Σάββατο, Φεβρουάριος 27, 2021

Ινδία

 

 

 

Ινδός στρατηγός : ”To Iνδικό ναυτικό να έρθει άμεσα στο Αιγαίο για ασκήσεις-Η Τουρκία πρέπει να πληρώσει βαρύ τίμημα” – Βίντεο

 

 

 

 

 

 

 

Ινδός στρατηγός :

”To Iνδικό ναυτικό να έρθει άμεσα στο Αιγαίο για ασκήσεις

-Η Τουρκία πρέπει να πληρώσει βαρύ τίμημα” – Βίντεο

”Έλληνες φίλοι μου προσέξτε - Ο Ερντογάν σας αλλοιώνει με τους μετανάστες”

”Έλληνες φίλοι μου προσέξτε-Ο Ερντογάν σας αλλοιώνει με τους μετανάστες”

Συνέντευξη στον Ανδρέα Μουντζουρούλια για το Πενταπόσταγμα παραχώρησε ο Ινδός Στρατηγός ε.α. Γκαγκάν Μπακσί. Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόσωπο, καθώς έχει στενές επαφές με την κυβέρνηση της Ινδίας και τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

Ο κύριος Μπακσί μίλησε για την συμμαχία που πρέπει να δημιουργήσουν Ελλάδα και Ινδία, η οποία θα εδράζεται στους εξής τομείς. Στρατιωτικές ασκήσεις και συνεργασία στον τομέα των μυστικών υπηρεσιών. Ανέλυσε επίσης τον άξονα που έχουν δημιουργήσει Πακιστάν-Τουρκία, ενώ ανέφερε πως η Ευρώπη κινδυνεύει από τους μετανάστες που στέλνει παράνομα ο Ερντογάν.

Δείτε το βίντεο:

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξής του:

Ερώτηση: Στις μέρες μας, βλέπουμε αύξηση του ισλαμικού εξτρεμισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, τι συμβαίνει στη Ινδία, υπάρχουν τέτοια φαινόμενα;

Απάντηση Μπακσί: Eίναι ένα τεράστιο πρόβλημα για την Ινδία. Τα τελευταία χρόνια έχουν πεθάνει χιλιάδες Ινδοί από τον ισλαμικό εξτρεμισμό και κυρίως από τον πακιστανικό εξτρεμισμό. Έχουν πεθάνει χιλιάδες στο Κασμίρ. Πολλές βομβιστικές επιθέσεις έχουν λάβει χώρα σε αρκετές πόλεις της Ινδίας. Δεν το αφήσαμε όμως έτσι. Οι Ειδικές Δυνάμεις της Ινδίας έχουν κάνει επιχειρήσεις μέσα σε πακιστανικό έδαφος και έχουν εξαλείψει τους τρομοκράτες.

Μετά από αυτές τις επιθέσεις, οι Πακιστανοί χτύπησαν σε ινδικό έδαφος, όμως ανέλαβε δράση η αεροπορία της χώρας μου και εξαφάνισε τους τρομοκράτες. Τα τελευταία χρόνια όμως, οι Πακιστανοί, με την βοήθεια των Τούρκων και των Κινέζων ανασυντάσσονται.  Η Τουρκία στέλνει παντού τρομοκράτες. Έστειλε στη Λιβύη, στο Αρτσάχ, στέλνει στο Κασμίρ. Ελλάδα και Ινδία πρέπει να συνεργαστούν και να σταματήσουν Άγκυρα και Ισλαμαμπάντ!

Ερώτηση: Γιατί Ελλάδα και Ινδία δεν έχουν έρθει πιο κοντά; – Τι θα προτείνατε στην κυβέρνησή σας;

Απάντηση Μπακσί: Ελλάδα και Ινδία έχουν πολλά κοινά. Έχουν στενούς δεσμούς από τα αρχαία χρόνια, από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Στις μέρες μας, έχουν δύο κοινούς εχθρούς, την Τουρκία και το Πακιστάν. Πρέπει να συνεργαστούμε στο τομέα των μυστικών υπηρεσιών, όπως επίσης και στον αμυντικό τομέα. Η χώρα μου παράγει οπλικά συστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Πρέπει επίσης επίσης να προχωρήσουμε και σε κοινές ασκήσεις.

Ερώτηση: Μπορούμε να δούμε κοινές ασκήσεις ανάμεσα στο ελληνικό και το ινδικό πολεμικό ναυτικό; – Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πακιστανικά πλοία να κάνουν ασκήσεις με τα τουρκικά πλοία τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Α. Μεσόγειο.

Απάντηση Μπακσί: Βεβαίως, πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν ασκήσεις ανάμεσα στο ελληνικό και το ινδικό πολεμικό ναυτικό. Το πολεμικό ναυτικό της Ινδίας είναι πολύ δυνατό. Κάνουμε ασκήσεις με το αμερικανικό, το ιαπωνικό και αυστραλιανό ναυτικό. Η Ελλάδα επίσης έχει ισχυρό πολεμικό ναυτικό. Πρέπει άμεσα το ινδικό ναυτικό να έρθει στο Αιγαίο!

Ερώτηση: Κύριε Μπακσί, συμμετείχατε στο πόλεμο του 1971, πείτε μας λίγα λόγια για την συγκεκριμένη περίοδο

Απάντηση Μπακσί: Ναι ήταν μία σημαντική νίκη για την Ινδία. Τότε έλαβε χώρα η μεγαλύτερη παράδοση στρατιωτών μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Περικυκλώσαμε τους πακιστανούς και οδηγήθηκαν στην απόλυτη συντριβή.

Ξέρετε το Πακιστάν ακόμα προκαλεί, αυτή την την φορά με την Τουρκία όπως ανέφερα και προηγουμένως. Γι’αυτό τον λόγο ειδικές δυνάμεις και αεροπορικές δυνάμεις από Ελλάδα και Ινδία, πρέπει να διεξάγουν συνεχώς ασκήσεις. Ξέρουμε ότι η Τουρκία προκαλεί και στην Κύπρο.

Η Τουρκία πρέπει να πληρώσει βαρύ τίμημα, αποσταθεροποιεί παντού χώρες σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να δράσουμε κατά της Τουρκίας. Δεν μπορεί να προκαλεί η Άγκυρα την Ινδία και την Ελλάδα. Είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό, η Ινδία δεν θα το επιτρέψει, η Τουρκία θα πληρώσει βαρύ τίμημα!

Ερώτηση: Είναι η Κίνα εχθρός της Ινδίας; – Πεκίνο, Ισλαμαμπάντ και Άγκυρα είναι ο άξονας του κακού;

Απάντηση Μπακσί: Η Κίνα είναι ένας μεγάλος στρατηγικός εχθρός. Ο κόσμος στις μέρες μας περνάει μία τεράστια κρίση. Η κρίση αυτή ξεκίνησε από την Γιουχάν. Ο ιός είναι κινεζικός, αυτή είναι η αλήθεια. Ναι, Κίνα, Τουρκία και Πακιστάν συνεργάζονται. Η Άγκυρα πρόσφατα έστειλε τζιχαντιστές στο Κασμίρ, ταυτόχρονα η Κίνα μας ανοίγει πολεμικά μέτωπα. Δεν θα τα παρατήσουμε, θα πληρώσουν κάθε κόστος και οι Πακιστανοί και οι Τούρκοι.

Ο Ερντογάν έχει ταυτόχρονα εργαλοποιήσει τους μετανάστες. Τους στέλνει στην Ελλάδα, τους στέλνει στην Ευρώπη. Το σχέδιο είναι απλό, θέλει να αλώσει την Ευρώπη με τους εξτρεμιστές. Κάνει πολιτισμικό πόλεμο. Πρέπει να ξυπνήσει η Ευρώπη, πριν είναι αργά. Θα έχετε δημογραφική αλλοίωση με τους μετανάστες. Έλληνες φίλοι μου προσέξτε, θα προσπαθήσουν να σκοτώσουν πολίτες.

''To Iνδικό ναυτικό να έρθει άμεσα στο Αιγαίο για ασκήσεις''

https://www.youtube.com/watch?v=-0o7zFRe6Z4&feature=emb_logo

pentapostagma.gr Triklopodia 25/01/2021

 

 

 

 

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚΑΤ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥ

Τουλάχιστον 90 νεκροί από τις σαρωτικές πλημμύρες σε Νεπάλ και Ινδία

Τουλάχιστον 90 νεκροί από τις σαρωτικές πλημμύρες σε Νεπάλ και Ινδία

Τουλάχιστον 90 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους τις τελευταίες ημέρες στις πλημμύρες και κατολισθήσεις που πλήττουν το Νεπάλ και την Ινδία, την ώρα που τα ακραία καιρικά φαινόμενα ανάγκασαν δύο εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο επίσημες πηγές.

Στο Νεπάλ, την πλέον πληγείσα περιοχή, οι βροχές, η ένταση των οποίων έχει αυξηθεί από τη Δευτέρα, είχαν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ποτάμια και να σημειωθούν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Τα ορμητικά νερά ισοπέδωσαν σπίτια και κατέστρεψαν γέφυρες.

«Από τη Δευτέρα, 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Τζάνκα Νατ Ντακάλ.

Στις εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, διακρίνονται κάτοικοι να περιμένουν στις στέγες των σπιτιών τους έως τη στιγμή που οι ομάδες διάσωσης τους απομακρύνουν με σωστικές λέμβους.

Σήμερα, η στάθμη των υδάτων άρχισε να υποχωρεί με αργούς, ωστόσο, ρυθμούς.

Οι πλημμύρες σάρωσαν επίσης το κρατίδιο Ασάμ στο βορειανατολικό τμήμα της Ινδίας, όπου 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

«Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν 3.000 χωριά σε 21 περιφέρειες» είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Κρατιδίου Ασάμ, Σαρμπανάντα Σονοβάλ, που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

29/7/2016

 

 

 

ΙΝΔΙΑ

Αφησαν υποψήφιους στρατιωτικούς με τα εσώρουχα για να μην... αντιγράψουν στις εξετάσεις!

Αφησαν υποψήφιους στρατιωτικούς με τα εσώρουχα για να μην... αντιγράψουν στις εξετάσεις!Οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας διέταξαν τους υποψήφιους για στρατολόγηση στο κρατίδιο του Μπιχάρ να γδυθούν προκειμένου να δώσουν... γραπτές εξετάσεις χωρίς να αντιγράψουν, σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα.

Η Indian Express δημοσίευσε μάλιστα μια φωτογραφία στην οποία δεκάδες άνδρες, μόνο με το σλιπάκι τους, είναι καθισμένοι στο έδαφος, μπροστά σε έναν ένστολο επιτηρητή. Πολλοί από αυτούς γράφουν, στις κόλλες που ακουμπούν στα πόδια τους.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή, αυτή η "ριζοσπαστική" απόφαση ελήφθη "για να κερδίσουμε χρόνο" καθώς οι υποψήφιοι ξεπερνούσαν τους χίλιους και θα χρειαζόταν πολλή ώρα για να τους ψάξουν όλους ξεχωριστά.

"Δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά μόνο να υπακούσουμε στις εντολές, μολονότι μας φάνηκε παράξενο", είπε ένας από τους υποψηφίους, εμφανώς σαστισμένος.

Ένας εκπρόσωπος του στρατου από το Νέο Δελχί αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Πριν από έναν χρόνο είχε αποκαλυφθεί μια τεράστια απάτη σε εξετάσεις υποψήφιων αστυνομικών, στο ίδιο κρατίδιο. Για την υπόθεση αυτή της αντιγραφής συνελήφθησαν τότε σχεδόν 1.000 εμπλεκόμενοι.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πάτνα, της πρωτεύουσας του Μπιχάρ, ζήτησε εξηγήσεις από το υπουργείο Άμυνας για αυτήν την ασυνήθιστη εντολή.

Η απάτη στους διαγωνισμούς είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία, ιδίως στις εξετάσεις που οδηγούν σε πρόσληψη στο δημόσιο. Το κρατίδιο του Μπιχάρ, ένα από τα φτωχότερα και πολυπληθέστερα της Ινδίας, έχει πληγεί πολύ από τέτοιου είδους πρακτικές τα τελευταία χρόνια. Πέρσι είχε προκαλέσει αίσθηση η φωτογραφία της πρόσοψης ενός εξεταστικού κέντρου, στην οποία είχαν σκαρφαλώσει οι συγγενείς των υποψηφίων για να τους... ψιθυρίζουν τις απαντήσεις των θεμάτων.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line "Η" Online 1/3 19:32

 

 

 

 

Έτοιμη η Ινδία για υπογραφές με Ρωσία για τους S-400

19/12/2015 00:01 |

Εν όψει της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι στη Μόσχα, όπου θα συναντηθεί με τη ρωσική ηγεσία, η κυβέρνησή του προχώρησε στην έγκριση προμήθειας πέντε πυροβολαρχιών του υπερσύγχρονου ρωσικού αντιαεροπορικού – αντιβαλλιστικού συστήματος τύπου S-400.

Πρόκειται για ένα κολοσσιαίο συμβόλαιο αξίας 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ενέκρινε το Συμβούλιο Αμυντικών Προμηθειών της χώρας (DAC: Defence Acquisition Council), με το οποίο οι Ινδοί ευελπιστούν να καλύψουν μια σοβαρή «τρύπα» στην αεράμυνά τους.

Το τελικό κόστος της προμήθειας θα καθοριστεί ανάμεσα στις δυο πλευρές και είναι πιθανή αναφορά των δυο ηγετών κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Κρεμλίνο. Οι S-400 που έχουν αναπτυχθεί από την Almaz-Antey και έχουν εμβέλεια 400 χιλιομέτρων, έγιναν «διάσημοι» και για τους αδαείς, μετά την ανάπτυξή τους από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία.

Οι Ινδοί ενέκριναν επίσης να προχωρήσουν τα προγράμματα για το αντιαεροπορικό σύστημα Pechora, κάτι που έχουν κάνει ήδη για πρόγραμμα που αφορά αναβάθμιση των δυνατοτήτων του στόλου των ρωσικής κατασκευής αρμάτων τύπου T-72 και T- 90.

 

 


Άγριο ξύλο στο κοινοβούλιο της Ινδίας για μία… αγελάδα [video]

Σκηνές φαρ ουέστ έλαβαν χώρα στο κοινοβούλιο της Ινδίας, όταν εκπρόσωποι της εθνικής αντιπροσωπείας είπαν να...αφήσουν την πολιτική και να καταπιαστούν με την... πυγμαχία.
Τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται ότι μέλη του κυβερνώντος κόμματος εξαπέλυσαν επίθεση σε βουλευτή, με την κατηγορία ότι σε δεξίωση προσέφερε βόειο κρέας, κάτι το οποίο απαγορεύεται καθώς στην Ινδία η αγελάδα θεωρείται ιερό ζώο.
Σύμφωνα με τον ινδικός νόμος όποιος σκοτώσει αγελάδα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από μία εβδομάδα ένα ολόκληρο χωριό λίντσαρε έναν 50χρονο, με την υποψία ότι κατανάλωσε βόειο κρέας.


Indian politicians in Kashmir punch colleague for serving beef

9/10/2015 στις 3:25 μ.μ.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided