Κυριακή, Οκτώβριος 25, 2020

Πούτιν

 

 

 

 

Ο Β.Πούτιν «κόβει τον αέρα» των Τούρκων: «Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο Ερντογάν για την Κριμαία - Δεν έχει σημασία

 

 

 

 

 

 

 

Ο Β.Πούτιν «κόβει τον αέρα» των Τούρκων:

«Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο Ερντογάν για την Κριμαία - Δεν έχει σημασία

Ο Ρώσος ηγέτης, Βλαντίμιρ Πούτιν σε αυστηρό ύφος «έβαλε στη θέση του» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την Κριμαία, λέγοντας πως δεν έχει σημασία η γνώμη του.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για την τοποθέτηση του Τούρκου ομολόγου, λέγοντας πως η θέση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το καθεστώς της Κριμαίας δεν είναι σημαντική καθώς το κυριότερο είναι ότι τα συμφέροντα της Ρωσίας προστατεύονται επαρκώς.

«Όσον αφορά ορισμένες φιλοδοξίες [του Τούρκου προέδρου] για την Κριμαία: Δεν τις γνωρίζω. Δεν με ενδιαφέρει, επειδή τα συμφέροντα της Ρωσίας προστατεύονται επαρκώς. Μην αμφιβάλετε για αυτό ούτε για ένα δευτερόλεπτο» δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στο φόρουμ Βαλντάι.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Ερντογάν ισχυρίστηκε πως η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την Κριμαία ως τμήμα της Ομοσπονδίας της Ρωσίας και υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Όσον αφορά για την διαμάχη Γαλλίας-Τουρκίας, ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε:

«Δεν νομίζω ότι κανένας χρειάζεται τη διαμεσολάβηση μας εκεί - η Τουρκία και η Γαλλία είναι σε θέση να ρυθμίσουν οι ίδες τις διμερείς τους σχέσεις».

ksipnistere 23/10/2020

 

 

 

 

Πούτιν :

Έτοιμοι να προσφέρουμε δωρεάν το εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορωνοϊού

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

δήλωσε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να προμηθεύσει τις χώρες με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

που απέδειξε ότι είναι αξιόπιστο, ασφαλές και αποτελεσματικό

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να προμηθεύσει τις χώρες με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V που απέδειξε ότι είναι αξιόπιστο, ασφαλές και αποτελεσματικό, ενώ πρότεινε να προσφέρει δωρεάν το ρωσικό εμβόλιο κατά του Covid-19 στους υπαλλήλους του ΟΗΕ.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει στους συνεργάτες του ΟΗΕ όλη την αναγκαία εξειδικευμένη βοήθεια. Ιδιαίτερα προτείνουμε να προσφέρουμε δωρεάν το δικό μας εμβόλιο στους συνεργάτες του ΟΗΕ και των τμημάτων του που θέλουν να εμβολιασθούν εθελοντικά», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε ότι με τον επικίνδυνο αυτόν ιό μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος ο καθένας. «Ο κορονοϊός δεν αγνόησε και το προσωπικό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τα επιτελεία του και τις περιφερειακές του δομές», είπε ο Ρώσος πρόεδρος αναφέροντας ότι υπήρξαν αιτήματα από συναδέλφους του ΟΗΕ προς την ρωσική πλευρά να τους σταλεί το ρωσικό εμβόλιο. «Δεν θα μείνουμε άπραγοι», διαβεβαίωσε το ακροατήριό του ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στον ρόλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) είπε ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθεί το δυναμικό του ΠΟΥ ενώ απηύθυνε έκκληση να αρθούν τα εμπόδια για την συνεργασία των χωρών στον τομέα της ιατρικής.

Ο Πούτιν πρότεινε επίσης την διοργάνωση σε σύντομο χρονικό διάστημα μιας διεθνούς on-line διάσκεψης σε ανώτατο επίπεδο με θέμα την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού και υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να διασφαλισθεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών όλων των χωρών στον εμβολιασμό.

Στην ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς στο πλαίσιο «της προμήθειας άλλων χωρών με το ρωσικό εμβόλιο, το οποίο απέδειξε ότι είναι αξιόπιστο, ασφαλές και αποτελεσματικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS-Reuters

ΤοΒΗΜΑ Team 23.09.2020,

 

 

 

 

Πούτιν:

Η Ρωσία θα έχει και δεύτερο εμβόλιο για τον κορονοϊό τον Σεπτέμβριο

Οι ανακοινώσεις του Ρώσου Προέδρου

Πούτιν: Η Ρωσία θα έχει και δεύτερο εμβόλιο για τον κορονοϊό τον Σεπτέμβριο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η Ρωσία θα έχει και δεύτερο εμβόλιο για τον κορονοϊό τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με το Sputnik, είπε: «Θα είναι έτοιμο ακόμα ένα εμβόλιο τον Σεπτέμβριο».

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι το φάρμακο ήδη αναπτύσσεται από το διάσημο Ινστιτούτο Vector στην πόλη Νοβοσιμπίρισκ, στη Ρωσία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τη σιγουριά πως και το δεύτερο εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό απέναντι στον ιό.

Sputnik V: Το πρώτο ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό θα δοκιμαστεί σε 40.000 ανθρώπους

Οι κλινικές δοκιμές ευρείας κλίμακας του πρώτου ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, που φέρει την ονομασία Sputnik V και έχει ήδη εγκριθεί στη Ρωσία, θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα και θα συμμετάσχουν σ’ αυτές 40.000 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund) Κιρίλ Ντμίτριεφ, το οποίο και χρηματοδοτεί την παρασκευή του εμβολίου.

Ο Ντμίτριεφ επισήμανε ότι η Ρωσία προσκάλεσε μεγάλες δυτικούς οργανισμούς για διαβουλεύσεις σχετικές με τη διεξαγωγή των κλινικών αυτών δοκιμών, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις διεθνείς προδιαγραφές. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι, παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα, με την έναρξη των κλινικών δοκιμών θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των Ρώσων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Ντμίτριεφ είπε ότι όσοι εμβολιάζονται θα βρίσκονται υπό παρακολούθηση, ενώ μετά την έγκριση του ο εμβολιασμός του πληθυσμού μπορεί να αρχίσει και θα ξεκινήσει στη Ρωσική Ομοσπονδία, διευκρινίζοντας ότι ο εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου όπως και γενικά του πληθυσμού θα γίνει σε εθελοντική βάση.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik V σε άλλες χώρες (ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία, Φιλιππίνες, Ινδία ή Βραζιλία) θα αρχίσουν στα τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου.

Προστασία για τουλάχιστον 2 χρόνια

Οι δημιουργοί του εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού εκτιμούν ότι το εμβόλιο μπορεί να παρέχει προστασία από τον ιό για τουλάχιστον δύο χρόνια. Τη σχετική δήλωση έκανε σήμερα ο διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, οι επιστήμονες του οποίου συμμετείχαν στην παρασκευή του εν λόγω εμβολίου.

«Έχουμε κάθε λόγο να ισχυριστούμε ότι …το εμβόλιο…θα προστατεύει τον εμβολιασθέντα από την Covid-19 τουλάχιστον για διάστημα δύο ετών και ενδεχομένως για μεγαλύτερο διάστημα» δήλωσε ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, κατά την διάρκεια on-line ενημέρωσης που είχε ως θέμα τον πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που εγκρίθηκε στον κόσμο και φέρει την ονομασία Sputnik V.

Ο Γκιντσμπουργκ διευκρίνισε ότι τα τελικά δεδομένα για το εμβόλιο θα γνωστοποιηθούν αφότου περάσει ένα χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρακολουθείται η δράση του εμβολίου.

Η Ρωσία στις 11 Αυγούστου ενέκρινε πρώτη στον κόσμο το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού Sputnik V, που φέρει συμβολικά την ονομασία Sputnik, καθώς ήταν ο πρώτος δορυφόρος που είχε εκτοξεύσει η Σοβιετική Ένωση στο Διάστημα. To εμβόλιο που είναι δημιούργημα του κέντρου Γκαμαλέι πέρασε τις κλινικές δοκιμές σε μια μικρή ομάδα εθελοντών στο διάστημα Ιουνίου –Ιουλίου. Στις 15 Αυγούστου το ρωσικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει η μαζική παραγωγή του εμβολίου.

NEWSBEAST.GR 27/8/2020

 

 

 

Πούτιν:

Πρότεινε στον Μητσοτάκη να μιλήσει ο ίδιος στον Ερντογάν

Πως αντέδρασε η ελληνική πλευρά

Πούτιν: Πρότεινε στον Μητσοτάκη να μιλήσει ο ίδιος στον Ερντογάν

Έτοιμος να αναλάβει δράση, προκειμένου να ξεπεραστεί η ελληνοτουρκική κρίση των τελευταίων ημερών, παρουσιάζεται ο Ρώσος Πρόεδρος,

Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ο Πούτιν πρότεινε στον Πρωθυπουργό,

Κυριάκο Μητσοτάκη

να μιλήσει ο ίδιος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα πάντα με όσα μετέδωσε το Open, η πρόταση αυτή πρωτοδιατυπώθηκε με την μορφή νύξης κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν στα τέλη Ιουλίου ο πρόεδρος Πούτιν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Μόσχα δηλαδή προσέφερε προς αξιοποίηση την ειδική σχέση που έχουν Πούτιν-Ερντογάν, ώστε να βολιδοσκοπήσει τη τουρκική ηγεσία, προκειμένου να αναλάβει η ρωσική διπλωματία δράση.

Διπλωματικές πηγές λένε ότι πρόκειται για ευγενική υπενθύμιση ότι η πρόταση της Μόσχας είναι «ζωντανή». Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικής πλευράς δεν υπάρχει συνέχεια.

Δείτε το βίντεο από το Open:

ΠΟΥΤΙΝ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ

hps://www.youtube.com/watch?v=yBGOTCUAvT8&feature=emb_logo
NEWSBEAST.GR  16/8/2020

 

 

 

 

Οι Ρώσοι επέτρεψαν στον Πούτιν να μείνει στην εξουσία έως το 2036

Με διαμαρτυρίες και Pussy Riot το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση

Οι Ρώσοι επέτρεψαν στον Πούτιν να μείνει στην εξουσία έως το 2036

Οι Ρώσοι πολίτες, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της πανεθνικής ψηφοφορίας για την συνταγματική αναθεώρηση, έδωσαν την δυνατότητα στον Βλαντίμιρ Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036, καθώς στην συντριπτική τους πλειοψηφία ψήφισαν το πακέτο των συνταγματικών αλλαγών, οι οποίες μεταξύ όλων των άλλων προβλέπουν αύξηση των συντάξεων.

Τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πέντε ώρες πριν κλείσουν τα εκλογικά τμήματα, δείχνουν ότι ο πρώην υπάλληλος της KGB που κυβερνά τη Ρωσία για δύο και πλέον δεκαετίες στο αξίωμα πότε του προέδρου και πότε του πρωθυπουργού, θα αποκτήσει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για δύο ακόμη φορές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παραμείνει στην προεδρία για 16 ακόμη χρόνια, καθώς η κάθε θητεία είναι εξαετής.

Η Κεντρική εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι από τις καταμετρημένες ψήφους περίπου το 70% τάσσεται υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης. Ένα ποσοστό λίγο μεγαλύτερο του 29%, από το 5,4% των καταμετρημένων ψηφοδελτίων είπαν «Όχι», μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Η ψηφοφορία στην Ρωσία διεξήχθη με την παράλληλη διοργάνωση διαφόρων λαχειοφόρων διαγωνισμών, με τους πιο δελεαστικούς αυτούς που κλήρωναν διαμερίσματα, αλλά και μια μαζικής έκτασης διαφημιστική καμπάνια που επικεντρώνονταν στις συνταγματικές εκείνες τροπολογίες που αφορούσαν τις συντάξεις και την απαγόρευση των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Πριν ξεκινήσει η πανεθνική ψηφοφορία, στις 25 Ιουνίου, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή να δοθούν εφάπαξ επιδόματα 10.000 ρουβλίων ( 125,7 ευρώ) στις οικογένειες που έχουν παιδιά. «Ψήφισα υπέρ των τροπολογιών στο σύνταγμα. Χρειαζόμαστε ριζικές αλλαγές, εγώ είμαι υπέρ» δήλωσε ο Μιχαήλ Βολκόφ, κάτοικος της Μόσχας.

Άλλοι ψήφισαν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών με μικρότερο ενθουσιασμό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν διάβασα τις λένε οι συνταγματικές αλλαγές. Ποιο το νόημα της ψηφοφορίας εάν έχουν ήδη αποφασίσει για λογαριασμό μας. Στην χώρα μας πάντα αυτό γίνεται. Διάβασε κάτι και ψήφισε. Κι εγώ ψήφισα» λέει μια ψηφοφόρος, η Λουντμίλα.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία μέχρι το μεσημέρι έφθασε σχεδόν το 60% ανακοίνωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Ο Πρόεδρος Πούτιν που είναι σήμερα 67 ετών, στην ομιλία πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία την Τρίτη δεν αναφέρθηκε καν στο πως οι συνταγματικές αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν την δική του καριέρα, παρότι του δίνουν την δυνατότητα να θέσει δύο φορές υποψηφιότητα για την προεδρία, μόλις λήξει η τρέχουσα θητεία του το 2024.

Ο Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για μια θητεία σε περίπτωση που οι Ρώσοι εγκρίνουν τις συνταγματικές αλλαγές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του ερευνητικού κέντρου Levada-Centr αυτή τη στιγμή η δημοτικότητα του φθάνει στο υψηλό επίπεδο του 60%, αλλά είναι πολύ χαμηλότερο από το 90% όταν βρίσκονταν στο απόγειο της.

Δεδομένου ότι η Ρωσία καθημερινά ανακοινώνει χιλιάδες νέα κρούσματα του κορονοϊού, οι ρωσικές αρχές δεν επέτρεψαν στην αντιπολίτευση να πραγματοποιήσει κάποιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της ψηφοφορίας.

Διαμαρτυρία στην Κόκκινη Πλατεία

Στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας συνέλαβαν οκτώ ακτιβιστές που είχαν ξαπλώσει στο πλακόστρωτο σχηματίζοντας με τα σώματα τους τον αριθμό 2036, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Dozd, οι οποίοι ωστόσο αφού οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα εν συνεχεία αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η πράξη τους είχε συμβολικό χαρακτήρα διαμαρτυρίας κατά των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων οι οποίες επιτρέπουν στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την λήξη της θητείας του το 2024, να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036. Στην δράση αυτή πήραν μέρος οι δημοτικοί βουλευτές Λιούσια Στέιν και Βίκτορ Κότοφ καθώς και μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot.

Το αντιπολιτευόμενο Κομμουνιστικό Κόμμα κάλεσε τους οπαδούς του να ψηφίσουν κατά των συνταγματικών αλλαγών, ενώ ο ηγέτης του Γκενάντι Ζουγκάνοφ δήλωσε ότι ο Πούτιν και οι ψηφοφόροι θα πρέπει να αναλογισθούν τις συνέπειες της τρέχουσας πολιτικής του, η οποία σύμφωνα με τον Ζουγκάνοφ έχει υπονομεύσει την οικονομία.

«Ο Πούτιν πρέπει να κάνει την επιλογή του. Για τον ίδιο ήρθε η στιγμή της αλήθειας» δήλωσε ο Ζουγκάνοφ.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Golos, η οποία παρακολουθεί την διεξαγωγή των εκλογών, ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι έγκυρο.

NEWSBEAST.GR 2/7/2020

 

 

 

 

Ο εσαεί Τσάρος Πασών των Ρωσιών

Ο εσαεί Τσάρος Πασών των Ρωσιών

Θα είναι τότε 83 ετών. Μετά από πολλές θητείες στην Προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ο Vladimir (ο ειρηνόφιλος κυβερνήτης ή ο ειρηνοποιός εκ του Vlad=κυβέρνηση και mir=ειρήνη) Putin (εκ του Put=δρόμος-ταξίδι) θα συνεχίσει τη ζωή του μέσα στους τοίχους του Κρεμλίνου, ως νέος Αυτοκράτορας, επαναλαμβάνοντας  τις διά βίου βασιλείες των μεγάλων της Ρωσίας.

Έτσι θα επιθυμούσε τουλάχιστον να τον θυμούνται. Αυτοί που γεννήθηκαν όταν ο Πούτιν αναρριχήθηκε στην εξουσία μετά την παταγώδη αποτυχία του ασθενούς, μέθυσου και πραξικοπηματία Μπορίς Γιέλτσιν θα έχουν την εντύπωση πως η ιστορία της χώρας αρχίζει και τελειώνει με τον πρώην συνταγματάρχη της Σοβιετικής KGB, της υπηρεσίας που διαδέχτηκε τη σταλινική NKVD, η οποία διαδέχτηκε την τσαρική ΟΧΡΑΝΑ. Διότι τα κράτη έχουν συνέχεια και οι Μυστικές Υπηρεσίες τους επίσης.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν από μεσαίο στέλεχος της KGB στην Ανατολική Γερμανία κατέληξε ηγετικό στέλεχος της KGB της Αγίας Πετρούπολης για να μετακομίσει κατευθείαν στο Κρεμλίνο. Εκεί στην Αγία Πετρούπολη, που ο ίδιος την είχε γνωρίσει ως Λένινγκραντ, είχε έρθει σε επαφή με μία παρέα η οποία τον ακολούθησε και στη συνέχεια αναλαμβάνοντας συγκεκριμένους ρόλους. Εκεί γνώρισε επί παραδείγματι έναν άνθρωπο που έστησε το καλύτερο γκουρμέ εστιατόριο της πόλης, αλλά και τον ιδιωτικό στρατό του μετέπειτα προέδρου, την περίφημη δύναμη Wagner, την εταιρεία μισθοφόρων, την αιχμή του δόρατος της στρατιωτικοποίησης της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής.

Το υπό διεξαγωγή δημοψήφισμα είναι βεβαίως ένα τέχνασμα. Από εκείνα τα «τεχνάσματα» που σκαρφίζονταν οι ελίτ της εξουσίας στην αρχαία Ρώμη και αργότερα στο Βυζάντιο, στα υπόγεια του παλατιού των Βλαχερνών ή στις υπόγειες στοές που οδηγούσαν από το Παλάτι στον Ιππόδρομο. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ήδη γνωστό και, όπως έλεγε ο Στάλιν, καλές είναι οι εκλογές, αλλά το κλειδί είναι αυτός που μετράει τα ψηφοδέλτια.

Ο σπουδαστής του θεολογικού σεμιναρίου στη Γεωργία, το παπαδοπαίδι με τα μουστάκια που ανέβηκε με ταχύτητα αστραπής την ιεραρχία των Μπολσεβίκων τα είχε πει όλα με μία φράση.  Ή για να θυμηθούμε πιο πρόσφατες ρήσεις, ποτέ δεν κάνεις ένα δημοψήφισμα αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος πως θα το κερδίσεις. Με λίγα λόγια, στην Αγία Ρωσία του 2020, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι.

Τι όμως πραγματικά συμβαίνει στο πολιτικό σκηνικό της Ρωσίας, ποιοι είναι οι συσχετισμοί και ποια είναι τα σχέδια του «μεγάλου τιμονιέρη» της νέας Ρωσίας;

Η Deutsche Welle μεταδίδει από τη Βόννη:

Eν μέσω πανδημίας, με καθημερινά σχεδόν 8.000 νέα κρούσματα, ξεκινά σήμερα Πέμπτη στη Ρωσία μια μακρά διαδικασία με τελικό στόχο την αναθεώρηση του ρωσικού Συντάγματος. Η καταψήφιση της μεταρρύθμισης στο δημοψήφισμα θα αποτελούσε τεράστια έκπληξη, διότι, παρά την πτώση της δημοτικότητάς του, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διαθέτει ακόμη πολλούς και σταθερούς ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με το ισχύον ρωσικό Σύνταγμα, μετά από δύο προεδρικές θητείες, διάρκειας η καθεμία έξι ετών, ο πρόεδρος Πούτιν δεν επιτρέπεται να θέσει και πάλι υποψηφιότητα. Όπως όλα δείχνουν ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος δεν σχεδιάζει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Με τη νέα συνταγματική αναθεώρηση ο Βλαντιμίρ Πούτιν δημιουργεί, μόνο για τον εαυτό του, εξαίρεση, έτσι ώστε και μετά την εκπνοή της τρέχουσας θητείας του το 2024 να μπορεί να διεκδικήσει και άλλες θητείες. Θεωρητικά, τουλάχιστον, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος και να εκλεγεί ακόμα δύο φορές παραμένοντας στην προεδρία μέχρι το 2036, όταν θα έχει κλείσει τα 83. Για όλους τους μελλοντικούς υποψήφιους προέδρους ωστόσο θα ισχύει, μετά την επικύρωση των συνταγματικών αλλαγών, νέος κανόνας, με τον οποίο οι προεδρικές θητείες περιορίζονται σε δύο.

Νέες υπερεξουσίες για τον Ρώσο πρόεδρο

Παρά την πτώση της δημοτικότητάς του, ο Πούτιν προσελκύει ακόμα σταθερούς ψηφοφόρους.

Η μεταρρύθμιση διασφαλίζει στον άρχοντα του Κρεμλίνου ακόμα περισσότερες εξουσίες και ευχέρεια κινήσεων. Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είναι ήδη προεδρική δημοκρατία, η συνταγματική μεταρρύθμιση δίνει στον πρόεδρο τον πρώτο λόγο στη χάραξη της κατεύθυνσης προς την οποία θα κινηθεί η χώρα. Κατά συνέπεια η κυβέρνηση περιορίζεται σε έναν καθαρά οργανωτικό ρόλο. Εκτός αυτού, σύμφωνα με τη συνταγματική αναθεώρηση, σε περίπτωση που η Ντούμα καταψηφίσει τρεις φορές τον πρωθυπουργό, τον οποίο έχει διορίσει ο πρόεδρος, η χώρα δεν θα προσφεύγει πια σε εκλογές, όπως προβλέπει το ισχύον Σύνταγμα. Απλώς ο νέος πρωθυπουργός θα αναλαμβάνει καθήκοντα. Επιπλέον γίνεται ευκολότερο για τον πρόεδρο να ορίσει νέο πρωθυπουργό, μιας και δεν θα απαιτείται πια προηγούμενη παραίτηση της κυβέρνησης. Και σαν μη φτάνουν όλα αυτά, ορισμένοι υπουργοί θα λογοδοτούν απευθείας στον πρόεδρο και όχι, όπως συμβαίνει σήμερα, στον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, η συνταγματική μεταρρύθμιση διασφαλίζει στον πρόεδρο τη δυνατότητα να δρομολογεί την απομάκρυνση δικαστικών από το Συνταγματικό Δικαστήριο ή το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Για να το πράξει, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η επικύρωση από την Άνω Βουλή ωστόσο έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα, μιας και ο πρόεδρος είναι εκείνος που ορίζει συγκεκριμένο αριθμό γερουσιαστών, επτά από τους οποίους διατηρούν διά βίου το αξίωμά τους. Μια ισόβια θέση στην Άνω Βουλή προβλέπει η μεταρρύθμιση και για τον πρόεδρο Πούτιν, έτσι ώστε να διατηρηθεί η βουλευτική του ασυλία και μετά την αποχώρηση από τη προεδρία.

Υποσχέσεις για περισσότερη ευημερία

Επίσημα αναφέρεται ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι η επίτευξη ευημερίας για τους Ρώσους.

Στην επίσημη ενημερωτική ιστοσελίδα για τις προβλεπόμενες συνταγματικές αλλαγές δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο πρόεδρος Πούτιν θέλει να διασφαλίσει μια εξαίρεση για τον εαυτό του και να είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία και μετά το 2024. Γίνονται ωστόσο εκτενείς αναφορές σε περισσότερη ευημερία, την οποία θα διασφαλίσει η συνταγματική μεταρρύθμιση. Στον ρωσικό Τύπο γίνεται επίσης λόγος για το «δικαίωμα στις κοινωνικές εγγυήσεις», που περιλαμβάνουν καλύτερη προστασία των εργαζομένων, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε προσιτές τιμές, αλλά και τη λεγόμενη αύξηση του αποκαλούμενου «κεφαλαίου μητρότητας», με επίδομα 6.000 ευρώ από το πρώτο κιόλας παιδί.

Για να διασφαλιστούν οι ψήφοι υπερσυντηρητικών και εθνικιστικών κύκλων, οι συνταγματικές αλλαγές δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις «παραδοσιακές οικογενειακές αξίες», οι οποίες αναγνωρίζουν τον γάμο μόνο μεταξύ ανδρών και γυναικών, χαρακτηρίζουν τα παιδιά ως κορυφαία προτεραιότητα της ρωσικής πολιτικής και τάσσονται υπέρ της «πατριωτικής αγωγής» τους.

Θα αλλάξουν οι σχέσεις Ρωσίας-Δύσης;

Oι Ρώσοι πολίτες διατηρούν, προς το παρόν, το δικαίωμα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συνταγματική μεταρρύθμιση καλείται να «προστατέψει» το ρωσικό κράτος, αλλά και τους Ρώσους πολίτες από «βλαβερές» αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων. Με άλλα λόγια, το διεθνές δίκαιο δεν θα εφαρμόζεται πια στη Ρωσία όταν, για παράδειγμα, το ρωσικό συνταγματικό δικαστήριο αποφαίνεται ότι δεν συνάδει με το εθνικό δίκαιο της χώρας.

Συγκεκριμένα, η Μόσχα θα μπορούσε, π.χ., να κατηγορηθεί ότι το 2014 ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν, πάνω από την Ουκρανία, την πτήση ΜΗ17 των μαλαισιανών αερογραμμών με 298 επιβάτες. Ως γνωστόν, η πλειονότητα των θυμάτων ήταν Ολλανδοί. Σε δικαστήριο της Χάγης διεξάγεται αυτές τις μέρες σχετική δίκη σε βάρος τεσσάρων κατηγορουμένων, τρεις από τους οποίους είναι Ρώσοι. Παράλληλα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει κατατεθεί, για το ίδιο ζήτημα, προσφυγή κατά της Ρωσίας. Μετά από μια επικύρωση της συνταγματικής μεταρρύθμισης, το πιθανότερο είναι ότι η Ρωσία δεν θα αναγνωρίζει πια τέτοιου είδους δικαστικές αποφάσεις. Ρώσοι πολίτες ωστόσο διατηρούν, προς το παρόν, το δικαίωμα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Zougla Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 14:52

 

 

 

Ο Πούτιν αποκαλύπτει το σχέδιο «Μεγάλη Αλβανία»

«Το εγκληματικό ΝΑΤΟ υποστηρίζει ολοένα και περισσότερο τη δημιουργία της λεγόμενης ‘Μεγάλης Αλβανίας’, η οποία εκτός, φυσικά, από την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο θα περιλαμβάνει τμήματα της Κεντρικής Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου, γράφει σερβικό δημοσίευμα.

Μια σχετική οδηγία από τους Αλβανούς έφθασε στις Βρυξέλλες στα τέλη Σεπτεμβρίου για να αρχίσει η προετοιμασία του σχεδίου.

Σχετική προειδοποίηση ήρθε στις υπηρεσίες ασφαλείας της Σερβίας από τη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα.

«Αξιωματούχοι της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών απέστειλαν σχετικά στοιχεία στις σερβικές αρχές, τα οποία αποδεικνύουν την άμεση σχέση του ΝΑΤΟ και των Αλβανών εξτρεμιστών στην περιοχή μας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Οι προκλητικές δηλώσεις του Ράμα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, επισκέφθηκε το Βελιγράδι δύο φορές και προκάλεσε τις αρχές με τις εμπρηστικές δηλώσεις του.

Κατά την επίσκεψη του στις 10 Νοεμβρίου 2014, δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι «ένα ανεξάρτητο κράτος και μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλάξει» και στη συνέχεια στις 13 Οκτωβρίου του 2016 κάλεσε το Βελιγράδι να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο επειδή «θα είναι καλύτερα για όλους».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, έστειλε μήνυμα στους Αλβανούς στο Μαυροβούνιο, τα Σκόπια και το Κοσσυφοπέδιο, λέγοντας ότι ζουν «σε έδαφος που πρέπει να είναι ενιαίο»!

Το μήνυμα του Ράμα σύμφωνα πάντα με την ενήμερη ρωσική πύλη ‘Sputnik’, μεταδόθηκε μέσω της διπλωματικής οδού στους συνεργάτες του στην Ποντγκόριτσα, τα Σκόπια και την Πρίστινα και ακόμη κάποιους Αλβανούς ηγέτες στη νότιο - κεντρική Σερβία.

Οι συνομιλητές της Σερβικής Υπηρεσίας Ασφαλείας αναφέρουν ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή.
«Το μήνυμα του Ράμα σχετικά με την «ενοποίηση των εδαφών» στα οποία κατοικούν Αλβανοί είναι μόνο η αρχή ενός πολιτικού πολέμου που ο Ράμα και οι συνεργάτες του σχεδιάζουν εναντίον της Σερβίας.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν κρύβει τα μεγάλα αλβανικά όνειρα, αλλά φαίνεται να έχει μια σαφή υποστήριξη της Δύσης, κυρίως από τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ, το οποίο ενοχλείται από τις σχέσεις Βελιγραδίου- Μόσχας.

«Κάποιος πρέπει να είναι αφελής για να σκεφθεί ότι ο Ράμα ενεργεί από μόνος του», αναφέρει ανώνυμη πηγή.

Οι εντολοδόχοι του Ράμα

Ο Έντι Ράμα ανακοίνωσε κάποιες διαδικασίες σύνδεσης των Αλβανών που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο και εκείνων που ζουν στην Αλβανία. Με αυτόν τον τρόπο, δείχνει τις μεγάλες αλβανικές φιλοδοξίες, τις οποίες δεν μπορεί λησμονεί ποτέ.

Ωστόσο κανένας από τους Σέρβους αξιωματούχους χθες δεν ήθελε να σχολιάσει επίσημα τα (ρωσικά) συμπεράσματα.

Ο Αλεξάνταρ Πάβιτς, αναλυτής στο Στρατηγικό Ταμείο Πολιτισμού της Ρωσίας, λέει ότι ο Ράμα είναι υπεύθυνος για τις προκλήσεις.

«Ο Ράμα δεν κρύβει ότι είναι υπέρμαχος της «Μεγάλης Αλβανίας» και ότι τα Τίρανα έχουν μεγάλες αλβανικές φιλοδοξίες. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι Ράμα δεν θα τις είχε όλες αυτές χωρίς την άδεια των αφεντικών του, κατά πρώτον λόγο, της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τις προκλήσεις, με στόχο να αναζωπυρώσουν εντάσεις στις διεθνείς σχέσεις.
Ευτυχώς που η ίδια η Αλβανία δεν έχει τη δύναμη να προσαρτήσει το Κοσσυφοπέδιο», εκτιμά ο Πάβιτς.

Ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης Λιούμπαν Καράν, λέει ότι η Δύση εξακολουθεί να έχει κακές προθέσεις για τη Σερβία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ σαφώς δεν παραιτούνται από ανατρεπτικά σχέδια για τη Σερβία. Η θερμή υποδοχή του προέδρου Βούτσιτς και των υπουργών του στις Βρυξέλλες και τη Νέα Υόρκη, είναι μόνο μέρος της μεταμφίεσης των πολύ επικίνδυνων και καταστροφικών προθέσεων τους. Παράλληλα, οι δραστηριότητες της αλβανικής πλευράς, αποτελούν μέρος του μυστικού σχεδίου, δεν πρέπει να είμαστε αφελείς», υπογραμμίζει ο Καράν.

Ο Ντουσάν Προρόκοβιτς, διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Εναλλακτικών, λέει ότι δεν αυτό δεν είναι καινούργιο.

«Η ιστορία της ‘Μεγάλης Αλβανίας’ έχει ξαναειπωθεί. Θα ακούμε για αυτήν την ιστορία που είναι συνυφασμένη με την πολιτική κρίση που διέρχεται η ΕΕ. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι όλοι οι Αλβανοί θα ενωθούν μέσω της ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αυτή αποδεικνύεται προς το παρόν αδύνατη λόγω της κρίσης που διέρχεται η ίδια η Ευρώπη», είπε Προρόκοβιτς, όπως σημειώνει η σερβική ‘Πράβντα’.

The Hellenic Information Team Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 echedoros-a.gr

 

 

 

Παρέμβαση Πούτιν ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών:

«Αγνοήθηκε η βούληση των Μακεδόνων»

Παρέμβαση Πούτιν ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών:«Αγνοήθηκε η βούληση των Μακεδόνων»
Ενημερώθηκε: 16/01/19

Τις ανακοινώσεις του ρωσικού ΥΠΕΞ, τη δήλωση του ΥΠΕΞ Λαβρόφ ακολούθησε η νέα παρέμβαση του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για σχέδιο των ΗΠΑ και της Δύσης να ενισχύσουν την επιρροή τους στα Βαλκάνια, μια προσπάθεια που όπως υποστηρίζει λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την περιοχή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti ενόψει της επίσκεψης του στο Βελιγράδι έσπευσε να υπενθυμίσει τις προηγούμενες παρεμβάσεις της Δύσης, τον βομβαρδισμό από το ΝΑΤΟ το 1999 και την υποστήριξη της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου, αλλά και το ότι το 2017 «σε αντίθεση με τη βούληση του λαού έσυραν το Μαυροβούνιο στο ΝΑΤΟ», προκαλώντας αποσταθεροποίηση της χώρας.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στα «Σκόπια» λέγοντας ότι με στόχο την προώθηση της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ «τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο για συνταγματικές αλλαγές και αλλαγή της ονομασίας της χώρας αλλά και της βάσης της Μακεδονικής εθνικής ταυτότητας».

Ο κ. Πούτιν πρόσθεσε ότι «αγνοήθηκε η βούληση των Μακεδόνων ψηφοφόρων, καθώς το δημοψήφισμα για την αλλαγή ονομασίας της χώρας απέτυχε, αλλά η έξωθεν πίεση συνεχίζεται..».

«Η χώρα μας αναγνωρίζοντας την περιπλοκότητα της ιστορίας της περιοχής των Βαλκανίων, τη θεωρούσε ανέκαθεν ένα πεδίο εποικοδομητικής συνεργασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που αποτελεί προτεραιτότητά μας η ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας», επισημαίνει.

ΟΡΓΗ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ!

O τσάρος το παίρνει πάνω του

– Πληρωμένη απάντηση στο Φανάρι και τους πολιτικούς πάτρωνές του

putin

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πούτιν με το Συμβούλιο Ασφαλείας.  

Θέματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης γύρω από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας την Παρασκευή το βράδυ,  δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γραμματέας Τύπου του Πούτιν ο Ντμίτρι Πεσκόφ .

« Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση συζήτησαν θέματα της κοινωνικοοικονομικής ατζέντας της Ρωσίας και έθιξαν τα διεθνή προβλήματα », ανέφερε. « Αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με την κατάσταση γύρω από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία μετά από την περιβόητη απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα μετά την άφιξη του Πούτιν από την πόλη Mogilev της Λευκορωσίας.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ! ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΕΓΑΛΗ ΣΕΡΒΙΑ»

– ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Putin-congratulated-holiday-to-Serbia-Remember-the-words-about-the-brotherhood-of-two-nations

Σφοδρή αντίδραση του ΝΑΤΟ στα σερβικά σχέδια εισβολής στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο, είχαμε μέσω της KFOR και αξιωματούχων του ΝΑΤΟ για δεύτερη φορά, μετά την πορεία του σερβικού τραίνου της ειρήνης πριν από ένα χρόνο. Η άμεση και αυστηρότατη απειλή έγινε παρουσία της σερβικής πολιτικής ηγεσίας στο Βελιγράδι κατά τη διάρκεια συναντήσεων ανώτερων εκπροσώπων του σερβικού κράτους, με μέλη των ισχυρότερων κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

«Πολλοί διπλωμάτες ενδιαφέρθηκαν πολύ για το γεγονός ότι το Βελιγράδι υλοποιεί μια πολιτική προκλήσεων ως προς το Κόσοβο», δήλωσε μια καλά ενημερωμένη πηγή στη σερβική εφημερίδα Novosti.

Μάλιστα, εκπρόσωπος δε ενός εκ των ισχυρών κρατών μελών του ΝΑΤΟ δεν απέκλεισε τη δυνατότητα «ένοπλης» σύγκρουσης Σερβίας και συμμαχίας.

Ο δυτικός διπλωμάτης τόνισε ότι η KFOR έχει ως κύριο καθήκον να διατηρεί τις σερβικές δυνάμεις μακριά από το Κοσσυφοπέδιο.

Οι ηγέτες της Σερβίας το γνωρίζουν. Η Πρίστινα, έχοντας επίγνωση της στρατιωτικής κατωτερότητας της, σχεδόν ποτέ δεν κινείται ανεξάρτητα με δικές της ενέργειες, αλλά  διαβουλεύεται πάντα με τις διεθνείς ξένες δυνάμεις και τους πολιτικούς ηγέτες τους», αναφέρει ανώτατη νατοϊκή ασφαλείας.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Σερβίας έθεσε τέρμα στο καθεστώς ύψιστης ετοιμότητας των σερβικών ενόπλων δυνάμεων, αφού γύρισε από το ταξίδι του από την Μόσχα όπου συζήτησε το μέλλον της περιοχής φέρνοντας μαζί του ένα σχέδιο ρωσικής εμπνεύσεως.

Πάντως πληροφορίες στον ρωσικό τύπο αναφέρουν ότι Ρωσία και Σερβία ετοιμάζουν το σχέδιο «Μεγάλη Σερβία», υλοποιώντας το, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αποσχίστηκαν τα κομμάτια που απάρτιζαν την πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία, ειδικά το Μαυροβούνιο, το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και το σερβικό τμήμα της Βοσνίας.

Αυτό το «σχέδιο» αναφέρει ταραχές, ανυπακοή των σερβικών αρχών σε Κόσοβο-Βοσνία-Μαυροβούνιο, στα όποια σχέδια εισόδου ειδικά στο ΝΑΤΟ, ενώ στην συνέχεια το μενού θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη σερβικού αντάρτικου με ρωσικά όμως όπλα.

Σε οποιαδήποτε επέμβαση του ΝΑΤΟ τόσο στο Κοσσυφοπέδιο όσο και στην Βοσνία (σε περιοχές Σέρβων), όπως και στην ΠΓΔΜ όπου το VMRO ετοιμάζει «ανυπακοή» στο Ζάεφ και στα σχέδια του, θα επέμβει ο ρωσικός στρατός από θάλασσα πιθανόν μέσω Μαυροβουνίου, με την δημιουργία «σερβικού θύλακα» μέχρι τα λιμάνια για ανεφοδιασμό.

Με αυτό το σκεπτικό η Μόσχα ως εγγυήτρια δύναμη στον ΟΗΕ, απόφαση του οποίου θα απαιτηθεί για οτιδήποτε νόμιμο στις δύο «χώρες», θα δύναται να επέμβει ανά πάσα στιγμή όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Πούτιν περί ασφάλειας όλων των Σέρβων από την Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος φέρει βαρέως την πολιτική του προκατόχου του Γιέλτσιν στα Βαλκάνια, διότι τότε δημιουργήθηκε αυτό το σκηνικό που βλέπουμε σήμερα, με την προετοιμασία αλλαγής των συνόρων και την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.

Όλα αυτά τα σενάρια όμως, αφορούν και την Ελλάδα, η οποία θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, ειδικά στα βόρεια σύνορα της, διότι θα αναγκαστεί να προσέχει σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα: α. αυτό του Αιγαίου με την Τουρκία και β. αυτό της ΠΓΔΜ, η οποία οδεύει ολοταχώς σε διάλυση και ένωση του δυτικού της μέρους με την Αλβανία.

Η  Ρωσία και o Πούτιν ετοιμάζουν, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ένα μεγάλο παιχνίδι στον προνομιακό τους χώρο που είναι η βαλκανική χερσόνησος, με στόχο την εκδίωξη στο μέτρο του δυνατού των ΗΠΑ από ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο και Βουλγαρία για να περάσουν οι ρωσικοί αγωγοί του Turk Stream και όχι το αμερικανικό σχιστολιθικό αέριο και ο αγωγός East Med.

Αυτός ο λόγος «σηκώνει» ακόμα και ένοπλη σύρραξη στην περιοχή μας σε μια κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας δια αντιπροσώπων.

11.9.18

«Πόρτα» Β.Πούτιν στον Α.Τσίπρα:

«Δεν τον θέλουμε στην Ρωσία»

«Πόρτα» στον Α.Τσίπρα έριξε ο Β.Πούτιν ακυρώνοντας επ'αόριστον την επίσκεψή του στην Μόσχα, μια επίσκεψη για την οποία είχε αυτοκληθεί ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός καθώς τυπικά υπήρχε πρόσκληση αλλά ουσιαστικά είχε ακυρωθεί μετά την ρήξη των ελληνορωσικών σχέσεων ελέω Ν.Κοτζιά.
«Δεν έχουν γίνει ακόμα συζητήσεις για επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα μέχρι το τέλος του έτους»απαντά στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Μέχρι στιγμής το ζήτημα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει συζητηθεί», δήλωσε ο στενός συνεργάτης του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα εντός του 2018.
Εν ολίγοις για φέτος ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν πρόκειται να περάσει το κατώφλι του Κρεμλίνου και είναι πολύ πιθανό αυτό να το πράξει άλλο πρωθυπουργός μετά από εκλογές που έτσι κι αλλιώς θα έχουν διεξαχθεί κάπου μέσα στο 2019.
Και μάλλον αυτό ήταν το μήνυμα των Ρώσων ότι για αυτούς οι στενές επαφές με αυτήν την ελληνική κυβέρνηση έχουν λάβει τέλος, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, άλλωστε και η χρήση πρακτόρων του FBI και της CIA στην ΔΕΘ για την φύλαξη του πρωθυπουργού από τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες που αντιδρούσαν για την εκχώρηση της Μακεδονίας δεν άρεσε ιδιαίτερα στην Μόσχα καθώς δόθηκε μια εικόνα της Ελλάδας ως να αποτελεί την «51η» πολιτεία των ΗΠΑ.
Τα πρόσφατα γεγονότα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών για δήθεν παρέμβασή τους κατά της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας δεν έχουν ακόμα ξεπεραστεί.
Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την ιστορία αυτή για να «καπελώσει» όποιον τολμούσε να αντιδράσει στους χειρισμούς της οι οποίοι και κατέληξαν σε ήττα για τον Ελληνισμό.
pronews Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 11.9.18

 

«Να επιστρέψουν οι Σύροι πρόσφυγες από το εξωτερικό στην πατρίδα τους»

Το μήνυμα Πούτιν σε Μέρκελ κατά τη συνάντησή τους στο Βρανδεμβούργο

«Να επιστρέψουν οι Σύροι πρόσφυγες από το εξωτερικό στην πατρίδα τους»

Την «καλή θέλησή» τους για την επίλυση των διενέξεων εξέφρασαν η καγκελάριος της Γερμανίας, 'Ανγκελα Μέρκελ, και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο ανάκτορο Μέζεμπεργκ, στο Βρανδεμβούργο.

«Έχουμε ευθύνη και για αυτό πρέπει να εργαστούμε προκειμένου να βρούμε λύσεις», τόνισε η κ. Μέρκελ, αναφερόμενη στην επίλυση κρίσεων όπως στην Συρία και στην Ουκρανία και δήλωσε πρόθυμη να συνεργαστεί με τον κ. Πούτιν.

Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, η καγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει σύντομα κινητικότητα, ενώ σημείωσε ότι θέλει να μιλήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο για την πιθανή εγκατάσταση μιας δύναμης κυανοκράνων του ΟΗΕ για την επίβλεψη εκεχειρίας.

«Από κοινού με τη Γαλλία, η Γερμανία επιθυμεί να συνεχίσει τον διαμεσολαβητικό της ρόλο μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας», ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η σύγκρουση στη Συρία αποτελεί σημαντικό θέμα των συνομιλιών, επισήμανε -μεταξύ άλλων- η κ. Μέρκελ και έκανε λόγο για την ανάγκη να μην υπάρξει ανθρωπιστική καταστροφή στην Ιντλίμπ. Θέλουμε να συνεργαστούμε στην πολιτική διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, μέρος της οποίας πρέπει να είναι και μια συνταγματική μεταρρύθμιση και εκλογές, εξήγησε.

Από την πλευρά του, ο κ. Πούτιν κάλεσε την Ευρώπη να συνεισφέρει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Συρίας. «Είναι σημαντικό να διευρύνουμε την ανθρωπιστική παράμετρο της συριακής διαμάχης, ιδιαίτερα δε την ανθρωπιστική βοήθεια για τον συριακό λαό», δήλωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να παρασχεθεί βοήθεια στις περιοχές εκείνες της Συρίας όπου θα μπορούσαν να επιστρέψουν οι πρόσφυγες από το εξωτερικό».

Με τον Ρώσο πρόεδρο να προσθέτει: «Οι πρόσφυγες αυτοί δεν βρίσκονται μόνο στην Ευρώπη, αλλά εκατομμύρια Σύροι βρίσκονται και στις γειτονικές χώρες, Ιορδανία, Λίβανο και Τουρκία, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος. «Αυτό είναι ενδεχομένως ένα μεγάλο βάρος για την Ευρώπη. Για την επιστροφή των προσφύγων, όμως πρέπει να γίνουν "απλά" πράγματα στη Συρία, όπως η επαναλειτουργία της παροχής νερού και των ιατρικών υπηρεσιών».

NEWSBEAST.GR  18/8/2018

 

 

 

Πούτιν:

Πονάει η καρδιά μου για τους νεκρούς από τις πυρκαγιές

Εκτενή αναφορά στην τραγωδία που έπληξε την Ελλάδα έκανε ο Ρώσος πρόεδρος

Πούτιν: Πονάει η καρδιά μου για τους νεκρούς από τις πυρκαγιές

Τη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής εξέφρασε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο, τον οποίο συνάντησε σήμερα στη Μόσχα, με αφορμή τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τη λιτανεία προς το άγαλμα του Αγίου Βλαδίμηρου, στο κέντρο της Μόσχας.

Σύμφωνα με πηγές του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη συνομιλία του με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ. Θεόδωρο, ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε εκτενώς στην τραγωδία που έπληξε την Ελλάδα, εκφράζοντας την προσωπική του οδύνη, αλλά και του λαού της Ρωσίας για το γεγονός ότι χάθηκαν τόσες ζωές.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόνισε συγκλονισμένος προς τον Πατριάρχη Θεόδωρο ότι η καρδιά του πονάει για τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα στην πύρινη λαίλαπα και επισήμανε ότι συμπαρίσταται στον ελληνικό λαό.

Παράλληλα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε προς τον Πατριάρχη Θεόδωρο την αγάπη του προς όλον τον αιγυπτιακό λαό και τον «φίλο» Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, τον οποίον έχει προσκαλέσει επίσημα να επισκεφθεί τη Μόσχα.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Μόσχα, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 1030 χρόνια από τη βάπτιση των Ρως, μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, ο οποίος επίσης συμμετείχε από κοινού με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στις επετειακές εκδηλώσεις.

NEWSBEAST.GR 28/7/2018

 

 

 

Μα τι πίνουν;

Η Ρωσία έχει ανάγκη την Ελλάδα περισσότερο από ότι η Ελλάδα την Ρωσία

– Δηλώσεις Ελληνα ευρωβουλευτή (ΒΙΝΤΕΟ)

1

Aκούστε το ηχητικό:

22|07|2018 10:55

 

 

 

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Πούτιν -

Οι Ισλαμιστές λαθρο - μετανάστες θα πρέπει να ζουν στα δικά τους κράτη

όπου έχουν την ίδια κουλτούρα


Πούτιν - Οι Ισλαμιστές λαθρο-μετανάστες θα πρέπει να ζουν στα δικά τους κράτη όπου έχουν την ίδια κουλτούρα

Πηγή: Η Ελλάδα σε αφύπνιση

 

 

 

 

FEATURED, ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πούτιν Ζητά Την Σύλληψη Του Τσίπρα Για Εσχάτη Εθνική Προδοσία;

Ρωσικές Αποκαλύψεις

Για Σκοπιανό Και Ρωσική Οικονομική Βοήθεια Που Την Αρνήθηκε Ο Τσίπρας;

Τά έχει χάσει πραγματικά η υποδουλομένη Συγκυβέρνηση Σύριζα ΑΝΕΛ, τώρα εμπλέκουν δήθεν προσπάθεια των Ρώσων πρακτόρων να χρηματίσουν τρεις Βουλευτές των ΑΝΕΛ, οδηγώντας τους σε διαδοχικές συναντήσεις σε διαμέρισμα στη Λ. Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα αποδεικτικά στοιχεία αυτής της προσπάθειας χρηματισμού είναι στη διάθεση των Ελληνικών Υπηρεσιών. Εξετάζεται επίσης αν οι επαφές των πρακτόρων με μέλη νεοσύστατου Κόμματος κρύβουν εκτός από χειραγώγηση και χρηματοδότηση.

Όμως αυτο το έργο ( απόπειρα δωροδοκίας ) σε Βουλευτή-Βουλευτές των ΑΝΕΛ, κάπου το έχουμε ξαναδεί, και μας θυμίζει την υπόθεσή Παύλου Χαϊκάλη με το περιβόητο CD! Με το ιστορικό της υπόθεσης να έχει ως απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη, προκειμένου να ψηφίσει υπέρ στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, με μεσάζοντα τον Γιώργο Αποστολόπουλο. Τώρα τι έγινε αυτή η΄υπόθεση,κανείς δεν ξέρει!

Σύμφωνα με την Κυβέρνηση, η λύση του ονοματολογικού οδηγεί στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια, και αποδυναμώνει τους Ρωσικούς σχεδιασμούς. Ετσι σκοπός του δικτύου ήταν να αποτρέψει τη λύση του Σκοπιανού μέσα από την αποσταθεροποίηση του μικρού Κρατιδίου, ακόμη και πτώση της Ελληνικής Κυβέρνησης, μέσω προσεταιρισμού Βουλευτών, ώστε να ματαιωθεί η επίλυση.

Ο Ρόλος της Αλεξανδρούπολης για Ρωσία-ΗΠΑ

Η μονομαχία γιγάντων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, με την τελευταία να μην θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο να περάσει στον έλεγχο των Ρώσων το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που στο άμεσο μέλλον θα παίξει κομβικό ρόλο στα ενεργειακά θέμα της ΝΑ Ευρώπης, και την πρώτη να μην καλοβλέπει μια Αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη ελικοπτέρων, ή κάτι μεγαλύτερο και πιο σύνθετο, με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να μετατρέπεται σε ένα κέντρο υποστήριξης, αλλά και συναρμολόγησης ελικοπτέρων, με στόχο την εξυπηρέτηση αναγκών των δυνάμεων των ΗΠΑ, στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, και παράλληλα φαίνεται ότι το λιμάνι θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες για τη μεταφορά υλικού από και προς τις βάσεις των Αμερικανών στη Βαλκανική χερσόνησο!

Τώρα σύμφωνα με έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων, κατονομάζουν τον πρώην σύμμαχο του Σύριζα Ιβάν Σαββίδη, και ισχυρίζονται πως έδωσε 350.000 δολάρια προκειμένου να εκτροχιάσει τη διαδικασία του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, οι πληρωμές έγιναν σε Πολιτικούς από την γειτονική χώρα, σε μέλη εθνικιστικών οργανώσεων, καθώς και σε οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας Βαρντάρ Σκοπίων, οι οποίοι πρόσφατα συμμετείχαν σε επεισόδια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, μάλιστα ένας εκ των συλληφθέντων οπαδών, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι έλαβε χρήματα από τον Ιβάν Σαββίδη!

Εγώ βάση των πιστεύω μου, δεν θα διαφωνήσω οτί πράγματι η Ρωσία για την δική της εθνική ασφάλεια, και συμφέροντα, επιχείρησε ανορθόδοξα να πλήξει την συμφωνία του ονοματολογικού αναμεταξύ, Ελλάδας-Σκοπίων, και ίσως περίμενα και μια πιο ακραία παρέμβαση! Όμως καλά θα κάνει η Συγκυβέρνηση Σύριζα ΑΝΕΛ, να θυμηθεί τις υποκλοπές των ΗΠΑ στην Ελλάδα, που συνέβησαν από τις 10 Αυγούστου του 2004 ως τις 8 Μαρτίου του 2005! Ήταν 2 Φεβρουαρίου του 2006, όταν αποκαλύφθηκε από επίσημα, Κυβερνητικά χείλη το μεγάλο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών εις βάρος του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή!

Με την υπόθεση των υποκλοπών συνδέεται και η υπόθεση του θανάτου του υπαλλήλου της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, με την Ελληνική Δικαιοσύνη να κατηγορεί ανοιχτά για κατασκοπεία με ανάμειξη της Αμερικανικής Πρεσβείας, στο «σχέδιο Πυθία», που φέρεται να αποσκοπούσε στην άσκηση πίεσης και στον εξαναγκασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας με την Ρωσιά, με αποκορύφωμα ακόμη και τη φυσική εξόντωση του τότε Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή! Εδώ δεν είδαμε καμιά Απέλαση Αμερικανού Διπλωμάτη!

Έρχονται Αντίποινα και Αποκαλύψεις από τους Ρώσους ΌΧΙ προς την Ελλάδα, αλλά προς την Συγκυβέρνηση Σύριζα ΑΝΕΛ!

Άμεση θα είναι η απάντηση της Ρωσικής πλευράς στην επέλαση των Ρώσων διπλωματών από τις Ελληνικές Αρχές, με αποκαλύψεις,διαρροές, και αποχαρακτηρηση διαβαθμισμένων εγγράφων, την περιβόητη περίοδος των επαφών Τσίπρα -Πούτιν, με σκοπό την άμεση οικονομική βοήθεια της Ρωσίας προς την Ελλάδα, τι ειπώθηκε, και πώς αρνήθηκε ο Τσίπρας την Βοήθεια Πούτιν,μετά απο παρέμβαση των ΗΠΑ-ΕΕ! Ο ψυχρός Πόλεμος δυστυχώς προβλέπω οτι θα επιδεινωθεί, με απρόβλεπτες καταστάσεις, κυρίως για το Κρατίδιο των Σκοπίων!

Άρθρο Σπύρος Πρίφτης email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

priftisnews

 

 

 

 

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Συγκλονιστικό βίντεο:

Ο Πούτιν μετά από ένα θαύμα που έζησε δεν βγάζει τον σταυρό από πάνω του -

Δείτε τι λέει ο ίδιος!

«…Η μητέρα μου,
μου έδωσε τον
Σταυρό
για να πάρω ευλογία...

εκεί στον τάφο του
Κυρίου.
Πήρα
και τώρα
τον έχω
μαζί μου
πάντα…»

Δείτε
το απίστευτο βίντεο και τι ακριβώς συνέβη!
https://www.youtube.com/watch?v=HD-KabF3db0
Αναρτήθηκε στις 7:11:00 μ.μ.

Το νέο επιτελείο του Πούτιν στο Κρεμλίνo

Προσωπάρχης ανέλαβε ο Αντόν Βάινο

Το νέο επιτελείο του Πούτιν στο Κρεμλίνo

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκρινε σήμερα τα μέλη της διοίκησης του Κρεμλίνου. Προσωπάρχης του Κρεμλίνου ανέλαβε ο Αντόν Βάινο, ενώ παρέμειναν στη διοίκηση ο Σεργκέι Κιριγιένκο και ο Αλεξέι Γκρόμοφ ως πρώτοι αναπληρωτές του προσωπάρχη του Κρεμλίνου, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ και οι αναπληρωτές του προσωπάρχη Βλαντίμιρ Οστροβένκο και Μαγκομεντσαλάμ Μαγκομέντοφ.

Ο Βάινο είναι προσωπάρχης του Κρεμλίνου από τον Αύγουστο του 2016. Ο Γκρόμοφ βρίσκεται στο επιτελείο της προεδρίας από το 2012 και ο Κιριγιένκο απ΄τον Αύγουστο του 2016. Ο Οστροβένκο βρίσκεται από τον Αύγουστο του 2016 και ο Μαγκομέντοφ από το 2013.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ βρίσκεται στην θέση του εκπροσώπου του Ρώσου προέδρου από το 2012

Ο πρόεδρος Πούτιν, συμπεριέλαβε στο επιτελείο του και έξι συμβούλους του, αλλά αποδέσμευσε δύο, τον Γιεβγκένι Σοκολόφ και τον Βλαντίμιρ Κόζιν. Παράλληλα αποδέσμευσε από την θέση του συμβούλου σε θέματα διαδικτύου τον Γέρμαν Κλιμένκο, οποίος είχε αναλάβει την θέση αυτή το 2016 και εργάσθηκε συνολικά 2,5 χρόνια στο επιτελείο του Ρώσου προέδρου.

Στις θέσεις των συμβούλων του διατήρησε τους Αντρέι Μπελοούσοφ, Βλαντισλάβ Σουρκόφ, Ίγκορ Λεβίτιν, Γιούρι Ουσακόφ και Αντρέι Φούρσενκο καθώς και τη σύμβουλο και επικεφαλής της διεύθυνσης Ελέγχου της προεδρίας Λαρίσα Μπρίτσεβα. Στην θέση του αποχωρήσαντος αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Κονσταντίν Τσουϊτσένκο διορίσθηκε ο πρώην υπαρχηγός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Ντμίτρι Σάλκοφ (διετέλεσε υπαρχηγός της FSB από τον Μάρτιο του 2015 ενώ υπηρετεί στα όργανα ασφαλείας από τον Μάρτιο του 1993).

Ο Πούτιν διόρισε επίσης ως πληρεξούσιο αντιπρόσωπο του Ρώσου προέδρου στο Συνταγματικό Δικαστήριο τον Μιχαήλ Κρότοφ.

NEWSBEAST.GR  13/6/2018

 

 

 

 

Εεε ρε γλέντια!

O απόρρητος χάρτης του Πουτιν!

Έτσι θα αποτελειώσει τον Ερντογάν!

tourkia_dialysh

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία εξαρτάται ενεργειακά από τη Ρωσία. Λόγω του πρόσφατου επεισοδίου με τα αεροσκάφη και την κλιμάκωση οι Τούρκοι κινδυνέυουν να μείνουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Πόσο μπορούν οι Τούρκοι να τραβήξουν το σκοινί με τους Ρώσους; Λογικά θα μάθουμε πολύ σύντομα… Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης:

«Τον άμεσο κίνδυνο να μείνει η Τουρκία εν μέσω χειμερινών συνθηκών χωρίς ρεύμα και θέρμανση, επισημάνουν τα τουρκικά ΜΜΕ, στην περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης Τουρκίας-ΝΑΤΟ με την Ρωσία.

Όπως αναφέρεται, η Τουρκία σήμερα εισαγάγει το μεγαλύτερο ποσοστό κατανάλωσης φυσικού αερίου από την Ρωσία, γεγονός που καταδεικνύει την πλήρη ενεργειακή της εξάρτηση της από τον Μόσχα.

Σύμφωνα με την BOTAŞ, δηλαδή την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας, η Τουρκία εισάγει ετησίως 49,2 δισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου για να καλύψει τις τεράστιες ενεργειακές ανάγκες των μεγάλων αστικών κέντρων της. Από αυτή την ποσότητα περισσότερο από το ήμισυ εισάγεται από την Ρωσία.

Συγκεκριμένα τον περασμένο χρόνο η Τουρκία εισήγαγε από την Ρωσία 26,9 δισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου. Το υπόλοιπο καλύφτηκε από το Ιράν με εισαγωγή 8,9 δισεκατομμύρια κυβικά, γεγονός που δείχνει και την εξάρτηση της Τουρκίας από το Ιράν, μια χώρα που συντάσσεται με την Ρωσία, ενώ από το φιλικό της Αζερμπαϊτζάν εισήγαγε 6 δισεκατομμύρια κυβικά και μικρότερες ποσότητες από την Αλγερία και την Νιγηρία. Δηλαδή πλήρης ενεργειακή εξάρτηση της Τουρκίας πρώτα από την Ρωσία και κατά δεύτερο λόγο από το Ιράν.

Ο αγωγός South stream που θα μετέφερε το φυσικό αέριο από την Ρωσία προς την Τουρκιά και στη συνέχεια προς την Ελλάδα για να προωθηθεί στην Ευρώπη, εξυπηρετούσε άριστα τις μεγάλες ενεργειακές ανάγκες της Τουρκίας γι’ αυτό και η Άγκυρα έχει ανησυχήσει έντονα από την πιθανή ματαίωση του έργου μετά από τις ρωσικές ενστάσεις για εσκεμμένη καθυστέρηση υλοποίησης κατασκευής από τουρκικής πλευράς

Η παρατεινομένη κρίση της Συρίας και η ρωσική επέμβαση, δημιούργησε καινούργια δεδομένα που έχουν ανησυχήσει έντονα την τουρκική πλευρά. Μια αύξηση της έντασης με την Μόσχα που θα είχε σαν συνέπεια την διακοπή, έστω και για λίγο, της ροής του φυσικού αερίου προς την Τουρκία, θα ήταν ολοκληρωτική καταστροφή για τους Τούρκους γι αυτό και ο πανικός είναι δικαιολογημένος στην τουρκική πρωτεύουσας.

Αυτά ας τα βλέπουν και κάποιοι εκεί στην Ευρώπη, που παρά του ότι πιστεύουν ότι θα λυγίσουν οικονομικά των Ρωσία είναι επίσης άμεσα εξαρτημένοι από το ρωσικό φυσικό αέριο. Άλλωστε, σύμφωνα με κάποιους Τούρκους αρθρογράφους, (άποψη όχι αδικαιολόγητη), η ρωσική επέμβαση στην Συρία έχει συν τοις άλλοις και σκοπό να αυξηθούν οι τιμές των υγρών καυσίμων, εξέλιξη που θα «χρυσώσει» το χάπι για τους Ρώσους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

 

 

 

Η ορκομωσία του Β.Πούτιν

Ορκίζεται σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν Κόσμος 07/05/2018
Print Email κόσμος fShare inShare Save.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα ορκιστεί σήμερα πρόεδρος της Ρωσίας για μια τέταρτη θητεία ως το 2024,
αφού έχει κυβερνήσει τη χώρα εδώ και 18 χρόνια είτε από τη θέση του προέδρου είτε από αυτή του πρωθυπουργού.
Επανεξελέγη τον Μάρτιο με το 76,7% των ψήφων, το πιο υψηλό ποσοστό από τότε που ανήλθε στην εξουσία και πλέον ο Πούτιν έχει επιβληθεί περισσότερο από ποτέ ως ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας.
Με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του και με ποσοστό συμμετοχής μεγαλύτερο από αυτό των προεδρικών εκλογών του 2012 ο Πούτιν ευχαρίστησε το βράδυ της επανεκλογή του τους Ρώσους και δήλωσε ότι σε αυτή τη μεγάλη νίκη βλέπει "την εμπιστοσύνη και την ελπίδα του λαού μας".
Η αντιπολίτευση και ρωσικές μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει πολλές παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία.
Της τελετής ορκωμοσίας του Πούτιν προηγήθηκαν διαδηλώσεις εναντίον του Ρώσου προέδρου, οι οποίες διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα το Σάββατο έπειτα από έκκληση του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι.
Οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν τις συγκεντρώσεις αυτές, που δεν είχαν την έγκριση των αρχών, συχνά κάνοντας χρήση βίας, ενώ προχώρησαν στη σύλληψη περισσότερων από 1.500 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ο Ναβάλνι, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.
Κατά την προηγούμενη τελετή ορκωμοσίας του Πούτιν, στις 6 Μαΐου 2012, μια αντικυβερνητική διαδήλωσε στην πλατεία Μπολοτνάια στη Μόσχα είχε καταλήξει σε συγκρούσεις με την αστυνομία, με πολλούς συλληφθέντες να καταδικάζονται αργότερα σε ποινές φυλάκισης.
Μετά την ορκωμοσία του σήμερα στο Μεγάλο Ανάκτορο του Κρεμλίνου, ο Πούτιν θα παραμείνει στην προεδρία της Ρωσίας ως το 2024, οπότε θα είναι 71 ετών. Όταν είχε ερωτηθεί αν προτίθεται να θέσει ξανά υποψηφιότητα μετά το 2024, ο Ρώσος πρόεδρος είχε απαντήσει: "Θα κάνετε πλάκα! Τι να κάνω; Να μείνω εδώ ως τα 100; Όχι".
Εξάλλου για να θέσει ξανά υποψηφιότητα ο Πούτιν θα πρέπει να υπάρξει συνταγματική μεταρρύθμιση, καθώς το ρωσικό Σύνταγμα δεν επιτρέπει σε κάποιον θα διεκδικεί περισσότερες από δύο συνεχόμενες θητείες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Ρώσος πρόεδρος ενδέχεται να εκμεταλλευθεί τα επόμενα έξι χρόνια για να προετοιμάσει τη διαδοχή του.
Όμως προς το παρόν δεν έχει δώσει καμία ένδειξη για το ποιον σκέφτεται. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
7.5.18

Η ορκομωσία του Β.Πούτιν

https://www.youtube.com/watch?v=tMEq87u-OMU

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 7.5.18

 

 

 

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ – Β.Πούτιν:

«Εθεσα το θέμα των Ελλήνων Στρατιωτικών αιχμαλώτων στον Ρ.Τ.Ερντογάν»

– Τι του απάντησε…

ΕΚΤΑΚΤΟ – Β.Πούτιν: «Εθεσα το θέμα των Ελλήνων Στρατιωτικών αιχμαλώτων στον Ρ.Τ.Ερντογάν» – Τι του απάντησε…

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κρεμλίνου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε στον Ρ.Τ.Ερντογάν το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αιχμαλώτων στη συνάντηση είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στις 3 Απριλίου, στο πλαίσιο της Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας.

Η απάντηση όμως δείχνει ότι πρώτον η ενέργεια της Αγκυρας ήταν προσχεδιασμένη, δεύτερον, επιβεβαιώνεται η σκλήρυνση της τουρκικής στάσης με άγνωστες συνέπειες για τα ελληνοτουρκικά και τρίτον δείχνει ότι οι δύο Ελληνες δυστυχώς θα παραμείνουν για πολύ καιρό ακόμα αιχμάλωτοι ενός ακήρυχτου πολέμου…

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται και το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για όσα έγραφε εξαρχής.

Σε μια αποκάλυψη «βόμβα» προχώρησε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Μόσχα.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης τουΒλαντιμίρ Πούτιν με τονΤαγίπ Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε το θέμα της απελευθέρωσης τωνδύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Τούρκο ομόλογό του.

Ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι δεν απελευθερώνονται οι δύο Έλληνες καθώς στην Αθήνα βρίσκονται οι οκτώ Τούρκοι πραξικοπηματίες, την έκδοση των οποίων επιθυμεί διακαώς.

Πηγή του Κρεμλίνου ανέφερε ότι «η συζήτηση έγινε στις 3 Απριλίου, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και έθεσε στον Ερντογάν το ζήτημα των δύο στρατιωτικών».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1, το επιχείρημα του προέδρου της Τουρκίας «ακυρώνει» την επίσημη θέση της Άγκυρας η οποία λέει ότι «δεν σχετίζονται η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών».

Πάντως, αυτό που συνέβη ήταν πρωτοφανές. Ο «θανάσιμος εχθρός» του ΝΑΤΟ μεσολάβησε μεταξύ δύο μελών του ΝΑΤΟ, για να επιστραφούν 2 ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ!

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


https://www.dailymotion.com/video/x6i551j

pentapostagma

 

 

 

 

Πούτιν για την επίθεση στη Συρία: Με τέτοιες ενέργειες θα οδηγηθούμε στο χάος

«Τα πυραυλικά πλήγματα της Δύσης, κατέστρεψαν τις πιθανότητες που υπήρχαν για την επίτευξη πολιτικής λύσης»

Πούτιν για την επίθεση στη Συρία: Με τέτοιες ενέργειες θα οδηγηθούμε στο χάος

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε σήμερα στον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί, ότι το ενδεχόμενο συνέχισης των πυραυλικών επιθέσεων της Δύσης κατά της Συρίας, θα μπορούσε να προκαλέσει χάος στις διεθνείς σχέσεις, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το Κρεμλίνο.

Οι δύο πρόεδροι είχαν τηλεφωνική συνομιλία για την κατάσταση στην Συρία, μετά την πραγματοποίηση των χθεσινών πυραυλικών επιθέσεων από τις ΗΠΑ, την Γαλλία και την Βρετανία ως αντίποινα για φερόμενη επίθεση με χημικό αέριο.

Πούτιν και Ροχανί συμφώνησαν ότι οι βομβαρδισμοί της Δύσης, κατέστρεψαν τις πιθανότητες που υπήρχαν για την επίτευξη πολιτικής λύσης στο πρόβλημα της Συρίας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Ειδικότερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε ότι αν τέτοιες ενέργειες που παραβιάζουν τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ συνεχιστούν, τότε, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε μια κατάσταση χάους στις διεθνείς σχέσεις» μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

NEWSBEAST.GR  15/4/2018

 

 

 

 

Πούτιν:

Εχθρική πράξη

- Θα προκαλέσετε νέο κύμα προσφύγων

russia223

«ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία χτύπησαν μια χώρα στην οποία η Ρωσία βοηθά το καθεστώς να καταπολεμήσει την τρομοκρατία»

Σε μία πρώτη αντίδραση ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καταδίκασε την επίθεση που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα στη Συρία, ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε την επίθεση «εχθρική πράξη» κατά ενός ξένου κράτους.

Σημείωσε μάλιστα πως συνιστά και παραβίαση του διεθνούς δικαίου καθώς η επιχείρηση δεν είχε λάβει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία χτύπησαν μια χώρα στην οποία η Ρωσία βοηθά το καθεστώς να καταπολεμήσει την τρομοκρατία» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος. «Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ούτε Ρώσοι, ούτε Σύροι εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό περί χημικής επίθεσης από το καθεστώς Άσαντ στην πόλη Ντούμα» συνέχισε.

Ο Ρώσος πρόεδρος καταδίκασε σθεναρά τα αμερικανικά πυραυλικά χτυπήματα κατά της Συρίας, τα οποία όπως είπε «επιδεινώνουν την ανθρωπιστική καταστροφή, προσβάλλουν τον άμαχο πληθυσμό και συνωμοτούν με την τρομοκρατία».

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έπληξαν πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, παραβιάζοντας τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο, είπε ο Πούτιν, τονίζοντας πως με αυτές τις ενέργειες, η Ουάσιγκτον προωθεί ένα νέο κύμα αιτούντων άσυλο από τη Συρία αλλά και ολόκληρη την γύρω περιοχή.

Ο Πούτιν τόνισε ακόμη, ότι η κλιμάκωση της κατάστασης στη Συρία έχει καταστρεπτική επίδραση σε ολόκληρο το σύστημα των διεθνών σχέσεων.

Και ανακοίνωση Κρεμλίνου
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως ζητάει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τα πλήγματα που κατέφεραν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στη Συρία εναντίον του καθεστώτος της Δαμασκού και τα οποία κατήγγειλε «με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».

«Η Ρωσία καταδικάζει με τον πιο σοβαρό τρόπο την επίθεση στη Συρία, όπου Ρώσοι στρατιώτες βοηθούν τη νόμιμη κυβέρνηση στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», αναφέρει στη δήλωσή του ο Πούτιν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της χτύπησαν πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, παραβιάζοντας τον Χάρτη του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο, τόνισε ακόμη.

«Με αυτές τις ενέργειες, το μόνο που θα πετύχει η Ουάσινγκτον είναι να προκαλέσει ένα νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία και ολόκληρη την περιοχή», συμπλήρωσε.

«Η Ρωσία συγκαλεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει τις επιθετικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους», αναφέρει σε ανακοινωσή του το Κρεμλίνο.

«Η Ρωσία καταγγέλλει με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την επίθεση στη Συρία, όπου ρώσοι στρατιωτικοί βοηθούν τη νόμιμη κυβέρνηση να αγωνισθεί κατά της τρομοκρατίας», προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

14/04/2018,

 

 

 

Πούτιν μετά τη σαρωτική νίκη του: «Η Ρωσία έχει ένα μεγάλο μέλλον»

putin708moscow_0

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επανεξελέγη σήμερα για τέταρτη, εξαετή, προεδρική θητεία, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Μόσχα και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει ένα μεγάλο μέλλον μπροστά της υπό την προϋπόθεση ότι ο λαός της θα παραμείνει ενωμένος.

Μιλώντας από εξέδρα δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση όσων έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Αναφερόμενος στην κρίση των σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι οι κατηγορίες ότι η Ρωσία έκανε κάτι τέτοιο είναι «ανοησίες», η Ρωσία δεν διαθέτει τέτοια όπλα και ότι εάν η επίθεση είχε γίνει με τέτοιο νευροτοξικό παράγοντα θα είχαν πεθάνει πολλοί άνθρωποι. Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί με τις βρετανικές αρχές.

Το ποσοστό του Πούτιν φτάνει στο 73,9% των ψήφων, σύμφωνα με το exit poll του ινστιτούτου VTSIOM και στο 76.3%, σύμφωνα με το exit poll του RIA.

18|03|2018 23:22

 

 

 

Πούτιν: Δεκτό οποιοδήποτε αποτέλεσμα αρκεί να είμαι εγώ Πρόεδρος

Ο Ρώσος πρόεδρος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Μόσχ

Πούτιν: Δεκτό οποιοδήποτε αποτέλεσμα αρκεί να είμαι εγώ Πρόεδρος

Ευχαριστημένος θα είναι με οποιοδήποτε αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία το οποίο θα επιτρέπει την επανεκλογή του για μια τέταρτη θητεία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Μόσχα.

Σε ερώτηση που του έκαναν για το αποτέλεσμα των εκλογών που θα θεωρούσε ικανοποιητικό, ο πρόεδρος Πούτιν απάντησε, σύμφωνα με εικόνες που αναμεταδόθηκαν από το AFPTV και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Οποιοδήποτε, από τη στιγμή που θα μου δίνει το δικαίωμα να ασκήσω το αξίωμα του προέδρου».

«Είμαι σίγουρος για το πρόγραμμα που προτείνω στη χώρα», πρόσθεσε ο Πούτιν στις δηλώσεις που έκανε από το 2151 εκλογικό τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας, το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Επιστημών της Μόσχας.

Εκεί έχει ασκήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια το εκλογικό του δικαίωμα ο Ρώσος πρόεδρος.

NEWSBEAST.GR  18/3/2018

 

 

 

 

Ο Πούτιν προέτρεψε τους Ρώσους να πάνε στις κάλπες

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν φοβάται την επανεκλογή του, αλλά την αποχή

Ο Πούτιν προέτρεψε τους Ρώσους να πάνε στις κάλπες

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για επικράτηση στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας, που θα πραγματοποιηθούν αυτήν την Κυριακή (18/03). Ο νυν και πιθανότατα και μελλοντικός πρόεδρος της χώρας δεν δείχνει να αγχώνεται για την επανεκλογή του, αλλά για την αποχή, η οποία αναμένεται να είναι ηψυλή.

Ο Πούτιν απευθύνθηκε χθες του βράδυ στους συμπολίτες του μέσω ενός βίντεο, με το οποίο τους προέτρεψε να πάνε στις κάλπες. «Ως πρόεδρος της χώρας, θέλω να σας απευθυνθώ ενόψει των εκλογών. Ο δρόμος που θα ακολουθήσει η χώρα μας, το μέλλον της Ρωσίας και των παιδιών μας, εξαρτάται από τη βούληση του λαού και την επιλογή κάθε Ρώσου», δήλωσε.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι οι Ρώσοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν πώς θα ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα να ψηφίζουν αλλά και το ποιον θα ψηφίσουν. Όμως, πρόσθεσε: «Αν αποφασίσετε να μην ψηφίσετε, η κρίσιμη αυτή ψηφοφορία θα διεξαχθεί χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη σας».

«Είμαι πεπεισμένος ότι κάθε ένας από εσάς ανησυχεί για το μέλλον της πατρίδας μας. Γι’ αυτό τον λόγο σας απευθύνομαι και σας ζητώ να πάτε στα εκλογικά κέντρα την Κυριακή. Ασκείτε το δικαίωμά σας να επιλέξετε το μέλλον σας», επισήμανε καταληκτικά στο κάλεσμά του ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν αναμένεται να κερδίσει εύκολα μία ακόμη θητεία στην προεδρία. Ήδη βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 18 χρόνια από τη θέση του προέδρου ή του πρωθυπουργού και η πορεία του κατά πάσα πιθανότητα θα έχει και συνέχεια.

Απέναντί του βρίσκονται επτά υποψήφιοι: του Κομμουνιστικού Κόμματος, Πάβελ Γρουντίνιν, που συγκεντρώνει 7-8% στην πρόθεση ψήφου, ο υπερεθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι με 5,6%, η δημοσιογράφος Ξένια Σαμπτσάκ με 1-2%, ενώ οι υπόλοιποι κυμαίνονται περίπου στο 1%.

NEWSBEAST.GR 16/3/2018

 

 

 

 

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Πούτιν:

Δοκιμάσαμε πυρηνικό πύραυλο που δεν μπορεί να αναχαιτίσει κανείς


Η δοκιμή έγινε το περασμένο φθινόπωρο - Ο πύραυλος έχει απεριόριστη εμβέλεια και τέτοια υψηλή ταχύτητα που του επιτρέπει να διαπερνάει οποιαδήποτε πυραυλική άμυνα
Στην ανακοίνωση ότι η Ρωσία έχει προχωρήσει στη δοκιμή νέων πυρηνικών όπλων, ανάμεσα στα οποία και ένας πυρηνοκίνητος πύραυλος και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο drone, τα οποία δεν μπορεί να αναχαιτήσει κανείς προχώρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν από το βήμα της ετήσιας ομιλίας του σε Ρώσους βουλευτές.

Οπως διευκρίνισε η δοκιμή έγινε το περασμένο φθινόπωρο με τον πύραυλο να έχει απεριόριστη εμβέλεια και τέτοια υψηλή ταχύτητα που να του επιτρέπει να διαπερνάει οποιαδήποτε πυραυλική άμυνα.


Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν επίσης δοκιμάσει έναν νέο ισχυρότερο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, με την ονομασία Sarmat, που έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από τον προκάτοχό του.

Ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε επίσης ότι κάθε χρήση πυρηνικού όπλου κατά της Ρωσίας ή συμμάχου της θα προκαλέσει την άμεση απάντηση της Μόσχας.

Ο ίδιος, ωστόσο, υποστήριξε ότι οι κινήσεις ενίσχυσης της άμυνάς της Ρωσίας πραγματοποιούνται εντός του πλαισίου που ορίζουν οι διεθνείς συμφωνίες.
Στόχος να αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής
Ο Ρώσος πρόεδρος υποσχέθηκε επίσης να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των Ρώσων και να μειώσει στο μισό το «απαράδεκτο» επίπεδο της φτώχειας κατά την εξαετή προεδρική θητεία που αναμένεται ότι θα κερδίσει στις εκλογές της 18ης Μαρτίου.

Ενώ απομένουν κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές ο Πούτιν άρχισε την ετήσια ομιλία του ενώπιον του κοινοβουλίου επιμένοντας στην ανάγκη να βελτιωθεί «η ευημερία» του πληθυσμού και να γίνουν επενδύσεις στις υποδομές και στην υγεία για να αποφευχθεί μια «καθυστέρηση» της Ρωσίας στους τομείς αυτούς, κάτι που είπε πως θεωρεί τον «κύριο εχθρό» του.«Τα επόμενα χρόνια θα είναι αποφασιστικής σημασίας για τη ζωή της χώρας», επέμεινε ο Ρώσος πρόεδρος, εκτιμώντας ότι «η ανάπτυξη της ευημερίας έχει ουσιαστική σημασία».

«Οφείλουμε να φέρουμε σε πέρας έναν από τους στόχους κλειδιά της επόμενης δεκαετίας: να παράσχουμε μια βέβαιη και μακροπρόθεσμη αύξηση του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών και να μειώσουμε μέσα σε έξι χρόνια τουλάχιστον στο μισό το ποσοστό της φτώχειας», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ο αριθμός των φτωχών στη χώρα μειώθηκε από 42 εκατομμύρια το 2000 σε περίπου 20 εκατομμύρια σήμερα.

Το επίπεδο αυτό αυξήθηκε ωστόσο ξανά στη διάρκεια της τελευταίας προεδρικής θητείας του Βλαντίμιρ Πούτιν (2012-2018) που σηματοδοτήθηκε από οικονομική ύφεση.«Η καθυστέρηση, ιδού ο εχθρός μας», είπε ο ρώσος πρόεδρος υπογραμμίζοντας τη σημασία της τεχνολογικής προόδου ώστε η Ρωσία, το «κολοσσιαίο δυναμικό» της οποίας στην τεχνολογία εγκωμίασε, να μην μείνει στο περιθώριο της «τεχνολογικής επανάστασης».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ηγείται της Ρωσίας εδώ και περισσότερο από 18 χρόνια, είναι υποψήφιος για μια τέταρτη εξαετή θητεία στις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου, τις οποίες αναμένεται ευρέως ότι θα κερδίσει.

protothema.gr

 

 

 

 

Ηχηρό χαστούκι Πούτιν στους Σκοπιανούς! Τι είπε για τον Μέγα Αλέξανδρο!! (Βίντεο)

Πούτιν

Το παρακάτω βίντεο είναι από το 2012 αλλά είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να προκαλούν και να αμφισβητούν την ταυτότητα του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη.Χαστούκι Πούτιν στα Σκόπια: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας (video)

Όπως θα δείτε στο βίντεο, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώπιον δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο -μεταξύ των οποίων και Σκοπιανοί- αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς στην ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Στην εποχή του, για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα, ο Αλέξανδρος ο Μακεδών κατέκτησε την Περσία και συνέχισε. Τώρα, η Ελλάδα δεν μπορεί να κατακτήσει κανέναν», είπε ο Πούτιν, ρίχνοντας ένα ηχηρό χαστούκι στους Σκοπιανούς.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=9oHW-jc3P0Q

Δευτέρα 29/01/2018 - 09:23

 

 

 

 

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ: Όταν ο Πούτιν έκανε αναφορά στον Μέγα Αλέξανδρο


Το συμβολικό παράδειγμα του Ρώσου προέδρου για τον Μ.Αλέξανδρο τον Μακεδόνα

και την την συσχέτισή του με την Ελλάδα:


https://www.youtube.com/watch?v=l2hUD5ciB3Q
el.gr   26/1/2018

 

 

 

Πούτιν για εκλογές του 2018:

«Θα κάνω την Ρωσία την ισχυρότερη χώρα»

IMG_4805

O Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για τις ρωσικές προεδρικέ εκλογές του 2018, κι ενώ οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν να προηγείται με μεγάλη διαφορά των αντιπάλων του.

Μιλώντας σε συνταξιούχους και εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας GAZ, ο Β.Πούτιν ανακοίνωσε ότι «Ναι, θα θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το 2018», τερμαζίοντας την φιλολογία που είχε αναπτυχθεί ότι πιθανόν να αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο.

Η τρέχουσα θητεία του Βλαντιμίρ Πούτιν λήγει στις 7 Μαΐου 2018.

Ετσι ο Β.Πούτιν θα συμμετάσχει σε προεκλογική εκστρατεία για τέταρτη φορά. Σε περίπτωση νίκης, θα παραμείνει στην εξουσία ως αρχηγός κράτους για έξι χρόνια, από το 2018 έως το 2024.

Η θέση του Ρώσου προέδρου που θα εκλέγεται με άμεση ψηφοφορία, εισήχθη με βάση τα αποτελέσματα δημοψηφίσματος στις 17 Μαρτίου 1991.

Κάθε Ρώσος πολίτης που άνω των 35 ετών και είναι μόνιμος κάτοικος Ρωσίας για τουλάχιστον δέκα χρόνια, έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος.

Οι προεδρικές εκλογές της Ρωσίας θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου 2018. Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα ανακοινώσει επίσημα την ημερομηνία μεταξύ 8 και 15 Δεκεμβρίου 2017.

Σε ότι αφορά το κυβερνητικό πρόγραμμα που προτείνει με μερικές φράσεις το περιέγραψε: «Η Ρωσία θα κινηθεί μόνο προς τα εμπρός και κανείς δεν θα σταματήσει την πρόοδό της».

Κάνοντας σύνδεση της αυτοκινητοβιομηχανίας GAZ με την γενικότερη πρόοδο στην χώρα, είπε:

«Το εργοστάσιο υπάρχει λόγω ανθρώπων σαν εσάς, οι εργαζόμενοι με την ευρύτερη έννοια της λέξης, περιλαμβάνει εργαζόμενους, επιστήμονες, μηχανικούς, σχεδιαστές, δασκάλους και γιατρούς, έφτασαν το εργοστάσιο εδώ που είναι σήμερα », τόνισε προσθέτοντας ότι « τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι μόνο η ραχοκοκαλιά της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά είναι η ίδια η χώρα .

Με την ενεργό συμμετοχή ανθρώπων σαν εσάς, θα λύσουμε οποιαδήποτε πρόβλημα, ακόμη και τα πιο απαιτητικά τα οποία αντιμετωπίζουμε».

Πριν μερικές ημέρες, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στη διευρυμένη συνεδρίαση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να γίνουν ο «απόλυτος ηγέτης» στον κόσμο στον τομέα της Άμυνας, θέτοντας ως στόχο να γίνει «ο στρατός της νέας γενιάς, με νέες τεχνολογίες».

Επισημαίνοντας ότι «Ο κόσμος ζει μια πραγματική επανάσταση στην οικονομία, τις τεχνολογίες και τη γνώση», ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως αυτές οι τάσεις πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν στον στρατιωτικό σχεδιασμό και την οικοδόμηση των ενόπλων δυνάμεων νέας γενιάς της Ρωσίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επίσης προσέθεσε ότι αναμένει μετά από τρία χρόνια να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα επανεξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων με όπλα νέας τεχνολογίας σε ποσοστό 70%, όπως και ότι η Ρωσία μπορεί και είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την αμυντική της ικανότητα, βασιζόμενη μόλις στο 2,8% του ΑΕΠ που διατίθεται για στρατιωτικές δαπάνες.

Αναφερόμενος στο ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι εγγυάται την στρατηγική άμυνα της χώρας, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω και δηλώνοντας ότι το 2021 οι χερσαίες πυρηνικές δυνάμεις (τακτικά και στρατηγικά όπλα) θα πρέπει να έχουν αναβαθμιστεί με νέα όπλα σε ποσοστό 90%.   Posted by kalinda στο Δεκέμβριος 25, 2017

Διαδώστε το!

 

 

 

Πούτιν: Ο ρωσικός στρατός θα είναι ο απόλυτος ηγέτης στον κόσμο

«Μετά από τρία χρόνια θα έχει πραγματοποιηθεί ο επανεξοπλισμός του στρατού με όπλα νέας τεχνολογίας»

Πούτιν: Ο ρωσικός στρατός θα είναι ο απόλυτος ηγέτης στον κόσμο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι ο ρωσικός στρατός πρέπει να γίνει ο «απόλυτος ηγέτης» στον κόσμο, θέτοντας ως στόχο να γίνει «ο στρατός της νέας γενιάς, με νέες τεχνολογίες». Την προοπτική αυτή παρουσίασε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στη διευρυμένη συνεδρίαση της ηγεσίας του ρωσικού Υπουργείου Αμύνης, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Ρώσος πρόεδρος επισημαίνοντας ότι «ο κόσμος ζει μια πραγματική επανάσταση στην οικονομία, τις τεχνολογίες και στη γνώση» , είπε πως αυτές οι τάσεις πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν στον στρατιωτικό σχεδιασμό και την οικοδόμηση του στρατού νέας γενιάς.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε επίσης ότι αναμένει μετά από τρία χρόνια να έχει πραγματοποιηθεί ο επανεξοπλισμός του στρατού με όπλα νέας τεχνολογίας σε ποσοστό 70%, όπως και ότι η Ρωσία μπορεί και είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την αμυντική της ικανότητα βασιζόμενη στο 2,8% του ΑΕΠ που διατίθεται για στρατιωτικές δαπάνες.

Αναφερόμενος επίσης στην νέα στρατηγική ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε ότι έχει "επιθετικό" χαρακτήρα και πως «δεν πρόκειται απλώς για λόγια, αλλά για μια στρατηγική που ενισχύεται με συγκεκριμένες ενέργειες και χρηματοδότηση που υπερβαίνει τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία οι ΗΠΑ διαθέτουν για αμυντικούς και στρατιωτικούς σκοπούς».

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στο ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο, υπογράμμισε ότι εγγυάται την στρατηγική άμυνα της χώρας, αλλά πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω και δήλωσε ότι το 2021 οι χερσαίες πυρηνικές δυνάμεις θα πρέπει να αναβαθμισθούν με νέα οπλικά συστήματα σε επίπεδο 90%.

NEWSBEAST.GR   22/12/2017

 

 

 

Πούτιν: Η περίοδος της ύφεσης στη Ρωσία τερματίσθηκε

«Η προφανής τάση είναι προς τα εμπρός»

Πούτιν: Η περίοδος της ύφεσης στη Ρωσία τερματίσθηκε

Η περίοδος της ύφεσης στην ρωσική οικονομία τερματίσθηκε, καθώς στο διάστημα Ιανουαρίου –Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης κατά 1,4%, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του ρωσικού επιχειρηματικού κόσμου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσέθεσε ότι «η προφανής τάση είναι προς τα εμπρός».

Προφανείς ενδείξεις του ότι τερματίσθηκε η ύφεση της ρωσικής οικονομίας είναι, όπως ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος « η αύξηση του εμπορίου και η ενίσχυση της καταναλωτικής ζήτησης, η οποία αρχίζοντας από τον Σεπτέμβριο αυξάνεται με ρυθμούς της τάξεως του 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η σταθερή αύξηση των μεταφορών εμπορευμάτων μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου η οποία το τελευταίο διάστημα έφθασε να είναι της τάξεως του 6%, όπως και η αύξηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας».

NEWSBEAST.GR  22/12/2017

 

 

 

Ο Πούτιν ευχαρίστησε δημόσια Τραμπ και CIA

Οι πληροφορίες που έδωσαν στις Ρωσικές αρχές ασφαλείας οδήγησαν στη σύλληψη επίδοξων τρομοκρατών

Ο Πούτιν ευχαρίστησε δημόσια Τραμπ και CIA

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τηλεφώνησε σήμερα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να τον ευχαριστήσεις για τις πληροφορίες που έλαβαν οι ρωσικές αρχές από τη CIA, γεγονός που επέτρεψε στη Ρωσία να αποτρέψει μια τρομοκρατική επίθεση στο έδαφός της, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα πηγές του Κρεμλίνου.

Οι πληροφορίες που παρείχε η CIA επέτρεψαν στις ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου να αποτρέψουν μια επίθεση στον Καθεδρικό Καζάνσκι (Ναός της Παναγίας του Καζάν), στην Αγία Πετρούπολη.

Χάρη σ' αυτές εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι επίδοξοι τρομοκράτες, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Τραμπ και του ζήτησε να μεταφέρει την ευγνωμοσύνη του στον διευθυντή της CIA και στους εργαζόμενους στην υπηρεσία.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η Ρωσία θα ενημερώσει τις αμερικανικές αρχές εάν λάβει οποιαδήποτε πληροφορία για κάποια σχεδιαζόμενη επίθεση στις ΗΠΑ.

NEWSBEAST.GR   17/12/2017

 

 

 

 

 

Ο Πούτιν στο Κάιρο μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Συρία

Στα σκαριά ρωσικός πυρηνικός σταθμός στην Αίγυπτο

Ο Πούτιν στο Κάιρο μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Συρία

Στο Κάιρο έφτασε έπειτα από μια αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Συρία, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε γνωστό από αερολιμενική πηγή.

Το αεροπλάνο του προσγειώθηκε στις 12:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο του Καΐρου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, όπως μεταδίδει δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα ο Πούτιν είχε δηλώσει πως η Ρωσία θα διατηρήσει «σε μόνιμη βάση» την αεροπορική βάση της στο Χμέιμιμ της συριακής επαρχίας Λαττάκεια, καθώς και τη ναυτική βάση της στην Ταρτούς, παρά την απόφαση που ανακοίνωσε για την έναρξη της αποχώρησης μέρους των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Πούτιν είπε επίσης στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ πως θέλει να εργασθεί με το Ιράν και την Τουρκία για να δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα στην ειρηνευτική διαδικασία.

Ο ρώσος πρόεδρος είπε επίσης στον Άσαντ πως ελπίζει ότι θα καταστεί δυνατό να αρχίσει η δουλειά του Συριακού Συνεδρίου για τον Εθνικό Διάλογο και ότι θα συζητήσει το θέμα στις συναντήσεις που πρόκειται να έχει με τους προέδρους της Αιγύπτου και της Τουρκίας.

Στην Αίγυπτο, ο Πούτιν θα συναντήσει τον αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι για να συζητήσει μαζί του μέσα για την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας και του εμπορίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας.

Ο ρώσος πρόεδρος είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αίγυπτο τον Φεβρουάριο 2015. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, οι δύο χώρες είχαν υπογράψει μια συμφωνία για να προμηθευθεί η Αίγυπτος έναν πυρηνικό σταθμό από τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον αιγυπτιακό Τύπο, οι δύο πρόεδροι ενδέχεται να υπογράψουν ένα έγγραφο που οριστικοποιεί τη συμφωνία.

NEWSBEAST.GR  11/12/2017

 

 


Στην Άγκυρα τη Δευτέρα ο Πούτιν

Θα έχει επαφές με Ερντογάν για Συρία και Ιερουσαλήμ

Στην Άγκυρα τη Δευτέρα ο Πούτιν

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου για συνομιλίες με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία και την Ιερουσαλήμ, έγινε σήμερα από τουρκικές προεδρικές πηγές.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε σήμερα την επίσκεψη του Πούτιν και διευκρίνισε πως οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ενεργειακά σχέδια και «σημαντικά διεθνή προβλήματα».

Οι Ερντογάν και Πούτιν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία συμφώνησαν πως η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής.

NEWSBEAST.GR 10/12/2017

 

 

 

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Ας πάρουν μερικοί μερικοί ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ! Χορήγηση μηνιαίου επιδόματος από τον Πούτιν για την εξάλειψη του δημογραφικού προβλήματος στη Ρωσία !!!


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν , με αφορμή τη επιδείνωση της δημογραφικής κατάστασης που παρατηρείται εκ νέου στην Ρωσία, πρότεινε την χορήγηση μηναίου επιδόματος για ...

το πρώτο παιδί, το οποίο θα δίνεται επί ενάμιση χρόνο στις οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων. Παράλληλα παρατείνεται η χορήγηση επιδόματος τέκνων, ενώ στις οικογένειες οι οποίες θα αποκτήσουν εντός του 2018 δεύτερο ή τρίτο παιδί, το κράτος θα επιδοτεί το επιτόκιο των στεγαστικών τους δανείων.
Το επίδομα για το πρώτο παιδί θα αντιστοιχεί στο πόσο του ελάχιστου ορίου διαβίωσης, όπως διαμορφώνεται ανά περιοχή. Το επίδομα θα καταβάλλεται από 1η Ιανουαρίου του 2018, και θα φθάνει τα 10.500 ρούβλια ( 150 ευρώ).
Το επίδομα για το πρώτο παιδί είναι ένα από τα μέτρα που αποσκοπούν στο να αυξηθεί η γεννητικότητα, καθώς όπως επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος η δημογραφική κατάσταση προβλέπεται ότι θα επιδεινωθεί και πάλι. Ως αίτια της επιδείνωσης αυτής επικαλέσθηκε τις δύο δημογραφικές κρίσεις, που είχαν σημειωθεί η μία μετά τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο (Β? Παγκόσμιο Πόλεμο-σ.σ) και η άλλη την δεκαετία του 1990 μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι χρειάζεται ένα νέο σύνολο μέτρων το οποίο θα μας επιτρέψει να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση, τονίζοντας ότι το κράτος «ασχολείται σταθερά και με συνέπεια» με την δημογραφική ανάπτυξη.

28/11/2017

 

 

 

 

Πούτιν:

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αριθμούν 1,9 εκατ. άτομα

Με το προεδρικό διάταγμα μειώνεται ο αριθμός των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις

Πούτιν: Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αριθμούν 1,9 εκατ. άτομα

Ο ρώσος πρόεδρος υπόγραψε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο ορίζεται ο αριθμός των υπηρετούντων στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα το σύνολο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ανέρχεται στα 1.902.758 άτομα ( από αυτούς το 1.013.628 είναι οι στρατεύσιμοι).

Με το νέο διάταγμα ακυρώνονται τα προηγούμενα διατάγματα της 8ης Ιουλίου του 2016 και 28ης Μαρτίου του 2017. Σύμφωνα με το τελευταίο διάταγμα η αριθμητική δύναμη των ρωσικών Ενόπλων δυνάμεων αυξήθηκε για πρώτη αφορά από το 2005 φθάνοντας τα 1.903.051 άτομα.

Κατά αυτόν τον τρόπο, με το προεδρικό διάταγμα μειώνεται ο αριθμός των υπηρετούντων στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατά 293 άτομα.

NEWSBEAST.GR  18/11/2017

 

 

 

 

Πούτιν:

Τον Τραμπ πρέπει να τον σέβονται

«Έχει εκλεγεί από τον αμερικανικό λαό, δεν χρειάζεται συμβουλές»

Πούτιν: Τον Τραμπ πρέπει να τον σέβονται

Τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να τον σέβονται γιατί έχει μια δημοκρατική εντολή, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σημειώνοντας ότι ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης δεν χρειάζεται συμβουλές για να είναι ένας καλός πρόεδρος.

«Έχει εκλεγεί από τον αμερικανικό λαό και τουλάχιστον για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να τον σέβονται, ακόμη και αν διαφωνούν με τις θέσεις του», τόνισε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της Διεθνούς Λέσχης «Βαλντάι» (Vladai) στο Σότσι.

Σε ερώτηση τι συμβουλή θα έδινε στον Τραμπ για να είναι ένας καλός πρόεδρος, ο Πούτιν απάντησε πως ο Αμερικανός ηγέτης «δεν χρειάζεται καμία συμβουλή, καθώς για να εκλεγεί, ακόμη και χωρίς να διαθέτει εμπειρία ενός αντίστοιχου πελώριου κυβερνητικού έργου, χρειάζεται να έχει ένα συγκεκριμένο ταλέντο και να περάσει μέσα από αυτή την δοκιμασία. Τα κατάφερε και κέρδισε έντιμα».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την πίστη του ότι Ρωσία και ΗΠΑ έχουν καλές προοπτικές στις διμερείς τους σχέσεις, αλλά χρειάζεται να δείξουν εκατέρωθεν περισσότερο σεβασμό για να το επιτύχουν.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε άλλο σημείο, ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι το μεγαλύτερο σφάλμα της Ρωσίας κατά τα τελευταία 15 χρόνια ήταν ότι επέδειξε υπερβολική εμπιστοσύνη στην Δύση.

Σε ερώτηση που του έθεσε ένας ακαδημαϊκός με βάση τη Γερμανία, να αναφέρει τα λάθη που έχει κάνει η Μόσχα στις σχέσεις της με την Δύση, ο Πούτιν είπε χαρακτηριστικά: «το μεγαλύτερο μας λάθος ήταν ότι σας δείξαμε υπερβολική εμπιστοσύνη. Ερμηνεύσατε ως αδυναμία την εμπιστοσύνη μας και την εκμεταλλευτήκατε».

NEWSBEAST.GR   0:15 20/10/2017

Διαβάστε ακόμα

 

 

 

 

 

16.10.17

Οργή B.Πούτιν για τις δηλώσεις Ρ.T.Ερντογάν για την Κριμαία: Σε κίνδυνο η συμφωνία για τους S-400

Μια υπόθεση με πολύ παρασκήνιο, αναφορικά με τους S-400 και την αγορά τους από την Τουρκία φέρνει στη δημοσιότητα τουρκική εφημερίδα.
Εάν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες τότε οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση των αντιαεροπορικών συστημάτων πρόκειται να είναι ανατρεπτικές.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Korkusuz και του αρθρογράφου  της Τζαν Ατακλί ο πρόεδρος της Ρωσίας φέρεται να είναι σφόδρα ενοχλημένος από τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν ναφορικά με την Κριμαία και την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Ουκρανία μαζί τον πρόεδρο της χώρας Πέτρο Περοσένκο.
Μάλιστα όπως αναφέρει ο Τούρκoς δημοσιογράφος ο Πούτιν φέρεται να παρακολούθησε σε ζωντανή μετάδοση(!) τη συνέντευξη του Τούρκου προέδρου στην Ουκρανία και σάστισε όταν άκουσε τον Ερντογάν να δηλώνει ότι η Τουρκία τάσσεται κατά της παράνομης προσάρτησης της Κριμαίας απο την Ρωσια!
Είχε πει ο Ερντογάν:
«Στο πλαίσιο των συζητήσεων μας με τον  κ. Ποροσένκο   επιβεβαίωσα για άλλη μια φορά  τη συνέχεια της υποστήριξης που παρέχει η Τουρκία  για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας  της Ουκρανίας και της πολιτικής  συνεργασίας συμπεριλαμβανομένης  και της Κριμαίας.
Η Τουρκία δεν αναγνώρισε και ούτε θα αναγνωρίσει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας.
Χαιρετίζουμε  την υποστήριξη που παρέχει η  κυβέρνησης της Ουκρανίας στους Τατάρους της Κριμαίας,  οι οποίοι έχουν αποδείξει την πίστη τους στο κράτος τους. θα συνεχίσουμε  να παρακολουθούμε στενά το θέμα των Τατάρων και  να το κρατάμε πάντοτε  στην επικαιρότητα της παγκόσμιας κοινότητας.»
Πιο συγκεκριμένα, και όπως αναφέρουν τα tourkikanea ο Τζαν Ατακλί- αρθρογράφος της Korkusuz, σε σημερινό του άρθρο αναφέρει πως σύμβουλος του Κρεμλίνου, του παρείχε «περίεργες» πληροφορίες.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο "η επίσκεψη Ερντογάν στην Ουκρανία όπου εξακολουθούν να συμβαίνουν συγκρούσεις, προβλημάτισε την Μόσχα.
Αναφέρεται πως ο Ερντογάν με την συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον Ποροσένκο, ενόχλησε ιδιαίτερα τον Πούτιν.
Ο Τζαν Ατακλί έγραψε τα εξής: ¨
"Οι επισκέψεις του Ερντογάν σε Ουκρανία και Σερβία παρακολουθήθηκαν στενά στο Κρεμλίνο.
Λέγεται πως την κοινή συνέντευξη τύπου Ερντογάν και Ποροσένκο την παρακολούθησαν ζωντανά ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν μαζί με τον ΥΠΕΞ Λαβρόφ.
Όταν άκουσε την δήλωση Ερντογάν πως ¨Δεν βλέπουμε θερμά την ενσωμάτωση της Κριμαίας,  το πρόσωπο του ¨κρέμασε!"
Μετά από αυτή την ομιλία του Ερντογάν ο Σεργκέι Λαβρόφ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον οποίο και μετέφερε δύο μηνύματα.
1-      Ο πρόεδρος μας επιθυμεί να μάθει ποια είναι η ξεκάθαρη θέση του Τούρκου Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με την Κριμαία.
2-      Μέχρι να ληφθεί μια λογική και πειστική πληροφορία για το ποια είναι η θέση  του Ερντογάν, αναστέλλουμε την συμφωνία για τους πυραύλους S-400.
pronews
https://www.youtube.com/watch?v=vRSV2Oejveg

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 16.10.17

 

 

 

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Τι ΕΚΡΥΒΕ η Επίσκεψη ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Γιατί 40 ΛΕΠΤΑ Χάθηκε από τα Μάτια ΟΛΩΝ…


«ΤΙ ΕΚΡΥΒΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ»

ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ !!!

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Δεν ήταν τυχαίο που αναφερόταν διαρκώς στο Άγιο όρος στις συνομιλίες του και ο διακαής του πόθος ήταν να μείνει για λίγες ώρες στο Περιβόλι της Παναγίας, να συνυπάρξει με φωτισμένους γέροντες και να πιάσει στο χέρι του τα κομποσκοίνια τους. Ο Ρώσος ηγέτης έχει αδυναμία στα κομποσκοίνια αφού αυτά τον έμαθαν να προσεύχεται αδιαλείπτως όπως λέει στενός του συνεργάτης το ίδιο ευλαβής, και ιδιαίτερα όταν αυτά προέρχονται από χέρια μοναχών με δυνατή προσευχή τα οποία του δωρίζουν.

«Η αξία να έχεις στα χέρια σου ένα κομποσκοίνι το οποίο έχει λιώσει προηγουμένως στα χέρια ενός μοναχού από τις προσευχές του είναι ανεκτίμητη» λέει πάντα ο Ρώσος ηγέτης.

Η επιθυμία του μετά την υποδοχή στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους ήταν να βρεθεί μόνος του με τους πατέρες της Ρωσικής Μονής αλλά και με Γέροντες που θεωρεί εκείνος ότι τον έχουν βοηθήσει να δυναμώσει και να στερεώσει την πίστη του με τις νουθεσίες τους και την πνευματική τους υπεροχή.

Στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα ο πρόεδρος Πούτιν ήθελε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, να περπατήσει για λίγο στην περιφέρεια του μοναστηριού και να προσευχηθεί σε έναν τόπο ιερό που μυρίζει λιβάνι και οι προσευχές των μοναχών φτάνουν ως τον ουρανό όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος στους συνεργάτες του όταν μιλάει για το Άγιο Όρος.

Είχε ζητήσει λοιπόν, να φροντίσουν να έχει λίγο χρόνο μόνος του για να μπορέσει να ακουμπήσει τις ανθρώπινες αδυναμίες του εκεί που ο άνθρωπος ξεγυμνώνει τα πάθη του και μιλάει για αυτά ανάμεσα στα κεριά στα ιερά κειμήλια και τα λείψανα των Αγίων.

Έτσι κι έγινε. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν λίγο μετά την υποδοχή του και στο ρωσικό μοναστήρι και την συνάντησή του με τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλο, αποχώρησε και για περίπου 40 λεπτά αφιερώθηκε στην προσευχή του μακριά από τα βλέμματα όλων ενώ εκτός από 2 πολύ στενούς του συνεργάτες κανείς δεν ήξερε που βρισκόταν .

Στα χέρια του κρατούσε το μαύρο κομποσκοίνι με τις κόκκινες χάντρες που έχει από την πρώτη μέρα που πήγε στο Άγιο Όρος και περπατώντας απομακρύνθηκε από το μέρος της υποδοχής.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι γνωστό ότι έχει χωρίσει με την σύζυγό του με την οποία δεν έχει καλές σχέσεις γεγονός που τον κουράζει ψυχολογικά και του δημιουργεί πολλές φορές προβλήματα στην ζωή του. Έχει όμως δύο υπέροχες κόρες με τις οποίες έχει άψογη σχέση και εγγόνια τα οποία υπεραγαπάει. Το αγκάθι του διαζυγίου του έχει μπει όμως πολύ βαθιά στην ζωή του αφού η επαφή της πρώην συζύγου του με τις δύο του κόρες πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο βαρίδι στην προσωπική του ζωή το οποίο δε μπορεί πολλές φορές να διαχειριστεί.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να ξαναφτιάξει την ζωή του προσπαθώντας όμως να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην αγάπη του για τα παιδιά του αλλά και στην προσωπική του ηρεμία την οποία σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον πασχίζει πολύ ο ίδιος γι αυτό.

Το γεγονός ότι για 40 λεπτά περίπου είχε απομονωθεί δεν έκανε εντύπωση σε όσους γνωρίζουν τις συνήθειές του, όμως προκάλεσε τον θαυμασμό όσων δεν ήξεραν όπως οι Έλληνες πολιτικοί το πόσο πιστός και ταπεινός είναι και με πόση ευλάβεια συμπεριφέρθηκε κατά την προσκυνηματική του επίσκεψη.

Εξέφρασε την επιθυμία του να έρθει ξανά σύντομα στο Άγιο Όρος ως απλός προσκυνητής για να μείνει και να ζήσει και πάλι την κατανυκτική ατμόσφαιρα που του έδωσε δύναμη αυτές τις λίγες ώρες που έμεινε εκεί όπως είπε στους Πατέρες της Ρωσικής Μονής.

Όμως κατά την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος έδειξε την ευλάβειά του με την συμπεριφορά του. Έκανε συχνά τον σταυρό του, έκλεινε τα μάτια κατά τη διάρκεια της δοξολογίας στην εκκλησία και στο πρόσωπό του έβλεπε κανείς το πόσο έντονα ζούσε την κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Το πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν έλαμψε όταν συνάντησε και τον Γέροντα Εφραίμ, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, να κάθεται ανάμεσα στους εκπροσώπους των μοναστηριών. Του ζήτησε να πάει κοντά του και ίσως ήταν η πρώτη φορά που ο Ρώσος Πρόεδρος γέλασε τόσο πολύ δείχνοντας την χαρά του που συνάντησε τον Γέροντα Εφραίμ.

Η σχέση των δύο τους, καθαρά πνευματική με τον Βλαντιμίρ Πούτιν όμως να ζητάει με την πρώτη ευκαιρία την ευχή του και τις προσευχές του ενώ δε μπορεί να ξεχάσει την ημέρα που ο Γέροντας Εφραίμ μετέφερε την Αγία Ζώνη της Παναγίας που φυλάσσεται στο Βατοπαίδι στην Ρωσία και εκατομμύρια Ρώσων προσκύνησαν το ιερό αυτό κειμήλιο.

Για αρκετή ώρα με την βοήθεια του διερμηνέα ανάμεσα στον κόσμο μίλησε με τον Γέροντα ενώ του ζήτησε γι άλλη μια φορά να προσεύχεται για την οικογένειά του και την χώρα του.

apantaortodoxias.blogspot.gr  11/10/2017

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

ΒΟΜΒΑ ΠΟΥΤΙΝ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ!!!


Τι αποκαλύπτει για τη δράση του Σόρος και της ΝΤΠ!!!

Σε μια συνάντηση στο Κρεμλίνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο Τζορτζ Σόρος χρησιμοποιεί τα δίκτυα διαταραχών του για να προκαλέσει αναταραχές στις Ηνωμένες Πολιτείες:
«Μην ξεγελιέστε, ο απώτερος στόχος του είναι η επανάσταση και μετά ο εμφύλιος πόλεμος. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Σόρος χρησιμοποιεί την ίδια τακτική που χρησιμοποιεί πάντα και παντού … Ο Τζορτζ Σόρος είναι ένας περιβόητος πυρομανής, με τα σπίρτα στη τσέπη ρίξει λάδι σε κάθε εστία».
Ο Βλαδιμίρ Πούτιν είχε ήδη στείλει σήματα προς τους «απλούς» Αμερικανούς, προτρέποντάς τους να μην ακολουθήσουν τον Σόρος και να μείνουν μακριά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του, διαφορετικά κινδυνεύουν να χάσουν τη χώρα τους, που θα κατασχεθεί από τους παγκοσμιοποιητές.
Ως οικονομολόγος, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Σόρος είναι εξαιρετικά αποδοτικός. Αλλά υπάρχει και μια άλλη πτυχή που τον ακολουθεί συνεχώς, στην οποία χρησιμοποιεί τις ίδιες τακτικές από στο χρηματοπιστωτικό τομέα, χρησιμοποιώντας τη δημοκρατία ως ένα όργανο, παρεμβαίνοντας στο έδαφος της πολιτικής, κι προσπαθώντας τελικά να ανατρέψει τις υπάρχουσες κυβέρνησεις σε κυρίαρχα κράτη.

Πέρυσι η Ρωσία απαγόρευσε τις οργανώσεις του Σόρος κηρύσσοντας τες «απειλές για την εθνική ασφάλεια», λαμβάνοντας υπόψη ότι από το 1990 ο Σόρος χρησιμοποίησε τα μέσα του και την επιρροή του για να προσπαθήσει, ανεπιτυχώς, να προκαλέσει ταραχές στην Ρωσία. Σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποιεί με σαφήνεια ότι ο Σόρος χρησιμοποιεί τις ίδιες τακτικές στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μετάφραση στα ελληνικά από Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 19.8.2017

hellasforce.com

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ

Πραγματικά χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του προέδρου της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, για τον προκαθήμενο του Βατικανού, λόγια που δείχνουν πράγματα τα οποία δυστυχώς οι δικοί μας ιεράρχες κάνουν πως δεν βλέπουν.

Ὁ Πρόεδρος Πούτιν λοιπόν ἐπιτέθηκε στὸν Πάπα Φραγκίσκο λόγω τῆς προώθησης τοῦ τελευταίου προς μιᾶς πολιτικῆς ἰδεολογίας ἀντὶ τῆς λειτουργίας τῆς Παπικῆς «ἐκκλησίας» καὶ προειδοποίησε ὅτι ὁ ἡγέτης τῆς Καθολικῆς «ἐκκλησίας» «δὲν εἶναι ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ».
«Ὁ Πάπας Φραγκισκος χρησιμοποιεί το βῆμα του γιὰ νὰ πιέσει πρὸς μία ἐπικίνδυνη ἄκρως ἀριστερὴ πολιτικὴ ἰδεολογία γιὰ τοὺς εὐάλωτους ἀνθρώπους σὲ ὅλο τὸν κόσμο, τοὺς ἀνθρώπους ποὺ τὸν ἐμπιστεύονται λόγω τῆς θέσης του», δήλωσε ὁ Πούτιν.
«Ἂν κοιτάξετε τί λέει αὐτὸς (ὁ Πάπας) εἶναι σαφὲς ὅτι δὲν εἶναι ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ. Τουλάχιστον δὲν εἶναι…. τοῦ Χριστιανικoῦ Θεοῦ. Ὄχι τοῦ Θεοῦ τῆς Βίβλου», δήλωσε ὁ Πούτιν στὸ ναυτικὸ καθεδρικὸ ναὸ τοῦ Ἁγίου Νικολάου στὴν Κροστάνδη.
«Ὀνειρεύεται μιὰ παγκόσμια κυβέρνηση καὶ ἕνα παγκόσμιο κομμουνιστικὸ σύστημα καταστολῆς.
Ὅπως ἔχουμε δεῖ πρὶν στὰ κομμουνιστικὰ κράτη, αὐτὸ τὸ σύστημα δὲν εἶναι συμβατὸ μὲ τὸν Χριστιανισμό».
Πηγή Κατανυξης
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
Αναρτήθηκε από στις   11/8/2017   10:15 μ.μ.

Ο Πούτιν απομάκρυνε 755 Αμερικανούς διπλωμάτες από το ρωσικό έδαφος

Με τον τρόπο αυτό απάντησε στις αμερικανικές κυρώσεις

Ο Πούτιν απομάκρυνε 755 Αμερικανούς διπλωμάτες από το ρωσικό έδαφος

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα ότι η διπλωματική παρουσία των ΗΠΑ στη Ρωσία θα μειωθεί κατά 755 εργαζόμενους, μετά την έγκριση από το αμερικανικό Κογκρέσο των νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν σύντομα θετικές αλλαγές στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον αλλά κι αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος των ΗΠΑ.

«Περιμέναμε αρκετά, ελπίζοντας ότι η κατάσταση θα άλλαζε ενδεχομένως προς το καλύτερο» δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Vesti.ru κι αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24.

«Όμως όπως φαίνεται, ακόμα κι αν η κατάσταση αλλάξει, δεν θα γίνει τόσο σύντομα» τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

O επικεφαλής του ρωσικού κράτους έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού το αμερικανικό κογκρέσο ενέκρινε νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας με αφορμή την φερόμενη ανάμειξή της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, 755 Αμερικανοί διπλωμάτες θα πρέπει να αποχωρήσουν από τη Ρωσία. Είχε προηγηθεί την Παρασκευή η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών περί μείωσης, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου, σε 455 εργαζόμενους του προσωπικού της πρεσβείας των ΗΠΑ και των προξενείων τους στη ρωσική επικράτεια.

«Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι- διπλωμάτες και τεχνικό προσωπικό- εργάζονταν και εργάζονται» στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στη Ρωσία, τόνισε ο Πούτιν.

«755 άνθρωποι πρέπει να διακόψουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία» διευκρίνισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με τις περικοπές αυτές ο αριθμός του προσωπικού στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές θα βρίσκεται πλέον στο ίδιο επίπεδο με εκείνον των ρωσικών διπλωματικών αποστολών στις ΗΠΑ.

«Πρέπει, το αποφάσισα, να δείξουμε ότι δεν θα αφήνουμε τα πάντα χωρίς απάντηση» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. Κατόπιν εξήγησε γιατί η Ρωσία αντέδρασε στο νομοσχέδιο με τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας:

«Η αμερικανική πλευρά για μια ακόμη φορά έκανε απρόκλητα, που είναι πολύ σημαντικό, ένα βήμα προς την επιδείνωση των ρωσο- αμερικανικών σχέσεων. Με παράνομες κυρώσεις, με μια απόπειρα να επηρεάσει άλλες χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών χώρες συμμάχους που ενδιαφέρονται στην ανάπτυξη και διατήρηση των σχέσεων με τη Ρωσία» κατέληξε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Εξάλλου ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία ενδέχεται να λάβει περαιτέρω μέτρα σε βάρος των ΗΠΑ, όχι όμως την παρούσα χρονική στιγμή.

«Είμαι αντίθετος να γίνει από σήμερα» υπογράμμισε.

NEWSBEAST.GR   31/7/2017

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided