Κυριακή, Ιούλιος 12, 2020

Καραμανλής

 

 

 

 

 

 

 

Τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο της σημερινής ομιλίας του Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

 

 

 

 

 

 

Τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο της σημερινής ομιλίας του Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

Τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο της σημερινής ομιλίας του Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

Ενημερώθηκε: 27/10/19

Στα εθνικά θέματα θα αναφερθεί εκτενώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής στην σημερινή (Κυριακή 27/10), ομιλία του, στις 19:30 στο θέατρο του κτιρίου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του εορτασμού 80 χρόνων της Εταιρείας

Παρών στην εκδήλωση θα είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στον οποίο, πριν την ομιλία Καραμανλή, θα απονεμηθεί το Χρυσούν Μετάλλιον της Εταιρείας.

Η ομιλία αυτή του Κώστα Καραμανλή δεν θα είναι η μοναδική για το προσεχές διάστημα. Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει και σε συνέδριο του Πανεπιστημίου City στο Λονδίνο, στις αρχές Νοεμβρίου με θέμα «Αυτός ο κόσμος αλλάζει».

Στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής αναμένεται να αναφερθεί στις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες και την κυβερνησιμότητα στις σύγχρονες δημοκρατίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός προγραμματίζει μια ακόμα ομιλία, αυτή τη φορά στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Φλέτσερ, στην έδρα «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Ωστόσο τίποτα να έχει κλείσει ακόμα σε σχέση με την ομίλα αυτή.

 

 

 

 

Κώστας Καραμανλής για Σκοπιανό: Εγώ είπα μόνο αυτό

Απάντηση του πρώην πρωθυπουργού σε δημοσιεύματα για παρέμβασή του

Κώστας Καραμανλής για Σκοπιανό: Εγώ είπα μόνο αυτό

Διευκρινίσεις δίνουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με την ΠΓΔΜ. Όπως σημειώνουν, η μόνη παρέμβασή του είναι αυτή περί μη ύπαρξης μακεδονικού έθνους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Κυριακάτικης Ελευθερίας του Τύπου», ο πρώην πρωθυπουργός πήρε θέση για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Βουκουρέστι το 2008 και τα οποία οδήγησαν στην παύση των συνομιλιών για το ζήτημα της ονομασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων», ανέφερε, μιλώντας με βουλευτές που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

«Υπάρχει μια παρανόηση με το Βουκουρέστι. Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο "Μακεδονία". Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόσον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν».

NEWSBEAST.GR  22/1/2018

 

 

 


Ο Καραμανλής, ακόμη και σιωπών, είναι ο φόβος κι ο τρόμος της Διαπλοκής 7 χρόνια μετά!

1524

Posted by netakias.com στο Αυγούστου 22, 2016

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided