Κυριακή, Ιούλιος 12, 2020

ΖΩΗ Κωνσταντοπούλου

 

 

 

 

 

 

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Νίκου Παππά: «Όταν έλεγα ότι κινείται με όρους Μαφίας…»

 

 

 

 

 

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Νίκου Παππά: «Όταν έλεγα ότι κινείται με όρους Μαφίας…»

Το αιχμηρό σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Νίκου Παππά: «Όταν έλεγα ότι κινείται με όρους Μαφίας...»

Το twitter επέλεξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να βάλλει κατά του Νίκου Παππά μετά την αποκάλυψη του ηχητικού της συνομιλίας με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Σύμφωνα με το τιτίβισμα στον προσωπικό της λογαριασμό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει ότι όταν εκείνη έλεγε πως ο Νίκος Παππάς κινείται με όρους Μαφίας, την κατηγορούσαν πως έσπερνε διχόνοια.

Στην ίδια ανάρτηση, η κ. Κωνσταντοπούλου τονίζει πως «η Μαφία έχει κανόνες» και συνόδεψε το tweet της με hashtag «Ειδικό Δικαστήριο».

NEWSBEAST.GR  25/6/2020

 

 

 

«Λάβρος» η Κωνσταντοπούλου μετά τις αποκαλύψεις για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ:

«Ο Τσίπρας δεν έχει σχέση με την Δημοκρατία»

Τα ερωτήματα και οι απαντήσεις είναι αμείλικτες μετά τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών και είναι ανάγκη να γίνουν θεσμικές αλλαγές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως τα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας και η τάση της εξουσίας να ελέγξει θεσμούς μηχανισμούς και όργανα που υπηρετούν τους πολίτες φαίνεται αχαλίνωτη και σημείωσε πώς πέρα από το συγκεκριμένο περιστατικό προκύπτει ένας πρωθυπουργός που παρακολουθεί τους υπουργούς του.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε πως προκύπτει επίσης ότι υπάρχουν εμπεδωμένες πρακτικές μέσα στην αστυνομία από ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να εκτελέσουν εντολές από όπου και εάν προέρχεται.

Είπε πως ο κ. Τσίπρας δεν είχε σχέση με την Δημοκρατία και πως πρέπει να διερευνηθούν και ποινικές ευθύνες.

ksipnistere.com 22/6/2020

 

 

 

Κωνσταντοπούλου:

Τα χωρικά μας ύδατα να επεκταθούν τουλάχιστον στα 10 μίλια

Κωνσταντοπούλου

Η πολιτική των μνημονίων είναι εξαιρετικά εκτεθειμένη στα μάτια των κοινωνιών

Στην τουρκική προκλητικότητα, αλλά και στην εφεκτική στάση των ελληνικών κυβερνήσεων αναφέρθηκε με έμφαση η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας τουλάχιστον στα 10 μίλια, με βάση το διεθνές δίκαιο.

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή της στον Fucus FM, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε για το θέμα: «Θα έπρεπε τα χωρικά μας ύδατα να έχουν επεκταθεί τουλάχιστον στα δέκα μίλια, τουλάχιστον δηλαδή να αντιστοιχούν στον εναέριο χώρο της Ελλάδας.»

«Δεν αποτελεί Εθνική Πολιτική, ούτε είναι έντιμο να μετακυλίεται η ευθύνη της διαφύλαξης του εναερίου χώρου στους πιλότους μας, οι οποίοι πάρα πολλές φορές έχουν διακινδυνεύσει και πάρα πολλοί έχουν χάσει τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι αυτά τα οποία το ίδιο το Κράτος όφειλε να θωρακίσει με καλύτερο τρόπο.» τόνισε.

Η χρεοκοπία των μνημονίων και των δανεισμών

Ζήτημα που ανέλυσε η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι και η χρεοκοπία των πολιτικών των μνημονίων και των δανεισμών.

«Η λογική των δανεισμών και των Μνημονίων είναι της προηγούμενης δεκαετίας, είναι προ της Πανδημίας, χρεοκόπησε και αποτελεί πολιτική υπαγορευμένη, η οποία είναι εξαιρετικά εκτεθειμένη στα μάτια των κοινωνιών.»

»Να μην ξεχνάμε ότι, από τις βασικές «μεταρρυθμίσεις», εντός εισαγωγικών, που υπαγορεύονταν όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα, ήταν η συρρίκνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το κλείσιμο Νοσοκομείων, οι απολύσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και, συνολικά, η αποψίλωση του Κράτους Πρόνοιας. Όλα αυτά, δηλαδή, που σήμερα αποδεικνύονται όχι απλώς τραγικές επιλογές, αλλά εγκληματικές επιλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Focus FM 103,6 (01/06/20)

https://www.youtube.com/watch?v=sHJkqfPg7TI&feature=emb_logo

Pentapostagma 1/6/2020

 

 

 

 

Πλεύση Ελευθερίας:

Δωρεά 3 κλινών ΜΕΘ στο «Παμμακάριστος»

Η παράδοση έγινε από την Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία υποδέχθηκαν οι γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι και ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Το πρώτο μέρος της δωρεάς τριών κλινών ΜΕΘ και δύο κλιβάνων παραδόθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη από την Πλεύση Ελευθερίας προς το Νοσοκομείο «Παμμακάριστος» (VIDEO)

Η παράδοση έγινε από την Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία υποδέχθηκαν οι γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι και ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

 

 

 

 

Εκπλήσσει ο ρεαλισμός της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

Εγιναν τεράστια βήματα, με συντεταγμένο τρόπο και συνεπή ενημέρωση.

Η Ζωή ΚωνσταντοπούλουΜήνυμα συστράτευσης και αλληλεγγύης στη μάχη κατά του κορωνοϊού στέλνει, με δήλωση της, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η κ. Κωνσταντοπούλου σημειώνει ότι δεν είναι ώρα μικροπολιτικής και εκ του ασφαλούς υποδείξεων αλλά ευθύνης και προσπάθειας, αφήνοντας εμφανώς αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ που πολλαπλασιάζει αυτές τις ημέρες τις διχαστικές δηλώσεις.
Παράλληλα, χαιρετίζει την ωριμότητα και την αυταπάρνηση της
πλειοψηφίας των πολιτών και καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει σθεναρά στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Αναγνωρίζουμε ότι έχουν ήδη γίνει τεράστια βήματα, με συντεταγμένο τρόπο και με συνεπή ενημέρωση των πολιτών. Περιμένουμε να συνεχισθούν με την απαιτούμενη ένταση. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την καθημερινή, ειλικρινή, άρτια και συνεχή ενημέρωση των πολιτών όλων των τελευταίων ημερών, που σέβεται και εκπαιδεύει τους πολίτες, καθιστώντας τους κοινωνούς”, σημειώνει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, χαιρετίζοντας έτσι και την παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Μπροστά στη μεγαλύτερη δοκιμασία που έχουν ζήσει οι σημερινές γενιές,
Στις εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές που χάνονται καθημερινά, απώλειες ενός αόρατου πολέμου,
Μπροστά στον αδιάκοπο μόχθο όλων εκείνων που μάχονται για να σώσουν κάθε ζωή που κινδυνεύει, αλλά και για να κρατήσουν τον κίνδυνο μακριά από τους υπόλοιπους
Στον κόπο εκείνων που, από θέση πρώτης γραμμής, δίνουν αυτή τη στιγμή μια μάχη άνιση, με το χρόνο, με τις ελλείψεις, με έναν μη αποκωδικοποιημένο ακόμη ιό,
Μπροστά στην αδιαμφισβήτητη και συντεταγμένη προσπάθεια εκείνων που σήμερα, στην Ελλάδα, από διαφορετικές θέσεις ευθύνης, πολιτικής, επιτελικής, επιστημονικής, σχεδιάζουν, προβλέπουν, οργανώνουν, αξιολογούν, αναθεωρούν και αναλαμβάνουν το βάρος των αποφάσεων,
Μπροστά στην αγωνία όλων των πολιτών, όλων μας, για το μέλλον,
Στη συνειδητοποίηση της αναγκαστικής στέρησης ελευθεριών που μέχρι χθες ήταν αυτονόητες
Στην συναντίληψη της ανάγκης να αναστείλουμε προσωρινά τα πιο πολύτιμα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, για να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε τα αναντικατάστατα, τις ανθρώπινες ζωές,
η Πλεύση Ελευθερίας στέκεται με συναίσθηση της ιστορικής και καθοριστικής σημασίας των στιγμών
Που ήδη άλλαξαν τον κόσμο
Και που θα κρίνουν το μέλλον μας.
Δεν είναι ώρα μικροπολιτικής και εκ του ασφαλούς υποδείξεων
Δεν είναι καν ώρα κριτικής
Είναι η ώρα της ευθύνης και της προσπάθειας, συλλογικής και προσωπικής
Στη στιγμή της μάχης για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, δεν στέκεσαι ως παρατηρητής ή κριτής, κουνώντας το δάχτυλο σε εκείνους που, έστω στην στιγμή αυτή, αποδεδειγμένα καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες για την ανάσχεση του κακού.
Για τις ελλείψεις που διαπιστώνονται, κανένας από όσους κυβέρνησαν δεν μπορεί να αισθάνεται περήφανος ή δικαιωμένος. Οι κίνδυνοι και η σημασία της πρόνοιας είχαν επισημανθεί από πολλούς. Όμως αυτή η στιγμή δεν είναι η στιγμή της πολιτικής ή ηθικής δικαίωσης για κανέναν.
Καλούμε σε σύμπνοια, συστράτευση και αλληλεγγύη
Καλούμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να εφαρμόσουν με αυτοπεριορισμό και αυτοσυνειδησία τα μέτρα ανάσχεσης της εξάπλωσης του ιού. Από τη στάση του καθενός κρίνονται οι ζωές πολλών. Κι ο καθένας μας είναι ο θεματοφύλακας της ζωής πολλών αθώων.
Χαιρετίζουμε την ωριμότητα και την αυταπάρνηση με την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ανταποκρίνεται σε αυτήν την ανάγκη.
Καλούμε την Κυβέρνηση να συνεχίσει σθεναρά στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με την συνέχιση δημιουργίας επιπλέον κλινών και κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ, προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού, την προμήθεια υλικών και την άμεση διάθεσή τους, αλλά και τη διερεύνηση δυνατότητας εγχώριας-εθνικής παραγωγής τους
Αναγνωρίζουμε ότι έχουν ήδη γίνει τεράστια βήματα, με συντεταγμένο τρόπο και με συνεπή ενημέρωση των πολιτών. Περιμένουμε να συνεχισθούν με την απαιτούμενη ένταση.
Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την καθημερινή, ειλικρινή, άρτια και συνεχή ενημέρωση των πολιτών όλων των τελευταίων ημερών, που σέβεται και εκπαιδεύει τους πολίτες, καθιστώντας τους κοινωνούς.
Καλούμε την Κυβέρνηση να συνεχίσει επίσης και να επεκτείνει τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, στο σύνολό της, αντισταθμίζοντας τις συνέπειες των περιορισμών και συμπεριλαμβάνοντας, κατά προτεραιότητα, στα μέτρα πρόνοιας τους πιο αδύναμους
Χαιρετίζουμε τα πρώτα καθολικά μέτρα στήριξης κι ανακούφισης που λήφθηκαν και ζητάμε να συνεχιστεί η διαρκής διεύρυνσή τους, με στόχο να μην μείνει κανένας άνθρωπος απροστάτευτος κι αβοήθητος.
Καλούμε την Κυβέρνηση ακόμη να λάβει τα δέοντα υποχρεωτικά μέτρα ώστε το Τραπεζικό Σύστημα να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά τον δοκιμαζόμενο λαό, από τον οποίο έχει αιμοδοτηθεί. Οι μέχρι σήμερα ανακοινώσεις των τραπεζών είναι κατώτερες των περιστάσεων, αδικαιολόγητες μπροστά στην εθνική δοκιμασία. Όσα οι Τράπεζες δεν χορήγησαν οικειοθελώς, η Κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να τα επιβάλει ως υποχρεωτικά για τις τράπεζες μέτρα, άμεσα εφαρμοστέα
Υπενθυμίζουμε ότι ρεύμα και νερό είναι κοινωνικά αγαθά ζωτικής σημασίας και ζητούμε να υπάρξει άμεση παρέμβαση κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση όλων των κομμένων οικιακών συνδέσεων.
Καλούμε την Εκκλησία της Ελλάδος να συνδράμει οικονομικά και με την διάθεση πόρων και χώρων σε αυτήν την τιτάνια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι η ώρα να το κάνει. Και έχει τη δυνατότητα γενναίας ενίσχυσης των προσπαθειών. Την ώρα που άτομα, κοινωνικές πρωτοβουλίες, κοινωνικά ιατρεία, επιχειρήσεις, αθλητικά σωματεία, και τόσοι άλλοι φορείς σπεύδουν να συνδράμουν, είναι εκκωφαντική η μέχρι σήμερα σιωπή και απουσία της Εκκλησίας. Αναντίστοιχη προς τις πραγματικές δυνατότητες διάθεσης εκκλησιαστικών περιουσιακών στοιχείων και χρημάτων στη μάχη κατά της εξάπλωσης του ιού. Αναντίστοιχη προς την στήριξη του κράτους και των πιστών στην Εκκλησία τόσα χρόνια. Ανακόλουθη με την ουσία του κηρύγματος αγάπης προς τον πλησίον και αλληλεγγύης.
Στέλνουμε μήνυμα στήριξης κι ευγνωμοσύνης στους επιστήμονες που, όλο αυτό το διάστημα, ερευνούν, μελετούν και καταθέτουν την ψυχή και τις γνώσεις τους για την καταπολέμηση της πανδημίας και την ανεύρεση εμβολίου και θεραπείας. Είναι άλλωστε εκείνοι που πρώτοι, με διαύγεια και υπευθυνότητα, επεσήμαναν την πιθανότητα εκδήλωσής της, πολύ πριν εκδηλωθεί.
Εμείς σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή επιλέγουμε να είμαστε συμπαραστάτες σε όλους εκείνους που δίνουν τη μάχη, αλλά και αρωγοί όπου μπορούμε να αναλάβουμε μερίδιο ευθύνης.
Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, έμπρακτα και αληθινά την προτροπή Μένουμε Σπίτι και κάθε μέλος μας έγινε υπόδειγμα και πομπός αυτής της προτροπής.
Σήμερα που ο κατ’ οίκον περιορισμός έγινε υποχρεωτικός, καλούμε τους πολίτες, με ανθρωπιά κι αλληλεγγύη να σταθούν κοντά, ακόμη κι από απόσταση, σε όσους είναι μόνοι και χρειάζονται βοήθεια, στήριξη, εμψύχωση. Ένα τηλεφώνημα, ένα μήνυμα, μια τσάντα με ψώνια στην πόρτα, ας είναι η αφορμή για ανθρώπινη ζεστασιά.
Από αυτήν την δοκιμασία, πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να βγούμε αλώβητοι
Αλλά και για να βγούμε καλύτεροι.
Ας αξιοποιήσουμε αυτήν την οδυνηρή εμπειρία για να φανταστούμε, να σχεδιάσουμε, να διεκδικήσουμε και να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας, την πατρίδα μας, με αγάπη για τον άνθρωπο και με προσήλωση στην ελευθερία.
Κι ας βάλουμε στόχο να είμαστε όλοι εκεί για να δούμε και να ζήσουμε μαζί αυτήν την μέρα.
Πηγή: iefimerida.gr
Αναρτήθηκε από Στίλπων ο Μεγαρεύς στις 26/3/2020

Κωνσταντοπούλου προς Βαρουφάκη:

Αν θες, δημοσιοποιώ εγώ για σένα τις ηχογραφήσεις του Eurogroup

«Πολύ λίγο, πολύ αργά» είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

.

«Πολύ λίγο, πολύ αργά» γράφει, σε μήνυμά της προς τον Γιάνη Βαρουφάκη, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με το θέμα της δημοσιοποίησης των ηχογραφήσεων του Eurogroup.

Όπως γράφει στο tweet της (που είναι γραμμένο στα αγγλικά) η κ. Κωνσταντοπούλου, «οι ηχογραφήσεις αυτές έπρεπε να είχαν υποβληθεί το 2015. Ανήκουν στον ελληνικό λαό. Αναρωτιέμαι γιατί δεν τις υπέβαλες σε εμένα όταν ήμουν πρόεδρος της Βουλής. Είναι επειδή θα τις δημοσιοποιούσα; Είμαι ακόμα πρόθυμη, εάν θέλεις να το κάνει κάποιος άλλος για εσένα».

 

Too little too late @yanisvaroufakis These recordings should have been submitted in 2015!They belong to the Greek people.I wonder why u didn’t submit them to me as Parliament President .Is it because I would publicize them? I’m still willing to,if u want someone else to do it 4 u

 

 

 


Κωνσταντοπούλου:

Αυτόνομα και ανεξάρτητα θα κατέβουμε στις εκλογές

Ξεκάθαρη η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας»

Κωνσταντοπούλου: Αυτόνομα και ανεξάρτητα θα κατέβουμε στις εκλογές

«Στις προσεχείς εκλογές θα κατέβουμε αυτόνομα και ανεξάρτητα, χωρίς να κοιτάμε αριστερά ή δεξιά αλλά μπροστά» ξεκαθάρισε η επικεφαλής της "Πλεύσης Ελευθερίας", Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα επιδώσουν εξώδικη πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης και τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας προκειμένου να διεκδικήσουν τις γερμανικές οφειλές μετά την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Το εξώδικο συνιστά επίσημη έννομη όχληση για να πράξουν το καθήκον τους» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός δεν έθεσε το θέμα σε καμία συνάντηση κορυφής».

Αναφερόμενη στην εικόνα της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης, και ειδικά κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων, έκανε λόγο για «εικόνα προτεκτοράτου και μιας αμερικανοκρατούμενης πόλης και χώρας που, δυστυχώς, δεν φαίνεται μόνο υποτελής αλλά και είναι», συμπληρώνοντας ότι «οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες». Σχολίασε δε ως "μεγάλη απάτη" τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί εξόδου από τα μνημόνια σημειώνοντας ότι «η τρόικα διεκδικεί να κάνει κουμάντο στη χώρα μέχρι το 2060 που ισχύουν τα μνημονιακά μέτρα».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε πώς «εκχωρείται ένα κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας» και είναι άκυρη αφού «δεν δεσμεύει την Ελλάδα και αποτελεί προϊόν εξωτερικών πιέσεων των ΗΠΑ και Γερμανίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε να υπογράψει τη συμφωνία γιατί δεν είχε εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να υπογράψει τέτοια παραχώρηση, με σημεία που δεν αίρουν αλλά υποδαυλίζουν τον αλυτρωτισμό της γείτονος» δήλωσε η κ.Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι «θα την πολεμήσουμε τη συμφωνία για να μην ισχύσει». Για την ίδια το ζήτημα του χρέους της χώρας, όχι μόνο δεν λύθηκε αλλά είναι μη βιώσιμο, δεσμεύει τις επόμενες γενιές και πρέπει να διαγραφεί.

Χαρακτήρισε ως "έγκλημα" τους πλειστηριασμούς και υπενθύμισε ότι στις 5/10 εκδικάζεται η πρώτη αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν στο ΣτΕ κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ενώ πριν από ενάμιση μήνα κατατέθηκε από το κόμμα και μηνυτήρια αναφορά για παραλείψεις αξιόποινων κρατικών πράξεων που αφορούν στην τραγωδία στο Μάτι. «Δεν έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, αντίθετα, επαγρυπνούμε και τις επόμενες μέρες θα καταθέσουν στοιχεία που συλλέξαμε από πολίτες ζητώντας την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης».

NEWSBEAST.GR

Διαβάστε ακόμα

 

 

 

 

Χάος στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας για τους τρεις συλληφθέντες της ΛΑΕ  (3Βίντεο)

Χρήστος Χατζησπύρου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας για τους τρεις συλληφθέντες της ΛΑΕ

Ζούμε την κατάπτωση μίας κυβέρνησης που ζήλεψε τη χούντα, δήλωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και δικηγόρος των τριών - Μέλη της ΛΑΕ έξω από τη ΓΑΔΑ

Παρά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, τα μέλη της ΛΑΕ συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους για τους πλειστηριασμούς έξω από τη ΓΑΔΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, προκαλώντας ένα μίνι χάος στον κεντρικό δρόμο της Αθήνας, καθώς έκλεισε το ρεύμα προς το κέντρο. 

Στο σημείο μετακινήθηκαν αρκετές δεκάδες άτομα, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, ενώ ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συναγωνιστές τους που προσήχθησαν από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προηγήθηκαν.

Λίγη ώρα αργότερα, οι προσαγωγές των τριών μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Το μπλοκάρισμα του ρεύματος καθόδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο τόσο στην Κηφισίας, όσο και στη Μεσογείων, αλλά και στη Βασιλίσσης Σοφίας, γεγονός που είχε ως συνέπεια τις εντονότατες διαμαρτυρίες των οδηγών.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη συγκέντρωση...

https://www.youtube.com/watch?v=RQVjvptHVsU

https://www.youtube.com/watch?v=X431eNo0k-0

https://www.youtube.com/watch?v=kuW6DjajEuE

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑΕ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα έχει φτάσει στο κατάντημα να συλλαμβάνει παιδιά που προασπίζονται ότι πιο ιερό έχει ο ελληνικός λαός, τα σπίτια και τις περιουσίες του, με κατηγορίες ανυπόστατες και αυθαίρετες. Οι κατηγορίες θα έπρεπε να απευθυνθούν στα ΜΑΤ και κυρίως στον Τσίπρα, τον Τόσκα και τον Κοντονή. Ανοίγουν τον Ασκό του Αιόλου. Ξέρουν πολύ καλά ότι μία κυβέρνηση που κυβερνά με τα ΜΑΤ, έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει αυτή η κυβέρνηση. Δεν είναι του ελληνικού λαού. Είναι των πιστωτών και των ξένων κηδεμόνων. Θα φύγει γρήγορα και ελπίζω να φύγει γρήγορα και όλο το μνημονιακό μπλοκ από τη χώρα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ανέλαβε την υπεράσπιση των τριών συλληφθέντων, δήλωσε ότι «ζούμε τις τελευταίες ημέρες κατάπτωσης, μίας κυβέρνησης που ζήλεψε τη χούντα. Ως δικηγόρος των τριών ανθρώπων που συνελήφθησαν, κρατήθηκα αποκλεισμένη από κάθε επικοινωνία μαζί τους για μισή ώρα, με το πρόσχημα ότι δεν έχουν συλληφθεί. Ανέβηκα και είδα τρεις ανθρώπους τραυματισμένους, τους δύο σοβαρά τραυματισμένους, μάλιστα και στο πρόσωπο, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει γίνει η διακομιδή τους στο νοσοκομείο, ούτε εξέταση από γιατρό. Μίλησα με έναν διευθυντή της αστυνομίας, ο οποίος μου είπε ότι του τηλεφωνούν κάθε δύο λεπτά από το υπουργείο, για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ούτε η χούντα δεν έφτασε σε αυτό το σημείο κατάπτωσης. Ζούμε την πλήρη κατάλυση της δημοκρατίας. Ο αστυνομικός διευθυντής μου είπε ότι η πολιτική ηγεσία και σας το λέω επωνύμως, παρενέβη πολλές φορές. Οι τρεις συλληφθέντες επελέγησαν ως εξιλαστήρια θύματα».


15/3/2018

 

 


ΠΟΛΕΜΟΣ!

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ η Κωνσταντοπούλου για την Περιστέρα Μπαζιάνα...

1/06/2018 03:20:00 π.μ.
Επίθεση κατά της συντρόφου του πρωθυπουργού Μπέττυς Μπαζιάνα, με αφορμή τη συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών, εκτόξευσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«‪Σήμερα έβαλαν να μιλήσει την πρώην ασυμβίβαστη αριστερή, που θα χώριζε τον Τσίπρα αν υπέγραφε μνημόνιο», ανέφερε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, σε αναρτήσεις της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και πρόσθεσε «Που τώρα πηγαίνει σε δεξιώσεις με τουαλέτες και γίνεται καθηγήτρια στην... Κίνα. Κάπως πρέπει να ξεπληρώσει τις φωτογραφικές ρυθμίσεις με τις οποίες ο άντρας της τής χτίζει την καριέρα της».

 

 

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα: Έλα να με συλλάβεις

Στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας

Ζωή Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα: Έλα να με συλλάβεις

Μπορεί πλειστηριασμοί να μην πραγματοποιήθηκαν σήμερα, ωστόσο διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και αυτή την Τετάρτη για να εκφράσουν τη διαφωνία τους με τη διεξαγωγή τους.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και σήμερα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τόνισε σε δηλώσεις της πως έχει απευθύνει πρόσκληση στον Τσίπρα «να έρθει να με συλλάβει».

Αναφερόμενη στην επίμαχη τροπολογία, χαρακτήρισε «πρόβατα» τους βουλευτές που την ψήφισαν, για να συμπληρώσει: «Θα είμαι εδώ κάθε Τετάρτη και θα είμαι όπου χρειαστεί και όποτε χρειαστεί».

NEWSBEAST.GR  27/12/2017

 

 

 

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Βίντεο-Σοκ! Η Ζωή «Τελειώνει» Τον Αλέξη


Η  Ζωή Κωνσταντοπούλου ανάρτησε νέο βίντεο-φωτιά με δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τους πλειστηριασμούς και την πραγματικότητα που τον διαψεύδει.
Oπως όλα δείχνουν η Πλεύση Ελευθερίας θα μπει στη Βουλή και όχι μόνο…

ΒΙΝΤΕΟ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ! Η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Τσίπρα....

12/14/2017 08:46:00 μ.μ.
Πλεύση Ελευθερίας
Η απάντηση της Ζωής στον κ. Τσίπρα
Γράψε τη δική σου απάντηση από κάτω
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Έτσι θα μιλάμε από δω και πέρα
Για τον κ. Τσίπρα σήμερα.
Αυτή είναι η απάντησή μου
Γράψε από κάτω και τη δική σου.

ΒΙΝΤΕΟ   14/12/2017

Κωνσταντοπούλου: Απολύτως έκνομοι οι πλειστηριασμοί

«Είναι ντροπιαστικά γεγονότα, η κυβέρνηση να στέλνει τα ΜΑΤ στους πολίτες»

Κωνσταντοπούλου: Απολύτως έκνομοι οι πλειστηριασμοί

υμε κάνει μία σειρά από νομικές ενέργειες και έπονται κι άλλες, προκειμένου να καταδειχθεί ο εντελώς παράνομος χαρακτήρας των πλειστηριασμών, που διενεργούνται αυτή τη στιγμή», δήλωσε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

«Οι πλειστηριασμοί, που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, αλλά και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι απολύτως έκνομοι», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για «υπόδικα πρόσωπα, που μεθοδεύουν και δρομολογούν το να ανατραπούν οι συλλογικές αποφάσεις των οργάνων των συμβολαιογράφων για αποχή». Σημείωσε, δε, πως έγινε προσφυγή στο ΣτΕ «προκειμένου να ακυρωθεί η παράνομη διαδικασία, με την οποία ανατράπηκε η αποχή, μία διαδικασία εντελώς εικονική και επίπλαστη, καθώς οι συμβολαιογράφοι δεν προσκλήθηκαν καν νόμιμα να συμμετέχουν και με παραγγελία του υπουργείου ουσιαστικά και με εντολή των δανειστών ανατράπηκε με το έτσι θέλω η απόφαση αποχής από τους πλειστηριασμούς».

Αναφερόμενη στα πρόσφατα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» είπε πως «είναι ντροπιαστικά γεγονότα, η κυβέρνηση να στέλνει τα ΜΑΤ στους πολίτες και να προωθεί με χημικά και βία τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, κατά παραβίαση κάθε αρχής δημοσιότητας».

Τέλος, τόνισε, ότι «ο μεγαλύτερος μεγαλοφειλέτης είναι η Γερμανία, καθώς χρωστάει στη χώρα 441 δισ. για τις γερμανικές οφειλές και χρωστά από το 2000 την καταβολή εκατοντάδων πια εκατομμυρίων για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου».

Διαβάστε ακόμα

NEWSBEAST.GR  12/12/2017

 

 

 

Κωνσταντοπούλου: Θα κατασχεθούν οι περιουσίες όσων μας έβαλαν στα μνημόνια

Την κυβερνητική της πρόταση ανέλυσε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας»

Κωνσταντοπούλου: Θα κατασχεθούν οι περιουσίες όσων μας έβαλαν στα μνημόνια

Την κυβερνητική της πρόταση ανέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» επανέλαβε ότι θα κλείσει όλα τα μέσα διαπλοκής, είπε ότι θα κατασχέσει τις περιουσίες όσων μας έβαλαν στα μνημόνιο, ενώ ο πρωθυπουργός θα είναι και υπουργός Δικαιοσύνης.

Επίσης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε τον κόσμο.

«Τα μέσα προπαγάνδας θα κλείσουν. Ο πολίτης που θέλει να έχει συνολική ενημέρωση και δεν το έχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χτίσει τη δική του διαπλοκή. Όλη μας η στόχευση περνάει μέσα από την ενεργοποίηση του πολίτη».

Η Κωνσταντοπούλου, επίσης, ανακοίνωσε και την δημιουργία διαδικτυακού καναλιού το οποίο θα βγει στον «αέρα» τον Ιανουάριο του 2018.

Επίσης, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», τόνισε πως η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί.

NEWSBEAST.GR  11:15 31/10/2017

 

 

 

Παρουσίασε την κυβερνητική της πρόταση

Ζωή Κωνσταντοπούλου:

Θα κλείσω όλα τα ΜΜΕ και θα κατασχέσω τις περιουσίες όσων μας έβαλαν στα Μνημόνια

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα κλείσω όλα τα ΜΜΕ και θα κατασχέσω τις περιουσίες όσων μας έβαλαν στα Μνημόνια

«Ο πρωθυπουργός θα είναι και υπουργός Δικαιοσύνης» προτείνει η Πλεύση Ελευθερίας - Στην κυβερνητική της πρόταση η Ζωή Κωνσταντοπούλου εισηγείται οι πολίτες να αντικαταστήσουν τα ΜΑΤ σε «μονάδες αποκατάστασης τάξης» και υπόσχεται ότι «θα υπάρξει πραγματική δημόσια ενημέρωση, όχι η ντροπή της ΕΡΤ»

Συνεχίζονται οι εργασίες της τριήμερης συνάντησης εργασίας που άρχισε χθες και συνδιοργανώθηκε από την «Πλεύση Ελευθερίας», «ΌΧΙ στα Ναι τους», «Δικαιοσύνη για Όλους» και «Δεν Υποκλίνομαι». Η συνάντηση που γίνεται μετά από πρόσκληση της Ζωής Κωνσταντοπούλου υπό το σύνθημα «Πάρε την Ευθύνη», υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επεσήμανε την ανάγκη της συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας ζωής και παράλληλα ανακοίνωσε τη συνεργασία της Πλεύσης με το κόμμα του Ζαν Λυκ Μελανσόν, «Ανυπότακτη Γαλλία». Αναφορικά με την κυβερνητική της πρόταση τόνισε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να φτιάξουμε ένα κράτος, μια δημόσια διοίκηση καθ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν αυτού που φανταζόμαστε ως τη δημοκρατίας που υπηρετεί τους πολίτες» .

Ειδικά για τη δικαιοσύνη και την τάξη είπε «ο πρωθυπουργός της χώρας θα είναι και υπουργός Δικαιοσύνης και στα δικαστήρια της χώρας θα συμμετέχουν οι πολίτες σε όλα τα επίπεδα». Επίσης πρότεινε τη συμμετοχή των πολιτών στις μονάδες αποκατάστασης τάξης που δεν θα είναι τα ΜΑΤ.
Για τα μέσα ενημέρωσης είπε «θα κλείσουν όλα τα Μέσα προπαγάνδας και διαπλοκής, και της παλιάς και της νέας. Και θα δοθούν κίνητρα για συνεργατικά εγχειρήματα πολιτών για την ενημέρωση. Θα υπάρξει πραγματική δημόσια ενημέρωση, όχι η ντροπή της ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για κατάσχεση των περιουσιών των τραπεζιτών και πολιτικών προσώπων που θα κριθεί ότι συνέβαλλαν στην υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, θα διαγραφούν τα χρέη των νοικοκυριών, θα κρατικοποιηθούν τα θετικά στοιχεία των τραπεζών.

Από την πλευρά του ο Ζαν Λυκ Μελανσόν στην ομιλία του κατά την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων της Πλεύσης Ελευθερίας, ανακοίνωσε πως με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ετοιμάζουν ένα φόρουμ που θα καταρτίσει και θα παρουσιάσει ένα «Σχέδιο B» για την Ευρώπη. Για το δημόσιο χρέος, ο πρόεδρος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» τόνισε «πιστεύω ότι πρέπει να διοργανωθεί μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη που θα συμμετέχουν όλα τα κράτη της Ένωσης, με θέμα την επίλυση του χρέους πριν να είναι αργά. Είναι η ΕΚΤ, η οποία πρέπει να εξαγοράσει όλους τους τίτλους, όλα τα ομόλογα, όλο το δημόσιο χρέος των χωρών της ΕΕ».

Κάνοντας ειδική αναφορά για τον τρόπο που λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Μελανσόν είπε «όπως έχει εξελιχθεί, απαγορεύει την κοινωνική και οικονομική εναρμόνιση. Επιβάλλει τον γενικευμένο ανταγωνισμό που γεννάει τη βία μέσα στις χώρες και ανάμεσα στις χώρες. Ως έχει σήμερα, η ΕΕ αποτελεί παράγοντα βίας σε πολιτικό και πολεμικό επίπεδο. Αντιπαρατίθενται οι εργαζόμενοι, οι μεν στους δε».

Ο Γάλλος πολιτικός απηύθυνε έκκληση στον Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας «απευθύνομαι στον κ. Μακρόν και λέω ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην Ελλάδα αυτά που της ανήκουν» και ότι «ο λαός των Γάλλων εργαζομένων δεν θέλει να πλουτίσει από τη φτώχια και την κατάρρευση του ελληνικού λαού».

Πολύ σημαντικό κομμάτι στις εργασίες της συνάντησης αποτελεί το ζήτημα του χρέους ενώ στα τραπέζια εργασίας υπάρχουν τοποθετήσεις ακόμα και για το τραπεζικό σύστημα, το νόμισμα και τη δημόσια περιουσία.

Οι εργασίες κλείνουν αύριο στις 20.30 από την Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας.

28/10/201721:0078

 

 

 

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου

καταθέτει μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Η μηνυτήρια αναφορά θα κινηθεί κατά «εκείνων που σήμερα δεν διεκδικούν τις γερμανικές οφειλές, ενώ οφείλουν»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Νέο επεισόδιο στην κόντρα της Ζωή Κωνσταντοπούλου με την κυβέρνηση διαδραματίζεται σήμερα, αφού στις 2 μ.μ. η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αναμένεται να καταθέσει μήνυση εναντίον όσων δεν διεκδικούν τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Όπως έγινε γνωστό από το δελτίο τύπου της «Δικαιοσύνης για Όλους» η μηνυτήρια αναφορά θα κινηθεί κατά «εκείνων που σήμερα δεν διεκδικούν τις Γερμανικές Οφειλές, ενώ οφείλουν. Θα ακολουθήσει σειρά νομικών ενεργειών ενώπιον ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων και αρχών».

Όπως ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, την Πέμπτη στις 2μμ κατατίθεται ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και κατά του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, λόγω της μη διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μιλώ συγκεκριμένα για τον Πρωθυπουργό και μέλη της Κυβέρνησης. Μιλώ, επίσης, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που συμπράττει σε αυτό το παιχνίδι. Μιλώ για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τον κύριο Στουρνάρα, που διαθέτει όλες τις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία παρακολουθεί το ζήτημα του κατοχικού δανείου, του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, από τότε, αλλά δεν περιλαμβάνει τα στοιχεία αυτά σε έκθεση. Μιλώ για όλους τους υπεύθυνους, Κυβερνητικούς και Υπηρεσιακούς, που έχουν ως καθήκον στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού του Κράτους να διαλαμβάνουν αυτήν την απαράγραπτη αξίωση της χώρας μας».

NEWSBEAST.GR  22/6/2017

 

 

 

Δίστομο:

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαγόρευσε στον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι

– Παρενέβη ο Γλέζος – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν άφηνε τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, να καταθέσει στεφάνι για τα θύματα του Διστόμου, στις εκδηλώσεις που έγιναν το Σάββατο στη μαρτυρική πόλη από τις θηριωδίες των Ναζί.
Στο επεισόδιο παρενέβη ο ήρωας της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος, ο οποίος πήρε από τον χέρι τον πρέσβη και παρακάμπτοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου τον οδήγησε στο Μνημείο κατάθεσης των στεφανιών.
Λίγο μετά ο κ. Γλέζος αναφερόμενος στο επεισόδιο είπε πως «όσα εγκλήματα και να έχει κάνει ο πατέρας ή η μάνα ενός παιδιού, δεν ευθύνεται το παιδί».
Σχετικό βίντεο από επεισόδιο ανέβασε στο facebook, ο δημοσιογράφος της Athens Voice Δημήτρης Αλικάκος:

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας με ανάρτηση της στο Facebook, εξήγησε σχετικά με τη στιχομυθία με τον Γερμανό πρέσβη:
Δίστομο 2017. 
73 χρόνια μετά. 
Έχει δικαίωμα η Γερμανία να καταθέτει στεφάνι με τη σημαία της φαρδιά-πλατιά επάνω στο μνημείο των σφαγιασθέντων; 
Δεν έχει το δικαίωμα.
Την ίδια ώρα αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση να αποζημιώσει για τα εγκλήματά της. Σε συμφωνία με κάθε ελληνική Κυβέρνηση μέχρι σήμερα.
Η Γερμανία οφείλει να πληρώσει για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το ολοκαύτωμα, την καταστροφή.
Αυτό είπα σήμερα στον Γερμανό πρέσβυ.
Λίγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων των εκτελεσθέντων κατοίκων, ανθρώπων κάθε ηλικίας, που παραμένουν χωρίς δικαίωση, 17 χρόνια μετά την αμετάκλητη δικαστική απόφαση που υποχρεώνει τη Γερμανία να πληρώσει.
Τα ιστορικά γεγονότα δεν εξαλείφονται με εθιμοτυπίες ούτε εξανεμίζονται με χειρονομίες.
Διαμορφώνουν συνειδήσεις και στάση ζωής.
Πολύ πέρα από τους "καλούς τρόπους", σε συνθήκες επιβολής μιας νέας κατοχής, που δεν υπηρετούν αλλά ακυρώνουν τις αξίες.
Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ονομάστηκαν έτσι, γιατί τραυματίζουν τον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης, πλήττουν ολόκληρη την ανθρωπότητα και κάθε άνθρωπο χωριστά.
Τα στεφάνια που επικυρώνουν την άρνηση αποκατάστασης αυτών των εγκλημάτων δεν είναι συγγνώμη, αλλά κοροϊδία.
Που δεν την ανέχεται η ψυχή των ανθρώπων που συγκλονίζονται στη σκέψη και μόνον της ανείπωτης θηριωδίας.
Η ψυχή της ανθρωπότητας.
thebest.gr

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 10.6.17

 

 

 

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Zωή Κωνσταντοπούλου: Οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί και ο Τσίπρας πρέπει να πάνε φυλακή

«ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ»

Συνέντευξη στον Real Fm παραχώρησε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία για ακόμη μια φορά εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως πρέπει να πάει φυλακή.

Μάλιστα, η κυρία Κωνσταντοπούλου στην παρέμβασή της σημειώνει πως τα μνημόνια συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. «Τα μνημόνια, από την πλευρά του διεθνούς ποινικού δικαίου, συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, γιατί εξαϋλώνουν τον πληθυσμό και από την πλευρά του εσωτερικού ποινικού δίκαιου εσχάτη προδοσία, γιατί παραβιάζουν το πολίτευμα. Γι’ αυτά τα κακουργήματα προβλέπεται η φυλακή» και πρόσθεσε:«Συνολικά, το μνημονιακό προσωπικό που ανέλαβε την υλοποίηση των μνημονίων θα πρέπει να λογοδοτήσει και να πάει στη φυλακή», σημείωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν τα παραπάνω ισχύουν και για την περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να υποστηρίζει κατηγορηματικά:

«Ισχύει για όλους τους μνημονιακούς πρωθυπουργούς. Βεβαίως. Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς, Τσίπρας είναι οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί και βεβαίως υπάρχουν οι μνημονιακοί υπουργοί και ένας μακρύς κατάλογος προσωπικού που υπηρετεί τα μνημόνια».

Παράλληλα η ίδια υποστήριξε ότι και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή. «Ο κ. Στουρνάρας είναι εκπρόσωπος της τρόικας, αποδεδειγμένα, στη χώρα μας. Έχει ο ίδιος ομολογήσει ότι συνωμοτούσε το καλοκαίρι του 2015, προκειμένου να αποτρέψει την υλοποίηση της δημοκρατικής εντολής του λαού», δήλωσε κατηγορηματικά η κυρία Κωνσταντοπούλου.

iefimerida.gr  31/3/2017

 

 

 

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας πρέπει να πάει φυλακή

«Γι’ αυτά τα κακουργήματα προβλέπεται η φυλακή»

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας πρέπει να πάει φυλακή

Στο κάδρο με όλους τους μνημονιακούς πρωθυπουργού έβαλε τον Αλέξη Τσίπρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ζήτησε να πάει φυλακή.

Μιλώντας στον Realfm η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας επεσήμανε ότι «τα μνημόνια, από την πλευρά του διεθνούς ποινικού δικαίου, συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, γιατί εξαϋλώνουν τον πληθυσμό και από την πλευρά του εσωτερικού ποινικού δίκαιου εσχάτη προδοσία, γιατί παραβιάζουν το πολίτευμα. Γι’ αυτά τα κακουργήματα προβλέπεται η φυλακή» και πρόσθεσε:«Συνολικά, το μνημονιακό προσωπικό που ανέλαβε την υλοποίηση των μνημονίων θα πρέπει να λογοδοτήσει και να πάει στη φυλακή».

Στο ερώτημα αν αυτό ισχύει και για τον Αλέξη Τσίπρα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Ισχύει για όλους τους μνημονιακούς πρωθυπουργούς. Βεβαίως. Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς, Τσίπρας είναι οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί και βεβαίως υπάρχουν οι μνημονιακοί υπουργοί και ένας μακρύς κατάλογος προσωπικού που υπηρετεί τα μνημόνια».

Η ίδια τόνισε ότι και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή.

«Ο κ. Στουρνάρας είναι εκπρόσωπος της τρόικας, αποδεδειγμένα, στη χώρα μας. Έχει ο ίδιος ομολογήσει ότι συνωμοτούσε το καλοκαίρι του ’15, προκειμένου να αποτρέψει την υλοποίηση της δημοκρατικής εντολής του λαού», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα

newsbeast.gr  30/3/2017

 

 

 

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Δέσποινα Κουτσούμπα

«Να εμφανίσει στοιχεία για τις γελοίες κατηγορίες της»

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Δέσποινα Κουτσούμπα

Επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει με δήλωσή της η Δέσποινα Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Να εμφανίσει στοιχεία για τις γελοίες κατηγορίες της και να τα προσκομίσει στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ή άλλο αρμόδιο όργανο), αλλιώς να τις αποσύρει και να ζητήσει συγγνώμη» αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωση.

Βέβαια, προσθέτει η κ. Κουτσούμπα, «αν είχε οποιοδήποτε δεδομένο που να στοιχειοθετεί αυτά που λέει, θα το είχε ήδη καταθέσει, αντί να περιφέρει ανυπόστατες καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα τηλεοπτικά πλατώ».

Στη δήλωσή της η κ. Κουτσούμπα αναφέρει: «Έχουν περάσει 10 μέρες από τη στιγμή που δημοσιοποίησα τα τεκμήρια που αποδεικνύουν, πέρα από κάθε αμφιβολία, τη γελοιότητα και το ψεύδος των κατηγοριών που έχει εξαπολύσει εναντίον μου η Ζωή Κωνσταντοπούλου και το περιβάλλον της. Μετά από 10 μέρες, αντί να αποσύρει τα ανυπόστατα ψεύδη και τις συκοφαντίες, χωρίς καμιά ντροπή, συνεχίζει την επίθεση λάσπης, αποκαλώντας εμένα και τον σύζυγό μου "λαμόγια της αριστεράς"».

Επίσης, η κ. Κουτσούμπα σημειώνει: «Αποδεικνύεται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε ψέμα ή τερατολογία για να χτυπήσει όποιον θεωρεί πολιτικό της αντίπαλο. Το ότι ανάγει σε πολιτικό της αντίπαλο την μαχόμενη αριστερά, και με έμφαση την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει όσους και όσες ακόμη πιστεύουν ότι υπάρχουν "από μηχανής σωτήρες" ή ότι αρκεί ο θολός αντιμνημονιακός λόγος, χωρίς καμία ταξική αναφορά, χωρίς διάθεση σύγκρουσης με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου και ρήξη με την ΕΕ, για να απαλλαγούμε από το μνημονιακό ζυγό.

Για τα υπόλοιπα, θα ήθελα να θυμίσω απλώς στην κ. Κωνσταντοπούλου ότι δεν είμαστε ίδιες. Έκαστη εφ' ω ετάχθη».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προ ημερών καταφέρθηκε εναντίον του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και έκανε μεταξύ άλλων λόγο για «προσπάθεια υπονόμευσης της Πλεύσης Ελευθερίας» αλλά και για «εξαγορά τριών συνεργατών της», όπως είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.  11:00  09/01/2017

 

 

 

 

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Βραβείο στη Ζωή Κωνσταντοπούλου από το Κογκρέσο της Βραζιλίας!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
προσκλήθηκε στη Βραζιλία
να μιλήσει για το χρέος,
λόγω της πρωτοβουλίας
να ιδρύσει την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους
κατά τη διάρκεια της θητείας της ως
Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

Όπως αναφέρει το βραβείο που της απονεμήθηκε στη Γερουσία: πρόκειται για «λαμπρή πρωτοβουλία που μας εμπνέει να πράξουμε το ίδιο άριστα για τη χώρα μας».

Στην Ελλάδα -όπως τονίζεται από την Πλεύση Ελευθερίας- «την Επιτροπή κατήργησε ο Βούτσης μόλις ανέλαβε ο ίδιος Πρόεδρος της Βουλής, αφαίρεσε τα πορίσματα από το site της Βουλής, κλείδωσε τα γραφεία της, ώστε να αποσιωπήσει το έργο της. Και ώστε να γίνει μια Βουλή ''όπως την ξέρανε''.

Παρ’ όλ’ αυτά, η Επιτροπή, αρνούμενη να υπακούσει, αρνούμενη να δεχθεί αυτή την απροκάλυπτη φίμωση και, ουσιαστικά, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα των πολιτών να μάθουν επιτέλους την αλήθεια για ζητήματα που επηρέασαν καθοριστικά τις ζωές τους, ειδικά τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει τη δράση της με τη νομική μορφή σωματείου».

Πηγή: northpress.gr  Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

 

Αποφεύγει να τοποθετησεί η Ζωή στην Αριστερά την Πλεύση Ελευθερίας..Με τι πρόγραμμα τότε Ζωή;;

Σε σχετική ερώτηση από τον δημοσιογράφο η Αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας αποφεύγει να τοποθετήσει  το κόμμα της Αριστερά ή στην Κεντροαριστερά. Δηλώνει  μόνο:  «δύναμη απελευθέρωσης, πολύ σκληρής ουσιαστικής δουλειάς, σύγκρουσης, ρήξης, ανατροπής και δημιουργίας¨….»
Η ερώτηση αυτή αφορά την ουσία της πολιτικής,. Αποφεύγοντας να απαντήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφεύγει να  δώσει πρόσημο στην προσπάθεια της. Ουσιαστικά αποφεύγει να δηλώσει  πιο κομμάτι  της κοινωνίας  στοχεύει να υπηρετήσει.
Η τοποθέτηση ενός κόμματος αγαπητή Ζωή στην Αριστερά, στο Κέντρο ή την Δεξιά δεν είναι συμβολική. Αντίθετα εκφράζει το πολιτικό σχέδιο για το οποίο ζητάς τη στήριξη από τον λαό. Η Αριστερά εκφράζει (εξ'ορισμού τουλάχιστον) τις δυνάμεις της εργασίας, να είναι αυτές που θα έχουν το πάνω χέρι.

Το πρόβλημα που βλέπουμε στην Πλεύση Ελευθερίας είναι ότι αποφεύγει να υιοθετήσει πολιτικό σχέδιο. Δεν ξέρουμε αν φταίει για αυτό ότι παραμένει το κόμμα της Ζωής, και δεν υπάρχει βάση. Το σκέτο "αντιμνημόνιο", "αποκήρυξη χρέους" ήταν κομμάτι του αόριστου από ότι αποδείχθηκε προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ του 2012.....Είδαμε που κατέληξε! Πάμε παρακάτω!!
Η όποια ένσταση εκφράζεται σε κλίμα εκτίμηση για την στάση της Ζωής από το καλοκαίρι του 2015 που πήρε το σωστό μέρος και άφησε το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ
Δείτε το video από την παρουσία της αρχηγού της πλεύσης στο Γιώργο Αυτιά και ειδικότερα το επίμαχο απόσπασμα από το 11:30 και μετά

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου συνέντευξη στο Γ. Αυτιά (ΣΚΑΙ 5/11/2016)

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2016/11/blog-post_337.html#ixzz4PBColFWh

6/11/2016

 

 

 

 

Άστραψε και βρόντηξε η Ζωή για την επιλογή Πολύδωρα

Δείτε τι ανέβασε στο twitter η πρώην πρόεδρος της Βουλής

Άστραψε και βρόντηξε η Ζωή για την επιλογή Πολύδωρα

Με ένα αιχμηρότατο σχόλιο υποδέχθηκε μέσω twitter η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου την πρόταση της κυβέρνησης για την ανάληψη της

προεδρίας τους ΕΣΡ

από τον Βύρωνα Πολύδωρα.

«Ζητούνται ανεπάγγελτοι πρώην υπουργοί κ μωροφιλόδοξοι πρώην "επαναστάτες", θεωρητικοί της ρήξης, για επαγγελματική/κυβερνητική αποκατάσταση» έγραψε η επικεφαλής της

Πλεύσης Ελευθερίας στην ανάρτησή της.

Ζητούνται ανεπάγγελτοι πρώην υπουργοί κ μωροφιλόδοξοι πρώην "επαναστάτες", θεωρητικοί της ρήξης, για επαγγελματική/κυβερνητική αποκατάσταση

19:08 29/10/2016

 

 

 

 

Ίδρυση φορέα για την υπεράσπιση της δικαιοσύνης ανήγγειλε η Κωνσταντοπούλου

«Θα υπερασπίζεται αυτά που όλοι οφείλουμε να υπερασπιστούμε»

Ίδρυση φορέα για την υπεράσπιση της δικαιοσύνης ανήγγειλε η Κωνσταντοπούλου

«Στις 15 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας, θα κάνουμε μια κίνηση υπεράσπισης της δικαιοσύνης, ως πυλώνα της δημοκρατίας. Με πρωτοβουλία της “Πλεύσης Ελευθερίας” θα ιδρυθεί ένας νομικός φορέας, με αυτόνομη δράση, που θα διεκδικήσει όλα εκείνα που καταστρατηγούνται και παραβιάζονται από τις κυβερνήσεις» ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και προσέθεσε ότι ο φορέας «θα διεκδικήσει όλα αυτά που δεν κάνει η κυβέρνηση, όλα αυτά που δεν κάνει η Βουλή, όλα αυτά που παραλείπει, πολλές φορές, να κάνει και η Δικαιοσύνη ή παρατείνει την διεξαγωγή τους».

«Παίρνουμε την πρωτοβουλία να μην αφήσουμε αναπάντητη αυτή την εγκληματική παρεμπόδιση απονομής της δικαιοσύνης. Παίρνουμε την πρωτοβουλία να μην αφήσουμε αυτό το καθεστώς αδικίας και αρνησιδικίας για το λαό και τη χώρα, αυτό το καθεστώς που καλλιεργεί την απελπισία, μπολιάζει την παραίτηση και τελικά νομιμοποιεί την προέλαση του πιο απάνθρωπου και απολυταρχικού καθεστώτος που έχει γνωρίσει η χώρα, τουλάχιστον στη διάρκεια της δικής μου ζωής και της ζωής πολλών νέων ανθρώπων» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Για το ελληνικό χρέος και τα μνημόνια είπε ότι όχι μόνο δεν πρέπει να τα πληρώσουμε, αλλά μπορούμε να ζητήσουμε αποζημιώσεις για την καταστροφή της παραγωγής και της οικονομίας, αλλά και για όσα τράβηξε ο ελληνικός λαός.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, διευκρινίζοντας το ρόλο του φορέα είπε: «Θα είναι ένας νομικός φορέας αποτελούμενος από νομικούς και επιστήμονες, που δεν θα κάνει νομικά πράγματα, θα κάνει μια κορυφαία πολιτική πράξη. Θα υπερασπίζεται αυτά που όλοι οφείλουμε να υπερασπιστούμε» και σημείωσε ότι «αυτός ο φορέας θα αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που μπορούν και πρέπει να αναληφθούν στις υποθέσεις στις οποίες αναφέρθηκα, διότι όποιος λέει ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, λέει ψέματα και θα του δώσουμε την ευκαιρία να εκτεθεί ανεπανόρθωτα και ενώπιον της δικαιοσύνης και ενώπιον της κοινωνίας».

20:23 06/09/2016

 

 

 

 

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοινώνει «κάτι πολύ μεγάλο»

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί την Τρίτη η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοινώνει «κάτι πολύ μεγάλο»

«Την Τρίτη θα μιλήσουμε για "νομικά πράγματα" και για πολιτική.

Για ό,τι πρέπει να γίνει. […] Γιατί η πολιτική βασίζεται σε νομικά εργαλεία.

Και η δικαιοσύνη δεν είναι πολλή ή λίγη.

Είναι Δικαιοσύνη, απέναντι στην ανομία. Την Τρίτη θα ανακοινώσω κάτι πολύ μεγάλο.

Για όλους μας».

Τα παραπάνω αναφέρει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου σε βίντεο με τίτλο «Τώρα θα μιλήσουμε νομικά», το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube για τη συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη, στις 15:00, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με θέματα τις γερμανικές οφειλές, την ΕΛΣΤΑΤ, τη Siemens και το χρέος.

ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ

Tώρα θα μιλήσουμε νομικά
Συνέντευξη Tύπου @ZoeKonstant
Tρίτη 6.09.2016, 3μμ Δικηγορικός Σύλλογος Aθηνών Aκαδημίας 60 https://www.youtube.com/watch?v=rL5u5jIG8xQ …

9:41  06/09/2016

 

 

 


Η Κωνσταντοπούλου προσκαλεί σε συζήτηση με νέο βίντεο

«Θα σας μιλήσω ως δικηγόρος για πολιτική, κι ως πολιτικός για δικαιοσύνη»

Η Κωνσταντοπούλου προσκαλεί σε συζήτηση με νέο βίντεο

Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου την επόμενη Τρίτη απευθύνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου με ένα βίντεο.

Στο βίντεο εμφανίζεται μια νεαρή κοπέλα να αναφέρεται στις γερμανικές οφειλές, τις υποθέσεις της ΕΛΣΤΑΤ, του ΔΝΤ, του χρέους και της Siemens, χρησιμοποιώντας συχνά τη φράση «αλλά αυτά είναι νομικά πράγματα, δεν είναι πολιτική», θέλοντας να καυτηριάσει όσους πολιτικούς δίνουν τη συγκεκριμένη απάντηση.

Το βίντεο κλείνει με τη φωνή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία λέει: «Την Τρίτη θα μιλήσουμε για νομικά πράγματα και για πολιτική. Θα σας μιλήσω ως δικηγόρος για πολιτική, κι ως πολιτικός για δικαιοσύνη. Γιατί η πολική βασίζεται σε νομικά εργαλεία και η δικαιοσύνη δεν είναι πολύ ή λίγη, είναι δικαιοσύνη απέναντι στην ανομία. Την Τρίτη θα ανακοινώσω κάτι πολύ μεγάλο. Για όλους μας».

Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου, στις 3 μ.μ. στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Αίθουσα Εκδηλώσεων, Ακαδημίας 60, Αθήνα).

ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ

22:22 02/09/2016

 

 

 

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καλεί τον κόσμο σε νέες συναντήσεις μέσω βίντεο

Δείτε το μήνυμά της

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καλεί τον κόσμο σε νέες συναντήσεις μέσω βίντεο

Στο Ισραήλ και

στην Παλαιστίνη

θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο διεθνούς αποστολής αλληλεγγύης στον Παλαιστίνιο απεργό πείνας Bilal Kayed, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Ισπανία, όπου θα μιλήσει για το χρέος.

Εξάλλου, η κ. Κωνσταντοπούλου απευθύνει πρόσκληση για ανοικτές συναντήσεις για «να μιλήσουμε, να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να το κάνουμε πράξη» και στο πλαίσιο αυτό απέστειλε βιντεο-μήνυμα από το κινητό της, δίνοντας το επόμενο ραντεβού, αύριο, Σάββατο, 13 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, στο Aloha Beach Bar, στην παραλία Μυκονιάτικα, στην Χαλκιδική.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ vol.3 / ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

18:11 12/08/2016

 

 

 

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ - Πλεύση Ελευθερίας:

Καταθέτει την Ιδρυτική Διακήρυξή της «την ημέρα που ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε ΟΧΙ»

Πλεύση Ελευθερίας: Καταθέτει την Ιδρυτική Διακήρυξή της «την ημέρα που ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε ΟΧΙ»«Η υπογραφή και κατάθεση αυτής της Διακήρυξης, σηματοδοτεί την αφετηρία μιας ενσυνείδητης πορείας προς το λαό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε νησί, κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο, σε κάθε πανεπιστήμιο, κάθε συλλογικό χώρο, αλλά και στο εξωτερικό, σε κάθε κοιτίδα της ομογένειας, σε ανοιχτές συζητήσεις-συνελεύσεις, με κατεύθυνση τη συλλογικοποίηση, την συνειδητοποίηση, τη συστράτευση». Αυτό αναφέρεται στην Ιδρυτική Διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας, που θα κατατεθεί στον Άρειο Πάγο αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου, στις 13:30 το μεσημέρι.

«Η κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης την ημέρα που ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε ΟΧΙ σηματοδοτεί την προσήλωση της Πλεύσης Ελευθερίας στο περιεχόμενο αυτού του ΟΧΙ και την δέσμευσή της να το υπερασπιστεί και να το υπηρετήσεις μέχρι τέλους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με την κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης ξεκινά η συγκρότηση της Πλεύσης Ελευθερίας, με ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και διαδικτυακές πλατφόρμες διαβούλευσης, που θα ανακοινωθούν στις 19 Ιουλίου 2016, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

«ΔΕΝ ΣΥΝΟΜΙΛΩ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ MNHMONIA» - Κωνσταντοπούλου:

Ο Τσίπρας επέλεξε την εξουσία από τη δημοκρατία

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας επέλεξε την εξουσία από τη δημοκρατία«Δεν συνομιλώ με εκείνους που υπηρετούν τα μνημόνια. Δεν συνομιλούσα με κανέναν από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου- Κουβέλη. Δεν συνομιλώ ούτε με εκείνους που υπηρετούν τα μνημόνια στην κυβέρνηση Τσίπρα», τονίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό Real FM. Εκτιμώντας δε ότι προκαλείται σύγχυση στην κοινωνία το να βλέπει πολιτικούς να «κονταροχτυπιούνται σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής και να χαριεντίζονται ή να συνεννοούνται όταν πέφτουν τα φώτα», προσέθεσε: «Η στάση μου απέναντι σε αυτό το σύστημα, που ψευδεπίγραφα ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εγώ έχω πει τη θέση μου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει από τις 30 Ιουλίου και, σε κάθε περίπτωση, από τον Αύγουστο του ΄15, η σχέση μου είναι ότι είναι αντίπαλοι μου», «εργάζομαι και εργαζόμαστε για την ανατροπή τους και δεν απασχολεί μία άντληση δυναμικού από εκείνους που έδειξαν ότι λάκισαν, ότι λύγισαν ότι λιγοψύχησαν. Και ότι την κρίσιμη στιγμή, επέλεξαν σε κάθε περίπτωση την εξουσία και το τομάρι τους, από την κοινωνία και τη δημοκρατία».

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με την Λαϊκή Ενότητα και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανέφερε πως «δεν έχουμε ανταγωνισμό με την Λαϊκή Ενότητα», «οι άνθρωποι που δίνουν τη μάχη μέσα από τη ΛΑΕ είναι άνθρωποι, που έχουν δοκιμασθεί και στάθηκαν όρθιοι, στάθηκαν στο ύψος τους» και επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή, ο χρόνος, ούτε εξυπηρετεί τίποτε, ούτε τη συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας, ούτε τη συγκρότηση της Πλεύσης Ελευθερίας, ούτε, κυρίως την ενεργοποίηση της κοινωνίας το να συζητάμε, ως το ζήτημα να είναι μεταξύ αυτών». Προσέθεσε πως τα ίδια ισχύουν και για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «είναι άνθρωποι με εγνωσμένη διαδρομή και αγώνες και απολύτως χρήσιμη η ύπαρξη τους στο πολιτικό στερέωμα».

Στην παρατήρηση, ότι κατηγορείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει "μονόπλευρη αντιπολίτευση", ότι "κάνετε αυστηρή κριτική μόνο στον Τσίπρα κι έτσι ευνοείτε τον Μητσοτάκη", είπε «πως είναι δύσκολο να ευνοήσει κανείς τη Νέα Δημοκρατία και τον κύριο Μητσοτάκη», και «ο καλύτερος σύμμαχος του κυρίου Τσίπρα είναι ο κύριος Μητσοτάκης» και τόνισε ότι αυτό που λέει η Πλεύση Ελευθερίας είναι ότι «πρέπει να ρίξουμε αυτό το καθεστώς, όχι αυτή την κυβέρνηση. Σ' αυτό το καθεστώς ανήκει και ο κύριος Μητσοτάκης, ανήκει και η κυρία Γεννηματά, ο κύριος Θεοδωράκης, θα μπει σε λίγο, αφού το προσπαθεί έτσι και με μεγάλη ζέση, και ο κύριος Λεβέντης. Αυτό το καθεστώς πρέπει να ανατραπεί. Σ' αυτό το καθεστώς ανήκουν και οι επιτετραμμένοι των ευρωπαϊκών οργάνων και του ΔΝΤ».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα της ανεργίας, σημειώνοντας ότι το ζήτημα αντιμετωπίζεται με συνταγές, αλλά «με μια ενσυνείδητη απόφαση, ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να οικοδομήσουμε τη χώρα μας και το μέλλον μας από την αρχή», ενώ «το ερώτημα με ποιο πρόγραμμα περνάει μέσα από την απάντηση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα που θα έρθει από πάνω ως συνταγή και το οποίο θα δώσει λύση». «Η λύση αυτή τη στιγμή είναι αφενός μεν να ξέρουν οι πολίτες όλα τα πραγματικά δεδομένα και για αυτό αγωνιζόμαστε και για διαφάνεια και για αλήθεια και για ενημέρωση των πολιτών, από την άλλη πλευρά, είναι απολύτως απαραίτητο, είναι ζωτικής σημασίας οι πολίτες να συμμετάσχουν στην κατάρτιση, στην διαμόρφωση του προγράμματος», προσέθεσε.

Τέλος, σχετικά με τη διεκδίκηση του γερμανικού χρέους και για το ελληνικό χρέος απέναντι στους δανειστές και τον τρόπο που πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως «το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών έχει προδοθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα», εξηγώντας πως από τον Γενάρη του '15 υπάρχει εμπεριστατωμένη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αποτιμά τις γερμανικές οφειλές σε ύψος μεταξύ 278 και 340 δισεκατομμυρίων ευρώ και με βάση αυτήν την έκθεση «όφειλε η κυβέρνηση να έχει εγγράψει αυτήν την οφειλή στον Προϋπολογισμό, και αυτό θα είχε οδηγήσει σε μία εντελώς διαφορετική διαπραγματευτική δυναμική την χώρα».

Για το ελληνικό χρέος, σημείωσε πως έχει αποδειχθεί ότι είναι παράνομο, ότι «έχουμε τα επιχειρήματα και τα εργαλεία να το αποκηρύξουμε κι έχει αποδειχθεί ότι την κρίσιμη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας που είχε στα χέρια του το Πόρισμα της Επιτροπής επέλεξε να κάνει ότι δεν ξέρει, να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει». Αναφέρθηκε σε «ένοχες αντιδράσεις και του ΔΝΤ, που αναγκάστηκε να ομολογήσει τη μη βιωσιμότητα του Χρέους», και σε «μεγάλη στήριξη από τα όργανα του ΟΗΕ, τη Γενική Συνέλευση, τον Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα ...» και τόνισε:

«Το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί. Είναι υψίστη αδικία στις επόμενες γενιές η μετακύλησή του στα μωρά και στα αγέννητα μωρά, θα ζήσει με αυτό το στίγμα ο Αλέξης Τσίπρας που επέλεξε στα 315 δισ. να φορτώσει άλλα 86 το προηγούμενο καλοκαίρι. Η κυβέρνηση η οποία θα απελευθερώσει τη χώρα από το μνημονιακό ζυγό θα προβεί ως πρώτη ενέργεια στην διαγραφή αυτού του χρέους και να ξέρετε, να θυμάστε ότι τότε εκείνοι που θα πρέπει να καταφύγουν στα δικαστήρια δεν θα είναι η ελληνική Κυβέρνηση, θα είναι εκείνοι που θα αμφισβητήσουν μια κυριαρχική απόφαση της χώρας και του λαού, που είναι η απόφαση διαγραφής».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line"Η" Online 4/7 23:27

 

 

Ζωή για Τσίπρα: Ολοκληρώνει το πραξικόπημα που ξεκίνησαν οι δανειστές

Νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα από την Πορτογαλία εξαπέλυσε το Σάββατο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία βρίσκεται στη Λισαβόνα έπειτα από πρόσκληση του πορτογαλικού κόμματος Bloco de Esquerda για το 10ο συνέδριο του.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό συνεργάτη των δανειστών σε πραξικόπημα εναντίον της Ελλάδας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Οι οικοδεσπότες αλλά και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην τέως Πρόεδρο της ελληνικής Βουλής και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν είπε πως «ο Τσίπρας ολοκληρώνει το πραξικόπημα που ξεκίνησαν οι δανειστές και δεν νομιμοποιείται να το κάνει στο όνομα της Αριστεράς».
hellasforce.com   Kapa News 26/6/2016  12:39:00 μ.μ.

 

 

 

ΚΑΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ - Ζ. Κωνσταντοπούλου:

Ιστορική οφειλή η αποκήρυξη του παράνομου χρέους!!!!!!!

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ιστορική οφειλή η αποκήρυξη του παράνομου χρέουςΓια δύο ιστορικά χρέη, «δύο ιστορικές οφειλές που συγκροτούν, ηθική, πολιτική αλλά και ιστορική υποχρέωση, όχι μόνο των κυβερνήσεων αλλά και του λαού μας και της κοινωνίας μας» έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοποιύλου, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα Τρίκαλα:

Η πρώτη οφειλή είναι «η αποκήρυξη του δημοσίου χρέους, ενός παράνομου χρέους που ο λαός δεν δημιούργησε, δεν οφείλει, και δικαιούται κυριαρχικά να το διαγράψει, να το αποκηρύξει, να αρνηθεί να το πληρώσει» - και η δεύτερη οφειλή, είναι η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, βρίσκεται στα Τρίκαλα συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Άρη Βελουχιώτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 71 ετών από το θάνατό του. «Το υπόδειγμα που συγκρότησε ο Άρης Βελουχιώτης» σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντοπούλου, είναι «το υπόδειγμα του αγωνιστή για την ελευθερία, αυτού που αρνείται την υποταγή, την παράδοση και την υποδούλωση, που δεν συμπράττει στην συνθηκολόγηση και την ήττα, αλλά συνεχίζει να παλεύει, παλεύει με την ψυχή και τη ζωή του».

Τέλος, αναφερόμενη στον πολιτικό φορέα που ίδρυσε, την «Πλεύση Ελευθερίας», η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για την «έναρξη μιας μάχης που ακόμη εκκρεμεί, μιας μάχης που πρέπει να δοθεί προκειμένου να είμαστε ελεύθεροι, να ζούμε με περηφάνια και αξιοπρέπεια, να μπορούμε να κοιτάμε μετά από καιρό τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να 'μαστε περήφανοι, να μπορούμε να κοιτάμε τις επόμενες γενιές στα μάτια και να ξέρουμε ότι δεν τις προδώσαμε και τους παραδώσαμε αυτά που οφείλαμε, αυτά που παραλάβαμε από τους προηγούμενους».

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλάει απόψε στην κεντρική εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον 'Αρη Βελουχιώτη, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα.

 

 

 

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Ζ. Κωνσταντοπούλου:

Η Πλεύση Ελευθερίας συνεχίζει τον αγώνα για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η Πλεύση Ελευθερίας συνεχίζει τον αγώνα για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων Στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, εστίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο μήνυμα της από το Δίστομο όπου επικεφαλής αντιπροσωπείας της «Πλεύσης Ελευθερίας», παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης των σφαγιασθέντων από τους Γερμανούς.

«Σήμερα» δήλωσε, «είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Μνήμης για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που γνώρισε η ανθρωπότητα, τη σφαγή του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου 1944. Τιμής στα θύματα που έπεσαν για την Ελευθερία. Εβδομήντα δύο χρόνια μετά δεν έχουν ακόμη διεκδικηθεί από την ελληνική Πολιτεία οι γερμανικές οφειλές. Δεν έχει υπάρξει υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας που να θέσει την υπογραφή του για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την μη διευθέτηση του ζητήματος και παροτρύνει τον λαό να παλέψει προκειμένου να «δικαιωθούν τα θύματα του Διστόμου αλλά και να λογοδοτήσει η εγκληματήσασα Γερμανία».

Διότι, επισημαίνει «δεν υπάρχει απόδοση ευθύνης χωρίς αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου, χωρίς καταβολή των Γερμανικών Οφειλών».

Η Πλεύση Ελευθερίας, υπογραμμίζει θα συνεχίσει τον αγώνα για την καταβολή των Γερμανικών Αποζημιώσεων και Οφειλών, για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών, για την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και για την αποζημίωση και αποκατάσταση των καταστροφών αλλά και για την αποζημίωση των θυμάτων.

 

 

 

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Η Ζωή ξαναχτυπά: Τσίπρας και Παυλόπουλος έχουν καταλύσει το Σύνταγμα

Η Ζωή ξαναχτυπά: Τσίπρας και Παυλόπουλος έχουν καταλύσει το ΣύνταγμαΝέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, που θα βρεθεί αύριο στο Δίστομο ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης για τη σφαγή των Διστομιτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, μίλησε στον ραδιοσταθμό Ενα της Κεντρικής Ελλάδας. Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, η πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι «είναι κατάδηλο ότι και ο κύριος Τσίπρας προσωπικά και ο κύριος Βούτσης προσωπικά και ο κύριος Παυλόπουλος προσωπικά, τρεις θεσμικοί, πολιτειακοί παράγοντες, που οφείλουν να διαφυλάσσουν το Σύνταγμα, το έχουν καταλύσει. Το έχουν καταλύσει με αυτοπρόσωπες ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις τους. Είναι κατάδηλο ότι κυβερνούν περιφρονώντας το Σύνταγμα και την Δημοκρατία, η οποία περιέχεται στην συνταγματική τάξη. Είναι, λοιπόν, προκλητικό, από κάθε άποψη, να μιλούν για  Συνταγματική Αναθεώρηση εκείνοι που καταλύουν το Σύνταγμα καθημερινά και εκείνοι που έχουν παραδώσει την εθνική κυριαρχία, την λαϊκή κυριαρχία, την εθνική ανεξαρτησία, την κοινοβουλευτική λειτουργία και, συνολικά, τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος στους δανειστές».

 

 

 

 

Κωνσταντοπούλου:

Διεκδικούμε την διακυβέρνηση της χώρας, όχι απλά να μπούμε στη βουλή

«Δεν μιλάω με κανέναν από αυτούς που έχουν παραμείνει σε αυτό το μόρφωμα που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»

Κωνσταντοπούλου: Διεκδικούμε την διακυβέρνηση της χώρας, όχι απλά να μπούμε στη βουλή

«Διεκδικούμε την διακυβέρνηση της χώρας. Όχι απλά να μπούμε στην βουλή. Η γενική μου θέση για τις δημοσκοπήσεις δεν αλλάζει. Δεν εκφράζεται εκεί η λαϊκή βούληση. Εντυπωσιάζομαι όμως από τον πανικό που έπιασε τη κυβέρνηση. Η κοινωνία έρχεται να ενσαρκώσει και όχι να ψηφίσει την Πλεύση Ελευθερίας» τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στην εκπομπή «42 λεπτά»  της τηλεόρασης του Σκάι.

«Η Πλεύση Ελευθερίας έρχεται για να πολλαπλασιάσει και όχι για να διαιρέσει. Θα συμπράξουμε και θα συμπλεύσουμε με όσες δυνάμεις αντιμάχονται την εξουσιομανία και τον καθεστωτισμό, όπως της σημερινής κυβέρνησης. Οι άνθρωποι της Λαϊκής Ενότητας στάθηκαν στα πόδια τους και πάντα θα τους τιμώ» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Δεν μιλάω με κανέναν από αυτούς που έχουν παραμείνει σε αυτό το μόρφωμα που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μόρφωμα αυτό δεν έχει κανένα άλλο εκλεγμένο όργανο μα βάση τις καταστατικές αρχές του. Όσοι ψήφισαν και υπέγραψαν μνημόνια πρέπει να λογοδοτήσουν στον λαό και την ιστορία και δεν βλέπω κανένα πεδίο συνεργασίας. Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με κανέναν από αυτούς. Δεν θα το κάνω ούτε για να ρίξω την κυβέρνηση. Στόχος είναι να  ρίξουμε το καθεστώς των μνημονίων και όχι να νεκραναστήσουμε άλλους πολιτικούς» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Διαφορετικές περιπτώσεις ο Σακελλαρίδης και η Κατριβάνου. Ο Γαβριήλ είναι ένας άνθρωπος που κανιβαλίστηκε από το σύστημα που στηρίζει ο κ. Τσίπρας. Ανεπιτυχώς η κ. Κατριβάνου προσπαθεί να περάσει προς τα έξω την εικόνα της αντιστεκόμενης».

0:52 02/06/2016

 

 

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ζωή: Με υπογραφή Τσίπρα αποκλείστηκε η διαγραφή χρέους

Ζωή: Με υπογραφή Τσίπρα αποκλείστηκε η διαγραφή χρέουςΤο ανακοινωθέν του Eurogroup. είναι ένα ανατριχιαστικό κείμενο, δήλωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζ. Κωνσταντοπούλου στη τηλεόραση του Blue Sky .

«Ουσιαστικά, περιγράφει τους μηχανισμούς, με τους οποίους θα εγκαθιδρυθεί ακόμη πιο βαθιά το Μνημόνιο. Περιγράφει με ανείπωτο κυνισμό την διαρκή αναπαραγωγή διαδικασιών εποπτείας, επιτήρησης, ελέγχου και επιτροπείας στην πραγματικότητα. Δεν αποκρυσταλλώνει κανενός είδους πρόοδο σε σχέση με την απελευθέρωση της χώρας από τα Μνημόνια.

Αντίθετα, λέει ξεκάθαρα ότι χρειάζεται συμπληρωματικό Μνημόνιο» ανέφερε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

«Λέει, συνέχισε η κ. Κωνσταντοπούλου, ότι θα μπουν επιπλέον προϋποθέσεις προκειμένου να εκταμιεύονται τμηματικά οι δόσεις και περιγράφει έναν εφιαλτικό μηχανισμό, ο οποίος, το χειρότερο απ' όλα, είναι το ότι γίνεται αποδεκτός από την ελληνική κυβέρνηση.

Όσο για το χρέος, που ακούγαμε τόσο καιρό ότι θα ληφθεί δήθεν μία απόφαση, η οποία θα αφήσει τη χώρα να ανασάνει, τώρα, με την υπογραφή της κυβέρνησης Τσίπρα έχει επισφραγισθεί ο αποκλεισμός της διαγραφής χρέους».

27/5/2016

 

 

 

Ζ. Κωνσταντοπούλου:

"Θα πουλήσουν και τα παιδιά τους για να παραμείνουν στην εξουσία" (Βίντεο)

Μπορεί κάποιος να έχει ενστάσεις για τις απόψεις και την εν γένει πολιτική παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, σίγουρα όμως θα δυσκολευτεί να αμφισβητήσει τα όσα λέει στο βίντεο που παραθέτουμε.

Η πρώην πρόεδρος της βουλής σχολιάζοντας –στην τηλεοπτική εκπομπή του Παυλόπουλου- τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις έκανε λόγο για «ανατριχιαστικό κείμενο του Γιούρογκρουπ» που επιβάλλει ένα συμπληρωματικό μνημόνιο και έναν εφιαλτικό μηχανισμό επιτροπείας που γίνεται αποδεκτός από την ελληνική κυβέρνηση. Με την νέα συμφωνία «επισφραγίζεται η  πλήρης παράδοση της δημοκρατίας και της ελληνικής πολιτείας στους δανειστές», τόνισε η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας».

Δριμύτατη ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση η οποία «παραδίδεται αμαχητί για να παραμείνει στην εξουσία» ενώ στο στόχαστρο της μπήκαν και οι «δοτοί» κυβερνητικοί βουλευτές «εκείνοι που ξεπούλησαν τα πάντα, που θα πουλήσουν και τα παιδιά τους ακόμη, αν χρειαστεί για να παραμείνουν στην εξουσία» ήταν το καυστικό σχόλιο της Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Ο λαός έχει καθήκον να αντισταθεί σε «ένα μηχανισμό που εγκαθιδρύεται πολιτική απολυταρχίας που εμπεδώνεται μέσα από τις ποιο ακραίες τις ποιο φασιστικές και τις ποιο γκεμπελικές πρακτικές» επισήμανε η ίδια, δηλώνοντας την αισιοδοξία της ότι σύντομα ο ελληνικός λαός θα αντιδράσει και θα ανατρέψει την σημερινή εφαρμοζόμενη πολιτική και τους εκφραστές της.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Θα πουλήσουν και τα παιδιά τους για να παραμείνουν στην εξουσία"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016 | 12:24 π.μ.

 

 

 

 

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Κωνσταντοπούλου μαινόμενη:

Τα μέτρα που ψηφίζονται είναι κόλαση για τα σημερινά και

τα αγέννητα παιδιά..........!

Κωνσταντοπούλου μαινόμενη: Τα μέτρα που ψηφίζονται είναι κόλαση για τα σημερινά και τα αγέννητα παιδιάΟλα αυτά τα μέτρα που ψηφίζονται και θα ψηφισθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, σημαίνουν έναν εφιάλτη, μία κόλαση για τα σημερινά παιδιά, για τους εφήβους, για τα μικρά παιδιά, για τα μωρά, για τα αγέννητα. ανέφερε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην τηλεόραση τιου ΣΚΑΙ.

Σημαίνουν, τόνισε, μία καταβύθιση σε μία ζοφερή πραγματικότητα για πολλές, πολλές δεκαετίες ή και αιώνες. Αυτά, όμως, δεν είναι ούτε μονόδρομος ούτε θέσφατα. «Έχουμε και την δυνατότητα και την ευθύνη να τα αποτρέψουμε, να τα εμποδίσουμε και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί και αυτό που μας αξίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που πήρα την πρωτοβουλία για την Πλεύση Ελευθερίας, για να δημιουργηθεί, δηλαδή, ένα γνήσιο κόμμα - κίνημα μέσα από την κοινωνία που θα εκφράσει αυτό που, κατά την άποψή μου, βρίσκεται ανεξίτηλα χαραγμένο στη συλλογική μας ψυχή και στη συλλογική μας συνείδηση: η προσήλωση στην Ελευθερία, στη Δημοκρατία, στην Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στην κοινωνική ευημερία και όχι στην ευημερία των υπολογισμών, των τραπεζιτών και των οικονομικών συμφερόντων» .

Για την «Πλεύση Ελευθερίας» ανέφερε πως υπάρχουν χιλιάδες υπογραφές στήριξης, διαδικτυακής στήριξης στην Διακήρυξη του κόμματος και ανακοίνωσε πως σε εννιά μέρες, την άλλη Δευτέρα, θα ανοίξουν και τα γραφεία , οπότε θα είναι πολύ πιο ζωντανή η διαδικασία της επαφής με τους πολίτες.

Η κ Κωνσταντοπούλου για τις επιλογές της και για το τι έπρεπε να κάνει ο Τσίπρας ανέφερε πως ήταν μια «πάρα πολύ εύκολη η απόφαση να μείνω πιστή στην αξιοπρέπειά μας, σε αυτό για το οποίο δεσμευθήκαμε, σε αυτό για το οποίο μας έδωσε εντολή ο ελληνικός λαός. Δεν ήταν δύσκολο. Ήταν, μάλιστα, θα έλεγα επιβεβλημένο με βάση και αυτήν την πολύ γενναία και μεγαλειώδη στάση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα». Θα άνοιγαν οι δρόμοι για πολύ μεγάλες ανατροπές εάν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αυτό το οποίο όφειλε να κάνει: να αποκρούσει τον εκβιασμό και να θωρακίσει τη Δημοκρατία, ανέφερε και υπογράμμισε πως την κρίσιμη στιγμή ο Τσίπρας επέλεξε να παραμείνει στην εξουσία. .

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line  "Η" Online 22/5 12:16

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον κόσμο να αντιδράσει στα μνημονιακά μέτρα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον κόσμο να αντιδράσει στα μνημονιακά μέτραΗ δημοκρατία δεν είναι θεωρία, αλλά πράξη που εναπόκειται στον πατριωτισμό μας και όχι στην έγκριση του eurogroup και των θεσμών», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε αποψινή εκδήλωση, καλώντας τον κόσμο να αντιδράσει στα νέα μέτρα, αλλά και στο σύνολο των «μνημονιακών πολιτικών».

Πριν έξι χρόνια, συνέχισε, το μνημόνιο ξεκίνησε θέτοντας την ανταγωνιστικότητα πάνω από την Δημοκρατία. Σήμερα φτάσαμε στην μεταμόρφωση του πολιτεύματος «σε αυτόματο πιλότο καταστολής ελευθεριών και επιβολής μέτρων». Ακόμη και προληπτικών, προκειμένου «να επανέλθει ο προϋπολογισμός σε ορθή πορεία» σημείωσε, διαβάζοντας μέρος του κειμένου της συμφωνίας το οποίο χαρακτήρισε «οργουελικό». Δήλωσε ότι δεν είμαστε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε αυτό το κείμενο και ότι το ίδιο μας προκαλεί να αντιδράσουμε όταν ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχουν μέτρα που μπορούν να παρεμποδιστούν». Έχουμε, πρόσθεσε, όπλα πολλά και σοβαρά με την πλευρά του Δικαίου, της Δημοκρατίας που αναδύονται από την δημοκρατική παράδοση και αγωνιστική πορεία του λαού μας.

Νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στο σκοπό ίδρυσης του Κινήματος «ΠΛ.ΕΛ.» είπε ότι με σήμα το καραβάκι «άνοιξε τα πανιά για να μας απελευθερώσει από τα μνημονιακά δεσμά» και είναι ανοιχτή σε κάθε κινηματική συνεργασία για τον κοινό αυτό σκοπό.

Η εκδήλωση με θέμα για την κοινωνική και πολιτική ανυπακοή και την δημοκρατική άμυνα διοργανώθηκε από την «Πλεύση Ελευθερίας» στον πολυχώρο «Αίτιον»με ομιλητές τον καθηγητή Γιώργο Κασιμάτη και τον δικηγόρο Κώστα Ζηκογιάννη.

Ο Γιώργος Κασιμάτης αναφερόμενος στην «ΠΛ.ΕΛ.» επισημαίνοντας ότι η πλεύση για την ελευθερία δεν είναι κομματική, αλλά εθνική υπόθεση, αφού πρόκειται για την απελευθέρωση του λαού. Διευκρίνισε ότι δεν αγνοεί τις υποχρεώσεις της χώρας μας, αλλά «τις νόμιμες και όχι αυτές που δεν σέβονται τον πολιτισμό, ουσιώδη δικαιώματα, τις νέες γενιές και το μέλλον του λαού μας. Χαρακτήρισε την Ζωή Κωνσταντοπούλου «σύγχρονο Οδυσσέα» που θα σκοτώσει τους μνηστήρες οι οποίοι διαλύουν τη χώρα και πρότεινε τον σχηματισμό «μετώπου απελευθέρωσης από το παράνομο χρέος».

Από την πλευρά του ο Κώστας Ζηκογιάννης αναφέρθηκε στο νέο ασφαλιστικό, υποστηρίζοντας ότι δόθηκε το τελειωτικό χτύπημα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Σε συνδυασμό με το φορολογικό, πρόσθεσε, «καθιστά την πολιτική ανυπακοή επιτακτική ανάγκη», αφού σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες δεν θα δύνανται να ανταποκριθούν και η φοροδοσία θα υπερβαίνει το σύνολο του εισοδήματος των. Εκτίμησε ότι όλα αυτά πρέπει να ανατραπούν και ότι σύντομα θα υπάρξει νομική αντίδραση η οποία «θα καταστεί περισσότερο αποτελεσματική, εάν προέρχεται από συλλογικούς φορείς τους οποίους η «ΠΛ.ΕΛ.» θα στηρίξει ανεπιφύλακτα», όπως είπε.

ΑΠΕ  ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line  "Η" Online 10/5 23:27

 

 

 

ΜΕΣΩ TWITTER

Επίθεση Ζωής σε Τσίπρα: «Και εις κατώτερα...»

Επίθεση Ζωής σε Τσίπρα: «Και εις κατώτερα...»Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε μέσω Twitter η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφιζαν το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Τα Μνημόνια ενώνουν τους γαντζωμένους από την εξουσία κυβερνητικούς. Όλοι "ναι σε όλα". #asfalistiko #vouli Και εις κατώτερα...», έγραψε.

Είχαν προηγηθεί και άλλα Tweet από την πρώην πρόεδρο της Βουλής με στόχο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Τη λέξη Πατρίδα, κύριε @atsipras, να μην την επικαλείσθε, παρά μόνο για να αναλάβετε την ευθύνη για την προδοσία που διαπράττετε #vouli», έγραψε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό. 

 

 

Ζωή:

Ο Τσίπρας υλοποιεί κοινωνική γενοκτονία παριστάνοντας το θύμα

Με κοινωνική γενοκτονία παρομοίωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο που...κατέθεσε η κυβέρνηση Τσίπρα.
Η επικεφαλής της κίνησης «Πλεύση Ελευθερίας» υποστήριξε ότι «η Κυβέρνηση εφαρμόζει ακριβώς την ίδια πρακτική με την εξουσιοδότηση της 10ης Ιουλίου 2015: Τα δίνει όλα προκαταβολικά με κατεπείγουσα διαδ/σία, για να "εξαναγκαστεί" να δώσει ακόμη περισσότερα μετά».
Μάλιστα, όπως υπογράμμισε δηκτικά «η Κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας υλοποιούν ασμένως τη μνημονιακή κοινωνική γενοκτονία παριστάνοντας τα θύματα».
Κάλεσε δε την κοινωνία, «με πρώτες τις νέες γενιές που καταστρέφονται, πρέπει να απαντήσει με αντίσταση και ανυπακοή».

21:15 23/04/2016

Κωνσταντοπούλου: Στις εκλογές η Πλεύση Ελευθερίας θα είναι απόλυτα έτοιμη

«Δε θα συμβεί ξανά ποτέ το πραξικόπημα του καλοκαιριού που αποτέλεσε το colpo grosso του επιτελείου Τσίπρα»

Κωνσταντοπούλου: Στις εκλογές η Πλεύση Ελευθερίας θα είναι απόλυτα έτοιμη

Η «Πλεύση Ελευθερίας» θα οργανωθεί στο προσεχές διάστημα με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου, όποτε και αν γίνουν οι επόμενες εκλογές, που αποτελούν ιστορική και πολιτική αναγκαιότητα, να είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, τονίζει η επικεφαλής του νεοσύστατου κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Η κ Κωνσταντοπούλου αντιπαρέρχεται της άποψης περί ισχυρών «αντιμνημονιακών δυνάμεων οι οποίες κατεγράφησαν στις τελευταίες εκλογές», τονίζοντας ότι εκεί «αποδείχθηκε περίτρανα πως οι μνημονιακές δυνάμεις, και πρωτίστως οι νεομνημονιακές δυνάμεις της σημερινής κυβέρνησης, φοβούνταν τόσο πολύ μην προλάβει να συγκροτηθεί και να οργανωθεί μια αντιμνημονιακή πολιτική πρόταση αντίστοιχη και αντάξια της μεγαλειώδους και ευθυτενούς στάσης του ελληνικού λαού, που έσπευσαν να διοργανώσουν και να σκηνοθετήσουν εκλογές, έξω από τα συνταγματικά θεσμικά πλαίσια, με πρωτοφανείς συντετμημένες διαδικασίες και με παράκαμψη της Βουλής».

Εκφράζει αισιοδοξία για την θετική πορεία του κόμματος της σημειώνοντας ότι «όποιο κι αν είναι το σχέδιο αιφνιδιασμού, όποια μεθόδευση κι αν επιχειρήσει το κυβερνητικό επιτελείο, εμείς θα είμαστε έτοιμοι, προετοιμασμένοι, προϊδεασμένοι και υποψιασμένοι. Δε θα συμβεί ξανά ποτέ ο αιφνιδιασμός και το πραξικόπημα του καλοκαιριού, που αποτέλεσε το colpo grosso του επιτελείου Τσίπρα».

Για την αμείωτη δυναμική της Χρυσής Αυγής, όπως καταγράφηκε στις εκλογές η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» εκτιμά ότι «στις επόμενες εκλογές αυτός ο αντιδημοκρατικός, ναζιστικής αναφοράς και φασιστικής λειτουργίας σχηματισμός θα βγει αποδεκατισμένος από την κάλπη».

Αναφορικά με την πολιτική ταυτότητα όσων προσχωρήσουν την Πλ. Ελ. και κατά πόσο ευπρόσδεκτοι θα είναι οι μη Αριστεροί η πρόεδρος της σημειώνει ότι «η Πλεύση Ελευθερίας είναι μάχη απελευθέρωσης του λαού. Είναι μάχη που πρέπει να δοθεί από αποφασισμένους ανθρώπους και συλλογικότητες, με ενωμένες δυνάμεις, Ευπρόσδεκτοι στην Πλεύση Ελευθερίας είναι τόσο άνθρωποι που τοποθετούνται στην Αριστερά, όσο και τα κοινωνικά κινήματα, αλλά και όσοι διεκδικούν με δημοκρατικό πατριωτισμό, , την υπεράσπιση της πατρίδας μας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας… «Όλοι όσοι θέλουν να δώσουν τη μάχη και να χτίσουν μαζί μας ένα διαφορετικό κόσμο, που είναι εφικτός, σε πείσμα των προσπαθειών ενός ολιγαρχικού, συστήματος να μας πείσει ότι αυτό δε γίνεται.

Για τους «ψιθύρους» περί εναγκαλισμού της Πλ. Ελ. από την διαπλοκή τονίζει κατηγορηματικά « είναι γνωστό ότι συγκρούσθηκα όσο λίγοι με τη διαπλοκή και εξακολουθώ να πληρώνω το τίμημα γι' αυτό. Είναι ένα κόστος που αποδέχομαι και είναι τιμή μου να συνεχίσω να το πληρώνω, αφού δεν διατίθεμαι να μεταβάλω τη δική μου στάση. Εξάλλου προσθέτει Δικαιοσύνη και Διαφάνεια, αποτελούν δύο από τα έξι προτάγματα της Πλεύσης Ελευθερίας».

Σχολιάζοντας το κατά πόσο θεωρείται «άδικη η κριτική»που ασκεί σε βάρος του πρωθυπουργού η κ. Κωνσταντοπούλου δηλώνει ότι «η πολιτική που εφαρμόζει ο σημερινός πρωθυπουργός αντιστρατεύεται οτιδήποτε αναφέρεται στην Αριστερά, τους αγώνες, τις θέσεις και τις αξίες της. «Δεν έχει δικαίωμα ούτε ο ίδιος, ούτε κανείς από το περιβάλλον του να ισχυρίζεται ότι το άκρως νεοφιλελεύθερο, αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και ανελεύθερο μνημονιακό καθεστώς που υπηρετούν έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Αριστερά».

Τέλος στο κατά πόσο είναι λύση η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα η πρόεδρος της Πλ. Ελ. εκτιμά ως υπερτιμημένο το ερώτημα αυτό για το νόμισμα. « Το πρώτιστο», υπογραμμίζει « είναι η δημοκρατία και η ελευθερία. Για τις οποίες πρέπει να παλέψουμε με κόστος και αυτοθυσία και όχι να διστάζουμε με πρόσχημα οποιοδήποτε νόμισμα. Κανένα νόμισμα δεν αποτελεί ούτε θεμελιώδες κεκτημένο, ούτε πανανθρώπινη αξία, όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η αξιοπρέπεια».

21:15 23/04/2016

Η Κωνσταντοπούλου ξανά κατά του «ανέντιμου» Τσίπρα

Τι λέει για την Πλεύση Ελευθερίας και το καλοκαίρι του 2015

Η Κωνσταντοπούλου ξανά κατά του «ανέντιμου» Τσίπρα

Για το καλοκαίρι του 2015,

τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,

αλλά και για το νέο κόμμα Πλεύση Ελευθερίας,

μίλησε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, το βράδυ της Πέμπτης, στον Νίκο Ευαγγελάτο στο κανάλι «Ε».

«Η Πλεύση Ελευθερίας επιθυμεί να εκφράσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που δεν εκφράζεται από τα βουλευτικά ούτε από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα.

Θέλει να φέρει πραγματικά τους πολίτες στο προσκήνιο και να αναδείξει νέους, άφθαρτους ανθρώπους, χωρίς κομματική διαδρομή κατά κύριο λόγο. Η συνεργασία με την Λαϊκή Ενότητα ήταν μια ιστορική και πολιτική επιλογή, επειδή η σκηνοθεσία των εκλογών του Σεπτεμβρίου δεν επέτρεπαν να μη γίνει η σύμπλευση», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Διευκρινίζοντας πως η ίδια δεν είναι πρόεδρος του νέου κόμματος, αλλά επικεφαλής της πρωτοβουλίας, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «Όταν ανεδείχθην πρόεδρος της Βουλής λειτούργησα θεσμικά, χωρίς ομάδες και βαρονείες, και όταν ο Τσίπρας αποφάσισε να διαλύσει τη Βουλή για να θέσει τέρμα σε μία αντιμνημονιακή πορεία, τότε έκανα το καθήκον μου, δηλαδή να συμπράξω για να αμυνθούμε σε αυτή την επιχείρηση πολιτικής εκκαθάρισης».

«"Η Πλεύση Ελευθερίας δεν έρχεται να διαιρέσει τις δυνάμεις, αλλά να τις πολλαπλασιάσει. Όλα πρέπει να γίνουν για να βρει έκφραση η συντριπτική πλειοψηφία της Ελλάδας που είναι αντιμνημονιακή», επισήμανε ακόμη.

Εξαπολύοντας επίθεση κατά του πρωθυπουργού, με αφορμή τα γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού, τόνισε: «Δεν υπάρχει πιο ανέντιμο πράγμα από αυτό που έκανε ο Τσίπρας, δεν υπάρχει πιο ανέντιμο πράγμα από το να παίρνεις το βροντερό, κατά ποσοστό 62%, ΌΧΙ του ελληνικού λαού και να το κάνεις ΝΑΙ. Είναι ακόμη πιο ανέντιμο να προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από σενάρια ότι δήθεν κάποιοι σε έριξαν».

«Ο Τσίπρας μπορούσε να παραιτηθεί πριν υπογράψει αυτό το όνειδος. Αυτό όφειλε να κάνει. Είναι ψέμα ότι δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί περαιτέρω γιατί γνωρίζουμε ότι δεν αξιοποίησε ένα πολύ ισχυρό όπλο, που ήταν το πόρισμα της Επιτροπής για το χρέος, κάτι που ανάγκασε και το ΔΝΤ να παραδεχθεί ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Συνέχισε λέγοντας ότι «επέλεξε να κάνει επιχειρήσεις εκβιασμού και τραμπουκισμού εναντίον της προέδρου της Βουλής, επέλεξε να κοροϊδέψει το κόμμα του λέγοντας ότι θα κάνει συνέδριο τον Σεπτέμβριο και όχι εκλογές, επέλεξε να προφασίζεται πως θα ζητήσει την εμπιστοσύνη γιατί δήθεν κάποιοι θα τον ρίξουν και τότε σκηνοθέτησε εκλογές μαζί με τους δανειστές, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και παρακάμπτοντας τη Βουλή».

Σε ερώτηση για το «ευρώ ή δραχμή», η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε, μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε ότι δεν μπορεί για κανένα νόμισμα να καταλύεται το Σύνταγμα. Τίποτε δεν είναι ούτε απαραίτητο, ούτε απόλυτη προϋπόθεση όταν διακυβεύεται η Δημοκρατία στη χώρα».  9:55 22/04/2016

ΣΑΡΩΤΙΚΗ Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ
Τους στόχους του νέου της πολιτικού εγχειρήματος ανέπτυξε
η Ζωή Κωνσταντοπούλου
μιλώντας
στον
Νίκο Ευαγγελάτο.
Είναι η Πλεύση Ελευθερίας ενα κόμμα εξουσίας;;

Η κ. Κωνσταντοπούλου
σημείωσε ότι η
"Πλεύση Ελευθερίας"
θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση και θα είναι απλά ένα κόμμα διαμαρτυρίας.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στα διαπραγματευτικά όπλα που δε χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός έναντι των δανειστών και μίλησε για διεκδίκηση διαγραφής μέρους του χρέους και των γερμανικών αποζημιώσεων.

Εξαπέλυσε δε σφοδρότατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του στο δημοψήφισμα.

Είναι κόμμα της δραχμής η "Πλεύση";;;
Στο ερώτημα αν αποτελεί κόμμα της δραχμής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι δεν είναι αυτό το κύριο δίλημμα κι ότι κανένα νόμισμα δεν είναι πάνω από την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.
Και υποστήριξε ότι οι δανειστές χρησιμοποιούν το νόμισμα για να εκβιάσουν κ
αταλύοντας τη δημοκρατία και υποδουλώνοντας τον ελληνικό λαό.


Ποιά η διαφορά της "Πλεύσης" από τη "Λαϊκή Ενότητα";;
Ερωτηθείσα γιατί δεν παρέμεινε στη Λαϊκή Ενότητα, ανέφερε ότι ο κόσμος δεν αποδέχεται τα κόμματα μηχανισμών και συμπλήρωσε ότι κύριο μέλημά της δεν είναι να διαιρέσει, αλλά να πολλαπλασιάσει δυνάμεις.
Μάλιστα, όπως σημείωσε και το πρωί στον Γιώργο Παπαδάκη, δεν απευθύνεται μόνο σε συγκεκριμένο αριστερό ακροατήριο, όπως η ΛΑΕ.
Δείτε βίντεο :

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρχηγός της "Πλεύσης Ελευθερίας", στον Νίκο Ευαγγελάτο - Μέρος 1

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας, στον Νίκο Ευαγγελάτο - Μέρος 2

στις 21/4/2016 8:30 μ.μ.

LIVE: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει την «Πλεύση Ελευθερίας»

Το κόμμα της
«Πλεύση Ελευθερίας»,
παρουσιάζει σήμερα,
Τρίτη
19/4/2016,
η τέως
πρόεδρος
της Βουλής
Ζωή Κωνσταντοπούλου,
στις 7μμ, στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44).
«Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης»
αναφέρεται στην ανακοίνωση
20/4/2016

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου

παρουσιάζει σήμερα την "Πλεύση Ελευθερίας"  Εκδηλώσεις

Στα αποκαλυπτήρια του νέου πολιτικού σχηματισμού «Πλεύση Ελευθερίας», προχωρά σήμερα το απόγευμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7μμ, στο Θέατρο Χυτήριο, στην Ιερά Οδό και όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επισημαίνει στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος «σήμερα ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον».

Το λογότυπο του κόμματος, με το καράβι σηματοδοτεί την πλεύση και τα έξι πανιά που παραπέμπουν στο γράμμα “Δ” συμβολίζουν την: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή χρέους και Διεκδίκηση Γερμανικών οφειλών.


«Δημιουργούμε ένα κόμμα, που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι.

Δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων.

Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών.

Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ’ την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κόμματος.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided