Πέμπτη, Ιούλιος 19, 2018

Αθηνά Ωνάση

 

 

 

 

 

 

 

«Είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος αλλά μου λείπει αφόρητα η μητέρα μου»

 

 

 

 

 

 

Αθηνά Ωνάση: «Είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος αλλά μου λείπει αφόρητα η μητέρα μου»

Posted by kalinda στο Σεπτεμβρίου 19, 2017

IMG_9606Παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου εμφανίζουν τη «χρυσή κληρονόμο» σκληρή και απρόσωπη και με διάθεση να ξεκόψει κάθε είδους δεσμό με τους Ωνάσηδες, η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Πίσω από τη μάσκα της σκληρής και άτεγκτης γυναίκας βρίσκεται ένα τρυφερό κορίτσι, που δεν του λείπει τίποτα περισσότερο στον κόσμο από τη μητρική στοργή. Αυτή που έχασε με τραγικό τρόπο στην ηλικία των 4 ετών. Ένα γεγονός που στοίχειωσε όλη τη ζωή της.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που αναφέρουν κάποιοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα γύρω από τη ζωή της Αθηνάς, ότι ακόμα και σήμερα η «χρυσή κληρονόμος» επαναλαμβάνει τη φράση «Ήθελα η μητέρα μου να ήταν εδώ»!

Πριν από δυο χρόνια σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της η Αθηνά Ωνάση, είχε δηλώνει στην ιταλική έκδοση του Vanity Fair: «Εύχομαι η μητέρα μου να ήταν εδώ και να με έβλεπε, θα ήταν χαρούμενη για μένα.

Ήθελα τη μητέρα μου πλάι μου. «Το σπίτι μου είναι γεμάτο φωτογραφίες και πράγματα που της ανήκουν. Πώς θα μπορούσα να την ξεχάσω; Για μένα η Χριστίνα Ωνάση είναι παράδειγμα και οδηγός του μυαλού μου.

Έχω υποφέρει πολύ, αλλά τώρα είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος και είμαι σίγουρη πως η μητέρα μου με βλέπει από τον ουρανό», είχε εξομολογηθεί χαρακτηριστικά η «χρυσή κληρονόμος».

Διαδώστε το!

 

 

 

 

Η ζωή και η περιουσία του Ωνάση, ενός Ελληνα μύθου.

onasis1med-1-1024x768

 

21 Ιουνίου 2017

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, του Σωκράτη και της Πηνελόπης, γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1906. Το 1922 ήρθε ως πρόσφυγας στην Ελλάδα και έπειτα από λίγο μετανάστευσε στην Αργεντινή. Το 1932 αγόρασε το πρώτο του πλοίο, το οποίο ονόμασε Καλλιρόη προς τιμήν της αδελφής του.

Το 1946 παντρεύτηκε την κόρη του εφοπλιστή Σταύρου Λιβανού Αθηνά-Τίνα και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο, που γεννήθηκε το 1948 στην Νέα Υόρκη και τη Χριστίνα, που γεννήθηκε το 1950 στη Νέα Υόρκη επίσης. Περίπου δέκα χρόνια αργότερα, ο Ωνάσης και η Τίνα Λιβανού χώρισαν.

Πολύ γρήγορα ο Ωνάσης, χάρη στο ιδιοφυές επιχειρηματικό του ταλέντο, αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές του κόσμου, κυρίως στoν τομέα των πετρελαιοφόρων. Το όνομά του έγινε συνώνυμο του μύθου όχι μόνο στους οικονομικούς κύκλους της παγκόσμιας κοινότητας αλλά και μεταξύ των απλών ανθρώπων.

Το 1956, ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε από το ελληνικό Δημόσιο το προνόμιο εκμετάλλευσης των Ελληνικών Αεροπορικών Συγκοινωνιών και ίδρυσε την Ολυμπιακή Αεροπορία. Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 6 Απριλίου 1957, με προδιαγραφές εξυπηρέτησης επιβατών που σήμερα θεωρούνται αδιανόητες λόγω κόστους. Πολύ γρήγορα άνοιξε τα φτερά της στις πέντε ηπείρους και αναδείχθηκε σε μία από τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο. Στα τέλη του 1974 ο Ωνάσης κατήγγειλε τη σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο και στις 4 Αυγούστου 1975, μετά το θάνατό του, η Ολυμπιακή Αεροπορία μεταβιβάστηκε στο ελληνικό Δημόσιο.

Το 1963, ο Ωνάσης αγόρασε τον Σκορπιό, ένα μικρό, άγονο και άνυδρο νησί, στο Ιόνιο. Φύτεψε χιλιάδες δέντρα και φυτά, έκτισε μικρούς ξενώνες και το μεταμόρφωσε σε ένα μικρό επίγειο παράδεισο. Εκεί συνήθιζε να περνά κάποιες μέρες των διακοπών του συντροφιά με διάσημους φίλους του, προβάλλοντας έτσι την Ελλάδα διεθνώς. Τo 1968, ο Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύτηκε τη Ζακλίν Μπουβιέ, χήρα του δολοφονηθέντος Προέδρου των ΗΠΑ Τζ.Φ. Kένεντι. Στις 24 Ιανουαρίου 1973, ο γιος του Ωνάση Αλέξανδρος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία μόλις 25 ετών. Ο πρόωρος και αδόκητος θάνατός του επέφερε στον Αριστοτέλη Ωνάση βαρύ πλήγμα, από το οποίο δεν συνήλθε ποτέ. Πέθανε δύο χρόνια αργότερα, στις 15 Μαρτίου 1975, στο Παρίσι. Σύμφωνα με την επιθυμία του, ετάφη δίπλα στο εκκλησάκι της Παναγίτσας, στον Σκορπιό, όπου αναπαύονταν ήδη ο γιος του και η αδελφή του Άρτεμη. Εκεί ετάφη αργότερα και η Χριστίνα, η οποία πέθανε στις 19 Νοεμβρίου 1988 στην Αργεντινή.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Σ. ΩΝΑΣΗ

Ὁ ὑπογεγραμμένος Ἀριστοτέλης Ὡνάσης, ἐπιθυμῶν νὰ διακανονίσω τὰ τῆς περιουσίας μου μετὰ τόν θάνατόν μου καὶ ἔχων σώας τάς φρένας προβαίνω εἰς τὴν διαθήκην μου ἥτις ἐκφράζει τὴν τελευταίαν βούλησίν μου και ὁρίζω τὰ ἑξῆς:

ἄρθρον 1 (πρῶτον).
Ἐάν ὁ θάνατός μου ἐπισυμβῆ πρὶν εἰ προβῶ εἰς τὴν ἵδρυσιν κοινωφελοῦς ἱδρύματος ἐν Βαντοὺζ τοῦ Λίχτενσταϊν ἢ ἀλλαχοῦ ὑπὸ τὴν ἐπωνυμίαν ALEXANDER S. ONASSIS FOUNDATION, μὲ σκοποὺς μεταξὺ ἂλλων τὴν ἳδρυσιν, συντήρησιν καί ἐν γένει λειτουργίαν καθὼς καὶ ἐπικουρίαν, νοσηλευτικῶν, ἐκπαιδευτικῶν, φιλολογικῶν, θρησκευτικῶν, ἐν γένει επιστημονικῶν, ἐξερευνητικῶν, δημοσιογραφικῶν, καλλιτεχνικῶν, μετὰ διεθνῶν ἢ ἐθνικῶν διαγωνισμῶν μετὰ βραβεύσεων εἰς χρῆμα, ὃπως π.χ. τὸ σχῆμα τοῦ ἐν Σουηδία λειτουργούντος ἱδρύματος NOBEL, ἀναθέτω καὶ ἐντέλλομαι διὰ τῆς παρούσης μου εἰς τοὺς κατωτέρω ἀναγραφομένους ἐκτελεστὰς τῆς διαθήκης μου τὴν ἵδρυσιν κοινωφελοῦς ἱδρύματος ἐν Βαντοὺζ (Λίχτενσταϊν) ἢ ἀλλαχοῦ μὲ τοὺς αὐτοὺς ὡς ἄνω σκοποὺς ὡς καὶ παρεμεμφερεῖς καὶ ἄλλους κοινωφελεῖς τοιούτους τῆς ἀπολύτου ἐκλογῆς των λαμβανομένην κατὰ πλειοψηφίαν μεταξὺ των ὡς καὶ τὴν σύνταξιν τοῦ κατὰ νόμον ὀργανισμοῦ καὶ καταστατικοῦ αὐτοῦ διὰ τὴν λειτουργίαν τοῦ ἐν λόγω ἱδρύματος. Ἃπασαι αἱ διατάξεις τῆς παρούσης διαθήκης μου ἀναφέρονται καὶ ἐπιθυμῶ ὃπως εκτελεσθῶσι ἐπὶ τοῦ κοινωφελοῦς ἱδρύματος ὡς νὰ εἲχεν ἱδρυθῆ τοῦτο ἀνεξαρτήτως τοῦ ἐάν τὸ εἰρημένον κοινωφελὲς ἵδρυμα ἔχη ἐν τῶ μεταξὺ ἱδρυθῆ ὑπ᾽ εμοῦ ἢ θά ἱδρυθῆ ὑπὸ τῶν ἐκτελεστῶν τῆς διαθήκης μου μετὰ τὸν θάνατόν μου.

H ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ


Tον οίκο αντικών Mάλετ στεγάζει σήμερα το κτήριο της οδού Nιου Mποντ στο Λονδίνο, το μόνο που κληρονόμησε το Ίδρυμα Ωνάση από τον ιδρυτή του
spacer
Tον οίκο αντικών Mάλετ στεγάζει σήμερα το κτήριο της οδού Nιου Mποντ στο Λονδίνο, το μόνο που κληρονόμησε το Ίδρυμα Ωνάση από τον ιδρυτή του
της Λήδας Μπουζάλη
Tο Ίδρυμα Ωνάση διαθέτει μεγάλη εμπορική ακίνητη περιουσία στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στην Αθήνα και στο Μόντε Κάρλο. Σήμερα, η ακίνητη περιουσία των εταιρειών που ελέγχονται από το Ίδρυμα αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο των συνολικών του επενδύσεων.

Τις επενδύσεις των εταιρειών αυτών διαχειρίζεται η τριμελής Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον κ. Αντώνη Παπαδημητρίου, ως συντονιστή με ειδικό τομέα τα χρηματοοικονομικά και τα μεγάλα projects, τον κ. Γιώργο Ζαμπέλα, αρχιτέκτονα, ο οποίος είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος, και τον κ. Γιάννη Ιωαννίδη, με επίκεντρο των αρμοδιοτήτων του τα ναυτιλιακά. Τη γενική επίβλεψη έχει το Εποπτικό Συμβούλιο, που αποτελείται από τους κ.κ. Στέλιο Παπαδημητρίου, Παύλο Ιωαννίδη και Απόστολο Ζαμπέλα. Ανώτατο όργανο του Ιδρύματος είναι το δεκαπενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΩ ο κ. Γιώργος Ζαμπέλας, παράλληλα με τη δραστηριοποίηση στον χώρο της Ναυτιλίας, που θεωρείται τομέας επιχειρηματικών κινδύνων, το Ίδρυμα Ωνάση έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στον χώρο των ακινήτων, που αποτελούν μια πιο συντηρητική επένδυση. Τα εμπορικά ακίνητα αποτελούν, ούτως ή άλλως, μακροπρόθεσμη εγγύηση για ένα Ίδρυμα της μορφής και του βεληνεκούς του Ιδρύματος Ωνάση.

Στόχος, όπως εξήγησε ο κ. Ζαμπέλας, είναι η διατήρηση υψηλού ποσοστού επενδύσεων σε ακίνητα σε ένα επίπεδο το οποίο θα παρέχει μακροπρόθεσμη εξασφάλιση με ένα σταθερό εισόδημα και πιθανότητα υπεραξίας, με ταυτόχρονη διεύρυνση των τοποθετήσεων σε ποικίλους επενδυτικούς τομείς. Εάν πουληθεί κάποιο μέρος της ακίνητης περιουσίας, κατά προτεραιότητα θα αγοραστεί κάτι ανάλογο, με καλύτερη απόδοση.

Όλα τα ακίνητα, πλην ενός, αγοράστηκαν μετά από τον θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση. Το μόνο ακίνητο που κληρονόμησε το Ίδρυμα Ωνάση από τον ιδρυτή του βρίσκεται στο Λονδίνο. Πρόκειται για ένα τετραώροφο, κομψό κτήριο στον αριθμό 141 της αριστοκρατικής οδού Νιου Μποντ, με ενδιαφέρουσα ιστορία, όπως διαβάζουμε στο αναμνηστικό λεύκωμα του Ιδρύματος «Onassis and his legacy»: «Γνωρίζοντας ότι το επιβλητικό κτήριο της οδού Νιου Μποντ είχε δοθεί κάποτε ως δώρο από τον ναύαρχο Οράτιο Νέλσονα για κατοικία στην ερωμένη του, τη φημισμένη για την ομορφιά της Λαίδη Έμμα Χάμιλτον, ο Ωνάσης δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στην απόκτησή του». Το αγόρασε πράγματι στη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και όσο ζούσε χρησιμοποιούσε το κτήριο αυτό για τη στέγαση των γραφείων της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο Λονδίνο. Το 1989 το κτίσμα, συνολικού εμβαδού περίπου 1.200 τ.μ., ανακαινίστηκε και από το 1990 είναι ολόκληρο μισθωμένο στον γνωστό οίκο αντικών Μάλετ.

Η ιστορία του Ολυμπιακού Πύργου

spacer O επιβλητικός Oλυμπιακός Πύργος στην Πέμπτη Λεωφόρο στη Nέα Yόρκη
spacer
O επιβλητικός Oλυμπιακός Πύργος στην Πέμπτη Λεωφόρο στη Nέα Yόρκη
spacer

Ως επιχειρηματίας, ο Αριστοτέλης Ωνάσης βρισκόταν διαρκώς εν κινήσει: γραφείο του γινόταν το εκάστοτε σημείο της Γης όπου τον έφερναν οι ναυτιλιακές του δραστηριότητες. Αντιπαθούσε τις επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία που… δεν επέπλεαν. Λαμπρή εξαίρεση αποτέλεσε ο 51 ορόφων Ολυμπιακός Πύργος στο Μανχάταν, τον οποίο έχτισε σε συνεργασία με την εταιρεία ακινήτων Άρλεν στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Το μερίδιο του πατέρα της στον Ολυμπιακό Πύργο κληρονόμησε αρχικά η κόρη του Χριστίνα. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε επιχειρηματικούς τομείς με μικρότερο ρίσκο απ’ ό,τι στη ναυτιλία, αγόρασε το ήμισυ του Ολυμπιακού Πύργου που ανήκε στην Άρλεν. Λίγο μετά τον θάνατο της Χριστίνας, οι επικεφαλής του Ιδρύματος, οι οποίοι είχαν τότε τον ρόλο και του διαχειριστή της περιουσίας της μικρής Αθηνάς, παρότρυναν τον πατέρα της, Τιερί Ρουσέλ, να αγοράσει το μερίδιο του Iδρύματος για την κόρη του. Εναλλακτικά, του πρότειναν ότι θα μπορούσε να πουλήσει το μερίδιο της Αθηνάς στο Ίδρυμα. Ο Ρουσέλ επέλεξε τη δεύτερη λύση, κι έτσι το Ίδρυμα Ωνάση βρέθηκε να κατέχει ολόκληρο τον Ολυμπιακό Πύργο.

Eνοικιασμένο στον οίκο Kαρτιέ είναι το κτήριο στη συμβολή της Πέμπτης Λεωφόρου με την 52η οδό του Mανχάταν spacer
spacer
Eνοικιασμένο στον οίκο Kαρτιέ είναι το κτήριο στη συμβολή της Πέμπτης Λεωφόρου με την 52η οδό του Mανχάταν

Ο ουρανοξύστης αυτός, επενδεδυμένος με σκουρόχρωμο γυαλί, βρίσκεται στον αριθμό 645 της Πέμπτης Λεωφόρου στη γωνία με την 51η οδό, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Πατρικίου. Απέναντί του, ο Άτλαντας, γλυπτό του Λη Λάουρι, σηκώνει στους ώμους του τη Γη, στο Ροκφέλερ Πλάζα. Έως τον 21ο όροφο, ο Ολυμπιακός Πύργος αποτελείται από γραφεία συνολικού εμβαδού 35.000 τ.μ., καταστήματα 4.300 τ.μ., ενώ οι υπόλοιποι όροφοι καταλαμβάνονται από 225 ιδιόκτητα διαμερίσματα. Το 1998 ξεκίνησε πολυδάπανο πρόγραμμα ανακαίνισης των κοινοχρήστων χώρων και της εισόδου και αναβάθμισης των μηχανολογικών συστημάτων του κτηρίου. Από τον Οκτώβριο του 2000 στεγάστηκαν τα γραφεία του θυγατρικού Ιδρύματος Ωνάση Νέας Υόρκης και διαμορφώθηκαν οι αίθουσες του Ωνάσειου Πολιτισμικού Κέντρου, ο χώρος διαλέξεων και εκθέσεων με θέα στον εσωτερικό καταρράκτη, το αίθριο, το καφέ και το πωλητήριο. Την ανακαίνιση και διαμόρφωση ανέλαβε ο κ. Γιώργος Ζαμπέλας, ο οποίος φρόντισε και για την έκθεση των γύψινων εκμαγείων, τμημάτων της ζωφόρου και των αετωμάτων του Παρθενώνα, που βρίσκονται στην κεντρική αίθουσα υποδοχής του ισογείου.

spacer Δίπλα στον Oλυμπιακό Πύργο το κτήριο στον αριθμό 647 της Πέμπτης Λεωφόρου φοιλοξενεί τον οίκο Bερσάτσε
spacer
Δίπλα στον Oλυμπιακό Πύργο το κτήριο στον αριθμό 647 της Πέμπτης Λεωφόρου φοιλοξενεί τον οίκο Bερσάτσε
spacer

Τα εκμαγεία, που ανήκουν στο City College of New York, κατασκευάστηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα στη Βρετανία, και έχουν ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον, γιατί έγιναν πριν από τις γνωστές επεμβάσεις του Βρετανικού Μουσείου στα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Τα εκμαγεία αυτά συντηρήθηκαν με έξοδα του Ιδρύματος και τοποθετήθηκαν με δημιουργικό τρόπο στον χώρο, σε ύψος και με ρυθμό ανάλογο προς αυτόν που θα είχαν, εάν είχαν μείνει στον Παρθενώνα. Έτσι, στην καρδιά του Μανχάταν μπορεί ο περαστικός να ακούσει λίγο από τον σφυγμό της Αθήνας.

Στο συγκρότημα του Ολυμπιακού Πύργου ανήκουν, επίσης, άλλα τρία ακίνητα στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο. Ακριβώς δίπλα στον Ολυμπιακό Πύργο, στον αριθμό 647 της Πέμπτης Λεωφόρου, βρίσκεται ένα τετραώροφο κτήριο 2.260 τ.μ., κτισμένο το 1905 σε σχέδια των Ρίτσαρντ και Τζόζεφ Χαντ, άλλοτε κατοικία του Τζορτζ Βάντερμπιλτ. Στις δεκαετίες του 1970 και 1980 φιλοξένησε τα γραφεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας και από το 1996 ενοικιάζεται στον γνωστό οίκο Βερσάτσε.

Tο Nash House στο Λονδίνο spacer
spacer
Tο Nash House στο Λονδίνο

Δίπλα του βρίσκεται το περίφημο κτήριο του Καρτιέ, γνωστό και ως το κόσμημα της Πέμπτης Λεωφόρου. Το κομψό αυτό κτήριο, σε στυλ ιταλικού αναγεννησιακού αρχοντικού από μάρμαρο και γρανίτη, εμβαδού 5.500 τ.μ., κατασκευάστηκε το 1905 από τους Γκίμπσον και Γκίλμπερτ, αρχικά ως κατοικία της οικογένειας Μόρτον Πλαντ. Αργότερα ενώθηκε με το γειτονικό του μέγαρο Χόλμπρουκ και από το 1917 στεγάζει τον γνωστό οίκο Καρτιέ, ο οποίος κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα στολίζει την πρόσοψη με έναν τεράστιο κόκκινο φιόγκο.

Το συγκρότημα ακινήτων του Ιδρύματος στη Νέα Υόρκη συμπληρώνεται από ένα ακόμη εξαώροφο κτήριο στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο με τα προηγούμενα, το οποίο έχει είσοδο από την 52η οδό και πρόσβαση από το λόμπι του Ολυμπιακού Πύργου. Με συνολικό εμβαδόν περίπου 2.500 τ.μ. το κτήριο βρίσκεται υπό ανακαίνιση για εμπορική εκμετάλλευση.

Λονδίνο – Μόντε Κάρλο – Αθήνα

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Λονδίνο, βρίσκεται ένα ακόμη ακίνητο του Ιδρύματος Ωνάση. Το 1984 κτίστηκε στη διασταύρωση των οδών Σαιντ Τζωρτζ και Μάντοξ το εξαώροφο Nash House. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, λιτό κτήριο γραφείων επενδεδυμένο με το χαρακτηριστικό κόκκινο τούβλο του Λονδίνου, συνολικού εμβαδού περίπου 1.000 τ.μ. Στους τελευταίους ορόφους του στεγάζονται τα γραφεία της Olympic Agencies, της εταιρείας πρακτορεύσεως ναύλων των πλοίων συμφερόντων του Oμίλου Ωνάση.

Στο Μόντε Κάρλο, στην πόλη που ιστορικά συνέδεσε το όνομά της με τη χρυσή εποχή του Ωνάση, το Ίδρυμα Ωνάση διατηρεί ένα ακόμη ακίνητο. Στον τρίτο όροφο του μεγάρου Μετροπόλ, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο Σιτρονιέ, γνωστή από το περίφημο Γκραν Πρι της Φόρμουλα-1, το Ίδρυμα Ωνάση στέγαζε έως τον Αύγουστο του 1997 γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας Olympic Shipping and Management. Σήμερα, τα 900 τ.μ. του ορόφου, με ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα, είναι μισθωμένα σε άλλες επιχειρήσεις. Από το 1997 και μετά δεν υπάρχει επιχειρηματική παρουσία του Ιδρύματος Ωνάση στο Μόντε Κάρλο.

spacer Tα γραφεία της Olympic Shipping and Management, στο Παλαιό Φάληρο
spacer
Tα γραφεία της Olympic Shipping and Management, στο Παλαιό Φάληρο
spacer

Κι αυτό γιατί το 1997 το Ίδρυμα Ωνάση αποφάσισε να συγκεντρώσει τη διαχείριση της ναυτιλιακής του επιχείρησης στην Αθήνα, χτίζοντας αποκλειστικά για το σκοπό αυτό ένα εξαώροφο κτήριο στην οδό Zεφύρου 8 στο Παλαιό Φάληρο. Όπως εξηγεί ο κ. Γιώργος Ζαμπέλας, το αρχιτεκτονικό γραφείο του οποίου ανέλαβε εξ ολοκλήρου το σχεδιασμό, σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα Ειρήνη Ιωαννίδου και τον πολιτικό μηχανικό Γιώργο Παπαδημητρίου, η στέγαση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων ήταν εκείνη που επηρέασε το σχέδιο του κτηρίου, το οποίο θυμίζει πλοίο, με τους ολυμπιακούς κύκλους, τη σημαία των επιχειρήσεων Ωνάση και το γράμμα Ω επάνω από την κεντρική είσοδο. Σε 3.800 τ . μ . βρίσκονται τα γραφεία της Olympic Shipping and Management και της Springfield Shipping Co. Panama, εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα μέσα επικοινωνιών και ασφαλείας.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα

spacer Tο νεοκλασικό της λεωφόρου Aμαλίας στεγάζει τα γραφεία του Kοινωφελούς Iδρύματος Ωνάση στην Aθήνα
spacer
Tο νεοκλασικό της λεωφόρου Aμαλίας στεγάζει τα γραφεία του Kοινωφελούς Iδρύματος Ωνάση στην Aθήνα
spacer

Τα γραφεία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα (αφού το Ίδρυμα διατηρεί τα κεντρικά του γραφεία στο Λιχτενστάιν) στεγάζονται από το 1992 στο θαυμάσιο νεοκλασικό κτήριο της λεωφόρου Αμαλίας 56. Χτισμένο από τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Αναστάσιο Μεταξά μεταξύ των ετών 1900 και 1910 απέναντι από την Πύλη του Αδριανού, στην αρχή του πεζοδρόμου της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το τριώροφο κτήριο γνώρισε κοσμικές δόξες ως κατοικία της οικογένειας του δικηγόρου Γεωργίου Ορφανίδη και της συζύγου του Όλγας Σαρόγλου. Αργότερα εγκαταλείφθηκε, έχοντας υποστεί σημαντικές αλλοιώσεις στη διάρκεια του μεσοπολέμου. Το 1980 χαρακτηρίστηκε διατηρητέο και το 1989 είχε την τύχη να αγοραστεί από το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο ανέλαβε την αποκατάσταση και ανάδειξή του, με γενικό συντονιστή τον κ. Γιώργο Ζαμπέλα. Ορισμένες αίθουσες είναι διακοσμημένες με έπιπλα και έργα τέχνης που ανήκαν στον Αριστοτέλη Ωνάση. Τα έπιπλα αυτά αγοράστηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο όταν παροπλίσθηκε η θαλαμηγός Χριστίνα. Στον δεύτερο όροφο έχει μεταφερθεί αυτούσιο το γραφείο του Αριστοτέλη Ωνάση από το Μόντε Κάρλο.

Οι στεγαστικές ανάγκες του Τμήματος Υποτροφιών υπαγόρευσαν την επέκτασή του σε γειτονικό κτίσμα στον αριθμό 4 της οδού Αισχίνου, το οποίο κτίστηκε το 1995-1996. Είναι διώροφο με συνολικό εμβαδόν 240 τ.μ. και περιλαμβάνει γραφεία και χώρους στάθμευσης.

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Αντάξιο των υψηλότατων απαιτήσεων και προδιαγραφών που χαρακτηρίζει παγίως τα έργα που αναλαμβάνει το Ίδρυμα Ωνάση θα είναι, τέλος, το επόμενο μεγάλο σχέδιο που έχει δρομολογήσει από τον χειμώνα του 2004. Η Ωνάσειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η οποία βρίσκεται στη φάση της κατασκευής, χτίζεται από την εταιρεία «ΑΡΙΟΝΑ A.E.» του επιχειρηματικού Ιδρύματος, η οποία θα την εκμεταλλεύεται για εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου. Σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. στον αριθμό 109 της λεωφόρου Συγγρού θεμελιώθηκε στις 19 Απριλίου 2004 το κτήριο που θα έχει συνολικό εμβαδόν 18.000 τ.μ. και προϋπολογισμό 50 εκατομμυρίων ευρώ. Επικεφαλής της κατασκευαστικής ομάδας είναι ο κ. Γιώργος Ζαμπέλας και ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου. O αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ανατέθηκε ύστερα από διεθνή διαγωνισμό στο γραφείο “Architecture Studio” που εδρεύει στο Παρίσι.

Mακέτα της Στέγης Γραμμάτων και Tεχνών spacer
spacer
Mακέτα της Στέγης Γραμμάτων και Tεχνών

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα περιλαμβάνει αμφιθεατρική αίθουσα χιλίων θέσεων περίπου με σκηνή κατάλληλη για συμφωνική ορχήστρα, θεατρικές παραστάσεις, όπερα, χορό και κινηματογράφο, διαλέξεις και συνέδρια, μια μικρότερη αίθουσα 300 θέσεων για θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, διαλέξεις και ειδικές κινηματογραφικές προβολές (πολυμέσων, εικονικής πραγματικότητας κ.λπ.). Ένας όροφος του κτηρίου, εμβαδού 1.000 τετραγωνικών μέτρων περίπου, θα φιλοξενεί εκθέσεις εικαστικών και άλλων τεχνών. Ήδη έχει κατασκευασθεί όλο το υπόγειο τμήμα του έργου μέχρι το ύψος του εδάφους. Το κατασκευαστικό μέρος του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές με μέσα του 2007.

Όπως κάθε δυναμική επιχείρηση, το Ίδρυμα Ωνάση αναζητεί σωστές επενδυτικές ευκαιρίες σε ακίνητα, καταλήγει ο κ. Ζαμπέλας. Το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού Ιδρύματος στρέφεται τελευταία προς την Ανατολική Ευρώπη, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση όπου θα μπορούσαν να προκύψουν επενδύσεις με καλές μακροπρόθεσμες αποδόσεις.

Η Αθηνά Ωνάση είναι και πάλι ερωτευμένη! Ο Ιταλός που της έκλεψε την καρδιά (ΦΩΤΟ)

Clipboard3
Δεν πήγε και πολύ… μακρυά
η χρυσή κληρονόμος,
Αθηνά Ωνάση.

Τα κουτσομπολιά λένε ότι μετά την αγκαλιά του Άλβαρο, έπεσε σε εκείνη ενός άλλου διάσημου

ιππέα,

του Ιταλού αναβάτη

Alberto Zorzi.

Zorzi_Fair-Light-9-600x460_t

Ξένα μέσα κάνουν λόγο για έναν νέο έρωτα για την Αθηνά Ωνάση. Ο Alberto Zorzi είναι πλούσιος και αθλητής των αγώνων ιππασίας όπως και εκείνοι και οι δυο τους ήρθαν για πρώτη φορά κοντά όταν εκείνη του πούλησε ένα από τα άλογά της το Crnetto K, κάνοντας μάλιστα τότε τον Άλβαρο να… σκυλιάσει και να κάνει δηλώσεις πως το συγκεκριμένο άλογο δεν του πάει καθώς είναι αρκετό δύσκολο και εκείνος δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία.

imagezorzi-copertina-765x510

Ήδη η Αθηνά και ο Αλμπέρτο είχαν αρχίσει να έχουν επαφές έχοντας γνωριστεί σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά στο Μιλάνο, το άλογο τους “έδεσε” ακόμη περισσότερο καιν στη συνέχεια ήρθε ο χωρισμός της χρυσής κληρονόμου με τον Άλβαρο.

image (1)

Δεν θέλει και πολύ. Αθηνά και Αλμπέρτο προπονούνται μαζί, παίρνουν μέρος σε κοινούς αγώνες, φωτογραφίζονται συχνά μαζί και έτσι άρχισαν και οι φήμες για μια φιλιά που πήγε ένα βήμα πιο πέρα…

csm_Cornetto-K-I_Lafrentz1_99e778f9a0

Βέβαια ο Αλμπέρτο έχει σχέση και μάλιστα με μια καλλονή που ακούει στο όνομα Ανναλίζα Τζιουντίνι, η οποία σχεδόν σε καθημερινή βάση μέσω των social media φροντίζει να δηλώνει παρούσα στη ζωή του και να διαψεύδει φήμες ότι εκείνος έχει μάτια για κάποια άλλη…
Είναι όμως όπως φαίνεται μόνη… απέναντι σε πολλά μέσα που θέλουν την Αθηνά Ωνάση να την έχει αντικαταστήσει…

 

 

 

 

Νέος έρωτας για την Αθηνά Ωνάση

Η χρυσή κληρονόμος και ο Ιταλός αναβάτης

Νέος έρωτας για την Αθηνά Ωνάση

Περίπου ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που έσκασε η «βόμβα» του χωρισμού της Αθηνάς Ωνάση και τα κουτσομπολιά λένε ότι μετά την αγκαλιά του Άλβαρο, έπεσε σε εκείνη ενός άλλου διάσημου ιππέα, του Ιταλού αναβάτη Alberto Zorzi.

Ξένα μέσα κάνουν λόγο για έναν νέο έρωτα για την Αθηνά Ωνάση. Ο Alberto Zrzi είναι εκατομμυριούχος και αθλητής των αγώνων ιππασίας και οι δυο τους ήρθαν για πρώτη φορά κοντά όταν εκείνη του πούλησε ένα από τα άλογά της, το Crnetto K.

Όπως γράφει το ένθετο Secret των Παραπολιτικών, η Αθηνά και ο Alberto είχαν αρχίσει να έχουν επαφές έχοντας γνωριστεί σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά στο Μιλάνο, το άλογο τους «έδεσε» ακόμη περισσότερο και στη συνέχεια ήρθε ο χωρισμός της χρυσής κληρονόμου με τον Άλβαρο.

Βέβαια ο Αλμπέρτο έχει σχέση και μάλιστα με μια καλλονή που ακούει στο όνομα Ανναλίζα Τζιουντίνι, η οποία σχεδόν σε καθημερινή βάση μέσω των social media φροντίζει να δηλώνει παρούσα στη ζωή του και να διαψεύδει φήμες.

NEWSBEAST.GR  2/6/2017

Νέο αμόρε για την Αθηνά Ωνάση -Ιταλός, εμφανίσιμος και εκατομμυριούχος

onassi-athina-alvaro708

Ενα χρόνο μετά το χωρισμό της, η Αθηνά Ωνάση φαίνεται ότι έχει βρει ξανά τον έρωτα.

Νέο δημοσίευμα εμφανίζει την χρυσή κληρονόμο του Αριστοτέλη Ωνάση να είναι ερωτευμένη με Ιταλό εκατομμυριούχο.

Το ειδύλλιο, κατά τις ίδιες πηγές, βρίσκεται ακόμη στην αρχή του και η Αθηνά Ωνάση προσπαθεί να κρατά τη σχέση αυτή όσο γίνεται πιο μακριά, όχι μόνο από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και από τα μάτια του στενού της περιβάλλοντος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο νέος σύντροφος της είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμος και αθλητικός τύπος και αγαπά και αυτός ιδιαίτερα την ιππασία.

Η γνωριμία με τον Ιταλό εκατομμυριούχο, που έχει σαν βάση του το Μιλάνο, με την χρυσή κληρονόμο φέρεται να έγινε πριν μερικούς μήνες σε φιλανθρωπικό γκαλά και μετά από τις πρώτες συναντήσεις γνωριμίας έγιναν ζευγάρι.

Το ζευγάρι περνά ευχάριστα το χρόνο μαζί, μοιράζοντάς τον ανάμεσα σε Βέλγιο και Ιταλία.

Πηγή: iefimerida.gr

Για πρώτη φορά: Τα γράμματα της Τζάκι σε θαυμαστή της πριν το γάμο με τον Ωνάση

onassis-tzaki708

Επιστολές της Τζάκι Κένεντι προς τον θαυμαστή της Ντέιβιντ ‘Ορμσμπαϊ Γκορ, πρεσβευτή της Βρετανίας στις ΗΠΑ, ακριβώς πριν από τον γάμο της με τον Αριστοτέλη Ωναση, βγαίνουν στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Bonham’s στο Λονδίνο.

Η χήρα του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι εκφράζει όλη τη φιλία που τρέφει προς τον βρετανό ευγενή, πρεσβευτή επί προεδρίας Κένεντι, συγκεκριμένα από το 1961 έως το 1965, αλλά τον απογοητεύει βαθιά απορρίπτοντας την πρόταση γάμου που της κάνει το 1968 και εξηγώντας του γιατί θα παντρευτεί τον πάμπλουτο έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση. «Μοιραστήκαμε τόσα πολλά, ακόμη κι αν δεν είναι αυτό που θα επιθυμούσατε ελπίζω αυτή η σχέση αγάπης και πόνου να μην διακοπεί ποτέ», του γράφει.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ΒΟVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

 

 

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΚΗ

Ο Αλβάρο αποκαλύπτει: Γιαυτό απατούσα την Αθηνά...

Ο Αλβάρο αποκαλύπτει: Γιαυτό απατούσα την Αθηνά... Μία εβδομάδα πριν την δίκη για το διαζύγιο ο Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο αποκαλύπτει:

«Την απατούσα την Αθηνά, γιατί δεν ήθελε να κάνουμε σεξ, είχε ψυχολογικά προβλήματα η Ωνάση και δεν τηρούσε τις συζυγικές της υποχρεώσεις».

Οι εν λόγω αποκαλύψεις διέρρευσαν σε βραζιλιάνικα μέσα και τα διέρρευσε ψυχίατρος, η οποία θα κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του Αλβάρο, η οποία τονίζει ότι η Αθηνά έπασχε και πάσχει από κατάθλιψη και λέει ότι δεν ήθελε καμία σεξουαλική επαφή με τον Αλβάρο.

Πηγή: Το πρωινό  ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line Η" Online 30/3 11:26

 

 

 

 

Αυτή κι αν είναι αποκάλυψη: Ο Αλβάρο απατούσε την Ωνάση από το δεύτερο χρόνο του γάμου τους

tre

Μόνο τυχαία δεν ήταν η πρόσφατη τοποθέτηση του δικηγόρου Αλέξη Μανθεάκη πως ο Αλβάρο στο δικαστήριο θα συναντήσει μια «γνήσια Ωνάση από ατσάλι για την οποία θα ήταν περήφανος ο παππούς της».

Σύμφωνα με βραζιλιάνικα sites, η Αθηνά έχει στα χέρια της μαρτυρία-κλειδί που «καίει» τον Αλβαρο και αναμένεται να βάλει τέλος στις φιλοδοξίες του να βάλει χέρι στη μισή περιουσία της.

Η «χρυσή» κληρονόμος φαίνεται πως περνάει δυναμικά στην αντεπίθεση. Και σκοπεύει να μη δώσει ούτε μισό ευρώ παραπάνω στο γοητευτικό ιππέα απ’ όσα είχαν συμφωνήσει στο προγαμιαίο συμβόλαιο που υπέγραψαν.

Μάλιστα, νεότερες πληροφορίες, σύμφωνα με το περιοδικό Λοιπόν, αναφέρουν πως ο Αλβαρο ίσως να μην καταφέρει να πάρει ούτε και αυτά, καθώς στο συμβόλαιο λέγεται πως υπάρχουν και όροι κάποιοι από τους οποίους έχουν παραβιαστεί, όπως αυτός της απιστίας και της διπλής ζωής.

Δημοσίευμα βραζιλιάνικου site αναφέρει πως στο δικαστήριο θα καταθέσει μάρτυρας-κλειδί που γνώριζε πάρα πολύ καλά το ζευγάρι και θα υποστηρίξει πως έχουν παραβιαστεί και όροι του προγαμιαίου συμβολαίου. Αν το συγκεκριμένο δημοσίευμα επιβεβαιωθεί, τότε θα μιλάμε για μια μεγάλη ανατροπή.

gossip-tv.gr  18/3/2017

 

 

 

Ο Αλβάρο ζητά 10 εκατ. δολάρια από την Αθηνά, την κατηγορεί για τις κακές του επιδόσεις στην ιππασία

«Πόλεμος» μεταξύ των πρώην συζύγων

Ο Αλβάρο ζητά 10 εκατ. δολάρια από την Αθηνά, την κατηγορεί για τις κακές του επιδόσεις στην ιππασία

Ο «πόλεμος» ανάμεσα στην Αθηνά Ωνάση και τον Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο, φαίνεται πως μόλις άρχισε. Ο πρώην σύζυγος της «χρυσής» κληρονόμου περνά στην αντεπίθεση καταθέτοντας αγωγή με την οποία ζητά αποζημίωση 10 εκατομμύρια δολαρίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, ο Ντόντα κατηγορεί την Αθηνά πως φταίει για τις κακές του επιδόσεις στην ιππασία. Ουσιαστικά της προσάπτει το γεγονός ότι έχει πέσει από την 10η στην 205η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ιππασίας, καθώς δεν έχει πια στην διάθεσή του τα πανάκριβα άλογα που είχε αγοράσει η Αθηνά για να προπονείται.

Η Αθηνά μετά την αίτηση διαζυγίου τους, αποφάσισε να απαγορεύσει στον Ντόντα να χρησιμοποιεί τα εν λόγω άλογα. Έτσι όπως καταγγέλλει εκείνος αναγκάστηκε να προπονείται με άλογα κατώτερων δυνατοτήτων και να μην έχει τις αποδόσεις που είχε και του έφερναν διακρίσεις.

Η αγωγή του Αλβάρο κατατέθηκε από την δικηγόρο του Πρισίλα Κορέα ντα Φονσέσκα, τον Οκτώβρη του 2016, λίγους μήνες μετά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, με το αγαπημένο του άλογο Cornetto K.

Τα πανάκριβα άλογα της Αθηνάς φυλάσσονται πλέον σε στάβλους όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος στον Ντόντα.

newsbeast.gr  15/3/2017

 

 

 

Η Αθηνά Ωνάση πουλάει τη βίλα της «αμαρτίας» του Αλβάρο

Θέλει να απαλλαχθεί άμεσα από τις κακές αναμνήσεις

Η Αθηνά Ωνάση πουλάει τη βίλα της «αμαρτίας» του Αλβάρο

Την βίλα της «αμαρτίας» του Αλβάρο βγάζει στο σφυρί η Αθηνά Ωνάση. Πρόκειται για μια έπαυλη στο Γουέλιγκτον στη Φλόριντα των ΗΠΑ που η χρυσή κληρονόμος αγόρασε πριν από δύο χρόνια και το μετέτρεψε σε πραγματικό παλάτι.

Πριν έξι μήνες στο ίδιο σπίτι γράφτηκε και ο επίλογος στον έρωτά της με τον Βραζιλιάνο γόη. Εκεί λέγεται ότι ο Αλβάρο απάτησε την Αθηνά.

Ειδοποιημένη από τα μέλη της ασφάλειάς της η Αθηνά Ωνάση σχεδόν έκανε τσακωτό τον... καλό της να την απατά με μια ξανθιά καλλονή.

Δεν πέρασαν παρά μόνο δυο χρόνια από όταν η Αθηνά Ωνάση εντυπωσιασμένη από τη βίλα στο Γουέλιγκτον στη Φλόριντα των ΗΠΑ έδωσε μια περιουσία για να την αποκτήσει.

Το σπίτι που βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο χώρο σχεδόν τεσσάρων στρεμμάτων είναι συνολικού εμβαδού 480 τετραγωνικών. Η κατασκευή του χαρακτηρίζεται τουλάχιστον πολυτελής.

Η τιμή που το αγόρασε η Αθηνά Ωνάση παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστη, κάποιοι λένε ότι ήταν 5 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο στο πωλητήριο, σύμφωνα με τη στήλη «Page six» της New York Post η τιμή που μπήκε γράφει το ποσό των 3.250.000 δολαρίων, καθώς η Αθηνά Ωνάση θέλει να απαλλαχθεί άμεσα από τις κακές αναμνήσεις.

newsbeast.gr  10/3/2017

 

 

 

 

Μανθεάκης: Ο Αλβάρο θα αντιμετωπίσει μια γνήσια Ωνάση στα δικαστήρια

«Να πει γιατί του χρωστάει λεφτά και γιατί θα πρέπει να τον συντηρεί με τα ποσά, τα εκατομμύρια δολάρια, που απαιτεί αυτός»

Μανθεάκης: Ο Αλβάρο θα αντιμετωπίσει μια γνήσια Ωνάση στα δικαστήρια

Την δική του εκδοχή για τα όσα θα διαδραματισθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων ανάμεσα στην Αθηνά Ωνάση και στον πρώην σύζυγο της Αλβάρο ντε Μιράντα, δίνει ο σύμβουλος και φίλος της οικογένειας Αλέξης Μανθεάκης.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έγραψε:

«Δεν κάνω αναρτήσεις ούτε έχω δώσει συνεντεύξεις για την Αθηνά εδώ και χρόνια. Είναι μια παλιά φίλη που την γνωρίζω από κοριτσάκι και είμαστε πάντα φίλοι. Πρόσφατα, με την ιστορία του διαζυγίου της έχουν γραφτεί, όπως ήταν αναμενόμενο, πολλά, και πάρα πολλά που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Γι’αυτό θα γράψω λίγα λόγια.

Ας με συγχωρήσει η Αθηνά!

Μετά από χρόνια που ήταν παντρεμένη με έναν άνδρα μεγαλύτερο, που αγάπησε στα 17 της, δίνοντας του τα πάντα (έρχοντας ακόμα και σε ρήξη με την οικογένεια της για χάρη του), την αγάπη της, χρήματα, δόξα, όνομα, κλειδί για τα μεγάλα σαλόνια, άλογα εκατομμυρίων, σπίτια , ιδιωτικό αεροπλάνο και την αφοσίωση και πίστη της, κάποια γεγονότα και πρόσωπα πέρυσι την έκαναν να πάρει την δύσκολή και πικρή απόφαση να διαλύσει τον γάμο της και να διώξει τον άντρα της ζωής της.

Αυτός δήλωσε ότι θα πάλευε για την μεγάλη του αγάπη, έκανε αναρτήσεις της Παναγίας στο Instagram, και έβαλε τα παιδιά της πρώην συντρόφου του να κάνουν δηλώσεις, μέσα από τα πολυτελέστατα σπίτια αγορασμένα από την Αθηνά, εναντίων της. Η πάλη για την αγάπη του για την Αθηνά κράτησε μόνο λίγους μήνες πριν αναρτήσει στο διαδίκτυο, φωτογραφίες της νέας του αγάπης. Οι απαιτήσεις του όμως στα δικαστήρια του Βελγίου συνεχίζονται κι ας έχει βρει όπως λέει, την ευτυχία.

Σύντομα θα γίνει το δικαστήριο και θα βγει το διαζύγιο, που σίγουρα θα του δώσει κάποια χρήματα αλλά, ελπίζω, πολύ λιγότερα από αυτά που απαιτεί από την Αθηνά. Φυσικά ο κόσμος δεν ξέρει τι έχει γίνει, και δεν θα μιλήσω για αυτά που ξέρω τώρα. Όλα θα έλθουν στο φως. Η Αθηνά για να ξέρετε, πήρε μια πολύ δύσκολη απόφαση, πήρε την ζωή της στα χέρια της, έκανε την καρδιά της πετρά, και με αξιοπρέπεια, και με την σιδερένια πυγμή μιας πραγματικής Ωνάση, αντιμετωπίζει την κατάσταση και την ζωή της.

Την γνωρίζω εδώ και 18 χρόνια και ξέρω ότι είναι πια μια γνήσια Ωνάση, με επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, και στον κόσμο των πρωταθλητών ιππασίας υπερπήδησης εμποδίων, νικάει συχνά, πάντα με τα Ελληνικά χρώματα, παγκόσμια αστέρια του αθλήματος και Ολυμπιονίκες. Έχει οργανώσει τους κορυφαίους σε παγκόσμιο επίπεδο άγωνες Longines Athina Onassis Horse Show, που παρακολουθούνται σε 80 χώρες και που τις βλέπουν εκατομμύρια τηλεθεατές μέσα από το eurosport και φέτος και από το CNN.

Στα στάδια δεκάδες χιλιάδες θεατές θα δουν πάλι την Αθηνά να παίρνει μέρος σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο άθλημα όπου το θάρρος και η συγκέντρωση είναι απαραίτητα για τους αναβάτες. Αυτή την Αθηνά διάλεξε να κοντράρει ο Doda.

Με αυτή την Κούκλα από Ατσάλι, όπως την περιέγραψα πριν πολλά χρόνια σε συνέντευξη μου στα ΝΕΑ, και αργότερα στο Ελβετικό περιοδικό L’Ilustre, ως αντίπαλο, θα φτάσει ο σύζυγος της στην αίθουσα του δικαστηρίου στο Βέλγιο να πει γιατί του χρωστάει λεφτά και γιατί θα πρέπει να τον συντηρεί με τα ποσά, τα εκατομμύρια δολάρια, που απαιτεί αυτός.

Η Αθηνά είναι σήμερα μια αληθινή Ωνάση που θα καμάρωνε ο παππούς της για αυτήν εάν ζούσε. Να έχει ζωή, τύχη, και ευτυχία, της αξίζει».

kajdgafa

newsbeast.gr  2/3/2017

 

 

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Η οικονόμος του Ωνάση

αποκαλύπτει στα ενενήντα της χρόνια ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο – Μεγάλη έκπληξη

Η κ. Γεωργία Βέττα ετών 90 οικονόμος του Αρ. Ωνάση που έζησε για πολλά χρόνια δίπλα στον έλληνα κροίσο και γνώριζε τα πάντα αποφάσισε να μιλήσει στην Espresso. Η κ. Βέττα η οποία ζει σε ένα διαμέρισμα της Γλυφάδας ολομόναχη περιγράφει τα όσα έζησε με την οικογένεια Ωνάση, τα καλά και άσχημα.

Ήταν ο άνθρωπος που ταξίδευε με την οικογένεια που άκουγε συζητήσεις και δοκίμαζε το φαγητό τους για να δει αν είναι δηλητηριασμένο ή όχι. Και ξαφνικά στην αφήγησή της ρίχνει τη βόμβα: Η Τζάκι Κένεντι σκότωσε τον Αλέξανδρο.

«Με τον Αρίστο ταξίδεψα όλο τον κόσμο. Μόντε Κάρλο, Παρίσι, Αμερική, Ακαπούλκο, Βενετία. Παντού. Με μια βαλιτσούλα στο χέρι ήμουν συνέχεια. Βλέπετε, δεν εμπιστευόταν άλλον να ελέγχει το φαγητό, ούτε να ακούει τι λέγεται στα ραντεβού του. Ο Αρίστος είχε λεφτά, χωρίς ευτυχία» λέει χαρακτηριστικά.

Η πιστή οικονόμος του Ωνάση αφήνει σαφείς αιχμές κατά της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ για τον θάνατο του Αλέξανδρου Ωνάση στις 22 Ιανουαρίου του 1973. «Η Τζάκι επέμενε εκείνη τη μοιραία μέρα ο Αλέξανδρος να εκπαιδεύσει με το Piaggio τους Αμερικανούς πιλότους που ήρθαν από τις ΗΠΑ. Διαφορετικά, ο Αρίστος δεν θα τον άφηνε. Τον Αλέξανδρο τον σκότωσαν, τον φάγανε. Με αυτόν τον καημό θα πεθάνω», λέει χαρακτηριστικά.

Και περιγράφει τα όσα έγιναν λίγες ώρες πριν από τη μοιραία πτήση: «O Αλέξανδρος ήταν πολύ καλό παιδί. Εξαιρετικό. Χαμηλών τόνων, σε αντίθεση με τη Χριστίνα. Θυμάμαι, ήταν τόσο ερωτευμένος με τη Φιόνα… Σε εκείνη είχε βρει και την ερωμένη, και τη μάνα, και όλη τη στοργική αγάπη που του έλειπε. Ηταν έτοιμος να την παντρευτεί. Και τότε του έλεγε ο Αρίστος: »Βρε, παιδί μου, τη Φιόνα θα πάρεις που έχει την ίδια ηλικία με τη μάνα σου; Αυτή θα παντρευτείς;». Και εκείνος του απαντούσε: »Αυτήν αγαπάω, αυτήν θα παντρευτώ». Με παίρνει λοιπόν το προηγούμενο βράδυ του θανάτου του από το Μόντε Κάρλο ο Αλέξανδρος και μου λέει: »Γεωργία, ειδοποίησε τον κουρέα τον Άγγελο να έρθει στις 5.00 το απόγευμα να με κουρέψει». Και ο άνθρωπος ήρθε και τον κούρεψε. Το επόμενο πρωί, στις 6.00, μου φωνάζει από το δωμάτιό του: »Γεωργία, φτιάξε τον δίσκο με το πρωινό». Παραξενεύτηκα. Μονολογούσα: »Παναγία μου, θα πάει για δουλειά τόσο πρωί;». Δεν ήξερα ότι είχαν έρθει Αμερικανοί πιλότοι για να τους εκπαιδεύσει στο Piaggio για να πάνε στην Καραϊβική. Εκείνοι φιλοξενούνταν στο Hilton. Οταν ξύπνησε ο Αρίστος, του λέω: »Ρε συ Αρίστο, 500 πιλότους έχεις, αυτό το παιδί βρήκες να τους εκπαιδεύσει, επειδή το είπε η Τζάκι;». Θυμάμαι έλεγε τότε συνέχεια η Τζάκι: »Ο Αλέξανδρος να εκπαιδεύσει τους πιλότους, επειδή ξέρει το αεροπλάνο». Αποτέλεσμα; Το δεξί πηδάλιο να καρφωθεί στο κρανίο του. Θα ζούσε όλη η οικογένεια αν δεν πέθαινε τότε ο Αλέξανδρος».

Η κυρία Βέττα μιλά και για τον ανείπωτο πόνο του Αριστοτέλη Ωνάση, για την απώλεια που δεν μπορούσε να δεχθεί και για το ότι τρέναρε την ταφή του γιου του.

«Οταν ήρθε ο Αρίστος στο ΚΑΤ για να δει τον Αλέξανδρο, άρχισε να κλαίει. Βγαίνοντας από το δωμάτιο είπε στους γιατρούς: »Βγάλτε τα σωληνάκια. Το παιδί μου είναι πεθαμένο». Είχε θολώσει το μυαλό του. Η αλήθεια είναι ότι δεν πίστευε ότι είχε πεθάνει. Για εκείνον, στο μυαλό του, ζούσε. Για 20 ημέρες βρισκόμασταν στον Σκορπιό. Εκείνος κάθε βράδυ κατηφόριζε στο εκκλησάκι που τον είχε μέσα στο φέρετρο και του μίλαγε, σαν να ζούσε. Του έλεγε ακόμα και τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό και δεν έδινε εντολή για να τον θάψουν. Είχε μεγάλο καημό που χάθηκε τόσο απρόοπτα. Ξεκίνησαν τα βλέφαρά του να σκεπάζουν τα μάτια του. Έπαθε βλεφαρόπτωση. Τότε λοιπόν αγρίεψε ο μητροπολίτης Λευκάδος και του λέει: »Κύριε Ωνάση, ή τον θάβετε ή θα τον πάτε σε μαυσωλείο στη Γαλλία». Και ο Αρίστος προκειμένου να μην τον χάσει από τον Σκορπιό, αποφάσισε να τον κηδέψει. Την ημέρα της κηδείας ήρθε και η μάνα του, η Τίνα, παρότι δεν μιλούσε με τον Αλέξανδρο λόγω του γάμου της με τον Νιάρχο. Παρούσα και η αρραβωνιαστικιά του, η Φιόνα Φον Τίσεν. Ο Αρίστος δεν παρέστη στην κηδεία. Ο παπάς για να πειστεί ότι το πτώμα του Αλέξανδρου είναι στο φέρετρο ζήτησε από τη μάνα του να το ανοίξει, αλλιώς δεν θα έψελνε τη νεκρώσιμη ακολουθία. Και ανοίγουν το φέρετρο και βλέπουμε έναν άλλον Αλέξανδρο. Τρεις μέρες τον ταρίχευαν στο ΚΑΤ, κατ’ εντολήν του Αρίστου. Ήθελε να τον κρατήσει για πάντα κοντά του», λέει χαρακτηριστικά η 90χρονη οικονόμος του Ωνάση.
Ετσι χώρισε η Κάλλας με τον Ωνάση
Η ηλικιωμένη γυναίκα θυμάται σαν χθες και τον χωρισμό της Μαρίας Κάλλας από τον Ωνάση, αλλά και όσα βίωσε εκείνες τις μέρες κοντά τους. «Η Μαρία πρόσεχε και λάτρευε τον Αρίστο. Σκέψου ότι όλα τα σπίτια στον Σκορπιό τα είχε διακοσμήσει η Κάλλας. Θυμάμαι, όταν ήταν πιεσμένος από τις δουλειές προσπαθούσε να τον πείσει να πάνε μαζί στο Παρίσι, στη Βενετία για να ξεφύγει από το άγχος. Η Μαρία είχε αντιληφθεί ότι κάτι έτρεχε με την Τζάκι και είχαν φτάσει στα αυτιά της ότι θα την παντρευτεί στον Σκορπιό. Μάζεψε τα πράγματά της από το νησί και εν μια νυκτί εξαφανίστηκε».

«Για 17 μέρες ο Αρίστος έψαχνε σαν τρελός να τη βρει και εκείνη δεν εμφανιζόταν πουθενά. Είχαν χάσει τα ίχνη της. Στο σπίτι ήμασταν όλοι άνω κάτω. Εκείνος δεν κοιμόταν καθόλου. Είχε αφήσει τις δουλειές του, ήταν μέσα στα νεύρα, δεν έτρωγε μπουκιά. Τηλεφωνούσε σε όλο τον κόσμο για να τη βρει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο γάμος με την Τζάκι έγινε για τα συμφέροντα

Η κυρία Βέττα αποδίδει τον γάμο του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι σε συμφέροντα και μόνο. «Τη Μαρία τη λάτρευε. Ο γάμος με την Τζάκι έγινε καθαρά λόγω συμφερόντων» εξηγεί και συνεχίζει: «Την ημέρα που παντρεύονταν στον Σκορπιό, μαζί της ήταν και τα παιδιά της, ο Τζον και η Καρολίνα. Εκεί και ο μικρός Αλέξανδρος. Ρωτάει λοιπόν ο Τζον τι συμβαίνει και η μάνα του είναι ντυμένη με το νυφικό. Και του απαντάει ο Αλέξανδρος με παράπονο: »Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για την Ελλάδα». Δεν ήθελε να αναφέρει καθόλου ότι ο πατέρας του παντρεύεται με την Τζάκι».
Η 90χρονη γυναίκα σημειώνει ακόμη ότι κάθε φορά που ερχόταν η Τζάκι στην Ελλάδα τη συνόδευαν κάτι ογκώδεις μελαψοί άνδρες. «Λέω τότε κάποια στιγμή: »Για όνομα του Θεού. Τι τη φυλάτε; Εδώ είναι Ελλάδα». Και μου απαντάει ο ένας: »Δεν φυλάμε την κυρία Τζάκι, αλλά τα παιδιά του Κένεντι»».
Οσο για το γιατί αποφάσισε να μιλήσει τώρα, μετά από τόσα χρόνια; «Έχω μεγάλο καημό με όσα συνέβησαν στον Αρίστο και στην οικογένειά του. Έφαγε ψωμί από εκείνον πολύς κόσμος. Χιλιάδες άνθρωποι. Πρέπει να γνωρίζει ο λαός. Ο Αρίστος ήταν ο καλύτερος άνθρωπος. Δεν του ταίριαζε τέτοιο άδοξο τέλος», καταλήγει…
katohika.gr   10/1/2017

 

 

ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΣΧΕΣΗ ΦΙΛΙΑΣ

Αποκάλυψη-βόμβα: Η Αθηνά Ωνάση στην αγκαλιά του πρίγκιπα Χάρι!

Αποκάλυψη-βόμβα: Η Αθηνά Ωνάση στην αγκαλιά του πρίγκιπα Χάρι!Είναι η κληρονόμος και τελευταία της δυναστείας των Ωνάση, η Αθηνά, η γυναίκα που θα φέρει τον πρίγκιπα Χάρι στο ερωτικό προσκήνιο ακόμη μια φορά; Αυτό υποστηρίζει σε αποκλειστικό δημοσίευμα του το αυστραλέζικο περιοδικό «New Idea» που φιλοξενεί δηλώσεις της φίλης των γαλαζοαίματων και κοσμικών της Ευρώπης Jessica Hay. Στη συνέντευξη αυτή, η Hay υποστηρίζει ότι ο Χάρι αποτελεί στήριγμα για την Αθηνά σε αυτήν τη φάση της ζωής της.

Η Αθηνά Ωνάση έχει κρατήσει αποστάσεις από τα media μετά το πολύκροτο διαζύγιο της από τον Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο έπειτα από δέκα χρόνια κοινού βίου.

"Και οι δύο, και ο Χάρι και η Αθηνά, έχουν υπάρξει άτυχοι στον έρωτα και τώρα στηρίζουν ο ένας τον άλλο" υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Ο Χάρι γνωρίζει την Αθηνά εδώ και χρόνια. Οι δυο τους έχουν πολλούς κοινούς φίλους, υποστηρίζει η Hay που υπενθυμίζει ανάμεσα σε άλλα και την απιστία που οδήγησε στον επίλογο ενός γάμου που κόστισε πολύ.

Αποκάλυψη-βόμβα: Η Αθηνά Ωνάση στην αγκαλιά του πρίγκιπα Χάρι!Όπως όλα δείχνουν η τελευταία των Ωνάση είναι τόσο αποφασιστική όσο και ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Αθηνά Ωνάση επιθυμεί να τηρηθούν οι όροι του προγαμιαίου συμβολαίου και να λήξει η υπόθεση διαζυγίου με τον Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 16 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες παρουσία μόνο των εν διαστάσει συζύγων και των δικηγόρων τους. Εκεί, η Ωνάση κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Ντόντα και απαίτησε το “πάγωμα” των κοινών τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσε με τον σύζυγο της, ένα αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Επιπλέον απαγορεύτηκε ρητά η οποιαδήποτε μετατροπή στους τίτλους της κοινής ακίνητης περιουσίας τους, μέχρι αυτή να οριστεί στην ακροαματική διαδικασία του διαζυγίου και η κληρονόμος επιμένει στο προγαμιαίο συμβόλαιο που ορίζει ότι, σε περίπτωση διαζυγίου, ο Ντόντα δικαιούται το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για κάθε χρόνο έγγαμου βίου.

Η αντιμαχία διαφαίνεται σκληρή, σχολιάζουν τα δημοσιεύματα, καθώς Ωνάση και Νέτο διαφωνούν στον καταμερισμό των κοινών περιουσιακών τους στοιχείων και ο ιππέας θα διεκδικήσει περισσότερα χρήματα. Το επόμενο ραντεβού ενώπιον του δικαστηρίου θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στο Πρωτοδικείο των Βρυξελλών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, προσθέτουν.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line "Η" Online 2/8 20:38

 

 

 

 

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

Η "κατάρα" της οικογένειας Ωνάση: Δυστυχία, περίεργοι θάνατοι αλλά και πολύ χρήμα

Ταπεινώσεις, εξευτελισμοί, διαμάχες, χωρισμοί, περίεργοι θάνατοι, άγριες συγκρούσεις μέσα στις δικαστικές αίθουσες, δυστυχία...και χρήμα. Πολύ χρήμα. Η ιστορία της δυναστείας Ωνάση εξακολουθεί να γράφεται με μελανά χρώματα, αποδεικνύοντας γι άλλη μια φορά ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία. Φαίνεται πως η κατάρα των Ωνάσηδων καλά κρατεί… Όχι τόσο επειδή οι ελπίδες να διατηρηθεί το χρυσό όνομα, λιγοστεύουν, αλλά κυρίως επειδή οι μόνες γυναίκες –απόγονοι του Έλληνα μεγιστάνα- που έμειναν να το φέρουν, δεν αξιώθηκαν να ευτυχίσουν.

Η Χριστίνα Ωνάση, το εναπομείναν παιδί του Αριστοτέλη, έχοντας αποτύχει στους τέσσερις γάμους της, αλλά καταφέρνοντας να φέρει στον κόσμο το μόνο παιδί της, έφυγε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες (αρχικά, ο θάνατός της αποδόθηκε σε εμβολή, συνεπεία συνδυαστικής κατανάλωσης χαπιών και αλκοόλ, αλλά το Ίδρυμα Ωνάση υπαινίχθηκε ότι επρόκειτο για δολοφονική ενέργεια), μόνη και δυστυχισμένη στη σουίτα κάποιου ξενοδοχείου της Αργεντινής και τώρα, η κόρη της, η Αθηνά, φαίνεται να πατά πάνω στα χνάρια της μητέρας της…

Στην αρχή όλα φαίνονταν ιδανικά. Το ειδύλλιο της 17χρονης τότε Αθηνάς με τον 29χρονο Βραζιλιάνο Αλβάρο - Αλφόνσο Ντε Μιράντα Νέτο πλέχτηκε στο training camp του βελγικού Νέλσον Πεσόα, ανάμεσα στα dressage, τα walk, τα trot των αλόγων. Παθιασμένοι και οι δύο με την ιππασία, ξόδευαν ατελείωτες ώρες στη φροντίδα των αλόγων τους. Ο γοητευτικός Ντόντα (όπως είναι το χαϊδευτικό του) είχε μόλις βάλει τέρμα στον γάμο του με τη Σιμπέλ Ντόρσα, μια Βραζιλιάνα καλλονή με την οποία είχε αποκτήσει τη μικρή Βίβιαν. Η ανήλικη Αθηνά ήταν εκείνη που έκανε το πρώτο βήμα και τον πλησίασε. Και τότε -κατά δήλωση και των δύο- ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλο. Έτσι. Με την πρώτη ματιά.

Εκείνη μεσόγεια, συμπαθής, κληρονόμος μια ανυπολόγιστης περιουσίας, εκείνος play boy, γοητευτικός, που έως πρότινος κάλυπτε τις ανάγκες του ακριβού χόμπι κυρίως από το χαρτζιλίκι του πατέρα του. Η Αθηνά όμως είναι ο άνθρωπος που δεν φείδεται χρήματος στην κοινή εμμονή με τα άλογα. «Δεν έχω τρόπο να πολεμήσω μια γυναίκα, που του αγοράζει άλογα…» θα δηλώσει αργότερα απελπισμένη η πρώην κυρία Ντε Μιράντα Νέτο.

Ο γάμος τους γίνεται τρία χρόνια μετά, σε κλειστό κύκλο, καθώς η Αθηνά αντιπαθεί τη δημοσιότητα. Αλλά σ΄ αυτόν τον κλειστό κύκλο δεν χωράει ούτε ο πατέρας της. Ο Τιερύ Ρουσέλ έχει από την αρχή ενστάσεις για τη σχέση. Θεωρεί τον Ντόντα άνθρωπο που απλώς λιμπίζεται την αμύθητη περιουσία της κόρης του, κοινώς προικοθήρα (τι τραγική ειρωνεία, μα την αλήθεια! Αυτός ο τίτλος του «προικοθήρα» συνόδευε και τον ίδιο από την αρχή της σχέσης του με τη Χριστίνα, αυτός ο τίτλος τον «έκαψε» και στη δικαστική διαμάχη που είχε μετά τον θάνατό της, με το Ίδρυμα Ωνάση. Τότε που διεκδικούσε μερίδα του λέοντος από την περιουσία της Χριστίνας). Η Αθηνά, όμως, παρά τις άγριες αντιπαραθέσεις με τον πατέρα της, ακολουθεί την καρδιά της. Παντρεύεται μόνη τον Ντόντα κι έχοντας, στο μεταξύ, απαλλάξει το όνομά της από το επώνυμο «Ρουσέλ». Είναι πλέον η Αθηνά Ωνάση Ντε Μιράντα Νέτο.

Ο γάμος αυτός ευλογείται από τον θεό, αλλά όχι από τους ανθρώπους. Γιατί δεν είναι μόνο η κατάρα του ονόματος Ωνάση, που θα τον κυνηγά… Μία ακόμη κατάρα, πλανιέται ήδη πάνω από τη σχέση. Αυτή της πρώην συζύγου του Ντόντα. Έχοντας χάσει ήδη τον σύντροφό της η Σιμπέλ, βλέπει να χάνει και το παιδί τους. Παλεύει σκληρά για να το κρατήσει κοντά της, αλλά το δικαστήριο δίνει την επιμέλεια της Βίβιαν στον πατέρα και η Σιμπέλ βουτά στο κενό από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της, στο Σάο Πάολο, αφήνοντας πίσω ένα προφητικό σημείωμα: «Μια μέρα, όταν ο Θεός σε συγχωρήσει γι αυτό που έκανες σε εμένα και το παιδί, τότε θα νιώσεις καλύτερα. Λυπάμαι την Αθηνά, που δεν θα γνωρίσει ποτέ την αληθινή αγάπη».

Πριν τον γάμο, ο Ντόντα υπογράφει ένα συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο, αν κάποτε ο γάμος διαλυθεί, η… αποζημίωσή του θα είναι 1 εκατομμύριο δολάρια για κάθε χρόνο έγγαμου βίου.

Γι αρκετά χρόνια το ζεύγος εμφανίζεται και φωτογραφίζεται ευτυχισμένο. Τόσο ο Ντόντα όσο και η Αθηνά συμμετέχουν με επιτυχία σε παγκόσμιες ιππικές οργανώσεις και ο ένας είναι πάντα πλάι στον άλλο. Η Αθηνά μεγαλώνει τη Βίβιαν σαν δικό της παιδί. Σαν δικό της. Γιατί δικό της παιδί δεν αποκτά. Έχει μια αποβολή, αλλά καμιά προσπάθειά τους να προεκτείνουν την ευτυχία τους, δεν στέφεται με επιτυχία.

Και ξαφνικά, εκεί που τα χρόνια δείχνουν να κυλούν χωρίς προβλήματα -ορατά τουλάχιστον- η Αθηνά αρχίζει να εμφανίζεται σε ιππικές διοργανώσεις χωρίς τον Ντόντα στο πλάι της. Οι φήμες για εκπνοή στην συνύπαρξη των δύο, οργιάζουν. Η τελευταία σταγόνα στο ήδη παραγεμισμένο ποτήρι είναι η πληροφορία, που δημοσιεύει το περιοδικό «Epoca» ότι ο Ντόντα έχει ενδώσει στα θέλγητρα μιας φλογερής Ισπανίδας και απατά την Αθήνα μέσα στο ίδιο τους το σπίτι! Και το χειρότερο… η Αθηνά τους πιάνει στα… πράσα. Η πορεία προς το τέλος της σχέσης γίνεται πια μονόδρομος…

Τον πιθανότερο είναι πως δεν θα μάθουμε ποτέ τι ακριβώς συνέβη. Το μόνο που ξέρουμε σίγουρα είναι πως η Αθηνά, σχεδόν εν μία νυκτί, από γατούλα στο πλευρό του Ντόντα, μετατράπηκε σε λέαινα απέναντί του. Τα απελπισμένα μηνύματά του, ότι θα πολεμήσει για την αγάπη του, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, δεν κάμπτουν την Αθηνά, που στο μεταξύ κινεί τις διαδικασίες του διαζυγίου 11 χρόνια μετά τον γάμο τους κι αφού προηγουμένως έχει δεσμεύσει τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα στο Βέλγιο. Με τη λήξη του έγγαμου βίου τους, ο Αλβάρο θα πάρει ό,τι προβλέπεται από το προγαμιαίο συμφωνητικό. Ένα εκατομμύριο δολάρια για κάθε έτος του γάμου τους. Σύνολο 11 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά φαίνεται πως δεν του αρκούν. Με προσφυγή επιχειρεί να προσβάλει το συμφωνητικό και ζητά τη μισή περιουσία της. Ήτοι, περί τα 400 εκατομμύρια δολάρια! Μια νέα δικαστική περιπέτεια ξεκινά.

Είναι τραγικό, αλλά για όσους έχουν παρακολουθήσει εξ αρχής την ιστορία της δυναστείας Ωνάση, και δη την πορεία της Χριστίνας, τίποτε δεν είναι πια ξένο. Η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται δραματικά και το μόνο που μπορεί πια κανείς να ευχηθεί είναι ένα ευτυχές τέλος τουλάχιστον γι αυτήν. Την τελευταία απόγονο των Ωνάσηδων. Για ν΄ αποδειχθεί ότι η ζωή μπορεί να μην είναι παραμύθι, αλλά ένα παραμύθι ίσως και να μπορεί να στήσει μια ζωή…

Αναρτήθηκε στις  10/7/2016 12:48:00 μ.μ.

 

 

 

Αθηνά Ωνάση: Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στον Αλβάρο (video)

Θέλει να τηρηθούν οι όροι του προγαμιαίου συμβολαίου

Η Αθηνά Ωνάση Roussel χώρισε από τον Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο και οι διαδικασίες του διαζυγίου έχουν ήδη ξεκινήσει!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, Με το Καλημέρα, την Πέμπτη 16 Ιουνίου, κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα από την πλευρά της Αθηνάς και αφορούν στα κοινά περιουσιακά στοιχεία του πρώην ζευγαριού. Η κίνηση αυτή της Αθηνάς εξασφάλισε το πάγωμα των κοινών τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσαν, ενώ το δικαστήριο απαγόρευσαν την οποιαδήποτε μετατροπή στους τίτλους της κοινής ακίνητης περιουσίας τους, μέχρι να αποφασιστεί η κατανομή της περιουσίας.

Όπως αναφέρει το gossip-tv, η Αθηνά Ωνάση θέλει να τηρηθούν οι όροι του προγαμιαίου συμβολαίου που είχε υπογράψει με τον Αλβάρο και να του δώσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για κάθε χρόνο γάμου, ενώ ο Ντόντα φαίνεται να μην του αρκούν αυτά και να διεκδικήσει περισσότερα.

Η Αθηνά Ωνάση κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στον Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο   28/6/2016

 

 


Η Αθηνά Ωνάση έσβησε το επίθετο του Αλβάρο από το όνομά της

Η φωτογραφία από το επίσημο site των αγώνων που συμμετέχει

Η Αθηνά Ωνάση έσβησε το επίθετο του Αλβάρο από το όνομά της

Στο Μονακό βρίσκεται

η Αθηνά Ωνάση

καθώς αύριο ξεκινούν οι ιππικοί αγώνες στους οποίους θα λάβει μέρος.

Την ώρα που πλήθος δημοσιευμάτων αναφέρονται στις πιθανές αιτίες του χωρισμού της, εκείνη φαίνεται πως είναι απόλυτα συγκεντρωμένη, στην αυριανή της προσπάθεια.

Μια κίνηση της όμως έρχεται να επιβεβαιώσει, τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, για το τέλος του γάμου της. Στο επίσημο σάιτ των αγώνων λοιπόν,

η Αθηνά Ωνάση έχει αφαιρέσει από το όνομά της, το επίθετο του Αλβάρο.

Έτσι το «Athina Onassis de Miranda» με το οποίο εμφανιζόταν μέχρι πρόσφατα στους αγώνες, είναι πλέον σκέτο «Athina Onassis».

onasi

Σχετικά άρθρα

14:06  23/06/2016

 

11:56 16/06/2016

Οι αποκαλύψεις φίλου της Αθηνάς Ωνάση για τον χωρισμό της

«Ο Αλβάρο είναι πολύ πλούσιος, δεν είχε ανάγκη και την Αθηνά την λάτρευε»

Οι αποκαλύψεις φίλου της Αθηνάς Ωνάση για τον χωρισμό της

Ο Γιώργος Λένος, δικηγόρος και φίλος της Αθηνάς Ωνάση και του Αλβάρο, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», και αναφέρθηκε στη σχέση του ζευγαριού καθώς και στα όσα φοβάται η Αθηνά.

«Ο Αλβάρο είναι πολύ πλούσιος, δεν είχε ανάγκη και την Αθηνά την λάτρευε. Και η Αθηνά τον λάτρευε. Την περιουσία της την διαχειρίζεται αποκλειστικά μόνη της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε και τις φοβίες της Αθηνάς Ωνάση για το ενδεχόμενο να αποκτήσει δικό της παιδί. Ο δικηγόρος επίσης ανέφερε πως και οι δύο τους δεν θέλουν να έχουν καμία επικοινωνία με κανέναν τον τελευταίο καιρό.

11:56 16/06/2016

 

 

 

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ, ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ Η ΠΟΛΥΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ

Αθηνά Ωνάση: Eκατομμύριο προς... εκατομμύριο η περιουσία της [λίστα]<a href="http://ads.e-go.gr/click?webspace=1381&dfl=yes" target="_top"><img alt="" src="http://ads.e-go.gr/banner?webspace=1381&dfl=yes&js=no" border="0" width="650" height="70"/></a>

Τελικά ποια είναι η περιουσία της Αθηνάς Ωνάση; Είναι εκατομμυριούχος, δισεκατομμυριούχος ή πολυεκατομμυριούχος; Αυτά τα ερωτήματα ταλανίζουν την ελληνική, αλλά και διεθνή σόουμπιζ τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το πολύκροτο διαζύγιό της με τον Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο.

Το κανάλι Ε προσπάθησε να απαντήσει με σαφήνεια σ΄αυτα και τελικά το πιο πιθανό είναι πως η χρυσή κληρονόμος των Ωνάσηδων να ανήκει στην τρίτη κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, η Αθηνά κληρονόμησε την περιουσία της μητέρα της, Χριστίνας, και το ήμισυ της περιουσίας του παππού της, Αριστοτέλη. Ο δημοσιογράφος και βιογράφος του Ωνάση, Δημήτρης Λυμπερόπουλος, ανέφερε στο βιβλίο του «Η Δυναστεία Ωνάση», ότι η Χριστίνα Ωνάση άφηνε πίσω της «ακίνητη περιουσία αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, καταθέσεις 40 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, καταθέσεις 90 εκατομμυρίων δολαρίων στη Λατινική Αμερική, επενδύσεις 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάφορες ναυτιλιακές, τουριστικές αεροπορικές, κατασκευαστικές και μεταλλουργικές εταιρείες και άγνωστα χρηματικά ποσά καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες».

Ωστόσο, όταν η Αθηνά Ωνάση ενηλικιώθηκε μεταβίβασε σ' ένα trust υπέρ του πατέρα της την περιουσία της, αλλά όταν οι δυο τους ήλθαν σε ρήξη ζήτησε πάλι πίσω όσα της ανήκαν. Οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατά τον οποίο η Αθηνά φέρεται να πέρασε στον πατέρα της 100 εκατ. δολάρια.

Στη συνέχεια η Αθηνά, σε μια προσπάθεια να αποκοπεί από το παρελθόν αλλά και να συντηρήσει το ακριβό της χόμπι με τα άλογα άρχισε να ξεπουλά  μεγάλο μέρος της περιουσία της:

  1. -Τον Σκορπιό στον Ριμπολόβλεφ
  2. -Το ρετιρέ  στην Αvenue Foch του Παρισιού,
  3. -Τη βίλα Cristal στο Σεν Μόριτς της Ελβετίας
  4. -Το οικόπεδο-φιλέτο 3,5 στρεμμάτων στη Γλυφάδα
  5. -Κοσμήματα της μητέρα της (ο οίκος Christie’s του Λονδίνου έβγαλε σε δημοπρασία περισσότερα από 40 δαχτυλίδια, κολιέ και σκουλαρίκια της μητέρας της και πλήθος προσωπικών αντικειμένων της Χριστίνας Ωνάση αντί 4 εκατ. δολαρίων).
  6. Το 2015 όταν η Αθηνά έκλεισε τα 30, το trust επέστρεψε στα χέρια της και τα  δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μια περιουσία 300 εκατ. δολαρίων σε μετρητά, 350 εκατ. δολαρίων σε μετοχές και ράβδους χρυσού 150 εκατ. δολαρίων.

Αρα, απ΄όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η Αθηνά δεν φαίνεται ότι είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά πολυεκατομμυριούχος.

Δείτε σαν σήμερα      
         
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή της 20 Ιούλη στον 21ο αιώνα
Με το «σταγονόμετρο»               οι αγορές των καταναλωτών και στις εκπτώσεις
ΑΣΕΠ:               3.220 αιτήσεις υποβλήθηκαν για την προκήρυξη 7Κ/2018
1.500 δωρεάν θέσεις             για την παράσταση Κάρμεν στο Ηρώδειο
Δωρεάν συναυλία               με το Φοίβο Δεληβοριά και η Μαρίνα Σάττι
image Δείτε σαν σήμερα
image Με το «σταγονόμετρο»
image ΑΣΕΠ:
image 1.500 δωρεάν θέσεις
image Δωρεάν συναυλία

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 7ος

Αθλητισμός 7ος

              Σαν σήμερα 20 Ιουλίου

Read More...

Αθλητισμός 6ος

Αθλητισμός 6ος

              Καβάνι και… τέζα η Πορτογαλία

Read More...

Αθλητισμός 5ος

Αθλητισμός 5ος

              ΟΠΑΠ TV - Σαν Σήμερα 31 ΜΑΐΟΥ (31/05) 2013

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Μιχανοκίνηση 7ος

Μιχανοκίνηση 7ος

  Πανίσχυρο Megane 300 ίππων

Read More...

Formula 1

Formula 1

              Αγώνας στα σύννεφα: Η αεροδυναμική του VW I.D. R Pikes Peak

Read More...

Rally

Rally

              Ένας εκπληκτικός Φέτελ νικητής στο Σίλβεστοουν

Read More...

Πολιτική

Top Headline

Κοτζιάς

  Κοτζιάς

              Σύγκρουση Ζουράρι-Κοτζιά για το Σκοπιανό

Read More...

Κοτζιάς

 Κοτζιάς

              Χωρίς συμβιβασμούς δεν υπάρχουν διεθνείς συμφωνίες

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 7ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 7ος

              Γιατί η λεγομένη «Συμφωνία των Πρεσπών», 17/6/18, είναι απολύτως παράνομη και παραβιάζει...

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 7ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 7ος

Δεν ανήκει στον Μεγάλο Αλέξανδρο η σαρκοφάγος της Αλεξάνδρειας

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 6ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 6ος

«΄Εστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία»

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 5ος

		ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 5ος

              Ο «χαμένος λαβύρινθος» της Αιγύπτου (βίντεο)

Read More...

Κόσμος

Top Headline

Σκόπια

Σκόπια

      EKTAKTO- ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: Ο ΖΑΕΦ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ «ΒΟΡΕΙΑ» -ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Read More...

Πούτιν

Πούτιν

              Πούτιν - Οι Ισλαμιστές λαθρο-μετανάστες θα πρέπει να ζουν στα δικά τους κράτη όπου...

Read More...

Αλβανία

Αλβανία

Αλβανός υπουργός Εξωτερικών: Δεν τίθεται θέμα συνόρων με την Ελλάδα

Read More...

Ελλάδα

Top Headline

EΛΛΑΔΑ 7ος

EΛΛΑΔΑ 7ος

              Η Πυραμίδα του Ταΰγετου: Ένα από τα θαύματα και αινίγματα της Ελλάδας

Read More...

EΛΛΑΔΑ 6ος

		EΛΛΑΔΑ 6ος

...

Read More...

EΛΛΑΔΑ 5ος

EΛΛΑΔΑ 5ος

  Είναι και επίσημο…!!! ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ… Ανακοινώθηκε Πανεθνικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την ημέρα ή ΤΗ ΝΥΧΤΑ που θα επιχείρήσουν...

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

		ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

«Στα 3,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγιναν 21 περικοπές σε συντάξεις»

Read More...

ΑΣΕΠ:

ΑΣΕΠ:

              Τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 5Κ/2017

Read More...

ΑΣΕΠ:

ΑΣΕΠ:

              Τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 8Κ/2017 (ΥΕ)

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 7ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 7ος

              Οι top 30 ιδιαίτερες παραλίες της Ελλάδας

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 6ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 6ος

              Φαράγγι της Σαμαριάς:

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 5ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 5ος

              Το υπέροχο νησί του μυστηρίου και του έρωτα - Εκεί γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη και σε αυτό βρήκαν καταφύγιο ο Πάρις και η Ελένη - Έχετε πάει;

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 5ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 5ος

              Η σπηλιά που σχηματίζει καρδιά δύο φορές το χρόνο

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 4ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 4ος

              Το φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι αυτό που λέει το όνομά του

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 3ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 3ος

              Το δάσος με τις πράσινες πυραμίδες (βίντεο)

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              16η, 17η, 18η,...

Read More...

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              27η, 28η Πρόσκληση

Read More...

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              16η, 17η, 18η,...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                O Δήμος μας

Read More...

ΠΡΕΣΠΕΣ

 ΠΡΕΣΠΕΣ

              Από που προέρχεται το όνομά τους Ολα τα ΝΕΑ των Πρεσπών

Read More...

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

		Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

              Διακοπή τηλεθέρμανσης σε οδούς της Κοζάνης, Τρίτη 17-4-18, για την αποκατάσταση διαρροής.

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/7/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/7/2018

                    Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/6/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/6/2018

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29 /5/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29 /5/2018

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Διάφορα

Διάφορα

              Γιατί άραγε δεν δέχονται οι ΠΓΔΜίτες σύγκριση με το DNA τάφων της Βεργίνας;

Read More...

Σύμπαν !!

Σύμπαν !!

              Σύμπαν: Ολα τα άρθρα - ειδήσεις & Βίντεο από την συνύπαρξη φαινομένων που έχουν  συμβεί εδώ και 152 χρόνια,...

Read More...

Ποντιακή Γενοκτονία

Ποντιακή Γενοκτονία

Ό,τι είναι η καρδιά για τον άνθρωπο, Είναι η Μακεδονία για την Ελλάδα

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις

Παμμακεδονικές Ενώσεις

              Η δική μας γενιά

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις

Παμμακεδονικές Ενώσεις

Η ΑΠΥΘΜΕΝΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Read More...

Πανελλαδικές - Πανελλήνιες

Πανελλαδικές - Πανελλήνιες

              Πανελλήνιες 2018, προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις για τα Αρχαία

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

Zougla.gr

Zougla.gr

              Zougla.gr

Read More...

ΑRΤ

ΑRΤ

              Αρτ TV Live - Αρτ τηλεόραση ραδιόφωνο Art tv Live

Read More...

Χρυσή Αυγή

		Χρυσή Αυγή

              Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided