Τετάρτη, Ιούλιος 15, 2020

ΠΑΚΙΣΤΑΝ

 

 

 

 

 

 

 

Πάνω από 1000 επιθέσεις κατά χριστιανών και πάνω από 100 εκκλησίες που έκλεισαν από το 2017 και μετά

Πακιστάν:

Πάνω από 1000 επιθέσεις

κατά χριστιανών και

πάνω από 100 εκκλησίες που έκλεισαν από το 2017 και μετά

Χαρακτηριστικά γενοκτονίας αποδίδονται στις επιθέσεις σε βάρος των χριστιανικών μειονοτήτων στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με την οργάνωση Aide à l’Eglise en Détresse (ΑED) πού έχει έδρα το Παρίσι, το μεγαλύτερο μέρος των 3 εκ. χριστιανών που στις αρχές του 2000 ζούσαν σε Ιράκ και Συρία, αναγκάστηκαν λόγω των εμφυλίων πολέμων να εγκαταλείψουν τα εδάφη τους.

Σύμφωνα με την αναφορά που ετοιμάστηκε από την οργάνωση “Βοήθεια προς την εκκλησία” ( AED), σχετικά με τις καταστάσεις που βιώνουν παγκοσμίως οι χριστιανικές μειονότητες, ιδιαίτερα σε Ιράκ και Συρία βιώνονται καταστάσεις που μοιάζουν με γενοκτονία.

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ

Στην αναφορά καταγράφεται πως στην Αίγυπτο που έχει πληθυσμό 100 εκατομμυρίων, η χριστιανική μειονότητα των κοπτών των 10 εκατομμυρίων, αποτελεί στόχο των επιθέσεων και τονίζεται πώς σε πολλά μέρη του κόσμου η κατάσταση είναι ανησυχητική. Αναφέρεται πως ιδιαίτερα σε Αφρική και Ασία οι χριστιανοί αποτελούν στόχο επιθέσεων και σφαγών.

ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 90% ΣΕ 16 ΕΤΗ

Στην αναφορά της AED καταγράφεται πως στην Συρία με τις επιθέσεις από τις συμμορίες της ISIS , αλλά και στο Ιράκ με τις επιθέσεις των ακραίων ισλαμιστών που άρχισαν μετά από την ανατροπή του καθεστώτος Σαντάμ, ο χριστιανικός πληθυσμός μειώθηκε πολύ. Σύμφωνα με την αναφορά το μεγαλύτερο μέρος των 1,5 εκατομμυρίων χριστιανών που το 2003 ζούσαν στο Ιράκ πλέον μετανάστευσαν. Τονίζεται πως ο πληθυσμός αυτός μειώθηκε κατά 90% και ότι στις μέρες μας έχει φτάσει να είναι μεταξύ 120 και 150 χιλιάδων ανθρώπων.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Στην αναφορά τονίζεται πως στην Συρία όπου συνεχίζεται ο εμφύλιος πόλεμος, οι χριστιανοί συνεχίζουν να είναι στόχος των επιθέσεων της ISIS και των άλλων συμμοριών και ότι ο χριστιανικός πληθυσμός ανάμεσα στα έτη 2011 με 2017 μειώθηκε κατά τα δύο τρίτα. Έτσι οι χριστιανοί που το 2011 ήταν 1,5 εκ. , το 2017 έφτασαν να είναι 500.000. Στην αναφορά καταγράφεται και η μετανάστευση που έγινε στα έτη 2017-2018, ενώ οι επιθέσεις και ο εξαναγκασμός σε μετανάστευση χαρακτηρίζονται ως “γενοκτονία”.

Στην αναφορά γίνεται λόγος για τις επιθέσεις που γίνονται σε βάρος των κοπτών χριστιανών της Αιγύπτου οι οποίοι με 10 εκατομμύρια πληθυσμό αποτελούν το 1/10 του πληθυσμού της Αιγύπτου και καταγράφεται πως τον τελευταίο καιρό αυτές οι επιθέσεις έχουν μειωθεί.

ΑΚΡΑΙΕΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Η αναφορά αναφέρει πως οι χριστιανοί σε χώρες όπου είναι μειονότητες, αντιμετωπίζουν πιέσεις και διώξεις, ενώ οι επιθέσεις εντείνονται ιδίως σε Ασία και Αφρική. Καταγράφεται πως οι επιθέσεις οι οποίες από το 2000 και μετά εντάθηκαν στη Μέση Ανατολή, αργότερα διαδόθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αφρικής και της Ασίας. Αναφέρεται πως σε κάποιες χώρες λόγω των εθνικιστικών πολιτικών η ζωή των χριστιανών είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Στην αναφορά γίνεται λόγος για τις Φιλιππίνες όπου οι χριστιανοί αποτελούν το 90% του πληθυσμού και καταγράφεται η αρνητική επίδραση των καθεστωτικών πολιτικών του προέδρου Ροντριγκο Ντουτερτε. Στην αναφορά γίνεται λόγος για σφαγές που έγιναν από συμμορίες συνδεόμενες με την ISIS.

Καταγράφεται πως στό Πακιστάν από το 2017 έως τώρα έχουν γίνει πάνω από 1000 επιθέσεις σε χριστιανούς και ότι μόνο το 2018 πάνω από 100 εκκλησίες έκλεισαν

ΝΙΓΗΡΙΑ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ

Στην ίδια αναφορά καταγράφεται πως στην Αφρική ακραίοι ισλαμική κύκλοι με επικεφαλής την μπόκο Χαράμ έχουν θέσει στο στόχαστρό τους τους χριστιανούς. Μόνο στη Νιγηρία το 2018 δολοφονήθηκαν πάνω από 3.700 χριστιανοί. Η Νιγηρία πέρσι ήταν η χώρα με τις περισσότερες δολοφονίες χριστιανών στον κόσμο.

Πηγή: Τουρκικά Νέα  28/11/2019

Με αίμα βάφτηκαν οι εκλογές στο Πακιστάν

πίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Κουέτα με δεκαοκτώ νεκρούς

Με αίμα βάφτηκαν οι εκλογές στο Πακιστάν

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν από επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Κουέτα στα δυτικά κι ενώ στη χώρα διεξάγονται βουλευτικές εκλογές, με τη συμμετοχή 106 εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

Στόχος της επίθεσης, που έγινε κοντά σε εκλογικό κέντρο, ήταν βαν της αστυνομίας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Περισυνελέγησαν περισσότερες από είκοσι σοροί ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον είκοσι οκτώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου της πόλης.

(φωτογραφία αρχείου)

NEWSBEAST.GR  25/7/2018

 

 

 

 

 

Νέος προσωρινός πρωθυπουργός του Πακιστάν ο Σαχίντ Χακάν Αμπάσι

Εκλέχθηκε από βουλευτές αντί του παυθέντος Ναουάζ Σαρίφ

Νέος προσωρινός πρωθυπουργός του Πακιστάν ο Σαχίντ Χακάν Αμπάσι

Το Πακιστάν έχει από σήμερα νέο πρωθυπουργό, τον  πρώην υπουργό Πετρελαίου, Σαχίντ Χακάν Αμπάσι. Ο 59χρονος πολιτικός εκλέχθηκε από τους βουλευτές ως αντικαταστάτης του παυθέντα από το Ανώτατο Δικαστήριο βετεράνο ηγέτη, Ναουάζ Σαρίφ.

Το κυβερνών κόμμα PML-N του Σαρίφ χρησιμοποίησε την πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο για να εκλέξει στην πρωθυπουργία τον Αμπάσι, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο έπαυσε τον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ επειδή δεν είχε αποκαλύψει μια πηγή εισοδημάτων του.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος φώναζαν ρυθμικά «Ναουάζ Σαρίφ!» μετά την εκλογή του αντικαταστάτη του.

Η θητεία του Αμπάσι αναμένεται να είναι βραχεία, καθώς ο Σαρίφ έχει χρίσει διάδοχό του τον αδελφό του, Σαχμπάζ, μόλις αυτός αποκτήσει τα τυπικά προσόντα για να εκλεγεί.

Ο Σαχμπάζ, ο οποίος είναι τώρα ο επικεφαλής υπουργός της μεγάλης επαρχίας Πουντζάμπ, πρέπει να κερδίσει μια αναπληρωματική βουλευτική εκλογή για να μπορούν οι άλλοι βουλευτές να τον εκλέξουν ως πρωθυπουργό.

Η οικογενειοκρατία που επικρατεί σε μεγάλο βαθμό στο Πακιστάν, έχει δεχθεί πολλές φορές την κατακραυγή αρκετών πολιτικών της χώρας, αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτοεί την οικογένεια Σαρίφ.

NEWSBEAST.GR   1/8/2017

 

 

 

Την Τρίτη η εκλογή νέου πρωθυπουργού στο Πακιστάν

Ποιος θα αναλάβει προσωρινά την ηγεσία

Την Τρίτη η εκλογή νέου πρωθυπουργού στο Πακιστάν

Οι βουλευτές στο Πακιστάν θα εκλέξουν έναν νέο πρωθυπουργό την Τρίτη, προκειμένου ν’ αντικαταστήσουν τον Ναουάζ Σαρίφ, με τον αφοσιωμένο στις αρχές του κόμματος, Σαχίντ Κακάν Αντμπασί, ν’ αναμένεται ότι θα αναλάβει προσωρινά την ηγεσία, μέχρι την ανάληψή της από τον αδερφό του Σαρίφ.

Η επιβεβαίωση από το κοινοβούλιο ήρθε, μετά την έκτακτη σύνοδο που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Πακιστάν, Μαμνούν Χουσείν αφού ο Σαρίφ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποφάσισε να προωθήσει τον σύμμαχό του Αντμπασί ως προσωρινό ηγέτη, ενώ τοποθέτησε ως διάδοχό του, τον 65χρονο αδερφό του Σαχμπάζ.

Το κόμμα του Σαρίφ (PML-N) έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 188 έδρες, επί συνόλου 342, επιτρέποντας στον ίδιο να επιβάλλει την πολιτική βούλησή του για την διαδοχή του, προλαμβάνοντας ενδεχόμενες αποχωρήσεις από το κόμμα του.

NEWSBEAST.GR  30/7/2017

Διαβάστε ακόμα

 

 

 

 

 

 

news247 Μάρτιος 27 2016 18:55

Μακελειό στο Πακιστάν σε πάρκο με μικρά παιδιά. Στόχος οι χριστιανοί

Τουλάχιστον 65 νεκροί, κυρίως γυναίκες και παιδιά, από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σε ένα πάρκο στη Λαχόρη. Ήταν γεμάτο κυρίως με Χριστιανούς για το Πάσχα των Καθολικών

Ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν, η οργάνωση Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ, ανέλαβε απόψε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στη Λαχόρη, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 65 άνθρωποι, τονίζοντας ότι ο στόχος της ήταν η μικρή χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν.

AdTech Ad

"Ο στόχος ήταν οι χριστιανοί" ανέφερε ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης, ο Εχσανουλάχ Εχσάν. "Θέλαμε να στείλουμε αυτό το μήνυμα στον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ, ότι μπήκαμε στη Λαχόρη. Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αλλά δεν θα καταφέρει να μας σταματήσει. Οι βομβιστές αυτοκτονίας μας θα συνεχίσουν αυτές τις επιθέσεις", είπε.

Οι ακραίοι ισλαμιστές του Πακιστάν βάζουν συχνά στο στόχαστρο τους χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες της χώρας αυτής την τελευταία δεκαετία. Οι χριστιανοί από την πλευρά τους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι κάνει ελάχιστα πράγματα για να τους προστατεύσει.

"Όταν έγινε η έκρηξη, οι φλόγες πετάχτηκαν τόσο ψηλά που ξεπέρασαν σε ύψος τα δέντρα και είδα ανθρώπους να εκτινάσσονται στον αέρα", είπε ο Χάσαν Ιμράν, ένας κάτοικος της πόλης που είχε βγει για βόλτα στο πάρκο.

Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας, ο Σαλμάν Ραφίκ, είπε ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 280. "Πολλοί χειρουργούνται αυτήν την ώρα και φοβόμαστε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σημαντικά", πρόσθεσε. Τουλάχιστον 50 από τους τραυματίες είναι παιδιά.

Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν εικόνες στις οποίες δεκάδες γυναίκες και παιδιά μεταφέρονται σε ασθενοφόρα. Πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με ταξί ή ακόμη και με δίτροχα ρίκσο, λόγω έλλειψης ασθενοφόρων. Εκατοντάδες πολίτες έχουν σπεύσει στα νοσοκομεία της Λαχόρης για να δώσουν αίμα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει και πολλά από τα πτώματα φυλάσσονται προς το παρόν σε θαλάμους νοσηλείας.

Ένας γιατρός, ο Δρ. Άσραφ, περιέγραψε σκηνές φρίκης στο νοσοκομείο Τζίνα όπου εργάζεται. "Μέχρι τώρα έχουμε παραλάβει περισσότερα από 40 πτώματα και πάνω από 200 τραυματίες. Οι περισσότεροι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Τους παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες στο πάτωμα και στους διαδρόμους και οι αφίξεις συνεχίζονται", είπε.

"Πήγαμε για να περάσουμε ένα ευχάριστο απόγευμα, επειδή ο καιρός ήταν καλός", είπε μια γυναίκα, η Νασρίν Μπίμπι, κλαίγοντας καθώς περίμενε από τους γιατρούς να την ενημερώσουν για την κατάσταση της 2χρονης κόρης της. "Ο Θεός να τους πνίξει με την οργή του. Τι είδους άνθρωποι στοχεύουν μικρά παιδιά σε ένα πάρκο;" συνέχισε.

Οι αρχές του Πουντζάμπ διέταξαν να κλείσουν όλα τα δημόσια πάρκα και ανακοίνωσαν τριήμερο πένθος στην επαρχία. Τα περισσότερα καταστήματα έκλεισαν και οι δρόμοι της Λαχόρης ερήμωσαν.

Στην περιοχή του πάρκου Γκουσλάν-ε-Ικμπάλ αναπτύχθηκαν στρατιώτες για να ελέγξουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί εκεί. Σημειώθηκαν μικροσυγκρούσεις με οργισμένους συγγενείς ανθρώπων που βρίσκονταν στο πάρκο την ώρα της επίθεσης.

Ο Τζάβεντ Άλι, ένας κάτοικος της Λαχόρης το σπίτι του οποίου βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το πάρκο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε "μια τεράστια έκρηξη" και τα παράθυρα έσπασαν. "Όλα έτρεμαν, ακούγονταν κραυγές και παντού υπήρχε σκόνη. Δέκα λεπτά αργότερα, μπόρεσα να βγω έξω. Στον τοίχο του σπιτιού μας υπήρχαν ανθρώπινες σάρκες. Οι άνθρωποι έκλαιγαν, άκουγα τις σειρήνες των ασθενοφόρων", είπε.

Το πάρκο, όπου είχε πάει και ο ίδιος λίγες ώρες νωρίτερα, "ήταν γεμάτο από κόσμο λόγω του Πάσχα, υπήρχαν πολλοί χριστιανοί εκεί. Είχε τόσο πολύ κόσμο που είπα στην οικογένειά μου να μην πάμε κι εμείς", κατέληξε.

Μακελειό στο Πακιστάν σε πάρκο με μικρά παιδιά-65 οι νεκροί-Στόχος οι Χριστιανοί

  • Μάρτιος 27, 2016 22:25
  • Από news247.gr
- See more at: http://ekklisiaonline.gr/kosmos/item/12984-makeleio-sto-pakistan-se-parko-me-mikra-paidia-pano-apo-50-oi-nekroi-stoxos-oi-xristianoi#sthash.PS9vphSu.dpuf

Μακελειό στο Πακιστάν σε πάρκο με μικρά παιδιά-65 οι νεκροί-Στόχος οι Χριστιανοί

  • Μάρτιος 27, 2016 22:25
  • Από news247.gr
- See more at: http://ekklisiaonline.gr/kosmos/item/12984-makeleio-sto-pakistan-se-parko-me-mikra-paidia-pano-apo-50-oi-nekroi-stoxos-oi-xristianoi#sthash.PS9vphSu.dpuf

 

 

 

#Lahoreattack οι πρώτες φωτογραφιες από την σφαγή χριστιανών στο Πακιστάν

Posted by olympiada στο Μαρτίου 27, 2016
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΑΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ! 50 νεκροί γυναικες και παιδια στην πλειοψηφία τους!

Posted by olympiada στο Μαρτίου 27, 2016

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided