Πέμπτη, Αύγουστος 13, 2020

Rally

 

 

 

 

 

 

 

Τα «όπλα» της Abarth για το 2020

 

 

 

 

 

Τα «όπλα» της Abarth για το 2020

Συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι & στο Abarth Rally Cup

Τα «όπλα» της Abarth για το 2020

Η Abarth ολοκλήρωσε το 2019 μία ιδανική χρονιά στους αγώνες, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA R-GT με το Abarth 124 rally, ενώ οι κινητήρες της εφοδίασαν τα μονοθέσια των Πρωταθλημάτων Formula 4 στην Ιταλία και στη Γερμανία.

Την επόμενη χρονιά η Ιταλική μάρκα θα συνεχίσει την εμπλοκή της και στις δύο μορφές αγώνων αναβαθμίζοντας τα «όπλα» της. Οι δοκιμές έχουν ξεκινήσει ήδη με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης και της αξιοπιστίας των αγωνιστικών συνόλων της μάρκας. Άλλωστε η συνεχής βελτίωση αποτελεί διαχρονικά τη βασική φιλοσοφίας της Abarth, της οποίας τα μοντέλα γεννήθηκαν και εξελίχθηκαν μέσα από τους αγώνες.

Σε επίπεδο ράλι, το Abarth 124 rally, έχει καθιερωθεί ως ο κυρίαρχος της κατηγορίας R-GT με σχεδόν 100 νίκες. Το 2020 θα συμμετέχει τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC), όσο και στο Abarth Rally Cup, το οποίο περιλαμβάνει τους παρακάτω 6 αγώνες του πρωταθλήματος ERC:

Rally Islas Canarias (Ισπανία), 7-9 Μαΐου, ασφάλτινες διαδρομές
Rally Liepāja (Λετονία), 29-31 Μαΐου, χωμάτινες διαδρομές
Rally Poland (Πολωνία), 26-28 Ιουνίου, χωμάτινες διαδρομές
Rally di Roma Capitale (Ιταλία), 24-26 Ιουλίου, ασφάλτινες διαδρομές
Barum Czech Rally Zlín (Τσεχία), 28-30 Αυγούστου, ασφάλτινες διαδρομές
Rally Hungary (Ουγγαρία), 6-8 Νοεμβρίου, ασφάλτινες διαδρομές

Όπως το 2019, έτσι και την νέα χρονιά, ο νικητής κάθε αγώνα θα κερδίζει 12.000 ευρώ, ενώ τα πληρώματα που θα συμπληρώνουν το βάθρο 10.000 ευρώ (2η θέση) και 8.000 ευρώ (3η θέση). Το τελικό βραβείο για το νικητή του θεσμού θα είναι επιπλέον 30.000 ευρώ. Η Abarth θα στηρίζει τις ομάδες προσφέροντας υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, ανταλλακτικά, αλλά κα τις δομές φιλοξενίας της.

Αντίστοιχα στη Formula 4, η Abarth, θα εφοδιάζει τα μονοθέσια στην Ιταλία και τη Γερμανία με τους κινητήρες της. Το γνωστό από τη σειρά Abarth 595 κινητήριο σύνολο T-Jet των 1,4 λίτρων απόδοσης 160 ίππων θα κινεί τα μονοθεσία της κατηγορίας που ανέδειξε οδηγούς που συμμετέχουν στην Formula 1 και στην Formula 2, όπως ο Καναδός Lance Stroll και ο Γερμανός Mick Schumacher, γιός του 7κις Παγκόσμιου Πρωταθλητή Michael Schumacher. 26/12/2019

 

 

 

 

 

 

Εκτός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το Ράλλυ Ακρόπολις

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής Δημοσίευση: 17 Οκτ. 2019

Το Ράλλυ Ακρόπολις δεν εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο WRC ούτε για φέτος, αλλά ούτε και για του χρόνου, ύστερα από την απόφαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου.

Το άλλοτε κραταιό Ράλλυ Ακρόπολις, που κοσμούσε το καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και μέχρι στιγμής κατέχει το ρεκόρ με τους περισσότερους θεατές (πάνω από 60.000) στην υπερειδική διαδρομή που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, έφθασε στο σημείο, για διάφορους λόγους, να μένει εκτός όχι μόνο παγκοσμίου ενδιαφέροντος αλλά και ευρωπαϊκού!

Το Ράλλυ Ακρόπολις, την τελευταία φορά που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (WRC), ήταν το 2013. Ωστόσο, λόγω των δυσχερών οικονομικών θεμάτων και τη μη εξεύρεση ικανών χορηγών να υποστηρίξουν τον αγώνα, τέθηκε εκτός του θεσμού, με αποτέλεσμα να αναζητήσει το μέλλον του στο αμέσως επόμενο πρωτάθλημα, που έχει υψηλό ενδιαφέρον, το Ευρωπαϊκό (ERC).

Κι ενώ κατάφερε να συμμετέχει στο καλεντάρι από το 2014 έως το 2018, εντούτοις δεν εξασφάλισε τη συμμετοχή του φέτος, αλλά ούτε και του χρόνου, το 2020, ύστερα από την απόφαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου του Motorsport της FIA και του Promoter του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, Eurosport Events Limited.

Οι λόγοι είναι κυρίως η καθυστέρηση που έδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση στην επίλυση του θεσμικού πλαισίου, το οποίο ενώ η νέα κυβέρνηση έδειξε ενδιαφέρον να λύσει, δεν πρόλαβε χρονικά. Η καθυστέρηση ήταν καθοριστική και οι συμφωνίες του Promoter του ERC με άλλους διοργανωτές ήταν πια δεδομένες.

Πάντως, η ΟΜΑΕ εξετάζει σοβαρά εναλλακτική πρόταση της FIA, για την προσθήκη του αγώνα ως αναπληρωματικού στο πρόγραμμα του 2020, η οποία θα ανακοινωθεί όταν οριστικοποιηθεί.

Για την ιστορία, η ΟΜΑΕ είχε λάβει διαβεβαιώσεις από την EEL το Νοέμβριο του 2018 ότι το Ράλλυ Ακρόπολις θα επέστρεφε στο πρόγραμμα του ERC το 2020, και εργαζόταν για τη θεσμική και οικονομική εξασφάλιση του αγώνα.

Ενώ η οικονομική εξασφάλιση επετεύχθη, χάρη στην έγκαιρη και καίρια συμβολή των συνδιοργανωτών και των χορηγών του αγώνα, η προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου στους διεθνείς κανονισμούς της FIA καθυστέρησε πέραν του χρονικού σημείου στο οποίο θα ήταν εφικτό να αναστραφεί η απουσία του Ακρόπολις από τα προγράμματα των διεθνών αγώνων του 2020.

Σε κάθε περίπτωση η ΟΜΑΕ, με τις ρεαλιστικές ελπίδες της συνεχούς και έμπρακτης συμπαράστασης του Υφυπουργείου Αθλητισμού, καθώς και με την προσοχή και την επιφυλακτικότητα που αρμόζει σε ανάλογες περιστάσεις, συνεχίζει τις προσπάθειές της ώστε το Ράλλυ Ακρόπολις να βρει στο μέλλον τη θέση που του αρμόζει στο άκρως ανταγωνιστικό διεθνές στερέωμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού...

www.driveandtravel.gr

 

 

 

 

Πέμπτος συνεχόμενος τίτλος για τον Μάριο Ηλιόπουλο

Πρώτη καταχώρηση:16 Οκτωβρίου 2019
Πέμπτος συνεχόμενος τίτλος για τον Μάριο Ηλιόπουλο

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Ο «Μάριο» μετρά νίκες σε, Διόνυσο, Κύμη, Ριτσώνα, Ομαλό και ΑχλαδόκαμποΈναν ακόμα τίτλο προσέθεσε στην τροπαιοθήκη του ο Μάριος Ηλιόπουλος μετά τη νίκη που σημείωσε στην ανάβαση Αχλαδόκαμπου.

Ο «Μάριο» έτρεξε με το γνωστό Ford Focus των 550+ ίππων και συγκεκριμένα στην πιο θεαματική και δύσκολη κατηγορία Formula Saloon του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων.

Το... τέρας των 550+ ίππων
Το... τέρας των 550+ ίππων

Πέμπτο συνεχόμενο...

Αυτή ήταν και η πέμπτη νίκη του για φέτος, που ήταν αρκετή για να του χαρίσει τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο σε έναν θεσμό που φέτος είχε μεγάλο ανταγωνισμό.

Ο χρόνος που σημείωσε έδειξε πως το αυτοκίνητο λειτούργησε πολύ καλά και αυτό χάρη στην ειδική... μεταχείριση της ομάδας του που επιβλέπει ο Μελέτης Καρατεκίδης.

Λίγο πριν ξεκινήσει για την ειδική ο αρχιμηχανικός του Μελέτης Καρατεκίδης του δίνει τις απαιτούμενες πληροφορίες για την κατάσταση του οδοστρώματος
Λίγο πριν ξεκινήσει για την ειδική ο αρχιμηχανικός του Μελέτης Καρατεκίδης του δίνει τις απαιτούμενες πληροφορίες για την κατάσταση του οδοστρώματος

Ακόμη ένας αγώνας

Η αυλαία του πανελληνίου πρωταθλήματος θα πέσει στις 10 Νοεμβρίου με την ανάβαση Πιτίτσας στην οποία ο δημοφιλής οδηγός θα δώσει και εκεί το παρών.

 

Δείτε στο παρακάτω video πλάνα με εντυπωσιακά και τέρμα γκάζι, περάσματα, του Μάριου Ηλιόπουλου

 

 

Το zougla.gr βρίσκεται πάντα δίπλα στον κορυφαίο οδηγό αγώνων
Το zougla.gr βρίσκεται πάντα δίπλα στον κορυφαίο οδηγό αγώνων

 

Η χαρά του πρωταθλητή
Η χαρά του πρωταθλητή

 

Από την τελευταία ανάβαση στον Αχλαδόκαμπο την οποία και κέρδισε
Από την τελευταία ανάβαση στον Αχλαδόκαμπο την οποία και κέρδισε

 

Χαλάρωμα και... έλεγχος για το Ford Focus
Χαλάρωμα και... έλεγχος για το Ford Focus

 

Πριν ξεκινήσει ο αγώνας...
Πριν ξεκινήσει ο αγώνας...

 

Στα... πιτς της ανάβασης Μοσχοκαρυάς
Στα... πιτς της ανάβασης Μοσχοκαρυάς

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 21:12

 

 

 

 

Αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλητή ο Μάριος Ηλιόπουλος

Πρώτη καταχώρηση:  6 Οκτωβρίου 2019
Αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλητή ο Μάριος Ηλιόπουλος

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων είναι ο θεσμός που καταφέρνει να συγκεντρώνει κορυφαίες συμμετοχές και να κεντρίζει το ενδιαφέρον χιλιάδων θεατών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την εφετινή χρονιά θα διεξαχθούν οκτώ αγώνες και εξ αυτών στην τελική βαθμολογία θα μετρήσουν οι έξι.

Η βαθμολογική διαφορά προσφέρει ασφάλεια στον Μάριο Ηλιόπουλο, ο οποίος χρειάζεται μία δεύτερη θέση σε δύο αγώνες για να κατακτήσει τον τίτλο
Η βαθμολογική διαφορά προσφέρει ασφάλεια στον Μάριο Ηλιόπουλο, ο οποίος χρειάζεται μία δεύτερη θέση σε δύο αγώνες για να κατακτήσει τον τίτλο

Πού θα κριθεί ο τίτλος

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί έξι αγωνιστικές συναντήσεις και η μάχη του τίτλου στην κορυφαία κατηγορία Τα αυτοκίνητα της FS είναι κοντά στους 500 ίππους...Formula Saloon ενδεχομένως να κριθεί και στον επόμενο αγώνα που θα διεξαχθεί στον Αχλαδόκαμπο το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου.

Φαβορί είναι οι Μάριος Ηλιόπουλος και Παναγιώτης Σολδάτος, οι οποίοι θα... κοντραριστούν έχοντας στα χέρια τους τα πολύ δυνατά Ford Focus και Ford Fiesta, αντίστοιχα.

To... όπλο του πρωταθλητή Ελλάδος επιμελείται ο Μελέτης Καρατεκίδης
To... όπλο του πρωταθλητή Ελλάδος επιμελείται ο Μελέτης Καρατεκίδης

Η ασφάλεια της... διαφοράς

Μία δεύτερη θέση και... τίτλοςΦαβορί παραμένει ο πρωταθλητής του 2018 Μάριος Ηλιόπουλος, ο οποίος αυτήν τη στιγμή προηγείται με 136 βαθμούς έναντι 101 που έχει αποσπάσει ο Παναγιώτης Σολδάτος.

Η διαφορά αυτή, σε συνδυασμό με το βαθμολογικό σύστημα της ομοσπονδίας, προσφέρει ασφάλεια στον «Mario», που χρειάζεται μόλις μία δεύτερη θέση σε δύο αγώνες για να κατακτήσει και τυπικά ακόμη ένα πρωτάθλημα.

Ο Παναγιώτης Σολδάτος τρέχει με Ford Fiesta
Ο Παναγιώτης Σολδάτος τρέχει με Ford Fiesta

Τέσσερις νίκες ο Ηλιόπουλος

Να σημειώσουμε πως ο αγαπημένος των θεατών και πολύ εκδηλωτικός οδηγός Μάριος Ηλιόπουλος έχει Ραντεβού σε Αχλαδόκαμπο και Πιτίτσα...κερδίσει εφέτος σε Διόνυσο, Κύμη, Ριτσώνα και Ομαλό, ενώ ο Παναγιώτης Σολδάτος μετρά δύο νίκες σε Μοσχοκαρυά και Πορταριά.

Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με την ανάβαση Πιτίτσας το διάστημα 9-10 Νοεμβρίου. Το σίγουρο είναι πως σε λίγες ημέρες θα απολαύσουμε πολύ... θέαμα.

Όχι δεν είναι οφθαλμ απάτη, αλλά ο "Mario" στον... αέρα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019

 

 

 

 

Meletis Karatekidis

4/9/2019  Ανάβαση Πορταριάς με Ford FOCUS WRC

Mario Iliopoulos racing team

Αυθημερόν εκδρομή στην Πορταριά από την Θεσσαλονίκη για τους φίλους του Μάριο που συμμετέχει στην Ανάβαση με Ford FOCUS WRC στην κατηγορία Formula Saloon.

Τα πρώτα άτομα που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν την Ανάβαση Πορταριάς στο Πήλιο στις 8 Σεπτεμβρίου 2019, όπου ο Μάριο εκτός από την δωρεάν μετάβαση θα σας προσφέρει πρωινό σάντουιτς και μεσημεριανό γεύμα μετά το τέλος της Ανάβασης.

Για την μεταφορά σας θα υπάρχει πούλμαν που θα αναχωρήσει νωρίς το πρωί της Κυριακής 08/09/2019 από το Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης (Πλατεία Ζαγκλιβερίου) στις 5:00π.μ και στη συνέχεια θα περάσει και από το κέντρο της Θεσσαλονίκης (Οδός Λαγκαδά 13 – Περιοχή Βαρδάρη πλησίον Ξενοδοχείου Anatolia) στις 05:45π.μ, με προορισμό την Πορταριά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται συμπληρώνοντας τη φόρμα στην διεύθυνση που ακολουθεί.

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc9JEChPFuwiFr5i…/viewform…

Θα επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά μαζί σας για επιβεβαίωση της συμμετοχής σας και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά την εκδρομή.

Παρακαλούμε πολύ να δηλώσουν συμμετοχή μόνο όσοι είναι βέβαιοι ότι θα παρευρεθούν στην εκδρομή, για να μην στερήσουμε την δυνατότητα αυτή από κάποιους άλλους που θέλουν να έρθουν στην ανάβαση Πορταριάς.

Επιμέλεια: Adamidis Konstantinos Δημ: 4 Σεπτ. 2019

 

 

 

 

 

Πόλεμος... στην ανάβαση Ριτσώνας

- Νικητής ο Μάριος Ηλιόπουλος

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 08:35
Πόλεμος... στην ανάβαση Ριτσώνας - Νικητής ο Μάριος Ηλιόπουλος

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη


Η ζέστη ήταν αυτή που κυριάρχησε στην εφετινή ανάβαση της Ριτσώνας, η οποία χάρισε, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, πλούσιο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στην ειδική διαδρομή.

Ένα θέαμα που θύμισε ταινία... Φαρ Ουέστ, κυρίως στην κατηγορία Formula Salοon, στην οποία τρέχουν και τα πιο δυνατά αυτοκίνητα.

Έβγαλαν τα.... πιστόλια και αναμετρήθηκαν μέχρι τελικής πτώσης στη Ριτσώνα, τόσο οι οδηγοί όσο και οι μηχανικοί (στη φωτογραφία ο Μελέτης Καρατεκίδης)
Έβγαλαν τα.... πιστόλια και αναμετρήθηκαν μέχρι τελικής πτώσης στη Ριτσώνα, τόσο οι οδηγοί όσο και οι μηχανικοί (στη φωτογραφία ο Μελέτης Καρατεκίδης)

Πήρε τη νίκη ο «Marios»

Εκεί, ο Παναγιώτης Σολδάτος κατάφερε να πετύχει τον καλύτερο χρόνο στο πρώτο ανέβασμα με Ford Fiesta Ο Σολδάτος ήταν ταχύτερος στο πρώτο σκέλος, αλλά στο δεύτερο δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην πίεση του Ηλιόπουλου...2.0 Turbo, όμως ο Μάριος Ηλιόπουλος έκανε το comeback στο δεύτερο σκέλος και ήταν αυτός που πανηγύρισε τελικά τη νίκη.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος στη FS έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως αποδίδει διαφορετικά κάτω από πίεση και, όπως φάνηκε, αυτό έκανε στο δεύτερο ανέβασμα.

Το Ford Focus ST 170 δούλεψε υποδειγματικά με τις... ευλογίες του αρχιμηχανικού του Μελέτη Καρατεκίδη και το αποτέλεσμα ήταν να προσθέσει άλλη μία νίκη στο παλμαρέ του για εφέτος. Τρίτος στη Formula Saloon ολοκλήρωσε ο Κωνσταντίνος Λαζαρίδης με Mitsubishi Lancer Evo VIII.

Η πίεση του πρώτου σκέλους έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον πρωταθλητή Μάριο Ηλιόπουλο, ο οποίος κατέκτησε ακόμη μία νίκη...

Η πίεση του πρώτου σκέλους έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον πρωταθλητή

Μάριο Ηλιόπουλο, ο οποίος κατέκτησε ακόμη μία νίκη...

Οι νικητές σε Ν και Α

Στην Ομάδα Ν, τη νίκη πήρε ο Πάνος Κύρκος, ενώ δεύτερος τερμάτισε πίσω από το τιμόνι ενός Mitsubishi EVO ο Χαλκιδαίος Μηνάς Μπενής. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιώργος Αργυρίου με Mitsubishi Lancer Evo IX, ο οποίος επέστρεψε έπειτα από 2,5 χρόνια στις αναβάσεις.

Ο Μιχάλης Ευθυμίου κέρδισε την πρώτη θέση στην Ομάδα Α οδηγώντας το Ford Escort WRC. Ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, Ανδρέας Ντόφης (Mitsubishi Lancer Evo VIII), πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε, τερματίζοντας πίσω του, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Λιώρης με Ford Escort WRC.

Νίκη για τον Μιχάλη Ευθυμίου στην κατηγορία Α
Νίκη για τον Μιχάλη Ευθυμίου στην κατηγορία Α

Και ενιαίο...

Τον απόλυτο χρόνο στην κατηγορία Ε έκανε ο Σάκης Τροβάς με BMW M3. Το βάθρο συμπλήρωσαν ο Αλέξανδρος Τσιόγκας με Citroen AX και ο Κωνσταντίνος Ντόφης με Ford Escort RS 2000. Τα προγνωστικά που ήθελαν τον πρωταθλητή στα Ιστορικά, Γιώργο Κατσαρό, να επικρατεί με άνεση στην κατηγορία επιβεβαιώθηκαν.

Ως ξεχωριστοί αγώνες προσμέτρησαν τα δύο σκέλη του Ενιαίου. Στον πρώτο αγώνα τη νίκη πήρε ο Ευστάθιος Κουκέας και στον δεύτερο η πρώτη θέση πήγε στα χέρια του Ιωάννη Χαραλαμπόπουλου.

*η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της ανάβασης Ριτσώνας πατήστε ΕΔΩ

Στη Ριτσώνα είχα πολύ θέαμα και με το πλάι!
Στη Ριτσώνα είχα πολύ θέαμα και με το πλάι!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 08:57

 

 

 

Με 135 συμμετοχές η ανάβαση Ριτσώνας - Δείτε αναλυτικά ποιοι τρέχουν

7 Ιουνίου 2019,
Με 135 συμμετοχές η ανάβαση Ριτσώνας - Δείτε αναλυτικά ποιοι τρέχουν

Επιμέλεια: Βασίλης ΣαρημπαλίδηςΜε την ανάβαση της Ριτσώνς συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουνίου ο 4ος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων.

Ο αγώνας θα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες θεατές στην ειδική διαδρομή που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Χαλκίδα.

Η Lamborghini Huracan του "Samino" θα κάνει την εμφάνισή της στη Ριτσώνα...
Η Lamborghini Huracan του "Samino" θα κάνει την εμφάνισή της στη Ριτσώνα...

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρωί του Σαββάτου 8 Ιουνίου και συγκεκριμένα στις 10.30 είναι Ο αγώνας ξεκινά στις 10:30 π.μ. την Κυριακήπρογραμματισμένες να διεξαχθούν οι χρονομετρημένες δοκιμές, ενώ νωρίτερα (08.00-09.30) θα έχει προηγηθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων.

Τα δύο σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 10.30 ενώ ο δρόμος για τους θεατές θα κλείσει 90 λεπτά πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου (09.00).

Ο Μάριος Ηλιόπουλος θα κυνηγήσει ένα ακόμα ρεκόρ χρόνου...
Ο Μάριος Ηλιόπουλος θα κυνηγήσει ένα ακόμα ρεκόρ χρόνου...

Κορυφαίες συμμετοχές και θέαμα

Να σημειώσουμε πως στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή οι, Μάριος Ηλιόπουλος (Ford Focus ST), Samino (Lamborghini Huracan), Παναγιώτης Ηλιόπουλος (Ferrari 458), Παναγιώτης Σολδάτος (Ford Fiesta), οι οδηγοί που τρέχουν για το θεσμό του Ενιαίου όπως και οδηγοί drift που αναμένεται να προσφέρουν εκρηκτικό θέαμα.

Για να δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές πατήστε ΕΔΩ

Τα ιστορικά οχήματα δεν κάνουν απλά... βόλτα αλλά προσφέρουν υψηλού επιπέδου θέαμα
Τα ιστορικά οχήματα δεν κάνουν απλά... βόλτα αλλά προσφέρουν υψηλού επιπέδου θέαμα

 

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για τον αγώνα...
Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για τον αγώνα...

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019, 15:42

 

 

Γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού η 17η Ανάβαση Κύμης

Οι 60 συμμετέχοντες προσέφεραν θεαματικές στιγμές και όμορφες μάχες

Γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού η 17η Ανάβαση Κύμης

Η μοναδική ατμόσφαιρα, οι χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στην όμορφη περιοχή της Κύμης, οι καλοκαιρινέςκαιρικές συνθήκες, η άρτια οργάνωση και φυσικά η αμέριστη υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας μετέτρεψαν την 17η Ανάβαση Κύμης - «Γιάννης Ηλιόπουλος», σε μια γιορτή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με πρωταγωνιστές τους 60 συμμετέχοντες, οι οποίοι προσέφεραν θεαματικές εικόνες και μάχες.

Απόλυτος νικητής της ημέρας ο Μάριος Ηλιόπουλος, που κέρδισε την κατηγορία Formula Saloon με το FordFocusST 170 και ταυτόχρονα πέτυχε χρόνο ρεκόρ για την Ανάβαση. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Παναγιώτης Παρθένης (Mitsubishi LancerEvoIX) και στην τρίτη ο Γιώργος Περατινός (Volkswagen Golf  2.0 TurboFS), ο οποίος κέρδισε και την FST2.

Στην Ομάδα Α, η μάχη που έγινε όλο το Σαββατοκύριακο μεταξύ του Ανδρέα Ντόφη (Mitsubishi Lance rEvo VIII) και του Μιχάλη Ευθυμίου (Ford Escort RS Cosworth) κράτησε το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο. Η διαφορά τους στην τελική κατάταξη ήταν μικρότερη του δευτερολέπτου, με τελικό νικητή τον Ανδρέα Ντόφη, ενώ την τρίτη θέση βρέθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος (Mitsubishi Lancer Evo VII).

Στην Κλάση Α7 επικράτησε ο Σταύρος Χατούπης (Opel Corsa - B 1.6i) και στην Α6 ο Βασίλης Ρέκκας (Citroen Saxo VTS), ενώ νικητής στην Α5, που επεφύλασσε οριακές και συναρπαστικές μάχες, αναδείχθηκε ο Γρηγόρης Σταματίου (Peugeot 106 Rallye).

Ο Γιάννης Ποτουρίδης (Subaru Impreza 555 GC8) ήταν ο ταχύτερος της Ν4, κάτι που πέτυχε με σχετική άνεση καθώς οι μεγάλοι του αντίπαλοι αντιμετώπισαν κάποια μηχανικά προβλήματα και δεν μπόρεσαν να κινηθούν σε ανταγωνιστικό ρυθμό. Δεύτερος τερμάτισε ο Νίκος Ντούρας (Peugeot 206 RC / GTi 180),κερδίζοντας ταυτόχρονα και την Ν3, ενώ τρίτος βρέθηκε ο Δημήτρης Πολατσίδης (Peugeot 106 S16), ο οποίος επικράτησε και στη Ν2 μετά από άκρως ανταγωνιστικές μάχες και στα δύο σκέλη, με πολύ μικρές διαφορές.

Για την Ομάδα Ε, κυρίαρχος ήταν ο Διονύσης Τροβάς (BMW M3 2.3 E30), κινούμενος ταχύτατα και τις δύο μέρες, ενώ πίσω του ακολούθησε ο Παντελής Βασιλειάδης (Citroen AX Sport 1.6), πρώτος και στην Ε10,αφιερώνοντας την εμφάνιση αυτή στον πατέρα του που «έφυγε» από τη ζωή λίγες ημέρες πριν τον αγώνα. Την τριάδα έκλεισε ο Αποστόλης Αποστόλου (Peugeot 106 S16), νικητής και στην Ε10.

Τέλος, στην κατηγορία των Ιστορικών, που ολοκλήρωσε την αγωνιστική γιορτή της Κύμης, ταχύτερος ήταν ο Γιώργος Κατσαρός με το εντυπωσιακό Ford Escort MKI RS 2000. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Κάτσικας (Ford Escort MK2 RS2000), με τον Γιώργο Γαβριηλίδη (Ford Escort RS2000)να κλείνει το βάθρο ελάχιστα πίσω του στην τρίτη θέση.

Η αυλαία του αγώνα της 17ης Ανάβασης Κύμης έκλεισε στην κεντρική πλατεία της πόλης, με την παρουσία εκατοντάδων θεατών που χειροκρότησαν τους πρωταγωνιστές του αγώνα.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Διαβάστε ακόμα

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Το ενδιαφέρον σας για την συμμετοχή στην εκδρομή της 17ης Ανάβασης Κύμης ‘Γιάννης Ηλιόπουλος’ είναι τόσο μεγάλο με αποτέλεσμα οι θέσεις για την εκδρομή να έχουν ήδη καλυφθεί.

Ωστόσο, εάν κάποιος φίλος δεν πρόλαβε και επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή μπορεί να συμπληρώσει την φόρμα που ακολουθεί και θα ενημερωθεί μέχρι την Παρασκευή το βράδυ αν θα μπορέσει να συμμετάσχει στην εκδρομή στην περίπτωση που υπάρξει διαθεσιμότητα θέσεων από κάποια ακύρωση.

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeVRR72zMsHpHjoT…/viewform…

Από την ομάδα διαχείρισης της σελίδας

Δήλωση συμμετοχής στην εκδρομή για την 17η Ανάβαση Κύμης ‘ Γιάννης Ηλιόπουλος’ την Κυριακή 12 Μαΐου 2019
Για να δηλώσετε συμμετοχή πρέπει να έχετε κάνει like στη σελίδα
https://www.facebook.com/marioiliopoulos
του Mario Iliopoulos racing team στο Facebook.

Παρακαλούμε πολύ να δηλώσουν συμμετοχή μόνο όσοι είναι βέβαιοι ότι θα παρευρεθούν στην εκδρομή, για να μην στερήσουμε την δυνατότητα αυτή από κάποιους άλλους που θέλουν να έρθουν στην Ανάβαση.

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για επιβεβαίωση της συμμετοχής σας και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά την εκδρομή.

* Απαιτείται
Ονοματεπώνυμο *

Αριθμός Ατόμων *

Τηλέφωνο *

Email *

Σημείο Συνάντησης *
Σημείωση - Ερώτηση

 

 

 

 

Ανάβαση Μοσχοκαρυάς: Λίγες συμμετοχές με πολύ θέαμα...

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 23:00
Ανάβαση Μοσχοκαρυάς: Λίγες συμμετοχές με πολύ θέαμα...

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

πηγή φωτογραφιών: zougla.gr & Karditsa HF Racing Club


Με την ανάβαση της Μοσχοκαρυάς (λίγο έξω από την πόλη της Λαμίας) συνεχίστηκε σήμερα το πανελλήνιο Οι δυνατές συμμετοχές και ο καλός καιρός έφεραν κόσμο στο βουνό... πρωτάθλημα αναβάσεων.

Στον δεύτερο γύρο του θεσμού, οι συμμετοχές μπορεί να ήταν λίγες όμως η ποιότητα ήταν αυτή που ικανοποίησε τους αρκετούς θεατές που βρέθηκαν στην ειδική διαδρομή.

Ο συνδυασμός, καλού καιρού, δυνατών αυτοκινήτων και.. λίγων συμμετοχών είχε ως αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί στην ώρα του ο αγώνας και οι θεατές να καθίσουν και στα δύο σκέλη χωρίς... γκρίνια.

Ο Παναγιώτης Σολδάτος δείχνει σημαντικά σημάδια βελτίωσης από αγώνα σε αγώνα. Στην ανάβαση Μοσχοκαρυάς κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα...
Ο Παναγιώτης Σολδάτος δείχνει σημαντικά σημάδια βελτίωσης από αγώνα σε αγώνα. Στην ανάβαση Μοσχοκαρυάς κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα...

Σούπερ θέαμα

Πρώτη νίκη για τον Σολδάτο με Ford Fiesta...Η κατηγορία Formula Saloon ήταν αυτή που ανέβασε το ενδιαφέρον στα ύψη, κυρίως με τα super cars και τα δύο τέρατα της Ford. Νικητής αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Σολδάτος με Ford Fiesta 2.0 turbo o οποίος έδειξε να βρίσκεται σε καλή φόρμα.

Χωρίς λάθη εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα που είχε ο Μάριος Ηλιόπουλος στο πρώτο σκέλος και έτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος μπορεί να σημείωσε ρεκόρ και απόλυτο χρόνο στο δεύτερο σκέλος αλλά τα προβλήματα στο πρώτο ανέβασμα δεν του επέτρεψαν να πανηγυρίσει άλλη μία νίκη
Ο Μάριος Ηλιόπουλος μπορεί να σημείωσε ρεκόρ και απόλυτο χρόνο στο δεύτερο σκέλος αλλά τα προβλήματα στο πρώτο ανέβασμα δεν του επέτρεψαν να πανηγυρίσει άλλη μία νίκη

Ρεκόρ αλλά ατυχία...

Από την πλευρά του ο "Mario" τερμάτισε στην δεύτερη θέση με Ford Focus ST170, έχοντας πετύχει τον κορυφαίο χρόνο στο δεύτερο σκέλος που ήταν και ρεκόρ για τη συγκεκριμένη ανάβαση.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος με την εντυπωσιακή οπτικά και ακουστικά Ferrari 458.

Lamborghini Huracan και Ferrari 458.  Πολύ ψηλό επίπεδο!
Lamborghini Huracan και Ferrari 458. Πολύ ψηλό επίπεδο!

Είχε έξοδο το Lamborghini..

Εκτός κατάταξης βρέθηκε η Lamborghini Huracan του "Samino" έπειτα από έξοδο που είχε στο πρώτο O "Samino" είχε έξοδο αλλά δεν τραυμάτισε σοβαρά την Huracan... σκέλος. Η ζημιά δεν ήταν μεγάλη και το ιταλικό super car κατάφερε να ανέβει έπειτα από προσπάθεια της ομάδας το δεύτερο σκέλος ικανοποιώντας τους θεατές που βρέθηκαν στο βουνό.

Στην κατηγορία Ν, οι, Καραδήμας, Θέος και Σμυρναίος συμπλήρωσαν το βάθρο. Αξίζει να αναφερθούμε και στη συμμετοχή των Υφαντή και Δήμου που πρόσφεραν άπλετο θέαμα με το... πλάι!

Η συνέχεια του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαΐου με την ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος».

Για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ

Το Ford Focus ST170 του Μάριου Ηλιόπουλου...
Το Ford Focus ST170 του Μάριου Ηλιόπουλου...
Χαμόγελα για τον Παναγιώτη Σολδάτο και την ομάδα του
Χαμόγελα για τον Παναγιώτη Σολδάτο και την ομάδα του
Στην ανάβαση της Μοσχοκαρυάς με τον... άρχοντα της λαμαρίνας στη Λαμία Σάκη Κακαβά!
Στην ανάβαση της Μοσχοκαρυάς με τον... άρχοντα της λαμαρίνας στη Λαμία Σάκη Κακαβά!
Η άτυχη στιγμή με την έξοδο της Lamborghini Huracan
Η άτυχη στιγμή με την έξοδο της Lamborghini Huracan
H Ferrari 458 του Παναγιώτη Ηλιόπουλου
H Ferrari 458 του Παναγιώτη Ηλιόπουλου
To Skoda Fabia του Ιορδάνη Κωνσταντινίδη είναι... τρίθυρο!
To Skoda Fabia του Ιορδάνη Κωνσταντινίδη είναι... τρίθυρο!
Ο Λαμιώτης Βασίλης Αντωνολουκάς έτρεξε με Mitsubishi EVO 8...
Ο Λαμιώτης Βασίλης Αντωνολουκάς έτρεξε με Mitsubishi EVO 8...
Δεξιά ο Νικόλας Περατινός, στη μέση ο Γιώργος Περατινός (που κέρδισε και τα δικίνητα στη FS) και αριστερά ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Δεξιά ο Νικόλας Περατινός, στη μέση ο Γιώργος Περατινός (που κέρδισε και τα δικίνητα στη FS) και αριστερά ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Επί το έργον η ομάδα της Αγωνιστικής Λέσχης Λαμίας...
Επί το έργον η ομάδα της Αγωνιστικής Λέσχης Λαμίας...
Είχε αρκετό κόσμο στο βουνό...
Είχε αρκετό κόσμο στο βουνό...
Άφθονο θέαμα και με το... πλάι!
Άφθονο θέαμα και με το... πλάι!
Ο Καραδήμας ήταν ο μεγάλος νικητής της κατηγορίας Ν
Ο Καραδήμας ήταν ο μεγάλος νικητής της κατηγορίας Ν
Εντυπωαιακό αυτοκίνητο - κόσμημα για τους ελληνικούς αγώνες...
Εντυπωαιακό αυτοκίνητο - κόσμημα για τους ελληνικούς αγώνες...

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 23:06

Διαβάστε επίσης

Με Lamborghini, Ferrari και διαστημικά... Ford η ανάβαση Μοσχοκαρυάς (Λαμία)

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 17:43
Με Lamborghini, Ferrari και διαστημικά... Ford η ανάβαση Μοσχοκαρυάς (Λαμία)

Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Στην περιοχή της Φθιώτιδας  φιλοξενείται την Κυριακή 21 Απριλίου η Seajets 21η Ανάβαση Μοσχοκαρυάς. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν 24 οδηγοί, ωστόσο η ποιότητα και τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα είναι σίγουρο πως θα προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα.

Η Lamborghini Huracan του "Samino"
Η Lamborghini Huracan του "Samino"

Ανάβαση με... Super cars

Μεταξύ άλλων θα εμφανιστούν Lamborghini Huracan Super Trofeo (Samino), Ferrari 458 Challenge Ο Μάριος Ηλιόπουλος ήταν ο ταχύτερος στις δοκιμές του Σαββάτου... (Παναγιώτης Ηλιόπουλος) όπως και τα θηριώδη Ford Focus ST 170 (Μάριος Ηλιόπουλος) και Ford Fiesta 2.0 Turbo (Παναγιώτης Σολδάτος).

Η ανάβαση που αποτελεί τον δεύτερο γύρο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτελείται από δύο σκέλη με την ειδική διαδρομή να αγγίζει τα 3,3 χιλιόμετρα. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί.

Στις σημερινές δοκιμές ο Μάριος Ηλιόπουλος ήταν ο ταχύτερος οδηγός με χρόνο που ήταν κοντά στα 2 λεπτά.

Δείτε τα αποτελέσματα από το πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών πατώντας ΕΔΩ

Δείτε τα αποτελέσματα από το δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών πατώντας ΕΔΩ

Δείτε τα αποτελέσματα από το τρίτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών πατώντας ΕΔΩ

 

Συνολικά 24 οδηγοί θα τρέξουν στην Ανάβαση Μοσχοκαρυάς
Συνολικά 24 οδηγοί θα τρέξουν στην Ανάβαση Μοσχοκαρυάς

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 17:44

 

 

 

 

 

Ανάβαση Διονύσου:

Έσπασε τα χρονόμετρα ο «Mario»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019, 22:44
Ανάβαση Διονύσου: Έσπασε τα χρονόμετρα ο «Mario»

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Με την ανάβαση Διονύσου ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο 29-30 Μαρτίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα Πολύ δυνατά αυτοκίνητα στο Διόνυσο...αναβάσεων, ένας θεσμός που συγκεντρώνει χιλιάδες θεατές και πολύ δυνατά αυτοκίνητα.

Φέτος το ενδιαφέρον δείχνει να είναι ιδιαίτερα αυξημένο καθώς έκαναν την εμφάνισή τους πολύ δυνατά αυτοκίνητα, γεγονός που έφερε και αρκετό κόσμο στο βουνό.

Με νίκη ξεκίνησε το φετινό θεσμό ο πρωταθλητής αναβάσεων στη Formula Saloon Μάριος Ηλιόπουλος
Με νίκη ξεκίνησε το φετινό θεσμό ο πρωταθλητής αναβάσεων στη Formula Saloon Μάριος Ηλιόπουλος

Πρόβλημα αλλά νίκη

Στον αγώνα συμμετείχαν σχεδόν 90 οδηγοί οι οποίοι χωρίστηκαν σε έξι κατηγορίες. Ενιαίο, ιστορικά, A, N, E και Formula Salοon. Τα βλέμματα έπεσαν στην κατηγορία με τα πολύ δυνατά αγωνιστικά της Formula Saloon. Σε αυτή την κατηγορία ο συνήθης ύποπτος Μάριος Ηλιόπουλος χτύπησε και πάλι φέρνοντας το Ford Focus στην κορυφή συντρίβοντας μάλιστα το δικό του χρόνο (ανά ανέβασμα) κατά 3 δευτερόλεπτα!

Το αυτοκίνητο με το οποίο κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος και επιμελείται ο Μελέτης Καρακετίδης άφησε δεύτερη την Lamborghini Huracan του «Samino», ξεπερνώντας ακόμα και τα προβλήματα στο πρώτο σκέλος.

Εντυπωσιακή η Lamborghini Huracan του Σάμι Φάις που τερμάτισε στην δεύτερη θέση της FS...
Εντυπωσιακή η Lamborghini Huracan του Σάμι Φάις που τερμάτισε στην δεύτερη θέση της FS...

Ξεπέρασε τις προσδοκίες...

Μιλώντας στο zougla.gr ο νικητής του αγώνα και της Formula Saloon τόνισε χαρακτηριστικά: «Στο πρώτο Ο Μάριο ξεπέρασε τον ευατό του...σκέλος είχαμε μία άτυχη στιγμή καθώς έσπασε ο κεντρικός άξονας της μετάδοσης, 1,5 χλμ. πριν τον τερματισμό. Στο δεύτερο σκέλος η απόδοση ήταν έξω από τις προσδοκίες μας.

Το αποτέλεσμα το έφερε η ψυχή που ουσιαστικά συνέτριψε για 3 δευτερόλεπτα το προηγούμενο ρεκόρ φτάνοντας μάλιστα μέση ωριαία  ταχύτητας σχεδόν τα 146 χλμ./ωρα. Να τονίσω επίσης κάτι πολύ σημαντικό που αφορά στην εμφάνιση του Σάμι Φάις μετά από πολλά χρόνια με μία υπέροχη Lamborghini».

Τα βλέμματα μιλούν από μόνα τους. Ο Μάριος Ηλιόπουλος (αριστερά) με τον μηχανικό του Μελέτη Καρακετίδη...
Τα βλέμματα μιλούν από μόνα τους. Ο Μάριος Ηλιόπουλος (αριστερά) με τον μηχανικό του Μελέτη Καρακετίδη...

Πολύ δυνατή η Formula Saloon

Την δεύτερη θέση στη FS κατέκτησε ο Samino με Lamborghini Huracan ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Σολδάτος με Ford Fiesta. Στην κατηγορία Ν το βάθρο συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης Κύρκος, «Αμερικάνος» και Διονύσης Γιαννούλης.

Η επανεμφάνιση του Μιχάλη Ευθυμίου συνοδεύτηκε με νίκη στην κατηγορία Α
Η επανεμφάνιση του Μιχάλη Ευθυμίου συνοδεύτηκε με νίκη στην κατηγορία Α

Οι νικητές ανά κατηγορία

Στην Α, η επανεμφάνιση του Μιχάλη Ευθυμίου συνοδεύτηκε με νίκη. Ακολούθησαν οι Ανδρέας Ντόφης και Βασίλης Ρέκκας.

Το βάθρο της κατηγορίας Ε, συμπλήρωσαν οι Τροβάς, Ντόφης και Βασιλειάδης και στα ιστορικά οι, Κατσαρός, Τσαλαματάς και Κατσίκας συμπλήρωσαν την τριάδα των ταχύτερων. Τέλος, στο Ενιαίο, Κουκέας, Γιαννίκος και Ρεμεντζής ανέβηκαν στο βάθρο.

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά κατηγορία πατήστε ΕΔΩ

Δείτε εικόνες από την ανάβαση Διονύσου... (πηγή: YouTube:elias rally)

Βάθρο για τον Σολδάτο στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία Formula Saloon
Βάθρο για τον Σολδάτο στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία Formula Saloon
Ο Τροβάς ήταν ο νικητής στην κατηγορία Ε
Ο Τροβάς ήταν ο νικητής στην κατηγορία Ε
Νίκη του Κουκέα στο Ενιαίο...
Νίκη του Κουκέα στο Ενιαίο...
Βάθρο για τον Αμερικάνο στην κατηγορία Ν
Βάθρο για τον Αμερικάνο στην κατηγορία Ν
Η Ferrari του Παναγιώτη Ηλιόπουλου
Η Ferrari του Παναγιώτη Ηλιόπουλου
O Κατσαρός κέρδισε την κατηγορία των Ιστορικών...
O Κατσαρός κέρδισε την κατηγορία των Ιστορικών...
Ο Γιάννης Κατσίκας ανέβηκε στο βάθρο των Ιστορικών
Ο Γιάννης Κατσίκας ανέβηκε στο βάθρο των Ιστορικών

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Πώς γίνεται η προετοιμασία του Ford Focus των 600 ίππων του Μάριου Ηλιόπουλου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019, 22:17

Για να μπορέσει ένα αυτοκίνητο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός αγώνα θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και να έχει δεχτεί την κατάλληλη μεταχείριση από τους ειδικούς.

Πόσο δε, όταν το αγωνιστικό αυτοκίνητο πρωταγωνιστεί και ο οδηγός του κάνει πρωταθλητισμό σε υψηλό επίπεδο.

To Ford Focus με το οποίο τρέχει ο Μάριος Ηλιόπουλος στην κατηγορία Formula Saloon
To Ford Focus με το οποίο τρέχει ο Μάριος Ηλιόπουλος στην κατηγορία Formula Saloon

Στην πιο δυνατή κατηγορία

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, γνωστός στους φίλους των αγώνων και ως «Mario», δεν συμμετέχει απλά στο Ο "Μάριο" ζει την κάθε στιγμή του αγώνα με πάθος...πρωτάθλημα αναβάσεων.

Ζει την κάθε στιγμή, αντιμετωπίζει τις καταστάσεις με σοβαρότητα και χιούμορ, κυνηγά την κορυφή και φυσικά δεν... αντιστέκεται στους φιλάθλους με τους οποίους διατηρεί μία ιδιαίτερη σχέση.

Στα χέρια του έχει ένα Ford Focus με το οποίο συμμετέχει στην κατηγορία Formula Saloon, την πιο δυνατή και θεαματική που υπάρχει και αυτή που προσελκύει το ενδιαφέρον των θεατών.

Ο "Mario" με τον αρχιμηχανικό του Μελέτη Καρατεκίδη...
Ο "Mario" με τον αρχιμηχανικό του Μελέτη Καρατεκίδη...

«Χέρια» και... ψυχή

Άλλωστε τα γκάζια είναι πολλά, τα περάσματα εντυπωσιακά και κάθε οδηγός που συμμετέχει θα πρέπει Η ομάδα πρέπει να δουλέψει σαν καλοκουρδισμένη μηχανή...εκτός από «χέρια» να έχει και ψυχή. Στην πρόσφατη ανάβαση Διονύσου ο Μάριος Ηλιόπουλος κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση, να ξεπεράσει τον εαυτό του και να σπάσει και το ρεκόρ που είχε ο ίδιος...

Για να έρθει όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα έπρεπε όλη η ομάδα να δουλέψει σαν μία καλοκουρδισμένη μηχανή και να συνεργαστεί χωρίς να υπάρξουν λάθη. Ο μηχανικό Μελέτης Καρατεκίδης είναι ο επικεφαλής της ομάδας που ρυθμίζει αυτό το... ρολόι προκειμένου να μη χάνει ούτε χιλιοστό. Και σε αυτόν τον αγώνα όλα δούλεψαν... ρολόι και τελικά ήρθε ακόμα μία νίκη.

Δείτε το video από την πρετοιμασία (πριν τον αγώνα) του αγωνιστικού Ford Focus του Μάριου Ηλιόπουλου

 

Πίσω από τις κάμερες...

Όπως θα δείτε η ένταση ακόμα και από τις δοκιμές είναι μεγάλη, οι καθυστερήσεις και τα απρόοπτα αρκετά Η καλή διάθεση είναι ένα συστατικό που δεν λείπει ποτέ από την ομάδα... αλλά το χιούμορ ποτέ δεν λείπει. Μην ξεχνάμε πως το συγκεκριμένο άθλημα είναι πάθος, είναι θέαμα και όσοι το ακολουθούν ξέρουν να περνούν καλά κάθε στιγμή. Από τον απλό θεατή, τον μηχανικό μέχρι και τον οδηγό...

Απολαύστε το video που κάναμε «πίσω από τις κάμερες» για να ξέρετε τι γίνεται και τι θυσίες απαιτούνται για να δούμε όλοι στο βουνά τα εντυπωσιακά περάσματα του πρωταθλητή Ελλάδος στη Formula Saloon, Μάριου Ηλιόπουλου...

Ομάδα και καλή διάθεση στο φουλ...
Ομάδα και καλή διάθεση στο φουλ...
Λίγο πριν την εκκίνηση...
Λίγο πριν την εκκίνηση...
Ο μετρ των... αλόγων του Focus!
Ο μετρ των... αλόγων του Focus!
To 300 μόνο τυχαίο νούμερο δεν είναι!
To 300 μόνο τυχαίο νούμερο δεν είναι!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Απριλίου 2019, 15:04

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019, 23:38

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες του Μάριο,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Μάριο θα δώσει το παρόν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου 2019, στον Διόνυσο Αττικής.

Ο Μάριο και όλη η ομάδα σας περιμένουν εκεί μέσα στον παλμό του αγώνα…

Από την ομάδα διαχείρισης της σελίδας

 

 

 

 

Όλα παίζονται στο Ράλι του Μόντε Κάρλο

Όλα παίζονται στο Ράλι του Μόντε Κάρλο
Ενημερώθηκε: 26/01/19

Μπορεί στο 3ο σκέλος του Ράλι Μόντε Κάρλο οι Τάνακ-Γιερβόεγια να κέρδισαν ( Σάββατο) και τις τέσσερις ειδικές διαδρομές, όμως αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει τη σειρά στους τρείς πρωτοπόρους.

Σε έναν αγώνα ο οποίος κρύβει περισσότερες παγίδες από οποιονδήποτε άλλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, καμιά πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει για το αυριανό τέταρτο και τελευταίο σκέλος του αγώνα. Οι Οζιέ-Ινγκρασιά εξακολουθούν να προηγούνται. Είναι μόλις κατά + 4,3’’ μπροστά από τους Νεβίλ-Γκιλσούλ . Ανάμεσα σ αυτά τα δύο πληρώματα αναμένεται να είναι σκληρή η κυριακάτικη μάχη. Το τρίτο πλήρωμα με τους Λεμπ-Ελενά, μάλλον ανώφελο είναι να κυνηγήσουν μια καλύτερη θέση. Η διαφορά με τους δεύτερους είναι αρκετά μεγάλη (+ 1:58.7).

2

Το αυριανό (Κυριακή) τέταρτο και τελευταίο σκέλος ξεκινάει από το Μόντε Κάρλο και τερματίζει στο Μόντε Κάρλο κάνοντας ένα «κύκλο» με 2 επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 63,98 χλμ. με την τελευταία Ειδική Διαδρομή , η power stage που δίνει επιπλέον βαθμούς στους 5 ταχύτερους να έχει μήκος 13,58 χλμ.

Oι 8 πρώτοι της γενικής μετά το τέλος του 3ου σκέλους:

1

1.Οζιέ (φωτο), 2.Νεβιλ + 4,4, 3.Λεμπ + 1:58.7, 4.Λάτβαλα + 2:01.0, 5.Τάνακ + 2:16.0, 6.Μικ : +5:26.8, 7.Σουνίνεν + 17:13.6, 8. Τίντεμαν + 28:04.4

Ο Έλληνας οδηγός Νίκος Παυλίδης

Οι Νίκος Παυλίδης- Allan Harryman, δεν τα πάνε άσχημα. Το αρχικό πλάνο του «ελληνικού» πληρώματος ήταν να κινηθεί συντηρητικά τις πρώτες ημέρες, ώστε να είναι σε θέση να αντεπιτεθεί στις επόμενες. Μια μικροέξοδος όμως στη δεύτερη νυχτερινή διαδρομή, αλλά και το γεγονός ότι του δόθηκαν εικονικοί χρόνοι στις πρωινές ειδικές της Παρασκευής που ακυρώθηκαν, το έφεραν μακριά από τον ανταγωνισμό.

 

 

 

 

 


Μίκαελ Σουμάχερ:

Σηκώθηκε από το κρεβάτι και δεν είναι πια διασωληνωμένος

Μίκαελ Σουμάχερ: Σηκώθηκε από το κρεβάτι και δεν είναι πια διασωληνωμένος

Το "θαύμα" που όλοι περίμεναν τα τελευταία πέντε χρόνια ίσως να έγινε πραγματικότητα, αφού η κατάσταση της υγείας του θρυλικού οδηγού της Formula 1 φέρεται να παρουσιάζει θεαματική βελτίωση.

news247 17 Δεκεμβρίου 2018

Λίγες μέρες πριν συμπληρωθούν πέντε χρόνια από το ατύχημα που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή και να τον αφήσει δια βίου "φυτό" ο Μίκαελ Σουμάχερ φαίνεται να ανατρέπει όλα τα προγνωστικά πετυχαίνοντας πράγματα που μέχρι πριν λίγο καιρό φάνταζαν ακατόρθωτα, όπως υποστηρίζει βρετανικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mirror, ο θρύλος της Formula 1 μπορεί πλέον να σηκώνεται από το κρεβάτι του - έστω και για λίγες ώρες - όπως επίσης να περνάει μικρά διαστήματα χωρίς να είναι διασωληνωμένος και εξαρτημένος από την μηχανική υποστήριξη που τον κρατούσε έως τώρα στη ζωή.

Ο Σουμάχερ, που στις 3 Ιανουαρίου γίνεται 50 ετών, συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη στις 29 Δεκεμβρίου 2013, όταν υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κάνοντας σκι στις Άλπεις. Έκτοτε - και ενώ για μεγάλο διάστημα δεν ήταν καν βέβαιο αν θα επιζήσει - ζει λαμβάνοντας υψηλού επιπέδου ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα στο σπίτι του, με την οικογένειά του να δίνει τις ειδήσεις για την κατάσταση της υγείας του με το "σταγονόμετρο" προς τα έξω. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πληροφορία αυτή είναι ανεπιβεβαίωτη, αφού η οικογένειά του και το περιβάλλον του δεν έχει προβεί σε επίσημο σχόλιο. Επιπρόσθετα, δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που διαδίδεται μία φήμη για την κατάσταση της υγείας του, μόνο και μόνο για να διαψευστεί στη συνέχεια.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι στο πλευρό του "Σούμι" βρίσκονται πάντα η σύζυγός του και τα δύο του παιδιά, δίνοντας τεράστια μάχη μαζί του σε καθημερινή βάση.

 

 

 

Έπεσε η αυλαία του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβάσεων

Χιλιάδες λάτρεις του αυτοκινήτου συγκεντρώθηκαν στην «Πιτίτσα» της Αχαΐας

Έπεσε η αυλαία του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβάσεων

Η αυλαία του Valvoline Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2018 έπεσε με έναν συναρπαστικό αγώνα, εμπρός σε χιλιάδες θεατές, σε μια από τις κλασικότερες διαδρομές της ιστορίας του θεσμού, στην Ανάβαση Πλατάνι-«Πιτίτσα» της Αχαΐας.

Σ’ έναν αγώνα που μετρά σχεδόν πέντε δεκαετίες ζωής, ογδόντα αγωνιζόμενοι που πήραν εκκίνηση (από τις 88, αρχικά, συμμετοχές) προσέφεραν υπέροχο θέαμα και μάχες στα εκατοστά του δευτερολέπτου στις ανοιχτές μάχες των τίτλων στις περισσότερες Κατηγορίες και Κλάσεις.

Μια από τις πολυαναμενόμενες μάχες ήταν αυτή της Formula Saloon, στην οποία ο Μάριος Ηλιόπουλος (Ford Focus ST170) κέρδισε τον Κώστα Λαζαρίδη (Mitsubishi Lancer EvoVIII) και τον αγώνα με εξαίρετη επίδοση και στέφθηκε πρωταθλητής. Το βάθρο έκλεισε ο Αργύρης Τσούλος (Mitsubishi Lancer EvoVIII) από την Ηλεία. Οι τρεις νικητές της κατηγορίας κέρδισαν και την FST, ενώ ο Παναγιώτης Σουφλής (Fiat Punto GT) κατέκτησε την FST2 και ο Παντελής Τζικόπουλος (Ford Escort RS2000) την FSA2L.

Η Κατηγορία Α επιφύλασσε μια εκπληκτική μάχη, που βρήκε στο α’ σκέλος τέσσερις οδηγούς μέσα σε 32 εκατοστά του δευτερολέπτου. Τελικά στην 2η προσπάθεια ο Βασίλης Ρέκκας (Citroen Saxo VTS) κατέκτησε την νίκη με διαφορά 27 εκατοστών από τον Ανδρέα Μαραγκάκη (Honda Civic Type R) και 65 εκατοστών από τον Γιώργο Αναδιώτη (Renault Clio RS 2.0). Ο Ρέκκας επίσης κέρδισε και την Α6 και ο Μαραγκάκης την Α7, ενώ ταχύτερος μεταξύ των Α5 ήταν ο Γιάννης Παράβαλος με Toyota Yaris.

Ο Γιάννης Ποτουρίδης (Mitsubishi Lancer EvoIX) ήταν ο νικητής της Κατηγορίας Ν κερδίζοντας και τα δύο σκέλη, ενώ οι Κωνσταντίνος Κάκος και Ποσειδώνας Γορίτσας έκαναν από έναν δεύτερο και έναν τρίτο χρόνο, με τα EvoIX και EvoX αντίστοιχα, κλείνοντας -με αυτή τη σειρά- το βάθρο της κατηγορίας. Πίσω από τον τέταρτο Διονύση Γιαννούλη με το Honda Civic Type R (νικητής της Ν ως 2 λίτρα), o Κίμωνας Θέος με το Peugeot 106 Rallye κυριάρχησε στην πολυπληθή μάχη της Ν2.

O Σπύρος Βοργιάς (Peugeot 106 S16) είχε μια συναρπαστική μάχη στην Κατηγορία Ε, που επίσης κρίθηκε στα εκατοστά του δευτερολέπτου, με τον Διονύση Τροβά (BMW M3 E30) και με τον Τρύφωνα Χασάπη (Citroen AX Sport). Στο τέλος, ο Βοργιάς βγήκε νικητής με διαφορά 52 εκατοστών από τον Τροβά, κερδίζοντας φυσικά και την Κλάση Ε10, ενώ το βάθρο έκλεισε ο Χασάπης, ταχύτερος της Ε11.

Αντίστοιχα όμορφη ήταν και η μάχη των Ιστορικών αυτοκινήτων, καθώς με τρία Ford Escort RS2000 ο Ευάγγελος Γεωργούλας κέρδισε με διαφορά μόλις 9 εκατοστών (!) τον Γιάννη Τσαλαματά, ενώ σε απόσταση μόλις 1,46 δευτ. τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Γιαννίκος. Ο τέταρτος γενικής, Γιώργος Καρράς (BMW 2002 TI GR1) ήταν και ο νικητής των Κατηγοριών 1+2.

Έτσι έκλεισε το φετινό πρωτάθλημα Αναβάσεων. Ραντεβού το 2019.

Νίκος Τσάδαρης NEWSBEAST.GR

 

 

 

 

Ράλι Ακρόπολις τέλος για την Ελλάδα

Χάσαμε και από το ERC το ράλι  Ακρόπολις: Κανένα ξένο πλήρωμα δεν πρόκειται να έρθει στην χώρα μας
Ενημερώθηκε: 10/11/18 - 20:55

Του Πέρη Χαλάτση

Πριν από χρόνια οι ξένοι μας ανακοίνωσαν ότι έβγαλαν από το ημερολόγιο του WRC τον μεγαλύτερο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, το δικό μας αγώνα. Το Ράλι Ακρόπολις. Μετά από αυτή τη μεγάλη ήττα, αναγκαστήκαμε και δεχθήκαμε ότι τουλάχιστον θα έχουμε το ERC , αγώνας που μετράει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι πιο παλιοί ποτέ δεν ασπάστηκαν το ERC. Και με το δίκιο τους. Αυτοί που έζησαν τα μεγαλεία και την αίγλη από το WRC ήταν δύσκολο να δεχθούν τον υποβιβασμό.

Και να τώρα που χάσαμε και το ERC. Δηλαδή το 2019 κανένας εργοστασιακός οδηγός, καμιά εργοστασιακή ομάδα δεν θα έρθει στη χώρα μας.

"

Οι άρχοντες του σπορ προτίμησαν να δώσουν τη δική μας ημερομηνία, στην Ουγγαρία. Έτσι δεν θα έχουμε ούτε Ράλι Ακρόπολις στο ERC.
Από το κακό στο χειρότερο. Κρίμα γιατί αυτοί που διοικούν το σπορ δεν σεβάστηκαν την ιστορία του μεγάλου μας αγώνα. Μια ιστορία 60 ετών. Μας «άρπαξαν» τον αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και αφού μας υποβάθμισαν μας έδωσαν και τη χαριστική βολή. Μας έβγαλαν για το 2019 και από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι .

Ποιοι ευθύνονται για αυτή την ήττα; Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες. Κακοί οργανωτές και κακοί διαπραγματευτές.

Δεν είναι η ώρα να ξεφυλλίσουμε την ιστορία μας προς τα πίσω. Ούτε είναι η ώρα να σας θυμίσουμε ότι πριν 50 χρόνια ,οι γιαπωνέζοι έμαθαν την Ελλάδα και την Ακρόπολη από τις φωτογραφίες των αγωνιστικών του WRC που ξεκίναγαν κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Τι λέει η ΟΜΑΕ για τη νέα τροπή του δικού μας αγώνα

 

Ο τίτλος της απάντησης είναι : Το Ράλι Ακρόπολις ανασυντάσσεται για το 2020
« Το 2019 θα είναι έτος ανασύνταξης για το Ράλι Ακρόπολις, καθώς η ΟΜΑΕ από κοινού με το Eurosport κατέληξαν στην απόφαση να μην διεξαχθεί ο αγώνας την επόμενη χρονιά. Η απόφαση είναι αποτέλεσμα της επιτακτικής, πλέον, ανάγκης να τεθούν υγιείς -οικονομικές και θεσμικές- βάσεις για το Ράλι Ακρόπολις, ώστε το 2020 να επιστρέψει στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι - κάτι για το οποίο υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία με τον Promoter του ERC.

Με πλήρη συναίσθηση της σημασίας και της Ιστορίας του Ράλι  Ακρόπολις για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, και τους χιλιάδες φίλους του, η συγκεκριμένη απόφαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη για την ΟΜΑΕ - όμως και αναγκαία για να οικοδομηθεί το σταθερό υπόβαθρο που απώλεσε, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, ο «εθνικός μας αγώνας».

Πέραν του ότι κάλυψε το 2015 -για να διασώσει το Ακρόπολις εκείνης της χρονιάς- το υπέρογκο βάρος που αφορούσε στη δέσμευση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού για την πληρωμή του παραβόλου του αγώνα, η ΟΜΑΕ έκτοτε επωμιζόταν τις ζημίες που παρουσίαζε, κάθε χρόνο ανεξαιρέτως, το οικονομικά ελλειμματικό Ράλι Ακρόπολις. Και, επιπλέον, αναγκαζόταν να αναλαμβάνει με ίδιες δυνάμεις τη διοργάνωση του αγώνα και όχι με «εξωτερικούς συνεργάτες» - επιβαρύνοντας, έτσι, υπέρ το δέον, τα κορυφαία στελέχη της που έτσι κι αλλιώς προσέφεραν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

"

Η διαιώνιση του προβλήματος δεν είχε τίποτα καλό να προσφέρει ούτε στον αγώνα, ούτε στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η κρισιμότατη συμβολή των συνδιοργανωτών μας -της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων-, όπως επίσης και των χορηγών μας ΕΚΟ και SEAJETS, εξασφάλιζε την ορθή και επιτυχημένη διοργάνωση του αγώνα, καθώς και τις υποχρεώσεις προς τον Promoter. Σε καμία περίπτωση, όμως, η ΟΜΑΕ δεν είναι αυτή που θα επιβαρύνει τους συνδιοργανωτές και χορηγούς του αγώνα με βάρη που δεν τους αναλογούν.

Τα βάρη αυτά δεν θα είχαν δημιουργήσει το υφιστάμενο ασθενές οικονομικό υπόβαθρο του Ράλι Ακρόπολις αν οι υπόλοιποι φορείς, που είχαν διαδοχικά δεσμευθεί για την υποστήριξη του αγώνα τα τελευταία τέσσερα έτη, κάλυπταν τις σαφείς δεσμεύσεις τους - κάτι που, μέχρι σήμερα, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν έχει συμβεί.

Η σημασία της έλλειψης ισχυρού κρατικού υποστυλώματος του Ράλι Ακρόπολις πολλαπλασιάζεται αν αναλογιστεί κανείς πως χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο σαφές ότι ένας διεθνής αγώνας αυτοκινήτων, σε πρωταθλήματα μεγάλης εμβέλειας και παγκόσμιας προβολής, δεν μπορεί να υπάρξει δίχως τη συμμετοχή της ύψιστης διοίκησης του κράτους που τον ζητά και τον διοργανώνει. Με λίγα λόγια, η ανάληψη ενός κορυφαίου αγώνα Ράλι  έχει ήδη μετατραπεί αποκλειστικά σε αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης, με σαφές και ορατό αντάλλαγμα την προβολή της χώρας σε όλο τον κόσμο - με όλα τα πολιτισμικά και τουριστικά οφέλη που αυτή αποφέρει.

Κατά συνέπεια, ελπίζοντας στην καλή συνεργασία της ΓΓΑ και του Υπουργού, καθώς και του ΕΟΤ, και εκτιμώντας την απόλυτη εμπιστοσύνη των συνδιοργανωτών και χορηγών της σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, η ΟΜΑΕ θα αφιερώσει όλες τις δυνάμεις της για να διαμορφώσει ένα υγιές πλαίσιο, οικονομικό και θεσμικό, ώστε από το 2020 το Ράλι Ακρόπολις να διοργανώνεται σε υγιείς βάσεις - κάτι απολύτως απαραίτητο για οποιαδήποτε σκέψη περαιτέρω ανάπτυξής του»..

Ο «Θεός» επιστρέφει στο θρόνο του WRC

Ένας από τους πλέον εμβληματικούς αγώνες ράλι της τελευταίας δεκαετίας έγινε στην Καταλονία

Ο «Θεός» επιστρέφει στο θρόνο του WRC

Ο προτελευταίος φετινός γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), εξελίχθηκε σε ένα από τους πλέον εμβληματικούς αγώνες ράλι της τελευταίας δεκαετίας.

Στην εκκίνηση του αγώνα τρεις οδηγοί Νεβίλ (Hyundai), Οζιέ (Ford) και Τάνακ (Toyota), διεκδικούσαν με πολλές πιθανότητες την νίκη και μέσω αυτής τον τίτλο των οδηγών για το 2018.

Στο φόντο των τριών μονομάχων, ένας «απόμαχος», δέκα και πλέον χρόνια μεγαλύτερός τους, που συμμετείχε για 3η φορά φέτος στο πρωτάθλημα κυρίως για λόγους διασκέδασης, αλλά και δημοσιότητας της ομάδας Citroen, που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται από τους αντιπάλους της.

Ο λόγος για τον 9άκις πρωταθλητή Γάλλο Σεμπαστιέν Λεμπ, που με συνοδηγό τον Μονεγάσκο Ντανιέλ Ελενά, συμμετείχαν με το Citroen C3 WRC, και τελικά αποδείχθηκαν ο τζόκερ του δύσκολου (λόγω μικτής επιφάνειας των διαδρομών, αλλά και των καιρικών συνθηκών) αγώνα της Ισπανίας.

Με το C3 του Λεμπ να σβήνει και να καθυστερεί στην πρώτη μόλις ειδική του αγώνα, το ενδιαφέρον όλων στράφηκε στον Ότι Τάνακ, που από την αρχή απογείωσε το Yaris WRC και εγκαταστέθηκε στην 1η θέση, με τους άλλους διεκδικητές του ετήσιου τίτλου να «ταλαιπωρούνται» κάπου στην πεντάδα, με τον Οζιέ σταθερά μπροστά από τον Νεβίλ.

Η κατάσταση αυτή έμεινε σταθερή μέχρι την 10η (από τις 18) ειδική διαδρομή, όπου ο Τάνακ είχε ένα κλατάρισμα, αναγκάστηκε να σταματήσει για αλλαγή και υποχώρησε στην 9η θέση, αφήνοντας την 1η στα χέρια του Ισπανού Ντάνι Σόρντο (Hyundai i20 WRC), που τον καταδίωκαν σε μικρή απόσταση οι Λάντβαλα (Yaris WRC), Έβανς (Fiesta WRC), Λεμπ (C3 WRC), και Οζιέ (Fiesta WRC), με τον Νεβίλ (i20 WRC) στην 6η θέση μόνο μισό λεπτό από τον πρώτο.

Στο μεταξύ ο αγώνας διεξαγόταν πλέον σε ασφάλτινες ειδικές και η βροχή έκανε την επιλογή ελαστικών σταυρόλεξο για ελάχιστους λύτες. Από την κατάσταση επωφελήθηκε ο Λάντβαλα που πέρασε μπροστά, αφήνοντας 2ο τον Σόρντο, αλλά και οι Οζιέ, Λεμπ, που αργά αλλά σταθερά πλησίαζαν την κορυφή.

Κάπως έτσι ξημέρωσε η τρίτη και τελευταία ημέρα του αγώνα, στην 1η ειδική της οποίας ο Λεμπ, κάνοντας την καλύτερη επιλογή ελαστικών για τις ειδικές που ήδη στέγνωναν από την βραδινή βροχή, κυριολεκτικά «έκοψε κεφάλια» και από τρίτος βρέθηκε στην κορυφή με διαφορά που τελικά αποδείχθηκε ασφαλείας. Πίσω του ακολουθούσαν οι Λάντβαλα και Οζιέ, με τέταρτο τον Νεβίλ που είχε πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον βασικό του αντίπαλο για το φετινό πρωτάθλημα.

Το φινάλε των δυο ασφάλτινων ειδικών διαδρομών ήταν ανάλογο του τριήμερου. Ο Νεβίλ έκανε την προσπάθειά του να πλησιάσει τον Οζιέ που όμως είχε κυριολεκτικά απογειώσει το Fiesta, γνωρίζοντας ότι όποια ολιγωρία θα του μείωνε δραστικά τις πιθανότητες για τον τίτλο.

Ο Λάντβαλα έκανε ένα ακόμα λάθος που κόστισε ένα κλαταρισμένο λάστιχο και πτώση στην 6η θέση, ενώ ο Λεμπ ξεκίνησε την ειδική με τον πρωϊνό ρυθμό και στο πρώτο σπλιτ ήταν 6 δεύτερα μπροστά από τον Οζιέ. Όμως, στη συνέχεια, σε ένα από τα σπάνια λάθη του, το C3 έσβησε, πολύτιμος χρόνος χάθηκε και η διαφορά των δυο Σεμπ μειώθηκε σε μόλις 3,6 δεύτερα, με τους υπόλοιπους να μην έχουν πλέον ελπίδα διεκδίκησης της νίκης.

Έτσι λοιπόν οι δυο καλύτεροι ράλιμεν της τελευταίας 15ετίας, ο 9άκις πρωταθλητής 44χρονος Λεμπ και ο 5άκις πρωταθλητής 35χρονος Οζιέ, αμφότεροι από την Αλσατία (Γαλλία), βρέθηκαν να «μονομαχούν» στην τελευταία ασφάλτινη ειδική διαδρομή, μήκους 14,5 χιλιομέτρων, την οποία όλοι προσπάθησαν να κερδίσουν, καθώς οι 5 πρώτοι σε αυτήν, λαμβάνουν έξτρα βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Οκτώ περίπου λεπτά μετά την εκκίνηση, γράφτηκε ιστορία, καθώς ο Λεμπ ήταν 3ος στην ειδική (μόλις 0,7 δεύτερα πίσω από τον συμπατριώτη του) και 1ος στην γενική κατάταξη, κερδίζοντας την 79η νίκη της καριέρας του, 5 χρόνια μετά την προτελευταία (ράλι Αργεντινής 2013), όταν είχε ήδη ουσιαστικά αποσυρθεί.

Το γεγονός που έγραψε ιστορία καθώς δεν έχει προηγούμενο (είτε στα ράλι, είτε στην F1) πανηγύρισαν σαν τρελοί οι άνθρωποι της Citroen, ενώ ο Λεμπ παρά τα χρονάκια του έκανε την παραδοσιακή εναέρια τούμπα (ξεκίνησε την καριέρα του σαν αθλητής ενόργανης γυμναστικής), για να γιορτάσει την επική νίκη του.

Ο Οζιέ τελικά τερμάτισε 2ος και πέρασε μπροστά στην βαθμολογία 3 βαθμούς από τον Νεβίλ, που είχε λάστιχο στην τελευταία διαδρομή και έτσι δεν πήρε ούτε ένα πρόσθετο βαθμό. Ο τρίτος διεκδικητής, ο Εσθονός Ότι Τάνακ, τερμάτισε μόλις 6ος, αλλά πήρε τους 5 βαθμούς της power stage και τώρα με συνολικά 181 β., έχει μόνο μαθηματικές ικανότητες για τον τίτλο.

Τρίτος τελικά τερμάτισε ο Έλφυν Έβανς με το 2ο Fiesta WRC, στην καλύτερη φετινή του επίδοση, που αφενός στέρησε βαθμούς από τον Νεβίλ (4ος) και αφετέρου έδωσε βαθμούς στην Ford για την μάχη του τίτλου των κατασκευαστών, στον οποίο όμως προηγείται η Toyota (331 β.), ακολουθούμενη από την Hyundai (319 β.) και τρίτη την Ford (306 β.).

Είδηση αποτελεί και η νίκη του μόλις 18χρονου Κάλε Ροβάνπερα (Skoda Fabia R5) στο WRC2, με 8,5 δεύτερα από τον Πολωνό Γιαν Κοπέσκι με ίδιο αυτοκίνητο και σχεδόν 2 λεπτά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2003 Πήτερ Σόλμπεργκ που οδήγησε ένα από τα δυο πρωτοεμφανιζόμενα VW Polo R5. Το άλλο Polo με οδηγό τον Γάλλο Καμιγί, αφού αρχικά διέλυσε τον συναγωνισμό, εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα στο τέλος της 2ης ημέρας και τελικά τερμάτισε πολύ πίσω κάνοντας χρήση του κανονισμού super rally.

Η συνέχεια και το τέλος του πιο ενδιαφέροντος WRC την τελευταία 15ετία, θα γραφτούν στις 15-18 Νοεμβρίου στις χωμάτινες διαδρομές της Αυστραλίας.

Νίκος Τσάδαρης NEWSBEAST.GR

 

 

 

 

 

Θέαμα και συναγωνισμός στο SEAJETS 20η Ανάβαση Μοσχοκαρυάς

Θέαμα και συναγωνισμός στο SEAJETS 20η Ανάβαση Μοσχοκαρυάς
Ενημερώθηκε: 22/10/18 - 00:59

Ο 7ος γύρος  στο Valvoline Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων ήταν συναρπαστικός. Παρά την πρωινή καταρρακτώδη βροχή στην πόλη της Λαμίας, και τον συννεφιασμένο ουρανό πάνω από την κοιλάδα του Σπερχειού, ο καιρός έμεινε στεγνός κι έτσι δεν δημιούργησε προβλήματα στις μάχες των τίτλων σε όλη τη διάρκεια του 7ου γύρου του φετινού Πρωταθλήματος.

Η SEAJETS Ανάβαση Μοσχοκαρυάς επανήλθε μετά από 9 χρόνια με ιδιαίτερο θέαμα από τους εκλεκτούς αγωνιζόμενους που συμπλήρωσαν τον αγώνα στην 20ή του επέτειο. Εξ αυτών, ο Μάριος Ηλιόπουλος (Ford Focus ST170) ήταν ο νικητής της Formula Saloon, ο Μιχάλης Ευθυμίου (Ford Escort RS Cosworth) της κατηγορίας Α και ο Χρήστος Λάππας (Peugeot 106 S16) της κατηγορίας Ε.

Στη μάχη της Formula Saloon οι θεατές ατυχώς στερήθηκαν την πολυαναμενόμενη μάχη του Μ. Ηλιόπουλου με τον Κώστα Πατσουρέα, διότι ο δεύτερος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο πρώτο σκέλος εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα μετάδοσης που παρουσίασε το Mitsubishi Lancer EvoIX.

Ο Μ. Ηλιόπουλος στην πρώτη του Ανάβαση είχε κατεβάσει τον απόλυτο χρόνο στο 1:58.71, ενώ στις δύο επόμενες θέσεις (τόσο της κατηγορίας όσο και της Formula Saloon Turbo) τον ακολούθησε ο Κώστας Λαζαρίδης (Mitsubishi Lancer EvoVIII) και ο Παναγιώτης Σολδάτος (Ford Fiesta 2.0 Turbo).

Θέαμα και συναγωνισμός στο SEAJETS 20η Ανάβαση Μοσχοκαρυάς

Η κατηγορία Α περιλάμβανε τη μονομαχία του Μιχάλη Ευθυμίου με τον Παναγιώτη Λιώρη, με τα δύο εντυπωσιακά (και άκρως ηχηρά) Ford Escort RS Cosworth, στην οποία επικράτησε ο πρώτος. Στην ομάδα Α ως 2 λίτρα ταχύτερος ήταν ο Βασίλης Μπάτζανος με το Citroen Saxo VTS της Α6, ενώ πίσω του ακολούθησαν οι Αλέξανδρος Τσιόγκας (Peugeot 106 Rallye) και Σταύρος Χατούπης (Opel Corsa 1.6). Οι δύο τελευταίοι βαθμολογήθηκαν και στην Κλάση Α7.

Όσο για την κατηγορία Ε, αυτή ήταν «υπόθεση» του Χρήστου Λάππα από τα Ιωάννινα, που κυριάρχησε και στα δύο σκέλη, ενώ βεβαίως κατέκτησε τα έπαθλα και της ομάδας Ε ως 2 λίτρα και της κλάσης Ε10. Ο δεύτερος Γιώργος Κουρνιάτης (Ford Escort RS2000) και ο τρίτος Δημήτρης Τσούργιαννης ακολούθησαν και στην Ε και στην Ε ως δύο λίτρα, ενώ ο Μάριος Πατονίδης (Citroen Saxo VTS) κατέκτησε την τρίτη θέση στην Ε10, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα κατηγορία.

Κάπως έτσι, η 20ή επέτειος της Ανάβασης Μοσχοκαρυάς πέρασε στο παρελθόν, και η επιτυχία της δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την πολύτιμη βοήθεια της SEAJETS, την απλόχερη φιλοξενία του οικοδεσπότη Δήμου Λαμιέων, την αρωγή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος διά της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και την συμβολή όλων των στελεχών της οργάνωσης! Η Α.Λ.Α.Λ. τους ευχαριστεί όλους και ανανεώνει το ραντεβού της για το 2019!

Θέαμα και συναγωνισμός στο SEAJETS 20η Ανάβαση Μοσχοκαρυάς

Τι δήλωσαν οι νικητές

- Μιχάλης Ευθυμίου (Ford Escort RS Cosworth) - 1ος κατηγορίας Α: «Ευτυχώς μας έκανε καλό καιρό, γιατί παραλίγο να χαλάσει και με την βροχή δεν θα ήταν ευχάριστα για τους θεατές. Γιατί σήμερα είχε θεατές - έχω αγωνιστεί πολλές φορές εδώ, αλλά σήμερα είχε θεατές. Δεν ξέρω, η διαφήμιση έπαιξε ρόλο, ή ήταν που λείψαμε για πολλά χρόνια, αλλά είχε θεατές. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι' αυτό – ήταν όλοι ενθουσιώδεις και μας ξεσήλωναν. Όσο για τον αγώνα, χρωστάω πολλά και στην ομάδα μου, γιατί προετοιμάζει πολύ καλά το αυτοκίνητο, είναι αξιόπιστο - εγώ μόνο οδηγικά προσπαθώ, οπότε βγαίνει και το αποτέλεσμα».

- Μάριος Ηλιόπουλος (Ford Focus ST170) - 1ος Formula Saloon: «Χθες είχαμε κάποια προβληματάκια, αλλά σήμερα το αυτοκίνητο ήταν σε καλή κατάσταση κι εγώ ήμουν σε καλή φόρμα. Είναι μια πολύ τεχνική Ανάβαση, έχει τη δική της ιδιομορφία και τις δικές της ιδιοτροπίες, και μερικά σημεία της θέλουν πάρα πολλή προσοχή. Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, ειδικότερα επειδή αυτός είναι ο δεύτερός μου αγώνας με το αυτοκίνητο, με το οποίο έχω κάνει πάρα πολύ λίγα χιλιόμετρα. Οργανωτικά ο αγώνας ήταν σε καλά πλαίσια, μπορούμε να είμαστε όλοι καλύτεροι, αλλά τουλάχιστον οι άνθρωποι ενδιαφέρονται, ακούν, προσπαθούν και στο πλαίσιο αυτό νομίζω ότι το αποτέλεσμα ήταν γενικά καλό. Συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους 27 που ήρθαν να τρέξουν, δεδομένου ότι βλέπουμε ότι τα οικονομικά είναι δύσκολα και ο καθένας το σκέφτεται δύο και τρεις φορές να τρέξει στους αγώνες».

- Χρήστος Λάππας (Peugeot 106 S16) - 1ος κατηγορίας Ε: «Τα πράγματα πήγαν πάρα πολύ καλά για εμάς, και το αυτοκίνητό μας σήμερα ήταν τέλειο. Συγχαρητήρια και στη Λέσχη, όλα πήγανε καλά».

 

 

 

 

 

 


Έτοιμα τα… γκάζια για την 20η Ανάβαση Μοσχοκαρυάς

Με 27 συμμετοχές και τρεις πλήρεις κατηγορίες

Έτοιμα τα…  γκάζια για την 20η Ανάβαση Μοσχοκαρυάς

Η επετειακή 20η Ανάβαση Μοσχοκαρυάς θα υποδεχθεί 27 αγωνιζόμενους για τον 7ο γύρο του φετινού θεσμού, το προσεχές διήμερο 20-21 Οκτωβρίου.

Παρά τον αναλογικά μικρό αριθμό συμμετοχών, οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Φθιώτιδας, αλλά και όλης της Ελλάδας, που θα βρεθούν στη φημισμένη Ανάβαση της Λαμίας και της Α.Λ.Α.Λ. έχουν πολλά να περιμένουν.

Το πρώτο είναι ο συναγωνισμός, καθώς οι τρεις θεαματικότερες κατηγορίες συμπληρώνουν συμμετοχές για να προσμετρήσουν στο Πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα, η κατηγορία Α μετρά 8 αγωνιζόμενους και οι κατηγορίες Ε και Formula Saloon έχουν από 9 συμμετέχοντες.

Επίσης, κανονικά προσμετρά στο Πρωτάθλημα η F2 (ομάδα Α ως 2 λίτρα), η ομάδα Ε ως 2 λίτρα και οι κλάσεις Formula Saloon Turbo και Ε10, ενώ ακόμα και στην Α7 με το 70% των συμμετοχών που απαιτούνται, βαθμολογούνται κανονικά οι δύο πρώτοι της Κλάσης.

Μια δεύτερη άκρως θεαματική παράμετρος που έχουν να περιμένουν οι φίλοι του σπορ είναι ότι στις παραπάνω συμμετοχές, που συμπληρώνονται από μία συμμετοχή της Ν2, περιλαμβάνονται ορισμένα πανίσχυρα και άκρως θεαματικά αυτοκίνητα, ενώ το «κερασάκι» στην «τούρτα του θεάματος» θα προσφέρουν, πλαγιολισθαίνοντας στη διαδρομή των 3,3 χιλιομέτρων από τα Στρύρφακα προς τη Μσχοκαρυά, δύο BMW 3 E30 Drift της κλάσης FSA δύο λίτρων.

Τα πιτς θα βρίσκονται στον χώρο κάτω από τη σιδηροδρομική γέφυρα έξω από τα Στύρφακα, και προς τη Μοσχοκαρυά, ο οποίος πέρσι ασφαλτοστρώθηκε σε εμβαδόν 2,5 στρεμμάτων για τις ανάγκες του αγώνα από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Από το σημείο αυτό ξεκινά και ο χώρος προθέρμανσης (warm up) των αυτοκινήτων, ενόψει των χρονομετρημένων δοκιμών του Σαββατου 20/10 και του αγώνα της Κυριακής 21/10, που θα εκκινήσουν στις 12:30 και στις 10:00 το πρωί αντίστοιχα. Και τις δύο ημέρες, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη διαδρομή θα διακοπεί μία ώρα νωρίτερα.

Για την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας η SEAJETS 20η Ανάβαση Μοσχοκαρυάς θα είναι μια γιορτή που θα λήξει το μεσημέρι της Κυριακής με την πανηγυρική απονομή των επάθλων των νικητών στην αίθουσα δεξιώσεων«Αμβρόσιος», στο Λιανοκλάδι, στις 14:00.

Νίκος Τσάδαρης  NEWSBEAST.GR

 

 

 

 

Ανακοίνωση Μάριο – 12 Σεπτεμβρίου 2018

Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες,

Το μεγάλο γεγονός για μένα και όλη την ομάδα μας είναι ότι τελικά μου
δόθηκε η δυνατότητα να λάβω μέρος στην μάχη της Κυριακής μετά από
ολονύκτια προσπάθεια μέχρι τις 06:00 το πρωί.

Ήταν τουλάχιστον χρέος μου, του Μελέτη και όλης της ομάδας, να
είμαστε παρόντες την Κυριακή και να σεβαστούμε όλους τους φίλους
μας και κυρίως όλους εσάς που ξεκινήσατε από τον Βόλο και τις
ευρύτερες περιοχές αλλά και από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά , από
την Βόρεια / Νότια και Στερεά Ελλάδα και άλλες ακόμα και
απομακρυσμένες περιοχές για να παρακολουθήσετε την Ανάβαση
Πορταριάς.

Νιώθω ικανοποιημένος ότι έκανα το χρέος μου σαν αγωνιζόμενος και
μαχητής αλλά και απέναντι σε όλους εσάς που προανάφερα. Επειδή δεν
θέλω εγώ να μιλάω για μένα και προτιμώ εσείς να κρίνεται το
αποτέλεσμα δεν θα το σχολιάσω, θα πω όμως ότι πιστεύω ότι
κατ’ελάχιστον είναι αξιοπρεπές.

Θέλω να ξέρετε ότι την Κυριακή ρίχτηκα στην μάχη με ένα αυτοκίνητο
που επισκευάστηκε μεν αλλά είχε αρκετά θέματα τα οποία μου
κόστισαν πάρα πολύ χρόνο στο Α’ σκέλος και τελικά με έφεραν στην
τρίτη θέση στην Formula Salοon. Στο Β’ σκέλος όμως ζόρισα πιο πολύ
τον εαυτό μου και το αποτέλεσμα ήταν να καταφέρω με το λαβωμένο
FOCUS τον απόλυτο χρόνο της Ανάβασης Πορταριάς 2018.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Μελέτη και όλα τα παιδιά της
ομάδας για την προετοιμασία και το ξενύχτι του Σαββάτου και πιο πολύ
όλους τους φίλους μας και ανθρώπους που μας αγαπούν και η θετική
τους ενέργεια είναι για μένα πάντα έμπνευση και δύναμη ψυχής πριν
φορέσω την στολή μου και μπω στην Μάχη του Αγώνα.

Ραντεβού πρώτα ο Θεός στην Ανάβαση Ομαλού 29 και 30 Σεπτεμβρίου.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Μάριο

Ανάβαση Πορταριάς: Νίκη για τον Πατσουρέα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018, 22:01
Ανάβαση Πορταριάς: Νίκη για τον Πατσουρέα - Πρώτο χρόνο από τον «Mario»

Αποστολή στην Πορταριά: Βασίλης ΣαρημπαλίδηςΣτο μαγευτικό Πήλιο και στην διαδρομή από το Βόλο προς την Πορταριά διεξήχθη ο 5ος γύρος του Οι καλές συμμετοχές και οι καιρικές συνθήκες συγκέντρωσαν πολύ κόσμο στο βουνό των Κενταύρωνπανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων.

Στον αγώνα συμμετείχαν 101 οδηγοί οι οποίοι πραγματοποίησαν δύο περάσματα των 3,1 χλμ. προκειμένου να αναδειχτούν οι νικητές (σε κατηγορίες και κλάσεις).

Από πλευράς κόσμου, γι' ακόμα μια χρονιά επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά, καθώς γέμισαν τα περισσότερα σημεία της ειδικής διαδρομής ενώ είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν πολύ δυνατές μάχες αλλά και όμορφα περάσματα από κορυφαία αγωνιστικά οχήματα.

Η Zougla είναι παντού... (φωτογραφία από το Ford Focus του Μάριου Ηλιόπουλου)
Η Zougla είναι παντού... (φωτογραφία από το Ford Focus του Μάριου Ηλιόπουλου)

Φουλ θέαμα στην Formula Saloon

Το κορυφαίο θέαμα ήταν στην κατηγορία Formula Saloon όπου εκεί συμμετέχουν και τα πιο γρήγορα Οι οδηγοί που θέλουν να κοντράρονται στα ίσια και έχουν πολύ δυνατά αυτοκίνητα τρέχουν στην Formula Saloonαυτοκίνητα ενώ ο ανταγωνισμός χτύπησε... κόκκινο.

Τη νίκη στην κατηγορία πήρε ο Κώστας Πατσουρέας ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Κώστας Λαζαρίδης και Μάριος Ηλιόπουλος.

Ο νικητής κινήθηκε πολύ γρήγορα, όμως δεν κατάφερε να γράψει για δεύτερη φορά (μετά το 2015) το όνομά του στη λίστα με τα κορυφαία περάσματα.

Ο Κώστας Πατσουρέας πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη έχοντας αντιμετωπίσει εξαιρετικούς αντιπάλους στην πιο δύσκολη και απαιτητική κατηγορία του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων
Ο Κώστας Πατσουρέας πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη έχοντας αντιμετωπίσει εξαιρετικούς αντιπάλους στην πιο δύσκολη και απαιτητική κατηγορία του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων

Με το καλημέρα... πρώτο χρόνο

Και αυτό διότι στο δεύτερο ανέβασμα, ο «Mario» παρά τα προβλήματα που είχε με τα φρένα και το Για τρίτη συνεχή χρονιά στην Πορταριά ο Μάριος Ηλιόπουλος πέτυχε το ταχύτερο ανέβασμα...τραυματισμένο από τις δοκιμές του Σαββάτου Ford Focus WRC (το οποίο οδήγησε για μόλις 9 αγωνιστικά χιλιόμετρα στο σύνολο το διημέρου) έγραψε το ταχύτερο ανέβασμα στο δεύτερο σκέλος. Πολύ θεαματικός αποδείχτηκε και ο Λαζαρίδης με το Mitsubishi EVO.

Σε γενικές γραμμές αυτή ήταν και η κατηγορία με τα αυτοκίνητα που προσέφεραν άπλετο θέαμα, καθώς αρκετοί οδηγοί δεν κυνήγησαν το χρόνο αλλά το θέαμα με το... πλάι, ξεσηκώνοντας τον κόσμο.

Μπορεί στο πρώτο ανέβασμα ο Μάριος Ηλιόπουλος (δεξιά) να αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του καινούργιου του Ford Focus, παρ' όλα αυτά με την στήριξη του Μελέτη Καρακετίδη και όλης της αγωνιστικής του ομάδας όχι μόνο βελτίωσε το χρόνο αλλά πέτυχε και το καλύτερο ανέβασμα ημέρας...
Μπορεί στο πρώτο ανέβασμα ο Μάριος Ηλιόπουλος (δεξιά) να αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του καινούργιου του Ford Focus, παρ' όλα αυτά με την στήριξη του Μελέτη Καρακετίδη και όλης της αγωνιστικής του ομάδας όχι μόνο βελτίωσε το χρόνο αλλά πέτυχε και το καλύτερο ανέβασμα ημέρας...
All time classic στο... θέαμα ο Δημητρίου είναι σίγουρο πως δεν άφησε κανέναν παραπονούμενο!
All time classic στο... θέαμα ο Δημητρίου είναι σίγουρο πως δεν άφησε κανέναν παραπονούμενο!

Το βάθρο της «Ε»

Στην κατηγορία Ε ο Σπύρος Βοργιάς οδήγησε πολύ γρήγορα και έφερε γι' ακόμα μία φορά το Peugeot 106 στην κορυφή.

Πίσω του ακολούθησε ο Τρύφων Χασάπης με Citroen AX ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Χρήστος Λαππας με Peugeot 106.

Άπιαστος στην κατηγορία Ε ο Σπύρος Βοργιάς...
Άπιαστος στην κατηγορία Ε ο Σπύρος Βοργιάς...

Τι έγινε σε «Ν» και «Α»

Στην κατηγορία Ν ο Παναγιώτης Κύρκος που ήταν και ο μοναδικός οδηγός με αυτοκίνητο της κλάσης Ν4 κέρδισε την πρώτη θέση. Ακολούθησαν οι Κώστας Καραθανάσης και Γιάννης Φωτεινέλης, αμφότεροι με Honda Type R, δύο αυτοκίνητα της κλάσης Ν3.

Στην Ομάδα Α, ο Λεωνίδας Κύρκος βρέθηκε στην πρώτη θέση (5ος στο σύνολο των κατηγοριών) και ακολούθησαν οι Παναγιώτης Λιώρης, Ανδρέας Ντόφης με Ford Escort WRC και Mitsubishi EVO αντίστοιχα.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος (αριστερά) με την εντυπωσιακή Ferrari κέρδισε σε ακόμα έναν αγώνα το χειροκρότημα προσφέροντας θέαμα τερματίζοντας παράλληλα και στην 5η θέση της Formula Saloon. Στην φωτογραφία με τον Γιώργο Καραμέρη, έναν από τους λίγους Έλληνες ειδικούς, που ασχολούνται με αναλύσεις τηλεμετρίας σε Ελλάδα και εξωτερικό...
Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος (αριστερά) με την εντυπωσιακή Ferrari κέρδισε σε ακόμα έναν αγώνα το χειροκρότημα προσφέροντας θέαμα τερματίζοντας παράλληλα και στην 5η θέση της Formula Saloon. Στην φωτογραφία με τον Γιώργο Καραμέρη, έναν από τους λίγους Έλληνες ειδικούς, που ασχολούνται με αναλύσεις τηλεμετρίας σε Ελλάδα και εξωτερικό...

Διπλή νίκη για τον Μίλτο Κύρκο

Ο οδηγός του zougla.gr στο Ενιαίο, Μίλτος Κύρκος,  πέτυχε διπλή νίκη...Για το θεσμό του Ενιαίου που διεξάγεται με Skoda Fabia ο Μίλτος Κύρκος ξεπέρασε τα προβλήματα του Σαββάτου και κατάφερε να κερδίσει τους δύο αγώνες (το κάθε ανέβασμα μετρούσε χωριστά).
Χαραλαμπόπουλος και Καλέσης συμπλήρωσαν το βάθρο στον πρώτο αγώνα ενώ στον δεύτερο, ο Χαραλαμπόπουλος τερμάτισε και πάλι δεύτερος ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Κυρλαγκίτσης.

Ο Μίλτος Κύρκος (αριστερά) που τρέχει με την στήριξη του zougla.gr κέρδισε και τους δύο αγώνες του Ενιαίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται με Skoda Fabia. Στην φωτογραφία με τον Κώστας Πατσουρέα.
Ο Μίλτος Κύρκος (αριστερά) που τρέχει με την στήριξη του zougla.gr κέρδισε και τους δύο αγώνες του Ενιαίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται με Skoda Fabia. Στην φωτογραφία με τον Κώστας Πατσουρέα.

Επόμενος αγώνας στον Ομαλό...

Τέλος στην κατηγορία των ιστορικών το βάθρο συμπλήρωσαν οι, Γεωργούλας, Καλαιτζιάν και Γαβριηλίδης.

Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί το Σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου με την ανάβαση Ομαλού.

Για να δείτε τα αποτελέσματα από το πρώτο ανέβασμα πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τα αποτελέσματα από το δεύτερο ανέβασμα πατήστε
ΕΔΩ

Για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα από την ανάβαση Πορταριάς πατήστε
ΕΔΩ

Οι οδηγοί προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό. Στην φωτογραφία ο Βασίλης Μπατζάνος
Οι οδηγοί προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό. Στην φωτογραφία ο Βασίλης Μπατζάνος

Πάρα πολύ κόσμο κατάφερε να συγκεντρώσει και φέτος η ανάβαση Πορταριάς. Στην φωτογραφία ο Αλέξανδρος Τσιόγκας
Πάρα πολύ κόσμο κατάφερε να συγκεντρώσει και φέτος η ανάβαση Πορταριάς. Στην φωτογραφία ο Αλέξανδρος Τσιόγκας

Ο Δημήτρης Μπερτζεμής έτρεξε με BMW E36...
Ο Δημήτρης Μπερτζεμής έτρεξε με BMW E36...

Ο Κώστας Πατσουρέας οδήγησε με σωστές γραμμές το αγαπημένο του Mitsubishi
Ο Κώστας Πατσουρέας οδήγησε με σωστές γραμμές το αγαπημένο του Mitsubishi


Ο Θανάσης Κοράκης με την πανέμορφη Silvia δεν... ίσιωσε πουθενά
Ο Θανάσης Κοράκης με την πανέμορφη Silvia δεν... ίσιωσε πουθενά

Ο Αχιλλέας Μπόχωρης είναι γνωστός... τρομοκράτης στο πρωτάθλημα αναβάσεων
Ο Αχιλλέας Μπόχωρης είναι γνωστός... τρομοκράτης στο πρωτάθλημα αναβάσεων

Ο Παναγιώτης Ματζιώρης πήγε και αυτός με το πλάι ξεσηκώνοντας τον κόσμο
Ο Παναγιώτης Ματζιώρης πήγε και αυτός με το πλάι ξεσηκώνοντας τον κόσμο

Ο Γιάννης Καμζιόλης με BMW E30
Ο Γιάννης Καμζιόλης με BMW E30

To... πειρατικό (γιατί όπως βλέπετε έτρεχε με ένα φανάρι έπειτα από την έξοδο του Σαββάτου) Ford Focus του Μάριου Ηλιόπουλου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων. Παρ' όλα αυτά κατάφερε να πετύχει το κορυφαίο ανέβασμα σε όλες τις κατηγορίες...
To... πειρατικό (γιατί όπως βλέπετε έτρεχε με ένα φανάρι έπειτα από την έξοδο του Σαββάτου) Ford Focus του Μάριου Ηλιόπουλου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων. Παρ' όλα αυτά κατάφερε να πετύχει το κορυφαίο ανέβασμα σε όλες τις κατηγορίες...

Ο οδηγός του μπλε Ford Focus είναι ο Πέππας Φραγκίσκος. Όχι ο... πάπας Φραγκίσκος που είπε και ένας φίλος!
Ο οδηγός του μπλε Ford Focus είναι ο Πέππας Φραγκίσκος. Όχι ο... πάπας Φραγκίσκος που είπε και ένας φίλος!

Ο Θανάσης Κουρνιάτης κάνει τις τελευταίες ρυθμίσεις πριν το πρώτο ανέβασμα...
Ο Θανάσης Κουρνιάτης κάνει τις τελευταίες ρυθμίσεις πριν το πρώτο ανέβασμα...


Γιάννης (δεξιά) και Στράτος Φωτεινέλης
Γιάννης (δεξιά) και Στράτος Φωτεινέλης

Που να... χωρέσουν τόσα άλογα!!!
Που να... χωρέσουν τόσα άλογα!!!

Πανέμορφο το τοπίο στο Πήλιο...
Πανέμορφο το τοπίο στο Πήλιο...

Η οργάνωση από την λέσχη του Βόλου ήταν γι' ακόμα μία χρονιά υποδειγματική. Καθόλου τυχαίο πως ο αγώνας τελείωσε στην... ώρα του, κάτι που σπάνια βλέπουμε
Η οργάνωση από την λέσχη του Βόλου ήταν γι' ακόμα μία χρονιά υποδειγματική. Καθόλου τυχαίο πως ο αγώνας τελείωσε στην... ώρα του, κάτι που σπάνια βλέπουμε

Από τα πιο φιλόξενα μέρη...
Από τα πιο φιλόξενα μέρη...

Λίγα μέτρα πριν την εκκίνηση...
Λίγα μέτρα πριν την εκκίνηση...

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018, 22:11

 

 

 

Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες,

Σάββατο 08/09/2018 Ανάβαση Πορταριάς…

Πρώτη μπουκιά και κόκκαλο…

Σήμερα στην πρώτη μου επαφή με το Focus, στην πιο γλιστερή Ανάβαση Πορταριάς των τελευταίων ετών, λίγα μέτρα πριν από τον τερματισμό, στην προτελευταία δεξιά στροφή, στο A’ σκέλος δοκιμών είχα άτυχη επαφή με την αριστερή μπαριέρα… Και λέω άτυχη διότι θα μπορούσε να έχει προκαλέσει μηδαμινή ζημιά στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου.

Το Focus όμως έχει αρκετή ζημιά γιατί ξεχώρισαν στο σημείο της ένωσης από την επαφή οι δύο μπαριέρες μεταξύ τους και έκαναν <<σκαλοπάτι>>.

Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση…

Ο μηχανικός μας και φίλος μας Μελέτης με την ομάδα μας κάνει το παν για να μπορέσει το αρκετά λαβωμένο Focus να τρέξει αύριο.

Και κάνουμε το παν με τις ψυχικές δυνάμεις που αντλήσαμε από την εμπόλεμη κατάσταση που βρισκόμαστε τόσο εγώ αλλά και ο Μελέτης για να είμαστε παρών, από καθήκον, έστω και λαβωμένοι στην μάχη της Κυριακής, όπως παρόντες θα είναι και όλοι οι φίλοι μας…

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Μάριο

511

 

 

 

Επιμέλεια: Adamidis Konstantinos 8/9/ 2018

 

 

 

 

 

Ένας εκπληκτικός Φέτελ νικητής στο Σίλβεστοουν

Στην δεύτερη θέση ο Λιούς Χάμιλτον και στην 3η ο Κίμι Ράικονεν που είχαν και την στιγμή τους στον 1ο γύρο

Ένας εκπληκτικός Φέτελ νικητής στο Σίλβεστοουν

Η έξαψη του αγώνα άρχισε νωρίς καθώς στον πρώτο γύρο ο Ράικονεν χτύπησε από πίσω τον Λιούις Χάμιλτον και τον έριξε στην τελευταία θέση. Αυτό γέμισε απογοήτευση τους χιλιάδες φίλους του Χάμιλτον στις εξέδρες και τον ίδιο τον Λιούις με θυμό και εκνευρισμό. Ο Ράικονεν δεν το έκανε επίτηδες. Ένα χαζό μπλοκάρισμα και μια μικρή επαφή ήταν αρκετή για να «γυρίσει» τον Χάμιλτον και να τον ρίξει τελευταίο.

Ο Κίμι πήρε ποινή 10 δευτερολέπτων (που ο ίδιος στο τέλος του αγώνα ανέφερε πως την άξιζε...) και μπήκε νωρίς για αλλαγή ελαστικών ξεκινώντας έτσι τον χορό των πιτ στοπς. Εν τω μεταξύ ο Χάμιλτον από τελευταίος κάλπαζε και ανέβαινε θέσεις παρά το γεγονός πως ο ίδιος ανέφερε πως δεν ένοιωθε καλά το μονοθέσιό του.

Με όλους του οδηγούς να έχουν κάνει τις αλλαγές ελαστικών τους ο Χάμιλτον ήταν περίπου 17 δευτερόλεπτα πίσω στην 6η θέση και χρειαζόταν ένα αυτοκίνητο ασφαλείας για να ξαναμπεί στο παίχνίδι.

Και Ο Θεός άκουσε τις προσευχές του Λιούις και των χιλιάδων φίλων του στις εξέδρες. Κόλλησε το DRS του Έρικσον και ο Σουηδός της Alfa Romeo - Sauber έφυγε με πολλά στα προστατευτικά λάστιχα. Αυτό ήταν! Είχαμε αυτοκίνητο ασφαλείας! Ο αγώνας θα ξαναξεκινούσε από την αρχή. Σε αυτό το σημείο οι περισσότερες ομάδες έβαλαν το μονοθέσια για μαλακά ελαστικά αντί για μεσαία που είχαν. Η Mercedes όμως δεν το έκανε. Έφησε έξω τους Μπότας και Χάμιλτον με τα μεσαία και ρισκάρησε να χάσει τον αγώνα από αυτή την επιλογή της.

Στην εκκίνηση από το αυτοκίνητο ασφαλείας είχαμε και 2ο αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Γκροζάν έπεσε πίσω από τον Σάινθ και οι δύο βγήκαν με πολλά στα προστατευτικά λάστιχα. Με αυτά και με αυτά έμεναν 10 μόλις γύροι με τον Μπότας 1ο, τον Φέτελ πίσω του και τους Χάμιλτον - Ράικονεν να ακολουθούν σε δεύτερο γκρουπ. Ο Φέτελ κατάφερε αποφασιστικά να περάσει τον Μπότας που έδειχνε πως έμενε από λάστιχα ενώ το ίδιο κατάφεραν να κάνουν με την σειρά, τόσο ο Χάμιλτον όσο και ο Ράικονεν.

Έτσι ο Φέτελ πήρε μια δίκαιη νίκη καθώς ήταν σε όλη την διάρκεια του αγώνα ανταγωνιστικός με 2ο έναν εξαιρετικό Χάμιλτον που κατάφερε με ένα πιτ στοπ λιγότερο να ανέβει στην 2η θέση και 3ο έναν πολύ σταθερό και πολύ μαχητικό Ράικονεν που αν δεν είχε την ποινή δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να κάνει σήμερα. Ακόμα και να νικήσει.

O Mπότας αρκέστηκε στην 4η θέση με 5ο τον Ρικιάρντο ενώ ο μαχητικός Φερστάπεν εγκατέλειψε στον προτελευταίο γύρο με αποτέλεσμα να τερματίσει 15ος.

Χούλκενμπεργκ, Οκόν και Αλόνσο πήραν την 6η, 7η και 8η θέση ενώ Ο Μάγκνουσεν με τον Γκασλύ συμπλήρωσαν την δεκάδα στην 9η και 10 θέση αντίστοιχα.

Πηγή:  NEWSBEAST.GR

 

 

 

Ο Χάμιλτον πήρε την pole position στο «σπίτι» του

Οι δύο Ferrari στη δεύτερη και την τρίτη θέση

Ο Χάμιλτον πήρε την pole position στο «σπίτι» του

Στο Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας, ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση και αύριο, περιμένουμε να δούμε μεγάλη μάχη, με τις δύο Ferrari στη δεύτερη και την τρίτη θέση.

Αναμενόμενα αποτελέσματα λίγο-πολύ στις κατατακτήριες δοκιμές του Σίλβερστοουν, για το Γκραν Πρι Μεγ. Βρετανίας στη Formula 1. Ο Λιούις Χάμιλτον, που είχε δείξει από τα ελεύθερα δοκιμαστικά πόσο «δυνατός» είναι, πήρε την pole position και στον αγώνα της πατρίδας του θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση, δίνοντάς του πολλές ελπίδες για ακόμη μια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερε εύκολα να περάσει το χρόνο του Σεμπάστιαν Φέτελ και το πέτυχε με τον τελευταίο του γύρο. Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari προσπάθησε να «χτυπήσει» ξανά λίγο αργότερα όμως δεν το κατάφερε, ούτε ο Κίμι Ράικονεν που έμεινε τρίτος!

Οι πιλότοι της πρώτης τριάδας ωστόσο ήταν αρκετά κοντά σε χρόνο και αυτό δείχνει πόσο φορμαρισμένοι είναι όλοι τους. Ο Βαλτέρι Μπότας και ο Φερστάπεν βρίσκονται επίσης στην πεντάδα. Ρικιάρντο, Μάγκνουσεν, Γκροζάν ακολουθούν και για ακόμη μια φορά, ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Λεκλέρκ της Sauber που κατάφερε να μπει στο Q3 και να πάρει την ένατη θέση εκκίνησης! Δέκατος ο Οκόν.

Πηγή: NEWSBEAST.GR 7/7/2018

 

 

 

 

Κάνοντας «ντόνατς» στα χωράφια με αυτοκίνητο 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων

Δείτε το βίντεο

Κάνοντας «ντόνατς» στα χωράφια με αυτοκίνητο 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων

Τα αυτοκίνητα είναι για να προσφέρουν ευχαρίστηση και να γεννούν συναισθήματα. Αυτό προφανώς έχει κατά νου και ο οδηγός της Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse WRC, ενός πολύ σπάνιου hypercar που παρήχθη σε μόλις 8 αντίτυπα και που μεταχειρισμένο κοστίζει 2,5 εκατομμύρια δολάρια, ίσως και παραπάνω.

Το συγκεκριμένο μοντέλο των 1.200 Ps με τελική που ξεπερνά τα 400 χλμ/ώρα βρέθηκε στο Heveningham Hall Concours d'Elegance, μια εκδήλωση με πανάκριβα αυτοκίνητα, που διεξήχθη το διήμερο 30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου στο Σάφοκ της Αγγλίας.

Εκεί, ο ιδιοκτήτης του κέρδισε σε μια ανάβαση σε δρόμο που δεν τον λες και ιδανικό για τέτοιου είδους οχήματα και το γιόρτασε κάνοντας «ντόνατς» μέσα σε χωράφια. Επηρεάστηκε προφανώς από το «WRC» που αναγράφεται στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση το συγκεκριμένο αρκτικόλεξο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) αλλά προκύπτει από τις λέξεις World Record Car, καθώς παραπέμπει στο ρεκόρ ταχύτητας για ανοιχτό αυτοκίνητο με 408.84 χλμ/ώρα που σημειώσει τον Απρίλιο του 2013 η Veyron Grand Sport Vitesse.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ένα σετ λάστιχα της Bugatti Veyron κοστίζουν από 30.000 έως 42.000 δολάρια και θα πρέπει να αλλάζονται κάθε 4.000 χλμ, ενώ το ετήσιο κόστος συντήρησης ξεπερνά τα 20.000 δολάρια.

https://www.youtube.com/watch?v=HHKuICBIKWk

NEWSBEAST.GR

 

 

 

 

 

 

Στο νήμα κρίθηκε η μητέρα των μαχών, το Ράλι Ιταλίας 2018

Ο Neuville επικράτησε στην τελευταία ειδική διαδρομή

Στο νήμα κρίθηκε η μητέρα των μαχών, το Ράλι Ιταλίας 2018

Σε μητέρα όλων των μαχών εξελίχθηκε ο 7ος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι που τελείωσε πριν λίγη ώρα στην Σαρδηνία.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός της Hyundai Thierry Neuville, οδηγώντας ένα από τα τρία i20 WRC, κέρδισε μόλις στην τελευταία ειδική τον 5άκις παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Ozier , που οδηγούσε ένα από τα τρία Ford Fiesta WRC.

Η μονομαχία των δυο βασικών διεκδικητών του φετινού τίτλου, είχε ξεκινήσει στην 6η από τις 20 ειδικές διαδρομές του αγώνα, όταν ο Ozier εκμεταλλευόμενος την ομίχλη, πέρασε από την 5η στην 1η θέση, αφήνοντας τους διώκτες του άφωνους. Μάλιστα η διαφορά του από τον 2ο Neuville, έφθασε στην 11η ειδική στα 19.5 δεύτερα, για να αρχίσει από εκεί και πέρα η αντεπίθεση του Βέλγου, που ψαλίδιζε δευτερόλεπτο με δευτερόλεπτο την διαφορά του από τον Γάλλο.

Αποτέλεσμα αυτής της αντεπίθεσης, ήταν το να φθάσουν οι δυο τους στην εκκίνηση της τελευταίας ειδικής (που δίνει και έξτρα βαθμούς στους 5 πρώτους) με 0.8 δεύτερα διαφορά υπέρ του Γάλλου.

13968_ThierryNeuville-Italy-2018_002_944x531

Η ένταση των πληρωμάτων ήταν τόση που ο Julien Ingrassia (συνοδηγός του Ozier) ξέχασε στο στοπ της προηγούμενης ειδικής την κάρτα αναγραφής των χρόνων, άνευ της οποίας είναι αδύνατη η παρουσία της συμμετοχής σε οποιοδήποτε κοντρόλ. Καθώς ο κανονισμός απαγορεύει ρητά την κίνηση αυτοκινήτου αντίθετα στην φορά του αγώνα, οι Ozier – Ingrassia, παρέμειναν εντός αγώνα, μόνο επειδή ο επερχόμενος οδηγός της Toyota Otti Tanak, πήρε από τον κριτή την κάρτα και τους την έδωσε.

Στην 20η και τελευταία ειδική του αγώνα λοιπόν, εκεί όπου όλοι οι οδηγοί προσπαθούν για τις 5 πρώτες θέσεις που δίνουν τους έξτρα βαθμούς, οι Ozier και Neuville, κινήθηκαν στον δικό τους ρυθμό, με τον δεύτερο να κερδίζει 1.5 δεύτερα από τον πρώτο και την πρώτη θέση της γενικής (για 0.7 δεύτερα) κατάταξης, που τον βάζει πρώτο φαβορί για τον τίτλο του φετινού WRC, που θα κριθεί μετά από ακόμα 6 αγώνες.

Αυτή η ελάχιστη διαφορά μεταξύ των δυο πρώτων πληρωμάτων, έχει συμβεί άλλες δυο φορές στο πρόσφατο παρελθόν, με αποκορύφωμα τα 0.3 δεύτερα που χώριζαν τον 1ο Gronholm (Ford) από τον 2ο Loeb (Citroen) στο ράλι της Νέας Ζηλανδίας στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας.

13964_ThierryNeuville-Italy-2018_002_896x504

Η μάχη μέχρι το νήμα των δυο πρώτων, επισκίασε όλα τα άλλα συμβάντα στον αγώνα της Σαρδηνίας, όπως την –και πάλι- ατυχία του Latvala (Toyota Yaris WRC), που τερμάτισε μόλις 7ος, αλλά και την 3η θέση που κατέκτησε πανάξια ο πιο νέος οδηγός των κορυφαίων του WRC, E. Lappi (Yaris WRC).

Άτυχος ήταν και ο Νορβηγός Α. Mikkelsen, που εγκατέλειψε από πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων του i20 WRC, ενώ ήταν 2ος.

Στην 4η θέση της κατάταξης τερμάτισε ο 3ος οδηγός της Hyundai, ο Αυστραλός H. Paddon, που την τελευταία ημέρα άντεξε στην πίεση του Νορβηγού οδηγού της Citroen M. Ostberg (5ος), και αντί να υποχωρήσει, αύξησε και άλλο την διαφορά που τους χώριζε.

Την 6άδα της κατάταξης, έκλεισε ο Ιρλανδός οδηγός της Citroen C. Breen, ολοκληρώνοντας ένα ήσυχο αγώνα και επιβεβαιώνοντας ότι, η πιο δυνατή ομάδα του 21ου αιώνα στα ράλι, δεν έχει οδηγούς αντάξιους της ιστορίας της.

13962_Lefebvre-Italy-2018_233_592x333

Τέλος, στην κατηγορία WRC2, ο Τσέχος J. Kopecky με το Skoda Fabia R5, κέρδισε εύκολα, καθώς μετά την εγκατάλειψη του Γάλλου S. Lefevre (Citroen C3 R5) δεν είχε αντίπαλο.

Έτσι και ενόψει του Ράλι της Φινλανδίας (26-29/7), η διαφορά των διεκδικητών του φετινού πρωταθλήματος οδηγών, έχει διαμορφωθεί στους 27 βαθμούς (149 έναντι 122) υπέρ του Neuville, ενώ για τον τίτλο των κατασκευαστών η Hyundai αύξησε περισσότερο την διαφορά της από την Ford.

13961_Kopecky-Italy-2018_331_896x504

13959_Latvala-Italy-2018_029_896x504

13958_Ogier-Italy-2018_673_896x504

13953_SebOgier-Italy-2018_004_896x504

13946_Ogier-Italy-2018_291_896x504

13942_AndreasMikkelsen-Italy-2018_001_896x504

Νίκος Τσάδαρης NEWSBEAST.GR

 

 

 

 

Μια βαλβίδα έβγαλε εκτός Ράλι Ακρόπολις 2018 τους Χαλκιά και Μαχαίρα

Το πλήρωμα του Skoda Fabia R5 είχε έρθει πρώτο ανάμεσα στις ελληνικές συμμετοχές

Μια βαλβίδα έβγαλε εκτός Ράλι Ακρόπολις 2018 τους Χαλκιά και Μαχαίρα

Λίγες ώρες μετά τον επίσημο τερματισμό του φετινού ράλι Ακρόπολις, και συγκεκριμένα στις 19:30, οι αγωνοδίκες με απόφασή τους, έθεσαν εκτός αγώνα το Skoda Fabia R5 των Θέμη Χαλκιά – Λεωνίδα Μαχαίρα.

Αιτία αυτής της απόφασης ήταν μια βαλβίδα που έλειπε από το δοχείο καυσίμου, κάτι που θεωρήθηκε ιδιαίτερα σημαντική έλλειψη ως προς την ασφάλεια.

Το πλήρωμα φυσικά, δεν έφταιγε σε τίποτα καθώς είχε νοικιάσει το συγκεκριμένο αγωνιστικό από γνωστή Ιταλική ομάδα, αλλά αυτό δεν άλλαξε σε τίποτα την απόφαση των αρχόντων του αγώνα.

GK8_7376

Έτσι μετά την εξέλιξη αυτή, η κατάταξη για το ελληνικό πρωτάθλημα διαμορφώνεται ως εξής:

DSC_7737

1οι οι Γ. Κεχαγιάς – Β. Μπασιούκας Mitsubishi Evo IX

2οι οι Ι. Μπαντούνας – Κ. Σούκουλης Mitsubishi Evo VI

3οι οι Π. Ρουστέμης – Γ. Κάπελλας Mitsubishi Evo X

GK8_7365

Επίσης, όσον αφορά την κατάταξη των Ελλήνων στον αγώνα του ERC, πρώτοι είναι (στην 17η θέση της κατάταξης) οι «Ελ Νακ» - Βίγκος Α. με Renault Clio Sport και δεύτεροι οι Ι. Ζούνης – Ν. Ιντζόγλου με Subaru Impreza.

Νίκος Τσάδαρης

NEWSBEAST.GR

 

 

 

Με κέντρο την Λάρνακα, το Ράλι Κύπρου 2018

Ο αγώνας μετρά για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θα είναι ο 4ος γύρος του θεσμού

Με κέντρο την Λάρνακα, το Ράλι Κύπρου 2018

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το Ράλι Κύπρος που και φέτος θα το χαρακτηρίζουν ξεχωριστές καινοτομίες. Σημαντικότερη όλων είναι σίγουρα η μεταφορά του αγώνα από τη Λευκωσία στη Λάρνακα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Τόσο οι τελετές εκκίνησης και τερματισμού όσο και το Αρχηγείο, το Γραφείο Τύπου αλλά και ο Χώρος Εξυπηρέτησης (Service Park) θα βρίσκονται φέτος στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Ο αγώνας μετρά για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θα είναι ο 4ος γύρος του θεσμού, που θα διεξαχθεί στις 15-17 Ιουνίου. Παράλληλα, θα είναι και ο δεύτερος γύρος για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής, γεγονός που το καθιστά – για μια ακόμα φορά - το μοναδικό ράλι στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Η οργανωτική επιτροπή έχει εδώ και μήνες αρχίσει τις προετοιμασίες για την όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία του αγώνα στο διεθνές στερέωμα. Η σχεδίαση έχει σαν βάση την Λάρνακα, ενώ το κλιμάκιο που Eurosport που βρέθηκε στην Κύπρο προς ενημέρωση και έγκριση της διαδρομής, δήλωσε άκρως ευχαριστημένο με την ως τώρα πρόοδο και τη διαδρομή.

Η κίνηση για μεταφορά του αγώνα στη Λάρνακα χαιρετίστηκε τόσο από το Δήμαρχο κ. Ανδρέα Βύρα, όσο και από το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Τέλος, η Αλυτάρχης του αγώνα κα Νάγια Κοντοπούλου δήλωσε σχετικά. «Εδώ και πολλούς μήνες η ομάδα του Ράλι Κύπρος δουλεύει ασταμάτητα για τη διοργάνωση ενός ακόμα επιτυχημένου αγώνα. Η μετακίνηση μας στη Λάρνακα κρίθηκε αναγκαία για την καλύτερη διεξαγωγή αλλά κυρίως για την καλύτερη προβολή της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός.».

Θυμίζουμε ότι, ο επόμενος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (ERC) θα πραγματοποιηθεί στις Καναρίους Νήσους από τις 3-5 Μαΐου, ενώ από τις 1-3 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Ράλι Ακρόπολις.

Νίκος Τσάδαρης

NEWSBEAST.GR   11/5/2018

 

 

 


H... τρομακτική εκκίνηση του «Mario» πριν σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018, 12:12
H... τρομακτική εκκίνηση του «Mario» πριν σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη
Είναι πλέον γεγονός πως αυτό που ζούνε σε κάθε πρωταθληματική ανάβαση οι θεατές του Ο «Mario» γκρέμισε και το τελευταίο κάστρο, αυτό της Ριτσώνας... μηχανοκίνητου αθλητισμού, θυμίζει κάτι από παγκόσμιο.

Και αυτό διότι, το Ford Fiesta με το οποίο τρέχει ο Μάριος Ηλιόπουλος όχι μόνο είναι ένα ακόμα δυνατό αυτοκίνητο αλλά στα χέρια του πολύπειρου πρωταθλητή βγάζει... μένος σαρώνοντας χρόνους και ρεκόρ.

Όλα αυτά τα βιώνουν και τα βίωσαν οι χιλιάδες θεατές που έδωσαν βροντερό παρών στην ανάβαση της Ριτσώνας την Κυριακή 29 Απριλίου.


Δείτε την εντυπωσιακή εκκίνηση του Ford Fiesta του Μάριου Ηλιόπουλου που αγγίζει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 2,32 δευτ. (σύμφωνα με την ομάδα του Mario)


O «Mario» κατέχει τα ρεκόρ στις αναβάσεις: Ριτσώνας, Διονύσου, Καστανιάς, Κύμης, Ομαλού, Μοσχοκαρυάς, Πιτίτσας, Αχλαδόκαμπου και Πορταριάς...Έσπασε ρεκόρ 11 ετών
Ο εκρηκτικός «Mario», γνωστός για το πάθος και την τελειότητα, συμμετείχε στην ανάβαση της Ριτσωνας με σκοπό να σπάσει και το... τελευταίο ρεκόρ σε πρωταθληματική ανάβαση.

Τελικά όχι μόνο το έσπασε, αλλά το Ford Escort WRC με το οποίο κατείχε το ρεκόρ (2:05.29) για 11 έτη ο Λάμπρος Κύρκος, έδειξε να είναι αυτοκίνητο της... σειράς μπροστά στο τερατώδες Ford Fiesta των 555 ίππων και των επιδόσεων που κόβουν την ανάσα.

Το τέρας σε στιγμές ξεκούρασης και στο βάθος ο Μάριος Ηλιόπουλος σε στιγμές περισυλλογής πριν τη μάχη με το χρονόμετρο
Το τέρας σε στιγμές ξεκούρασης και στο βάθος ο Μάριος Ηλιόπουλος σε στιγμές περισυλλογής πριν τη μάχη με το χρονόμετρο

Η αγάπη του κόσμου
Μιλώντας στο zougla.gr ο νικητής Μάριος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έκανε για να Η ψυχική δύναμη που εισέπραξε από τον κόσμο τον ώθησε στο να συντρίψει και να κατακτήσει ένα ακόμα ρεκόρ... σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ:

«Ξεκίνησα να τρέξω την Κυριακή στη Ριτσώνα με στόχο να πετύχω ένα χρόνο κοντά στο 2:02 - 2:03. Από τη γραμμή της εκκίνησης και μετά το Κ1 εισέπραξα πολύ αγάπη από τον κόσμο και όλη αυτή η ψυχική δύναμη με ώθησε στο να πετύχω το 2:01.58.

Είναι ένας πραγματικά συγκλονιστικός χρόνος, που βγαίνει μόνο όταν είσαι οπλισμένος με τέτοιες ψυχικές δυνάμεις, έμπνευση και προσπαθώντας να πιέσεις σε δύσκολα σημεία της ειδικής».

Το δίδυμο Μάριος Ηλιόπουλος και Μελέτης Καρακετίδης, έχει σπάσει τα ρεκόρ μαζί και το... κατεστημένο στους αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων
Το δίδυμο Μάριος Ηλιόπουλος και Μελέτης Καρακετίδης, έχει σπάσει τα ρεκόρ μαζί και το... κατεστημένο στους αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων

Ο αφανής ήρωας
Ο πρωταθλητής αναβάσεων στην κατηγορία Formula Saloon και... mr recordman δεν ξέχασε να Όσοι δεν έχουν δει από κοντά το Ford Fiesta απλά... χάνουναναφερθεί στην ομάδα αλλά και στον αρχιμηχανικό του Μελέτη Καρακετίδη, τον αφανή ήρωα που φροντίζει έτσι ώστε σε κάθε αγώνα, το Fiesta να είναι αξιόπιστο και ικανό να... σπάει τα χρονόμετρα:

«Το Ford Fiesta είναι ένα συγκλονιστικό αυτοκίνητο που προετοιμάζει η αγωνιστική ομάδα με την επίβλεψη του αρχιμηχανικού μου Μελέτη Καρακετίδη ο οποίος βάζει τη δική του ενέργεια, πάθος, αγάπη και έμπνευση και μου δίνει την δυνατότητα για τέτοιου είδους αποτελέσματα».

Η επόμενη εμφάνιση του Mario με το Ford Fiesta θα γίνει στην ανάβαση Κύμης που είναι προγραμματισμένη για το χρονικό διάστημα 19-20 Μαΐου.

 

Απλός, προσιτός και γρήγορος. Πολύ... γρήγορος!
Απλός, προσιτός και γρήγορος. Πολύ... γρήγορος!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018, 13:05


 

 

 

 

 

 

Ένα αγωνιστικό και ένα «νορμάλ» Ford GT στο «The Mall»

Πώς η συμπεριφορά του Enzo Ferrari δημιούργησε ένα υπεραυτοκίνητο στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού

Ένα αγωνιστικό και ένα «νορμάλ» Ford GT στο «The Mall»

Το κορυφαίο μοντέλο της Ford, το GT ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα εκτίθεται στο «The Mall Athens», στο Μαρούσι, μέχρι τις 24 Απριλίου.

Οι επισκέπτες του μεγάλου εμπορικού κέντρου της Αθήνας, μπορούν να δουν  σε πρώτη εμφάνιση στη χώρα μας, το Ford GT των 655 ίππων, δίπλα στην αγωνιστική του έκδοση Ford Chip Ganassi Racing Ford GT με το οποίο η Ford το 2016 κέρδισε τον αγώνα 24 Ώρες LeMans, 50 ακριβώς χρόνια μετά την νίκη των τότε Ford GT40 στον ίδιο αγώνα.

DSC_4246

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια που έγιναν την περασμένη εβδομάδα από την Ford Motor Ελλάς, παρακολούθησαν οι δημοσιογράφοι του αυτοκινητικού τύπου, βετεράνοι των αγώνων (κυρίως με Ford) και πλήθος κόσμου.

Πώς όμως προέκυψε η κατασκευή του Ford GT; Όλα ξεκίνησαν από μια αντιπαλότητα μεταξύ του Henry Ford II και του Commentatore Enzo Ferrari. Μια αντιπαλότητα που άλλαξε τον τρόπο  κατασκευής των αγωνιστικών αυτοκινήτων, απέδειξε για πολλοστή φορά τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος όταν βάζει ψηλούς στόχους, αλλά και να γραφτούν Χρυσές σελίδες στην ιστορία των αγώνων αντοχής όπως είναι ο 24ωρος αγώνας του Le Mans. Παράλληλα στάθηκε αφορμή να γεννηθεί ένα μοναδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, η θρυλική Ford GT40 που το άρωμα της και η μοναδική της επιτυχία να κερδίσει την Ferrari μέσα στο ναό του Le Mans, ερέθισε την Ford 50 χρόνια αργότερα να δημιουργήσει αυτό που έχουμε μπροστά στα μάτια μας.

Ας δούμε όμως πως ακριβώς γράφτηκε η ιστορία Ford GT

«Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η Ford αποφάσισε να βελτιώσει την εικόνα του εμπορικού σήματος της εκτός Αμερικής, μέσα από τους αγώνες και γνώριζε καλά ότι υπήρχε ένας αγώνας και μόνο ένας  που θα της έδινε τη φήμη που ήθελε.

Αυτός ο αγώνας ήταν οι 24 ώρες του Le Mans στη Γαλλία και μέσα σ' αυτή την πίστα ήθελε να κερδίσει τους Ευρωπαίους κατασκευαστές, ουσιαστικά όμως την απασχολούσε μόνο η Ferrari.

DSC_4365

Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα  για τον τιτάνα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Δεν ήξερε πώς να κατασκευάσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για αυτή την μορφή του αγώνα. Ευτυχώς για την Ford , στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, υπήρχε ένας άνθρωπος στην Ιταλία που θα μπορούσε να βοηθήσει. Ήταν ο Enzo Ferrari που αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60, παρ’ όλα αυτά εκείνη την εποχή ήταν απόλυτος κυρίαρχος  στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Μόλις είχε κερδίσει τρία διαδοχικά  Le Mans το 1960,61 και 62.

Τον Μάιο του 1963, ο Henry Ford II έφτασε στο Maranello της Ιταλίας με έναν στρατό στελεχών της Ford προκειμένου να συζητήσουν τους όρους και να υπογράψουν τη συμφωνία για να αποκτήσουν τη Ferrari. Προς έκπληξή τους, ο Enzo Ferrari παρουσιάστηκε μόνος του  στη συνάντηση   και απλά τον συνόδευε ένας τοπικός δικηγόρος από την Mondena!!!

Οι Αμερικανοί έμειναν έκπληκτοι, με άλλη φιλοσοφία στο επιχειρείν.

IGK_0041

Κατά την ανάγνωση της σύμβασης, ο Enzo Ferrari διαπίστωσε ότι έλειπαν 2 όροι που είχε θέσει. Φυσικά και οι 2 όροι αφορούσαν το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ferrari οικονομικά και τεχνολογικά. Και δεν δίστασε να τα τινάξει όλα στον αέρα αν και η χρεωκοπία αιωρείται πάνω από την επιχείρηση του επιβεβαιώνοντας το πάθος του για τους αγώνες.

Θρυλείται πως ο Enzo εξερράγη τους έλουσε με ότι Ιταλική βρισιά γνώριζε και που δεν υπάρχει σε λεξικό!!! Πήρε τον δικηγόρο και με πρόσχημα  ότι ήθελε να φάει  σηκώθηκαν και άφησαν τα στελέχη της Ford στο τραπέζι χωρίς να γυρίσουν ποτέ πίσω!!.

Καταλαβαίνετε πως αυτό προσέβαλε βαθιά και εξόργισε τον Henry Ford II  ο οποίος  γυρνώντας στο Detroit  συγκέντρωσε όλη του την ομάδα στελεχών της Ford σε επείγουσα συνεδρίαση. Τους περιέγραψε την πιο σημαντική προτεραιότητα της εταιρείας σαν επείγουσα ανάγκη. Να δημιουργήσουν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα νικούσε και θα ταπείνωνε την Ferrari και προσωπικά τον Enzo. Ξοδεύτηκαν περισσότερα απο 10.000.000 δολάρια, μυθικό ποσό για την εποχή και δημιούργησαν την GT40.  Τον Ιούνη του 1964 τρια Ford GT40 στήθηκαν στην εκκίνηση χωρίς δυστυχως κανένα να τερματίσει. Γυρίζοντας στην Αμερική ο Henry Ford II ανέθεσε στον Carroll Shelby την εξέλιξη του αυτοκινήτου. Δυστυχώς ούτε το 1965 κατάφεραν να νικήσουν.

Μάλιστα οι οικονομικοί σύμβουλοι της Ford συνέστησαν στον Henry Ford II να εγκαταλείψει την ιδέα γιατί ξοδεύονταν τεράστια χρηματικά ποσά. Το αφεντικό όχι μόνο δεν έλαβε υπ όψιν του τις παροτρύνσεις τους, αλλά εκτύπωσε business cards τις οποίες μοίρασε στα μέλη της ομάδας που δούλευαν για την εξέλιξη του αγωνιστικού αυτοκινήτου και έγραφαν σε ελεύθερη μετάφραση : Η νίκη είναι μονόδρομος!!!

Η άγρια χαρά της νίκης ήρθε το 1966 έχοντας ξοδέψει πολλά ακόμη εκατομμύρια δολάρια, χιλιάδες ώρες δοκιμών και εξέλιξης  αλλά και πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα.

IGK_0355

Η Ford έφτασε αποφασισμένη στο Le Mans με 8 GT 40, 20 τόνους λάστιχα και ανταλλακτικά αλλά και μια πλειάδα οδηγών και μηχανικών.

Εκείνο το Σάββατο στις 18 Ιουνίου 1966 στις 4 το απόγευμα ο ίδιος ο Henry Ford II έδωσε το σήμα της εκκίνησης με την Γαλλική σημαία στα χέρια του. Έμεινε άυπνος όλο το 24ωρο παρακολουθώντας με αγωνία την εξέλιξη του αγώνα που τελειώνοντας βρήκε όχι 1 ούτε 2, αλλά 3 Ford GT40 στις 3 πρώτες θέσεις. Μάλιστα για να πονέσουν ακόμη περισσότερο τον Enzo Ferrari έδωσαν οδηγία στους οδηγούς να τερματίσουν δίπλα δίπλα σε σχήμα παρέλασης. Η Ford κέρδισε άλλες 3 συνεχόμενες χρονιές το Le Mans και έγινε ο πρώτος και μοναδικός Αμερικανός κατασκευαστής που το έχει καταφέρει.

Τα χρόνια πέρασαν, ο Henry Ford II αποχώρησε από την ενεργό δράση αλλά και από τον πλανήτη γη, άφησε όμως την μνήμη της προσβολής από τον Enzo Ferrari στους απογόνους του και λίγο πριν συμπληρωθούν 50 χρόνια από εκείνο τον άθλο είπαν να τον επαναλάβουν.

IGK_0727

Με σύγχρονη τεχνολογία πλέον, αλλά με το ίδιο πάθος και μεράκι για την επανάληψη του θριάμβου έφτιαξαν αυτή την υπέροχη δημιουργία με τον κωδικό GT σε δυο εκδόσεις αγωνιστική και βόλτας. Η δεύτερη ήταν αναγκαία προκειμένου να πάρει ομολογκασιόν το αγωνιστικό. Ανθρακονήματα, ευγενή υλικά, πολλές ώρες δοκιμών όχι τόσες όπως με τη  GT40, και πολύ επιμονή έλυσε τα προβλήματα νεότητας σε αγώνες της Αμερικανικής Ηπείρου προκειμένου να έρθει στο Le Mans και να κερδίσει.

Λένε πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγετε κρύο. Πόσο κρύο όμως μπορεί να είναι ένα πιάτο αφού συνηγόρησαν οι πάντες και τα πάντα σε ένα μοναδικό γεγονός. Ψάχνοντας σ το ημερολόγιο βλέπει κανείς ότι,  εκείνο το Σαββατοκύριακο του Ιουνίου 1966 έπεφτε 18 και 19 του μήνα. Πενήντα  χρόνια αργότερα το 2016, το Σαββατοκύριακο του Ιουνίου που έγινε ο αγώνας του Le Mans, το ημερολόγιο έγραφε πάλι 18 και 19».

IGK_02472

Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο The Mall όπου παρουσιάζεται το Ford GT, ένα super car σε αγωνιστική και πολιτική έκδοση. Για την κατασκευή του επιστρατεύτηκαν έμπειροι τεχνικοί, το πείσμα των ανθρώπων της μάρκας, η μνήμη της οικογένειας Ford απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο που ακούει στο όνομα Ferrari και φυσικά ένας Πακτωλός χρημάτων. Και όπως είπε ο κ. Ν. Νοταράς «αρχηγός» της Ford Hellas, «Η Γνώση που αποκτήθηκε τότε, αποδείχθηκε 50 χρόνια μετά, όταν η νίκη επαναλήφθηκε και μάλιστα με την πρώτη».

Νίκος Τσάδαρης NEWSBEAST.GR  23/4/2018

 

 

 

 

Απόλυτο χρόνο ημέρας έκανε ο Μάριος Ηλιόπουλος

Η πιο θεαματική κατηγορία


Στην κορυφαία κατηγορία

Formula Saloon ο Μάριος Ηλιόπουλος

όχι απλά κέρδισε αλλά «έσπασε» τα Εκρηκτικό... κοκτέιλ ο συνδυσμός Ηλιόπουλου και Ford Fiesta χρονόμετρα σημειώνοντας τον απόλυτο χρόνο ημέρας.

Ο συνδυασμός οδηγού και αυτοκινήτου (Ford Fiesta) αποδείχτηκε πως ήταν ένα.. εκρηκτικό κοκτέιλ θεάματος και το κατάλαβαν όσοι είδαν από κοντά τα περάσματα του «Mario», που σε ακόμα έναν αγώνα είχε στα χέρια του ένα ετοιμοπόλεμο αγωνιστικό που επιμελήθηκε ο κορυφαίος μηχανικός Μελέτης Καρακετίδης.

Το Ford Fiesta αναστέναξε στα χέρια του Μάριου Ηλιόπουλου που το πήγαινε στις τρεις ρόδες προσφέροντας ανεπανάληπτο θέαμα ευρωπαϊκού επιπέδου
Το Ford Fiesta αναστέναξε στα χέρια του Μάριου Ηλιόπουλου που το πήγαινε στις τρεις ρόδες προσφέροντας ανεπανάληπτο θέαμα ευρωπαϊκού επιπέδου

 

Στα χέρια του αρχιμηχανικού Μελέτη Καρακετίδη το Fiesta των 555 ίππων του 'Mario' παίρνει τη μορφή μαχητικού F-22 Raptor που δεν καταρρίπτεται, κάτι  που έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές!
Στα χέρια του αρχιμηχανικού Μελέτη Καρακετίδη το Fiesta των 555 ίππων του 'Mario' παίρνει τη μορφή μαχητικού F-22 Raptor που δεν καταρρίπτεται, κάτι που έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές!

 

 

Ανάβαση Διονύσου: Απόλυτο χρόνο ημέρας έκανε ο Μάριος Ηλιόπουλος

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, 23:16
Ανάβαση Διονύσου: Απόλυτο χρόνο ημέρας έκανε ο Μάριος Ηλιόπουλος

Με την ανάβαση Διονύσου ξεκίνησε σήμερα το πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων. Ο πρώτος Το θέαμα στην ανάβαση Διονύσου ήταν αρκετά καλό αλλά η βροχή άλλαξε τα σχέδια οδηγών και θεατών...αγώνας που διεξήχθη εντός Αττικής συγκέντρωσε πολλούς θεατές οι οποίοι πήγαν στο βουνό και ανταμείφτηκαν με καλό θέαμα μέχρι τη στιγμή που η βροχή έκανε την εμφάνισή της λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους.

Εκείνη την ώρα (περίπου 1 το μεσημέρι) σε συνδυασμό και με μία διακοπή λόγω διαρροής λαδιών από σπασμένο κάρτερ, είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Τα αποτελέσματα
Στην κατηγορία Ν η επιστροφή στους αγώνες για τον Σταμάτη Κατσίμη με Mitsubishi EVO συνοδεύτηκε με νίκη. Ακολούθησαν οι Αμερικάνος και Ποτουρίδης με Mitsubishi EVO και Subaru Impreza αντίστοιχα.

 

H επιστροφή του Σταμάτη Κατσίμη συνοδεύτηκε με νίκη...
H επιστροφή του Σταμάτη Κατσίμη συνοδεύτηκε με νίκη...

Εμφάνιση Πατσουρέα
Στην κατηγορία Α ο Λεωνίδας Κύρκος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, σε μία κατηγορία που Επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο "Πατς" απολαύσαμε και τον Κώστα Πατσουρέα με Mitsubishi EVO.

Ο γνωστός οδηγός επέστρεψε στους αγώνες μετά από δύο χρόνια απουσίας και σίγουρα έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα στους επόμενους αγώνες.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Λιώρης με Ford Escort RS Cosworth.

Ο Κώστας Πατσουρεας έλειπε από τους αγώνες και η επιστροφή του σίγουρα γέμισε χαμόγελα στις τάξεις των φιλάθλων
Ο Κώστας Πατσουρεας έλειπε από τους αγώνες και η επιστροφή του σίγουρα γέμισε χαμόγελα στις τάξεις των φιλάθλων

Εύκολα ο Κεχαγιάς
Στην κατηγορία Ε ο Γιώργος Κεχαγιάς που τρέχει με την στήριξη του zougla.gr έδειξε με το καλημέρα Ποιος να σε πιάσει; Ποιος; (για τον Γιώργο Κεχαγιά το άσμα) ποιος είναι το αφεντικό.

Πίσω από το τιμόνι του θηριώδες Ford Sierra RS Cosworth επικράτησε του ανταγωνισμού αφήνοντας πίσω του, τον επίσης θεαματικό Κώστα Ντόφη με Ford Escort RS 2000 και τον φοβερό Τρύφωνα Χασάπη με Citroen AX Sport.

Ο Γιώργος Κεχαγιάς με το θηριώδες Ford Sierra Cosworth έστειλε το μήνυμα από την αρχή του πρωταθλήματος πως δεν αστειεύεται...
Ο Γιώργος Κεχαγιάς με το θηριώδες Ford Sierra Cosworth έστειλε το μήνυμα από την αρχή του πρωταθλήματος πως δεν αστειεύεται...

Η πιο θεαματική κατηγορία
Στην κορυφαία κατηγορία Formula Saloon ο Μάριος Ηλιόπουλος όχι απλά κέρδισε αλλά «έσπασε» τα Εκρηκτικό... κοκτέιλ ο συνδυσμός Ηλιόπουλου και Ford Fiesta χρονόμετρα σημειώνοντας τον απόλυτο χρόνο ημέρας.

Ο συνδυασμός οδηγού και αυτοκινήτου (Ford Fiesta) αποδείχτηκε πως ήταν ένα.. εκρηκτικό κοκτέιλ θεάματος και το κατάλαβαν όσοι είδαν από κοντά τα περάσματα του «Mario», που σε ακόμα έναν αγώνα είχε στα χέρια του ένα ετοιμοπόλεμο αγωνιστικό που επιμελήθηκε ο κορυφαίος μηχανικός Μελέτης Καρακετίδης.

Το Ford Fiesta αναστέναξε στα χέρια του Μάριου Ηλιόπουλου που το πήγαινε στις τρεις ρόδες προσφέροντας ανεπανάληπτο θέαμα ευρωπαϊκού επιπέδου
Το Ford Fiesta αναστέναξε στα χέρια του Μάριου Ηλιόπουλου που το πήγαινε στις τρεις ρόδες προσφέροντας ανεπανάληπτο θέαμα ευρωπαϊκού επιπέδου

Στα χέρια του αρχιμηχανικού Μελέτη Καρακετίδη το Fiesta των 555 ίππων του 'Mario' παίρνει τη μορφή μαχητικού F-22 Raptor που δεν καταρρίπτεται, κάτι  που έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές!
Στα χέρια του αρχιμηχανικού Μελέτη Καρακετίδη το Fiesta των 555 ίππων του 'Mario' παίρνει τη μορφή μαχητικού F-22 Raptor που δεν καταρρίπτεται, κάτι που έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές!


Μας έφτιαξε ο Ηλιόπουλος με τη Ferrari
Εντυπωσιακός όμως ήταν και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος (δεν έχουν σχέση μεταξύ τους) ο οποίος με τη Η Ferrari του Παναγιώτη Ηλιόπουλου ανασταίνει και νεκρούς... μοναδική Ferrari 458 Italia Challenge τερμάτισε στη δεύτερη θέση έχοντας αφήσει πολύ καλές αναμνήσεις στους θεατές.

Το βάθρο της πιο θεαματικής κατηγορίας συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Σολδάτος που συμμετείχε με το νέο του απόκτημα, ένα Ford Fiesta και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Άτυχος ήταν ο Ιταλός Fulvio Guliani που αντιμετώπισε προβλήματα με την Lancia Delta EVO και ανέβηκε μόνο το πρώτο σκέλος.

O Παναγιώτης Ηλιόπουλος δεν είναι απλά 'χεράς' αλλά έχει και ένα αυτοκίνητο (Ferrari 458 Italia Challenge) που σε αναγκάζει να σηκώσεις τα πόδια στις μύτες των ποδιών σου για να το θαυμάσεις...
O Παναγιώτης Ηλιόπουλος δεν είναι απλά 'χεράς' αλλά έχει και ένα αυτοκίνητο (Ferrari 458 Italia Challenge) που σε αναγκάζει να σηκώσεις τα πόδια στις μύτες των ποδιών σου για να το θαυμάσεις...

Μίλτος Κύρκος x2
Στο Ενιαίο πρωτάθλημα που διεξάγεται με Skoda Fabia, ο Μίλτος Κύρκος που τρέχει με την στήριξη του Διπλή νίκη του Μίλτου Κύρκου στο Ενιαίο...zougla.gr κατάφερε να κερδίσει τους δύο αγώνες (μετρούσε ως διπλός αγώνας) και να βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.  

Ο Στάθης Κουκέας κατέκτησε δύο δεύτερες θέσεις ενώ Φίλιππος Καλέσης και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος κατέκτησαν από μία τρίτη θέση.

Η Skoda Fabia του Μίτλου Κύρκου κέρδισε και τους δύο αγώνες του Ενιαίου Πρωταθλήματος έχοντας την στήριξη του zougla.gr αλλά και την τεχνική υποστήριξη της Skoda Synegy
Η Skoda Fabia του Μίτλου Κύρκου κέρδισε και τους δύο αγώνες του Ενιαίου Πρωταθλήματος έχοντας την στήριξη του zougla.gr αλλά και την τεχνική υποστήριξη της Skoda Synegy
Μίλτος Κυρκος και zougla.gr συνεχίζουν μαζί για δεύτερη συνεχή χρονιά...
Μίλτος Κυρκος και zougla.gr συνεχίζουν μαζί για δεύτερη συνεχή χρονιά...


Τα ιστορικά
Στα ιστορικά, Γιώργος Κατσαρός (Ford Escort MK1), Βαγγέλης Γεωργούλας (Ford Escort RS) και Γιώργος Καρράς (BMW 2002) συμπλήρωσαν το βάθρο.

Η συνέχεια του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων θα δοθεί στις 28-29 Απριλίου στη Ριτσώνα.


Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα από την ανάβαση Διονύσου πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τα αποτελέσματα από τον πρώτο ανέβασμα των οδηγών και τα αντίστοιχα από τον πρώτο αγώνα του Ενιαίου πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τα αποτελέσματα από τον δεύτερο ανέβασμα των οδηγών και τα αντίστοιχα από τον δεύτερο αγώνα του Ενιαίου πατήστε
ΕΔΩΟ Γιώργος Κατσαρός ήταν άπιαστος στην κατηγορία των ιστορικών
Ο Γιώργος Κατσαρός ήταν άπιαστος στην κατηγορία των ιστορικώνΗ Lancia Delta του Ιταλού Fulvio Guliani δεν κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκέλος...
Η Lancia Delta του Ιταλού Fulvio Guliani δεν κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκέλος...


Βάθρο στην κατηγορία Α για τον Παναγιώτη Λιώρη
Βάθρο στην κατηγορία Α για τον Παναγιώτη Λιώρη


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, 23:40


 

Με 93 συμμετοχές η Ανάβαση Διονύσου

Η γιορτή του αγωνιστικού αυτοκινήτου αυτό το Σαββατοκύριακο στον Διόνυσο

Με 93 συμμετοχές η Ανάβαση Διονύσου

Για τρίτη διαδοχική χρονιά, μετά το 1976, η Ανάβαση Διονύσου το προσεχές Σαββατοκύριακο υπόσχεται μια μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού με πρωταγωνιστές τους 93 οδηγούς που θα βρεθούν στη γραμμή της εκκίνησης και τους χιλιάδες θεατές που αναμένονται στην ανατολική πλαγιά της Πεντέλης.

Ο θρυλικός αγώνας, που φιλοξένησε πολλούς εκ των ενδοξότερων οδηγών της ιστορίας των ελληνικών αγώνων μέχρι το 1976, αναβίωσε μετά από τέσσερις δεκαετίες με πρωτοβουλία της «Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής». Είναι ο μύθος αυτής της άκρως τεχνικής και θεαματικής διαδρομής των 5,5 χιλιομέτρων που προσέλκυσε φέτος μεγάλο αριθμό αγωνιζόμενων, όπως είχε συμβεί και τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι, όμως, πάντοτε, οι αγωνιζόμενοι και η λίστα των συμμετοχών υπόσχεται και φέτος ιδιαίτερες συγκινήσεις για τους θεατές, με σπουδαία αυτοκίνητα και συναρπαστικά περάσματα. Είδηση του αγώνα ο Ιταλός προσκεκλημένος Fulvio Giuliani με τη Lancia Delta Evo 600 ίππων, που θα αντιμετωπίσουν 9 Έλληνες στην κατηγορία Formula Saloon. Με ιδιαίτερες αξιώσεις επίσης θα εκκινήσουν το Διόνυσο 15 οδηγοί της κατηγορίας Α, 14 της κατηγορία Ν, 18 αγωνιζόμενοι της Κατηγορίας Ε, ενώ στην κατηγορία των Ιστορικών αυτοκινήτων, την πιο πολυπληθή, θα δώσουν το παρόν 20 συμμετέχοντες.

saturday05 (1)

Η Ανάβαση Διονύσου είναι, παράλληλα, και ο πρώτος φετινός αγώνας του Ενιαίου Πρωταθλήματος Skoda του ΣΟΑΑ και σύμφωνα με την προκήρυξη του θεσμού, κάθε σκέλος της Κυριακής προσμετρά για το Ενιαίο ως ξεχωριστός αγώνας, με ξεχωριστή κατάταξη και βαθμολογία.

Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, φέτος ο Διοικητικός Έλεγχος του αγώνα θα γίνει στα γραφεία του Σωματείου «ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α» (Κύπρου 76, Περιστέρι), την Παρασκευή 16/3 στις 17:00-20:00. Από το Σάββατο 17/3 η δράση θα μεταφερθεί στον οικισμό Ανατολή της Νέας Μάκρης: εκεί θα βρίσκεται ο χώρος των pits για τους αγωνιζόμενους και τις ομάδες, ενώ στα όρια του οικισμού και με κατεύθυνση προς Διόνυσο θα βρίσκεται η αφετηρία της Ανάβασης. Μετά από 5,5 χιλιόμετρα, η αγωνιστική διαδρομή θα τερματίζει στον οικισμό Άγιος Πέτρος.

Το Σάββατο περιλαμβάνει τον Τεχνικό Έλεγχο στην Ανατολή, και έπειτα τρία περάσματα για κάθε αγωνιζόμενο, στο πλαίσιο των Ελεύθερων και Χρονομετρημένων Δοκιμών. Ο αγώνας της Κυριακής περιλαμβάνει δύο σκέλη, δηλαδή δύο αναβάσεις για κάθε οδηγό, και θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί. Μία ώρα νωρίτερα, ο δρόμος θα κλείσει για την κυκλοφορία, συνεπώς κανείς δεν θα μπορεί να μπει, να βγει ή να κινηθεί στη διαδρομή μετά τις 09:00.

Για όσους, ωστόσο, δεν έχουν την ευκαιρία να δουν το μοναδικό θέαμα από κοντά, το διαδικτυακό κανάλι Sportal TV θα μεταδώσει απ’ ευθείας και καθ’ ολοκληρία τον αγώνα μέσω Live Streaming, όντας χορηγός επικοινωνίας παράλληλα με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alert TV και Attica TV, καθώς και με το διαδικτυακό κανάλι Marathon News.

NEWSBEAST.GR  16/3/2018

 

 

 

 

Με μία έκπληξη η Ανάβαση Διονύσου στις 17-18 Μαρτίου

Διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά

Με μία έκπληξη η Ανάβαση Διονύσου στις 17-18 Μαρτίου

Η Ανάβαση Διονύσου καθιερώνεται σταδιακά στη σύγχρονη -μετά το 1976- εποχή της, καθώς στις 17-18 Μαρτίου 2018 θα διεξαχθεί για τρίτη διαδοχική χρονιά - και με μια συναρπαστική έκπληξη: την παρουσία του Ιταλού Fulvio Giuliani, με την εκρηκτική Lancia Delta Evo των 600 ίππων.

Η κλασική Ανάβαση της ανατολικής ράχης της Πεντέλης, που προσφέρει στα 5,5 χιλιόμετρά της μια άκρως τεχνική μίξη αργών στροφών και μαζί πολύ γρήγορων τμημάτων, καθώς και μοναδική θέα προς το Νότιο Ευβοϊκό,  αναβίωσε με πρωτοβουλία του Σωματείου «ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.» το 2016.

Η Ανάβαση θα διεξαχθεί με την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα, και το διαδικτυακό κανάλι Sportal TV θα την μεταδώσει απ’ ευθείας μαζί με το διαδικτυακό κανάλι Marathon News.

Η αγωνιστική διαδρομή θα ξεκινά από τον οικισμό Ανατολή, όπου θα βρίσκεται και ο χώρος των pits, με κατεύθυνση προς τον Άγιο Πέτρο της Πεντέλης. Οι συμμετέχοντες το Σάββατο 17/3 θα κάνουν τρία περάσματα στο πλαίσιο των Χρονομετρημένων Δοκιμαστικών, ενώ την Κυριακή θα λάβουν μέρος στα δύο σκέλη του Αγώνα.

Ο Fulvio Giuliani με την περιβόητη στις ιταλικές και ευρωπαϊκές Αναβάσεις κίτρινη Lancia Delta Evo των 600 ίππων, είναι ένα από τα πρώτα, και φυσικά ηχηρά, ονόματα, στο άνοιγμα των συμμετοχών.

Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 9 Μαρτίου

Οι αγωνιζόμενοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Ανάβαση Διονύσου πρέπει να συμπληρώσουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευή 9/03 τη Δήλωση Συμμετοχής στο Σύστημα Διαδικτυακής Διαχείρισης Aγώνων (ΣΔΔΑ) της ΟΜΑΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-omae-epa.gr.

H Γραμματεία του Αγώνα θα λειτουργεί στα γραφεία του Σωματείου «ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.» (Κύπρου 76, Περιστέρι, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή στις 18:00-21:00) ως την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 και ώρα 21:00. Το Σάββατο-Κυριακή 17-18 Μαρτίου θα λειτουργεί στο χώρο των pits στην περιοχή Ανατολή Νέας Μάκρης. Oι Αγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Γραμματεία του αγώνα για να παραλαμβάνουν τα Δελτία Πληροφοριών.

Νίκος Τσάδαρης

NEWSBEAST.GR  28/2/2018

 

 

 

 

Ο Οζιέ ξεκίνησε με θρίαμβο τη χρονιά στο ράλι του Μόντε Κάρλο

Κέρδισε εμφατικά τον πρώτο αγώνα της σεζόν

Ο Οζιέ ξεκίνησε με θρίαμβο τη χρονιά στο ράλι του Μόντε Κάρλο

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ με το Ford Fiesta WRC της M-Sport και ξεκίνησε τη χρονιά με τη φόρα που έχει ως πρωταθλητής! Κέρδισε με εμφατικό τρόπο το πρώτο ράλι της χρονιάς στο Μόντε Κάρλο και έδειξε σε όλους πόσο διψασμένος είναι για περισσότερα πρωταθλήματα και νίκες. Από κοντά η ομάδα της Toyota με τους Τάνακ και Λάτβαλα να παίρνουν τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου.

Σε ρυθμό ρελαντί ο πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ, κέρδισε το ράλι Μόντε Κάρλο και έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για τον 6ο του τίτλο. Ο Οζιέ οδήγησε γρήγορα αλλά μυαλωμένα το Ford Fiesta WRC της M-Sport με αποτέλεσμα να έλεγχει σε όλη την τελευταία ημέρα τον Τάνακ που έδειχνε δυνατός και ικανός να εκμεταλευτεί κάθε πιθανό λάθος του Γάλλου. Ο Οζιέ βέβαια έδειξε την κλάση του από νωρίς κερδίζοντας την πρώτη ειδική «La Bollene Vesubie-Piera Cava», καταφέρνοντας να διευρύνει την διαφορά του από τον Τάνακ που καιροφυλακτούσε από τα +33 στα 45 δευτερόλεπτα !

Στην Power Stage, o Οζιέ είχε μια συντηρητική προσέγγιση καθώς τα ελαστικά του δεν ήταν ιδανικά  για την συγκεκριμένη ειδική με αποτέλεσμα να τερματίσει σε αυτήν 5ος αλλά νικητής του αγώνα. Η νίκη στην Power Stage και οι πέντε πολύτιμοι βαθμοί που παίρνει ο νικητής της Power Stage, πήγαν τελικά στον Κρις Μικ!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ τελικά τερμάτισε πρώτος με τους εργοστασιακούς οδηγούς της Toyota Οτ Τάνακ και Γιάρι Μάτι Λάτβαλα να ακολουθούν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Το πρωτάθλημα αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρον καθώς ο Οζιέ θα προσπαθήσει να πάρει τον 6ο του τίτλο κάτι που οι οδηγοί της Toyota αλλά και το Νέβιλ της Hyundai δεν έχουν καμμιά όρεξη να συμβεί.

Πηγή: gazzetta.gr   28/1/2018

 

 

 

 

Ο Ισπανός Sainz με Peugeot 3008DKR νικητής του 40ου Ράλι Dakar

Δεύτερη νίκη του «ματαντόρ»

Ο Ισπανός Sainz με Peugeot 3008DKR νικητής του 40ου Ράλι Dakar

Η μεγαλύτερη περιπέτεια σε τροχούς, το

ράλι Dakar

τερμάτισε χθες (ξεκίνησε στις 6/1 από την Λίμα του Περού) στην πόλη Κόρντομπα της Αργεντινής, μετά από 15 εξαντλητικές ημέρες στις αφιλόξενες εκτάσεις του Περού, της Χιλής και της Αργεντινής, με θριαμβευτές τους Ισπανούς

Carlos Sainz-Lukas Cruz

στο τιμόνι ενός από τα 4 Peugeot 3008DKR.

Η 40η έκδοση του διάσημου αγώνα που εμπνεύστηκε την δεκαετία του ‘70 ο πρόωρα χαμένος Τιερί Σαμπίν, ήταν η πιο σκληρή τουλάχιστον από τότε που «μεταφέρθηκε» (για λόγους ασφαλείας) από την Σαχάρα στα εδάφη της Νότιας Αμερικής.

winner4

Συνολικά περίπου 9.000 χιλιόμετρα, από τα οποία τα μισά ειδικές διαδρομές και στις 5 από τις 15 ημέρες ο αγώνας περνούσε από διαδρομές με υψόμετρο πάνω από 3.000 μέτρα. Από τα 92 αυτοκίνητα που πήραν εκκίνηση, τερμάτισαν 43 και ο τελευταίος είχε από τον πρώτο διαφορά 245 ώρες 59 λεπτά 17 δεύτερα (σχεδόν 10 ημέρες)!

Οι ομάδες που διεκδίκησαν την νίκη ήταν ουσιαστικά 3, με τον πρώτο λόγο στην αρμάδα των Peugeot 3008DKR, που οδηγούσε ένα κουαρτέτο αστέρων παγόσμιας εμβέλειας, με επί κεφαλής τον 13 φορές νικητή του Dakar, Γάλλο Stephane Peterhansel, τον δις παγκόσμιο και άπαξ νικητή της ερήμου Carlos Sainz και τον 9άκις παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι Seb Loeb, που είχε όλα τα φώτα στραμένα πάνω του, καθώς πολύ θα ήθελαν οι Γάλλοι να «σπάσει το ρόδι» και να κερδίσει στην 3η του συμμετοχή στον αγώνα.

winner2

Αντίπαλη ομάδα ήταν αυτή των Mini All4 με επικεφαλής τον γνωστό Φινλανδό ράλιμαν Mikko Hirvonen και αουτσάϊντερ η ομάδα Gazoo Toyota με τα Hilux και επικεφαλής οδηγούς τον Καταριανό Ολυμπιονίκη της σκοποβολής Nasser Al Attiyah και τον Νοτιοαφρικανό Giniel De Villiers.

Επί της ουσίας πάντως, τα Peugeot δεν έχασαν ποτέ τον έλεγχο του αγώνα καθώς αρχικά με τον Peterhansel (που από τη μέση του αγώνα αντιμετώπισε προβλήματα) και στη συνέχεια με τον Sainz, έφεραν ένα ακόμα τρόπαιο στα φορτωμένα ράφια της Γαλλικής ομάδας, παρά το ότι στην 4η (από τις 14) μόλις ειδική διαδρομή του αγώνα, είδαν τον Loeb να εγκαταλείπει (όταν βγήκε στην άμμο και ο συνοδηγός του Elena χτύπησε τον ώμο του) και το τέταρτο 3008 του Cyril Despres να κάνει ένα «αεροπλανικό» τουμπάρισμα καθυστερώντας πολύ, κάτι που στην συνέχεια τον έφερε ουσιαστικά στην θέση του «αγωνιζόμενου service», για τους Peterhansel & Sainz.

winner3

Μάλιστα τα προβλήματα του Peterhansel ήταν τόσα που στις τελευταίες διαδρομές του αγώνα, δόθηκε η ευκαιρία στα δυο Hilux της Toyota, να περάσουν στην 2η & 3η θέση με τους Al Attiyah (νικητή του αγώνα το 2001 & 2015) και De Villiers (νικητή το 2009) αντίστοιχα.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Peterhansel (γνωστός και σαν «Αλεπού της Ερήμου») ενώ την 6άδα συμπλήρωσαν (επωφελούμενοι προβλημάτων των φαβορί), ο Πολωνός  Jakub Przygonski με ένα από τα Mini του Orlen Team/ X-Raid και ο πρίγκηπας του Αμπού Ντάμπι (γνωστός και από το ράλι Ακρόπολις) Sheikh Khalid Al Qassimi στο τιμόνι ενός ακόμη 3008DKR Maxi, της ιδιωτικής ομάδας PH-Sport, αλλά μάλλον ήταν μια ακόμα από τις εργοστασιακές συμμετοχές, καθώς το Αμπού Ντάμπι είναι ο βασικός χορηγός των Citroen στο WRC και ως γνωστόν Peugeot & Citroen είναι ουσαστικά το ίδιο «μαγαζί».

winner10

Θριαμβευτής λοιπόν του πιο σκληρού αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ο 56 χρονος δις παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, Ισπανός Carlos Sainz, που μετά 3 εγκαταλείψεις με Peugeot βάζει το πολύτιμο έπαθλο δίπλα σε αυτό του 2010, όταν είχε κερδίσει οδηγώντας για την VW. Η νίκη αυτή αναδεικνύει τον επονομαζόμενο και «ματαντόρ» σε ένα από τους πλέον πετυχημένους οδηγούς rally & rally raid όλων των εποχών, κάνοντας ιδιαίτερα χαρούμενους δεκάδες χιλιάδες φίλων του ανά τον κόσμο και φυσικά την Peugeot που παρά την υπερπροσπάθεια παρά λίγο να χάσει τον αγώνα.

Η τελική κατάταξη των 6 πρώτων

1. Sainz-Cruz Peugeot 3008DKR                                      49H 16' 18''

2. Al-Attiyah-Baumel  Gazoo Toyota Hilux                     49H 59' 58''

3. De Villiers-Von Zitzewitz  Gazoo Toyota Hilux          50H 32' 59'

4. Peterhansel-Cottret  Peugeot 3008DKR                      50H 41' 47''

5. Przygonski-Colsoul Mini Orlrn Team / X-Raid          52H 01' 42''

6. Al Qassimi-Panseri Peugeot 3008DKR Maxi              53H 37' 16''

winner9

winner8

winner7

winner6

winner5

winner1

Νίκος Τσάδαρης NEWSBEAST.GR 21/1/2018

 

 

 

 

Ράλι Ντακάρ, Ειδική 10: Ο Σάινθ ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής Δημοσίευση: 18 Ιαν. 2018 09:54

Adtech Ad

Χωρίς ρίσκο, ο Κάρλος Σάινθ (Peugeot) και ο Ματίας Ουόκνερ (ΚΤΜ) συντήρησαν τη διαφορά ασφαλείας στην κορυφή αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Αναίρεση της ποινής του Σάινθ.

Στα 281 αγωνιστικά χιλιόμετρα από το Μπελέν στη Φιαμπαλά και το Τσιλεσίτο της Αργεντινής ο Κάρλος Σάινθ της Peugeot δεν είχε κανένα πρόβλημα να συντηρήσει τη μεγάλη του διαφορά στην κορυφή των αυτοκινήτων του 40 Ράλι Ντακάρ κατά την 10η Ειδική του αγώνα, ενώ το ίδιο ακριβώς ίσχυσε - μετά το δράμα της προηγούμενης μέρας - και στις μοτοσικλέτες με τον Ματίας Ουόκνερ της ΚΤΜ.

Ο Σάινθ, εξάλλου, είχε και την τύχη της αναίρεσης της ποινής 10 λεπτών που του είχε επιβληθεί την προηγούμενη μέρα, για "ενδεχόμενη επικίνδυνη οδήγηση" μετά από καταγγελία του οδηγού γουρούνας Κις Κούλεν ότι τον χτύπησε στην ΕΔ Λα Παζ-Ουγιούνι και δεν σταμάτησε να τον βοηθήσει. Η διοργανώτρια ASO όμως σήμερα αναίρεσε την ποινή, έπειτα από έφεση και νέα στοιχεία που προσκόμισε η Peugeot από την τηλεμετρία του 3008DKR Maxi του Ισπανού.

Όσο για την υγεία του Αντριέν βαν Μπεβερέν της Yamaha, μετά την πτώση του τρία χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό της 9 ΕΔ της Τρίτης 16/1, η τελευταία ενημέρωση της Yamaha ανέφερε ότι ο μέχρι χθες πρωτοπόρος του αγώνα Γάλλος κατά την πτώση του έσπασε την κλείδα και δύο πλευρά του, και υπέστη μώλωπες στους πνεύμονές του. Ο Ντε Μπεβερέν βρισκόταν στο νοσοκομείο της Λα Ριόχα, πριν οι γιατροί κάνουν δεκτό το αίτημα για μεταφορά του στη Γαλλία για την αποθεραπεία του.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά τη νίκη του Στεφάν Πετερανσέλ στην 9η ΕΔ της Τρίτης, που τον έφερε στην δεύτερη θέση της γενικής μπροστά από τον Νάσερ Αλ-Ατίγια, ο Σάινθ προασπίστηκε το μεγάλο του προβάδισμα στη 10η Ειδική κερδίζοντας τον Γάλλο κατά μόλις 10 δευτερόλεπτα – και συντηρώντας, έτσι, τη διαφορά των 51 λεπτών στην κορυφή.

Ταχύτερος της ημέρας, αν και αρχικά ήταν ο Μίκο Χίρβονεν πριν χρειαστεί μέσα στην Ειδική να επιδιορθώσει μια ζημιά του δικίνητου buggy της Mini, αποδείχθηκε στο τέλος ο Μπέρναρντ τεν Μπρίνκε της Toyota - με 4:35 λεπτών από τον Σιρίλ Ντεπρέ (Peugeot).

ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ

Στους δύο τροχούς, αντίθετα, ο Ματίας Ουόκνερ δεν χρειάστηκε να πιέσει ιδιαίτερα για να διατηρήσει το προβάδισμα άνω της μισής ώρας στην κορυφή, κι έκανε τον τέταρτο χρόνο της 11η ΕΔ, 11 λεπτά πίσω από τον ταχύτερο της ημέρας Τόμπι Πράις.

Ο Κέβιν Μπεναβίδες έκανε τον δεύτερο χρόνο, αλλά κάλυψε μόνο 9:23 λεπτά της υστέρησής του από την κορυφή της γενικής και τον Ουόκνερ. Αυτή έμεινε στα 32 λεπτά, αποτέλεσμα της λανθασμένης πλοήγησης της προηγούμενης μέρας που κόστισε πολύ ακριβά σε μια σειρά αναβάτες: πλην του Μπεναδίες, και στους Τόμπι Πράις, Χοάν Μπαρέδα, Αντουάν Μέο.

Ωστόσο, μετά τον Ντε Μπεβερέν, η 10η Ειδική του αγώνα έφερε άλλη μια πρώτης κλάσεως εγκατάλειψη: του Χουάν Μπαρέδα, που -αγωνιζόμενος με βαριά χτυπημένο γόνατο από το Σάββατο- κάλεσε ιατρική βοήθεια στο 98 χιλιόμετρο της Ειδικής και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λα Ριόχα.

Για τον τερματισμό του 40 Ράλι Ντακάρ, ενός εκ των σκληρότερων και δραματικότερων των τελευταίων ετών, απομένουν ακόμα τρείς ημέρες, και 1.012 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ 2018

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

(Μετά την 10 Ειδική Διαδρομή)

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

1. Σάινθ-Κρουζ (Peugeot) 36:16:27

2. Πετερανσέλ-Κοτρέ (Peugeot) +1:00:45

3. Αλ-Ατίγια-Μπομέλ (Toyota) +1:24:02

4. Τεν Μπρίνκε-Περέν (Toyota) +1:27:35

5. Ντε Βιγέρ-Φον Ζίτσεβιτς (Toyota) +1:40:05

6. Πρζιγκόνσκι-Κολσούλ (Mini) +2:54:18

7. Αλ Κασίμι-Πανσέρι (Peugeot) +3:26:19

8. Πρόκοπ-Τόμανεκ (Ford) +5:53:08

9. Φαν Μέρκστιν-Μαρτόν (Overdrive Toyota) +6:31:09

10. Χαλπέρν-Πουλέντα (South Racing) +8:41:21

ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ

1. Ματίας Ουόκνερ (KTM) 36:33:37

2. Κέβιν Μπεναβίδες (Honda) +32:00

3. Τόμπι Πράις (KTM) +39:17

4. Ζεράρ Φαρές Γκιουέλ (Himoinsa) +49:17

5. Αντουάν Μέο (ΚΤΜ) +59:05

6. Ρίκυ Μπράμπεκ (Honda) +1:18:10

7. Τζόνι Ομπέρ (Gas Gas) +1:49:34

8. Πάμπλο Κιντανίγια (Husqvarna) +1:53:19

9. Χοσέ Κορνέχο (Honda) +2:05:57

10. Οριόλ Μένια (Hero) +2:13:07

www.driveandtravel.gr

 

 

 

 

Οι συγκινητικές ευχές της Τζίνα Σουμάχερ στον πατέρα της

Ο θρύλος της Formula 1 έγινε προ ημερών 49 ετών - Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε η κόρη του

Οι συγκινητικές ευχές της Τζίνα Σουμάχερ στον πατέρα της

Ο Μίκαελ Σουμάχερ έκλεισε στις 3 Ιανουαρίου τα 49 και οι φίλοι του τον τίμησαν με χιλιάδες συγχαρητήρια μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανάρτηση της κόρης του Τζίνα στο Instagram με τις ευχές της για τα γενέθλια του πατέρα της. Η εικοσάχρονη Τζίνα έγραψε «Χρόνια Πολλά στον καλύτερο πατέρα. Σε αγαπάμε» και στο τέλος πρόσθεσε το hashtag «keepfighting», δηλαδή «συνέχισε να μάχεσαι», καθώς ο πολυνίκης οδηγός της Formula 1 βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια καθηλωμένος στο κρεβάτι μετά από ένα σοβαρό ατύχημα σε χιονοδρομικό κέντρο των γαλλικών Άλπεων.

Η Τζίνα έγραψε τις ευχές της κάτω από μία ασπρόμαυρη φωτογραφία του Μίκαελ Σουμάχερ σε νεαρότερη ηλικία και με σκεπτικό ύφος. Η θυγατέρα του πιο επιτυχημένου πιλότου στην ιστορία της Formula 1 είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άθλημα της ελεύθερης ιππασίας, ενώ σε πρόσφατη εκδήλωση είχε ευχαριστήσει τους γονείς της, «για την αγάπη, που μου χαρίζουν κάθε ημέρα».

gina

Πηγή: gazzetta.gr NEWSBEAST.GR

Διαβάστε ακόμα

 

 

 

 

 

«Dream… Dare… Live it» στο Ράλι Ντακάρ

Το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα

«Dream... Dare... Live it» στο Ράλι Ντακάρ

Με το σύνθημα «Dream... Dare... Live it» που αποτελεί «σήμα» κατατεθέν του διάσημου Ράλι Ντακάρ, ένας άνδρας κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, ο Mindaugas Plukys αφού αγόρασε το pickup, βρήκε χορηγούς για να τον βοηθήσουν  να το τροποποιήσει κατάλληλα προκειμένου να λάβει μέρος στον σκληροτράχηλο αγώνα, αλλά  και για  να το μεταφέρει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού, στη γραμμή εκκίνησης του Ράλι Ντακάρ, στη Λίμα του Περού. Μετά τη διαπίστευση Τύπου που έλαβε από τους διοργανωτές του θεσμού, θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες,  αρχίζοντας στις 6 Ιανουαρίου και στέλνοντας  άρθρα, εικόνες και βίντεο για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η χρονική στιγμή για αυτό το «ταξίδι ζωής»  δεν θα μπορούσε να είναι πιο τέλεια για τον Mindaugas. Και αυτό γιατί το εξαντλητικό Ράλι Ντακάρ γιορτάζει τα 40α  γενέθλιά του, όπως και ο ίδιος μέσα στο 2018.

Ο Mindaugas δήλωσε: «Υπάρχει κάτι στο Ράλι Ντακάρ που πάντα με ενέπνεε. Σχεδιάζω αυτή την περιπέτεια πέντε χρόνια και πάντα έλεγα ότι θα το έκανα πριν από τα 40ά μου γενέθλια. Επομένως ο πρωταρχικός στόχος μου ήταν να φτάσω στη Νότια Αμερική τον Ιανουάριο του 2018».

Ο Mindaugas ζει στο Βίλνιους της Λιθουανίας και εργάζεται για το τμήμα επικοινωνίας της Nissan στην  Βαλτική. Αγόρασε ένα Nissan Navara τον Σεπτέμβριο του 2017 και από τότε συνεργάζεται με προμηθευτές εξαρτημάτων για την αναβάθμιση του. Στόχος του, είναι να αντιμετωπίσει με επιτυχία μια διαδρομή που πολλοί θεωρούν ως τον πιο σκληρό αγώνα αντοχής στον κόσμο.

Πρόκειται για ένα μοντέλο Double Cab, το οποίο κινείται με κινητήρα diesel των 2.3 λίτρων 160ίππων και κιβώτιο των έξι ταχυτήτων. “Ντυμένο” σε χρώμα Flame Red, το ύψος του οχήματος αυξήθηκε κατά 4 εκ.  με το σύστημα ανάρτησης Old Man Emu. Με επιπρόσθετα γνήσια αξεσουάρ όπως οι «πλευρικές μπάρες» και η πίσω μπάρα του προφυλακτήρα, αναβαθμίστηκε το στυλ και βελτιώθηκε η ανθεκτικότητα του, ενώ στα συν συγκαταλέγεται και η προστατευτική ποδιά της Rival.

ναβαρα2 ναβαρα3

Για τις νύχτες του Ράλι, θα φροντίσει μια φωτεινή ράβδος με προβολείς LED της Hella, ενώ η πλαστική επένδυση του χώρου φόρτωσης με το σχετικό κάλυμμα αλουμινίου, θα παρέχουν την προβλεπόμενη ασφάλεια και προστασία κατά την αποθήκευση και την μεταφορά φορτίων και αντικειμένων.

Στην οροφή υπάρχουν cross bars της Thule και σχάρα οροφής, καθώς και μία μπάρα LED Lazer Triple R 16, για πρόσθετο φωτισμό. Την εξωτερική εμφάνιση πλαισιώνουν ζάντες αλουμινίου μαύρου χρώματος 18 ιντσών.

Μέσα στο κόκπιτ, υπάρχει ένας μετατροπέας ισχύος 220V, συν τέσσερις πρόσθετες υποδοχές USB.

Ο Mindaugas, ο οποίος συνοδεύεται από τον φωτογράφο Andrius Laucius, θα ακολουθήσει τους αγωνιζόμενους καθώς αυτοί θα ξεκινήσουν,  από τη γραμμή εκκίνησης του Dakar Rally,  στις 6 Ιανουαρίου. Σε δύο εβδομάδες, με 14 ειδικές, και 9.000 χιλιόμετρα σε τρεις χώρες, το πλήρωμα σχεδιάζει να φτάσει στην γραμμή τερματισμού, στην Κόρδοβα της  Αργεντινής.

ναβαρα1

Νίκος Τσάδαρης NEWSBEAST.GR   5/1/2018

 

 

 

Έπεσε η αυλαία για τα Dirt Games του 2017

Οι οδηγοί προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους θεατές

Έπεσε η αυλαία για τα Dirt Games του 2017

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έπεσε η αυλαία του μηχανοκίνητου αθλητισμού για το 2017, και συγκεκριμένα με το Dirt Games Challenge τον νεοσύστατο θεσμό που φέτος κατάφερε (από την πρώτη του χρονιά διεξαγωγής) να δημιουργήσει τεράστιο ενδιαφέρον.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές αποδείχθηκαν οι 94 συμμετέχοντες που εκκίνησαν στον αγώνα της πίστας των Μεγάρων, οδηγώντας χωμάτινες φόρμουλες και αγωνιστικά αυτοκίνητα. Στη μικτή διαδρομή που είχε σχεδιάσει η ομάδα του Dirt Games Challenge μαζί με το Α.Σ.Μ.Α., οι οδηγοί προσέφεραν πλούσιο θέαμα στον μεγάλο αριθμό των θεατών που παραβρέθηκαν.

Ένα ακόμα στοιχείο που χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, ήταν ο έντονος συναγωνισμός σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες, με δεδομένο ότι στον αγώνα είδαμε αρκετά σπουδαία ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Παράλληλα, με δεδομένο το γεγονός ότι αποτελούσε τον τελευταίο γύρο του Dirt Games, στο τέλος έγιναν γνωστοί και οι κάτοχοι των τίτλων για το 2017. Μεγάλος νικητής, είναι ο Γιώργος Ζυμαρίδης που κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο τόσο στα 650 κ.εκ., όσο και στην κατηγορία έως 750 κ.εκ. Στην πρώτη το κατάφερε με το SR Kartcross, ενώ στη δεύτερη με το Speedcar. Επίσης, ο Επαμεινώνδας Καρανικόλας εξασφάλισε το κύπελλο στην κατηγορία Open, οδηγώντας το πανίσχυρο τετρακίνητο Autocross. O ταχύτατος Έλληνας οδηγός, ολοκλήρωσε ιδανικά τη χρονιά, αφού ήταν ο ταχύτερος σήμερα στην κατηγορία Open, με τους Αναστάσιο Ευσταθιάδη (Εdge Piranha) και Πάνο Αποστόλου (Speedcar) να τον ακολουθούν στο βάθρο.

Στην κατηγορία έως τα 650 κ.εκ. μάλιστα συγκέντρωσε 14 συμμετοχές, τις εντυπώσεις και μαζί τη νίκη κατέκτησε ο Γιάννης Χεκιμιάν με το Speedcar. Οι Γιώργος Ζυμαρίδης με SR Kartcross και Κώστας Χριστόπουλος με Speedcar συμπλήρωσαν το βάθρο.

Ανάλογη εικόνα, όμως, είχαμε και στην κατηγορία των 750 κ.εκ., με τον Γιάννη Χεκιμιάν να επικρατεί και πάλι οδηγώντας χωμάτινη φόρμουλα της Speedcar, όντας ο άνθρωπος του αγώνα. Μάλιστα, δεύτερος ακολούθησε ο Τάκης Καϊτατζής με το νέο SR Kartcross στην πρώτη του εμφάνιση στο θεσμό, με τον Γιώργο Ζυμαρίδη (αυτή τη φορά με το πράσινο Speedcar) να τερματίζει τρίτος, αλλά πανηγυρίζοντας αντίστοιχα και σε αυτή την περίπτωση τον τίτλο στην κατηγορία.

Μάχες, όμως, είχαμε και στις κατηγορίες των αυτοκινήτων. Ταχύτερος όλων, αναδείχθηκε ο Πάνος Κύρκος με το Mitsubishi Lancer EVO VIII της κατηγορίας Α, σημειώνοντας εξαιρετικούς χρόνους. Στο βάθρο της κατηγορίας άνω των 2.000 κ.εκ. τον ακολούθησε ο Λάμπρος Κύρκος με ίδιο αυτοκίνητο, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Λευτέρης Αλυγιζάκης με ένα Lancer ένατης γενιάς. Στην κατηγορία έως 2.000 κ.εκ., στο βάθρο ανέβηκαν οι Τάκης Καμπύλης (Skoda Fabia S2000), Παναγιώτης Στιβαχτάρης (MG ZR) και Κώστας Αντωνίου (Ford Escort RS), ενώ σε αυτή έως 1.600 κ.εκ. καλύτερος όλων αναδείχθηκε ο Γιάννης Ακράτος (Peugeot 208 R2), ακολουθούμενος από τους Σπύρο Βασιλείου (Rover MG) και Χαράλαμπο Γαζετά (Opel Corsa S1600). Τέλος στην μικρότερη κατηγορία έως 1.400 κ.εκ. ο Νίκος Χρυσάφης με το Peugeot 206 επικράτησε και οι Μανώλης Χαλιβελάκης (Skoda Fabia), Χρήστος Σουρτζής (MG ZR), τον ακολούθησαν στο βάθρο.

11 22 33 44

Νίκος Τσάδαρης NEWSBEAST.GR  10/12/2017

 

 

 

 

Με 52 πληρώματα το 5ο Athens Rally Sprint – «Αγ. Μερκούριος»

Δύο ημερήσια και ένα νυχτερινό πέρασμα από τη διαδρομή των 14,53 χιλιομέτρων

Με 52 πληρώματα το 5ο Athens Rally Sprint - «Αγ. Μερκούριος»

Η διαδρομή του Αγίου Μερκουρίου, στις παρυφές της Πάρνηθας, θα ανοίξει τις πύλες της το προσεχές Σάββατο 18 Νοεμβρίου για 52 πληρώματα και για ορισμένα ιδιαίτερα εντυπωσιακά αυτοκίνητα, για το 5ο Athens Rally Sprint που διοργανώνει το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. σε συνεργασία με το Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α.

Οι 52 οδηγοί και οι ισάριθμοι συνοδηγοί τους θα έχουν, στη φετινή πέμπτη χρονιά του καθιερωμένου πια θεσμού του ARS, τη μοναδική αγωνιστική εμπειρία του περάσματος μιας τόσο τεχνικής και απαιτητικής διαδρομής με τον παραπάνω βαθμό δυσκολίας, και ικανοποίησης στον τερματισμό, του σκότους της νύχτας. Το 5ο Athens Rally Sprint, θυμίζουμε, περιλαμβάνει δύο ημερήσια και ένα νυχτερινό πέρασμα από τη διαδρομή των 14,53 χιλιομέτρων, με κατεύθυνση από τη Μαλακάσα προς τα πρώην βασιλικά κτήματα της Βαρυμπόμπης.

Στην κορυφή του πίνακα συμμετοχών φιγουράρουν 7 πληρώματα με τετρακίνητα αυτοκίνητα των Κατηγοριών C1 και C2, που αναμένεται να διαγωνιστούν στη μάχη της γενικής κατάταξης. Όμως, κάποιοι από τους (συνολικά 6, στο «Μερκούρη») αγωνιζόμενους της Κατηγορίας C3, έχουν αποδείξει πως παρότι η ισχύς των αυτοκινήτων τους μεταδίδεται σε μόνο δύο τροχούς, διαθέτουν το ταλέντο για να μπουν κι εκείνοι στη μάχη της κορυφής.

Η πιο πολυπληθής κατηγορία του 5ος φετινού γύρου του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος, όπου προσμετρά το 5ο Athens Rally Sprint «Άγιος Μερκούριος», είναι η C6. Οι παλιές Κλάσεις Α5 και Ν2 υπόσχονται μια μάχη εξαιρετικού ενδιαφέροντος με 11 παρεμφερούς απόδοσης μικρά, αλλά ισχυρά αυτοκίνητα. Στα δύο παραπάνω «σκαλοπάτια» των συμμετοχών, στις κατηγορίες C4 και C5 έχουν δηλώσει συμμετοχή από 3 πληρώματα, ενώ το παρόν θα δώσουν και 2 πληρώματα με τα Skoda Fabia 1.2 του Ενιαίου Πρωταθλήματος ΣΟΑΑ.

Πέραν αυτών, ο «Μερκούρης» αυτό το Σάββατο θα φιλοξενήσει και τους αγωνιζόμενους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων, του οποίου είναι ο 7ος γύρος. Στη ράμπα της Αφετηρίας, που θα δοθεί στις 12:00 το μεσημέρι στο Service Park (στο προαύλιο του Ι.Γ.Μ.Ε., στο Ολυμπιακό Χωριό), θα ανέβουν 20 πληρώματα με ισάριθμα εντυπωσιακά ιστορικά αυτοκίνητα.

Το Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού, θα φιλοξενήσει το Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο του αγώνα, το απόγευμα της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου.

Η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) καλεί όλους τους φίλους τους μηχανοκίνητου αθλητισμού να απολαύσουν το όμορφο θέαμα του 5ου Athens Rally Sprint «Άγιος Μερκούριος» τηρώντας απαρέγκλιτα τις υποδείξεις ασφαλείας των κριτών, και διαφυλάττοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον ευαίσθητο, ειδικά μετά τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, φυσικό πλούτο του δρυμού της Πάρνηθας και της βορειοανατολικής Αττικής.

sdoghdsoih2

Νίκος Τσάδαρης

NEWSBEAST.GR   15/11/2017

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided