Τρίτη, Σεπτέμβριος 24, 2019

Ιράν

 

Εμείς φτιάχνουμε Τζαμιά και στο Ιράν βάζουν λουκέτο σε 547 εστιατόρια και καφετέριες γιατί… προσέβαλαν την «ισλαμική ηθική»

 

 

 

 

 

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019

Εμείς φτιάχνουμε Τζαμιά και

στο Ιράν βάζουν λουκέτο σε 547 εστιατόρια και καφετέριες γιατί… προσέβαλαν την

«ισλαμική ηθική»

Το ισλάμ είναι μία αυστηρή θρησκεία, έχοντας ακόμη ένα περιστατικό να το αποδεικνλυει, αφού η ιρανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε 547 εστιατόρια και καφέ στην Τεχεράνη για λόγους προσβολής της «ισλαμικής ηθικής». Όταν στην Ευρώπη γίνεται προσπάθεια να ασκούν με άνεση τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, εκείνοι δεν θέλουν να ακούν για «δύση».

Οι δυνάμεις της τάξης «ασχολήθηκαν με τους ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ που παραβιάζουν την ηθική και … 547 καταστήματα έκλεισαν, ενώ 11 παραβάτες συνελήφθησαν», δήλωσε ο στρατηγός Χοσέιν Ραχιμί, διοικητής της αστυνομίας στην πρωτεύουσα.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars, που πρόσκειται στους συντηρητικούς, το κλείσιμο των καταστημάτων έγινε κατά το τελευταίο δεκαήμερο στο πλαίσιο επιχείρησης για την καταπολέμηση της «μη συμμορφούμενης διαφήμισης στο Διαδίκτυο», της χρήσης «παράνομης μουσικής» και της προτροπής στην «ακολασία».

«Η αστυνομία παρακολουθεί διαρκώς την τήρηση των ισλαμικών κανόνων και αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες αποστολές της», δήλωσε ο στρατηγός Ραχιμί, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εθνικής αστυνομίας.

Ένδειξη της προσοχής που προσδίδουν οι αρχές σε αυτά τα θέματα, το πρακτορείο ειδήσεων Mizan, που ελέγχεται από τη δικαστική αρχή, ανακοίνωσε τη λειτουργία ενός ειδικού αριθμού που θα επιτρέπει στους Ιρανούς που επιθυμούν να καταγγείλουν, με ένα απλό sms, τις «ανήθικες πράξεις» που διαπράττονται σε δημόσιο χώρο.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Μοχαμάντ Μεχντί Χατζμοχαμαντί, πρόεδρο ενός «δικαστηρίου καθοδήγησης», αρμόδιου να δικάζει στην Τεχεράνη «τα πολιτιστικά εγκλήματα όπως και την ηθική και κοινωνική διαφθορά».


«Οι πολίτες ήθελαν να τους αναφέρουν»
«Οι πολίτες θα ήθελαν να αναφέρουν εκείνους που παραβιάζουν τους κανόνες, αλλά δεν ξέρουν πώς να το κάνουν», δήλωσε ο δικαστής στο Mizan, «αποφασίσαμε να επιταχύνουμε την εξέταση των κρουσμάτων που αφορούν δημόσιες ανήθικες πράξεις».

Όσοι κάτοικοι της πρωτεύουσας επιθυμούν, μπορούν επίσης να αναφέρουν περιπτώσεις γυναικών των οποίων η μαντίλα έχει πέσει από το κεφάλι ενώ βρίσκονται μέσα σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, περιπτώσεις ατόμων που οργανώνουν «μικτές χορευτικές βραδιές» ή άλλων που «δημοσιεύουν ανήθικο περιεχόμενο στο Instagram», δήλωσε ο Χατζμοχαμαντί.

Το αλκοόλ και οι μικτές νύχτες απαγορεύονται στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, όπου ο νόμος απαιτεί από όλες τις γυναίκες να φορούν μαντίλα σε δημόσιο χώρο (κάτι που ισχύει και όταν επιβαίνουν σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο).

Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, καλεί τακτικά στην καταπολέμηση της «πολιτιστικής εισβολής», που αφορά από τη ροκ έως τον εκδυτικισμό των ηθών.

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

Το ΙΡΑΝ εγκαταλείπει το Δολάριο.

Κι άλλοι προσπάθησαν και βομβαρδίστηκαν


Το ΙΡΑΝ εγκαταλείπει το Δολάριο. Κι άλλοι προσπάθησαν και βομβαρδίστηκαν…

 

 

 

 

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 ΝΕΚΡΟΙ

Παγκόσμιο σοκ από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στην Τεχεράνη

Παγκόσμιο σοκ από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στην Τεχεράνη

Οι εργαζόμενοι στην «Η» βρίσκονται σε απεργία διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, ωστόσο, θα σας ενημερώνουν για τα συγκλονιστικά γεγονότα.

Για πρώτη φορά οι τζιχαντιστές χτύπησαν μέσα σε ιρανικό έδαφος. Ενοπλοι εισέβαλαν στο κοινοβούλιο με καλάσνικοφ σκοτώνοντας και παίρνοντας ομήρους, ενώ έξω από το μαυσωλείο του Χομεϊνί ένοπλοι άνοιξαν πυρ και μια γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε.

Το ιρανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο IRIB μετέδωσε πως η επίθεση στη βουλή έλαβε τέλος και πως και οι τέσσερις δράστες είναι νεκροί. «Οι δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν για βόμβες το κτίριο», μετέδωσε το IRIB.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις σημερινές επιθέσεις στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων Πιρ-Χοσεΐν Κολιβάντ, μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Τριάντα εννέα άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τις επιθέσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι δυνάμεις ασφαλείας ανέκτησαν τον έλεγχο του ιρανικού κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του αγιατολάχ Χομεϊνί, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.

Ο ιρανός υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών δήλωσε πως οι δράστες της σημερινής επίθεσης εισήλθαν στο κοινοβούλιο από την κύρια είσοδο ντυμένοι σαν γυναίκες, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων TASNIM.

Η Μόσχα καταδικάζει αυστηρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως και αυτές που έγιναν σήμερα στο Ιράν και απευθύνει έκκληση για κοινές προσπάθειες στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Πεσκόφ

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ "οι τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις, υποδηλώνουν την ανάγκη να υπάρξουν κοινές προσπάθειες στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ιδιαίτερα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης 'Ισλαμικό Κράτος'".

Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τις βίαιες επιθέσεις στο ιρανικό κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί στην Τεχεράνη.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατία, σε όλες της τις εκφάνσεις και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον λαό του Ιράν και στην Κυβέρνησή του καθώς και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως ένας από τους δράστες πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα στο κοινοβούλιο ενώ ένας άλλος πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι η διπλή επίθεση στην Τεχεράνη πραγματοποιήθηκε από ομάδες τρομοκρατών,  ενώ σύμφωνα με το ημιεπισημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων FARS την ευθύνη ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος».

Ο ιρανός υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών δήλωσε πως οι δράστες της σημερινής επίθεσης εισήλθαν στο κοινοβούλιο από την κύρια είσοδο ντυμένοι σαν γυναίκες, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων TASNIM.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως ένας από τους δράστες πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα στο κοινοβούλιο ενώ ένας άλλος πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον υπουργό, όσοι έχουν απομείνει από τους δράστες βρίσκονται τώρα περικυκλωμένοι μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου.

500

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line"Η" Online 8/6

 

 

 

 

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του πρώην προέδρου του Ιράν

Αργία στη χώρα, δωρεάν η μετακίνηση για όσους θέλουν να πάνε στην κηδεία

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του πρώην προέδρου του Ιράν

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Τεχεράνη στην κηδεία του πρώην προέδρου του Ιράν Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, που πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 82 ετών.

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ είπε «την προσευχή του θανάτου» για τον πρώην πρόεδρο, έναν μετριοπαθή και πραγματιστή συντηρητικό, την προσφορά του οποίου εξύμνησε αμέσως μετά τον θάνατό του παρά τις «διαφορετικές» απόψεις τους.

Στο πλήθος άνθρωποι κρατούσαν φωτογραφίες του ανώτατου πνευματικού ηγέτη και του Ραφσαντζανί καθισμένους δίπλα δίπλα να χαμογελούν, σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο Irib. «Εις το επανιδείν, παλιέ σύντροφε», έγραφε μια γυναίκα σε ένα πανό.

Πολιτικές προσωπικότητες και στρατιωτικοί ήταν παρόντες στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, όπου έγινε η κηδεία. Μεταξύ αυτών ο μετριοπαθής πρόεδρος Χασάν Ροχανί και ο στρατηγός Γασέμ Σουλεϊμανί, επικεφαλής των επιχειρήσεων στο εξωτερικό των Φρουρών της Επανάστασης.

Ο πρώην πρόεδρος στη συνέχεια θα ενταφιαστεί στο μαυσωλείο του Αλί Χομενεΐ, δίπλα στον τάφο του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η σημερινή ημέρα έχει κηρυχθεί αργία στο Ιράν, ενώ η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι δωρεάν προκειμένου να μπορέσει ο κόσμος να πάει στην κηδεία.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν στις λεωφόρους που οδηγούν στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης μικρές ομάδες διαδηλωτών να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του αντιπολιτευόμενου Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί.

Ο Μουσαβί που βρίσκεται από το 2011 σε κατ’ οίκον περιορισμό ήταν ένας από τους ηγέτες του κινήματος διαμαρτυρίας κατά της επανεκλογής του υπερσυντηρητικού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ το 2009.

Άλλες μικρές ομάδες φώναζαν επίσης συνθήματα υπέρ του πρώην μεταρρυθμιστή προέδρου Μοχαμάντ Χαταμί, που ήταν στενός συνεργάτης του Ραφσαντζανί στη συμμαχία των μετριοπαθών με τους μεταρρυθμιστές.

Ο συνασπισμός αυτός επέτρεψε την εκλογή το 2013 του νυν μετριοπαθούς προέδρου Ροχανί.

Σε μια σπάνια κίνηση οι ΗΠΑ εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του Ραφσαντζανί, παρότι αυτός ήταν μια από τις ηγετικές προσωπικότητες της Ισλαμικής Επανάστασης το 1979 και της ρήξης των σχέσεων της Τεχεράνης με την Ουάσινγκτον.

Καθώς πλησιάζει η διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στο Ιράν, ο θάνατος του Ραφσαντζανί αποτελεί μεγάλη απώλεια για τον Ροχανί, ο οποίος ήταν προστατευόμενός του, στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί. Ενώ πλήγμα είναι επίσης και για το στρατόπεδο των μεταρρυθμιστών και των μετριοπαθών που τον υποστηρίζουν.

Και αυτό διότι ο Ραφσαντζανί, που ήταν επικεφαλής του Συμβουλίου Κρίσης το οποίο έχει κυρίως καθήκον να συμβουλεύει τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν, ήταν ένας πολιτικός με μεγάλη επιρροή σε όλη τη χώρα.

Σύντομα ο Χαμενεΐ αναμένεται να ορίσει τον αντικατάστασή του στο Συμβούλιο. Η πολιτική κατεύθυνση του νέου επικεφαλής θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την ισορροπία των δυνάμεων στο εσωτερικό των θεσμών, την πλειονότητα των οποίων ελέγχουν οι συντηρητικοί.   11:50 10/01/2017

 

 

 

 

ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Πωλούν την ακίνητη περιουσία δισεκατομμυριούχου που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για διαφθορά!

Πωλούν την ακίνητη περιουσία δισεκατομμυριούχου που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για διαφθορά!Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημοπρατήσει την ακίνητη περιουσία του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Μπαμπάκ Ζαντζανί, ο οποίος καταδικάστηκε νωρίτερα φέτος σε θάνατο για διαφθορά.

Βίλες, πολυτελή διαμερίσματα, καταστήματα και άλλα ακίνητα θα πωληθούν, ανέφερε η εφημερίδα Μιζάν, η οποία θεωρείται προσκείμενη στην ιρανική δικαιοσύνη. Η υποβολή προσφορών θα πρέπει να γίνει έως την 20ή Αυγούστου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Ζαντζανί, 41 ετών, καταδικάστηκε τον Μάρτιο στην εσχάτη των ποινών για φοροδιαφυγή και άλλα οικονομικά εγκλήματα έπειτα από μια μακρά δικαστική διαδικασία, στην οποία αντιμετώπιζε την κατηγορία ότι ενθυλάκωσε παράνομα συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2013, τρεις μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο σημερινός πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο Χασάν Ροχανί, ο οποίος είχε δεσμευθεί να εξαλείψει τη διαφθορά στο Ιράν.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line"Η" Online 9/8 20:23

 

 

 

ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

Ιράν: Ανοιξαν οι κάλπες για τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές

Ιράν: Ανοιξαν οι κάλπες για τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογέςΆρχισε στο Ιράν η διπλή ψηφοφορία των βουλευτικών εκλογών που θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τη συνέχιση της πολιτικής του ανοίγματος του μετριοπαθούς προέδρου Χασάν Ροχανί, που ελπίζει στην ενίσχυση της εξουσίας του απέναντι στους συντηρητικούς.

Περί τα 55 εκατομμύρια Ιρανοί καλούνται να ψηφίσουν στις εκλογές για την ανανέωση της σύνθεσης των δύο νομοθετικών σωμάτων της χώρας που κυριαρχούνται από τους συντηρητικούς, το Κοινοβούλιο και τη Συνέλευση των Ειδικών, η οποία απαρτίζεται από ιερωμένους που είναι επιφορτισμένοι με τον ορισμό και αν παραστεί ανάγκη, με την αντικατάσταση του ανώτατου πνευματικού ηγέτη της χώρας.

Ο Αλί Χαμενεΐ ήταν από τους πρώτους που ψήφισαν σήμερα σε τέμενος που βρίσκεται κοντά στην κατοικία του στην Τεχεράνη.

Σε άλλο τέμενος της ιρανικής πρωτεύουσας, η 38χρονη Ατεφέχ Γιουσέφι δηλώνει: "Πρέπει να ψηφίσω, διότι απείχα πολλές φορές και κατάλαβα ότι ήταν λάθος. Περιμένω ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί με τις μεταρρυθμίσεις, διότι η λύση δεν βρίσκεται στην αλλαγή του καθεστώτος, αλλά στις μεταρρυθμίσεις".

Αντίθετα, ο Εσμάτ Σαβάντι, 54 ετών θα ψηφίσει "για την ενίσχυση των πυλώνων της ιερής Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν" και για να δείξει "στη χώρα και στο εξωτερικό ότι υποστηρίζουμε το σύστημα για πάντα".

Οι εκλογές είναι οι πρώτες από την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, τον περασμένο Ιούλιο, που θα επιτρέψει στην Ισλαμική Δημοκρατία να βγει από την απομόνωσή της και στην ιρανική οικονομία να ανακάμψει, έπειτα μία δεκαετία διεθνών κυρώσεων.

Ορισμένες από τις κυρώσεις έχουν αρθεί από τα μέσα του Ιανουαρίου τη στιγμή της έναρξης εφαρμογής της συμφωνίας, ενώ κύμα ξένων επενδύσεων αναμένεται στη χώρα. Σε αυτό βασίζεται ο πρόεδρος Ροχανί, ο οποίος εξελέγη το 2013, για να επιτύχει την ανατροπή των ισορροπιών υπέρ των μεταρρυθμιστών και των μετριοπαθών στο Κοινοβούλιο, γεγονός που θα του επιτρέψει να εφαρμόσει μία πολιτική οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων πριν από το τέλος της θητείας του το 2017.

Οι ιρανοί ψηφοφόροι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε 4.844 υποψηφίους, ανάμεσά τους και 500 γυναίκες, για την ανανέωση της σύνθεσης του 290μελούς κοινοβουλίου και μεταξύ 159 υποψηφίων, ανδρών σύνολό τους, για τις 88 έδρες της Συνέλευσης των Ειδικών.

Τρία χρόνια πριν, οι μεταρρυθμιστές είχαν μποϊκοτάρει την ψηφοφορία καταγγέλλοντας τη διαδικασία επανεκλογής του λαϊκιστή συντηρητικού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ως προϊόν νοθείας.

Αυτή τη φορά είναι παρόντες στο εκλογικό ραντεβού, παρά τον αποκλεισμό πολλών στελεχών του μεταρρυθμιστικού ρεύματος από το πανίσχυρο σώμα των Φρουρών του Συντάγματος που διαθέτει δικαίωμα βέτο επί οποιουδήποτε υποψηφίου.

Για να ενισχύσουν τις πιθανότητες εκλογής και να περιορίσουν τη διασπορά των ψήφων, συμμάχησαν με τους μετριοπαθείς παρουσιάζοντας κοινή λίστα με το όνομα "Omid" (Ελπίδα).

Απέναντί τους, ένας μεγάλος συνασπισμός των συντηρητικών, οι οποίοι, ακολουθώντας τη γραμμή του ανώτατου πνευματικού ηγέτη Αλί Χαμενεΐ, ανησυχούν για τον κίνδυνο ξένης "διείσδυσης" στο Ιράν, τόσο στον πολιτικό, όσο και στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα.

Οι πρώην πρόεδροι, ο Μοχάμαντ Χαταμί (μεταρρυθμιστής) και Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί (μετριοπαθής) κάλεσαν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν μαζικά τους υποψήφιους του ρεύματος του προέδρου Ροχανί, για να κλείσουν τον δρόμο στον εξτρεμισμό.

Στη Συνέλευση των Ειδικών, αποκλείσθηκε η υποψηφιότητα του Χασάν Χομεϊνί, του μεταρρυθμιστή εγγονού του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν αγιατολάχ Χομεϊνί, με το επιχείρημα ότι δεν έγινε δυνατόν να επιβεβαιωθεί η θρησκευτική του επάρκεια.

Ο Ραφσαντζανί και ο πρόεδρος Ροχανί είναι επίσης υποψήφιοι για τη Συνέλευση και ελπίζουν στον αποκλεισμό των συντηρητικότερων υποψηφίων.

Η νέα Συνέλευση των Ειδικών είναι πιθανόν ότι κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας της θα κληθεί να εκλέξει νέο ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν για την αντικατάσταση του Αλί Χαμενεΐ , 76 ετών.

Τα εκλογικά τμήματα, που άνοιξαν στις 08.00 τοπική ώρα (06.30 ώρα Ελλάδος) θα κλείσουν στις 18.00 τοπική ώρα (16.30 ώρα Ελλάδος). Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται εντός του 24ώρου που θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line "Η" Online 26/2 10:32

άλογος.

9:02

 


Πρώτη καταχώρηση: 03/01/2016 - 00:50

Τεχεράνη: Επίθεση με μολότοφ στην πρεσβεία της Σ. Αραβίας - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Τεχεράνη: Επίθεση με μολότοφ στην πρεσβεία της Σ. Αραβίας - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ το βράδυ του Σαββάτου από εξαγριωμένους διαδηλωτές, μετά την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ-Νιμρ, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Εικόνες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που μερικές από αυτές αναρτήθηκαν από δημοσιογράφους ιρανικών πρακτορείων ειδήσεων και εφημερίδων, δείχνουν ιρανούς διαδηλωτές να εισβάλουν στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και να βάζουν

φωτιές.

Μια φωτογραφία στο Twitter δείχνει διαδηλωτές έξω από το κτίριο της

πρεσβείας, με μικρές εστίες φωτιάς να καίγονται μέσ

α στο κτίριο, ενώ μια άλλη φωτογραφία δείχνει μια αίθουσα με σπασμένα έπιπλα, που φέρεται να είναι μέσα από το κτίριο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η ιρανική αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές μέσα από την πρεσβεία, αλλά πολλοί παραμένουν απ

ό έξω, ενώ όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους διαδηλωτές να σταματήσουν την επίθεση.

 

Δείτε εδώ το βίντεο:

Πηγή:GASP ! HOLLYWOOD Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν με εκδίκηση για την εκτέλεση του ιερωμένου

 

 

ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Αριθμός ρεκόρ 12.000 και πλέον υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές στο Ιράν

Αριθμός ρεκόρ 12.000 και πλέον υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές στο ΙράνΠερισσότερες από 12.000 είναι οι υποψηφιότητες για τις κοινοβουλευτικές εκλογές στο Ιράν που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο --αριθμός ρεκόρ μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, μετέδωσαν σήμερα τα επίσημα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων χθες βράδυ, ο αριθμός των υποψηφίων για τις εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου που θα αναδείξουν το νέο 290μελές κοινοβούλιο αυξήθηκε κατά σχεδόν 70% σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2012, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 11% των υποψηφίων, έναντι 8% κατά τη διαδικασία εγγραφής των υποψηφίων στις εκλογές του 2012. Οι υποψήφιοι ηλικίας μικρότερης των 50 ετών αυξήθηκαν επίσης από 67% σε 73%.

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός ρεκόρ θα μειωθεί μετά την αυστηρή εξέταση από το Συμβούλιο των Φρουρών του Συντάγματος των υποψηφιοτήτων το οποίο και θα απορρίψει ένα μέρος αυτών. Ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων θα δημοσιευτεί στις 9 Φεβρουαρίου.

Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα με τις εκλογές για την ανανέωση της Συνέλευσης των Ειδικών, ενός ανώτερου θρησκευτικού οργάνου αρμόδιου για την εποπτεία του έργου του 76χρονου ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ και για τον διορισμό ενδεχομένως του διαδόχου του σε περίπτωση θανάτου ή μη δυνατότητας άσκησης των καθηκόντων του.

801 είναι οι υποψήφιοι για τη συνέλευση αυτή που αριθμεί 88 μέλη. Όπως για τις βουλευτικές εκλογές, οι υποψηφιότητες θα εξεταστούν από το Συμβούλιο των Φρουρών του Συντάγματος που θα δώσουν στη δημοσιότητα την τελική λίστα στις 10 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί, ένας μετριοπαθής ιερωμένος που εξελέγη το 2013, αφιέρωσε ουσιαστικά το πρώτο μέρος της τετραετούς θητείας του στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις που κατέληξαν στις 14 Ιουλίου σε μια ιστορική συμφωνία με τις μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία). Με τη συμφωνία αυτή, οι διεθνείς κυρώσεις θα αρθούν το προσεχές διάστημα με αντάλλαγμα τη δέσμευση του Ιράν να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα που προορίζεται για ειρηνική χρήση και να εγκαταλείψει σχέδια κατασκευής πυρηνικού όπλου.

Ο πρόεδρος Ροχανί προτίθεται να αφιερώσει το τελευταίο μέρος της θητείας του-- που μπορεί να ανανεωθεί μια φορά μετά το 2017-- στις οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Ελπίζει για τον λόγο αυτό να αποσπάσει μια πλειοψηφία διαλλακτικών βουλευτών στο προσεχές κοινοβούλιο, το οποίο σήμερα κυριαρχείται από τους συντηρητικούς με ριζοσπαστική και μετριοπαθή τάση.  ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line  "Η" Online 26/12 11:45

 

 

12/09/2015 09:00:00 μ.μ.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!!ΙΣΧΥΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!!Από αλλού το περίμεναν οι Τούρκοι και από αλλού τους ήρθε!!!!

Από αλλού το περίμενανοι Τούρκοι και από αλλού τους ήρθε!
Όπως αναφέρουν τα σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα ενώ περίμεναν από την Ρωσία κάποιες κυρώσεις στην προμήθεια του φυσικού αερίου από το οποίο εξαρτάται άμεσα η καθημερινή ζωή στην Τουρκία, τελικά το «χτύπημα» ήρθε από το Ιράν.
Συγκεκριμένα το Ιράν απο φάσ ισε σαν αντίποινα προς την Άγκυρα για την αυθαίρετη εισβολή τουρκικού στρατιωτικού τμήματος στο βόρειο Ιράκ χωρίς την άδεια της κυβέρνησης της Βαγδάτης, να μειώσει σε ποσοστό 50% την χορήγηση φυσικού αερίου προς την Τουρκία.
Το επίπεδο της μείωσης φτάνει στα 14-15 εκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου, εξέλιξη που κλονίζει σοβαρά την ενεργειακή ισορροπία της Τουρκίας με ανυπολόγιστες προς το πάρων συνέπειες.

Όπως είναι γνωστό η Τουρκία προμηθεύονταν μέχρι τώρα από το Ιράν περίπου 30 εκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου, που σημαίνει 20% της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου. Με την ενέργεια αυτή της Τεχεράνης το ενεργειακό πρόβλημα της Τουρκίας γίνεται όλο και πιο δυσχερές.

Ο μεγάλος φόβος τώρα είναι τι θα κάνει η Ρωσία, γιατί αν και η Ρωσία προχωρήσει έστω και σε μερική μείωση της χορήγησης φυσικού αερίου, τότε η τουρκική οικονομία τινάζεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Ήδη ερευνώνται κάποιες εναλλακτικές λύσεις όπως προμήθεια αυξημένης ποσότητας από το Κατάρ, αλλά εδώ υπάρχει η γεωγραφική δυσκολία να φτάσει η ποσότητα αυτή στην Τουρκία ενώ άλλες εναλλακτικές λύσεις όπως Αλγερία και Νιγηρία, είναι πολύ χρονοβόρες και αμφιβόλου αποτελέσματος. Επίσης και το Αζερμπαϊτζάν όπως έγινε γνωστό, αδυνατεί να αναπληρώσει το ενεργειακό κενό που δημιουργείται.

Η κίνηση αυτή του Ιράν πολλοί την χαρακτήρισαν σαν το πρώτο βήμα για την ενεργειακή κατάρρευση της Τουρκίας.
Και έπεται συνέχεια!   ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr  11/12/2015

 

 

 

Αυτη ειναι η μυστική υπόγεια βάση πυραύλων του Ιράν που τρέμουν οι αμερικάνοι (vid-photos)

ImageH Ιρανική κρατική τηλεόραση, έχει φέρει στη δημοσιότητα εικόνες από μια υπόγεια βάση πυραύλων σε μια πρωτοφανή εκπομπή.
Η βάση βρίσκεται 500 μέτρα κάτω απο την επιφάνεια της γης, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του BBC World Mehrzad Kohanrouz. Τα πρώτα πλάνα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης απο την υπόγεια βάση πυραύλων των Φρουρών της Επανάστασης βλέπουν την δημοσιότητα μόλις τρεις ημέρες μετα την πυραυλική δοκιμή ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου ακριβείας.
"Ο πύραυλος τυπου Emad μπορεί να πλήττει στόχους με υψηλό επίπεδο ακρίβειας" και να τους καταστρέφει, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας του Ιράν Hossein Dehghan.
Το βίντεο της βάσ
ης πυραύλων δείχνει τις υπόγειες σήραγγες να ειναι γεμάτες με πυραύλους, αμυντικο υλικό, αλλά και Ιρανούς στρατιώτες. Η σήραγγα που εμφανίζεται στην ιρανική τηλεόραση είναι μόνο μία από τις πολλές που υπάρχουν σε τέτοιες βάσεις στο Ιράν, σύμφωνα με δηλώσεις του Στρατηγού Amir Ali Hajizadeh, διοικητή του τμήματος αεροδιαστημικής του IRGC.
"Οι βάσεις πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς τη
ς Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι εγκατεστημένες και σε ετοιμότητα κάτω από τα ψηλά βουνά σε όλες τις επαρχίες και πόλεις της χώρας," ειπε ο Hajizadeh.

Ο Hajizadeh δήλωσε επίσης ότι ενώ το Ιράν δεν ειναι πρόθυμο να ξεκινήσει κάποιο πόλεμο "Αν οι εχθροί κάνουν λάθος, οι βάσεις οπου βρίσκονται οι πυραυλοι θα εκραγούν σαν ηφαίστειο από τα βάθη της γης." Ο Λευκός Οίκος δήλωσε οτι η δοκιμή του πυραύλου Emad απο το Ιράν πιθανότατα παραβίασε το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ότι θα “προσπαθήσει να διακόψει τη συνεχιζόμενη πρόοδο του προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων τους.”

Iran, 500 meter Underground secret missile base

onalert.gr Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015
Blog Widget by LinkWithin

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided