Πέμπτη, Ιούλιος 19, 2018

Ραχήλ Μακρή

 

 

 

 

 

 

 

Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

 

 

 

23 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή: «Τα Τροϊκανά ανδρείκελα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας παραδίδουν το 17% των μετοχών της ΔΕΗ και το 40% των λιγνιτικών μονάδων στο γερμανικό Δημόσιο»

Η συγκυβέρνηση των τροϊκανών ανδρείκελων των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς του 2017 , εκχώρησε το 40% των λιγνιτικών μονάδων και το 17% των μετοχών της Δ.Ε.Η, που βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ στους Γερμανούς.


Σήμερα, η Βουλή των Γερμανών ολοκληρώνει την τελευταία πράξη του εγκλήματος.

Το 17% των μετόχων της ΔΕΗ ανήκει στην Γερμανική εταιρεία RWE, όπως αποκαλύπτεται με σχετική ερώτηση που είχα καταθέσει στην Βουλή, (Δείτε την ερώτηση εδώ:
http://bit.ly/2fSVYX1), που σημαίνει ότι εκχωρείται στην γερμανική δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού.


Το 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, θα μπορεί να εκχωρηθεί σε Δήμους και δημόσιες εταιρείες που διαθέτουν αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά ενέργειας, καθώς και τα αναγκαία κεφάλαια για να το διεκδικήσουν.


Όλοι γνωρίζουμε ότι οι μόνοι δήμοι που διαθέτουν εμπειρία στην αγορά ενέργειας είναι οι γερμανικοί.


Τώρα εξηγείται γιατί εδώ και ο κ. Φούχτελ, ο τοποτηρητής του 4ου οικονομικού γερμανικού Ράιχ, οργώνει την Δυτική Μακεδονία εδώ και χρόνια.
Αφού εντόπισε για λογαριασμό της Μέρκελ και του Σόιμπλε τα φιλέτα της χώρας, τώρα σε συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τα καρπώνεται για λογαριασμό του γερμανικού δημοσίου.


Η πρωτοφανής αυτή παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας αφαίρεσε το προσωπείο των τοπικών αρχόντων και συνδικαλιστών της ΔΕΗ καθώς και των πρακτικών εξαπάτησης των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας με προκήρυξη οχτάμηνων πείνας για ανασκαφές σε ορυχεία που έχουν εκχωρηθεί στους Γερμανούς.


Είναι άκρως προσβλητικό να παραχωρούνται, ΑΗΣ σταθμοί και ορυχεία λιγνίτη που προορίζονται για την ανάπτυξη της χώρας, στο γερμανικό δημόσιο.


Αυτή η πρωτάκουστη απόφαση δεν θα γινόταν αποδεκτή σε καμία χώρα στην οποία υπάρχει η στοιχειώδης λογική διακυβέρνησης.


Έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό η άνευ όρων παράδοση στους δανειστές, σε σημείο να ξεπερνά ακόμη και την περίοδο της Γερμανικής κατοχής.

Ραχήλ Μακρή

Πρώην Βουλευτής – Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

www.metoponikis.gr16 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επέτρεψε την διέλευση τουρκικού πολεμικού πλοίου

από την Διώρυγα Κορίνθου, χωρίς να φέρει την ελληνική και Νατοϊκή σημαία, όπως οφείλει»

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών της Κορίνθου, τουρκικό πολεμικό πλοίο που διερχόταν από τον Ισθμό της Κορίνθου αρνήθηκε να αναρτήσει την ελληνική σημαία όπως οφείλει να πράξει, σύμφωνα με το εθνικό και διεθνές δίκαιο.

Σύμφωνα με καταγγελίες, μετά από εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας, ζητήθηκε από το λιμενικό να επιτρέψει κατά παράβαση καθήκοντος και παρέκκλιση του εθνικού και ναυτικού δικαίου, την διέλευση τουρκικού πολεμικού πλοίου χωρίς να φέρει την ελληνική σημαία.

Την ίδια ώρα που κήδεψαν τον νεκρό ήρωα μας που κατέπεσε αναχαιτίζοντας τουρκικό αεροσκάφος, επέτρεπαν σε Τουρκικό πολεμικό πλοίο να εισέλθει και να πλέει σε ελληνικά χωρικά ύδατα χωρίς να φέρει την ελληνική και νατοϊκή σημαία όπως οφείλει.

Η σημαία του πλοίου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό του, γιατί καθορίζει το δίκαιο από το οποίο διέπεται το πλοίο και το πλήρωμα, τόσο κατά το εσωτερικό, όσο και κατά το Διεθνές Δίκαιο και τούτο, επειδή το πλοίο θεωρείται πλωτό τμήμα του εδάφους της Χώρας που φέρει τη σημαία.

Σε ξένα χωρικά ύδατα υποχρεούνται τα πλοία να φέρουν, παράλληλα, στον κύριο ιστό την εθνική σημαία της Χώρας, τα ύδατα της οποίας και διαπλέουν.

Η εθνικότητα πλοίου ενέχει μεγάλη σπουδαιότητα, λόγω των συνεπειών τις οποίες συνεπάγει αυτή, τόσο κατά το Διεθνές Δίκαιο, όσο και κατά το εσωτερικό δίκαιο κάθε Χώρας.

Έτσι από την εθνικότητα του πλοίου θα καθορισθεί ποιο δίκαιο θα εφαρμοσθεί επ´αυτού, δεδομένου ότι το πλοίο αποτελεί πλωτό τμήμα του εδάφους του κράτους, του οποίου και φέρει την σημαία, καθώς επίσης ποια θα είναι η συμπεριφορά των ξένων Χωρών απέναντί του και ποια θα είναι η τύχη του σε περίπτωση πολέμου.

Σημειώνεται επίσης πως κάθε Χώρα παρέχει την προστασία της, καθώς και διάφορα προνόμια στα υπό την σημαία της πλοία, όπως π.χ. το αποκλειστικό δικαίωμα της αλιείας, της εμπορικής ακτοπλοΐας, της ρυμούλκησης ή η καταβολή μειωμένων τελών κ.ά.

Το Μέτωπο Νίκης καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τον Υπουργό Ναυτιλίας για παράβαση καθήκοντος και χορήγηση άδειας παραβίασης ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικό πολεμικό πλοίο και την καλεί να απαντήσει στον ελληνικό λαό, εάν η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι και μπορούν πολεμικά πλοία των Τούρκων να διέρχονται και να κυκλοφορούν εντός των θαλασσών μας ανεξέλεγκτα και ανενόχλητα και για αν αυτό που συνέβαινε στην θάλασσα συμβαίνει και στον εναέριο χώρο.

Ραχήλ Μακρή

Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής

Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Μέτωπο Νίκης

www.metoponikis.gr

 


Δήλωση - Πρόσκληση  13/4/2018

Σε άρθρο που φιλοξενήσατε στην ιστοσελίδα σας με τίτλο "Επίθεση Ραχήλ σε Σαββίδη και φίλους του ΠΑΟΚ" ο συντάκτης του, ισχυρίζεται ότι, αποκάλεσα συλλήβδην τους οπαδούς της εν λόγω αθλητικής ομάδας "τουρκόσπορους" παραθέτοντας σε φωτογραφία το δήθεν επίμαχο σχόλιο μου σε δημοσίευση η οποία αφορούσε τον Πρόεδρο της ομάδας.

Ο τίτλος αυτός και η γενικότερη παρουσίαση του θέματος, είναι εντελώς ψευδής και παραπλανητική, καθώς: Ουδέποτε χαρακτήρισα τους οπαδούς ή τους φίλους του ΠΑΟΚ, απλώς απάντησα σε όσους με αφορμή τη γνώμη που εξέφρασα για συγκεκριμένο περιστατικό που αφορούσε τον πρόεδρο της συγκεκριμένης ομάδας μου επιτέθηκαν με χυδαίους και εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Προφανώς η έννοια του "οπαδού", όπως χρησιμοποιήθηκε από εμένα δεν αφορούσε τους οπαδούς της ομάδας, αλλά τους "οπαδούς" συγκεκριμένων πολιτικών αντιλήψεων και συμπεριφορών και ουδεμία σχέση είχε με την έννοια του "οπαδού" της οποιασδήποτε αθλητικής ομάδας.

Επίσης, η αναφορά μου αφορούσε αποκλειστικά, όσους την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ανάρτησης της δημοσίευσης μου και με συγκεκριμένο τρόπο μου επιτέθηκαν, εκτός των ορίων της διαφορετικής άποψης και του διαλόγου, αλλά με προφανώς χυδαίο και προσβλητικό τρόπο.

Τα δε ονόματα των συγκεκριμένων "οπαδών" δεν μνημονεύονται στο δημοσίευμα, αλλά σκοπίμως το άρθρο παρουσιάζει ότι, εγώ εντελώς άκριτα χαρακτήρισα με συγκεκριμένο προσδιορισμό όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Επίσης, η φωτογραφία που επισυνάπτεται ως μέσο επιβεβαίωσης του περιεχομένου του άρθρου, παρουσιάζει αποσπασματικά το περιστατικό, χωρίς να περιέχει τα σχόλια που προηγήθηκαν εις βάρος μου από χρήστες του Ίντερνετ και δημιουργώντας μια εντελώς διαστρεβλωμένη εντύπωση στον αναγνώστη.

Αποτέλεσμα της παραπλανητικής αυτής δημοσίευσης και των αναδημοσιεύσεων που ακολούθησαν και ακολουθούν συνεχώς σε ιστολόγια είναι να γίνομαι αποδέκτης αδίκων επιθέσεων, προσβλητικών μηνυμάτων και απειλών κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας της δικής μου και των ανηλίκων παιδιών μου από φιλάθλους τους ΠΑΟΚ, στους οποίους δημιουργήθηκε λανθασμένη εντύπωση λόγω των ως άνω δημοσιεύσεων.

Η δημοσίευση του άρθρου αυτού, εκτός ότι, συνιστά προσβολή της τιμής και της υπόληψης μου, συνιστά επίσης το αδίκημα της πρόκλησης για την τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος κατ´ άρθρο 186 Π.Κ.

Ως εκ τούτου, και με ρητή επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος μου, παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε την εν λόγω διευκρινιστική μου δήλωση και αποσύρετε άμεσα το συγκεκριμένο ψευδές κατά το περιεχόμενο άρθρο.

Για την δηλούσα

Αθήνα, 13-04-2018

Η πληρεξούσια δικηγόρος

Ελισσάβετ Β. Παναγιωτίδου

13 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Μετώπου Νίκης και του Κόμματος Πειρατών για τον Β. Δημάκη

Ραχήλ Μακρή σε Κοντονή για Δημάκη: «Είσαι υπεύθυνος για την ζωή του. Να ενεργοποιήσεις τη διάταξη που ψηφίσαμε για τον Ρωμανό όλη η Βουλή, όταν φώναζες ως αντιπολίτευση»

«Δεν είναι μια απόφαση κυβερνητική. Τις άδειες στους κρατούμενους δεν τις δίνει η κυβέρνηση, τις δίνει το συμβούλιο της φυλακής στο οποίο προΐσταται αντιεισαγγελέας Εφετών και αν υπάρξει προσφυγή, την δίνει το συμβούλιο πλημμελειοδικών», αναφέρει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής για την απόρριψη της αίτησης του Βασίλη Δημάκη για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας, προκειμένου να παρακολουθήσει με «βραχιολάκι» τα μαθήματά του στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κύριε Κοντονή, άδεια όμως στον Κουφοντίνα δώσατε φτάνοντας να αλλάξετε την σύνθεση του συμβουλίου της φυλακής και τον δικαστή που αρνήθηκε. Τώρα υπάρχει συμβούλιο φυλακής;

Κύριε Κοντονή, ο Δημάκης δικαιούται άδειας σύμφωνα με την τροπολογία που ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εισηγηθήκατε και όλη η Βουλή ψήφισε μαζί για τον Ρωμανό.

Η μη ενεργοποίηση της Νομοθετικής Διάταξης του από εσάς, ως αρμόδιου Υπουργού, σας καθιστά υπεύθυνους για την στέρηση του αναφαίρετου συνταγματικού δικαιώματος του στην παιδεία και την τυχόν απώλεια της ζωής του.

Ραχήλ Μακρή

Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής

Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Μέτωπο Νίκης

www.metoponikis.gr

 

 

26 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή:

«Με ελληνικές επιδοτήσεις ο «ΑΛΗ» από την Ρόδο εισαγάγει τουρκικό τσιμέντο και

κονομάνε όλοι οι «ΑΛΛΗΔΕΣ», και οι Έλληνες στρατιώτες μας στα τουρκικά μπουντρούμια»

Την ώρα που οι δύο αξιωματικοί μας κρατούνται αιχμάλωτοι στην Τουρκία κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, οι Έλληνες χρηματοδοτούμε μέσω ΕΣΠΑ Εταιρείες στην Ρόδο για να ψωνίζουν τσιμέντο από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, επιχείρηση με έδρα την Ρόδο που χρηματοδοτήθηκε το 2013 με 43.631,45 € από αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, εισάγει τσιμέντο από την Τουρκία.

Φαίνεται, δεν υπάρχουν ελληνικές τσιμεντοβιομηχανίες για να ψωνίζουν.

Βέβαια, όπως είχα αναδείξει στην Βουλή, φρόντισαν οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις για αυτό, καθώς με νομοθετικές διατάξεις το 2013 απελευθέρωσαν τη διακίνηση συσκευασμένου τσιμέντου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ίδια ώρα που έκλειναν εργοστάσια παραγωγής ελληνικού τσιμέντου στην Χαλκίδα και πετούσαν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Η κυβέρνηση νομοθετούσε για την διάλυση της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας και η περιφέρεια Ν. Αιγαίου χρηματοδοτούσε εταιρείες από τις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων, που εισάγουν τσιμέντο από την Τουρκία.

Ραχήλ Μακρή

Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής

Επικεφαλής του Μετώπου Νίκη

Μέτωπο Νίκης

www.metoponikis.gr

metoponikis metoponikis Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

22 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή:

«Η εκποίηση του 51,123% των μετοχών της ΔΕΗ στους Γερμανούς, καθιστά τον Καρυπίδη επίορκο και συνεργό στο εθνικό έγκλημα κατά της Δ. Μακεδονίας»

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) Α.Ε., ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε στις 20.03.2018 η αυτοδίκαιη και χωρίς αντάλλαγμα μεταβίβαση από το Ελληνικό Δημόσιο 79.165.114 μετοχών ΔΕΗ (ποσοστό 34,123%) στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) Α.Ε.

Έτσι, μετά την ως άνω μεταβολή, η ΕΕΣΥΠ ΑΕ κατέχει άμεσα το 34,123% των μετοχών της ΔΕΗ και έμμεσα το 17% μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Με το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της ΕΕΣΥΠ Α.Ε. να ανέρχεται σε 51,123%.

Κύριε Καρυπίδη, κ. Περιφερειάρχα Δυτ. Μακεδονίας, που βγήκατε με την σημαία του «θα παραιτηθώ εάν πουληθεί έστω και μια μετοχή της ΔΕΗ και σας θέλω όλους στο δρόμο», τώρα που η κυβέρνηση σας ξεπούλησε το 51,123%, τι θα κάνετε;

Φυσικά, γνωρίζετε τι σημαίνει η συμμετοχή ενός επίορκου πλέον Περιφερειάρχη που παραβίασε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες που τον εξουσιοδότησαν με την εντολή προστασίας της ΔΕΗ στο εθνικό έγκλημα της εκποίησης της;

Τι σημαίνει αυτό το εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα σε βάρος της Δυτ. Μακεδονίας;

Θα μάθετε όταν αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην χώρα και αρχίσει η παραγραφή των εθνικών εγκλημάτων.

Αιδώς.

 

Ραχήλ Μακρή

22 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή: «Την ώρα που κατηγορούσαν τους αιχμάλωτους αξιωματικούς μας για κατασκοπεία, ελευθέρωναν Τουρκάλα πράκτορα της MIT στην Ρόδο που είχε συλληφθεί για κατασκοπεία τον Αύγουστο του 2015. Συνήγορος της, πρώην βουλευτής της ΝΔ»

Την ώρα που οι Τούρκοι έστηναν κατηγορητήριο σε βάρος των δυο Ελλήνων αξιωματικών μας για να τους παραπέμψουν για κατασκοπεία, καθώς ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν φωτογραφίες στο κινητό τηλέφωνο του ενός (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/edirnede-tutuklanan-yunan-askerleri-sorusturmasinda-flas-gelisme-40780887), το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου απάλλαξε την Τουρκάλα πράκτορα της MIT, η οποία συνελήφθη τον Αύγουστο του 2015 να φωτογραφίζει με το κινητό της τηλέφωνο τις εγκαταστάσεις των Ειδικών Δυνάμεων του 6ου ΕΤΕΘ Ρόδου.

Η δικαιολογία που επικαλέστηκε μέσω του πρώην βουλευτή της ΝΔ, κ. Υψηλάντη, ήταν ότι οι εγκαταστάσεις φαίνονται από το Google.

Ξέχασαν βέβαια, ότι και η τουρκική Ναυτική Βάση του ΑΚΣΑΖ φαίνεται από το Google, αλλά αν πιάνανε Έλληνα να την φωτογραφίζει θα τον καταδίκαζαν για κατασκοπεία και θα τον οδηγούσαν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Είναι φανερό πλέον, ότι όλοι τους αριστεροί και δεξιοί υπηρετούν τουρκικά συμφέροντα και εγκατέλειψαν τους δυο Έλληνες αξιωματικούς μας στο έλεος των Τούρκων την ώρα που ελευθερώνουν Τούρκους κατασκόπους στην χώρα μας.

Συγχαρητήρια στον κ. Υψηλάντη, πρώην βουλευτή της ΝΔ, που εκπροσώπησε πέρσι τον κ. Μητσοτάκη στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκαν στην Ρόδο (http://www.rodiaki.gr/article/361130/o-basilhs-ypshlanths-tha-ekproswphsei-ton-kyriako-mhtsotakh-thn-25h-martioy-sth-rodo).

Είναι φανερό για ποιο λόγο, μου απαγόρευσαν να καταθέσω στεφάνι στην ενσωμάτωση της μητέρας Ελλάδας, οι κύριοι, Τοπικοί Άρχοντες της Ρόδου.


Δεν υπηρετούμε τουρκικά συμφέροντα όπως αυτοί.

Ραχήλ Μακρή

Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής

Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Μέτωπο Νίκης

www.metoponikis.gr


17 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή: «Κύριε Σπίρτζη θα ανακαλέσετε και την άδεια της Cosco που έχει την έδρα της στον Παναμά;»

Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην εταιρεία Taxibeat αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε: «Υπάρχει πολιτικό θέμα όταν ο κύριος Μητσοτάκης στηρίζει συγκεκριμένη εταιρία που έχει έδρα στο Λονδίνο, λειτουργεί στη χώρα μας μόνο με υποκατάστημα και στη μετοχική της σύνθεση μετέχουν εξωχώριες εταιρίες από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους και τον Παναμά. Είναι πολιτικό θέμα να στηρίζεται η επιχειρηματικότητα που δεν έχει αφήσει στη χώρα μας ούτε ένα ευρώ. Δεν πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα αυτού του είδους, δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα ελληνικό θαύμα».

Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε, ότι είναι υπέρ της καινοτομίας, αλλά αυτό δεν δίνει κανενός είδους ασυλία στην εταιρεία, από τις υπόλοιπες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

«Όσοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δεν έχουν έδρα εδώ, πρέπει να φορολογούνται. Δεν μπορούν να έχουν άλλου είδους ασυλία σε σχέση με άλλες εταιρείες», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μεταφορών.

Σύμφωνα με έγγραφα που βρίσκονται στην κατοχή μας, η εταιρεία στην οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εκποίησε το λιμάνι του Πειραιά, Cosco Hellas ΑΕ, έχει έδρα τον Παναμά και μάλιστα την σύσταση της Offshore εταιρείας πραγματοποίησε το ίδιο δικηγορικό γραφείο που είχε μεσολαβήσει για την ίδρυση της Offshore εταιρείας της οικογένειας του πρωτοκλασάτου Υπουργού και συγκυβερνήτη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Είναι πολιτικό θέμα η εταιρεία που κατέχει το λιμάνι του Πειραιά να έχει έδρα τον Παναμά;

Είναι πολιτικό θέμα να στηρίζεται η επιχειρηματικότητα που δεν έχει αφήσει στη χώρα μας ούτε ένα ευρώ;

Συμφωνείτε ότι όσοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δεν έχουν έδρα εδώ, πρέπει να φορολογούνται και ότι δεν μπορούν να έχουν άλλου είδους ασυλία σε σχέση με άλλες εταιρείες;

Αν ναι, για ποιο λόγο η κυβέρνηση σας δίνει ασυλία στην εταιρεία, από τις υπόλοιπες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα;

Κύριε υπουργέ θα ανακαλέσετε την άδεια της Cosco ΑΕ όπως της taxibeat ναι ή όχι;

Ραχήλ Μακρή

 

15 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή: «Η Περιφερειάρχης Αττικής, να απαντήσει για τις ενέργειες της στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και την διευθέτηση των μπαζωμένων ρεμάτων στην Αττική»

Στις 15 Νοεμβρίου του 2013, με αφορμή την καταστροφή σπιτιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων πολιτών, καθώς και τις ζημιές στο οδικό δίκτυο της πόλης με αφορμή την βροχόπτωση, ως βουλευτής και Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επισκέφτηκα την περιοχή Αγίων Αναργύρων – Καματερού, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, κ. Νικόλαο Σαράντη.

Ο Δήμαρχος μου επισήμανε τότε, ότι είχε ενημερώσει κατ’ επανάληψη τις αρμόδιες αρχές για τους κινδύνους και δεν έγινε καμία ενέργεια για να αποτραπεί η καταστροφή.

Παράλληλα, ανέφερε ότι για τις περιπτώσεις αντιπλημμυρικής προστασίας εμπλέκονται τουλάχιστον 5 συναρμόδια Υπουργεία και η Περιφέρεια Αττικής, ενώ ο Δήμος δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα.

Στις 15 Οκτωβρίου του 2014, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο κατήγγειλε τις ζημιές και την ταλαιπωρία των κατοίκων της Αττικής από τη κακοκαιρία, τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού όταν έρχεται αντιμέτωπος με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Την έλλειψη ενίσχυσης σε υποδομές και σε ανθρώπινο προσωπικό, καθώς και μέτρων αποζημίωσης και αποκατάστασης των πληγέντων.

Σήμερα, 4 χρόνια μετά με κυβέρνηση τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με Υπουργούς Υποδομών έναν ΣΥΡΙΖΑ και έναν από τους ΑΝΕΛ και με Περιφερειάρχη την κ. Δούρου, υψηλόβαθμου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, θρηνούμε νεκρούς σε μια άλλη περιοχή της Αττικής εξαιτίας μιας βροχόπτωσης.

Το Μέτωπο Νίκης, ζητά από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την «Συριζαία» Περιφερειάρχη Αττικής, όπως απαντήσουν για το ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες προέβησαν για την προστασία της ζωής και περιουσιών των κατοίκων της Αττικής, όταν έρχονται αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Να απαντήσουν όπως οφείλουν, σε ποιες ενέργειες προέβη η Περιφερειάρχης Αττικής για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και την διευθέτηση των μπαζωμένων ρεμάτων με κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισίματων και κατασκευών εντός ρεμάτων.

Καλούμε την Δικαιοσύνη, όπως πράξει το καθήκον της και αποδώσει τις ευθύνες σε όσους επί χρόνια, διακομματικά, συγκαλύπτουν λόγω συμφερόντων το έγκλημα που συντελείται, οδηγώντας συμπολίτες μας στο θάνατο και ελπίζουμε ότι αυτή η έρευνα δεν θα μπλέξει στον κυκεώνα της επίρριψης ευθυνών από τον έναν στον άλλον.

Το Μέτωπο Νίκης, εκφράζει την βαθιά θλίψη του για την απώλεια των συνανθρώπων μας και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Ραχήλ Μακρή

14 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή:

«Το μέρισμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες. Σε αυτό κρύβονται, η σήψη και η απάτη της πολιτικής Τσίπρα - Καμμένου»

Εμείς που δεν έχουμε κανένα μέρισμα σε υποκλίσεις μπροστά στην κυρία Μέρκελ και στους δανειστές, όπως εσείς κύριε Τσίπρα.

Εμείς, οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκατοντάδες μη προσκυνημένοι Έλληνες, είμαστε περήφανοι για άλλα μερίσματα.

Για το μέρισμα μας σε αγώνες.

Για το μέρισμά μας σε αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την υπόθεση του λαού.

Για το μέρισμά μας σε αλήθειες.

Για το μέρισμά μας στις μάχες κατά των μνημονίων και όσων ανέλαβαν να τα επιβάλουν στη χώρα μας, ντόπιους και ξένους. Και θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Από τη μια να αρπάζετε το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετάτε κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσατε τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι.

Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.

Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο σας μπροστά στις κάλπες. Αλλά και για μια πράξη που δείχνει όχι μόνο πόσο περιφρονείτε τον ελληνικό λαό, αλλά και πόσο υποτιμάτε την αξιοπρέπεια και την οργή του.

Ποιον περιμένετε άραγε να πείσετε για το κοινωνικό μέρισμα τα δυο - τρία κατοστάρικα;

Πώς πετάτε αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας έτσι να τους αφαιρέσετε το τελευταίο που τους έχει απομείνει - την αξιοπρέπειά τους;

Πώς μεταχειρίζεστε τους πολίτες, σαν ανήλικα προς αποπλάνηση;

Πώς αφού τους καταδικάσατε στη φτώχεια, τώρα τους βγάζετε στις εκπτώσεις;

Περιμένετε να κάνει τούμπες μπροστά σας με μερικά κατοστάρικα κοινωνικό βοήθημα;

Και αναρωτιέμαι είναι τελικά εθνική πολιτική αυτή;

Η θεσμοθέτηση και η προπαγάνδιση της εθνικής επαιτείας και της εθνικής φιλανθρωπίας;

Ελληνίδες και Έλληνες, ας αφήσουμε τα λογιστικά της συμφοράς στον αλχημιστή κύριο Τσακαλώτο.

Το μέρισμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες. Σ' αυτό κρύβονται όλες οι αμαρτίες, όλες οι πληγές, όλη η σήψη, όλη η απάτη, της σημερινής πολιτικής.

Σ' αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων.

Πρόκειται για μέρισμα δυστυχίας. Τραγωδίας. Ακόμα και αίματος. Πρόκειται όμως και για μέρισμα θράσους και απάτης.

Ξεμπερδέψαμε με την αλητεία και δεν σας ακολουθήσαμε στον πολιτικό και δημοσιονομικό σας κατήφορο και σας λέμε είμαστε ακόμα ζωντανοί και όρθιοι.

Θα αναμετρηθείτε με την ιστορία και θα καταγραφείτε στις συνειδήσεις των Ελλήνων, ως οι μεγαλύτεροι προδότες στην ελληνική ιστορία και ως η πιο μισητή κυβέρνηση όλων των εποχών.

Ραχήλ Μακρή

 

07 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θανάσης Γούναρης: «Ο παράφρων ηγέτης της χώρας απολύει δασκάλα με αυτοάνοσο νόσημα»

Την ίδια στιγμή που ο παράφρων ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς της χώρας, χαρίζει την ελληνική σημαία στο δύστυχο Αμίρ, ο τουρκόφιλος Υπουργός Παιδείας αφήνει τα σχολεία της Αθήνας που έχουν σηκώσει το βάρος του μεταναστευτικού χωρίς τάξεις Υποδοχής, ενώ παράλληλα απολύει δασκάλες με προβλήματα υγείας (αυτοάνοσο μη ιάσιμο), έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο ξεδιαντροπιάς, ακόμα και τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ντροπή και αηδία.

Θανάσης Γούναρης

Πρόεδρος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας – Στέλεχος του Μετώπου Νίκης

Εκλεγμένο μέλος Σωματείου Δασκάλων Νηπιαγωγών Αθήνας

Δείτε σαν σήμερα      
         
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή της 19 Ιούλη στον 21ο αιώνα
Ζάππειο:               Συναυλία με το Γιώργη Χριστοδούλου και τους 1,2,3 Swing
Συμβασιούχοι έστησαν σκηνές             μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
ΑΣΕΠ 8Κ/2018:               Εως 24 Ιουλίου οι αιτήσεις για τις 186 θέσεις στο Υπ. Πολιτισμού
Εμψυχωτές / παιδαγωγοί /ηθοποιοί               στη ΣυνΚίνησις (Αθήνα)
image Δείτε σαν σήμερα
image Ζάππειο:
image Συμβασιούχοι έστησαν σκηνές
image ΑΣΕΠ 8Κ/2018:
image Εμψυχωτές / παιδαγωγοί /ηθοποιοί

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 7ος

Αθλητισμός 7ος

              Πρόβα τζενεράλε για την ΑΕΚ με τη Γαλατάσαραϊ

Read More...

Αθλητισμός 6ος

Αθλητισμός 6ος

              Καβάνι και… τέζα η Πορτογαλία

Read More...

Αθλητισμός 5ος

Αθλητισμός 5ος

              ΟΠΑΠ TV - Σαν Σήμερα 31 ΜΑΐΟΥ (31/05) 2013

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Formula 1

Formula 1

              Αγώνας στα σύννεφα: Η αεροδυναμική του VW I.D. R Pikes Peak

Read More...

Rally

Rally

              Ένας εκπληκτικός Φέτελ νικητής στο Σίλβεστοουν

Read More...

Μιχανοκίνηση 7ος

Μιχανοκίνηση 7ος

  Τέλη κυκλοφορίας 2018 με το μήνα: Δείτε πώς θα βάλετε ξανά μπροστά το όχημά σας

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 7ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 7ος

              Γιατί η λεγομένη «Συμφωνία των Πρεσπών», 17/6/18, είναι απολύτως παράνομη και παραβιάζει...

Read More...

Βουλή

Βουλή

              Στο αρχείο η υπόθεση του Άδωνι Γεωργιάδη

Read More...

Δραγασάκης

 Δραγασάκης

              Ανασυγκρότηση της χώρας για να μην βρεθούμε ξανά στην κατάσταση του 2010

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 7ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 7ος

Το διάταγμα που «γέννησε» την Βυζαντινή Αυτοκρατορία-Για πρώτη φορά στην ιστορία εφαρμόστηκε ένας τέτοιος νόμος

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 6ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 6ος

«΄Εστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία»

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 5ος

		ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 5ος

              Ο «χαμένος λαβύρινθος» της Αιγύπτου (βίντεο)

Read More...

Κόσμος

Top Headline

Σκόπια

Σκόπια

      EKTAKTO- ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: Ο ΖΑΕΦ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ «ΒΟΡΕΙΑ» -ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Read More...

Πούτιν

Πούτιν

              Πούτιν - Οι Ισλαμιστές λαθρο-μετανάστες θα πρέπει να ζουν στα δικά τους κράτη όπου...

Read More...

Αλβανία

Αλβανία

Αλβανός υπουργός Εξωτερικών: Δεν τίθεται θέμα συνόρων με την Ελλάδα

Read More...

Ελλάδα

Top Headline

EΛΛΑΔΑ 7ος

EΛΛΑΔΑ 7ος

              Η Πυραμίδα του Ταΰγετου: Ένα από τα θαύματα και αινίγματα της Ελλάδας

Read More...

EΛΛΑΔΑ 6ος

		EΛΛΑΔΑ 6ος

...

Read More...

EΛΛΑΔΑ 5ος

EΛΛΑΔΑ 5ος

  Είναι και επίσημο…!!! ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ… Ανακοινώθηκε Πανεθνικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την ημέρα ή ΤΗ ΝΥΧΤΑ που θα επιχείρήσουν...

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

		ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

Πότε κινδυνεύουν με κατασχέσεις κοινοί τραπεζικοί λογαριασμοί

Read More...

ΑΣΕΠ:

ΑΣΕΠ:

              Τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 5Κ/2017

Read More...

ΑΣΕΠ:

ΑΣΕΠ:

              Τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 8Κ/2017 (ΥΕ)

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 7ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 7ος

              Οι top 30 ιδιαίτερες παραλίες της Ελλάδας

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 6ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 6ος

              Φαράγγι της Σαμαριάς:

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 5ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 5ος

              Το υπέροχο νησί του μυστηρίου και του έρωτα - Εκεί γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη και σε αυτό βρήκαν καταφύγιο ο Πάρις και η Ελένη - Έχετε πάει;

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 5ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 5ος

              Η σπηλιά που σχηματίζει καρδιά δύο φορές το χρόνο

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 4ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 4ος

              Το φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι αυτό που λέει το όνομά του

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 3ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 3ος

              Το δάσος με τις πράσινες πυραμίδες (βίντεο)

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              16η, 17η, 18η,...

Read More...

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              27η, 28η Πρόσκληση

Read More...

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              16η, 17η, 18η,...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                O Δήμος μας

Read More...

ΠΡΕΣΠΕΣ

 ΠΡΕΣΠΕΣ

              Από που προέρχεται το όνομά τους Ολα τα ΝΕΑ των Πρεσπών

Read More...

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

		Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

              Διακοπή τηλεθέρμανσης σε οδούς της Κοζάνης, Τρίτη 17-4-18, για την αποκατάσταση διαρροής.

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/7/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/7/2018

                    Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/6/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/6/2018

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29 /5/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29 /5/2018

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Διάφορα

Διάφορα

              Απορρίφθηκε η αίτηση των Παμμακεδονικών Οργανώσεων τη συμφωνία των Πρεσπών

Read More...

Σύμπαν !!

Σύμπαν !!

              Σύμπαν: Ολα τα άρθρα - ειδήσεις & Βίντεο από την συνύπαρξη φαινομένων που έχουν  συμβεί εδώ και 152 χρόνια,...

Read More...

Ποντιακή Γενοκτονία

Ποντιακή Γενοκτονία

Ό,τι είναι η καρδιά για τον άνθρωπο, Είναι η Μακεδονία για την Ελλάδα

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις

Παμμακεδονικές Ενώσεις

              Νέα συγκέντρωση για τη Μακεδονία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις

Παμμακεδονικές Ενώσεις

Η ΑΠΥΘΜΕΝΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Read More...

Πανελλαδικές - Πανελλήνιες

Πανελλαδικές - Πανελλήνιες

              Πανελλήνιες 2018, προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις για τα Αρχαία

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

Zougla.gr

Zougla.gr

              Zougla.gr

Read More...

ΑRΤ

ΑRΤ

              Αρτ TV Live - Αρτ τηλεόραση ραδιόφωνο Art tv Live

Read More...

Χρυσή Αυγή

		Χρυσή Αυγή

              Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided