Τετάρτη, Φεβρουάριος 26, 2020

Ε.Ε.

 

 

Η ΕΕ δίνει 50 εκ. ευρώ στην Τουρκία για εκσυγχρονισμό ακτοφυλακής που χρησιμοποιεί εναντίον της Ελλάδας!

 

 

 

 

 

 

Η ΕΕ

δίνει 50 εκ. ευρώ στην Τουρκία για

εκσυγχρονισμό ακτοφυλακής που χρησιμοποιεί εναντίον της Ελλάδας!

Η Ε.Ε. , της οποία μέλος είναι η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει χώρα η οποία δεν είναι μέλος της, την Τουρκία με 50 εκατ. Ευρώ (από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. στον οποίο συνεισφέρει και η Ελλάδα), για να αναβαθμίσει τον στόλο της Ακτοφυλακής της, προκειμένου να σταματήσουν οι ροές! Τις οποίες η Τουρκία διαχειρίζεται όπως την βολεύει εναντίον της Ελλάδας και της ΕΕ!
Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα Ε.Ε.  χρηματοδότησε
πάλι την Τουρκία για την κατασκευή 6 περιπολικών σκαφών τα οποία ναυπηγήθηκαν στην Τουρκία
(Αττάλεια) και το αποτέλεσμα ήταν μηδενικό.
Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι ένα  από αυτά τα σκάφη συμμετείχε στον αποκλεισμό των Ιμίων για να μην
προσεγγίσει σκάφος του ΠΝ που μετέφερε τον Καμμένο.

Ευρώπη με τα…ωραία σου!

militaire

Αναρτήθηκε από EFENPRESS  12/11/2019

 

 

 

 

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

Μεγάλη εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο:

«Γιατί πρέπει να καταγγελθεί άμεσα η Συμφωνία των Πρεσπών»

Μεγάλη εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο: «Γιατί πρέπει να καταγγελθεί άμεσα η Συμφωνία των Πρεσπών»Σειρά επαφών και ενημερώσεων ευρωβουλευτών και στελεχών της Ευρωβουλής για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό μετά την υπογραφή της επιζήμιας για την Ελλάδα συμφωνίας των Πρεσπών, είχαν στις Βρυξέλλες, ο Ελληνοαμερικανός πρώην βουλευτής του Κογκρέσου, πρώην πρόεδρος της Βουλής του New Hamsire και νυν πρόεδρος της ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου και ο Πρέσβυς (ε.τ) Ελευθέριος Καραγιάννης, πρώην επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τις εκδηλώσεις τις είχε διοργανώσει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός και η ομάδα των συνεργατών του οι οποίοι είχαν γεμίσει όλα τα πάνελ του Ευρωκοινοβουλίου με αφίσες που περιέγραφαν την ιστορική ανάγκη κατάργησης της επιζήμιας για την Ελλάδα Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διοργανώθηκε ένα τηλεοπτικό Round Table με παρουσιαστή και συντονιστή τον διευθυντή του pronews.gr, Τάσο Γκουριώτη, στο οποίο συμμετείχαν ο Κρις Σπύρου, ο Ελευθέριος Καραγιάννης, ο Γιάννης Λαγός και η νομικός Γεωργία Μπιτάκου.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Την ίδια μέρα δόθηκε μεγάλη συνέντευξη τύπου όπου διατρανώθηκε η αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών να μην αποδεχθούν την Συμφωνία των Πρεσπών και να προχωρήσουν σε άμεση κατάργησή της με νομική βάση τις ήδη διαπραχθείσες δεκάδες παραβιάσεις της από τους Σκοπιανούς.

Μάλιστα ο ευρωβουλευτής Γ.Λαγός διακήρυξε ότι «Οι Ελληνες πολίτες με έστειλαν στην Ευρωβουλή προκειμένου να αγωνιστώ για τα εθνικά δίκαια.Θα το πράξω ασυμβίβαστα, τεκμηριωμένα και με όλη τη δύναμη της ψυχής μου».


pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS

 

 

 

 

 

Κάλεσμα ΕΕ

σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία

για ενταξιακές διαπραγματεύσεις

«Η ιδιότητα μέλους δεν θα γίνει εν μία νυκτί. Και οι δύο χώρες το γνωρίζουν αυτό»

Κάλεσμα ΕΕ σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία για ενταξιακές

Ο απερχόμενος πρόεδρος και η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, και ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ζήτησαν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, δηλώνοντας ότι «τώρα είναι η στιγμή να ξεκινήσουμε τις ενταξιακές συνομιλίες και με τις δύο χώρες»

Οπως αναφέρουν στην κοινή τους επιστολή: «τον περασμένο Ιούνιο συμφωνήσαμε να επιτύχουμε μια σαφή και ουσιώδη απόφαση για το άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται μπροστά σε μια στρατηγική επιλογή. Αν η ΕΕ αποφασίσει τώρα να ξεκινήσει τις ενταξιακές συνομιλίες με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία αυτό θα αποτελεί μια δοκιμασία της ικανότητας της Ενωσης να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις της και να κοιτάξει στο μέλλον.

Ο κόσμος μας αλλάζει ραγδαία. Για να μπορέσει η ΕΕ να υποστηρίξει τον διεθνή της ρόλο και να προστατεύσει τα συμφέροντά της, το βήμα προς την ενσωμάτωση αυτών των ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για την έναρξη της διαδικασίας προσχώρησης, θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση.

Η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία έκαναν αυτό που τους ζητήσαμε να κάνουν. Η επίτευξη αυτού του στόχου απαιτούσε μια σημαντική προσπάθεια από τους πολίτες τους, για τους οποίους η ευρωπαϊκή προοπτική υπήρξε μια μεγάλη πηγή κινήτρου και αποφασιστικότητας», ανέφεραν.

Καταλήγοντας αναφέρουν ότι «δεν υπάρχει εγγύηση επιτυχίας. Θα γίνει πολύ σκληρή δουλειά για τις μεταρρυθμίσεις στην πορεία. Η ιδιότητα μέλους δεν θα γίνει εν μία νυκτί. Και οι δύο χώρες το γνωρίζουν αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

 

 

 

 

Ποια θα είναι η στάση του νέου Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με

την ένταξη των μεταναστών;

Αρχίζει πλέον να γίνεται αντιληπτό από πολλούς στην Ευρώπη, ότι έχει έρθει η ώρα να ενισχυθούν οι προσπάθειες για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική ενσωμάτωση των ανθρώπων αυτών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

  • Κώστας Βλαχόπουλος Διδακτορικός ερευνητής Πολιτικών Επιστημών στο Παν/μιο της Γλασκώβης. Συντονιστής του EWSI για Ελλάδα με έδρα το ΕΛΙΑΜΕΠ
immigration people on europe map
doomko via Getty Imagesimmigration people on europe map background

Οι Ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου θεωρήθηκαν από πολλούς ως οι πιο κρίσιμες στην μέχρι τώρα πορεία της ενωμένης Ευρώπης, καθώς έλαβαν χώρα μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον. Από το 2010 και μετά η Ευρωπαϊκή Ένωση βίωσε μερικές από τις πιο σημαντικές κρίσεις στην ιστορία της, ξεκινώντας από την οικονομική κρίση του 2009-10 και την προσφυγική κρίση του 2015, έως την αποχώρηση -για πρώτη φορά στην ιστορία της- ενός κράτους-μέλους και μάλιστα από τα πιο ισχυρά, και τέλος την απειλητική άνοδο ακροδεξιών-ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων, οι οποίες ευθέως υπονομεύουν την ύπαρξή της. Σε αυτό το διαμορφωμένο πλαίσιο, οι Ευρωπαϊκές Εκλογές απέκτησαν σπουδαίο ενδιαφέρον και οι πολίτες της Ένωσης κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις για το κοινό τους μέλλον, έχοντας στο μυαλό τους όλα αυτά τα μεγάλα ζητήματα.

Παρά τις αισθητά μειωμένες ροές ανθρώπων προς τις πρώτες χώρες υποδοχής, το προσφυγικό-μεταναστευτικό αναμφισβήτητα συνεχίζει να απασχολεί τους πολίτες της Ευρώπης αλλά και τις πολιτικές ελίτ. Σε έρευνα του Ευρωπαϊκού Ιστοτόπου για την Ένταξη (EuropeanWebsiteonIntegration-EWSI) που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, στην οποία το ΕΛΙΑΜΕΠ συμμετείχε ως συντονιστής του Project για την Ελλάδα, αποτυπώθηκαν μερικά εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα, που αφορούν την ένταξη των μεταναστών και προσφύγων στις χώρες της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα την στάση που θα κρατήσουν ως προς αυτό το ζήτημα οι ευρωβουλευτές στην νέα Ευρωβουλή.

Η έρευνα διενεργήθηκε και στα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. και σαν βασικό σκοπό είχε να εξετάσει αν και κατά πόσο τα πολιτικά κόμματα συζήτησαν προεκλογικά για την ένταξη μεταναστών και προσφύγων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και αν περιλαμβανόταν στα προεκλογικά προγράμματά τους.

Σημαντικά ευρήματα

Κάνοντας μια επισκόπηση στα πιο σημαντικά ευρήματα της μελέτης γίνεται φανερό ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό βρισκόταν στην ατζέντα των περισσότερων κομμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι:

Εγγραφείτε και ακολουθήστε ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας και τις πιο ενδιαφέρουσες απόψεις στο e-mail σας. Μάθετε Περισσότερα

  • 175 πολιτικά κόμματα από όλη την Ευρώπη κατάφεραν να κερδίσουν έστω και μία (1) έδρα στη νέα Ευρωβουλή. Από αυτά, τα 156 δημοσίευσαν προεκλογικά το πρόγραμμά τους. Τα 92 από τα 156 κόμματα έθεσαν με κάποιο τρόπο το ζήτημα της ένταξης στην καμπάνια τους. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε 422 Ευρωβουλευτές (56% του συνόλου του Ευρωκοινοβουλίου). Μια μικρή πλειοψηφία, λοιπόν, των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε προεκλογική καμπάνια με κόμματα τα οποία είχαν ενταγμένα στο πρόγραμμά τους την συζήτηση για την ένταξη των μεταναστών ή των προσφύγων.Μια ακόμα μεγαλύτερη πλειοψηφία ευρωβουλευτών θα υποστήριζε πιο γενναία μέτρα της ΕΕ για την προώθηση πολιτικών ένταξης.

number of national parties mentioning each

number of national parties mentioning each topic
  • Τα πιο δημοφιλή θέματα που συνδέονται με την ένταξη, αφορούν κυρίως τη διαφορετικότητα και την κοινωνική συνοχή, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων που σχετίζονται με τις διακρίσεις (55 κόμματα που αντιστοιχούν σε 259 Ευρωβουλευτές έκαναν αναφορά σε αυτά). Το αμέσως επόμενο πιο δημοφιλές ζήτημα που φαίνεται να απασχολεί τα πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη είναι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την ένταξη (έγινε αναφορά από 28 πολιτικά κόμματα με 95 ευρωβουλευτές).

  • Από την εξέταση των πολιτικών μανιφέστων γίνεται φανερό, ότι πολλά κόμματα υποστηρίζουν μέτρα για περισσότερη κοινοτική χρηματοδότηση για δήμους και περιφέρειες όσον αφορά την ένταξη. Κόμματα και ευρωβουλευτές προερχόμενοι από τις κύριες χώρες προορισμού των αιτούντων άσυλο, όπως π.χ η Γερμανία και το Βέλγιο είναι πιο πιθανό να επικεντρωθούν σε ζητήματα χρηματοδότησης από ό, τι τα κόμματα και οι βουλευτές από άλλες χώρες.

  • Όπως είναι αναμενόμενο, τα κόμματα που ανήκουν στις συντηρητικές παρατάξεις του Ευρωκοινοβουλίου εκφράζουν ανησυχίες για τις μεταναστευτικές ροές και επιθυμούν τον περιορισμό του ρόλου της ΕΕ ως προς την ένταξη. Αντίθετα, τα κόμματα που έχουν αναφορές στην Σοσιαλδημοκρατία, την Κεντροαριστερά, την Αριστερά και τους Πράσινους επιδιώκουν την ενίσχυση των πολιτικών ένταξης.

Comparing ID and ECR MEPs to other political

Comparing ID and ECR MEPs to other political groups

Comparing ID and ECR MEPs to other political

Comparing ID and ECR MEPs to other political groups
  • Σε χώρες οι οποίες ιστορικά υποδέχονται μεγάλους πληθυσμούς μεταναστών, όπως το Λουξεμβούργο, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ιρλανδία κ.α. τα κόμματα είναι πιο πιθανό να προωθήσουν μέτρα σχετικά με την απασχόληση και τη γλώσσα. Αντίθετα, πολιτικά κόμματα από χώρες όπως η Γερμανία, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες υποδέχτηκαν τους μεγαλύτερους αριθμούς μεταναστών μετά το ξέσπασμα της κρίσης το 2015, επικεντρώνονται σε ζητήματα αύξησης των κονδυλίων και προϋπολογισμού.

  • Δεν υπάρχει εμφανής σύνδεση μεταξύ της κοινής γνώμης και και των πολιτικών ελίτ αναφορικά με την ένταξη και τον ρόλο της ΕΕ. Αυτό σημαίνει, ότι τα κόμματα δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν το πώς οι ψηφοφόροι αισθάνονται τον ρόλο της ΕΕ όσον αφορά την ένταξη των μεταναστών.

Η μελέτη του EWSI δείχνει καθαρά ότι το μεταναστευτικό και η ένταξη παραμένει ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής. Και αυτό, γιατί αρχίζει πλέον να γίνεται αντιληπτό από πολλούς στην Ευρώπη, ότι έχει έρθει η ώρα να ενισχυθούν οι προσπάθειες για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική ενσωμάτωση των ανθρώπων αυτών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Να περάσουμε, δηλαδή, σταδιακά από την λογική της αποτροπής ως μόνη λύση για την διαχείριση του μεταναστευτικού σε μια λογική που θα μεριμνά για την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς ζωής και αρμονικής συνύπαρξης των μεταναστών με τους λαούς της Ευρώπης.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την έρευνα δημοσιευμένη στα Αγγλικά, εδώ

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019

Κυνική ομολογία της Λαγκάρντ για τα εγκλήματα των μνημονίων

"Όλοι έχουν βάψει τα χέρια τους στο αίμα του ελληνικού λαού."

Η «αθώα περιστερά» κα Λαγκάρντ μαζί με τους "συνενόχους" της

Επιχειρώντας να αποσείσει τις βαριές ευθύνες του Ταμείου, επέμεινε στην αποδοτική, όπως εκτιμά, γραμμή των καλοπροαίρετων «λαθών» που σημειώθηκαν στο ελληνικό πρόγραμμα, αφού εκείνες τις δραματικές ώρες προείχε το αίτημα της γονατισμένης χώρας και των μοιραίων κυβερνήσεών της για βοήθεια.

Προφανώς η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική και την απέκρυψαν τόσο τα μέλη της τρόικας όσο και οι εγχώριοι υπηρέτες τους σε κόμματα και ΜΜΕ, που ύφαναν πρόθυμα τον μύθο των οκνηρών νότιων, ελεεινολογώντας τους Ελληνες προκειμένου να τεθούν σε ηθική ομηρία και να περάσουν αδιαμαρτύρητα οι εξοντωτικές πολιτικές τους που είχαν ως πρώτο στόχο τη διάσωση του τραπεζικού καρτέλ της ευρωζώνης.

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΗΔΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΒΡΑΙΙΚΗΣ ΣΑΥΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ... ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ... ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Άλλωστε η ... "δικαιοσύνη", έχει χαρακτηρίσει ... "ΝΟΜΙΜΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ"

ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟ ΑΝΕΙΠΩΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ!

Καλλιόπη Σουφλή
=

Η «αθώα περιστερά» κα Λαγκάρντ μαζί με τους "συνενόχους" της

Παραδέχτηκε το παρασκήνιο για την επιβολή των Μνημονίων και διαμήνυσε: «Δεν θέλω να ανοίξω το κουτί της Πανδώρας»

Στην αφοπλιστική παραδοχή ότι τα μέλη της τρόικας -Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ και ΔΝΤ- από κοινού συναποφάσισαν και συνεπώς ευθύνονται για την επιβολή του Προγράμματος Σταθερότητας που βύθισε στη δυστυχία τους Ελληνες προχώρησε χθες η Κριστίν Λαγκάρντ.

Τραβώντας μάλιστα λίγο παραπάνω τη ζοφερή κουρτίνα των σκοτεινών παρασκηνίων, αποκάλυψε έμμεσα έναν θαυμαστό κόσμο αλληλοσπαρασσόμενων φατριών, όπου «πολλές αποφάσεις λαμβάνονταν από πολλούς εμπλεκομένους» και όλοι μαζί στο τέλος, όπως αποδείχθηκε, συναποφάσιζαν την καταδίκη και τη βαριά ομηρία της χώρας.

Η ίδια μάλιστα, υπακούοντας στους σιδερένιους κανόνες της ομερτά, έστειλε εμφανώς απειλητικά ένα προειδοποιητικό μήνυμα σε όσους στην ευρωπαϊκή ήπειρο στοχοποιούν την Ουάσινγκτον και το ΔΝΤ για την εγκληματική εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας και τη λεηλασία της Ελλάδας, διαμηνύοντας λακωνικά «δεν θέλω να ανοίξω το κουτί της Πανδώρας»!

Από τις δηλώσεις της, πάντως, προκύπτει ευθέως ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια συντελέστηκαν σε βάρος της χώρας μας και άλλα, απίστευτα εγκλήματα, πέραν όσων ήδη έχουν γίνει κατά καιρούς γνωστά.

Το δεύτερο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η ίδια συναινεί -και ασφαλώς επιδιώκει- να «ξεχαστούν» και να συγκαλυφθούν όλα αυτά, μολονότι οδήγησαν στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας και στην πολυετή μνημονιακή λαίλαπα.

«Αθώα περιστερά»

Μάλιστα, επιχείρησε να εμφανίσει το ΔΝΤ ως την «αθώα περιστερά» της υπόθεσης, ενώ ήταν σαφές ότι το Ταμείο είχε αναλάβει υποκριτικά τον ρόλο του «καλού», έναντι των «κακών» Ευρωπαίων, στο παιχνίδι εξόντωσης και υποταγής της χώρας μας.

Και, πάντως, εάν η κύρια Λαγκάρντ ήθελε να είναι ειλικρινής στην παραδοχή για τα υψηλά πλεονάσματα, θα μπορούσε να εισηγηθεί από τη νέα θέση της την άμεση -και όχι μελλοντική- μείωσή τους...

Μιλώντας «ακόμα ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ», όπως ξεκαθάρισε στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Ευρωβουλής λίγο προτού αναλάβει τα νέα της καθήκοντα στο τιμόνι της ΕΚΤ, η κυρία Λαγκάρντ ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας όλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.

Και επιχειρώντας να αποσείσει τις βαριές ευθύνες του Ταμείου, επέμεινε στην αποδοτική, όπως εκτιμά, γραμμή των καλοπροαίρετων «λαθών» που σημειώθηκαν στο ελληνικό πρόγραμμα, αφού εκείνες τις δραματικές ώρες προείχε το αίτημα της γονατισμένης χώρας και των μοιραίων κυβερνήσεών της για βοήθεια.

Προφανώς η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική και την απέκρυψαν τόσο τα μέλη της τρόικας όσο και οι εγχώριοι υπηρέτες τους σε κόμματα και ΜΜΕ, που ύφαναν πρόθυμα τον μύθο των οκνηρών νότιων, ελεεινολογώντας τους Ελληνες προκειμένου να τεθούν σε ηθική ομηρία και να περάσουν αδιαμαρτύρητα οι εξοντωτικές πολιτικές τους που είχαν ως πρώτο στόχο τη διάσωση του τραπεζικού καρτέλ της ευρωζώνης.

Συνοπτικά, η κυρία Λαγκάρντ:

• Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την κριτική που έχει ασκήσει η Κομισιόν στο ΔΝΤ για τη στάση του, έστειλε ηχηρή προειδοποίηση λέγοντας: «Δεν θέλω να ανοίξω το κουτί της Πανδώρας για το ποιος έκανε τι στο ελληνικό πρόγραμμα...» κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι όλοι έχουν βάψει τα χέρια τους στο αίμα του ελληνικού λαού.

• Αποκάλυψε δε, διαχέοντας την εγκληματική ευθύνη, ότι στο επίκεντρο της αξιολόγησης του προγράμματος βρισκόταν η τρόικα και ότι «πολλές αποφάσεις ελήφθησαν από πολλούς εμπλεκόμενους», επισημαίνοντας ωστόσο ότι επρόκειτο για μια «κοινή προσπάθεια» προκειμένου να ανταποκριθούν στην έκκληση βοήθειας από την Ελλάδα, η οποία, όπως ωμά παραδέχθηκε δίχως αντίκρισμα πλέον, «είναι αλήθεια ότι υπέφερε ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του προγράμματος σταθερότητας».

• Επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι το ΔΝΤ είχε προτείνει εξαρχής να περιοριστούν τα πλεονάσματα στο 1,5%- 2% του ΑΕΠ. Λησμόνησε, βεβαίως, ότι το Ταμείο, υπερθεματίζοντας σε αντιλαϊκή αγριότητα, εισηγούνταν, στην περίπτωση που επιβάλλονταν, όπως συνέβη, πλεονάσματα της τάξης του 3,5%, να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας.

Τότε που η Ουάσινγκτον αξίωνε επιτακτικά -μεταξύ άλλων- δραστική μείωση του αφορολογήτου, περικοπές στην ασφαλιστική δαπάνη, ακραία ελαστικοποίηση στην αγορά εργασίας και αύξηση των ορίων ηλικίας, για να δώσει τη συγκατάθεσή της κάθε φορά για νέα εκδικητικά μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού.

Πηγή: dimokratianews.gr Πηγή

 

 

 

 

Σάββατο, 25 Μαΐου 2019

Ευρωεκλογές:

Το πολιτικό πανηγύρι αρχίζει τη Δευτέρα

Περίπου 450 εκατομ. Ευρωπαίοι πολίτες ,
από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ το βράδυ της Κυριακής θα έχουν εκλέξει τους
751 ευρωβουλευτές τους.

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα έχει ξεκινήσει το μεγάλο πολιτικό παζάρι, ανάμεσα στις πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου , ανάμεσα στους 28 ηγέτες και κυρίως ανάμεσα στο Βερολίνο και το Παρίσι, για την κατάληξη στον- από κοινού -εκλεκτό τους ,που θα συγκεντρώσει το μαγικό αριθμό 376 ψήφων στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να επισημοποιηθεί στη Σύνοδο Κορυφής των 28 τον Ιούνιο.

Οι τωρινές ευρωεκλογές είναι οι πιο δύσκολες και περίπλοκες από όλες τις προηγούμενες .Οι λόγοι είναι πολλοί:

Η ΕΕ αντιμετωπίζει πολλά εσωτερικά προβλήματα και πολλές εξωτερικές προκλήσεις.

Για παράδειγμα υφίσταται ανηλεή οικονομική, εμπορική,επιχειρηματική και τεχνολογική επίθεση από τις ΗΠΑ και την Κίνα. Η Ευρώπη έχει μείνει πίσω στην εξέλιξη της υψηλής τεχνολογίας σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της ΗΠΑ- ΚΙΝΑ και δεν έχει προχωρήσει , λόγω της οικονομικής κρίσης που βίωσε τα προηγούμενα χρόνια, σε επενδύσεις πχ στις καλπάζουσες νέες τεχνολογίες .

Επομένως τα ευρωπαϊκά προϊόντα , και ειδικά της βαριάς βιομηχανίας, της Γερμανίας πρωτίστως, και της Γαλλίας κλπ. μένουν πίσω, με αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης.

Η αναιμική οικονομική ανάπτυξη έχει επιτρέψει στο Βερολίνο, να επιβάλει σ’ όλα τα κράτη μέλη και κυρίως στις πιο ασθενείς οικονομίες , πχ του Νότου με μεγαλύτερο θύμα την προβληματική έτσι και αλλιώς οικονομία της Ελλάδας, πολυετείς πολιτικές άκρατης οικονομικής λιτότητας ,προκειμένου- όπως ξεδιάντροπα πλέον ομολογούν ο ένας μετα τον άλλον- να διασωθούν οι ΕυρωπαϊκέςΤράπεζες.

Οι οποίες, παρα τη διάσωση τους, παραμένουν μακρά της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ένωσης ,που θα τις θωρακίσει μεν σε μια επερχόμενη οικονομική κρίση , δεν θα διασώσει όμως τους «μικρούς φορολογούμενους / καταθέτες ευρωπαίους πολίτες.

Με αιχμή την πολιτική λιτότητας και το ανοιχτό και επικίνδυνο ακόμα μεταναστευτικό πρόβλημα, οι «νέες χώρες» της ΕΕ δηλαδή οι πρώην ανατολικές που εισήλθαν μαζικώς και μάλλον άκριτα το 2004 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «σηκώνουν κεφάλι» η μια μετά την άλλη, ζητώντας να απαλλαγούν από «το ζυγό» του γερμανο-γαλλικού άξονα στις Βρυξέλλες στη λήψη των αποφάσεων, παλεύοντας για το δικαίωμα η κάθε χώρα να αποφασίζει σε εθνικό επίπεδο ότι θέλει αυτή, με «μπροστάρηδες» κατά κανόνα ακροδεξιούς και ρατσιστικούς σχηματισμούς , κόμματα και ομάδες.

Αυτό το ταχέως εξαπλούμενο ρεύμα , έδωσε την ευκαιρία στους «παλιούς Ευρωσκεπτικιστές» - κατά κανόνα ακροδεξιά κόμματα , όπως πχ στη Γαλλία, τηνΑυστρία, στην Ιταλία κα. να κάνουν την απαραίτητη προσαρμογή και να μην ζητούν την έξοδο των χωρών τους από την ΕΕ, αλλά αντίθετα την εκ των έσω άλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή διαφορετικά, την «μπαχαλοποίηση της , ή επι το κομψότερο την «βαλκανιοποίηση» της στον 21ο αιώνα.

Αυτές οι νέες αντιθέσεις, τα αντικρουόμενα πολιτικά ρεύματα, η αμφισβήτηση, η εφαρμογή ανά περίπτωση των βασικών κανόνων της ΕΕ ακόμα και των Συνθηκών της αντικατοπτρίζονται τώρα για πρώτηφοράκαθαρά σ αυτές τις ευρωεκλογές.

Η παντοδυναμία του ΕΛΚ, με βασικό πυρήνα τους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες- για πρώτη φορά από το 1992, όταν έληξε η θητεία του Γάλλου σοσιαλιστή Ζακ Ντελόρ- αμφισβητείται πλέον σοβαρά. Τι και αν το Βερολίνο κάνει- το ίδιο-μέσω εθνικών κυβερνήσεων ή των κεντροδεξιών κομμάτων, προεκλογική εκστρατεία για την επικράτηση του εκλεκτού τους κ Βέμπερ.

Οι σοβαρές ευρωπαϊκές εκτιμήσεις φέρουν το ΕΛΚ και τον κ Βέμπερ στην καλλίτερη περίπτωση να συγκεντρώνει περίπου 330 θέσεις , μακράν των 376 που απαιτούνται για να έχειπλειοψηφία.

Ο αριθμός ενδέχεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο αν οι αντάρτες του ΕΛΚ αποσύρουν τις ψήφους τους , οπότε το ΕΛΚ θα κατέβει στους 290 περίπου ψήφους.

Στον αντίποδα, το ΣοσιαλιστικόΕυρωπαϊκό Κόμμα , ( αν και έχει πάρει την κατιούσα σε μια βασική χώρα όπως η Γαλλία) με υποψήφιο για την ώρα τον Φρανς Τίμμερμανς, πρώην ΥΠΕΞ της Ολλανδίας και νυν Α Αντιπρόεδρο της Κομμισιόν έχει προτείνει προεκλογικώς τη δημιουργία συμμαχίας ανάμεσα στους Σοσιαλιστές , Πράσινους και τηνΑριστερά, προκειμένου να συγκεντρωθούν περίπου 250 ψήφοι και αυτοί μακράν των απαιτούμενων 376.

Μένουν οι 116 περίπου ψήφοι που οι εκτιμήσεις θέλουν να ανήκουν στους ακροδεξιούς και τους φιλο- ΒΡΕΧΙΤ, αλλά ουδείς, ούτε οι ίδιοι ούτε το ΕΛΚ ούτε το ΕΣΚ θέλουν αν συνεργαστούν μαζί τους .

Υπάρχουν και οι Φιλελεύθεροι, μαζί τους και ο Μακρόν , που έχουνπροτείνει ως υποψήφια την Δανέζα νυν Επίτροπο Μαργκρέτε Βεστάγκερ με εκτιμώμενους 104 ψήφους.

Είναι προφανές ότι την προσεχή Τρίτη, στην προκαταρκτική συνάντηση «για καφέ και drinks» που θα εχουν οι 28 στις, Βρυξέλλες θα οριστικοποιηθούν στο παρασκήνιο οι τελικές υποψηφιότητες για τις θέσεις του Προέδρου της Κομμισιόν και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ,με τη διαμόρφωση των απαραίτητων πλειοψηφιών στις ψήφους των νέωνευρωβουλευτών.

Οι πληροφορίες θέλουν αυτή την στιγμή τον γαλλογερμανικό άξονα να διαμορφώνει τον «συμβιβασμό» στα μέτρα του, ετσι ώστε Πρόεδρος της Κομμισιόν να είναι ο αουτσάιντερ Μισέλ Μπαρνιέ, Γάλλος, πρώην Επίτροποςμέχρι το 2014, μέλος του ΕΛΚ και νυν διαπραγματευτής της Κομμισιόν για το BREXIT. Αυτή η τελευταία ιδιότητα του , ίσως βαρύνει περισσότεροαπ’ όλα στην επιλογή του ως Προέδρου της Κομισιόν .

Ο τωρινός υποψήφιος του ΕΛΚ κ Βέμπερ κατά πάσα πιθανότητα θα «βολευθεί» ως Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και οι άλλοι δύο νυν υποψήφιοι Τίμμερμανς και Βεστάγκερ θα καταλάβουν θέσεις είτεπροέδρου του Συμβουλίου ( με απερχόμενο τον κ Τουσκ) είτεαντιπροέδρου της Κομμισιόν.

Κύρα Αδάμ
ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Σήμερα συζητιέται στην Ευρωβουλή η πρόταση του Νότη Μαριά για

αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Σήμερα συζητιέται στην Ευρωβουλή η πρόταση του Νότη Μαριά για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Ενημερώθηκε: 15/04/19

Σήμερα, 15 Απριλίου 2019, τίθεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η πρόταση του Προέδρου του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΆΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά, για το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, καθώς συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων αδελφών μας.

Ο Νότης Μαριάς στις 2 Απριλίου 2019 είχε ζητήσει με επιστολή του προς στον Γενικό Γραμματέα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR) να περιληφθεί το θέμα στην Ατζέντα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνεδριάζει στο Στρασβούργο από 15 έως 18 Απριλίου και να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα.

Το ECR αποδέχθηκε την πρόταση του Νότη  Μαριά και υπέβαλε αρμοδίως τη σχετική πρόταση την προηγούμενη εβδομάδα, όμως οι υπόλοιπες Πολιτικές Ομάδες, πλην της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/NGL), δεν αποδέχθηκαν την πρόταση του Νότη Μαριά και των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR).

Έτσι το θέμα θα κριθεί πλέον σήμερα στο Στρασβούργο.

Ο κύβος ερρίφθη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση και τη σχετική ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στις 18:00 ώρα Ελλάδος ΕΔΩ

 

 

 

 

Πρωτοφανές:

Η ΕΕ απείλησε τα Τίρανα ότι

θα αναλάβει την διακυβέρνηση της Αλβανίας αν συνεχιστούν οι διαδηλώσεις!

Η ΕΕ διά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, απείλησε τόσο στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα όσο και στους ηγέτες της αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα, Σαλί Μπερίσα, Μόνικα Κρουεμάδι, ότι… θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, καθώς εκτιμά ότι «η Αλβανία είναι στο κατώφλι ενός εμφυλίου πολέμου και αυτό πρέπει να αποτραπεί οπωσδηποτε»

Επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, χαρακτήρισε την κατάσταση ως «πολύ δύσκολη και επικίνδυνη» στην Αλβανία που συγκλονίζεται από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και την παραίτηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση Ράμα.

Ο Ταγιάνι μίλησε μάλιστα και για «Μυστικές υπηρεσίες που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της Αλβανίας», χωρίς να προσδιορίζει ποιες είναι αυτές.

Είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ απειλεί να αναλάβει αυτή την διακυβέρνηση μιας ξένης χώρας που δεν είναι καν μέλος της!

Ποιος είπε ότι η αποικιοποίηση της Ελλάδας με το έρεβος των Μνημονίων δεν άνοιξε την όρεξη στις Βρυξέλλες να συνεχίσουν και με χώρες που δεν είναι ούτε καν μέλη της;

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειες


ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, υπάρχει ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την σταθερότητα και εξετάζουμε το ενδεχόμενο να αναλάβουμε προσωρινά την διακυβέρνηση της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ταγιάνι.

Την Πέμπτη οι διαδηλωτές επιχείρησαν πρώτα να εμποδίσουν τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να εισέλθουν στη Βουλή και στη συνέχεια επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης θεωρούν τη Βουλή παράνομη και επανέλαβαν, το αίτημά τους για παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα, από τον οποίο ζητούν όχι απλώς να παραιτηθεί αλλά και να εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λιουλεζίμ Μπάσα κάλεσε την αστυνομία να εισέλθει στη Βουλή και να συλλάβει, τους εγκληματίες, όπως τους χαρακτήρισε, κυβερνητικούς βουλευτές, «Πριν το κάνει ο λαός».

Μάλιστα, σήμερα κάλεσε τους οπαδούς του σε πολιτική ανυπακοή και σχολιάζοντας την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Πόλεμο θέλετε πόλεμο θα έχετε», ενώ απευθυνόμενος στους διαδηλωτές είπε: «Σπάστε τους τα λάστιχα των αυτοκινήτων, σπάστε τους τα τζάμια σε όποιον αδίκως σας τιμωρεί».

Ανακοίνωσε,δε, ότι τις επόμενες μέρες πρόκειται να οργανωθεί ακόμα μεγαλύτερη και μαχητικότερη διαδήλωση στα Τίρανα, με αίτημα την διενέργεια των εκλογών του Ιουνίου από υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Λάδι στη φωτιά του τεταμένου πολιτικού κλίματος έριξαν τις τελευταίες μέρες οι δηλώσεις δυτικών παραγόντων.

Ειδικότερα, ο πρέσβης του ΟΑΣΕ στα Τίρανα , Bernd Borchardt, σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι στην Αλβανία κυκλοφορούν 2 δισεκατομμύρια “βρώμικα” ευρώ προερχόμενα από ναρκωτικά, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν και στις επικείμενες εκλογές.

pronews.gr   3/3/2019

 

 

 

 

Τι συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι στη Σύνοδο Κορυφής για τους μετανάστες

Κλειστά κέντρα υποδοχής σε Ελλάδα και Ιταλία

Τι συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι στη Σύνοδο Κορυφής για τους μετανάστες

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία όσον αφορά την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, έπειτα από σχεδόν δώδεκα ώρες διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες εξασφαλίζοντας τη συναίνεση της Ιταλίας, που απειλούσε να προβάλει βέτο.

«Οι ηγέτες των 28 χωρών της ΕΕ συμφώνησαν στα συμπεράσματα της συνόδου, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τη μετανάστευση», γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Ντόναλντ Τουσκ.

Οι 28 της ΕΕ συμφωνούν στη δημιουργία κλειστών κέντρων μεταναστών σε εθελοντική βάση σε χώρες της Μεσογείου μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σε αυτά τα κέντρα  θα γίνεται το σκανάρισμα των αιτούντων άσυλο. Ταυτόχρονα δεσμεύθηκαν να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του ίδιου του κανονισμού του Δουβλίνου για το άσυλο ως το τέλος του χρόνου.

Μετά από απαίτηση των τεσσάρων χωρών του Βίζεγκραντ, έγινε προσπάθεια να συμπεριληφθεί η πρόβλεψη πως αυτή η αναθεώρηση του Δουβλίνου, θα πρέπει να γίνει με ομοφωνία.

Τουλάχιστον έντεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι έτοιμες να λάβουν στο έδαφός τους μετανάστες που θα φτάνουν σε «κέντρα αποβίβασης».

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς έκανε το ζήτημα πιο συγκεκριμένο και τόνισε ότι οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν πως η Ιταλία και η Ελλάδα μπορούν να δημιουργήσουν κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός τους, εάν το επιθυμούν.

Η Ιταλία, που νωρίτερα μπλόκαρε την έκδοση συμπερασμάτων, συμφώνησε με την τελική διατύπωση για το μεταναστευτικό, ξεμπλοκάροντας και τα υπόλοιπα συμπεράσματα της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής των 28, στις 01:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής (τοπική ώρα), μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων και διμερών επαφών του Πρωθυπουργού Κόντε, κυρίως με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν.

Σημειώνεται ότι η στάση της Ιταλίας είχε οδηγήσει στην αναβολή της ενημέρωσης των Προέδρων Τουσκ και Γιούνκερ προς τον Τύπο για τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας πριν το δείπνο, καθώς ο Τζ. Κόντε αρνήθηκε να δώσει τη συγκατάθεσή του στο ως τότε κείμενο των συμπερασμάτων (που αφορούσε την άμυνα, τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ, τη διεύρυνση και την κατάσταση στο παγκόσμιο εμπόριο), ώστε να πετύχει καλύτερες διατυπώσεις στο κείμενο του μεταναστευτικού, που δεν είχε ακόμα συζητηθεί.

Τι συμφώνησαν για τα ελεγχόμενα κέντρα

Οι ηγέτες των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα στη δημιουργία κοινών κέντρων υποδοχής αιτούντων άσυλο και επεξεργασίας των αιτήσεών τους και να περιορίσουν την ελευθερία κίνησης των μεταναστών από τη μια χώρα στην άλλη, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις και να καθησυχαστούν οι ανησυχίες που πρόβαλαν η Ιταλία και η Γερμανία.

«Όλα τα μέτρα στο πλαίσιο αυτών των ελεγχόμενων κέντρων, συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων και των μετεγκαταστάσεων, θα λαμβάνονται σε εθελοντική βάση», αναφέρει το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου, που συμφωνήθηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις διάρκειας εννέα και πλέον ωρών.

Οι 28 συμφώνησαν επίσης να κάνουν αυστηρότερους τους ελέγχους των εξωτερικών συνόρων, καθώς και να αυξήσουν τη χρηματοδότηση που προσφέρουν στην Τουρκία, στο Μαρόκο και σε άλλες χώρες στη βόρεια Αφρική για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη Μέρκελ, θα υπάρχουν στο εξής αυστηρότεροι έλεγχοι στην κίνηση αιτούντων άσυλο εντός της ΕΕ, είναι σαφές πως όλοι θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες και ότι δεν θα επιτρέπεται στους αιτούντες άσυλο να διαλέγουν εκείνοι το σε ποια χώρα θα ζητούν διεθνή προστασία.

Ικανοποίηση στην Ιταλία

Μετά τη συμφωνία της Ιταλίας, οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν, αυτή τη φορά με τις τέσσερις χώρες του Βίζεγκραντ - Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία και Ουγγαρία μέχρι τις 04:30.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε σήμερα ικανοποιημένος για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ τα ξημερώματα, τονίζοντας πως η Ρώμη θα λάβει αργότερα αποφάσεις για το εάν θα φιλοξενήσει κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός της.

«Είμαστε ικανοποιημένοι», δήλωσε ο Κόντε στους δημοσιογράφους, εξερχόμενος από τη μαραθώνια συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Ήταν μια μακρά διαπραγμάτευση, αλλά από σήμερα η Ιταλία δεν είναι πλέον μόνη της», πρόσθεσε.

Ο Κόντε αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις διαστάσεις της συμφωνίας που επιτεύχθηκε, ιδίως την πιθανότητα να δημιουργηθούν ελεγχόμενα κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών όπου θα παραμένουν ως ότου να εκδίδονται αποφάσεις για τις αιτήσεις τους για τη χορήγηση ασύλου. Διευκρίνισε πως η Ρώμη δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα δημιουργήσει τέτοιο κέντρο στην επικράτειά της.

«Αυτή είναι μια απόφαση που θα λάβουμε μαζί, ως κυβέρνηση. Δεν μας ζητήθηκε να το κάνουμε οπωσδήποτε», τόνισε ο Κόντε, που πήρε μέρος στην πρώτη του Σύνοδο Κορυφής.

Θετική ένδειξη χαρακτήρισε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ το ότι οι ηγέτες των 28 μπόρεσαν να καταλήξουν έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής σε κοινή γλώσσα όσον αφορά την αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστών και των προσφύγων, ωστόσο παραδέχθηκε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν βαθιές διαφορές ανάμεσα στις χώρες-μέλη.

«Συνολικά, έπειτα από μια εντατική συζήτηση για το πιο δύσκολο ζήτημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή το μεταναστευτικό, είναι καλό σημάδι το ότι συμφωνήσαμε σε ένα κοινό κείμενο», είπε η Μέρκελ. «Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε για να γεφυρώσουμε τις διαφορετικές απόψεις», πρόσθεσε πάντως η γερμανίδα καγκελάριος.

NEWSBEAST.GR  29/6/2018

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Ευρωπαϊκό στοπ σε Σκόπια-Αλβανία:

Παρέμβαση ΗΠΑ στην άγρια σύγκρουση Κοτζιά-Γαλλίας/Ολλανδίας με μανιφέστο ρωσικής ανάμιξης…

Ευρωπαϊκό στοπ σε Σκόπια-Αλβανία: Παρέμβαση ΗΠΑ στην άγρια σύγκρουση Κοτζιά-Γαλλίας/Ολλανδίας με μανιφέστο ρωσικής ανάμιξης…

Γαλλοολλανδικό βέτο τέθηκε χθες στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας με την Ε.Ε., με το θέμα να παραπέμπεται για επανεξέταση το 2019. Πλέον, τρεις παράγοντες τορπιλίzουν την συμφωνία Κοτζιά για Σκόπια. Η ημερομηνία που δόθηκε, το 2019, σε συνδυασμό με τον Ιβανόφ ο οποίος δεν υπογράφει και μπορεί να παραιτηθεί προκαλώντας πολιτικές εξελίξεις, προσφέρουν αρκετό χρόνο για ανατροπή των γεγονότων ενώ και η Ελλάδα οδεύει προς εκλογές.

Γι αυτό και η παρέμβαση ΗΠΑ με μανιφέστο ρωσικής ανάμιξης. Ο Ζάεφ δεν μπορεί να πάει σε δημοψήφισμα χωρίς να έχει κάτι να προσφέρει ως δόλωμα στον λαό του προκειμένου να αποσπάσει το «ΝΑΙ» . Και όλα αυτά παρά την προσωπική μάχη που δίνει στα Ευρωπαϊκά όργανα και στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Κοτζιάς ο ΥΠΕΞ Σκοπίων» αναφέρουν πηγές. Πρώτα κλείνει τη συμφωνία για τη… Βόρεια Μακεδονία, με ταυτότητα και γλώσσα «μακεδονική». Ακολούθως υπόσχεται να λύσει και το αλβανικό. Στη συνέχεια εμφανίζεται στο ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων, δίνοντας τον υπέρ πάντων αγώνα για να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ και για… κερασάκι, εγκαλεί δημοσιογράφο που τον ρώτησε για τα… Σκόπια, λέγοντας πως… «εννοείτε τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς πλέον και οι ίδιοι έτσι αποκαλούν τη χώρα τους».

Η ήττα για την ελληνική διπλωματία είναι τεραστίων διαστάσεων. Στην ουσία αυτό που έγινε χτες, ήταν ότι κάποιοι στην Ελλάδα ξεπούλησαν την Μακεδονία και η Γαλλία/Ολλανδία έθεσαν βέτο. Μιλάμε για την απόλυτη ανυπαρξία εξωτερικής πολιτικής χωρίς δυνατότητα καν σχεδιασμού και πρόβλεψης γεγονότων.

Ετσι, δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του ο Νίκος Κοτζιάς, εξερχόμενος από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι αυτό, διότι παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειές του, η απόφαση για τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ΠΓΔΜ και την Αλβανία μετατίθεται για το 2019. Σύμφωνα με το κείμενο των Συμπερασμάτων στο οποίο κατέληξαν οι «28», επικράτησε το σενάριο μίας «ημερομηνίας για την ημερομηνία» (date for a date).

Αποφασίστηκε δηλαδή ότι η συζήτηση για τη χορήγηση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών συνομιλιών για τις δύο χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2019. Σημειώνεται ότι η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη (Intergovernmental Conference) μεταξύ ΕΕ και των δύο χωρών θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2019, συνυπολογίζοντας την πρόοδο που θα έχει πραγματοποιηθεί στους τομείς της Δικαιοσύνης και των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών.

Οι υπουργοί της ΕΕ κατέληξαν στην απόφαση αυτή μετά από μια μακράς διάρκειας συνεδρίαση και σκληρή μάχη. Από τη μία, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε σθεναρά τη θέση να δοθεί άμεσα ημερομηνία έναρξης. Από την άλλη, Γαλλία, Ολλανδία και Δανία ζητούσαν την αναβολή της διαδικασίας.

Η χρονική πίεση για το άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων βασίζεται στο γεγονός ότι μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να διεξαχθεί δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ με το θέμα του ονόματος. Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά σίγουρα και η ελληνική κυβέρνηση, ήθελαν η κυβέρνηση των Σκοπίων να είχε επιτύχει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην Ε.Ε. διατηρώντας το «μομέντουμ» για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, κάτι που θα ενίσχυε το θετικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα.

Τις τελευταίες μέρες ο Έλληνας ΥΠΕΞ συγκρουόταν ανοικτά με τους εκπροσώπους της Γαλλίας και της Ολλανδίας, που δεν επιθυμούσαν να δοθεί στα Σκόπια το καθεστώς της ενταξιμότητας. Στο πλαίσιο αυτό, έντρομοι και οι Αμερικανοί προχωρούν σε παρέμβαση τόσο προς Ελλάδα ώστε να «ηρεμήσουν» το πολιτικό σκηνικό όσο και προς την Γαλλία…

Οι Ολλανδοί και οι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι τα Σκόπια έχουν σοβαρές εκκρεμότητες, πέραν των διαφορών τους με την Ελλάδα, που δεν τους επιτρέπουν να έρθουν πιο κοντά στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Και επιμένουν ότι το θέμα πρέπει να επανεξεταστεί στα μέσα του 2019 και αφού προηγουμένως η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, προσαρμοζόμενη στα προ απαιτούμενα της Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο Ν. Κοτζιάς προσπαθεί να κάμψει τις αντιρρήσεις των Ολλανδών και των Γάλλων και πιέζει προς κάθε κατεύθυνση για να υπάρξει λύση θετική για τα Σκόπια στο συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη τρέχοντος μηνός.
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Σκοπιανό: Η συμφωνία θα ενισχύσει το «κοινό ευρωπαϊκό μέλλον»

Τη στήριξη του στη συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στην Ελλάδα και την πΓΔΜ για την επίλυση της διαφωνίας του ονοματολογικού εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που συμφώνησε ότι το 2019 θα αποφασιστεί η ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το αν η μη χορήγηση ξεκάθαρης ημερομηνίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την έκβαση του δημοψηφίσματος στη πΓΔΜ, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε πως η υλοποίηση της συμφωνίας θα ενισχύσει το «κοινό ευρωπαϊκό μέλλον».

«Όπως έχουμε πει πριν, οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την ιστορική συμφωνία για την επίλυση της διαφωνίας του ονοματολογικού. Η συγκεκριμένη συμφωνία θα ωφελήσει τις δύο χώρες και θα ενισχύσει τη περιφερειακή ασφάλεια, ευημερία και κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Οι πρωθυπουργοί Ζάεφ και Τσίπρας επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή στην προσπάθειά τους για την εξεύρεση μια αμοιβαίας αποδεκτής λύσης».

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί νωρίτερα και ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Γουές Μίτσελ κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

«Αυξάνουμε επίσης την εμπλοκή των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια. Μέσω μιας ενεργητικής αμερικανικής διπλωματίας και σε στενό συντονισμό με την ΕΕ υποστηρίξαμε τους οραματιστές ηγέτες πρωθυπουργούς Τσίπρα και Ζάεφ στη προσπάθεια επίτευξης μιας πιθανόν ιστορικής συμφωνίας στην ονοματολογική διαφωνία», υποστήριξε ο Γουές Μίτσελ κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
Παρέμβαση ΗΠΑ: Πιέζουν τη Γαλλία και μιλούν για ρωσική ανάμειξη στην ενταξιακή πορεία της πΓΔΜ

Την αισιοδοξία του για την ενταξιακή πορεία της πΓΔΜ στην ΕΕ εξέφρασε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Γουές Μίτσελ κατά τη διάρκεια ακρόασής του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Μιλώντας στη Γερουσία, ο Μίτσελ υποστήριξε πως βρίσκεται εν εξελίξει συνεχής διάλογος ανάμεσα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την πλευρά των Ευρωπαίων, ιδιαίτερα της Γαλλίας, με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι όποιες ανησυχίες και να ανοίξει ο δρόμος για την ευρωατλαντική πορεία των Δυτικών Βαλκανίων.

«Είμαστε σε συνεχή διάλογο – καθημερινό διάλογο – ειδικά με τους Γάλλους για αυτό το θέμα. Οι Γάλλοι έχουν κάποιες ανησυχίες και εργαζόμαστε μαζί τους για να βοηθήσουμε στην κατανόηση των ανησυχιών τους και στη χάραξη μιας νέας πορείας προς το μέλλον», ανέφερε.

Αναλύοντας την αμερικανική οπτική για την συμφωνία επίλυσης της διαφοράς για την ονομασία, ο κ. Μίτσελ εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία μπορεί να αναπτύξει θετική δυναμική που θα πυροδοτήσει εξελίξεις σε περιφερειακό επίπεδο. Παράλληλα δεν δίστασε να αποδώσει στην συμφωνία ιστορική διάσταση, καθώς την παρομοίασε με την ειρηνευτική συμφωνία του Ντέιτον, με την οποία τερματίστηκε επίσημα ο πόλεμος της Βοσνίας.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα το δούμε (σ.σ. την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων)… Νομίζω, όμως, ότι ο καθένας αναγνωρίζει πως αυτό που έκαναν οι ηγέτες της Ελλάδας και της πΓΔΜ είναι πραγματικά ιστορικό και αν επιτύχει, έχει τη δυνατότητα να είναι κάτι στην κλίμακα του Ντέιτον ως προς τις επιπτώσεις που θα έχει στη Βαλκανική Χερσόνησο.

Και είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε αυτό το άνοιγμα όχι μόνο για το θέμα της ίδιας της ονομασίας, αλλά και για να δημιουργήσουμε ένα κύμα αλλαγής που θα φέρει αποτελέσματα σε άλλα μέρη της περιοχής».

Ερωτηθείς από τη δημοκρατική γερουσιαστή Τζέιν Σαχίν για το αν ανησυχεί ότι οι εγχώριες αντιδράσεις στις δύο χώρες θα μπορούσαν να θέσουν εμπόδια στην επίτευξη λύσης, ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών απάντησε πως ανησυχεί κυρίως για την ρωσική ανάμειξη στα εσωτερικά ζητήματα της πΓΔΜ, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει σαφές μήνυμα προς τη Μόσχα λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

«Για να απαντήσω άμεσα στην ερώτησή σας, θα έλεγα ότι ναι, ανησυχώ. Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για το ενδεχόμενο της ρωσικής ανάμειξης. Το είδαμε στο Μαυροβούνιο. Οι εκπρόσωποι της Ρωσίας έχουν κάνει πολύ απειλητικές δηλώσεις. Και πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, ιδιαίτερα στη πλευρά της πΓΔΜ, να προσπαθήσουν οι Ρώσοι να παρέμβουν σε αυτό. Έχουμε καταστήσει σαφές στους Ρώσους ότι παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και δεν είναι στο χέρι της Μόσχας να αποφασίσει για το μέλλον της πΓΔΜ».
Δηλώσεις Ν.Κοτζιά

«Χθες και σήμερα είχαμε Συμβούλιο Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων. Κουβεντιάσαμε πολύ για τα θέματα άμυνας και ασφάλειας χθες, αλλά σήμερα είχαμε τη συζήτηση για τη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου υπήρξαν δύο διαφορετικές γραμμές. Η πλειοψηφία των 25 από τη μια, που θέλει και δέχεται να ανοίξουν οι διαπραγματεύσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2019 για τη Βόρεια Μακεδονία – fYROM και για την Αλβανία, και από την άλλη οι Δανία, Γαλλία και Ολλανδία, οι οποίες θέλουν να το αναβάλουν.

Εξήγησα με πολύ σαφή τρόπο ότι η γεωπολιτική και γεωστρατηγική κατάσταση της περιοχής απαιτεί τη βοήθεια προς αυτές τις δύο χώρες και όχι την αναβολή της. Εξήγησα ότι η εσωτερική κατάσταση σε αυτές τις δύο χώρες απαιτεί σταθερότητα και ασφάλεια και όχι δημιουργία καινούριων προβλημάτων. Στο τέλος, βρισκόμαστε σε έναν συμβιβασμό, ο οποίος θα προβλέπει να μπορούν να ξεκινήσουν το άνοιγμα των Κεφαλαίων μέχρι το καλοκαίρι του 2019, κάτι δηλαδή που είναι πολύ σημαντικό για εμάς με την παρούσα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία γνωρίζει καλά και την κατάσταση και τα προβλήματα. Ευχαριστώ», τόνισε στον πρόλογό του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, διευκρίνισε ότι υπάρχουν δύο γκρουπ στην ΕΕ, το ένα, όπως τόνισε, αποτελεί τη μεγάλη πλειοψηφία και υποστηρίζει την έναρξη των διαπραγματεύσεων και το άλλο απαρτίζεται από τις τρεις χώρες που αναφέραμε πιο πάνω.

«Ποιος είπε ότι δεν παίρνουν το πράσινο φώς; Θεωρώ ότι υπάρχουν δυο ομάδες χωρών. Η πρώτη, η οποία αποτελεί τη μεγάλη πλειοψηφία με 25 χώρες, υποστηρίζει την έναρξη των διαπραγματεύσεων μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Η άλλη ομάδα, η οποία αποτελείται από τρεις χώρες, την Δανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, υποστηρίζει ότι θα πρέπει να αναβάλουμε την όλη διαδικασία.

Η αναβολή όμως αυτής της ευρωπαϊκής διαδικασίας σημαίνει ότι θέτουμε εν αμφιβόλω τη σταθερότητα και την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής της Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης, η οποία θα πρέπει να είναι πολύ σημαντική για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες χώρες που έχουν ζητήματα με τον λαϊκισμό, αλλά δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε το λαϊκισμό, ούτε να τον νικήσουμε κάνοντας βήματα προς τα πίσω. Υπάρχουν ορισμένες χώρες που προτιμούν να εμβαθύνει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αντί της διεύρυνσης. Έχουν δίκιο, αλλά τους είπα την ιστορία -την οποία γνωρίζω πολύ καλά- του τι έγινε τη δεκαετία του 1990, καθώς τότε κάναμε τη διαπραγμάτευση με τις δέκα χώρες [της διεύρυνσης του 2004], τις οκτώ χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, την Μάλτα και την Κύπρο, ενώ ταυτόχρονα κάναμε τις διαπραγματεύσεις για τις Συνθήκες του Άμστερνταμ, της Νίκαιας, της Λισσαβόνας, καθώς και του Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν ήταν τότε δικό μας λάθος που δυο χώρες -η Ολλανδία και η Γαλλία- έκαναν δημοψήφισμα, του οποίου το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Η εμπειρία μας δείχνει, συνεπώς, ότι οι δυο διαδικασίες μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα και ότι αυτό είναι πολύ καλύτερο για την Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν «είναι δυνατόν να διαχωριστούν τα θέματα της πΓΔΜ και της Αλβανίας», απάντησε:

«Εννοείτε τη Βόρεια Μακεδονία, άλλωστε έτσι αποκαλούν πλέον τη χώρα τους. Δεν είναι καλή ιδέα. Γιατί θα πρέπει οι υποθέσεις να κριθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως γινόταν και τη δεκαετία του 1990, π.χ. δέκα χώρες μαζί. Υπάρχουν πολλές ζώνες συγκρούσεων στην περιοχή μας, για παράδειγμα ανάμεσα στην Αλβανία και τη Σερβία. Αν αφεθεί πίσω η Αλβανία, τότε η απόσταση με την Σερβία θα μεγαλώσει. Αυτό δεν θα είναι κάτι θετικό για την περιοχή μας».

Αναφερόμενος στη βουλγαρική προεδρία, είπε: «Η βουλγαρική Προεδρία της ΕΕ ήταν μία εξαιρετική Προεδρία, η οποία είχε, έχει και θα έχει και τις τελευταίες ημέρες της θητείας της την υποστήριξή μας. Χάρη σε αυτήν την Προεδρία έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα σε σχέση με την πολιτική της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια».

Σε ερώτηση για το αν είναι αισιόδοξος για τις εξελίξεις, δήλωσε: «Η φιλοσοφία μου είναι η φιλοσοφία της ιστορικής αισιοδοξίας».

Ομως πλέον ο Ζ.Ζάεφ είναι στα «σχοινιά» . Δεν πήρε το πολυπόθητο «ΟΚ» από την ΕΕ ώστε να πάει σε δημοψήφισμα ενώ αντιμετωπίζει και το πρόβλημα με τον πρόεδρο της χώρας του. Ο Γκιόργκι Ιβανόφ χθες υλοποίησε τις απειλές του.

Αρνήθηκε να υπογράψει το διάταγμα για το νόμο που κυρώνει τη συμφωνία των Πρεσπών, εξηγώντας ότι ένας από τους άξονες της πολιτικής του στο εκλογικό πρόγραμμα του 2014 ήταν ότι δεν αποδέχεται την αλλαγή του Συντάγματος για να αλλάξει το συνταγματικό όνομα.

Η συμφωνία επέστρεψε στο Κοινοβούλιο, το οποίο αναμένεται να υπερψηφίσει τη συμφωνία και πάλι στις 5 Ιουλίου. Ακολούθως, ο σχετικός νόμος θα σταλεί προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί δεύτερη φορά.

Μπορεί, ωστόσο, να παραιτηθεί με σκοπό να προκαλέσει πρόσθετο πολιτικό πρόβλημα ενώ ο Ζάεφ δεν έχει πάρει το «ΟΚ» για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων….

pentapostagma.gr

 

 


Τα μάζεψε και η Μογκερίνι για τα Σκόπια!

Πίσω τα φέρει ημερομηνίας ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, σε λιγότερο από 24 ώρες!

Posted by olympiada στο Απρίλιος 19, 2018

Την ώρα που ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος έστελνε αυστηρό μήνυμα στην Ευρώπη απαιτώντας κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική,η Μογκερίνι πήρε φαίνεται το μήνυμα και μάζεψε άρον άρον τις δηλώσεις της περί ημερομηνίες ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τα Σκόπια! Προεξοφλώντας έτσι το βέτο της Ελλάδας.

Την αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας εξέφρασε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Φεντερίκα Μογκερίνι, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Ωστόσο, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ δεν θέλησε να προεξοφλήσει την όποια απόφαση που θα μπορούσε να λάβει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, στα τέλη Ιουνίου, σχετικά με το ενδεχόμενο να χορηγηθεί στην ΠΓΔΜ ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

«Μένει να αποφασίσει το Συμβούλιο της ΕΕ, στα τέλη Ιουνίου, για το θέμα αυτό. Δεν μπορώ να κάνω εικασίες σχετικά με το ποια απόφαση μπορεί να ληφθεί, καθότι υπάρχει ακόμη καιρός μέχρι τότε. Έχουμε κάπου δυόμισι μήνες μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής και ο χρόνος πρέπει να αξιοποιηθεί θετικά και γενναία, όπως κάναμε τους τελευταίους 10 μήνες. Κάνατε βήματα που ήταν αδιανόητα πριν από 10 μήνες.

Γι ‘ αυτό είμαι αισιόδοξη. Ο καιρός υπάρχει, μπορεί να αξιοποιηθεί όπως αξιοποιήθηκε από εσάς και την Ελλάδα σε αυτούς τους μήνες και τις εβδομάδες των διαπραγματεύσεων και ελπίζω ότι είναι δυνατό να προκύψει αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να εισέλθω στο περιεχόμενο αυτού του θέματος, διότι πρόκειται για διμερές ζήτημα, αλλά νομίζω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μπορεί σίγουρα να λάβει μια θετική απόφαση. Διαφορετικά, εμείς δεν θα απευθύναμε σύσταση αν πιστεύαμε ότι δεν είναι έτσι» δήλωσε η κ.Μογκερίνι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε, για έβδομη φορά τα τελευταία εννέα χρόνια, σύσταση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεβ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα του μπορεί να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Είμαι βέβαιος ότι θα λάβουμε ημερομηνία για διαπραγματεύσεις, διότι αυτό που έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα με την Ελλάδα εγγυάται πραγματικά κάτι τέτοιο. Θα είμαστε όλοι ευτυχείς αν βρούμε μια λύση, αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι δυνατό» ανέφερε ο Ζόραν Ζάεβ.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινές αναφορές του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, στη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, ότι η ΠΓΔΜ δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο, διότι τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη λύσης στο ζήτημα της ονομασίας δεν επαρκούν μέχρι τότε, ο Ζόραν Ζάεβ ανέφερε ότι η πρόσκληση για ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ δεν συνδέεται με τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας και πρόσθεσε:

«Εάν κατορθώσουμε να βρούμε λύση στο θέμα του ονόματος κατά τον Μάιο, θα δείτε ότι υπάρχει χρόνος για όλα, επειδή πρόκειται για νομικές πτυχές που είναι επιλύσιμες. Είμαι πεπεισμένος ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή και πιστεύω ότι ούτε στο παρελθόν ούτε στο μέλλον θα υπάρξει πιθανώς καλύτερη στιγμή για να βρεθεί μια λύση που να είναι αξιοπρεπής και για τις δύο πλευρές, η οποία θα προστατεύει την ταυτότητα, καθώς και το θέμα του αυτοπροσδιορισμού, όπως άλλωστε είπε και ο κ.Κοτζιάς».

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι βρίσκεται σήμερα και αύριο στα Σκόπια, στο πλαίσιο περιοδείας της σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, προκειμένου να εξετάσει με τις ηγεσίες των χωρών αυτών την ευρωπαϊκή τους προοπτική, μετά και την δημοσιοποίηση, χθες, των ετήσιων εκθέσεων προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις χώρες διεύρυνσης (Δυτικά Βαλκάνια και Τουρκία).

Η κ.Μογκεκρίνι επαίνεσε σήμερα την ΠΓΔΜ για την πρόοδο που έχει επιτύχει τους τελευταίους δέκα μήνες, μετά την οπισθοδρόμηση των τελευταίων ετών, σημειώνοντας παράλληλα ότι απαιτείται η συνέχιση και η επιτάχυνση των προσπαθειών για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο εσωτερικό.

Διαδώστε το!

 

 

 

Σύνοδος ΕΕ – Τουρκίας:

Ο Ερντογάν στην Βάρνα με πολεμική διάθεση

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντάται σήμερα με τους ηγέτες ευρωπαϊκών θεσμών σε μια προσπάθεια να αναζωογονηθεί ο όλο και πιο δύσκολος διάλογος ανάμεσα στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες, σε μια σύνοδο που αναγγέλλεται τεταμένη.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και αυτός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα καθίσουν στο τραπέζι μαζί με τον Ερντογάν για ένα δείπνο εργασίας στη Βάρνα, το παραθαλάσσιο θέρετρο της Βουλγαρίας. Στο μενού βρίσκονται πολλά ακανθώδη θέματα.

Στον κατάλογο φιγουράρουν πάνω-πάνω η αποσάθρωση του κράτους δικαίου στην Τουρκία μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, η αμφιλεγόμενη διμερής συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, η κλινικά νεκρή προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στην ΕΕ, η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον μιας οργάνωσης κούρδων ανταρτών στη Συρία.

Σαν να μην έφθαναν αυτά, η συνάντηση σημειώνεται μερικές ημέρες μετά την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Κύπρο.
Με αυτό το φόντο, ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, η χώρα του οποίου αναλαμβάνει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ και θα είναι παρών στο δείπνο, δεν κρύβει πως περιμένει μια «πολύ δύσκολη» συνάντηση.

Πάντως κανένα από τα δύο μέρη δεν έχει συμφέρον να εκτροχιάσει τον διάλογο. Για την Τουρκία, η ΕΕ παραμένει πολύτιμος εμπορικός εταίρος. Για τις Βρυξέλλες, η Άγκυρα συνεχίζει να είναι απαραίτητος σύμμαχος στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και στην προσπάθεια ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών.
«Η σύνοδος στη Βάρνα θα δώσει την ευκαιρία να ξαναρχίσει ο διάλογος ανάμεσα στα δύο μέρη, παρότι δεν αναμένεται καμιά αληθινή πρόοδος», συνόψισε η Ζανά Ζαμπούρ, τουρκολόγος του CERI/Sciences Po.

«Ειλικρινής διάλογος»;

Η ένταση ανέβηκε μια βαθμίδα την περασμένη εβδομάδα, όταν οι ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν τις «συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες» της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, έπειτα από αλλεπάλληλα επεισόδια.

Η Τουρκία αντέδρασε χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτες» τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ κι εξέφρασε παράλληλα την οργή της για τις ευρωπαϊκές επικρίσεις όσον αφορά την επιχείρηση ευρείας κλίμακας που εξαπέλυσε εναντίον της κουρδικής οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), στην περιοχή Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

«Η μάζα των προβλημάτων για τα οποία βρίσκονται σε διένεξη η Τουρκία και η ΕΕ δεν παύει να διογκώνεται», αναγνώρισε ο Γιούνκερ, πάντως υποσχέθηκε έναν «ειλικρινή και ανοικτό διάλογο» με τον Ερντογάν. Η ΕΕ, επέμεινε παρ’ όλ’ αυτά, «επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία (της) με την Τουρκία».
Μια από τις προτεραιότητες για τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι να εξασφαλιστεί ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία που κλείστηκε τον Μάρτιο του 2016 για την κρίση των μεταναστών και των προσφύγων και επέτρεψε να μειωθούν σημαντικά οι διελεύσεις προς την Ευρώπη, με αντάλλαγμα κυρίως οικονομική βοήθεια.
Ο Ερντογάν έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για τις «καθυστερήσεις» στην εκταμίευση των χρημάτων, ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, στα οποία αναμένεται να προστεθούν άλλα τρία δισεκατομμύρια.

«Εταιρική σχέση»;

Εξάλλου, η Άγκυρα αξιώνει να υπάρξει πρόοδος στη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος θεωρήσεων διαβατηρίων για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην ΕΕ. Αυτό είναι «προτεραιότητα» για την Άγκυρα, αλλά πιθανόν «αποτελεί ψευδαίσθηση εάν πιστεύει ότι η ΕΕ θα κάνει παραχωρήσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα», εκτιμά η Ζανά Ζαμπούρ.

Μολονότι η Άγκυρα πολλαπλασίασε τους τελευταίους μήνες τα κατευναστικά σινιάλα προς ορισμένες χώρες μέλη, κυρίως τη Γερμανία, αποφυλακίζοντας για παράδειγμα δημοσιογράφους που είχε φυλακίσει, το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ρίχνει μια βαριά σκιά στη Βάρνα.

Η ΕΕ έχει εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία της για τις εκκαθαρίσεις που εξαπολύθηκαν στην Τουρκία μετά την απόπειρα επιβολής στρατιωτικού καθεστώτος. Πάνω από 55.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους αντιφρονούντες και δημοσιογράφοι, έχουν οδηγηθεί στη φυλακή, άλλοι 160.000 αποτάχθηκαν, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, απολύθηκαν.

Η παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που τελεί σε ισχύ στην Τουρκία από τον Ιούλιο του 2016 έχει οδηγήσει σε «σοβαρές» παραβιάσεις των δικαιωμάτων «εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων», σημείωνε εκφράζοντας έντονη ανησυχία ο ΟΗΕ σε έκθεση που δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα.

Η υποψηφιότητα της Τουρκίας για να γίνει κράτος-πλήρες μέλος της ΕΕ αναμένεται επίσης να συζητηθεί στη Βάρνα, αλλά οι περισσότεροι διπλωμάτες και αναλυτές δεν περιμένουν να σημειωθεί η παραμικρή πρόοδος.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του Ερντογάν στο Παρίσι τον Ιανουάριο ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έριξε ξανά την ιδέα αποκατάστασης μιας «εταιρικής σχέσης» με την Τουρκία, καθώς η εισδοχή της μοιάζει λιγότερη πιθανή από ποτέ.

onalert   26/3/2018

 

 

 

 

 

22.2.18

«Ψυχρολουσία» από ΕΕ σε Κύπρο

- Ν.Τουσκ προς Ν.Αναστασιάδη:

«Σας καταλαβαίνω αλλά να τα βρείτε με τη Τουρκία»!


Aυτή είναι η Ευρωπαϊκή...Ένωση Καμαρώστε την! Juan
«Σας καταλαβαίνω αλλά καλύτερα να τα βρείτε με τη Τουρκία»!
Αυτό ήταν το νόημα των όσων είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στις Βρυξέλλες, στον Κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, ο οποίος του εξέθεσε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη τουρκική «πειρατεία» στο Οικόπεδο 3 της τουρκικής ΑΟΖ και την περικύκλωση του γεωτρύπανου της ΕΝΙ από τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του ο πρόεδρος Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες, ο μεν Ν.Τουσκ «άκουσε, αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται πως πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πάνω απ'όλα προέχει να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης και ασφάλεια στην περιοχή».
Είναι εντυπωσιακό ότι κανείς - μα, κανείς! - από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει αντιδράσει έστω με μία σαφή καταδικαστική δήλωση στην τουρκική επιθετική κίνηση.
Ο πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση απόψε και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε ένα προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της συνάντησης.
Αλλωστε οι δύο άνδρες «τα λένε» συχνά και συμφωνούν ότι "Δεν πρέπει να ακολουθηθεί η Τουρκία στην πολιτική των κανονιοφόρων" κάτι που τόνισε πριν δύο ημέρες και ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Θυμίζοντας την παροιμία «Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».
Αύριο έχουν διευθετηθεί συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.
Για «πάγωμα» των συμφωνιών ΕΕ-Τουρκίας, ούτε κατά διάνοια δεν συζητά κανείς! Π.χ. η συμφωνία για το προσφυγικό θεωρούν στην ΕΕ ότι θα ήταν αυτοκτονικό να «παγώσει»: Θα πλημμύριζε, λένε, η Ελλάδα από παράτυπους μετανάστες και εν συνεχεία η Ευρώπη.
Η κατάσταση στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται επισήμως στην αντζέντα της άτυπης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αρχίζει αύριο.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει στην διάρκεια της συνόδου τους Ευρωπαίους εταίρους για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις και θα παρακαλέσει όποιους Ευρωπαίους ηγέτες μπορούν να πιέσουν την Αγκυρα, προκειμένου να επιτρέψει την υλοποίηση των γεωτρήσεων.
Των γεωτρήσεων που, για κάποιον μεταφυσικό λόγο, θεωρούσαν στην Λευκωσία ότι θα γίνονταν χωρίς ενεργό αντίδραση της Τουρκίας...
Αυτό δεν συνέβη, όλοι «έχουν βγάλει την ουρά τους απ'έξω» και η Λευκωσία μοιράζει άδειες γεωτρήσεων, χωρίς αντίκρυσμα.
Η σημερινή αντίδραση του Ν.Τουσκ, λέει, άλλωστε πολλά...
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 22.2.18

 

 

 

 

 

Το Συμβούλιο της Ευρώπης προειδοποιεί για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία

Ανήσυχος δηλώνει ο γενικός γραμματέας

Το Συμβούλιο της Ευρώπης προειδοποιεί για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία

«Ανήσυχος» δήλωσε για την χρονική διάρκεια και την έκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόρμπγιορν Γιάγκλαντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Πολλοί από εμάς είμαστε ανήσυχοι σήμερα για την έκταση και τη χρονική διάρκεια της κατάστασης έκτασης ανάγκης που βρίσκεται σε ισχύ», δήλωσε ο γενικός γραμματέας κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφωνήθηκε ενώπιον μαθητευόμενων δικαστικών στην Άγκυρα. Ο Τόρμπγιορν Γιάγκλντ αναφέρθηκε ειδικότερα στις συλλήψεις δημοσιογράφων, βουλευτών, δημάρχων και μελών οργανώσεων υπεράσπισης των αθρωπίνων δικαιωμάτων και επεσήμανε τη σημασία τους για «μία δημοκρατία αποτελεσματική και λειτουργική».

«Η εφαρμογή υπερβολικά εκτεταμένων διώξεων έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ατμόσφαιρας τρόμου στο σύνολο της κοινωνίας», πρόσθεσε. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε στην Τουρκία λίγες ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, την ευθύνη για την οποία η τουρκική ηγεσία επιρρίπτει στον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Άνευ προηγουμένου πογκρόμ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια του οποίου περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ 50.000 συνελήφθησαν. Ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κάλεσε την Τουρκία να εξετάσει τις προσφυγές των ανθρώπων που έχουν διωχθεί, σεβόμενη την Ευρωπαϊκή Συνθήκη ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική επιβάρυνση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει βομβαρδισθεί με προσφυγές.

«Η υπερφόρτωση του Δικαστηρίου θα εγείρει το θέμα της ικανότητας και τς βούλησης της Τουρκίας να επιβάλει σεβασμό της Συνθήκης», προειδοποίησε ο Τόρμπγιορν Γιάγκλαντ επιμένοντας στη σημασία του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η αρμοδότητα του οποίου ετέθη υπό αμφισβήτησιν τον τελευταίο μήνα όταν τα πρωτοβάθμια τουρκικά δικαστήρια αρνήθηκαν να συμμορφωθούν ως προς μία από τις αποφάσεις του που αφορά την απελευθέρωση δύο δημοσιογράφων και συγγραφέων. «Εάν οι αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου δεν εφαρμόζονται, το κράτος δικαίου κλονίζεται», είπε.

NEWSBEAST.GR   16/2/2018

Διαβάστε ακόμα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

Ύπουλο «χτύπημα» κατά της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Την ώρα που Ο.Η.Ε. και Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζουν για την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης συνέταξε έκθεση μέσω του ευρωβουλευτή, Cezar Florin, η οποία μάλιστα αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο semantic-pace.net!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, καλούν την Ελλάδα να αναγνωρίσει και να προστατεύσει «εθνικές μειονότητες» στο έδαφός της, με το βλέμμα στους Τούρκους της Θράκης.

Θυμίζουμε πως η μουσουλμανική μειονότητα Ελλάδος είναι η μόνη ρητά αναγνωρισμένη μειονότητα, και μάλιστα ως θρησκευτική, στην Ελλάδα βάσει του άρθρου 45 της Συνθήκης της Λωζάνης.

Αποτελείται από τουρκόφρονες, ελληνογενείς Πομάκους, Ρομά και «μαύρους Έλληνες».

Η Άγκυρα επιδιώκει την αναγνώριση εθνικής μειονότητας «τούρκων», η οποία θα περικλείει όλους τους μουσουλμάνους, ανοίγοντας κερκόπορτα για την «αρπαγή» της ελεύθερης Θράκης.

Στο πλευρό της Τουρκίας λοιπόν δείχνει να είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, εκτός των άλλων, ζητά, εμμέσως πλην σαφώς, να αναγνωρίσουμε την τουρκική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα στην Θράκη μέσω της εφαρμογής του χάρτη μειονοτικών και περιφερειακών γλωσσών.


Σε μία τέτοια περίπτωση, το ελλαδικό Κράτος θα είναι υποχρεωμένο να προσλάβει στο Δημόσιο, τουρκόφρονες δημοσίους υπαλλήλους και δασκάλους (νηπιαγωγεία), ενώ θα ετίθετο και ζήτημα διπλής αναγραφής τοπωνυμιών και οδών στις επίσημες πινακίδες στα δημόσια κτίρια και στις εθνικούς οδούς!

Η αρχή του τέλους για την Θράκη, η οποία θα οδηγείτο σε καθεστώς «αυτονομίας», σε πρώτη φάση και προσάρτηση στην Τουρκία σε δεύτερη.

Ήδη άλλωστε υπάρχουν σημαίες με την «ανεξάρτητη Δυτική Θράκη».

Η έκθεση δημοσιεύτηκε και στην μειονοτική εφημερίδα της Θράκης «Γκιουντέμ»!

Σε ό,τι αφορά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, η έκθεση κάνει αναφορά στη μη εφαρμογή από μέρους της Ελλάδας των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους μειονοτικούς συλλόγους, ενώ χαιρετίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή στην εφαρμογή της σαρίας και την ενσωμάτωση του μαθήματος του Κορανίου στα δημόσια σχολεία.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Κι εμείς απλά παραμυθιασμένοι ότι θα καταστραφούμε αν φύγουμε, καθόμαστε και αναρτούμε τα μπλε κουρελόπανα της Ευρωπ. Ενωσης με τα κίτρινα αστεράκια παντού, στα δημόσια κτίρια, στα σχολεία ακόμα και μέσα στην ίδια την Βουλή...

Εμείς με την πιο ευλογημένη χώρα με τεράστιο τουρισμό, με την πρωτη ναυτιλία στον κόσμο, με ορυκτό πλούτο, πετρέλαια και φυσικά αέρια στα πελάγη μας, με έυφορη γόνιμη γή που μπορεί να θρέψει ακόμα και την Κίνα με την σωστή διαχείριση, εμείς που μέχρι το 1975 είμασταν μια αυτάρκης χώρα, καταστρεφόμαστε κι όλοι οι λιγούρηδες και πάμφτωχοι βαλκανικοί λαοί που βρίσκονται εκτός Ε.Ε. αναπτύσσονται!!!!!

Το τι δούλεμα έχουμε φάει τόσα χρόνια απο τους ευρωπαϊστές απατεώνες πολιτικούς δεν έχει ξαναγίνει...

Ευτυχώς χρόνο με τον χρόνο ο λαός μας τόσο περισσότερο τους σιχαίνεται και δεν θα αργήσει η εποχή που θα αποκτήσουμε και πάλι την εθνική μας ανεξαρτησία...

Υπό αυτήν την έννοια τα μνημόνια προσέφεραν και κάτι καλό...
Βοήθησαν το έθνος μας να καταλάβει με τι νεοταξικά αποβράσματα έχει να κάνει στις Βρυξέλλες και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά (γερμανικά) κέντρα εξουσίας...

Και ευτυχώς πολύ σύντομα θα απολαύσουμε σαν παράδειγμα και την ανάπτυξη των Βρετανών μετά την πλήρη αποχώρηση της πατρίδας τους απο το γερμανοκρατούμενο κατασκεύασμα που ονομάζεται Ευρωπ. Ενωση.

Μέχρι τότε μπορούμε να δούμε τις απειλές και τους εκβιασμούς που συνεχίζουν να δέχονται οι Βρετανοί για να υπαναχωρήσουν και να μην βγούν τελικά...

Και μην ξεχνάμε ότι στο δημοψήφισμα στην Βρετανία η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών παρά τους εκβιασμούς και την καταστροφολογία, ψήφισε την έξοδο από την Ε.Ε. όμως το τελικό αποτέλεσμα του 51% προς 49% διαμορφώθηκε από τους εκατομμύρια λαθρομετανάστες που επί δεκαετίες νομιμοποιούν ηλιθίως και που ψήφισαν μαζικά υπέρ της παραμονής... αλλοιώνοντας την θέληση του Βρετανικού λαού.

Οι προδότες αριστεροί (και όχι μόνο) κάτι παρόμοιο πρόκειται να επιδιώξουν και στην πατρίδα μας στο μέλλον και γι αυτό συνεχώς κουβαλάνε λαθρομετανάστες και να τους αποδίδουν εύκολα την ελληνική ιθαγένεια!!!!

Θα τους αφήσουμε;

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ  10/20/2018

 

 

 


Τα συμπεράσματα των «28» για την κοινωνική Ευρώπη

Τα συμπεράσματα των «28» για την κοινωνική Ευρώπη

Την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ μετά την απόφαση Τραμπ, το μεταναστευτικό και την επέκταση των κυρώσεων κατά τις Ρωσίας συζητούν οι "28" ηγέτες της της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο δεύτερο τμήμα των εργασιών του Συμβουλίου.

Πριν από τη συζήτηση για τα τρία αυτά θέματα οι "28" συζήτησαν για την ευρωπαϊκή άμυνα ενώ κατέληξαν και σε  συμπεράσματα για την κοινωνική διάσταση της ΕΕ, την εκπαίδευση και τη κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με το sigmalive σε ό,τι αφορά την κοινωνική πολιτική, οι 28 επισημαίνουν στο κείμενο των συμπερασμάτων που υιοθέτησαν, πως παρότι οι πολιτικές αυτές παραμένουν εθνική αρμοδιότητα, "πολλά μπορούν να επιτευχθούν με κοινή προσπάθεια, με ταυτόχρονο πλήρη σεβασμό των αρχών της επικουρικότητας και της αναλογικότητας".

Σύμφωνα με το κείμενο που υιοθετήθηκε, η κοινωνική διάσκεψη κορυφής του Γκέτεμποργκ "υπενθύμισε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στον πολίτη, να αναπτυχθεί περαιτέρω η κοινωνική διάσταση της Ένωσης η οποία θα βασίζεται στην κοινή δέσμευση και σε καθιερωμένες αρμοδιότητες και να προωθηθεί η σύγκλιση μέσω προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ άλλων και από τους κοινωνικούς εταίρους".

Ως πρώτο βήμα, κατά τους "28", θα πρέπει να προωθηθούν τα ακόλουθα:

- εφαρμογή του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων σε επίπεδο Ένωσης και κρατών μελών, με δέοντα σεβασμό των αντίστοιχων αρμοδιοτήτων τους· καλείται η Επιτροπή να προτείνει την κατάλληλη παρακολούθηση
- διευκόλυνση της εύρυθμης λειτουργίας του κοινωνικού διαλόγου σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ άλλων με το «νέο ξεκίνημα για τον κοινωνικό διάλογο» σε επίπεδο ΕΕ·
- ταχεία πρόοδος επί των εκκρεμών κοινωνικών φακέλων σε επίπεδο ΕΕ και ετοιμότητα εξέτασης των μελλοντικών πρωτοβουλιών που ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή στο πρόγραμμα εργασίας της για το 2018·
- επακολούθηση των προτεραιοτήτων του σχεδίου δράσης της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μισθολογικής διαφοράς μεταξύ των δύο φύλων·
- περισσότερα αποτελέσματα σχετικά με το νέο θεματολόγιο δεξιοτήτων για την Ευρώπη με ιδιαίτερη έμφαση το 2018 στην εφαρμογή της σύστασης του Συμβουλίου για τις διαδρομές αναβάθμισης των δεξιοτήτων που προορίζεται για τα άτομα με τις περισσότερες ανάγκες σε δεξιότητες.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει σε όλα αυτά τα θέματα τον Μάρτιο του 2018 για να εξασφαλίσει τις δέουσες επακόλουθες ενέργειες

Σε ό,τι αφορά την παιδεία και τον πολιτισμό, οι 28 σημειώνουν ότι "είναι κομβικής σημασίας για την οικοδόμηση συνεκτικών κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς και για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς μας".

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί τα κράτη μέλη, το Συμβούλιο και την Κομισιόν, σύμφωνα με τις αντίστοιχες αρμοδιότητές τους, να προωθήσουν τις εργασίες με σκοπό:

- την ενίσχυση της κινητικότητας και των ανταλλαγών, μεταξύ άλλων μέσω ενός ουσιαστικά ενισχυμένου, χωρίς αποκλεισμούς και διευρυμένου προγράμματος Erasmus +·
- την ενίσχυση των στρατηγικών συμπράξεων σε όλη την ΕΕ μεταξύ ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ενθάρρυνση της δημιουργίας, έως το 2024, είκοσι περίπου «Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων», δηλ. δικτύων πανεπιστημίων «από τη βάση προς την κορυφή» σε όλη την ΕΕ, που θα επιτρέπουν στους σπουδαστές να λαμβάνουν τίτλο συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της ΕΕ και θα συμβάλλουν στη διεθνή ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων·

- την ενίσχυση της εκμάθησης γλωσσών, ώστε περισσότεροι νέοι να μιλούν τουλάχιστον δύο ευρωπαϊκές γλώσσες επιπλέον της μητρικής τους·

- την προώθηση της κινητικότητας και της συμμετοχής των σπουδαστών σε εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, μεταξύ άλλων και μέσω «ευρωπαϊκής σπουδαστικής ταυτότητας»·
- την προώθηση της συνεργασίας των κρατών μελών για την αμοιβαία αναγνώριση των τίτλων τριτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός του κατάλληλου πλαισίου·
- την αξιοποίηση της ευκαιρίας του ευρωπαϊκού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς για να αυξηθεί η ενημέρωση όσον αφορά την κοινωνική και οικονομική σημασία του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Κομισιόν καλείται να υποβάλει, όπου συντρέχει λόγος, προτάσεις για συστάσεις του Συμβουλίου την άνοιξη του 2018 με σκοπό την έγκρισή τους από το Συμβούλιο το συντομότερο δυνατό

Επίσης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Κομισιόν το Συμβούλιο και τα κράτη μέλη να εξετάσουν ενδεχόμενα μέτρα για:

- τις προκλήσεις σχετικά με τις δεξιότητες που συνδέονται με την ψηφιοποίηση, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την παιδεία για τα ψηφιακά μέσα και την τεχνητή νοημοσύνη·
- την ανάγκη για χωρίς αποκλεισμούς προσέγγιση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, βασιζόμενη στη διά βίου μάθηση και καθοδηγούμενη από την καινοτομία·
- το νομικό και δημοσιονομικό πλαίσιο συνθηκών για την ανάπτυξη των κλάδων του πολιτισμού και της δημιουργίας, καθώς και της κινητικότητας των επαγγελματιών του πολιτιστικού τομέα.

Τέλος σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης Κορυφής «One Planet Summit» που πραγματοποιήθηκε τις 12 Δεκεμβρίου 2017 στο Παρίσι με στόχο την αύξηση των δημόσιων και των ιδιωτικών πόρων υπέρ της δράσης για το κλίμα, σε συνέχεια της COP 23 που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 17 Νοεμβρίου 2017 στη Βόννη και καθ’ οδόν προς την COP 24 που θα πραγματοποιηθεί στο Κατοβίτσε και κατά την οποία θα εγκριθεί η δέσμη υλοποίησης της συμφωνίας των Παρισίων.

Επιβεβαιώνει με έμφαση τη δέσμευση της ΕΕ και των κρατών μελών της υπέρ της ταχείας και πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας των Παρισίων, καθώς και ότι θα εξακολουθήσουν να έχουν πρωτοπόρο ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μεταξύ άλλων μέσω της έγκρισης των εκκρεμών νομοθετικών προτάσεων σε επίπεδο ΕΕ.    15/12/2017

 

 

 

 

Τίμερμανς: Μη αποδεκτή η κατάσταση για τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά

«Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί πολύ σύντομα»

Τίμερμανς: Μη αποδεκτή η κατάσταση για τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένα ελληνικά νησιά σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών «μη αποδεκτή».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τη διαχείριση του προσφυγικού στις Βρυξέλλες, ο κ. Τίμερμανς τη χαρακτήρισε «μη αποδεκτή» και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή εργάζεται σε καθημερινή βάση με τις ελληνικές και με τις τοπικές Αρχές, για τη βελτίωσή της. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα είχε εκφράσει τη δυσφορία για την κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στα νησιά, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή έχει βοηθήσει σημαντικά την Ελλάδα με οικονομικούς πόρους.

Ωστόσο, στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι σύνθετη, γιατί, όπως είπε, οι πρόσφυγες έχουν νομική προστασία και δικαίωμα προσφυγής αν πιστεύουν ότι το αίτημά τους για άσυλο απορρίφθηκε άδικα και αυτό είναι κάτι που απαιτεί χρόνο. Γι' αυτό, πρόσθεσε, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε βήμα-βήμα για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα νησιά. «Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί πολύ σύντομα» σημείωσε.

NEWSBEAST.GR  7/12/2017

 

 

 

 

ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ


Ο Ευρωστρατός είναι ο Στρατός σωτηρίας της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Είναι ο Στρατός της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Παγκοσμιοποίησης.

Είναι ο Στρατός επιβολής των σχεδίων της ΕΛΙΤ της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης.

Μαζί με τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις του βαθέως Σιωνιστικού Κράτους στις ΗΠΑ, η Σιωνιστική ΕΛΙΤ θα επιβάλει τη Δικτατορία της επάνω στη Γη.

Γιαυτό θέλουν να «φάνε» τον Πρόεδρο ΤΡΑΜΠ.

Αλλοίμονό μας.!!!!!!!!!!!!!!!

Εκτός εάν ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ οι Ευρωπαϊκοί Λαοί.

Αλλά με ΤΟΥΣΚ-ΜΕΡΚΕΛ-ΜΑΚΡΟΝ-ΓΙΟΥΝΚΕΡ , κ.λ.π. αποκλείεται να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ.

Η Σιωνιστική ΕΛΙΤ της Ν.Τ.Π. ήξερε τι έκανε.

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Ομάδα Διεθνών Σχέσεων & Γεωπολιτικής
01/11/2017

 

 

 Ευρεία συναίνεση των ηγετών της ΕΕ

στο Ταλίν για μη περαιτέρω εμπλοκή του ΔΝΤ σε ευρωπαϊκά ζητήματα

Με το άτυπο δείπνο των ηγετών των κρατών-μελών με θέμα το μέλλον της ΕΕ το βράδυ της Πέμπτης, στο Ταλίν της Εσθονίας, στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου, ουσιαστικά άρχισε η συζήτηση και έγινε το πρώτο βήμα στην πορεία προς τη λήψη των αποφάσεων για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συζήτηση –κατά την πρώτη σύνοδο κορυφής μετά τις γαλλικές και γερμανικές εκλογές– ανιχνεύθηκαν οι προθέσεις για την επόμενη περίοδο και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχηγοί των κρατών-μελών της ΕΕ θα εργαστούν εντατικά μέσα στους επόμενους μήνες ώστε ο διάλογος για το μέλλον της ΕΕ να καταλήξει το καλοκαίρι του 2018 σε ουσιαστικές πρωτοβουλίες.
Η θέση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι ότι για να αντιμετωπιστεί η πολιτική κρίση των τελευταίων χρόνων –η οποία, όπως υποστηρίζει, έχει έρθει ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της ΕΕ να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και βάσει των αρχών της, τις κρίσεις στην οικονομία και στο μεταναστευτικό στην Ευρώπη, αλλά και να δώσει το στίγμα της στις παγκόσμιες και περιφερειακές εξελίξεις– είναι να γίνει κοινά αποδεκτό είναι ότι η κατάσταση δεν είναι «business as usual» και πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για ουσιαστικές πρωτοβουλίες μέχρι το καλοκαίρι σε συγκεκριμένους τομείς.
Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε στη συζήτηση ότι πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για ουσιαστικές πρωτοβουλίες:
α) Για την κοινωνική Ευρώπη βασισμένη στην ανάπτυξη και όχι στη λιτότητα και μια νέα αρχιτεκτονική της ευρωζώνης (επί της οποίας παρουσίασε τις προτάσεις της Ελλάδας),
β) Για μια μεταναστευτική πολιτική βασισμένη στη δίκαιη κατανομή των βαρών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δικτύων διακινητών,
γ) Για τις ευρωτουρκικές σχέσεις,
δ) Για τη Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων και την αναζωογόνηση της Ατζέντας της Θεσσαλονίκης,
ε) Για αναβάθμιση του διεθνούς και περιφερειακού ρόλου της ΕΕ και ενίσχυση της αμυντικής της πολιτικής.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όπως προέκυψε από τη συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ, υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρξε ευρεία στήριξη για τη μη εμπλοκή του ΔΝΤ στα ευρωπαϊκά ζητήματα και αντικατάσταση του από ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ) / huffingtonpost.gr

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 29.9.17

Η Ευρωβουλή ζήτησε την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο

Επίσημη αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία εάν η δέσμη του Ερντογάν για τη συνταγματική μεταρρύθμιση εφαρμοστεί ως έχει, ζήτησε με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Για την Κύπρο, η Ευρωβουλή καλεί την Τουρκία «να επιδείξει ενεργό στήριξη για ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων»....
και επαναλαμβάνει την έκκληση του προς την Τουρκία να αρχίσει την απόσυρση των στρατευμάτων της από την Κύπρο.
Οι ευρωβουλευτές διατυπώνουν την υποστήριξή τους σε «μια δίκαιη, συνολική και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού με βάση μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία».

Πηγή: ΚΥΠΕ μέσω pontos-news.gr
Αναρτήθηκε από Kafeneio™ στις 7/07/2017 09:20:00 μ.μ.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided