Τετάρτη, Αύγουστος 21, 2019

EΛΛΑΔΑ 2ος

 

 

 

 

 

 

 

Αποκάλυψη που τινάζει στον αέρα το σύστημα: Από το 1806 ήξεραν ότι η Ελλάδα έχει πετρέλαια

 

 

 

 

 

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019

Αποκάλυψη που τινάζει στον αέρα το σύστημα:

Από το 1806 ήξεραν ότι η Ελλάδα έχει πετρέλαια


Το ζήτημα των πετρελαίων ενέχει ιδιαιτέρα και κεφαλαιώδη σημασία για την χώρα μας. λόγω των μεγάλων ποσών συναλλάγματος τα οποία εκρέουν στην αλλοδαπή. για την προμήθεια πετρελαίου και των διαφόρων παραγώγων του.


Η Ζάκυνθος είναι μία από τις περιοχές της Ελλάδος που από αρχαιοτάτων χρόνων έχει εντοπισθεί και καταγραφεί από τους συγγραφείς. η ύπαρξη πετρελαίου.

Πρώτος ο Όμηρος επισημαίνει την ύπαρξη τους στην περιοχή Κερί της Ζακύνθου. Αργότερα ο Ηρόδοτος, επισκεπτόμενος την Ζάκυνθο, περιγράφει την ύπαρξη μικρών λιμνών που στον πυθμένα τους οι ντόπιοι ανεύρισκαν άσφαλτο την οποία συνέλεγαν σε αμφορείς.

Αλλά και άλλοι συγγραφείς της αρχαιότητος αναφέρουν τις ασφαλτούχες πηγές της Ζακύνθου, όπως ο Πλίνιος στην «Φυσική Ιστορία» του, ο Διοσκουρίδης στο «Περί Ύλης Ιατρικής» σύγγραμμά του, και ο Βιτρούβιος στο «Περί Αρχιτεκτονικής» βιβλίο του.

Από τους νεώτερους συγγραφείς, ο Γάλλος ποιητής και πολιτικός Σατωβριάνδος ο οποίος επισκέφθηκε την Ζάκυνθο το 1806 στο έργο του «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», γράφει ότι: «Η Ζάκυνθος είναι σήμερα ξακουστή για τις πετρελαιοπηγές της».

Και τίθεται το ερώτημα: Τι πετρελαιοπηγές είδε ο Σατωβριάνδος στην Ζάκυνθο για τις οποίες ήταν από το 1806 ξακουστή;;;

Οι επιφανειακές εμφανίσεις της ασφάλτου συναντώνται και μέχρι σήμερα στην Ζάκυνθο. Ιδιαίτερα στο νότιο άκρο της, παρά την θέση Κερί, και πλησίον της θαλάσσης υπάρχει μικρά χερσόνησος βαλτώδης, όπου σε πολλά σημεία εμφανίζεται επιφανειακά η άσφαλτος. Στο μέρος μάλιστα αυτό υπάρχει μικρό αβαθές φρέαρ το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν «πηγάδι του Ηροδότου».

Φαίνεται ότι ολόκληρη η περιφέρεια είναι πετρελαιούχος, διότι πίσσα και άσφαλτος (που είναι προϊόντα του πετρελαίου) ανευρίσκονται στον πυθμένα του παρακείμενου κόλπου, πολλές φορές δε οι αλιείς, όταν η θάλασσα είναι γαλήνια παρατηρούν κηλίδες πετρελαίου επί της επιφανείας της θαλάσσης και αισθάνονται την χαρακτηριστική οσμή του πετρελαίου.

Όπως μας πληροφορεί ο χημικός Δρ. Ευάγγελος Μπόμπος σε άρθρο του με τίτλο «Τα πετρέλαια της Ζακύνθου» που δημοσίευσε στην εβδομαδιαία εγκυκλοπαιδική επιθεώρηση «Ο ΗΛΙΟΣ» της 25ης Ιανουαρίου 1941, η πρώτη προσπάθεια για αναζήτησης πετρελαίου στο Κερί της Ζακύνθου έγινε μεταξύ των ετών 1848 – 1852 με την διάνοιξη φρεάτων από το Αυστριακό Λόϋδ, χωρίς όμως επιτυχία. Μια δεύτερη προσπάθεια στην ίδια θέση με διάνοιξη φρεάτων έγινε από την Αγγλοαμερικανική Εταιρεία υπό τον Γιορκ κατά τα έτη 1866 – 1867. Εκ του ενός φρέατος εξήλθαν πέντε περίπου τόννοι πετρελαίου σε λίγες ώρες, κατόπιν όμως η εκροή σταμάτησε.

Αργότερα κατά το 1891 με δαπάνες του Ελληνικού κράτους το οποίο διέθεσε 30.000 δραχμές έγιναν εργασίες αντλήσεως πετρελαίου. Κατά τις εργασίες αυτές αντλήθηκε μία ποσότητα πετρελαίου εκ του διανοιχθέντος φρέατος, αλλά οι εργασίες σταμάτησαν λόγω εξαντλήσεως της σχετικής πιστώσεως.

Σοβαρότερες εργασίες έγιναν από την Αγγλική εταιρεία «ΛΟΝΤΟΝ ΟΙΛ ΝΤΕΒΕΛΟΠΜΑΝ», η οποία δαπάνησε για τον σκοπό αυτόν 320.000 δραχμών ποσό αξιόλογο για την εποχή εκείνη. Η εταιρεία αυτή εκτέλεσε δύο γεωτρήσεις εκ των οποίων η μία έφθασε σε βάθος 375 μέτρων. Και η εταιρεία όμως αυτή διέκοψε τις εργασίες της λόγω δυσμενούς γνωμοδοτήσεως του τεχνικού συμβούλου της καθηγητού Ράντγουντ, ο οποίος απεφάνθη, ότι συνεπεία των σεισμικών δονήσεων που είχαν τότε επισυμβεί στην Ζάκυνθο, τα πετρέλαια και αν υπήρχαν, θα είχαν κατά πάσα πιθανότητα διαφύγει εκ των ρωγμών που θα είχαν προξενηθεί από τον σεισμό.

Το έτος 1913 ο Ζακυνθινός επιχειρηματίας Δ. Κολαΐτης συνεταιρίσθη μετά του Άγγλου Ρόστον και διάνοιξε τριάντα γεωτρήσεις στην περιοχή Κερί και σε άλλα σημεία της Ζακύνθου. Λόγω όμως ελλείψεως επαρκών τεχνικών μέσων οι διατρήσεις έγιναν σε μικρά σχετικά βάθη των 200 έως 400 μέτρων. Από τα περισσότερα φρέατα εξήλθε πετρέλαιο και κατά την εκτίμηση του Άγγλου γεωλόγου 20 τόννοι ημερησίως.

Παράλληλα ο Κολαΐτης κατασκεύασε στην περιοχή Κρυονέρι της Ζακύνθου μικρό εργοστάσιο για την απόσταξη και πρόχειρη κατεργασία του εξαχθέντος πετρελαίου, όπου για μικρό χρονικό διάστημα παρήγαγε μερικούς τόννους πετρελαίου για μηχανές ντίζελ καθώς και ποσότητα λιπαντικών ελαίων.

Λόγω ακριβώς του ανεπαρκούς βάθους των γενομένων διατρήσεων εδημιουργηθη δυσμενής εντύπωση ακόμα και απογοήτευση για την ανεύρεση πλουσίων πηγών πετρελαίου.

Κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής τα δεδομένα αλλάζουν. Από το 1941 έως το 1945 ο Γερμανικός πολεμικός στόλος έκανε τροφοδοσία καυσίμου πετρελαίου από πετρελαιοπηγές, τις οποίες οι Γερμανοί είχαν διανοίξει στην Ζάκυνθο. Αυτές τις πηγές έκλεισαν οι “σύμμαχοι” Άγγλοι το 1946 με τσιμέντο ταχείας πήξεως, με τη δόλια σκοπιμότητα την καταστροφή της ενεργειακής αυτονομίας των Ελλήνων. Η απόφραξη των πετρελαιοπηγών Ζακύνθου, ήταν προδοσία των Άγγλων εναντίον των Ελλήνων διότι οι Γερμανοί είχαν αποχωρήσει από την Ζάκυνθο και είχαν επισήμως αποδεχθεί την ήττα τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 1967 – 1973, ο Σωτήριος Σοφιανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της “ΧΡΩΠΕΙ”, με κεφάλαια της “ΧΡΩΠΕΙ” έκανε νέες διανοίξεις πετρελαιοπηγών στην Ζάκυνθο, όπου και κατασκεύασε ένα μικρό διυλιστήριο δοκιμαστικής παραγωγής, το οποίο παρήγαγε άριστης ποιότητος πετρελαιοειδή με ελάχιστα ποσοστά θείου, ενώ είχε εκπονηθεί σχεδιασμός κατασκευής μεγάλου διυλιστηρίου στην Ζάκυνθο. Το 1977 παρήγαγε πετρέλαιο στο Κερί Ζακύνθου και κατέληξε στα δικαστήρια κατηγορούμενος από την κρατική μηχανή παρ’ όλο που είχε πάρει δύο άδειες γι’ αυτό το σκοπό.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο κ. Σωτήρης Σοφιανόπουλος είχε ξεκινήσει από τις εκπομπές του στην τηλεόραση, μια δυναμική προσπάθεια ενημερώσεως των Ελλήνων για την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στην Ζάκυνθο. Ακολούθησε δυναμικά και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Βελόπουλος από το “ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ” επιδεικνύοντας χάρτες που είχαν συνταχθεί από το ΙΓΜΕ και είχαν καταγραφεί οι πετρελαιοφόρες περιοχές της Ελλάδος και των κοιτασμάτων ορυκτών. Και από τα χείλη του αποσβολωμένου από τις αποκαλύψεις λαού έβγαινε το ερώτημα: Γιατί δεν τα βγάζουν;

Αυτή την απορία υποβάλλει και ο γράφων. Ίσως, αν ρωτάγαμε «τους φίλους μας Αμερικανούς», κατά την ρήση του π. Πρωθυπουργού κ. Σημίτη, να μας έλεγαν ότι μια Ελλάδα που θα προέκυπτε από την άντληση των πετρελαίων ισχυροποιημένη οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά, θα μπορούσε να οδηγήσει στην μείωση ή την εξάλειψη της επιρροής των Αμερικανών στη χώρα μας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το πράγμα είναι ξεκάθαρο. Οι Αμερικανοί οι Ευρωπαίοι και οι Τούρκοι μας ήθελαν και μας θέλουν πάντα φτωχούς και εξαρτημένους, για να μπορούν να καθορίζουν της τύχες μας με τα εδώ ανδρείκελά τους. Ευελπιστούμε ότι κάποτε θα φύγουν τα σκοτάδια που τυλίγουν το μυαλό των Ελλήνων και θα φέρουν στην εξουσία ΕΛΛΗΝΕΣ.


https://www.youtube.com/watch?v=xAqTVXxhlhI
pentapostagma.gr

 

 

 

 

 

 

 

Βόμβα Με Νέα Έρευνα:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το πόσα Χρήματα Χρωστάει Η Γερμανία Στην Ελλάδα.

ναζι

Πόσα χρήματα χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα;

Ούτε το 0,1% από τα χρήματα που οφείλει η Γερμανία δεν έχει επιστραφεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Καρλ Χάιντς Ροθ, Γερμανό ιστορικό και ενός εκ των δύο συγγραφέων του βιβλίου «Η οφειλή των Επανορθώσεων: υποθήκες της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» το οποίο παρουσιάστηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον Ροθ, τα χρήματα που έχουν πληρωθεί από πλευράς Γερμανίας στην Ελλάδα μέχρι σήμερα είναι 700 εκατομμύρια ευρώ.
«Έχουμε συγκρίνει τα χρήματα που έχει πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια και διαπιστώνουμε ότι η Γερμανία χρωστάει 190 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα», τονίζει ο καθηγητής αναφερόμενος στις γερμανικές αποζημιώσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πως προκύπτουν και σε τι αφορούν αυτά τα 190 δισεκατομμύρια ο κ. Ροθ, είπε ότι η έρευνα έχει εστιαστεί στις καταστροφές των υποδομών, στην απώλεια ανθρώπινων ζωών και τα χρήματα που δεν έχουν εισπραχτεί από την καταναγκαστική εργασία.

«Αυτούς τους τρεις τομείς έχουμε εξετάσει κι έχουμε υπολογίσει και καταλήξαμε σ αυτό το συμπέρασμα» ανέφερε.

Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη στην οποία παρουσιάστηκε το βιβλίο των δύο Γερμανώνιστορικών Καρλ Χάιντς Ροθ (Κarl Heinz Roth) και Χάρτμουτ Ρούμπνερ (Hartmut Rubner) και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η παρουσίασή του σε Κατερίνη, Αθήνα, Δίστομο/Λειβαδιά και Ηράκλειο.
Η πρώτη του έκδοση έγινε το 2017.

Κατά την πρόσφατη παρουσίαση ο Γερμανός ιστορικός σχολίασε ότι το σημαντικότερο εκ των ντοκουμέντων που φιλοξενούνται στο βιβλίο, είναι τα στοιχεία που παραθέτει η ελληνική πλευρά όσον αφορά την ορθότητα της μεθόδου και της έρευνας με την οποία έχει υπολογιστεί το χρέος.

Tags:αποζημιώσειςΓερμανιαΕλλάδακατοχικο δανει

 

 

 

 

 

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Αγωγές για την Συμφωνία των Πρεσπών.


/ Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ (ΠΟΠΣΜ), μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή, θα ασκηθούν ομαδικές αγωγές σε βάρος Κυβερνητικών παραγόντων (Υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών ). Η αγωγή των Μακεδόνων (κατοίκων της Μακεδονίας ή καταγομένων) αφορά στην αποκατάσταση της ηθικής βλάβης, την οποίαν υπέστησαν από την σύναψη εκ μέρους της Ελλάδος της από 17-6-2018 συμφωνίας με την "ΠΓΔΜ" και ειδικότερα με την :

(1)     Προσβολή της εθνικής/πολιτιστικής ταυτότητας / συνείδησης ως μοναδικά στοιχεία των Μακεδόνων.

(2)     Παραβίαση της ελευθερίας της εθνικής συνείδησης κατά παράβαση του Ευρωπαϊκού Ενωσιακού και Διεθνούς Δικαίου.

(3)     Παραβίαση της Αρχής της Ισότητας.

(4)     Παραβίαση των Αρχών της Δημοκρατίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας.

Παρακάτω ακολουθούν οδηγίες συμπλήρωσης του σχετικού πληρεξουσίου για την άσκηση αγωγής, το οποίο επισυνάπτεται (διαφορετικό για άνδρα και γυναίκα). Χαντζής  Δημήτριος ΟΔΗΓΙΕΣ    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή στις μαζικές αγωγές κατά της ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ "συμφωνίας" των Πρεσπών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) εξαντλεί ΚΑΘΕ μέσο για την ακύρωση της κατάπτυστης "συμφωνίας". Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της κατάθεσης των μαζικών αγωγών παρακαλούμε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα: ΒΗΜΑ 1ο - Κατεβάστε το αρχείο του πληρεξουσίου (ΠΡΟΣΟΧΗ: είναι διαφορετικό για άνδρες και διαφορετικό για γυναίκες). - Συμπληρώστε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ τα στοιχεία σας (τα στοιχεία του δικηγόρου που θα μας εκπροσωπήσει θα τα συμπληρώσουμε εμείς). - Εκτυπώστε το - Θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ - Αποστολή (μαζί με το καταθετήριο) με απλό γράμμα στη διεύνθυνση: Τάτσιος  Γεώργιος Μπέλλες 3, Νέο  Πετρίτσι Σερρών ΤΚ 62300 ΒΗΜΑ 2ο - Κατάθεση του ποσού των 40 ευρώ (κατ' άτομο) στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων με : ΙΒΑΝ: GR 51 0110 3300 0000 3300 0132 424 - Να αναγράψετε το ονοματεπώνυμό σας - Το καταθετήριο να το στείλετε μαζί με το επικυρωμένο πληρεξούσιο στην ανωτέρω διεύθυνση. Παρακαλούμε να ολοκληρώσετε την διαδικασία μέχρι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019.

Με τιμή Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος Πρόεδρος ΠΟΠΣΜ τηλ 6983498377

Δείτε το επικυρωμένο πληρεξούσιο


http://roykoymoykoy.blogspot.gr
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 1:58 π.μ.

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

Το θέμα της Μακεδονίας δεν τελείωσε


Τίποτα δεν τελειώνει με ένα πραξικόπημα εναντίον της βούλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας ενός Έθνους – πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μία συμφωνία που δεν έχει καμία απολύτως ισχύ και που δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση για την Ελλάδα, ενώ οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα, εάν όχι την υποχρέωση, να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Επικαιρότητα
Προκαλεί αλήθεια διχασμό των Ελλήνων αυτός που πιστεύει ότι, η συμφωνία της Πρέσπας έπρεπε τουλάχιστον να εγκριθεί ή μη από ένα δημοψήφισμα, καθώς επίσης από τα 2/3 της Βουλής, όπως συνέβη στα Σκόπια; Είναι μία επικίνδυνη άποψη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο; Θεωρείται διχασμός της κοινής γνώμης, όταν το 70% τάσσεται εναντίον της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας, όπου εάν από το 100% αφαιρέσουμε το 10% των απολιτικών, καθώς επίσης 5-10% αυτών που δεν έχουν θετική ή αρνητική άποψη, παραμένει ένα ποσοστό της τάξης μόλις του 10-15% που συμφωνεί;

Υπάρχει λογική στο να μην έχουμε ως λαός το δικαίωμα να αποφασίσουμε με δημοψήφισμα για το όνομα ενός κράτους που όμως ήθελε ένα δικό μας όνομα και όχι οποιοδήποτε άλλο; Εάν ήταν έτσι, τότε γιατί έπρεπε να ψηφιστεί από τη δική μας Βουλή; Όσον αφορά το Σύνταγμα μας, έτσι όπως έχει διαστρεβλωθεί για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εκάστοτε εξουσίας και όχι τους Πολίτες, είναι σωστό να επιτρέπει με πλειοψηφία 151 βουλευτών ακόμη και την αλλαγή των συνόρων της χώρας (πηγή), πόσο μάλλον την εκχώρηση ενός ονόματος;

Σε σχέση τώρα με τους βουλευτές που ψήφισαν εναντίον ουσιαστικά της Μακεδονίας, ο χαρακτηρισμός τους ως προδότες ασφαλώς δεν είναι δικό μας θέμα ή των κομμάτων – αλλά ενός Δικαστηρίου που θα αποφανθεί, ελέγχοντας προφανώς τα κίνητρα τους και όχι τις αντιλήψεις τους, τις οποίες έχουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να στηρίζουν όπως οι ίδιοι νομίζουν. Εν προκειμένω, αυτοί που αποστάτησαν από τα κόμματα τους αποδεχόμενοι ολοφάνερα ανταλλάγματα, όπως για παράδειγμα μία υπουργική θέση ή την τοποθέτηση τους σε κάποιο ψηφοδέλτιο, ανήκουν προφανώς σε μία άλλη κατηγορία – η οποία θα έπρεπε να κριθεί χωριστά.

Το γεγονός πάντως ότι, η κυβέρνηση δεν είχε καν ενημερώσει τους Έλληνες στο προεκλογικό της πρόγραμμα για το συγκεκριμένο θέμα, ούτε υπήρχε κάποιος λόγος να βρεθεί λύση (υποθέτουμε καλοπροαίρετα πως δεν εισέπραξε αήθη ανταλλάγματα), πόσο μάλλον χωρίς κανένα κέρδος για την Ελλάδα, θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί ως προδοσία – κάτι που όμως θα πρέπει να αποφασίσουν τα Δικαστήρια.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα της Μακεδονίας δεν έχει τελειώσει – αφού τίποτα δεν τελειώνει με πραξικοπήματα. Πόσο μάλλον όταν η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει τοποθετηθεί αρνητικά – ενώ δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που έχουν τοποθετηθεί εναντίον, όπως νομικοί, καθηγητές διεθνών σχέσεων ή γεωπολιτικής, μεγάλοι αγωνιστές και καλλιτέχνες όπως ο κ. Μ. Θεοδωράκης που ασφαλώς δεν έχει ιδιοτελείς σκοπιμότητες, συνταγματολόγοι όπως ο κ. Κασιμάτης που επίσης δεν έχει καμία ιδιοτέλεια, κάτι που προκύπτει μεταξύ άλλων από την ηλικία του κοκ. Όσον αφορά τον τελευταίο, θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε τις γραπτές θέσεις του για το θέμα – οι οποίες είναι οι εξής:


«Με την ευθύνη του Έλληνα Πολίτη και του επιστήμονα, καθώς και με βάση τις επιστημονικές μου γνώσεις για το συμφέρον του Ελληνικού Λαού, διατυπώνω τις ακόλουθες θέσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών:
Πολιτικά, η Συμφωνία των Πρεσπών, ως πράξη εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, είναι απαράδεκτη:
α. Γιατί αποτελεί παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, η οποία εξυπηρετεί κυριαρχικά και γεωπολιτικά συμφέροντα μόνο ξένων κρατών, ενώ αντίστοιχα βλάπτει ουσιαστικά τα συμφέροντα της Ελληνικής Πολιτείας.

β. Γιατί απειλεί και μειώνει καίρια: την ασφάλεια της εδαφικής κυριαρχίας.

γ. Γιατί αμφισβητεί σοβαρά την εθνική, την ιστορική και την πολιτισμική ταυτότητα της Ελλάδας.
Νομικά(από πλευράς κύρους), η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη και ανυπόστατη, γιατί ουσιαστικά και διαδικαστικά παραβιάζει:
α. Το Σύνταγμα της Ελλάδας,
β. Το Σύνταγμα των Σκοπίων και
γ. Το Διεθνές Δίκαιο.
Η παραβίαση του Συντάγματος της Ελλάδας:
α. Είναι ουσιαστική, γιατί η κυβερνητική απόφαση παραβιάζει την αρχή προστασίας της Κυριαρχίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο χειρισμός του θέματος παραβίασε ήδη και παραβιάζει τη δημοκρατική αρχή και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.
β. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανυπόστατη λόγω του ότι περιέχει παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, το οποίο δεν μπορεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, να είναι αντικείμενο ούτε διεθνούς σύμβασης, ούτε άσκησης κυβερνητικής και νομοθετικής εξουσίας. Το όνομα «Μακεδονία», δεν αποτελεί απλώς περιορισμό εθνικής κυριαρχίας ή ούτε μεταφορά αρμοδιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς, βάσει πάντοτε εθνικού συμφέροντος, που να αναγνωρίζεται ως τέτοιο από το Σύνταγμα, αλλά παραχώρηση στοιχείου ταυτότητας ης Ελλάδας, ως κυρίαρχου κράτους. Αυτό αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα και δεν υπόκειται σε καμιά συντεταγμένη εξουσία.
β. Είναι διαδικαστική τόσο με βάση το Σύνταγμα, όσο και με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
Η παραβίαση του Συντάγματος των Σκοπίων είναι αμφίδρομη:
α. Η διαδικασία σύναψης της Συμφωνίας των Πρεσπών έγινε κατά παράβαση του Συντάγματος των Σκοπίων.
β. Η αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων δεν τήρησε τη Συμφωνία των Πρεσπών, άρα, η τελευταία είναι, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Σύνταγμα, αντισυνταγματική, ενώ η Συμφωνία, αν και ήδη ανυπόστατη, υπόκειται σε καταγγελία για μη τήρησή της από την αντισυμβαλλόμενη Χώρα ως προς την αναθεώρηση.
Η παραβίαση του Διεθνούς δικαίου είναι ουσιαστική και τυπική:

α. Είναι τυπική, (είναι τυπικά άκυρη), γιατί δεν τηρήθηκαν οι κανόνες σύναψης και κύρωσης της Σύμβασης, που ορίζουν τα Συντάγματα και των δύο Χωρών.
β. Είναι ουσιαστική, γιατί ως άκυρη Σύμβαση αποτελεί παραβίαση της Κυριαρχίας της Ελλάδας και της συνταγματικής τάξης και των δύο μερών.

Με βάση τις παραπάνω θέσεις μου, απευθύνομαι προς στους πολιτικούς αντιπροσώπους του Ελληνικού Λαού, που έδωσαν τον όρκο πίστης στην πατρίδα και στη Δημοκρατία και τήρησης του Συντάγματος και κάνω με πλήρη συνείδηση την ακόλουθη έκκληση και δήλωση:

Να μην παραβιάσουν τον όρκο τους απέναντι στον Ελληνικό Λαό, ψηφίζοντας υπέρ της αντισυνταγματικής αυτής Συμφωνίας, η οποία παραβιάζει και απειλεί ζωτικά συμφέροντα κυριαρχίας της Ελλάδας.

Εάν, παρ’ ελπίδα, υπάρξει πλειοψηφία αντιπροσώπων του Λαού, που θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον όρκο τους, η εν λόγω Συμφωνία δεν θα έχει καμία απολύτως ισχύ και δε δημιουργεί καμιά υποχρέωση για την Ελλάδα. Την επόμενη ο Ελληνικό Λαός θα έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να συνεχίσει τον Αγώνα».

.
Ολοκληρώνοντας, οι φίλοι που με κατηγόρησαν στην πρόσφατη ανάρτηση μου (πηγή) με διάφορους αυθαίρετους ισχυρισμούς, μεταξύ άλλων γράφοντας πως «με θαυμάζουν για ένα πράγμα: επειδή γνωρίζω να χρησιμοποιώ καλά το διχαστικό λόγο τύπου Γκέμπελ των διαφόρων σελίδων που φανατίζουν το κοινό τους για να συγκεντρώνουν αναγνώστες», θα ήταν καλά να αναγνωρίζουν το δικαίωμα των άλλων να αγωνίζονται για τα πιστεύω τους – όπως ασφαλώς τους το αναγνωρίζουμε όλοι μας.

Εκτός αυτού οφείλουν να καταλάβουν πως δεν είναι εθνικιστής (με την ακραία έννοια της επιβουλής άλλων χωρών), ακροδεξιός ή φασίστας κάποιος που έχει διαφορετική άποψη από τους ίδιους – ενώ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι τα Σκόπια χρησιμοποιούνται ως Δούρειος Ίππος κυρίως από τη Γερμανία (ανάλυση), με μελλοντικές συνέπειες που είναι δύσκολο να προβλεφθούν επακριβώς. 

 

 

Λίγα για την Πατρίδα

Με αφορμή τα όσα έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σχέση με την προδοσία κατά της Μακεδονίας ΜΑΣ, είναι μια ευκαιρία να τονιστεί ότι οι Εθνικές απαιτήσεις και διεκδικήσεις, τα Εθνικά Δίκαια, για να έχουν ελπίδες και δυνατότητες ευδοκίμησης προϋποθέτουν την ύπαρξη Ισχύος. Πολιτικής, Στρατιωτικής, Διπλωματικής, Οικονομικής και –πάνω απ’ όλα- Ψυχικής Ισχύος.
Γι’ αυτό και η διεκδίκηση των Εθνικών Δικαίων όταν δεν είναι απλώς σε ρητορικό επίπεδο είναι εκ των πραγμάτων εργώδης. Επομένως, όσο πιο αδύναμη είναι μια Χώρα σε επίπεδο ισχύος στους προαναφερόμενους τομείς τόσο λιγότερα Εθνικά Δίκαια μπορεί να επιτύχει. Μέσα, λοιπόν, απ’ αυτό το πρίσμα μπορούμε να αντιληφθούμε ότι το εγχώριο πολιτικό σύστημα, του οποίου η στάση νοηματοδοτείται από την τοποθέτηση των εντός των τάξεών του κομμάτων στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, κάνει απλώς ρητορικές ασκήσεις «γαργάρας».
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ή συμπτωματικό το ότι το θέμα του ονόματος ήρθε προς «επίλυση», σε μια χρονική περίοδο πλήρους εθνικής αδυναμίας, σε μια στιγμή που η Ελλάδα έχει ακόμα μικρότερες δυνατότητες παρέμβασης από την πολιτική-πολιτειακή ηγεσία της, για να το επιλύσει με τρόπο που πραγματικά να την συμφέρει. Μπορεί η επίσημη κυβερνητική προπαγάνδα να μιλάει για «έξοδο από την κρίση» και «επαναφορά της χώρας σε πορεία ανάπτυξης», στην πραγματικότητα όμως αυτά αποτελούν βιασμό της αλήθειας, καθώς η Ελλάδα είναι μια Χώρα, η οποία μέσα στην τελευταία δεκαετία απώλεσε πάνω από το 25% του ΑΕΠ της, δηλαδή κάτι περισσότερο από τις ΗΠΑ στην μεγάλη οικονομική κρίση του 1929.
Ταυτόχρονα, ο Λαός της κινείται ανάμεσα στην ανέχεια και την μετανάστευση στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να τελεί υπό το καθεστώς μιας τεχνητής δημοσιονομικής ισορροπίας του τρόμου με την δημιουργία εξωπραγματικών πλεονασμάτων, τα οποία δεν πρόκειται να διατηρηθούν για πολύ και χρηματοδοτούνται μέσα από μια φοροεισπρακτική τρομοκρατία. Μια Χώρα, της οποίας η κυβέρνηση «γδέρνει» τον Λαό της και καταντάει αποικία, τι είδους συμφέρουσες λύσεις μπορεί να επιβάλλει στα Εθνικά της θέματα;
Την ίδια στιγμή, η απαισιοδοξία, ο φόβος για το αύριο, η πλήρης δυσπιστία και απαξίωση στους συστημικούς θεσμούς, η αίσθηση της ταπείνωσης, αποτελούν σταθερά ευρήματα όλων σχεδόν των δημοσκοπήσεων, ακριβώς επειδή απηχούν όψεις της βιωματικής πραγματικότητας των Ελλήνων σήμερα. Έτσι, στο θέμα της Μακεδονίας ΜΑΣ ο Ελληνικός Λαός γνωρίζει ότι έχει δίκιο να μην επιθυμεί τον παραμικρό συμβιβασμό, ταυτόχρονα όμως πιστεύει ελάχιστα ότι η (εκάστοτε) κυβέρνηση του μπορεί να πραγματοποιήσει αυτό που πρέπει. Η στάση αυτή είναι, από την μια, η συνειδητοποίηση του μικρού πολιτικού και οικονομικού ειδικού βάρους της Χώρας, όπως την έχει καταντήσει σύσσωμο το «Συνταγματικό τόξο». Από την άλλη, όμως, υπάρχει κάτι αρκετά σοβαρότερο. Κι αυτό είναι η «ιδεολογικοποίηση» αυτής της μικρότητας, αυτής της αδυναμίας, ο λεγόμενος «μικροελλαδιτισμός». Ότι, δηλαδή, αυτό είναι το μέγεθός μας, «το μπόι μας». Ότι χωρίς την Ε.Ε. είμαστε «ένα τίποτα». Ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κάνουμε ό,τι μας λένε, «για το καλό μας». Ότι είναι καλύτερα να δίνουμε κατά καιρούς κάτι, «έστω και λίγα», παρά να διακινδυνεύσουμε «να τα χάσουμε όλα». Είναι η σύγχρονη εκδοχή της «ιδεολογίας» της «Ψωροκώσταινας», η οποία έκανε τους εγχώριους πολιτικάντηδες να γίνονται γλοιώδεις και γραφικοί υπερασπιστές της πλήρους υποτέλειας της Ελλάδας στην ΕΕ, αλλά και στις ΗΠΑ. Είναι η ιδεολογία του ενδοτισμού που ήθελε, θέλει και θα συνεχίζει να λέει «ναι» σε κάθε μορφής σχέδιο τύπου Ανάν, «μένουμε Ευρώπη» ή Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι η ιδεολογία του φόβου και της κακομοιριάς, η οποία έκανε «μπαμπούλα» τις κατά παραγγελία απειλές για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, για να επιβάλει έτσι την πλήρη εξάρτηση της Χώρας από τους διεθνείς τοκογλύφους. Είναι η ιδεολογία του Εφιάλτη, του Πήλιου Γούση, του Νενέκου, που λέει ναι στο «Βόρεια Μακεδονία», με τα απαραίτητα «δικαιολογητικά» φληναφήματα για «ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή», «αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας», κτλ, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που γίνεται είναι να δεχόμαστε (μια ακόμη) εθνική ήττα, στο όνομα της σύγχρονης εκδοχής του «μικροϊδεατισμού».
Μια Χώρα, η οποία δεν έπαψε να είναι μικρή σε έκταση, έπαψε όμως να είναι έντιμη απέναντι στον εαυτό της και την Ιστορία της… Επί της ουσίας, λοιπόν, το εγχώριο πολιτικό σύστημα περιχαρακώνεται γύρω από την ιδεολογικοποίηση της αδυναμίας και της μιζέριας. Από την μια πλευρά του βρίσκεται η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση και οι κάθε λογής συνοδοιπόροι της, οι οποίοι εκφράζουν ανοιχτά τον εθνομηδενισμό τους. Στο ίδιο μήκος κύματος, όμως, κινούνται στην πραγματικότητα και όσοι βρίσκονται -θεωρητικά- στην άλλη πλευρά. Όλοι αυτοί που, δήθεν, αρνούνται το «Βόρεια Μακεδονία», χωρίς όμως να λένε το ίδιο γενικά για την σύνθετη ονομασία, και φροντίζουν μονίμως να συμβάλλουν στην αποικοποίηση-δορυφοριοποίηση της Χώρας, με την συνεχή άρνησή τους να πουν έστω και ένα «ΟΧΙ». Απαραίτητη προϋπόθεση της Ελλάδας για την θετική πορεία και ευδοκίμηση των Εθνικών μας θεμάτων είναι η ανάπτυξη της πολλαπλούς ισχύος μας. Είναι το «ΟΧΙ» σε όλα αυτά που κατάντησαν την Χώρα «καρπαζοεισπράκτορα». Χωρίς αυτά τα πολλαπλά «ΟΧΙ» ο «πατριωτισμός» των πολιτικάντηδων θα είναι ανέξοδος, ανεύθυνος, βολικός. Επειδή, όμως, ο Εθνικισμός δεν μπορεί να είναι τίποτα απ’ αυτά, γι’ αυτό η λύση στο πρόβλημα είναι ο Εθνικισμός και όχι ο «πατριωτισμός» του «Συνταγματικού τόξου».
ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ! ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Σημ. ΔΛ. Η φυλετική συνέχεια του Ελληνισμού (και ο χαρακτηρισμός Εθνισμός -Εθνικισμός δηλαδή του Λαού που επιδιώκει να προστατεύει τα δικαιώματα της Φυλής, της Εθνότητας και να διατηρεί την παράδοση, την κουλτούρα, την Πίστη, τις ανθρώπινες αξίες, την αγάπη και τον οικογενειακό δεσμό με την Πατρίδα Γή κλπ) έχει δεχθεί μία άνευ προηγούμενου επίθεση τόσο από τους αριστερούς διεθνιστές, όσο και από τους δεξιούς οικουμενιστές, αμφότερους πιστούς οπαδούς της παγκοσμιοποίησης. Το σκοπούμενο πίσω από αυτή την ανίερη συμμαχία είναι η αποτίναξη του φυλετικού στοιχείου από τα θεμέλια του κράτους. Είναι, ουσιαστικά, η ίδια αισχρή πολεμική για την αποτίναξη της θείας προέλευσης των νόμων, συστατικού στοιχείου του κράτους. Όλα αυτά αποσκοπούν στην ιδεολογική αποδόμηση της ίδιας της Πολιτείας μας για μία αναβίωση του άθεου και άφυλου «Λαϊκού Κράτους» της Γαλλικής Επαναστάσεως, σε μία μορφή πολυφυλετική και πολυεθνική, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η εγκαθίδρυση μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης, μίας νέας διαστρεβλωμένης και άρρωστης «Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας» των πλουτοκρατών και των πολυεθνικών. Πρόκειται ουσιαστικά για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες του ερχομού της εποχής των Καισάρων,  η οποία θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του παρόντος ιστορικού κύκλου, σύμφωνα με την σκέψη του Oswald Spenger. Οι δυνάμεις της παρακμής, παρά το γεγονός ότι έχουν απαξιωθεί και αποδομηθεί στις συνειδήσεις των Λαών, συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν τα ακαταλαβίστικα δόγματά τους, τα οποία οδηγούν στον βέβαιο θάνατο των πολιτισμών.
Κ. Αλ.

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 12:15 μ.μ.

 

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019

Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να ακυρωθεί;

- «Παραβιάζει την Σύμβαση της Βιέννης»!

Yπάρχει και άλλος νομικός τρόπος για να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία «αγνοεί» το σύνταγμα του γειτονικού κρατιδίου όπως καταγγέλλει Αμερικανός καθηγητής καθώς η Συμφωνία παραβιάζει το άρθρο 46 της Σύμβασης της Βιέννης για το δίκαιο των διεθνών συμφωνιών.

Ο καθηγητής Φράνσις Άντονι Μπόιλ, ο οποίος είναι λέκτορας στο διεθνές δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του ‘Ιλλινόις’ στις ΗΠΑ, λόγω των υφιστάμενων περιορισμών στη δυνατότητα εκτεταμένης έρευνας, που προκαλούνται από τις υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες και του πολικού ψύχους στο Σικάγο, όπου βρίσκεται, ειδικά για την εφημερίδα «Νόβα Μακεντόνια» / «Нова Македонија», έδωσε μια επαγγελματική γνώμη, σχετικά με τη δυνατότητα πιθανής αμφισβήτησης αργότερα της ισχύος της συμφωνίας των Πρεσπών, γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα των Σκοπίων, σύμφωνα με το
echedoros-a.gr.

Συνεχίζει:

«Έχοντας κατά νου όλες τις νομικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις που ακολούθησαν τη Συμφωνία των Πρεσπών στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από την υπογραφή της, μέσω ενός αποτυχημένου δημοψηφίσματος, τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε η πλειοψηφία των δύο τρίτων στο Κοινοβούλιο και τον τρόπο δημοσίευσης του νόμου περί επικύρωσης της συμφωνίας, νομίζω ότι το άρθρο 46 της Σύμβασης της Βιέννης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αμφισβητήσει τη Συμφωνία».

Στο τμήμα 2 (Ακυρότητα των Συμβάσεων), το άρθρο 46 αναφέρει ότι το κράτος δεν μπορεί να επικαλείται μια συμφωνία η οποία είναι αντίθετη με το εθνικό δίκαιο και ότι αυτή μπορεί να ακυρωθεί γιατί βρίσκεται σε αντίθεση με το εσωτερικό δίκαιο του κράτους.

Ο εμπειρογνώμονας αναφέρει ότι είναι σαφείς οι παραβιάσεις του εθνικού νόμου στη ‘Μακεδονία’ σε σχέση με τη συμφωνία με την Ελλάδα, γιατί οι παραβιάσεις του συντάγματος είναι ασφαλώς βασικής σημασίας.

«Έτσι, ως προκαταρκτική αξιολόγηση, και χωρίς βάθος ανάλυση των ιδιαιτεροτήτων της υπόθεσής σας, μπορώ να συμπεράνω ότι μια μελλοντική κυβέρνηση, θα μπορούσε να ακυρώσει τη συμφωνία σχετικά με αυτή τη νομική βάση και στο πλαίσιο της Σύμβασης της Βιέννης».

Το δημοσίευμα αναφέρει τις σκέψεις του Αμερικανού καθηγητή:

«Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα καλό επιχείρημα από το οποίο μπορεί να αρχίσει η ανάλυση των αδυναμιών που ενσωματώνονται σε αυτήν τη συμβατική σχέση.

Θα ήθελα να τονίσω, ότι η ανάλυση θα δείξει και άλλες πιθανές νομικές βάσεις για την ακύρωση της σύμβασης, αλλά για αρχή το ξεκίνημα θα γίνει από αυτή τη διάταξη.

Είναι σημαντικό τόσο η «Μακεδονία» όσο και η Ελλάδα, που είναι συμβαλλόμενα κράτη της Σύμβασης της Βιέννης, είναι υποχρεωμένες να τη σέβονται.

Φυσικά, η αντιπολίτευση στη χώρα σας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα στην πολιτική της διαμάχη, τονίζοντας ότι εάν εκλεγεί και έρθει στην εξουσία, θα προσφύγει και θα ακυρώσει τη συνθήκη βάσει της Σύμβασης της Βιέννης για το δίκαιο των διεθνών συμφωνιών».

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 2:51 π.μ.

Δείτε σαν σήμερα          
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 13 Αύγουστου στον 21ο αιώνα
Δωρεάν θερινό σινεμά               όλο το καλοκαίρι στην Αθήνα
Δείτε το πρόγραμμα                 Δωρεάν θερινό σινεμά όλο το καλοκαίρι
Η πρώτη περιοδεία της Λυρικής     αυτό το καλοκαίρι με ελεύθερη είσοδο
image Δείτε σαν σήμερα
image Δωρεάν θερινό σινεμά
image Θερινά Σινεμά
image Δείτε το πρόγραμμα
image Η πρώτη περιοδεία της Λυρικής

Αθλητικά

Top Headline

Η Μιχαέλα Λάκη Πρωταθλήτρια Ευρώπης Αθλητισμός 8ος

    Η Μιχαέλα Λάκη  Πρωταθλήτρια Ευρώπης    Αθλητισμός 8ος

              ΒΙΝΤΕΟ: Να ποιο ήταν το κορυφαίο γκολ στο περσινό Champions League

Read More...

Αθλητισμός 7ος

Αθλητισμός 7ος

              Τένις: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη μάχονται επί αμερικανικού εδάφους

Read More...

Αθλητισμός 6ος

		Αθλητισμός 6ος

              Εθνική Κωφών Γυναικών: Νίκη με παρολίγον quadruple double της Πατέρα

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Μιχανοκίνηση 8ος

Μιχανοκίνηση 8ος

              Πότε επιστρέφεται το τέλος ταξινόμησης για απόσυρση αυτοκίνητου

Read More...

Formula 1

Formula 1

              Ο Χόρνερ περιέγραψε την κατάσταση στην Formula 1 με μία πρόταση

Read More...

WRC

WRC

              WRC: Προηγείται με τριπλέτα η Toyota στη Φινλανδία

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 8ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 8ος

              Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης για την ΕΡΤ

Read More...

Βουλή

Βουλή

              Οι πιο επεισοδιακές αποχωρήσεις της δεκαετίας

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 7ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 7ος

              Μητσοτάκης: Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων πρέπει να ψηφιστεί από 300 βουλευτές ...

Read More...

Κόσμος

Top Headline

Ιταλια

		Ιταλια

              Σαλβίνι σε Ρίτσαρντ Γκιρ: Να πάρεις τους μετανάστες στη βίλα σου

Read More...

Σερβία

Σερβία

              Σερβικά ΜΜΕ: 2.000.000 έδωσαν οι Σκοπιανοί σε Έλληνες πολιτικούς για να τους εξαγοράσουν

Read More...

Γιουγκοσλαβία

 Γιουγκοσλαβία

              Έκθεση-σοκ Γιουγκοσλάβων εμπειρογνωμόνων: Έτσι διαλύεται η σκοπιανή προπαγάνδα...

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

              Συντάξεις: Επιστρέφονται οι μνημονιακές περικοπές και μάλιστα έντοκα!!!

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

              Απαγορεύεται η κριτική σε τραπεζικά συμφέροντα

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 6ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 6ος

              Παράνομες και άκυρες οι μειώσεις σε 350.000 επικουρικές συντάξεις

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

              Αυτό το ποτάμι στην Ελβετία έχει τόσο καθαρά νερά που βλέπεις σε βάθος 10 μέτρων

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 7ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 7ος

              Ηλιοβασίλεμα από το διάστημα: Το όριο ανάμεσα στο σκοτάδι και στο φως

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 6ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 6ος

              Ο Όλυμπος σε όλη τη δόξα του

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 8ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 8ος

              Νησιά με παράξενα σχήματα που εκπλήσσουν!

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 7ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 7ος

              Μυστηριώδης λάμψη στον Άρη πυροδοτεί νέα σενάρια περί εξωγήινων

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 6ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 6ος

              Το νησί όπου ζουν μόνο… επιζώντες ναυαγίων! (pics)

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              17η...

Read More...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              9η...

Read More...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              1η...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

ΠΡΕΣΠΕΣ

 ΠΡΕΣΠΕΣ

              Από που προέρχεται το όνομά τους Ολα τα ΝΕΑ των Πρεσπών

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/08/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/08/2019

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/07/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ  31/07/2019

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/06/2019

	ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/06/2019

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Διάφορα

Διάφορα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ: Ο «ποταμίσιος» υπουργός Μαυρωτάς στη λίστα μ΄εκείνους που τα «άρπαξαν» για το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Τον δίνουν...

Read More...

Σύμπαν !!

Σύμπαν !!

              Ολα τα άρθρα - ειδήσεις & Βίντεο από την συνύπαρξη φαινομένων που έχουν  συμβεί εδώ και...

Read More...

Διάφορα

		Διάφορα

EKTAKTO....!!! Tην Παρασκευή το μεσημέρι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΤΖΑΜΙ στο Βοτανικό...!! Κάνουν ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ...

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

              Μακεδονία γη ελληνική!

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

              Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις δεν κάνουν κόμμα…

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 5

Παμμακεδονικές Ενώσεις 5

              Κρήτη - Oργισμένη υποδοχή πολιτών σε Τζανακόπουλο, Δανέλλη και Ραγκούση: «Προδώσατε τη Μακεδονία» (βίντεο)

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

Διαφορα

Διαφορα

              ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ! ΝΕΑ-ΑΝΕΡΓΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ...ΓΕΙΤΟΝΕΣ!...

Read More...

Μαυροπηγή Κοζάνης - Διαφορα

Μαυροπηγή Κοζάνης  -  Διαφορα

Πέθανε ο πρωταθλητής της πάλης, Γιώργος Ποζίδης

Read More...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided