Τετάρτη, Μάρτιος 21, 2018

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

 

 

 

Τσίπρας, ο μεγαλύτερος φορο-δράκουλας στην Ιστορία

 

 

 

 

 

 

Τσίπρας, ο μεγαλύτερος φορο-δράκουλας στην Ιστορία

10154462_555649174573236_6259702736550762353_n
Ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει στην Ιστορία ως ο μεγαλύτερος φοροεισπράκτορας Πρωθυπουργός στη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας.
Σε μόνο δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης, η «Αριστερά» που ο ίδιος και οι σύντροφοί του ευαγγελίζονται, ψήφισε μέτρα 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αυξήσει τα φορολογικά και λοιπά έσοδα από τα 47,7 δισ. ευρώ το 2015, στα 53 δισ. ευρώ φέτος και στα 58,5 δισ. ευρώ. μέχρι το 2021.
Τέτοια έσοδα δεν είχε η χώρα στις καλύτερες μέρες της οικονομίας.Την φορομπηχτική αυτή πολιτική που σχεδιάστηκε για να αποφέρει συνολικά έσοδα 385 δισ. ευρώ στο Δημόσιο σε επτά χρόνια (55 δισ. ευρώ ετησίως κατά μέσο όρο ετησίως), η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν την εφήρμοσε σε «περίοδο πολέμου». Την επέβαλε πάνω στα ερείπια μιας βαθιά προβληματικής οικονομίας, η οποία, όμως, από το 2014 είχε δειλά αρχίσει να σταθεροποιείται σε όρους ΑΕΠ, πριν την παραλάβει και την κάψει για δεύτερη φορά στα χέρια του η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη με θύμα κυρίως τη λεγόμενη «μεσαία τάξη» και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Φτάσαμε έτσι από το ένα άκρο στο άλλο. Ο διεθνής τύπος δεν γράφει πλέον για την έκταση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα αλλά παρομοιάζει τους Έλληνες σαν στυμμένες λεμονόκουπες από τα διαρκώς μεγαλύτερα φορολογικά βάρη που επωμίζονται.

Το φορολογικό τσουνάμι δεν είναι αποτέλεσμα έξωθεν επιβαλλόμενων «μνημονιακών» πολιτικών, αλλά συνειδητής πολιτικής επιλογής των οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ που αφού πρώτα προκάλεσαν ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία, τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις, θεώρησαν -με όρους μικροπολιτικής- ότι η επιβολή 90 νέων φόρων και η αύξηση των εισφορών είναι αποδοτικότερη από την μείωση δημόσιων δαπανών και το χτύπημα των συντεχνιών που απομυζούν το κράτος. Απόδειξη; Χθες εξέπνευσε η μνημονιακή προθεσμία για την αποστολή στοιχείων αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και όπως αποκαλύφθηκε, το 80% των εργαζομένων του κρατικού μηχανισμού αγνόησαν την αξιολόγηση, απολαμβάνοντας την διακριτική «διακριτική στήριξη» της κυβέρνησης.

Το διάγραμμα που έχει δημοσιεύσει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή με τα φορολογικά μέτρα του 2017, θα στοιχειώνει για χρόνια τους οικονομικούς εγκεφάλους της σημερινής κυβέρνησης. Αυτούς που τώρα ο πρωθυπουργός θέλει τάχα να απομακρύνει από την κυβέρνηση με τον επικείμενο δεύτερο ανασχηματισμό.

Το 2017 είναι η χρονιά που στα χρόνια του μνημονίου ψηφίστηκαν τα περισσότερα φορολογικά μέτρα εδώ και δεκαετίες. Μόνο το 6% ήταν περικοπές δαπανών σύμφωνα με το γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, ενώ το 94% των πρόσθετων μέτρων ήταν στο σκέλος των εσόδων με αποτέλεσμα οι επιβαρύνσεις στα εισοδήματα πολλών επαγγελματιών να ξεπερνούν το 80%, και τα χρέη του ιδιωτικού τομέα να αυξάνονται με ανεξέλεγκτο ρυθμό.

Φέτος υπολογίζεται ότι η απόδοση των μέτρων θα πρέπει να ξεπεράσει τα 6,4 δισ. ευρώ και το 2018 τα 8 δισ. ευρώ. Θα είναι δηλαδή ακόμη μεγαλύτερη. Η καθαρή φορολογική επιβάρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων για όλη την περίοδο 2015-2021 υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 320 δισ. ευρώ εκ των οποίων πάνω από 25 δισ. ευρώ είναι πρόσθετες επιβαρύνσεις μετά το 2015.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι οι ίδιοι που έσπασαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στη φορολογία αυξάνοντας σε πρωτοφανή επίπεδα τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ, είναι εκείνοι που μπορούν να δρομολογήσουν και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Θα πρέπει να συμβεί ένα θαύμα για να ξεκολλήσει η οικονομία από τη λάσπη. Ακόμη το ΑΕΠ δεν έχει καν προσεγγίσει τα επίπεδα του 2014 (είναι στα 175,8 δισ. ευρώ έναντι 177,9 δισ. ευρώ) και μόνο συγκυριακοί λόγοι μπορούν να το ανεβάσουν για τα επόμενα δύο – τρία χρόνια δεδομένου πως ούτε η παραγωγική βάση της χώρας έχει αλλάξει, ούτε επενδυτικός οίστρος υπάρχει, ούτε σοβαρή αύξηση των εξαγωγών μας καταγράφεται.Αντίθετα το πρόβλημα που μήνα με το μήνα διογκώνεται έχοντας λάβει εδώ και καιρό διαστάσεις ανεξέλεγκτες είναι τα χρέη που χρωστά ο ένας στον άλλο στον ιδιωτικό τομέα και προς το Δημόσιο. Τα πάνω από 230 δισ. ευρώ που αθροίζουν πλέον οι οφειλές από κόκκινα δάνεια στις τράπεζες, απλήρωτους φόρους, ληξιπρόθεσμα χρέη στα Ταμεία, και οφειλές στις ΔΕΚΟ, είναι η βόμβα των επόμενων ετών.

Οι κατασχέσεις χρημάτων και περιουσιακών στοιχείων, οι πλειστηριασμοί και οι εκποιήσεις, θα είναι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο καθημερινότητα για χιλιάδες πολίτες. Ήδη διατάσσονται περίπου 1000 κατασχέσεις την ημέρα μόνο από το Δημόσιο που βρίσκει κατά μέσο όρο 30% λιγότερα χρήματα σε σχέση με τρία χρόνια πριν, ενώ πάνω από 20.000 ακίνητα έχουν βγει λόγω χρεών αυτή την περίοδο στο σφυρί.

Είναι προφανές πως αυτή η κατάσταση διαρκούς φτωχοποίησης δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη.

Με αυτούς τους ρυθμούς το σύστημα θα «σκάσει» πολύ πιο γρήγορα από όσο πιστεύουμε.
Και επειδή οι εξαγγελίες περί «Σεισάχθειας» και διαγραφής χρεών απεδείχθησαν συριζαϊκά φληναφήματα, λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο μέσα από ενέργειες που θα συμβάλουν στην απελευθέρωση της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας και στην περιθωριοποίηση πολιτικών που τρομοκρατούν τους πολίτες, τους καταθέτες και τους επενδυτές.Του Βασίλη Γεώργα
liberal.gr   11/8/2017

 

 

 

 

 

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

sxoleia-simaia-708

Ανεξάντλητο το Υπουργείο Παιδείας από αντεθνικές πράξεις: Επιχείρησαν να κόψουν και την προσευχή, αλλά τους «φρέναρε» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Ζήτημα αντισυνταγματικότητας εγείρει το ΣτΕ – Τι προβλέπει το Σύνταγμα

Χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και με προφανή πρόθεση να καταλύσουν καθετί που παραπέμπει στην Πατρίδα, την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διά του Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλουσταματά την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας καθώς και την ωδή του Εθνικού Ύμνου από το ωρολόγιο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων.

Αφού προσπάθησαν, με διάφορα νομικίστικα «τερτίπια», να κόψουν και την πρωινή προσευχή στα σχολεία, και αφού κατόρθωσαν να σταματήσουν το κριτήριο της αριστείας για την επιλογή των σημαιοφόρων στις μαθητικές παρελάσειςοι «φωστήρες» του υπουργείου Παιδείας αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τις δήθεν μεταρρυθμίσεις τους, καταργώντας το εθνικό σύμβολο της Πατρίδας μας!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», στο Προεδρικό Διάταγμα Γαβρόγλου, στο άρθρο 3 παράγραφος 7 ορίζεται μόνο ότι «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».

Επίσης, για το πρόγραμμα του σχολείου ορίζεται στο άρθρο 18 ότι «πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου, με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν. Η συμμετοχή των μαθητών άλλου δόγματος δεν είναι υποχρεωτική. Ο διευθυντής του σχολείου προβαίνει σε πιθανές ανακοινώσεις – οδηγίες που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και τη μαθητική ζωή της συγκεκριμένης ημέρας ή και σε γενικότερα θέματα». Και αυτό το άρθρο δεν έχει την παραμικρή πρόβλεψη για την έπαρση της σημαίας.

 

«Κόκκινο πανί» για την κυβέρνηση και η πρωινή προσευχή!

Την ίδια στιγμή, στη λογική μιας απαράδεκτης δήθεν πολιτικώς ορθής και «ψευτο-αριστερής» τακτικής επιμένει να κινείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιχειρώντας ξανά, για δεύτερη φορά από το Σεπτέμβριο του 2016να καταργήσει την πρωινή προσευχή από τα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, εισάγοντας σχετικό έγγραφο στο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) που απέστειλε προς υπογραφή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, για την κατάργηση της αριστείας σε ό,τι αφορά την ελληνική σημαία.

Η υπόθεση είναι εξόχως σοβαρή και καταδεικνύει το πόσο επικίνδυνες έχουν καταστεί οι «αριστερές» εμμονές ορισμένων πυρήνων που έχουν αποφασίσει με το «έτσι θέλω» να τα βάλουν με την Εκκλησία, την Ορθοδοξίακαι την Πίστη των Ελλήνων και μάλιστα φτάνοντας στο σημείο να παραβιάζουν κατάφωρο ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ελευθερίας του Τύπου», το οποίο επικαλείται δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, το ΠΔ που εστάλη προς υπογραφή και επικύρωση στο Προεδρικό Μέγαρο, προέβλεπε ρητά την κατάργηση της προσευχής, αλλά υπήρχαν παρατηρήσεις ως προς την αντισυνταγματικότητα του μέτρου αυτού από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

paulopoulos

Τελικώς, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ανέπεμψε το ΠΔ πίσω στο Υπουργείο Παιδείας και στην επαναφορά του είχε μείνει μόνο η κατάργηση της αριστείας για την ελληνική σημαία, όπου δεν υπήρχε τέτοιο κώλυμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης, σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Real FM επισήμανε πως «το κουμπί σε αυτό το Προεδρικό Διάταγμα δεν ήταν η σημαία, μέσα στο ίδιο ΠΔ ήταν και η κατάργηση της πρωινής προσευχής. Αλλά στο κομμάτι αυτό υπήρχαν πολλές παρατηρήσεις από το ΣτΕ, πάνω στις οποίες “πάτησε” ο ΠτΔ και το έστειλε πίσω το συγκεκριμένο κομμάτι».

nikitas kaklamanis

Πρόσθεσε δε με νόημα: «Τα μέλη της κυβέρνησης εκεί κυρίως στόχευαν, απευθύνονται στα αριστερά κομματικά τους φουσάτα, όσα τους έχουν απομείνει. Σε ανύποπτο χρόνο εγώ είχα προβλέψει ότι θα ερχόταν κάποια στιγμή όπου μη έχοντας πλέον η συγκεκριμένη κυβέρνηση κανένα αριστερό αφήγημα, θα έκανε μια επίθεση θεσμικού τύπου».

Τι επισημαίνει το ΣτΕ και τι ορίζει το Σύνταγμα

Σύμφωνα, πάντα, με την εφημερίδα, το ΣτΕ παρατήρησε πως το σχετικό έγγραφο με την κατάργηση της πρωινής προσευχής από τα σχολεία εγείρει σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας που προσκρούουν στο άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματος.

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει ρητά το εξής: «H Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

ste

Το ΣτΕ, όπως ήταν λογικό κι επόμενο, αναγνώρισε στη νομολογία του ότι η μεγάλη πλειονότητα του Ελληνικού Λαού ανήκει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και συνεπώς η αρχή αυτή έχει εφαρμογή στο πάγιο Προεδρικό Διάταγμα για την πρωινή προσευχή.

Συνεπώς, όπως γίνεται αντιληπτό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε μια τόσο κρίσιμη και δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τους πολίτες επιδεικνύει μια περίεργη και εξαιρετικά επικίνδυνη σπουδή για δήθεν καινοτόμες και ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις, χωρίς να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες αυτής της πολιτικής συμπεριφοράς.

Αντί να ασχολείται με το πώς θα σταματήσει αυτός ο ταλαίπωρος λαός να βιώνει καθημερινά με το κουράγιο του φόβου την εξαθλίωση των Μνημονίων, βάζει «χέρι» ανερυθρίαστα και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό σε οτιδήποτε προσβάλλει τη δήθεν αριστερή ηθική της, έστω κι αν αυτό έχει να κάνει με ζητήματα σοβαρά όπως η Ορθοδοξία και η Πίστη των Ελλήνων.

.newsbomb.

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ. Ο ΤΟΜΣΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.


ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,  ΔΕΝ ΘΑ  ΓΛΥΤΩΣΕΙ!

Καλλιόπη Σουφλή

Γράφει ό Άργύριος Μαρινάκης, Έλλην Πολίτης
Είχα γράψει πρίν 2 μήνες περίπου, ότι ό Τόμσεν ζήτησε από τόν Τσίπρα τήν κατάργηση τής δικαιοσύνης.
Οί περισσότεροι λοιδόρισαν τό δημοσίευμα.
Ήρθε όμως τό δημοσίευμα τής εφημερίδος "ΑΛΗΘΙΝΕΣ  Ειδήσεις" στίς 27 Μα'ί'ου 2017 Αρ. Φύλλου 67 καί μέ φωτογραφία τού Τόμσεν, τό επιβεβαιώνει.

Ό λόγος;;;; Θέλει ή ληστοσυμμορία τών Βρυξελλών καί τών Γερμανο-Σιωνιστών νά φτιάξει μία δική της δικαιοσύνη, μέ διορισμένους υπηρέτες , πού θά εξυπηρετούν τά συμφέροντα τών Γερμανο-Σιωνιστών τής ληστοσυμμορίας τών Βρυξελλών.
Θέλει υποτακτικούς δικαστές , πού θά αποφασίζουν πάντα κατά τών προσφυγών τών πολιτών , οί οποίοι θά προσφεύγουν στήν δικαιοσύνη τόσο γιά τά εγκλήματα πού έχουν κάνει όλες οί κυβερνήσεις καί όλα τά κόμματα (Εσχάτη προδοσία), όσο καί γιά τήν εξαθλίωση τού Ελληνικού λαού.
Έχουμε δεί καί έχουμε ακούσει ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν κάνει προσφυγές(καταγγελίες καί μηνύσεις) κατά όλων τών κυβερνήσεων γιά τήν εξαθλίωση τού Ελληνικού λαού καί γιά τήν φτωχοποίησή του καθώς καί γιά εσχάτη προδοσία γιά όλα τά παράνομα μνημόνια πού ψήφισαν, τόσο στά Ευρωπα'ι'κά δικαστήρια όσο καί στό Διεθνές δικαστήριο τής Χάγης.
Μέχρι σήμερα κανένας πολίτης ή ομάδα πολιτών δέν έχει δικαιωθεί, αφού καί αυτά τά δκαστήρια στελεχόνονται από άτομα δικά τους πού υπακούουν στίς εντολές τους.
Φυσικά καί όλες οί προσφυγές πού λεχουν γίνει καί στήν Ελληνική δικαιοσύνη, δέν έχουν βρεί αίσιο αποτέλεσμα , πρίν ολίγων περιπτώσεων.
Οί δικαστές καί οί εισαγγελείς φυσικά ευθύνονται γιά ότι έχει συμβεί στήν Ελλάδα, αφού νομιμοποίησαν τά Μνημόνια (μέ παραποιημένα στοιχεία τής ΕΛΣΤΑΤ από τόν Αντρέα Γεωργίου), τά οποία ευθύνονται γιά τήν εξαθλίωση τών Ελλήνων πολιτών, γιά τήν ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, καί γιά τό ξεπούλημα (ΧΆΡΙΣΜΑ) όλης τής Ελληνικής Δημόσιας καί ιδιωτικής μας περιουσίας.
Σήμερα πού ή κυβέρνηση, θέλοντας νά εξυπηρετήσει τίς προσταγές τής Ευρωπα'ι'κής Γερμανο-Σιωνιστικής Ληστοσυμμορίας, κατηγορεί καί υποβαθμίζει τήν Ελληνική Δικαιοσύνη.
Οί Δικαστές καί Εισαγγελείς, έπρεπε νά γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή θά έρχονταν καί ή σειρά τους νά χάσουν τίς εργασίες τους καί νά εξαθλιωθούν στήν συνέχεια οικονομικά, όπως όλος ό Ελληνικός λαός.
Προσωπικά θεωρώ ότι ή προσπάθεια τής κυβέρνησης νά διαλύσει τήν Ελληνική Δικαιοσύνη, έστω έτσι κουτσή καί στραβή όπως είναι, είναι άλλη μία προσπάθεια Εσχάτης Προδοσίας, αφού προσπαθεί νά διαλύσει τήν Ελληνική δικαιοσύνη καί νά εγκαταστήσει μία Δικαιοσύνη με εντεταλμένους τής Ληστοσυμμορίας τών Γερμανο-Σιωνιστών.
Ή προσπάθεια αυτή σίγουρα θά περάσει από τήν αναθεώρηση τού Συντάγματος, ή οποία δώθηκε μέ εντολή Σό'ι'μπλε, στήν προσπάθεια τους νά ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
Έτσι θά διαλύσουν καί τήν δικαιοσύνη. Μέσα από τήν αναθεώρηση τού Συντάγματος.

Έτσι οί Έλληνες πολίτες θά χάσουν καί τό τελευταίο προπύργιο τής υποτιθέμενης Δημοκρατίας, (διότι μόνον Δημοκρατία δέν έχουμε), αλλά έστω από αυτήν τήν σάπια Δημοκρατία.
Σύμφωνα με το άρθρο 87 παρ. 2  του Συντάγματος «Oι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος». Σύμφωνα δε με το άρθρο 93 παρ. 4 του Συντάγματος «Tα δικαστήρια υποχρεούνται να μην εφαρμόζουν νόμο που το περιεχόμενό του είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα». Η κρίση για την αντισυνταγματικότητα του εφαρμοζόμενου νόμου εξετάζεται και αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο και είναι ένα παρεμπίπτον ζήτημα για το οποίο αποφαίνεται η απόφαση.
Οί Δικαστές καί οί Εισαγγελείς έκαναν τό μέγα σφάλμα νά νομιμοποιήσουν τά Μνημόνια, αλλά καί όλους τούς ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ πού ψήφιζε ή κυβέρνηση, παρ`ότι γνώριζαν ότι μέ βάσει τό Σύνταγμα, ΑΡΘΡΟ 93, ήταν υποχρεωμένοι νά μήν υπακούσουν.
Σήμερα λοιπόν έχουν τήν ατυχία νά έχουν πέσει στήν παγίδα πού τούς έστεισαν τόσο οί κυβερνήσεις όσο καί ή Ληστοσυμμορία τών Γερμανο-Σιωνιστών τών Βρυξελλών.

Εάν θέλουν σήμερα οί Δικαστές καί οί Εισαγγελείς νά επανορθώσουν γιά τήν ζημιά πού προξένησαν στόν Ελληνικό λαό καί στήν Πατρίδα μας, θά πρέπει νά  δικάσουν γιά ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, όλους όσοι ψήφισαν τά Μνημόνια , τόσο τίς κυβερνήσεις όσο καί τών βουλευτών πού τά ψήφισαν.

Κύριοι Εισαγγελείς καί Δικαστές, οφείλεται έστω καί αυτήν τήν ύστατη στιγμή, νά σταθείτε στό ύψος τών περιστάσεων, τουλάχιστων γιά λόγους υστεροφημίας, νά δικάσετε καί νά καταδικάσετε τούς εχθρούς τού Έθνους καί τών Ελλήνων πολιτών.

Οί πολίτες δέν έχουν πού αλλού νά στραφούν εκτός από τήν Δικαιοσύνη, δηλαδή σέ εσάς, πού είσαστε τό Προπύργιο τής Δημοκρατίας.

Εάν εκλείψει καί ή Ελληνική Δικαιοσύνη, τότε οί Έλληνες καί ή Ελλάδα θά αφανιστούν.
Πρέπει νά σταθείτε στό ύψος τών περιστάσεων, καί θά είμαστε δίπλα σας, σέ κάθε αγώνα πού θά δίνεται.

Ίσως νά είναι Ιστορική στιγμή, ή Ελληνική Δικαιοσύνη νά γράψει Ιστορία, απέναντι στούς ανθΈΛΛΗΝΕΣ καί στούς ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ
ΠΡΙΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 παρ. 4.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΑΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ.

ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Υ.Γ. Ρόδα είναι καί γυρίζει. Θά έρθει ή ώρα πού θά πέσει ή Χούντα πού μάς κυβερνάει καί τότε όλοι οί προδότες τού Έθνους θά πληρώσουν, ο καθ`ένας ανάλογα μέ τό τίμημα πού τού αξίζει.
Ή κυβέρνηση καταστρατήγησε τό δημοψήφισμα τού υπερήφανου ΟΧΙ τού Ελληνικού λαού καί τό μετέτρεψε στό κατάπτυστο ΝΑΙ, επειδή τό ζήτησαν οί Ληστοσυμμορίτες Γερμανο-Σιωνιστές.
Έχουν καταλυθεί όλα τά ανθρώπινα δικαιώματα.
Έχει καταλυθεί σχεδόν όλο τό Σύνταγμα.
Εάν αυτά δέν είναι Εσχάτη προδοσία , τότε τί είναι;;;

Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ stopthecrap

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Πόσα από τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη νομίζετε ότι έχει παραβιάσει και καταλύσει η Δικτατορία που ζούμε σήμερα;

Posted by 
Κλέβουμε την περιγραφή από την Βικιπαίδεια:
Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη ψηφίστηκε το 1789 κατά την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης από τη Συντακτική Συνέλευση.
Βασισμένη στις ιδέες του Διαφωτισμού και επηρεασμένη από ανάλογο φιλελεύθερο κλίμα κατοχύρωνε για την αστική τάξη με τα άρθρα της κάποια θεμελιώδη δικαιώματα που ως τότε είχαν καταπατηθεί από την εξουσία του απολυταρχικού καθεστώτος.
Αναγνωρίζονταν σε όλους το δικαίωμα της ελευθερίας, της ισότητας, της ανεξιθρησκίας και το απαραβίαστο της ιδιοκτησίας.
Επίσης προασπίστηκε την εξουσία που πηγάζει από το λαό, καταργήθηκαν οι τίτλοι ευγένειας και ορίζονταν ότι όλοι οι πολίτες ήταν δεκτοί σε διάφορα αξιώματα, θέσεις και υπηρεσίες ανάλογα με τις ικανότητές τους (αξιοκρατία).
Το κείμενο της διακήρυξης έχει ως εξής:
Διακήρυξη των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη (26 Αυγούστου 1789):
“Οι αντιπρόσωποι του γαλλικού λαού, συγκεντρωμένοι σε Εθνική Συνέλευση, επειδή πιστεύουν ότι η άγνοια, η λήθη και η περιφρόνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι οι αποκλειστικοί λόγοι της κοινής δυστυχίας και της διαφθοράς των κυβερνήσεων, αποφάσισαν να εκθέσουν σε μια επίσημη διακήρυξη τα φυσικά, αναπαλλοτρίωτα και ιερά δικαιώματα του ανθρώπου με τελικό σκοπό αυτή η διακήρυξη, μια και θα βρίσκεται συνέχεια μπροστά στα μάτια του κοινωνικού σώματος, να υπενθυμίζει σε όλους αδιάκοπα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.
Ακόμη σκοπεύει να καταστήσει τις αποφάσεις της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας περισσότερο σεβαστές, μια και θα μπορούν σε κάθε περίπτωση να συγκρίνονται με τον τελικό στόχο του κάθε πολιτικού θεσμού.
Τέλος, η διακήρυξη αυτή αποβλέπει να στρέψει τις διεκδικήσεις των πολιτών, που θα στηρίζονται πια σε απλές αρχές και αναμφισβήτητες, προς τη στήριξη του Συντάγματος και προς το γενικό καλό.
Επομένως, η Εθνική Συνέλευση μπροστά και κάτω από την προστασία του Ανωτάτου Όντος αναγνωρίζει και διακηρύσσει τα παρακάτω δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη…"
Ωραία θα πείτε.
Οι πολιτικοί μας, σίγουρα τα σέβονται αυτά. ούτως ή άλλως τα δικαιώματα αυτά θα είναι πολύ δίκαια έτσι;
Και οι διάφοροι “Συνταγματολόγοι”, ειδικοί και νομικοί σίγουρα λοιπόν θα τα σέβονται έτσι;
Τα δικαστήρια επίσης προφανώς θα τα υποστιρίζουν και αυτά πάντα έτσι;
ΌΧΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ…
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πόσα ανθρώπινα δικαιώματα (από την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη) έχει καταλύσει η Κατοχική Χουντάρα;
Μήπως νομίζετε 30% ;
Μήπως νομίζετε 50% ;
Μήπως νομίζετε 70% ;
Όχι, δυστυχώς τα έχουν παραβιάσει ΟΛΑ!
Ας τα δούμε ένα – ένα λοιπόν…
Άρθρο 1 – Οι άνθρωποι γεννιούνται καί παραμένουν ελεύθεροι, με ίσα δικαιώματα. Κοινωνικές διακρίσεις γίνονται μόνο με γνώμονα το κοινό συμφέρον.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Τι να μην αναφέρει κανείς εδώ…
Ασυλία Βουλευτών και πολιτικών.
Φυλάκιση και κυνήγημα πολιτών για μηδαμινά χρέη.
Μεγαλο-λαμόγια, Τραπεζίτες και άλλοι που κλέβουν εκατομμύρια, είτε το κάνουν “νόμιμα”, είτε παράνομα, αλλά τυγχάνουν της πλήρους προστασίας του συστήματος…
Και αυτά είναι μόνο η αρχή…
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 1, έχει καταλυθεί πλήρως.
Άρθρο 2 – Σκοπός κάθε πολιτικής ένωσης αποτελεί η διατήρηση των φυσικών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου. Τα δικαιώματα αυτά είναι η ελευθερία, η ιδιοκτησία, η ασφάλεια και η αντίσταση στη βία.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, σημειώστε “check”.
Άγρια καταστολή, από τις δυνάμεις κατοχής σε ΚΑΘΕ διαμαρτυρία, σημειώστε “check”.
Ασφάλεια και αντίσταση στην βία;;;
Εδώ γελάμε… εάν δεν ήταν τόσο τραγικό.
Το καθεστώς δεν χάνει καμιά ευκαιρία να μπουκάρει στο σπίτι του καθενός που αντιστέκεται, να τον κατηγορήσει, να τον φυλακίσει, και να του πάρει τα πάντα.
Παράδοση της Εθνικής μας κυριαρχίας.
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 2, έχει καταλυθεί πλήρως.
Άρθρο 3 – Το Έθνος είναι η αποκλειστική πηγή κάθε εξουσίας. Καμία ομάδα ανθρώπων και κανένα άτομο δεν μπορεί να ασκεί εξουσία που δεν απορρέει από το Έθνος.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Το Έθνος; Ποιο Έθνος;
Αυτή η λέξη έχει καταργηθεί πλέον…
Αλλά ας το δούμε: Το πολιτικό προσωπικό ακολουθεί πιστά τις εντολές της Τρόικα και των διεθνών τοκογλύφων, χωρίς να ρωτά κανέναν απολύτως.
Το τραγικότερο όλων, είναι ότι το παραδέχονται χωρίς αναστολές… Μας λένε ότι η όποιες γελοίες ρυθμίσεις ή αλλαγές δεν τις δέχεται η Τρόικα, οπότε δεν μπορούν να περάσουν. Και άλλα βέβαια…
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 3, έχει καταλυθεί πλήρως.
Άρθρο 4 – Ελευθερία σημαίνει το να μπορεί να πράττει το κάθε άτομο οτιδήποτε δε βλάπτει ένα άλλο άτομο. Έτσι, η άσκηση των φυσικών δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου θέτει σαν όριο το σημείο εκείνο, από το οποίο αρχίζει η άσκηση των ίδιων δικαιωμάτων για το άλλο άτομο. Το όριο αυτό δεν καθορίζεται παρά μόνον από το νόμο.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Εδώ δεν θα αναφέρουμε κάποια πράγματα που ήδη έχουν αναφερθεί που καταλύουν και αυτό το δικαίωμα.
Αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν αναφέραμε ακόμη.
Μέσα σε αυτά είναι τα καταστροφικά μέτρα που παίρνουν κάθε μέρα, που μας βλάπτουν, βάζουν λάδι στην φωτιά της κρίσης, ανεβάζουν την ύφεση, τις αυτοκτονίες, την ανεργία κλπ.
Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι το Άρθρο 4 ισχύει ακόμα;
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 4, έχει καταλυθεί πλήρως.
Άρθρο 5 – Ο νόμος μπορεί να απαγορεύσει μόνο ό,τι είναι επιζήμιο για την κοινωνία. Ό,τι δεν απαγορεύεται από το νόμο θεωρείται επιτρεπτό και δεν μπορεί σε κανέναν να επιβληθεί να κάνει κάτι που δεν ορίζεται από το νόμο.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Ο νόμος της κατοχής σήμερα, θα έπρεπε πρώτα και κύρια, να απαγορεύσει την διαδικασία “σωσίματος” από την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού…
Αλλά ας δούμε και κάποια άλλα θεματάκια…
Σκουριές.
Καταστροφή του περιβάλλοντος, ξεπούλημα αμύθητης περιουσίας του Λαού έναντι πινακίου φακής…
Αυτό δεν είναι επιζήμιο για την κοινωνία;
Οι αυτοκτονίες, η ανεργία, η υπερφορολογία και τόσα άλλα τι είναι;
Ρωτήστε τον εαυτό σας: Οι νόμοι που περνά η κατοχή, είναι ηθικοί;
Είναι δυνατόν να λέμε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει ο νόμος, όταν αυτοί που τους ορίζουν έχουν ξεπεράσει κάθε όριο νομιμότητας;
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 5, δεν αφορά το παράνομο καθεστώς στην Ελλάδα και ως εκ τούτου, έχει καταλυθεί πλήρως.
Άρθρο 6 – Ο νόμος αποτελεί έκφραση της κοινής βούλησης. Όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα, προσωπικά ή με αντιπροσώπους τους, να μετέχουν στη θέσπισή του. Ο νόμος πρέπει να είναι ο ίδιος για όλους, ανεξάρτητα αν προστατεύει ή τιμωρεί. Εφόσον όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, μπορούν όλοι να μετέχουν το ίδιο και στα δημόσια αξιώματα, στις θέσεις και τις υπηρεσίες ανάλογα με τις ικανότητές τους και χωρίς καμία άλλη διάκριση παρά αυτή που πηγάζει από την αρετή τους και το ταλέντο τους.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Εδώ μιλάμε για άλλο ένα ανέκδοτο… Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να μετέχουν στην θέσπιση των νόμων;
Εδώ ΟΥΤΕ ΚΑΝ η κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ…
Τους τα υπαγορεύει η Τρόικα…. Δεν χρειάζεται να πούμε και τίποτα άλλο που δεν έχουμε ήδη αναφέρει εδώ.
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 6, έχει καταλυθεί πλήρως.
Άρθρο 7 – Κανένα άτομο δεν μπορεί να κατηγορηθεί, να συλληφθεί ή να κρατηθεί παρά μόνο στις περιπτώσεις που ο νόμος ορίζει και σύμφωνα με τις διαδικασίες που προκαθορίζονται από αυτόν.
Όσοι αιτούνται, εκδιώκουν, και εκτελούν αμέσως ή εμμέσως αυθαίρετες εντολές πρέπει να τιμωρούνται.
Όπως επίσης, κάθε πολίτης ο οποίος καλείται ή συλλαμβάνεται εν ονόματι του νόμου πρέπει να συμμορφώνεται αμέσως, κάθε αντίσταση που προβάλλει όντας ομολογία ενοχής.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Κι άλλο ανέκδοτο… Πόσοι από εμάς δεν έχουν ΗΔΗ υποστεί προσαγωγή, παράνομα και χωρίς καμιά νομιμότητα; Πόσοι από τους συμπολίτες μας, δεν είμαστε τραγικά θύματα απολύτως αυθαίρετων εντολών;
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 7, έχει καταλυθεί πλήρως.
Άρθρο 8 – Ο νόμος οφείλει να επιβάλλει ποινές που είναι αποκλειστικά και απόλυτα αναγκαίες.
Κανείς δεν μπορεί να τιμωρηθεί παρά με νόμο που είχε θεσπιστεί πριν το αδίκημα και ο οποίος εφαρμόζεται νόμιμα.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Κι άλλο ανέκδοτο… Πόσοι από εμάς δεν έχουν ΗΔΗ υποστεί προσαγωγή, παράνομα και χωρίς καμιά νομιμότητα; Πόσοι από τους συμπολίτες μας, δεν είμαστε τραγικά θύματα απολύτως αυθαίρετων εντολών;
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 8, έχει καταλυθεί πλήρως.
Άρθρο 9 – Επειδή κάθε άνθρωπος θεωρείται αθώος έως ότου αποδειχτεί η ενοχή του, αν κριθεί αναγκαίο να συλληφθεί, κάθε αυστηρό μέτρο που δεν θα ήταν αναγκαίο για τη σύλληψή του απαγορεύεται αυστηρά από το νόμο.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Άλλο ένα ανέκδοτο… Μαζί τα φάγαμε, είμαστε όλοι τεμπέληδες, προσαγωγές, κρατήσεις, αντισυνταγματικές αποφάσεις στα δικαστήρια, είναι μόνο ένα μέρος των ενεργειών που καθημερινά κάνει το κράτος κατοχής.
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 9, έχει καταλυθεί πλήρως.
Άρθρο 10 – Κανείς δεν πρέπει να διώκεται για τις πεποιθήσεις του, ακόμη και τις θρησκευτικές, εφ’όσον η εκδήλωσή τους δεν διαταράσσει τη δημόσια τάξη που ο νόμος έχει επιβάλλει.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Είσαι ειρηνικός διαδηλωτής;
Ετοιμάσου για δακρυγόνα, συλλήψεις, γλόμπ, και ξύλο…
Όσο για τις πεποιθήσεις σου, να ξέρεις ότι ΔΕΝ τους απασχολεί καθόλου…
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 10, έχει καταλυθεί πλήρως.
Άρθρο 11 – Η ελεύθερη ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών είναι ένα από τα πολυτιμότερα δικαιώματα του ανθρώπου.
Επομένως, κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να ομιλεί, να γράφει, και να τυπώνει τα έργα του ελεύθερα, αρκεί να μην κάνει κατάχρηση αυτής της ελευθερίας σε περιπτώσεις που ορίζονται σαφώς από το νόμο.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Είσαι blogger; Είσαι υπέρ του εθνικού νομίσματος;
Εεε τότε να ξέρεις ότι το “σύστημα” θα κάνει το παν για να σε φιμώσει…
Εντάξει δεν το έχουν καταφέρει ακόμα πλήρως, αλλά όλοι μας ξέρουν ότι το έχουν εφαρμόσει ήδη σε πολλές περιπτώσεις.
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 11, δεν έχει καταλυθεί πλήρως, αλλά έχει παραβιαστεί πολλές φορές.
Άρθρο 12 – Η εξασφάλιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη κάνει αναγκαία την ύπαρξη μιας κρατικής εξουσίας. Άρα αυτή η εξουσία έχει θεσπιστεί για το καλό όλων και όχι για την ιδιωτική ωφέλεια αυτών, στους οποίους έχει ανατεθεί.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Η κατοχική δικτατορία, εξασφαλίζει πλέον μόνο ένα πράγμα.
Την πληρωμή τοκογλυφικών χρεών.
Στην πλάτη του Λαού.
Ή μάλλον, θα έλεγε κανείς, πάνω από τα πτώματα του Λαού…
Είναι κανείς ακόμα που πραγματικά πιστεύει ότι το “κράτος” χρησιμοποιεί την εξουσία για το καλό όλων;
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 12, έχει καταλυθεί πλήρως.
Άρθρο 13 – Για τη συντήρηση της κρατικής εξουσίας και για τα έξοδα της διοίκησης μια κοινή συνεισφορά είναι αναγκαία. Η συνεισφορά αυτή πρέπει να είναι κατανεμημένη με δικαιοσύνη στους πολίτες, ανάλογα με τις δυνατότητές τους
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Ανέκδοτο και πάλι… Σήμερα έχουμε φορολογία στους άνεργους, άστεγους και στους άπορους!
Η φορολογία όχι μόνο δεν είναι ανάλογη με την δυνατότητα του κάθε πολίτη, αλλά ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ανάλογη…
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 13, έχει καταλυθεί και ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ πλήρως.
Άρθρο 14 – Όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα, αυτοπροσώπως ή με τους αντιπροσώπους τους, ν’αποδέχονται ελεύθερα την αναγκαιότητα της δημόσιας εισφοράς, να παρακολουθούν τη χρήση της και να καθορίζουν την ποσότητα, τη διάθεση, την είσπραξη και τη διάρκειά της.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Τι να πει κανείς και γι αυτό το δικαίωμα… Ποιοι πολίτες έχουν αυτό το δικαίωμα; Εδώ όπως είπαμε και παραπάνω, δεν έχουν το δικαίωμα αυτό ΟΥΤΕ ΚΑΝ οι κυβερνήσεις μας… Οι πολίτες… απλά καλούνται να πεθάνουν…
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 14, έχει καταλυθεί και ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ πλήρως.
Άρθρο 15 – Η κοινωνία έχει το δικαίωμα να ζητήσει ευθύνη από κάθε δημόσιο λειτουργό για τον τρόπο που άσκησε το λειτούργημά του.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Ευθύνες; ΠΟΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ;
Αυτοί που ευθύνονται για την απόλυτη κατάντια μας, ούτε λογοδοτούν, ούτε επικοινωνούν με την κοινωνία.
Οι “Δημόσιοι Λειτουργοί” που έχουν και την μεγαλύτερη ευθύνη, έχουν απαγορεύσει αυτό το δικαίωμα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, την ασυλία τους και γενικότερα με την πλήρη απαξίωση που δείχνουν στον Λαό αυτής της χώρας…
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 15, έχει καταλυθεί πλήρως.
Άρθρο 16 – Κάθε κοινωνία η οποία δεν έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα των πολιτών της και δεν έχει καθορίσει με ακρίβεια τη διάκριση των εξουσιών, δεν μπορεί να θεωρηθεί οργανωμένη.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Διάκριση εξουσιών; Ποια διάκριση; Εδώ έχουμε παρά μόνο μία εξουσία, αυτήν των τοκογλύφων και διεθνών κέντρων, που εργάζονται με έναν και μόνο νόμο: “Το αποφασίζουμε και διατάσσουμε.”
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 16, έχει καταλυθεί πλήρως.
Άρθρο 17 – Επειδή η ιδιοκτησία είναι ένα απαραβίαστο και ιερό δικαίωμα κανείς δεν μπορεί να τη στερηθεί παρά μόνο σε περίπτωση δημόσιας ανάγκης που έχει καθορισθεί από το νόμο και φυσικά με την προϋπόθεση να καταβληθεί προηγουμένως στον κάτοχο μια δίκαιη αποζημίωση”.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Να τα ξαναπούμε; ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ. ΧΩΡΙΣ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ;
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 17, έχει καταλυθεί πλήρως.
Έχουν καταλύσει τα 16 από τα 17 και τα έχουν παραβιάσει ΟΛΑ λοιπόν…
Η κυβέρνηση συνεχίζει βεβαίως να προσποιείται την νομιμότητά της.
Η αντιπολίτευση, συνεχίζει να τους νομιμοποιεί…
Τι σημαίνει αυτό;
Τι σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε εμείς ως Λαός πλέον;
Οι απαντήσεις δικές σας, αλλά δείτε και αυτές τις ιδέες εδώ και εδώ…
Καλή Λευτεριά!
Σ. Κατσούλης
Πηγή
attikanea.blogspot.gr

 

 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ: ΕΝΟΧΟΣ Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS

Posted by infiltr8or στο Ιουλίου 28, 2017

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΤΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΑΔΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ!

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Ομόφωνα ένοχος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Τάσος Μαντέλης, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι τα 450.000 γερμανικά μάρκα ήταν η δωροδοκία του πρώην υπουργού Μεταφορών -επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ- για τη σύμβαση ψηφιακοποίησης του ΟΤΕ που υπεγράφη το 1997.

Τα χρήματα μπήκαν, με δύο εμβάσματα, το 1998 και το 2000, από τα «μαύρα ταμεία»…  της Siemens σε τραπεζικό λογαριασμό με τον κωδικό Roccos, που ανήκε στον κουμπάρο του, Γιώργο Τσουγκράνη.

Αντιθέτως, οι δικαστές ομόφωνα αποφάσισαν την αθώωση του Γιώργου Τσουγκράνη για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και για δωροδοκία, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς έκριναν ότι δεν είχε δόλο με τις ενέργειες του.

Αθώα ελλείψει δόλου κρίθηκε και η πρώην εφοριακός Αντωνία Μάρκου.

Εκτός από τον Τάσο Μαντέλη, ένοχοι κρίθηκαν το πρώην στέλεχος της Siemens Ελλάδος, Ηλίας Γεωργίου, για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος και ενεργητική δωροδοκία με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ο Αριστείδης Μαντάς, συνεργάτης του κ. Μαντέλη, για απλή συνδρομή στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος. Ο τελευταίος αθωώθηκε από τη συνδρομή στη δωροδοκία.

infiltr8or

ΗΘΟΣ Πάγκαλου «Δεν είναι παράνομο να παίρνεις μια μαύρη σακούλα εκατομμύρια» (βιντεο)

Διαδώστε το!

 

 

 

 

 


ΞΕΦΤΙΛΑ !

Ενώ ο κόσμος δεν έχει να φάει πληρώνουμε 3 εκατομμύρια ευρώ

για 4 εκπομπές στη ΝΕΡΙΤ !

ΞΕΦΤΙΛΑ! Ενώ ο κόσμος δεν έχει να φάει πληρώνουμε 3 εκατομμύρια ευρώ για 4 εκπομπές στη ΝΕΡΙΤ!Γράφει η Ντέπυ Γκολεμά και αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως έχει κότσια και γράφει ότι έχει "να πει "και να αποκαλύψει . Στη στήλη της στο ένθετο "Reallife" της εφημερίδας "REAL" γράφει σήμερα:

"Όμως, σήμερα η στήλη θα ασχοληθεί με τα τελευταία χαΐρια της τρέχουσας διοίκησης. Για τα οποία θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, μαζί με τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου, που έχουν μετατρέψει τη ΝΕΡΙΤ σε φέουδο των ολίγων. Για να μην τους αδικήσουμε, θα λέγαμε ότι βαδίζουν άξια στα χνάρια αρκετών προηγουμένων επί ΕΡΤ...

Και ενώ τους ανθρώπους που πεινούσαν ή είχαν δυσβάσταχτα χρέη πολλών χιλιάδων ευρώ - από 100 και 150 χιλιάδες και πάνω - τους περιέπαιζαν μήνες και μήνες, ξαφνικά 3 η ώρα το μεσημέρι της Παρασκευής έβαλαν τα χρωστούμενα στις τράπεζες. Καλοσύνη τους...
Έχουμε λοιπόν και λέμε! Η Βίκυ Φλέσσα, ο Γιώργος Αμυράς και ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι οι ευνοημένοι της απερχόμενης διοίκησης, την ώρα που δεκάδες ΜΟΝΙΜΟΙ δημοσιογράφοι βλέπουν τα τρένα να περνούν...
Η Βίκυ Φλέσσα, 'άξια συνάδελφος, μόνιμη υπάλληλος της ΕΡΤ, έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή της ΔΥΟ εκπομπές από την ΝΕΡΙΤ με την ευγενική χορηγία του προέδρου του Εποπτικού κ. Φορτσάκη (του γνωστού πρύτανη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. κ.λ.π δραστηριοτήτων).
Αυτό δεν θα ήταν προβληματικό αν η εκπομπή δεν είχε τον χαρακτήρα μεικτής παραγωγής, καθόσον στην μονιμότητα δεν συνηθίζεται. Πέραν λοιπόν του μισθού της, η παρουσιάστρια μετέχει ως παρουσιάστρια στην εταιρεία Orange Black, με κόστος 89,893 ευρώ.
Η δεύτερη εκπομπή που παρουσιάζει η Νίκυ Φλέσσα λέγεται "Οι λέξεις φταίνε". Με την απόφαση 1392/12.11.14 εγκρίθηκαν 24 επεισόδια, συνολικής αξίας 376.120 ευρώ. Η παρουσιάστρια θα αναλάβει έξτρα αμοιβή 10.000 ευρώ, ο σκηνοθέτης 24.000, ο αρχισυντάκτης 14.000, η δε επιστημονική έρευνα της εκπομπής ανέρχεται σε 40.000 ευρώ.
Στο κοστολόγιο της εκπομπής συναντά κανείς και ειδικότητες που υπάρχουν στην ΝΕΡΙΤ αλλά χρεώνονται, όπως κομμώσεις 2.000 ευρώ, μακιγιάζ 1.700 ευρώ, 1.200 ευρώ για τηλέφωνα, 4.800 ευρώ για δώρα και απρόβλεπτα 5.000 ευρώ. Το στούντιο κοστίζει 30.000 ευρώ και η κατασκευή σκηνικού 28.000 ευρώ...
Πάμε τώρα στο "Μένουμε Ελλάδα" του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά. Και αυτή μεικτή παραγωγή. Για 10η χρονιά (!), το συνολικό κόστος της εκπομπής είναι 761.349 ευρώ, με ανάθεση στην εταιρεία media Hub studios. 120 επεισόδια. Το σκηνικό της εκπομπής που δείχνει διαρκώς μέρη της Ελλάδας κόστισε 25.000 ευρώ+ΦΠΑ.
Τέλος, ο αγαπητός Ρένος Χαραλαμπίδης και η εκπομπή του (εξωτερική παραγωγή και αυτή) κοστίζουν 650.340 ευρώ. Μια χαρά...
Σε μια Ελλάδα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, η ΝΕΡΙΤ - αυτό το μόρφωμα κρατικής τηλεόρασης - επιβαρύνει συνολικά τον νέο προϋπολογισμό με περίπου 3.000.000 ευρώ για τέσσερις εκπομπές, που θα μπορούσαν να είναι εσωτερικές..."!

magdasblog.gr   20/7/2017

 

 

 

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

eyrw dikatshrio

Το είπαν και το έκαναν οι δικηγόροι.

Όπως, περίπου, είχε προαναγγελθεί κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, αποφάσισε και προσφεύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας να ενεργοποιηθεί η διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η προσφυγή αφορά τις ασφαλιστικές διατάξεις του νομοσχεδίου, που, κατά την επιθετική ανακοίνωση της Ολομέλειας, «έχει απροσχημάτιστο δημευτικό αποτέλεσμα για το εισόδημα των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών». Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του δικηγορικού κόσμου επιβάλλονται εισφορές «επί ανύπαρκτου εισοδήματος». Επικαλούνται δε την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που προβλέπει επιπλέον επιβάρυνση κατά 53 εκατ. για το 2018 και 124 εκατ. για το 2019. Το πρόβλημα είναι ότι οι εν λόγω αποφάσεις αργούν…

Παρασκευή 14/07/2017 - 16:29

 

 

 

 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΕΛΛΗΝΕΣ;;; "Η ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΝΟΜΑ ΜΕΣΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ" ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ!


ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ, ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
ΠΡΟΔΟΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ!
ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ!
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ, Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Καλλιόπη Σουφλή

Στην Συνθήκη της Λισαβόνας διατυπώνεται ρητά ότι οι νόμοι της συνθήκης αυτής συνιστούν το ανώτατο δίκαιο όλων των συμβαλλομένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, τα εθνικά δίκαια των συμβαλλομένων χωρών, στις οποίες ανήκει και η Ελλάδα, εκτοπίζονται. Η Ελλάδα αντίθετα, με την υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, και με την συναίνεση και της μείζονος "αντιπολίτευσης" του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, δέχθηκε να υπαγάγει το εθνικό της δίκαιο, δηλαδή το Εθνικό Σύνταγμά της, στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς καμμία απολύτως διαπραγμάτευση, χωρίς κανέναν απολύτως όρο που θα προάσπιζε το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ικανότητα, μερικής έστω, αυτοδιάθεσης της χώρας μας. Επιπλέον, τόσο η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η τότε αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ απέκρυψαν τελείως από τον Ελληνικό λαό τα περιεχόμενα της Συνθήκης αυτής, και το γεγονός ότι εκχωρούσαν με την αποδοχή της, την ανεξαρτησία της πατρίδας μας σε όλα τα επίπεδα. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις φορολογούν παράνομα και καταχρηστικά τους πολίτες και η Ελλάδα εκποιείται Γράφει η Ειρήνη Βούλγαρη Σε αυτό το άρθρο θα σας αναλύσω τo ιστορικό και τα αίτια της υποτέλειας της πατρίδας μας, αλλά και τα έννομα μέσα που θα μπορούσε μια Ελληνική κυβέρνηση να είχε χρησιμοποιήσει ώστε να είχαμε γίνει πάλι εθνικά κυρίαρχη, δημοκρατική και παραγωγική χώρα στην οποία η ελευθερία του ατόμου θα ήταν απαραβίαστη. Στην αρχή θα αναφερθώ στην πολιτική υποτέλεια της χώρας μας. Έπειτα θα επιχειρήσω μια σύντομη ανάλυση της νομισματικής και οικονομικής της υποτέλειας, καθώς και του πως δημιουργήθηκε το παράνομο, επαχθές κι επονείδιστο δημόσιο χρέος. Τέλος, θα σας δείξω με ποια έννομα μέσα θα μπορούσε η Ελλάδα να είχε αποφύγει την υποθήκευσή της, την εκποίησή της και την κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας των Ελλήνων πολιτών. Τα έννομα αυτά μέσα θα μπορούσαν ακόμα και τώρα να χρησιμοποιηθούν, εάν υπήρχε η πολιτική βούληση. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι πολύ πιο δύσκολο τώρα. Εάν όμως τα μέσα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί από το 2010, σήμερα θα είχαμε επανεκκινήσει την οικονομία μας όπως, για παράδειγμα, η Ισλανδία. Η πολιτική υποτέλεια Ας δούμε λοιπόν αρχικά την πολιτική υποτέλεια της πατρίδας μας η οποία δεν είναι ευρέως γνωστή. Η Ελλάδα έγινε πολιτικά υποτελής στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007 με την υπογραφή από την τότε Ελληνική κυβέρνηση της Συνθήκης της Λισαβόνας. Η Συνθήκη της Λισαβόνας είναι η Συνταγματική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή είναι το Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Corruptisima republica plurimae leges." "Όσο πιο διεφθαρμένο είναι ένα κράτος, τόσο περισσότερους νόμους έχει." Cornelius Tacitus - "Annals" (c. 116 A.D.) Προϊόν μετεξέλιξης πολλών προηγούμενων συνθηκών, η Συνθήκη της Λισαβόνας είναι στην ουσία το Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα σε αυτό υπάρχει το "primacy clause", δηλαδή η "ρήτρα υπεροχής" ή η "αρχή της υπεροχής". Πρόκειται για την νομική διατύπωση η οποία αναφέρεται στο πoιό σύνταγμα υπερέχει, κι επομένως επιβάλλεται στα υπόλοιπα. Στην Συνθήκη της Λισαβόνας διατυπώνεται ρητά ότι οι νόμοι της συνθήκης αυτής συνιστούν το ανώτατο δίκαιο όλων των συμβαλλομένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, τα εθνικά δίκαια των συμβαλλομένων χωρών, στις οποίες ανήκει και η Ελλάδα, εκτοπίζονται. Είμαστε, ως Έλληνες πολίτες, αναγκασμένοι να υπακούμε τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και το Ελληνικό Σύνταγμα έχει τροποποιηθεί έτσι ώστε να είναι σύμφωνο προς τους νόμους της Ένωσης αυτής. Η Συνθήκη της Λισαβόνας είναι το αρχικό Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο απορρίφθηκε σε δημοψηφίσματα από τους Γάλλους και τους Ολλανδούς το 2005, αλλά μεταμφιεσμένο σε Συνθήκη. Αποτελεί μετεξέλιξη της Συνθήκης του Μάαστριχ (1993), η οποία είναι γνωστή ως Treaty on the European Union (TEU), ήτοι Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ), και της Συνθήκης της Ρώμης (1958). Η τελευταία αποκαλείται επίσης Συνθήκη Ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ΤΕΕC). Στη Λισαβόνα, η Συνθήκη της Ρώμης μετονομάσθηκε σε Τreaty for the Function of the European Union (TFEU), ήτοι σε Συνθήκη για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ). Επομένως, η Συνθήκη της Λισαβόνας, η οποία είναι το Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελείται από δύο ίσης βαρύτητας αλληλοσυμπληρούμενες συνθήκες, την ΤΕU (Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή εν συντομία ΣΕΕ) και την TFEU (Συνθήκη για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή εν συντομία ΣΛΕΕ). Τέλος, στο Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Συνθήκη» της Λισαβόνας) έχει προσαρτηθεί και η Χάρτα θεμελιωδών Δικαιωμάτων και διάφορα πρωτόκολλα. Το ιστορικό της δημιουργίας της «Συνθήκης» της Λισαβόνας Όπως προανέφερα, αρχικά είχαν φέρει για ψήφιση το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα το οποίο καταψηφίσθηκε από τους Ολλανδούς και τους Γάλλους σε αντίστοιχα δημοψηφίσματα το 2005. Σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο. Κατόπιν τούτου, οι επινοητές του Ευρωσυντάγματος, μεταξύ των οποίων ηγετικό ρόλο είχαν οι Giscard d' Estaing και Jean Monnet, αποφάσισαν να το μετονομάσουν σε «Συνθήκη», έτσι ώστε να μπορέσουν να το περάσουν εύκολα, χωρίς να προλάβουν να το διαβάσουν οι πολιτικοί, και βεβαίως χωρίς να ενημερώσουν τους λαούς, κι επομένως χωρίς δημοψηφίσματα. Πρόσθεσαν χιλιάδες σελίδες με ανούσιες τροποποιήσεις επί τροποποιήσεων, και μετονόμασαν το Ευρωσύνταγμα σε "Συνθήκη της Λισαβόνας". Έτσι μασκαρεμένο σε δήθεν "Συνθήκη", το έστειλαν προς ψήφιση στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «H νέα συνθήκη της ΕΕ (η Συνθήκη της Λισαβόνας) είναι η ίδια με το Σύνταγμα που απορρίφθηκε (από τους Γάλλους και τους Ολλανδούς).- μόνο η παρουσίαση έχει μεταβληθεί έτσι ώστε να αποφύγουμε τα δημοψηφίσματα.» Βαλερύ Ζισκάρ ντ' Εστέν, ο αρχιτέκτονας του συντάγματος (της ΕΕ) (στην Le Monde και σε μερικές άλλες Ευρωπαϊκές εφημερίδες EU Observer 29.10.2007) O τρόπος που έφεραν την συνθήκη αυτή για ψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο, ήταν ενδεικτικός των προθέσεων τους να περάσουν "νύχτα" ένα δαιδαλώδες κείμενο, το οποίο στην ουσία καταργεί την εθνική κυριαρχία κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών του. Για τον λόγο αυτό, πολλοί άξιοι ευρωβουλευτές αντιστάθηκαν, ζητώντας να γίνουν δημοψηφίσματα στις χώρες τους, και περισσότερος χρόνος, ώστε να μπορέσουν να διαβάσουν την εκ χιλιάδων σελίδων αποτελουμένη συνθήκη. Όχι μόνο δεν εισακούσθηκαν, αλλά κατά παράβαση της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Συνθήκη-Ευρωσύνταγμα επεβλήθη πραξικοπηματικά από τους επινοητές της. Παρακολουθείστε τα γεγονότα των ημερών εκείνων ΕΔΩ. Αντίθετα με την ευρέως προωθούμενη άποψη, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν λειτουργεί με δημοκρατικούς θεσμούς. Η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Commission) είναι το μη εκλεγόμενο όργανο που αποφασίζει ουσιαστικά τα πάντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιβάλλει τις αποφάσεις της μέσω χιλιάδων άλλων υπο-επιτροπών (Committees). Πρόκειται για διοικητικό και γραφειοκρατικό τέρας, που λειτουργεί χωρίς καμμία διαφάνεια. Ούτε το Ευρωκοινοβούλιο, ούτε οι Ευρωπαίοι πολίτες (μέσω της περίφημης συλλογής ενός minimum 1.000.000 υπογραφών, για δικαίωμα έκκλησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) δεν έχουν δικαίωμα να εισηγηθούν νομοθεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την εισήγηση νόμων, και την έγκριση πρωτοβουλιών για νόμους, την έχει αποκλειστικά και μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Commission), η οποία αποτελείται εξ ολοκλήρου από μη εκλεγμένα μέλη... Κατά συνέπεια, στο Ευρωκοινοβούλιο περνούν για συζήτηση κι επικύρωση ΜΟΝΟ όποιοι νόμοι έχουν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής... Οι νόμοι λοιπόν που μας έχουν επιβληθεί από την εκάστοτε διορισμένη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και οι νέοι νόμοι που μας επιβάλλονται συνεχώς από αυτήν, περιέχονται στις Συνταγματικές Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες εν συντομία αποκαλούμε "Ευρωσύνταγμα". Όπως προανέφερα, εκτός από την Commission (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χιλιάδες άλλες επιμέρους διορισμένες Επιτροπές (Committees), oι οποίες επιβάλλουν την πολιτική και οικονομική ατζέντα της Commission, και όπως θα δείξω και στη συνέχεια, και την ατζέντα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για παράδειγμα, η Επιτροπή Περιφερειών (Committee of the Regions), ανασχεδίασε τους πολιτικούς χάρτες των χωρών-μελών κατά το πρότυπο των αντιστοίχων Περιφερειών (Districts) των ΗΠΑ. Υποτίθεται ότι ο ανασχεδιασμός αυτός έγινε για μεγαλύτερη αποκέντρωση και περισσότερη δημοκρατία, αλλά στην πραγματικότητα έγινε για την καταστροφή των μικρών χωριών και κωμοπόλεων και την συγκέντρωση και την συνεχή επιτήρηση του πληθυσμού σε ελεγχόμενες από τη παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ηλεκτρονικά δικτυωμένες πόλεις. Πολλές χώρες διαπραγματεύθηκαν τους όρους ένταξής τους στην Συνταγματική Συνθήκη, όπως αλλιώς αποκαλείται το Ευρωσύνταγμα, και πέτυχαν να εισέλθουν υπό όρους, διαφυλάσσοντας εν μέρει τα εθνικά τους Συντάγματα. Ακόμα και οι χώρες που έχοντας διατηρήσει το εθνικό τους νόμισμα, και είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να συμμετέχουν στην ευρωζώνη, διαπιστώνουν ολοένα και περισσότερο ότι τα εθνικά τους Συντάγματα αναγκάζονται να κάνουν επιζήμιες για την ελευθερία του ατόμου και τη δημοκρατία υποχωρήσεις έναντι του Ευρωσυντάγματος, και ότι πλήττονται και στον οικονομικό τους τομέα από εμπορικούς νόμους και Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τους λόγους αυτούς, σκέπτονται ήδη την πλήρη τους έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Λόγου χάρη, στο Ηνωμένο Βασίλειο έγινε σχετικό δημοψήφισμα για την πλήρη αποχώρηση του από την Ευρωπαϊκή Ένωση το καλοκαίρι του 2016 επί πρωθυπουργίας DavidCameron με συντριπτικό αποτέλεσμα υπέρ της πλήρους αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (περίπου 60% υπέρ του BREXIT). Η Φινλανδία επίσης σκέπτεται την πλήρη αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ισλανδία πάγωσε την διαδικασία εισόδου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και ακολουθώντας τελείως διαφορετική στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης της, αφήνοντας τις ασύδοτες ιδιωτικές της τράπεζες να πτωχεύσουν, βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια ήδη σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία. Βέβαια ήταν πιο εύκολο για τους Ισλανδούς να επιλέξουν αυτήν την λύση, επειδή η Ισλανδία δεν είναι μέλος της ΕΕ, και επομένως έχει εθνική κυριαρχία και εθνικό νόμισμα. Επίσης, οι Ισλανδοί είχαν την ευτυχία να έχουν έναν πολιτικό ηγέτη με δημοκρατικές αρχές που αγαπούσε τον λαό του. Ήταν ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ισλανδίας, ο Οlafur Grimmson. Όταν ο πρωθυπουργός του είπε ότι οι τράπεζες της Ισλανδίας είχαν χρεοκοπήσει, και του ζήτησε την υπογραφή του για τη λήψη δανείων ανακεφαλαίωσής τους, ο Οlafur Grimmson είπε ΟΧΙ. (Στην Ισλανδία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το δικαίωμα του veto.) Έτσι η Ισλανδία, χάρις στον Πρόεδρό της, έκανε τη σωτήρια για τον λαό και τη χώρα χρεοκοπία ως εθνικά κυρίαρχο κράτος, κι επανεκκίνησε την οικονομία της, αφήνοντας τις ιδιωτικές τράπεζές της να πτωχεύσουν. Σήμερα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που βρίσκεται σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία. Η Ελλάδα αντίθετα, με την υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, και με την συναίνεση και της μείζονος "αντιπολίτευσης" του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, δέχθηκε να υπαγάγει το εθνικό της δίκαιο, δηλαδή το Εθνικό Σύνταγμά της, στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς καμμία απολύτως διαπραγμάτευση, χωρίς κανέναν απολύτως όρο που θα προάσπιζε το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ικανότητα, μερικής έστω, αυτοδιάθεσης της χώρας μας. Επιπλέον, τόσο η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η τότε αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ απέκρυψαν τελείως από τον Ελληνικό λαό τα περιεχόμενα της Συνθήκης αυτής, και το γεγονός ότι εκχωρούσαν με την αποδοχή της, την ανεξαρτησία της πατρίδας μας σε όλα τα επίπεδα. (Ενδέχεται βέβαια να μην είχαν προλάβει να διαβάσουν την Συνθήκη που υπέγραψαν, για τον λόγο που προανέφερα.) Το “primacy clause”, ήτοι η «ρήτρα υπεροχής» (το ποιό Σύνταγμα είναι ο ανώτατος νόμος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι επομένως επιβάλλεται στα εθνικά συντάγματα των χωρών-μελών) υπάρχει στο εξής σημείο της εν λόγω Συνθήκης: Aπό την σελίδα C 83/344 με ημερομηνία 30.3.2010 της διαδικτυακής Official Journal of the European Union, και πιο συγκεκριμένα από το τμήμα: DECLARATIONS ANNEXED TO THE FINAL ACT OF THE INTERGOVERNMENTAL CONFERENCE WHICH ADOPTED THE TREATY OF LISBON, signed on 13 December 2007 17. Declaration concerning primacy The Conference recalls that, in accordance with well settled case law of the Court of Justice of the European Union, the Treaties and the law adopted by the Union on the basis of the Treaties have primacy over the law of Member States, under the conditions laid down by the said case law. The Conference has also decided to attach as an Annex to this Final Act the Opinion of the Council Legal Service on the primacy of EC law as set out in 11197/07 (JUR 260): ‘Opinion of the Council Legal Service of 22 June 2007 It results from the case-law of the Court of Justice that primacy of EC law is a cornerstone principle of Community law. According to the Court, this principle is inherent to the specific nature of the European Community. At the time of the first judgment of this established case law (Costa/ENEL,15 July 1964, Case 6/641 ( 1 ) there was no mention of primacy in the treaty. It is still the case today. The fact that the principle of primacy will not be included in the future treaty shall not in any way change the existence of the principle and the existing case-law of the Court of Justice. ___________ ( 1 ) “It follows (…) that the law stemming from the treaty, an independent source of law, could not, because of its special and original nature, be overridden by domestic legal provisions, however framed, without being deprived of its character as Community law and without the legal basis of the Community itself being called into question.” και η μετάφραση στα ελληνικά: 17. Δήλωση σχετικά με την υπεροχή Η Διάσκεψη υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Συνθήκες και το δίκαιο που θεσπίζεται από την Ένωση βάσει των Συνθηκών υπερισχύουν του δικαίου των κρατών μελών, υπό τους όρους που ορίζονται στην εν λόγω νομολογία. Επίσης, η Διάσκεψη αποφάσισε να προσαρτηθεί στην παρούσα τελική πράξη η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Συμβουλίου σχετικά με την υπεροχή, η οποία περιλαμβάνεται στο έγγραφο 11197/07 (JUR 260): «Γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Συμβουλίου της 22ας Ιουνίου 2007 Από τη νομολογία του Δικαστηρίου απορρέει ότι η υπεροχή του κοινοτικού δικαίου αποτελεί θεμελιώδη αρχή του εν λόγω δικαίου. Σύμφωνα με το Δικαστήριο, η αρχή αυτή είναι συνυφασμένη με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Κατά την πρώτη απόφαση στο πλαίσιο αυτής της πάγιας νομολογίας (Costa/ENEL ( 1 ), 15 Ιουλίου 1964, υπόθεση 6/64) δεν υπήρχε μνεία της υπεροχής στη Συνθήκη, πράγμα που εξακολουθεί να συμβαίνει και σήμερα. Το γεγονός ότι η αρχή της υπεροχής δεν θα περιληφθεί στη μελλοντική Συνθήκη ουδόλως μεταβάλλει την ύπαρξη της αρχής και την υφιστάμενη νομολογία του Δικαστηρίου. ___________ ( 1 ) “(…) συνάγεται ότι, εφ’όσον το δίκαιο που γεννήθηκε από τη Συνθήκη απορρέει από αυτόνομη πηγή δικαίου, δεν είναι δυνατόν, λόγω του ιδιόμορφου πρωτότυπου χαρακτήρα του, να του αντιτάσσεται οποιοδήποτε εσωτερικό νομοθετικό κείμενο, χωρίς να χάνει τον κοινοτικό του χαρακτήρα και χωρίς να διακυβεύεται η νομική βάση της ίδιας της Κοινότητας”.» Η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας H Ελλάδα, με τις ψήφους της κυβέρνησης της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και τις ψήφους της αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ* του Γιώργου Παπανδρέου, κύρωσε τη Συνθήκη της Λισαβόνας το 2007. Εξαιτίας αυτής της κύρωσης, έχασε μεγάλο μέρος της εθνικής κυριαρχίας της. Αυτό φαίνεται καθαρά συν τοις άλλοις και από την επαναδιατύπωση του Άρθρου 28 του Συντάγματός μας, η οποία στην ουσία καταργεί την εθνική μας κυριαρχία. Σας ανέλυσα εν συντομία τα αίτια της πολιτικής υποτέλειας της πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα θα σας αναπτύξω τα αίτια της νομισματικής και οικονομικής μας υποτέλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά κύριο λόγο. Η νομισματική και οικονομική υποτέλεια Από το 2002 που η Ελλάδα εντάχθηκε στη ζώνη του ευρώ, η Τράπεζα της "Ελλάδας" δεν μπορεί να εκδώσει νόμισμα, ούτε να ασκήσει ανεξάρτητη νομισματική πολιτική, ούτε να είναι δανειστής εσχάτης ανάγκης της χώρας μας. Το μόνο που της επιτρέπεται να κάνει έκτοτε, είναι να εκτελεί απαρέγκλιτα τις εντολές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και να μην δίνει λογαριασμό στην Ελληνική κυβέρνηση για τίποτα απολύτως. Την καλύπτει το νομικό καθεστώς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρω-Συστήματός της. Μα θα μου πείτε, είμαστε Ευρωπαίοι πλέον, και κεντρική μας τράπεζα είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία και ενεργεί για το συμφέρον και την ευημερία των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως πρέπει να κάνει μία υποδειγματική κρατική κεντρική τράπεζα μιας ευνομούμενης ένωσης κρατών. Αυτή η άποψη πολύ απέχει από την πραγματικότητα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν ενεργεί υπέρ των συμφερόντων και της ευημερίας των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην συνέχεια αυτού του άρθρου θα σας αποδείξω του λόγου το αληθές. Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: O υπερ-θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαίωμα έκδοσης ευρώ έχει αποκλειστικά και μόνο μία τράπεζα: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η ΕΚΤ εδρεύει στην Φραγκφούρτη της Γερμανίας. Όπως ξέρει ακόμα κι ένας πρωτοετής φοιτητής της οικονομίας, όταν μία χώρα δεν μπορεί να εκδίδει δικό της νόμισμα, τότε δεν είναι σε θέση να καθορίζει η ίδια την νομισματική της πολιτική, ούτε την οικονομία της, ούτε διαθέτει δανειστή εσχάτης ανάγκης. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να καθορίζει την ρευστότητα του νομίσματος. Η χώρα μας, όπως και οι άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν μπορεί, όταν υπάρχει έλλειψη ρευστότητας να εκδώσει επιπλέον νόμισμα ώστε να αυξήσει τις θέσεις εργασίας, ή να χρηματοδοτήσει την παραγωγή, και να τονώσει έτσι την πραγματική ανάπτυξη. Η ΕΚΤ αποφασίζει όχι μόνο τα επίπεδα της ρευστότητας του ευρώ σε κάθε χώρα της ευρωζώνης, αλλά και την όλη νομισματική και οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όντας στην ουσία ένας τελείως ανεξάρτητος κι ανεξέλεγκτος οργανισμός. Επιπλέον, η ΕΚΤ έχει δικαίωμα να δημιουργεί και να επιβάλλει δικούς της νόμους, και υψηλές οικονομικές κυρώσεις σε όποιες χώρες παρεκκλίνουν από τις αυστηρότατες εντολές της. Επομένως, η ΕΚΤ έχει γίνει ο υπ’ αριθμόν 1 θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος, από κοινού με την μη εκλεγόμενη Commission αποφασίζουν κι επιβάλλουν τα πάντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Τυπικά, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διέπεται από τις Συνταγματικές Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Συνθήκη» της Λισαβόνας) καθώς επίσης και από το Νομικό Πλαίσιο του Συστήματος του Ευρώ. Το Νομικό Πλαίσιο του Συστήματος του Ευρώ είναι οι νόμοι που η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δημιουργήσει κι έχει επιβάλλει σε όλες τις πρώην κεντρικές τράπεζες των χωρών-μελών της ευρωζώνης. Και λέω πρώην κεντρικές τράπεζες των χωρών-μελών της ευρωζώνης, επειδή καμμία πλέον από αυτές δεν είναι στην ουσία κεντρική τράπεζα, αφού στερείται του δικαιώματος που έχουν οι κεντρικές τράπεζες, δηλαδή του δικαιώματος της έκδοσης νομίσματος, της χάραξης νομισματικής πολιτικής και της λειτουργίας τους ως δανειστή εσχάτης ανάγκης. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας δώσω τον ορισμό μιας κρατικής κεντρικής τράπεζας και μιας κρατικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας: Κρατική κεντρική τράπεζα είναι η τράπεζα εκείνη που έχει αποκλειστικό δικαίωμα έκδοσης νομίσματος, χάραξης νομισματικής πολιτικής και που είναι σε θέση να λειτουργήσει ως δανειστής εσχάτης ανάγκης για το κράτος του οποίου την δημόσια οικονομία υπηρετεί. Επιπλέον, η κρατική κεντρική τράπεζα ενός ευνομούμενου και δημοκρατικού κράτους επιβάλλεται να ενεργεί υπέρ των συμφερόντων και της ευημερίας του λαού του κράτους αυτού, και να υπόκειται σε δημοκρατικό έλεγχο από την Βουλή του. Εάν πρόκειται για κρατική κεντρική τράπεζα μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής ομοσπονδίας κρατών, θα πρέπει πρώτο της μέλημα να είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων και της ευημερίας των λαών των κρατών αυτών, και θα πρέπει επίσης να υπόκειται σε δημοκρατικό έλεγχο από τα Κοινοβούλιά των. Επίσης, η κρατική κεντρική τράπεζα μιας τέτοιας ομοσπονδίας κρατών θα πρέπει να έχει το αποκλειστικό δικαίωμα έκδοσης νομίσματος, χάραξης νομισματικής πολιτικής καθώς και την υποχρέωση να λειτουργεί ως δανειστής εσχάτης ανάγκης για τα κράτη των οποίων την δημόσια οικονομία υπηρετεί. Τι συμβαίνει όταν μία χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται και μέλος της ευρωζώνης Aπό τη στιγμή που μία χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται και μέλος της ευρωζώνης, η κεντρική της τράπεζα χάνει το δικαίωμα έκδοσης νομίσματος, χάνει επίσης το δικαίωμα χάραξης νομισματικής πολιτικής, και τέλος χάνει τη δυνατότητα να είναι δανειστής εσχάτης ανάγκης της χώρας της. Δηλαδή παύει να είναι κρατική κεντρική τράπεζα. Είναι απλά μια τράπεζα που εξαρτάται πλήρως από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για προμήθεια ευρώ, και που η λειτουργία της διέπεται από το Νομικό Πλαίσιο του Συστήματος του Ευρώ της ΕΚΤ. Δηλαδή, για παράδειγμα, ο εκάστοτε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος - από τότε που ενταχθήκαμε στην ευρωζώνη- είναι υποχρεωμένος να δέχεται εντολές από τον εκάστοτε Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κι όχι από την Ελληνική κυβέρνηση. Αυτό επιβάλλει το Νομικό Πλαίσιο του Συστήματος του Ευρώ της ΕΚΤ, και οι Συνταγματικές Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντικατοπτρίζει τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μια δημοκρατική ομοσπονδία εθνικά κυρίαρχων κρατών, η οποία είχε ως πρωταρχικό στόχο την διασφάλιση των συμφερόντων και της ευημερίας των πολιτών των κρατών αυτών, τότε η κρατική κεντρική της τράπεζα, η ΕΚΤ, θα είχε ανάλογη οικονομική πολιτική. Δηλαδή, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν δημοκρατική, τότε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα είχε κάνει τα ακόλουθα: Δεν θα ανακεφαλαίωνε τις τράπεζες. Θα τις άφηνε να χρεοκοπήσουν. Δεν θα πίεζε τις κυβερνήσεις των υπερχρεωμένων χωρών-μελών να φορολογούν άγρια τους πολίτες χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων για να σώζονται δια των φόρων αυτών οι τράπεζες. Δεν θα δημιουργούσε εξωθεσμικές εταιρείες, ή Συνθήκες, όπως ο EFSF και ο ΕSM αντίστοιχα, κατά παράβαση του άρθρου 123 της Συνταγματικής Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο απαγορεύει την δανειοδότηση υπερχρεωμένων χωρών-μελών από την ΕΚΤ. (Η ΕΚΤ έχει κερδίσει τεράστια κεφάλαια μέσω των ΕFSF και ΕSM χάρις στα πολύ υψηλά επιτόκια δανεισμού κι επίσης χάρις στον όρο της κατάσχεσης κρατικών πόρων σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής κρατικών χρεών που υπάρχει στις δανειακές της συμβάσεις.) Η ΕΚΤ παρότρυνε τις υπερχρεωμένες χώρες-μέλη της ΕΕ να εκδίδουν κρατικά χρεόγραφα με αστρονομικά επιτόκια και εγγύηση την υποθήκευση των ίδιων των χωρών, τα οποία αγοράζει η ΕΚΤ, πάλι κατά παράβαση του άρθρου 123 που προανέφερα, τώρα μέσω της νέας τερατώδους Συνθήκης που δημιούργησε, της ESM. Ούτε θα ερχόταν η ΕΚΤ να δημιουργήσει από κοινού με την Commission μία νέα Συνθήκη το 2012, την Συνθήκη για τη Σταθερότητα, τον Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (TSCG), για να νομιμοποιήσει συν τοις άλλοις και την προαναφερθείσα της παράβαση. Με λίγα λόγια, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε να λειτουργεί μία κρατική κεντρική τράπεζα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μεριμνά για την ευημερία των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν ασκεί νομισματική και δημοσιοοικονομική πολιτική υπέρ της ευημερίας των λαών της ΕΕ. Αντίθετα, η ΕΚΤ λειτουργεί ως κερδοσκοπικότατη τράπεζα, που σκοπόν έχει το κέρδος μέσω των τοκογλυφικών της μηχανισμών και την κατάσχεση των πόρων των χωρών που έχει κατορθώσει να υποτάξει με παράνομες δανειακές συμβάσεις. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ένας ανεξέλεγκτος κι ανεξάρτητος οργανισμός του οποίου η ηγεσία διορίζεται για μία 8ετία και απολαμβάνει ισόβιας δικαστικής ασυλίας. Ο μόνος θεσμός που υποτίθεται ότι έχει δικαίωμα να ελέγξει την ΕΚΤ σε περίπτωση κάποιας καταγγελίας είναι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο από ότι έχει φανεί, προφασιζόμενο άγνοια των οικονομικών θεμάτων, δεν αντιβαίνει στις ορέξεις της. Μάλιστα η ηγεσία της ΕΚΤ διορίζεται για μία 8ετία και απολαμβάνει ισόβιας δικαστικής ασυλίας… Η ΕΚΤ επομένως έχει απεριόριστη εξουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η μόνη τυπική της υποχρέωση είναι να διατηρεί σταθερές τις τιμές των προϊόντων στην ΕΕ και να "προστατεύει" το ευρώ. Το επίπεδο της παντοδυναμίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ασύλληπτο. Στο Νομικό της Πλαίσιο προβλέπεται ότι η ΕΚΤ έχει «absolute priority”, ήτοι «απόλυτη προτεραιότητα». Αυτός ο όρος σημαίνει ότι η ΕΚΤ μπορεί να επιβάλλει τους νόμους και τις κυρώσεις που θεσπίζει η ίδια, ακόμα κι όταν ολόκληροι πληθυσμοί χωρών-μελών αποδεκατίζονται. Η υπέρτατη αξία που υπηρετεί η ΕΚΤ είναι η σταθερότητα των τιμών και το ευρώ, ακόμα και εις βάρος της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας δούμε πως στραγγαλίζει το ευρώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση τις χώρες-μέλη της Αρχικά, για να ενταχθεί μια χώρα στην ζώνη του κοινού νομίσματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ευρώ, πρέπει να πληροί ορισμένα αυστηρά οικονομικά κριτήρια, με πολύ μειωμένα ελλείμματα κρατικών προϋπολογισμών, ελάχιστο δημόσιο χρέος και χαμηλό πληθωρισμό, τα γνωστά κριτήρια της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Με τον τρόπο αυτό, τα μεγάλα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς των χωρών-μελών τη Ευρωπαϊκής Ένωσης κατ’ αρχήν απαγορεύονταv μέσω των κριτηρίων της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Στη πορεία, επειδή ούτε η Γερμανία ούτε η Γαλλία μπόρεσαν να εκπληρώσουν τα κριτήρια αυτά, κι επειδή δεν μπορούσαν να τα διαγράψουν από τη Συνθήκη, πρόσθεσαν εξαιρέσεις που δικαιολογούσαν τις παρεκκλίσεις τους. Επιπλέον, επινόησαν και εξωθεσμικούς μηχανισμούς δανειοδότησης των υπερχρεωμένων χωρών-μελών (ΕFSF, ESM). Οι μηχανισμοί αυτοί στην ουσία απέφεραν τεράστια κέρδη από τη πίσω πόρτα, στην ουσία παράνομα, στη μοναδική τράπεζα που μπορεί να εκδίδει ευρώ, δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, χάρις στους υπέρογκους τόκους και στις κατασχέσεις των εγγυήσεων (κρατικών πόρων των υπερχρεωμένων χωρών-μελών) σε περίπτωση μη έγκαιρης αποπληρωμής των κρατικών τους ομολογιακών δανείων. Επιπλέον, τα ομολογιακά πλέον δάνεια των χωρών-μελών διατίθενται μόνο για «σώσιμο» των τραπεζών τους με συνεχή ανακεφαλαίωσή τους. Σημειωτέον ότι οι τράπεζες των χωρών-μελών είναι καθαρά κερδοσκοπικές. Ακόμα και οι πρώην κρατικές κεντρικές τους τράπεζες λειτουργούν ως υποκαταστήματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κι εκτελούν απαρέγκλιτα τις εντολές της. Από το άλλο μέρος, για να ξεπληρώνουν τις δόσεις των δανείων οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών-μελών φορολογούν τους λαούς τους βάναυσα και αντισυνταγματικά. Στην Ελλάδα φορολογούνται άγρια οι κατώτερες και μεσαίες τάξεις, ενώ η elite πρόλαβε και ασφάλισε τα κεφάλαιά της σε φορολογικούς παραδείσους προ της έναρξης των ελέγχων κεφαλαίων. Η συνεχής επιτήρηση της Commission στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι θεσμοθετημένη Το Άρθρο 126 παρ. 1 της Συνθήκης για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης , της TFEU, επιβάλλει στις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποφεύγουν υπερβολικά δημόσια ελλείμματα. Και αυτό όχι μόνο για τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης, αλλά και για τις χώρες που είναι απλώς μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας διατηρήσει το εθνικό τους νόμισμα. Η ίδια Συνθήκη επιβάλλει στις χώρες-μέλη της ευρωζώνης δημοσιονομικό έλεγχο προϋπολογισμών και ελλειμμάτων για την τήρηση των κριτηρίων από την Commission. Εάν η Commission διακρίνει μεγάλα ελλείμματα σε μία χώρα-μέλος, τότε υποβάλλει σχετική έκθεση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Εάν και το Συμβούλιο κρίνει ότι η χώρα-μέλος όντως έχει παρεκκλίνει, της κάνει αρχικά συστάσεις συμμόρφωσης εντός ορισμένης χρονικής προθεσμίας. Εάν η χώρα-μέλος δεν συμμορφωθεί εντός της προθεσμίας αυτής, τότε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της επιβάλλει μέτρα μείωσης του ελλείμματός της εντός ορισμένης προθεσμίας. Η Commission σε συνεχιζόμενη μη μείωση ελλείμματος, επιβάλλει γενικό έλεγχο, πρόστιμα και εγγυήσεις για να επιτρέψει την δανειοδότηση μέσω των μηχανισμών που δημιούργησε εξωθεσμικά, και που στο άρθρο 126 διαφαίνονται. Έχει, όπως αναφέρεται στο τέλος του άρθρου αυτού, επισυνάψει στις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα ξεχωριστό Πρωτόκολλο Διαδικασίας Υπερβολικών Ελλειμμάτων. Εγκαθιδρύθηκε θεσμική οικονομική επιτήρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Commission Με το Άρθρο 121 της Συνθήκης για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΤFEU) και με το Άρθρο 136 της ίδιας Συνθήκης θεσπίζεται η συνεχής οικονομική επιτήρηση όλων των χωρών-μελών της ευρωζώνης από την Commission. Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι υποβαθμισμένος. Aνακεφαλαιώνοντας, είναι ηλίου φαεινότερον ότι η Ελλάδα είναι πολιτικά, οικονομικά και νομοθετικά υποτελής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό σημαίνει ότι το Ελληνικό Σύνταγμα έχει τροποποιηθεί ώστε καμμία σχέση δεν έχει με το Σύνταγμα που είχαμε πριν από το 2000. Το σημερινό Σύνταγμα της Ελλάδας είναι σχεδόν κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση των Συνταγματικών Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτως ή άλλως, το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως περιέχεται στις Συνταγματικές της Συνθήκες, είναι ο Ανώτατος Νόμος σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ασχέτως αν μια χώρα μέλος είναι ή δεν είναι και μέλος της ευρωζώνης. Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ήταν επικίνδυνη εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μια ευνομούμενη και δημοκρατική ομοσπονδία κυρίαρχων κρατών-μελών. Σε τέτοια περίπτωση η παραμονή της χώρας μας στην ΕΕ όχι μόνο δεν θα ήταν επικίνδυνη, αλλά θα ήταν και ωφέλιμη. Όπως όμως έδειξα καθαρά, η ΕΕ είναι μια ομοσπονδία υποτελών χωρών-μελών τις οποίες κυβερνά η ΕΕ δια μέσου ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος στο οποίο μόνο ένα θέατρο δημοκρατίας διαδραματίζεται. Το θέατρο αυτό διαδραματίζεται στο Ευρωκοινοβούλιο κατά πρώτο λόγο, και στο Συμβούλιο της Ευρώπης κατά δεύτερο. Σας θυμίζω ότι η μη εκλεγόμενη Commission σε αγαστή συνεργασία με το Δ/Σ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφασίζουν τα πάντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό αποδεικνύεται αφ’ ενός από το γεγονός ότι δικαίωμα δημιουργίας νόμων και νομοθετικών προτάσεων για όλα τα θέματα έχει αποκλειστικά και μόνο η Commission, και αφ’ετέρου από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει κατ’ αποκλειστικότητα νομοθετικό δικαίωμα στον καθορισμό της νομισματικής και οικονομικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για το Νομικό Πλαίσιο της ΕΚΤ και του ευρωσυστήματος «κεντρικών» τραπεζών. Από ό,τι έχει φανεί, η ΕΚΤ έχει το πάνω χέρι στην ΕΕ και η Commission, σε αγαστή συνεργασία μαζί της, πάντα ετοιμάζει όποια νομοθεσία βολεύει την ΕΚΤ, τις πολυεθνικές και το διεθνές χρηματιστηριακό κεφάλαιο, και την δίνει για συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο. Στο Ευρωκοινοβούλιο την μερίδα του λέοντος των ψήφων την έχουν οι συνασπισμοί των φιλελεύθερων καπιταλιστικών κομμάτων και οι συνασπισμοί των δήθεν «σοσιαλιστικών» κομμάτων. Τόσο οι καπιταλιστικές όσο και οι "σοσιαλιστικές" ομάδες κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου συντάσσονται πρόθυμα με τη νομοθεσία που "εισηγείται" η Commission την οποία και παρουσιάζει στο Ευρωκοινοβούλιο "προς συζήτηση". Αποτέλεσμα: H νομοθεσία που ετοιμάζει κάθε φορά η Commission εγκρίνεται από το Ευρωκοινοβούλιο. Η Ελλάδα έγινε νομισματικά και οικονομικά υποτελής στην ΕΚΤ και στην ΕΕ, εξαιτίας της προσχώρησής της στην ευρωζώνη το 2002 και στο Ευρωσύνταγμα το 2007. Αυτές οι προσχωρήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να υπαχθεί η πατρίδα μας τόσο στο Νομικό Πλαίσιο της ΕΚΤ και του ευρωσυστήματος, όσο και στις Συνταγματικές Συνθήκες της ΕΕ. Η Ελλάδα έκτοτε δεν έχει καμμία απολύτως πολιτική, νομοθετική, νομισματική ή οικονομική ανεξαρτησία. Όπως αντιλαμβάνεστε, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δημιουργήθηκε για την βελτίωση της ζωής των πολιτών. Δημιουργήθηκε για να εξυπηρετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα τα συμφέροντα των μεγάλων βιομηχανιών, των πολυεθνικών εταιρειών και του Ευρωπαϊκού και διεθνούς τραπεζικού και χρηματιστηριακού κεφαλαίου. Το τελευταίο φαίνεται καθαρά από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Commission συνεργάζονται πολύ στενά κι επίσημα μεν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και το ίδιο στενά αλλά ανεπίσημα με άλλες τράπεζες και τοκογλυφικά χρηματιστηριακά funds. Για τον λόγο αυτό, οι επινοητές του κατασκευάσματος που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, επεδίωξαν πρώτα να δελεάσουν τα ανεξάρτητα κράτη να εγκαταλείψουν τα εθνικά τους νομίσματα και να υιοθετήσουν το ευρώ που θα έλεγχαν εξ ολοκλήρου αυτοί. Με την στρατηγική αυτή πέτυχαν την νομισματική και οικονομική υποτέλεια των χωρών-μελών σε πρώτη φάση. Στη συνέχεια πέτυχαν την πολιτική τους υποτέλεια με τη «Συνθήκη» της Λισαβόνας, η οποία όπως σας εξήγησα είναι στην πραγματικότητα το Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, με τοκογλυφικά κόλπα και νόμους κατόρθωσαν να υπερχρεώσουν πολλές χώρες-μέλη του ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η πιο υπερχρεωμένη χώρα-μέλος είναι η Ελλάδα, η οποία εδώ και μερικά χρόνια κατάντησε να ξεπουλιέται σε δημόσιους οnline πλειστηριασμούς, επειδή δεν μπορεί να αποπληρώνει έγκαιρα τα χρέη της στην ΕΚΤ, στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, στην περίφημη «τρόϊκα». Οι πλειστηριασμοί που σας ανέφερα γίνονται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Το τραγικό είναι ότι οι κυβερνήσεις μας αποκαλούν τους πλειστηριασμούς αυτούς «επενδύσεις» ή «αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας»… Ας δούμε τώρα πως δημιουργήθηκε το τεράστιο δημόσιο χρέος της χώρας μας. Η Ελλάδα μπήκε στη ζώνη των χωρών του ευρώ έπειτα από εσκεμμένη παραποίηση των πραγματικών της οικονομικών δεδομένων, έτσι ώστε να φανεί ότι πληρούσε τα αυστηρά κριτήρια εισόδου στην ευρωζώνη, τα περίφημα «κριτήρια του Μάαστριχτ». Αυτά τουλάχιστον έχει δημοσίως καταγγείλει η καθηγήτρια στατιστικής Ζωή Γεωργαντά, η οποία εργαζόταν τότε στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, στην περιβόητη ΕΛΣΤΑΤ. Στο τέλος, η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα μπήκε στο αρχείο για να υπαχθεί η Ελλάδα σε μνημόνιο. Η Ελλάδα είχε ήδη μεγάλο δημόσιο χρέος την εποχή της προσχώρησής της στην ζώνη του ευρώ, το οποίο το απέκρυψαν οι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη για να ενταχθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Οι εταίροι όμως το ανακάλυψαν, κι έτσι άρχισαν τα προβλήματα. Στη συνέχεια, οι εταίροι μας της Commission και της ΕΚΤ επινόησαν τη "Συνθήκη" της Λισαβόνας που ήταν στην ουσία το Σύνταγμα της ΕΕ. Το Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τέθηκε σε ισχύ το 2009. Το άρθρο 123 του Ευρωσυντάγματος λοιπόν, απαγορεύει την χρηματοδότηση σε υπερχρεωμένες χώρες-μέλη της ΕΕ από την ΕΚΤ. Όταν διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία είχαν υπερχρεωθεί, η ΕΚΤ δεν έχασε την ευκαιρία να κερδοσκοπήσει εις βάρος τους. Αρχικά δημιούργησε μηχανισμούς που επέτρεπαν την δανειοδότηση σε ευρώ κατά παράβαση του άρθρου 123 της Συνταγματικής Συνθήκης της ΕΕ. Πρόκειται για τον ΕFSF αρχικά και έπειτα για τον ESM. Επίσης στην πορεία ο Ντράγκι, ο επικεφαλής της ΕΚΤ αποφάσισε να παραβεί το άρθρο 123 ευθέως, και να αγοράζει η ίδια η ΕΚΤ χρεόγραφα (ομόλογα) των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, εκτός των Ελληνικών. Αυτή του η ενέργεια ανάγκασε Γερμανούς πολίτες και το αριστερό Γερμανικό κόμμα Die Linke να καταγγείλουν την ΕΚΤ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Παρά ταύτα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προφασιζόμενο άγνοια οικονομικών, αθώωσε την ΕΚΤ. Ούτως ή άλλως το προσωπικό της ΕΚΤ και ιδιαίτερα το Δ/Σ της απολαμβάνει ισόβιας δικαστικής ασυλίας βάσει του Νομικού του Πλαισίου και του Ευρωσυντάγματος... Οι Ελληνικές κυβερνήσεις αντί να δουν τον κίνδυνο και να δρομολογήσουν έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση βάσει του άρθρου 50 της Συνταγματικής Συνθήκης της, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, και να ξαναγίνει ανεξάρτητη κι εθνικά κυρίαρχη χώρα, δέχθηκαν τον παράνομο στην ουσία δανεισμό μέσω του ΕFSF. Παράλληλα, συνέχισαν τα προνόμια στους ημέτερους και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, όπως έχει διαφανεί μέσω των διαφόρων σκανδάλων που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας. Οι Ελληνικές τράπεζες συνέχισαν την ασύστολη χορήγηση δανείων. Μην ξεχνάμε πως από την είσοδό μας στο ευρώ μέχρι σήμερα, όλες οι Ελληνικές τράπεζες είναι ιδιωτικών συμφερόντων, δηλαδή κερδοσκοπικές. Η Τράπεζα της "Ελλάδας" μάλιστα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της ΕΚΤ. Δεν υπάρχει καμμία τράπεζα στην Ελλάδα που να είναι κρατική κεντρική τράπεζα, και συνεπώς να είναι σε θέση να υπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και της Ελλάδας. Έτσι τα Ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα συνέχισαν να κερδοσκοπούν ασύστολα, χορηγώντας όσο πιο πολλά δάνεια μπορούσαν, αφού ήξεραν ότι θα βάλουν στο χέρι την ακίνητη δπεριουσία των Ελλήνων πολιτών, σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων. Και οι πολίτες βέβαια συνέχιζαν την άνετη ζωή τους, με καταναλωτικά δάνεια, δάνεια για αυτοκίνητα κλπ. Έτσι φθάσαμε στο κάθε άλλο παρά σωτήριο έτος 2010, όταν πλέον οι μεγάλοι ξένοι τραπεζίτες, αλλά και οι εγχώριοι, που είχαν σχεδιάσει το δέσιμο της χώρας και των κατοίκων της με δάνεια, είδαν ότι η Ελλάδα είχε τόσο πειθήνια κυβέρνηση, και τόσο μεγάλο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, που την καθιστούσαν πανεύκολο στόχο ολοκληρωτικής υποδούλωσης. Σε αυτό το σκηνικό έδρασε ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Εξουσιοδότησε τον τότε υπουργό οικονομικών Παπακωνσταντίνου, και τον τότε Διοικητή της «Τράπεζας της Ελλάδος» Προβόπουλο, να υπογράψουν εκ μέρους της Ελλάδας την Πρώτη Δανειακή Σύμβαση Διευκόλυνσης μεταξύ της Ελλάδας και των τριών Δανειστών της, ήτοι της ΕΚΤ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, της γνωστής μας «τρόϊκας». Με την Δανειακή Σύμβαση εκείνη, όπως και με τις δύο επόμενες, οι κυβερνήσεις μας υποθήκευσαν όλη την Ελλάδα έναντι της αποπληρωμής των παράνομων, επαχθέστατων κι επονείδιστων ομολογιακών πλέον δανείων σε ευρώ. Πλέον η Ελλάδα θα ήταν υποχρεωμένη να εκδίδει κρατικά χρεόγραφα και να τα πουλά στην «δευτερογενή αγορά» με εγγύηση κρατικούς πόρους. Ο όρος «δευτερογενής αγορά» συμπεριλαμβάνει ιδιωτικές τράπεζες και πολλά αδίστακτα και αδηφάγα χρηματιστηριακά funds, για παράδειγμα την Goldman Sachs, και στην ουσία είναι η «πίσω πόρτα» της ΕΚΤ. Τι είναι τα Ελληνικά κρατικά ομόλογα και πως συμβάλλουν στην εκποίηση της χώρας μας Ελληνικό Κρατικό Ομόλογο ή Χρεόγραφο είναι ένα έγγραφο που επάνω γράφει ότι η Ελλάδα χρωστά Χ χρήματα στον αγοραστή του ομολόγου, τα οποία η Ελλάδα υπόσχεται να αποπληρώσει κατά την ημερομηνία λήξης του ομολόγου μαζί με ένα σημαντικό έως αστρονομικό τόκο. Βάσει των όρων των Δανειακών Συμβάσεων της Ελλάδας, τα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα είναι εγγυημένα με Ελληνικούς κρατικούς πόρους σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής τους. Δηλαδή, εάν για παράδειγμα ένα Ελληνικό Κρατικό Ομόλογο λήγει αύριο, και η Ελλάδα δεν έχει χρήματα να αποπληρώσει το κεφάλαιο που αναφέρει το ομόλογο συν τον αστρονομικό πλέον τόκο, τότε ο κάτοχός του μπορεί να διατάξει κατάσχεση ισάξιων Ελληνικών πόρων. Τέτοιοι πόροι μπορεί να είναι λιμάνια, αεροδρόμια, δασικές εκτάσεις, νησιά, κοιτάσματα κλπ. Υπάρχει και κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο με τα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα. Είναι η ανταλλαγή των Ελληνικών κρατικών ομολόγων, τα περίφημα swaps, η οποία επιφέρει αλλαγή του κατόχου τους. Παράδειγμα: Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα 20 δις ευρώ αγοράζονται από μια εταιρεία Γερμανικών συμφερόντων. Στη συνέχεια η Γερμανική αυτή εταιρεία πουλά αυτά τα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα στην Τουρκία. Σε περίπτωση που την ημερομηνία λήξης τους η Ελλάδα αδυνατεί να τα αποπληρώσει, η Τουρκία θα μπορεί να κάνει κατάσχεση σε ίσης αξίας Ελληνικούς πόρους. Καταλαβαίνετε που θα μπορούσε να οδηγήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αυξάνεται με γρήγορο ρυθμό αντί να μειώνεται, παρά την λιτότητα, παρά τις δραστικότατες περικοπές κρατικών κονδυλίων σε όλους τους κρατικούς φορείς, και παρά τη δυσβάσταχτη και αντισυνταγματική φορολόγηση των πολιτών. Αυτό συμβαίνει επειδή τα επιτόκια των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, των Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου και του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (Εmergency Liquidity Assistance, ELA) έχουν προ πολλού εκτοξευθεί σε απίστευτα ύψη. Έτσι, εδώ και μερικά χρόνια η Ελλάδα δεν είναι σε θέση ούτε τους τόκους των ομολογιακών δανείων της να αποπληρώνει. Για να το πω απλά, οι δόσεις των δανείων που παίρνει η Ελλάδα από τους δανειστές πηγαίνουν αμέσως για πληρωμή τοκοχρεολύσιων, αλλά και πάλι δεν επαρκούν, όπως έχουν αποκαλύψει δημόσια πρόσωπα. Έτσι, βάσει των όρων των δανειακών συμβάσεων που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις μας, έχουμε κατασχέσεις, ή αναγκαστική εκμετάλλευση Ελληνικών πόρων από την τρόϊκα, και επιβολή νέων φόρων. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις φορολογούν παράνομα και καταχρηστικά τους πολίτες και η Ελλάδα εκποιείται για δύο λόγους: Πρώτον για να σώζονται οι ιδιωτικές τράπεζες και για να πλουτίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία αν συνεχίσουμε αυτήν την πολιτική, θα αποκτήσει όλη την Ελλάδα και δεύτερον, άπαξ και η Ελλάδα κατασχεθεί από τους δανειστές, να εξανδραποδισθούν οι κάτοικοί της με υποχρεωτική ηλεκτρονική διακυβέρνηση ως μόνη επιλογή επιβίωσης. Οι δανειακές συμβάσεις της Ελλάδας με την τρόϊκα Αρκετά για τη δημιουργία του δημοσίου χρέους. Ας δούμε τώρα εάν και κατά πόσο οι Δανειακές Συμβάσεις που έχουν υπογραφεί είναι έννομες ή όχι. Αυτό έχει τεράστια σημασία, επειδή όταν ένα δημόσιο χρέος βασίζεται σε παράνομες Δανειακές Συμβάσεις, τότε το χρέος αυτό μπορεί να καταγγελθεί ως παράνομο, επαχθές και επονείδιστο για τον λαό της χώρας που το έχει επωμισθεί, και να μην αποπληρωθεί, υπό μία προϋπόθεση: H αθέτηση πληρωμής του δημόσιου χρέους μπορεί να γίνει μόνο όταν η χώρα έχει καθεστώς εθνικής κυριαρχίας. Όπως έχουν καταγγείλει καταξιωμένοι συνταγματολόγοι, Έλληνες και ξένοι, μεταξύ των οποίων και ο έγκριτος Έλληνας συνταγματολόγος Γεώργιος Κασιμάτης, τόσο η πρώτη όσο και οι επόμενες Δανειακές Συμβάσεις είναι παράνομες κι αντισυνταγματικές τόσο σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο, όσο και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Και αυτό επειδή για να αποπληρωθούν τα δάνεια αυτά, οι πολίτες της χώρας στερούνται πολλά από τα δικαιώματά τους, φτωχοποιούνται, και πολλές χιλιάδες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας χωρίς στέγη, τροφή και περίθαλψη. Η κρίση προκάλεσε απόγνωση και χιλιάδες αυτοκτονίες. Επίσης έστειλε πολλούς συμπολίτες μας στη φυλακή για χρέη. Όλα αυτά συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ένας πόλεμος κατά της επιβίωσης του Ελληνικού λαού, ο οποίος έντρομος βλέπει από τη μια να μην μπορεί να βρει δουλειά για να ζήσει αξιοπρεπώς, και από την άλλη να κατάσχονται στην ουσία Ελληνικά κοιτάσματα, λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια για το απύθμενο δημόσιο χρέος. Και σε αυτόν τον πόλεμο, ο λαός έχει προδοθεί από όλες του τις κυβερνήσεις. Ποτέ πριν δεν ήταν τόσο επίκαιρη αυτή η ρήση του εθνικού μας ποιητή: "Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ κι αγαπημένε, Πάντα ευκολόπιστε, και πάντα προδομένε." Διονύσιος Σολωμός Οι δανειακές συμβάσεις της χώρας μας και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση Εκτός από την αντισυνταγματικότητά τους, οι δανειακές συμβάσεις αυτές έχουν και μια παγκόσμια πρωτοτυπία την οποία επεσήμανε ο μαχητικός συνταγματολόγος Γεώργιος Κασιμάτης. Aνέφερε δημόσια ότι του προκάλεσε κατάπληξη το γεγονός ότι η πρώτη δανειακή σύμβαση εμπεριέχει ως όρο την υποθήκευση της Ελλάδας έναντι του δημόσιου χρέους. Δεν είχε δει, είπε χαρακτηριστικά, καμμία άλλη τέτοια σύμβαση με τέτοιον όρο ποτέ στην μακρόχρονη καριέρα του. Αυτός ο όρος συνιστά πλήρη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές. Επιπλέον, τόνισε ότι εξίσου αντισυνταγματική είναι και η παραίτηση από κάθε μορφής ασυλίας της Ελλάδας ως προς το δημόσιο χρέος της, αλλά και οι υπόλοιποι όροι της δανειακής σύμβασης εκείνης αλλά και των δύο επόμενων. Εκτός από την υποθήκευση της Ελλάδας έναντι της αποπληρωμής των δανείων, κι από την βάναυση υπερφολογόγηση, υπάρχει κι ένας άλλος όρος στις Δανειακές Συμβάσεις ο οποίος δεν έχει αναφερθεί από τα ΜΜΕ ως όρος των δανειακών συμβάσεων, παρά το ότι είναι όρος τους. Πρόκειται για τον όρο των δανειακών συμβάσεων που επιβάλλει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Αντίθετα, τόσο οι κυβερνήσεις μας, όσο και τα μεγάλα ΜΜΕ, περιβάλλουν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με το φωτοστέφανο του εκσυγχρονισμού του Ελληνικού δημοσίου και της διευκόλυνσης των πολιτών. Την εκθειάζουν ως τον από μηχανής θεό που θα λύσει όλες τις στρεβλώσεις και τις μηχανορραφίες του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Το περίεργο είναι ότι δεν αναφέρουν καθόλου το γεγονός ότι είναι όρος των Δανειακών Συμβάσεων, ούτε το γεγονός ότι η μορφή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θέλουν να μας επιβάλλουν, από κοινού με την επιβολή των ηλεκτρονικών πληρωμών, εξαφανίζει την προσωπική ελευθερία, την ελευθερία επιλογών, και την δημοκρατία. Η επιβολή της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης των προσωπικών δεδομένων του κάθε πολίτη είναι δηλαδή όρος των δανειακών συμβάσεων. To ίδιο και οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Αυτό όμως καταργεί κάθε ίχνος ελευθερίας του ατόμου, και είναι κατάφωρα αντισυνταγματικό. Παρόλα αυτά, όλες οι κυβερνήσεις μας από το 2010 έως σήμερα προσυπέγραψαν το περιεχόμενο των δανειακών συμβάσεων που συμπεριλαμβάνει και την κατάργηση των ατομικών ελευθεριών μέσω της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης και της ενοποίησης όλων των αρχείων για κάθε πολίτη καθώς επίσης και την επιβολή των ηλεκτρονικών πληρωμών. Το εύρος της αναγκαστικής ψηφιακής ενοποίησης των προσωπικών δεδομένων κάθε πολίτη είναι απίστευτο ως προς την αντισυνταγματικότητά του. Ο ιατρικός φάκελος και το ιατρικό ιστορικό κάθε πολίτη, η οικονομική του κατάσταση, οι καταθέσεις του, το αν έχει ασφάλεια υγείας ή όχι, το αν χρωστά και πόσα, το που μένει και ποια περιουσία έχει, τι τηλέφωνο και τι email έχει, τι επάγγελμα έχει, τα πάντα θέλουν να τα ενοποιήσουν σε ένα ενιαίο ψηφιακό αρχείο για κάθε πολίτη που θα είναι προσπελάσιμο από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ανά πάσα στιγμή. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί το κράτος να ελέγχει όλο το 24ωρο κάθε πολίτη αυτόματα, μέσω ηλεκτρονικών αλγορίθμων και ηλεκτρονικών chip, για τα πάντα: για αγορές καταναλωτικών ειδών, πληρωμή φόρων και υπηρεσιών (υγείας, ενέργειας, νερού, παιδείας κλπ), ταυτοποίηση κατόχου, συγκοινωνίες και για όλες τις δοσοληψίες με το δημόσιο και με τον ιδιωτικό τομέα. Ο δε πολίτης από την άλλη πλευρά υποβιβάζεται σε απλό χρήστη ενός ηλεκτρονικού κωδικού, ή μιας ηλεκτρονικής κάρτας. Κάθε φορά που το κράτος, ένας hacker, ένας δημόσιος υπάλληλος ή μια εταιρεία που κάνει data mining κάνει χρήση του κωδικού ενός πολίτη, θα αποκαλύπτονται τα πάντα για τον πολίτη αυτό, από το ιατρικό του ιστορικό και τα υπόλοιπα προσωπικά του δεδομένα, έως τις καθημερινές του αγορές και συνήθειες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το γεγονός ότι οι ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες και είναι πολύ εύκολα προσβάσιμες όχι μόνο από τους εντεταλμένους δημοσίους υπαλλήλους και από το προσωπικό των ιδιωτικών εταιρειών που τις δημιουργεί, αλλά και από τους hackers, αλλά και το γεγονός ότι ένας δημόσιος υπάλληλος θα μπορεί να βλέπει παράλληλα με το επάγγελμα και το ονοματεπώνυμο του κάθε πολίτη και τα πάντα για το άτομό του, καθιστά τον πολίτη ευάλωτο στους χειριστές των προσωπικών του δεδομένων. Επιπροσθέτως, ενδέχεται οι πολίτες πολύ χαμηλού οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου να γκετοποιηθούν ηλεκτρονικά, και οι υπηρεσίες που θα τους παρέχονται ενδέχεται να είναι πολύ χαμηλής ποιότητας, ή ακόμα και επικίνδυνες για την υγεία ή και τη ζωή τους. Για παράδειγμα, ίσως να επιτραπεί η χορήγηση φαρμάκων για τα οποία δεν θα έχουν γίνει οι απαραίτητες δοκιμές σε πολίτες πολύ χαμηλού οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου. Είναι γνωστή η πρακτική των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών να χρησιμοποιούν μεγάλα τμήματα του πολύ φτωχού πληθυσμού χωρών του τρίτου κόσμου για να κάνουν δοκιμές σε καινούργια φάρμακα ή εμβόλια. Η Ελλάδα τείνει να γίνει τριτοκοσμική χώρα. Ήδη οι πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες εμφανίσθηκαν στην χώρα. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Η πατρίδα μας υποθηκεύθηκε με παράνομες Δανειακές Συμβάσεις για παράνομη και επαχθή δανειοδότηση, κι έτσι έχουμε από το 2010 οικονομική κατοχή, αναγκαστικούς νόμους και περιστολή της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας μέσω της ναζιστικού τύπου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και επιβολής ηλεκτρονικών πληρωμών. Όλα αυτά είναι όροι των δανειακών συμβάσεων. Στο σημείο αυτό να ξεκαθαρίσω κάτι που αποσιωπείται από τα επίσημα χείλη και τα μεγάλα κανάλια. Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι επιβλήθηκαν εξαιτίας των δανειακών συμβάσεων της Ελλάδας με την τρόϊκα, δηλαδή με την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Δηλαδή η αιτία που έχουμε μνημόνια κι εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων είναι η υπογραφή των Δανειακών Συμβάσεων από τους υπουργούς μας των οικονομικών εκ μέρους της Ελλάδας και από τους Διοικητές της Τράπεζας της "Ελλάδος". Παρ’ όλα αυτά, στις ειδήσεις συνήθως ακούμε για μνημόνια, για μνημονιακούς και για αντιμνημονιακούς, και πολύ σπάνια για την αιτία της ύπαρξής τους, δηλαδή για τις παράνομες δανειακές συμβάσεις και συνακόλουθα για τα παράνομα κι επαχθή δάνεια της Ελλάδας από το 2010 μέχρι σήμερα. Την επταετία αυτή ζήσαμε πολλούς δήθεν αντιμνημονιακούς στην αντιπολίτευση που μετατρέπονταν σε μνημονιακούς την επομένη της ορκωμοσίας τους στην κυβέρνηση. Στην συνέχεια ζήσαμε και την απόπειρα συγκάλυψης της αθέτησης των προεκλογικών υποσχέσεων από την κυβέρνηση συνασπισμού του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στο λεκτικό πεδίο: Aντικατέστησαν την λέξη «τρόϊκα» με την λέξη «θεσμοί», τη λέξη «μνημόνιο» με την λέξη «πρόγραμμα» κ.ο.κ. Η χώρα μας βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια σε προχωρημένη εκποίηση, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, επειδή δεν είναι σε θέση να αποπληρώνει τις δόσεις των δανείων ώστε να αποπληρώνει τα ομολογιακά της χρέη, όταν αυτά πρέπει να αποπληρωθούν. Έτσι έχουν ξεπουληθεί ή δοθεί προς εκμετάλλευση υπέρ του δημοσίου χρέους λιμάνια, αεροδρόμια, κοιτάσματα, εκτάσεις, υποδομές, κερδοφόρες εκμεταλλεύσεις, ενέργεια κλπ. Εάν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει τίποτα που να ανήκει στο Ελληνικό κράτος. Θα έχουν τα πάντα κατασχεθεί από την τρόϊκα, η οποία θα έχει επενδύσει τα κατασχεμένα σύμφωνα με τα συμφέροντά της. Θα αναφέρω ένα παράδειγμα. Δεν έχουμε πια Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Η Γερμανία έβαλε στο χέρι την Ελληνική ενέργεια εξαιτίας του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Έκτοτε τα τιμολόγια της ιδιωτικοποιημένης εταιρείας ενέργειας που προέκυψε εκτοξεύθηκαν. Το ίδιο θα γίνει και με τα τιμολόγια του νερού, εάν οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης περάσουν στον ιδιωτικό τομέα μέσω κατάσχεσης ή μόνιμης εκμετάλλευσης από τους δανειστές της χώρας. Το ιδιο θα γίνει και με την υγεία και την νοσοκομειακή περίθαλψη, εάν τα νοσοκομεία μας παύσουν να είναι κρατικά. Yπάρχει διέξοδος μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Τώρα θα μου πείτε. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε την λιτότητα και να δούμε πάλι ανάπτυξη παραμένοντας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ, όπως υποστηρίζουν οι κυβερνήσεις μας; Όχι είναι αδύνατον. Και είναι αδύνατον όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά επειδή, όπως θα δείξω στη συνέχεια, οι Συνταγματικές Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Νομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρω-Συστήματος, στα οποία έχει υπαχθεί η Ελλάδα, όχι μόνο δεν προβλέπουν αλληλεγγύη και βοήθεια σε χώρες-μέλη της ευρωζώνης που, όπως η Ελλάδα, είναι υπερχρεωμένες, αλλά αντιθέτως προβλέπουν επιβολή τεράστιων προστίμων και κατασχέσεις ή αναγκαστικές εκμεταλλεύσεις φυσικών πόρων, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τις υπερχρεωμένες χώρες σε εκποίηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και τους περισσότερους πολίτες των χωρών αυτών στην ανεργία, στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. Δεν υπάρχει ρήτρα βοήθειας ή αλληλεγγύης στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Oι Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν περιέχουν κάποια ρήτρα οικονομικής αλληλεγγύης, ή βοήθειας, ή δικαιώματος χώρας-μέλους σε τέτοια βοήθεια από τις υπόλοιπες χώρες-μέλη, ή από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πτώχευση κράτους-μέλους θεωρείται από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης εσωτερικό πρόβλημα της χώρας-μέλους. Επίσης στις Συνταγματικές Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει θεσπιστεί η πλήρης νομική ασυλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των χωρών-μελών της Ένωσης από ενδεχόμενη πτώχευση μιας χώρας-μέλους της ευρωζώνης, ή χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απαγορεύεται να δανείζει χρήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στις χώρες-μέλη της Ένωσης σύμφωνα με το Άρθρο 123 της Συνθήκης για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (TFEU). (Όπως όμως σας έδειξα τις δανείζει από την πίσω πόρτα, κερδοσκοπικότατα με τους τοκογλυφικότατους μηχανισμούς που δημιούργησε…) Ο μόνος υπαινιγμός για πιθανότητα βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς χώρα-μέλος αφορά το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει μια χώρα-μέλος της πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη υπάρχει στο Άρθρο 122 της Συνθήκης αυτής, αλλά δεν συνιστά δικαίωμα της πληττόμενης χώρας-μέλους. Εναπόκειται στην καλή θέληση των θεσμών να χορηγήσουν βοήθεια σε περίπτωση που μια χώρα-μέλος αντιμετωπίσει μεγάλη φυσική καταστροφή. Επομένως το Ευρωπαϊκό Δίκαιο δεν επιτρέπει σε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαλλαγεί από το χρέος της και να επανεκκινήσει την οικονομία της. Επίσης δεν προβλέπει καμμία βοήθεια σε χώρα-μέλος που έχει υπερχρεωθεί. Αντίθετα, προβλέπει αστρονομικά πρόστιμα και αστρονομικά επιτόκια δανεισμού ευρώ. Επομένως δεν υπάρχει καμμία απολύτως ελπίδα σωτηρίας της πατρίδας μας ή των πολιτών της εάν παραμείνουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίθετα, αυτό που έχει δρομολογηθεί είναι η ολοκληρωτική εκποίηση της χώρας μας και των ιδιωτικών περιουσιών μας και η ολοκληρωτική υποδούλωση μέσω της επιβολής του ηλεκτρονικού φακελώματος και του ηλεκτρονικού νομίσματος. Έννομα μέσα απελευθέρωσης και επανεκκίνησης της οικονομίας μας Τα δύο είδη χρεοκοπίας Αυτό που ζούμε από το 2010 στην Ελλάδα λέγεται χρεοκοπία υποτελούς χώρας. Αυτό το είδος χρεοκοπίας προβλέπει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Χρεοκοπία υποτελούς χώρας έχουμε όταν η χώρα αυτή είναι αναγκασμένη από τους δανειστές της να κάνει ό,τι της επιβάλλουν. Δηλαδή οι όροι της χρεοκοπίας της υποτελούς χώρας επιβάλλονται από τους δανειστές της. Σε πολλές περιπτώσεις οι δανειστές δεν διστάζουν ακόμα και γενοκτονίες να προκαλέσουν ώστε να εκποιήσουν όλους τους πόρους της χώρας αυτής και τις ιδιωτικές περιουσίες των κατοίκων της, όταν η χώρα που τους χρωστά είναι υποτελής σε αυτούς. Το άλλο είδος χρεοκοπίας λέγεται χρεοκοπία εθνικά κυρίαρχου κράτους (sovereign default). Σε αυτό το είδος χρεοκοπίας οι όροι της χρεοκοπίας αποφασίζονται από το ίδιο το εθνικά κυρίαρχο κράτους. Δεν γίνονται διαπραγματεύσεις. Το εθνικά κυρίαρχο κράτος απλώς ανακοινώνει μονομερώς και αδιαπραγμάτευτα στάση εξωτερικών πληρωμών. Η χρεοκοπία υπό καθεστώς εθνικής κυριαρχίας είναι σωτήρια για το υπερχρεωμένο κράτος επειδή του δίνει τη δυνατότητα, βάσει του διεθνούς δικαίου, να κάνει αθέτηση πληρωμών των χρεών του σε περίπτωση που του είναι αδύνατον να τα αποπληρώσει. Επίσης, σε περίπτωση που τα χρέη του κράτους αυτού είναι παράνομα, του δίνει την δυνατότητα να τα καταγγείλει ως τέτοια, ή και ως επαχθή κι επονείδιστα για τον λαό του και να μην τα πληρώσει. Έτσι το κράτος αυτό μπορεί να επανεκκινήσει την οικονομία του. Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές στην ιστορία. Πρόσφατο πολύ πετυχημένο παράδειγμα είναι της Ισλανδίας. Συνεπώς μόνο με πλήρη αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί η Ελλάδα να κάνει ΝΟΜΙΜΑ αθέτηση πληρωμών των χρεών της, κι έτσι να μπορέσει να επανεκκινήσει την οικονομία της. Δηλαδή μόνο με χρεοκοπία υπό καθεστώς εθνικής κυριαρχίας. Αντίθετα με την δήθεν απαγόρευση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ που διεκήρυτταν οι πολιτικοί μας, μια χώρα-μέλος μπορεί να αποχωρήσει από το ευρώ αφού αποχωρήσει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, βάσει του Άρθρου 50 της Συνταγματικής Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΤΕU). Ορισμένοι νομικοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι δικαιούται μια χώρα-μέλος της ευρωζώνης να αποχωρήσει μόνο από την ευρωζώνη, χωρίς να χρειάζεται να αποχωρήσει συνολικά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για παράδειγμα, ο δικηγόρος και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Μηλιαράκης υποστηρίζει ότι: «μια συναινετική απόφαση με βάση το άρθρο 50 ΣΕΕ και το άρθρο 352 ΣΛΕΕ σε συνδυασμό με τα άρθρα 61 και 62 της Σύμβασης της Βιέννης και σε αναφορά με τις επιφυλάξεις της παρ. 2 του άρθρου 4 ΣΕΕ, αποτελούν επαρκή νομική βάση για την αποχώρηση κράτους-μέλους από την ευρωζώνη.» και ως έγκριτος νομομαθής δεν κάνει λάθος προφανώς. Το θέμα όμως δεν είναι εάν επιτρέπεται η Ελλάδα να αποχωρήσει μόνο από την ευρωζώνη παραμένοντας χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το θέμα είναι εάν και κατά πόσο συμφέρει τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Eάν αποχωρήσoυμε από την ευρωζώνη αλλά παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τράπεζα της Ελλάδας θα εξακολουθεί να υπάγεται στην δικαιοδοσία της ΕΚΤ και να δέχεται τις εντολές της, παρά το γεγονός ότι θα είμαστε στη δραχμή. Αυτό προβλέπεται από τους θεσμούς της Ένωσης και το νομικό πλαίσιο της ΕΚΤ. Επιπλέον, θα συνεχίσουμε να είμαστε οικονομικά, νομοθετικά και πολιτικά υποτελής χώρα στην ΕΕ, επειδή θα εξακολουθούμε να είμαστε χώρα-μέλος της ΕΕ, κι επομένως θα είμαστε υποχρεωμένοι να συντασσόμαστε με τις Συνταγματικές Συνθήκες της ΕΕ οι οποίες, όπως έδειξα, κάθε άλλο παρά ελευθερία και δημοκρατία επιβάλλουν. Τέλος, οι όροι της χρεοκοπίας μας σε περίπτωση που πάμε στη δραχμή παραμένοντας χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συνεχίζουν να μας επιβάλλονται από τους δανειστές μας. Θα συνεχίσουμε δηλαδή να βρισκόμαστε υπό καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας υποτελούς χώρας όπως είμαστε από το 2010. (Όπως αντιλαμβάνεστε, μόνο με πλήρη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με επανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας έχει νόημα η έκδοση εθνικού νομίσματος.) Επομένως, η στρατηγική απαγκίστρωσης από τη δυναστική Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΕΚΤ που έπρεπε να είχαμε υιοθετήσει από το 2010 είναι: 1. Επαναφορά της εθνικής κυριαρχίας, των δημοκρατικών θεσμών και της ελευθερίας του ατόμου στο Σύνταγμα της πατρίδας μας, 2. Ακύρωση των παράνομων δανειακών συμβάσεων στη Βουλή, καταγγελία του μη βιώσιμου παράνομου, επαχθούς και επονείδιστου δημόσιου χρέους στον ΟΗΕ ώστε να πετύχουμε τουλάχιστον την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, και δίωξη των υπαιτίων δημιουργίας του 3. Πλήρης αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση με επίκληση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας 4. Παύση εξωτερικών πληρωμών με  μονομερή χρεοκοπία, ως εθνικά κυρίαρχο κράτος. 5. Δημιουργία εντελώς νέας κρατικής κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας και έκδοση εθνικού νομίσματος. Για  κατορθώσουμε όμως τα ανωτέρω, θα πρέπει προηγουμένως να καταψηφίσουμε όλο το πολιτικό σκηνικό που εναλλάχθηκε στην εξουσία ή συνέπραξε με αυτήν από το 2000 (κυβέρνηση Σημίτη) έως σήμερα, και με νέους τελείως πολιτικούς που θα αντιπροσωπεύουν πραγματικά τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και της Ελλάδας, να επαναφέρουμε την εθνική κυριαρχία, την ελευθερία του ατόμου και τους δημοκρατικούς θεσμούς στο Σύνταγμα της πατρίδας μας. Το άρθρο 50* της "Συνθήκης της Λισαβόνας", δηλαδή του Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιτρέπει οικειοθελή έξοδο από την Ένωση σε όποια χώρα-μέλος το επιθυμεί, αρκεί αυτή της η απόφαση να συνάδει με το εθνικό της Σύνταγμα. Όμως, το Σύνταγμα της Ελλάδας, όπως έχει τροποποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες έχει καταντήσει μίνι αντίγραφο των Συνταγματικών Συνθηκών της ΕΕ. Για τον λόγο αυτό απαιτείται πλήρης παλινόρθωσή του: επαναφορά της εθνικής μας κυριαρχίας, της ελευθερίας του ατόμου και των δημοκρατικών θεσμών. Τέλος, θα πρέπει να αναγραφεί σε ένα άρθρο ότι το Σύνταγμα της πατρίδας μας θα είναι εσαεί κι αδιαπραγμάτευτα ο ανώτατος νόμος στην χώρα (Αρχή της υπεροχής). Ας συνοψίσουμε τα τέσσερα είδη κατοχής της χώρας μας. Έχουμε: πολιτική κατοχή: το Ελληνικό Σύνταγμα έχει συμμορφωθεί με το Ευρωσύνταγμα, και με ορισμένες Διεθνείς Συνθήκες με αποτέλεσμα την σχεδόν πλήρη κατάλυσή του. οικονομική κατοχή: μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, εκποίηση της Ελλάδας λόγω αδυναμίας αποπληρωμής δόσεων χρέους, συνεχή δανεισμό από ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και από τοκογλυφικές χρηματομεσιτικές διεθνείς εταιρείες και ιδιωτικές τράπεζες νομισματική υποτέλεια: σε ξένο νόμισμα (ευρώ) και στην μοναδική κεντρική τράπεζα έκδοσής του, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. ναζιστική Υποδούλωση του πολίτη μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ηλεκτρονικών πληρωμ

Το ιστορικό της οικονομικής κατοχής της Ελλάδας
Mε την υπογραφή των Δανειακών Συμβάσεων Διευκόλυνσης και των συνοδευτικών τους Μνημονίων, οι κυβερνήσεις των Παπανδρέου (σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ), Παπαδήμου (μη εκλεγμένη υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Λουκά Παπαδήμο) και Σαμαρά (η αντισυνταγματική, στην ουσία, κυβέρνηση συνασπισμού που δημιούργησε ο αρχηγός της δεξιάς ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, και την Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη), εκχώρησαν την εθνική μας κυριαρχία στους δανειστές των Ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών ήτοι στο ΔΝΤ, στην ΕΚΤ και στην ΕΕ, υποθηκεύοντας τα πάντα στην Ελλάδα έναντι των δανείων...

Η κυβέρνηση συνασπισμού των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διέψευσε τις ελπίδες του Ελληνικού λαού ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, παρά τις κατηγορηματικές προεκλογικές της υποσχέσεις περί του αντιθέτου.

Αυτή η ενέργεια αυτών των κυβερνήσεων κατέλυσε όχι μόνο τα δικαιώματα και την ελευθερία του Ελληνικού λαού σύμφωνα με το πραγματικό Ελληνικό Σύνταγμα, αλλά και τα δικαιώματα και την ελευθερία του Ελληνικού λαού σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, επειδή δεν υπάρχει δίκαιο που να επιτρέπει την κατάσχεση μιας ολόκληρης χώρας και του λαού της, για να ξεπληρώσει η χώρα αυτή το παράνομο και απεχθές της χρέος.

Ο κυριώτερος λόγος καταδίκης των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεών μας και των περισσότερων ΜΜΕ είναι ότι δεν μας αποκάλυψαν ότι υπήρχε κι άλλος δρόμος εξόδου από την κρίση, διακηρύσσοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι η "σωτηρία" της χώρας ευρίσκεται μόνο μέσα στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή τους η διακήρυξη είναι κατά την γνώμη μου η μεγαλύτερη προπαγάνδα που έχει ποτέ υποστεί ο Ελληνικός λαός.

Πως φθάσαμε στο σημείο να χάσει η Ελλάδα την εθνική της κυριαρχία και να είναι στην ουσία κατεχόμενη χώρα;
Ποια ήταν η αιτία;

Νομίζω ότι η βασική αιτία ήταν και εξακολουθεί να είναι η έλλειψη πραγματικής δημοκρατίας στην Ελλάδα, από κοινού με την βαθιά κι εκτεταμένη διαφθορά και την διαπλοκή.

* Η Συνταγματική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο άρθρο 50 προβλέπει την αποχώρηση ενός κράτους μέλους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιο συγκεκριμένα το άρθρο 50 αναφέρει:

"1. Κάθε κράτος μέλος μπορεί να αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ένωση, σύμφωνα με τους εσωτερικούς συνταγματικούς του κανόνες.

2. Το κράτος μέλος που αποφασίζει να αποχωρήσει γνωστοποιεί την πρόθεσή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Υπό το πρίσμα των προσανατολισμών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Ένωση προβαίνει σε διαπραγματεύσεις και συνάπτει με το εν λόγω κράτος συμφωνία που καθορίζει τις λεπτομερείς ρυθμίσεις για την αποχώρησή του, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο των μελλοντικών του σχέσεων με την Ένωση.
Η διαπραγμάτευση της συμφωνίας αυτής γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 218,παράγραφος 3, της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συμφωνία συνάπτεται εξ ονόματος της Ένωσης από το Συμβούλιο, το οποίο αποφασίζει με ειδική πλειοψηφία, μετά από την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

3. Οι Συνθήκες παύουν να ισχύουν στο εν λόγω κράτος από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της συμφωνίας αποχώρησης ή, ελλείψει τέτοιας συμφωνίας, δύο έτη μετά τη γνωστοποίηση που μνημονεύεται στην παράγραφο 2, εκτός εάν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε συμφωνία με το εν λόγω κράτος μέλος, αποφασίσει ομόφωνα την παράταση της προθεσμίας αυτής.

4. Για τους σκοπούς των παραγράφων 2 και 3, το μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Συμβουλίου που αντιπροσωπεύει το αποχωρούν κράτος μέλος δεν συμμετέχει ούτε στις συζητήσεις ούτε στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ή του Συμβουλίου που το αφορούν.

Η ειδική πλειοψηφία ορίζεται βάσει του άρθρου238,παράγραφος 3, στοιχείο β), της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Εάν το κράτος που αποχώρησε από την Ένωση ζητήσει την εκ νέου προσχώρησή του, η αίτησή αυτή υπόκειται στη διαδικασία του άρθρου 49. "

αντί επιλόγου

Όπως διαπιστώσατε, δεν χρησιμοποίησα κάποια οικονομική ή ιδεολογική θεωρία για να εξηγήσω το τι συμβαίνει στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.

Ούτως ή άλλως, οι γνωστές οικονομικές θεωρίες του καπιταλισμού, του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, ή οι κοινωνικές θεωρίες του λειτουργισμού, της πάλης των τάξεων και της συμβολικής αλληλεπίδρασης, ή ακόμα και οι θεωρίες της κοινωνικής διαστρωμάτωσης (μοντερνισμός, θεωρία της εξάρτησης) δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τα σημερινά δεδομένα, επειδή ζούμε σε μια εποχή έντονης αναγκαστικής κοινωνικής μηχανικής για πλήρη υποδούλωση σε ένα εντελώς νέο τεχνοκρατικό υπόδειγμα.

Οι ισχυροί θέλουν να καλουπώσουν τον κόσμο σύμφωνα με αυτό το νέο τεχνοκρατικό υπόδειγμα ολοκληρωτικού τύπου, το οποίο αν και άνομο, προωθείται από πανίσχυρα διεθνή συμφέροντα και προσπαθεί να επιβληθεί σε παγκόσμια κλίμακα.

Δηλαδή οι πολιτικές που μας επιβάλλονται είναι επιστημονικά σχεδιασμένες για να επιφέρουν την πλήρη υποταγή του πολίτη σε ένα παγκοσμιοποιημένο ανελεύθερο καθεστώς, αφού πρώτα εξαφανίσουν τα εθνικά κυρίαρχα κράτη, μέσω της τεχνητής δημιουργίας αστρονομικών δημοσίων χρεών.

Οι τρόποι που επιτυγχάνουν αυτήν την αναγκαστική κοινωνική μηχανική, σε ατομικό επίπεδο, είναι πολλοί.

Για παράδειγμα, ο ψυχολογικός επηρεασμός των πολιτών υπέρ μιας παγκόσμιας "τεχνο-ουτοπίας" και η προώθησή της μέσω εκτεταμένης προπαγάνδας και διαφημίσεων από τα πολιτικά κόμματα, τα ΜΜΕ και την παιδεία.

Αυτή η αναγκαστική κοινωνική μηχανική επιτάσσει την υφαρπαγή των πόρων διαβίωσης του πολίτη (περιουσία, κατοικία, εργασία) μέσω μιας παράνομης, υπέρογκης και μη ανταποδοτικής φορολόγησης, έτσι ώστε να αναγκασθεί ο πολίτης να συμβιβασθεί με το μοντέλο διαβίωσης που έχουν αποφασίσει να του επιβάλλουν οι σχεδιαστές του παγκοσμιοποιούμενου τεχνοκρατικού καθεστώτος.

Η μαγεία που ασκεί το νέο υπόδειγμα είναι τέτοια, που έχει υιοθετηθεί τόσο από τους καπιταλιστές, όσο και από όσους έχουν σοσιαλιστικές πεποιθήσεις.

Αυτό έχει φανεί ξεκάθαρα τόσο σε επίπεδο εθνικών κοινοβουλίων, όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο: Δεξιοί και αριστεροί υπερψηφίζουν τις επιταγές του νέου ηλεκτρονικού υποδείγματος σε βαθμό που να μην ξεχωρίζει πλέον η "δεξιά" από την "αριστερά".

Όπως προείπα, η αναγκαστική αυτή κοινωνική μηχανική επιβάλλεται δια μέσου του νέου επιστημονικού και τεχνοκρατικού υποδείγματος (paradigm):
Toυ ηλεκτρονικού panopticon.

Το υπόδειγμα του ηλεκτρονικού panopticon που προσπαθεί να μας επιβάλλει το διεθνές χρηματιστηριακό κεφάλαιο και οι πολυεθνικές δια μέσου των πολιτικών ηγεσιών έχει ναζιστικά χαρακτηριστικά.

Δεν φταίει το ηλεκτρονικό μέσον.
Είναι απλά μια εφεύρεση.

Ο τρόπος που χρησιμοποιείται το ηλεκτρονικό μέσον από το αναδυόμενο ολοκληρωτικό καθεστώς είναι αυτός που καταργεί την ελευθερία του πολίτη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, και την δημοκρατία.

Το αναδυόμενο ολοκληρωτικό καθεστώς στην δική μας ήπειρο ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όσο παραμένουμε στην ΕΕ δεν είμαστε παρά ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι, αναλώσιμοι πολίτες.

Τα έννομα μέσα απελευθέρωσης από το παράνομο δημόσιο χρέος και της επανάκτησης της εθνικής μας κυριαρχίας που σας ανέφερα δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους πολιτικούς μας ηγέτες. Το πολιτικό σκηνικό που εναλλάσσεται στην εξουσία από το 2000 μέχρι σήμερα, διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι πιστεύει πως διατηρώντας την Ελλάδα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και μη εγκαταλείποντας το όραμα της «Ευρώπης των λαών» θα μπορέσει στο μέλλον να αλλάξει τους θεσμούς και τις Συνταγματικές Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί το δημοκρατικώτερον. Αυτό είναι «Όνειρο Θερινής Νυκτός».

Οι νέοι πολιτικοί δικαιολογούνται να είναι αιθεροβάμονες.

Οι έμπειροι όμως πολιτικοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι με το να διακηρύσσουν την πίστη τους στην επίτευξη του οράματος αυτού, όχι μόνο δεν μας πείθουν για τις προθέσεις τους, αλλά αντίθετα μας αποδεικνύουν ότι τόσο δια των λόγων, όσο και δια των έργων τους υπηρετούν το παρόν status quo της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μας αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι με τις πολιτικές τους επιλογές συντελούν στην αυταρχική επιβολή του νέου, τραγικά άνομου τεχνοκρατικού υποδείγματος που προωθείται με τη μάσκα της "τεχνο-ουτοπίας."

(Διασκευή άρθρου μου του Δεκέμβρη 2015)

BIBΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Blejer Mario "Europe is running a giant Ponzi scheme" in the Financial Times of May 6, 2011, http://www.ft.com/content/ee728cb6-773e-11e0-aed6-00144feabdc0
Daley Janet "The EU still hasn't understood that it is a totalitarian institution", in the Telegraph of 17 September 2016, http://www.telegraph.co.uk/news/2016/09/17/the-eu-still-hasnt-understood-that-it-is-a-totalitarian-institut/
Ηuizinga Todd (2016) " The New Totalitarian Temptation: Global Governance and the Crisis of Democracy in Europe", Encounter Books, New York
Kασιμάτης Γεώργιος, "Αντιθέσεις", ΚΡΗΤΗTV: https://www.youtube.com/watch?v=gdqIo5WuNt4
Λαβδιώτης Σπύρος (24/12/2010): "Τράπεζα της Ελλάδος", https://spiros26.wordpress.com/
Μηλιαράκης Πέτρος: "Νομικό Παράρτημα του Μηλιαράκη Πέτρου" στο «Σχέδιο Κοινωνικής Αλλαγής και Εθνικής Ανασυγκρότησης για την 36 Ελλάδα» των Λαπαβίτσα Κώστα και Φλάσμπεκ Χάϊνερ: http://www.thepressproject.gr/article/82191/Apokaluptoume-to-SxedioKoinonikis-Allagis-kai-epistrofis-sti-Draxmi-tou-Kosta-Lapabitsa
Kumm Mattias and Comella Victor Ferreres (2005) "The primacy clause of the constitutional treaty and the future of constitutional conflict in the European Union" in the International Journal of Constitutional Law.
Leino Paivi (2000) "The European Central Bank and Legitimacy. Is the ECB a Modification of or an Exception to the Principle of Democracy?", Harvard Jean Monnet Working Paper 1/01, Harvard Law School.

Ενδιαφέροντα σχετικά ντοκυμανταίρ :
Τhe corporate lobby tour
The Brussels Business
Who really rules us?
Πηγή
attikanea.blogspot.gr  Παρασκευή 7/7/2017

 

 

 

Σάββατο 01/07/2017 - 21:43

Πρωτιά: Η πανέμορφη μαθήτρια από το Βελβεντό που «έπιασε» 19.667 μόρια στις Πανελλαδικές

Πρωτιά: Η πανέμορφη μαθήτρια από το Βελβεντό που «έπιασε» 19.667 μόρια στις Πανελλαδικές

Σε όλα τα τοπικά Μέσα της Κοζάνης φιγουράρει το όνομα της Ελευθερίας Βλάχου, απόφοιτης -πλέον- του 1ου Γενικού Λυκείου, που συγκέντρωσε 19.667 στις Πανελλαδικές εξετάσεις, την στιγμή που η ίδια βρίσκεται στις ΗΠΑ για το φετινό καλοκαίρι.

Βελβεντινή στην καταγωγή, η Ελευθερία ήδη έχει επιλέξει τη σχολή της προτίμησής της που δεν είναι άλλη από την Ιατρική και, αισιόδοξη και ιδιαίτερα χαρούμενη, πλέον, μίλησε στο K........ για την…επόμενη ημέρα της μεγάλης αυτής επιτυχίας:

«Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τόσο υψηλή βαθμολογία. Μου χάρισε ανέλπιστη χαρά και κυρίως ανακούφιση γιατί η προσπάθεια μου είχε ανταμειφθεί. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι εξεταζόμενοι έχουν πάνω κάτω σχηματίσει μία εικόνα για την επίδοση τους πριν βγουν τα αποτελέσματα. Επειδή, όμως, εμπλέκεται το υποκειμενικό στοιχείο του ανθρώπινου παράγοντα, κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος. Ήλπιζα να έχω γράψει τόσο όσο άξιζε η προσπάθεια μου. Γενικότερα, στις εξετάσεις δε χωρούν συναισθηματισμοί ενώ τα λόγια των τρίτων περιττεύουν. Χρειάζεται αυτογνωσία και ορθολογιστική θεώρηση των πραγμάτων, ψυχραιμία και πίστη στην προσπάθεια. Όποιος καταβάλλει προσπάθεια δεν έχει λόγο να αγχώνεται. Το άγχος λειτουργεί ανασταλτικά και μπορεί να ακυρώσει την όποια καλή προετοιμασία».

«Οι βόλτ

ες είναι αναγκαίες, η πνευματική ανάταση, ακόμη κι αν διαρκεί ελάχιστα, τροφοδοτεί το διάβασμα με θετικότητα. Η επιτυχία στηρίζεται σε μία μακροχρόνια προσπάθεια, ενώ αναμφίβολα απαιτείται συνέπεια και μεθοδικότητα στο διάβασμα. Το σπουδαιότερο όμως είναι η καθημερινή στοχοθεσία. Η πεποίθηση πως κάθε μέρα οφείλει να είναι εποικοδομητική, γιατί καταξιώνει και νοηματοδοτεί το συνολικό εγχείρημα. Μπορεί η χρονιά να ήταν δύσκολη, γε

μάτη στερήσεις και ψυχολογικές διακυμάνσεις, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύεται πλέον διαφωτιστική».

»Δοκιμάζεις τα όρια σου, αξιολογείς τους ανθρώπους που στέκονται πλάι σου. Η συναισθηματική στήριξη από τα άτομα που σε περιβάλλουν είναι καθοριστική. Μεστώνεις σαν προσωπικότητα, είσαι πιο υπεύθυνος. Επιπλέον μαθαίνεις να εκφέρεις δική σου άποψη, να συνδιαλέγεσαι με τον εαυτό σου. Το μάθημα της έκθεσης συμβάλλει μοναδικά σε αυτό. Ίσως γι’αυτό το λόγο το ξεχώρισα από τα υπόλοιπα τρία μαθήματα στα οποία εξετάστηκα. Για την ώρα βρίσκομαι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου θα περάσω το καλοκαίρι μου μέχρι να επιστρέψω στην Ελλάδα για την εγγραφή μου σε κάποια, όπως ευελπιστώ, από τις ιατρικές σχολές».

Κυριακή 02/07/2017

 

 

 

Σε απελπισία ο Τσαβούσογλου – Φοβάται τον Κοτζιά και οδηγεί την τουρκική διπλωματία σε ιστορική ήττα

Ο θρασύδειλος και κατά συρροή ψεύτης Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναχωρώντας από τον συνεδριακό κέντρο στο Κραν Μοντάνα, έπειτα από συνάντησή του με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, επανέλαβε στους δημοσιογράφους τη θέση του ότι αυτή η Διάσκεψη για το Κυπριακό είναι η τελική και χρειάζεται να υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα που εκκρεμούν.
Και επιμένει σε αυτή την αδιέξοδη θέση, εμφανώς στριμωγμένος από τους διπλωματικούς ελιγμούς Αθήνας και Λευκωσίας, που έχουν εκθέσει στην παγκόσμια κοινότητα την Τουρκία ως εκείνη που υπονομεύει την επίλυση του Κυπριακού, επιμένοντας στη διατήρηση των κατοχικών στρατευμάτων της στο νησί και στον ρόλο της ως  εγγυήτρια δύναμη σε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πέρα ότι είναι εντελώς παράλογο χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει εγγυήτριες δυνάμεις και κατοχικά στρατεύματα στο έδαφός της, είναι μήπως η τζιχαντιστική Τουρκία κάποια δύναμη «ειρήνης» και «ασφάλειας»; Μια χώρα διεθνής τρομοκράτης, που επιχειρεί την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η Διάσκεψη για το Κυπριακό να μετατρέψει το Κατάρ σε προτεκτοράτο της για να προστατέψει τα κεφάλαια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που χρηματοδοτούν την παγκόσμια τρομοκρατία;
Που την ίδια ώρα με τη Διάσκεψη στο Κυπριακό διεξάγει παράνομες ασκήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ;
Η ίδια χώρα που αποδεδειγμένα εκπαιδεύει, χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τις τζιχαντιστικές συμμορίες στην Τουρκία;
Ποιο είναι αλήθεια το πραγματικό σχέδιο της Τουρκίας;
Μόνο ένα: Η μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο της και στη συνέχεια ο εποικισμός της με εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες που θα έχουν τουρκικά διαβατήρια.
Το σχέδιο της Τουρκίας και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι η πλήρης ισλαμοποίηση της Κύπρου και η αποκοπή της από τον δυτικό κόσμο.
Να σημειωθεί εδώ ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου, καθώς αναχωρούσε, γιατί αρνήθηκε να συναντήσει την Παρασκευή τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε:
«Δεν αρνήθηκα. Απλώς δεν μπορέσαμε να κανονίσουμε την ώρα» και απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο τον ρώτησε: «Σας είπε ότι αρνήθηκα;». Ο δημοσιογράφος απάντησε «Ναι». Τότε ο Τούρκος Υπουργός είπε: «Τότε δεν σας είπε την αλήθεια».
Η αλήθεια είναι ότι ο Τσαβούσογλου έχει βγάλει κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι στον Κοτζιά [διαβάστε εδώ] και προσπαθεί συνεχώς να τον αποφύγει γιατί δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει στα ίσια.
Εν τω μεταξύ τρέμει και για το κεφάλι του, το οποίο είναι έτοιμος να του το πάρει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επειδή του τα έχει μαζεμένα και από άλλες αστοχίες και όλα αυτά του έχουν προκαλέσει φοβερή νευρικότητα.
Όχι μόνο κατάφερε να περιθωριοποιήσει την Τουρκία στη Διάσκεψη, με τη μικροπρεπή αδιαλλαξία και κομπλεξισμό του, που παριστάνει την «υπερδύναμη» ενώ ο στρατός της χώρας του έχει πλήρως διαλυθεί, αλλά τα έχει κάνει τόσο μαντάρα που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα όλους τους σχεδιασμούς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και να απομονωθεί η Τουρκία από τους υδρογονάνθρακες της ανατολικής Μεσογείου, διότι οι υδρογονάνθρακες βρίσκονται στα νότια του νησιού και σε περίπτωση οριστικής διχοτόμησης της Κύπρου οι Τουρκοκύπριοι, δηλαδή η Τουρκία, δεν δικαιούται κανένα μερίδιο.
Η διάσκεψη αυτή είναι στην πραγματικότητα η τελευταία ευκαιρία του ίδιου του Τσαβούσογλου, ο οποίος οδηγεί την τουρκική διπλωματία σε ναυάγιο και ιστορική ήττα, έχει χάσει τον έλεγχο, δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται και λέει ασυναρτησίες που δεν τις ορίζει μέσα στο κεφάλι του.

tribune.gr
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 30.6.17

 

 

 


Βάζουν ιρανικό κινηματογράφο στο μάθημα των Θρησκευτικών!-Διδασκαλία με αναφορές στον Αλλάχ!

ImageHandler (2)

Καταργούνται τα παλιά βιβλία Θρησκευτικών – Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας

Απ’ όλα έχει ο μπαξές στα νέα βιβλία θρησκευτικών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Στα νέα Προγράμματα Σπουδών για το γυμνάσιο στο μάθημα των θρησκευτικών μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται από την ιρανική ταινία “Περσέπολις” , προβολή ταινιών Ιρανών σκηνοθετών με θέμα τα παιδιά (Που είναι το σπίτι του φίλου μου, το ψωμί” έως και προβολή ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ και τη Σαχάντα (ομολογία πίστεως και τον Αλλάχ Ο μοναδικός και παντοδύναμος κύριος του κόσμου , ένας ελεήμων και φιλέσπλαχνος θεός και τα ονόματα του Αλλάχ.

Επίσης , στις ενδεικτικές δραστηριότητες μεταξύ άλλων υπάρχει η “Ιδεοθύέλλα ο Ξένος”, παρουσίαση της σκηνής “Οι Μοραβοί έχουν αλφάβητο”ενώ ως ανάλυση υπάρχει το θέμα “Μετανάστευση και προσφυγιά με στόχο να κατανοηθεί ο δραματικός χαρακτήρας της ανθρώπινης ιστορίας.

Την ίδια ώρα συνήλθε σήμερα η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, προκειμένου να ενημερωθεί περί των Προγραμμάτων του μαθήματος των Θρησκευτικών, μετά την δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι η εργασία της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής της Εκκλησίας και η συνεργασία Της με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είχαν ως αποτέλεσμα την κατάργηση των παλαιών Προγραμμάτων Σπουδών και την δημοσίευση νέων σε ΦΕΚ για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Κατόπιν τούτου η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ομοφώνως την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την ερχόμενη Τρίτη 27 Ιουνίου προς ενημέρωση του Σώματος σχετικώς.

Σύμφωνα πάντως με την Εφημερίδα της Κυβέρνησης “Ο σχεδιασμός του νέου Προγράμματος Σπουδών (ΠΣ) στα Θρησκευτικά Λυκείου μεταξύ άλλων λαμβάνει υπόψη:
– Τη γενική και την ειδική σκοποθεσία της Εκπαίδευ-σης, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, το οποίο απορρέει από το Σύνταγμα της Ελλάδας και τους βασικούς
νόμους για την Εκπαίδευση και ειδικότερα το Λύκειο.

– Τις επιστημονικές προτάσεις της σύγχρονης θρησκειοπαιδαγωγικής, σε συνδυασμό με τις νέες θεωρίες μάθησης και διδακτικής μεθοδολογίας.

– Τα παιδαγωγικά χαρακτηριστικά των (μετ)εφήβων μαθητών, την προγενέστερη γνώση και τα μαθησιακά επιτεύγματά τους, τις εμπειρίες που κομίζουν από το περιβάλλον, στο οποίο ζουν, και επιπλέον τις προσδοκίες και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους στο μαθησιακό πεδίο του
Μαθήματος των Θρησκευτικών (ΜτΘ).

– Το πλαίσιο οργάνωσης, τις παιδαγωγικές αρχές, τους εκπαιδευτικούς προσανατολισμούς καθώς και το σύστημα αξιολόγησης του Λυκείου.

– Τον εκπαιδευτικό προσανατολισμό και την ανάπτυξη των περιεχομένων του νέου ΠΣ στα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου.

– Την επικρατούσα τοπική θρησκευτική παράδοση, ως θεμελιώδη πυλώνα του θρησκευτικού γραμματισμού των μαθητών και το ευρύτερο θρησκευτικό και πολιτισμικό πλαίσιο, το οποίο την περιβάλλει.

– Τη συνθετότητα του σύγχρονου κοινωνικού και πολιτισμικού ιστού, όπως διαμορφώνεται σε τοπικό, ευρωπαϊκό και οικουμενικό επίπεδο, και τις ειδικές μορφωτικές και εκπαιδευτικές ανάγκες που προκύπτουν από αυτή.

Επομένως, οι σκοποί της θρησκευτικής εκπαίδευσης στο Λύκειο είναι:

α) Η ανάπτυξη της προσωπικής ταυτότητας, στην οποία συντελούν η θρησκευτικότητα και η κριτική κατανόησή της είτε κάποιος ακολουθεί μία θρησκεία είτε όχι. Η αντίληψη της αυτοεικόνας και των ρόλων του εαυτού σε σχέση με τους άλλους είναι σημαντική
στην εφηβεία και καθορίζει την ενήλικη ζωή. Η προσωπική ταυτότητα και η αφύπνιση της προσωπικότητας εξαρτάται από τη «θρησκευτική συνείδησή» του, την οποία καλλιεργεί ελεύθερα στο σχολείο κυρίως με τη θρησκευτική εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται
και η ηθική ανάπτυξη και η συμπεριφορά του εφήβου/ της έφηβης, εφόσον η θρησκευτική εκπαίδευση συνιστά γνωριμία με το θρησκευτικό φαινόμενο στην πολυμορφία και πολυπλοκότητά του και συζητά κατά βάση τα ηθικά και υπαρξιακά ερωτήματα των εφήβων μαθητών».

Σε ό,τι αφορά στα γυμνάσια και τα δημοτικά αναγράφεται μεταξύ άλλων:

«Οι νέες απαιτήσεις για τη θρησκευτική εκπαίδευση στο ευρωπαϊκό περιβάλλον του μαθήματος των Θρησκευτικών (ΜτΘ) Από τις αρχές του 21ου αιώνα, οι διεθνείς εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η θρησκευτική εκπαίδευση (ΘΕ) αναγνωρίζεται ως απαραίτητος όρος για την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη μόρφωση των μαθητών. Στον ανοικτό ευρωπαϊκό διάλογο για τη σχολική θρησκευτική εκπαίδευση, αλλά και στα επίσημα κείμενα της Ευρώπης για την εκπαίδευση, θεωρείται πλέον ως κοινά αποδεκτό αίτημα το δικαίωμα όλων των παιδιών για θρησκευτική
εκπαίδευση, γεγονός που λειτουργεί ως βασικός μοχλός για την αρτιότερη οργάνωσή της. Κατόπιν τούτου, επιδιώκεται ένα σχολικό ΜτΘ, στο οποίο η συμμετοχή όλων των παιδιών χωρίς καμιά διάκριση και ανεξάρτητα από τη θρησκευτική ή μη δέσμευσή τους θεωρείται αυτονόητη όσο και αναγκαία. Η επίγνωση των κινδύνων που προκύπτουν από τη θρησκευτική απομόνωση αλλά και από τις ποικίλες πολιτικές ή ιδεολογικές χρήσεις της θρησκείας οδηγεί στην ανάγκη, ώστε να αναδειχθούν οι θρησκευτικές αξίες σε πεδία διαλόγου, συνάντησης και ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις ή και τις διαφορές τους. Με τον τρόπο αυτόν θεωρείται ότι οι θρησκείες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων και στη συνοχή της σύγχρονης πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Παρά τις όποιες υπάρχουσες δυσκολίες και διαφορές, ο θεραπευτικός και συμφιλιωτικός ρόλος των θρησκειών θεωρείται δεδομένος, καθώς οι περισσότερες από αυτές προβάλλουν προτάσεις για την υποστήριξη και ανάδειξη αυτού του ρόλου».

http://www.protothema.gr  21/6/2017

 

 

 

 

 

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

"Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ανήκει στην Ευρώπη, αλλά…Χ Ω Ρ Ι Σ τους Τούρκους"

- Νά ΑΓΙΑΣΕΙ τό στόμα σου ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ! Ας πάρουν μερικά ΜΑΘΗΜΑΤΑ οι δικοί μας βο(υ)λευτές


ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
ΜΙΑ ΓΑΛΛΙΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΛΙΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ "ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ"...

ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΤΡΙΣ ΕΥΓΕ ΑΞΙΑ ΓΑΛΛΙΔΑ!
ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ..."ΜΑΣΑΣ"!
ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ...
["ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']

(THN AΠΕΙΛΟΥΝ, ΤΗΝ ΒΡΙΖΟΥΝ, ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΟΥΝ! ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ!)
Η ηρωΐδα Valerie Boyer, παρά τις απειλές που δέχεται η ίδια και η οικογένεια της, τόλμησε!
Νέο 'σοκ' στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα (δεξιά) βουλευτίνα της Μασσαλίας, Valerie Boyer, η οποία πρόσφατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το Γαλλικό Κοινοβούλιο της αρμενικής γενοκτονίας…
KAI OMΩΣ! ΤΑ ΤΡΙΣ-ΑΘΛΙΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥ 'ΤΣΙΠΡΙΣΤΑΝ' ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΥΤΕ ...ΜΙΣΗ ΛΕΞΗ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΤΗ
ΓΑΛΛΙΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ!
ΑΝ ΦΟΡΑΓΕ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ..."ΕΛΑΦΡΥ"
ΦΟΡΕΜΑ, ΘΑ ΤΗΝ ΕΔΕΙΧΝΑΝ!
ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ
TEΛΕΙΩΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕΣ...
["ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']

Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η Valerie Boyer σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ζήτημα της εντάξεως της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, (που έχει επανέλθει στην επικαιρότητα με γερμανική πρωτοβουλία...), ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η Τουρκιά δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη - και όχι η Ιστανμπούλ - και εδώ οι Τούρκοι έγιναν… Τούρκοι, ΑΝΗΚΕΙ στην Ευρώπη!
Η θαρραλέα βουλευτίνα του γαλλικού κοινοβουλίου, χωρίς κανένα δισταγμό, καταδίκασε για άλλη μια φορά την Τουρκία σαν μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Εκείνο όμως που εξόργισε πραγματικά τους Τούρκους, ήταν οι δηλώσεις της, ότι δεν μπορεί μια χώρα που βαρύνεται για τα εγκλήματα της αρμενικής γενοκτονίας, αλλά και της εισβολής στην Κύπρο το 1974, να διεκδικεί μια θέση στην Ευρώπη.

Για όλα αυτά, όπως τόνισε η Valerie Boyer, θα συνεχίσει να αγωνίζεται ΚΑΤΑ της εισδοχής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα συνεχίσει και τις προσπάθειες της, για να αναγνωριστούν τα μεγάλα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ της Τουρκίας στις Γ ε ν ο κ τ ο ν ί ε ς των αρχών του εικοστού αιώνα.

Η Valerie Boyer αποκάλυψε, ότι για όλο αυτόν τον αγώνα της έχει δεχτεί και αυτή και η οικογένεια της απειλές κατά της ζωής της, ενώ συχνά δέχεται μηνύματα στα τουρκικά που την απειλούν με φρικτές τιμωρίες για τον αγώνα της υπέρ της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας.
ΕΡΩΤΟΥΜΕ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ "ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ" ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ, ΚΑΝΑΛΙΩΝ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ : ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΣΤΩ, ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 'ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ',
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΤΗΝ ΓΑΛΛΙΔΑ;
ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ "ΚΡΙΝΕΤΑΙ" ΑΞΙΟΛΟΓΗ;
Ή ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ "ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ"
ΣΑΣ ΩΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ;;;
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΘΕ!
["ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']

Παρ’ όλα αυτά, η θαρραλέα Γαλλίδα δήλωσε, πως δεν την φοβίζουν όλες αυτές οι απειλές αλλά αντίθετα την πεισμώνουν για να συνεχίσει τον αγώνα της. Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν θέλει να πάει στην Τουρκία για να ακούσει και την άλλη άποψη, απάντησε ότι έχει πάει στο παρελθόν στην Τουρκία, αλλά τώρα δεν έχει καμία τέτοια επιθυμία καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να πάει σε μια χώρα από όπου έχουν εξαπολυθεί απειλές κατά της ζωής της και κατά της ζωής των μελών της οικογένεια της.

Η θαρραλέα αυτή γαλλίδα βουλευτής, που βάζει τα «γυαλιά» σε πολλούς Έλληνες συναδέλφους της που φοβούνται ακόμα και τη σκιά τους μην τυχόν και ενοχλήσουν την Τουρκία, έχει αρχίσει και μια νέα εκστρατεία ΚΑΤΑ της χορήγησης της γαλλικής υπηκοότητος σε Τούρκους μετανάστες που ζουν στην Γαλλία.

Όπως ανέφερε, αυτό θα είναι ένα επικίνδυνο βήμα για την αλλοίωση της συνθέσεως της γαλλικής κοινωνίας, ενώ κατηγόρησε του Τούρκους της Γαλλίας, ότι συμπεριφέρονται όχι σαν να θέλουν να αφομοιωθούν στην χώρα που τώρα ζουν και δουλεύουν, αλλά σαν να θέλουν να επιβάλλουν αυτοί τα δικά τους πολιτιστικά και θρησκευτικά πρότυπα στην χώρα που τους φιλοξενεί! (τι μας θυμίζει αυτό;) .

Ας πάρουν μερικά ΜΑΘΗΜΑΤΑ οι δικοί μας βο(υ)λευτές από την Valerie Boyer, που δεν ΔΙΣΤΑΖΕΙ να αναφέρει Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ, αδιαφορώντας ακόμα και για τις τουρκικές ΑΠΕΙΛΕΣ κατά της ίδιας της ζωής της.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ

Πολέμιοι της Ορθοδοξίας δεν είναι μόνο οι Τσίπρας, Φίλης, Γαβρόγλου…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.egerssi.gr

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 εξεδόθη ψήφισμα της Διορθοδόξου κληρικολαϊκής συνάξεως καταδίκης του Οικουμενισμού και της Συνόδου της Κρήτης “Ενωμένοι τοις Αγίοις Πατράσι”, από τους Αγιορείτες Πατέρες! Το ψήφισμα εξεδόθη με το πέρας της επιστημονικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα στον πολυχώρο NOUVELLE (7ο χλμ Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου)!

Επειδή πιστεύουμε, πως όπου και να ψάξετε θα είναι πολύ δύσκολο να το βρείτε δημοσιευμένο αυτό το ψήφισμα, γι΄ αυτό εμείς προκειμένου να λάβουν γνώση του ψηφίσματος όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες – πιστοί, τολμούμε και το δημοσιεύουμε! Για να αντιληφθείτε όλοι, τι ακριβώς σημαίνει Οικουμενισμός και ποιοι είναι οι δόλιοι υποστηρικτές του!

Στο κείμενο αυτό από ότι θα διαπιστώσετε, αποκηρύσσεται το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών ως αιρετικό, και για το οποίο εμείς έχουμε πολλάκις αναφερθεί στον ύποπτο ρόλο της ύπαρξής του! Στο οποίο ως ιδρυτικά μέλη συμπεριλαμβάνεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κύπρου! Στο οποίο συμμετέχουν Προτεσταντικές Εκκλησίες (Αγγλικανική), Λουθηρανικές, Μεθοδικές, Μεταρρυθμισμένες, Βαπτιστικές, Πεντηκοστιανές, Παλαιοκαθολικές, Ρωμαιοκαθολικές!

Ένας πραγματικός Οικουμενικός αχταρμάς!

Ο Οικουμενισμός είναι παναίρεση!

Ο πιστός λαός του Θεού είναι αυτός, ο οποίος διαχρονικά διαφυλάσσει την ακεραιότητα της πίστεως και των δογμάτων. Είναι αυτός, που αποδέχεται ή απορρίπτει τις γενόμενες συνόδους.

Γι΄ αυτόν το λόγο, ως πιστά μέλη της Μιας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού και επόμενοι τοις αγίοις Πατράσι:

Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε τον Οικουμενισμό, τον διαχριστιανικό και διαθρησκειακό συγκρητισμό ως παναίρεση, κατά τον εύστοχο χαρακτηρισμό του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς και άλλων Αγίων Γερόντων και επιφανών θεολόγων!

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών είναι αίρεση!

Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, ως Παγκόσμιο Συμβούλιο αιρέσεων και διακηρύσσουμε ότι ο Χριστός είναι ο μοναδικός Σωτήρας και Λυτρωτής, δεν υπάρχει πουθενά αλλού η σωτηρία και ότι η Εκκλησία την οποία ίδρυσε, η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία ταυτίζεται με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Εκτός αυτής όλα τα άλλα είναι πλάνη του Σατανά, αιρέσεις και σχίσματα!

Ψευδοσύνοδος, η “Σύνοδος” της Κρήτης!

Δεν αποδεχόμαστε την γενομένη σύνοδο εν τη νήσω Κρήτη και την απορρίπτουμε ως ψευδοσύνοδο, διότι νομιμοποιεί ως εκκλησιαστική διδασκαλία πλέον, την αίρεση του Οικουμενισμού και τα παρελκόμενα αυτής, δηλαδή την Μεταπατερική  και Βαπτισματική θεολογία, την θεωρία περί προσώπου και περί πρωτείου εις την Εκκλησία και εις την Αγία Τριάδα (του Μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννου Ζηζιούλα), καταλύει τον Συνοδικό Θεσμό, νομιμοποιεί τις αιρέσεις ως “Εκκλησίες” έχοντας την αυτήν χάριν με την Ορθόδοξη Εκκλησία, καταλύει τη νηστεία, καταργεί κανόνες Οικουμενικών Συνόδων, αποδέχεται και νομιμοποιεί τα “άθεσμα συνοικέσια”, τουτέστιν του μεικτούς γάμους!

Αιρετικός ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος!

Κατόπιν όλων τούτων!

Διακόπτουμε την κοινωνία με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, ως τον κύριο εμπνευστή της Συνόδου, εκφραστή και κήρυκα της παναιρέσεως του Οικουμενισμού και με τους επισκόπους που αποδέχονται τη σύνοδο της Κρήτης ως Ορθόδοξη! Κάνουμε χρήση του 10ου και 31ου εκ των Αποστολικών Κανόνων, του 2ου της Συνόδου της Αντιοχείας, του 33ου της Συνόδου στη Λαοδικεία, καθώς και του 15ου της πρωτοδευτέρας Συνόδου επί Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, ακολουθώντας κατά πάντα τους Αγίους Πατέρες, στην διάγνωση, αντιμετώπιση και θεραπεία των αναφυομένων αιρέσεων!

Είμαστε συνοδοιπόροι και συναγωνιστές με όλους τους ιερείς, μοναχούς και λαϊκούς που έκοψαν το μνημόσυνο των πατριαρχών και επισκόπων τους που υποστηρίζουν τον Οικουμενισμό και δεν καταδικάζουν την ψευδοσύνοδο της Κρήτης, και περιμένουμε και τους άλλους αδελφούς μας με ορθόδοξο φρόνημα, αφού ωριμάσει μέσα τους ο καρπός της ομολογίας και της αντίστασης, να ακολουθήσουν, διακόπτοντας και αυτοί το μνημόσυνο των αιρετικών οικουμενιστών!

Να συγκροτηθεί Ορθόδοξη Σύνοδος!

Ως εκ τούτων, ζητάμε από τους απανταχού Επισκόπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας:

Να συγκροτηθεί Ορθόδοξη Σύνοδος καταδίκης των ανωτέρω εκτεθέντων, προς αποφυγή σχισμάτων και διαιρέσεων των πιστών.

Διευκρινίζεται δε προς πάντας, ότι ο διεξαγόμενος εκκλησιαστικός αγώνας έχει σωτηριολογικό χαρακτήρα, με τον οποίο εμμένουμε πιστοί στην εκκλησιολογία της ορθοδόξου παραδόσεως και ένεκα τούτου, εντός του Σώματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Δεν μνημονεύουμε έτερον επίσκοπο, δεν προβαίνουμε σε σύσταση άλλης “εκκλησίας”, άπαγε της βλασφημίας, ούτε προσχωρούμε σε καμιά παράταξη. Μένουμε απλά ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. Μένουμε πιστοί στο Σύμβολο της Ορθοδόξου πίστεως και ομολογούμε ό,τι παραλάβαμε, τη διαχρονική αγιοπατερική σωτήριο αλήθεια. Ό,τι άλλο κυκλοφορήσει εις βάρος μας θα αποτελεί μια, δαιμονικής έμπνευσης, συκοφαντία!

Τέλος, επόμενοι τοις αγίοις πατράσι, επαναλαμβάνουμε και εμείς σήμερον τον όρο της 7ης Οικουμενικής Συνόδου και λέγομεν:

“Οι Προφήται ως είδον, οι Απόστολοι ως εδίδαξαν, η Εκκλησία ως παρέλαβεν, οι Διδάσκαλοι ως εδογμάτισαν, η Οικουμένη ως συμπεφώνηκεν, η χάρις ως έλαμψεν, η αλήθεια ως αποδέδεικται, το ψεύδος ως απελήλαται, η σοφία ως επαρρησιάσατο, ο Χριστός ως εβράβευσεν, ούτω φρονούμεν, ούτω λαλούμεν, ούτω κηρύσσομεν Χριστόν τον αληθινόν Θεόν ημών”!

Πολέμιοι της Ορθοδοξίας δεν είναι μόνο οι Τσίπρας, Φίλης, Γαβρόγλου…

Από όσα λοιπόν, αναφέρουν στο ψήφισμα οι Αγιορείτες Πατέρες, πολέμιοι της Ορθοδοξίας δεν είναι μόνο οι Τσίπρας, Φίλης, Γαβρόγλου κα, αλλά και όσοι προϋπήρξαν αυτών!

Όπως προεξέχοντος, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου  Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου!

17/06/2017


Εξαγγελία της κυβέρνησης: Χωρίς εξετάσεις σε ΤΕΙ οι Ρομά

ImageHandler

Μέτρα για την εκπαίδευση των Ρομά ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας – Μείωση του αριθμού μαθητών από 25 σε 15 ανά τάξη

Μέτρα για την εκπαίδευση των Ρομά ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου συναρμόδιων υπουργών στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε: «Υπάρχει, δυστυχώς, μια αίσθηση ότι μόνο τα βραχυπρόθεσμα μέτρα φέρνουν αλλαγές, όμως ειδικά για τα θέματα εκπαίδευσης θα πρέπει όλοι μαζί να πείσουμε και την τοπική κοινωνία ότι χρειάζονται ενίσχυση και αποδοχή γιατί μακροπρόθεσμα η έκβαση αυτών των μέτρων θα είναι πολύ θετική. Μέτρα των οποίων την εφαρμογή θα επιταχύνουμε κυρίως μετά και τις χθεσινοβραδινές θετικές εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις.

Τα μέτρα που θα σας πω είναι μεν ενταγμένα στον τριετή προγραμματισμό μας, αλλά προφανώς έχουν ένα κόστος, όχι τεράστιο, αλλά ένα σχετικό κόστος.

Πρώτον, στα σχολεία όπου φοιτούν μαθητές Ρομά, θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών από 25 σε 15.

Το δεύτερο είναι πάρα πολύ σημαντικό για τα σχολεία στα οποία φοιτούν μαθητές Ρομά και ελπίζουμε να το αρχίσουμε στη διάρκεια του επόμενου σχολικού έτους και να το ολοκληρώσουμε μέχρι το τέλος του σχολικού έτους: θα τοποθετηθεί ένας κοινωνικός λειτουργός που, όμως, ο αποκλειστικός ρόλος του εκπαιδευτικού θα είναι η διαμεσολάβηση ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια. Η μεγάλη μας αδυναμία στο θέμα της εκπαίδευσης, μέχρι τώρα, ήταν η εμπλοκή των οικογενειών. Άρα θα υπάρχει ένας διαμεσολαβητής ο οποίος θα επικοινωνεί καθημερινά με τις οικογένειες των μαθητών Ρομά.

Τρίτον, στα σχολεία που φοιτούν μαθητές Ρομά θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση του ολοήμερου σχολείου. Έχουμε ένα πρόβλημα πλημμελούς παρακολούθησης από τους μαθητές Ρομά. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε, αλλά νομίζουμε ότι το να συνεχίζουν οι μαθητές μετά τη 1:15 έως τις 4 το απόγευμα, όπου υπάρχουν πολύμορφες δραστηριότητες στα σχολεία, θα παίξει επίσης ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο.

Το τέταρτο το έχουμε μελετήσει και θα το αρχίσουμε πειραματικά από φέτος. Στα σχολεία όπου φοιτούν μαθητές Ρομά θα θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική λειτουργία Σχολής Γονέων. Σύνθετο το εγχείρημα, αλλά υπάρχει ευρωπαϊκή εμπειρία και θα το αρχίσουμε πειραματικά από φέτος.

Μαζί με τον κ. Τόσκα μελετάμε το νομικό καθεστώς ως προς την δυνατότητα όποιοι μαθητές Ρομά παίρνουν απολυτήριο Λυκείου να μπορούν να εισάγονται χωρίς εξετάσεις σε ορισμένα Τμήματα των ΤΕΙ. Παραδείγματος χάριν, τμήματα ΤΕΙ Κοινωνικών Λειτουργών και παιδαγωγικά τμήματα, ώστε να ενισχυθεί ο πληθυσμός των εκπαιδευτικών ανάμεσα στους Ρομά. Θα μας πει και ο κ. Τόσκας για την αντίστοιχη δυνατότητα που υπάρχει στις Σχολές της Αστυνομίας. Υπάρχουν ορισμένες νομικές δυσκολίες, αλλά θα κάνουμε το παν να τις ξεπεράσουμε. Νομίζουμε ότι αυτό είναι ένα πακέτο μέτρων που μακροπρόθεσμα θα μας πάει σίγουρα πολλά βήματα μπροστά και καλούμε και την τοπική κοινωνία να τα ενισχύσει προφανώς, να τα υπερασπιστεί και να τα υιοθετήσει. Εμείς εντός του μήνα προγραμματίζουμε και συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς της περιοχής, ώστε να τους αναλύσουμε αυτά τα μέτρα και προφανώς να ακούσουμε και τις απόψεις τους».

16 Ιουνίου 2017

 

 

 

 


Τα κέρδη της Ελλάδας στη μάχη του Eurogroup

Θετική έκβαση για την Ελλάδα στο Eurogroup. Τα επτά σημεία της κοινής απόφασης των μελών του Eurogroup μετά το τέλος της συνόδου του Λουξεμβούργου
Τάσος Δασόπουλος
Ιουνίου 16 2017 07:07

«Δεν πρέπει να αφήσουμε το τέλειο να γίνει εχθρός του καλού» είπε χθες ο υπουργός οικονομικών σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup και είχε δίκιο αφού τα κέρδη είναι πολύ περισσότερα από τις απώλειες.

AdTech Ad

Μπορεί χθες να μην είχαμε συμφωνία για ολοκληρωμένα και ποσοστικοποιημένα μέτρα για το χρέος όπως ζητούσε το ΔΝΤ, αλλά από μια αόριστη υπόσχεση η Ελλάδα αποκόμισε πια μια συγκεκριμένη δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους η οποία ούτως ή άλλως θα αποτυπώνονταν σε συγκεκριμένα και εφαρμόσιμα μέτρα από το 2018.

Αυτό προκύπτει από επτά σημεία της κοινής απόφασης των μελών του Eurogroup μετά το τέλος της συνόδου του Λουξεμβούργου.

- Απαλείφθηκε εντελώς από το κείμενο η αιρεσιμότητα των μέτρων. Η φράση ότι το Eurogroup θα συζητήσει και αποφασίσει περαιτέρω μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους «αν χρειαστεί» αντικαταστήθηκε στο κείμενο της χθες απόφασης με την φράση: To Eurogroup είναι έτοιμο να υιοθετήσει το δεύτερο πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για να πετύχει την εκτεταμένη ανάγκη να επιτευχθεί ο στόχος για περιορισμό των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας με βάση την απόφαση του Μαΐου του 2016. Με αυτή την διατύπωση οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης παραδέχονται για πρώτη φορά την μη βιωσιμότητα του χρέους και δεσμεύονται σαφώς για την ελάφρυνσή του.

- Έγιναν κατά τι ελαφρύτεροι και κλείδωσαν πλέον οι δημοσιονομικοί στόχοι μέχρι και το 2060. Μπορεί δηλαδή να επισημοποιήθηκε ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 έως και το 2022. Ωστόσο για την περίοδο από το 2023 μέχρι και το 2060 ο στόχο βελτιώθηκε σημαντικά σε σχέση με την τελευταία πρόταση ESM που απορρίφθηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου που ήταν 2,2% του ΑΕΠ σε μέσα επίπεδα για όλη την περίοδο. Η χθεσινή απόφαση ανέφερε ότι ο στόχος για την περίοδο από 2023 μέχρι και το 2060 θα είναι ένα πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 2% του ΑΕΠ.

- Έχουμε πλέον και σε χαρτί την πρόθεση των υπουργών οικονομικών να επεκτείνουν ανάλογα με τις ανάγκες για διάστημα μέχρι και 15 χρόνια τις ωριμάνσεις των Ευρωπαϊκών δανείων αλλά και τις περιόδου χάρητος. Η περίοδος είναι μικρότερη από τα 20 χρόνια που ζητούσε από το ΔΝΤ αλλά πριν δεν υπήρχε καθόλο .

- Η προσθήκη της Γαλλικής πρότασης που θα συνδέει την αποπληρωμή του χρέους με το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας - παρότι επισυνάφθηκε για να ικανοποιηθεί και η Κυβέρνηση Μακρόν - θα αποδειχθεί μετά την οριστικοποίηση της ένα ακόμη βασικό εργαλείο ελάφρυνσης του χρέους Τούτο διότι σε αντιστάθμισμα της σταθερής επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια θα υπάρχει και ο παράγοντας ανάπτυξη που θα δικαιολογεί λογικές αποκλίσεις λογικές συνέπειες.

- Θετική- όσο και αν είναι δύσκολο κανείς να το πιστέψει- είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ με δικό του πρόγραμμα έστω και αν δεν θα εκταμιεύει δόσεις μέχρι να διευκρινιστούν τα μέτρα για το χρέος . Και μόνο η συμμετοχή του σε ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης κάποιας χώρας έλους του έχει προϋπόθεση ότι αν δεν υπάρχει προς τα παρόν βιωσιμότητα του ελληνικό χρέος υπάρχουν δεσμεύσεις για μελλοντική του βιωσιμότητα. Διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση να έκανε το Ταμείο οποιοδήποτε πρόγραμμα με την Ελλάδα.

- Υπάρχει πρόβλεψη για την αναπτυξιακή ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας μέσω των διαθέσιμων διαύλων κοινοτικών πόρων (κονδύλια ΕΣΠΑ, Πακέτο Γιουνκέρ, ΕΤΕΠ ) ενώ για πρώτη φορά γίνεται μνεία και για την νέα αναπτυξιακή τράπεζα την οποία δεν δέχονταν οι δανειστές επι δύο ολόκληρα χρόνια

- Τελευταίο αλλά όχι έσχατο το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η καταβολή της δόσης των 8,5 δις ευρώ με τα 6,9 δις ευρώ να έρχονται στις αρχές Ιουλίου για να καλύψουν τις υποχρεώσεις χρέους ύψους 7,4 δις ευρώ που έχει η Ελλάδα το Ιούλιο και τα υπόλοιπα να κατευθύνονται για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων του δημοσίου .

Οι αγορές και το QE

Βεβαίως δικαιολογημένα υπήρχε χθες στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα η πικρία ότι παρότι η Κυβέρνηση επωμίσθηκε ένα τεράστιο πολιτικό και κοινωνικό κόστος για να ψηφίσει τα μέτρα της διετίας 2019 -2020 για να καλύψει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ δεν είχε τελικά ποσοτικοποιημένα και αναλυμένα στην λεπτομέρειας τους τα μέτρα για το χρέος.

Αυτό είχε σας αποτέλεσμα την μάλλον ουδέτερη θέση της ΕΚΤ που αναγνώρισε απλώς την χθεσινή απόφαση ως «ένα πρώτο θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας του χρέους» χωρίς να κάνει κάποιο παραπάνω σχόλιο.

Είναι αλήθεια ότι η ένταξη της Ελλάδας στο QE χρειάζεται συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και αυτό δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμο.

Ωστόσο η έξοδος στις αγορές με κάποιες δοκιμαστικές εκδόσεις είναι μια τελείως άλλη ιστορία. Τούτο διότι οι αγορές γνωρίζουν ότι η αναβολή σε αυτήν την φάση των μέτρων για το χρέος δεν έχει βάση σε τεχνικές ή οικονομικές αστοχίες της Αθήνας αλλά ένα πολιτικό γεγονός: Τις Γερμανικές εκλογές.

Με τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του Eurogroup και την επιστροφή της οικονομίας σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης οι δοκιμαστικές εκδόσεις μπορούν να ξεκινήσουν ακόμη και μέσα στο 2017.

πηγή φωτογραφίας: sooc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

 

 

ΕΥΓΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ – ΚΟΤΖΙΑ: Νέο «Βέτο» στα Σκόπια παρά τις πιέσεις.

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟ ΒΕΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ!

Κατά τις συναντήσεις τους με τον σκοπιανό υπουργού εξωτερικών, τόσο ο Προκόπης Παυλόπουλος όσο και ο Νίκος Κοτζιάς διεμήνυσαν ξεκάθαρα. Όσο χρησιμοποιείται το όνομα Μακεδονία, ξεχάστε το ΝΑΤΟ, ξεχάστε την Ευρωπαΐκή Ένωση.

Όλα αυτά παρά τις ισχυρές πιέσεις και τις ψεύτικες υποσχέσεις για δήθεν ενδιάμεση λύση.  Στιβαρή, πατριωτική και ακέραια εξωτερική πολιτική. Άξια συγχαρητηρίων.

Posted by olympiada στο Ιουνίου 15, 2017

Διαδώστε το!

 

 

 

 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία….Τομεάρχης Αμυνας ΝΔ-Θα ντρεπόταν ο Εθνάρχης με την κατάντια σας

ΑΚΡΟδεξιουλιδες..να κερασω σανο;

Οταν αποδέχεσαι τον φράχτη στην «Μακεδονία» έχεις αναγνωρίσεί ήδη την «Μακεδονια» (εξηγώ γιατι οι οπαδοι Αδωνι, Σώρρα και ΧΑ είναι χαμηλού IQ)

DCIpIFmWsAApfot

Posted by netakias.com στο Ιουνίου 13, 2017

 

 

 

 

 

Συνταξιούχοι της Βόρειας Ελλάδας δίνουν σήμερα ραντεβού στη Θεσσαλονίκη

Προγραμματίζουν στις 11 πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης

Πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Συνταξιούχοι από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Θράκη δίνουν ραντεβού στο Άγαλμα του Βενιζέλου για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις περικοπές των συντάξεων και τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και πλήττουν και τους συνταξιούχους.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί, στο Άγαλμα του Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία προς το ΥΜΑΘ.

Περισσότερα νέα για τη Θεσσαλονίκη στο www.pasas-deh.gr

8:52 13/06/2017

 

 

 

Άκου, Φασιστάκο..

Άκου, Φασιστάκο..

Μακάρι να ήσουν μόνον ανθρωπάκος να σου φωνάζουμε σαν τον Βίλχεμ Ράιχ: «Άκου, Ανθρωπάκο».
Αλλά δεν είσαι.
Δεν είσαι ο Ανθρωπάκος του Ράιχ που στους «καθοδηγητές» και «σωτήρες» που τον καταστρέφουν φωνάζει: «ζήτω, ζήτω».
Είσαι ο «καθοδηγητής» και «σωτήρας», ο Φασιστάκος. Το όρνεο που
κλωσσάει κοτόπουλα για να τα φάει.
Για αυτό, άκου, Φασιστάκο:

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που φοβούνται.
Δεν θα φοβηθούμε εμείς την «Δικαιοσύνη» σου και την αστυνομία καταστολής σου, επειδή απ’ την μιά αφήνουν τους συλληφθέντες πρεζέμπορους και διακινητές ελεύθερους να κάνουν γλέντια και να σκοτώνουν με αδέσποτες,
..και απ’ την άλλη μπουκάρουν αξημέρωτα σε σπίτια να συλλάβουν αυτούς που συμμετέχουν στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, στο πλευρό του λαού που εσύ κατατρέχεις.
Αξημέρωτα, όπως γινόταν στην χούντα των Απριλιανών,
..φασιστάκος κι εσύ, άξιος μαθητής τους.
Τί σημασία έχει που αυτοαποκαλείσαι «αριστερός». Θες να παραδεχτούμε πως είσαι αριστερός; Ωραία, είσαι.
Κόκκινος φασιστάκος.

Το επόμενο βήμα σου, Φασιστάκο, για να μας φοβίσεις θα είναι να μπουκάρεις και στα σπίτια όσων σε σχολιάζουν και σε κριτικάρουν από αυτό εδώ το βήμα του διαδικτύου.
Άλλωστε έχεις δείξει τις σχετικές προθέσεις σου σε νομοσχέδιο που προς το παρόν αποσύρθηκε για να καλλωπιστεί.
Με την πρώτη προβοκάτσια του παρακράτους σου (δεν έχει σημασία αν είναι δικό σου ή του συστήματος: εσύ είσαι το σύστημα) θα το ξαναεμφανίσεις, ώ σωτήρα και καθοδηγητή, για να κλωσσήσεις, όρνεο, με την ησυχία σου τα κοτόπουλα που μετά θα ξεσκίσεις.

Αλλά δεν θα φοβηθούμε εμείς, φασιστάκο.
Θα μας κλείσεις φυλακή; Θα μας πάρεις την περιουσία; Πφφφ. Τί είχαμε τί χάσαμε.
Την περιουσία μας και την δουλειά μας και την ελευθερία μας ήδη τα δημεύσατε εσύ και τα υπόλοιπα σιχάματα εφτά χρόνια τώρα.

Εσύ, Φασιστάκο, και τα υπόλοιπα φασισταριά, μπλέ, πράσινα, κόκκινα, και εμπριμέ,
..εσείς φοβάστε και τρέμετε τώρα.
Εσείς περπατάτε και κοιτάτε πάνω απ’ τον ώμο σας. Εσείς πετάγεστε στον ύπνο σας με τον παραμικρό θόρυβο.
Γιατί; Γιατί ξέρετε ακριβώς τί έχετε πράξει.
Όπως ανέκαθεν ήξεραν και φοβόντουσαν οι τύραννοι.
Το ξέρεις αυτό, ε;
Φοβάσαι πιά μόνος σου ανάμεσα στους ανθρώπους, ανάμεσα στον λαό, έτσι Φασιστάκο; Γι αυτό προσπαθείς να φοβήσεις εμάς.
Γιατί άραγε, καθοδηγητή και σωτήρα;

Άκου, Φασιστάκο:
Ο φόβος που προσπαθείς να σπείρεις,
..είναι ο δικός σου φόβος που ήδη σε κρατάει άγρυπνο,
..και θα σε κρατήσει για την υπόλοιπη ζωή σου!..

mandatoforos  13/6/2017

 

 

 

 

Ο Τσακαλώτος παρακαλά τους βουλευτές: Ψηφίστε τα μέτρα, υπάρχει κίνδυνος

ImageHandler (1)

Παράλληλα απειλεί τους Θεσμούς με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Πιθανότητες εκπλήρωσης του χειρότερου σεναρίου για την Ελλάδα που θέλει να μην κλείνει η αξιολόγηση ούτε στο ερχόμενο Eurogroup και άρα να μην εκταμιεύεται η δόση του δανείου παραδέχθηκε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος στην προσπάθειά του να πείσει την Βουλή για την ανάγκη ψήφισης του τελευταίου πακέτου μέτρων με διαδικασίες εξπρές.

«Ο λόγος που θέλουμε να το κάνουμε τόσο γρήγορα (σ.σ. την ψήφιση των πέντε τροπολογιών) είναι ότι ο μεγάλος κίνδυνος στην διαπραγμάτευση είναι ότι οι αντίπαλοί μας δεν είναι ενιαίοι» είπε αρχικά ο υπουργός Οικονομικών για να προσθέσει «Υπάρχουν διαφωνίες και εντός της Κομισιόν και εντός του ΔΝΤ και μεταξύ τους. Είναι κάποιοι που θέλουν να μετατρέψουν την συζήτηση της Πέμπτης (σ.σ. το eurogroup της 15/6) ώστε αντί να συζητήσουμε για το χρέος να συζητήσουμε για τα προαπαιτούμενα».

Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε πως «θα το δούμε όλοι το αποτέλεσμα του eurogroup. Ο κ. Βορίδης υποστηρίζει ότι δεν θα πάρουμε τίποτα. Εγώ θεωρώ ότι όλα παίζονται. Όμως για να τα δούμε όλα αυτά πρέπει να μην αφήσετε την δυνατότητα που θέλουν ορισμένοι να μετατρέψουν την συζήτηση της Πέμπτης από συζήτηση για χρέος και ανάπτυξη, από συζήτηση του τι διατύπωση θα υπάρξει για την βιωσιμότητα του χρέους που θα ανοίξει το δρόμο για το QE, σε συζήτηση για τα προαπαιτούμενα. Αυτό που ζητώ από  το κοινοβούλιο είναι να μας δώσει την δυνατότητα να υπάρξει συζήτηση για το χρέος».

Εκτός αυτών ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση λειτουργεί υπο καθεστώς αυστηρής επιτροπείας ακόμα και για ζητήματα «μικρονομοθέτησης». Απείλησε μάλιστα για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά εκείνων των Θεσμών που καταπατούν τα ευρωπαϊκά κεκτημένα.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η έκπληξη όταν ξέρουμε ότι εδώ και 7 χρόνια η Ελλάδα είναι σε επιτήρηση και ότι οι συσχετισμοί δυνάμεων ήταν ενάντια σε εσάς και είναι ενάντια σε εμάς» είπε για να αποκρούσει τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης για τον τρόπο νομοθέτησης της κυβέρνησης. «Εμείς απέναντι αυτή την επιτροπεία κάνουμε προσπάθειες να την αμβλύνουμε. Στείλαμε γράμματα στους Θεσμούς που θέλουν ακόμα και μικροεπιτήρηση όχι δηλαδή μονο για τα μεγάλα ζητήματα αλλά και για τα μικρά. Εμείς λοιπόν κάναμε επίσημη διαμαρτυρία στους θεσμούς γι αυτή την μικροεπιτήρηση» ειπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «διατηρούμε κάθε διακριτική ευχέρεια  να πάμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για Θεσμούς που πάνε πέρα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

10 Ιουνίου 2017

 

 

 

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ με δεξια τσεπη οπως και ο ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ!!ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΜΗΝΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ; Δείτε τί καταγγέλλει η αντιπολίτευση [βίντεο]

Με 4300 ευρώ το μήνα αμοίβεται ο Κ.Καζάκος από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.
Παράλληλα εισπράττει και την σύνταξη του.

Καλά μέχρι εδώ.

Τι έργο παράγει για να τιμήσει το μισθό του ο Κ.Καζάκος;
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η τελευταία θεατρική παραγωγή κόστισε στο ΔΗΠΕΘΕ 250.000 ευρώ και έκανε τζίρο 70.000 ευρώ.

Εγώ λέω πολύ καλά κάνει ο Κ.Καζάκος.
Δεν συντάσσομαι με τα επικριτικά προς το πρόσωπο του σχόλια για την αμοιβή του. Μπράβο του. Κοιτάζει το συμφέρον του ο άνθρωπος. Όλοι αυτό θα κάναμε.

Καλά κάνει και η παρούσα κομμουνιστική και δημοκρατικά εκλεγμένη δημοτική αρχή. Τιμά έναν ομοϊδεάτη της, με τι άλλο; Με κρατικό χρήμα φυσικά!
Έτσι δεν κάνουν οι καλοί κομμουνιστές; Τιμούν τους ομοϊδεάτες τους, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο και καταδιώκουν τους αντιφρονούντες, επίσης ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο. Πρώτη φορά το ακούτε αυτό;

Το πρόβλημα το έχουν όσοι πιστεύουν τις μπούρδες πως οι κομμουνιστές και οι αριστεροί γενικώς, είναι ταγμένοι να υπηρετούν κάποια ανώτερα ιδεώδη δημοκρατίας, ίσης κατανομής πλούτου κτλ κτλ

Το πρόβλημα επίσης το έχουν οι νέοι άνθρωποι που ξενιτεύονται για ένα μεροκάμματο και ακούνε κάτι παχυλά αμοιβόμενους κρατικοδίαιτους ρεμπεσκέδες να τους κατηγορούν και για προδοσία από πάνω.

Ξαναψηφίστε κομμουνιστές εκεί στην Πάτρα.
Να κάνουν σουαρέ υποστέλλοντας την σημαία της Ε.Ε. και από πίσω να μοιράζονται μεταξύ τους τα φράγκα της Ε.Ε.
Πλάκα έχει...
Και πλάκα έχετε...

ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΜΗΝΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ; Δείτε τί καταγγέλλει η αντιπολίτευση και τι απαντάει ο Δήμος


https://www.youtube.com/watch?v=Pp3oIeXtLDE

ΠΗΓΗ Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

 

 

 

Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ… Εντελώς τυχαία αυξάνεται και πάλι ο αριθμός των λάθρο

Αύξηση στον αριθμό των «προσφύγων» που περνάνε στην Ελλάδα από την Τουρκία

O αριθμός των «προσφύγων» οι οποίοι λαθραία πέρασαν στα ελληνικά νησιά έφτασε τον Μάιο τους 2.104, το υψηλότερο νούμερο των 7 τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανώτατης Επιτροπής των Ηνωμένων εθνών για τους πρόσφυγες, αυτοί οι οποίοι διάλεξαν τον επικίνδυνο δρόμο για την Ευρώπη τον Μάιο, είναι στο υψηλότερο νούμερο από τον Οκτώβριο του 2016.

Τον Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα υπήρξε μια αύξηση 82% και έφτασαν έτσι στους 2.104.
Τον Απρίλιο είχαν περάσει στα ελληνικά νησιά 1.156.

Παρά την μείωση κατά 97% των εισόδων μετά από την περσινή συμφωνία Τουρκίας και Ε.Ε. , κατά μέσο όρο κάθε μήνα περνάνε 1500 προσφυγές στα ελληνικά νησιά. Πάνω από 14 χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω… από όσο ξέρουμε…

Σχόλιο:
Σύνορα που δεν φυλάσσονται με βία, δεν είναι σύνορα.
Και φτάνει με αυτή την ανοησία περί «προσφύγων».
Η συντριπτική πλειονότητα πια δεν είναι ούτε πρόσφυγες, ούτε Σύριοι.

tourkikanea hellasforce.com  4/6/2017

 

 

 

BILDERBERG 2017…. Δεν θα Πιστέψετε Ποιος Πηγαίνει και ποια είναι η Ατζέντα… !!!

Από τη Lisa Haven

«Η Μπίλντερμπεργκ τραβά τις χορδές κάθε κυβέρνησης και υπηρεσίας πληροφοριών στον δυτικό κόσμο.» – Τζέιμς Μορκάν.

Αυτή είναι μία από τις πιο αληθινές δηλώσεις που έρχονται κατευθείαν από το στόμα ενός παγκοσμιοποιητή! Τραβούν την πλειοψηφία – αν όχι όλες – τις χορδές που παίζονται σήμερα. Από την πολιτική μέχρι τις ιατρικές εξελίξεις, τις τεχνολογικές καινοτομίες στην παγκόσμια διακυβέρνηση και πολλά άλλα, η Μπίλντερμπεργκ τραβάει τις χορδές. Πρόκειται για μια ομάδα χειραγώγησης, που αναζητά χρήματα, πεινασμένη για την εξουσία, για την βελτίωση του εαυτού τους. Γεωργίας και των ίδιων των λεκανών.

Από την 1η έως την 4η Ιουνίου, η μυστηριώδης, κακόβουλη, πεινασμένη ομάδα που είναι γνωστή ως Bilderbergs θα φιλοξενήσει την 65η ετήσια συνάντησή από τη σύστασή της το 1954. Θα υπάρξουν συνολικά 131 συμμετέχοντες από 21 διαφορετικές χώρες που συναντώνται στο Chantilly της Βιρτζίνια, Για να συζητήσουν τις πολιτικές, τον αποπληθυσμό, τον Donald Trump, τον λαϊκισμό και τις μυστικές τους ατζέντες πίσω από κλειστές πόρτες.

Στο παρακάτω βίντεο περνάω από την ημερήσια διάταξη Bilderbergs 2017 και από εκείνους που περιλαμβάνονται στον κατάλογο συμμετοχής – στους οποίους περιλαμβάνονται τρία μέλη του υπουργικού συμβουλίου από τη διοίκηση του Trump. Όταν ανακαλύψετε ποιοι είναι αυτά τα τρία πρόσωπα και η ατζέντα τους, θα πέσετε στα πατώματα!hellasforce.com Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

 

 

 

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Μπαρμπά-Θόδωρε, συγγνώμη

Είναι φορές που ντρέπεσαι. Ντρέπεσαι που ζεις εδώ. Όχι στην Ελλάδα. Στο ελληνικό κράτος. Σε ένα μπουρδέλο, όπου μια ζωή θα βασιλεύει το άδικο.

Αυτό που ζούμε από την κούνια μας, όπως λέει και ο ποιητής. Από την κούνια μας μέχρι τα βαθιά γεράματα. Όπως ο μπαρμπά-Θόδωρος… Ένας άνθρωπος που στα 75 χρόνια, αντί να κάτσει σπίτι του και να βλέπει… Survivor (όπως θέλει το Κράτος) αποφάσισε ότι έπρεπε να αγωνιστεί. Για τον τόπο του, τα παιδιά και τα εγγόνια του. Στις Σκουριές.

Δεν έχει σημασία αν έχει άδικο ή όχι. Όχι για μένα. Όταν ένας άνθρωπος στα 75 του βγαίνει στο δρόμο και τα βάζει με θεούς και δαίμονες, με μια διμοιρία ΜΑΤ, με το Κράτος, με το σύστημα, δεν με νοιάζει γιατί το κάνει… Νιώθω τύψεις και ντρέπομαι που τον αναγκάζω να τον κάνει. Είτε γιατί ανέχομαι τις επιλογές αυτών που κυβερνούν, είτε γιατί δεν είμαι εκεί στο πλάι του για να τον βοηθήσω. Ή έστω να τον πείσω να μην ανησυχεί…

Όχι γιατί το πιστεύω αλλά γιατί είναι ΝΤΡΟΠΗ και ξεφτίλα να βγαίνουν οι γέροντες στους δρόμους. Στα στερνά τους θα έπρεπε σε αυτή την κωλοχώρα να ξεκουράζονται… Να απολαμβάνουν τη ζωή. Χωρίς ανησυχία, χωρίς φόβο, ούτε για το σήμερα, ούτε για το αύριο... Ο κυρ-Θόδωρος που λέτε δικάστηκε και καταδικάστηκε. Σε 12 μήνες φυλάκιση με 3 χρόνια αναστολή… Κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία ότι έδειρε μοναχός του… μια διμοιρία των ΜΑΤ. Και οι ΜΑΤατζήδες φαντάζομαι ότι θα γέλασαν μόλις άκουσαν την απόφαση… Το Κράτος που καταπίνει καμήλες και καμήλες όταν το βολεύει, εξάντλησε την αυστηρότητα του στον μπαρμπά-Θόδωρο…

Και μην μου πει κανείς ότι δεν θα μπει φυλακή γιατί η ποινή είναι με αναστολή… Γιατί ο μπαρμπά-Θόδωρος θα ξαναβγεί στο δρόμο. Έτσι ήταν αυτές οι γενιές. Αγωνιστές. Σε σένα το λέω φίλε που με διαβάζεις από τον καναπέ σου… Και σε μένα τα λέω… Και μετά με φτύνω στη μούρη. Γιατί δεν είμαι σαν τον μπαρμπά-Θόδωρο…

ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΔΕΝ «ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ» ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ… ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ ΤΟ ΤΖΑΜΙ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλος σάλος δημιουργήθηκε στην μουσουλμανική κοινότητα της Σερβίας από την απόφαση των σερβικών αρχών να κατεδαφιστεί ένα μεγάλο τζαμί στην σερβική πρωτεύουσα που ανάγειρε η λεγομένη «Ισλαμική Ένωση», που θέλει να λειτουργεί σαν κράτος εν κράτη, χωρίς όμως να τηρήσει τις νόμιμες προδιαγραφές.

ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΔΕΝ «ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ» ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ… ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ ΤΟ ΤΖΑΜΙ! - Εικόνα0

Όπως αναφέρεται ένα μουσουλμανικό τέμενος στην περιοχή Zemun του Βελιγραδίου, το οποίο όμως είχε οικοδομηθεί χωρίς να πάρει κάποια άδεια από τις σερβικές αρχές, προφανώς με το αυτοδίκαιο της ανοχής στην ισλαμική κοινότητα, κατεδαφίστηκε πάραυτα και οι εικόνες της κατεδάφισης του αναρτήθηκαν στα τουρκικά ΜΜΕ.

Η κατεδάφιση που έγινε ενώ αρχίζει ο μουσουλμανικός μήνας του Ραμαζανίου, προκάλεσε την αντίδραση των μουσουλμάνων οι οποίοι συγκεντρωθήκαν έξω από το κατεδαφισμένο τζαμί και τέλεσαν μουσουλμανική τελετή.

Ο ίδιος ο μουφτής του Βελιγραδίου, Mustafa Yusufspahiç, χαρακτήρισε την ενέργεια της κατεδάφισης του τζαμιού σαν πρωτοφανή και όπως τόνισε ο ίδιος, ζει επί δεκαετίες στο Βελιγράδι και δεν περίμενε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο δίνοντας μάλιστα έμφαση στην… οθωμανική παράδοση της Σερβίας.

Δηλαδή… επιστροφή σε εκείνη την μαύρη εποχή, μόνο που οι Σέρβοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Μάλιστα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος www.nikosxeiladakis.gr  29/5/2017

Το κείμενο ενός πολίτη που συγκλονίζει και ξεφτιλίζει το κράτος:

Όταν ήμουν στην άσφαλτο σχεδόν νεκρός γιατί το Ασθενοφόρο έκανε μία ώρα και 45 λεπτά και στον Παπαδήμο μόνο δύο

– Εγώ γιατί έχω ένα πόδι

Στις 25 Μαρτίου του 2011 είχα ένα τροχαίο ατύχημα αρκετά σοβαρό. Μου κόστισε το ένα μου πόδι το οποίο το έχασα και φυσικά μου κόστισε πολλά στην ψυχολογική μου υγεία αλλά και σε χρήματα.

Τότε με εμβόλισε ένα όχημα κοντά στο σπίτι με αρκετά μεγάλη ταχύτητα, εγώ επέβαινα σε ένα μηχανάκι σταματημένος σε ένα φανάρι μετά την κρούση δεν θυμάμαι πολλά παραμόνο όταν ανέκτησα τις αισθήσεις μου.

Από εκείνο το σημείο και μετά θυμάμαι τους τραυματιοφορείς να δικαιολογούνται στους γονείς μου γιατί άργησαν να έρθουν μία ώρα και 45 λεπτά και τότε εγώ απόρησα ότι πως είναι δυνατόν να έχουν έρθει αυτοί πρώτα ενώ ήταν 1 ώρα μακριά από το σπίτι.

Στη συνέχεια αφού με έβαλαν μέσα και με μετέφεραν στο νοσοκομείο Ιπποκράτειου της Θεσσαλονίκης με πέταξαν στην κυριολεξία σε ένα κρεβάτι στο οποίο από πίσω υπήρχε ένα παράθυρο το οποίο δεν μπορούσε να κλείσει γιατί περνούσαν κάτι καλώδια όσο απίστευτο και αν ακούγετε.

Τότε πάλι άκουγα τον πατέρα μου να ωρύεται γι την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να ζητάει από τους γιατρούς να μου κάνουν έστω μία ακτινογραφία η οποία και έγινε μετά από 2 ώρες.
Στη συνέχεια θυμάμαι το ένα μου πόδι αυτό που δεν υπάρχει πλέον στο σώμα μου να έχει πρηστεί τόσο πολύ που πραγματικά σε τρόμαζε και την κοπέλα μου τότε να μου φέρνει παγοκύστες από το ψυγείο του νοσοκομείου γιατί οι νοσοκόμες όπως της είχαν πεί δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα.

Θυμάμαι την μάνα μου να κλαίει και να μιλάει συνέχεια στα τηλέφωνα μήπως και βρεί κανένα βύσμα και γίνει η δουλειά μας άμεσα, ήταν τρομαγμένη και τρομοκρατημένη αλλά δεν ήθελε να μου το δείξει. Απεγνωσμένα ζητούσε κάποιον γιατρό για να την ενημέρωση αλλά τίποτα κανείς δεν έδειχνε και μεγάλο ενδιαφέρον.

Αφού πέρασε η πρώτη μαρτυρική νύχτα ήρθε το επόμενο πρωί όπου και τελικά μου ανακοίνωσαν ότι θα χειρουργηθώ σε 5 μέρες. Απίστευτο ε; αλλά έτσι είναι. Τότε οι γονείς μου πήραν την απόφαση να μεταβώ σε ιδιωτική κλινική για να γίνει γρήγορα ότι είναι να γίνει και με πήραν με ιδιωτικό ασθενοφόρο του Άγιου Λουκά στην ομώνυμη κλινική .

Εκεί για να μη σας τα πολυλογώ μετά από πολύωρες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχα και εσωτερική αιμορραγία και πως λόγο μόλυνσης μπήκα άμεσα στο χειρουργείο. Λίγα λεπτά είχα πέσει σε κόμα .

Όταν ξύπνησα είδα αυτό που ίσως να μη μπορέσω ποτέ να ξεπεράσω στην ζωή μου. Ο γιατρός μας ενημέρωσε μετά και μας είπες ότι θα μπορούσα να είχα πεθάνει και πως αν με είχαν χειρουργήσει άμεσα είχα πολλές πιθανότητες να είχε σωθεί το πόδι μου. Η αστυνομία δεν έκανε καμία έρευνα να δει πως έγινε το ατύχημα να μετρήσει φρεναρίσματα κτλ κτλ. ευτυχώς είχε μείνει ένας μάρτυρας.

Η επιτροπή αναπηρίας με έβγαλε ανάπηρο κατά 35% που σημαίνει ότι μπορώ να εργαστώ και δεν δικαιούμαι τίποτα.

Ρωτάω λοιπόν κάποιον από τους υπεύθυνους της υγείας η δική μου ζωή είχε μικρότερη αξία από του Παπαδήμου κάθε Παπαδήμου που βύθισαν την χώρα στο σκοτάδι. Οι γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων θα αντιμετωπίσει έτσι τον Παπαδήμο; Κύριοι Παπαδήμοι η Ελλάδα είναι μόνο για την πάρτι σας; Εμείς χωράμε σε αυτή;

ΠΗΓΗ

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

 

 

 

 

ΒΟΥΛΗ

Ευρεία διακομματική συναίνεση για τη λειτουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα

Ευρεία διακομματική συναίνεση για τη λειτουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε στην

Ολομέλεια της Βουλής

η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης, το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

Επί της αρχής του υπερψηφίστηκε μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε «παρών» και όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Αντίθετα, ευρεία διακομματική συναίνεση εξασφάλισε το

επίμαχο άρθρο 5 για τη λειτουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα,

το οποίο υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.

25/5/2017

 

 

 

 

Σε μια τρώγλη χωρίς ρεύμα μένει μια οικογένεια σε περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Η απόλυτη εξαθλίωσh

23:43 20/05/2017
Σε μια τρώγλη χωρίς ρεύμα μένει μια οικογένεια σε περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Την ώρα που ο Σόιμπλε δηλώνει ότι δεν δέχεται καμία μείωση του ελληνικού χρέους, παρότι η Ελληνική Βουλή τις προηγούμενες μέρες ψήφισε το νέο Πολυνομοσχέδιο (Μνημόνιο 4) με νέες (άμεσες και έμμεσες) περικοπές μισθών και συντάξεων, με μείωση του αφορολόγητου και άλλων δυσβάσταχτων θυσιών για τους Έλληνες πολίτες, χωρίς κανένα πρόγραμμα πραγματικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, με την καταγεγραμμένη ανεργία να κυμαίνεται στο 23% (45% στους νέους) και την ανθρωπιστική κρίση στην χώρα να αυξάνεται συνεχώς και να επεκτείνεται από τις αστικές πόλεις πλέον και στην επαρχία κάτι το οποίο είναι εμφανές και στο Νομό μας, μόνο με την περίοδο της Κατοχής και του μεσοπολέμου, θα μπορούσε να συγκριθεί.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Μόνο η παραπάνω μακροσκελής εισαγωγή θα μπορούσε να αιτιολογήσει την κατάσταση (ακραία μορφή φτώχειας) που βιώνει μια οικογένεια συμπολιτών μας από τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Και όχι δεν είναι πρόσφυγες, ούτε καν μετανάστες, είναι μια οικογένεια Ελλήνων, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ανδρέας Μίγκος.

Διαβάστε το συγκλονιστικό μήνυμά του:

«Εδω μέσα κατοικούν άνθρωποι εν ετει 2017 ..Στο Δήμο μας..Δίπλα μας…Αν δεν πήγαινα να το δω δεν θα το πίστευα..Οικογένεια μένει..Ελληνες μάλιστα..Και με το ρεύμα κομμένο λόγω μεγάλης οφειλής…Ο Δήμος έκανε και κάνει ενέργειες για να διορθωθεί η κατάσταση,αλλά υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις…Η Ελλάδα που ξέραμε έχει τελειώσει..Πόσο πιο κάτω θα πάμε; »

Περισσότερες ειδήσεις για την Ηλεία στο patrisnews.com

NEWSBEAST.GR

 

 

 

 

 

Ξαφνικό «ντου» της Τουρκικής Αεροπορίας το απόγευμα της Πέμπτης, συνάντησε τα ελληνικά F-16

Δείτε τις φωτογραφίες από τον «Μπαϊρακτάρη» του τουρκικού στόλου

10:50 19/05/2017
Ξαφνικό «ντου» της Τουρκικής Αεροπορίας το απόγευμα της Πέμπτης, συνάντησε τα ελληνικά F-16

Ολοκληρώνεται σήμερα η φάση της τουρκικής άσκησης «Θαλασσόλυκος» στο κυρίως Αιγαίο και από αύριο αρχίζουν τα σενάριά της στην περιοχή του Καστελόριζου, όπου η Άγκυρα με τις Navtex 508/17 και 509/17, έχει δεσμεύσει περιοχή δυτικά του νησιού χωρίς να έχει την δικαιοδοσία, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Ήδη έχει σημειωθεί σχετική τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο από το πρωί της Παρασκευής και μέχρι το βράδυ οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά η Πολεμική Αεροπορία παραμένει σε εγρήγορση καθώς η τουρκική πολεμική αεροπορία μπορεί και πάλι σήμερα να δοκιμάσει μαζική έξοδο στο Αιγαίο όπως χθες Πέμπτη.

Χθες ενώ όλα είχαν κυλήσει σχετικά ήρεμα, μετά τις πέντε σαν να άνοιξαν οι Τούρκοι τους ασκούς του Αιόλου και τουρκικά μαχητικά και ελικόπτερα πέταξαν προκλητικά προχωρώντας σε 22 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και…76 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Θα έλεγε κανείς πως τέτοια ξαφνική εμφάνιση ίσως να είχε σκοπό να αιφνιδιάσει το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου και φυσικά την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Όπως όμως έχει αποδειχθεί πολλά χρόνια τώρα, η Ελληνική Αεροπορία τους περίμενε και όπως λένε χαρακτηριστικά ορισμένες φορές Έλληνες πιλότοι, «έπεσε πολύ ξύλο».

Σε όποιο σημείο και αν έμπαιναν χθες τα τουρκικά αεροπλάνα έβρισκαν μπροστά τους ελληνικά μαχητικά. Στις τρεις αερομαχίες που σημειώθηκαν το αποτέλεσμα ήταν οι φωτογραφίες της πίσω όψης των τουρκικών μαχητικών που δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις, να κοσμούν τις γκαλερί ελληνικών Μοιρών Αναχαίτισης. Οι πιλότοι στα ελληνικά F-16 που συμμετείχαν στις αερομαχίες απέδειξαν πως δεν είναι τυχαία ανάμεσα στους καλύτερους του ΝΑΤΟ.

Συνολικά η Άγκυρα έστειλε στο Αιγαίο χθες το απόγευμα 14 μαχητικά F-16  εκ των οποίων τα 8 οπλισμένα, σε 7 ζευγάρια. Εκτός αυτών στο Αιγαίο βγήκαν 6 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN235 και συλλογής πληροφοριών και 9 ελικόπτερα που είτε σηκώθηκαν από τις φρεγάτες είτε πέταξαν προς αυτές.

Στο σύνολο 29 ιπτάμενα μέσα της Τουρκίας βγήκαν στο Αιγαίο χθες το απόγευμα. Το ενδιαφέρον είναι πως από τις 76 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου οι 57 έγιναν από τα CN-235, οι 3 από τα ελικόπτερα και οι 16 από τα ζευγάρια των μαχητικών. Οι περιοχές στις οποίες εστίασε η Τουρκία με τα αεροπλάνα της χθες ήταν το βορειοανατολικό, νοτιοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζεται την ερχόμενη Τρίτη να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στην Κάρπαθο, στην μνήμη του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη και σε κάθε περίπτωση αποδεικνύει πως τιμά και την μνήμη του και την κληρονομιά που άφησε στους νεώτερους χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας.

Φωτογραφίες από το πιο σύγχρονο αποβατικό σκάφος της Τουρκίας

Εν τω μεταξύ η ιστοσελίδα turkishnavy.net έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες οι οποίες τις παραχωρήθηκαν από τον στρατιωτικό αναλυτή Χακάν Κιλίτς και είναι από ένα από τα νεότερα αποβατικά του τουρκικού στόλου, το «Μπαϊρακτάρ».

Το πρώτο πλοίο της κλάσης εντάχθηκε στον τουρκικό στόλο τον Φεβρουάριο του 2017 και μπορεί να μεταφέρει 350 πεζοναύτες και 20 άρματα μάχης και περίπου 24 με 60 οχήματα (ανάλογα το βάρος και το μέγεθος).

triraom1 triraom2 triraom3 triraom4 triraom5 triraom6 triraom8 triraom9

triraom7
NEWSBEAST.GR  19/5/2017

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Τρόμος πάνω από το Αιγαίο…Τούρκικo F-16 παρουσίασε βλάβη δυτικά της ν.Χίου ,Το κυνηγούσαν Ελληνικά Μαχητικά !

Τρόμο σε Τούρκο Χειριστή των F-16  προκάλεσε το «ALERT»  που χτύπησε στο Πιλοτήριο την ώρα που Ελληνικά Μαχητικά τον είχαν πάρει στο Κυνήγι Δυτικά της νήσου Χίου ,την ώρα που επιχειρούσε να Παραβιάσει για μια ακόμη φορά  το FIR Αθηνών !

Ο Τούρκος  Χειριστής  άπειρος απο Καταστάσεις έκτακτης ανάγκης άρχιζε να ουρλιάζει στον ασύρματο αφού σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε βλάβη η Γεννήτρια του Αεροσκάφους …Τα 2 F-16 εγκατέλειψαν την περιοχή άρον-άρον φεύγοντας για την Μικρασιατική ακτή με αναταράξεις !

Σήμερα πάντως  δεν ήταν η Μοναδική βλάβη που η Τουρκική Αεροπορία κατέγραψε ...Ένα απο τα CN-235 που ήταν προγραμματισμένο να βγει στο Νοτιοανατολικό Αίγιο ,παρουσίασε και αυτό βλάβη με αποτέλεσμα  να καθηλωθεί στο DALAMAN !

Οι Τούρκοι απογείωσαν τελικά 4 CN-235  αντί για πέντε  που είχαν προγραμματίσει για την Άσκηση (Θαλασσόλυκος)

Αν παρουσιάζουν βλάβη τα Τούρκικα μόλις ζοριστούν τι να πούνε οι δικοί μας
…Σκεφτείτε τι θα συμβεί σε μια ενδεχόμενη αερομαχία
….Μόνοι τους θα πέφτουν οι Τουρκαλάδες!

 

 

 

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Γ. Κασιμάτης: “Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - Ή αυτοί ή εμείς"

http://1.bp.blogspot.com/-KegVDI001iY/UoeUDzp-ouI/AAAAAAAAQjk/HemKkVMh9WQ/s280/%CE%9A%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%97%CE%A3.png Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες….
Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν…
Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε -αν και μας την κρύβουν- και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε.
Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην...
θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού.
Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την κατάληξη των όσων μέχρι σήμερα ζούμε.
Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών και αποτελεί ταυτόχρονα το μέγιστο “πείραμα” της νέας τάξης πραγμάτων για την απόλυτη κατοχή μίας χώρας χωρίς να προηγηθεί πόλεμος.
Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και οι πραξικοπηματίες κυβερνούν ενώ ταυτόχρονα μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.
Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ από όλους εκείνους που γνώριζαν πως η θέση τους για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι σε κάποιο κελί μίας υπόγειας φυλακής και αντάλλαξαν την τιμωρία τους με την δική μας δουλεία και με την άλωση της χώρας εις το διηνεκές.
Αυτούς τους πραξικοπηματίες πρέπει να τους απομακρύνουμε εμείς, γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εμάς…
Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου…
Ή αυτοί, ή εμείς…

"thesecretrealtruth"  17/5/2017

 

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Γράμμα 82χρονου προς τον Αλ. Τσίπρα: «Είσαι ψεύτης κεροσκόπος και όχι αριστερός»

Το συγκλονιστικό γράμμα του 82χρονου από πόλη του νομού Σερρών, που ακολουθεί, εστάλη προς τον Παν. Λαφαζάνη, με την παράκληση, αν το θέλουμε, να δημοσιευθεί. Η Iskra θεώρησε υποχρέωσή της να δημοσιεύσει αυτούσιο, με τις ανορθογραφίες του, το ύφος αλλά και τους χαρακτηρισμούς του, το απλό, με την γλώσσα του λαού και τραγικό συνάμα γράμμα του γέροντα ακρίτα από την συνοριακή πόλη της Βορείου Ελλάδας.

Διαθέτουμε τα πλήρη στοιχεία του 82χρονου αλλά για ευνόητους λόγους δεν τα δημοσιεύουμε μετά και από δική του παράκληση. Να σημειώσουμε, πάντως, ότι ο γέροντας δεν γνωρίζει προσωπικά τον Παν. Λαφαζάνη ούτε είναι ενταγμένος σε πολιτικό κόμμα.


Ολόκληρο το γράμμα έχει ως εξής:

Αλέξη Τσίπρα,

Είμαι 82 ετών και το Ποινικό μου Μητρόω λάμπη. Όμως αν μπορούσα θα σκότωνα τον πολιτικό απ@τ3ώνα Καμένο, τον οποίο ψήφισα να βοηθήσει εσένα, διότι και αυτός υποσχόταν ότι δεν θα ψιφίσει μνημόνια. Επίσης το ίδιο θα έκανα και για το κ*θ@ρμα τον Κατρούγκαλο και ας με σούβληζαν όπως τον Αθανάσιο Διάκο. Θα το έκανα αυτό για να ξεμαγαρίσει ο τόπος από τα πολιτικά ρεμάλια που μας εξαπάτησαν και μας στέρησαν την αξιοπρέπειά μας.

Αλέξη Τσίπρα ήστε όλη ψεύτες και πολιτικοί δολοφώνοι του Ελληνικού γέννους. Ρε αθεόφοβε Τσίπρα, σ’ εμπιστευθήκαμε και σε κάναμε προθυπουργό για να βοηθίσεις εμάς και τη χώρα μας και όχι να μας ξεφτιλίζεις πολιτικέ απάνθρωπε. Είσαι αρχή πατρώνος της ψευτιάς γιατί, γιατί εσύ, εσύ μας έλεγες ότι δεν θα έκοβες τις συντάξεις. Εσύ μας έλεγες πως δεν θα έκοβες το ΕΚΑΣ. Εσύ, εσύ μας έλεγες αχάριστε ότι θα μας έδεινες τη 10η τρίτη και τη 10η τέταρτη σύνταξη. Εσύ, εσύ μας έλεγες να μην πληρώνομε χαράτσια διόδια ένμφια και ότι θα τα γλυτόναμε από εσένα.

Είσαι ψεύτης κεροσκόπος και όχι αριστερός. Οι συνάδελφοί σου, σε κατάλαβαν τι κουμάσι είσαι και σε εγκατέλειψαν. Αλήθεια πώς ήταν δυνατόν ο τεράστιος Μ. Γλέζος και οι εκλεκτοί δημοκράτες να μήνουν κοντά σου όπως Λαφαζάνης Στρατούλης Κων/πούλου Ρωμανιάς Μητρόπουλος και πολλοί άλλοι. Ο Αλαβάνος σας λέει προδότες ο Μίκης και όλη η Ελλάδα σας φωνάζουν προδότες. Ήστε υπερήφανοι λέτε κι ας πινάει η μισή Ελλάδα. Εσύ έλεγες θα έσκιζες μνημόνια και καλτσών της Μέρκελ, αλλά η Μέρκελ και ο Σόϊκλερ η δυο μαζί σε ξεβράκωσαν. Τέλος αν έχετε γεννητικά όργανα ανδρών κάντε εκλογές να δείτε την αξία σας άχρηστοι. (Ακολουθούν τα στοιχεία του αποστολέα).

Αγαπητέ κύριε Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σου ζητώ συγνώμη που συγκινήθικα στο τηλέφωνο άλλωστε πιστεύω θα γνωρίζεις, πως η απόγνωση, λυγίζει σίδερα. Φαντάζομαι δεν θα δυσκολευτής να δικαιολογήσεις τη συγκινησή μου διαβάζοντας τα πάρα κάτω. Χρόνια ζούσα με τη μικρή μου σύνταξη και με το βοήθιμα του ΕΚΑΣ, που έπερνα 20 χρόνια. Τώρα μου άφησαν 488 ευρώ και προσορινά, το μισό ΕΚΑΣ το οποίο θα μου κόψουν ως τα χριστούγεννα. Πόρους άλλους δεν έχω, σου γράφω αναλυτικά το τι μου άφησε να ζήσω η αριστερή κυβέρνηση που ψίφησα.

Παίρνω ως τώρα, 488 ευρώ

Έχω έξοδα χωρίς φαγητά και χωρίς ντίσημο. Δεν τα βάζω.

Ενοίκιο
140 ευρώ
Κοινόχρηστα
120 ευρώ
Φάρμακα
060 ευρώ
ΔΕΗ
100 ευρώ
Τηλέφωνα
030 ευρώ
Έξοδα σύνολο =
450 ευρώ
Έσοδα σύνολο ως τώρα, 488 ευρώ
Μείον 450 ευρώ έξοδα
μου μένουν = 038 ευρώ

Έσοδα σύνολο ως τώρα, 488 ευρώ

Μείον 450 ευρώ έξοδα

μου μένουν = 038 ευρώ

Μένουν 38 ευρώ τώρα. Αύριο θα κόψουν 115 ευρώ το υπόλοιπο ΕΚΑΣ. Δείξε μου τον τρόπο κ. Λαφαζάνη να μην αυτοκτονήσω και να ζήσω με αξιοπρέπεια όπως έζησα τα 82 χρόνια μου. Σε παρακαλώ βρε μου τρόπο αν μπορείς Παναγιώτη μου να ζήσω με αξιοπρέπεια. Θέλω να μου απαντήσεις δεν θα ζητήσω τίποτα. Δεν μ’ ενδιαφέρει αν δημοσιεύσεις αυτά που γράφω του Τσίπρα δική μου ευθύνη μόνο να προστατέψεις το επόνημό μου και το τηλέφ. του σπιτιού μου όσο για το κινητό δεν μ’ ενδιαφέρη. Σου εύχομαι να είσαι καλά και καλοτάξηδη η Λ. Ένωση.
iskra.gr  15/5/2017

Ο Β.Σόιμπλε άναψε το «πράσινο φως» για την μείωση του ελληνικού χρέους

- Όλα θα έχουν τελειώσει μέχρι τις 22 Μαΐου

Efenpress: " Φόβου τους Δαναούς..."

ΠΟΛY EYΧΑΡΙΣΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Το «πράσινο» φως για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέου δίνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Β.Σόιμπλε μετά το πέρας της Συνόδου των G7, στο Μπάρι της Ιταλίας και όλα δείχνουν ότι το αργότερο μέχρι τις 22 Μαϊου θα υπάρξει μια συμφωνία με όλες τις λεπτομέρειες
Έτσι η πολυπόθητη μείωση του χρέους που θα δώσει πολύ σημαντική ανάσα στην ελληνική οικονομία και θα αλλάξει το κλίμα ώστε να έρθουν επενδύσεις στην χώρα, φαίνεται πως θα γίνει πραγματικότητα.

Μία μέιωση χρέους που σε συνδυασμό με μια έξοδο στις αγορές μέσα στο 2018 μπορεί να αποτελέσει το restart για την ελληνική οικονομία. Ακόμα και τα νέα από τον τομέα του τουρισμού δείχνουν να βοηθάνε προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι, παρά τις διαρκείς διαφωνίες γύρω από το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, θα επιτευχθεί συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει την εκταμίευση νέας βοήθειας προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος δανεισμού όπως αναφέρει η DW.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας ότι η αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας ενισχύθηκε. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, «πιστεύω ότι ήρθαμε πάλι λίγο πιο κοντά στον στόχο».
Πάντως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση όλων των λεπτομερειών, προκειμένου να καταστεί εφικτή η συμφωνία για την Ελλάδα στο επικείμενο Eurogroup της 22ας Μαΐου.
Να σημειωθεί ότι χθες το ζήτημα της Ελλάδας συζητήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των G7. Σε δηλώσεις της η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επαναδιατύπωσε τη σταθερή απαίτηση του Ταμείου για σαφείς δεσμεύσεις που να αφορούν τη λήψη μέτρων εκ μέρους των ευρωπαίων δανειστών της Ελλάδας με στόχο την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, επιτρέποντας έτσι στο ΔΝΤ να συμμετάσχει ενεργά στο ελληνικό πρόγραμμα.
Οι νέες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ ήταν ενδεικτικές της διάστασης απόψεων που εξακολουθεί να επικρατεί μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Σε μια «ισχυρή ώθηση» προς μια συνολική συμφωνία ως το Eurogroup της 22ας Μαίου, που θα περιλαμβάνει και το θέμα του χρέους, κατέληξαν οι συζητήσεις για την Ελλάδα, στο περιθώριο του G7 των υπουργών Οικονομικών στο Μπάρι της Ιταλίας.
Αυτό ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παράγοντες της ευρωζώνης, επισημαίνοντας ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν την πολιτική βούληση για επίτευξη συμφωνίας.
Συγκεκριμένα, αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν περισσότερες ζυμώσεις ως προς τη «γλώσσα» που θα χρησιμοποιηθεί για τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, βάσει της απόφασης του Eurogroup (Ευρωομάδα) του Μαΐου του 2016.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι να βρεθεί η «χρυσή τομή» η οποία θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και ταυτόχρονα δεν θα ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές του Βερολίνου.
Το επόμενο βήμα θα γίνει στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (EWG) της 15ης Μαΐου, όπου θα τεθούν επί τάπητος τα εναλλακτικά σενάρια για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης, κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας, την 22α Μαΐου, αναμένεται να εξεταστεί η εφαρμογή των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση και να αποφασιστεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία εκταμίευσης της επόμενης δόσης.
Δεύτερον, οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ καλούνται να καταλήξουν σε συμφωνία για τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα πρέπει να επιτύχει η Ελλάδα μετά το 2018.
Τρίτον, σε ό,τι αφορά το χρέος, στόχος είναι η Ευρωομάδα της 22ας Μαΐου να καταλήξει σε συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης, τα οποία θα ικανοποιούν το ΔΝΤ σε τέτοιο βαθμό, ώστε να είναι σε θέση να ανακοινώσει την ίδια ημέρα ότι θα ζητήσει από το Διοικητικό του Συμβούλιο την έγκριση του νέου προγράμματος για την Ελλάδα.
Την απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης αναμένεται να εξετάσει το Συμβούλιο των Διοικητών (Board of Governors) του ESM στο Λουξεμβούργο στις 15 Ιουνίου (θα έχει προηγηθεί η επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια). Ωστόσο, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν για την εκταμίευση της επόμενης δόσης χρειάζεται η τελική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν αναμένεται να συμβεί πριν τα τέλη Ιουνίου, συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές.
«Η μπάλα είναι στο γήπεδο των ευρωπαϊκών χωρών. Και πρέπει να εφαρμόσουν αυτή που ήταν από την αρχή μια αναγκαία μορφή εξισορρόπησης. Δηλαδή την ελάφρυνση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, του βάρους του χρέους, επί της ελληνικής οικονομίας και του προϋπολογισμού της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, από τη Σύνοδο της G7 που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μπάρι.
«Οι εταίροι (της διαπραγμάτευσης) εξέφρασαν την βούλησή τους, όλοι, ώστε μέχρι το Eurogroup στις 22 Μαΐου να βρεθεί συμφωνία», πρόσθεσε ο Μισέλ Σαπέν, τονίζοντας ότι η περίπτωση της Ελλάδας συζητήθηκε το πρωί της Παρασκευής, πριν την έναρξη των εργασιών.
Την αισιοδοξία του θέλησε να εκφράσει και ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.
«Είμαι αισιόδοξος σχετικά με το ότι υπάρχει η βούληση για συμφωνία και ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα ενός υπερβολικά μεγάλου κεφαλαίου λιτότητας και θα μπορέσει να ανοίξει ένα άλλο, το οποίο θα βασίζεται σε ανάπτυξη και επενδύσεις, μέσα σε ένα πλαίσιο σταθερότητας», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί.
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 13.5.17

Από το δάκρυ του Εθνάρχη, στον εμετό του Κουμουτσάκου

Posted by olympiada στο Μαΐου 9, 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για Από το δάκρυ του ΕθνάρχηΗ παράταξη του Κωσταντίνου Καραμανλή ήταν αυτή που αγωνίστηκε για τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, κυρίως όμως για την προάσπιση της Μακεδονίας μας. Αξέχαστο θα μείνει το δάκρυ του Εθνάρχη για να μην παραδοθεί το όνομα στους παραχαράκτες Σκοπιανούς.

Στην ίδια ακριβώς γραμμή του εθνάρχη, κινούνται σήμερα τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, όσο και ο υπουργός εθνικής άμυνας κύριος Πάνος Καμμένος. Ο ΥΕΘΑ ξεκαθάρισε μάλιστα σε συνέντευξη του στον κ. Τάκη Χατζή, ότι παραμένει πιστός στην γραμμή του Εθνάρχη για την μη εκχώρηση του όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια.

Και έγινε το αδιανόητο! Κάποιος Κουμουτσάκος έστησε ερώτηση κατά της δήλωσης του Πάνου Καμμένου, ερώτηση που υπογράφουν μάλιστα και Μακεδόνες βουλευτές! Τι ντροπή!

Δεν χρειάζεται κανένα άλλο σχόλιο. Όταν αυτοί που καπηλεύονται την παράταξη του Κωσταντίνου Καραμανλή φτάνουν στο σημείο να εγκαλούν τον υπουργό εθνικής άμυνας επειδή δεν θέλει να δωρίσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, τότε μιλάμε για μία ανυπόληπτη παρέα εξυπηρέτησης αντεθνικών συμφερόντων. Το δάκρυ του Εθνάρχη, πνίγηκε στον αντεθνικό εμετό του Κουμουτσάκου.

https://www.youtube.com/watch?v=VN7hrm85WpA

Διαδώστε το!

Φάρατζ: Ψηφίστηκε μία μεγάλη απάτη – Μαριονέτα του Γιούνκερ ο Μακρόν

«Χολή» στάζει για το αποτέλεσμα της κάλπης στη Γαλλία ο Νάιτζελ Φάρατζ που επικρίνει τη Γαλλία και δεν δίστασε να κάνει και παραλληλισμό  των εκλογών με την παράδοση της Γαλλίας στη Γερμανία κατά τον Β παγκόσμιο πόλεμο.
Σε ανάρτηση στο λογαριασμό του twitter έγραψε τα εξής:«Οι Γάλλοι έκαναν πίσω το 1940. Αυτή τη φορά εξασφάλισαν στη Γερμανία τα πυρομαχικά και τα καύσιμα».
Και συνέχισε λέγοντας: «Στην Ευρώπη ψηφίστηκε μία μεγάλη απάτη. Ο Μακρόν θα είναι η μαριονέτα του Γιούνκερ
Ο πρώην ηγέτης του UKIP ήταν σίγουρος πως η Λεπέν θα κέρδιζε τις εκλογές, ενώ ήταν απόλυτα σύμφωνος με τη δήλωση της Λεπέν πως «είτε κερδίσω είτε χάσω τις εκλογές πάλι γυναίκα θα κυβερνάει τη Γαλλία.Εγώ ή η Άνγκελα Μέρκελ».
tribune

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 8.5.17

Δείτε σαν σήμερα      
         
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή της 21 Μάρτη στον 21 αιώνα
ΑΣΕΠ:               Οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 1E/2017
700 μόνιμες προσλήψεις               ζητάει η ΟΣΥ σε λεωφορεία και τρόλεϊ
1.905 προσλήψεις               εποχικών στους Δήμους της Κρήτης
11 διαγωνισμοί               για 1.805 μόνιμους σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, μουσεία, δήμους
image Δείτε σαν σήμερα
image ΑΣΕΠ:
image 700 μόνιμες προσλήψεις
image 1.905 προσλήψεις
image 11 διαγωνισμοί

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 3ος

		Αθλητισμός 3ος

              Το γκολ του Κιάσσου θα ζήλευε και ο... Μέσι!

Read More...

Αθλητισμός 2ος

Αθλητισμός 2ος

              Κέρδισε 3-1 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη

Read More...

Αθλητισμός 1ος

		Αθλητισμός 1ος

          Ζαμπίδης: Είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Rally

Rally

              Ανάβαση Διονύσου:

Read More...

Μιχανοκίνηση 3ος

Μιχανοκίνηση 3ος

Φεύγουν από Τουρκία για Ελλάδα οι αυτοκινητοβιομηχανίες;

Read More...

Μιχανοκίνηση 12ος

Μιχανοκίνηση 12ος

              Πότε επιβάλλεται πρόστιμο σε περίπτωση άρσης ακινησίας αυτοκινήτου

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3ος

Άστραψε και βρόντηξε ταξίαρχος στη Χίο!

Read More...

Παυλόπουλος

Παυλόπουλος

              Η διορατικότητα του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου όταν συνέχαιρε πρώτος τον Πούτιν για την εκλογή του.

Read More...

Καμμένος

Καμμένος

              Πανηγυρικά και τελεσίδικα ΑΘΩΟΣ ο Πάνος Καμμένος για την υπόθεση Πάχτα-Παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως αποποιούμενος την ασυλία.(ΟΧΙ...

Read More...

Κόσμος

Top Headline

ΗΠΑ

		ΗΠΑ

              Στα άκρα η κόντρα ΗΠΑ – Τουρκίας!

Read More...

ΚΟΣΜΟΣ 3ος

		ΚΟΣΜΟΣ 3ος

              Συγχαρητήρια Τραμπ στον Πούτιν, ετοιμάζεται συνάντηση κορυφής!

Read More...

Ρωσία:

Ρωσία:

      ΕΚΤΑΚΤΟ - Ρωσία προς ΗΠΑ: «Κτυπήστε τη Δαμασκό και θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνετε»

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 3ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 3ος

              Ποιοι, πότε και πώς παίρνουν αναδρομικά στις συντάξεις

Read More...

Δήμος Κορυδαλλού:

Δήμος Κορυδαλλού:

            Εθελοντική αιμοδοσία 14 και 15 Μαρτίου

Read More...

Μετά το Πάσχα οι αιτήσεις

Μετά το Πάσχα οι αιτήσεις

              για τις προκηρύξεις 1Κ/2018 και 2Κ/2018

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3ος

              Γαλήνη και ομορφιά που συναρπάζει σε λίμνες της Ελλάδας

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2ος

              Ελληνικό νησί στους 5 κορυφαίους ρομαντικούς προορισμούς για τους λάτρεις της φύσης

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1ος

              Ένα μεσαιωνικό ορεινό χωριό με παρθένα γοητεία

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 2ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 2ος

              Αποκαλύφθηκε το μυστικό της Πύλης του Άδη που όποιος την προσέγγιζε έβρισκε φρικτό θάνατο

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 1ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 1ος

              Η χωμάτινη καστροπολιτεία στο δρόμο των καραβανιών

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 12ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 12ος

              Η γέννηση ενός νησιού – Εκπληκτικό βίντεο της NASA

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Γραφείο Περιφερειάρχη

Γραφείο Περιφερειάρχη

          1η ,2η , 3η ,4η,...

Read More...

Γραφείο Περιφερειάρχη

Γραφείο Περιφερειάρχη

              45η, 46η, 47η,...

Read More...

Γραφείο Περιφερειάρχη

Γραφείο Περιφερειάρχη

              36η, 37η , 38η , 39η...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                O Δήμος μας

Read More...

αιμοδοσια

αιμοδοσια

              Στο Δ.Δ. Αγ. Παρασκευής η 32η Αιμοδοσία

Read More...

Επιμελητήριο Κοζάνης

Επιμελητήριο Κοζάνης

              Τόποι και ώρες διενέργειας των Επιμελητηριακών Εκλογών της 10ης & 11ης Δεκεμβρίου 2017- Σταυροδοσία.

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/3/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/3/2018

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/2/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/2/2018

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/1/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/1/2018

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Σύμπαν !!

Σύμπαν !!

              Σύμπαν: Ολα τα άρθρα - ειδήσεις & Βίντεο από την συνύπαρξη φαινομένων που έχουν  συμβεί εδώ και 152 χρόνια,...

Read More...

Διάφορα

Διάφορα

  ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ (βίντεο)

Read More...

Αλλαγή ώρας 2018:

Αλλαγή ώρας 2018:

    Αλλάζει η ώρα την Κυριακή στις 25 Μαρτίου 2018

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

          Άντεξε μέρες πεσμένη στο πάτωμα και ξεψύχησε φθάνοντας στο Νοσοκομείο

Read More...

Πυρκαγιές

Πυρκαγιές

                Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Ηλεία, Κορινθία, Κρήτη και Αυλώνα

Read More...

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

		Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Εμπάρκο στην αγορά της Τουρκίας κάνουν οι Εβρίτες – Ερήμωσε η Αδριανούπολη

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

Χρυσή Αυγή

		Χρυσή Αυγή

              Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

Read More...

Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή

              Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

Read More...

Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή

              Δηλώσεις - Απαντήσεις, Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided