Τετάρτη, Μάιος 23, 2018

Δήμος Κοζάνης

 

 

 

 

 

 

 

 

O Δήμος μας

Γραφείο  Δήμου

Τα ανανεωμένα 36α Λασσάνεια έρχονται

Με ένα πλήρως ανανεωμένο πρόγραμμα έρχονται τα φετινά 36α Λασσάνεια, που παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο δημαρχείο της Κοζάνης, από το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παναγιώτη Δημόπουλο, τον Πρόεδρο του ΟΑΠΝ Γιάννη Ιωαννίδη και τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Θέμη Λιάκο. Φέτος για πρώτη φορά μάλιστα θα γίνει επίσημη έναρξη των Λασσανείων, στις 19 Ιουνίου,  με μία μεγάλη συναυλία για τους πολίτες στην κεντρική πλατεία, με δύο αγαπημένους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, τον Πάνο Κατσιμίχα και τον Βασίλη Καζούλη.
Πατήστε εδώ για περισσότερα...
Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

- Ένα πρόγραμμα 8 εβδομάδων γεμάτο με θέατρο, παιχνίδι, κατασκευές, χορό και πολλή διασκέδαση


«Θησέας: Για πες μου, σαν τι διασκέδαση μας έχεις ετοιμάσει; Τι έργο; Ποιον χορό; Τι μουσική; Πώς θα ξεγελάσουμε τον τεμπέλη χρόνο αν όχι με διασκέδαση;
Φιλόστρατος: Εδώ είναι γραμμένα όσα έχουμε ετοιμάσει κι ας διαλέξει η υψηλότατή σου αυτό που θέλει να δει πρώτο».
Σαίξπηρ, «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»
(Πράξη 5η, Σκηνή 1η)


Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ανακοινώνει την έναρξη του Θερινού Καλλιτεχνικού Σχολείου που θα λειτουργήσει το διάστημα από 18 Ιουνίου έως 10 Αυγούστου 2018 για παιδιά ηλικίας από 4 (γεννημένα πριν από την 1/1/2014) έως 12 ετών (παιδιά που φέτος τελείωσαν το δημοτικό).
Για 2η χρονιά οι έμπειροι θεατροπαιδαγωγοί του ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργασία με παιδαγωγούς και καλλιτέχνες (εικαστικούς, σκηνογράφους- ενδυματολόγους, μουσικούς, ηθοποιούς, χορογράφους κ.ά.) έχουν σχεδιάσει ένα πρόγραμμα 8 εβδομάδων γεμάτο με θέατρο, παιχνίδι, κατασκευές, χορό και πολλή διασκέδαση.
Το Θερινό Καλλιτεχνικό σχολείο θα λειτουργεί Δευτέρα- Παρασκευή, 8:30- 14:30, για τις εξής 8 εβδομάδες, με τις ανάλογες θεματικές: 
Περισσότερα...

Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης: Στην τελική ευθεία

Ένα νέο σχολείο είναι πάντοτε τεράστιο κεφάλαιο για την εκπαιδευτική κοινότητα και το έργο της εκπαίδευσης στην Κοζάνη ταυτίζεται διαχρονικά με κάθε κοινωνική ακμή της πόλης. Στην Ελλάδα σήμερα λειτουργούν 5 καλλιτεχνικά σχολεία και η Κοζάνη μετά την χθεσινή υπογραφή της απόφασης του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου εισάγεται στο μικρό αλλά δυναμικό αυτό δίκτυο σχολικών μονάδων με την δυνατότητα έναρξης λειτουργίας του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης. Ενός νέου σχολείου που εκτός της γενικής ύλης θα διδάσκει στους μαθητές μαθήματα θεάτρου, εικαστικών τεχνών και χορού.
Η ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτιστική και εκπαιδευτική στρατηγική του Δήμου Κοζάνης που προωθεί τις τέχνες και τα γράμματα ως πυλώνα καλλιέργειας, αλλά και ανάπτυξης της περιοχής. Τους επόμενους μήνες η εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με τον Δήμο θα συνεργαστούν για την ανεύρεση βέλτιστης λύσης στέγασης και λειτουργίας της νέας μονάδας, η οποία θα αναπτυχθεί πλήρως μέσα σε βάθος χρόνου 6 ετών.
Περισσότερα...
Σε εκτέλεση το έργο διευκόλυνσης προσβασιμότητας σε κοινόχρηστους χώρους και

κτήρια της Κοζάνης για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα

Σε εξέλιξη  βρίσκεται η εκτέλεση  του έργου του Δήμου Κοζάνης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΑμεΑ» για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα  (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, νήπια, γονείς με μικρά παιδιά κ.α.) στους  κοινόχρηστους χώρους και κτήρια και  η ευκολότερη μετακίνηση τους εντός της πόλης της Κοζάνης.

Το  έργο  θα καλύψει σημειακά και στοχευμένα  μια σημαντική  περιοχή της πόλης της Κοζάνης και θα διευκολύνει την πρόσβαση σε δομές όπως το νέο κτήριο της Βιβλιοθήκης, ο Δημοτικός Κήπος, το ΔΑΚ, το Δημοτικό Ωδείο αλλά και το σχολικό συγκρότημα Πανοράματος.

 

Ξεκίνησαν τα έργα στο νέο οικισμό της Ποντοκώμης

Ξεκίνησαν τα έργα στο νέο οικισμό της Ποντοκώμης,  που αφορούν την εσωτερική οδοποιία του οικισμού και συγκεκριμένα περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες τόσο των οδών – πεζοδρόμων όσο και μερικών μικρών κοινόχρηστων χώρων.
Πρόκειται για την πρώτη φάση του έργου, που με την ολοκλήρωση της θα ξεκινήσουν έργα υποδομής όπως ύδρευση  αποχέτευση κτλ.

Περισσότερα...

 

Ειδήσεις του Δήμου Κοζάνης

23-03-2018, Αποτελέσματα Προκήρυξης ΣΟΧ 1/2018

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided