Κυριακή, Δεκέμβριος 17, 2017

Δήμος Κοζάνης

 

 

 

 

 

 

 

 

O Δήμος μας

Γραφείο  Δήμου
Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Στην Κοζάνη ο Πρόεδρος της Εθνικής βιβλιοθήκης Ελλάδας
- Προχωρά η συνεργασία με την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

Στην Κοζάνη βρέθηκε ο  Σταύρος Ζουμπουλάκης,  Πρόεδρος της  Εθνικής βιβλιοθήκης Ελλάδας, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων μνήμης για τα Είκοσι Χρόνια από την Κοίμηση του  Μητροπολίτη Διονυσίου Ψαριανoύ.
Ο κ. Ζουμπουλάκης είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παναγιώτη Δημόπουλο , στην οποία επιβεβαιώθηκε η βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη της  συνεργασία των δύο πλευρών. 
Πατήστε εδώ για περισσότερα...

Αξιοποίηση του Στρατοπέδου «Μακεδονομάχων»
Συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης παραχώρησης στο Δήμο Κοζάνης

Η Δημοτική Αρχή τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται συστηματικά στην κατεύθυνση της συμφωνίας παραχώρησης του Στρατοπέδου «Μακεδονομάχων» και τμήματος του πρώην στρατοπέδου «Ψυχογιού» (στρατιωτικό γήπεδο) από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Δήμο Κοζάνης, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για τη πόλη.

Η κατεύθυνση αυτή επιβεβαιώθηκε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας με τη σχετική εξαγγελία.

Σε συνέχεια των παραπάνω, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην  Αθήνα, του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και  Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Κοζάνης, Κων/νου Δεσποτίδη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, με αντικείμενο την παραχώρηση των παραπάνω εκτάσεων στο Δήμο Κοζάνης. Στη συνάντηση συμμετείχε και  ο Αντιδήμαρχος Λάρισας, Δημήτρης Μαβίδης εκπροσωπώντας τον Δήμο Λαρισαίων, καθώς υπάρχει αντίστοιχο αίτημα παραχώρησης.
Περισσότερα...
Δρομολογήθηκε η διαδικασία συγκρότησης του Τοπικού Ευρετηρίου
Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Κοζάνης

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τους περισσότερους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Κοζάνης δρομολογήθηκε, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, η διαδικασία συγκρότησης του Τοπικού Ευρετηρίου στοιχείων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Κοζάνης με την οργανωτική ευθύνη και τον συντονισμό του ΟΑΠΝ και την επιστημονική συνδρομή της κ. Ζωής Μάργαρη, Εντεταλμένης Ερευνήτριας του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Πρόκειται για μια πρόταση την οποία εισηγήθηκε η κ. Μάργαρη τον περασμένο Μάρτιο κατά τη διάρκεια των εργασιών της επιστημονικής συνάντησης – αφιερώματος στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Κοζάνης και τον ΟΑΠΝ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Λαογραφικό - Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης.

Aιτήσεις για ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Κοζάνης

Η Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει ότι σε εφαρμογή του Ν. 4483/2017 με το άρθρο 52, προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών προς τους Ο.Τ.Α., οι οποίες προέρχονται από τέλη, φόρους, δικαιώματα, εισφορές, καθώς και κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα που τις επιβαρύνουν.
Δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση, θα υπάρχει και για οφειλές που θα βεβαιώνονται εντός 2 μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Ξεκίνησαν τα έργα στο νέο οικισμό της Ποντοκώμης

Ξεκίνησαν τα έργα στο νέο οικισμό της Ποντοκώμης,  που αφορούν την εσωτερική οδοποιία του οικισμού και συγκεκριμένα περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες τόσο των οδών – πεζοδρόμων όσο και μερικών μικρών κοινόχρηστων χώρων.
Πρόκειται για την πρώτη φάση του έργου, που με την ολοκλήρωση της θα ξεκινήσουν έργα υποδομής όπως ύδρευση  αποχέτευση κτλ.

Περισσότερα...

 

 

Ειδήσεις του Δήμου Κοζάνης

 

 

 

12-12-2017, Στην Κοζάνη ο Πρόεδρος της Εθνικής βιβλιοθήκης Ελλάδας- Προχωρά η συνεργασία με την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

08-12-2017, 25η Πρόσκληση 2017 (14.12.2017)

29-09-2017, 20η Πρόσκληση 2017 (04.10.2017)

14-09-2017, Παράταση Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος για ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ελαιοχρωματιστές, εργαζόμενους σε οικοδομικά και συναφή επαγγέλματα, με δελτίο παροχής υπηρεσιών (Β/θμια Εκπαίδευση)

08-09-2017, Ανοιχτή Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ

22-05-2017, Περιληπτική και Αναλυτική Διακήρυξη για την εκμίσθωση ενός (1) ακινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου Κοζάνης (Ι Τράντα 2)

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided