Τετάρτη, Μάρτιος 21, 2018

Δήμος Κοζάνης

 

 

 

 

 

 

 

 

O Δήμος μας

Γραφείο  Δήμου
Πρότυπο έργο αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά στο Δήμο Κοζάνης

Η ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πέρα από τις οικολογικές και ενεργειακές ωφέλειες μπορεί να προκαλέσει και μια σειρά από προβλήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας που τις φιλοξενούν.
Ανάμεσα στις τεχνικές αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών είναι και η χρήση της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με συσσωρευτές.
Μεγάλη διεύρυνση στο νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΚ
προς όφελος των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας

Υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης το νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΚ, όπως είχε αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης.
Με το νέο κοινωνικό τιμολόγιο διευρύνεται ο αριθμός των δυνητικών δικαιούχων που μπορούν να ενταχθούν σ' αυτό, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική απόφαση (21/2018) στο Κοινωνικό Τιμολόγιο Ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης εντάσσονται, μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος, αποκλειστικά για την κατανάλωση της κύριας κατοικίας τους:
Περισσότερα...
Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για την Δυτική Μακεδονία
– Θα πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τον Τοπικό Πόρο

Τελευταία, αρχίζει να γίνεται κοινός τόπος –αν και με μεγάλη καθυστέρηση- ότι η περιοχή μας βρίσκεται σε φάση μετάβασης στην μετά τον λιγνίτη εποχή. Απαιτείται, λοιπόν, συντονισμός, σχεδιασμός, διεκδίκηση και προγραμματισμός, καθώς ο χρόνος είναι ελάχιστος και οι προκλήσεις τεράστιες.
Όμως, τα νέα είναι ελπιδοφόρα. Οι συστηματικές προσπάθειες των τελευταίων χρόνων ήταν καθοριστικές και τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού αντιπροσωπείας από την Περιφέρειά μας στο Στρασβούργο, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη, ήταν ενθαρρυντικά. Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής COAL PLATFORM, σχετικά με τη στήριξη λιγνιτικών περιοχών, σε συνδυασμό με την συγκροτημένη και τεκμηριωμένη παρουσία μας εκεί, είχε σαν αποτέλεσμα η περιφέρειά μας να είναι μία από τις τρεις περιοχές πιλότους, στις οποίες θα εστιάσει πρώτα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. (No region left behind: launch of the Platform for Coal Regions in Transition).
Πατήστε εδώ για περισσότερα...

Aιτήσεις για ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Κοζάνης

Η Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει ότι σε εφαρμογή του Ν. 4483/2017 με το άρθρο 52, προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών προς τους Ο.Τ.Α., οι οποίες προέρχονται από τέλη, φόρους, δικαιώματα, εισφορές, καθώς και κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα που τις επιβαρύνουν.
Δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση, θα υπάρχει και για οφειλές που θα βεβαιώνονται εντός 2 μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Ξεκίνησαν τα έργα στο νέο οικισμό της Ποντοκώμης

Ξεκίνησαν τα έργα στο νέο οικισμό της Ποντοκώμης,  που αφορούν την εσωτερική οδοποιία του οικισμού και συγκεκριμένα περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες τόσο των οδών – πεζοδρόμων όσο και μερικών μικρών κοινόχρηστων χώρων.
Πρόκειται για την πρώτη φάση του έργου, που με την ολοκλήρωση της θα ξεκινήσουν έργα υποδομής όπως ύδρευση  αποχέτευση κτλ.

Περισσότερα...

 

 

 

Ειδήσεις του Δήμου Κοζάνης

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided