Πέμπτη, Αύγουστος 13, 2020

Σχολεία - Mαθητές - Φοιτητές

 

 

 

 

 

 


Όσα πρέπει να ξέρετε για τα Σχολεία, Γυμνάσια & Φοιτητές

Στις 7 Σεπτεμβρίου η έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς

Στις 7 Σεπτεμβρίου η έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς
7

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το παραπάνω έκανε γνωστό πριν από λίγο το Υπουργείο Παιδείας και ανέφερε ότι το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει νωρίτερα, «προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξαιτίας του κορωνοϊού».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020, 14:45

Επαναλειτουργούν από την 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί

Ανακοινώθηκε από τον Στέλιο Πέτσα.

Την Δευτέρα θα εξειδικεύσουν τον τρόπο επαναλειτουργίας η κ. Κεραμέως και ο κ. Θεοδωρικάκος.

Επαναλειτουργούν από την 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί
MICHAELA REHLE / REUTERS

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα:

Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων  Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

-         οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),

-         οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και

-         οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

Πάνος Τουμάσης 24/5/2020

 

 

 

 

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές

sxoleiaa
03/01/2020,

Στις 24 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για τους μαθητές.

Στις 24 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για τους μαθητές.

Η επιστροφή στα θρανία του σχολείου θα γίνει μετά τον εορτασμό των Θεοφανίων, με τα μαθήματα να ξεκινούν και πάλι την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020.

Σημειώνεται ότι το διδακτικό έτος για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων χωρίζεται σε τρία τρίμηνα.

Το πρώτο τρίμηνο άρχισε στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου,
το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και
το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Νέα σχολική χρονιά 2019 - 2020:

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Πρώτη ημέρα στο σχολείο
Πρώτη ημέρα στο σχολείο MOTIONTEAM

Από Αύγουστο... χειμώνα λέει η γνωστή παροιμία και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα της καλοκαιρινής περιόδου, ο σχεδιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου 2019 - 2020 έχει ήδη ολοκληρωθεί. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν από την επιστροφή στα θρανία.

news247 01 Αυγούστου 2019 19:03

Το σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους, σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τη λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους. Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Τα σχολεία για το σχολικό έτος 2019 – 2020, θα υποδεχθούν τους μαθητές σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα.: το πρώτο ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Η διδασκαλία των μαθημάτων για το 2019 αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους. Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

Το σχολικό κουδούνι στις 8.15 και

όχι στις 09.00 όπως είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019,
Το σχολικό κουδούνι στις 8.15 και όχι στις 09.00 όπως είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση

Μετά τη ρητή θέση της ότι θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, δεν θα ισχύσουν οι αλλαγές Γαβρόγλου στις εισαγωγικές, δεν πρόκειται να δημιουργηθεί 4η Νομική στην Πάτρα, όπως είχε εξαγγελθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, η Νίκη Κεραμέως «ξηλώνει» άλλη μια απόφαση ή τουλάχιστον σχέδιο προς εφαρμογή του προηγούμενου υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου: Το να ξεκινά το σχολείο στις 9 το πρωί.

«Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθαρίζοντας ότι η εξαγγελία για πρώτο κουδούνι στις 9 -κάτι το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις- δεν πρόκειται να προχωρήσει.

«Για να κοιμούνται λίγο παραπάνω»

Ο κ. Γαβρόγλου το προηγούμενο διάστημα είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να αλλάξει την ώρα του πρώτου κουδουνιού στα σχολεία. Μάλιστα, για να στηρίξει την απόφασή του αυτή είχε επικαλεστεί την πρακτική άλλων χωρών αλλά και επιστημονικές μελέτες. Σε κάποιες στιγμές για να στηρίξει την πρόθεσή του αυτή, είχε χρησιμοποιήσει και επιχειρήματα του τύπου «θα σταματήσουν οι καβγάδες στα σπίτια».

Ο σχεδιασμός αυτός του κ. Γαβρόγλου είχε προκαλέσει σάλο αντιδράσεων με γονείς -κυρίως μικρότερων παιδιών- να βρίσκονται σε απόγνωση και να αναρωτιούνται τι ώρα θα πηγαίνουν στη δουλειά τους αν χρειάζεται να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο στις 9. Όπως και να έχει, κατά δήλωση της κυρίας Κεραμέως, ο σχεδιασμός αυτός δεν πρόκειται να εφαρμοστεί και το σχολικό κουδούνι και αυτό το Σεπτέμβριο θα χτυπάει κανονικά στις 08:15 το πρωί.

Κεραμέως: Δεν θα ιδρυθεί Νομική Πάτρας

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ζητήματα, η κυρία Κεραμέως επανήλθε στο θέμα της Νομικής Πάτρας λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να ιδρυθεί η τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους. Είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να μη ψάχνουν νέους με ειδικές δεξιότητες και να μην βρίσκουν».

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμη ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα», θα προσληφθούν κανονικά οι 4,5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής και το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει για την επομένη χρονιά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα θρησκευτικά η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «δύο αποφάσεις του ΣτΕ έχουν κρίνει το πρόγραμμα σπουδών για τα θρησκευτικά αντισυνταγματικό. Πρόθεσή μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλλά παράλληλα στοχεύουμε να κάνουμε το μάθημα πιο ελκυστικό για τους μαθητές… Και δεν είναι μόνο αυτό».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, 18:34

 

 

Δείτε πότε κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα

26/03/2019 12:12

Για 17 ημέρες μείνουν μακριά από τις αίθουσες των σχολείων οι μαθητές για τις γιορτές του Πάσχα.

Τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια όλη της χώρας θα κλείσουν στις 19 Απριλίου και θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους στις 6 Μαΐου. Έτσι οι μαθητές θα…απουσιάσουν από τις αίθουσες όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και θα επιστρέψουν σε αυτές μια εβδομάδα μετά τη Δευτέρα του Πάσχα.

Φέτος η μεγάλη γιορτή της χριστιανισμού, πέφτει σε προχωρημένη ημερομηνία της άνοιξης σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, καθώς πέρυσι η Κυριακή του Πάσχα ήταν στις 7 Απριλίου.

Διαβάστςε επίσης

Κόρινθος: Άγρια επεισόδια και χημικά – Συγγενείς του νεκρού διαρρήκτη επιτέθηκαν σε φίλο του δράστη

Πηγή

 

 

 

 


Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία

 • 21 Δεκέμβριος, 2018
σχολείο.jpg

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά από τη

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου,

για τις εορτές  των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

 

Πότε ανοίγουν τα σχολεία και …τι ώρα χτυπά το κουδούνι φέτος;

BBLJYRw.img

Το διδακτικό έτος αρχίζει κάθε χρονιά, την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους. Η διδασκαλία ωστόσο των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου. Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

Φέτος, η 11η Σεπτεμβρίου «πέφτει» Τρίτη και είναι η μέρα που οι μαθητές όλων των σχολείων θα δώσουν το ραντεβού της επιστροφής στα θρανία.

Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το ημερήσιο ωράριο λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η ώρα έναρξης ή λήξης των μαθημάτων μπορεί να τροποποιείται ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες, ύστερα από απόφαση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου.

Πάντως αυτή την εποχή, τη μετάθεση της ώρας έναρξης των μαθημάτων κατά 45 λεπτά, μελετά το υπουργείο Παιδείας.

Στις 9 το πρωί αντί για τις 8:15, θα αρχίζουν τα μαθήματα, σύμφωνα με τις αλλαγές που εξετάζει το υπουργείο και τα όσα προανήγγειλε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως αναφέρει το ΠΔ, οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Την ημέρα λήξης των μαθημάτων χορηγούνται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών που προβλέπονται στο άρθρο 20.

Την ίδια ημερομηνία αποστέλλονται από τανηπιαγωγεία τα Πιστοποιητικά Φοίτησης των μαθητών για την εγγραφή τους στα Δημοτικά και από τα Δημοτικά οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών της ΣΤ’ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Στο νηπιαγωγείο, στην αρχή του πρώτου τριμήνου του διδακτικού έτους και για διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων μπορεί να εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο παραμονής στο νηπιαγωγείο για ορισμένα νήπια που φοιτούν για πρώτη φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή τους. Το ευέλικτο ωράριο καθορίζεται από τον εκπαιδευτικό της τάξης, το σύλλογο διδασκόντων και το σχολικό σύμβουλο, σε συνεργασία με τους γονείς ή κηδεμόνες του νηπίου. Μετά την πάροδο των δύο εβδομάδων, το σύνολο των νηπίων ακολουθεί κοινό ωράριο.12|08|2018 128 views   /Mata Xari

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα και πότε ανοίγουν


Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα.

Ειδικότερα, για τη φετινή σχολική χρονιά, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από την

Δευτέρα 2 Απριλίου και

οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία την Δευτέρα 16 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι για το 2018 η 2α Απριλίου είναι Μεγάλη Δευτέρα και η περίοδος του Πάσχα διαρκεί μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου στις 13 Απριλίου ενώ η Κυριακή του Πάσχα πέφτει στις 8 Απριλίου.Posted by IGOR στο Μαρτίου 16, 2018

Διαδώστε το!

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων

sxoleio1.jpg

Κλείνουν σε περίπου είκοσι ημέρες για τις διακοπές των Χριστουγέννων τα σχολεία όλης της χώρας.

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα έχουν για τελευταία φορά μάθημα, για το 2017, οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει παραδοσιακά μετά και τον εορτασμό των Θεοφανίων, με τα μαθήματα να ξεκινούν και πάλι στις 8 Ιανουαρίου 2018.

Όπως ορίζει απόφαση του υπουργείου Παιδείας, τα δημοτικά, γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ δεν λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου.

Επειδή όμως η 24η Δεκεμβρίου πέφτει φέτος Κυριακή, όπως και η 7η Ιανουαρίου,

οι μαθητές θα κάνουν διακοπές από τις 22 Δεκεμβρίου ως τις 8 Ιανουαρίου.

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Πρώτη μέρα στο σχολείο και καλή σχολική χρονιά σε όλους

Πρώτη μέρα στο σχολείο

Η λογοπεδικός Χαρά Καραμήτσου γράφει για το σχολείο που ξεκινά και την αναστάτωση που έρχεται από την πρώτη επαφή με τη νέα αυτή ζωή
Η στιγμή που το παιδί ξεκινάει το σχολείο είναι ο πρώτος συναισθηματικός απογαλακτισμός από τη μητέρα και το πρώτο βήμα αυτονόμησης από την οικογένεια. Eνα δύσκολο αλλά και φυσιολογικό βήμα τόσο για το ίδιο όσο και για τους γονείς του.

Οι αντιδράσεις του παιδιού είναι ποικίλες. Μπορεί να κλαίει, να γίνειται επιθετικό, να δυσκολεύεται στον ύπνο, να παρουσιάζει διατροφικά προβλήματα, αλλά και να παλινδρομεί σε συμπεριφορές μικρότερης ηλικίας. Την ίδια στιγμή, η εκ των προτέρων γονική αγωνία-ενοχές για το «πώς θα τα πάει το παιδί» είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες άγχους που δυσκολεύουν την προσαρμογή του στη νέα πραγματικότητα. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία εξερευνούν τον κόσμο αποκωδικοποιώντας και αφομοιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα συναισθήματα των γονιών τους. Το άγχος τους, λοιπόν, για το σχολείο «προετοιμάζει» το παιδί για κάτι που προμηνύεται δύσκολο και απειλητικό.

Περιορίζοντας τις ανησυχίες σας


Πριν από τις συζητήσεις και τα ενθαρρυντικά λόγια που θα ειπωθούν είναι χρήσιμο να κάνετε μια ανασκόπηση των συναισθημάτων σας σε σχέση με το σχολείο. Αναρωτηθείτε: Πόσο ανησυχείτε για το πώς θα τα πάει το παιδί σας; Ποιοι θα το φροντίσουν; Πόσες δυσκολίες διακρίνετε που μπορεί να το εμποδίσουν; Κατά πόσο οι ανησυχίες αυτές έχουν να κάνουν με το παιδί και κατά πόσο με τα δικά σας βιώματα, τους δικούς σας γονείς και τα δικά σας προβλήματα στο σχολείο; Μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να μην εξαφανίσει τις ανησυχίες σας, αλλά τουλάχιστον μπορεί να σας βοηθήσει να τις θέσετε υπό έλεγχο.

Η στοιχειώδης εμπιστοσύνη

Το παιδί σας μπορεί να σας μοιάζει σε πολλά, αλλά στην ουσία είναι ένας άλλος άνθρωπος, με διαφορετική προσωπικότητα, που θα συναντήσει τις δικές του δυσκολίες και θα αναπτύξει τους δικούς του τρόπους αντιμετώπισής τους. Θα χρειαστεί σίγουρα τη στήριξή σας, αλλά οπωσδήποτε όχι όπως νομίζετε εσείς. Για καλό ξεκίνημα και καλή συνέχεια στο σχολείο η βασικότερη προϋπόθεση είναι οι προηγούμενες εμπειρίες αποχωρισμού του από εσάς και το σπίτι του, η ανάλογη προετοιμασία του μέσα από μια επίσκεψη στον καινούριο χώρο όπου θα περνά αρκετές ώρες από την καθημερινότητά του, αλλά και η προηγούμενη εξοικείωσή του με παιδικά βιβλία που εξηγούν με διασκεδαστικό τρόπο την πρώτη εμπειρία στο σχολείο. Μην ξεχνάτε τη στοιχειώδη εμπιστοσύνη που θα πρέπει να έχετε στο παιδί και τα ανοιχτά αυτιά από πλευράς σας για να ακούτε τις δικές του δυσκολίες, αν και όταν προκύψουν, βάζοντας στην άκρη τον απόηχο των δικών σας φόβων.
Οι τρεις άξονες της επιτυχίας

Για να βοηθήσετε το παιδί σας να εξοικειωθεί με το καινούριο περιβάλλον του προσέξτε τα εξής:

■ Η προσαρμογή στο σχολείο απαιτεί πρόγραμμα, χρόνο και υπομονή.
Αν μέχρι τώρα δεν υπήρχε, με την έναρξη του σχολείου χρειάζεται να μπει και στο σπίτι ένα πρόγραμμα για τα παιδιά. Το πρωινό ξύπνημα, οι ώρες μελέτης, ξεκούρασης-παιχνιδιού, τηλεόρασης-υπολογιστή και οπωσδήποτε ο ύπνος πρέπει να τηρούνται με αρκετή συνέπεια και, αν χρειαστεί, αυστηρότητα. Παρατηρήστε λίγο τους ρυθμούς του παιδιού και σε συνεννόηση με τον δάσκαλο καθορίστε πόση ώρα πρέπει να αφιερώνει στη μελέτη. Παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού δεν νοείται να ασχολούνται ατέλειωτες ώρες με τα μαθήματα, να έχουν τηλεόραση ή υπολογιστή στο δωμάτιό τους ή να πηγαίνουν για ύπνο στις 11 και στις 12!

■ Κρατήστε μια στάση που να αποτρέπει τη δημιουργία «μετώπων».
Η σχέση που θα δημιουργήσει το παιδί με τον εκπαιδευτικό του είναι πρωταρχικής σημασίας για να έχει καλή προσαρμογή στο σχολείο. Γι’ αυτό τηρήστε ουδέτερη (προσοχή, όχι αδιάφορη!) στάση. Αν έχετε αντιρρήσεις με τις τακτικές του δασκάλου, είναι προτιμότερο να συγκρατηθείτε για να διαπιστώσετε αν είναι πράγματι τόσο απαράδεκτες (και σε αυτή την περίπτωση να αναζητήσετε τον ίδιο και να συζητήσετε μαζί) παρά να δείχνετε στο παιδί τη δυσαρέσκεια ή, ακόμη χειρότερα, την αντιπάθειά σας για τον εκπαιδευτικό της τάξης του. Αντιστρόφως ισχύει ότι δεν βοηθάει το παιδί να «ξεπετάτε» κάθε του παράπονο με ένα «κάτι θα έκανες κι εσύ!». Προσπαθήστε αρχικά να το ακούσετε χωρίς να πρέπει να πάρετε θέση ή να δώσετε λύση. Είναι αξιοθαύμαστο το πόσο μπορεί να καταλαγιάσει ένα παράπονο επειδή κάποιος κάθισε απλώς και το άκουσε!

■ Το σχολείο είναι πρωτίστως υπόθεση του παιδιού και γι’ αυτό πρέπει να το βοηθήσετε να αναπτύξει αυτονομία.

■ Οσο εύκολο ή βολικό κι αν είναι, δεν βοηθάτε το παιδί φτιάχνοντάς του την τσάντα, τηλεφωνώντας καθημερινά για να σας πουν τα μαθήματα επειδή δεν πρόσεχε ή λύνοντάς του τις ασκήσεις. Γίνεται ανεύθυνο και οκνηρό. Και οι καιροί είναι δύσκολοι.

■ Τέλος -και το πιο σημαντικό-, μην ξεχνάτε να το επαινείτε και στις επιτυχίες αλλά και στις αποτυχίες του. Υπενθυμίστε του ξανά και ξανά με λόγο και πράξη ότι στο σχολείο δεν πάει για να τα κάνει όλα τέλεια, αλλά για να μάθει πράγματα που δεν ξέρει. Να μάθει να πέφτει για να μπορεί να σηκώνεται. Να κερδίζει, αλλά και να χάνει με αξιοπρέπεια. Είναι όλα αναγκαία μαθήματα ζωής. Βοηθήστε λοιπόν τώρα που είναι αρχή. Καλή χρονιά σε όλους!

Της Χαράς Καραμήτσου
(λογοπεδικός, M.R.C.S.L.T.)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Δείτε Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Η επίσημη ανακοίνωση

Δείτε πότε ανοίγουν τα σχολεία φέτος τον Σεπτέμβρη...
Η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις σχολικές αργίες.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία, πότε ξανακλείνουν και ποιες είναι όλες οι επίσημες σχολικές αργίες του 2017 και του 2018; Το Υπουργείο Παιδείας απαντά με την επίσημη ανακοίνωσή του…

Πότε ανοίγουν τα σχολεία
Στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, θα ανοίξουν για το σχολικό έτος 2017-2018 τα σχολεία.

Η διδασκαλία και τα τρίμηνα
Σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους. Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Οι σχολικές αργίες

1. Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δεν λειτουργούν τις ακόλουθες ημέρες και περιόδους:
α) τα Σάββατα και τις Κυριακές,
β) την 28η Οκτωβρίου (εθνική εορτή),
γ) από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων),
δ) την Καθαρά Δευτέρα,
ε) την 25η Μαρτίου (εθνική εορτή),
στ) από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου (διακοπές Πάσχα), η) την 1η Μαΐου,
θ) την εορτή του Αγίου Πνεύματος,
ι) από 22 Ιουνίου μέχρι και 31 Αυγούστου (θερινές διακοπές) και
ια) την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του σχολείου και την ημέρα της τοπικής εθνικής εορτής.

2. Εορταστικές εκδηλώσεις στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία πραγματοποιούνται:

α) στις 27 Οκτωβρίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και η ελληνική σημαία. Σε περίπτωση που η 28η Οκτωβρίου είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή,

β) στις 24 Μαρτίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Σε περίπτωση που η 25η Μαρτίου είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή,

γ) στις 17 Νοεμβρίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση. Όταν η 17η Νοεμβρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη Παρασκευή,

δ) στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.

Η επίσημη ανακοίνωση:
Αναρτήθηκε στις 8:27:00 μ.μ.
9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου θα έχουν για τελευταία φορά μάθημα, για το 2016, οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει παραδοσιακά μετά και τον εορτασμό των Θεοφανίων, με τα μαθήματα να ξεκινούν και πάλι στις 9 Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με τα άρθρα 4, §§ 1.δ των Π.Δ. 200 & 201 /1998 (ΦΕΚ 161Α), τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων.

Σε ό,τι αγορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το άρθρο 2, § 1α του Π.Δ. 104/1979 (Α΄23) και την § 1α του άρθρου 2 της υπ΄ αριθμ. 80033/Γ2/04-08-2006 Υ. Α (Β΄1286), τα Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ δεν λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου.

Δεδομένου ότι η 24η Δεκεμβρίου είναι φέτος Σάββατο, όπως και η 7η Ιανουαρίου, οι μαθητές θα κάνουν διακοπές από τις 23 Δεκεμβρίου ως τις 9 Ιανουαρίου.

 

«Θερμά» φαίνεται να ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά

Απεργία των δασκάλων στις 15 Σεπτεμβρίου

«Θερμά» φαίνεται να ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά

Αντιδρώντας στον νέο τύπο ολοήμερου στην προσχολική αγωγή, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι «διαλύει το ολοήμερο νηπιαγωγείο», ότι επιβάλλει 25ωρο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του νηπιαγωγείου και ότι δεν προχωρά σε καμία επίλυση των τεράστιων κτιριακών προβλημάτων.

Χαρακτηρίζει, επίσης, «επικοινωνιακού χαρακτήρα» την εξαγγελία για επέκταση και γενίκευση του θεσμού του ολοήμερου, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα «συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο». «Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ υποβαθμίζει, δίχως αιδώ, τον παιδαγωγικό και αντισταθμιστικό ρόλο του ολοήμερου νηπιαγωγείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Εξάλλου, σχετική συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει η Ομοσπονδία στα γραφεία της την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου.

11:1002/09/2016

Αλλάζει το Γυμνάσιο το Σεπτέμβριο – Οι 10 αλλαγές

Στην αναμόρφωση του Γυμνασίου προχωρά το Υπουργείο Παιδείας όπως προκύπτει και από τις ανακοινώσεις συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών και του Υπουργείου Παιδείας. Στην ουσία το Υπουργείο υιοθετεί από το...
change
από 7 Ιούνιος 2016 5 Views

Στην αναμόρφωση του Γυμνασίου προχωρά το Υπουργείο Παιδείας όπως προκύπτει και από τις ανακοινώσεις συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών και του Υπουργείου Παιδείας. Στην ουσία το Υπουργείο υιοθετεί από το Σεπτέμβριο κάποια από τα πορίσματα του διαλόγου.

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι αλλαγές αυτές οι οποίες αναμένεται να διευρυνθούν το 2017-2018.

 • Περιορίζεται κατά 3 ώρες εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα
 • Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποια θα είναι τα μαθήματα όπου θα έχουμε μείωση ωρών. Ο υπουργός φωτογράφησε το project και τα Αρχαία, αν και για τα τελευταία το πιθανότερο είναι η ώρα που θα χάσουν να πάει στα Νέα.
 • Υιοθετείται η περιγραφική αξιολόγηση παράλληλα με τη βαθμολογική. Αυτό θα εφαρμοστεί σε πιλοτική φάση.
 • Τα παιδιά θα δίνουν εξετάσεις τον Ιούνιο μόνο στα κύρια μαθήματα.
 • Στο Γυμνάσιο αντί για τρίμηνα θα έχουμε τετράμηνα
 • Το πρώτο τετράμηνο οι μαθητές θα εξετάζονται με ωριαία διαγωνίσματα
 • Τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται 31 Μαϊου.
 • Οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα γίνονται το διάστημα 1-10 Ιουνίου
 • Έρχονται ενισχυτικά μαθήματα για τις ξένες γλώσσες
 • Θα περιοριστεί η ύλη σε μαθήματα.
7 Ιούνιος 2016
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Διευκρινίσεις για τα ολοήμερα σχολεία: Τι ισχύει για άνεργους,

αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες γονείς!!!!!

Διευκρινίσεις για τα ολοήμερα σχολεία: Τι ισχύει για άνεργους, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες γονείςΣτην έκδοση διευκρινίσεων σχετικά με τις προϋποθέσεις εγγραφής στα ολοήμερα τμήματα των σχολείων προχώρησε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις δασκάλων και νηπιαγωγών, που ακολούθησαν της αποστολής σχετικής εγκυκλίου στα σχολεία για τη λειτουργία των ολοήμερων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο, δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο υπάρχει και στην περίπτωση που ο ένας γονιός έχει βεβαίωση εργασίας και ο άλλος έχει κάρτα ανεργίας. Επίσης, διευκρινίζεται ότι για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κ.λ.π., αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα.

«Οι εγκύκλιοι σχετικά με τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία, καθιστούν σαφείς τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για πλήρη εφαρμογή των ρυθμίσεων με στόχο την «απόλυση» περισσότερων από 6.000 αναπληρωτών την επόμενη σχολική χρονιά» σχολίαζε χθες η ΔΟΕ την εγκύκλιο του υπουργείου, υπενθυμίζοντας το συλλαλητήριο στις 4 Ιουνίου και την απεργιακή κινητοποίηση με την πορεία διαμαρτυρίας Στις 8 Ιουνίου.

«Οι εγκύκλιοι του Υπουργείου ξεπερνούν κάθε λογική. Για την εγγραφή των παιδιών στο ολοήμερο τμήμα για τα 6/θέσια και άνω Δημοτικά είναι απαραίτητη προϋπόθεση, οι γονείς να είναι εργαζόμενοι ή να έχουν κάρτα ανεργίας ή να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Για τα Δημοτικά σχολεία που λειτουργούν ως 4/θέσια και 5/θέσια δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ενώ για τα ολοήμερα τμήματα των Νηπιαγωγείων, τα οποία είναι σχεδόν όλα διθέσια, είναι απαραίτητη προϋπόθεση» ανέφερε επίσης η ΔΟΕ, προσθέτοντας: «Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία. Το ΔΣ της ΔΟΕ θεωρεί ότι έχει μεγάλη σημασία να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους γονείς που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους είτε στην πρωινή ζώνη είτε στο ολοήμερο (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) να καταθέσουν αιτήσεις ανεξάρτητα αν πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις που προβλέπει η Υ.Α. αλλά και η νέα εγκύκλιος. Θα αποδείξουν περίτρανα το μέγεθος του αποκλεισμού από τις δομές του ολοήμερου σχολείου και της στέρησης μορφωτικών δικαιωμάτων από τους μαθητές, που αποτελούν τον πυρήνα των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων του Υπουργείου».

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, τόνισε ότι η διορθωτική εγκύκλιος του υπουργείου είναι «για το θεαθήναι» και έκανε λόγο για συρρίκνωση του ολοήμερου, μιας και στερούνται οι γονείς, που αδυνατούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, της δυνατότητας της μελέτης - προετοιμασίας των μαθημάτων τους για την επόμενη μέρα, καθώς αυτή δεν περιλαμβάνεται στο πρωινό πρόγραμμα. Επιπλέον, όπως αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος, «διπλασιάζεται - σε δέκα από πέντε - ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία της πρωινής ζώνης, ενώ και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που τίθενται ουσιαστικά καθιστούν ανενεργό το μέτρο. Παρά τη διαφήμιση, με τη νέα εγκύκλιο, η αλήθεια για τα ολοήμερα είναι: 'Ανθρακες ο θησαυρός!».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line   "Η" Online 1/6 21:03  ενημερώθηκε 21:03

 

 

 

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Πώς θα λειτουργούν την νέα σχολική χρονιά τα ολοήμερα σχολεία

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1324 τΒ 11-5-2016) η υπουργική απόφαση για το ωρολόγιο πρόγραμμα του...ενιαίου τύπου Ολοήμερου Δημοτικού σχολείου που θα ισχύσει από το επόμενο σχολικό έτος.


Ωρολόγιο Πρόγραμμα

ΩΡΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
08.00 - 08.10 10' Υποδοχή μαθητών
08.10 - 09:40 90' 1η διδακτική περίοδος
09:40 - 10:00 20' Διάλειμμα
10:00 - 11:30 90' 2η διδακτική περίοδος
11:30 - 11:45 15' Διάλειμμα
11:45 - 12:25 40' 5η διδακτική ώρα
12:25 - 12:35 10' Διάλειμμα
12.35 - 13:15 40' 6η διδακτική ώρα (Λήξη υποχρεωτικού προγράμματος)
13:15 - 13:20 5' Μετάβαση μαθητών Ολοήμερου στην αίθουσα σίτισης
13:20 - 14:00 40' 1η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος (Σίτιση)
14:00 - 14:15 15' Διάλειμμα
14:15 - 15:00 45' 2η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος (μελέτη - προετοιμασία)
15:00 - 15.15 15' Διάλειμμα
15.15 - 16:00 45' 3η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος (επιλονή διδακτικού αντικειμένου ΤΠΕ, Αθλητισμός, Αγγλικά, Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Ανωνή, Πολιτιστικοί Όμιλοι Δραστηριοτήτων)

(Λήξη ολοήμερου προγράμματος)

Το μάθημα των Θρησκευτικών διδάσκεται για 2 ώρες στις Γ' και Δ' τάξεις και για 1 ώρα στις Ε' και ΣΤ' τάξεις.

Το μάθημα της Γλώσσας διδάσκεται για 9 ώρες στις Α' και Β' τάξεις, 8 στις Γ' και Δ' και για 7 ώρες στις Ε' και ΣΤ' τάξεις.
Το μάθημα των Μαθηματικών διδάσκεται για 5 ώρες στις Α' και Β' τάξεις και για 4 ώρες στις Γ', Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεις.
Το μάθημα της Ιστορίας διδάσκεται για 2 ώρες στις Γ', Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεις.
Η Μελέτη Περιβάλλοντος διδάσκεται για 4 ώρες στις Α' και Β' τάξεις και για 2 ώρες στις Γ' και Δ' τάξεις.
Το μάθημα της Γεωγραφίας διδάσκεται για 2 ώρες στις Ε' και ΣΤ' τάξεις.
Το μάθημα των Φυσικών διδάσκεται για 3 ώρες στις Ε' και ΣΤ' τάξεις.
Το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής διδάσκεται για 1 ώρα στις Ε' και ΣΤ' τάξεις.
Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής διδάσκεται για 3 ώρες στις Α', Β', Γ' και Δ' τάξεις και για 2 ώρες στις Ε' και ΣΤ' τάξεις.

Το μάθημα των Αγγλικών διδάσκεται για 1 ώρα στις Α' και Β' τάξεις και για 3 ώρες στις υπόλοιπες τάξεις.

Η δεύτερη ξένη γλώσσα διδάσκεται για 2 ώρες στις Ε' και ΣΤ' τάξεις.

Το μάθημα των Τεχνολογιών και Πληροφορίας Επικοινωνιών (ΤΠΕ) διδάσκεται για 1 ώρα εβδομαδιαίως σε όλες τις τάξεις.

Η Ευέλικτη Ζώνη διδάσκεται για 3 ώρες στις τάξεις Α' και Β' και για 2 ώρες στις τάξεις Γ' και Δ'.
Στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου δεν προβλέπεται ορισμός ενός εκπαιδευτικού ως υπεύθυνου ολοήμερου, αλλά ορίζεται ανά ημέρα ο εκπαιδευτικός που θα φέρει την ευθύνη λειτουργίας του ολοήμερου προγράμματος. Η ημερήσια ευθύνη λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος δύναται να ανατίθεται στο σύνολο των ειδικοτήτων καθώς και στον/στην διευθυντή/διευθύντρια του σχολείου.
Πηγή Αναρτήθηκε στις 19/5/2016 11:31:00 π.μ.

 

 

9:00-17:00

Κάλπες αύριο στα σχολεία για την επιλογή νέων διευθυντών εκπαίδευσης

Κάλπες αύριο στα σχολεία για την επιλογή νέων διευθυντών εκπαίδευσηςΣτις κάλπες θα προσέλθουν αύριο, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, οι διευθυντές των σχολείων της χώρας, λίγο μετά το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, προκειμένου να ψηφίσουν για την επιλογή νέων διευθυντών εκπαίδευσης. Όπως έχει, ήδη, ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας θα αρχίσει στις 9:00 και θα ολοκληρωθεί στις 17:00.

Τα αποτελέσματα θα σταλούν ηλεκτρονικά στις οικείες περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ από την επόμενη εβδομάδα και έως τις 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων.

Ωστόσο, δεν λείπουν οι αντιδράσεις από ορισμένες Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ), οι οποίες έχουν ανακοινώσει την καχυποψία τους σχετικά με τη χρησιμότητα της μυστικής ψηφοφορίας, τη στιγμή που έχει επανέλθει η προφορική συνέντευξη στη διαδικασία της επιλογής των διευθυντών εκπαίδευσης, και ειδικότερα, στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, όταν, ήδη, υπάρχει εικόνα των μοριοδοτήσεων και από την ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, η Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, με ανακοίνωσή της, καλεί τους διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολείων να μη συναινέσουν στη διαδικασία και να ψηφίσουν λευκό, ενώ η ΕΛΜΕ Πειραιά τούς καλεί να μη νομιμοποιήσουν τη διαδικασία και να απέχουν αυτής. Επίσης, ορισμένοι αιρετοί των ΑΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΔΕ (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας), έχουν, ήδη, δηλώσει ότι θα απέχουν από τα συμβούλια επιλογής διευθυντών εκπαίδευσης και την προφορική συνέντευξη.

Πάντως, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο και οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Φεβρουαρίου

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line "Η" Online 7/1 13:14

 

 

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα και πότε ανοίγουν ξανά

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα και πότε ανοίγουν ξανάΕκδόθηκε εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις διακοπές των Χριστουγέννων και με την οποία δίνονται τέλος στα σενάρια για την δήθεν αργία της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου.

Έτσι οι διακοπές των Χριστουγέννων όπως πάντα, θα ξεκινήσουν στις 24 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη, και θα ολοκληρωθούν την 7η Ιανουαρίου ημέρα επίσης Πέμπτη.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν και πάλι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016.

Αναλυτικά η εγκύκλιος:
ΘΕΜΑ : «Διακοπές Χριστουγέννων»
Ύστερα από ερωτήματα που δέχεται η Υπηρεσία μας, σας ενημερώνουμε ότι:

Α) Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:
Σύμφωνα με τα άρθρα 4, §§ 1.δ των Π. Δ 200 & 201 /1998 (ΦΕΚ 161Α), τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, δε λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (Διακοπές Χριστουγέννων).

Β) Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:
Σύμφωνα με το άρθρο 2, § 1α του Π.Δ 104/1979 (Α΄23) και την § 1α του άρθρου 2 της υπ΄ αριθμ. 80033/Γ2/04-08-2006 Υ. Α (Β΄1286), τα Γυμνάσια, τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της χώρας, δε λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου. (Διακοπές Χριστουγέννων).  ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line "Η" Online 11/12 19:20

 

 

 

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Δείτε πότε θα είναι κλειστά τα σχολεία λόγω εκλογών

Με έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας γνωστοποιεί ότι λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015.
Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2015 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα... η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις βουλευτικές εκλογές.
Επίσης, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων που τυχόν διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες κ.λ.π.) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στις αίθουσες ψηφοφορίας.
Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. να ενημερώσουν τα σχολεία αρμοδιότητάς τους.

14/9/2015  στις 18:10 μ.μ.

 

 

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Τι βάρος είναι καλό να έχει μία σχολική τσάντα;

Οι ειδικοί απαντούν

Η επιλογή της σχολικής τσάντας, για αρχή, θα πρέπει να...γίνει με σωστά κριτήρια κι όχι βάση μόδας.
Είναι πολύ σημαντικό η τσάντα για ένα παιδί, καθώς την κουβαλάει κάθε πρωί και μεσημέρι που γυρίζει από το σχολείο.
Πόσο βάρος όμως πρέπει να έχει έτσι ώστε να μην επηρεάζει καθόλου την σπονδυλική στήλη του μαθητή;

Το mothersblog, απευθύνθηκε σε ειδικούς οι οποίοι στην ερώτηση  για το τι βάρος πρέπει να έχει μία σχολική τσάντα απάντησαν ότι δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 10% του βάρους του παιδιού.
Όπως είπαν καλό είναι οι γονείς να επιλέξουν μία τσάντα η οποία να έχει ροδάκια και φαρδιά λουριά για να μπαίνουν και στους δύο ώμους.

Επίσης αυτό που είναι καλό να κάνετε από τη μεριά σας, είναι να τοποθετείτε τα βιβλία στο κέντρο της τσάντας ώστε να μοιράζεται το βάρος.
Αν το παιδί σας έχει σκολίωση καλό είναι να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό ώστε να σας υποδείξει τι τσάντα είναι κατάλληλη για το παιδί σας.

Αναρτήθηκε 9/9/2015  στις 10:32:00 μ.μ.

 

 

 

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή 18 και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου

λόγω εκλογών....

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015, καθώς και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015, λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου 2015, στη διάρκεια των οποίων, πολλά από τα Σχολεία θα...χρησιμοποιθούν ως εκλογικά κέντρα.

Αναρτήθηκε από Ετικέτες 7/9/2015   στις 3:24 μ.μ.

 

 

 

Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγο:

Προσοχή στον ( ιό Κοξάκι ) στα παιδιά

- Ποια είναι τα συμπτώματα!!!

στις   1:58 π.μ.  |  Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015
Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγο: Προσοχή στον ιό Κοξάκι στα παιδιά - Ποια είναι τα συμπτώματα
Ο ιός Κοξάκι (Coxsackie) είναι ένα μέλος της οικογένειας των ιών Picornaviridae στο γένος των εντεροϊών. Οι ιοί Κοξάκι έχουν έναν μόνο κλώνο ριβονουκλεϊκού οξέος (RNA) στο γενετικό τους υλικό. Οι εντεροϊοί αναφέρονται επίσης ως πικορναϊών (pico σημαίνει "μικρό", και το “ρνα” στην λέξη αντιστοιχεί στο “RNA”). Ο ιός Coxsackie απομονώθηκε για πρώτη φορά από ανθρώπινα περιττώματα στην πόλη Coxsackie της Νέας Υόρκης το 1948 από τον G. Dalldorf.
Τα πιο συχνά συμπτώματα των ιογενών λοιμόξεων από coxsackie είναι αρχικά ο πυρετός και στη συνέχεια μια μειωμένη όρεξη και αναπνευστική δυσκολίοα, μαζί με πονόλαιμο, βήχα και αίσθημα κόπωσης.
Αυτή η περίοδος επώασης διαρκεί περίπου μία έως δύο ημέρες. Μικρά έλκη (σαν σπυράκια) στη συνέχεια δημιουργούνται στο στόμα σε περίπου 1 ή 2 ημέρες μετά τον αρχικό πυρετό και κάποιες από αυτές τις μικρές φουσκάλες μπορεί να έχουν και υγρό.
Οι περισσότεροι ασθενείς (συνήθως παιδιά ηλικίας 10 ετών και κάτω) εκδηλώνουν ένα εξάνθημα με έντονη φαγούρα στις παλάμες των χεριών και τα πέλματα των ποδιών. Άλλα σημεία στο σώμα, όπως οι γλουτοί και τα γεννητικά όργανα μπορεί επίσης να εμφανίσουν παρόμοια σημάδια, αλλά είναι πιο σπάνιο. Μερικοί ασθενείς αναπτύσσουν και επιπεφυκίτιδα.
Αυτά τα συμπτώματα συνήθως διαρκούν περίπου 7 έως 10 ημέρες, προτού το πρόσωπο του ασθενούς να συνέλθει εντελώς. Οι ασθενείς είναι πιο μεταδοτικοί για περίπου μια εβδομάδα αφότου αρχίσουν τα συμπτώματα, αλλά επειδή ο ιός μπορεί να μεταφερθεί από το μολυσμένο άτομο μερικές φορές ακόμα και εβδομάδες αφότου έχουν υποχωρήσει πλήρως τα συμπτώματα, ο ασθενής μπορεί να είναι ήπια μεταδοτικός/ή για αρκετές εβδομάδες.

Θεραπεία

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για αυτήν τη -συνήθως- αυτοπεριοριζόμενη νόσο (τα συμπτώματα υποχωρούν χωρίς ειδική αντιική θεραπεία σε περίπου 2 έως 10 ημέρες). Ωστόσο, η θεραπεία των συμπτωμάτων με ακεταμινοφαίνη μειώνει τον πυρετό και τη δυσφορία και συνιστάται στις περισσότερες περιπτώσεις.
Οι πλύσεις στο στόμα με ειδικά διαλύματα μπορεί να μειώσουν την ταλαιωπρία στο συγκεκριμένο σημείο. Επίσης συνιστάται η αυξημένη λήψη υγρών για να αποτραπεί η αφυδάτωση, ωστόσο, οι όξινοι χυμοί μπορεί να ερεθίσουν τα στοματικά έλκη. Το κρύο γάλα έχει διαπιστωθεί ότι καταπραΰνει τη δυσφορία του στόματος.
Ορισμένοι γιατροί χρησιμοποιούν τοπικά διφαινυδραμίνη στην μορφή τζελ ή υγρών για τη θεραπεία σε χέρια και πόδια.
Οι σχετικά σπάνιες επιπλοκές της λοίμωξης από τον ιό coxsackie (για παράδειγμα, στην καρδιά ή μια λοίμωξη του εγκεφάλου) απαιτούν ειδική εξατομικευμένη θεραπεία (πιθανώς με ανοσοσφαιρίνη ή κάποιο ειδικό αντιικό, αν και τέτοιες θεραπείες είναι σπάνιες και δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί ότι είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές σε σοβαρές λοιμώξεις σε χέρια, πόδια και στόμα). Αυτές οι θεραπείες συχνά χορηγούνται από ειδικό γιατρό λοιμωδών νόσων.
http://www.medicinenet.com

 

 

 

18:14 - Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Οδηγός Επιβίωσης Πρωτοετών Φοιτητών/Φοιτητριών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Καταρχάς, πρέπει να σου δώσουμε τα συγχαρητήριά μας. Ένας κύκλος της ζωής σου μόλις έκλεισε και ένας άλλος ανοίγεται μπροστά σου. Τα φοιτητικά χρόνια είναι και αυτά που θα μείνουν ανεξίτηλα στο μυαλό σου και θα μαζέψεις πολλές ιστορίες για το βιβλίο της ζωής σου. Χαρές, λύπες, επιτυχίες, αποτυχίες και έρωτες είναι λίγα από όσα έχεις να... γνωρίσεις.

Αν είσαι Φοιτητής Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ και θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πιο σημαντικά νέα της φοιτητικής σου ζωής ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Τα συναισθήματά σου είναι κάπως ανάμεικτα τη στιγμή αυτή που μιλάμε, καθώς μέσα στην όλη χαρά που επικρατεί μέσα σου, το άγχος έχει αρχίσει δειλά δειλά να κάνει αισθητή την παρουσία του. Και εμείς κάποτε το νιώσαμε και με τη σκέψη μόνο του Πανεπιστημίου, τα πόδια μας έτρεμαν. Πού θα πάμε, τι θα κάνουμε, θα έχουμε φίλους, θα καταφέρουμε να πάρουμε πτυχίο;

Για αυτό, λοιπόν, είπαμε να βοηθήσουμε λίγο την κατάσταση και να σου λύσουμε πολλές από τις απορίες που κάνουν «βόλτα» στο μυαλό σου.

Εγγραφή στη Σχολή/Τμήμα:

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσεις για τη νέα σου ζωή. Καλό θα ήταν να παρακολουθείς συχνά τις ανακοινώσεις του Πανεπιστημίου που επρόκειτο να φοιτήσεις και έτσι να μάθεις το πότε ξεκινούν οι εγγραφές. Προσοχή, το χρονικό περιθώριο που δέχονται οι γραμματείες είναι περιορισμένο, όσο και οι ώρες τους.

Από φέτος οι εγγραφές θα γίνονται:

Η εγγραφές των φοιτητών θα γίνει στην πρώτη φάση ηλεκτρονικά, προκειµένου οι φοιτητές να µην ξοδεύουν συνεχώς χρήµατα για εισιτήρια και προσωρινή διαμονή. (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Αναζήτηση Φοιτητικής Στέγης/Κατοικίας:

Μέσα στις επόμενες ημέρες πρέπει να γεμίσεις τις βαλίτσες σου, να πακετάρεις τα αγαπημένα σου πράγματα και να κλείσεις την πόρτα του πατρικού σου. Ποια πόρτα όμως σε περιμένει; Λοιπόν, έχεις δύο επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες σου. Μπορείς να κάνεις αίτηση για δωμάτιο στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου ή να αναζητήσεις δικό σου διαμέρισμα. Μη διστάσεις να τολμήσεις τη συγκατοίκηση, καθώς θα έχεις μία παρέα στο σπίτι και μία ευκαιρία να κάνεις νέες παρέες.

Υπάρχουν πολλά sites που θα σε βοηθήσουν στη γρήγορη αναζήτηση ανάλογα με την πόλη που θα μετακομίσεις όπως το www.universpiti.grwww.menoumemazi.gr. Όσον αφορά τις φοιτητικές εστίες, ρίξε μία ματιά ΕΔΩ.

EXTRA ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ TIP: Πολλές πόλεις της επαρχίας έχουν τη δική τους τοπική εφημερίδα όπου θα βρεις αρκετές αγγελίες για διαμερίσματα.

Σίτισης:

Το φαγητό είναι ένα ακόμη ζήτημα που μέχρι τώρα δε σε απασχολούσε. 'Ήξερες πως στο σπίτι σε περίμενε πάντα κάτι ζεστό και λαχταριστό. Τα δεδομένα όμως αλλάζουν λίαν συντόμως και σε καλωσορίζουμε και επίσημα στην ενήλικη ζωή. Τα Πανεπιστήμια δίνουν το δικαίωμα στους φοιτητές να σιτίζονται. Ανάλογα με το εισόδημα της οικογένειάς τους, μερικοί μπορούν να παίρνουν εντελώς δωρεάν τα γεύματά τους, ενώ μερικοί άλλοι θα πρέπει να πληρώνουν ελάχιστα χρήματα. Εκ πείρας, σου λέμε ότι είναι η πιο οικονομική λύση για τις ημέρες με άδειο ψυγείο.

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη:

Με το που περάσουν οι πρώτες-δύσκολες- ημέρες της προσαρμογής, πρέπει να δώσεις προτεραιότητα στην υγεία σου. Κάνε αίτηση στο Πανεπιστήμιό σου για την έκδοση βιβλιαρίου υγειονομικής περίθλαψης και έχε για τα επόμενα χρόνια το κεφάλι σου ήσυχο.

Έξοδα Μεταφοράς:

Πέρασες σε Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ; - Ενημερώσου τώρα!!

Αν βρεις σπίτι δίπλα ακριβώς στο Πανεπιστήμιο, τότε οφείλουμε να σου δώσουμε τα συγχαρητήριά μας. Όσον αφορά το πρωινό ξύπνημα, μάθε πως έχεις λύσει το πρόβλημα της ζωής σου. Και πάλι όμως, μην ξεχάσεις να προμηθευτείς τις ειδικές κάρτες μειωμένου εισιτηρίου. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να γλιτώσεις κάποια έξοδα και να μετακινείσαι εντός και εκτός της πόλης πιο οικονομικά. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, για παράδειγμα, έχουν χαμηλότερη τιμή για τους φοιτητές.

http://academicid.minedu.gov.gr/

Ελεύθερος Χρόνος:

Φοιτητική ζωή σημαίνει ανεμελιά. Με το που τελειώνουν τα μαθήματα, ο χρόνος σου είναι άπλετος. Δε χρειάζεται όμως να τον περνάς πίνοντας καφέ και σερφάροντας στο διαδίκτυο. Τα περισσότερα Πανεπιστήμια έχουν αθλητικές εγκαταστάσεις και όλοι οι φοιτητές μπορούν να τις επισκεφτούν δωρεάν. Μήπως ήρθε, λοιπόν, η ώρα να βρεις το αγαπημένο σου άθλημα;

Το μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal ενημέρωσης:

Πληροφορίες για το portal ΕΔΩ

Blogs Φοιτητών:

Όσο επιμελής φοιτητής/φοιτήτρια και αν είσαι, σίγουρα θα υπάρξουν και στιγμές που θα ψάχνεις απεγνωσμένα πληροφορίες για την ύλη, τις εξετάσεις ή τους καθηγητές. Στο διαδίκτυο, λοιπόν, υπάρχουν πολλά blogs φοιτητών που θα σου λύσουν όλες τις απορίες.

Οι σελίδες φοιτητικής ενημέρωσης στο facebook (SOS):

Βρες το δικό σου Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ και γίνε μέλος για να βλέπεις τα σημαντικότερα νέα του εκπαιδευτικού σας Ιδρύματος:

Τα Πανεπιστήμια

Τα ΤΕΙ

Διαβάστε επίσης: Πέρασες σε Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ; - Ενημερώσου τώρα!

Apps:

Η εφαρμογή «Ηλεκτρονική Γραμματεία» είναι κατεβασμένη στα κινητά των πιο ενημερωμένων φοιτητών. Μπορείς να δεις σε χρόνο dt τους βαθμούς σου, χωρίς να χρειαστεί να ανέβεις στη σχολή. Κάνε επίσης ένα κατέβασμα και στα EasyBib, Easy Voice Recorder και My Study Life

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα που σε αφορούν μπορείς να βρείς στην κατηγορία ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ

 

 

 

Πότε ανοίγουν τα σχολεία

-Αποτελέσματα Βάσεις 2015 Πανελληνίων

-Κοινωνικός Τουρισμός 2015

-Αίτηση για Παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ-ΕΕΤΑΑ- LIVE ΣΕΙΣΜΟΙ-Νυχτερινό ρεύμα-Πότε αλλάζει η ώρα

Written By COSMOS NEWS on Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 | 10:49:00 μ.μ.

Πότε ανοίγουν  τα σχολεία από τις διακοπές του Καλοκαιριού.


Την Παρασκεύη 11 Σεπτεμβρίου 2015 αρχίζει το νέο διδακτικό έτος στα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά.

Αλλά  ...
Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και όχι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, όπως αρχικά αναακοινώθηκε με σχετική εγκύκλιο, δήλωσε στο esos/tv ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Χασάπης.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:

Το υπουργείο εξετάζει να ανοίξουν τα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2015 ΕΔΩ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2015- Πτώση των Βάσεων 2015

Πανελλήνιες εξετάσεις 2015-2016

Πατήστε εδώ Η προκήρυξη για τους παιδικούς σταθμούς 2015-2016 -ΕΣΠΑ-ΕΕΤΑΑ

Η υποβολή αιτήσεων τελείωσε στις 18/08/2015 και ώρα 14.00.

Τα προσωρινά αποτελέσματα  θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ στις 07/09/2015 ενώ οι ενστάσεις θα πραγματοποιηθούν από 08/09/2015 μέχρι και 10/09/2015 και ώρα 14.00 μ.μ.


Η ανάρτηση τω  τελικών αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 13/09/2015 ενώ οι δικαιούχες/οι θα έχουν δικαίωμα εγγραφής στη δομή που πέρασαν, από τις 14/09 μέχρι και τις 18/09/2015.

Από φέτος για να δείτε τα αποτελέσματα, η εφαρμογή θα απαιτεί την εισαγωγή ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος, θα μπορεί να βλέπει μόνο το δικό του αποτέλεσμα με το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ του
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ


********************************************


Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για αίτηση στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς

 

 

 

Όσα χρειάζονται τα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά

Πρώτη καταχώρηση: 25/08/2015 - 17:48

Όσα χρειάζονται τα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά

Τα καταστήματα Public και το www.public.gr με την απίστευτη ποικιλία τους σε σχολικά είδη θα ενθουσιάσουν για ακόμη μία χρονιά τους μαθητές που τώρα επιστρέφουν στα θρανία, αλλά και όλους τους γονείς προσφέροντας τους ακόμη περισσότερα για το νέο τους ξεκίνημα! Με μία στάση σε ένα κατάστημα Public γονείς και παιδιά προμηθεύονται όλα όσα χρειάζονται για όλες τις τάξεις, για τη νέα σχολική χρονιά! Φέτος στα Public συναντάς ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία σε:

- Σχολικά βιβλία σε πακέτα ανά τάξη και ντυμένα με προστατευτικό κάλυμμα

- Σχολικά βοηθήματα όλων των τάξεων

- Ξενόγλωσσα φροντιστηριακά όλων των γλωσσών

- Βιβλία για τα κολλέγια και  το πρόγραμμα  I.B.

- Εξειδικευμένα βιβλία για business schools (GMAT, GRE, SAT κ.λπ.)

- Πλήρη γκάμα σε είδη γραφικής ύλης για κάθε τάξη

- Πάσης φύσεως στυλό, μολύβια, μπλοκ, τετράδια, post-it, σημειωματάρια και είδη οργάνωσης γραφείου

- Σχολικές τσάντες

- Λεξικά –ορθογραφικά/ετυμολογικά και ξένων γλωσσών. Επίσης αποκλειστικά στα Public θα βρεις όλα τα λεξικά Φυτράκη στη μισή τιμή! (Ισχύει έως εξαντλήσεως των αποθεμάτων)

- Laptops, desktops, tablets, smartphones, αξεσουάρ, εκτυπωτές, αναλώσιμα (όπως USB Discs, χαρτί εκτυπωτή, μελάνια κ.α.)

Πιο συγκεκριμένα, στα Public θα βρεις ξεχωριστά πακέτα που περιλαμβάνουν όλα τα σχολικά βιβλία, για κάθε τάξη Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, τα οποία μάλιστα είναι ντυμένα με προστατευτικό κάλυμμα για να διατηρούνται πάντα αψεγάδιαστα!

Mόνο στα Public επίσης, μπορείς να βρεις μεγάλη γκάμα σε είδη γραφικής ύλης, καθώς και μία απίστευτη ποικιλία από ποιοτικά σχολικά σακίδια με διάσημους ήρωες όπως Cars, Frozen, Barbie, Minions σε τιμές από €9,99, αλλά και σχολικές τσάντες για εφήβους!

Παράλληλα μπορεί να βρει κανείς σχολικά βοηθήματα για όλες τις τάξεις, τη μεγαλύτερη γκάμα σε βιβλία εκμάθησης ξένων γλωσσών και εξειδικευμένα βιβλία για business schools (GMAT, GRE, SAT κ.λπ.) και για το πρόγραμμα I.B. καθώς και απίστευτες επιλογές σε προϊόντα τεχνολογίας όπως Laptops, desktops, tablets, smartphones, εκτυπωτές, αναλώσιμα και αξεσουάρ.

Τέλος, τα PUBLIC στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους δημιούργησαν μία ανθολογία παραμυθιών με τίτλο Διώξε τον φόβο σου με ένα παραμύθι η οποία περιλαμβάνει μικρές ιστορίες μαθητών Δημοτικού όπως τις συνέθεσαν στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός και λογοτεχνία» το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Public Βόλου. Το παραμύθι  διατίθεται δωρεάν (μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων) με κάθε αγορά σχολικών ειδών για τις τάξεις του Δημοτικού (σχολικά βιβλία, σχολικά βοηθήματα, σχολικές τσάντες, είδη γραφικής ύλης κλπ)

Πρόγραμμα Παιδικών Εκδηλώσεων: Πριν το Σχολείο, κάνε μια στάση στα Public!

Τα Public υποδέχονται τη νέα σχολική χρονιά με μια σειρά εκδηλώσεων για καλό ξεκίνημα:

Ακαδημία Γονέων

Τα Public και οι Εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην Ακαδημία Γονέων, να μιλήσουμε για όλα τα θέματα που σας απασχολούν τη νέα σχολική χρονιά με τη συμμετοχή και συμβολή ψυχολόγων – ψυχοθεραπευτών και γνωσιακών θεραπευτών.

CITY-DIY: Φτιάξε τη δική σου μοναδική τσάντα

Στόλισε το καινούργιο σου σακίδιο CITY με χάνδρες, κουμπιά, τρουκς και πολλή φαντασία μαζί με τους καλλιτέχνες του CITYbackpacks DIY Project!

Δημιούργησε με πλαστοζυμαράκια Play-Doh και με τα δημιουργικά προϊόντα της Dohvinci!

Γνώρισε τα νέα Play-Doh και τη νέα σειρά προϊόντων δημιουργίας Dohvinci στα καταστήματα Public και φτιάξε μοναδικές δημιουργίες: παγωτά, γλυκά, φαγητά και ό,τι άλλο φανταστείς!

Sticky Art

Αγόρασε προϊόντα Post-it® σε μειωμένες τιμές, και γύρισε σπίτι με το σκίτσο σου! Ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης-σκιτσογράφος, σε περιμένει στα καταστήματα Public προκειμένου να δημιουργήσει καρικατούρες γεμάτες έμπνευση και φαντασία!

Γίνε ζωγράφος!

Έλα στα καταστήματα Public και ζωγράφισε! Έργα του Μιρό, του Keith Haring και άλλων γνωστών ζωγράφων περιμένουν τα παιδιά να τα διαμορφώσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο χρησιμοποιώντας μαρκαδόρους!

Εσείς, από ποιο βιβλίο είστε;

Μία περίεργη φιγούρα, βγαλμένη θαρρείς από μία άλλη εποχή κυκλοφορεί στα καταστήματα Public. Δε μιλάει, αλλά παίζει μουσική, δεν είναι από εδώ, αλλά από ένα βιβλίο! Μπορεί κανείς να τον βοηθήσει;  Ένα διαδραστικό θεατρικό δρώμενο για παιδιά, που συνδυάζει τη μουσική με τη παντομίμα.

Μαγειρεύοντας ιστορίες

Τα παιδιά χρησιμοποιώντας τη γεύση πλάθουν τα δικά τους παραμύθια, δίνουν ζωή στον ήρωα της φαντασίας τους, εξελίσσουν την περιπέτεια της ιστορίας και της δίνουν το τέλος που εκείνα επιθυμούν.

Αναζήτησε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων των Public στο Public blog http://blog.public.gr.

Public, ακόμη περισσότερα για το νέο σου ξεκίνημα.

Και αν δεν θέλεις να χάσεις χρόνο στους δρόμους, μπορείς με ένα κλικ όπου κι αν βρίσκεσαι να παραγγείλεις ό,τι θέλεις και να παραδοθεί στο χώρο σου μέσα σε 48 ώρες: μπες τώρα στο http://www.public.gr/cat/sxolika/ και διάλεξε ό,τι χρειάζεσαι για τη νέα σχολική χρονιά εύκολα και γρήγορα!

Μην ξεχνάς ότι για παραγγελίες σε σχολικά είδη άνω των 35€ η αποστολή στο χώρο σου είναι δωρεάν! Ξεφύλλισε τώρα τον ολοκληρωμένο κατάλογο με όλα τα προϊόντα Back to School που θα βρεις στα Public, βρες όλα όσα χρειάζεσαι για τη νέα σχολική χρονιά και απόκτησε τα!»

 

 

 

Αλλάζει η ημερομηνία έναρξης μαθημάτων στα σχολεία;

Αλλάζει η ημερομηνία έναρξης μαθημάτων στα σχολεία;

Αλλαγές σχεδιάζονται στο υπουργείο παιδείας, σχετικά με την έναρξη των μαθημάτων στα δημόσια σχολεία α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα όλα δείχνουν ότι το υπουργείο ετοιμάζεται να μεταθέσει την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων από την 11η Σεπτεμβρίου, στις 22 του ίδιου μήνα για πολλούς λόγους.

Κυριότερος η τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που θα γίνουν εμφανέστατες αν τα μαθήματα αρχίσουν στις 11 του μήνα, καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος αριθμός πιστώσεων προκειμένου να γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών, αλλά και λόγω των εκλογών πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα στις προσλήψεις προσωπικού.

Το υπουργείο θα επικαλεστεί τη διακοπή των μαθημάτων λόγω εκλογών, τις άδειες που θα θελήσουν να πάρουν οι εκπαιδευτικοί για να ψηφίσουν κ.α.

Αυτό σημαίνει όμως και καθυστερήσεις στις προσλήψεις αναπληρωτών, καθώς όλα δείχνουν ότι θα πάνε προς το τέλος του μήνα Σεπτεμβρίου… Το πολιτικό ρίσκο μιας τέτοιας πράξης, ίσως να τους οδηγήσει να βάλουν νερό στο κρασί τους, έστω και την τελευταία στιγμή!

(ΥΓ: Όλα αυτά βέβαια, εφόσον οι εκλογές προσδιοριστούν στις 20 Σεπτεμβρίου…)

e-mesara.gr

Ανοικτή συνάντηση εργασίας – ημερίδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011 στις 11 το πρωί, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στο κτίριο της ΠΕ Φλώρινας, με συμμετοχή αγροτών, καλλιεργητών, κτηνοτρόφων, αγροτικών συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών, στελεχών οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, γεωπόνων και ενδιαφερομένων πολιτών με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις δράσεις του Καλαθιού, τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων για τους στόχους και τα προσδοκώμενα οφέλη από την υλοποίηση του «καλαθιού των προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας».

Στα πλαίσια της ανοικτής διαβούλευσης η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει αναρτήσει στις ιστοσελίδες των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς, Γρεβενών και στην ιστοσελίδα της ΑΝΚΟ, κείμενο βασικών θέσεων επί του οποίου ζητούνται οι παρατηρήσεις όλων των εμπλεκομένων παραγωγικών φορέων, των μεμονωμένων παραγωγών, ερευνητικών αγροτικών ινστιτούτων, Πανεπιστημίων, επιμελητηρίων, ξενοδόχων καθώς και η γνώμη των εξαγωγέων

Η ανοικτή διαβούλευση θα διαρκέσει έως και τις 30 Οκτωβρίου 2011. Μπορείτε να αποστέλλετε τις απόψεις στα email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

22/8/2015 11:00 μ.μ.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided