Πέμπτη, Ιούλιος 19, 2018

Δήμος Κοζάνης

 

 

 

 

 

 

 

 

O Δήμος μας

Γραφείο  Δήμου

Το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για τη Δυτ. Μακεδονία γίνεται πλέον πραγματικότητα .

Του Δημάρχου Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη

Μετά την εξαγγελία του Αν. Υπουργού κ. Φάμελλου για την αποδοχή της πρότασης του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων για την χρηματοδότηση της περιοχής από τα έσοδα των δημοπρασιών δικαιωμάτων εκπομπών αρχίζει πραγματικά μια νέα εποχή για την περιοχή μας.
Θεωρούμε πως μετά από τρία χρόνια, η προσπάθεια μας  για να αντιμετωπιστεί τεκμηριωμένα, συγκροτημένα, και σε πνεύμα συνεργασίας, η πρόκληση της μετάβασης της περιφέρειας μας στην επόμενη μέρα αρχίζει να αποδίδει καρπούς.
Τα ανανεωμένα 36α Λασσάνεια έρχονται

Με ένα πλήρως ανανεωμένο πρόγραμμα έρχονται τα φετινά 36α Λασσάνεια, που παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο δημαρχείο της Κοζάνης, από το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παναγιώτη Δημόπουλο, τον Πρόεδρο του ΟΑΠΝ Γιάννη Ιωαννίδη και τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Θέμη Λιάκο. Φέτος για πρώτη φορά μάλιστα θα γίνει επίσημη έναρξη των Λασσανείων, στις 19 Ιουνίου,  με μία μεγάλη συναυλία για τους πολίτες στην κεντρική πλατεία, με δύο αγαπημένους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, τον Πάνο Κατσιμίχα και τον Βασίλη Καζούλη.
Πατήστε εδώ για περισσότερα...
Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

- Ένα πρόγραμμα 8 εβδομάδων γεμάτο με θέατρο, παιχνίδι, κατασκευές, χορό και πολλή διασκέδαση

«Θησέας: Για πες μου, σαν τι διασκέδαση μας έχεις ετοιμάσει; Τι έργο; Ποιον χορό; Τι μουσική; Πώς θα ξεγελάσουμε τον τεμπέλη χρόνο αν όχι με διασκέδαση;
Φιλόστρατος: Εδώ είναι γραμμένα όσα έχουμε ετοιμάσει κι ας διαλέξει η υψηλότατή σου αυτό που θέλει να δει πρώτο».
Σαίξπηρ, «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»
(Πράξη 5η, Σκηνή 1η)


Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ανακοινώνει την έναρξη του Θερινού Καλλιτεχνικού Σχολείου που θα λειτουργήσει το διάστημα από 18 Ιουνίου έως 10 Αυγούστου 2018 για παιδιά ηλικίας από 4 (γεννημένα πριν από την 1/1/2014) έως 12 ετών (παιδιά που φέτος τελείωσαν το δημοτικό).
Για 2η χρονιά οι έμπειροι θεατροπαιδαγωγοί του ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργασία με παιδαγωγούς και καλλιτέχνες (εικαστικούς, σκηνογράφους- ενδυματολόγους, μουσικούς, ηθοποιούς, χορογράφους κ.ά.) έχουν σχεδιάσει ένα πρόγραμμα 8 εβδομάδων γεμάτο με θέατρο, παιχνίδι, κατασκευές, χορό και πολλή διασκέδαση.
Το Θερινό Καλλιτεχνικό σχολείο θα λειτουργεί Δευτέρα- Παρασκευή, 8:30- 14:30, για τις εξής 8 εβδομάδες, με τις ανάλογες θεματικές: 
Περισσότερα...

Το Υπαίθριο Θέατρο Κοζάνης ξαναβρήκε τη "λάμψη" του
Ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο συντήρησης του Υπαίθριου Δημοτικού Θεάτρου Κοζάνης! Εργασίες που «ζωντάνεψαν» έναν πραγματικά καταπονημένο, από τα χρόνια, χώρο.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης είναι η μεγαλύτερη συντήρηση του χώρου από τότε που κατασκευάστηκε καθώς όπως "άνοιγε" το έργο φαινόταν και το μέγεθος του προβλήματος. "Έγινε εξαιρετική δουλειά, το Θέατρο ξαναβρήκε τη λάμψη του και χρέος του Δήμου είναι κάθε χρόνο από εδώ και πέρα να το συντηρεί. Από αύριο ο πραγματικά καταπληκτικός αυτός χώρος θα φιλοξενήσει παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως πρέπει".
Ξεκίνησαν τα έργα στο νέο οικισμό της Ποντοκώμης

Ξεκίνησαν τα έργα στο νέο οικισμό της Ποντοκώμης,  που αφορούν την εσωτερική οδοποιία του οικισμού και συγκεκριμένα περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες τόσο των οδών – πεζοδρόμων όσο και μερικών μικρών κοινόχρηστων χώρων.
Πρόκειται για την πρώτη φάση του έργου, που με την ολοκλήρωση της θα ξεκινήσουν έργα υποδομής όπως ύδρευση  αποχέτευση κτλ.

Περισσότερα...

Ειδήσεις του Δήμου Κοζάνης


 

23-03-2018, Αποτελέσματα Προκήρυξης ΣΟΧ 1/2018

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided