Σάββατο, Μάρτιος 23, 2019

Επιμελητήριο Κοζάνης

 

 

 

 

 

 

 

Τόποι και ώρες διενέργειας των Επιμελητηριακών Εκλογών

της 10ης & 11ης Δεκεμβρίου 2017- Σταυροδοσία.

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ                                                      16/4/2018

Το Επιμελητήριο Κοζάνης

διοργανώνει

Ενημερωτική Ημερίδα στην Πτολεμαΐδα και στην Κοζάνη

με θέμα:

«Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών»,

Την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

στην Πτολεμαΐδα με ώρα έναρξης 15:30

στο κτίριο του Επιμελητηρίου οδός Γουμεράς 6)

&

στην Κοζάνη (16/4/2018) με ώρα έναρξης 18:00

στο ξενοδοχείο «Τσελίκας» 5ο χλμ. Κοζάνης - Λάρισας

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, που θα εστιάσει στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Ο Πρόεδρος

Του Επιμελητηρίου Κοζάνης

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

 

 

 

 

 

Τόποι και ώρες διενέργειας των Επιμελητηριακών Εκλογών

της 10ης & 11ης Δεκεμβρίου 2017- Σταυροδοσία.

Από το Επιμελητήριο Κοζάνης ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για τη διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνουν την Κυριακή και Δευτέρα 10 και 11 Δεκεμβρίου 2017 , οι εκλογές θα γίνουν οριστικά στους παρακάτω τόπους:

 • Στην Κοζάνη στο ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κοίλων, θα ψηφίσουν όσα μέλη έχουν την έδρα τους στο Δήμο Κοζάνης, που μπορούν να προσέλθουν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος την Κυριακή ή τη Δευτέρα 10/12/2017 (οι εκλογές θα γίνουν σε 2 ημέρες)

 • Στην Πτολεμαΐδα στο Παράτημα του Επιμελητηρίου, στην οδό Γουμεράς 6, (απέναντι από το ιστορικό Υδραγωγείο), θα ψηφίσουν όσα μέλη έχουν την έδρα τους στο Δήμο Εορδαίας, που μπορούν να προσέλθουν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος την Κυριακή ή τη Δευτέρα 10/12/2017 (οι εκλογές θα γίνουν σε 2 ημέρες)

 • Στη Σιάτιστα, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συνεδρίου, στο Δημαρχείο, θα ψηφίσουν όσα μέλη έχουν την έδρα τους στο Δήμο Βοίου. Οι εκλογές θα διενεργηθούν μόνο τη Δευτέρα 11/12/2017.

 • Στα Σέρβια, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συνεδρίου, στο Δημαρχείο, θα ψηφίσουν μόνο όσα μέλη έχουν την έδρα τους στο Δήμο Σερβίων- Βελβεντού. Οι εκλογές θα διενεργηθούν μόνο τη Δευτέρα 11/12/2017.

Επισημαίνεται ότι σε όλα τα εκλογικά τμήματα οι εκλογές θα αρχίσουν στις 8:00 το πρωί και θα διαρκέσουν ως ώρα 18:00.

Σημειώνεται ακόμη ότι οι εκλογείς θα ψηφίσουν μόνο τους υποψηφίους του τμήματος στο οποίο ανήκουν (στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού προτίμησής τους), ήτοι γουνοποιών, μεταποιητικό, εμπορικό και υπηρεσιών, και δύνανται να βάλουν έως 3 σταυρούς σε υποψηφίους της προτίμησής τους .

Στο τμήμα γουνοποιών, όπου κανένας συνδυασμός δεν έχει 3 υποψηφίους, ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης δεν θα ξεπερνά τον αριθμό των υποψηφίων.

Τονίζεται, επίσης ιδιαίτερα ότι δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης για τους επικεφαλής των συνδυασμών.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ


Κοζάνη 17 Οκτωβρίου 2017

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ 33Η ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ & ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Διοίκηση και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Κων/νος Κυριακίδης, ευχαριστούν θερμά όλους όσους στήριξαν την 33η διοργάνωση της «Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας», που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης από 7 ως 11 Οκτωβρίου 2017.

Ιδιαίτερα απευθύνουν ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, τόσο τους Εκθέτες, Εμπόρους, Βιοτέχνες και Επαγγελματίες, που συνεχίζουν να αντιστέκονται στην κρίση και με τη συμμετοχή τους ενδυνάμωσαν και εφέτος τον ιστορικό πλέον θεσμό της έκθεσης, όσο και τους επισκέπτες, που έδωσαν ζωή και τίμησαν με την παρουσία τους το μεγαλύτερο εμπορικό -οικονομικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας.

Ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη απευθύνουν και στους θεσμικούς φορείς. Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης, τα Επιμελητήρια Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και τη Διοίκηση του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης, για την άψογη συνεργασία τους στην υλοποίηση της έκθεσης σε μια τόσο δύσκολη χρονιά για τον επιχειρηματικό κόσμο. Ευχαριστούν, επίσης, τους χορηγούς, ΔΕΗ Α.Ε., ΕΔΑΔΥΜ Α.Ε., και την ΚΕΕΕ, που έμπρακτα έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο θεσμό .

Ακόμη, ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλαν στο σχεδιασμό και την επιτυχή υλοποίησή της και μεταξύ αυτών την Τροχαία Κοζάνης και τα ΜΜΕ της περιοχής.

Το Επιμελητήριο Κοζάνης επισημαίνει ότι με τη συνδρομή και τη στήριξη των παραπάνω και όλων όσων εργάστηκαν για την διοργάνωσή της, η «33η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας» κατόρθωσε και πάλι να αναδείξει το ρόλο του Επιμελητήριου, ως βασικού πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Για άλλη μια χρονιά, αποδείχθηκε ότι ο Εκθεσιακός θεσμός του τόπου μας αποτελεί καθοριστικής σημασίας κινητήριο μοχλό για την εξωστρεφή προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και των προϊόντων της τοπικής παραγωγής και του «επιχειρείν» της περιφέρειας μας γενικότερα και ότι αξίζει «από κοινού» να συνεχιστεί η προσπάθεια για ακόμη πιο δυναμική, κάθε νέο χρόνο, προβολή των επιχειρήσεων του τόπου μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ



Κοζάνη 6 Οκτωβρίου 2017

Αλλαγή ώρας Εγκαινίων 33ης Εμποροβιοτεχνικής & Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας:

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 στις 6:00μ.μ.

Από το Επιμελητήριο Κοζάνης και

το Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης ανακοινώνεται ότι τα

Εγκαίνια της 33ης Εμποροβιοτεχνικής & Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας

θα γίνουν στις 6:00μ.μ.

Η αλλαγή της ώρας γίνεται, προκειμένου την έναρξη της εφετινής έκθεσης να κηρύξει ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δήμος Παπαδημητρίου, ο οποίος θα προσέλθει στο Εκθεσιακό Κέντρο στις 6:00 για τα εγκαίνια και αμέσως μετά, λόγω άλλων υποχρεώσεών του, θα αποχωρήσει.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ


Κοζάνη 27 Σεπτεμβρίου 2017

H 33η ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ & ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της στα Κοίλα Κοζάνης η 33η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας που φέτος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 7 με 11 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, στο Δημοτικό διαμέρισμα Κοίλων.

Η ημέρα των εγκαινίων, που έχουν οριστεί για το Σάββατο 7/10 και ώρα 17:00, πλησιάζει και οι διοργανωτές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε όλα να είναι έτοιμα για το μεγαλύτερο οικονομικό και κοινωνικό γεγονός στην περιοχή, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα της περιοχής μας, τις υπηρεσίες και γενικά για όλους τους κλάδους του «επιχειρείν», αλλά και τον πρωτογενή τομές της οικονομίας της Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως τονίζει και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης « η 33η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας θα είναι μια έκθεση μέσα από την οποία θα αναδεικνύονται τα προϊόντα και οι επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας. Με κύριο μέλημά μας τη στήριξη των επιχειρήσεων, θέλουμε να δείξουμε ότι η Δυτική Μακεδονία επιδιώκει την εξωστρέφεια έχοντας ως συγκριτικό πλεονέκτημα, τόσο τους ανθρώπους της βιοτέχνες, εμπόρους, ελευθέρους επαγγελματίες, παραγωγούς, όσο και τα προϊόντα της και τις υπηρεσίες της.

Παραγωγοί, μεταποιητές, έμποροι, επιχειρηματίες εν γένει άδραξαν την ευκαιρία και θα συμμετέχουν σε μια έκθεση υψηλών προδιαγραφών, με επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο, η οποία θα αποτελέσει σημείο συνάντησης μεταποιητών, εμπόρων, Παραγωγών, κατασκευαστών,επιχειρηματικών συμβούλων, και ανθρώπων της αγοράς.

Σημειώνεται ότι για τον κλάδο των τροφίμων και ποτών θα υπάρξει ειδικό θεματικό

αφιέρωμα, όπου με τη συμμετοχή γνωστών πανελλαδικά αρχιμαγείρων (ΣΕΦ) θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, στις οποίες «πρωταγωνιστές» θα είναι τα αγνά τοπικά προϊόντα διατροφής της περιοχής μας γενικότερα. Επίσης προγραμματίζονται ενδιαφέρουσες «παράλληλες εκδηλώσεις» για την τόνωση της επισκεψιμότητας.

Η διοργάνωση γίνεται από το Επιμελητήριο Κοζάνης & το Εκθεσιακό Κοζάνης με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

 

 

Κοζάνη 4 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόσκληση στο Περίπτερο 16

του Επιμελητηρίου Κοζάνης στην 82η ΔΕΘ

Το Επιμελητήριο Κοζάνης στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την προώθηση και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των τοπικών Επιχειρήσεων συμμετέχει εφέτος στο περίπτερο 16 της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή των συνολικά 40 επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους παραγωγής της Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιείται με τη στήριξη της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Αστική εταιρία για την Προώθηση της Επιχειρηματικότητας (ΑΕΠΕ).

Προσκαλούμε

όλες και όλους τους συμπολίτες μας να τιμήσετε με την παρουσία σας και να επισκεφθείτε καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της ΔΕΘ το περίπτερο 16 και τα stand που εξασφάλισε το Επιμελητήριο Κοζάνης για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, για να δείτε και να γνωρίσετε τα προϊόντα που θα εκθέσουν οι αξιόλογες- εξαγωγικού προσανατολισμού- επιχειρήσεις του τόπου μας, που λαμβάνουν μέρος ως εκθέτες σε μια κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή της παραγωγικής δυναμικής της Δυτικής Μακεδονίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Κοζάνη 16 Ιουνίου 2017

Εκπτωτική Κάρτα του Επιμελητηρίου Κοζάνης

για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Το Επιμελητήριο Κοζάνης σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους της Π.Ε. Κοζάνης στηρίζει την τοπική αγορά προβαίνοντας στην έκδοση «Εκπτωτικής Κάρτας», με την επίδειξη της οποίας οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν μεγαλύτερης ποσοστιαίας έκπτωσης σε προϊόντα που θα προμηθεύονται από όσα τοπικά καταστήματα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο «δίκτυο» των επιχειρήσεων που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια.

Προς τούτο, καλεί τις επιχειρήσεις μέλη του να εκδηλώσουν στο Επιμελητήριο το ενδιαφέρον συμμετοχής τους, δηλώνοντας ταυτόχρονα και το ποσοστό έκπτωσης που μπορούν να χορηγήσουν στις διάφορες κατηγορίες εμπορευμάτων που διαθέτουν .

Πληροφορίες στο Επιμελητήριο Κοζάνης τηλ. 24610 41693.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

ΘΕΜΑ: Δελτίο Τύπου 24/5/2017

Το Επιμελητήριο Κοζάνης θα συμμετέχει στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) & καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής .

Το Επιμελητήριο Κοζάνης στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την προώθηση και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων – Μελών του, θα συμμετέχει εφέτος στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής από ικανοποιητικό αριθμό μελών του.

Η 82η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και παρουσιάζει ειδικά εφέτος ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αφενός «Τιμώμενη» χώρα θα είναι η Κίνα, αφετέρου θα υποστηριχτεί από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, που θα επιφέρει αύξηση της προσέλευσης επισκεπτών. Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών πέρυσι ανήρθε στους 220.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Επίσης, η διοργανωτική εμπειρία της ΔΕΘ – HELEXPO εγγυάται τη βέλτιστη δυνατή προβολή των εκθετών και των προϊόντων – υπηρεσιών τους, ενώ το παράλληλο πρόγραμμα των εκδηλώσεων επιχειρηματικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που θα πλαισιώσει την Έκθεση, θα συμβάλλει στην καλύτερη επίτευξη των στόχων της.

Το Επιμελητήριο Κοζάνης καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον συμμετοχής τους με καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 29/5/2017, καλώντας στη Διεύθυνση του Επιμελητηρίου Κοζάνης, στο τηλ. 24610 41693 (αρμόδια κα Κατερίνα Καρακουλάκη).

Οι προϋποθέσεις και οι όροι συμμετοχής θα συζητηθούν σε συνάντηση που θα οριστεί στο Επιμελητήριο, παρουσία στελέχους της ΔΕΘ, μετά την τελική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων – μελών.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

ΘΕΜΑ: Δελτίο Τύπου 14/5/2017

Το Επιμελητήριο Κοζάνης θα συμμετέχει στο οικονομικό πολυσυνέδριο “Money Show” στη Θεσσαλονίκη (19,20,21 Μαΐου)

Το Επιμελητήριο Κοζάνης θα συμμετέχει στο Οικονομικό Πολυσυνέδριο Money Show που θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια φορά (28η) στη Θεσσαλονίκη στις 19, 20 & 21 Μαΐου 2017 στο Ξενοδοχείο Hyatt με βασικό συνδιοργανωτή το ΄Ελληνο- Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Βασικός στόχος του Money Show είναι η δημιουργία ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσα από την ουσιαστική σύμπραξη των κρατικών φορέων, των εδραιωμένων, αλλά και των νέων αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων, ώστε να προαχθεί και να επιταχυνθεί ο παράγοντας «καινοτομία» επιτρέποντας την ανάδειξη νέων κλάδων και αγορών.

Φέτος η συμμετοχή φορέων και οργανισμών που θα προβάλλουν την επιχειρηματική δυναμική των περιφερειών τους, καθώς και των Επιμελητηρίων, που θα φιλοξενήσουν στα stand τους τα διαφημιστικά έντυπα των προϊόντων ή και των υπηρεσιών που παράγουν τα μέλη τους, αναμένεται να είναι αυξημένη. Ακόμη, αυξημένη προβλέπεται και η προσέλευση του κοινού, καθώς οι διοργανωτές εκτιμούν ότι οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν τους 10.000

Το Επιμελητήριο Κοζάνης, προσβλέποντας για άλλη μια φορά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων – μελών του και διαβλέποντας τις ευκαιρίες που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της ενδιαφέρουσας αυτής εκδήλωσης για προβολή των προϊόντων της περιοχής μας, αλλά και σύναψη εμπορικών συνεργασιών προς όφελος των τοπικών επιχειρήσεων, καλεί τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προσκομίσουν στο Επιμελητήριο ως και την Τετάρτη 17 Μάιου 2017 έντυπο διαφημιστικό υλικό των προϊόντων τους ή και μικρά δείγματα αυτών για να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη και να τοποθετηθούν στο εκθεσιακό «stand» του Επιμελητήριου. Καλεί ακόμη όλους όσους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το πολυσυνέδριο να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη Δ/νση του Επιμελητηρίου, τηλ. 24610 41693 κα Κατερίνα Καρακουλάκη, ώστε να καταστεί δυνατό να προγραμματιστούν έγκαιρα επωφελείς επιχειρηματικές συναντήσεις.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

ΘΕΜΑ: Δελτίο Τύπου 4/5/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Το Επιμελητήριο Κοζάνης, ο Σύλλογος Πτυχιούχων Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων & Μηχανημάτων Κοζάνης (ΣΠΙΣΕΑΜΚ) και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων, Μηχανημάτων & Μοτοποδηλάτων Ελλάδας (ΟΒΕΑΜΜΕ), διοργανώνουν Ημερίδα, με τη στήριξη της εταιρίας «Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών Α.Ε. (ΣΥΔΕΣΥΣ Α.Ε.)», την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και ώρα 10:30 στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, με θέμα:

«Διαχείριση Αποβλήτων & ο ρόλος των Συνεργείων »

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν από ενημερωμένους εισηγητές οι διεθνείς και Ελληνικές καλές πρακτικές σε σχέση με την ολοκληρωμένη και αειφόρο διαχείριση αποβλήτων από τα συνεργεία αυτοκινήτων και μηχανημάτων, καθώς και οι τελευταίες ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα να γίνει ουσιαστικός διάλογος για το μέλλον της διαχείρισης αποβλήτων στη χώρα μας.

Καλούνται οι ιδιοκτήτες συνεργείων της περιοχής μας και όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στην Ημερίδα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

ΘΕΜΑ: Δελτίο Τύπου 20/4/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Το Επιμελητήριο Κοζάνης, ο Σύλλογος Πτυχιούχων Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων & Μηχανημάτων Κοζάνης (ΣΠΙΣΕΑΜΚ) και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων, Μηχανημάτων & Μοτοποδηλάτων Ελλάδας (ΟΒΕΑΜΜΕ), διοργανώνουν Ημερίδα, με την ευγενική χορηγία της εταιρίας «Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών Α.Ε. (ΣΥΔΕΣΥΣ Α.Ε.)», την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και ώρα 10:30 στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, με θέμα:

«Διαχείριση Αποβλήτων & ο ρόλος των Συνεργείων »

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν από ενημερωμένους εισηγητές οι διεθνείς και Ελληνικές καλές πρακτικές σε σχέση με την ολοκληρωμένη και αειφόρο διαχείριση αποβλήτων από τα συνεργεία αυτοκινήτων και μηχανημάτων, καθώς και οι τελευταίες ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα να γίνει ουσιαστικός διάλογος για το μέλλον της διαχείρισης αποβλήτων στη χώρα μας.

Καλούνται οι ιδιοκτήτες συνεργείων της περιοχής μας και όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στην Ημερίδα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

ΘΕΜΑ: Δελτίο Τύπου 20/4/2017

Ημερίδα για την πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων & δραστηριοτήτων διοργανώνει το Επιμελητήριο Κοζάνης .

Το Επιμελητήριο Κοζάνης διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση- ημερίδα με θέμα :

«Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων και Δραστηριοτήτων»

που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 και ώρα 17:30 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, οδός Ι. Φαρμάκη 2 στην Κοζάνη.

Στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) να ιδρύσει φορέα πιστοποίησης για επαγγέλματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου ενώ αξίζει να τα προστατεύσουμε.

Το Επιμελητήριο Κοζάνης ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των μελών του και της οικονομίας διευρύνει τις δραστηριότητές του και καλύπτει σε τοπικό, αλλά και κεντρικό επίπεδο θέματα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η εξειδίκευση και η πιστοποίηση έχουν σημαντικό ρόλο σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Βασικός στόχος μας είναι η πιστοποίηση των φυσικών προσώπων μέσα από την αναγνώριση της κατάρτισης, της γνώσης και της εμπειρίας τους, που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απαιτήσεις, προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται από διεθνή πρότυπα.

Καλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο να παραβρεθεί. Την παρουσίαση θα κάνει ο Διευθυντής του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης της ΚΕΕΕ, κ. Άγγελος Τόλκας.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

ΘΕΜΑ: Δελτίο Τύπου 11/4/2017

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΟΡΤΗ, ΓΕΥΣΕΙΣ 2017», 5 ΕΩΣ 7 ΜΑΪΟΥ 2017

Το Επιμελητήριο Κοζάνης σε συνεργασία με την Aστική Eταιρεία για την Προώθηση της Επιχειρηματικότητας Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενημερώνει τις επιχειρήσεις - μέλη του ότι θα συμμετάσχει στο γαστρονομικό φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Μαΐου 2017, στην Αθήνα, στον χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι.

Το φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» είναι μια πολυεπίπεδη εκδήλωση, η οποία έχει σαν κύριο στόχο την ανάδειξη ελληνικών διατροφικών προϊόντων (πρωτογενών ή αποτέλεσμα μεταποίησης), με κοινό χαρακτηριστικό τη βεβαιωμένη ποιότητα. Έχει το χαρακτήρα μιας ευρύτερης γιορτής στη διάρκεια της οποίας η ποιοτική Ελληνική γευστική πραγματικότητα συναντάται με τον πνευματικό πολιτισμό μέσα από μια σειρά από δρώμενα (μουσική, θεατρικά happenings, εικαστικές παρεμβάσεις, κ.λπ.). Στο πλαίσιο μιας διακριτικής συνύπαρξης με τη γεύση να έχει τον πρώτο λόγο, οι επισκέπτες συμμετέχουν σε μια μεγάλη γιορτή με ποιοτικά χαρακτηριστικά που πηγάζουν μέσα από το σύγχρονο δημιουργικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Από τα σημαντικότερα στοιχεία του φεστιβάλ είναι το πρόγραμμα γευστικών εκδηλώσεων, οι οποίες αναδεικνύουν τα ελληνικά προϊόντα, τον πλούτο των ελληνικών γεύσεων, τις ιδιαιτερότητες, την ιστορία και την ξεχωριστή ταυτότητά τους.

Τα μέλη του Επιμελητηρίου που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην Έκθεση, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας τη συνημμένη Αίτηση Συμμετοχής (με σφραγίδα επιχείρησης και υπογραφή). Παρακαλούμε, λόγω του περιορισμένου χρόνου, οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή το γρηγορότερο δυνατόν.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

 

ΘΕΜΑ: Δελτίο Τύπου 4/4/2017

Πρόσκληση στην Εσπερίδα του Επιμελητηρίου Κοζάνης την

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 17:30 στο Εκθεσιακό Κέντρο

με κύριο θέμα «Ασφαλιστικό- φορολογικό – ΑΕΠΙ)

 

Το Επιμελητήριο Κοζάνης και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ν. Κοζάνης, διοργανώνουν Εσπερίδα στο «Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης» την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, με ώρα προσέλευσης 17:30 και θέμα:

«Προκλήσεις και Προοπτικές για την Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας στο Νέο Αντίξοο Οικονομικό και Κοινωνικό Περιβάλλον (Ασφαλιστικό- Φορολογικό-ΑΕΠΙ)»

Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ, κ. Γεώργιος Καββαθάς, ο Εργατολόγος, π. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γεώργιος Ρωμανιάς, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Μακεδονίας και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π.), κ. Δημήτρης Καρακασίδης.

Οι διοργανωτές προσκαλούν τους επιχειρηματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Κοζάνης και όλους τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν στην εκδήλωση, που είναι ανοιχτή για το κοινό, για να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να συμμετέχουν στο γόνιμο διάλογο που θα αναπτυχθεί μετά το τέλος των εισηγήσεων.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

ΘΕΜΑ: Δελτίο Τύπου 30/3/2017

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κοζάνης στο γαστρονομικό φεστιβάλ

«Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017», 5 έως 7 Μαΐου 2017.

Το Επιμελητήριο Κοζάνης σε συνεργασία με την Aστική Eταιρεία για την Προώθηση της Επιχειρηματικότητας Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενημερώνει τις επιχειρήσεις - μέλη του ότι θα συμμετάσχει στο γαστρονομικό φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Μαΐου 2017, στην Αθήνα, στον χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι.

Το φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» είναι μια πολυεπίπεδη εκδήλωση, η οποία έχει σαν κύριο στόχο την ανάδειξη ελληνικών διατροφικών προϊόντων (πρωτογενών ή αποτέλεσμα μεταποίησης), με κοινό χαρακτηριστικό τη βεβαιωμένη ποιότητα. Έχει το χαρακτήρα μιας ευρύτερης γιορτής στη διάρκεια της οποίας η ποιοτική Ελληνική γευστική πραγματικότητα συναντάται με τον πνευματικό πολιτισμό μέσα από μια σειρά από δρώμενα (μουσική, θεατρικά happenings, εικαστικές παρεμβάσεις, κ.λπ.). Στο πλαίσιο μιας διακριτικής συνύπαρξης με τη γεύση να έχει τον πρώτο λόγο, οι επισκέπτες συμμετέχουν σε μια μεγάλη γιορτή με ποιοτικά χαρακτηριστικά που πηγάζουν μέσα από το σύγχρονο δημιουργικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Από τα σημαντικότερα στοιχεία του φεστιβάλ είναι το πρόγραμμα γευστικών εκδηλώσεων, οι οποίες αναδεικνύουν τα ελληνικά προϊόντα, τον πλούτο των ελληνικών γεύσεων, τις ιδιαιτερότητες, την ιστορία και την ξεχωριστή ταυτότητά τους.

Οι επιχειρήσεις - μέλη που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην Έκθεση, λόγω του περιορισμένου χρόνου, θα πρέπει το αργότερο έως και την Παρασκευή 6 Απριλίου 2017 να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην Υπηρεσία του Επιμελητηρίου τηλ. 24610 41693 κα Δούσιου.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

ΘΕΜΑ: Δελτίο Τύπου 29/3/2017

Ικανοποιητική η Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κοζάνης στην Διεθνή Έκθεση Οίνου

και Οινοπνευματωδών Ποτών, «ProWein 2017»

Το Επιμελητήριο Κοζάνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη Διεθνή Έκθεση Οίνου και Οινοπνευματωδών Ποτών, «ProWein 2017», η οποία έλαβε χώρα στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 19 έως 21 Μαρτίου 2017.

H ProWein είναι ανάμεσα στις κορυφαίες εμπορικές εκθέσεις στον κόσμο για το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συναντήσεις της βιομηχανίας για τους επαγγελματίες από την αμπελουργία, την παραγωγή, το εμπόριο και τη γαστρονομία. Οι τοπικές επιχειρήσεις παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε καταναλωτικό κοινό και επαγγελματίες από τον διεθνή επιχειρηματικό χώρο. H έκθεση συγκέντρωσε 6.500 εκθέτες και 58.500 επισκέπτες από 130 χώρες. Μεταξύ των επισκεπτών ήταν σημαντικοί εισαγωγείς και αντιπρόσωποι από μεγάλες διεθνείς εμπορικές αλυσίδες. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλος της Messe Dusseldorf, Hans Werner Reinhard, «Στο πλαίσιο της ProWein 2017 τοποθετήθηκε ένας εξαιρετικά υψηλός αριθμός παραγγελιών και συζητήθηκαν πολλές νέες επιχειρηματικές ιδέες». Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 500 εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, με ειδική στόχευση στους εμπόρους λιανικής πώλησης και τα εστιατόρια, με σκοπό να την ενημέρωσή τους και την ανταλλαγή πληροφοριών. Επίσης, 1.500 εμπειρογνώμονες από τον τομέα του οίνου από 46 χώρες συμμετείχαν σε δημοσκόπηση για τις διεθνείς αγορές κρασιών, τις τάσεις μάρκετινγκ και την ανάπτυξη διαύλων πωλήσεων. Το πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων δημιούργησε άριστες προϋποθέσεις για την ενίσχυση της προβολής και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την αποστολή των επιχειρηματιών – εκθετών της περιοχής μας συνόδευσε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Δημήτρης Κοσμίδης, ο οποίος και πραγματοποίησε επαφές με επισκέπτες και επίσημους που επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπως ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κ. Γρηγόρης Δελαβεκούρας , ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης, κ.α. Από την Ελλάδα έλαβαν μέρος 110 επιχειρήσεις κα αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο των εκθετών της περιοχής μας έλαβε θετικά σχόλια και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Τη συμμετοχή διαδέχθηκε η ικανοποίηση των εκθετών από την Κοζάνη, οι οποίο εξέφρασαν ήδη τις ευχαριστίες τους στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου για τη διοργάνωση που τους έδωσε την ευκαιρία να προβάλλουν τα πιστοποιημένα προϊόντα τους και την περιοχή μας σε μια διεθνή έκθεση του επιπέδου της ProWein . Το Επιμελητήριο Κοζάνης, κατόπιν αυτού, θα συνεχίσει την προσπάθεια για την τόνωση της απασχόλησης και την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού των επιχειρήσεων της περιοχής μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

 

ΘΕΜΑ: Δελτίο Τύπου 27/3/2017

FOOD EXPO 2017:

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το Επιμελητήριο Κοζάνης, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην 4η FOOD EXPO η οποία διοργανώθηκε, παράλληλα με τη διεθνή έκθεση Οίνων και Αποσταγμάτων OENOTELIA, στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo» στα Σπάτα Αττικής από 18 έως 20 Μαρτίου 2017.

Η FOOD EXPO είναι μια από τις μεγαλύτερες περιφερειακές διεθνείς εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Με πάνω από 60.000 επαγγελματίες επισκέπτες από 25.000 επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, η 4η FOOD EXPO αποδείχτηκε σημαντικό κανάλι διεξόδου για την προώθηση και προβολή της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Στην 4η FOOD EXPO συμμετείχαν 1.200 εταιρείες εκ των οποίων οι 156 ήταν εκθέτες από το εξωτερικό, σε 45.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας. Το Επιμελητήριο Κοζάνης και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν με αποστολή είκοσι επιχειρήσεων, με σκοπό την προώθηση και την προβολή των προϊόντων τους αλλά και την ανάδειξη της δυναμικής της Περιφέρειας στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών. Επιπλέον, η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις όπως το πρόγραμμα μετάκλησης και φιλοξενίας και οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας έδωσαν τη δυνατότητα προώθησης της παρουσίας των τοπικών προϊόντων στην εγχώρια αγορά με παράλληλη ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους.

 

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

ΘΕΜΑ: Δελτίο Τύπου 8/3/2017

Δυναμική η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κοζάνης

στις Διεθνείς εκθέσεις «Detrop» και «Oenos» της HELEXPO

Δυναμική και συνάμα θετική κρίνεται η συμμετοχή των οκτώ επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου Κοζάνης στην 26η Διεθνή Έκθεση τροφίμων – Ποτών, Εξοπλισμού, Μηχανημάτων και Συσκευασίας «Detrop 2017 » και την 6η έκθεση οίνου «Oenos 2017», που πραγματοποιήθηκαν από 3 ως 6 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELLEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Η προσπάθεια που τα τελευταία χρόνια καταβάλλει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο η Διοίκηση του Επιμελητηρίου για συστηματική και συνεχή προβολή των τοπικών προϊόντων, που και ανταγωνίσιμα είναι, και -αξίζει να σημειωθεί- ότι διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σε προσιτές τιμές, αλλά κυρίως είναι αγνά, παραδοσιακά και ξεχωριστά, φαίνεται ότι για άλλη μια φορά στέφθηκε από επιτυχία.

Αυτό προκύπτει από τα χαμόγελα των εκθετών που στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν και να κάνουν γνωστά στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης τα προϊόντα τους, που κατά γενική ομολογία μπορούν να κατακτήσουν μια καλύτερη θέση στην Ελληνική αγορά και όχι μόνο.

Η Detrop που διοργανώνεται κάθε δεύτερο χρόνο από την HELEXPO, παράλληλα με την Oenos, στοχεύει καθαρά στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ποιοτικών προϊόντων της χώρας μας και η υψηλή επισκεψιμότητά της, σε συνδυασμό με το άψογο στήσιμό της που επιτυγχάνεται από τους έμπειρους διοργανωτές, αποζημίωσε για άλλη μια φορά εφέτος τους επιχειρηματίες από τους χώρους του εμπορίου, της παραγωγής και της μεταποίησης που συμμετείχαν με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Κοζάνης.

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις από την περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης στα περίπτερα που φρόντισε να εξασφαλίσει για την προβολή των προϊόντων τους το Επιμελητήριο Κοζάνης, είναι οι:

 • Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιμέρων (Λάδι, Ελιές)

 • Αγροτικός Συνεταιρισμός Εναλλακτικών & Βιολογικών Καλλιεργειών Κοζάνης «Ελληνική Γη», (Ζυμαρικά με Goji Berry)

 • Δίκος Στ. Ιωάννης και ΣΙΑ ΟΒΕ με γαλακτοκομικά προϊόντα και την παραδοσιακή φέτα «Μπούρινος»,

 • Αφοι Χ. Νάκου Α.Ε. (οίνος)

 • Ελένη Μπελλίδου & ΣΙΑ Ο.Ε. (οίνος)

 • Μάρκος Μπαγκατζούνης; & Υιοί ΑΕΒΕ (μπαχαρικά, ροφήματα)

 • Βασίλειος Παπαδόπουλος (Ζυμαρικά)

 • Σεμερτζίδης Μιλτιάδης (αρωματικά φαρμακευτικά, φυτά, βότανα, αιθέρια έλαια)

Αψηφώντας την οικονομική κρίση, λοιπόν, με την συμμετοχή τους, οι παραπάνω επιχειρηματίες πέτυχαν να προσελκύσουν στα καλαίσθητα περίπτερα τους, όχι μόνο τους επισκέπτες καταναλωτές, που επι τόπου δοκίμασαν τα εξαιρετικά προϊόντα που απλόχερα τους προσφέρθηκαν, αλλά και εμπορικούς αντιπροσώπους για προώθηση εμπορικών συμφωνιών.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου εκτιμά ότι η συμμετοχή των επιχειρήσεων -μελών σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό δίνει την ευκαιρία, κυρίως στους μικρούς παραγωγούς, αλλά και σε όλες τις παραγωγικές επιχειρήσεις, να θέσουν νέους στόχους για δυναμική παρουσία των ποιοτικών προϊόντων τους σε περισσότερες αγορές, μέσω της ενίσχυσης της εξωστρέφειάς τους. Η κατάκτηση μεριδίου στην αγορά επιβάλλει σχεδόν στους σύγχρονους επιχειρηματίες να βγουν από τα στενά όρια της περιφέρειας και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε όλη την Ελλάδα.

Στην προσπάθειά τους αυτή το Επιμελητήριο Κοζάνης συμπαρίσταται πάντα, μεριμνώντας, όπως και στην 26η Detrop και στην 6η Oenos, για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων μελών του σε επιμελημένες εκθεσιακές διοργανώσεις, με στόχο την προβολή και προώθηση των ποιοτικών προϊόντων και την απανταχού μεγιστοποίηση της αναγνωσιμότητάς τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: Δελτίο Τύπου 15/2/2017

Σειρά σημαντικών συναντήσεων για τον Πρόεδρο και τη Δ.Ε. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Ε. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης επισκέφτηκαν το γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 14/2/2017 για συνάντηση εργασίας με την Διευθύντρια κ. Νοτοπούλου Κατερίνα. Στη συνάντηση μεταξύ άλλων τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα αλλά και το σύνολο του «επιχειρείν», όπως η αναγκαιότητα για σταδιακή ελάφρυνση των σημαντικών βαρών που επωμίζονται οι επιχειρήσεις από τη φορολογία και την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού. Ειδικότερα έγινε συζήτηση, για τη σύσταση και τη λειτουργία του ΤΑΔΥΜ καθώς και για την απώλεια σημαντικών κονδυλίων για την περιοχή, τόσο στο επενδυτικό σκέλος (Αναπτυξιακός Νόμος – Εξοικονομώ κατ’ Οίκον), όσο και στο εργασιακό ( προγράμματα ΟΑΕΔ ), λόγω του τρόπου υπολογισμού του ΑΕΠ της περιοχής σε σχέση με τη δραστηριότητα της ΔΕΗ. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν στην από κοινού διαμόρφωση των αναγκαίων παρεμβάσεων για την άρση των αδικιών και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων.

Στη συνέχεια η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΔΕΘ κ. Αναστάσιο Τζήκα συζητώντας τη διαμόρφωση ενός σταθερού πλαισίου συνεργασίας με αντικείμενο την εξωστρέφεια, την εκθεσιακή πολιτική και την υποστήριξη του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή.

Τέλος έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου, κ. Χρήστο Σαραντόπουλο, και το Γενικό Γραμματέα, Marco Della Puppa, στην οποία αποφασίστηκε η εγγραφή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης στο Ελληνοιταλλικό Επιμελητήριο, με στόχο τη γενικότερη συνεργασία για την υποβοήθηση των επιχειρήσεων της περιοχής που δραστηριοποιούνται στην Ιταλική Αγορά ή εξετάζουν την διείσδυση και την παρουσία τους σε αυτή.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided