Σάββατο, Μάρτιος 24, 2018

Ε.Ε.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ψυχρολουσία» από ΕΕ σε Κύπρο - Ν.Τουσκ προς Ν.Αναστασιάδη: «Σας καταλαβαίνω αλλά να τα βρείτε με τη Τουρκία»!

 

 

 

 

 

22.2.18

«Ψυχρολουσία» από ΕΕ σε Κύπρο

- Ν.Τουσκ προς Ν.Αναστασιάδη:

«Σας καταλαβαίνω αλλά να τα βρείτε με τη Τουρκία»!


Aυτή είναι η Ευρωπαϊκή...Ένωση Καμαρώστε την! Juan
«Σας καταλαβαίνω αλλά καλύτερα να τα βρείτε με τη Τουρκία»!
Αυτό ήταν το νόημα των όσων είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στις Βρυξέλλες, στον Κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, ο οποίος του εξέθεσε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη τουρκική «πειρατεία» στο Οικόπεδο 3 της τουρκικής ΑΟΖ και την περικύκλωση του γεωτρύπανου της ΕΝΙ από τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του ο πρόεδρος Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες, ο μεν Ν.Τουσκ «άκουσε, αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται πως πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πάνω απ'όλα προέχει να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης και ασφάλεια στην περιοχή».
Είναι εντυπωσιακό ότι κανείς - μα, κανείς! - από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει αντιδράσει έστω με μία σαφή καταδικαστική δήλωση στην τουρκική επιθετική κίνηση.
Ο πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση απόψε και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε ένα προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της συνάντησης.
Αλλωστε οι δύο άνδρες «τα λένε» συχνά και συμφωνούν ότι "Δεν πρέπει να ακολουθηθεί η Τουρκία στην πολιτική των κανονιοφόρων" κάτι που τόνισε πριν δύο ημέρες και ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Θυμίζοντας την παροιμία «Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».
Αύριο έχουν διευθετηθεί συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.
Για «πάγωμα» των συμφωνιών ΕΕ-Τουρκίας, ούτε κατά διάνοια δεν συζητά κανείς! Π.χ. η συμφωνία για το προσφυγικό θεωρούν στην ΕΕ ότι θα ήταν αυτοκτονικό να «παγώσει»: Θα πλημμύριζε, λένε, η Ελλάδα από παράτυπους μετανάστες και εν συνεχεία η Ευρώπη.
Η κατάσταση στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται επισήμως στην αντζέντα της άτυπης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αρχίζει αύριο.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει στην διάρκεια της συνόδου τους Ευρωπαίους εταίρους για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις και θα παρακαλέσει όποιους Ευρωπαίους ηγέτες μπορούν να πιέσουν την Αγκυρα, προκειμένου να επιτρέψει την υλοποίηση των γεωτρήσεων.
Των γεωτρήσεων που, για κάποιον μεταφυσικό λόγο, θεωρούσαν στην Λευκωσία ότι θα γίνονταν χωρίς ενεργό αντίδραση της Τουρκίας...
Αυτό δεν συνέβη, όλοι «έχουν βγάλει την ουρά τους απ'έξω» και η Λευκωσία μοιράζει άδειες γεωτρήσεων, χωρίς αντίκρυσμα.
Η σημερινή αντίδραση του Ν.Τουσκ, λέει, άλλωστε πολλά...
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 22.2.18

 

 

 

 

 

Το Συμβούλιο της Ευρώπης προειδοποιεί για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία

Ανήσυχος δηλώνει ο γενικός γραμματέας

Το Συμβούλιο της Ευρώπης προειδοποιεί για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία

«Ανήσυχος» δήλωσε για την χρονική διάρκεια και την έκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόρμπγιορν Γιάγκλαντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Πολλοί από εμάς είμαστε ανήσυχοι σήμερα για την έκταση και τη χρονική διάρκεια της κατάστασης έκτασης ανάγκης που βρίσκεται σε ισχύ», δήλωσε ο γενικός γραμματέας κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφωνήθηκε ενώπιον μαθητευόμενων δικαστικών στην Άγκυρα. Ο Τόρμπγιορν Γιάγκλντ αναφέρθηκε ειδικότερα στις συλλήψεις δημοσιογράφων, βουλευτών, δημάρχων και μελών οργανώσεων υπεράσπισης των αθρωπίνων δικαιωμάτων και επεσήμανε τη σημασία τους για «μία δημοκρατία αποτελεσματική και λειτουργική».

«Η εφαρμογή υπερβολικά εκτεταμένων διώξεων έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ατμόσφαιρας τρόμου στο σύνολο της κοινωνίας», πρόσθεσε. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε στην Τουρκία λίγες ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, την ευθύνη για την οποία η τουρκική ηγεσία επιρρίπτει στον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Άνευ προηγουμένου πογκρόμ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια του οποίου περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ 50.000 συνελήφθησαν. Ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κάλεσε την Τουρκία να εξετάσει τις προσφυγές των ανθρώπων που έχουν διωχθεί, σεβόμενη την Ευρωπαϊκή Συνθήκη ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική επιβάρυνση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει βομβαρδισθεί με προσφυγές.

«Η υπερφόρτωση του Δικαστηρίου θα εγείρει το θέμα της ικανότητας και τς βούλησης της Τουρκίας να επιβάλει σεβασμό της Συνθήκης», προειδοποίησε ο Τόρμπγιορν Γιάγκλαντ επιμένοντας στη σημασία του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η αρμοδότητα του οποίου ετέθη υπό αμφισβήτησιν τον τελευταίο μήνα όταν τα πρωτοβάθμια τουρκικά δικαστήρια αρνήθηκαν να συμμορφωθούν ως προς μία από τις αποφάσεις του που αφορά την απελευθέρωση δύο δημοσιογράφων και συγγραφέων. «Εάν οι αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου δεν εφαρμόζονται, το κράτος δικαίου κλονίζεται», είπε.

NEWSBEAST.GR   16/2/2018

Διαβάστε ακόμα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

Ύπουλο «χτύπημα» κατά της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Την ώρα που Ο.Η.Ε. και Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζουν για την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης συνέταξε έκθεση μέσω του ευρωβουλευτή, Cezar Florin, η οποία μάλιστα αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο semantic-pace.net!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, καλούν την Ελλάδα να αναγνωρίσει και να προστατεύσει «εθνικές μειονότητες» στο έδαφός της, με το βλέμμα στους Τούρκους της Θράκης.

Θυμίζουμε πως η μουσουλμανική μειονότητα Ελλάδος είναι η μόνη ρητά αναγνωρισμένη μειονότητα, και μάλιστα ως θρησκευτική, στην Ελλάδα βάσει του άρθρου 45 της Συνθήκης της Λωζάνης.

Αποτελείται από τουρκόφρονες, ελληνογενείς Πομάκους, Ρομά και «μαύρους Έλληνες».

Η Άγκυρα επιδιώκει την αναγνώριση εθνικής μειονότητας «τούρκων», η οποία θα περικλείει όλους τους μουσουλμάνους, ανοίγοντας κερκόπορτα για την «αρπαγή» της ελεύθερης Θράκης.

Στο πλευρό της Τουρκίας λοιπόν δείχνει να είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, εκτός των άλλων, ζητά, εμμέσως πλην σαφώς, να αναγνωρίσουμε την τουρκική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα στην Θράκη μέσω της εφαρμογής του χάρτη μειονοτικών και περιφερειακών γλωσσών.


Σε μία τέτοια περίπτωση, το ελλαδικό Κράτος θα είναι υποχρεωμένο να προσλάβει στο Δημόσιο, τουρκόφρονες δημοσίους υπαλλήλους και δασκάλους (νηπιαγωγεία), ενώ θα ετίθετο και ζήτημα διπλής αναγραφής τοπωνυμιών και οδών στις επίσημες πινακίδες στα δημόσια κτίρια και στις εθνικούς οδούς!

Η αρχή του τέλους για την Θράκη, η οποία θα οδηγείτο σε καθεστώς «αυτονομίας», σε πρώτη φάση και προσάρτηση στην Τουρκία σε δεύτερη.

Ήδη άλλωστε υπάρχουν σημαίες με την «ανεξάρτητη Δυτική Θράκη».

Η έκθεση δημοσιεύτηκε και στην μειονοτική εφημερίδα της Θράκης «Γκιουντέμ»!

Σε ό,τι αφορά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, η έκθεση κάνει αναφορά στη μη εφαρμογή από μέρους της Ελλάδας των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους μειονοτικούς συλλόγους, ενώ χαιρετίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή στην εφαρμογή της σαρίας και την ενσωμάτωση του μαθήματος του Κορανίου στα δημόσια σχολεία.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Κι εμείς απλά παραμυθιασμένοι ότι θα καταστραφούμε αν φύγουμε, καθόμαστε και αναρτούμε τα μπλε κουρελόπανα της Ευρωπ. Ενωσης με τα κίτρινα αστεράκια παντού, στα δημόσια κτίρια, στα σχολεία ακόμα και μέσα στην ίδια την Βουλή...

Εμείς με την πιο ευλογημένη χώρα με τεράστιο τουρισμό, με την πρωτη ναυτιλία στον κόσμο, με ορυκτό πλούτο, πετρέλαια και φυσικά αέρια στα πελάγη μας, με έυφορη γόνιμη γή που μπορεί να θρέψει ακόμα και την Κίνα με την σωστή διαχείριση, εμείς που μέχρι το 1975 είμασταν μια αυτάρκης χώρα, καταστρεφόμαστε κι όλοι οι λιγούρηδες και πάμφτωχοι βαλκανικοί λαοί που βρίσκονται εκτός Ε.Ε. αναπτύσσονται!!!!!

Το τι δούλεμα έχουμε φάει τόσα χρόνια απο τους ευρωπαϊστές απατεώνες πολιτικούς δεν έχει ξαναγίνει...

Ευτυχώς χρόνο με τον χρόνο ο λαός μας τόσο περισσότερο τους σιχαίνεται και δεν θα αργήσει η εποχή που θα αποκτήσουμε και πάλι την εθνική μας ανεξαρτησία...

Υπό αυτήν την έννοια τα μνημόνια προσέφεραν και κάτι καλό...
Βοήθησαν το έθνος μας να καταλάβει με τι νεοταξικά αποβράσματα έχει να κάνει στις Βρυξέλλες και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά (γερμανικά) κέντρα εξουσίας...

Και ευτυχώς πολύ σύντομα θα απολαύσουμε σαν παράδειγμα και την ανάπτυξη των Βρετανών μετά την πλήρη αποχώρηση της πατρίδας τους απο το γερμανοκρατούμενο κατασκεύασμα που ονομάζεται Ευρωπ. Ενωση.

Μέχρι τότε μπορούμε να δούμε τις απειλές και τους εκβιασμούς που συνεχίζουν να δέχονται οι Βρετανοί για να υπαναχωρήσουν και να μην βγούν τελικά...

Και μην ξεχνάμε ότι στο δημοψήφισμα στην Βρετανία η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών παρά τους εκβιασμούς και την καταστροφολογία, ψήφισε την έξοδο από την Ε.Ε. όμως το τελικό αποτέλεσμα του 51% προς 49% διαμορφώθηκε από τους εκατομμύρια λαθρομετανάστες που επί δεκαετίες νομιμοποιούν ηλιθίως και που ψήφισαν μαζικά υπέρ της παραμονής... αλλοιώνοντας την θέληση του Βρετανικού λαού.

Οι προδότες αριστεροί (και όχι μόνο) κάτι παρόμοιο πρόκειται να επιδιώξουν και στην πατρίδα μας στο μέλλον και γι αυτό συνεχώς κουβαλάνε λαθρομετανάστες και να τους αποδίδουν εύκολα την ελληνική ιθαγένεια!!!!

Θα τους αφήσουμε;

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ  10/20/2018

 

 

 


Τα συμπεράσματα των «28» για την κοινωνική Ευρώπη

Τα συμπεράσματα των «28» για την κοινωνική Ευρώπη

Την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ μετά την απόφαση Τραμπ, το μεταναστευτικό και την επέκταση των κυρώσεων κατά τις Ρωσίας συζητούν οι "28" ηγέτες της της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο δεύτερο τμήμα των εργασιών του Συμβουλίου.

Πριν από τη συζήτηση για τα τρία αυτά θέματα οι "28" συζήτησαν για την ευρωπαϊκή άμυνα ενώ κατέληξαν και σε  συμπεράσματα για την κοινωνική διάσταση της ΕΕ, την εκπαίδευση και τη κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με το sigmalive σε ό,τι αφορά την κοινωνική πολιτική, οι 28 επισημαίνουν στο κείμενο των συμπερασμάτων που υιοθέτησαν, πως παρότι οι πολιτικές αυτές παραμένουν εθνική αρμοδιότητα, "πολλά μπορούν να επιτευχθούν με κοινή προσπάθεια, με ταυτόχρονο πλήρη σεβασμό των αρχών της επικουρικότητας και της αναλογικότητας".

Σύμφωνα με το κείμενο που υιοθετήθηκε, η κοινωνική διάσκεψη κορυφής του Γκέτεμποργκ "υπενθύμισε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στον πολίτη, να αναπτυχθεί περαιτέρω η κοινωνική διάσταση της Ένωσης η οποία θα βασίζεται στην κοινή δέσμευση και σε καθιερωμένες αρμοδιότητες και να προωθηθεί η σύγκλιση μέσω προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ άλλων και από τους κοινωνικούς εταίρους".

Ως πρώτο βήμα, κατά τους "28", θα πρέπει να προωθηθούν τα ακόλουθα:

- εφαρμογή του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων σε επίπεδο Ένωσης και κρατών μελών, με δέοντα σεβασμό των αντίστοιχων αρμοδιοτήτων τους· καλείται η Επιτροπή να προτείνει την κατάλληλη παρακολούθηση
- διευκόλυνση της εύρυθμης λειτουργίας του κοινωνικού διαλόγου σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ άλλων με το «νέο ξεκίνημα για τον κοινωνικό διάλογο» σε επίπεδο ΕΕ·
- ταχεία πρόοδος επί των εκκρεμών κοινωνικών φακέλων σε επίπεδο ΕΕ και ετοιμότητα εξέτασης των μελλοντικών πρωτοβουλιών που ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή στο πρόγραμμα εργασίας της για το 2018·
- επακολούθηση των προτεραιοτήτων του σχεδίου δράσης της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μισθολογικής διαφοράς μεταξύ των δύο φύλων·
- περισσότερα αποτελέσματα σχετικά με το νέο θεματολόγιο δεξιοτήτων για την Ευρώπη με ιδιαίτερη έμφαση το 2018 στην εφαρμογή της σύστασης του Συμβουλίου για τις διαδρομές αναβάθμισης των δεξιοτήτων που προορίζεται για τα άτομα με τις περισσότερες ανάγκες σε δεξιότητες.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει σε όλα αυτά τα θέματα τον Μάρτιο του 2018 για να εξασφαλίσει τις δέουσες επακόλουθες ενέργειες

Σε ό,τι αφορά την παιδεία και τον πολιτισμό, οι 28 σημειώνουν ότι "είναι κομβικής σημασίας για την οικοδόμηση συνεκτικών κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς και για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς μας".

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί τα κράτη μέλη, το Συμβούλιο και την Κομισιόν, σύμφωνα με τις αντίστοιχες αρμοδιότητές τους, να προωθήσουν τις εργασίες με σκοπό:

- την ενίσχυση της κινητικότητας και των ανταλλαγών, μεταξύ άλλων μέσω ενός ουσιαστικά ενισχυμένου, χωρίς αποκλεισμούς και διευρυμένου προγράμματος Erasmus +·
- την ενίσχυση των στρατηγικών συμπράξεων σε όλη την ΕΕ μεταξύ ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ενθάρρυνση της δημιουργίας, έως το 2024, είκοσι περίπου «Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων», δηλ. δικτύων πανεπιστημίων «από τη βάση προς την κορυφή» σε όλη την ΕΕ, που θα επιτρέπουν στους σπουδαστές να λαμβάνουν τίτλο συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της ΕΕ και θα συμβάλλουν στη διεθνή ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων·

- την ενίσχυση της εκμάθησης γλωσσών, ώστε περισσότεροι νέοι να μιλούν τουλάχιστον δύο ευρωπαϊκές γλώσσες επιπλέον της μητρικής τους·

- την προώθηση της κινητικότητας και της συμμετοχής των σπουδαστών σε εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, μεταξύ άλλων και μέσω «ευρωπαϊκής σπουδαστικής ταυτότητας»·
- την προώθηση της συνεργασίας των κρατών μελών για την αμοιβαία αναγνώριση των τίτλων τριτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός του κατάλληλου πλαισίου·
- την αξιοποίηση της ευκαιρίας του ευρωπαϊκού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς για να αυξηθεί η ενημέρωση όσον αφορά την κοινωνική και οικονομική σημασία του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Κομισιόν καλείται να υποβάλει, όπου συντρέχει λόγος, προτάσεις για συστάσεις του Συμβουλίου την άνοιξη του 2018 με σκοπό την έγκρισή τους από το Συμβούλιο το συντομότερο δυνατό

Επίσης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Κομισιόν το Συμβούλιο και τα κράτη μέλη να εξετάσουν ενδεχόμενα μέτρα για:

- τις προκλήσεις σχετικά με τις δεξιότητες που συνδέονται με την ψηφιοποίηση, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την παιδεία για τα ψηφιακά μέσα και την τεχνητή νοημοσύνη·
- την ανάγκη για χωρίς αποκλεισμούς προσέγγιση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, βασιζόμενη στη διά βίου μάθηση και καθοδηγούμενη από την καινοτομία·
- το νομικό και δημοσιονομικό πλαίσιο συνθηκών για την ανάπτυξη των κλάδων του πολιτισμού και της δημιουργίας, καθώς και της κινητικότητας των επαγγελματιών του πολιτιστικού τομέα.

Τέλος σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης Κορυφής «One Planet Summit» που πραγματοποιήθηκε τις 12 Δεκεμβρίου 2017 στο Παρίσι με στόχο την αύξηση των δημόσιων και των ιδιωτικών πόρων υπέρ της δράσης για το κλίμα, σε συνέχεια της COP 23 που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 17 Νοεμβρίου 2017 στη Βόννη και καθ’ οδόν προς την COP 24 που θα πραγματοποιηθεί στο Κατοβίτσε και κατά την οποία θα εγκριθεί η δέσμη υλοποίησης της συμφωνίας των Παρισίων.

Επιβεβαιώνει με έμφαση τη δέσμευση της ΕΕ και των κρατών μελών της υπέρ της ταχείας και πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας των Παρισίων, καθώς και ότι θα εξακολουθήσουν να έχουν πρωτοπόρο ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μεταξύ άλλων μέσω της έγκρισης των εκκρεμών νομοθετικών προτάσεων σε επίπεδο ΕΕ.    15/12/2017

 

 

 

 

Τίμερμανς: Μη αποδεκτή η κατάσταση για τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά

«Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί πολύ σύντομα»

Τίμερμανς: Μη αποδεκτή η κατάσταση για τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένα ελληνικά νησιά σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών «μη αποδεκτή».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τη διαχείριση του προσφυγικού στις Βρυξέλλες, ο κ. Τίμερμανς τη χαρακτήρισε «μη αποδεκτή» και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή εργάζεται σε καθημερινή βάση με τις ελληνικές και με τις τοπικές Αρχές, για τη βελτίωσή της. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα είχε εκφράσει τη δυσφορία για την κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στα νησιά, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή έχει βοηθήσει σημαντικά την Ελλάδα με οικονομικούς πόρους.

Ωστόσο, στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι σύνθετη, γιατί, όπως είπε, οι πρόσφυγες έχουν νομική προστασία και δικαίωμα προσφυγής αν πιστεύουν ότι το αίτημά τους για άσυλο απορρίφθηκε άδικα και αυτό είναι κάτι που απαιτεί χρόνο. Γι' αυτό, πρόσθεσε, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε βήμα-βήμα για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα νησιά. «Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί πολύ σύντομα» σημείωσε.

NEWSBEAST.GR  7/12/2017

 

 

 

 

ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ


Ο Ευρωστρατός είναι ο Στρατός σωτηρίας της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Είναι ο Στρατός της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Παγκοσμιοποίησης.

Είναι ο Στρατός επιβολής των σχεδίων της ΕΛΙΤ της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης.

Μαζί με τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις του βαθέως Σιωνιστικού Κράτους στις ΗΠΑ, η Σιωνιστική ΕΛΙΤ θα επιβάλει τη Δικτατορία της επάνω στη Γη.

Γιαυτό θέλουν να «φάνε» τον Πρόεδρο ΤΡΑΜΠ.

Αλλοίμονό μας.!!!!!!!!!!!!!!!

Εκτός εάν ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ οι Ευρωπαϊκοί Λαοί.

Αλλά με ΤΟΥΣΚ-ΜΕΡΚΕΛ-ΜΑΚΡΟΝ-ΓΙΟΥΝΚΕΡ , κ.λ.π. αποκλείεται να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ.

Η Σιωνιστική ΕΛΙΤ της Ν.Τ.Π. ήξερε τι έκανε.

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Ομάδα Διεθνών Σχέσεων & Γεωπολιτικής
01/11/2017

 

 

 Ευρεία συναίνεση των ηγετών της ΕΕ

στο Ταλίν για μη περαιτέρω εμπλοκή του ΔΝΤ σε ευρωπαϊκά ζητήματα

Με το άτυπο δείπνο των ηγετών των κρατών-μελών με θέμα το μέλλον της ΕΕ το βράδυ της Πέμπτης, στο Ταλίν της Εσθονίας, στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου, ουσιαστικά άρχισε η συζήτηση και έγινε το πρώτο βήμα στην πορεία προς τη λήψη των αποφάσεων για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συζήτηση –κατά την πρώτη σύνοδο κορυφής μετά τις γαλλικές και γερμανικές εκλογές– ανιχνεύθηκαν οι προθέσεις για την επόμενη περίοδο και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχηγοί των κρατών-μελών της ΕΕ θα εργαστούν εντατικά μέσα στους επόμενους μήνες ώστε ο διάλογος για το μέλλον της ΕΕ να καταλήξει το καλοκαίρι του 2018 σε ουσιαστικές πρωτοβουλίες.
Η θέση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι ότι για να αντιμετωπιστεί η πολιτική κρίση των τελευταίων χρόνων –η οποία, όπως υποστηρίζει, έχει έρθει ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της ΕΕ να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και βάσει των αρχών της, τις κρίσεις στην οικονομία και στο μεταναστευτικό στην Ευρώπη, αλλά και να δώσει το στίγμα της στις παγκόσμιες και περιφερειακές εξελίξεις– είναι να γίνει κοινά αποδεκτό είναι ότι η κατάσταση δεν είναι «business as usual» και πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για ουσιαστικές πρωτοβουλίες μέχρι το καλοκαίρι σε συγκεκριμένους τομείς.
Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε στη συζήτηση ότι πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για ουσιαστικές πρωτοβουλίες:
α) Για την κοινωνική Ευρώπη βασισμένη στην ανάπτυξη και όχι στη λιτότητα και μια νέα αρχιτεκτονική της ευρωζώνης (επί της οποίας παρουσίασε τις προτάσεις της Ελλάδας),
β) Για μια μεταναστευτική πολιτική βασισμένη στη δίκαιη κατανομή των βαρών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δικτύων διακινητών,
γ) Για τις ευρωτουρκικές σχέσεις,
δ) Για τη Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων και την αναζωογόνηση της Ατζέντας της Θεσσαλονίκης,
ε) Για αναβάθμιση του διεθνούς και περιφερειακού ρόλου της ΕΕ και ενίσχυση της αμυντικής της πολιτικής.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όπως προέκυψε από τη συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ, υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρξε ευρεία στήριξη για τη μη εμπλοκή του ΔΝΤ στα ευρωπαϊκά ζητήματα και αντικατάσταση του από ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ) / huffingtonpost.gr

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 29.9.17

Η Ευρωβουλή ζήτησε την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο

Επίσημη αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία εάν η δέσμη του Ερντογάν για τη συνταγματική μεταρρύθμιση εφαρμοστεί ως έχει, ζήτησε με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Για την Κύπρο, η Ευρωβουλή καλεί την Τουρκία «να επιδείξει ενεργό στήριξη για ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων»....
και επαναλαμβάνει την έκκληση του προς την Τουρκία να αρχίσει την απόσυρση των στρατευμάτων της από την Κύπρο.
Οι ευρωβουλευτές διατυπώνουν την υποστήριξή τους σε «μια δίκαιη, συνολική και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού με βάση μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία».

Πηγή: ΚΥΠΕ μέσω pontos-news.gr
Αναρτήθηκε από Kafeneio™ στις 7/07/2017 09:20:00 μ.μ.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided