Τετάρτη, Φεβρουάριος 20, 2019

Διάφορα

 

 

 

 

 

 

 

Καλεντερίδης: Εκείνοι που έβαλαν τον Ιωαννίδη να κάνει το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο, είναι οι ίδιοι που έβαλαν στον Τσίπρα να υπογράψει την προδοσία στις Πρέσπες

 

23.7.18

Καλεντερίδης:

Εκείνοι που έβαλαν τον Ιωαννίδη να κάνει το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο,

είναι οι ίδιοι που έβαλαν στον Τσίπρα να υπογράψει την προδοσία στις Πρέσπες

Καλεντερίδης: Εκείνοι που έβαλαν τον Ιωαννίδη να κάνει το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο, είναι οι ίδιοι που έβαλαν στον Τσίπρα να υπογράψει την προδοσία στις Πρέσπες και να απελάσει τους Ρώσους
Ελλάδα, κάτι σαν μπανανία…
Είναι δομικό χαρακτηριστικό αυτής της χώρας. Μετά την αποικιοποίησή της μέσω του χρέους που προέκυψε από το πρώτο δάνειο που συνάψαμε με τους Άγγλους το 1823, δύο μόλις χρόνια μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης, και τη δολοφονία του Καποδίστρια από τα ίδια κέντρα που εξέδωσαν το δάνειο, οι Έλληνες πολίτες δεν διεκδικήσαμε ποτέ και με αξιοπρεπή τρόπο την ανεξαρτησία της Ελλάδας.
Χύθηκαν ποταμοί αίματος στους εθνικούς αγώνες, όμως πάντα η Ελλάδα ήταν μια απολύτως εξαρτημένη χώρα – κυρίως από την Αγγλία, και μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τις ΗΠΑ-Αγγλία.
Ο ξένος παράγοντας, δηλαδή οι Άγγλοι, απαίτησαν να δικαστούν με γελοίο κατηγορητήριο και να φυλακιστούν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας, με την κατηγορία της συνωμοσίας κατά του βασιλιά Όθωνα και εξαιτίας των σχέσεων που διατηρούσαν με τη Ρωσία! – Κρατήστε το αυτό.
Ο ξένος παράγοντας, για την ακρίβεια προτεστάντες, επέβαλαν το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με καθοριστικές αρμοδιότητες στη διοίκησή της έναν ρωμαιοκαθολικό, τον Όθωνα, ενώ επέβαλαν και τον περιορισμό των μοναστηριών.
Ο ξένος παράγοντας επέβαλε τον Εθνικό Διχασμό, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει δύο κυβερνήσεις, μια της Αθήνας και μια της Θεσσαλονίκης.
Ο ξένος παράγοντας επέβαλε την αποστολή του πιο αξιόμαχου σώματος στρατού της Ελλάδας στην Κριμαία, να πολεμήσει εναντίον των Ρώσων και υπέρ των συμφερόντων της Γαλλίας και της Αγγλίας, με καταστροφικά αποτελέσματα στη Μικρασιατική Εκστρατεία.
Ο ξένος παράγοντας, και συγκεκριμένα η Κομουνιστική Διεθνής και όσοι κρύβονταν επιμελώς πίσω από αυτήν, επέβαλαν την αποδοχή από πλευράς του ΚΚΕ της πολιτικής της «Ανεξάρτητης Μακεδονίας» το 1923 και της δημιουργίας «ενωμένου μακεδονικού έθνους» το 1937, με καταστροφικά αποτελέσματα τις επόμενες δεκαετίες για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Ο ξένος παράγοντας προκάλεσε τον καταραμένο Εμφύλιο Πόλεμο, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αποκλειστεί από τις διαδικασίες που ακολούθησαν τον Β΄ ΠΠ, στις οποίες, ως μια τεράστια ηθική δύναμη, λόγω της συμβολής της στον πόλεμο, θα μπορούσε να διεκδικήσει την Κύπρο και τη Βόρειο Ήπειρο. Όμως, ενώ ήμασταν με τους νικητές, ηττηθήκαμε μόνοι μας, με τον Εμφύλιο.
Ο ξένος παράγοντας μετέτρεψε τον μεγαλειώδη και ένδοξο αντιαποικιακό αγώνα της ΕΟΚΑ σε εθνική ήττα και τραγωδία, με της Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, που αποδείχτηκαν μια διαχρονική θανάσιμη παγίδα για την Κύπρο.
Ο ξένος παράγοντας μας έφερε τη χούντα το 1967, ο ξένος παράγοντας έβαλε το «δαχτυλάκι» του στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, για να έλθει μια άλλη χούντα, πιο βολική, να κάνει το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο και να ακολουθήσει ο Αττίλας, ο οποίος είναι ακόμα πάνω στα ιερά χώματα της Κερύνειας, της Μόρφου, της Αμμοχώστου και του Αγίου Ανδρέα.
Οι παρεμβάσεις και επεμβάσεις του ξένου παράγοντα στα εσωτερικά της πατρίδας μας, με καταστροφικές συνέπειες, δεν περιορίζονται στις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Απλώς επιλέχτηκαν οι πιο χαρακτηριστικές. Θα μπορούσε να γίνει ολόκληρη ακαδημαϊκή μελέτη από μια Σχολή Πολιτικής Επιστήμης ενός πραγματικά ελληνικού πανεπιστημίου, για να διδαχθούν τα Ελληνόπουλα πραγματική ιστορία και να δημιουργηθεί ένα αρνητικό πρότυπο, πώς δεν πρέπει να είναι οργανωμένη μια χώρα ως κράτος, ως πολιτικό σύστημα και ως σύστημα διαχείρισης εξουσιών.
Και επειδή ο ελληνικός λαός είναι κομπάρσος σ’ αυτά τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες του δεκαετίες και αιώνες τώρα, έχει δεχτεί απίστευτη προπαγάνδα – όπως για παράδειγμα ότι «οι δεξιοί είναι κακοί και ενεργούμενα των ξένων και οι αριστεροί είναι αγωνιστές, ηθικοί» και άλλα τέτοια.
Εμείς απλώς να πούμε ότι το πολιτικό σύστημα και το σύστημα διαχείρισης και άσκησης εξουσιών στην Ελλάδα είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο, που από τη μια ευνοεί την εξουσιομανία και από την άλλη καθιστά τους εκάστοτε κυβερνώντες εύκολα και άβουλα θύματα του εξωτερικού παράγοντα.
Αν με ρωτήσετε ποιοι είναι πιο πρόθυμοι να κάνουν τα θελήματα των ξένων, οι αριστεροί ή οι δεξιοί, ειλικρινά δεν ξέρω να απαντήσω, πάντως η αίσθηση που έχω είναι ότι πολλοί από τους κυβερνώντες δεν χρειάζεται καν να πιεστούν, γιατί είναι της λογικής «πέστε μου τι θέλετε να σας κάνω και θα το κάνω αμέσως, και με το παραπάνω μάλιστα».
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν και πολιτικοί που είπαν όχι και το πλήρωσαν ακριβά.
Όμως ακόμα και τέτοιες περιπτώσεις, όπως αυτή του Κώστα Καραμανλή, αποτελεί απόδειξη ότι το σύστημα αυτό θέλει αλλαγή εκ θεμελίων, για να θωρακίζονται εκείνοι που θέλουν να υπηρετήσουν το λαό και την πατρίδα και να εξοβελίζονται, τιμωρούμενοι με παραδειγματικές τιμωρίες, εκείνοι που είναι πρόθυμοι να κάνουν τα θελήματα των ξένων.
Κλείνοντας, να αναφέρω τα τελευταία, φρέσκα παραδείγματα της ξενοδουλείας.
Η υπογραφή της επαίσχυντης και προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών είναι αποτέλεσμα της βούλησης του ξένου παράγοντα, όπως και η απέλαση των Ρώσων διπλωματών, που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα εθνικά μας συμφέροντα, ίσως παρόμοιες με εκείνες που προκάλεσε η εκστρατεία της Κριμαίας στη Μικρασιατική Εκστρατεία και τον ποντιακό και μικρασιατικό ελληνισμό.
Επιμύθιον: Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί ξένοι, καλοί αριστεροί και κακοί δεξιοί. Απλώς υπάρχει μια ανοχύρωτη χώρα, η Ελλάδα, που λειτουργεί σαν μπανανία, στο σώμα της οποίας ασχημονούν ντόπιοι εντολοδόχοι και ξένοι εντολείς. Και έχουμε ευθύνη να δημιουργήσουμε ένα νέο, ασφαλές σύστημα διαχείρισης και άσκησης των εξουσιών, που θα καταστήσει την Ελλάδα ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος.

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 23.7.18

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

Γιατί άραγε δεν δέχονται οι ΠΓΔΜίτες

σύγκριση με το DNA τάφων της Βεργίνας;


Οι Σκοπιανοί υποστηρίζουν ότι είναι Μακεδόνες διότι ήρθαν σε επιμιξία με τον πληθυσμό που ζούσε στην Μακεδονία …
Αν αυτό θα ήταν ποτέ δυνατόν, αν λέω, μου κάνει εντύπωση γιατί κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει
κάνει τεστ DNA στους Σκοπιανούς συγκρινόμενο με DNA που έχει εντοπιστεί από αρχαίους μακεδονικούς τάφους.
Σήμερα ο Ελληνικός πληθυσμός στην Ελλάδα έχει κατά 97% όμοιο DNA με των αρχαίων Ελλήνων παρόλη την πάροδο χιλιετηρίδων και τις αναπόφευκτες επιμιξίες.
Και αυτό δεν το έβγαλα από το κεφάλι μου ασφαλώς, πρόσφατα σχετικά είναι τα δημοσιεύματα.
Αν οι Σκοπιανοί αποδεικνυόταν ότι το DNA τους μοιάζει έστω και στο 50% των Μακεδόνων θα είχαν ένα ισχυρότατο επιχείρημα, αν όχι το θέμα θα έκλεινε μιας και διά παντός.

Πέραν αυτού, οι Μακεδόνες πάντα θεωρούσαν τους εαυτούς τους Έλληνες και το ίδιο τους θεωρούσαν και οι υπόλοιποι Έλληνες.
Απόδειξη ότι συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εν αντιθέσει με τους αρχαίους Θράκες, ή τους Έλληνες των αποικιών.

Το περίεργο είναι, γιατί εφόσον θεωρούν τους εαυτούς τους Μακεδόνες (έστω κατά 50%), δεν θεωρούν τους εαυτούς τους ότι ανήκουν στο ελληνικό γένος.
Το πιθανό επιχείρημα ότι θέλουν να έχουν το δικό τους κράτος ή γλώσσα δεν αλλάζει το γεγονός του φυλετικού προσδιορισμού, αφού και οι Κύπριοι θεωρούν τους εαυτούς τους Έλληνες αλλά έχουν το δικό τους κράτος.

Γιώργος Αναγνωστόπουλος

defence-point.gr

 

 

 

Ζάεφ:

Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε τη Μεγάλη Μακεδονία..................    εμείς έχουμε μόνο τη δική...... μας

«Δεν θα γκρεμίσουμε το άγαλμα του Αλεξάνδρου, αυτό χρειάζεται χρήματα και εμείς χρειαζόμαστε τα χρήματα»

Ζάεφ: Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε τη Μεγάλη Μακεδονία, εμείς έχουμε μόνο τη δική μας

Για τη συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό, το αν αυτή η συμφωνία θα περάσει από το εσωτερικό της χώρας του και το κατά πόσο υπάρχει διαχωρισμός των «Μακεδόνων των Σκοπίων» από αυτούς της ελληνικής επικράτειας, μίλησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Hardtalk του BBC.

Αρχικά ο κ. Ζάεφ ανέφερε με χαμόγελο ότι είναι βέβαιος ότι πάνω από το 70% των πολιτών των Σκοπίων θα ψηφίσει υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας στο επερχόμενο δημοψήφισμα, το οποίο προγραμματίζεται είτε για τον Σεπτέμβρη είτε για τον Οκτώβριο.

Στη συνέχεια σχολίασε για τις αντιδράσεις από τους εθνικιστές των Σκοπίων ότι «έχω ακόμα τα σημάδια μου από την επίθεση που δέχθηκα. Με κατηγορούν ότι είμαι προδότης και ότι πρόδωσα την ιστορία μας και το όνομά μας. Εγώ παρόλα αυτά είμαι χαρούμενος γιατί επιτέλους κλείσαμε το ζήτημα της ταυτότητάς μας. Είναι ένα ιστορικό γεγονός ότι αποτελούμε μέρος, το βόρειο μέρος, της ιστορικής αυτοκρατορίας της Μακεδονίας».

«Αλλάξαμε το όνομα του αυτοκινητοδρόμου και του αεροδρομίου αλλά δεν πρόκειται να ρίξουμε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό άλλωστε χρειάζεται χρήματα για να γίνει. Εμείς χρειαζόμαστε τα χρήματα για άλλες δουλειές. Όπως το να χτίσουμε σπίτια και κτίρια», σχολίασε ο Ζάεφ όσον αφορά τις κινήσεις καλής θέλησης που έκανε το προηγούμενο διάστημα η ΠΓΔΜ.

Για τις αντιδράσεις των αντιπολιτευόμενων κομμάτων στα Σκόπια και στην Ελλάδα ο κ. Ζάεφ είπε ότι «είναι “copy paste” και πανομοιότυπες. Aυτό καταδεικνύει ότι η συμφωνία είναι ισορροπημένη. Καλώ τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει μια ευκαιρία στην συμφωνία των Πρεσπών καθώς υπάρχουν οι Έλληνες Μακεδόνες και οι Μακεδόνες των Σκοπίων. Διαφορετική ιστορία και πολιτισμοί».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου εάν φοβάται ότι οι επόμενες κυβερνήσεις των Σκοπίων θα επιδιώξουν μια «Μεγάλη Μακεδονία» απάντησε ότι «ο Μέγας Αλέξανδρος είχε τη Μεγάλη Μακεδονία. Εμείς έχουμε μόνο τη δική μας και προσπαθούμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας με τους Έλληνες».

Τέλος ανέφερε ότι ανησυχεί για τη μικρή πλειοψηφία που θα κληθεί να κυρώσει τη συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο αλλά, όπως σχολίασε, πιστεύει ότι όλοι θα κάνουν αυτό που πρέπει.

NEWSBEAST.GR   19/7/2018

 

 

 

 

Απορρίφθηκε η αίτηση των Παμμακεδονικών Οργανώσεων τη συμφωνία των Πρεσπών

Αρνητική η απόφαση από το ΣτΕ

Απορρίφθηκε η αίτηση των Παμμακεδονικών Οργανώσεων τη συμφωνία των Πρεσπών

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση των Παμμακεδονικών Οργανώσεων που ζητούσαν να ανασταλεί η συμφωνία των Πρεσπών, που υπογράφηκε στις 17 Ιουνίου 2018 μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδος και των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, στο ΣτΕ έχει προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και 13 Παμμακεδονικές Ενώσεις των αποδήμων Μακεδόνων και ζητούν να ανασταλεί και ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, επειδή παραβιάζει το άρθρο 27 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, πριν την υπογραφή της συμφωνίας, απαιτείται προηγούμενη ψήφισή του από την Βουλή, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία, επειδή περιλαμβάνει αλλαγή γεωγραφικών όρων (της περιοχής της Μακεδονίας).

Η κυρία αίτηση ακύρωσης έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ, το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Δεκεμβρίου με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Σκαλτσούνη.

Σήμερα, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον κ. Σκαλτσούνη εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 199/2018 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ με την οποία απορρίφθηκε η επίμαχη αίτηση αναστολής.

Εξάλλου, συνεχίζουν οι δικαστές, σε περίπτωση που η συμφωνία δεν τεθεί σε ισχύ, τόσο στο σύνολό της όσο και «ως προς τις διατάξεις της ξεχωριστά, δεν θα δεσμεύει οποιοδήποτε από τα μέρη με οποιονδήποτε τρόπο».

Παράλληλα, ως προς τους ισχυρισμούς των οργανώσεων ότι γνωστοποίηση στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Ελληνική Δημοκρατία υποστηρίζει την ένταξη της πΓΔΜ στους οργανισμούς αυτούς, «θα δημιουργηθεί μια κατάσταση, η οποία θα φέρει το Ελληνικό κοινοβούλιο προ τετελεσμένου γεγονότος, όταν κληθεί να κυρώσει τις πράξεις ένταξης, καθώς θα ελλοχεύει ο κίνδυνος της διεθνούς ευθύνης της χώρας, αν δεν το πράξει», οι σύμβουλοι Επικρατείας απαντούν ότι ανεξαρτήτως του εννόμου συμφέροντος των αιτούντων δεν προκύπτει ότι οι εν λόγω διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί, πριν από τη θέση της συμφωνίας σε ισχύ ούτε ότι θα έχουν δημιουργηθεί μη αντιστρεπτές νομικές καταστάσεις.

Παράλληλα, αναφέρει το ΣτΕ ότι η Παμμακεδονικές Οργανώσεις υποστηρίζουν ότι είναι άμεσος ο κίνδυνος απώλειας της ονομασίας «Μακεδονικός» για τα ελληνικά προϊόντα, οι δε οικονομικές συνέπειες στα προερχόμενα από τη Μακεδονία Ελληνικά προϊόντα θα είναι δυσθεώρητες και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αμφισβητήσεις Ελληνικών σημάτων και επωνυμιών προϊόντων και επιχειρήσεων.

Όμως, οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι «ο ισχυρισμός αυτός, αναφερόμενος, μάλιστα, σε ενδεχόμενες, μελλοντικές και αβέβαιες καταστάσεις, που άλλωστε δεν προκαλούνται ευθέως από το κείμενο της συμφωνίας, είναι, εν πάση περιπτώσει, απορριπτέος -πέραν της αοριστίας του- ως προβαλλόμενος εκ συμφέροντος τρίτου, δεδομένου ότι οι αιτούντες ούτε προβάλλουν ούτε προκύπτει ότι έχουν ορισμένο νομικό δεσμό με συγκεκριμένο προϊόν, σήμα ή επιχείρηση που πλήττεται άμεσα από την εφαρμογή των όρων της συμφωνίας».

Σε άλλο σημείο, υποστηρίζουν οι οργανώσεις, ότι η προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας θα έχει ως άμεση συνέπεια την αναθεώρηση των σχολικών εγχειριδίων προς την κατεύθυνση της παραποίησης της Ελληνικής ιστορίας. Όμως, το ΣτΕ απάντησε ότι η συνέπεια αυτή «είναι μελλοντική και αβέβαιη, προεχόντως διότι δεν προκύπτει ότι επίκειται οπωσδήποτε η αναθεώρηση των σχολικών εγχειριδίων, πολύ περισσότερο δε, προς ποιά κατεύθυνση θα κινηθεί αυτή, εφόσον κριθεί αναγκαία από τη διεπιστημονική επιτροπή που θα συγκροτηθεί».

Εξάλλου, προσθέτει η δικαστική απόφαση «η νομιμότητα των πράξεων κατάρτισης του σχολικού προγράμματος είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί ενώπιον του ΣτΕ σε μεταγενέστερο στάδιο».

Τέλος, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής, γιε τους λόγους αυτούς, χωρίς να εξετάσει στην παρούσα φάση το ζήτημα εάν οι προσβαλλόμενες πράξεις «συνιστούν εκτελεστές πράξεις της διοίκησης υπαγόμενες στην ακυρωτική δικαιοδοσία του Συμβουλίου της Επικρατείας, είτε με την εκδοχή ότι δεν συνιστούν μονομερείς εκτελεστές διοικητικές πράξεις είτε με την εκδοχή ότι συνιστούν κυβερνητικές πράξεις».

NEWSBEAST.GR  17/7/2018

 

 

 

 

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

Πως θα βγουν χωρίς κουκούλα έξω από το σπίτι τους;

Ο κόσμος είναι έτοιμος να τους κατασπαράξει!


Θα κυκλοφορούν μόνον…κουκουλωμένοι!

σχόλιο Γ.Θ : Στην φωτογραφία ένα στιγμιότυπο του μέλλοντος με τον προδότη να έχει επιβιβαστεί σε μεταγωγικό αεροπλάνο του αμερικανικού στρατού.
Το θράσος και το θάρρος για ό,τι επαίσχυντο και προδοτικό πράττουν, οι προδότες το παίρνουν γιατί ελπίζουν στην παραπάνω εικόνα όταν και αν το πράγμα στραβώσει για αυτούς.
Ανόητοι... τον προδότη κανείς δεν το αγάπησε...

Μπορεῖτε νά διανοηθεῖτε πώς ἀκόμη καί σὲ (ἕνα, τυχαῖο κι ὁποιοδήποτε) Latin party, ποὺ ὑποτίθεται ὅτι πᾶς γιὰ νὰ ξεσκάσῃς καὶ νὰ χορέψῃς, νὰ ξεκινᾷ μία παρέα νὰ ὀμιλῇ γιὰ τὴν Μακεδονία μας καὶ ἐντὸς ὀλίγων λεπτῶν νά ἔχουν σηκωθῆ ὅλες οἱ ἄλλες παρέες, ἀπὸ τὰ διπλανὰ τραπέζια (οἱ περισσότεροι ἄγνωστοι μεταξύ τους) καὶ νὰ ἔχῃ γίνη ὅλο τὸ μαγαζὶ μία παρέα;
Καί παραλλήλως νά πέφτουν βρισίδια καί κατάρες στούς ἀκατανόμαστους;
Καί νά ἀκολουθοῦν καὶ αὐτοί πού ἦσαν στήν πίστα καί νά μήν χορεύῃ κάποιος;

Τὸ πάρτυ φυσικὰ κατεστράφη, ἀλλὰ ὁ κόσμος ἑνώνεται.
Αὐτὸ μόνον ἐὰν τὸ ζήσετε ὅλοι ἐσεῖς, ποὺ δὲν εἶσθε ἀπὸ τὴν Μακεδονία, θὰ καταλάβετε τὸ τὶ ὀργὴ ὑπάρχει ἐδῶ καὶ πόσο τὸ καζάνι βράζει σὲ βαθμὸ ἐκρήξεως μεγάλης.
Ἡ κυβέρνησις φυσικὰ τὸ ξέρει. Γιὰ αὐτὸν τὸν λόγο καὶ οἱ δηλώσεις τους, (οἱ ὕβρεις τοὺς δηλαδή) ξεπερνοῦν κάθε ὅριο.
Εἶναι δηλώσεις – ἀντιδράσεις πανικοβλήτου καὶ βαρύτατα τραυματισμένου ἀγριμιοῦ ποὺ βγάζει δόντια καὶ νύχια λίγο πρὶν νὰ ξεψυχήσῃ…
Ἀπορῶ πῶς θὰ μπορέσουν νὰ πᾷν διακοπές.
Πῶς θὰ μπορέσουν νὰ ἐπισκεφθοῦν τὰ χωριά τους, εἰδικὰ δὲ αὐτῶν ποὺ κατάγονται ἀπὸ τὴν Μακεδονία. Πῶς θὰ καθήσουν στοὺς καφενέδες καὶ πῶς θὰ βγοῦν χωρὶς κουκούλα ἔξω ἀπὸ τὸ σπίτι τους!
Τί κουκούλα…. Μπούργκα χρειάζονται!!!
Ὁ κόσμος εἶναι ἕτοιμος νὰ τοὺς κατασπαράξῃ!!!
Καὶ κυριολεκτῶ!
Αὐτὴ τὴν ὀργὴ ποὺ βλέπω, οὐδέποτε τὴν ἔχω ξαναδῆ στὴν ζωή μου….

Εὐστρατία Σουραβλᾶ

 

 

 

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

ΤΟ ... ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!!


ΜΕ... ΣΧΟΛΙΑ!!!

Ο Κουτσούμπας πήγε στην Σάμο, ΟΧΙ για να δει τα προβλήματα των Ελλήνων, αλλά των Λαθρομεταναστών...
Τι ψηφίζουμε ωρέ συνέλληνες;;;;shmantikanea

 

 

 

 

Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018

Οι Ρώσοι κατάσκοποι, η προδοσία της Μακεδονίας και το Άγιον Όρος

Εδώ και τρεις μέρες τα συστημικά ΜΜΕ, σε συνεργασία με «αόρατες δυνάμεις» που...
κινούν τα νήματα πίσω από τις κουρτίνες, έχουν αναλάβει να αποπροσαντολίσουν τον ελληνικό λαό από το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Καί τί τρόπο βρήκαν; Ο τρόπος είναι φθηνός και γελοίος. Παίζουν το θρίλερ των πανίσχυρων Ρώσων κατασκόπων, που χύμηξαν στο Άγιον Όρος και στην Βόρεια Ελλάδα και εξαγοράζουν συνειδήσεις μητροπολιτών, Αγιορειτών (δεν καταλάβαμε όμως, οι Αγιορείτες είνα τα θύματα των Ρώσων κατασκόπων ή οι ενορχηστρωτές;), βουλευτών κ.λπ. Και από αυτήν την φοβερή βόρεια συνωμοσία, που θα έριχνε την Κυβέρνηση και θα ακύρωνε την φοβερά ωφέλιμη για την Ελλάδα Συμφωνία των Πρεσπών, μας έσωσε η αμερικάνικη αντικατασκοπεία και… η ΕΥΠ!

Και το κέντρο των κατασκόπων και του ρωσικού λόμπι είναι το Άγιον Όρος!

Για να γελάσετε λοιπόν αναφέρουμε ορισμένα αποσπάσματα από τα απίστευτα σενάρια δημοσιογραφικής και κατασκοπευτικής φαντασίας, που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες σε υποτίθεται σοβαρά και μεγάλα sites.

«Το πανίσχυρο λόμπι του Πούτιν στο Άγιον Όρος σε συνεργασία με Ρώσους πράκτορες που καλύπτονταν από διπλωματική ασυλία είχε στήσει επιχείρηση αποστασίας με την εξαγορά και εκβίαση βουλευτών με τους οποίους είχε ισχυρούς δεσμούς με τελικό στόχο να αποδομήσει και να ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα πριν ψηφιστεί η συμφωνία για το Μακεδονικό από την ελληνική Βουλή.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής αποσταθεροποίησης που εκδηλώθηκε στην Ελλάδα από ξένο παράγοντα που έληξε άδοξα γιατί υπέπεσε στην αντίληψη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Στο Μαξίμου διαβιβάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες απόρρητα δελτία πληροφοριών που περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση των συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό.

Σύμφωνα με τεκμηριωμένα στοιχεία το ρωσικό λόμπι του Αγίου Όρους κάλυψε σχεδόν όλο το κόστος της οργάνωσης των συλλαλητηρίων.

Βέβαια οι λαοσυνάξεις ήταν το πρώτο μέρος του σχεδίου αποσταθεροποίησης. Το δεύτερο περιλάμβανε την αποστασία βουλευτών και πτώση της κυβέρνησης».

Όλα είναι τεκμηριωμένα, όλα είναι με στοιχεία, όλα είναι με δελτία, αλλά όλα αόρατα και… ανύπαρκτα!

Και εμείς θέλουμε να κάνουμε σε όσους γράφουν αυτές τις απίστευτες γελοιότητες και αθλιότητες ορισμένες απλές ερωτήσεις:

1. Χρειάζεται να μας πληρώσουν οι Ρώσοι για να απορρίψουμε μία Συμφωνία που αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα; Ποιος Έλληνας, από τον Υπουργό και βουλευτή μέχρι τον τελευταίο οδοκαθαριστή, θα περίμενε τα μαύρα ρωσικά χρήματα για να ξεσηκωθεί ενάντια στο ξεπούλημα της μακεδονικής ταυτότητας σε φθηνή τιμή;

2. Η Νέα Δημοκρατία, όπου κυριαρχεί η γνωστή για τις σχέσεις της με το Αμερικανικό λόμπι και το Ισραήλ οικογένεια Μητσοτάκη, πληρώθηκε και αυτή από το Ρωσικό λόμπι του Αγίου Όρους για να καταθέσει την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης και να ρίξει την Κυβέρνηση;

3. Οκτώ Ιεράρχες και 47 Μονές της Ελλάδας που πριν λίγες ημέρες χαρακτήρισαν την Συμφωνία των Πρεσπών «επαίσχυντη» και «αντεθνική» πληρώθηκαν και αυτές από το Ρωσικό λόμπι του Αγίου Όρους;

4. Οι χιλιάδες πολίτες που συμμετέχουν κάθε τόσο στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία σε όλη την Ελλάδα και αποδοκιμάζουν τα κυβερνητικά στελέχη, όπου τα συναντούν, είναι πληρωμένοι από το Ρωσικό λόμπι του Αγίου Όρους;

5. Η Μονή Κουτλουμουσίου, που εξέδωσε δύο ανακοινώσεις ενάντια στην αναγνώριση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο, πληρώθηκε και αυτή από το Ρωσικό λόμπι του Αγίου Όρους;

6. Οι 20 αντιπρόσωποι των 20 μονών του Αγίου Όρους, που εξέδωσαν ομόφωνα ανακοίνωση, όπου χαρακτήριζαν «προδοσία της εθνικής συνείδησης του Ελληνισμού» την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας πληρώθηκαν και οι 20 από το Ρωσικό λόμπι του Αγίου Όρους; Πώς αυτό το πανίσχυρο Ρωσικό λόμπι κατάφερε μέσα σε μία νύκτα να πάρει με το μέρος του μονές, που δεν φημίζονται καθόλου για τον φιλορωσισμό τους;

Θέλουμε λοιπόν να τονίσουμε προς όσους γράφουν αυτά τα πράγματα:

Σταματείστε τις κατευθυνόμενες αθλιότητές σας.

Κάτω τα χέρια σας από την Μακεδονία και το Άγιον Όρος.

Ο ελληνικός λαός δεν αποπροσανατολίζεται ούτε χειραγωγείται.

Ήδη έχει δώσει και δίνει καθημερινά την απάντησή του σε όσους αναγνώρισαν μακεδονική γλώσσα και εθνότητα σε ένα σλαβικό έθνος και δεν θα σταματήσει να την δίνει όσο θα υπάρχει.
Πηγή

Αναρτήθηκε στις 8:39:00 μ.μ.

 

 

 

 

 

 

13.7.18

Τι αλλάζει στα σύνορα μας με την Αλβανία

- Το νησί Σάσων, οι Οθωνοί και η Ερεικούσα

Δεν κατάλαβα! Για τα χωράφια του πατέρα τους διαπραγματεύονται με Σκόπια και Αλβανία; Ποιος τους εξουσιοδότησε; Δεν υπάρχει "τροχοπέδη" στα σχέδιά τους από κανένα,  μόνο μοιρολατρεία; Εδώ και τώρα να παραιτηθούν οι βουλευτές της ΝΔ  πράγμα που θα οδηγήσει σε άμεσες εκλογές. Γιατί δεν το κάνουν; Μήπως είναι και αυτοί στο ¨κόλπο"; ΑΛΕΞ
«Εδάφη ή θάλασσα θα παραχωρήσουμε στην Αλβανία» στο πλαίσιο της συνολικής ρύθμισης των «εκκρεμοτήτων» που έχουμε με την γειτονική χώρα, την οποία εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας;

Αυτό είναι το ερώτημα που κυριαρχεί πλέον, μετά την εκχώρηση της Μακεδονίας (όνομα, ταυτότητα, αναγνώριση γλώσσας) στους Σκοπιανούς.
Δύο ημέρες μετά μόλις ημέρα μετά την δήλωση του Επίτροπου Γιοχάνες Χάαν για αλλαγή των συνόρων Ελλάδας και Αλβανίας, έρχεται ο ίδιος ο Ελληνας πρωθυπουργός και τον επιβεβαιώνει.
Ερωτηθείς για τις συνομιλίες της Αθήνας με τα Τίρανα, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει».
Αλλαγή συνόρων; Τι εννοεί ο πρωθυπουργός; Ακόμα και τα θαλάσσια σύνορα για να διευθετυθούν, αυτό γίνεται με βάση τα χερσαία σύνορα. Δηλαδή ο πρωθπουργός θεωρεί την σημερινή συνοριογραμμή με την Αλβανία «ρευστή».
«Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας» τότε θα γίνει αλλαγή συνόρων δήλωσε σε ομιλία του σε think-tank, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, παρουσία μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων!
Μάλιστα χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την συμφωνία για το Σκοπιανό: «Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» είπε ο Γιοχάνες Χαν!
Τι μπορεί να δοθεί από ελληνικής πλευράς; Υπάρχει το νησί Οθωνοί και η Ερεικούσα βόρεια της Κέρκυρας στα ανοικτά των αλβανικών ακτών, τα οποία βάσει των αλβανικών διεκδικήσεων θα μπορούσαν να περάσουν στην αλβανική επικράτεια.
Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό νησί της περιοχής θα δίνεται στην Αλβανία:  Τον Ιούλιο, του 1914, παραδώσαμε στους Αλβανούς το ελληνικό νησί Σάσων, που ανήκε στα Ιόνια Νησιά το οποίο  σήμερα παραχωρήθηκε από τους Αλβανούς για εκμετάλλευση στην Ιταλία.
Το Νησί Σάσων βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο στενό του Οτράντο στη νότια Αλβανία, όπου συναντώνται η Αδριατική και το Ιόνιο.
Κατά την διάρκεια του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου, στις 15 Νοεμβρίου 1912 το ελληνικό Ναυτικό απελευθερώνει το νησί από τους Τούρκους, και τους περίπου 60 Ελληνοβλάχους βοσκούς που κατοικούσαν εκεί.
Ο φάρος επαναλειτούργησε και η ελληνική κυριαρχία επανήλθε, για λίγο όμως επειδή οι τότε Μεγάλες Δυνάμεις (όπως το ΝΑΤΟ σήμερα) άλλα είχαν κατά νου.
Προς ικανοποίηση των ιταλικών βλέψεων, το νησί παραχωρήθηκε στην Αλβανία, με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας και η Αθήνα παραχώρησε το νησί στην Αλβανία.
Εκτυλίχθηκαν συγκινητικές άμα και τραγικές σκηνές, όταν υπεστάλη η ελληνική σημαία, με τους λιγοστούς Έλληνες βοσκούς να κλαίνε και να εκλιπαρούν να μη τους αφήσουν απροστάτευτους.
Η ελληνική κυβέρνηση τους διαβεβαίωσε πως η Αλβανία θα σεβαστεί τα δικαιώματά τους, αλλά λίγες μέρες μετά την αποχώρηση της ελληνικής φρουράς, οι Αλβανοί αποβίβασαν σώμα παραστρατιωτικών που έσφαξαν τους άνδρες και αφού βίασαν τις γυναίκες, ακόμα και τα παιδιά, τα έσφαξαν και αυτά.
Στα αλβανικά σχολικά βιβλία της 9ης και 12ης τάξης οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας είναι η Κόνιτσα, η Καστοριά, ο η Πρέβεζα, η Άρτα, η Ηγουμενίτσα.
Αραγε και αυτές οι περιοχές είναι στο τραπέζι;
Για όποιον βιαστεί να πει ότι «Δεν γίνονται αυτά σήμερα», καλό θα ήταν πρώτα να διερωτηθεί αν πίστευε ότι μπορούσε να υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα αναγνώριζε «μακεδονική γλώσσα» στους Σκοπιανούς και «μακεδονική εθνότητα» (στο αγγλικό κείμενο)...
Να δούμε τι μας περιμένει τώρα...
Ακόμα πιο τρομακτική είναι η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου πριν από λίγο με non paper
«Η σπουδή ορισμένων να δημιουργήσουν εκ νέου θέμα εκ του μη όντος για τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, θα ήταν αξιοθρήνητη εάν δεν ήταν εθνικά επικίνδυνη. Αφού η ΝΔ και τα φίλα προσκείμενα Μέσα της εκτέθηκαν διεθνώς με την προσπάθεια εκμετάλλευσης μίας άστοχης διατύπωσης του Επιτρόπου Χαν, που διευκρινίστηκε ότι αναφερόταν στην ΑΟΖ, τώρα επιδίδονται σε νέα σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Η αποστροφή του Πρωθυπουργού στο ζήτημα των συνόρων με την Αλβανία αναφέρεται στο θέμα της συντήρησης των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα με τη γειτονική χώρα. Και η γελοιότητα έχει τα όριά της».
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 13.7.18

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.


ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ;;;

ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ πρ. ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΠ ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ


Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ ΣΕΡΙΦΗ , ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΥΓΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ VISA SCHENGEN.O ΜΟΥΖΕΝΙΔΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΑΔΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ VISA SCHENGEN , OI ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ VISA SCHENGEN ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΤΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΗ.ΠΟΛΛΟΙ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ , ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!

Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΑ 6 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΙ ΣΑΝ ΕΣΧΑΤΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ , ΔΙΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΩΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!

ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

https://www.edocr.com/pcc1/Page/q/0?DocumentID=udoc.5459d9805cf443d9ae67f8fb3110422f&Scale=0.5&Quality=85&ContentType=jpeg
https://www.edocr.com/pcc1/Page/q/0?DocumentID=udoc.5459d9805cf443d9ae67f8fb3110422f&Scale=0.5&Quality=85&ContentType=jpeg

ΠΗΓΗ  11/7/2018

 

 

 

 

Απίστευτοι χαρακτηρισμοί Μελανσόν για Τσίπρα:

Είναι από τις πιο ελεεινές πολιτικές προσωπικότητες της Ευρώπης

https://www.youtube.com/watch?v=Qv3WkGRcp9s

Μίνα Αγγελίνη
10/07/2018, 15:52 66

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν λέει πώς «δεν θέλω να πιστέψουν οι Γάλλοι πως αν εκλεγώ θα γίνω Τσίπρας»

Δηλητήριo στάζει το στόμα του ιστορικού στελέχους της γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν για τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο BFMTV, ο Μελανσόν έσπευσε να... στολίσει με πρωτοφανή κοσμητικά επίθετα τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι μία από τις προσωπικότητες, τις πιο ελεεινές στη πολιτική ζωή της Ευρώπης », είπε χθες το απόγευμα ο Μελανσόν στο γαλλικό δίκτυο BFMTV αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό.
«Δεν θέλω οι Γάλλοι να πιστέψουν ότι εάν εκλεγώ, θα είμαι ένας Τσίπρας...εγώ θα εφαρμόσω τη δική μου πολιτική», πρόσθεσε ο Μελανσόν, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Ελληνας πρωθυπουργός εφαρμόζει πολιτικές που του υπαγορεύονται, μακράν από αυτές που προεκλογικά είχε υποσχεθεί.


Δείτε βίντεο: Μελανσόν για Τσίπρα: Είναι από τις πιο ελεεινές πολιτικές προσωπικότητες της Ευρώπης

Μελανσόν για Τσίπρα: Είναι από τις πιο ελεεινές πολιτικές προσωπικότητες της Ευρώπης
10/7/2018

 

 

 

 


Θεσσαλονίκη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ζητούν την άμεση αποφυλάκισή τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Άμεση αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές εδώ και τέσσερις μήνες ζήτησαν μέλη της ομάδας «Ελληνίδες Μάνες», που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του προξενείου της Τουρκίας, στην οδό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Κρατώντας φωτογραφίες των στρατιωτικών, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου 2018, χωρίς να τους απαγγελθούν ακόμα κατηγορίες από τις τουρκικές δικαστικές Αρχές. Τα μέλη της ομάδας «Ελληνίδες Μάνες» ζήτησαν να συναντηθούν με τον Τούρκο πρόξενο, προκειμένου να του ζητήσουν την άμεση αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων σταρτιωτικών, αλλά -όπως είπαν- το αίτημά τους δεν ικανοποιήθηκε.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα και εκτός από το αίτημα για άμεση αποφυλάκιση, τα μέλη της ομάδας εξέφρασαν και τη συμπαράστασή τους στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

Πηγή φωτογραφίας: thestival.gr NEWSBEAST.GR

 

 

 

 

8.7.18

ΤΟ ΣτΕ ΟΡΙΣΕ ΔΙΚΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝΔημάρχου Στάμκου 1, Γιαννιτσά Πέλλας, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Ιστοσελίδα: www.popsm.gr, τηλ.: 6983498377
Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018
Στις 28 Ιουνίου 2018 υποβάλαμε μαζί με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού την αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Της Επικρατείας, ώστε να ακυρωθεί η αντισυνταγματική, Συμφωνία του Υπουργού Εξωτερικών κ.Κοτζιά, γνωστή ως συμφωνία των Πρεσπών, (από 17/6/2018) η οποία ήδη δεσμεύει και παράγει αποτελέσματα σε ΝΑΤΟ, ΕΕ αλλά και στο Εσωτερικό, σε σχολικά βιβλία, χάρτες, αρχαιολογικά ευρήματα, μνημεία, και την Ιστορία μας, σύμφωνα με τα άρθρα 2, 8 και 20 αυτής.
Την ίδια ημέρα υποβάλαμε και αίτηση αναστολής της Συμφωνίας, και των συμπροσβαλλόμενων πράξεων, των επιστολών του Υπουργού Εξωτερικών προς ΕΕ και ΝΑΤΟ. Δηλαδή ζητήσαμε να μην παράγει συνέπειες η Συμφωνία ώσπου να δικαστεί η αίτηση ακύρωσής μας, ώστε αν ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, να μην υπάρχουν ήδη τετελεσμένα και  βλάβη, η οποία είναι δύσκολο ή αδύνατο να διορθωθεί. Επίσης ζητήσαμε και οι δύο αιτήσεις μας να συζητηθούν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Της Επικρατείας, εξαιτίας της προφανούς σπουδαιότητας των τεθέντων νομικών ζητημάτων, αλλά και της κατεπείγουσας και απόλυτης σπουδαιότητας που έχει η Συμφωνία αυτή, για την Ιστορία, τον Πολιτισμό, το ίδιο το Ελληνικό Έθνος και τελικά για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.


Σήμερα 6/7/2018 το Συμβούλιο της Επικρατείας ανταποκρινόμενο, σε νέα αίτησή μας για άμεση συζήτηση της προσωρινής διαταγής, που είχαμε υποβάλει μαζί με την αίτηση αναστολής, να σταματήσει προσωρινά η παραγωγή έννομων συνεπειών στο ΝΑΤΟ, σε χρόνο πριν την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων της εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (12/7/2018), προέβη στις εξής διαδικαστικές πράξεις: 1.       Έκανε δεκτό το αίτημά μας και προσδιόρισε την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης και της αίτησης αναστολής στην Ολομέλεια 2.       Όρισε εισηγητή και βοηθό εισηγητή στην αίτηση αναστολής και στην αίτηση ακύρωσης. Και όρισε χρόνο προσκομιδής του φακέλου και των απόψεων του Υπουργού Εξωτερικών στον εισηγητή τις 5 ημέρες, από την επίδοση των αιτήσεων, δηλαδή από σήμερα. 3.       Τις επόμενες ημέρες, μετά από επικοινωνία μας με τον εισηγητή θα ορισθεί η ακριβής ημέρα συζήτησης της προσωρινής διαταγής, ελπίζουμε, εντός της εβδομάδας. 4.       Προσδιόρισε την αίτηση ακύρωσής μας στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου αυτού στις 7/12/2018 Με σοβαρότητα και σύνεση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού, έχουμε συνειδητά επιλέξει, να διεκδικήσουμε την ακύρωση της παράνομης και αντισυνταγματικής συμφωνίας των Πρεσπών, από τα ελληνικά δικαστήρια, Διοικητικά και Ποινικά, διότι αντιλαμβανόμαστε την ιστορικότητα των στιγμών που διανύουμε, από τότε που ξεκίνησε αυτή, η ενάντια στην θέληση του ελληνικού λαού διαπραγμάτευση κι εφεξής. Και τελικά η ενάντια στην θέληση του ελληνικού λαού και στα συμφέροντα του ελληνικού κράτους και Έθνους Συμφωνία (σύμφωνα με την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του συνόλου των γεωστρατηγικών αναλυτών αλλά και του παγκόσμιου συνόλου των καθηγητών ιστορίας και αρχαιολογίας). Και γιατί αντιλαμβανόμαστε, ότι οι προφανείς ακυρότητες που διατρέχουν την συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με όλους τους ομιλούντες ειδικούς σε δημόσιο βήμα, και η παράλογη και παράνομη δέσμευση της Ελλάδας σε μία καταστροφική γι’ αυτήν Συμφωνία, χωρίς να υπάρχει απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου, χωρίς να υπάρχει απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και προεχόντως, (ακόμα κι αν υπήρχαν αυτές), ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, εκφρασμένη ρητώς με δημοψήφισμα, στην οποία, Συμφωνία, σύσσωμος Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, αντιτίθεται με σφοδρότητα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ. Έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο προς την Δικαιοσύνη και περιμένουμε από αυτήν να πράξει το καθήκον της, να πράξει το αυτονόητο, να προστατεύσει τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα, ως οφείλει.
Με τιμή                                                                Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 8.7.18

 

 

 

 

 

 

Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018

Όχλος μουσουλμάνων επιτέθηκε σε χριστιανούς μέσα στο hot spot στο Κουτσόχερο και

προσπάθησε να τους κάψει (Σιγή από τα ελληνικά media)

Όχλος μουσουλμάνων επιτέθηκε σε χριστιανούς μέσα στο hot spot στο Κουτσόχερο και προσπάθησε να τους κάψει

(Σιγή από τα ελληνικά media)

Βίαιη επίθεση από όχλο μουσουλμάνων δέχτηκαν Ιρανοί που έχουν γίνει χριστιανοί στο «Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων» στο Κουτσόχερο της Λάρισας, την περασμένη εβδομάδα, ενώ η αστυνομία καθόταν και παρακολουθούσε.
Η αμερικάνικη χριστιανική οργάνωση “222 Ministries”, η οποία βοηθά τους Ιρανούς χριστιανούς, δήλωσε την Πέμπτη στην International Christian Concern, (χριστιανική οργάνωση η οποία ασχολείται με τα δικαιώματα των χριστιανών διεθνώς), πως η επίθεση έγινε την ώρα που στον προσφυγικό καταυλισμό μια μικρή ομάδα χριστιανών είχε συγκεντρωθεί για μελέτη της Βίβλου και προσευχή.

Οι χριστιανοί, που είχαν περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, προσέλκυσαν την προσοχή των μουσουλμάνων στον καταυλισμό. "Ο όχλος τους επιτέθηκε, τους απειλούσε με μαχαίρια και χτύπησε τους άνδρες, με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν δύο από αυτούς. Δύο γυναίκες και δύο μικρά παιδιά δέχτηκαν απειλές με μαχαίρια, ενώ χύθηκε βενζίνη στο κοντέινέρ τους. Του αποκάλεσαν 'kaffirs' (άπιστους) και τους είπαν να φύγουν από τον καταυλισμό", αναφέρει η οργάνωση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφθασαν στην International Christian Concern (ICC) ο όχλος αποτελείτο από ιρακινούς μουσουλμάνους που ζούσαν στο hot spot και είχαν βάλει στόχο μια ομάδα Ιρανών χριστιανών που ήταν όλοι τους πρώην μουσουλμάνοι που είχαν μεταστραφεί στον χριστιανισμό και μιλούσαν για την πίστη τους.
Σύμφωνα με την 222 Ministries, επτά Ιρανοί "διέσχισαν την Τουρκία και έφτασαν στην Ελλάδα και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης όπου και κατέληξαν σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στη Λάρισα. Ενώ βρισκόταν εκεί, άρχισαν τις συναντήσεις ως μια μικρή ομάδα σε ένα από τα κοντέινερ όπου στεγάζονταν , όπου άρχισαν να συγκεντρώνονται και μερικοί άλλοι".
"Οι υπόλοιποι τους αντιλήφθηκαν και την Κυριακή ένας όχλος τους επιτέθηκε, τους απείλησε με μαχαίρια και χτύπησε τους άνδρες και έχυσε στο κοντέινερ βενζίνη. Μάλιστα όταν ήρθε το ασθενοφόρο, ο μουσουλμανικός όχλος προσπάθησε να αποτρέψει την είσοδό του στον καταυλισμό. Η ελληνική αστυνομία δεν έκανε τίποτα, καθώς υστερούσε σε δυνάμεις μπροστά στον όχλο των 30-40 ανθρώπων", συνεχίζει η 222 Ministries.

Ο Απόστολος Θεοδωράκος ποιμένας της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Λάρισα λέει: «Πριν ξυπνήσω να πάω στη δουλειά μου (μια κυρία) μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι ήταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο γιατί αυτή και ο σύζυγός της είχαν δεχθεί επίθεση από μια ομάδα μουσουλμάνων. Έτρεξα στο νοσοκομείο και βρήκα αυτήν με το παιδί της, τρομοκρατημένη, και με χτυπήματα". Και συνεχίζει "μια ομάδα 30-40 ανθρώπων είχε έρθει ... κατηγορώντας τους ότι είναι Χριστιανοί και πηγαίνουν στην εκκλησία. Στην πραγματικότητα, κάποιος έριξε ένα εύφλεκτο υγρό μέσα στο κοντέινερ και κάποιος προσπάθησε να βάλει φωτιά".
Όλα τα θύματα της επίθεσης διέφυγαν και από τότε βρίσκονται σε ασφαλή χώρο. Έχει κατατεθεί μήνυση στην αστυνομία.
Η Claire Evans, περιφερειακή διευθύντρια του ICC, δήλωσε: «Όποτε ένας μουσουλμάνος γίνεται χριστιανός, το κάνει με μεγάλο κίνδυνο. Αυτοί οι πιστοί συχνά διώχνονται από τους συγγενείς και τις οικογένειές τους και γίνονται θύματα βίας από τους πρώην ομοθρήσκους τους οι οποίοι τους θεωρούν αποστάτες. Συχνά πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους και να ξεκινήσουν τη ζωή τους από το μηδέν. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί οι πιστοί στο Κουτσόχερο δέχτηκαν επίθεση από έναν όχλο. Ενώ είμαστε ευγνώμονες ότι κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι αυτός ο όχλος μπορούσε να συνεχίσει τη βία χωρίς καμία αστυνομική παρέμβαση. Οι επιτιθέμενοι πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου".
ΚΟ / πηγή
redskywarning

 

 

 

 

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

Εκεί μας κατάντισαν δυστυχώς ..

Στη Θράκη όποιος δε δηλώνει Τούρκος δε δικαιούται ούτε μια ασφαλτόστρωση


Στη Θράκη όποιος δε δηλώνει Τούρκος δε δικαιούται ούτε μια ασφαλτόστρωση

Το ξέρω πως ακούγεται παράλογο, απίστευτο αλλά στη Θράκη του 21ου αιώνα ισχύσει σε απόλυτο βαθμό. Αν είσαι μουσουλμάνος και δηλώνεις Τούρκος έχει τα πάντα, δρόμους, πλατείες κλπ αλλά αν δηλώνεις ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΜΑΚΟΣ σε έχουν για πέταμα. Δεν πρόκειται για μια απλή σκέψη μου αλλά για μια πραγματικότητα που την είδα με τα μάτια μου στον οικισμό Κοτάνη της Ξάνθης.
Βρέθηκα εκεί στο πλαίσιο μιας ξενάγησης, από αυτές που κάνω αρκετά συχνά όχι επαγγελματικά αλλά επειδή θέλω και προσπαθώ να αναδείξω τις ομορφιές του τόπου μου. Εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω με ορισμένους από τους κατοίκους του χωριού και πραγματικά δε θυμάμαι να έχω συναντήσει αλλού τόσο απογοητευμένους ανθρώπους.
Παρά την πολύ καλή δουλειά που έκανε ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ο δρόμος από τη Μέδουσα μέχρι την Κοτάνη εξακολουθεί να είναι σε άθλια κατάσταση κ όπως μας ενημέρωσαν οι ελάχιστοι πλέον κάτοικοι του χωριού, το χειμώνα με την παραμικρή βροχή ο δρόμος κόβεται στα δύο και οι ίδιοι μένουν για μέρες αποκλεισμένοι.
Ακόμα και τα όποια τεχνικά έχουν τοποθετηθεί δε βοηθάνε σχεδόν καθόλου αφού η τοποθέτηση τους έγινε πρόχειρα όχι από ειδικούς αλλά από τους ίδιους τους κατοίκους και μάλιστα με χρήματα που συγκέντρωσαν εκείνοι.
Μας επιβεβαίωσαν μάλιστα πως ο Δήμος Μύκης στον οποίο υπάγεται ο συγκεκριμένος οικισμός αρνήθηκε να βοηθήσει διότι οι άνθρωποι αυτοί έκαναν το τεράστιο λάθος σε μια ευχαριστήρια επιστολή τους προς τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ να γράψουν τη φράσει «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ».
Από τη στιγμή λοιπόν που οι κάτοικοι της Κοτάνης δηλώνουν ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ είναι ξεχασμένοι απ’ όλους και ζουν εντελώς αποκομμένοι από τον υπόλοιπο νομό. Εδώ και σχεδόν τρεις μήνες στο χωριό δε λειτουργούν τα τηλέφωνα ενώ για σήμα κινητής τηλεφωνίας δε γίνεται ούτε λόγος. Με λίγα λόγια δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε έναν γιατρό να ειδοποιήσουν σε περίπτωση που χρειαστεί.
Το πιο κοντινό Κέντρο Υγείας που μπορούν να επισκεφθούν βρίσκεται στον Εχίνο αλλά με τέτοιο δρόμο κάνουν πάνω από μια ώρα να φτάσουν εκεί. Με απλά λόγια στο ενδεχόμενο ενός εγκεφαλικού ή ενός εμφράγματος δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αν σωθεί άνθρωπος εκεί πάνω.
Ως προς τον ΕΝΦΙΑ και τους υπόλοιπους φόρους όμως είναι ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες και καλούνται να τα πληρώνουν όλα κανονικά και στην ώρα τους. Όσο για τα δικαιώματα τους, αυτή η λέξη μάλλον τους είναι εντελώς άγνωστη.
Από το Δήμο Μύκης βέβαια δεν περιμένω να ασχοληθεί με ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται ως ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ αλλά περίμενα να δω μια μεγαλύτερη ευαισθησία από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης ο οποίος όπως μας ενημέρωσαν έχει επισκεφθεί την περιοχή.
«Κανένας δεν ασχολείται με δέκα ψήφους» μας είπαν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι του χωριού και όντως είναι τόσοι οι ψήφοι αυτή τη στιγμή αφού ναι μεν η Κοτάνη είχε γεμίσει από σχεδόν 30 οικογένειες που είχαν επιστρέψει στον τόπο τους αλλά με τόσα προβλήματα οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να φύγουν ξανά στην πόλη με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει 10 οικογένειες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και μόλις 4 τον χειμώνα όπου λόγω καιρικών συνθηκών η ζωή εκεί πάνω γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.
Άρα για την ελληνική πολιτεία σημασία έχει ο αριθμός των ανθρώπων και όχι ο ίδιος ο άνθρωπος. Τι σημασία έχει αν είναι 5 ή 500 άτομα; Είναι ΕΛΛΗΝΕΣ φορολογούμενοι πολίτες και το ελάχιστο που δικαιούνται είναι τουλάχιστον ένας σωστός, ένας ανθρώπινος δρόμος. Δρόμο ζητάνε οι άνθρωποι κύριε Ζαγναφέρη και κύριε Μέτιο, όχι αεροδρόμιο. Ούτε αυτό δεν είστε ικανοί να τους προσφέρετε;
Γιατί; Μήπως επειδή εκεί επάνω υπάρχουν άνθρωποι όπως ο κύριος Τζεμήλ που μέσα από τη δουλειά του αναδεικνύουν τον καθαρά πομάκικο πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής; Μήπως αν δήλωναν Τούρκοι θα είχαν όχι μόνο άσφαλτο αλλά και πλατεία; Αυτή τη στιγμή οι συγκεκριμένοι άνθρωποι πίνουν νερό στο όνομα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ για την έστω ελάχιστη βελτίωση του δρόμου αλλά εσάς δε θέλουν να σας βλέπουν ούτε ζωγραφιστούς κύριε Περιφερειάρχα και κύριε Αντιπεριφερειάρχα Ξάνθης.
Δεν είναι 10 ψήφοι φίλε Κώστα, 10 ανθρώπινες ψυχές είναι και έχεις την υποχρέωση να κάνεις έστω κάτι ελάχιστο γι’ αυτές τις ψυχές. ΕΝΑΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΒΡΕΡ ΑΔΕΛΦΕ.
Τόσο δύσκολο είναι πια;

Σ. Καραχότζα xanthinet.gr

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Η πανουργία του «εφιάλτη στην εξουσία» και η απάτη του «ονοματολογικού»


Η πανουργία του «εφιάλτη στην εξουσία» και η απάτη του «ονοματολογικού»

Οι πρόσφατες «αποκαλύψεις» τηλεγραφημάτων της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα του 2009 από τα αρχεία των Wikileaks (https://hellasjournal.com/…/ti-edine-stoys-skopianoys-kai-…/) δεν δείχνουν μόνο τον ρόλο του Γιώργου Παπανδρέου στην προώθηση της «λύσης» στο ζήτημα των Σκοπίων σύμφωνα με τη ίδια ακριβώς συνταγή που εμφανίστηκε δέκα χρόνια αργότερα ως «τελική συμφωνία» των Πρεσπών.

Δημήτρης Γιαννόπουλος

Επιβεβαιώνει επίσης το γεγονός πως εθεωρείτο δεδομένη από το 1991 η έμμεση αλλά σαφής παράδοση από όλες τις ελληνικές πολιτικές ηγεσίες «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας και γλώσσας στους κατοίκους της πρώην Βαρντάρσκα.

Αυτή η διαχρονική και διακομματική εθνική Μειοδοσία καλύπτονταν κάτω από το φύλο συκής του «ονοματολογικού».

Το γεγονός πως όλοι διαχώριζαν αυτό το ζήτημα από το ...άρρητο πρόβλημα της «ταυτότητας» του γειτονικού εθνικού κράτους, σημαίνει πως δέν ήταν μεμονωμένο λάθος, παράλειψη ή ανεύθυνη επιλογή του ενός ή του άλλου «ηγέτη», αλλά «προσυμφωνημένο» Ταμπού ανάμεσα σε όλους τους πρωταγωνιστές του διπλωματικού σκηνικού: πολιτικό-μηντιακό κατεστημένο των Αθηνών, Σκόπια με τους διεθνείς «προστάτες» τους (Σόρος, Βερολίνο) και τον Διεθνή Παράγοντα.

Το πρόβλημα δηλαδή — όπως ανέκαθεν εμφανίζονταν στην ελληνική και διεθνή Κοινή Γνώμη — ΔΕΝ ήταν η παράνομη εγκαθίδρυση Μακεδονικού έθνους-κράτους στα βόρεια σύνορα της «ιστορικής» Ελληνικής Μακεδονίας ως μέρους της Ελληνικής Επικράτειας (Συνθήκη Βουκουρεστίου 1913), αλλά η «αναγνώριση ανεξαρτησίας» του τεχνητού κρατιδίου με «όνομα που δεν υποδηλώνει εδαφικές/αλυτρωτικές διεκδικήσεις».

Γι αυτό ήταν πολύ εύκολο, μετά τον Δεκέμβριο του 1991, η δήλωση των ευρωπαίων υπουργών εξωτερικών ΥΠΕΡ της αναγνώρισης των Σκοπίων «με όνομα που δεν υποδηλώνει εδαφικές διεκδικήσεις» να διολισθήσει από ελληνικής πλευράς (Μητσοτάκης-Σαμαράς) σε όνομα χωρίς «αλυτρωτικές βλέψεις».

Μήπως χρειάζεται να εξηγήσουμε πάλι τη διαφορά ανάμεσα στις «εδαφικές διεκδικήσεις» και τις «αλυτρωτικές βλέψεις»;

Απλούστατα, αποδοχή ονόματος που υποδηλώνει «εδαφικές διεκδικήσεις» συνιστά υποχώρηση σ’ αυτές τις διεκδικήσεις, δηλαδή παράδοση εθνικού «εδάφους» (που δεν μπορεί να αποκλειστεί από καμιά «αναθεώρηση Συντάγματος» της άλλης πλευράς).

Αντίθετα, οι «αλυτρωτικές βλέψεις» είναι ζήτημα εσωτερικής υποκειμενικής θέσπισης που θα μπορούσε να μετριαστεί με κάποιες «συνταγματικές» διευθετήσεις χωρίς όμως αντίκτυπο στην «ταυτότητα» του Έθνους.

Καταβλήθηκε μάλιστα ιδιαίτερη προσπάθεια ωστε η απόρριψη της πρότασης «σύνθετης ονομασίας με τον όρο Μακεδονία» να εμφανίζεται ως «δίκαιη ίσως», αλλά πάντως ανέφικτη και ακατανόητη διεθνώς εφόσον τα Σκόπια θα απαρνούνταν αλυτρωτικές βλέψεις και αλλαγές συνόρων στο Σύνταγμά τους.

Κανείς τότε — ούτε ο Αντώνης Σαμαράς — δεν επέμενε να υπενθυμίζει την «ακατανόητη» αλλαγή επίσημης ονομασίας της Μεγάλης Βρετανίας σε Ηνωμένο Βασίλειο ή της Εθνικιστικής Κίνας σε Ταιβάν, παρόλο που τα αντίστοιχα διπλωματικά «κωλύματα» ωχριούσαν μπροστά στο Έγκλημα του σφετερισμού και την διαστρέβλωσης μιας αδιάρρηκτης ιστορικής, πνευματικής, πολιτιστικής, γλωσσικής και εθνικής Παρακαταθήκης με οικουμενικές αξιώσεις.

Δεν χρειάζεται να δημοσιευτούν τα πρακτικά των δύο Συνόδων Πολιτικών Αρχηγών του Απριλίου και Ιουνίου 1992 για να αντιληφθούμε πως η εμμονή σε ονομασία «που δεν θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ή τα παράγωγά του» ήταν προσχηματική, αλλά χρήσιμη ως στάχτη στα μάτια των Ελλήνων μέχρι να ωριμάσουν οι χειρότερες δυνατές συνθήκες «υπαναχώρησης».
Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του μακαρίτη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το καλοκαίρι του 1992 στο ερώτημα δημοσιογράφου «γιατί συνέχιζε να ακολουθεί στο θέμα των Σκοπίων εξωτερική πολιτική την οποία δεν πιστεύει;»

«Δεν είπα ότι δεν τη πιστεύω, αλλά πως την θεωρώ ανέφικτη και ότι, παρόλα αυτά, θα κάνω ό,τι μπορώ για να επιτύχω την καλύτερη δυνατή λύση».

Ακολούθησε στα τέλη του 1992 το πραξικόπημα της αποδοχής εισόδου των Σκοπίων στον ΟΗΕ με «προσωρινή» ονομασία «Πρώην κλπ. Μακεδονία» για να μπλοκαριστεί η δέσμευση μή-αναγνώρισης ονόματος «Μακεδονία» που είχε αποσπάσει σπό τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Μπίλ Κλίντον η ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ.

Η συνέχεια που έδωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1994-95 με το εμπάργκο και την Ενδιάμεση Συμφωνία (για εξεύρεση λύσης «κοινής αποδοχής»), δεν ήταν παρά η αναβολή που χρειάζονταν οι Μεγάλες Δυνάμεις για ολοκλήρωση του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας με την απόσχιση Μαυροβουνίου και Κοσόβου από τη Σερβία μετά τον βομβαρδισμό του 1999 και τους διασυνοριακούς εμφυλίους που επακολούθησαν προς όφελος της Αλβανίας.

Καλώς ή κακώς, ο πρώτος που επανέφερε το πρόβλημα της μακεδονικής «ταυτότητας» από τη συναινετική αφάνεια, ήταν ο Κώστας Καραμανλής στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ του 2008.

Αλλά το περιβόητο «erga omnes» σε σύνθετη ονομασία, το οποίο προσέφερε στους Συμμάχους ως οριστικό υποκατάστατο του «χωρίς τον όρο Μακεδονία ή παράγωγα», μπορεί να έσωσε προσωρινά την παρτίδα για τον πολιτικά ξωφλημένο «μεσαίο χώρο» της Ελλάδας, αλλά δεν ήταν αρκετό να του εξασφαλίσει πολιτική μακροημέρευση.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στις αποκαλύψεις των διπλωματικών εγγράφων του 2009 που δημοσίευσαν τα Wikileaks, ήταν η βιασύνη του Γιώργου Παπανδρέου για λύσεις «πακέτο» Ελληνοτουρκικών, Κυπριακού και Σκοπιανού «προτού οι πιθανές οικονομικές δοκιμασίες της Ελλάδας του δέσουν πολιτικά τα χέρια».

Χωρίς να υποτιμούμε το έλλειμμα νοημοσύνης του ΓΑΠ, η παραπάνω αποστροφή θα μπορούσε να διαβαστεί και ανάποδα από τους ευφυέστερους τότε άσπονδους φίλους της Ελλάδας όπως Ερντογάν, Γκρουέφσκι, Νίμιτς, Σόρος, Μέρκελ, Ομπάμα και Χίλαρυ Κλίντον:

Αφού πρώτα διαλύσουμε οικονομικά τη χώρα και δέσουμε τα χέρια ολόκληρου του πολιτικού της συστήματος πισθάγκωνα, θα είναι πολύ πιο εύκολο γι αυτούς να επικαλεστούν «αδυναμία» για να δικαιολογήσουν στο λαό τους την απεμπόληση κάθε ίχνους εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας που θα τους ζητήσουμε!

Θα έλεγε λοιπόν κανείς πως η «εσωτερική κατοχή» του μεταπολεμικού πολιτικού συστήματος πάνω στην ελληνική κοινωνία (βλ. Γ. Κοντογιώργης) δεν λειτουργεί μόνο αποφατικά ή «κατασταλτικά» σε σχέση με τα εθνικά συμφέροντα, δίκαια, αξίες και ιδανικά του ελληνικού λαού.

Υπάρχει επιπλέον μία «καταφατική» ή «δημιουργική» παράμετρος συνεχούς ιδεολογικής-ψυχολογικής χειραγώγησης, διαφθοράς και εξαπάτησης που καθιστά την ντόπια κομματοκρατία σχεδόν αυτόνομο ενεργό και απολύτως «πρόθυμο» συντελεστή των πιο απάνθρωπων, εθνοκτόνων ή ανθελληνικών ξένων συμφερόντων, στη χειρότερη δυνατή κάθε φορά εκδοχή τους.

Αυτή η πρωτοφανής πανουργία του αρχέγονου «Εφιάλτη στην Εξουσία», είναι κάτι που υποτιμάται από πολλούς καλοπροαίρετους επικριτές μιας φαινομενικά παθητικής λαϊκής αντιμετώπισης ολέθριων επιλογών του πολιτικού κατεστημένου της χώρας.

Δεν είναι όμως ούτε «αποχαύνωση» ούτε αδιαφορία που παραλύει τη βούλησης τους, αλλά το δηλητήριο του ενός σκορπιού που είναι καταδικασμένοι να κουβαλάνε στον κόρφο τους, σε θέση που δε φτάνουν για να τον αποτινάξουν.

Όσο όμως διεισδύουμε βαθύτερα στα ύπουλα τεχνάσματα με τα οποία οι ολέθριες επιλογές ενεργοποιούνται από τους ντόπιους ελληνόφωνους εκτελεστές, τόσο οφείλουμε να υποκλιθούμε στην αντοχή και την πίστη που εκδηλώνουν οι πιο αγνοί Έλληνες πατριώτες.

Αυτοί καταλαβαίνουν το πεπρωμένο των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» που εξύμνησαν οι εθνικοί ποιητές:
«Χωρίς την Ιθάκη δεν θάβγαινες στον δρόμο...»
και στις Θερμοπύλες «παλ’ εις μικρόν γενναίοι, πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε, πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες... όταν προβλέπουν ...πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος, κ’ οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε.»

freepen.gr

Δείτε επίσης:

Wikileaks»: Οι Αμερικανοί ήλπιζαν να πεθάνει ο Χριστόδουλος για να ...

 

 

 

 

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Alexis Tsipras is throwing once again chemicals at Greek people for defending their history.

He is calling them fascists.


Meanwhile, Skopjans are preparing for a referendum to decide which is the best way to steal Greek History!

Θεσσαλονίκη 1/7/2018

https://www.youtube.com/watch?v=jXrwD4kDfxQ
averoph

 

 

 

2.7.18

Αποδοκιμασίες

για τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στην τελετή για την επέτειο απελευθέρωσης της Δράμας


Ο ΓΓ του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αποδοκιμάστηκε από συγκεντρωμένους που του επιτέθηκαν φραστικά διαμαρτυρόμενοι για την πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την επέτειο των 105 χρόνων της απελευθέρωσης της Δράμας, με κάποιους παρευρισκομένους να ξεσπούν σε αποδοκιμασίες και ύβρεις κατά του εκπροσώπου της κυβέρνησης, γενικού γραμματέα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Φλωρεντή.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, που περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, ο ΓΓ αποδοκιμάστηκε από συγκεντρωμένους που του επιτέθηκαν φραστικά διαμαρτυρόμενοι για την πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων.

Οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια της αποχώρησης του κ. Φλωρεντή από τον χώρο της εκδήλωσης. Η αναχώρησή του με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο έγινε συνοδεία αστυνομικής δύναμης και σε ηλεκτρισμένο κλίμα.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε το Star Βορείου Ελλάδας

Πηγή: Star Βορείου Ελλάδος, dramini.gr, protothema

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 2.7.18

 

 

 

 

30.6.18

Γιώργος Αδαλής :

OΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙ

– ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΖΗΣΑ ΩΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΚΕΙ

George Adalis B

Πρέσπες! Μαγευτικό κι ιστορικό μέρος! Ένα μέρος που το μαγάρισε παντοτινά ο Τσίπρας και ο περιφερόμενος θίασος που δρα ρίχτοντας δοξαριές στην καρδιά της χώρας. Εκεί θέλαμε να πάμε με την παρέα μου! Γιατί πιστέψαμε ότι ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα, όπου μπορείς να ας και να
διαμαρτυρηθείς για την απόφαση που πήρε με το έτσι θέλω και πραξικοπηματικά ένας Πρωθυπουργός που κορόιδεψε τον λαό με τα προεκλογικά του ψέματα.

Δεν θέλαμε να δείρουμε κανέναν, δεν θέλαμε να παλέψουμε με κανέναν , δεν θέλαμε να συγκρουστούμε με κανένα! Θέλαμε μόνο να πάμε και να φωνάξουμε ειρηνικά, ότι η συμφωνία του Τσίπρα με τον αμπελουργό -κολίγα του Μπουτάρη-, τον Ζάεφ, είναι προδοτική , ικανή να διαλύσει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολάκερα τα Βαλκάνια!

Τρομάρα μας!

Πιστέψαμε ότι έχουμε δημοκρατία!

Τρομάρα μας!

Πιστέψαμε ότι είμαστε ελεύθεροι!

Τρομάρα μας!

Πιστέψαμε ότι έχουμε μια αριστερή κυβέρνηση που προάγει τον προοδευτισμό και την ελευθερία έκφρασης και λόγου!

Τρομάρα μας…

Φτάνοντας κοντά στο χωριό Βίγλα στο χιονοδρομικό κέντρο διαπιστώσαμε μποτιλιάρισμα. Αναγκαστήκαμε να παρκάρουμε 4 χιλιόμετρα έξω από τη Βίγλα και να πάμε με τα πόδια ίσαμε εκεί. Όπως και εκατοντάδες άλλοι. Με το που φτάσαμε, είδαμε μερικές χιλιάδες κόσμου να είναι στο χιονοδρομικό και μια μικροφωνική εγκατάσταση μιλούσαν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου και κάποιοι Μητροπολίτες. Όση ώρα καθόμασταν εκεί χάναμε χρόνο. Οι «μάγκες» της υπόθεσης είχαν στρωθεί για τα καλά στο τσιμπούσι και καταβρόχθιζαν σουβλάκια.

«Καλά ρε, ήρθαμε ως εδώ για να φάμε σουβλάκια», ρωτάω τους διοργανωτές οι οποίοι με ενημέρωσαν ότι πέντε χιλιόμετρα πιο κάτω υπάρχει μπλόκο των ΜΑΤ και ο δρόμος για τις Πρέσπες είναι κλειστός!!!


Μίλησα με τον υπεύθυνο της Αστυνομίας ο οποίος μου το επιβεβαίωσε. Του ζήτησα να μου επιτρέψει να πάω με ένα αμάξι που ήταν από χτες εκεί προκειμένου να καλύψω δημοσιογραφικά τα γεγονότα και μου το απαγόρευσε! Όπως και μια κυρία υπαξιωματικός που με μάλωσε γιατί ήθελα να κάμω την δουλειά μου. Κι εκεί έπεσε το πρώτο τηλέφωνο. Στο Πισοδέρι δέρνουν τον κόσμο και πετάνε χημικά! Πήρα όλους όσους μπόρεσα και ξεκινήσαμε με τα πόδια! Περπατούσαμε 50 λεπτά περίπου καμιά χιλιάδα άτομα. Μέσα στο λιοπύρι σε ένα μέρος άγνωστο.

Φτάνοντας εκεί βρήκαμε άλλους 4-5 χιλιάδες κόσμο. Οι πρώτοι που συναντήσαμε ήταν κατακόκκινοι και σχεδόν καμένοι από τα χημικά! Στο Πισοδέρι, οι ματατζήδες είχαν ακροβολιστεί στις πλαγιές των λόφων και εκτόξευαν από ψηλά χημικά και κρότου-λάμψης. Πήρα ένα ζευγάρι κιάλια και μέτρησα πάνω από 40 κρανοφόρους ακόμη και πάνω σε δέντρα. Ένα σύννεφο καπνού φαινόταν από μακριά.

Περπατήσαμε ένα χιλιόμετρο από το κέντρο του χωριού και φτάσαμε στην έξοδο όπου δεν υπήρχαν σπίτια. Αλλοι έρχονταν κι άλλοι πήγαιναν. Στους δρόμους έβλεπες ακόμη και μικρά παιδιά, ξάπλα στα πεζοδρόμια να προσπαθούν να συνέλθουν από τον κατακλυσμό των χημικών.


Φτάνοντας εκεί υπήρχε ένα μεγάλο μπλόκο στο οδόστρωμα και μερικές διμοιρίες ματ στον αγροτικό δρόμο, που ήταν παράλληλα με τον κεντρικό, σε ένα ύψωμα 20-30 μέτρων. Προφανώς για να μην μπορούν τα αμάξια να πάρουν τον χωματόδρομο και παρακάμψουν το μπλόκο.

Τέσσερις ώρες έπεφτε ξύλο!

Στον λόγο της αντρικής μου τιμής και στον Ταξιάρχη που πιστεύω, οι ματατζήδες ουδέποτε προκλήθηκαν από τον κόσμο. Οι περισσότεροι ήταν εξαντλημένοι από το πολύωρο περπάτημα και ζητούσαν από τα ΜΑΤ να τους αφήσουν να περάσουν με τα πόδια να πάνε στις Πρέσπες! Να περπατήσουν δηλαδή άλλα 20 χιλιόμετρα. Ούτε επίθεση έγινε ποτέ στα ΜΑΤ που βρίσκοντας στο οδόστρωμα αλλά ούτε και προκλήθηκαν από τους διαδηλωτές!

Αντίθετα, πάνω στον αγροτικό δρόμο στην πλαγιά του λόφου, κάθε τρεις και λίγο οι ματατζήδες εκτόξευαν χημικά πάνω στα κεφάλια του κόσμου. Κάποια στιγμή, μερικοί με πολιτικά που βρίσκονταν πίσω από την ακροβολισμένη διμοιρία των ΜΑΤ, πέρασαν μπροστά κι άρχισαν να πετάνε πέτρες και ξύλα από ψηλά, κατ ευθείαν στην διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο οδόστρωμα. Αυτό έγινε πρώτη φορά στις 9 το πρωί κι έχει καταγραφεί σε βίντεο και δεν το είδα προσωπικά! Αλλά το είδα άλλες δυο φορές να γίνεται μπροστά στα μάτια μου μέχρι στις 13:00 το μεσημέρι! Αντρες με πολιτική περιβολή να βρίσκονται πίσω απο τα ΜΑΤ, να περνούν μπροστά και να εκτοξεύουν πέτρες ενάντια της κεντρικής δύναμης των ΜΑΤ από κάτω! Και μετά κρυβόντουσαν ξανά πίσω από την «ορεινή» διμοιρία.
Τι λέει άραγε ο «αριστερός» κύριος Τόσκας για όλο αυτό? Τι έχει να πει για την φωτό που δημοσιεύτηκε ήδη στα social Media καθώς και για το βίντεο όπου φαίνεται ξεκάθαρα ποιος προκαλεί και πως;

Οι δηλώσεις Κοτζιά που άκουσα ήταν αστείες και ψευδείς!
Με το που πέφταν οι πρώτες πέτρες από τους 4 πολίτες που κρυβόντουσαν στην πλάτη των ΜΑΤ, ξεκίναγαν την επίθεση οι ματατζήδες στο δρόμο! Και χτυπούσαν αλύπητα γέρους γριές ακόμα και παιδάκια! Δεκάδες ποδοπατήθηκαν από το γιουρούσι των Πραιτοριανών και προσωπικά είδα πάνω από 20 τραυματίες τρεις εκ των οποίων πολύ σοβαρά!


Και δεν φτάνει που ρίχναν χημικά οι ματατζήδες από κάτω αλλά έριχναν κι από ψηλά οι «ορεινοί» και μάλιστα μέσα στο δάσος δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα που όμοιά της δεν έχω ξαναδεί σε καμία διαδήλωση που έχω καλύψει δημοσιογραφικά εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες!

Όπως ήταν φυσικό, η νεολαία που είδε τι συμβαίνει, ξεχύθηκε από τον δρόμο κι άρχισε να σκαρφαλώνει στην πλαγιά, με σκοπό να αρπάξει τους τέσσερις «πολίτες» που πετούσαν πέτρες στα ΜΑΤ. Δηλαδή τι πολίτες; Παρακρατικοί του κερατά ήταν για να λέμε τα πράγματα με τα όνομα τους!

Και κάπου εκεί χάθηκε η μπάλα. Και πάλι καταθέτω την προσωπική μου μαρτυρία, ότι οι ματατζήδες μόλις έφτανε κάποιος στην κορφή, τον χτυπούσαν με τα γκλοπ και τις ασπίδες. Κι ενώ οι νεολαίοι ήταν εν κινδύνω σε πολύ κατηφορική πλαγιά, αυτοί τους έριχναν οβίδες στο ψαχνό με αποτέλεσμα να γκρεμοτσακίζονται ο ένας μετά τον άλλον. Στην δεξιά πλευρά της πλαγιάς, κάποιος ματατζής, έσπρωξε με δύναμη ένα παλληκάρι το οποίο γκρεμοτσακίστηκε κι έμεινε λιπόθυμο αφού κατρακύλησε σαν σακί για 20 μέτρα. Εμεινε εκεί και αμέσως έσπευσαν για βοήθεια δεκάδες κόσμου.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν αυτός ο ματατζής που έσπρωξε το παλληκάρι ήταν άνθρωπος

Αν ήταν καν Ελληνας !

Γιατί οι ματατζήδες δεν μιλούσαν καν μεταξύ τους! Ούτε κιχ. Και το βλέμμα τους είχε ένα αλλόκοτο μίσος! Δεν άκουσα μα τω θεώ ούτε μια λέξη από το στόμα τους επί πέντε ώρες που βρισκόμουν εκεί! Ούτε μία…

Στο χρονικό σημείο αυτό άρχισαν οδομαχίες και οι ματατζήδες έριξαν τόνους χημικά.

Εγώ με ένα φίλο μου, το Νικο, βγήκα μπροστά και τους είπα «περιμένετε να φύγουν οι γέροι. Μην βαράτε άλλο. Είμαι δημοσιογράφος. Θα σκοτωθεί άνθρωπος!»


Κι ενώ είχα τα χέρια ψηλά και τους είπα ότι πάω στο πλάι σε ένα Δημοτικό κατάστημα, ΚΙ ΕΝΩ εκεί ήμασταν μόνο δύο άτομα, και δεν κάναμε απολύτως τίποτα που να θυμίζει επιθετική ενέργεια, μας έριξαν 2 χημικά στα πόδια και 4 μπροστά μας! Είχαμε αποκοπεί από το πλήθος που ήταν περίπου εκατό μέτρα πιο πάνω. Κανείς απολύτως δεν πέταξε ούτε πέτρα προς τα ΜΑΤ. Ο κόσμος υποχωρούσε λέγοντας μόνο συνθήματα.

Εκεί , στην προσπάθειά μου να ξεφύγω από το σύννεφο των καπνογόνων και να δω που πάει ο αέρας για να πάω αντίθετα εγώ, πρέπει να με χτύπησαν 3 φορές στην πλάτη και στα πόδια.
Και κυριολεκτικά χωρίς ανάσα, έτρεξα προς το πλήθος. Πρέπει να μου πήρε 20 λεπτά για να αρχίσω να βλέπω μιας και τα μάτια μου είχαν πρηστεί κι έτσουζαν! Και περίπου δυο ώρες για να φύγουν τα χημικά μέσα από τα σωθικά μου!

Και ενώ όλος ο κόσμος είχε αποχωρήσει εντελώς από το μπλόκο και ήταν στο χωριό, ξαφνικά κατά τις 3μμ τα ΜΑΤ εισβάλουν μέσα στο χωριό κι αρχίζουν να πετούν χημικά και να βαράνε. Αποτέλεσμα ήταν να κλειστούν τα γυναικόπαιδα μέσα στην καφετέρια του χωριού όπου επικράτησε ένας μαύρος χαμός με παιδιά να κλαίνε και γέρους να υποφέρουν!

Αλήθεια, τι χρειαζόταν αυτή η εισβολή των ΜΑΤ μέσα στην αστική ζώνη στο Πισοδέρι κ. Τόσκα? Γιατί ενώ είδατε ότι υπήρχαν ήδη τραυματίες εισβάλατε στο χωριό? Με ποιο σκοπό? Δεν σας έφτανε τόσο ξύλο που ρίξατε στον κόσμο έξω από το χωριό?
Γιατί αφού είχατε στήσει μπλόκο, δεν υπήρχε δίπλα ένα ασθενοφόρο κι άργησε τόσο πολύ αν έρθει να πάρει τους τρεις σοβαρά τραυματισμένους?

Eίστε όλοι ψεύτες! Από τον Πρωθυπουργό ίσαμε τα κομματικά σας τσιράκια!

Κανένας δεν επιτέθηκε στα ΜΑΤ. Ισα-ίσα τους παρακαλούσαν να τους αφήσουν να περάσουν με τα πόδια. Κανείς δεν επιτέθηκε στην διμοιρία κάτω στο οδόστρωμα ποτέ! Κι οι από πάνω είχαν φλομώσει τον κόσμο στα χημικά για να τον διαλύσουν! Το μπάχαλο ξεκίνησε όταν αυτοί που κρύβονταν πίσω από τα ματ στο βουνό, άρχισαν να πετάνε πέτρες στους ματατζήδες που βρίσκονταν στο δρόμο!

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΗΤΑΝ. Όλα τα υπόλοιπα είναι φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες!

Κι έω και μια επιπλέον απορία! Ζήτησα εγώ ο ίδιος έναν Εισαγγελικό λειτουργό να αιτηθώ λόγω δουλειάς να με αφήσει να περάσω το μπλόκο με τα πόδια και να συνεχίσω για τις Πρέσπες! Και μου είπαν ότι στο μπλόκο δεν υπήρχε παρουσία Εισαγγελέα!

Από πότε Αλέξη Τσίπρα κόβεις την κυκλοφορία στους δρόμους, στήνεις μπλόκα και δεν υπάρχει Εισαγγελικός λειτουργός για να επιβλέπει και να δίνει εντολές;

Μπορεί να χρειάστηκε ολόκληρη επιχείρηση για να απεγκλωβιστούμε από την κόλαση που δημιούργησες Αλέξη Τσίπρα στο Πισοδέρι, αλλά άξιζε τον κόπο!

Γιατί καταλάβαμε ότι δεν είσαι ίδιος με τους προηγούμενους!

ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ!

Γιατί Αλέξη Τσίπρα μας ενώνεις! Καλλιεργείς την Ομόνοια και την Αυτοδιαχείριση μεταξύ μας!

Αλέξη Τσίπρα, στο είχα πει ότι θα μας βρεις στους δρόμους! Εκεί που σ αφήσαμε πριν γίνεις ο Τύραννος μας!

Η κόλαση που έκαμες στο Πισοδέρι και απέκρυψαν όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ, έβαλε τις βάσεις για να «κάψουμε» την προδοτική συμφωνία που πήγες και υπέγραψες! Και προτίμησες να μας δείρεις και να μας δηλητηριάσεις , για να μην «φανεί» στα αφεντικά σου ότι οι Ελληνες διαμαρτύρονται!

Η Ελλάδα Αλέξη Τσίπρα δεν ανέχεται ξεπουλημένους όπως εσύ και οι άλλες μαριονέτες ! Στο Πισοδέρι μας ένωσες και έδωσες το σύνθημα σε όλους μας, ότι ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΣΕ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ …

ΥΓ.
Οσο για τους «δικούς» σου που έβαλες να εκτονώσουν την οργή του κόσμου κι έμειναν πάνω στη Βίγλα κι εκφωνούσαν λόγους στα … πεύκα, αναρωτιέμαι αν τα σουβλάκια που καταβρόχθισαν όση ώρα μας έδερνες, τα πλήρωσαν αυτοί ή τους τα κέρασες εσύ Αλέκση!!!!


tahalia.gr

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 30.6.18

 

 

 

 

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

Βρετανικά ΜΜΕ:

«Μακεδόνας, όχι Ελληνας» ο Μ.Αλέξανδρος

- Ευρωβουλή: «Συγγνώμη» από τους «Μακεδόνες» (των Σκοπίων)...

Γράφει: Πέτρος Αναστασίου

Τα ολέθρια για τον Ελληνισμό αποτελέσματα της συμφωνίας Τσίπρα-Κοτζιά ήδη διαφαίνονται σε όλα τα επίπεδα με τα Σκόπια και τους Σκοπιανούς να αποκαλούνται πλεόν χωρίς αιδώ «Μακεδονία» και «Μακεδόνες» από όλους!

Το πόσο κρίσιμο είναι να ανατραπεί αυτή η συμφωνία το συντομότερο δυνατό και να ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια ανατροπής των ολέθριων συνεπειών των πράξεων της κυβέρνησης Τσίπρα το «περιγράφει» άρθρο βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» όπου σε ένα οδοιπορικό της παρουσιάζει την «Μακεδονία», δηλαδή τα Σκόπια με τον συντάκτη του άρθρου Πωλ Μπλούμφιλντ να απορρίπτει οποιαδήποτε «ελληνικότητα» του Μεγάλου Αλεξάνδρου και γράφει ότι «δεν ήταν Έλληνας αλλά ήταν Μακεδόνας δηλαδή πρόγονος των Σκοπιανών».

Μάλιστα, παρουσιάζοντας τα κρασιά του οινοποιείου «Στόβοι», όπου έκανε ένα διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό ο Μπλούμφιλντ αναφέρει ότι «δοκίμασε κρασί που όπως του είπε ο ντόπιος παραγωγός από αυτό έπινε ο Μέγας Αλέξανδρος»!

«Α, το ζήτημα του Αλέξανδρου. Στο σχολείο πιθανότατα μάθατε ότι ο σειριακός κατακτητής ήταν Έλληνας- Τον 4ο π.Χ. αιώνα δεν υπήρχε η ίδια η Ελλάδα. Όχι, ο Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας. Αλλά, το ερώτημα είναι που ήταν ακριβώς η Μακεδονία», γράφει ο Βρετανός συντάκτης.

Και συνεχίζει: «Οι σημερινοί Έλληνες επιμένουν ότι βρίσκεται στην επικράτειά τους, απαιτώντας από τους γείτονες τους να ξηλώσουν το μνημείο που προκάλεσε μια μακρόχρονη ρήξη με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία- μια κατάσταση που εξομαλύνθηκε αυτόν τον μήνα με την υπογραφή μιας διασυνοριακής συμφωνίας με την μετονομασία αυτού του έθνους σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και αποσύρθηκαν οι ελληνικέ ενστάσεις όσον αφορά τη συμμετοχή της τόσο στην ΕΕ, όσο και στο ΝΑΤΟ», γράφει η «The Telegraph».

Το άρθρο αναπαράχθηκε από πολλά βρετανικά ΜΜΕ.

Αλλά δεν έφτανε αυτό: Ο Γερμανίς ευρωβουλευτής Κνουτ Φλεκενστάιν σε συνέντευξή στη σλαβική τηλεόραση Νόβα των Σκοπίων, είπε ότι «Εκανε λάθος στην επιστολή του προς τους Σκοπιανούς που του αποκάλεσε «Βορειομακεδόνες» και αυτό έγινε λόγω έλλειψης γνώσης του ιδίου για τους πολίτες της Μακεδονίας».

Ο Φλεκενστάιν που εκλέχθηκε με το γερμανικό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, είναι μέλος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Λόγω του ότι αποκάλεσε τους πολίτες του κράτους των Σκοπίων ως «Βορειομακεδόνες» δημιουργήθηκε ισχυρή αντίδραση από τους Σλάβους των Σκοπίων, οι οποίοι απαίτησαν να διορθώσει τις δηλώσεις του.

«Παραδέχομαι το λάθος μου. Ο στόχος μου δεν ήταν να βλάψω κανέναν, αλλά για αυτήν (τη δήλωσή μου) αιτία είναι η ανεπαρκής γνώση μου για το λαό σας. Τώρα, όμως, στο υπόλοιπο της ζωής μου, ξέρω ότι είστε Μακεδόνες. Μακεδόνες και όχι νότιοι, ανατολικοί ή δυτικοί Μακεδόνες, αλλά Μακεδόνες», είπε ο Φλεκενστάιν.

Αραγε οι Τσίπρας και Κοτζιάς, αυτουργοί της ειδεχθούς πράξης άρνησης της ιστορίας του Ελληνισμού και της εκχώρησής της σε σλαβόφωνους και αλβανόφωνους, αντιλαμβάνονται το μέγεθος της αποτρόπαιης πράξης τους; Και των συνεπειών που αυτή θα έχει μελλοντικά; Μάλλον όχι. Γιατί αγνοούν την ιστορία...

pronews.gr

 

 

 

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΟΤΖΙΑ ;;


ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΟΤΖΙΑ ;;

Γράφει η Χριστίνα Σαλεμή

Στις 29/5/2018 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, κατέθεσε μήνυση εσχάτης προδοσίας κατά του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας, Νικολάου Κοτζιά. Στις 27/6/2018, κατατέθηκε και μια δεύτερη μήνυση εναντίον του, αυτή τη φορά για εσχάτη προδοσία, απιστία κατά την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας κλπ. Την επομένη μέρα, 28/6/2018, ο Νικολάος Κοτζιάς αποκάλυψε ότι έλαβε 800 απειλητικές επιστολές, κούτες με αίμα και σφαίρες και διαμαρτυρήθηκε ότι η Δικαιοσύνη δεν έχει κάνει τίποτα για όσους απειλούν αυτόν και την οικογένειά του, παρότι δεν είχε κάνει μήνυση και η Δικαιοσύνη δεν γνώριζε τα μόλις αναφερόμενα από τον υπουργό συμβάντα και εννοείτε ότι δεν μπορούσε να παρέμβει. Με την δημοσίευση της συνέντευξης όπου διατυπώθηκαν για πρώτη φορά τα παράπονα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης  αναφορικά με τις καταγγελίες του υπουργού.
Δηλαδή για τις καταγγελίες του, η Δικαιοσύνη κινητοποιήθηκε αστραπιαία (και πολύ καλά έκανε!), χωρίς να υπάρχει καν σχετικό αίτημα, αλλά για τις άλλες καταγγελίες που προηγήθηκαν χρονικά, για τις οποίες ζητήθηκε κιόλας η παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών, πληρώθηκαν τα σχετικά παράβολα και αφορούσαν τη φερόμενη ως εσχάτη προδοσία του παραπονεμένου υπουργού, δεν κουνήθηκε φύλλο.
Δεν ενοχλείται η Δικαιοσύνη που ένας υπουργός ενδέχεται να έχει ασκήσει πραξικοπηματικά την εξουσία του;;; Δεν είναι σοβαρό αδίκημα αυτό;; Και μην ακούσω περί της ασυλίας του βάσει του άρθρου 86Σ και του σχετικού νόμου, διότι οι διατάξεις τους αφορούν τα καθήκοντα του υπουργού και όχι την κατά το δοκούν άσκηση της εξουσίας του. Η εσχάτη προδοσία είναι βαρύτατο ποινικό αδίκημα που άφορα το ίδιο το πολίτευμα και δεν μπορεί να βαφτιστεί ¨καθήκον ¨ ώστε να ενταχθεί στις ευνοϊκές διατάξεις και διαδικασίες του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Και μια που ο υπουργός ισχυρίζεται ότι δέχτηκε κάποιες απειλές, πως ξέρουμε ότι αυτές ή κάποιες άλλες που δεν ανέφερε, δεν στάθηκαν αφορμή για τη τέλεση των καταγγελλόμενων πράξεων της εσχάτης προδοσίας του, της απιστίας, της επιβουλής της ακεραιότητας της χώρας κλπ; Πως ξέρουμε ότι δεν υπέκυψε σε αυτές εάν δεν ελεγχθούν όλες οι πλευρές του θέματος, δηλαδή τόσο οι καταγγελίες Κοτζία, όσο και οι εναντίον του καταγγελίες ? Εσχάτη προδοσία κατήγγειλε αυτός, εσχάτη προδοσία και οι άλλοι.

ΠΚ, ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ
Άρθρο 134
Έσχατη προδοσία
Τιμωρείται με την ποινή της ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης: Α) όποιος αποπειράται να αποστερήσει με οποιοδήποτε τρόπο το Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί την προεδρική εξουσία από την εξουσία που έχουν κατά το Σύνταγμα. Β) όποιος αποπειράται με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας: α) να παρεμποδίσει κάποιον απ’ αυτούς από την άσκηση της συνταγματικής εξουσίας του ή να τον εξαναγκάσει να επιχειρήσει πράξη που απορρέει από αυτή την εξουσία και β) να μεταβάλει το πολίτευμα του Κράτους.
Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος, εκτός από την περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου: α) επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού.β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαπράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή. γ) ασκεί ή άσκησε την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέλαβε με τους τρόπους και με τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό.
Όποιος αποπειράται να θανατώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία τιμωρείται με θάνατο ή ισόβια κάθειρξη.
Άρθρο 134α
Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του Πολιτεύματος
Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματος θεωρούνται στο πλαίσιο του προηγούμενου άρθρου: α) η ανάδειξη του Αρχηγού του Κράτους με εκλογή. β) το δικαίωμα του λαού να εκλέγει τη Βουλή με γενικές, άμεσες, ελεύθερες, ίσες και μυστικές ψηφοφορίες μέσα στα συνταγματικά χρονικά πλαίσια.γ) το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης. δ) η αρχή του πολυκομματισμού. ε) η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα. ( Δηλαδή η νομοθετική λειτουργία  από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η εκτελεστική λειτουργία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση και η δικαστική λειτουργία  από τα δικαστήρια· οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού.) στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους. ζ) η αρχή της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. και η) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα.
Άρθρο 86Σ
1. Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει. Απαγορεύεται η θέσπιση ιδιώνυμων υπουργικών αδικημάτων.
ΝΟΜΟΣ ΥΠΆΡΙΘ.3126 Ποινική ευθύνη των Υπουργών.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Άρθρο 1 – Πεδίο εφαρμογής του νόμου
1.Πλημμελήματα ή κακουργήματα, που τελούνται από Υπουργό, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκδικάζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού από το κατ’άρθρο 86 του Συντάγματος Ειδικό Δικαστήριο, ακόμα και αν ο Υπουργός έχει παύσει να έχει την ιδιότητα αυτή.
ΣΧΕΤΙΚΑ


justiceforgreece  29/6/2018

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

Μήνυση κατά Κοτζιά και Τσίπρα

από εν αποστρατεία πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού


Μήνυση κατά Κοτζιά και Τσίπρα από εν αποστρατεία πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού

Αιτία για την μηνυτήρια αναφορά ήταν η συμφωνία που υπεγράφη με την κυβέρνηση των Σκοπίων.

Μηνυτήρια αναφορά με την οποία αποδίδονται στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά τα αδικήματα των προσπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, της επιβουλής της ακεραιότητας της χώρας, της απιστίας κατά την υπηρεσία και της παράβαση καθήκοντος, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο εν αποστρατεία πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης.

Ο ίδιος κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για ηθική αυτουργία στα αδικήματα ενώ ως συναυτουργούς καταδεικνύει όσους κυβερνητικούς και μη παράγοντες συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην διάπραξη των αδικημάτων αυτών.

Αιτία για την μηνυτήρια αναφορά ήταν η συμφωνία που υπεγράφη με την κυβέρνηση των Σκοπίων.

euro2day.gr  29/6/2018

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

Νομικοί εξηγούν γιατί είναι άκυρη η συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό


Νομικοί εξηγούν γιατί είναι άκυρη η συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προτίθενται να προσφύγουν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών έγκριτοι νομικοί, ενώ ταυτόχρονα ζητούν δημοψήφισμα τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα μείζονος σημασίας γι’ αυτό και απαιτείται η συγκατάθεση του ελληνικού λαού. Ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία κάλεσε διακεκριμένους επιστήμονες να προσεγγίσουν νομικά τη συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ, και, όπως είπαν οι ίδιοι σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην ΕΣΗΕΑ, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους τα όσα συμφώνησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ είναι… άκυρα!
Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης σημείωσε ότι η συμφωνία είναι νομικά άκυρη και κατά το Διεθνές Δίκαιο και κατά το Σύνταγμα της Ελλάδας, διότι όλα τα στοιχεία που περιέχει είναι αντικειμενικά επιστημονικά πολιτικά αναληθή. Στο ίδιο μήκος κύματος και η νομικός Αριάδνη Νούκα, η οποία επικαλέστηκε αποφάσεις του Αρείου Πάγου με τις οποίες έχει επικυρωθεί η ανυπαρξία ιδιαίτερης «μακεδονικής» γλώσσας και «μακεδονικού» έθνους.
Οι νομικοί που εξέτασαν τη συμφωνία των Πρεσπών σημειώνουν ότι «υπάρχει αναρμοδιότητα του κρατικού οργάνου που σύνηψε τη συμφωνία υψίστης εθνικής σημασίας για να εξυπηρετηθεί δήθεν σπουδαίο εθνικό συμφέρον» και ότι παραβιάζονται διεθνείς συνθήκες. Ο νομικός Πέτρος Χασάπης κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πει αν συμμετείχε ή όχι στη σύναψη της συμφωνίας των Πρεσπών, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, αλλά και αν συναινεί με το κείμενο. «Πρέπει ο ελληνικός λαός να γνωρίζει αν παραβιάστηκε εσωτερικός κανόνας θεμελιώδους σημασίας, σύμφωνα με τη συνθήκη της Βιέννης. Έχει αυτό το δικαίωμα», πρόσθεσε.

Στην ακυρότητα της συμφωνίας στάθηκε και ο Αναστάσιος Καραΐσκος και σχολίασε ότι το κείμενο περιορίζει τα δικαιώματά μας.

Ακόμα υπογράμμισε ότι «οι διμερείς αυτές συνθήκες θεωρούνται κυβερνητικές πράξεις κατά το ελληνικό Σύνταγμα και δεν υπάρχει δυνατότητα προσβολής». Οι νομικοί που συμμετείχαν στην εκδήλωση στάθηκαν ιδιαίτερα στο ότι για να ολοκληρωθεί και να αποκτήσει νομική ισχύ το κείμενο πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή, γι’ αυτό, και όπως είπαν, «ο αγώνας είναι σε εξέλιξη». Κατά τον Αναστάσιο Καραΐσκο πρέπει όλοι να διαπιστώσουν τους εθνικούς κινδύνους και να δουν «τις δραματικές επιπτώσεις στην εθνική και πολιτισμική μας εξέλιξη και την εθνική μας κυριαρχία».

pontos-news.gr

 

 

 

 

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣΕ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ΤΟΥΣ

ΜΕ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΤΟΥΣ.

Προσοχή! Επανεμφανίστηκαν τα «φίδια» στη Μακεδονία! Το «Ουράνιο Τόξο» των απογόνων των Κομιτατζήδων ζητάει αναγνώριση «εθνικής μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα!


Το πολιτικό κόμμα με έδρα την Φλώρινα, που εκπροσωπεί μία ομάδα Σλαβόφωνων και βουλγαρόριζων στη βόρεια Ελλάδα, (και δραστηριοποιειται κυρίως στην Φλώρινα και την  Έδεσσα) χαρακτηρίζει μέσω ανακοίνωσης του, ως «ημιτελή» την υπογραφείσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ μέχρι την «αναγνώριση της σύγχρονης μακεδονικής εθνικής ταυτότητας» στη χώρα μας
Δεν πρόλαβαν να περάσουν 24 ώρες από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και το «Ουράνιο Τόξο» ζητά αναγνώριση «εθνικής μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα!
Το πολιτικό κόμμα με έδρα την Φλώρινα, που εκπροσωπεί μία ομάδα Σλαβόφωνων στη βόρεια Ελλάδα, χαρακτηρίζει μέσω ανακοίνωσης του, ως «ημιτελή» την υπογραφείσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ μέχρι την «αναγνώριση της σύγχρονης μακεδονικής εθνικής ταυτότητας» στη χώρα μας.
Ο πολιτικός φορέας, ο οποίος στις ευρωεκλογές του 2009 κατήλθε με την ονομασία ‘Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο’ και έλαβε στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας 4.530 ψήφους (0,09%), χαρακτηρίζει ως θετικό το γεγονός ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική ταυτότητα» στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του «Ουράνιου Τόξου» έχει ως εξής
Με αφορμή την χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας στην Πρέσπα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, η ΕΕΣ- «Ουράνιο Τόξο» έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα:
– Έχουμε επανειλημμένα και σε όλους τους τόνους διακηρύξει ότι είμαστε και παραμένουμε εναντίον της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Κανένας στυγνός εκβιασμός δεν είναι δυνατόν να αλλοιώνει την δημοκρατική βούληση του μακεδονικού λαού που πριν 27 χρόνια αποφάσισε ότι αυτό είναι το όνομα της χώρας του. Είμαστε ευτυχείς που και πάλι οι πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα έχουν τον τελευταίο λόγο μέσω δημοψηφίσματος.
Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι η προτεινόμενη λύση δεν είναι η καλύτερη για κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη, καθώς παραπέμπει ανοικτά σε λογικές διαίρεσης και αλυτρωτισμού. Αυτές ακριβώς που θα έπρεπε να αποτρέπει. Είναι μια ημιτελής συμφωνία γιατί μεταξύ άλλων είναι γνωστό ότι γεωγραφικά προθέματα σε επίσημες ονομασίες κρατών ανά τον πλανήτη χρησιμοποιούνται ως «οχήματα» σε εθνικιστική ρητορεία και ανάλογες καταστροφικές πολιτικές.
Τα φίδια σήκωσαν κεφάλι, ακόμη μιά φορά στην Μακεδονία και το αποτέλεσμα θα είναι ότι και τις προηγούμενες που το επιχείρησαν… Λιώσιμο στα Ιερά χώματα που απελευθερώθηκαν με ποταμούς αίματος…
http://www.hawkshellas.com/2018/02/ngos-mko-ouranio-toxo-makive-mia-istoria-agapis-kai-erota-apo-ta-palaia/

N.G.O’S – Μ.Κ.Ο. – ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ – ΜΑΚΙΒΕ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ….

Image result for ουρανιο τοξο φλωρινα soros
19 Φεβρουαρίου 2018

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ –

ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

2125d80c00a74df03074db48884e22bb

ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ–Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Μελέτη της Νίνας Γκατζούλη Lecturer of Modern Greek-University of New Hampshire)
μκο7
ΜΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Η διακήρυξη της ανεξαρτησίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, το εμπάργκο της Ελλάδας, οι διαπραγματεύσεις οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα και την πΓΔΜ στην Ενδιάμεσο Συμφωνία, οι συνεχείς διαπραγματεύσεις των δύο χωρών, και η αίτηση ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και το βέτο της Ελλάδας, έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις για το μέλλον των Βαλκανίων γενικά, αλλά ιδιαίτερα για το μέλλον της πΓΔΜ.
Η πΓΔΜ υποκλέπτοντας την ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, έχει αναπτύξει με…..
μεθοδικότητα μακροπρόθεσμη στρατηγική, με πλουσιοπάροχα υποστηριζόμενες ενέργειες, προκειμένου να αναγνωριστεί απ’ όλο τον κόσμο, έστω και έμμεσα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», και να επιτύχει να ενταχθεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ ως «Μακεδονία».
Πρόκειται για μία πολύ καλά χρηματοδοτούμενη και άψογα οργανωμένη προπαγάνδα στην οποία πέρα από το επίσημο κράτος των Σκοπίων εμπλέκονται σημαντικότατοι παράγοντες της διεθνούς πολιτικής σκηνής – πολύ πιο επίφοβοι. Kατά την τελευταία δεκαετία, κύριο μέσο για την προώθησή της, υπήρξε ένα πανίσχυρο πλέγμα από αλληλο-στηριζόμενες «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», κάποιες εκ των οποίων χρηματοδοτήθηκαν απροκάλυπτα από πανίσχυρα κέντρα.
Σκοπός της παρούσας παρουσίασης είναι να φέρει στην επιφάνεια τις κυριότερες προπαγανδιστικές ενέργειες συμπλέγματος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (MKO) που  κρυμμένοι πίσω από προσωπεία δήθεν «ειρηνικών» σκοπών και με την βοήθεια ορισμένων δήθεν επιστημόνων ψεύδο-ερευνητών προσπαθούν να διαιρέσουν την Ελλάδα σε μειονότητες και να την καταστήσουν πιο ευάλωτη και ανίσχυρη να αντισταθεί σε μελλοντικές ανθελληνικές προς τα εθνικά της συμφέροντα, ενέργειες.  Δυστυχώς στις προσπάθειες αυτές εμπλέκονται και πολλοί επιφανείς Έλληνες απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα.

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ιδρύθηκε το 1978 και είναι ο κύριος πυρήνας των σημερινών ΜΚΟ οι οποίοι ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο τέλος της δεκαετίας του 1970 τα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν το επίκεντρο του ψυχρού πολέμου μετά τις  παραχωρήσεις της Σοβιετικής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι (1975), που επέτρεψε την παρακολούθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην εξής ιστοσελίδαhttp://web.inter.nl.net/users/Paul.Treanor/HRW.html διαβάζομε:
Κανείς Αμερικανός πολίτης και καμία αμερικανική οργάνωση, δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει τις αξίες των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ή ομαδικοί τάφοι μπορούν να δικαιολογήσουν μια τέτοια επιβολή. Όμως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το θεωρεί παντελώς αυτονόητο πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να αναδιαρθρώσουν οποιαδήποτε κοινωνία, εάν τυχόν βρεθεί ένας μαζικός τάφος εκεί κοντά. Αυτό είναι μια επικίνδυνο πεποίθηση της υπερδύναμης.
Στην ίδια ιστοσελίδα μπορούμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι δήθεν ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην αρχή της λίστας ευδιάκριτο είναι το όνομα του George Soros. Ένα δε άλλο άτομο της λίστας αυτής η οποία «μάχεται» για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η Felice Gaer η οποία είναι Επίτροπος των ΗΠΑ στην Επιτροπή του Διεθνούς Οργανισμού Θρησκευτικής Ελευθερίας του OSCE. Η κ. Gaer υποβάλλοντας την εισήγησή της επί Εθνικών Μειονοτήτων, στη Βαρσοβία, την 28η Σεπτεμβρίου 2005, ανέφερε τα εξής για τις μειονότητες στην Ελλάδα: «Η κακομεταχείριση των εθνικών μειονοτήτων των Τούρκων, Αλβανών και Μακεδόνων αποτελεί θέμα ανησυχίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες…» βλ.
http://osce.usmission.gov/media/pdfs/statements-hdim/hdim_nationalminorities_09_28_05.pdf
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ
Η ΚΛΕΙΩ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Ένα παράδειγμα προσπάθειας χειραγωγήσεως των Βαλκανικών λαών και ιδιαίτερα της νεολαίας είναι η δήθεν «επιστημονική» προσπάθεια εκ μέρους ενός ΜΚΟ, ο οποίος φέρει το όνομα με αληθινά ειρηνοποιούς απόηχους, Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς παρήγαγε ο προαναφερθείς αυτός ΜΚΟ, ας ρίξουμε μια ματιά στο άρθρο του κ. Ευάγγελου Κωφού, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Το Βήμα, στις 15-9-2002 και είναι κριτική για τον τόμο Clio in the Balkans. The Politics of History Education.Συγγραφεύς του τόμου είναι η κ. Χριστίνα Κουλούρη.
Το δε άρθρο του κ. Κωφού στην εφημερίδα Το Βήμα είναι κριτική του προαναφερθέντος τόμου, και φέρει τον τίτλο,Βαλκάνια-Ιστοριογραφία και Εθνικισμός-Η Διδασκαλία της Ιστορίας στις χώρες της Χερσονήσου του Αίμου. Ο κ. Κωφός αναφέρει:
Ένας τόμος 549 σελίδων έρχεται να αναταράξει το ύδατα, συνήθως λιμνάζοντα και μολυσμένα της πιο αργόσυρτης διαδικασίας στις σχέσεις ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων: της θεώρησης και της διδασκαλίας της ιστορίας τους…επιστήμονες από όλες τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, μαζί με την Κύπρο, τη Σλοβενία και την Ουγγαρία, επιχειρούν μια, κατά το δυνατόν κριτική ενδοσκόπηση του περιεχομένου και του τρόπου διδασκαλίας της εθνικής τους ιστορίας, ιδιαίτερα σε σχέση με τους «άλλους», οι οποίοι συνήθως είναι οι γείτονες.
Ο κ. Κωφός συνεχίζοντας τη θετική κριτική επί της προσπάθειας αυτής, αναφέρει:
Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα ξεκινά με τη μελέτη και την αξιολόγηση της ύλης των σχολικών εγχειριδίων όλων των βαλκανικών χωρών. Στη συνέχεια διοργανώνονται «εργαστήρια»-σεμινάρια διδασκάλων-καθηγητών της ιστορίας για τον τρόπο παρουσίασης ορισμένων κρίσιμων και συγκρουσιακών θεμάτων της βαλκανικής ιστορίας, για να ακολουθήσει η παρέμβαση προς κρατικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς όλων των εμπλεκομένων χωρών με σκοπό την υιοθέτηση συγκεκριμένων και τεκμηριωμένων προτάσεων.
.
Ο  Κώστας Καρράς, ένα από τα στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου στην εξής ιστοσελίδαhttp://www.cdsee.org/pdf/clio_preface.pdf αναφέρεται στη διαδικασία και την προκαταρτική εργασία αυτού του «έργου». Επίσης ευχαριστεί ορισμένες κυβερνήσεις οργανώσεις και άτομα τα οποία με την οικονομική συμβολή τους έκαναν το «έργο» εφικτό.
Επίσης στην ιστοσελίδα http://www.ffzg.hr/seetn/archive/from_library/seelibraryplut.htm που φέρει τον τίτλο South-East Europe Textbook Network, οι κύριοι Ηρακλής Μίλλας, Ευάγγελος Κωφός και Ersanli Behar στο βιβλίο Culture and Reconciliation in South-East Europe, το οποίο γράφτηκε κάτω από την αιγίδα The Association of Democracy in the Balkans, Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν καινούργιες και σημαντικές ιδέες διδασκαλίας της ιστορίας.
Η υπονόμευση της ελληνικής συνείδησης γίνεται με τον πιο απλό τρόπο. Αρχίζει από την σχολική ηλικία:
Ο Μίλλας προτείνει τη σύνταξη μιας συνοπτικής ελληνοτουρκικής ιστορίας η οποία θα βασίζεται σε μια σύγχρονη έννοια του «έθνους» για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλά και για τον απλό πολίτη. Ο Κωφός παρουσιάζει αναλυτικό προσχέδιο ερευνητικού έργου, «μακράς διάρκειας με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, στα Βαλκάνια: Επαναξιολόγηση του ρόλου των βιβλίων Ιστορίας και Γεωγραφίας.» Ο Κωφός προσθέτει, «οι οιωνοί για  ουσιαστική συνεργασία φαίνονται λαμπρότεροι στο νότιο τμήμα της Χερσονήσου.
Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως το Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανέλαβε αυτή την εργασία  και είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός ο οποίος εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. http://www.cdsee.org/jhp/index.html
Πρώτος Πρόεδρος του CDRSEE ήταν ο Matthew Nimetz ο νυν ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για την εύρεση αποδεκτού ονόματος της πΓΔΜ. Τα υπόλοιπα ονόματα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μπορούν να βρεθούν στην εξής ιστοσελίδα: http://www.cdsee.org/aboutus_board.html
Αυτός ο ΜΚΟ λοιπόν ανέλαβε την έκδοση τεσσάρων βιβλίων Κοινής Ιστορίας των Βαλκανικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος. Η κ. Χριστίνα Κουλούρη η οποία διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ηγήθηκε της ακαδημαϊκής ομάδας. Στην εξής ιστοσελίδα μπορούν να βρεθούν τα ονόματα των ατόμων που ασχολήθηκαν μ’ αυτή την προσπάθεια: http://www.forumcongress.com/cdsee/sejhp.htm
Το περιεχόμενο των προαναφερθέντων βιβλίων, τα οποία θα επιφέρουν ‘ισορροπία’, ‘αντικειμενικότητα’ και ‘συμφιλίωση’ στα Βαλκάνια, θεωρία συζητήσιμη, δεδομένου ότι προωθούν λανθασμένες απόψεις και ερμηνείες. Αμφισβητούν δε ανοιχτά την ελληνική εθνοπολιτιστική διάσταση και ιστορική συνέχεια της Μακεδονίας και προπαγανδίζουν την ύπαρξη ξεχωριστής δήθεν, μακεδονικής εθνικής οντότητας.
Παραθέτεται χαρακτηριστικά ένα σκοπιανό «ποίημα» που δημοσιεύεται στα εν λόγω βιβλία για την «εμπέδωση» της «μακεδονικής ταυτότητας» στους μαθητές, υπό τον τίτλο «Οι ιστορικές ρίζες του Μακεδονικού Έθνους-Gjorgj Pulevski” (σελ.107-108).
“H προγονική μας γη είναι αυτό το μέρος το τόσο αγαπητό στους «μακεδόνες». Ήταν ένα βασίλειο με βασιλιά τον Φίλιππο. Μία αρχαία Αυτοκρατορία του Αλέξανδρου του Τσάρου. Ο Μακεδόνας Τσάρος μας, γνωστός σε όλη την υφήλιο ως Αλέξανδρος ο Μέγας. Άφησε την Αυτοκρατορία του στη βαλκανική Χερσόνησο σε όλους τους Σλάβους Ορεσιβίους… Οφείλουμε να αγαπάμε την προγονική μας γη. Είναι το δικό μας, αρχαίο Μακεδονικό βασίλειο. Ας ενωθούμε όλοι μας, ας κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν για να σώσουμε τους εαυτούς μας….Τα αδέρφια μας, οι Ορθόδοξοι Μακεδόνες. Ας γίνουμε όλοι ένα και ας αγωνιστούμε γενναία. Όπως ακριβώς οι αρχαίοι ημών πρόγονοι υπό τον Τσάρο Αλέξανδρο…Ας αναβιώσουμε την αρχαία μας ιστορία….ας την εκπληρώσουμε τώρα….»
Σημείωση: Το άνωθεν ποίημα αποδόθηκε στον Pulevski από τους Σκοπιανούς, αλλά κανείς δεν έχει δει το αυθεντικό κείμενο το οποίο ήταν γραμμένο στη Βουλγαρική γλώσσα και ούτε το ποίημα αυτό θεωρείται ως επιστημονικό επιχείρημα ιστορικού περιεχομένου.
O κ. Βερέμης, μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, εργάστηκε για την προώθηση αυτών των βιβλίων είναι δε και ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ).
http://www.cdsee.org/pdf/b_horiz8.pdf (Horizons-περιοδικό του CDRSEE),http://www.cdsee.org/jhp/news_131106.html
Πρέπει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης,  έχει χρηματοδοτηθεί εν μέρει από την εταιρεία Κοκα-Κολα αλλά και από αυτήν ακόμη την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, τα δε βιβλία μεταφράστηκαν και στα ελληνικά http://www.cdsee.org/jhp/download_gre.html δεδομένου ότι προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από Έλληνες μαθητές καθώς και από μαθητές άλλων Βαλκανικών χωρών στα πλαίσια αναθεωρημένων σχολικών προγραμμάτων. Μία επιπρόσθετη οντότητα η οποία χρηματοδοτεί κατευθείαν αυτά τα βιβλία είναι οι Ανοιχτές Κοινωνίες του George Soros:
The joint history project has been made possible through the kind financial assistance of the following:
Dr Peter Mahringer Fonds, The Royal Dutch Embassy in Athens, Two anonymous donors, Austrian Ministry of Education, Science and Culture, UK FCO, Swiss Development Agency,
Cyprus Federation of America, Winston Foundation for World Peace
Στην εξής Ιστοσελίδα http://www.hri.org/docs/syntagma/art25.html#A16 η οποία αναφέρεται στο Σύνταγμα του Ελληνικού Έθνους, στο άρθρο 16, διαβάζουμε τις κάτωθι παραγράφους:
Άρθρο 16
1. Η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες. Η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους. Η ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελευθερία της διδασκαλίας δεν απαλλάσσουν από το καθήκον της υπακοής στο Σύνταγμα.
2. Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.
Γενικά η προσπάθεια αυτή των προαναφερθέντων τεσσάρων τόμων οι οποίοι παρήχθησαν από τον προαναφερθέντα ΜΚΟ στα οποία δήθεν έχει καταγραφεί μια «Κοινή Ιστορία των Βαλκανικών Χωρών», με κανένα απολύτως σεβασμό προς τις άνωθεν παραγράφους του Ελληνικού Συντάγματος, είναι προσπάθεια ενάντια του Ελληνικού Συντάγματος και επομένως, παράνομη. Πρέπει να τονιστεί πως αφανίζεται η Ελληνική ιστορία και επιχειρείται μεθοδικά άμβλωση της Ελληνικής ιστορικής μνήμης και εθνικός αποχρωματισμός των Ελλήνων. Επιπλέον επιχειρείται προετοιμασία για χωρίς αντιδράσεις επιβολή στα Βαλκάνια μια νέας τάξης πραγμάτων, η οποία ευνοεί τους Σλάβους και τους Τούρκους.Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι ο Ρουμάνος και ο Τούρκος που έγραψαν τον α’ τόμο, η Ρουμάνα που έγραψε τον β’ τόμο, ο Βούλγαρος που έγραψε τον γ’ τόμο και η Κροάτισσα που έγραψε το δ’ τόμο έθαψαν κυριολεκτικά την Ελλάδα και την Ελληνική ιστορία.
ΤΟ Κ.Ε.Μ.Ο (Κέντρο Εθνικών Μειονοτικών Μονάδων)
Ο Μίκης Θεοδωράκης στην Ανοιχτή Επιστολή της 24ης Φεβρουαρίου 2008, μεταξύ άλλων γράφει:
Σημερινός στόχος είναι τα Βαλκάνια, με κύριο σύμμαχο την «Μεγάλη Αλβανία» ξεκινώντας από το Κόσοβο με συνεργάτες τους υπεύθυνους για μαζικές δολοφονίες. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, γεγονός πρωτοφανές για την χώρα μας, μερικοί «επιστήμονες» επέλεξαν το αμφιθέατρο του Παντείου Πανεπιστημίου για να αναπτύξουν δημόσια υποστήριξή τους σε ένα βασικό αίτημα της «Μεγάλης Αλβανίας» την κατάκτηση της Ηπείρου έως την Πρέβεζα με την δικαιολογία ότι ανήκει στην Αλβανική Τσαμουριά απ’ όπου τους έδιωξαν με εγκληματικές πράξεις οι Έλληνες. Ασφαλώς πρόκειται για οργανωμένη προβοκάτσια των ΗΠΑ ώστε να μελετηθούν οι δικές μας αντιδράσεις και να προπαρασκευαστεί ψυχολογικά η εδαφική επέκταση της Αλβανίας μετά το Κόσοβο και σε ένα μεγάλο τμήμα των αλβανόφωνων περιοχών των Σκοπίων και ακολούθως και σε δικά μας εδάφη.Η ημερίδα στην οποία αναφέρεται ο Μίκης Θεοδωράκης οργανώθηκε από κάποιο Μη κυβερνητικό Οργανισμό, ο οποίος φέρει το ακρώνυμο ΚΕΜΟ,  Κέντρο Εθνικών Μειονοτικών Ομάδων: http://www.kemo.gr/index.php?sec=members
Το ΚΕΜΟ πρόκειται για έναν «Μη Κυβερνητικό Οργανισμό», που αγωνίζεται για την ανάδειξη μειονοτικών ομάδων στην Ελλάδα. Μεταξύ των στελεχών του συγκαταλέγονται πρόσωπα που έπαιξαν καίριο ρόλο στην χάραξη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής την τελευταία δεκαετία και μάλιστα από θέσεις-κλειδιά στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των Βλαχοχωρίων είχαν ήδη εδώ και 6 χρόνια καταγγείλει το ΚΕΜΟ για προσπάθεια ανάδειξης ανύπαρκτων μειονοτήτων.
Ένα από τα μέλη του ΚΕΜΟ, ο Δρ. Thede Kahl πολιτικός γεωγράφος, έλαβε μία αυστηρότατη επιστολή από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχικων Πολιτιστικών Σωματείων. Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ομοσπονδίας κύριος Κωνσταντίνος Αδάμ και Ηρακλής Χασιώτης διαμαρτυρόμενοι για την δράση του προαναφερθέντος επιστήμονα, επεσήμαναν:
Ο κ. Thede Kahl προσπαθεί, για λόγους που δεν καταλαβαίνουμε, να πείσει τους Έλληνες Βλάχους να αισθανθούν λιγότερο υπερήφανοι για το μεγάλο αριθμό Βλάχων ευεργετών και ηρώων των οποίων η συνεισφορά προς την πατρίδα μας ήταν τεράστια. Αναρωτιόμαστε γιατί αυτή η αρνητική έμφαση;   Θεωρεί μήπως ότι μ’ αυτόν τον τρόπο η συμβολή των Βλάχων  μικραίνει την ιστορική, πολιτιστική και πολιτική εξέλιξη της Ελληνικής πραγματικότητας;http://www.tamos.gr/popsb_reply_en.html
Κλείνοντας την επιστολή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων σημειώνει:
Σε μία εποχή που η αλλοίωση ορισμένων κινημάτων που στοχεύουν στο διαίρει και βασίλευε κοινωνιών έχει γίνει ένα θαυμάσια πληρωμένο επάγγελμα, όμως υπάρχουν αντισώματα που αντιστέκονται αποφασιστικά στις προθέσεις υψηλότερων δυνάμεων αλλαγής της γεωπολιτικής  σκηνής.
Ο Δρ. Τσιτσελίκης ο οποίος δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη είναι και αυτός μέλος του ΚΕΜΟ το οποίο, σύμφωνα με άρθρο του Καρκαγιάννη της Καθημερινής,  χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων και από την Ελληνική Πολιτεία. Στη μελέτη τουΥπηκοότητα στη Ελλάδα-Προκλήσεις του Παρόντος για Μελλοντικές Αλλαγές η οποία μπορεί να βρεθεί στο Διαδίκτυοhttp://www.kemo.gr/archive/papers/Tsitsel.htm#_ftnref3 καταγγέλλει με ένα δήθεν επαναστατικό και σίγουρα άκρως ελκυστικό για την νεολαία λόγο, τη μονολιθικότητα της Ελληνικής Πολιτείας. Ο κ. Τσιτσελίκης χαρακτηριστικά αναφέρει:
Η μαθητιώσα νεολαία των μεταναστών στην Ελλάδα επιβάλλεται να μάθει τη γλώσσα και τον κυρίαρχο ελληνικό πολιτισμό, στοιχεία πράγματι απαραίτητα για τη διαδικασία της κοινωνικής ολοκλήρωσής τους. Αντίθετα, υπάρχει μια συνολική απουσία της εκμαθήσεως της γλώσσας και θρησκείας τους ή ακόμα και η ύπαρξη του πολιτισμού τους σ’ αυτούς και στους Έλληνες συμμαθητές τους. Αυτή η κατάσταση διαιρεί τις πολιτισμικές αξίες και παρατηρείται  επικράτηση του κυρίαρχου Ελληνικού στοιχείου πέρα κάθε μεταναστευτικής κουλτούρας.
Όπως επίσης ο ίδιος αναφέρει:
Η διπλή υπηκοότητα, Ελληνική και Μακεδονική, ακόμα συνιστά μείζoν πολιτικό ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία συνεχώς αρνείται το δικαίωμα της επιστροφής και της απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας σε πρόσφυγες «Μακεδονικής προέλευσης.
Το 1993 η Δρ. Riki Van Boeschoten, μέλος κι αυτή του ΚΕΜΟ που σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,http://www.ha.uth.gr/en/teachers.cv.asp?teacher=5 επισκέφτηκε με την Δρ. Helleen van der Minnie, περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και έκαναν μια μελέτη με τίτλο Γλώσσες Μειονοτήτων στην Περιοχή της Φλώρινας και της Αριδαίαςhttp://strates.revues.org/381?&id=381
Στην αρχή της μελέτης αυτής οι ανθρωπολόγοι ακαδημαϊκοί αναφέρουν: «Στην περιοχή αυτή της Φλώρινας και της Αριδαίας, εκτός από την δεσπόζουσα γλώσσα, οι εξής επίσης γλώσσες  χρησιμοποιούνται: η Μακεδονική, η Βλάχικη (συγγενής της Ρουμανικής) Αρβανίτικα (συγγενής της Αλβανικής), Τούρκικα, Ρομ και η Ποντιακή διάλεκτος».
Ας παραβλέψουμε το γεγονός πως τα Βλάχικα, τα Αρβανίτικα και τα Ποντιακά είναι άμεσα συνυφασμένα με την Ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό του Ρωμαίικου και δεν αντιπροσωπεύουν κανενός είδους μειονοτικές ομάδες, η αναφερόμενη «Μακεδονική» γλώσσα ποια είναι; Ποιοι είναι αυτοί οι «Μακεδόνες» που αποτελούν μειονότητα ανάμεσα σε δυόμισι εκατομμύρια Μακεδόνες; Και ποιους εννοούν άραγε ως τουρκόφωνες μειονοτικές ομάδες της Μακεδονίας; Τους Έλληνες επιζώντες του ελληνικού ολοκαυτώματος στην Μικρά Ασία; Και έτσι οι ερευνήτριες, οι οποίες δεν είναι καν γλωσσολόγοι,  παρουσίασαν ως μειονότητες τους δίγλωσσους Έλληνες της Φλώρινας στα επίσημα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και τώρα μπορεί κάλλιστα το Helsinki Monitor ή κάθε οργανισμός που δήθεν προστατεύει μειονοτικά δικαιώματα να σέρνει τη χώρα μας σε διάφορα διεθνή δικαστήρια για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Επιπλέον με τι στοιχεία καταλογίζει η κυρία Boeschoten την ύπαρξη μειονότητας 150.000 «μακεδονόφωνων» στην Ελλάδα; Αρκεί η σύντομη επίσκεψη σε 70 μόλις χωριά με πληθυσμό ελάχιστο, ντόπιων και προσφύγων,  για να στηρίξει τις «στατιστικές» της;  Και εδώ μπορεί ακόμα να τεθεί το ερώτημα: γιατί ειδικά η περιοχή της Φλώρινας; Άλλες περιοχές της Ελλάδος δεν προσέφεραν στις δυο ερευνήτριες δυνατότητες μελέτης τοπικών διαλέκτων; Γιατί τόσο ενδιαφέρον για αυτό το συγκεκριμένο χώρο στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα;
TO ΕΛΙΑΜΕΠ (Ίδρυμα Χάραξης Εξωτερικής Πολιτικής)


Το ΕΛΙΑΜΕΠ  είναι μια Δεξαμενή Σκέψης (Think Tank) και παίζει συμβουλευτικό ρόλο στο Υπουργείο Εξωτερικών.http://www.eliamep.gr/eliamep/content/home.aspx?l=1
Διαβάζοντας  όμως την εξής μελέτη από δυο ερευνήτριες οι οποίες είναι μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ και οι οποίες πρέπει να προστατεύουν τα Ελληνικά συμφέροντα, με έκπληξη ανακαλύπτουμε τα ακόλουθα στην εξής ιστοσελίδα:
http://www.eliamep.gr/eliamep/files/State%20of%20art%20Greece%20FINAL.pdf
Ο τίτλος της μελέτης: Περιοχές, Μειονότητες και Ευρωπαϊκή Πολιτική: Μια Αριστουργηματική Εισήγηση για τους Τούρκους Μουσουλμάνους Δυτικής Θράκης. Οι ερευνήτριες του ΕΛΙΑΜΕΠ, Ντία Αναγνωστοπούλου και Άννα Τριανταφυλλίδου αναφέρουν:
Παρά τις γενναιόδωρες εκπαιδευτικές και θρησκευτικές παροχές, μετά το1974 οι ελληνικές κυβερνήσεις επιδίωξαν να περιορίσουν τα κοινωνικό-οικονομικά δικαιώματα της μειονότητας, θεωρώντας την ως συνέπεια της τουρκικής εισβολής της Κύπρου και ως παρακλάδι της Τουρκίας…
Στην εξής ιστοσελίδα http://www.socresonline.org.uk/2/1/7.html βρίσκεται το άρθρο που έχει τον τίτλο:«Νεοελληνικός Εθνικισμός,» όπου σε μια άλλη μελέτη τους για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Τριανταφυλλίδου, η Καλλονή και η Μικράκη, αναφέρουν:
… στα Βαλκάνια, όπου τα έθνη γίνονται αντιληπτά με εθνικούς όρους, τα κράτη που σχηματίστηκαν κατόπιν της πτώσεως της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έπασχαν από μεγάλες παραισθήσεις, δηλαδή ότι αντιπροσώπευαν εθνικά ομοιογενείς κοινωνίες… Οι μειονότητες  δοκιμάστηκαν με πάμπολλα  μέτρα καταπιέσεων που ποικίλλουν από την καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ακραίες καταστάσεις όπως συλλογική αποβολή και γενοκτονία.
http://web.archive.org/web/20040321035527/http://www.eumc.eu.int/eumc/material/pub/media_report/MR-CH4-4-Greece.pdf
Παραπάνω μπορείτε να διαβάσετε παλαιότερη αναφορά της Αννας Τριανταφυλλίδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταπιεζόμενη «Macedonian Minority» των 200.000 ατόμων.
Τα Ίμια αναφέρονται από την ερευνήτρια του ΕΛΙΑΜΕΠ ως Ίμια/Καρντάκ καθώς δεν φαίνεται να τα αναγνωρίζει ως μέρος της Ελλάδας

Με άλλα λόγια οι συγκεκριμένες ερευνήτριες όχι μόνον αναπαράγουν τις θέσεις εχθρικών προς την Ελλάδα χωρών, αλλά προχωράνε και  ένα βήμα παραπέρα καταγγέλλοντας επί λέξει τη χώρα μας για γενοκτονία. Και όλα αυτά μέσα από ένα ίδρυμα ταγμένο στην προάσπιση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων.
Τα ποσά τα οποία χορηγούνται για τέτοιες «επιστημονικές» έρευνες είναι υπέρογκα:
http://www.annatriandafyllidou.com/Default/research-funding–.aspx
Anna Triandafyllidou

RESEARCH FUNDING

2010
709,000 € obtained by the European Commission, European Integration Fund for Third Country Nationals, Community Actions 2009, for a project on ‘Media for Diversity and Migrant Integration. Consolidating Knowledge and Assessing Media Practices across the EU (MEDIVA)’ (2011-2013), Coordinator: Prof. Anna Triandafyllidou, European University Institute, Robert Schuman Centre for Advanced Studies.
2010
548,441 € obtained by the European Commission, DG Freedom, Security and Justice, Fundamental Rights and European Citizenship Programme (JLS 2009-2010/FRAC/AG) for a project on ‘ “All Citizens Now”: Intra-EU Mobility and Political Participation of English, Germans, Poles and Romanians in Western and Southern Europe (MOVEACT)’ (2011-2013), Coordinator: Prof. Ettore Recchi, University of Pescara-Chieti, Team leader for Hellenic Foundation for European and Foreign Policy (ELIAMEP): Prof. Anna Triandafyllidou.
2009
498,896 € obtained by the European Commission, European Integration Fund for Third Country Nationals, Community Actions 2008, for a project on ‘Circular migration patterns in Southern and Central Eastern Europe: Challenges and opportunities for migrants and policy makers (METOIKOS)’ (2009-2011), Coordinator: Prof. Anna Triandafyllidou, European University Institute, Robert Schuman Centre for Advanced Studies.
2009
2.6 million € obtained by the European Commission, DG Research, in the context of the 7th Framework Programme, Socio-Economic Sciences and Humanities, for a Research Project with title ‘Tolerance, Pluralism and Social Cohesion: Responding to the Challenges of the 21st Century in Europe’ (ACCEPT PLURALISM) (2010-2013), Coordinator: Prof. Anna Triandafyllidou, Robert Schuman Centre for Advanced Studies, European University Institute.
2008
180,468 € obtained by the European Commission Research DG, in the context of the Sixth Framework Programme, Priority 7, for a Research Project with title: ‘Identities and modernities in Europe: European and national identity construction programmes, politics, culture, history and religion’ (IME) (2009-2012), Coordinator: Dr. Atsuko Ichijo, KingstonUniversity, London, ELIAMEP partner: Prof. Anna Triandafyllidou.
2007
14,000 € obtained from the European Science Foundation for the organisation of an Exploratory Workshop on ‘Where migration policies meet the migrants: Comparing European and North American experiences’ held in Athens in fall 2008 (ref. no EW07-123).
2006
130,249 € obtained by the European Commission Research DG, for a Marie Curie Intra European Fellowship of Dr. Daniel Faas under the scientific supervision of Prof. Anna Triandafyllidou for a research project with title: Multicultural Europe: policy, school dynamics and youth identities in Germany, England and Greece (2006-2008), contract no. 041636.
2006
681,000 € obtained by the European Commission Research DG, in the context of the Sixth Framework Programme, Priority 8.1 – Policy-oriented research – Scientific support to policies, for a Research Project with title: ‘Irregular Migration: Counting the Uncountable. Data and Trends Across Europe’ (CLANDESTINO) (2007-2009) (proposal no. FP6 044103, contract no. CIS8-044103), Coordinators: Prof. Anna Triandafyllidou, ELIAMEP.
2006
73,920 € obtained by the European Commission Research DG n the context of the Sixth Framework Programme, Priority 8.1 – Policy-oriented research – Scientific support to policies, for a Research Project with title: ‘Mediterranean and Eastern European Countries as New Migration Destinations’ (IDEA) (2007-2010) (proposal no FP6-044446, contract no. CIS8-044446) (total budget: 850,000 Euro approx.). Coordinator: Prof. Marek Okolski, University of Warsaw, Partner for ELIAMEP: Prof. Anna Triandafyllidou.
2006
1,295,000 € obtained by the European Commission Research DG, in the context of the Sixth Framework Programme, Priority 7, for a Research Project with title: ‘A European Approach to Multicultural Citizenship. Legal Political and Educational Challenges’ (EMILIE)’ (2006-2009), (Proposal no. FP6-2004-028205, Contract no. CIT5-CT-2005-028205), co-ordinator: Prof. Anna Triandafyllidou, ELIAMEP, Athens, Greece (ELIAMEP share of the funds: 186,000 €)
2006
99,000 € obtained by the International Metropolis Network and the Population, Migration and Environment Organisation, under their special call for project proposals regarding the governance of international migration for a project with title: ‘Immigrants, policies and migration systems: An ethnographic comparative approach’ (MIGSYS).Duration of project 18 months (February 2006–July 2007), Coordinator: Dr. Anna Triandafyllidou, ELIAMEP.
2004
72,600 € obtained as part of a total project fund of 802,440 € offered by the European Commission Research DG, in the context of the Sixth Framework Programme, Priority 7, for a Research Project with title: ‘Media and Ethics of a European Public Sphere from the Treaty of Rome to the “War on Terror” (EMEDIATE)(2004-2007), (proposal no. FP6-506027, contract no. CIT2-CT-2003-506027), co-ordinator: Prof. Bo Stråth, EUI, Florence, co-coordinator and partner for ELIAMEP, Athens, Greece: Dr. Anna Triandafyllidou
2004
749,100 € obtained by the European Commission Research DG, in the context of the Sixth Framework Programme, Priority 7, for a Research Project with title: ‘Changing interests and identities in European border regions: EU policies, ethnic minorities and socio-political transformation in member states and accession countries (EUROREG)’ (2004-2007), (proposal no. FP6-506019, contract no. CIT2-CT-2003-506019), co-ordinators: Dr. Anna Triandafyllidou and Dr. Dia Anagnostou, ELIAMEP, Athens, Greece (ELIAMEP share of the funds: 149,760 €)
2004
217,200 € obtained as part of a total project fund of 850,380 € offered by the European Commission Research DG, in the context of the Sixth Framework Programme, Priority 7, for a Research Project with title: ‘Building Europe with New Citizens? An Inquiry into the Civic Participation of Naturalised Citizens and Foreign Residents in 25 Countries (POLITIS)’ (2004-2007), (proposal no. FP6-505987, contract no. CIT2-CT-2003-505987), co-ordinator: Dr. Dita Vogel, University of Oldenburg, Germany, partner for ELIAMEP, Athens, Greece: Dr. Anna Triandafyllidou
2002
116,000 € obtained as part of a total project fund of 941,000 € offered by the European Commission Research DG, in the context of the Key Action of the Fifth Framework Programme ‘Improving Human Research Potential and the Socio-Economic Knowledge Base’ for a Research Project with title: ‘Changing City Spaces: New Challenges to Cultural Policy in Europe’ (2002-2005), (proposal no. SERD-2002-00038, contract no. HPSE-CT-2002-00133), co-ordinator: Prof. Ulrike Meinhof, University of Southampton, UK, partners for EUI: Prof. Bo Stråth and Dr. Anna Triandafyllidou
2001
950,000 € obtained by the European Commission Research DG, in the context of the Key Action of the Fifth Framework Programme ‘Improving Human Research Potential and the Socio-Economic Knowledge Base’ for a Research Project with title: ‘Representations of Europe and the nation in current and prospective member-states: media, elites and civil society’ (2001-2004) (contract no. HPSE-CT2001-00044, proposal no. SERD-2000-00008). Co-ordinators: Prof. Bo Stråth, Dr. Anna Triandafyllidou.
2000
Travel and subsistence funding obtained by the European Consortium for Political Research (ECPR) as member of a Research Sessions team funded that met on September 21-23, 2000, in Barcelona, Spain, to discuss on a collective book project with title ‘Multicultural Citizenship: theory and practice’. The team is co-ordinated by Prof. Tariq Modood, University of Bristol and Dr. Adrian Favell, University of Sussex. The collective book project arising out of this meeting has obtained 8,000 $ funding support by the Social Science Research Council (SSRC), New York, USA.
2000
557,200 € obtained by DGXII of the European Commission, in the context of the Key Action of the Fifth Framework Programme ‘Improving Human Research Potential and the Socio-Economic Knowledge Base’ for a Research Project with title: ‘Does implementation matter? Informal administration practices and shifting immigrant strategies in four member-states’ (2000-2003) (contract no. HPSE-CT-1999-00001, proposal no.: SERD-1999-00011). Co-ordinators: Prof. Bo Stråth, Dr. Anna Triandafyllidou.
2000
190,620 € obtained by DGXII of the European Commission in the context of the Key Action of the Fifth Framework Programme ‘Improving Human Research Potential and the Socio-Economic Knowledge Base’, for a Thematic Network on ‘Europeanisation, Collective Identities, and Public/Private Discourses’ (2000-2002) (contract no. HPSE-CT-1999-00034), coordinated by Prof. Thomas Risse at the European University Institute. I have contributed to the drafting of the Network proposal and collaborated in the context of the network as partner both from the E.U.I. and the Institute of Psychology of the CNR in Rome.
1997
15,000 € as part of the Marie Curie Fellowship Grant (1997-99) (contract no. ERBFMBICT972270), DG XII, European Commission.
1995
4,000 £ (6,200 € approx.) obtained by the British Journal of Sociology as part of the T H Marshall Fellowship in Sociology (1995-97).
1997
7,000,000 Italian lire (3,600 € approx.) obtained from the CNR (Italian National Research Council) for the period 1997-2000 as part of a larger sum assigned to a joint research project (Institute of Psychology, CNR, Rome and LSE-Gender Institute) under the co-ordination of Dr. Laura Benigni, Institute of Psychology, CNR for a project on ‘Identity, Socialisation and Political Communication: An Interdisciplinary Analysis’ (1997-2000).
Το ΕΛΙΑΜΕΠ χρηματοδοτείται από χορηγούς οι οποίοι βρίσκονται σ’ αυτήν την ιστοσελίδα:  http://www.eliamep.gr/old-site/eliame-old/eliamep/www.eliamep.gr/eliamep/content/home/about_eliamep/funding/el/index.html
Όπως διαπιστώνουμε ευδιάκριτα ο George Sorros είναι ένας από τους χρηματοδότες του ΕΛΙΑΜΕΠ, αλλά επίσης αν κάνουμε copy όλους τους τίτλους – καθένα ξεχωριστά – των Open Society… και κάνουμε έρευνα στο google, θα ανακαλύψουμε πως όλες αυτές οι “Open Societies” συνδέονται με τον George Sorros.
Στην εξής ιστοσελίδα http://www.abc.net.au/rn/linguafranca/stories/2008/2214064.htm ο κ. Αριστοτέλης Τζιαμπίρης, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Πειραιώς, είναι μέλος κι αυτός του ΕΛΙΑΜΕΠ.  Σύμφωνα με την προαναφερθείσα ιστοσελίδα, πραγματοποιείται συνέντευξη από ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Αυστραλίας το οποίο ονομάζεται Lingua Franca. Ο συνομιλητής   του κ. Τζιαμπίρη, είναι ο γνωστός για τις φιλοσκοπιανές του θέσεις, Δρ. Loring Danforth. Ιδού πως ο κ. Τζιαμπίρης προστατεύει τα συμφέροντα της Ελλάδος:
Από τον Απρίλιο του 1992 μέχρι πρόσφατα, τουλάχιστον σε επίσημο και δημόσιο επίπεδο, η ελληνική θέση όσο αφορά το όνομα ήταν πως ο όρος «Μακεδονία» δεν πρέπει να εμπεριέχεται στο όνομα της γείτονος  Και έτσι η θέση  αυτή της Ελλάδος  ήταν πολύ αδιάλλακτη και πολύ δύσκολη. Δεν υπήρχε τίποτε ευνοϊκό για συμβιβασμό. Αλλά η Ελλάδα άλλαξε τη θέση της…

BALKAN POLITICAL CLUB
Αν πάμε στις «Δραστηριότητες» (activity record) στην εξής ιστοσελίδα: http://www.balkanpoliticalclub.net/en/fm.php διαβάζομε την εξής δήλωση:
Το Βαλκανικό Πολιτικό Club είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση αποτελούμενη από εξέχοντες  πολιτικούς και διανοούμενους των Βαλκανίων . Ιδρύθηκε το Μάιο του 2001 στη Σόφια. Τα 51 μέλη του Club είναι νυν και πρώην Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Βουλευτές και διανοούμενοι από τα Βαλκάνια. Επικεφαλής είναι ο Δρ Zhelyu Zhelev, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας (1990 – 1997). Ο κύριος στόχος του Ομίλου είναι «να χρησιμεύσει για την εγκαθίδρυση της ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια» και το σύνθημά του είναι ο «εξευρωπαϊσμός των Βαλκανίων για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την ανάπτυξη».Οι ιδρυτές της Λέσχης είναι βασικοί παράγοντες της περιοχής όπως:  ο 9ος Πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, ο 1ος Πρόεδρος της Μακεδονίας Kiro Gligorov…
Στην ίδια δήλωση διαβάζουμε τα εξής:
Το πρώτο συνέδριο ήταν αφιερωμένο στα περιφερειακά ζητήματα ασφάλειας. Πραγματοποιήθηκε στις 29-31 Μαρτίου 2002 στο Σκόπια, της Μακεδονίας. Κατόπιν από μερικούς μήνες μετά το τέλος της σύγκρουσης στη Μακεδονία και την Ειρηνευτική Συμφωνία της Αχρίδας, τα μέλη της Λέσχης υιοθέτησαν μια δήλωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Το γενικό πλαίσιο για την επίλυση των εθνικών προβλημάτων και την ανάπτυξη των δημοκρατικών κοινωνιών πρέπει να βασιστεί στο σεβασμό και την ανάπτυξη των βασικών οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων «.
Αν πάμε στην ιστοσελίδα που περιέχει τα Μέλη http://www.balkanpoliticalclub.net/en/fm.php
θα δούμε τα πολιτικά πρόσωπα και τους διανοούμενους της Ελλάδος οι οποίοι καθόταν στο ίδιο τραπέζι και έπαιρναν αποφάσεις με όλα τα μέλη και έκαναν δηλώσεις και με τους «Μακεδόνες». Μεταξύ άλλων και τον νυν αδιάλλακτο Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Nikola Gruevski.
Members of the Balkan Political Club
Albania:
1. Alexander Meksi, Former Prime Minister of Albania
2. Fatos Nano, Former Prime Minister of Albania, Chairman of the Socialist Party of Albania
3. Sali Berisha, Prime Minister of Albania, Leader of the Democratic Party, Former President of Albania
Bosnia and Herzegovina:
1. Beriz Belkic, MP, House of the Representatives of the Parliamentary Assembly
2. Dr. Ivo Komsic, Deputy President of the Social-Democratic Union
3. Prof. Mladen Ivanic, Former Foreign Minister of B & H, Former Prime Minister of Republika Srpska
4. Dr. Zarko Papic, Director of the Independent Bureau for Humanitarian Issues
Bulgaria:
1. Ahmed Dogan, MP, Leader of the Movement for Rights and Freedoms
2. Georgi Parvanov, President of the Republic of Bulgaria
3. Ivan Stancioff, Former Foreign Minister of Bulgaria
4. Simeon Saxe-Coburg-Gotha, Former Prime Minister of Bulgaria, Leader of the National Movement Simeon II
5. Solomon Passy, Former Minister of Foreign Affairs of Bulgaria, MP
6. Dr. Zhelyu Zhelev, Former President of Bulgaria
Croatia :
1. Ivo Slaus, Member of the Croatian Academy of Sciences and Arts
Greece:
1. Prof. Dimitris Tsatsos, Former MP of the European Parliament
2. Dimitrios K. Katsoudas, Senior Advisor to the Mayor of Athens
3. Dora Bakoyannis, Mayor of Athens, Former Minister of Culture of Greece
4. Georgios Papandreu, Leader of PASOK, Former Minister of Foreign Affairs of Greece
5. Michalis Papaconstantinou, Former Foreign Minister of Greece
6. Prof. Theodoros Couloumbis, Director General ELIAMEP
Macedonia [sic]:
1. Arben Xhaferi, Leader of the Democratic Party of Albanians in Macedonia
2. Prof. Dimiter Dimitrov, Former Minister of Culture, Former Ambassador of Macedonia to Moscow
3. Kiro Gligorov, the first President of Macedonia
4. Ljubcho Georgievski, Leader of VMRO-Popular, Former Prime Minister of Macedonia
5. Ljubisha Georgievski, Former Ambassador of Macedonia to Sofia, Theatrical Director
6. Nikola Gruevski, President of the VMRO-DPMNE, Former Minister of Finance
Moldova:
1. Dr. Mircea Snegur, Former President of Moldova
2. Dr. Ion Sturza, Former Prime-Minister of Moldova
Romania:
1. Prof. Andrei Plesu, Former Foreign Minister of Romania
2. Constantin Mihail Grigorie, Ambassador to Turkey
3. Prof. Dr. Emil Constantinescu, Former President of Romania
4. Ion Iliescu, Former President of Romania
5. Dr. Mihai-Razvan Ungureanu, Foreign Minister of Romania
6. Prof. Dr. Petre Roman, Former Prime Minister, Former President of the Senate, Former Foreign Minister
7. Valeriu Stoica, Former MP
Serbia and Montenegro,  Kosovo :
1. Prof. Dragoljub Micunovic, MP at State Union Assembly, Member of the chairmanship of the Democratic party, Former President of the Parliament of Federal Republic of Yugoslavia and Serbia and Montenegro
2. Prof. Miroljub Labus, Deputy PM of Serbia and Head of the Serbian negotiating team with the EU, Former Deputy PM and Minister for Foreign Economic relations in the federal government Federal Republic of Yugoslavia, Co-founder of the G-17 group
3. Svetozar Marovic, President of the State Union Serbia and Montenegro
4. Prof. Vesna Pesic, Ambassador to Mexico
5. Prof. Vojin Dimitrijevic, Director of Belgrade Centre for Human Rights
6. Zoran Zivkovic, Former Prime Minister, Former Minister of the Interior
7. Ibrahim Rugova, President of Kosovo
8. Veton Surroi, MP of Kosovo, Leader of «ORA» Movement
Turkey:
1. Ali Serdengecti, MP
2. Dr. Akkan Suver, President of the  “Marmara Group Foundation, Strategic Research Center”, Istanbul
3. Hayati Korkmaz, Honorary Consul of Bulgaria to Bursa
4. Hikmet Cetin, NATO’s Senior Civilian Representative in Afghanistan, Former Foreign Minister
5. Murat Karayalcin, Former Mayor of Ankara, Former Foreign Minister, Leader of the Social Democratic People’s Party (SPH)
6. Suleyman Demirel, 9th President of the Republic of Turkey
7. Prof. Yahya Sezai Tezel, professor in economics at the Ankara University
FORCED MIGRATION PROJECT
Τώρα τελευταία οι προσπάθειες της Σκοπιανής προπαγάνδας έχει αποθρασυνθεί παντελώς, ιδιαίτερα κατόπιν της ομόφωνης απόφασης των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι βάσει της οποίας τα Σκόπια δεν πήραν πρόσκληση εντάξεως στην Ευροατλαντική Συμμαχία.
Όμως και πριν της αποφάσεως του Βουκουρεστίου, η Σκοπιανή Διασπορά στις ΗΠΑ, η οποία έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δραστηριότητα στην Ουάσιγκτον, δεν δίστασε να κατηγορήσει την Ελλάδα για γενοκτονία των «Μακεδόνων» εκ μέρους των Ελλήνων. Η Ηνωμένη «Μακεδονική» Διασπορά απευθυνόμενη προς την Πρόεδρο του Κογκρέσου, CongresswomanNancy Pelosi, στην κάτωθι ιστοσελίδα, μεταξύ άλλων αναφέρει:
http://www.maknews.com/html/articles/stefov/digest_17.html
Μια καλά τεκμηριωμένη γενοκτονία των Μακεδόνων στην Ελλάδα σημειώθηκε μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913), μετά το ελληνοτουρκικό πόλεμο (1921-1923) και κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου (1946-1949).
Ο δε Risto Stefov στην εξής ιστοσελίδα
http://www.maknews.com/html/articles/stefov/stefov80.html γράφει:
Η εθνοκάθαρση «μπορεί να είναι ένας σύγχρονος όρος, αλλά η έννοια είναι απόλυτα κατανοητή από τον Μακεδονικό λαό που ζει στη βόρεια Ελλάδα. Από την εποχή που η Ελλάδα κατέχει τμήμα της Μακεδονίας,  και από τις αρχές του 20ου αιώνα, ο Μακεδονικός λαός έχει γνωρίσει χέρι την εθνοκάθαρση από πρώτο χέρι.
Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1453-1912) δεν υπήρξε καμία χρήση του όρου Μακεδονία στην περιοχή. Υπήρχαν μόνον  βιλαέτια, το Βιλαέτι της Θεσσαλονίκης και το Βιλαέτι του Μοναστηρίου (Bitola). Το Βιλαέτι του Κοσσυφοπεδίου ποτέ δεν συμπεριλήφθηκε στη γεωγραφική Μακεδονία και η πόλη των Σκοπίων (σημερινή πρωτεύουσα της πΓΔΜ)  μαζί με την γύρω περιοχή υπαγόταν σ’ αυτό το Βιλαέτι, του οποίου ήταν και πρωτεύουσα. Συνεπώς δεν υπήρχε «Μακεδονικός» λαός ο οποίος υπέστη «γενοκτονία» εκ μέρους των Ελλήνων. Η έκθεση Carnegie, το 1914 (Έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής σχετικά με τα αίτια και τα αποτελέσματα των Βαλκανικών Πολέμων) όχι μόνον δεν καταγράφει την ύπαρξη «Μακεδονικού» στρατού, αλλά ούτε κατέγραψε την ύπαρξη εθνικού «Μακεδονικού» λαού.
Η Ελλάδα και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία σχετικά με την ανταλλαγή των ελληνικών ορθόδοξων και μουσουλμανικών πληθυσμών στις 30 Ιανουαρίου, 1923, η οποία συμφωνία ενσωματώθηκε στη Συνθήκη της Λοζάννης την 25η Ιουλίου 1923. Από το 1924 έως το 1928 υπήρξε ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας. «Μακεδονικός» λαός δεν υπήρχε. Όσο για την εποχή του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα, οι κομμουνιστές (Έλληνες και Σλάβοι), αφού πρώτα προσπάθησαν να αποσπάσουν την Ελληνική Μακεδονία από την Ελλάδα, αφού απήγαγαν τα Ελληνόπουλα και τα έστειλαν σε χώρες του σιδηρούν παραπετάσματος για να γίνουν γενίτσαροι και να στραφούν εναντίον της πατρίδος τους, εθελοντικώς έφυγαν και διασκορπίστηκαν σε διάφορες κομμουνιστικές χώρες, όπου ανενόχλητοι έζησαν με τις οικογένειές τους, χωρίς ποτέ να τιμωρηθούν για τις πράξεις τους.
Η Συνθήκη της Neuilly της 27ης Νοεμβρίου 1919, εγκρίθηκε από τους Συμμάχους (Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιταλία) και τη Βουλγαρία μετά την ήττα της στο Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.  Η Βουλγαρία παραχώρησε επιπλέον εδάφη στην Ελλάδα και τη Σερβία, και έτσι περιορίστηκε η πρόσβασή της στο Αιγαίο. Ταυτόχρονα, η Βουλγαρία και η Ελλάδα υπέγραψαν πρωτόκολλο γνωστό ως Πρωτόκολλο Πολίτη – Kalvoff,  σχετικά με εθελοντικές αμοιβαίες μετακινήσεις των μειονοτήτων και την ανταλλαγή πληθυσμού. Ο λόγος για την υπογραφή του πρωτοκόλλου μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας ήταν η επίσημη επικύρωση ανταλλαγής πληθυσμών που ήδη είχε αρχίσει μετά τον Β’ Βαλκανικό πόλεμο όταν ο Ελληνικός πληθυσμός της Βουλγαρίας και οι Βούλγαροι της Ελλάδας άρχισαν να μετακομίζουν με δική τους πρωτοβουλία από τη μια χώρα στην άλλη. Οι δυο χώρες έκριναν ότι μια επίσημη ανταλλαγή θα ενεθάρρυνε τις περαιτέρω μετακινήσεις, έτσι ώστε οι δυο χώρες θα μπορούσαν να εξαλείψουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις αντίστοιχες μειονότητες. Ωστόσο όχι όλα τα άτομα ακολούθησαν το πρωτόκολλο.
Στην εξής όμως ιστοσελίδα http://www.mmkm.kcl.ac.uk/main.htm διαβάζομε τα εξής:
Η Χαρτογράφηση Μετακινήσεων έχει κατασκευάσει ένα Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) και ιστοσελίδα, εστιάζοντας την προσοχή στις βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών από το 1880 έως σήμερα στο γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας τώρα γνωστό ως περιοχή Καστοριάς, της Ελλάδας.
Οι εταίροι είναι οι
Refugee Studies Centre, University of Oxford, Centre for Computing in the Humanities, Kings College London και το Κέντρο Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης, στη Θεσσαλονίκη.
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προέρχεται από μια συλλογή υλικού που αποτελείται από ιστορικά ντοκουμέντα, φωτογραφίες  (στοιχεία σύγχρονα και ιστορικά), καρτ-ποστάλ, σύντομα επεξηγηματικά κείμενα, δημογραφικά στοιχεία που αφορούν περίπου εκατόν είκοσι κοινότητες και
multimediaπαρουσιάσεις κοινοτήτων, ιστορικές εκδηλώσεις και πολιτιστικά φαινόμενα. Το έργο επικεντρώνεται σ ‘ ένα τμήμα της περιοχής της Μακεδονίας, και για να γίνουμε πιο σαφείς, στην περιοχή της Καστοριάς, η οποία ήταν τμήμα του Βιλαετιού του Μοναστηρίου κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και έφερε το όνομα Νομός Καστοριάς και Φλώρινας, όταν ενσωματώθηκε στο ελληνικό κράτος (1913). Στη συνέχεια, μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου Πολέμου (1948) έγινε περιοχή της Καστοριάς.

Το Κέντρο Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΙΤ) είναι μέρος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα http://www.macedonian-heritage.gr/institutions.html και βρίσκεται στην Πλατεία Προξένου Κορομηλά, στη Θεσσαλονίκη, κάτω από την εποπτεία του κ. Ευάγγελου Κωφού.  Στην εξής ιστοσελίδαhttp://www.drh2002.lib.ed.ac.uk/abstracts.html στο νούμερο 143 μεταξύ άλλων διαβάζουμε τα ακόλουθα από τη συνεργασία Marilyn Deegan, η οποία έχει την επίβλεψη του Forced Migration Online, του Martyn  Jessop από το King’sCollege του Λονδίνου, και της Δέσποινας Συρρή από το American College της Θεσσαλονίκης. Είναι αξιοπρόσεκτο πως ο τίτλος της εργασίας είναι απλά, Mapping Migrations, αλλά στο επεξηγηματικό κείμενο καταγράφεται ως forcedmigrations:

Τα γεγονότα από το 1989, καθώς κυβερνήσεις και οικονομικές καταστάσεις μετακινήθηκαν σε μια μεταβατική περίοδο καπιταλισμού και φιλελεύθερης δημοκρατίας δυτικού τύπου, η άνοδος του εθνικισμού και των εμφυλίων συγκρούσεων, καθώς και η κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας είναι μείζονος σημασίας. Βίαιες μετακινήσεις, παρεμβάσεις σε περίπτωση κρίσης, κυριαρχία, οικονομική αστάθεια, εθνικές εντάσεις και η κατάρρευση του κοινωνικού ιστού, δημιουργούν προκλήσεις για τις πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης, τόσο των ανθρώπων όσο και των οικονομικών καταστάσεων. Επίσης το έργο αυτό επεξηγεί πώς τα κράτη έχουν επιχειρήσει να διαμορφώσουν και ελέγξουν  βίαιες μετακινήσεις, θεωρώντας πως η μετακίνηση αποτελεί πρόκληση παραδοσιακών εννοιών ιθαγένειας, κυριαρχίας, και εθνικής ασφάλειας.
Η κ. Συρρή σε μια άλλη εργασία της η οποία φέρει τον τίτλο, CEERC (SOUTH EAST EUROPEAN RESEARCH CENTER) εκ μέρους των Research Center of the University of Sheffield and CITY Liberal Studies, γράφει πως ο σκοπός της εργασίας είναι:
Η έρευνα αποσκοπεί σε μια κριτική ανάλυσης συνομιλιών και μια σειρά ποικίλων διεθνών εξελίξεων από φορείς οι οποίοι ασχολούνται με τις σχέσεις και αλληλεπιδράσεις της «συνοριακής συνεργασίας» στην περιοχή των Πρεσπών η οποία μοιράζεται μεταξύ Αλβανίας, Ελλάδας και (πΓΔ) Μακεδονίας.
Σε μια άλλη παράγραφο της ίδιας εργασίας η κυρία Συρρή, αναφέρει:
Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι toy 1912-13 και εν μέρει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος αρχικά προέκυψαν από εθνικιστικές βλέψεις εδαφικών ενοποιήσεων, και ακολούθησε μαζική έξοδος βίαιων μετακινήσεων. Οι ειρηνοποιοί φορείς μετά από 1918 έθεσαν σύνορα πολύ παρόμοια με τα σημερινά, αλλά άφησε κάποιους πληθυσμούς ανικανοποίητους…από την άλλη δε πλευρά η Ελληνική οικονομική διείσδυση στην Αλβανία και Μακεδονία, ιδιαίτερα ύστερα από το 1995…
Δυστυχώς δεν έχουμε τα «ειρηνευτικά»αποτελέσματα της «συνοριακής συνεργασίας» των τριών χωρών στις Πρέσπες, αλλά η ανάλυση της κ. Συρρή, φέρει υπονοούμενα. Δηλαδή τι εννοεί η ερευνήτρια, όταν αναφέρεται σε «βίαιες μετακινήσεις»;…και ποιοι είναι οι λαοί οι οποίοι παραμένουν ανικανοποίητοι; Μήπως εννοεί τους Σκοπιανούς, τους οποίους τους προσδιορίζει «Μακεδόνες» σε πολλά σημεία της έκθεσής της;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Τα νυν μέλη όλων των προαναφερθέντων ΜΚΟ, χρησιμοποιώντας τις καθιερωμένες θέσεις και επιρροή που δικαιωματικά  τους ανετέθη κατά την περίοδο του ψυχρού πολέμου, αντί να δημιουργούν προβλήματα στις ευρωπαϊκές χώρες επειδή δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν, καλύτερα να στρέψουν την δράση τους σε  σκοπούς πιο ωφέλιμους προς την ανθρωπότητα. Οι οργανισμοί αυτοί είναι πλήρως υπεύθυνοι για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και της Τσεχοσλοβακίας, την ενθάρρυνση αποχωρήσεων κυβερνήσεων και κάνουν ότι μπορούν για να διαιρέσουν σε μειονότητες τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Βουλγαρία, και την Ελλάδα.


Οι ίδιοι ΜΚΟ σήμερα, αντί να στρέφουν την προσοχή τους στις αφρικανικές και ασιατικές χώρες των οποίων οι δικτατορικές κυβερνήσεις κατασπαταλούν τα ταμεία τους, καταθέτοντας υπέρογκα ποσά σε προσωπικούς ελβετικούς λογαριασμούς, χρήματα δηλαδή που ανήκουν στους απλούς πολίτες, προτιμούν  να σιωπούν για τα δικτατορικά καθεστώτα των χωρών του τρίτου κόσμου . Η δραστηριότητά τους πρέπει να στραφεί προς αυτές τις χώρες οι οποίες χρειάζονται βοήθεια.  Ίσως, οι ηγέτες των αυτών των ΜΚΟ θα πρέπει να μετακομίσουν μόνιμα εκεί.


Η Ελλάδα είναι μια μικρή δημοκρατική χώρα που παρέχει στο σύνολο των πολιτών της τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης, την ελευθερία στους πολίτες της να καλυτερέψουν την ζωή τους και την δυνατότητα να αλλάξουν οτιδήποτε θεωρούν άδικο και εθνικά επιζήμιο. Δημιουργώντας προβλήματα για να αλλάξουν την ελληνική κουλτούρα της χώρας σε μια πολυεθνική,  οι προαναφερθέντες ΜΚΟ είναι επιβλαβείς για την Ελλάδα και πρέπει να ελέγχονται. Η Αφρική και η Ασία χρειάζονται βοήθεια, όχι η Ελλάδα. Εάν οι Μη Κυβερνητικές αυτές οργανώσεις επιθυμούν να «βοηθήσουν» μια ευρωπαϊκή χώρα, η Λευκορωσία είναι μια από τις χώρες που χρειάζεται βοήθεια.


Είναι καιρός για τους πολίτες, το πολιτικό κατεστημένο και την κυβέρνηση της Ελλάδας να αποκαλύψουν το πραγματικό πρόσωπο αυτών των ιδρυμάτων και να λάβουν κατάλληλα μέτρα εναντίον τους. Όσο για τους Έλληνες που διαπλέκονται σε αυτές τις δραστηριότητες είναι όντως επικίνδυνοι για την Ελλάδα. Οι πολιτικοί, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ακόμη και αν δεν συμμετέχουν ενεργά σε κάθε επιβλαβή δραστηριότητα εναντίον της Ελλάδας, είναι ένοχοι συναίνεσης. Ο ελληνικός λαός τους παρακολουθεί άγρυπνα.
Ας πω και εγώ τώρα μερικά πράματα για αρχή σε ότι αφορά το Μακεδονικό και την ιστορία των Σκοπιανών στην Μακεδονία
Καταρχήν η ιστορία της αναγνώρισης της Σλαβικής μειονότητας στην Μακεδονία δεν είναι κάτι καινούργιο. Ξεκινάει σχεδόν με την λήξη του Εμφυλίου Πολέμου όταν η Γιουγκοσλαβία του Τίτου με αλληλοδιαδοχικές παρεμβάσεις προσπάθησε να μας «υποδείξει» την ύπαρξη αυτής της Σλαβικής μειονότητας με το όνομα Μακεδονική.
ΕΞΕΛΙΞΗ
Στον Ελληνικό χώρο η εθνικιστική δραστηριότητα των Σκοπιανών ξεκινά το 1984 με το λεγόμενο Μανιφέστο (φωτογραφία κάτω ) των Μογλενών από την επιτροπή ΚΟΕ-ΜΑΔ(Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή για τα Μακεδονικά Ανθρώπινα Δικαιώματα των Μακεδόνων της Μακεδονία του Αιγαίου, συνεχίζεται το 1989 με την έκδοση του περιοδικού Μογλενά και κλιμακώνεται το 1991 με την ίδρυση της οργάνωση «ΜΑ.ΚΙ.ΒΕ.»(Μακεδονική Κίνηση Βαλκανικής Ευημερίας), η εν συνεχεία η μετονομασία της σε Ουράνιο Τόξο και η έκδοση του περιοδικού Ζόρα το έτος 1993.
Αυτήν την δραστηριότητα των Σλάβων εθνικιστικών την ονομάζω Α’ Φάση(1984-1993)

Εν συνεχεία μπαίνουμε στην Β’Φάση (1993- 2001) της πορείας των Σλαβομακεδόνων εθνικιστών όπου :
  • Έχουμε την εμπλοκή των ΜΚΟ με πρωταγωνιστή το κατευθυνόμενο Greek Helsinki.
  • Την ανάπτυξη του διαδικτύου, όπου οι Σκοπιανοί της διασποράς αναπτύσσουν μία πρωτόγνωρη δραστηριότητα με πλήρη Ελληνική απουσία.
 • Την συμμετοχή και την συνεργασία ριζοσπαστικών και ακραίων κομμουνιστικών στοιχείων (ΟΑΚΚΕ) μέσω της αρθρογραφίας αλλά και της πολιτικής συνεργασίας, της δραστηριότητας του κίναιδου Τσαρκνιά και τέλος
 • Την αλλαγή πλεύσης και την καταμέτωπη επίθεση μέσω των περιοδικών Ζόρα και Μογλενών εναντίον των Ελλήνων Ποντιων και γενικά η ανάδειξη της αντιπαράθεσης των αρχαίων Μακεδόνων με τους Έλληνες, το ξαναγράψιμο της ιστορίας του Μακεδονικού αγώνα (Λιθόξοου) και τέλος η πορεία των Σλαβόφωνων Μακεδόνων μετά την ένταξη της Μακεδονίας στην Ελλάδα.
Σε αυτήν την φάση επίσης παρατηρούνται και οι πρώτες τριβές μεταξύ των εθνικιστών Σκοπιανών όπου ανοιχτά διαχωρίζουν την θέση τους οι Βούλγαροι Μακεδόνες (Ντότσεφ και Στοίδης).Σε αυτό έπαιξε ρόλο η φιλο-Βουλγαρική πολιτική δραστηριότητα του ηγέτη του VMRO και μετέπειτα πρωθυπουργού των Σκοπίων Γκεοργκιέφσκι.
Και φτάνουμε στην Γ Φάση όπου πια το Ουράνιο Τόξο συνεργάζεται με την λεγόμενη Ευρωπαϊκή Συμμαχία η οποία έχει σαν σκοπό την ανάδειξη και την υποστήριξη εθνοτικών μειονοτήτων στις χώρες της Ευρώπης και ειδικά της ΕΕ. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά σε όλους μας.
ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ
Υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να δοθούν προσοχή σε ότι αφορά την προπαγανδιστική δραστηριότητα των εθνικιστών Σλαβομακεδόνων του Ουρανίου Τόξου(ΟΤ).
  • Η ιστοσελίδα που χρησιμοποίει το ΟΤ χρηματοδότης και ιδιοκτήτης είναι ο γνωστός και υπερεθνικιστής Σκοπιανός Lubi Uzunovski.O κος αυτός είναι επίσης ιδιοκτήτης ενός www που λέγεται maknews. Σε αυτόν τον οχετό μπορεί ο καθένας να διαβάσει ta γνωστά πλέον ως Afrocentrist- Macedonist Nationalist στα διεθνή φόρα περί αφρικανικής καταγωγής των Ελλήνων και άλλα πολλά. Επίσης στη ιστοσελίδα του ΟΤ διαφημίζονται τα γνωστά ρατσιστικά πονήματα του ιατρού Νακρατζά.
 • Ως γνωστό ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ΟΤ είναι το Greek Helsinki του περίεργου Δημητρά. Με βάση μιας μελέτη , η οποία από τα μέσα της δεκαετία του 90 έχει κάνει το γύρω του κόσμου και με διαστρεβλωμένα διάφορα στοιχεία (ιστορικά, αριθμούς) περί της ύπαρξης και καταπίεσης της «Μακεδονικής» μειονότητας στην Μακεδονία μας η Ελλάδα ξαφνικά γίνεται χώρα τριτικοσμική. Στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Παραρτήματος των Συμφωνιών του Ελσίνκι αναφέρεται ρητώς ανάμεσα στους χρηματοδότες του η σκοπιανή οργάνωση «Macedonian Human Rights Movement of Canada» με πρόεδρο τον Bill Nicholov.
The BALKAN Human Rights Web Pages – Profile
Macedonian Human Rights Movement International Σας υπενθυμίζω λοιπόν τι είχε γράψει ο κύριος Nicholov σε δημόσιο forum συζητήσεων τον Οκτώβριο του 1998:Greece – Clock ticking to division by 3 nations – alt.news.macedonia Google Groups
« Ελλάδα- το ρολόι χτυπά αντίστροφα για τον διαμελισμό της από τρία έθνη.
Η Ελλάδα- θα χάσει την Μακεδονία του Αιγαίου από τους «Mακεδόνες», τη Θράκη και την Κύπρο από την Τουρκία και την Ήπειρο από την Αλβανία.
Τι θα απομείνει τελικά σε σας τους δήθεν Έλληνες?
Ο μικρός σας βράχος που ονομάζεται Αθήνα, η οποία είναι 50% αλβανική.»


 • Τα κυριότερα και πιο δραστήρια μέλη του ΟΤ είναι ο Παβλε Φιλίποβ(Παύλος Βοσκόπουλος(, Νάσε (Αθανάσιος) Παρίσης και ο Δημήτρης Λιθόξοου. Από το τελευταίο όνομα όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας είναι ότι στο συγκεκριμένο εθνικιστικό κόμμα μαζεύονται και πολλοί ιδιόρρυθμοι πολιτικά κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι Έλληνες.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Ξέρω ότι είναι πολλά, αλλά είναι πολύ λίγα(μηδενικά) σε ότι αφορά την προπαγάνδα των Σκοπιανών. Απλά υπενθυμίζω ότι τα τελευταία 3 χρόνια οι « Έλληνες» που υποστηρίζουν τις θέσεις των Σκοπίων αυξάνονται στα διάφορα φόρουμ – όχι όμως η επιχειρηματολογία τους (άλλωστε είναι φτωχή) – αλλά και μπορούν εύκολα ποια να εντοπιστούν από τον τρόπο γραψίματος τους διότι ως γνωστό η πόρνη και εάν θέλει να κρυφτεί δεν μπορεί.

hawkshellas.com
Δείτε σαν σήμερα          
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 17 Φεβρουαρίου στον 21ο αιώνα
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019               Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων
επίδομα παιδιού               Πότε μπαίνουν τα χρήματα
ΑΣΕΠ               ανακαλεί την προκήρυξη για 72 προσλήψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης
ΕΛΑΣ:               302 προσλήψεις στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών
image Δείτε σαν σήμερα
image Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
image επίδομα παιδιού
image ΑΣΕΠ
image ΕΛΑΣ:

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 2ος

Αθλητισμός 2ος

              ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Read More...

Αθλητισμός 1ος

Αθλητισμός 1ος

              Μήτρογλου: Ανακοινώθηκε από τη Γαλατάσαράι

Read More...

Αθλητισμός 12ος

Αθλητισμός 12ος

              31/12 Αθλητικα

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Μιχανοκίνηση 2ος

Μιχανοκίνηση 2ος

  Οι νέες BMW που περιμένουμε στην Ελλάδα το 2019

Read More...

Rally

Rally

              Όλα παίζονται στο Ράλι του Μόντε Κάρλο

Read More...

Αυτοκίνητο

Αυτοκίνητο

Ακόμη μία χρονιά επιτυχιών για τη Daimler & τη Mercedes-Benz Ελλάς

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2ος

              Τα βήματα για την ακύρωση του Προσυμφώνου

Read More...

Κυβέρνηση

Κυβέρνηση

              Οι αλλαγές στην κυβέρνηση – Την Δευτέρα η ορκωμοσία – Δύο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ (video)

Read More...

Καμμένος

Καμμένος

              Αυτά που γίνονται με τον Κουίκ ούτε ο Παττακός δεν τα έκανε

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2ος

              Ο Ναζί του Σόρος σκότωσε τον Παύλο Μελά. Μάθιου Νίμιτς: Το σατανικό τέρας των Βαλκανίων και η σοκαριστική έρευνα που τον...

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 1ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 1ος

           
Ο μονοκέφαλος αετός στη Σητεία της Κρήτης και η ποντιακή πόλη «Τραπεζόνδα»

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 12ος

		ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 12ος

  AΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΑΜΥΘΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ!

Read More...

Κόσμος

Top Headline

Αλβανία

Αλβανία

Ο Ράμα βγάζει το Στρατό στους δρόμους των Τιράνων – Ακροβολίζονται πάνοπλοι στρατιώτες...

Read More...

ΗΠΑ

ΗΠΑ

              ΕΚΤΑΚΤΟ - Διάγγελμα Ν.Τραμπ: - Aγρια επίθεση σε CNN & Σόρος!

Read More...

Ιταλια

  Ιταλια

              Σαλβίνι: Θέλουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη, όχι να την εγκαταλείψουμε

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2ος

              Paul Craig Roberts : Οι πιστωτές έκλεψαν το οικονομικό μέλλον των Ελλήνων. Η Ελλάδα δεν είναι ένα κυρίαρχο έθνος

Read More...

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος

              στο δήμο Θέρμης

Read More...

Οι 45.505 μόνιμες

Οι 45.505 μόνιμες

              και εποχικές προσλήψεις που θα γίνουν μέσα στο 2019

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2ος

              Το τοξικό νέφος προκαλεί κλείσιμο σχολείων στη Μπανγκόκ

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1ος

              «Πάνε να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ το περιβάλλον με τις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ»…

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 12ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 12ος

              Χειμερινό ηλιοστάσιο 2018: Ξεκινά επίσημα ο φετινός χειμώνας

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 2ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 2ος

              Ο Έλληνας που επιβίωσε από την πολύνεκρη συντριβή του Air-Bus A320-111: Τον έσωσε το ένστικτο επιβίωσης

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 12ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 12ος

              Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης της Αίτνας

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

              Το ηφαίστειο της Αίτνα καταρρέει γλιστρώντας προς τη θάλασσα του Ιονίου με τον κίνδυνο να προκαλέσει τσουνάμι

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

1η...

Read More...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              38η ,...

Read More...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              27η, 28η , 29η 30η , 31η...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

ΠΡΕΣΠΕΣ

 ΠΡΕΣΠΕΣ

              Από που προέρχεται το όνομά τους Ολα τα ΝΕΑ των Πρεσπών

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/02/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/02/2019

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/01/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/01/2019

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/12/2018

		ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/12/2018

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Διάφορα

		Διάφορα

Μακεδονία: Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Αριστερά…

Read More...

http://www.koultoura.com/

http://www.koultoura.com/

              www.koultoura.com

Read More...

Σύμπαν !!

Σύμπαν !!

              Ολα τα άρθρα - ειδήσεις & Βίντεο από την συνύπαρξη φαινομένων που έχουν  συμβεί εδώ και...

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

              ΕΣΥ ΠΑΠΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ;

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

              Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις δεν κάνουν κόμμα…

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 5

Παμμακεδονικές Ενώσεις 5

              Κρήτη - Oργισμένη υποδοχή πολιτών σε Τζανακόπουλο, Δανέλλη και Ραγκούση: «Προδώσατε τη Μακεδονία» (βίντεο)

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

Read More...

Zougla.gr

Zougla.gr

              Zougla.gr

Read More...

Χρυσή Αυγή

		Χρυσή Αυγή

              Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided