Τετάρτη, Μάρτιος 21, 2018

Αυτοκίνητο

 

 

 

 

 

 

 

Πού μπορείτε να δείτε ζωντανά το 20ό φεστιβάλ Nismo

 

 

 

 

 

 

 

Πού μπορείτε να δείτε ζωντανά το 20ό φεστιβάλ Nismo

Όλα τα θρυλικά αγωνιστικά μοντέλα σε μια σειρά από επιδείξεις και αγώνες

Πού μπορείτε να δείτε ζωντανά το 20ό φεστιβάλ Nismo

Το Φεστιβάλ Nismo που θα πραγματοποιηθεί για 20ή φορά την ερχόμενη Κυριακή, θα φιλοξενήσει όλα τα «αστέρια» του χθες και του σήμερα, που έλαμψαν σε αγώνες και πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Με τα θρυλικά αγωνιστικά της Nismo να παίρνουν μέρος και σε μια σειρά από επιδείξεις και αγώνες, οι φίλοι του Φεστιβάλ, θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν αρκετά από τα αριστουργήματα που συμμετέχουν στον θεσμό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον αγώνα επίδειξης Z-Challenge, έναν ιστορικό αγώνα, το ετήσιο Nismo GP, όπου παίρνουν μέρος  αυτοκίνητα και οδηγοί τόσο από το πρωτάθλημα Super GT όσο  και από το Super Taikyu, ενώ την αυλαία θα κλείσει ένας αγώνας με ιστορικά μοντέλα του GT-R.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της NISMO στο YouTube :

https://www.youtube.com/watch?v=0EtQof_5eak

Ακόμα, για τους φίλους των μέσων  κοινωνικής δικτύωσης στα Facebook,Twitter, Instagram και Drivetribe, θα υπάρχει παράλληλη κάλυψη.

Νίκος Τσάδαρης NEWSBEAST.GR  24/11/2017

 

 

 

 

Η σπάνια συλλογή παλαιών οχημάτων του Γιώργου Μητσοτάκη…διαθέτει μέχρι και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο Τσώρτσιλ

Όταν μπαίνει κανείς στο κτίριο, όπου τα έχει σταθμεύσει σε δύο ορόφους, δεν ξέρει που να πρωτοκοιτάξει και τι να πρωτοθαυμάσει, μια και δεν είναι ένα και δύο αλλά… 106 συνολικά, αυτοκίνητα.
Aυτοκίνητα συλλεκτικά, σπάνια, κάποια εκ των οποίων με μακρύ ιστορικό παρελθόν, διατηρεί στη συλλογή του ο Ηρακλειώτης Γιώργος Μητσοτάκης.
IMG_7601

Το παλιότερο της συλλογής του, μας εξηγεί ο κ Μητσοτάκης , είναι ένα Ford model T που χρονολογείται από το 1921 με πρώτη κατασκευή το 1908.

Πρόκειται, όπως μας διευκρινίζει, για το πρώτο όχημα που βγήκε από γραμμή παραγωγής σε εργοστάσιο. Ο Ford μάλιστα είχε καταφέρει το 1926 να το κατασκευάζει μέσα σε 20 λεπτά και να το πουλά προς μόλις 250 δολάρια, ποσό που αποτελούσε αμοιβή ενός εργάτη για εργασία δύο μηνών. Κι αυτό όταν την πρώτη χρονιά που βγήκε στην αγορά, το 1908, η αξία του έφθανε τα 890 δολάρια.

IMG_7592

Είναι δε χαρακτηριστικό της επιτυχίας που γνώρισε αυτό το αυτοκίνητο πως από το 1908 μέχρι και το 1927 είχαν πουληθεί 15,5 εκατομμύρια κομμάτια του, εκ των οποίων τα 14,5 εκ στις ΗΠΑ, 500.000 στον Καναδά και άλλα τόσα στην Αγγλία.

4
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο Τσώρτσιλ

Τις εντυπώσεις μου, και όπως αποδείχθηκε όχι άδικα, έκλεψε όμως ένα άλλο μοντέλο , ένα δεξιοτίμονο  Dictator, το μοναδικό της κατηγορίας του με τιμόνι στα δεξιά,  το οποίο ο κ Μητσοτάκης με ενημέρωσε πως ανήκε στην Αμερικάνικη Πρεσβεία στο Λονδίνο και το είχε χρησιμοποιήσει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Λόγω Χίτλερ μάλιστα το 1938 σταμάτησε να λέγεται Dictator. Είναι δε τόσο ξεχωριστό που μέχρι σήμερα δύο εταιρείες το έχουν ενοικιάσει για γυρίσματα. Την πρώτη φορά στο «3ο Ολοκαύτωμα των Ανωγείων» του Λευτερη Χαρωνίτη και τη δεύτερη στην «Απαγωγή του στρατηγού Κράιπε» του  National Geografic
5

Το ενδιαφέρον κινηματογραφιστών όμως είχε τραβήξει κι ένα ακόμα όχημα, , ένα φορτηγό μάρκας Opel, η παραγωγή του οποίου ξεκίνησε το 1950 και ανήκει, επίσης  στη συλλογή του κ Μητσοτάκη.

Αυτό χρησιμοποιήθηκε τόσο στα γυρίσματα της τηλεοπτικής μεταφοράς του βιβλίου της Βικτώρια Χίσλοπ, «Το Νησί», όσο και στα γυρίσματα του έργου «Two Faces of January », που έγιναν στα Χανιά.

6
Με αυτό το φορτηγό έγιναν γυρίσματα στην τηλεοπτική σειρά «Το νησί»

Πραγματική έκπληξη αποτελεί το μοντέλο Trabant του οποίου το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από πεπιεσμένο χαρτόνι το οποίο έχει πλαστικοποιηθεί..ναι καλά διαβάσατε, αυτοκίνητο από χαρτόνι.

Πρόκειται για ένα πολύ φθηνό και μικρού κυβισμού όχημα που μπήκε στην αγορά το 1957 και συνέχισε να παράγεται μέχρι τη δεκαετία του 70. Συνολικά πούλησε 3.700.000 κομμάτια, με χώρα παραγωγής την Ανατολική Γερμανία. Ήταν ένα δημοφιλές αυτοκίνητο για τις χώρες του λεγόμενου ανατολικού μπλόκ με το κυβισμό του να μην ξεπερνά τα 600 cc.

7
Το  Trabant με αμάξωμα απο χαρτόνι

Ο Γιώργος Μητσοτάκης άρχισε τη συλλογή των υπέροχων αυτοκινήτων του, το 1993. Κάποια εξ αυτών αποτελούν δωρεές ιδιωτών, που δεν μπορούσαν να τα συντηρήσουν κι αντί να τα πάνε για παλιοσίδερα επέλεξαν να τα δωρίσουν στο συλλέκτη.

Άλλα αγοράστηκαν σε πλειστηριασμούς ή από ιδιώτες. Βέβαια στην Ελλάδα δύσκολα μπορεί να βρει κανείς και να αγοράσει αυτοκίνητα αντίκες καθώς δεν υπάρχουν τιμές γι αυτά, κι όπου υπάρχουν είναι πολύ τσιμπημένες.

8
1931, The Rolls-Royce 20/25

Το εκπληκτικό, πέρα από τη συλλεκτική αξία που έχουν αυτά τα οχήματα είναι πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι λειτουργικά. Δηλαδή αν τους βάλεις μπαταρία και καύσιμο μπορούν να κινηθούν.

Ο κ Μητσοτάκης με πολύ αγάπη και υπομονή, όπως διαπιστώσαμε, ασχολείται με την επισκευή τους και ξέρει για το καθένα ξεχωριστά, με την πρώτη ματιά, να αναγνωρίσει τι πρόβλημα παρουσιάζει όντας μάλιστα πρόθυμος να δώσει και συμβουλές σε άλλους που διαθέτουν τέτοια οχήματα ώστε να ξέρουν τι πρέπει να ελέγξουν κάθε φορά.

9

Τα πιο πρόσφατα αποκτήματα του κ Μητσοτάκη χρονολογούνται από τη δεκαετία του 70 και 80 ,αν και όπως μας υπογραμμίζει, κάθε δεκαετία έχει τα διαμαντάκια της .

Σε γενικές γραμμές, αναφέρει ο ίδιος, τις δεκαετίες του 30 και 40 δεν είχαμε παραγωγή πολλών διαφορετικών μοντέλων οχημάτων. Η δεκαετία του 50 χαρακτηρίζεται από το άσχημο design τους με ελάχιστες εξαιρέσεις , πχ το Citroen dc και την  Corvette. Τη δεκαετία του 60 έχουμε την κατασκευή πολλών και καλών αυτοκινήτων, με την Mercedes να ξεχωρίζει στην Ευρώπη.

rover-12-1921
1921, Rover 12 Tourer

Στόχος του κ Μητσοτάκη στο μέλλον είναι ο χώρος, όπου βρίσκονται σήμερα τα οχήματα του αλλά και τα 1.000 ραδιόφωνα και γραμμόφωνα του, να γίνει μουσείο τεχνολογίας ώστε να μπορεί ο κόσμος να τα χαρεί από κοντά και να δει την εξέλιξη τους στην πορεία των ετών.

Θα είναι ευχής έργο αν αυτά τα σχέδια ευοδωθούν γιατί πρόκειται πραγματικά για μια μοναδική συλλογή που σε ταξιδεύει στην κυριολεξία αλλά και μεταφορικά.

 

10
1961, Jaguar MK9

Ελένη Βασιλάκη

http://e-storieskritis.blogspot.gr/

 

 

 

 

 

 

Ογδόντα χρόνια ιστορίας στο Essen

Τα μεγάλα μοντέλα της Opel αναμένεται να λάμψουν με την παρουσία τους στην Techno Classica - Δείτε τις φωτογραφίες

Ογδόντα χρόνια ιστορίας στο Essen

Το «βαρύ πυροβολικό» της Opel έχει στραμμένο το βλέμμα στην 29η Techno Classica στο Essen, όπου η Opel Classic και οι οπαδοί του Alt Opel IG (Λέσχη ιδιοκτητών vintage μοντέλων Opel) θα εκθέτουν μεγάλα αυτοκίνητα της μάρκας από το παρελθόν και το παρόν.

Το φετινό σλόγκαν είναι «The Opel Flagships» και τα αυτοκίνητα θα εκτίθενται σε ένα περίπτερο επιφάνειας 400 τ.μ., στο Hall 2. Το θρυλικό προπολεμικό Admiral που γιόρτασε την πρεμιέρα του το 1937 θεωρείται η αιχμή του δόρατος στο στόλο της φίρμας. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτό το υπέροχο σασί σε art déco style είναι ήδη 80 ετών, παρατηρώντας το από κοντά. Το ταξίδι στο χρόνο συνεχίζεται με το 1956 Kapitän, το μοντέλο που σηματοδότησε την παραγωγή 2 εκατομμυρίων οχημάτων Opel.

opelrah2

Τυπικοί εκπρόσωποι των μοντέλων KAD και αληθινά street cruisers, τα 1968 Diplomat A και 1970 Opel Admiral δίνουν επίσης το παρών. Το 1978 Senator A εκφράζει την κάπως πιο πεζή εποχή των Seventies, ενώ η νέα ναυαρχίδα της Opel, Insignia Grand Sport, αποτυπώνει την τρέχουσα σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel «Η Γλυπτική Τέχνη Συναντά τη Γερμανική Ακρίβεια»:

1937 - 2017: Από το Admiral μέχρι το Insignia Grand Sport

opelrah3

Τα μεγάλα μοντέλα της Opel αναμένεται να λάμψουν με την παρουσία τους στην Techno Classica στο Essen, όπως συνέβη στο Rüsselsheim πριν από 80 χρόνια. Για να σηματοδοτήσει την 75η επέτειο της Adam Opel AG στις 17 Φεβρουαρίου, 1937, η εταιρεία παρουσίασε δύο πρωτότυπα νέα μοντέλα: Το Admiral και το Super 6, και τα δύο με σύγχρονη τεχνολογία κινητήρων. Εν σειρά εξακύλινδρα σύνολα 3.6λτ και 2.5λτ με ιπποδύναμη 75 και 55 ίππων αντίστοιχα. Το Admiral ήταν το πρώτο μέλος μιας σειράς πολυτελών μοντέλων που συνεχίστηκε για 40 χρόνια. Το Super 6 προετοίμασε το δρόμο για το δημοφιλές 1938 Kapitän.

opelrah4

Δέκα χρόνια αργότερα, το πρώτο μεταπολεμικό Kapitän έφυγε από τη γραμμή συναρμολόγησης και το οικονομικό θαύμα φρόντισε να εκτοξεύσει τις πωλήσεις. Το Kapitän ήταν από τα δημοφιλέστερα εξακύλινδρα μοντέλα στη Γερμανία και έγινε διεθνές bestseller με το 60% του συνολικού αριθμού Kapitän να εξάγεται. Το Kapitän που κατασκευάστηκε στις 9 Νοεμβρίου, 1956, και εκτίθεται στο Essen παίζει ξεχωριστό ρόλο σε αυτή την επιτυχία. Ως το 2εκατομμυριοστό όχημα παραγωγής Opel, η οροφή του ήταν βαμμένη σε χρυσαφί και διέθετε επιχρυσωμένα διακοσμητικά στοιχεία 24 καρατίων. Η Opel ήταν η πρώτη Γερμανική και Ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που ξεπέρασε την παραγωγή των 2 εκατομμυρίων οχημάτων.

Η ανώτερη κατηγορία της εταιρίας ανανεώθηκε πλήρως το 1964. Τα λεγόμενα «Big Three» ήταν τα Kapitän, Admiral και Diplomat και για πρώτη φορά στην ιστορία της η Opel είχαν κινητήρες V8. Η σειρά κατάταξης στην premium κατηγορία καθορίστηκε από τον εξοπλισμό και τον κυβισμό. Τα Kapitän και Admiral αρχικά εξοπλίζονταν με τον δοκιμασμένο εξακύλινδρο κινητήρα 2.6λτ 100 ίππων της Opel, ενώ ο κινητήρας του Diplomat προερχόταν από τις ΗΠΑ. Η ναυαρχίδα της σειράς KAD είχε V8 κινητήρα 4.6λτ V8 με 190 ίππων. Από την άνοιξη του 1965 τόσο το Kapitän όσο και το Admiral παραγγέλνονταν προαιρετικά με τον V8 κινητήρα 4.6λτ και το αυτόματο κιβώτιο του Diplomat. Μέχρι σήμερα, τα Kapitän και Admiral V8 είναι πολύ ειδικά μοντέλα: Κατασκευάστηκαν μόνο 113 Kapitän και 622 Admiral.

opelrah5

Τα μέλη της δεύτερης γενιάς KAD ανανεώθηκαν πλήρως από το 1969, με βελτιώσεις σε όλους τους τομείς. Το Kapitän αντιπροσώπευε και πάλι το βασικό μοντέλο KAD. Ο εν σειρά 6κύλινδρος κινητήρας 2.8λτ απέδιδε 132 ίππους. Πιο πάνω βρισκόταν το άνετο Admiral που απέδιδε 145 ίππους στην έκδοση 2800 S και 165 ίππους σαν Admiral 2800 E. Κορυφαίος της γκάμας ήταν ο V8 5.4λτ με 230 ίππους που συνόδευε στάνταρ το Diplomat.

40 χρόνια μετά το ντεμπούτο του Admiral, η εταιρεία έφερε ένα ακόμα νέο, μεγάλο Opel στην αγορά. Από το 1977, το Senator έγινε η αιχμή του δόρατος της γκάμας. Το Senator και το coupé αδερφάκι του, Monza ήταν τα πρώτα Opel με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και κοντά σπειροειδή ελατήρια που καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο.

Τέσσερις δεκαετίας αργότερα, ογδόντα χρόνια μετά το Admiral, ήρθε η στιγμή για ένα ακόμα σημαντικό ντεμπούτο: Το νέο Insignia Grand Sport θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο κόσμο

opelrah6

της Techno Classica.

Το νέο Insignia είναι καλλίγραμμο και διαθέτει τη σπορ κομψότητα ενός μεγάλου coupé. Η νέα αρχιτεκτονική του το κάνει ευρύχωρο κα

ι απολαυστικό στην οδήγηση, ενώ προσφέρει υψηλά στάνταρ ασφάλειας και άνεσης. Η δεύτερη γενιά Insignia όχι μόνον εντυπωσιάζει με το εξωτερικό στυλ και την αίσθηση ευεξίας που αποπνέει το εσωτερικό, αλλά προσφέρει και την πλουσιότερη γκάμα ευφυών τεχνολογιών, από τους καινοτόμους προβολείς Opel IntelliLux LED matrix και το πολύ προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring), μέχρι υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού και ένα ανανεωμένο σύστημα απεικόνισης head up display.

Επιπλέον, διατίθεται με κορυφαία συνδεσιμότητα Opel OnStar, που με την ονομασία Personal Assistant (Προσωπικός Βοηθός) επιτρέπει στους κατόχους Insignia να κάνουν κράτηση σε δωμάτιο ξενοδοχείου και να αναζητούν χώρο στάθμευσης μέσω ενός Συμβούλου OnStar.

opelrah7 opelrah8 opelrah9 opelrah10 opelrah11 opelrah12 opelrah1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νίκος Τσάδαρης newsbeast.gr  2/4/2017

 

 

 

 

Πέντε αμαξάρες που ίσως να μην έχεις ακούσει ποτέ

Ξεχασμένα διαμάντια της αυτοκίνησης

Πέντε αμαξάρες που ίσως να μην έχεις ακούσει ποτέ

Καθένας έχει τα γούστα του στα τετράτροχα, είτε μιλάμε όμως για κλασικές δημιουργίες είτε για σύγχρονα hypercars, όλοι εκτιμούμε κάτι καλό όποτε το συναντάμε.

Εδώ θα δούμε κάποια ξεχασμένα διαμαντάκια του παρελθόντος, τα οποία για άγνωστους λόγους δεν έπιασαν εμπορικά ή αντιθέτως κυκλοφόρησαν σε τόσο λίγα κομμάτια που είναι κομματάκι σπάνιο να τα συνάντησες κάποτε στον δρόμο.

Κι αυτό μόνο κρίμα μπορεί να είναι για την ίδια την ιστορία της αυτοκίνησης…

Allard J2

ccarrargfsdkkdjbbwqqwew1

Ο λονδρέζικος οίκος Allard Motor Company ήταν πριν από εξήντα και χρόνια κάτι μοναδικό, αφού ακόμα και ο ίδιος ο Κάρολ Σέλμπι είχε ένα μοντέλο στο γκαράζ του. Το J2 ξεχώριζε βέβαια, καθώς ήταν πανέμορφο, διαβολεμένα γρήγορο και όσο πιο επικίνδυνο έπαιρνε! Βγήκε μεταξύ 1950-1951 και φιλοξενούσε κάτω από το καπό του είτε έναν θηριώδη V8 των 3,6 λίτρων είτε έναν V8 4,4 λίτρων, στριμωγμένους μέσα στο μικρό βρετανικό σασί.

Μπορεί να ήταν ουσιαστικά παγίδα θανάτου για τον οδηγό, κυρίως λόγω της παράλογης σχέσης δύναμης-βάρους, κατάφερε όμως να πλασαριστεί στην τρίτη θέση του αγώνα αντοχής του Le Mans το 1950, κάνοντας τα βαριά χαρτιά της σπορ αυτοκίνησης να υποκλιθούν μπροστά του. Και μιας και η Allard έκλεισε τις πόρτες της το 1958, μόλις 90 τέτοια κομψοτεχνήματα βγήκαν ποτέ στον δρόμο…

Dodge Omni GLH-S

ccarrargfsdkkdjbbwqqwew2b

Το τετραγωνισμένο και πεντάθυρο hatchback της Dodge δεν θα ήταν από μόνο του άξιο αναφοράς, μόνο που το «S» στον τίτλο του προστέθηκε όταν ο ίδιος ο Κάρολ Σέλμπι πήρε κάπου 500 κομμάτια και αποφάσισε να τα πειράξει με το δαιμονισμένα γρήγορο άγγιγμά του.

Το εφοδίασε με έναν turbocharged κινητήρα 2,2 λίτρων και 175 αλόγων, το απάλλαξε από τα περιττά του βάρη και το έκανε σωστό δαίμονα των δρόμων χωρίς καν να γεμίζει το μάτι. Όταν «έτρωγε» τα supercars στις στροφές όμως, το μόνο που προλάβαιναν να δουν ήταν αυτό το «S» του GLH-S…

Cizeta-Moroder V16T

ccarrargfsdkkdjbbwqqwew00

Η εξαιρετικά βραχύβια Cizeta-Moroder λειτούργησε μόλις μεταξύ 1991-1995 και πρόλαβε να ρίξει στην αγορά ένα μοντέλο, το V16T, που δεν ήταν παρά η ιταλική απάντηση στην DeLorean Motor Company. Και μιας και η φίρμα φτιάχτηκε από τον μηχανικό αυτοκινήτων Claudio Zampolli και τον μουσικοσυνθέτη(!) Giorgio Moroder, ζήτησαν από έναν σχεδιαστή της Lamborghini να τους βοηθήσει με το σχέδιο.

Ο Marcello Gandini σκέφτηκε έξυπνα, αν και σχετικά τεμπέλικα, και τους έδωσε τον απορριφθέντα σχεδιασμό του για τη Lamborghini Diablo, γι’ αυτό και οι εξόφθαλμες ομοιότητες με τον ιταλικό θρύλο. Το V16T δεν ήταν όμως μόνο φιγούρα, καθώς κάτω από το καπό φιγούραρε ένας τερατώδης V16 των 550 αλόγων, ο οποίος μπορούσε να αφήσει πίσω την Diablo όποτε ήθελε!

Και γιατί απέτυχε τότε παταγωδώς; Αν δεν φτάνει το γεγονός ότι κόστιζε διπλάσια από την Diablo, ήταν το κακό μάρκετινγκ της φίρμας που προωθούσε το V16T σαν κακέκτυπο της Lambo…

Jaguar XJ220

ccarrargfsdkkdjbbwqqwew4

Η Jaguar είχε άλλοτε τη φήμη της εταιρίας που απέδιδε φαινομενικά άψογα αυτοκίνητα, είχαν ωστόσο πάντα τα θεματάκια τους με τα ηλεκτρονικά και τα μηχανικά μέρη. Θέλοντας να απαλλαγεί από τη ρετσινιά, η Jaguar έφτιαξε αυτό το τετράτροχο θαύμα, που πολλοί μηχανικοί και σχεδιαστές θεώρησαν ως ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που πάτησαν ποτέ δρόμο. Παρά το γεγονός ότι δεν τον πάτησε και πολύ, μιας και πάτωσε στην αγορά.

Όταν παρουσιάστηκε το πρωτότυπο, ήταν εφοδιασμένο με έναν θεόρατο V12 των 6,2 λίτρων που θα απέδιδε πάνω από 500 άλογα και θα είχε κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Περισσότεροι από 1.500 κροίσοι προπαρήγγειλαν το αμάξι ήδη από το στάδιο του concept, όταν βγήκε όμως στην αγορά φορούσε έναν twin-turbo V6, είχε την κίνηση στους πίσω τροχούς και η τιμή του είχε εκτοξευτεί μυστηριωδώς από τις 350.000 στις 460.000 λίρες!

Όσοι δεν έκαναν μήνυση στην Jaguar, ήταν απλά εξοργισμένοι με τα καμώματά της, παρά το γεγονός ότι η εταιρία τούς είχε χαρίσει ένα μοναδικό αμάξι που ήταν στην εποχή του το απολύτως γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής. Πέρασε ωστόσο στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας ως εμπορική αποτυχία…

Mercedes-Benz SL73 AMG

ccarrargfsdkkdjbbwqqwew5

Η AMG να βάζει το χεράκι της στις Mercedes μόνο νέα ιστορία δεν είναι, κάτι μαγικό ωστόσο συνέβη σε ένα τέτοιο αλισβερίσι το 1999, όταν πήρε την «απλή»0 Mercedes-Benz SL73 και την έκανε Mercedes-Benz SL73 AMG. Ο εξάλιτρος κινητήρας που είχε εφοδιάσει η Mercedes το μοντέλο της θεωρήθηκε φτωχός από την AMG, η οποία του χάρισε μια γιγαντιαία μηχανική καρδιά 7,3 λίτρων και 518 αλόγων, μετατρέποντάς το σε αγρίμι της ασφάλτου.

Μόλις 90 κομμάτια κατασκευάστηκαν ποτέ και ο θρύλος θέλει τα 50 από αυτά να πηγαίνουν κατευθείαν στον σουλτάνο του Μπρουνέι. Όσοι πρόλαβαν να τη δοκιμάσουν πριν διασκορπιστεί στα γκαράζ των συλλεκτών στις τέσσερις γωνιές της οικουμένης, μιλούσαν για την τελειότερη Mercedes που οδήγησαν ποτέ…

newsbeast.gr   6/3/2017

 

Οι εκπλήξεις της Peugeot στην έκθεση Γενεύη 2017

Οι ειδικοί της Peugeot Sport δημιούργησαν δύο ιδιαίτερες σπορ εκδόσεις

Οι εκπλήξεις της Peugeot στην έκθεση Γενεύη 2017

Στο φετινό σαλόνι της Γενεύης η Peugeot θα παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο Partner Tepee Electric, δίπλα στα τρία νέα SUV της μάρκας (2008, 3008 και 5008). Επίσης, η μάρκα θα παρουσιάσει το προηγμένο τεχνολογικά αυτόνομο Instinct Concept προβάλλοντας παράλληλα μία μελλοντική εκδοχή της επόμενης γενιάς i-Cockpit».

Η γαλλική εταιρία διαθέτει πλέον μία ολοκληρωμένη γκάμα με αιχμή του δόρατος την SUV οικογένεια της που απαρτίζουν προηγμένα μοντέλα:

- Το 2008 συνεχίζει για 4 χρόνια και με μεγάλη επιτυχία την πορεία του στην Ευρώπη, στην Βραζιλία και στην Ιαπωνία.

- Το νέο 3008 SUV έχει κατακτήσει έως τώρα 12 κορυφαίες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

- Το νέο 5008 SUV θα δώσει το παρόν και στην Γενεύη με αυξημένη πρακτικότητα και 7 θέσεις.

peuajagsayt3 peuajagsayt4 peuajagsayt5 peuajagsayt6 peuajagsayt7

Peugeot και στην ηλεκτροκίνηση

Με παρουσία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης από το 1995, η Peugeot είναι ο μόνος κατασκευαστής στον κόσμο που προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο περιλαμβάνοντας ηλεκτρικά υποβοηθούμενα σκούτερ και ποδήλατα, καθώς και ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο σκούτερ.

Partner Tepee Electric:

Το νέo Partner Tepee Electric θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο σαλόνι της Γενεύης ως ένα όχημα ελεύθερου χρόνου που προσφέρει τη μοναδική εμπειρία της ηλεκτροκίνησης. Μπορεί να φιλοξενήσει έως πέντε επιβάτες σε ένα πρακτικό, ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό, ενώ απευθύνεται σε όσους θέλουν να συνδυάσουν αθόρυβα και οικολογικά τις προσωπικές ή επαγγελματικές τους μετακινήσεις.

Θα είναι διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές από τον Σεπτέμβριο του 2017.

peuajagsayt10

Instinct Concept

Το Instinct Concept αντιπροσωπεύει το όραμα της φίρμας για την αυτόνομη τεχνολογία και για πρώτη φορά ένα αυτοκίνητο συνδυάζεται με την έξυπνη πλατφόρμα I.o.T (Internet of Things), όπου το cloud (ψηφιακό σύννεφο) του οδηγού είναι μόνιμα διασυνδεμένο με τον απομακρυσμένο server Samsung Artiktm. Πρόκειται για ένα σύνολο αιχμής που ανάγει σε άλλο επίπεδο την διασύνδεση στο αυτοκίνητο προσφέροντας νέες δυνατότητες χάρη στην αμεσότερη ανταλλαγή δεδομένων.

To Responsive i-Cockpit αποτελεί το ταμπλό του μέλλοντος με σχεδίαση εμπνευσμένη από τον τομέα της αεροναυπηγικής και με πλήρη υποστήριξη για αυτοκίνητα που κινούνται στον «αυτόματο». Για παράδειγμα, όταν ο οδηγός δεν έχει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έχει αναλάβει το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης, τότε το τιμόνι μετακινείται πιο κοντά στο ταμπλό, τα καθίσματα έρχονται σε μία πιο αναπαυτική θέση, ενώ ταυτόχρονα τα πεντάλ τραβιούνται προς τα πίσω για να απελευθερώσουν χώρο. Ο οδηγός ελέγχει κάθε πρόγραμμα και λειτουργία από το i-Device στην κεντρική κονσόλα, ενώ σχεδόν τα πάντα απεικονίζονται σε μία πανοραμική οθόνη 9,7 ιντσών.

Το Instinct Concept προσφέρει τέσσερις τρόπους κίνησης: δύο ενεργητικά προγράμματα οδήγησης (τα Drive Boost για δυναμική ή Drive Relax για χαλαρή οδήγηση - και δύο προγράμματα αυτόνομης κίνησης) τα Autonomous Sharp και Autonomous Soft. Στο πρόγραμμα Drive ο οδηγός έχει στην διάθεσή του ένα ολογραφικό πίνακα για να πληροφορείται για την ταχύτητα, τη ροή ενέργειας του ηλεκτροϋβριδικού PHEV συστήματος πρόωσης ισχύος 300 ίππων, το φορτίο της μπαταρίας και άλλα δεδομένα. Στο πρόγραμμα Autonomous υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες για την διαδρομή, τον χρόνο άφιξης στον τελικό προορισμό, την εισαγωγή ενδιάμεσων σημείων κ.α.

Νέο 3008 DKR

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη νίκη στο Ντακάρ, η Peugeot θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό της ελβετικής έκθεσης να δει από κοντά τον «απόλυτο κυρίαρχο» που διένυσε 9.000 χιλιόμετρα στην Παραγουάη, στη Βολιβία και στην Αργεντινή για να φτάσει σε μία τριπλή διάκριση με τους Peterhansel/Cottret, Loeb/Elena και Despres/Castera.

208 GTi και 308 GTi by Peugeot Sport

Οι ειδικοί της Peugeot Sport δημιούργησαν δύο ιδιαίτερες σπορ εκδόσεις για να προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις: τις 208 GTi και 308 GTi. Τα βλέμματα θα στραφούν στο 208 GTi με τη νέα σχεδίαση και την διχρωμία blue/glossy back, ενώ μία γεύση για τις δυνατότητες του 308 GTi θα μπορεί να δώσει ένας προσομοιωτής που θα βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο της μάρκας.

peuajagsayt1

peuajagsayt9

peuajagsayt2

 

 

 

 

 

 

 

newsbeast.gr   6/3/2017

 

 

 

Εντυπωσιακά βίντατζ αυτοκίνητα έως και 86 ετών

Δείτε τις φωτογραφίες

Εντυπωσιακά βίντατζ αυτοκίνητα έως και 86 ετών

Ford F-100 του 1955

vnttaytu1

Chevrolet El Camino του 1972

vnttaytu2

Chevrolet 3100 του 1956

vnttaytu3

Chevrolet Pickup του 1986

vnttaytu4

Ford Pickup του 1947

vnttaytu5

Chevrolet Apache του 1958

vnttaytu6

Ford Pickup του 1940

vnttaytu7

Ford F-100 του 1955

vnttaytu8

Chevrolet Advance Design του 1948

vnttaytu9

Ford A του 1931

vnttaytu10

Ford F-100 του 1955

vnttaytu11

Mercury M-Series του 1947

vnttaytu12

newsbeast.gr  25/2/2017

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided