Κυριακή, Οκτώβριος 21, 2018

Καμμένος

 

Αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών ζητά ο Καμμένος, όχι λέει το Μαξίμου

 

 

 

 

 

 

 

Αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών ζητά ο Καμμένος, όχι λέει το Μαξίμου

Δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στην Βουλή την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018.(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στην Βουλή την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο οπαδών της ΝΔ και ΜΜΕ για τρομοκράτηση στελεχών ΑΝΕΛ μέσω τηλεφωνικών απειλών. Ξεκαθάρισε ότι δεν αποχωρεί από την κυβέρνηση πριν έρθει προς κύρωση η συμφωνία.

Αυξημένη πλειοψηφία τουλάχιστον 180 βουλευτών ως προϋπόθεση για την κοινοβουλευτική κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ζητεί από την κυβέρνηση ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να επικυρώσει τη συμφωνία.

«Θα ζητήσουμε να έρθει η συμφωνία με τουλάχιστον 180» είπε ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του αμέσως μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το ονοματολογικό.

Το αίτημα του κ.Καμμένου είχε πάντως απορρίψει εκ των προτέρων ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν θα ζητηθεί αυξημένη πλειοψηφία από την ελληνική βουλή γιατί είναι μία συνθήκη που δεν σχετίζεται με ζητήματα εθνικής κυριαρχίας.

Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα καταψηφίσουν τη συμφωνία και αποκάλυψε ότι έχει ήδη ενημερώσει την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το αίτημά του να απαιτηθεί αυξημένη πλειοψηφία στην κύρωση της συμφωνίας. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι μέχρι να έρθει προς κύρωση η συμφωνία στην Ελλάδα οι ΑΝΕΛ θα στηρίζουν την κυβέρνηση με κύριο στόχο την έξοδο από το Μνημόνιο και την αντιμετώπιση των μεγάλων υποθέσεων διαφθοράς.

Ο κ. Καμμένος προεξόφλησε, ωστόσο, ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή λόγω των έντονων αντιδράσεων του Προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ, αλλά και της εθνικιστικής αντιπολίτευσης VMRO – DPMNE. «Δεν θα περάσει από τα Σκόπια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος

"Σχέδιο τρομοκράτησης με συμμετοχή οπαδών της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής"

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προχώρησε, όμως, και στην καταγγελία ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχονται σωρεία απειλητικών τηλεφωνημάτων από πρόσωπα που επιχειρούν να τους τρομοκρατήσουν απειλώντας ακόμα και με κρεμάλες και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει εμπλοκή. Κάλεσε, μάλιστα, τη Δικαιοσύνη να παρέμβει για να ανοιχτούν τα τηλέφωνα και να διαπιστωθεί ποιοι απειλούν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ. «Δεχόμαστε χιλιάδες SMS από οπαδούς της ΝΔ» είπε και κατήγγειλε ότι κάποιοι τηλεφωνούν σε παιδιά στις 3 το πρωί και τους λένε ότι αύριο θα πάρουν «το κεφάλι του πατέρα τους». Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι τα τηλέφωνα και τα προσωπικά στοιχεία των βουλευτών και οπαδών των ΑΝΕΛ έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από συγκεκριμένη ιστοσελίδα και κατηγόρησε τη ΝΔ «του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη» ότι συνεργάζεται με τη Χρυσή Αυγή και τους «νεοφασίστες».

"Ο Μητσοτάκης συμφωνεί στο εξωτερικό και στο εσωτερικό κάνει το Μακεδονομάχο"

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση και στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του στο ονοματολογικό. Ειδικότερα τον κατηγόρησε ότι στο εξωτερικό υπόσχεται ότι θα ισχύσει η συμφωνία και στο εσωτερικό «παριστάνει τον Μακεδονομάχο». Κατηγόρησε όμως και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το ότι στο παρελθόν διαπραγματεύονταν το όνομα Μακεδονία και τώρα «γίνονται Μακεδονομάχοι». Επίσης κατήγγειλε ότι η ΝΔ δεν κατέθεσε την πρόταση μομφής για να μην περάσει η συμφωνία αλλά για να πέσει η κυβέρνηση και να μην επιτευχθεί η επικείμενη έξοδος από το Μνημόνιο.

Επίσης διέψευσε ότι η συμφωνία έχει έννομες συνέπεις και αντέτεινε ότι πρόκειται για "σχέδιο συμφωνίας".

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

20 Ιουνίου 2018 15:38

 

 

 


Καμμένος στην ΚΟ των ΑΝΕΛ:

Δε θα ρίξουμε την κυβέρνηση

Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων - Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 και λοιπές διατάξεις». Πέμπτη 14/6/2018. (Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων - Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 και λοιπές διατάξεις». Πέμπτη 14/6/2018. (Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Συνεδρίασε η ΚΟ των ΑΝΕΛ και αποφάσισε ομόφωνα να καταψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας. "Δεν στηρίζουμε τη συμφωνία, δε θα επιτρέψουμε τον τυχοδιωκτισμό του Μητσοτάκη και πολιτική αποσταθεροποίηση"

Λάβρος κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ που συνεδρίασε με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε στην ΚΟ των ΑΝΕΛ ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση. Επίσης κατέστησε απολύτως σαφές σε όσους τυχόν είχαν αντίθετες σκέψεις. Οι υποψίες έπεφταν κυρίως στο Δημήτρη Καμμένο που είχε δηλώσει ότι θα έκανε ό,τι μπορούσε για να μην υπογράψει ο Τσίπρας στις Πρέσπες και ο οποίος δεν υπερψήφισε την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ. Η τροπολογία ωστόσο πέρασε με 154 καθώς υπερψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Η ΚΟ των ΑΝΕΛ αποφάσισε ομόφωνα ότι θα καταψηφίσει την πρόταση μομφής και η απόφαση αυτή αποτυπώθηκε και σε ανακοίνωση του νέου εκπροσωπου του κόμματος Θόδωρου Τοσουνίδη:

" Ευχαριστούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ευκαιρία που μας δίνει επί δύο ημέρες να αποκαλύπτουμε την αδυναμία του να καταλήξει σε οριστική απόφαση. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στον τυχοδιωκτισμό του κ. Μητσοτάκη να αποσταθεροποιήσει τη χώρα. Οι ΑΝΕΛ θα παραμείνουμε ακλόνητοι στην απόφασή μας να μη στηρίξουμε απόφαση που στο όνομα της γειτονικής χώρας θα περιλαμβάνεται το όνομα της Μακεδονίας. Αυτά που λέει ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛισχύουν για πάντα».

news247 14 Ιουνίου 2018 21:39

 

 

 

 

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος από τα Ψαρά προανήγγειλε επέκταση των χωρικών υδάτων

μέσω της ΑΟΖ-Δηλώσεις Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ε.Αποστολάκη [ΒΙΝΤΕΟ]

Posted by netakias.com στο Ιουνίου 5, 2018

https://www.youtube.com/watch?v=nuPbBuXcnXQ

Από τα Ψαρά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε πως σύντομα η Ελλάδα θα επεκτείνει την εθνική κυριαρχική ευθύνη στον θαλάσσιο χώρο της, μέσα από την εκμετάλλευση της ΑΟΖ.

Ο κ.Καμμένος βρίσκεται στα Ψαρά στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίς 2018» του Πολεμικού Ναυτικού. «Βρισκόμαστε σε μια στιγμή που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα με την αναγνώριση της ΑΟΖ και την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου».

Αυτό δήλωσε από τα Ψαρά ο Πάνος Καμμένος προκαλώντας αίσθηση. Όμως, μετά την σύγχυση που προκλήθηκε έσπευσε να “εξουδετερώσει» τη βόμβα διευκρινίζοντας ότι δεν μιλούσε για επέκταση αλλά φρούρηση. Προκειμένου να μην υπάρξουν παρανοήσεις, διευκρίνισε σε δεύτερο χρόνο, ότι δεν αναφερόταν σε επέκταση με την ακριβή έννοια του όρου αλλά φρούρηση των χωρικών υδάτων όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Ο ΥΕΘΑ δήλωσε ότι η Ελλάδα θα ξεκινήσει σύντομα την εκμετάλευση των εθνικών της φυσικών πόρων, ώστε να μετατραπεί σε χώρα – παραγωγό φυσικού αερίου και πετρελαίου. Ο κ. Καμμένος τόνισε: «Το Πολεμικό Ναυτικό θα υπερασπίζεται τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Ελληνικής Αποκλειστικής Ζώνης».

 

Διαδώστε το!

 

 

 

22.4.18

Παρέμβαση Καμμένου για τις δηλώσεις Ερντογάν:

Η λύση για ειρηνική συμβίωση είναι η απελευθέρωση των ομήρων

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Πάνου Κάμμενου στα λεγόμενα του Ερντογάν για τους Έλληνες στρατιωτικούς, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ έθεσε θέμα ανταλλαγής - για ακόμη μία φορά - των 2 Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους στρατιωτικού που ζητούν άσυλο από την Ελλάδα και σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο είναι πραξικοπηματίες.

Ο Πάνος Καμμένος έγραψε το πρωί της Κυριακής στο twitter: Όταν μίλησα για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών δέχτηκα ακόμη μια φορά επίθεση, χλευασμό δυστυχώς επιβεβαιώνομαι με την «πρόταση ανταλλαγής».
Η Ελλάδα επιθυμεί την ειρηνική συμβίωση που είναι προς όφελος των Λαών μας, η άμεση απελευθέρωση των ομήρων η λύση».Το Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει εκτός των άλλων ότι: «Από εμάς ζήτησαν να δώσουμε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Κι εμείς τους είπαμε πως υπάρχουν οκτώ στρατιωτικοί που προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα. Πρώτα αυτούς πρέπει να μας δώσετε. Αν μας δώσετε αυτούς τότε μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι τους άλλους. Διότι αυτοί έκαναν παραβίαση συνόρων»

onalert

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 22.4.18

 

 

 

 

O Πάνος Καμμένος

«κλειδώνει» το Αιγαίο με δυο αντιαεροπορικές φρεγάτες FREMM/Πυραύλους Cruise

-Στις 3 Μαϊου έρχονται οι Γάλλοι [ΒΙΝΤΕΟ]

Posted by netakias.com στο Απρίλιος 20, 2018

Επαρχίες_Ελλάδας11

netakias

Ποιες είναι οι φρεγάτες Fremm.

Οι Γαλλικές φρεγάτε FREMM είναι από τις πιο σύγχρονες ψηφιακές φρεγάτες, με έμφαση στον Αντιεροπορικό πόλεμο, στον οποίο υπήρχε έλλειμμα στο Ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Οι Φρεγάτες φέρουν 16 πυραύλους Aster 30 με εμβέλεια 120Km και ταχύτητα 4,5 φορές την ταχύτητα του ήχουν

Εκτός όμως από τις αντιαεροπορικές δυνατότητες το πλοίον μπορεί να χτυπήσει στόχους και βαθιά μέσα στην ενδοχώρα με τον SCALP Naval, την ναυτική έκδοση των πυραύλων Scalp που φέρουν τα Ελληνικά Mirage 2000

Και φυσικά έχουν πλήρη ανθυποβριαχιακές δυνατότητες, που θα συμπληρώσουν τις ήδη υπάρχουσες φρεγάτες

Δείτε στο βίντεο με τις δυνατότητες των FREMM

https://www.youtube.com/watch?v=ev4jAF8H1hE

Διαδώστε το!

 

 

 

 

 

Καμμένος: Οι Τούρκοι έχουν πάθει αμόκ με εμένα

«Τους εύχομαι καλές εκλογές»

Καμμένος: Οι Τούρκοι έχουν πάθει αμόκ με εμένα

«Οι Τούρκοι έχουν πάθε αμόκ με εμένα» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος βρέθηκε στο Τατόι για να συμμετάσχει σε 6ο συνέδριο για την αεροπορική ισχύ προσθέτοντας ότι στο Αιγαίο επικρατούν συνθήκες ακήρυκτου πολέμου από το 1974.

Ο κ. Καμμένος εξήρε το έργο των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας και ανέφερε πως «αναχαιτίζουμε οτιδήποτε εισέρχεται στο δικό μας εναέριο χώρο και προσγειωνόμαστε τελευταίοι».

Για την στοχοποίηση που έχει δεχθεί από Τούρκους πολιτικούς, υπογράμμισε γελώντας ότι «οι Τούρκοι έχουν πάθει αμόκ με εμένα, τους εύχομαι καλές εκλογές».

«Όταν έχουμε νεκρούς ήρωες που πέφτουν στο καθήκον γιατί εκπαιδεύονται, ασκούνται και ουσιαστικά πετούν διαφυλάσσοντας την εθνική κυριαρχία εμπλεκόμενοι σε αναχαιτίσεις, είναι ενέργειες που συναντώνται σε πόλεμο ή σε συνθήκες πολέμου», είπε ο υπουργός Άμυνας.

NEWSBEAST.GR  19/4/2018

 

 

 

 

Καμμένος: Θα εμποδίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου «Μακεδονία»

«Το να πέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι επιλογή και του πρωθυπουργού και δική μου»

Καμμένος: Θα εμποδίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου «Μακεδονία»

Τις δηλώσεις περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, ενώ αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα λέγοντας: «Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό σε όλα τα θέματα. Όσον αφορά τα εθνικά ζητήματα η θέση των ΑΝΕΛ ήταν ξεκάθαρη, όπως για παράδειγμα στο θέμα της ονομασίας.

«Για να αλλάξουν το Σύνταγμα τους τα Σκόπια πρέπει να κάνουν εκλογές. Δεν αποδεχόμαστε κανένα παράγωγο του όρου Μακεδονία, είτε αλλάξουν το Σύνταγμά τους είτε όχι. Θα εμποδίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία των Σκοπίων.» επεσήμανε

Στην ερώτηση εάν οι ΑΝΕΛ θα έφταναν στο σημείο να ρίξουν την κυβέρνηση ο κ. Καμμένος είπε: «Το να πέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι επιλογή και του πρωθυπουργού και δική μου. Εμείς επιλέξαμε να πάμε μέχρι τέλους για να πετύχουμε τους δύο στόχους που είναι η έξοδος από τα μνημόνια και το να προχωρήσουμε στην κάθαρση και το να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι έτυχαν της προστασίας των δυνάμεων της μεταπολίτευσης».

«Ο πρωθυπουργός πιστεύει στη σύνθετη ονομασία για το Σκοπιανό, εμείς διαφωνούμε και δεν το ψηφίζουμε», συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι «Το θέμα των Σκοπίων δεν θα έρθει στη Βουλή πριν τις εκλογές γιατί δεν θα γίνει αλλαγή συντάγματος στα Σκόπια, αλλά αν έρθει θα πρέπει να υλοποιήσω τη λαϊκή εντολή που έχω κι αυτή είναι καμία χρήση του όρου Μακεδονία».

NEWSBEAST.GR  27/3/2018

 

 

 

 


Μήνυμα Καμμένου σε Άγκυρα:

Δε διαφέρουμε από τους αγωνιστές του 1821

«Αφιερωμένη στους δύο στρατιωτικούς που βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας η σημερινή μέρα».

Μήνυμα Καμμένου σε Άγκυρα: Δε διαφέρουμε από τους αγωνιστές του 1821

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους δύο στρατιωτικούς, επισημαίνει στην ημερήσια διαταγή του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ο Πάνος Καμμένος.

Συγκεκριμένα, «σήμερα όμως η σκέψη μας είναι στα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης σε κατάσταση ομηρίας. Οι προσπάθειες μας προς την κατεύθυνση της άμεσης επανόδου τους στην πατρίδα συνεχίζονται και ελπίζουμε να τους έχουμε σύντομα κοντά μας. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτούς», σημειώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Εκκινώντας από τα ιστορικά στοιχεία της επετείου, ο υπουργός αναφέρει, «η Επανάσταση του 1821, ήταν ένας αγώνας που απέδειξε ότι η πίστη στην ελευθερία, και η ισχυρή θέληση ενός λαού, μπορούν να αλλάξουν την ιστορική του μοίρα. Οι Έλληνες απέδειξαν για μια ακόμα φορά σε όλο τον κόσμο πως κανείς λαός δεν μένει υπόδουλος όταν πάρει την υπέρτατη απόφαση να ζήσει ελεύθερος. Σε αυτό συνέβαλε στο μέγιστο βαθμό η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία υπήρξε η κιβωτός του Έθνους και διαφύλαξε την ενότητα και την ελπίδα της λευτεριάς».

Απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο αρμόδιος υπουργός τους λέει: «Εσείς που κατοχυρώνετε και υπερασπίζεστε την ελευθερία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, να συνεχίσετε με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και φιλοπατρίας να διαφυλάσσετε την Εθνική ανεξαρτησία, γιατί αποτελείτε την εγγύηση της ειρήνης στην ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων».

Άλλωστε, «η γεωγραφική θέση της χώρας μας με το γεωστρατηγικό περιβάλλον να χαρακτηρίζεται από δυναμικά μεταβαλλόμενες καταστάσεις, απαιτεί ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις σε διαρκή ετοιμότητα και με υψηλό φρόνημα. Όλοι σας συμμετέχετε ενεργά στην προάσπιση της άμυνας της πατρίδας μας και οι Έλληνες πολίτες μπορούν με σιγουριά να οργανώσουν το παρόν, για να οικοδομηθεί το μέλλον της χώρας μας».

Επιπλέον, «η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και τα αισθήματα ευγνωμοσύνης και σιγουριάς για το έργο σας, είναι η απόδειξη για τη διαχρονική προσφορά σας. Υπηρετείτε την πατρίδα με ζήλο και αφοσίωση, κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες και όλοι μας αισθανόμαστε ασφάλεια και ηρεμία».

Παραλλήλως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στέλνει μήνυμα με την επισήμανση, «η χώρα μας εφαρμόζει πάντα το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, και είναι υπόδειγμα κράτους που υλοποιεί την "καλή γειτονία και φιλία" στην περιοχή. Αντίθετα η Τουρκία παρεκκλίνει πολλές φορές από τις συνηθισμένες πρακτικές που εφαρμόζονται σε μεθοριακές καταστάσεις μεταξύ γειτονικών κρατών».

Εμείς -σημειώνει εμφατικά ο κ. Καμμένος- με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών, αλλά να θυμούνται όλοι, φίλοι και εχθροί, ότι δε διαφέρουμε σε τίποτα από τους αγωνιστές του 1821 και το έχουμε αποδείξει σε κάθε περίοδο της ιστορίας μας».

Επίσης, «σήμερα, ημέρα μνήμης και τιμής του έθνους, μην ξεχνάμε ότι στην Κύπρο εξακολουθεί η ξένη στρατιωτική κατοχή σε ένα τμήμα της, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Η δίκαιη και βιώσιμη λύση για όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό είναι μια ενωμένη και ελεύθερη Κύπρος με την ολοκληρωτική κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων».

Κλείνοντας το μήνυμά του προς τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Π. Καμμένος τους καλεί να θυμηθούν τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, της ηγετικής μορφής του αγώνα: «Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις… αλλά ως μία βροχή έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας…».

Εν κατακλείδι, «πρέπει να ανατρέξουμε και να αναβαπτιστούμε στις αξίες και στα ιδανικά των ηρώων του 1821, στο "εμείς" του Μακρυγιάννη, στον πατριωτισμό και τη θυσία των αγωνιστών, να κρατήσουμε αυτά που μας ενώνουν και να αναλογιστούμε με τι όραμα και στόχους θα προχωρήσουμε μπροστά, για το καλό της πατρίδας μας, καταλήγει ο Π. Καμμένος.

NEWSBEAST.GR  24/3/2018

 

 

 

 

Γιατί ΑΥΤΟΣ δεν προσκύνησε, δεν ξεπουλήθηκε, δεν φοβήθηκε, δεν υπολόγισε τίποτα μπροστά στην πατρίδα.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΒΟΥΛΗΌταν ο Πάνος Καμμένος αποκάλυπτε το σκάνδαλο των υποβρυχίων, κάποιοι άλλοι έτρεχαν να ανοίξουν οφσόρ παρέα με τους μιζαδόρους.

Όταν ο Πάνος Καμμένος αποκάλυπτε το σκάνδαλο της Siemens, κάποιοι έτρεχαν να πάρουν καφετιέρες και αντίδωρα από τα χέρια του Χριστοφοράκου.

Όταν ο Πάνος Καμμένος αποκάλυπτε τη συμμορία Παπανδρέου, κάποιοι έτρεχαν να φιλήσουν τις κατουρημένες ποδιές για να γίνουν υπουργοί και να αγοράσουν διαμερίσματα στο Μανχάταν.

Όταν ο Πάνος Καμμένος αποκάλυπτε τα τραπεζικά σκάνδαλα με κύριο το μέγα σκάνδαλο του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου, κάποιοι έκαναν business με το ζεύγος Γριβέα.

Όταν ο Πάνος Καμμένος αποκάλυπτε τα σκάνδαλα των δημοσίων έργων, της Energa και τα θαλασσοδάνεια των νταβατζήδων, κάποιοι έτρεχαν να φιλήσουν την κατουρημένη πόδια του Ψυχάρη για να εκλέγονται ισοβίως βουλευτές.

Όταν ο Πάνος Καμμένος αποκάλυπτε το τεράστιο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, μία εγκληματική οργάνωση στρατευμένων δημοσιογράφων που μοιράστηκαν το δημόσιο χρήμα, βγήκαν να τον εκβιάσουν και να τον δολοφονήσουν πολιτικά.

Όταν ο Πάνος Καμμένος ενεπλάκη στην βρώμικη υπόθεση του πλοίου με τους τρεις τόνους τουρκικής ηρωίνης, με μοναδικό σκοπό να αποκαλυφθούν οι εγκέφαλοι, όποιοι κι αν ήταν αυτοί, ένα βρωμερό σύστημα, ίσως το πλέον βρώμικο της νεότερης ιστορίας, έπεσε πάνω του να τον διαλύσει.

Όλο το σάπιο σύστημα έπεσε πάνω του. Εκατοντάδες άρθρα συκοφαντικά, εκβιαστικά, κατά του ίδιου και της οικογένειας του, κατά συνεργατών του, κατά ακόμα και των βρεφών συνεργατών του, που μπήκαν στο στόχαστρο.

Τα ανήλικα παιδιά του έγιναν στόχος συμμοριτών που λειτουργούσαν υπό την προβιά του δημοσιογράφου.

Εξαγοράστηκαν και ιδρύθηκαν ακόμα και ολόκληρες εφημερίδες με μοναδικό σκοπό να προβούν στην πολιτική του εξόντωση.

Κανάλια άλλαξαν χέρια με δεκάδες εκατομμύρια, προκειμένου να τον στοχοποιήσουν, να τον συκοφαντήσουν, να συκοφαντήσουν ακόμα και συνεργάτες του, να στοχοποιηθουν ακόμα και αβάπτιστα βρέφη.

Δεκάδες εκατομμύρια μοιράστηκαν σε κόμματα και πολιτικά καθάρματα, σε «υπερπατριώτες» και «σοσιαληστές» για να του επιτίθενται νυχθημερόν. Ολόκληρη παράταξη μετατράπηκε σε Πολιτικό βραχίονα εγκληματικής οργάνωσης με μόνο στόχο την εξόντωση του.

Και όμως ο Πάνος Καμμένος στάθηκε όρθιος. Δεν φοβήθηκε. Δεν προσκύνησε για να εξαγοράσει διθυραμβικά πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες βαρώνων. Δεν υπολόγισε ούτε τις απειλές, ούτε τις συκοφαντίες, ούτε την λυσσαλέα επίθεση, την μεγαλύτερη επίθεση που έχει δεχτεί πολιτικός στην νεότερη ιστορία.

Ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να σταθεί όρθιος απέναντί στην ιστορία. Γι’ αυτό και η ιστορία θα τον γράψει με χρυσά γράμματα.

Posted by olympiada στο Μαρτίου 23, 2018  Διαδώστε το!

 

 

 

 

 

Νέα αναφορά Καμμένου στους «όμηρους» Έλληνες στρατιωτικούς

Τι έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Νέα αναφορά Καμμένου στους «όμηρους» Έλληνες στρατιωτικούς

Σχολιάζοντας το κείμενο συμπερασμάτων του

Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

για την τουρκική προκλητικότητα και το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη ο υπουργός

Εθνικής Άμυνας

έκανε εκ νέου λόγο για «όμηρους».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Καμμένος έγραψε: «Για πρώτη φορά συμβούλιο κορυφής της ΕΕ παίρνει τόσο ξεκάθαρη θέση για τουρκική προκλητικότητα και απαιτεί άμεση απελευθέρωση Ελλήνων Αξιωματικών ομήρων μετά από εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα».

Capture

NEWSBEAST.GR

Πανηγυρικά και τελεσίδικα ΑΘΩΟΣ ο Πάνος Καμμένος για την υπόθεση Πάχτα

-Παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως αποποιούμενος την ασυλία.

(ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ)

Posted by netakias.com στο Μαρτίου 19, 2018

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΟΣΑθώος κρίθηκε σε δεύτερο βαθμό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για την κατηγορία ότι είχε παροτρύνει τους κατοίκους να «λιντσάρουν» τον Χρήστο Πάχτα.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι η υπόθεση Πάχτα δεν πρόκειται να κλείσει και κατέθεσε σήμερα νέα στοιχεία για τον οικονομικό έλεγχο «δωρεών» ύψους άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει ως δήμαρχος από την «Ελληνικός Χρυσός», ενώ ξεκαθάρισε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν λαμβάνει εντολές από την εκτελεστική εξουσία.

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ για την αθώωση του Πάνου Καμμένου

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνεπής προς την πάγια θέση του περί κατάργησης της απαράδεκτης ασυλίας των πολιτικών, προσήλθε σήμερα αυτοπροσώπως ενώπιον του φυσικού δικαστή του στο Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποκρούσει τον Χρήστο Πάχτα και να υποστηρίξει τους κατοίκους της Χαλκιδικής στον δίκαιο αγώνα τους κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής της περιοχής τους.

Μετά από αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά τον Πάνο Καμμένο της κατηγορίας ότι δήθεν είχε παροτρύνει τους κατοίκους να «λιντσάρουν» τον Χρήστο Πάχτα, δεχόμενο ότι η παρότρυνση αφορούσε στην πολιτική του αποδοκιμασία.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι η υπόθεση Πάχτα δεν πρόκειται να κλείσει και κατέθεσε σήμερα νέα στοιχεία για τον οικονομικό έλεγχο «δωρεών» ύψους άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει ως δήμαρχος από την «Ελληνικός Χρυσός».

Ξεκαθάρισε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν λαμβάνει εντολές από την εκτελεστική εξουσία, ούτε διαταγές μέσω twitter από συμβούλους αποτυχημένου Πρωθυπουργού.

Τέλος ευχαρίστησε τους συνηγόρους του Θεόδωρο Μαντά, Κώστα Τσάκο, Ηλία Γιολδασέα και τα κινήματα των πολιτών της Χαλκιδικής για την παρουσία και τη θερμή υποστήριξη τους.

Διαδώστε το!

 

 

 

 

Καμμένος: Περιμένω να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η ομηρία των Ελλήνων αξιωματικών

«Σύντομα Exxon Mobil και TOTAL θα υπογράψουν με την Ελλάδα»

Καμμένος: Περιμένω να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η ομηρία των Ελλήνων αξιωματικών

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επισκέφθηκε σήμερα την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο της Κύπρου. Εκεί μίλησε στο φιλολογικό μνημόσυνο για τον ήρωα της ΕΟΚΑ του 1955-59, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, από όπου αρχικά ανέφερε: «Με την Τουρκία επιθυμούμε να έχουμε μία ειρηνική συνύπαρξη, μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, του σεβασμού της καλής γειτονίας. Αυτό πρέπει να επιδείξει και η Τουρκία».

«Δυστυχώς, οι προκλήσεις τον τελευταίο καιρό και στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στον εναέριο χώρο, με τις συνεχείς παραβιάσεις, παραβάσεις και υπερπτήσεις, με τις προκλητικές δηλώσεις που γίνονται από υπεύθυνα και από μη υπεύθυνα άτομα στην Τουρκία, αλλά και το τελευταίο γεγονός της ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενός αξιωματικού και ενός υπαξιωματικού, που ήταν αποτέλεσμα ενός απλού μεθοριακού επεισοδίου, δυστυχώς δείχνουν ότι η Τουρκία αντί να ακολουθεί έναν ευρωπαϊκό δρόμο που όλοι επιθυμούμε, ακολουθεί έναν άλλο δρόμο» συμπλήρωσε από την Κύπρο ο Έλληνας υπουργός.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, διευκρίνισε επίσης ότι «επειδή γράφονται πολλά και σήμερα στον Τύπο, στην Ελλάδα η κυβέρνηση -και πιστεύω και όλος ο ελληνικός λαός- δεν έχει διαφορετικές απόψεις. Η Ελλάδα θεωρεί ότι αυτό το απλό γεγονός, το οποίο έχει συμβεί πάρα πολλές φορές στα σύνορα, που θα μπορούσε να καταλήξει εύκολα στην επιστροφή των αξιωματικών, η Τουρκία επέλεξε να το οδηγήσει στη δικαιοσύνη, φυλακίζοντας σε φυλακές υψίστης ασφαλείας δύο Έλληνες αξιωματικούς. Δύο αξιωματικούς, που είναι μέλη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φρουρούν τα ευρωπαϊκά σύνορα, ανήκουν σε έναν νατοϊκό στρατό, επέλεξε να τους οδηγήσει σε φυλακές υψίστης ασφαλείας αντί να τους απελευθερώσει».

«Περιμένω το συντομότερο δυνατό να τελειώσει η ομηρία των Ελλήνων αξιωματικών, να επιστρέψουν στην πατρίδα και ελπίζουμε πως η Τουρκία θα αντιληφθεί ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν βοηθούν ούτε στην καλή γειτονία, αλλά ούτε στη δική της εικόνα προς τους θεσμούς τους οποίους θέλει να συναντήσει. Και εννοώ την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ακόμη ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Και συμπλήρωσε επί του θέματος: «Έχουμε τις επόμενες ημέρες μία συνάντηση για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και θα ήταν καλό μέχρι εκείνη τη συνάντηση -και το συντομότερο δυνατό- να λήξει η ομηρία των Ελλήνων, του αξιωματικού και του υπαξιωματικού».

Όσον αφορά τη νέα NAXTEX, που έχει εκδώσει η Τουρκία για τις 11-18 Μαρτίου και 22-29 Μαρτίου και για το πώς αντιμετωπίζονται αυτές οι τουρκικές προκλήσεις από Ελλάδα και Κύπρο, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» ο κ. Καμμένος απάντησε πως «αυτή η συνεχής παραβίαση του διεθνούς δικαίου με NAXTEX που περιλαμβάνουν ΑΟΖ άλλων χωρών πλέον της δικής της, που περιλαμβάνουν ακόμη και χερσαία τμήματα, δείχνουν καταρχήν την έλλειψη σοβαρότητας» από την πλευρά της Τουρκίας.

«Τέτοιου είδους προσβλητικές κινήσεις, δεν πτοούν τη διεθνή κοινότητα, είπε, σημειώνοντας πως χώρες οι οποίες ουσιαστικά έχουν υπογράψει συμβόλαια με την Κύπρο και πολύ σύντομα θα υπογράψουν και με την Ελλάδα, (αναφέροντας πως ήδη η Exxon Mobil και η TOTAL έχουν ενδιαφερθεί στην Ελλάδα να υπογράψουν για το φυσικό αέριο στη νότιο Κρήτη), δεν πρόκειται να φοβηθούν τις NAVTEX της Τουρκίας», επισήμανε επίσης επί του θέματος.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Κύπρο για τα «Ευαγόρεια», το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι ο κ. Καμμένος είπε πως ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης οδηγεί όλο τον ελληνισμό, με το παράδειγμά του, με την αυτοθυσία του. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο υπουργό Άμυνας της Κύπρου και σημείωσε πως «Δεν είναι τυχαίο ότι βρεθήκαμε σήμερα εδώ, στη Βάση "Ανδρέας Παπανδρέου", μια βάση - σύμβολο, που δείχνει ότι η Κύπρος δεν είναι ποτέ μακριά για την Ελλάδα και ότι ο ελληνισμός είναι ενωμένος σε εύκολες και σε δύσκολες στιγμές. Το μήνυμα που θέλω να περάσω από εδώ είναι ακριβώς αυτό: Όταν ο ελληνισμός είναι συμπαγής και ενωμένος, όταν δεν μπαίνουν μικροπολιτικές διαφορές και το εθνικό συμφέρον είναι αυτό το οποίο μας ενώνει, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και νικάμε. Αυτή τη χρονιά, η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται σε μία πολύ σημαντική φάση της ιστορίας τους. Είναι χώρες που πλέον παράγουν φυσικό αέριο και αργότερα πετρέλαιο. Η Ελλάδα μπορώ να πω ότι ακολουθεί την Κύπρο σε αυτή τη διαδικασία και αυτό προκαλεί αρκετές αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας».

Διαβάστε ακόμα

NEWSBEAST.GR

 Δήλωση του Πάνου Καμμένου στη Σύνοδο Εξωτερικών & Άμυνας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες

#Brussels #Concilium #Defence

Posted by kalinda στο Μαρτίου 6, 2018

AE4E8A0D-2989-4CAC-BE53-4B735689C85B.jpeg

Δήλωση του ΥΕΘΑ @PanosKammenos στη Σύνοδο Εξωτερικών & Άμυνας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες

Διαδώστε το!

 

 

 

 

 

Καμμένος: Η Τουρκία έχει οδηγήσει σε εμπλοκή με τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών

«Τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται διά της ειρηνικής οδού και μετά από διαπραγμάτευση των δύο ενόπλων δυνάμεων»

Καμμένος: Η Τουρκία έχει οδηγήσει σε εμπλοκή με τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών

Η Τουρκία προκάλεσε εμπλοκή με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τόνισε από τις Βρυξέλλες ο Πάνος Καμμένος, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης των 28 υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι το θέμα απασχολεί την ΕΕ και προανήγγειλε ότι θα κάνει διάβημα για το θέμα στην Υπάτη Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι. Τόνισε ότι θα ενημερωθεί και το ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται διά της ειρηνικής οδού και μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος οι Έλληνες πέρασαν στο έδαφος της Τουρκίας για λίγα μέτρα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε επίσης: «Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο το οποίο συνήθως λύνονταν με διαπραγματεύσεις μεταξύ διοικητών έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μια εμπλοκή από μέρους της Τουρκίας, με την άρνηση του εισαγγελέα της Τουρκίας οι δύο στρατιωτικοί να παραμείνουν στην Τουρκία μέχρι τη δίκη αλλά στο προξενείο.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο μεταναστών και προσφύγων και δράση διακινητών ακολουθώντας συγκεκριμένα στίγματα τα οποία κατά αυτούς θα οδηγούσαν σε διακινητές και μετανάστες, με αποτέλεσμα να περάσουν στο τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα.

Είναι ένα θέμα που αφορά και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.  Μετά τη σύνοδο θα ενημερώσω και τον αναπληρωτή γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία είναι μέλος σύμμαχος και τέτοια είδους επεισόδια λύνονται δια της ειρηνικής οδού και μετά από διαπραγμάτευση των δύο ενόπλων δυνάμεων».

NEWSBEAST.GR  6/3/2018

 

 

 

Καμμένος: Διαφωνώ με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Σκοπιανό

«Θα κάνω τα πάντα για να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία»

Καμμένος: Διαφωνώ με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Σκοπιανό

Κόκκινο χτυπάει η κόντρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το Σκοπιανό και για την ονομασία της ΠΓΔΜ μετά την ομιλία του Πάνου Καμμένου στη Βουλή.

«Διαφωνώ με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Σκοπιανό και θα κάνω τα πάντα για να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία» τόνισε ο κ. Καμμένος, την ώρα που ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ειλικρινής, πιστεύει ότι η λύση στο ζήτημα της ονομασίας θα είναι καλή εξέλιξη για τη χώρα του».

Φαίνεται πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ανασκεύασε εν μέρει την τελευταία θέση που διατύπωσε για το θέμα, στην οποία είχε εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

«Εγώ το έχω πει δημόσια, να δω η ΝΔ τι θα κάνει, γιατί ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο Politico ότι αν τα Σκόπια κάνουν τις αλλαγές στον αλυτρωτισμό, θα ψηφίσει για το όνομα. Είναι ο Κυριάκος εσωτερικού και εξωτερικού», είπε και συμπλήρωσε: «Ο Καμμένος είναι και εξωτερικού και εσωτερικού ο ίδιος και κρατάει τις ίδιες θέσεις. Η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι μια σχέση εντιμότητας. Και εκείνοι διαφωνούν μαζί μου σε πολλά. Αλλά έχουμε υποχρέωση και εντολή από τον ελληνικό λαό, και αυτή την εντολή έδωσε το 2012 και 2015, να βρεθούμε σε αυτό το κοινοβούλιο άνθρωποι που διαφωνούμε για να πάψουν οι νταβατζήδες να ελέγχουν τον πολιτικό κόσμο».

Σημείωσε ότι υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε όμως ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν να περιέχεται ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα της πΓΔΜ.

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ωστόσο πως το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν θα έρθει στην Βουλή υποστηρίζοντας πως «για τις αλλαγές στο Σύνταγμά τους απαιτούνται δέκα χρόνια».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, απηύθυνε έκκληση προς τους βουλευτές να μείνουν εκτός της όποιας αντιπαράθεσης τα εθνικά θέματα, τονίζοντας ότι τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά τα οποία υπερασπίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή.

NEWSBEAST.GR  22/2/2018

 

 

 

 

Ο Καμμένος ενημερώνει το ΝΑΤΟ για την Τουρκία και τα Ίμια

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης τόνισε ότι η Άγκυρα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Ο Καμμένος ενημερώνει το ΝΑΤΟ για την Τουρκία και τα Ίμια

Μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο προσβάλλοντας και παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο έστειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, με αφορμή τον εμβολισμό του ελληνικού λιμενικού σκάφους από τουρκικό στην περιοχή των Ιμίων.

Δήλωσε ακόμη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ενημερώθηκε άμεσα ο διεθνής παράγοντας, ενώ σήμερα ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος ενημερώνει τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Άγκυρας στην όποια χαρακτήρισε δικά της τα Ίμια ο κ. Αμανατίδης είπε ότι η Τουρκία έχει πάρει διαζύγιο από τον κοινό νου και τη λογική.

NEWSBEAST.GR  14/2/2018

 

 

 

 

Η επιστολή Καμμένου σε Βούτση: Να καταθέσω ως απλός πολίτης

«Απεκδύομαι κάθε προστασίας που μου παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος»

Η επιστολή Καμμένου σε Βούτση: Να καταθέσω ως απλός πολίτης

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νικόλαο Βούτση, με την οποία δηλώνει ότι απεκδύεται κάθε προστασίας που παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως υπουργού, απέστειλε ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Παρότι δεν υπάρχει κατηγορία για οποιοδήποτε αδίκημα, σας δηλώνω ότι απεκδύομαι κάθε προστασίας που μου παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως Υπουργού και «ζητώ να επιστραφεί η δικογραφία προς την Τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου να καταθέσω ως απλός πολίτης και να συμβάλλω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς καμία καθυστέρηση», αναφέρει ο κ. Καμμένος.

Αναλυτικά, στην επιστολή επισημαίνεται:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως έχω ήδη δηλώσει και προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη, μετά τη διαβίβαση προς Υμάς, της Δικογραφίας για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, και παρ’ ότι δεν υπάρχει κατηγορία για οποιοδήποτε αδίκημα, σας δηλώνω ότι, απεκδύομαι κάθε προστασίας που μου παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως Υπουργού και ζητώ να επιστραφεί η δικογραφία προς την Τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου να καταθέσω ως απλός πολίτης και να συμβάλλω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Πάνος Καμμένος».

NEWSBEAST.GR

Διαβάστε ακόμα

 

 

 

 

 

 

Καμμένος: Το σημερινό συλλαλητήριο ήταν η ψυχή των Ελλήνων

«Κανείς δεν μπορεί να μη το σεβαστεί»

Καμμένος: Το σημερινό συλλαλητήριο ήταν η ψυχή των Ελλήνων

Με ένα μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφέρεται στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αθήνα για το Σκοπιανό.

«Η ενότητα των Ελλήνων δεν μπορεί να αμαυρωθεί από ακραίους το σημερινό συλλαλητήριο ήταν η ψυχή των Ελλήνων ανεξάρτητα κομμάτων που κανένας δεν μπορεί να μην σεβαστεί», γράφει ο κ. Καμμένος.

kam

NEWSBEAST.GR  5/2/2018

 

 

 

 

Καμμένος: Όποιος τολμήσει να ανέβει σε ελληνικό έδαφος δεν θα υπάρχει την επόμενη στιγμή

Ο υπουργός Άμυνας στα 60 χρόνια της σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών

Καμμένος: Όποιος τολμήσει να ανέβει σε ελληνικό έδαφος δεν θα υπάρχει την επόμενη στιγμή

Την προσφορά των βατραχανθρώπων προς την πατρίδα και το έθνος, εξήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με την ευκαιρία του εορτασμού της 60ης επετείου από την ίδρυση της σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ), στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.

«Όλοι μας αντλούμε δύναμη από το παράδειγμά σας, από τον τρόπο που εκτελείτε το καθήκον σας, μαθαίνουμε πώς είναι να προσφέρεις στην πατρίδα και στο έθνος. Θέλω να ξέρετε ότι η αποτελεσματικότητα των ενόπλων δυνάμεων - και εν προκειμένω των βατραχανθρώπων - σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους, αποτελεί μήνυμα προς όλους, τόσο προς τους συμμάχους και εταίρους μας που έχουν επιλέξει η εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων να γίνεται εδώ στην Ελλάδα, στην Κρήτη, στο ΚΕΝΑΠ, όπως επίσης και στους αντιπάλους μας. Ένα μήνυμα αξιοπιστίας, σταθερότητας, αλλά κυρίως ένα μήνυμα αποτροπής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ogiioroi6

Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, εν ενεργεία και βετεράνους βατραχανθρώπους, ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας σχολίασε: «Η παρουσία όλων εσάς που ήρθατε από τα άκρα της Ελλάδας, από τα νησιά μας, από τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί την εγγύηση για το μέλλον, γιατί όσο υπάρχουν οι Έλληνες βατραχάνθρωποι δεν θα τολμήσει κανείς ποτέ να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία».

Παράλληλα επανέλαβε ότι «οι κανόνες εμπλοκής είναι απελευθερωμένοι και ξέρουν καλά, ότι όποιος τολμήσει να ανέβει σε ελληνικό έδαφος δεν θα υπάρχει την επόμενη στιγμή. Δεν παίρνει πλέον ο άνεμος τις σημαίες, τις σημαίες τις υποστέλλουμε μόνο εμείς για να τις αντικαταστήσουμε όταν φθαρούν», πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος εξήγγειλε τη δημιουργία Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπου και «θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση και στην εξέλιξη των στελεχών μας", όπως είπε. Επίσης διαβεβαίωσε ότι "θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις συνθήκες λειτουργίας της σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στο υψηλό έργο που επιτελείτε, αλλά και στις ανάγκες που έχετε".

ogiioroi1

Εξάλλου γνωστοποίησε ότι «προωθούμε την αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος σχετικά με το επίδομα των στελεχών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών και θα μεριμνήσουμε άμεσα για τα κονδύλια τα οποία απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό της μονάδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν εν αποστρατεία στελέχη απόφοιτοι της σχολής οι οποίοι με την προσφορά τους συνετέλεσαν καθοριστικά στην αναβάθμιση και εξέλιξη τόσο της ΣΥΚ όσο και της ΔΥΚ, καθώς και ο πρώτος Έλληνας υποβρύχιος καταστροφέας, που αποφοίτησε από την αντίστοιχη σχολή των ΗΠΑ.

Τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης , ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος , καθώς και απόφοιτοι της ΣΥΚ.

ogiioroi2

Η ιστορία της διοίησης Υπορυχίων Καταστροφών ξεκίνησε το 1953 όταν με την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, δημιουργήθηκε η πρώτη ομάδα αμφιβίων αναγνωρίσεων, με αποστολή την υποστήριξη των πλοίων αποβάσεως του Πολεμικού Ναυτικού. Ακολούθησε η αποστολή αξιωματικών και υπαξιωματικών στις ΗΠΑ, στο σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών, με σκοπό τη δημιουργία ενός πρώτου πυρήνα Ελλήνων εκπαιδευτών, οι οποίοι στη συνέχεια θα αναλάμβαναν και την οργάνωση της ΣΥΚ στην Ελλάδα. Αυτή ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1957 στο κέντρο Εκπαίδευσης Κανελλόπουλος (ΚΕΚΑΝ), υπό τη διοίκηση του πλοίαρχου Κ. Εγκολφόπουλου.

Το 1968 δημιουργήθηκε η Διοίκηση Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών (Δ/ΟΥΚ), με έδρα το Σκαραμαγκά και το 1969 μετονομάστηκε σε Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών (ΜΥΚ) με παράλληλη αύξηση του αριθμού των επιχειρησιακών ομάδων.

Με την πάροδο των ετών η ΜΥΚ εξελίχθηκε, και τον Απρίλιο του 2002 έλαβε τη σημερινή της ονομασία και δομή.

ogiioroi3

ogiioroi4

ogiioroi8

ogiioroi9

ogiioroi10

ogiioroi11

ogiioroi12

Διαβάστε ακόμα

NEWSBEAST.GR  26/1/2018

 

 

 

 

 

Ο Πάνος Καμμένος ζητά δημοψήφισμα για το όνομα της ΠΓΔΜ

Παρέμβαση του υπ. Εθνικής Άμυνας που θα συζητηθεί

Ο Πάνος Καμμένος ζητά δημοψήφισμα για το όνομα της ΠΓΔΜ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, με άρθρο του κάνει μία παρέμβαση που θα ζητηθεί.

Στο άρθρο που θα δημοσιευθεί στην Κυριακάτικη Δημοκρατία» ζητά δημοψήφισμα για το όνομα της ΠΓΔΜ.

«Συμπερίληψη του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού για τους αιώνες που ακολουθούν», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος.

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι:

«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό».

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ που συνεδρίασε την Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018, το κόμμα τάσσεται ομόφωνα κατά της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» και των παραγώγων του στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

Διαβάστε ακόμα

σκοπια

Έρχονται εξελίξεις στο όνομα των

NEWSBEAST.GR

 

 

 

 

11.1.18

Καμμένος: «Εγκρίνω μόνο το όνομα Vardaska»

Σταθερός στη θέση του για μη παραχώρηση του ελληνικού όρου Μακεδονία στο νέο όνομα των Σκοπίων παρουσιάστηκε ο Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων .
«Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο "Μακεδονία"» τόνισε αρχικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και συνέχισε: «Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε»
«Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία» προσέθεσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, προσθέτοντας ότι, αν οι ΑΝΕΛ διαφωνήσουν με την πρόταση για την ονομασία, θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.
Επισήμανε, δε, ότι η μόνη ελπίδα για τη γειτονική χώρα είναι η εξεύρεση λύσης, που δεν θα πληγώνει την Ελλάδα.
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 11.1.18

 

 

 

 

Καμμένος: Δεν εκχωρούμε τον όρο «Μακεδονία», ούτε «νέα» ούτε «άνω»

«Αν διαφωνήσουμε με την πρόταση για την ονομασία θα ζητήσουμε σύγκληση συμβουλίου αρχηγών»

Καμμένος: Δεν εκχωρούμε τον όρο «Μακεδονία», ούτε «νέα» ούτε «άνω»

Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο «Μακεδονία». Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ.

Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, προσθέτοντας ότι αν οι ΑΝΕΛ, διαφωνήσουν με την πρόταση για την ονομασία, θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Επισήμανε ότι η μόνη ελπίδα για την γειτονική χώρα είναι η εξεύρεση λύσης που δεν θα πληγώνει τη Ελλάδα.

NEWSBEAST.GR  11/1/2018

 

 

 


ΥΕΘΑ: Οι κινήσεις των Τούρκων θα απαντηθούν από τους απελευθερωμένους κανόνες εμπλοκής

Τη θλίψη του για το γεγονός ότι «η Τουρκία μετατρέπεται από χώρα με ευρωπαϊκή προοπτική σε θρησκευτική ισλαμική δημοκρατία» εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τα πεπραγμένα του υπουργείου. Απέδωσε δε, την προκλητική συμπεριφορά της γείτονος «σε εθνικιστικούς κύκλους στην Τουρκία που κατά καιρούς εμφανίζουν διάφορους χάρτες και σε πολιτικούς που κάνουν δηλώσεις για να αναδειχθούν στο εσωτερικό».

«Η Ελλάδα κατέχει το Διεθνές Δίκαιο. (Οι Τούρκοι) Φωνάζουν για διαφήμιση στο εσωτερικό. Οι κινήσεις των Τούρκων θα απαντηθούν από τους απελευθερωμένους κανόνες εμπλοκής» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην παρουσία τουρκικού γεωτρύπανου στην περιοχή της Κύπρου, ο κ. Καμμένος είπε ότι «προηγουμένως υπήρχε το «Χόρα» μετά το «Μπαρμπαρός» και τώρα το γεωτρύπανο» και σχολίασε ότι «αν οι Τούρκοι θέλουν να συγκρουστούν με τη διεθνή κοινότητα αναλαμβάνουν και τις ευθύνες τους».

«Η δημιουργία των αγωγών και η διέλευση τους από την Ελλάδα θα ενδυναμώσουν τη γεωπολιτική θέση της περαιτέρω και θα λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης» παρατήρησε, ενώ γνωστοποίησε το ενδιαφέρον και αμερικανικών εταιρειών για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Αλεξανδρούπολη.

Εξοπλιστικά

Εξάλλου, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών S-400 και των αμερικανικών F-35 δημιουργεί προβλήματα στο ΝΑΤΟ για την ίδια, ενώ ο υπερεξοπλισμός της ανατρέπει την ισορροπία στην ανατολική Μεσόγειο.

Όσον αφορά στη χώρα μας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρατήρησε ότι οι εξοπλιστικές ανάγκες είναι πολλές και μεγάλες και στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την αμερικανική πλευρά και με άλλους συμμάχους για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης με βάση τα δεδομένα του προϋπολογισμού, ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε ότι έχει περιέλθει στην ελληνική πλευρά η επίσημη απάντηση της αμερικανικής (LOA). Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι η Ελλάδα διαθέτει 1,1 δισ. ευρώ για την αναβάθμισή τους και ανέφερε ότι τις σχετικές διαπραγματεύσεις διεξάγει η ΓΔΑΕΕ (Γενική διεύθυνση Αμυντικών εξοπλισμών και Επενδύσεων) και αφορούν στον διακανονισμό για τον τρόπο και το χρόνο αποπληρωμής, «καθώς -λόγω της οικονομικής κατάστασης, η Ελλάδα δεν μπορεί να διαθέσει το 70-80% ως δόση». «Ελπίζω σύντομα να ξεκινήσει η αναβάθμιση τους» προσέθεσε.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε επίσης ότι διευκρινίστηκε στην εταιρεία Μπόινγκ που έκανε προσφορά για το ίδιο θέμα ότι δεν πρόκειται για διαγωνισμό μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και εταιρειών αλλά για διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ, στην κυβέρνηση της οποίας θα πρέπει να απευθυνθεί.

«Έτος μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων το 2018»

Το 2018 θα είναι έτος μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν θα αφορά μόνο στα οικονομικά, αλλά και σε διευκολύνσεις προς τις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με πρώτο στόχο τη στέγαση, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Tύπου για τα πεπραγμένα της τριετίας 2015-17 και τους στόχους της επόμενης χρονιάς.

Ο κ. Καμμένος παρατήρησε ότι η προσπάθεια της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ήταν να διαφυλαχθεί το προσωπικό από τις τεράστιες μειώσεις που είχε υποστεί από το 2009 έως το 2015 όσον αφορά στα οικονομικά του. «Αρχίσουμε τη σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών στα εν ενεργεία στελέχη ενώ για τους αποστράτους δεν μπορέσαμε ακόμα να κάνουμε το ίδιο» ανέφερε.

Το ζήτημα της στέγασης θα τακτοποιηθεί στο σύνολο της επικράτειας, συνέχισε ο υπουργός ΥΕΘΑ. Από τα 20 με 30 σπίτια που δίνονταν το χρόνο στον προσωπικό, φτάσαμε τα 100, φέτος στα 400 και αρκετά σύντομα θα ξεπεράσουμε τα 3000 σπίτια, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις περαιτέρω διευκολύνσεις για το προσωπικό, ο κ. Καμμένος επικαλέστηκε:

– τη συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς, ιδίως στη σχέση του πολίτη με τις τράπεζες,

– την αναδιοργάνωση των πρατηρίων απ’ όπου ψωνίζει το προσωπικό, αλλά και «ειδικές τιμές που εξασφαλίζονται από επιχειρήσεις που είναι κοντά στο υπουργείο»,

– τη δημιουργία διακλαδικής παιδιατρικής κλινικής και

– τη δημιουργία ειδικών κλινικών, όπως η καρδιοχειρουργική, όπως έγινε στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών με τη δημιουργία μονάδας τεχνητής γονιμοποίησης.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, «εκμεταλλευθήκαμε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα παρελθόντων ετών ώστε να αντικαθιστούμε σταδιακά το σύνολο των δωματίων των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθηνας με καινούργιο εξοπλισμό, με καινούργια κρεβάτια, με καινούργιους τομογράφους, με ιατρικά μηχανήματα».

Posted by olympiada στο Δεκέμβριος 28, 2017

 

 

 

 

ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ ο Πάνος Καμμένος στο θέμα των Σκοπίων. ΥΠΟΥΛΗ δήλωση της Ντορας που δέχεται το «Μακεδονια» για τα Σκοπιά.

Posted by netakias.com στο Δεκέμβριος 19, 2017

«Όσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων.»

ειπε ο Πάνος Καμμενος στον Χαιρετισμό κατά τα εγκαίνια οκτώ Στρατιωτικών Οικημάτων στο Στρατόπεδο «ΝΤΑΛΙΠΗ» στη Θεσσαλονίκηκαι αυτη την απο την συμμερίζονται οχι μόνον ολοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, αλλα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτο μας βάζει σε υποψίες για τον λόγο που η ΝΤΟΡΑ Μπακογιάννη εχθές προσέτρεξε εχθές να καπελώσει τον Κυριακο Μητσοτακη και όλη την ΝΔ για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, λέγοντας οτι δέχεται τον όρο «Μακεδονία».

Ποιος ο λόγος; Γιατί την ωρα που οι Σκοπιανοί υποχωρούν στις διαπραγματεύσεις και παρακαλάνε, τους κλείνει το μάτι λέγοντας οτι αν κυβερνήσει η ΝΔ θα γινει η εθνική μειοδοσία και θα δεχτούν το όνομα πουν θέλουν οι ακροδεξιοί φασιστες του γειτονικού κρατους; Τοσο πολυ της έλειψε η εξουσία που θα πουλήσει και το ονομα;´

Διαδώστε το!

 

 

 

 

Πρώτη τριμερής συνάντηση υπουργών Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου

Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Λευκωσία

Πρώτη τριμερής συνάντηση υπουργών Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου

Την προσεχή Πέμπτη θα συνέλθει στη Λευκωσία η πρώτη τριμερής συνάντηση υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.

Στο μεταξύ, μνημόνιο συνεργασίας για αεροναυτική έρευνα και διάσωση θα υπογράψουν Κύπρος και Αίγυπτος κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Κύπρο του υπουργού Άμυνας της Αιγύπτου, στρατηγού Σεντκί Σόμπχι, που αρχίζει αύριο, Δευτέρα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Λευκωσίας, πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη υπουργού Άμυνας της γειτονικής χώρας από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας (η πρώτη πραγματοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια), γεγονός που καταδεικνύει τη μεγάλη πρόοδο στις διμερείς σχέσεις Κύπρου και Αιγύπτου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες υπέγραψαν το 2015 αμυντική συμφωνία, ενώ το 2016 και 2017 έχουν υπογραφεί και υλοποιούνται ετήσια προγράμματα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.

Πέραν από τις συναντήσεις με τον ομόλογό του, ο Αιγύπτιος υπουργός, που συνοδεύεται από διευρυμένη αντιπροσωπεία του αιγυπτιακού στρατού, θα επισκεφθεί μονάδες του κυπριακού στρατού, όπου θα παρακολουθήσει στρατιωτικές επιδείξεις. Επίσης, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

NEWSBEAST.GR  10/12/2017

 

 

 

 

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ:

Ο Πάνος Καμμένος με εντολή Πούτιν παρενέβη στις εκλογές των ΗΠΑ για να εκλέξει τον Τραμπ.

Posted by olympiada στο Νοέμβριος 29, 2017

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΜΕ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΗΞΕΡΕ…

Διαδώστε το!  29/11/2017

 

 

 

 

 

 

Καμμένος: Να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια

Το tweet του υπουργού Άμυνας λίγο πριν τη συζήτηση στη Βουλή

Καμμένος: Να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια

Συγκλονιστικές αποδείξεις διατείνεται πως θα φέρει στην συζήτηση που θα γίνει στην Βουλή για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Γράφει συγκεκριμένα:

«Θερμά παρακαλώ όλα τα ελεύθερα μέσα και ιστολόγια να μεταδώσουν την συζήτηση στη Βουλή

για την πώληση πυρομαχικών στην ΣΑ να μάθει

ο Ελληνικός Λαός την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ο πολιτικός βραχίονας της συμμορίας θα καταρρεύσει με συγκλονιστικές αποδείξεις».

Θερμά παρακαλώ όλα τα ελεύθερα μέσα και ιστολόγια να μεταδώσουν την συζήτηση στη Βουλή για την πώληση πυρομαχικών στην ΣΑ να μάθει ο Ελληνικός Λαός την ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο πολιτικός βραχίονας της συμμορίας θα καταρρεύσει με συγκλονιστικές αποδείξεις

NEWSBEAST.GR  27/11/2017

 

 

 

 

 

 

 

Πάνος Καμμένος: Ο υπόκοσμος και οι πολιτικοί του βραχίονες θα συνθλιβούν.

Posted by olympiada στο Οκτώβριος 27, 2017

ΠΑΝΟΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

ΣΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Ν. ΣΒΕΡΚΟ

Η αναβάθμιση των F16 θα είναι συμφέρουσα για την Ελλάδα;

Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης. Ούτε έχουμε υπογράψει τίποτα ούτε έχει προχωρήσει καμία συμφωνία, η οποία έτσι κι αλλιώς θα περάσει από τη Βουλή. Εμείς εκφράσαμε με ένα «Letter of Request» την απαίτηση που έχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Πολεμική Αεροπορία για την αναβάθμιση του στόλου των F16 ή μέρους αυτού. Αυτό παρουσιάσαμε και στη Βουλή.

Παράλληλα εκφράσαμε την επιθυμία να μας γνωστοποιήσουν τιμές ενός αεροσκάφους νέας γενιάς. Αυτό μπορεί να είναι το F35, μπορεί να είναι άλλο αεροσκάφος που θα επιλέξουν οι Αμερικανοί, που θα αξιολογήσει βεβαίως η Πολεμική μας Αεροπορία. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε θέσει μια οικονομική «οροφή» βάσει του προϋπολογισμού και των δυνατοτήτων μας: να αποπληρώσουμε σε 10 με 15 χρόνια ένα ποσό που δεν θα υπερβαίνει το 1,1 δις. ευρώ. Αναλογούν, δηλαδή, σε περίπου 100 εκατ. τον χρόνο με ένα budget 400 εκατ. που έχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Και βεβαίως θα διεκδικήσουμε, λόγω της ιδιαίτερα σημαντικής γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας και της στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και με τρίτες χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τη δυνατότητα της χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων στρατιωτικής βοήθειας.

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε, λοιπόν, αυτή τη στιγμή για δεδομένη συμφωνία. Την ώρα που γίνονται διαπραγματεύσεις, δεν μπορούμε να δώσουμε και λεπτομέρειες. Καταλαβαίνετε, δεν είναι και το καλύτερο να δοθούν σε δημόσιο διάλογο προς τη μεριά της Τουρκίας στρατιωτικές πληροφορίες σε σχέση με το τι πρόκειται να αναβαθμιστεί.

Με ποια διαδικασία θα γίνει η συμφωνία; Αντισταθμιστικά θα υπάρξουν;

Εγώ θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλα αυτά θα γίνουν μέσα από τις διαδικασίες για διακρατική συμφωνία, με αποκλεισμό των ενδιαμέσων. Εάν υπάρξουν αντισταθμιστικά ωφελήματα, θα υπάρξουν μόνο και μόνο για συγκεκριμένες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Δεν θα μιλάμε για αντισταθμιστικά ωφελήματα σαν αυτά του παρελθόντος, τα οποία υπέκρυπταν ουσιαστικά μίζες.

Ένα από τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που έχουμε συζητήσει είναι η επιδιόρθωση, τα ανταλλακτικά και η πλήρης υποστήριξη για τα ελικόπτερα «Σικόρσκι» του Πολεμικού Ναυτικού, που ανήκουν στην ίδια εταιρεία. Επίσης, για συμμετοχή της ΕΑΒ, που ακόμα και χωρίς αντισταθμιστικό ωφέλημα θα συμμετέχει μαζί με άλλες ελληνικές εταιρείες στο έργο. Πέραν αυτών, εκφράσαμε την επιθυμία να μεταφερθούν στην Ελλάδα δραστηριότητες σέρβις και εκπαίδευσης που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ΕΑΒ.

Για τη Σούδα τι συμφωνήσατε στις ΗΠΑ;

Αυτό που είναι δεδομένο είναι η ανανέωση για ακόμα έναν χρόνο της συμφωνίας που προϋπήρχε για τη Σούδα. Υπάρχουν κάποια NATOϊκά έργα που γίνονται με σημαντικό αντισταθμιστικό ωφέλημα για την ελληνική βάση της Σούδας.

Έχουμε εκεί εγκαταστάσεις που βοηθούν την ευκολότερη πρόσβαση ΝΑΤΟϊκών πλοίων, αλλά βοηθούν παράλληλα τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, όπως ο ελληνικός ναύσταθμος, που θα μπορεί να φιλοξενεί και να γίνονται εργασίες συντήρησης σε πλοία.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι συγκεκριμένο που να έχει υπογραφεί ή να έχει συμφωνηθεί. Η θέλησή μας είναι να υπάρχει μια στενότερη συνεργασία, με δεδομένο βέβαια ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί ποτέ να φιλοξενήσει πυρηνικά-αυτή είναι πάγια πολιτική της χώρας από όλες τις κυβερνήσεις-, ότι οι ελληνικές βάσεις δεν θα χρησιμοποιηθούν για επίθεση σε τρίτη χώρα. Αυτά είναι δεδομένα που δεν αλλάζουν, αλλά από εκεί και πέρα η συνεργασία μπορεί να επεκταθεί σε άλλες ανάγκες στο πλαίσιο της συμμετοχής στη Συμμαχία.

Αν κοιτάξουμε το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης σε θέματα που υπερβαίνουν τα της οικονομίας και της διαπραγμάτευσης, υπάρχει η αίσθηση πως κυριαρχεί μια αριστερή ατζέντα. Θυμίζω το τελευταίο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου. Σας ενοχλεί;

Δεν μας ενοχλεί και θα σας πω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε ένα προοδευτικό κίνημα. Προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ως ακραίους και ότι απορρίπτουμε διάφορα. Όχι, ίσα ίσα. Το νομοσχέδιο καταρχήν το ψηφίσαμε. Υπάρχουν όμως ορισμένες ασφαλιστικές δικλίδες, όπως το θέμα της ηλικίας των 15 ετών, στα οποία έχουμε τις ενστάσεις μας, που τις διατυπώνουμε δημοκρατικά και στο πλαίσιο της κυβέρνησης και της Βουλής.

Πράγματι, υπάρχουν αλλαγές που πρέπει να γίνουν, αρκετά προοδευτικές αλλαγές, αλλά να γίνουν με ήπιο τρόπο, που δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις, και η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί σε μια καινούρια πραγματικότητα. Υπάρχουν διαφωνίες σε θέματα που κυρίως θέτει η Εκκλησία, κι εμείς από την αρχή είχαμε πει ότι έχουμε κάποιες ενστάσεις. Βέβαια δεν είμαστε μητροπολίτες, έτσι; Να είναι ξεκάθαρο. Αν κάποιο αίτημα κατά την άποψή μας δεν απαιτεί την παρέμβασή μας, δεν θα παρέμβουμε όπως και κάνουμε. Διότι υπάρχει μια δυνατότητα να διαμορφώσουμε κοινά αποδεκτές προτάσεις. Το είδατε στην τροπολογία για τη Θράκη, την ψήφισε και η Ν.Δ…

Η Ν.Δ. σας έχει χαρακτηρίσει ακροδεξιό…

Κοιτάξτε, οι νεοφασίστες που ενσωματώθηκαν στη Ν.Δ. από τον ΛΑΟΣ, οι υμνητές των ναζί, της χούντας, πρόσφατα της επαναφοράς της βασιλείας-θα τρίζουν τα κόκαλα του Μουστακλή από αυτά που ακούστηκαν- δείχνουν ξεκάθαρα ότι η προσωπική μου απόφαση να ακολουθήσω τη γραμμή του Κώστα Καραμανλή της μη συνεργασίας με τα άκρα και να αποχωρήσω, να διαγραφώ από τη Ν.Δ. επειδή δεν δέχτηκα ποτέ να συνυπάρξω με τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη και τον Πλεύρη, τώρα με δικαιώνει.

Στη Ν.Δ. δυστυχώς- και πραγματικά λυπάμαι, γιατί υπήρξα 25 χρόνια στη Ν.Δ.- ουσιαστικά ασκεί εξουσία η ακροδεξιά του ΛΑΟΣ και ο κ. Μητσοτάκης έχει μετατραπεί σε επίτιμο πρόεδρο. Έχουν λόγο οι νεοφιλελεύθεροι τύπου Ξαφά και Σκυλακάκη έναντι της λαϊκής, κοινωνικής Κεντροδεξιάς ή του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Ακροδεξιοί λοιπόν είναι αυτοί. Να θυμίσω ότι η δική μου πολιτική πορεία ξεκινάει από τον Κωστή Στεφανόπουλο.

Ακολουθώ μια πάγια πολιτική που δεν έχει καμία σχέση με αυτή την Ακροδεξιά, που είναι και ρατσιστική, αντισημιτική και ναζιστική. Οι ΑΝ.ΕΛΛ. ανήκουμε στον χώρο του Κέντρου. Υπάρχουν στελέχη που προέρχονται από την Κεντροδεξιά αλλά υπάρχουν και πρώην στελέχη του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ», όπως ο αντιπρόεδρος μας, ο Παναγιώτης Σγουρίδης. Πρεσβεύουμε το Κέντρο και είμαστε πολύ μακριά από την Ακροδεξιά.

«Η συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛΛ. δεν είναι μιας χρήσης» , είπε ο πρωθυπουργός στην «Εφ. Συν.» . Παράλληλα όμως επιμένει στα καλέσματα στον προοδευτικό χώρο. Δεν βλέπετε μια αντίφαση σε αυτά;

Όχι, δεν υπάρχει αντίφαση και μάλιστα θα χαιρόμουν ιδιαίτερα εάν υπήρχαν άνθρωποι από τον προοδευτικό χώρο, προσωπικότητες, που θα ήθελαν να έρθουν κοντά σε αυτή την κυβέρνηση. Αντιλαμβάνεστε ότι προοδευτικός χώρος δεν είναι οι συνεργάτες του Άδωνη Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη στην κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου. Δεν είναι ούτε ο κ. Βενιζέλος ούτε αυτοί.

Υπάρχουν αξιόλογα στελέχη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά που, τώρα που βγαίνει η χώρα από την κρίση, θα ήταν σημαντικό να έρθουν κοντά μας. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τις συνεργασίες και το έχουμε αποδείξει. Γιατί όσο περισσότερο ανοίγει αυτός ο κύκλος της στήριξης μιας κυβέρνησης που οδηγεί τη χώρα σε έξοδο από τα μνημόνια, σε μια καινούργια πολιτική απέναντι στη διαπλοκή και τη διαφθορά, απέναντι στο «χθες» που συνεργάστηκε μεταξύ του για να καλύψει ο ένας τα σκάνδαλα του άλλου, είναι καλοδεχούμενος. Τέτοιες δυνάμεις πρέπει να απελευθερωθούν, και από τη μεριά τη δικιά μας με χαρά θα συνεργαστούμε μαζί τους.

Στα δυόμισι χρόνια συγκυβέρνησης έφτασε κάποια στιγμή που απειλήθηκε η συνεργασία σας με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ούτε μια στιγμή. Πιστεύω απόλυτα ότι θα πρέπει σε μια εποχή που η Ελλάδα χρειάζεται συναινέσεις να κάνουμε όλοι μισό βήμα πίσω προκειμένου να υπάρξει συνεργασία. Με τον Αλέξη Τσίπρα σάς διαβεβαιώνω ότι αυτά τα δυόμισι χρόνια δεν έχουμε αλλάξει ποτέ μια πικρή κουβέντα. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Είναι σε διαφορετικό πολιτικό χώρο από εμένα, αλλά είναι ένας ηγέτης που ακούει. Μπορώ να πω ότι είναι ίσως ο πρώτος πρωθυπουργός που ακούει. Γιατί στο παρελθόν πολλοί πρωθυπουργοί απομονώνονταν από ένα στενό περιβάλλον. Ο Αλέξης δεν ακούει μόνον εμάς, τους εταίρους στην κυβέρνηση, αλλά ακούει τους πολίτες.

Στον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση ότι όποτε βρέθηκε σε ασκήσεις ή εορτασμούς συνομιλεί με φαντάρους, με υπαξιωματικούς, με αξιωματικούς. Όπως το κάνει και με τους πολίτες. Είναι ένας πολιτικός που αν δει ότι μια διαφορετική άποψη είναι η σωστή, θα την υιοθετήσει. Το απέδειξε αυτό ανατρέποντας την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Όταν έγινε αυτή η κυβέρνηση το 2012, μας είχαν τελειωμένους, μας είχαν ξεγραμμένους και από την πλευρά της Ευρώπης αλλά και από άλλες χώρες. Σιγά σιγά, με την υπομονή και την επιμονή, με τη σοβαρότητα και την ειλικρίνεια, κατάφερε και ο ίδιος προσωπικά να χτίσει σχέσεις προσωπικές και σε κυβερνητικό επίπεδο με όλη την παγκόσμια κοινότητα.

Είναι η πρώτη φορά που επισκέφθηκαν τόσο πολλοί μεγάλοι ηγέτες την πατρίδα μας σε καιρό κρίσης -θυμίζω τους προέδρους Ομπάμα, Πούτιν, Ολάντ. Για την κακή εικόνα της χώρας που παραλάβαμε πρωτοστάτησε ο Γιώργος Παπανδρέου και τη συνέχισαν αυτοί που δέχονταν τα χαστουκάκια από τον Γιούνκερ μεταξύ σοβαρού και αστείου. Αυτή η κυβέρνηση έδειξε ότι θέλει τη συνεργασία, ότι θέλει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και παράλληλα διαπραγματεύεται όρθια.

Εσείς όμως βάλλεστε από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φίλης έχει επιχειρηματολογήσει πολλές φορές ενάντια στους χειρισμούς σας, στις καταβολές σας…

Για να σας πω την αλήθεια, με τον κ. Φίλη έχουμε μια προσωπική σχέση καλή και πολλές φορές διαβάζουμε μαζί αυτά που γράφονται, τα οποία μας προκαλούν και θυμηδία. Δεν θα μπορέσω με τον κ. Φίλη να συμφωνήσω ποτέ στα θρησκευτικά, αλλά καταρχήν, ανεξάρτητα από τα θέματα των θρησκευτικών, πιστεύω ότι ήταν από τους πιο επιτυχημένους υπουργούς Παιδείας. Ήταν επί υπουργίας του που λειτούργησαν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι ένας πολιτικός με συγκεκριμένες θέσεις, ο οποίος όμως κάνει διάλογο. Δεν είναι δογματικός. Και η εικόνα που προσπαθούν να περάσουν προς τα έξω περί σύγκρουσης δικής μου με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανατρέπεται κάθε φορά.

Διαφορές πολιτικές ναι, υπάρχουν, όμως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τέτοια συνεργασία και καλή θέληση από όλους μας. Υπάρχει καλή χημεία μεταξύ όλων των κυβερνητικών στελεχών αλλά και των κομμάτων. Σε τοπικό επίπεδο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ. βρίσκονται μαζί σε πολιτικές πρωτοβουλίες. Πετύχαμε αυτό που παλαιότερα αποτελούσε πολιτικό στόχο. Ο μακαρίτης ο Παύλος Μπακογιάννης μιλούσε για εθνική συνεννόηση.

Πιστεύω ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛΛ. ήταν ουσιαστικά το μήνυμα λήξης του εμφύλιου πολέμου και των διαφορών του παρελθόντος. Ο καθένας κρατά την ιστορία του, τιμά το παρελθόν του, αλλά η κυβέρνηση αυτή έδειξε ότι μπορούμε να ζήσουμε μαζί, να μην αναφερόμαστε σε εποχές που πλήρωσε η Ελλάδα πολύ ακριβά και να ασχοληθούμε περισσότερο με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και λιγότερο με τους παππούδες μας.

Το όνομά σας βρίσκεται συχνά-πυκνά σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Γιατί θεωρείτε πως συγκεντρώνετε τα πυρά;

Δέχομαι μια πολύ μεγάλη και πρωτόγνωρη επίθεση εδώ και πάρα πολύ καιρό από τα μέσα που ελέγχονται από τη διοίκηση Μαρινάκη και ιδίως από τον κ. Κουρτάκη, ο οποίος δεν δίστασε κατά παρέκκλιση κάθε δημοσιογραφικής αρχής να εμπλέξει ακόμα και τα παιδιά μου. Δεν έχω μάθει να συμβιβάζομαι στη ζωή μου και θεωρώ ότι υποχρέωσή μου στη δημοκρατία είναι-ακριβώς όταν λειτουργούν με τέτοιο τρόπο εκβιάζοντας και με προσωπικές επιθέσεις- να είμαι ακόμα πιο σκληρός απέναντι τους, στο πλαίσιο βέβαια της δυνατότητας ελεύθερης έκφρασης. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα από τον Τύπο. Υπάρχει άρθρο του Ηλία Κανέλλη στην εφημερίδα «Τα Νέα» , η οποία ελέγχεται από τον κ. Μαρινάκη. Το άρθρο ξεκινά λέγοντας για συμφωνία που υπήρξε στην Αμερική για τα αεροσκάφη, που δεν υπάρχει, και καταλήγει προκειμένου να θίξει εμένα ότι ευέλπιδες που δέχτηκαν επίθεση ήταν ένστολοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οταν ένα άρθρο βασίζεται σε δύο ψεύδη, γίνεται προκειμένου να υπάρξει επίθεση βρόμικη, ψεύτικη, με συκοφαντίες απέναντι σε ένα πρόσωπο. Απείλησαν, δεν σας κρύβω, και με δήθεν ύπαρξη βίντεο. Και μάλιστα μέσα από κοινωνικά μέσα δικτύωσης, το twitter, με απειλούσαν ότι θα βγει εντός των επόμενων δύο ωρών-είτε στις εφημερίδες τους είτε σε διάφορα ακραία έντυπα που έχουν εντάξει στην εγκληματική τους ομάδα-, πως θα αφορούσε ανήλικο γιο μου και θα με κατέστρεφε. Και μάλιστα στείλανε και μήνυμα στο Μαξίμου και προς την κυβέρνηση ότι αυτό θα ρίξει την κυβέρνηση. Η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο Τμήμα Εκβιαστών. Δεν θα περάσουν τέτοιου είδους εκβιασμοί ούτε απειλές. Δεν έχω μάθει να κάνω πίσω, ασχέτως εάν σε υποθέσεις όπως του «Noor 1» υπάρχουν νεκροί.

Διαδώστε το!  27/10/2017

 

 

 

Καμμένος: Μεγάλη η προσφορά της Ελλάδας στον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία

Στις εκδηλώσεις για την 75η επέτειο μαχών στο Ελ Αλαμέιν παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Καμμένος: Μεγάλη η προσφορά της Ελλάδας στον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία

Στις εκδηλώσεις για την 75η επέτειο των μαχών στο Ελ Αλαμέιν στην Αίγυπτο παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. «Είμαστε εδώ με τον υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να τιμήσουμε εκείνους που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος» ανέφερε ξεκινώντας τον χαιρετισμό του ο κ. Καμμένος στο Ελληνικό Στρατιωτικό Μνημείο Πεσόντων στη Μάχη του Ελ Αλαμέιν, χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την εκδήλωση μνήμης και διαμήνυσε πως δεν έχει μόνον εθνικό, αλλά και οικουμενικό, πανανθρώπινο χαρακτήρα. «Σήμερα τιμούμε τους νεκρούς Έλληνες, αλλά και τους λοιπούς συμμάχους.

Τιμούμε μαζί το μεγαλείο της νίκης του κάθε δημοκρατικού και ελεύθερα αντιστεκόμενου λαού κατά του φασισμού και της μισαλλοδοξίας, εμπνεόμαστε από τον αγώνα τους, παραδειγματιζόμαστε από τη θυσία τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας και επισήμανε πως οι Έλληνες έκαναν πράξη τα λόγια του μεγάλου Έλληνα ποιητή Ανδρέα Κάλβου «θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».

Συνεχίζοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως σήμερα «η μνήμη μας στρέφεται στο σάλπισμα του στρατιώτη από τα τείχη του κοιμητηρίου, στις ελληνικές σημαίες στις ταφόπλακες των Ελλήνων στρατιωτών, σε μια επέτειο που δικαίως γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία των αγώνων της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της περιοχής, για την ελευθερία σε έναν αγώνα που αποτέλεσε συνέχεια του ηρωικού αγώνα των βουνών της Πίνδου, των οχυρών, της Κρήτης, της εθνικής αντίστασης, αλλά και προοίμιο του Ρίμινι, του Αιγαίου και της Νορμανδίας». Και δεν θα μπορούσε αλλιώς, «Έλληνες εσμέν», όπως αναγράφεται και στο μνημείο, προσέθεσε και τόνισε πως ο Ελληνισμός δεν υπέστειλε ποτέ τη σημαία και πως από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε στον Ολοκληρωτισμό και αγωνίστηκε με θάρρος και πίστη στα ιδανικά της Ελευθερίας. Αγωνίστηκε, υπερβάλλοντας εαυτόν, σε ένα γεωγραφικό εύρος, πολύ μεγαλύτερο από τον άμεσο περίγυρο της χώρας μας, συμπλήρωσε και σημείωσε πως δίπλα σε αυτές τις σελίδες δόξας υπάρχουν και οι σελίδες του πόνου και της οδύνης που γνώρισε ο λαός μας κατά την τριπλή Κατοχή.

Υπάρχει η φρίκη του Ναζισμού και του Φασισμού, όπως εκφράστηκε ανάγλυφα με τις ομαδικές εκτελέσεις, στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στην Κοκκινιά, στην Καισαριανή, στο Δοξάτο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, διευκρίνισε.

Στο σημείο αυτό, υπογράμμισε πως η προσφορά της Ελλάδας στον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία είναι μεγάλη και μεγάλο και το μερίδιο της νίκης που της αναλογούσε, το οποίο δεν μπόρεσε να διεκδικήσει, στο βαθμό που θα έπρεπε, καθώς τη μπότα της τριπλής κατοχής διαδέχθηκε η λαίλαπα του εμφυλίου Πολέμου.

«Αυτά πρέπει να τα γνωρίζουμε, να προβληματιστούμε. Οφείλουμε να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουμε οι νεότεροι. Γιατί όποιος λαός δεν γνωρίζει την ιστορία του, υπονομεύει το παρόν, αλλά και το μέλλον του. Μήνυμα της ημέρας αποτελεί το παράδειγμα της συλλογικής προσπάθειας που κατέβαλαν υπερβαίνοντας εαυτόν οι προηγούμενες γενιές» τόνισε και προσέθεσε: «Η διασφάλιση της ελευθερίας, της ανεκτικότητας και του δημιουργικού διαλόγου επιτυγχάνεται μόνο με συλλογικές προσπάθειες κρατών, λαών και κυβερνήσεων που μοιράζονται τα ίδια ιδανικά, αλλά και τις ίδιες αρχές. Οφείλουμε μέσω της συνεργασίας να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές, δημιουργώντας αναχώματα σε μελλοντικές πιθανές συγκρούσεις, προστατεύοντας την ανθρωπότητα από τη φρίκη του πολέμου.

Το Ελ Αλαμέιν σφράγισε τη φιλία μεταξύ των χωρών μας, καθιέρωσε την πεποίθηση ότι η ειρήνη, η ευημερία και η ευτυχία είναι εφικτές μόνο μέσα από το σεβασμό του διεθνούς δικαίου, από το σεβασμό σε αξίες και ιδανικά οικουμενικά. Ο δρόμος για τη διαμόρφωση κοινών στρατηγικών και δογμάτων είναι ακόμη μακρύς και δύσκολος.

Δύσκολος, όταν μιλάμε για αυτά σε μια περιοχή ρευστότητας και κρίσεων, στο σταυροδρόμι πολιτισμών και θρησκειών, αυτό της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, που στη σημερινή συγκυρία διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο για τη διεθνή σταθερότητα και την ειρήνη των λαών. Θέλουμε αυτό το σταυροδρόμι να αποτελεί πηγή δημιουργικότητας και όχι διενέξεων. Και ακριβώς αυτός είναι ο ρόλος μας, να προχωρήσουμε μπροστά, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, θέτοντας πρωταρχική μας ευθύνη την ασφάλεια και την ευημερία των λαών μας. Σε αυτή τη βάση, δεν πρέπει να φεισθούμε προσπαθειών προκειμένου να σταθούμε στο ύψος των προκλήσεων, αλλά και στις απαιτήσεις των πολιτών μας, που, όπως και τότε, το ένστικτό τους αποδεικνύεται αλάνθαστο.

Πριν από λίγες ώρες επιστρέψαμε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου και πάλι η διεθνής κοινότητα ζητάει την εμπλοκή της Ελλάδας και της Αιγύπτου για τη διαμόρφωση ενός πυλώνα σταθερότητας που μπορεί να φέρει την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Και αυτό πράττουμε».

NEWSBEAST.GR 23:25  21/10/2017

 

 

 

Καμμένος: Απόλυτα αντίθετος στις δηλώσεις Βούτση

«Ιεροί» τριγμοί στην κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής

Καμμένος: Απόλυτα αντίθετος στις δηλώσεις Βούτση

Ενδοκυβερνητική γκρίνια προκάλεσαν οι  δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση περί Θρησκείας και συγκεκριμένα ότι «είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, όχι «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

Ο Πάνος Καμμένος, σε ανάρτησή του στο Twitter, εξέφρασε ανοιχτά τη διαφοροποίησή του, ξεκαθαρίζοντας πως «οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους, όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων».

Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) 9 Αυγούστου 2017

Ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξή του, τόνισε χαρακτηριστικά πως «η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα Ελλάς Ελλήνων χριστιανών ούτε Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, όχι Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας. Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».

NEWSBEAST.GR

Σχετικά θέματα

 

 

 

 

13.7.17

Δήλωση-φωτιά από Π.Καμμένο: «Πόντος, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος είναι ενιαίος χώρος»!

Για πρώτη φορά Έλληνας πολιτικός είχε το θάρρος να οριοθετήσει τα ελληνικά σύνορα της καρδιάς μας, αυτά που πραγματικά αντιπροσωπεύουν τα όρια του Ελληνισμού:
Ο Έλληνας ΥΕΘΑ Π.Καμμένος προχώρησε σε μια δήλωση «βόμβα»: «Πόντος, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος είναι ενιαίος χώρος»!
Στη λειτουργία που πραγματοποίησε η οικογένεια της Αρχολοχία Βασιλική Πλεξίδα στην Παναγία Ακρωτηριανή στη Σέριφο παρέστη ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος…
Η Βασιλική Πλεξίδα είναι η γυναίκα που σώθηκε από θαύμα όταν το ελικόπτερο Χιούι κατέπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας στο οποίο σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες εκτός από την ίδια
Πριν από λίγες μέρες τη Βασιλική Πλεξίδα συνάντησαν και οι Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης και ο ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής στο μνημόσυνο των συναδέλφων της, που δυστυχώς δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί όσο εκείνη…
Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε από τη Σέριφο: «Στο Αιγαίο συνδέουμε ολόκληρο τον ελληνισμό.Πόντος,Θράκη,Αιγαίο,Κύπρος είναι ενιαίος χώρος»
Η δήλωση αυτή έρχεται έστω και ετεροχρονισμένα ως απάντηση στην προ μηνών δήλωση του Ρ.Τ.Ερντογάν όταν τον Νοέμβριο του 2016 ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα, με αφορμή την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ:
« Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Εμείς δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Άλλα είναι τα φυσικά και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας. Τα αδέλφια μας στην Μουσούλη, το Κιρκούκ, το Χουμούς, στα Σκόπια, μπορεί να είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων, αλλά είναι εντός των συνόρων της καρδιάς, στο επίκεντρο της καρδιάς μας.
Η Τουρκική Δημοκρατία δεν προέκυψε από το πουθενά. Όπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία έλαβε την σκυτάλη από τους Σελτζούκους, έτσι και η Τουρκική Δημοκατία την παρέλαβε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ενστερνιζόμαστε την ιστορία μας στο σύνολό της».
Λίγε ημέρες πιο πριν είχε αναφέρει και την Κομοτηνή, την Καβάλα, την Θεσσαλονίκη και ό,τι άλλο «ποθούσε» η καρδιά του. Τότε του είχε απαντήσει όπως έπρεπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του με τον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
«Η ιστορία της καρδιάς μας φτάνει μέχρι την Ινδία. Η ελληνική καρδιά περιλαμβάνει μέχρι και την Ινδία. Αλλά τα σύνορα της καρδιάς μας δεν είναι τα σύνορα του διεθνούς δικαίου» σημείωσε τότε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Τώρα όμως για πρώτη φορά ένας Έλληνας πολιτικός αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιοχές όπως αυτή του Πόντου, ολόκληρη την Κύπρο και φυσικά την Θράκη που ως γνωστόν δεν είναι μόνο η Δυτική αλλά και η Ανατολική που περιλαμβάνει και την Πόλη!
Θεωρούμε ότι ο Έλληνας ΥΕΘΑ εκ παραδρομής ξέχασε να αναφερθεί και στην Β.Ήπειρο
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλοςpronews.gr

(Φωτό από Efenpress)

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 13.7.17

 

 

 

 

 

 

ΠΥΡΙΝΗ ομιλία του Πάνου Καμμένου που πρέπει να δει κάθε Ελληνας @PanosKammenos

Posted by netakias.com στο Ιουλίου 3, 2017

https://www.youtube.com/watch?v=TJRSdPAfeM4

Διαδώστε το!

 

 

 

 

Τι απόφαση πήρε ο Καμμένος για αποψινή εμφάνισή του στη Βουλή

Για τις 17.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να απαντήσει στην ερώτηση που έχει κατατεθεί από την αντιπολίτευση για τις τηλεφωνικές  επικοινωνίες που φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να είχε με ισοβίτη, για την υπόθεση του Noor 1.
Το νομικό του επιτελείο στο ΥΠΕΘΑ ετοιμαζόταν να τον συνοδεύσει στη Βουλή , όπως γίνεται πάντα. Ωστόσο ο Καμμένος ανακοίνωσε στους συνεργάτες του ότι “δεν θα έρθει ούτε ένας στρατιωτικός μαζί μου αυτή τη φορά στη Βουλή”. Ορθή η απόφαση. Η υπόθεση που θα συζητηθεί δεν έχει καμία σχέση με τις ΕΔ και πιθανότατα η κατάσταση που θα επικρατήσει στη Βουλή θα “εκτραχυνθεί” αν κρίνουμε απ΄ όσα λέγονται, γράφονται και διαδίδονται τις τελευταίες ημέρες.
Συνεπώς ορθά ο Καμμένος “κρατά εκτός” τους στρατιωτικούς συνεργάτες του ακόμη και από την τηλεοπτική εικόνα.
militaire

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 26.6.17

 

 

 

 

 

Πάνος Καμμένος:

Το παρακράτος του Σημίτη θα εξαρθρωθεί και ο ίδιος θα τιμωρηθεί

για τα εγκλήματα του εις βάρος της πατρίδας

H Ελλάδα αντιμετωπίζει την τουρκική προκλητικότητα με σωφροσύνη, σοβαρότητα, αυτοσυγκράτηση και αποφασιστικότητα, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.
«Καμία πρόκληση δεν μένει αναπάντητη. Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας. Υπάρχουν εθνικοί σχεδιασμοί που είναι προεγκεκριμένοι, όπως είναι και απελευθερωμένοι οι κανόνες εμπλοκής» επισήμανε. «Δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση εθνικού εδάφους. Είμαστε υποχρεωμένοι να το υπερασπιστούμε από το πρώτο χιλιοστό του δευτερολέπτου. Αν ανέβει κάποιος Τούρκος σε ελληνικό έδαφος, θα έχουμε άμεσα εμπλοκή» προειδοποίησε ο Πάνος Καμμένος, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε σχετικά: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση και να νικήσουν οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».
Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οι συμμαχικές χώρες δέχονται τις ελληνικές θέσεις. «Αυτή που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο είναι η Τουρκία» παρατήρησε και τόνισε: «Μακάρι η Τουρκία να σταματήσει την προκλητική συμπεριφορά της, να μη χρειάζεται να σπαταλάμε εκατομμύρια ευρώ σε καύσιμα για αναχαιτίσεις και να αναγκάζονται οι πιλότοι να αγωνίζονται σε εμπλοκές που ενέχουν και τον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος. Δυστυχώς, η Τουρκία δεν έχει αντιληφθεί ότι είναι προς το συμφέρον της να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα και να προχωρήσει στην ευρωπαϊκή προοπτική της».
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος διαπίστωσε πως τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στην «πολιτική ευημερία» της Τουρκίας, «η οποία μεταλλάσσεται από ένα κοσμικό κράτος σε μία ισλαμική δημοκρατία». «Η Τουρκία έχει απωλέσει το 40% των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών της και τον οπλισμό της χειρίζονται άτομα που είναι άπειρα» σημείωσε.
Αναφερόμενος δε ειδικότερα στο πραξικόπημα, δήλωσε ότι «οι επιτελείς μου είχαν επεξεργαστεί το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου γεγονότος» και προσέθεσε: «Όταν χάνεται ο έλεγχος της διοίκησης σε μία μεγάλη στρατιωτική δύναμη όπως η Τουρκία, οι άνθρωποι που χειρίζονται τον οπλισμό δεν λαμβάνουν διαταγές, και για το λόγο αυτό λέμε στις ΗΠΑ ότι δεν πρέπει να ανατραπεί η ισορροπία στο Αιγαίο. Θα πρέπει να έχουμε π.χ. τη δυνατότητα, εάν επικρατούσε ένας φονταμενταλιστής στο πραξικόπημα, ο οποίος αντί να πάρει το αυτοκίνητο να σκοτώσει ανθρώπους στη Νίκαια, να έπαιρνε αεροσκάφος για να βομβαρδίσει το Παρίσι, να τον αναχαιτίσουμε».
Σχετικά με την κρίση των Ιμίων, ο κ. Καμμένος επέρριψε τις ευθύνες στον Κώστα Σημίτη, τον Θεόδωρο Πάγκαλο και την τότε πολιτική ηγεσία που, όπως είπε, παρενέβησαν και δεν άφησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν αυτό για το οποίο έχουν ταχθεί. «Αν αφήναν τις Ένοπλες Δυνάμεις να έκαναν τη δουλειά τους, δεν θα υπήρχαν οι εξελίξεις οι οποίες υπήρξαν. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν είναι και θα είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση» διαμήνυσε.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο αγοράς προμήθειας αεροσκαφών F-35, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε τους συμμάχους να αντιληφθούν τη γεωπολιτική θέση της χώρας, ώστε στο μέλλον να ταξινομήσουν την προμήθεια αυτή ως μέρος στρατιωτικής βοήθειας. «Η αναβάθμιση των F-16 έχει εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ», επανέλαβε. Εξάλλου, σχολίασε ότι «οι ΗΠΑ δεν μπορούν να απαγορεύουν στην Ελλάδα να αγοράζει ρωσικά συστήματα και να επιτρέπουν στην Τουρκία». Ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις με τη ρωσική πλευρά για την παραγωγή του καλάσνικοφ στην Πάτρα – συζητήσεις όμως, που έχουν σταματήσει λόγω του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Ρωσία.
Για τον Άκη Τσοχατζόπουλο είπε ότι «τιμωρήθηκε γι’ αυτό το οποίο έκανε. Όμως έχουν μείνει άλλοι ατιμώρητοι. Ιδίως ο κ. Παπαντωνίου» πρόσθεσε, ενώ για τον κ. Βενιζέλο είπε ότι «εν γνώσει του προχώρησε σε μία ζημιογόνα σύμβαση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με αποτέλεσμα να χάσει χρήματα ο ελληνικός λαός». Παράλληλα, επανέλαβε ότι «εταιρείες που ζημίωσαν τον ελληνικό λαό δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς εάν δεν αποκαταστήσουν τη βλάβη που υπέστη το Δημόσιο». Ερωτηθείς εάν έχει στοιχεία για άλλους πολιτικούς πλην των κ.κ. Βενιζέλου και Παπαντωνίου, ο κ. Καμμένος απάντησε λέγοντας πως «υπάρχουν κάποιες συμβάσεις υπό εξέταση», εξαιρώντας τους κ.κ. Σπηλιωτόπουλο και Μεϊμαράκη.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε αναφορά και στην υπόθεση των ελικοπτέρων ΝΗ-90, για την οποία υποστήριξε πως «υπάρχουν στοιχεία για μίζα», ωστόσο όπως πρόσθεσε, «το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε ότι ανεξάρτητα από το εάν υπάρχει μίζα, που διερευνά η εισαγγελέας Διαφθοράς, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποχρεούται να τα παραλάβει». «Το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είχε οδηγηθεί στον Κορυδαλλό και για τα έργα των ολυμπιακών αγώνων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την οικονομική κατάσταση στη χώρα και το υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο, παρατήρησε ότι «το γεγονός ότι το επιτόκιο έπεσε στα επίπεδα προ του 2010, σηματοδοτεί το τέλος της κρίσης, που οδηγεί στις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Στο υπουργείο δεν πάτησε το πόδι του κανένας τροϊκανός» επανέλαβε, ενώ για τα αντίμετρα είπε πως «θα αφορούν εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη». «Αυτά που καταφέραμε, τα καταφέραμε χάρις στη σκληρή πολιτική στάση που τηρήσαμε. Έπρεπε να γίνει η σύγκρουση τον Ιούλιο του 2015», πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν έγιναν λάθη, ο Καμμένος εκτίμησε πως «από την πρώτη στιγμή έπρεπε να είχαμε στραφεί προς τις ΗΠΑ».
«Η Ευρώπη της παγκοσμιοποίησης έχει πλήρως καταρρεύσει» σημείωσε ο κ. Καμμένος και χαρακτήρισε «Θεού δώρο» την «κατάρρευση του συστήματος που υπηρετούσε η κα Κλίντον. Θεωρώ – πρόσθεσε – ότι υπήρξε ένας πολιτικός στη Γερμανία που μίσησε απίστευτα την Ελλάδα και εξακολουθεί να τη μισεί, που λέγεται Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που αποδυναμώθηκε».
Για τον Γ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι «θα έπρεπε να είχε συλληφθεί επειδή διέπραξε εγκληματα κατά της χώρας. Και ο κ. Σαμαράς αντί να τον οδηγήσει στη φυλακή έγινε συνέταιρος με το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας συγχωροχάρτι στους κ.κ. Βενιζέλο και Ψυχάρη».
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, είπε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Είναι ένας ηγέτης ο οποίος δεν έχει απομονωθεί σε ένα γυάλινο κλουβί. Είναι ο μόνος που θα μπορούσε να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, γιατί χρειάζεται και η συναίνεση της Αριστεράς, όπως στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Συμπλεύσαμε με τον κ. Τσίπρα με εντιμότητα, έχοντας ο καθένας τις ιδεολογικές του απόψεις», επανέλαβε.
Αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Καμμένος σχολίασε λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης, αντί να γυρίσει το κόμμα στο χώρο της κεντροδεξιάς έχοντας πατριωτικές αξίες, έγινε συνέταιρος του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ αντί να ακολουθήσει τη σοβαρή στάση του κ. Μεϊμαράκη, που είπε ότι «θα ψηφίσω αυτό που πιστεύω ότι θα βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση», επέλεξε τους υβριστές του κ. Καραμανλή και τα ακροδεξιά στοιχεία που μάζεψε ο κ. Σαμαράς».

Posted by olympiada στο Μαΐου 18, 2017

Διαδώστε το!

 

 

 

 

Πάνος Καμμένος: Το Έθνος είναι ενιαίο, μέχρι την Κερύνεια

Posted by olympiada στο Μαΐου 5, 2017

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επέδωσε τα ξίφη σε Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς (πλην ΣΣΕ – ΣΣΑΣ).

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού στην Αθήνα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό του είπε τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στο Στρατόπεδο Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού για να επιδώσω τα ξίφη σε Έλληνες και Ελληνίδες Αξιωματικούς.

Έλληνες και Ελληνίδες Αξιωματικοί, σε αυτή την τελετή περικλείονται οι παραδόσεις του Στρατού Ξηράς. Να είστε υπερήφανοι για το ξίφος που παραλαμβάνετε, γιατί έχει ιδιαίτερη συμβολική και ιστορική αξία και αποτελεί διαχρονικά σύμβολο τιμής, θάρρους και υπερηφάνειας για όλους τους Αξιωματικούς. Μέσω αυτού δίνετε και την οφειλομένη τιμή σε όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους και έδωσαν μεγάλο αγώνα στη μάχη για τα ανώτερα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας και της ελευθερίας της πατρίδας μας.

Ως μέλη της μεγάλης οικογένειας του Στρατού Ξηράς να δίνετε το παράδειγμα στους νεότερους και να εμπνέετε τα στρατευμένα μας νιάτα, δίνοντάς τους το έναυσμα για να υπηρετήσουν με πίστη και αφοσίωση τα ιδανικά του έθνους. Εσείς είστε αυτοί που ηγείστε, εκπαιδεύετε και ενισχύετε το ηθικό των υφισταμένων σας ώστε να εκτελούν αγόγγυστα την υψηλή τους αποστολή.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι δύναμη αποτροπής και προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας και αποτελούν ισχυρό παράγοντα σταθερότητας κα ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, ενώ συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην ασφάλεια, την κοινωνική ανθεκτικότητα και κατά συνέπεια στην ευημερία του ελληνικού λαού.

Θέλω, λοιπόν, σήμερα για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού όλα τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για το έργο τους. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ακόμα και σε περίοδο ειρήνης παράγουν ήρωες, όπως οι πρόσφατα εκλιπόντες αξιωματικοί μας που έπεσαν όπως τόσοι άλλοι στο βωμό του καθήκοντος, υπέρ πίστεως και πατρίδος .

Σήμερα η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει τις ανιστόρητες και επικίνδυνες εμμονές της Τουρκίας η οποία διαστρέφοντας το Διεθνές Δίκαιο, τις Συμβάσεις, αλλά και την ηθική, προωθεί διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας και της αδερφής μας Κύπρου. Με τη συνεχιζόμενη εκ μέρους της μη τήρηση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FΙR Αθηνών και τις συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, των χωρικών υδάτων της Ελλάδος και της Κύπρου αποτελεί απειλή για τη διεθνή ασφάλεια στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ως έθνος, αντιμετωπίζουμε όλες τις ανωτέρω απειλές με στρατηγική ψυχραιμία αλλά δεν αφήνουμε και δεν θα αφήνουμε τίποτα αναπάντητο. Το τελευταίο αεροσκάφος που θα προσγειώνεται θα είναι πάντα ελληνικό. Όλα τα εντάσσουμε σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό που έχει ισχυρά θεμέλια από πλευράς διεθνούς δικαίου. Οι Ένοπλες δυνάμεις μας, με την ισχυρή παρουσία τους, αποτελούν την απάντηση σε κάθε πρόκληση και σας διαβεβαιώνω ότι αυτό το μήνυμα γίνεται κατανοητό από όλους, εχθρούς και φίλους, ειδικά στην εποχή μας, στην εποχή των μεγάλων και αιφνίδιων και δραματικών αλλαγών.

Ελληνίδες και Έλληνες Αξιωματικοί, κλείνοντας, θέλω να υπενθυμίσω σε όλους σας, ότι σε εσάς εμπιστεύονται η χώρα και οι γονείς τα παιδιά τους, στην ειρήνη και στον πόλεμο, με την υποχρέωση να τους καθοδηγείτε, να τους εκπαιδεύετε, ακολουθώντας τις πάγιες εντολές και διαδικασίες, ώστε να τους παραδώσετε υγιείς, ώριμους και ευσυνείδητους πολίτες στην κοινωνία.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους σας πάνω από όλα υγεία, ώστε να συνεχίσετε τη σταδιοδρομία σας με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια έχοντας πάντα κατά νου ότι υπηρετείτε την ελληνική Δημοκρατία, το έθνος και ανώτερες αξίες και αρχές που έχουν κρατήσει την Ελλάδα δυνατή και ελεύθερη.

Οφείλω να πω ότι η καθυστέρηση της απόδοσης των ξιφών αποκαθίσταται άμεσα με εντολή της Πολιτικής και της Στρατιωτικής σας ηγεσίας.

Κρατήστε ψηλά το φρόνημά σας και συνεχίστε να προσφέρετε στην πατρίδα ιδιαίτερα σήμερα που δίνουμε έναν πολύπλευρο αγώνα για τον οποίο είμαι απόλυτα βέβαιος ότι στο τέλος όλοι μαζί θα τον κερδίσουμε.

Καλή δύναμη σε όλους σας».

Διαδώστε το!

 

 

 

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Καμμένος: Το ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ο κ. Σημίτης είναι ευθύνη όλων μας

Καμμένος: Το ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ο κ. Σημίτης είναι ευθύνη όλων μαςΔριμεία επίθεση στον Κώστα Σημίτη εξαπολύει ο Πάνος Καμμένος με συνέντευξή του στην Realnews, ενώ επικριτικός εμφανίζεται και έναντι των Γιάννη Στουρνάρα και Γιάννο Παπαντωνίου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτηρίζει ως εφιάλτη την πρόσφατη επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού, ενώ στο σχόλιο του κ. Σημίτη ότι η διαφθορά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και δεν χρειάζεται εξεταστικές επιτροπές, ο κ. Καμμένος απαντά: «Είναι ο πρωθυπουργός του χρηματιστηρίου, ο πρωθυπουργός του Παπαντωνίου, ο πρωθυπουργός του Τσοχατζόπουλου, ο πρωθυπουργός που πρότεινε στους Έλληνες να αγοράσουν μετοχές, ενώ ο ίδιος και οι δικοί του πωλούσαν. Το ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ο κ. Σημίτης είναι ευθύνη όλων μας».

Ερωτηθείς για το αν συμφωνεί με την άποψη ότι υπάρχει ώσμωση μεταξύ του κ. Σημίτη και άλλων εκσυγχρονιστών με τη ΝΔ, ο υπουργός απαντά: «Αυτή δεν είναι ώσμωση, είναι τα "καυσαέρια" του κ. Σημίτη, τα οποία έχουν εισέλθει στον χώρο της ΝΔ».

Για την κόντρα των τελευταίων ημερών μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ο κ. Καμμένος απαντά ότι «όσο ο κ. Στουρνάρας επιμένει στις συναντήσεις με το παρελθόν του, νομίζω ότι με αυτά που κάνει δημιουργεί ο ίδιος πρόβλημα και όχι η κυβέρνηση προς τον κ. Στουρνάρα».

Υποστηρίζει ότι τα αδικήματα της εποχής Παπαντωνίου στα εξοπλιστικά δεν έχουν παραγραφεί, καθώς αφορούν σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και προσθέτει πως «αν ελπίζουν στη παραγραφή, θα πρέπει να τους ενημερώσουν οι συνήγοροί τους ότι δεν πρόκειται να γλιτώσουν».

Ξεκαθαρίζει, ακόμα, ότι «δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο» να ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά τον διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας και αναφέρει ότι για την συνταγματική αναθεώρηση το κόμμα του προτείνει την κατάργηση περί ευθύνης υπουργών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό.

Τέλος, για την τουρκική προκλητικότητα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «η Τουρκία, μέσα σε αυτόν τον παραλογισμό του Προέδρου Ερντογάν, που διαφαίνεται πλέον όχι μόνο απέναντι σε εμάς αλλά απέναντι και στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, μπορεί να προκαλέσει το ο,τιδήποτε. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε».

ΑΠΕ  ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line"Η" Online 2/4 16:44

 

 

 

 

Καμμένος: Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει

«Σόιμπλε και Τόμσεν "δυναμιτίζουν" την αξιολόγηση αλλά και την πορεία της Ελλάδας»

Καμμένος: Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει

Την αισιοδοξία του ότι η αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα και τα αντίμετρα θα καλύψουν τις απώλειες για κάθε πολίτη εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Υποστήριξε ότι είναι απολύτως εφικτό το κλείσιμο της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 7ης Απριλίου και η συμφωνία θα ψηφιστεί στη Βουλή πριν από το Πάσχα.

Στο ερώτημα τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ στο ζήτημα της μείωσης του αφορολογήτου με δεδομένη και την τοποθέτηση του συνεπώνυμου του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου «ότι η μείωση του αφορολόγητου δύσκολα θα περάσει από τη Βουλή» απάντησε ότι θα πρέπει να περιμένουμε το συνολικό «πακέτο» της συμφωνίας, καθώς αυτό θα περιλαμβάνει και μια σειρά από θετικά μέτρα που θα αντισταθμίσουν τις όποιες απώλειες.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κ. Καμμένου ότι μέσα στους δανειστές υπάρχει μια ομάδα με κύριους εκφραστές τον Σόιμπλε και τον Τόμσεν η οποία «δυναμιτίζει» την αξιολόγηση αλλά και την πορεία της Ελλάδας. Δεν θεωρεί όμως ότι θα καταφέρουν να βλάψουν την χώρα, καθώς η Ελλάδα παίζει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή για πολλούς λόγος μεταξύ αυτών και της μεταμόρφωσης της σε ενεργειακό κόμβο.

«Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει»

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά με πολύ θερμά λόγια στη νέα Κυβέρνηση Τραμπ και εξήρε το ρόλο των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί τον πλέον πιστό και πολύτιμο σύμμαχο της Ελλάδας.

Υποστήριξε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια «ανώμαλη κατάσταση», λόγω των συνεχόμενων ηττών της στη Συρία αλλά και των εξελίξεων στο ζήτημα της δημιουργίας Κουρδικού κράτους.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Καμμένος, από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει πως οι ΗΠΑ μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά την Ελλάδα καθώς αποτελούν διαχρονικά τον πιο πολύτιμο σύμμαχο της χώρας, αλλά παράλληλα θα πρέπει να στραφούμε και σε άλλες χώρες όπως για παράδειγμα η Ρωσία.

Ο κ. Καμμένος δικαιολόγησε την άποψη του τονίζοντας ότι στην Ευρώπη υπάρχουν δυνάμεις και συμμαχίες, όπως αυτές των χωρών του Βορρά με εκφραστή τον Σόιμπλε που δεν είναι διακείμενες φιλικά προς την χώρα μας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά παρά τις όποιες εντάσεις είχαμε στο παρελθόν με τις ΗΠΑ, ποτέ δεν βρέθηκε εκεί κανένας Ντάισελμπλουμ να κάνει απαξιωτικές δηλώσεις για τη χώρα μας, ούτε και κανένας Σόιμπλε να μας «κουνάει το δάχτυλο».

newsbeast.gr  28/3/2017

 

 

 

Καμμένος: Οι ένοπλες Δυνάμεις και οι εθνοφυλακές είναι ετοιμοπόλεμες

Από τη Σάμο και την Ικαρία τοποθετήθηκε ο υπουργός Άμυνας

Καμμένος: Οι ένοπλες Δυνάμεις και οι εθνοφυλακές είναι ετοιμοπόλεμες

Τη συνεισφορά των εθνοφυλάκων στην περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας εξήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα στρατιωτικές μονάδες στη Σάμο και την Ικαρία.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι εθνοφύλακες «είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν άμεσα στο κάλεσμα της πατρίδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος από την Ικαρία, απ’ όπου παρακολούθησε την ανακατάληψη του αεροδρομίου του Αγίου Κηρύκου από μονάδα εθνοφυλάκων, στο πλαίσιο της έκτακτης τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων «ΑΣΤΡΑΠΗ» που διατάχθηκε μόλις προ 12ώρου.

«Οι Έλληνες μαχόμεθα πάντα υπέρ πίστεως και πατρίδος, μαχόμεθα πάντα για να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας υπερηφάνεια. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για το έργο το οποίο επιτελείτε», επισήμανε.

Προηγουμένως από τη Σάμο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε την άμεση έναρξη εργασιών κατασκευής στρατιωτικών οικημάτων για αξιωματικούς και υπαξιωματικούς (εντός του 2017).

Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε το 4ο ειδικό τμήμα Εθνοφυλακής (4ο ΕΤΕΘ) στη Σάμο, καθώς και το λόχο πλωτών μέσων του 4ου ΕΤΕΘ.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

newsbeast.gr  4/3/2017

 

 

 

 

Στη Διάσκεψη Ασφάλειας στο Μόναχο ο Πάνος Καμμένος

Συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζη

Στη Διάσκεψη Ασφάλειας στο Μόναχο ο Πάνος Καμμένος

Στο Μόναχο βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 53η Διάσκεψη Ασφαλείας. Όπως τονίζει το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, ο κ. Καμμένος παρέστη στην εναρκτήρια τελετή «στην οποία παρευρέθηκαν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας και πολλές προσωπικότητες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή και την Ασία».

Ήταν επίσης επίσημος προσκεκλημένος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Κοέν, με την παρουσία υπουργών Άμυνας χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, όπου τονίστηκε η ανάγκη αναπροσαρμογής της Συμμαχίας στην αντιμετώπιση των νέων μορφών κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι χώρες - μέλη.

newsbeast.gr  18/2/2017

 

 

 

 

 

Υπερψηφίζουν οι ΑΝ.ΕΛ. το άρθρο 29 για την ελληνική ιθαγένεια

Παπαχριστόπουλος: Υπερβολικά τα όσα ισχυρίστηκε ο Κατσίκης

Υπερψηφίζουν οι ΑΝ.ΕΛ. το άρθρο 29 για την ελληνική ιθαγένεια

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπερψηφίζουν το άρθρο 29 για την ελληνική ιθαγένεια, ξεκαθάρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε λόγω της δήλωσης του βουλευτή του συγκυβερνώντος κόμματος, Κωνσταντίνου Κατσίκη ότι διαφωνεί και θα καταψηφίσει τη ρύθμιση που επεκτείνει την δυνατότητα απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς μαθητές, που φοιτούν σε σχολεία με υποχρεωτικό ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και διδασκαλίας.

«Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε βουλευτή να ψηφίζει κατά συνείδηση. Εμείς το έχουμε κατακτήσει αυτό στην κοινοβουλευτική μας ομάδα. Το έχουμε κάνει τουλάχιστον πέντε φορές έως τώρα. Ωστόσο αυτή η διάταξη πρέπει να υπερψηφιστεί» σχολίασε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Τέλος, χαρακτήρισε υπερβολικά τα σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Κατσίκη σχόλια και είπε πως οι ΑΝΕΛ είναι πολύ συμπαγής κοινοβουλευτική ομάδα.

newsbeast.gr  9/2/2017

 

 

 

 

 

Καμμένος: Οι απειλές Ερντογάν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όχι στην Ελλάδα

«Τέτοιες απειλές έχουμε δει και στο παρελθόν»

Καμμένος: Οι απειλές Ερντογάν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όχι στην Ελλάδα

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να στρέψει τις απειλές του προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, πλευρές με τις οποίες έχει υπογράψει συμφωνίες, και όχι στην Ελλάδα, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στη σφοδρή αντίδραση της Άγκυρας μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί και τις απειλές να καταργηθεί η συμφωνία για τους πρόσφυγες.

«Στο προσφυγικό η Τουρκία έχει τρεις ενεργές συμφωνία. Μία με την Ελλάδα, για την επαναπροώθηση όσων δεν είναι πρόσφυγες, μία με την ΕΕ και μία με το ΝΑΤΟ, που προβλέπει ξεκάθαρα ότι όποιος διασώζεται εντός ελληνικών ή τουρκικών υδάτων επιστρέφει Τουρκία. Όταν η  Τουρκία απειλεί την Ελλάδα, πρέπει πρώτα να απευθυνθεί στην ΕΕ, με την οποία έχει υπογράψει και έχει πάρει το ''χαρτζιλίκι'' της, 3 δισ. ευρώ, αλλά και στο ΝΑΤΟ», είπε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Οι απειλές του Ερντογάν θα πρέπει να απευθυνθούν σε εκείνους που έχει συμφωνήσει πέραν της Ελλάδος», επανέλαβε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι στις δημοκρατικές και ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες θέλει να συμμετέχει, η δικαιοσύνη δεν παίρνει κατευθυντήρια γραμμή από την εκάστοτε κυβέρνηση. Είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί η Τουρκία, από τη στιγμή που αιτείται να γίνει μέλος της ΕΕ να μιλά για επαναφορά θανατικής ποινής, δεν μπορεί το 2017 να έχουμε βασανιστήρια και καταπάτηση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διωγμούς με την πρόφαση για συμμετοχή στο πραξικόπημα ανθρώπων που δεν είχαν καμία σχέση».

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί κάτι διαφορετικό από αυτό που έγινε τελικά, ο κ. Καμμένος δήλωσε:

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, είπε ότι καταδικάζουμε το πραξικόπημα και οποιαδήποτε κίνηση εναντίον εκλεγμένης κυβέρνησης. Αλλά είναι διαφορετικό αυτό και άλλο το να ζητάς από μία κυβέρνηση, προκειμένου να εκδώσεις κατηγορούμενους, να εφαρμόζει τη Χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να έχουν δίκαιη δίκη».

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν ο Ταγίπ Ερντογάν στείλει βάρκες με μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου, απάντησε: «Τότε το ΝΑΤΟ, όπως προβλέπεται, ζητά μέσω της Frontex να σταλούν πίσω στην Τουρκία και η ΕΕ ζητά από την Τουρκία να εφαρμόσει τη συνθήκη που έχει υπογράψει. Δεν είναι ελληνικό θέμα, αφορά την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Τέτοιου είδους απειλές έχουν διατυπωθεί από την Άγκυρα και στο παρελθόν, επεσήμανε ο κ. Καμμένος. «Ο Ερντογάν απείλησε τη Γερμανία. Σε λίγες ημέρες θα πάει η Μέρκελ εκεί, να δούμε τι θα της πει. Όπως πρέπει να δούμε τι θα πει και στις ΗΠΑ, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, ο κ. Καμμένος προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μπει παράνομα τουρκικό αεροπλάνο και πλοίο χωρίς να αναχαιτιστεί άμεσα».

«Η Τουρκία έχει εκτεθεί διεθνώς. Οι συμμαχικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Αιγαίο έχουν γίνει μάρτυρες των ενεργειών της», συμπλήρωσε.

28/01/2017

 

 

 

 

Ο Πάνος Καμμένος με τον Rience Priebus και τον Steve Bannon. Τους στενότερους συνεργάτες του Προέδρου Τραμπ.

img_3010Απολύτως επιτυχημένο και εθνικά ωφέλιμο το ταξίδι του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ, γεγονός που θα αποδειχθεί περίτρανα το αμέσως επόμενο διάστημα. Ενδεικτικό το γεγονός ότι ο Έλληνας κυβερνητικός εταίρος ήταν ο μόνος ξένος αξιωματούχος που συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τους δύο στενότερους συνεργάτες του προέδρου Τραμπ. Τον Επιτελάρχη του Λευκού Οίκου, Rience Priebus και τον υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού του Προέδρου, Steve Bannon.

Δηλαδή τους πρώτους που έχρισε και ανακοίνωσε επισήμως ο Πρόεδρος Τραμπ, τους μοναδικούς ανθρώπους που είναι σε άμεση και συνεχή επαφή με τον Πρόεδρο, τους ανθρώπους πο

img_3011

υ τον επηρεάζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.

Φυσικά, ο Πάνος Καμμένος δεν πάει στο εξωτερικό για να πουλήσει «Πράσινη Ανάπτυξη», αλλά για να προωθήσει τα εθνικά συμφέροντα. Έτσι οι συζητήσεις είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και για τις δύο πλευρές.

Ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί έμπρακτα με άμεσες ενέργειες π.χ. κατά τις διαφθοράς, ανταλλαγή πληροφοριών και πολυεπίπεδης συνεργασίας διωκτικών και δικαστικών αρχών. Ακόμα και για υποθέσεις σοβαρές που κάποιοι νόμιζαν ότι «τις καθάρισαν» με δωρεές σε ιδρύματα και «φιλανθρωπίες».

Τα ακόμα πιο σημαντικά, εν καιρώ.

Ας σιγήσουν τώρα τα χείλη των πολιτικάντηδων, μειοδοτών, ελεεινών υποκειμένων που θα μείνουν με την «Θεία από το Σικάγο».

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 22, 2017

 

 

 

Διανυκτέρευση και έπαρση σημαίας στο φυλάκιο Μολυβδοσκεπάστου

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 2, 2016

Έπαρση της σημαίας ππαρουσία του ΥΕΘΑ @PanosKammenos στο φυλάκιο Μολυβδοσκεπάστου στην Ήπειρο

IMG_5443.JPG

Ο Πάνος Καμμένος στέλνει μήνυμα στην Αλβανία με επίσκεψη στην Ερείκουσα

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 2, 2016

ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΤα Διαπόντια νησιά

Ερείκουσα και

Οθωνούς

αναμένεται να επισκεφθεί, νωρίς το μεσημέρι, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Πρώτος σταθμός του υπουργού θα είναι το…νησάκι Ερείκουσα που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κέρκυρας και αποτελεί ορόσημο των ελληνικών συνόρων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ερείκουσα ο υπουργός θα εγκαινιάσει το δημοτικό σχολείο του νησιού που λειτουργεί με τρεις μαθητές, ενώ θα συναντήσει τοπικούς φορείς.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του θα μεταβεί στο νησί των Οθωνών.

 

 

 

 

Πάνος Καμμένος :

Αν ο Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη συνθήκη της Λωζάνης,

θα επιστρέψουμε στη συνθήκη των Σεβρών…

Posted by hellenicarmedforces στο Δεκεμβρίου 1, 2016

unnamed-32

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε το Φυλάκιο Μολυβδοσκεπάστου και την Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου στην Ήπειρο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού και όλους τους Επιτελείς βρισκόμαστε εδώ, στο Φυλάκιο Μολυβδοσκεπάστου, όπου θα παραμείνω το βράδυ μαζί με τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους Στρατεύσιμους και τους Εθνοφύλακές μας, για να στείλουμε από εδώ, από την Ήπειρο, το μήνυμα ενίσχυσης της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως είχαμε υποσχεθεί από πέρυσι. Αυτό έχει συντονιστεί με αξιολογήσεις, με ασκήσεις των Ειδικών Δυνάμεων και με τον εμπλουτισμό των Μονάδων στην περιοχή της Ηπείρου, που πράγματι βιώνει ένα μεγάλο πρόβλημα, περισσότερο ασφάλειας, όχι απειλής της εθνικής κυριαρχίας, διότι δεν απειλούμεθα.

 

 

 

 

 

 

 

Θέλω, λοιπόν, από εδώ, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους Στρατεύσιμους και τους Εθνοφύλακες για το εξαιρετικό έργο το οποίο κάνουν. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής που αγκάλιασαν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η αγάπη του ελληνικού λαού. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ζητώντας και τη στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι το πεδίο όπου υπάρχουν πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Από εδώ, όμως, θέλω να στείλω και ένα μήνυμα σε μία απάντηση σε όλους αυτούς οι οποίοι τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές δίκαιο και να κάνουν προκλητικές δηλώσεις. Από τη μία πλευρά έχουμε την Τουρκία που με συνεχείς δηλώσεις προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα. Η δική μας απάντηση δίνεται με βάση την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

 

 

 

 

 

Αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη συνθήκη της Λωζάνης, θα επιστρέψουμε στη συνθήκη των Σεβρών. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα.

Και αυτό αφορά, όχι μόνο την Τουρκία, αλλά και την Αλβανία. Οι τελευταίες ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Ράμα, θα πρέπει να μας ξαναφέρουν στη μνήμη ότι αυτοί για τους οποίους μιλάει ήταν συνεργάτες των ναζί. Ήταν αυτοί που στον πόλεμο ήταν με την πλευρά των ηττημένων.

Δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους προκλήσεις. Δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους αναφορές οι οποίες προσβάλουν και την ιστορία, αλλά και το διεθνές δίκαιο».

 

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Καμμένος και Κοτζιάς προς Τουρκία: “Υπάρχει και η Συνθήκη των Σεβρών αν δεν θέλετε τη Λωζάννη”

kammenos_kotzias
Το μεσημέρι ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος το είπε στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα,στην συνάντηση που είχαν στο ΥΠΕΘΑ: “Αν αμφισβητείται τη Συνθήκη της Λωζάννης,υπάρχει κι εκείνη των Σεβρών”.Λίγες ώρες αργότερα ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς σε ομιλία του αναφερόμενος στην Τουρκία το επανέλαβε.

“Η Τουρκία είναι αναθεωρητική δύναμη είπε ο κ. Κοτζιάς και απευθυνόμενος στον πρόεδρο Ερντογάν έθεσε το ρητορικό ερώτημα, μήπως επιθυμεί να επιστρέψουμε στη Συνθήκη των Σεβρών”,είπε μεταξύ άλλων ο κ.Κοτζιάς ,μιλώντας σε εκδήλωση της Κίνησης Ιδεών και Πράξης “Πράττω”, της οποίας είναι πρόεδρος, στη Θεσσαλονίκη.

“Εμείς δουλεύουμε σταθερά για την ενότητα της Κύπρου, για τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων. Το Κυπριακό πρόβλημα πρέπει να λυθεί όχι για να εξυπηρετηθούν τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα τρίτων, αλλά για να εξυπηρετηθεί μόνο ο κυπριακός λαός, η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιας, προσερχόμενος για να μιλήσει.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ στη διάρκεια της ομιλίας του και αφού ξεκαθάρισε ότι μιλάει πλέον ως πρόεδρος της Κίνησης “Πράττω” και όχι ως υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι πολλές πλευρές της Συνθήκης της Λωζάννης δεν έχουν εφαρμοστεί από την Τουρκία. “Να πω ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης η Ιμβρος και η Τένεδος είναι αυτοδιοικούμενες περιοχές;

Να πω ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης θα έπρεπε οι 246.000 ομογενείς Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη να είναι σήμερα και 80.000 μουσουλμάνοι στη Θράκη, ενώ σήμερα έχουμε 130.000 μουσουλμάνους -και καλά κάνουν και αβγατίζουν-και 2.500 Ελληνες ομογενείς στην Κωνσταντινούπολη; Εδώ υπήρξε συνέχεια των παραβιάσεων”, επισήμανε.

Ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε “γελοιότητες” όσα κυκλοφόρησαν περί δήθεν παραίτησής του.

Τα απέδωσε σε σχεδιασμένη και σκοτεινή επίθεση εναντίον του, είπε ότι δεν υπήρξε ποτέ θέμα παραίτησης και σημείωσε πως σε αυτή την κρίσιμη φάση για τη χώρα δεν θα κάνει τη χάρη κανενός να παραιτηθεί.

Σε όσους του καταλογίζουν “εθνικισμό” απάντησε ως εξής: “Μου λένε όμως ότι το να παλεύεις για την κατάργηση των εγγυήσεων, για να φύγουν τα κατοχικά στρατεύματα της Τουρκίας από την Κύπρο είναι εθνικισμός, ενώ είναι σύγχρονος ευρωπαϊσμός να κατέχει η Τουρκία ευρωπαϊκά εδάφη!

Συχνά αυτοί που κατηγορούν για εθνικισμό την πατριωτική Αριστερά είναι φορείς του εθνικισμού της άλλης πλευράς”.

Ως προς τις προκλήσεις από την πλευρά της Αλβανίας ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για “εθνικισμό της αλβανικής ελίτ” και σημείωσε ότι η Αθήνα έχει διαμηνύσει στα Τίρανα να κρατήσουν χαμηλούς τόνους.

Κάλεσε την ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει τον αλυτρωτισμό και τόνισε πως η Ελλάδα θέλει τη σταθερότητα της γειτονικής χώρας.

Σχετικά με το προσφυγικό είπε ότι θα λυθεί με την ειρήνευση στη Συρία. Προειδοποίησε πως πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Αίγυπτο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν εκατομμύρια προσφύγων από τη συγκεκριμένη χώρα και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Τραμπ δεν ήταν ατύχημα
Στην ομιλία του ο κ. Κοτζιάς είπε ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ δεν είναι “ατύχημα”. “Δεν είναι κάτι που έγινε κατά λάθος.

Ο Τραμπ είναι προϊόν του γεγονότος ότι στην αμερικανική κοινωνία υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που πιστεύουν και θεωρούν ότι δεν τους λαμβάνουν υπόψη, υπάρχουν εκατομμύρια λευκοί εργάτες που νιώθουν να βρίσκονται στο περιθώριο και υπάρχουν-και αυτό είναι καινούργιο φαινόμενο-τα μεγάλα αμερικάνικα μεσαία στρώματα που συμπιέζεται το εισόδημα τους και ο τρόπος ζωής τους”, παρατήρησε.

Δεν βλέπει πέρα από την μύτη της η ΕΕ
Ο κ. Κοτζιάς κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι “δεν βλέπει πέρα από τη μύτη της”, είναι υποταγμένη στα νεοφιλελεύθερα διδάγματα και δεν έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται κρίσεις. Δεν έχει ούτε όραμα, ούτε προσανατολισμό.
” Η νέα Ρώμη, που πάει να διαμορφωθεί το Βερολίνο, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και όλης της Ευρώπης, διότι έχει να αντιμετωπίσει πολλές κρίσεις. Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει πέσει μέσα σε μια βαθιά παγίδα.

Η ανικανότητα της Ε.Ε. να διαχειριστεί τις κρίσεις στηρίζεται στην αντίληψη του κ. Σόιμπλε ότι αν βοηθάς κάποιον, τότε του κάνεις κακό. Πρέπει να τον αφήνεις και να τον πιέζεις, να πιέζεται, να καταστρέφεται να μάθει μέσα από αυτό. Ο τρόπος που αντιμετώπισε η Ευρωπαϊκή Ενωση τη χώρα μας είναι μια από τις βασικές αιτίες που εμφανίστηκε εθνικισμός και ρατσισμός σε όλη την Ευρώπη”, παρατήρησε και πρόσθεσε πως η Ε.Ε. χρειάζεται μια βαθιά μεταρρύθμιση.

Να μην μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που μας έφεραν ως εδώ
Ο κ. Κοτζιάς τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας, μαζί με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για την υλοποίηση του “Παράλληλου Προγράμματος”. Υπενθύμισε ότι η Συμφωνία με τους θεσμούς το καλοκαίρι του 2015 ήταν προϊόν συμβιβασμού, που περιέχει δύσκολα σημεία, και σημείωσε πως “δεν μπορούν να μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που μας έφεραν ως εδώ”.

Απηύθυνε έκκληση για τη συγκρότηση ενός μετώπου διάσωσης της χώρας και υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να αφήσει τον πατριωτισμό στην ακροδεξιά.

Έπλεξε το εγκώμιο του παρισταμένου αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά, λέγοντας ότι είχε μεγάλες επιτυχίες (σύλληψη αλβανικής μαφίας, συμμορίας 81 ατόμων στην Αθήνα, χτύπημα του εμπορίου ναρκωτικών στα Εξάρχεια κ.α.)

Σε δήλωση του ο κ. Τόσκας επισήμανε κι αυτός την ανάγκη δημιουργίας μετώπου από τις πατριωτικές δυνάμεις του τόπου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, Τέρενς Κουϊκ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χάρης Τσιόκας, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους Αρίστος Κασμίρογλου κ.α.

Στην αρχή της εκδήλωσης, που έγινε στην αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης” της ΔΕΘ, τον λόγο πήραν ο συντονιστής Θεσσαλονίκης της Κίνησης “Πράττω” Γιώργος Καλαϊτζίδης και ο συντονιστής Βόρειας Ελλάδας Κώστας Τσαντίλης.

 

 

 

 

Καμμένος: Οι εισβολείς της Κύπρου αμφισβητούν απροκάλυπτα τη συνθήκη της Λωζάννης

«Τα στελέχη των ΕΔ αποτελούν την απάντηση στον οποιοδήποτε επιβουλέα των όσιων και ιερών του έθνους»

Καμμένος: Οι εισβολείς της Κύπρου αμφισβητούν απροκάλυπτα τη συνθήκη της Λωζάννης

Σήμερα που η χώρα μας «προκαλείται ανερυθρίαστα, όχι μόνο από τους εισβολείς της Κύπρου που αμφισβήτησαν απροκάλυπτα ακόμα και την συνθήκη της Λωζάννης, αλλά και από ανιστόρητες λεκτικές παρεμβάσεις διαφόρων ξένων επισήμων, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας και τα στρατευμένα παιδιά μας, πιστά στον όρκο που έχουν δώσει, να υπερασπίζονται την πατρίδα, αποτελούν την απάντηση στον οποιοδήποτε επιβουλέα των όσιων και ιερών του έθνους», επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του αυριανού εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα διαβεβαιώνει τους Έλληνες πολίτες ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, που αποτελούν βασικό παράγοντα της εθνικής ισχύος, πηγή σθένους και υπερηφάνειας για όλους, ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους και υπηρετούν τη χώρα μας, που οργανώνει το παρόν και οικοδομεί το μέλλον της με αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα.

Ο κ. Καμμένος εξαίροντας τη διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στον Ελληνισμό και την πατρίδα, τονίζει με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων:

-Τιμούμε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών υψώνοντας το ανάστημα τους σε όλους εκείνους που επιβουλεύτηκαν την ελευθερία της Ελλάδας μας. Ήρωες, που ειδικά σήμερα το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, τους μνημονεύει και αναγνωρίζει έμπρακτα την προσφορά τους στο έθνος και την πατρίδα,

-Τιμούμε και τη σημερινή γενιά των στελεχών, που έχουν θυσιάσει και θυσιάζουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, στην υπεράσπιση των ιδανικών του έθνους.

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας επισημαίνει ότι:

-Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αφενός πολλαπλασιαστή διπλωματικής και αμυντικής ισχύος και αφετέρου εκπέμπουν τα μηνύματα που χαρακτηρίζουν το έθνος μας, τα μηνύματα δηλαδή της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας, αλλά και της αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων

-Συμβάλλουν - μέσω των ευρωπαϊκών και ευρωατλαντικών δομών άμυνας και ασφάλειας - στη διεθνή σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία κατοχυρώνοντας τη χώρα ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και

-Η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο «εξυψώνει το ηθικό του ελληνικού λαού και ενδυναμώνει τους δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες» ενώ «η άμεση και καθοριστική αρωγή τους στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, έδειξε σε όλους, ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται δίκαια ως φάρος ανθρωπισμού από την παγκόσμια κοινότητα.

Καταλήγοντας ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας αναφέρει πως «ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση, σας περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και τιμή, γιατί εσείς έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στην υπηρεσία του υπέρτατου αγαθού, που δεν είναι άλλο από την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας. Και σας ευχαριστούμε για αυτό» και διαβεβαιώνει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι «παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η οποία ταλαιπωρεί εσάς και τις οικογένειές σας, προσπαθούμε σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία να επιλύσουμε τα υπαρκτά προβλήματα που σας απασχολούν, πάντα με ορθολογική χρήση των διατιθέμενων πόρων με αξιοκρατία και διαφάνεια».

19:54 20/11/2016

 

 

 

 

ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο Ρώσικος στόλος στο Καστελλόριζο!

panos-kammenos-vladimir-putin-tsipras- (2)

ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΟΤΑΜ

ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΨΗΛΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Ο ΥΕΘΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ!

Αυστηρή προειδοποίηση των ρωσικών δυνάμεων στην Τουρκία να μην πλησιάσει τα ρωσικά σκάφη μεταξύ των οποίων και το αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ τα οποία θα επιχειρήσουν στην περιοχή!  Η κίνηση αυτή φορά κι εσύ τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή την οποία αμφισβητούν με κάθε τρόπο οι τούρκοι. Εξαιρετικής σημασίας είναι ότι η Τουρκία είχε επιχειρήσει να εκδώσει νόταμ για την έλλογο περιοχή η οποία βέβαια έγινε κουρελόχαρτο.

Η συγκεκριμένη περιοχή ΝΔ του Καστελοριζου, εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας αμφισβητείται από την Τουρκία. Η Ρωσία μέσω αυτής της κίνησης ισχύος παραδέχεται ότι όλα  είναι ελληνικά και ζήτησε άδεια από την Αθήνα για να εκτελέσει την άσκηση.

Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας ΥΕΘΑ είχε ήδη δώσει άδεια αγκυροβόλησης για το σύνολο του ρωσικού στόλου σε τρία διαφορετικά σημεία από την Κρήτη εώς το Αν. Αιγαίο τα οποία και χρησιμοποιήθηκαν.

Η Ελλάδα λοιπόν για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία καταφέρνει να συνδυάσει Καίτη νατοϊκή στήριξη απέναντι στην Τουρκία και την έμπρακτη ρωσική στήριξη στο Αιγαίο. Αυτό είναι μία μεγάλη εθνική επιτυχία. Και δείχνει πως όταν το πολιτικό προσωπικό εξυπηρετεί  Τα συμφέροντα του έθνους και όχι της τσέπης του, πετυχαίνει θαύματα.

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 5, 2016

 

 

 

 

 

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ

Οταν έκλαψε ο Πάνος και είπε στον Ιερώνυμο: Αν θες ρίχνω την κυβέρνηση!

Οταν έκλαψε ο Πάνος και είπε στον Ιερώνυμο: Αν θες ρίχνω την κυβέρνηση!Νέες πληροφορίες για τους διαλόγους πίσω από τις κλειστές πόρτες (σ.σ. ακόμη και η κάμερα της ΕΡΤ πήρε... εντολή να βγει από την αίθουσα) του Μαξίμου φέρνει στο φως τη εφημερίδα Real News. Γύρω από το ίδιο τραπέζι κάθισαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Μητροπολίτες που τον συνόδευαν και ο Αλέξης Τσίπρας με τρεις υπουργούς: τον Πάνο Καμμένο (μετά από αίτημα της Ιεραρχίας), τον Νίκο Φίλη (ως αρμόδιος υπουργός με απόφαση του πρωθυπουργού) και η Όλγα Γεροβασίλη.
Ο Πάνος Καμμένος αναδείχθηκε... πρωταγωνιστικής της συνάντησης. Όχι μόνο γιατί, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ομολόγησε ότι «τον κλώτσησα αρκετές φορές όταν πήγαινε να ξεφύγει» αναφερόμενος στον Νίκο Φίλη. Αλλά και γιατί ξέσπασε σε λυγμούς κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα των Θρησκευτικών!

Ο υπουργός Άμυνας ξέσπασε σε λυγμούς κάποια στιγμή και είπε απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο: «Μακαριότατε, εάν εσείς μου ζητήσετε να ρίξω την κυβέρνηση, να ξέρετε ότι θα το κάνω. Να ξέρετε, όμως, ότι αυτό δεν θα είναι υπέρ του έθνους. Ο μόνος που ωφεληθεί θα είναι η Τουρκία». Ο κ. Ιερώνυμος όμως δεν ζήτησε ούτε την παραίτηση της κυβέρνησης ούτε του υπουργού Παιδείας.

«Η χώρα δεν αντέχει άλλους διχασμούς. Εδώ δεν είμαστε για να συμφωνήσουμε σε όλα. Είμαστε για να βρούμε μαζί λύσεις» είχε πει νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε επίσης ότι «για την εκκρεμότητα με την εκκλησιαστική περιουσία, θα τα πούμε προσεχώς».

Ο Αρχιεπίσκοπος όχι μόνο δεν ζήτησε την παραίτηση του Νίκου Φίλη αλλά τον... αποθέωσε και γιατί σε βάφτιση που έκανε πρόσφατα ήξερε απέξω το «Πιστεύω» και το «Πάτερ Ημών». «Μου είπε ο πρωτοσύγκελλός μου ότι ο υπουργός βάφτισε πρόσφατα ένα αγοράκι και ήξερε απέξω το "Πιστεύω" και το "Πάτερ Ημών" και όλες τις προσευχές» είπε ο κ. Ιερώνυμος σε μια προσπάθεια να... σπάσει τον πάγο.

Αλλά η ένταση δεν άργησε να έρθει και αποτυπώθηκε στον διάλογο που είχαν ο υπουργός Παιδείας με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο.

Μητροπολίτης Μεσογαίας: «Δεν μου επιτρέψατε να διδάξω στο σχολείο όταν με φώναξαν οι μαθητές»
Υπουργός Παιδείας: «Σας δώσαμε άδεια. Ματαιώσατε όμως την ομιλία σας και δεν ξαναζητήσατε άδεια»
Μητροπολίτης Μεσογαίας: «Μα για θέματα βιοηθικής θα μιλούσα»
Υπουργός Παιδείας: «Δεν είναι αθώα όμως αυτά. Τι θα λέγατε π.χ. για τα βλαστοκύτταρα; Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι πάστορες δίνουν μανιώδη μάχη για να μην προχωρήσουν τα πειράματα που θα σώσουν πιθανόν ανθρώπινες ζωές».

Μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου, από πλευράς της Ιεραχίας διαμηνύεται ότι «εφόσον η κυβέρνηση κρατήσει το λόγο της και συμπεριφερθεί με ειλικρίνεια» δεν έχει πρόβλημα να συνεχίσει να συνομιλεί με τον Νίκο Φίλη. Αλλά ο Αρχιεπίσκοπος θα συνομιλεί με τον πρωθυπουργό, τη στάση του οποίου εκτιμά ιδιαίτερα.

Ο κ. Ιερώνυμος θα επιδιώξει οι όποιες συζητήσεις με τον πρωθυπουργό να γίνουν μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ώστε το Μαξίμου «να έχει λυμένα τα χέρια του από εσωκομματικές πιέσεις και ισορροπίες». Όπως αναφέρει, πάντως, το δημοσίευμα, ο Αρχιεπίσκοπος θα εκλάμβανε ως θετικό μήνυμα την αντικατάσταση του Νίκου Φίλη κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό, θέση που φέρεται να μεταφερθεί στον πρωθυπουργό.

Και αφού λύθηκαν οι... παρεξηγήσεις τόσο για το μάθημα των Θρησκευτικών όσο και για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για το ρόλο της Εκκλησίας στα χρόνια της Κατοχής και της Χούντας, το νέο crash test για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία θα είναι η εκκλησιαστική περιουσία.

9/10/2016

 

 

 

 

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ – ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ

img_1604

Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 5, 2016

«ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ» στην Κύπρο μας, η ευχή του ΥΕΘΑ πάνω στα «κόκκαλα, των Ελλήνων τα ιερά»

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ

ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΕΠΙ 42 ΧΡΟΝΙΑ

ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΙ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΑΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ

Σε μία ιστορική ομιλία σήμερα, ο Πάνος Καμμένος γκρέμισε αυτή την ύβρι απέναντι στο Έθνος και την ιστορία, βροντοφωνάζοντας: ΚΥΠΡΟΣ – ΑΙΓΑΙΟ, ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΙΑΙΟ. Προαναγγέλοντας το ξέπλυμα της ιστορικής ντροπής με το οριστικό άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου.

Η ΑΕ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκαν τα λείψανα των Ελλήνων αγωνιστών της Κύπρου που επέβαιναν στο NORATLAS της Πολεμικής Αεροπορίας, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας.

Κατά την επιστροφή του στον ελληνικό εναέριο χώρο το αεροσκάφος που μετέφερε τα λείψανα των Ελλήνων αγωνιστών της Κύπρου συνόδευσαν αεροσκάφη Μιράζ 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

«Απόψε ένας κύκλος χρέους κλείνει για τους 16 ήρωες του «ΝΙΚΗ 4».

Σήμερα με σεβασμό και συγκίνηση, υποδεχόμαστε τους ήρωες που έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για τα ιδανικά της ελευθερίας του έθνους μας.

Οι ήρωες:

Σμήναρχος Ηλίας Άνθιμος,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Ευάγγελος Τσάκωνας,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Αθανάσιος Χριστόπουλος,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Στέφανος Γιαννακός,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Ηλίας Δαλαμάγκας,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Κοσμάς Γιαννακάκης,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Ανδρέας Αναστασόπουλος,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Αντώνιος Ζησιμόπουλος,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Χρήστος Ληγδής,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Αιμίλιος Μονιάς,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Γεώργιος Νάκος,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Στυλιανός Πρινιανάκης,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Νικόλαος Σκιαδαρέσης,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Σωτήριος Τζούρας,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Χρήστος Χατζόπουλος,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Μανιάτης Βασίλειος.

Πλέον θα αναπαύονται εν ειρήνη στους τόπους καταγωγής τους.

Οι ήρωες μας, μας έδειξαν τι σημαίνουν οι έννοιες της αυταπάρνησης, της αλληλεγγύης και της ανδρείας.

Έπεσαν, αναλαμβάνοντας ο καθένας τους το βάρος της Ιστορίας. Μιας Ιστορίας, η οποία από τις ημέρες των Θερμοπυλών, του Μαραθώνα, της Σαλαμίνας και του Μεσολογγίου, μας γαλουχεί και μας κάνει γνώστες του τρόπου με τον οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικούμε την ελευθερία, υπερασπιζόμενοι βωμούς και εστίες προγόνων. Στοιχεία άκρως αναγκαία για τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Ας μην ξεχνάμε όμως την ημέρα και έναν ακόμα ήρωα αυτής της ιστορικής περιόδου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, τον συμπολεμιστή και μοναδικό επιζώντα του «ΝΙΚΗ 4», τον Καταδρομέα Αθανάσιου Ζαφειρίου. Εκείνον που έφυγε με έναν καημό, ότι η πατρίδα επί όλα αυτά τα χρόνια τους ξέχασε. Δεν έδωσε τη δυνατότητα να έρθουν στην πατρίδα τους και να κηδευτούν με τιμές, να παραδοθούν στα αδέρφια τους και στους γονείς τους – πολλοί εκ των οποίων πλέον δεν ζουν – και περίμεναν όλα αυτά τα χρόνια την Πολιτεία.

Σε όλους αυτούς, με την άδεια του Εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας, θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη για αυτά που δεν έγιναν και να σας πω ότι θα αποκαταστήσουμε όλες αυτές τις αδικίες και την παραβίαση της ιστορίας με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Με κύριο καθήκον – και αυτό είναι δέσμευση – να ανοίξουν όλα τα στοιχεία για τον φάκελο της Κύπρου – όσο και αν πονάνε και όποιον και αν πονάνε – και να παραδοθούν στον ελληνικό λαό και στον ελληνισμό της Κύπρου δια του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε αυτό το σταυροδρόμι της Ανατολής και της Δύσης, του Βορρά και του Νότου και σε μια θαλάσσια περιοχή με τεράστια γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία.

Δεν είναι τυχαίες άλλωστε και οι προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της γείτονος και οι ανιστόρητες θέσεις κάποιων αξιωματούχων της Ευρώπης.

Εμείς οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας και για να το πετύχουμε απαιτείται συστράτευση όλων των θεσμών της πατρίδας μας, όπως η παιδεία, η θρησκεία και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Αγαπητοί συγγενείς των ηρώων,

Εκφράζω το σεβασμό μου προς εσάς, διότι μας κάνετε την τιμή να είστε σήμερα μαζί μας και θα ήθελα να διαβεβαιώσω, γνωρίζοντας την αγωνία και τον πόνο που βιώσατε όλα αυτά τα χρόνια, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να βρεθούν τα λείψανα όλων των πεσόντων ηρώων.

Η αυτοθυσία των δικών σας, είναι η ηθική βάση με την οποία πρέπει να αναθρέψουμε μια νέα γενιά Ελλήνων, που θα πιστεύει ακριβώς στην απόλυτη αξία της προσφοράς, του αγώνα και της θυσίας για τις οικογένειες τους, την πατρίδα και τον Ελληνισμό.

Θέλω ακόμα, μέσα από την καρδιά μου, να ευχηθώ στην Κυπριακή Δημοκρατία και στον Ελληνισμό της Κύπρου «Καλή Λευτεριά», για αυτή που πάλεψαν εκείνοι που υποδεχόμαστε σήμερα».

Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαΐδης απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

«Είναι ιερή η στιγμή που ένας ήρωας επιστρέφει στην πατρίδα του, νεκρός αλλά αθάνατος, για να στεφανωθεί με τις δάφνες της αιώνιας δόξας.

Με καθυστέρηση 42 χρόνων ήρθε λοιπόν η στιγμή να υποδεχτούμε ως αθάνατους ήρωες τα ανδρειωμένα παλικάρια της ανυπέρβλητης σε αυτοθυσία μα συνάμα τραγικής επιχείρησης «ΝΙΚΗ».

Ήρθε η στιγμή να καταθέσουμε τα στεφάνια της αιώνιας ευγνωμοσύνης μας στους λεβεντόκορμους καταδρομείς – έτσι θα τους θυμόμαστε πάντα – που με μεγαλείο ψυχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πατρίδας, επιβιβάστηκαν με γενναιοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης στο μοιραίο NORATLAS για μια αποστολή θανάτου.

Μια αποστολή που το συγκλονιστικό της τέλος πληγώνει ακόμα και αυτούς κυρίως που δεν έπραξαν το καθήκον, που δεν στάθηκαν αντάξιοι της ιστορίας. Την ίδια ώρα, για 42 ολόκληρα χρόνια, με αιτιάσεις αστήριχτες και προσχήματα στερήσαμε από τους νεκρούς ήρωες, αλλά και τους οικείους τους, τούτη την ιερή στιγμή. Για αυτό και οφείλουμε να επαναλάβουμε σήμερα τη βαθύτατη συγγνώμη μας για όσα παραλείψαμε να πράξουμε, για όσα σφάλαμε, για όσα σας πλήγωσαν για χρόνια.

Η απόφαση για την ανασκαφή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας έγινε με καθυστέρηση δεκαετιών, έγινε όμως γιατί έπρεπε να δοθούν κάποιες τουλάχιστον απαντήσεις έστω και αργά. Έγινε γιατί έπρεπε να αποδοθούν οι πρέπουσες και οφειλόμενες τιμές όπως αρμόζει σε ήρωες, ήρωες σαν και αυτούς που εξυμνεί ο Περικλής στον Επιτάφιο Λόγο του.

Κλίνουμε λοιπόν σήμερα ευλαβικά το γόνυ μπρος στο ιερό συναπάντημα των νεκρών ηρώων μας και τις οικογένειές τους, στο συναπάντημα με την ίδια την ιστορία. Από σήμερα μία νέα λαμπρή σελίδα προστίθεται στις χρυσές δέλτους της ιστορίας τους έθνους. Μια λαμπρή σελίδα που με ανεξίτηλα γράμματα έχει χαραγμένα τα ονόματα των ηρώων καταδρομέων της επιχείρησης «ΝΙΚΗ».

Η υπέρτατη θυσία τους θα λειτουργεί πάντα ως νοητό μνημείο των κοινών μας αγώνων και των θυσιών για ελευθερία. Θα επιβεβαιώνει τους εθνικούς μας δεσμούς, αλλά και θα μας θυμίζει το χρέος να δικαιώσουμε τη θυσία τους, να τερματίσουμε τον παραλογισμό της κατοχής εδαφών μιας ευρωπαϊκής χώρας και να επανενώσουμε την Κύπρο μας σε συνθήκες ελευθερίας και ασφάλειας, γιατί όπως μας διδάσκει ο Περικλής «σε αυτούς που αποδείχτηκαν γενναίοι με έργα, με έργα πρέπει να αποδίδονται και οι τιμές». Και η μεγαλύτερη τιμή θα είναι η ελευθερία της Κύπρου.

Αιωνία ας είναι η μνήμη τους και η δόξα που θα τους συνοδεύει για πάντα».

Για πρώτη φορά Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τιμήσει τον ήρωα Κώστα Ηλιάκη

 

 

 

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

Σύσκεψη στο ΥΕΘΑ για εκτίμηση της κατάστασης - Θρίλερ με δύο φουσκωτά - Φόβοι ότι πραξικοπηματίες

μπορεί να προσεγγίσουν σε Σύμη ή Ρόδο.

Σύσκεψη στο ΥΕΘΑ για εκτίμηση της κατάστασης - Θρίλερ με δύο φουσκωτά - Φόβοι ότι πραξικοπηματίες μπορεί να προσεγγίσουν σε Σύμη ή Ρόδο Σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Τουρκία.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, και οι αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Ναυτιλίας - Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη έγινε εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης μετά το πραξικόπημα που σημειώθηκε στην Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, διαψεύδεται απο το ελληνικό Πεντάγωνο ότι τουρκικά φουσκωτά σκάφη, με ανεπιβεβαίωτο αριθμό επιβατών, προσεγγίζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Σύμης, όπως είχε μεταδοθεί, προκαλώντας ανησυχίες ότι ενδεχομένως να πρόκειται για Τούρκους που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.

Η είδηση δεν επιβεβαιώνται ούτε από το Λιμενικό Σώμα.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο τουρκικά φουσκωτά, με ανεπιβεβαίωτο αριθμό επιβατών πλέουν τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο χώρα ανοιχτά τις Σύμης, παραμένοντας ωστόσο σε τουρκικά ύδατα.

Στην περιοχή πλέει η πυραυλάκατος «Βότσης» ενώ έχει σηκωθεί και στρατιωτικό ελικόπτερο που πραγματοποιεί ελέγχους από αέρος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ωστόσο, οι επιβάτες είναι Τούρκοι τουρίστες και το περιστατικό δεν συνδέεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της Παρασκευής στην Τουρκία.

Πάντως, η ιστοσελίδα της τουρκικής Hurriyet ανέφερε νωρίτερα ότι μοίρα καταδρομέων που επιχείρησαν εναντίον του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής επιχειρούσε να κινηθεί με πλωτά προς την Ελλάδα.

Αλλά και τουρκική εφημερίδα Milliyet ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο, απέναντι από τη Σύμη, για το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής επιχείρησαν στο ξενοδοχείο όπου υποτίθετο ότι διέμενε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε κάθε περίπτωση, η επιτήρηση είναι αυξημένη σε όλη τη γραμμή της Δωδεκανήσου, ενώ οι ελληνικές δυνάμεις ελέγχουν κάθε τι που εισέρχεται στον ελληνικό χώρο, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάτι ύποπτο. Παράλληλα εντολή για επιφυλακή εξέδωσε και το αρχηγείο της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα κατευθύνθηκαν στην περιοχή για έλεγχο πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού, ενώ περιπολίες πραγματοποιούσε ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Ρόδο.

 

 

 

 

MNHMONIO ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΗOT SPOT

KATΡΑΚΥΛΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦH ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ HOT SPOT

ΔΕΙΤΕ ΤΟ


bankstersae  Kapa News Ιουλίου 18, 2016

 

 

 

 

 

 

Η απάντηση Καμμένου στα πληρωμένα παπαγαλάκια του τουρκικού λόμπι, με διπλωματικό θρίαμβο!

Posted by olympiada στο Ιουλίου 9, 2016

ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΟΜΠΑΜΑ – ΜΕΡΚΕΛ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ

ΟΜΠΑΜΑ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ: Η αμυντική συνεργασία μας είναι η πιό αξιόπιστη αμυντική συνεργασία που διαθέτουν οι ΗΠΑ στον πλανήτη!

Αποφασίστηκε η αναβάθμιση της ετήσιας συμφωνίας που συνάπτουν οι ΗΠΑ με την Ελλάδα, σε πενταετή! Μετά από πενήντα χρόνια.

Και όλα αυτά χωρίς καμμία υπαναχώρηση της Ελλάδας από την θέση της, αφού τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, τόνισαν και στις επίσημες ομιλίες τους και στις επιμέρους συναντήσεις ότι ασφάλεια χωρίς συνεργασία με την Ρωσία, δεν γινεται. Ενώ ο ΥΕΘΑ ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία είναι κύριος σύμμαχος στον αγώνα κατά του ισλαμισμού και όχι «κίνδυνος».

Ιδιαιτερη σημασία είχε και ο διάλογος Μέρκελ με Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο. Απευθυνόμενη στον Αλέξη η Γερμανίδα κακελάριος είπε δείχνοντας τον Πάνο Καμμένο: «Αυτός ανήκε στην οικογενεια μας (ΕΛΚ) αλλά έφυγε»!

Με τον Πάνο Καμμένο να απαντά: Εγώ έμεινα, η οικογένεια έφυγε (!!), καλό θα ήταν η οικογενεια να ανατρέχει στους «πατέρες» ειδικά σε περιόδους κρίσης ( τους ιδρυτές και τις ιδρυτικές αξίες της ΕΕ).

Εξευτελιστηκε για ακόμα μια φορά το τουρκικό λόμπι που πέρασε πληρωμένο δημοσίευμα κατά της Ελλάδας και του Πάνου Καμμένου, το οποίο φυσικά αναπαρήγαγαν καποιοι ντόπιοι μεταξύ των οποίων υπόδικοι μεγαλοαπατεώνες που κρύβονται πισω από «ενημερωτικά» σάιτ, αλλά και ρεμάλια που έπαιρναν μερτικό από την τουρκικη πρεζα παριστάνοντας μαλιστα τους «υπερπατριώτες»!

Υπομονή, έρχεται και η σειρά τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ

Συνεργασία Ελλάδας - Λιβάνου σε άμυνα και προσφυγικό συμφώνησαν ο Π. Καμμένος με τον ομόλογό του, Σ. Μοκμπέλ

Συνεργασία Ελλάδας - Λιβάνου σε άμυνα και προσφυγικό συμφώνησαν ο Π. Καμμένος με τον ομόλογό του, Σ. Μοκμπέλ   Την ανάληψη πρωτοβουλίας από μέρους της Ελλάδας για την αποστολή βοήθειας προς τον Λίβανο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Λιβανέζο ομόλογό του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Λιβάνου, Σαμίρ Μοκμπέλ

Οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, συμφώνησαν ότι η λύση για το προσφυγικό θα είναι «η εξασφάλιση περιοχών και όλης της Συρίας για την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους».

Επίσης συμφώνησαν ότι χρειάζεται συλλογική προσπάθεια σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση των ζητημάτων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Επαναλαμβάνοντας δε τη διαχρονική υποστήριξη της Ελλάδας, στην ακεραιότητα, την ενότητα, και την εδαφική και πολιτική ανεξαρτησία του Λιβάνου, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για τη γέννηση της «Μεσογειακής Ένωσης και μέρος αυτής, εκτός από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Ιορδανία, δεν μπορεί να μην είναι και ο Λίβανος».

Την υποστήριξη της Δύσης στον αγώνα της χώρας του κατά της τρομοκρατίας ζήτησε ο Λιβανέζος αντιπρόεδρος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδος και Λιβάνου δεν συγκρίνονται με άλλες σχέσεις στην περιοχή», ενώ από την πλευρά του, ο Λιβανέζος αξιωματούχος εκτίμησε ότι όλες οι χώρες της Μεσογείου «είμαστε πιο ώριμες τώρα για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες απειλές».

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν επίσης στην αποστολή στρατιωτικών ακολούθων σε Ελλάδα και Λίβανο και στην υπογραφή διμερούς αμυντικής συμφωνίας που θα υπογραφεί τον Οκτώβριο στη Βηρυτό, με επίσκεψη του Έλληνα υπουργού.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς το Λιβανέζο ομόλογο του, για τα θύματα της πρόσφατης επίθεσης εξτρεμιστών τρομοκρατών εναντίον χριστιανικού χωριού.  4/7/2016

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δίπλωμα οδήγησης στα 17 προτείνει ο Π. Καμμένος

Δίπλωμα οδήγησης στα 17 προτείνει ο Π. Καμμένος Πρόταση να δίνεται άδεια οδήγησης σε ηλικία 17 ετών υπό τον όρο ότι στο αυτοκίνητο που οδηγεί ανήλικος θα επιβαίνει και ενήλικος επιβάτης, έκανε στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά τη συζήτηση τροπολογίας για τους εξεταστές οδηγών.

Η υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη επιφυλάχθηκε να φέρει το θέμα σε επόμενη νομοθετική παρέμβαση.

Προσεγγίζουμε θετικά την πρόταση του κυρίου Καμμένου που στηρίζεται στο λεγόμενο Βρετανικό μοντέλο» ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη προαναγγέλλοντας παράλληλα τροποποίηση του ΚΟΚ.

Κατά την συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας για την Επιτροπή Συντονισμού στο πλαίσιο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEDM), η κυβέρνηση κατέθεσε δύο τροπολογίες, οι οποίες έγιναν και οι δύο δεκτές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

α) για την εκτέλεση του έργου της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών.

β) για την παράταση της διάρκειας 20 θέσεων ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

 

 

 

 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - Καμμένος:

Υπέρ της παραμονής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο η Ελλάδα

Καμμένος: Υπέρ της παραμονής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο η ΕλλάδαΥπέρ της παράτασης της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που πιστεύεται ότι έχει συμβάλει στη μείωση των μεταναστευτικών ροών, καθώς και υπέρ της συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την ΕΕ στις επιχειρήσεις Sophia και Endeavor για την ασφάλεια σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, τάσσεται η ελληνική πλευρά. Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στην οποία θα συζητηθούν τα θέματα αυτά, παρουσία της εκπροσώπου της ΕΕ για την πολιτική Εξωτερικών και Αμυνας Φεντερίκα Μογκερίνι. Η σημερινή σύνοδος είναι κρίσιμη γιατί θα προετοιμάσει την ετήσια Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμόυ στη Βαρσοβία στις 8 και 9 Ιουλίου, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για την ανατολική και νότια διάσταση της στρατηγικής του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε κυρίως στην νότια διάσταση, με θέατρο επιχειρήσεων τη Μεσόγειο και επίκεντρο τη Λιβύη, το μεταναστευτικό και την αυξανόμενη αβεβαιότητα στη Μ. Ανατολή. Οι εξελίξεις αυτές ανέδειξαν τη σημασία της Ελλάδας, τόσο ως ναυτική δύναμη, όσο και ως παράγοντα σταθερότητας, και συνέβαλαν στην οικοδόμηση ενός «πολύ καλού κλίματος για τη χώρα στο ΝΑΤΟ».

Η Ελλάδα επιχειρεί να πολλαπλασιάσει αυτό το πλεονέκτημα, «οικοδομώντας άξονα σταθερότητας, τόσο στα βόρεια σύνορά της με την Βουλγαρία και τη Ρουμανία, όσο και νότια με την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Ιορδανία», ενώ πυκνώνει τις επαφές της με τον Λίβανο και το Μαρόκο. Πρόκειται, όπως τονίζει ο κ. Καμένος, για έναν άξονα εναντίον του ισλαμικού φονταμενταλισμού και για την επέκταση της σταθερότητας στη Μ. Ανατολή και την Αφρική.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση της Ελλάδας έναντι της Λιβύης: Η Ελλάδα, αποδεχόμενη πρόταση της ΕΕ, επιθυμεί να αναλάβει την εκπαίδευση της ακτοφυλακής της Λιβύης σε ελληνικό έδαφος, καθώς υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας, λόγω των παραδοσιακά καλών σχέσεων με Λίβυους που έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία. Τάσσεται επίσης υπέρ της παράτασης της νατοϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο, πιστεύοντας ότι έχει συμβάλει στη μείωση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών και έχει παίξει γενικότερα θετικό ρόλο, λόγω των επισημάνσεων των παραβάσεων και παραβιάσεων από τη γείτονα, που υποπίπτουν στην αντίληψη των νατοϊκών δυνάμεων.

Εξάλλου η Ελλάδα έχει δεχθεί επαίνους για τον ρόλο των ενόπλων δυνάμεων που έχει αναπτύξει στο Αιγαίο, από χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Μάλιστα, στο πνεύμα της καλύτερης συνεργασίας με το ΝΑΤΟ, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας έχει συστηματοποιήσει τις επαφές του με τα υπουργεία Άμυνας της Συμμαχίας και, όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις των υπουργών Άμυνας της Αγγλίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας, «που είχαμε χρόνια να δούμε».

Η Αθήνα, όπως σημείωσε ο κ. Καμμένος, επιδιώκει τη συνεργασία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων Endeavor και Sophia, και τονίζει ότι με καλύτερους ελέγχους στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σουέζ, Κρήτης, Κύπρου, Σικελίας, μπορεί να υπάρξουν αποδοτικά αποτελέσματα για την πάταξη του λαθρεμπορίου πετρελαίου, ναρκωτικών και όπλων του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.

«Έχουμε προτείνει να δημιουργηθεί μια υπηρεσία Πληροφοριών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με κομβικό ρόλο της Ελλάδας, η οποία λόγω των επαφών της και με κράτη μη μέλη του ΝΑΤΟ, μπορεί να βοηθήσει. Συνομιλούμε με τη Ρωσία, έχουμε συμφωνίες για ανταλλαγή πληροφοριών και με την Ιορδανία και την Ινδία. Περιμένουμε σύντομα την πρώτη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Ινδίας στην Ελλάδα και σχεδιάζουμε συνεργασία τόσο στα εξοπλιστικά όσο και ευρύτερα» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

 

 

 

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ... Καμμένος:

Μπαίνουμε στην απομνημονιοποίηση της χώρας - Χρειάζεται καλή ψυχολογία

Καμμένος: Μπαίνουμε στην απομνημονιοποίηση της χώρας - Χρειάζεται καλή ψυχολογία«Με την έγκριση της δόσης από το Eurogroup μπαίνουμε στην απομνημονιοποίηση της χώρας», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας χαρακτηριστικά «ας μην κάνουμε όλα μνημόσυνα, ας χαμογελάσουμε λίγο».

«Ξεκινάει μια νέα εποχή, είναι βασικό το θέμα της ψυχολογίας, που μπορεί να βοηθήσει την οικονομία. Φαίνεται ότι θα υπάρξει έκρηξη επενδύσεων, που θα βοηθήσει στο να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να έρθει η ανάπτυξη. Πρέπει να δώσουμε και ψυχολογικά ένα σύνθημα ότι η οικονομία θα βελτιωθεί» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 KAI πρόσθεσε:

«Πολλά από τα μέτρα που πήραμε δεν είναι ευχάριστα, δεν συμβαδίζουν με το νόημα του Συντάγματος, αλλά η συμφωνία του Ιουλίου κατέληξε και σε συμφωνία στο Eurogroup. Ως Ανεξάρτητοι Έλληνες σε θέματα που είχαμε προτάξει δώσαμε μεγάλη μάχη, σε άλλα κερδίσαμε, σε άλλα χάσαμε. Κερδίσαμε στα ειδικά μισθολόγια, παρότι υπήρχε μεγάλη πίεση. Χάσαμε τον ΦΠΑ στα νησιά, η πίεση που υπήρχε ήταν να καταργηθούν όλα τα προνόμια, καταφέραμε να τα διατηρήσουμε στα μικρά νησιά»

Καιο πρόσθεσε: «Η σίτιση των προσφύγων γίνεται με κονδύλι από την ΕΕ, ξεχωριστό από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην αρχή χρηματοδοτήσαμε κάποιες έκτακτες ανάγκες», είπε σε άλλο σημείο.

«Αν υπάρξουν επενδύσεις και αλλαγή κλίματος, θα μειωθεί η ανεργία, και ο ΕΝΦΙΑ και όλοι οι άδικοι φόροι θα φύγουν πριν από το 2031», εκτίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

 

Συνέχιση του αγώνα για τη διεθνοποίηση της γενοκτονίας

Π. Καμμένος: Συνέχιση του αγώνα για τη διεθνοποίηση της γενοκτονίας Εξέχουσες προσωπικότητες Ποντίων και Αρμενίων τιμήθηκαν στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε χθες στους Στύλους του Ολυμπίου Διός με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας με αφορμή την επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στον κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν - Γραμματικόπουλο, τη γιαγιά Ελισάβετ Αλεξανδρίδου, τον αντιπρόεδρο της Βουλής της Αρμενίας Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ, τον πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων Γιώργο Παρχαρίδη, τον καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνο Φωτιάδη, το Γεώργιο Τσαλουχίδη, την υψίφωνο Σόνια Θεοδωρίδου, την Αρμενική Εθνική Επιτροπή, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και στον παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη.

Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι "η γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων και των Αρμενίων παραμένει στη συλλογική μνήμη ως ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα του προηγούμενου αιώνα, αλλά και ως ένα έγκλημα στο οποίο τόσα χρόνια μετά δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη".

Διερωτήθηκε δε "πώς είναι δυνατόν για τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων να ισχύει ιστορική ασυλία για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν. Η συγγνώμη θα λυτρώσει τον τουρκικό λαό από το βάρος της συλλογικής ενοχής. Το ίδιο έπραξαν και άλλοι που απολογήθηκαν και τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων", παρατήρησε.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας απηύθυνε κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα "όλοι μαζί" για τη διεθνοποίηση της γενοκτονίας των δυο λαών.

Η εκδήλωση διάρκειας 120 λεπτών περιλάμβανε απαγγελία κειμένων, προβολή οπτικού υλικού από τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου και μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line  "Η" Online 22/5 12:31

 

 

ΙΚΑΡΙΑ

Καμμένος: Εθνική αποστολή η ενίσχυση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων των νησιών

Καμμένος: Εθνική αποστολή η ενίσχυση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων των νησιώνΗ ενίσχυση της ποιότητας ζωής των κατοίκων ενός ακριτικού νησιού αποτελεί εθνική αποστολή γιατί η παραμονή των νησιωτών εδώ, υπό δύσκολες συνθήκες, αποτελεί εθνικό έργο, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ομιλία του εγκαινιάζοντας το πρώτο έργο της ΔΙΔΕΡΓΩΝ (πρώην ΜΟΜΑ) στην Ικαρία που αφορά τη διάνοιξη και βελτίωση δρόμου που συνδέει το Καρκινάγρι με τον Μαγγανίτη στο νότιο τμήμα του νησιού.

Δεσμευόμενος για την εκτέλεση και άλλων έργων σε ακριτικά νησιά από τη ΔΙΔΕΡΓΩΝ, ο κ. Καμμένος εξήγγειλε την ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης στην Ικαρία «όχι μόνο στο νότιο κομμάτι του νησιού, αλλά και στο βόρειο, διότι η Ικαρία αποτελεί, όπως έχουμε δει, έναν από τους στόχους των απέναντι. Η απάντησή μας θα είναι η ενίσχυση του νησιού, η οικονομική του ανάπτυξη, η ανάπτυξη του τουρισμού και βεβαίως η ανάδειξη ενός νησιού που έχει καταφέρει παρά τις δύσκολες συνθήκες να αποτελεί πρότυπο μακροζωίας σε όλο τον κόσμο», σχολίασε.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι «η Ελλάδα σέβεται και τιμά το διεθνές δίκαιο, αλλά πρέπει να γνωρίζουν φίλοι και εχθροί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας κρατούν τις σημαίες ψηλά και είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιοδήποτε επιβουλέα σκέφτεται να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.

Η αποκατάσταση και βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού αποτελεί έργο κλιμακίου του 747 τάγματος Μηχανικού.

 

 

 

22:43    08/04/2016

Οι ΑΝ.ΕΛ. ζητούν να μπουν καρτελάκια στα μέλη των ΜΚΟ

Παπαδοπούλου: Στον Πειραιά και την Ειδομένη θα ήθελα μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία

Οι ΑΝ.ΕΛ. ζητούν να μπουν καρτελάκια στα μέλη των ΜΚΟ

Για το προσφυγικό μίλησε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου σε συνέντευξή της στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Η ίδια, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η διαδικασία επαναπροωθήσεων γίνεται με αργούς ρυθμούς γιατί δεν επαρκεί το προσωπικό που διαχωρίζει και κατηγοριοποιεί όσους ζητούν άσυλο, ενώ ακόμη περιμένουμε επιπλέον προσωπικό από την ΕΕ όπως έχει συμφωνηθεί. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι κρατική δομή είτε στα βόρεια σύνορά μας είτε στον Πειραιά. Έχουν δημιουργηθεί κρατικές δομές με ανθρώπινες συνθήκες σε άλλες περιοχές για να πάνε οι πρόσφυγες».

«Στον Πειραιά και την Ειδομένη θα ήθελα μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία, όχι για άσκηση βίας, αλλά για να λειτουργήσει αποτρεπτικά για παραβατικές συμπεριφορές ή να τις αντιμετωπίζει με βάση τους νόμους που ισχύουν για όλους τους Έλληνες πολίτες» προσέθεσε.

Η κ. Παπαδοπούλου τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού των ΜΚΟ μεταξύ εκείνων «που κάνουν πολύ σημαντικό έργο από κάποιους δήθεν αλληλέγγυους και κάποιους άλλους που έρχονται από το εξωτερικό», ζητώντας ταυτόχρονα «έλεγχο και ταυτοποίηση όσων εισέρχονται στους χώρους φιλοξενίας».

Υπενθύμισε ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη ζητήσει ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και προσέθεσε «θα πρέπει να ταυτοποιηθούν όλα τα μέλη όλων των ΜΚΟ, όλων των Αλληλέγγυων, για να ξέρουμε ποιοι είναι και να κυκλοφορούν με καρτελάκια. Γιατί υπάρχουν ορισμένοι που ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες μοιράζοντάς τους χαρτιά και προτρέποντάς τους να πηγαίνουν στον Πειραιά και την Ειδομένη και να μην εμπιστεύονται τις ελληνικές αρχές».

«Εκείνο που προέχει για τη χώρα μας είναι να κλείσει η αξιολόγηση και να προχωρήσουμε στη συζήτηση για το ζήτημα του χρέους. Με την εξαίρεση του ΔΝΤ, τα μέτρα φαίνεται πως έχουν συμφωνηθεί. Υπάρχουν ακόμη ορισμένες διαφορές, με πιο σημαντική εκείνη που αφορά τα “κόκκινα” δάνεια, αλλά εκτιμώ ότι θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης πολύ γρήγορα», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

Η κ. Παπαδοπούλου εγκάλεσε το ΔΝΤ για εκβιαστική λειτουργία «προκειμένου να υπερασπιστεί τις πολιτικές που ακολουθεί και να δικαιολογήσει την παρουσία του κάνοντας όμως το ένα λάθος μετά το άλλο» και προσέθεσε ότι «όπως αποκαλύφθηκε, δεν θα διστάσει να προχωρήσει εκβιαστικά προκαλώντας ακόμη και πιστωτικό γεγονός».

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κατέληξε αναφέροντας «δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί τη ρητορική του ΔΝΤ λειτουργώντας αντεθνικά».

22:43    08/04/2016

Ο Αντισυνταγματάρχης του… Καμμένου !

Ο Αντισυνταγματάρχης του… Καμμένου !Τον θυμάστε τον Aντισυνταγματάρχη Τσουγκαράκη, ιδρυτή του «Συνδέσμου Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων» (ΣΥΣΜΕΔ) που από τον Σεπτέμβριο του 2013 έχει γίνει «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών» (ΠΟΕΣ);

Εκείνο το παλικάρι που ουσιαστικά έφερε τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Τον τελευταίο χρόνο τον έχουμε χάσει. Πόσο καιρό έχετε να ακούσετε την ΠΟΕΣ, αυτού και του κουμπάρου του (όπως λένε οι κακές γλώσσες) να διαμαρτύρονται για όσα συμβαίνουν πλέον στις Ένοπλες Δυνάμεις; Φυσικά αν ήταν ακόμα Αρχηγός ο Κωσταράκος, θα τους είχε κατεβάσει όλους στους δρόμους, όπως έκανε παλιότερα.

Για όλα όμως υπάρχει εξήγηση: ξέρετε που υπηρετεί τώρα; Μα που αλλού, στο ΥΠΕΘΑ δίπλα στον Υπουργό. Έτσι εξηγείται η παύση πυρός. Μάγκας ο Πάνος!

Τώρα πια έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα των στρατιωτικών και δεν συντρέχουν λόγοι αντίδρασης για κάθε απόφαση, σωστής ή λανθασμένης όπως στο παρελθόν. Αυτά που παλιότερα ήταν «τραγικά», σήμερα δεν υπάρχουν. Έχουν διαγραφεί, έχουν παρέλθει.

Όσο για τη νέα του ζωή; Πλέον έχει μπει σε άλλα καλούπια. Η ημέρα του ξεκινάει σε χαλαρούς ρυθμούς και ωράρια άγνωστα για τους λοιπούς συναδέλφους του. Γυμναστήριο, καφεδάκι, συζητήσεις με κυβερνητικά στελέχη, συμβουλές στον Υπουργό. Έτσι απλά και αγωνιστικά…

Τελικά οι στόχοι όλων των αγωνιστών είναι κοινοί, από όπου και αν προέρχονται. Άντε και βουλευτής αγαπητέ Αντισυνταγμάρχη, σύμβουλε και στήριγμα του Υπουργού πλέον!

Τρίτη, 26 Μάρτιος 2016 19:38    Από  Desk Tilegrafima
ΑΝΕΛ

Επιμένει ο Καμμένος: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Μουζάλα

Επιμένει ο Καμμένος: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Μουζάλα Επιμένει στην παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

«Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιάννη Μουζάλα. Είναι ξεκάθαρο. Έχουμε άρει την εμπιστοσύνη μας στον κ. Μουζάλα. Όχι ως πρόσωπο. Εγώ τον εκτιμώ για τη δουλειά που έχει κάνει. Από εκεί και πέρα η δήλωση που έκανε είναι πολύ βαριά», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον καταυλισμό της Ειδομένης, ο Πάνος Καμμένος, επισήμανε ότι η Ειδομένη δεν είναι οργανωμένο κέντρο φιλοξενίας και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί ο στρατός.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line "Η" Online 23/3 10:48

 

 

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Τι είπε ο Καμμένος στο εβραϊκό AIPAC (για γερά νεύρα!)


OΠάνος Καμμένος, υπουργός Εθνικής Άμυνας, (μην γελάτε) μίλησε στο -όπως ο ίδιος χαρακτήρισε- «μεγαλύτερo κέντρο αποφάσεων, το Ισραηλιτικό Κέντρο των ΗΠΑ», στην Ουάσινγκτον
«Πληρώνουμε το τίμημα της στρατηγικής μας θέσης. Κάνουμε ότι μπορούμε. Οι πολίτες τσακισμένοι από την οικονομική κρίση βάζουν στα σπίτια τους πρόσφυγες. Μόνοι μας όμως δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα».
Αυτά, ανάμεσα σε πολλά άλλα, είπε ο υπουργός ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανό- Ισραηλινής επιτροπής AIPAC, στην Ουάσιγκτον, το οποίο παρακολουθούν χιλιάδες σύνεδροι από την Αμερική και πολλές χώρες του κόσμου.
Ο Ελληνας υπουργός υπογράμμισε ότι η ουσιαστική λύση της άνευ προηγουμένου προσφυγικής κρίσης, πέρα από τις όποιες συμφωνίες, μπορεί να αναζητηθεί και να επιτευχθεί μόνο μέσω πολιτικής λύσης με τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στην Συρία.
«Είμαι ευτυχής», είπε, «επειδή η συμφωνία του ΝΑΤΟ γίνεται πλέον αποδεκτή από την Τουρκία, παρότι είχε υπογραφεί αλλά δεν είχε εφαρμοστεί. Πιστεύω ότι η εκ νέου κύρωση αυτής της συνθήκης στο πλαίσιο της ΕΕ είναι σημαντική για την Ελλάδα και θέλω να θυμίσω ότι οι χώρες της ΕΕ είχαν υπογράψει το 2008 την συνθήκη για την μετανάστευση, η οποία καθορίζει ρητά ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδος», τόνισε ο κ. Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσφατη συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία για το προσφυγικό.
Ο Ελληνας υπουργός ανέπτυξε το πλαίσιο και τις περαιτέρω προοπτικές συνεργασίας της Ελλάδας με το Ισραήλ σε πολιτικό, στρατιωτικό, ενεργειακό και επενδυτικό πεδίο.
«Θεωρώ πολύ σημαντικό», σημείωσε, «το γεγονός ότι οι Ισραηλινές Οργανώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, στηρίζουν την συνεργασία και θα βοηθήσουν στη δυναμική προσπάθεια της χώρας μας να βγει από την κρίση και να περάσει στο αύριο, έχοντας την δυνατότητα νέων επενδύσεων, σε ένα περιβάλλον το οποίο θα είναι ασφαλές. Ένα περιβάλλον που θα μπορέσει να δημιουργήσει τις συνθήκες για την διαμόρφωση ενός τόξου ασφαλείας που θα αρχίζει από το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Ελλάδα και θα επεκτείνεται στην Ρουμανία και την Βουλγαρία».
Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε βολές εναντίον του ΔΝΤ για τη σκληρή στάση του και πρόσθεσε ότι «είναι ξεκάθαρο πλέον ότι από την πλευρά της ΕΕ η αξιολόγηση βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Από την πλευρά του ΔΝΤ ελπίζω ότι θα υπάρξουν εκείνες οι λύσεις, οι οποίες θα υποβοηθήσουν και από την πολιτική πλευρά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να διευκολύνουν να ληφθεί η τελική απόφαση εξόδου τη χώρας από τα μνημόνια πριν από την 1η Μαϊου».
Ο Ελληνας υπουργός μίλησε και για τον κίνδυνο από τη ραγδαία ισλαμοποίηση της Τουρκίας, μίλησε για τη σημαντική γεωγραφική θέση της Ελλάδος και την στρατηγική σημασία που έχει για την ευρύτερη περιοχή, ως σταυροδρόμι τριών ηπείρων.
Η θέση αυτή, τόνισε, ενισχύεται λόγω των ενεργειακών εξελίξεων και αποκτά βαρύνουσα σημασία στην διεθνή προσπάθεια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την ώρα μάλιστα που «ζούμε την ισλαμοποίηση της Τουρκίας», υπογράμμισε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μίλησε για τη σημασία της βάσης της Σούδας, η οποία προσφέρει πολλά οφέλη για το ΝΑΤΟ. Εξήγησε από κοινού με τον εκτελεστικό διευθυντή της HALC Έντι Ζεμενίδη, τον καθοριστικό ρόλο της για την Αμερική και τη Συμμαχία, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα συνεργάζεται με τους συμμάχους χωρίς να κάνει παζάρια, όπως η Τουρκία.
«Πρόκειται για ένα αεροπλανοφόρο που δεν μπορεί να βυθιστεί και οι σύμμαχοι μας μπορούν να την χρησιμοποιήσουν χωρίς να χρειάζεται να εμπλακούν σε τουρκικά παζάρια». Ανακοίνωσε επίσης την κοινή εξαήμερη άσκηση της Ελλάδας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών που θα αρχίσει στις 30 Μαρτίου.
πηγή: mignatiou.com
Τι μαθαίνουμε; Ότι οι Ισραηλινές Οργανώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών θα μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση. Με αντάλλαγμα, βεβαίως βεβαίως, ο ένας στους δυο κερδίζει και αυτός είναι πάντα το Ισραήλ.
Μαθαίνουμε επίσης ότι… 1η Μαΐου θα βγούμε από το μνημόνιο! Τώρα… ή ξέχασε επίτηδες να αναφέρει ποιανού έτους, ή μπέρδεψε την πρωτομαγιά με την πρωταπριλιά!
Μαθαίνουμε ακόμα ότι η Τουρκία κινδυνεύει να ισλαμοποιηθεί (μην γελάτε παρακαλώ, ακούγεστε ως εδώ!) και ότι ΕΜΕΊΣ είμαστε ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ από την Τουρκία, γιατί ΔΕΝ κάνουμε παζάρια με τους συμμάχους, απλώς… σκύβουμε!
Και φυσικά, πάμε άλλη μια για κοινή άσκηση με ΗΠΑ και Ισραήλ – έχει καταντήσει πλέον ρουτίνα!
Έχει χάσει κιλά, δεν λέω, αλλά… όπως το πάει, καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει!
nea.allnewz.gr
Αναρτήθηκε από στις 22/3/2016 12:00 μ.μ.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided