Τετάρτη, Μάρτιος 21, 2018

Διάφορα

 

 

 

 

 

 

 

Πλειστηριασμοί - Επιστολή κόλαφος στην αλητεία που κυβερνάει.

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Πλειστηριασμοί - Επιστολή κόλαφος στην αλητεία που κυβερνάει.


ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ!

Οι συμβολαιογράφοι της Άρτας ομόφωνα καταγγέλλουν πως υφίστανται πιέσεις, ακόμα και απειλές για ποινικές διώξεις, αν συνεχίσουν να αρνούνται τη συμμετοχή τους στους πλειστηριασμούς. Μια επιστολή κόλαφος στην αλητεία που κυβερνάει.

Αξίζει να διαβαστεί:

Σήμερα στις 28-11-2017, εμείς οι Συμβολαιογράφοι της Άρτας, συγκληθήκαμε και συζητήσαμε το φλέγον θέμα των πλειστηριασμών, ηλεκτρονικών και μη, οι οποίοι συρρέουν μαζικά, χωρίς καμία διάκριση πρώτης κατοικίας ή μη, από Τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Η πίεση που ασκείται από κυβέρνηση και τράπεζες, εν όψει της τρίτης αξιολόγησης, βασικό προαπαιτούμενο της οποίας είναι η διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών (ηλεκτρονικών και μη), μετατίθεται στους συμβολαιογράφους, σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, με έντονα ασφυκτικό και πιεστικό τρόπο. Το πρόβλημα αυτό μάλιστα εντείνεται περισσότερο σε περιοχές όπου ο όγκος των πλειστηριασμών είναι πολύ μεγάλος και οι κατά τόπο υπηρετούντες συμβολαιογράφοι λίγοι. Ήδη στην Άρτα εκκρεμούν εκατοντάδες πλειστηριασμοί.
Χριστινα Τζ.

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το Κοινωνικό μέρισμα που εξαγγείλατε, το παρέλαβε η Σιωνιστική «Αριστερά» του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και η γραφειοκρατία, και το κατάντησαν σαν τα μούτρα τους.

Ζητάνε ΑΦΜ- ΑΜΚΑ-ΙΒΑΝ-στοιχεία ταυτότητας, περιουσιακά στοιχεία, κ.λ.π. ενώ αυτά μπορούν να τα βρούν στη φορολογική δήλωση, και αυτόματα να πιστωθεί το μέρισμα στη Τράπεζα, για όσους δικαιούνται.

Έτσι θα παταχθεί η γραφειοκρατία, με απλές λύσεις.

Ανοίξτε το διαδίκτυο με το όνομα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ, και θα καταλάβετε τι «χαρτούρα» ζητάνε, ώστε να καταστεί το δώρο που υποσχεθήκατε στις φτωχές οικογένειες «δώρον άδωρον».

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ

Ομάδα Διεθνών Σχέσεων & Γεωπολιτικής

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Αποκάλυψη σοκ για την Λέσβο...
Την ίδια ώρα που έγινε η πρώτη απεργία-αντίδραση για τους 9.000 πρόσφυγες που υπάρχουν στο νησί, κοντεύοντας να ξεπεράσουν το 10% του πληθυσμού του νησιού μας, ΜΚΟ, ύπατη αρμοστεία και ορισμένοι ακόμα εμπλεκόμενοι, ξεκινούν ήδη να οργανώνουν νέο κέντρο στην Αχλαδερή!

Μάλιστα, όπως το διαβάζετε. Η Ύπατη Αρμοστεία όπως θα διαβάσετε στην εικόνα που ακολουθεί, όπως αποκλειστικά εξασφάλισε για εσάς το kalloninews.gr, ζητάει προσφορές απο ξενοδόχους Μολύβου, Πέτρας και Σκάλας Καλλονής για να στεγαστούν στα ξενοδοχεία πρόσφυγες αλλά και μέλη ΜΚΟ!

Ταυτόχρονα, άλλη μια είδηση ήρθε στο kalloninews.gr και αφορά το άνοιγμα τις επόμενες βδομάδες σε απόσταση αναπνοής απο το στρατόπεδο Αχλαδερής μίνι μάρκετ! Λέτε τυχαία η επένδυση αυτή του συγκεκριμένου πολίτη που έκανε την κίνηση; Όταν μάλιστα το εν λόγο κατάστημα δεν ευνοεί καθόλου τις αγορές πολιτών στο σημείο που είναι;

Δεν θέλουμε να μπούμε σε θεωρίες συνωμοσίας και να πούμε "υπάρχει σχέδιο" για το νησί μας. Απλά αρκούμαστε στην ανικανότητα. Το μπάχαλο στο νησί μας οφείλετε σε αναρχία και ανικανότητα διαχείρισης.

Πάντως για την ώρα μαθαίνουμε πως οι ξενοδόχοι αρνούνται μαζικά και δίχως εξαίρεση να συνεργαστούν με τον ΟΗΕ και με οποιονδήποτε άλλον θα φέρει τέτοιους πληθυσμούς στα μέρη μας!

Πηγή kalloninews.gr


με πληροφορίες από lesvospost.com
Το διαβάσαμε από το: Μεγάλη αποκάλυψη σοκ για την Λέσβο: sms στους ξενοδόχους για να δώσουν δωμάτια σε μετανάστες- Περίεργη κινητικότητα.. για νέο Hot Spot στην Αχλαδερη (pic) http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/11/sms-hot-spot-pic.html#ixzz4zlaDWhdn

 

 

 

 

 

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ:

Ο ντόπιος υπόκοσμος συνεργαζόταν με την ΜΙΤ για να εκβιάζουν υπουργούς.

Πλαστογραφούσαν ακόμα και δηλώσεις της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου!

ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΙΣ «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» ΤΗΣ ΜΙΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!

ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΚΟΤΖΙΑΣ, ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ!

Αηδία και αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για την δράση του έλληνα πράκτορα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και οι σχέσεις που όπως φαίνεται έχει με τον ντόπιο υπόκοσμο. Σχέσεις που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της Zougla.gr αγγίζουν το περιβάλλον υπόδικου ολιγάρχη, Αφού οι ίδιοι κύκλοι διακινούσαν και διακινούν τις διαρροές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, είχαν φτάσει στο σημείο να απειλούν ακόμα και τον πρωθυπουργό για λογαριασμό του ολιγάρχη. Αποδεικνύεται δε ότι γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν, αφού στις επίμαχες αναρτήσεις όπου η πλαστογραφία ήταν εμφανής, φρόντιζαν να κρύβουν την πηγή, δημοσιεύοντας τα ντοκουμέντα σε τρίτα, νεοναζιστικά κυρίως ιστολόγια, για να μην φαίνεται η προέλευση. Η συνέχεια εδώ.

Διαδώστε το!  Posted by olympiada στο Νοέμβριος 26, 2017

 

 

 

 

ΕΝΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΣΤO ΣΧΟΛΕΙΟ

diatrofi-sxoleio-paidia

Ένα φρέσκο φρούτο, ένα σάντουιτς και ένα ποτήρι χυμό ή γάλα. Για έναν στους δυο μαθητές σχολείων κοινωνικο-οικονομικά ευάλωτων περιοχών της χώρας αυτό το απλό γεύμα κάνει τη διαφορά, καθώς ο χαμηλός προϋπολογισμός των οικογενειών τους δεν τους επιτρέπει να τρέφονται σωστά και ολοκληρωμένα.

Την περυσινή χρονιά, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές (61,1%) που συμμετείχαν στο πρόγραμμα σίτισης και προώθησης της υγιεινής διατροφής σε σχολεία, «Διατροφή», βίωναν επισιτιστική ανασφάλεια –είχαν περιορισμένη ή αβέβαιη πρόσβαση σε ασφαλή τρόφιμα– ενώ ένας στους τέσσερις (24,7%) πείνα (στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis).

Τα δεδομένα παραμένουν αποκαλυπτικά και απογοητευτικά. Σε ποσοστό 51,4%, τουλάχιστον ο ένας γονιός δεν έχει εισόδημα και στο 20,3% των οικογενειών δεν υπάρχει καμία πηγή εισοδήματος. Επίσης, τον τελευταίο χρόνο στο 9% των νοικοκυριών πραγματοποιήθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Από τις μελέτες και τα περιστατικά ζάλης, πόνων στην κοιλιά και λιποθυμιών που αναφέρονται στα σχολεία, συμπεραίνεται ότι τα παιδιά που ζουν στο φάσμα της πείνας απουσιάζουν περισσότερο από το σχολείο, δυσκολεύονται περισσότερο να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, ενώ ανησυχούν για το μέλλον και νιώθουν περισσότερο θυμό και λύπη σε σχέση με τα παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης.


Η πρόληψη και η δύναμή της

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι απαραίτητες οι πολιτικές και οι παρεμβάσεις για την ενίσχυση της διατροφικής ασφάλειας στα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση των παιδιών στην υγιεινή διατροφή. Η ισορροπημένη διατροφή, που περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων απ’ όλες τις κατηγορίες, μπορεί να προσφέρει στο παιδί τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που είναι απαραίτητα τόσο για την ομαλή ανάπτυξη όσο και τη διατήρηση της σωματικής και συναισθηματικής υγείας του.

Για παράδειγμα ένα υγιεινό κολατσιό πλούσιο σε υδατάνθρακες, βιταμίνες και μέταλλα βοηθά τον μαθητή ώστε να έχει καλύτερη συγκέντρωση και διάθεση, περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη απόδοση στις δραστηριότητες (π.χ μελέτη, αθλητισμός κτλ). Αντίθετα τα πρόχειρα, προπαρασκευασμένα φαγητά (fast food, snack) προσφέρουν γρήγορη και ταχεία πέψη, με σημαντικές αρνητικές συνέπειες όμως στην υγεία των παιδιών καθώς δεν προσφέρουν κανένα θρεπτικό συστατικό στον οργανισμό, αυξάνουν τα επίπεδα της ολικής και της «κακής» χοληστερόλης, ενώ προκαλούν φθορές στα δόντια.


Η συμμετοχή της ΑΒ στο πρόγραμμα «Διατροφή»

186.721 σχολικά γεύματα, αξίας 271.000€ προσφέρθηκαν το 2016 σε μικρούς μαθητές 52 σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα από την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, που υλοποιεί το πρόγραμμα «Διατροφή».

Το πρόγραμμα αφορά στη σίτιση και προώθηση της υγιεινής διατροφής σε σχολεία κοινωνικο-οικονομικά ευάλωτων περιοχών της χώρας, παρέχοντας σίτιση μέσα από ένα δωρεάν μικρό, υγιεινό γεύμα που μοιράζεται σε όλα τα παιδιά του κάθε σχολείου και ενθαρρύνοντας τους μαθητές και τις οικογένειές τους να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή.

«Η μεγαλύτερη ανταμοιβή και για εμάς είναι η χαρά που κάνουν τα παιδιά με το φαγητό. Το περιμένουν, και ρωτάνε: τι θα έχει σήμερα; Όταν έχει γιαούρτι με μέλι ξετρελαίνονται!» περιγράφει ένας εκπαιδευτικός στο Ινστιτούτο Prolepsis σχετικά με το εν λόγω πρόγραμμα σίτισης, ενώ ένας άλλος λέει: «Είχα έρθει μία μέρα στο σχολείο και πέτυχα τα παιδιά στο μεγάλο διάλειμμα να τρώνε. Πραγματικά το θέαμα ήταν εξαιρετικό. Καθόντουσαν σε παρέες και έπιναν γάλα, τρώγανε φρούτα και μιλούσαν… Ήταν εξαιρετικό να βλέπεις τα παιδιά να ενώνονται και να κοινωνικοποιούνται γύρω από το κοινό γεύμα».


Πώς λειτουργεί

-Σχολεία από όλη τη χώρα επιλέγονται, κατόπιν αίτησής τους, με βάση οικονομικά κριτήρια.

-Γεύματα ειδικά σχεδιασμένα από την επιστημονική ομάδα της Prolepsis παρασκευάζονται από προμηθευτές που εκπληρώνουν συγκεκριμένες αυστηρές προδιαγραφές για την παραγωγή και τη μεταφορά τους.

-Τα γεύματα, που είναι υψηλής ποιότητας και απολύτως κατάλληλα για παιδιά, παραδίδονται κάθε πρωί στα σχολεία.

-Η ομάδα συντονισμού βρίσκεται καθημερινά σε όλα τα σχολεία, για να υποστηρίξει και να παρακολουθήσει την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών.

-Εκπαιδευτικό υλικό για την υγιεινή διατροφή μοιράζεται στους μαθητές ενώ στο τέλος της σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με θέμα τη διατροφή.

24/11/2017

 

 

 


Δήμαρχος Λέσβου κατά Μουζάλα:

Θέλει να μας κάνει Γκουαντάναμο – Είναι εξαφανισμένος

ImageHandler (5)
Ακόμα και στη θάλασσα θα πέσουμε για να μην γίνουν πλωτά hot spot – Φιλοξενούμε 8.500 άτομα, με υποδομές για 3.500 – Η απραξία, η αδιαφορία και η κουφαμάρα του υπουργείου οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση – Τι θα γίνει αν συμβεί κάποιο επεισόδιο, λέει ο Σπύρος Γαληνός

«Η λογική του κ. Μουζάλα είναι ότι θα πρέπει να γίνουν τα νησιά μας Γκουαντάναμο για να μην είναι ελκυστικά για τους πρόσφυγες-μετανάστες. Ο υπουργός είναι εξαφανισμένος. Η απραξία, η αδιαφορία και η κουφαμάρα από την πλευρά του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάσταση τη Λέσβο». Μετωπική επίθεση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα εξαπολύει με συνέντευξή του στο protothema.gr, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός μετά τη γενική απεργία στο νησί για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, δηλώνοντας ότι οι κάτοικοι θα πέσουν ακόμα και στη θάλασσα για να εμποδίσουν πλωτά hot spots να προσεγγίσουν στο νησί.

Τη στιγμή που με βάση την τελευταία καταγραφή στη Λέσβο βρίσκονται 8.500 πρόσφυγες-μετανάστες, η τοπική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της διεκδικώντας με μαζικές κινητοποιήσεις την αποσυμφόρηση του νησιού. «Η επόμενη κίνησή μας είναι να έρθουμε στην Αθήνα. Μοναδική, δίκαιη και άμεση λύση είναι να δώσει σήμερα εντολή ο κ. Μουζάλας και να μεταφερθούν οι υπεράριθμοι στα κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας. Φιλοξενούμε 8.500 άτομα όταν η δυνατότητές μας είναι για 3.500». Ο δήμαρχος Λέσβου επιρρίπτει αποκλειστικά την ευθύνη για τις εξελίξεις αυτές στον αρμόδιο υπουργό. «

Η απραξία, η αδιαφορία και η κουφαμάρα από την πλευρά του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Προσπαθώ να πείσω τον κ. Μουζάλα εδώ και πάρα πολύ καιρό για την αποσυμφόρηση και πως η πολιτική που ακολουθείται είναι προς την λάθος κατεύθυνση. Εμμένει στις απόψεις του. Επιχειρηματολογεί με ένα τρόπο που τον θεωρώ αστείο για έναν υπουργό μιας δημοκρατικής χώρας. Αυτό που μου λέει είναι ότι αν αποσυμφορήσω τη Λέσβο σήμερα την επομένη μέρα θα μου στείλουν άλλοι τόσοι. Δηλαδή ο κ. Μουζάλας μάς λέει ότι εκβιάζεται από την Τουρκία; Αυτό μας λέει; Δηλαδή είμαστε έρμαια ως χώρα των διακινητών μεταναστών;».

Ο κ. Γαληνός θέτει ένα συγκεκριμένο ερώτημα: «Πόσους έστειλε ο κ. Μουζάλας πίσω στην Τουρκία μετά την εφαρμογή της συμφωνίας με τη γείτονα χώρα και πόσα άτομα προωθήθηκαν από τα νησιά στα κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας; Ας μας πει. Οταν του λέμε ότι το νησί δεν αντέχει άλλο μας λέει ότι θα καταρρεύσει η συμφωνία και θα επανέλθουμε στο 2015 και θα περνούν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα. Καθαρός εκβιασμός. Δηλαδή όλα είναι στον αυτόματο πιλότο σε αυτή την χώρα;». Στην ερώτηση δε, πότε πραγματοποιήθηκε η τελευταία επικοινωνία των φορέων του νησιού με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο δήμαρχος Λέσβου απαντά ως εξής: «Ο κ. Μουζάλας είναι εξαφανισμένος. Είχαμε την τελευταία επικοινωνία μαζί του πριν από δύο μήνες. Είναι αμετάπειστος. Η λογική του κ. Μουζάλα είναι ότι θα πρέπει να γίνουν τα νησιά μας Γκουαντάναμο και να μην είναι ελκυστικά για τους πρόσφυγες-μετανάστες και να περιοριστεί το πρόβλημα εδώ». Εντελώς αρνητικός είναι και για το ενδεχόμενο δημιουργίας πλωτών κέντρων φιλοξενίας στη Λέσβο. «Εμείς μέχρι στη θάλασσα θα πέσουμε για να εμποδίσουμε να έρθουν πλωτά hot spots στη Λέσβο. Είναι δυνατόν να αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο; Ασφαλώς και θα το εμποδίσουμε».

Στο μεταξύ, ο κ. Γαληνός εκφράζει φόβους για το τι θα μπορούσε να συμβεί από εδώ και στο εξής στο hot spot στη Μόρια. «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από την παραμικρή αστοχία μπορούν να συμβούν σοβαρά πράγματα. Η κοινωνική συνοχή κρέμεται σε μία κλωστή. Αν συμβεί ένα επεισόδιο, τι θα γίνει ύστερα; Οι ίδιοι πρόσφυγες κάνουν διαδηλώσεις στο νησί. Κάνουν απεργία πείνας. Δεν βλέπει κανείς τι συμβαίνει στην Λέσβο; Η πολιτική που ακολουθεί ο κ. Μουζάλας και που κανείς στην κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει επιβαρύνει το νησί μας. Το hot spot της Μόριας είναι ένα κέντρο συγκέντρωσης. Ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν στο κέντρο καθώς πρόσφυγες και μετανάστες διαμένουν σε ακατάλληλους χώρους στριμωγμένοι, στιβαγμένοι. Χωρίς κουβέρτες σε δύσκολες συνθήκες στο έλεος μίας μεγάλης βροχής. Σκέφτομαι και τρέμω εάν συνέβαινε εδώ αυτό που συνέβη στην Μάνδρα σε μικρότερο βαθμό θα θρηνούσαμε εκατοντάδες θύματα».

22/11/2017

 

 

 

 

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Ἡ προσωποποίηση τῆς "πολιτικῶς ἐκδιδομένης γυναικός" ἐπί ἀμοιβῆ...

Πάλι καλά που δεν την είδαμε και υποψήφια να διεκδικήσει την...
προεδρία του κόμματος.
Γιά νά θυμόμαστε :
1970-ΚΝΕ,
1974-ΚΚΕ,
1991-Πρόεδρος Συνασπισμοῦ,
1994-ὑποψήφια δημ. ἐκλογές μέ ΣΥΝ,
1998-ὑποψήφια δημ. ἐκλογές μέ ΣΥΝ & Πασόκ,
2004-2007-2007 ἔως σήμερα Πασόκ.
Ἡ προσωποποίηση τῆς "πολιτικῶς ἐκδιδομένης γυναικός" ἐπί ἀμοιβῆ, διότι τίποτε δέν ἔκανε δωρεάν !!!!! Το τονίζω πολιτικώς εκδιδομένης είναι πολιτικός όρος δεν εμπεριέχει μομφή.

Σάββατο, Νοεμβρίου 18, 2017

 

 

 

 

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Μπράβο στο Δήμο Γλυφάδας - € 5.000,00 σε μητέρες που αποκτούν τέταρτο τέκνο και για κάθε επιπλέον τέκνο

Βοήθημα 5.000€ σε νέες πολύτεκνες οικογένειες

Μια σημαντική απόφαση για την ενίσχυση των νέων πολύτεκνων οικογενειών, μέσα στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε, πήρε ο Δήμος Γλυφάδας. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Γλυφάδας ξεκινά τη χορήγηση εφάπαξ επιδόματος ύψους 5.000 ευρώ σε μητέρες που αποκτούν τέταρτο τέκνο και για κάθε επιπλέον τέκνο, στηρίζοντας έτσι τις πολύτεκνες οικογένειες σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας. Όπως επεσήμανε άλλωστε η σχετική εισήγηση, σε εθνικό επίπεδο «όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, από το 2009 μέχρι το 2015 μειώθηκαν σε ετήσια βάση οι γεννήσεις κατά 22%, ενώ παρατηρείται αύξηση των θανάτων κατά 12%, με αποτέλεσμα από το έτος 2011 και μετά οι θάνατοι να είναι πάντοτε περισσότεροι από τις γεννήσεις».
Με βάση τη σχετική νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους για υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα της βρεφικής και παιδικής ηλικίας, για την έκδοση αποφάσεων παροχής κοινωνικής προστασίας, αλλά και για τη χορήγηση χρηματικών βοηθημάτων, ο Δήμος Γλυφάδας προχώρησε στη θεσμοθέτηση του μέτρου αυτού. Είναι κάτι που έχει ζητήσει επανειλημμένως να γίνει πανελλαδικά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας και ο πρόεδρός της, Βασίλης Θεοτοκάτος.

«Το δημογραφικό είναι από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Η στατιστική χτυπά ένα καμπανάκι που πρέπει να το ακούσουμε όλοι μας. Ο Δήμος Γλυφάδας, που μηδένισε την 1η Ιανουαρίου του 2015 τα δημοτικά τέλη για τις πολύτεκνες οικογένειες, παρέχει στο εξής εφάπαξ βοήθημα για το τέταρτο και κάθε επιπλέον παιδί κάθε οικογένειας της πόλης μας. Με το μέτρο που υιοθετήσαμε, δείχνουμε ότι σε τοπικό επίπεδο μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Ελπίζουμε ανάλογες κινήσεις να γίνουν και σε εθνικό επίπεδο. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις πολύτεκνες οικογένειες με κάθε πρόσφορο μέσο».

Η έναρξη εφαρμογής του μέτρου, καθώς και η ανακοίνωση για την ακριβή διαδικασία θα γίνει μετά την απαιτούμενη έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

freepen.gr  16/11/2017

 

 

 

 

 

Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

Στα σκουπίδια πετάνε το φαγητό οι λαθρομετανάστες

Τώρα μπορείς να του πεις ότι έχει και πολύ άδικο για τα των μεταναστών;
Καλημέρα Ελλάδα. Οι φιλοξενούμενοι «πρόσφυγες» πέταξαν όλο το catering στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (και αλλαντικά) γιατί ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΑΝ. Αυτό γίνεται συνέχεια με κουβάδες φαγητό. Οι Έλληνες άστεγοι ψάχνουν τα αποφάγια των αλλοδαπών. Νιώσε περήφανος τώρα. Στη διάθεσης σας στοιχεία και διεύθυνση από τα «υπό κατάληψη» κτίρια… ΜΚΟ και πρόσφυγες πετάνε φαγητό. Εύγε… Προς αποφυγή «παρεξηγήσεων» η δημοσίευση δεν έχει κομματικό ούτε «άλλο» χαρακτήρα. Είναι μια ρεαλιστική καταγραφή της πραγματικότητας όπως τη βιώνω καθημερινά ως κάτοικος του κέντρου. — in Athens, Greece.
Να προστεθεί στο σχόλιο του πολίτη του κέντρου της Αθήνας, ότι το πακέτο, όπως έχουμε πληροφορηθεί, το πετάνε διότι τα αλλαντικά που περιέχονται οι μετανάστες που είναι κατά πλειοψηφία μουσουλμάνοι, υποπτεύονται ότι είναι χοιρινό

Αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει να υπενθυμιστεί πως όπως συνηθίζεται γενικώς στην Ελλάδα και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια της «βασιλείας» των ΜΚΟ, στήθηκε μεγάλη «μπίζνα» για ορισμένους, ενίοτε με καλές πολιτικές «άκρες» (…) και βγήκε χρήμα.

Την ίδια στιγμή, ας μην παριστάνουμε ότι δε γνωρίζουμε τον ρόλο πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ/NGO), στελέχη των οποίων υποδαύλιζαν αναστάτωση λέγοντας στους μετανάστες – πρόσφυγες να μην τρώνε το φαγητό… μη μας πούνε ότι δεν τα ξέρουν!

Εν κατακλείδι, ορθά το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε αντί να τους δίνει φαγητό, να τους δίνει το αντίστοιχο σε χρήματα και ας πάνε να φάνε ό,τι θέλουνε…


Defence-Point


https://kostasxan.blogspot.gr/2017/11/blog-post_41.html   11/11/2017

 

 

 

 

 

 

Εσύ “κύριε” πρωθυπουργέ ….


Γράφει η Κατερίνα Χατζηθεοδώρου.

Εσύ “κύριε” πρωθυπουργέ ….

Εσύ, που πήρες την εξουσία που κατέχεις φασιστικά, γιατί η πολιτική απάτη είναι η χειρότερη μορφή φασισμού… κι εσύ εξαπάτησες την ελληνικό λαό.

Εσύ, που δεν άφησες ψέμα για ψέμα και υπόσχεση για υπόσχεση να μην τα εκστομίσεις με απίστευτο θράσος προς τους Έλληνες για να υποκλέψεις την ψήφο τους.

Εσύ, που αφού υπέκλεψες την ψήφο των Ελλήνων με το χαλκευμένο στα ιερατεία της Νέας Τάξης προσωπείο σου, δεν πέρασαν δυο μέρες από την “υφαρπαγμένη” εκλογή σου ως πρωθυπουργού και άρχισες πόντο-πόντο να το ξηλώνεις αυτό το προσωπείο και να μας εμφανίζεις το απεχθές αληθινό πρόσωπό σου.

Εσύ, που με λουλούδια και το “χέρι στην καρδιά” (αλήθεια, που το είδες εδώ στην Ελλάδα το χέρι στην καρδιά προς απόδοση τιμής;) ενέπαιξες τους παλαιότερους Έλληνες που θυσιάστηκαν και τους νεότερους που σε πίστεψαν.

Εσύ, που ελάχιστες μέρες μετά πρότεινες τον “Πάκη” Παυλόπουλο για τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, που σχεδόν 200 χρόνια τώρα δεν είναι ούτε Ελληνική ούτε Δημοκρατία. Ο κύριος αυτός, αν δεν κάνω λάθος, έχει βάλει την πινελιά του στο μουτζούρωμα της Ελλάδος. Μια μουτζούρα στον παγκόσμιο χάρτη που σχεδιάζει η ΝΤΠ, η πάλαι ποτέ πάμφωτη Ελλάδα!

Εσύ, που ό,τι υποσχέθηκες το αντέστρεψες, το πάνω το έφερες κάτω κι εκεί που περίμεναν οι Έλληνες ανακούφιση και απαλλαγή από τα μνημόνια, τους έθαψες μέσα σ’ αυτά.

Εσύ, που δε θα επέτρεπες “κανένα ελληνικό σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη”, εσύ παρέδωσες όχι μόνο τα σπίτια, αλλά και τη δημόσια περιουσία που χτίστηκε με το μόχθο όλων των Ελλήνων, “εκ του μηδενός του πολέμου”, στους τοκογλύφους “δανειστές”. Με ποιο δικαίωμα; Δική σου ήταν; Ο πατέρας σου σού άφησε κληρονομιά τη δημόσια περιουσία όλων των Ελλήνων;

Εσύ, που οδήγησες με οικονομικό εξαναγκασμό κλεπτομανιακής μορφής τα γηρατειά της Ελλάδος, τους γονείς μας, τους παλαίμαχους της ζωής, στη φτώχεια και στην απόγνωση.

Εσύ, που τον ανθό της Ελλάδος τον μαδάς όπως μια μαργαρίτα. Κι άλλα πέταλα τα πετάς μακριά σε ξένη γη κι άλλα στο άγιο τούτο χώμα της πατρίδος μας. Όμως εκεί (εδώ) μαραίνονται από την ανεργία και τον ολόκλειστο ορίζοντα της ζωής τους.

Εσύ, που τον μικρομεσαίο Έλληνα τον εξοντώνεις , μεθοδικά και απάνθρωπα, ενώ στους ισχυρούς τα δίνεις όλα…

Εσύ, που το εκκωφαντικό και υπερήφανο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού σε όλα αυτά, το μετέτρεψες μέσα σε μία νύχτα, με μια πρωτοφανή αναίδεια και θράσος, σε ένα επαίσχυντο, υποταγμένο, δουλικό ΝΑΙ.

Εσύ, που με μανία μισέλληνα ξηλώνεις ό,τι άγιο και ιερό γέννησε ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ: τη γλώσσα του, την Ιστορία του, την τάση του να πρωτεύει και να αριστεύει, τη λεβεντιά του -δες πώς τον καταντήσατε όλοι εσείς οι μισέλληνες “βολευτάκηδες”, να σέρνεται σαν το σκουλήκι! Το “άμμες γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες” (εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροι από εσάς, -τους γονείς μας) των προγονικών του εφήβων το μεταστρέψατε σε κατηφόρα που δεν έχει τέλος. Ή μάλλον έχει, το έρεβος.

Εσύ, που σε αγαστή συνεργασία με τον μειλίχιο “Αρχι…..”(συμπληρώνετε τις τελίτσες με ό,τι προαιρείσθε), παραδίδετε την Ορθόδοξη Πίστη των πατέρων μας, την πίστη που κράτησε τους Έλληνες Έλληνες επί 400 χρόνια και τους έδωσε τη δύναμη να ελευθερωθούν και πάλι, στο εωσφορικό αμάλγαμα όλων των Θρησκειών, αρχίζοντας (Θεέ και Κύριε!) από την ηλικία των παιδιών της τετάρτης Δημοτικού. Αυτό το θρησκειολογικό κράμα ούτε ενήλικες, με γνώσεις, κρίση και συγκριτικές μελέτες πάνω στις άλλες θρησκείες, δεν μπορούν να το ξεδιαλύνουν.


Τι σπέρνετε μέσα στα παιδιά των Ελλήνων; Να σας πω εγώ τι σπέρνετε. Αθεΐα και σύγχυση. Δηλαδή “κατασκευάζετε” μελλοντικά ανθρώπινα υβρίδια, ευάλωτα σε όλα. Και ειδικά στις νεοταξίτικες “ανθρωποπλασίες” κατά τα τα εωφορικά πρότυπα. Έχουν οι νεοταξίτες πιστέψει ότι είναι θεοί στη θέση του Θεού και μπορούν να αλλάξουν την οντολογία του ανθρώπου από εικόνα Θεού σε εικόνα του εωσφόρου. Αλλά δεν είστε “κύριε” Τσίπρα μου ο Θεός. Θα το διαπιστώσετε λίαν συντόμως και θα τσούζει. Όχι απλώς θα τσούζει, θα τσουρουφλίζει!

Εσύ, που νύχτα και αξημέρωτα πέρασες το νομοσχέδιο να προσδιοριστεί ως Τουρκική η Ένωση μουσουλμάνων Ξάνθης, σαν να ήσουν αρχιπροδότης και όχι Έλληνας.

Εσύ, που μέσα σε αυτό το σκοτεινό, σαν τη νύχτα που ψηφίστηκε, νομοσχέδιο πέρασες μαζί με τα υποχείριά σου, τους “βολευτάκηδες” του Σύριζα καί τινες άλλους, το δικαίωμα αλλαγής φύλου από την ηλικία των 15 ετών! (Πάλι θα πω: Θεέ και Κύριε!) Μια ηλικία που οι έφηβοι είναι ακόμα ψυχικά, νοητικά και σωματικά ανώριμοι. Και με την παρορμητικότητα και μιμητικότητα που διακρίνει την εφηβεία, τους έβαλες στα χέρια μαχαίρι να αυτοκαταστραφούν, παρασυρμένοι από την “περηφάνεια” του “ουράνιου τόξου” που πλέον έχει κατακυριεύσει τον ουρανό της Ελλάδος.

Τον κατακυρίευσε με τη δική σου αμέριστη υποστήριξη, ως και του κόμματός σου και της νεολαίας του, που με κυνικό φασισμό πνίγει και εξοστρακίζει κάθε άλλη φωνή Έλληνα, που δε θέλει αυτά τα έκλυτα φαινόμενα στην κοινωνία του. Βλέπεις τα “ανθρώπινα δικαιώματα” δεν είναι για όλους, είναι για τους λίγους και “εκλεκτούς” της ΝΤΠ.

Εσύ, που για να αλλοιώσεις τον πληθυσμό και τη Θρησκεία των Ελλήνων έχεις καλοδεχτεί να μπουν και διαρκώς να μπαίνουν στην πατρίδα μας χιλιάδες λαθρομετανάστες, (γύρω στα 3,5 εκατομμύρια, με τους επιεικέστερους υπολογισμούς) που αποτελούν τον μέγιστο και αμεσότερο κίνδυνο για την επιβίωση των Ελλήνων, υπακούοντας στα σχέδια των ομοϊδεατών και συνάμα “προϊσταμένων” σου.

Εσύ που….Τι να πρωτοθυμηθώ και τι να πρωτοαναφέρω; Δεν έχει τέλος ο κατάλογος.

Εσύ “κύριε”, λοιπόν , δεν έχεις το δικαίωμα να κρατάς, ούτε καν να αγγίζεις τη Σημαία της Ελλάδος. Γιατί δεν πιστεύεις σε καμία από τις Αξίες που αυτή αντιπροσωπεύει: Πατρίδα, Ελευθερία, Πίστη, Δικαιοσύνη, Αριστεία, Ανδρεία, Εντιμότητα, Παιδεία, Όραμα Πνευματικής ανόδου…

Όχι μόνον δεν τις πιστεύεις, αλλά από πάλλευκες μέσα στην ψυχή των Ελλήνων τις έκανες όλες κατάμαυρες, τις ανέστρεψες και έτσι τους παρέδωσες βορά στους “άρχοντες” της Ευρώπης και γενικά της Δύσης. Συζητείται ευρέως ότι είναι σχεδόν όλοι Εβραιοσιωνιστές. Αν αυτό είναι αλήθεια, μήπως είσαι κι’ εσύ Εβραιοσιωνιστής;

Εσύ, που όταν κρατάς την Ελληνική Σημαία, τρίζουν τα κόκκαλα των ηρώων μας που έχυσαν το αίμα τους για ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει, με ποιο δικαίωμα την παραδίδεις σε ένα Αφγανάκι και κάθε Αφγανάκι;

Δεν έχω κάτι εναντίον των παιδιών όλου του κόσμου, αλλά τι μπορεί να καταλάβουν τα παιδιά της μουσουλμανικής θρησκείας και της “κουλτούρας” που απορρέει απολύτως από αυτήν, από όσα αντιπροσωπεύει η Ελληνική Σημαία; Άλλες οι ρίζες τους, άλλη η θρησκεία τους, άλλος ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη. Αυτά ακριβώς για τα οποία θυσιάστηκαν οι ήρωες μας, για να μπορούμε να κρατάμε μια “ελεύθερη” Σημαία, άσχετα αν η Πατρίδα μας είναι ακόμα σκλάβα, γιατί ατύχησε (αλλά και το επέλεξε!) να την κυβερνούν κάτι τύποι σαν εσένα.

Εσύ, αυτά όλα, μαζί και το αίμα των προγόνων μας, τα παραδίδεις, εντελώς συμβολικά, σήμερα στο Αφγανάκι. Ό,τι εκείνοι με θυσίες και προσφορά του αίματός τους πέτυχαν, επιδιώκεις να το “ξεκάνεις” εσύ, με τις νεοταξίτικες “ειρηνικές” μεθόδους. Δε μοιάζεις να έμαθες πολλά στη ζωή σου, αλλά αυτές τις μεθόδους τις έμαθες καλά γι αυτό και μπόρεσες ως τώρα να σύρεις, όπως ένα αλυσοδεμένο σκυλάκι, τους Έλληνες εκεί που ήθελες. Θα ‘ρθει όμως στιγμή που θα ανατραπεί αυτή η κατάσταση και μήπως τότε αυτοί σε “σύρουν” όπου δεν θα ήθελες;

Και αυτή, η από αρχή μέχρι τέλους “καλοστημένη” θεατρική παράσταση που έδωσες, σαν άριστος ηθοποιός που είσαι, δεν είναι καθόλου αθώα, ούτε χωρίς συνέπειες για μας, τους εναπομείναντες ΕΛΛΗΝΕΣ.

Περνάς το μήνυμα ότι από δω και μπρος αυτή η σημαία (δηλαδή αυτή η πατρίδα) δε θα ανήκει μόνο στους Έλληνες, αλλά σε έναν ανεξέλεγκτο συρφετό άλλων λαών και φυλών , που έχουν καταντήσει την Ελλάδα χώρο πορνείας, ανωμαλίας και συνεχούς εγκλήματος.

Περνάς το μήνυμα να έρθουν κι άλλοι εδώ: ιδού οι Έλληνες, διά του “κυρίου” πρωθυπουργού τους, παραδίδουν τη σημαία τους, τουτέστιν το Κράτος τους (που το αντιπροσωπεύεις εσύ!) , την πατρίδα τους ολόκληρη και όλες τις Αξίες της στα χέρια σας . Ελάτε, ελάτε, ελάτε, εξαφανίστε τους Έλληνες… Η Ν.Τ.Π. δεν ανέχεται να υπάρχουν σε αυτό το “ζωτικό της χώρο” Έλληνες, για πάρα πολλούς λόγους (ευνόητους για όσους έμαθαν να σκέφτονται) προτιμά εσάς!

Περνάς το ίδιο μήνυμα σε αυτούς που ήδη διαβιούν εδώ, με προνόμια που ούτε τα ονειρεύτηκαν οι Έλληνες, και τους κλείνεις πονηρά το μάτι: βλέπετε πώς σας προστατεύω και παραδίδω την Ελλάδα στα πόδια σας. Θέλω την ψήφο σας, αφού θα σας δώσω ακόμα και την ελληνική ιθαγένεια! Μήπως εσύ έμαθες ποτέ τι σημαίνει η λέξις ιθαγένεια; Και ίσως δε σου χρειάστηκε αυτή η γνώση, αφού οι εδώ ιθαγενείς, ως άλλοι Ζουλού, πήραν κάτι προσωρινά γυαλιστερά καθρεφτάκια ψευτοελευθερίας και ψευτοευμάρειας και λούφαξαν ευχαριστημένοι. Ελληνική Ιθαγένεια! Τι είναι αυτό, τρώγεται; Αν δεν “τρώγεται”, τι με νοιάζει; Η ιθαγένεια των Ζουλού (που κατάντησα), ας δοθεί σε όλους!

Εναπόκειται πλέον σε όσους παρέμειναν ΕΛΛΗΝΕΣ και φέρουν μέσα στην ψυχή τους τις Αρχές και τις Αξίες που αντιπροσωπεύει η Σημαία μας, να σταματήσουν την βεβήλωσή της και να επιστρέψουν την πράξη στους βέβηλους, -δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί, οι πλείστοι θρονιασμένοι μέσα στο “Προδοτο-Βούλειο”.

Προτείνω να τους στείλουμε όλους μαζί στο Αφγανιστάν. Θα είναι κατευχαριστημένοι από την αλλαγή, γιατί θα ταιριάζουν απόλυτα με τις “αξίες” της νέας πατρίδας τους και υπερήφανοι που θα κρατούν τη σημαία της.

Κι εμείς εδώ, να αναπνεύσουμε επιτέλους, λίγο καθαρό αέρα…

Τα δε παιδιά των Ελλήνων -και μόνον- κρατούν με περηφάνεια τη Σημαία τους, αναφωνώντας προς εμάς: “Αμμες γ’εσόμεθα πολλώ κάρρονες”!destoolon.gr  7/11/2017

 

 

 

 

ΤΟ COLPO GROSSO ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ! Εκλογές και απόδραση Τσίπρα την Άνοιξη – Πρώτο βήμα ο…

Τσίπρας-600x275
Η παροχολογία που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, παράλληλα με το αφήγημα ότι τελειώνουν τα Μνημόνια και η χώρα βγαίνει από την κρίση, αναζωπυρώνει, όπως είναι φυσικό, τα σενάρια για πρόωρες εκλογές μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους, αλλά και για τον «εκλογικό» ανασχηματισμό της κυβέρνησης μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε καμία άλλη στιγμή το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση δεν θα έχει τη δυνατότητα για τέτοιες παροχές, καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 θα πρέπει να φτάσει το 3,5% του ΑΕΠ, ποσοστό που ήδη χαρακτηρίζεται πολύ υψηλό.

Για να μπορέσει μάλιστα να έχει υπερπλεόνασμα, το οποίο θα μοιράσει στους πολίτες, το 3,5% θα πρέπει να υπερκαλυφθεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα, πράγμα που είναι αδύνατον.

Γνωρίζοντας όλα αυτά, το στενό επιτελείο της κυβέρνησης επιδιώκει να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται την τρίτη αξιολόγηση, ενώ παράλληλα εμφανίζεται να επιθυμεί να δώσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες ένα κομμάτι από το κοινωνικό μέρισμα. Ταυτόχρονα, υπάρχουν εξαγγελίες ότι θα επιστρέψει τα ποσά που παρακρατήθηκαν ως εισφορές ασθενείας στους συνταξιούχους, ενώ ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας προανήγγειλε «κούρεμα» χρεών και μικρότερες δόσεις σε περισσότερους από 80.000 πολίτες.

Αν όλα αυτά δεν μυρίζουν πρόωρες εκλογές, τότε πρέπει να παραδεχθούμε ότι… «λεφτά υπάρχουν»

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ   5/11/2017

 

 

Γίνετε fan Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Κατεδαφίζοντας την ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα: Η επιχείρηση κατεδάφισης ελληνικών περιουσιών

Δημοσιεύθηκε: 04/11/2017 8:29 πμ Ενημερώθηκε: 04/11/2017 8:29 πμ

Αποτέλεσμα εικόνας για χειμαρα

Κάτι συμβαίνει στη Χειμάρρα. Κάτι συμβαίνει εδώ και καιρό και αφορά στην παραβίαση της δημοκρατίας και του σεβασμού των δικαιωμάτων των μελών της ελληνικής μειονότητας που ζουν εκεί. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια μεθοδευμένη επιχείρηση εκτοπισμού τους, σχεδιασμένη από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, του κ. Έντι Ράμα, καθώς υπό το πρόσχημα της εφαρμογής ενός σχεδίου αστικής ανάπλασης και τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση κατεδάφισης αποκλειστικά ελληνικών περιουσιών.

Διαβάστε επίσης:

Πώς μεθοδεύτηκε η κατεδάφιση των ακινήτων της μειονότητας στη Χειμάρρα

Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις, ο κ. Ράμα, του οποίου η κυβέρνηση και ο ίδιος, βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για διακίνηση κάνναβης δισ. ευρώ και για τη μετατροπή της Αλβανίας σε παράδεισο για εμπόρους ναρκωτικών, προχώρησε στην καθαίρεση των 12 περιφερειαρχών και στην αντικατάστασή τους με 12 απόστρατους αξιωματικούς. Πρόκειται για κίνηση που δείχνει κλιμάκωση του αυταρχισμού και του συγκεντρωτισμού, που σε συνδυασμό με την κλιμάκωση του αλβανικού εθνικισμού και του ανθελληνισμού, δημιουργούν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση.

Οι πελάτες της αλβανικής Ριβιέρας

Οι κατεδαφίσεις που έγιναν την περασμένη Τρίτη δεν ήταν οι πρώτες είχαν προηγηθεί και άλλες. Οι προσπάθειες είναι συνεχείς, ενώ οι ιδιοκτήτες των περιουσιών που προσβάλλονται δεν κατέχουν νόμιμους τίτλους διότι αποτελούν πατρογονικές εστίες ή περιουσίες προ συστάσεως αλβανικού κράτους, εν έτη 1912. Ο δικτάτορας Χότζα δήμευσε όλες τις ιδιωτικές περιουσίες και από το 1991 δεν υπήρξε καμία μέριμνα προκειμένου να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, ενώ η αλβανική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει ότι η Χειμάρρα ανήκει στη μειονοτική ζώνη.

«Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αλλοίωσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κατοίκων της Χειμάρρας. Πουθενά αλλού δεν υπάρχει τόσο μαζικό φαινόμενο μη έκδοσης τίτλων στους ιδιοκτήτες και όλο αυτό γίνεται υπό το πρόσχημα μιας κυβερνητικής πολιτικής που στόχο έχει την αστική ανάπλαση, την αναγέννηση της περιοχής. Όμως πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων δεν κατέχει τίτλους ιδιοκτησίας, η κυβέρνηση προχωρά σε δημεύσεις περιουσιών. Όμως από ποιον δημεύεις όταν δεν του αναγνωρίζεις την ιδιοκτησία. Επιπλέον ο Ράμα δημεύει όχι για δημόσιο σκοπό αλλά υπέρ τρίτων, των λεγόμενων στρατηγικών επενδυτών, αυτών που θα επενδύσουν στον τουρισμό» λέει στη HuffPost Greece Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ (Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), που εκπροσωπεί την ελληνική εθνική μειονότητα στο κοινοβούλιο της Αλβανίας.

Ποιοι είναι αυτοί; Ρωτάμε.

«Είναι πελάτες του κ. Ράμα. Όλο αυτό βασίζεται σε πελατειακές σχέσεις, με αποτέλεσμα ο καταπατητής να έχει προνομιακή μεταχείριση και ο ιδιοκτήτης να αντιμετωπίζεται με μπουλντόζες.

Ένα από τα σχέδια του Ράμα είναι και η ανάπλαση του κέντρου της Χειμάρρας, συνεχίζει ο κ. Ντούλες και εξηγεί πως το 2012 υπήρχε ένα σχέδιο που το είχε προτείνει τότε ο δήμαρχος της περιοχής και το είχε εγκρίνει και η κοινότητα και προέβλεπε πως αυτό θα ετίθετο σε διαβούλευση. Όμως, συνεχίζει, αυτό έμεινε στα χαρτιά καθώς ανήλθε στην εξουσία ο κ. Ράμα και είπε εγώ θέλω άλλο σχέδιο ανάπλασης και σε αυτό συμπεριλαμβανόταν η κατεδάφιση 29 κτιρίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι στιγμής έχουν κατεδαφιστεί επτά κτίρια, όμως αυτά που γλυτώνουν την κατεδάφιση είναι το κτίριο του ξαδέλφου του δημάρχου και της αδελφής του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Βάσει όλων αυτών τίθενται πολλά ερωτήματα όπως για παράδειγμα γιατί δεν προχώρησε η ανάπλαση όπως προέβλεπε το πρώτο σχέδιο που δεν έθιγε τα συμφέροντα των κατοίκων;» διερωτάται ο κ. Ντούλες και επαναλαμβάνει πως εδώ παρεμβαίνουν οι πελατειακές σχέσει που διατηρεί ο Αλβανός πρωθυπουργός.

«Αντί η ανάπλαση να είναι στην υπηρεσία των επιχειρήσεων της περιοχής και των κατοίκων, γίνεται σε βάρος αυτών και υπέρ των καταπατητών» τονίζει ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ.

Εύλογα τίθεται το ερώτημα εάν αυτό συμβαίνει και σε άλλες περιοχές που κατοικούν Έλληνες και όπως εξηγεί αυτό συμβαίνει σε όλα τα τουριστικά θέρετρα μέχρι τον δήμο των Αγίων Σαράντα.

«Υπάρχουν προβλήματα σε όλες τις περιοχές με ελληνικό πληθυσμό, αλλά η διαφορά εδώ είναι ότι η περιοχή είναι παραθαλάσσια» σχολιάζει, δεν είναι τυχαίο το ότι την Χειμάρρα την αποκαλούν και αλβανική Ριβιέρα. Φέρνει μάλιστα ένα παράδειγμα για μια ελληνική οικογένεια η οποία το 2014 είχε κτίσει με νόμιμο τρόπο μεζονέτες, μέσα στο δικό της οικόπεδο και ο Ράμα τις κατεδάφισε. Η οικογένεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη και το δικαστήριο τους δικαίωσε τελεσίδικα, τους επιδίκασε αποζημίωση και επιστροφή των αδειών, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα απ΄όλα αυτά. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση παίρνει το οικόπεδο από τους ιδιοκτήτες και το δίνει στους επενδυτές.

Για ποια ευρωπαϊκή ενσωμάτωση μιλάμε

Η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη τον περασμένο Οκτώβριο, ο μόνος θεσμός που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στα διεθνή φόρα, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, ήταν καταπέλτης αναφορικά με την πρακτική του Ράμα ενάντια στην ελληνική μειονότητα, λέει ο κ. Βαγγέλης Ντούλες.

Τα γεγονότα μιλάνε τα γεγονότα από μόνα τους. Όταν σου γκρεμίζουν το σπίτι, σου παίρνουν το οικόπεδο τι άλλο σου μένει από το να φύγεις

Ωστόσο στην πολιτική που εφαρμόζει ο Ράμα υπάρχει μια αμφιθυμία καθώς αυτός είναι που υπερτονίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

«Θέλει πράγματι ο Ράμα την ενσωμάτωση της χώρας στην ΕΕ ή πρόκειται για ένα προπαγανδιστικό τρικ;» διερωτάται ο κ. Ντούλες.

Όπως και να έχει πώς υποστηρίζει το «ευρωπαϊκό όραμά του»;

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για οράματα όταν έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο σαν τον Ράμα. Είναι απρόβλεπτος, αμετροεπής και το μόνο που τον ενδιαφέρει δεν είναι άλλο από το να έχει τα ηνία της χώρας. Πρέπει να καταλάβετε πως όλη η προεκλογική του καμπάνια ήταν “δώστε μου πλήρη δικαιώματα πάνω στο τιμόνι της χώρας. Μην μου βάζετε συνοδηγούς”. Γι΄αυτό και τον αποκαλούν ειρωνικά, “ο μεγάλος τιμονιέρης.” Αυτός ο άνθρωπος έχει εμμονή να κυριεύσει τα πάντα. Μιλάει για ενσωμάτωση της χώρας με την ΕΕ και κατηγορεί τους άλλους, μαζί και εμένα, ότι εμποδίζουν την πορεία της χώρας προς αυτή την κατεύθυνση. Ποιος; Αυτός που επέτρεψε την κανναβοποίηση της χώρας. Γιατί έχει επιδείξει τόση ανοχή στη διακίνηση ναρκωτικών;» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Καθαίρεσε όλους τους περιφερειάρχες και τοποθέτησε στη θέση τους 12 απόστρατους αξιωματικούς, συνταγματάρχες...Αυτές οι κινήσεις δείχνουν πως οδηγούμαστε σε αυταρχικά και ολοκληρωτικά σχήματα

Σχέδιο αφελληνισμού

Ο κ. Ντούλες στην ερώτηση για το εάν υποστηρίζει ευθέως πως ο Ράμα έχει σχέδιο αφελληνισμού της Χειμάρρας λέει: «Τα γεγονότα μιλάνε τα γεγονότα από μόνα τους. Όταν σου γκρεμίζουν το σπίτι, σου παίρνουν το οικόπεδο τι άλλο σου μένει από το να φύγεις. Εγώ χθες συγκρούστηκα για άλλη μια φορά με τον Ράμα στη Βουλή. Ο ίδιος φώναζε και έλεγε “πρέπει να το καταλάβετε, δεν υπάρχει ελληνική παρουσία στη Χειμάρρα και μάλιστα κάλεσε την αντιπολίτευση, λέγοντας πως πρόκειται για εθνικό θέμα, να πάρει θέση, καθώς αυτή αντέδρασε με αυτό που γίνεται στην περιοχή. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός των Εσωτερικών, ο οποίος βάσεις υποκλοπών που έχουν γίνει από τις ιταλικές υπηρεσίες, εμφανίζεται ως διακινητής ναρκωτικών, έχει χαρακτηρίσει το ελληνικό στοιχείο ως εχθρούς της Αλβανίας».

Το σχέδιο αφελληνισμού και της εχθρότητας κατά της Ελλάδας αποτυπώνεται και στα σχολικά βιβλία, μάλιστα το σχολικό επίσημο κείμενο του βιβλίου της γεωγραφίας παρουσιάζει τα αλβανικά εδάφη να περιλαμβάνουν τη Θεσπρωτία, τη Φλώρινα, την Καστοριά.

Δείτε εδώ το νέο βιβλίο γεωγραφίας με τους χάρτες. Έμφαση στη σελίδα 5 και 14

Αυτό μου το επιβεβαιώνει και γνώστης του εκπαιδευτικού συστήματος στην Αλβανία, ο οποίος έχει μεταφράσει τα βιβλία της γεωγραφίας και της ιστορίας, λέγοντας πως σε αυτά γίνεται λόγος για την ύπαρξη της Τσαμερίας και ορίζουν ως το νότιο σύνορο της Αλβανίας το ποτάμι της Άρτας, ενώ υπάρχουν κεφάλαια που αναφέρονται στους «Έλληνες φασίστες που μαζί με τον Ζέρβα έσφαξαν τους δημοκράτες τσάμηδες».

«Δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις των μαθητών, της νέας γενιάς με μίσος» προσθέτει ο κ. Ντούλες και σημειώνει πως «τους τσάμηδες» ο Ράμα τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.

Του ζητούμε να μας επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός τοποθέτησε 12 Αλβανούς αξιωματικούς σε θέσεις περιφερειαρχών και τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

«Καθαίρεσε όλους τους περιφερειάρχες και τοποθέτησε στη θέση τους 12 απόστρατους αξιωματικούς, συνταγματάρχες. Μεταξύ αυτών ανέλαβε περιφερειάρχης Τιράνων μια γυναίκα η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν στην ομάδα διαπραγμάτευσης Αλβανίας – Ελλάδας για την ΑΟΖ.

«Αυτές οι κινήσεις δείχνουν πως οδηγούμαστε σε αυταρχικά και ολοκληρωτικά σχήματα. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση καθώς ο Ράμα μπορεί να προβεί σε απρόβλεπτες κινήσεις ανά πάσα στιγμή και πρέπει να γνωρίζετε πως τα συμφέροντα είναι τόσο μεγάλα που ο Ράμα δεν θα κάνει πίσω εάν δεν βρει σθεναρή αντίσταση σε όλα τα επίπεδα, τόσο από τους κατοίκους της Χειμάρρας, όσο και από τους Χειμαρριώτες ανά τον κόσμο. Ο εφησυχασμός θα μας οδηγήσει σε εκπλήξεις» καταλήγει ο ίδιος.

Τα λάθη του Ράμα

«Η Χειμάρρα είναι το μόνο σημείο στα Βαλκάνια με συμπαγή ελληνική μειονότητα καθώς σε άλλα σημεία αυτή η μειονότητα έχει αλλοιωθεί. Οι αλβανικές κυβερνήσεις από το 2000 και μετά προσπαθούν να τη ξεριζώσουν και αυτό έγινε με άγαρμπο και χοντροκομμένο τρόπο», δηλώνει στη HuffPost Greece o πρώην πρέσβης της Ελλάδος στην Αλβανία, ο κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς,, διευκρινίζοντας παράλληλα πως δεν ήταν πολιτική καμίας ελληνικής κυβέρνησης να υποθάλψει ένταση και επεισόδια στην περιοχή.

«Όμως αυτό που έγινε από το 2000 έως σήμερα ήταν ότι υπήρξε μια εσφαλμένη πολιτική εμφανούς καταστολής από τις αλβανικές υπηρεσίες η οποία προκάλεσε αυτή την ανάφλεξη. Η λέξη Χειμάρρα δεν υπήρχε στην ατζέντα και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην κορυφή αυτής. Οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την μεγαλύτερη ένταση δίνουν βάρος στην κατάσταση της μειονότητας, ενώ συνεχή είναι τα διαβήματα της αμερικανικής κυβέρνησης προς τους Αλβανούς. Τελικά οι αλβανικές κυβερνήσεις, κυρίως οι Σοσιαλιστές, έκαναν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επεδίωκαν. Δηλαδή αντί να κρατήσουν μια ηρεμία που θα τους διευκόλυνε για να προχωρήσουν τα σχέδιά τους, η βία και η έμφαση στη δημοσιοποίηση αυτής υποχρέωσε τον κόσμο να ασχοληθεί με τη Χειμάρρα» επισημαίνει ο κ. Μαλλιάς.

το δικαστικό σύστημα της Αλβανίας έχει δηλώσει υποταγή στη βούληση της εκτελεστικής εξουσίας.

Ο ίδιος κάνει αναφορά στις εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη λέγοντας πως μόνο αυτόν λαμβάνουν υπόψη τα διεθνή φόρα καθώς όλοι οι άλλοι θεσμοί είναι υποταγμένοι στην εξουσία.

Υπογραμμίζει πως υπάρχει σύμπτωση απόψεων μεταξύ ΕΕ, Ελλάδας και ΗΠΑ ακόμη και όσον αφορά στο συμπέρασμα ότι το δικαστικό σύστημα της Αλβανίας έχει δηλώσει υποταγή στη βούληση της εκτελεστικής εξουσίας.

Επιπλέον ο κ. Μαλλιάς σημειώνει πως τον Ιανουάριο του 2016 ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών, ο κ. Νίκος Κοτζιάς, ξεκίνησε μια πολύ γενναία πρωτοβουλία, η οποία εγκρίθηκε και προέβλεπε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να λυθούν όλες οι εκκρεμότητες μεταξύ των δύο κρατών. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετείχε και ο κ. Μαλλιάς, με συμβουλευτικό ρόλο, ωστόσο, όπως ο ίδιος λέει, ενώ προχωρούσαν οι συνομιλίες ο κ. Ράμα, μεταξύ άλλων έδωσε την εντολή να αρχίσουν οι κατεδαφίσεις θυσιάζοντας έτσι τις όποιες προσπάθειες.

«Καμία ελληνική κυβέρνηση, κανένας υπουργός και κανένας πρέσβης δεν θα μπορούσε να αναδείξει το θέμα της Χειμάρρας τόσο καλά όσο οι κυβερνήτες των Τιράνων

Μάλιστα ο κ. Μαλλιάς παραλληλίζει μέρος των καταστροφών της ελληνικής περιουσίας από τις αλβανικές αρχές με αντίστοιχες που καταδικάζει το ΝΑΤΟ σε Συρία και Ιράκ. «Είναι σπάνιο φαινόμενο να γίνονται τέτοια πράγματα σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ» λέει και προσθέτει: «Η πολιτική της Αλβανίας αποδυναμώνει την πειστικότητα των επιχειρημάτων του ΝΑΤΟ έναντι άλλων κρατών όταν σημειώνονται παρόμοιες καταστάσεις».

«Καμία ελληνική κυβέρνηση, κανένας υπουργός και κανένας πρέσβης δεν θα μπορούσε να αναδείξει το θέμα της Χειμάρρας τόσο καλά όσο οι κυβερνήτες των Τιράνων. Εμείς απλά αξιοποιούμε τα λάθη τους» επισημαίνει ο κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς και καταλήγει λέγοντας:

«Τα τελευταία 8 χρόνια η Αλβανία θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι πολύ αδύναμη. Όμως κάνει ένα μεγάλο σφάλμα διότι δεν έχει διαβάσει σωστά τη σημασία των επισκέψεων του τέως Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα, πέρυσι τον Νοέμβριο και του πρωθυπουργού, του κ. Αλέξη Τσίπρα, στην Ουάσιγκτον πριν από λίγες ημέρες. Επίσης φαίνεται ότι αγνοεί τελείως το πως αξιολογεί η Ουάσιγκτον τη σημερινή κυβέρνηση των Τιράνων και προσωπικά τον πρωθυπουργό, τον κύριο Έντι Ράμα».

 

 

 

 

 

Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

AYTO EINAI TO KOMMENO BINTEO ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ «ΞΕΧΑΣΑΝ» Η ΤΟ «ΕΘΑΨΑΝ»…


Η Αθήνα Λέει ΟΧΙ στα Νέα Θρησκευτικά - Πορεία 23/10/2017

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Κ Ο Μ Μ Ε Ν Ο ‘Βίντεο’, απο την μεγαλειώδη Διαμαρτυρία ΚΑΤΑ των αθλίων «βιβλίων» του (κάθε)
Γαβρόγλου! Πρέπει να το δουνε ολοι οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Η συμμετοχή στην πορεία ήταν μεγάλη.

Κάποιοι καλό θα ήταν να την λάβουν πολύ σοβαρά υπ όψιν για όσα άλλα αντίχριστα σχεδιάζουν.

Μην απορείτε που πολλά πρακτορεία εκκλησιαστικών ειδήσεων και sites δεν «είδαν» την μεγάλη πορεία. Αλλώστε μην ξεχνάτε ότι ο καθένας παίζει τον ρόλο του…


https://www.youtube.com/watch?v=BKGnV9UzUS4

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Τα απεχθή kέρδη της ΕΚΤ εις βάρος του Eλληνικού λαού

του Eric Toussaint

Ο Μάριο Ντράγκι, μόλις αναγνώρισε πως οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης συσσώρευσαν κέρδη ύψους 7,8 δις ευρώ χάρη στους ελληνικούς τίτλους που η ΕΚΤ αγόρασε κατά τα έτη 2010-2012 στα πλαίσια του προγράμματος (Securities Markets Programme)[1]. Σε αυτά προστίθενται και άλλα ποσά, για τα οποία δεν μιλά ο πρόεδρος της ΕΚΤ: τα κέρδη που πραγματοποίησαν οι ίδιες αυτές τράπεζες στα πλαίσια των επονομαζόμενων "ANFA" (Agreement on Net Financial Assets) αγορών. Πρέπει επίσης να προσθέσουμε τα κέρδη που πραγματοποίησαν οι 14 χώρες της ευρωζώνης που παρείχαν διμερή δάνεια στην Ελλάδα με το καταχρηστικό επιτόκιο των περίπου 5%.

Η Γερμανία, για παράδειγμα, πραγματοποιεί περισσότερο από 1,3 δις ευρώ κέρδη χάρη στο διμερές της δάνειο προς την Ελλάδα[2]. Η Γαλλία, από την πλευρά της, δεν πάει πίσω. Πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις οικονομίες που πραγματοποίησαν οι κυρίαρχες χώρες της ευρωζώνης από πλευράς αναχρηματοδότησης των δημοσίων χρεών τους: η κρίση που έπληξε την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της περιφέρειας οδήγησε σε φυγή των δανειστών σε όφελος των πιο πλούσιων χωρών της ευρωζώνης που, συνεπώς, ωφελήθηκαν από μια πτώση του κό

στους των δανείων τους. Στην περίπτωση της Γερμανίας, μεταξύ 2010 και 2015, η εξοικονόμηση φαίνεται πως ανέρχεται σε 100 δις ευρώ[3]. Τέλος, στα πλαίσια της Ποσοτικής χαλάρωσης (Quantative easing - QE), η ΕΚΤ αγόρασε ομόλογα γερμανικού δημοσίου ύψους 400 δις ευρώ, τις περισσότερες φορές με μηδενική ή αρνητική απόδοση. Η ΕΚΤ αγόρασε επίσης ομόλογα του γαλλικού δημοσίου για ποσό λίγο μικρότερο των 400 δις ευρώ. Αυτές οι αγορές γερμανικών ή γαλλικών ομολόγων δεν της αποφέρουν τίποτε, ενώ τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει για ποσό δέκα φορές μικρότερο, της απέφεραν 7,8 δις ευρώ. Καθένας μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση του ποιος ωφελείται αυτής της πολιτικής της ΕΚΤ. Ο μηχανισμός είναι ανελέητος: κάθε φορά που ένα μέρος των κερδών της ΕΚΤ επί ελληνικών ομολόγων μεταβιβάστηκε στην Αθήνα, το ποσό ξαναέφυγε αμέσως προς τους πιστωτές για την αποπληρωμή του χρέους. Πρέπει να μπει τέλος σε αυτήν την λεηλασία. Τα κέρδη που πραγματοποίησε η ΕΚΤ εις βάρος του ελληνικού λαού πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα και να χρησιμοποιηθούν στο σύνολό τους για την χρηματοδότηση κοινωνικών δαπανών για την ανακούφιση των δραματικών επιπτώσεων των πολιτικών που επιβάλλει η τρόικα και για να γίνει επανεκκίνηση της απασχόλησης. Το χρέος που απαιτείται από την Ελλάδα πρέπει να διαγραφεί, διότι είναι αθέμιτο, απεχθές, παράνομο και μη βιώσιμο. Αυτό απέδειξε η Επιτροπή αλήθειας δημόσιου χρέους που σύστησε η πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, το 2015[4]. Το σημερινό μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί. Ας επανέλθουμε στην πολιτική της ΕΚΤ σχετικά με την Ελλάδα. Πράξη 1η: Ο ρόλος της ΕΚΤ στο πρώτο μνημόνιο, το 2010 Η ΕΚΤ, υπό την διεύθυνση του Ζαν-Κλωντ Τρισέ (με στενές επαφές με τις τράπεζες[5]), παρενέβη έχοντας ως κύρια ανησυχία να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις απώλειες των ιδιωτικών γαλλικών, γερμανικών, ιταλικών και του Benelux (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο) τραπεζών που ήταν ιδιαίτερα εκτεθειμένες τόσο στον ελληνικό ιδιωτικό όσο και στον ελληνικό δημόσιο τομέα. Σε αντίθεση με όσα εκθέτει με περισσή φροντίδα το κυρίαρχο αφήγημα, το κύριο πρόβλημα ετίθετο από τις ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες, στο χείλος της αφερεγγυότητας, των οποίων η ενδεχόμενη πτώχευση αποτελούσε σοβαρή απειλή για τις γαλλικές, γερμανικές, ιταλικές τράπεζες και αυτές του Benelux [6]που ήταν οι δανειστές τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες τους. Κατά την επεξεργασία του μνημονίου του Μάη του 2010, η ΕΚΤ αρνήθηκε να προχωρήσει σε μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους ενώ, συνήθως, ένα λεγόμενο σχέδιο «διάσωσης» συνοδεύεται από αναδιάρθρωση χρέους. Η ΕΚΤ αρνούνταν την προοπτική αυτή διότι ήθελε να δώσει στις ξένες τράπεζες των κυρίαρχων χωρών της ευρωζώνης τον χρόνο να μειώσουν την έκθεσή  τους στο δημόσιο χρέος. Το ΔΝΤ, με διευθυντή τον Ντομινίκ Στρως-Καν, ο ίδιος με στενές επαφές με το τραπεζικό λόμπυ, υιοθέτησε την ίδια θέση με αυτήν της ΕΚΤ. Η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Γιώργου Παπανδρέου είχε κι εκείνη ως κύρια ανησυχία την προάσπιση των συμφερόντων των ελλήνων τραπεζιτών και ήταν ευνοϊκή προς το λεγόμενο σχέδιο «διάσωσης» που θα έφερνε μερικές δεκάδες δις ευρώ για την ανακεφαλαίωσή τους, αλλά και την αποφυγή μιας μείωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα είχε πλήξει τους τραπεζίτες αφού κατείχαν οι ίδιοι ελληνικούς τίτλους. Η δεύτερη θεμελιώδης διάσταση του προσανατολισμού που επέλεξαν οι κύριοι πρωταγωνιστές που εφάρμοσαν το μνημόνιο, είναι η θέληση να εφαρμόσουν μια θεραπεία σοκ στην Ελλάδα: ριζική πτώση των μισθών και των συντάξεων, ριζικές προσβολές των εργατικών κοινωνικών δικαιωμάτων, βίαιη επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, κλπ. Αλλά και εγκατάλειψη της άσκησης κυριαρχίας από πλευράς της Ελλάδας ως κράτους και μετατροπή του Κοινοβουλίου σε αίθουσα καταγραφής των αποφάσεων που λήφθηκαν από τους πιστωτές. Τέτοιοι στόχοι δεν αποτελούν κατά κανέναν τρόπο μέρος της εντολής της ΕΚΤ, γεγονός που δεν την εμπόδισε να παρέμβει σε πολλές χώρες με τον ίδιο τρόπο (στην Ιρλανδία, μερικούς μήνες αργότερα, στην Ιταλία επίσης, χωρίς να ξεχνούμε την Πορτογαλία και την Κύπρο). Περίληψη της 1ης πράξης: η ΕΚΤ παρεμβαίνει 1) αρνούμενη την μείωση του ελληνικού χρέους, ώστε να προστατέψει τα συμφέροντα των ξένων και των ελλήνων ιδιωτών τραπεζιτών και 2) ως μέλος της τρόικας που οργανώνει την αντικατάσταση των ιδιωτών πιστωτών από δημόσιους πιστωτές (δηλαδή, σε πρώτη φάση, τα 14 κράτη της ευρωζώνης, για ποσό ύψους 53 δις ευρώ και το ΔΝΤ για ποσό 30 δις ευρώ). Πράξη 2η: η ΕΚΤ επιτρέπει στις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες να αποδεσμευτούν πλεονεκτικά από την Ελλάδα Για να βοηθήσει τις ξένες τράπεζες να μειώσουν σημαντικά την έκθεσή τους στο ελληνικό χρέος, η ΕΚΤ ξεκινά το πρόγραμμα SMP μέσω του οποίου προχωρά σε μαζικές αγορές στην δευτερεύουσα αγορά ελληνικών τίτλων. Η ΕΚΤ αγοράζει ελληνικούς τίτλους από τραπεζικούς οργανισμούς που θέλει να προστατέψει (έτσι, αγοράζει κατά προτεραιότητα, από τις BNP Paribas, Crédit Agricole, Société Générale, BPCE, Hypo Real, Commerzbank, Dexia, ING, Deutsche Bank…). Τι θα είχε συμβεί αν η ΕΚΤ δεν είχε εφαρμόσει το πρόγραμμα SMP; Οι ελληνικοί τίτλοι θα είχαν φθάσει σε ένα κατώτατο επίπεδο της τάξης του 20% της ονομαστικής τους αξίας. Όμως, οι μαζικές αγορές της ΕΚΤ διατήρησαν την τιμή τους σε ένα αφύσικα υψηλό επίπεδο (της τάξης του 70 %). Κατά συνέπεια, χάρη στην ΕΚΤ, οι ιδιωτικές τράπεζες περιόρισαν τις απώλειές τους κατά τη στιγμή μεταπώλησης των τίτλων. Ενώ η ΕΚΤ υποτίθεται πως δεν πρέπει να εμποδίζει την ελεύθερη λειτουργία των δυνάμεων της αγοράς, η παρέμβασή της είχε ως συνέπεια μια στρέβλωση των τιμών επαναγοράς των τίτλων, διατηρώντας τις σε επίπεδο τεχνητά υψηλό. Η παρέμβαση αυτή, ήταν ευνοϊκή για το ελληνικό Κράτος; Το γεγονός ότι η τιμή ενός τίτλου στη δευτερεύουσα αγορά διατηρούνταν στα 70% αντί να πέσει στα 20%, δεν βελτιώνει την κατάσταση του οφειλέτη, διότι πρέπει να πληρώσει ακριβώς το ίδιο ποσό, από πλευράς τόκων, που υπολογίζονται βάσει της ονομαστικής αξίας. Στην λήξη του τίτλου, πρέπει να καταβάλλει 100% της ονομαστικής αξίας.Μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμη πιο μακριά τον συλλογισμό: αν οι τίτλοι του Κράτους αγγίξουν ένα κατώτατο όριο, μπορεί να προτείνει την επαναγορά τίτλων με ένα κούρεμα και να θέσει τέλος στην καταβολή των τόκων (αυτό πέτυχε ο Ισημερινός το 2009, επιβάλλοντας ένα κούρεμα της τάξης του 70%[7]). Πράξη 3η: η ΕΚΤ ωφελείται της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τον Μάρτιο του 2012 και συμπεριφέρεται ως αρπακτικό ταμείο (vulture fund) Το 2011, η ΕΚΤ ετοιμάζει ενεργά μια αναδιάρθρωση αναφέροντας ότι θα αρνηθεί να συμμετάσχει εφόσον  είναι προνομιακός δανειστής (πιστωτής senior). Η αναδιάρθρωση αυτή ετοιμάστηκε σε στενή συνεργασία με τις ιδιωτικές τράπεζες των Κρατών του κέντρου της ευρωζώνης (και, ειδικότερα, με τον Ζαν Λεμιέρ της BNP[8]). Τον Νοέμβρη του 2011, η τρόικα απαλλάσσεται από τον Παπανδρέου, αφού αυτός αναφέρθηκε διστακτικά στην δυνατότητα να προκαλέσει ένα δημοψήφισμα σχετικά με την επερχόμενη αναδιάρθρωση. Η κυβέρνηση Παπανδρέου αντικαθίσταται από τεχνοκρατική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο, που είχε υπάρξει αντιπρόεδρος της ΕΚΤ από το 2002 ως το 2010. Τον Μάρτη του 2012, η αναδιάρθρωση που ενορχήστρωσε η ΕΚΤ συνεπάγεται κούρεμα της τάξης του 53% της αξίας των τίτλων, εις βάρος των ιδιωτών πιστωτών. Ποιοι είναι όμως, εκείνη τη στιγμή, οι ιδιώτες πιστωτές; Αφενός, οι ελληνικές τράπεζες που, αν και είχαν μειώσει την έκθεσή[9] τους, διατηρούν σημαντική ποσότητα ελληνικών τίτλων στα ενεργητικά τους. Οι τίτλοι υποβάλλονται σε haircut (κούρεμα)  αλλά οι τράπεζες λαμβάνουν ένα αντιστάθμισμα πολλών δις που ονομάζεται sweetener (γλυκαντικό) ενώ λαμβάνουν και εγγύηση ότι θα υπάρξει νέα ένεση για ανακεφαλαίωσή τους. Τα κύρια θύματα είναι τα ελληνικά συνταξιοδοτικά ταμεία που αναγκάστηκαν από τις αρχές της χώρας και την τρόικα να μετατρέψουν τα ενεργητικά τους σε ελληνικούς τίτλους λίγο πριν την αναδιάρθρωση (η οποία ήταν δεόντως σχεδιασμένη αλλά διατηρούνταν μυστική). Οι γαλλικές, γερμανικές, ιταλικές τράπεζες, και εκείνες του Benelux είχαν αποδεσμευτεί, μεταπωλώντας τους ελληνικούς τίτλους στην ΕΚΤ, σε κυπριακές τράπεζες και σε ταμεία όρνεα. Για να το πούμε πιο απλά, οι κυπριακές τράπεζες επλήγησαν άμεσα με το κούρεμα κι αυτό συνέβαλλε στην κυπριακή κρίση που ακολούθησε μερικούς μήνες αργότερα και επιλύθηκε τον Μάρτη του 2013. Όσο για τα ταμεία όρνεα που είχαν αγοράσει με κουρεμένη τιμή, αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην αναδιάρθρωση και πέτυχαν επιστροφή του 100% της τιμής. Η ΕΚΤ συμπεριφέρθηκε σαν πραγματικό ταμείο όρνεο και πέτυχε και εκείνη επιστροφή κατά 100% της αξίας. Πράξη 4η: Η ΕΚΤ εκβιάζει σε μόνιμη βάση Μετά την αναδιάρθρωση, η ΕΚΤ θέτει τέλος στο πρόγραμμα επαναγοράς SMP και  ξεκινάει το πρόγραμμα OMT (Οριστικές νομισματικές συναλλαγές ή, στα αγγλικά, Outright Monetary Transactions). Η ΕΚΤ πετυχαίνει έτσι την αποπληρωμή των ελληνικών τίτλων που κατέχει στο 100% της αξίας τους και με επιτόκιο που μπορεί να φτάσει το 6,5 %. Δεδομένου του ξεκάθαρα καταχρηστικού χαρακτήρα της θέσης της, την οποία κατήγγειλε και η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΚΤ δεσμεύεται να επιστρέψει στην Ελλάδα τους τόκους που εισέπραξε. Πράγματι, προχώρησε, σε όφελος της κυβέρνησης Σαμαρά, μια επιστροφή 3,3 δις ευρώ, το 2013 και το 2014, για να στηρίξει την νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Σε αντίθεση, κατά τους πρώτους έξι μήνες της κυβέρνησης Τσίπρα, αρνείται να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε επιστροφή. Έκτοτε, η ΕΚΤ και οι εθνικές τράπεζες της ευρωζώνης δεν επέστρεψαν τίποτε στην Ελλάδα[10]. Σήμερα, τα ποσά που δεν έχουν ακόμη επιστραφεί στην Ελλάδα ανέρχονται σε πολλά δις ευρώ[11]. Οι επιστροφές κερδών επί των ελληνικών τίτλων που κατέχει η ΕΚΤ, υποτίθεται ότι θα συνεχιστούν ως το 2037![12] Ας προσθέσουμε και το γεγονός ότι η ΕΚΤ άσκησε μέγιστη πίεση στον ελληνικό λαό κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2015 για να τον αναγκάσει να παραδοθεί. Στις 4 Φεβρουαρίου 2015, η ΕΚΤ έθεσε τέλος στην φυσιολογική παροχή ρευστού στις ελληνικές τράπεζες, για να διατηρεί την κυβέρνηση σε κατάσταση μόνιμου εκβιασμού και να αυξήσει το κόστος χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, περιορίζοντας ταυτόχρονα τους πόρους της κυβέρνησης. Και, σαν να μην αρκούσε αυτό, η ΕΚΤ οδήγησε σε εξαήμερο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών πριν από το δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015. Παρά τον εκβιασμό της ΕΚΤ, στο δημοψήφισμα., 62%  των Ελλήνων απέρριψαν τις απαιτήσεις των δανειστών. Από πλευράς πραγματοποίησης κερδών εις βάρος της Ελλάδας, το ΔΝΤ δεν υπολείπεται. Μεταξύ 2010 και 2015, έβαλε στην τσέπη του 3,5 δις δολάρια κερδών επί των πιστώσεων προς την Ελλάδα[13]. Συμπεράσματα: 1) Η ΕΚΤ και οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης αρνούνται να υλοποιήσουν τη δέσμευση περί επιστροφής του συνόλου των παραπάνω τόκων που εισέπραξαν μέσω των ελληνικών τίτλων. 2) Στην λήξη κάθε τίτλου, η ΕΚΤ εισπράττει 100% της αξίας, ενώ αγόρασε τους τίτλους αυτούς με σημαντικό κούρεμα, της τάξης του 30%. Τα πραγματικά επιτόκια που απαιτούνται από την Ελλάδα είναι απολύτως καταχρηστικά. 3) Η ΕΚΤ και οι άλλοι πιστωτές εκμεταλλεύονται την προοπτική αποδέσμευσης του υπόλοιπου των κερδών της ΕΚΤ επί των τόκων ως μέσο μόνιμου εκβιασμού για να αναγκάσουν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει ακόμη περισσότερο τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που έχουν δραματικά αποτελέσματα στον ελληνικό πληθυσμό. 4) Τα κέρδη που συσσωρεύουν η ΕΚΤ, τα Κράτη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ χάρη στις πιστώσεις προς την Ελλάδα πρέπει να επιστραφούν στον ελληνικό λαό και να χρησιμοποιηθούν στο σύνολό τους για κοινωνικές δαπάνες ώστε να αντιμετωπιστούν τα δραματικά αποτελέσματα των πολιτικών που επιβάλλει η τρόικα στην Ελλάδα. 5) Το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί και το τρέχον μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί. Μετάφραση από τα γαλλικά: Christine Cooreman Σημειώσεις : [1] Ο Μάριο Ντράγκι αναγνώρισε τα γεγονότα αυτά σε μια απαντητική επιστολή προς τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, πρώην υπουργό Συριζα της κυβέρνησης Τσίπρα, πριν την συνθηκολόγηση. Σήμερα, ο Χουντής είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας, https://www.ecb.europa.eu/pub/pdf/other/ecb.mepletter171010_Chountis.en.pdf?ca00752c61bdb4df6c227f4f3c62b98a Βλ. επίσης την απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί, στον Χουντή: http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2017-004193&language=EN. Η ερώτηση που έθεσε ο Χουντής: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2017-004193+0+DOC+XML+V0//EN [2] https://www.lesechos.fr/12/07/2017/lesechos.fr/030443643863_l-allemagne-a-engrange-plus-d-un-milliard-de-profits-sur-la-grece.htm [3] «Σύμφωνα με υπολογισμούς ενός γερμανικού ινστιτούτου, η Γερμανία πραγματοποίησε πάνω από 100 δις ευρώ οικονομίες στον προϋπολογισμό της από την αρχή της ελληνικής κρίσης, ήτοι, κάτι παραπάνω από 3% του ΑΕΠ της.» στην εφημερίδα Le Figaro, La crise grecque a largement profité à l'Allemagne (Η ελληνική κρίση ωφέλησε σε πολύ μεγάλο βαθμό την Γερμανία), http://www.lefigaro.fr/conjoncture/2015/08/10/20002-20150810ARTFIG00238-la-crise-grecque-a-largement-profite-a-l-allemagne.php [4] Βλ. την έκθεση της Επιτροπής αλήθειας δημόσιου χρέους, http://www.cadtm.org/Rapport-preliminaire-de-la [5] Βλ. την υπόθεση της Crédit Lyonnais. Τον Ιούλιο του 2002, ο Ζαν-Κλωντ Τρισέ (διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και πρώην διευθυντής Δημοσίων Εσόδων), ο Ζαν-Λουί Αμπερέρ (πρώην γενικός διευθυντής της Crédit Lyonnais) και ο Ζακ ντε Λαροζιέρ (πρώην διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας) διώχθηκαν ποινικά για συνέργεια στην παρουσίαση ανακριβών λογαριασμών και διάδοση ψευδών ή απατηλών πληροφοριών, στα πλαίσια του σκανδάλου της Crédit Lyonnais. Τον Ιούνιο του 2003, μόνον ο Ζαν-Λουί Αμπερέρ καταδικάστηκε, αλλά η απαλλαγή των δυο εκπροσώπων της επιβλέπουσας αρχής δεν έπεισε κανέναν. Πάντα στα πλαίσια της ίδιας υπόθεσης, η Κριστίν Λαγκάρντ, πρώην υπουργός οικονομίας και οικονομικών της Γαλλίας και σημερινή γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, καταδικάστηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2016 από το Δικαστήριο της Δημοκρατίας της Γαλλίας για «αμέλεια» στο θέμα της απόφασης της διαιτησίας του 2008 υπέρ του Μπερνάρ Ταπί στον οποίο αποδόθηκαν 405 εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος. [6] Βλ. Ερίκ Τουσαίν, "Grèce : Les banques sont à l’origine de la crise" (Ελλάδα: οι τράπεζες προκάλεσαν την κρίση), που δημοσιεύθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2016, http://www.cadtm.org/Grece-Les-banques-sont-a-l-origine Βλ. επίσης Patrick Saurin, “La « Crise grecque » une crise provoquée par les banques” (‘Η «Ελληνική κρίση», μια κρίση που προκάλεσαν οι τράπεζες’), http://www.cadtm.org/La-Crise-grecque-une-crise [7] Ερίκ Τουσαίν, "Équateur : Historique de l'audit de la dette réalisée en 2007-2008. Pourquoi est-ce une victoire ?" (Ισημερινός: Ιστορικό του λογιστικού ελέγχου του 2007-2008. Γιατί αποτελεί νίκη;)(βίντεο 14 λεπτών, στα γαλλικά), δημοσιεύτηκε στις 8 Νοεμβρίου 2016, http://www.cadtm.org/Equateur-Historique-de-l-audit-de [8] Βλ. ειδικότερα: https://fr.wikipedia.org/wiki/Jean_Lemierre [9] Σε απόλυτα ποσά, η έκθεση των ελληνικών τραπεζών είχε μειωθεί λίγο, μεταξύ άλλων επειδή είχαν αντικαταστήσει ένα μέρος των τίτλων τους που έληγαν σε κάτι παραπάνω από ένα έτος με Έντοκα γραμμάτια δημοσίου - Treasury bills – που έληγαν σε λιγότερο από ένα έτος και, έτσι, το κούρεμα δεν τα αφορούσε. [10] Εφημερίδα La Tribune, « Dette grecque : les intérêts ont rapporté 8 milliards d'euros aux banques centrales » (Ελληνικό χρέος: οι τόκοι απέφεραν 8 δις ευρώ στις κεντρικές τράπεζες), δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2017, http://www.latribune.fr/economie/union-europeenne/dette-grecque-les-interets-ont-rapporte-8-milliards-d-euros-aux-banques-centrales-753950.html [11] Η Anouk Renaud το είχε ήδη καταγγείλει στο άρθρο της "Grèce : la poule aux œufs d’or de la BCE" (Ελλάδα: η κότα με τα χρυσά αυγά της ΕΚΤ), που δημοσιεύθηκε στις 25 Απριλίου 2017, http://www.cadtm.org/Grece-la-poule-aux-oeufs-d-or-de [12] Βλ. το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα των μελλοντικών πληρωμών στην ιστοσελίδα της Wall Street Journal : http://graphics.wsj.com/greece-debt-timeline/ [13] Δημήτρης Τζανίνης (Dimitri Tzanninis), "IMF substantial profits thanks to Greece (2010-2015)" (Σημαντικά κέρδη του ΔΝΤ χάρη στην Ελλάδα (2010-2015), http://www.cadtm.org/IMF-substantial-profits-thanks-to Πηγή: contra-xreos.gr μέσω infognomonpolitics
Το διαβάσαμε από το: Τα απεχθή κέρδη της ΕΚΤ εις βάρος του Eλληνικού λαού http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/10/e_0.html#ixzz4wSMG1uUr

Δείτε σαν σήμερα      
         
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή της 21 Μάρτη στον 21 αιώνα
ΑΣΕΠ:               Οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 1E/2017
700 μόνιμες προσλήψεις               ζητάει η ΟΣΥ σε λεωφορεία και τρόλεϊ
1.905 προσλήψεις               εποχικών στους Δήμους της Κρήτης
11 διαγωνισμοί               για 1.805 μόνιμους σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, μουσεία, δήμους
image Δείτε σαν σήμερα
image ΑΣΕΠ:
image 700 μόνιμες προσλήψεις
image 1.905 προσλήψεις
image 11 διαγωνισμοί

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 3ος

		Αθλητισμός 3ος

              Το γκολ του Κιάσσου θα ζήλευε και ο... Μέσι!

Read More...

Αθλητισμός 2ος

Αθλητισμός 2ος

              Κέρδισε 3-1 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη

Read More...

Αθλητισμός 1ος

		Αθλητισμός 1ος

          Ζαμπίδης: Είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Rally

Rally

              Ανάβαση Διονύσου:

Read More...

Μιχανοκίνηση 3ος

Μιχανοκίνηση 3ος

Φεύγουν από Τουρκία για Ελλάδα οι αυτοκινητοβιομηχανίες;

Read More...

Μιχανοκίνηση 12ος

Μιχανοκίνηση 12ος

              Πότε επιβάλλεται πρόστιμο σε περίπτωση άρσης ακινησίας αυτοκινήτου

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3ος

Άστραψε και βρόντηξε ταξίαρχος στη Χίο!

Read More...

Παυλόπουλος

Παυλόπουλος

              Η διορατικότητα του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου όταν συνέχαιρε πρώτος τον Πούτιν για την εκλογή του.

Read More...

Καμμένος

Καμμένος

              Πανηγυρικά και τελεσίδικα ΑΘΩΟΣ ο Πάνος Καμμένος για την υπόθεση Πάχτα-Παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως αποποιούμενος την ασυλία.(ΟΧΙ...

Read More...

Κόσμος

Top Headline

ΗΠΑ

		ΗΠΑ

              Στα άκρα η κόντρα ΗΠΑ – Τουρκίας!

Read More...

ΚΟΣΜΟΣ 3ος

		ΚΟΣΜΟΣ 3ος

              Συγχαρητήρια Τραμπ στον Πούτιν, ετοιμάζεται συνάντηση κορυφής!

Read More...

Ρωσία:

Ρωσία:

      ΕΚΤΑΚΤΟ - Ρωσία προς ΗΠΑ: «Κτυπήστε τη Δαμασκό και θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνετε»

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 3ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 3ος

              Ποιοι, πότε και πώς παίρνουν αναδρομικά στις συντάξεις

Read More...

Δήμος Κορυδαλλού:

Δήμος Κορυδαλλού:

            Εθελοντική αιμοδοσία 14 και 15 Μαρτίου

Read More...

Μετά το Πάσχα οι αιτήσεις

Μετά το Πάσχα οι αιτήσεις

              για τις προκηρύξεις 1Κ/2018 και 2Κ/2018

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3ος

              Γαλήνη και ομορφιά που συναρπάζει σε λίμνες της Ελλάδας

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2ος

              Ελληνικό νησί στους 5 κορυφαίους ρομαντικούς προορισμούς για τους λάτρεις της φύσης

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1ος

              Ένα μεσαιωνικό ορεινό χωριό με παρθένα γοητεία

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 2ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 2ος

              Αποκαλύφθηκε το μυστικό της Πύλης του Άδη που όποιος την προσέγγιζε έβρισκε φρικτό θάνατο

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 1ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 1ος

              Η χωμάτινη καστροπολιτεία στο δρόμο των καραβανιών

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 12ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 12ος

              Η γέννηση ενός νησιού – Εκπληκτικό βίντεο της NASA

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Γραφείο Περιφερειάρχη

Γραφείο Περιφερειάρχη

          1η ,2η , 3η ,4η,...

Read More...

Γραφείο Περιφερειάρχη

Γραφείο Περιφερειάρχη

              45η, 46η, 47η,...

Read More...

Γραφείο Περιφερειάρχη

Γραφείο Περιφερειάρχη

              36η, 37η , 38η , 39η...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                O Δήμος μας

Read More...

αιμοδοσια

αιμοδοσια

              Στο Δ.Δ. Αγ. Παρασκευής η 32η Αιμοδοσία

Read More...

Επιμελητήριο Κοζάνης

Επιμελητήριο Κοζάνης

              Τόποι και ώρες διενέργειας των Επιμελητηριακών Εκλογών της 10ης & 11ης Δεκεμβρίου 2017- Σταυροδοσία.

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/3/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/3/2018

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/2/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/2/2018

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/1/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/1/2018

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Σύμπαν !!

Σύμπαν !!

              Σύμπαν: Ολα τα άρθρα - ειδήσεις & Βίντεο από την συνύπαρξη φαινομένων που έχουν  συμβεί εδώ και 152 χρόνια,...

Read More...

Διάφορα

Διάφορα

  ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ (βίντεο)

Read More...

Αλλαγή ώρας 2018:

Αλλαγή ώρας 2018:

    Αλλάζει η ώρα την Κυριακή στις 25 Μαρτίου 2018

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

          Άντεξε μέρες πεσμένη στο πάτωμα και ξεψύχησε φθάνοντας στο Νοσοκομείο

Read More...

Πυρκαγιές

Πυρκαγιές

                Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Ηλεία, Κορινθία, Κρήτη και Αυλώνα

Read More...

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

		Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Εμπάρκο στην αγορά της Τουρκίας κάνουν οι Εβρίτες – Ερήμωσε η Αδριανούπολη

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

Χρυσή Αυγή

		Χρυσή Αυγή

              Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

Read More...

Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή

              Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

Read More...

Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή

              Δηλώσεις - Απαντήσεις, Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided