Τρίτη, Οκτώβριος 17, 2017

Rally

 

 

 

 

 

 

 

Τσολακίδης και Κονταράτος οι νικητές του Ιστορικού Ράλι Ελλάδος

 

 

 

 

 

Τσολακίδης και Κονταράτος οι νικητές του Ιστορικού Ράλι Ελλάδος

Με εξαιρετικές επιδόσεις και τις δύο ημέρες κατάφεραν να κυριαρχήσουν

Τσολακίδης και Κονταράτος οι νικητές του Ιστορικού Ράλι Ελλάδος

Με εξαιρετικές επιδόσεις και τις δύο ημέρες του Ιστορικού Ράλι Ελλάδος, ο Σωκράτης Τσολακίδης κατάφερε να κατακτήσει για δεύτερη φορά το Πρωτάθλημα Ελλάδος μετά το 2003. Με τον Χρήστο Δήμο στο δεξί μπάκετ του Skoda Fabia R5 της ουγγρικής ομάδας Eurosol, κυριάρχησαν στον αγώνα σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο σε όλες τις ειδικές διαδρομές του.
Παράλληλα, όπως και χθες, έτσι και σήμερα το πλήρωμα από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε το μέγιστο των βαθμών για το Κύπελλο Ράλι Βορείου Ελλάδος, αφού το σκέλος προσμετρούσε σαν πέμπτος γύρος στο συγκεκριμένο θεσμό.

Δεύτεροι τερμάτισαν ο Τάκης Καμπύλης με τον Σταύρο Σταμέλο και το Skoda Fabia S2000 που είχαν με μια διαφορά της τάξης των δύο λεπτών πίσω από τους νικητές, ενώ τρίτοι τερμάτισαν οι Γιάννης Μπαντούνας-Κώστας Σούκουλης με το Mitsubishi Lancer EVO VI, μια θέση που τους εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Στην κατηγορία των ιστορικών, με τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος να μένουν στην Αθήνα, νικητές αναδείχθηκαν οι Κώστας Μυλωνάς - Γιάννης Καλοπίτας, με Toyota Corolla KE 30. Την πρώτη τριάδα εκεί συμπλήρωσαν οι Μάριος Σταφυλοπάτης-Κώστας Κακκαλής με Ford Sierra Cosworth και Κώστας Αργυρίου-Αποστόλης Πάλλας με Toyota Corolla AE92.
Επιστρέφοντας στο θεσμό του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, τους βαθμούς της δεύτερης θέσης πήραν οι Τάκης Καμπύλης - Σταύρος Σταμέλος, ενώ, βαθμολογικά, την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Γιώργος Γεροδήμος-Σωτήρης Γρηγορίου με το Opel Astra OPC. Τέλος, από τον 2ο αγώνα του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, οι Νίκος Βάτσος-Χρήστος Θεοφανίδης με το Renault Clio R3 αποκόμισαν τους περισσότερους βαθμούς που τους διατηρούν στην διεκδίκηση του τίτλου της F2 του Κυπέλλου Ασφάλτου.

Στον αγώνα ακριβείας (regularity) έπειτα από τρεις ημέρες και 516 χλμ. σε πανέμορφες διαδρομές της Θεσσαλίας, νικητές αναδείχθηκαν οι Κονταράτος Θεμιστοκλής-Ιατρίδης Ιούλιος με Porsche 911 SC που με μεγάλη ακρίβεια βρέθηκαν επικεφαλής από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησαν οι Γιώργος Κατσαούνης-Μαθιός Μανσόλας με VW Golf GTI, ενώ το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Σπύρος και Νίκος Μουστάκας με Alfa Romeo Alfasud Ti.

Με την τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης ο Joseph Lambert, συνοδηγός του Christian Crusifix, εξασφάλισε τον τίτλο συνοδηγών στο Επάθλο Ιστορικών Regularity Αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την κακή τους επίδοση στο τρίτο σκέλος του αγώνα, οι Οικονόμου Γιώργος-Οικονόμου Νίκος κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση στο ελληνικό Πρωτάθλημα Regularity.

Η απονομή των επάθλων πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας, της πόλης που φιλοξένησε τον αγώνα, παρουσία εκπροσώπων των χορηγών, όπως και εκπροσώπων όλων των περιοχών που φιλοξένησαν Ιστορικό Ράλι Ελλάδος 2017.

IMG_0721 MK2_8094 MK2_8130 SIG_0254 SIG_0338 SIG_0406 SIG_0417

Νίκος Τσάδαρης

NEWSBEAST.GR  16/10/2017

 

 

 

 

 Την Παρασκευή ξεκινά στη Λάρισα το Ιστορικό Ράλι Ελλάδας

Τελετή εκκίνησης μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο της πόλης

Την Παρασκευή ξεκινά στη Λάρισα το Ιστορικό Ράλι Ελλάδας

Αφού εδώ και περίπου δυο χρόνια, καταφέραμε (με υπαιτιότητα κυρίως της ΕΛΠΑ) να χάσουμε το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις από το Ευρωπαϊκό καλεντάρι των αγώνων ακριβείας, τώρα προσπαθούμε να μαζέψουμε τα αμάζευτα με το Ιστορικό Ράλι της Ελλάδας που θα γίνει στην περιοχή της Λάρισας, με την στήριξη των τοπικών φορέων.

Μπορεί οι αγώνες ράλι να είναι συνυφασμένοι με το χρονόμετρο, δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο σ’ αυτούς της κατηγορίας Regularity, στους οποίους η ακρίβεια στους υπολογισμούς αποτελεί μεν τον παν στο δρόμο για διάκριση, υπάρχει όμως πάντα η δυνατότητα τα πληρώματα να «έρθουν πιο κοντά» στη διαδρομή του αγώνα και οι θεατές να βρουν το χρόνο ώστε να θαυμάσουν από κοντά αυτές τις κατασκευές του άλλοτε, που κοσμούν τους δρόμους στο πέρασμά τους.

Historic

Φυσικά το Ιστορικό Ράλι Ελλάδος δεν αποτελεί εξαίρεση, κάτι που σημαίνει πως η μήκους 516 χιλιομέτρων διαδρομή με τις 22 ειδικές διαδρομές ακριβείας και τις 45 χρονομετρήσεις, πέρα από τα αξιοθέατα περιλαμβάνει και σημεία κατάλληλα για ανασυγκρότηση, αλλά και φιλοξενία από την τοπική κοινωνία που στέκεται στο πλευρό της Οργάνωσης.

Πιο αναλυτικά, αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί εμπρός από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας την Παρασκευή στις 19:00, τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity θα διανύσουν μια διαδρομή 49 χλμ., στην οποία θα περιλαμβάνεται και νυχτερινή ανάβαση Τεμπών, πριν ολοκληρώσουν το σκέλος στα Αμπελάκια.

dgfdg

Το Σάββατο, τα κλασικά αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν στις 09:00 από τη Σκεπαστή Αγορά της Λάρισας και μετά από 127 χλμ. θα φτάσουν για ανασυγκρότηση στην Ελασσόνα (12:00-13:00) όπου και θα φιλοξενηθούν στην κεντρική πλατεία από το Δήμο. Μετά από άλλα 95 χλμ., ο Δήμος Καλαμπάκας θα υποδεχτεί τα πληρώματα στο δημοτικό πάρκινγκ της περιοχής (15:20 -16:20), ενώ ο τερματισμός της ημέρας είναι προγραμματισμένος για τις 18:20, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στα Τρίκαλα, με το Δήμο να παραθέτει γεύμα στους αγωνιζόμενους.

Τη σκυτάλη της φιλοξενίας θα πάρει ο Δήμος Αγιάς την Κυριακή, οπότε και θα υποδεχτεί τα πληρώματα στο «Σπιτάκι» στη Βελίκα στις 11:00-11:45.

Νίκος Τσάδαρης NEWSBEAST.GR

Διαβάστε ακόμα

Η κρίση χτύπησε και το Ιστορικό Ράλι Ελλάδας

Η τελετή εκκίνησης θα γίνει από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας

Η κρίση χτύπησε και το Ιστορικό Ράλι Ελλάδας

Η κρίση και η μεγάλη απόσταση από την Αττική, όπου βρίσκεται η πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε αγώνες αυτοκινήτου, είχε σαν αποτέλεσμα να δηλώσουν συμμετοχή στο Ιστορικό Ράλι Ελλάδας, μόνο 58 πληρώματα (στις κατηγορίες regularity & sporting), παρά τις έντονες προσπάθειες των οργανωτών και τις κάποιες παροχές που έδωσαν στους συμμετέχοντες.

Ο αγώνας ουσιαστικά θα ξεκινήσει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 19:00, με την τελετή εκκίνησης εμπρός από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας και πρώτα τη ράμπα θα περάσουν τα 30 ιστορικά αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity, που συμμετέχουν στον αγώνα στο πλαίσιο του Επάθλου Ιστορικών Regularity αυτοκινήτων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA), καθώς και του αντίστοιχου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Ανάμεσά τους, ο Christian Crusifix, ο Βέλγος οδηγός ενός Ford Anglia του 1960 που έχει κατακτήσει ήδη τον ευρωπαϊκό τίτλο, κάτι όμως που δεν ισχύει για τον συνοδηγό του, Joseph Lambert. Αντίπαλος συνοδηγός, ο Ιταλός Fabrizio Farsetti που θα καθοδηγήσει τον Massimo Mascagni με την Porsche 911 Coupe του 1974 στη διαδρομή των 516 χιλιομέτρων.

Απέναντί τους, ανοιχτούς λογαριασμούς έχουν και πληρώματα που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μιας που εκεί η υπόθεση «τίτλος» παραμένει ανοιχτή μεταξύ των πρωτοπόρων μέχρι στιγμής Γιώργου και Νίκου Οικονόμου (Ford Escort MKII - 1978) και των Τάσου Δούρου - Γιώργου Μποζιονέλου (BMW 1502 - 1975), αλλά και Νίκου Αρβανίτη - Ιωάννας Χαραλαμπάκη (Lancia Fulvia 1.3 S Coupe - 1972).

Ιστορικό Ράλι Ελλάδας

Όμως το Ιστορικό Ράλι Ελλάδας προσμετρά τόσο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι, όσο και στο Πρωτάθλημα και τα Κύπελλα Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων, αλλά και στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος. Οι 29 συμμετέχοντες/διεκδικητές των παραπάνω τίτλων, θα διαγωνιστούν στις πέντε επαναλαμβανόμενες ασφάλτινες ειδικές διαδρομές της Θεσσαλίας (μερικές από τις οποίες συμπεριλαμβάνονταν σαν χωμάτινες διαδρομές στα Ράλι Ακρόπολις των ’60 και ’70).

Φυσικά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδος. Δύο πληρώματα που απέχουν μόλις ενάμιση βαθμό στην κατάταξη διεκδικούν το στέμμα και κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις για το τελικό αποτέλεσμα. Οι Σωκράτης Τσολακίδης-Χρήστος Δήμος, θα ξεκινήσουν ως το φαβορί με το πανίσχυρο Skoda Fabia R5, έχοντας απέναντί τους το αουτσάιντερ, δηλαδή τους Γιάννη Μπαντούνα - Κώστα Σούκουλη με το σαφώς υποδεέστερο του Fabia, Mitsubishi Lancer EVO VI της κατηγορίας Α.

Mεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και στην μάχη για την διεκδίκηση του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, με κάθε σκέλος του αγώνα να προσμετρά ξεχωριστά στο θεσμό. Επικεφαλής στη βαθμολογία είναι ο Ποσειδώνας Γόριτσας με το Lancer EVO X και συνοδηγό του τον Απόστολο Σπύρου. Αντίπαλοι οι Παναγιώτης Καμπύλης-Σταύρος Σταμέλος με το σαφώς ανώτερο Skoda Fabia S2000.

Ιστορικό Ράλι Ελλάδας Ιστορικό Ράλι Ελλάδας Ιστορικό Ράλι Ελλάδας

Παράλληλα, στη μάχη των δικίνητων του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, αναμένεται μάχη μεταξύ των Γιάννη Πλάγου-Άλκη Ρέντη με Honda Civic Type-R, Νίκου και Βασίλη Καραθανάση με ίδιο αυτοκίνητο, όπως και των Γιώργου Γεροδήμου-Σωτήρη Γρηγορίου με Opel Astra OPC.

Όσον αφορά στο Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων, όλοι οι βασικοί διεκδικητές δεν δήλωσαν συμμετοχή, με συνέπεια τις λίγες συμμετοχές ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η Porsche 911 των Φ. Σταφυλοπάτη – Ν. Μαργέτη να ξεχωρίζει, που κατά τα φαινόμενα θα έχει εύκολο έργο απέναντι στους  Β. Πόλιτο-Άσιας Τσιφάκη (Datsun 510 SSS), Κ. Μυλωνά-Γιάννη Καλοπίτα (Τοyota Corolla E30) και Κ. Αργυρίου-Αποστόλη Πάλλα (Toyota Corolla AE92).

Ιστορικό Ράλι ΕλλάδαςΙστορικό Ράλι Ελλάδας

Το καθαρά αγωνιστικό μέρος των αυτοκινήτων Ράλι θα ξεκινήσει στις 8:30 το πρωί του Σαββάτου 14/11, με την αναχώρηση των αυτοκινήτων από τη Σκεπαστή Αγορά στη Λάρισα (όπου και το service park) και κατεύθυνση την ειδική διαδρομή Πυργετός 1.

Σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity, ο αγώνας τους θα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αφού οι πρώτες τους κρυφές χρονομετρήσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης, σε μια διαδρομή 50 χιλιομέτρων που θα τους οδηγήσει στα Αμπελάκια πριν επιστρέψουν για διανυκτέρευση στη Λάρισα.

 

Νίκος Τσάδαρης NEWSBEAST.GR  11/10/2017

 

 

 

 

 

 

 

Αγώνας ταχύτητας αυτοκινήτων μετά από 35 χρόνια στο Τατόι

Εβδομήντα οδηγοί έλαβαν μέρος, αλλά η διαδρομή δεν είχε καμιά σχέση με την κλασική

23:19  08/10/2017
Αγώνας ταχύτητας αυτοκινήτων μετά από 35 χρόνια στο Τατόι

Τελικά, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις των απαισιόδοξων, οι εξατμίσεις των αγωνιστικών αυτοκινήτων ακούστηκαν στο αεροδρόμιο του Τατοΐου, 35 χρόνια μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα που είχε γίνει το 1982.

Όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί οποιοσδήποτε να ισχυριστεί ότι, έχουμε αναβίωση της πλέον δημοφιλούς μορφής αγώνων προ πεντηκονταετίας.

Λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής άρχισαν την προθέρμανση των μηχανών, οι 70 οδηγοί που έλαβαν μέρος στον αγώνα ταχύτητας αυτοκινήτων, αλλά σε μια διαδρομή που καμιά σχέση δεν είχε με την κλασική, αφού χρησιμοποιούσε μόνο τον βασικό διάδρομο του αεροδρομίου, διασκευασμένο σε πίστα με εκατοντάδες στοιβαγμένα λάστιχα.

Εκτός αυτού, οι θεατές αυτή την φορά περιορίστηκαν σε περίπου 2.000 (με βάση αισιόδοξες εκτιμήσεις), γεγονός που δείχνει ότι είναι δύσκολο να αναζωπυρωθεί μια φωτιά που έσβησε σχεδόν δυο δεκαετίες πριν.

ca2

Από την πλευρά τους οι αγωνιζόμενοι, χωρισμένοι σε πολλές κατηγορίες, έκαναν ότι μπορούσαν, αλλά η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας στις περισσότερες κατηγορίες είχε σαν αποτέλεσμα την έλλειψη συναγωνισμού, με εξαίρεση το ενιαίο των Skoda Fabia και τα ιστορικά αυτοκίνητα, η αναμέτρηση των οποίων μεταδόθηκε απευθείας από την ΕΡΤ.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι οι νικητές ήταν:

 • Α’ & Β΄αγώνας ενιαίου: Νίκος Ζάχος
 • A΄ αγώνας Φόρμουλα Gloria: Χάρης Βακιρτζόγλου
 • Β΄αγώνας Φόρμουλα Gloria: Σάκης Συνιώρης
 • Α΄& Β΄αγώνας Sport: Γιώργος Κεχαγιάς (Ford Sierra Cosworth)
 • Φόρμουλα Sallon: Πάνος Κύρκος (Mitsubishi Evo IV)
 • Ιστορικά: Ευάγγελος Γεωργούλας (Ford Escort RS 2000)

Όλοι οι αγώνες ολοκληρώθηκαν από το σωματείο Start Line χωρίς προβλήματα, ενώ οι καθυστερήσεις στην αρχή της ημέρας καλύφθηκαν ως το μεσημέρι και οι αγώνες ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η απονομή των επάθλων έγινε σχεδόν μισή ώρα μετά τον τελευταίο αγώνα, αλλά οι διοργανωτές αμέλησαν να καλέσουν για την απονομή οδηγούς οι οποίοι είχαν γράψει ιστορία στο Τατόϊ και παρευρίσκονταν εκεί, όπως ο Γιώργος Μάγγελ και ο Τζιοβάνι Ραγκούζα.

Η συνέχεια στην Ρόδο, όπου το Σωματείο Δίελπις Περί Αγώνων που είχε το γενικό πρόσταγμα στο Τατόϊ, ευελπιστεί πως θα οργανώσει αγώνα ταχύτητος στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2017 στο αεροδρόμιο των Μαριτσών.

NEWSBEAST.GR

Οι αγώνες ταχύτητας επιστρέφουν στο Τατόι 35 χρόνια μετά

Το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου

Εντείνονται οι προετοιμασίες για τον αγώνα ταχύτητας αυτοκινήτων της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2017 στο Τατόϊ. Ο αγώνας αναβιώνει μετά από 35 χρόνια και φέτος το σωματείο «Διελπίς Περί Αγώνων» και «DielpisFormula1», το αφιερώνει στον οδηγό Γιώργο Μοσχού (1944-2011) για τη συνολική του προσφορά στο άθλημα και γενικά στα μηχανοκίνητα σπορ.

frete

Ο Γιώργος Μοσχού ήταν ένας αληθινός σπόρτσμαν, ένας αθλητής των μηχανοκίνητων αθλημάτων, ο οποίος αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος από το κοινό των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου. Οδηγός με εξαιρετικό ταλέντο και με μοναδική αίσθηση του ορίου οδήγησης, με θέαμα και ουσία. Διακρίθηκε σε όλες τις μορφές αγώνων στις οποίες έλαβε μέρος, υπήρξε πολυπρωταθλητής ταχύτητας και ράλι. Έγραψε ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου και ξεχώρισε για την ποιότητα και για το ήθος του.

gdgd

Οι δοκιμές θα γίνουν το Σάββατο από τις 9:00 ως τις 16:00, ξεκινώντας από τις ελεύθερες δοκιμές (για να στήσουν σωστά τα αυτοκίνητά τους οι οδηγοί και μηχανικοί) και στη συνέχεια οι χρονομετρημένες δοκιμές, για να καθοριστεί η σειρά εκκίνησης των αυτοκινήτων.

Την Κυριακή οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί και θα διεξαχθούν σε δύο σκέλη και τα αυτοκίνητα χωρισμένα σε πέντε κατηγορίες.

 1. Sport
 2. Τουρισμού (touring)
 3. Formula Saloon
 4. Μεγάλου Τουρισμού (turbo-ατμοσφαιρικά)
 5. Ενιαίο ΣΟΑΑ
 6. Formula

Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή 70 οδηγοί, από τους οποίους 22 θα αγωνιστούν με ιστορικά αυτοκίνητα, αυτά με τα οποία γράφτηκε η ιστορία του θρυλικού σιρκουϊ.

Στο πλαίσιο του αγώνα ταχύτητας θα διεξαχθεί και φιλικός αγώνας με αυτοκίνητα ράλι των κατηγοριών Ν-Α-Ε.

Η πίστα έχει μήκος 3.610μ ,είναι αριστερόστροφη και περιλαμβάνει 19 στροφές. Το πλάτος της αγωνιστικής διαδρομής είναι στο 20% περίπου 15μ και το υπόλοιπο στα 12μ.

fsdgsfsf Η πρόσβαση στο χώρο γίνεται είτε μέσω του Προαστιακού, (στάση Δεκέλεια)  είτε με ιδιωτικά αυτοκίνητα καιdgh μοτοσικλέτες, τα οποία σταθμεύουν σε προκαθορισμένο χώρο του αεροδρομίου, δωρεάν. Υπάρχουν δύο είσοδοι στο αεροδρόμιο, Βόρεια και Νότια από τη λεωφόρο Τατοΐου. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται μέσω της viva.gr.

Το κανονικό εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ, στην κερκίδα 15 ευρώ, Φοιτητικό και Μαθητικό με 5 ευρώ ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών για ΑΜΕΑ (Άτομα με ειδικές ανάγκες) και για άνεργους με επίδειξη θεωρημένης κάρτας ανεργίας. (με βεβαίωση ανανέωσης).

Η είσοδος είναι επίσης ελεύθερη για τους δημοσιογράφους μέλη των δημοσιογραφικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ) με επίδειξη της ταυτότητάς τους.

Νίκος Τσάδαρης  4/10/2017

 

 

 

 

 

 


Νέο ρεκόρ στην ανάβαση Πορταριάς σημείωσε ο εκρηκτικός «Mario»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017, 17:44
Νέο ρεκόρ στην ανάβαση Πορταριάς σημείωσε ο εκρηκτικός «Mario»

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη
Εντυπωσιακός ήταν σε ακόμα έναν αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων ο Μάριος Ηλιόπουλος. Αυτή τη φορά, σειρά είχε η ειδική διαδρομή της ανάβασης Πορταριάς όπου το Ford Fiesta Όσο βλέπει κόσμο τόσο πατάει το γκάζι ο "Mario"WRC των 555 ίππων έβαλε... φωτιά στην άσφαλτο σπάζοντας το ρεκόρ ανάβασης το οποίο κατείχε από πέρυσι και πάλι ο Μάριος Ηλιόπουλος.

Συγκεκριμένα ο «Mario» πέτυχε χρόνο 1.46.57 και έδειξε πως ο σκοπός του δεν είναι μόνο να κατακτήσει το πρωτάθλημα (που είχε ήδη εξασφαλίσει) αλλά να προσφέρει και άπλετο θέαμα ικανοποιώντας τους χιλιάδες θεατές. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι, γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που είχαν κατακλύσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής.  
Ο 'Mario' έχει τον τρόπο να ξεσηκώνει τους θεατές οι οποίοι με τη σειρά τους τον αποθέωσαν στην ανάβαση Πορταριάς (πηγή φωτογραφίας: facebook mario iliopoulos racing team)
Ο 'Mario' έχει τον τρόπο να ξεσηκώνει τους θεατές οι οποίοι με τη σειρά τους τον αποθέωσαν στην ανάβαση Πορταριάς (πηγή φωτογραφίας: facebook mario iliopoulos racing team)

Τέρμα γκάζι
To επόμενο ραντεβού είναι στην Κοζάνη...Όπως θα δείτε και στο σχετικό video, ούτε η επαφή που είχε με το... τοίχο τον πτόησε (δείτε την επαφή λίγο μετά το 50 δευτ. στο video), αντιθέτως μάλιστα, τον πείσμωσε για να ρίξει και άλλο τα χρονόμετρα.

Η επόμενη εμφάνιση (ανάβαση Καστανιάς στην Κοζάνη) του πρωταθλητή της κατηγορίας Formula Saloon Μάριου Ηλιόπουλου είναι προγραμματισμένη  για τις 22 Οκτωβρίου.

*πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Photo Rally Press


Δείτε το video με τα περάσματα του Μάριου Ηλιόπουλο από την ανάβαση Πορταριάς


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017, 17:45

Ανακοίνωση Μάριο – 26 Σεπτεμβρίου 2017

Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες,

Η Πορταριά κέρδισε το μεγάλο στοίχημα…

Πάρα πολλές συμμέτοχες ,117 τον αριθμό.

Πετυχημένο Ενιαίο cup μετά από πολλά χρόνια.

Πολύς κόσμος ήρθε κοντά μας με εντυπωσιακό ενθουσιασμό για τους αγώνες Αναβάσεων.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την απίστευτη ομορφιά του τοπιού και την ανοιχτή αγκαλιά όλου του πολύ όμορφου Βορειοελλαδίτικου κόσμου, η Πορταριά βάζει υποψηφιότητά για την πιο δημοφιλή Ανάβαση της χρονιάς.

Την Κυριακή 24/09/2017 σε αυτή την συγκλονιστική Σύνθεση με όλες τις δυσκολίες και τα καπρίτσια της ασφάλτου, εμπνεύστηκα και κλήθηκα να συντονιστώ εγώ και το fiesta μας σε αυτή την μεγάλη Fiesta … σε αυτήν την μεγάλη ομορφιά, ανταπόκριση και πραγματική αγάπη που μου έδειξε ο κόσμος στο βουνό, που σε κάθε στροφή μου την επιβεβαίωνε απλά και πραγματικά... σας ευχαριστω πολύ από τα βάθη της καρδίας μου.

Αν τελικά κατάφερα αυτό που θέλατε αυτό θα το κρίνετε όλοι εσείς που είστε πάντα κοντά μου…

Σας αφιερώνω το βίντεο που ακολουθεί … και επόμενο μας ραντεβού πρώτα ο Θεός στην Κοζάνη στις 21-22/10/2017.

Σας αγαπώ όλους και όλες…
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Μάριο

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φίλους για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής τους στην εκδρομή στην Πορταριά.

Οι θέσεις των πούλμαν έχουν καλυφθεί από χθες το πρωί 21/09/2017.

Για όσους από τους φίλους η εκδήλωση ενδιαφέροντος τους δεν μπόρεσε να ικανοποιηθεί αφού σύντομα συμπληρώθηκε ο αριθμός συμμετεχόντων ή δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή, ο Μάριο θα διοργανώσει και νέα εκδρομή σε κάποια από τις επόμενες Αναβάσεις.

Από την ομάδα διαχείρισης της σελίδας

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε

 

 

Στη Λάρισα το Ιστορικό Ράλι Ελλάδος και άλλοι έξι αγώνες

Η περιοχή θεωρείται ιδανική για κάθε μορφής αγώνα αυτοκινήτων

Στη Λάρισα το Ιστορικό Ράλι Ελλάδος και άλλοι έξι αγώνες

Όχι έναν, αλλά έξι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα φιλοξενήσει η Λάρισα στα μέσα Οκτωβρίου.

Η αρχή έγινε στις 22 Μαρτίου, με την υπογραφή τριετούς συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), σύμφωνα με το οποίο η θεσσαλική πρωτεύουσα ανέλαβε -μεταξύ άλλων- τη φιλοξενία του Ιστορικού Ράλι Ελλάδος 2017, που θα διεξαχθεί στις 13-15 Οκτωβρίου.

Η περιοχή θεωρείται ιδανική για κάθε μορφής αγώνα αυτοκινήτων και, με δεδομένη τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠΑ) ενέταξε στις ίδιες ημερομηνίες τη διοργάνωση επιπλέον αγώνων με το ίδιο επίκεντρο.

Ειδικότερα, εκτός από το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος, που αποτελεί τον 6ο Γύρο του «Trophy for Historic Regularity Rallies» της FIA και τον 6ο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Regularity Rally, στην περιοχή θα πέσει και η αυλαία του 53ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι, καθώς και του Πρωταθλήματος και των Κυπέλλων Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων, με ένα διήμερο αγώνα συνολικού μήκους 667,23 χλμ. με 10 ειδικές διαδρομές (128,96 χλμ.).

Παράλληλα, η διαδρομή του Σαββάτου (14 Οκτωβρίου), που αποτελείται από δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές συνολικού μήκους 63,36 χλμ., θα αποτελέσει τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, που αρχικά ήταν προγραμματισμένος ως το Ράλι Θερμαϊκού, με τον 5ο γύρο, που είναι και ο καταληκτικός του εν λόγω θεσμού, το αρχικά προγραμματισμένο Ράλι Σπριντ Σερρών, να διεξάγεται στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας στη Λάρισα, σε έξι διαδρομές, συνολικού μήκους 65,6 χλμ.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ασφάλτινες επιφάνειες, ενώ η Εκκίνησή τους θα λάβει χώρα στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, την ώρα που η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας θα φιλοξενήσει τον Τερματισμό και τις Απονομές. Το Αρχηγείο και το service park θα βρίσκονται στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης.

Σημειώνουμε ότι, τόσο ο ελληνικός όσο και ο διεθνής αγώνας Regularity διοργανώνονται από την ΟΜΑΕ, η οποία για τους πρωταθληματικούς και τους αγώνες Κυπέλλων αυτοκινήτων Ράλι και Ιστορικών Αυτοκινήτων, δίπλα της, σε ρόλο συνδιοργανωτή, έχει τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (Α.Ο.Θ.) και τη Λέσχη Αυτοκινήτου-Μοτοσικλέτας Σερρών. Επίτιμος διοργανωτής των αγώνων είναι ο Δήμος Λάρισας.

HRC_2017_logo_600

Νίκος Τσάδαρης NEWSBEAST.GR  2/9/2017

 

 

 

 

 

Νικητής ο Οτ Τανάκ στο ράλι της Γερμανίας

Πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 2:57:31.700

15:58 20/08/2017
Νικητής ο Οτ Τανάκ στο ράλι της Γερμανίας

Ο Οτ Τανάκ αναδείχτηκε νικητής στο ράλι της Γερμανίας (WRC). O Εσθονός οδηγός (Ford) πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 2:57:31.700.

Την πρώτη τριάδα στο ράλι Γερμανίας συμπλήρωσαν ο Νορβηγός Αντρέας Μίκελσεν που τερμάτισε σε +00:16.400 (Citroen) και ο Γάλλος Σεμπαστιάν Οζιέ (Ford), με χρόνο +. 00:30.400 .

NEWSBEAST.GR

 

 

 

Νικήτρια στο ράλι των Καρπαθίων η Opel

Πρώτη νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων για τους Huttunen και Linnaketo

Νικήτρια στο ράλι των Καρπαθίων η Opel

Η ομάδα της Opel Rallye Junior κυριάρχησε για άλλη μία φορά με πειστικό τρόπο στον τρίτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι Junior (FIA ERC Junior U27).

Ο Φινλανδός Jari Huttunen (23 ετών από το Kiuruvesi) και ο συνοδηγός του Antti Linnaketo οδήγησαν το εργοστασιακό ADAM R2 στην πρώτη του νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

Οι νικητές του περσινού ADAC Opel Rallye Cup διατήρησαν τον έλεγχο του δύσκολου ασφάλτινου αγώνα στην περιοχή της πόλης Rzeszów, στις παρυφές των Καρπαθίων Ορέων, στο νοτιοανατολικό άκρο της Πολωνίας, πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο σε εννέα από τις έντεκα ειδικές διαδρομές. Στο τέλος «έχτισαν» μία διαφορά δυόμισι σχεδόν λεπτών από το δεύτερο πλήρωμα.

Χάρη στις νίκες του και στα δύο σκέλη του αγώνα και στους επτά βαθμούς που αποκόμισε σε κάθε σκέλος, ο Huttunen πήρε τους 39 διαθέσιμους βαθμούς που αντιστοιχούν σε κάθε αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στη συνολική βαθμολογία του FIA ERC Junior U27, ο ήρεμος Φινλανδός είναι τώρα δεύτερος, πίσω από τον team mate του, Chris Ingram.

«Ήταν ένα απίστευτα σκληρό ράλι» δήλωσε ο Huttunen στον τερματισμό. «Οι διαδρομές ήταν εξαιρετικά στενές, αλλά τρομερά γρήγορες. Το παραμικρό λάθος μπορούσε να φέρει την καταστροφή, όπως αποδείχτηκε την πρώτη μέρα με τόσα ατυχήματα».

Τα σχόλια του Ingram για την εμπειρία του στο Rzeszów ήταν λιγότερο ενθουσιώδη. O 23χρονος οδηγός από το Μάντσεστερ και ο συνοδηγός του Elliott Edmondson αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα.

plkta2

Σε δύο ειδικές διαδρομές αναγκάστηκαν να σταματήσουν λόγω ατυχημάτων που συνέβησαν μπροστά τους με αποτέλεσμα να χάσουν χρόνο. Επιπλέον, χρειάστηκε να αντικαταστήσουν την κεντρική μονάδα ελέγχου στην τέταρτη ειδική διαδρομή ενώ δέχτηκαν ποινή ενός λεπτού για καθυστέρηση στο κοντρόλ της ειδικής διαδρομής 10, λόγω του ότι το ADAM R2 δεν έπαιρνε μπροστά. Τουλάχιστον ήταν το μόνο πλήρωμα που κέρδισε ειδική διαδρομή πέρα από τον Huttunen. Ο Ingram είχε σχεδόν εξασφαλισμένο από την αρχή του αγώνα τον άτυπο τίτλο του «Πρωταθλητή της μισής σεζόν» στο Junior European Championship.

Στη συνολική κατάταξη του FIA ERC Junior U27, η βαθμολογική υπεροχή του Ingram έχει περιοριστεί στους οκτώ βαθμούς. Όμως δεδομένου ότι μόνο τέσσερα αποτελέσματα από έξι αγώνες προσμετρούν στην τελική κατάταξη, η προσωρινή κατάταξη είναι μόνο ενδεικτική. Με δεδομένη την τεράστια δυναμική του οδηγού και του αυτοκινήτου, κατά πάσα πιθανότητα τα αποτελέσματα του ράλι Rzeszów θα ξεπεραστούν από τον Ingram.

Ο τοπικός οδηγός Aleks Zawada ολοκλήρωσε το ράλι της πατρίδας του στην τρίτη θέση με το ιδιωτικό ADAM R2, χαρίζοντας στην Opel ένα ιδανικό 1-2-3 στη συνολική κατάταξη. Τώρα βρίσκεται 21 βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής Ingram.

Η Ιταλίδα οδηγός της Opel Junior, Tamara Molinaro, είχε επίσης έναν επεισοδιακό αγώνα. Η 19χρονη από την πόλη Moltrasio που βρίσκεται στην ακτή της λίμνης Como, στερήθηκε αγωνιστικό χρόνο την πρώτη ημέρα, αφού τρεις από τις πέντε ειδικές διαδρομές ακυρώθηκαν ή διακόπηκαν λόγω ατυχημάτων που συνέβησαν σε προπορευόμενα οχήματα.

«Αυτό με δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο να βρω το ρυθμό μου στις εξαιρετικά απαιτητικές πλαγιές. Τη δεύτερη μέρα συνειδητοποίησα ότι το να ρισκάρουμε δεν θα ήταν η καλύτερη στρατηγική. Είμαι χαρούμενη που τερματίσαμε αυτό τον απίστευτο αγώνα», δήλωσε η Molinaro, η οποία πήρε πολύτιμους βαθμούς χάρη στην έβδομη θέση της και τώρα βρίσκεται στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης με 34 βαθμούς. Επιπλέον, κατέκτησε και τη δεύτερη νίκη της χρονιάς στο ERC Ladies’ Trophy.

Το δεύτερο μέρος της αγωνιστικής περιόδου για το FIA ERC Junior ξεκινά στις 25 με 27 Αυγούστου από το παραδοσιακό Barum Czech Rally Zlín.

Νίκος Τσάδαρης

NEWSBEAST.GR  11/8/2017

 

 

 

 

Χτύπησε και πάλι ο... αντάρτης «Mario»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017, 14:40
Χτύπησε και πάλι ο... αντάρτης «Mario»

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Η αγάπη του Μάριου Ηλιόπουλου για τους αγώνες αυτοκινήτου είναι γνωστή στον φίλαθλο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το πάθος του όταν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι βγαίνει σε... χρόνους ενώ Ο «Mario» έχει μεγάλη αγάπη με τον κόσμο και το αποδεικνύει στην πράξη
ο συνδυασμός οδηγικής ικανότητας και κορυφαίο αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι κάτι που λατρεύουν οι θεατές.

Πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων (κατηγορία Formula Saloon) έχοντας οδηγήσει Ford Escort WRC και Ford Fiesta WRC. Φέτος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με ένα μοναδικό, για τα ελληνικά δεδομένα, αγωνιστικό και συγκεκριμένα ένα Audi R8 LMS!

Στη συνέχεια έτρεξε με Ford Fiesta WRC, που είναι και ένα από τα αγαπημένα του αγωνιστικά αυτοκίνητα και όπως έχει αποδείξει, με το συγκεκριμένο έχει την τάση να... σπάει τα χρονόμετρα.Δείτε στο παρακάτω video τα περάσματα του Μάριου Ηλιόπουλου στην ανάβαση Πιτίτσας


Πώς αποφάσισε να δείξει την αγάπη του
Ο τελευταίος αγώνας που έτρεξε ήταν η ανάβαση Πιτίτσας, όπου, γι' ακόμα μία φορά, όχι μόνο κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του αλλά σημείωσε και τον απόλυτο χρόνο ημέρας. Σε αυτό τον αγώνα η αγάπη του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που όπως αποδείχτηκε δεν άφησε ανεπηρέαστο τον «Mario» που... χτύπησε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Το δώρο αφορά σε σχεδόν 7.500 άτομα που ακολουθούν τον «Μάριο» στο Facebook!!!
Συγκεκριμένα και σε ανακοίνωση που έβγαλε, έκανε γνωστό πως όσοι φίλοι έχουν κάνει like μέχρι την 1η Ιουλίου στην σελίδα της αγωνιστικής του ομάδας στο Facebook «Mario Iliopoulos racing team», κερδίζουν ένα δωρεάν εισιτήριο μετ’ επιστροφής για Τήνο, Μύκονο, Πάρο ή Νάξο με το μεγαλύτερο ταχύπλοο στον κόσμο το Terajet!!!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπά ο γνωστός «Mario», καθώς όλοι θυμούνται το αξέχαστο πάρτι που έκανε και πάλι προς τιμήν των φιλάθλων σε κεντρικό παραλιακό μαγαζί της Αθήνας με 1.500 άτομα!


Δείτε έναν διαφορετικό «Mario» τον οποίο λατρεύουν οι φίλοι των αγώνων αυτοκινήτου!

https://www.youtube.com/watch?v=0c3sI1fg7sk

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Μάριου

«Ανακοίνωση Μάριο / Δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους φίλους του Μάριο

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Με ανάμεικτα αλλά και έντονα συναισθήματα έπεσε η αυλαία της Ανάβασης Πιτίτσας που έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες και με θερμοκρασίες κάποιες στιγμές πάνω από 40°C ιδιαίτερα το Σάββατο.

Με το αγαπημένο μας FIESTA WRC ανεβήκαμε στο 1ο σκαλί του βάθρου στην Formula Saloon κατακτώντας την νίκη αλλά γράφοντας επίσης τον καλύτερο χρόνο ρεκόρ για την Ανάβαση Πιτίτσας.

Θέλω με ανιδιοτελή αισθήματα και αγάπη να ευχαριστήσω όλους τους θεατές που κάτω από αυτές τις ακραίες συνθήκες βρέθηκαν κοντά μας και ιδιαίτερα αυτούς που εξέφρασαν με λόγια την αγάπη τους λέγοντας μου ότι “ήρθαμε για σένα Μάριο…”

Και εγώ για αυτόν τον απίθανο κόσμο αγωνίζομαι και βάζω τη δύναμη της ψυχής μου για αυτά τα συγκλονιστικά συναισθήματα που με κάνουν να νιώθω.

Το Ford Fiesta WRC δεν είναι μόνο το αγαπημένο αυτοκίνητο του Μάριου Ηλιόπουλου αλλά και των θεατών!
Το Ford Fiesta WRC δεν είναι μόνο το αγαπημένο αυτοκίνητο του Μάριου Ηλιόπουλου αλλά και των θεατών!

Προς τιμήν όλων αυτών που με ακολουθούν, με αγαπούν και νοιάζονται, η Seajets σε συνεργασία με την αγωνιστική μας ομάδα, προσφέρει για όλους τους φίλους που έχουν κάνει like της σελίδας του Mario Iliopoulos Racing Team έως και την 1η Ιουλίου του 2017 ένα δωρεάν εισιτήριο μετ’ επιστροφής από Ραφήνα για Τήνο, Μύκονο, Πάρο ή Νάξο με το μεγαλύτερο ταχύπλοο στον κόσμο το Terajet με όρους και προϋποθέσεις που αναφέρονται στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

https://docs.google.com/…/1FAIpQLScEkxEHsN1MNkLfa0…/viewform

Ευχαριστώ τον Μελέτη, τον Γιάννη αλλά και όλη την ομάδα που ήταν κοντά μου αλλά και την Άρτεμις που ενίσχυσε από “τα μετόπισθεν”.

Νέο μας ραντεβού πρώτα ο Θεός στην Ανάβαση Ομαλού στα Χανιά στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τότε σας εύχομαι καλό καλοκαίρι και σας αφιερώνω το βίντεο που ακολουθεί από την Ανάβαση Πιτίτσας 2017.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Μάριο»

 

Από δεξιά, Bruno Magalhaes, Μελέτης Καρακετίδης, Δημήτρης Στεργιώτης,Μάριος Ηλιόπουλος, Kajetan Kajetanowicz και Hugo Magalhaes
Από δεξιά, Bruno Magalhaes, Μελέτης Καρακετίδης, Δημήτρης Στεργιώτης,Μάριος Ηλιόπουλος, Kajetan Kajetanowicz και Hugo Magalhaes

Μάνα είναι μόνο μία και όπως φαίνεται, η κυρία Δέσποινα, είναι μεγάλη αγάπη του 'Mario'
Μάνα είναι μόνο μία και όπως φαίνεται, η κυρία Δέσποινα, είναι μεγάλη αγάπη του 'Mario'

Όσοι γνωρίζουν τον Μάριο ξέρουν και την αγάπη που έχει για τους αγώνες αυτοκινήτου αλλά και την αγάπη για τον φίλαθλο κόσμο!
Όσοι γνωρίζουν τον Μάριο ξέρουν και την αγάπη που έχει για τους αγώνες αυτοκινήτου αλλά και την αγάπη για τον φίλαθλο κόσμο!

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017, 14:40

 

 

 

 

 

Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων Hessen-Thüringen

Η Opel παρέταξε δέκα μοντέλα της στις δύο ειδικές διαδρομές

Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων Hessen-Thüringen

Η Opel παρέταξε δέκα από τα μεγάλα, ευρύχωρα μοντέλα της στις δύο ειδικές διαδρομές του 23ου Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων Hessen-Thüringen. Τα ιστορικά αυτοκίνητα επέδειξαν την παροιμιώδη αξιοπιστία τους στα 350 χιλιόμετρα της διαδρομής από το Marburg προς το Dillenburg, το Bad Wildungen και επιστροφή στο Marburg. Tο παλαιότερο αυτοκίνητο από τη συλλογή της Opel Classic, ένα πανέμορφο Opel Super 6 Gläser cabrio του 1937, οδήγησε ο αντιπρόεδρος της μάρκας.

Το 6κύλινδρο μοντέλο που κατασκεύαζε η Gläser Manufaktur στη Δρέσδη είναι ένα cabrio σε στυλ roadster με δύο έξτρα θέσεις ανάγκης στην επικλινή ουρά. Μαζί του συμμετείχαν ένα Rekord A και ένα Rekord C Deutsch του 1967, δύο μεγαλύτερα cabrio, πρόγονοι του σημερινού Cascada του τετράθυρου, ελκυστικού μοντέλου της Opel για open-air οδηγική απόλαυση.

opladc6 opladc7 opladc8

Ο Jockel Winkelhock, πρεσβευτής μάρκας Opel και ζωντανός θρύλος για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έγινε δεκτός με ενθουσιώδη χειροκροτήματα στο τιμόνι του Rekord C station wagon του 1970, το οποίο του έδωσε το απαραίτητο κίνητρο για να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κλάση του. Τη χρηστικότητα των παλαιών station wagon της φίρμας σε διάφορες εφαρμογές επέδειξε η “ομάδα διάσωσης” που απαρτιζόταν από το πυροσβεστικό Rekord E, το ασθενοφόρο Commodore C και το όχημα οδικής βοήθειας της ADAC, Kadett D, τα οποία επίσης συμμετείχαν στο ράλι κλασικών αυτοκινήτων. Τα ιστορικά station wagon της Opel συνόδευε το ολοκαίνουργο Insignia Sports Tourer, το οποίο περιλαμβάνει πολυάριθμες premium τεχνολογίες και θα βρίσκεται στο δίκτυο Διανομέων της μάρκας στη Γερμανία από τις 24 Ιουνίου.

opladc10 opladc11

Τα ιστορικά της Opel στο 23ο Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων, ήταν τα εξής:

Νο 1, Opel Diplomat B V8 μακρύ, 5.354 κ.εκ., 230 hp, μοντέλο 1976

Νο 21, Opel Kadett D station wagon, 1.296 κ.εκ., 60 hp, μοντέλο 1981

Νο 22, Opel Super 6 Gläser cabrio, 2.473 κ.εκ., 55 hp, μοντέλο 1937

Νο 23, Opel Commodore C ασθενοφόρο, 2.490 κ.εκ., 130 hp, μοντέλο 1981

Νο 36, Opel Rekord C Deutsch cabrio, 1.698 κ.εκ., 75 hp, μοντέλο 1967

Νο 37, Opel Rekord A cabrio, 1.680 κ.εκ., 60 hp, μοντέλο 1964

Νο 41, Οpel Rekord E πυροσβεστικό, 1.956 κ.εκ., 100 hp, μοντέλο 1985

Νο 43, Opel Rekord C, 1.897 κ.εκ., 90 hp, μοντέλο 1967

Νο 55, Opel Rekord C station wagon, 1.698 κ.εκ., 66 hp, μοντέλο 1970

Νο 56, Opel Rekord P2 όχημα διανομών, 1.488 κ.εκ., 50 hp, μοντέλο 1962

opladc1 opladc2 opladc3 opladc4 opladc5

Νίκος Τσάδαρης

NEWSBEAST.GR  19/6/2017

 

 

 

 

Η Λαμία ζει στους ρυθμούς του Rally Acropolis

Μεγάλα ονόματα απ' όλο το κόσμο βρίσκονται στην περιοχή για τον σπουδαίο αγώνα

20:39 02/06/2017
Η Λαμία ζει στους ρυθμούς του Rally Acropolis

Αυτό το τριήμερο η Λαμία και η ευρύτερη περιοχή ζει στους ρυθμούς του «Seajets Acropolis Rally 2017».

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Μεγάλα ονόματα απ' όλο το κόσμο είναι στη Λαμία και το επόμενο διήμερο θα οργώσουν τις μοναδικές ειδικές διαδρομές στα βουνά της Φθιώτιδας και της Φωκίδας.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι θεατές να γνωρίζουν ότι πάνω απ όλα είναι η ασφάλειά τους και γι αυτό θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των ανθρώπων που έχουν την ευθύνη του τόσου σημαντικού αγώνα.

ralkakr2Για να γίνει όμως το φετινό Rally Acropolis κάποιοι δούλεψαν σκληρά, αφού ο καιρός με τις ισχυρές βροχές δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στις ειδικές διαδρομές.

Όπως χαρακτηριστικά είπε και ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των ανθρώπων αυτών που δούλεψαν νύχτα μέρα κάτω από αντίξοες συνθήκες, ο αγώνας δεν θα γινόταν.

Φυσικά το μεγαλύτερο βάρος το ανέλαβαν οι Δήμοι με τα μηχανήματα και το προσωπικό τους, γι΄ αυτό ο κ. Μιχελακάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Νίκο Σταυρογιάννη, που εκτός από την οικονομική βοήθεια που πρόσφερε ο Δήμος Λαμιέων, συνέβαλε ουσιαστικά και ποικιλοτρόπως για να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους.

ralkakr3«Είμαστε εδώ και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να κρατήσουμε στη Λαμία αυτόν τον αγώνα, που είναι παγκόσμιας εμβέλειας»,

είπε ο Δήμαρχος Λαμιέων,

που ευχαρίστησε το προσωπικό του Δήμου και όσους βοήθησαν να κερδίσουν και το φετινό στοίχημα για ένα επιτυχημένο

Rally Acropolis.

Περισσότερα νέα για τη Στερεά Ελλάδα στο lamiareport.gr

NEWSBEAST.GR

 

 

 

Το πρόγραμμα των αγώνων του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου

Το πρωτάθλημα Ενιαίου περιλαμβάνει 4 αγώνες ταχύτητας και 2 αγώνες αναβάσεων

9:21 29/05/2017
Το πρόγραμμα των αγώνων του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου

Ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (ΣΟΑΑ) ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγώνων για το ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2017, που θα γίνουν με αυτοκίνητα Skoda Fabia 1.2 TSI.

Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει 4 αγώνες ταχύτητας και 2 αγώνες αναβάσεων, αυτοί θα διεξαχθούν στις παρακάτω ημερομηνίες:

 1. 16 Ιουλίου Ανάβαση Δημητσάνας
 2. 17 Σεπτεμβρίου Αγώνας ταχύτητας (Μέγαρα)
 3. 24 Σεπτεμβρίου Ανάβαση Πορταριάς
 4. 7 Αυγούστου Αγώνας ταχύτητας (Σέρρες)
 5. 22 Οκτωβρίου Αγώνας ταχύτητας (Μέγαρα)
 6. Αγώνας ταχύτητας Αγώνας ταχύτητας (Τρίπολη)

Παράλληλα ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για συμμετοχή των αυτοκινήτων του ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda 2017 σε αγώνες Ράλι Σπριντ, με τη μορφή ξεχωριστού επάθλου. Αυτοί οι αγώνες είναι:

 1. 18 Ιουνίου Ράλι Σπριντ Αλμυρού
 2. 10 Σεπτεμβρίου Ράλι Σπριντ Άγιος Μερκούριος
 3. 1 Οκτωβρίου Ράλι Σπριντ Αμαρύνθου
 4. 5 Νοεμβρίου Ράλι Παλάδιο

Ο ΣΟΑΑ ενημερώνει πως ο τεχνικός κανονισμός του ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda 2017 καθώς και η Προκήρυξη του θεσμού έχουν σταλεί στην Επιτροπή Αγώνων προς έγκριση.

Επίσης την Τρίτη 30/5 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία σφράγισης των αυτοκινήτων του Ενιαίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η παραλαβή τους από τους αγωνιζόμενους και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μετατροπής τους σε αγωνιστικά.

Νίκος Τσάδαρης

NEWSBEAST.GR

 

 

Ο Meletis Karatekidis κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Mario Iliopoulos racing team.
-1:47
10.193 προβολές
Mario Iliopoulos racing team

Ανακοίνωση Μάριο - 23 Μαΐου 2017

Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες

Με ανάμεικτα συναισθήματα από την Ανάβαση Κύμης του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, γράφω αυτή την επιστολή μοιραζόμενος μαζί σας τις δικές μου σκέψεις και το πως αισθάνομαι.

Πρώτα από όλα είμαι πολύ ευτυχής που έχω δίπλα μου τόσους ανθρώπους που με αγαπούν και είναι κοντά μου.

Από τον Μηχανικό μου το Μελέτη, τον Γιάννη και όλο το team αλλά και όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται πραγματικά , ακολουθεί και παρακολουθεί τους αγώνες Αναβάσεων και είναι παρόντες στις Μάχες.
Αυτό είναι που μου δίνει τροφή στο μυαλό μου και μου δίνει εσωτερικές δυνάμεις να συντονίζομαι με το Fiesta μας, αυτό είναι που έφερε το 1.52.10 στο Α’ σκέλος του Αγώνα που είναι απόλυτος χρόνος/ρεκόρ περίπου 1 δευτερόλεπτο το χιλιόμετρο πιο γρήγορος από το περσινό ρεκόρ που γράψαμε με το θρυλικό Escort Cosworth WRC.

Θέλοντας να σας ευχαριστήσω όλους εσάς για αυτό το αποτέλεσμα, στο Β’ σκέλος προσπαθώντας να σας προσφέρω θέαμα και την Νίκη, με πρόδωσε το εμπρός δεξί ημιαξόνιο το οποίο κόπηκε στερώντας μου την πολύτιμη Νίκη, παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός ήταν αρκετά πίσω.

Σας αφιερώνω σε όλους εσάς, που αγαπώ το κομμένο ημιαξόνιο ως δείγμα πάθους για αυτό που κάνω.
Σας περιμένω όλους με πολλές πολλές εκπλήξεις που θα σας συναρπάσουν στο περίπτερο της Seajets στο Seajets Acropolis Rally 2017 στην Λαμία στις 2-4 Ιουνίου και εν συνεχεία στην Ανάβαση Αχλαδόκαμπου στις 10-11 Ιουνίου.

Μέχρι τότε σας στέλνω τα φιλιά μου και την θετική μου σκέψη μαζί με το όμορφο video περίπου 2 λεπτών που ακολουθεί από τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες στην Κύμη με μελωδία από Fiesta...

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Μάριο

 

 

Με 83 συμμετοχές η 15η Ανάβαση Κύμης

Στους ρυθμούς του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κινείται η πόλη της Κύμης

Με 83 συμμετοχές η 15η Ανάβαση Κύμης

Η πόλη της Κύμης κινείται στους ρυθμούς του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, καθώς στις 20-21 Μαΐου θα φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο «Start Line».

Η 15η Ανάβαση Κύμης έχει ως Χορηγό Ονομασίας την εταιρεία «Seajets» η οποία έχει ευρεία παρουσία στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου, στηρίζοντας στην πράξη τον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό. Η Seajets 15η Ανάβαση Κύμης, όπως είναι η πλήρης ονομασία του αγώνα, θα διεξαχθεί στη γνωστή διαδρομή με Αφετηρία το λιμάνι της Κύμης και Τερματισμό λίγο πριν τη πόλη, που έχει μήκος 2,8 χιλιομέτρων και είναι γνωστή για τις 52 στροφές, που απαιτούν απόλυτη συγκέντρωση από τους οδηγούς στην προσπάθεια για τον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

Από την πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε, η Ανάβαση αγκαλιάστηκε από τους Τοπικούς Φορείς και την Τοπική Κοινωνία, που κάθε χρόνο φοράει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός. Δεν είναι τυχαίο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει κάθε χρόνο το εγχείρημα, γεγονός που ισχύει και φέτος καθώς ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Μάλιστα, στο πλαίσιο της συνεργασίας ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου διαθέτει λεωφορεία που ξεκινούν από την έξοδο των Pits, για τη δωρεάν μετακίνηση των θεατών προς τη διαδρομή της Ανάβασης.

Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό, οι συμμετοχές έφτασαν τις 83 και διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλες τις Ομάδες και Κλάσεις, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να είναι παρόντες και να πλαισιώνονται από ενδιαφέρουσες επιστροφές, που εγγυώνται θέαμα υψηλών προδιαγραφών για όσους βρεθούν στα πολλά "Κ" της διαδρομής. Η πλέον πολυπληθής σε αριθμό συμμετεχόντων είναι η Ομάδα Α, που διαθέτει 27 οδηγούς οι οποίοι αναμένεται να κινηθούν στο όριο, ενώ οι Ομάδες Ν και Ε συγκέντρωσαν από 17 συμμετοχές έκαστη, με το συναγωνισμό και το θέαμα να είναι δεδομένα.

Η Formula Saloon προσφέρει στον αγώνα επιπλέον 12 πολύ δυνατούς συνδυασμούς που είναι ικανοί για το καλύτερο, οι 4 εκ των οποίων θα απασχοληθούν περισσότερο με την τέχνη της πλαγιολίσθησης, στο πλαίσιο του Drift, παρά με τον καλύτερο δυνατό χρόνο στη διαδρομή, γεγονός που ουδόλως απασχολεί τους θεατές οι οποίοι πάντοτε απολαμβάνουν το όμορφο θέαμα που προσφέρουν αυτά τα αυτοκίνητα. Τέλος, τα Ιστορικά αυτοκίνητα προσέλκυσαν 10 συμμετοχές και αναμένεται να προσδώσουν τη δική τους, ξεχωριστή νότα, στην 15η Ανάβαση Κύμης.

Το πρόγραμμα του διημέρου θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου 20 Μαΐου από το Λιμάνι της Κύμης, όπου θα διεξαχθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος για οδηγούς και αυτοκίνητα. Λίγο αργότερα και αφού ανακοινωθεί ο πίνακας εκκινούντων, θα ξεκινήσουν οι Χρονομετρημένες Δοκιμές, με το πρώτο αγωνιστικό να έχει προγραμματιστεί να εκκινήσει στις 11:30. Όπως είναι φυσικό, η δραστηριότητα θα κορυφωθεί την Κυριακή 21 Μαΐου, καθώς στις 11:30 θα ξεκινήσει το πρώτο από τα δύο αγωνιστικά σκέλη που θα κρίνουν τους νικητές σε Ομάδες και Κλάσεις, ενώ ο δρόμος θα κλείσει για τους θεατές, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, μία ώρα πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου, δηλαδή στις 10:30. Να σημειωθεί πως η Ανάβαση Κύμης προσμετρά, όπως συμβαίνει με κάθε αγώνα που διοργανώνεται φέτος από τη Start Line, στο εσωτερικό Έπαθλο Start Line Cup 2017 για αθλητές του Σωματείου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων 2017, που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους των αγώνων, συνεχίζεται στις 20-21 Μαΐου και άπαντες ετοιμάζονται για ένα δυναμικό και πολύ θεαματικό αγωνιστικό διήμερο, στην φιλόξενη και πανέμορφη Κύμη.

Αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα βρίσκονται στη σελίδα της Infomega, επίσημου χρονομέτρη της Seajets 15ης Ανάβασης Κύμης.

κυμη 1

Πρόγραμμα Ανάβασης

Διανομή Εντύπων και Αριθμών Συμμετοχής, Διοικητικός και Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο 20 Μαΐου, ώρα 08:30-10:30 (Λιμάνι Κύμης)

Δημοσίευση Πίνακα Εκκινούντων: Σάββατο 20 Μαΐου, ώρα 11:00 (Λιμάνι Κύμης)κυμη 2

Χρονομετρημένες Δοκιμές: Σάββατο 20 Μαΐου, ώρα 11:30

Εκκίνηση Αγώνα: Κυριακή 21 Μαΐου, ώρα 11:30

Δημοσίευση Αποτελεσμάτων: Κυριακή 21 Μαΐου, ώρα 14:30 (Parc  Fermé)

Απονομή Επάθλων: Κυριακή 21 Μαΐου, ώρα 15:00 (Κεντρική Πλατεία Κύμης)

Νίκος Τσάδαρης

NEWSBEAST.gr  17/5/2017

Ματαιώθηκε το Ράλι Φθιώτιδος

Είναι η πρώτη φορά στα 47 χρόνια ζωής του Σωματείου που λαμβάνεται τέτοια απόφαση

Ματαιώθηκε το Ράλι Φθιώτιδος

Η οικονομική κρίση και η αδυναμία της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) να προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής, έχουν δυσμενείς συνέπειες στην εξέλιξη των πρωταθλημάτων αγώνων αυτοκινήτου το 2017.

Έτσι μετά την πριν λίγες ημέρες ματαίωση του Ράλι Σπριντ «Μολών Λαβέ» της Σπάρτης, ήρθε η σειρά του Ράλι Φθιώτιδος που επρόκειτο να διεξαχθεί στην περιοχή της Λαμίας στις 6,7 Μαΐου.

Οι λίγες συμμετοχές, ανάγκασαν το ιστορικό σωματείο Α.Λ.Α.Λ., να εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση μετά από διεξοδική επεξεργασία όλων των δεδομένων να ανακοινώσουμε τη ΜΑΤΑΙΩΣΗ του 2ου γύρου του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι, - «34ο Ράλι Φθιώτιδος», το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαΐου από το Σωματείο μας.

Είναι η πρώτη φορά στα 47 χρόνια ζωής του Σωματείου ΑΛΑΛ που λαμβάνεται τέτοια απόφαση. Όμως, ο εξαιρετικά χαμηλός αριθμός συμμετοχών για αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι, μας εξωθεί σε αυτή.

Πρωταρχικός και μόνος σκοπός μας όμως, είναι η προστασία του θεσμού, των αθλητών – αγωνιζομένων, όλων των χορηγών τόσο της ΑΛΑΛ, όσο και των αθλητών.

Κλείνοντας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τους αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή, όλους τους χορηγούς μας για την εμπιστοσύνη τους, τους φορείς συνδιοργανωτές μας (Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδος, Δήμος Λαμιέων, Επιμελητήριο Φθιώτιδος), αλλά και βέβαια την Ελληνική Αστυνομία - Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας - ΕΚΑΒ Λαμίας που για ακόμη μια φορά ήταν δίπλα μας υποστηρίζοντας την προετοιμασία ενός εξαιρετικού γεγονότος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.gr

 

 

 

Θέαμα, συναγωνισμός και πολλοί θεατές στην Ανάβαση Διονύσου 2017

Τα αποτελέσματα των αγώνων

Θέαμα, συναγωνισμός και πολλοί θεατές στην Ανάβαση Διονύσου 2017

Το θέαμα και ο έντονος συναγωνισμός ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην διαδρομή των 5,5 χιλιομέτρων, με κατεύθυνση από την Ανατολή Νέας Μάκρης προς τον Άγιο Πέτρο Διονύσου.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου και διοργανώθηκε από την Ελληνική Λέσχη Δυτικής Αττικής (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), αποτελώντας τον 2ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων.

Η ανάβαση Διονύσου που αναβίωσε πέρυσι, επιστρέφοντας στο ημερολόγιο του Πρωταθλήματος Αναβάσεων μετά από 40 χρόνια, έδειξε φέτος πως θεμελιώνει τη θέση της ως μια σημαντική αγωνιστική συνάντηση της σεζόν, έχοντας ως πλεονέκτημα το γεγονός ότι ουσιαστικά βρίσκεται μέσα στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να προσελκύει το ενδιαφέρον των φίλων του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και όχι μόνο.

Ο αγώνας της Κυριακής αποτέλεσε την κορύφωση ενός αγωνιστικού διημέρου που χαρακτηρίστηκε από εξαιρετικές επιδόσεις και μάχες για τη νίκη σε πολλές Ομάδες και Κλάσεις, ανάμεσα στους 96 οδηγούς που ξεκίνησαν.

Ο απόλυτος χρόνος της ημέρας στη διαδρομή των 5,5 χιλιομέτρων που περιλάμβανε δύο αγωνιστικά σκέλη, σημειώθηκε από τον Μάριο Ηλιόπουλο (Ford Fiesta WRC, FST), που είχε δείξει από τις Χρονομετρημένες Δοκιμές τις διαθέσεις του και επικράτησε στην Κατηγορία Formula Saloon, καθώς και στην Κλάση Formula Saloon Turbo.

Ως γνωστόν, στα αποτελέσματα των αγώνων ανάβασης δεν υπάρχει Γενική Κατάταξη, αλλά κατάταξη των επιμέρους Ομάδων και Κλάσεων. Στην Κατηγορία Formula Saloon λοιπόν, το νικητή ακολούθησε ο Νίκος Γκίκας (VW Golf 4, FST2) που επικράτησε και στη Formula Saloon Turbo 2, ενώ στην τρίτη θέση της Formula Saloon, μιας κατηγορίας με πολύ θεαματικά αυτοκίνητα, τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης (Audi A3, FST2). Μια θέση πιο πίσω, βρέθηκε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος (Ferrari 458 Challenge, FSA) με την εντυπωσιακή «Ιταλίδα», που μαζί με το Ford Fiesta WRC του Μάριου Ηλιόπουλου, έκλεψαν τις καρδιές της πλειοψηφίας των θεατών.

Όλες οι Ομάδες και Κλάσεις, παρουσίασαν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Στην Ομάδα Ν, ο Πάνος Κύρκος (Mitsubishi Lancer EVO IX, Ν4) έφτασε στη νίκη χάρη στο εξαιρετικό του πρώτο πέρασμα, ενώ στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Σταμάτης Κατσίμης (Mitsubishi Lancer EVO IX, N4) τη στιγμή που το βάθρο διαμόρφωσε ακόμη ένας νεαρός οδηγός, ο Γιάννης Ποτουρίδης (Subaru Impreza STI, N4). Η μάχη της ημέρας όμως δόθηκε στην Ομάδα Ν έως 2 λίτρα, όπου νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Φωτεινέλης (Honda Civic Type-R, N3) μετά από μάχη με τον Στέλιο Πελοπίδα Κωνσταντίνου με ίδιο αυτοκίνητο, που πήρε αρχικά το προβάδισμα, με τον Φωτεινέλη να επιστρέφει στο δεύτερο σκέλος για να κατακτήσει τη νίκη με διαφορά 0,89 δευτερολέπτων. Με ακόμη μικρότερη διαφορά όμως, κρίθηκε η τρίτη θέση του βάθρου της Ν έως 2 λίτρα την οποία κατέκτησε τελικά ο Διονύσης Γιαννούλης (Peugeot 106 S16, N2), ο οποίος κέρδισε ταυτόχρονα την πολύ ανταγωνιστική Κλάση Ν/2. Τον Γιαννούλη ακολούθησαν στην κατάταξη οι Δημήτρης Ζερβός (Peugeot 106 S16, N2), Βασίλης Ρέκκας (Citroen Saxo VTS, N2), Δημήτρης Πολατσίδης (Peugeot 106 S16, N2) και Κίμωνας Θέος (Peugeot 106 S16, N2), με τον Θέο να απέχει μόλις 1 δευτερόλεπτο από τον νικητή, στοιχείο ενδεικτικό του υψηλού επιπέδου όλων των οδηγών.

Στην Ομάδα Α,  η νίκη πέρασε στα χέρια του Μιχάλη Ευθυμίου (Ford Escort WRC, A8) που είχε τον έλεγχο σε όλο τον αγώνα. Δεύτερος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Ανδρέας Ντόφης (Mitsubishi Lancer EVO VIII, A8), ενώ τρίτος ήταν ο Βασίλης Μπάτζανος (Citroen Saxo, A6) ο οποίος με αυτή την επίδοση, κέρδισε την Ομάδα Α έως 2 λίτρα, έχοντας διαφορά μόλις 0,48 δευτερολέπτων από τον Σπύρο Βοργιά, που ακολούθησε. Στο βάθρο των δικίνητων της Ομάδας Α, τους συνόδευσε ο Αλέξανδρος Τσιόγκας (Peugeot 106 Maxi, A7) που επικράτησε στην Κλάση του. Όσον αφορά στην Ομάδα Ε, ο Γιώργος Κεχαγιάς (Ford Sierra RS 500, E12Δ) κατέκτησε τη νίκη, εμπρός από τους Βασίλη Ντέρμα (BMW M3, Ε12Δ) και Παντελή Βασιλειάδη (Citroen AX, E10). Ο Βασιλειάδης, με αυτή την επίδοση κατέκτησε τη νίκη στην Ε έως 2 λίτρα, τερματίζοντας εμπρός από τον Θανάση Κουρνιάτη (Ford Escort, E11) και τον Γιώργο Μαραβέλια (BMW E30, E11).

Τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά στις συμμετοχές της Ανάβασης Διονύσου, κατείχε η Κατηγορία των Ιστορικών, που εφοδίασε την Ανάβαση Διονύσου με  25 αυτοκίνητα, προκαλώντας θαυμασμό στους νεότερους και νοσταλγία στους παλαιότερους φίλους των αγώνων αυτοκινήτου που βρέθηκαν στις φυσικές κερκίδες της διαδρομές. Ταχύτερος επί διημέρου ήταν ο Γιώργος Κατσαρός (Ford Escort RS 1600, 2-C3) που έφτασε στη νίκη, ακολουθούμενος από τους Βαγγέλη Γεωργούλα (Ford Escort RS 2000, 3-D3) και Ανδρέα Καροτσιέρη (Porsche 911, 2-C5) οι οποίο διαμόρφωσαν το βάθρο των νικητών. Αξίζει να σημειώσουμε, πως στην Ανάβαση αθλοθετήθηκαν και 3 Κύπελλα με ιδιαίτερη σημασία. Το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. σε συνεργασία με την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου (Α.Λ.Α.) προκήρυξαν Κύπελλο για τον ταχύτερο οδηγό της Α.Λ.Α. στην Ανάβαση, που ήταν τελικά ο Ανδρέας Ντόφης, με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη της Καίτης Κυρίτση, ενός ανθρώπου που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, έχοντας όμως προσφέρει πολλά στον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό. Επιπλέον, τιμήθηκε η Μαρία Νικολοπούλου (BMW 2002, 2-C3) ως η μοναδική γυναίκα που συμμετείχε στην Ανάβαση, καθώς και ο παλαιότερος οδηγός που έλαβε μέρος στο αγωνιστικό ραντεβού, ο βετεράνος Γιώργος Μάγγελ (Suzuki Swift, 4-E1).

Νικητές Κλάσεων

Ν2: Διονύσης Γιαννούλης (Peugeot 106 S16)

Ν3: Γιάννης Φωτεινέλης (Honda Civic Type-R)

auto5 auto6

Ν4: Πάνος Κύρκος (Mitsubishi Lancer EVO IX)

auto13 auto12

Α5: Γιάννης Παράβαλος (Toyota Yaris)

Α6: Βασίλης Μπάτζανος (Citroen Saxo VTS)

auto1 auto2

Α7: Αλέξανδρος Τσιόγκας (Peugeot 106 Maxi)

Α8: Μιχάλης Ευθυμίου (Ford Escort WRC)

auto3 auto4

Ε10: Παντελής Βασιλειάδης (Citroen AX)

auto15 auto14

Ε11: Θανάσης Κουρνιάτης (Ford Escort ΜΚ ΙΙ)

Ε12: Γιώργος Κεχαγιάς (Ford Sierra RS 500)

auto11 auto10

FST: Μάριος Ηλιόπουλος (Ford Fiesta WRC)

auto7 ILIOPOULOS

FST2: Νίκος Γκίκας (VW Golf 4)

FSA: Παναγιώτης Ηλιόπουλος (Ferrari 458 Challenge)

auto8

Ιστορικά

Κατηγορία C: Γιώργος Κατσαρός (Ford Escort RS 1600)

auto9

KATSAROS_GIORGOS

Κατηγορία D: Βαγγέλης Γεωργούλας (Ford Escort RS 2000)

Κατηγορία Ε: Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος (Mazda 323 GTX)

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.gr  1/5/2017

Προκήρυξη & Πρόγραμμα Αγώνων 2017

1 Vote

header-programma-agonon-2017Η ΕΠ.Α. ανακοίνωσε τα Προγράμματα Αγώνων Αυτοκινήτου 2017 (Ημερολόγιο Αγώνων Ράλλυ-Αναβάσεων-Ταχύτητας 2017 και Ημερολόγιο Αγώνων Dragster-Drift-Ατομικής Χρονομέτρησης-Δεξιοτεχνίας 2017 καθώς και την Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων και Επάθλων Αυτοκινήτου 2017.

Οι βασικές αλλαγές στην Προκήρυξη του 2017 συνοψίζονται ως εξής:
•    Οι αγώνες του Πρωταθλήματος Ράλλυ είναι πλέον 6 από 7.
•    Οι δύο αγωνιστικές ημέρες του Ράλλυ Ακρόπολις προσμετρούν ως δύο ξεχωριστοί αγώνες με συντελεστή 1.5, σε αντίθεση με το 2016 που προσμετρούσε μόνο το καλύτερο αποτέλεσμα ανά πλήρωμα από τις 2 ημέρες, με συντελεστή 2.

Οι κυριότερες αλλαγές στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου και στα Περιφερειακά Κύπελλα σε σχέση με ό,τι ίσχυε το 2016 είναι:
•    Τα περιφερειακά Κύπελλα θα είναι 3 το 2017 (από 4 το 2016).
•    Σε αντίθεση με ότι ίσχυε το 2016 όλοι ανεξαιρέτως «κόβουν» βαθμούς σε οποιοδήποτε αγώνα συμμετέχουν.
•    Ο τελικός αν και συνεχίζει να έχει συντελεστή 2, δεν θα προσφέρει τους επιπλέον 20 βαθμούς ως μπόνους τερματισμού.

Τέλος σε όλα τα Ράλλυ και μίνι Ράλλυ θα υπάρχει Power Stage, η οποία θα προσφέρει επιπλέον βαθμούς στους ταχύτερους (για όποιον θεσμό προσμετρά ο εκάστοτε αγώνας) και θα είναι η χρονικά τελευταία Ειδική Διαδρομή κάθε αγωνιστικής συνάντησης.

auto_a_2017_v2-page-001-1

PDF


programma-dragster-drift-time-attack-2017PDF

Προκήρυξη Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων και Επάθλων Αυτοκινήτου 2017

Οι Προκηρύξεις και οι Κανονισμοί για τους θεσμούς που υπολείπονται, θα εκδοθούν σε λίγες ημέρες.

time2rally hat banner 500x87.jpg

TITΛOI AΓΩNΩN 53ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΡΑΛΛΥ

Για την απονομή των προκηρυχθέντων τίτλων θα προσμετρήσουν οι έξι (6) αγώνες που αναφέρονται πιο κάτω.

1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (Χ) 01 – 02 Απριλίου ΑΟΛΑΠ συντ. 1

2 ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ (Α) 06 – 07 Μαΐου ΑΛΑΛ συντ. 1

3 ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ (Χ) 03 – 04 Ιουνίου ΟΜΑΕ συντ. 1.5

4 ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ (Χ) 03 – 04 Ιουνίου ΟΜΑΕ συντ. 1.5

5 ΔΕΘ (Α) 16 – 17 Σεπτεμβρίου ΑΟΘ συντ. 1

6 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ (Α) 30 – 01 Σεπτ/Οκτωβ ΑΣΜΑ συντ. 1


TITΛOI ΑΓΩΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΡΑΛΛΥ ΑΣΦΑΛΤΟΥ

Περιφερειακό Κύπελλο Ράλλυ Βορείου Ελλάδας

1 ΣΕΡΡΕΣ(Σ) 01 – 02 Απριλίου ΛΑΜΣ συντ. 1

2 ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Σ) 13 – 14 Μαΐου ΛΑ Βέροιας συντ. 1

3 ΑΛΜΥΡΟΣ (Ρ) 17 – 18 Ιουνίου ΟΜΑΘ συντ. 1

4 ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ (Ρ) 08 – 09 Ιουλίου ΕΛΕΤΑ συντ. 1

5 ΛΑΡΙΣΑ (Ρ) 14 – 15 Οκτωβρίου ΟΜΑΕ/ΑΟΘ συντ. 1

Περιφερειακό Kύπελλο Ράλλυ Νοτίου Ελλάδας

1 ΑΤΤΙΚΟ (Ρ) 04 – 05 Μαρτίου ΑΛΑ συντ. 1

2 ΜΠΡΑΛΟΣ (Σ) 25 – 26 Μαρτίου ΑΛΑΛ συντ. 1

3 ΑΧΑΙΟΣ (Ρ) 27 – 28 Μαΐου ΑΟΠ συντ. 1

4 ΑΓΙΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ (Σ) 09 – 10 Σεπτεμβρίου ΕΛΛΑΔΑ συντ. 1

5 ΠΑΛΑΔΙΟ (Ρ) 04 – 05 Νοεμβρίου START LINE συντ. 1

Περιφερειακό Kύπελλο Ράλλυ Κρήτης

1 ΣΠΡΙΝΤ ΧΑΝΙΩΝ (Σ) 29 – 30 Απριλίου ΑΛΑΧανίων συντ. 1

2 ΣΠΡΙΝΤ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1(Σ) 20 – 21 Μαΐου ΑΟΚ συντ. 1

3 ΣΠΡΙΝΤ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2(Σ) 09 – 10 Σεπτεμβρίου ΑΟΚ συντ. 1

4 ΡΑΛΛΥ ΚΡΗΤΗΣ (Ρ) 21 – 22 Οκτωβρίου ΑΟΚ συντ. 1

5 ΣΠΡΙΝΤ ΧΑΝΙΩΝ (Σ) 11 – 12 Νοεμβρίου ΑΛΑΧανίων συντ. 1

Τελικός Πανελληνίου Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου

ΡΑΛΛΥ ΛΑΒ 25 – 26 Νοεμβρίου ΛΑ Βόλου συντ. 2


TITΛOI AΓΩNΩN ΡΑΛΛΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΧΩΜΑΤΟΣ

1 ΕΑΡΙΝΟ ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ 18 – 19 Μαρτίου START LINE

2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ 29 – 30 Απριλίου ΛΑΣπάρτης

3 ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΑΣΜΑ 13 – 14 Μαΐου ΑΣΜΑ

4 ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 09 – 10 Σεπτεμβρίου ΑΛΑΚαλαμάτας

5 ΡΑΛΛΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 07 – 08 Οκτωβρίου ΑΟΛΑΠ


TITΛOΙ ΑΓΩΝΩΝ ΡΑΛΛΥ IΣTOPIKΩN AYTOKINHTΩN

1 ΑΤΤΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ (Α) 04 – 05 Μαρτίου ΑΛΑ συντ. 1

2 ΜΠΡΑΛΟΣ ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ (Α) 25 – 26 Μαρτίου ΑΛΑΛ συντ. 1

3 ΑΣΜΑ ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ (Χ) 13 – 14 Μαΐου ΑΣΜΑ συντ. 1

4 ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ (Χ) 03 – 04 Ιουνίου ΟΜΑΕ συντ. 1.5 (2η μέρα)

5 ΑΓ. ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ (Α) 02 – 03 Σεπτεμβρίου ΕΛΛΑΔΑ συντ. 1

6 ΡΑΛΛΥ ΛΑΡΙΣΑΣ (Α) 14 – 15 Οκτωβρίου ΟΜΑΕ/ΑΟΘ συντ. 1.5

7 ΡΑΛΛΥ ΠΑΛΑΔΙΟ (Α) 05 – 06 Νοεμβρίου START LINE συντ. 1.5


TITΛOI AΓΩNΩN ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ & ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ

1 ΡΙΤΣΩΝΑ 08 – 09 Απριλίου ΑΣΜΑ

2 ΔΙΟΝΥΣΟΣ 29 – 30 Απριλίου ΕΛΛΑΔΑ

3 ΚΥΜΗ 20 – 21 Μαΐου START LINE

4 ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΣ 10 – 11 Ιουνίου ΑΛΤρίπολης

5 ΠΙΤΙΤΣΑ 01 – 02 Ιουλίου ΑΟΠ

6 ΟΜΑΛΟΣ 02 – 03 Σεπτεμβρίου ΑΛΑΧανίων

7 ΠΟΡΤΑΡΙΑ 23 – 24 Σεπτεμβρίου ΛΑ Βόλου

8 ΚΑΣΤΑΝΙΑ 21 – 22 Οκτωβρίου ΣΜΑΚοζάνης (εκτός Ιστορικών)


TITΛOI AΓΩNΩN TAXYTHTAΣ & ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ

1 ΤΑΧΥΤΗΤΑ 25 – 26 Μαρτίου Θ.Α.

2 ΤΑΧΥΤΗΤΑ 17 – 18 Ιουνίου Θ.Α.

3 ΤΑΧΥΤΗΤΑ 14 – 15 Οκτωβρίου Θ.Α.

4 ΤΑΧΥΤΗΤΑ 11 – 12 Νοεμβρίου Θ.Α.

5 ΤΑΧΥΤΗΤΑ 02 – 03 Δεκεμβρίου Θ.Α.


ΤΙΤΛΟΙ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

1 ΑΝΑΒΑΣΗ ΝΙΓΡΙΤΑΣ 06 – 07 Μαΐου ΛΑΜΣ

2 ΑΝΑΒΑΣΗ ΚΟΡΥΛΟΒΟΣ 10 – 11 Ιουνίου ΟΦΑΔ

3 ΑΝΑΒΑΣΗ ΛΙΒΑΔΙ 01 – 02 Ιουλίου ΑΟΘ

4 ΑΝΑΒΑΣΗ ΤΟΞΟΤΩΝ 26 – 27 Αυγούστου ΑΛΕΞ

5 ΑΝΑΒΑΣΗ ΒΛΑΣΤΗ 09 – 10 Σεπτεμβρίου ΑΛΠ

6 ΑΝΑΒΑΣΗ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ 21 – 22 Οκτωβρίου ΣΜΑΚ

7 ΑΝΑΒΑΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 11 – 12 Νοέμβριου ΛΑΜΚΕ

ΤΙΤΛΟΙ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

1 ΑΝΑΒΑΣΗ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ 18 – 19 Μαρτίου ΑΟΚ

2 ΑΝΑΒΑΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 06 – 07 Μαΐου ΑΛΕΖ

3 ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ 26 – 27 Αυγούστου ΦΙΛΜΠΑ

4 ΑΝΑΒΑΣΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ 15 – 16 Ιουλίου START LINE

5 ΑΝΑΒΑΣΗ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΑΣ 09 – 10 Σεπτεμβρίου ΑΛΑΛ

6 ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ 07 – 08 Οκτωβρίου ΑΛΦΑΛ

Οι «Ρούκις» της Opel επανέρχονται

Οδηγοί με φιλοδοξίες έρχονται στο ADAC Opel Rallye Cup

Οι «Ρούκις» της Opel επανέρχονται

Στις 7-8 Απριλίου ξεκινά η νέα αγωνιστική περίοδος του ADAC Opel Rallye Cup με το ADAC Hessen Rallye Vogelsberg, στην περιοχή της πόλης Schlitz, κοντά στη Fulda.

Στην πέμπτη του χρονιά, το Cup δεν έχει χάσει καθόλου τη λάμψη του, το αντίθετο μάλιστα, καθώς το 2017 οι συμμετοχές είναι περισσότερες και πιο διεθνείς από ποτέ, με 24 οδηγούς από 12 χώρες στο τιμόνι των - ίδιων για όλους - αγωνιστικών Opel Adam Cup. Τα νέα αυτά παιδιά θα δώσουν μάχες για βαθμούς και χρηματικά έπαθλα, ενώ θα έχουν την τρομερή ευκαιρία να διεκδικήσουν μία θέση στην εργοστασιακή ομάδα ADAC Opel Rallye Junior Team, η οποία έχει προκαλέσει αίσθηση στο Πρωτάθλημα FIA ERC Junior από το 2015 με το ταχύτατο Adam R2.

asdiatd1

Πρόκειται για μία συναρπαστική περιπέτεια από το ξεκίνημά της, με τους Emil Bergkvist (2015) και Marijan Griebel (2016), τους πρωταθλητές του Cup το 2014 και το 2013, να κατακτούν τους δύο τελευταίους τίτλους του ERC Junior απέναντι σε έναν απίστευτα σκληρό ανταγωνισμό από όλη την Ευρώπη.

Είναι ένα δύσκολο έργο που καλείται να επαναλάβει ο Πρωταθλητής του ADAC Opel Rallye Cup του 2016, ο ταλαντούχος Φινλανδός Jari Huttunen (23 ετών) που μπαίνει στο Πρωτάθλημα δίπλα στο Βρετανό Christopher Ingram (22) και τη 19χρονη Ιταλίδα Tamara Molinaro στην εργοστασιακή ομάδα της Opel.

Πέρα από μοναδική ευκαιρία για την εξέλιξη ενός οδηγού, το ADAC Opel Rallye Cup είναι ελκυστικό χάρη στη φιλοσοφία του και σε ένα εκπληκτικό πακέτο για απαιτητικούς αγώνες. Οδηγοί με φιλοδοξίες έχουν στη διάθεσή τους ένα αξιόπιστο, γρήγορο αυτοκίνητο, όπως το Adam Cup των 140 ίππων, το οποίο στα χέρια των καλύτερων νέων οδηγών συχνά συναγωνίζεται τα πιο δυνατά και ενίοτε τετρακίνητα αυτοκίνητα στους αγώνες του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ράλι.

asdiatd2

Στο πακέτο περιλαμβάνονται επίσης:

Επαγγελματική τεχνική υποστήριξη από την Opel Motorsport, ένας όμορφος χώρος παρουσίασης για όλους τους συμμετέχοντες στο service park, με το «Cup Village», τη φιλοξενία και μία υποδομή που ευνοεί τις σχέσεις με τον Τύπο και το μάρκετινγκ κατά τη διάρκεια των οκτώ αγώνων. Και όλα αυτά με λογικό κόστος. Το αποκορύφωμα της αγωνιστικής περιόδου είναι και πάλι οι δύο αγώνες στα πλαίσια του ADAC Rallye Deutschland, του Γερμανικού γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), τον Αύγουστο.

asdiatd3

Η γοητεία του Κυπέλλου φαίνεται από τη συμμετοχή 12 νέων οδηγών το 2017, με τον Tom Kässer και τη συνοδηγό Stephanie Voigtländer ανάμεσά τους, περσινούς νικητές του ADAC Opel Rallye Academy. Οι Christoph Hilmes, Maximilian Schmidt και Thomas Weirather, μικρότερος αδερφός της αθλήτριας αλπικού σκι Tina Weirather, είναι τρεις ακόμη «απόφοιτοι» της Ακαδημίας που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο ADAC Opel Rallye Cup.

Είναι δύσκολο να πεις ποιος είναι φαβορί φέτος. Ο Δανός Jacob Lund Madsen, που επιστρέφει, έχει ήδη αποδείξει το μεγάλο ταλέντο του το 2014 και το 2015 και σίγουρα είναι ένα από τους υποψήφιους για τον τίτλο, όπως και ο 2ος στο Cup πέρυσι, Σουηδός Tom Kristensson. Επίσης, ο Άγγλος Frederic Field, ο Grégoire Munster από το Λουξεμβούργο και ο Γάλλος Frederic Hauswald κάνουν το ντεμπούτο τους στο ADAC Opel Rallye Cup και σύμφωνα με έμπειρους παρατηρητές είναι πολύ καλοί και οι τρεις. Υπάρχουν ακόμη πολλά υποσχόμενα ταλέντα στις τάξεις των νεαρών Γερμανών οδηγών. Το Μάρτιο, ο Nico Knacker νίκησε στο δοκιμαστικό γύρο του Cup στο ράλι ADAC Saarland-Pfalz με ένα δευτερόλεπτο διαφορά από τον Johannes Dambach.

asdiatd4

Οι θεατές θα απολαύσουν συναρπαστικές μάχες στο δευτερόλεπτο και τρομερή δράση στις ειδικές διαδρομές των επτά αγώνων της χρονιάς.

Ημερολόγιο ADAC Opel Rallye Cup 2017

7 – 8 Απριλίου          ADAC Hessen Rallye Vogelsberg

5 – 6 Μαΐου              ADAC Rallye «Rund um die Sulinger Bärenklaue»

26 – 27 Μαΐου         AvD-Sachsen-Rallye

23 – 24 Ιουνίου        ADAC Rallye Stemweder Berg

17 – 20 Αυγούστου  ADAC Rallye Deutschland (δύο σκέλη)

8 – 9 Σεπτεμβρίου    ADAC Rallye Niedersachsen

20 – 21 Οκτωβρίου  ADAC 3-Städte Rallye

Νίκος Τσάδαρης newsbeast.gr  4/4/2017

 

 

 

 

Άκρως θεαματικό το 8ο Ράλι Σπριντ Μπράλου

Μεγάλοι νικητές οι Γιώργος Αναπολιωτάκης και Θανάσης Τσιούκας με Seat Ibiza Kit Car

1:15  27/03/2017
Άκρως θεαματικό το 8ο Ράλι Σπριντ Μπράλου

Με νικητές τους Γιώργο Αναπολιωτάκη-Θανάση Τσιούκα με Seat Ibiza Kit Car ολοκληρώθηκε το 8ο Ράλι Σπριντ Μπράλου, που χαρακτηρίστηκε από μεγάλη παρουσία θεατών και πολύ θεαματικά περάσματα.

Η Λαμία Φθιώτιδας αποτέλεσε κατά το διήμερο 25-26 Μαρτίου το επίκεντρο των ελληνικών ράλι, χάρη στη διεξαγωγή του 8ου Ράλι Σπριντ Μπράλου «Τάσος Καπέλλας». Ο αγώνας που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας» (Α.Λ.Α.Λ.), ήταν ο 2ος γύρος του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Νοτίου Ελλάδος και του Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων. Το καθαρά αγωνιστικό μέρος διεξήχθη την Κυριακή 26 Μαρτίου και περιλάμβανε 2 περάσματα από την Ειδική Διαδρομή «Μπράλος-Σκαμνός» μήκους 15,6 χιλιομέτρων. Τα 54 πληρώματα που έλαβαν μέρος στον αγώνα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να ικανοποιήσουν το μεγάλο αριθμό θεατών που βρέθηκε στη διαδρομή, για να παρακολουθήσει τα αγωνιστικά περάσματα.

Anapoliotakis_Tsioukas

Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν οι Γιώργος Αναπολιωτάκης-Θανάσης Τσιούκας (Seat Ibiza Kit Car, C2-A7KC) που σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο στο δεύτερο πέρασμα και έφτασαν στη νίκη, αν και στο πρώτο πέρασμα είχαν χάσει χρόνο εξαιτίας ενός λάθους στο σικέιν της διαδρομής, που τους ανάγκασε να βάλουν όπισθεν. Οι τελικοί νικητές, είχαν μάχη για τη νίκη με τους Πάνο Χατζητσοπάνη-Νίκο Πετρόπουλο (Mitsubishi Lancer EVO VIII, C2-A8) που μετά από ένα κλαταρισμένο ελαστικό τερμάτισαν 4οι και τους Διαμαντή Τζαμπάζη-Γιώργο Πολυζώη (Skoda Fabia R5, C1-R5), που ήταν μέσα στη μάχη της νίκης και στα δύο περάσματα, τερματίζοντας εντέλει στη 2η θέση με διαφορά μόλις 3,95 δευτερολέπτων από την κορυφή.

Στο βάθρο των νικητών, ανέβηκαν επίσης οι «Nikon»-Χρήστος Κουζιώνης (Mitsubishi Lancer EVO IX, C2-N4) οι οποίοι έκαναν λανθασμένη επιλογή ελαστικών στο πρώτο σκέλος, προτού βελτιώσουν το χρόνο τους στο δεύτερο και καταληκτικό πέρασμα. Μια θέση πιο πίσω τερμάτισαν οι Σωτήρης Ιερεμιάδης-Δημήτρης Σαΐνης (Mitsubishi Lancer EVO ΙX, C2-N4), τους οποίους ακολούθησαν οι Πάνος Ισμαήλος-Αλέξανδρος Τσιάπας (Mitsubishi Lancer EVO VIII, C2-A8).

17499053_1431995930178288_3232947039932509494_n

Η Κατηγορία F2 όπου κατατάσσονται δικίνητα αυτοκίνητα, συγκέντρωσε πολλές και υψηλού επιπέδου συμμετοχές. Τη νίκη στην κατηγορία κατέκτησαν οι Χρήστος Αυγερόπουλος-Στράτος Γιαβάσης (Peugeot 106 S16, C5-A6) οι οποίοι επικράτησαν ταυτόχρονα, στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική Κατηγορία C5. Στη 2η θέση της F2 ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Νίκος Ζακχαίος-Χρήστος Μιχελής (Honda Civic Type-R, C3-A7), ο

16938646_1225980227517232_1139766660096518176_n

ι οποίοι μπορεί να έχασαν χρόνο εξαιτίας μιας ποινής 30 δευτερολέπτων, καθώς καθυστέρησαν να φτάσουν στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους, όταν κόλλησε το χειρόφρενο του αυτοκινήτου τους, όμως τελικά  κατέκτησαν τη νίκη στην Κατηγορία C3. Την τριάδα της F2 διαμόρφωσαν οι Ανδρέας Μαργαρώνης-Μιχάλης Αφαλωνιάτης (Citroen Saxo VTS, C5-A6).

Στον αγώνα έλαβαν μέρος και Ιστορικά Αυτοκίνητα, προσφέροντας έναν διαφορετικό τόνο στο γεγονός. Νικητές αναδείχθηκαν οι Λευτέρης Μανδρούκας-Νίκος Τσάδαρης (Porsche 911 RSR, 2-C5) που πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο πέρασμα, ενώ στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσαν οι Παναγιώτης Παραδείσης-Κωνσταντίνος Ποιμενίδης (Ford Escort RS MKII, 3-D3). Στο βάθρο ανέβηκαν επίσης οι Μάριος Σταφυλοπάτης-Δημήτρης Βαζάκας (Ford Sierra Cosworth, 4-E4) που πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο στο δεύτερο πέρασμα.

Νίκος Τσάδαρης newsbeast.gr

Με 55 συμμετοχές το 8ο Ράλι Σπριντ Μπράλου

Θα διεξαχθεί στις 25-26 Μαρτίου, στην Ειδική Διαδρομή «Μπράλος-Σκαμνός» μήκους 15,6 χλμ.

Με 55 συμμετοχές το 8ο Ράλι Σπριντ Μπράλου

Οι αγωνιζόμενοι δείχνουν ότι, στηρίζουν για ακόμη μια φορά τη διοργάνωση της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας, δίνοντας με 55 συμμετοχές δυναμικό «παρών» στο 8ο Ράλι Σπριντ Μπράλου «Τάσος Καπέλλας» που θα διεξαχθεί στις 25-26 Μαρτίου, στην Ειδική Διαδρομή «Μπράλος-Σκαμνός» μήκους 15,6 χιλιομέτρων.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαρτίου, με τη διεξαγωγή του Τεχνικού Ελέγχου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ντότσικας, που θα φιλοξενήσει σε όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού διημέρου, τη Γραμματεία. Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου, με 2 περάσματα από την Ειδική Διαδρομή τα οποία θα διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Τάσου Καπέλλα, ενός ανθρώπου που προσέφερε πολλά στο Σωματείο επί τουλάχιστον 20 χρόνια και «έφυγε» ξαφνικά τον Αύγουστο του 2016.

rlbarl2

Το 8ο Ράλι Σπριντ Μπράλου αποτελεί τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Νοτίου Ελλάδος, ενώ θα αποτελέσει ταυτόχρονα και τη 2η φετινή συνάντηση για το Πρωτάθλημα Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων. Από την πρώτη ματιά στον πίνακα συμμετοχών, γίνεται αντιληπτό ότι οι μάχες για τη νίκη σε επίπεδο Γενικής, F2 και επιμέρους Κατηγοριών θα είναι μεγάλες, γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη ώστε οι θεατές να βρεθούν στις "κερκίδες" της διαδρομής.

Οι Κατηγορίες C1 και C2, από όπου αναμένεται να προκύψει και το πλήρωμα που θα κατακτήσει τη νίκη συγκέντρωσαν 12 συμμετοχές, ενώ τουλάχιστον 5 από αυτές είναι εκ των βασικών υποψηφίων για την τελική επικράτηση. Με μεγάλο ενδιαφέρον όμως αναμένονται και οι μάχες στην F2 που κατατάσσονται οι δικίνητοι συνδυασμοί, καθώς το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων στις Κατηγορίες C3, C4, C5 και C6 είναι εχέγγυο έντονου συναγωνισμού. Η Κατηγορία C3 διαθέτει 8 συμμετοχές, ενώ στο πλαίσιο της Κατηγορίας C4 θα ξεκινήσουν 3 πληρώματα. Στην Κατηγορία C5 θα λάβουν μέρος 11  πληρώματα, τη στιγμή που Κατηγορία C6 προσφέρει στον αγώνα ακόμη 8 συνδυασμούς.

Παράλληλα, το δικό της χρώμα θα δώσει στον αγώνα η Κατηγορία των Ιστορικών Αυτοκινήτων,  που έχει προσελκύσει τη συμμετοχή 13 πληρωμάτων τα οποία θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, στο πλαίσιο του 2ου γύρου του εν λόγω Πρωταθλήματος. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν ξεχωριστή θέση στις καρδιές συμμετεχόντων και θεατών, αφού προσφέρουν νοσταλγικές εικόνες και ήχους στους παλαιότερους και παραστάσεις που οι νεότεροι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν.

rlbarl3

8ο Ράλι Σπριντ Μπράλου - Πρόγραμμα

Λήξη Αναγνωρίσεων: Σάββατο 25 Μαρτίου, με τη Δύση του Ηλίου (Λαμία)

Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής: Σάββατο 25 Μαρτίου (στον χώρο Διοικητικού Ελέγχου)

Διοικητικός έλεγχος: Σάββατο 25 Μαρτίου, ώρα 17:00-19:00 (Γραμματεία)

Τεχνικός Έλεγχος και έλεγχος/σφράγιση των turbo: Σάββατο 25 Μαρτίου, ώρα 17:00-19:00 (Ντότσικας ΕΤΑΣΕ-ENEOS)

1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών: Σάββατο 25 Μαρτίου, 15' μετά το τέλος του Διοικητικού Ελέγχου (Γραμματεία)

Δημοσίευση πίνακα πληρωμάτων δεκτών να εκκινήσουν / ωράρια εκκίνησης: Σάββατο 25 Μαρτίου, 45' μετά το τέλος του Διοικητικού Ελέγχου (Πίνακας Ανακοινώσεων)

Εκκίνηση αγώνα: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 10:00 (ΣΕΧ1: Π.Ε.Ο. Λαμίας- Άμφισσας, 1,43 χιλιόμετρα μετά τη διασταύρωση προς Ηράκλεια

Τερματισμός: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 12:55 (ΣΕΧ 2Α: Τερματισμός Parc Fermé In)

Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 26 Μαρτίου, αμέσως μετά τον τερματισμό (Parc  Fermé)

Ανακοίνωση τελικής κατάταξης: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 15:15 (15' μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου)

Απονομή Επάθλων: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 16:00 (Αίθουσα Εκδηλώσεων Αρχοντικό Σκούρας)

newsbeast.gr  21/2017

Νικητές Χαλκιάς-Κόντος στο Εαρινό Ράλι Σπριντ 2017

Οι νικητές των κατηγοριών

Νικητές Χαλκιάς-Κόντος στο Εαρινό Ράλι Σπριντ 2017

Σε μια γνωστή, για πληρώματα και θεατές, Ειδική Διαδρομή ξεκίνησε την Κυριακή 19 Μαρτίου το Κύπελλο Χωμάτινων Ράλι 2017, με έναν αγώνα που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο «Start Line».

Chalkias_Kontos

Το Εαρινό Ράλι Σπριντ 2017 είχε ως επίκεντρο το Λουτράκι Κορινθίας και περιλάμβανε 2 περάσματα από την Ειδική Διαδρομή «Κινέτα-Λουτράκι» μήκους 19,07 χιλιομέτρων. Βάση του αγώνα ήταν για ακόμη μια χρονιά το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, που φιλοξένησε τους χώρους Επισκευών, Ανασυγκρότησης, Απονομής αλλά και το Αρχηγείο του ράλι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο καιρός ήταν καλός και βοήθησε τα 26 πληρώματα που ξεκίνησαν, ώστε να ευχαριστηθούν τα περάσματα από την Ειδική Διαδρομή. Η μάχη για τη νίκη ήταν αμφίρροπη, με τους Θέμη Χαλκιά-Κώστα Κόντο (Subaru Impreza WRX STI, C2-N4) να είναι αυτοί που χαμογέλασαν τελευταίοι, κατακτώντας τη νίκη σε έναν αγώνα που χρησίμευσε σαν προπόνηση ενόψει της έναρξης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι σε λίγες ημέρες.

Η προσπάθεια των νικητών δεν ήταν εύκολη, καθώς στο πρώτο πέρασμα αντιμετώπισαν πρόβλημα με την ανάρτηση του αυτοκινήτου τους, ενώ ταυτόχρονα συνάντησαν έντονο ανταγωνισμό από τους Χρυσόστομο Καρέλλη-Λεωνίδα Μαχαίρα (Mitsubishi Lancer EVO IX, C2-N4) οι οποίοι σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο και προηγούνταν στα μισά του αγώνα. Όμως, στο δεύτερο πέρα

Sioutis_Makris

σμα οι Καρέλλης-Μαχαίρας είχαν μια μικρή έξοδο από το δρόμο που δεν τους επέτρεψε να ολοκληρώσουν τον αγώνα, καθώς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν.

Στη δεύτερη θέση της Γενικής Κατάταξης τερμάτισαν οι Γιάννης Μποζιονέλος-Βαγγέλης Παναρίτης (Mitsubishi Lancer EVO VI, C2-A8) ενώ στο βάθρο των νικητών, ανέβηκαν επίσης οι Χρήστος Παλαιολόγος-Δημήτρης Σελλής (Mitsubishi Lancer EVO VIII, C2-A8), οι οποίοι κατέκτησαν την τρίτη θέση της κατάταξης.

Μια θέση πιο πίσω ολοκλήρωσαν οι Κωνσταντίνος Τζέμος-Αντώνης Αγγελόπουλος (Mitsubishi Lancer EVO VIII, C2-A8). Στην 5η θέση,

τερμάτισε το κορυφαίο πλήρωμα της Κατηγορίας F2 όπου κατατάσσονται αυτοκίνητα με κίνηση σε 2 τροχούς, οι Θόδωρος Τσάκαλος-Απόστολος Κοτρώνης (Toyota Yaris, C6-A5) οι οποίοι βελτίωσαν κατά πολύ το χρόνο τους στο δεύτερο πέρασμα και επικράτησαν στα δικίνητα, καθώς επίσης και στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική Κατηγορία C6. Την πρώτη εξάδα, συμπλήρωσαν οι Πέτρος Μαγγερίδης-Δημήτρης Γκορίτσας (SuTsakalos_Kotronisbaru STI, C2-A8).

Επιστρέφοντας στην F2, οι Σπύρος Βασιλείου-Βασίλης Μπάτζανος (Rover MG, C5-A6) ακολούθησαν τους νικητές και επικράτησαν στην Κατηγορία C5. Το πλήρωμα του MG σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της F2 στο πρώτο πέρασμα, παρόλο που έχασε χρόνο όταν βρέθηκε στη σκόνη προπορευόμενου αυτοκινήτου και εντέλει πέτυχε ένα καλό αποτέλεσμα. Την τριάδα της F2 διαμόρφωσαν οι «El Nak Jr.»-Ανδρέας Βίγκος (MG ZR 105, C6-A5) που ήταν και δεύτεροι στην C6, όπου τρίτοι πλασαρίστηκαν οι Παναγιώτης Πανούτσος-Θοδωρής Πανούτσος (Toyota Yaris, C6-A5).

Στο Εαρινό Ράλι Σπριντ 2017 συμμετείχαν και οχήματα 4Χ4, στην επιστροφή σε χωμάτινα ράλλυ μετά από αρκετό καιρό. Νικητές της κατηγορίας που συγκέντρωσε 4 συμμετοχές ήταν οι Πέτρος Σιούτης-Κωνσταντίνος Μακρής (Mitsubishi Pajero, TZ1), τους οποίους ακολούθησαν οι Γιώργος Κυπριανού-Ίαν Παπανικολάου (Jeep Grand Cherokee, TZ1), ενώ την κατάταξη διαμόρφωσαν οι Σταύρος Δημητριάδης-Παναγιώτης Κάλφας (Mitsubishi Pajero, TZ1) και Ευάγγελος Μπερσής-Κωνσταντίνος Έξαρχος (Suzuki Grand Vitara, TZ1).

ChalkiasKontos

Νικητές Κατηγοριών

C2: Θέμης Χαλκιάς-Κώστας Κόντος (Subaru Impreza WRX STI)

C5: Σπύρος Βασιλείου-Βασίλης Μπάτζανος (Rover MG)

C6: Θόδωρος Τσάκαλος-Απόστολος Κοτρώνης (Toyota Yaris)

4Χ4: Πέτρος Σιούτης-Κωνσταντίνος Μακρής (Mitsubishi Pajero)

Νίκος Τσάδαρης newsbeast.gr

Στο γκαράζ του Ken Block [photos] [ 14/3 ]

<p><b>Ford Mustang Hoonicorn RTR V2</b><br /> Από το Hoonicorn των 854 ίππων, που πρωταγωνίστησε στο Gymkhana 7, προέκυψε το Hoonicorn V2, των 1.400 ίππων και των... τόνων ροπής, ικανών να ξ

Ford Mustang Hoonicorn RTR V2
Από το

Hoonicorn των 854 ίππων,

που πρωταγωνίστησε στο

Gymkhana 7,

προέκυψε το Hoonicorn V2, των 1.400 ίππων και των... τόνων ροπής, ικανών να ξηλώσουν την άσφαλτο!

«Eίναι το απολύτως πιο τρομακτικό πράγμα που οδήγησα ποτέ. Και δεν υπερβάλλω καθόλου». Ε, ναι λοιπόν, υπάρχει αυτοκίνητο που τρόμαξε τον Ken Block!

 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι οχήματα περιλαμβάνει το γκαράζ του μετρ των Gymkhana, Ken Block;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ, ΦΩΤΟ: HOONIGAN RACING

Το γκαράζ του Ken Block θυμίζει... ιπποφορβείο γεμάτο "καθαρόαιμα", έτοιμα ανά πάσα στιγμή να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του αφεντικού τους και να ικανοποιήσουν ακόμα τα πιο "αρρωστημένα" του ένστικτα.

Αγωνιστικά κάθε τύπου, από το σήμερα και το χθες, καθώς και οχήματα παντός εδάφους βρίσκονται στο γκαράζ του Mr. Gymkhanaμ, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να είναι μάρκας Ford, με την οποία ο 49χρονος Hoonigan-ος συνεργάζεται εδώ και χρόνια.

Πάρτε μια γεύση...  15/3/2017


Παραδόθηκε το πρώτο Peugeot 308 Racing Cup

Δείτε τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του πανίσχυρου γαλλικού οχήματος

Παραδόθηκε το πρώτο Peugeot 308 Racing Cup

Οι Peugeot Sport και Peugeot Citroën Racing Shop ανακοίνωσαν την παράδοση του πρώτου 308 Racing Cup στην ιδιωτική γερμανική ομάδα Autohaus Nett Motorsport.

Η λίστα παραγγελιών για το 308 Racing Cup έχει ανοίξει από τις 30 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την εκδήλωση TCR Benelux στο Mettet του Βελγίου, όπου πραγματοποιήθηκε μία μικρή επίδειξη των δυνατοτήτων του νέου αγωνιστικού της Peugeot. Από τότε έχουν ήδη υπάρξει 25 παραγγελίες που προαναγγέλλουν με τον καλύτερο τρόπο ένα λαμπρό ξεκίνημα για το 308 Racing Cup.

H παράδοση του πρώτου ιδιωτικού 308 Racing Cup έγινε στις 8 Φεβρουαρίου 2017 εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή και παράλληλα την συνέχιση μιας μακράς παράδοσης της μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το πανίσχυρο γαλλικό όχημα διαθέτει το τρίπτυχο «αξίας/επιδόσεων/τιμής» χάρη σε στοιχεία όπως, το set-up του σασί, την αεροδυναμική, τα μεγάλα φρένα και το μικρότερο κόστος χρήσης (σε σχέση με το RCZ Racing Cup, το προκάτοχο αγωνιστικό στην σειρά Peugeot Sport).

«Η παράδοση του πρώτου 308 Racing Cup αποτελεί ορόσημο στην πορεία του νέου αγωνιστικού. Αποτελεί το επιστέγασμα ενός μεγάλου προγράμματος εξέλιξης και την έναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας των πελατών μας» δηλώνει ο διευθυντής της Peugeot Sport, ο Bruno Famin. «Το 2016 συμπληρώσαμε περίπου 23.000 χιλιόμετρα σε δοκιμές και αγώνες. Είμαστε πεπεισμένοι πως για το 2017 έχουμε φτιάξει ένα ποιοτικό αυτοκίνητο με πολλές βελτιώσεις που προέρχονται από την εμπειρία προηγμένων ετών».

Τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του 308 Racing Cup είναι τα εξής:

protpeugt2

• Χαμηλό απόβαρο (1.100 κιλά)

• Απόδοση στους 308 ίππους

• Αγωνιστικός ηλεκτρονικός εξοπλισμός

• Σειριακό αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων με διακόπτες αλλαγής στο τιμόνι

•Αεριζόμενα δισκόφρενα μπροστά (Ø378x32 χλστ.) με 6πίστονες δαγκάνες / Συμπαγείς δίσκοι πίσω (Ø290x12 χλστ.) με μονοπίστονες δαγκάνες.

Επιπλέον της σειράς αγώνων του προγράμματος της Peugeot Sport (που το 2017 περιλαμβάνει πέντε αγώνες στο νέο πρωτάθλημα «Championnat de France des Circuits FFSA», συν ένα αγώνα στο «TOTAL 24 Hours of Spa») το 308 Racing Cup προσφέρεται για διάφορες άλλες διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των TCR Series, ETCC, TCES (Touring Car Endurance Series), VLN (Γερμανία), CER (Ισπανία), CITE (Ιταλία) και 24H Series.

Περισσότερες πληροφορίες

- Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του 308 Racing Cup βρίσκονται στην διεύθυνση: http://www.peugeot-sport.com/en/308-racing-cup-car/

- Η προ φόρων τιμή του είναι στις €74.900, ενώ περισσότερες πληροφορίες δίνει η επικοινωνία με το Peugeot Citroën Racing Shop (τηλ.:+33 1 30 11 27 00, ή www.peugeotsport-store.com)

- Το πρωτάθλημα 308 Racing Cup ξεκινά τον Απρίλιο από το Coupes de Pâques στο Nogaro της Γαλλίας. Ο νικητής του πρωταθλήματος θα επιβραβευτεί με ένα 308 Racing Cup με το πρόσθετο kit «TCR Perfo».

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

15-17 Απριλίου: Nogaro

20-21 Μαΐου: Pau

1-2 Ιουλίου: Dijon

29-30 Ιουλίου: Spa (Βέλγιο, αποτελεί μέρος του 24ώρου αγώνα)

8-10 Σεπτεμβρίου: Magny-Cours

13-15 Οκτωβρίου: Paul Ricard

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.gr  10/2/2017


Τα Ford GT ξανά στις 24 Ώρες του Le Mans

Επιστροφή στον αγώνα αντοχής που όλοι θέλουν να κερδίσουν

Τα Ford GT ξανά στις 24 Ώρες του Le Mans

Η ACO (Automobile Club de l’Ouest) ανακοίνωσε σήμερα ότι η ομάδα των τεσσάρων Ford GT θα συμμετάσχει σε πλήρη σύνθεση στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 2017, ένα χρόνο μετά τη θριαμβευτική επιστροφή της εταιρείας στον αγώνα αντοχής που όλοι θέλουν να κερδίσουν.

Η περσινή νίκη της Ford Chip Ganassi Racing ήρθε 50 χρόνια μετά το ιστορικό 1-2-3 της Ford στις 24 Ώρες του Le Mans το 1966. Η Ford κέρδισε τον αγώνα και το 1967 με οδηγούς τους Αμερικανούς Dan Gurney και A. J. Foyt στο τιμόνι του Ford GT40 και ο στόχος της ομάδας φέτος είναι να επαναλάβει αυτήν την επιτυχία.

«Όταν ήρθαμε πέρσι στο Le Mans υπήρχε μεγάλη πίεση στην ομάδα να φέρουμε τη νίκη προς τιμήν του 1-2-3 που είχαν πετύχει τα Ford GT40 το 1966», δήλωσε ο Raj Nair, στέλεχος της Ford. «Ήταν εκπληκτική η νίκη μας αλλά δεν θα επαναπαυθούμε. Επιστρέφουμε στο Le Mans τον Ιούνιο με το GT έχοντας ένα χρόνο αγωνιστικής εμπειρίας πίσω μας και επτά νίκες, περιλαμβανομένης εκείνης στις 24 Ώρες του Le Mans και στον 24ωρο αγώνα Rolex 24 της Daytona. Οπότε δεν βλέπουμε την ώρα να συμμετάσχουμε σ’ αυτόν τον απίστευτο αγώνα».

λεμαν1

Η Ford Chip Ganassi Racing Team θα παρατάξει μία πολύ ισχυρή ομάδα οδηγών για να υπερασπιστεί τη νίκη του 2016 στην κατηγορία LM GTE Pro.

Νεοφερμένος στην ομάδα του 2017 είναι ο νεαρός Βραζιλιάνος Luís Felipe "Pipo" Derani, ο οποίος θα οδηγήσει το Ford GT Νο67 μαζί με τους Βρετανούς Andy Priaulx και Harry Tincknell στους αγώνες του FIA World Endurance Championship (WEC) σε Silverstone, Spa και Le Mans. Ο 23χρονος κέντρισε το ενδιαφέρον της ομάδας το 2016 όταν νίκησε στον 24ωρο αγώνα Rolex 24 της Daytona και στις 12 Ώρες του Sebring, στην πρώτη του μάλιστα εμφάνιση.

Οι νικητές του 24ωρου αγώνα στην Daytona το περασμένο Σαββατοκύριακο, Joey Hand (ΗΠΑ), Dirk Müller (Γερμανία) και Sébastien Bourdais (Γαλλία) θα υπερασπιστούν την περυσινή νίκη τους στο Le Mans στο τιμόνι του Ford GT Νο68. Χάρη στις νίκες της στους δύο 24ωρους αγώνες, η ομάδα έχει αποδείξει ότι δύσκολη μπορεί να ηττηθεί.

λεμαν2

Στο Ford GT Νο66 θα είναι και πάλι η γρήγορη ομάδα των Stefan Mücke (Γερμανία) και Olivier Pla (Γαλλία) στο πρωτάθλημα FIA WEC στους οποίους θα προστεθεί ο Αμερικανός  Billy Johnson στους αγώνες του Silverstone, του Spa και του Le Mans.

Στο Ford GT Νο69 η ομάδα των Ryan Briscoe (Αυστραλία), Richard Westbrook (Μ. Βρετανία) και Scott Dixon (Ν. Ζηλανδία) έχει σαν στόχο να βελτιώσει την 3η θέση που κατέκτησε στο βάθρο του Le Mans το 2016.

«Δεν βλέπουμε την ώρα να επιστρέψουμε στο Le Mans με το Ford GT φέτος», λέει ο Chip Ganassi, ιδιοκτήτης της αγωνιστικής ομάδας. «Μπορεί να πήραμε τη νίκη πέρυσι, όμως πιστεύω ότι μάθαμε και πολλά για τον αγώνα, για το GT και για το τι χρειαζόμαστε για να κυνηγήσουμε τη νίκη. Πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμη καλύτερα προετοιμασμένοι φέτος. Επιπλέον, για άλλη μια φορά θα κατεβάσουμε τέσσερα αυτοκίνητα και 12 από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο, οπότε ανυπομονώ να επιστρέψουμε εκεί και να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας».

Νίκος Τσάδαρης newsbeast.gr 3/2/2017

Πανέμορφα ιστορικά αυτοκίνητα δίνουν ραντεβού στο Καλλιμάρμαρο

Η «20η Συνάντηση Αθηνών ΦΙΛΠΑ» θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου

Πανέμορφα ιστορικά αυτοκίνητα δίνουν ραντεβού στο Καλλιμάρμαρο

Η «Συνάντηση Αθηνών» είναι μια καθιερωμένη εκδήλωση της ΦΙΛΠΑ, η πρώτη εκδήλωση της χρονιάς, και σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας σαιζόν.

Είναι μια δημοφιλής στατική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί για 20η συνεχόμενη φορά, την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017, στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο).

amxaosdia1Όπως πάντα, τα αυτοκίνητα θα συγκεντρωθούν στις 10:00 το πρωί στοamxaosdia3 Παναθηναϊκό Στάδιο και θα παραμείνουν στο χώρο για περίπου 4 ώρες, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να θαυμάσει τα πανέμορφα ιστορικά αυτοκίνητα, στρατιωτικά οχήματα και μοτοσικλέτες, ηλικίας από 35 έως 90 ετών, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους και την γοητευτική παλαιά τεχνολογία που τα καθιστά μοναδικά αντικείμενα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 10 ευρώ για τις μοτοσικλέτες. Όπως πάντα, μέρος των εισπράξεων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Νίκος Τσάδαρης

Χειμερινό Ράλλυ του Classic Microcars Club

Δημοσίευση: 09 Δεκ. 2016 09:20

Adtech Ad

Οι Νίκος Χαραλαμπόπουλος – Σωτήρης Δογάνης ( Porsche 912 - 1969) τερμάτισαν πρώτοι στο "Χειμερινό Ράλλυ- Παναγιώτης Αβραμίδης".

Οι Νίκος Χαραλαμπόπουλος – Σωτήρης Δογάνης ( Porsche 912 - 1969) τερμάτισαν πρώτοι στο "Χειμερινό Ράλλυ- Παναγιώτης Αβραμίδης". 42 πληρώματα κλασσικών αυτοκινήτων ξεκίνησαν από την Μεταμόρφωση και τερμάτισαν στον Αγιο Στέφανο  διανύοντας 103 χλμ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

O μονοήμερος αγώνας ακριβείας πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του μηχανικού Παναγιώτη Αβραμίδη από την λέσχη Classic Microcars.

Επόμενος αγώνας το «Χριστουγεννιάτικο Touring» στις 18-12-2016, συνδιοργάνωση των Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου (ΦΙΛΠΑ) και της προαναφερθείσας λέσχης.

Χορηγοί:

Ηνίοχος Ι. ΚΤΕΟ Α.Ε.

Γαστεράτος Εκτυπώσεις

Ευρώπη Ασφαλιστική

Milarogiorgos Service

Μουριές Ταβέρνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Ράλλυ Regularity Αναβάσεων στις 11/12
Εκλογές ανάδειξης του νέου ΔΣ στην Α.Μ.Ο.Τ.Ο.Ε.
Πρωταθλητής Enduro για 12η φορά ο Σιαφαρίκας!

12/12/2016

 

 

 


Το Ράλι Regularity Αναβάσεων θα διεξαχθεί σε ιστορικές αναβάσεις της Αττικής

Θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου με εκκίνηση στο ΟΑΚΑ και τερματισμό στο Καζίνο της Πάρνηθα

Το Ράλι Regularity Αναβάσεων θα διεξαχθεί σε ιστορικές αναβάσεις της Αττικής
Το αθλητικό σωματείο «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής« (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) διοργανώνει την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου με την έγκριση της ΟΜ.Α.Ε.-ΕΠ.Α., το Ράλι Regularity Αναβάσεων, που αποτελεί τον 7ο και καταληκτικό γύρο του ομώνυμου Πρωταθλήματος Ιστορικών Αυτοκινήτων και θα διεξαχθεί στη διαδρομή ιστορικών αναβάσεων της Αττικής.

Ο αγώνας είναι μονοήμερος και θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής, 11 Δεκεμβρίου, στις 10:30, από το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ).

Έπειτα από αυτό, τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς τη Νέα Μάκρη και από εκεί θα περάσουν στην Πάρνηθα μέσω Διονύσου και Βαρυμπόμπης, προτού τερματίσουν στο Καζίνο στις 15:00.

Η τελευταία συνάντηση του Πρωταθλήματος Regularity Ιστορικών Αυτοκινήτων περιλαμβάνει 5 Regularity Ειδικές Διαδρομές με 12 μετρήσεις και συνολικό μήκος 120 χιλιομέτρων.

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής έχει ανοίξει και λήγει την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, στις 10:00.

Πρόγραμμα

cit62q1e

 • Έναρξη εγγραφών συμμετοχής: Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, ώρα 10:00
 • Λήξη εγγραφών συμμετοχής: Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00
 • Τεχνικός και Διοικητικός Έλεγχος/Παραλαβή υλικού: Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, ώρα 15:00-17:00 (MyKTEO, Λ. Κηφισού 73)
 • Εκκίνηση: Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, ώρα 10:30 (Ο.Α.Κ.Α. - Είσοδος Σπύρου Λούη)
 • Τερματισμός: Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, ώρα 15:00 (Καζίνο Πάρνηθας)
 • Ανακοίνωση Κατάταξης: Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, ώρα 15:30
 • Απονομή: Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, ώρα 16:00 (θα ανακοινωθεί)

Οι αριθμοί συμμετοχής θα διανεμηθούν στους αγωνιζόμενους κατά τη διάρκεια του διοικητικού ελέγχου, ενώ τα road books θα μοιραστούν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου μισή ώρα πριν την εκκίνηση.

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., Κύπρου 76, Περιστέρι (Τηλ.: 210 57

80157, 6944531231, 6973018485, www.ellada-racingclub.gr).

Νίκος Τσάδαρης  12:39 02/12/2016

11η Ανάβαση Ομαλού 2016
1ο και 2ο πέρασμα Κυριακής

11η Ανάβαση Ομαλού 3-4/9/2016 Ά Σκέλος Αγώνα
youtube.com
11η Ανάβαση Ομαλού 3-4/9/2016 Ά Σκέλος Αγώνα
youtube.com
Στέφανος Γο
Στέφανος Γο https://www.youtube.com/watch?v=pON9GLlPD6o
11η Ανάβαση Ομαλού 3-4/9/2016 Ά Σκέλος Αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=0WwDQfd1mMA

11η Ανάβαση Ομαλού 2016 2o Περασμα 1/3

11η Ανάβαση Ομαλού 2016 2o Περασμα 2/3

11η Ανάβαση Ομαλού 2016 2o Περασμα 3/3

 

 

Ανάβαση Ομαλού 2016: Μάχες που παίχτηκαν σε δέκατα & στα τελευταία μέτρα!

1 Vote

header-anavasi-omalou-2016-apotelesmata

Με μια άκρως ενδιαφέρουσα αγωνιστική Κυριακή ολοκληρώθηκε το διήμερο της Ανάβασης Ομαλού, που οργάνωσε η Αθλητική Λέσχη Αυτοκινήτου Χανιών για ενδέκατη συνεχή χρονιά.

Ένας αγώνας που θεωρείται δημοφιλής για τη κρητική φιλοξενία και τις παροχές που προσφέρει η  λέσχη. Παράλληλα, η τεχνική και απαιτητική διαδρομή διατήρησε την φήμη της και φέτος, αφού χαρακτηρίστηκε από μάχες που κλείδωναν σε δέκατα στα τελευταία μέτρα του δεύτερου σκέλους…

Ξεκινώντας από την ομάδα Ν, όπου τα μικρά της Ν2 όρμηξαν με το καλημέρα φλερτάροντας τους  χρόνους  μεγαλυτέρων κλάσεων.  Ο Ανδρέας Μαραγκάκης έφερε το 106 στην πρώτη θέση όχι μόνο της Ν2, αλλά και των δύο λίτρων της Ν, μόλις  λίγα εκατοστά εμπρός από τον Νίκο Ντούρα με 206, μοναδικό εκπρόσωπο της Ν3. Πίσω τους, ο Νικόλαος Κομνός με 106 και μελετημένη οδήγηση, έβαλε πλώρη και για την κορυφή της τελικής βαθμολογίας, ενώ ο έτερος διεκδικητής Σάκης Γιαννούλης με ίδιο αυτοκίνητο αν και ανέβαινε πολύ ψυχωμένα στο πρώτο σκέλος, στα τελευταία μέτρα το σασμάν τον έθεσε εκτός. Την τριάδα έκλεισε ο Δημήτρης Πολατσίδης οδηγώντας εντυπωσιακά. Κορυφαία μάχη όμως, κρίθηκε αυτή στα μεγάλα της Ν4, όπου οι Κώστας Κάκος και Γιώργος Αργυρίου οδήγησαν άψογα τα 9άρια τους, με τον πρώτο να χαίρεται τη νίκη για 3 δέκατα, και το δεύτερο τον τερματισμό του, μετά την ατυχία του Σαββάτου.

Στα μικρά της Α, ο Μιχάλης Πουλάκης, δεν απειλήθηκε, οδηγώντας όπως πάντα γρήγορα το Yaris και φέτος. Πίσω του ο Σταματάκης Στράτος με το Disabled 106 του, δεύτερος  Α5, αλλά  νικητής στις καρδιές μας, με τον Ευθύμη Χριστοδούλου με ίδιο αυτοκίνητο να συμπληρώνει το βάθρο στην πρώτη του εκδρομή στην Κρήτη. Στα 1600άρια, η είδηση δεν είναι η νίκη του Σπύρου Βοργιά, αλλά ότι παρόλη την απειρία του στον Ομαλό και την σιγουριά του τίτλου πυροβόλησε αδιακρίτως, και ανέβασε το μαύρο-πορτοκαλί 106 στη τρίτη θέση γενικής της Α, και φυσικά κέρδισε δίλιτρα και Α6. Πίσω του στην Α6, τη δική τους μάχη είχαν οι Μιχάλης Νικολίτσης και Τόλης Αποστόλου, αμφότεροι με δύο πολύ καλά 106. Άτυχος ο Βασίλης Μπάτζανος όταν ένα τετακέ τον έριξε στην 4η θέση.

Τέσσερις συνδυασμοί έδωσαν δυο ξεχωριστές μάχες στην Α7.  Ο Αλέξανδρος Τσιόγκας με 106 Μaxi κατάφερε στο νήμα να πάρει τη νίκη από τον Δημήτρη Κτιστάκη με 306, σε μια κόντρα που έδωσε ποιοτικά περάσματα στους θεατές. Στη μάχη της τρίτης  θέσης ο Γομπάκης Λευτέρης και το typeR του, με προβάδισμα μόλις 16 εκατοστών πήραν τη χαρά του βάθρου από το Δημήτρη Φραντζεσκάκη που οδήγησε αρκετά καλά το Fiesta. Στα τέρατα της Α8, ο Μάκης Λιώρης δε χαρίστηκε στον Μιχάλη Ευθυμίου που πίεσε ανάλογα, με αποτέλεσμα τα Escort WRC και των δύο να ξεσηκώσουν τον κόσμο. Την τριάδα κλείνει ο Γιώργος Περουλάκης δείχνοντας με την οδήγησή του ότι το νέο του 8άρι θα έχει πετυχημένη πορεία στο μέλλον.

 

Στη Γενική της Ε, ο Γιώργος Κεχαγιάς δε δέχτηκε να χάσει από τα μικρότερα της κατηγορίας και με εντυπωσιακή οδήγηση χώρεσε το θηριώδες RS500 στις διαδοχικές φουρκέτες του Ομαλού και πήρε την κατηγορία στο τέλος. Πίσω του ο νικητής της Ε10, ένας εκρηκτικός συνδυασμός οδηγού και οχήματος, ο Παντελής Βασιλειάδης με ΑΧ, αφήνοντας  τρίτο στη γενική της Ε, τον πρώτο της Ε11, Τρύφων  Χασάπη που ψάχνεται ακόμα με το τερατάκι ΑΧ του. Μια ανάσα απόσταση, ο δεύτερος της Ε10 Σταυρουλάκης  Σταύρος με το μικρό swift. Το βάθρο της Ε11, συμπλήρωσαν ο Θανάσης Μπίμπικας με ένα εντυπωσιακό Golf 2, και ο γερόλυκος Θανάσης Κουρνιάτης με το γνωστό ΜΚ2  του. Άξιες αναφοράς και οι επιδόσεις του τρίτου  Ε10 Δαμιανάκη Ιωάννη με 106, αλλά και του νέου Κουρασμενάκη Γιώργου με μια δεύτερη θέση στη Ε12.

Στη γενική των Ιστορικών, ο Γιώργος Κατσαρός συνδύασε για άλλη μια φορά θέαμα και ταχύτητα και με χρόνο κάτω των τριών  λεπτών ανά σκέλος πήρε την κούπα του πρώτου. Δεύτερος με την πανέμορφη Ascona συνέχισε την καλή παράδοση του ονόματος ο Λεωνίδας Τσαγγαράς, ενώ βάθρο είδε και ο  τοπικός βετεράνος Γιώργος Φραντζεσκάκης με Escort MK1.

Στη Formula Saloon, o νικητής της κατηγορίας Μάριος Ηλιόπουλος είχε και τον απόλυτο χρόνο ημέρας. Το εντυπωσιακό σε όψη, δύναμή και πάτημα Fiesta, σε συνδυασμό με την επιθετική οδήγηση του Mario, αποτέλεσαν τον κορυφαίο συνδυασμό της ημέρας. Εξαιρετική εμφάνιση και για τον Αντώνη Σταφυλοπάτη με το Opc, με πανάξιους χρόνους, εμπρός από το εξωφρενικό σε δύναμη Μ3 του Μανώλη Σταυρουλάκη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σε γενικές γραμμές η 11η έκδοση της Ανάβασης Ομαλού άφησε θετικές εντυπώσεις, με μοναδική παραφωνία την καθυστέρηση εκκίνησης του Σαββάτου, όμως μια αλάνθαστη εκτέλεση την Κυριακή σε χρόνους αντίδρασης και τήρησης προγράμματος κάλυψε κάθε παραπονιάρη…  Άξιο αναφοράς είναι ότι η χανιώτικη λέσχη στηρίζει κατά κύριο λόγο με προσωπικές δυνάμεις τις παροχές προς τους αγωνιζόμενους, ώστε να εξασφαλιστεί ένα συνολικά προκλητικό πακέτο ενδιαφέρουσας διαδρομής, διακοπών και φιλοξενίας.

Αναμενόμενο λοιπόν οι μάχες να μεταφερθούν και στον Ομαλό του 2017!

κείμενο & φωτογραφίες: Γονάκης Γιώργος

Ανάβαση Ομαλού 2016: Παροχές & Χάρτης |3 & 4 Σεπτεμβρίου

Rate This

omalos 2016 post imageΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ΑΛΑ Χανίων δίνει το καλύτερο της εαυτό για να ευχαριστήσει οδηγούς και θεατές στην ενδιαφέρουσα Ανάβαση Ομαλού, εξασφαλίζοντας στις συμμετοχές ΕΚΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ τις παρακάτω παροχές:

 • Δωρεάν μεταφορά του αγωνιστικού αυτοκινήτου προς και από Χανιά προσφορά της Λέσχης.
 • 40% έκπτωση με τα πλοία της ΑΝΕΚ LINES από και προς Χανιά, στα αυτοκίνητα, τα φορτηγά Service ή τα αυτοκίνητα συνοδείας, στους μηχανικούς και ΟΛΟΥΣ τους συνοδούς των συμμετεχόντων.
 • Επίσης υπάρχει πριμ εκκινήσεως 30€ σε όλα πληρώματα.


omalos_201520150829_0008Παράλληλα, για όποιους επιθυμούν να συνδυάσουν τον αγώνα με διακοπές στον όμορφο νομό των Χανίων η ΑΛΑΧ έχει εξασφαλίσει προνομιακές τιμές σε επιλεγμένα ξενοδοχεία που θα ανακοινωθούν σε επόμενο Δελτίο Τύπου

Σχετικά με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ισχύει η έκπτωση 40% για όποια θέση επιθυμεί ο κάθε συμμετέχων. (κατάστρωμα, αριθμημένη θέση, κρεβάτι ή καμπίνα). Ωστόσο, παρακαλούνται οι συμμετέχοντες για οποιαδήποτε πληροφορία ή κράτηση, σχετικά με τα εισιτήρια, να απευθύνονται ΜΟΝΟΝ στο τηλέφωνο 6947 442964 (κ. Ελένη) κι όχι στα γραφεία της ΑΝΕΚ LINES.

Επίσης η ΑΛΑ Χανίων έχει ήδη εξασφαλίσει εισιτήρια για όλους τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα της ΑΛΑ Χανίων 2821074896 και 2821088705.

omalos_201520150829_0007


Χάρτης Ανάβασης

Η εκκίνηση του αγώνα βρίσκεται στο χωριό Φουρνές το οποίο απέχει μόλις 15χλμ Νότια του λιμένα Σούδας και 10χλμ από το κέντρο της πόλης των Χανίων.

anavasi omalou 2016 xartis

By Sakis Souflis • Posted in Αγώνες Αναβάσεων, Ελληνικοί Αγώνες • Tagged , , ,

Post navigation

 

 

 

 

 

Η SsangYong μπαίνει στους αγώνες Ράλι

Παρουσιάστηκε το Tivoli Rally Raid  0:42 31/07/2016

Η SsangYong μπαίνει στους αγώνες Ράλι

Το νέο SsangYong Tivoli Rally Raid παρουσιάστηκε πρόσφατα σε Ισπανούς δημοσιογράφους στη Μαδρίτη. Πρόκειται για την αγωνιστική έκδοση του νέου Tivoli που συμμετείχε στο ράλι Baja De Aragon (22-24.7.2016), το σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς για ισπανικό Πρωτάθλημα Ράλι, ο οποίος μετράει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Οδηγός ήταν ο Oscar Fuertes, με συνοδηγό τον Isidro Cuadrado, οι οποίοι υποστηρίζουν την επιστροφή της Κορεάτικης φίρμας με ένα νέο αυτοκίνητο, μετά από μια επιτυχημένη περυσινή χρονιά για την ίδια ομάδα.

Το νέο Tivoli Rally Raid είναι εξελιγμένο και κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου στην Ισπανία, βασίζεται στο «απλό» Tivoli και χρησιμοποιεί την τελευταία αγωνιστική τεχνολογία. Το σασί είναι σωληνωτό με τεχνολογία δανεισμένη από την αεροναυπηγική, ο κινητήρας είναι 6κύλινδρος, 3λιτρος diesel twin-turbo με 740Nm ροπής και συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ενώ το μοντέλο εξοπλίζεται με εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης με τρία διαφορικά.

Εφέτος, στόχος της ομάδας ήταν να κατασκευαστεί ένα αγωνιστικό όχημα ικανό να σταθεί με αξιώσεις (τερμάτισε τελικά 18ο στη γενική & 5ο στην κατάταξη του ισπανικού πρωταθλήματος) τόσο απέναντι στον ισπανικό, όσο και στο διεθνή ανταγωνισμό.

Άλλωστε ανάμεσα στα ανταγωνιστικά πληρώματα του αγώνα ήταν μεγάλα ονόματα του διεθνούς μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως ο τελικός νικητής του αγώνα Νάσερ Αλ Ατίγια (Toyota Hilux), ο 2ος Carlos Sáinz (Peugeot 308) και ο Mirko Hirvonen (Mini All4 Racing) που τερμάτισε 3ος., Roma και Al Attiya, όλοι τους πρώην νικητές του Ράλι Dakar.

2 3a 4a 5a 6a 7a 8a

Νίκος Τσάδαρης

 

 

 

Τετραπλή επιτυχία για τα Adam στο ράλι της Εσθονίας

Μεγάλο άλμα για την υπεράσπιση του τίτλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Τετραπλή επιτυχία για τα Adam στο ράλι της Εσθονίας

Η ομάδα Opel Rallye Junior ολοκλήρωσε με επιτυχία το auto24 Rally Estonia με δύο θέσεις στο βάθρο και έκανε ένα μεγάλο άλμα για την υπεράσπιση του τίτλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι οδηγοί της Opel Marijan Griebel (27, Hahnweiler) και Chris Ingram (22, Manchester) τερμάτισαν στη 2η και 3η θέση στην τέταρτη διοργάνωση του FIA ERC Junior. Ο Julius Tannert (26, από το Zwickau) ολοκλήρωσε την επίδοση της ομάδας της Opel με το τρίτο εργοστασιακό Adam R2, τερματίζοντας 5ος. Οι τρεις οδηγοί βρίσκονται τώρα στις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης του FIA ERC Junior. Με δύο αγώνες να απομένουν για το τέλος της σεζόν, ο Ingram είναι στην κορυφή με 111 βαθμούς, μπροστά από τους Griebel με 100 και Tannert με 50 βαθμούς. Ο Πολωνός Lukasz Pieniazek είναι τέταρτος με ένα customer ADAM R2 (48).

Δύσκολα θα χάσει τώρα η Opel ένα δεύτερο συνεχόμενο τίτλο ERC Junior. Μόνον ο νικητής στις Αζόρες, Diogo Gago (Πορτογαλία) και ο νικητής της Εσθονίας Miko-Ove Niinemae (Εσθονία) θα μπορούσαν να περάσουν οριακά τους οδηγούς της Opel Junior  (προσμετρώντας τα 4 καλύτερα αποτελέσματα από τα έξι της σεζόν) με ένα θεωρητικό σκορ 116 και 115 βαθμών. Αλλά για να το καταφέρουν θα πρέπει να κερδίσουν τους τελευταίους δύο αγώνες του JERC στην Τσεχία (26-28 Αυγούστου) και Λετονία (16-18 Σεπτεμβρίου) σε συνδυασμό με ατυχίες των αντιπάλων τους.

Νίκος Τσάδαρης   11:18 21/07/2016

 

 

 

Οι προετοιμασίες για τη 2η Ανάβαση Καστανιάς

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣΑπό τις έντονες εναλλαγές των καιρικών φαινομένων σημαδεύτηκαν οι χρονομετρημένες δοκιμές της 2ης Ανάβασης Καστανιάς που για μια ακόμη χρονιά προσμετράει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων.
Ο αρχικά ηλιόλουστος καιρός έδωσε πολύ γρήγορα τη θέση του σε μια καλοκαιρινή μπόρα που έπληξε την περιοχή, με τον ήλιο να κάνει και πάλι το ...θαύμα του και τη διαδρομή να στεγνώνει γρήγορα.
Τα τερτίπια του καιρού δεν είχαν σταματήσει, βέβαια, καθώς στις αρχές του τρίτου σκέλους οι ψιχάλες έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους.

ΚΑΚΟΣΣτον αγωνιστικό τομέα, στην Ομάδα Ν, ο Κωνσταντίνος Κάκος βελτίωσε αρκετά την επίδοσή του και αύριο είναι το μεγάλο φαβορί για επικράτηση, στοχεύοντας να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή του πρωταθλήματος.
Ο Παναγιώτης Παύλου στην πρώτη του επαφή με το Mitsubishi Lancer Evo X, ακολούθησε, με τον Κωνσταντίνο Αναγνωστάκη να πετυχαίνει τον τρίτο ταχύτερο χρόνο. Ο αειθαλής οδηγός του Suzuki Swift Sport ήταν εμπρός από τους Σπύρο Λιώση (Citroen Saxo VTS) και Μανώλη Στιβακτάκη (Citroen Saxo VTS) στην Ομάδα Ν έως 2 Λίτρα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πάνος Κύρκος παρ’ ότι πέρασε από τον τεχνικό έλεγχο, επέλεξε να μην εκκινήσει στις σημερινές δοκιμές.

Παναγιώτης Λιώρης (Ford Escort WRC)Ο Παναγιώτης Λιώρης (Ford Escort WRC) εμφανίστηκε ορεξάτος στις δοκιμές, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση στην Ομάδα Α, με τον Μιχάλη Ευθυμίου (Ford Escort WRC) να ακολουθεί πίσω του.
Την Κυριακή αναμένεται όμορφη μάχη στην κατηγορία, καθώς ο μόνιμος πρωταθλητής των τελευταίων ετών, Ευθυμίου, δύσκολα θα ...χαρίσει κάστανα.
Την πρώτη του νίκη στην Α έως 2 Λίτρα θα κυνηγήσει αύριο ο Χρήστος Λάππας (Peugeot 106 Kit Car) που ήταν εντυπωσιακός στις δοκιμές. Πίσω από τον Γιαννιώτη οδηγό στην κατηγορία βρέθηκαν οι Νίκος Τριχίδης (Citroen Xsara VTS) και Νίκος Μπόμπης (MG ZR 105).

ΚΟΥΡΝΙΑΤΗΣΣτις Ομάδες Ε και Ε έως 2 Λίτρα, ο Θανάσης Κουρνιάτης (Ford Escort MKII) ήταν πιο γρήγορος σε όλα τα περάσματα των δοκιμών και φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για νίκη, εκμεταλλευόμενος την απουσία του επικεφαλής Κεχαγιά που δεν ανέβηκε στην Καστανιά. Οι Θανάσης Ζήσης (Toyota Corolla KE30) και Βασίλης Μπιλαδέρης (Honda Civic) γνωρίζουν ότι το έργο τους θα είναι δύσκολο αύριο.

Η Formula Saloon συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω της, με τον περσινό πρωταθλητή, Μάριο Ηλιόπουλο να επιλέγει ένα Ford Fiesta RS WRC για την περίσταση.

Ηλιόπουλος

Ο Mario, χρειάστηκε ένα πέρασμα για να εξοικειωθεί με το νέο του απόκτημα, βελτιώνοντας αρκετά την επίδοσή του στα δύο τελευταία σκέλη.
Ο Κωνσταντίνος Λαζαρίδης (Mitsubishi Lancer Evo VIII) που ήταν ο πιο γρήγορος στο εναρκτήριο ανέβασμα θα προσπαθήσει να κοιτάξει στα μάτια τον οδηγό του Fiesta, ενώ πολύτιμους βαθμούς για τη μάχη του πρωταθλήματος ευελπιστεί να συγκεντρώσει ο Αντώνης Σταφυλοπάτης με το θηριώδες Opel Astra OPC.

Την Κυριακή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα δύο σκέλη του αγώνα με ώρα έναρξης στις 11.00. Ο δρόμος κλείνει στις 10.00 για τους θεατές.

ΛΑΠΠΑΣΧορηγοί του αγώνα είναι οι SEAJETS, IΚΤΕΟ Αυτοδιάγνωση, πρατήρια ΧΛΙΑΠΑΣ JETOIL, WURTH, CP-OIL, IKTEO EXPRESS SERVICE και πρατήριο ΤΑΡΤΑΡΑΣ, ενώ ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Μακεδονίας – Θράκης) και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που στηρίζει έμπρακτα το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το συνεργείο της ημέραςΕνδεικτικές πινακίδες από απόσταση
13 μέτρα φάρδος στροφής στο Κ11

Η 2η Ανάβαση Καστανιάς θα γίνει στις 2-3 Ιουλίου 2016.

Θα είναι ο πέμπτος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων φέρνοντας τους πρωταγωνιστές του αθλήματος στη Μακεδονία.

Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει από πολύ νωρίς ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για μια άψογη διοργάνωση. Πριν λίγες μέρες έγινε επιθεώρηση της διαδρομής που βρέθηκε σε άψογη κατάσταση.

Οι καινούργιες μπαριέρες που τοποθέτησε η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης το 2015 δεν έχουν το παραμικρό σημάδι και η ομάδα του ΣΜΑΚ αρκέστηκε στη μελέτη των πινακίδων που θα χρησιμοποιήσουμε τις ημέρες του αγώνα για τη σηματοδότηση των Κ αλλά και ορισμένα 50αρια πριν από τις στροφές! ώστε οι αθλητές να μπορούν να βελτιώσουν τα φρένα τους.

Σε μια ενδεικτική μέτρηση, το φάρδος της Κ11 το μετρήσαμε στα 13 μέτρα!

Η Ανάβαση Καστανιάς είνα μια πολύ γρήγορη διαδρομή αφού οι νικητές του 2015 είχαν μέση ωριαία ταχύτητα στα 108 χλμ/ώρα!  και αυτό ελπίζουμε φέτος γίνει ακόμα καλύτερο.

Φέτος ο αγώνας θα μεταδωθεί με ζωντανή εικόνα μέσω του ΣΟΑΑΒΕ Radio ώστε να έχετε άμεση ενημέρωση σε όποιο μέρος και αν βρίσκεστε.

Δείτε όλες τις ενημερώσεις στην αποκλειστική ιστοσελίδα του αγώνα - kastaniahillclimb.gr   3/7/2016

11:37 25/06/2016

Σαββατοκύριακο με σούπερ θέαμα στο 33ο Ράλλυ Φθιώτιδος

Σήμερα η Υπερειδική Διαδρομή της Λαμίας - Αύριο super θέαμα στα βουνά της Φθιώτιδας

Σαββατοκύριακο με σούπερ θέαμα στο 33ο Ράλλυ Φθιώτιδος

Όλα είναι έτοιμα για τον 5ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να είναι παρόντες στη Φθιώτιδα αυτό το Σαββατοκύριακο στις 25-26 Ιουνίου.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Το 33ο «Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς» Ράλλυ Φθιώτιδος περιλαμβάνει 5 ειδικές διαδρομές που θα διεξαχθούν το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου, ενώ επίκεντρο του αγώνα θα είναι ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ.) που θα στεγάσει το Service Park.

Η εκκίνηση θα δοθεί το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου στις 17:45, με τα αυτοκίνητα να κατευθύνονται προς τον χώρο του ΧΥΤΑ Λαμίας, όπου και θα διεξαχθεί η Υπερειδική Διαδρομή του αγώνα, μήκους 3,7 χιλιομέτρων. Έπειτα θα επιστρέψουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας για σέρβις και διανυκτέρευση, με το κυρίως μέρος του αγώνα να διεξάγεται την Κυριακή 26 Ιουνίου και να περιλαμβάνει 2 περάσματα από τις Ειδικές Διαδρομές «Ελευθεροχώρι» μήκους 17,87 και «Ρεγγίνι-Καρυά» μήκους 18,52 χιλιομέτρων, συνθέτοντας έτσι έναν αγώνα συνολικού μήκους 76,48 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ο τερματισμός, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στις 15:32.

33RF_Map

Το «Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς» προσφέρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την στήριξή του στον αγώνα, όντας ξανά  Χορηγός Ονομασίας και φιλοξενώντας στις εγκαταστάσεις του, τον Τεχνικό Έλεγχο. Επιπλέον, τον αγώνα στηρίζουν ως Χορηγοί οι εταιρείες «Pazonen-Ανταλλακτικά», «Peugeot Autokar», «Epic Energy» και «My-Track Real Time GPS Tracking Systems», με την τελευταία να φροντίζει για την ασφάλεια των πληρωμάτων, μέσω της διαρκούς ηλεκτρονικής παρακολούθησής τους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σημειώνεται πως οι  Υποστηρικτές του αγώνα, όπως η εταιρεία παραδοσιακών προϊόντων «Παπαδήμας», η εταιρεία εμφιάλωσης Μεταλλικού Νερού «Ιόλη» και ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στυλίδας, θα προσφέρουν τα προϊόντα τους στα πληρώματα κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Όπως σε κάθε άλλη περίπτωση, έτσι και τώρα η Τοπική κοινωνία αποδεικνύει εμπράκτως την υποστήριξή της στον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό αφού τόσο ο Δήμος Λαμιέων, που είναι ο Μεγάλος Οικοδεσπότης του αγώνα, όσο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας βρίσκονται δίπλα στην Οργανωτική Επιτροπή, έχοντας μάλιστα τον πολύ σημαντικό ρόλο του συνδιοργανωτή.  Βέβαια, το 33ο «I KTEO Χαλκιάς» Ράλλυ Φθιώτιδος δε θα μπορούσε να τελεστεί δίχως την αρωγή του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, από τα διοικητικά όρια του οποίου θα περνούν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του Β' Σκέλους του αγώνα.  11:37 25/06/2016

Περισσότερα νέα για τη Στερεά Ελλάδα στο lamiareport.gr

 

 

Νίκη της Hyundai στο Ράλι Σαρδηνίας

Ο Neuville σε καταπληκτική φόρμα όλο το Σαββατοκύριακο, κατάφερε να κερδίσει το ράλι

Νίκη της Hyundai στο Ράλι Σαρδηνίας

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε τη δεύτερη νίκη της σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA (WRC) για το 2016 με τους Thierry Neuville και Nicolas Gilsoul στο Rally Italia Sardegna.

Ο Neuville σε καταπληκτική φόρμα όλο το Σαββατοκύριακο, κατάφερε να κερδίσει το ράλι με διαφορά 24,8 δευτερόλεπτα, επιτυγχάνοντας τη δεύτερη νίκη για το i20 WRC νέας γενιάς αυτή τη σεζόν και την τρίτη νίκη της ομάδας συνολικά μετά το Rallye Deutschland το 2014 και το Ράλι Αργεντινής τον περασμένο Απρίλιο.

Rally_Sardinia_Italia_IIΕπίσης, οι Dani Sordo - Marc Martí με το άλλο i20 της ομάδας, είχαν μια παρουσία χωρίς προβλήματα, κατακτώντας την τέταρτη θέση. Οι Kevin Abbring και Seb Marshall, με το τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας, τερματίζοντας δεύτεροι στην Power Stage εξασφάλισαν τους πρώτους πόντους τους στο WRC.

Για τον Neuville, η νίκη είναι αποτέλεσμα μιας συντονισμένης ομαδικής προσπάθειας και σηματοδοτεί την πρώτη του νίκη στο WRC μετά τη Γερμανία το 2014. Είναι η πιο ολοκληρωμένη απόδοση της καριέρας του κερδίζοντας εννέα ειδικές διαδρομές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και οδηγώντας το ράλι συνεχώς από την 7η ειδική την Παρασκευή.

Rally_Sardinia_Italia_IV

Ο Sordo με την τέταρτη θέση στη Σαρδηνία, ανέβηκε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών του WRC με 68 πόντους, ενώ οι 12 πόντοι που κέρδισε για την ομάδα, έδωσαν στην Hyundai τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών μέχρι στιγμής.

Οι οδηγοί της Hyundai έχουν ήδη ανέβει στο βάθρο των νικητών πέντε φορές στους έξι αγώνες αυτής της χρονιάς, με δύο νίκες, γεγονός που καθιστά τη σεζόν αυτή την πιο επιτυχημένη της ομάδας στο WRC πριν ακόμη φθάσουμε στα μέσα της διοργάνωσης.

Επόμενος αγώνας το Ράλι Πολωνίας, ο 7ος γύρος του WRC, θα διεξαχθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2016.

Τελική Κατάταξη Ράλι Σαρδηνίας

1. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) 3:35:25.8
2. J. M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +24.8
3. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +1:37.8
4. D. Sordo / M. Marti (Hyundai New Generation i20 WRC) +2:54.0
5. O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +5:26.4
6. E. Camilli / B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +5:59.8

Κατάταξη οδηγών του WRC 2016

S. Ogier 132 points / D. Sordo 68 / A. Mikkelsen 67 / M. Østberg 58 / H. Paddon 57 / J. M. Latvala 56 / T. Neuville 48 / O. Tanak 34 / K. Meeke 26 / E. Camilli 22

11:32 16/06/2016

Νίκος Τσάδαρης

 

To "38o Ράλλυ Αχαιός" ήταν εντυπωσιακό - Δείτε βίντεο

23 Μάιος. 2016 - 00:57 από Patras Events

Λήψεις και στιγμιότυπα  από τον αγώνα του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών

Στις 26 – 29 Μαΐου το Ιστορικό Ράλι Ελλάδας 2016

Θα διεξαχθεί σε χωμάτινες και ασφάλτινες διαδρομές στο Ναύπλιο

Στις 26 - 29 Μαΐου το Ιστορικό Ράλι Ελλάδας 2016

Πριν ακόμα καθίσει η σκόνη από το Ράλι Ακρόπολις του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι, μια ακόμα διεθνής διοργάνωση έρχεται να προστεθεί στις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ).

Πρόκειται για το «Ιστορικό Ράλι Ελλάδος», αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε σαν «Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις», τίτλο που όμως ανήκει στην -κατά τα φαινόμενα- πνέουσα τα λοίσθια ΕΛΠΑ, το προσωρινό ΔΣ της οποίας δεν επέτρεψε στην Ομοσπονδία να κάνει χρήση του ονόματος, με αποτέλεσμα να προκύψει αλλαγή μάλλον ζημιογόνος για την προσέλκυση ξένων πληρωμάτων.

Πάντως η συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση, έγινε στο ιδανικό μέρος για την περίσταση, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.cfsaf2

Ο διεθνής αγώνας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 26 - 29 Μαΐου 2016, αποτελεί τον 4ο αγώνα του Πρωταθλήματος «FIA Historic Rally Championship» και τον 3ο αγώνα του Επάθλου «FIA Historic Regularity Rallies».

Το Ιστορικό Ράλι Ελλάδος, ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Sporting και Regularity της FIA θα διεξαχθεί σε χωμάτινες και ασφάλτινες διαδρομές, με κέντρο την ιστορική πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, την πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου.

«Παρών» στην εκδήλωση, ήταν πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, Θεόδωρος Χαραγκιώνης, ο οποίος χαιρέτησε τους παριστάμενους, μίλησε για την σημαντικότητα του αγώνα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση, όπως και ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης, που εξήγησε παραστατικά τις θέσεις της Ομοσπονδίας για τις διεθνείς διοργανώσεις στη χώρα μας και την δέσμευση του ΔΣ για την διοργάνωσή τους, καθώς και τους λόγους που ο αγώνας φέτος άλλαξε ονομασία και από «Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις» που τον γνωρίζαμε τα τελευταία 15 χρόνια μετονομάστηκε φέτος αναγκαστικά σε «Ιστορικό Ράλι Ελλάδος».

Η τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσωπήθηκε, από το δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτριο Κωστούρο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή του Ναυπλίου ως έδρα του αγώνα και διαβεβαίωσε ότι τα στελέχη του δήμου ήδη εργάζονται για την επιτυχή έκβασή του, εκφράζοντας παράλληλα και τα πολύ θετικά σχόλια της τοπικής κοινωνίας για αυτή την εαρινή γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που τιμά την ιστορική πόλη.cfsaf3

Ο πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, Γιώργος Σωτηρόπουλος, ευχαρίστησε όλους του παριστάμενους, και περιέγραψε συνοπτικά όλες τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει τα στελέχη της ΟΜΑΕ για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα, ενώ οι Αλυτάρχες Γιάννης Κέπετζης (Sporting) και Γιάννης Καράμπελας (Regularity) παρουσίασαν τις λεπτομέρειες της διαδρομής.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Άγγελος Ζήβας επικεφαλής της Επιτροπής Ιστορικού Αυτοκινήτου της ΕΠΑ, που ανακοίνωσε κάποιες λεπτομέρειες για το νεοσύστατο Πρωτάθλημα Ράλλυ Regularity της ΟΜΑΕ, το οποίο, εκτός του Ιστορικού Ράλι Ελλάδος, το οποίο θα προσμετρά με τριπλό συντελεστή, θα περιλαμβάνει ακόμη τρεις αγώνες, και θα κλείνει με το διεθνές «Κλασικό Ολυμπιακό Ράλι» τον προσεχή Οκτώβριο, το οποίο θα διοργανώσει επίσης η ΟΜΑΕ.

Περισσότερα σε προσεχή άρθρα, ενώ για όσους θέλουν λεπτομέρειες της διοργάνωσης, μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα historic.rallyofgreece.gr.

 

Νίκος Τσάδαρης  16/5/2016

 

 

Rally Acropolis Δελτία Τύπου 10/5/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις έγραψε ιστορία…

 

Αθήνα, 10 Μαΐου, 2016. Με μεγάλη επιτυχία έπεσε η αυλαία του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις, αγώνας που προσμετρούσε τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η επιστροφή σε παλαιές γνώριμες χωμάτινες ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας έφερε χιλιάδες θεατές στα βουνά αλλά και στην Πανελλήνια Έκθεση της Λαμίας που είχε έδρα το service park.

Μετά από έναν σκληρό, όπως αποδείχτηκε αγώνα, πρώτος τερμάτισε ο 21 ετών Λετονός, Sirmacis - Simins. Στην 2η θέση ακολούθησε το ελληνικό πλήρωμα Αθανασούλας - Παναγιωτούνης ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Tarabus-Trunkat. Σε αυτά τα τρία πληρώματα o ιδρυτής της SEAJETS, Μάριος Ηλιόπουλος, έκανε την έκπληξη παραδίδοντας τους, επιταγές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αξίας χιλιάδων ευρώ δίνοντάς τους κίνητρο να γνωρίζουν την ξεχωριστή νησιωτική Ελλάδα.

Την παράσταση όμως του αγώνα έκλεψε ένα αυτοκίνητο θρύλος που έχει γράψει ιστορία στο παγκόσμιο motorsport. Συγκεκριμένα στο περίπτερο του ονομαστικού χορηγού SEAJETS έκανε την εμφάνισή του ένα συλλεκτικό Peugeot 307cc WRC (1 από τα 18 που έχουν παραχθεί στον κόσμο) το οποίο εξέπληξε τους χιλιάδες φιλάθλους που δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους.

##

Λίγα λόγια για την Seajets

H Seajets, με την πολυετή της παρουσία στο χώρο της ναυτιλίας από το 1989 μέχρι και σήμερα, έχει καταφέρει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό παρέχοντας θαλάσσιες μετακινήσεις αξιόπιστα, με συνέπεια και ασφάλεια.

Σήμερα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ταχυπλόων σε capacity σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με τη δρομολόγηση αποκλειστικά ταχυπλόων πλοίων και με περισσότερες από 140 συνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα και Κρήτη για τις Κυκλάδες, η Seajets προσπαθεί συνεχώς για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Επίσης, η εταιρεία συνδράμει στην παράταση της τουριστικής περιόδου στους προορισμούς που καλύπτει και συνδέει και συνολικά στην περαιτέρω προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

Τηρώντας υψηλά επίπεδα παροχής υπηρεσιών και κανόνων ασφάλειας, στόχος της εταιρείας είναι η καθιέρωσή της στο χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας, ως την καλύτερη και πιο αξιόπιστη λύση για το ταξίδι στο Αιγαίο. Στόχος της Seajets είναι η ικανοποίηση και των πιο απαιτητικών επιβατών προσφέροντας άνετες, γρήγορες και ασφαλείς θαλάσσιες μετακινήσεις.

Για το Γραφείο Τύπου της Seajets:

Σοφία Συμεών, media@seajets.gr, τηλ.: 216 7003325, κιν. 6940902291

Λιλή Δράκου, media@seajets.gr, τηλ. 216 7003325, κιν. 6946360365


Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το λογότυπο του φετινού ράλλυ Ακρόπολις σε μορφή .PDF

Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τη φωτό της SEAJETS σε μορφή .JPG

Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τη φωτό σε μορφή .JPG

Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τη φωτό σε μορφή .JPG

Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τη φωτό σε μορφή .JPG

Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τη φωτό σε μορφή .JPG

Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τη φωτό σε μορφή .JPG

Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τη φωτό σε μορφή .JPG

10/5/2016

Acropolis Rally Day 1


Acropolis Rally Day 1
Στην τέταρτη θέση της Γενικής κατάταξης του ERC και στην πρώτη θέση ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα βρίσκονται μετά το τέλος της πρώτης ημέρας του SeaJets Acropolis Rally οι Λάμπρος Αθανασούλας και Ηλίας Παναγιωτούνης.

Το πλήρωμα του Lascaris foundation Team Greece, ξεκίνησε την μέρα δυνατά κάνοντας τον τρίτο χρόνο γενικής και παρέμειναν εκεί μέχρι το τέλος των τριών πρώτων ειδικών διαδρομών.
Στην συνέχεια μια λανθασμένη, όπως αποδείχθηκε στην πορεία, αλλαγή στην ρύθμιση της ανάρτησης, έκανε το Skoda Fabia R5, δυσκολότερο στην οδήγηση και έτσι το ελληνικό πλήρωμα υποχώρησε στην τέταρτη θέση της Γενικής κατάταξης με 19.5" διάφορα από τον τρίτο.
Επικεφαλής της κατάταξης είναι ο Ρώσος Alexey Lukyanuk με Ford Fiesta R5, με μόλις 2" από την έκπληξη του αγώνα τον Ralfs Sirmacis με Skoda Fabia R5.

Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας ο Λάμπρος δήλωσε:

Acropolis Rally Day 1" Ξεκινήσαμε καλά τις πρώτες τρεις ειδικές και είχαμε αρχίσει να βρίσκουμε ρυθμό.
Κάναμε όμως μια λάθος επιλογή στο Service, σκληραίνοντας το αυτοκίνητο, και αυτό εντέλει έγινε πιο νευρικό.
Στην πρώτη ειδική του δεύτερου loop είχαμε ένα τετ-α-κε και χάσαμε περίπου 15 δλ., ενώ παράλληλα νομίζαμε πως είχαμε κλατάρισμα.
Στο βραδινό Σέρβις θα αλλάξουμε και πάλι το στήσιμο του αυτοκινήτου και αύριο θα παλέψουμε για μια θέση στο βάθρο.
Οι ανταγωνιστές μας είναι πολύ γρήγοροι, αλλά πιστεύω πως είναι μέσα στις δυνατότητες μας να τερματίσουμε μέσα στην τριάδα! "

Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Ράλλυ Αργεντινής – Θριάμβευσε ο Paddon | Βίντεο

Νικητής του Rally Αργεντινής είναι ο Νεοζηλανδός Hayden Paddon, παίρνοντας την πρώτη του νίκη στην καριέρα του, με τους Sebastien Ogier και Andreas Mikkelsen να συμπληρώνουν το βάθρο.

Τέταρτος τερμάτισε ο Dani Sordo 11.9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Mikkelsen με τον Mads Ostberg να τον ακολουθεί. Στην 6η θέση ολοκλήρωσε ο Thierry Neuville με τον τοπικό οδηγό Marcos Ligato να είναι πίσω του για μόλις 9.7 δευτερόλεπτα. Για πρώτη φορά φέτος ο Eric Camilli τερμάτισε σε αγώνα αφού κατέλαβε την 8η θέση. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Henning Solberg και Nicolas Fuchs.
Πολύ καλή εμφάνισε έκανε ο Ott Tanak αλλά ένα μηχανικό πρόβλημα τον έριξε πολύ πίσω στην γενική κατάταξη. Ο Φιλανδός, πρωτοπόρος του αγώνα μέχρι την 14η ειδική διαδρομή που κατέρευσε η ανάρτηση του. Επίσης ο Jari-Matti είχε έξοδο και στην Power Stage.

SS16:
Ο Ott Tanak ήταν ο ταχύτερος στην 16η ειδική διαδρομή με τα VW Polo R Wrc των Ogier και Mikkelsen να τον ακολουθούν. Πίσω από τα Polo ήταν τα Hyundai των Paddon και Sordo. O Camilli σημείωσε τον 6ο χρόνο με τον Jari-Matti Latvala να τον ακολουθεί. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Neuville, Bertelli και Ostberg.

SS17:

Ο Sebastien Ogier ήταν ο ταχύτερος στην προτελευταία ειδική διαδρομή με τα Hyundai των Sordo και Paddon να τον ακολουθούν. Ο τοπικός οδηγός Marcos Ligato, με Citroen DS3 WRC, σημείωσε τον 4ο χρόνο μπροστά από τους Νορβηγούν Mikkelsen και Ostberg. Neuville και Camilli σημείωσαν τον 7ο και 8ο χρόνο αντίστοιχα. Με την δεκάδα να συμπληρώνουν οι Tanak και Latvala.

SS18:

Ταχύτερος στην Power Stage ήταν ο Hayden Paddon με διαφορά 11.2 δευτερολέπτων από τον Dani Sordo και 11.7 από τον Sebastien Ogier. Τον τέταρτο χρόνο έγραψε ο Andreas Mikkelsen με τον συμπατριώτη του Mads Ostberg να τον ακολουθεί. Τον 6ο χρόνο σημείωσε ο Thierry Neuville με τον Ott Tanak να ακολουθεί, ο Εσθονός είχε κλατάρισμα προς το τέλος της Power Stage. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ligato, Bertelli και Camilli. Ο Jari-Matti Latvala είχε έξοδο, αφού χτύπησε έναν βράχο όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.
Δείτε τα Highlights από την 1η ειδική της τελευταίας μέρας του Rally Αργεντινής:

totalf1.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Ράλι ειδικά σχεδιασμένο για κυρίες που αγαπούν τα παλιά αυτοκίνητα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «Ράλι Αμαζών» της ΦΙΛΠΑ

Ράλι ειδικά σχεδιασμένο για κυρίες που αγαπούν τα παλιά αυτοκίνητα

Το «Ράλι Αμαζών» της ΦΙΛΠΑ, μια εκδήλωση ειδικά σχεδιασμένη για κυρίες και δεσποινίδες που αγαπούν τα παλιά αυτοκίνητα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016.

Σημείο αφετηρίας ήταν η Πλατεία Πατριάρχου του δήμου Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνος, ό

amazon3

που τα 35 πληρώματα (άλλα αμιγώς γυναικεία κι άλλα μικτά με το σύζυγο, τον αδελφό ή το φίλο στη θέση του συνοδηγού), ξεκίνησαν τον αγώνα με προορισμό τη Λαυρεωτική και την περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη νίκη ήταν η επιτυχία στην εκτέλεση τριών ειδικών δοκιμασιών ακριβείας, μία εκ των οποίων ήταν και η ιστορική ειδική διαδρομή σε αγώνες Ράλι του Αγ. Αθανασίου, ονομαζόμενη «Ε.Δ. Κουβαράς».

Μετά τον τερματισμό τα πληρώματα συγκεντρώθηκαν σε κέντρο της περιοχής Λαυρεωτικής όπου μαζί με το απαραίτητο γεύμα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και βραβεύθηκαν οι νικήτριες και οι νικητές.

Η απονομή των επάθλων συνοδεύτηκε από αρκετά δώρα των χορηγών και το ραντεβού ανανεώθηκε για το Ράλι Αμαζών του 2017.

Γενική κατάταξη

1οι Χαλβατζοπούλου Κατερίνα - Κοκκώνη Μαρία με VW του 1967 με 5 β.π.

2οι Εδιπίδη Εβίκα - Αρωνίτη Τάσο με Lada 2101 του 1979 με 5 β.π.

3οι Λάμαρη Ιουλία - Λάμαρη Μαρία με Mazda RX7 του 1981 με 6 β.π.

Στα αμιγώς γυναικεία πληρώματα νικήτριες ήταν οι:

1ες Φαμπιάτου Ισμήνη - Σωτοπούλου Κατερίνα με Citroen 2CV του 1983 με 6 β.π.

2ες Κοζανίτη Μαριτίνα

amazon2

- Ανθοπούλου Χριστίνα με VW 1200 του 1970 με 10 β.π.

3ες Μωραίτη Χαρά - Κάντη Ελένη με BMW 316 του 1982 με 23 β.π.

Στη Μικτή κατηγορία νικητές ήταν οι:

1οι Νίκα Φρατζέσκα - Νίκας Γιώργος με VW 1302 του 1971 με 7 β.π.

2οι Καραμάνου Κωνσταντίνα - Νασόπουλος Λεωνίδας με Peugeot 504 του 1977 με 27 β.π.

3οι Καγκάδη Εφη - Ζιοζιώκος Βασίλης με Alfa Romeo Giulia Super του 1967 με 38 β.π.

Νίκος Τσάδαρης    22:25 24/03/2016

Εαρινό Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων ΦΙΛΠΑ

Τα κλασικά αυτοκίνητα θα ακολουθήσουν την διαδρομή από τον Ισθμό της Κορίνθου μέχρι το λιμάνι της Κόστας

Εαρινό Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων ΦΙΛΠΑ

Η ομορφιά των κλασικών αυτοκινήτων επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις Σπέτσες, το αγαπημένο νησί χωρίς αυτοκίνητα του Αργοσαρωνικού, από το Poseidonion Grand Hotel σε συνεργασία με τη ΦΙΛΠΑ (Φίλοι Παλαιού Αυτοκινήτου).

Το Εαρινό Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων, έχοντας πλέον αναβαθμιστεί στην κατηγορία FIVA A' Events της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου FIVA και ενταχθεί στο Πρόγραμμα των Διεθνών Εκδηλώσεων της, θα αποτελέσει και φέτος την άνοιξη μια μοναδική αφορμή για ένα εντυπωσιακό θέαμα με αντίκες εποrally2χής που φιλοξενούνται για 24 ώρες στο σαγηνευτικό σκηνικό των Σπετσών.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα κλασικά αυτοκίνητα θα ακολουθήσουν την διαδρομή από τον Ισθμό της Κορίνθου μέχρι το λιμάνι της Κόστας για να αναδειχθούν οι νικητές μέσα από ειδικές διαδρομές. Οι αντίκες θα μεταφερθούν με Ferry Boat στις Σπέτσες για να πάρουν τη θέση τους σταδιακά στην πλατεία Ποσειδωνίου, με φόντο το εμβληματικό Poseidonion και να ξυπνήσουν για άλλη μrally3ια χρονιά αναμνήσεις από την φίνα αισθητική περασμένων εποχών. Την δεύτερη μέρα τα πληρώματα πραγματοποιούν τον γύρο των Σπετσών δημιουργώντας αντιθέσεις μοναδικής ομορφιάς με τις άμαξες του νησιού. Με αφορμή την αναβάθμιση, το Ράλι θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία παρατηρητή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου FIVA.

Όσοι έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν την φετινή εκδήλωση, θα θαυμάσουν από κοντά πλήθος από κλασικές αντίκες όπως Cadillac, Bentley, Porsche, Jaguar Maserati και πολλές άλλες που αποτελούν πλέον όχι οχήματα αλλά κοσμήματα συλλεκτικής αξίας. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν καλλιστεία στα οποία οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν.

Το Εαρινό Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων αγκαλιάστηκε θερμά από τον κόσμο από την πρώτη κιόλας χρονιά που εγκαινιάστηκε στις Σπέτσες από το Poseidonion το 2014 στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση του ξενοδοχείου.

 

Νίκος Τσάδαρης

18:35  22/03/2016

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:37 μ.μ.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές συμμετοχής για το 36ο Ασφάλτινο Rally Sprint Κορίνθου

Ξεκίνησαν  οι εγγραφές συμμετοχής για το  36ο Ασφάλτινο Rally Sprint  Κορίνθου που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαρτίου 2016

Ο 1ος αγώνας για το των Περιφερειακό Κυπέλλο Ασφάλτου, για την Πελοπόννησο, θα γίνει στην Ε.Δ. Αγ.Ιωάννης μήκους 16,50χλμ (2 φορές), με συνολικό αγώνα  62,50km .To κέντρο του αγώνα θα βρίσκεται στα Αθίκια , όπου θα είναι το service park και η Γραμματεία του αγώνα .
H αλλαγή τον σχεδιασμό του φετινού αγώνα μας είναι η προσθήκη μιας επιβράδυνσης στο κατέβασμα του Αγ. Ιωάννη και πιο συγκεκριμένα στο 12.35χλμ. Επίσης με βάση τον νέο κανονισμό θα υπάρχει Service Park και ανασυγκρότηση 20’’ πριν την είσοδο σε αυτό .
Η Λήξη Eγγραφών Συμμετοχής έχει οριστεί την  Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, 20.00 ώρα.
Χορηγοί
Η ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ανταλλακτικά στην Κόρινθο , και για φέτος είναι  στο πλευρό της Λέσχης μας, στηρίζοντας και αυτή την διοργάνωση .
Τον αγώνα μας στηρίζει και η εταιρία ανταλλακτικών Ashika Auto Parts
Θεσμικός Χορηγός ο Δήμος Κορινθίων που πάντα στηρίζει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την Λέσχη μας

 

 

 

22 Φεβρουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ – ΣΟΚ: Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα Nascar με 13 στροφές στον αέρα

ΒΙΝΤΕΟ – ΣΟΚ: Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα Nascar με 13 στροφές στον αέρα
Ένα σοκαριστικό ατύχημα συνέβη σε αγώνα Nascar όταν το αυτοκίνητο του Κρίστοφερ Μπελ «απογειώθηκε» στον τελευταίο γύρο και έκανε κωλοτούμπες.
Για την ακρίβεια το όχημα έκανε 13 ολόκληρες στροφές στον αέρα, λόγω της ιλιγγιώδους ταχύτητος που είχε αναπτύξει, τρομάζοντας το κοινό που βρέθηκε στην πίστα.
Δείτε το βίντεο:


Christopher Bell's truck flips on last lap of Nascar daytona truck race

 

 

 

 

 

Το Κλασσικό Ράλι Ελλάδας για έβδομη συνεχή χρονιά, Στους Δελφούς στις 5-6 Μαρτίου 2016

Το Κλασσικό Ράλι Ελλάδας για έβδομη συνεχή χρονιά

Το «Κλασσικό Ράλι Ελλάδας» συνδιοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά από τις λέσχες ΦΙΛ.Π.Α. και Σ.Ι.Σ.Α. και θα λάβει χώρα στους Δελφούς στις 5-6 Μαρτίου 2016. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο Regularity Rally της χρονιάς, το οποίο προσμετρά στο Πρωτάθλημα ΦΙΛ.ΠΑ, στο πρωτάθλημα Σ.Ι.Σ.Α. όπως επίσης και στο Πρωτάθλημα Regularity της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ.

Στην φετινή εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν έως 60 ιστορικά αυτοκίνητα κι έχει δοθεί έμφαση σε κλασσικές, θρυλικές «ειδικές» & απαιτητικές «απλές» διαδρομές που θα διασχίσουν την Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα & Φωκίδα. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της κοινότητας Αθανάσιου Διάκου, που είναι και η γενέτειρα του ομώνυμου εθνικού μας ήρωα.

Το Σάββατο 5/3 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του 1ου σκέλους από τους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης ενώ η 1η μεγάλη ανασυγκρότηση θα γίνει στην Αράχοβα. Τα αυτοκίνητα θα κινηθούν σε διαδρομές που θα εναλλάσσauto1ονται σε παραθαλάσσιους & ορεινούς δρόμους, σε «κλασσικές» αλλά και «απαιτητικές» ειδικές διαδρομές, όπως Φυλή, Αγ. Άννα, Προσήλιο & Φτερόλακκα και θα καταλήξουν για διανυκτέρευση στους Δελφούς.

Την Κυριακή 6/3 το πρωί τα πληρώματα θα επανεκκινήσουν για τις διαδρομές της 2ης ημέρας και θα κατευθυνθούν μέσω της Γκιόνας & των Βαρδουσίων για τις απαιτητικές ειδικές του Πανουργιά, της Στρώμης και του Αθανασίου Διάκου για 1η ανασυγκρότηση στον γραφικό Αθανάσιο Διάκο και μέσω Πυρρών για 2η ανασυγκρότηση στη φιλόξενη Αμφίκλεια. Μετά τις τελευταίες ειδικές Τιθορέα & Χαιρώνεια ο τερματισμός θα γίνει στην Ακρόπολη αφού θα έχουν διανυθεί συνολικά 700 περίπου χιλιόμετρα και θα έχουν τελεσθεί 15 ειδικές διαδρομές ακριβείας, σχεδόν όλες με ενδιάμεσες χρονομετρήσεις.

Δεκτά να συμμετάσχουν θα είναι 2μελή πληρώματα με ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευής έως 31/12/1986 για τα οποία έχει εκδοθεί Πιστοποιητικό Αναγνώρισης FIVA & FIA, καθώς και αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος πού ανήκουν στην κατηγορία «potentially historic» της FIVA, κατασκευής 1/1/1987-31/12/1996.auto3

Το δικαίωμα συμμετοχής ανauto2έρχεται στα 240€ για μέλη ΦΙΛΠΑ & ΣΙΣΑ ή 260€ για μη μέλη και καλύπτει την διανυκτέρευση & δείπνο 2μελούς πληρώματος στο ξενοδοχείο «Amalia» στους Δελφούς, οργανωτικά έξοδα, ασφάλιση, συμμετοχή στην δεξίωση απονομής των επάθλων, έπαθλα και αναμνηστικά της εκδήλωσης. Λήξη συμμετοχών 25/2/2016 20:00.

Για πληροφορίες και Ειδικό Κανονισμό μπορείτε να ενημερώνεστε από τις γραμματείες και τις ιστοσελίδες των δύο συλλόγων www.philpa.gr και www.sisa.gr

Νίκος Τσάδαρης  13/2/2016

 

 

 

ΡΑΛΙ ΣΟΥΗΔΙΑΣ 2015
12/2/2015

WRC, Ράλι Σουηδίας: Ogier βρέξει χιονίσει!

Μεγάλο θρίλερ και νίκη του Γάλλου στην τριπλή μάχη με τον A. Mikkelsen, T. Neuville - Εκτός δεκάδας (από την Παρασκευή) ο J.M. Latvala.

WRC, Ράλι Σουηδίας: Ogier βρέξει χιονίσει!
&lt;a href="http://ads.e-go.gr/click?webspace=1330&amp;dfl=yes" target="_top"&gt;&lt;img alt="" src="http://ads.e-go.gr/banner?webspace=1330&amp;dfl=yes&amp;js=no" border="0" width="645" height="50"/&gt;&lt;/a&gt;
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Με μια από τις πιο οριακές και επεισοδιακές νίκες της καριέρας του, που πέτυχε σήμερα (15/2) στο νήμα του Ράλι Σουηδίας, ο Sebastien Ogier όχι μόνο διατήρησε το αήττητό του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι -μετά τη νίκη στο Μόντε Κάρλο-, αλλά και μόλις στον δεύτερο αγώνα της σεζόν οικοδόμησε ήδη διαφορά 34 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας από τον Jari Matti Latvala!


Παρασκευή: Έξοδοι Ogier-Latvala
Ο Ogier και ο Latvala, οι δύο διεκδικητές του τίτλου και πρωταγωνιστές της εργοστασιακής Volkswagen, βγήκαν από το δρόμο στην ίδια ειδική διαδρομή του πρώτου σκέλους, το απόγευμα της Παρασκευής (13/2). Μέχρι τότε, οι δύο είχαν μία οριακή μάχη κορυφής, καθώς ο Γάλλος διατηρούσε ισχνό προβάδισμα 1-3 δευτερολέπτων παρότι αντιμετώπισε προβλήματα με τους υαλοκαθαριστήρες και το σπασμένο παρ-μπριζ.

Όμως, στην τελευταία ειδική της ημέρας, 9η ειδική του αγώνα, ο Ogier είχε έξοδο που του κόστισε περίπου μισό λεπτό - ανοίγοντας το δρόμο στον Latvala για να πάρει ένα σαφές προβάδισμα για τη νίκη. Ωστόσο, ο Φινλανδός δεν κατάφερε να δράξει την ευκαιρία, καθώς στο τελείωμα της ειδικής είχε κι εκείνος έξοδο. Ατυχώς, για τον Latvala, το Polo WRC κόλλησε στο χιόνι σε ένα αυλάκωμα της γης εκτός δρόμου και μέχρι να το επαναφέρει, με τη βοήθεια των θεατών, έχασε πάνω από οκτώ λεπτά.

Η διανυκτέρευση της πρώτης πλήρους ημέρας του Ράλι Σουηδίας, λοιπόν, βρήκε επικεφαλής τον τρίτο οδηγό της εργοστασιακής VW, Andreas Mikkelsen. Είχε διαφορά περίπου 19 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Thierry Neuville της Hyundai και τον τρίτο Mads Ostberg της Citroen - όμως ο Ogier βρισκόταν 24,7 δευτερόλεπτα μακριά, στην 4η θέση, και φυσικά ήταν ακόμα μέσα στο παιχνίδι της νίκης.

Σάββατο: Ο Neuville στην κορυφή!
Στο ξεκίνημα του δεύτερου σκέλους, στο πρωινό loop του Σαββάτου (14/2), όλα κύλησαν όπως αναμενόταν: ο Ogier έφτασε ήδη τον Mikkelsen σε απόσταση 1,7 δευτερολέπτου, εκμεταλλευόμενος δύο μικρά οδηγικά λάθη του Νορβηγού. Όμως, το απόγευμα τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.

Ο Ogier, εκφράζοντας παράπονα για την κατάσταση του δρόμου που συνάντησε -εξαιτίας του πρώτου πρωινού περάσματος και του χιονιού που έλιωνε- δεν κατάφερε να βρει αντίστοιχο ρυθμό με το πρωί. Την ίδια ώρα, ο Neuville κατάφερε να ανεβάσει εντυπωσιακά το ρυθμό του και να διαχειριστεί καλά τα ελαστικά του, με αποτέλεσμα το τέλος της ημέρας να τον βρει επικεφαλής της γενικής κατάταξης!

Ο Ostberg έμεινε πιο πίσω, σε απόσταση 53 δευτ. από τον Neuville, ενώ την ίδια ώρα ο Latvala απείχε ακόμα αρκετά για να καταφέρει να μπει μέσα στην πρώτη δεκάδα. Μάχονταν με τον Robert Kubica, στα όρια της 15άδας, καθώς ένα πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης του Ford Fiesta WRC την προηγούμενη μέρα του είχε κοστίσει πολύ χρόνο. Πάντως, ο Πολωνός κέρδισε μία ειδική.

Κυριακή: Ogier στο νήμα!
Το σκηνικό είχε στηθεί, για μια αμφίρροπη τριπλή μονομαχία που θα έληγε στο νήμα. Ο Neuville χωρίζονταν με 1,5 δευτ. από τον Mikkelsen και 9,6 δευτ. από τον Ogier.

Στην πρώτη ειδική, σήμερα (15/2) ο πρωταθλητής έγραψε τον πρώτο χρόνο, πλησίασε στα 6,8 δευτ. την κορυφή - αλλά πλέον η κορυφή είχε άλλο κάτοχο. Ένα πρόβλημα στην ενδοεπικοινωνία του Neuville με το συνοδηγό του, Nicolas Gilsoul είχε ως αποτέλεσμα ο Βέλγος να χάσει χρόνο χτυπώντας σε ένα παραπέτασμα χιονιού, και να μείνει εντέλει 3,8 δευτ. πίσω από την πρώτη θέση.

Στην επόμενη ειδική, 20ή και προτελευταία του αγώνα, ο Ogier ήταν ξανά ταχύτερος κι έτσι πλησίασε τον Mikkelsen 3,0 δευτ., ενώ παράλληλα άφησε τον Neuville στην 3η θέση -παρότι τα προβλήματα ενδοεπικοινωνίας λύθηκαν- και στα 1,6 δευτ. μακριά του. Ο Γάλλος είπε, μάλιστα, ότι θα μπορούσε να είχε κινηθεί ταχύτερα αν δεν έκανε κάποια μικρά λάθη και δεν είχε επαφές με το παραπέτασμα του χιονιού στις πλευρές του δρόμου.

Η εξέλιξη της τελευταίας, καθοριστικής ειδικής του αγώνα, ήταν δραματική. Ο Mikkelsen διατηρούσε το προβάδισμά του στο ένα split μετά το άλλο, μέσα στην ειδική - ώσπου, τρία χιλιόμετρα πριν τη νίκη όλα τελείωσαν: μια επαφή με το τοιχίο του χιονιού έφερε το Polo WRC κάθετα στο δρόμο, και όλα είχαν πια τελειώσει...

Ο Νορβηγός έχασε 35 δευτερόλεπτα και έπεσε στην 3η θέση της τελικής κατάταξης του Ράλι Σουηδίας, πίσω από τον δεύτερο -και φυσικά, για μια ακόμη φορά, πολλά υποσχόμενο για το μέλλον- Neuville. Πιο πίσω, την 4η θέση κατέκτησε ο Ott Tanak, καθώς σήμερα το πρωί ο Ostberg είχε έξοδο λόγω ξαφνικού προβλήματος στο χειρόφρενο και, σαν τον Latvala, έχασε πολλά λεπτά (περίπου πέντε) κολλημένος στο χιόνι.

Ο Latvala τερμάτισε εντέλει στην 12η θέση, χωρίς καν να πάρει βαθμό από την Power Stage (όπου σημείωσε τον τέταρτο χρόνο), ενώ ο Kubica έπεσε στην 20η έπειτα από τιμωρία 5 λεπτών για λανθασμένη ρύθμιση του Turbo (κάτι για το οποίο ευθύνεται όχι η ομάδα του Πολωνού, αλλά η M-Sport).

Μετά τα χιόνια του Μόντε και της Σουηδίας, το WRC έχει τώρα μπροστά του τον πρώτο χωμάτινο και θερμό αγώνα της χρονιάς, στις 5-8 Μαρτίου στο Μεξικό.

WRC - ΡΑΛΙ ΣΟΥΗΔΙΑΣ 2014
ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Ogier (VW Polo WRC) 2:55:30.5
2. Neuville (Hyundai i20 WRC) +6.4
3. Mikkelsen (VW Polo WRC) +39.8
4. Tanak (Ford Fiesta WRC) +2:26.0
5. Paddon (Hyundai i20 WRC) +3:31.5
6. Evans (Ford Fiesta WRC) +3:53.0
7. Meeke (Citroen DS3 WRC) +4:05.8
8. Prokop (Ford Fiesta WRC) +4:26.0
9. Protasov (Ford Fiesta WRC) 5:32.2
10. Ostberg (Citroen DS3 WRC) +6:50.9

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ogier - 53
2. Neuville - 30
3. Mikkelsen - 30
4. Latvala - 19
5. Ostberg - 14
6. Evans - 14
7. Tanak - 12
8. Paddon - 10
9. Meeke - 10
10. Sordo - 8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ WRC
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

12/2/2016

Rally Dakar:

Πρωτιές για Al-Attiyah και Meo αλλά ο Peterhansel διατηρεί σημαντικό προβάδισμα | Βίντεο

Άλλη μία ημέρα γεμάτη… άμμο επιφύλασσε η ενδέκατη ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ 2016, με τους αγωνιζόμενους να εκκινούν από τη Λα Ρόχα και να τερματίζουν στο Σαν Χουάν της Αργεντινής.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)
Απομένουν πλέον δύο ημέρες μάχης στα αφιλόξενα εδάφη της Λατινικής Αμερικής, γι’ αυτό όσοι πρωτοπόροι κατηγοριών έχουν ήδη χτίσει μεγάλες διαφορές, απέφυγαν τα ρίσκα. Στα αυτοκίνητα, ο Stephane Peterhansel σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο και παρότι έχασε εννέα λεπτά έναντι του νικητή της ημέρας, Nasser Al-Attiyah, παραμένει 51 λεπτά μπροστά στη γενική κατάταξη!
Ο Al-Attiyah συνέχισε με το Mini του να παλεύει να σπάσει την κυριαρχία της Peugeot, αυτή τη φορά επιτυχώς. Το Top3 της ημέρας συμπλήρωσαν ο Sebastien Loeb (που είδε το 2008DKR16 να ακινητοποιείται λίγο πριν τον τερματισμό και να ρυμουλκείται μέχρι το τέλος της χρονομετρημένης διαδρομής) και ο Mikko Hirvonen με το X-Raid Mini.
Η γενική κατάταξη μετά την ΕΔ11:
1. Stéphane Peterhansel (FRA), Peugeot, 37h 42m 20s
2. Nasser Al-Attiyah (QAT), Mini, +51m 55s
3. Giniel de Villiers (RSA), Toyota, +1h 17m 24sΣτις μοτοσυκλέτες ο πρωτοεμφανιζόμενος Antoine Meo κέρδισε ειδική για δεύτερη φορά και χάρη σε αυτή την επίδοση, επέστρεψε στο Top3.

«Έκανα ένα μικρό λάθος και είχα πτώση λίγο πριν τον πρώτο ανεφοδιασμό. Στη συνέχεια η πλοήγηση ήταν δύσκολη αλλά έκανα καλή δουλειά και είμαι χαρούμενος για τη νίκη», είπε ο Meo.

Όμως η κορυφή ανήκει ακόμα στον Toby Price που τερμάτισε δεύτερος, υστερώντας μόλις κατά 18 δευτερόλεπτα και μάλιστα αύξησε κατά 12 λεπτά το προβάδισμά του έναντι του Stefan Svitko.

Η γενική κατάταξη μετά την ΕΔ11:
1. Toby Price (AUS), KTM, 40h 8m 30s
2. Stefan Svitko (SVK), KTM, +35m 23s
3. Antoine Méo (FRA), KTM, +43m 46s

Στις γουρούνες οι αδερφοί Patronelli έκαναν… σάντουιτς τον Brian Baragwanath με τον Alejandro να κυριαρχεί και να μειώνει τη διαφορά του από τον Marco στα μόλις 8 δευτερόλεπτα! Θα είναι συγκλονιστική η μάχη τους τις επόμενες δύο ημέρες…

Η γενική κατάταξη μετά την ΕΔ11:
1. Marcos Patronelli (ARG), Yamaha, 49h 36m 0s
2. Alejandro Patronelli (ARG), Yamaha, +8s
3. Brian Baragwanath (RSA), Yamaha +1h 41m 15s

Στα φορτηγά ο Eduard Nikolaev σημείωσε την 3 φετινή του πρωτιά, με τους Pieter Versluis, Ton van Genugten και Ayrat Mardeev να συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα. Ο πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης Gerard de Rooy, ήταν έκτος αλλά αυτό ελάχιστα επηρέασε το προβάδισμα που έχει έναντι του Mardeev. Εξακολουθεί να είναι πάνω από μία ώρα μπροστά, με μόνο δύο ημέρες δράσης να απομένουν.

Η γενική κατάταξη μετά την ΕΔ11:
1. Gerard de Rooy (NED), IVECO, 39h 10m 29s
2. Ayrat Mardeev (RUS), KAMAZ, +1h 9m 21s
3. Federico Villagra (ARG), IVECO, +1h 45m 45s

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Απίστευτο φινάλε στο Ράλι Καταλονίας! Δείτε την κατάταξη

Αυτό κι αν ήταν θρίλερ. Ο Andreas Mikkelsen πανηγύρισε στα εδάφη της Καταλανίας την παρθενική του νίκη στο WRC, σε έναν αγώνα...

που ολοκληρώθηκε με επεισοδιακό τρόπο, καθώς ο επικεφαλής του αγώνα και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Sebastien Ogier εγκατέλειψε έπειτα από έξοδο που είχε τέσσερα χιλιόμετρα πριν την ολοκλήρωση της Power Stage!

O Γάλλος μπήκε στην τελευταία ειδική του αγώνα έχοντας 50,9 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Νορβηγό ομόσταβλό του, αλλά βγαίνοντας από μια αριστερή στροφή χτύπησε το Volkswagen Polo R WRC στις μπαριέρες με αποτέλεσμα να χάσει έναν τροχό και να εγκαταλείψει.

“Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω. Φυσικά και αυτός δεν είναι ο τρόπος που θα ήθελα να πανηγυρίσω την πρώτη μου νίκη. Δυσκολευτήκαμε αρκετά στο χώμα, αλλά πιέσαμε πάρα πολύ στην άσφαλτο. Δώσαμε τα πάντα”, σχολίασε ο Mikkelsen στο τέλος του αγώνα.

Δεύτερος ήταν ο Jari-Matti Latvala, επίσης με Polo R WRC, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Dani Sordo με Hyundai i20 WRC.

Η αυλαία της σεζόν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι πέφτει 12 με 15 Νοεμβρίου στα ουαλικά δάση, με το Ράλι Μεγάλης Βρετανίας.

Τελική κατάταξη:

1) A. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) 3:21:04.8
2) J.M Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +3.1
3) D. Sordo / M. Martí (Hyundai i20 WRC) +21.2
4) M. Østberg / J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +1:06.3
5) K. Meeke / P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +1:08.2
6) H. Paddon / J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +1:23.3
7) M. Prokop / J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +4:12.2
8) T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +8:01.9
9) P. Tidemand / E. Axelsson (Škoda Fabia R5) +8:56.8
10) J. Kopecky / P. Dresler (Škoda Fabia R5) +9:07.5

Βαθμολογία οδηγών:

1) S. Ogier / 238 βαθμοί
2) J.M. Latvala / 180
3) A. Mikkelsen / 154
4) M. Østberg / 110
5) K. Meeke / 94
6) T. Neuville / 90
7) E. Evans / 81
8) D. Sordo / 77
9) H. Paddon / 74
10) O. Tanak / 63

Bαθμολογία κατασκευαστών:

1) Volkswagen Motorsport / 387 βαθμοί
2) Citroën Total Abu Dhabi WRT / 206
3) Hyundai Motorsport / 202
4) M-Sport World Rally Team / 173
5) Volkswagen Motorsport II / 116
6) Hyundai Motorsport N / 67
7) Jipocar Czech National Team / 51
8) FWRT SRL / 9

Πηγή Αναρτήθηκε 26/10/2015 στις 8:14:00 μ.μ.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided