Πέμπτη, Φεβρουάριος 22, 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2ος

 

 

 

 

 

 

 

Οι δέκα κάλπες

 

 

Τετάρτη 21/02/2018 - 12:59

Οι δέκα κάλπες

Οι δέκα κάλπες

Το αξεπέραστο αστυνομικό έργο της Αγκάθα Κρίστι «οι 10 μικροί νέγροι», μας θυμίζει η ιστορία με τις «10 κάλπες», κατά τη σημερινή πλειοψηφία, στη Βουλή.

Ειλικρινά, απορούμε για την έγερση του ζητήματος. Καλά οι διάφοροι σχολιαστές και δημοσιολογούντες, που προχειρολογούν, χωρίς να γνωρίζουν τα δεδομένα. Αλλά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Μα, μια απλή ανάγνωση του άρθρου 86 του Συντάγματος, ειδικά δε των τριών πρώτων παραγράφων, αρκεί για να αντιληφθεί κανείς, το έωλο των αντιρρήσεων, αφού, με σαφήνεια, προσδιορίζεται ότι η πρόταση παραπομπής δε μπορεί παρά να είναι ονομαστική. Δηλαδή, αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα, που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου, αλλιώς δε μπορεί να υπάρξει. Μπορεί να διαφωνεί κανείς με τη ρύθμιση, αλλά αυτή ισχύει και δεν αντιλαμβανόμαστε πως διασφαλίζεται η τήρηση της, με τη μία κάλπη, που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τούτου δοθέντος, η σημερινή συζήτηση δεν είναι για το θεαθήναι, αλλά προσφέρει τη δυνατότητα, στους βουλευτές, αφού αποκτήσουν μια πιο πλήρη εικόνα, να μην παραπέμψουν ενδεχομένως, στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, κάποιον ή κάποιους ή και το σύνολο των «αναφερομένων». Έχει άλλωστε συμβεί στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, με τους Θόδωρο Ρουσόπουλο και Γιώργο Βουλγαράκη. Αυτό το νόημα έχει άλλωστε και η δυνατότητα αυτοπρόσωπης παρουσίας των εγκαλούμενων ή «αναφερόμενων» πολιτικών προσώπων. Εάν, λοιπόν, ίσχυε η καινοφανής άποψη, περί μίας κάλπης, που δε θα περιλάμβανε τα ανωτέρω «αναφερόμενα» πρόσωπα, τότε δε θα είχαμε, μόνο, ευθεία παραβίαση του άρθρου 86 του Συντάγματος, ειδικότερα δε, των τριών πρώτων παραγράφων του, αλλά θα οδηγούμασταν και σε άλλης φύσης αδιέξοδα, που επισήμανε και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θεοπεφτάτου. Δεδομένου, ότι σύμφωνα με το άρθρο 155, παρ. 8 του Κανονισμού της Βουλής, για τους όρους διεξαγωγής της συζήτησης, το υπό παραπομπή πρόσωπο, εφόσον διαθέτει και τη βουλευτική ιδιότητα, δε δικαιούται να μετάσχει στην ψηφοφορία, που αφορά την εναντίον του κατηγορία, τότε θα είχαμε δύο τινά: Είτε ευθεία παραβίαση και του Κανονισμού της Βουλής, εφόσον δε θα ήταν δυνατό να ελεγχθεί η εφαρμογή της προαναφερθείσας διάταξης, στην περίπτωση της μίας, «απρόσωπης» κάλπης. Είτε ο τελευταίος θα στερούνταν του δικαιώματος του, να ψηφίσει για τα υπόλοιπα «αναφερόμενα» πρόσωπα. Μάλλον, λοιπόν, περί «όνου σκιάς» είναι όλος ο θόρυβος…

Οι ομογενείς καταδικάζουν την προκλητικότητα της Τουρκίας!

Καλούν τον Τράμπ να καταδικάσει!

Το American Hellenic Institute(AHI) εξέδωσε ανακοίνωση για την τουρκική προκλητικότητα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στην Κύπρο (EEZ), καλώντας τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ, να καταδικάσει την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν. Νέες πληροφορίες για Τουρκικά πολεμικά πλοία εμποδίζουν, τρυπάνι που ανήκει στην Ιταλική εταιρία ενέργειας ENI, να προσεγγίσουν τα νερά της Κύπρου, για να ξεκινήσουν τις έρευνες για αέριο, στα πλαίσια του νέου κύματος τουρκικής προκλητικότητας στη Ανατολική Μεσόγεια, την οποία το AHI, καταδικάζει δυναμικά.

Τα πρόσφατα χρόνια, η Τουρκία, παραβίασε το διεθνές δίκαιο, εφαρμόζοντας «διπλωματία της κανονιοφόρου», στην Ανατολική Μεσόγειο, με εισβολές στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.
Για να παρουσιάσουμε περαιτέρω την ιστορία των προκλήσεων της Τουρκίας, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX, τον Απρίλιο του 2017μ δηλώνοντας ότι η κάλυψή της όχι μόνο περιλάμβανε την ΕΕΖ της Κύπρου, αλλά επεκτείνοντας σε μέρος των χωρικών υδάτων της Κύπρου. Προς ενίσχυση αυτών των παραδειγμάτων, είναι η εντεινόμενη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας, νότια της Ρόδου μέχρι την ακτή της Πάφου και η  έκδοση τριών NOTAM, για στρατιωτικές ασκήσεις στην κατεχόμενη από την Τουρκία, βόρεια Κύπρο.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το κυρίαρχο δικαίωμα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να ερευνήσει και να εκμεταλλευτεί τις φυσικές της πηγές μέσα στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη.
Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει επανειλημμένως ότι υποστηρίζει το κυρίαρχο δικαίωμα της Κύπρου να διερευνήσει την ενέργεια στις υπεράκτιες περιοχές της. Ακόμη πιο πολύ, η τουρκική προκλητικότητα στην ΕΕΖ της Κύπρου δημιουργεί κίνδυνο για τις εταιρίες των ΗΠΑ, όπως η Exxon Mobile και Noble Energy, που δουλεύουν ή θα δουλέψουν, προσπαθώντας να διερευνήσουν τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αίγυπτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν καταδικάσει την πρόσφατη δράση της Τουρκίας να εμποδίσει το τρυπάνι της ENI, να φτάσει στα ύδατα της Κύπρου.
Σήμερα, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, απείλησε Κύπρο, Ελλάδα, και τις εταιρίες, που είναι στην πορεία ερευνών για πηγές ενέργειας, «να μην ξεπεράσουν τα όρια», και ότι η δύναμη της Κύπρου θα διατηρηθεί, «μέχρι να δουν, τα πλοία μας, και τα αεροσκάφη μας».

Σαν αποτέλεσμα καλούμε τον Πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ, να καταδικάσει, με τον πλέον
ισχυρό τρόπο, την Τουρκία για τη σειρά των προκλητικών της δράσεων που έλαβαν χώρα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη του νησιού, τον τελευταίο χρόνο, και τον πρόεδρο της, Ταγίπ Ερντογάν, για την πολεμική ρητορεία του εναντίον της Κύπρου, της Ελλάδας και τις διεθνών εταιριών.

Πηγή: http://mignatiou.com

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 17.2.18

 

 

 

 

 


Αποδοκίμασαν τον Κώστα Σημίτη στο πλοίο για τη Σύρο

Τι αναφέρουν μαρτυρίες ανθρώπων που ταξίδευαν μαζί του

Αποδοκίμασαν τον Κώστα Σημίτη στο πλοίο για τη Σύρο

Στη Σύρο θα περάσει το τριήμερο των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίες έχει ιδιαίτερη σχέση με τις Κυκλάδες και ειδικότερα με τη Σίφνο, την οποία επισκέπτεται συνέχεια.

Αυτή τη φορά επέλεξε να κάνει ολιγοήμερες διακοπές στη Σύρο και δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Όμως το ταξίδι που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης του επιφύλαξε κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως μεταδίδει το cyclades24.gr. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που ταξίδευαν στο ίδιο πλοίο (Blue Star Paros), υπήρξαν συνεπιβάτες του κ. Σημίτη, οι οποίοι του επιτέθηκαν λεκτικά, τον αποδοκίμασαν και κάποιοι τον αποκάλεσαν «προδότη».

Εκείνος -συνοδευόμενος από τη γυναίκα του- διατήρησε την απαιτούμενη ψυχραιμία, δεν απάντησε σε όσους του ζήτησαν το λόγο ή τον γιούχαραν, κατευθύνθηκε προς τη διακεκριμένη θέση, ενώ η ένταση δεν κράτησε για μεγάλο διάστημα και οι καταστάσεις δεν ξέφυγαν.

NEWSBEAST.GR   15/2/2018

 

 

 

 

 

ΑΠΑΤΗ ότι μείωσαν τις τιμές των φαρμάκων! ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΜΕ την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ των Νταβατζήδων!

Posted by netakias.com στο Φεβρουαρίου 12, 2018

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ PSI ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΨΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΙ ΗΤΑΝ ΑΔΕΙΑ!

ΜΕΙΩΝΑΝ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ NOVARTIS ELLAS ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS ELLAS στην Μεταμόρφωση, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

netakias

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

 

Σκοπός αυτής της ανάρτησης δεν είναι να βρει ενόχους ή όχι για το σκάνδαλο Novartis, έχει αναλάβει η δικαιοσύνη και αυτή είναι υποχρεωμένη να αποδείξει ή όχι τα εγκλήματα. Στον δυτικό κόσμο ισχύει η αθωότητα μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου στα δικαστήρια

Ομως στον πόλεμο της πολιτικής προπαγάνδας, τα πρώτα θύματα, είναι αλήθεια και η λογική.

Επιχειρήματα, του τύπου «αφού δεν έχω κάνει ανακαίνιση στο σπίτι μου, άρα δεν χρηματίστηκα» είναι αφελή, μιας και από μια προκλητική αγορά σπιτιού έπιασαν τον Ακη, ενώ αν κάποιος ήθελε να κρυφτεί θα μπορούσε να κυκλοφορεί ανάμεσα μας και να μην είχε ούτε αμάξι, και να κυκλοφορεί με ΤΑΞΙ.

Αλλά και ανακαίνιση να είχε κάνει, δεν σημαίνει ότι πήρε χρήματα, όλος ο κόσμος μπορεί να κάνει ανακαίνιση.

Οπως και το επιχείρημα «ανοίξτε τους επώνυμους λογαριασμούς μου» είναι εξίσου αφελές, καθώς κανείς δεν θα έβαζε κρυφό χρήμα σε επώνυμο λογαριασμό που ελέγχεται από την βουλή, αλλά θα τα πήγαινε για παράδειγμα σε offshore μέσω εκπροσώπου δικηγόρου, όπως γνωστού δικηγόρου ή και 10 από δαύτους.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτά τα τηλεοπτικά επιχειρήματα που είναι σαθρά, αλλά κι αυτά που έχουν να κάνουν με τους αριθμούς και τον κυκεώνα με τις τιμές των φαρμάκων

Λένε λοιπόν, ότι μετά το 2010 έριξαν τις τιμές των φαρμάκων.

  1. Οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκαν, αναγκαστικά,

α) γιατί ήμασταν από τις ακριβότερες χώρες παγκοσμίως, που ακόμη κι η Τρόικα «έπεσε από τα σύννεφα» 2000-2010: Είχαμε εκτίναξη φαρμακευτικής δαπάνης από 1,4% στο 2,1% του ΑΕΠ. 2000-2015: Πληρώθηκαν 68 δις για φάρμακα. Αν το διάστημα αυτό η Ελλάδα δαπανούσε για φάρμακα όσα ο μέσος όρος των χωρών της ΕΕ, θα είχαν ξοδευτεί 33 δισ (!) λιγότερα.

β) γιατί μετά το PSI τα Ταμεία κατέρρευσαν και απλά δεν υπήρχαν λεφτά για να πληρώσουμε οποιονδήποτε κι όχι μόνον την Novartis

  1. Η φαρμακευτική δαπάνη όμως δεν μειώθηκε τόσο πολύ από την μικρή μείωση των φαρμάκων, που σε μερικές περιπτώσεις ήταν μερικά σέντ.

α) Για παράδειγμα το Υπ.Υγείας αύξησε την τιμή του δημοφιλούς Tamiflu από 12,94€ σε 13,05€ και την κράτησε εκεί μέχρι να φύγει. Σήμερα είναι στα 12,73€, ενω το LESCOL XL  δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο πλήρωνε στην Novartis 33 ευρώ και το ίδιο φάρμακο σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει 5,80 ευρώ.  Η φαρμακευτική δαπάνη όμως μειώθηκε περισσότερο

β) από την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων, όπως και την αφαίρεση φαρμάκων από τις λίστες που πλήρωναν τα Ταμεία, με αποτέλεσμα να την πληρώσει πάλι ο λαός που χρειαζόταν το φάρμακο. Με αυτούς του νόμους, οι Σαμαροβενιζέλοι μας κουνάνε χαρτιά ότι μείωσαν τις Τιμές των Φαρμάκων κι άρα τις δαπάνες του δημοσίου, ενώ στην πραγματικότητα μετέφεραν τα κέρδη στην τσέπη μας. Παραδειγμα:  Σε φάρμακο 50 € η συμμετοχή μας ήταν (π.χ. 20%) 10 €. Ο πονηρός Σαμαροβενιζέλος έδωσε στο φάρμακο δυο τιμές. Δημοσίου π.χ. 30 € και φαρμακείου 50 €. Έτσι ο ασθενής πλήρωνε συμμετοχή (20% στα 30 €) 6 € και την διαφορά της Δημόσιας τιμής και φαρμακείου 20 €. Σύνολο 26 €.  Ετσι και στα χαρτιά φαίνεται ότι μειώθηκε η Τίμη και η εταιρία δεν έχανε ούτε ευρώ. Τόσο απλά

γ) από την βίαιη εισαγωγή* των γενοσήμων που τόσο διαφήμιζε η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων. Τα οποία όμως γενόσημα, είναι ναι μεν πιο φθηνά, αλλά είναι επίσης κερδοφόρα για τις φαρμακοβιομηχανίες, ακόμη και για την Novartis που μπορεί να μείωσε τα κέρδη της, από την μια τσέπη, αλλά αύξησε τα κέρδη της θυγατρικής της Sandoz generics

δ) με τα γενόσημα έκαναν άλλη απάτη. Ναι μεν τα γενόσημα είναι πιο φθηνά, αλλά όριζαν αυτοί ποια γενόσημα και όχι, όπως θα έπρεπε, οι γιατροί. Διότι μόνον ο ιατρός μπορεί να έχει την γνώση πιο φάρμακο ταιριάζει σε κάθε διαφορετικό άνθρωπο και περίπτωση. Ομως έφερα βιαίως συγκεκριμένες εταιρίες, όπως την θυγατρικές, ακόμη και επικίνδυνα πακιστανικά γενόσημα που δεν πληρούν κανένα περιορισμό ασφάλειας για την υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ «Φουσκώναμε τις τιμές, για να καλύψουμε τις μίζες» #Novartis #Siemens #Ferrostaal

Διαδώστε το!

 

 

 

 

#Novartis Ποιους «καίνε» τα 15 βίντεο του FBI! Ποιοι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τρέμουν!

Posted by kalinda στο Φεβρουαρίου 11, 2018

A00519F5-3340-4C01-99DC-5BA1ACFBC092
Περίπου 15 βίντεο λέγεται πως έχουν στα χέρια τους οι Αμερικανοί από κλειστές συσκέψεις στελεχών της εταιρίας Novartis την περίοδο 2011-13.

Τα βίντεο αυτά καίνε όπως λέγεται γιατρούς, κρατικούς υπαλλήλους αλλά ΚΥΡΙΩΣ πολιτικούς.

Μέρος του οπτικοακουστικού υλικού φέρονται να παρέδωσαν στους Αμερικανούς δυο προστατευόμενοι μάρτυρες, πρώην στελέχη της Novartis, που προχώρησαν σε αποκαλύψεις στις ΗΠΑ.

Όπως διαβάζουμε στην kontranews τον Ιανουάριο του 2017: «Το υλικό από τις κασέτες που βρίσκεται στα χέρια του FBI είναι αποκαλυπτικό για τέσσερις υπουργούς και έναν πρώην Πρωθυπουργό».

Υπενθυμίζεται ότι προάλλες ο Παύλος Σαράκης, δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων είπε ότι τα στοιχεία που κατέθεσαν οι Έλληνες μάρτυρες και τα οποία περιλαμβάνουν βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα περιλαμβάνουν και ονόματα πολιτικών στην Ελλάδα.

Μείνετε συντονισμένοι. Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές

Πηγη: periodista.gr

Διαδώστε το!

 

 

 

 

 

 

Θέλετε λογαριασμούς; Ο Καμμένος έχει δώσει εταιρείες και λογαριασμούς εδώ και 5 χρόνια! ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ!

Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 9, 2018

A39FFF6E-F50C-4284-A58E-91DC73588F1FΕπειδή όλοι λένε για λογαριασμούς που να συνδέονται με το σκάνδαλο Novartis. Να υπενθυμίσουμε και στις αρχές, ότι ο Πάνος Καμμένος έχει δώσει τους λογαριασμούς και τις εταιρείες – κλώνους εδώ και πέντε χρόνια. Ανοίξτε τους τώρα και προχωρήστε επιτέλους την δικογραφία για τα CDS!

Ο Ανδρίκος, ο Γριβέας, η Βάτσικα, η Ελβετία και τα 15 εκατ. ευρώ.

Ντοκουμέντα-φωτιά: Γιατί ο πρωθυπουργικός αδελφός και οι συνεργάτες του έσπευσαν να κλείσουν και να αποχωρήσουν από τις εταιρείες τους, που συστεγάζονταν στο ίδιο ελβετικό δικηγορικό γραφείο
Εταιρείες και ΜΚΟ που εμφανίζουν ως έδρα το ίδιο ελβετικό δικηγορικό γραφείο, δάνεια-μαμούθ προς επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται ο πρωθυπουργικός αδελφός (την ώρα, μάλιστα, που οι κάνουλες των τραπεζών έχουν κλείσει ερμητικά για τις άλλες ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες δε διαθέτουν τέτοια… εχέγγυα) και εκατομμύρια που κάνουν βόλτες κατά Κύπρο μεριά.
Το newsbomb.gr αποκαλύπτει σήμερα πώς όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους, αλλά και με τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, Ανδρίκο Παπανδρέου, τον συνεργάτη του, Κυριάκο Γριβέα και την Αναστασία Βάτσικα. Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναλυτικά:
Ο Ανδρίκος Παπανδρέου είναι ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος μας έβαλε στο ΔΝΤ και στο μνημόνιο (χωρίς να ρωτήσει κανέναν, αν αληθεύουν οι καταγγελίες των τότε υπουργών του).
Ο Κυριάκος Γριβέας είναι συνεργάτης του Ανδρίκου Παπανδρέου, αφού η εταιρεία του πρώτου (C&C) οργάνωνε συνέδρια για λογαριασμό της ΜΚΟ του δεύτερου (I4CENSE) –ενίοτε με χρυσό χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Η I4CENSE είναι η ΜΚΟ πρόεδρος και ιδρυτής της οποίας είναι ο Ανδρίκος Παπανδρέου. Το ομολόγησε ο ίδιος στη διάρκεια της εκδίκασης της αγωγής που έχει καταθέσει, με την οποία ζητά 1,3 εκατ. ευρώ από τον κ. Καμμένο, για τις καταγγελίες του ότι εμπλέκεται με την υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), μέσω των οποίων στοιχημάτιζαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας από την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ, την οποία αποφάσισε ο πρώην πρωθυπουργός και αδελφός του Ανδρίκου, Γιώργος Παπανδρέου.
Η C&C είναι η εταιρεία που –σύμφωνα με τα έγγραφα και τις καταγγελίες του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου- έλαβε δάνειο-μαμούθ από το ΤΤ, ύψους 18 εκατ. ευρώ, λίγο πριν χρεοκοπήσει. Όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του newsbomb.gr, μάλιστα, ούτε η C&C, ούτε ο κ. Γριβέας μένουν πια εδώ: όταν επισκεφθήκαμε τη διεύθυνση που, μέχρι πρότινος, δήλωνε ως έδρα της η εταιρεία, ο θυρωρός μας ενημέρωσε ότι αμφότεροι έχουν μετακομίσει στο εξωτερικό! Προφανώς, μαζί τους, μετακόμισαν και τα 18 εκατ. ευρώ…
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι, γενικότερα, η αξιοποίηση του δανεισμού της C&C, αφού –όπως καταγράφεται στην έκθεση των ορκωτών λογιστών με ημερομηνία 8/6/10, οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας εκτοξεύθηκαν το 2009 σε 18,899 εκατ. ευρώ, από 3,627 εκατ. ευρώ το 2008.
cc_loans
Πώς αξιοποιήθηκαν αυτά τα σχεδόν 15 εκατ. ευρώ επιπλέον; Όπως αναφέρει η ίδια έκθεση, στις 15/12/09 αποφασίσθηκε η εξαγορά τριών εταιρειών με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου και διόλου τυχαίες επωνυμίες: GRIVEAS VATSIKA HOLDINGS, GRIVEAS VATSIKA STRATEGIC INVESTORS και GRIVEAS VATSIKA STOCK OPTIONS.
cc_investments
Πού αλλού βρίσκουμε, όμως, το όνομα της κυρίας Βάτσικα, εκτός από το πλάι του κ. Γριβέα στις επωνυμίες των εταιρειών που εξαγοράστηκαν με τα 15 εκατ. ευρώ; Πώς αυτό συνδέεται με το όνομα του Ανδρίκου Παπανδρέου, εκτός από αυτό του συνεργάτη του, Κυριάκου Γριβέα;
Η Αναστασία Βάτσικα εμφανίζεται ως μέλος της διοίκησης δύο εταιρειών, με τους ευφάνταστους τίτλους Ινστιτούτο Αριστείας στην Ογκολογία και Ενωση Αριστείας στα Παιδιατρικά Ινστιτούτα, οι οποίες εδρεύουν στην ίδια διεύθυνση με το Ινστιτούτο για την Ενεργειακή και Κλιματική Ασφάλεια (Institute for Climate and Energy Security: εμφανώς ο πλήρης τίτλος της I4CENSE) του Ανδρίκου Παπανδρέου! Εδρεύουν κατ’ ευφημισμόν, δηλαδή, αφού και οι τρεις εταιρείες έχουν δηλώσει ως έδρα το ίδιο δικηγορικό γραφείο, H&B Law, στην Ελβετία.
Μη φανταστείτε ότι αν περάσετε μια βόλτα από τη Rue des Vignerons θα βρείτε τίποτα γραφεία, ή –έστω- ταμπέλες των εταιρειών της κυρίας Βάτσικα και του κ. Παπανδρέου… Μόνο το δικηγορικό γραφείο… Εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ότι για να δηλώνει κάποιος ως έδρα ένα δικηγορικό γραφείο, δεν το κάνει έτσι τυχαία. Κάποιο σχεδιασμό εξυπηρετεί. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι οι αναφερόμενες ως πηγές εσόδων των τριών –φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους- εταιρειών είναι σχεδόν πανομοιότυπες: έσοδα από συνέδρια και εκδηλώσεις, χορηγίες, δωρεές κ.ο.κ.
Αλλά, δε σταματούν εδώ οι ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις που συνδέουν τα ονόματα του Ανδρίκου Παπανδρέου, του Κυριάκου Γριβέα και της Αναστασίας Βάτσικα.
Διαβάστε ακόμη ένα συγκλονιστικό στοιχείο που αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb.gr:
Αμέσως μετά τις καταγγελίες Καμμένου για τον ιστό που συνδέει τους τρεις πρωταγωνιστές της εντυπωσιακής ιστορίας μας, η κυρία Βάτσικα και ο κ. Παπανδρέου σπεύδουν να εξαφανίσουν να ίχνη τους από τις εταιρείες που εδρεύουν στη Rue des Vignerons! Όπως φαίνεται στα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα το newsbomb.gr (δείτε τα στο gallery), το Ινστιτούτο Αριστείας στην Ογκολογία (Institute of Excellence in Oncology) της Αναστασίας Βάτσικα τίθεται σε εκκαθάριση στις 16/10/12.
Η ίδια η κυρία Βάτσικα αποχωρεί από την εκπροσώπηση της Ενωσης για την Αριστεία στα Παιδιατρικά Ινστιτούτα (Association of Excellence in Paediatrics Institutes) στις 29/11/12 και αντικαθίσταται από άλλους. Τόσο ο Ανδρίκος Παπανδρέου, όσο και η σύζυγός του Μαριάνθη Αλεξίου αποχωρούν από την εκπροσώπηση του Ινστιτούτου για την Ενεργειακή και Κλιματική Ασφάλεια (Institute for Climate and Energy Security), το οποίο και τίθεται υπό εκκαθάριση στις 12/3/12.
Όμως, ο καθαρός ουρανός γιατί να φοβάται τις αστραπές; Για ποιον λόγο η σπουδή των εμπλεκομένων να κλείσουν τις εταιρείες και να εξαφανίσουν τα ονόματά τους από αυτές, όταν άρχισαν να έρχονται στη δημοσιότητα οι καταγγελίες; Μήπως το ερώτημα πρέπει να απαντήσει η Δικαιοσύνη, στη διάθεση της οποίας βρίσκονται όλα τα στοιχεία;

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/274903/o-andrikos–o-griveas–i-vatsika–i-elvetia-kai-ta-15-ekat-eyro#ixzz56dyldXUF

Διαδώστε το!

 

 

 

 

 

 

ΙΔΟΥ Η ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΠΟΥ ΥΨΩΣΕ ΤΗΝ ΡΟΜΦΑΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΓΙΑ

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 7, 2018

ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ:«Οχι, δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα, εδώ πέρα υπάρχουν ποινικά αδικήματα, κι εγώ μιλάω μόνο για τους οποιουσδήποτε πολιτικούς προϊσταμένους, μιλάω για όλους αυτούς που έχουν εμπλακεί σε αυτήν την ιστορία» τόνισε και δικαιολογήθηκε: «Βαρέθηκα να ακούω τον καθέναν της δημοσιογραφίας, ο οποίος είτε θέλει να εξαφανίσει το θέμα, επειδή είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, είτε έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του, να προσπαθεί να κολλήσει ετικέτες ή δήθεν στοχεύσεις σε κάθε πρωτοβουλία την οποία παίρνω».

Δείτε ποιά είναι:

Τι έγραφε ο Άρης Ραβανός στο Βήμα για την παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη:

Αγριεύει ο πόλεμος στην οικογένεια της Κεντροδεξιάς, με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να επιμένει στην ανάγκη σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αν και διαψεύδει ότι έχει στο στόχαστρο συγκεκριμένα πρόσωπα, ειδικά από τον χώρο της ΝΔ, κλιμάκωσε την επίθεσή της. Με επιστολή που έστειλε χθες στους πολιτικούς αρχηγούς ζήτησε τη συναίνεσή τους ώστε να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τα σενάρια ότι έχει στο επίκεντρο της κριτικής της κυρίως τον αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Δ. Αβραμόπουλο.

Πολλά έμπειρα στελέχη της ΝΔ θεωρούν ότι με την κίνησή της αυτή δεν στοχεύει μόνο στους υπουργούς Υγείας των κυβερνήσεων Καραμανλή, πρωτίστως τον κ. Αβραμόπουλο και δευτερευόντως τον κ. Ν. Κακλαμάνη, αλλά στέλνει και μήνυμα στη Ρηγίλλης. Ουσιαστικά, με την ενέργειά της _ όπως λένε τα ίδια στελέχη στο παρασκήνιο _ προειδοποιεί την ηγεσία της ΝΔ ότι εάν επιχειρηθεί εμπλοκή της στην υπόθεση της Siemens, με «γαλάζια» συμφωνία, θα υπάρξει μετωπική σύγκρουση.

Η ίδια επιχείρησε να διαψεύσει ότι στοχεύει κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και είπε στον Ρ/Σ Βήμα FM ότι δεν θέλει να βλάψει κανέναν και αρνήθηκε να μπει στη συζήτηση περί ονομάτων. «Οχι, δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα, εδώ πέρα υπάρχουν ποινικά αδικήματα, κι εγώ μιλάω μόνο για τους οποιουσδήποτε πολιτικούς προϊσταμένους, μιλάω για όλους αυτούς που έχουν εμπλακεί σε αυτήν την ιστορία» τόνισε και δικαιολογήθηκε: «Βαρέθηκα να ακούω τον καθέναν της δημοσιογραφίας, ο οποίος είτε θέλει να εξαφανίσει το θέμα, επειδή είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, είτε έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του, να προσπαθεί να κολλήσει ετικέτες ή δήθεν στοχεύσεις σε κάθε πρωτοβουλία την οποία παίρνω».

Το καρφί ήρθε λίγο αργότερα, όταν δεν θέλησε να μιλήσει επί της ουσίας για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά ανέφερε με νόημα: «Δεν υπάρχει υπουργικό συμβούλιο που συζητήθηκε θέμα Υγείας που εγώ να ήμουν παρούσα». Λίγο αργότερα, η ίδια και οι βουλευτές της ΔΗΣΥ κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το ίδιο θέμα, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο να εξηγήσει:

* Ποιοι ήταν οι ενδιάμεσοι στους οποίους αναφέρθηκε.

* Ποιοι πλούτισαν παράνομα από την υπόθεση της υπερτιμολόγησης την τελευταία δεκαετία των φαρμάκων και των ιατρικών υλικών.

* Εάν το κράτος προτίθεται να κινήσει διαδικασίες επιστροφής του παράνομου πλούτου.

?

Η πρώτη παραφωνία…

Αίσθηση προκάλεσε η στάση του νέου τομεάρχη Υγείας κ. Αθ. Γιαννόπουλου, υφυπουργού Υγείας επί υπουργίας των κκ. Αβραμόπουλου και Κακλαμάνη, που τόνισε στο Βήμα FM ότι δεν τον βρίσκει αντίθετο η πρόταση της κυρίας Μπακογιάννη. Με μια κίνηση που δημιούργησε πολλαπλά ερωτηματικά, ο άλλοτε πολιτικός φίλος της κυρίας Μπακογιάννη έριξε τη «ρουκέτα», σε μια χρονική στιγμή που στη Ρηγίλλης δεν έχει συζητηθεί το σχετικό θέμα.

«Τη σύσταση Εξεταστικής θα την αναλάβει η κυβέρνηση.

Δεν μπορεί να το κάνει η αντιπολίτευση. Μακάρι να την αναλάβει. Θα υπερψηφίσει η ΝΔ. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην ψηφίσουμε εμείς αυτή την πρόταση» πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Διαδώστε το!

 

 

 

 

ΑΛΕΞΗΣ: ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ Η ΕΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ!

Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 6, 2018

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μεγάλο αυτό έργο ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Έργο που θα ξεκινήσει άμεσα και θα στοιχίσει 200 εκατομμύρια € λιγότερα στον έλληνα φορολογούμενο! Αυτός είναι πατριωτισμός, στην πράξη.

Διαδώστε το!

 

 

 

 

Αλυσοδέθηκαν για την επίσκεψη Τσίπρα στην Πάτρα

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Αλυσοδέθηκαν για την επίσκεψη Τσίπρα στην Πάτρα

Στην Πάτρα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου θα μιλήσει στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Η παρουσία του πρωθυπουργού προκάλεσε κινητοποιήσεις στην πόλη, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές περίμεναν τον πρωθυπουργό αλυσοδεμένοι.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, αγρότες, οικοδόμοι, τρίτεκνοι, γιατροί, συνδικάτα και σύλλογοι βγήκαν στον δρόμο με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην Πάτρα. Επίσης, έφτασαν αγρότες και συνταξιούχοι από το Αίγιο, οι οποίο ενώθηκαν με τους άλλους συγκεντρωμένους.

doihjio2

doihjio3

doihjio4

doihjio5

doihjio6

doihjio7

doihjio8

doihjio9

NEWSBEAST.GR  6/2/2018

 

 

 

 

 

 

 

Όλα τα ονόματα των πρωθυπουργών και των υπουργών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis

Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 5, 2018

Απρόβλεπτες είναι οι επιπτώσεις στο σύνολό τους στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά την παραπομπή της δικογραφίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, για να οδεύσει στη συνέχεια προς τη Βουλή, αφού εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Το zougla.gr αποκαλύπτει τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis τα οποία είναι τα εξής:

Γιάννης Στουρνάρας

Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αδωνις Γεωργιάδης

Ευαγγελος Βενιζελος

Ανδρέας Λυκουρέντζος

Μάριος Σαλμάς

Ανδρέας Λοβέρδος

Γιώργος Κουτρουμάνης

Παναγιώτης Πικραμμένος

Αντώνης Σαμαράς

Η συνεχεια εδώ: http://www.zougla.gr/greece/article/skandalo-novartis-afta-ine-ta-onomata-pou-perilamvanonte-sti-dikografia-pou-pai-sti-vouli

Διαδώστε το!

 

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Συλλαλητήριο Μακεδονία - ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Αθήνα 4-2-2018 και Θεσσαλονίκη 21-1-2018
https://www.youtube.com/watch?v=fLHCgqAsv1U
Δοξάζουμε κι ευχαριστούμε το Θεό, που δια πρεσβειών της Παναγίας μας και τόσων Αγίων, ελέησε ώστε να εμψυχωθούν οι Έλληνες και να ξαναβρούν το δρόμο για την ελευθερία τους.

Αγαπητοί αδελφοί Χριστιανοί, οι προσευχές εισακούστηκαν από την Παναγία μας.

Οι Έλληνες, με αφορμή το μείζον θέμα για τη Μακεδονία, έκαναν την αρχή για την Πατρίδα, την Ορθοδοξία και την Ελευθερία. Μετά από τόσα χρόνια, μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων (εκεί όπου ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια, τόσα αβάσταχτα μέτρα), σε 2 σχεδόν εκατομμύρια κόσμο και σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, ακούγεται ο ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ: "Τῇ ὑπερμάχῷ στρατηγῷ τὰ νικητήρια, ὡς λυτρωθεῖσα τῶν δεινῶν εὐχαριστήρια, ἀναγράφω σοι ἡ πόλις σου, Θεοτόκε· ἀλλ' ὡς ἔχουσα τὸ κράτος ἀπροσμάχητον, ἐκ παντοίων με κινδύνων ἐλευθέρωσον, ἵνα κράζω σοί· Χαῖρε Νύμφη ἀνύμφευτε." Μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων, ακούγεται επιτέλους η βούληση του Ορθόδοξου Ελληνικού Λαού: ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΦΩΤΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΒΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΙ Μ­_Ο_Ν_Ο ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

ΑΜΗΝ

Πηγή φωτογραφιών βίντεο: https://dromosorthodoxias.blogspot.gr/

Στο παρόν βίντεο περιέχονται βίντεο από τις πηγές: https://www.youtube.com/watch?v=PbN19... https://www.youtube.com/watch?v=47E0T...

Πηγή ηχητικών αποσπασμάτων βίντεο: Τη υπερμάχω (Πέτρος Γαϊτάνος και χορωδία) Thomas Bergersen - Heart

Όλα τα βίντεο παραγωγής του καναλιού μας είναι ελεύθερα για αναμετάδοση (ανέβασμα σε άλλα κανάλια ή ενσωμάτωση).

Καλό Πνευματικό Αγώνα αδελφοί Χριστιανοί, υπομονή κι έχει ο Θεός...

5/2/2018

 

 

 

 

 

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟ ΆΡΘΡΟ 120 του Συντάγματος ΤΩΝ Ελλήνων!

Τι λέει το άρθρο 120 του Συντάγματος και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό!!

Σημ. Εφόσον λεγόμαστε και νιώθουμε Έλληνες, έχουμε ως Έλληνες εκτός από δικαιώματα και υποχρεώσεις!!! Η βασική μας υποχρέωση απέναντι στο Σύνταγμα είναι να αντιστεκόμαστε στην καταστρατήγηση του. Η καταστρατήγηση του Συντάγματος είναι για τους κυβερνώντες ψωμοτύρι. Από την στιγμή που ανέλαβαν το μόνο που κάνουν είναι να ενεργούν κατά των διατάξεων του Συντάγματος!!! Καμμία απόφαση από αυτές που έχουν λάβει σχετικά με μνημόνια, τρόικες και ΔΝΤ δεν είναι συνταγματικά αποδεκτή!!! Και επειδή το αυτί τους δεν ιδρώνει είμαστε υποχρεωμένοι να τους το υπενθυμίσουμε εμείς και να κάνουμε ότι απαιτείται για αυτό!!

Σύνταγμα της Ελλάδας

ΤΜΗΜΑ Δ': Ακροτελεύτια διάταξη

Άρθρο 120
  1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε' Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
  2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
  3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
  4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Greek Citizen   5/2/2018

 

 

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σαμαράς – Βενιζέλος είχαν παραδώσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια

Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 3, 2018

Μόλις το 2014 οι κ.κ. Σαμαράς-Βενιζέλος πρότειναν στον ΟΗΕ για τα Σκόπια μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από την λέξη Μακεδονία. Αποσυνδέει την ονομασία με την είσοδο της χώρας στην ΕΕ και ΝΑΤΟ και δεν λέει απολύτως τίποτε για το σύνταγμα με τα απαράδεκτα άρθρα του.

Πως γίνεται σήμερα ο κ. Σαμαράς να εμφανίζεται αντίθετος και πως γίνεται να ήταν τότε εξαφανισμένοι όλοι οι σημερινοί ευαίσθητοι πολιτικοί, ιεράρχες και ΜΜΕ;

Στις σελίδες 6-8 του εγγράφου του ΟΗΕ «A/69/PV.16» για την 69η Γενική Συνέλευση/27 Σεπτ. 2014, υπάρχει όλη η ομιλία του κ. Βενιζέλου, όπου στη σελίδα 7 διαβάζουμε επί λέξει: … We propose a mutually acceptable compound name, with a geographical qualifier before the word “Macedonia”, for all uses and purposes, internally and internationally, erga omnes.

https://documents-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/GEN/N14/551/32/PDF/N1455132.pdf?OpenElement

Δημήτρης Μ.

Διαδώστε το!

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

Έλα Μεγαλέξανδρε!


Ανώνυμος Περιπλανώμενος

Με την κομπανία "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ".

ΕΛΑ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ!

https://www.youtube.com/watch?v=QovBxTZEipo

Έλα Μέγα Αλέξανδρε – να σώσεις την Ελλάδα
γιατί οι ηγέτες οι μικροί – την βγάλαν στο κλαρί.
Γιατί οι ηγέτες οι μικροί – την βγάλαν στο σφυρί
Έλα Μέγα Αλέξανδρε – και ρίξ’ τους στον Καιάδα!

Έφυγε ο Μεγάλος – ήρθε ο Μικρός
Αυτός αλλιώς μας τά ‘λεγε – μα τά ‘κανε αλλιώς. (δις)

Έβγα Μέγα Αλέξανδρε – μες στην Μακεδονία
Να σώσεις την πατρίδα μας – απ’ τ’ άγρια θηρία. (δις)

Αλίμονό τους, τρις αλί – το όνομα αν δώσουν
Θα μπούμε μέσα στην Βουλή – και θα το μετανιώσουν. (δις)

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Ζητούνται ηγέτες για λύση υπέρ του έθνους στο Σκοπιανό


Με μια μικρή παράφραση οι στίχοι του Βάρναλη αποδίδουν πλήρως την εικόνα των πολιτικών μας:
Μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα προσμένουν ίσως, κάποιο θάμα!

Μακεδών

Σίγουρα, πολλοί θα λέγουν πως είναι κρίμα, που σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές δεν έχουμε ικανούς καπετάνιους, για να οδηγήσουν το πλοίο σε απάνεμο λιμάνι. Όμως, να μου επιτραπεί να το αντιστρέψω. Ότι δηλαδή, αυτοί που μας οδήγησαν τεχνηέντως στις κρίσιμες στιγμές, φρόντισαν από πριν να μη έχουμε ικανούς καπετάνιους, για να βολοδέρνουμε σε μανιασμένα κύματα, ώσπου να αποκτήσουν όλα όσα σχεδίασαν.

Γνωρίζω, πως κάθε οπαδός -κι εννοώ το οπαδός, διότι δυστυχώς ποδοσφαιροποιήθηκε πλήρως η πολιτική μας ζωή- θεωρεί πως ο δικός του αρχηγός πληροί όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για ορθή διακυβέρνηση, και πως το πρόβλημα είναι οι "άλλοι". Και στα τηλεοπτικά παράθυρα και ανά τη χώρα καφενεία, αντί για επωφελείς συζητήσεις εξόδου της χώρας από την κρίση, το θέμα θα περιστρέφεται γύρω από το ποιος φταίει περισσότερο. Τα "μου είπες, σου είπα" θα κυριαρχούν. Κατάντια!

Με μια μικρή παράφραση και νοηματική αλλοίωση, οι στίχοι του Βάρναλη αποδίδουν πλήρως την εικόνα των πολιτικών μας: «Μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα / προσμένουν, ίσως, κάποιο θάμα!». Ο Νίκος Γκάτσιος όμως δεν ελπίζει σε κανένα θάμα, γι’ αυτό είναι απόλυτος: «Για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους / βρέστε έναν Καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους». [Αν δεν το έγραφε ο Γκάτσιος και το έγραφα εγώ, ποιος ξέρει τι θα άκουγα].

Ελπίζω πάντως, επειδή "κάθε εμπόδιο για καλό", ή και "ουδέν κακόν αμιγές καλού", ίσως το όφελος είναι πως θα καταλάβουν επί τέλους όσοι δεν θέλουν σκόπιμα να το πράξουν, και θα αλλάξουμε συμπεριφορά, ότι μας υποχρεώνουν -με χίλιους τρόπους που διαθέτουν- να επιλέγουμε πολιτικούς που εξυπηρετούν το σύστημα.

Συνηθίζω, σ’ αυτές τις περιπτώσεις να εικονίζω νοητικά την κατάσταση, λέγοντας ότι ως πρόβατα μας αφήνουν ελεύθερους να διαλέξουμε το μαντρί. Άλλος επιλέγει δίπλα στο ποτάμι, άλλος στην κορυφή του βουνού, ο τρίτος στην πλαγιά και νομίζουμε ότι το δικό μας μαντρί διαφέρει από τα άλλα. Δεν καταλαβαίνουμε όμως, ότι ένας είναι ο τσέλιγκας, ο ίδιος σε όλα τα μανριά. Όποιο και να επιλέξουμε, το ίδιο "αφεντικό" θα έχουμε.

Όλα αυτά, επειδή ενοχλούμαι αφάνταστα με την στάση των πολιτικών, που στην κρίσιμη στιγμή ενδεχόμενης εθνοζημιογόνου υπογραφής συμφωνίας με τους Σλάβους των Σκοπίων [και έπεται παρόμοιας με τους Αλβανούς] δείχνουν τον χείριστο εαυτό τους -με ερωτηματικό εάν διαθέτουν καλύτερο- και αντί να επιδοθούν σε συζητήσεις ουσίας και να προτείνουν λύσεις εθνωφελείς, αναλίσκονται σε άθλιο παλαιοκομματισμό, αρκούμενοι στο να εκτοξεύουν ύβρεις ο ένας εναντίον του άλλου.

Το πρώτιστο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, είναι η επίτευξη συμφωνίας που δεν βλάπτει το έθνος -και για τους διεθνιστές, που ενοχλούνται με την έννοια του έθνους, που δεν βλάπτει την τωρινή και τις επόμενες γενιές-, δεν θα θίγει την αξιοπρέπειά μου και δεν θα αφαιρεί την ταυτότητά μου. Αναμένω από τους πολιτικούς να εξεύρουν την κατάλληλη λύση και να επιτύχουν την πρέπουσα συμφωνία.

Αντ’ αυτού, αλληλοϋβρίζονται, αλληλοκατηγορούνται, επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη της κατάστασης, ανατρέχουν σε συζητήσεις γενόμενες προ τριακονταετίας, αλλάζουν απόψεις αναλόγως των δημοσκοπήσεων ή των απαιτούμενων ψήφων, και επί της ουσίας ουδέν. Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο λαός έχει εξάγει τα συμπεράσματά του. Δεν αντιλαμβάνονται ότι στα μάτια μας είναι υπεύθυνοι όλοι τους, είτε με πράξεις ή παραλείψεις, είτε με την αβελτηρία τους ή την θετική στάση προς τους Σκοπιανούς.

Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, στα μάτια του λαού. Από την στιγμή που ο Α. Σαμαράς υπέγραψε τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας -και στις αιτιάσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, είπε ότι πιέστηκε από τους Γερμανούς- μέχρι σήμερα, που ο Α. Τσίπρας μίλησε για "χρονικό προσδιορισμό" και βιάζεται να υπογράψει ως μη όφειλε, όλοι τους είναι συνυπεύθυνοι. Οι κραυγές, οι απειλές, οι υπαναχωρήσεις και άλλα παρόμοια, δείχνουν απερίγραπτη φτήνια της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Τι να ελπίζω άραγε από τοιούτους άρχοντες;

voria.gr

 

 

 

 

Στο τραπέζι σχέδιο Β' για το όνομα της FYROM

Στην ουσία της διαπραγμάτευσης για το ονοματολογικό επικεντρώνεται η κυβέρνηση, αξιοποιώντας το γεγονός ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, η διαφωνία κορυφής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη σύνθετη ονομασία έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο
Γιώργος Μελιγγώνης
Ιανουαρίου 30 2018 07:05
Adtech Ad

Τις παραμέτρους μίας “χρυσής τομής”, που να αποτελεί μία κοινά αποδεκτή και, πάνω απ’ όλα, πολιτικά διαχειρίσιμη συμφωνία και στην Αθήνα και στα Σκόπια ψάχνει το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Μάθιου Νίμιτς, αλλά και την αυριανή μετάβαση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα της πΓΔΜ.

Εξάλλου, οι χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου και η διαβεβαίωσή του πως η κυβέρνηση “θα φτάσει μέχρι τέλους” συνιστούν ανακούφιση για την κυβέρνηση, που έβλεπε με εμφανή ανησυχία τα διάφορα πολιτικά σενάρια περί “αποσταθεροποίησης” να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Δεν ήταν τυχαία, άλλωστε, η αντίδραση κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου αργά χθες το απόγευμα, μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: “Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου βάζουν οριστικά τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης διάφορων καλοθελητών του παλιού πολιτικού συστήματος”, έλεγαν οι εν λόγω πηγές, προσθέτοντας πως “όσο κι αν κάποιοι δε θέλουν, θα είναι αυτή η κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία”.

Η "εκκρεμότητα" παραμένει

Βεβαίως, στις ίδιες δηλώσεις του, ο Πάνος Καμμένος δεν διαβεβαίωσε μόνο περί την σταθερότητα του κυβερνητικού σχήματος. Ταυτοχρόνως, επαναβεβαίωσε τη διαφωνία του ίδιου και του κόμματός του με την χρήση του όρου “Μακεδονία” -κάτι που σημαίνει ότι το θέμα κάθε άλλο παρά λήξαν πρέπει να θεωρείται για το Μαξίμου. Ωστόσο, η άποψη που επικρατεί στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι πως δεν πρέπει “να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο”. Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συνεχίσει στις ράγες της διαπραγμάτευσης με την πΓΔΜ και, αν τυχόν υπάρξει κοινά αποδεκτή λύση, τότε να ξεκινήσει και η επιχείρηση πολιτικής διαχείρισής της. “Τώρα, που μιλάμε θεωρητικά, είναι εύκολα τα λόγια. Αν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση λύσης στο τραπέζι, που να αποδέχονται και τα Σκόπια, τότε όλοι θα μετρηθούν όχι μόνο με αυτή την πρόταση, αλλά και με το βάρος της Ιστορίας”, λένε κυβερνητικοί παράγοντες, αφήνοντας να εννοηθεί πως τότε μπορεί το “όχι” να μην είναι εύκολη υπόθεση -και αυτό δεν αφορά μόνο τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά κυρίως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις καίτοι παραμένουν στο τραπέζι οι διαφωνίες που έχει εκφράσει ο Πάνος Καμμένος για την χρήση του όρου “Μακεδονία”.

"Αντίβαρο" του Συντάγματος

Τούτων δοθέντων, η σημερινή συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, κάθε άλλο παρά προσχηματική είναι. Αντιθέτως, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σκοπεύει να διεξαγάγει μία ουσιαστική συζήτηση με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, προκειμένου σιγά σιγά οι ψηφίδες της διαπραγμάτευσης να μπαίνουν, μία μία στο παζλ της τελικής λύσης.

Παράλληλα, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση επιμένει στην “απόσυρση των αλυτρωτικών θέσεων και προθέσεων της γείτονος” -όπως επισήμανε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real” και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος – αλλά και ότι οι πολιτικές δυσκολίες της κυβέρνησης Ζάεφ για αναθεώρηση του Συντάγματος μπορεί να αποδειχθούν ανυπέρβλητες, στην Αθήνα αναζητείται ένας τρόπος ανάληψης πολιτειακών δεσμεύσεων εκ μέρους της γειτονικής χώρας, χωρίς όμως να απαιτείται “εδώ και τώρα” αναθεώρηση του Συντάγματος. Μάλιστα, από το κυβερνητικό επιτελείο ουδόλως απαρατήρητη πέρασε και σχετική τοποθέτηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος grosso modo υποστήριξε πως αν υπογραφεί μία διεθνής συμφωνία -όπως έγινε με την Ενδιάμεση Συμφωνία – αυτή θα είναι ισχυρότερη από τον καταστατικό χάρτη της γειτονικής χώρας.

Επ’ αυτού, άλλωστε, ο υπουργός Επικρατείας δεν έκρυψε χθες ότι στην κυβέρνηση εξετάζονται όλα τα σενάρια, με τελικό στόχο την “χρυσή τομή” επίτευξης λύσης με απόκρουση του αλυτρωτισμού: “Υπάρχουν και οι νομικοί μηχανισμοί, αλλά και οι διπλωματικοί και πολιτικοί μηχανισμοί, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια λύση που θα βρίσκεται σε αρμονία με αυτά τα οποία αποτελούν την εθνική μας τοποθέτηση. Αυτό που μπορώ να σας πω εγώ είναι ότι η ηγεσία της πΓΔΜ, η πολιτική ηγεσία φαίνεται ότι έχει επιδείξει βούληση για μια σοβαρή διαπραγμάτευση χωρίς γκρίζες ζώνες και κάνει μια πραγματική προσπάθεια για να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Και νομίζω ότι σε αυτή τη φάση, τουλάχιστον, σε αυτό πρέπει να εμμένουμε. Η γνώμη μου είναι ότι, εφόσον υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές, θα βρεθούν οι κατάλληλοι νομικοί μηχανισμοί, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε μια θετική λύση”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αφήνοντας να διαφανεί ότι ένα -ισοδύναμο - “σχέδιο Β” σε σχέση με το Σύνταγμα της πΓΔΜ κάθε άλλο παρά είναι εκτός πραγματικότητας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
FOLLOW
Στην ουσία της διαπραγμάτευσης για το ονοματολογικό επικεντρώνεται η κυβέρνηση, αξιοποιώντας το γεγονός ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, η διαφωνία κορυφής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη σύνθετη ονομασία έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο
Γιώργος Μελιγγώνης
Ιανουαρίου 30 2018 07:05
Adtech Ad

Τις παραμέτρους μίας “χρυσής τομής”, που να αποτελεί μία κοινά αποδεκτή και, πάνω απ’ όλα, πολιτικά διαχειρίσιμη συμφωνία και στην Αθήνα και στα Σκόπια ψάχνει το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Μάθιου Νίμιτς, αλλά και την αυριανή μετάβαση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα της πΓΔΜ.

Εξάλλου, οι χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου και η διαβεβαίωσή του πως η κυβέρνηση “θα φτάσει μέχρι τέλους” συνιστούν ανακούφιση για την κυβέρνηση, που έβλεπε με εμφανή ανησυχία τα διάφορα πολιτικά σενάρια περί “αποσταθεροποίησης” να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Δεν ήταν τυχαία, άλλωστε, η αντίδραση κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου αργά χθες το απόγευμα, μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: “Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου βάζουν οριστικά τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης διάφορων καλοθελητών του παλιού πολιτικού συστήματος”, έλεγαν οι εν λόγω πηγές, προσθέτοντας πως “όσο κι αν κάποιοι δε θέλουν, θα είναι αυτή η κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία”.

Η "εκκρεμότητα" παραμένει

Βεβαίως, στις ίδιες δηλώσεις του, ο Πάνος Καμμένος δεν διαβεβαίωσε μόνο περί την σταθερότητα του κυβερνητικού σχήματος. Ταυτοχρόνως, επαναβεβαίωσε τη διαφωνία του ίδιου και του κόμματός του με την χρήση του όρου “Μακεδονία” -κάτι που σημαίνει ότι το θέμα κάθε άλλο παρά λήξαν πρέπει να θεωρείται για το Μαξίμου. Ωστόσο, η άποψη που επικρατεί στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι πως δεν πρέπει “να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο”. Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συνεχίσει στις ράγες της διαπραγμάτευσης με την πΓΔΜ και, αν τυχόν υπάρξει κοινά αποδεκτή λύση, τότε να ξεκινήσει και η επιχείρηση πολιτικής διαχείρισής της. “Τώρα, που μιλάμε θεωρητικά, είναι εύκολα τα λόγια. Αν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση λύσης στο τραπέζι, που να αποδέχονται και τα Σκόπια, τότε όλοι θα μετρηθούν όχι μόνο με αυτή την πρόταση, αλλά και με το βάρος της Ιστορίας”, λένε κυβερνητικοί παράγοντες, αφήνοντας να εννοηθεί πως τότε μπορεί το “όχι” να μην είναι εύκολη υπόθεση -και αυτό δεν αφορά μόνο τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά κυρίως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις καίτοι παραμένουν στο τραπέζι οι διαφωνίες που έχει εκφράσει ο Πάνος Καμμένος για την χρήση του όρου “Μακεδονία”.

"Αντίβαρο" του Συντάγματος

Τούτων δοθέντων, η σημερινή συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, κάθε άλλο παρά προσχηματική είναι. Αντιθέτως, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σκοπεύει να διεξαγάγει μία ουσιαστική συζήτηση με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, προκειμένου σιγά σιγά οι ψηφίδες της διαπραγμάτευσης να μπαίνουν, μία μία στο παζλ της τελικής λύσης.

Παράλληλα, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση επιμένει στην “απόσυρση των αλυτρωτικών θέσεων και προθέσεων της γείτονος” -όπως επισήμανε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real” και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος – αλλά και ότι οι πολιτικές δυσκολίες της κυβέρνησης Ζάεφ για αναθεώρηση του Συντάγματος μπορεί να αποδειχθούν ανυπέρβλητες, στην Αθήνα αναζητείται ένας τρόπος ανάληψης πολιτειακών δεσμεύσεων εκ μέρους της γειτονικής χώρας, χωρίς όμως να απαιτείται “εδώ και τώρα” αναθεώρηση του Συντάγματος. Μάλιστα, από το κυβερνητικό επιτελείο ουδόλως απαρατήρητη πέρασε και σχετική τοποθέτηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος grosso modo υποστήριξε πως αν υπογραφεί μία διεθνής συμφωνία -όπως έγινε με την Ενδιάμεση Συμφωνία – αυτή θα είναι ισχυρότερη από τον καταστατικό χάρτη της γειτονικής χώρας.

Επ’ αυτού, άλλωστε, ο υπουργός Επικρατείας δεν έκρυψε χθες ότι στην κυβέρνηση εξετάζονται όλα τα σενάρια, με τελικό στόχο την “χρυσή τομή” επίτευξης λύσης με απόκρουση του αλυτρωτισμού: “Υπάρχουν και οι νομικοί μηχανισμοί, αλλά και οι διπλωματικοί και πολιτικοί μηχανισμοί, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια λύση που θα βρίσκεται σε αρμονία με αυτά τα οποία αποτελούν την εθνική μας τοποθέτηση. Αυτό που μπορώ να σας πω εγώ είναι ότι η ηγεσία της πΓΔΜ, η πολιτική ηγεσία φαίνεται ότι έχει επιδείξει βούληση για μια σοβαρή διαπραγμάτευση χωρίς γκρίζες ζώνες και κάνει μια πραγματική προσπάθεια για να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Και νομίζω ότι σε αυτή τη φάση, τουλάχιστον, σε αυτό πρέπει να εμμένουμε. Η γνώμη μου είναι ότι, εφόσον υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές, θα βρεθούν οι κατάλληλοι νομικοί μηχανισμοί, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε μια θετική λύση”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αφήνοντας να διαφανεί ότι ένα -ισοδύναμο - “σχέδιο Β” σε σχέση με το Σύνταγμα της πΓΔΜ κάθε άλλο παρά είναι εκτός πραγματικότητας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό

 

 

 

 

 

 

Κυριακή 28/01/2018 - 22:00

Τουρκική πρόκληση:

Προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη ρίψη στεφάνου του Καμμένου (Εικόνες - Βίντεο)

εμπόδισαν την προσέγγιση Καμμένου στα Ίμια

Τουρκικές ακταιωροί παρενόχλησαν την κανονιοφόρο "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ", την ώρα που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έριχνε στεφάνι στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, τιμώντας τους πεσόντες Έλληνες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό.

1

1

1

1

Όπως ανέφερε στον Real fm ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος, οι τουρκικές δυνάμεις ήθελαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους την ώρα της ρίψης, η οποία φέτος δεν έγινε όπως πέρσι και πρόπερσι από ελικόπτερο, αλλά από την κανονιοφόρο «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ».

1

Η συγκεκριμένη κανονιοφόρος είχε, μάλιστα, ένα συμβάν με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, πριν από λίγες ημέρες. Το σκάφος έπεσε πάνω της και προκλήθηκε ένταση.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει η hurriyet ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρεμποδίστηκε από το να προσεγγίσει τα Ίμια.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας, η τουρκική ακτοφυλακή παρεμπόδισε την προσέγγιση του ελληνικού σκάφους «Νικηφόρος» στην περιοχή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για το θέμα τοποθετήθηκε ήδη ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόυλου ο οποίος σημείωσε «η τουρκική ακτοφυλακή έκανε αυτό που έπρεπε στα Καρντάκ (σ.σ Ίμια) και η Ελληνική αποστολή αποχώρησε μετά από προειδοποιήσεις. Δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο».

 

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των 3 Αξιωματικών  ΠΝ στην Κάλυμνο δήλωσε:

«Είμαστε εδώ μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΝ κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Καλύμνου για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα, την  εθνική κυριαρχία, τους Έλληνες και τις Ελληνίδεςπολίτες .

Είμαστε εδώ στην Κάλυμνο ,την Κάλυμνο που τίμησε τους Αξιωματικούς ΠΝ με αυτό το εξαιρετικό μνημείο και πριν έλθουμε με τον Αρχηγό ΓΕΝ και με το πλοίο  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ το οποίο βρίσκεται στην περιοχή και εκτελεί καθήκοντα περιπολίας σε καιρό ειρήνης αλλά με συνθήκες πολέμου καθημερινώς υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας μας και τα εθνικά χωρικά ύδατα. Ρίξαμε στέφανο στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους ,εκ μέρους όλου του Ελληνικού λαού τιμούμε τους ήρωες, τιμούμε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, αλλά τιμούμε παράλληλα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τους Αξιωματικούς υπαξιωματικούς, σταρ και εθνοφύλακες οι οποίοι αποτελούν συνέχεια των ηρώων.

1

https://www.youtube.com/watch?v=5DiFxJHYIiA
https://www.youtube.com/watch?v=xTh2GG7-1J0
28/1/2018

 

 

 

 

Η ώρα της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό

Μέσα στις επόμενες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανοίξει τον κύκλο των συναντήσεων

Η ώρα της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό

Ανοίγει ο κύκλος της εσωτερικής διαχείρισης για το Σκοπιανό με την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από το Νταβός.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει σήμερα από το Νταβός και στην κυβέρνηση αποτιμούν θετικά τις ανακοινώσεις Ζάεφ περί μετονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων και της εθνικής οδού της πΓΔΜ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει να γίνει δεκτός από το Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσει για όλα όσα συζήτησε με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επιλέξει είτε το δρόμο των κατ’ ιδίαν συναντήσεων ή της σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Η πιο δύσκολη συζήτηση που θα έχει να διεξαγάγει με την επιστροφή του από το Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι με τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο.

Οπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει δηλώσει ότι δεν ψηφίζει «σύνθετη ονομασία» με χρήση του όρου «Μακεδονία».

NEWSBEAST.GR 26/1/2018

 

 

 

 

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ Ν.Τ.Π. ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ …Ενημέρωση του Ελληνικού Λαού


Απόφαση-σχέδιο της διεθνούς ΕΛΙΤ των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων είναι η ίδρυση του Κράτους της Μακεδονίας του Αιγαίου, με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη.

Οι Σκοπιανοί μόλις αποκτήσουν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα αρχίσουν τους αλυτρωτισμούς,και τη διεκδίκηση εδαφών της Ελληνικής Ιστορικής Μακεδονίας.

Μόνον οι «Έλληνες» ηλίθιοι πολιτικοί δεν το καταλαβαίνουν αυτό.

Παραχωρείς όνομα ;;; παραχωρείς εδάφη!!!

Αυτό είναι η σύνθετη ονομασία.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ και ο ΒΟΥΤΣΗΣ δεν το καταλαβαίνουν αυτό.

Η Ν.Δ. της Ντόρας λέει ΝΑΙ στη Σύνθετη ονομασία, με Γεωγραφικό προσδιορισμό, που να περιέχει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ΝΑΙ στη σύνθετη ονομασία, με τη λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Το ΠΑΣΟΚ της Φώφης λέει ΝΑΙ στη σύνθετη ονομασία με τη λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Το ΠΟΤΑΜΙ λέει ΝΑΙ στη σύνθετη ονομασία με ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Το ΚΚΕ λέει ΝΑΙ στη σύνθετη ονομασία με ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Οι ΑΝΕΛ του Καμμένου ΔΕΝ δέχονται τη λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αλλά δεν κάνουν καμία προσπάθεια να ρίξουν τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου υποτάσσονται στη πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, για την Εξουσία.

Τα Σκόπια θα είναι μέλος του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ, και της Σιωνιστικής Ε.Ε. με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Το ΝΑΤΟ είναι ο στρατός σωτηρίας των Κοσμοκρατόρων.

Η Ε.Ε. είναι αποικία της Σιωνιστικής ΕΛΙΤ των Κοσμοκρατόρων.

Το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, για να κόψει την Ελλάδα ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΩΝ, προς δημιουργία του Κράτους των Σλάβων & Αλβανών των Σκοπίων.

Έτσι θα δημιουργήσουν το Κράτος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΣΚΟΠΙΩΝ) με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη, και πρόεδρο ΜΠΟΥΤΑΡΗ.

Όλα αυτά τα κάνει η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία του Κοσμοκράτωρα ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Η Σιωνιστική Ν.Τ.Π. έχει Σατανικά στελέχη όπως ο ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ και ΣΟΡΟΣ, και άλλους.

Λέγομεν προς ΤΣΙΠΡΑ, δίνεις υποσχέσεις, και τις πραγματοποιείς ΜΟΝΟΝ πρός τη Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία του ΡΟΤΣΙΛΝΤ της διεθνούς Σιωνιστικής ΕΛΙΤ, εις βάρος της Ελλάδος.

Ενώ στους Έλληνες λέτε διαρκώς ΨΕΜΑΤΑ.

Το σχέδιο Σύνθετη ονομασία με Γεωγραφικό προσδιορισμό είναι για τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ πολιτικούς της Ελλάδος.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ στη συνάντηση με το ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΕΦ στο ΝΤΑΒΟΣ θα τα κάνει θάλασσα, θα τα δώσει όλα, όπως έπραξε σε όλες τις διεθνείς συσκέψεις, θα προδώσει την Ελλάδα και τη Μακεδονία, λόγω δειλίας.

Να απομακρυνθεί Ο ΝΙΜΙΤΣ διότι είναι υπάλληλος του ΣΟΡΟΣ.

Οι Έλληνες δεν θα μπορούμε να λέμε τους Σλάβους και Αλβανούς των Σκοπίων, Σκοπιανούς, υποχρεούμεθα, μετά το σχέδιο, να τους λέμε ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!!!

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ & ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ είναι δοσίλογοι-εφιάλτες της Ελλάδος, και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το όνομα είναι όχημα αλυτρωτισμού, και διεκδίκησης εδαφών.

Έλληνες, ΚΑΘΑΙΡΕΣΤΕ τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ, όπου και άν υπάρχουν.

Τον ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ τον δολοφόνησαν οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες, επειδή είχε κάνει αγώνες, και είχε εκφωνήσει πύρινους λόγους, για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ προδόθηκε κατά την επίσκεψη BUSH (Πατήρ), στον συχωρεμένο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδος.

Με πρόταση του BUSH (Πατήρ), η ΝΤΟΡΑ απεδέχθη τη Σύνθετη Ονομασία με Γεωγραφικό προσδιορισμό, έναντι Πάντων.

Στο συχωρεμένο Κων. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ , έκανε πρόταση ο τότε Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ, να εισβάλλουν μαζί στα Σκόπια, και να τα μοιράσουν, αλλά ο ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ δεν το εδέχθη, υπακούοντας στις διαταγές των Σιωνιστών Επικυρίαρχων της Γης.

Εάν το είχε τότε δεχθεί ο ΚΩΝ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, σήμερα η Ελλάς δεν θα αντιμετώπιζε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ, και το μισό Κράτος των Σκοπίων θα ήταν Ελληνικό !!!

Όπως διέλυσαν οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες τη ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, έτσι θα διαλύσουν και την Ελλάδα, και οι ηλίθιοι των Αθηνών συναινούν και συμπράττουν.

Οι ηλίθιοι των Αθηνών προσπαθούνε με κάθε τρόπο να αποφύγουν το Συλλαλητήριο της Αθήνας, χρησιμοποιώντας προς τούτου, τους

Αναρχικούς και Αντιεξουσιαστές Κουκουλοφόρους των Εξαρχείων, ξένους πράκτορες του ΣΟΡΟΣ, και τα Χημικά της ΕΛ.ΑΣ.

Τόσο μυαλό έχουν………..

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ-ΖΑΕΦ θα συμφωνήσουν στο Σύνθετη Ονομασία με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όπως προστάζουν οι Κοσμοκράτορες.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ είναι ότι συμφέρει τους Σλάβους & Αλβανούς των Σκοπίων, και τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες.

Χαρακτηριστική είναι η συνάντηση ΜΠΟΥΤΑΡΗ-PYATT (Αμερικανού Πρέσβη).

Κυκλοφορούν φήμες & ψίθυροι ότι η Σιωνιστές Κοσμοκράτορες (Ν.Τ.Π.) προορίζουν τον ΜΠΟΥΤΑΡΗ για Πρόεδρο του νέου Κράτους, της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, υπό τους Σλάβους & Αλβανούς των Σκοπίων.

Οι ηλίθιοι πολιτικοί των Αθηνών συναινούν!!!!

Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν = προδίδειν!!!!

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ

Ομάδα Διεθνών Σχέσεων & Γεωπολιτικής

triklopodia.gr   24/1/2018

 

 

 

Η αρχηγική εμφάνιση και οι φήμες για νέο κόμμα

Πολιτικές εξελίξεις φέρνει η ονομασία των Σκοπίων

Η αρχηγική εμφάνιση και οι φήμες για νέο κόμμα

Μπροστά σε ένα νέο περιβάλλον βρίσκεται πλέον το σύνολο του πολιτικού κόσμου μετά τη μεγάλη απήχηση που είχε το ογκώδες συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να βρει την απάντηση στο ηχηρό μήνυμα που έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, ενώ η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι:

«Δεν αμφισβητείται από κανέναν το δικαίωμα των πολιτών να συμμετέχουν σε συλλαλητήρια. Όπως δεν αμφισβητείται και ότι στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετείχαν και πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με την ακροδεξιά και την πατριδοκαπηλία». Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ: «Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί μια λύση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς. Και τη λύση αυτή υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση, με αίσθημα εθνικής ευθύνης, χωρίς να υποκύπτει σε μικροκομματικούς υπολογισμούς, φραστικούς εξτρεμισμούς, και εθνικιστικές κορώνες».

Ο Παύλος Πολάκης πήρε τη σκυτάλη και ανέφερε στο facebook πως τον «τόνο τον έδωσαν νοσταλγοί της χούντας, τρελαμένοι του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, οι ομάδες των μεταφερόμενων χρυσαυγιτων, ένα σκοταδιστικό τμήμα της εκκλησίας με Άνθιμους και Αμβρόσιους και βεβαία η προσπάθεια τμήματος της νέας δημοκρατίας να στήσει μια "σοβαρή Ακροδεξιά "με Φαήλους, Σαμαράδες, Γεωργιάδηδες και στρατηγούς τύπου "ας φωνάξουμε ζήτω οι ειδικές δυνάμεις "με μια λογική τύπου "που είναι ένας λοχίας να μας σώσει"».

Το ενδιαφέρον όμως στρέφεται και στην πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι λαμβάνει υπόψιν τον όγκο αλλά και την ευαισθησία των διαδηλωτών και γενικότερα της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Οτι παίρνει σαφείς αποστάσεις από τα ακραία στοιχεία. Και ότι δεν εμπιστεύεται τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

«H εντυπωσιακή συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποδεικνύει την ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Σέβομαι και συμμερίζομαι αυτή την ευαισθησία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Είναι εμφανές ότι το συλλαλητήριο έρχεται να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό πεδίο.

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε όπως ήταν φυσικό η ομιλία του στρατηγού εν αποστρατεία Φράγκου Φραγκούλη. Αρκετοί πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι έκανε μια αρχηγική εμφάνιση, και πλέον ανοίγει ο δρόμος για ένα νέο δεξιό κόμμα.

Άλλωστε στο κεντρικό πολιτικό σύστημα ακούστηκε έντονα το σύνθημα από τους συγκεντρωμένους «είναι τρελός ο στρατηγός».

Ο ίδιος ο Φράγκος Φραγκούλης αν και δήλωσε ότι δεν έχει σκοπό να κάνει κόμμα, δεν το απέκλεισε αφήνοντας ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

NEWSBEAST.GR   22/1/2018

 

 

 

 

 

O Κώστας Καραμανλής παρών στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό

Ο βουλευτής της ΝΔ, μαζί με τον πατέρα του, Αχιλλέα Καραμανλή, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη πλάι στους χιλιάδες συγκεντρωμένους
news247
Ιανουαρίου 21 2018 17:29
Adtech Ad

Το παρών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, έδωσε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού και νυν τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος μάλιστα από τον πατέρα του και ιστορικό στέλεχος της παράταξης, Αχιλλέα Καραμανλή. Μάλιστα, οι δυο τους μαζί με τον Σταύρο Καλαφάτη, φωτογραφήθηκαν κάτω από το άγαλμα του "εθνάρχη" Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ηγεσία της ΝΔ, είχε δώσει το ελεύθερο στους γαλάζιους βουλευτές να πάνε εφόσον επιθυμούν στο συλλαλητήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

 

 

Η γραμματέας του Τσουκάτου δίνει τον Σημίτη!

Στο ταμείο του κόμματος κατέληξε το 1 εκατομμύριο!

Σφίγγει ο κλοιός για τον καταστροφέα της Ελλάδας, Βαρύτατες οι ευθύνες οικονομικές και ποινικές για ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ.

Στην δίκη, σήμερα, κατέθεσε η γραμματέας του πολιτικού γραφείου του κ. Τσουκάτου, τα έτη 2001 έως 2009, κ. Ισμήνη Πιστώνη, η οποία δήλωσε πως μέχρι το 2008, οπότε δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων που είχε πάρει από την γερμανική εταιρεία ο κατηγορούμενος, δεν γνώριζε, ούτε είχε ακούσει ποτέ τίποτα για αυτό το θέμα.

Η μάρτυρας είπε, πως αφού αποκαλύφθηκε η υπόθεση, έγιναν στο γραφείο του τότε εργοδότη της, δύο συναντήσεις στις οποίες μετείχαν ο κ. Τσουκάτος, τα δύο στελέχη, τότε του οικονομικού τμήματος του ΠΑΣΟΚ, κ. Αυγερινός και κα Παπαχρήστου. Μετά την δεύτερη συνάντηση, όπως είπε η κ. Πιστώνη, ο κ. Τσουκάτος της έδωσε να γράψει και να τυπώσει την δήλωση, με την οποία ανέφερε πως το ποσό είχε καταλήξει στα ταμεία του κόμματος.

Η μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε πως δεν γνωρίζει για συναντήσεις του κ. Τσουκάτου με τον συγκατηγορούμενο του Μιχάλη Χριστοφοράκο. Ωστόσο, όπως είπε, υπήρχε επαφή με το γραφείο του, καθώς συχνά του έστελναν φαξ με αιτήματα συλλόγων για ενίσχυση ή για παροχή υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά και βιογραφικά πολιτών που απευθύνονταν στο γραφείο του κ. Τσουκάτου για εύρεση εργασίας. Η μάρτυρας τόνισε, πως δεν έστελναν μόνο στην Siemens βιογραφικά ανέργων, αλλά και σε άλλες εταιρείες.

Αναφερόμενη στον κ. Τσουκάτο, η άλλοτε γραμματέας του επεσήμανε, πως του έχει πολύ μεγάλη εκτίμηση και πως ήταν «από τους καλύτερους εργοδότες που είχα ποτέ. Πολύ φιλικός και γλυκός με όλους, που ενδιαφερόταν πάντα για εμάς».

Τέλος, η μάρτυρας είπε, πως δεν είδε ακραίες μεταβολές, με σπατάλες και άλλα, στην οικονομική του κατάσταση, όσο διάστημα εργαζόταν για αυτόν και πως για να φτιάξει το πολιτικό του γραφείο είχε λάβει δάνειο.

Στο μεταξύ, με βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών (υπ΄ αριθμόν 72/2018) παρατείνει μέχρι τις 8 Αυγούστου 2018 τον χρόνο δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών που είχε στην Ελλάδα ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ  Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 19, 2018

 

 

 

Οι πολιτικές εξελίξεις και η ΠΓΔΜ στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Το απόγευμα ξεκινούν οι εργασίες και ολοκληρώνονται το Σάββατο

Οι πολιτικές εξελίξεις και η ΠΓΔΜ στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκινούν το απόγευμα οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Βασικό θέμα είναι οι πολιτικές εξελίξεις αλλά και ο σχεδιασμός του κόμματος με το βλέμμα στο τέλος του μνημονίου τον Αύγουστο του 2018. Στο επίκεντρο θα βρεθούν και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κ.Ε. Σταύρος Αραχωβίτης δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «με τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ευελπιστώ ότι θα γίνει μία γόνιμη συζήτηση για την προετοιμασία, το επόμενο διάστημα, της καθαρής εξόδου από την σκληρή επιτροπεία» ενώ προσθέτει με νόημα «αναγκαστήκαμε να βαδίσουμε ένα δρόμο που δεν ήταν η επιλογή μας. Ωστόσο καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και ταυτόχρονα να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας στο Διεθνές πεδίο. Η χώρα χρειάζεται πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά βήματα από μας. Έχουμε υποχρέωση να την ωθήσουμε σε μία αναπτυξιακή τροχιά με συνθήκες δίκαιης ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας».

Οι εργασίες της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, θα λάβουν χώρα στο ξενοδοχείο «Wyndham Grand Hotel» και ξεκινούν σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα και ολοκληρώνονται το Σάββατο στις 8 το βράδυ. Συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή οι εργασίες ξεκινούν στις 6 το απόγευμα και ολοκληρώνονται στις 9 το βράδυ. Αύριο Σάββατο οι εργασίες ξεκινούν στις 10 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 8 το βράδυ.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των εργασιών της ΚΕ θα πραγματοποιηθεί η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Κόμματος.

19/1/2018

 

 

 

 

“ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ!”:

Σκληρή επίθεση Χρυσής Αυγής σε Κοτζιά για την Μακεδονία!

Φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα ο σκοπιανός αντιπρόεδρος

Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018 - 15:17


Δυναμική απάντηση στα εθνοπροδοτικά σχέδια του Σύριζα έδωσε σήμερα ο Λαϊκός Σύνδεσμος.

Με μία μάχιμη εκδήλωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του Αρχηγού και σύσσωμης της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, στείλαμε το μήνυμα της εθνικής αντίστασης:

"Το όνομα της Μακεδονίας μας δεν εκχωρείται!"

Περισσότεροι από εκατό συναγωνιστές κατέλαβαν την κεντρική είσοδο του υπουργείου και ανάρτησαν πανό με το σύνθημα: "Η Μακεδονία είναι Ελληνική!".

https://www.youtube.com/watch?v=3TZPAuXJxVA

Η ενέργεια αυτή ανάγκασε την αστυνομία να φυγαδεύσει τον σκοπιανό (αλβανικής καταγωγής) αντιπρόεδρο, Οσμάνι, από την πίσω πόρτα με ειδική επιχείρηση για να αποφύγει οποιαδήποτε επαφή με τους Χρυσαυγίτες. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και ο Κοτζιάς κατευθυνόμενος προς τον χώρο συνάντησης με τον σκοπιανό.

Οι συναγωνιστές όμως των αντελήφθησαν και τους έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα. Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες και τη συνοδεία του συνθήματος "Προδότες - Προδότες!", ο Κοτζιάς και οι ακόλουθοί του κλειδώθηκαν σε άλλο κτίριο του υπουργείου.

https://www.youtube.com/watch?v=-JHsve0JN5E

Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος προέβη ακολούθως στην παρακάτω δήλωση (που έκοψαν τα ΜΜΕ του εθνομηδενισμού): "Η Χρυσή Αυγή ήταν εδώ για να διαμαρτυρηθεί για το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, που για ολόκληρο τον ελληνικό λαό δεν είναι απλά ένα όνομα: είναι η ψυχή του, είναι η Ιστορία του. Η Χρυσή Αυγή θα αντισταθεί για να μην περάσει το ξεπούλημα του ονόματος, η εθνική μειοδοσία, η προδοσία!"

9/1/2018

Ακριβοπούλου – Καψώχας κάνουν ΡΟΜΠΑ

Σημίτη-Παπανδρέου-Γεωργίου για το Μνημόνιο!

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Posted by netakias.com στο Ιανουαρίου 9, 2018

OLYMPIA

-Ηξερες ότι η ΕΕ επέβαλε στις χώρες που αυξανόταν το ΑΕΠ (οπως η Ελλάδα) να κάνουν εισροές κεφαλαίων (να βοηθανε τις άλλες) και αυτό γινόνταν χρέος;
-Γιατί ο Προβόπουλος αφού το ήξερε τον Οκτώβριο του 2009 δεν ενημέρωσε τον Παπανδρέου
-Ενα μήνα πριν στις 8 Σεπτεμβρίου 2009 ο Προβόπουλος είχε συναντήσει τον Παπανδρέου στην οδό Ιπποκράτους. Τον ενημέρωσε;
-Αν ενημέρωσε τον Παπανδρέου γιατί αυτός έβγαινε κι έλεγε «λεφτά υπάρχουν»
-Χρηματιστήριο Σημίτη
-Swap Σημίτη
-Γιατί ο Τόμσεν ζήτησε το swap να επιβαρύνει τον προυπολογισμό του 2010
-Γιατί ο Γεωργίου εν μια νικτί
-Η αγορά του Αιώνα

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

https://www.youtube.com/watch?v=3a6kP_lgN-Q

ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ https://wp.me/p9GCU-cA ΑΠΟ ΤΟ 2010!!!!!!

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΨΩΧΑΣ,ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,ΓΑΠ,ΓΙΩΡΓΟΣ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ,ΕΛΣΤΑΤ,ΤΡΟΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ,ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ,

Διαδώστε το!

 

 

 

Λίστα Λαγκάρντ Νο.2 με τον Παπακωνσταντίνου;

Posted by netakias.com στο Ιανουαρίου 7, 2018

papakonstantinou-giorgos-diki-708_0

Τι έγινε με αυτή την υπόθεση;

Ο Παπακωνσταντίνου ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ για νόθευση εγγράφου τον Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά δεν ήταν η μόνη υπόθεση όπου χάθηκαν ίχνη φίλων του Υπουργού του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται σε σκάνδαλα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- 21.04.2012

Σε μια περίεργη υπόθεση συγκάλυψης, με ενδεχόμενες πολιτικές παρεμβάσεις που οδήγησαν στην καρατόμηση τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, φαίνεται ότι εμπλέκεται η διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη δυτική Μακεδονία.

Σε μία πρωτοφανή κίνηση, εντός της Μεγάλης Εβδομάδας και λίγες ώρες προτού προκηρυχθούν εκλογές, με υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, μετακινήθηκαν δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας.

Ο ουσιαστικός λόγος για τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι μπήκαν «στο ψυγείο» είναι επειδή βρίσκονταν επί τα ίχνη σκανδαλώδους υπόθεσης, όπως λέγεται, με πρωταγωνιστή πασίγνωστο επιχειρηματία της βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για τον Θανάση Πάπιστα, ο οποίος διατηρεί 40 καταστήματα εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στη Μακεδονία. Το όνομα του κ. Πάπιστα έγινε γνωστό το 2008, όταν προέκυψε το θέμα της Μονής Βατοπαιδίου, καθώς φαινόταν αναμεμειγμένος στις διαβόητες αγοραπωλησίες. Δύο εταιρίες με τη συμμετοχή του κ. Πάπιστα (η ΑΝΘΕΜΙΑΣ και η ΠΑΠΙΣΤΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ) είχαν αγοράσει τα 64 οικόπεδα του Δημοσίου, από τα οποία ξεκίνησε το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.

Ο επιχειρηματίας όμως είναι και προσωπικός φίλος του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Οπως είχε αποκαλυφθεί τότε, μάλιστα, ο κ. Πάπιστας (που ξεκίνησε από υπάλληλος της ΔΕΗ και βρέθηκε με μεγάλη περιουσία) τον επισκεπτόταν στο πολιτικό γραφείο του στην Κοζάνη, όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου εκλεγόταν εκεί βουλευτής προτού γίνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση. Επίσης στενός φίλος, αλλά και συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών είναι και ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Δ. Μακεδονίας Παντελής Αμανατίδης, όλοι τους από την Κοζάνη. Μάλιστα, όταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, μετακίνησε από τη ΔΟΥ Κοζάνης τον Π. Αμανατίδη και τον έχρισε διευθυντή Προσωπικού στο υπουργείο Οικονομικών.

Από τους ελέγχους που διενήργησε το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ προέκυπταν σημαντικά στοιχεία για τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων Πάπιστα. Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες κάνουν λόγο για έγγραφα που αποδεικνύουν ότι γινόταν κατ’ επανάληψη χρήση πλαστών φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας, από τις πρώτες έρευνες, περίπου 6.000.000 ευρώ. Η αρχική έκθεση των ελεγκτών, οι οποίοι ασχολούνται με την υπόθεση πάνω από μία διετία, βρίσκεται στα χέρια του ειδικού γραμματέα ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και χαρακτηρίζεται από αρμόδια χείλη «εξαιρετικά σοβαρή».

Την ώρα που η έρευνα κόντευε να ολοκληρωθεί, το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ (δύο άντρες και μία γυναίκα) διαλύθηκε και όλοι μεταφέρθηκαν σε άλλες υπηρεσίες, χωρίς μάλιστα οι ίδιοι να έχουν υποβάλει σχετική αίτηση. Η δυσμενής μετάθεση της υπαλλήλου πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου έναν μήνα, ενώ οι δύο συνάδελφοί της καρατομήθηκαν μόλις τη Μεγάλη Δευτέρα.

Το πλέον αξιοπερίεργο είναι ότι τα ανεπίσημα χαρτιά (κατασχεθέντα έγγραφα) που είχε φέρει στην επιφάνεια ο αρχικός έλεγχος διαβιβάστηκαν από τη Διεύθυνση ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας προς τα ειδικά συνεργεία ελέγχου, χωρίς να έχει γίνει πρώτα η απαραίτητη επεξεργασία. Πληροφορίες θέλουν τον ίδιο τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας Π. Αμανατίδη να παίρνει μόνος του την απόφαση για να διαβιβάσει τα κατεσχεμένα έγγραφα της υπόθεσης Πάπιστα στα ειδικά συνεργία, χωρίς να γίνει πρώτα ο υποχρεωτικός έλεγχος. Αρα τα έγγραφα αυτά αυτόματα χάνουν την ισχύ τους και επί της ουσίας αδρανοποιούνται.

Στη διάθεση της «δημοκρατίας» βρίσκονται έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται ότι η κεντρική διοίκηση του ΣΔΟΕ αγνοούσε τις αποφάσεις του διευθυντικού στελέχους της. Μάλιστα, ζητείται μετ’ επιτάσεως από τον κ. Αμανατίδη να σταλούν στα κεντρικά της Αθήνας αντίγραφα από όλα εκείνα τα έγγραφα που εντόπισαν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ για την υπόθεση Πάπιστα, για να προχωρήσει η διαδικασία καταλογισμού ευθυνών. Οι αιτήσεις αυτές έχουν γίνει από τα τέλη Μαρτίου και φυσικά η κοινοποίηση των εγγράφων δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα, γεγονός που αναγκάζει το ΣΔΟΕ να απευθυνθεί άμεσα στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα για να επιληφθεί της υπόθεσης.

Το μυστήριο με τους έξι εκλεκτούς του Οικονόμου

Πολλά ερωτήματα προκαλεί επίσης και το γεγονός ότι εντελώς ξαφνικά, την ώρα που καρατομούνταν τρεις ελεγκτές του ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας, τοποθετούνταν με υπουργικές αποφάσεις στα ίδια πόστα άλλοι έξι υπάλληλοι, χωρίς καν οι ίδιοι να το έχουν ζητήσει. Πριν από δύο μήνες το ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών έστειλε ανακοίνωση-πρόσκληση σε εφορίες και τελωνεία, για να υποβάλουν αίτηση όσοι υπάλληλοι ήθελαν να μεταταχθούν στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Υπεβλήθησαν 150 αιτήσεις και το ΣΔΟΕ επέλεξε 120 άτομα για θέσεις σε όλη την Ελλάδα. Για την Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας δεν υπήρξε καμία αίτηση. Και όμως, επελέγησαν έξι άτομα να στελεχώσουν εκεί την υπηρεσία, όλα -όπως λέγεται- της προσωπικής επιλογής του κ. Αμανατίδη – και με την έγκριση του Παντελή Οικονόμου.

Βασίλης Αγγελόπουλος – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαδώστε το!

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided