Τρίτη, Σεπτέμβριος 24, 2019

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 2ος

 

 

 

 

 

 

 

Ο Έλληνας που επιβίωσε από την πολύνεκρη συντριβή του Air-Bus A320-111: Τον έσωσε το ένστικτο επιβίωσης

 

 

 

 

 

 

 

Ο Έλληνας που επιβίωσε από την πολύνεκρη συντριβή του Air-Bus A320-111:

Τον έσωσε το ένστικτο επιβίωσης

05/02/2019 12:01

Η συγκλονιστική ιστορία που ανατριχιάζει

Η συγκλονιστική ιστορία του Έλληνα επιβάτη, ο οποίος επέζησε από τη συντριβή του Air-Bus A320-111, η οποία είχε ως τραγικό απολογισμό 87 νεκρούς.

Κανένα άγχος. Η πτήση, άλλωστε, ήταν σύντομη- σκάρτη μία ώρα- και τα πάντα έμοιαζαν να βαίνουν καλώς. Δεν υπήρχαν καν (έτσι, σαν εναέρια προειδοποίηση) αναταράξεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και οι επιβαίνοντες περίμεναν απλώς την προσγείωση.

Ο 42χρονος κυβερνήτης του αεροσκάφους, ο Κριστιάν Χέκετ, και ο 37χρονος συγκυβερνήτης Ζοέλ Σερουμπίν είχαν φέρει με ασφάλεια το Air-Bus A320-111 της Air- Inter από το αεροδρόμιο της Λυών μέχρι λίγα χιλιόμετρα μακριά από αυτό του Στρασβούργου.

Η προσγείωση είχε ήδη ξεκινήσει. Το ημερολόγιο έδειχνε 20 Ιανουαρίου του 1992 και παρά το γεγονός πως βρισκόμασταν στην καρδιά του χειμώνα, η μέρα που είχε προηγηθεί ήταν ηλιόλουστη. Το αεροπλάνο άρχισε να κατεβαίνει… Να κατεβαίνει… Να κατεβαίνει έως ότου…

Έως ότου άναψαν απότομα όλες οι λάθος ενδείξεις και μετά η κόλαση βρήκε τρόπο να τρυπώσει στην πραγματικότητα. Οι περισσότεροι από τους 96 επιβάτες απείχαν λίγες στιγμές από το μοιραίο ραντεβού τους με το θάνατο.

Εννιά εξ αυτών, όμως, αποφάσισαν να του βγάλουν επιδεικτικά την γλώσσα και να τον στήσουν. Ανάμεσά τους βρισκόταν κι ένας Έλληνας.

Τον λένε Νικόλα Σκουριά κι αυτή είναι η, σχεδόν ανεξήγητη, ιστορία επιβίωσής του:

Ο κακός οιωνός και το «ύποπτο» Airbus

26, μόλις, ετών. Κι όμως, ο Νικόλας Σκουριάς ήταν ήδη ερευνητής και βοηθός καθηγητού στη Σχολή Εφαρμοσμένης Οικονομίας του Πανεπιστημίου Aix-Marseille III, προετοιμάζοντας παράλληλα τη διδακτορική του διατριβή.

Στις 20 Γενάρη του 1992 ο Έλληνας διδακτορικός φοιτητής έφτασε αργοπορημένα στο αεροδρόμιο της Μασσαλίας. Θα πήγαινε στο Στρασβούργο με μία ενδιάμεση στάση στη

Λυών, προκειμένου ν’ αλλάξουν- πράγμα αρκετά περίεργο- αεροπλάνο οι επιβάτες και να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.

Το αεροσκάφος που θα εκτελούσε την πτήση Λυών- Στρασβούργο ήταν ένα Airbus τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο χάρη στη χρήση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων

καταργούσε την παρουσία του μηχανικού (ο οποίος εκτελούσε ελεγκτικά καθήκοντα και, κατ’ ουσίαν, βοηθούσε τους δύο κυβερνήτες) από το θάλαμο διακυβερνήσεως, καθώς ήταν πια… περιττός.

Το γεγονός πως ο Σκουριάς έφτασε αργοπορημένα στο πρώτο αεροδρόμιο θα εκλαμβανόταν αργότερα ως κακός οιωνός από τους περισσότερους, ενώ το αδιαμφισβήτητα ανησυχητικό ήταν πως το συγκεκριμένο μοντέλο Airbus πριν από μια τετραετία (το καλοκαίρι του 1988) είχε καταπέσει κατά τη διάρκεια επίδειξης που είχε διοργανώσει η Air France στις 26 Ιουνίου εκείνης της χρονιάς.

Βέβαια, οι όποιες ανησυχίες είχαν σταλεί με περίσσιο στυλ στο προληπτικό πυρ το εξώτερον, μιας και τα πάντα έδειχναν να βαίνουν άριστα.

Έδειχναν, όμως.

Γιατί στην πραγματικότητα (θα) πήγαιναν κατά διαόλου…

Ώρα μηδέν: Συντριβή

«Ξαφνικά αισθάνθηκα ένα πρώτο ισχυρό τράνταγμα, ακολούθησαν μια σειρά τρανταγμάτων, εκκωφαντικών ήχων, σπινθήρων. Αυτό για κάποια δευτερόλεπτα.

Μετά, νεκρική σιγή. Καθόμουν στην τελευταία σειρά, στη θέση 32Β. Το αεροπλάνο είχε προσκρούσει σε βουνό…»

Το αεροπλάνο είχε φύγει από τη Λυών στις 18.30 και στις 19.20, με τον αερολιμένα του Στρασβούργου ν’ απέχει λιγότερο από 20 μίλια, η ένδειξη «προσδεθείτε» άναψε. Η ώρα της προσγείωσης είχε φτάσει.

Μόνο που το αποκρουστικό «μενού» αντί για προσγείωση περιελάμβανε πρόσκρουση: το «σώμα» του Airbus χτύπησε στο βουνό Bosges, κοντά στον λόφο Saint-Odile, σε ύψος περίπου 800 μέτρων.

«Ήταν μια απλή και ήρεμη πτήση. Τελείως ξαφνικά, έγινε η μοιραία σύγκρουση. Κανένας από τους επιβάτες δεν είχε αντιληφθεί το τι επρόκειτο να συμβεί την επόμενη στιγμή.

Ξαφνικά, μια τρομακτική σύγκρουση. Το αεροπλάνο προσέκρουσε στο βουνό, με μία ταχύτητα 350-360 χιλιόμετρα την ώρα. Ήμουν δεμένος στο κάθισμα, διάβαζα εφημερίδα.

Το σώμα μου άρχισε να ταλαντώνεται. Το πρώτο ισχυρό τράνταγμα, ακολούθησαν και άλλα, εκκωφαντικοί θόρυβοι και φωτιά.

https://www.youtube.com/watch?v=78wHFOQpWF4

Αντιλήφθηκα ότι κάτι σοβαρό έχει γίνει. Μάλλον δυστύχημα. Μετά, πολύ γρήγορα, συνήλθα. Άμεσα, άρχισα να σκέφτομαι τι να κάνω. Έλυσα τη ζώνη μου. Ασυναίσθητα έψαξα για μια μικρή βαλίτσα που είχα τοποθετήσει πάνω από το κάθισμα, όμως τίποτε δεν υπήρχε. Το αεροπλάνο είχε διαλυθεί. Δεν υπήρχε τίποτε από πάνω μου. Δεν είχα καταλάβει ότι είχε διαλυθεί το αεροπλάνο. Σηκώθηκα, είδα ότι η ουρά είχε διαλυθεί, είχε μείνει μόνο ένα κομμάτι του δαπέδου, πίσω στην αριστερή μεριά. Δεν υπήρχε άτρακτος, είχε διαλυθεί.

Κάτω από το δάπεδο υπήρχαν συντρίμμια. Έξω είχε χιόνι, συντρίμμια, έλατα που καίγονταν, η θερμοκρασία στους -10 βαθμούς και το κρύο τσουχτερό. Κατά την πρόσκρουση δεν άκουσα κάποια φωνή. Παντού υπήρχαν σπινθήρες, εστίες φωτιάς και έλατα που καίγονταν», θα πει για την εφιαλτική στιγμή ο Έλληνας επιβάτης, ο οποίος καθόταν στην τελευταία σειρά

του σκάφους και αυτό μάλλον έπαιξε ρόλο στο να είναι ένας από τους επιζώντες.

Τους εννιά, μόλις, επιζώντες σε σύνολο 96 ανθρώπων. Δυστυχώς, οι υπόλοιποι 87 είχαν χάσει ήδη την ζωή τους.

Και κανείς δεν εγγυάτο πως οι συγκεκριμένοι 9 θα τα κατάφερναν, εν τέλει.

Στα συντρίμμια

Ο Σκουριάς, με το ένστικτο επιβίωσης να έχει αναλάβει αυτοβούλως τα ηνία, φροντίζει ν’ απομακρυνθεί άμεσα από το Airbus, καθώς αντιλαμβάνεται πως ο κίνδυνος ν’ αρπάξει φωτιά

(κάτι που ήδη είχε αρχίσει να συμβαίνει) και να υπάρξει έκρηξη ήταν κάτι παραπάνω από ορατός.

Λίγο μετά, τρεκλίζοντας ανάμεσα στα διαλυμένα μεταλλικά κομμάτια, συναντά έναν μεσήλικα κι ένα εννιάχρονο παιδί, τον Ρομέν. Μια αεροσυνοδός είχε εκσφενδονιστεί στα

χιόνια- ήταν τραυματισμένη, αλλά ζούσε. Το ίδιο και μια γυναίκα με το μωρό της που είχαν παγιδευτεί- κολλημένες στις καρέκλες τους- στα συντρίμμια. Έπειτα, βρέθηκαν ακόμα δύο τραυματίες, οι οποίοι, ωστόσο, ανέπνεαν κανονικά.

«Θυμάμαι τη νεκρική σιγή και το απόλυτο σκοτάδι που επικρατούσαν γύρω μου. Προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω αν είμαι ζωντανός ή αν πέθανα. Ήταν τα πιο περίεργα και τρομακτικά δευτερόλεπτα της ζωής μου. Εκείνη την ώρα με κυρίευσε ο πανικός.

Δεν ήξερα από πού να φύγω, ενώ μπορούσα να δω και να μυριστώ τη φωτιά που έπιασε το μπροστινό, αλλά και το πίσω μέρος του αεροσκάφους.

Χωρίς να το καταλάβω πετάχτηκα στο χιόνι και στα συντρίμμια. Πονούσα πολύ, αλλά δεν μπορούσα να προσδιορίσω. Δεν ήξερα αν ήμουν καλά, αν είχα τραυματιστεί σοβαρά.

Το μόνο που ήξερα ότι έπρεπε να κάνω, ήταν να απομακρυνθώ όσο το δυνατόν πιο πολύ από το αεροπλάνο», τόνισε εκ των υστέρων ο ίδιος.

Το χιόνι, οι δυνατοί άνεμοι και η ομίχλη συνέθεταν μια σκοτεινή αγκαλιά θανάτου που,

τέσσερις ώρες μετά το δυστύχημα και με κανέναν να μην έχει φανεί ακόμα, έσφιγγε ολοένα και περισσότερο τον άυλο κλοιό γύρω από τους 9 «ανέλπιστους» επιζώντες.

Πάνω που τα πράγματα είχαν αρχίζει να παίρνουν έναν ολοένα και πιο ερεβώδη τόνο, ακούστηκε ο πιο γλυκός ήχος σε ολόκληρη την πλάση: μια φωνή.

Μια φωνή ενός άλλου ανθρώπου.

Μυστήριο δίχως σαφή απάντηση

Σώθηκαν. Μέσα στην ανείπωτη θλίψη με τα 87 θύματα, οι 9 κατάφεραν, τελικά, να γλυτώσουν. Τα τηλεοπτικά συνεργεία ήταν αυτά που έφτασαν πρώτα στον τόπο του δυστυχήματος, με τους κατοίκους του παρακείμενου χωριού να βοηθούν τις Αρχές στο να «περισυλλεχτούν» οι, ευρισκόμενοι σε σοκ, επιζήσαντες.

Όταν η παράκρουση έδωσε σιγά- σιγά τη θέση της στην τραυματισμένη κανονικότητα, άπαντες θέλησαν να μάθουν τι συνέβη και για ποιο λόγο η πτήση μετατράπηκε σε εναέριο

τάφο τόσων αθώων ανθρώπων: μήπως έφταιγαν οι κυβερνήτες που έκαναν, όπως ακουγόταν έντονα, κακή χρήση του αυτόματου πιλότου; Μήπως το λάθος ήταν η κάκιστη κατάσταση του Airbus; Μήπως υπήρξε κάποια βλάβη την οποία δεν αντελήφθη κανείς εγκαίρως;

Μετά από 14ετή έρευνα των γαλλικών αρχών και της BEA που ασχολείται επισταμένως με τα αεροπορικά ατυχήματα, το πόρισμα ήταν πως δεν έφταιγε κάτι συγκεκριμένο, αλλά υπήρχαν περισσότεροι από ένας παράγοντες που έπαιξαν το ρόλο τους για να φτάσουμε στην άφατη τραγωδία.

Όσο για τον Νικόλα; Αφού οι γονείς του έχασαν αιώνες από την ζωή τους όταν, αρχικά, η αεροπορική εταιρία επικοινώνησε μαζί τους ανακοινώνοντάς τους πως ο γιος τους σκοτώθηκε, πέταξε για την Ελλάδα («Αν δεν το κάνεις στην αρχή, υπάρχει κίνδυνος να μην ξαναμπείς ποτέ σε αεροπλάνο και επαγγελματικά να μην κάνεις πράγματα που είναι απαραίτητα»)προκειμένου να δει τους δικούς του.

Σήμερα, οι εννέα διασωθέντες πηγαίνουν κάθε 20η Γενάρη στο σημείο που προσέκρουσε το αεροπλάνο και αποτίνουν φόρο τιμής στις 87 αδικοχαμένες ψυχές.

Ο Σκουριάς- πατέρας δύο παιδιών, πλέον- τονίζει πως με δεδομένο το ότι έχει υπάρξει ήδη θύμα αεροπορικού ατυχήματος, οι πιθανότητες να του ξανασυμβεί κάτι είναι μηδαμινές.

Κλαπ- κλαπ- κλαπ.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι είναι αυτός ο ήχος, σας πληροφορούμε ότι εμείς είμαστε- τον χειροκροτούμε για το πρωτοφανές του θάρρος μετά τα όσα πέρασε. Αυτό, όμως, δεν είναι το φινάλε.

Έπεται και μία, έμπλεη δέους, υπόκλιση.

Δείτε σαν σήμερα          
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 24 Σεπτεμβρίου  στον 21ο αιώνα
Οι 12 Ένορκοι               του Reginald Rose στο Θέατρο Αθήναιον
"Πολιτιστική Διαδρομή 2019"                 του Δήμου Αιγάλεω εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο
Η μάχη των φύλων     στο  θέατρο Άλμα
image Δείτε σαν σήμερα
image Οι 12 Ένορκοι
image Θερινά Σινεμά
image "Πολιτιστική Διαδρομή 2019"
image Η μάχη των φύλων

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 9ος

Αθλητισμός 9ος

              Τα ματς της Τρίτης - Τι δείχνει η τηλεόραση

Read More...

Η Μιχαέλα Λάκη Πρωταθλήτρια Ευρώπης Αθλητισμός 8ος

  Η Μιχαέλα Λάκη Πρωταθλήτρια Ευρώπης  Αθλητισμός 8ος

              Τα ματς του Σαββάτου - Τι δείχνει η τηλεόραση

Read More...

Αθλητισμός 7ος

Αθλητισμός 7ος

              Τένις: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη μάχονται επί αμερικανικού εδάφους

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

WRC

WRC

              WRC TURKEY,  MARMARIS

Read More...

Formula 1

Formula 1

              Ο Λεκλέρ άντεξε και κέρδισε στην Ιταλία

Read More...

Rally

Rally

              Ανάβαση Πορταριάς με Ford FOCUS WRC

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 9ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 9ος


ΞΥΠΝΑΤΕ, Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ! ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΛΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ...

Read More...

Υπουργείο Παιδείας

Υπουργείο Παιδείας

              Άσε μας, να χαρείς, κα. Κεραμέως…

Read More...

Βουλή

Βουλή

              Κατατέθηκαν οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

Αμφίπολη: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9ος

Αμφίπολη: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9ος


Φλώρινα: Σημαντικά ευρήματα σε ταφές της μακεδονικής αριστοκρατίας

Read More...

Μυκηναϊκός πολιτισμός ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8ος

  Μυκηναϊκός πολιτισμός  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8ος

Η άνοδος των θαλασσών απειλεί την ιστορική Αλεξάνδρεια

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 7ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 7ος

Λιτανεία μετά από δυο χιλιετίες επί της λιθόστρωτης Ρωμαίικης Εγνατίας οδού που κατέληγε...

Read More...

Κόσμος

Top Headline

Πούτιν

Πούτιν

              Ο Πούτιν αποκαλύπτει το σχέδιο «Μεγάλη Αλβανία»

Read More...

Βουλγαρία

 Βουλγαρία

«Ο Βούλγαρος πρόεδρος δεν δέχεται την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας εις βάρος της ιστορίας»

Read More...

Βόρειος Ήπειρος

Βόρειος Ήπειρος

              Χειμάρρα: Το προωθημένο κάστρο του Ελληνισμού

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9ος

  Τα χρήματά μας σ’ εμάς – γιατί;

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

              Συντάξεις: Επιστρέφονται οι μνημονιακές περικοπές και μάλιστα έντοκα!!!

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

              Απαγορεύεται η κριτική σε τραπεζικά συμφέροντα

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 9ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 9ος

              Σενάριο… Αποκάλυψης: Εφιαλτική πρόβλεψη για την «τέλεια καταιγίδα» που θα αφανίσει τη Γη

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

              Μεγάλο Πράσινο Τείχος: 20 χώρες της Αφρικής σχεδιάζουν να φυτέψουν 200 εκ. δέντρα

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 7ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 7ος

              Ηλιοβασίλεμα από το διάστημα: Το όριο ανάμεσα στο σκοτάδι και στο φως

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

              Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου (pics)

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 8ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 8ος

              Νησιά με παράξενα σχήματα που εκπλήσσουν!

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 7ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 7ος

              Μυστηριώδης λάμψη στον Άρη πυροδοτεί νέα σενάρια περί εξωγήινων

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

		Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              39η...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/09/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ  23/09/2019

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/08/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/08/2019

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/07/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/07/2019

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Διάφορα

Διάφορα

ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ», ΤΟ «ΤΥΡΙ» ΚΑΙ Η «ΦΑΚΑ»!

Read More...

Σύμπαν !!

Σύμπαν !!

              Ολα τα άρθρα - ειδήσεις & Βίντεο από την συνύπαρξη φαινομένων που έχουν  συμβεί εδώ και...

Read More...

Διάφορα

		Διάφορα

EKTAKTO....!!! Tην Παρασκευή το μεσημέρι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΤΖΑΜΙ στο Βοτανικό...!! Κάνουν ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ...

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις 8

		Παμμακεδονικές Ενώσεις 8

              ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ: ΑΘΩΟΙ οι ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ "Ελεύθεροι Μακεδόνες Κατερίνης"! Ο Αγώνας για την...

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

              ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - αλλά και επίμαχα ΣΧΟΛΙΑ, από την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ στην...

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

              Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις δεν κάνουν κόμμα…

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

Διαφορα

Διαφορα

              Εντολή Κομισιόν: Κλείστε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Αποκάλυψη

Read More...

Μαυροπηγή Κοζάνης - Διαφορα

Μαυροπηγή Κοζάνης - Διαφορα

Πέθανε ο πρωταθλητής της πάλης, Γιώργος Ποζίδης

Read More...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided