Τρίτη, Οκτώβριος 17, 2017

Δήμος Κοζάνης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O Δήμος μας

Γραφείο  Δήμου

 

Αλλάζει το Κουρί! Τι περιλαμβάνει η μελέτη

Εγκρίθηκε την Τετάρτη το βράδυ με ομόφωνη απόφαση του  Δημοτικού Συμβούλιου Κοζάνης το έργο  «Εκτέλεση δηµοσίων δασοτεχνικών έργων ?ασικής Αναψυχής, Άθλησης & Περιβαλλοντικής Ενηµέρωσης στο δηµόσιο δάσος ΚΟΥΡΙ στην περιοχή ?ήµου Κοζάνης της Π.Ε Κοζάνης».  Ένας βασικός πνεύμονας πράσινου που συνδέεται ιστορικά τα τελευταία 40 χρόνια με τη ζωή των Κοζανιτών, ο οποίος με το πέρασμα του χρόνου υποβαθμίστηκε τρομερά, απαξιώθηκε και εγκαταλείφθηκε,  θα ξαναζωντανέψει προσφέροντας έναν κοντινό προορισμό για αναψυχή, άθληση, περιβαλλοντική ενημέρωση  και ηρεμία.
Περισσότερα...
Η Κοζάνη πρωτοπορεί στη διαχείριση οικιακών οργανικών αποβλήτων

- O Δήμος Κοζάνης και η ΔΙΑΔΥΜΑ επεκτείνουν το βραβευμένο πρόγραμμα διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή και τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ο Δήμος Κοζάνης και η ΔΙΑΔΥΜΑ  επεκτείνουν  το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων σε ακόμη 250 νοικοκυριά νοικοκυριών ή/και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος  μέχρι τις 31/12/2018.
Το πρόγραμμα αφορά την επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης των 4 υλικών συσκευασίας (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί) και την εγκατάσταση καφέ κάδου για την διαλογή στην πηγή των οικιακών βιοαποβλήτων.

 


Aιτήσεις για ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Κοζάνης

Η Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει ότι σε εφαρμογή του Ν. 4483/2017 με το άρθρο 52, προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών προς τους Ο.Τ.Α., οι οποίες προέρχονται από τέλη, φόρους, δικαιώματα, εισφορές, καθώς και κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα που τις επιβαρύνουν.
Δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση, θα υπάρχει και για οφειλές που θα βεβαιώνονται εντός 2 μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.


Τη σημασία της οικονομικής στήριξης της περιοχής για τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης αναγνώρισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Canete σε απάντηση του για τη δημιουργία του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης

Απάντηση έδωσε ο Επίτροπος Miguel Aries Canete στην επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Κοζάνης μαζί με τους δημάρχους 7 άλλων λιγνιτικών δήμων της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Τσεχίας καθώς και τους προέδρους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και της ΓΣΕΕ, σχετικά το ζήτημα του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης (ΤΔΜ).
Στην απάντησή του ο Επίτροπος Ενέργειας και Κλιματικής Δράσης, τονίζει τη σημασία της οικονομικής στήριξης μιας κοινωνικά δίκαιης μετάβασης λιγνιτικών περιοχών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών μηχανισμών.
Πατήστε εδώ για περισσότερα...
Ξεκίνησαν τα έργα στο νέο οικισμό της Ποντοκώμης

Ξεκίνησαν τα έργα στο νέο οικισμό της Ποντοκώμης,  που αφορούν την εσωτερική οδοποιία του οικισμού και συγκεκριμένα περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες τόσο των οδών – πεζοδρόμων όσο και μερικών μικρών κοινόχρηστων χώρων.
Πρόκειται για την πρώτη φάση του έργου, που με την ολοκλήρωση της θα ξεκινήσουν έργα υποδομής όπως ύδρευση  αποχέτευση κτλ.

Περισσότερα...

 

 

Ειδήσεις του Δήμου Κοζάνης

29-09-2017, 20η Πρόσκληση 2017 (04.10.2017)

14-09-2017, Παράταση Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος για ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ελαιοχρωματιστές, εργαζόμενους σε οικοδομικά και συναφή επαγγέλματα, με δελτίο παροχής υπηρεσιών (Β/θμια Εκπαίδευση)

08-09-2017, Ανοιχτή Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ

22-05-2017, Περιληπτική και Αναλυτική Διακήρυξη για την εκμίσθωση ενός (1) ακινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου Κοζάνης (Ι Τράντα 2)

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided