Σάββατο, Μάρτιος 23, 2019

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2ος

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι κρύβει η Βεργίνα; Νέα ερμηνεία για τα πρόσωπα μιας τοιχογραφίας

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Τι κρύβει η Βεργίνα;

Νέα ερμηνεία για τα πρόσωπα μιας τοιχογραφίας


Τι κρύβει η Βεργίνα; Νέα ερμηνεία για τα πρόσωπα μιας τοιχογραφίας


ΠΗΓΗ  26/2/2018

 

 

 

 

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Σημεία των καιρών! Ήρθε στο φως η πιο παλιά εκκλησία της Μικράς Ασίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Συνεχίζονται με πράγματι «σημαδιακό» ρυθμό οι εντυπωσιακές ανακαλύψεις από τους ίδιους τους Τούρκους χριστιανικών εκκλησιών σε όλο το μήκος και το πλάτος της Μικράς Ασίας, που επί χρόνια ακόμα και επί αιώνες βρίσκονταν θαμμένες στο έδαφος περιμένοντας την ώρα να βγουν στο φως, δίνοντας έτσι ένα δικό τους εντυπωσιακό «μήνυμα».

Τελευταία αποκάλυψη είναι η αρχαιότερη, όπως αναφέρεται, εκκλησία της Μικράς Ασίας που ανακαλύφθηκε στην περιοχή του Karabük και στο χωριό Eskipazεar Budaklar, όπου οι ίδιοι οι Τούρκοι έμειναν έκπληκτοι και κυριολεκτικά έκθαμβοι από την ίδια την ανακάλυψη τους. Στην περιοχή αυτή λέγεται ότι βρίσκονταν η αρχαία πόλη της Αδριανούπολης.

Η εκκλησία αυτή υποστηρίζουν ότι είναι 1500 ετών και αποτελεί ένα μοναδικό εύρημα από την πρωτοχριστιανική περίοδο, ενώ λέγεται ότι είναι η αρχαιότερη εκκλησία της Μικράς Ασίας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου του Karabük, τον Ersin Çelikbaş, η ανακάλυψη αυτή είναι πολύ σημαντική και θα αλλάξει τα ιστορικά δεδομένα για ολόκληρη την Μικρά Ασία. Μάλιστα!

Σημεία των καιρών!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr   26/2/2018

 

 

 

 

 

Χαμιδιέ: Το χωριό των Ελληνοφώνων Ελλήνων Κρητικών στη Συρία

χαμιδιέ3-696x392

Το χωριό Χαμιδιέ (στα σύνορα Συρίας και Λιβάνου) δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα κατόπιν εντολής του σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ, ο οποίος για άγνωστους λόγους έστειλε εκεί Έλληνες από την Κρήτη, οι οποίοι μέχρι σήμερα διατηρούν της κρητική διάλεκτο και χρησιμοποιούν τις μαντινάδες.

Το χωριό Χαμιδιέ (στα σύνορα Συρίας και Λιβάνου) δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα κατόπιν εντολής του σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ, ο οποίος για άγνωστους λόγους έστειλε εκεί Ελληνες από την Κρήτη, οι οποίοι μέχρι σήμερα διατηρούν της κρητική διάλεκτο και χρησιμοποιούν τις μαντινάδες,,, Οι πρόγονοι αυτών των Έλλήνων Κρητικών ,που ζούν τώρα στη Συρία,είχαν εξοριστεί και εκδιωχθεί από την Κρήτη επί τουρκοκρατίας

Δείτε το σχετικό βίντεο …

https://www.youtube.com/watch?v=9kEAvnbHpM4

24/2/2018

 

 

 

 

Σημερινή απόγονος των Ιταλιωτών Ελλήνων μιλά Γραικάνικα

– Πανάρχαια ελληνική διάλεκτος

72BC5F3D-401B-48E2-9F94-0B0633D1791C

Γραικάνικα, Κατωιταλική διάλεκτος, Grico, Greko: Οι ελληνικές διάλεκτοι της Κάτω Ιταλίας και της Σικελίας είναι ένας απευθείας σύνδεσμος με το αρχαίο μεγαλείο της Μεγάλης Ελλάδας- τον πολιτισμό των Σικελιωτών και Ιταλιωτών Ελλήνων της αρχαιότητας (αλλά και της βυζαντινής περιόδου), που άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία της Σικελίας και της Κάτω Ιταλίας(Απουλία, Σαλέντο, Καλαβρία).

Η Μαρία Ολυμπία και τα αδέλφια της, απόγονοι των Ελλήνων εκείνων της Μεγάλης Ελλάδας, έμαθαν να μιλούν τα ελληνικά της Καλαβρίας (γραικάνικα ή Greko) από τον πατέρα τους, ο οποίος μιλούσε μόνο ελληνικά στο σπίτι.

Η ίδια μίλησε τα Greko on camera στον Τζον Καζακλή στη Μπόβα Μαρίνα της Ιταλίας, σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube στο πλαίσιο του εγχειρήματος Wikitongues, σκοπός του οποίου είναι η καταγραφή και διάσωση των γλωσσών που υπάρχουν στον κόσμο, πριν πολλές από αυτές εκλείψουν για πάντα.

Όπως θα διαπιστώσετε, πρόκειται για μια διάλεκτο η οποία γίνεται εύκολα κατανοητή και από τους ομιλητές της σημερινής Νεοελληνικής. Σύμφωνα με το Wikitongues, τα Greko ή Γραικάνικα ομιλούνται από λιγότερους από 1.000 ανθρώπους σήμερα, κυρίως στην Καλαβρία: Παραλλαγή των Ιταλιώτικων Ελληνικών, τα Greko συνδέονται πολύ στενά με τα Griko, που ομιλούνται στο γειτονικό Σαλέντο.

Μαζί, σχηματίζουν ένα σύνολο το οποίο ομιλείται σήμερα από περίπου 50.000 ανθρώπους και ανάγεται, όπως προαναφέρθηκε, στους αρχαίους Έλληνες και Βυζαντινούς κατοίκους της περιοχής- τους Έλληνες της Μεγάλης Ελλάδας, που έχουν παρουσία εκεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, από τον 8ο πΧ αιώνα ακόμη.

Σημειώνεται πως με τον νόμο 482 του 1999, το ιταλικό κοινοβούλιο αναγνώρισε τις κοινότητες των Γκρίκο της Καλαβρίας και του Σαλέντο ώς ελληνική εθνική και γλωσσική μειονότητα, κάνοντας την ομότιμη μαζί με αυτές των Αλβανικών, Καταλανικών, Γερμανικών, Ελληνικών (με καταγωγή από τη σύγχρονη Ελλάδα), Σλοβενικών, και Κροατικών εθνικών μειονοτήτων, καθώς και των γλωσσικών μειονοτήτων της Γαλλικής, Προβενσάλ, Φριούλια, Λαντίνο, Οσετάν, και Σαρδινιακής γλώσσας.

https://www.youtube.com/watch?v=C0p05Wdafa8

Posted by kalinda στο Φεβρουαρίου 23, 2018   Διαδώστε το!

 

 

 

 

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Το Μυστηριώδες Φρούριο «από αλλού» που έχει Τρελάνει τον Πούτιν και τους Αρχαιολόγους (vid)

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Το Μυστηριώδες Φρούριο «από αλλού»
που έχει Τρελάνει τον Πούτιν και τους Αρχαιολόγους
Ένας παράξενος και περίεργος αρχαιολογικός χώρος που λες και εμφανίστηκε ξαφνικά από το πουθενά. Φαίνεται λες και είναι εγκαταλελειμμένο για αμέτρητες χιλιετίες. Βρίσκεται μέσα σε μια λίμνη της Σιβηρίας μακριά από τον σύγχρονο πολιτισμό και «αναπαύεται» σε μία από τις πιο επιστημονικά περίεργες τοποθεσίες που βρίσκονται οπουδήποτε στον πλανήτη Γη …
Έχει υποστηριχτεί ότι είναι μόνο 1300 ετών, αλλά δεν υπάρχουν επικείμενες αποδείξεις που να στοιχειοθετούνται από ορισμένους οργανισμούς του ιστορικού ακαδημαϊκού χώρου. Επιπλέον, δεν προσφέρουν καμία πραγματική λογική εξήγηση για την ύπαρξη αυτού του αρχαιολογικού χώρου, τους λόγους της εγκατάλειψής του αλλά και της κατασκευής του.
Αν και υπάρχουν λίγα στα χέρια μας για να προχωρήσουμε, ορισμένες ομάδες με περιοριστικές πρακτικές μάθησης, θα ήθελαν να κάνουν τον κόσμο να πιστέψει ότι αυτή η περίπλοκη περιοχή χτίστηκε μόλις πριν από περίπου 1000 χρόνια . Άλλες ομάδες αμφισβητούν όχι μόνο τις πρακτικές αλλά και τα ίδια συμπεράσματα.
Ο λόγος για το Por-Bajin, ένα τεχνητό, ανθρωπογενές νησί των 3.5 εκταρίων. Βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη, ανώνυμη λίμνη της Σιβηρίας, ανάμεσα στις εκτάσεις Sayan και Altai, περίπου 3.800 χιλιόμετρα από τη Μόσχα κοντά στα σύνορα της Μογγολίας. Ο χώρος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1891 και ο σκοπός του νησιού δεν έχει εξηγηθεί ακόμα.


Μια διεξοδική αρχαιολογική εξερεύνηση έλαβε χώρα το 2007, με αρχαιολόγους να ανακαλύπτουν πήλινα δισκία ανθρώπινων ποδιών και ξεθωριασμένα έγχρωμα σχέδια πάνω σε γύψο. Αυτά χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για την χρονολόγηση της περιοχής επιτρέποντας στους εμπειρογνώμονες να πουν με ανακούφιση ότι το νησί χτίστηκε κατά την περίοδο του Uighur Khaganate, δηλαδή μεταξύ 744 και 840 μ.Χ.
Την περίοδο εκείνη υπολογίζεται και η ξυλεία, οι κορμοί δέντρων που χρονολογούνται κατά το 770-790 μ.Χ. – την εποχή που ο αυτοκράτορας Bö-gü¸ έφερε τη θρησκεία του Μανιχαϊσμού υπό την επιρροή της Κίνας, η οποία έπειτα την έκανε επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας του Uighur. Κατά συνέπεια, το μέρος υποστηρίζεται ότι μπορεί να αξιοποιήθηκε για μοναστικούς λόγους, ή ως αυτοκρατορικό παλάτι.
Ωστόσο, όπως ενδεχομένως να αντιλαμβάνεστε τα ευρήματα δεν αποτελούν μέρος του νησιού, δεν αποτελούν κομμάτι του καθώς, κάλλιστα μπορούν να έχουν μεταφερθεί επάνω σε αυτό, πολλούς αιώνες αργότερα από την κατασκευή του. Το ίδιο ισχύει και για τα δέντρα.
Τέτοια στοιχεία δεν φαίνεται να μπήκαν ούτε καν στο σκεπτικό να εξεταστούν, πόσο μάλλον με υπαρκτές μεθόδους χρονολόγησης όπως του άνθρακα 14, της θερμοφωταύγειας ή και άλλες.
Η απόρριψη και η κριτική είναι εύκολο πράγμα. Το δύσκολο είναι να δώσει κάποιος μία σαφή εξήγηση σχετικά με τα κίνητρα της κατασκευής ενός τέτοιου φρουρίου, σε ένα τόσο μοναχικό μέρος, τόσο μακριά από τις εμπορικές διαδρομές, μακριά από τον κοντινότερο πολιτισμό. Κανείς επιστήμονας, ούτε ένας εμπειρογνώμονας, δεν έχει καταφέρει να πει σε τι χρησίμευε η δαιδαλώδη μορφή του, ούτε να αποκωδικοποιήσει τα σχέδια που βρέθηκαν, τις παράξενες τοιχογραφίες ή τις γιγάντιες ξύλινες πύλες.
Όπως συμβαίνει με πολλά άλλα σύγχρονα και μέχρι τώρα ανεξήγητα ερείπια σε όλο τον κόσμο, οι μόνες αρχαιολογικές εκτάσεις που προτιμά περισσότερο η  ακαδημαϊκή κοινότητα να εξετάσει, είναι εκείνες που εμπίπτουν σε γνωστά  χρονολογικά πλαίσια. Περιοχές ή ευρήματα που μπορεί να ξεφεύγουν από αυτά τα όρια, που οι ίδιοι έχουν θέσει, αγνοούνται ή/και καταστρέφονται.
Άραγε, υπάρχει κάτι επιλήψιμο σε αυτές τις διαδικασίες, ή αποτελούν φαντασίες όσων λατρεύουν τα μυστήρια και τις πιθανές λύσεις τους πέρα από τα πραγματικά και τα δεδομένα στοιχεία;
Τον χώρο επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό το 2007. Είχε δηλώσει τότε: «Έχω πάει σε πολλά μέρη, έχω δει πολλά πράγματα, αλλά δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο».
Ancient «Floating City» Found In Siberia?

https://www.youtube.com/watch?v=FdxD03HusFo
https://www.youtube.com/watch?v=PipRFjXU4Z0

Bor-Bazhin, Republic of Tyva (Russian Federation)

diadrastika  23/2/2018

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

ΕΛΛΑΣ: 14 Ελληνικές επιγραφές στο εξωτερικό που μας κάνουν περήφανους !!!

1. Το έμβλημα της 300ης σειράς των »βατραχιών» της Αμερικής (US NAVY SEALS), είναι, όπως βλέπετε στην εικόνα Ελληνικό

0AEB0D47-003C-4A55-835F-EC77B0450158""Τις τελευταίες μέρες η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη την κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας στη de facto αυτόνομη Νότια Οσετία και, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επίσης αυτόνομη Αμπχαζία. Αφορμή για τον κύκλο βίας αποτέλεσε η απροκάλυπτη εισβολή Γεωργιανών στρατευμάτων στην αποσχισθείσα δημοκρατία του Καυκάσου τα χαράματα της Παρασκευή 8 Αυγούστου με αποτέλεσμα την ισοπέδωση της πρωτεύουσάς της Τσχινβάλι και την οργισμένη αντίδραση του Πούτιν (ο οποίος αν και πρωθυπουργός πλέον, παραμένει ο πραγματικός «Τσάρος» της Ρωσίας). Τις πρώτες 48 ώρες του πολέμου τουλάχιστον 2.000 Οσετοί άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και 30.000 συμπολίτες τους (σε ένα σύνολο 70.000 Νότιων Οσετών) κατέφυγαν πρόσφυγες στη Ρωσία. Η Ρωσία κατηγορεί τη Γεωργία για «γενοκτονία», ενώ οι Γεωργιανοί «κλαίγονται» στη διεθνή κοινότητα για την «ασύμμετρη» αντεπίθεση των Ρώσων…

Δε θα μπω σε λεπτομέριες που αφορούν τον σημερινό πόλεμο και την αντίδραση της Ρωσίας, εξάλλου περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Αξίζει όμως να σταθούμε στην πρόσφατη ιστορία της περιοχής, αλλά κυρίως στο πολιτικό παρελθόν και παρόν του προέδρου της Γεωργίας Μικέιλ Σαακασβίλι (Mikheil Saakashvili) και το ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

""Οι Οσετοί είναι ένας Καυκάσιος λαούς που μιλάει μία Περσική διάλεκτο, Χριστιανοί Ορθόδοξοι και τους τελευταίους αιώνες στενοί φίλοι και σύμμαχοι των Ρώσων. Κατά το 18ο και 19ο αιώνα μάλιστα οι Οσετοί πολέμησαν με τους Κοζάκους του Τσάρου σε μία σειρά Ρωσο-Τουρκικών πολέμων. Μετά την Οκτωβριανή επανάσταση στασίασαν εναντίων των Μπολσεβίκων και πολέμησαν στο πλευρών των Λευκών Ρώσων για να διωχθούν στη συνέχεια από το Σοβιετικό καθεστώς. Με της ίδρυση της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Γεωργία, η Οσετία χωρίστηκε διοικητικά σε Βόρεια και Νότια Οσετία που αποτέλεσαν μέρος της ΣΣΔ της Γεωργίας και της Ρωσίας αντίστοιχα. Το 1990 όταν κατέρρευσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός οι Νότιοι Οσετοί επεδίωξαν την ένωση τους με τους Βόρειους αδελφούς τους και κήρυξαν την Ανεξαρτησίας τους. Ο τότε πρόεδρος της Γεωργίας, εθνικιστής και διάσημος διανοούμενος, Zviad Gamsakhurdia αντέδρασε διατάσοντας τη βίαιη καταστολή της εξέγερσης με αποτέλεσμα τη γενίκευση της σύγκρουσης και στην Αμπχαζία. To 1991 ο Gamsakhurdia ανετράπει από στρατιωτικό πραξικόπημα και αντικαταστάθηκε από τον Eduard Shevardnadze. Το 1992 Ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία και υποχρέωσαν τους αντιμαχόμενους να υπογράψουν εκεχειρία η οποία διατηρήθηκε μέχρι πριν μερικές μέρες. Η κατάσταση στον Νότιο Καύκασο παρέμεινε σχετικά ήρεμη μέχρι το 2003 όταν η ενορχηστρωμένη από τη CIA «επανάσταση» των Ρόδων με επικεφαλή τον Mikheil Saakashvili ανέτρεψε Shevardnadze και η Γεωργία, πλέον υπό την προστασια των Ηνωμένω Πολιτειών ανακαίνισε το θέμα των ημιαυτόνομων περιοχών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Το 2006 οι Νότιοι Οσετοί οργάνωσαν δημοψήφισμα και με ποσοστό 98% ζήτησαν για δεύτερη φορά την πλήρη ανεξαρτητοποίηση τους από τη Γεωργία. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως τα τελευταία χρόνια η Ρωσία έχει χορηγήσει Ρωσική υπηκοότητα σχεδόν σε όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Από τότε μέχρι σημερα μεσολάβησε, βέβαια, και η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου με την υποστήριξη των ΗΠΑ, που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και στον Καύκασο…

""Ο σημερινός πρόεδρος της Γεωργίας Mikheil Saakashvili, αποτελεί το πρότυπο του πρώην «αντι-κομμουνιστή» νυν «αντι-ρώσου» επαναστάτη Made in the USA. Γόνος οικογένειας διανοούμενων, υποστηρικτής του πρώτου προέδρου της Γεωργίας Zviad Gamsakhurdia, υπότροφος του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ (!!!). Σπούδασε στη Νομική σχολή του Columbia Univerity απ’όπου παρέλαβε τίτλο Master of Laws το 1994 και συνέχισε τις σπουδές του με (μονοετές!!!) διδακτορικό από το πανεπιστήμιο George Washington. Το 1995 τον προσέγγισε ο ίδιος ο πρόεδρος Shevardnadze προκειμένου να επιστρέψει στη Γεωργία και σαν έγκριτος νομικός να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πατρίδα. Συμμετείχε στις εκλογές του 1995 και το 2000 διορίστηκε από τον Shevardnadze υπουργός δικαιοσύνης. Το 2001 παραιτήθηκε και ξεκίνησε ανένδοτο αγώνα κατά της κυβέρνησης του μέχρι πρόσφατα πολιτικού του συμμάχου και μέντορα. Το 2003 πρωταγωνίστησε στη μία από τις δύο «επαναστάσεις» που οργάνωσε η CIA και οδήγησαν στην ανατροπή φιλορωσικών καθεστώτων στη Γεωργία και την Ουκρανία. «Επαναστάσεις» μάλιστα, που για επικοινωνιακους λόγους βαφτίστηκαν αντίστοιχα «Επανάσταση των Ρόδων» και «Πορτοκαλί Επανάσταση» (sic). Πρόεδρος της Γεωργίας από το 2004, ο Σαακασβίλι έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του επιδιώκωντας στενές σχέσεις με τη Δύση (κυρίως τις ΗΠΑ), ενώ υποσχέθηκε και τη δυναμική επίλυση δύο σοβαρών προβλημάτων της εξωτερικής/εσωτερικής πολιτικής της Γεωργίας: των ημιαυτόνομων δημοκρατιών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Σχεδόν αμέσως συμφώνησε στην αποστολή Γεωργιανών στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιρακ και, φυσικά, δεν παρέλειψε να επισκευτεί την Ουάσιγκτον προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο Μπους. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής φρόντισε να εξοπλίσει το στρατό της χώρας του με «δυτικά» όπλα: αγόρασε Αμερικανά ελικόπτερα τύπου Χιούι και Τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Οτοκάρ Κόμπρα, και φυσικά «δυτικό» ατομικό εξοπλισμό για τους στρατιώτες του.

Η πρόσφατη κρίση στη Νότια Οσετία ξεκίνησε ήδη από τον 2007 όταν ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν στα σύνορα της αποσχισθείσας Δημοκρατίας με τη Γεωργία. Ρεπορτάζ του Euronews με ημερομηνία 16 Ιουνίου 2007 αναφέρεται στα αισθήματα των Οσετών και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν με τους γείτονές τους:
Τον Ιούλιο του 2008 οι αρχές της Νότιας Οσετίας κήρυξαν γενική επιστράτευση εξ’αιτίας του βομβαρδισμού Οσετικών θέσεων από το Γεωργιανό πυροβολικό. Η Ρωσία προειδοποίησε πως δε θα ανεχθεί πιθανή εισβολή των Γεωργιανών στρατευμάτων στην περιοχή.

Ο Σαακασβίλι προετοιμαζόταν εδώ και χρόνια γι’αυτό τον πόλεμο, με δεδομένη την υποτελή του στάση απέναντι στις ΗΠΑ και το πολιτικό του παρελθόν, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ πως η Γεωργιανή εισβολή στη Νότια Οσετία είχε τουλάχιστον τις ευλογίες της Ουάσιγκτον. Αν και δε γνωρίζουμε τα ακριβή ανταλλάγματα που προσέφεραν οι Αμερικανοί στον Σαακασβίλι, μπορούμε να διακρίνουμε συγκεκριμένους λόγους που οι ΗΠΑ, παρά τις φιλειρηνικές δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, επεδίωξαν αυτό το «μίνι» πόλεμο.

Κατ’αρχήν οι ΗΠΑ ήθελαν να «τεστάρουν» τις διπλωματικές αντοχές της Ρωσίας μπροστά σε μία τόσο απροκάλυπτη πρόκληση. Ο Πουτίν μπορεί στο παρελθόν να έχει απειλήσει τη Γεωργία, αλλά και τη Δύση πως θα αντίδράσει δυναμικά εάν θιγούν τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας (αντιπυραυλική ασπίδα, ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ), δεν είχε όμως πραγματοποιήσει καμία από τις απειλές του.

""Δεύτερον, η Ρωσία, που τα τελευταία χρόνια επανεξοπλίζεται και ανασυντάσεται οικονομικά και στρατιωτικά με αιχμή του δώρατος το ρόλο της στην παγκόσμια ενεργειακή σκακιέρα, δεν είχε δώσει εξετάσεις σε ότι αφορά την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα των ενόπλων δυνάμεών της. Ο πόλεμος στην Τσετσενία έγινε από την «παλαιά» Ρωσία. Η πολυδιαφημισμένη Ρωσία του Πούτιν μέχρι προχθές δεν είχε πολεμήσει, δεν είχε δείξει ούτε τη δύναμη της, ούτε τις αδυναμίες της. Ο πολεμος στον Καύκασο αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τους Αμερικάνους να δουν το νέο «Κόκκινο Στρατό», την ετοιμότητά του, τις επιχειρησιακές του ικανότητες, την αποτελεσματικότητα των νέων του όπλων…

""Μία ακόμα επιδίωξη των Γερακιών της Ουάσιγκτον μέσω της σημερινής κρίσης στον Καύκασο πιστεύω πως είναι η ενίσχυση του Ρεπουμπικανού υποψηφίου προέδρου John McCain έναντι του Δημοκρατικου Barack Obama. Η απειλή της Ρωσικής Αρκούδας, αν και σχεδόν ανύπαρκτη τα τελειταία 18 χρόνια, παραμένει ένα όπλο στη φαρέτρα των πολεμοκάπηλων-κινδυνολόγων Ρεπουμπλικανών. Η ανάδειξη της Ρωσίας σαν μία ακόμα «αληθινή» απειλή εναντίων των συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αμερικανική κοινή γνώμη θα ενισχύσει τον «εμπειροπόλεμο» McCain, θα πλήξει το «διαλακτικό» Obama και θα στρέψει μέρος των αναποφάσιστων ψηφοφόρων στο Ρεπουμπλικανό υποψηφίο! Μία Ρωσία που επιτείθετε κατά της «μικρής, φτώχής αλλά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ» (κατά τους Αμερικάνους) Γεωργίας ξυπνάει στον Αμερικανό ψηφοφόρο ψυχροπολεμικά αντανακλαστικά που παραμένουν ενεργά στο υποσυνείδητό του. Με δεδομένο πως οι Ρεπουμπλικανοί πέτυχαν το 2004 να μεταπείσουν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων υπέρ του Μπους με την απειλή των, κυριολεκτικά, εξαθλιωμένων Αράβων, δε θα διστάσουν να επαναλάβουν το ίδιο και με τους «κακούς κομμουνιστές»! Μην ξεχνάτε πως για το μέσο Αμερικάνο, οι Ρώσοι, αν και πλέον σκληροί καπιταλιστές, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ οι «Κομμουνιστές» του ψυχρού πολέμου, και ως τέτοιους θα προσπαθήσει να τους εκμεταλλευτεί ο μηχανισμός προπαγάνδας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Φοβάμαι πως ανάμεσα στα «θύματα» του πολέμου στη Νότια Οσετία μπορεί να είναι και ο Barack Obama και η ελπίδα του κόσμου για μία πιο λογική Αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Πηγή της ανάλυσης:

http://politicallyincorrecttalk.blogspot.com/2008/08/blog-post_10.html

Εύγε Vetdino.

" data-image-meta="[]" data-image-title="Πόλεμος Γεωργίας – Οσετίας. Ιστορική αναδρομή – επακόλουθα" data-large-file="" data-medium-file="" data-orig-file="" data-orig-size="" data-permalink="https://olympia.gr/2008/08/11/georgia/" src="https://kalindafromgreece.files.wordpress.com/2018/02/0aeb0d47-003c-4a55-835f-ec77b0450158.jpeg" width="640" height="632">
2. Στο πανεπιστήμιο του Τέξας υπάρχει ένα από τα σημαντικότερα αποφθεγματα του Δημόκριτου : »…. βούλεσθαι μᾶλλον μίαν εὑρεῖν αἰτιολογίαν ἢ τὴν Περσῶν οἱ βασιλείαν γενέσθαι…», (προτιμούσε να βρει μία ερμηνεία »για ένα φαινόμενο», παρά να γίνει δικό του το βασίλειο της Περσίας). B873283E-CF38-4C6E-B288-E6652777BE51

Μετά την αποχώρηση των Γεωργιανών στρατευμάτων από την Οσετία γίνεται εμφανές ότι η εισβολή είχε αποκλειστικό στόχο τη σφαγή αμάχων. Φοβερές μαρτυρίες των επιζόντων φανερώνουν οργανωμένο σχέδιο εθνοκάθαρσης, προσχεδιασμένο και εκτελεσμένο με πρωτοφανή βαρβαρότητα. Τα θύματα μεταξύ των αμάχων έχουν υπερβεί τις 2,000 ενώ οι πρόσφυγες υπερβαίνουν τις 75,000.

Κατά την εισβολή οι Γεωργιανές δυνάμεις εντόπιζαν τα κρυσφήγετα των αμάχων και τους εξόντωναν με κάθε δυνατό μέσο. Έφτασαν στο σημείο να πλημμυρίζουν με νερά τα κρυσφήγετα ώστε οι άμαχοι να εξαναγκαστούν να παραδοθούν ή να πνιγούν. Κατά την υποχώρηση τους, οι Γεωργιανοί παγίδευαν με εκρηκτικά τα καταφύγια ή έριχναν χειροβομβίδες!

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πέραν της όποιας προπαγάνδας των δυτικών, ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΜΠΛΟΚΗ Γεωργιανών και Ρώσων στρατιωτών στο έδαφος της Οσετίας. Σκοπός της εισβολής ήταν καθαρά η εθνοκάθαρση και όχι η μάχη με τους Ρώσους.

Το ίδιο ακριβώς σκηνικό διαδραματίσθηκε και μέσα στο έδαφος της Γεωργίας. Το Γεωργιανό πυροβολικό ακροβολισμένο στην πόλη Γκόρι, συνέχισε να βάλλει κατά αμάχων. Οι φήμες περί Ρώσικης εισβολής στην πόλη έτρεψαν στρατό και πυροβολικό σε άτακτη υποχώρηση προς την Τιφλίδα. Άρα ούτε εκεί υπήρξε εμπλοκή.

Η γενοκτονία προφανώς αποσκοπούσε στο να υποχρεώσει τη Ρωσία να εισβάλλει σε Γεωργιανό έδαφος και να δώσει αφορμή στο ΝΑΤΟ για αντίποινα. Η Γεωργία είναι ο «αδύναμος κρίκος» μεταξύ Ρωσίας και Νατοϊκών δυνάμεων λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Άρα η γενοκτονία είχε εμπνευστές και συνεργούς με ονοματεπώνυμο:

 • Ντικ Τσέινι. Δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να αφήσει αναπάντητη την πρόκληση των Ρώσων.
 • Μπερναρ Κουσνέρ. Την ώρα της γενοκτονίας αυτός έκανε επίσκεψη συμπαράστασης στο σφαγέα, μεταφέροντας την υποστήριξη της ΕΕ.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της Ελληνικής πολιτείας. Τα πρώτα θύματα της γενοκτόνου πολιτικής Σαακασβίλι – δυτικών ήταν η εθνοκάθαρση των Ελλήνων ομογενών. Η Ελληνική πολιτεία δεν έκανε απολύτως τίποτα για να την εμποδίσει ή έστω να την καταγγείλει. Για άλλη μια φορά, οι Ελληνικές κυβερνήσεις είναι άξιοι συνεργοί σε εθνοκαθάρσεις λαών που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του παγκόσμιου εξουσιασμού. Ενάντια στο δημοκρατικό – ανθρωπιστικό αίσθημα περί δικαίου, θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσουν μαζί με τους σφαγείς του χθές, του σήμερα, του αύριο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Παμποντιακού Συλλόγου «η Αργώ»

Με τον ίδιο ύπουλο και βρώμικο τρόπο που η διακυβέρνηση Σαακασβίλι υποκίνησε την καταπάτηση των σπιτιών και τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος του γηγενούς ελληνισμού στην Γεωργία, τσαλαπάτησε και την έννοια της ολυμπιακής εκεχειρίας με την πολεμική επίθεση στην νότια Οσετία, την ώρα που όλος ο κόσμος ήταν έτοιμος να παρακολουθήσει την έναρξη των ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου.

H βάρβαρη επίθεση στόχεψε τους αμάχους για να εκδιωχθούν από τις εστίες τους, να επιτευχθεί η «απελευθέρωση» της περιοχής από τον αυτόχθονα πληθυσμό και η αντικατάσταση του με έποικους. Το δοκιμασμένο σενάριο που εφαρμόστηκε με πιο «αθόρυβο» τρόπο κατά του αυτόχθονα ελληνισμού στην Γεωργία από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έως και τις ημέρες μας.
Aπό το 2004 καταγγείλαμε την πολιτική Σαακασβίλι για τις επιθέσεις και δολοφονίες σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού στην Γεωργία και την καταπάτηση των περιουσίων του από γεωργιανούς έποικους με την ανοχή και υποστήριξη των γεωργιανών αρχών.
Tο 2005, συμβολικά στις 13ης Ιουνίου (την ημέρα που το 1949 ο, επίσης γεωργιανός, Στάλιν εξόρισε τον ελληνισμό από την περιοχή), πραγματοποιήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στην πρεσβεία και το προξενείο της Γεωργίας στην Αθήνα για τα αιματηρά συμβάντα στην Τσάλκα, όπου έλαβαν χώρα δολοφονίες γηγενών Ελλήνων και συστηματικές καταλήψεις σπιτιών και κτημάτων.
Πριν την επίσκεψη του Σαακασβίλι στην Αθηνά, το φθινόπωρο 2007, απευθύναμε στην κυβερνητική, πολιτειακή ηγεσία και στην ηγεσία του υπουργείου εξωτερικών που θα τον υποδέχονταν, επιστολή-καταγγελία για τα συμβάντα, για να θέσουν το ζήτημα στον γεωργιανό πρόεδρο, να απαιτήσουν τον σεβασμό της ζωής και των περιουσίων των Ελλήνων στην χώρα του, όπου από 104.000 τουλάχιστον άτομα έμειναν λιγότεροι από 15.000.
Το ελλαδικό υπ. εξ. και οι υπόλοιποι τον τραπέζωσαν, του έσφιξαν τα χέρια και τον ξεπροβόδισαν με φιλοφρονήσεις και χαμογελά που έραψαν στα πρόσωπα τους από νωρίς: τον προσεχή Απρίλιο η γεωργιανή μαριονέτα θα αντιπροσώπευε τη χώρα του στην συνοδό του Βουκουρεστίου για την ένταξη της στο νάτο… η λαλίστατη σε άλλες περιπτώσεις υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη: για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου, υπέρ ισχυρής ”νατοϊκής” Αλβανίας, υπέρ νέων πύραυλων στην Τσεχία και Πολωνία κοκ (όταν δεν κρίνονταν άμεσα ζωές Ελλήνων και δεν ζητήθηκε καν η γνώμη της) δεν βρήκε τίποτα να δηλώσει για τις δολοφονίες δεκάδων Ελλήνων και χιλιάδων Οσετινών από το καθεστώς του Σαακασβιλι.
Πλέον αυτού το ελλαδικό υπουργείο εξωτερικών, με την πλήρη ευθυγράμμιση του με τις επιλογές Σαακασβίλι στο ζήτημα των ελληνικών περιουσίων στην αυτονομηθείς Αμπχαζία, συνέπραξε στην επικίνδυνη εκμετάλλευση του ελληνισμού του Καύκασου στην πολεμική του πολιτική. είναι δε πλεονασμός να υπογραμμιστεί πως ακόμα δεν έχει ζητηθεί η άμεση απελευθέρωση και επιστροφή των περιουσίων μας στο έδαφος της ίδιας της Γεωργίας.
Οι ιστορικές εστίες και τα αιώνια βάθρα μας στον Καύκασο λεηλατούνται και σβήνουν με άβουλο παρατηρητή την ελλαδική κυβέρνηση. μπορούσε τουλάχιστον να πράξει τα εξής:
– να αναλάβει πρωτοβουλίες, που επανειλημμένα έχουμε προτείνει.
– να καταδικάσει, έστω και τώρα, την ύπουλη επίθεση του καθεστώτος Σαακασβιλι στην νότια Οσετία.
– αντί να παρακολουθεί άπρακτη τα γεγονότα, να ανακοινώσει Αποστόλη ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθεια στην Οσετία, όπου στο βόρειο τμήμα της διαμένουν χιλιάδες έλληνες

Αθήνα, 09-08-2008
αρ. πρωτ. 337
το διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο

" data-image-meta="[]" data-image-title="Σαακασβίλι: Εγκληματίας «Ειρήνης» και όχι Πολέμου" data-large-file="" data-medium-file="" data-orig-file="" data-orig-size="" data-permalink="https://olympia.gr/?p=293" src="https://kalindafromgreece.files.wordpress.com/2018/02/b873283e-cf38-4c6e-b288-e6652777be51.jpeg" width="477" height="640">
3. Στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, στις όχθες του ποταμού Έλβα, υπάρχει παλαιός πύργος, του έτους 1431, στον οποιο αναγράφεται η φράση: »Άριστον μεν ύδωρ» (Το νερό είναι το καλύτερο αγαθό).
50639593-0F2D-4227-B049-0AEB984A1CE4θα τη βρείτε εδώ
 • Γεωργιανά στρατεύματα επέστρεψαν από το Ιράκ με τη βοήθεια της Ουάσινγκτον!
 • Γεωργιανές δυνάμεις στο Ιράκ επέστρεψαν, με αμερικανικά αεροπλάνα, στην εμπόλεμη περιοχή!
 • Μεγάλη προπαγάνδα υπέρ της επιτιθέμενης Γεωργίας από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης (είδαμε εχθές και τα Ελληνικά δελτία ειδήσεων)

""Σε ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Τζωρτζ Μπους έχουν οδηγήσει οι πολεμικές επιχειρήσεις στον Καύκασο, με τη Μόσχα να απορρίπτει εμμέσως τη μονομερή κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε η Γεωργία.

Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τη Δευτέρα από τη ρωσική τηλεόραση, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας κατηγόρησε ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι συνεργάζονται με τη Γεωργία, αφού -όπως είπε- γεωργιανά στρατεύματα επέστρεψαν από το Ιράκ με τη βοήθεια της Ουάσινγκτον. «Δυστυχώς, ορισμένοι εταίροι μας αντί να μας βοηθούν, μας υπονομεύουν» είπε, καταγγέλλοντας ότι «γεωργιανές δυνάμεις στο Ιράκ επέστρεψαν, με αμερικανικά αεροπλάνα, στην εμπόλεμη περιοχή». Παράλληλα, ο Β. Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι έχει μπερδέψει τους πραγματικά επιτιθέμενους με τα θύματα της σύγκρουσης. «Το μέγεθος του κυνισμού είναι εκπληκτικό. Προσπαθούν να κάνουν το μαύρο-άσπρο και το άσπρο-μαύρο και με επιδέξιο τρόπο να παρουσιάσουν τα θύματα αυτής της επίθεσης ως τους επιτιθέμενους και να επιρρίψουν την ευθύνη για τις συνέπειες της επίθεσης στα θύματα» είπε.
Με τις δηλώσεις του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε εμμέσως και τη μονομερή κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε η Τιφλίδα, ξεκαθαρίζοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα -τα οποία χαρακτήρισε «ειρηνευτικές δυνάμεις»- θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις στη Νότια Οσετία μέχρι να υπάρξει μία «λογική κατάληξη».

Για «δυσανάλογη αντίδραση της Ρωσίας» έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, από το Πεκίνο. «Έχω εκφράσει την ανησυχία μου για αυτή τη δυσανάλογη αντίδραση της Ρωσίας» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι η Ουάσινγκτον καταδικάζει τους βομβαρδισμούς στα περίχωρα της Νότιας Οσετίας. Την Κυριακή, δε, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι υποστήριξε πως η επίθεση της Ρωσίας στη Γεωργία «δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη» και ότι εάν συνεχιστούν οι ρωσικές επιχειρήσεις αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή www.antinews.gr

" data-image-meta="[]" data-image-title="Με υποστήριξη των ΗΠΑ η επίθεση των Γεωργιανών." data-large-file="" data-medium-file="" data-orig-file="" data-orig-size="" data-permalink="https://olympia.gr/2008/08/11/osetia_war/" src="https://kalindafromgreece.files.wordpress.com/2018/02/50639593-0f2d-4227-b049-0aeb984a1ce4.jpeg" width="640" height="480">
4. Η φράση από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο »ο λόγος πλήρης χάριτος και αληθείας», βρίσκεται σε είσοδο του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις.
AA081A98-43C3-48EF-B30F-D60EA6149100""Τις τελευταίες μέρες η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη την κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας στη de facto αυτόνομη Νότια Οσετία και, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επίσης αυτόνομη Αμπχαζία. Αφορμή για τον κύκλο βίας αποτέλεσε η απροκάλυπτη εισβολή Γεωργιανών στρατευμάτων στην αποσχισθείσα δημοκρατία του Καυκάσου τα χαράματα της Παρασκευή 8 Αυγούστου με αποτέλεσμα την ισοπέδωση της πρωτεύουσάς της Τσχινβάλι και την οργισμένη αντίδραση του Πούτιν (ο οποίος αν και πρωθυπουργός πλέον, παραμένει ο πραγματικός «Τσάρος» της Ρωσίας). Τις πρώτες 48 ώρες του πολέμου τουλάχιστον 2.000 Οσετοί άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και 30.000 συμπολίτες τους (σε ένα σύνολο 70.000 Νότιων Οσετών) κατέφυγαν πρόσφυγες στη Ρωσία. Η Ρωσία κατηγορεί τη Γεωργία για «γενοκτονία», ενώ οι Γεωργιανοί «κλαίγονται» στη διεθνή κοινότητα για την «ασύμμετρη» αντεπίθεση των Ρώσων…

Δε θα μπω σε λεπτομέριες που αφορούν τον σημερινό πόλεμο και την αντίδραση της Ρωσίας, εξάλλου περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Αξίζει όμως να σταθούμε στην πρόσφατη ιστορία της περιοχής, αλλά κυρίως στο πολιτικό παρελθόν και παρόν του προέδρου της Γεωργίας Μικέιλ Σαακασβίλι (Mikheil Saakashvili) και το ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

""Οι Οσετοί είναι ένας Καυκάσιος λαούς που μιλάει μία Περσική διάλεκτο, Χριστιανοί Ορθόδοξοι και τους τελευταίους αιώνες στενοί φίλοι και σύμμαχοι των Ρώσων. Κατά το 18ο και 19ο αιώνα μάλιστα οι Οσετοί πολέμησαν με τους Κοζάκους του Τσάρου σε μία σειρά Ρωσο-Τουρκικών πολέμων. Μετά την Οκτωβριανή επανάσταση στασίασαν εναντίων των Μπολσεβίκων και πολέμησαν στο πλευρών των Λευκών Ρώσων για να διωχθούν στη συνέχεια από το Σοβιετικό καθεστώς. Με της ίδρυση της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Γεωργία, η Οσετία χωρίστηκε διοικητικά σε Βόρεια και Νότια Οσετία που αποτέλεσαν μέρος της ΣΣΔ της Γεωργίας και της Ρωσίας αντίστοιχα. Το 1990 όταν κατέρρευσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός οι Νότιοι Οσετοί επεδίωξαν την ένωση τους με τους Βόρειους αδελφούς τους και κήρυξαν την Ανεξαρτησίας τους. Ο τότε πρόεδρος της Γεωργίας, εθνικιστής και διάσημος διανοούμενος, Zviad Gamsakhurdia αντέδρασε διατάσοντας τη βίαιη καταστολή της εξέγερσης με αποτέλεσμα τη γενίκευση της σύγκρουσης και στην Αμπχαζία. To 1991 ο Gamsakhurdia ανετράπει από στρατιωτικό πραξικόπημα και αντικαταστάθηκε από τον Eduard Shevardnadze. Το 1992 Ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία και υποχρέωσαν τους αντιμαχόμενους να υπογράψουν εκεχειρία η οποία διατηρήθηκε μέχρι πριν μερικές μέρες. Η κατάσταση στον Νότιο Καύκασο παρέμεινε σχετικά ήρεμη μέχρι το 2003 όταν η ενορχηστρωμένη από τη CIA «επανάσταση» των Ρόδων με επικεφαλή τον Mikheil Saakashvili ανέτρεψε Shevardnadze και η Γεωργία, πλέον υπό την προστασια των Ηνωμένω Πολιτειών ανακαίνισε το θέμα των ημιαυτόνομων περιοχών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Το 2006 οι Νότιοι Οσετοί οργάνωσαν δημοψήφισμα και με ποσοστό 98% ζήτησαν για δεύτερη φορά την πλήρη ανεξαρτητοποίηση τους από τη Γεωργία. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως τα τελευταία χρόνια η Ρωσία έχει χορηγήσει Ρωσική υπηκοότητα σχεδόν σε όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Από τότε μέχρι σημερα μεσολάβησε, βέβαια, και η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου με την υποστήριξη των ΗΠΑ, που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και στον Καύκασο…

""Ο σημερινός πρόεδρος της Γεωργίας Mikheil Saakashvili, αποτελεί το πρότυπο του πρώην «αντι-κομμουνιστή» νυν «αντι-ρώσου» επαναστάτη Made in the USA. Γόνος οικογένειας διανοούμενων, υποστηρικτής του πρώτου προέδρου της Γεωργίας Zviad Gamsakhurdia, υπότροφος του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ (!!!). Σπούδασε στη Νομική σχολή του Columbia Univerity απ’όπου παρέλαβε τίτλο Master of Laws το 1994 και συνέχισε τις σπουδές του με (μονοετές!!!) διδακτορικό από το πανεπιστήμιο George Washington. Το 1995 τον προσέγγισε ο ίδιος ο πρόεδρος Shevardnadze προκειμένου να επιστρέψει στη Γεωργία και σαν έγκριτος νομικός να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πατρίδα. Συμμετείχε στις εκλογές του 1995 και το 2000 διορίστηκε από τον Shevardnadze υπουργός δικαιοσύνης. Το 2001 παραιτήθηκε και ξεκίνησε ανένδοτο αγώνα κατά της κυβέρνησης του μέχρι πρόσφατα πολιτικού του συμμάχου και μέντορα. Το 2003 πρωταγωνίστησε στη μία από τις δύο «επαναστάσεις» που οργάνωσε η CIA και οδήγησαν στην ανατροπή φιλορωσικών καθεστώτων στη Γεωργία και την Ουκρανία. «Επαναστάσεις» μάλιστα, που για επικοινωνιακους λόγους βαφτίστηκαν αντίστοιχα «Επανάσταση των Ρόδων» και «Πορτοκαλί Επανάσταση» (sic). Πρόεδρος της Γεωργίας από το 2004, ο Σαακασβίλι έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του επιδιώκωντας στενές σχέσεις με τη Δύση (κυρίως τις ΗΠΑ), ενώ υποσχέθηκε και τη δυναμική επίλυση δύο σοβαρών προβλημάτων της εξωτερικής/εσωτερικής πολιτικής της Γεωργίας: των ημιαυτόνομων δημοκρατιών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Σχεδόν αμέσως συμφώνησε στην αποστολή Γεωργιανών στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιρακ και, φυσικά, δεν παρέλειψε να επισκευτεί την Ουάσιγκτον προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο Μπους. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής φρόντισε να εξοπλίσει το στρατό της χώρας του με «δυτικά» όπλα: αγόρασε Αμερικανά ελικόπτερα τύπου Χιούι και Τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Οτοκάρ Κόμπρα, και φυσικά «δυτικό» ατομικό εξοπλισμό για τους στρατιώτες του.

Η πρόσφατη κρίση στη Νότια Οσετία ξεκίνησε ήδη από τον 2007 όταν ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν στα σύνορα της αποσχισθείσας Δημοκρατίας με τη Γεωργία. Ρεπορτάζ του Euronews με ημερομηνία 16 Ιουνίου 2007 αναφέρεται στα αισθήματα των Οσετών και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν με τους γείτονές τους:
Τον Ιούλιο του 2008 οι αρχές της Νότιας Οσετίας κήρυξαν γενική επιστράτευση εξ’αιτίας του βομβαρδισμού Οσετικών θέσεων από το Γεωργιανό πυροβολικό. Η Ρωσία προειδοποίησε πως δε θα ανεχθεί πιθανή εισβολή των Γεωργιανών στρατευμάτων στην περιοχή.

Ο Σαακασβίλι προετοιμαζόταν εδώ και χρόνια γι’αυτό τον πόλεμο, με δεδομένη την υποτελή του στάση απέναντι στις ΗΠΑ και το πολιτικό του παρελθόν, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ πως η Γεωργιανή εισβολή στη Νότια Οσετία είχε τουλάχιστον τις ευλογίες της Ουάσιγκτον. Αν και δε γνωρίζουμε τα ακριβή ανταλλάγματα που προσέφεραν οι Αμερικανοί στον Σαακασβίλι, μπορούμε να διακρίνουμε συγκεκριμένους λόγους που οι ΗΠΑ, παρά τις φιλειρηνικές δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, επεδίωξαν αυτό το «μίνι» πόλεμο.

Κατ’αρχήν οι ΗΠΑ ήθελαν να «τεστάρουν» τις διπλωματικές αντοχές της Ρωσίας μπροστά σε μία τόσο απροκάλυπτη πρόκληση. Ο Πουτίν μπορεί στο παρελθόν να έχει απειλήσει τη Γεωργία, αλλά και τη Δύση πως θα αντίδράσει δυναμικά εάν θιγούν τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας (αντιπυραυλική ασπίδα, ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ), δεν είχε όμως πραγματοποιήσει καμία από τις απειλές του.

""Δεύτερον, η Ρωσία, που τα τελευταία χρόνια επανεξοπλίζεται και ανασυντάσεται οικονομικά και στρατιωτικά με αιχμή του δώρατος το ρόλο της στην παγκόσμια ενεργειακή σκακιέρα, δεν είχε δώσει εξετάσεις σε ότι αφορά την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα των ενόπλων δυνάμεών της. Ο πόλεμος στην Τσετσενία έγινε από την «παλαιά» Ρωσία. Η πολυδιαφημισμένη Ρωσία του Πούτιν μέχρι προχθές δεν είχε πολεμήσει, δεν είχε δείξει ούτε τη δύναμη της, ούτε τις αδυναμίες της. Ο πολεμος στον Καύκασο αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τους Αμερικάνους να δουν το νέο «Κόκκινο Στρατό», την ετοιμότητά του, τις επιχειρησιακές του ικανότητες, την αποτελεσματικότητα των νέων του όπλων…

""Μία ακόμα επιδίωξη των Γερακιών της Ουάσιγκτον μέσω της σημερινής κρίσης στον Καύκασο πιστεύω πως είναι η ενίσχυση του Ρεπουμπικανού υποψηφίου προέδρου John McCain έναντι του Δημοκρατικου Barack Obama. Η απειλή της Ρωσικής Αρκούδας, αν και σχεδόν ανύπαρκτη τα τελειταία 18 χρόνια, παραμένει ένα όπλο στη φαρέτρα των πολεμοκάπηλων-κινδυνολόγων Ρεπουμπλικανών. Η ανάδειξη της Ρωσίας σαν μία ακόμα «αληθινή» απειλή εναντίων των συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αμερικανική κοινή γνώμη θα ενισχύσει τον «εμπειροπόλεμο» McCain, θα πλήξει το «διαλακτικό» Obama και θα στρέψει μέρος των αναποφάσιστων ψηφοφόρων στο Ρεπουμπλικανό υποψηφίο! Μία Ρωσία που επιτείθετε κατά της «μικρής, φτώχής αλλά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ» (κατά τους Αμερικάνους) Γεωργίας ξυπνάει στον Αμερικανό ψηφοφόρο ψυχροπολεμικά αντανακλαστικά που παραμένουν ενεργά στο υποσυνείδητό του. Με δεδομένο πως οι Ρεπουμπλικανοί πέτυχαν το 2004 να μεταπείσουν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων υπέρ του Μπους με την απειλή των, κυριολεκτικά, εξαθλιωμένων Αράβων, δε θα διστάσουν να επαναλάβουν το ίδιο και με τους «κακούς κομμουνιστές»! Μην ξεχνάτε πως για το μέσο Αμερικάνο, οι Ρώσοι, αν και πλέον σκληροί καπιταλιστές, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ οι «Κομμουνιστές» του ψυχρού πολέμου, και ως τέτοιους θα προσπαθήσει να τους εκμεταλλευτεί ο μηχανισμός προπαγάνδας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Φοβάμαι πως ανάμεσα στα «θύματα» του πολέμου στη Νότια Οσετία μπορεί να είναι και ο Barack Obama και η ελπίδα του κόσμου για μία πιο λογική Αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Πηγή της ανάλυσης:

http://politicallyincorrecttalk.blogspot.com/2008/08/blog-post_10.html

Εύγε Vetdino.

" data-image-meta="[]" data-image-title="Πόλεμος Γεωργίας – Οσετίας. Ιστορική αναδρομή – επακόλουθα" data-large-file="" data-medium-file="" data-orig-file="" data-orig-size="" data-permalink="https://olympia.gr/?p=280" src="https://kalindafromgreece.files.wordpress.com/2018/02/aa081a98-43c3-48ef-b30f-d60ea6149100.jpeg" width="480" height="640">
5. »ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΟΝ» στο «Margaret Eaton School of Literature» του Τορόντο.
8A5AF4DB-3ECC-410C-8E29-57BCFCE0B583θα τη βρείτε εδώ
 • Γεωργιανά στρατεύματα επέστρεψαν από το Ιράκ με τη βοήθεια της Ουάσινγκτον!
 • Γεωργιανές δυνάμεις στο Ιράκ επέστρεψαν, με αμερικανικά αεροπλάνα, στην εμπόλεμη περιοχή!
 • Μεγάλη προπαγάνδα υπέρ της επιτιθέμενης Γεωργίας από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης (είδαμε εχθές και τα Ελληνικά δελτία ειδήσεων)

""Σε ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Τζωρτζ Μπους έχουν οδηγήσει οι πολεμικές επιχειρήσεις στον Καύκασο, με τη Μόσχα να απορρίπτει εμμέσως τη μονομερή κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε η Γεωργία.

Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τη Δευτέρα από τη ρωσική τηλεόραση, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας κατηγόρησε ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι συνεργάζονται με τη Γεωργία, αφού -όπως είπε- γεωργιανά στρατεύματα επέστρεψαν από το Ιράκ με τη βοήθεια της Ουάσινγκτον. «Δυστυχώς, ορισμένοι εταίροι μας αντί να μας βοηθούν, μας υπονομεύουν» είπε, καταγγέλλοντας ότι «γεωργιανές δυνάμεις στο Ιράκ επέστρεψαν, με αμερικανικά αεροπλάνα, στην εμπόλεμη περιοχή». Παράλληλα, ο Β. Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι έχει μπερδέψει τους πραγματικά επιτιθέμενους με τα θύματα της σύγκρουσης. «Το μέγεθος του κυνισμού είναι εκπληκτικό. Προσπαθούν να κάνουν το μαύρο-άσπρο και το άσπρο-μαύρο και με επιδέξιο τρόπο να παρουσιάσουν τα θύματα αυτής της επίθεσης ως τους επιτιθέμενους και να επιρρίψουν την ευθύνη για τις συνέπειες της επίθεσης στα θύματα» είπε.
Με τις δηλώσεις του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε εμμέσως και τη μονομερή κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε η Τιφλίδα, ξεκαθαρίζοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα -τα οποία χαρακτήρισε «ειρηνευτικές δυνάμεις»- θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις στη Νότια Οσετία μέχρι να υπάρξει μία «λογική κατάληξη».

Για «δυσανάλογη αντίδραση της Ρωσίας» έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, από το Πεκίνο. «Έχω εκφράσει την ανησυχία μου για αυτή τη δυσανάλογη αντίδραση της Ρωσίας» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι η Ουάσινγκτον καταδικάζει τους βομβαρδισμούς στα περίχωρα της Νότιας Οσετίας. Την Κυριακή, δε, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι υποστήριξε πως η επίθεση της Ρωσίας στη Γεωργία «δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη» και ότι εάν συνεχιστούν οι ρωσικές επιχειρήσεις αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή www.antinews.gr

" data-image-meta="[]" data-image-title="Με υποστήριξη των ΗΠΑ η επίθεση των Γεωργιανών." data-large-file="" data-medium-file="" data-orig-file="" data-orig-size="" data-permalink="https://olympia.gr/?p=282" src="https://kalindafromgreece.files.wordpress.com/2018/02/8a5af4db-3ecc-410c-8e29-57bcfce0b583.jpeg" width="640" height="433">
6. Το σύμβολο του Boston College της Μασσαχουσέτης…
«αἰὲν ἀριστεύειν… καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων, μηδέ γένος πατέρων αἰσχυνέμεν…» (Ιλιάς Ζ’, στ. 208).
(Πάντα να αριστεύεις…και να είσαι ανώτερος από τους άλλους, και να μην ντροπιάζεις την γενιά των προγόνων σου…).
0B343386-D3E6-434B-A879-E20A5A282782"[m11-91545gruzija-sakasvili_show.jpg]"

Αυτό το τραγικό ανθρωπάκι αφού αιματοκύλισε όλη την περιοχή και την χώρα του ,τώρα κλαίει σαν την μωρή παρθένα και ζητάει την βοήθεια της Δύσης .Ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου,τι περίμενε να επιτεθεί εναντίον της Ρωσίας και ο Πούτιν να του πεί και ευχαριστώ;;

Κύριοι Αμερικανοί αυτός δεν είναι εγκληματίας πολέμου;;
Περιμένουμε να τον στείλετε στην Χάγη να δικαστεί.
.
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΪ:
Ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σακασβίλι προειδοποίησε τις δυτικές χώρες να μην εγκαταλείψουν την Γεωργία γιατί αυτό θα αποδυναμώσει την δημοκρατία σε όλο το πρώην σοβιετικό μπλοκ.
«Αν πέσει η Γεωργία αυτό θα σημάνει και την πτώση της Δύσης στο σύνολο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και παραπέρα», τόνισε ο πρόεδρος της Γεωργίας σε συνέντευξή του στην ευρωπαϊκή έκδοση της Wall Street Journal.
«Είναι σαφές πως η σημερινή ρωσική κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει μια μορφή νεοαποικιακού ελέγχου στο σύνολο των περιοχών που κάποτε κυβερνούσε η Μόσχα», είπε χαρακτηριστικά ο γεωργιανός πρόεδρος.
«Είναι δυνατόν η Ρωσία αυτή που επιτίθεται στις γειτονικές της χώρες να θεωρείται εταίρος της Ευρώπης;», κατέληξε.

" data-image-meta="[]" data-image-title="To CNN αυτοδιαψεύδεται. Ο Σακασβίλι απλώς ψεύδεται." data-large-file="" data-medium-file="" data-orig-file="" data-orig-size="" data-permalink="https://olympia.gr/2008/08/11/cnn/" src="https://kalindafromgreece.files.wordpress.com/2018/02/0b343386-d3e6-434b-a879-e20a5a282782.jpeg" width="640" height="529">
7. ΔΙΠΛΟΥΝ ΟΡΩΣΙΝ ΟΙ ΜΑΘΟΝΤΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
«Διπλά βλέπουν αυτοί που γνωρίζουν γράμματα».
Η φωτογραφία απεικονίζει την είσοδο στο κτίριο της γραμματείας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.
BAADD46F-2FE4-4B05-86D3-18967D31BBC8
8. Στην πρόσοψη του παλαιού Πανεπιστημίου της πόλης Σαλαμάνκα της Ισπανίας αναγράφεται : »Oἱ βασιλεῖς τῇ ἐγκυκλοπαιδείᾳ αὐτὴ τοῖς βασιλεῦσι». (Οι βασιλείς προς το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο προς τους βασιλείς).
193C9E8C-9972-46FC-A9F9-67143024C5BC
9. Επιγραφή στην γέφυρα «Eiserner Steg» της Φρανκφούρτης, Γερμανία.
«ΠΛΕΩΝ ΕΠΙ ΟΙΝΟΠΑ ΠΟΝΤΟΝ ΕΠ’ ΑΛΛΟΘΡΟΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ».
«Ταξιδεύοντας σε ξένες θάλασσες με ανθρώπους που μιλούν άλλες γλώσσες».
7B6D28EA-E0AD-4881-A324-6F741BE7E426"[m11-91545gruzija-sakasvili_show.jpg]"

.
Αυτό το τραγικό ανθρωπάκι αφού αιματοκύλισε όλη την περιοχή και την χώρα του ,τώρα κλαίει σαν την μωρή παρθένα και ζητάει την βοήθεια της Δύσης .Ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου,τι περίμενε να επιτεθεί εναντίον της Ρωσίας και ο Πούτιν να του πεί και ευχαριστώ;;

Κύριοι Αμερικανοί αυτός δεν είναι εγκληματίας πολέμου;;
Περιμένουμε να τον στείλετε στην Χάγη να δικαστεί.
.
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΪ:
Ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σακασβίλι προειδοποίησε τις δυτικές χώρες να μην εγκαταλείψουν την Γεωργία γιατί αυτό θα αποδυναμώσει την δημοκρατία σε όλο το πρώην σοβιετικό μπλοκ.
«Αν πέσει η Γεωργία αυτό θα σημάνει και την πτώση της Δύσης στο σύνολο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και παραπέρα», τόνισε ο πρόεδρος της Γεωργίας σε συνέντευξή του στην ευρωπαϊκή έκδοση της Wall Street Journal.
«Είναι σαφές πως η σημερινή ρωσική κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει μια μορφή νεοαποικιακού ελέγχου στο σύνολο των περιοχών που κάποτε κυβερνούσε η Μόσχα», είπε χαρακτηριστικά ο γεωργιανός πρόεδρος.
«Είναι δυνατόν η Ρωσία αυτή που επιτίθεται στις γειτονικές της χώρες να θεωρείται εταίρος της Ευρώπης;», κατέληξε.

" data-image-meta="[]" data-image-title="To CNN αυτοδιαψεύδεται. Ο Σακασβίλι απλώς ψεύδεται." data-large-file="" data-medium-file="" data-orig-file="" data-orig-size="" data-permalink="https://olympia.gr/?p=286" src="https://kalindafromgreece.files.wordpress.com/2018/02/7b6d28ea-e0ad-4881-a324-6f741be7e426.jpeg" width="640" height="416">
10. Πανεπιστήμιο «Yale» στις ΗΠΑ.
Φράση από την «Πολιτεία» του Πλάτωνος:
«Λαμπάδια ἔχοντες διαδώσουσιν ἀλλήλοις»
(Οι φέροντες τις δάδες τις μεταλαμπαδεύουν ο ένας στον άλλον).
71275C8B-706C-4E7B-9919-408D633363B5
11. Πανεπιστήμιο της Μάλτας : «Προπύλαιον της τιμής η μάθησις».
15094DB7-DE43-4D58-97B2-FC6C46274FFF
12. Ιαπωνία! – «Εφιλοσοφούμεν ελληνικώς». Η επιγραφή αυτή, δίκην επιτυμβίου στήλης, βρίσκεται στον τάφο του ιάπωνα καθηγητή και επιτίμου προέδρου της «Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας» «Teruo Suzuki».
A369EF55-3859-4995-B3FC-F2072211E57D
13. Χιροσίμα, Ιαπωνία!
Στο πάρκο Ειρήνης της Χιροσίμα, στο κέντρο της πόλης, που είναι αφιερωμένο στην μνήμη των θυμάτων της πυρηνικής επίθεσης, υπάρχει η Καμπάνα της Ειρήνης την οποία οι επισκέπτες μπορούν να κτυπήσουν, σαν έκκληση για την παγκόσμια ειρήνη.
Πάνω στην καμπάνα υπάρχει χαραγμένη η ελληνική επιγραφή: «Γνώθι σαυτόν».
BE44732D-3AA6-4643-8C0E-E23CF28D28EBΕντέλει το ερώτημα μας απαντήθηκε με τον καλύτερο τρόπο: Άλεξ Ρόντος (god bless America), ΑΓΙΟΣ Μαντέλης (ναι, ο Τάσος μας. Ακροδεξιοί Τάσο μου!), Ανδριανόπουλος. Σύμβουλοι που δραστηριοποιούνται στην Γεωργία και στην ευρύτερη περιοχή. Απαραίτητο συστατικό σε κάθε γενοκτονία, καθορίζουν και την Ταρίφα της

Η αποκαλυπτική έρευνα του www.antinews.gr δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.

""Χορό δισεκατομμυρίων δολαρίων κρύβουν οι εχθροπραξίες στη Νότια Οσσετία και τη Γεωργία. Πετρέλαιο, φυσικό αέριο και επενδύσεις με τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από τη χώρα μας, καθώς και χαμηλή φορολογία, συνθέτουν το οικονομικό παρασκήνιο αυτής της σύρραξης. Στα εδάφη των εχθροπραξιών και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων διέρχονται αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου. Από τη Βόρεια Οσσετία επί Ρωσικού εδάφους περνάει ο αγωγός πετρελαίου Μπακού-Νοβοροσίσκ.

Από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν μέσω Τιφλίδας διέρχεται και ο αγωγός πετρελαίου, που διασχίζει τη Γεωργία και εκτείνεται έως το λιμάνι της Σούπσα. Παράλληλος σε αυτόν είναι ο αγωγός πετρελαίου από το Μπακού στην Τιφλίδα έως το Τσεϊχάν της Τουρκίας. Από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν διέρχεται αγωγός φυσικού αερίου, μέσω της Τιφλίδας έως το Ερζερούμ της Τουρκίας. Ενώ ο Αμερικανικών συμφερόντων αγωγός φυσικού αερίου «Ναμπούκο», που βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά, φιλοδοξεί να συνεχίζει από το Ερζερούμ και να διοχετεύει φυσικό αέριο στη Δυτική Ευρώπη. Σύμφωνα με ειδικούς, εάν γίνουν εχθροπραξίες στους αγωγούς, τότε αναμένεται να απογειωθούν πάλι οι τιμές του πετρελαίου.

Η σύρραξη μπορεί να αφορά έμμεσα τη Ελλάδα στα ενεργειακά, άμεσα όμως τις Ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Γεωργία, όπως η Εμπορική Τράπεζα, ο ΟΤΕ, η INTRAKOM, τα Ελληνικά Πετρέλαια με 14 πρατήρια ΕΚΟ, οι κατασκευαστικές εταιρείες Ελληνική Τεχνοδομική, ΑΘΗΝΑ, ΤΕΡΝΑ, η Καλαμαράκης με το αλάτι ΚΑΛΑΣ, η ΔΕΛΤΑ, η Παπαστράτος και η ΣΕΚΑΠ, η εταιρεία ΛΟΥΛΗΣ με τα άλευρα, όπως και οι ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης που αγγίζουν ακόμη και το 12%, όταν στη χώρα μας είναι 3,4%, το χαμηλό εργατικό κόστος, η γεωστρατηγική θέση και η χαμηλή φορολογία είναι τα βασικά κίνητρα για επενδύσεις στα Ελληνικά κεφάλαια.

Ωστόσο, οι επενδύσεις αυτές καταλαμβάνουν χαμηλές θέσεις σε σύγκριση με την Ολλανδία, που έχει επενδύσει στη Γεωργία 218 εκατομμύρια δολάρια και ακολουθούν οι Παρθένοι Νήσοι με 173,8 εκατομμύρια δολάρια, η Κύπρος με 136 εκατομμύρια δολάρια, η Τουρκία με 113,7 εκατομμύρια δολάρια, το Καζακστάν με 107 εκατομμύρια δολάρια, οι ΗΠΑ με 93,4 εκατομμύρια δολάρια, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 71,2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η χώρα μας επένδυσε το 2007 στη Γεωργία μόλις 1,55 εκατομμύρια δολάρια.

Να σημειωθεί, τέλος, πως σύμβουλος στις κυβερνήσεις του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας είναι ο πρώην σύμβουλος του κ. Γ. Παπανδρέου, ο Ελληνοαμερικανός, Αλεξ Ρόντος. Ενώ σε δυτικά προγράμματα που «τρέχουν» στις χώρες δραστηριοποιούνται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κ. Μαντέλης (σκάνδαλο Ζήμενς) και ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κ. Ανδριανόπουλος.

(Οικονομικά στοιχεία από ALPHA)

" data-image-meta="[]" data-image-title="Πες μου τους συμβούλους σου να σου πώ πόσα παίρνεις!" data-large-file="" data-medium-file="" data-orig-file="" data-orig-size="" data-permalink="https://olympia.gr/2008/08/12/osetia/" src="https://kalindafromgreece.files.wordpress.com/2018/02/be44732d-3aa6-4643-8c0e-e23cf28d28eb.jpeg" width="640" height="480">
14. Διόδια εξω από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προς Κάϊρο. Η αναγραφή της πόλης και στα ελληνικά ήταν απαίτηση των Δημάρχων για να τιμήσουν τον Μέγα Αλέξανδρο.
AC56FC60-89B0-4043-A378-10E236C9D458Εντέλει το ερώτημα μας απαντήθηκε με τον καλύτερο τρόπο: Άλεξ Ρόντος (god bless America), ΑΓΙΟΣ Μαντέλης (ναι, ο Τάσος μας. Ακροδεξιοί Τάσο μου!), Ανδριανόπουλος. Σύμβουλοι που δραστηριοποιούνται στην Γεωργία και στην ευρύτερη περιοχή. Απαραίτητο συστατικό σε κάθε γενοκτονία, καθορίζουν και την Ταρίφα της.

Η αποκαλυπτική έρευνα του www.antinews.gr δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.

""Χορό δισεκατομμυρίων δολαρίων κρύβουν οι εχθροπραξίες στη Νότια Οσσετία και τη Γεωργία. Πετρέλαιο, φυσικό αέριο και επενδύσεις με τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από τη χώρα μας, καθώς και χαμηλή φορολογία, συνθέτουν το οικονομικό παρασκήνιο αυτής της σύρραξης. Στα εδάφη των εχθροπραξιών και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων διέρχονται αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου. Από τη Βόρεια Οσσετία επί Ρωσικού εδάφους περνάει ο αγωγός πετρελαίου Μπακού-Νοβοροσίσκ.

Από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν μέσω Τιφλίδας διέρχεται και ο αγωγός πετρελαίου, που διασχίζει τη Γεωργία και εκτείνεται έως το λιμάνι της Σούπσα. Παράλληλος σε αυτόν είναι ο αγωγός πετρελαίου από το Μπακού στην Τιφλίδα έως το Τσεϊχάν της Τουρκίας. Από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν διέρχεται αγωγός φυσικού αερίου, μέσω της Τιφλίδας έως το Ερζερούμ της Τουρκίας. Ενώ ο Αμερικανικών συμφερόντων αγωγός φυσικού αερίου «Ναμπούκο», που βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά, φιλοδοξεί να συνεχίζει από το Ερζερούμ και να διοχετεύει φυσικό αέριο στη Δυτική Ευρώπη. Σύμφωνα με ειδικούς, εάν γίνουν εχθροπραξίες στους αγωγούς, τότε αναμένεται να απογειωθούν πάλι οι τιμές του πετρελαίου.

Η σύρραξη μπορεί να αφορά έμμεσα τη Ελλάδα στα ενεργειακά, άμεσα όμως τις Ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Γεωργία, όπως η Εμπορική Τράπεζα, ο ΟΤΕ, η INTRAKOM, τα Ελληνικά Πετρέλαια με 14 πρατήρια ΕΚΟ, οι κατασκευαστικές εταιρείες Ελληνική Τεχνοδομική, ΑΘΗΝΑ, ΤΕΡΝΑ, η Καλαμαράκης με το αλάτι ΚΑΛΑΣ, η ΔΕΛΤΑ, η Παπαστράτος και η ΣΕΚΑΠ, η εταιρεία ΛΟΥΛΗΣ με τα άλευρα, όπως και οι ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης που αγγίζουν ακόμη και το 12%, όταν στη χώρα μας είναι 3,4%, το χαμηλό εργατικό κόστος, η γεωστρατηγική θέση και η χαμηλή φορολογία είναι τα βασικά κίνητρα για επενδύσεις στα Ελληνικά κεφάλαια.

Ωστόσο, οι επενδύσεις αυτές καταλαμβάνουν χαμηλές θέσεις σε σύγκριση με την Ολλανδία, που έχει επενδύσει στη Γεωργία 218 εκατομμύρια δολάρια και ακολουθούν οι Παρθένοι Νήσοι με 173,8 εκατομμύρια δολάρια, η Κύπρος με 136 εκατομμύρια δολάρια, η Τουρκία με 113,7 εκατομμύρια δολάρια, το Καζακστάν με 107 εκατομμύρια δολάρια, οι ΗΠΑ με 93,4 εκατομμύρια δολάρια, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 71,2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η χώρα μας επένδυσε το 2007 στη Γεωργία μόλις 1,55 εκατομμύρια δολάρια.

Να σημειωθεί, τέλος, πως σύμβουλος στις κυβερνήσεις του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας είναι ο πρώην σύμβουλος του κ. Γ. Παπανδρέου, ο Ελληνοαμερικανός, Αλεξ Ρόντος. Ενώ σε δυτικά προγράμματα που «τρέχουν» στις χώρες δραστηριοποιούνται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κ. Μαντέλης (σκάνδαλο Ζήμενς) και ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κ. Ανδριανόπουλος.

(Οικονομικά στοιχεία από ALPHA)

" data-image-meta="[]" data-image-title="Πες μου τους συμβούλους σου να σου πώ πόσα παίρνεις!" data-large-file="" data-medium-file="" data-orig-file="" data-orig-size="" data-permalink="https://olympia.gr/?p=291" src="https://kalindafromgreece.files.wordpress.com/2018/02/ac56fc60-89b0-4043-a378-10e236c9d458.jpeg" width="640" height="479">


ΠΗΓΗ

 

 

 

Όπλα της αρχαιότητας για τα οποία μάλλον δεν έχετε ξανακούσει (2 βίντεο)

Posted by IGOR στο Φεβρουαρίου 20, 2018


«Πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι, πάντων δὲ βασιλεύς» …είχε πει ο Ηράκλειτος, και δικαιολογημένα, καθώς, ως γνωστόν, ο πόλεμος (ή η αντιπαράθεση/ αγώνας επιβίωσης γενικότερα) αποτελεί ένα από τα «αθλήματα» στα οποία διαπρέπει από αρχαιοτάτων χρόνων η ανθρωπότητα.

Οι πολεμικές συγκρούσεις αποτελούσαν ανέκαθεν «καταλύτη» τεχνολογικής προόδου, καθώς ήταν πάντα πιο εύκολη η δημιουργία αποτελεσματικότερων μέσων με στόχο τον θάνατο και την καταστροφή, παρά για οτιδήποτε άλλο- και απόδειξη για αυτό είναι αμέτρητα «πρωτοποριακά» όπλα ανά τους αιώνες, τα οποία καθόρισαν την πορεία συγκρούσεων και κατ’επέκτασιν της ιστορίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το «Beyond Science» του YouTube παρουσιάζει επτά απίστευτα αρχαία όπλα, για τα οποία είναι πολύ πιθανόν να μην είχατε ακούσει ποτέ:

https://www.youtube.com/watch?v=RlgbKU9mgJA

Από μεσαιωνικές κινεζικές ρουκέτες με μορφή πουλιών μέχρι την αρπάγη του Αρχιμήδη, για την ανατροπή των ρωμαϊκών πολεμικών πλοίων που πολιορκούσαν τις Συρακούσες, «χειροβομβίδες» με δηλητηριώδη φίδια, τη χρήση πτωμάτων ως βλημάτων για καταπέλτες σε πολιορκίες (ως όπλο ψυχολογικού πολέμου, αλλά και ως εστίες μολύνσεων), κυψέλες μελισσών ως όπλα και γάτες…βομβιστές αυτοκτονίας.

Λόγω Ελληνικού ενδιαφέροντος, αξίζει μια επιπλέον ματιά στην αρπάγη του Αρχιμήδη:

https://www.youtube.com/watch?v=E1YrueoGlbE

Διαδώστε το!

 

 

 

 

 

 

ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ,

ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ!

ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ  ΚΑΙ ΝΑ  ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ:
ΟΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΟΙ, κλπ. ή ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ και  ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2000, που έχουμε μετατραπεί σε «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΚΑΣΤΟ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ.

...Οι οποίοι / οποίες καλόν θα ήταν να έχουν προηγουμένως διαβάσει το:

https://www.scribd.com/doc/310536721/ΠΕΡΙ-ΤΗΣ-ΜΕΓΑΛΗΣ-ΑΠΑΤΗΣ

Και τώρα έχουμε λοιπόν  και λέμε:

1. Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» είναι καταγεγραμμένη ως ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και μάλιστα από τον ΑΠΡΙΛΙΟ του 2000!

Κύριος ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ αυτής της «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» ο εκάστοτε «ΠΡΟΕΔΡΟΣ» , αυτή την εποχή, ο Κύριος ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, με ως φαίνεται εκπρόσωπο στην Νέα Υόρκη ,τον εκεί Πρόξενο Κύριο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΡΟΚΑΝΑ!

Εδώ: http://leoa-lassiterlife.blogspot.co.uk/2013/02/is-your-government-i-mean-corporation.html http://www.edgarcompany.sec.gov/servlet/CompanyDBSearch?page=detailed&cik=0000931106&main_back=45

e following information was found for the selected company:


Company Name: HELLENIC REPUBLIC = ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

CIK: 0000931106

IRS Number:

Reporting File Number: 033-84806

Regulated Entity Type:

SIC Code: 8888

Address: CHARALAMBOS ROCANAS CONSUL GENERAL

69 EAST 79TH STREET
NEW YORK, NEW YORK 10021

Phone Number:

State of Incorporation:

Fiscal Year End: 1231

Date of Last Update: 12/04/00     +++++++++++++++

Δηλ.: η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΈΧΕΙ καταχωρηθεί ως
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ 12/04/2000;;;;;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» είναι καταγεγραμμένη, ωσαύτως ως ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΥΤΗΣ, ο φερόμενος εκάστοτε ως ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και αυτή την εποχή, ο Κύριος ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.
Εδώ: https://www.upik.de/fa454f4d3390b788100f449c7c7cd153/ ► Home ► UPIK® Datensatz

UPIK® Datensatz - L

L Name GREEK GOVERNMENT

Nicht eingetragene Bezeichnung oder Unternehmensteil
L D-U-N-S® Nummer 363324875
L Geschäftssitz Parliament Mansion (Megaro Voulis)
L Postleitzahl 10021
L Postalische Stadt Athens

Land Greece
W Länder-Code 300

Postfachnummer

Postfach Stadt
L Telefon Nummer 2103707000

Fax Nummer

Name Hauptverantwortlicher
W Tätigkeit (SIC) 9999

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3. ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ» είναι και αυτό καταγεγραμμένο ως ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Διαχειριστής = Ο εκάστοτε Πρόεδρος αυτής, κατά την περίοδο  29/06/2012 - 05/02/2015, ο Κύριος ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ, με εκπρόσωπο ως φαίνεται, στην Νέα Υόρκη την Κυρία ΕΥΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, από το Ελληνικό Προξενείο Νέας Υόρκης.
Εδώ: Α. https://www.upik.de/d1ce6fa8761b92a5f5ef28e445fe017 ► Home ► UPIK® Datensatz

UPIK® Datensatz - L

L Name GREEK PARLIAMENT

Nicht eingetragene Bezeichnung oder Unternehmensteil
L D-U-N-S® Nummer 499773534
L Geschäftssitz 2 Vas. Sofias
L Postleitzahl 10021
L Postalische Stadt Athens

Land Greece
W Länder-Code 300

Postfachnummer

Postfach Stadt
L Telefon Nummer 2103707000
W Fax Nummer 2103692170
W Name Hauptverantwortlicher Evangelos-Basil Meimarakis
W Tätigkeit (SIC) 9199

------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Και εδώ: Β. https://www.upik.de/5ffec7c671039ae22e196a07b831b53d/upik_datensatz.cgi?view=1&senden=Weiter&id=1&crypt=4db9 ► Home► UPIK® datensatz

UPIK® Datensatz - L

L Eingetragener Firmenname HELLENIC PARLIAMENT=
W Nicht eingetragene Bezeichnung oder Unternehmensteil ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ GREEK CONSULATE GENERAL= ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ
L D-U-N-S® Nummer 781105713
L Geschäftssitz 69 E 79TH ST
L Postleitzahl 100750216
L Postalische Stadt NEW YORK

Land USA
W Länder-Code 840

Postfachnummer

Postfach Stadt
L Telefon Nummer 2129885500

Fax Nummer
W Name Hauptverantwortlicher Eva Georgiades
W Tätigkeit (SIC) 9721

----------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3. ΤΟ «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ» είναι και αυτό καταγεγραμμένο ως  ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ του,  ο εκάστοτε ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ. Αυτήν την εποχή ο  Κύριος ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ.
Εδώ: Α. https://www.upik.de/42c7ff515a1f5b2d0cb28beb9a878ac ► Home ► UPIK® Datensatz UPIK® Datensatz - L

L Name MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS

Nicht eingetragene Bezeichnung oder Unternehmensteil
L D-U-N-S® Nummer 499773328
L Geschäftssitz 1 Vas. Sofias
L Postleitzahl 10671
L Postalische Stadt Athens

Land Greece
W Länder-Code 300

Postfachnummer

Postfach Stadt
L Telefon Nummer 2103681000
W Fax Nummer 2103681717

Name Hauptverantwortlicher
W Tätigkeit (SIC) 9721

----------------------------------------------------------------------------------------------- Και εδώ: Β. https://www.upik.de/d1ce6fa8761b92a5f5ef28e445fe017d/upik_datensatz.cgi?view=1&senden=Weiter&id=2&crypt=c51b9fa107dd6bc07a846d377c1531b7&code=adp2l&senden=Weiter Home ► UPIK® Datensatz UPIK® Datensatz - L

L Name MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS

Nicht eingetragene Bezeichnung oder Unternehmensteil
L D-U-N-S® Nummer 506891707
L Geschäftssitz 1 Akadimias
L Postleitzahl 10671
L Postalische Stadt Athens

Land Greece
W Länder-Code 300

Postfachnummer

Postfach Stadt

Telefon Nummer

Fax Nummer

Name Hauptverantwortlicher
W Tätigkeit (SIC) 9721

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ  ΩΣ «ΝΟΜΙΜΟΙ  ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»  ΚΑΤΑΧΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΦΕΤΕΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ, ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ – ( ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2000) - συνδιαλέγονται ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΌΤΑΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,  ΜΕ  ΟΜΟΙΕΣ ΟΜΟΛΟΓΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.
Και ερωτώ όλους και όλες, πως με αυτά τα δεδομένα περί ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, τα οποία ουδέποτε έχουν διαψευσθεί από επίσημα στόματα, πως είναι δυνατό να επιτρέπουμε και να ανεχόμαστε ακόμα, αυτή την «εικονική πραγματικότητα» και να αφήνουμε να ψηφίζουν, νομοθετούν, υπογράφουν, να κομματιάζουν σε ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ και να ξεπουλούν την Πατρίδα μας, τον πλούτο, την ιστορία και τον πολιτισμό της, τα παιδιά μας και όλους εμάς,  μια παρέα σφετεριστών της εξουσίας που παράνομα με αυτά τα δεδομένα και τελείως πραξικοπηματικά, κατέχουν εδώ και χρόνια την εξουσία;;

ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ  ΚΑΙ ΝΑ  ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ:
ΟΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΟΙ, κλπ. ή ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ και  ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2000, που έχουμε μετατραπεί σε «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΚΑΣΤΟ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΔΩ,  ΟΙ  ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ» ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ:
Εδώ: 1. https://www.upik.de/7ed1f8e2f390d0add98f76e027027869/ ► Home ► UPIK® Datensatz

UPIK® Datensatz - L

L Name VLADA NA REPUBLIKA MAKEDONIJA
W Nicht eingetragene Bezeichnung oder Unternehmensteil GOVERNMENT OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA
L D-U-N-S® Nummer 552646440
L Geschäftssitz 2 BULEVAR ILINDEN
L Postleitzahl 1000
L Postalische Stadt SKOPJE

Land
W Länder-Code 937

Postfachnummer

Postfach Stadt
L Telefon Nummer 23118022
W Fax Nummer 23222242
W Name Hauptverantwortlicher Emil Dimitriev
W Tätigkeit (SIC) 9311

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2. https://www.upik.de/7ed1f8e2f390d0add98f76e027027869/ Home ► UPIK® Datensatz

UPIK® Datensatz - L

L Name MINISTERSTVO ZA VNATRESNI RABOTI NA REPUBLIKA MAKEDONIJA
W Nicht eingetragene Bezeichnung oder Unternehmensteil MINISTRY OF INTERNAL AFFAIRS OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA
L D-U-N-S® Nummer 565944944
L Geschäftssitz 9 DIMCE MIRCEV
L Postleitzahl 1000
L Postalische Stadt SKOPJE

Land
W Länder-Code 937

Postfachnummer

Postfach Stadt
L Telefon Nummer 23117222
W Fax Nummer 23112468
W Name Hauptverantwortlicher Gordana Jankulovska
W Tätigkeit (SIC) 9221

---------------------------------------------------------------------------------------------------- 3. https://www.upik.de/7ed1f8e2f390d0add98f76e027027869/ ► Home ► UPIK® Datensatz

UPIK® Datensatz - L

L Name EU INTEGRATION UNIT AT THE GOVERNMENT OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA

Nicht eingetragene Bezeichnung oder Unternehmensteil
L D-U-N-S® Nummer 565409526
L Geschäftssitz Government Building, Ilindenska bb
L Postleitzahl 1000
L Postalische Stadt Skopje

Land
W Länder-Code 937

Postfachnummer

Postfach Stadt
L Telefon Nummer 23239165
W Fax Nummer 23113710

Name Hauptverantwortlicher
W Tätigkeit (SIC) 7389

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- 4. https://www.upik.de/7ed1f8e2f390d0add98f76e027027869/ Home ► UPIK® Datensatz

UPIK® Datensatz - L

L Name HELSINSKI KOMITET ZA COVEKOVI PRAVA NA REPUBLIKA MAKEDONIJA SKOPJE
W Nicht eingetragene Bezeichnung oder Unternehmensteil Helsinki Committee for Human Rights of the Republic of Macedonia
L D-U-N-S® Nummer 499328325
L Geschäftssitz 83 NAUM NAUMOVSKI BORCE
L Postleitzahl 1000
L Postalische Stadt SKOPJE

Land
W Länder-Code 937

Postfachnummer

Postfach Stadt
L Telefon Nummer 23119073

Fax Nummer
W Name Hauptverantwortlicher Uranija Pirovska
W Tätigkeit (SIC) 8399

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 5. Και μερικές ακόμη ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ upik.de: https://www.upik.de/7ed1f8e2f390d0add98f76e027027869/upik_suche.cgi?advanced=1&fromEupdate=&BUSNAME=REPUBLIC+OF+MACEDONIA&PHYSADDR=&POST_CODE=&CITY=SKOPJE&PRIM_GEO_AREA=AL&PRIM_GEO_AREA_KAN=AB&CTRY_CD=MK&g-recaptcha-response=03AA7ASh0WhqBsfwKqxXrkTOG3AD4dbLCLSs9dIEwJDM0-2RI99fAIka4Wml__VaCppjrLkQPTxBqh-UVcn531GeUhUTHHEFmHXZYFwvhFP7sUJiC7YOBEZ2HhgUfPg8GpMQqfSG86HuUcs3wRR8HBVsOQIFRWb1fG1GmsatwZr26WHOcArMmQ9iEC4yrUM4XqfF22pB50ZbmnQKdnWnBMWIji4wt5cZaasc5aSmeoTspUfQ-2KZE5qy5n1Yom3T96GsPV1z2t-X08-s41NGtl7qZCzpI5TPe-4sfF2tTFS0EZ4x5pQ18he6DBxx42VpR0OLkEzdI0RYhktwKZXpCoyfdkIbN4kO538vAYxiE2OUc2mfRpC-mZ47e9-v9HthX-X7LHAKwEzV8Q&advancedButton=Finden ► Home ► Suchen

Trefferliste zur UPIK® Suche

Um zur Detailansicht der Geschäftspartnerinformationen zu gelangen, müssen Sie auf einen Namen klicken.

L HELSINSKI KOMITET ZA COVEKOVI PRAVA NA REPUBLIKA MAKEDONIJA SKOPJE 83 NAUM NAUMOVSKI BORCE Unternehmensstandort SKOPJE
L EU INTEGRATION UNIT AT THE GOVERNMENT OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA Government Building, Ilindenska bb Unternehmensstandort Skopje
L VLADA NA REPUBLIKA MAKEDONIJA 2 BULEVAR ILINDEN Hauptsitz SKOPJE
L MINISTERSTVO ZA VNATRESNI RABOTI NA REPUBLIKA MAKEDONIJA 9 DIMCE MIRCEV Unternehmensstandort SKOPJE
L CIVIL AVIATION ADMINISTRATION OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA STR. DAME GRUEV NO. 1 Unternehmensstandort SKOPJE
L NARODNA BANKA NA REPUBLIKA MAKEDONIJA 1 BULEVAR KUZMAN JOSIFOVSKI PITU Unternehmensstandort SKOPJE

------------------------------------------------------------------------------------------------ Τέλος, μερικά παραδείγματα των «ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ», πρώην Κρατών, τα οποία αποτελούν την «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ» που λέγεται ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ και στην οποία με τόση λαχτάρα επιθυμούν να ενταχθούν και οι Σκοπιανοί.
Και η Ελλάδα, να πρέπει γι αυτές τις μαφιόζικες ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ να εκβιάζεται και να απειλείται με την ίδια την ύπαρξή της;;; ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ!
Εδώ:
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ/ΜΕΛΩΝ Ε.Ε. παρμένες από τους ίδιους ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ: ++ Ε.Ε. = ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ πρώην ΚΡΑΤΗ++ 0000931106  Ελληνική  Δημοκρατία 363324875    Ελληνική Κυβέρνηση 552645970    Κυπριακή Κυβέρνηση 341611478    Ομοσπονδιακή  Δημοκρατία της                        Γερμανίας (BRD) 000003546    Republic of Finland 0000052782   Republic of Italy 0000911076   Republic of Portugal 0000225913    Kingdom of  Sweden 0000889414    Hungary 400539508      Gouvernement de Luxembourg  274276133      France Republique κλπ.... κλπ.... ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Και εδώ παραδείγματα:         ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ = ΘΕΣΜΩΝ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ: Europäische Kommission = Ευρωπαϊκή Επιτροπή D-U-N-S® Nummer 330069399 Europäische Zentralbank (EZB) = Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα D-U-N-S® Nummer 33148778 Europäisches Parlament = Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο D-U-N-S® Nummer  400738472 Europäische Investitionsbank –(EIB) =Ευρωπ.Τράπεζα Επενδύσεων D-U-N-S® Nummer 377353540 Cour de Justice des Communautés Européennes = Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων D-U-N-S® Nummer 400788808 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Και τέλος, παραδείγματα από τις ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ που αποτελούν τη: «ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ» 1. Vereinte Nationen (UN) D-U-N-S® Nummer824777304 ( Ηνωμένα Έθνη ) 2. UN Development Programm (UNDP) D-U-N-S® Nummer793511262 ( Ηνωμένα ΄ΕθνηΠρόγραμμα Ανάπτυξης ) 3. UN Educational, Scientific & Cultural Organisation (UNESCO) D-U-N-S® Nummer 053317819 ( Ηνωμένα Έθνη – Μορφωτικός, Επιστημονικός  & Πολιτιστικός Οργανισμός) 4. UN World Health Organisation (WHO) D-U-N-S®Nummer 618736326
( Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας των Ηνωμένων Εθνών ). ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Αυτά λοιπόν είναι και τα περιβόητα «ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ», τα οποία επίσης μας εκβιάζουν με τους απεσταλμένους τους σοφολογιότατους διαμεσολαβητές!
Επιτέλους θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι και αυτά εργάζονται για τα συμφέροντα τα δικά τους, τις διάφορες ΑΤΖΕΝΤΕΣ και την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που τόσο μανιωδώς και με κάθε είδους βίαιο τρόπο επιδιώκουν να εγκαταστήσουν σε όλη την υφήλιο. Γιατί αυτός είναι και ο κύριος στόχος τους και όχι η ειρήνη και η ευημερία των λαών.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕ  ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΌΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ  ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.
Βενετία Κάντζια
Αθήνα, 12.2.2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Όλα τα σχετικά αποκαλυπτικά κείμενα της κ. Βενετίας Κάντζια, μπορείτε να τα βρείτε στο τέλος οποιασδήποτε ανάρτησης, στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΛΗΣ και tag ΒΕΝΕΤΙΑ ΚΑΝΤΖΙΑ.

Καλλιόπη Σουφλή

http://attikanea.blogspot.gr/2018/02/blog-post_619.html
19/2/2018

 

 

 

 

Η Πύλη των Λεόντων στις «Πολύχρυσες Μυκήνες»

Posted by IGOR στο Φεβρουαρίου 18, 2018


Η Πύλη των Λεόντων, το υπέροχο αυτό μεγαλιθικό μνημείο, θεωρείται ως το πρώτο παράδειγμα μνημειώδους γλυπτικής που γνωρίζουμε στην Ευρώπη.

Είναι η κύρια είσοδος της ακρόπολης των Μυκηνών και κατασκευάστηκε το 1250 π.Χ. περίπου. Πήρε το όνομά της από την περίφημη ανάγλυφη παράσταση των δύο λιονταριών που κοσμούν το κουφιστικό τρίγωνο.

Όπως φαίνεται από την περιγραφή του Παυσανία, η πύλη ήταν ορατή από την αρχαιότητα. Το 1841 την καθάρισε ο Πιττάκης για λογαριασμό της Αρχαιολογικής Εταιρείας και το 1876 ο Σλήμαν διενήργησε συστηματική ανασκαφή. Το 1950 έγιναν μάλιστα και κάποιες αναστηλωτικές εργασίες.

Η είσοδος της πύλης αποτελείται από δύο παραστάδες, το κατώφλι και το υπέρθυρο. Πάνω από το υπέρθυρο υπάρχει το λεγόμενο ανακουφιστικό τρίγωνο το οποίο μεταφέρει το κέντρο βάρους στα πλάγια. Το τρίγωνο αυτό καλύπτεται από τριγωνική πλάκα στην οποία παριστάνεται εραλδική σύνθεση δύο λιονταριών, τα οποία πατούν πάνω σε δύο αμφίκοιλους βωμούς. Ανάμεσα τους υπάρχει κίονας Μινωικού τύπου.

Όσον αφορά στην ερμηνεία του παραπάνω ανάγλυφου, πολλές εκδοχές έχουν προταθεί ως σήμερα. Πιθανότατα πρόκειται για μια παράσταση θρησκευτικού περιεχομένου. Μπορεί ακόμα να συμβολίζει τη δύναμη του βασιλικού οίκου των Μυκηνών. Φέρνοντας στο νου μας και τις υπόλοιπες Μυκηναϊκές ακροπόλεις βλέπουμε ότι πρόκειται για ένα μοναδικό έργο αφού σε καμία από τις αρχαίες εισόδους δε βρέθηκε αντίστοιχο ανάγλυφο.

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε ότι οι Μυκηναίοι κατορθώνουν να φτιάξουν μια μνημειώδη λιτή ανάγλυφη παράσταση, η οποία εντάσσεται αρμονικά στην επιβλητική αρχιτεκτονική του χώρου. Το μνημείο αυτό με την τέλεια συμμετρία και το νατουραλιστικό του στυλ έχει στόχο να εντυπωσιάσει τον επισκέπτη και να συμβολίσει τη δύναμη και το γόητρο του Μυκηναϊκού ανακτόρου.

Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες»

Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, που πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του, είναι το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα. Το όνομά τους έχει δοθεί σε έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της ελληνικής προϊστορίας, το μυκηναϊκό, και οι μύθοι που συνδέονται με την ιστορία τους διαπέρασαν τους αιώνες με τα ομηρικά έπη και τις μεγάλες τραγωδίες της κλασικής εποχής, ενώ ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν παγκοσμίως την πνευματική δημιουργία και την τέχνη.

Η μυθική παράδοση φέρει ως ιδρυτή των Μυκηνών τον Περσέα, γιο του Δία και της Δανάης, της κόρης του Ακρισίου, του βασιλιά του Άργους, απόγονου του Δαναού. Ο Παυσανίας (2.16.3) αναφέρει ότι ο Περσέας ονόμασε τη νέα πόλη Μυκήνες είτε επειδή εκεί έπεσε ο μύκης του ξίφους του είτε επειδή εκεί αποκαλύφθηκε μία πηγή με άφθονο νερό, η Περσεία πηγή, κάτω από τη ρίζα ενός «μύκητος», δηλαδή ενός μανιταριού. Σύμφωνα με το μύθο, οι απόγονοι του Περσέα βασίλεψαν στις Μυκήνες για τρεις γενιές, με τελευταίο τον Ευρυσθέα, που σκοτώθηκε χωρίς να αφήσει απογόνους, και έτσι οι κάτοικοι των Μυκηνών επέλεξαν ως βασιλιά τους τον Ατρέα, γιο του Πέλοπα και πατέρα του Αγαμέμνονα και του Μενέλαου.

Οι Μυκήνες ιδρύθηκαν ανάμεσα σε δύο ψηλούς κωνικούς λόφους, τον Προφήτη Ηλία (805 μ.) και τη Σάρα (660 μ.), πάνω σε χαμηλό ύψωμα που δέσποζε στην αργολική πεδιάδα και είχε τον έλεγχο των οδικών και θαλάσσιων επικοινωνιών. Η παλαιότερη ανθρώπινη δραστηριότητα στο χώρο τεκμηριώνεται από ελάχιστα κατάλοιπα λόγω των μεταγενέστερων οικοδομικών φάσεων και χρονολογείται στην 7η χιλιετία π.Χ., κατά τη νεολιθική εποχή. Η κατοίκηση ήταν συνεχής έως και τους ιστορικούς χρόνους, τα περισσότερα όμως μνημεία, που είναι ορατά σήμερα, ανήκουν στην εποχή ακμής του χώρου, την Ύστερη Εποχή του Χαλκού, μεταξύ του 1350 και του 1200 π.Χ.

Στις αρχές της 2ης χιλιετίας υπήρχε ένας μικρός οικισμός πάνω στο λόφο καθώς και ένα νεκροταφείο στη νοτιοδυτική του πλευρά, με απλές ταφές σε λάκκους. Γύρω στο 1700 π.Χ. εμφανίσθηκαν ηγεμονικές και αριστοκρατικές οικογένειες, όπως διαπιστώνεται από τη χρήση μνημειωδών τάφων, πλούσια κτερισμένων και περικλεισμένων σε λίθινο περίβολο, που ονομάσθηκε Ταφικός Κύκλος Β. Η εξέλιξη αυτή συνεχίσθηκε στην αρχή της μυκηναϊκής περιόδου, γύρω στο 1600 π.Χ., οπότε οικοδομήθηκε ένα μεγάλο κεντρικό κτήριο στην κορυφή του λόφου, ένας δεύτερος λίθινος περίβολος, ο Ταφικός Κύκλος Α, καθώς και οι πρώτοι θολωτοί τάφοι. Όπως αποδεικνύουν τα ευρήματα, οι ηγεμόνες των Μυκηνών ήταν ισχυροί και συμμετείχαν σε ένα πολύπλοκο δίκτυο εμπορικών συναλλαγών με τις χώρες της Μεσογείου.

Η ανοικοδόμηση των ανακτόρων, που είναι ορατά σήμερα, άρχισε γύρω στο 1350 π.Χ., στην Υστεροελλαδική ΙΙΙΑ2 περίοδο. Τότε ξεκίνησε και η οχύρωση της ακρόπολης, στην οποία διακρίνονται τρεις φάσεις. Ο πρώτος περίβολος κτίσθηκε με το κυκλώπειο σύστημα επάνω στο βράχο. Εκατό χρόνια αργότερα, στην ΥΕ ΙΙΙΒ1 περίοδο, η οχύρωση μετακινήθηκε προς τα δυτικά και νότια και κτίσθηκε η Πύλη των Λεόντων, η μνημειακή είσοδος με τον προμαχώνα της. Στον τειχισμένο χώρο εντάχθηκαν το θρησκευτικό κέντρο και ο Ταφικός Κύκλος Α, που διαμορφώθηκε σε χώρο προγονολατρείας, με την ανύψωση του αρχικού επιπέδου του.

Τότε είναι πιθανό ότι οικοδομήθηκε και ο θολωτός τάφος γνωστός ως «θησαυρός του Ατρέα», με τα τεράστια υπέρθυρα και την ψηλή κυψελοειδή θόλο. Γύρω στο 1200 π.Χ., στην ΥΕ ΙΙΙΒ-Γ περίοδο, μετά από εκτεταμένη καταστροφή, πιθανόν από σεισμό, κατασκευάσθηκε η επέκταση των τειχών προς τα βορειοανατολικά του λόφου ώστε να ενταχθεί στον τειχισμένο χώρο η υπόγεια κρήνη. Αλλεπάλληλες καταστροφές συνοδευόμενες από πυρκαγιές οδήγησαν στην οριστική εγκατάλειψη του χώρου γύρω στο 1100 π.Χ.

Μετά την κατάρρευση του ανακτορικού συστήματος και τη διάλυση της «Μυκηναϊκής Κοινής», ο λόφος παρέμεινε πενιχρά κατοικημένος ως την κλασική περίοδο. Στο διάστημα αυτό δημιουργήθηκαν στην περιοχή τοπικές ηρωικές λατρείες, που οφείλονταν στη φήμη των Μυκηνών, που τα ομηρικά έπη μετέφεραν σε όλο τον ελληνικό κόσμο, ενώ στην κορυφή του λόφου ιδρύθηκε ένας αρχαϊκός ναός αφιερωμένος στην Ήρα ή στην Αθηνά. Το 468 π.Χ., μετά τους μηδικούς πολέμους στους οποίους συμμετείχε η πόλη, το Άργος την κατέκτησε και κατεδάφισε τμήματα της οχύρωσής της. Αργότερα, κατά την ελληνιστική περίοδο, οι Αργίτες ίδρυσαν στο λόφο μία «κώμη», επισκευάζοντας τα προϊστορικά τείχη και τον αρχαϊκό ναό και κτίζοντας ένα μικρό θέατρο πάνω από το δρόμο του θολωτού τάφου της Κλυταιμνήστρας. Τους επόμενους αιώνες η κωμόπολη παρέμεινε σχεδόν εγκαταλελειμμένη και ήταν ήδη ερειπωμένη όταν την επισκέφθηκε ο Παυσανίας το 2ο αι. μ.Χ.

Τα κυκλώπεια τείχη της μυκηναϊκής ακρόπολης, όμως, παρέμεναν ορατά στο πέρασμα των αιώνων και αποτέλεσαν πόλο έλξης πολλών περιηγητών και αρχαιοφίλων, που δεν δίστασαν να λεηλατήσουν το χώρο κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, επωφλούμενοι από την αδιαφορία και τη φιλαργυρία των Τούρκων.

Το 1837, μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας, οι Μυκήνες τέθηκαν υπό την αιγίδα της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, η οποία μέχρι σήμερα πραγματοποιεί έρευνες στο χώρο. Το 1941 ο αντιπρόσωπός της, Κ. Πιττάκης, καθάρισε την Πύλη των Λεόντων και το 1876 ο Ερρίκος Σλήμαν, ύστερα από μικρές δοκιμαστικές τομές το 1874, ξεκίνησε τη μεγάλη του ανασκαφή, που αποκάλυψε τους πέντε τάφους του Ταφικού Κύκλου Α, υπό την επίβλεψη του Π. Σταματάκη, ο οποίος συνέχισε τις εργασίες το διάστημα 1876-1877, αποκαλύπτοντας και τον έκτο τάφο.

Στη συνέχεια, ανασκαφές στα ανάκτορα και στα νεκροταφεία πραγματοποίησαν οι Χ. Τσούντας (1884-1902), Δ. Ευαγγελίδης (1909), G. Rosenwaldt (1911), Α. Κεραμόπουλος (1917), και A.J.B. Wace (1920-1923, 1939, 1950-1957). Παράλληλα, οι Ι. Παπαδημητρίου και Γ. Μυλωνάς της Αρχαιολογικής Εταιρείας ανέσκαψαν τον Ταφικό Κύκλο Β και οικίες, κατά τα έτη 1952-1955, ενώ ο Γ. Μυλωνάς μαζί με το Ν. Βερδελή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ανέσκαψαν τμήματα του οικισμού. Οι ανασκαφές της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής, υπό την επίβλεψη του λόρδου W. Taylour αποκάλυψαν το θρησκευτικό κέντρο, ενώ έρευνες συνεχίσθηκαν και από την Αρχαιολογική Εταιρεία με το Γ. Μυλωνά και το Σπ. Ιακωβίδη το 1959 και 1969-1974.

Αναστηλωτικές εργασίες πραγματοποιήθηκαν το 1950-1955 από τον Α. Ορλάνδο και τον Ε. Στίκα στο θολωτό τάφο της Κλυταιμνήστρας, στο ανάκτορο, στο χώρο γύρω από την Πύλη των Λεόντων και στον Ταφικό Κύκλο Β. Από το 1998 βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο «Συντήρηση-Στερέωση-Ανάδειξη των Μνημείων της Ακροπόλεως Μυκηνών και του Ευρύτερου Περιβάλλοντος Χώρου», το οποίο ανέλαβε αρχικά η Ομάδα Εργασίας Συντήρησης Μνημείων Επιδαύρου και στη συνέχεια η Επιτροπή Μυκηνών, που δημιουργήθηκε το 1999 από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ε. Παλαιολόγου, Σ. Αγγελίδου, Β. Μαυροθαλασσίτη – αρχαιολόγοι

http://odysseus.culture.gr/h/2/gh251.jsp?obj_id=13401

Διαδώστε το!

 

 

 

 

 

Σαν σήμερα η ανακήρυξη της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου

Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 17, 2018

«Εκείνο πάντως το οποίο οφείλουν όλαι αι Ελληνικαί Κυβερνήσεις να γνωρίζουν, είναι ότι το θέμα (της Βορείου Ηπείρου) υφίσταται. Και εκείνον το οποίον απαγορεύεται εις τον αιώνα, είναι δι΄ οιονδήποτε λόγον η απάρνησις του ιερού αιτήματος….. Καθ΄ όσον αφορά την Βόρειο Ήπειρο… η διεκδίκησις είναι ιερά και απαράγραπτος»

[Γεώργιος Παπανδρέου (Ο «Γέρος της Δημοκρατίας»). Από ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων στις 12/6/1960]

Η 17η Φεβρουαρίου 1914, ημέρα Ανακηρύξεως της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, αποτελεί κορυφαίο ορόσημο στην πολυκύμαντη ιστορική πορεία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Η μαχητικότητα των Βορειοηπειρωτών και η αταλάντευτη προσήλωση στην ελληνική τους συνείδηση αλλά και ο πόθος τους για ελευθερία είχαν ως αποτέλεσμα την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας (17 Μαΐου 1914), κειμένου νομικά ισχυρού μέχρι σήμερα, με το οποίο παρείχετο πλήρης Αυτονομία στην Βόρειο Ήπειρο.

ΙΣΤΟΡΙΑ:

Τον Μάιο του 1913 υπογράφηκε η συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία τερματίστηκε ο A΄ Βαλκανικός Πόλεμος. Με τα άρθρα 2 και 3 της συνθήκης αυτής η Τουρκία παραχωρούσε στους ηγεμόνες της Βαλκανικής Χερσονήσου σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, εκτός από την Αλβανία, την φροντίδα της οποίας ανελάμβαναν συλλογικά οι έξι Μεγάλες Δυνάμεις (Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Γερμανία, Aυστροουαγγαρία και Ιταλία). Με το άρθρο 5 της ίδιας συνθήκης την ευθύνη για τον καθορισμό των νησιών του ανατολικού Αιγαίου είχαν οι έξι Δυνάμεις. Το τραγικό δίλημμα είχε πια τεθεί.

Λίγο αργότερα, τον Ιούλιο, οι Μεγάλες Δυνάμεις έθεταν «υπό την εγγύησή τους» την Αλβανία, η οποία γινόταν ηγεμονία κληρονομική, κυρίαρχη και ουδέτερη, ενώ το Δεκέμβριο του 1913, με το επαίσχυντο «Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας» η Βόρειος Ήπειρος επιδικαζόταν στο νεοσύστατο αλβανικό κράτος.

Ποια γεγονότα μεσολάβησαν και τα πράγματα από τον Μάρτιο πήραν τέτοια δραματική στροφή; H εξέλιξη αυτή πρέπει να αναζητηθεί στη διαμόρφωση των βορείων και ανατολικών συνόρων του υπό εκκόλαψη κράτους. Είναι φανερό ότι η Βόρειος ‘Ήπειρος θυσιάστηκε για να αποζημιωθεί η γειτονική χώρα και να γίνει βιώσιμο κράτος.

Οι Βορειοηπειρώτες αντέδρασαν στην αφύσικη αυτή τροπή. Ήδη, μετά τη δυσμενή διαμόρφωση της κατάστασης, σχηματίστηκαν σε πόλεις και χωριά «Επιτροπές Εθνικής Αμύνης» και συγκρότησαν «Ιερούς Λόχους» και «Επιμελητείες».

Στις 31 Ιανουαρίου 1914 επιδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση διακοίνωση των Μεγάλων Δυνάμεων, με την οποία διατυπωνόταν η αξίωση, μέσα σε τακτή προθεσμία, να αποχωρήσει ο στρατός μας από τη Βόρειο Ήπειρο. Σε αντίθετη περίπτωση τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου δεν θα δινόταν στην Ελλάδα.

H Αθήνα συμμορφώθηκε και με διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους πρεσβευτές των μεγάλων Δυνάμεων ο στρατός αποχωρούσε από τη Βόρειο Ήπειρο. Τότε άρχισε η εξέγερση των Βορειοηπειρωτών.

Πρώτη ξεσηκώθηκε η Xειμάρα (9 Φεβρουαρίου) με τον Σπύρο Mήλιο, ο οποίος κήρυξε την αυτονομία της Ηπείρου. Ταυτόχρονα συνήλθε στην Αθήνα Πανηπειρωτικό Συνέδριο. Αποφασίστηκε η αντίσταση και ορίστηκε επικεφαλής του Αγώνα ο Γεώργιος Ζωγράφος, γιος του Μεγάλου Ευεργέτη Xρηστάκη Ζωγράφου, από το Kεστοράτι Αργυρόκαστρου.

O Γεώργιος Ζωγράφος είχε σπουδάσει στο Παρίσι και στο Μόναχο. Το 1905 εκλέχτηκε βουλευτής Καρδίτσας. Το 1909 ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών. Μετά την απελευθέρωση της Ηπείρου ο Βενιζέλος τον τοποθέτησε Γενικό Διοικητή της.

Όταν του ανατέθηκε η αρχηγία του αυτονομιακού αγώνα, παραιτήθηκε από τη θέση του και στις 12 Φεβρουαρίου 1914 ανέβηκε στο Αργυρόκαστρο. Αμέσως σχημάτισε την Προσωρινή Κυβέρνηση της Αυτονόμου Ηπείρου.

Πρόεδρος ανέλαβε ο ίδιος, υπουργός Εξωτερικών ο Aλέξ. Kαραπάνος, Οικονομικών ο Iωάν. Παρμενίδης, Στρατιωτικών ο Δημήτριος Δούλης, Παιδείας και Θρησκείας ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Βασίλειος και μέλη της Κυβέρνησης ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ Γερμανός και ο Μητροπολίτης Bελλάς και Kονίτσης κ. Σπυρίδων.

Μετά τον σχηματισμό της Προσωρινής Κυβέρνησης τα γεγονότα εξελίχτηκαν ραγδαία. Στις 16 Φεβρουαρίου κηρύχτηκε η αυτονομία στους Αγίους Σαράντα και το Δέλβινο και όλα έδειχναν ότι η εξέγερση θα γενικευόταν σε ολόκληρη τη Βόρειο Ήπειρο.

Το μεγάλο ερώτημα που ανέκυψε ήταν η στάση του ελληνικού στρατού. O Βενιζέλος κατηγορηματικά διαβεβαίωνε τις Μεγάλες Δυνάμεις ότι τα ελληνικά στρατεύματα θα αποχωρούσαν από την Βόρειο Ήπειρο και «δεν θα προέβαλαν αντίσταση, ούτε θα υποστήριζαν, ούτε θα ενεθάρρυναν, άμεσα ή έμμεσα, καμιά αντίσταση κατά της «στάσης πραγμάτων» που είχαν διαμορφώσει οι Mεγάλες Δυνάμεις».

Το πρόβλημα είχε επικεντρωθεί στις δύο μεγάλες πόλεις, το Αργυρόκαστρο και την Κορυτσά.

Διοικητής της Κορυτσάς ήταν ο συνταγματάρχης Aλέξ. Κοντούλης, άτομο ιδιόρρυθμο, με δικές του απόψεις όσον αφορά την προσέγγιση Ελλήνων και Tουρκαλβανών. O Κοντούλης παρέδωσε την πόλη στους Αλβανούς. Μετά την εκκένωση της Κορυτσάς από τον ελληνικό στρατό, με ενέργειες πάλι του Κοντούλη, παραδόθηκαν στους Αλβανούς οι περιοχές Mοσχόπολης και Κολωνίας.

Στο Αργυρόκαστρο τα πράγματα εξελίχτηκαν διαφορετικά. Εκεί Διοικητής ήταν ο υποστράτηγος Aναστ. Παπούλας, ο οποίος, όταν διέγνωσε ότι οι κάτοικοι δεν επρόκειτο να παραδώσουν την πόλη στους Αλβανούς, δεν επέμεινε.

Πανηγυρικά στις 17 Φεβρουαρίου 1914 ανακηρύχτηκε στο Αργυρόκαστρο η Αυτονομία και υψώθηκε η σημαία με τον σταυρό και τον δικέφαλο αετό. Στο μεταξύ στις 20 Φεβρουαρίου η αυτονομία κηρύχτηκε στο Λεσκοβίκι και στις 23 του ίδιου μήνα στην Πρεμετή. Στην περιοχή της Πρεμετής έγιναν οι πρώτες σοβαρές μάχες με τους Αλβανούς. H νίκη των αυτονομιακών στην Πρεμετή προκάλεσε έκπληξη στη διεθνή κοινή γνώμη και κατέδειξε ότι η επαναστατική κίνηση δεν ήταν τυχαία.

Τελική έκβαση του αγώνα κρίθηκε στο Αργυρόκαστρο και την Κορυτσά. Στην Κορυτσά από τις 19 Μαρτίου του ’14 άρχισε ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων κατοίκων κατά των Αλβανών και των Ολλανδών αξιωματικών τους. H εξέγερση αυτή τελικά απέτυχε από έλλειψη εφοδίων. Σ’ αυτή την εξέγερση σκοτώθηκαν 114 ‘Έλληνες, ανάμεσά τους και 7 γυναίκες και ο διάκονος της Μητρόπολης Βασίλειος Γκιώνης.

Λίγο αργότερα έφτασε στην Κορυτσά ο γνωστός Μακεδονομάχος Γεώργιος Tσόντος-Bάρδας, ταγματάρχης του πυροβολικού. Με την άφιξή του αναθερμάνθηκε ο αγώνας και ύστερα από επιτυχείς μάχες με τους Αλβανούς, κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, πολιόρκησε στενά την Κορυτσά.

Στον τομέα Αργυρόκαστρου η ισχυρή αλβανική πίεση είχε ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση της Προσωρινής Κυβέρνησης στους Γεωργουτσάτες. Στη σκληρή μάχη που έγινε από τις 20 έως τις 23 Απριλίου στη Μονή Tσέπου, υπερίσχυσαν οι αυτονομιακοί, με συνέπεια τα αλβανικά στρατεύματα να υποχωρήσουν προς Βορρά. Από τις εξελίξεις αυτές φάνηκε καθαρά ότι οι Aλβανοί δεν ήταν σε θέση να ελέγξουν ούτε την περιοχή της Κορυτσάς και ούτε να καταλάβουν το Αργυρόκαστρο. H αλβανική κυβέρνηση, κάτω από τον κίνδυνο οριστικής συντριβής τους, ζήτησε την παρέμβαση της Διεθνούς Επιτροπής Ελέγχου για σύναψη ανακωχής.

H Προσωρινή Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα. Τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής, εκπρόσωπος της αλβανικής κυβέρνησης και οι: Γ. Ζωγράφος και Aλέξ. Kαραπάνος, εκπρόσωποι της Αυτονόμου Ηπείρου, συναντήθηκαν στους Αγίους Σαράντα. Από κει πέρασαν στην Κέρκυρα, όπου στις 17 Μαΐου (νέο ημερολόγιο) υπέγραψαν Πρωτόκολλο, με το οποίο δικαιωνόταν ο αγώνας των Bορειοηπειρωτών.

Mε το «Πρωτόκολλο της Κέρκυρας», όπως καθιερώθηκε να λέγεται, εξασφαλιζόταν ειδική ελευθερία και η συγκρότηση ειδικού σώματος Χωροφυλακής. Κατοχυρωνόταν η χρήση και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και απαγορευόταν η είσοδος και η στάθμευση στις δύο επαρχίες «στρατιωτικών μονάδων μη αυτοχθόνων». H Βόρειος Ήπειρος με τις διατάξεις αυτού του Πρωτοκόλλου αποκτούσε ευρεία αυτονομία μέσα στα όρια της αλβανικής επικράτειας. Το Πρωτόκολλο συνυπογράφηκε από όλες τις πλευρές. Από την πλευρά των Βορειοηπειρωτών η κύρωση επιτεύχθηκε στο Πανηπειρωτικό Συνέδριο που συνήλθε στο Δέλβινο. Στο Συνέδριο αυτό συμμετείχαν αντιπρόσωποι από τις περιοχές Xειμάρας, Αγίων Σαράντα, Aργυροκάστρου, Πρεμετής, Πωγωνίου, Λεσκοβικίου, Eρσέκας και Κορυτσάς.

Οι αντιπρόσωποι της Xειμάρας αρνήθηκαν να προσυπογράψουν τις συμφωνίες. Έφυγαν από τη Συνέλευση ζητωκραυγάζοντας το σύνθημα που είχε συνυφανθεί με τους αγώνες και την καθημερινή τους ζωή: Ένωσις ή Θάνατος.

Μετά τον θριαμβευτικό αγώνα των Βορειοηπειρωτών και την επιτευχθείσα αυτονομία οι Δυνάμεις της Εγκάρδιας Συνεννόησης (Bρετανία, Γαλλία και Pωσία) συγκατατέθηκαν στην κατάληψη των Επαρχιών Αργυρόκαστρου και Κορυτσάς από τον ελληνικό στρατό. Στις 24 Oκτωβρίου 1914 παραδόθηκε όλη η περιοχή στα ελληνικά στρατεύματα.

Τον Ιανουάριο του 1916 αντιπρόσωποι της Βορείου Ηπείρου έλαβαν μέρος στις εργασίες της A΄ Συνόδου της KA΄ Περιόδου της Βουλής των Ελλήνων. Nα μνημονεύσουμε το από 3 Mαρτίου 1916 σημαντικό Βασιλικό Διάταγμα «Περί επεκτάσεως ισχύος του 258 νόμου εις την Bόρειον ‘Hπειρον» (εφημερίς της Kυβερνήσεως του Bασιλείου της Eλλάδος, A΄ , 17 Mαρτίου 1916, αρ. 54).

Δυστυχώς, όμως, η Ελλάδα του 1916 δεν ήταν η Ελλάδα του 1914. Είχε διαβρωθεί και καταστραφεί από τον διχασμό. Στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 1916, η Iταλία, έχοντας τη συγκατάθεση των Δυνάμεων της Συνεννόησης, κατέλαβε το Aργυρόκαστρο. Το ίδιο έκαναν ένα μήνα αργότερα και οι Γάλλοι στην Kορυτσά. Tο 1917 οι Ιταλοί επέβαλαν κατοχικό καθεστώς και στα Iωάννινα, από όπου τελικά αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. H Bόρειος Ήπειρος είχε χαθεί.

Μια προσπάθεια να δοθεί τέλος στην τραγωδία των Bορειοηπειρωτών έγινε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1919. Τότε ήρθε σε συμφωνία με τον υπουργό των Εξωτερικών της Ιταλίας Tommaso Tittoni οι επαρχίες Αργυρόκαστρου και Κορυτσάς να ενωθούν με την Ελλάδα, αλλά η Ρώμη αθέτησε τις συμφωνίες.

Τον Δεκέμβριο του 1920 η Αλβανία έγινε μέλος της Κοινωνίας των Εθνών και τον Νοέμβριο του 1921 η Βόρειος ‘Ήπειρος επιδικάστηκε και πάλι στην Αλβανία. Βέβαια η σημαία του σταυρού υψώθηκε για άλλη μια φορά στην Κορυτσά και το Αργυρόκαστρο κατά τον Eλληνοϊταλικό πόλεμο του 1940, αλλά, δυστυχώς, οι τότε Μεγάλες Δυνάμεις και πάλι αντέδρασαν και απέτρεψαν την ενσωμάτωση της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα.

Το Βορειοηπειρωτικό παραμένει εκκρεμές στο συμβούλιο των υπουργών των Εξωτερικών των τεσσάρων νικητριών Δυνάμεων (Ηνωμένων Πολιτειών, Σοβιετικής ‘Ένωσης, Βρετανίας και Γαλλίας). ‘Όπως είναι γνωστό στο Παρίσι το 1946 πραγματοποιήθηκε η Διάσκεψη των τεσσάρων νικητριών Δυνάμεων. Στο συμβούλιο των υπουργών των Εξωτερικών και πάλι δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα της Ελλάδος και η Βόρειος Ήπειρος (αντέδρασε ο υπουργός των Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης Mολότωφ) παρέμεινε στην αλβανική επικράτεια.

Δεν υπάρχει καμιά άλλη μεταπολεμική διεθνής πράξη που να κατοχυρώνει νομικά το γεγονός ότι η Βόρειος Ήπειρος παραμένει τμήμα της Αλβανίας. H μεθοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας υφίσταται μόνο de facto και όχι de jure. Tο Βορειοηπειρωτικό ζήτημα εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτό ηθικά και νομικά. Ήδη μετά την κατάρρευση του Xοτζικού καθεστώτος οι ‘Έλληνες της Βορείου Ηπείρου εγκαταλείπουν ομαδικά τις πατρογονικές τους εστίες για να ζήσουν καλύτερα οι ίδιοι και τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να «αδειάζει» στην κυριολεξία ο τόπος, με ανυπολόγιστες συνέπειες. Είναι ανάγκη, για να μην μεμφόμεθα αργότερα άλλους, να γίνει κατανοητό ότι η δική μας αδιαφορία κρύβει οδυνηρές εκπλήξεις για τον μαρτυρικό Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό.

http://www.voriosipiros.gr/content/17-φεβρουαρίου-1914-ανακήρυξη-αυτονομίας-της-βορείου-ηπείρου

Διαδώστε το!

 

 

 

 

Ιωάννης Μάζης: Μόνο το όνομα είναι ο φορέας του αλυτρωτισμού, όλα τ’ άλλα είναι αηδίες. (βίντεο)

Posted by Φαίη στο Φεβρουαρίου 17, 2018

σ.σ. Με την δέουσα διάκριση αξίζει να παρακολουθήσετε την παρακάτω παρουσίαση του κ. Ιωάννη Μάζη για το Σκοπιανό πρόβλημα (και όχι «Μακεδονικό πρόβλημα»). Η παρουσίαση έγινε μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και λίγο πριν το συλλαλητήριο της Αθήνας. Παρουσιάζω κάποια ενδιαφέροντα, τα περισσότερα δηλαδή, σημεία της ομιλίας.

***

Η ιστορική Μακεδονία της αρχαιότητος αντιστοιχεί σχεδόν πλήρως στο τμήμα της Ελληνικής επικράτειας στη Βόρεια Ελλάδα. Η έννοια της «γεωγραφικής Μακεδονίας» αποτελεί σε μεγάλο βαθμό κατασκευή Ρώσσων, Γερμανών και Βουλγάρων συναδέλφων χαρτογράφων τον ύστερο 19ο αιώνα. Σε χάρτες των μέσων του 19ου αιώνος, όπως του Γάλλου χαρτογράφου Αμύ Μπουέ το 1847, ο όρος Μακεδονία δεν περιλαμβάνει τα Σκόπια αλλά μόνο το όριο Μοναστηρίου Αχρίδας και φυσικά την γνωστή μας Μακεδονία στην Ελληνική επικράτεια. Αντιθέτως, σε χάρτες του ύστερου 19ου αιώνος δημιουργείται η «γεωγραφική Μακεδονία», η οποία σύμφωνα με μία διαστρεβλωτική αντίληψη μετά τους Βαλκανικούς πολέμους μοιράστηκε μεταξύ Ελλάδος, Σερβίας και Βουλγαρίας. Όμως, δεν υφίστατο Μακεδονία ως διοικητική ή γεωγραφική ενότητα κατά την Οθωμανική περίοδο. Επίσης, εθνογραφικοί χάρτες όπως αυτός του Γερμανού χαρτογράφου Χάιενριχ Κίμπερτ, οι οποίοι έδειχναν υψηλά ποσοστά σλαβόφωνων, αποτελούσαν παραγγελία του Βουλγαρικού Εξαρχάτου στην Κωνσταντινούπολη.

Τα ζητήματα της απαλοιφής από το Σύνταγμα των Σκοπίων, των δήθεν αλυτρωτικών επιταγών του δια της απαλοιφής των αντιστοίχων άρθρων και του προοιμίου, δεν αποτελούν κατά κανένα τρόπο εξασφάλιση για την Ελληνική πλευρά. Ασφαλώς ένα κράτος έχει το απόλυτο δικαίωμα να δημιουργεί αλλά και να αναθεωρεί τον συνταγματικό του χάρτη κατά α) τα εθνικά του συμφέροντα, β) τα ιδεολογικά του ζητούμενα, γ) τα πολιτικά, και δ) τα γεωστρατηγικά του προτάγματα, όπως αυτό τα αξιολογεί. Εάν συνεπώς το Σκοπιανό πολυεθνοτικό, αλβανοσλαβορωμανικό μόρφωμα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με σύνθετη ονομασία εμπεριέχουσα τον όρο ‘Μακεδονία’, δεν θα έχει κανέναν λόγο να μην τροποποιήσει εκ νέου το Σύνταγμά του προς την προϋπάρξασα δήθεν αλυτρωτική κατεύθυνση. Είναι λοιπόν φενάκη η διατυμπανιζομένη από τους υποστηρικτές της υπάρξεως του όρου ‘Μακεδονία’ στην δήθεν λύση του ονοματολογικού, διασφάλιση του αποκλεισμού των αλυτρωτικών διατάξεων από το νέο Σύνταγμα των Σκοπίων.

Έχει εισέτι υποστηριχθεί ότι εάν δεν καταλήξουμε σε σύνθετη ονομασία -με τον όρο ‘Μακεδονία’ άρα εννοούν οι υποστηρίζοντες την λύση;- τότε δεν θα υπάρξει λύσις. Μα, στον Θεό μας, αυτό, ποιόν απειλεί; Την Ελλάδα ή τα Σκόπια τα οποία επείγονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ας λάβουμε επίσης υπόψιν την προ εβδομάδος προειδοποίηση του Γενικού Γραμματέως του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ προς την Σκοπιανή κυβέρνηση, η οποία αποκλείει την εισδοχή του κρατιδίου εις το ΝΑΤΟ με την συνταγματική του ονομασία. Και αυτά συμβαίνουν ενώ τα Σκόπια απαιτούν τον σφετερισμό της εθνικής Ελληνικής ταυτότητος, της Ελληνικής αυτοσυνειδησίας και της Ελληνικής ιστορίας και μάλιστα με την επίσημη συναίνεση της Ελλάδος. Και μας προτείνουν δυστυχώς καθρεπτάκια και χάντρες για ιθαγενείς, προσφέροντάς μας την ανταλλαγή της ονομασίας του αεροδρομίου και κάποιων οδών της πρωτευούσης των. ..

Γιατί προτείνω ως ονομασία το Κεντροβαλκανική Δημοκρατία. Επιμένω εδώ και καιρό στην σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes. Προσέξτε πως το λέω: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes. Δηλαδή τί λέω; Λέω και το 2007, λέω και το 1995, λέω όσα επικαλούνται οι σημερινές κυβερνήσεις. Τί λένε; Σύνθετη ονομασία, erga omnes με γεωγραφικό προσδιορισμό. Ε ακούστε και μία άλλη που δεν έχει ‘Μακεδονία’ μέσα: Κεντροβαλκανική Δημοκρατία. Είναι σύνθετη ονομασία, erga omnes -εμείς την θέλουμε- και με γεωγραφικό προσδιορισμό. ΓΙΑΤΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ .. Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ; Αυτό πρέπει να σκεφτούμε. Γιατί αυτός ο ορισμός [σ.σ. σύνθετη ονομ. erga omnes, γεωγραφικός προσδ.] υποχρεωτικά πρέπει να μας οδηγήσει στην υιοθέτηση του όρου ‘Μακεδονία’; Δεν μας οδηγεί.

Μια δεύτερη ερώτηση. Εάν υποθέσουμε ότι εγώ παίρνω ναρκωτικά και οδηγούμαι μαθηματικά στον θάνατο. Εάν πάρω μια απόφαση μια στιγμή να κόψω τα ναρκωτικά είναι κακό; Ή με υποχρεώνει κανένας σώνει και καλά να συνεχίσω τα ναρκωτικά και να πεθάνω; Αυτό το λέω γιατί; Γιατί μας λένε, κάναμε λάθη. Ωραία, για την οικονομία της συζήτησης, κάναμε λάθη. Ε, δεν είναι ώρα τώρα που οι γεωπολιτικές συνθήκες αλλάζουν, διάβολε, να σταματήσουμε να κάνουμε λάθη; Δηλαδή τα παλαιότερα λάθη μας αναγκάζουν να συνεχίσουμε να τα κάνουμε, να τα επαναλαμβάνουμε; Τί λογική είναι αυτή; ….

Μας λένε τα Σκόπια αν δεν υπήρχανε έπρεπε να τα εφεύρουμε, διότι διαφορετικά θα είχαμε λέει μεγάλη Αλβανία και μεγάλη Βουλγαρία. Για να δούμε τί σημαίνει μεγάλη Αλβανία και μεγάλη Βουλγαρία. Αμφιβάλλει κανείς, και το ερώτημα είναι ρητορικό, ότι όταν ενταχθεί το Κόσοβο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αλβανία, ότι θα ενωθούν; Εάν τα πράγματα πάνε όπως πάνε, αυτό θα γίνει εκ των πραγμάτων ένα πράγμα. Εκεί οδηγείται. Οι 700 χιλιάδες κάτοικοι των Σκοπίων είναι εκείνοι οι Αλβανοί οι οποίοι θα κάνουν τη μεγάλη Αλβανία; Δε μου λέτε; Και αν γίνει αυτό το 1 εκατομ. Σλάβων που θα προστεθούν στην Βουλγαρία είναι εκείνο που θα μετατρέψει την Βουλγαρία σε μεγάλη; Όχι. Το θέμα είναι άλλο κύριοι. …

Ο Νίμιτς μας είπε χθες βιαστείτε διότι μπορεί να χάσουμε τον Τσίπρα, μπορεί να χάσουμε και τον Ζόραν Ζάεφ και να χάσουμε την ευκαιρία. Ποιοί είμαστε εμείς που θα το χάσουμε και ποιοι είναι εκείνοι που θα κερδίσουνε για να καταλάβω δηλαδή. Δεν έχω καταλάβει ρε παιδιά συγνώμη. .. Εάν αυτοί μπουν με τον όρο «Μακεδονία» θα υπάρξει κανείς που όταν τον ρωτάς τι γλώσσα μιλάει θα σου λέει «ανωγκορναμακεντόνικα»; Όχι, «Μακεδονικά» θα σου λέει. Άμα τον ρωτάς, εσύ παιδί μου τί ράτσα είσαι; Τί θα σου πει; Θα σου πει «Μακεδόνας», δεν θα σου πει ‘γκορναμακεντόνας’. Θυμάται κανείς πως λέγανε την Ιορδανία όταν την βάπτισαν για πρώτη φορά; Trans Jordan, Υπερ-Ιορδανία. Ποιός την λέει Υπερ-Ιορδανία; Η εκείθεν του Ιορδάνου Ιορδανία -περιοχή. Ποιός την λέει σήμερα Υπερ-Ιορδανία; Γιατί μας κοροϊδεύουν; ..ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΗΔΙΕΣ. Όταν λοιπόν μπούνε (με το όνομα ‘Μακεδονία’), τότε θα θυμηθούνε τα πάντα, και τους αλυτρωτισμούς και τα συντάγματα. Και επιπλέον, πότε θα σταματήσει η Τουρκία να παρεμβαίνει εκεί;

Ποιοί είναι εκείνοι που στηρίζουν αυτήν την πολιτική για τα Σκόπια.

Τα ερείσματα των Σκοπίων ανήκουν πρωτίστως σε κύκλους Γερμανικής και δευτερευόντως Ιταλικής προελεύσεως και εμπνεύσεως για λόγους οι οποίοι έγιναν σαφείς από εδαφικής απόψεως ήδη από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αμέσως μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας στη Γερμανία, ιδρύθησαν ισχυρώς χρηματοδοτούμενα «ερευνητικά κέντρα» τα οποία στόχευαν τον ναζιστικής εμπνεύσεως πολυτεμαχισμό και την διάλυση της Βαλκανικής στην βιολογική βάση του φανταστικού dna των εθνοτήτων, τις οποίες εφρόντιζαν να «ανακαλύψουν» ως «καταπιεζόμενες». Ένα λαμπρό παράδειγμα αποτελεί και το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Μειονοτήτων», ιδρυθέν το 1996 και προσωπικότητες όπως ο τότε διευθυντής του και μετέπειτα «Γενικός Πρόξενος» στο μη αναγνωρισμένο ως κράτος Κόσοβο κ. Στέφαν Τραιμπστ. … Οι αντιεπιστημονικές του θέσεις σχετικά με την περιοχή μας και την Ελλάδα μου έκαναν ιδιαιτέρα εντύπωση και έψαξα σχετικώς με την δράση του. Μεταξύ αυτών που ανακάλυψα ήταν ότι διηύθυνε το ανωτέρω «Ευρωπαϊκό Κέντρο Μειονοτήτων» εκτός των άλλων. Ο εν λόγω κ. Τραιμπστ σε διάλεξή του σε συμπόσιο του ιδρύματος Καρλ Φρίντριχ φον Ζίμενς.. ναι του Γερμανού βιομηχάνου και ευπατρίδου ο οποίος πέραν της λοιπής στενής συνεργασίας του με το ναζιστικό Ράιχ ήταν και κατασκευαστής των κρεματορίων που κάησαν οι Εβραίοι κατά την διάρκεια του ολοκαυτώματος. Αυτό λοιπόν το εκλεκτό παιδί, το οποίο αθωώθηκε εις το δικαστήριον της Νυρεμβέργης και ξαναπήρε μια χαρά την επιχείρησή του στα χέρια του, και αυτός και οι απόγονοί του, έχει φτιάξει και ένα ‘εξαιρετικό’ ίδρυμα το οποίο ασχολείται με τέτοιου είδους δουλειές. Αυτές τις δουλειές τις έκανε ακριβώς τις ίδιες ο Χίτλερ: ανεκάλυπτε μειονότητες παντού και μετά επέμβαινε. Εδόθη λοιπόν αυτή η διάλεξις εις το Μόναχο περί «των προβλημάτων των εθνοτήτων και τις περιφέρειες στην Κεντρο-ανατολική Ευρώπη»… όπου ανέφερε τα εξής ο κ. Τραιμπστ:

«Στον μόλις το 1912 εξελληνισθέντα Βορρά θα είναι άραγε οι εναπομείναντες Νοτιοσλάβοι; ή οι Τούρκοι, ή οι εκεί διαβιούντες Πομάκοι, ή οι Αρωμούνοι, ή οι Μεγλενοί, ή οι Αλβανοί, ή οι Σαρακατσάνοι, ή οι Σεφαρδίμ, ή οι Ρομά, ή οι Γύφτοι, ή οι Γιουρούκοι, ή ποιοι άλλοι εκείνοι που πρώτοι θα αξιώσουν τα μειονοτικά τους δικαιώματα ως προστάδιο της ιδίας κρατικής υπάρξεώς των, ή της ενώσεως των με ένα εκ των γειτονικών κρατών;».

Η καταγραφή 282 -κρατηθείτε- 282 «εθνοτικών ομάδων» από αυτά τα Γερμανικά «ειδικά ερευνητικά κέντρα» αποτελεί στόχευση η οποία υπαγορεύεται εδώ και 100 χρόνια από την ανάγκη του Γερμανικού και βεβαίως και του εταιρικού του Ευρωπαϊκού κεφαλαίου να δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις που θα του επιτρέψουν να ανταγωνιστεί επιτυχώς κατά τον 21ο αιώνα το αμερικανικό κεφάλαιο, το οποίο επίσης βαδίζει με αργά βήματα προς την περιχαράκωση του δικού του στρατοπέδου από την Αλάσκα μέχρι την Λατινική Αμερική.

Είναι διαυγέστατος ο μηχανισμός της μοριοποιήσεως και κατόπιν πολτοποιήσεως των εθνικών ταυτοτήτων που χρησιμοποιείται από τα κέντρα αυτά. Όπου το εθνικό συναίσθημα έχει υποχωρήσει, βαλλόμενο τόσο από τον διεθνιστικό κεφαλαιοκρατικό κοσμοπολιτισμό, όσο και από έναν διεστραφέντα νεοφιλελεύθερο διεθνισμό μιας εξίσου νεοφιλελεύθερης υποτιθέμενης Αριστεράς, οι άνθρωποι καταφεύγουν στο άμεσο και εγγύτερον. Ποιό είναι αυτό; Είναι η τοπική κοινότητα ή περιφέρεια, όπου διασώζονται ακόμη μερικά στοιχεία, ας είναι και μια διάλεκτος, που θα μπορούσαν να διακρίνουν «εμάς» από τους «άλλους». Οπότε μια τοπική ιδιαιτερότητα ανακηρύσσεται σε εθνοτική/μειονοτική ταυτότητα και ανάγεται από τους απελπισμένους στον ωκεανό της νέας τάξεως και της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας σε σανίδα σωτηρίας. Και ο λυσιτελέστερος, λιγότερο επώδυνος και ηθικώς λιγότερο μεμπτός τρόπος αποσταθεροποιήσεως της Ευρώπης των μη-γερμανικών κρατών προς όφελος του ‘Νέου Βερολίνου’, είναι σήμερα το υπονομευτικό παίγνιο με τις τεχνητές ή/και πραγματικές «εθνοτικές» αλλά και «γλωσσικές μειονότητες» όπου παραδείγματος χάριν, η Ομηρική, Ελληνική, Κυπριακή, ή Ποντιακή, ή Κρητική διάλεκτος θα παρουσιασθεί από «Κέντρα» αυτά κάποια στιγμή ως «εθνοτική/μειονοτική γλώσσα».

Γι’ αυτόν τον λόγο και πρέπει να απωλέσει ο Έλληνας την γνώση της συνεχείας της γλώσσας του από την Αρχαία Ελληνική στην Βυζαντινή, την μεταβυζαντινή, τέλος τη νεοελληνική σε όλες της τις μορφές. Γι’ αυτό και τα Αρχαία Ελληνικά πρέπει να θεωρηθούν «νεκρή γλώσσα» και να μην διδάσκονται, προϊόντως του χρόνου, εις ουδένα Έλληνα μαθητή. Τέτοιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους έχουν ενταθεί, στη νέα περίοδο που διανύουμε διεθνώς μετά τις κοσμοϊστορικές αλλαγές των ετών ’89-’92 (διάλυση της ΕΣΣΔ), οι προσπάθειες προς επαναχάραξη του χάρτη της Ευρώπης με γνώμονα τις «μειονότητες».

… Η διαδικασία αυτή αποτελεί θεμελιώδη επιλογή των Γερμανικών και των εταιρικών τους Ευρωπαϊκών ‘ελίτ’. Πρόκειται για μία επιλογή η οποία υποστηρίχθηκε από τους οργανικούς, με το αζημίωτο, διανοουμένους των Open Society Funds του κ. Σόρος στις ημέρες μας, αλλά και την ιδεολογικοπολιτική νομενκλατούρα των μηχανισμών, όπως το διαχρονικό νεοσυντηρητικό American Enterprise Institute -ίδρυση το 1938- με σημαίνοντα μέλη όπως ο ‘φωτιστής’ πρώην Τροτσκιστής Ίρβιν Κρύσταλ και άλλα της ιδίας ιδεολογικής τάσεως μέλη των διοικήσεων Μπους, Κλίντον, Ομπάμα.

Μια επιλογή η οποία παρουσιάστηκε ως επιταγή των καιρών, αναπόφευκτη λόγω παγκοσμιοποίησης, επιφέρει αυτονοήτως την τάχα ανεξήγητη και παράδοξη «έξαρση των εθνικισμών, των τοπικισμών και των θρησκευτικών φονταμενταλισμών».

Πρώτον, διότι προκειμένου να επιτύχει τον ζωτικό του στρατηγικό στόχο το διεθνές πανίσχυρο χρηματοπιστωτικό σύστημα του διεθνοποιηθέντος κεφαλαίου, οφείλει να διαγράψει πλέον το Βεστφαλιανό έθνος/κράτος το οποίο δρα ανασχετικώς ως προς τα συμφέροντά του.

Και δέυτερον, διότι τα εδραία κοινωνικά στρώματα που καλούνται να καταβάλουν το επαχθές τίμημα της προσαρμογής στην δήθεν άτεγκτη επιταγή της παγκοσμιοποίησης, αναζητούν ψυχολογική προστασία στο συναίσθημα του εκ των πραγμάτων σμικρυνθέντος, σε επίπεδο εθνοτικής ομάδος συναισθήματος, του «εμείς». …

Είναι στα Βαλκάνια οι εθνοτικοί εθνικισμοί μηχανισμοί αποσταθεροποιήσεως;

Η απάντησή μου είναι καταφατική. Ο απώτερος στόχος των Γερμανικής εμπνεύσεως αποσταθεροποιήσεων είναι και δεδομένος και ομολογημένος. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, από την Γαλλία και την Βρετανία μέχρι την Ελλάδα και την Κύπρο, διαβιούν -ακούστε- εκατόν ένα εκατομμύρια τετρακόσιες δώδεκα χιλιάδες «μειονοτικών ατόμων», κατά την επίσημη εκτίμηση της μετωπικής νεο-φασιστικής «Φεντεραλιστικής Ενώσεως Ευρωπαϊκών Εθνοφυλετικών Ομάδων». Δηλαδή, αν ακούγατε αυτόν τον τίτλο -όπως και υπάρχει σήμερα- δεν θα τον λέγατε φασιστικό; Το ξαναδιαβάζω: «Φεντεραλιστική Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοφυλετικών Ομάδων» Μόνο από έναν ναζί μπορείς να το ακούσεις αυτό. Όχι. Είναι δημοκρατικός και προοδευτικός. Γιατί; Γιατί προσπαθεί να τεμαχίσει την ευρωπαϊκή σταθερότητα προς όφελος της Γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρώπη, άρα είναι προοδευτικός.

Όταν μιλήσεις για εθνοφυλετικά και δηλώσεις αριστερός, έχεις το δικαίωμα. Έτσι λειτουργεί και αυτό. Ακούστε λοιπόν.

Αυτοί λοιπόν οι «καταπιεζόμενοι μειονοτικοί», έχουν ιερό δικαίωμα να προστατεύσουν την «εθνοτική/γλωσσική ταυτότητά» τους .. θα ερμηνεύεται από τους Γερμανούς «ειδήμονες» σε χορήγηση εκτεταμένης αυτονομίας. Τότε και μόνον τότε τους επιτρέπεται να παραμένουν π.χ. Γάλλοι πολίτες -ενώ κατά βάθος δεν είναι, είναι «Βουργονδοί», «Νορμανδοί», «Οξιτανοί». Ή να παραμένουν π.χ. Έλληνες -ενώ κατά βάθος είναι «Μακεδόνες», «Βλάχοι», «Αλβανοί», «Τούρκοι», «Γιουρούκοι», «Σαρακατσάνοι» κτλ. Αν όμως υπάρχει κρίση στη σχέση «εθνοτικής μειονότητος» με το κυρίαρχο κράτος/έθνος, τότε η «μειονότητα» έχει το αναφαίρετο δικαίωμα αυτοδιαθέσεως, και αποσχίσεως και δια της βίας ακόμα, σύμφωνα με τους «εγκύρους» Γερμανούς «εμπειρογνώμονες». Η θέση αυτή αναγορεύτηκε σε αρχή από ποιόν νομίζετε; Από τον τότε Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα, ο οποίος είναι και αυτός ‘φωτιστής’, πρώην Μαρξιστής.

«Εφεξής», είπε, «η προσταστία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, θα προηγείται του σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας των κρατών».

Άρα πυρίτιδα διατίθεται άφθονη, δωθέντως ότι οι αυτόκλητοι προστάτες των «μειονοτήτων» αναβιβάζουν σε 282 τις «εθνοτικές ομάδες» που δήθεν ασφυκτιούν στα στενά σύνορα των 36 ευρωπαϊκών εθνών/κρατών. Η «Φεντεραλιστική Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοφυλετικών Ομάδων», εκπροσωπείται στο συμβούλιο του ιδρυθέντος, κατά τα τέλη του ’96, «Ευρωπαϊκού Κέντρου Μειονοτήτων», που εδρεύει εις το Φλένσμπουργκ της βορείου Γερμανίας και διευθύνεται από τον προηγηθέντα «Μακεδονολόγο» Στέφαν Τραιμπστ. Η ίδρυση του αναβαθμισμένου επιτελικού κέντρου στο Φλένσμπουργκ τρία χρόνια πριν τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς του Μαρτίου του ’99 που σήμαναν την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τη δημιουργία της FYROM, σηματοδοτεί μία ουσιαστική ποιοτική μεταβολή στον τρόπο εργασίας.

Άλλωστε από την Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη έγινε η αρχή. Την διάλυση της παλαιάς Γιουγκοσλαβίας δια της αποσχίσεως Σλοβένων, Κροατών, Βοσνίων μουσουλμάνων και των «Μακεδόνων» των Σκοπίων, ακολουθεί η κατά μέτωπον επίθεση εναντίον της κυρίως Σερβίας με τον επιτευχθέντα ακρωτηριασμό του Κοσσυφοπεδίου/Μετοχίου. Δεν το λέμε πια Κόσοβο και Μετόχια, όχι. Γιατί μπορεί να βρεθεί κανένας εγγράμματος και να πει, τί είναι αυτά τα Μετόχια; Τα Μετόχια είναι ο χώρος ο οποίος ανήκει στα πάνω από 350 Μοναστήρια, Χριστιανικά Ορθόδοξα και Ελληνογενή Μοναστήρια, και Σέρβικα και Σλάβικα επίσης, τα οποία ήτανε σε όλο το Κόσοβο. Ναι, αλλά άμα τα ενώσεις αυτά τα εδαφικά κομμάτια το ένα με το άλλο, φτιάχνεις όλο το Κόσοβο. Άρα λοιπόν, άμα πεις .. Κόσοβο και Μετόχια τότε οδηγάς τον ακροατή να πάει να ψάξει και το Κόσοβο δεν φαίνεται Αλβανικό με τις μετέπειτα αλλοιώσεις των πληθυσμών που ακολούθησαν συντεταγμένα. Άρα το ξεχάσαμε κι αυτό….

Έπεται δε και η Θράκη, για την οποία τα αρμόδια Γερμανικά ιδρύματα έχουν κάνει προεργασία από ετών, ενώ ήδη οι επιφανείς Τούρκοι επισκέπται μας, Τσαβούσογλου, Ερντογάν κτλ φροντίζουν να το καταστήσουν εμφανές και σαφές. …

[Ο Τραιμστ]… είχε αποσταλεί ως παρατηρητής του Γερμανικού Υπ. Εξ. στην «Μακεδονία» την περίοδο ΄92-’93, για να πλέξει, κατά τα λεγόμενά του -ο ίδιος το λέει- «ένα χονδρό δίκτυο ανεπισήμων γνωριμιών». Έχουνε ρε παιδί μου μία ειλικρίνεια αυτοί οι άνθρωποι την οποία την εκτιμάει κανείς.

Είναι σαφές ότι όπισθεν του εντέχνως καθησυχαστικού όρου των Γερμανικών αυτών κέντρων, «προστασία των μειονοτήτων», υποκρύπτεται η προτεραιότητα της Γερμανικής εξωτερικής πολιτικής, προσλαμβάνουσα μάλιστα πανηπειρωτικές διαστάσεις και επιτάσσουσα την ενεργό παρέμβαση των Γερμανών «ειδικών» σε Ανατολή και Δύση, για την αποσταθεροποίηση των μέχρι σήμερα ισχυρών Ευρωπαϊκών κρατών.

Για του λόγου το αληθές ο ίδιος κ. Τραιμπστ, αναφερόμενος στην εθνοτική ταυτότητα των κατοίκων της Νοτίου Γαλλίας … δεν διστάζει να φανταστεί το ενδεχόμενο κάποιες ανακαλυφθείσες υπό του ιδίου «μειονότητες» να θελήσουν να ιδρύσουν δικό τους εθνικό κράτος. Στη Νότιο Γαλλία, προσέξτε. Με την ψυχραιμία που οφείλει να διέπει έναν καλό Γερμανό επιστήμονα, ο κ. Τραιμπστ παρατηρεί:

«Το εάν επί παραδείγματι οι Οξιτανοί στη Νότιο ΓαλλίαΟξιτανοί είναι και οι Καταλάνοι, αυτά τα έλεγε το ’93θα καταθέσουν ένα εθνικό σχέδιο, εάν θα οργανώσουν ένα εθνικό κίνημα και εν τέλει αν θα αξιώσουν ένα δικό τους εθνικό κράτος, και ακόμη το εάν θα πολεμήσουν γι’ αυτό ή όχι, αυτά είναι δύσκολα ερωτήματα αλλά πάντως σε μερικές περιπτώσεις επείγοντα

Και ξαφνικά σκάει η Καταλονία. Πόσο δουλεύτηκε αυτό; Απ’ το ’93 μέχρι σήμερα…

Όλοι αυτοί, και οι 90 εκατομ. άλλοι «μειονοτικοί» από την Ισπανία και το Βέλγιο μέχρι την Ελλάδα και την Βουλγαρία, έχουν το δικαίωμα της αποσχίσεως και δια της βίας ακόμη εφόσον το κυρίαρχο κράτος δεν τους επιτρέπει να προστατεύσουν αρκούντως την «εθνοτική» τους «ταυτότητα». Αυτά αποτελούν θεωρία η οποία διδάσκεται σε πάρα πολλά Γερμανικά πανεπιστήμια, και επειδή συνεργάστηκα με δαύτους, γι’ αυτό είμαι σε θέση να το ξέρω.

Προκειμένου ο Γερμανός καθηγητής Τραιμπστ -τότε διευθυντής του Κέντρου Μειονοτήτων- να δικαιολογήσει την αναγκαιότητα ακόμη και βιαίας μεταβολής των συνόρων, ανέφερε ως παράδειμα ποιο; το Κοσσυφοπέδιο, όπου αργότερα, όλως τυχαίως, ορίστηκε ως πρόξενος της Γερμανίας. Η περίπτωση του οποίου (σ.σ. του Κοσσυφοπεδίου) όμως δεν είναι παρά μέρος του Αλβανικού ζητήματος, το οποίο Αλβανικό ζήτημα είναι κατά τον διευθυντή του ιδρύματος του Φλένσμπουργκ και κατά καιρούς παρατηρητή της κυβερνήσεως στην «Μακεδονία», το πλέον οξύ εθνοπολιτικό και εδαφικό πρόβλημα της Βαλκανικής. Ένα πρόβλημα βεβαίως που αφορά άμεσα και την Ελλάδα, στην βορειοδυτική γωνιά της οποίας ο Γερμανός αξιωματούχος έχει «ανακαλύψει» .. «αλβανικές μειονότητες». Τις ανακάλυψε! Να το’ χετε υπόψη σας. Το ξέρετε. Έτσι.

Το εβδομαδιαίο Γερμανικό περιοδικό Spiegel ανακάλυψε στην Ελλάδα «μειονότητες» Αλβανών -Βορειοδυτική Ελλάδα, «Μακεδόνων» – Φλώρινα, Βουλγάρων – Ανατολική Μακεδονία, και Τούρκων Πομάκων -καλά αυτοί πλέον τους έχουμε συνηθίσει μέχρι κι εμείς. Τους οποίους αναφέρει ως ένα σύνολο και τους τοποθετεί μέχρι τον Έβρο στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Πάντως, ουδείς μπορεί να ψέξει τους Γερμανούς για μεροληψία, έχει και «Ελληνική μειονότητα» η Θράκη! ….

Δεν είναι τυχαία όλα αυτά που συμβαίνουν. Όλα αναμένουν την ωρίμανση της συγκυρίας και τα κατάλληλα πρόσωπα, ΤΑ ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=MtfW88d4mIc

Απομαγνητοφώνηση Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ


 

 

 

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Η Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων Ποντίων

ήταν σχέδιο της συμμαχίας

Γερμανίας και Τουρκίας. (vid)


Η Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων Ποντίων ήταν σχέδιο της συμμαχίας Γερμανίας και Τουρκίας.


https://www.youtube.com/watch?v=AajzpYaVvk4
iellada.gr

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

Τα κλεμμένα σύμβολα των «γειτόνων»


Γράφει ο Λευκός Λύκος

Οι «γείτονες» ήρθαν από τα βάθη της ανατολής, από τις ασιατικές στέπες, κατέσφαξαν τους γηγενείς ελληνικούς πληθυσμούς, κατέκτησαν τα εδάφη της πάλαι ποτέ ισχυρής Ελληνικής Αυτοκρατορίας και υιοθέτησαν μια σειρά από σύμβολα, ως «δικά» τους! Πήραν το αλφάβητο, σε μερικούς φτιάξαμε και ένα (κυριλλικό), μετονόμασαν στις βαρβαρικές διαλέκτους τους τα ελληνικά τοπωνύμια, έκλεψαν και τα πανάρχαια ελληνικά σύμβολα και όλα καλά!

Παρουσιάζουμε τις σημαίες των «γειτόνων» και την προέλευση των συμβόλων τα οποία χρησιμοποιούν και τα οποία είναι αμιγώς ελληνικά.


Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΩΝ

ΑΡΧΑΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ


Η σημαία και το αντίστοιχο σύμβολο των Τούρκων, η ημισέληνος, προέρχεται από ένα σύμβολο του Βυζαντίου, της αρχαίας ελληνικής αποικίας των Μεγαρέων επί της οποίας αργότερα κτίστηκε η Κωνσταντινούπολη. Η Ημισέληνος είναι πανάρχαιο λατρευτικό σύμβολο της θεάς Εκάτης και σύμφωνα με την παράδοση, καθιερώθηκε όταν ο Φίλιππος (ο πατέρας του Μ. Αλεξάνδρου) προσπάθησε να καταλάβει το Βυζάντιο μια νύχτα με συννεφιά. Τότε, εμφανίστηκε ξαφνικά το φεγγάρι (ημισέληνος) οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί και η επίθεση αποκρούστηκε.

Αυτό το αρχαίο Ελληνικό σύμβολο, όπως και τόσα άλλα, υιοθέτησαν οι τουρκομογγόλοι ως «δικό τους».

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΩΝ


Η σημαία της Αλβανίας είναι ένας δικέφαλος αετός, χρώματος μαύρου στη μέση της σημαίας. Ο δικέφαλος αετός προέρχεται από το θυρεό του «εθνικού ήρωα της χώρας», Γεωργίου (Σκεντέρμπεη) Καστριώτη. Η σημαία της χώρας είναι πανομοιότυπη με τη πολεμική σημαία της πάλαι ποτέ πανίσχυρης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η οποία ήταν επίσης κόκκινη με μαύρο δικέφαλο αετό και την οποία υιοθέτησε ο Έλληνας Γεώργιος Καστριώτης αγωνιζόμενος εναντίον του Σουλτάνου, μετά την Άλωση της Πόλης, υψώνοντάς την στο κάστρο του στην Κρούγια της Αλβανίας.Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ

Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ

Η ΧΡΥΣΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ


Η σημαία των Σκοπιανών είναι μια μετεξέλιξη της αρχικής σημαίας που είχαν κλέψει, όπως και το όνομα, που δεν ήταν άλλη από τον ήλιο της Βεργίνας σε κόκκινο φόντο. Κατά την προσφιλή μέθοδο του Χότζα (σου αρπάζω 10, μετά σου δίνω από αυτά 1 και είσαι και ευχαριστημένος!) οι Σκοπιανοί την «άλλαξαν», δηλαδή την επανασχεδίασαν, ως «ένδειξη καλής θελήσεως»! Μα τι καλοί που είναι!


Μικρή λεπτομέρεια. Κυρίαρχο χρώμα στις σημαίες των τουρκο-αλβανο-σκοπιανών, είναι το ερυθρό, σε αντίθεση με το Γαλανόλευκο χρώμα της Ελληνικής Σημαίας, ίσως για να μας θυμίζουν τους ποταμούς ελληνικού αίματος που εξαιτίας τους χύθηκε.
Η ιστορία αυτών των λαών δεν είναι ιστορία, είναι ποινικό μητρώο! Εκτός από αμέτρητες σφαγές, εκτός από τα πλέον φρικτά βασανιστήρια που θα μπορούσε να σκεφτεί «ανθρώπινος» νους, δεν προσέφεραν απολύτως τίποτα στην ανθρωπότητα και στον πολιτισμό, τον οποίον όπου βρήκαν, κατέστρεψαν, μη δυνάμενοι να τον υιοθετήσουν.

Αν αφαιρέσουμε - υποθετικά - τους τούρκους από την παγκόσμια Ιστορία, η ανθρωπότητα δεν θα πάθει κάτι, το ίδιο και τους Αλβανούς, τους Σκοπιανούς, τους Βούλγαρους, ακόμα και Δυτικούς λαούς. Αν όμως αφαιρέσουμε από την Παγκόσμια Ιστορία τους Έλληνες, τότε η ανθρωπότητα θα επιστρέψει στην εποχή των σπηλαίων, αφού όλες οι Επιστήμες, όλη η Γνώση, όλος ο Πολιτισμός, υπήρξε δημιούργημα των Ελλήνων. Ας μετονομάσουν στα αλήθεια, όλοι οι λαοί, τα Mathematics, History, Geography, Astronomy, Geology, Politics, Music, Theatre, Philosophy και άλλα πολλά, στις γλώσσες τους, και ας μην χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα, για να δούμε τότε πως θα συνεννοηθούν!


Η Ελλάς υπήρξε ο Φωτοδότης της Ανθρωπότητας, η πρωτοπόρος εκείνη δημιουργική Δύναμη, η οποία σκέφτηκε, δημιούργησε, ανέλυσε και προώθησε όλες τις πτυχές της σκέψεως και του πολιτισμού. Είναι η Μήτρα των πάντων!


diplospelekys

 

 

 

 

 

 

Σπουδαίοι Θεσσαλοί της αρχαιότητας

Posted by IGOR στο Φεβρουαρίου 15, 2018


Η καταστροφή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας είχε ως συνέπεια την απώλεια πολλών έργων των Ελλήνων. Ανάμεσά τους πρέπει να υπήρχαν και έργα Θεσσαλών, όπως διαφαίνεται από τις διάσπαρτες πληροφορίες τις οποίες μας παρέχει ο Αθήναιος στους «Δειπνοσοφιστές» του.

Αυτός, λοιπόν, μνημονεύει τον γραμματικό Μυρτίλο από τη Θεσσαλία και τον Αγαθοκλή τον Ατράκιο, συγγραφέα μιας πραγματείας με θέμα «Αλιευτικά», για τους οποίους όμως δεν γνωρίζουμε περισσότερα.

Μέσα από τα σωζόμενα έργα και τα παραθέματα διάφορων συγγραφέων, σώθηκαν πληροφορίες για 8 αξιόλογους Θεσσαλούς, από τους οποίους οι 7 είναι Λαρισαίοι, καθώς η πόλη ήταν το σημαντικότερο πνευματικό κέντρο της Θεσσαλίας.

Ένας από αυτούς είναι ο φιλόσοφος Φίλων ο Λαρισαίος, για τον οποίο υπάρχουν αρκετές σελίδες, ειδική μονογραφία στα αγγλικά, αλλά εδώ θα τον παρουσιάσω συνοπτικά.

Οι 8 αξιόλογοι Θεσσαλοί είναι οι εξής:

1) Ο Αναξίλαος ο Λαρισαίος (Αναξιλαΐδης). Ήταν φιλόσοφος της Νέας Πυθαγορικής Σχολής, κατά τον 1ο αι. π.Χ. Το 28 π.Χ. ο αυτοκράτορας Αύγουστος τον απέλασε από την Ιταλία. Συνέγραψε ένα έργο με τίτλο «Περί Φιλοσόφων» καθώς και άλλα έργα, τα οποία δεν σώθηκαν, με ιατρικό και φυσιογνωστικό περιεχόμενο, που χρησίμευσαν ως πηγή στον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο για το έργο του.

2) Ο Δαμιανός ο Λαρισαίος. Συγγραφέας του 4ου αι. μ.Χ. Μαθητής του Λαρισαίου μαθηματικού Ηλιόδωρου. Έγραψε ή διασκεύασε ένα έργο σχετικό με θέματα οπτικής.

3) Ο Διοκλής ο Μάγνης (καταγόταν από τη Μαγνησία). Υπήρξε βιογράφος του 1ου αι. π.Χ., ίσως ταυτίζεται με εκείνον στον οποίο ο Μελέαγρος από τα Γάδαρα αφιέρωσε τον «Στέφανον», μία συλλογή με επιγράμματα. Έγραψε ένα δοξογραφικό συνοπτικό έργο με βιογραφίες φιλοσόφων, με τον τίτλο «Επιδρομή των Φιλοσόφων» και επομένως είχε χαρακτήρα συνοπτικού σχεδιαγράμματος. Ο Διογένης Λαέρτιος είχε υπόψη του το έργο αυτό και συχνά χρησιμοποιούσε παραθέματά του. Δυστυχώς, το έργο του Διοκλή δεν σώθηκε, όπως και πολλά άλλα.

4) Ο Ηλιόδωρος ο Λαρισαίος. Μαθηματικός του 4ου αι. μ.Χ. Συγγραφέας ενός έργου, το οποίο ήταν σχετικό με θέματα οπτικής. Το έργο του αυτό το διασκεύασε ο συμπολίτης και μαθητής του Δαμιανός και το εξέδωσε με το όνομα του. Στον Ηλιόδωρο είναι αφιερωμένη η φερώνυμη οδός στην Τρίγωνη Πλατεία.

5) Ο Ιππόδρομος ο Λαρισαίος. Σοφιστής του 2ου/3ου αι. μ.Χ., δάσκαλος στην Αθήνα, για ένα διάστημα, γύρω στο έτος 200. Διεύθυνε δύο φορές τους Πυθικούς αγώνες και ύστερα έζησε πάλι στα κτήματα που είχε κληρονομήσει στη Θεσσαλία. Έγραψε πολυάριθμους διαλόγους πλατωνικού τύπου (Διαλέξεις) και ρητορικές ασκήσεις (Μελέται), αλλά και λυρικά τραγούδια (τους λεγόμενους νόμους). Όλα τα έργα του έχουν χαθεί. Ό,τι γνωρίζουμε το οφείλουμε στις αναφορές του Φιλοστράτου, στο έργο του «Βιογραφίες». Μεταξύ των μαθητών του πιθανόν να συγκαταλέγεται ο Φιλόστρατος και ο Ασπάσιος από τη Ραβένα.

6) Ο Κινέας ο Θεσσαλός. Πολιτικός του 4ου/3ου αι. π.Χ., σύμβουλος του Πύρρου, του βασιλιά της Ηπείρου, ο οποίος και τον έστειλε επανειλημμένα για διαπραγματεύσεις στη Ρώμη. Ασχολήθηκε και με μελέτες στρατιωτικού/πολεμικού περιεχομένου σε επιστημονικό επίπεδο. Μία επιτομή του έργου περιλαμβάνεται στο έργο του Αινεία του Τακτικού. Το έργο του «Ιστορία της Θεσσαλίας», όπως και το έργο του Ριανού του Κρητικού «Θεσσαλικά», έχει χαθεί, στερώντας μας πολύτιμες πληροφορίες για τη ζωή και τον πολιτισμό των Θεσσαλών.

7) Ο Πολύκλειτος ο Λαρισαίος. Ιστορικός των χρόνων του Μ. Αλεξάνδρου, τον οποίο συνόδεψε μάλλον στη μεγάλη εκστρατεία του στην Ασία. Στο έργο του «Ιστορίαι», συνέγραψε, σε 8 βιβλία, την ιστορία του βασιλιά και της εποχής του. Από το έργο του αυτό, μεταγενέστεροι ιστορικοί άντλησαν πολλές πληροφορίες, κυρίως γεωγραφικού ενδιαφέροντος για την Ανατολή.

8) Ο Φίλων ο Λαρισαίος. Υπήρξε φιλόσοφος του 2ου/1ου αι. π.Χ., Ακαδημικός, μαθητής του Κλειτομάχου, τον οποίο και διαδέχτηκε στη διεύθυνση της Ακαδημίας στην Αθήνα. Το 88 π.Χ. κατέφυγε στη Ρώμη, γνωρίστηκε με τον κύκλο των φιλοσόφων, απέκτησε καλή φήμη και υπήρξε δάσκαλος πολλών Ρωμαίων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο Κικέρωνας. Θεωρείται ιδρυτής της λεγόμενης τέταρτης Ακαδημίας. Ο Φίλων έθεσε την αρχή μιας νέας περιόδου στην ιστορία και στην εξέλιξη της Ακαδημίας, καθώς την επανέφερε από την πολεμική εναντίον της Στοάς πίσω πάλι στην πλατωνική έννοια της αλήθειας. Συνέγραψε ένα έργο σχετικό με θέματα γνωσιοθεραπείας, εναντίον του οποίου στράφηκε ο Αντίοχος ο Ασκαλωνίτης, που υπήρξε και ο διάδοχός του στη διεύθυνση της σχολής.

ΒΙΒΛΟΓΡΑΦΙΑ

Αθήναιος, Δειπνοσοφιστές, τ. Α.
Paul Kroh (μετ. Δ. Λυπουρλής – Λ. Τρομάρας, Λεξικό αρχαίων συγγραφέων Ελλήνων και Λατίνων, Θεσσαλονίκη 1996.

Μαρία Βουβούση
Φιλόλογος, Msc: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τoυρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Μsc: Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Διά Βίου Μάθησης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Διαδώστε το!

 

 

 

15.2.18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΣ Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και όλοι οι φορείς που διοργάνωσαν ή συνέβαλαν στα δυο προηγούμενα συλλαλητήρια, δηλώνουμε πως στις 21 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου 2018, μίλησε ο Ελληνικός λαός ο οποίος ήρθε αυθόρμητα να διεκδικήσει τα δίκαιά του, να πει πως δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να εκχωρήσει στα Σκόπια το «Άνω Μακεδονία», «Νέα Μακεδονία»,  «Gornamakedonija» ή οτιδήποτε με αναφορά το «Μακεδονία».
Τα δυο συλλαλητήρια το ένα μετά το άλλο έγιναν ξαφνικά και βιαστικά, και όμως ο λαός ήρθε, την λαοθάλασσα των δυο συλλαλητηρίων δεν μπορεί κανένας να διαψεύσει.

Ήταν υπεράνω κομμάτων, απλώς ο ελληνικός λαός ήρθε να βροντοφωνάξει το ΟΧΙ σε αυτούς που είναι έτοιμοι να παραδώσουν γη και και ιστορία στους παραχαράκτες.

Δηλώνουμε  πως αν χρειαστεί και τρίτο συλλαλητήριο αυτή την φορά θα είναι οργανωμένο... Αν η κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος εξακολουθήσει να επιμένει σε ανιστόρητες σύνθετες ονομασίες που θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία ή παράγωγα του όρου αυτού προκειμένου να ονομαστούν τα Σκόπια, τότε το τρίτο αυτό συλλαλητήριο δεν θα είναι απλώς λαοθάλασσα, θα είναι ένα τσουνάμι.

Δυστυχώς μόνον ο ελληνικός λαός μπορεί να διασφαλίσει την εθνική του κυριαρχία όταν το πολιτικό σύστημα αποδεικνύεται ανίκανο. Εμείς γρηγορούμε...
Αδέλφια σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε...  Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 15.2.18

 

 

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

Τα πανάρχαια μηνύματα του Ελληνισμού «φωτίζουν» τα σημαντικότερα σημεία του πλανήτη (ΦΩΤΟ)


Του Κίμωνα Χαραλάμπους

«Ούτε αριστεία ούτε αρλούμπες»!

Αυτή είναι εν γένει η άποψη του Υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση!
Παράλληλα, η ελληνική ιστορία και γλώσσα υποβαθμίζονται με ταυτόχρονο ξεπούλημα των εθνικών μας θεμάτων, όπως η παράδοση του ονόματος «Μακεδονία».
Σε αυτό το άρθρο δεν θα πούμε πολλά!
Την ώρα που στην Ελλάδα επιβάλλεται «σκοταδισμός» που θυμίζει Μεσαίωνα, καθώς πολεμά καθετί ελληνικό, στα μήκη και πλάτη της γης, στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και μνημεία της ανθρωπότητας, υπάρχουν οι ελληνικές φράσεις να θυμίζουν στους απανταχού πολίτες ότι ο Ελληνισμός αποτελούσε και αποτελεί την δύναμη αντίστασης του Φωτός απέναντι στους σκοταδιστές της παγκόσμιας διαπλοκής.
Και θα έρθει η ώρα που τα ρητά θα γίνουν ξανά πράξη!

Πανεπιστήμιο Μάλτας

Πανεπιστήμιο Εδιμβούργο


Πανεπιστήμιο Yale

Πανεπιστήμιο Bath, Μεγάλη Βρετανία


Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα, Ισπανία

Το σύμβολο του Boston College της Μασσαχουσέτης

Επιγραφή στη γέφυρα Eiserner Steg της Φρανκφούρτης, Γερμανία

Χιροσίμα, Καμπάνα της Ειρήνης


el.gr   13/2/2018

 

 

 

 

 

 

Οι Έλληνες της Αιγύπτου από την αρχαιότητα έως την Αραβική κατάκτηση

Posted by IGOR στο Φεβρουαρίου 11, 2018


Οι Έλληνες της Αιγύπτου ή Αιγυπτιώτες, είχαν μια ιδιαίτερα ακμάζουσα παρουσία στην Αίγυπτο κατά την κλασική αρχαιότητα, ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο, και κατόπιν κατά τον 19ο αιώνα έως και την Αιγυπτιακή επανάσταση του 1952, όταν και ένας μεγάλος αριθμός αναγκάστηκε να φύγει.

Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης αναφέρει πως η μυθολογική Ρόδια Ακτίς, έκτισε την πόλη της Ηλιούπολις πριν από τον μεγάλο κατακλυσμό, και με τον ίδιο τρόπο οι Αθηναίοι έκτισαν την Σάϊς, και ενώ όλες οι Ελληνικές πόλεις καταστράφηκαν κατά τον κατακλυσμό, οι Ελληνικές πόλεις της Αιγύπτου επέζησαν.

Στην ελληνική μυθολογία ο Βούσιρις ήταν βασιλιάς της Αιγύπτου. Ο Βούσιρις ήταν σκληρός και αφιλόξενος, αφού θανάτωνε κάθε ξένο που έφθανε στο βασίλειό του. Η αφορμή ήταν το εξής γεγονός: όταν η Αίγυπτος υπέφερε κάποτε από ακαρπία επί εννέα χρόνια, έφθασε στη χώρα ο Κύπριος μάντης Φράσιος, που συμβούλεψε τον Βούσιρι να θυσιάζει κάθε χρόνο ένα ξένο στον Δία για να σταματήσει το κακό.

Ο Αιγύπτιος βασιλιάς σκότωσε τότε τον Φράσιο και έπειτα όλους τους ξένους που έρχονταν στην Αίγυπτο. Στη σκληρότητα του Βούσιρι έβαλε τέλος ο Ηρακλής όταν πέρασε από την Αίγυπτο στο ταξίδι του για τον άθλο των μήλων των Εσπερίδων ή των βοδιών του Γηρυόνη. Τον συνέλαβαν τότε και τον έδεσαν καλά με πέτσινα λουριά για να τον θυσιάσουν, αλλά ο Ηρακλής έσπασε τα δεσμά του, σκότωσε τον Βούσιρι, τον γιο του Αστυδάμαντα, και όλους τους ανθρώπους του βασιλιά.

Ο Αίγυπτος ήταν βασιλιάς της Αιγύπτου, γιος του Βήλου και της Αγχινόης και δίδυμος αδελφός του Δαναού. Από την πλευρά του πατέρα του καταγόταν από τον Ποσειδώνα, ενώ από της μητέρας του από τον ποταμό Νείλο. Ο Βήλος, ο οποίος βασίλευε στις αφρικανικές χώρες, εγκατέστησε το Δαναό στη Λιβύη και έδωσε την Αραβία στον Αίγυπτο. Ο Αίγυπτος όμως κατέλαβε για λογαριασμό του τη χώρα των Μελαμπόδων («αυτών που έχουν μαύρα πόδια»), που την ονόμασε από το όνομά του Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο φαραώ Ψαμμητιχος Α´ (664–610 π.Χ.) τοποθέτησε μια φρουρά ξένων μισθοφόρων στη Δάφνη, κυρίως Κάρες και Έλληνες της Ιωνίας. Τον 7ο αιώνα π.Χ., η πόλη της Ναυκρατις ιδρύθηκε στην Αρχαία Αίγυπτο. Ήταν τοποθετημένη στην Κανώπιαια διακλάδωση του Νείλου ποταμού, 72 χιλιόμετρα από την ανοικτή θάλασσα. Ήταν η πρώτη, και για το μεγαλύτερο μέρος της πρώιμης ιστορίας της, η μοναδική μόνιμη Ελληνική αποικία στην Αίγυπτο, έχοντας τον ρόλο του συνδετικού κρίκου στην συμβίωση και ανταλλαγή στοιχείων του Ελληνικού με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό.

Η πόλη του Ηρακλείου της Αιγύπτου, η πλησιέστερη προς της θάλασσα, εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό λιμάνι του Ελληνικού εμπορίου. Εκεί στεγάζονταν και ο διάσημος ναός του Ηρακλή. Η πόλη βυθίστηκε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια σεισμού, όμως ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Από τον καιρό του Ψαμμητιχου και έπειτα, οι Ελληνικοί μισθοφορικοί στρατοί διαδραμάτισαν ένα σημαντικό ρόλο σε κάποιους από τους πολέμους της Αιγύπτου. Ένας από αυτούς τους στρατούς ήταν και αυτός του Μέμνωνα του Ροδίου, καθώς και αυτός του Φάνη της Αλικαρνασσού.

Ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε την Αίγυπτο κατά το πρώιμο στάδιο των εκστρατειών του, η οποία βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Περσών την εποχή εκείνη και παραδόθηκε χωρίς μάχη. Σεβάστηκε τις φαραωνικές θρησκείες και τις τοπικές παραδόσεις και έθιμα, και ανακηρύχθηκε από το Αιγυπτιακό ιερατείο ως Φαραώ της Αιγύπτου. Ίδρυσε την πόλη της Αλεξάνδρειας, και μετά τον θάνατο του το 323 π.Χ., όταν η γιγαντιαία αυτοκρατορία του διανεμήθηκε στους διαδόχους του με τη Συμφωνία της Βαβυλώνας, η Αίγυπτος δόθηκε στον Πτολεμαίο.

Ο Πτολεμαίος νομιμοποίησε την κυριαρχία του αποκτώντας το σώμα του Αλέξανδρου το 321 π.Χ., αποκτώντας το από την πομπή που το μετέφερε προς τη Μακεδονία, και το τοποθέτησε σε ένα χρυσό φέρετρο αρχικά στη Μέμφιδα και κατόπιν στην Αλεξάνδρεια. Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν ένα από τα πιο διάσημα θεάματα της πόλης για πολλά χρόνια, μέχρι που τα ίχνη του χάθηκαν τον 4ο αιώνα μ.Χ..

Ο αρχικός στόχος του Πτολεμαίου ήταν να σταθεροποιήσει τα σύνορα του νεόκτιστου βασιλείου του, κάτι που οδήγησε σε πολλούς και μακρόχρονους πολέμους με τους Διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κατά καιρούς, το Πτολεμαϊκό βασίλειο είχε την Παλαιστίνη, Κύπρο, διάφορα νησιά του Αιγαίου, ακόμα και περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Με τη λήξη των πολέμων, έγινε και επίσημα ο Φαραώ της Αιγύπτου το 306 π.Χ.. Το 285 π.Χ. όταν και παραιτήθηκε από τον θρόνο σε μεγάλη ηλικία, και τον διαδέχτηκε ο γιος του, η Πτολεμαϊκή κυριαρχία ήταν σταθερή.

Οι διάδοχοι του Πτολεμαίου, αποτέλεσαν την τελευταία βασιλική δυναστεία της Αιγύπτου, μια ένδοξη δυναστεία, με έντονη την ελληνική χροιά, και πρωτεύουσα την πόλη της Αλεξάνδρειας. Ο Πτολεμαίος και οι απόγονοι του σεβάστηκαν τις Αιγυπτιακές παραδόσεις, και τις χρησιμοποίησαν προς το δικό τους όφελος, και η Αλεξάνδρεια έγινε το εμπορικό κέντρο του Ελληνιστικού κόσμου και η πνευματική πηγή των τεχνών και των επιστημών.

Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, κατά την κυριαρχία του Πτολεμαίου Β´ ήταν ένα από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου, ενώ η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας ήταν η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του κόσμου μέχρι τα διαδοχικά στάδια καταστροφής της, από Ρωμαίους, Χριστιανούς, και Άραβες. Το τελευταίο μέλος των Ελλήνων Φαραώ, ήταν η Κλεοπάτρα ΣΤ´ , η οποία αυτοκτόνησε το 30 π.Χ., ένα έτος μετά την ναυμαχία του Ακτίου.

Με την ήττα της, η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία έγινε ο νέος κυρίαρχος της Αιγύπτου, καθώς και ολόκληρης της Μεσογείου, όπου και παρέμεινε για τους επόμενους έξι αιώνες. Υπό την Ρωμαϊκή κυριαρχία, το Ελληνικό στοιχείο παρέμεινε έντονο στην Αίγυπτο, και η γλώσσα που χρησιμοποιούνταν ήταν τα Ελληνικά εκτός των διοικητικών και στρατιωτικών υποθέσεων όπου η επίσημη γλώσσα ήταν τα Λατινικά.

Έτσι κατά την Ελληνορωμαϊκή κυριαρχία, η Αίγυπτος φιλοξενούσε πολλούς Ελληνικούς οικισμούς, περιμετρικά της Αλεξάνδρειας, αλλά και σε κάποιες άλλες πόλεις, όπου οι Έλληνες άποικοι ζούσαν δίπλα στους γηγενείς Αιγυπτίους. Οι πρώτοι Έλληνες κάτοικοι του Φαγιούμ, ήταν βετεράνοι στρατιώτες και κληρούχοι διακεκριμένοι ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού οι οποίοι τοποθετήθηκαν από τους βασιλείς των Πτολεμαίων στις νέες περιοχές. Οι αυτόχθονες Αιγύπτιοι μεταφέρθηκαν στο Φαγιούμ, κυρίως το Δέλτα του Νείλου, Άνω Αίγυπτο, Οξύρρυνγχο, και Μέμφιδα, για να εργαστούν στην απαλλοτρίωση της γης, όπως φανερώνεται από τις προσωπικές ονομασίες τους, τοπικά έθιμα και ανακαλυφθέντες πάπυρους.

Εκτιμάται πως έως και 30 τοις εκατό του πληθυσμού του Φαγιούμ ήταν Έλληνες κατά την Πτολεμαϊκή περίοδο, με το υπόλοιπο να αποτελείται από Αιγύπτιους. Με την έλευση των Ρωμαίων, το μεγάλο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού αποτελούνταν πλέον από εξελληνισμένους Αιγύπτιους ή κάτοικους με Ελληνοαιγυπτιακή καταγωγή.

Κατά την εποχή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλλα τον 2ο αιώνα π.Χ., ο μόνος τρόπος να ξεχωρίσει κάποιος τους Έλληνες της Αλεξάνδρειας από τους γηγενείς Αιγύπτιους, ήταν από τον τρόπο ομιλίας τους. Θεωρείται πως οι προσωπογραφίες του Φαγιούμ αναπαριστούν τους Έλληνες άποικους της Αιγύπτου.

Με τον διαχωρισμό της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας σε Δυτική και Ανατολική (Βυζαντινή), η Αίγυπτος πέρασε στους Βυζαντινούς και οργανώθηκε σε επαρχία με τον τίτλο Διοίκηση Αιγύπτου το 381 μ.Χ., σχεδόν 250 χρόνια αργότερα, σε μια περίοδο τριών ετών από το 639 έως το 642, η Μουσουλμανική κατάκτηση της Αιγύπτου έγινε εύκολα από το Αραβικό χαλιφάτο και την εξάπλωση του Ισλάμ στις αρχές του Μεσαίωνα, το οποίο έκανε την εμφάνιση του λίγες δεκαετίες νωρίτερα, και παρέμεινε υπό Αραβική διοίκηση από τότε.

Κατά τα τέλη των 30 πρώτων χρόνων του αιώνα αυτού ο αρχηγός των Αράβων, Άμβρος, παρουσιάστηκε στα ανατολικά σύνορα της Αιγύπτου και άρχισε την κατάκτησή της. Μετά το θάνατο του Ηρακλείου, το 641 ή το 642, οι Άραβες κατέλαβαν την Αλεξάνδρεια, ενώ ο θριαμβευτής Άμβρος έστελνε το εξής μήνυμα στον χαλίφη Ομάρ στη Μεδίνα: « Κατάκτησα μια πόλη της οποίας θα αποφύγω την περιγραφή. Αρκεί μόνο να πω ότι κατέσχεσα σ’ αυτήν 4.000 βίλες με 4.000 λουτρά, 40.000 Ιουδαίους που πληρώνουν κεφαλικό φόρο και τετρακόσιους τόπους διασκεδάσεως ».

Προς τα τέλη των 40 πρώτων χρόνων η Βυζαντινή αυτοκρατορία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει οριστικά την Αίγυπτο. Την κατάκτηση της Αιγύπτου ακολούθησε μια προώθηση των Αράβων προς τις δυτικές ακτές της Β. Αφρικής. Μέρος των αυτόχθονων Αιγυπτίων καθώς και σημαντικό μέρος των Ελλήνων της Αιγύπτου αποχώρησαν στα υπόλοιπα μέρη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με αυτούς που επέλεξαν να μείνουν να πληρώνουν τον κεφαλικό φόρο σύμφωνα με τα έθιμα του Ισλάμ.

Οι κατακτήσεις των Αράβων, φέρνοντάς τους στις ακτές της Μεσογείου, τους δημιούργησαν νέα προβλήματα ναυτικής φύσης. Μη έχοντας στόλο οι Άραβες ήταν ανίσχυροι μπροστά στα πολυάριθμα πλοία των Βυζαντινών, για τα οποία οι νέες παραλιακές αραβικές επαρχίες ήταν πολύ προσιτές.

Σήμερα το 15-20% του πληθυσμού η αλλιώς περίπου 13.000.000 με 16.000.000 άτομα ασπάζονται τον Χριστιανισμό στην συντριπτική τους πλειοψηφία Κόπτες χριστιανοί οι οποίοι είναι οι απόγονοι των Αρχαίων Αιγυπτίων που δεν εξισλαμίστηκαν και δεν αφομοιώθηκαν από τους Άραβες. Σήμερα διατηρούν την χριστιανική θρησκεία βαθιά ριζωμένη στην ταυτότητα τους μιλούν πλέον τα Αραβικά.

Οι Κόπτες ανήκουν στην Κοπτική Εκκλησία η οποία υπερτερεί σε σύγκριση με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία σε αριθμό πιστών και στην τέλεση των θρησκευτικών υποχρεώσεων των πιστών. Η Κοπτική γλώσσα είναι άμεσος απόγονος της αρχαίας αιγυπτιακής γλώσσας. Το κοπτικό αλφάβητο αποτελεί τροποποιημένη μορφή του ελληνικού αλφάβητου. Ως ζώσα γλώσσα καθημερινής επικοινωνίας η Κοπτική άνθισε από το 200 έως το 1100. Επιβιώνει σήμερα ως λειτουργική γλώσσα της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Του Ισίδωρου Σκληρού
Πτυχιούχου Οικονομολόγου-Ιστορικού Ερευνητή
[eoniaellhnikhpisti.blogspot.gr]

Διαδώστε το!

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Oρθόδοξο «τσουνάμι»:

Συλλαλητήριο Ελλήνων και Σέρβων κατά Κοσόβου και Σκοπίων

– Υπό την «ομπρέλα» της Μόσχας – Βίντεο


Μετά τον ντόρο που έκανε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης το ελληνικό συλλαλητήριο στο σύνταγμα το οποίο προσέλκυσε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στο σύνταγμα , παρακινήθηκαν  και οι Σέρβοι οι οποίοι ετοιμάζονται για μια δυναμική παρουσία στο Βελιγράδι σε πορεία υπέρ του  Κοσσυφοπεδίου  και κατά της δύσης-ΕΕ. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και Ελληνες, ενώ η εκδήλωση γίνεται υπό την ομπρέλα της Μόσχας, μετά από εντολή του Β. Πούτιν.

Την ημέρα που σηματοδοτεί την δέκατη επέτειο της ανεξαρτησίας της πρώην σερβική επικρατείας  στις 17 Φεβρουαρίου εκατοντάδες σερβικές ( ακροδεξιές τις ονομάζουν τα ξένα ΜΜΕ) οργανώσεις στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσουν αυτό που ονομάζουν  «Πορεία των Σέρβων για το Κοσσυφοπέδιο», αναφέρουν αλβανικά πρακτορεία ειδήσεων.https://www.youtube.com/watch?v=zWMrf-J1CSY

Οι Σέρβοι εθνικιστές αντιτίθενται σθεναρά στην ανεξαρτησία της πρώην επαρχίας, την οποία οι ίδιοι αποκαλούν ως  «λίκνο» του σερβικού έθνους και της  εκκλησίας.
«Με την ευκαιρία της δέκατης επετείου της παράνομης διακήρυξης της αποκαλούμενης ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια , οι πατριώτες της Σερβικής Δράσης, και της Πολιτιστικής Λέσχης Svetionik [Φάρος] θα οργανώσουν μια πορεία  για το Σερβικό Κοσσυφοπέδιο »,  ανακοίνωσε η οργάνωση στο Facebook που έχει αναλάβει την όλη οργάνωση .
Η πορεία θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. στις 17 Φεβρουαρίου 2018 μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου στο Βελιγράδι.

Το Κοσσυφοπέδιο διακήρυξε την  ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008, έχοντας εκ των πραγμάτων αποσπασθεί το 1999,  ως αποτέλεσμα του βρώμικου  πολέμου του ΝΑΤΟ στη Σερβία.
Οι περισσότερες δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, αναγνώρισαν το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος εδώ και πολύ καιρό, αλλά πέντε κράτη της ΕΕ ,  η Ισπανία, η Ελλάδα, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Κύπρος  δεν το έπραξαν .
Η  Σερβία επίσης απολαμβάνει ισχυρή υποστήριξη από τη Ρωσία και την Κίνα για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, ενώ πίσω από τους διοργανωτές φέρονται να είναι και Ρώσοι ειδικοί .
Το Κοσσυφοπέδιο είναι επίσημα απαλλαγμένο από διεθνή εποπτεία, δεδομένου ότι το Διεθνές Πολιτικό Γραφείο, το όργανο υπεύθυνο για την επίβλεψη της ανεξαρτησίας, αποχώρησε το 2012. Η αποστολή της ΕΕ για το κράτος δικαίου, EULEX, παραμένει σε ισχύ, αν και με μειωμένες εξουσίες.
Η δυτικόφιλη  όμως σερβική αντιπολίτευση κατηγορεί για το συλλαλητήριο τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ως το άνθρωπο που κρύβεται από πίσω .
Ο νέος Πρόεδρος του αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζίβκοβιτς, δήλωσε ότι ένα συλλαλητήριο  για το Κοσσυφοπέδιο σε αυτό το πλαίσιο αντίληψης είναι το αποκορύφωμα των λανθασμένων κινήσεων.
«Είναι οι άνθρωποι που ανέλαβαν την ευθύνη της διοργάνωσης με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος -SNS, Α. Αλεξάνταρ, και των  λεγεωναρίων  της φρουράς του και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς , οι οποίοι δεν θα ωφελήσουν  την Σερβία» , ανέφερε ο Ζιγκκόβιτς.
«Καλώ αυτά τα αγόρια να πάνε και να προστατεύσουν το Κοσσυφοπέδιο στο Κοσσυφοπέδιο! Το Κοσσυφοπέδιο δεν προστατεύεται στο δρόμο του Βελιγραδίου και στις γύρω καφετέριες του Βελιγραδίου , που ήταν όλοι αυτοί  την άνοιξη του 1999, όταν χρειάστηκε να υπερασπιστούν  το Κοσσυφοπέδιο;», είπε ο ίδιος.
Ενώ το πολιτικό σκηνικό έχει δυναμιτιστεί στην Σερβία ακριβώς λόγω  του συλλαλητηρίου, οι Αλβανοί εκφράζουν φόβους αύξησης της παρουσίας σερβικών παραστρατιωτικών ομάδων στα βόρεια του Κοσόβου.https://www.youtube.com/watch?v=w_ZMouBnEjU

Φοβούνται στην δύση (ΕΕ-Αλβανία) τους Σέρβους εθνικιστές οι οποίοι σημειώνουμε ότι έκαναν την εμφάνιση τους στα ορεινά υψώματα του Βόρειου Κοσσυφοπέδιου πριν κάποιες  ημέρες , πάνοπλοι με στόχο να δηλώσουν με ηχηρό τρόπο την παρουσία τους.
Συγκεκριμένα  αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης  ανέφεραν στις αρχές Ιανουαρίου 2018 ότι Σέρβοι άνδρες με στολές και εμβλήματα του σερβικού στρατού, οπλισμένοι με βαριά όπλα, έκαναν την εμφάνιση τους στα Βόρεια του Κοσσυφοπεδίου στα βουνά της Λεποσάβιτς.
Στην ουσία ομιλούμε για σερβικές στρατιωτικές πολιτοφυλακές έτοιμες να υπερασπιστούν τους Σέρβους που κατοικούν στην Βόρεια Μιτρόβιτσα. Κάτι που σημαίνει πως οι Σέρβοι αναμένουν κλιμάκωση και επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού.
Άλλωστε τα παραδείγματα του παρελθόντος στην Σερβία επιτάσσουν τέτοιες οργανώσεις κάτω από τον μανδύα των ΜΚΟ .
Από την άλλη πλευρά σερβικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών στο Βελιγράδι έχουν «ανακαλύψει» ότι εδώ και καιρό οι Αλβανοί ετοιμάζουν πυρετωδώς   ‘‘ειδικού τύπου στρατιωτικές επιχειρήσεις» εναντίον του βόρειου Κοσσυφοπεδίου .
Σε αυτόν τον πόλεμο, έχουν αμέριστη «συμπαράσταση»  όχι μόνο των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας αλλά και   ξένων μυστικών  υπηρεσιών , οι οποίες  ήδη τους  «παρέχουν» ουσιαστικές πληροφορίες στην περιοχή,  της οποίας η πλειοψηφία των κατοίκων  είναι Σέρβοι πολίτες.
Σέρβοι ανώτατοι  αξιωματικοί του στρατού όπως ισχυρίζονται από ακλόνητα στοιχεία και όχι απλές ενδείξεις , αναφέρουν ότι οι Αλβανοί ετοιμάζουν μαζική επίθεση  στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου….η οποία θα  πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου σε αυτό το μέρος .
Έτσι η οργάνωση ενός μόνο συλλαλητηρίου να φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει …την «σπίθα» που μπορεί να βάλει «φωτιά» σε ολόκληρα τα Βαλκάνια .

https://www.youtube.com/watch?v=_qAjjrXSXb8
https://www.youtube.com/watch?v=xszaR7njJbkpentapostagma.gr  9/2/2018

 

 

 

 

Στο φως σπάνιο μωσαϊκό 1.800 ετών με αρχαιοελληνική επιγραφή στο Ισραήλ (βίντεο)

Posted by IGOR στο Φεβρουαρίου 8, 2018


Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι από το Ισραήλ. Οι ανασκαφές τους στο Εθνικό Πάρκο της Καισάρειας έφεραν στο φως ρωμαϊκό ψηφιδωτό με αρχαιοελληνική επιγραφή που χρονολογείται από τον 2ο έως τον 3ο αιώνα μ.Χ. αλλά και ένα αρχαίο εμπορικό κέντρο.

Η ανασκαφή αποτελεί μέρος των εργασιών ανακατασκευής της εισόδου των Σταυροφόρων προς την πόλη του λιμανιού αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Ισραήλ (IAA).

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο συντήρησης και ανακατασκευής που πραγματοποιήθηκε ποτέ στο Ισραήλ με προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 28.500.000 δολάρια.

«Η παλιά Καισαρεία δεν σταματά ποτέ να μας προκαλεί έκπληξη με το συναρπαστικό ιστορικό πλούτο της που έχουν παγκόσμια σημασία» είπε ο Guy Swersky, αντιπρόεδρος του ιδρύματος Edmond D. Rothschild Foundation που συνχρηματοδοτει τις εργασίες.

«Επειδή το ψηφιδωτό αποκαλύφθηκε σε μια περιοχή που μόλις έχει ανασκαφεί η ανακάλυψη είναι ακόμα πιο συναρπαστική» τόνισε.

Οι διευθυντές των ανασκαφών Dr. Peter Gendelman και Dr. Uzi Ad περιέγραψαν το σπάνιο μωσαϊκό με έκταση 3.5 επί 8 μέτρα ως ένα έργο τέχνης εξαιρετικά υψηλής ποιότητας.

«Στο πολύχρωμο ψηφιδωτό διακρίνονται τρεις φιγούρες και μια μεγάλη επιγραφή στα Ελληνικά που καταστράφηκαν από το βυζαντινό κτίριο που κατασκευάστηκε επάνω από αυτό» ανέφεραν. «Οι φιγούρες, όλες άντρικές, προφανώς ανήκουν στην ανώτερη τάξη. Ποιοί είναι; Αυτό εξαρτάται από τη χρήση του κτιρίου που ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί. Εαν το ψηφιδωτό ήταν κομμάτι της διακόσμημης ενός αρχοντικού ίσως είναι οι ιδιοκτήτες του. Εάν πρόκειται για κτίριο δημόσιας χρήσης ίσως είναι οι δωρητές του μωσαϊκού ή τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου» πρόσθεσαν.

Επιπλέον η ομάδα των αρχαιολόγων έφερε στο φως μέρος ενός μεγάλου, πολυτελούς κτιρίου που χρονολογείται από τη Βυζαντινή περίοδο, περίπου 1.500 χρόνια πριν.

Οι μελετητές πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα κομμάτι αρχαίας Αγοράς, μιας καρδιάς της αρχαίας πόλης που αποτελούσε το εμπορικό αλλά και κοινωνικό κέντρο της -ουσιαστικά μιλάνε για μια αρχαία εκδοχή ενός σύγχρονου εμπορικού κέντρου.

Η Καισάρεια είναι μία από τις τρεις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες του Ισραήλ, προσελκύοντας περισσότερους από 700.000 ισραηλινούς και ξένους επισκέπτες ετησίως, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Caesarea Development Corporation Michael Karsenti.

Η Καισάρεια (Λατ. Caesarea Maritima, δηλ. Παράλιος Καισάρεια) υπήρξε πόλη και λιμάνι που χτίστηκε από τον Ηρώδη τον Μέγα μεταξύ των ετών 25 ως 13 π.Χ.

Σήμερα, τα ερείπιά της βρίσκονται στη μεσογειακή ακτή του Ισραήλ, στο μέσο του δρόμου ανάμεσα στις πόλεις Τελ Αβίβ και Χάιφα. Δίπλα στα ερείπια της αρχαίας πόλης βρίσκεται η σύγχρονη ισραηλινή πόλη Κεσαρίγια (Qesarya).

https://www.timesofisrael.com/rare-greek-inscription-and-colorful-1800-year-old-mosaic-uncovered-at-caesarea/

https://www.youtube.com/watch?v=K-6Oo8GX1zQ

Διαδώστε το!

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

- «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»

- Πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων ξεσκεπάζει τον ψευτομακεδονισμό τους

- Δείτε τη συγκλονιστική συνέντευξή του ...


... που χαρακτηρίζει τον Μέγα Αλέξανδρο τον μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών

Την ιστορική αλήθεια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας αποκαθιστά ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Λιούμπκο Γκεοργκιέφσκι, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 5 των Σκοπίων.
Ο Γκεοργκιέφσκι αντικρούει με ιστορικά στοιχεία τις θέσεις των Σλαβομακεδόνων περί ύπαρξης «Μακεδονικού» έθνους και «Μακεδόνων» και τονίζει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος πολέμησε ως Έλληνας μεταδίδοντας τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του τότε κόσμου.
«Εάν αποδείξουμε ότι οι αρχ. Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, τότε αυτόματα ισχυριζόμαστε ότι εμείς είμαστε αυτοί οι αρχαίοι Μακεδόνες. Πρώτα από όλα, ακόμα και αν ίσχυε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, δεν σημαίνει ότι είναι οι σημερινοί Σκοπιανοί (απόγονοι τους), γιατί η ιστορία της περιόδου γνωρίζει μόνο 3 πολιτισμούς σε αυτήν την περιοχή των Βαλκανίων…τους Έλληνες, τους Ιλλυριούς και τους Θράκες. Οι Μακεδόνες δεν υπήρξαν ως άλλος πολιτισμός» τονίζει κατά την έναρξη της συνέντευξης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όποιον και αν συμβουλεύτηκα λέει το ακριβώς αντίθετο από εσάς.
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, σας διαβεβαιώ. Τώρα, το δεύτερο σημείο είναι ότι, εάν υπάρχει κάποια βάση για εμάς να αποδείξουμε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες είναι διαφορετικοί από τους αρχαίους Έλληνες, το συμπέρασμα μας θα είναι ότι είναι, ήταν κάτι διαφορετικό από τους σημερινούς Σκοπιανούς. Στο μεταξύ είναι και κάτι άλλο. Δεν ξέρω αν είναι γενετικά οι ίδιοι, αλλά ξέρω ότι 120-130 χρόνια πριν τον Μέγα Αλέξανδρο, ο προ-προ-προ… παππούς του Αλέξανδρος Α” [ο επονομαζόμενος Φιλέλλην] λαμβάνει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες στην Ελλάδα και αποδεικνύει την Ελληνική του καταγωγή από την Πελοπόννησο.
Από τότε και μέχρι την Γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Μακεδονία είναι μέρος του Ελληνικού Κόσμου και παίρνει μέρος σε όλους τους αγώνες, σε όλα τα συμβούλια, σε όλες τις μάχες και σε όλα τα πολιτιστικά και πνευματικά γεγονότα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πριν λίγο σας διάβασα ότι δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα, πριν λίγο σας διάβασα ότι δεν τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους.
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Κοιτάξτε, μπορούμε να επικαλεστούμε πολλές παραθέσεις από γνώστες, αλλά σας λέω πως η Μακεδονία λειτουργούσε τότε. Όλες οι ημερομηνίες είναι γνωστές.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα υπήρξαν μεγάλοι πόλεμοι. Ο Φίλιππος τους κατέλαβε, τους σκότωνε Εάν ήταν τόσο στενά δεμένοι γιατί σκότωνε ο ένας τον άλλο;
ΓKEOΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Το πιο σημαντικό πράγμα είναι το ακόλουθο… ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος είχαν σκοπό να ενώσουν τον ελληνικό κόσμο {..} είχαν σκοπό να νικήσουν τον μεγάλο εχθρό του ελληνικού κόσμου, την Περσία και τελικά ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος, ή καλύτερα ο Αλέξανδρος σε αυτήν την περίπτωση, όπου και αν κέρδισε, κέρδισε με το ελληνικό όνομα , από οπουδήποτε πέρασε άφησε ένα ίχνος της παρουσίας του. Είναι ίχνος της ελληνικής του καταγωγής. Και έχουμε εκατοντάδες μνημεία όπου αρχίζει με τις λέξεις Εγώ ο Έλλην/Του Έλληνος Αλεξάνδρου.
Έτσι μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου, ο κόσμος που αφήνει πίσω, είναι ένας Ελληνικός κόσμος και ονομάζεται «Ελληνοποίηση της Μεσογείου». Ο Αλέξανδρος κάνει το μεγάλο μπαμ του ελληνικού ονόματος {…} και πρόσφατα δεν ανακήρυξαν [σ.σ. Έλληνες] τον Μ. Αλέξανδρο ως τον Μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών για το τίποτα, {σ.σ. τον ανακήρυξαν} διότι ανύψωσε τον Ελληνικό πολιτισμό στο ύψιστο σημείο…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εάν ο ελληνικός πολιτισμός είναι τόσο μεγάλος, εάν ο Αλέξανδρος ήταν τόσο μεγάλος και τον εξέλεξαν ως τον μεγαλύτερο Έλληνα, γιατί ως το 1990 δεν ήθελαν να ακούνε γι” αυτόν; Γιατί μέχρι το 1990 δεν ήθελαν να ακούσουν για τους Μακεδόνες; Γιατί το όνομα Μακεδονία ήταν απαγορευμένο στην Ελλάδα;
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ : Δεν είναι έτσι…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς δεν είναι έτσι Λιούμπκο; Έτσι είναι. Μιλούσε στους στρατιώτες του σε 2-3 γλώσσες.
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ : Πάντα νοιαζόντουσαν για το Ελληνικό πνεύμα. Μην έχουμε παραισθήσεις, έτσι.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Τότε γιατί ο Φίλιππος τους πολέμησε; Γιατί τους νίκησε;
ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Στάσου Μιλένκο. Γιατί η Αθήνα και η Σπάρτη πολέμησαν μεταξύ τους; Γιατί η Θήβα και η Σπάρτη πολεμούσαν μεταξύ τους; Όλες οι πόλεις πολεμούσαν μεταξύ τους
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν ξέρω, εάν καταλαβαίνεις πώς αυτό ακούγονται αυτά που λες στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν.
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Kοίτα, δεν θέλω εμείς να έχουμε κακές παραισθήσεις. Ο κόσμος που έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ένας ελληνικός κόσμος, ο κόσμος που ο Μέγας Αλέξανδρος αφήνει πίσω του είναι ένας ελληνικός κόσμος. Αυτοί είναι ξεκάθαροι δείκτες που ο παγκόσμιος επιστημονικός κόσμος έχει αναγνωρίσει και μέχρι σήμερα βλέπουμε όλα τα μνημεία, που έχουν μείνει από αυτήν την περίοδο, να έχουν αυτό το όνομα και επώνυμο. Γιατί δεν θέλουμε να το καταλάβουμε;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Περίμενε ένα λεπτό, εξήγησέ μου γιατί, εάν αυτό ήταν αλήθεια, γιατί οι Έλληνες δεν το εκτιμούσαν ως το 1990;
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Πώς μπορείς να λες ότι δεν το εκτίμησαν;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αφού δεν το έκαναν. Δεν υπήρχε περιοχή με το όνομα Μακεδονία στην Ελλάδα, δεν υπήρχε αεροδρόμιο να λέγεται Μακεδονία, δεν υπήρχε Μέγας Αλέξανδρος, δεν υπήρχαν τίποτα από αυτά…
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Περίμενε, υπήρχε άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη από τουλάχιστον όταν ήμουν 5 χρονών και επισκέφτηκα για πρώτη φορά την Θεσσαλονίκη. θυμάμαι αυτό το άγαλμα. Έχεις δίκιο για το αεροδρόμιο…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν υπήρχε περιοχή με αυτό το όνομα…
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Ναι, άλλαξαν το όνομα της περιοχής αρκετές φορές, αλλά να ισχυρίζεσαι ότι δεν εκτιμούσαν το πνεύμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είναι καθόλου αληθινό…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρώτον, δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα, δεύτερον δεν έμοιαζαν καθόλου, τρίτον πολεμούσαν μεταξύ τους…
ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Μα όλες οι ελληνικές πόλεις πολεμούσαν μεταξύ τους…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιλούσαν διαφορετική γλώσσα {…} λες ότι ένωσε τον ελληνικό κόσμο. Για παράδειγμα, αν ο Γκορμπατσώφ ήταν υπέρ της ένωσης της Γερμανίας αλλά δεν ήταν Γερμανός, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Mιλένκο, κοίτα… . ολόκληρη η κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν Ελληνική και ως σήμερα η λέξη είναι Ελληνική {…} μπορούμε να λέμε μεταξύ μας ιστορίες για παρηγοριά, αλλά αυτά είναι τα ιστορικά γεγονότα! Μέχρι να αποδείξουμε με επιστημονικά επιχειρήματα ότι αυτά τα γεγονότα δεν είναι αληθινά… εντάξει…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Νομίζω ότι αρκετοί σπουδαίοι επιστήμονες δεν συμφωνούν με τις απόψεις σου και το ξέρεις, αληθινά δεν συμφωνούν.
https://www.youtube.com/watch?v=1x-O4adgzVA
ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Νικόλας από Νιγηρία:

Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Σπούδαζα στις ΗΠΑ αλλά ήρθα εδώ ακολουθώντας την ιστορία!

Freepen.gr - «H Μακεδονία είναι μία, η Μακεδονία έχει τη γλώσσα που είναι ελληνικά. Ελληνικά μίλαγε ο Μέγας Αλέξανδρος» δηλώνει ο Νικόλας από τη Νιγηρία.

Ο Νικόλας δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Μπορεί να δυσκολεύεται λίγο στη γλώσσα αλλά έχει σπουδές και διδακτορικό στην ελληνική ιστορία σε ΗΠΑ και Ελλάδα.

«Άρχισα τις σπουδές μου στην Αμερική και ήρθα στην Ελλάδα για να ακολουθήσω την ιστορία της. Είμαι και χριστιανός ορθόδοξος» θα συμπληρώσει ο Νικόλας.

 

 

 

 

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Αποτίμηση των συλλαλητηρίων – Καί τώρα, τί; (α’ μέρος)


Αποτίμηση των συλλαλητηρίων – Καί τώρα, τί; (α’ μέρος)

φήνοντας πλέον κατά μέρος τη μεγάλη πατριωτική συγκίνησή μας, ήρθε η ώρα να εξετάσουμε τα πάντα υπό το πρίσμα μονάχα της ψυχρής λογικής. Θα κάνουμε τον απολογισμό μας, δηλαδή. Ώστε να δούμε καθαρά καί το πρακτέον… τα -πολλά- πρακτέα στο εξής.
Πολλά τα ερωτήματα!
 • Τί ακριβώς παίζεται με το «Μακεδονικό»;
 • Έπρεπε να γίνουν συλλαλητήρια, ή όχι;
 • Ήταν οι διοργανωτές / ομιλητές οι κατάλληλοι; Έστω, οι καταλληλότεροι δυνατοί;
 • Γιά ποιά ακριβώς πράγματα διαμαρτυρήθηκε ο Ελληνικός Λαός;
 • Εισακούστηκε, ή ού;
 • Θα μπορούσε να γίνει κάτι περισσότερο… κάτι καλύτερο;
Ας τα δούμε ένα-ένα. Κι αυτά, καί μερικά άλλα· καί μερικά ακόμη, …αόρατα εκ πρώτης όψεως.
α. Το «Μακεδονικό ζήτημα» Δεν υπεισέρχομαι στην ιστορική διάσταση του προβλήματος, αλλά μονάχα στην ουσία. «Μακεδονικό ζήτημα» σημαίνει ένας λαός-κουρελού (δηλ. όχι ένα ενιαίο έθνος με ενιαία εθνική συνείδηση) στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, με τα μυαλά γανωμένα από προπαγάνδα αρκετών δεκαετιών, ο οποίος κοιτάζει να βρεί τα εθνικά σημεία αναφοράς του αρπαζόμενος απ’ όπου μπορεί. (Καί αρπάζων ό,τι μπορεί.) Όπως λέμε «ηπαπάρα», δηλαδή. Ακριβώς έτσι.
Ο συγκεκριμένος λαός υβρίζει την Ελλάδα, καί της πουλάει θράσος (με επεκτατισμό – αλυτρωτισμό) καί τσαμπουκά.
Φυσικά, αυτά δεν μπορεί να τα κάνει μόνος του, αλλά τα κάνει με ξένα χρήματα καί ξένες πλάτες – καθαρά πολιτικές μέχρι σήμερα, διότι από οπλικά συστήματα δεν του δίνουν. Φυσικά, ξανά, πίσω απ’ τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων κρύβονται οι συνήθεις ύποπτοι ανθέλληνες: γερμανίτσα καί ηπαπάρα. (Καί στο πολύ βάθος, οξαποδουήλ.)
Γιατί, όμως;
Οι πιό ψαγμένοι μιλάνε γιά (αρκετά παλιά) σχέδια διαμελισμού της Ελλάδας (ώστε να μην ξανασηκώσουμε κεφάλι ποτέ μας), γιά (προσεχή) διέλευση αγωγών πετρελαίου / αερίου (σπάει το μονοπώλιο της Ρωσσίας, κτλ κτλ), καί γιά «κλείσιμο του μπουκαλιού», ώστε η Ρωσσία να βρεί φιλικά κράτη μέχρι τη Σερβία, αλλά να μην κατεβεί ποτέ της νοτιώτερα. (Εξ ού καί η σπουδή των ηπαπάρα να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ – καί ως αντάλλαγμα που αυτά θα κάνουν το χατήρι των ηπαπάρα, οι τελευταίες θα τους επιτρέψουν να έχουν ες αεί το «καλλιτεχνικό» τους όνομα.)
Σωστά όλ’ αυτά καί άκρως πραγματικά καί πραγματιστικά. Πλην όμως, υπάρχουν ακόμη δύο σοβαρώτατοι λόγοι, τους οποίους το εγχώριο Διαδίκτυο τους πέρασε πολύ ακροθιγώς (καί μπράβο σ’ όσους κάτι έγραψαν σχετικά) :
 • Ο πρώτος είναι ότι οι ηπαπάρα στα Σκόπια «πιάσαν τα ντερβένια» (δηλ. τα περάσματα) ωσάν λήσταρχοι, ώστε να τη σπάσουν στην ανερχόμενη υπερδύναμη Κίνα.
Βλέπετε, η Κίνα πουλάει προϊόντα στας Ευρώπας με δύο τρόπους: (α) Παραδοσιακώς με πλοία, που πιάνουν καί Ελλάδα – καί μετά τα κοντέηνερς μετακινούνται με τραίνα προς βορράν, άρα περνάνε από Σκόπια. Καί (β) πρόσφατα, κατ’ ευθείαν με τραίνα από τα λιμάνια της μέχρι Γερμανία. Έτσι, οι ηπαπαραίοι στρογγυλοκάτσανε γιά νταβατζηλίκι στον νότιο διάδρομο (μέσωι Ελλάδας καί Σκοπίων), αφήνοντας τον βόρειο (νέος «Δρόμος του Μεταξιού», όπως ονομάστηκαν τα δρομολόγια με τα Κινέζικα φορτηγά τραίνα) να τον ελέγχει το φιλαράκι τους, η γερμανίτσα. Ακριβώς έτσι αιτιολογείται το χτίσιμο της στρατιωτικής υπερ-βάσης Μπόντστηλ των ηπαπάρα στα Σκόπια, δηλαδή σε κράτος εκτός ΝΑΤΟ… παρά το ότι έχουν την Ελλάδα δική τους (με υποτακτικές κυβερνήσεις κτλ) από το 1947 καί μετά – καί ειδικά από την ένταξή μας στο κωλο-ΝΑΤΟ καί εντεύθεν. Την Ελλάδα με τα λιμάνια καί τη φοβερή γεωπολιτική θέση, ας μην ξεχνάμε. (Τα Σκόπια τί διαθέτουν έναντι των γεωπολιτικών προσόντων της Ελλάδας; μαντριά με πρόβατα; Σοβαροί να είμαστε!)
[Ειρήσθω εν παρόδωι ότι η Κίνα κατασκευάζει μέχρι καί πολύ προχωρημένα ηλεκτρονικά κυκλώματα, επειδή πριν λίγα χρόνια η Δύση της έδωσε την τεχνολογία στο πιάτο· καί δή, απογυμνώνοντας τα δικά της κράτη από σχετικά εργοστάσια. Το γιατί έγινε αυτό καί που αποσκοπεί, είναι θέμα που εκφεύγει κατά πολύ των ορίων του παρόντος. Πάντως, δεν πρόκειται γιά τα «φτηνά εργατικά» της Κίνας, που παπαγαλίζουν κάτι βλάκες οικονομολόγοι. Διότι τα ρομπότ δεν πληρώνονται καθόλου! Ή, μάλλον, πληρώνονται άπαξ, καί μετά κάνουν απόσβεση κόστους καί δίνουν καθαρό κέρδος.]

Φυσικά, εφ’ όσον οι ηπαπαραίοι «πιάσαν τα ντερβένια» με στρατιωτική βάση, ακολουθούν κι όλα τα υπόλοιπα γνωστά …καλά τα δικά τους: λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων, λευκής σαρκός, ανθρωπίνων οργάνων γιά μεταμοσχεύσεις… (Ας μην ξεχνάμε, πρώτη διδάξασα του είδους υπήρξε η …Θεία στο Βιετνάμ, με το εμπόριο οπίου καί ηρωΐνης. Το οποίο χρηματοδοτούσε τις μυστικές επιχειρήσεις της, ώστε να μην φαίνονται τα χρήματα αυτά στον επίσημο προϋπολογισμό του κράτους.) Γι’ αυτό οι ηπαπαραίοι στα Βαλκάνια (αλλά κι αλλού) φτάνουν σε έσχατο στάδιο ξεφτίλας, δίδοντας πολιτική σημασία καί πολιτικό βήμα σε (κουστουμαρισμένα) καθάρματα του υποκόσμου, όπως ο Θάτσι. Γιά συνεταιράκια τους πρόκειται! Τί κοστίζει, δά, λίγος τηλεοπτικός χρόνος, ώστε να μας πεί τις πολιτικές του απόψεις -μή καί τις χάσουμε!- ο κάθε μεγαλολαθρέμπορος ναρκωτικών;
 • Ο δεύτερος σοβαρώτατος λόγος υπάρξεως καί συνδαυλίσεως του «Μακεδονικού» είναι το υπέδαφος της περιοχής.
Εκτός από το ουράνιο, που βρήκαν οι Ναζί επί Κατοχής (καί φτιάξαν μερικές ατομικές βόμβες, καταπώς λέει κι ο στρατηγός Αϋφαντής – καί καταπώς όντως έγινε), εκτός απ’ τα ορυχεία χρυσού (Φίλιππος Β’… Ελντοράντο Γκόλντ… κτλ κτλ), κάτι είχε ακουστεί προ ετών γιά ρουμπίνια, κρυσταλλωμένα από φυσική διαδικασία με «άψογο» τρόπο. (Το πού θα είναι αυτά χρήσιμα καί σε ποιούς, είναι άλλη ιστορία.) Ποιός ξέρει, λοιπόν, τί άλλο έχουν εντοπίσει (εκτός απ’ τα προφανή πετρέλαιο / αέριο, εννοώ)… καί λύσσαξαν τόσο πολύ να κάνουν τα χατήρια των Σκοπιανών, γιά να τους έχουν μετά γιουσουφάκια – να ξεπουλάνε στις ηπαπάρα μερικοί διεφθαρμένοι άρχοντές τους τα πάντα μπίρ παρά, όπως οι Σαουδάραβες σεΐχηδες το πετρέλαιο.
Ακριβώς τα προειρηθέντα -καί τίποτε άλλο πλήν αυτών- συναποτελούν το «Μακεδονικό» πρόβλημα.

Έχοντας τα συγκεκριμένα δεδομένα, οι ραγιάδικες, χατζηαβάτικες, «γιουσουφάκικες» κυβερνήσεις της Ελλάδας παραδίδουν τα πάντα στους ηπαπαραίους, χωρίς να εξαιρούν ή να σέβονται τίποτε. Όπως την Ιστορία της χώρας μας. Καί γιά δικαιολογία απέναντι στους χαζοβιόληδες τους ψηφοφόρους τους (διότι εμείς οι υπόλοιποι δέ μασάμε), ψελλίζουν διάφορες ανοησίες περί αυτοδιάθεσης των λαών, ή διάφορες πορδές, πχ: «- Τί να κάνουμε, αφού αυτό το όνομα επέλεξαν οι …Μακεδόνες;». (Σας πέρασε απ’ το μυαλό να στείλετε μερικά F-16, να σπάσουν το φράγμα του ήχου πάνω απ’ τις πόλεις τους; ) Έ, άμα είναι έτσι, ν’ αφήσουμε κι εμείς τα μωρά παιδιά μας να βάλουν τα δαχτυλάκια τους στην πρίζα, «αφού έτσι επέλεξαν». Τί να κάνουμε;! 
Πιάνεις, δηλαδή, τον κατσικοκλέφτη με τη γίδα στον ώμο, κι αυτός σου ψελλίζει διάφορες μαλακίες, ότι πχ σκέφτηκε «την αυτοδιάθεση» του ζωντανού. Σκέφτηκε, ο άνθρωπος, πως είναι κρίμα να ζή η κατσίκα στο μαντρί, αφού αυτή θέλει να ζή ελεύθερη! Κανείς άσπλαχνος κι άπονος δεν τη ρώτησε τί θέλει, πρίν τη μαντρώσουν! Τον κλέφταρο τον πιάνει ξαφνικά ο καημός γιά τα υψηλά ιδανικά, δηλαδή! Το να ζητήσει συγνώμην καί να επιστρέψει τη γίδα (γιά να μην πάει φυλακή), ούτε που του πέρασε απ’ το μυαλό.
Όμως, κοντά στο εκάστοτε -κακήι τήι τύχηι- επίσημο καταφοβισμένο ηπαπαρόδουλο γκουβέρνο της Ελλάδας (καί τους ανιστόρητους υπουργούς του), έχεις καί τους «αντιεξουσιαστές» να πέρδονται απ’ το στόμα. Κι αυτοί, επίσης, μιλάνε γι’ «αυτοδιάθεση των λαών», καί τα ρέστα. Αλλά, αν εξαιρέσουμε κάτι χαζοφοιτητάκια, που νομίζουν πως υπηρετούν πανανθρώπινα ιδανικά, γλείφοντας τον φασισμό των Σκοπιανών, οι υπόλοιποι «αντί» είναι καθαρά χαρτζηλικωμένο παρακράτος. Όπως κι όλοι οι «αλύτρωτοι» των Σκοπίων. Μ’ άλλα λόγια, όσοι κόπτονται υπέρ του να ονομάζονται «Μακεδονία» τα Σκόπια, είναι καθαρά συμπαραστάτες καί συνοδοιπόροι φασιστών κι εγκληματιών του υποκόσμου. Όμοιος τον όμοιο, δηλαδή! Οι δε «ιδεολογίες» που προβάλλουν ως δικαιολογίες (ναί, πώς;!), καλύτερα να τυπώνονται σε σόφτεξ. (Κι οι αφίσες τους το ίδιο).
Βλέπεις, είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!…
Σιγά μην τους έπιασε τον Σόρος καί τους ηπαπαραίους ο καημός γιά τους μικρούς λαούς-πάτσγουερκ! Την αποκλειστική εκμετάλλευση του υπεδάφους της Μακεδονίας μας γιά τον επόμενο αιώνα θέλουν, χώρια τα γεωπολιτικά τους.

β. Τα συλλαλητήρια Απέναντι σ’ αυτή την ανθελληνική πραγματικότητα, ο Ελληνικός Λαός αντέδρασε με δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια, που πλέον πέρασαν στις ένδοξες σελίδες της Ιστορίας μας: της Θεσσαλονίκης στις 21 Ιανουαρίου 2018, καί της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου 2018. Ο λαός μας έδειξε στους πάντες πως ΔΕΝ είναι ανεξέλεγκτοι, να κάνουν ό,τι γουστάρουν εις βάρος του.
Πέρα από τα προφανή (δηλ. επίδειξη της θέλησης του λαού μας να συνεχίσει να ζή, με πολιτικό κόσμο απόντα κι επίσημη Εκκλησία απούσα – ού μήν κι εχθρικώς διακείμενους), τα συλλαλητήρια αυτά έκαναν πασίδηλα κι άλλα πράγματα. Όπως:
 • Ότι είναι τεράστια καί μόνιμη η θέληση του λαού μας να υπερασπίσει την πατρίδα του, κι όχι συγκυριακή.
Τα συλλαλητήρια του 2018 είναι σημαντικώτερα από τα αντίστοιχα του 1992, διότι τώρα ο λαός μας πένεται. Μπορεί μέν οι λεωφορειούχοι (καί μπράβο τους) να έβαλαν εξευτελιστικό αντίτιμο στο εισιτήριο (πχ 25 ευρώ Θεσσαλονίκη-Αθήνα μετ’ επιστροφής), αλλά σήμερα ο τυχών πολίτης δεν τά ‘χει ακόμη κι αυτά τα 25 ευρώ!!!… (Πού οι παλιές εποχές, τότε που όλοι είχαν λεφτά, κι ο Χριστόδουλος έβαζε τα λεωφορεία τζάμπα!) Αλλά ο κόσμος δεν υπολόγισε ούτε την ταλαιπωρία από το ολονύκτιο ταξίδι, ούτε τα λεφτά, ούτε τίποτε.
 • Ότι (μ’ εξαίρεση τους σάπιους) είμαστε ακριβώς ο ίδιος λαός, όπως πάντα ήμασταν.
Δεν μας πείραξαν ( ; ) ούτε οι φόροι, ούτε τίποτε, αλλά εξεγερθήκαμε μονάχα γιά καθαρά πατριωτικό θέμα! Όπως ακριβώς το 1940… Όπου πάλι είχαμε χίλια-δυό προβλήματα γιά σχεδόν είκοσι χρόνια πιό πρίν: το προσφυγικό, την πτώχευση του 1933, τα αλλεπάλληλα κινήματα του Στρατού, το «αποτακτικόν», την ακυβερνησία, τις εναλλαγές βασιλεία-όχι βασιλεία (μαζί με τον διχασμό του λαού σε βασιλικούς καί βενιζελικούς), τα πολιτικά πάθη, το «ιδιώνυμον» απ’ τη μιά καί τις αντεθνικές ηλιθιότητες του ΚΚΕ απ’ την άλλη (ανταρσία στο μέτωπο της Μ. Ασίας, «αλληλεγγύη στον Μακεδόνικο λαό», καί τα ρέστα), τις θρασύτατες επεμβάσεις των «Μεγάλων Δυνάμεων», το… τη… το… Κι όμως, στις 28 Οκτωβρίου 1940 τα πετάξαμε όλ’ αυτά στα σκουπίδια, καί δείξαμε ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ποιοί είμαστε, όταν οι Ιταλοί μας πάτησαν τον κάλο σε πατριωτικό θέμα!
Όποιος θέλει να καταλάβει ποιοί είμαστε, καταλαβαίνει. Κι όποιος μελετάει την Ιστορία σε βάθος. Τους υπόλοιπους, δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε.
Κι όσο γιά τους σάπιους… Σιγά καί τί έγινε! Μήπως καί το 1821 δεν είχαμε κοτζαμπάσηδες καί λοιπούς παρεμφερείς; Η μόνη διαφορά με το σήμερα, είναι πως η ατιμωρησία των σάπιων θα τελειώσει οσονούπω.
Ειδικά χαίρομαι γιά τα νέα παιδιά που πήγαν στα συλλαλητήρια!
 • Ότι δεν κατάφεραν να μας ναρκώσουν – ούτε με αεροψεκασμούς, ούτε με ραδιοσυχνότητες, ούτε… ούτε…
Ας πρόσεχαν!
 • Ότι η πολιτική αντίληψή μας είναι πλέον γονιδιακή, κι όχι επίκτητη σε κάθε γενιά.
Κινούμαστε πολιτικώς με τρόπο τελείως ακατανόητο σε άλλους λαούς.
Αυτό, βέβαια, είναι καί καλό, καί κακό. Καλό, διότι ο ένας Έλληνας με τον άλλον ξέρουμε με τί έχουμε να κάνουμε. Κακό, διότι μπορούν να …ξέρουν κι οι εχθροί μας! Αρκεί να προσπαθήσουν να μας μελετήσουν.
Αλλά, ας μην είναι τόσο σίγουροι.
 • Ότι το να είναι κάποιος πωλητικός στη σημερινή Ελλάδα, προϋποθέτει -εκτός των άλλων, καί- εγκεφαλική βλάβη τέτοια, που του εξασφαλίζει αναπηρικό επίδομα.
Καλά, απορώ… Αυτόν τον Τόσκα τί τον κρατούσανε τόσα χρόνια στον ένδοξο ημών Στρατό; (Μάλλον τον ήθελαν γιά …βλήμα! Καρα-lol!!!)


(συνεχίζεται)

 

 

 

 

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 4ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα,
Αθήνα, για να αποφασίσει για την εθνική μας θέση στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος «Μακεδονία» στη γείτονα χώρα που θέλει να το υφαρπάσει καταπατώντας κάθε ιστορική και λογική τεκμηρίωση της πατρότητας του μεγάλου αυτού εθνικού μας ονόματος,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΛΛΕΤΑΙ

προς την, κατά το Σύνταγμα, εντολοδόχο του Βουλή και Κυβέρνηση της Χώρας, να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής της χρήσης τού, από αρχαιοτάτων χρόνων, Ελληνικού ονόματος «Μακεδονία» και των παραγώγων του, που είναι ταυτόσημο με το όνομα “Ελλάς” και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής ταυτότητάς του.

Το όνομα αυτό αποτελεί ταυτόχρονα την ιερά κιβωτό και φορέα εκ των ενδοξότερων σελίδων της παγκόσμιας ιστορίας, που έχει εγγράψει η Αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η σημερινή, εδώ, Λαϊκή Εθνοσυνέλευση δηλώνει αποφασισμένη, να το υπερασπισθεί μέχρις εσχάτων, κατά τον Ελληνικό τρόπο, με τον οποίο η Ελλάδα γράφει πάντοτε την ιστορία της.

Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων του Λαού στη γνήσια εντολή αυτή του Λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση του αντιπροσωπευτικού συστήματος και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει και θεμελιώνει η Δημοκρατία με τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές.

Ο Λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής. Είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την απόφαση του και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Δημοκρατίας που, με το Σύνταγμα, ορίζει ρητά και ξεκάθαρα, ποιος είναι εντολέας και ποιος εντολοδόχος.

Το ψήφισμα, εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ομοφώνως από την Ανοικτή Λαϊκή Εθνοσυνέλευση που έλαβε χώρα στην Αθήνα, την 4η Φεβρουαρίου 2018.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου 2018

 

 

 

 

Χριστιανική εκκλησία 1.500 ετών ανακάλυψαν Τούρκοι αρχαιολόγοι

Posted by IGOR στο Φεβρουαρίου 5, 2018


Τούρκοι αρχαιολόγοι εκτιμούν πως ανακάλυψαν μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της χριστιανοσύνης, στο Εσκιπαζάρ της Τουρκίας, στην αρχαία πόλη της Ανδριανούπολης -αυτή του οσίου Αλυπίου του Στυλίτη, η οποία μάλιστα έχει σημαντικά ψηφιδωτά στο δάπεδό της.

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως πρόκειται για εκκλησία 1.500 ετών και είναι μια από τις πρώτες της Ανατολής.

Ο καθηγητής αρχαιολογίας του πανεπιστήμιο Καράμπουκ στο Εσκίπαζαρ, Ερσίν Τσελίκμπας, είπε στο Anadolu ότι τα ψηφιδωτά, που κοσμούν το δάπεδο, είχαν σκεπαστεί με ειδικό προστατευτικό υλικό για να μην πάθουν ζημιά. Ο ίδιος σημείωσε πως πρόκειται για εκκλησία του 5ου αιώνα μΧ και οι πηγές κάνουν αναφορά σε μοναστήρι του οσίου Αλυπίου, το οποίο ελπίζουν ότι θα βρουν.

«Είναι πολύ πιθανόν αυτό το μοναστήρι να το βρούμε. Βρήκαμε σημαντικές φιγούρες στα ψηφιδωτά. Για τον χριστιανικό κόσμο αυτή η πόλη είναι σημαντική έπειτα από τη γέννηση και τον θάνατό του Αλυπίου εδώ. Γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί έρχονταν στο λιμάνι Αμάσρα, από εκείνα με τα πόδια πήγαιναν Ανδριανούπολη και στη συνέχεια για εμπόριο στην Κωνσταντινούπολη» τόνισε ο ίδιος.

[cnngreece]   5/2/2018

Διαδώστε το!

 

 

 

 

5.2.18

Πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ το συλλαλητήριο των Αθηνών για την Μακεδονία (φωτό)

Η χθεσινή διαδήλωση των Ελλήνων με την επιβλητική παρουσία τους στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο της Μακεδονίας στο κέντρο των Αθηνών έγινε πρωτοσέλιδο όχι μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ αλλά και στον διεθνή Τύπο τα οποία φιλοξένησαν εκτενή αφιερώματα στην πρωτοφανή συγκέντρωση.
Μεγάλα δίκτυα, από την Ευρώπη, μέχρι τις ΗΠΑ και την Κίνα, κάλυψαν με ζωντανές συνδέσεις τη σημερινή συγκέντρωση ενώ πολλά Μέσα, ανάμεσά τους και η Βουλγαρική τηλεόραση, οργάνωσαν δημοσιογραφικές αποστολές στην Αθήνα.
«Διαδηλωτές κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας, για μία μαζική συγκέντρωση κατά ενός πιθανού συμβιβασμού της Ελλάδας στη διαμάχη για το επίσημο όνομα της γειτονικής χώρας» ήταν το σχόλιο της κινεζικής τηλεόρασης.
Με συνεχείς συνδέσεις από το νωρίς το πρωί, και με τη βοήθεια διεθνολόγων, το βρετανικό δίκτυο Skynews, επιχείρησε να εξηγήσει τους λόγους που χιλιάδες Έλληνες ανησυχούν για το θέμα του ονόματος.
Στο συλλαλητήριο της Αθήνας αναφέρεται τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa υπό τον τίτλο «Μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα: ‘Η Μακεδονία είναι ελληνική'».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκατοντάδες χιλιάδες -σχεδόν ένα εκατομμύριο σύμφωνα με τους διαδηλωτές- «ζητούν να έχει η Ελλάδα τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης του ονόματος Μακεδονία. ‘Η Μακεδονία είναι ελληνική και μόνον ελληνική', φώναζαν άνθρωποι που ήρθαν με λεωφορεία απ΄ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, όπως μετέδωσε η τηλεόραση. Στις διαδηλώσεις της Κυριακής είχαν καλέσει εθνικιστικές και θρησκευτικού προσανατολισμού οργανώσεις. Συμμετείχαν επίσης συντηρητικοί πολιτικοί και δεξιοί λαϊκιστές όπως και επίσκοποι από πολλές περιοχές της χώρας».
Το ρεπορτάζ του DLF
«Διαδηλωτές ζητούν από τη ‘Μακεδονία' αλλαγή ονόματος», είναι ο τίτλος σχετικής είδησης που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk που σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Στην ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα, πολλοί άνθρωποι κατεβαίνουν στους δρόμους εξαιτίας της διαμάχης για το όνομα με τη γειτονική ‘Μακεδονία'. Αξιώνουν το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του ονόματος. Οι διοργανωτές υπολογίζουν με έως και ένα εκατομμύριο συμμετέχοντες. Στην παρούσα φάση διαμεσολαβούν μεταξύ των δυο πλευρών τα Ηνωμένα Έθνη. […] Η διένεξη στέκεται εδώ και χρόνια εμπόδιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις (σσ. της ΠΓΔΜ) με ΕΕ και ΝΑΤΟ».
Το περιοδικό Der Spiegel από την πλευρά του επιχειρεί να εξηγήσει στους αναγνώστες του τη διένεξη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ με τη βοήθεια του καθηγητή Ιστορίας του Πολιτισμού της ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας Στέφαν Τρεμπστ.
Ερωτηθείς εάν υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι που επιτάσσουν να μην χρησιμοποιεί η ΠΓΔΜ το συνταγματικό της όνομα, ο καθηγητής Στέφαν Τρεμπστ σημειώνει: «Από ελληνική σκοπιά ελλοχεύει κίνδυνος για τη χώρα εάν το όνομα μιας γειτονικής χώρας απορρέει από την ομώνυμη ελληνική επαρχία της Μακεδονίας. Αυτό είναι παράλογο διότι η Ελλάδα είναι εδώ και δεκαετίες χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και διαθέτει έναν δυσανάλογα μεγαλύτερο στρατό από τη μικροσκοπική ‘Μακεδονία'. Γι΄ αυτό και θεωρώ τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και εξωτερικής πολιτικής παράλογη την ελληνική θεώρηση».
Το συλλαλητήριο στο πρωτοσέλιδο των Financial Times
Μια εικόνα διαδηλωτών που βρέθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα  και κρατάνε ένα πανό που γράφει «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα», φιγουράρει στο πρωτοσέλιδο των Financial Times.
Στους τίτλους βλέπουμε τον αμερικανικό ιδιωματισμό  «It’s all Greek», που σημαίνει «δεν καταλαβαίνω γρι», ενώ από κάτω το δημοσίευμα υπάρχει η φράση: «Γείτονες στη μάχη του ονόματος».
«Το τελευταίο κεφάλαιο μια 30ετούς διαμάχης μεταξύ της Ελλάδας και του βόρειου γείτονά της έκανε χιλιάδες διαδηλωτές να κατέβουν στους δρόμους της Αθήνας» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με όσα μπορεί κανείς να δει στην πρώτη σελίδα, το εκτενές άρθρο περιγράφει τις προσπάθειες των δύο κυβερνήσεων να βρουν λύση υπό την αιγίδα του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ και κάνει ειδική αναφορά στις ανησυχίες των Ελλήνων για τις αλυτρωτικές αξιώσεις της FYROM, που εμποδίζουν τη χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
BBC: «Μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας με επίκεντρο τη διαμάχη για το όνομα της Μακεδονίας»
«Μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας με επίκεντρο τη διαμάχη για το όνομα της Μακεδονίας». Με αυτόν τον τίτλο, ένα εκτενές δημοσίευμα του BBC που βρίσκεται στην κορυφή της αρχικής σελίδας του ιστότοπου καταγράφει τον παλμό του μεγάλου συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ελληνική πρωτεύουσα.
Όπως επισημαίνει το άρθρο, πολλοί Έλληνες αντιδρούν σε μια ονομασία των Σκοπίων που περιλαμβάνει το όνομα «Μακεδονία», λέγοντας ότι «κρύβει» εδαφικές διεκδικήσεις από τους κατοίκους της ΠΓΔΜ. «Οι διαδηλωτές είναι αντίθετοι στις προτάσεις της κυβέρνησης για την επίλυση του ζητήματος», αναφέρει το άρθρο κάνοντας ειδική αναφορά στην ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και την χθεσινή επίθεση στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη από αντιεξουσιαστές.
Reuters: Οι Έλληνες συγκεντρώνονται στην Αθήνα για το όνομα της Μακεδονίας
«Οι Έλληνες συγκεντρώνονται στην Αθήνα για το όνομα της Μακεδονίας» είναι ο τίτλος του Reuters, που αναφέρει ότι η συγκέντρωση, έξω από το Κοινοβούλιο, γίνεται επειδή οι Έλληνες διαμαρτύρονται ενάντια στη χρήση του όρου Μακεδονία σε ενδεχόμενο συμβιβασμό της κυβέρνησης με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, τερματίζοντας μια διαμάχη δεκαετιών. Το πρακτορείο αναφέρεται στις διπλωματικές κινήσεις που γίνονται μεταξύ των δύο χωρών.
«Οι διαδηλωτές φτάνουν στην Αθήνα για μια μαζική συγκέντρωση» αναφέρει η Washington Post που αναμεταδίδει τηλεγράφημα του Associated Press. Ειδική αναφορά γίνεται στις προετοιμασίες. «Εκατοντάδες λεωφορεία ναυλώθηκαν για να φέρουν διαδηλωτές από όλη τη χώρα στην ελληνική πρωτεύουσα, ενώ πολλοί έφθασαν με πλοία από τα νησιά» σημειώνει το δημοσίευμα, που κάνει ειδική αναφορά στα μέτρα ασφαλείας, αλλά και στους μικροπωλητές που έχουν βγει στους δρόμους πουλώντας ελληνικές και βυζαντινές σημαίες.
Ειρωνικοί είναι οι κυριακάτικοι Times. «Χιλιάδες Έλληνες συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα της χώρας για να διαμαρτυρηθούν για ένα πιθανό συμβιβασμό που θα μπορούσε να λύσει μία από τις πιο ανυπόστατες διαφορές: πώς να αποκαλείται η Μακεδονία», αναφέρουν.
Για το συλλαλητήριο αναφορά κάνουν ακόμη οι New York Times, η Daily Mail, αλλά και η Sabah.
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 5.2.18

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Ζήτημα του Ονόματος της ΠΓΔΜ

Posted by Μέλια στο Φεβρουαρίου 3, 2018

.

Το ζήτημα του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν είναι απλώς μια διαφορά περί ιστορικών γεγονότων ή συμβόλων. Πρόκειται για τη συμπεριφορά ενός κράτους μέλους των Ηνωμένων Εθνών, της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η οποία αντιστρατεύεται τις θεμελιώδεις αρχές της διεθνούς έννομης τάξης, και πιο συγκεκριμένα τον σεβασμό της καλής γειτονίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

Υπό το πρίσμα αυτό, το ζήτημα του ονόματος είναι ένα πρόβλημα με περιφερειακή και διεθνή διάσταση, το οποίο συνίσταται στην προώθηση αλυτρωτικών και εδαφικών βλέψεων εκ μέρους της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με κύριο όχημα την πλαστογράφηση της ιστορίας και την οικειοποίηση της εθνικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Το ζήτημα του ονόματος προέκυψε το 1991, όταν η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας αποσχίστηκε από την ομοσπονδιακή Γιουγκοσλαβία και ανακήρυξε την ανεξαρτησία της υπό το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ιστορικά, ο όρος «Μακεδονία», ο οποίος, σημειωτέον, είναι ελληνική λέξη, αναφέρεται στο Βασίλειο και τον πολιτισμό των αρχαίων Μακεδόνων, που ανήκουν στο ελληνικό έθνος και αποτελούν αδιαμφισβήτητο κομμάτι της ελληνικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Γεωγραφικά, ο όρος αυτός αναφέρεται σε μια ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται στο σημερινό έδαφος διάφόρων βαλκανικών χωρών, με το μεγαλύτερο τμήμα της να βρίσκεται στην Ελλάδα και άλλα μικρότερα τμήματά της στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Βουλγαρία και την Αλβανία. Ο κύριος κορμός της ιστορικής Μακεδονίας κείται εντός των σημερινών ελληνικών συνόρων και καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα της ελληνικής επικράτειας που διαχρονικά ονομάζεται Μακεδονία, με σημερινό πληθυσμό περίπου 2,5 εκατομμύρια Έλληνες υπηκόους.

Οι ρίζες του ζητήματος του ονόματος ανάγονται στην επαύριο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο Στρατάρχης Τίτο διαχώρισε από τη Σερβία την περιοχή που καλείτο μέχρι τότε Vardar Banovina (δηλαδή τη σημερινή Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας), χορηγώντας της καθεστώς ομόσπονδης συνιστώσας της τότε νέας ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας και μετονομάζοντάς την αρχικά σε «Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας» και, στη συνέχεια, σε «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Παράλληλα, άρχισε να καλλιεργεί την ιδέα ενός χωριστού και διακριτού «μακεδονικού έθνους».

Ο Στρατάρχης Τίτο είχε βεβαίως πολλούς λόγους να προβεί σε αυτές τις ενέργειες, με κυριότερο την πρόθεσή του να θεμελιώσει μελλοντικές εδαφικές διεκδικήσεις της Γιουγκοσλαβίας στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και να εξασφαλίσει διέξοδο στο Αιγαίο. Οι βλέψεις του Στρατάρχη Τίτο στην ευρύτερη Μακεδονία είχαν επιβεβαιωθεί ήδη από το 1944, όταν ανήγγειλε δημόσια ότι στόχος του ήταν να επανενώσει «όλα τα τμήματα της Μακεδονίας που διασπάστηκαν το 1912 και 1913 από τους βαλκάνιους ιμπεριαλιστές».

Τον Δεκέμβριο του 1944 τηλεγράφημα του State Department προς αμερικανικές Αρχές, με υπογραφή του τότε αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Stettinius, έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι: « Η (αμερικανική) Κυβέρνηση θεωρεί ότι αναφορές του τύπου μακεδονικό «έθνος», μακεδονική «Μητέρα Πατρίδα» ή μακεδονική «εθνική συνείδηση» αποτελούν αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντικατοπτρίζει καμία πολιτική πραγματικότητα και βλέπει σε αυτές την αναγέννηση ενός πιθανού μανδύα που θα υποκρύπτει επιθετικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας».

Σε αυτό το ιστορικό υπόβαθρο, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ανακήρυξε την ανεξαρτησία της το 1991, βασίζοντας την ύπαρξη της ως ανεξάρτητο κράτος στην τεχνητή και ψευδεπίγραφη έννοια του «μακεδονικού έθνους», η οποία καλλιεργήθηκε συστηματικά μέσω της πλαστογράφησης της ιστορίας και της καπηλείας της αρχαίας Μακεδονίας, για λόγους καθαρής πολιτικής σκοπιμότητας.

Η Ελλάδα αντέδρασε έντονα στην υποκλοπή της ιστορικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς και στις υφέρπουσες εδαφικές και αλυτρωτικές βλέψεις της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και το θέμα ήλθε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο με δύο αποφάσεις του [817(1993) και 845(1993)] συνιστά την εξεύρεση ταχείας διευθέτησης για το καλό των ειρηνικών σχέσεων και της καλής γειτονίας στην περιοχή.

Το 1993, κατόπιν της σύστασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας έγινε δεκτή, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, στα Ηνωμένα Έθνη με αυτήν την προσωρινή ονομασία έως ότου εξευρεθεί μια συμφωνημένη λύση.

Το 1995, η Ελλάδα και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας συνομολόγησαν μια Ενδιάμεση Συμφωνία, η οποία επέβαλε έναν δεσμευτικό «κώδικα συμπεριφοράς».  Επί τη βάσει της Ενδιάμεσης Συμφωνίας τα δύο μέρη άρχισαν διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Κατά το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από την υπογραφή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας παραβιάζει συστηματικά το γράμμα και το πνεύμα της Συμφωνίας και, βεβαίως, τις υποχρεώσεις της που πηγάζουν από αυτήν:

• προβάλλοντας μεγαλοϊδεατικές εδαφικές βλέψεις κατά της Ελλάδας, μέσω της απεικόνισης σε χάρτες, σχολικά εγχειρίδια, βιβλία ιστορίας κλπ. ελληνικών εδαφών στην εδαφική επικράτεια μιας «μεγάλης» Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατά παράβαση των άρθρων 2, 3, 4 και 7.1,

• ενισχύοντας αλυτρωτικές διεκδικήσεις και υποδαυλίζοντας εθνικιστικά αισθήματα εντός της ελληνικής επικράτειας, κατά παράβαση του άρθρου 6.2,

• χρησιμοποιώντας την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Εθνών, στους οποίους έχει προσχωρήσει υπό την προϋπόθεση να χρησιμοποιεί την προσωρινή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, κατά παράβαση της σχετικής δεσμεύσεως που προβλέπει το άρθρο 11.1 (ακόμα και από το βήμα της 62ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο τότε Πρόεδρος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Branko Crvenkovski, είχε δηλώσει ότι «το όνομα της χώρας μου είναι και θα είναι Δημοκρατία της Μακεδονίας»),

• χρησιμοποιώντας σύμβολα, όπως ο Ήλιος της Βεργίνας, η χρήση των οποίων απαγορεύεται από την Ενδιάμεση Συμφωνία σύμφωνα με το άρθρο 7.2, καθώς και άλλα σύμβολα που ανήκουν στην ελληνική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά (μετονομασία αεροδρομίου Σκοπίων σε «Αλέξανδρος Μακεδών», έγερση αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, ονομασία οδικού άξονα Χ, στο τμήμα που διέρχεται από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ως «Αλέξανδρος ο Μακεδών», έγερση στα Σκόπια αψίδας «Πόρτα Μακεδονία» με αποτυπωμένες μορφές της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, του Ήλιου της Βεργίνας και επί της οποίας υπάρχει ρητή αναφορά σε «Μακεδονία του Αιγαίου», ανέγερση μνημείων στο Κατλάνοβο και στο Τέτοβο διακοσμημένων με τον Ήλιο της Βεργίνας, ανέγερση μνημείων στη Γευγελή, στον δήμο Γκαζί Μπαμπά των Σκοπίων με απεικονίσεις του Ήλιου της Βεργίνας και χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας», κ.λπ.),

• προβαίνοντας ή ανεχόμενη προκλητικές ενέργειες, οι οποίες υποδαυλίζουν εχθρότητα και φανατισμό, όπως η παραποίηση της ελληνικής σημαίας και η αντικατάσταση του χριστιανικού σταυρού με τη ναζιστική σβάστικα, οι προπηλακισμοί κατά ελληνικών επιχειρήσεων, επιχειρηματιών και τουριστών, αλυτρωτικά συνθήματα από σκοπιανούς οπαδούς σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, προκλητικές και προσβλητικές σε βάρος της Ελλάδας ενέργειες στο καρναβάλι της πόλης Βέβτσανι, το οποίο επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κ.ά.

Βασική αρχή κάθε διαπραγμάτευσης μεταξύ κρατών είναι ότι τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να διαπραγματεύονται με καλή πίστη και εποικοδομητικό πνεύμα και να εξαντλούν κάθε δυνατότητα προκειμένου να καταλήξουν σε συμβιβαστική λύση.

Η Ελλάδα είναι σταθερή στην ειλικρινή επιθυμία της για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας στο ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.  Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει προτείνει ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο πλαίσιο διευθέτησης, το οποίο στοχεύει στην εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα του ονόματος. Η θέση μας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή,

Η ελληνική Κυβέρνηση πήρε τον Οκτώβριο 2012 μία σημαντική πρωτοβουλία προκειμένου να δώσει ώθηση στη διαπραγματευτική διαδικασία για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος. Ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών απέστειλε επιστολή προς τον ομόλογό του της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με την οποία πρότεινε την υπογραφή μεταξύ των δύο χωρών Μνημονίου Κατανόησης, που θα θέσει το πλαίσιο και τις βασικές παραμέτρους για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.  Συγκεκριμένα, η επιστολή αυτή πρότεινε ότι, προκειμένου να παρασχεθεί νέα ώθηση στην ουσία των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, είναι απαραίτητο οι δύο πλευρές να προχωρήσουν επί τη βάσει ενός συμφωνημένου πλαισίου  για τις βασικές παραμέτρους μιας λύσης. Η λύση πρέπει να περιλαμβάνει συμφωνία επί του γεγονότος ότι οποιαδήποτε πρόταση οφείλει να εμπεριέχει σαφή και οριστικό προσδιορισμό του ονόματος που δεν θα αφήνει περιθώρια αμφιβολιών σχετικά με τη διάκριση μεταξύ του εδάφους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και περιοχών σε γειτονικές χώρες, ειδικότερα, της περιοχής της Μακεδονίας στη βόρεια Ελλάδα και ότι το συμφωνημένο όνομα θα χρησιμοποιείται έναντι όλων  (erga omnes) και για όλους τους σκοπούς.Η ανταπόκριση διεθνώς υπήρξε θετική.

Στην απάντησή της, η πλευρά της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αν και ευχαριστεί για την ελληνική πρωτοβουλία, επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις της και επί της ουσίας αντιπαρέρχεται πλήρως την ελληνική πρόταση.

Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν έχει, μέχρι στιγμής, ανταποκριθεί στις κινήσεις της Ελλάδας και εμμένει κατά τρόπο αδιάλλακτο στην αρχική θέση της, την οποία προσπαθεί να επιβάλει de facto διεθνώς, με αποτέλεσμα να μην έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται επί 19 χρόνια υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Είναι προφανές ότι, με  τη στάση της, η πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν σέβεται την αρχή της καλής γειτονίας.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη Διάσκεψη Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008 τα μέλη της Συμμαχίας αποφάσισαν με συλλογική και ομόφωνη απόφαση ότι θα απευθυνθεί πρόσκληση στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας για ένταξή της εφόσον λυθεί το ζήτημα του ονόματος, κατά τρόπο αμοιβαίως αποδεκτό. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώθηκε και επαναλήφθηκε σε όλες τις μεταγενέστερες Συνόδους Κορυφής της Συμμαχίας στο Στρασβούργο (2009), στη Λισσαβώνα  (2010) και στο Σικάγο (2012). Η Σύνοδος Κορυφής της Ουαλίας (2014) δεν είχε διευρυνσιακή χροιά.

Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας την 17η Νοεμβρίου 2008, ισχυριζόμενη ότι η χώρα μας πρόβαλε αντίρρηση στην ένταξη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008.

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην υπόθεση αυτή δεν υπεισήλθε στην ουσία της ονοματολογικής διαφοράς, σημειώνοντας ότι δεν έχει τη σχετική δικαιοδοσία και ότι η διαφορά πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο που ορίζουν οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, μέσω διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Κάλεσε, επίσης, τα δύο μέρη να εμπλακούν σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των ΗΕ.

Η Απόφαση δεν αφορά και δεν θα μπορούσε να αφορά τη διαδικασία λήψης απόφασης στο ΝΑΤΟ, ούτε τα ουσιαστικά κριτήρια και τις απαιτήσεις που θέτει η Συμμαχία για την εισδοχή νέων μελών σε αυτή.

Από πλευράς ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου 2008, με συλλογική και ομόφωνη απόφασή του, αποφάσισε ότι η λύση του ζητήματος του ονόματος κατά τρόπο αμοιβαίως αποδεκτό αποτελεί θεμελιώδη αναγκαιότητα προκειμένου να γίνουν περαιτέρω βήματα στην ενταξιακή πορεία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας προς την ΕΕ.

Τον Δεκέμβριο 2012, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με συλλογική και ομόφωνη απόφασή του αποφάσισε ότι η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας εξαρτάται από την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, την προώθηση και τον σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας και την επίλυση του ονοματολογικού, στο πλαίσιο των υπό τον ΟΗΕ διαπραγματεύσεων. Με τον τρόπο αυτό, η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας τίθεται ως προϋπόθεση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΕ και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και κριτήριο για τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας με την Ελλάδα. Τον Δεκέμβριο 2013 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με συλλογική και ομόφωνη απόφασή του, δεν αποδέχθηκε την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απόδοση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Το Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα επανεξετάσει την προοπτική αυτή εντός του 2014, στη βάση νέας ενημέρωσης από την Επιτροπή για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και την πραγματοποίηση απτών βημάτων, από τα Σκόπια, για την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας και την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος στο πλαίσιο των, υπό τον ΟΗΕ, διαπραγματεύσεων.

Η Ελλάδα όχι μόνον δεν αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή και ευρω-ατλαντική προοπτική της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αλλά αντιθέτως την υποστηρίζει. Με ελληνική συναίνεση η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας απέκτησε καθεστώς υποψήφιας χώρας στην ΕΕ και έφθασε στα πρόθυρα της ένταξης στο ΝΑΤΟ. Επίσης με ελληνική συναίνεση καταργήθηκε το καθεστώς των θεωρήσεων για τους πολίτες της γειτονικής χώρας. Βασική αντικειμενική προϋπόθεση, όμως, για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής και ευρω-ατλαντικής πορείας κάθε υποψήφιου κράτους είναι να ασπάζεται και να σέβεται στην πράξη τις θεμελιώδεις αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται ο οργανισμός στον οποίο επιδιώκει την ένταξή του, και ιδίως την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας που αποτελεί τη βάση μιας εταιρικής ή συμμαχικής σχέσης μεταξύ κρατών.

Αντί η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να αναγνωρίσει και να εκτιμήσει την ελληνική υποστήριξη στην ευρωπαϊκή και ευρω-ατλαντική πορεία της, συνήθως απαντά στις ελληνικές υποστηρικτικές χειρονομίες με νέες προκλήσεις και σκλήρυνση της στάσης της.

Η Ελλάδα επιθυμεί και επιδιώκει την ταχύτερη δυνατή επίλυση του ζητήματος του ονόματος κατά τρόπο αμοιβαίως αποδεκτό, σαφή και οριστικό, ο οποίος δεν θα δημιουργεί εστίες μελλοντικών τριβών.

Η ελληνική Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή. H Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη διαπραγματευτική διαδικασία υπό τον Ειδικό Μεσολαβητή του ΟΗΕ, κ. Nimetz.

Παρά την ύπαρξη του σοβαρού αυτού ζητήματος που επηρεάζει τις σχέσεις των δύο χωρών, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει εξέχουσα οικονομική παρουσία στη γειτονική χώρα, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά και σημαντικά στην ανάπτυξή της, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κατασκευή υποδομών κ.λπ.

Η επίλυση του ζητήματος του ονόματος θα άρει ένα σημαντικό σημείο τριβής στις σχέσεις των δύο χωρών και θα επιτρέψει την πλήρη αξιοποίηση του μεγάλου δυναμικού που ενέχει η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: Ελληνική Δημοκρατία – Υπουργείο Εξωτερικών

.

 

 

 

 

3.2.18

Το Εθνικό Ζήτημα σε Σχέση με την Ονομασία του Κρατιδίου των Σκοπίων και η Στάση μας

Άρθρο Γνώμης του Βασιλάκη Γεώργιου (*) Αθήνα  03/01/2018

Η ιστορία του ελληνισμού της Μακεδονίας αποτελεί πηγή γνώσης και παράδειγμα πως η διαχείριση των πραγμάτων μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχία η αποτυχία ανάλογα με τον τρόπο που γίνεται και την αντοχή που επιδεικνύεται. Οι μεγάλες δυνάμεις, η διπλωματία, οι διεκδικήσεις και οι πολεμικές συγκρούσεις για τη Μακεδονία από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τις ελληνικές νίκες των Βαλκανικών Πολέμων είναι το ιστορικό βάθρο που πάνω του συνεχίζει να γράφεται ιστορία.
Εάν το ελληνικό κράτος αποτύχαινε ν' αποκομίσει ουσιώδη εδαφικά πλεονεκτήματα στη Μακεδονία, τότε η Ελλάδα θα παρέμενε μια μικρή και αδύναμη βαλκανική δύναμη, στο έλεος των βορείων γειτόνων της, παρά την προσάρτηση των Ιονίων νήσων, της Θεσσαλίας και της Κρήτης. Πρόκειται για μια ιστορική περίοδο κατά την οποία συνδυάστηκε με επιτυχία η πρωτοβουλία του Πατριαρχείου, της Εκκλησίας και του ελληνισμού, της επίσημης ελληνικής πολιτικής που, αν και αντιμάχονταν σε ιδεολογικό επίπεδο, κατάφεραν παρ' όλα  αυτά να συνεργαστούν και να ενδυναμωθούν. Με τη συζήτηση για το όνομα αλλά και τους άλλους όρους που θέτει η ελληνική πλευρά προκειμένου να γίνει αποδεκτή ενδεχόμενη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα δεν συνδιαλέγεται με το βόρειο γείτονα και την ισχύ του αλλά με τις επιθυμίες Αμερικανών και Ευρωπαίων για γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής και τη λογική  της διέλευσης των αγωγών ενέργειας. Το να δοθεί  η συγκατάθεση της χώρας για όνομα που ιστορικά μας ανήκει να το λάβει η όμορη χώρα με τους κατοίκους που αποτελούν πανσπερμία κάθε προέλευσης (Σλάβοι Αλβανοί Βούλγαροι Τουρκικής Καταγωγής αλλά και μια μεγάλη Ελληνική Μειονότητα) είναι απαράδεκτο. Η γεωγραφική γειτνίαση η η  χάραξη των συνόρων με την Ελληνική Μακεδονία δεν σημαίνει ότι δίνει το δικαίωμα της υφαρπαγής του ονόματος από όποιο κράτος το επιθυμεί. Πολύ περισσότερο  δεν μπορούν να μας το επιβάλουν οι <<σύμμαχοι>> μας. Διατρανώνουμε στο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 04/01/2018  τη θέση μας προς αυτούς και προς την ηγεσία της χώρας και δείχνουμε πια είναι η βούληση μας κάθε παραχάραξη προσκρούει στην εθνικά μη αποδεκτή αποδοχή τετελεσμένου. Και κάτι άλλο Θυμηθείτε  Ο Φρανσουά Μιτεράν Αποκλείει Το Όνομα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" Για Τα Σκόπια-François  Mitterrand  Pour Macedoine    "Θα πρέπει να αναγνωριστεί με μια ονομασία, που θα αποφασίσουν οι ίδιοι, στην οποία όμως δεν θα αναφέρεται η λέξη "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". Αυτή είναι η οριστική απόφαση την οποία εγώ προσωπικά βρίσκω καλή. Λογική. Δεν θα αφήνει περιθώρια να θιγεί η Εθνική υπερηφάνεια των Ελλήνων, που είναι φίλοι μας, μέλη της Κοινότητας. Επίσης δεν αφήνει περιθώρια που να αποκλείουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης σε μια χώρα που επιθυμεί να την αποκτήσει." "Είναι πολύπλοκο. Αυτό που θέλω να σας πως είναι ότι η Κοινότητα δεν θα αναγνωρίσει μια Δημοκρατία με την ονομασία "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" Για αυτή την υπερηφάνεια Ζούμε και να Λέμε τα μεγάλα ΟΧΙ στα θέματα που βλάπτουν τη χώρα μας. Από την ιστορία μαθαίνουμε πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία, αλλά όλα έχουν τις αιτίες τους. Πολύβιος λέμε όχι στα ψεύδη και σε ότι δεν αποτελεί ιστορική συνέχεια αλλά λαθρεπιβίβαση  και χρήση ξένου ονόματος και συμβόλων.


(*) Ο Γεώργιος Βασιλάκης είναι οικονομολόγος ΕΚΠΑ
Αναρτήθηκε από Vangelis Athanasiadis στις 3.2.18

 

 

 

 

Βρέθηκε αρχαία πόλη των Μάγια στη ζούγκλα της Γουατεμάλας

Σχεδόν 10 εκατ. άνθρωποι πιθανόν να κατοικούσαν στο επίκεντρο της αυτοκρατορίας τους

Βρέθηκε αρχαία πόλη των Μάγια στη ζούγκλα της Γουατεμάλας

Δεκάδες χιλιάδες οικισμούς, πυραμίδες και αμυντικά έργα της φυλής των Μάγια βρήκαν ερευνητές στην πυκνή ζούγκλα της περιοχής Πέτεν στην Γουατεμάλα, χρησιμοποιώντας μια υψηλής τεχνολογίας τεχνική εναέριας χαρτογράφησης, γεγονός που υποδηλώνει ότι εκεί ζούσαν εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι εθεωρείτο στο παρελθόν.

Η σχετική ανακοίνωση για τα ευρήματα, τα οποία περιλαμβάνουν γεωργικές εκτάσεις και αρδευτικά κανάλια, έγινε την Πέμπτη από μια ομάδα αρχαιολόγων από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Γουατεμάλα, οι οποίοι εργάζονται στο Mayan Heritage and Nature Foundation της Γουατεμάλας.

Στην έκθεσή τους εκτιμούν ότι σχεδόν δέκα εκατομμύρια άνθρωποι πιθανόν να κατοικούσαν στο επίκεντρο της αυτοκρατορίας των Μάγια -τις τροπικές πεδιάδες της σημερινής Γουατεμάλας- γεγονός που σημαίνει ότι θα απαιτούνταν μαζική παραγωγή τροφίμων.

«Πρόκειται για δύο με τρεις φορές περισσότερους κατοίκους από όσους υποστήριζεται ότι βρίσκονταν εκεί», λέει στην Guardian ο Μαρτσέλο Α. Κανούτο, καθηγητής Ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο Τουλέιν των ΗΠΑ.

H περιοχή της χαρτογράφησης, που εκτείνεται σε 2.100 τμ, είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που εθεωρείτο ότι κατοικούνταν από τους Μάγια, ο πολιτισμός των οποίων γνώρισε την ακμή του το διάστημα 1.000 π.Χ και 900 μ.Χ κατά προσέγγιση. Οι απόγονοί τους εξακολουθούν να κατοικούν στην περιοχή σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εντοπίστηκαν περίπου 60.000 κατασκευές, περιλαμβανομένων τεσσάρων βασικών τόπων τελετουργιών και μυστηρίων με πλατείες και πυραμίδες.

NEWSBEAST.GR   3/2/2018

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ…

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Θα ξυπνήσουμε ένα πρωϊ με τους Τούρκους στα νησιά μας, και την Ελλάδα από Λάρισα και κάτω, στους Σλάβους & Αλβανούς των Σκοπίων….

ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ.

Το ΝΑΤΟ είναι ο Στρατός του ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΤΗΣ Ν.Τ.Π.

ΤΟ ΝΑΤΟ του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΘΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΤΑΚΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Αρθρο 120 του Συντάγματος.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΘΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ- ΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ Ν.Τ.Π.

Μόνον οι προδότες πολιτικοί ηθελημένα θέλουν να αγνοούν τα σχέδια της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, της Σιων. ΕΛΙΤ, περί

ιδρύσεως του Κράτους της Μακεδονίας του Αιγαίου, υπό Σλαβική/Αλβανική διοίκηση.

Η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας είναι εθνικό έγκλημα.

Ο τύπος γράφει σήμερα 01/02/18 «Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ αρπάζει τη Μακεδονία και τον ΧΡΥΣΟ της!!!!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ!!!!!!!!!!!

Αντώνης Γρυπαίος

Ομάδα Διεθνών Σχέσεων & Γεωπολιτικής-Έλληνες Πατριώτες

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

ΣΚΛΗΡΟ μήνυμα της φυλής Καλάς, απογόνων των στρατιωτών του Μεγαλέξανδρου,

προς τους Σκοπιανούς:

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ!”ΣΚΛΗΡΟ μήνυμα της φυλής Καλάς, απογόνων των στρατιωτών του Μεγαλέξανδρου, προς τους Σκοπιανούς: “ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ!”

Δείτε τα δύο παρακάτω βίντεο!….


https://www.youtube.com/watch?v=x5MsWl9y3AEhttps://www.youtube.com/watch?v=2F-QJyHgA4k

ΠΗΓΗ

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided