Κυριακή, Ιούλιος 12, 2020

ΝΑΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

AYTOΣ είναι ο Ούγγρος που μας ΦΙΜΩΣΕ; Στό 'ΝΑΤΟ' ; (ΔΕΙΤΕ ορισμένες αδημοσίευτες φωτογραφίες....)

 

 

 

 

 

 

AYTOΣ είναι ο Ούγγρος που μας ΦΙΜΩΣΕ;

Στό 'ΝΑΤΟ' ;

(ΔΕΙΤΕ ορισμένες αδημοσίευτες φωτογραφίες....)

Θύελλα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ
ΝΙΣΑΦΙ!
Αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας (ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ!) η ελληνική αντιπροσωπεία από την κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες καταγγέλλοντας την στάση του προεδρεύοντος.

(ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΙΟΣ ΕΒΑΖΕ ΤΙΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ!

ΙΔΟΥ!

Ο "ΚΥΡΙΟΣ" ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ....)

Αποτέλεσμα εικόνας για attila mesterházy
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΟΥΓΓΡΟΣ.
ΟΝΟΜΑ: ΑΤΤΙΛΑΣ (!) ΜΕΣΤΕΡΧΑΖΙ.
ΣΚΕΤΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!
ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ
ΤΟΥΡΚΙΑΣ!
Α  Σ  Φ  Α  Λ  Ω  Σ....
Αποτέλεσμα εικόνας για απεχώρησαν οι Έλληνες βουλευτές από το ΝΑΤΟ

Κατά την διάρκεια των εργασιών, η αντιπροσωπεία ανέδειξε το ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης που παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και επιχείρησε να ενημερώσει τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για attila mesterházy
AYTOΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΟΥΓΓΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ
ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 'ΝΑΤΟ'
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ... Α Τ Τ Ι Λ Α Σ !
«Ο Προεδρεύων των εργασιών συστηματικά μας διέκοπτε στις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις μας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των θέσεών μας» καταγγέλλει η ελληνική αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν οι βουλευτές της Ν.Δ., Μαριέττα Γιαννάκου και Μανούσος Βολουδάκης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Μάριος Κάτσης και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Αποτέλεσμα εικόνας για attila mesterházy
Ο ΟΥΓΓΡΟΣ ΑΤΤΙΛΑΣ (ΑΚΟΥ ΟΝΟΜΑ!) ΜΕ
ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΟΝ
Γ.Γ. ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΓΙΕΝΣ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ.....
Οι Έλληνες βουλευτές, αφού έστω και διακοπτόμενοι ολοκλήρωσαν τις τοποθετήσεις τους, η Αντιπροσωπεία αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τη στάση του Προεδρεύοντος.

Με τους συναδέλφους Μαριέττα Γιαννάκου, Μάριο Κάτση και Ανδρέα Λοβέρδο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, χθες στις Βρυξέλλες.
(Στη φωτογραφία δε φαίνεται η επίσης συμμετέχουσα Θ.Τζάκρη).

ME TOΣΗ ..."ΓΛΥΚΑ" ΚΑΙ ΘΩΠΕΙΕΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ, ΘΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ
ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΚΥΡΙΑ ΥΠ.ΑΜΥΝΗΣ
ΡΑΝΤΜΙΛΑ ΣΕΚΕΡΙΝΣΚΑ;
ΠΟΥ ΤΗΣ ΚΡΑΤΑ "ΤΡΥΦΕΡΑ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΩΜΟ;
Λίγες ώρες μετά αναγκασθήκαμε να αποχωρήσουμε από μια συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς ο Προεδρεύων συστηματικά μας εμπόδιζε να αναπτύξουμε τις θέσεις μας ως προς την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία στο γνωστό μνημόνιο με τη Λιβύη.

...AΣΦΑΛΩΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΡΥΦΕΡΑ  ΣΤΟΝ
ΩΜΟ, Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΝΑΤΟ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠ.ΑΜΥΝΗΣ
ΧΟΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ...
Α Σ Φ Α Λ Ω Σ ......

Βέβαια έστω και διακοπτόμενοι, έστω και μετά από αναιτιολόγητη «αφαίρεση του λογου» στο τέλος (!) τις εθνικές μας θέσεις τις αναπτύξαμε και ακούστηκαν. Τονίζω το γεγονός ότι εκπρόσωποι τριών κομμάτων στη στιγμή συμφωνήσαμε για την κοινή μας αντίδραση, που θα έχει και συνέχεια.

Τα κοινοβούλια των Συμμάχων μας, και δι’ αυτών οι πολίτες των χωρών τους, θα ενημερωθούν ότι αυτή τη φορά η Τουρκία έχει ξεπεράσει τα όρια κι ότι η Ελλάδα δεν εκχωρεί κυριαρχικά της δικαιώματα.
Βρυξέλλες 19/02/2020
Κοινή δήλωση της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ως ελληνική αντιπροσωπεία θέσαμε με έμφαση το ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης η οποία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος.

Στην συζήτηση που ακολούθησε μετά από τοποθέτηση του πρεσβευτή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, αφ’ ενός ζητήσαμε να λάβουμε απαντήσεις σχετικά με το ζήτημα της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και αφ’ ετέρου επιδιώξαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας των λοιπών χωρών μελών του ΝΑΤΟ για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και τους κινδύνους ανάφλεξης που προκαλούν στην περιοχή.

Αναδείξαμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Τουρκία με τη συμφωνία της με τη Λιβύη συνειδητά παραβιάζει την αρχή του διεθνούς δικαίου ότι στον καθορισμό της ΑΟΖ λαμβάνονται υπ’ όψιν τα νησιά.

Τονίσαμε δε ότι έχουμε ήδη δείγματα γραφής από την Άγκυρα, σε άλλο πεδίο, σχετικά με την πρακτική αξιοποίηση των νομικών της ακροβασιών:
η Τουρκία ήδη διενεργεί γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου σε οικόπεδα που με διεθνή διαγωνισμό δόθηκαν για έρευνα σε πετρελαϊκές εταιρείες κρατών – μελών του ΝΑΤΟ όπως η Γαλλία και η Ιταλία.

Ο Προεδρεύων των εργασιών συστηματικά μας ΔΙΕΚΟΠΤΕ στις τοποθετήσεις και ερωτήσεις μας, ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ  την ανάπτυξη των θέσεών μας.

Αφού έστω και διακοπτόμενοι ολοκληρώσαμε τις τοποθετήσεις μας, η αντιπροσωπεία μας αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τη στάση του Προεδρεύοντος.
Μαριέττα Γιαννάκου, βουλευτής Επικρατείας (ΝΔ)
Μανούσος Βολουδάκης, Βουλευτής Χανίων (Ν.Δ.)
Θεοδώρα Τζάκρη, Βουλευτής Πέλλας (ΣΥΡΙΖΑ)
Μάριος Κάτσης, Βουλευτής Θεσπρωτίας (ΣΥΡΙΖΑ)
Ανδρέας Λοβέρδος, Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθήνας (Κίνημα Αλλαγής)

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Αναρτήθηκε από στις  20/2/2020

 

 

 

 

 


ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ:

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πως θα γυρέψουν τη βοήθεια των Ευρωπαίων, του ΝΑΤΟ κι όλου του κακού συναπαντήματος, λένε και ξαναλένε οι ψοφοδεξιοί επί καθημερινής βάσεως, για να «βοηθήσουν» στην αντιμετώπιση της λαθρομεταναστευτικής εισβολής – που έχει θεριέψει από τότε που έγινε ο Κούλης Μητσοτάκης πρωθυπουργός.

Απάντηση σε όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες της δήθεν «εθνικοφροσύνης», έδωσε με συνέντευξή του στην

«Καθημερινή»,

ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ,

και είναι η ακόλουθη:

«Δεν έχει εντολή το ΝΑΤΟ να σταματήσει τις βάρκες στο Αιγαίο.

Η δική μας εντολή είναι να φέρουμε την Ελλάδα, την Τουρκία και την ΕΕ πιο κοντά».

Αυτοί είναι οι… φίλοι μας, που θα μας… σώσουν!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

 

26.3.19

Το ΝΑΤΟ έχει αναθέσει καθήκοντα στην Άγκυρα να αναχαιτίζει

όλα τα ελληνικά αεροσκάφη στο Αν. Αιγαίο

Με μία πρωτοφανή, προκλητική, επιθετική, επικίνδυνη και παράνομη ενέργεια, ανήμερα της εθνικής επετείου, και με στόχο τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, η Τουρκία δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία ότι εφαρμόζει επισήμως στην πράξη το «ειδικό καθεστώς»αποστρατιωτικοποίησης των νήσων του Αν. Αιγαίου, το οποίο «έχει χτίσει» με αρωγό και σύμμαχο το ΝΑΤΟ από το 1980 μέχρι σήμερα, με τη βουβή ανοχή και αποδοχή όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, όπως φαίνεται και από τα επίσημα έγγραφα που αποκαλύπτει το pronews.
Το πρωτοφανές χθεσινό περιστατικό, αναχαίτισης του πρωθυπουργικού ελικοπτέρου ώστε να μην προσεγγίσει την ελληνική επικράτεια στο Αγαθονήσι ανήμερα της εθνικής εορτής, είναι μοναδικό παγκοσμίως ανάμεσα σε χώρες που διατελούν εν ειρήνη, είναι σύμμαχες χώρες και ετοιμάζονται σε δύο εβδομάδες να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν «μέτρα μείωσης  της έντασης».
Όπως προκύπτει από την ολιγόλογη αναφορά στα ΜΜΕ Τούρκου «ανώνυμου αξιωματούχου» τα τουρκικά αεροσκάφη (2 F-4Ε Terminator τα οποία απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Dalaman και πέταξαν σε χαμηλό ύψος 3.000 ποδών για να αναχαιτίσουν το πρωθυπουργικό ελικόπτερο), απλώς
«εκτελούσαν τα συνήθη καθήκοντα τους».
Με άλλα λόγια η Άγκυρα παραδέχεται ότι δεν εκτελούσε στρατιωτικές ασκήσεις  ούτε καθημερινές εκπαιδευτικές πτήσεις στην περιοχή του Αγαθονησίου, δηλαδή δεν υπήρχε στρατιωτική δραστηριότητα.
Επομένως τα «καθήκοντα» αναχαίτισης  του πρωθυπουργικού ελικοπτέρου, τεκμαίρονται μόνον από την εφαρμογή των παράνομων και έωλων διαταγών του ΝΑΤΟ, με τις οποίες όλα τα νησιά του Αν. Αιγαίου τίθενται σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης.
Με τις διαταγές Λούνς 1980, Σολάνα 1995 και διαταγή του SHAPE 2006 -όλες σε ισχύ διότι ουδέποτε αντέδρασε αποτελεσματικώς η Αθήνα- απαγορεύονται σε όλα  τα στρατιωτικά αεροσκάφη των νατοϊκών χωρών να πετούν πάνω από τα ελληνικά νησιά.
Γεγονός που συνεπάγεται ότι το ΝΑΤΟ - δηλαδή η Τουρκία - εφαρμόζουν στην πράξη την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του Αν. Αιγαίου, καθιστώντας τα στην ουσία «ξένο κράτος», αφού δεν αναγνωρίζεται η ελληνική εθνική κυριαρχία τους.
Με την χθεσινή της κίνηση η Τουρκία:
  • Παραβιάζει ασυστόλως το Καταστατικό του ΟΗΕ αρ. 2 περί σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας
  • Παραβιάζει τη Σύμβαση του Σικάγο αρ. 3, η οποία απαγορεύει στα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από την ελληνική κυριαρχία
  • Στέλνει στο καλάθι των αχρήστων το Μνημόνιο Παπούλια Γιλμάζ το οποίο υποτίθεται ότι Αθήνα και Άγκυρα θα «επανεξετάσουν» στη συνάντηση των υπουργείων Εξωτερικών στις 12 Απριλίου
  • παραβιάζει ασυστόλως την ίδια τη Σύμβαση της Λωζάννης διότι με το άρθρο 12 της Συνθήκης η Τουρκία δέχεται ότι δεν έχει κανένα κυριαρχικό δικαίωμα πέραν των 3νμ από τις τουρκικές ακτές και κυρίως το άρθρο 13,που απαγορεύει στα τουρκικά αεροσκάφη να πετάνε πάνω από τα ελληνικά νησιά του Αν Αιγαίου.
  • Ομοίως οι διαταγές του ΝΑΤΟ είναι παράνομες και έωλες διότι απαγορεύεται η εμπλοκή της Συμμαχίας σε ερμηνεία και παραποίηση Διεθνών Συνθηκών
Παρά ταύτα δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία επιχειρεί στην πράξη την εκδίωξη μελών της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας από τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Μέσα στον περασμένο χρόνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρενοχλήθηκε κατά τη μετάβαση του στη νήσο Παναγιά , ενώ ο πρωθυπουργός, οι πρώην, υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουπλής, η Αναπληρώτρια ΥΕΘΑ κα Κόλλια και ο αρχηγός του ΓΕΣ αναχαιτίστηκαν όλοι κατά την μετάβαση τους στην περιοχή Ρόδου- Καστελόριζου.
Το αξιοθαύμαστο της ιστορίας είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, -μέχρι την χθεσινή παρενόχληση του πρωθυπουργού ανήμερα της εθνικής επετείου, που έγινε αυτομάτως μείζον θέμα, -ουδέποτε έδωσε την πρέπουσα σημασία, (σ.σ. αντιθέτως έκανε ότι μπορούσε για να «θάψει» τα προηγούμενα συμβάντα), ούτε αντέδρασε  κατά τρόπο διπλωματικώς ουσιαστικό και αποτελεσματικό, πέραν του τετριμμένου και αναποτελεσματικού διαβήματος προς την αδιάφορη Άγκυρα.
Τούτο φαίνεται καθαρά από την πρωθυπουργική δήλωση, η οποία περιορίστηκε στην περιγραφή του συμβάντος, στην διαβεβαίωση ότι αν χρειαστεί… θα πάει κολυμπώντας να υπερασπιστεί τα ανατολικά νησιά του Αιγαίου (κατά τα λοιπά το Αιγαίο είναι ελληνικό) και στο φτηνό αστείο περί τζάμπα εξόδων  της Τουρκίας σε κηροζiνες και...βενζίνες (!) των αεροσκαφών (σ.σ.: πράγματι η πτήση 90΄΄ των τουρκικών αεροσκαφών από το Dalaman στο Αγαθονήσι στοιχίζει πεντακόσια ευρώ, ενώ η πτήση από Καστέλι 38' κοστίζει 12.000 ευρώ)
Έτσι το μόνο σταθερό «σήμα» που παίρνει η Άγκυρα έναν ολόκληρο χρόνο εμπράκτων παρανομιών της και συστηματικών αναχαιτίσεων ελληνικών στρατιωτικών αεροπορικών μέσων στην περιοχή είναι ότι μπορεί να αναθεωρεί μόνη της τις Συνθήκες, μέσω των διαταγών του ΝΑΤΟ περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών του Αν Αιγαίου.
Αυτό τεκμαίρεται από τα πλείστα έγγραφα απελπισίας από το 2007 μέχρι σήμερα του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας προς την  στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, ένα από τα οποία αποκαλύπτει το pronews, σύμφωνα με τα οποία το ΝΑΤΟ έχει μετατρέψει την ελληνική κυριαρχία των ελληνικών νήσων του Αν. Αιγαίου σε ξένο κράτος προς τέρψη της Αγκύρας.
Η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σήμερα σε διάβημα προς την Άγκυρα, ακολουθώντας την πεπατημένη του γνωστού παραπεσμένου ύφους, το οποίο δεν έχει καμμιά νομική ισχύ.
Παραμένει και πάλι εκκρεμής η πολιτική απόφαση για την προσφυγή της Ελλάδας στον ΟΗΕ και τον ICAO σε βάρος της Τουρκίας για τις ενέργειες της σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας και των ελληνικών συμφερόντων.
Ομοίως η Ελλάδα όφειλε να προσφύγει και στο ΝΑΤΟ προκειμένου αυτό να αποσύρει τις παράνομες διαταγές του σε βάρος της Ελλάδας από το 1980. Όμως οι αδιάφοροι και αδιάβαστοι 300 της Ελληνικής Βουλής άφησαν την τελευταία αυτή ευκαιρία να χαθεί στον αέρα όταν δεν τόλμησαν να ζητήσουν από το ΝΑΤΟ να αποσύρει τις παράνομες διαταγές του, προτού ψηφίσουν την ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία..
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 26.3.19

 

 

 

 

06/02/2019

ΝΑΤΟ:

Υπεγράφη το πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ

«Ιστορική ημέρα», σύμφωνα με τον Γενς Στόλτενμπεργκ.

ASSOCIATED PRESS

Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ υπέγραψαν το πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την ένταξη της χώρας στη Συμμαχία ως του 30ού μέλους του.

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου σημαίνει ότι η χώρα θα μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Συμμαχίας ως παρατηρητής, μέχρι την επικύρωση του πρωτοκόλλου από όλες τις συμμαχικές χώρες.

Στην τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου στη έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες παρίσταντο ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Ντιμιτρόφ και εκπρόσωποι των 29 χωρών μελών.

«Είναι μία ιστορική ημέρα», σχολίασε στο Twitter ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Δεν περιμένω καμία έκπληξη» κατά την διάρκεια της διαδικασίας επικύρωσης, δήλωσε σχετικά ο Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που ακολούθησε με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, AFP)

 

 

 

 

 

 

Οι τραγικές συνέπειες για την Ελλάδα

από την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Η Ελληνική Βουλή  αναμένεται αυτή την εβδομάδα να εγκρίνει και εν συνεχεία η κυβέρνηση να αποδεχθεί την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, σε επίπεδο Κορυφής North Atlantic Council ( NAC), ύστερα από την πιεστική και βεβιασμένη απόφαση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.
Και όμως η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τους 300 της Βουλής, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, τον ΥΠΕΞ  και τον ΥΕΘΑ να θέσουν προηγουμένως στη Συμμαχία την ικανοποίηση εθνικών προϋποθέσεων ώστε να σταματήσει η Νατοϊκή πολιτική κατακερματισμού της κυριαρχίας των νήσων του Αν Αιγαίου, για να ικανοποιήσει τις εδαφικές βλέψεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας.  Διαφορετικά θα οδηγηθεί η χώρα σε καταστροφικές συνέπειες.
Οφείλουν άπαντες , έστω και την ύστατη ώρα, ( ανεξαρτήτως του αν υπερψήφισαν ή καταψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών), να θέσουν  ως προϋπόθεση έγκρισης της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, την άρση όλων των διαταγών του ΝΑΤΟ, που καθιστούν  την ελληνική κυριαρχία 19 νήσων του Αν. Αιγαίου σε αδέσποτα και ξένο κράτος προς ικανοποίηση και πάλι της Άγκυρας.
Η προϋπόθεση άρσης των  διαταγών του ΝΑΤΟ δεν είναι περίπλοκο θέμα, διότι οι διαταγές αυτές- εν ισχύ σήμερα- αποτελούν μονομερή , παράνομη και αυθαίρετη ενέργεια των γενικών γραμματέων του ΝΑΤΟ και του SHAPE και όχι απόφαση των χωρών μελών του  ΝΑΤΟ και για τις οποίες μέχρι και σήμερα καμιά ελληνική κυβέρνηση και κανένα κόμμα και πολιτικός δεν τόλμησε να ζητήσει την κατάργηση τους.
Έτσι , αν η Ελλάδα θέσει αυτή την προϋπόθεση, ( ότι δηλαδή η Ελλάδα εγκρίνει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με την προϋπόθεση ότι θα αρθούν οι παράνομες και φιλοτουρκικές διαταγές των γ γραμματέων Λουνς- Σολάνα και SHAPE),ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα μπορούσε, χωρίς την  έγκριση των χωρών μελών και  χωρίς να διαβουλευθεί με κανέναν να κάνει άρση των διαταγών αυτών μέχρι το θέμα να  διευθετηθεί» στο μέλλον  από αρμόδιους οργανισμούς, δηλαδή ποτέ…
Στην περίπτωση που ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ άρει τις παράνομες διαταγές σε βάρος της Ελλάδας, είναι πολύ πιθανό να προκληθεί αντίδραση και βέτο της Τουρκίας στην ένταξη των Σκοπίων, λόγω άρσης των Διαταγών αυτών που την ευνοούν , με αποτέλεσμα τα Σκόπια να μην ενταχθούν  στο ΝΑΤΟ υπαιτιότητα της Τουρκίας, με αποτέλεσμα όλοι να την πυροβολούν , ενώ παράλληλα θα έχει γίνει άρση των διαταγών σε βάρος της κυριαρχίας της Ελλάδας.
Στην περίπτωση όμως που η Ελλάδα συμφωνήσει – εγκρίνει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, χωρίς να  θέσει προϋπόθεση άρσης των διαταγών του ΝΑΤΟ, τότε οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.
Και τούτο γιατί σύμφωνα με το Καταστατικό του ΝΑΤΟ με την ένταξη τους τα Σκόπια είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν και τι διαταγές του ΝΑΤΟ:
-Σε κοινές ελληνο-σκοπιανές ή Νατοϊκές ασκήσεις στο Αιγαίο, τα σκοπιανά ελικόπτερα HUI (σς τα οποία έχει δωρίσει η Ελλάδα στα Σκόπια..),θα  εφαρμόζουν τις διαταγές του ΝΑΤΟ και δεν θα δέχονται να προσεγγίζουν εγγύτερα  των 6νμ από τα 19 ελληνικά νησιά, παίρνοντας τη θέση της Άγκυρας και των συνοδοιπόρων της γενικών γραμματέων του ΝΑΤΟ και του SHAPE.
-Παράλληλα θα επιβεβαιώνουν τη θέση της Τουρκίας ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων, με βάση το αιτιολογικό των διαταγών του ΝΑΤΟ ότι τα νησιά είναι αποστρατιωτικοποιημένα, που συνεπάγεται καταστροφή για την ελληνική κυριαρχία και επιπλέον θα επιβεβαιώνουν τη θέση της Άγκυρας ότι τα 19 νησιά έχουν 6νμ και όχι 10 νμ Εθνικού Εναερίου Χώρου. Το ίδιο θα ισχύσει γενικότερα και με τη μη αποδοχή συνολικώς του ΕΕΧ των 10νμ στο Αιγαίο.
-Σε όλες τις επιτροπές του ΝΑΤΟ οι αποφάσεις λαμβάνονται κυρίως με πλειοψηφία (majority). Στα θέματα που υπάρχει αντιδικία μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, η Άγκυρα θα  έχει πάντα την πλειοψηφία διότι θα έχει μαζί της την Αλβανία και τα Σκόπια και οι αποφάσεις θα είναι σε βάρος της Ελλάδας
-Το ίδιο θα ισχύει και στις Συνόδους Κορυφής ΝΑΤΟ και υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας ( NAC  και DPC) για θέματα στα οποία οι αποφάσεις δεν απαιτούν ομοφωνία,(Unanimity), ενώ το ίδιο θα ισχύει και στην Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ (ΜC).
-Στις περιπτώσεις πτήσεων των σκοπιανών ελικοπτέρων στο Αιγαίο για οποιαδήποτε σκοπό, αυτά δεν θα  καταθέτουν σχέδια πτήσης που είναι πολιτική της Τουρκίας ( ΝΑΤΟ). θέτοντας στα αζήτητα το FIR Αθηνών. Όπως είναι γνωστό η Τουρκία με τη ΝΟΤΑΜ Α240 /Φεβρ 1999 υποστηρίζει διεθνώς ότι το FIR  Αθηνών είναι πλασματικό και χωρίς νομική βάση, θέτοντας έτσι, έστω και εμμέσως θέμα αναθεώρησης των Συνθηκών, καθ’ όσον το  FIR Αθηνών ορίζεται από τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας.
-Παράλληλα τα Σκόπια δεν θα δέχονται ότι η Ελλάδα έχει αρμοδιότητες Έρευνας και Διάσωσης (SAR) στα όρια του FIR Αθηνών, αλλά μόνον μέχρι τη μέση του Αιγαίου- πάγια θέση της Άγκυρας με το νόμο 24611 του 2001.
-Με ‘όλα αυτά τα δεδομένα για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς την άρση των διαταγών του ΝΑΤΟ για τα νησιά του Αν Αιγίου, η Άγκυρα θα έχει μαζί της όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ (29) να εφαρμόζουν τις διαταγές του ΝΑΤΟ και από την άλλη μόνον την Ελλάδα να μην τις εφαρμόζει και επομένως κατά το ΝΑΤΟ να παραβιάζει τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων.
Στο σημείο αυτό  πρέπει να προστεθεί και ο ICAO, (192 χώρες), ο οποίος δεν  αποδέχεται στη Λήμνο ελικόπτερο SAR της Πολεμικής Αεροπορίας, με το ψευδές αιτιολογικό της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ ότι η νήσος είναι αποστρατιωτικοποιημένη  και γι’ αυτό η χρήση του ελληνικού ελικοπτέρου SAR από τη Λήμνο  θεωρείται παραβίαση των Συνθηκών, ενώ με τη Συνθήκη του Μοντρέ 1936 έχει αρθεί οριστικά το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης της Λήμνου.
Είναι προφανές ότι μια ελληνική επιφύλαξη- τώρα- για την άρση των διαταγών του ΝΑΤΟ, πριν την έγκριση από την Ελλάδα της ένταξης των Σκοπίων στη Συμμαχία, μπορεί να διασφαλίσει κατ’ ελάχιστον την ελληνική κυριαρχία και τα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα στο Αιγαίο, τα οποία από το 1980 υφίστανται τις καταστροφικές συνέπειες  των αποφάσεων του ΝΑΤΟ.
Πιο συγκεκριμένα, μια μικρή ανασκόπηση από το 1980 δείχνει το μέγεθος της ζημίας που έχει υποστεί η χώρα , χωρίς καμιά ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα να έχει τολμήσει την εξάλειψη της.
Με την επανένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ το 1980, ο τότε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ Λουνς εξέδωσε αυθαίρετα, παράνομα και εντελώς αναρμοδίως, διαταγή με την οποία απαγόρευε τη συμμετοχή σε νατοϊκές ασκήσεις και σε υποδομές, σε 19 ελληνικά νησιά, με βάση το αυθαίρετο τουρκικό αιτιολογικό ότι τα νησιά αυτά τελούν  υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης βάση της
Συνθήκης της Λωζάνης και Παρισίων και Σύμβασης της Λωζάνης για τα Στενά.
Η τότε ελληνική κυβέρνηση απάντησε – αντέδρασε με το βλακώδες και εξευτελιστικό σκεπτικό ότι η διαταγή Λουνς « is not existing paper” δηλαδή ως έγγραφο μη υπάρχον. Επι της ουσίας, η Ελλάδας έθεσε στην πράξη reservation – επιφύλαξη, που σύμφωνα με το Καταστατικό του ΝΑΤΟ αλλά και του ΟΗΕ ICAO  και ΙΜΟ, δηλώνει με πλήρη σαφήνεια ότι όλες οι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ αποδέχονται και εφαρμόζουν την διαταγή Λούνς, αφού καμμιά δεν έθεσε αντίρρησή, πλην Ελλάδας.
Με άλλα λόγια η διαταγή Λουνς βρίσκεται ακόμα σε ισχύ.
Όλες οι κυβερνήσεις από το 1980 μέχρι σήμερα όφειλαν να καταγγείλουν  και τον κ Λουνς αλλά και τους μετέπειτα γενικούς γραμματείς που δεν κατάργησαν τη διαταγή Λουνς στο ΔΔΧ για παραβίαση του συνόλου τα διεθνούς νομιμότητάς  και πρόκλησης βλάβης στην Ελλάδα και τούτο διότι αρμοδιότητα ερμηνείας και εφαρμογής των Συνθηκών έχουν μόνο ο ΟΗΕ και το ΔΔΧ.
Και όμως από το 1980 μέχρι τον Αύγουστο 2006 έχουν γίνει 37 Σύνοδοι Κορυφής ΝΑΤΟ και 41 Σύνοδοι υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας για σοβαρά θέματα , όπως εντάξεις νέων χωρών, Νέες Δομές ΝΑΤΟ Νέο Δόγμα  κλπ. Κανένας  Έλληνας πρωθυπουργός και υπουργός δεν έθεσαν ως προϋπόθεση για να συμφωνήσουν  (Veto) την άρση της διαταγής Λούνς, όπως έκαναν σε άλλες περιπτώσεις πλείστες χώρες όπως Τουρκία, Ισπανία Πορτογαλία κλπ. δεδομένου ότι στις Συνόδους αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται ομόφωνα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στις 26 Αυγούστου 2006, το Ανώτατο Νατοϊκό Στρατηγείο Ευρώπης (SHAPE) να εκδώσει διαταγή για πιστή εφαρμογή προς όλες τις μονάδες και χώρες του ΝΑΤΟ, με την οποία απαγόρευε στα στρατιωτικά αεροσκάφη της Συμμαχίας να προσεγγίζουν εγγύτερα των 6νμ σε 19 ελληνικά νησιά του Αν Αιγαίου, από Σαμοθράκη και Λήμνο μέχρι τη Μεγίστη, καθιστώντας έτσι τα νησιά αυτά μη ελληνικά και ξένο κράτος.
Το ΓΕΕΘΑ στις 31/8/2006 σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι «η Ελλάς απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ΑΠΟΠΕΙΡΑ έστω και έμμεσης φαλκίδευσης ή αμφισβήτησης των εθνικών μας δικαιωμάτων ενώ γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο προς τα αρμόδια όργανα της Συμμαχίας».
Ωστόσο  μόνον η Ελλάδα απορρίπτει τη διαταγή του SHAPE και θεωρεί ελληνικά τα 19 νησιά, ενώ οι υπόλοιπες 28 χώρες του ΝΑΤΟ εφαρμόζουν  πιστά τη διαταγή, θέτοντας την  ελληνική κυριαρχία στα άχρηστα.
Μέχρι και σήμερα η διαταγή αυτή του ΝΑΤΟ παραμένει σε ισχύ, αφού δεν έγινε καμιά αποτελεσματική ελληνική ενέργεια. Έτσι  το 2014, η κυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ έβαλαν την Αλβανία στο ΝΑΤΟ χωρίς να τολμήσουν να θέσουν ως προϋπόθεση την άρση της διαταγής του ΝΑΤΟ, που κατακερματίζει την  ελληνική κυριαρχία και εφαρμόζει πλέον κατά γράμμα και η Αλβανία ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις στο σύνολο τους μέχρι τώρα στρουθοκαμηλίζουν συνεχώς και κοιμούνται τον ύπνο του αδαούς, δεν κάνουν τίποτα για να διασφαλίσουν την ελληνική κυριαρχία των νήσων του Αν Αιγαίου, θεωρώντας ότι το ΝΑΤΟ δεν εφαρμόζει τις παράνομες διαταγές του.
Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει οικτρά τις ελληνικές κυβερνήσεις όπως αποδεικνύεται και από το κάτωθι απόρρητο έγγραφο του ΝΑΤΟ ( από τα πλείστα που υπάρχουν).
Το νατοϊκό έγγραφο είναι αναφορά του πληρώματος αεροσκάφους AWACS το οποίο είχε κληθεί από την Ελλάδα για να συμμετάσχει στην εθνική άσκηση LAILAPS την τελευταία ημέρα, στις 4 Δεκ. 2004. Κατά την έναρξη της άσκησης η Ελλάδα ζήτησε επανειλημμένα από το AWACS να πετάξει πάνω από τη Λήμνο. Το AWACS  εφαρμόζοντας τις διαταγές του NATO, όχι μόνον δεν πέταξε πάνω από τη Λήμνο, με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητή των AWACS , αλλά αποχώρησε επιδεικτικά και πήγε στην Ισπανία για να συνεργαστεί με το CAOC 8 της Ισπανίας, όπως φαίνεται και από το έγγραφο.
Στην περίπτωση που οι διαταγές του ΝΑΤΟ παραμείνουν σε ισχύ με ευθύνη της παρούσας Βουλής τότε είναι απολύτως βέβαιον ότι ο ΟΗΕ και το ΔΔΧ θα  τις λάβουν σοβαρά υπόψη υπέρ της Τουρκίας  και σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας.
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 2.2.19

 

 

 

 

 

 

5.8.18

Το ΝΑΤΟ κατέλαβε τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Μητρόβιτσα και περικύκλωσε τους Σέρβους της πόλης! (βίντεο) (upd)

.
To NATO προχώρησε σε άμεση εμπλοκή υπέρ των αλβανόφωνων του Κοσόβου και εναντίον των Σέρβων καταλαμβάνοντας καίριες και στρατηγικές θέσεις στον σερβικό θύλακα της Μητρόβιτσα  παίρνοντας τον έλεγχο του υδροηλεκτρικού σταθμού της πόλης απειλώντας έτσι τους Σέρβους με διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που προχωρήσουν σε ανακήρυξη αυτονομίας.
Η δύναμη της KFOR που προχώρησε στις ενέργειες αυτές αποτελείται από Αμερικανούς στρατιώτες δείχνοντας έτσι ότι πρόκειται για στρατηγική επιλογή των ΗΠΑ στην περιοχή με κίνδυνο να έρθουν σε άμεση αντιπαράθεση με σερβικές δυνάμεις και γνωρίζοντας ότι πλέον η Ρωσία είναι σε θέση να υπερασπιστεί το Βελιγράδι αντίθετα με το 1999 που οι ρωσικές ΕΔ βρίσκονταν σε καθεστώς διάλυσης.
Οι Αμερικανοί στρατιώτες κατέλαβαν όλες τις θέσεις που οδηγούν από το Ζούμπιν Πότοκ στο χωριό Γκάζιβόντα.
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 5.8.18

 

 

 

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ  11/07/2018 23:01 EEST | Updated 58 λεπτά πριν

Ηγέτες στο ΝΑΤΟ έκαναν ήδη τα βαφτίσια και άρχισαν να μιλούν για τη «Βόρεια Μακεδονία»

Darrin Zammit Lupi / Reuters

Το ΝΑΤΟ

κάλεσε την

πΓΔΜ

να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις ένταξης, μόλις κάνει όσα πρέπει να κάνει για να αλλάξει το όνομα, και ήδη ξένοι ηγέτες έκαναν τα βαφτίσια.

Πρώτος ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Μίλος Τζουκάνοβιτς, είπε ότι είναι «χαρούμενος που η Βόρεια Μακεδονία, μόλις ολοκληρωθούν ορισμένες διαδικασίες, θα γίνει νέο μέλος του ΝΑΤΟ», αποκαλώντας τη γείτονα με το συμφωνημένο όνομα.

Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου μιλώντας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ανέφερε ακόμη ότι με την ένταξη νέων μελών στη Συμμαχία και την «πολιτική ανοικτών θυρών», ενισχύεται η σταθερότητα και η ασφάλεια όχι μόνο στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και στην Ευρώπη και στο χώρο του ΝΑΤΟ γενικά.

Μετά ήρθε ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, που μπήκε και αυτός στον χορό της βάφτισης, λέγοντας ότι « η Ρουμανία υποστηρίζει πλήρως την απόφαση να δοθεί πρόσκληση για ένταξη στη Βόρεια Μακεδονία ».

 

 

 

 

 

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Έρευνα σοκ στο ΝΑΤΟ:

Το «Βυζάντιο ξαναγεννιέται»

– Οι πολίτες Βουλγαρίας,

Ελλάδας,

Σλοβενίας και Σερβίας

επιθυμούν να τεθούν υπό την προστασία της Ρωσίας!

rusia-3
Έρευνα σοκ η οποία ουσιαστικά αποτελεί «γροθιά στο στομάχι» του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και άλλων οργανισμών οι οποίοι απέτυχαν στην αποστολή τους που αφορά την εμπέδωση του αισθήματος της κοινής ασφάλειας , αναφέρει ότι το Βυζάντιο ξαναγεννιέται μέσα από τις «στάχτες του”   .

Οι πολίτες των τριών τουλάχιστον κρατών μελών του ΝΑΤΟ και μίας χώρας εκτός  προτιμούν επειγόντως στρατιωτική συμμαχία με τη Ρωσία, αν η χώρα τους δεχθεί επίθεση από κάποιον άλλο «εχθρό».

Αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα μιας παγκόσμιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από κοινωνιολόγους της WIN / Gallup International.

Η έρευνα έγινε σε χιλιάδες άτομα σε 66 χώρες που περιλαμβάνονται στη μελέτη.
Η ακρίβεια κυμαίνεται 3,5 έως 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Επίσης σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι Ελληνοκύπριοι οι οποίοι δέχθηκαν την άνανδρη  εισβολή  από την Τουρκία, η οποία είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ.

Η τουρκική κατοχή της Κύπρου το 1974 έδειξε ότι οι πολίτες αυτού του νησιού  δεν μπορούν  να επικαλεστούν σε καμία περίπτωση  την προστασία της νατοϊκής συμμαχίας, και επιλέγουν παμψηφεί την Ρωσία, σημειώνει το Bloomberg.
aaa-greek-gagauz-700x466
Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες της έρευνας οργανισμού της δύσης  θα ήθελαν να έχουν στο πλευρό τους τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται ενεργά πλέον στις αλλαγές του διεθνούς δομής ασφάλειας, στην εποχή μετά τον ψυχρό πόλεμο.

Οι  Κινέζοι έχουν επιλέξει και αυτοί με την σειρά τους τον επιθυμητό σύμμαχο τους που είναι φυσικά η Ρωσία.

Αυτό, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του οργανισμού  WIN / Gallup Κάντσο Στόιτσεφ, καταδεικνύει  ότι η πολιτική των ΗΠΑ τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει οδηγήσει σε μια επαναπροσέγγιση μεταξύ της Μόσχας και του Πεκίνου.

«Είναι περίεργο, διότι κατά μια θεμελιώδη έννοια, η Ρωσία είναι και εξακολουθεί να αποτελεί  μέρος της ευρωπαϊκής ασφάλειας »,  δήλωσε ο Στόιτσεφ.


Ο κοσμήτορας της σχολής οικονομικών  επιστημών από το πανεπιστήμιο του St Gallen (Ελβετία) James Davis πιστεύει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν επίσης ένα θρησκευτικό σχίσμα στην Ευρώπη. Έλληνες και Βούλγαροι επιλέγουν την Ορθόδοξη Ρωσία, Ουκρανία και  Βοσνία  διαχωρίζονται ανάλογα με το θρήσκευμα. Σε αυτό κυρίως η Ορθόδοξη Ρουμανία επιλέγει ΗΠΑ, και η Καθολική Σλοβενία την  Ρωσία.

«Όταν διδάσκω στους μαθητές, βλέπω ότι είναι πλέον ντεμοντέ η υπόμνηση της  σοβιετικής απειλής για αυτούς »,  λέει ο Davis.
%ce%bf%cf%81%ce%b877777

Επιπλέον, μετά την αμερικανική εκστρατεία στο Ιράκ, όλο και λιγότεροι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να διαδραματίζουν πλέον  παγκόσμιο ηγετικό ρόλο.

Με την άφιξη του Ν.Τραμπ στο Λευκό Οίκο η εμπιστοσύνη των πολιτών της ΕΕ στην Ουάσιγκτον έχει μειωθεί αρκετά ,  προσθέτει ο ειδικός .

Σε άρθρο μας με τίτλο (Ετοιμάζεται το απόλυτο ρωσικό σχέδιο για ένωση όλων των χριστιανικών λαών;), είχαμε παρουσιάζει τα σχέδια ρωσικών κύκλων για την ένωση όλων των χριστιανικών χωρών υπό την Ρωσία, όπως τα παρουσιάζουν βέβαια οι ίδιοι.

Σημαντικές πληροφορίες για το θέμα αυτό μπορούμε να αντλήσουμε από  τη διάσκεψη της Κριμαίας με κύριο θέμα « το μεταβυζαντινό πολιτιστικό χώρο», που περιλαμβάνει και την Ελλάδα εκτός όλων των άλλων.

Ένας από τους κορυφαίους ειδικούς του ρωσικού ινστιτούτου RISS, είναι ο διδάκτωρ της Ιστορίας Εντουάρντ  ποπόφ, ο οποίος πρότεινε  από τον Οκτώβριο  του 2014 ένα στρατηγικό σχέδιο, το οποίο πλέον δεν μπορεί να είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα.
Το σχέδιο αυτό αφορά την  ενσωμάτωση των λαών του Ορθόδοξου (μετα-Βυζαντινού) πολιτιστικού χώρου γύρω από την Ρωσία.

Ο ίδιος ο ποπόφ, αναφέρει ότι , επί του παρόντος, στους κοινωνικούς κύκλους της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης (που σχετίζονται κυρίως με το ορθόδοξο κόσμο), κερδίζουν  έδαφος οι ευρωσκεπτικιστές,  και οι αρνητικές απόψεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συμπεριφορά της δύσης στην ανατολική Ουκρανία, « Νοβοροσίγια» απέδειξε,  την εξάρτηση όλων  ανεξαιρέτως των πολιτικών «ελίτ» από την Δύση και, ταυτόχρονα, παρουσιάζεται ένα αυξανόμενο επίπεδο συμπάθειας των ενεργειών της Ρωσίας, από τους λαούς  αυτών των χωρών (συμπεριλαμβανομένης της επιχειρηματικής κοινότητας).

world-war-3erdogan-700x525
Ωστόσο,  αυτά τα φιλο-ρωσικά αισθήματα δεν έχουν «μετατραπεί»  σε ένα πολιτικό αποτέλεσμα,  για την επίτευξη του συνολικού ελέγχου της πολιτικής σφαίρας από την φιλοδυτική «ελίτ».

Η κατάσταση αυτή όμως μπορεί να αλλάξει με πολλούς και  διαφορετικούς τρόπους.
Πρώτα απ “όλα, με την «οικοδόμηση παράλληλων υφιστάμενων πολιτικών μηχανισμών, κοινωνικών δομών, και  διασυνοριακών συνδέσεων, με στόχο την ανάπτυξη της «αλληλεγγύης» των Ορθοδόξων λαών, οι οποίοι  δεν πρόκειται πλέον να αποτελούν   τους παρίες του δυτικού κόσμου( εννοεί πρωτίστως Ελλάδα Βουλγαρία, Ρουμανία).

Η θρησκευτική αυθεντικότητα της ορθοδοξίας θα προκαλέσει ένα κύμα επικρίσεων από πολλούς κύκλους, αλλά  θα  προωθήσει την  οικοδόμηση  μια νέας γραμμής άμυνας των χριστιανικών λαών  γύρω από την Ρωσία,  στην βάση της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας των χωρών  αυτών .

Η Ρωσία και οι περισσότερες χώρες της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης (οι περισσότερες από τις σλαβικές χώρες, το ελληνικό κράτος, η Ρουμανία, η Γεωργία, η Αρμενία, η Βουλγαρία, η Σερβία) ανήκουν στον μεταβυζαντινό πολιτιστικό  χώρο.

Οι  προοπτικές για την μετα-βυζαντινή περιοχή δεν θα παρέχουν μόνο δημογραφική, πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη του  πληθυσμού, αλλά θα διαχωρίσουν πλήρως το εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ικανοποιώντας τις ρωσικές βλέψεις.

Το Βυζάντιο και το σχέδιο  για ένωση όλων των ορθόδοξων χωρών ήταν ένα «ανοικτό» σχέδιο που εκπονήθηκε από «φωτισμένους » αυτοκράτορες  οι οποίοι είχαν διαβλέψει το μέλλον ειδικά  μέσα από τις προφητείες των Αγίων της Ορθοδοξίας, και έτσι θέλησαν να δώσουν την «συνταγή» για την επιβίωση μας .

Αυτό το σχέδιο υλοποιείται κατά γράμμα στις ημέρες μας είτε το πιστεύουν κάποιοι είτε όχι, διότι πρωτίστως είναι σχέδιο θεϊκό .
https://www.youtube.com/watch?v=1TU-upa2e04
https://www.youtube.com/watch?v=MLzPFi76Juc

 

 


Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν ενάντια στη δαιμονοποίηση των προσφύγων!

Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν χθες ενάντια στην δαιμονοποίηση των προσφύγων, καθώς μια παγκόσμια έρευνα έδειξε πως το 60% των ανθρώπων πιστεύει πως ισλαμιστές εξτρεμιστές μεταμφιέζονται ως πρόσφυγες...

Περίπου το 40% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος των συνόρων των χωρών τους για τους πρόσφυγες, με τα υψηλότερα ποσοστά αυτής της τάσης να καταγράφονται στην Τουρκία, την Ινδία και την Ουγγαρία.

Η έρευνα της εταιρείας Ipsos MORI που μελέτησε την στάση ενάντια στους πρόσφυγες και την μετανάστευση πραγματοποιήθηκε με δείγμα 16.000 ανθρώπων σε 22 χώρες, ανάμεσα τους την Βρετανία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και την Ρωσία.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανέφερε πως ενώ υφίστανται οι απειλές για την ασφάλεια, οι άνθρωποι που δραπετεύουν από διώξεις και πολέμους, χρειάζεται να προστατευτούν.

Όπως σε κάθε πληθυσμό, υπάρχουν άνθρωποι που είναι εγκληματίες και ο νόμος πρέπει να επιβάλλεται σε αυτούς. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, είτε είναι πρόσφυγας, είτε όχι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNHCR, Ουίλιαμ Σπίντλερ στο Thomson Reuters Foundation.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των προσφύγων είναι νομοταγής και δεν πρέπει να τους δαιμονοποιούμε, ή να τους βλέπουμε όλους ως εγκληματίες και τρομοκράτες, καθώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει, πρόσθεσε.

Οι συμμετέχοντες σε όλες τις χώρες που πραγματοποιήθηκε η έρευνα εκτιμούν πως η μετανάστευση αυξήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες θεωρούν η μετανάστευση είχε αρνητική επίδραση στην χώρα τους, με μόλις 40% να δηλώσει πεπεισμένο ότι οι πρόσφυγες θα ενσωματωθούν επιτυχώς.

Παρά την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, ο επικεφαλής του ινστιτούτου κοινωνικών ερευνών Ipsos MORI, Μπόμπι Ντάφι δήλωσε πως η στάση ενάντια στους πρόσφυγες δεν έχει αλλάξει σημαντικά από το 2011.

Δεν έχει σημειωθεί μια ευρεία αρνητική μετατόπιση στις συμπεριφορές…στις 22 χώρες στο σύνολο τους, οι τάσεις παραμένουν αρκετά σταθερές τα τελευταία πέντε χρόνια, ανέφερε ο Ντάφι με ανακοίνωση του.

Ο Σπίντλερ τόνισε πως η πλειοψηφία των ανθρώπων κατανοεί τα δεινά των προσφύγων και την προστασία που δικαιούνται να έχουν.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο επίσης πιστεύουν πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που δραπετεύουν από διώξεις θα πρέπει να προστατεύονται και επιθυμούν τα κράτη τους να κρατήσουν τα σύνορα ανοιχτά για αυτούς, επισήμανε.

Πηγή (link is external) Υποβλήθηκε Σάβ, 08/13/2016 - 12:36.

 

 

 

 

«Απάνθρωπο» το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων στους πρόσφυγες λέει ο ΟΗΕ

«Οι προσπάθειες των κυβερνήσεων να περιορίσουν τις ροές των προσφύγων απέτρεψαν την κρίση μόνο προσωρινά»

«Απάνθρωπο» το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων στους πρόσφυγες λέει ο ΟΗΕ

H Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) έκρινε σήμερα ότι το κλείσιμο των συνόρων στην Ευρώπη με στόχο την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών είναι απάνθρωπο, υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειες των κυβερνήσεων να περιορίσουν τις ροές των προσφύγων απέτρεψαν την κρίση μόνο προσωρινά.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που χτυπάνε ο ένας τον ώμο του άλλου κι υποστηρίζουν ότι η συμφωνία είχε αποτέλεσμα, οι (πρόσφυγες) σταμάτησαν να έρχονται: πρέπει ωστόσο να γίνουν περισσότερα από αυτό» δήλωσε η Μελίσα Φλέμινγκ, εκπρόσωπος τύπου της UNHCR, στο περιθώριο της πρώτης Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου Κορυφής.

Αυτή η συμφωνία «απομάκρυνε το πρόβλημα και το πρόβλημα δεν έχει προς το παρόν επιλυθεί» τόνισε η αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Επιπλέον πρόσθεσε: «το αιφνίδιο κλείσιμο (των συνόρων) και οι ενέργειες στις οποίες προέβησαν μονομερώς κράτη ήταν απάνθρωπα σε βάρος πολλών ευάλωτων ανθρώπων».

Την ίδια ώρα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης αναγνώρισε ότι υπάρχει «περιθώριο για να βελτιωθεί» η πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

«Έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας προκειμένου να βρούμε αυτήν την κοινή πολιτική» υπογράμμισε.

23:50 23/05/2016

 

 

 

Το ΝΑΤΟ βρέθηκε απέναντι από την Μικρά Ασία για να αρπάξει την μερίδα του

λέοντος από την επικείμενη διάλυση της Τουρκίας.

vardakasΌλο αυτό που ζούμε είναι μια εικονική πραγματικότητα φτιαγμένη από τα καλύτερα δαιμονιώδη μυαλά των δεξαμενών αποβλήτων σκέψης της νέας εποχής, κάτι σαν τα think tank.
Μόνο που αυτή η εικονικότητα έχει μέσα της πολύ πόνο και ανθρώπινες τραγωδίες που σέρνουν τα βήματα τους για να βρεθούν από ένα πόλεμο που γίνεται στην Μέση Ανατολή σ ένα άλλο που δεν ξέρουν ότι θα ξεσπάσει σε λίγο στην Ευρώπη.

¨O ιδρυτής του «think tank» της CIA και συγκεκριμένα του Stratfor, George Friedman, υποστηρίζει πως ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για τον μεγάλο πόλεμο του 21ου αιώνα, ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο ο οποίος μπορεί να ξεσπάσει είτε σε Ανατολική Ευρώπη είτε σε Μέση Ανατολή ή σε Ασία.
Οι δύο πρώτοι ενδεχομένως να προέλθουν από την Πολωνία και την Τουρκία με πιθανές συγκρούσεις τους με τη Ρωσία. ¨
Μέσα σε όλο αυτό έχουμε και την αγαπητολογία των οικουμενιστών-μεταπατερικών να μας προκαλεί να συμπεριφερθούμε Ελληνικά και Ορθόδοξα στους πρόσφυγες συνανθρώπους μας , λες και δεν το κάνουμε και λες ότι σημερινοί κρατούντες δεν γνωρίζουν το μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι που στήθηκε εις βάρος της χώρας μας με τα ανοικτά σύνορα στο Αιγαίο και τα κλειστά στα Βόρεια σύνορα μας.
Όμως όλους θα μας οικονομήσει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ αφού ο νοτιάς βγάλει όλα τα απαστράπτοντα κονσερβοκούτια από την τρικυμιώδη θάλασσα του βίου μας.
Και ο ΘΕΟΣ θα τα οικονομήσει όλα έστω και αν σχεδιάζουν οι άνθρωποι δόλια εις βάρος αθώων Εθνών.
Η απόφαση να κατέβει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ήταν ειλημμένη στο υψηλότερο επίπεδο λήψης αποφάσεων.
Γιατί όμως βρέθηκε το ΝΑΤΟ αίφνης στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος του Αιγαίου;
Ερώτημα που βασανίζει πολλούς και ώρα με την ώρα αρχίζει και δίνει απαντήσεις.
¨Η Γερμανία συμφώνησε με την Τουρκία πίσω από την πλάτη της Ελλάδας τα γερμανικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στο Αιγαίο να μην στέλνουν πίσω στην Τουρκία τους πρόσφυγες που περισυλλέγουν στη θάλασσα, αλλά να τους μεταφέρουν στην Ελλάδα!
Η εντολή δόθηκε μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού της Α.Μέρκελ όπως αποκαλύπτει το Spiegel. Η απόφαση δεν αφορά μόνο την Γερμανία. Όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ έλαβαν σχετική εντολή από τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ¨ Γ.Στόλντεμπεργκ.¨
Όμως η παρουσία του ΝΑΤΟ έστω και συμβολική αυτή την στιγμή στο Αιγαίο γιατί ακριβώς αύριο δεν ξέρουμε τι γίνεται , φαίνεται να σηματοδοτεί και άλλες δράσεις του πέρα από τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.
Α. Όταν γεμίζει το Αιγαίο με ΝΑΤΟΙΚΑ πολεμικά πλοία στενεύουν επί πλέον οι διάδρομοι ναυσιπλοΐας που χρησιμοποιούν τα αντίστοιχα Ρωσικά για να βρεθούν στο πολεμικό μέτωπο της Συρίας, τα οποία μάλιστα μπαίνουν και σε παρακολούθηση εκ του σύνεγγυς.
Β. Όταν βρίσκονται στο Αιγαίο έστω τώρα συμβολικά ΝΑΤΟΙΚΑ πολεμικά σκάφη δίνουν το μήνυμα στην Άγκυρα ¨κάτω τα χέρια¨ από τα πετρέλαια και τα ενεργειακά πλούτη του Αιγαίου και του Κρητικού Πελάγους γιατί αυτά εκπροσωπούν το ενυπόθηκο χρέος της μνημονιακής Ελλάδος το οποίο φαίνεται έτσι να ανήκει στις χώρες μας.
Γ. Αλλά η συμβολική παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο προλειαίνει τα επερχόμενα γεωπολιτικά που αποφασίστηκαν για να γίνουν .
– «Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι»… σελ. 410
– «Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους» σελ. 432
-«Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς.
Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα.
Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη.
Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο….»
Από το βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994».Εκδόσεις ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ
Από πού λοιπόν θα αρπάξουν την μερίδα του λέοντος οι Δυτικοί;
Μα φυσικά από εκεί που στάθηκαν τα ΝΑΤΟΙΚΑ πολεμικά πλοία για να ελέγξουν τώρα τις προσφυγικές ροές δηλ. απέναντι από τα παράλια της Αγιοτόκου Μικράς Ασίας.
Για αυτό και αρθρογραφήσαμε με βάση τον εμπνευσμένο πνευματοκίνητο λόγο του Οσίου Παισίου του Αγιορείτη στις 10 Φεβρουαρίου του 2016:
¨Το ΝΑΤΟ ¨κατεβαίνει¨ και ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ¨αναμένει¨ στην εξώθυρα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.¨
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ
Αναρτήθηκε από στις 13/3/2016 10:50 μ.μ.

 

 

ΝΑΤΟϊκά πλοία...

ΘΑ στέλνουν πίσω στην Τουρκία πρόσφυγες και μετανάστες

Κοινές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του FRONTEX με στόχο εκτός από την επιτήρηση και την επαναπροώθηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών πίσω προς την Τουρκία.
Ο βασικός στόχος είναι να γίνει γνωστό πως ο δρόμος μέσω Τουρκίας και Ελλάδας προς την Ευρώπη έχει κλείσει έτσι ώστε να υπάρξει μείωση των ροών.
Το σχέδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα υπό την εποπτεία των Αμερικάνων το ΝΑΤΟ συγκροτεί δύναμη με ταχέα σκάφη που έχουν την δυνατότητα αποβατικών ενεργειών και η οποία θα κινείται κατά μήκος των συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας με στόχο εκτός από την επιτήρηση και την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών την περισυλλογή ναυαγών και κυρίως της επαναπροώθησή τους πίσω προς την Τουρκία.
Ήδη ο FRONTEX διαθέτει στην περιοχή 15 ταχέα σκάφη, σε αυτά αναμένεται να προστεθούν τέσσερα αποφατικά σκάφη και πλοία από την Αγγλία και ένα ελικόπτερο με βάση τη Σούδα, ενώ στη δύναμη θα υπαχθούν και 11 ταχέα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας. Πηγή: Newsit / onalert

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 2.3.16

 

 

 

 

ΜΕΛΙΣΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ

ΟΗΕ: Δεν είναι δίκαιο αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο προσφυγικό

ΟΗΕ: Δεν είναι δίκαιο αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο προσφυγικόΔεν είναι δίκαιο αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τονίζει, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Μελίσα Φλέμινγκ, ενώ για τους νέους περιορισμούς που επέβαλαν ορισμένες χώρες σε ό,τι αφορά τις προσφυγικές ροές, επισημαίνει ότι "είναι πολύ απομονωτικοί και δεν συνάδουν με το πνεύμα της ενότητας και των ευρωπαϊκών αξιών".

"Αυτό δεν είναι δίκαιο για την Ελλάδα. Δεν είναι ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να είναι πρόβλημα μόνο μιας χώρας εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης. Αυτό είναι ένα πρόβλημα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να το αντιμετωπίσει και να επιδείξει αλληλεγγύη προς όλους αυτούς που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος" λέει χαρακτηριστικά η κ. Φλέμινγκ.

Διαβεβαιώνει δε, πως η UNHCR "κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και θα κάνει περισσότερα" αλλά παραδέχεται πως "είναι ξεκάθαρο ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση".

"Εμείς, ως Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες 'ανεβάζουμε ρυθμούς'. Ο Ύπατος Αρμοστής συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, έχουμε πέντε γραφεία στην Ελλάδα, πολύ προσωπικό και παρέχουμε κάθε είδους λειτουργική βοήθεια- εξοπλισμό, τέντες, εξειδίκευση" σημειώνει.

Η εκπρόσωπος της UNHCR επισημαίνει πως "κάθε μέρα η κατάσταση αλλάζει", ενώ για τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λέει πως "το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι όλοι αυτοί οι περιορισμοί απλώς σπρώχνουν το πρόβλημα κάπου αλλού". Εκφράζει δε την ελπίδα πως "πρόκειται για προσωρινά μόνο μέτρα και ότι αυτό θα αλλάξει".

"Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε προτείνει πάρα πολλές λύσεις προκειμένου να απαλλαχθεί η Ελλάδα από μέρος του βάρους αυτού. Όπως υπάρχουν και κάποιες ευρωπαϊκές προτάσεις, αλλά τώρα κάποια λίγα κράτη αποφάσισαν να ενεργήσουν μονομερώς και δεν ήταν διατεθειμένα να περιμένουν τις εποικοδομητικές προτάσεις που, ναι, θα έπαιρναν λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά είχαν νόημα" υπογραμμίζει.

Η κ. Φλέμινγκ παραδέχεται για ακόμη μια φορά πως "βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο" με 60.000.000 εκτοπισμένους λόγω διενέξεων ή διώξεων να αναζητούν ασφαλές καταφύγιο, αλλά δυστυχώς, όπως λέει, "οι πόρτες κλείνουν και οι άνθρωποι δεν βρίσκουν πού να πάνε, όπως βλέπουμε τώρα με τόσο δραματικό τρόπο, στην Ελλάδα".

Ανθρώπινη και ανθρωπιστική η προσέγγιση της Ελλάδας

"Είναι χάος και αυτοί είναι άνθρωποι που έχουν υποστεί απώλειες. Δεν πρέπει να κατηγορούμε τους ίδιους για την απόγνωσή τους και για το γεγονός ότι ήρθαν (εδώ)" υπογραμμίζει και δηλώνει συγκινημένη από την προσέγγιση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. "Είναι μια πολύ ανθρώπινη και ανθρωπιστική προσέγγιση (τής κυβέρνησης), αλλά και ο ελληνικός λαός είναι εκπληκτικός. Φυσικά υπάρχουν κάποια κινήματα στα δεξιά, όπως έχουμε δει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, και αυτό μας ανησυχεί πολύ. Φυσικά, αυτού του είδους οι χαοτικές καταστάσεις, με τεράστιες ομάδες ανθρώπων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολύ αρνητικό τρόπο ώστε να παράγουν φόβο και ξενοφοβία με μόνο στόχο την άγρα ψήφων. Ελπίζουμε, ωστόσο, ότι η συμπόνια του ελληνικού λαού θα κυριαρχήσει".

Η κ. Φλέμινγκ εκφράζει τον προβληματισμό και την αγωνία της για τους Αφγανούς που έχουν "εγκλωβιστεί" στην Ελλάδα και κατά μήκος της λεγόμενης "βαλκανικής οδού" εξαιτίας της αιφνίδιας, όπως τονίζει, απόφασης ορισμένων χωρών να δράσουν μονομερώς.

"Μας ανησυχεί ιδιαίτερα ο αφγανικός πληθυσμός καθώς ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος πληθυσμός (προσφύγων) από αυτούς που έφταναν στην Ελλάδα. Και πολλοί Αφγανοί, ένα μεγάλο ποσοστό αυτών, χρήζουν -αυτό που ονομάζουμε- διεθνούς προστασίας. Αυτό σημαίνει ότι σε γενικές γραμμές θα τούς παρέχονταν το καθεστώς πρόσφυγα, εάν η αίτηση ασύλου τους γινόταν αποδεκτή. Σημαίνει, επίσης, πως αν επρόκειτο να επαναπροωθηθούν θα κινδύνευε η ζωή τους. Δεν λέμε ότι όλοι οι Αφγανοί βρίσκονται σ' αυτή την κατάσταση, αλλά πολύ συχνά είναι η πλειοψηφία. Δυστυχώς δεν εμπίπτουν στο σχήμα μετεγκατάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανησυχούμε πολύ ότι θα αποκλειστούν στην Ελλάδα" σημειώνει και προσθέτει: "Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής μου στην Ελλάδα συνάντησα πολλούς Αφγανούς που μού είπαν πως το ταξίδι τους τελείωσε- πενήντα μέρες, τούς τελείωσαν τα χρήματα, έχουν πουλήσει τα σπίτια και όλα τα υπάρχοντά τους. Τώρα είναι παντελώς απελπισμένοι, σε σύγχυση και ανησυχούν πολύ".

Η κ. Φλέμινγκ δεν κρύβει, επίσης, τον προβληματισμό της και για τους Σύρους και Ιρακινούς που ταξιδεύουν χωρίς ταυτότητα ή διαβατήριο (έγγραφα απαραίτητα για να συνεχίσουν το ταξίδι προς τη δυτική Ευρώπη). "Γνωρίζουμε πολλούς Σύρους, τα σπίτια των οποίων βομβαρδίστηκαν και το τελευταίο πράγμα που σκέφτηκαν ήταν να ψάξουν να βρουν τα προσωπικά τους έγγραφα. Επίσης, στη Συρία δεν μπορούσαν να ανανεώσουν τα έγγραφά τους εξαιτίας του πολέμου. Θα είναι πολύ δύσκολο γι' αυτούς να αποδείξουν (την ταυτότητά τους). Ορισμένοι έφεραν ό,τι είχαν, το πιστοποιητικό γέννησης ή γάμου, αλλά αυτό προφανώς δεν είναι αρκετό. Γι' αυτό θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να ζητούμε το άνοιγμα της διαδικασίας".

Στην ερώτηση, αν θα υπάρξει κάποτε τέλος σ' όλη αυτή την τραγωδία, αν κι εκφράζει την ελπίδα πως θα υπάρξει, παραδέχεται πως η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει εν μία νυκτί... "Θα μπορούσε να υπάρξει ένα τέλος, εάν οι δυνάμεις αυτού του πλανήτη μπορούσαν να σκεφτούν έναν τρόπο για να σταματήσει ο πόλεμος, που διώχνει τόσους ανθρώπους (από τις εστίες τους). Αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ ιδεαλιστικό. Ελπίζουμε όμως πως θα υπάρξει μια ανανεωμένη ειρηνευτική διαδικασία και ότι οι εχθροπραξίες θα σταματήσουν -όπως έχουμε εκεχειρία τώρα. Όλοι οι Σύροι που ξέρω το μόνο που θέλουν είναι να επιστρέψουν στα σπίτια τους" καταλήγει.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line "Η" Online 1/3 10:24

 

 

 

 

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΟΗΕ «επιστρατεύει» ελληνικά ξενοδοχεία

Μέσω της μίσθωσης ξενοδοχείων για τη φιλοξενία των προσφύγων που έχουν «κατακλύσει» τη χώρα επιδιώκει να δώσει μία «μεσοβέζικη» λύση η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο ΟΗΕ ζητά με έγγραφό του από την Ένωση Ξενοδόχων τη μίσθωση ξενοδοχείων ενός ή δύο αστέρων άνω των 100 κλινών το καθένα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για την φιλοξενία προσφύγων για διάστημα 9 μηνών.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, τα ξενοδοχεία αυτά πρέπει να είναι 50 χιλιόμετρα έξω από τις δυο πόλεις.
Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να δημιουργήσει αναστάτωση στον τουριστικό κλάδο, αφού οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις βρίσκονται εν μέσω προετοιμασιών για την υποδοχή τουριστών.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής η Ένωση Ξενοδόχων τηρεί σιγή «ιχθύος», αφού δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα.
DealNews
Αναρτήθηκε από στις 12:00 π.μ.

 

 

 

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Παγκόσμια διακυβέρνηση και Αιγαίο

Το ΝΑΤΟ είναι υπό τις διαταγές της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας των Κοσμοκρατόρων...

Οι Τούρκοι, με τη δύναμη της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, παραβιάζουν τη συμφωνία που έκαναν για το Αιγαίο, με την Ελλάδα και το ΝΑΤΟ.

Θέλουν να πνίξουν με Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες την πατρίδα μας.

Θέλουν να επεκταθούν δυτικά στο μισό Αιγαίο και στα Ανατολικά Ελληνικά νησιά, λόγω παραχωρήσεων εδαφών στα Ανατολικά της Τουρκίας, για την ίδρυση του ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ. Οι δήθεν Δυτικοί «σύμμαχοι» συμφωνούν.

Οι Τούρκοι του Ερντογάν & Νταβούτογλου ζητάνε νέα συμφωνία με το ΝΑΤΟ για το Αιγαίο.

Τη συμφωνία υπέγραψαν οι υπουργοί άμυνας Ελλάδος-Τουρκίας, για να έλθει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δήθεν να εμποδίζει τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες.

Όμως το ΝΑΤΟ στοχεύει τη ΡΩΣΙΑ. Θέλει να εγκλωβίσει τη ΡΩΣΙΑ στη μαύρη Θάλασσα.

Το ΝΑΤΟ είναι υπό τις διαταγές της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας των Κοσμοκρατόρων.

Εν όψει αυτής της διαμορφωθείσης καταστάσεως, εάν δεν πάρουμε τα κάτωθι μέτρα, θα χάσουμε το Αιγαίο με τα νησιά, και θα τα κερδίσει η Τουρκία, δηλαδή ο εδαφικός διαμελισμός της Ελλάδος είναι εν όψει.

ΝΑΤΟ-Γερμανοί & Τούρκοι μυστικά πίσω από τις πλάτες μας συμφώνησαν να γεμίσουν την Ελλάδα λαθρομετανάστες, για να κάνουν εύκολα τα σχέδιά τους για την Ελλάδα.

Οι Σιωνιστικές ΜΚΟ του ανθέλληνα ΣΟΡΟΣ χαράσουν τη μεταναστευτική πολιτική. Η Ελλάς είναι έρμαιο των πολιτικών του ανθέλληνα ΣΟΡΟΣ & της Ν.Τ.Π.

Οι Σιωνιστικές ΜΚΟ του ανθέλληνα ΣΟΡΟΣ κανονίζουν την εγκατάσταση λαθρομεταναστών σε σπίτια, ή σε καταυλισμούς hot-spots ανά την Ελλάδα.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από αφέλεια παίζουν το παιχνίδι του ανθέλληνα ΣΟΡΟΣ.

Προτάσεις

1.-Να βγούμε από το εχθρικό ΝΑΤΟ, και να καλέσουμε τη ΡΩΣΙΑ στο Αιγαίο, εάν θέλουμε να σώσουμε το Αιγαίο με τα νησιά. Ούτως ή άλλως χαμένοι είμαστε!!

2.-Άσκηση δυναμικής και ανεξάρτητης Εξωτερικής πολιτικής.

ΟΧΙ εξωτερική πολιτική αποικίας & προτεκτοράτου.

3.-Εκμετάλλευση της Γεωπολιτικής-Γεωστρατηγικής θέσης της χώρας, αφού οι Δυτικοί μας φέρθηκαν εχθρικά και πρόστυχα για «σύμμαχο» χώρα.

4.-Τώρα η Μέρκελ και ο Νταβούτογλου φέρανε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Ευκαιρία βρήκαν οι Τούρκοι να διεισδύσουν μέσω ΝΑΤΟ στα χωρικά μας ύδατα. Και μετά άντε να τους βγάλεις………

5.-Σκοπός τους είναι όχι να εμποδίσουν τους λαθρό, αλλά να εγκλωβίσουν τη ΡΩΣΙΑ στο Βορρά. Στόχος της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας του προέδρου τσιφούτη ΡΟΤΣΙΛΝΤ, είναι η ΡΩΣΙΑ!!! Γιαυτό έστειλε το δουλικό του ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ στη Μόσχα για συνομιλίες………

6.-Προδότες Πολιτικοί, γιαυτό πουλήσατε τα αεροδρόμια των νησιών του Αιγαίου στους Γερμανούς. Οι Γερμανοί ιστορικά και διαχρονικά είναι σύμμαχοι των Τούρκων!!!

7.-Η Μέρκελ με τον Ερντογάν, είναι εκτελεστικά όργανα του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ενέπλεξαν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, κατόπιν διαταγών των Σατανικών Κοσμοκρατόρων. Η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι άμεση. Έτσι ο Γ! Π.Π. είναι προ των πυλών στη γειτονιά μας.

8.-Αφού το ΝΑΤΟ είναι εχθρικό προς την Ελλάδα, παραχώρηση στη ΡΩΣΙΑ ναυτικών και αεροπορικών βάσεων, έναντι ενοικίου, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ώστε η ΡΩΣΙΑ να γίνει ανάχωμα της Νατοϊκής & Τουρκικής βουλιμίας για Αιγαίο.

9.-Αν δεν σταματήσουμε εδώ και τώρα τους λαθρό στα Τουρκικά χωρικά ύδατα, οδηγούμαστε σε βέβαιο εθνικό θάνατο.

Τη Πατρίδα μας θα κληρονομήσουν οι λαθρό!!!

10.-Το Πολεμικό Ναυτικό μαζί με το Λ.Σ. (Ακτοφυλακή), να περιπολούν με όλη τη δύναμη των πλοίων, στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, για να εμποδίζουν τους λαθρό να μπαίνουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

11.-Με την παρουσία του Π.Ν. στα θαλάσσια σύνορα, κατοχυρώνουμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.

12.-Το πάθημα της Ελλάδος μέσα στην Ε.Ε. & ΝΑΤΟ, βλέπουν τα άλλα μικρά κράτη, και τρέμουν από φόβο.

13.-Το ΝΑΤΟ τώρα διχοτομεί το Αιγαίο, και δίδει το μισό στους Τούρκους.

14.-Το επόμενο βήμα είναι το κλείσιμο των Στενών, (Βόσπορο-Δαρδανέλια), από ΝΑΤΟ-Τούρκους.

15.-Τώρα: Πολεμικό Συμβούλιο στη Ρωσία.

Μεντβέντεφ: Το «Μπλοκάρισμα» του Αιγαίου από το ΝΑΤΟ, και το κλείσιμο των Στενών, σημαίνει Γ! Παγκόσμιο Πυρηνικό Πόλεμο.

16.-Σε περίπτωση πολέμου Ελλάδος-Τουρκίας στο Αιγαίο, το ΝΑΤΟ θα στηρίξει την Τουρκία παντοιοτρόπως…………

17.-Κύριοι πολιτικοί της Ε.Ε. θα κάνετε τις Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις συντρίμια & στάχτη, σαν τις πόλεις της ΣΥΡΙΑΣ, διότι είσθε ορντινάντσες της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας του τσιφούτη επικυρίαρχου ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

18.-Λόγω του προσφυγικού/λαθρομεταναστευτικού προβλήματος, απαιτήστε ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ.

19.-Οι Τούρκοι βλέποντας Μ@@@@@ς και προδότες πολιτικούς από εδώ μεριά, σου λένε ευκαιρία είναι τώρα να πάρουμε το Αιγαίο με τα νησιά, και με ότι αυτό συνεπάγεται…………..

20.-Όσο παραμένουμε στη Σιωνιστική Δύση των πολιτικών απατεώνων ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ, κ.λ.π. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΜΕΝΟΙ!!!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής
Αρθρογράφος

ΠΗΓΗ 25/2/2016 στις 5:25 μ.μ.

 

 

 

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί το ΝΑΤΟ θέλει να κατέβει στο Αιγαίο

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν κρίνεται καθόλου τυχαία στην παρούσα
συγκυρία, διότι έρχεται για να στηρίξει στρατιωτικά αφενός τη γείτονα χώρα
εναντίον της Ρωσίας και αφετέρου να "εμποδίσει" με κάθε τρόπο την κάθοδό
της στη Μεσόγειο.

Ταυτόχρονα, όμως, μπορεί να λειτουργήσει και ως ο κινητήριος μοχλός για την
επίσπευση των διαδικασιών που σχετίζονται με την οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδος.

"ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ"

24/2/2016 στις 8:44 π.μ.

 

 

 

ΝΑΤΟ: Οι Τούρκοι έβαλαν ήδη θέμα για τα Δωδεκάνησα

www.onalertΕντός των αμέσως επόμενων ημερών, τα πλοία της ναυτικής μοίρας SNMG 2 (Standing NATO Maritime Group), κάτω από τις εντολές του Γερμανού υποναύαρχου Γιοργκ Κλάιν, θα αναλάβουν δράση στο Αιγαίο με κεντρικό κανόνα το τρίπτυχο «εντοπισμός, αναγνώριση, επιτήρηση». Πέραν τούτου, τα μόνα σημεία που έχουν συμφωνηθεί ρητά ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ σε καθαρά επιχειρησιακό επίπεδο, είναι ότι η διοίκηση της μοίρας δεν θα περάσει σε Ελληνα ή Τούρκο αξιωματικό, καθώς και ότι τα στρατιωτικά πλοία από αυτές τις δύο χώρες θα κινούνται εντός των χωρικών υδάτων τους.
Τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» συνεδρίασε κάποιες φορές η Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, προκειμένου να καθορίσει τις ακριβείς λεπτομέρειες μιας επιχείρησης που θα διαρκέσει αρκετά χρόνια. Στις συζητήσεις ανάμεσα στους στρατιωτικούς, Μόνιμους Αντιπροσώπους των χωρών-μελών τουΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, που έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν ώς το τέλος αυτής της εβδομάδας, έχουν ήδη τεθεί μια σειρά ζητημάτων που δυσχεραίνουν τον τελικό επιχειρησιακό σχεδιασμό.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται η «Καθημερινή» ετέθη ήδη από την Τουρκία το ζήτημα των αποστρατιωτικοποιημένων Δωδεκανήσων, κάτι που προκάλεσε την ενόχληση αρκετών από τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. Στις συζητήσεις που έγιναν, αναφέρθηκε επανειλημμένως και από αρκετούς πως με βάση την επιχειρησιακή στόχευση που έχει τεθεί, θα ήταν αδύνατον να υπάρξουν εξαιρέσεις νησιών, τα οποία αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρό πρόβλημα από τις αυξημένες εισόδους προσφύγων.
Η Ελλάδα διατηρεί χαμηλούς τόνους σε όλη αυτή τη συζήτηση, ωστόσο μέσα από πολλούς διαύλους αναδεικνύει την πραγματικότητα στο Αιγαίο Πέλαγος: Το πρώτο επιχείρημα αφορά τη δημιουργία hotspots σε νησιά όπως η Λέρος και (εν ευθέτω χρόνω) η Κως. Το δεύτερο αφορά τα στοιχεία που καταφθάνουν τις τελευταίες ημέρες για συρροή προσφύγων στο Καστελλόριζο.
Η συζήτηση αυτή πραγματοποιείται πάνω από έναν μεγάλο χάρτη, όπου γίνεται ορατή σε όλους τους συμμετέχοντες η περίπλοκη γεωγραφία του Ανατολικού Αιγαίου και με σοβαρή πολιτική πίεση από όλες τις πλευρές, προκειμένου οι επιχειρήσεις να αρχίσουν το ταχύτερο δυνατόν, καθώς η βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα αυξήσει σε σημαντικό βαθμό την εισροή προσφύγων από τα τουρκικά παράλια. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την εβδομάδα που πέρασε καταγράφονταν σταθερά πάνω από 4.000 – 4.500 πρόσφυγες καθημερινά στα ελληνικά νησιά.
Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στην «Κ» ότι ο τρόπος επιτήρησης των συνόρων μπορεί να γίνει και με εναέρια μέσα. Και υπενθύμιζαν ότι οι νατοϊκές φρεγάτες έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς ελικοπτέρων, τα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν ακόμη και σε συνεργασία με τον Frontex για τη διάσωση προσφύγων ή μεταναστών που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Πέρα από το καθεστώς της Δωδεκανήσου, όπως αυτό έχει τεθεί από την Τουρκία, στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ αναμένεται να σημειωθούν προστριβές και για το τι θα συμβαίνει με τις βάρκες που θα εντοπίζονται από τα στρατιωτικά μέσα να πλέουν εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και, ακολούθως, βάσει όσων έχουν συμφωνηθεί, θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ανατολία. Εμπειροι παρατηρητές εντάσσουν την τουρκική συζήτηση για το καθεστώς της Δωδεκανήσου στο πλαίσιο των παράλληλων, πάγιων σχεδιασμών της Αγκυρας για το Αιγαίο, κάτι που, ούτως ή άλλως, εκδηλώθηκε και με την άρνηση έκδοσης σχεδίου πτήσης στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος και τη NAVTEX του σταθμού Αττάλειας για δέσμευση του θαλάσσιου χώρου μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου την περασμένη Τρίτη.
onalert
Αναρτήθηκε από στις   23/2/2016 1:10 π.μ.

 

 

 

Χώρες του ΝΑΤΟ

αρνούνται να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας εξαιτίας της Τουρκίας

Καθώς η κρίση στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας συνεχώς κλιμακώνεται, χώρες μέλη του ΝΑΤΟ προειδοποίησαν την Άγκυρα ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε έναν πόλεμο που θα προκληθεί από την τουρκική κυβέρνηση.

Τον Νοέμβριο η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας, ισχυριζόμενη ότι το ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε για κάποια δευτερόλεπτα τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Αν και πολλοί φοβήθηκαν ότι εξαιτίας αυτής της τουρκικής προβοκατόρικης ενέργειας θα ακολουθούσε πολεμική απάντηση από τη Ρωσία, η Μόσχα διατήρησε την ψυχραιμία της, αν και επέβαλλε βαρύτατες κυρώσεις στην Τουρκία και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι πλέον ψυχροπολεμικές.

Η Τουρκία τώρα φαίνεται ότι επιδιώκει πάλι να προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να εισβάλει στη Συρία μαζί με τη Σαουδική Αραβία, για να πολεμήσουν δήθεν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ ο στόχος των δύο σουνιτικών κρατών είναι η ανατροπή του προέδρου Άσαντ και η μετατροπή της Συρίας σε τουρκο-σαουδοαραβικό προτεκτοράτο.

Η Τουρκία νομίζει ότι την «παίρνει» ένας πόλεμος με τη Συρία, ακόμα ίσως και με τη Ρωσία, επειδή ως μέλος του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το άρθρο 5 της συνθήκης της Συμμαχίας, εάν ένα μέλος του ΝΑΤΟ δεχθεί επίθεση όλα τα υπόλοιπα είναι υποχρεωμένα να το συνδράμουν στρατιωτικά.

Ωστόσο, το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ δεν «καλύπτει» και τις προβοκάτσιες των Τούρκων στη Μέση Ανατολή, ούτε και τα όνειρα του Ερντογάν για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Για αυτό και οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα στους Τούρκους ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου να συμμετάσχουν σε έναν πόλεμο που θα προκαλέσει η Τουρκία.

«Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του να συρθεί σε μια πολεμική κλιμάκωση με τη Ρωσία ως αποτέλεσμα των πρόσφατων εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν μιλώντας στο Der Spiegel.

Ο ίδιος μάλιστα έσπευσε να αποσαφηνίσει ότι το άρθρο 5 ισχύει μόνο όταν ένα κράτος μέλος δέχεται επίθεση, βρίσκεται δηλαδή σε άμυνα.

Και οι Γερμανοί φαίνεται όμως να συμφωνούν με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου.

«Δεν πρόκειται να πληρώσουμε το τίμημα ενός πολέμου που θα τον έχουν ξεκινήσει οι Τούρκοι», δήλωσε Γερμανός διπλωματούχος που δεν κατονομάζεται στο ρωσικό Sputnik.

Την Παρασκευή ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τόνισε την ανάγκη να αποφευχθεί πάση θυσία ένας πόλεμος μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

«Υπάρχει ο κίνδυνος ενός πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας», είπε σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιόφωνο.
ΠΗΓΗ 21/2/2016 στις 9:53 π.μ.

ΝΑΤΟ: Αυτά είναι τα πλοία της SNMG2 που θα περιπολούν στο Αιγαίο - ΦΩΤΟ

Φρεγάτες για ψαρόβαρκες με λαθρομετανάστες; Ποιους κοροϊδεύουν; Πως δεν έφεραν και κανένα αεροπλανοφόρο!
Αυτή η δύναμη είναι για αντιπαράθεση (απρόσφορος απόπειρα...) με τα Ρωσικά πλοία και οι λαθρομετανάστες είναι δικαιολογία και μάλιστα φτηνή.
Efenpress
Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες θα είναι για τους επιτελείς που προετοιμάζουν τη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο, ο σχεδιασμός της επιχείρησης, καθώς θεωρείται απίθανο να μπορέσει να καλυφθεί το Αιγαίο από τα πέντε συνολικά πλοία που απαρτίζουν τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη SNMG2, η οποία σύμφωνα με την πολιτική απόφαση θα αναλάβει δράση για να αποτρέψει τους προσφυγες να έρχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Το τι μπορούν να κάνουν οι τέσσερις φρεγάτες και το ένα πλοίο γενική υποστήριξης που απαρτίζουν τη ΝΑΤΟϊκή αρμάδα σε τόσο μεγάλη έκταση, θα φανεί στην πράξη. Προφανώς θα υπάρξει κάποια συνεργασία με τη FRONTEX η οποία διαθέτει μικρά σκάφη στην περιοχή.

Ας δούμε όμως ποια πλοία απαρτίζουν την ΝΑΤΟϊκή δύναμη.
Γερμανία: FGS BONN (Α-1413)


Καθελκύστηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 201 και εντάχθηκε στο γερμανικό στόλο στις 27 Απριλίου 2011. Είναι πλοίο γενικής υποστήριξης του Γερμανικού Ναυτικού. Παρέχει υλικοτεχνική υποδομή και ιατρική στήριξη στα άλλα πλοία. Το μήκος του είναι 174 μέτρα και η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει είναι 20 κόμβοι. Το πλήρωμά του είναι 159 άτομα

Καναδάς: HMCS Fredericton (337)


Η καναδική φρεγάτα HMCS Fredericton "υπηρετεί" από τις 10 Σεπτεμβρίου 1994 στο καναδικό ναυτικό. Έέχει μήκος 134,2 μέτρα και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 30 κόμβους (56 χλμ/ώρα).
Έχει λάβει μέχρος σε επιχειρήσεις στον κόλπο του Άντεν, στη βόρεια αραβική θάλασσα και στο
Ομάν.
Στις 18 Νοεμβρίου 2010 κατά τη διάρκεια ελιγμών συγκρούστηκε με το αμερικανικό πετρελαιοφόρο USNS Kanawha (T-AO-196), στα ανοιχτά της Φλόριντα. Οι ζημιές που υπέστη ήταν επιφανειακές.
Τον Οκτώβριο του 2011 ξεκίνησαν εργασίες εκσυγχρονισμού και ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμριο του 2014. Από τον Μάρτιο του 2015 υπηρετεί στην SNMG2.

Στον οπλισμό της περιλαμβάνονται
24 × Honeywell Mk 46 torpedoes
16 × Evolved Sea-Sparrow SAM
8 × RGM-84 Harpoon SSM
1 × 57 mm Bofors Mk3 gun
1 × 20 mm Vulcan Phalanx CIWS
6 × .50 Caliber machine guns
Τουρκία: TCG Barbaros (F244)Είναι φρεγάτα ΜΕΚΟ γερμανικής κατασκευής. Καθελκύστηκε νερό στις 29 Σεπτεμβρίου 1993 και εντάχθηκε στο τουρκικό ναυτικό στις 23 Μαϊου 1997. Εχει μήκος 116,7 μέτρα και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 32 κόμβων (59 χλμ/ώρα). Έχει πλήρωμα 24 αξιωματικούς και 156 υπαξιωματικούς και λοιπό προσωπικό.
Οπλισμός

2 × Mk 141 quad-pack Launcher for 8 × RGM-84 Harpoon
1 × Mk 41 Mod 8 VLS[1] for 16 × RIM-162 ESSM Sea Sparrow PDMS (SAM)
1 × 5 inch /54 gun
3 × Oerlikon Contraves Sea Zenith 25mm CIWS gun systems
2 × Mark 32 Surface Vessel Torpedo Tube sets
Ελλάδα: Φ/Γ Σαλαμίς F-455Είναι το τέταρτο πλοίο του τύπου αυτού, και το τρίτο που κατασκευάσθηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Καθελκύσθηκε στις 15 Mαϊου 1996 και η παράδοση του έγινε στις 16 Δεκεμβρίου 1998 με πρώτο κυβερνήτη τον Ανπχο Ι. Ζούζια ΠΝ. Του ιδίου τύπου: ΥΔΡΑ, ΣΠΕΤΣΑΙ και ΨΑΡΑ.
Διαστάσεις: 117/14,8/6 μέτρα
Εκτόπισμα: 3.350 τόνους
Πρόωση: CODOG (Combined Diesel Or Gas) 2 αεροστρόβιλοι LM2500 και 2 diesel MTU20V
Ταχύτητα: 30 κόμβοι
Πλήρωμα: Δυνατότητα Ενδιαιτήσεως 220 ατόμων

Οπλισμός:
1 πυροβόλο 5 ιντσών/54,
2 συστήματα εγγύς προστασίας Phalanx,
8 Κ/Β Ε/Ε Harpoon, 16 Κ/Β Ε/Α ESSM (Envolved Sea Sparrow Missile) ,
2 τριπλούς Τ/Λ Mk32,
εκτοξευτής ΗΝ αντιμέτρων και ανάλογο ΗΝ εξοπλισμό.
Δύναται να μεταφέρει ένα Ελικόπτερο S-70B-6 Aegean Hawk.

Ιταλία: ITS Libeccio (F 572)Καθελκύστηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1981 και παραδόθηκε στο Ιταλικό Ναυτικό στις 5 Φεβρουαρίου 1983 και ύψωσε σημαία στις 19 Μαρτίου του ίδιου χρόνου
Πρόκαιται για φρεγάτα κλάσης Μιστράλ με τον διακριτικό αρισθμό F-572.
Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 31 κόμβους. Το πλήρωμά της αποτελείται από 24 αξιωματικούς και 201 υπαξιωματικούς και λοιπό προσωπικό.
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 13.2.16  onalert

 

 

 

Έκτακτη είδηση..κλιμακώνει το ΝΑΤΟ, 4 νατοικά πλοία εισήλθαν αιφνιδίως στην

Μαύρη θάλασσα την ώρα που η Μόσχα μεταφέρει επιπλέον δυνάμεις στην Κριμαία!!!

https://2.bp.blogspot.com/-Qt56tpLPyZE/Vr2XJ75zOLI/AAAAAAAAAcM/cWl5ZR6BUPk/s1600/CVidTkEWcAAjQMa.jpgΌπως έγινε γνωστό πριν απο λίγο,4 νατοικά πολεμικά πλοία πλέουν αυτήν την στιγμή προς το λιμάνι του Βατούμ,στην Γεωργία με σκοπό να ξεκινήσουν 4ημερες ασκήσεις,δίπλα ακριβώς απο περιοχές που η Μόσχα έχει κλειδώσει για τις μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγει!!!
Παράλληλα,όπως έγινε γνωστό επίσης πριν λίγο,η Ρωσία μετέφερε μεγάλο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών καθώς και δυνάμεις πυροβολικού και αλεξιπτωτιστών,στην Κριμαία,για την εντατικοποίηση των ασκήσεων της και την δοκιμή αντοχής των γραμμών αεράμυνας στην χερσόνησο.
Η άσκηση των Ρώσων,ήδη επεκτείνεται σε μια έκταση 3.000χλμ και χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις,18 πεδία βολών!!!
Η παρουσία των νατοικών πλοίων για την οποία σας είχε ενημερώσει προχθές το dioptranews,θα κορυφώσει την ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και ΝΑΤΟ,καθώς η Μόσχα δεν πρόκειται επ'ουδενί λόγο να ανεχθεί την περικύκλωση της απο την νατοική συμμαχία.
Τα ψέματα τελείωσαν και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Πηγή   13/2/2016

 

 

ΟΗΕ

Ο Μπαν Γκι Μουν καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στο Μάλι

Ο Μπαν Γκι Μουν καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στο ΜάλιO γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν καταδίκασε σήμερα «την ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση» εναντίον του ξενοδοχείου Radisson Blu στην πρωτεύουσα του Μαλί, Μπαμακό, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 27 άνθρωποι, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Η ομηρία, την οποία διέπραξαν ένοπλοι άνδρες, φερόμενοι ως τζιχαντιστές, στην πρωτεύουσα του Μαλί έληξε σήμερα έπειτα από μια κόλαση διάρκειας 9 ωρών με απολογισμό τουλάχιστον 27 νεκρούς, μετά την κοινή επιχείρηση που πραγματοποίησαν δυνάμεις του Μαλί και άλλων χωρών, ιδίως της Γαλλίας.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Μπαν εκφράζει την «ανησυχία του σχετικά με το γεγονός ότι αυτές οι επιθέσεις διαπράχθηκαν σε μια χρονική στιγμή όπου έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία» μεταξύ της κυβέρνησης του Μαλί και των ανταρτών Τουαρέγκ.

Μια ειρηνευτική συμφωνία υπογράφθηκε το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου μεταξύ της Μπαμακό και ορισμένων από τις οργανώσεις των ανταρτών.

Ο Μπαν «καταγγέλλει κάθε απόπειρα να προκληθεί ένα πλήγμα στην εφαρμογή της συμφωνίας».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ εκφράζει «την απόλυτη στήριξή του στις αρχές του Μαλί στη μάχη που δίνουν εναντίον των τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών οργανώσεων».

Ο Μπαν επισήμανε επιπλέον ότι η αποστολή του ΟΗΕ στο Μαλί (Minusma) «προσέφερε βοήθεια στις αρχές του Μαλί στη διαχείριση της κρίσης» στο ξενοδοχείο Radisson.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line  "Η" Online 20/11 22:48

 

 

Το ΝΑΤΟ θα στείλει 15.000 στρατιώτες στη Συρία κατά του ISIS

Βέβαιος ότι το ΝΑΤΟ θα κηρύξει τον πόλεμο κατά του ISIS δηλώνει ο πρώην διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Τζέιμς Σταυρίδης. Στην πρόβλεψή του ο ναύαρχος τονίζει, παράλληλα, πως η Γαλλία θα...επικαλεσθεί τη ρήτρα 5, που αναφέρει πως μια δράση εναντίον ενός μέλους του ΝΑΤΟ είναι επίθεση εναντίον όλων.

Η ρήτρα αυτή έχει ενεργοποιηθεί ακόμα μία και μοναδική φορά, μετά την 11ή Σεπτεμβρίου και οδήγησε στην στρατιωτική εκστρατεία του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

«Πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ θα ενεργοποιήσει αυτό το άρθρο και θα μπει σε πόλεμο», ανέφερε.

Η στρατιωτική δράση θα ξεκινήσει με ειδικές επιδρομές και εναέρια παρουσία και θα περιλαμβάνει περισσότερη εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων και των Κούρδων.

Αυτό θα κάνει ξεκάθαρο στο Ισλαμικό Κράτος πως «δεν είναι και τόσο ισχυρό. Το ΝΑΤΟ μπορεί να το κάνει αυτό», τονίζει.

Οι περισσότερες από τις επίγειες δυνάμεις που θα το πολεμήσουν θα είναι μεν Ιρακινοί και Κούρδοι, ωστόσο υπάρχει ακόμη η ανάγκη περισσότερων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, λέει ο Σταυρίδης.

«Θεωρώ πως θα ήταν μια αποστολή του ΝΑΤΟ στη Συρία, που θα χρειαζόταν 10-15.000 στρατιώτες», καταλήγει ο κ. Σταυρίδης.

Να σημειωθεί ότι ο Τζέιμς Σταυρίδης είναι ελληνικής καταγωγής και από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Μάρτιο του 2013 ήταν επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων της Ευρώπης, με έδρα τη Γερμανία.
πηγή 16/11/2015 στις 11:54 π.μ.

 

 

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ…

Ενεργοποιείται Άρθρο του ΝΑΤΟ για Επίθεση στη Συρία…

Αποφάσεις στην Αττάλεια, Παρουσία Πούτιν!

GENIKIΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ…
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥΤΙΝ …
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ …
ΧΑΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΟΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ …
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΥΤΟ ΟΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΕΒΑΙΝΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΣΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ …
ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΤΗΝ Ν.ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ …
ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ, ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΣΑΓΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ …
ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ …
ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ …
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΘΕΑΤΡΑ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΓΗΠΕΔΑ (ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΟ ΤΟΥ 2016), ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑ …
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΤΡΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ, ΕΝΩ ΑΝΕΠΙΣΗΜΩΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Ε ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟ …
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΙΘΑΝΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ, ΕΝΩ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ, ΜΗ ΧΑΣΕΙ, ΤΗΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ (ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 8.000 ΕΥΡΩ) …
ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΩΜΑΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ …
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΒΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΕΙΑ !!!

Αναρτήθηκε από στις 9:55 μ.μ.

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλη Αποκάλυψη – Τρομακτική Εφαρμογή από τον ΟΗΕ – Μέχρι το 2030 σε Όλους

https://hellasforce.files.wordpress.com/2015/11/cf84cf81cebfcebcceb1cebacf84ceb9cebaceae-ceb5cf86ceb1cf81cebccebfceb3ceae-ceb1cf80cf8c-cf84cebfcebd-cebfceb7ceb5.jpgΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ… ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ… Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ…
Ο ΟΗΕ σχεδιάζει να εφαρμόσει Παγκόσμια Βιομετρική Ταυτοποίηση για όλη την Ανθρωπότητα…

Μια Κεντρική Βάση Δεδομένων στη Γενεύη, της Ελβετίας θα είναι αυτή που θα συλλέγει τα δεδομένα από τις κάρτες που θα έχουν στην κατοχή τους (Κάρτα Πολίτη-Χάραγμα Θηρίου-666) οι άνθρωποι….

Και αν νομίζετε πως αυτό το γεγονός δεν θα αγγίξει την Ελλάδα είστε βαθιά γελασμένοι… Για δείτε ΕΔΩ…

Μάθετε πως τα Ηνωμένα Έθνη προτίθενται να έχουν βιομετρικά δελτία ταυτότητας στα χέρια κάθε άνδρα, γυναίκας και παιδιού σε ολόκληρο τον πλανήτη μέχρι το έτος 2030;

Και Πρέπει να Γνωρίζεται ότι μια κεντρική βάση δεδομένων στη Γενεύη, της Ελβετίας θα είναι σε θέση να συλλέγει δεδομένα από αυτές τις κάρτες; Το νέο αυτό πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι πραγματικά ένα πρότυπο για μια «Νέα Τάξη Πραγμάτων»… Ο Κόσμος Θα πρέπει να Ανησυχεί…

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ήδη εργάζεται σκληρά προς την υλοποίηση αυτού του στόχου – ιδιαίτερα μεταξύ των προσφυγικών πληθυσμών. Ο ΟΗΕ έχει συνεργαστεί με την Accenture για να εφαρμόσει ένα σύστημα βιομετρικής ταυτοποίησης που παρέχει πληροφορίες «πίσω σε μια κεντρική βάση δεδομένων στη Γενεύη».

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) κινείται προς τα εμπρός με τα σχέδιά της για τη χρήση τεχνολογίας βιομετρικού εντοπισμού και παρακολούθησης των προσφύγων, έχοντας επιλέξει ήδη έναν προμηθευτή για το συγκεκριμένο έργο. Η Accenture, ένας διεθνής φορέας παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών, κέρδισε στην ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών και θα επιβλέπει την εφαρμογή της τεχνολογίας, έχοντας υπογράψει τριετές συμβόλαιο.

Η Ύπατη Αρμοστεία θα χρησιμοποιήσει το Βιομετρικό Σύστημα Διαχείρισης Ταυτότητας της Accenture (BIMS) για την προσπάθεια. Η BIMS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή του προσώπου, ίριδας, δακτυλικών αποτυπωμάτων και βιομετρικών δεδομένων, και θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επίσημη τεκμηρίωση πολλών προσφύγων (το τυράκι για να πεισθεί ο κόσμος).

Το σύστημα θα λειτουργήσει σε συνδυασμό με την πλατφόρμας της Accenture (UISP) για να στείλει αυτές τις πληροφορίες πίσω σε μια κεντρική βάση δεδομένων στη Γενεύη, επιτρέποντας στα γραφεία της ΥΑ σε όλο τον κόσμο να συντονίσουν αποτελεσματικά με την κεντρική εξουσία της Ύπατης Αρμοστείας την παρακολούθηση των προσφύγων.

Πραγματικά Ανατριχιαστικό… Με τους Πρόσφυγες να χρησιμοποιούνται πάλι ως πρόσχημα για να επιβληθεί χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ο απόλυτος έλεγχος ολόκληρης της Ανθρωπότητας.

Το αποκαλύπτει άλλωστε και η έκθεση των FindBiometrics, που αναφέρει πως οι αρχές ελπίζουν αυτή η τεχνολογία θα τους δώσει τη δυνατότητα να επιτύχουν το στόχο τους, να τοποθετήσουν δηλαδή την βιομετρική τεχνολογία στα χέρια του κάθε άνδρα, κάθε γυναίκας και κάθε παιδιού στον πλανήτη μέχρι το έτος 2030, όπως ορίζει η ατζέντα του ΟΗΕ.

 

 

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Ζήτησε συγγνώμη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ για τη «Μακεδονία». Έπειτα από το «διάβημα» Κοτζιά. (Αφού βέβαια κανείς από την Ελληνική αντιπροσωπεία μέσα στην αίθουσα δεν είχε το θάρρος να τον διορθώσει την ώρα των δηλώσεων…)

«Συγγνώμη» για το λάθος του να αποκαλέσει τα Σκόπια «Μακεδονία» ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, κ. Γενς Στόλτενμπεργκ.
Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να δοθούν οδηγίες από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, προς τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στη Συμμαχία, η οποία συναντήθηκε άμεσα με τον κ. Στόλτενμπεργκ και του μετέφερε την έντονη δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις του.
Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε στον γγ του ΝΑΤΟ, οι αναφορές του σε «Μακεδονία» κατά διάρκεια δηλώσεών του στον Τύπο προκάλεσαν τουλάχιστον έκπληξη και επέτρεψαν να αντληθούν λανθασμένα συμπεράσματα.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Στόλτενμπεργκ απολογήθηκε, σημειώνοντας ότι αντιλήφθηκε το λάθος του, αμέσως μόλις τελείωσε η συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Τύπου. Παρακάλεσε, δε, όπως η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ μεταφέρει έκφραση συγνώμης από τον ίδιο προς τους υπουργούς που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΕΕ. Τόνισε ότι, φυσικά, δεν επρόκειτο για ηθελημένη πράξη και σημείωσε ότι, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο ΝΑΤΟ, χρησιμοποιεί πάντα την ορθή ονομασία του κράτους αυτού.

http://www.protothema.gr/politics/article/477684/zitise-suggnomi-o-genikos-grammateas-tou-nato-gia-ti-makedonia-/#.VVywkPXIZ2s.twitter

20/5/2015   στις 9:41 μ.μ.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided