Τετάρτη, Μάρτιος 21, 2018

Λαϊκή Ενότητα:

 

 

 

 

 

 

 

Π. Λαφαζάνης κατά Αλ. Τσίπρα: Αποφάσισε να έχει πολιτικούς κρατούμενους, όπως ο Ερντογάν

 


Π. Λαφαζάνης κατά Αλ. Τσίπρα: Αποφάσισε να έχει πολιτικούς κρατούμενους, όπως ο Ερντογάν

INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Καταγγέλλουμε τις αναίτιες και άδικες συλλήψεις των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς. Εάν υπάρχει ποινική ευθύνη, αυτή υπάρχει αποκλειστικά στους άνδρες των ΜΑΤ που, όπως είδε όλος ο ελληνικός λαός, επιτέθηκαν και χτύπησαν αναίτια και ανηλεώς τους διαδηλωτές» είπε ο γραμματέας της του ΠΣ της ΛΑΕ.

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι δημιουργεί πολιτικούς κρατούμενους, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης που βρέθηκε στα δικαστήρια όπου οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες μετά τα επεισόδια σε διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών.

«Καταγγέλλουμε τις αναίτιες και άδικες συλλήψεις των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς. Εάν υπάρχει ποινική ευθύνη, αυτή υπάρχει αποκλειστικά στους άνδρες των ΜΑΤ που, όπως είδε όλος ο ελληνικός λαός, επιτέθηκαν και χτύπησαν αναίτια και ανηλεώς τους διαδηλωτές» είπε ο γραμματέας της του ΠΣ της ΛΑΕ.

Έκανε λόγο για σκευωρία της κυβέρνησης και τόνισε: «Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ο Ερντογάν στην Τουρκία, αποφασίζει ο ίδιος ποιος είναι ο κατηγορούμενος ή όχι. Θέλω να πω προσωπικά στον κ. Τσίπρα, και αυτό να το λάβει υπόψη του, ότι εάν αποφάσισε να έχει πολιτικούς κρατουμένους ξανά στην Ελλάδα και μάλιστα αριστερούς πολιτικούς κρατούμενους, αυτό θα είναι και το πολιτικό του τέλος. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά με ΜΑΤ και διώξεις εναντίον του λαού».

Επικαλέστηκε πληροφορίες και σημείωσε πως «η κυβέρνηση έχει ζητήσει και έχει πάρει άδεια από την εισαγγελία να βιντεοσκοπεί κρυφά όλες τις δημόσιες συναθροίσεις, συγκεντρώσεις και πορείες, με το πρόσχημα της διαπίστωσης αδικημάτων από τους συμμετέχοντες πολίτες. Δυστυχώς η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο καταπατά κάθε ίχνος ατομικών ελευθεριών και αναβιώνει τις χειρότερες εμφυλιακές και μετεμφυλιακές μέρες των φακελωμάτων πολιτών, της στοχοποίησης και της τρομοκράτησής τους».

«Εμείς λέμε καθαρά: η τρομοκρατία και το νέο φακέλωμα δεν θα περάσουν» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ.

16/3/2018

 

 

 

 

 

Λαφαζάνης: Αν οι Τούρκοι καταλάβουν την Αφρίν, τότε να περιμένουμε σκοτεινούς χρόνους στην περιοχή μας

«Αν σώσουμε σήμερα την Αφρίν, σώζουμε, ταυτόχρονα, την Κύπρο και το Αιγαίο»

Λαφαζάνης: Αν οι Τούρκοι καταλάβουν την Αφρίν, τότε να περιμένουμε σκοτεινούς χρόνους στην περιοχή μας

Για βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Αφρίν της Συρίας, έκανε λόγο ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και κάλεσε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια.

«Ο ηρωικός αγώνας των μαχητών υπεράσπισης της Αφρίν από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο και οριακό σημείο και χρειάζεται όσο ποτέ την αλληλεγγύη όλου του ελληνικού λαού, των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος πρόσθεσε:

«Αν το αντιδημοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας καταλάβει την Αφρίν και βάλει πόδι στη Συρία, τότε αναμένουν πολύ σκοτεινοί χρόνοι πολέμων, βαρβαρότητας και καταστροφής όλη την περιοχή μας. Ιδιαίτερα η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν και ένα ειδικό εθνικό συμφέρον για να επιδείξουν ακόμα πιο μαχητική και πλατιά αλληλεγγύη στους Κούρδους και τους άλλους δημοκράτες μαχητές της Αφρίν και είναι ντροπή ότι ακόμα και σήμερα η παραδομένη ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει ούτε καν ανακοίνωση αποδοκιμασίας της τουρκικής εισβολής στην Συρία».

Καταλήγοντας στη δήλωση του ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε: «Όλοι στην Ελλάδα οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αν πέσει η Αφρίν, το πλήγμα για τους Κούρδους θα είναι μαχαιριά και για τη χώρα μας, για τον ελληνικό λαό και τα εθνικά μας συμφέροντα. Αν σώσουμε σήμερα την Αφρίν, σώζουμε, ταυτόχρονα, την Κύπρο και το Αιγαίο».

NEWSBEAST.GR  13/3/2018

 

 

 

 

 

Νέα διαμαρτυρία της ΛΑΕ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Δείτε φωτογραφίες του newsbeast.gr

Νέα διαμαρτυρία της ΛΑΕ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Συνεχίζει τις διαμαρτυρίες της για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς η Λαϊκή Ενότητα, η οποία με τη συνδρομή μελών του ΕΠΑΜ πήγε σε συμβολαιογραφείο στην οδό Ακαδημίας, με σκοπό να παρεμποδίσει τη διαδικασία.

Τα μέλη της ΛΑΕ πήραν τα πανό τους και διαδηλώνουν εκτός του συμβολαιογραφικού γραφείου με βασικό σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Το παρόν δίνει και ο γραμματέας του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

IMG_20180111_101311 IMG_20180111_101334 IMG_20180111_101641 IMG_20180111_101445 IMG_20180111_104531

Φωτορεπορτάζ: Κατερίνα Καμπόσου

NEWSBEAST.GR   11/1/2018

 

 

 

 

Η κυβέρνηση αυτή δεν θα φύγει κανονικά, θα ανατραπεί!

lafazanis-panagiotis-500-800x400
Η νέα χρονιά βρίσκει την κυβέρνηση με ενισχυμένη την εξ αριστερών απειλή, από τους παλιούς συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι πλειστηριασμοί αποτελούν τον «πολιορκητικό κριό» των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων, που εκτιμούν ότι μπορεί το κίνημα που δημιουργείται να προκαλέσει «σοβαρό πολιτικό πρόβλημα» στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα πολιτικά οφέλη για τα αντιμνημονιακά κόμματα.

«Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας είναι αναμφισβήτητα ο ανέλπιστος πρωταγωνιστής της δημόσιας και πολιτικής ζωής και νομίζω ότι είναι ένα κίνημα το οποίο μπορεί να διαμορφώσει μέσα στο 2018 ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις», δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών έχει διαμορφώσει ήδη χαρακτηριστικά «δυναμικότερα από αυτά της Ισπανίας», ενώ εκτιμά πως «η κυβέρνηση αυτή δεν θα φύγει με κανονικό τρόπο, η κυβέρνηση αυτή θα ανατραπεί». Η ΛΑΕ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει σε μαζικές κινητοποιήσεις στα δικαστήρια, με στόχο να υπάρξει αφόρητη κοινωνική και πολιτική πίεση στην κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια αξιοσημείωτη δυναμική των αντιμνημονιακών κομμάτων (ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ), τα οποία, αν τελικά συγκροτήσουν κοινό μέτωπο, θα μπορούσαν πιθανότατα να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στη Βουλή, στερώντας ψήφους προφανώς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς επιδιώκουμε με πάθος, χωρίς όρους και χωρίς καμία εξαίρεση να διαμορφωθεί ένα μεγάλο μέτωπο όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών και δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων», επισημαίνει ο κ. Λαφαζάνης στον «Ε.Τ.» της Κυριακής και προσθέτει: «Μέχρι τώρα συναντάμε, κυρίως, αρνήσεις σε αυτή την προσπάθειά μας, αλλά εμείς επιμένουμε. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για συναντήσεις με όλα τα αριστερά ριζοσπαστικά αντιμνημονιακά κόμματα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε με θετικές προοπτικές, εφόσον βρούμε γόνιμο έδαφος».  7/1/2018

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

 

 

 

 

 

Λαφαζάνης: Σήμερα αποτρέψαμε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας 60 τ.μ.

«Η κυβέρνηση δεν θα αποχωρήσει αλλά θα ανατραπεί»

Λαφαζάνης: Σήμερα αποτρέψαμε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας 60 τ.μ.

Στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών συμμετείχε ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος δήλωσε πως «χάρις στο κίνημα ανεστάλη σήμερα στο Ειρηνοδικείο Ιλίου, πλειστηριασμός από την Alpha Bank πρώτης κατοικίας 60 τ.μ με 25 χιλ. ευρώ και για οφειλή 20 χιλιάδων ευρώ».

Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε: «Λέμε ότι ανεστάλη και αυτός ο πλειστηριασμός χάρις στο κίνημα, διότι αν το τελευταίο δεν είχε αποφασιστική και δυναμική παρουσία, δεν θα υπήρχε αναγκαστική αποχή των συμβολαιογράφων, και αυτήν την ώρα, άλλη μια πάμφτωχη οικογένεια θα έχανε για ευτελές ποσό το μικρό σπίτι της.

Αυτόν τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας 60 τ.μ για μια μικρή οφειλή, που είχε προγραμματίσει η Alpha Bank, τον αφιερώνουμε στους ψεύτες Τσίπρα, Τσακαλώτο και Κοντονή, που διακηρύσσουν χωρίς αιδώ ότι δεν πλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες κάτω των 300 χιλ. ευρώ» σημείωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Καταλήγοντας στη δήλωση του εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποχωρήσει αλλά θα ανατραπεί - «και θα ανατραπεί από τα κάτω, από τους κοινωνικούς αγώνες και πρώτα απ' όλα από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, το οποίο είναι ο νέος πρωταγωνιστής στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας και μια αυθεντική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση» εκτίμησε ο Παναγιώτης Λαφαζανης.

NEWSBEAST.GR

Διαβάστε ακόμα

 

 

Λαφαζάνης: Η χώρα κυβερνιέται από το Χίλτον και όχι από το Μαξίμου

Στο Ειρηνοδικείο Αθήνας βρέθηκε σήμερα ο επικεφαλής της ΛΑΕ

Λαφαζάνης: Η χώρα κυβερνιέται από το Χίλτον και όχι από το Μαξίμου

Το παρών στο Ειρηνοδικείο Αθήνας έδωσε σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της Λαϊκής Ενότητας, που εξέφρασε την αντίθεσή της στους πλειστηριασμούς κατοικιών, οι οποίοι, για άλλη μια φορά, ματαιώθηκαν, όπως ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Σε δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι «η χώρα δεν κυβερνιέται από το Μαξίμου. Το Μαξίμου εκτελεί. H χώρα κυβερνιέται από το Χίλτον, έδρα των “θεσμών” και άντρο μιας μεγάλης συνωμοσίας σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού».

Από το Χίλτον, πρόσθεσε, έχει αποφασισθεί η ληστεία και η αρπαγή των σπιτιών και της λαϊκής περιουσίας από τις τράπεζες, όσων βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν τις τοκογλυφικές δόσεις.

Επειδή όμως, σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, οι πλειστηριασμοί δεν μπορούν να περάσουν από τα Ειρηνοδικεία, γιατί συναντούν την αγωνιστική αντίσταση των πολιτών, μπαίνει στα προαπαιτούμενα η νομοθέτηση για την ηλεκτρονική διεξαγωγή της αρπαγής των σπιτιών.

Ωστόσο, είπε ο κ. Λαφαζάνης, οι πλειστηριασμοί, όπως δεν πέρασαν στα Ειρηνοδικεία, δεν πρόκειται να γίνουν και με ηλεκτρονικό τρόπο.

newsbeast.gr   1/3/2017

 

 

 

 

 

Υπέρ της άμεσης εξόδου από από την Ευρωζώνη τάχθηκε ο Λαφαζάνης

«Το αίτημα του εθνικού νομίσματος αποτελεί αναντικατάστατο εργαλείο για να ακυρώσουμε τα μνημόνια»

Υπέρ της άμεσης εξόδου από από την Ευρωζώνη τάχθηκε ο Λαφαζάνης

Τη θέση του για άμεση έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη επανέλαβε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο ιδρυτικό συνέδριο του Κόμματος της «Ιταλικής Αριστεράς» που ολοκληρώνεται σήμερα.

Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι «η σημερινή ευρωζώνη αλλά και η ΕΕ, βρίσκονται σε πορεία αποσύνθεσης, παρακμής, αντιδημοκρατικής ολίσθησης και διάλυσης», ενώ αναφερόμενος στα καθήκοντα και τις νέες προκλήσεις της ευρωπαϊκής Αριστεράς στις νέες πραγματικότητες που διαμορφώνονται στην ήπειρο μας και στον κόσμο, τόνισε ότι «η άποψη μας είναι ότι η ευρωπαϊκή Αριστερά πρέπει να πει ένα μεγάλο, δυνατό και καθαρό "όχι" στην Ευρωζώνη και το ευρώ και να αμφισβητήσει μέχρι τέλους τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, προτείνοντας ένα νέο σχέδιο ευρωπαϊκής ασφάλειας και συνεργασίας ισότιμων κυρίαρχων, δημοκρατικών και ανεξάρτητων χωρών». «Αν η ευρωπαϊκή Αριστερά ολιγωρήσει σε αυτό το δυνατό "όχι" στη φυλακή του ευρώ από προοδευτική σκοπιά», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης, «τότε το μεγάλο κενό θα καλύψει η ακραία και φασίζουσα δεξιά».

Στην επίθεσή του κατά της κυβέρνησης ο κ.Λαφαζάνης έκανε λόγο για «εξευτελιστική συνθηκολόγηση Τσίπρα και της ομάδας του» και «την καταστροφική πορεία που ακολουθεί ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας ότι «εμείς στην Ελλάδα υποστηρίζουμε καθαρά την άμεση έξοδο από την Ευρωζώνη και την αμφισβήτηση της νεοφιλελεύθερης ΕΕ, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ανασυγκρότησης, καινοτομίας και παραγωγικού μετασχηματισμού που θα έχει πρωταγωνιστές τις δυνάμεις της εργασίας».

Εξηγώντας στους συνέδρους τα γεγονότα που οδήγησαν στην ίδρυση της ΛΑΕ, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι το κόμμα του γεννήθηκε μετά την ταπεινωτική συνθηκολόγηση και προδοσία του Αλ. Τσίπρα και της ομάδας του τον Ιούλιο του 2015, καθώς ο Αλ. Τσίπρας, «υποκύπτοντας στις πιέσεις, ξεπούλησε το περήφανο "όχι" στα μνημόνια που είπε ο ελληνικός λαός στο ιστορικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015». Πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας «μετέτρεψε πραξικοπηματικά το "όχι" του ελληνικού λαού σε "ναι" και με τη συμμαχία όλων των σοσιαλδημοκρατικών και δεξιών δυνάμεων ψήφισαν από κοινού το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα, που εφαρμόζεται ως σήμερα και καταστρέφει τη χώρα».

Η σημερινή ευρωζώνη αλλά και συνολικότερα η ΕΕ δεν επιδέχονται θετικών μεταρρυθμίσεων, δεν μπορούν να αλλάξουν σε προοδευτική κατεύθυνση αλλά μόνο ανατρέπονται, είπε ο επικεφαλής της ΛΑΕ και σημείωσε ότι για το κόμμα του, «το αίτημα του εθνικού νομίσματος δεν συνιστά αυτοσκοπό, αλλά αποτελεί αναντικατάστατο εργαλείο για να ακυρώσουμε τα μνημόνια. Να ακυρώσουμε τη νεοαποικιοκρατία της τρόικα.Να τερματίσουμε την λιτότητα. Να εφαρμόσουμε μια εθνική νομισματική πολιτική με αναπτυξιακά κοινωνικά κριτήρια. Να θέσουμε υπό δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο τις τράπεζες. Να ανακόψουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και να ανακτήσουμε ως κοινωνία τον εθνικό μας πλούτο. Να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία και να προχωρήσουμε στον παραγωγικό μετασχηματισμό της με ένα νέο βιώσιμο και καινοτόμο οικονομικό πρότυπο στην προοπτική του σοσιαλισμού».

newsbeast.gr   19/2/2019

 

 

 

 

Λαφαζάνης: Σε τροχιά ασύντακτης πτώχευσης η Ελλάδα

Λαφαζάνης: Σε τροχιά ασύντακτης πτώχευσης η Ελλάδα «Η τραγωδία για την Ελλάδα είναι ότι κυριαρχείται από μια εθελόδουλη παρακμιακή μνημονιακή και βαθιά ευρώπληκτη πολιτική τάξη, η οποία, εκτός τόπου και χρόνου, είναι χωρισμένη σε "κομματικές συμμορίες". "Κομματικές συμμορίες" που ανταγωνίζονται, όχι στη βάση προγραμμάτων και ιδεών αλλά μόνο για τις καρέκλες, τις εξυπηρετήσεις μεγάλων οικονομικών λόμπι, τις πελατειακές σχέσεις και τα λάφυρα της εξουσίας δήλωσε ο Παν. Λαφαζάνης, σε ομιλία του στη νομαρχιακή συνδιάσκεψη της ΛΑ.Ε., στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι «η Ελλάδα, λόγω της παταγώδους αποτυχίας των μνημονιακών προγραμμάτων και τώρα του τρίτου μνημονίου, δεν θα μπορέσει μέχρι το τέλος της χρονιάς να βγει στις αγορές, με συνέπεια να τεθεί σε τροχιά ασύντακτης πτώχευσης και εξόδου από την ευρωζώνη» αφού, όπως υποστήριξε, τέταρτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα από τους "θεσμούς" είναι αδύνατο να υπάρξει».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line "Η" Online 30/1 11:33

 

 

 

 

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:Πίσω από τις εξαγγελίες-«πυροτεχνήματα» Τσίπρα κρύβεται η νέα φτωχοποίηση του λαο

Πανικός εξαιτίας του κλοιού της πίεσης από τις διαρκώς εντεινόμενες λαϊκές αντιδράσεις και την κοινωνική απογοήτευση από τις ημέρες και τα έργα της κυβέρνησης του, καθώς και νέες, επικίνδυνες για τη χώρα αποφάσεις, υποχωρήσεις και, όπως όλα δείχνουν, ένα 4ο -πιο οδυνηρό από τα προηγούμενα και μόνιμου χαρακτήρα, για τις επόμενες δεκαετίες- Μνημόνιο κρύβονται πίσω από τα προεκλογικού χαρακτήρα «πυροτεχνήματα» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, αφού ολοκλήρωσε τη φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων, που ξεκίνησαν με το 1ο και 2ο μνημόνιο οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και προώθησε την οικονομική «εξόντωση» κυρίως των χαμηλοσυνταξιούχων με τη δραματική περικοπή του ΕΚΑΣ, αποφάσισε να μοιράσει «ψίχουλα» - «στάχτη στα μάτια» λαϊκών νοικοκυριών, που θα συνεχίσουν να στενάζουν κάτω από τα παλιά και νέα δρεπανηφόρα μνημονιακά μέτρα.
Η εφάπαξ παροχή ενός μικρού ποσού μόνο για φέτος σε όσους συνταξιούχους λαμβάνουν έως και 850 ευρώ το μήνα (μικτά καθώς φαίνεται βάσει της πρώτης ανάλυσης των εξαγγελιών - «πυροτεχνημάτων» Τσίπρα) με κανέναν τρόπο δεν αποτελεί την αρχή μιας διαφορετικής, προς όφελος του λαού πολιτικής. Δεν έχει καμία σχέση με τη δέσμευση για την επαναφορά και καταβολή σε μόνιμη και σταθερή βάση της 13ης σύνταξης, αλλά είναι το «τυράκι» πάνω στη «φάκα» του 4ου μνημονίου, το οποίο θα οδηγήσει στα «τάρταρα» τα κοινωνικά δικαιώματα, τους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές για τις επόμενες δεκαετίες.
Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται ένα ελάχιστο εφάπαξ βοήθημα και το «πάγωμα» της περαιτέρω αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ την ίδια στιγμή οι αρμόδιοι υπουργοί του ετοιμάζονται από την 1η Ιανουαρίου να προχωρήσουν στην εφαρμογή των νόμων που ψήφισαν, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τους φόρους και μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις συντάξεις για το 2017. Λίγο-πολύ η κυβέρνηση θα βάλει από τη μια τσέπη σ’ ένα τμήμα συνταξιούχων ένα μικρό ποσό-«ρεγάλο» και από την άλλη τσέπη θα τους υφαρπάξει μέσα στη χρόνια που έρχεται ό,τι τους έχει απομείνει.
Οι συνταξιούχοι, ο λαός και η νεολαία διεκδικούν ανάπτυξη, παραγωγική ανασυγκρότηση και εργασία, αξιοπρεπείς συντάξεις, αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, γενναίες κοινωνικές παροχές, στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας και όχι ψίχουλα-«άλλοθι» των εφαρμοζόμενων ανθρωποκτόνων μνημονιακών πολιτικών.
Αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν με πολιτικές ελεημοσύνης σε όσους «φτωχοποιούνται» εξαιτίας των μνημόνιων. Χρειάζεται δηλαδή να υπάρξει αντιμνημονιακή ανατροπή και να προωθηθεί μία εναλλακτική στα μνημόνια της λιτότητας πολιτική ρήξης με την ευρωζώνη, επανάκτησης νομισματικής κυριαρχίας με την έκδοση εθνικού νομίσματος, διαγραφής του δημοσίου χρέους, γενναίας σεισάχθειας (διαγραφής) στα χρέη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, εθνικοποίησης των τραπεζών, παραγωγικής ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού της οικονομίας και κοινωνίας.
Πρώτα απ΄ όλα απαιτείται η συγκρότηση ευρύτατου πολιτικού και εκλογικού μετώπου όλων των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, που με τους αγώνες και τη στήριξη του λαού θα προωθήσει αυτό τον ελπιδοφόρο στόχο.

 

 

 

Λαφαζάνης: Αυτή είναι η δικτατορία του ευρώ που ζούμε

«Φτάσαμε εδώ γιατί στη χώρα δεν υπάρχει δημοκρατία»

Λαφαζάνης: Αυτή είναι η δικτατορία του ευρώ που ζούμε

Για έναν «κόμπο με τετραπλό πρόβλημα, του χρέους, του εθνικού νομίσματος, του ιδιωτικού χρέους και των τραπεζών, που πρέπει να λυθεί για να σταθεί στα πόδια της η τοπική αυτοδιοίκηση και να αποκτήσει ένα όραμα», έκανε λόγο ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην τοποθέτησή του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε αναφορά, τόσο στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, όσο και στον σημερινό πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Σαμαράς είπε ότι τα μνημόνια θα τα σκίσει σελίδα- σελίδα. Ο Τσίπρας δεν βγήκε στις εκλογές με το τρίτο μνημόνιο, αλλά με την κατάργησή του. Σε μια νύχτα έλεγαν πως θα το καταργήσουν».

Ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας διερωτήθηκε: «Αυτοί που έφεραν τη χώρα ως εδώ, που την πρόδωσαν, που τη λεηλάτησαν, την κατέκλεψαν, πού πρέπει να πάνε επιτέλους; Και λέγεται ότι φυλακή πρέπει να πάνε αυτοί που έχουν πολιτική, σοβαρή και εναλλακτική άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να επανέλθει στο εθνικό της νόμισμα. Αυτή είναι η δικτατορία του ευρώ που ζούμε».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Φτάσαμε εδώ, γιατί στη χώρα δεν υπάρχει δημοκρατία. Ακόμη κι αν θεωρείται μια άποψη ριζοσπαστική, δεν την ακούμε. Στο τέλος θα έχουν φύγει όλοι από το ευρώ στην ευρωζώνη και θα είμαστε εμείς κολλημένοι δορυφόροι στη Γερμανία».

17:59 01/12/2016

 

 

 

 

 

Λαφαζάνης: Σε ρόλο που θα ζήλευε και ο χειρότερος αλαζόνας αποικιοκράτης ο Σόιμπλε

«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον όσο δεν αποφασίζουμε να προχωρήσουμε στο δρόμο της ανεξαρτησίας»

Λαφαζάνης: Σε ρόλο που θα ζήλευε και ο χειρότερος αλαζόνας αποικιοκράτης ο Σόιμπλε

Την άποψη ότι «η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον όσο δεν αποφασίζουμε να προχωρήσουμε στο δρόμο της ανεξαρτησίας, αποτινάσσοντας την υποτέλειας και τα μνημόνια της λιτότητας και του ξεπουλήματος»,εξέφρασε ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δήλωσή του μετά την σημερινή περιοδεία του στην Β Περιφέρεια Πειραιά.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ομπάμα ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι ο Ομπάμα ήρθε στην Ελλάδα περισσότερο για να βελτιώσει την δική του εικόνα ως απερχόμενος και στην ουσία ηττημένος, πρόεδρος των ΗΠΑ και όχι για να βοηθήσει την Ελλάδα, την οποία επί οκτώ χρόνια στην Προεδρία των ΗΠΑ ''χαντάκωνε'', στηρίζοντας τη μνημονιακή θηλιά στο λαιμό της πατρίδας μας και υποστηρίζοντας την παραμονή της στη γερμανική φυλακή του ευρώ. Πρόσθεσε ότι «αυτό που έμεινε στον τόπο για άλλη μια φορά, μετά την αποχώρηση Ομπάμα, είναι η δουλοφροσύνη και η απεριόριστη υποτέλεια των μνημονιακών υπαλλήλων της χώρας μας απέναντι στις ΗΠΑ, δουλοφροσύνη και υποτέλεια, οι οποίες συνιστούν την πραγματική γάγγραινα για τον τόπο».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε για το χρέος, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «αν ο Ομπάμα δεν προσέφερε τίποτα, παρά μόνο ευχολόγια χωρίς αντίκρισμα στη χώρα, την οποία έσπρωξε από το 2010 άρον - άρον στη μνημονιακή περιπέτεια, έδωσε, όμως, αφορμή στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εξαπολύσει μύδρους σε βάρος του τόπου και του λαού μας και να κλείσει κάθε χαραμάδα για οποιαδήποτε μέτρα ''ελάφρυνσης'' στο ελληνικό χρέος, έστω και αν αυτά που συζητούνται ούτε για ασπιρίνη δεν μπορούν να εκληφθούν». Σημείωσε επίσης ότι το χειρότερο, όμως, είναι ότι «ο Β. Σόιμπλε, σε ένα ρόλο που θα τον ζήλευε και ο χειρότερος αλαζόνας αποικιοκράτης, ουσιαστικά κατάγγειλε αδίστακτα και με περιφρόνηση τους ''δουλοπάροικους'' της ελληνικής αποικίας, που δυσπραγούν και πένονται, για ''ασωτία'' και σπατάλες, συνεχίζοντας, όπως είπε, να παίρνουν υψηλές συντάξεις και κοινωνικές παροχές και γενικώς ''να ζουν πέρα από τις δυνατότητες τους».

Στην ουσία, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης οι καταγγελίες Σόιμπλε αποτελούν εντολές στην ελληνική μνημονιακή τάξη για συνέχιση και κλιμάκωση της σκληρής λιτότητας.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ εκτίμησε ότι ζούμε μια περίοδο όπου ευρωζώνη και ΕΕ βρίσκονται σε παρακμή και κλυδωνίζονται, ενώ η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση αντιμετωπίζει κρίση και απειλείται με ανατροπή και πρόσθεσε: «Σε μια τέτοια φάση η Ελλάδα μπορεί, περισσότερο από πριν, να διασφαλίσει την κυριαρχία της και να χαράξει έναν ανεξάρτητο δρόμο έξω από την ευρωζώνη, σε σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, με διαγραφή του χρέους, με σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη, εθνικοποίηση των τραπεζών, παραγωγική ανασυγκρότηση, ενίσχυση μισθών και συντάξεων κλπ.»

21:51 20/11/2016

 

 

 

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Η ΛΑ.Ε. στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον νεοαποικιακό γερμανικό «φουχτελισμό»

Δήλωση του Τάσου Κανταρά, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) και υπεύθυνου για θέματα Αυτοδιοίκησης, σχετικά με το Συνέδριο της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο:
«Την Πέμπτη στο Ναύπλιο, συγκαλείται το 6ο συνέδριο της περίφημης Ελληνο Γερμανικής Συνέλευσης. Ενός νέο -αποικιακού θεσμού Γερμανικής έμπνευσης, που με το πρόσχημα της συνεργασίας, προωθεί τα Γερμανικά συμφέροντα σε τομείς όπως η ενέργεια, η αυτοδιοίκηση, η διαχείριση απορριμμάτων, η παιδεία κ.α.
Με την συναίνεση των προθύμων αυτοδιοικητικών του ευρύτερου μνημονιακού τόξου και την παρουσία του ειδικού απεσταλμένου της κ. Μέρκελ, υφυπουργού κ. Φούχτελ, επιχειρείται να προωθηθεί παραπέρα, ο στρατηγικός σχεδιασμός των Γερμανών επικυρίαρχων, που δεν είναι άλλος από την βαθύτερη διείσδυση στην οικονομική, πολιτική, κοινωνική ζωή της χώρας μας και την ολοκληρωτική λεηλασία του εθνικού μας πλούτου. Τώρα μάλιστα που η μεταλλαγμένη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε και αποδέχτηκε πλήρως την πολιτική του Ευρωγερμανικού κατεστημένου, ο κ Φούχτελ κινείται υπό τις ευλογίες της.
Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), που πρωτοστατεί στον αγώνα ζωής που δίνει ο ελληνικός λαός ενάντια στα μνημόνια της καταστροφής και της υποταγής και ενάντια στο δουλικό στους δανειστές της χώρας μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον νεοαποικιακό ρόλο του Φούχτελ και τον γερμανικό «Φουχτελισμό» στην Ελλάδα.
Η ΛΑ.Ε. καλεί τους πολίτες να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος της ιστορικής πόλης του Ναυπλίου.
Για να στείλουμε ένα μήνυμα, πως δεν είναι το μέλλον της πατρίδας μας ο Γκάουλάϊτερ Φούχτελ και το κράτος προτεκτοράτο. Για να βροντοφωνάξουμε, ενάντια στα μνημόνια, την υποτέλεια και την εξάρτηση. Για να βάλουμε ένα τέλος στην παρουσία της Ελληνογερμανικής Ένωσης στην πατρίδα μας».

 

 

 

 

Λαφαζάνης: Εθνικό νόμισμα, διαγραφή χρέους, «σεισάχθεια» στα ιδιωτικά χρέη και ακύρωση μνημονίων

«Η ευρωζώνη δεν έχει κανένα μέλλον και ότι η ΕΕ βρίσκεται σε παρακμή»

Λαφαζάνης: Εθνικό νόμισμα, διαγραφή χρέους, «σεισάχθεια» στα ιδιωτικά χρέη και ακύρωση μνημονίων

«Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη στη βάση της διαγραφής του δημοσίου χρέους, της ευρείας »σεισάχθειας» (διαγραφής) για τα ιδιωτικά χρέη των πλέον αδύνατων, της εθνικοποίησης των τραπεζών και της ακύρωσης των μνημονίων και της λιτότητας, αποτελούν, όπως εξήγησα, τη μόνη δημοκρατική διέξοδο για τη χώρα μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις μετά από τη συνάντηση που είχε σήμερα στα γραφεία της ΛΑΕ με με τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του Κόμματος της Ιταλικής Αριστεράς (Sinistra Italiana) Στέφανο Φασίνα και τον Κωνσταντίνο Σακέτο μέλος της επιτροπής αντιμάφιας του κόμματος.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Ν. Γαλάνης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΣ της ΛΑΕ, καθώς και οι Π. Μοράκης και Β. Πριμικήρης, μέλη του Π.Σ της ΛΑΕ, έγινε σε κλίμα συντροφικότητας -όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ- και «αναδείχθηκαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας στην Ελλάδα και την Ιταλία. Έγινε ανταλλαγή πληροφοριών για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στις δύο χώρες».

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι οι πολιτικές του άγριου νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας που εκπορεύονται από τα κέντρα εξουσίας της ΕΕ χτυπούν ανελέητα τα πλατιά λαϊκά στρώματα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Εκτιμήθηκε, επίσης ότι σήμερα επιβάλλεται η ανάγκη δημιουργίας ενός πλατιού μετώπου απ΄ όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης για την υπέρβαση και ανατροπή της κυρίαρχης οικονομικό-κοινωνικής τάξης πραγμάτων στην ευρωζώνη.

«Σήμερα, η συντεταγμένη διάλυση της ευρωζώνης είναι όσο ποτέ αναγκαία. Η ΛΑΕ και το κόμμα της Ιταλικής Αριστεράς θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για την παραπέρα σύσφιξη των καλών σχέσεων τους», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είχαμε μια πολύ ουσιαστική και θερμή συνάντηση με τον Στέφανο Φασίνα.

Τόνισα ότι η ευρωζώνη δεν έχει κανένα μέλλον και ότι η ΕΕ βρίσκεται σε παρακμή.

Σημείωσα ότι τώρα οι δυνάμεις της Αριστεράς στην Ευρώπη πρέπει να εγκαταλείψουν κάθε ευρώ-πληξία και να περάσουν συντονισμένα στην αντεπίθεση με ένα ριζοσπαστικό προοδευτικό σχέδιο ενάντια στην ευρωζώνη και τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ.

Αλλιώς, επεσήμανα, καραδοκούν η ακροδεξιά και ο νεοναζισμός.

Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη στη βάση της διαγραφής του δημοσίου χρέους, της ευρείας "σεισάχθειας" (διαγραφής) για τα ιδιωτικά χρέη των πλέον αδύνατων, της εθνικοποίησης των τραπεζών και της ακύρωσης των μνημονίων και της λιτότητας, αποτελούν, όπως εξήγησα, τη μόνη δημοκρατική διέξοδο για τη χώρα μας.

Είμαστε αλληλέγγυοι, κατέληξα, με όλες τις αριστερές προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις της Ιταλίας, οι οποίες μάχονται τον νεοφιλελευθερισμό, την λιτότητα και την ευρωζωνική φυλακή».

20:01 15/10/2016

 

 

 

 

Λαφαζάνης: Υπεύθυνος ο Τσίπρας για τον χημικό πόλεμο κατά συνταξιούχων

Σκληρή επίθεση της Λαϊκής Ενότητας στον πρωθυπουργό

Λαφαζάνης: Υπεύθυνος ο Τσίπρας για τον χημικό πόλεμο κατά συνταξιούχων

«Την πολιτική ευθύνη για τη βάρβαρη ρίψη δακρυγόνων ενάντια στους συνταξιούχους δεν την έχει μόνο ο Ν. Τόσκας αλλά πρώτα απ' όλα και κυρίως ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας», αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, επισημαίνοντας ότι «την ίδια χημική αγριότητα επέδειξαν τα ΜΑΤ και την προηγούμενη μέρα ενάντια στους διαδηλωτές στην Καισαριανή, με προσωπική εντολή Τσίπρα, για να προφυλάξουν την προκλητική κυβερνητική νεομνημονιακή φιέστα του με φόντο το θυσιαστήριο».

Συνεχίζοντας, ο γραμματέας της ΛΑΕ σημειώνει ότι «η επιβαλλόμενη άμεση παραίτηση του Ν. Τόσκα, δεν είναι καθόλου αρκετή. Αυτός που κυρίως πρέπει να φύγει είναι ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας και η επικίνδυνη αυταρχική νεομνημονιακή κυβέρνησή του, μαζί με όλο το κατεστημένο μνημονιακό συνονθύλευμα της χώρας. Είναι η κυβέρνηση Τσίπρα που κυβερνάει μόνο με χημικό πόλεμο ενάντια στο λαό, γιατί μόνο με χημικό πόλεμο και τρομοκρατία μπορεί να περάσει η εξαθλίωση μισθωτών και συνταξιούχων και η φτωχοποίηση του λαού» και τονίζει:

«Η όψιμη απόφαση για απαγόρευση ρίψης χημικών ενάντια σε συνταξιούχους και εργαζόμενους μόνο ως στάχτη στα μάτια των πολιτών μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο αυταρχισμός, η επικυριαρχία των ΜΑΤ, τα δακρυγόνα και ο χημικός πόλεμος είναι συνώνυμα του μνημονιακού πολέμου ενάντια στον κόσμο της εργασίας, στους απόμαχους της δουλειάς, στη νεολαία και στον λαό».

ΛΑΕ: Όποιος κόβει συντάξεις κόβει ζωές

Εξάλλου, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, ΛΑΕ καταγγέλλει «την ωμή βία με την οποία αντιμετωπίστηκε η πορεία των συνταξιούχων, η οποία ήθελε να φτάσει για να διαμαρτυρηθεί στο Μαξίμου, από την κυβέρνηση, τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής» και τονίζει:

«Η λύση για το ασφαλιστικό και για τα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία δεν θα έρθει με τη χρήση βίας, δεν θα έρθει με τις μειώσεις των συντάξεων.

Η λύση για τις συντάξεις θα έρθει με τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των μισθών και συνακόλουθα των εισφορών με την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής. Αυτά μπορούν να προωθηθούν μόνο αν η χώρα ακυρώσει τα μνημόνια και περάσει στο εθνικό νόμισμα, στη διαγραφή του δημόσιου χρέους και στην εθνικοποίηση των τραπεζών».

19:08 03/10/2016

 

 

 

 

Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την επίθεση ενάντια στους διαδηλωτές, στην Καισαριανή

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ και τη χρήση δακρυγόνων ενάντια σε διαδηλωτές, μέλη κομμάτων και φορέων της Αριστεράς καθώς και πολίτες που διαμαρτύρονταν κατά της κυβερνητικής «φιέστας» στο σκοπευτήριο της Καισαριανήw. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επίθεση έγινε ακόμη και κατά κατοίκων της περιοχής οι οποίοι παρακολουθούσαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, ακούστηκαν τα συνθήματα: «Της Καισαριανής οι αγωνιστές δεν ψήφισαν μνημόνια, έπεφταν μαχητές», «Αυτό το σκοπευτήριο ποτέ δεν θα χαθεί, με αίμα του λαού έχει ποτιστεί» και «Αυτό το ΟΧΙ του λαού, ο Τσίπρας το ξεπούλησε σε ΕΕ και ΔΝΤ».
Η αστυνομική βία και ο ωμός αυταρχισμός ήταν το αναγκαίο συμπλήρωμα της προσπάθειας της κυβέρνησης Τσίπρα να καπηλευτεί τη μνήμη των εκτελεσμένων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, την ώρα που με τις μνημονιακές πολιτικές της προσβάλλει τα οράματα και τους αγώνες τους για λευτεριά, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.
«Με αγώνες τιμάμε τις μνήμες των νεκρών και όχι με προσκύνημα των πολυεθνικών»

 

 

 

 

 

ΛΑΕ: Άκρως επικίνδυνη κίνηση οι δηλώσεις Ερντογάν

«Συμπεριφέρεται υπεροπτικά και προκλητικά απέναντι στην Ελλάδα και χωρίς κανέναν σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»

ΛΑΕ: Άκρως επικίνδυνη κίνηση οι δηλώσεις Ερντογάν

«Άκρως επικίνδυνη κίνηση» χαρακτηρίζει η Λαϊκή Ενότητα τις δηλώσεις Ερντογάν με τις οποίες αμφισβητείται η Συνθήκη της Λωζάννης.

Σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΛΑΕ, επισημαίνεται πως οι δηλώσεις δείχνουν ότι «το καθεστώς Ερντογάν συμπεριφέρεται υπεροπτικά και προκλητικά απέναντι στην Ελλάδα και χωρίς κανέναν σεβασμό στο διεθνές δίκαιο» - ενώ χαρακτηρίζεται «τουλάχιστον αξιοπερίεργο» το σχόλιο των ελληνικών διπλωματικών πηγών, το οποίο αναφέρεται στη Συνθήκη της Λωζάννης ως ένα γεγονός που μπορεί να φαίνεται «οδυνηρό για την Τουρκία».

«Το βέβαιον πάντως είναι, ότι για την υπεράσπιση των γνήσιων εθνικών συμφερόντων της χώρας μας, είναι αναγκαία όσο ποτέ μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη Ελλάδα, και μια τέτοια Ελλάδα δεν μπορεί ποτέ να είναι μια χώρα που βρίσκεται κάτω από τη μνημονιακή μπότα και την ΝΑΤΟϊκή κηδεμονία» καταλήγει η ΛΑΕ στην ανακοίνωσή της.

23:27 29/09/2016

 

 

 

 

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση προχωρά στο μεγαλύτερο ξεπούλημα εθνικού πλούτου

«Βαθύτατα αντιδραστικό έκτρωμα, το οποίο πλήττει βαρύτατα την καρδιά της χώρας το πολυνομοσχέδιο»

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση προχωρά στο μεγαλύτερο ξεπούλημα εθνικού πλούτου

«Βαθύτατα αντιδραστικό έκτρωμα, το οποίο πλήττει βαρύτατα την καρδιά της χώρας, την οικονομία και τον λαό» χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης και σημειώνει ότι η κυβέρνηση «πάει να το ψηφίσει με πραξικοπηματικές διαδικασίες εξπρές, εξευτελίζοντας για άλλη μια φορά τη Βουλή που έχει καταστεί απλώς ένα κακοστημένο ντεκόρ για τη νομιμοποίηση μνημονιακών παρασκευασμάτων».

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει, σε δήλωσή του, ότι το πολυνομοσχέδιο αυτό επιβάλλει μια νέα μνημονιακή ασφαλιστική επιδρομή σε βάρος μικρών και πολύ μικρών επαγγελματικών στρωμάτων και οικονομικών δραστηριοτήτων, η οποία θα οδηγήσει σε νέα εξουθένωση και εξόντωση χιλιάδες, ιδιαίτερα νέους και φτωχούς, επιστήμονες και επαγγελματίες αλλά και μικρές επιχειρήσεις, με συνέπεια την περαιτέρω κλιμάκωση της ανεργίας και της απελπισίας στην κοινωνία μας.

«Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με το πολυνομοσχέδιο αυτό μεταφέρονται στο Υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων έξι από τις πιο κρίσιμες, σημαντικές και μεγάλες ΔΕΚΟ στη χώρα και συγκεκριμένα, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΕΛΒΟ, το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και οι Κτηριακές Υποδομές, με στόχο το άρον- άρον ξεπούλημά τους σε όφελος των πιστωτών», τονίζει ο γραμματέας της ΛΑΕ, προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις του ΤΑΙΠΕΔ πως η μεταφορά ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο δεν σημαίνει κατ' ανάγκην και ιδιωτικοποίησή τους, αποτελεί «παρηγοριά στον άρρωστο...», και «στάχτη στα μάτια» του ελληνικού λαού.

Συνεχίζει λέγοντας ότι η μεταφορά των 6 αυτών ανεκτίμητης αξίας ΔΕΚΟ, που περιλαμβάνουν και την ηλεκτρική ενέργεια και το νερό, στο Υπερταμείο για ξεπούλημα, αποτελεί στην κυριολεξία μια κίνηση εκποίησης και παράδοσης της Ελλάδας και μετατροπής της σε οιονεί προτεκτοράτο ξένων οικονομικών συμφερόντων, επαναφέροντας αλήστου μνήμης εποχές κηδεμονίας τύπου Power και Ulen.

«Μόνο μια κυβέρνηση που σφετερίζεται χωρίς αιδώ το όνομα της Αριστεράς, όπως η κυβέρνηση Τσίπρα, θα μπορούσε να αποπειραθεί τη διάπραξη ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος σε βάρος του τόπου και του λαού, όπως το ξεπούλημα της ηλεκτρικής ενέργειας και του νερού.

Ο ελληνικός λαός και η νεολαία τούτες τις ώρες καλούνται σε αντίσταση και γενικό ξεσηκωμό για να ματαιώσουν το ξεπούλημα των 6 ΔΕΚΟ, για να καταργήσουν το αποικιακό Υπερταμείο των πιστωτών και της υποδούλωσης και για να ακυρώσουν τα μνημόνια και τη λιτότητα, προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την κρίση με εθνικό νόμισμα και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης, νέου αναπτυξιακού προτύπου και δίκαιης αναδιανομής πλούτου», καταλήγει ο Παν. Λαφαζάνης.

21:27 24/09/2016

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: “ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ”

Ο Παναγ. Λαφαζάνης μαζί με πολλά στελέχη και μέλη της ΛΑ.Ε. έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διάσωση των συντάξεων που πραγματοποίησαν ομοσπονδίες συνταξιούχων έξω από τα γραφεία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) στο Σύνταγμα.
Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ο Παν. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Ο Αλέξης Τσίπρας είπε για άλλη μια φορά ψέματα στον ελληνικό λαό. Είπε ότι η κυβέρνηση του μείωσε τις συντάξεις μόνο στο 10% των συνταξιούχων.
Αυτό συνιστά παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν μείωσε τις συντάξεις και τις μείωσε δραστικά, μόνο στο 10% αλλά, με πολλαπλούς τρόπους, στο 100% των συνταξιούχων.
Οι συνταξιούχοι βλέπουν τις πενιχρές συντάξεις τους, τις συντάξεις πενίας, να μειώνονται σταθερά μήνα με το μήνα.
Έτσι όπως πάμε σε λίγο θα υπάρχουν συνταξιούχοι αλλά χωρίς σύνταξη.
Τα μνημόνια πνίγουν την οικονομία, λεηλατούν τα ασφαλιστικά ταμεία, ρημάζουν τις συντάξεις.
Αυτές τις ώρες δεν υπάρχει άλλη λύση από την εξέγερση και τον ξεσηκωμό του λαού για μια βαθιά αντιμνημονιακή ανατροπή στον τόπο.
Μια νέα αντιμνημονιακή πορεία της χώρας με εθνικό νόμισμα που θα συνδυάζεται με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα αντιλιτότητας και νέου οικονομικού προτύπου, μπορεί να δώσει ανάσα στη χώρα, να στηρίξει και να ενισχύσει μισθούς, συντάξεις και  θέσεις εργασίας”.

 

 

 

 

Λαφαζάνης για Ευρωμεσογειακή Σύνοδο : Συνάθροιση αποτυχημένων ηγετών

«Όλοι τους στις χώρες τους εφαρμόζουν σκληρότατες συνταγές λιτότητας»

Λαφαζάνης για Ευρωμεσογειακή Σύνοδο : Συνάθροιση αποτυχημένων ηγετών

Σε «επικοινωνιακή φιέστα» αμφιβόλου αποτελεσματικότητας ως προς τον στόχο τους «να αλλάξουν την Ευρωπαϊκή Ένωση» αποδίδει ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ, Παν. Λαφαζάνης, σε δήλωσή του, τη «συνάθροιση στην Αθήνα αποτυχημένων ηγετών, οι οποίοι στις χώρες τους εφαρμόζουν σκληρότατες συνταγές λιτότητας και κοινωνικής-εργασιακής διάλυσης», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό που χρειάζεται σήμερα ο Μεσογειακός Νότος και πρώτα απ' όλα οι πιο αδύναμες χώρες του, είναι οι μεγάλες ανατροπές για την εφαρμογή ριζοσπαστικών προοδευτικών προγραμμάτων ανασυγκρότησης, εθνικής ανεξαρτησίας, και δημοκρατικής και λαϊκής κυριαρχίας ενάντια στη λιτότητα και τον νεοφιλελευθερισμό. Προϋπόθεση για την εφαρμογή αυτών των ανορθωτικών προγραμμάτων είναι η απεμπλοκή των χωρών από τη φυλακή της ευρωζώνης και το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα με την αμφισβήτηση των νεοφιλελεύθερων κανόνων της ΕΕ».

22:42 09/09/2016

 

 

 

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ!

Όλοι και όλες στη διαδήλωση στη ΔΕΘ, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, 6μμ!

Η φετινή διαδήλωση στη ΔΕΘ μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία αντεπίθεσης με στόχο την ανατροπή των μνημονίων και της λιτότητας.

Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ένα χρόνο μετά τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις της στο λαό για παράλληλο πρόγραμμα, που δήθεν θα μετρίαζε τις επιπτώσεις του, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα ζούμε σε χειρότερες συνθήκες.

Η ανεργία παραμένει αμείωτη σπρώχνοντας εκατοντάδες χιλιάδες στην εξαθλίωση και τη νεολαία στην ξενιτιά. Οι φόροι και τα χρέη «πνίγουν» τα λαϊκά νοικοκυριά. Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη. Η μερική απασχόληση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας κυριαρχούν. Η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία έχει γίνει καθεστώς.

Η Κυβέρνηση, μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας του νόμου 4336/2015, με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο μειώνει δραστικά τις νέες κύριες και όλες τις επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ παροχές και μερίσματα, καταργεί το ΕΚΑΣ και μετατρέπει τις προσωρινές συντάξεις σε φιλοδωρήματα. Οι δομές της δημόσιας υγείας καταρρέουν και συντηρούνται μόνο χάρη στην αυτοθυσία του υγειονομικού προσωπικού. Τα σχολεία στενάζουν από τις ελλείψεις, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γίνουν «λάστιχο» για να καλύψουν τα κενά. Εντατικοποιείται το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και η παράδοσή του σε εγχώρια και ξένα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Οι πρόσφυγες κλείνονται σε στρατόπεδα με την κυβέρνηση να υπογράφει κατάπτυστη συμφωνία με την ΕΕ και την Τουρκία και σαν να μην έφθανε η πρόσκληση για παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τώρα συζητά για αμερικανονατοϊκή βάση στην Κάρπαθο, εμπλέκοντας τη χώρα μας σε επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια.

Στη φετινή ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός έχοντας ως ουσιαστικούς συμπαραστάτες τα παλιά μνημονιακά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ως γνήσιοι «μνημονιοφύλακες» πιέζουν για πιο γρήγορη και πιο πιστή εφαρμογή των μνημονίων θα παρουσιάσει το νέο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης».

Η κυβέρνηση θέλει να σπείρει στο λαό αυταπάτες. Όμως, η ύφεση στην οικονομία και η εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων συνεχίζονται, ενώ το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος αυξάνονται. Ο «κόφτης» μισθών-συντάξεων-κοινωνικών δαπανών είναι πάνω από τα κεφάλια μας. Μεγαλοεργοδοσία και δανειστές απαιτούν και άλλο εργατικό-λαϊκό «αίμα».

Η κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι θα υποχωρήσει και πάλι στις απαιτήσεις των δανειστών για απελευθέρωση των απολύσεων, ολοκληρωτική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τριετιών και επιδομάτων, νέες περικοπές στους μισθούς, περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών – και κυρίως του απεργιακού δικαιώματος .

 

Εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες, άνεργοι, συνταξιούχοι!

Η ΛΑΕ σας καλεί όλους και όλες στο δρόμο του αγώνα, επίμονα και μεθοδικά να χτίσετε αντιστάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, για να μην περάσει η νέα εργασιακή κατεδάφιση, για να μην γίνει ο εργασιακός μεσαίωνας το μέλλον όλων μας. Για:

  • Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.

  • Να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος και να καταργηθεί όλη η μνημονιακή αντιασφαλιστική νομοθεσία.

  • Μαζικές προσλήψεις και επαρκή δημόσια χρηματοδότηση σε νοσοκομεία, σχολεία, δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνική πρόνοια.

  • Να μην επιτρέψουμε πλειστηριασμούς, διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού σε λαϊκά νοικοκυριά. να μην επιβληθούν νέα διόδια υπέρ των μεγαλοεργολάβων και να ακυρωθούν τα παλιά.

  • Να περιφρουρήσουμε από το ξεπούλημα το δημόσιο πλούτο που μας ανήκει.

 

Έχουμε τη δύναμη!

Είμαστε αυτοί και αυτές, που για χρόνια στήναμε εμπόδια στις αντιμεταρρυθμίσεις τους, που ρίξαμε προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, που ταρακουνήσαμε την κυβέρνηση τον περασμένο Φλεβάρη, όταν κατά εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώναμε σε όλη τη χώρα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τον ίδιο δρόμο, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και μαζικότητα έχουμε να ακολουθήσουμε.

Για την ανατροπή της λιτότητας και έξοδο από την κρίση προς όφελος των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων απαιτείται σύγκρουση με την κυρίαρχη τάξη στην Ελλάδα και τους δανειστές. Παύση πληρωμής και διαγραφή του δημοσίου χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, σεισάχθεια στο ιδιωτικό χρέος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, έξοδος από την ευρωζώνη και ρήξη με την ΕΕ.

Η ΛΑΕ από την ίδρυσή της μετά τη μνημονιακή συνθηκολόγηση άνευ όρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και στην προσπάθεια δημιουργίας ενός πλατιού πολιτικού μετώπου των αριστερών, ταξικών και κινηματικών δυνάμεων για την ανατροπή της λιτότητας, για να επιβληθεί «μνημόνιο στους πλούσιους, όχι στο λαό». Ας κάνουμε όλοι και όλες μαζί τη διαδήλωση στη ΔΕΘ, αφετηρία για ένα «θερμό» φθινόπωρο για την κυβέρνηση, τους δανειστές και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, και νικηφόρας αντεπίθεσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς, για την αντιμνημονιακή ανατροπή .

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

Εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΛΑΕ για τον ΕΝΦΙΑ

Την Δευτέρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΛΑΕ για τον ΕΝΦΙΑ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΛΑΕ για τον ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, στις 11 το πρωί, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Κεντρικό αίτημα της εκδήλωσης της Λαϊκής Ενότητας αποτελεί η άμεση και πλήρης κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ενός άδικου, δημευτικού και αντιαναπτυξιακού νόμου.

«ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

19:15 04/09/2016

Λαφαζάνης: Καταργείστε τον ΕΝΦΙΑ

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ενός φόρου «αδίκου και ακραία αντιαναπτυξιακού», ζητά με δήλωσή του ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσθέτοντας επιπλέον ότι νεκρώνει την οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα και κόβει κάθε αναπτυξιακή ανάσα από την οικονομία.

Η άμεση κατάργησή του σημειώνει ο κ. Λαφαζάνης, γίνεται «απόλυτα αναγκαία όχι μόνο για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και ανακούφισης των νοικοκυριών, αλλά πρώτα απ’ όλα για λόγους επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας».

8/29/2016 11:00 μ.μ.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided