Τετάρτη, Απρίλιος 01, 2020

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

 

 

 

 

 

 

 

Διακοπή τηλεθέρμανσης σε οδούς της Κοζάνης, Τρίτη 17-4-18, για την αποκατάσταση διαρροής.

 

 

 

ΚΟΖΑΝΗ 17-4-2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Διακοπή τηλεθέρμανσης σε οδούς της Κοζάνης, Τρίτη 17-4-18,

για την αποκατάσταση διαρροής.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης ενημερώνει ότι σήμερα Τρίτη 17 Απριλίου 2018 διακόπτεται η παροχή θερμικής ενέργειας σε ορισμένες οδούς της Κοζάνης, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο σύστημα τηλεθέρμανσης για την αποκατάσταση της διαρροής που σημειώθηκε επί της οδού Ζαλόγγου.

Η διακοπή αφορά τις εξής οδούς της πόλης:

- Ν. Κασομούλη,

- Ι. Τράντα,

- Π. Χαρίση,

- Μητρ. Φωτίου,

- Αλεξ. Καραλίβανου (πρώην Βίτσι),

- Μακεδονομάχου Θ. Λιόντα (πρώην Βίτσι),

- Ξ. Τριανταφυλλίδη,

- Χειμάρρας,

- Μαλούτα,

- Ι. Τιάλιου,

- Πίνδου,

- Εστίας,

- Ζαλόγγου,

- Μιαούλη,

- Μπουσίου, και

- Ντιούφα.

Η παροχή θερμικής ενέργειας θα διακοπεί στις 09.30 και θα επανέλθει μέχρι τις 17.00.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2461051555.

Παρακαλούμε  για την κατανόηση σας.

Από τη

ΔΕΥΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

ΚΟΖΑΝΗ 24-11-2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Διακοπή τηλεθέρμανσης την Κυριακή 26-11 λόγω διακοπής ρεύματος απ' τη ΔΕΗ .

Η Δ.Ε.Υ.Α. ενημερώνει ότι την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 λόγω της διακοπής παροχής ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα διακοπεί αναγκαστικά και η παροχή θερμικής ενέργειας στην πόλη της Κοζάνης και τους οικισμούς της Νέας Χαραυγής και της Ζ.Ε.Π.

Η διακοπή θα ξεκινήσει στις 07.30 και η παροχή θερμικής ενέργειας αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως μέχρι τις 18.00.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2461051555.

Παρακαλούμε  για την κατανόηση σας.

Από τη

ΔΕΥΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

 

ΚΟΖΑΝΗ 30-10-2017

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Διακοπή της τηλεθέρμανσης σε οδούς της Κοζάνης για την αποκατάσταση διαρροής (30-10-17).

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ενημερώνει ότι λόγω των εργασιών που πρέπει να γίνουν στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης για την αποκατάσταση διαρροής που παρουσιάστηκε επί της οδού Θερμοπυλών διακόπτεται σήμερα Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, η παροχή θερμικής ενέργειας στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

- Θερμοπυλών,

- Ρουσιάδου,

- Αγ. Χριστοφόρου,

- Κύπρου, και

- Καπετάν Βαγγέλη.

Η διακοπή θα διαρκέσει μέχρι τις 17.00.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2461051555.

Παρακαλούμε  για την κατανόηση σας.

Από τη

ΔΕΥΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

ΚΟΖΑΝΗ 26-09-2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ολιγόωρη διακοπή υδροδότησης για την αποκατάσταση βλάβης στις περιοχές Αγ. Κων/νου & Αγ. Αθανασίου Κοζάνης

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί τους κατοίκους της Κοζάνης, που διαμένουν στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου που περικλείεται από τις οδούς:

  • Τριών Δένδρων

  • Γκέρτσου

  • Γ. Καραβαγγέλη

  • 3ης Σεπτεμβρίου

  • και στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Αθανασίου

ότι προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη που παρουσιάστηκε σε αγωγό της ύδρευσης, θα υπάρξει ολιγόωρη αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη 26/09/2017 από τις 8.30 μέχρι τις 12.00.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Από τη ΔΕΥΑΚ

 

 

 

ΚΟΖΑΝΗ 4-07-201

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ολιγόωρη διακοπή υδροδότησης στις οδούς Μ. Φωτίου, Ζαλόγγου

& Χειμάρρας για την αποκατάσταση βλάβης.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί τους κατοίκους που διαμένουν στις οδούς Μητροπολίτη Φωτίου, Ζαλόγγου και Χειμάρρας της Κοζάνης ότι προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη που παρουσιάστηκε σε αγωγό της ύδρευσης, θα υπάρξει ολιγόωρη αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης σήμερα Παρασκευή 4/08/2017 μέχρι τις 13.00.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΚ

 

ΚΟΖΑΝΗ 16-06-201

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης για την αποκατάσταση βλάβης στην Τ. Κ. Λευκόβρυσης

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Λευκόβρυσης ότι προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη που παρουσιάστηκε σε αγωγό της ύδρευσης, θα υπάρξει αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης σήμερα Παρασκευή 16/06/2017 από τις 09.00 μέχρι τις 14:00.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Από τη ΔΕΥΑΚ


ΚΟΖΑΝΗ 13-06-201

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. Κοίλων

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί τους κατοίκους της περιοχής της ΒΙ. ΠΕ. Κοίλων, στο τμήμα από το πολυκατάστημα IDEA μέχρι τη BORA-BORA, ότι προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη που παρουσιάστηκε σε αγωγό της ύδρευσης, θα υπάρξει αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη 13/06/2017 μέχρι τις 13:00.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Από τη ΔΕΥΑΚ

 

 

 

 

ΚΟΖΑΝΗ 06-06-2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης για την αποκατάσταση βλάβης στο κέντρο της Κοζάνης

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί τους κατοίκους της πόλης της Κοζάνης που διαμένουν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

- Παύλου Μελά,

- Μακεδονομάχων,

- Ν. Πλακοπίτη,

- Κ. Παλαιολόγου, και

- Γ. Σακελλάριου,

ότι προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη που παρουσιάστηκε σε αγωγό της ύδρευσης, θα υπάρξει αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη 06/06/2017 από τις 09.00 μέχρι τις 12:00.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Από τη ΔΕΥΑΚ

 

 

ΚΟΖΑΝΗ 29-05-2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης για την αποκατάσταση βλάβης στην Τ. Κ. Βατερού

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Βατερού, ότι προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη που παρουσιάστηκε σε κεντρικό αγωγό της ύδρευσης, θα υπάρξει αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης σήμερα Δευτέρα 19/05/2017 από τις 08.00 μέχρι τις 14:00.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Από τη ΔΕΥΑΚ

 

 

 

ΚΟΖΑΝΗ   9-05-2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης για την αποκατάσταση βλάβης

στην Τ. Κ. Αγ. Δημητρίου

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, ότι προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη που παρουσιάστηκε σε κεντρικό αγωγό της ύδρευσης, θα υπάρξει αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη 09/05/2017 από τις 08.30 μέχρι τις 14.00.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Από τη ΔΕΥΑΚ

 

 

 

ΚΟΖΑΝΗ 24-04-2017

Fax:2461051550

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης για την αποκατάσταση βλάβης στην Τ. Κ. ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Λευκόβρυσης, ότι προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη που παρουσιάστηκε σε κεντρικό αγωγό της ύδρευσης, θα υπάρξει αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης σήμερα Δευτέρα 24/04/2017 από τις 9:00 μέχρι τις 14:00.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Από τη ΔΕΥΑΚ

 

 

ΚΟΖΑΝΗ 21-3-2017

Οι λογαριασμοί της τηλεθέρμανσης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Η τηλεθέρμανση Κοζάνης στα 24 χρόνια της λειτουργία της προσέφερε πολλά και σημαντικά οφέλη τόσο στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος όσο και της εξοικονόμησης οικονομικών πόρων απ' την πλευρά των πολιτών.

Χάρη στην τηλεθέρμανση έπαψαν να καπνίζουν οι καμινάδες στην πόλη της Κοζάνης, της Ζ.Ε.Π. και της Ν. Χαραυγής, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη δραστική βελτίωση της ποιότητας του αέρα που εισπνέουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Η τιμή της τηλεθέρμανσης παραμένει σταθερή, για 10η συνεχόμενη χρονιά, κάτι που λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας προσφέρει στο σύνολο των καταναλωτών μια σταθερή και σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Όλα αυτά τα χρόνια η τιμή της τηλεθέρμανσης ήταν χαμηλότερη απ΄ την τιμή του πετρελαίου, με αποτέλεσμα το κόστος θέρμανσης με τηλεθέρμανση να είναι πολύ χαμηλότερο απ' το κόστος με πετρέλαιο. Αξίζει δε να επισημανθεί πως ενώ στα συμβόλαια των καταναλωτών είναι κατοχυρωμένο πως η τιμή της τηλεθέρμανσης θα είναι πάντα κατά 25% φθηνότερη έναντι της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, τα τελευταία χρόνια το ποσοστό ήταν πάντα κατά πολύ μεγαλύτερο. Την τρέχουσα περίοδο (2016-2017) είναι κατά 65% φθηνότερη!

Έτσι, και σύμφωνα με ασφαλείς υπολογισμούς, όσοι είναι συνδεδεμένοι στην τηλεθέρμανση όλο αυτό το διάστημα των 24 χρόνων εξοικονόμησαν όλοι μαζί 216 εκατομμύρια ευρώ, περίπου, τα οποία θα ξόδευαν υποχρεωτικά αν θερμαινόταν με πετρέλαιο.

Θα πρέπει ακόμα να επισημανθεί ότι η τηλεθέρμανση αφενός διασφαλίζει σε κάθε περίπτωση τη θέρμανση των κατοίκων και για όλη την περίοδο που απαιτείται και αφετέρου οι λογαριασμοί της πληρώνονται μετά τη χρήση της.

Σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς της τηλεθέρμανσης που παρέλαβαν πρόσφατα ή πρόκειται να λάβουν τις επόμενες μέρες οι καταναλωτές, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

1. Οι αποκλίσεις που ενδεχομένως υπάρχουν στο ποσό πληρωμής σε σχέση με τους λογαριασμούς της προηγούμενης χειμερινής περιόδου, 2015-2016, οφείλονται στο γεγονός ότι η τρέχουσα περίοδος, 2016-2017, ήταν κατά πολύ ψυχρότερη και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν, εκτός του ότι ήταν σπάνιες για την περιοχή, διήρκησαν και πολλές μέρες (σ. σ. με βάση τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο φετινός χειμώνας ήταν κατά 40% βαρύτερος απ' τον περυσινό).

2. Οι λογαριασμοί αυτοί είναι εκκαθαριστικοί και βασίζονται στις μετρήσεις κατανάλωσης, ενώ οι προηγούμενοι του Δεκεμβρίου 2016 ήταν λογαριασμοί- έναντι (χωρίς μέτρηση), που εκδόθηκαν με βάση υπολογισμού τους λογαριασμούς του περυσινού χειμώνα που ήταν κατά πολύ ελαφρύτερος. Έτσι είναι λογικό και επόμενο οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί να εμφανίζονται κατά τι αυξημένοι, καθώς πλέον αφορούν το σύνολο της κατανάλωσης κάθε μονοκατοικίας ή διαμερίσματος από την ημέρα έναρξης της φετινής περιόδου της τηλεθέρμανσης μέχρι και την ημέρα μέτρησης της κατανάλωσης (οι ημερομηνίες της τελευταίας μέτρησης και ανάλογα με την περιοχή στην οποία διαμένει κάθε καταναλωτής ξεκινούν από τις 10 Ιανουαρίου και φτάνουν μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου).

Από τη ΔΕΥΑ Κοζάνης

 

 

ΚΟΖΑΝΗ 20-3-2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Παράταση μέχρι τις 30-4-2017 για τις αιτήσεις των νέων συνδέσεων με την τηλεθέρμανση.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης ανακοινώνει πως η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τις νέες συνδέσεις με το σύστημα τηλεθέρμανσης κατά την επόμενη χειμερινή περίοδο λειτουργίας 2017-2018 όσων διαμένουν στην πόλη της Κοζάνης, την Τοπική Κοινότητα της Ν. Χαραυγής και στην περιοχή της Ζ.Ε.Π., παρατείνεται μέχρι και τις 30 Απριλίου 2017.

Οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών θα μπορούν μέχρι τότε (30-4-2017) να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση προκειμένου η Επιχείρηση να προγραμματίσει και να προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά για να υλοποιήσει έγκαιρα τις εργασίες που απαιτούνται.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα γραφεία του τμήματος πελατείας της υπηρεσίας τηλεθέρμανσης της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, τα οποία βρίσκονται στο 2ο χλμ της Εθνικής οδού Κοζάνης- Θεσσαλονίκης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2461051555.

Από τη ΔΕΥΑ Κοζάνης

 

 

 

 

ΚΟΖΑΝΗ 20-02-2017

Διακοπή της τηλεθέρμανσης σε οδούς της Κοζάνης

για την αποκατάσταση διαρροής.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων εργασιών που πρέπει να γίνουν για την επισκευή διαρροής στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης που παρουσιάστηκε επί της οδού Μοναστηρίου είναι απαραίτητο να διακοπεί σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 η παροχή θερμικής ενέργειας στις εξής οδούς της Κοζάνης:

- Ν. Πολίτη,

- Κίτσου,

- Άνω Προφήτη Ηλία, και

- σε μέρος της οδού Μοναστηρίου, από το ύψος της οδού Επισκόπου Ευγενίου και πάνω.

Η διακοπή θερμικής ενέργειας θα διαρκέσει μέχρι τις 15.00, το αργότερο, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η επισκευή της διαρροής.

Παρακαλούμε  για την κατανόηση σας.

Από τη

ΔΕΥΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

ΚΟΖΑΝΗ 18-01-2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Διακοπή της τηλεθέρμανσης σε οδούς της Κοζάνης

για την αποκατάσταση διαρροής σήμερα Τετάρτη 18-1-17.

Η Δ.Ε.Υ.Α. ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων εργασιών που πρέπει να γίνουν για την επισκευή διαρροής στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης που παρουσιάστηκε επί της οδού Φλωρίνης είναι απαραίτητο να διακοπεί η παροχή θερμικής ενέργειας σήμερα Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, στις εξής οδούς της Κοζάνης:

- Σαγγαρίου,

- Αχιλλέως,

- Δοξάτου,

- Ηροδότου,

- Ισοκράτους,

- Τσιμισκή,

- Λυκούργου,

- Λεωνίδα,

- Ερεχθέως,

- Ζ. Γιαχνίκα,

- Αγόρα,

- Τυφοξύλου,

- Δίστρατου, και

- Δωδώνης (από το ύψος της Ζ. Γιαχνίκα μέχρι της Βιτσίου).

Η διακοπή θα ξεκινήσει από τις 10.00 το πρωί και η επισκευή της διαρροής εκτιμάται ότι θα διαρκέσει από τέσσερεις (4) έως επτά (7) ώρες.

Παρακαλούμε  για την κατανόηση σας.

 

Από τη

ΔΕΥΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

ΚΟΖΑΝΗ 29-12-2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Διακοπή της τηλεθέρμανσης σε οδούς της Κοζάνης

για την αποκατάσταση διαρροής (Πέμπτη 29-12).

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων εργασιών που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση διαρροής που παρουσιάστηκε στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης επί της οδού Ιουστινιανού είναι απαραίτητο να διακοπεί η παροχή θερμικής ενέργειας σε οδούς της πόλης της Κοζάνης σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016.

Συγκεκριμένα, η παροχή θα διακοπεί στις οδούς:

- Φον Καραγιάννη,

- Φον Κοζάνι,

- Ολυμπίου Γεωργάκη,

- Βυζαντίου,

- Φαρμάκη,

- Ρήγα Φεραίου, και

- Επισκόπου Βενιαμίν

Η διακοπή εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα.

Παρακαλούμε  για την κατανόηση σας.

Από τη

ΔΕΥΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Διακοπή υδροδότησης στην Ποντοκώμη για την αποκατάσταση διαρροής.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί τους κατοίκους της Τ. Κ. Ποντοκώμης ότι σήμερα Πέμπτη 29/012/2016, λόγω των εργασιών που πρέπει να γίνουν για την επισκευή της διαρροής που παρουσιάστηκε στο δίκτυο ύδρευσης, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης μέχρι τις 15.00.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

ΚΟΖΑΝΗ 29-12-2016

 

 

 

Από τη ΔΕΥΑΚ

 

 

ΚΟΖΑΝΗ 8-12-201

Με ελλιπή στοιχεία και αυθαίρετα συμπεράσματα

ο κ. Γ. Μητλιάγκας παραπλανά τους πολίτες.

Ο κ. Γιώργος Μητλιάγκας με τη δεύτερη επιστολή του συνεχίζει, δυστυχώς, την τακτική που ξεκίνησε με την πρώτη, ερμηνεύοντας αυθαίρετα και λανθασμένα ορισμένα στοιχεία, με αποτέλεσμα να συκοφαντεί και να διαβάλει τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.), μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη της. Παράλληλα, παραπληροφορεί τους πολίτες αναφερόμενος σε θέματα που ενδεχομένως δε γνωρίζει, ή για τα οποία έχει ελλιπέστατη ενημέρωση.

Μετά απ΄ όλα αυτά και για να μην μείνει ούτε ίχνος απ΄ την εικόνα που προσπάθησε να δημιουργήσει ο κ. Μητλιάγκας με τις επιστολές του, εμπλέκοντας μάλιστα και στελέχη της που ουδεμία σχέση ή ανάμιξη έχουν με το θέμα, θα θέλαμε να τονίσουμε πως η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κινείται πάντοτε και αυστηρά εντός των πλαισίων της νομιμότητας τόσο σε ό,τι αφορά κάθε οικονομικό θέμα, όσο και σε ό,τι σχετίζεται με την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Γι΄ αυτό κάθε απόφαση και ενέργεια της είναι αναρτημένη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και φυσικά έχει την έγκριση των υπερκείμενων αρχών και των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών. Ο κ. Μητλιάγκας, όπως και ο ίδιος ομολογεί, προσέφυγε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, απ΄ όπου άντλησε τα ανάλογα στοιχεία, τα οποία όμως ερμήνευσε κατά το δοκούν, καταλήγοντας τελικά στη συκοφαντία, θίγοντας υπολήψεις προσώπων και την ίδια τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Τα στοιχεία που επικαλείται είναι φυσικά πραγματικά, αλλά ελλιπή, κάτι που αλλάζει την πραγματική εικόνα.

Για να φανεί ποια είναι η πραγματική εικόνα και για να μάθουν οι πολίτες πώς εξελίχθηκε το θέμα που αφορά τη διαχείριση και την επεξεργασία της λυματολάσπης που παράγουν οι Βιολογικοί Καθαρισμοί της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., θα πρέπει να αναφερθούν τα εξής;

Μέχρι τις αρχές Απριλίου του 2014, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ, όπως και άλλες Δ.Ε.Υ.Α. της Δυτικής Μακεδονίας, ήταν συμβεβλημένη με τη ΔΙΑΔΥΜΑ, τη Διαδημοτική εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας μας, για την επεξεργασία της παραγόμενης λυματολάσπης, καθώς μέσα στο σχεδιασμό της εν λόγω εταιρείας ήταν και η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας ιλύος. Μέχρι τότε, λοιπόν, το μοναδικό κόστος με το οποίο επιβαρύνονταν η Δ.Ε.Υ.Α.Κ ήταν η μεταφορά της λυματολάσπης, η οποία κατέληγε σε χώρο πλησίον του Χ.Υ.Τ.Α. Δυτικής Μακεδονίας, εντός των παλαιών ορυχείων της ΔΕΗ.

Από το Φθινόπωρο του 2013 και αφού η ΔΙΑΔΥΜΑ δεν κατάφερε να προχωρήσει στην κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας ιλύος, προκηρύχθηκε με βάση την κείμενη νομοθεσία ανοιχτός μειοδοτικός διαγωνισμός για τη μεταφορά και επεξεργασία της λυματολάσπης. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος τέσσερις (4) εταιρείες και φυσικά αυτός κατοχυρώθηκε στο μειοδότη. Διαδικασία που επαναλήφθηκε και τα επόμενα έτη, ενώ υπήρξε και συμπληρωματική σύμβαση, με το αρχικό τίμημα της σύμβασης (Οκτώβριος του 2014).

Στα πλαίσια της εφαρμογής των συμβάσεων αυτών ο απολογισμός έδειξε πως η ποσότητα της παραγόμενης λάσπης που μεταφέρθηκε απ΄ το Βιολογικό Καθαρισμό ήταν:

- Για το 2014, 3.160 τόνοι

- Για το 2015, 3.365 τόνοι.

Διαχρονικά δε η παραγόμενη ποσότητα λυματολάσπης κυμαίνεται στους 3.500, περίπου, τόνους, ετησίως.

Από τότε που η ΔΕΥΑΚ (και άλλες ΔΕΥΑ της Δυτ. Μακεδονίας) δεν μπορούσαν να διαθέσουν τη λυματολάσπη τους στη ΔΙΑΔΥΜΑ, ήταν υποχρεωμένες να επιβαρυνθούν μ΄ ένα επιπλέον κόστος, καθώς εκτός απ΄ το κόστος μεταφοράς επιβαρύνονταν πλέον και με το κόστος διάθεση της. Γιατί ανεξάρτητα απ΄ το τι μπορεί να πιστεύει ο κ. Μητλιάγκας, η λυματολάσπη που προέρχεται από τα αστικά λύματα που καταλήγουν στο Βιολογικό Καθαρισμό, χρειάζεται ειδική επεξεργασία που προβλέπει την ξήρανση, τη σταθεροποίηση και την ασφαλή διάθεση της με βάση συγκεκριμένες προδιαγραφές. Κάτι τέτοιο προϋποθέτει ειδική μονάδα επεξεργασίας, που είναι μια επένδυση με σημαντικό κόστος, την οποία η ΔΕΥΑΚ δε διαθέτει. Γι΄ αυτό θα ήταν παράλογο, και ίσως και εγκληματικό, να διατεθεί έτσι η λυματολάσπη, χωρίς επεξεργασία δηλαδή, στους αγρότες της περιοχής. Υποθέτουμε πως αυτό ούτε ο ίδιος θα το ήθελε, ή μήπως όχι;

Και επειδή έθεσε και θέμα σπατάλης εκ μέρους μας, ο παρακάτω πίνακας είναι άκρως αποκαλυπτικός αφού περιέχει τις τιμές που πληρώνουν διάφορες ΔΕΥΑ για τη λυματολάσπη ανά τόνο, μεταξύ των οποίων και η ΔΕΥΑ Κοζάνης.

 

ΕΤΟΣ 2016

 

Α/Α

ΔΕΥΑ

/ΤΟΝΟ

1

KOZANH

38,00

2

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

47,00

3

ΓΡΕΒΕΝΑ

50,00

4

ΦΛΩΡΙΝΑ

80,00

5

ΝΑΟΥΣΑ

55,00

6

ΣΕΡΡΕΣ

53,00

7

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

42,00

Φυσικά, γνωρίζοντας πόσο χρήσιμη θα ήταν η διάθεση της λυματολάσπης στους αγρότες μας, έχουμε ξεκινήσει και προχωράμε εδώ και καιρό την απαραίτητη μελέτη για την κατασκευή στον τόπο μας απ΄ τη ΔΕΥΑΚ ειδικών εγκαταστάσεων που θα ξηραίνουν ηλιακά τη λάσπη και θα την επεξεργάζονται, πριν την αποδώσουν στους καλλιεργητές μας, προστατεύοντας έτσι τους ίδιους και τον κόπο τους, αλλά και το περιβάλλον μας. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν θα γίνει ως δια μαγείας ή ανέξοδα, αλλά με την ανάλογη οικονομική επένδυση, την οποία η ΔΕΥΑΚ προκειμένου να προστατεύσει το περιβάλλον, όπως κάνει πάντα, είναι διατεθειμένη να αναλάβει και να την ολοκληρώσει.

Δυστυχώς ο κ. Μητλιάγκας στις επιστολές του μεταξύ όλων των άλλων εμπλέκει και το θέμα του ειδικού τέλους 80%, μπερδεύοντας ανόμοια πράγματα μεταξύ τους και παραπληροφορώντας τους πολίτες. Διότι αν είχε μπει στον κόπο να απευθύνει τη σχετική ερώτηση στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. τότε θα μάθαινε πως το συγκεκριμένο τέλος χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την υλοποίηση απαραίτητων έργων που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες των πολιτών, έργων των οποίων ο αριθμός αυξήθηκε πάρα πολύ λόγω της επέκτασης του Δήμου Κοζάνης στα νέα του όρια μετά τις τελευταίες διοικητικές μεταρρυθμίσεις.

Απ΄ όλα τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο κ. Μητλιάγκας χρησιμοποίησε πραγματικά αλλά ελλιπή στοιχεία, καταλήγοντας σε παραπλανητικά συμπεράσματα, που συκοφαντούν τόσο τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. όσο και μέλη του Δ.Σ. της και στελέχη της, παρότι πιστέψαμε αρχικά, και με βάση την πρώτη επιστολή του, πως οι ισχυρισμοί του βασίζονταν στην έλλειψη γνώσης των τεχνικών θεμάτων, τα οποία θα μπορούσε να πληροφορηθεί αν είχε καταθέσει τα σχετικά ερωτήματα. Αντ΄ αυτού όμως, που θα ήταν και ο σωστός δρόμος, προτίμησε να επιμείνει στους ισχυρισμούς του και μέσω της δεύτερης επιστολής του και γι΄ αυτό η Επιχείρηση είναι αναγκασμένη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη καλώντας τον να τους αποδείξει.

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

 

 

ΚΟΖΑΝΗ 1-12-2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Διακοπή της τηλεθέρμανσης σε οδούς της Κοζάνης

για την αποκατάσταση διαρροής σήμερα Πέμπτη (1-12).

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων εργασιών που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση διαρροής που παρουσιάστηκε στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης επί της οδού Καπετάν Περιστέρα είναι απαραίτητο να διακοπεί η παροχή θερμικής ενέργειας σε ορισμένες οδούς της περιοχής Ηπειρώτικα της Κοζάνης, σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016, από τις 10.00 έως τις 16.00.

Συγκεκριμένα, η παροχή θα διακοπεί επί των οδών:

1. Μ. Αγγέλου,

2. Δερβενακίων,

3. Μπιζανίου,

4. Κ. Περιστέρα,

5. Μακεδονίας,

6. Αμυγδαλέων,

7. Νικοπόλεως,

8. Εφέσου,

9. Έλλης, και

10. Βασιλικής.

Παρακαλούμε  για την κατανόηση σας.

Από τη

ΔΕΥΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

ΚΟΖΑΝΗ 19-10-2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Διακοπή της τηλεθέρμανσης σε οδούς της Κοζάνης

για την αποκατάσταση διαρροής σήμερα Τετάρτη (19-10).

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων εργασιών που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση διαρροής που παρουσιάστηκε στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης επί της οδού Βασ. Φόρη είναι απαραίτητο να διακοπεί η παροχή θερμικής ενέργειας σε οδούς της πόλης της Κοζάνης σήμερα Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016.

Συγκεκριμένα, η παροχή διακόπτεται επί της οδών:

1. Βασ. Φόρη

2. Ηπείρου

3. Ζαγορίου,

4. Μερκ. Κυρατσού

5. Αετοράχης

6. Κονίτσης

7. Γράμμου, και

8. σε τμήμα της Λεχόβου.

Η διακοπή εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Παρακαλούμε  για την κατανόηση σας.

Από τη

ΔΕΥΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided