Τετάρτη, Ιανουάριος 17, 2018

Τουρκία:

 

 

 

 

 

 

 

400 τόνους οστών Ελλήνων πούλησε ο Κεμάλ για … σαπούνι

 

 

 

 

 

12.1.18

400 τόνους οστών Ελλήνων πούλησε ο Κεμάλ για … σαπούνι

«…400 τόνους οστών Ελλήνων, από τα Μουδανιά εις την Μασσαλίαν, προς βιομηχανοποίησιν…»
Τις ημέρες του 1922 γραφόταν δύο από τις τελευταίες πράξεις της Γενοκτονίας εναντίον των Ελλήνων της Θράκης, της Μικράς Ασίας, του Πόντου. Μία ήταν καταστροφή της Σμύρνης και η άλλη η ανακωχή των Μουδανιών, με την οποία ο Ελληνισμός υποχρεώθηκε σε φυγή και από τη Θράκη.
Από τον όμορφο αυτό λιμένα όμως της Θρακικής ενδοχώρας, δεκαπέντε μήνες αργότερα θα διαδραματιζόταν η τελευταία και πιο φρικιαστική πράξη του Ελληνικού Ολοκαυτώματος. Μπορεί οι Νεότουρκοι, Τζεμάλ, Ενβέρ και Ταλαάτ πασά και ο Μουσταφά Κεμάλ, να δολοφόνησαν 1.000.000 Έλληνες και Ελληνίδες, αλλά φρόντισαν να τα εξαφανίσουν τα ίχνη τους, με ένα τρόπο που αφού δεν τιμωρήθηκε. επαναλήφθηκε από τον πιστό τους μαθητή Χίτλερ, λίγα χρόνια αργότερα.
Ο Χ. Αγγελομάτης στο βιβλίο του «Χρονικόν Μεγάλης Τραγωδίας» (Αθήνα 1924) αναφέρεται στο μέγεθος του εγκλήματος, τους θύτες και τους συνεργάτες τους: «Οι παλαιότεροι θα ενθυμούνται την δημοσιευθείσαν είδησιν εις τα αθηναϊκάς εφημερίδας, μίαν ημέρα του Φεβρουαρίου του 1924. Το προσεγγίσαν εις την Θεσσαλονίκην αγγλικόν πλοίον “Ζαν”, μετέφερε 400 τόννους οστών Ελλήνων, από τα Μουδανιά της Μικράς Ασίας εις την Μασσαλίαν, προς βιομηχανοποίησιν. Οι εργάται του λιμένος Θεσσαλονίκης, πληροφορηθέντες το γεγονός, εμπόδισαν το πλοίον να αποπλεύσει, επενέβη όμως ο Άγγλος πρόξενος και επετράπη ο απόπλους» .
Έτσι όπως αναφέρει ο διευθυντής του Μουσείο της Γενοκτονίας στο Ερεβάν, Χαΐκ Ντεμογιάν, στην ομιλία του για τη Γενοκτονία των Ελλήνων (Αθήνα, Μάιος 2014) “η τουρκική πολιτική της γενοκτονίας, κατά των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων, αφού παρέμεινε ατιμώρητη, έχει γεννήσει νέο κακό για την ανθρωπότητα. Η ατιμωρησία και η απροκάλυπτη εύνοια εκ μέρους των παγκόσμιων μεγάλων δυνάμεων προς ένα κράτος-διάδοχο και συνεχιστή της οθωμανικής παράδοσης, δημιούργησαν το γόνιμο έδαφος ώστε να φυτρώσουν σε αυτό νέα σχέδια για τη διάπραξη γενοκτονίας. Η ατιμωρησία και ως επακόλουθο η επιθετική συμπεριφορά του τουρκικού κράτους, οδήγησαν σε νέα εγκλήματα”.
Μπροστά στο έγκλημα κανείς δεν έχει δικαιώμα να σιωπήσει, πόσο μάλλον να το αρνείται. Μπροστά στην σύληση των οστών των δικών μας ανθρώπων, από εκεί απ΄ όπου είναι βγαλμένη η ελευθερία των Ελλήνων, όπως γράφει ο Διονύσιος Σολωμός “εμείς οι απόγονοι αυτών που βίωσαν τη φρίκη της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων, όπως λέει ο Αρμένιος συναγωνιστής Χ. Ντεμογιάν, “δεν έχουμε το δικαίωμα να σιωπούμε και να ανεχόμαστε την εγκληματική άρνηση των διαπραχθέντων φρικαλεοτήτων και των συνέπειών τους. Το ηθικό χρέος της νέας γενιάς των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων δεν είναι μόνο να τιμά και να θυμάται, αλλά από κοινού, χέρι-χέρι, να συνεχίζει τον αγώνα για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης.
Πρέπει να πιστεύουμε και να είμαστε σίγουροι ότι η δικαιοσύνη θα επικρατήσει, αν είμαστε μαζί στον αγώνα μας και αν είμαστε γεμάτοι πίστη στην επιτυχή κατάληξή του. Η Πατρίδα των προγόνων μας – είναι και δική μας Πατρίδα, ανεξάρτητα από το πού και πότε εμείς και οι απόγονοί μας θα ζήσουν. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν τον πόνο, τους καημούς και τα ανεκπλήρωτα όνειρα των προγόνων μας και μαζί να σηκώσουμε το λάβαρο του αγώνα για να θριαμβεύσει το δίκαιο και η αλήθεια”.
Υ.Γ. Οι 400 τόνοι οστών που μετέφερε το πλοίο από τα Μουδανιά στη Μασσαλία, είναι πολλές χιλιάδες πρόγονοί μας. Πέρα από το σεβασμό,οφείλουμε και την αλήθεια σ΄ αυτούς για τη Γενοκτονία, αυτή που δυστυχώς πολλοί ψευτοπολιτικοί, ψευτοκαθηγητές και ψευτοδιανοούμενοι την αρνούνται και την τοποθετούν μέσα σε εισαγωγικά!
Πηγή: Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών
(pronews)

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 12.1.18

 

 

 

 

Απομακρύνεται ο Ερντογάν από τη Δύση

Του Κώστα Μπετινάκη

Την ίδια μέρα που το αμερικανικό Κογκρέσο αποφάσιζε την παράταση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η Τουρκία προχωρούσε στη συμφωνία για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400, έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την είδηση για την αγορά του προχωρημένου ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος επιβεβαίωσε το Bloomberg, αναφέροντας πως δύο πυροβολαρχίες S-400 θα παραδοθούν στην Τουρκία, μαζί με το τεχνολογικό υλικό υποστήριξης.

«Επιπλέον των δύο πυροβολαρχιών S-400 που θα κατασκευασθούν στη Ρωσία για να παραδοθούν στην Τουρκία, η συμφωνία προβλέπει τη δυνατότητα της Άγκυρας να συναρμολογήσει δύο πυραυλικά συστήματα με ίδια μέσα» σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα, επικαλούμενο πληροφορίες Τούρκου αξιωματούχου, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.


Πριν από λίγο καιρό, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι «παρόλο που η Μόσχα έως τώρα δεν κατασκευάζει παρόμοια πυραυλικά συστήματα στο εξωτερικό, δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί στο μέλλον».

Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο σε πόσο καιρό θα εγκατασταθούν τα αντιαεροπορικά συστήματα στο τουρκικό έδαφος, δεδομένου ότι αυτήν τη στιγμή η Ρωσία δεν έχει διαθέσιμα συστήματα για αποστολή, αλλά θα πρέπει προηγουμένως να τα κατασκευάσει.

Ανάλογες συμφωνίες για την αποστολή αντιπυραυλικών συστημάτων έχει κάνει η Ρωσία με την Κίνα και την Ινδία.

Επισημαίνεται ότι οι S-400 δεν είναι συμβατοί με τo ΝΑΤΟϊκό υλικό που είναι ήδη εγκατεστημένο στην Τουρκία. Ήδη το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί την τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ για την αποθήκευση τακτικών πυρηνικών οπλικών συστημάτων. Και ήδη η αεροπορική αυτή βάση χρησιμοποιείται για τις επιθέσεις εναντίον τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο Ιράκ και στη Συρία.
Όπως επισημαίνουν ΝΑΤΟϊκοί κύκλοι, τα προβλήματα που εντοπίζονται αφορούν στο ότι το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα δεν είναι δυνατόν να απορροφηθεί στις δομές του ΝΑΤΟ, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στη Συμμαχία.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Fikri Işık διαβεβαίωνε από τον Μάρτιο ότι η Άγκυρα δεν σκέφτεται να εντάξει το ρωσικό σύστημα στις υπάρχουσες δομές του ΝΑΤΟ.

Εξηγώντας την απόφαση της Άγκυρας να στραφεί στη Μόσχα, παρά τις ΝΑΤΟϊκές επικρίσεις, ο Tούρκος υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει: «Οι εταίροι στη Συμμαχία δεν είχαν κάνει στην Τουρκία ανάλογα ικανοποιητική οικονομική προσφορά».

Υπενθυμίζεται πως το 2015 η Τουρκία είχε ακυρώσει συμφωνία 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Κίνα για ανάλογο αντιαεροπορικό σύστημα, το FD-2000, επειδή το Πεκίνο είχε αρνηθεί να μοιρασθεί με τους Τούρκους το τεχνολογικό «know-how».

Κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑΔεν είναι μόνο η κρίση στις σχέσεις με το ΝΑΤΟ που έχει προκαλέσει η αγορά των S-400 από την Τουρκία.

Είναι και η τουρκική δυσαρέσκεια για τη στρατιωτική ενίσχυση που παρέχουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας.

Το τουρκικό κράτος θεωρεί πως οι Σύροι Κούρδοι του YPG συνεργάζονται με τους αυτονομιστές Κούρδους του ΡΚΚ της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας και τις δύο οργανώσεις «τρομοκρατικές».

Επίσης, το καθεστώς Ερντογάν επανειλημμένα έχει απαιτήσει από την Ουάσινγκτον να εκδώσει τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο θεωρεί εμπνευστή του πραξικοπήματος.
Ενδιαφέρον έχει η απάντηση που έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος στη δυσαρέσκεια που έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις του Ερντογάν στις δυτικές συμμαχικές χώρες, αλλά και λόγω του ανελέητου κυνηγητού των πολιτικών του αντιπάλων, με τη βοήθεια της κατάστασης «έκτακτης ανάγκης» που εφαρμόζει στη χώρα του εδώ κι έναν χρόνο.

«Τα δυτικά κράτη δεν θα πρέπει να περιμένουν από την Τουρκία να ακολουθεί στα τυφλά τις οδηγίες τους από δω και πέρα» τόνισε την Τρίτη μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για τους αξιωματούχους της Ε.Ε., τα δυτικά σχόλια εν γένει για την αυταρχική πολιτική που εφαρμόζει, ενώ υπεραμύνθηκε της συμφωνίας για τους S-400, υπενθυμίζοντας πως η Ελλάδα διαθέτει εδώ και χρόνια «S-300» (*).

«Με Θεού θέληση θα δούμε τους πυραύλους αυτούς στη χώρα μας σύντομα» είπε σύμφωνα με το Bloomberg. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι ανάλογη συμφωνία είχε προσπαθήσει να κάνει με τις ΗΠΑ, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι επισημάνσεις του Ερντογάν έρχονται λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού στρατηγού Joseph Dunford, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, ότι «Τουρκία και Ρωσία δεν μπορούν να συμφωνήσουν στην αγορά αυτού του πυραυλικού συστήματος».

«Θα δημιουργηθεί ανησυχία όταν γίνει η συμφωνία, αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμη» δήλωσε ο στρατηγός στις 23 Ιουλίου. Ο Dunford είχε χαρακτηρίσει τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει στον Τύπο «λανθασμένες».
Ο Ερντογάν προειδοποίησε τους συμμάχους της Τουρκίας να μην αναμειγνύονται στα εσωτερικά της χώρας, χαρακτηρίζοντας όσους έχουν συλληφθεί «ξένους πράκτορες».

«Η Δύση θέλει την Τουρκία να υπακούει στις απαιτήσεις της χωρίς ερωτήσεις… Λυπάμαι, αλλά αυτή η Τουρκία δεν υπάρχει πια» είπε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε το Associated Press την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντιόταν με αξιωματούχους της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Ο Γιοχάνες Χαν, Ευρωπαίος επίτροπος επικεφαλής της διαδικασίας Ένταξης, υπενθύμισε στην Τουρκία την υποχρέωσή της να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τoν πυρήνα των δημοκρατικών αξιών, που είναι η ελευθερία του Τύπου, «προκειμένου να συνεχισθεί η διαδικασία ένταξής της στην Ε.Ε.».
(*) Υπενθυμίζεται ότι οι S-300 είχαν παραγγελθεί και πληρωθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά τελικά μετά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν στην Κρήτη.


pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 27.7.17

 

 

 

«Χαστούκι» Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε Ερντογάν

– Τελεσίγραφα και όροι για Ελλάδα και Κύπρο

«Χαστούκι» ‘έδωσε το Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο στον Ρετζέπ Ερντογάν αφού με 51 ψήφους υπέρ, 3, κατά και 14 αποχές υπερψηφίστηκε πριν από λίγο από την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων, η έκθεση προόδου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, την οποία συνέταξε η Ολλανδή ευρωβουλευτής, Κάτι Πίρι (Σοσιαλιστές και Δημοκράτες).
Η έκθεση παραπέμπεται τώρα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην πρώτη συνεδρίαση του Ιουλίου από τις 3 ως τις 5 Ιουλίου στο Στρασβούργο.
Η έκθεση ζητά, επιστροφή των Βαρωσίων στον ΟΗΕ, έναρξη της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων, τερματισμό του εποικισμού, για να μη διαταραχθεί η δημογραφική ισορροπία της Κύπρου και ζητά από την Τουρκία να συμβάλει σε δίκαιη λύση του κυπριακού στο πλαίσιο της διαδικασίας του ΟΗΕ.
Το κείμενο πλέον κάνει αναφορά σε “δίκαιη, συνολική και βιώσιμη λύση, βασισμένη σε μια διζωνική, διακοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, μια διεθνή νομική προσωπικότητα, μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια με πολιτική ισότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ, το διεθνές δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο και στη βάση του σεβασμού των αρχών επί των οποίων έχει θεμελιωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση”.
Επιπλέον, οι ευρωβουλευτές καλούν την Άγκυρα “να σεβαστεί πλήρως τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών-μελών, περιλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την έρευνα και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, σύμφωνα με το κοινοτικό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ειδική αναφορά στην “διαρκή διαδικασία εναρμόνισης των Τουρκοκυπρίων”.
Το αρχικό κείμενο που συνέταξε η Ολλανδή Ευρωβουλευτής, επί της ουσίας ανετράπη στο μεγαλύτερο μέρος του και προσετέθησαν μια σειρά από συμβιβαστικές τροπολογίες, οι οποίες στην πράξη επανεισήγαγαν το μια σειρά ειδικές αναφορές στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας, που δεν υπήρχαν στο αρχικό κείμενο.

Το βασικό κείμενο

Το βασικό κείμενο: Οι ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας θα πρέπει να ανασταλούν εάν προχωρήσουν οι προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα, όπως πρότειναν οι ευρωβουλευτές. Εξωτερικές υποθέσεις Οι ευρωβουλευτές σημειώνουν στην ετήσια εκτίμησή τους για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία το 2016 ήταν ένα δύσκολο έτος για την Τουρκία ως αποτέλεσμα του πολέμου στη Συρία, της εισροής προσφύγων, μιας σειράς σκληρών τρομοκρατικών επιθέσεων και μιας προσπάθειας πραξικοπήματος.
Καταδικάζουν την απόπειρα πραξικοπήματος και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τον λαό της Τουρκίας. Το ψήφισμα αναγνωρίζει τη σημασία των καλών σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας και τη διατήρηση ενός εποικοδομητικού και ανοικτού διαλόγου, ο οποίος είναι καθοριστικός για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια ή η τρομοκρατία. Οι ευρωβουλευτές προτείνουν την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας, καθιστώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες μέρος μιας νέας συμφωνίας.
Ωστόσο, οι ευρωβουλευτές πιστεύουν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για την απόπειρα πραξικοπήματος είναι δυσανάλογα, εκφράζοντας τη λύπη του για την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων σε μεγάλη κλίμακα, την παύση των μέσων ενημέρωσης, τη σύλληψη δημοσιογράφων, δικαστών και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων, σημειώνεται σε επίσημη ανακοίνωση του ΕΚ για το αποτέλεσμα.

Αναστολή ενταξιακών διαπραγματεύσεων υπό αίρεση

Αναστολή ενταξιακών διαπραγματεύσεων υπό αίρεση: Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα του πρόσφατου δημοψηφίσματος της Τουρκίας και την επέκταση των προεδρικών εξουσιών, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων καλεί την Κομισιόν και τις εθνικές κυβερνήσεις της ΕΕ “να αναστείλουν επίσημα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία χωρίς καθυστέρηση εάν η δέσμη συνταγματικών μεταρρυθμίσεων εφαρμοστεί αμετάβλητα”.
Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για την αποχή της Τουρκίας από το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Καταδικάζουν την επανειλημμένα δηλωμένη υποστήριξη για την επανεισαγωγή της θανατικής ποινής από τον Τούρκο Πρόεδρο, η οποία θα έθετε υπό αμφισβήτηση την ένταξη της Τουρκίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και θα οδηγήσει σε άμεσο τερματισμό των ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ. “Παρά τις εσωτερικές διαφορές, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μιλάει με μία φωνή όταν καταδικάζει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Η συνέχιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έχει δυσανάλογα αρνητικές επιπτώσεις στην τουρκική κοινωνία και η αυθαίρετη σύλληψη χιλιάδων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών και των δημάρχων, προκαλεί μεγάλη ανησυχία”, δήλωσε σχετικά η Ολλανδή Ευρωβουλευτής που εισηγήθηκε το βασικό κείμενο.
“Δεδομένου ότι η προτεινόμενη δέσμη συνταγματικών μεταρρυθμίσεων δεν είναι σύμφωνη με τα κριτήρια ένταξης στην ΕΕ, η έκθεση ζητά την επίσημη αναστολή των ενταξιακών συνομιλιών, εάν οι συνταγματικές τροποποιήσεις εφαρμοστούν αμετάβλητες. Αναμένουμε από την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη τις συστάσεις της Επιτροπής της Βενετίας, καθώς και το γεγονός ότι το ήμισυ του τουρκικού πληθυσμού ψήφισε εναντίον του στο δημοψήφισμα”, σημειώνει η Κάτι Πίρι.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 21.6.17

 

 

 

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της με τη Συρία, οι πρόσφυγες συρρέουν κατά χιλιάδες στη Συρία! ...και κλάμα οι ΜΚΟ...


...των επαγγελματιών "αντιρατσιστών" της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς". Τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τους "πρόσφυγες";

Μόνον ως "κίνηση" απειλή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει επενδύσει στη μεγάλη μπίζνα των "προσφύγων"-μεταναστών μπορεί να εκληφθεί η απόφαση Ερντογάν ν' ανοίξει τα σύνορα με τη Συρία και χιλιάδες Σύροι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία είναι όμηροι της ευρωπαϊκής πολιτικής στο "μεταναστευτικό" κι η σημερινή απόφαση της Τουρκίας σηματοδοτεί κάτι που σύντομα θα δούμε τα αποτελέσματα...

ΠΗΓΗ  18/6/2017

 

 

 

 

 

 

Τη Δευτέρα οι Τούρκοι περικυκλώνουν το Καστελόριζο – Η Ελλάδα έτοιμη για όλα!

Το Καστελόριζο ετοιμάζονται να περικυκλώσουν τη Δευτέρα οι ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας στο πλαίσιο της άσκησης «Θαλασσόλυκος», που θα ολοκληρωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, λόγω της διαρκούς έντασης με τη γειτονική χώρα κάνει λόγο ο Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του, στις «Ειδήσεις» του Σαββατοκύριακου.

Στο πλαίσιο του δεύτερου μέρους της αεροναυτικής άσκησης «Θαλασσόλυκος» τουρκικές φρεγάτες, υποβρύχια, καταδρομικά και πλοία υποστήριξης…. περικυκλώνουν το Καστελόριζο και τη Στρογγύλη.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ναυτικό και η Αεροπορία της γειτονικής χώρας, πρόκειται να διευρύνουν τη συμμετοχή τους στην άσκηση, με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό πλοίων και αεροσκαφών, αντιδρώντας στην επιστολή του Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα, ο οποίος κάλεσε τις χώρες που έχουν προσκληθεί, να μην παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης.
«Πράγματι, ανησυχούμε για ένα ενδεχόμενο ατύχημα στο Αιγαίο, όταν επικρατεί ένταση και κινητικότητα στρατιωτικών μέσων», λέει ο Δημήτρης Βίτσας, αποκαλύπτοντας πως απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η Ελλάδα «έχει…. σενάρια για όλα!»
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ, τα συμβάντα παραβίασης των εθνικών μας χωρικών υδάτων, από 90 που ήταν το 2009, πέρυσι … έφτασαν τα 414.
Ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός πως μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2017 έχουν καταγραφεί συνολικά 594 παραβιάσεις από πλοία του ναυτικού της γειτονικής χώρας.
Μάλιστα, εκτιμάται ότι τα περισσότερα αφορούν παραβιάσεις από την τουρκική Ακτοφυλακή, η οποία μετά την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου της, αποτελεί ένα «δεύτερο» ναυτικό στόλο!
Αυτοί οι αριθμοί, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να «χτίσουν» αίσθημα νίκης στο Αιγαίο, επισημαίνει ο επίτιμος Αρχηγός /ΓΕΝ , Κοσμάς Χρηστίδης σε συνέντευξή του στο Militaire.gr
«Το χτίσανε εδώ και μία δεκαετία, με τις περιπολίες που κάνανε, πρόσφατα με τα πυρά εντός χωρικών υδάτων, δεν είχε ξαναγίνει στο παρελθόν, με τις αβλαβείς διελεύσεις, οι οποίες δεν είναι και αβλαβείς. Όλα αυτά λοιπόν δημιουργούν μια κουλτούρα νίκης. Δεν λέω ότι έχουν δημιουργήσει την πεποίθηση νίκης», είπε χαρακτηριστικά.
Η ιλιγγιώδης αύξηση των τουρκικών προκλήσεων στη θάλασσα, αποδίδεται κυρίως στη δράση της ακτοφυλακής, που ενισχύει συνεχώς το στόλο της με κοινοτικά κονδύλια, τα οποία προέρχονται από την εφαρμογή της ευρωτουρκικής συμφωνίας για το μεταναστευτικό.
militaire

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 21.5.17

 

 

 

 

Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

Νοθεία στο δημοψήφισμα Ερντογάν: Ψηφίζουν σε διάδρομο χωρίς εκλογικούς καταλόγους (φωτο)

Το πρώτο κρούσμα απροκάλυπτης νοθείας στο δημοψήφισμα που διεξάγεται στην Τουρκία φωτογραφήθηκε και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που ακολουθεί, έβγαλαν τραπεζάκι και ψηφοδέλτια στον διάδρομο του σχολείου Σερίφ Οζντέν (Şerif Özden School) στην Ούρφα (Έδεσσα) της νότιας Τουρκίας, δηλαδή εκτός εκλογικού καταλόγου και εκλογικού τμήματος και όποιος ήθελε ψήφιζε «ανοιχτά».
Δηλαδή όχι ακριβώς όποιος ήθελε, όποιος φορούσε μαντίλα, όπως οι κυρίες στη φωτογραφία.
Στο TRIBUNE δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι θα είναι ένα δημοψήφισμα νοθείας, αφού ο Ερντογάν γνωρίζει πως έτσι κι εάν χάσει στις κάλπες θα χάσει και το κεφάλι του.
Αλλά πραγματικά εντυπωσιάζει η τουρκική ηλιθιότητα.
Εάν ήθελαν να κάνουν νοθεία αρκούσε ένας να ρίξει πολλά ψηφοδέλτια του «ναι» σε μια κάλπη, δεν χρειάζονταν και ψηφοφόρους σε διάδρομο για να το κάνουν.


tribune.gr  16/4/2017

 

 

 

Άλλος πονοκέφαλος για την Άγκυρα! Οι Κούρδοι του Ιράκ θα κάνουν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τους

(Φωτ.: EPA / Gailan Haji)
Μετά την κουρδική σημαία που κυματίζει πλέον στο Κιρκούκ και σε ορισμένες περιοχές της Μοσούλης, οι Κούρδοι πάτησαν το κουμπί για την ανεξαρτησία. Την εξέλιξη αυτήν ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αυτόνομης Περιφερειακής Διοίκησης του Κουρδιστάν (ΑΠΔΚ) Μεσούτ Μπαρζανί.
Ο Μπαρζανί είπε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διεξαχθεί δημοψήφισμα με ερώτημα την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.
Η δήλωση αυτή έγινε κατά την υποδοχή του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες και της επιτροπής που ήταν μαζί του. Στη συνάντηση ο Γκουτιέρες και ο Μπαρζανί συζήτησαν για το «δημοψήφισμα ανεξαρτησίας» που θα καθορίσει τη μοίρα της ΑΠΔΚ.
«Να το πληροφορηθείτε από εμάς»
Ο Μπαρζανί κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημέρωσε τον Γ.Γ. του ΟΗΕ και την επιτροπή που ήταν μαζί του για την κίνηση ανεξαρτησίας λέγοντας «Να το πληροφορηθείτε από εμάς», και τους το ανακοίνωσε με τα εξής λόγια: «Σύντομα θα διεξαγάγουμε δημοψήφισμα. Να μάθει όλος ο κόσμος για το αίτημα του κουρδικού λαού και την απόφασή του να ορίσει το μέλλον του».

(Φωτ.: EPA / Gailan Haji)
Ανακοίνωση από κουρδική ιστοσελίδα
Ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KDP), Χεμίν Χαουράμι, σε δήλωση που έκανε στο δίκτυο Rûdaw, ανέφερε ότι ο Μπαρζανί είπε στον Γ.Γ. του ΟΗΕ τα εξής: «Θέλω να το μάθετε από εμάς, θα κάνουμε δημοψήφισμα το συντομότερο. Θα μας χαροποιήσει αν δείξετε κατανόηση σε αυτό το αίτημά μας».
Αγγλία: Οι Κούρδοι ζητούν την ανεξαρτησία τους
Καθώς οι Κούρδοι ετοιμάζονται να κάνουν το πρώτο βήμα για ανεξάρτητο κράτος, πήραν και τη στήριξη της Αγγλίας. Ο Τσαρλς Τάνοκ, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε ότι «Αν υπάρχει ένας λαός που του αξίζει να ορίσει το μέλλον του και να ιδρύσει ανεξάρτητο κράτος, είναι ο ανθεκτικός κουρδικός λαός».
infognomon politics
Σάββας Καλεντερίδης
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 1.4.17

 

 

 

 

 

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Την ολλανδική σφαλιάρα στους Τούρκους την έδωσε ένας...μουσουλμάνος!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το βροντερό όχι στην πρόθεση των Τούρκων να μετατρέψουν την Ολλανδία σε αρένα της προεκλογικής διαμάχης για το δημοψήφισμα της συνταγματικής μεταρρύθμισης στην Τουρκία, το είπε ένας… μουσουλμάνος, ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Ρότερνταμ, Ahmed Aboutaleb.

Συγκεκριμένα ο μαροκινής καταγωγής δήμαρχος της πόλης του Ρότερνταμ, αρνήθηκε με έντονο τρόπο στην πρόθεση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαούσογλου, του οποίου τον… τσαμπουκά έσπασε με χαρακτηριστικό τρόπο, να κάνει προεκλογική συγκέντρωση υπέρ του ναι στην πόλη του.

Ο Ahmed Aboutaleb, τον οποίο δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει για ρατσισμό ή ισλαμοφοβία, είναι μουσουλμάνος, είναι από 15 χρονών μόνιμος κάτοικος Ολλανδίας και εκλέχτηκε δήμαρχος του Ρότερνταμ με την σημαία αριστερού κόμματος.
Μάλιστα δεν δίστασε να κατηγορήσει την Τουρκία ότι δεν έχει δημοκρατία και ότι κυβερνά ένα αυταρχικό δικτατορικό καθεστώς.
Όπως ήταν φυσικό μετά από αυτό η Άγκυρα… στα κάγκελα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Δείτε επίσης:

 

 

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Πρώτα θα μας κτυπήσει σαν σουλτάνος, μετά θα εξαφανιστεί σαν Ερντογάν και μετά η Ιστορία θα ξεχάσει την Τουρκία

%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%86%ce%b9%ce%b1-1Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Βρείτε έναν καλό Ψυχίατρο να μας πει τι σκοπεύει να κάνει τις επόμενες ημέρες ο Ερντογάν στο ΑΙΓΑΙΟ,την Κύπρο, τι θέση σχέσης θα πάρει με την Ρωσία και τις ΗΠΑ;
Στα χέρια του ο σουλτάνος φαίνεται να κρατάει το τέλος της Ελληνικής Μεταπολίτευσης με τα ¨τυχερά¨ και τα άσχημα της.

Πριν μιλήσει για αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης κάποιοι κύκλοι του έταξαν αντιπαροχή αλλά ο σουλτάνος ζήτησε μεγαλύτερο ποσοστό εκμετάλλευσης επί του τεράστιου υποθαλάσσιου ενεργειακού οικοπέδου με αποτέλεσμα η συμφωνία των συμβαλλομένων μερών να βρίσκεται σήμερα στον αέρα και ο Ερντογάν βγήκε στη πιάτσα των δηλώσεων και ζητάει ότι του κατέβει.
Η υπόσχεση αντιπαροχής δόθηκε για να τον κατευνάσουν λόγω του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
Ποτέ του ο Ερντογάν δεν διέκοψε σχέσεις με την Δύση και αν κάτι τέτοιο φαίνεται σήμερα το έκανε για να έχει ισχυρά επιχειρήματα στο παζάρι του με τους Ρώσους, οι οποίοι νύκτα –μέρα λογικό είναι να παρακολουθούν από απόσταση την ψυχοπαθολογική του κατάσταση.
Ας μην γελιόμαστε, το καλοκαιρινό πραξικόπημα στην Τουρκία ήταν εικονικό, απλώς κάποιοι επιδίωξαν να δρομολογηθούν εξελίξεις που ακουμπούν δυστυχώς και εμάς και το πέτυχαν εν μέρει, ερεθίζοντας το νεοθωμανικό προφίλ αυτής της χώρας.
Και σήμερα βλέπουμε αντιφατικά και κραυγαλέα πράγματα, η τρομοκρατία του ISIS να τρομοκρατεί τον πρώην γαλαντόμο χορηγό της μέσα στις μεγαλουπόλεις της Τουρκίας και να ρέει το αίμα αθώων
ανθρώπων.
Ο κ. Ερντογάν είναι άσειστος από την εξουσία διότι η λαική πλατφόρμα του νεοθωμανισμού του δίνει τον αέρα της επιβολής και άλλων αντιδημοκρατικών μέτρων στην γείτονα χώρα.
Για να ταρακουνηθεί ο σουλτάνος επάνω στο γεωπολιτικό ρήγμα της Ανατολίας γίνονται στοχευόμενοι προσεισμοί .
Α. του τύπου των τρομοκρατικών ενεργειών από τον ISIS.
Β. των τυφλών επιθέσεων από τους Κούρδους αυτονομιστές
Γ. το βάλτωμα των τουρκικών επιχειρήσεων ένθεν και ένθεν της υδάτινης γραμμής του Ευφράτη ποταμού
και
Δ. από την αποτυχία της συμφωνίας της ενεργειακής αντιπαροχής στο Δυτικό μέτωπο της Τουρκίας.
Εδώ λοιπόν αρχίζουν και τα δικά μας
Εδώ λοιπόν αρχίζουν και τα σενάρια της διαχείρισης των επερχομένων κρίσεων από το Βόρειο Αιγαίο μέχρι τα γεωλογικά –ενεργειακά αντίκλινα της Λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου , βλ. Κύπρος και επίλυση του Κυπριακού.
Αν ο σουλτάνος δεν τα πάρει με το καλό θα τα πάρει με το στανιό και είναι αποφασισμένος πάνω σε αυτό βλέποντας μάλιστα τις εν γένει δυσκολίες που διέρχεται η χώρα μας εξ αιτίας της πρόθεσης κάποιων πάλαι ποτέ δημοφιλών πολιτικών μας να σημαδέψουν τις ζωές μας με μνημόνια.
Αυτή φαίνεται ότι μπορεί να είναι και η πρώτη εμπλοκή με την Τουρκία παρόντος του Ερντογάν που μακάρι να μην μας στερήσει ζωτικό εθνικό χώρο, τον οποίο ο σουλτάνος φευ θα τον χρησιμοποιήσει για τις διαπραγματεύσεις επί του ποσοστού του στο ενεργειακό οικόπεδο.
Σε αυτήν την φάση πολύ πιθανόν να δούμε φοβερά πράγματα μέσα και έξω από την Ελλάδα.
Ο αρνητικός αντίκτυπος αυτής της μονομερούς του ενέργειας θα έχει καταιγιστικές συνέπειες στις Ρωσο-τουρκικές σχέσεις, με αποτέλεσμα ο Ερντογάν να θυμηθεί την παλιά του τέχνη, δηλ. να πουλήσει τους όψιμους φίλους Ρώσους στο λεπτό.
Και θα στραφεί πάλι προς την Δύση επικαλούμενος εθνικούς λόγους στο εσωτερικό του , θα το επιδιώξει μάλιστα αυτό για να ισχυροποιήσει επ όφελος του τις γενόμενες διαπραγματεύσεις εκεχειρίας μετά την εμπλοκή.
Σε αυτό το πάρε-δώσε με τους πρώην φίλους και συμμάχους του Δυτικούς μπορεί να κάνει και την τελευταία εκδούλευση της πολιτικής διαδρομής του… να κλείσει τα ΣΤΕΝΑ.
ΑΥΤΉ η ανισορροπία των ενεργειών του θα αποδυναμώσει το ισλαμικό του προφίλ στις φανατικές μάζες που τον υποστήριζαν και μαζί με την βίαια κάθοδο των Αερομεταφερόμενων Ρωσικών Μεραρχιών από την πλησιέστερη Κριμαία για να ανοίξουν τα ΣΤΕΝΑ από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι τα Δαρδανέλια, θα γίνουν η αιτία ο σουλτάνος να δηλώνει εξαφανισμένος.
Με λίγα λόγια οι μεν Ρώσοι Στρατηγοί θα αποφασίζουν ότι το ειδύλλιο Ρωσίας-Τουρκίας τετέλεσται , οι δε τούρκοι στρατηγοί θα προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και λόγω της εξαφάνισης από το προσκήνιο του Σουλτάνου.
Όλα αυτά είναι ένα πιθανό σενάριο που μεν στην αρχή του δεν θα είναι καθόλου καλό για την πολύ –αδικημένη πατρίδα μας αλλά σε λίγο διάστημα και εκεί που δεν θα το περιμένουνε θα δούμε το ΧΕΡΙ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.
Ήδη ο ΟΥΡΑΝΟΣ συνωμοτεί από σήμερα για την ΣΩΤΗΡΙΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ.
%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%86%ce%b9%ce%b1-2
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες του ΑΓΙΟΥ του.
Το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον διότι το άδικον δεν ευλογείται εσαεί.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΜΟΝΕΣ
Με πίστη και ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αναρτήθηκε από στις 11:30 π.μ.

 

 

 

Δείτε γιατί αγρίεψε ο Ερντογάν - Οι τέσσερις συνεχόμενες στρατηγικές-προσωπικές ήττες του Ερντογάν

Του Σάββα Καλεντερίδη

Ο Ερντογάν προσωπικά υπέστη τρεις συνεχόμενες ήττες, στρατηγικής σημασίας, όπως είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος του τρεις στόχους που είχε βάλει, με τις εξελίξεις να τον διαψεύδουν, αφού δεν πέτυχε καμία. Ο πρώτος στρατηγικός στόχος που είχε θέσει, ήταν η Τουρκία να συμμετέχει στην επιχείρηση της Μοσούλης, αλλά και στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν μετά την απελευθέρωσή της, για την τύχη της Περιφέρειας Νινευί, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Μοσούλη. Η Τουρκία διεκδικούσε ρόλο και στην επιχείρηση και στην διοίκηση της περιφέρειας την επόμενη μέρα, επικαλούμενη το γεγονός ότι η περιοχή αυτή ήταν «τουρκική» μέχρι το 1926, που παραχωρήθηκε στο Βασίλειο του Ιράκ, αλλά και τους τουρκομανικούς πληθυσμούς που κατοικούν εκεί, κυρίως στην πόλη Τελαφάρ. Ο ίδιος ο Ερντογάν είχε δηλώσει: «Θα συμμετέχουμε είτε το θέλουν είτε όχι και στην επιχείρηση και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Η Τουρκία δεν συμμετέχει στην επιχείρηση απελευθέρωσης και κατά τα φαινόμενα, δεν θα συμμετέχει ούτε στις διαπραγματεύσεις, ούτε στη διοίκηση της περιοχής. Άρα, το σκορ μέχρι τώρα είναι 0-1. Ο δεύτερος στρατηγικός στόχος, ήταν να μην καταληφθεί η πόλη Τελαφάρ από σιίτες, αλλάζοντας τη δημογραφική δομή και τις ιστορικές ισορροπίες στην πόλη και την περιοχή. Η πόλη αυτή κατοικείται κυρίως από Τουρκομάνους, σουνίτες και σιίτες. Οι δεύτεροι έχουν εκδιωχθεί από τους σουνίτες και από το Ι.Κ., που κατέχει την πόλη τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Και είναι στρατηγικός στόχος για την Τουρκία, γιατί η Άγκυρα έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στην εκπαίδευση, τη στρατολόγηση και τον εξοπλισμό σουνιτών Τουρκομάνων, για να απαιτήσουν την επόμενη μέρα αυτονομία για την πόλη και την περιοχή τους. Σ’ αυτήν την αυτόνομη περιοχή, σχεδιάζει να κάνει «κουμάντο» η Άγκυρα. Για να δηλώσει μάλιστα την αποφασιστικότητά της να πετύχει το στόχο αυτό, μετακίνησε την 28η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία από την Άγκυρα στη Σιλώπη, στα σύνορα με το Ιράκ, σε απόσταση 70 χλμ από την Τελαφάρ, δηλώνοντας επίσημα σε όλους τους τόνους, ότι αν οι σιίτες επιχειρήσουν να καταλάβουν την πόλη, η Τουρκία θα εισβάλει και θα την καταλάβει στρατιωτικά. Ήταν τότε που ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Ιμπάντι, δήλωσε σε ζωντανή μετάδοση στην κρατική τηλεόραση του Ιράκ, ότι «Αν η Τουρκία εισβάλει στο έδαφός μας, θα θεωρηθεί εχθρός και θα την απωθήσουμε. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουν οι Τούρκοι ότι μια τέτοια επίθεση, θα σημάνει και τον διαμελισμό της Τουρκίας». Οι σιίτες πριν λίγες μέρες κατέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης και περικύκλωσαν την Τελαφάρ. Η Τουρκία όχι μόνο δεν εισέβαλε, αλλά δηλώνει μέσω της πρόσφατης απόφασης του ΣΕΑ, ότι θα επιδιώξει να λύσει το πρόβλημα σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της Βαγδάτης. Το σκορ μέχρι στιγμής 0-2. Ο τρίτος διακηρυγμένος στρατηγικός στόχος, ήταν να μην εγκατασταθούν Κούρδοι μαχητές του ΡΚΚ στην επαρχία Σιντζάρ, των Κούρδων Γεζιντί, που είναι όμορος της Τελαφάρ. Ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι αν εγκατασταθούν, η Τουρκία θα εισβάλει στην περιοχή, για να προστατέψει τα στρατηγικά της συμφέροντα. Την εβδομάδα αυτή η κυβέρνηση του Ιράκ, νομιμοποίησε τις ομάδες των μαχητών που οργανώθηκαν από το ΡΚΚ, παρέχοντας επίσημα οπλισμό και μηνιαίο μισθό. Η Τουρκία, δεν εισέβαλε στο Σιντζάρ. Το σκορ 0-3. Ο τέταρτος στόχος, ήταν η «κατάληψη της πόλης Αλ Μπαμπ, με κάθε κόστος», όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ερντογάν. Όχι μόνο δεν την κατέλαβαν οι Τούρκοι, αλλά έφαγαν μια γερή «κατραπακιά» από τη Συρία, η οποία βομβάρδισε με αεροπλάνα κτίριο των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, με τέσσερις νεκρούς και εννιά τραυματίες, κάτι που είναι αδύνατον να έγινε χωρίς την έγκριση της Μόσχας. Την ίδια επιχείρηση δήλωσαν επίσημα ότι δεν υποστηρίζουν οι ΗΠΑ. Το σκορ είναι 0-4 και δεν είναι τελικό. Λεπτομέρειες για τον… αγώνα, στο άρθρο μας της Κυριακής. Όμως, να υπογραμμίσουμε κάτι, που είναι εξαιρετικά χρήσιμο, ως συμπέρασμα, για τους στρατηγικούς στόχους που θέτει ο Ερντογάν στην Κύπρο και τα σύνορα της ψυχής του. Κανέναν στόχο δεν μπορεί να πετύχει, όταν δεν έχει την σαφή υποστήριξη μιας μεγάλης δύναμης!
Η διαπίστωση αυτή πρέπει να είναι οδηγός για την ελληνική εξωτερική πολιτική και την εθνική μας άμυνα.
infognomon politics Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 3.12.16

 

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Οι Τούρκοι βγήκαν στο Αιγαίο…Αλλά οι Πολεμιστές τους Περίμεναν!

Ενέδρα στον Αέρα είχαν στήσει τα Ελληνικά Μαχητικά και περίμεναν τα Τούρκικα που εισέβαλαν στο Ελληνικό FIR στο Βορειοανατολικό Αιγαίο !

Τα Ελληνικά Μαχητικά της ετοιμότητας από την νήσο Σκύρο ….Δύο Οπλισμένα F-16 ήταν ήδη στον Αέρα όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν και κόλλησαν στην ουρά τους ,μην αφήνοντας τους οπλισμένους Τούρκους την δυνατότητα για Ελιγμούς !

Οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν χωρίς να εμπλακούν σε Αερομαχίες !

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 2η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (2 α/φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 ε/π

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 3

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 2

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 3

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
veteranos.gr

 

 

 

Έρχεται το τέλος της Τουρκίας

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 25, 2016

turkey ah 1w super cobra which was shot down by pkk 1

Βγήκε ο τουρκος πρωθυπουργος και απείλησε να πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες. Λαγός την φτέρην έσειε…

Η Τουρκία λοιπόν βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή της, αυτή που κατάφερε να αποτρέψει ο Κεμάλ την τελευταια στιγμή. 100 χρόνια μετά φαίνεται πως η ιστορική αυτή νομοτέλεια την οποία είχε περιγράψει γλαφυρά ο Δαρβίνος, έρχεται ως αναγκαιότητα για την Δύση.

Διότι οι Τούρκοι παράφρονες δεν έχουν αντιληφθεί πως η Ευρώπη θα κλονιστεί μεν, αλλά θα αντέξει και ένα και δύο εκατομμύρια πρόσφυγες. Η Τουρκία όμως εάν το αποτολμήσει, θα βρει ξαφνικά απέναντι της όχι μόνον την Ευρώπη, αλλά και τις ΗΠΑ, την Ρωσία και το Ισραήλ.

Τις χώρες που ο Ερντογάν έχει εξοργίσει σε επίπεδο κοινής γνώμης με την συμπεριφορά του, δημιουργώντας κλίμα που κανένα λόμπι με διανομή βρώμικων εκατομμυρίων δεν μπορεί να το αναχαιτίσει.

Και φυσικά δεν τον εμπιστεύεται κανείς. Η Ελλάδα έχει κερδίσει με το σπαθί της την θέση της ως φάρος σταθερότητας, «τελευταίο ανάχωμα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα» όπως είπε ο Μέισον. Ήδη οι ΗΠΑ θεωρούν τους Κούρδους απαραίτητους και σταθερούς συμμάχους. Το Ισραήλ θεωρεί την Τουρκία ως απειλή για την ίδια του την ύπαρξη. Το μίσος του μέσου Ρώσου για τους τουρκους ελχει φτάσει σε ιστορικό υψηλό. Και η ΕΕ με απόφαση – σταθμό εξοβελίζει την Τουρκία στέλνοντας την πίσω στις στέπες.

Για πρώτη φορά λοιπόν μετά από 100 χρόνια, η Τουρκία έχει μόνον εχθρούς. Ακόμα και η παραδοσιακή της συμμάχους Γερμανία, ξέρει πως εάν ο Ερντογάν και η Τουρκία επιβιώσει, αυτό θα σημάνει την καταστροφή της Γερμανίας. Μέσω του κύματος της μετανάστευσης αλλά και της βίζας τόσο επιθυμεί ο Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει φτιάξει έναν εκρηκτικό μηχανισμό και κάθεται πάνω του. Απομένει να ανάψει η ίδια το φυτίλι. Και τότε κανένας δεν θα φροντίσει να την ράψει. Αντίθετα όλοι θα τρέξουν να μαζέψουν τα κομμάτια της. Αυτό που δεν έκαναν το 1915.

 

 

 

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ! ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ: "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ Η ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ...


...ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ" ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ! ΤΕΤΟΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ!
Τους έβγαλε ανιστόρητους τους ο βουλευτής...
του φιλοκουρδικού κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Ενκού Φερχάτ σε ομιλία του στην τούρκικη Βουλή στις 04 Μαΐου 2016.
«Η Τουρκία δεν είναι τίποτα παρά κλεμμένη γη Ελλήνων, Αρμένιων και Κούρδων», τόλμησε να φωνάξει με θάρρος, ο βουλευτής του φιλοκουρδικού HDP, Ενκού Φερχάτ.
Η ομιλία του Κούρδου βουλευτή συγκλόνισε την κοινή γνώμη, ενώ προκάλεσε και μια αίσθηση δικαιοσύνης τόσο στον λαό του, όσο και σε Έλληνες και Αρμένιους.
Παρότι οι βουλευτές και οι υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν ζητούσαν την εκτέλεση του Κούρδου βουλευτή, εντός της Βουλής, εκείνος δεν δείλιασε και συνέχισε να παραθέτει παραδείγματα για τις αποτρόπαιες πράξεις των Τούρκων.
«Εμείς οι Κούρδοι ζούμε στο Κουρδιστάν, και όταν ζούσαμε σε αυτή τη γη, οι Τούρκοι ήσασταν στη Μογγολία απασχολημένοι με τα άλογα σας, αυτή είναι η γη μας και εμείς θα μείνουμε εδώ.
Η σύγχρονη Τουρκία είναι μικρότερη των 100 ετών, ενώ το Κουρδιστάν είναι πάνω από 5000 ετών και υπάρχουν δεκάδες αρχαία ελληνικά κείμενα που αναφέρουν το όνομα των Κούρδων και του Κουρδιστάν, ενώ το όνομα των Τούρκων εμφανίστηκε μόνο στο βιβλίο της ιστορίας λιγότερο από 1000 χρόνια πριν» είπε ο Φερχάτ.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Κούρδοι, αποτελούν κυνηγημένο λαό από τους Τούρκους, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί ανελλιπώς να πείσει την Διεθνή Κοινότητα, ότι πρόκειται για τρομοκράτες.
Ο αγανακτισμένος λοιπόν Κούρδος βουλευτής αποφάσισε να βάλει στην «θέση» του τον τούρκο πρόεδρο και να αποκαταστήσει έστω και για λίγα λεπτά, την ελευθερία λόγου εντός της τουρκικής βουλής.
Δείτε το βίντεο φωτιά από την Τούρκικη Βουλή με ελληνικούς υπότιτλους:


https://youtu.be/Lxlh4DjqSn4

fourtounis.gr (τίτλος: τροποποιημένος από εμάς)

indobserver.blogspot.gr  19/11/2016

 

Σκληρές ελληνοτουρκικές αερομαχίες στο Αιγαίο ενώ ο Μ.Ομπάμα προσγειωνόταν στην Αθήνα

ΤΡΕΙΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΔΥΤΙΚΑ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟΥ
Τουρκικά μαχητικά ενεπλάκησαν σε σκληρές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά την ώρα που το Air Force One το οποίο μετέφερε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα προσγειωνόταν στην Αθήνα
Μετά τη χθεσινή εμπλοκή σήμερα τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν τρεις εμπλοκές με τα μαχητικά της Πα που απογειώθηκαν για να τα αναχαιτίσουν την ώρα που παραβίαζαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) μεταξύ Χίου και Σάμου.
Έτσι την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωνε τον αμερικανό Πρόεδρο για τις προσπάθειες της Τουρκίας για αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης ελληνικά F-16 Adv. που είχαν απογειωθεί από την Σκύρο εμπλέκονταν με οπλισμένα τουρκικά F-16.
Πιο συγκεκριμένα ένα ζεύγος οπλισμένων F-16 της ΤΗΚ εισήλθε παραβιάζοντας τον ΕΕΧ μεταξύ Χίου και Σάμου. Αμέσως ένα ζεύγος από F-16 της ΠΑ έσπευσε να τα αναχαιτίσει.
Τα τουρκικά μαχητικά αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές των πιλότων  της ΠΑ ξεκινώντας την πρώτη εμπλοκή δυτικά της Χίου στις 13:35.
Στη συνέχεια τα τουρκικά αεροσκάφη έδειξαν να αποχωρούν από τον ΕΕΧ όμως λίγα λεπτά  αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 13:40   ενεπλάκησαν πάλι με τα F-16 του ίδιου ζεύγους δυτικά της Λέσβου αυτή τη φορά και αμέσως μετά ξανά στις 13:45 στην ίδια περιοχή.
Στη συνέχεια το τουρκικό οπλισμένο ζεύγος αποχώρησε από τον ΕΕΧ.
Εκτός από τα τουρκικά μαχητικά παραβάσεις του FIR και παραβιάσεις πραγματοποίησαν και δύο CN-235. Συνολικά τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 3 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 2 παραβιάσεις του ΕΕΧ.
Είναι η δεύτερη συνεχή ημέρα που τουρκικά προχώρησαν σε εμπλοκές στο Αιγαίο αντί να δεχθούν να αποχωρήσουν χωρίς περαιτέρω προκλήσεις.
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 15.11.16

 

 

 

 

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Ολόκληρη η φρίκη του ολοκληρωτισμού σε μία εικόνα!

Η σύλληψη της
Τουντζέλ
(βουλευτής τους κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία),
όπως φαίνεται στη φωτογραφία, δεν έγινε επειδή ενοχλούν οι πράξεις της.
Ενοχλεί το φρόνημά της και ο λόγος της.
Γι' αυτό και το πλέον σοκαριστικό σημείο της φωτογραφίας είναι η βιαιότητα με την οποία μια Τουρκάλα αστυνομικός της κλείνει το στόμα.
Η μορφή του ολοκληρωτισμού στην πράξη...
ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ HURRIYET

Αρθρο καταπέλτης: Μήπως η Κωνσταντινούπολη είναι Ελληνική;

Αρθρο καταπέλτης: Μήπως η Κωνσταντινούπολη είναι Ελληνική;Με ένα άρθρο καταπέλτης απαντά σε σημερινό του άρθρο ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Hurriyet, Μπουράκ Μπεκντίλ, στις προκλητικές δηλώσεις που έκανε νωρίτερα αυτό το μήνα ο Ερντογάν αναφορικά με τα σύνορα τις χώρας και τη συνθήκη της Λωζάνης. Στο άρθρο του με τίλτο «Άρα, η Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική;» ο δημοσιογράφος αναφέρει:

«Ορισμένοι παρατηρητές έχουν τον τελευταίο καιρό συμβουλεύσει τις ξένες κυβερνήσεις να μην ανησυχούν και πάρα πολύ για τις επιθετικές αλυτρωτικές δηλώσεις της Τουρκίας (μέσω του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν), διότι γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και όχι για το ξένο κοινό. Λοιπόν, και ναι και όχι.

Είναι αλήθεια πως η αναθεωρητική / εθνικιστική ρητορική πουλάει πολύ καλά στην ιδεολογική αγορά της Τουρκίας (και όλο και περισσότερο και σε άλλες χώρες). Είναι, επίσης, αλήθεια, πως τα σχόλια του Ερντογάν στοχεύουν στον μέσο ψηφοφόρο – τον Τούρκο ψηφοφόρο που μπορεί να πείσει πιο εύκολα με την αλυτρωτική ρητορική του που περιλαμβάνει δηλώσεις όπως «το ένδοξο παρελθόν μας», «η μεγάλη αδικία που υπέστη το μεγάλο έθνος μας πριν από έναν αιώνα», «τι χρειάζεται για να διορθώσουμε τη λάθος ροή της ιστορίας» ή «μια μέρα θα αναβιώσουμε την αυτοκρατορία μας». Προσθέστε σε αυτά την ρητορική «είμαστε οι πιο ευσεβείς Μουσουλμάνοι» και δε θα κερδίσετε απλά έναν ψηφοφόρο αλλά έναν αφοσιωμένο οπαδό που θα είναι προετοιμασμένος να πεθάνει ή να σκοτώσει για σας.

Όμως, το γεγονός πως η κύρια ομάδα – στόχος του Ερντογάν είναι ο μέσος Τούρκος ψηφοφόρος, δεν αλλάζει το γεγονός πως ο ίδιος ολόψυχα πιστεύει σε ό,τι λέει, ή ότι θα μπορούσε να μετατρέψει τη ρητορική του σε μια παράλογη δράση κάποια μέρα εάν νομίζει, σε μία στιγμή εσφαλμένου υπολογισμού, πως η Τουρκία είναι αρκετά ισχυρή ώστε να «διορθώσει τη λάθος ροή της ιστορίας», σύμφωνα και με τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Επιπλέον ,τροφοδοτώντας με τέτοια συνθήματα μια κοινωνία γνωστή για την ξενοφοβία της, την νοοτροπία του αυτό-απομονωτισμού και την συλλογική επιθυμία να επιστρέψει στις ημέρες της δόξας, είναι κάτι που μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να είναι πολιτικά επικίνδυνο δεδομένου ότι οι 18άρηδες σημερινοί «στρατιώτες» του Ερντογάν είναι πολύ πιθανόν να γίνουν, σε μερικές δεκαετίες, ο Τούρκος ηγέτης – ένας άλλος και πολύ πιο άγριος Ερντογάν

Το πιο σημαντικό, η ρητορική του κου Ερντογάν δεν στερείται μόνο του απλούστερου κανόνα της λογικής, αλλά είναι επίσης ασυνεπής. Ξεχάστε την τελευταία αλυτρωτική του ομιλία, που υποτίθεται πως η Τουρκία θα μπορούσε να είχε σήμερα 3,5-4 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα γης αντί για τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρά της. Θα μπορούσε να έχει. Αλλά δεν έχει. Γιατί, στον μυαλό των ισλαμιστών, μετράει το μέγεθος; Είναι η Τουρκία, με οποιοδήποτε αξιόπιστο διεθνές κριτήριο, μια χώρα καλύτερη ας πούμε, από την Ελβετία – η οποία εκτίνεται σε 41.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ή στο 5% της τουρκικής γης;

Στην ίδια ομιλία, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος. «Αυτά τα νησιά κάτω από την μύτη μας ήταν δικά μας» είπε. «(Σε αυτά τα νησιά) υπάρχουν μνημεία μας, η ιστορία μας, τα τζαμιά μας…» Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά εφαρμόζοντας την ίδια λογική σε αυτό που είναι σήμερα η Τουρκία, μπορεί κανείς να οδηγηθεί σε αξιώσεις που σίγουρα δεν θα αρέσουν στον κ. Ερντογάν.

Εάν το «έχουν χώρους λατρείας, την ιστορία και τα μνημεία (από το παρελθόν)» σε χώρες του εξωτερικού θα μπορεί να δώσει σε ξένες χώρες το δικαίωμα να διεκδικούν εδάφη, τότε εμείς οι Τούρκοι θα πρέπει να μαζέψουμε τα πράγματά μας και να υπομείνουμε τις δυσκολίες ενός μακρινού ταξιδιού σε κάποια μακρινή στέπα. Ξεχάστε τα αμέτρητα μνημειακά και ιστορικά σημάδια στα εδάφη της Ανατολίας που ανήκουν στην προ-τουρκική εποχή, σημειώστε μόνο το γεγονός πως, πρώτον η πατριαρχική μητρόπολη των Ελληνορθοδόξων στην Κωνσταντινούπολη, που οι οπαδοί του Ερντογάν με τόσο πάθος θέλουν να μετατρέψουν σε τζαμί, χτίστηκε το 537 μ.Χ. ή 816 χρόνια προτού χτιστεί το πρώτο τζαμί στην πόλη και δεύτερον, επειδή ο κος Ερντογάν μιλά συχνά για τον «στόχο 2071», συνδυάζοντάς το με το έτος 1071, που σηματοδοτεί την έλευση των Τούρκων στις περιοχές της Ανατολίας, παραδέχεται ότι υπήρχαν μη τουρκικοί πολιτισμοί, τόποι λατρείας και ιστορίας στα εδάφη που είναι σήμερα η Τουρκία.

Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως αυτοί οι μη τουρκικοί πολιτισμοί έχουν σήμερα κάποια νόμιμη διεκδίκηση επί του τουρκικού εδάφους σήμερα. Όπως η οθωμανική ιστορία ή τα τζαμιά σε γειτονικές χώρες δε θα έπρεπε να δώσουν νόμιμη αξίωση στην Τουρκία να διεκδικεί αυτό που σήμερα είναι μια ξένη χώρα.

Ο κ. Ερντογάν ισχυρίζεται ότι παραδίδει μαθήματα ιστορίας σε όλους. Θα πρέπει όμως πρώτα να μάθει πως η ιστορία δεν ξεκίνησε το 1071 ή το 1453».

Πηγή: Εθνος    ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line  "Η" Online 4/11 20:34

 

 

 

 

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΥΔΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ… ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ!!!

avcilarda-1400-yillik-depresyon-ilaclari-bulundu-4039Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Άναυδοι έμειναν οι
Τούρκοι
όταν στις αρχαιολογικές ανασκαφές που διεξάγουν στην περιοχή
Küçükçekmece
και στην τοποθεσία
Göl Havzası,
βρέθηκαν προς ενός οργανωμένου βυζαντινού φαρμακείου που περιείχε πολλούς αμφορείς και δοχεία με σπάνια φάρμακα της εποχής, την ίδια περίοδο που στην Ευρώπη οι άνθρωποι πέθαιναν σαν τα σπουργίτια από τις διάφορες επιδημίες και ο πολιτισμός τους ήταν ακόμα ο πολιτισμός της τρώγλης.

33
Συγκριμένα στις ανασκαφές που διεξάγει το αρχαιολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστήμιου Kocaeli της Κων5803bb8567b0a90cb4def7a9σταντινούπολης, ανασκαφές που άρχισαν από το 2007 και μετά από μια μικρή διακοπή συνεχιστήκαν το 2009, βρέθηκαν αυτές τις μέρες εκατοντάδες φαρμακευτικά δοχεία σε μια σπάνια ανακάλυψη που δείχνει για άλλη μια φορά το μεγάλο πολιτιστικό – ιατρικό επίπεδο του Βυζαντίου.

Όπως αναφέρεται, ανακάλυψαν ένα οργανωμένο βυζαντινό φαρμακείο που πρέπει να είχε δημιουργηθεί την περίοδο 620 με 640 μ Χ, όταν την Κωνσταντινούπολη πολιορκούσαν τότε οι Αβάροι και οι Βούλγαροι και στον βυζαντινό στρατό  υπήρχαν αυξημένες ιατρικό-φαρμακευτικές ανάγκες.
page
Ο ίδιος ο καθηγητής του Αρχαιολογικού τμήματος, Sengül Aydıngün, ομολόγησε ότι έχει μείνει έκπληκτος από την οργανωμένη σειρά των αμφορέων που περιείχαν σπάνια φάρμακα της εποχής, τα οποία και σήμερα αναδίδουν χαρακτηριστικές οσμές, για πολλά προβλήματα υγείας και που δείχνουν το πολύ ανώτερο επίπεδο της ιατρικής περίθαλψης που παρείχε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου καθηγητή, έχουν μέχρι τώρα ανακαλυφθεί και συλλεχτεί περί τα 7000 δοχεία με φάρμακα, γεγονός που δείχνει ότι επρόκειτο για ένα από τα μεγαλύτερα φαρμακεία της εποχής σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι έρευνες, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, θα συνεχιστούν καθώς υπάρχει προσδοκία; για περισσότερες ανακαλύψεις στην περιοχή όπου ανέτειλε για άλλη μια φορά το μεγαλείο του Βυζαντίου, δηλαδή της μεγάλης Ανατολικής Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας.
Σκεφτείτε την Ρωμιοσύνη του τότε και τον… Νεοελληνισμό του σήμερα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
Αναρτήθηκε από στις   20/10/2016   11:00 π.μ.

 

 

 

 

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έστειλε τελεσίγραφο στην Ελλάδα:

«Διαμοιρασμός των κοιτασμάτων φυσικού αερίου αν θέλετε ειρήνη αλλιώς πόλεμος»

Τελεσίγραφο στην Ελλάδα και τη Κύπρο έστειλε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη λέγοντας ότι «Ή Τουρκία  παρέχει την πιο βιώσιμη οδό για τη διανομή του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο»ενώ ο Τούρκος υπουργός ενέργειας και Φυσικών Πόρων Berat Albayrak τόνισε ότι θα παρουσιαστεί  στο  23ο παγκόσμιο συνέδριο ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη «η πλήρη δέσμευση της Άγκυρας για τη φιλοσοφία διαμοιρασμού των κοιτασμάτων για την ειρήνη στην εποχή της παγκόσμιας κρίσης», τονίζει
Προφανώς όλες αυτές οι δηλώσεις υποκρύπτουν αξιώσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο , για τις οποίες οι νέο-οθωμανοί είναι σίγουροι ότι θα τις επιτύχουν απέναντι σε μια αδύναμη ελληνική κυβέρνηση.
Τίποτα και σε καμία περίπτωση δεν είναι τυχαίο από τις προκλήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο από τουρκικά αεροσκάφη, έως τις δηλώσεις Ερντογάν για την συνθήκη της Λωζάνης.
Όταν διαβάζουμε ειδικά στον  τουρκικό τύπο ότι  ο  Τούρκος υπουργός στην επίσημη εναρκτήρια ομιλία του την Κυριακή, υπογράμμισε τις «ευκαιρίες  και τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, οι οποίες θα συμβάλλουν  στην περιφερειακή σταθερότητα», το μυαλό μας πάει κατευθείαν στο κακό και όχι άδικα.
Σημειώνοντας ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια περιοχή όπου βρίσκονται τα δύο τρίτα των πόρων φυσικού αερίου στον κόσμο, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του έχει ανοικτά  πολλά έργα για τη μεταφορά και τη διανομή του φυσικού αερίου .
Περισσότεροι από 250 υπουργοί και  διευθύνοντες σύμβουλοι μαζί με τέσσερις ηγέτες  κυβερνήσεων και κρατών θα λάβουν μέρος στο 23ο  Παγκόσμιο συνέδριο για την ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει η εφημερίδα Sabah.
Το συνέδριο αυτό , σύμφωνα με πληροφορίες θα διαμορφώσει τον «ενεργειακό χάρτη», ο οποίος θα καθορίσει το μέλλον στην περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου , συμπεριλαμβανομένου και του Αιγαίου.
Η χώρα μας μαζί με την Κύπρο δεν συμμετέχουν στα κέντρα λήψεων αποφάσεων, σε αντίθεση με τους Τούρκους και τους Τουρκοκυπρίους που ορέγονται τα «ελληνικά και ελληνοκυπριακά κοιτάσματα υδρογοναθράκων».

Το συνέδριο  συγκεντρώνει τέσσερις ηγέτες συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του Προέδρου  του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, του προέδρου της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο , μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας θα πραγματοποιηθεί από τις  9-13 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 265 ομιλητών  από 82 χώρες , ενώ θα  πραγματοποιηθούν πάνω από 60 συναντήσεις.
Η όρεξη της Άγκ
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έστειλε τελεσίγραφο στην Ελλάδα: «Διαμοιρασμός των κοιτασμάτων φυσικού αερίου αν θέλετε ειρήνη αλλιώς πόλεμος» - Εικόνα0
υρας μετά την Συρία και το Ιράκ έχει ανοίξει  ειδικά στο Αιγαίο αλλά και την Κύπρο. Τα θέλουν όλα οι Τούρκοι σε ένα ριμέικ της πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Η στάση της Ελλάδος  για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να είναι αταλάντευτη και κυρίως δυναμική, διότι η απόφαση των Τούρκων είναι ειλημμένη και δεν πρόκειται να αλλάξει σε καμία περίπτωση , ότι  και να γίνει.
Μόνο η σθεναρή αντίσταση της χώρα μας από την υγιή μερίδα του πολιτικού κόσμου όλων των παρατάξεων και σύσσωμοι όλοι οι Έλληνες   θα πρέπει να δώσουμε την «μπουνιά» που αναζητούν οι Τούρκοι , ειδικά  μετά την εισβολή στην Κύπρο το 1974.


pentapostagma katohika.gr  11/10/2016

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Η Τουρκία έχει παραιτηθεί από την Κύπρο με τα άρθρα 20 & 27 της Συνθήκης της Λωζάνης

γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης  Συγγραφέας

Και ξαφνικά σεισμός: Ο ψευτο-χαλίφης Ερντογάν δήλωσε πως δεν του αρέσει πλέον η Συνθήκη της Λωζάνης. Γιατί η Τουρκία «ζημιώθηκε από την συμφωνία του 1923», γιατί «μας ανάγκασαν να δεχθούμε τη Συνθήκη της Λωζάνης» και γιατί «Παραχωρήσαμε τα νησιά μας» (εννοεί τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου). Έτσι απλά.

Μετά από ένα σχεδόν αιώνα από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης (24 Ιουλίου 1923) – μια πολυμερή Διεθνή Σύμβαση, η οποία τίθεται υπό την προστασία της Τουρκίας από την μια μεριά και υπό την προστασία της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ιαπωνίας, της Ιταλίας, της Σερβίας, της Ρουμανίας και της Ελλάδος από την άλλη.

Με άλλα λόγια, η Τουρκία, μόνη αντισυμβαλλόμενη απέναντι σε 6 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, άρπαξε όσα εδάφη εξασφάλισε με την υπογραφή της συνθήκης (Ανατολική Θράκη, τα Ελληνικά νησιά Ίμβρος και Τένεδος, μια λωρίδα γης κατά μήκος των συνόρων με την Συρία και «φουσκωμένα» σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ), «απαλλάχτηκε» από εκατομμύρια χριστιανών της Μικράς Ασίας, υποχρέωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως να εγκαταλείψει την επίσημη ιδιότητα του Εθνάρχη των Ελλήνων, «μάντρωσε» πολλά εκατομμύρια Κούρδων και άλλων εθνοτήτων μέσα στην «Τουρκική ταυτότητα», κατεξευτέλισε συστηματικά όλες ανεξαιρέτως τις υποχρεώσεις που ανέλαβε από την Συνθήκη, αλωνίζει προκλητικά μέσα στο Αιγαίο, καθοδηγεί με εντεινόμενη επιθετικότητα τους πράκτορες της ΜΙΤ τους οποίους έχει σκορπίσει μέσα στην Ελληνική Θράκη, δεν έχασε ευκαιρία πισώπλατης μαχαιριάς όταν αισθανόταν ασφαλής και μετά από όλα αυτά, και πάρα πολλά άλλα, έρχεται ο ψευτο-χαλίφης της Άγκυρας ένα πρωινό του Σεπτεμβρίου 2016 και μας λέει τώρα πως δεν «συμφέρει» πλέον στην Τουρκία η Συνθήκη της Λωζάνης!!

Η επικίνδυνη αυτή κλιμάκωση της Τουρκικής προκλητικότητας και η ξαφνική έκρηξη του ψευτο-χαλίφη της Άγκυρας μόνο τυχαία δεν είναι.

Η ανατολίτικη πονηριά του γνωρίζει πολύ καλά ότι η Τουρκία έχει παραιτηθεί πανηγυρικά, με τα άρθρα 20 και 27 της Συνθήκης της Λωζάνης, από κάθε δικαίωμα στην μαρτυρική Κύπρο ενώ η λύση του Κυπριακού πλησιάζει, με ορατό το ενδεχόμενο απόσυρσης των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής αλλά και σημαντικού αριθμού εποίκων.

Γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι η Συνθήκη της Λωζάνης επιβάλλει στην Τουρκία αποστρατικοποίηση της ζώνης των στενών, κάτι που της φάνηκε ιδιαίτερα επώδυνο της περίοδο της κρίσης των σχέσεων Ρωσίας – Τουρκίας μετά την κατάρριψη του Ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους.

Τέλος –και πιο σημαντικό- γνωρίζει πως η Αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει καταλήξει στην απόφαση να προχωρήσει σε υπογραφή συμφωνίας με την Ελλάδα για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων ανάμεσα στις δυο χώρες σύμφωνα με την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας η οποία επιβάλλει τον συνυπολογισμό της επήρειας του Καστελόριζου στις θαλάσσιες ζώνες. Το γεγονός αυτό βάζει ταφόπετρα στα όνειρα της Τουρκίας να καταστεί αυτόκλητος συνέταιρος της Ελληνικής και Κυπριακής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 το άρθρο μας «Η «προσέγγιση» Ρωσίας – Τουρκίας» κατέληγε με την πρόβλεψη πως «η ώρα που η Ελλάδα και η Κύπρος θα έχουν την «κατάλληλη ευκαιρία» να αντιμετωπίσουν άπαξ διαπαντός την διαρκή νέο-οθωμανική επιθετικότητα και τον παράλογο επεκτατισμό της Ισλαμικής Τουρκίας, πλησιάζει. Και η χώρα μας πρέπει να είναι έτοιμη σε όλα τα «μέτωπα» που η Τουρκία κρατάει ανοιχτά με την απειλή χρήσης βίας εδώ και δεκαετίες».

Οι δηλώσεις Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάνης, η απόπειρα «εξαγωγής κρίσης» προς την Ελλάδα και «συσπείρωσης» του εσωτερικού μετώπου της Τουρκίας με ένα διαχρονικά δημοφιλή «στόχο» ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενος από όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή μας. Άλλωστε η γενικότερη κατάσταση του γειτονικού γίγαντα με τα γυάλινα πόδια είναι σε όλους γνωστή:

Η Τουρκία βρίσκεται απομονωμένη από εχθρούς και φίλους. Οι γερές «πλάτες» των «συμμάχων» μας που της επέτρεψαν να εισβάλλει εκ του ασφαλούς στην μαρτυρική Κύπρο, δεν υπάρχουν πλέον.

Επί πλέον, αντιμετωπίζει ένα αιματηρό εμφύλιο πόλεμο με ολοένα και μεγαλύτερες απώλειες νέων, αθώων, ανθρώπων.

Μπήκε στην κόλαση της Συρίας ελπίζοντας σε εδαφικά και πολιτικά οφέλη, παραγνωρίζοντας όμως τους τεράστιους κινδύνους να εγκλωβιστεί με δυσανάλογα μεγάλες απώλειες.

Η Τουρκική οικονομία μετά το τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό και την αστάθεια από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, υποβαθμίζεται συνεχώς από όλους τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Η εσωτερική κατάσταση οδεύει επικίνδυνα σε μια ολοκληρωτική δικτατορία με συλλήψεις δεκάδων χιλιάδων Τούρκων κάθε «επαγγέλματος» – από στρατιωτικούς, πανεπιστημιακούς και δικαστικούς μέχρι δημοσιογράφους, δημόσιους υπάλληλους ή υπαλλήλους της ΜΙΤ.

Ένας Τούρκος πολιτικός που μπήκε στην πολιτική πριν από 20 περίπου χρόνια «ξυπόλητος», σήμερα θεωρείται από τους πλουσιότερους πολιτικούς του κόσμου (περιοδικό Forbes), έχοντας μετατρέψει ολόκληρη την Τουρκία σε μια προσοδοφόρα οικογενειακή επιχείρηση, χωρίς να μπορεί να τον καταγγείλει κανείς.

Συνεπώς όλες οι γενικότερες συνθήκες είναι ώριμες και κατάλληλες από κάθε άλλη φορά.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν έχουμε προετοιμαστεί σωστά ώστε να βάλουμε επί τέλους ένα τέλος στην διαρκή επιθετικότητα της Τουρκίας που εγκαινιάστηκε μετά την εισβολή στην Κύπρο του 1974.

Ευχόμαστε ολόψυχα πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας να αποδειχτούν άξιοι των περιστάσεων που παρουσιάζονται όχι συχνότερα από κάθε 100 χρόνια.

Ευχόμαστε ολόψυχα να αξιοποιήσουν με επιτυχία την θετική συγκυρία που βρίσκεται διαμορφωμένη. Αυτό άλλωστε, είναι κάτι που θα το ανακαλύψουμε στην πράξη πολύ σύντομα…
ΠΗΓΗ στις  2/10/2016  1:28 π.μ.

Τούρκος πρέσβης: Η Ελλάδα στέλνει πολύ λίγους πρόσφυγες στην Τουρκία

«Οι διακινητές εκτιμούν πως η συμφωνία για το προσφυγικό θα καταρρεύσει»

Τούρκος πρέσβης: Η Ελλάδα στέλνει πολύ λίγους πρόσφυγες στην Τουρκία

Την απειλή της τουρκικής κυβέρνησης ότι η μη άρση της βίζας για τους τούρκους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη θα καταστήσει τη συμφωνία για το προσφυγικό «νεκρό γράμμα», επαναλαμβάνει ο τούρκος πρέσβης στην ΕΕ, Σελίμ Γενέλ, σε συνέντευξη που παραχωρεί στη βελγική εφημερίδα De Morgen με θέμα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, τις «κακές» σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Όπως εξηγεί ο τούρκος πρέσβης, σε περίπτωση που μπει ταφόπλακα στη συμφωνία, «δεν πρόκειται, βέβαια, την επόμενη ημέρα να επιτραπεί σε καραβάνια από πρόσφυγες να εισέλθουν εκ νέου στο ελληνικό έδαφος, δεδομένου ότι είναι και προς το συμφέρον της Τουρκίας να φυλάξει τα σύνορά της».

«Ωστόσο, σε μία τέτοια περίπτωση, η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της κανενός πρόσφυγα από την Ελλάδα», προσθέτει, σημειώνοντας: «Για να είμαι ειλικρινής, οι Έλληνες, ούτως ή άλλως, δεν στέλνουν και πάρα πολλούς πρόσφυγες πίσω σε μας».

Επίσης, αποδίδει την αύξηση των ροών το τελευταίο διάστημα στο γεγονός ότι οι διακινητές εκτιμούν πως η συμφωνία για το προσφυγικό θα καταρρεύσει, όπως επίσης και στο γεγονός ότι η Ελλάδα «στέλνει πολύ λίγους πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία».

Παράλληλα, επίθεση κατά της βελγικής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την εφημερίδα De Tijd, κατηγορώντας την για «υποκρισία» σε ό,τι αφορά τον αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας, καθότι επιδεικνύει αδικαιολόγητη ανοχή απέναντι στους «κούρδους τρομοκράτες».

Ειδικότερα, επισημαίνεται πως οι Τούρκοι έχουν εξοργιστεί με το συνέδριο που διοργάνωσαν οι Κούρδοι της Συρίας (PYD) το περασμένο Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες και κατηγορούν τη βελγική κυβέρνηση ότι παρέχει στήριξη σε «τρομοκρατικές» κουρδικές οργανώσεις.

22:21 28/09/2016

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

«Σκάβουν» συνεχώς οι νέο-οθωμανοί στην Μικρά Ασία και ανακαλύπτουν ότι είναι «μουσαφιραίοι» και δεν τους ανήκει τίποτα

Ψηφιδωτό με πορτρέτο του αρχαίου θεού της Θάλασσας Ποσειδώνα, ανακαλύφθηκε στην κεντρική Τουρκία, κάνοντας τους Τούρκους να κατανοούν κάθε μέρα,  ότι πατάνε ξένα προς αυτούς εδάφη, καις ας μην το ομολογούν .
Ένα ψηφιδωτό με μια εικόνα που απεικονίζει τον Ποσειδώνα, το αρχαίο «Θεό της Θάλασσας»,  ανακαλύφθηκε  στην περιοχή Yumurtalik της κεντρικής επαρχίας Αδάνων το Σάββατο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan, το ψηφιδωτό ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών από  φοιτητές του Πανεπιστημίου Αρχαιολογίας στην περιοχή αυτή .
Υπήρχε μάλιστα και  ένα απόσπασμα γραμμένο στα ελληνικά στο ψηφιδωτό, το οποίο αναφέρει τα εξής: «. Χαίρε σε όλους εκείνους που πλένουν».
Επίσης στην επαρχία της  Μπούρσα ανακαλύφθηκε ένα μεγάλο  αρχαίο ελληνικό βάζο   1500 ετών  προκαλώντας την κινητοποίηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας .

Σύμφωνα με το  ίδιο πρακτορείο ειδήσεων ,  ένας  γεωργός ο οποίος εργαζόταν με το τρακτέρ  στην  περιοχή Karacabey της Προύσας,  ανακάλυψε όλως τυχαίως το βάζο.
Σύμφωνα με την έκθεση αρχικά πορίσματα και έρευνας, το 1,5 μέτρο ψηλό βάζο πιστεύεται ότι είναι ελληνικό  και κατασκευάστηκε την ρωμαϊκή περίοδο .
Επί του παρόντος, η αρχαιολογική έρευνα διεξάγεται σε τέσσερις περιοχές με ψηφιδωτά , στην πλευρά του Αιγαίου και στην Κιλικία.
Η περιοχή της αρχαίας Φώκαιας στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας θεωρείται  ως ένα  από τα παλαιότερα πολιτιστικά κέντρα του αρχαίου κόσμου.

Στον αρχαιολογικό χώρο διενεργούνται έρευνες από διεθνείς επιστήμονες εδώ και 90 χρόνια και τα ευρήματα είναι πάρα πολλά και ανεκτίμητης αξίας.

Αφού  ανακαλύπτουν  τα περίτεχνα ελληνικά γλυπτά και άλλα ευρήματα οι Τούρκοι , στην συνέχεια λένε στους ξένους επισκέπτες που επισκέπτονται κατά χιλιάδες τους ελληνικούς  αρχαιολογικούς  χώρους  ότι όλα  αυτά είναι «τουρκικά» και ότι  «Τούρκοι »  κατοικούσαν στην περιοχή αυτή εδώ και αιώνες. Παραμύθια της Χαλιμάς με τα οποία πολλοί ξένοι τουρίστες γελάνε κρυφά.
Οι Τούρκοι εφαρμόζουν σαφέστατα  την μακιαβελική μέθοδο » πες πες κάτι θα μείνει στο τέλος».
Μέσα τους όμως τους τρώει το σαράκι διότι κάθε μέρα ανακαλύπτουν ότι είναι πραγματικά  μουσαφιραίοι» στην Μικρά Ασία και δεν τους ανήκει απολύτως  τίποτα .

Από τις ακτές , στην Σμύρνη , έως την Κωνσταντινούπολη, την Μαύρη Θάλασσα και τον Πόντο έως τα βάθη της Ανατολίας είναι «γεμάτα» με ελληνική παρουσία αιώνων όχι μόνον από την αρχαία εποχή , αλλά και στο Βυζάντιο έως το 1922 αλλά και σήμερα.

ΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Πως σκοπεύει να «γονατίσει» την Κύπρο

erdogan12-600x276
Το σχέδιο του Ερντογάν για την Κύπρο αποκαλύπτουν οι κινήσεις του Σουλτάνου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, επιβεβαίωσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών, 450 μετανάστες αναμένουν στη Μερσίνα της Τουρκίας για να έρθουν στην Κύπρο.
Πρόσθεσε ότι η πληροφορία προήλθε από μετανάστες που έφθασαν στην περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, στις αρχές της εβδομάδας.
Ο κ. Νικολάου είπε ότι η άφιξη δύο ταχύπλοων σκαφών με μετανάστες από τη Μερσίνα δεν ήταν μεμονωμένα γεγονότα, αλλά μέρος οργανωμένης προσπάθειας των διακινητών.
Γι’ αυτό, ανέφερε, έχουν ληφθεί επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για επισήμανση των σκαφών που μεταφέρουν μετανάστες με τον ελλιμενισμό περιπολικού της ναυτικής αστυνομίας στην περιοχή Κάτω Πύργου, κοντά στο θύλακα των Κοκκίνων.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided