Κυριακή, Ιούλιος 12, 2020

Σουηδία

 

 

 

 

 

 

 

Ότι ΔΕΝ κάνουν οι παντελώς Α Ν Υ Π Α Ρ Κ Τ Ο Ι βο(υ)λευτές "μας",  τά πράττουν ΞΕΝΟΙ βουλευτές στίς χώρες τους!!! (ΚΟΤΕΣ ΛΥΡΑΤΕΣ οι 300 !)

 

 

 

 

 

 

Ότι ΔΕΝ κάνουν οι παντελώς Α Ν Υ Π Α Ρ Κ Τ Ο Ι βο(υ)λευτές "μας",

τά πράττουν ΞΕΝΟΙ βουλευτές στίς χώρες τους!!!

(ΚΟΤΕΣ ΛΥΡΑΤΕΣ οι 300 !)

...AN TO EIΠΑΝ ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ;

ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΘΕ ΤΩΡΑ;

Ε Υ Γ Ε  ΚΑΙ ΠΑΛΙ  Ε Υ Γ Ε,  ΑΞΙΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ!

Ερώτημα προς την Υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Ann Linde για την παράνομη κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία, κατέθεσε η βουλευτίνα των Σουηδών Δημοκρατών Sara Gille.

Συγκεκριμένα  η Sara Gille, που αξίζει να σημειωθεί ότι είναι κουρδικής καταγωγής,  σε  γραπτή αναφορά προς την ΥΠΕΞ Σουηδίας Αννα Λίντ αναφέρει τα εξής:

ANF | Swedish Parliament to discuss the attacks on the HDP and Kurds

Rojava Model On Agenda In Swedish Parliament | The Rojava Report

«Στις 20 Ιουλίου 1974, η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο και έκτοτε δεν έφυγε Η εισβολή της Τουρκίας οδήγησε στον διαχωρισμό της Κύπρου κατά μήκος της πράσινης γραμμής όπου παρακολουθείται από τον ΟΗΕ, η οποία εξακολουθεί να χωρίζει την Κύπρο μέχρι σήμερα.

Το 1983, η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (KKTC) δήλωσε ότι είναι ανεξάρτητη, αν και η Τουρκία είναι το μόνο κράτος που την έχει αναγνωρίσει μέχρι στιγμής.

Η Τουρκία υποστηρίχθηκε αρχικά από τον εξωτερικό κόσμο για την κατοχή, καθώς ο δηλωμένος σκοπός τους ήταν η αποκατάσταση του συνταγματικής τάξης.
Ωστόσο, η κριτική προέκυψε αργότερα.

Σε όλο το νησί υπήρχαν συμπλοκές, κυρίως στη Λευκωσία. Μετά από μια εβδομάδα, η Τουρκία είχε τον έλεγχο του ενός τρίτου του νησιού, στη βόρεια πλευρά της.

Οι Ελληνοκύπριοι επικέντρωσαν τις αντεπιθέσεις τους σε Τουρκοκυπριακές περιοχές και μπήκαν σε αρκετά χωριά. Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στη θάλασσα και στον αέρα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός και προέτρεψε τις ξένες δυνάμεις να αποσυρθούν όπου και κάλεσαν την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο σε ειρηνευτικές συνομιλίες με σκοπό την αποκατάσταση της κυβέρνησης του νησιού.

Μια εκεχειρία που διέταξε ο ΟΗΕ έκλεισε στις 22 Ιουλίου, ωστόσο οι μάχες συνεχίστηκαν.
Η ανθρωπιστική κατάσταση ήταν οξεία και μόνο το 1974 το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέδωσε έντεκα ψηφίσματα για την Κύπρο.
Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι είχαν μέχρι τότε σκοτωθεί και ακρωτηριαστεί.

Έχουν περάσει 46 χρόνια από την κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία.

Για αυτόν τον λόγο, θα ήθελα να ρωτήσω την υπουργό Εξωτερικών Ann Linde:

Πώς εργάζεται η Υπουργός και η Κυβέρνηση για την σύγκρουση στην Κύπρο;»

To πιο πάνω θέμα ανέδειξε η ιστοσελίδα  Ελλήνων της Κύπρου στην Σκανδιναβία, που όπως σημειώνει οι αντιδράσεις κατά της Τουρκίας αυξάνονται όλο και περισσότερο στην Σουηδία.
Η αρχή έγινε το 2010 με την αναγνώριση της τριάδας των Χριστιανικών γενοκτονιών.

Με την πάροδο του καιρού και τις εχθροπραξίες του καθεστώς Ερντογάν ενάντια στους Κούρδους,αναπτύχθηκαν παράλληλα και οι φωνές από το Αριστερό κόμμα της χώρας.

Η εισβολή στην Συρία στα τέλη του 2019  προκάλεσε πολλές αντιδράσεις κατά του Τουρκικού καθεστώτος με την ιστορική απόφαση του εμπάργκο όπλων προς την Κυβέρνηση Ερντογάν.


sigmalive.com


"Ιωάννης Καποδίστριας"
Αναρτήθηκε από στις 28/6/2020

σχόλιο:

Επειδή είναι κουρδικής καταγωγής μας καταλαβαίνει.

Αν ήταν να περιμένουμε να ξυπνήσουν οι αναίσθητοι και βαθέως κοιμισμένοι Ευρωπαίοι, ούτε στη Δευτέρα παρουσία δε θα βλέπαμε αντιδράσεις.

 

 

 

 

 

«ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΙΚΙΝΓΚ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ»!

ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ

Περίπου 1000 άνθρωποι συμμετείχαν στην 3ωρη διαμαρτυρία έξω από το Σουηδικό Κοινοβούλιο την Κυριακή.

Ο λόγος; Η αθρόα μαζική μετανάστευση η οποία, σε συνδυασμό με τις αδιάφορες πολιτικές των υπευθύνων, έχει μετατρέψει μια χώρα – πρότυπο σε χώρα που δεν δίνει δεκάρα για τους πολίτες της.

Όπως λένε χαρακτηριστικά «Τα δισεκατομμύρια ρέουν και κανείς δεν λογοδοτεί. Η Σουηδία διοικείται από μια κλίκα απατεώνων που κάνουν κατάχρηση εξουσίας τους και δεν νοιάζονται για την ευημερία μας.  Πρέπει να αγωνιστούμε για την ελευθερία του λόγου. Είναι καιρός να αναδείξουμε τον εσωτερικό μας Βίκινγκ και να αγνοήσουμε την πολιτική ορθότητα όσον αφορά (και) την μαζική μετανάστευση».
Διαμαρτύρονται σχετικά με το «περίφημο» Σύμφωνο Μετανάστευσης, το οποίο αγνοεί ξεκάθαρα, όπως λένε, την Συνθήκη του Δουβλίνου, που αναφέρει ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να ζητούν άσυλο κατά την άφιξή τους στην πρώτη ασφαλή χώρα.
Μιλούν επίσης για την καταστροφή του περιβάλλοντος από τους αιτούντες άσυλο, αφού ουσιαστικά οι άνθρωποι που παραμελούν και καταστρέφουν το περιβάλλον της χώρας τους, ανταμείβονται αντί να τιμωρούνται.

Το Σύμφωνο Μετανάστευσης είναι γεμάτο δικαιώματα, αλλά χωρίς υποχρεώσεις.

Το παράδοξο στην υπόθεση αυτής της διαμαρτυρίας είναι ότι δεν υπήρξε κάποια αντισυγκέντρωση από τους αριστερούς…

Ίσως γιατί ακόμα και αυτοί συνειδητοποιούν το μέγεθος του προβλήματος.

Η διαμαρτυρία έληξε με τους παριστάμενους να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους.

Ο σουηδικός Τύπος, φυσικά, δεν έκανε καμία αναφορά στο συμβάν. Μας θυμίζει κάτι αυτό;

Μακάρι αυτό να είναι η συνέχεια του ξυπνήματος της Ευρώπης των Εθνών. Για να ξεβρωμίσει επιτέλους ο τόπος…

ΚΟΡΙΝΑ ΠΕΝΕΣΗ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

Τέσσερις οι νεκροί στη Σουηδία, στους 15 οι τραυματίες

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και παιδιά

Τέσσερις οι νεκροί στη Σουηδία, στους 15 οι τραυματίες

Η επίθεση που διαπράχθηκε νωρίτερα στη Στοκχόλμη είχε αποτέλεσμα συνολικά τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι δεκαπέντε να τραυματιστούν, εκ των οποίων εννέα βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσαν οι σουηδικές υγειονομικές αρχές. Ανάμεσα στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν είναι και παιδιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Τα νοσοκομεία της περιοχής μπορούν να επιβεβαιώσουν μέχρι στιγμής ότι ένα πρόσωπο απεβίωσε στο νοσοκομείο (...) 15 ενήλικοι και ανήλικοι που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται. Οι εννέα εξ αυτών είναι σοβαρά τραυματισμένοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση των σουηδικών υγειονομικών αρχών.

Σύμφωνα με τη σουηδική αστυνομία, οι νεκροί της επίθεσης είναι πλέον συνολικά 4, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TT.

Κατά την ίδια πηγή, ένας άνθρωπος συνελήφθη και ομολόγησε πως διέπραξε την επίθεση.

newsbeast.gr

Συνελήφθη άνδρας και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με το φορτηγό

Εντοπίστηκε στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης

υποπτος στοκχολμη

Συνελήφθη άνδρας και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με το φορτηγό

Ένας άνδρας συνελήφθη στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης και ανέλαβε την

ευθύνη για την επίθεση που διαπράχθηκε νωρίτερα στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, ανέφεραν πηγές που δεν κατονομάζονται στην εφημερίδα Aftonbladet.

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα την φωτογραφία ενός άνδρα που φοράει γκρι μπλούζα με κουκούλα, επισημαίνοντας ότι τον αναζητούν. Δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο εμπλοκής κι άλλων προσώπων στην επίθεση.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

newsbeast.gr

Στέφαν Λεβέν: Η Σουηδία δέχθηκε επίθεση

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Στέφαν Λεβέν: Η Σουηδία δέχθηκε επίθεση

Η Σουηδία έγινε στόχος επίθεσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Στέφαν Λεβέν, αφήνοντας να εννοηθεί πως θεωρεί πως το συμβάν στο κέντρο της Στοκχόλμης περί τις 16:00 (ώρα Ελλάδας) ήταν τρομοκρατική ενέργεια, μεταδίδει το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT.

«Η Σουηδία υπέστη επίθεση», καθώς «όλα μας οδηγούν να συμπεράνουμε ότι επρόκειτο για μια επίθεση», είπε ο Λεβέν, περίπου μία ώρα αφού ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Στοκχόλμης, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.

Ο Λεβέν, ο οποίος τη στιγμή που σημειώθηκε η επίθεση βρισκόταν καθ' οδόν προς το Γκέτεμποργκ, έκανε αναστροφή και επιστρέφει στην πρωτεύουσα.

Εκπρόσωπος της Säpo, της υπηρεσίας ασφαλείας της Σουηδίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκανε λόγο για «νεκρούς και πολλούς τραυματίες» και πρόσθεσε ότι αναζητούνται «αυτός ή αυτοί που βρίσκονται πίσω από την επίθεση». Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει πως έχουν γίνει συλλήψεις.

Κατά τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε ήταν κλεμμένο: «κλάπηκε κατά τη διάρκεια μιας παράδοσης σε ένα εστιατόριο» δήλωσε μια εκπρόσωπος της μεταφορικής εταιρείας Spendrups.

Η επίθεση στη Στοκχόλμη θυμίζει αρκετές παρόμοιες ενέργειες –στο Λονδίνο, το Βερολίνο και στη Νίκαια της Γαλλίας– την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Πριν από λίγο η αστυνομία ανέφερε ότι διέταξε να εκκενωθεί ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Στοκχόλμης, μετέδωσε το TT.

Τα γραφεία της σουηδικής κυβέρνησης έχουν κλείσει και όλοι οι υπουργοί είναι ασφαλείς, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση στο Reuters.

newsbeast.gr  7/4/2017

 

 

 

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Η Σουηδία απειλεί να πάει τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το προσφυγικό

http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2016/03/merkel-prosfyges-630x400.jpgΗ Σουηδία απείλησε τη Γερμανία ότι θα την πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας της αμφιλεγόμενης προσφυγικής πολιτικής που ακολουθεί το Βερολίνο.
Η Σουηδία κατηγορεί τη Γερμανία ότι παραβιάζει τη Συνθήκη του Δουβλίνου, η οποία αναφέρει ότι οι χώρες μπορούν να επιστρέφουν τους μετανάστες στις χώρες που αρχικά καταγράφηκαν.

Η Στοκχόλμη κατηγορεί το Βερολίνο ότι αρνείται να συνεργαστεί και απειλεί να πάει την κυβέρνηση Μέρκελ στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτό το θέμα.

Η Σουηδία επίσης ισχυρίζεται ότι υποφέρει εξαιτίας της πολιτικής ανοιχτών συνόρων της Μέρκελ, εξαιτίας της οποίας περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στη Γερμανία και στη συνέχεια πολλές χιλιάδες από αυτούς κατευθύνθηκαν προς τη Σκανδιναβία.

Ο Σουηδός υπουργός Μετανάστευσης, Μόργκαν Γιόχανσον, δήλωσε: «Μη δεχόμενοι τους αιτούντες άσυλο που καταγράφηκαν στη χώρα [Γερμανία] θα παραβίαζε τη Συνθήκη του Δουβλίνου».

«Εάν αυτοί αποφασίσουν να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική τότε θα στραφούμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

«Έχουμε επισήμως απευθυνθεί στη γερμανική κυβέρνηση και δεν είμαστε μόνοι, και άλλες χώρες έχουν επηρεαστεί από αυτό [το προσφυγικό]».

«Από τους 500-600 που έρχονται στη Σουηδία κάθε εβδομάδα οι περισσότεροι έχουν ήδη καταγραφεί στη Γερμανία».

Με απλά λόγια, η Σουηδία ζητά από τη Γερμανία να δεχτεί πίσω όλους τους πρόσφυγες – μετανάστες που καταγράφηκαν στη Γερμανία και ύστερα πέρασαν στη Σουηδία, αλλιώς θα πάει την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο στη Γερμανία που θα μπορούσαν να μετακινηθούν βόρεια στη Σουηδία και στη Δανία. Αυτό θα ασκήσει μεγάλη πίεση σε εμάς από τη στιγμή που τα κέντρα υποδοχής προσφύγων μας είναι γεμάτα».

Η Ευρώπη θα κάνει μπαμ!

tribune Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Σουηδία:

Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε απέραντο προσφυγικό καταυλισμό

morgan johansson«Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε έναν απέραντο καταυλισμό προσφύγων» δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης Μόργκαν Γιόχανσον, σχολιάζοντας το κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ για τους Αφγανούς.

Μιλώντας στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ, και αναφερόμενος στη μονομερή ενέργεια της Αυστρίας να θέσει ημερήσιο όριο εισόδου προσφύγων στα 80 άτομα, ο κ. Γιόχανσον δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή αντιβαίνει προς το κοινοτικό δίκαιο και η ΕΕ πρέπει να παρέμβει προς την αυστριακή πλευρά.

Έχοντας μόλις συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Τόμας ντε Μεζιέρ στο Βερολίνο, ανέφερε ότι οι Γερμανοί είναι έξαλλοι με τους Αυστριακούς. Προσέθεσε επίσης ότι ενώ η προσφυγική ροή στη Σουηδία έχει μειωθεί δραστικά, αντιθέτως στη Γερμανία δεν παρατηρείται ύφεση.

«Οι Γερμανοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Πιέζονται να βρουν μια ευρωπαϊκή λύση για να σταματήσει η ροή. Τον Ιανουάριο είχαν 90.000 αφίξεις, 3.000 άτομα την ημέρα. Ταυτόχρονα ήρθαν περισσότεροι από 90.000 στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να παραμείνουν εκεί» δήλωσε ο Σουηδός υπουργός στο ΤΤ, σύμφωνα με ανάρτηση του msn.se.

«Πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία. Από την αρχή του έτους ήρθαν 98.000 από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ο αριθμός τους πρέπει να μειωθεί», δήλωσε επίσης ο υπουργός σύμφωνα με δημοσίευμα της Ηelsingborgs Dagblad.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

 

 

 

 

Η Σουηδία έχει θέσει υπό κράτηση Τουρκικό πλοίο

που μεταφέρει όπλα και εκρηκτικά

whiski

Η Σουηδική κυβέρνηση έδωσε εντολή να κρατηθεί το πλοίο με σημαία Παναμά, Τουρκικής ιδιοκτησίας με την ονομασία The  Whiskey Trio αφού βρήκε ότι στα αμπάρια του υπήρχαν τόνοι από εκρηκτικά και ρουκέτες που είχαν προορισμό την Μέση Ανατολή.

Στα έγγραφα του σκάφους δεν αναφερόταν συγκεκριμένος προορισμός.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγετε όταν ένας ναύτης αρρώστησε και ο καπετάνιος αρνήθηκε να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο. Ο Ναύτης επικοινώνησε μέσω των social media με την οικογένεια του που της ανέφερε το περιστατικό. Τότε εκείνοι ειδοποίησαν τις λιμενικές αρχές για να κάνουν έλεγχο σχετικά με το περιστατικό και γενικότερα για τις συνθήκες εργασίας των ναυτικών.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν στα αμπάρια τα εκρηκτικά και οι ρουκέτες.

Εντύπωση κάνει η άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών του καπετάνιου όπου φαίνεται να έχουν γίνει τηλεφωνήματα (κατά τη διάρκεια του ελέγχου) σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες!

12:52 - 03/02/2016 π.μ.

 

 

 


"Δεν μπορούμε άλλο..." Η στιγμή που η Ρομσον ανακοινώνει πως

η Σουηδία δεν θα δεχτεί άλλους πρόσφυγες.... [video]

Με δάκρυα στα μάτια, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός...

της Σουηδίας Άσα Ρόμσον ανακοίνωσε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πως η χώρα της θα δέχεται πλέον λιγότερους πρόσφυγες.

Υπολογιζόταν πως περίπου 190.000 πρόσφυγες θα έμπαιναν φέτος στη Σουηδία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «ανοίξει τις πόρτες» σε απάντηση στην προσφυγική κρίση.

Την περασμένη Τρίτη, όμως, η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει τη ροή των προσφύγων. «Με πονάει που η Σουηδία δεν είναι πλέον ικανή να δεχτεί αιτούντες άσυλο στο ανώτατο επίπεδο. Απλά δεν μπορούμε άλλο», δήλωσε η Ρόμσον.

Πηγή Αναρτήθηκε 27/11/2015 στις 12:52:00 μ.μ.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided