Σάββατο, Μάρτιος 24, 2018

Διάφορα

 

Μια πρόταση για τ όνομα των ΣΚΟΠΙΩΝ που αποκαλύπτει τους προδότες . Ποιος θα πει ΟΧΙ ;

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Μια πρόταση για τ όνομα των ΣΚΟΠΙΩΝ που αποκαλύπτει τους προδότες . Ποιος θα πει ΟΧΙ ;

Για σκεφτείτε .

Τι εμποδίζει τους έλληνες Βουλευτές να που ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στη χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;

Τους προτείνουμε λοιπόν , έστω και με αυτό !!

Όπως οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ θέλουν να έχουν το όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ » -γιατί τα χα μου τους έμαθαν να νιώθουν ¨Μακεδόνες ¨ χάριν γεωπολιτικών σκοπιμοτήτων – θα πρέπει να δεχτούν σε μια σύνθετη ονομασία , και τον όρο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ » .Καταρχήν λοιπόν , καταλήγουμε σε σύνθετη ονομασία που πρέπει να περιέχει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ και τον όρο «Ελληνική ».

Ποιο είναι το όνομα που προτείνουμε , εδώ που φτάσαμε ;

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή northern Greek Macedonian ή северна грчка македонска

Ποιος λέει ΟΧΙ ;

Σε αυτήν την κατεύθυνση ΔΕΝ γίνονται αποδεκτά ονόματα χωρίς τον όρο ¨Ελληνική , ούτε άνω , ούτε βόρεια , ούτε νέα . Όλες οι υποψήφιες ονομασίες να υποδηλώνουν συνεπώς ξεκάθαρα σε όλα τα έθνη , ότι το κρατίδιο το ΣΚΟΠΙΩΝ είναι τμήμα της υπάρχουσας Ελληνικής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ .

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ και παράλληλα να δείξουμε ότι αποτελεί Αιτία Γεωπολιτικού Πολέμου η Παραχάραξη της Ιστορίας μας !!

Όποιος δεν συμφωνεί σε αυτό , όποιος δεν ¨πατάει πόδι ¨ σε αυτό, είναι ανθέλληνας ή ηλίθιος !!

Δείτε τι θα κερδίσουμε από αυτήν την ονομασία !!

Η γεωγραφική περιοχή της ιστορικής Μακεδονίας ως ενιαίος χώρος , δεν ορίζεται επισήμως από κανένα διεθνή οργανισμό ή κράτος. Ειδικές αναφορές κατά καιρούς την εμφανίζουν να απλώνεται σε πέντε χώρες: Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, και Σερβία.

Από εκεί ξεκινάει το ιστορικό αδιέξοδο !!

Σήμερα γίνεται κυρίαρχα αποδεκτό ότι , η περιοχή της Μακεδονίας εκτείνεται στην επικράτεια της Ελλάδας – η μισή περίπου έκταση της περιοχής όπου κατοικεί ο μισός πληθυσμός της- στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ,όπου ανήκει σχεδόν το 40% της έκτασης και στη Βουλγαρία , περίπου το το 10%, στην περιοχή του Μπλαγκόεβγκραντ.

Το κρατίδιο το ΣΚΟΠΙΟΝ τείνει να γίνει Βουλγαρική ή Αλβανική αποικά !!

Ένα όνομα συνεπώς του κρατιδίου αυτού που να έχει την δυναμική της προοπτικής συνένωσης του Κρατιδίου αυτού με την Ελλάδα στο μέλλον , μας προσδίδει Γεωπολιτική ευελιξία , γεωστρατηγική δυναμική και διασφαλίζει την σταθερότητα στα Βαλκάνια !!

… κύριε Υπουργέ Εξωτερικών της Ελλάδας .

Μην κόπτεστε πολύ άλλωστε κάποιοι !!. Οι φύλακες έχουν μεριμνήσει , πολύ σύντομα , το κρατίδιο των ΣΚΟΠΙΩΝ να επιθυμεί διακαώς την συνένωσή του με την μητέρα Ελλάδα !!

Το σχέδιο είναι γνωστό ως ¨Μετανάστευση Κράτους ¨

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   24/3/2018

 

 

 

 

 

18.3.18

ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ (βίντεο)

ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ (βίντεο)
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ στην Αθήνα προσχωρούν οι εργασίες στο να αναγείρουν μεγάλο μουσουλμανικό τέμενος για να στεγάσει τους χιλιάδες μουσουλμάνους που θα συνεχίζουν να έρχονται, στην Ρουμανία ο κόσμος σε ανάλογη πρόθεση δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια.
Οι Ρουμάνοι βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτύρονται κατά την κατασκευή ενός μεγα-τζαμί στο Βουκουρέστι.
Απορρίπτουν επίσης επιβαλλόμενες ποσοστώσεων της Ε.Ε. για τους μουσουλμάνους μετανάστες, επειδή δεν έχουν ξεχάσει την Ρουμανία την Οθωμανών και την μουσουλμανική καταπίεση που είχαν υποστεί.
http://nikosxeiladakis.gr
https://www.youtube.com/watch?v=l9WjiJU6Z10
(Εστάλη από το συνεργάτη μας Φ.Μ)

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 18.3.18

 

 

 

 

 

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μας

Ζήτησαν την απελευθέρωσή τους από τις τουρκικές αρχές και απαίτησαν από την κυβέρνηση να δράσει το ταχύτερο δυνατό

Μεγάλος ξεσηκωμός και συλλαλητήριο για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε φυλακή της Αδριανούπολης από τις τουρκικές αρχές, ξεκίνησε στις 13:30 στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, με τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών.
Στην Ορεστιάδα έσπευσαν πολίτες και από άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ”, ο οποίος πραγματοποίησε αγώνα πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου στην πλατεία.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια για να τεθεί επιτέλους ένα τέλος στην κράτηση των δύο στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο και να κρατούν ελληνικές σημαίες.
Η ανακοίνωση των διοργανωτών για την αυριανή συγκέντρωση που «αγκάλιασαν» δεκάδες σύλλογοι ανέφερε:

10:00 π.μ.: Αναχώρηση ποδηλατών με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ» και όποιων άλλων επιθυμούν με άλλα μεταφορικά μέσα από την κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας με προορισμό τις Καστανιές.
12:00 μ.μ.: Επιστροφή από τις Καστανιές
13:30 μ.μ.: Έναρξη συγκέντρωσης συλλόγων στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας.

Καλούμε όλον τον Εβρίτικο λαό, και όχι μόνο, να δώσει το «παρών» ως ένδειξη συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειες τους !!
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/03/2018 στις 10:00 το πρωί ξεκινάμε με ποδηλατοπορεία από την κεντρική πλατεία της πόλης μας με προορισμό το τελωνείο Καστανέων και επιστροφή στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.
Το κάλεσμα είναι για όλους!! Με ότι μέσο μεταφοράς επιθυμεί ο κάθε ένας!!

Η κίνηση μας αυτή έχει Ειρηνικό Χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
Είμαστε υπερήφανοι για την στάση των δυο στρατιωτικών μας και των οικογενειών τους και θέλουμε να τους πούμε ότι Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ
Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν .
Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε την άμεση αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό των παιδιών μας.
Δεν μιλάμε για κλείσιμο συνόρων σε καμία περίπτωση και ούτε πρόκειται να γίνει, δεν πάμε να πυροδοτήσουμε αλλά να συμπαρασταθούμε για το άδικο στα παιδιά μας.

Το ύφος μας έχει χαρακτήρα Ειρηνικό και συμπαράστασης!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ λοιπόν 11/03/2018 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας”.

Πηγή: http://www.evros-news.gr

 

 

 

 

Ντοκουμέντα από την αιματηρή διαδήλωση του ΄43 για τη Μακεδονία.

Athens_Nazi-1943 (Custom)

Οι Γερμανοί άνοιξαν πυρ κατά 400 χιλιάδων διαδηλωτών που φώναζαν να μην παραχωρηθούν η Μακεδονία και η Θράκη στη Βουλγαρία.

Ήταν αρχές καλοκαιριού 1943, δηλαδή στην κορύφωση της γερμανικής ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα όταν έφτασαν οι πληροφορίες ότι οι Γερμανοί ετοιμάζονται να παραδώσουν στα χέρια των Βουλγάρων τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η αντίδραση των Ελλήνων όπως ήταν φυσικό ήταν πάνδημη και καταλυτική. Όλες οι αντιστασιακές οργανώσεις – μεταξύ αυτών το ΕΑΜ και η νεολαία του η ΕΠΟΝ – συμφώνησαν σε μια διαδήλωση που έγινε στην Αθήνα και τρόμαξε τους Γερμανούς καθώς συγκεντρώθηκαν 400,000 κόσμος.

Οι Γερμανοί παρότι η Αθήνα ήταν στην δικαιοδοσία των Ιταλών ακόμα επειδή πίστευαν ότι η αντίδραση τους θα είναι χαλαρή έβγαλαν στους δρόμους τανκς και φυσικά υπήρχαν νεκροί.

Αξίζει όμως κανείς να διαβάσει τις εφημερίδες της εποχής και την ανακοίνωση του στρατιωτικού διοικητή των Ιταλών.Λέει λοιπόν η ανακοίνωση:«Το comando piazza των Αθηνών κατόπιν της ανοήτου προχθεσινής απόπειρας προς διατάραξην της δημοσίας τάξεως εν’Αθήναις διέταξε όπως από προχθές και μέχρι νεωτέρας διαταγής, η ελευθέρα κυκλοφορία των πολιτών λήγει την 8ην μεσημβρινήν».

Δείτε πόσο πολύ μοιάζει η ανακοίνωση των αρχών κατοχής περί ανοήτου με τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού κυρίου Τσίπρα που βάφτισε τους 400,000 Θεσσαλονικείς και το ένα εκατομμύριο Αθηναίων. ετερόκλητο όχλο.

Κατά την Κατοχή, η Ελλάδα διαιρέθηκε σε τρεις ζώνες από τις δυνάμεις του Άξονα, γερμανική, ιταλική και βουλγαρική. Η βουλγαρική ζώνη κατοχής αποτελέστηκε από την ανατολική Μακεδονία μέχρι τον ποταμό Στρυμόνα (μέρος του ν. Σερρών και ν. Δράμας και Καβάλας) και τη Θράκη (με εξαίρεση το μεγαλύτερο τμήμα του ν. Έβρου, προς τα τουρκικά σύνορα, που παρέμεινε υπό γερμανική κατοχή), μαζί με τα νησιά Θάσο και Σαμοθράκη. Όμως, σε αντίθεση με τη γερμανική και την ιταλική ζώνη, όπου είχαμε «μόνο» κατοχή, η φασιστική Βουλγαρία προσάρτησε απλούστατα τα ελληνικά εδάφη, ακολουθώντας πολιτική εκβουλγαρισμού των κατοίκων, χριστιανών και μουσουλμάνων.

Το 1943, το ελληνικό κίνημα αντίστασης, κυρίως μέσα από το ΕΑΜ, αρχίζει να γίνεται ενοχλητικό. Ήδη με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις του Φεβρουαρίου-Μαρτίου 1943 ματαιώνεται η πολιτική επιστράτευση, που αν υλοποιόταν θα έστελνε δεκάδες χιλιάδες Έλληνες να ενισχύσουν ως εργάτες τη γερμανική (πολεμική) βιομηχανία. Στα βουνά οι Ιταλοί δυσκολεύονται πολύ να αντιμετωπίσουν τον ΕΛΑΣ και πολλές ορεινές περιοχές έχουν ντε φάκτο απελευθερωθεί.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, τον Ιούλιο του 1943, και ενώ οι Σύμμαχοι ετοιμάζονται για την απόβαση στη Σικελία, διαρρέουν ειδήσεις για επικείμενη επέκταση της βουλγαρικής κατοχής και στην κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα έως τον ποταμό Αξιό. Ο σκοπός του μέτρου αυτού ήταν να αποδεσμευτούν γερμανικές δυνάμεις είτε για να αντιμετωπίσουν τον ΕΛΑΣ είτε για να σταλούν στο ανατολικό μέτωπο. Σε επιστολή της 12.7.43 προς τον δοσίλογο πρωθυπουργό Ράλλη, ο Γκύντερ Άλτενμπουργκ, πληρεξούσιος του Ράιχ στην Ελλάδα, δηλαδή επιτηρητής της κατοχικής κυβέρνησης, διαβεβαίωνε ότι τα μέτρα αυτά «ουδαμώς ελήφθησαν διά πολιτικούς λόγους, αλλά μόνον εκ καθαρώς στρατιωτικών απόψεων λελογισμένης χρησιμοποιήσεως των γερμανικών δυνάμεων». Η γερμανική διαβεβαίωση μπορεί και να ήταν ειλικρινής, αλλά το προηγούμενο της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης δεν άφηνε περιθώρια για αυταπάτες.

Το ΕΑΜ από τις 7 Ιουλίου 1943 κάλεσε το λαό σε συναγερμό. «Η Μακεδονία ολόκληρη παραδόθηκε στη Βουλγαρική θηριωδία. Η απειλή που το ΕΑΜ είχε υποδείξει από καιρό και είχε καλέσει το λαό ν’ αγωνιστή για την αποτροπή της, αποτελεί σήμερα πραγματικότητα. Μια Βουλγαρική στρατιά αναπτύσσεται ανατολικά του Αξιού. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες -το τρίτο του ελληνικού πληθυσμού- χωρικοί και αστοί σ’ αυτή τη γωνιά της ελληνικής γης, ποτισμένης με αίμα, απειλούνται με εξόντωση». «Να σώσουμε τη Μακεδονία» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του παράνομου Ριζοσπάστη στις 10 Ιουλίου 1943  «Θάνατος στους Βούλγαρους επιδρομείς» είναι ο τίτλος του επόμενου φύλλου.

Οι πρώτες διαδηλώσεις και απεργίες έγιναν στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Μακεδονία, από τις 10 Ιουλίου και μετά, αλλά το αποκορύφωμα των μαχητικών εκδηλώσεων ήταν η μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Αθήνα στις 22 Ιουλίου 1943, που συνδυάστηκε με γενική απεργία. Νωρίς το πρωί οι δρόμοι της Αθήνας ήταν έρημοι, μόνο περίπολοι των στρατευμάτων κατοχής κυκλοφορούσαν, αλλά από τις 10 και μετά η πόλη άρχισε να ζωντανεύει και οι Αθηναίοι σε μικρές ομάδες κατέφθαναν στους προκαθορισμένους τόπους προσυγκεντρώσεων: πλατεία Εξαρχείων, Ψυρρή, Κολωνάκι, Μοναστηράκι, πλατεία Λαυρίου, Ομόνοια κτλ. και με ξεδιπλωμένες ελληνικές σημαίες άρχισαν να συγκλίνουν προς την οδό Πανεπιστημίου, με σκοπό να την ανεβούν και να φτάσουν στη βουλγαρική πρεσβεία, στη Ρηγίλλης.

Η διαδήλωση χτυπήθηκε σε πολλά σημεία, αρχικά από το ιταλικό ιππικό και μετά από τα γερμανικά τανκς. Κατεβαίνοντας την Ομήρου, ένα γερμανικό τεθωρακισμένο όχημα εφοδιασμένο με πολυβόλο πέρασε στην Πανεπιστημίου και άρχισε να πυροβολεί την κεφαλή της διαδήλωσης. Ο νεαρός που κρατούσε την ελληνική σημαία έπεσε. Η 17χρονη επονίτισσα Παναγιώτα Σταθοπούλου έτρεξε να πάρει τη σημαία, αλλά το τανκ πέρασε από πάνω της και τη συνέθλιψε. Η 19χρονη Κούλα Λίλη, φοιτήτρια της Γαλλικής, σκαρφαλώνει στο τεθωρακισμένο κι αρχίζει να χτυπάει τον τανκίστα με το ξυλοπάπουτσό της. Πέφτει νεκρή, όπως και πολλοί άλλοι νέοι: ο Επονίτης Θεωνάς Μαυρομματίδης, φοιτητής της ΑΣΟΕΕ, ο Θωμάς Χατζηθωμάς, σπουδαστής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, ο Θανάσης Τεριακής, σπουδαστή του Τμήματος Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ (αδελφός της αείμνηστης Άννας Τεριακή-Σολωμού, φίλης του πατέρα μου), η Ε. Αντωνιάδου, φοιτήτρια, ο Ιωάννης Κατσαρός, ο Αντώνης Παπαδοσταυράκης, ανάπηρος του Αλβανικού Μετώπου, μέλος του ΕΑΜ Αναπήρων, ο Δημήτρης Δουκάκης, ξυλουργός, ο Αλέξανδρος Δεσύπρης, εφαρμοστής, ο Χρήστος Κοντός, επιπλοποιός. Συνολικά έπεσαν 15 νεκροί, ενώ δεκάδες ήταν οι τραυματίες που φυγαδεύτηκαν σε ασφαλή νοσοκομεία και χειρουργήθηκαν από γιατρούς-μέλη του ΕΑΜ.

Η διαδήλωση της 22ας Ιουλίου 1943 ήταν μαζικότατη. Ο παράνομος Ριζοσπάστης που κυκλοφόρησε την επόμενη μέρα αναφέρει 300 χιλιάδες διαδηλωτές (εδώ το πρωτοσέλιδο, που βέβαια δεν αναφέρει ονόματα νεκρών), νεότερες πηγές είναι πιο συγκρατημένες, αλλά έτσι κι αλλιώς επρόκειτο για τη μεγαλύτερη λαϊκή διαδήλωση στην κατεχόμενη Ευρώπη. Και έφερε αποτέλεσμα.

Η βουλγαρική επέκταση ματαιώθηκε -για να το πούμε ακριβέστερα, περιορίστηκε σε ένα μικρό μέρος της αρχικά σχεδιαζόμενης περιοχής, δηλ. στους νομούς Κιλκίς, Χαλκιδικής και το βόρειο τμήμα του ν. Θεσσαλονίκης, και πήρε τη μορφή κατοχής και όχι προσάρτησης.

Αν κανείς αναδιφήσει τον νόμιμο Τύπο της εποχής, ελάχιστα θα πληροφορηθεί για τη μεγαλειώδη και πολύνεκρη διαδήλωση. Το Comando Piazza εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία, «κατόπιν της ανοήτου προχθεσινής αποπείρας προς διατάραξιν της δημοσίας τάξεως εν Αθήναις», η κυκλοφορία των πολιτών περιοριζόταν στις 8 μ.μ. (προηγουμένως έληγε στις 10.30 μ.μ.) ενώ θέατρα, κινηματογράφοι, κέντρα διασκεδάσεως, μπαρ κτλ. θα παρέμεναν κλειστά επί μία εβδομάδα, με εξαίρεση τα αμιγή εστιατόρια.

Μια δεύτερη ανακοίνωση, μια μέρα μετά, γνωστοποιεί ότι 63 άτομα συνελήφθησαν επειδή είχαν κάνει διαδήλωση έξω από το σπίτι του Γερμανού Στρατιωτικού Διοικητή Νοτίου Ελλάδος, και καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές.

Η γνωστοποίηση προειδοποιούσε τον αθηναϊκό πληθυσμό «όπως μη αφήνη να παρασύρεται υπό των κομμουνιστών και των καλουμένων εθνικών στοιχείων εις εχθρικάς πράξεις εναντίον των Δυνάμεων Κατοχής». Μάταια πάντως, γιατί από το φθινόπωρο του 1943 οι γειτονιές της Αθήνας άρχισαν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο των κατακτητών. Αργότερα δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προαγωγές αστυνομικών για την «αποτελεσματική συμπλοκή μετά ταραξιών και διαδηλωτών κατά τας σκηνάς της 22ας Ιουλίου 1943» και τη συμβολή τους «εις την αποκατάστασιν της τάξεως»

Ούρλιαζαν οι Γερμανοί

Ντοκουμέντα από την αιματηρή διαδήλωση του ΄43 για τη Μακεδονία. Οι Γερμανοί άνοιξαν πυρ κατά 400 χιλιάδων διαδηλωτών που φώναζαν να μην παραχωρηθούν η Μακεδονία και η Θράκη στη Βουλγαρία.
«Έξι ώρες οι Γερμανοί ούρλιαζαν από λύσσα, γιατί δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι ήταν δυνατόν να κινηθεί ένας τεράστιος όγκος 400 χιλιάδων ανθρώπων με τέτοιο συντονισμό και ακρίβεια. Έξι ώρες, μάτωναν οι δρόμοι της Αθήνας, από το αίμα των καλύτερων παιδιών της», αφηγείται ο Μίνως Σταυρίδης, αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων της διαδήλωσης, στις 22 Ιουλίου 1943, στο ντοκιμαντέρ του Αντώνη Βογιάζου «Χρονικό της Εθνικής Αντίστασης», το 1985.

Εκείνη την ημέρα κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας η μαζικότερη διαδήλωση της κατοχής. Προετοιμάστηκε από το ΕΑΜ και πήραν μέρος πατριώτες και μέλη όλων των αντιστασιακών οργανώσεων. Χιλιάδες πολίτες αψήφησαν τον φόβο και διαδήλωσαν για να μην παραχωρηθεί η Μακεδονία και η Θράκη στους Βούλγαρους.

Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετικά τεταμένη. Οι Γερμανοί ήταν εκνευρισμένοι. Θεωρούσαν τη στάση των Ιταλών πολύ χαλαρή.
Φυσικά, οι Αθηναίοι φοβούνταν ότι θα χυθεί αίμα αλλά κατέβηκαν στους δρόμους. Άοπλοι. Σύντομα βρέθηκαν απέναντι στα τανκς και τους αδίστακτους Γερμανούς.
«Για μια στιγμή, η Παναγιώτα Σταθοπούλου, μέλος της ΕΠΟΝ, όρμηξε σε ένα τανκ στην προσπάθεια της να το σταματήσει», αφηγείται ο αντιστασιακός Γιώργος Σταματόπουλος «Η δικιά μας η ομάδα, σαν φτάσαμε εκεί, κοντά στην Ακαδημία, στο Οφθαλμιατρείο, βλέπω ξαφνικά να ξεμπουκάρουν νομίζω από την Ομήρου γερμανικά τανκς τα οποία άρχισαν να χτυπάνε στο ψαχνό. Ήταν εκείνη η στιγμή ακριβώς που έπεσε η Επονίτισα, η Σταθοπούλου. Τη σκηνή δεν την είδα, είδα όμως μια άλλη σκηνή. Είδα μια κοπέλα να σκαρφαλώνει στο τανκ. Ήταν μια συγκλονιστική στιγμή, την είδα να βουτάει ένα ξύλο, ένα παπούτσι -δεν ξέρω κι εγώ τι ήταν- και να χτυπάει τον Γερμανό πολυβολητή και να πέφτει μετά κάτω νεκρή. Ήταν η 19χρονη Επονίτισα Κούλα Λίλη, φοιτήτρια της Γαλλικής Ακαδημίας».
Σύμφωνα με τα αντιστασιακά έντυπα, στη διαδήλωση της 22ας Ιουλίου υπήρξαν περίπου 30 νεκροί, 200 τραυματίες και 500 συλληφθέντες.
Ύστερα από όλες αυτές τις λαϊκές κινητοποιήσεις, η χιτλερική ηγεσία αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχέδιο της για παράδοση όλης της Μακεδονίας στις βουλγαρικές δυνάμεις. Ωστόσο, το κίνημα των μεγάλων διαδηλώσεων του λαού της Αθήνας σε απώλειες, γινόταν όλο και μεγαλύτερο.
Στη φωτογραφία ντοκουμέντο διακρίνονται οι πρώτοι νεκροί πάνω στο πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου.

Ήταν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και ήδη η διαδήλωση μετρούσε τα πρώτα της θύματα. Όπως εξομολογήθηκε η Μαρία Καρρά, στέλεχος της μαθητικής ΕΠΟΝ και αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων της 22ας Ιουλίου ’43: “Εκείνο που ήταν πολύ χαρακτηριστικό, ήταν ότι ήμασταν όλοι άοπλοι. Πηγαίναμε να πολεμήσουμε και να διεκδικήσουμε από έναν κατακτητή σιδερόφραχτο, καλοντυμένο, καλοταϊσμένο και φανατικό. Εμείς πηγαίναμε άοπλοι, κουρελιασμένοι, ξεπαπούτσωτοι πολλές φορές, αλλά…πηγαίναμε!

…κάτι είναι σαν ηφαίστειο που άξαφνα θ’ ανάψει.
Ο Ηλίας Βενέζης, στο διήγημά του 22 Ιουλίου 1943, περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τη διαδήλωση, τη γερμανική βία και τη θυσία των νέων που στάθηκαν απέναντι από το άρμα μάχης με μόνο όπλο το θάρρος τους:
«…Μες στην Αθήνα στους μεγάλους δρόμους της, το πλήθος περπατά σιωπηλό και σκυφτό σα να σεργιανά στον ήλιο και στα αγάλματα. Τίποτα δεν προδίνει πως κάτι ετοιμάζεται, πως κάτι θα γίνει. Ωστόσο, η στυφή σιωπή είναι τόση μες στη χαρά του ήλιου που λάμπει, που το μαντεύεις: κάτι είναι σαν ηφαίστειο που άξαφνα θ’ ανάψει. Κι η σπίθα ανάβει…να κορίτσι, κρατώντας ένα στεφάνι από δάφνη, σκαλώνει στο άγαλμα του Φεραίου και το στεφανώνει. Ο λαός γονατίζει. Και όλα τα πικραμένα στόματα ψέλνουν τον Υμνο στην Ελευθερία. {…} ενώ γύρω του λυσσασμένα άρχισαν να χύνουν μολύβι και αίμα τα άρματα πάνου σε ανθρώπους άοπλους και ανυπεράσπιστους, σε γυναίκες και παιδιά. «Όχι πια άλλο! Όχι άλλο! Κάτω οι τύραννοι!» Αφρισμένο τώρα κατέβαινε την πλατιά λεωφόρο το κύμα και βογκούσε.
Την ίδια στιγμή ακούγονται απ’ την άκρη του δρόμου οι αλυσίδες του γερμανικού τανκ, που κίτρινο σαν το θάνατο, τρέχει προς το μέρος που άναψε η σπίθα. Πριν προφτάξει να ρίξει τη φωτιά του, η διαδήλωση πυκνή τώρα, ολοένα πιο πυκνή, ξεχύνεται σε άλλο δρόμο, στρίβει, ελίσσεται σαν ζωντανό πλάσμα που αμύνεται και παλεύει με σιγουριά και με πίστη.
Όλα τα στόματα τώρα φωνάζουν, όλα τα στόματα ουρλιάζουν. «Οχι πια άλλο! Θέλουμε τη λευτεριά μας! Θέλουμε τη λευτεριά!».
«Την ίδια στιγμή ακούγονται απ’ την άκρη του δρόμου οι αλυσίδες του γερμανικού τανκ, που κίτρινο σαν το θάνατο, τρέχει προς το μέρος που άναψε η σπίθα. Όλα τα στόματα τώρα φωνάζουν, όλα τα στόματα ουρλιάζουν. Οχι πια άλλο! Θέλουμε τη λευτεριά μας! Θέλουμε τη λευτεριά!». …
Στην κορυφή του κύματος μια ασπρογάλανη σημαία ξεδιπλώθηκε τότε. Κυμάτισε στο λίγο αγέρα, κυμάτισαν και τα μαλλιά του κοριτσιού που τη σήκωνε στα χέρια του. Προχωρούσε με σταθερό βήμα, ξαναμμένη και περήφανη, και πλάι της βάδιζε ο φίλος της.
Τραγουδούσαν τον Ύμνο στην Ελευθερία και βάδιζαν.
Τα περιστατικά ήρθαν έπειτα γρήγορα σαν αστραπή. Το γερμανικό άρμα φάνηκε στην άκρη του δρόμου απ’ την αντίθετη μεριά που κατέβαινε η διαδήλωση και χύθηκε πάνου στο πλήθος. Το πολυβόλο άρχισε να κροτά. Αλλά το κύμα που κατέβαινε με ορμή δεν ήταν μπορετό να σταματηθεί. Συνέχισε την πορεία. Το πολυβόλο έριχνε τώρα πάνου στα κορμιά. Βρήκε πρώτα κατάστηθα το νεανικό σώμα που είχε ανεμισμένα μαλλιά στο κεφάλι και που κρατούσε στα χέρια του την ανεμισμένη σημαία.
Την ίδια στιγμή το τανκ που έτρεχε με δαιμονισμένο θόρυβο και είχε φτάσει, έπεσε πάνου στο λαβωμένο σώμα που σπάραζε, πέρασε από πάνω του τις βαριές αλυσίδες του, μπήκε μέσ’ στο πλήθος, το σκόρπισε για μια στιγμή και τράβηξε πέρα. Ολα έγιναν σαν αστραπή. Το αλαλιασμένο πλήθος μόλις πέρασε ο μηχανοκίνητος θάνατος ξεχύθηκε πάλι απ’ τις παρόδους όπου είχε καταφύγει, κι έτρεξε βογκώντας προς το σώμα του κοριτσιού, που έχοντας αγκαλιασμένη τη σημαία την έβρεχε με το αίμα που έτρεχε απ’ τις σπαραγμένες σάρκες του…»
Παρακολουθήστε το συγκλονιστικό απόσπασμα του ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ – «ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ», από το 1985, με μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από κοντά την διαδήλωση στις 22 Ιουλίου 1943 και έγιναν κομμάτι της ιστορίας….

 

 

 

 

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

Απαράδεκτη και εξοργιστική εξέλιξη

- Οι άθλιοι Τούρκοι χτύπησαν τους Έλληνες στρατιώτες…


Απαράδεκτη και εξοργιστική είναι η εξέλιξη στην υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και βρίσκονται σε φυλακή της Ανδριανούπολης. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται η Athens Voice, οι ισλαμοφασίστες Τούρκοι χτύπησαν τους Έλληνες στρατιωτικούς…
Οι πληροφορίες προέρχονται, σύμφωνα με τον ιστοχώρο, από τον στενό κύκλο του ταξίαρχου επικεφαλής της δύναμης στην οποίαν ανήκουν οι δύο συλληφθέντες. Ο ταξίαρχος Βασίλης Βενιζέλος που πέρασε στην Τουρκία, προκειμένου να δει τους άνδρες του, διαπίστωσε ότι και οι δύο έχουν χτυπηθεί από τους Τούρκους φρουρούς τους.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκρυβαν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώπιον των καμερών των Τούρκων δημοσιογράφων, πάντα με εντολή των τουρκικών αρχών, όπως αναφέρεται. Άρα θα τους κρατήσουν μέχρι να περάσουν οι μώλωπες, για να μη φανεί ότι λειτουργούν ως Ναζιστές της ευρύτερης περιοχής.
Εύγε στο ΝΑΤΟ, εύγε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα υποκείμενα αυτά που γλύφουν και ανέχονται ξεδιάντροπα τον εκβιασμό τους… Εύγε και στους ηλίθιους πολιτικούς εν Ελλάδι, τους πράσινους, τους κόκκινους και τους μπλε, με το άχυρο που κουβαλούν στο κεφάλι τους. Καλά να πάθουμε.

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Για τέταρτη ημέρα ακροαριστερές οργανώσεις βάζουν φωτιά στην χώρα: Χάος παντού

Για τέταρτη ημέρα ακροαριστερές οργανώσεις βάζουν φωτιά στην χώρα: Χάος παντού

Για τέταρτη ημέρα συνεχίστηκαν οι επιθέσεις αναρχικών, κουκουλοφόρων σε διάφορα σημεία της χώρας με αφορμή την μη μεταγωγή του Ντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας στον Κορυδαλλό.

Την ίδια στιγμή δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αναφέρονται στους βανδαλισμούς και τις εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα από ομάδες κουκουλοφόρων ως ένδειξη συμπαράστασης στον κατηγορούμενο για τρομοκρατία, Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Υπό τον τίτλο «Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία», η εφημερίδα Lübecker Nachrichten δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται στα επεισόδια στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Αναβρασμός στην Ελλάδα: αναρχικοί ρημάζουν καταστήματα και καίνε αυτοκίνητα -με τη βία θέλουν να πετύχουν τη μεταγωγή ενός φερόμενου τρομοκράτη από τη Λάρισα στην Αθήνα.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για επιείκεια απέναντι στους ταραξίες.
Τα ίχνη της καταστροφής είναι οφθαλμοφανή: κατεστραμμένες βιτρίνες στην οδό Ερμού, τον πιο γνωστό εμπορικό δρόμο της Αθήνας, καμένα αυτοκίνητα σε τέσσερις γειτονιές, ρημαγμένες καφετέριες, κατεστραμμένα ΑΤΜ. Εδώ και τρεις μέρες αναρχικοί συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις, όπως στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, το Βόλο και τη Λάρισα, όπου καταγράφονται επεισόδια.
Με βαριοπούλες και μολότοφ οι κουκουλοφόροι δείχνουν την ‘αλληλεγγύη' τους με τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου».
Για το ίδιο θέμα, η εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten επισημαίνει: «Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, καμένα αυτοκίνητα, ρημαγμένες καφετέριες. Εδώ και τρεις μέρες στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις σημειώνονται επεισόδια από αναρχικούς. (…)
Στην Αθήνα δεν περνά τους τελευταίους μήνες σαββατοκύριακο χωρίς επεισόδια αναρχικών. Καταστρέφουν καταστήματα, επιτίθενται στην αστυνομία με πέτρες και μολότοφ, καίνε αυτοκίνητα και κάδους σκουπιδιών.

Η συντηρητική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι δείχνει επιείκεια απέναντι στους δράστες. Επικριτές της κυβέρνησης λένε πως ο αριστερός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχωρίζει με σαφήνεια τη θέση του από την πολιτικά υποκινούμενη βία και τρομοκρατία».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές χθες έγιναν 15 προσαγωγές αντιεξουσιαστών που είχαν πάει έξω από το σπίτι του γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη, στο Παλαιό Φάληρο επιχειρώντας να πραγματοποιήσουν παρέμβαση, πετώντας τρικάκια και ανοίγοντας πανό.

Η ανακοίνωση των αναρχικών σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε πριν λίγα λεπτά έξω από το σπίτι του Φυτράκη σε ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου.
Οι σύντροφοι/ισσες αυτή τη στιγμή είναι περικυκλωμένοι από μπάτσους και θα προσαχθούν στη ΓΑΔΑ.
Οι υπεύθυνοι για την ζωή του συντρόφου έχουν ονόματα και διευθύνσεις.
ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΝΤΙΝΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!».

Νέα επίθεση με μολότοφ από αντιεξουσιαστές, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων.
Στη γύρω περιοχή έφτασαν πρόσθετες διμοιρίες των ΜΑΤ, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιδρομίου
Σοβαρές υλικές ζημιές στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, προκάλεσαν οκτώ άτομα που έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, έσπασαν τζαμαρίες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές με βαριοπούλες.
Η καταδρομική ενέργεια στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που στεγάζονται σε ισόγειο τετραώροφη πολυκατοικίας, σημειώθηκε στις 14:35 το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου, αλλά έγινε γνωστή μόλις το απόγευμα της Πέμπτης.
Οι δράστες της ενέργειας αφού έσπασαν τέσσερις τζαμαρίες, 3 υπολογιστές και πέταξαν μαύρη μπογιά στους τοίχους, απομακρύνθηκαν ανενόχλητοι από το σημείο.

Πάτρα: Οδοφράγματα και μολότοφ από υπερασπιστές του βομβιστή Γιαγτζόγλου

Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν πορεία.
Ομάδα περίπου 40 ατόμων με κράνη και μολότοφ βγήκε από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου και έκανε επίθεση με μολότοφ, ενώ έβαλε φωτιές σε κάδους και λάστιχα.
Αμεση ήταν η αντίδραση από την ΕΛ.ΑΣ. η οποία προχώρησε σε προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Νωρίτερα, αντιεξουσιαστές είχαν γράψει συνθήματα στα ρολά υποκαταστήματος τράπεζας υπέρ του αντιεξουσιαστή Κ. Γιαγτζόγλου, ο οποίος έστειλε το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο.

Στο έλεος των αναρχικών η χώρα -Νέο μπαράζ επιθέσεων με την αστυνομία θεατή

Για τέταρτο 24ωρο συνεχίστηκαν οι καταδρομικές επιθέσεις αναρχικών, κουκουλοφόρων σε διάφορα σημεία της χώρας με αφορμή την μη μεταγωγή του Ντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας στον Κορυδαλλό.

Αντιεξουσιαστές έξω από το σπίτι του γ.γ. του υπ. Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έγιναν 15 προσαγωγές αντιεξουσιαστών που είχαν πάει έξω από το σπίτι του γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη, στο Παλαιό Φάληρο επιχειρώντας να πραγματοποιήσουν παρέμβαση, πετώντας τρικάκια και ανοίγοντας πανό.

Η ανακοίνωση των αναρχικών σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε πριν λίγα λεπτά έξω από το σπίτι του Φυτράκη σε ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου.
Οι σύντροφοι/ισσες αυτή τη στιγμή είναι περικυκλωμένοι από μπάτσους και θα προσαχθούν στη ΓΑΔΑ.
Οι υπεύθυνοι για την ζωή του συντρόφου έχουν ονόματα και διευθύνσεις.
ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΝΤΙΝΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!».

Νέα επίθεση αντιεξουσιαστών σε διμοιρία των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο

Νέα επίθεση με μολότοφ από αντιεξουσιαστές, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων.
Στη γύρω περιοχή έφτασαν πρόσθετες διμοιρίες των ΜΑΤ, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιδρομίου
Σοβαρές υλικές ζημιές στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, προκάλεσαν οκτώ άτομα που έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, έσπασαν τζαμαρίες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές με βαριοπούλες.
Η καταδρομική ενέργεια στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που στεγάζονται σε ισόγειο τετραώροφη πολυκατοικίας, σημειώθηκε στις 14:35 το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου, αλλά έγινε γνωστή μόλις το απόγευμα της Πέμπτης.
Οι δράστες της ενέργειας αφού έσπασαν τέσσερις τζαμαρίες, 3 υπολογιστές και πέταξαν μαύρη μπογιά στους τοίχους, απομακρύνθηκαν ανενόχλητοι από το σημείο.

Πάτρα: Οδοφράγματα και μολότοφ από υπερασπιστές του βομβιστή Γιαγτζόγλου

Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν πορεία.

Ομάδα περίπου 40 ατόμων με κράνη και μολότοφ βγήκε από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου και έκανε επίθεση με μολότοφ, ενώ έβαλε φωτιές σε κάδους και λάστιχα.
Αμεση ήταν η αντίδραση από την ΕΛ.ΑΣ. η οποία προχώρησε σε προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Νωρίτερα, αντιεξουσιαστές είχαν γράψει συνθήματα στα ρολά υποκαταστήματος τράπεζας υπέρ του αντιεξουσιαστή Κ. Γιαγτζόγλου, ο οποίος έστειλε το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο.

Εκνευρισμός Τόσκα με τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ

Με την ΕΛΑΣ τα έβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τα απανωτά περιστατικά των τελευταίων ημερών και χωρίς να έχει γίνει καμία σύλληψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του προς τα επιτελεία της ΕΛΑΣ για τα απανωτά γεγονότα που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες, χωρίς να έχει υπάρξει καμία σύλληψη.
Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου, ο κ. Τόσκας τόνισε: «Η αστυνομία έχει πολλές επιτυχίες, αλλά τελευταία έχουν συμβεί πολλά περιστατικά, για τα οποία δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος».
Ηδη 35 ζευγάρια ένστολων αστυνομικών προστέθηκαν στις υπάρχουσες ομάδες αστυνόμευσης και θα περιπολούν συνεχώς σε δύο βάρδιες, σε συγκεκριμένους τομείς ευθυνης το καθένα, σε πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους και πλατείες.

newsone.gr

 

 

 

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Έτσι τιμωρεί το Πολεμικό Ναυτικό μας!!! (3 vid)


Οι φίλοι και σύμμαχοι σέβονται την μακρά ιστορία που έχει το Πολεμικό Ναυτικό και γνωρίζουν την μαχητική του ισχύ, οι εχθροί εύχονται να μην χρειαστεί να μαθούν.

Στα βίντεο που ακολουθούν θα δούμε βολές τορπιλών από υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με το πλήρωμα του Υποβρυχίου μας και να πούμε και εμείς ΕΥΓΕ!

Αυτή η εμπειρία και η παράδοση που μεταβιβάζεται χρόνια τώρα από τους παλαιότερους στους νεότερους μαζί με τα σύγχρονα οπλικά συστήματα του Π.Ν. είναι η καλύτερη διασφάλιση για την προστασία του Αιγαίου μας.

https://www.youtube.com/watch?v=nym7AIvHTQI
https://www.youtube.com/watch?v=utQUqW-y9SE


https://www.youtube.com/watch?v=A0AAx2yVMiM
armynow.net  26/2/2018

 

 

 

 

22.2.18

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Κλιμακώνονται οι ενέργειες για την αποτροπή της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας από την Κυβέρνηση. Μεγάλη δημόσια διαβούλευση κοινωνικών φορέων στη Θεσσαλονίκη.  24 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 18:00, στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη

Σας περιμένουμε
Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος Πρόεδρος ΠΟΠΣΜ τηλ. 6983498377 _________________________________________________
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ Δημάρχου Στάμκου 1,  Γιαννιτσά 58100, Κιν. 6983498377  -    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. -   www.popsm.gr

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
Μετά το εκκωφαντικό μήνυμα που έστειλε ο Ελληνικός λαός από τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας για ΜΗ ΧΡΗΣΗ του όρου «Μακεδονία» στην επικείμενη οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων επιβάλλεται η μετάδοσή του σε όλη την Ελληνική επικράτεια.              Προσκαλούμε όλους τους πολίτες, κοινωνικούς φορείς (πολιτιστικοί Σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, εμπορικό επιμελητήριο, σύλλογοι πολυτέκνων κτλ), την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια & Δήμοι) και τους Βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:00, στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, για το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης να αφουγκραστούν τη βούληση του λαού, όπως θα αποτυπωθεί δια των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να την μεταφέρουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θα προκύψουν συμπεράσματα χρήσιμα για το μέλλον του τόπου, βγαλμένα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και πολιτισμένο διάλογο. Τα πρακτικά της δημόσιας διαβούλευσης θα κατατεθούν στην Βουλή των Ελλήνων.             Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: ·        Σύντομη ιστορική αναδρομή της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. ·        Τοποθετήσεις κοινωνικών φορέων (διάρκειας 2 λεπτών) ·        Τοποθετήσεις εκπροσώπων τοπικής αυτοδιοίκησης (διάρκειας 5 λεπτών) ·        Τοποθετήσεις Βουλευτών ·        Ερωτήσεις από το κοινό.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κοινωνικοί φορείς που επιθυμούν να εκπροσωπηθούν με τοποθέτηση διάρκειας 2 λεπτών παρακαλούνται να το δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 23 Φεβ. 2018 στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Βλάχων Πανελλήνια Ομοσπονδία θρακικών Σωματείων Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσάνων Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 22.2.18

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

Και όπου φύγει-φύγει οι Τούρκοι!!

Στο Κυνήγι της Φ/Γ F-244 «Barbaros» από τα Στενά της Χίου …Η Φ/Γ F-465 «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» (vid)


Την Επομένη της Κρίσης των Ιμίων ενώ όλοι μίλαγαν για «αποκλιμάκωση» ένα θρίλερ παιζόταν στο Αιγαίο με το Πολεμικό Ναυτικό να έχει απλώσει τις Δυνάμεις του στο Κεντρικό Αιγαίο!

Αν πολλοί αναρωτήθηκαν που ήταν η Δύναμις «Δ» που είχε τεθεί σε Συναγερμό …Η Αλήθεια είναι ότι ήταν φορτωμένη στα Πολεμικά μας και όχι μόνο αναμένοντας Εντολές για δράση οπουδήποτε στο Αιγαίο !

Σε συναγερμό ήταν και Μονάδες της Αεροπορίας Στρατού για αερομεταφορά Δυνάμεων την ώρα που οι Ασκήσεις Βροντή και Αστραπή ήταν σε πλήρη εξέλιξη με τα Πολεμικά μας να είναι σε Ετοιμότητα !

Απο τα Στενά μεταξύ της νήσου Χίου και το Τσεσμέ η Φρεγάτα «Barbaros» F-244 με φουλ τις Μηχανές βάζει ρότα για το Αιγαίο..Στο Κατόπι της ρίχνεται η Ελληνική Φρεγάτα «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» που βρισκόταν σε επιφυλακή στο Λιμάνι της Χίου με τα RADAR ανοιχτά και σε πλήρη Πολεμική Ετοιμότητα !

Άγνωστες ήταν οι εντολές που είχε αλλά στο Κέντρο επιχειρήσεων επικρατεί αναβρασμός και ανησυχία τις θα συμβεί αν η Τουρκική Φρεγάτα προβεί σε Παραβιάσεις των ΕΧΥ!

Όσο η Τούρκικη Φρεγάτα πλησίαζε στα ΕΧΥ τόσο η ανησυχία μεγάλωνε και τότε ήταν που οι Αμερικανοί μάλλον κατάλαβαν οτι ένα «Θερμό Επεισόδι層 ήταν πολύ κοντά να συμβεί και μπήκαν ανάμεσα στα δυο Πολεμικά !

Η Τούρκικη Φρεγάτα αφού αλώνισε τα Διεθνή Ύδατα του Αιγαίου επέστρεψε στο Βορρά και εν συνεχεία στη Σμύρνη !Τότε και μόνο τότε ο F-465 «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ » επιστρέφει ( μέσα) αλλά παραμένει σε επιφυλακή …
https://www.youtube.com/watch?v=uZaPUt_7p34
To video δείχνει την Φρεγάτα μας στο Λιμάνι της Χίου …με «όλα της στο ON»

veteranos.gr

 

 

 

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Η ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ.

ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ! ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ!!!

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΙ!!!


Στον Διόδοτο έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι η δοτή αυτή κυβέρνηση έχει, ήδη οριστικά και αμετάκλητα, κανονισμένη την παραχώρηση του συνθετικού "Μακεδονία" στα Σκόπια. Οι συναντήσεις και βόλτες πέρα δώθε Τσίπρα και Κοτζιά και οι δήθεν επιστάμενες διαπραγματεύσεις είναι δούλεμα για τον ελληνικό λαό. Απλώς, έχει σκαλώσει το πράγμα στις αντιδράσεις των Αλβανών και των Βουλγάρων. Αντιδράσεις καθόλου αμελητέες, εφόσον μπορεί να οξυνθούν έως σημείου μεγίστης και μη αντιστρέψιμης εσωτερικής κρίσης στα Σκόπια και διάλυσής τους...

Κάτι τέτοιο θα ήταν ευχής έργον για εμάς και είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία που οι δυο αυτές χώρες επιδιώκουν κάτι που είναι προς συμφέρον μας. Ο εχθρός του εχθρού μου φίλος μου. Ναι, φτάσαμε στο σημείο να παρακαλάμε να μας σώσουν οι Αλβανοί και οι Βούλγαροι.

Θα μου πείτε...οι Σκοπιανοί όμως είναι οι πραγματικοί εχθροί μας;...Όχι φυσικά...Τα σιωνιστικά συμφέροντα εν είδη ΝΑΤΟ και Γερμανίας είναι οι πραγματικοί μας εχθροί. Έχουν βάλει και τον μπαμπούλα Τουρκία ανατολικά μας να προκαλεί και μας παίζουν μπάλλα.

Η Τουρκία δεν θα μας επιτεθεί τώρα..σύντομα. ΣΤΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΙς ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ (12-14 Φεβρ.). Όπως και με το σκάνδαλο της Novartis από την επομένη του Συλλαλητηρίου στην Αθήνα.
Δείτε σαν σήμερα      
         
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή της 24 Μάρτη στον 21 αιώνα
Αντισυνταγματική η εισαγωγή               σε ΑΕΙ-ΤΕΙ αθλητών καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων
Που αυξάνονται               – που μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες
ΑΑΔΕ:               Υπεγράφη η εγκύκλιος για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ, σε 120 δόσεις
Υπουρειο Υγείας               Διαγωνισμός για 750 μόνιμους γιατρούς μέχρι το καλοκαίρι
image Δείτε σαν σήμερα
image Αντισυνταγματική η εισαγωγή
image Που αυξάνονται
image ΑΑΔΕ:
image Υπουρειο Υγείας

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 3ος

		Αθλητισμός 3ος

              Η εκτέλεση πέναλτι που θα μείνει στην ιστορία

Read More...

Αθλητισμός 2ος

Αθλητισμός 2ος

              Κέρδισε 3-1 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη

Read More...

Αθλητισμός 1ος

		Αθλητισμός 1ος

          Ζαμπίδης: Είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Rally

Rally

              Ανάβαση Διονύσου:

Read More...

Μιχανοκίνηση 3ος

Μιχανοκίνηση 3ος

Φεύγουν από Τουρκία για Ελλάδα οι αυτοκινητοβιομηχανίες;

Read More...

Μιχανοκίνηση 12ος

Μιχανοκίνηση 12ος

              Πότε επιβάλλεται πρόστιμο σε περίπτωση άρσης ακινησίας αυτοκινήτου

Read More...

Πολιτική

Top Headline

Φράγκος

 Φράγκος

              Το ηχηρό μήνυμα του Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη για την 25η Μαρτίου προς Τουρκία, Σκοπιά και Αλβανία, που επιβουλεύονται...

Read More...

Καμμένος

Καμμένος

              Μήνυμα Καμμένου σε Άγκυρα: Δε διαφέρουμε από τους αγωνιστές του 1821

Read More...

Παυλόπουλος

Παυλόπουλος

              Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα: Η Ελλάδα και η Ε.Ε. έχουν τη δύναμη να υπερασπιστούν την εδαφική κυριαρχία τους

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3ος

              Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου σήκωσε άγκυρες (Εικόνες)

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2ος

		ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2ος

                Τι κρύβει η Βεργίνα; Νέα ερμηνεία για τα πρόσωπα μιας τοιχογραφίας

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 1ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 1ος

              Κύριοι Αρχηγοί των Ε. Δ.

Read More...

Κόσμος

Top Headline

Τουρκία:

Τουρκία:

              ΣΟΚ στην Τουρκία από την ομόφωνη καταδίκη τους από την ΕΕ – Ο Ερντογάν σκέφτεται να ακυρώσει τη Βάρνα

Read More...

Ρωσία:

Ρωσία:

      Ο Πούτιν κάλεσε τον Τσίπρα στη Ρωσία

Read More...

ΗΠΑ

		ΗΠΑ

              Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με Ερντογάν

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 3ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 3ος

              Μισό «ναι» από ΕΦΚΑ για επιστροφή αναδρομικών 800.000 συνταξιούχων - Δείτε αναλυτικά (φωτό)

Read More...

Δήμος Κορυδαλλού:

Δήμος Κορυδαλλού:

            Εθελοντική αιμοδοσία 14 και 15 Μαρτίου

Read More...

Μετά το Πάσχα οι αιτήσεις

Μετά το Πάσχα οι αιτήσεις

              για τις προκηρύξεις 1Κ/2018 και 2Κ/2018

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3ος

              Γαλήνη και ομορφιά που συναρπάζει σε λίμνες της Ελλάδας

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2ος

              Ελληνικό νησί στους 5 κορυφαίους ρομαντικούς προορισμούς για τους λάτρεις της φύσης

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1ος

              Ένα μεσαιωνικό ορεινό χωριό με παρθένα γοητεία

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 3ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 3ος

              Το δάσος με τις πράσινες πυραμίδες (βίντεο)

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 2ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 2ος

              Αποκαλύφθηκε το μυστικό της Πύλης του Άδη που όποιος την προσέγγιζε έβρισκε φρικτό θάνατο

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 1ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 1ος

              Η χωμάτινη καστροπολιτεία στο δρόμο των καραβανιών

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Γραφείο Περιφερειάρχη

Γραφείο Περιφερειάρχη

          1η ,2η , 3η ,4η,...

Read More...

Γραφείο Περιφερειάρχη

Γραφείο Περιφερειάρχη

              45η, 46η, 47η,...

Read More...

Γραφείο Περιφερειάρχη

Γραφείο Περιφερειάρχη

              36η, 37η , 38η , 39η...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                O Δήμος μας

Read More...

αιμοδοσια

αιμοδοσια

              Στο Δ.Δ. Αγ. Παρασκευής η 32η Αιμοδοσία

Read More...

Επιμελητήριο Κοζάνης

Επιμελητήριο Κοζάνης

              Τόποι και ώρες διενέργειας των Επιμελητηριακών Εκλογών της 10ης & 11ης Δεκεμβρίου 2017- Σταυροδοσία.

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/3/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/3/2018

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/2/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/2/2018

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/1/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/1/2018

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Διάφορα

Διάφορα

  Μια πρόταση για τ όνομα των ΣΚΟΠΙΩΝ που αποκαλύπτει τους προδότες . Ποιος θα πει ΟΧΙ ;

Read More...

Σύμπαν !!

Σύμπαν !!

              Σύμπαν: Ολα τα άρθρα - ειδήσεις & Βίντεο από την συνύπαρξη φαινομένων που έχουν  συμβεί εδώ και 152 χρόνια,...

Read More...

Αλλαγή ώρας 2018:

Αλλαγή ώρας 2018:

    Αλλάζει η ώρα την Κυριακή στις 25 Μαρτίου 2018

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

          Μακεδονία. Άμεση διακοπή των συνομιλιών.

Read More...

Πυρκαγιές

Πυρκαγιές

                Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Ηλεία, Κορινθία, Κρήτη και Αυλώνα

Read More...

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

		Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Εμπάρκο στην αγορά της Τουρκίας κάνουν οι Εβρίτες – Ερήμωσε η Αδριανούπολη

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

ΑRΤ

ΑRΤ

              Αρτ TV Live - Αρτ τηλεόραση ραδιόφωνο Art tv Live

Read More...

Χρυσή Αυγή

		Χρυσή Αυγή

              Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

Read More...

Ραχήλ Μακρή

		Ραχήλ Μακρή

              Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided