Κυριακή, Δεκέμβριος 17, 2017

Ραχήλ Μακρή

 

 

 

 

 

 

 

 

«Κύριε Σπίρτζη θα ανακαλέσετε και την άδεια της Cosco που έχει την έδρα της στον Παναμά;»

 

 

 

 

17 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή: «Κύριε Σπίρτζη θα ανακαλέσετε και την άδεια της Cosco που έχει την έδρα της στον Παναμά;»

Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην εταιρεία Taxibeat αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε: «Υπάρχει πολιτικό θέμα όταν ο κύριος Μητσοτάκης στηρίζει συγκεκριμένη εταιρία που έχει έδρα στο Λονδίνο, λειτουργεί στη χώρα μας μόνο με υποκατάστημα και στη μετοχική της σύνθεση μετέχουν εξωχώριες εταιρίες από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους και τον Παναμά. Είναι πολιτικό θέμα να στηρίζεται η επιχειρηματικότητα που δεν έχει αφήσει στη χώρα μας ούτε ένα ευρώ. Δεν πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα αυτού του είδους, δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα ελληνικό θαύμα».

Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε, ότι είναι υπέρ της καινοτομίας, αλλά αυτό δεν δίνει κανενός είδους ασυλία στην εταιρεία, από τις υπόλοιπες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

«Όσοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δεν έχουν έδρα εδώ, πρέπει να φορολογούνται. Δεν μπορούν να έχουν άλλου είδους ασυλία σε σχέση με άλλες εταιρείες», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μεταφορών.

Σύμφωνα με έγγραφα που βρίσκονται στην κατοχή μας, η εταιρεία στην οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εκποίησε το λιμάνι του Πειραιά, Cosco Hellas ΑΕ, έχει έδρα τον Παναμά και μάλιστα την σύσταση της Offshore εταιρείας πραγματοποίησε το ίδιο δικηγορικό γραφείο που είχε μεσολαβήσει για την ίδρυση της Offshore εταιρείας της οικογένειας του πρωτοκλασάτου Υπουργού και συγκυβερνήτη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Είναι πολιτικό θέμα η εταιρεία που κατέχει το λιμάνι του Πειραιά να έχει έδρα τον Παναμά;

Είναι πολιτικό θέμα να στηρίζεται η επιχειρηματικότητα που δεν έχει αφήσει στη χώρα μας ούτε ένα ευρώ;

Συμφωνείτε ότι όσοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δεν έχουν έδρα εδώ, πρέπει να φορολογούνται και ότι δεν μπορούν να έχουν άλλου είδους ασυλία σε σχέση με άλλες εταιρείες;

Αν ναι, για ποιο λόγο η κυβέρνηση σας δίνει ασυλία στην εταιρεία, από τις υπόλοιπες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα;

Κύριε υπουργέ θα ανακαλέσετε την άδεια της Cosco ΑΕ όπως της taxibeat ναι ή όχι;

Ραχήλ Μακρή

 

15 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή: «Η Περιφερειάρχης Αττικής, να απαντήσει για τις ενέργειες της στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και την διευθέτηση των μπαζωμένων ρεμάτων στην Αττική»

Στις 15 Νοεμβρίου του 2013, με αφορμή την καταστροφή σπιτιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων πολιτών, καθώς και τις ζημιές στο οδικό δίκτυο της πόλης με αφορμή την βροχόπτωση, ως βουλευτής και Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επισκέφτηκα την περιοχή Αγίων Αναργύρων – Καματερού, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, κ. Νικόλαο Σαράντη.

Ο Δήμαρχος μου επισήμανε τότε, ότι είχε ενημερώσει κατ’ επανάληψη τις αρμόδιες αρχές για τους κινδύνους και δεν έγινε καμία ενέργεια για να αποτραπεί η καταστροφή.

Παράλληλα, ανέφερε ότι για τις περιπτώσεις αντιπλημμυρικής προστασίας εμπλέκονται τουλάχιστον 5 συναρμόδια Υπουργεία και η Περιφέρεια Αττικής, ενώ ο Δήμος δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα.

Στις 15 Οκτωβρίου του 2014, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο κατήγγειλε τις ζημιές και την ταλαιπωρία των κατοίκων της Αττικής από τη κακοκαιρία, τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού όταν έρχεται αντιμέτωπος με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Την έλλειψη ενίσχυσης σε υποδομές και σε ανθρώπινο προσωπικό, καθώς και μέτρων αποζημίωσης και αποκατάστασης των πληγέντων.

Σήμερα, 4 χρόνια μετά με κυβέρνηση τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με Υπουργούς Υποδομών έναν ΣΥΡΙΖΑ και έναν από τους ΑΝΕΛ και με Περιφερειάρχη την κ. Δούρου, υψηλόβαθμου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, θρηνούμε νεκρούς σε μια άλλη περιοχή της Αττικής εξαιτίας μιας βροχόπτωσης.

Το Μέτωπο Νίκης, ζητά από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την «Συριζαία» Περιφερειάρχη Αττικής, όπως απαντήσουν για το ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες προέβησαν για την προστασία της ζωής και περιουσιών των κατοίκων της Αττικής, όταν έρχονται αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Να απαντήσουν όπως οφείλουν, σε ποιες ενέργειες προέβη η Περιφερειάρχης Αττικής για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και την διευθέτηση των μπαζωμένων ρεμάτων με κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισίματων και κατασκευών εντός ρεμάτων.

Καλούμε την Δικαιοσύνη, όπως πράξει το καθήκον της και αποδώσει τις ευθύνες σε όσους επί χρόνια, διακομματικά, συγκαλύπτουν λόγω συμφερόντων το έγκλημα που συντελείται, οδηγώντας συμπολίτες μας στο θάνατο και ελπίζουμε ότι αυτή η έρευνα δεν θα μπλέξει στον κυκεώνα της επίρριψης ευθυνών από τον έναν στον άλλον.

Το Μέτωπο Νίκης, εκφράζει την βαθιά θλίψη του για την απώλεια των συνανθρώπων μας και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Ραχήλ Μακρή

14 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή:

«Το μέρισμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες. Σε αυτό κρύβονται, η σήψη και η απάτη της πολιτικής Τσίπρα - Καμμένου»

Εμείς που δεν έχουμε κανένα μέρισμα σε υποκλίσεις μπροστά στην κυρία Μέρκελ και στους δανειστές, όπως εσείς κύριε Τσίπρα.

Εμείς, οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκατοντάδες μη προσκυνημένοι Έλληνες, είμαστε περήφανοι για άλλα μερίσματα.

Για το μέρισμα μας σε αγώνες.

Για το μέρισμά μας σε αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την υπόθεση του λαού.

Για το μέρισμά μας σε αλήθειες.

Για το μέρισμά μας στις μάχες κατά των μνημονίων και όσων ανέλαβαν να τα επιβάλουν στη χώρα μας, ντόπιους και ξένους. Και θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Από τη μια να αρπάζετε το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετάτε κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσατε τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι.

Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.

Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο σας μπροστά στις κάλπες. Αλλά και για μια πράξη που δείχνει όχι μόνο πόσο περιφρονείτε τον ελληνικό λαό, αλλά και πόσο υποτιμάτε την αξιοπρέπεια και την οργή του.

Ποιον περιμένετε άραγε να πείσετε για το κοινωνικό μέρισμα τα δυο - τρία κατοστάρικα;

Πώς πετάτε αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας έτσι να τους αφαιρέσετε το τελευταίο που τους έχει απομείνει - την αξιοπρέπειά τους;

Πώς μεταχειρίζεστε τους πολίτες, σαν ανήλικα προς αποπλάνηση;

Πώς αφού τους καταδικάσατε στη φτώχεια, τώρα τους βγάζετε στις εκπτώσεις;

Περιμένετε να κάνει τούμπες μπροστά σας με μερικά κατοστάρικα κοινωνικό βοήθημα;

Και αναρωτιέμαι είναι τελικά εθνική πολιτική αυτή;

Η θεσμοθέτηση και η προπαγάνδιση της εθνικής επαιτείας και της εθνικής φιλανθρωπίας;

Ελληνίδες και Έλληνες, ας αφήσουμε τα λογιστικά της συμφοράς στον αλχημιστή κύριο Τσακαλώτο.

Το μέρισμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες. Σ' αυτό κρύβονται όλες οι αμαρτίες, όλες οι πληγές, όλη η σήψη, όλη η απάτη, της σημερινής πολιτικής.

Σ' αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων.

Πρόκειται για μέρισμα δυστυχίας. Τραγωδίας. Ακόμα και αίματος. Πρόκειται όμως και για μέρισμα θράσους και απάτης.

Ξεμπερδέψαμε με την αλητεία και δεν σας ακολουθήσαμε στον πολιτικό και δημοσιονομικό σας κατήφορο και σας λέμε είμαστε ακόμα ζωντανοί και όρθιοι.

Θα αναμετρηθείτε με την ιστορία και θα καταγραφείτε στις συνειδήσεις των Ελλήνων, ως οι μεγαλύτεροι προδότες στην ελληνική ιστορία και ως η πιο μισητή κυβέρνηση όλων των εποχών.

Ραχήλ Μακρή

 

07 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θανάσης Γούναρης: «Ο παράφρων ηγέτης της χώρας απολύει δασκάλα με αυτοάνοσο νόσημα»

Την ίδια στιγμή που ο παράφρων ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς της χώρας, χαρίζει την ελληνική σημαία στο δύστυχο Αμίρ, ο τουρκόφιλος Υπουργός Παιδείας αφήνει τα σχολεία της Αθήνας που έχουν σηκώσει το βάρος του μεταναστευτικού χωρίς τάξεις Υποδοχής, ενώ παράλληλα απολύει δασκάλες με προβλήματα υγείας (αυτοάνοσο μη ιάσιμο), έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο ξεδιαντροπιάς, ακόμα και τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ντροπή και αηδία.

Θανάσης Γούναρης

Πρόεδρος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας – Στέλεχος του Μετώπου Νίκης

Εκλεγμένο μέλος Σωματείου Δασκάλων Νηπιαγωγών Αθήνας

Δείτε σαν σήμερα      
         
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή στις 16ης Δεκεμβρίου στον 21 αιώνα
Τεράστιο το πρόβλημα της φυγής των νέων               στο εξωτερικό»
Μικρότερα πρόστιμα               για εκπρόθεσμες χρεωστικές δηλώσεις
15 προσλήψεις               στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Εφάπαξ ειδικό βοήθημα               για επανασύνδεση ρεύματος σε οικονομικά ασθενείς οφειλέτες
image Δείτε σαν σήμερα
image Τεράστιο το πρόβλημα της φυγής των νέων
image Μικρότερα πρόστιμα
image 15 προσλήψεις
image Εφάπαξ ειδικό βοήθημα

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 12ος

		Αθλητισμός 12ος

              ΟΠΑΠ TV - Σαν Σήμερα 16 ΔΕΚEMΒΡΙΟΥ 16/12/ 2013

Read More...

Αθλητισμός 11ος

		Αθλητισμός 11ος

              Πέμπτη 30 Νοε. 2017

Read More...

Αθλητισμός 10ος

Αθλητισμός 10ος

              Ολυμπιακός από ατσάλι, κράτησε στο μηδέν την Μπαρτσελόνα

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Rally

Rally

              Έπεσε η αυλαία για τα Dirt Games του 2017

Read More...

Formula 1

Formula 1

              Στη Formula E η BMW i;

Read More...

Μιχανοκίνηση 12ος

Μιχανοκίνηση 12ος

              Πώς να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας - Δείτε πόσα θα πληρώσετε [πίνακας]

Read More...

Πολιτική

Top Headline

Κοτζιάς

  Κοτζιάς

              Κοτζιάς «βγάζει στην σέντρα» τον υπουργό Παιδείας Κ.Γαβρόγλου για την Λωζάνη - Ή «μας δουλεύουν» όλοι μαζί;

Read More...

Τσίπρας

Τσίπρας

              Βοήθεια στα σύνορα της Ελλάδας υποσχέθηκαν Μέρκελ και Γιούνκερ

Read More...

Τσίπρας

Τσίπρας

              Συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες

Read More...

Κόσμος

Top Headline

ΗΠΑ

		ΗΠΑ

          «Κύρο τον Μέγα» αποκαλούν τον Τραμπ οι ευαγγελικοί, την «ευλογία του Ιησού του Ναυή» του...

Read More...

Ε.Ε.

Ε.Ε.

                Τα συμπεράσματα των «28» για την κοινωνική Ευρώπη

Read More...

Ντράγκι

Ντράγκι

  Εικόνα           Στο χέρι της Ελλάδας να αποφασίσει...

Read More...

Οικονομία

Top Headline

Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ

Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ

              το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 34 δήμους

Read More...

ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία

ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία

              – Η κατανομή των 7.180 θέσεων ανά δήμο και ειδικότητα

Read More...

Κοινωνικό μέρισμα:

Κοινωνικό μέρισμα:

              Ανοίγει ξανά την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 11ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 11ος

              Η τελευταία ζούγκλα της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 10ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  10ος

              Εντυπωσιακές εικόνες από το βασιλιά των φαραγγιών

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 9ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 9ος

Το βίντεο που θα σε κάνει να πεζοπορήσεις το συγκλονιστικό Φαράγγι της Σαρακίνας!

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 11ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 11ος

                    Κρατάει αυτή η γυναίκα ένα κινητό τηλέφωνο σε πίνακα του 1860;

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

              Κρήτη: Το φαινόμενο που δεν μπορούν να εξηγήσουν ούτε οι επιστήμονες (Εικόνες &...

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

              Σπίτια που δε βλέπεις......... συχνά

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Γραφείο Περιφερειάρχη

Γραφείο Περιφερειάρχη

              45η, 46η, 47η,...

Read More...

Γραφείο Περιφερειάρχη

Γραφείο Περιφερειάρχη

              36η, 37η , 38η , 39η...

Read More...

Γραφείο Περιφερειάρχη

Γραφείο Περιφερειάρχη

              21η, 22η, 23η, 24η, 25η,...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                O Δήμος μας

Read More...

αιμοδοσια

αιμοδοσια

              Στο Δ.Δ. Αγ. Παρασκευής η 32η Αιμοδοσία

Read More...

Επιμελητήριο Κοζάνης

Επιμελητήριο Κοζάνης

              Τόποι και ώρες διενέργειας των Επιμελητηριακών Εκλογών της 10ης & 11ης Δεκεμβρίου 2017- Σταυροδοσία.

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/12/2017

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/12/2017

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/11/2017

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/11/2017

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/10/2017

		ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/10/2017

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Διάφορα

Διάφορα

              Το 86,4% των Ελλήνων θεωρεί το κλείσιμο των συνόρων ως την καλύτερη λύση για το μεταναστευτικό

Read More...

Διάφορα

Διάφορα

              Πλειστηριασμοί - Επιστολή κόλαφος στην αλητεία που κυβερνάει.

Read More...

Αλλαγή ώρας 2017:

Αλλαγή ώρας 2017:

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή στις 29 Οκτωβρίου 2017

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Έλληνας, όπως Βούλγαρος και Ρουμάνος: Ένας στους τρεις στερείται βασικά αγαθά

Read More...

ΔΕΗ

ΔΕΗ

              Διετής παράταση της ενιαίας άδειας λειτουργίας των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ

Read More...

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

              Ξέρεις τι έκαναν στην Αμερική όταν πήγαν να τους κατασχέσουν τα σπίτια και κάναν...

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

Χρυσή Αυγή

Χρυσή  Αυγή

              Δηλώσεις - Απαντήσεις, Δελτία  Τύπου & Ομιλίες - Βίντεο

Read More...

Ραχήλ Μακρή

		Ραχήλ Μακρή

                «Κύριε Σπίρτζη θα ανακαλέσετε και την άδεια της Cosco που έχει την έδρα της στον Παναμά;»

Read More...

Ραχήλ Μακρή

Ραχήλ Μακρή

           
«Καλούμε τον κύριο Κοντονή να απαντήσει, γιατί χάρισε τις συνέπειες των ποινών σε συγκεκριμένα άτομα και...

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided