Τρίτη, Ιανουάριος 26, 2021

Νέα Δημοκρατία

 

 

 

 

 

 

 

 

Βαρβιτσιώτης: Φέτος γιορτάζουμε 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βαρβιτσιώτης:

Φέτος γιορτάζουμε 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ

Βαρβιτσιώτης Newsroom Newsroom 10.01.2021
Πέρα από τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια από τα διάφορα χρηματοδοτικά πακέτα, η συμμετοχή μας στην ΕΕ μας κατοχυρώνει πολλαπλά

«Φέτος, εκτός από την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 γιορτάζουμε και 40 από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Όλα αυτά τα χρόνια, πέρα από τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια από τα διάφορα χρηματοδοτικά πακέτα, η συμμετοχή μας στην ΕΕ μας κατοχυρώνει πολλαπλά», τονίζει σε άρθρο του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, στην «Καθημερινή της Κυριακής», συμπληρώνει ότι  «Συχνά, όμως, αμφισβητούμε την Ευρώπη για καθυστερημένες ή άτολμες αντιδράσεις. Ωστόσο, μόνο το 2020, μέσα στο περιβάλλον της παγκόσμιας κρίσης, η ΕΕ πέτυχε πέντε ιστορικές κατακτήσεις:

1. Συντονισμένες πολιτικές διαχείρισης της πανδημίας: Τα 27 κράτη-μέλη εναρμονίστηκαν, παρά τις αρχικές αρρυθμίες, με επιτυχία σε ζητήματα μεταφορών, εμπορίου και ιδιαίτερα στα θέματα προμήθειας και διάθεσης υγειονομικού εξοπλισμού.

2. Ενιαία προμήθεια και διάθεση εμβολίων. Διαπραγματευόμενη ως ενιαία αγορά 500 εκατομμυρίων ανθρώπων, η Ένωση βοήθησε στην χρηματοδότηση της παγκόσμιας επιστημονικής έρευνας. Επίσης, κατάφερε να εξασφαλίσει ποσότητες από όλα τα εμβόλια ικανές να καλύψουν τις ανάγκες όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Ήδη πριν τη λήξη του 2020, τα πρώτα αποτελεσματικά εμβόλια ήταν διαθέσιμα και στα 27 κράτη αναλογικά με τον πληθυσμό τους. Φανταστείτε πόσες ακόμα καθυστερήσεις, ανταγωνισμοί και κόστος θα υπήρχαν, αν η διαδικασία αυτή είχε γίνει ξεχωριστά από κάθε ένα κράτος - μέλος.

3. Ταμείο Ανάκαμψης - μια πρωτοφανής οικονομική ασπίδα: Τα 750 δις του Ταμείου οχύρωσαν τις ευρωπαϊκές οικονομίες απέναντι στις συνέπειες της πανδημίας. Συνοδευόμενα από το 1,1 τρις περίπου του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) αποτελούν το σημαντικότερο οικονομικό εργαλείο της κοινής αγοράς. Επιπλέον, η ΕΕ έσπασε το ταμπού της αμοιβαιοποίησης χρέους, πέτυχε έξυπνους συμβιβασμούς με τα διαφωνούντα κράτη και στήριξε τα πιο αδύναμα μέλη. Τελικά, έκανε ένα ιστορικό βήμα προς τη βαθύτερη ολοκλήρωσή της.

4. Επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο: Έστω και στην εκπνοή των πολυετών διαπραγματεύσεων, η Ευρώπη κατέληξε σε ολοκληρωμένη συμφωνία με έναν κορυφαίο εμπορικό εταίρο της κατορθώνοντας να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι εμπορικές σχέσεις των 670 δις ευρώ. Έτσι, μπορούμε πλέον να πούμε ότι οι σχέσεις είναι οριοθετημένες, σταθερές, με προοπτική.

5. Διεύρυνση: Η Ένωση έδωσε το πράσινο φως για ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Η διεύρυνση προς τα Δυτικά Βαλκάνια αποτελεί και Ελληνική δικαίωση, αφού υλοποιεί την ατζέντα της Θεσσαλονίκης του 2003. Αποφασίστηκε επίσης φέτος η νέα πιο «σφιχτή» διευρυνσιακή μεθοδολογία, που επιτρέπει τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο της όλης διαδικασίας».

«Η Ευρώπη φέτος απέδειξε όχι μόνο την ανθεκτικότητα και τη συνεκτικότητά της, αλλά και τη δυνατότητα να προσαρμόζεται. Η Ελλάδα όλα αυτά τα 40 χρόνια κερδίζει πολύ περισσότερα από τα -οπωσδήποτε πολύτιμα- κονδύλια. Κερδίζει στρατηγική στήριξη και ισχυροποίηση, ιδίως σε περιόδους κρίσεων. Η ισχυρότερη Ευρώπη σημαίνει και ισχυρότερη Ελλάδα, και ελπίζουμε για μια πέμπτη δεκαετία ευρωπαϊκής πορείας ακόμη πιο δυναμική», υπογραμμίζει ο κ. Βαρβιτσιώτης

 

 

 

ΕΚΤΑΚΤΟ:

Σε απόσταση μόλις επτά μιλίων από τη Ρόδο το ''Κanuni''

- H Kυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να χειριστεί τις εξελίξεις

Newsroom Newsroom Ενημερώθηκε στις: 15.10.2020 - 15:43
Δείτε χάρτη

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι, θέλοντας να οδηγήσουν την Ελλάδα προ τετελεσμένων. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις, δείχνοντας πως φοβάται να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με την Άγκυρα.

Από την άλλη πλευρά, οι ΕΔ είναι σε ετοιμότητα και περιμένουν εντολές για να ''εγκλωβίσουν'' τους Τούρκους.

Πριν καν το Oruc Reis πλεύσει μέσα στην περιοχή της παράνομης Τουρκικής navtex τα πρώτα Ελληνικά υποβρύχια κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ είχαν αναπτυχθεί ανατολικά της Ρόδου και περίμεναν τόσο το Τουρκικό ερευνητικό όσο κυρίως την αρμάδα πολεμικών πλοίων  που συνοδεύει το Oruc Reis.

Οι πληροφορίες για ενδεχόμενη νέα προκλητική ενέργεια της Άγκυρας είχαν ήδη σημάνει "αθόρυβο" συναγερμό στο Αρχηγείο Στόλου με τα Ελληνικά υποβρύχια να συγκλίνουν προς την "καυτή" περιοχή και να καταλαμβάνουν καίριες θέσεις. Παρά τη χαμηλή ταχύτητα με την οποία κινούνται για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες οι αόρατοι θηρευτές του Στόλου κατάφεραν όχι απλά να κινητοποιηθούν άμεσα αλλά να αποκτήσουν τακτικό πλεονέκτημα. Να φτάσουν δηλαδή σε προκαθορισμένες περιοχές και εκεί να "κρυφτούν", μένοντας ακόμα και ακίνητοι σε μεγάλα βάθη.

Τι συμβαίνει αυτή την στιγμή με το ''Kanuni και ''Oruc Reis''

Την ώρα που το Oruc Reis βρίσκεται περίπου 40 μίλια νοτίως του Καστελόριζου, το Barbaros σαρώνει την Κύπρο και το Yavuz «ζεσταίνει μηχανές», το γεωτρύπανο Kanuni, βρίσκεται νότια - νοτιοδυτικά της Ρόδου και βορειοανατολικά της Καρπάθου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (15.10), το Kanuni βρισκόταν σε απόσταση μόλις επτά μιλίων από τη Ρόδο, εκτελώντας αβλαβή διέλευση σε διεθνή ύδατα.

Bέβαια οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία της Αθήνας, το ότι πλέουν σε διεθνή ύδατα δεν σημαίνει τίποτε απολύτως, καθώς η Ελλάδα θα μπορούσε να μπλοκάρει κάθε κίνηση των Τούρκων, να τους κάνουν ''καψόνι'', όπως έκανε η Άγκυρα κατά του Ν. Δένδια χθες!

Δείτε χάρτες


 

 

 

 

Πρωτοσέλιδο "Αυγής":

Δεν είναι Αθώοι... - ΝΔ:

Ο Γκέμπελς στην Κουμουνδούρου

πρωτοσέλιδο Αυγής Newsroom Newsroom  10.10.2020 - 21:54
Σάλο προκαλεί το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», που εικονίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά, με φόντο τον αγκυλωτό σταυρό και τίτλο «Δεν είναι αθώοι»

Το προκλητικό και ανιστόρητο πρωτοσέλιδο επιχειρεί να ταυτίσει τους δύο πρωθυπουργούς με το ακροδεξιό κόμμα, ενώ η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση και η ηγεσία της φυλακίστηκε επί κυβερνήσεων ΝΔ. Τιτλοφορείται μάλιστα με το συλλογικό σύνθημα «Δεν είναι αθώοι» που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και αγκαλιάστηκε από όλον τον δημοκρατικό κόσμο, πέραν των κομμάτων.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού κόμματος

«Ο Γκέμπελς στην Κουμουνδούρου

Φυλακίστηκαν με κυβέρνηση Σαμαρά. Καταδικάστηκαν με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο- μαύρο όταν ακομη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής. Για να βγουν από τη δεινή θέση καταφεύγουν στη λάσπη. Το μόνο που καταφέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείθουν ολο και περισσότερο οτι η θέση τους είναι στο περιθώριο», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Το φύλλο της Αυγής που κυκλοφορεί την Κυριακή:

Αυγή

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις για το πρωτοσέλιδο της Αυγής και στα social media:

Έντονη αντίδραση της ΝΔ για το «Δεν είναι αθώοι» της Αυγής με Μητσοτάκη και Σαμαρά

Για γκεμπελικές πρακτικές κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η Αυγή»

Σε έντονο ύφος, η Νέα Δημοκρατία, καταδικάζει σε ανακοίνωσή της, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η Αυγή», η οποία φέρει τον τίτλο «Δεν είναι αθώοι», δηλαδή το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, μαζί με τις φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά.

««Φυλακίστηκαν με κυβέρνηση Σαμαρά. Καταδικάστηκαν με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο - μαύρο όταν ακόμη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Για να βγουν από τη δεινή θέση καταφεύγουν στη λάσπη. Το μόνο που καταφέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείθουν όλο και περισσότερο ότι η θέση τους είναι στο περιθώριο».

 

 

 

 


Σχέσεις ...οργής υπουργών

Σχέσεις ...οργής υπουργών

Του Γιάννη Αναγνώστου από την Κυριακάτικη Kontranews

• Ίντριγκες, λυκοφιλίες, αλληλοκαρφώματα συνθέτουν το παζλ του Υπουργικού Συμβουλίου που έχει εξαντλήσει τα όριά του και οδηγούν τον Μητσοτάκη σε ριζικό ανασχηματισμό

Όλα τα ονόματα όσων μετέχουν στον... εμφύλιο της ΝΔ

Εικόνα Βαβέλ θυμίζει η κυβέρνηση της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Κυριακάτικης Kontranews, ιδιαίτερα προβλη­ματισμένος από την εικόνα του εμφανίζει το υπουργικό συμβούλιο, ενώ φέρεται πλέον να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ενός σαρωτι­κού ανασχηματισμού. Η κατάσταση στο εσω­τερικό της κυβέρνησης είναι αρκετά κακή και καταγράφονται πολλά επεισόδια μεταξύ υπουρ­γών, ενώ ακόμα και εντός του Μεγάρου Μαξί­μου αρχίζει και διαμορφώνεται αρνητικό κλίμα, καθώς αναδεικνύονται προσωπικές κόντρες, έριδες και ανταγωνισμός φιλοδοξιών.

Παράλληλα, η κυβέρνηση που εμφανίζει ρήγματα, καταγράφει αρνητικές γνώμες για σει­ρά ζητημάτων και ήδη σιγά-σιγά διαμορφώνε­ται κλίμα φθοράς. Ενδεικτικά με βάση την προ ημερών δημοσκόπηση της MetronAnalysis, η οικονομική κατάσταση της χώρας αξιολογεί­ται αρνητικά από το 53%, θετικά από το 14% και αρνητικά από το 32% και σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη για την οικονομία τους επόμε­νους μήνες, το 67%, δηλαδή σχεδόν 7 στους 10 περιμένουν χειρότερες ημέρες ενώ το 10% μόλις λέει ότι θα καλυτερέψουν.

Δυσαρέσκεια για τις υπουργικές κόντρες

Το ανησυχητικό όμως για τον Κυρ. Μητσοτά­κη είναι η μεγάλη ένταση που υπάρχει μετα­ξύ των μελών του υπουργικού συμβουλίου, γεγονός που τον ανάγκασε μεσοβδόμαδα να αφήσει αιχμές κατά υπουργών της κυβέρνη­σής του σχετικά με σοβαρά λάθη και αστοχίες των τελευταίων εβδομάδων.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμ­βουλίου που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, ο Κυρ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνη­σης είναι συλλογική. «Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό οποιοσδήποτε υπουργός να μεταθέτει τις ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρ­νησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες, επικαλού­μενος αναρμοδιότητα», ανέφερε χαρακτηρι­στικά ο πρωθυπουργός.

Αυτή η φράση ήταν ενδεικτική της πρω­θυπουργικής δυσαρέσκειας για σοβαρά λάθη υπουργών που δημιουργούν και σοβαρό πρόβλημα στη δημόσια εικόνα της κυβέρ­νησης. Ο κατάλογος είναι μεγάλος και αφο­ρά: το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία, τη διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτι­κού, τα προβλήματα στα μέσα μαζικής μετα­φοράς, την κατάσταση στα σχολεία και στα νοσοκομεία, οι καταλήψεις και ο τρόπος που τις χειρίζονται κ.ά.

Έξαλλοι στο Μαξίμου με Σταϊκούρα

Ακόμα και στο υπουργικό συμβούλιο κατα­γράφηκε η ένταση με το χαρακτηριστικό παρά­δειγμα να είναι αυτό με τον υπουργό Οικονο­μικών Χρήστο Σταϊκούρα που άφησε αιχμές για τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για το κέντρο προσφύγων στις Θερμοπύλες.

Μάλιστα, έφθασε στο σημείο ο ίδιος ο Πρω­θυπουργός, ακούγοντας τον Χρ. Σταϊκούρα να αντιδρά στην λειτουργία του κέντρου προσφύ­γων στην εκλογική του περιφέρεια, να του λέει ιδιαίτερα θυμωμένος: «Δεν μπορεί να μιλάς στο υπουργικό συμβούλιο ως βουλευτής Φθιώτι­δας. Εδώ είσαι ως υπουργός της κυβέρνησης».

Όμως, ο υπουργός Οικονομικών δεν πτο­ήθηκε και ως βουλευτής Φθιώτιδας που είναι παράλληλα με τα υπουργικά του καθήκοντα, έστειλε και δελτίο τύπου για την παρέμβασή του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Στο Μέγαρο Μαξίμου έγιναν έξαλλοι και λέγεται ότι έγινε τηλεφώνημα στον υπουργό από στενό συνερ­γάτη του Κυρ. Μητσοτάκη και πάντως όχι από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι ο Στ. Πέτσας κατάγεται από τη Φθιώτιδα, όπως και ο Χρ. Σταϊκούρας και θέλει στις προσεχείς εκλογές –το όνομά του συζητούνταν και για τις προηγούμενες- να είναι υποψήφιος στο νομό που εκλέγεται ο υπουργός Οικονομικών. Οι σχέσεις τους είναι κακές λένε οι γνωρίζοντες, ενώ ο Χρ. Σταϊκούρας αισθάνεται ιδιαίτερα ψαλιδισμένος την τελευταία περίοδο.

Η πίεση ξεκίνησε μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής του Νομπελίστα Οικονομο­λόγου Χριστόφορου Πισσαρίδη που ανέλα­βε να καταρτίσει το σχέδιο για την ανάπτυξη της Ελλάδας μετά τον κορωνοϊό. Το κτύπη­μα όμως ήταν δυνατό μετά και την αναβάθ­μιση του Θόδωρου Σκυλακάκη, αναπληρω­τή υπουργού Οικονομικών. Και αυτό διότι βάρος δίνεται από το πρωθυπουργικό γρα­φείο στην αξιοποίηση των χρημάτων από το ευρωπαϊκό πακέτο ανάπτυξης, τον έλεγχο των οποίων δεν θα έχει ο αρμόδιος καραμανλι­κός υπουργός Χρ. Σταϊκούρας, αλλά ο ανα­πληρωτής του Θ. Σκυλακάκης που αναφέρε­ται ευθέως στον Κυρ. Μητσοτάκη. Μάλιστα, στο εσωτερικό της ΝΔ λένε πικρόχολα, ότι οι αρμοδιότητες του Χρ. Σταϊκούρα είναι πλέ­ον ο προϋπολογισμός αλλά και η εκπροσώ­πηση της χώρας στο Eurogroup.

Μπαλάκι οι ευθύνες για τις μάσκες

Ενταση καταγράφεται και μεταξύ της υπουρ­γού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του υπουρ­γού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου για το θέμα των μασκών στα σχολεία που έχει εξελι­χθεί σε φιάσκο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγο­νός ότι ο Πρωθυπουργός μεσούσης της επί­σκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερι­κών Μάικ Πομπέο στην Κρήτη, μάθαινε –την παραμονή του υπουργικού συμβουλίου- για τον καβγά των δυο υπουργών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών είχε διανεί­μει non paper με το οποίο μετέθετε ουσιαστι­κά τις ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα των μασκών. Εξάλλου, η Ν. Κεραμέ­ως είχε αναφερθεί ουσιαστικά σε αναρμοδι­ότητα και επί περίπου 10 ημέρες τόνισε στα ΜΜΕ ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στην δια­δικασία προμήθειας μασκών στα σχολεία. Η κόντρα τους καλά κρατεί με τον Τ. Θεοδωρι­κάκο να αφήνει αιχμές στην γαλάζια διοίκη­ση της ΚΕΔΕ, αλλά και στην επιτροπή δημό­σιας υγείας, την οποία κατηγόρησε πως έδω­σε λαθεμένες προδιαγραφές.

Το άδειασμα στον Θεοδωρικάκο

Η κίνηση του υπουργού Εσωτερικών ενόχλη­σε αρκετά τον Κυρ. Μητσοτάκη και γι’ αυτό και ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργά­της του Πρωθυπουργού, Γιώργος Γεραπετρί­της, ξεκαθάρισε από τη Βουλή, ότι δεν θα επέρ­ριπτε ποτέ την ευθύνη για οτιδήποτε σε διοι­κητικά όργανα ή επιτροπές. Το καρφί ήταν σαφές για τον Τ. Θεοδωρικάκο από ένα πρό­σωπο που έχει κεντρικό ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ήθελε να είναι και ο υπουργός Εσωτερικών. Ο Τ. Θεοδωρικάκος «φαγώθηκε» στο εσωτερικό παιχνίδι εξουσίας και βρέθη­κε εκτός της στενής προεδρικής ομάδας που έχει πλέον ως κεντρικό παίκτη τον διευθυ­ντή του Κυρ. Μητσοτάκη, τον δικηγόρο Γρη­γόρη Δημητριάδη, μαζί με τον Γ. Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Ακη Σκέρτσο που απολαμβάνει της εύνοιας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώ­τη Πικραμμένου.

Χάνει πόντους η Κεραμέως...

Η Ν. Κεραμέως όμως είναι στο «κόκκινο» για το Μέγαρο Μαξίμου καθώς χειρίζεται πολύ άγαρμπα και το θέμα των καταλήψεων στα σχολεία και στο πρωθυπουργικό γραφείο δεν τους άρεσε ο «τσαμπουκάς» της και οι «απει­λές» προς τους μαθητές που κάνουν καταλή­ψεις ότι θα κάνουν μαθήματα τα Σαββατοκύ­ριακα. Και αυτό διότι το μόνο που δεν θέλει ο Κυρ. Μητσοτάκης στην παρούσα χρονική στιγμή είναι ένταση κοινωνική και να διαμορ­φωθεί κλίμα στους πολίτες ότι η κυβέρνηση έχει απέναντί της μέτωπο. Αρνητικό για την υπουργό Παιδεία είναι το γεγονός ότι απέναντί της στέκεται και ο πρόεδρος της Ομοσπονδί­ας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και στέλεχος της ΔΑΚΕ, Θεόδωρος Τσούχλος που θεωρεί ότι η Ν. Κεραμέως «ρίχνει πετρέ­λαιο αντί για νερό στην φωτιά των καταλήψε­ων», ενώ διεμήνυσε πως «οι καθηγητές δεν θα γίνουμε μισθοφόροι και γενίτσαροι ενα­ντίον των παιδιών».

Η... λυκοφιλία Αδωνη-Παπαθανάση

Μια από τις «λυκοφιλίες» της κυβέρνησης είναι αυτή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσε­ων Αδωνη Γεωργιάδη με τον Νίκο Παπαθα­νάση που από υφυπουργός έγινε αναπληρω­τής και πήρε τις αρμοδιότητες του πρώτου, παρά το γεγονός ότι για λόγους επικοινωνί­ας τον στηρίζει δημόσια. Μάλιστα, προ ημε­ρών ανήρτησε στο λογαριασμό του φωτογρα­φίες με τον καμπινέ στο γραφείο του Παπα­θανάση επειδή δέχθηκε κριτική ότι παραήταν ακριβή η ανακαίνιση που έκανε.

Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχει πρόβλη­μα στις σχέσεις τους και οι εχθροί του αντι­προέδρου της ΝΔ, λένε πικρόχολα και αρκε­τά υπερβολικά, ότι του έμειναν τελικά μόνο η εποπτεία των «λαϊκών αγορών».

Πιεσμένος και ο Βρούτσης

Καχυποψία υπάρχει στο υπουργείο Εργασίας με τον Γιάννη Βρούτση να είναι ιδιαίτερα πιε­σμένος με την έλευση του τεχνοκράτη κεντροα­ριστερού Πάνου Τσακλόγλου που θα τρέξει το ασφαλιστικό. Μάλιστα, για τον Γ. Βρούτση λένε ειρωνικά οι εχθροί του, ότι του απέμεινε να συμμετέχει σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως του Γιώργου Αυτιά και να μιλά απλά για τις συντά­ξεις, καθώς είναι με αποψιλωμένες αρμοδιό­τητες. Η σχέση τους είναι τυπική και δεν υπάρ­χει κλίμα συνεννόησης με τον Π. Τσακλόγλου να μιλάει πιο φιλικά με τα συστημικά ΜΜΕ, στα οποία και αρθρογραφούσε επί χρόνια ως καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Κουμουτσάκος κατά Μηταράκη και Χαρδαλιά

Στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας μεταξύ του Ν. Μηταράκη και του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου που θεωρείται ότι είναι «παροπλισμένος», ενώ δέχθηκε πλήγμα την θεία κοινωνία ανήμερα των γενεθλίων του.

Ο Γ. Κουμουτσάκος «τα άκουσε» από τον Νίκο Χαρδαλιά επειδή επέλεξε στις 16 Σεπτεμ­βρίου να κοινωνήσει, με τον πρώτο να του στέλνει χαιρετίσματα και μια φωτογραφία που δείχνει τον υφυπουργό Προστασίας του Πολί­τη να φιλάει το χέρι του ιερέα σε αποκλεισμέ­νο, από τις πλημμύρες, χωριό της Καρδίτσας.

Ένταση και το υπ. Υγείας...

Ψυχρό είναι το κλίμα και στο υπουργείο Υγεί­ας μεταξύ του υπουργού Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη που έχει πάρει πολλές αρμοδιότητες. Αυτό συνέβη λόγω κακών σχέσεων του Μεγάρου Μαξίμου με τον Β. Κικίλια που είχε μείνει στην άκρη ουσιαστικά στο επιχειρησιακό πεδίο για την διαχείριση της πανδημίας και απλά κινούνταν επικοινωνιακά.

Η «ιστορική» συμφωνία προκάλεσε ρήγμα...

Τεταμένο είναι το κλίμα μεταξύ του υπουργεί­ου Εξωτερικών και του Μεγάρου Μαξίμου, ιδίως με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο και το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από τα δυο υπουργεία, Ελλάδας και ΗΠΑ. Η σχέ­ση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δέν­δια ήταν κακή με το πρωθυπουργικό γρα­φείο που είχε αναλάβει σχεδόν όλο το πακέ­το της διπλωματίας και απλά ο Κερκυραίος πολιτικός έκανε τις διεθνείς επαφές. Απλά από την αρχή της περασμένης εβδομάδας επιδεινώθηκε διότι στο κοινό ανακοινωθέν υπήρχε η αναφορά «ιστορική συμφωνία» των Πρεσπών που θεωρήθηκε αιτία πολέμου για πολλούς βουλευτές της ΝΔ. Υπήρξε έντονο παρασκήνιο και άγριος καβγάς για να αλλά­ξει η συγκεκριμένη αναφορά μετά από περί­που πέντε ώρες.

Τεταμένο το κλίμα

Δεν είναι όμως μόνο οι ενδοκυβερνητικές κόντρες, αλλά και οι αστοχίες και τα λάθη των υπουργών που φέρνουν εκνευρισμό, προβληματισμό και οργή στο Μέγαρο Μαξί­μου. Ηδη, υπάρχει μεγάλη ενόχληση για την Ν. Κεραμέως για το θέμα που χειρίζε­ται τις καταλήψεις, έντονη δυσαρέσκεια για τον Κώστα Καραμανλή, διότι ως αρμόδιος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχουν πολλά δρομολόγια στους αθηναϊκούς δρό­μους λόγω κορωνοϊου και δεν θα υφίστα­νται οι Αθηναίοι τη σημερινή ταλαιπωρία. Μόνο που λόγω του επιθέτου Καραμανλής δεν καταγράφεται παρασκηνιακή ένταση. Την ίδια στιγμή όμως υπάρχουν και άλλα προβλήματα, όπως αυτό με τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο που βγαίνει πολύ σκληρά δεξιά και με αφορμή τη θέση της Ελλάδας για τη νέα ευρωπαϊκή Συμφωνία για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, ανοίγει θέμα συνοχής της Κ.Ο. Παράλληλα, υπάρ­χουν βουλευτές που σφυροκοπούν υπουρ­γούς, όπως π.χ. η Όλγα Κεφαλογιάννη την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ή η Ντόρα Μπακογιάννη τον υφυπουργό Αθλη­τισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Υπουργοί στο κόκκινο

Οι εσωτερικές εντάσεις, η καχυποψία και τα ενδοκυβερνητικά επεισόδια επιδρούν και στην εικόνα της κυβέρνησης δημόσια. Ο Κυρ. Μητσοτάκης φέρεται να εξετάζει αλλαγές στο σχήμα, ενώ ενδεικτική είναι και η εικόνα που εμφανίζουν οι υπουργοί στις μετρήσεις. Στην τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega την περασμένη Πέμπτη υπάρχει η εξής αξιολόγηση που κυρίως όμως γίνεται όχι λόγω του έργου τους, αλλά κυρίως της προβο­λής που έχουν στα ΜΜΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είναι ο πλέον δημοφιλής υπουργός της κυβέρ­νησης. Συγκεκριμένα, ο Ν. Δένδιας λαμβάνει 14% ποσοστό θετικών γνωμών, αυξημένο κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούνιο.

Ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας με 13%, αλλά έχοντας χάσει 3 μονάδες από τον Ιού­νιο προφανώς λόγω της διαχείρισης του δεύ­τερου κύματος πανδημίας. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας είχε το υψηλότερο ποσοστό, 22% τον Απρίλιο κι έκτοτε υποχωρεί.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ακολουθεί με 10%, αλλά κι αυτός υποχωρεί σημαντικά. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε ποσο­στό 19% τον περασμένο Φεβρουάριο κι έχει χάσει 9 μονάδες από τότε.

Ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 8%, που είναι και το υψηλότερο ποσοστό του, προφανώς γιατί χρεώνεται θετικά τις ψηφιακές αλλαγές που συντελούνται στο κράτος, παρά τα όποια προβλήματα.

Στην επόμενη θέση συναντάμε τον Άδω­νι Γεωργιάδη με ποσοστό 7% και ακολου­θεί ο Χρήστος Σταϊκούρας με 4%. Χειρότεροι θεωρούνται οι Ν. Μηταράκης, Μάκης Βορί­δης, Κώστας Καραμανλής, Στέλιος Πέτσας και Γιώργος Γεραπετρίτης που δεν παίρνουν κάποιο ποσοστό και ακολουθούν οι Γιάννης Βρούτσης με 1%, Κωστής Χατζηδάκης και Τ. Θεοδωρικάκος με 2%.

Του Γιάννη Αναγνώστου από την Κυριακάτικη Kontranews 5/10/2020

 

 

 

 

Ν.Μηταράκης:

Έτσι «ξεσκεπάσαμε» τις ΜΚΟ που διακινούσαν παράνομους μετανάστες

- Το σχέδιο «Αλκμήνη» της ΕΥΠ

Ν.Μηταράκης: Έτσι «ξεσκεπάσαμε» τις ΜΚΟ που διακινούσαν παράνομους μετανάστες - Το σχέδιο «Αλκμήνη» της ΕΥΠ
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, μίλησε για τον τρόπο που η στήθηκε επιχείρηση «Αλκμήνη» της ΕΥΠ ώστε να αποκαλύψει μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) που συμμετείχαν είτε με αμοιβή είτε χωρίς σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει τις δομές να διοικούνται από ΜΚΟ. Εμείς κοιτάξαμε το ρόλο των ΜΚΟ στην λαθροδιακίνηση προσώπων, ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας -και δεν είναι μόνο η Λέσβος-, ΜΚΟ που συμμετείχαν σε κυκλώματα για να έρχονται παράνομα μετανάστες στη χώρα μας, ΜΚΟ που παρακολουθούσαν το λιμενικό, παρακολουθούσαν συχνότητες, και είχαν ρόλο κατασκόπων και όχι ανθρωπιστικής δράσης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης προσθέτοντας ότι ήδη έχουν ασκηθεί διώξεις.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, μια μυστική επιχείρηση σε τουρκικό έδαφος με πρωταγωνιστές παράνομους μετανάστες σε ρόλο «πρακτόρων» της ΕΥΠ είναι αυτή που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην έρευνα κατά τεσσάρων μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) στη Λέσβο, μέλη των οποίων ελέγχονται, μεταξύ άλλων, για διακίνηση μεταναστών και κατασκοπεία.

​Είχε κωδική ονομασία «Αλκμήνη» και πραγματοποιήθηκε στα μέσα Αυγούστου, εν μέσω της διπλωματικής κρίσης με την Τουρκία κι ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο περιπολούσαν πολεμικά πλοία τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας.

Η έρευνα έδειξε ότι συνολικά 35 μέλη των τεσσάρων ΜΚΟ διευκόλυναν τη διακίνηση παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στη Λέσβο χρησιμοποιώντας παράνομες μεθόδους και διαδικασίες.

​Πρόκειται για υπηκόους Γερμανίας, Γαλλίας, Ελβετίας, Αυστρίας, Νορβηγίας και Βουλγαρίας , ενώ οι δυο από τις υπό έρευνα ΜΚΟ έχουν την έδρα τους στο Βερολίνο, στην ίδια μάλιστα διεύθυνση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συμπεράσματα της έρευνας θα αξιολογηθούν ποινικά κατά το στάδιο της εισαγγελικής έρευνας.

pronews 4/10/2020

 

 

 

 

«Αντάρτικο» στην ΚΟ της ΝΔ για τα Σκόπια:

Πάγωσαν τρεις συμφωνίες γιατί θα καταψηφιζόταν το νομοσχέδιο

Η κυβέρνηση δε βρίσκει εισηγητές για να προωθήσει τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια στη Βουλή καθώς οι βουλευτές της ΝΔ προχώρησαν σε «αντάρτικο» και απείλησαν με καταψήφιση.

Θα προέκυπταν σοβαρές εσωκομματικές συγκρούσεις κατά την ψηφοφορία η οποία θα ήταν ονομαστική (καθώς έτσι ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση) που θα οδηγούσε στην καταψήφισή τους.

Το κλίμα επιβάρυναν και οι ανακοινώσεις των Παμμακεδονικών Ενώσεων​ της Ομογένειας με τις οποίες εξέφρασαν ότι αισθάνονται προδομένες από την στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του Έλληνα πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη ο οποίος έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο υποστηρικτή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο ίδιος ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζ.Ζάεφ είχε δηλώσει «Kυριάκο σε ευχαριστώ, έδωσες μάχες για εμάς και τις Πρέσπες»

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ημερομηνία της ψηφοφορίας αφήνοντας να φανεί πως υπάρχει σοβαρό ενδοκομματικό πρόβλημα.

Κατά τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας δήλωσε ότι “δεν είναι ορατές” οι συμφωνίες με τα Σκόπια παραπέμποντας την ψήφιση τους κάποτε στο... μέλλον.

Σημειώνεται ότι τα Σκόπια δεν έχουν πραγματοποιήσει τις δικές τους υποχρεώσεις από την ήδη επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών για τα σχολικά βιβλία και τα εμπορικά σήματα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα τρία μνημόνια θα έπρεπε να κυρωθούν στην ελληνική και τη «μακεδονική» γλώσσα πως να βρεθούν επομένως εισηγητές από μια παράταξη που υποτίθεται ήταν ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών (στα λόγια);

Στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για το Μαξίμου. Δυσαρέσκεια η οποία εκφράστηκε μέσα από την υπόθεση της μη άρσης της ασυλίας Πολάκη, αλλά όπως ήδη είχαμε αναφέρει στο pronews.gr δεν θα έμενε εκεί και όπως φάνηκε ετοίμαζαν την κίνησή τους για τις τρεις επαίσχυντες συμφωνίες-μνημόνια με τα Σκόπια.

Τα 2/3 της ΚΟ της ΝΔ είναι οργισμένοι με τα κυβερνητικά πεπραγμένα, πιεζόμενοι από τις τοπικές κοινωνίες και ο χειμώνας δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Μόνο η απουσία σοβαρού εσωκομματικού πόλου έλξης των αντιδρώντων σώζει αυτή την στιγμή την κατάσταση, αλλά είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί αυτός που θα απαρνηθεί δημοσίως τις επιλογές Μητσοτάκη.

Η κύρωση των συμφωνιών με τα Σκόπια προφανώς δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους βουλευτές της ΝΔ καθώς ως αξιωματική αντιπολίτευση είχαν καταγγείλει το ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Πώς θα ψήφιζαν τώρα συμφωνίες που αποτελούν συνέχεια της επονείδιστης συμφωνίας των Πρεσπών; Είναι τα ίδια άτομα που κατέβαιναν μαζί με εκατομμύρια ανθρώπους στα συλλαλητήρια.

Η αλήθεια είναι πως η ειρωνική ανάρτηση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου πως η ΝΔ δεν βρίσκει εισηγητή για τις συμφωνίες με τα Σκόπια ήταν πέρα για πέρα αληθινή.

Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο για την κύρωση διακρατικών συμφωνιών που έχουν κατατεθεί στη Βουλή που σημαίνει ότι μπορούν να μπουν στην λίστα μαζί με τις υπόλοιπες που δεν κυρώθηκαν ποτέ

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις διακρατικές συμφωνίες, που έχουν κατατεθεί αφορούν την οικονομική συνεργασία, την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την από κοινού φύλαξη του FIR της γειτονικής χώρας από αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

ksipnistere.com 26/9/2020

 

 

 

 

Προς οδυνηρή εθνική ήττα

- Πάιατ:

''Η Κυβέρνηση θα κάνει αναγκαίους συμβιβασμούς με την Τουρκία!''

Αποκλειστικό OPEN:

Δηλώσεις του Τζέφρι Πάιατ για την αποκλιμάκωση

|Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων |OPEN TV

https://www.youtube.com/watch?v=ts6Ip71Y1TI&feature=emb_logo

Αποκαλυπτικός ο αμερικανός πρέσβης- Δείτε το βίντεο

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN  ο αμερικανός πρέσβης προέβη σε πολύ σημαντικές εκτιμήσεις.

Το βάρος των λόγων του, είναι απόυτα αντιληπτό από όλους, καθώς όπως φάνηκε, η εμπλοκή του αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, ήταν καθοριστική για την αποκλιμάκωση όπως εννοούν την απόσυρση του Ούρουτς Ρέις και των συνοδών πολεμικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο Τζέφρι Πάιατ, τόνισε ερωτώμενος για την έναρξη διερευνητικών επαφών πως: "Δεν έχω καμία αμφιβολία πως η ελληνική κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι προσηλωμένοι σε μία 100% διπλωματική λύση, καθώς και στην σκληρή δουλειά αλλά και στους συμβιβασμούς που θα χρειαστούν για να λυθούν αυτά τα προβλήματα".

Ο Αμερικανός διπλωμάτης που μετείχε στο Φόρουμ της Ολυμπίας αποκάλυψε επίσης ποιο ήταν το γεγονός που σήμανε συναγερμό στο ΝΑΤΟ για να αναλάβει πρωτοβουλία αποκλιμάκωσης.

"Κλείδωσε" η έναρξη των διερευνητικών

Ο"κύβος ερρίφθη". Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες όπως σας είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, αναμένεται να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνουν πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 24ης-25ης Σεπτεμβρίου, ώστε οι συζητήσεις να ξεκινήσουν αμέσως μετά.

Κομβικός φαίνεται να ήταν ο ρόλος της Γερμανίας, που με επιμονή και προσωπική παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ, όποτε κρίθηκε απαραίτητο, "βοήθησε" να καθίσουν οι δύο χώρες στο τραπέζι του διαλόγου.

Pentapostagma.gr 20/9/2020

 

 

 

 

Συναντήθηκαν Καραμανλής - Σαμαράς;


Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.egerssi.gr

Πολλές φορές έχω ζητήσει από τους πρώην Πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά να βγουν από το “ταμπούρι” στο οποίο είναι κρυμμένοι όλο το χρονικό διάστημα της έντασης με την Τουρκία και να πράξουν το ιστορικό τους χρέος.

Αφού γνωρίζουμε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πιέζεται πολύ κι από το “περιβάλλον” του, προκειμένου να πάρει τώρα ξεκάθαρη θέση για τα σουλάτσα του Oruc Reis και το ξεσάλωμα των παράλογων απαιτήσεων του Τούρκου Σουλτάνου και των Πασάδων και Μπέηδων της αυλής του. Έχουμε διερωτηθεί πολλές φορές αν θα το τολμήσει! Αν θα επιχειρήσει να κάνει πράξη τα λεγόμενά του περί πειρατείας, πειρατών και ότι διάλογο με αυτούς δεν κάνει η Ελλάδα!

Από την στιγμή που είναι πασιφανέστατο ότι ο Πρωθυπουργός σύρει την χώρα σε διάλογο με τον Ρ. Τ. Ερντογάν και τελικά υπό την πίεση της Άγκελα Μέρκελ, αυτός ο διάλογος μπορεί να είναι εφ΄ όλης της ύλης, προκειμένου η απόγονος των Ναζί και προστατευόμενη του Έρικ Χόνεκερ, πάλαι ποτέ Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, να πατήσει το πόδι της στην Μεσόγειο!

Πιέζεται μας λένε ο Αντώνης Σαμαράς, για να πάρει τώρα καθαρή θέση για το κυβερνητικό πάντρεμα Μητσοτάκη – Σημίτη, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας!

Πιέζεται μας λένε ο Αντώνης Σαμαράς, για να πάρει “αίμα” του πίσω, αφού η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τον ανέτρεψε από Πρωθυπουργό! Όταν αναγνώρισε στον Αλέξη Τσίπρα, εκείνον που θα τελείωνε το ζήτημα – ξεπούλημα της Μακεδονίας μας!

Αλλά επίσης, το περιβάλλον του τον προειδοποιεί, πως εάν δεν πάρει αποφάσεις – τώρα – η Πατρίδα θα θρηνήσει το Αιγαίο Πέλαγος μέσω μιας νέας προδοτικής συμφωνίας των “Πρεσπών του Αιγαίου”!

Με λίγα λόγια να αναλάβει πρωτοβουλίες, αφού ως πρώην Πρωθυπουργός

θα μπορούσε να στείλει επιστολή – παρέμβαση στην Καγκελάριο της Γερμανίας και προεδρεύουσα της Ε.Ε., στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαδίμηρο Πούτιν, στον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στον τουρκόφιλο Γραμματέα του ΝΑΤΟ και όπου δη, διατυπώνοντας και μεταδίδοντας το δημόσιο αίσθημα και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού ώστε να μην δεχτεί τετελεσμένα από κανέναν εις βάρος της Ελλάδος!

Ο άλλος πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, είχε ήδη ρίξει τις “προειδοποιητικές βολές” του από την Θεσσαλονίκη στα τέλη Οκτωβρίου 2019 στην ομιλία του για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ), όπου εκτός των παραπάνω είχε “προφητέψει” πως:

«Έρχονται μεγάλες προκλήσεις, θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις»!

Ακολούθησε η ομιλία του στο city του Λονδίνου και έκτοτε εξαφανίστηκε!

Ωστόσο, στις δύσκολες ώρες που περνάει η Πατρίδα από την προκλητικότητα των Τούρκων, θα περίμενε ο ελληνικός λαός να αναλάβει πρωτοβουλίες ο πρώην Πρωθυπουργός! Τι περιμένει άραγε ο Κώστας Καραμανλής; Γιατί ποιεί την νήσσα;

Περιμένει τις εκλογές των ΗΠΑ – σύμφωνα με όσα μας μετέφερε αξιόπιστη πηγή μας – προκειμένου να διαχειριστεί το χάος που θα προκύψει στην Ελλάδα; Με την εκμυστήρευση της πηγής μας, ότι έχει λάβει υποσχέσεις από τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ;

Άραγε τι υποσχέσεις έλαβε; Αληθεύει αυτή η πληροφορία μας, που ενισχύεται από την πλήρη μέχρι στιγμής αφωνία του στη Βουλή και στα ΜΜΕ για τα προκλητικά σουλάτσα του κουμπάρου του Ερντογάν στο Αιγαίο μας;

Και εν μέσω όλων αυτών των αποριών, ενημερώνομαι ότι έγινε συνάντηση Καραμανλή – Σαμαρά, ή έστω θα γίνει στο άμεσο χρονικό διάστημα!

Ισχύει αυτή η πληροφορία μας; Και εάν ναι, να μας πουν το προϊόν της κουβέντας τους. Δεν έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν να κρύβονται, όταν η Πατρίδα αντιμετωπίζει, πολύ πιο φανερά από κάθε άλλη φορά τον εξ Ανατολάς κίνδυνο!!

ksipnistere 15/9/2020

 

 

 


Ενας χρόνος διακυβέρνησης ΝΔ:

«Αγκάθια», προκλήσεις, στόχοι για την συνέχεια

Ο νέος ένοικος του Μαξίμου ήξερε ότι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνησή του ήταν η στροφή της οικονομίας σε μία αναπτυξιακή πορεία.

Και μετά ήρθε η πανδημία.

Ενας χρόνος διακυβέρνησης ΝΔ: «Αγκάθια», προκλήσεις, στόχοι για την

Αν θέλαμε να συνοψίσουμε σε λίγες γραμμές τα κορυφαία θέματα που απασχόλησαν την κυβέρνηση αυτόν τον πρώτο χρόνο στην εξουσία, τότε η σειρά θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι:

-Κορονοϊός: Έφερε τα πάνω κάτω.

-Οικονομία: Η πορεία της θα καθορίσει τις εξελίξεις

-Τουρκική προκλητικότητα:  Μία προβληματική σχέση με άγνωστη κατάληξη

-Ελληνικό: Εμβληματική επένδυση

-Ανασχηματισμός: Στην αναμονή για «διορθωτικές αλλαγές»

Ας τα δούμε όμως ένα προς ένα, ξεκινώντας βέβαια από τον κορονοϊό:

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμπαινε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ήξερε ότι θα έπρεπε να δράσει γρήγορα -και κυρίως αποτελεσματικά- για να βελτιώσει το οικονομικό κλίμα. Μετά από μία δεκαετία κρίσης που άνοιξε πολλές πληγές στην ελληνική κοινωνία, οι αντοχές των πολιτών είχαν σχεδόν εξαντληθεί.

Ο νέος ένοικος του Μαξίμου ήξερε ότι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση του ήταν η στροφή της οικονομίας σε μία αναπτυξιακή πορεία. Μόνο που η εμφάνιση ενός θανατηφόρου ιού, θα άλλαζε τα δεδομένα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο κορονοϊός μπήκε απότομα στις ζωές μας και τα ανέτρεψε όλα. Τα όποια κυβερνητικά σχέδια πήγαν περίπατο. Προτεραιότητα πλέον είχε η προστασία της δημόσιας υγείας. Απέναντι σε αυτή την πρόκληση η κυβέρνηση αντικειμενικά πήρε καλό βαθμό. Η διασπορά περιορίστηκε, τα θύματα ήταν αισθητά λιγότερα συγκριτικά με άλλες χώρες, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν κατέρρευσε, κάτι που αποτελούσε και τον μεγάλο φόβο της κυβέρνησης. Για να επιτευχθεί βέβαια αυτό το αποτέλεσμα κρίθηκε αναγκαίο να μπει όλη η χώρα σε καραντίνα.

Σχεδόν κάθε οικονομική δραστηριότητα σταμάτησε. Και χωρίς να έχουμε ακόμα απαλλαγεί από τον εφιάλτη μίας νέας έξαρσης –για να μην την αποκλείουν οι επιστήμονες, κάτι παραπάνω θα ξέρουν- η χώρα παλεύει να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Οικονομία

Εκεί λοιπόν που η κυβέρνηση έκανε τα πλάνα της για να εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει, το αναγκαστικό lockdown έθεσε νέα δεδομένα, ενώ όλες οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μία πρωτοφανή ύφεση που έρχεται. Η μεγάλη διαφορά που υπάρχει σε σχέση με την προηγούμενη κρίση, είναι ότι αυτή τη φορά δεν είναι η Ελλάδα το «μαύρο πρόβατο», καθώς ο κορονοϊός έπληξε όλα τα κράτη –άλλα περισσότερο, άλλα λιγότερο- της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό προκαλεί ελπίδες για μία συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης της ύφεσης, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Το σίγουρο είναι ότι θα διατεθούν πολλά δισ. ευρώ στη μάχη κατά του κορονοϊού. Τα καίρια ερωτήματα όμως είναι πως ακριβώς θα δοθεί αυτή η στήριξη, με ποιες προϋποθέσεις αλλά και πόσο γρήγορα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει γνωστές στους εταίρους τις ελληνικές θέσεις, μένει όμως να δούμε αν τελικά θα εισακουστούν. Η Σύνοδος Κορυφής στις 17 και 18 Ιουλίου μπορεί να κρίνει πολλά.

Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της μία νέα πρόκληση. Αν τα καταφέρει, την επιτυχία θα την πιστωθεί η ίδια. Αν όμως η ύφεση αποδειχθεί μεγαλύτερης διάρκειας από αυτή που προβλέπεται και πλήξει καίρια οικονομία και κοινωνία, τότε μπορεί να ξεχαστεί γρήγορα η επιτυχημένη αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας. Και αυτό είναι κάτι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης το γνωρίζει καλά…

Ελληνοτουρκικά

Πριν όμως από την εμφάνιση του κορονοϊού, η κυβέρνηση είχε κληθεί να αντιμετωπίσει μία άλλη απειλή. Την τουρκική προκλητικότητα. Με τον Ταγίπ Ερντογάν να ανεβάζει διαρκώς τους τόνους και να «εργαλειοποιεί» πρόσφυγες και μετανάστες, προκλήθηκαν εστίες μεγάλης έντασης σε Έβρο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Μετά από την κρίση των Ιμίων, πριν από 24 χρόνια, η φετινή χρονιά ήταν σίγουρα αυτή με τη μεγαλύτερη όξυνση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Η ελληνική πλευρά επέλεξε όλο αυτό το διάστημα να καταγγέλλει την στάση της Άγκυρας σε εταίρους και διεθνή φόρα, τακτική που για την ώρα έχει αποτρέψει πιο ακραίες καταστάσεις. Κανείς όμως δεν ξέρει ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη με τον απρόβλεπτο Ταγίπ Ερντογάν και όλα μοιάζουν να είναι σε «τεντωμένο σχοινί». Το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και το προσφυγικό/μεταναστευτικό, θέμα επίσης εξαιρετικά ευαίσθητο και σύνθετο για την κυβέρνηση, ενώ θα κρίνει και το πως θα κινηθεί η Ελλάδα στη διεθνή γεωπολιτική «σκακιέρα».

Ελληνικό

Αντίθετα από τις προβλέψεις και τις δημόσιες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για άμεση έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό αμέσως μετά την 7η Ιουλίου του 2019, χρειάστηκε τελικά να περάσουν 12 μήνες για να μπουν μπουλντόζες και να ξεκινήσουν επίσημα οι πρόδρομες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου. Απόδειξη της πολυπλοκότητας της υπόθεσης και των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνταν.

Από την κυβέρνηση πάντως τονίζουν εμφατικά το πόσο σπουδαία είναι για τη χώρα η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό. Όχι μόνο γιατί θα δημιουργηθούν αρχικά 10.000 νέες θέσεις εργασίας και συνολικά πάνω από 80.000 στην πλήρη ανάπτυξη ενός έργου που θα συνεισφέρει στο ΑΕΠ κατά 2,4%, όσο γιατί αυτή η επένδυση των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ θα αποτελέσει πηγή αναπτυξιακής ώθησης για την ελληνική οικονομία και πόλο έλξης επισκεπτών και κεφαλαίων στη χώρα. Προσδοκούν δηλαδή στο Μέγαρο Μαξίμου ότι το ξεμπλοκάρισμα της εμβληματικής –όπως τη χαρακτηρίζουν- επένδυσης του Ελληνικού, θα στείλει ένα ξεκάθαρο σήμα για τη φιλοεπενδυτική πολιτική της κυβέρνησης. Το τι ακριβώς θα ισχύσει, μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει.

Ανασχηματισμός

Σε αυτούς τους 12 μήνες διακυβέρνησης, είναι δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παρατηρήσει κάποιες αστοχίες αλλά και καθυστερήσεις στην υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού. Αν και πολλοί εκτιμούσαν ότι ο ανασχηματισμός θα είχε γίνει νωρίτερα, τελικά αποφασίσθηκε από τον Πρωθυπουργό η αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος να γίνει σε πιο πολιτικά ουδέτερο χρόνο. Και σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, βρισκόμαστε ήδη σε ένα τέτοιο σημείο.

Άρα από εδώ και πέρα πρέπει να αναμένονται οι «διορθωτικές αλλαγές» -φράση που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί για αυτή του ανασχηματισμού. Ίσως γιατί θα πρόκειται για στοχευμένες παρεμβάσεις μικρότερου βεληνεκούς. Για την ώρα πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον στην εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού έργου που είχε σχεδιαστεί εξαρχής.

Και ψηλά στην ατζέντα είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις, καθώς όπως λένε κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη η οποία δεν έχει κανένα πλαίσιο οργάνωσης του τρόπου με τον οποίο γίνονται διαδηλώσεις και συναθροίσεις στο δημόσιο χώρο. Αυτό που τονίζουν από την κυβέρνηση ως απάντηση στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, είναι ότι σε μία δημοκρατία η ελευθερία κάθε πολίτη εκτείνεται έως το σημείο όπου επηρεάζεται η ελευθερία των υπολοίπων.

Την ίδια ώρα πάντως παραμένουν υψηλοί οι τόνοι της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ να ζητά να πάρει θέση ο Αλέξης Τσίπρας για όσα έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τις ημέρες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Πάνος Τουμάσης HUFF POST 672020

 

 

 

 

 

Εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο

- Οικονομία και Τουρκία σπρώχνουν σε εθνική κάλπη

- Όλα τα σενάρια

Εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο - Οικονομία και Τουρκία σπρώχνουν σε εθνική κάλπη - Όλα τα σενάρια
Newsroom

Η κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η συνολική παραδοχή, ειδικών και μη, ότι «τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία έρχονται» καθώς και η αντίληψη του ίδιου του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη ότι «πρέπει να κλείσουν τα ζητήματα με την Τουρκία», κατά τα φαινόμενα οδηγούν σε εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, όπως είχε αρχίσει να διαφαίνεται ήδη από τον περασμένο Απρίλιο.

Η κακή κατάσταση της οικονομίας σήμερα, σημαίνει ότι πλησιάζει «κόλαση» που θα «κάψει» το όποιο επίπεδο διαβίωσης υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα το επτάμηνο Οκτωβρίου-Μαΐου. Τίποτα δεν μπορεί να το ανασχέσει αυτό.

Και αν επί Μνημονίων υπήρχαν «τα λεφτά στα στρώματα» που λειτούργησαν ως «απορροφητικά ελατήρια» για ένα ποσοστό της κρίσης,

τώρα κάτω από τα στρώματα δεν υπάρχει παρά σκόνη...

Η κρίση του κορωνοϊού και το «σβήσιμο» της ήδη αναιμικής οικονομίας, σε συνδυασμό με τον «θάνατο» του τουρισμού, ως απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής των «ειδικών» που μιλούσαν για «χιλιάδες θανάτους» (οι ίδιοι «ειδικοί» σήμερα στην Ελλάδα των σχεδόν μηδενικών κρουσμάτων και μηδενικών θανάτων, αναζητούν ρόλο, πανηγυρίζουν υπάρχουν κάποια ελάχιστα κρούσματα και φροντίζουν με δηλώσεις τους να διατηρήσουν τον τρόμο ζωντανό για καθαρά προσωπικό όφελος), έχει φέρει το τέλος της ελληνικής οικονομίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ΕΦΚΑ ήδη ρευστοποιεί καταθέσεις και επενδύσεις γα να καλύψει πληρωμές συντάξεων και έκτακτες υποχρεώσεις, και το πλεόνασμά του μετατρέπεται σε έλλειμμα, παρ’ ότι το υπουργείο Εργασίας, για να συγκρατήσει περαιτέρω αυξήσεις σε δαπάνες και ελλείμματα έχει παγώσει τις εκδόσεις νέων συντάξεων.

Στο μέτωπο των φορολογικών εισπράξεων επίσης, τα δημόσια έσοδα τον Ιούνιο κυριολεκτικά γκρεμίστηκαν με βουτιά 40%, μετά από πτώση 33,5% και τον Απρίλιο. Η εικόνα τον Ιούλιο αναμένεται ανάλογη, εάν όχι χειρότερη, προδιαγράφοντας εκτροχιασμό του ελλείμματος ακόμη πιο πάνω από το 3% στο οποίο εκτιμάται ότι βρισκόταν στο τέλος Ιουνίου.

Από τον Σεπτέμβριο όλα τελειώνουν και νέες στρατιές ανέργων θα προστεθούν στα ταμεία ανεργίας.

Η διπλανή Τουρκία, αλλά και η Βουλγαρία, χώρες που αντιμετώπισαν με τελείως διαφορετικό ρόλο την πανδημία, έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν.

Βέβαια και οι δύο έχουν το πλεονέκτημα του δικού της νομίσματος, με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά το ζήτημα είναι ότι ανακάμπτουν οι οικονομίες τους.

Στην Ελλάδα το μόνο που φαίνεται να ανακάμπτει ή μάλλον να επανέρχεται δριμύτερο είναι το ψέμα και η παραπληροφόρηση σε ότι αφορά τα της πανδημίας με το να προβάλλονται τερατώδεις προβλέψεις για... εκατομμύρια θανάτους τον ερχόμενο χειμώνα από τον κορωνοϊό, σε μία στοχευμένη προσπάθεια να εκφοβιστούν οι πολίτες.

Οταν τα γεγονότα δείχνουν ότι ο κορωνοϊός αντιμετωπίστηκε εξαιρετικά στις χώρες που ήταν υποχρεωτικό το εμβόλιο κατά της φυματίωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ενώ και η άνοδος της θερμοκρασίας «τελείωσε» ότι είχε απομείνει από τον ιό στην Ελλάδα, οι ειδικοί συνέχεια «προειδοποιούν».

Και το κυριότερο όταν όλα δείχνουν ότι εμβόλιο θα υπάρξει πολύ πριν το τέλος του έτους.

Συνολικά τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έχοντας εισπράξει 20 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση για την «εκστρατεία κατά του κορωνοϊού» και πολλά άλλα με πλάγιους τρόπους, πρωτοστατούν στην εκστρατεία του τρόμου, επιχειρούν να αποδομήσουν όλες τις χώρες και όλους τους ηγέτες που ακολουθούν διαφορετική πολιτική από αυτήν της κυβέρνησης, όπως ο Ν.Τραμπ ή ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζ.Μπολσονάρου ή η Σουηδία και πολλοί άλλοι.

Ακούγεται κωμικό, αλλά η Γαλλία του Ε.Μακρόν και η Ισπανία του σοσιαλιστή Π.Σάντσεθ, όπως και το Βέλγιο, κέντρο της ευρωπαϊκής διαπλοκής και τόσες άλλες χώρες με 5.000 θανάτους την ημέρα ξεχάστηκαν μπροστά στους 80-100 θανάτους των ΗΠΑ ή τους 1000 θανάτους της ημέρα της Βραζιλίας των 210.000.000 κατοίκων.

Από την άλλη πλευρά ένας άλλος παράγοντας, πέρα από τον οικονομικό, που δείχνει ότι θα σπρώξει την κυβέρνηση προς εκλογές είναι η συνολική διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

Κάτι που επιδιώκει ολόψυχα η κυβέρνηση.

Οσο και αν δείχνει σήμερα ότι δεν θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα στο εσωτερικό μέτωπο που θα αντιμετώπιζε κάποτε, λόγω της συναντίληψης «λύσης» με τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως της απροθυμίας των πολιτών να αντισταθούν ενεργά σε τέτοιους σχεδιασμού λόγω της κρίσης βιοπορισμού που αντιμετωπίζουν, σίγουρα θα χρειαστεί ανανεωμένη λαϊκή εντολή.

Το ερώτημα είναι αν θα πάει σε δεύτερες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική μετά. Η λογική λέει πώς, ναι.

Οσο και να μην έχει αντιπολίτευση, όσο και να μην έχει εσωκομματική αντιπολίτευση λόγω λίστας, όσο και αν δεν υπάρχει στον πολιτικό χώρο «δεξιά της ΝΔ» ηγέτης που να μπορέσει να συνασπίσει ένα ποσοστό της τάξης του 15-20%, εν τούτοις πολύ δύσκολα θα κινηθεί επάνω από τα ποσοστά του 40% η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη στην κάλπη

Η πολιτική λογική λέει ότι κανονικά θα κινηθεί κάτω από το ποσοστό αυτό, αλλά κρατάμε μια επιφύλαξη καθώς οι ερχόμενες εκλογές θα σημαδευτούν από την αυξημένη αποχή, λόγω απογοήτευσης των ψηφοφόρων και αποχή σημαίνει ευάριθμο ποσοστό για το πρώτο κόμμα.

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα συγκεντρώσει πλειοψηφία και σίγουρα τους 158 βουλευτές που έχει σήμερα.

Αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις μετεκλογικής σύμπλευσης με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ή ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ (το Βερολίνο πιέζει ιδιαίτερα προς αυτή την κατεύθυνση), η μοναδική λύση θα είναι οι δεύτερες εκλογές τον Οκτώβριο...

!Η ημερομηνία ανακοίνωσης των εκλογών, μάλλον θα είναι κάποια στιγμή εντός του Αυγούστου.

PRO NEWS 5/7/2020

 

 

 

 

Ν. Παναγιωτόπουλος:

Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με την Τουρκία με όρους εκβιασμού

Ν. Παναγιωτόπουλος: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με την Τουρκία με όρους εκβιασμού

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό σταθμό «Alpha TV» δήλωσε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να ξεκινήσει διάλογο με την Τουρκία αν δεν αλλάξει την προκλητική συμπεριφορά της. «Το μόνο που λέω εγώ, -είναι αυτό που λέει και η ελληνική κυβέρνηση- ότι δεν μπορείς να καλείσαι σε έναν διάλογο με όρους εκβιασμού ή ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Τέτοιο διάλογο δεν τον θέλουμε. Αν ο κ. Τσαβούσογλου θεωρεί ότι αυτός είναι ο τρόπος για να καλέσει τον άλλον σε διάλογο, εμείς τον βρίσκουμε έναν παράξενο τρόπο και πραγματικά ενώ θεωρούμε ότι όντως οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί, δεν πρέπει ο διάλογος αυτός να εκβιάζεται. Ελάτε δηλαδή να συζητήσουμε τι διεκδικούμε και τι πιθανώς θα πρέπει να μας παραχωρήσετε. Με συγχωρείται δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ευχαριστούμε.» δήλωσε χαρακτηριστικό ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Η Ελλάδα επιμένει στην τήρηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, ενώ η Τουρκία λειτουργεί όπως ως ο ταραξίας ή ο ταραχοποιός ή ο νταής της περιοχής. τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος προσθέτοντας ότι: «Έχουμε πει ότι θέλουμε το διάλογο, επιθυμούμε τον διάλογο αλλά όχι με αυτούς τους όρους.».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι αν η Τουρκία προχωρήσει, όπως έχει εξαγγείλει, σε έρευνες στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, αυτό θα σημαίνει παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και δεν θα είναι ανεκτό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

 

 

 

Ανασχηματισμός ενόψει:

Πότε θα γίνει, ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και οι εκπλήξεις

Ανασχηματισμός ενόψει: Πότε θα γίνει, ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και οι εκπλήξεις

«Διορθωτικές κινήσεις» στην κυβέρνηση προανήγγειλε ο  Κυρ. Mητσοτάκης, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης με δημοσιογράφους στο Ισραήλ, επιβεβαιώντας σχετικές πληροφορίες. Δύο φορές ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, ήρθε να το επιβεβαιώσει και από το Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σφραγίσει τις… διορθωτικές κινήσεις όπως ανέφερε.

Ενα 24ωρο πριν ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης ουσιαστικά προανήγγειλε παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα το επόμενο διάστημα, με ορόσημο την 1η Ιουλίου. Συγκεκριμένα, ο Κυρ. Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί ανασχηματισμού, είπε στους δημοσιογράφους: «Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις».

Η αναφορά του πρωθυπουργού περί «διορθωτικών κινήσεων» αποκλείει σαρωτικές αλλαγές και δείχνει προς συγκεκριμένες παρεμβάσεις μόνο εκεί όπου έχει εντοπιστεί «πρόβλημα»

Το πιο πιθανό είναι, πάντως, να επιλεγεί ο συμβολισμός της 7ης Ιουλίου, ένα χρόνο δηλαδή μετά τη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές.

Πάντως, ακόμη κι αν ο ανασχηματισμός δεν είναι δομικός, επομένως όχι σαρωτικός, αυτές οι διορθωτικές κινήσεις προκαλούν ενδιαφέρον και τα πολιτικά πηγαδάκι έχουν πάρει φωτιά.

Αναφορικά με τα ονόματα λοιπόν:

1.    Αυτό που «παίζει» ως επικρατέστερο για να φύγει είναι του Γιάννη Βρούτση από το Εργασίας. Ισως λόγω της υπόθεσης με τα ΚΕΚ που έδωσαν για πρώτη φορά αντιπολιτευτικά «όπλα» στον ΣΥΡΙΖΑ. Για τη θέση του ακούγεται έντονα το όνομα του Στέλιου Πέτσα, ο οποίος φεύγει όπως όλα δείχνουν από κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πέτσας θα μπορούσε να οδεύσει και προς το Γενικό Λογιστήριο καθώς το στοίχημα των εσόδων είναι μεγάλο.

2.    Φεύγει, όπως όλα δείχνουν, και ο Χάρης Θεοχάρης από το υπουργείο Τουρισμού. Με τον πρωθυπουργό να θέλει να δώσει μεγαλύτερη ένταση και βάρος σ’ αυτό το υπουργείο, εκτιμάται ότι θα θελήσει να τοποθετήσει κι ένα πιο «βαρύ» όνομα. Για παράδειγμα το όνομα της Ολγας Κεφαλογιάννη, που γνωρίζει το συγκεκριμένο υπουργείο και που θα έδινε νέο τόνο στην προσπάθεια ανόρθωσης της βαριάς βιομηχανίας της χώρας. Ακούγεται και το όνομα του Βασίλη Κικίλια, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς δημοφιλίας υπουργών.

3.    Τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, θέση που… καίει γιατί εκτίθεται καθημερινά, διεκδικούν αρκετοί. Εχει ακουστεί το όνομα του Ακη Σκέρτσου, αλλά μπορεί να γίνει και έκπληξη από την Κ.Ο. της ΝΔ. Π.χ. αυτό του Σπήλιου Λιβανού, αλλά και του πολύπειρου Θοδωρή Ρουσόπουλου (που έχει θητεία σ’ αυτή τη θέση).

4.    Στις φήμες που ακούγονται για αποχωρήσεις υπουργών (φήμες που τις διαδίδουν οι βουλευτές της ΝΔ και δεν είναι αποκύημα φαντασίας κανενός) υπάρχουν και τo όνομα της Νίκης Κεραμέως από το υπ. Παιδείας. Αν και η πρόσφατη μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε προκάλεσε αντιδράσεις, εκτιμούν στη ΝΔ ότι δύσκολα θα την «αδειάσει» τώρα το Μαξίμου.

5.    Ένα σενάριο που κυκλοφορεί είναι το «σπάσιμο» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε δύο. Το πρώτο να είναι αναβαθμισμένο λόγω κλιματικής αλλαγής και το δεύτερο για να «τρέξει» τη μετάβαση από τον λιγνίτη. Μάλλον μένει ο Κωστής Χατζηδάκης στο πρώτο, ενώ πάντα «παίζει» η μεταγραφή του Γ. Μανιάτη από την κεντροαριστερά.

6.    Αμετακίνητοι είναι όπως όλα δείχνουν οι υπουργοί στο Οικονομικών και στο Ανάπτυξης, δηλαδή οι κ. Σταϊκούρας και Γεωργιάδης. Αλλαγές ενδεχομένως να γίνουν σε επίπεδο υφυπουργών και ακούγονται διάφορα ονόματα για είσοδο στην κυβέρνηση, όπως αυτό της στενής συνεργάτιδας του πρωθυπουργού, Βίκυς Λοϊζου.

7.    Καμιά αλλαγή δεν αναμένεται και στα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας καθώς το μέτωπο με την Τουρκία και οι ανοικτές διπλωματικές προσπάθειες δεν επιτρέπουν αυτή την ώρα αλλαγές.

8.    Ούτε και ο Β. Κικίλιας λέγεται ότι θα φύγει από το Υγείας που αναμένεται να αναβαθμιστεί με πόρους και πρόσωπα για να στηρίξει το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

9.    Ενδιαφέρον υπάρχει για το τι θα γίνει στο Προστασίας του Πολίτη, αν και μάλλον ο Μ. Χρυσοχοϊδης συνεχίζει. Ακούγεται ότι μπορεί να δημιουργηθεί νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τον Νίκο Χαρδαλιά επικεφαλής. Αλλωστε, η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει ενώ ποτέ δεν αποκλείστηκε ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, επομένως θα απαιτηθούν πολλές αποφάσεις από τον συγκεκριμένο τομέα.

10.  Δεν αναμένεται καμιά αλλαγή στην Ψηφιακή Πολιτική, καθώς ο Κ. Πιερρακάκης θεωρείται πετυχημένος, όπως αποδείχθηκε τους τελευταίους μήνες. Αμετακίνητος και ο Μάκης Βορίδης, αν και θα ήθελε να φύγει. Αγνωστο είναι τι θα γίνει, όμως, με τους υφυπουργούς, τον κ. Σκρέκα και την κ. Φ. Αραμπατζή, που ενδεχομένως να μετακινηθούν. Καμιά αλλαγή και στο Μεταφορών, όπως όλα δείχνουν.

11.  Ούτε και στον υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να αλλάξει κάτι με τον Τ. Θεοδωρικάκο. Εκτός αν… Κι αυτό το αν είναι μήπως δεν έχει φύγει από τις σκέψεις του Μαξίμου το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

Από βουλευτές γένους θηλυκού θα μπορούσε να υπάρξει αξιοποίηση σε θέσεις υφυπουργών κάποιας εκ των δύο Ράπτη –Ζωή και Ελενα– και ίσως της Αννας Καραμανλή, ενώ πάντα εξετάζονται και επιλογές εξωκοινοβουλευτικών στελεχών. Για τη θέση πάντως υφυπουργού στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει συζητηθεί το όνομα της Αλεξάνδρας Σδούκου.

Εκπλήξεις μπορεί να γίνουν πάντως ως προς το ποιοι θα μπουν στην κυβέρνηση. Εκτός των κ. Ρουσόπουλου, Λιβανού, Λοϊζου, Σκέρτσου παίζουν τα ονόματα του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Αλ. Πατέλη, του καθηγητή κ. Ταραντίλη, του Κ. Κυρανάκη. Μεγάλες εκπλήξεις θα ήταν η είσοδος στην κυβέρνηση του Δ. Αβραμόπουλου, ίσως στο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και του Ευ. Βενιζέλου.

Μητσοτάκης για ανασχηματισμό: Θα κάνω «διορθωτικές κινήσεις»

Έντονη ενόχληση Μητσοτάκη για τα σενάρια περί ανασχηματισμού

Σενάρια ανασχηματισμού: Ποιες εισηγήσεις έχει δεχθεί ο Μητσοτάκη

 

 

 


Βαρβιτσιωτης:

H κυβερνηση της ΝΔ θα γεμισει λ@θρομεταναστες την Ελλαδα ακομα και αν δεν θελετε


Ο Βαρβιτσιωτης,αυτος που στο παρελθον ειχε πει πως ειναι ''αναφαιρετο δικαιωμα'' του καθενος να....καιει την σημαια,
χθες 9-10-2019 στην εκπομπη του Παπαδακη ειπε πως ΔΕΝ μπορει κανενας Δημαρχος να αρνηθει να ερθουν στην περιοχη του λαθρομεταναστες
και πως η κυβερνηση εχει τροπο να το επιβαλλει.

Βαρβιτσιωτης:

H κυβερνηση της ΝΔ θα γεμισει λαθρομεταναστες την Ελλαδα ακομα και αν δεν θελετε


https://www.youtube.com/watch?v=UNOKIpiCWfc&feature=emb_logo
πηγή πηγή στις Ιουνίου 03, 2020

 

 

 

 

ΝΔ: Ανοιχτός πόλεμος Σαμαρά - Δένδια

ΝΔ: Ανοιχτός πόλεμος Σαμαρά - Δένδια

Διαστάσεις ανοιχτής αντιπαράθεσης έχει πάρει η κόντρα του Αντώνη Σαμαρά και του Νίκου Δένδια με αφορμή την διαχείρηση από το υπουργείο Εξωτερικών της τελευταίας τουρκικής πρόκλησης για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο.

Η αρχή έγινε με την σκληρή κριτική, που δέχτηκε -και από στελέχη της ΝΔ- ο Νίκος Δένδιας κυρίως για την δήλωσή του ότι δεν του αρέσει να δημιουργεί εντάσεις με τη Τουρκία «για λίγες δεκάδες μέτρα» ελληνικής γής.

Στην κριτική αυτή, πρωτοστατεί η «Ομάδα Αλήθειας», η οποία -τουλάχιστον προεκλογικά- ήταν σε ανοιχτή γραμμή με την ΝΔ και αποτελούσε μια από τις επικοινωνιακές έκφράσεις του κόμματος, χωρίς βέβαια ποτέ να είναι επίσημη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τότε, η ομάδα αυτή δεν είχε επιτεθεί επικοινωνιακά σε μέλος ή στέλεχος της κυβέρνησης. Η επίθεση αυτή στον υπουργό Εξωτερικών ήταν κάτι κάτι που έκανε αίσθηση.

Στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν ότι η «Ομάδα Αληθείας», έχει διασυνδέσεις με το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά.

Η απάντηση Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας, πάντως, δεν άφησε αναπάντητες τις επιθέσεις αυτές και χτύπησε ευθέως τον πρώην πρωθυπουργό με μια ανάρτηση στο twitter, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς ότι «έριξε» τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού και την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

«Τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αν είχε αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο του, η Ελλάδα σήμερα θα ήταν διαφορετική».

Δεν έμεινε όμως μόνο στο tweet αυτό. Με συνέντευξή του στη Realnews και τον Γιώργο Σιαδήμα «φωτογράφησε» τον Αντώνη Σαμαρά για το Μακεδονικό λέγοντας ότι «η κριτική είναι πάντοτε καλοδεχούμενη, όπως και η προσωπική διαφωνία. Δεν ισχύει το ίδιο όμως με τα κακόβουλα, υποβολιμαία σχόλια και ενορχηστρωμένη ακροδεξιά εκστρατεία δυσφήμησης, που αλλού στοχεύει. Συνταγματική μου υποχρέωση ήταν και παραμένει η εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων.Η χώρα έχει ακριβά πληρώσει τους κατ’ επάγγελμα και όχι κατά πεποίθηση επικαλούμενους την πατρίδα».

Η απάντηση Σαμαρά μέσω antinews.gr

Άμεση ήταν η απάντηση της πλευράς Σαμαρά. Μέσα από την φιλική, προς τον πρώην πρωθυπουργό, ιστοσελίδα antinews.gr, ο πρωθυπουργός καλείται να πάρει θέση στην «βρώμικη επίθεση Δένδια κατά Σαμαρά» μέσα «από... δόλια τιτιβίσματα», όπως αναφέρεται χρακτηριστικά.

Δείτε όλη την ανάρτηση του antinews.gr:

«Με ένα απαράδεκτο tweet επέλεξε ο Νίκος Δένδιας να τιμήσει τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αν είχε αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο του, η Ελλάδα σήμερα θα ήταν διαφορετική».

Είναι προφανές, ότι ο Ν. Δένδιας προέβη σε μια βρώμικη επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, καθώς τον φωτογραφίζει έμμεσα ως υπαίτιο για την πτώση της τότε κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Βέβαια, αν είχε το θάρρος θα τον κατονόμαζε και δεν θα κρυβόταν πίσω από... δόλια τιτιβίσματα.

Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Συμφωνεί κι ο Κυριάκος με την βρώμικη επίθεση Δένδια κατά Σαμαρά;

Καλό είναι να πάρει θέση άμεσα, διότι αν δεν το έχει αντιληφθεί, ο Δένδιας με αυτή την αδιανόητη κίνηση έριξε μπουρλότο στην κυβέρνηση, κι αν καθυστερήσει να τοποθετηθεί ενδεχομένως να δυσκολευθεί ιδιαίτερα να σβήσει την πυρκαγιά. Ίδωμεν...».

PRESSROOM 2/6/2020

 

 

 

 

ΡΑΓΙΑΔΕΣ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ

ΜΑΧΗΤΙΚΑ F-16 ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΩΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΣΤΟ ΝΑΤΟ!

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!

ΡΑΓΙΑΔΕΣ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΑ F-16 ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΩΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΣΤΟ ΝΑΤΟ! ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!

H Ελλάδα, οι Έλληνες, ειδικά οι Έλληνες Μακεδόνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ταπεινώθηκαν σήμερα στα Σκόπια με έναν χαρακτηριστικό τρόπο: Η ίδια η Πολεμική Αεροπορία, το καμάρι των Ελλήνων, υποχρεώθηκε να πετάξει «διθυραμβικά» επάνω από τα Σκόπια για «να εορτάσει την είσοδο της «Βόρειας Μακεδονίας και των Μακεδόνων στο ΝΑΤΟ».

Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, η οποία πολιτική ηγεσία, δηλαδή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υποτίθεται ότι πέρσι τέτοια εποχή, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας υποσχόταν την κατάργηση της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών που είχε συνάψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η δε Πολεμική Αεροπορία έχει βάψει ένα μαχητικό F-16 με τα χρώματα του αρχαίου ελληνικού βασιλείου της Μακεδονίας για να διατρανώσει την ελληνικότητα της περιοχής.

Τα δύο μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας συνόδευσαν δύο στρατηγικό βομβαρδιστικά B-1B που είχαν απογειωθεί από τη... νότια Ντακότα και μετά από πτήση με πολλαπλούς ανεφοδιασμούς πάνω από τον Ατλαντικό έφτασαν πάνω από τα Σκόπια.

Η αποστολή των στρατηγικών βομβαρδιστικών από τις ΗΠΑ και όχι μαχητικών από τις αμερικανικές βάσεις στο Spangdahlem της Γερμανίας ή του Lakenheath στην Βρετανία ή του Aviano της Ιταλίας. εκλαμβάνεται ως «μήνυμα προς την Ρωσία», αλλά αυτό λίγο αφορά την Ελλάδα.

Τους Έλληνες τους αφορά το γεγονός ότι η γεωστρατηγική έκλειψη της χώρας και η εκχώρηση εθνικών ιστορικών δικαιωμάτων, εορτάστηκε πανηγυρικά!

Την πτήση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Κέιτ Μπερνς και η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

«Η σημερινή πτήση αντανακλά τη μόνιμη στήριξή μας προς την "Βόρεια Μακεδονία»"καθώς και χειρονομία μέσω της οποίας σας καλωσορίζουμε ως 30ο μέλος του ΝΑΤΟ» δήλωσε η πρέσβης των ΗΠΑ.

ραγιαδεσ η κυβερνηση μητσοτακηΑπό την μεριά της η υπουργός Άμυνας της «Βόρειας Μακεδονίας» ευχαρίστησε τις ΗΠΑ («ευχαριστίες» για την Ελλάδα δεν ακούστηκαν) για την δράση αυτή, οι οποίες, όπως είπε, καλωσόρισαν έμπρακτα τη χώρα στη Συμμαχία.

«Οι Σύμμαχοί μας στις ΗΠΑ στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι δύο χώρες μας διατηρούν εξαιρετική συνεργασία και ότι μετά από τη συνεχή υποστήριξη, μάς άνοιξαν το δρόμο προς το ΝΑΤΟ, και μετά την ένταξη στη Συμμαχία παραμένουν ισχυρός και στρατηγικός μας εταίρος» πρόσθεσε η Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

ραγιαδεσ η κυβερνηση μητσοτακη

Η «Βόρεια Μακεδονία» έγινε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ στις 27 Μαρτίου 2020 και οι κάτοικοί της, βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι «Μακεδόνες» και ομιλούν την «μακεδονική γλώσσα».

pronews.gr (τίτλος: παραλλαγμένος) 30/5/2020

 

 

 

 

«Έτσι υποχρεώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές…»

Το μήνυμα Θεοδωρικάκου για την επέτειο της νίκης της ΝΔ στις ευρωεκλογές:

Πέρσι τέτοια μέρα άνοιξε ουσιαστικά ο δρόμος για την μεγάλη πολιτική αλλαγή

«Έτσι υποχρεώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές…»
«Με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για το κράτος και την οικονομία, μπορούμε να δώσουμε νέα δυναμική στην Ελλάδα, κάνοντας την πατρίδα μας ένα διεθνές θετικό παράδειγμα συνολικής επιτυχίας».

Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτηση που έκανε στο facebook, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας σε πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές, με διαφορά 9 μονάδων από το τότε κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι την εποχή εκείνη ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ.

Η ανάρτησή του είναι η εξής:

«Πέρσι τέτοια μέρα άνοιξε ουσιαστικά ο δρόμος για την μεγάλη πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη νίκησε στις ευρωεκλογές με την μεγαλύτερη διαφορά από το δεύτερο κόμμα, που είχε κερδίσει ποτέ στην ιστορία της σε εκλογές από το 1977, ανοίγοντας το δρόμο για να επιστρέψει στα υψηλά εκλογικά ποσοστά του παρελθόντος.

Έτσι υποχρεώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας τρίχρονης ολοκληρωμένης στρατηγικής ενότητας των δυνάμεών της, διεύρυνσης και ανανέωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Τρία χρόνια δυναμικής αναμέτρησης με τον λαϊκισμό και τις πολιτικές τεχνητού διχασμού, που δυστυχώς ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρία χρόνια που με την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η Νέα Δημοκρατία έπεισε ότι είναι μια μεγάλη, λαϊκή, πατριωτική, μεταρρυθμιστική παράταξη, με όραμα και σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελλάδας. Μιλώντας πάντα με αξιοπιστία, προτείνοντας μια Συμφωνία Αλήθειας στην κοινωνία. Υπερβαίνοντας παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά πορεύτηκε και τους πρώτους 11 μήνες της κυβερνητικής πορείας της. Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία, πρωτοφανείς προκλήσεις και απειλές. Στην οικονομία, στα εθνικά μέτωπα, στην κρίση της πανδημίας. Ενώνοντας τους Έλληνες, διαμορφώνοντας μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Δίνοντας ρεαλιστική ελπίδα σε όλους τους πολίτες.

Ενωμένοι με αλληλεγγύη και πατριωτισμό, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία και να τα καταφέρουμε.

Με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για το κράτος και την οικονομία, μπορούμε να δώσουμε νέα δυναμική στην Ελλάδα, κάνοντας την πατρίδα μας ένα διεθνές θετικό παράδειγμα συνολικής επιτυχίας».

NEWSBEAST.GR 26/5/2020

 

 

 

 

Ανασχηματισμός:

Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι... μένουν

Ανασχηματισμός: Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι... μένουν

Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, χωρίς αυτό να αποκλείει τις πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Ουσιαστικά με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει χρόνο και να βγάλει από το προσκήνιο πρόσωπα που είτε έχουν δυσαρεστήσει τον πρωθυπουργό είτε θεωρούνται «καμμένα» όσον αφορά την αποδοχή τους από τους πολίτες.

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό, οι πληροφορίες, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, κάνουν λόγο για αποχώρηση πέντε υπουργών και εννιά υφυπουργών και αντίστοιχη είσοδο εξωκοινοβουλευτικών και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Οι αλλαγές αναμένεται να επηρεάσουν και βασικά υπουργεία όπως το υπουργείο Άμυνας, από το οποίο πιθανόν να αποχωρήσει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και στη θέση του να μπει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ή να αναβαθμιστεί ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ δεν αποκλείεται να συμμετάσχει στο υπουργικό σχήμα και ο πρώην διοικητής ΑΣΔΕΝ και βουλευτής της ΝΔ στρατηγός Νίκος Μανωλάκος. Πληροφορίες αναφέρουν πως για το υπουργείο «παίζει» και ο Τ.Θεοδωρικάκος.

Ποιοι φεύγουν

Όσον αφορά τους υπουργούς, φαίνεται ότι οδεύουν προς την έξοδο από την κυβέρνηση οι υπουργοί:

-Εργασίας: Γιάννης Βρούτσης

-Τουρισμού: Χάρης Θεοχάρης

-Πολιτισμού: Λίνα Μενδώνη

-Ναυτιλίας: Γιάννης Πλακιωτάκης

-Αναπληρωτής Μεταναστευτικής Πολιτικής: Γιώργος Κουμουτσάκος

Αναφορικά με τους υφυπουργούς, κοντά στην έξοδο βρίσκονται:

-Οικονομικών: Απόστολος Βεσυρόπουλος

-Ανάπτυξης: Γιάννης Τσακίρης

-Εξωτερικών: Κώστας Φραγκογιάννης

-Παιδείας και Θρησκευμάτων: Βασίλης Διγαλάκης

-Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: Δόμνα Μιχαηλίδου

-Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Γεράσιμος Θώμας

-Αθλητισμού: Λευτέρης Αυγενάκης

-Δικαιοσύνης: Δημήτρης Κράνης

-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Φωτεινή Αραμπατζή

Ποιοι υπουργοί και υφυπουργοί μετακινούνται

Ανάμεσα στους υπουργούς που παραμένουν στην κυβέρνηση αλλά φαίνεται ότι μετακινούνται σε άλλη θέση είναι οι:

Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας: Αβραμόπουλος ή και Στεφανής.  Με πιθανό στο σχήμα και τον πρώην διοικητή ΑΣΔΕΝ στρατηγό Μανωλάκο

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, πιθανόν θα μετακινηθεί στο Εσωτερικών, το Δικαιοσύνης ή το Εργασίας.

-Ανάπτυξης και Επενδύσεων: Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος φαίνεται ότι προορίζεται για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

– Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Κωστής Χατζηδάκης που οδεύει προς το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο οποίο θα βρει την παλιά του συνεργάτιδα, υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη.

– Παιδείας και Θρησκευμάτων: Νίκη Κεραμέως, για την οποία αναζητείται θέση ανάμεσα στο Εσωτερικών, το Δικαιοσύνης, το Υγείας αλλά και το Πολιτισμού.

– Υγείας: Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εμφανίζεται το μεγάλο φαβορί για το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

-Δικαιοσύνης: Κώστας Τσιάρας, που προορίζεται, μεταξύ άλλων, για το υπουργείο Υγείας.

-Εσωτερικών: Τάκης Θεοδωρικάκος που μπορεί να πάει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Εργασίας το Πολιτισμού ή το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Επίσης αναμένεται να μετακινηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας (σ.σ. προχθες, ως οφείλει, διέψευσε και ανασχηματισμό και πρόωρες εκλογές) σε θέση υφυπουργού Οικονομικών. Ωστόσο προβληματίζουν οι κακές σχέσεις του με τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα.

Οι αμετακίνητοι

Με τα έως τώρα δεδομένα, αμετακίνητοι παραμένουν στις θέσεις τους:

-Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας: Αν και υπάρχουν γκρίνιες στο Μαξίμου για μη επιθετική αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, φαίνεται ότι παραμένει στην θέση του.

-Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

-Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου: Νότης Μηταράκης.

Pronews 15/5/2020

 

 


Σταϊκούρας:

"Το σημερινό Eurogroup κατέληξε σε μία πολύ καλή συμφωνία"

Σταϊκούρας
Εφικτός στόχος είναι αυτό το "δίχτυ ασφαλείας" για όποια κράτη-μέλη το αξιοποιήσουν, να ενεργοποιηθεί από την 1η Ιουνίου

Πολύ καλή συμφωνία χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι ο μηχανισμός στήριξης για να χρηματοδοτηθούν άμεσες και έμμεσες δαπάνες σχετιζόμενες με την υγειονομική κρίση, δεν θα έχει μακροοικονομικές προϋποθέσεις, θα ενσωματώνει απλοποιημένο πλαίσιο παρακολούθησης και θα διαθέτει ευνοϊκούς όρους τιμολόγησης.

Ωστόσο, προσέθεσε ότι εκκρεμούν τόσο το πρόγραμμα SURE για την ενίσχυση της απασχόλησης, που αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα, όσο και η δημιουργία ενός Ταμείου Ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Το σημερινό Eurogroup κατέληξε σε μία πολύ καλή συμφωνία για τους όρους και τα χαρακτηριστικά αξιοποίησης, από όσες χώρες αιτηθούν, φθηνών πιστοληπτικών γραμμών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoνοϊού.

Αυτός ο μηχανισμός στήριξης, σύμφωνα και με τις ελληνικές θέσεις, θα είναι άμεσα διαθέσιμος- με τους ίδιους όρους- σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη- μέλη, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν άμεσες και έμμεσες δαπάνες σχετιζόμενες με την υγειονομική κρίση, δεν θα έχει μακροοικονομικές προϋποθέσεις, θα ενσωματώνει απλοποιημένο πλαίσιο παρακολούθησης και θα διαθέτει ευνοϊκούς όρους τιμολόγησης, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής αιτήματος έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Εφικτός στόχος είναι αυτό το "δίχτυ ασφαλείας" για όποια κράτη- μέλη το αξιοποιήσουν, να ενεργοποιηθεί από την 1η Ιουνίου.

Παράλληλα, εκκρεμεί, και αυτό είναι κυβερνητική προτεραιότητα, η άμεση ολοκλήρωση και υλοποίηση των υπόλοιπων πρόσφατων ευρωπαϊκών αποφάσεων, για την ενίσχυση εργαζόμενων και επιχειρήσεων, μέσω- αντίστοιχα- του προγράμματος SURE και της δημιουργίας ενός πανευρωπαϊκού ταμείου εγγυήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αποφάσεις που επίσης θα πρέπει να ενεργοποιηθούν, άμεσα, από την 1η Ιουνίου.

Και φυσικά εκκρεμεί η δημιουργία ενός Ταμείου Ανάκαμψης, με μέγεθος και σύνθεση χρηματοδότησης, κυρίως μέσω επιχορηγήσεων, που να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις με τις οποίες όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες είναι αντιμέτωπες».

Pentapostagma 9/5/2020

 

 

 

 

Θεοδωρικάκος: Γκρεμίσαμε το στερεότυπο του απείθαρχου Έλληνα

«Ενότητα, αλληλεγγύη, εθνικό σχέδιο, πειθαρχία, δίκαιες επιλογές»

Θεοδωρικάκος: Γκρεμίσαμε το στερεότυπο του απείθαρχου Έλληνα

«Ενότητα, αλληλεγγύη, εθνικό σχέδιο, πειθαρχία, δίκαιες επιλογές. Αυτά πρέπει να διαμορφώσουν τη νέα εθνική αυτοσυνείδηση και να οδηγήσουν σε εθνική αυτοπεποίθηση για να τα καταφέρουμε και απέναντι στον κορονοϊό και απέναντι στα κύματα της οικονομικής ύφεσης», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων προσδιορίζοντας τα στοιχεία που θα διαμορφώσουν ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για το κράτος και την οικονομία, το οποίο έχει ανάγκη η χώρα για την επόμενη πολύ δύσκολη μέρα της κρίσης.

Επισημαίνει ότι οι Έλληνες «πειθαρχήσαμε και οργανώσαμε τη ζωή μας με βάση συγκροτημένους κανόνες. Γκρεμίσαμε το στερεότυπο του απείθαρχου Έλληνα. Δείξαμε μια εντυπωσιακά οργανωμένη κοινωνία». Και όπως εξηγεί αυτό το επετεύχθη γιατί «οι πολίτες ύστερα από πολλά χρόνια αναγνώρισαν κρίσιμες, έγκαιρες, αποτελεσματικές αποφάσεις από την ηγεσία του τόπου. Είδαν τον πρωθυπουργό να λαμβάνει αποφάσεις πρώτος στην Ευρώπη με κριτήριο τη μέγιστη αξία της ανθρώπινης ζωής και να προλαβαίνει μια καταστροφή. Να κάνει γενναίες πολιτικές υπερβάσεις και να ενώνει τους Έλληνες.»

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήρε τη συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σημειώνοντας ότι αντέδρασε «δημιουργικά και καινοτόμα». Συνεργάσθηκε αποτελεσματικά με το υπουργείο Εσωτερικών, υλοποίησε και υλοποιεί δράσεις που ενισχύουν την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή και από κοινού, υπουργείο Εσωτερικών και Αυτοδιοίκηση αναβάθμισαν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αναφερόμενος στη συμβολή του υπουργείου Εσωτερικών στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι δημιουργείται ένα σύγχρονο κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και ελήφθησαν γρήγορες και καινοτόμες αποφάσεις. Προσέθεσε, επίσης, ότι προωθεί «μεθοδικά τη μεταρρύθμιση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, τον κώδικα της Αυτοδιοίκησης και του εκσυγχρονισμού του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο»

Για την επόμενη μέρα τονίζει την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση, αλληλεγγύη, εθνική προσπάθεια. «πολύ περισσότερο που μπροστά μας έχουμε και το μέτωπο της αδιάκοπης τουρκικής προκλητικότητας.»

Αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης τονίζει ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και υπογραμμίζει: «Όσο καλύτερα ανταπεξέλθουμε στην υγειονομική κρίση τόσο πιο ισχυροί θα είμαστε και απέναντι στην οικονομική κρίση».

Ιδιαίτερα για την ελληνική οικονομία, σημειώνει: «Η κυβέρνηση ήδη στήριξε αποφασιστικά τις θέσεις εργασίας, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Η ελληνική οικονομία χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης με καινοτόμες ιδέες. Αλλά η κρίση πρέπει να μας οδηγήσει και σε βαθύτερα συμπεράσματα και αναπροσαρμογές», αναφέρει, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αποκτήσουμε αυτάρκεια και σε είδη διατροφής και σε είδη που αφορούν στην προστασία μας από τον κορονοϊό, όπως μάσκες, γάντια κ.λπ.

NEWSBEAST.GR 26/4/2020
Διαβάστε ακόμα

Η πρόταση Καραμανλή για να «σπάσουν» οι ώρες αιχμής στα ΜΜΜ

Υπό εξέταση και η υποχρεωτική χρήση μάσκας

Η πρόταση Καραμανλή για να «σπάσουν» οι ώρες αιχμής στα ΜΜΜ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς άφησε ο υπουργός Μεταφορών,

Κώστας Καραμανλής.

«Πρέπει να βρούμε τη «χρυσή τομή» μεταξύ της ελεύθερης μετακίνησης πολιτών και της προστασίας της δημόσιας υγείας», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κ. Καραμανλής, ενώ στη συνέχεια μίλησε και για το σενάριο που εξετάζεται για «σπάσιμο» των ωρών αιχμής.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός εξήγησε ότι το πλάνο αυτό περιλαμβάνει προσέλευση εργαζομένων σε Δημόσιο και εμπορικά καταστήματα να γίνεται τμηματικά, για να μην υπάρχει συνωστισμός στα ΜΜΜ.

Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι το σχέδιο θα είναι πολύ συγκεκριμένο, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

 

NEWSBEAST.GR 26/4/2020

Σταδιακή άρση των περιορισμών με στοχευμένα μέτρα στήριξης

Ο νέος κύκλος, όπως τον ονόμασε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Θέμα FM, θα σημάνει τη διακοπή του επιδόματος των 800 ευρώ για τους εργαζομένους που θα επιστρέψουν στις δουλειές τους, καθώς οι επιχειρήσεις θα επαναλειτουργήσουν.

Τη σταδιακή έξοδο της οικονομίας από το καθεστώς των περιορισμών λόγω κορωνοϊού και τη μετάβαση από το σύστημα γενικευμένης στήριξης, με επίκεντρο το επίδομα των 800 ευρώ στους εργαζομένους, σε στοχευμένα μέτρα για ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων προετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο, ενόψει των σχετικών ανακοινώσεων, τη Δευτέρα, από τον πρωθυπουργό.

Ο νέος κύκλος, όπως τον ονόμασε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Θέμα FM, θα σημάνει τη διακοπή του επιδόματος των 800 ευρώ για τους εργαζομένους που θα επιστρέψουν στις δουλειές τους, καθώς οι επιχειρήσεις θα επαναλειτουργήσουν. Το ποσόν του επιδόματος θα προσαρμοστεί ανάλογα με το πότε θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις και πόσες ημέρες θα απασχοληθούν οι εργαζόμενοι. Ανέφερε ότι ήδη κάποιες επιχειρήσεις που είναι σε αναστολή ζητούν πίσω το προσωπικό τους και τόνισε ότι, σε τέτοιες περιπτώσεις, «η πολιτεία δεν μπορεί να δίνει τα 800 ευρώ». Για όσες επιχειρήσεις, βεβαίως, παραμείνουν κλειστές, θα συνεχιστεί, όπως είπε ο ίδιος, η στήριξη «με τα χαρακτηριστικά της α΄ περιόδου».

Στην πρώτη φάση, «το κράτος σήκωσε το βάρος του συνόλου της οικονομίας», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών. Στη δεύτερη φάση, συνέχισε, η κρατική στήριξη δεν μπορεί να έχει την ίδια μορφή «γιατί κάτι τέτοιο θα ξεπερνούσε κατά πολύ τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας».

Στη δεύτερη φάση, θα στηρίζονται οι επιχειρήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρούν τις θέσεις εργασίας τους. Πέρα από τα κλαδικά μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν, (για τουρισμό, ακτοπλοΐα, πρωτογενή τομέα κ.λπ.), αυτά περιλαμβάνουν την πληρωμή των τόκων των ενήμερων δανείων από το κράτος για 3 μήνες, το μέτρο της  επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία θα επαναληφθεί, πιθανότατα για άλλη μία φορά, με τον κ. Σταϊκούρα να ανακοινώνει πληρωμές εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων, τα δάνεια της Αναπτυξιακής Τράπεζας, αλλά και τις ευρωπαϊκές παρεμβάσεις, που αποφασίστηκαν από το Eurogroup. Οπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, περίπου 1,5 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα μπορέσει να εισπράξει η Ελλάδα από το πρόγραμμα SURE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση της απασχόλησης, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Υπολογίζεται ότι αυτά μπορούν να ενεργοποιηθούν (δεν έχουν ακόμη νομοθετηθεί) έως την 1η Ιουνίου.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε και την προληπτική γραμμή του ESM, αλλά πρόσθεσε ότι «εμείς επικεντρωνόμαστε στα δύο πρώτα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θέλει να σπεύσει να αξιοποιήσει ένα εργαλείο που ίσως φέρει το «στίγμα» μνημονιακών δεσμεύσεων. Πάντως, η θέση της κυβέρνησης επ’ αυτού είναι ότι «δεν είμαστε επισπεύδοντες», χωρίς να αποκλείει αξιοποίησή του, αν προηγηθούν άλλοι.

Αυτό που σίγουρα είπε ότι θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση είναι να χρησιμοποιήσει το μαξιλάρι των 15,7 δισ. ευρώ, που είναι υπό την εποπτεία του ESM. Η  κάλυψη των αναγκών λόγω κορωνοϊού αφορά το υπόλοιπο «μαξιλάρι» των 20,9 δισ. ευρώ, που αποτελούν τα διαθέσιμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης και της κεντρικής διοίκησης. Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρεί να καρπωθεί τη δημιουργία του, ο κ. Σταϊκούρας είπε χθες στη Βουλή ότι διαθέσιμα πάντα υπήρχαν. Στο τέλος του 2014 ήταν 16 δισ. ευρώ, ενώ αν προστεθεί και η αποτίμηση της συμμετοχής του ΤΧΣ στις συστημικές τράπεζες, ήταν 28 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κόστος 26 δισ. ευρώ, κάτι που απαιτεί χρησιμοποίηση και του δεσμευμένου «μαξιλαριού» του ESM κι έτσι η αξιωματική αντιπολίτευση «θέλει να μας σπρώξει σε μνημόνια».

Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε ότι θα υπάρξουν «λελογισμένες ρυθμίσεις» μετά τη λήξη της 3μηνης αναστολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και προανήγγειλε ανακοινώσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας από την κυβέρνηση έως την ερχόμενη Παρασκευή.

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ  25/4/2020

Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο από την καραντίνα:

Πότε και πώς θα ανοίξουν τα ρολά

Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο από την καραντίνα: Πότε και πώς θα ανοίξουν τα ρολά
Αδειοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας (eurokinissi)Newsroom
Κικίλιας, Χαρδαλιάς, Τσιόδρας παρουσιάζουν στον Μητσοτάκη
τα στοιχεία που θα βάλουν «μπρος» ξανά την Ελλάδα

Η σταδιακή άρση των περιορισμών βρίσκεται προ των πυλών και στη χώρα μας.

Η Γερμανία έκανε την αρχή σήμερα,

ανοίγοντας τις επιχειρήσεις και στον ίδιο δρόμο φαίνεται πως είναι και η Ελλάδα. Το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται να κερδήθηκε, καθώς το «καυτό» τριήμερο Μεγάλη Παρασκευή - Δευτέρα του Πάσχα, ο Ελληνας πειθάρχησε κι έδειξε αίσθημα αυτοσυγκράτησης και κοινωνικής ευθύνης, παρότι ο καιρός μόνο σύμμαχος της καραντίνας για τον κορονοϊό δεν ήταν.

Τα πρώτα δείγματα γραφής είχαν κατατεθεί και το προηγούμενο διάστημα, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιτελείς του ανέμεναν το «κρας τεστ» για να βάλουν μπροστά το σχέδιο της εξόδου από την καραντίνα. Το τρίπτυχο για την σταδιακή άρση των περιορισµών συνίσταται στο «λιγότερος συγχρωτισµός - λιγότερες ευπαθείς οµάδες - λιγότερο κόστος». Το σχέδιο επανεκκίνησης της κοινωνίας και της οικονομίας τελεί σε κάθε περίπτωση υπό την έγκριση της οµάδας ειδικών του Σωτήρη Τσιόδρα.

Σε αυτό το πλαίσιο η πρωινή σύσκεψη που θα γίνει όπως όλα δείχνουν την Τρίτη (21/4) αποκτά βαρύνουσα σηµασία, καθώς θα γίνει η αποτίµηση προκειµένου να αποφασιστούν πλέον τα βήµατα αλλά και το χρονοδιάγραµµα του οδικού χάρτη εξόδου από την κρίση. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κι ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας θα αποτυπώσουν τα υγειονοµικά δεδοµένα, προκειµένου να αποσαφηνιστεί κατά πόσον επιβεβαιώνεται η πτωτική πορεία της καµπύλης µετάδοσης του ιού που διαπιστώνεται τις τελευταίες δύο εβδοµάδες.

Ειδικότερα, θα παρουσιάσουν τα επιδηµιολογικά δεδοµένα, ήτοι τον πίνακα των κρουσµάτων ανά γεωγραφική ζώνη, και πώς αυτά επηρεάζουν την αντοχή του Εθνικού Συστήµατος Υγείας. Επιπλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναµένεται να εκθέσει τα συγκεντρωτικά στοιχεία από τις παραβάσεις των τελευταίων 24 ωρών, προκειµένου να καταστεί σαφές πόσο αποδοτικά ήταν τα επιπρόσθετα περιοριστικά µέτρα τις κρίσιµες ηµέρες της Μεγάλης Εβδοµάδας, και δη της Κυριακής του Πάσχα, όπου τα δείγματα γραφής ήταν ενθαρρυντικά. Βάσει αυτού του πορίσµατος, η επιστηµονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας αναµένεται να ανάψει το «πράσινο φως» στον πρωθυπουργό για την ενεργοποίηση του σχεδίου τµηµατικής άρσης των περιορισµών, ιεραρχώντας τις προτεραιότητες και καθορίζοντας το χρονοδιάγραµµα που θα τις συνοδεύει.

Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη για την μερική επιστροφή στην κανονικότητα

Το οικονοµικό επιτελείο συμβούλευσε τον πρωθυπουργό ότι είναι υψίστης σημασίας η επαναλειτουργία των περίπου 300.000 µικροµεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονοµίας και τον δεύτερο µεγαλύτερο «εργοδότη» µετά το Δηµόσιο, θα πρέπει να προηγηθεί στη διαδικασία άρσης των περιορισµών.  Υπό την προϋπόθεση ότι η επιδηµιολογική καµπύλη θα επιβεβαιώσει την πτωτική της πορεία και την ερχόµενη εβδοµάδα, των επίσηµων ανακοινώσεων για την ενεργοποίηση του σχεδίου µερικής άρσης των περιορισµών θα προηγηθεί νέο τηλεοπτικό µήνυµα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε αυτό ο πρωθυπουργός αναµένεται να προδιαγράψει τις βασικές πτυχές του οδικού χάρτη επαναφοράς στην κανονικότητα αλλά και τους κρίσιµους χρονικούς του σταθµούς. Αυτή τη στιγμή επικρατεί το ευοίωνο σενάριο της επιστροφής κατά μία εβδομάδα νωρίτερα στην κανονικότητα με την 4η Μαΐου να «τρώει» την 11η που αναμενόταν να ισχύσει η μερική άρση. Σε κάθε περίπτωση, ειδικοί και κυβερνητικά στελέχη προειδοποιούν πως η όλη διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί µε πολλή προσοχή και χωρίς περιττά ρίσκα, προκειµένου να αποφευχθεί πάση θυσία ενδεχόµενο πισωγύρισµα, δηλαδή η ανάγκη επαναφοράς µέρος των περιορισµών, που θα είχε δυσµενείς συνέπειες στην ψυχολογία των πολιτών και στην οικονοµία, ενώ θα αφαιρούσε πολύτιµο χρόνο από την επιβεβληµένη προετοιµασία του ΕΣΥ για το αναµενόµενο δεύτερο κύµα της νόσου από το φθινόπωρο.

Πώς θα αρθεί το «λουκέτο»

Επιχειρήσεις

Εμπορικά καταστήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένεται να σηκώσουν ρολά στις 4 Μαΐου, υπό την προϋπόθεση, πάντως, αυστηρών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας: Ενας πελάτης για έναν εργαζόµενο, ο υπάλληλος υποχρεούται να φορά µάσκα και γάντια, ενώ σε ευκρινή σηµεία των καταστηµάτων θα πρέπει να υπάρχουν γάντια και αντισηπτικό. Αυτό προϋποθέτει ότι για όσο θα ισχύει ακόμα το 13033 είτε θα αφαιρεθούν κωδικοί είτε θα προστεθούν νέοι.

Λύκεια

Μετά τις 10 Μαΐου επιδιώκεται η επιστροφή της Γ’ Λυκείου στα θρανία, προκειµένου οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων να έχουν ικανό χρόνο για τις απαραίτητες επαναλήψεις στην εξεταστέα ύλη. Η προοπτική επαναφοράς και άλλων τάξεων και βαθµίδων της Εκπαίδευσης στις τάξεις αναµένεται να αποφασιστεί µετά την παρέλευση ενός 15νθηµέρου και αναλόγως µε το αποτύπωµα της συγκεκριµένης αλλαγής στα επιδηµιολογικά δεδοµένα της χώρας.

Δικαστήρια

Εντός του Μαΐου αναµένεται να επαναλειτουργήσουν τµηµατικά και τα δικαστήρια της χώρας, αρχής γενοµένης, πάντως, από αυτά που δεν παρουσιάζουν συνωστισµό. Και σε αυτήν την περίπτωση έχει προβλεφθεί να ακολουθηθεί ο κανόνας της παρουσίας εντός των δικαστικών αιθουσών του µικρότερου δυνατού αριθµού ατόµων, ώστε να διασφαλίζεται η οµαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκάστοτε δίκης.

Εφορίες

Περίπου στο ίδιο χρονικό διάστηµα αναµένεται να ενισχυθεί η λειτουργία κρίσιµων υποδοµών και διοικητικών υπηρεσιών του κράτους, όπως οι εφορίες, οι οποίες για την ώρα δουλεύουν µε προσωπικό ασφαλείας.

Καφέ, μπαρ, εστιατόρια

Επόµενη µεγάλη αλλαγή εκτιµάται πως θα είναι η επαναλειτουργία µπαρ, καφέ και εστιατορίων, πάντα υπό το αυστηρό πρωτόκολλο της αξιοποίησης αποκλειστικά και µόνο εξωτερικών χώρων αλλά και της τήρησης των επιβεβληµένων αποστάσεων. Ασαφής παραµένει, πάντως, ο χρονικός προσδιορισµός της επαναλειτουργίας των καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος. Σύµφωνα µε την άποψη που εκφράζει το οικονοµικό επιτελείο, η εντός του Μαΐου επαναλειτουργία των συγκεκριµένων επιχειρήσεων θα συνέβαλε στην οµαλή επανεκκίνηση της πραγµατικής οικονοµίας. Υπάρχουν ωστόσο ενστάσεις -κυρίως από την επιστημονική κοινότητα- έτσι ώστε καφέ, μπαρ κι εστιατόρια να ανοίξουν στο δεύτερο κύμα της άρσης των περιορισμών, τον Ιούνιο.

Πολιτιστικοί χώροι, μουσεία, γήπεδα

Στις αρχές του καλοκαιριού τοποθετείται και το άνοιγµα στο κοινό πολιτιστικών χώρων και µουσείων, ενώ περίπου στο ίδιο χρονικό διάστηµα αναµένεται να επαναλειτουργήσουν και οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τουριστικά καταλύματα

Εξάλλου, ως τις 15 Ιουλίου πρόκειται να ανοίξουν εκ νέου ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύµατα. Μελετάται η επαναλειτουργία αρχικώς των µονάδων 12µηνης διάρκειας και ακολούθως των εποχικών. Επ’ αυτού, µείζον θέµα παραµένει ο χρονικός προσδιορισµός της αποκατάστασης των αεροπορικών συνδέσεων µε χώρες της Ευρώπης αλλά και ευρύτερα, ζήτηµα που απαιτεί κατά τον κ. Μητσοτάκη τη συντονισµένη δράση και την εκπόνηση ενός συνεκτικού σχεδίου τουλάχιστον ανάµεσα στα κράτη-µέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μεγάλο στοίχημα για την επανεκκίνηση της οικονομίας αποτελεί ο τουρισμός και γι αυτό η κυβέρνηση μελετά πολύ προσεκτικά το πλάνο με το οποίο θα «πάμε διακοπές» έτσι ώστε να μην δεχθεί πλήγμα ο τουρισμός, στον οποίο ποντάρουν πολλά για την ανάκαμψη της αγοράς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

ΕΘΝΟΣ 20/4/2020

 

 

Καραμανλής:

Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει αν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα το Πάσχα

Κώστας Καραμανλής

Καραμανλής: Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει αν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα το Πάσχα

Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει αν θα ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις το Πάσχα αφού ακούσει πρώτα τις εισηγήσεις των ειδικών δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Σημείωσε ότι το υπουργείο θα είναι έτοιμο, εάν δοθεί σχετική εντολή, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Υπενθύμισε επίσης ότι ήδη υπάρχει ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Ερωτηθείς εάν θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε περίπτωση απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι σήμερα επισκέφθηκε το Κέντρο Ελέγχου του Μετρό στο Σύνταγμα και το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ για να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους που είναι στην πρώτη γραμμή, αλλά και για να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις. Δήλωσε πως εξετάζονται όλα τα σενάρια, υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή ούτως ή άλλως η επιβατική κίνηση έχει μειωθεί έως και 85%-90% κατά μέσο όρο, όμως εκτελούνται δρομολόγια, γιατί πρέπει να υπάρχει σύνδεση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πρόθεση είναι να υπάρχουν ελάχιστα δρομολόγια ασφαλείας, πάντα όμως οι τελικές αποφάσεις διαμορφώνονται κατόπιν εισήγησης των ειδικών.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα, μετά τα μέτρα, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι "έχει ξεκινήσει μία ολόκληρη διαδικασία στον ΟΑΣΑ έτσι ώστε να σχεδιάσουμε σιγά-σιγά την επόμενη μέρα, διότι αυτό δεν γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού". Εξήγησε ότι θα πρέπει από 600 λεωφορεία που κινούνται σήμερα, να πραγματοποιούν δρομολόγια πάλι 950 και να αυξηθούν ξανά οι συρμοί του Μετρό ώστε οι χρονοαποστάσεις να μειωθούν στο φυσιολογικό της προ κορονοϊού εποχής. "Θα πρέπει και πάλι να ακούσουμε τους ειδικούς", τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αναφέροντας ότι μία από τις προτάσεις που εξετάζονται είναι οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να υποχρεούνται να φορούν μάσκες για την προστασία των ίδιων και του προσωπικού. Υπογράμμισε, όμως, ότι αυτό, και πάλι, θα πρέπει να εξεταστεί από τους ειδικούς. Επίσης, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εξετάσει την αναπροσαρμογή των δρομολογίων, ώστε να πυκνώσουν όπου υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση.

Όσον αφορά στις αερομεταφορές, ο κ. Καραμανλής ανέφερε - μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ - ότι το Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζει μία συνολική λύση για την Ευρώπη, ώστε να μην προχωρήσει το κάθε κράτος - μέλος σε άρση των περιορισμών από μόνο του.

Σχετικά με τη ρευστότητα στην οικονομία την επόμενη ημέρα της κρίσης, μέσω των έργων υποδομής, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι το βασικό, που συζητείται και σε κεντρικό επίπεδο, πάντα υπό τις οδηγίες του ίδιου του πρωθυπουργού, είναι η αναθεώρηση του νόμου 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις. "Τι πρέπει να κάνουμε, με απλά λόγια; Πρέπει να κάνουμε αυτό που επιτυχώς κάνουν και άλλες χώρες, δηλαδή ρίχνουν χρήματα εκεί που ο πολλαπλασιαστής για την οικονομία είναι πολύ μεγάλος", πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, εξηγώντας ότι αυτό αφορά τα μεγάλα έργα υποδομών, όπως το Ελληνικό, καθώς και ότι πρέπει να πειστεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ξεπεραστούν χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Pentapostagma 15/4/2020

 

 

Nτόρα Μπακογιάννη:

''Δεν υπάρχουν στοιχεία για μετάναστες με κορονοϊό στα παράλια!''

- Την ''αδειάζουν'' Υπουργοί

Δείτε βίντεο.

Η έμπειρος πολιτικός, έρχεται σε αντίθεση με όσα δήλωσαν οι Παναγιωτόπουλος, Μηταράκης και Πέτσας.

Πριν λίγο σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ, ανέφερε ως ''τρομολαγνική κουβέντα την συζήτηση για μετανάστες που είναι φορείς του ιού και για όσα διαρρέονται''.

Μάλιστα είπε πως ορισμένα ΜΜΕ δημιουργούν κλίμα και ότι δεν είναι εύκολο να στείλει ο Ερντογάν σαπιοκάραβα στην Ελλάδα!

Απλά να της θυμήσουμε πως πριν λίγες εβδομάδες ένα σαπιοκάραβο με μετανάστες πέρασε ''κάτω από την μύτη'' των Ελληνικών Αρχών και έφθασε μέχρι την Τζιά!

Βέβαια από τότε έχουν παρθεί μέτρα, αλλά ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε την τοποθέτησή της.

Μάλιστα συνάδελφοί της νωρίτερα με δηλώσεις τους την ''άδειασαν''

Παναγιωτόπουλος:

«Εμείς έχουμε πληροφορίες, είναι συγκεκριμένες, αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα στοιχεία που όλοι βλέπουμε και ακούμε, μελετάμε κι άλλα στοιχεία», τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επισημαίνοντας ότι «η Τουρκία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και λόγω του κορονοϊού».

Μηταράκης:

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί συρροής μεταναστών στα τουρκικά παράλια, είπε, μιλώντας στο Mega, πως γνωρίζουμε για συγκέντρωση κάποιων μεταναστών στα παράλια της Τουρκίας, δεν επιβεβαιώνεται ότι είναι άτομα φορείς του κορονοϊού ούτε το αντίθετο.

Πέτσας:

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας είπε πως «Βλέπουμε μια κινητικότητα, είμαστε σε εγρήγορση» και πρόσθεσε:

«Κανείς δεν μπορεί να είναι σε θέση να γνωρίζει την κατάσταση των ανθρώπων αυτών.

Βλέπουμε μια έξαρση της ασθένειας στην Τουρκία..

Οι δύο τελευταίοι δεν πήραν ξεκάθαρη θέση, αλλά εμμέσως ανέφεραν πως οι μετανάστες είναι φορείς του ιού!

Άρα τι θέλει να μας πει η κ. Μπακογιάννη;

Μην ξεχνάμε και τις απίστευτες δηλώσεις Κατρούγκαλου:

«Ο αρμόδιος Υπουργός δεν επιβεβαιώνει, λέει οτι εξετάζει τα δημοσιεύματα. Απαράδεκτη η διγλωσσία. Η κυβέρνηση πρέπει να τοποθετηθεί υπεύθυνα και να σταματήσει τα fakenews ορμπανικού τύπου», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε βίντεο με την συνέντευξη της κ. Μπακογιάννη: 

Ν.Μπακογιάννη (ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικό, σύνορα) ΣΚΑΪ.13/4/2020

https://www.youtube.com/watch?v=jPAS2fUnIp8&feature=emb_logo

 

 

 


Ισχυρό μήνυμα Βαρβιτσιώτη στην Τουρκία:

«Η Ελλάδα έχει σύνορα και τα προστατεύει»

«Η κυβέρνηση έχει δείξει αποφασιστικότητα στην αποτροπή φαινομένων εργαλειοποίησης προσφύγων και μεταναστών»

Ισχυρό μήνυμα Βαρβιτσιώτη στην Τουρκία: «Η Ελλάδα έχει σύνορα και τα προστατεύει»

Μήνυμα αποφασιστικότητας στη φύλαξη των συνόρων της χώρας σε Έβρο και Αιγαίο, για λόγους εθνικής ασφάλειας και προστασίας της Δημόσιας Υγείας, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,

μιλώντας το πρωί της Κυριακής, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προσπάθεια της Άγκυρας να προωθήσει μετανάστες με κορονοϊό σε ελληνικά νησιά, ο κ. Βαρβιτσιώτης έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία ότι «η Ελλάδα έχει σύνορα και τα προστατεύει».

Τόνισε, ακόμη, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση και την αποτροπή φαινομένων εργαλειοποίησης προσφύγων και μεταναστών τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο.

Όπως είπε, το Λιμενικό Σώμα έχει εντολές να σταματά οποιαδήποτε βάρκα ή πλοίο που προσπαθεί να εισέλθει παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και για λόγους εθνικής ασφάλειας αλλά και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

«Η Ελλάδα αποδεικνύει σήμερα ότι μπορεί να φυλάει τα σύνορά της. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει», συμπλήρωσε.

NEWSBEAST.GR 12/4/2020

 

Καραμανλής:

«Δεν μπορούμε να μπούμε στο αυτοκίνητό μας και να πάει ο καθένας στο εξοχικό του»

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεμπλοκάρει έργα υποδομών για την αναζωπύρωση της οικονομίας»

Καραμανλής: «Δεν μπορούμε να μπούμε στο αυτοκίνητό μας και να πάει ο καθένας στο εξοχικό του»

Για την ελληνική οικονομία εν μέσω κορονοϊού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής ενώ παράλληλα σχολίασε τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ με στόχο την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας εστιάζοντας στις μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα.  Ο κ. Καραμανλής μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε ότι η χώρα και η κυβέρνηση αντιμετωπίζουν την πρόκληση του περιορισμού της εξάπλωσης του ιού, αλλά και αυτήν του σχεδιασμού για την ανάταση της οικονομίας την επόμενη ημέρα. Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η παραγωγική διαδικασία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, έχει επί της ουσίας «παγώσει». Υπενθύμισε δε ότι για αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε επιστολή που έστειλε στην αρμόδια Επίτροπο για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις κ. Ελίζα Φερέιρα, ζήτησε και πέτυχε ευελιξία στους ισχύοντες κανόνες, ώστε να διοχετευθούν με μεγάλη ταχύτητα οι πόροι του ΕΣΠΑ, πράγμα που πέτυχε.

«Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι πως θα καταφέρουμε, όταν αφήσουμε αυτή την κρίση πίσω μας, να επανέλθουμε σε ένα φυσιολογικό τρόπο άσκησης των οικονομικών δραστηριοτήτων» πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

«Δεν μπορούμε να μπούμε στο αυτοκίνητό μας και να πάει ο καθένας στο εξοχικό του»

Στο ερώτημα τι θα κάνουν οι πολίτες το Πάσχα και εάν και εκείνος θα ήθελε να πάει στις Σέρρες, την εκλογική του περιφέρεια, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ξεκαθάρισε ότι οι όποιες αποφάσεις για περαιτέρω αυστηροποίηση των υφιστάμενων μέτρων θα ληφθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αφού ακούσει τις γνώμες των ειδικών, όπως άλλωστε κάνει η κυβέρνηση από την αρχή της κρίσης.

«Μην ξεχνάμε ότι ήδη υπάρχει περιορισμός των μετακινήσεων. Δηλαδή, δεν μπορούμε να μπούμε στο αυτοκίνητό μας και να πάει ο καθένας στο εξοχικό του. Αυτή είναι μία πραγματικότητα την οποία πρέπει να καταλάβουμε. Και γιατί το κάνουμε αυτό, όσο δύσκολο και αν είναι για πολλούς ανθρώπους και για πολλούς συμπολίτες μας; Διότι πρώτα από όλα, κινδυνεύουμε να έχουμε προβλήματα με διασπορά του ιού. Και δεν συμβαίνει αυτό μόνο με τις οδικές μεταφορές, συμβαίνει και με τις αεροπορικές μεταφορές. Για αυτό και βλέπετε ότι σχεδόν σε όλο τον κόσμο έχουν παγώσει όλες οι αεροπορικές εταιρείες το πτητικό τους έργο», τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι το Πάσχα αυτό, θα είναι ένα διαφορετικό Πάσχα. Θα είναι ένα Πάσχα κατά το οποίο δεν πρέπει να μετακινηθούμε. Και η κυβέρνηση να είστε σίγουροι ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην δούμε μία μαζική μετακίνηση ανθρώπων από τα αστικά κέντρα στην επαρχία και στις περιφέρειες».

Ερωτηθείς ειδικότερα εάν θα κλείσουν το Πάσχα τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε πως και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ελεύθερη διέλευση: «Δεν μπορείτε για παράδειγμα να πάτε στη Χαλκίδα, δεν μπορώ να μπω εγώ στο αυτοκίνητό μου και να πάω αυτή τη στιγμή στην Ήπειρο. Πρέπει να δικαιολογείται αυτή η μετακίνηση. Άρα έχουμε ήδη περιορισμό της κυκλοφορίας. Τώρα, οι αυτοκινητόδρομοι να κλείσουν ολικά, καταλαβαίνετε ότι αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους δεν γίνεται. Αλλά υπάρχει ένα ζήτημα περαιτέρω περιορισμού και όπως σας είπα αυτή την απόφαση θα τη λάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Για εντατικοποίηση των ελέγχων, για αυστηροποίηση όλων των ελέγχων, θα αποφασίσει πολύ σύντομα σε κεντρικό επίπεδο η κυβέρνηση», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Κανονικά τα δρομολόγια αστικών λεωφορείων στις ώρες αιχμής»

Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κατακόρυφη μείωση της κίνησης του επιβατικού κοινού, τόνισε όμως πως αυτό δεν σημαίνει ότι τα δρομολόγια των λεωφορείων έχουν μειωθεί, ειδικά τις ώρες αιχμής. Διευκρίνισε ότι τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κανονικά, τις πρωινές ώρες, που πολίτες πρέπει να πάνε στην εργασία τους και τις απογευματινές ώρες, που επιστρέφουν. Όσον αφορά στο μετρό, σημείωσε ότι οι χρονοαποστάσεις έχουν αυξηθεί, ακριβώς επειδή το επιβατικό κοινό που το χρησιμοποιεί έχει μειωθεί. Υπενθύμισε δε ότι με εγκύκλιο, που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ορίζεται ότι πρέπει να είναι μειωμένος κατά το ήμισυ ο αριθμός επιβατών ανά συρμό μετρό ή όχημα λεωφορείου. Κάλεσε και τους επιβάτες, να μη συνωστίζονται και για παράδειγμα όταν ανοίγουν οι πόρτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να μπαίνουν με τάξη μέσα.

Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε πως ό,τι και να συμβεί, οι αστικές συγκοινωνίες -όπως και σε όλη την Ευρώπη - πρέπει να λειτουργούν και λειτουργούν, με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, με απολυμάνσεις στο τέλος κάθε βάρδιας σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, καθώς και με μέτρα προστασίας των εργαζόμενων, τους οποίους θέλησε να ευχαριστήσει για άλλη μία φορά για την αυταπάρνησή τους.

Μέτρα για τον κλάδο των αερομεταφορών

Όσον αφορά στις αερομεταφορές, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι πρόκειται για τον πρώτο κλάδο που έχει πληγεί παγκοσμίως, καθώς το πτητικό έργο έχει μειωθεί σε όλες τις χώρες, για αυτό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν ληφθεί ήδη έκτακτα μέτρα για την ενίσχυσή του. Τόνισε ότι και η ελληνική κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, έτσι ώστε να ενταχθούν οι εταιρείες και οι εργαζόμενοι του κλάδου των αερομεταφορών στους ΚΑΔ για τα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεμπλοκάρει έργα υποδομών για την αναζωπύρωση της οικονομίας»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι το κράτος θα πρέπει να λειτουργήσει με σοβαρότητα για την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την κρίση του κορονοϊού.

Εκτίμησε, όμως, ότι «η κρίση μπορεί να μας δώσει μία μεγάλη ευκαιρία για να τεθεί σε υγιείς βάσεις η οικονομία, να επενδύσουμε σε παραγωγικούς τομείς και να μην βασιστούμε, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, μόνο στην κατανάλωση». Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε επίσης την άποψη ότι μετά την επιστολή του πρωθυπουργού στην Επιτροπή, με την οποία πέτυχε να ξεμπλοκάρουν οι δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες του ΕΣΠΑ, ώστε να μπορέσει η χώρα μας να πάρει περισσότερα κονδύλια από τα ευρωπαϊκά ταμεία «το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτούμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, ποια έργα υποδομής και ποια projects είναι αυτά που πρέπει την επόμενη ημέρα να ξεμπλοκάρουμε, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα».

Με αφορμή ειδικότερα τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τόνισε: «Εδώ, δε, μας δίνεται μία ευκαιρία να ζητήσουμε π.χ. από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεμπλοκαριστεί αυτό το έργο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ή και η συνέχεια του Ε-65 ή και άλλα projects, όπως η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας. Όλα αυτά τα έργα, θα πρέπει να τρέξουν ακόμη πιο γρήγορα την επόμενη ημέρα και στο Υπουργείο Υποδομών έχουμε ένα σχέδιο για επενδύσεις ύψους 13 δισ, για τα οποία ο πολλαπλασιαστής στην πραγματική οικονομία θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό. Αυτό κάνουν και οι ΗΠΑ, που ανακοίνωσαν ότι θα ρίξουν πάρα πολλά χρήματα -δύο τρισεκατομμύρια- σε μεγάλα έργα Υποδομών. Διότι με αυτό τον τρόπο μπορεί η Κυβέρνηση χρησιμοποιώντας κρατικούς και κοινοτικούς πόρους, πραγματικά να αναζωπυρώσει την οικονομία. Επομένως, το στοίχημα θα είναι μεγάλο, οι δυσκολίες θα είναι μεγάλες, αλλά νομίζω ότι σε αυτή την κρίση η κυβέρνηση έχει δείξει αποφασιστικότητα και να είστε σίγουροι ότι και μετά την κρίση θα δείξουμε την ίδια αποφασιστικότητα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε την εθνική μας οικονομία».

Τι ισχύει για ΚΤΕΟ - Διπλώματα οδήγησης - ΕΥΔΑΠ

Ο κ. Καραμανλής απάντησε και σε μηνύματα τηλεθεατών. Υπενθύμισε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει δώσει παράταση σε ΚΤΕΟ και διπλώματα οδήγησης και δε διακόπτεται η υδροδότηση από την ΕΥΔΑΠ, καλώντας τους πολίτες να μην μετακινούνται για τους συγκεκριμένους λόγους.

NEWSBEAST.GR  6/4/2020

Κώστας Αχ. Καραμανλής:

Έχουμε ήδη προγραμματίσει έργα ύψους πάνω από 13 δισ. ευρώ

«Θα προστατεύσουμε τον κλάδο των αερομεταφορών - έχει προσφέρει πολλά στην Ελληνική οικονομία»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Έχουμε ήδη προγραμματίσει έργα ύψους πάνω από 13 δισ. ευρώ

Η επανεκκίνηση δεν θα είναι απλή υπόθεση, για την επόμενη μέρα μετά την κρίση, έχουμε ήδη προγραμματίσει έργα ύψους πάνω από 13 δισ. ευρώ, τονίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», και επισημαίνει ότι ελπίζει σε μια νέα κουλτούρα διεθνών συνεργασιών σε όλα τα θέματα, από τη δημόσια υγεία μέχρι φυσικά την οικονομία.

Λέει ακόμα ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ή θα κινδυνεύσει» και τονίζει: «Πιστεύω ακράδαντα ότι ο δρόμος για την Ευρώπη είναι ένας: συνεργασία και αλληλεγγύη».

Κρίνοντας τη στάση της αντιπολίτευσης ο κ. Καραμανλής είπε ότι «έχει ξεκινήσει δυστυχώς ένα εμπόριο λαϊκισμού που δεν τιμά την αντιπολίτευση... Αυτές τις φωνές, η κοινωνία τις έχει απομονώσει... Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, επιτρέπεται η αντιπολίτευση, αλλά όχι ο πολιτικός χουλιγκανισμός».

Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στις αερομεταφορές που πλήττονται αυτή την περίοδο λέει ότι «ο κλάδος των αερομεταφορών έχει εταιρείες που προσφέρουν πολλά στην ελληνική οικονομία και είμαστε αποφασισμένοι να τον προστατεύσουμε», προσθέτει ότι «τα δρομολόγια προσαρμόζονται στα δεδομένα της κρίσης. Μπορώ να δεσμευτώ όμως πως ό,τι κι αν συμβεί δεν θα αφήσουμε κανένα νησί χωρίς σύνδεση».

NEWSBEAST.GR 5/4/2020

 

 

 

 

Ν. Χαρδαλιάς: Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις πολιτών

INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL

Η προσπάθεια περιορισμού της άσκοπης μετακίνησης συνεχίζεται και τα πρώτα σημάδια είναι ενθαρρυντικά, ανακοίνωσε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το Δημόσιο θα δέχεται μονο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού. Επίσης κάποιος εργαζόμενος που δεν οδηγεί, πρεπει να υπάρχει πιστοποίηση του οδηγού με ειδική βεβαίωση. Βεβαίωση και για τους δημοσιογράφους και οδηγούς φορτηγών από τους εργοδότες ή δελτίο κίνησης, διευκρίνισε.

Αντίστοιχες βεβαιώσεις χρειάζονται και οι οδηγοί κούριερ. Στα ταξί μόνο ένας επιβάτης, ενώ στην περίπτωση επιβάτη που χρήζει βοήθειας, ο συνοδός θα πρεπει να έχει μαζί του βεβαίωση.

Εξαίρεση στην περίπτωση ανηλίκων παιδιών όπου εκεί επιτρέπεται μεγαλύτερος αριθμός ανά όχημα. Ο όρος δύο επιβάτες ανά όχημα, ισχύει και για τη μετάβαση σε τελετή.

Από σήμερα τα μεσάνυχτα διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ από το πρωί διεκόπη η σύνδεση με Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τη Δευτέρα έγιναν 34 έλεγχοι σε πρόσωπα που είναι σε καραντίνα και βρέθηκαν όλοι στα σπίτια τους. Αντίθετα, σε επίσης σημερινό έλεγχο ατόμων σε απομόνωση χαρακτηρισμένων ως στενών επαφών, σε σύνολο 176 ελέγχων, τέσσερις βρέθηκαν εκτός σπιτιού, τους επιβλήθηκαν το πρόστιμο των 5.000 ευρώ και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Ο υφυπουργός εξήγησε πως τα χρήματα από τα πρόστιμα θα διατεθούν στην ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και του ΕΣΥ.

«Η μάχη είναι δύσκολη ο στόχος ένας: Να νικησουμε... Μένουμε σπίτι» επανέλαβε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

naftemporiki.gr Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 21:04

 


 

 

Στεφανής: Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες

Στεφανής: Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας,

Αλκιβιάδης Στεφανής,

μιλώντας σήμερα στο Open εκτίμησε ότι η πίεση στην ελληνοτουρκική μεθόριο θα αυξηθεί.

«Η πίεση από την πλευρά της Τουρκίας θα αυξηθεί γιατί δεν του βγαίνει το σχέδιο του Ερντογάν. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την πίεση» δήλωσε αρχικά.

Σε ό,τι αφορά τα επεισόδια που γίνονται στον Έβρο ξεκαθάρισε ότι «δεχόμαστε επίθεση από την Τουρκία με όχημα τους μετανάστες. Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες. Απειλείται η εθνική μας ασφάλεια».

Για το αν φοβάται προβοκάτσια ή κάποιο ατύχημα είπε «ότι δεν μας φοβίζει τίποτα. Αξιολογούμε την κάθε ενέργεια χωρίς όμως να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο μιας προβοκάτσιας ή ενός ατυχήματος. Ήρεμοι και με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκική προκλητιοκότητα»

Σχετικά με τις δομές που θα δημιουργηθούν ο Αλκιβιάδης Στεφανής υπογράμμισε ότι «αρματαγωγό θα παραλάβει τους πρόσφυγες από τα νησιά και θα τους πάει σε δομές που θα δημιουργηθούν και εκεί θα αντιμετωπιστούν ως ποινικοί».

PRESSROOM 8/3/2020

 

 

 

 

 

Η ΝΤΟΡΑ τελειώνει τον Κούλη & τη κυβέρνησή του:

Τα κλειστά κέντρα θα γίνουν & ας ύπάρξουν και νεκροί

Screen-Shot-2020-02-26-at-5.04.11-PM

Αυτά μας διέταξαν τα αφεντικά μας οι Γερμανοί αυτά κάνουμε….

378 views   27|02|2020 10:43

 

 

 

 

 

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΝΤΟΡΑΣ:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Σε χθεσινή μας ανάρτηση, αναφερθήκαμε στο «ακροδεξιό» άλλοθι που δίνει σκοπίμως ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση των «εθνικοφρόνων» για το λαθρομεταναστευτικό, για να μην την φύγουν οι πατριώτες ψηφοφόροι της και πάνε… αλλού (ξέρετε που!), κι επισημάναμε ότι στην πραγματικότητα οι δύο όψεις του καθεστωτικού νομίσματος –αλλά και οι λοιπές όψεις του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου»- δουλεύουν αντάμα υπέρ του σχεδίου εποικισμού της χώρας, γιατί αυτή είναι η απαίτηση των κοινών τους αφεντικών (Σόρος και CIA)!

Κι αν δυσπιστείτε, πάρτε την επιβεβαίωση από επίσημα χείλη! Συνέντευξη στη φυλλάδα των Ιών, λοιπόν, έδωσε η Ντόρα και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα με το λαθρομεταναστευτικό και στην προτροπή του αριστερού δημοσιογράφου που της πήρε την συνέντευξη για… «εθνική συνεννόηση» (μήπως σε ένα τόσο σοβαρό και δύσκολο ζήτημα θα πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση;»), ομολόγησε τα εξής:

«Πιστεύω ότι υπάρχει εθνική συνεννόηση και φάνηκε στη συνάντηση που είχαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον αρμόδιο υπουργό πρόσφατα. Είναι βέβαιο ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που ξεπερνάει το μπόι της χώρας μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε, λοιπόν, χρειαζόμαστε βεβαίως εσωτερική σύμπνοια. Δίνουμε μια μάχη που από την αρχή ξέρουμε ότι είναι άνιση μια μάχη Δαυίδ με Γολιάθ και για αυτό οφείλουμε να συνεννοηθούμε και να δουλέψουμε μαζί».

Καταλάβατε τώρα Έλληνες πατριώτες τι παιχνίδι παίζεται πίσω από την πλάτη μας;

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ  ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ 23/2/2020

 

 

 

 

 

Μητσοτάκης:

Θα βρούμε κοινά αποδεκτή λύση για τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Μητσοτάκης: Θα βρούμε κοινά αποδεκτή λύση για τον Ευρωπαϊκό

«Η σημερινή διαπραγμάτευση είναι κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης. Καλούμαστε να συζητήσουμε το ύψος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για τα επόμενα έξι χρόνια. Ένα είναι βέβαιο, δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα. Γι αυτό κι αν έχουμε θέσει και όντως έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους, πρέπει να έχουμε και τους αντίστοιχους πόρους για να μπορούμε να τους υλοποιήσουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην έκτακτη σύνοδο κορυφής για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως προσέρχεται σε αυτή τη διαπραγμάτευση με μια ξεκάθαρη εθνική γραμμή: «θέλουμε να διαφυλάξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα εισοδήματα των αγροτών μας, αλλά και να τους βοηθήσουν να κάνουν τη μετάβαση σε έναν τρόπο παραγωγής ο οποίος να είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον».

Περαιτέρω τόνισε πως η Ελλάδα διεκδικεί περισσότερους αναπτυξιακούς πόρους, δηλαδή ένα «μεγαλύτερο ΕΣΠΑ, για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερο την ισχυρή ανάπτυξη που ήδη διαπιστώνουμε στην ελληνική οικονομία, να δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, και κυρίως στην περιφέρεια».

«Διεκδικούμε πόρους για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τη δίκαιη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών (ρύπων). Επίσης, διεκδικούμε και έμπρακτη αλληλεγγύη, όχι απλά στα λόγια, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος και στη φύλαξη των συνόρων, καθώς τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά» σημείωσε επίσης.

«Θα είναι μια περίπλοκη συζήτηση» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός. «Η θέση μου είναι καθαρή από την αρχή. Δεν μπορεί να υπάρχει η προσδοκία ότι θα κάνουμε περισσότερα με λιγότερα. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερο φάκελο αν θέλουμε να υποστηρίξουμε την ίδια στιγμή παραδοσιακές πολιτικές, όπως η Συνοχή και η Κοινή Αγροτική Πολιτική, αλλά και να είμαστε περισσότερο φιλόδοξοι όσον αφορά πολιτικές που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και τη διαχείριση των συνόρων.

Οπότε περιμένω μια περίπλοκη και δύσκολη συζήτηση άλλα σε κάποιο σημείο χρειάζεται να συμφωνήσουμε όλοι στο επίπεδο της φιλοδοξίας. Αν θέλουμε να είμαστε πολύ φιλόδοξοι χρειαζόμαστε περισσότερους πόρους».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως θα είναι μια δύσκολη και μακρά διαπραγμάτευση, αλλά δήλωσε πως είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα μπορούμε να βρούμε μια λύση η οποία να είναι κοινά αποδεκτή».

Σε ερώτηση αν η Ελλάδα πάρει περισσότερα χρήματα για το προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δυστυχώς, οι συνολικοί πόροι οι οποίοι είναι διαθέσιμοι για το προσφυγικό και τη φύλαξη των συνόρων σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις είναι μειωμένοι. Αυτό είναι ένα λάθος. Είναι ένα λάθος διότι δεν μπορεί ταυτόχρονα να ισχυριζόμαστε ότι έχουμε μια Ευρώπη η οποία προστατεύει τους πολίτες της και να μην διαθέτουμε τους απαραίτητους πόρους για να υποστηρίξουμε με μεγαλύτερη ακόμη οικονομική ισχύ τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, και να υποστηρίξουμε και τη Frontex, που είναι η ευρωπαϊκή δύναμη φύλαξης των συνόρων. Σε κάθε περίπτωση οι πόροι που θα πάρει η χώρα για τα ζητήματα αυτά θα είναι αυξημένοι σε σχέση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο».

Η Σύνοδος Κορυφής ξεκίνησε στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

20/02/2020 Updated Πάνος Τουμάσης

 

 

 

 

 

Tέλος η «Εξωτερική Πολιτική» και η «Άμυνα» από το ΚΥΣΕΑ -

Πλέον μόνο ζητήματα «Εθνικής Ασφάλειας» θα συζητιούνται

Tέλος η «Εξωτερική Πολιτική» και η «Άμυνα» από το ΚΥΣΕΑ - Πλέον μόνο ζητήματα «Εθνικής Ασφάλειας» θα συζητιούνται

Το ΚΥΣΕΑ είναι ακρωνύμιο και μέχρι πριν από λίγες ημέρες σήμαινε Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, αλλά από εδώ και στο εξής μετονομάζεται σε Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας με απόφαση του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη δημιουργώντας υποψίες γιατί έγινε αυτή η αλλαγή αφού σημειολογικά δείχνει και αλλαγή προσανατολισμού.

Η μετονομασία έχει να κάνει και με τις προθέσεις για χρησιμοποίηση των ΕΔ σε επιχειρήσεις εσωτερικής ασφάλειας δηλαδή για την παράνομη μετανάστευση ενώ δείχνει και μια τάση υποβάθμισης του κινδύνου της τουρκικής επιθετικότητας.

Η αλλαγή της ονομασίας του ΚΥΣΕΑ με πρωθυπουργική απόφαση, δείχνει που θέλει να επικεντρωθεί η κυβέρνηση και τι θεωρεί απειλή για την χώρα. Η παράνομη μετανάστευση είναι μεν απειλή, αλλά η Τουρκία είναι διαχρονική και μέγιστη απειλή.

Επίσης με την απόφαση αυτή υποβαθμίζονται τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Πλέον θα συζητιούνται μόνο θέματα που αφορούν την ασφάλεια της χώρας.

Η απόφαση του πρωθυπουργού:

Τον Ιούλιο λίγες ημέρες μετά από τις εκλογές το υπουργικό συμβούλιο είχε αποφασίσει για την ανασύνθεση του ΚΥΣΕΑ. Με το Α να είναι ακόμη της Άμυνας…

Όσο για την κανονικότητα των διαδικασιών, ας διαβάσουν το νόμο του 1995:

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 2292 ΦΕΚ Α’35/15.2.1995
Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας, διοίκηση και έλεγχος των Ενόπλων  Δυνάμεων και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ I  ΕΘΝΙΚΗ ΆΜΥΝΑ  Άρθρο 1Γενικά

1. Η Εθνική Άμυνα περιλαμβάνει το σύνολο των λειτουργών και δραστηριοτήτων, που αναπτύσσονται από το Κράτος, με σκοπό την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων.

2. Η ευθύνη για την άμυνα της Χώρας ανήκει στην Κυβέρνηση, η οποία καθορίζει την Πολιτική Εθνικής Άμυνας και ασκεί σύμφωνα με το άρθρο 45 του Συντάγματος τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) που δρα στο πλαίσιο του νόμου και των σχετικών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). Η Βουλή ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο στις ‘Ένοπλες Δυνάμεις δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ο οποίος είναι υπεύθυνος ενώπιον της.
Σημ.: όπως τροποποιήθηκε  με τη παρ.1 άρθρου 71 Ν.3883/2010,ΦΕΚ Α 167/24.9.2010.

3. Κύριο όργανο για τη λήψη αποφάσεων σε ζητήματα, που αφορούν την άσκηση της παραπάνω πολιτικής και γενικά την Εθνική Άμυνα της Χώρας, είναι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.

4. Για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής η Κυβέρνηση διαθέτει κυρίως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α.) και τις υπαγόμενες σε αυτό `Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.) της Χώρας: Στρατό Ξηράς – Πολεμικό Ναυτικό – Πολεμική Αεροπορία. Διαθέτει επίσης και όλα τα υπόλοιπα Υπουργεία, δυνάμεις Παλλαϊκής Άμυνας, σώματα, οργανισμούς και υπηρεσίες, τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο συμβάλλουν στην Εθνική Άμυνα.
Σημ.: όπως τροποποιήθηκε με την παρ.1 άρθρ.1  Ν.2984/2002,ΦΕΚ Α 15/31.1.2002.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ II
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΆΜΥΝΑΣ

Άρθρο 2
Σύνθεση – Λειτουργία

1. Η σύνθεση και λειτουργία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.) καθορίζονται από το σχετικό νόμο. Επιπλέον ισχύουν και τα ακόλουθα:
α. Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, απόντα ή κωλυόμενο, αναπληρώνει ο οριζόμενος από αυτόν Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦ.ΕΘ.Α.), εκτός εάν έχει ορισθεί αντικαταστάτης του.
β. Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων μπορούν να προσκληθούν από τον Πρόεδρο στις συνεδριάσεις του ΚΥ.Σ.Ε.Α. όταν συζητούνται θέματα της αρμοδιότητάς τους, οπότε μετέχουν σε αυτό χωρίς ψήφο.
γ. Τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/Γ.Ε.ΕΘ.Α.), απόντα ή κωλυόμενο, αναπληρώνει με δικαίωμα ψήφου ο αρχαιότερος των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
δ. Εφόσον συζητούνται θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του άρθρου 3 του παρόντος νόμου, μετέχει, ως Γραμματέας αυτού, ανώτατος ή ανώτερος αξιωματικός της κοινής Γραμματείας ΚΥ.Σ.Ε.Α. – Συμβουλίου Άμυνας (Σ.Α.Μ.) – Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (Σ.Α.Γ.Ε.), ο οποίος τηρεί και τα πρακτικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

2. Σε πολεμική περίοδο το ΚΥ.Σ.Ε.Α. μετονομάζεται σε Πολεμικό Συμβούλιο.

pronews.gr 14/2/2020

 

 

 

 

Κ. Μητσοτάκης:

«Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία πολλών καλών νέων θέσεως εργασίας» (βίντεο)

Κ. Μητσοτάκης: «Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία πολλών καλών νέων θέσεως εργασίας» (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στη συζήτηση με αντικείμενο την κυβερνητική πολιτική και τα εργασιακά θέματα, δήλωσε ότι, 

«εμείς πιστεύουμε στην παραγωγή νέου πλούτου στον οποίο θα έχουν μερίδιο όλοι. Δεν πιστεύουμε ότι τα προσωρινά επιδόματα ανακούφισης αποτελούν τη λύση στα προβλήματα της κοινωνικής ανισότητας. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική στη χώρα είναι η δημιουργία πολλών καλών νέων θέσεως εργασίας».

Ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις. Δεν μπορούν όμως να υπάρχουν ακμαίες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους. Αυτή ήταν και η Συμφωνία Αλήθειας που υπογράψαμε με τον κόσμο των επιχειρήσεων προεκλογικά. Είπα ξεκάθαρα ότι εμείς μειώνουμε τους φόρους, απλοποιούμε το αδειοδοτικό περιβάλλον, διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις στο μέτωπο της ρευστότητας και οι επιχειρήσεις με τη σειρά τους έχουν υποχρέωση να επενδύουν στην πατρίδα μας και πρωτίστως να φροντίζουν τους εργαζόμενους τους. Αυτή τη Συμφωνία αλήθειας τηρούμε απαρέγκλιτα στους επτά μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση».

H δημιουργία πολλών καλοπληρωμένων θέσεων αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα. Ζωντανά η ομιλία μου στη Βουλή, στη συζήτηση για τα εργασιακά θέματα. https://www.youtube.com/watch?v=GvOnI9FwSZc …

YouTube ‎@YouTube
ProNews.gr 14/2/2020

Οι προγραμματισμένες δράσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για το 2020

Συνεχίζεται η αξιολόγηση του έργου των υπουργείων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι προγραμματισμένες δράσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για το

Με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών συναντήθηκε σήμερα Τρίτη ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του πρώτου εξαμήνου διακυβέρνησης και του τακτικού προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου.

Για το 2020 έχουν προγραμματιστεί, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, εννέα νομοθετικές πρωτοβουλίες. Ανάμεσά τους δύο κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που αφορούν την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και την ανασυγκρότηση του συστήματος εφαρμογής των προσλήψεων.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης για το μέχρι τώρα έργο του υπουργείου, επισημάνθηκαν η αποκατάσταση της κυβερνησιμότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την επίλυση προβλημάτων που προκάλεσε η εφαρμογή της απλής αναλογικής, η διασφάλιση πόρων για δεκάδες έργα σε όλη τη χώρα και η ενεργοποίηση ρυθμίσεων που επιτρέπουν την καλύτερη συνεργασία Δήμων και Περιφερειών με τον ιδιωτικό τομέα στην καθαριότητα, στο πράσινο και στον φωτισμό. Παράλληλα, έγινε ειδική μνεία στη συνέχιση και ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρωθυπουργός επεσήμανε –μεταξύ άλλων- την εμπιστοσύνη του προς τον Έλληνα δημόσιο λειτουργό, τονίζοντας ότι στόχος είναι να του δοθούν περισσότερα κίνητρα και εργαλεία για να κάνει καλά την δουλειά του, ενώ στάθηκε στον ρόλο που θα έχουν οι Γενικοί Διευθυντές στη λειτουργία του κράτους.

«Εξάλλου, μόλις χθες τέθηκε σε εφαρμογή η εμβληματική μεταρρύθμιση του επιτελικού μέρους που αφορά την δυνατότητα η οποία δίνεται πια στους Γενικούς Διευθυντές να εγκρίνουν ατομικές διοικητικές πράξεις. Μία τεράστια τομή στον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης που αποκομματικοποιεί ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κράτος και μεταθέτει βέβαια και το βάρος της ευθύνης στην ανώτατη ιεραρχία των δημόσιων λειτουργών, στους Γενικούς Διευθυντές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι η βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα μέσα από μεταρρυθμίσεις που αφορούν όλα τα πεδία της δημόσιας διοίκησης, ώστε να συνδράμει αποτελεσματικά στην οικονομική ανάπτυξη και στην ενίσχυση της διαφάνειας.

Απολογισμός Ιουλίου - Δεκεμβρίου 2019

●       Αποκατάσταση κυβερνησιμότητας των Δήμων και των Περιφερειών, καθώς με τον ν.4623/19 επιλύθηκαν κρίσιμα ζητήματα που θα εμφανίζονταν από την 1η Σεπτεμβρίου στη διακυβέρνηση Δήμων και Περιφερειών λόγω της άκριτης εφαρμογής της απλής αναλογικής

●       Ψήφιση με σχεδόν καθολική συναίνεση από 288 βουλευτές του νομοσχεδίου για τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό

●       Ψήφιση νέου εκλογικού νόμου που διευκολύνει την κυβερνησιμότητα μέσω κλιμακωτού bonus για το πρώτο κόμμα, καταργώντας την απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ από τις μεθεπόμενες εκλογές - πραγματοποίηση σειράς τροποποιήσεων που απλοποιούν την εκλογική διαδικασία με καθολική εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη μετάδοση του αποτελέσματος

●       Διασφάλιση υλοποίησης έργων 1,3 δισ. ευρώ από τους δήμους, τα οποία είχαν χρηματοδότηση μόλις 134 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης

●       Ένταξη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης 50 εκ. ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις, πυροπροστασία σχολείων, μελέτες δημοτικών λιμενικών ταμείων και στήριξη της Ελευσίνας, ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης

●       Θεσμοθέτηση της δυνατότητας ανάθεσης των υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού των Δήμων σε ιδιώτες (άρθρο 178 του ν.4635/19)

●       Μεταβίβαση δικαιώματος υπογραφής από τους Υπουργούς στους Γενικούς Διευθυντές, ώστε οι ατομικές διοικητικές πράξεις να είναι ευθύνη της διοίκησης κι όχι της πολιτικής ηγεσίας

●       Συνέχιση και αναβάθμιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο θα ενισχυθεί με 2.900 μόνιμους υπαλλήλους. Η προκήρυξη για τις προσλήψεις, που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, αναμένεται το επόμενο διάστημα

●       Πλήρωση θέσεων Υπηρεσιακών Γραμματέων σε κάθε Υπουργείο από μόνιμους Δημόσιους Υπαλλήλους, με διαδικασίες του ΑΣΕΠ

●       Ολοκληρώθηκε ο κύκλος του 2019 στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, με υψηλή συμμετοχή φορέων και υπαλλήλων, ενώ η αποτελεσματικότητα του συστήματος ενισχύεται περαιτέρω με την ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας

●       Ανάπτυξη ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για τον καλύτερο προγραμματισμό προσλήψεων, με σκοπό την απλοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης σχετικών αιτημάτων. Η ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προσφορών σχετικά με την υλοποίηση τμημάτων του έργου αναμένεται να δημοσιευτεί τον Φεβρουάριο 2020

●       Δρομολόγηση απαιτούμενων δράσεων δημιουργίας ενιαίας πλατφόρμας, βάσει των καλύτερων διεθνών πρακτικών, για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Κοινωνία της Πληροφορίας

●       Επανασύσταση των Συμβουλίων Επιλογής σε επίπεδο Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών (προσδοκώμενη ολοκλήρωση τον Ιούνιο του 2020). Προώθηση αλλαγών στα κριτήρια επιλογής Προϊσταμένων (εργασιακή εμπειρία / τυπικά προσόντα)

●       Ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης της περιόδου 2018 και γνωστοποίηση των οριστικών βαθμολογιών των ηλεκτρονικών εκθέσεων αξιολόγησης 2017 μετά την εξέταση της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης

●       Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (HRMS)

●       Αύξηση των φορέων που έχουν ολοκληρώσει Ψηφιακό Οργανόγραμμα, σε εξέλιξη η Περιγραφή Θέσεων Εργασίας και οι κλάδοι. Ο κατάλογος των γενικών περιγραφών θέσεων εργασίας θα ενημερωθεί και ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου 2020 (Expertise France στο πλαίσιο του SRSP3).

 

Κυριότερες δράσεις για το 2020

●       Προώθηση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικής διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων Δήμων και Περιφερειών, με παράλληλη αύξηση πόρων και προσωπικού. Αναμένεται να υλοποιηθεί προς το τέλος του έτους, κατόπιν διαλόγου με όλους τους φορείς

●       Νέο αναπτυξιακό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τους ΟΤΑ (2020 - 2023), ύψους 3 δισ. ευρώ, με συνδρομή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Η οριστικοποίηση της συμφωνίας για τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης αναμένεται άμεσα

●       Νέος τρόπος εκλογής των οργάνων αυτοδιοίκησης α’ και β΄βαθμού - Κατάργηση της απλής αναλογικής στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια

●       Ψηφιακή αίτηση ετεροδημότη εκλογέα - οι ετεροδημότες θα κάνουν την αίτηση ηλεκτρονικά - ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής υποψηφιοτήτων για εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

●       Νέος Ενιαίος Κώδικας Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της δαιδαλώδους πολυνομίας

●       Οριστική επίλυση προβλήματος ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων

●       Αποτελεσματικότερη διαχείριση απορριμμάτων, πρωτοβουλία με μακροπρόθεσμη προοπτική. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζεται και το πρόβλημα των προστίμων που αντιμετωπίζει η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

●       Ενίσχυση των τεχνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ με ανάθεση των τεχνικών μελετών σε ιδιώτες μηχανικούς, μέσω της ΕΕΤΑΑ, καθώς και σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για την εκτέλεση των έργων

●       Συνολική ανακατασκευή και προσαρμογή των 14 συνοριακών σταθμών της χώρας στο κεκτημένο Schengen μέχρι το καλοκαίρι του 2021

●       Απλοποίηση διόρθωσης ληξιαρχικών πράξεων - Μητρώο Πολιτών

●       Εκσυγχρονισμός και κωδικοποίηση Ληξιαρχικού Νόμου για τη βελτίωση των υπηρεσιών και την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης ληξιαρχικών πράξεων

●       Ανασχεδιασμός διαδικασίας κτήσης ελληνικής ιθαγένειας, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της διαδικασίας αλλά και την εξακρίβωση των ουσιαστικών προϋποθέσεων για απόδοση ιθαγένειας, μέσω πρόβλεψης για σύστημα περιοδικών εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο

●       Ψηφιοποίηση φακέλων ιθαγένειας από το 1931

●       Εκσυγχρονισμός πλαισίου λειτουργίας ΑΣΕΠ για την επιτάχυνση και απλοποίηση διαδικασιών

●       Επιτελικά στελέχη. Ενεργοποίηση του κλάδου για τον εκσυγχρονισμό της ΔΔ. Διαδικασία σε εξέλιξη (προσδιορισμός συνολικού αριθμού ανά Υπουργείο, έκδοση ΥΑ για κατανομή θέσεων, πρόγραμμα σπουδών και πρόγραμμα πιστοποίησης), με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως τα τέλη Ιουνίου 2020

●       Μνημόνιο συνεργασίας με Εθνική Αρχή Διαφάνειας – Εθνικό Σύστημα Ακεραιότητας. Ενισχύεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση. Προετοιμασία υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας για την κατάρτιση του Εθνικού Συστήματος Ακεραιότητας (Κώδικας Ηθικής - Ακεραιότητας, Εκπαίδευση Πειθαρχικών Συμβουλίων κ.ά.)

●       Ανάπτυξη μοντέλου τηλεργασίας που προωθεί την αύξηση της παραγωγικότητας, τη μείωση του λειτουργικού κόστους, και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

●       Εφαρμογή στρατηγικής που καθιστά την απασχόληση πιο φιλική προς τη γήρανση, μέσω στοχευμένων προγραμμάτων επιμόρφωσης, παροχής κινήτρων για αίτηση ανάληψης σε θέσεις ευθύνης και προώθησης διοικητικής εμπλοκής στο ανώτερο επίπεδο διοίκησης φορέων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός, Αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών, Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός, Αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας, Αθανάσιος Μπαλέρμπας και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα, Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Πάνος Τουμάσης HuffPost News 11/2/2020

 

 

 

 

 

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΚΟΥΛΗ;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ

– ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΗΝ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ

– ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ

ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΒΙΝΤΕΟ

«Το 1821 είναι μια στιγμή ρήξης και μια στιγμή ιδρυτική»,
ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση της παρωδίας που λέγεται
«Πρωτοβουλία 1821-2021» στο Μέγαρο Μουσικής....
Στη συνέχεια όμως πέταξε τη βόμβα που μας έκανε να αναρωτιόμαστε αν κάνουν πουλάκια τα αυτιά μας.
Πιο συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της ομιλίας του.
«Με οδηγό τη φιλοπατρία των αγωνιστών,
με αγώνα σκληρό,
μετατρέψαμε μια μικρή
οθωμανική επαρχία
σε ένα κράτος
-πρότυπο της Βαλκανικής.

Και οργανώσαμε μία κοινωνία δεκτική σε κάθε καινοτομία και έτοιμη για κάθε νέα στοίχημα.»

Μικρή Οθωμανική επαρχία λοιπόν η Ελλάδα για τον κύριο Πρωθυπουργό μας.
Παντελής έλλειψη σεβασμού στους μαχητές της Επανάστασης που πέταξαν στη θάλασσα τους δυνάστες Τούρκους και επανέφεραν τον Σταυρό και την Ορθοδοξία εκεί που τους ανήκει αντικαθιστώντας την ημισέληνο που βρώμιζε τον τόπο μας.

Να χαιρόμαστε τον Πρωθυπουργό μας…......ΜΕΤΑ ΤΟ 6,00΄

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση «Πρωτοβουλίας 1821-2021»

https://www.youtube.com/watch?v=j6TlzjmFvQY&feature=emb_logo

στις 3 Φεβρουαρίου 2020  πηγή

 

 

 

 

 

 

Το μεταναστευτικό επί τάπητος στη συνάντηση Μητσοτάκη

-Αβραμόπουλου τη Δευτέρα

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα έχει τη Δευτέρα στις 10:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 10:30 θα ακολουθήσει σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής με τη συμμετοχή του κ. Αβραμόπουλου, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του αναπληρωτή υπουργού, αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργου Κουμουτσάκου, καθώς και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε ήδη τις προσφυγικές-μεταναστευτικές δομές, σε Λέσβο και Σάμο.

 

 

 

 

 

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκης για

τα 27 χρόνια από τη δολοφονία Αξαρλιάν από τη 17Ν

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκης για τα 27 χρόνια από τη δολοφονία Αξαρλιάν από τη 17Ν
Ενημερώθηκε: 14/07/19

Ανάρτηση στο twitter έκανε ο πρωθυπουργός με αφορμή τη συμπλήρωση 27 χρόνων από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν από τη 17Ν.

«Σαν σήμερα πριν 27 χρόνια δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν ο Θάνος Αξαρλιάν. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

 

 

 

Έρχεται το φορολογικό νομοσχέδιο του Μητσοτάκη

Πρώτη καταχώρηση:  10 Ιουλίου 2019,
Έρχεται το φορολογικό νομοσχέδιο του Μητσοτάκη

Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα επιδιώξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να φέρει στη Βουλή το περιβόητο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο θα υλοποιεί μεγάλο μέρος των προεκλογικών του εξαγγελιών και δεσμεύσεων, που αφορούν τη φορολογία επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.

Οι περισσότερες διατάξεις θα έχουν ορίζοντα εφαρμογής τον Ιανουάριο του 2020, ενώ όσες αφορούν την φορολογία εισοδήματος θα μετατεθούν πολύ αργότερα. Άλλες ρυθμίσεις όμως που δεν επηρεάζουν την εκτέλεση του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους, θα έχουν άμεση εφαρμογή.

Για παράδειγμα η ένταξη των επιχειρήσεων στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων με ευνοϊκότερους από τους σημερινούς όρους δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος να μετατεθεί στο μέλλον, αλλά μπορεί να ισχύσει από το φθινόπωρο.

Το μεγαλύτερο τμήμα του νομοσχεδίου, όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης, θα αφορά την τόνωση της μεσαίας τάξης και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες και από την Καθημερινή στο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται οκτώ βασικές παρεμβάσεις, καθώς πλείστες άλλες μικρότερης σημασίας.
Ειδικότερα :

1. Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα φυσικά πρόσωπα προβλέπει εισαγωγικό συντελεστή 9% (από 22% σήμερα) και τον ανώτατο στο 40% (από 45%), ενώ το αφορολόγητο θα διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή στα 8.636 ευρώ. Ο εισαγωγικός συντελεστής 9% θα αφορά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, ενώ πάνω από αυτόν θα υπάρχουν τουλάχιστον πέντε φορολογικά κλιμάκια. Αυτό σημαίνει ότι ο φόρος εισοδήματος για έναν μισθωτό χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ, από 300 ευρώ που διαμορφώνεται σήμερα, θα μειωθεί στα 122,76 ευρώ. Θα έχει, δηλαδή, φορολογικό όφελος 177,24 ευρώ.

2. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε διάστημα δύο χρόνων.

3. Σταδιακή κατάργηση της «έκτακτης» εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία καθιερώθηκε με το άρθρο 29 του ν. 3986/2011 στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ των φυσικών προσώπων και η οποία θα έπρεπε να έχει καταργηθεί στα τέλη του 2014.

4. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους εντός της πρώτης διετίας. Το κόστος του μέτρου ανέρχεται στα 850 εκατ. ευρώ.

5. Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη στο 20% (σήμερα είναι 28%). Το σχέδιο προβλέπει αρχικά τη μείωση του συντελεστή στο 24% το 2020 και στο 20% το 2021.

6. Μείωση της φορολογίας στα μερίσματα, από 10%, στο 5% από το 2020. Για παράδειγμα, μια μικρή επιχείρηση σήμερα, με φορολογητέο εισόδημα ύψους 30.000 ευρώ, πληρώνει στην εφορία 8.400 ευρώ (δεν συνυπολογίζεται προκαταβολή φόρου, τέλος επιτηδεύματος).
Μετά τη φορολόγηση, το ποσό που μπορεί να διανεμηθεί στους μετόχους ανέρχεται στις 21.600 ευρώ, ποσό από το οποίο το κράτος θα πάρει 2.160 ευρώ.

Το 2020, με τη μείωση του συντελεστή στο 24% και του φόρου στα μερίσματα στο 5%, οι μέτοχοι θα μοιραστούν 21.660 ευρώ και το 2021 το ποσό των 22.800 ευρώ.

7.  Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια.

8. Αναστολή του φόρου υπεραξίας.

9. Μείωση του ΦΠΑ με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα.

Που θα βρεθούν τα χρήματα

Στο ερώτημα πού θα βρεθούν τα ποσά για την κάλυψη των αλλαγών, η κυβέρνηση σχεδιάζει την ανακατανομή των δαπανών που μπορούν να προσφέρουν ακόμα και 2 δισ. ευρώ, αλλά κυρίως θα συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που θα οδηγήσουν στη μεγέθυνση του ΑΕΠ. Μάλιστα, από τη Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι το όφελος τον πρώτο χρόνο από τη συρρίκνωση των καταναλωτικών δαπανών και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ΔΕΚΟ θα φθάσει τα 600 εκατ. ευρώ ή 0,3% του ΑΕΠ και ενδεχομένως να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η εξοικονόμηση ύψους 2 δισ. ευρώ θα προέλθει από τους εξής τομείς:

α) 200 εκατ. ευρώ από τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών κατά 12%. Σήμερα οι καταναλωτικές δαπάνες ανέρχονται στο 1,539 δισ. ευρώ και υπολογίζεται να μειωθούν κοντά στο 1,3 δισ. ευρώ.

β) 400 εκατ. ευρώ από τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ΔΕΚΟ και όλων των νομικών προσώπων της γενικής κυβέρνησης (ηλεκτρονικό εισιτήριο, ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ).

γ) 140 εκατ. ευρώ από τη μείωση των δαπανών για τόκους στα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου.

δ) 140 εκατ. ευρώ από την περικοπή της κρατικής επιχορήγησης στα ευγενή ταμεία.

ε) 100 εκατ. ευρώ από τον συμψηφισμό των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ με αγροτικές επιδοτήσεις. Η πρόταση της Ν.Δ. βρίσκει, ωστόσο, αντίθετους τους αγρότες.

στ) 150 εκατ. ευρώ από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις ηλεκτρονικές προμήθειες και την Εθνική Στρατηγική για το Φάρμακο.

ζ) 100 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και 400 εκατ. ευρώ στην τετραετία από την κατάργηση δομών που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2015 και από τη στρατηγική εκχωρήσεων στον ιδιωτικό τομέα.

η) 150 εκατ. ευρώ από την αναστολή των προβλεπόμενων αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019, 20:23

 

 

 

Κυριάκος Μητσοτάκης:

Να διαβάσουν και να καταλάβουν την ιστορία της Μακεδονίας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να διαβάσουν και να καταλάβουν την ιστορία της Μακεδονίας
Ενημερώθηκε: 05/05/19 - 18:41

Στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία. Η Δράμα ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη, όπου επισκέφθηκε την εταιρεία Μάρμαρα Παυλίδη, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρου στη Βόρεια Ελλάδα.

Λίγο πριν από το μεσημέρι, ο κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δράμα επισκέφθηκε στην εταιρεία Μάρμαρα Παυλίδη, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρου στη Βόρεια Ελλάδα που λειτουργεί στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας. Σε δηλώσεις του μετά την ξενάγηση που του έγινε στους χώρους της εταιρείας και έχοντας στο πλευρό του τον ιδρυτή της επιχείρησης Ευκλείδη Παυλίδη, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Το μάρμαρο συγκριτικό, πλεονέκτημα για την Ελλάδα

«Το ελληνικό μάρμαρο ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, από την Κίνα στην Αμερική και από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Νότιο Αφρική», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε, «το μάρμαρο αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν, θα πρέπει να στηριχθούν με χαμηλότερη φορολογία, αλλά και με απλοποίηση του αδειοδοτικού καθεστώτος έτσι ώστε να έχουμε ακόμη περισσότερες επενδύσεις και ακόμη περισσότερες καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο στον οποίο η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα».

«Η Νέα Δημοκρατία», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «την επόμενη μέρα, θα σταθεί δίπλα στις εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις και θα μπορέσουμε να στηρίξουμε όχι μόνο τις επιχειρήσεις αυτές καθ’ αυτές, αλλά να αντιμετωπίσουμε το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας: το πρόβλημα της ανεργίας των νέων. Νέοι οι οποίοι ψάχνουν για καλές θέσεις απασχόλησης, πρέπει να τις βρουν στον τόπο τους. Το μάρμαρο από τη φύση του είναι ένα προϊόν που στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη και εδώ στη Δράμα, ο κλάδος του μαρμάρου από μόνος του, μπορεί να δημιουργήσει αρκετές χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Και αυτό θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός».

Να διαβάσουν και να καταλάβουν την ιστορία της Μακεδονίας

«Μεγαλώσαμε με βιβλία όπως «Τα μυστικά του βάλτου» και κάποιοι πρέπει να τα διαβάσουν για να καταλάβουν την ιστορία της Μακεδονίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από το μαρτυρικό χωριό Δοξάτο, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Δράμας, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Aνατολική Μακεδονία. Κατά την επίσκεψη του στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δοξάτου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα «Τα μυστικά του βάλτου» και αναφέρθηκε στους αγώνες των κατοίκων για ελευθερία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είδε το ιστορικό φωτογραφικό υλικό του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δοξάτου όπου μεταξύ άλλων απεικονίζονται οι αποτρόπαιες σφαγές των κατοίκων από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στη μόνιμη πινακοθήκη που λειτουργεί καθώς και στη λαογραφική έκθεση. Κατά την έξοδό του από το πνευματικό κέντρο, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Η ιστορική μνήμη αυτού του μαρτυρικού αλλά όμορφου τόπου κρατιέται ζωντανή σε αυτό τον χώρο. Λαός που δεν γνωρίζει τη ιστορία του δεν έχει μέλλον». Φεύγοντας από το χωριό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων του Δοξατου.

 

 

 

 

Βαρβιτσιώτης: Για μας τα σύνορα δεν είναι ανοιχτά για κάθε παράνομο μετανάστη

Κριτική από τον τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ στην κυβέρνηση

Βαρβιτσιώτης: Για μας τα σύνορα δεν είναι ανοιχτά για κάθε παράνομο μετανάστη

«Η ανάγκη για την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν προήλθε σήμερα, αλλά υπαγορεύεται έντονα από την έναρξη της κρίσης» τονίζει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει πως η αλλαγή του καταστατικού μας χάρτη οφείλει, πάνω από όλα, να απαντά σε ό,τι μας οδήγησε στην κρίση: «Να αποτρέπει τα λάθη που έγιναν και να κινητροδοτεί γι' αυτά που δεν έγιναν. Να προστατεύει από υπερβάσεις του εθνικού προϋπολογισμού, από πολιτικές δημοσίων ελλειμμάτων, από μετάθεση δαπανών στις επόμενες γενεές, από υποθήκευση του μέλλοντός μας. Και, να ενθαρρύνει την ανάπτυξη στρατηγικών επενδύσεων, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας, τη διασφάλιση της ατομικής περιουσίας».

Εστιάζοντας περαιτέρω, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει πως η ίδια η κρίση μας υπαγορεύει την ιστορική ανάγκη για βαθιές τομές. Επισημαίνει ότι μία από αυτές αποτελεί και το άρθρο 86, το λεγόμενο και περί ευθύνης Υπουργών, θεωρώντας ότι χρειάζεται τροποποίηση, ώστε η Βουλή να περιορίζεται μόνο στη λήψη απόφασης για την έγκριση της δίωξης και, από εκεί και πέρα, να αναλαμβάνουν μόνο οι δικαστές. «Παράλληλα, το άρθρο 16 που καθιστά την παροχή ανώτατης εκπαίδευσης κρατικό μονοπώλιο, στέρησε διαχρονικά τη δυνατότητα στη χώρα μας να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας» συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης και στην ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 24 για την προστασία των δασών το οποίο, όπως είπε, συνδυαζόμενο με το άρθρο 117 οδηγεί πολλές φορές σε ανελαστικές παραδοχές σε ό,τι αφορά τις δασικές εκτάσεις της χώρας μας. «Χρειάζεται μια διόρθωση στα συγκεκριμένα άρθρα. Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, βασίζοντας τη δασική της απεικόνιση σε αεροφωτογραφίες του έτους 1940, ακυρώνει επενδύσεις στρατηγικής σημασίας, στερώντας από τη νέα γενιά θέσεις εργασίας» προσέθεσε και ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τις περιπτώσεις επενδύσεων Costa Navarino στην Πύλο και στο Λοκρό Φθιώτιδας, αλλά και το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. «Είναι καιρός να σταματήσουμε να θεωρούμε δάση περιοχές που η βλάστηση τους, σήμερα, περιορίζεται μόνο σε ξερόχορτα και να προστατεύουμε μόνο τις εκτάσεις που αποτελούσαν αναμφισβήτητα δάση κατά τον Ιούνιο 1975, οπότε και τέθηκε σε ισχύ το Σύνταγμα» διαμήνυσε.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό, είπε πως δεν αντιμετωπίζει τη συνταγματική αναθεώρηση ως ιστορική ευκαιρία, αλλά ως ευκαιριακό όφελος. «Το πρόβλημα στη χώρα δεν το έφερε ο μη διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας. Το έφεραν οι λανθασμένες πολιτικές» επισήμανε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Βαρβιτσιώτης στο μεταναστευτικό, σημειώνοντας: «Για εμάς, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, τα σύνορα της πατρίδας μας δεν είναι ανοιχτά και προσπελάσιμα από κάθε παράνομο μετανάστη. Γι’ αυτό, οφείλουμε να τα φυλάσσουμε και να τα προστατεύουμε. Για εμάς, άλλο πρόσφυγας και άλλο παράνομος μετανάστης. Είναι καιρός να σταματήσει η διεθνής "κατρακύλα" της αξιοπιστίας της χώρας μας γύρω από μεταναστευτικό».

NEWSBEAST.GR  4/11/2018

 

 

 

 

 

Σπυράκη προς βουλευτές ΠΓΔΜ:

Είμαι από τη Μακεδονία και δηλώνω πως η ΝΔ δε θα ψηφίσει τη συμφωνία

H εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη

H εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη EUROKINISSI

Παρέμβαση στη Βουλή των Σκοπίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής EU-FYROM έκανε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκπρόσωπος τύπου.Τόνισε ότι η ΠΓΔΜ δεν είναι ακόμη ούτως ή άλλως έτοιμη να λάβει ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων με ΕΕ
news247 19 Σεπτεμβρίου 2018 20:16

«Η πΓΔΜ δεν είναι ακόμη έτοιμη να λάβει ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.» τόνισε από το βήμα της Βουλής στα Σκόπια η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Μαρία Σπυράκη στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε.-πΓΔΜ. Μετά από εκτενείς συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων και προσωπικότητες από την κοινωνία των πολιτών στα Σκόπια, η κ. Σπυράκη επισήμανε ελλείψεις στην εκπλήρωση των κριτηρίων της Κοπεγχάγης που αποτελούν προϋπόθεση για την ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ.

«Δεν ήρθαμε εδώ για να εξωραΐσουμε την πραγματικότητα στο λαό της πΓΔΜ, αλλά να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε για την πραγματική κατάσταση. Η πΓΔΜ δεν είναι ακόμη έτοιμη να λάβει ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.» είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία της παραθέτοντας ως παραδείγματα την αδυναμία αντιμετώπισης της διαφθοράς, την έλλειψη ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και τις παραβιάσεις στην ελευθερία της έκφρασης.

Η κ. Σπυράκη αποσαφήνισε επίσης ενώπιον των βουλευτών της πΓΔΜ και των ευρωβουλευτών που συμμετέχουν στην αποστολή ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη «μακεδονικής» εθνικότητας και γλώσσας.

«Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζω ότι στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη “μακεδονικής” εθνικότητας και της “μακεδονικής” γλώσσας. Είμαι από τη Μακεδονία και δηλώνω ξεκάθαρα πως δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία στην Ελληνική Βουλή» τόνισε χαρακτηριστικά η Ευρωβουλευτής.

 

 

 

 

 

 

 

Βόμβα για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και

ανάχωμα στα σενάρια δεξιάς παρένθεσης από Μητσοτάκη

Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ MOTIONTEAM

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε αίσθηση με την προαναγγελία πως θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ πρόσωπα από την κεντροαριστερά και την αριστερά και στην κυβέρνηση κεντροαριστερά στελέχη. Χρησμός για εκλογή ΠτΔ και Παυλόπουλο. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει μέτρα ελάφρυνσης, ρεαλισμός στο Σκοπιανό

Βίκυ Σαμαρά
16 Σεπτεμβρίου 2018 16:05

Άνοιγμα στην κεντροαριστερά με μία... βόμβα για τα ψηφοδέλτια και την επομένη των εκλογών και θωράκιση απέναντι στα σενάρια “δεξιάς παρένθεσης” με ορίζοντα την προεδρική εκλογή του 2020, επεχείρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στην ακύρωση του διαχωρισμού αριστερά- δεξιά, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και όχι μόνο μίας “εκλογικής πελατείας” και κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για ταξική πολιτική και “χυδαίο διχασμό”. Κατήγγειλε μάλιστα τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για φασισμό καθώς δημοσίευσε τη διεύθυνση οικίας του Κωνσταντίνου Συνολάκη μετά το πόρισμα της ΝΔ για το Μάτι. Δήλωσε δε πως “ακροδεξιοί δεν υπάρχουν στη ΝΔ”, την οποία χαρακτήρισε την υπεύθυνη ευρωπαϊκή μετριοπαθή κεντροδεξιά. “Η απειλή δεν είναι μόνο η ακροδεξιά. Είναι και η ακροδεξιά. Βασική απειλή είναι ο λαϊκισμός” εκτίμησε εξάλλου.

Ταυτόχρονα όμως απαντώντας σε ερώτηση του News 24/7 και του News 24/7 στους 88,6 συνέχισε το χθεσινό φλερτ προς τους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, σε τελείως διαφορετική γραμμή από γαλάζια στελέχη που έχουν σκληρή ρητορική κατά της αριστεράς.

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε πως θα χρησιμοποιήσει στην κυβέρνηση του πρόσωπα από την κεντροαριστερά, ακόμη και εάν έχει εκλεγεί αυτοδύναμος πρωθυπουργός (χωρίς τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ). Και στη συνέχεια αποκάλυψε ότι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα εντάξει πρόσωπα από κεντροαριστερά ακόμη και την αριστερά.

“Θα δείτε διεύρυνση στα ψηφοδέλτιά μας με ανθρώπους από την κεντροαριστερά και γιατί όχι από την Αριστερά. Από εκεί και πέρα θα είναι στο χέρι των πολιτών να διαλέξουν τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης", είπε ειδικότερα.

Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ απαντά στις κατηγορίες περί κυριαρχίας μίας ακροδεξιάς πτέρυγας στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και αμύνεται δια της επιθέσεως στην προσπάθεια Τσίπρα να διεμβολίσει παραδοσιακά ακροατήρια της κεντροδεξιάς και του κέντρου.

Μάλιστα με έναν ελιγμό ο κ.Μητσοτάκης δεν απέκλεισε αλλά ούτε και επιβεβαίωσε το σενάριο να στηρίξει μία νέα υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2020, κληθείς να σχολιάσει τα θερμά λόγια του πρωθυπουργού πριν από μία εβδομάδα για το σημερινό ΠτΔ τον οποίο ο νυν πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο μόνος από το κόμμα που δεν είχε ψηφίσει το 2015. Δήλωσε πάντως βέβαιος ότι θα υπάρξει προεδρική πλειοψηφία. Τάχθηκε κατά ενός μεγάλου συνασπισμού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκτίμησε ότι “η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη. Ας αναλογιστούν κάποιοι αν θέλουν να πάμε με την χώρα εκτός αγορών σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική”, απευθυνόμενος εμμέσως στο ΚΙΝΑΛ. Εξάλλου προανήγγειλε ότι ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει πριν την προεδρική εκλογή.

Μίλησε για ένα “λελογισμένα σφιχτό υπουργικό συμβούλιο”, αλλά είπε ότι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης θα διατηρηθεί.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε ανοιχτό να ψηφίσει κάποια από τα μέτρα ελάφρυνσης και μείωσης φορολογίας που εξήγγειλε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας, επιφυλασσόμενος όμως να δει την εξειδίκευση τους και εάν ευθυγραμμίζονται με τη λογική της ΝΔ.

Ειδικότερα, σχολίασε επικριτικά την απόφαση του κ. Τσίπρα για τον ΕΝΦΙΑ, καθώς η ΝΔ επιμένει στη μείωση συνολικά της επιβάρυνσης κατά 30% με το βλέμμα στη μεσαία τάξη. Κατά τον κ.Μητσοτάκη υπάρχουν πολίτες που δεν είναι πλούσιοι και βρέθηκαν με υψηλή ακίνητη περιουσία, ενώ τόνισε: “Δε βλέπω πελάτες, μικρές κοινωνικές ομάδες που θα ικανοποιήσω, βλέπω πολίτες. Η κοινωνική δικαιοσύνη πρέπει να είναι για όλους”.

Η είσπραξη ΕΝΦΙΑ στους Δήμους

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε λοιπόν στη μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ συνολικά και εξήγησε ότι η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ θα περάσει στους δήμους, οι οποίοι θα μπορούν να τον αυξάνουν εάν θέλουν περισσότερα έσοδα, αλλά θα λογοδοτούν στους πολίτες για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Σημειωτέον ότι ανακοίνωσε πως η ΝΔ θα δώσει στήριξη σε υποψήφιους (όχι κατ΄ ανάγκην κομματικούς) στις περιφέρειες, όχι όμως και στους δήμους, αλλά άφησε ανοιχτό τι θα κάνει στους μεγάλους δήμους, που έχουν βεβαίως πολιτικό ενδιαφέρον.

Πάντως έδειξε διάθεση να στηρίξει τη μη περικοπή των συντάξεων, εφόσον την φέρει τελικά η κυβέρνηση, αλλά ως προς το αφορολόγητο ουσιαστικά είπε πως η δική του πρόταση για μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% απαλύνει τις συνέπειες από την μείωση του αφορολόγητου το 2020.

Προσωπικός κουμπαράς

Ως προς το ασφαλιστικό διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα του που περιέγραψε χθες για το επικουρικό σκέλος, αφορά τους νέους ασφαλισμένους καθώς ο επικουρικός κουμπαράς θα χτιστεί σε βάθος χρόνου και πως θα προβλεφθούν μεταβατικές διατάξεις ώστε να μην κινδυνεύει και να χρηματοδοτείται η επικουρική του σημερινού συνταξιούχου.

Ως προς τα εργασιακά, επανέλαβε ότι πιστεύει πως ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξηθεί αλλά το πόσο θα το αποφασίσουν οι εταίροι σε μεταξύ τους διαπραγματεύσεις. Δήλωσε επίσης ότι θέλει να υπάρχει μία “δικλείδα ασφαλείας” στις κλαδικές συμφωνίες, ώστε εάν μία επιχείρηση με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων κρίνει ότι πρέπει να αποκλίνει από την κλαδική συμφωνία για να επιβιώσει να μπορεί να το κάνει. Τόνισε εκ νέου την ανάγκη εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, χαρακτηρίζοντας ξεπερασμένο τον παλιο διαχωρισμό μεταξύ κακών εργοδοτών και καλών εργαζόμενων, αλλά τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι κακοί εργοδότες θα πρέπει να τιμωρούνται αμείλικτα.

Όσον αφορά στο Σκοπιανό, ο κ.Μητσοτάκης απάντησε σε υψηλούς τόνους στην πρόκληση που του απηύθηνε ο κ.Τσίπρας την περασμένη Κυριακή.

Τσάμπα μάγκας είναι ο Καμμένος που λέει ότι δε θα ψηφίσει τη συμφωνία

“Στη νέα έκδοση του λεξικού του Μπαμπινιώτη δίπλα στη λέξη λαϊκιστής υπάρχει σίγουρα το όνομα του Τσίπρα όχι το δικό μου” είπε και σχολίασε ότι: “Τσάμπα μάγκας είναι ο Καμμένος που λέει ότι δε θα ψηφίσει τη συμφωνία, αλλά θα παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση που θα φέρει αυτή τη συμφωνία στη Βουλή”.

Ο κ.Μητσοτάκης (ο οποιος σημειωτέον ότι δεν απέρριψε τη σύνθετη ονομασία, αλλά εστίασε στα ζητήματα της γλώσσας και της ταυτότητας) επανέλαβε ότι η ΝΔ δε θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών εάν η κυβέρνηση τη φέρει στη Βουλή πριν τις επόμενες εκλογές και πως δε θα την κυρώσει ως κυβέρνηση εάν μεσολαβήσουν εκλογές και η συμφωνία δεν έχει έρθει. Παραδέχθηκε όμως ότι από τη στιγμή που η συμφωνία κυρώνεται και ταυτόχρονα κυρώνεται από τη Βουλή μαζί και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ, το θέμα αυτό τουλάχιστον έχει τελειώσει. Σε άλλο σημείο άφησε ανοιχτό το να προσπαθήσει η επόμενη κυβέρνηση να παρέμβει στη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ που είναι μακροχρόνια. Σε κάθε περίπτωση τάχθηκε κατά δημοψηφίσματος λέγοντας πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι εκλογές ώστε ο λαός να στείλει “ξεκάθαρο μήνυμα και για το ζήτημα των Σκοπίων”.

Τάχθηκε κατά δημοψηφίσματος και για τη συνταγματική αναθεώρηση και ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δε θα μπει σε αυτή τη συζήτηση εάν δεν κριθούν αναθεωρητέα άρθρα όπως το 16 για τη δημιουργία ιδιωτικών ΑΕΙ.

Τέλος, σε ο,τι αφορά το καθεστώς αδειών των κρατουμένων, είπε: "Θα αλλάξει το καθεστώς των αδειών των κρατουμένων. Δεν μπορεί ο κ. Κουφοντίνας να βγαίνει όποτε θέλει".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΘ, Μητσοτάκης

 

 

 

 

 

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Μεγάλες μειώσεις φόρων και εισφορών

 • 16 Σεπτέμβριος, 2018
kyriakos-768x512.jpg

Φορολογικές ελαφρύνσεις σε πολλά επίπεδα, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και διατήρηση της εθνικής σύνταξης ήταν ανάμεσα στις δεσμεύσεις που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Σε ό,τι αφορά τη φορολογία, μίλησε για μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους κατά 30% τα πρώτα δύο χρόνια, μείωση του φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, μείωση εταιρικού φόρου στο 20% (από 29%), μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης στο 13%.

Ακόμη, δεσμεύθηκε για μείωση εισφορών στην κύρια σύνταξη στο 15%, κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, ρύθμιση «κόκκινων» δανείων και άρση των capital controls μέσα στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για:

 • Δραστική μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000€, από 22% που ισχύει σήμερα.
 • Μείωση του εταιρικού φόρου στο 20% από 29% και στα μερίσματα στο 5% από 15%. Ετσι ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής για την φορολόγηση των επιχειρήσεων θα περιοριστεί δραστικά στο 24% από 40% που είναι σήμερα, αποθαρρύνοντας τις προσλήψεις και ευνοώντας την φοροαποφυγή.
 • Μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους τους Έλληνες κατά 30% τα πρώτα δύο χρόνια.
 • Μείωση εισφορών για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, στο 15%. Το μέτρο αφορά όλους τους εργαζομένους και θα εφαρμοστεί σταδιακά εντός τετραετίας με εμπροσθοβαρή τρόπο.
 • Πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις εντός της πρώτης διετίας της νέας διακυβέρνησης. Η νέα αυτή δέσμευση μαζί με τη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% και της εισφοράς για κύρια σύνταξη στο 15% αυξάνει δραστικά το ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα όλων των ελεύθερων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων.
 • Αμεση μείωση του ΦΠΑ σε όλο το κλάδο της εστίασης στο 13% από 24% που είναι σήμερα και στη συνέχεια στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων.
 • Ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» βασισμένη στην πρότασή μας για τη Δεύτερη Ευκαιρία που προστατεύει τα ευάλωτα νοικοκυριά και βοηθάει την αναδιάρθρωση βιώσιμων επιχειρήσεων. Δίνεται η δυνατότητα σε όσους Έλληνες χρωστούν, να πάρουν ξανά τη ζωή τους στα χέρια τους. Όσοι χρωστούν μέχρι 3.000 ευρώ είτε στις εφορίες, είτε στα ασφαλιστικά ταμεία (δηλαδή τα 4/5 των οφειλετών) θα μπορούν να ρυθμίσουν την οφειλή τους σε 120 δόσεις με ελάχιστη καταβολή 20 ευρώ το μήνα. Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές θα εντοπιστούν και δεν θα μπουν σε καμία ευνοϊκή ρύθμιση.
 • Αρση των capital controls εντός του πρώτου εξαμήνου της νέας διακυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό ενισχύουμε την εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, ώστε να επιστρέψουν οι καταθέσεις στη χώρα μας και όχι να φεύγουν, όπως έγινε με τη σημερινή κυβέρνηση.
 • Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού ο οποίος δημιουργεί μια τεχνητή στρέβλωση στην αγορά εργασίας εις βάρος των νέων εργαζόμενων.
 • 1 δισ. ευρώ για την στήριξη του του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από 760 εκατομμύρια σήμερα, ώστε να καλύπτει 800.000 συμπολίτες μας που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Μακροπρόθεσμα το 0,5% του ΑΕΠ θα δίνεται για την στήριξη του ΕΕΕ
 • Στήριξη της ελληνικής οικογένειας. 1.000 ευρώ πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε παιδί. Σε όλα τα νέα ζευγάρια που δεν βρίσκουν θέση σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς θα δίνονται μηνιαία κουπόνια ύψους 180 ευρώ για να έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών επί ΝΔ.
 • Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια και έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης που -με νόμιμα παραστατικά- καταβλήθηκαν για λειτουργική, αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση των υφιστάμενων κατοικιών.
 • Φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων με συντελεστή μόλις 10% ως κίνητρο για την ένταξη όσο περισσότερων αγροτών σε αυτά και πλήρη κατάργηση του φόρου στο κρασί.

«Ο κακός νόμος Κατρούγκαλου»

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ακόμη για κατάργηση του «κακού νόμου Κατρούγκαλου», που- σημείωσε- όχι μόνο μειώνει τις συντάξεις, αλλά τιμωρεί τελικά τη δημιουργικότητα και την εργασία.

«Διατηρείται η εθνική σύνταξη και ο πρώτος πυλώνας, αλλά το σύστημα γίνεται πιο ανταποδοτικό», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Οι εισφορές για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, θα μειωθούν σταδιακά εντός τετραετίας στο 15%».

«Ολοι οι νέοι εργαζόμενοι αποκτούν προσωπικούς ατομικούς λογαριασμούς που αντικαθιστούν τις σημερινές επικουρικές συντάξεις», συνέχισε και εξήγησε ότι διατηρείται η εισφορά του 7%. «Τα χρήματα όμως θα μπαίνουν στον ατομικό λογαριασμό του κάθε ασφαλισμένου που θα επιλέγει αν τα χρήματά του θα πηγαίνουν στο δημόσιο ή σε ιδιωτικά ασφαλιστικά ταμεία. Όποιος επιθυμεί, θα μπορεί προαιρετικά να επιλέγει συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση με γενναία φορολογικά κίνητρα», πρόσθεσε.

Η αξιολόγηση στο Δημόσιο

Ενα απλό σύστημα αξιολόγησης είναι το κλειδί για το Δημόσιο, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτό το θέμα «δεν πρόκειται να κάνω καμία απολύτως έκπτωση».

«Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Ομως αυτό δεν αρκεί. Θέλω τους δημόσιους υπαλλήλους αρωγούς στον εκσυχρονισμό της δημόσιας διοίκησης», υπογράμμισε.

Οι στόχοι

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε και τους στόχους στους οποίους σκοπεύει να επικεντρωθεί:

 • 1ος, μια κοινωνία προόδου και αλληλεγγύης που δίνει ευκαιρίες σε όλους.
 • 2ος, μια οικονομία παραγωγική , καινοτόμος, με εθνικό σχέδιο, με οδικό χάρτη για τις επενδύσεις, στροφή της επιχειρηματικότητας στην υγιή δράση.
 • 3ος, ένα πολιτικό σύστημα δημοκρατικό και λειτουργικό.
 • 4ος, μια παιδεία που προετοιμάζει το μέλλον ακολουθώντας την οικονομία. Σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Αξιολόγηση παντού.
 • 5ος, μια χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος Δικαίου και την ασφάλεια ως προϋπόθεση της δημοκρατίας.
 • 6ος, μια χώρα που δεν ανήκει απλώς στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Επανακτούμε την ισότητα με τους εταίρους μας και αξιοποιούμε την θέση του ελληνισμού παντού στον κόσμο».

Το Σκοπιανό

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, είτε τώρα, είτε στην επόμενη Βουλή.

«Είναι μια συμφωνία ντροπή. Όπως και η προσπάθεια να χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί όσοι αντιτίθενται σε αυτή. Οι γνήσιοι πατριώτες δεν είναι εθνικιστές. Και οι ακραίοι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες», υπογράμμισε. «Aν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή», συμπλήρωσε.

 

 

 

 

 

 

Βαρβιτσιώτης: Για την κατάσταση στα νησιά υπεύθυνος είναι ο Μουζάλας

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου επισκέφθηκε ο βουλευτής της ΝΔ

Βαρβιτσιώτης: Για την κατάσταση στα νησιά υπεύθυνος είναι ο Μουζάλας

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα, εξαπέλυσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Σάμο και επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, σε δήλωσή του έκανε λόγο για συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας που δεν περιποιούν τιμή για τη χώρα και δεν ανταποκρίνονται στον πακτωλό των χρημάτων που έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είπε, για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

«Για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η Σάμος, φέρει την αποκλειστική ευθύνη ο κ. Μουζάλας, ο οποίος δεν έχει υλοποιήσει καμία από τις δεσμεύσεις του προς τον σαμιακό λαό και δεν έχει προχωρήσει στην αξιοποίηση των 700.000.000 ευρώ που έχει στη διάθεσή του, τα οποία, ακόμα και τώρα, λιμνάζουν. Αν συνεχίσουμε έτσι, δυστυχώς θα διχαστεί και η τοπική κοινωνία. Αλλά - πάνω από όλα - θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας των πολύ κακών συνθηκών υγιεινής και φιλοξενίας» τόνισε απευθύνοντας έκκληση να προχωρήσουν, επιτέλους, τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

«Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Ειδάλλως η αντοχή, τόσο του σαμιακού λαού, όσο και των πληθυσμών των υπολοίπων νησιών, θα "φθάσουν" όρια που δεν θα θέλαμε να δούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα

NEWSBEAST.GR  2/10/2017

 

 

 

 

 

Ο Αδωνης έβαζε λουκέτα σε νοσοκομεία κι

εμεις πληρώναμε ταξιδάκια στο Χαρβαρντ για να βγάζει σελφι

Posted by netakias.com στο Μάρτιος 7, 2017

Τελικα οπως αποκαλύφθηκε δεν τον ειχε προσκαλέσει το Χαρβαρντ αλλα ενα σύλλογος αποφοιτών που ανήκει σε στέλεχος της ΝΔ

Εν μέσω κρίσης, πληρώναμε τον Άδωνι & τον Μπεσκένη, για ΙΔΙΩΤΙΚΑ ταξιδάκια, προκειμένου να μιλήσει στο Harvard ο Άδωνις!

10:50 μ.μ. - 6 Μαρ 20

Διαδώστε το!

 

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2017
Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ» μηνός Δεκεμβρίου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ... δυο χρόνια με τις δυσμενέστερες ανατροπές στην αγορά εργασίας και τα χειρότερα για τους εργαζόμενους.
Σήμερα - όπως δείχνουν τα στοιχεία του συστήματος  “Εργάνη” - σχεδόν 6 στους 10 εργαζόμενους έχουν ευέλικτες μορφές απασχόλησης.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εγκατέλειψε τις μεταρρυθμίσεις, “γκρέμισε” διαρθρωτικές αλλαγές, επιβράδυνε την ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας, ενώγια πρώτη φορά – κυριαρχούν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, καθώς η μεταξύ τους απόκλιση διευρύνεται ανεξέλεγκτα (-16,3%), σπάζοντας κάθε ρεκόρ!
Μόνο ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα, μειώνοντας τους φόρους, διαμορφώνοντας ελκυστικό κλίμα για επενδύσεις, επαναφέροντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και τη σταθερότητα στη χώρα, θα μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να φέρει περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Μόνο έτσι θα τεθούν υγιείς βάσεις για την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες δουλειές και θα δούμε ξανά την πλήρη απασχόληση να υπερισχύει.
Είναι η Συμφωνία Αλήθειας, όπως διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ
Κατεβάστε το ενημερωτικό σημείωμα εδώ

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2017
Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι σαφές ότι επικρατεί απόλυτη σύγχυση, αλλά και άρνηση της πραγματικότητας στο κυβερνητικό στρατόπεδο, σχετικά με τα δεδομένα που αφορούν στην κρουαζιέρα.
Την πτώση κατά 30% στην κρουαζιέρα για το 2017, δεν την “ανακάλυψε” η Νέα Δημοκρατία. Επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που υπάρχουν για το μειωμένο αριθμό δρομολογίων κρουαζιεροπλοίων σε ελληνικούς προορισμούς, αλλά και από όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα.
Το 2017 θα είναι μια χαμένη χρονιά για την ελληνική κρουαζιέρα και χρειάζεται άμεση αντίδραση από την πλευρά μας για να μη χαθεί η χρονιά και για το 2018.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία ευθύνη για την πτώση στην κρουαζιέρα, που θα σημαίνει μείωση χιλιάδων επισκεπτών και απώλεια εσόδων. Προσπαθεί ταυτόχρονα να καταγγείλει τη Νέα Δημοκρατία και τους φορείς της κρουαζιέρας, που αναδεικνύουν το πρόβλημα και ζητούν συγκεκριμένες και στοχευμένες πολιτικές  για την ενίσχυση της κρουαζιέρας.
Η άρνηση της πραγματικότητας και το έλλειμμα σχεδίου και ευθύνης που χαρακτηρίζουν αυτήν την Κυβέρνηση, έχουν βαρύ κόστος και για τον τομέα της κρουαζιέρας.
Αυτή η Κυβέρνηση, που έχει βάλει την υπογραφή της στην υπερφορολόγηση του τουρισμού μας, καθημερινά αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη είναι για τη χώρα».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2017
Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που δήθεν διαπραγματεύεται, χάνει πολύτιμο χρόνο, με αποτέλεσμα να προσθέτει βάρη στην κοινωνία και ταπεινωτικές δεσμεύσεις στη χώρα.
Αυτό συνέβη με την “ηρωική διαπραγμάτευση” του πρώτου εξαμήνου του 2015, η οποία κατέληξε στους κεφαλαιακούς περιορισμούς και στο τρίτο, αχρείαστο Μνημόνιο.
Αυτό επιβεβαιώθηκε με την πολύμηνη καθυστέρηση της πρώτης αξιολόγησης, η οποία κατέληξε σε νέα μέτρα λιτότητας, ανεβάζοντας το συνολικό λογαριασμό στα 9 δις ευρώ, στο αιώνιο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και στον οριζόντιο και αυτόματο “κόφτη” δαπανών.
Αυτό αποδεικνύεται και σήμερα, με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.
Καθυστέρηση η οποία προσέθεσε νέα μέτρα για το 2018 προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, σύμφωνα και με την απόφαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016, την οποία συνυπέγραψε και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος.
Καθυστέρηση η οποία στερεί ρευστότητα από την πραγματική οικονομία, αναβάλλει την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (Q.E.) που θα έπρεπε να είχε γίνει από τον Μάρτιο του 2015, και μεταθέτει τη συζήτηση για τα ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της βιωσιμότητας του χρέους.
Η Κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε.
Το ζήτημα είναι να μην συνεχίσει να εγκλωβίζει τη χώρα.
Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο, με τον καλύτερο όμως, για τα ελληνικά συμφέροντα, τρόπο.
Και η αναγκαία πολιτική αλλαγή να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2017
Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση, κάθε φορά που δήθεν διαπραγματεύεται, χάνει πολύτιμο χρόνο, με αποτέλεσμα να προσθέτει βάρη στην κοινωνία και ταπεινωτικές δεσμεύσεις στη χώρα.
Αυτό συνέβη με την “ηρωική διαπραγμάτευση” του πρώτου εξαμήνου του 2015, η οποία κατέληξε στους κεφαλαιακούς περιορισμούς και στο τρίτο, αχρείαστο Μνημόνιο.
Αυτό επιβεβαιώθηκε με την πολύμηνη καθυστέρηση της πρώτης αξιολόγησης, η οποία κατέληξε σε νέα μέτρα λιτότητας, ανεβάζοντας το συνολικό λογαριασμό στα 9 δις ευρώ, στο αιώνιο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και στον οριζόντιο και αυτόματο “κόφτη” δαπανών.
Αυτό αποδεικνύεται και σήμερα, με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.
Καθυστέρηση η οποία προσέθεσε νέα μέτρα για το 2018 προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, σύμφωνα και με την απόφαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016, την οποία συνυπέγραψε και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος.
Καθυστέρηση η οποία στερεί ρευστότητα από την πραγματική οικονομία, αναβάλλει την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (Q.E.) που θα έπρεπε να είχε γίνει από τον Μάρτιο του 2015, και μεταθέτει τη συζήτηση για τα ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της βιωσιμότητας του χρέους.
Η Κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε.
Το ζήτημα είναι να μην συνεχίσει να εγκλωβίζει τη χώρα.
Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο, με τον καλύτερο όμως, για τα ελληνικά συμφέροντα, τρόπο.
Και η αναγκαία πολιτική αλλαγή να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2016

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα που η Κυβέρνηση αναλώνεται στο αν θέλει ή δεν θέλει τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. στο ελληνικό πρόγραμμα, οι πολίτες βιώνουν την δύσκολη πραγματικότητα στην οποία η ίδια η Κυβέρνηση τους καταδίκασε: Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η προσωπική διαφορά που θα προκύψει από τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων βάσει του “νόμου Κατρούγκαλου” θα φτάνει κατά μέσο όρο το 20% έως 25%.
Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση, στα σενάρια που εξετάζει για τον ”κόφτη”, ήδη έχει συμπεριλάβει την περικοπή της προσωπικής διαφοράς.
Οι αλαιοί συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο να περικοπεί 20% έως 25% της σύνταξής τους.
Οι νέοι συνταξιούχοι θα πάρουν συντάξεις μικρότερες κατά 25% μεσοσταθμικά.
Οι σημερινοί εργαζόμενοι (μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι) πληρώνουν εισφορές δυσανάλογα υψηλές με τις παροχές που προσφέρει το ασφαλιστικό σύστημα.
Το σύνολο του πληθυσμού είναι εγκλωβισμένο στο φαύλο κύκλο διαρκών αυξήσεων σε αυτά που πληρώνει και διαρκών μειώσεων σε αυτά που απολαμβάνει.
Έχει έρθει η ώρα αυτός ο κύκλος να σπάσει».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Βρυξέλλες, 13 Ιανουαρίου 2017

Με αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις της Κομισιόν σχετικά με την υλοποίηση του στόχου 2.000 – 3.000 μετεγκαταστάσεων το μήνα από την Ελλάδα μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017, αλλά και τη σταδιακή επανέναρξη των μεταφορών αιτούντων άσυλο προς τη χώρα βάσει του κανονισμού του Δουβλίνου, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη κατέθεσε νέα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας να επανεξετάσει πλήρως τα δεδομένα που διαθέτει.
Στην ερώτησή της η Ελληνίδα ευρωβουλευτής καλεί την Επιτροπή να μην ξεκινήσουν οι μεταφορές προσφύγων προς την Ελλάδα, εφόσον δεν έχει επιτευχθεί πρώτα ο στόχος των 2.000 – 3.000 μετεγκαταστάσεων το μήνα από τη χώρα. Επιπλέον, ζητά οι επιστροφές, εφόσον πραγματοποιηθούν, να γίνονται μόνο από κράτη μέλη που έχουν συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις τους για μετεγκατάσταση προσφύγων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης της ευρωβουλευτού:
«Το Δεκέμβριο 2016 η Επιτροπή, στην τέταρτη σύσταση για σταδιακή επανέναρξη των μεταφορών προς την Ελλάδα βάσει Δουβλίνου, διαπιστώνει ότι η χώρα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στη θέσπιση των βασικών δομών για την ομαλή λειτουργία του συστήματος ασύλου. Μάλιστα, σημειώνει ότι η επανέναρξη των μεταφορών θα γίνει σταδιακά από 15 Μάρτιου 2017, βάσει ατομικών εγγυήσεων από τις ελληνικές αρχές ότι κάθε πρόσφυγας που επιστρέφει θα γίνεται δεκτός με αξιοπρέπεια. Επιπλέον, καλεί όλα τα κράτη μέλη να συμμορφωθούν πλήρως με τις υποχρεώσεις τους για μετεγκατάσταση.
Παράλληλα, στην όγδοη έκθεση για την υλοποίηση της μετεγκατάστασης - επανεγκατάστασης υπογραμμίζει ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της αποσυμφόρησης της χώρας, τα κράτη μέλη πρέπει στο εξής να πραγματοποιούν μηνιαίως τουλάχιστον 2.000 μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα, ενώ από τον Απρίλιο 2017 ο μηνιαίος αριθμός μετεγκαταστάσεων πρέπει να είναι τουλάχιστον 3.000.
Δεδομένου ότι α) η μέση ημερήσια άφιξη αλλοδαπών στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι περίπου 100 - 150 άτομα και β) ότι κάποια κράτη μέλη παραμένουν απρόθυμα να δεχθούν πρόσφυγες στο πλαίσιο των προγραμμάτων μετεγκατάστασης, ερωτάται η Επιτροπή:
- Δεν θεωρεί ως αναγκαία προϋπόθεση για τη σταδιακή επανέναρξη των μεταφορών, την υλοποίηση των προβλεπόμενων 2.000 – 3.000 μετεγκαταστάσεων το μήνα από την Ελλάδα;
- Σκέφτεται να μην επιτρέψει επιστροφές στην Ελλάδα από κράτη μέλη, που δεν έχουν συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις τους για μετεγκατάσταση προσφύγων;».

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2017

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια του δημοσιογράφου Παναγιώτη Γκρουμούτη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την αδόκητη απώλεια του συναδέλφου Παναγιώτη Γκρουμούτη.
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας διακρίθηκε για την ευγένεια, το ήθος και τη συναδελφικότητά του.
Στην οικογένειά του απευθύνουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2017
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη σημερινή απόφαση του ΣτΕ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με την σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας καταδικάστηκε και τυπικά ο νόμος του αποτυχημένου “Υπουργού καναλάρχη” κ. Παππά και τα καθεστωτικά σχέδια της Κυβέρνησης που περιελάμβαναν τον πλήρη έλεγχο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Είναι μια ξεκάθαρη νίκη της Δημοκρατίας και μια ξεκάθαρη ήττα της απερχόμενης Κυβέρνησης.
Η τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα μπει με όρους διαφάνειας από τα συνταγματικά κατοχυρωμένα όργανα της Πολιτείας.
Ως προς τη δήλωση του κ. Παππά, αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει.
Θα του συστήναμε δε, να αξιοποιήσει το Σαββατοκύριακό του για να διαβάσει καλύτερα το σκεπτικό του ΣτΕ».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2017

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η μόνη ηχώ που ακούει ο κ. Παππάς είναι αυτή των ψεμάτων του. Αυτή του προσωπικού του Βατερλό».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2017
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Την ίδια στιγμή που η χώρα παραμένει κολλημένη σε τέλμα οικονομικής απραξίας, η καθημερινότητα των Ελλήνων πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύει πως, όχι μόνο δεν μπορεί να διαχειριστεί μια κακοκαιρία, αλλά με την ανικανότητά της, παραλύει τον κρατικό μηχανισμό.
Αδιαφορεί για τους πρόσφυγες που παγώνουν μέσα στις σκηνές και τους μεταφέρει σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, που δεν είναι κατάλληλο.
Εγκλωβίζει εκατοντάδες επιβάτες μέσα στα τρένα, με την αβελτηρία της και απαξιώνει τις μεταφορές.
Εκτοξεύει την τιμή των καυσίμων στα ύψη, την ώρα που δεν καταβάλλει το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους.
Αφήνει χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση δεκάδες νησιά και χωρίς νερό ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.
Διαλύει την δημόσια υγεία, χωρίς να αντιλαμβάνεται τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών που ταλαιπωρούνται με τις πολύμηνες αναμονές για εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις ή αναγκάζονται να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα για να βρουν περίθαλψη.
Ευτελίζει - εν μέσω χιονιά - για πρώτη φορά στα χρονικά της Πυροσβεστικής  τις διαδικασίες τακτικών κρίσεων στο Σώμα.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πέρα από την οικονομία, αποδεικνύει την ανικανότητά της σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας των πολιτών, προσθέτοντας τους επιπλέον βάρη και οδηγώντας τους σε αγανάκτηση και απόγνωση. Δείγμα του “ανθρωπισμού” της, βίωσε όλη η κοινωνία, την τελευταία εβδομάδα».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2017

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Νίκη Κεραμέως και οι αναπληρωτές Τομεάρχες, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, βουλευτής Καστοριάς, κυρία Μαρία Αντωνίου, και βουλευτής Αργολίδας, κ. Ιωάννης Ανδριανός, κατέθεσαν, στη Βουλή, ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στις Μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα ΚΕΔΔΥ και την Παράλληλη Στήριξη.
Για το θέμα, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Χρήστος Κέλλας έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Τα εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και την παράλληλη στήριξη, “γκρεμίζουν” τις δεσμεύσεις των Υπουργών Παιδείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και τις καθιστούν κενό γράμμα.
Η εύρυθμη λειτουργία των Μονάδων Ειδικής Αγωγής, του πιο ευαίσθητου τμήματος της εκπαίδευσης, δεν χωρά άλλες καθυστερήσεις.
Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ελλιπής και αναξιόπιστος ο κυβερνητικός προγραμματισμός, δημιουργώντας προβλήματα και στον τομέα της Παιδείας».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2017
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την ανάληψη της ευθύνης των επιθέσεων στο «Ίδρυμα Τσάτσου» και σε τέσσερα μέλη της Επιτροπής Σοφών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η αυτοαποκαλούμενη “Ομάδα Επαναστατικής Αντεπίθεσης”, αφού ανέλαβε την ευθύνη για μια σειρά εμπρηστικές, τρομοκρατικές επιθέσεις, εκτοξεύει νέες απειλές, σε βάρος της ίδιας της Δημοκρατίας.
Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις εγκληματικές αυτές πράξεις και καλούμε τις δημοκρατικές δυνάμεις να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση.
Καλούμε, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ανοχή που δείχνει στην δράση αναρχικών και περιθωριακών στοιχείων και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της για την ασφάλεια των πολιτών.
Επαναλαμβάνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να βάλει τέλος στο άβατο των Εξαρχείων και να επιβάλει το νόμο και την τάξη σε όλη τη χώρα».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2016
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού πετσόκοψε το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και μείωσε στο μισό τους δικαιούχους, αποφάσισε ότι, για τις αιτήσεις τους το φετινό χειμώνα, θα πληρωθούν … το καλοκαίρι.
Οι πολίτες έχουν ανάγκη το επίδομα θέρμανσης για να ζεσταθεί το νοικοκυριό τους. Δεν αντέχουν να περιμένουν το καλοκαίρι. Με τις ακραία χαμηλές θερμοκρασίες αυτού του χειμώνα, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης πρέπει να δοθεί στους δικαιούχους, τώρα.
Καλούμε την Κυβέρνηση να καταβάλει το επίδομα σε όσους έκαναν αίτηση μέχρι 31.12.2016 άμεσα, μέσα στον Ιανουάριο. Επίσης, για αιτήσεις που γίνονται εφεξής κάθε μήνα, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης να καταβάλλεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, όπως δηλαδή γινόταν μέχρι το τέλος του 2014.
Καλούμε, επίσης, την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για κατάργηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, που συζητά με τους εταίρους και δανειστές.
Τα όσα ήδη διέπραξε η Κυβέρνηση αποκαλύπτουν τόσο την ασυνέπεια όσο και το έλλειμμα κοινωνικής ευθύνης.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τον Οκτώβριο 2015, με τα νέα, αριστερά, κριτήρια πετσόκοψε το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Έτσι, μειώθηκαν περίπου στο μισό οι δικαιούχοι, μειώθηκε στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο το επίδομα, καταργήθηκε η προκαταβολή ύψους 25%, “έχασαν” 105.000.000 ευρώ οι μέχρι το 2014 δικαιούχοι και πήγαν “περίπατο” οι διακηρύξεις για δήθεν κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία της Αριστεράς.
Θυμίζουμε ότι, το 2014, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε μειώσει κατά 30% τον Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης, διατηρώντας το υψηλό επίδομα (0,35 ευρώ ανά λίτρο) και τα διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγησή του.
Σαν να μην έφτανε όμως το "κούρεμα" του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξαναχτυπά.
Με την αύξηση κατά 22% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) και την αύξηση του Φ.Π.Α. στο 24%, η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, την πρώτη εβδομάδα του 2017, διαμορφώθηκε στα 0,991 ευρώ ανά λίτρο, όταν την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι, ήταν 0,746 ευρώ ανά λίτρο. Αύξηση, δηλαδή, κατά 0,245 ευρώ ανά λίτρο ή κατά 33%!
Η επιβάρυνση αυτή, για ένα μέσο τετραμελές νοικοκυριό, που χρειάζεται τουλάχιστον 1.500 λίτρα για να θερμάνει το σπίτι του από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους, ανέρχεται σε 368 ευρώ! Μια τεράστια, επιπλέον μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός του, που έρχεται να προστεθεί στα μέτρα φοροεπιδρομής και μείωσης μισθών και συντάξεων, που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ακόμη, όμως, και για τους φτωχότερους από τους συμπολίτες μας, που εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι του “κουτσουρεμένου” επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, ο φετινός χειμώνας είναι Γολγοθάς. H Κυβέρνηση εδέησε να βγάλει την Υπουργική Απόφαση με τις λεπτομέρειες χορήγησης τους επιδόματος, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, δηλαδή δύο μήνες μετά την έναρξη της θερμαντικής περιόδου 2016 – 2017! Για να πληροφορήσει τους δικαιούχους ότι για τις αιτήσεις τους το φετινό χειμώνα θα πληρωθούν … το καλοκαίρι του 2017!
Αυτό, όμως, είναι εμπαιγμός και πρόκληση για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Και οφείλει η Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της.
Κατεβάστε το ενημερωτικό σημείωμα εδώ

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2017

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή δηλώσεις του Υπουργού Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θα συμβούλευα τον κ. Βίτσα να ενημερωθεί καλύτερα για τις μισθολογικές προαγωγές, τι ακριβώς αυτές είναι και πότε χορηγούνται στα εν ενεργεία στελέχη, για να μην εκτίθεται.
Επίσης, του θέτω το ίδιο ερώτημα, που έθεσα στον κ. Καμμένο, προκειμένου να μην λέμε λόγια στον βρόντο και, το κυριότερο, να μην κοροϊδεύει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων:
Η αναστολή των μισθολογικών προαγωγών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ισχύει από 01.01.2017, ναι ή όχι;
Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Ισχύει, καθώς τα ισοδύναμα, που θα έβρισκε το Υπουργείο, δεν νομοθετήθηκαν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.
Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις των κ. Καμμένου και Βίτσα».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2017
Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι συνταξιούχοι είναι “όμηροι” της απραξίας και της ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.
Από τον Νοέμβριο του 2016 που ψηφίστηκε ο Ν.4438/2016, δεσμεύτηκε ποσό έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 859.000.000 ευρώ προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, που μέχρι σήμερα  παραμένει “παρκαρισμένο” αναζητώντας τους 102.000 δικαιούχους σύνταξης.
Επί δυο μήνες, μετά την ψήφιση των διατάξεων του νόμου αυτού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας όχι μόνο δεν έχει ξεμπλοκάρει ακόμη τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ως όφειλε, αλλά ούτε καν έχει προχωρήσει στην έκδοση της απαιτούμενης υπουργικής απόφασης.
Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή είχαμε υποδείξει και προειδοποιήσει για την ανάγκη άμεσων ενεργειών και συγκεκριμένων δράσεων, προκειμένου οι προς διάθεση πόροι των 859.000.000 ευρώ να φτάσουν έγκαιρα στους συνταξιούχους που και τα δικαιούνται, αλλά και τα έχουν ανάγκη.
Δυστυχώς, πέρασαν ήδη δυο μήνες και δεν έχει ακόμη εκδοθεί ούτε μια σύνταξη, δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από το ποσό αυτό!
Σε μια χρονική περίοδο, που οι πολίτες έχουν ανάγκη ακόμη και το τελευταίο ευρώ, πληρώνουν βαρύ το τίμημα της ανεπάρκειας και της αδιαφορίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2016

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του ΕΦΚΑ, κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας.
Για το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάθε μέρα που περνάει, ξεδιπλώνονται μπροστά μας τα κενά του νέου ασφαλιστικού συστήματος. Αποδεικνύεται ότι ο νόμος, όχι μόνο είναι άδικος και αναποτελεσματικός, αλλά και η Κυβέρνηση είναι ανέτοιμη να τον εφαρμόσει.
Νέο παράδειγμα είναι ότι οι μηχανικοί και οι τεχνικές εταιρείες δυσκολεύονται σήμερα να εκδώσουν εγγυητικές επιστολές για συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος (κάτι που θα φανεί και στο τίμημα των προσφορών), αλλά και τον αποκλεισμό κάποιων από διαγωνισμούς.
Αυτές οι δυσκολίες είναι απόρροια των διοικητικών δυσλειτουργιών, αλλά και των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στη μεταφορά της αναλογούσας περιουσίας, από το ΤΣΜΕΔΕ, στο νέο φορέα εγγυοδοσίας ΤΜΕΔΕ. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που έχει εκδοθεί, μόνο ένα κομμάτι της αναλογούσας περιουσίας έχει δοθεί στο νέο φορέα, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί για να εκδίδονται οι απαραίτητες για τους μηχανικούς εγγυητικές επιστολές.
Τελικά, οι όποιες καθησυχαστικές δηλώσεις του κ. Πετρόπουλου μάλλον δημιουργούν περισσότερες ανησυχίες στους ελεύθερους επαγγελματίες».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2017

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), κ. Γιώργο Στασινό, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος. 
Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί με την εγγυοδοσία του ΤΜΕΔΕ καθώς και για το ότι το 80% του κλάδου δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα.
Για την εγγυοδοσία του ΤΜΕΔΕ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρότεινε να μεταβιβαστεί στο Ταμείο το σύνολο της περιουσίας που απαιτείται για την κανονική λειτουργία της εγγυοδοσίας του.
Για το γεγονός ότι το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε να δοθεί παράταση για την πληρωμή των εισφορών του δεύτερου εξαμήνου του 2016 και να διακανονιστούν οι παλιές εισφορές. 
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2016

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, την Κω και την Ψέριμο.
Κατά την επίσκεψή του στην Κω, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Έπαρχο κ. Γιώργο Χαλκιδιό (16.30), με το Δήμαρχο κ. Γιώργο Κυρίτση (17.00), ενώ θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με φορείς του νησιού.
Στην Ψέριμο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί και το στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού.
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2017

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τον άτυπο προσφυγικό καταυλισμό που, εδώ και 16 μήνες, έχει δημιουργήσει και λειτουργεί άναρχα η Κυβέρνηση στον χώρο του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αργυρούπολης - Ελληνικού κ. Γιάννη Κωνσταντάτο.
Μετά τις εικόνες ντροπής που αντίκρισε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς, η εικόνα σήμερα διαψεύδει - για ακόμη μια φορά - τον διαψεύδοντα Υπουργό. Υπό άθλιες συνθήκες, συνεχίζει να λειτουργεί μια εγκατάσταση που από προσωρινή έγινε μόνιμη και από παράτυπη έγινε τυπική. Και, δυστυχώς, βλέπουμε καταστάσεις που δε δικαιολογούνται, μετά από τόσους μήνες και τόσα χρήματα που έχουν τεθεί στη διάθεση της Κυβέρνησης.
Οι συνθήκες φιλοξενίας που αντίκρισα εδώ, στην “Ειδομένη της Αττικής”, αντικατοπτρίζουν - πάνω από όλα - το μέγεθος της κρατικής ανικανότητας και αναλγησίας.
Οι σκληρές εικόνες των παιδιών, αλλά και όλων των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις εγκαταστάσεις, θα πρέπει να στοιχειώνουν καθημερινά τα κυβερνητικά στελέχη».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2017

Η Tομέαρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση σχετικά με το θέμα της φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων στην ελληνική επικράτεια.
Για το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το σπουδαίο πολιτιστικό κληροδότημα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, αποτελεί πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Απαραίτητη προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας τους, μεταξύ άλλων, είναι η αποτελεσματική φύλαξή τους.
Η πρόσληψη φυλάκων προϋποθέτει σοβαρό σχεδιασμό βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και πραγματικών αναγκών.
Καθώς όμως ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για το έτος 2017, έχει υποστεί μείωση σε σχέση με τον αντίστοιχο του έτους 2016, ζητάμε από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λ. Κονιόρδου να μας απαντήσει άμεσα και με σαφήνεια:

 • Σχετικά με τον συνολικό αριθμό των φυλάκων ανά κατηγορία, που πρόκειται να προσλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το 2017 για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της χώρας.
 • Αν υπάρχει οικονομικοτεχνική μελέτη από την οποία να προκύπτει ο αναγκαίος αριθμός φυλάκων ανά κατηγορία στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους. Αν όχι, με βάση ποια κριτήρια προσδιορίζεται ο αναγκαίος αριθμός ανά μουσείο και χώρο.
 • Πότε προβλέπεται να δημοσιευτούν οι σχετικές προκηρύξεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πλήρωση θέσεων φυλάκων, δεδομένου ότι κάποιες ισχύουσες λήγουν άμεσα, οπότε δημιουργείται άμεσο κενό, ενώ παράλληλα το διευρυμένο ωράριο των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων πρέπει να τεθεί σε ισχύ την 1η Απριλίου 2017».

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2017

Από το Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Οι συλλήψεις δημοσιογράφων από μια Κυβέρνηση που έχει δείξει την αποστροφή της στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία εγείρει σοβαρά ερωτήματα.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης.
Η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη που είναι εκείνη που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2017

Η καινοτόμα δράση επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, μέσω της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών, που εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, συνεχίζεται το μήνα Ιανουάριο με 4 νέους κύκλους σε Αθήνα και Περιφέρεια.

Μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση των δύο κύκλων στην Αθήνα (12 - 13 Νοεμβρίου και 3 - 4 Δεκεμβρίου), και του κύκλου στο Ηράκλειο Κρήτης (3 - 4 Δεκεμβρίου), οι οποίοι στέφθηκαν από επιτυχία και η συμμετοχή των στελεχών ξεπέρασε τις προσδοκίες, προγραμματίζονται οι εξής κύκλοι για τον μήνα Ιανουάριο 2017:

 • 14 - 15 Ιανουαρίου, στην Αθήνα
 • 14 - 15 Ιανουαρίου, στο Ηράκλειο Κρήτης
 • 21 - 22 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη
 • 28 - 29 Ιανουαρίου, στη Λαμία.

Σκοπός της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό το περιβάλλον. Και βέβαια να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών, που εκφράζουν τις θέσεις του Κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Στόχος της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση για πολιτικό – στελεχιακό δυναμικό, που θα διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα και θα έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες επικοινωνιακές απαιτήσεις.

Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών λειτουργεί υπό την αιγίδα του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Εισηγητές του προγράμματος είναι διακεκριμένοι εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου. Οι θεματικές ενότητες που διδάσκονται μεταξύ άλλων είναι:

 • Ηγεσία και λήψη αποφάσεων
 • Η Ιδεολογική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας
 • Εθνικά θέματα και σύγχρονες προκλήσεις
 • Οικονομία - ελληνική κρίση
 • Οδικός Άξονας Εξόδου από τη κρίση
 • Στρατηγικές, τακτικές και εργαλεία πολιτικής επικοινωνίας.

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2017

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι ζήτημα τιμής και  κύρους για την Ελλάδα να επιβεβαιωθεί προς κάθε κατεύθυνση, ότι σε μια ευρωπαϊκή χώρα, σε ένα ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η Δικαιοσύνη αποφασίζει ανεπηρέαστη και απερίσπαστη από οποιαδήποτε απόπειρα εσωτερικών ή εξωτερικών παρεμβάσεων».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2017

Επίκαιρη Επερώτηση προς την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, με θέμα: «Με αδιαφάνεια και αναξιοκρατία η Κυβέρνηση διογκώνει συνεχώς το Δημόσιο», κατέθεσαν σήμερα, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, 12 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως επισημαίνουν, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την προσπάθεια εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων, αδιαφορώντας για τη λειτουργία του Δημοσίου.
Με συνεχείς παρεμβάσεις επιχειρεί να κομματικοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό, να βολέψει ημετέρους και να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες, καταργώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας, νομιμότητας και αδιαφορώντας για τη δημοσιονομική επιβάρυνση των πολιτών.
Όλα αυτά, όπως σημειώνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, διογκώνουν αναιτιολόγητα και άναρχα το δημόσιο τομέα και ταυτόχρονα επιβαρύνουν με πολλά εκατομμύρια ευρώ τον Έλληνα φορολογούμενο, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν την κυρία Γεροβασίλη να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

 1. Πώς εξηγείται το γεγονός ότι, ενώ ισχύει ο κανόνας ένας προς πέντε για τις προσλήψεις, το σύνολο των απασχολούμενων σε όλο τον δημόσιο τομέα (συμπεριλαμβανομένων ΝΠΙΔ) από 690.425 τον Οκτώβριο 2015 έχει ανέλθει σε 697.228 τον Οκτώβριο 2016;
 1. Πού οφείλεται η αύξηση των μισθολογικών δαπανών της Κεντρικής Διοίκησης το πρώτο εννιάμηνο του 2016 κατά 146.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γ.Λ.Κ.;
 1. Πόσες από τις 1.756 περιπτώσεις πρόσληψης κατόπιν δικαστικής απόφασης από τον Σεπτέμβριο 2015 ως τον Οκτώβριο 2016 έχουν δικαστεί πράγματι στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας;
 1. Για ποιο λόγο η Κυβέρνηση δεν αφήνει τους Δήμους να προγραμματίσουν μόνοι τους τον τρόπο κάλυψης των αναγκών καθαριότητας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αλλά παρεμβαίνει αυθαίρετα και παράνομα;

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.
Κατεβάστε την Επίκαιρη Επερώτηση εδώ

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2017

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, για την απώλεια του συγγραφέα Χριστόφορου Μηλιώνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα ελληνικά γράμματα χάνουν έναν σημαντικό εκπρόσωπό τους.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αθήνα, 05 Ιανουαρίου 2017

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέχεια της απάντησης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όταν αναφέρομαι σε θέματα που αφορούν στα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων, όπως αυτό της αναστολής των μισθολογικών προαγωγών, η όποια θέση ή άποψή μου θα τεκμηριώνεται με συγκεκριμένες νομοθετικές ή άλλες διατάξεις.
Ερωτώ τον κ. Καμμένο:
Η αναστολή των μισθολογικών προαγωγών των στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων, σύμφωνα με το άρθρο 236 Ν.4389/27-5-2016, όπως τροποποιήθηκε με Ν.4393/6-6-2016, ισχύει από 01-01-2017 έως 31-12-2018, ναι ή όχι; Δεν θα ισχύει εάν μέχρι την 30-09-2016 είχαν νομοθετηθεί δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, ώστε να εφαρμοστούν από 01-01-2017;
Έχουν νομοθετηθεί, μέχρι σήμερα, τέτοια ισοδύναμα και δεν το γνωρίζουμε; Εάν ναι να μας γνωρίσετε τις σχετικές διατάξεις.
Αφού κ. Υπουργέ, έχετε βρει και στείλει ισοδύναμα στο Υπουργείο Οικονομικών γιατί αυτά δεν νομοθετήθηκαν, έως 30-09-2016, ώστε να μην εφαρμοστεί η αναστολή των μισθολογικών προαγωγών από 01-01-2017;
Είναι ή δεν είναι πολιτική κοροϊδία και παραπλάνηση η σύνδεση της αναστολής των μισθολογικών προαγωγών με το νέο ειδικό μισθολόγιο; Μήπως τελικά το σχέδιο σας είναι να ενσωματωθούν αυτές ως μειώσεις μισθών;».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2017
Ο Τομεάρχης Οικονομικών Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Επικρατείας, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς του ιδιώτες, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αδυνατεί να επανεκκινήσει την πραγματική οικονομία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κυβέρνησης, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές παραμένουν σταθερά υψηλές, στα 5,6 δις ευρώ το Νοέμβριο του 2016, αυξημένες κατά 46% από το τέλος του 2014!
Μάλιστα, ενώ απορροφήθηκε - με μεγάλη βέβαια καθυστέρηση - το σύνολο του ποσού που προβλέπονταν για την αποπληρωμή τους, τελικά η καθαρή μείωση ήταν πολύ μικρότερη.
Και αυτό γιατί η Κυβέρνηση συνεχίζει να δημιουργεί πολλές καινούργιες ληξιπρόθεσμες οφειλές, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την οικονομία. Νέες οφειλές οι οποίες θα διογκωθούν εξαιτίας και της συνεχιζόμενης καθυστέρησης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.
Παραπέμπεται έτσι στις “καλένδες” η πλήρης εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, παρά το γεγονός ότι ο αρχικός στόχος της Κυβέρνησης ήταν για το τέλος του 2016 και ο μεταγενέστερος για το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Η Κυβέρνηση, με τις πράξεις και τις παραλείψεις της, επιβεβαιώνει μονότονα την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητά της, με τεράστιο κόστος για την πραγματική οικονομία».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2017
Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα είναι ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του Κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες, από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και, πολλές φορές, την απόγνωσή τους.
Η Νέα Δημοκρατία έχει από καιρό αναδείξει το θέμα, προειδοποιώντας  για τις γραφικές και επικίνδυνες πτυχές του.
Είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η Κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας.
Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς. Άλλωστε, τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2017

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα είναι ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του Κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες, από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και, πολλές φορές, την απόγνωσή τους.
Η Νέα Δημοκρατία έχει από καιρό αναδείξει το θέμα, προειδοποιώντας  για τις γραφικές και επικίνδυνες πτυχές του.
Είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η Κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας.
Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς. Άλλωστε, τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2017
Ο Τομεάρχης Οικονομικών Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για τη χθεσινή απάντηση του Υπουργού Οικονομικών σε σχετικές δηλώσεις του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, αστόχησε.
Πρέπει να γνωρίζει ότι τα γραπτά μένουν, “ομιλούν” και όταν είναι σε λάθος κατεύθυνση τον “κυνηγούν”.
Οι νέοι φόροι, ο αυτόματος και οριζόντιος “κόφτης”, το Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, η “μόνιμη και διαρκής αφοσίωση στο Μνημόνιο”, φέρουν υπογραφές.
Προφανώς και δεν φταίνε όσοι τα θυμίζουν».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2017

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης  Άμυνας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μια ακόμη κοροϊδία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και προσωπικά του κ. Καμμένου, επιβεβαιώνεται.
Μέχρι το τέλος του 2016, δεν ανευρέθηκαν και δεν νομοθετήθηκαν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, προκειμένου να μην ισχύσουν, από 1-1-2017, το πάγωμα και η αναστολή των ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Συνιστώ στον κ. Καμμένο, στο εξής, να είναι σοβαρός και ειλικρινής σε θέματα που αφορούν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2017

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί αύριο, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, Εορτή των Θεοφανείων, στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, στη Σαλαμίνα.
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2017

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Άξια συνεχιστής, η κυρία Αχτσιόγλου, στο δρόμο με τα ψέματα που χάραξε ο προκάτοχός της κ. Κατρούγκαλος.
Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η Υπουργός Εργασίας, ανακοίνωνε στα εκατομμύρια ασφαλισμένων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών, θέλοντας να μετριάσει την οργή και την αγανάκτησή τους για τις εξοντωτικές εισφορές - από 27% έως 37,95% - που τους επιβάλλει, ότι θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν τις εισφορές τους έναντι. Δηλαδή, σε μηνιαία βάση όσα μπορεί και αντέχει ο καθένας!
Όμως, δημοσιεύματα, που αντλούν τις πηγές τους από το στενό περιβάλλον της Υπουργού, αποκαλύπτουν μια νέα εξαπάτηση.
Η αλήθεια που απέκρυψε είναι πως, αν κάποιος πληρώσει έναντι, το υπόλοιπο της οφειλής του θα επιβαρυνθεί με επιτόκιο 8,05%!
Ανεπάρκεια, ανικανότητα, αλλά και κατά συρροή ψεύτες.
Συνθλίβουν τους Έλληνες και βλάπτουν τη χώρα!».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2017

Άρθρο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριακού Μητσοτάκη στην εφημερίδα  'Κεφάλαιο'

Πριν από ένα χρόνο μέσα από μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Ακόμα μεγαλύτερη από την τιμή, είναι η ευθύνη που συνοδεύει το αξίωμα.
Από την ημέρα εκείνη μία σκέψη υπάρχει στο μυαλό μου: Πως θα κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία πιο δυνατή, πιο σύγχρονη, πιο ανανεωμένη, πιο αξιόπιστη. Για να μπορέσουμε να βάλουμε τη χώρα ξανά σε ένα σωστό δρόμο. Και να φέρουμε έτσι ξανά αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στον τόπο μας.
Αυτόν τον ένα χρόνο κάναμε πολλά βήματα μπροστά.
Στο συνέδριό μας πήραμε αποφάσεις που εκσυγχρόνισαν τη λειτουργία του Κόμματος.
Καθιερώθηκε, για πρώτη φορά, θητεία για τον Πρόεδρο.
Θεσπίστηκε η υποχρέωσή μας να έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς ώστε να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος. Για πρώτη φορά Κόμμα στην Ελλάδα πέρασε στο καταστατικό του την απαγόρευση δανεισμού από τις τράπεζες.
Καθιερώθηκε ασυμβίβαστο κομματικών και κυβερνητικών θέσεων. Ενισχύθηκε ο ρόλος των μελών στη διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικής και λήψης αποφάσεων. Λειτουργούμε ενωμένοι, μακριά από λογικές και ομαδοποιήσεις του παρελθόντος.
Παράλληλα, ανανεωνόμαστε σε όλα τα επίπεδα. Με το Μητρώο Στελεχών μας φέρνουμε νέο κόσμο στην πολιτική. Πολίτες με ικανότητες  που μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα να εμπλακούν ενεργά στην πολιτική μέσα από μία ανοιχτή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία.
Διαμορφώνουμε ένα σύγχρονο και πειστικό πολιτικό πρόγραμμα, τη «Συμφωνία Αλήθειας», που θα θέσουμε σε εφαρμογή της επόμενη μέρα της εκλογικής μας νίκης.
Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο από εμάς, με εθνικό πρόσημο, για τις ανάγκες της δικής μας χώρας. Που δεν υπόσχεται ότι θα αλλάξει τη ζωή μας «με ένα νόμο και ένα άρθρο», αλλά που διαπνέεται από μια συγκεκριμένη φιλοσοφία: Λιγότερους φόρους για να αναπνεύσουν πολίτες και επιχειρήσεις.
Αλλαγές στο Κράτος και την οικονομία για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις και να βρουν δουλειά οι άνεργοι και όσοι φεύγουν στο εξωτερικό.
Αλλαγές στα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια που χρειάζονται μεγαλύτερη ελευθερία ανά εκπαιδευτική μονάδα.
Αξιολόγηση στο Δημόσιο για να γίνει πιο αποτελεσματικό, προς όφελος του πολίτη και του επιχειρείν.
Αλλαγές στην υγεία με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα.
Μόνιμη και σταθερή προτεραιότητά μας είναι τα συμφέροντα και τα όνειρα των πολλών. Της μέσης ελληνικής οικογένειας. Όλων όσοι αισθάνονται ξεχασμένοι τα χρόνια της κρίσης.
Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στη χώρα δεν είναι για μένα λόγος εφησυχασμού αλλά κίνητρο για περισσότερη και πιο συστηματική δουλειά.
Γνωρίζω καλά ότι πρέπει να αλλάξουμε πολλά ακόμα. Γνωρίζω ότι ένα μεγάλο τμήμα συμπολιτών μας στέκεται ακόμα με δυσπιστία απέναντί μας, παρά την αποστροφή του για την σημερινή Κυβέρνηση.
Ξέρω ότι πολλοί αναρωτιούνται πώς ένα «παλιό» κόμμα θα γίνει η δύναμη αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα μας. Όπως ξέρω ότι πολλοί συμπολίτες μας αμφισβητούν ότι τα πράγματα στη χώρα μας μπορούν να αλλάξουν.
Η αποτυχία της σημερινής Κυβέρνησης, η απογοήτευση από τα ψέματα της, έχει φέρει τους Έλληνες στα όρια της συλλογικής κατάθλιψης. Όμως η απάντηση στην απογοήτευση δεν είναι η παραίτηση.
Από όλους όσοι ακόμα δυσπιστούν, ζητώ απλώς να μας ακούσουν. Να ακούσουν τις θέσεις μας, να συζητήσουν μαζί μας. Να μας αντιμετωπίσουν χωρίς κάποια αφοριστική προκατάληψη. Είμαι βέβαιος πως θα διαπιστώσουν ότι είμαστε μια παράταξη που αλλάζει, ανανεώνεται, διδάσκεται από τα λάθη της και κοιτάζει μπροστά. Με σχέδιο, υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση.
Έχοντας αποκτήσει και ο ίδιος πρόσθετες εμπειρίες και παραστάσεις αυτόν το χρόνο, για ένα πράγμα είμαι ακόμα πιο σίγουρος. Ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η σημερινή μιζέρια δεν αρμόζει στους Έλληνες. Η απάντηση σε όσους λένε «αυτά δεν γίνονται», είναι «κι όμως, γίνεται».
Το έχουμε ξανακάνει ως έθνος. Έχουμε ξεπεράσει τραγωδίες πολύ μεγαλύτερες από την κρίση των τελευταίων ετών. Σηκώσαμε τη χώρα μας και πάλι όρθια. Κερδίσαμε το σεβασμό της διεθνούς κοινότητας. Κατακτήσαμε πολιτική σταθερότητα και ένα υψηλό επίπεδο Δημοκρατίας και ποιότητας ζωής.
Αυτό που πέτυχαν οι προηγούμενες γενιές μπορεί και πρέπει να το πετύχει και η δική μας.
Είναι το χρέος καθενός από εμάς για το οποίο έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης: «να σώζει και να σώζεται. Και πάντα να αντικρύζει πρόσωπο με πρόσωπο την αγέλαστη κι αδάκρυτη θεά: Την Ευθύνη».
Ας δείξουμε ότι το πνεύμα δημιουργίας των Ελλήνων, που μεγαλούργησε μέσα στο χρόνο, παραμένει ζωντανό.
Ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αυτό το πατριωτικό όραμα υπηρετώ. Να κάνουμε ξανά την Ελλάδα δυνατή και περήφανη. Να κάνουμε καλύτερη τη ζωή όλων μας. Και πιστεύω βαθιά ότι μέσα από την σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε μέρα με τη μέρα μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Μαζί θα φέρουμε ξανά αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στην πατρίδα μας.
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 

Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2017
Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων της Αττικής βιώνουν, εδώ και 15 μήνες, τα καταστροφικά αποτελέσματα από την ολέθρια πολιτική της Κυβέρνησης απέναντι στο προσφυγικό - μεταναστευτικό.
Οι καταγγελίες του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, αποτελούν την θλιβερή επιβεβαίωση όλων αυτών που έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό: Ότι ο πρωθυπουργός των αυταπατών και η Κυβέρνηση των ιδεοληψιών έχουν μετατρέψει το Ελληνικό σε “Ειδομένη” της Αττικής.
Σε μια άναρχη “αποθήκη ψυχών”, που λειτουργεί - εδώ και ενάμιση χρόνο - χωρίς τον παραμικρό σχεδιασμό, χωρίς βοήθεια στους όμορους Δήμους, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς μέριμνα για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, τόσο των περιοίκων όσο και των μεταναστών.
Είναι καιρός, ο κ. Μουζάλας να αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες του. Οι δημόσιες ομολογίες του για την πλήρη αποτυχία του να ανταποκριθεί στα όσα υπόσχεται, είναι κάτι που πλέον το έχουν αντιληφθεί όλοι οι Έλληνες.
Γι’ αυτό, ας σταματήσει τους δημόσιους “κλαυθμούς” και “οδυρμούς” στα κανάλια και ας αναλάβει, επιτέλους, δράση. Η εκκένωση του πρώην aεροδρομίου πρέπει να προχωρήσει άμεσα.
Ο αρμόδιος Υπουργός ας αντιληφθεί  ότι η ανικανότητά του δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο την αξιοποίηση του Ελληνικού και να στερεί χιλιάδες θέσεις εργασίας. Προορίζεται, άλλωστε, να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης ολόκληρης της χώρας και όχι καταυλισμό ανθρώπινης εξαθλίωσης, όπως τον έχει καταντήσει σήμερα η Κυβέρνηση».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 

Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2017

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, επισκέφθηκε το υπό ανέγερση σχολικό συγκρότημα που θα στεγάζει τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκειο στο Μόναχο της Γερμανίας, του οποίου, όμως, την κατεδάφιση αποφάσισε ο Δήμος Μονάχου, λόγω της ολιγωρίας από ελληνικής πλευράς, για αποδέσμευση των απαραίτητων κονδυλίων για την αποπεράτωσή του.
Παράλληλα, είχε συναντήσεις, τόσο με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Μονάχου, όσο και με ομογενείς.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Κέλλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το υπό ανέγερση σχολικό συγκρότημα στο Μόναχο, ένα κόσμημα για την ελληνική κοινότητα, θα αναβαθμίσει ποιοτικά την ελληνόφωνη εκπαίδευση.
Στο πλαίσιο αυτό, η απόφαση του Δήμου Μονάχου, για κατεδάφιση του σχολικού συγκροτήματος, είναι ντροπή για τη χώρα μας.
Από την πρώτη στιγμή, είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως η καθυστέρηση στην έγκαιρη αποδέσμευση των απαραίτητων κονδυλίων για την αποπεράτωση του σχολικού συγκροτήματος, πιθανόν θα οδηγούσε στη μη ολοκλήρωση του έργου.
Η Νέα Δημοκρατία  θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αλλαγή της απόφασης του Δήμου Μονάχου, να ματαιωθεί η κατεδάφιση του υπό ανέγερση σχολικού συγκροτήματος και να ολοκληρωθεί το σημαντικότατο αυτό έργο».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 

Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2017

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας κ. Πολάκη σε τηλεοπτικό σταθμό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αμετροέπεια και η παρακμή της  Κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχουν όρια.

Με τις σημερινές δηλώσεις του ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κ. Πολάκης αποδεικνύει ότι ζει στον δικό του “δήθεν αριστερό κόσμο”. Μακριά από την πραγματικότητα και ξένος με  την  σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.
Με ύφος “χιλίων καρδιναλίων”, δεν δέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και, με περίσσιο θράσος, έπαιξε την χιλιοπαιγμένη κασέτα του, δηλώνοντας: “Είμαι ευχαριστημένος από την κατάσταση στην Υγεία”.
Μια επίσκεψη στα δημόσια νοσοκομεία αρκεί για να αντιληφθεί ο καθένας το μέγεθος της ανυπαρξίας τους.
Η αλαζονεία και η αυταρχική συμπεριφορά του κ. Πολάκη προκαλούν την ελληνική κοινωνία.
Για τη Νέα Δημοκρατία μοναδικός γνώμονας της πολιτικής της και στην Υγεία είναι οι πολίτες».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 

Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2017

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή στοιχεία που καταδεικνύουν μείωση κατά 30% της κρουαζιέρας για το 2017, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πιστεύει ότι ο τουρισμός μπορεί να συνεχίσει να κινείται στον αυτόματο πιλότο.

Παρακολουθεί παθητικά τη μείωση των τουριστικών εσόδων, αλλά και την πτωτική τάση στην κρουαζιέρα.
Τα πρώτα στοιχεία για το 2017, δείχνουν ότι οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων στην Ελλάδα θα είναι μειωμένες κατά 30% σε σχέση με το 2016, κάτι που σημαίνει 1.000.000 λιγότερους επισκέπτες και κατά συνέπεια λιγότερα έσοδα.
Οι τελευταίες εξελίξεις με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, ενδέχεται να δημιουργήσουν μια ακόμα πιο δυσμενή εικόνα, αφού οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα θα αναζητήσουν προορισμούς στην δυτική πλευρά της Μεσογείου.
Για όλα αυτά, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, κανένα σχέδιο αντιμετώπισης από την Κυβέρνηση.
Από τις 26 Οκτωβρίου, έχω καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή σε πέντε Υπουργούς προτείνοντας άμεσα μέτρα στήριξης της κρουαζιέρας.
Είναι σαφές, όμως, ότι η αδράνεια, η απραξία και η αδιαφορία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση δεν συνιστούν απάντηση στο πρόβλημα της μείωσης των αφίξεων κρουαζιεροπλοίων.
Η απάντηση για να είναι πειστική και αποτελεσματική, πρέπει να συνοδεύεται από συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές για την ενίσχυση της κρουαζιέρας, όπως:
Βελτίωση των λιμενικών υποδομών με παράλληλη βελτίωση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των υπηρεσιών που θα παρέχουν τα λιμάνια μας στα κρουαζιερόπλοια, για τις οποίες θα είναι αρμόδια Ενιαία Αρχή.
Ενεργοποίηση Διϋπουργικού Οργάνου, το οποίο σε συνεργασία με την Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας, θα λαμβάνει και θα εφαρμόζει αποφάσεις και πολιτικές για την ενίσχυση της κρουαζιέρας.
Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων σε νησιά που αποτελούν προορισμούς κρουαζιέρας».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.


Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2017

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Οικονομικών έβαλε, πρόσφατα, την υπογραφή του σε τρία κείμενα.

Το πρώτο, ο Κρατικός Προϋπολογισμός, εμπεριέχει νέα μέτρα, ύψους όσο ένας επιπλέον ΕΝΦΙΑ, τα οποία από προχθές υλοποιούνται, με βαρύ κόστος για την κοινωνία.
Το δεύτερο, η απόφαση του Eurogroup, προβλέπει νέα μέτρα για το 2018, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για την επόμενη δεκαετία και μονιμοποίηση του “κόφτη” μισθών και συντάξεων.
Και το τρίτο, η ταπεινωτική επιστολή προς τους θεσμούς, με την οποία δεσμεύεται για τη “διαρκή αφοσίωση στο Μνημόνιο”.
Αυτό είναι το τίμημα της διγλωσσίας, της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού της “Κυβέρνησης των προθύμων”.

Η αλλαγή πολιτικής έχει καταστεί επιβεβλημένη.

Υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Την έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.
Με την εμπροσθοβαρή υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, με την αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση σταδιακής μείωσης της φορολόγησης των πολιτών, με την υιοθέτηση ενός στρατηγικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα στοχεύει σε μια ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία.
Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με μια άλλη Κυβέρνηση, με εθνικό σχέδιο και σκληρή δουλειά, στηριγμένοι στην αλήθεια, τη συνεννόηση και την ενότητά μας».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 

Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2017

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ποδαρικό με νέα ψέματα από την κυρία Αχτσιόγλου!

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε η νέα χρονιά για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, καθώς επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις μας και καταρρέουν οι ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Για μια ακόμη φορά, η διάδοχος του κ. Κατρούγκαλου επιχείρησε, στη γραμμή που χάραξε ο προκάτοχός της, με ψέματα και υποσχέσεις, να κρύψει την σκληρή πραγματικότητα, που επιφυλάσσει ο Νόμος 4387/2016 για συνταξιούχους και εργαζόμενους. 

Συγκεκριμένα: 

1.    Με την εφαρμογή του Νόμου 4387/2016, που ξεκίνησε στις 12.5.2016, όλες οι νέες συντάξεις, που θα εκδοθούν από τότε και μετά, θα είναι μεσοσταθμικά κατά 25% μικρότερες από ό,τι ίσχυε μέχρι τότε. Ουσιαστικά, δημιουργεί συνταξιούχους δυο ταχυτήτων, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλει τις μεγαλύτερες μειώσεις που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στην απονομή των συντάξεων. Εφεξής, συντάξεις στα 1.000 ευρώ θα είναι πλέον σπάνιες. 
Εκτός, όμως, από τις μειώσεις των συντελεστών αναπλήρωσης, προβλέπεται και ένας επιπλέον κρυμμένος “κόφτης”: ο μηχανισμός προσαρμογής των αποδοχών με βάση την ετήσια μεταβολή των μισθών που ανακοινώνεται από την ΕΛΣΤΑΤ. Πρόκειται για μηχανισμό, που – με βάση τα ήδη δημοσιευμένα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ – θα επιφέρει μια οριζόντια περικοπή της τάξης του 10% στο ανταποδοτικό τμήμα των συντάξεων. 
2. Από την 1 Ιανουαρίου χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη χειρότερη “εισφοροκαταιγίδα”. Οι επιπτώσεις θα είναι εξοντωτικές, καθώς με την επιβολή εισφορών από 26,95% έως 37% “σκοτώνουν“ την ελπίδα και το όνειρο κάθε Έλληνα για δημιουργία. Και, ταυτόχρονα, εξισώνει στη φτώχεια όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αποτελώντας αντικίνητρο για όσους θέλουν να δουλέψουν και να πετύχουν. 

Δυστυχώς, το βαρύ τίμημα του λαϊκισμού και της εξαπάτησης το πληρώνουν σήμερα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι! 

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριακός Μητσοτάκης έχουν εναλλακτική πολιτική. Κίνητρα για ενίσχυση της δημιουργικότητας, μείωση της φορολογίας, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων στη χώρα. Έτσι ώστε να δημιουργούνται κάθε χρόνο χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2017

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Επικίνδυνη είναι, πλέον, η ολιγωρία, που δείχνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 - 2020. Πλήττει βαριά την πρωτογενή παραγωγή και στερεί σημαντικούς πόρους από την εθνική οικονομία.
Αυτό επιβεβαιώνει και η δεύτερη παράταση, που έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την οριστικοποίηση των αιτήσεων για το υπομέτρο 6.1 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” του νέου Προγράμματος.
Το μοναδικό υπομέτρο, εκτός της εξισωτικής, από το σύνολο των μέτρων του νέου κοινοτικού Προγράμματος για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, που “εδέησε” να προχωρήσει η Κυβέρνηση, στα δύο χρόνια της απόλυτης ανεπάρκειάς της, σέρνεται με ρυθμούς χελώνας, αν και είχε προδημοσιευτεί από τον Απρίλιο του 2016.
Ούτε τώρα, ακόμη και μετά την πρώτη παράταση, που έληγε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στάθηκε ικανή να διασφαλίσει την αυτονόητη εύρυθμη και έγκαιρη λειτουργία του σχετικού πληροφοριακού συστήματος κρατικών ενισχύσεων και των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου οι υποψήφιοι να μπορούν να προχωρούν στην υποβολή του φακέλου τους.
Επιπλέον, όμως, όχι απλά καθυστερούν, αλλά - με την απαλοιφή της δεκαετούς δέσμευσης παραμονής στον αγροτικό τομέα - μετατρέπουν μία μακροχρόνια δράση ηλικιακής ανανέωσης του αγροτικού πληθυσμού της χώρας μας, σε “επίδομα” βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.
Στον “αέρα” βρίσκονται, επίσης, τα σχέδια βελτίωσης, τα προγράμματα επενδύσεων στις ιδιωτικές εκμεταλλεύσεις, τα μέτρα μεταποίησης, που δίνουν και την προστιθέμενη αξία στον γεωργικό τομέα, τα αγροτουριστικά προγράμματα, τα LEADER.
Η χώρα μας είναι ουραγός στην απορρόφηση, με ποσοστό 9,33% των πόρων, πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που κυμαίνεται στο 12,42%. Ακόμα και οι πληρωμές, που - μέχρι σήμερα -έγιναν, αφορούν ανειλημμένες υποχρεώσεις του προηγούμενου Προγράμματος 2007 - 2013.
H Κυβέρνηση αφήνει να λιμνάζουν διασφαλισμένα κοινοτικά κονδύλια ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, συνολικά 6 δισεκατομμυρίων ευρώ με την εθνική συμμετοχή. Πιστοποιώντας έτσι την απόλυτη ανεπάρκειά της και τις ιδεοληπτικές εμμονές της σε βάρος του κόσμου της παραγωγής και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Υπάρχει, ήδη, κίνδυνος απώλειας κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, λόγω της αυστηροποίησης του πλαισίου του νέου Π.Α.Α., ως προς τους χρόνους απορρόφησης. Κίνδυνος που επιτείνεται από τη διαπιστωμένη ανετοιμότητα του πληροφοριακού συστήματος κρατικών ενισχύσεων και προκαλεί εντεινόμενη ανησυχία για την έγκαιρη πορεία υλοποίησης και των υπόλοιπων υπομέτρων του προγράμματος.
Είναι πια φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε τα αυτονόητα να διασφαλίσει. Η μόνη υπηρεσία, που μπορεί πλέον να προσφέρει στον τόπο, είναι να φύγει, όσο το δυνατόν γρηγορότερα».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2017

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται η δέσμευση της Κυβέρνησης Τσίπρα για διαρκή λιτότητα.
Μετά το συμπληρωματικό Μνημόνιο του Ιουνίου, τη συνυπογραφή της δήλωσης του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, την επιστολή μετάνοιας του κ. Τσακαλώτου στις 23 Δεκεμβρίου και τη συνέντευξή του στην “Καθημερινή” στις 31 Δεκεμβρίου 2016, ήρθε η σειρά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Δ. Τζανακόπουλου, να επιβεβαιώσει ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα δίνει τα πάντα στους δανειστές με αντάλλαγμα την παραμονή της στην εξουσία.
Ο κ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5”, παραδέχτηκε ότι η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. και για μετά το 2018.
Ομολογεί ότι η Κυβέρνηση συζητά τα πρόσθετα μέτρα που θα πάρει για να επιτύχει αυτόν το στόχο.
Ομολογεί επίσης, ότι συζητά το νέο, 4ο Μνημόνιο. Μόνο που το βαφτίζει “δημοσιονομικό μονοπάτι”…
Ευτυχώς οι Έλληνες έχουν καταλάβει που οδηγεί το “μονοπάτι Τσίπρα”.
Και ζητούν πολιτική αλλαγή για να ξεφύγουν από αυτό.
Για να ξαναβρούν ελπίδα και προοπτική».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2017

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, με αφορμή τη σύγχυση που επικρατεί σχετικά με το αφορολόγητο και τη συσχέτισή του με τη χρήση πλαστικού χρήματος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση :

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύει καθημερινά την ανεπάρκειά της.
Αφού καθυστέρησε για ένα και πλέον χρόνο να φέρει το νομοσχέδιο για την επέκταση της χρήσης πλαστικού χρήματος, έφερε πριν από λίγες μέρες και ψήφισε ένα άτολμο και πρόχειρο νομοσχέδιο που, αντί να συνδέει με κίνητρα τη χρήση πλαστικού χρήματος, έχει τιμωρητικό χαρακτήρα.
Το χειρότερο όμως είναι ότι η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη και ανέτοιμη να θέσει σε εφαρμογή έστω και αυτό το ανεπαρκές πλαίσιο.
Ουδείς από τους φορολογούμενους γνωρίζει ποιες δαπάνες με πλαστικό χρήμα εντάσσονται στο “χτίσιμο” του αφορολόγητου και ποιες εξαιρούνται.
Γιατί πολύ απλά, όλα τα έκανε στο πόδι.
Την ίδια στιγμή, ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα τεθεί σε λειτουργία η  ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXIS.
Η Νέα Δημοκρατία, έχει καταθέσει εδώ και μήνες, σαφή και ολοκληρωμένη πρόταση για το πλαστικό χρήμα, συνδέοντας τη χρήση του με ουσιαστικά κίνητρα, ώστε να έχει θετικά αποτελέσματα για τους φορολογουμένους, τις επιχειρήσεις και τα δημόσια έσοδα».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2017

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία, έκαναν την ακόλουθη δήλωση :
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο την πραγματική οικονομία και τους πολίτες.
Η πολιτική της υπερφορολόγησης έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής των πολιτών και της οικονομίας, κάτι που αποδεικνύεται από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

 • 4.300.000 εκατομμύρια φορολογούμενοι πολίτες χρωστάνε πλέον στην εφορία. Εξ αυτών, οι 1.683.929 απειλούνται με κατασχέσεις, ενώ για 826.211 πολίτες (το 50%) έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
 • Τα ληξιπρόθεσμα χρέη έκαναν νέο άλμα, φτάνοντας τα 94,2 δις ευρώ, ενώ το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2016 αυξήθηκαν κατά 12,6 δις ευρώ. Τα 10,9 δις ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι.

Η χώρα δεν αντέχει άλλο, η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί.
Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή.
Μια νέα Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας,  που θα οικοδομήσει κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία και θα μειώσει τους φόρους».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2017

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Κυβέρνηση ακόμη δεν έχει ενημερώσει με ποια ιδιότητα παρέστη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της “Αυγής”, κ. Βασίλης Μουλόπουλος στη συνάντηση με τον κ. Ψυχάρη και τον κ. Μπόμπολα.
Ας ενημερώσει επίσης την ελληνική κοινή γνώμη, αν στη σύσκεψη που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου, με εκπροσώπους των τραπεζών, συζητήθηκε το θέμα του Δ.Ο.Λ.».
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 

 

 

 

Αθήνα, 2 Ιανουαρίου 2017
Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή το δημοσίευμα του Guardian και τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μόνο θλίψη προκαλεί το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, το οποίο περιγράφει με μελανά χρώματα την πραγματική κατάσταση στον τομέα της υγείας στη χώρα μας.
Είναι φανερό πλέον ότι τα τεράστια προβλήματα της υγείας στην Ελλάδα παίρνουν διεθνή δημοσιότητα κατατάσσοντας δυστυχώς τη χώρα μας σε τριτοκοσμικό επίπεδο κοινωνικών παροχών.
Ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας περιγράφει μια ιδεατή κατάσταση για το Ε.Σ.Υ. και επιτίθεται στους εκπροσώπους των εργαζομένων που νυχθημερόν αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθια τα νοσοκομεία ώστε να μην ζήσουμε την απόλυτη διάλυσή τους.
Αυτή η συμπεριφορά εξηγεί γιατί τα δυο τελευταία χρόνια η δημόσια υγεία έχει καταρρεύσει.
Αντί για μεταρρυθμίσεις που θα οργανώσουν αποτελεσματικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την ανασυγκρότηση των νοσοκομείων η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι απλός θεατής των εξελίξεων.
Μια τέτοια Κυβέρνηση δεν αξίζει στους Έλληνες που σύντομα θα της δείξουν την έξοδο».
ΥΓ. Η Κυβέρνηση με τις γνωστές πρακτικές της μπορεί να λύσει το πρόβλημα παραπέμποντας τους δημοσιογράφους του Guardian στον κ. Πολάκη...

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided