Παρασκευή, Αύγουστος 17, 2018

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

 

 

 

 

 

Οι φωτιές ήταν οργανωμένο σχέδιο της Cia ...

 

 

 

 

 

 

 

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Οι φωτιές ήταν οργανωμένο σχέδιο της Cia ...

Οι φωτιές ήταν οργανωμένο σχέδιο της Cia και του Αλέκσυ Μεκεντόνσκυ-Τσιπρέσκου για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό

Η κλασσική θεωρία για την διαλεύκανση των εγκληματών μας διδάσκει να αναζητούμε αυτόν που ωφελείται.

Ο πολιτικά ωφελημένος από τον εμπρησμό της Πεντέλης και την μεθοδευμένη εκτέλεση 88 αθώων συμπολιτών μας είναι ο Τσιπρέσκου που υπέγραψε την προδοτική Συμφωνία της Μικρής Πρέσπας για την αναγνώριση από την Ελλάδα της ύπαρξης «μακεδονικού λαού».

Ο Τσιπρέσκου, και η Cia έβαλαν την φωτιά για να ξεχαστεί η προδοτική συμφωνία της Μικρής Πρέσπας.

Μετά την ανθρωποθυσία στο Μάτι τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία ακυρώθηκαν παντού και δεν νομίζω να υπάρξουν άλλα. Το αλάνθαστο λαϊκό αισθητήριο το είπε στο πανό της Τούμπας «Σκοτώσατε τον κόσμο στη Ραφήνα. Πουλήσατε τη Μακεδονία».

Έκαψαν ζωντανούς 88 γιας να καλύψουν το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Ο εμπρησμός της Πεντέλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Cia ήταν απλός επικοινωνιακός αντιπερισπασμός και η 88 είναι παράπλευρη απώλεια της Συμφωνίας της Μικρής Πρέσπας.

Σπύρος Χατζάρας

 

 

 

 

Πρωτοφανής ασέβεια σε ιστορική Ιερά Μονή της Αττικής

11 Μαΐ

Πρωτοφανής ασέβεια σε ιστορική Ιερά Μονή της Αττικής

ΤΟ «ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ» (ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ) ΕΣΤΩΣ ΕΝ ΤΟΠΩ ΑΓΙΩ!

Λυκούργος Νάνης, ιατρός

Οι ιερές μονές της πατρίδος μας τυγχάνουν αείποτε πρότυποι χώροι ασκήσεως ευλαβών ψυχών, αποταγής και ξενιτείας. Αγιασμένοι τόποι που ποτίστηκαν με τους ιδρώτες, το αίμα και τα δάκρυα εκλεκτών υπάρξεων. Επιπροσθέτως, μάλλον κυρίως και πρωτίστως, υπήρξαν παλλάδια και ακροπόλεις της «άπαξ παραδοθείσης τοις αγίοις Πίστεως», της πεφιλημένης και πολυυμνήτου Ορθοδοξίας τουτέστιν.

Επέπρωτο, δυστυχώς, στους δύστηνους καιρούς μας να συμβεί και τούτο, το πρωτοφανές και ανήκουστο. Κάποια ετερόδοξη-αιρετική κυρία, διαθέτουσα κοσμικό αξίωμα, «δούκισσα της Κορνουάλης» είναι ο επίσημος τίτλος της, επισκέφθηκε, στα πλαίσια επισκέψεως του συζύγου της, διαδόχου του βασιλικού θρόνου της γηραιάς (γράφε πονηράς) Αλβιώνος, της εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης και εν αυταίς γηρασάσης, στο «κλεινόν της Παλλάδος άστυ», την ιστορική Ιερά Μονή Καισαριανής (βλέπε σχετικώς aktines.blogspot.gr), μη επανδρωμένη, δυστυχώς, από μοναχούς ή μοναχές, και αφεύκτως και νομοτελειακώς περιελθούσης στις χείρες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για την ιερότητά της και ο νοών νοείτω…

Και μέχρις εδώ ουδέν το μεμπτόν για την αξιωματούχο κυρία. Οι ιερές μονές της πατρίδος μας, έστω και υπό την ιδιότητα του αρχαιολογικού μνημείου και χώρου,προσελκύουν πλήθη προσκυνητών, θαυμαστών του βυζαντινού αρχιτεκτονικού κάλλους, αρκεί οι τελευταίοι να προσέρχονται σε αυτές και να εισέρχονται ευπρεπώς ενδεδυμένοι και να συμπεριφέρονται κατά τρόπο μη απάδοντα προς την ιερότητα του προσκυνήματος.

Επί τη βάσει, όμως, των όσων διαλαμβάνουν τα σχετικά δημοσιογραφικά ρεπορτάζ η εν λόγω κυρία, τη συνοδεία της παντελονοφορούσης, εντός Ιεράς Μονής κατά τα άλλα …, κας Κονιόρδου, υπουργού πολιτισμού της χειρότερης κυβερνήσεως που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος, δεν αρκέσθηκε να επισκεφθεί το μοναστήρι αλλά προέβη στην εξής ασεβή, βλάσφημη και ανίερη πράξη, της κας Κονιόρδου, διά της όλης στάσεώς της, συνευδοκούσης τοις πράσσουσιν υπό της κας Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς: »

Η δούκισσα της Κορνουάλης διάβασε στους μαθητές από το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο το Κεφάλαιο 6 του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος».

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο περιλαμβάνει τη σκηνή που φεύγει ο Χάρι Πότερ για να πάει στη σχολή μάγων του Χόγκουαρτς.
Ακολούθησε η ανάγνωση του ίδιου κεφαλαίου στα ελληνικά, από τη Λυδία Κονιόρδου.

Στη συνέχεια, οι μαθητές παρουσίασαν την αντίστοιχη θεατρική σκηνή εισπράττοντας το χειροκρότημα της δούκισσας, στην οποία δώρισαν έναν πίνακα ζωγραφικής».

Έχει μείνει, άραγε, τίποτε όρθιο σε αυτόν τον τόπο; Ξέφραγα αμπέλια αποτελούν οι ιερές μονές, έστω και υπό τη μορφή και ιδιότητα των αρχαιολογικών μνημείων, ούτως ώστε ο καθείς και η καθεμία να ασχημονεί παντοιοτρόπως;

Περί του βρωμερού, ελεεινού και αποκρυφιστικού Χάρι Πότερ βλέπε: www.imglyfadas.gr.

Αυτό το «βδέλυγμα της ερημώσεως» έστη εν τόπω αγίω, τη ενεργεία και τη συνδρομή των δύο κυριών και των μαθητών που παρουσίασαν την επαίσχυντη θεατρική παράσταση. Αυτό το δαιμονικό κατασκεύασμα που προβάλλει τη μαγεία και τον αποκρυφισμό ύψωσε θρασεία την κεφαλή του εντός ιερών χώρων που καθαγιάστηκαν από την ασκητική βιοτή ευλογημένων υπάρξεων. Πρόκειται περί πρωτοφανούς βλαασφημίας. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ! Φρονώ, ότι οι δυστυχείς μαθητές και μαθήτριες-θύματα φέρουν, εν προκειμένω, τη μικρότερη ευθύνη. Ας όψονται οι γονείς τους και η γενικότερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα της σαπισμένης κοινωνίας μας(σχολείο, έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, τηλεόραση, διαδίκτυο κ.λ.π.).

Ο μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, στην περιφέρεια του οποίου έλαβε χώρα το επαίσχυντο συμβάν, οφείλει να στιγματίσει το πρωτοφανές αίσχος και να καταγγείλει ενώπιον της εκκλησιαστικής παρεμβολής αλλά και της κοινής γνώμης, τους αυτουργούς της. Η δε ΔΙΣ να εκδώσει σχετικό δριμύ και καυστικό ανακοινωθέν (σιγά μην το κάνει δηλαδή…).

Ως πότε θα μας ανέχεται ο Θεός;

katanixis   thesecretrealtruth   11/5/2018

 

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Πώς θα απέτρεπαν το ξεπούλημα της Μακεδονίας οι αρχαίοι Αθηναίοι


Πώς θα απέτρεπαν το ξεπούλημα της Μακεδονίας οι αρχαίοι Αθηναίοι

Κανείς δεν μπορεί, όχι να πουλήσει, ούτε να διαπραγματευτεί τα αδιαπραγμάτευτα.

Του Σταύρου Καλεντερίδη

Τι θα συνέβαινε αν κάποιος πολίτης έφερνε προς συζήτηση και ψηφοφορία το Σκοπιανό ζήτημα στην αρχαία Αθηναϊκή δημοκρατία; Συγκεκριμένα, ποια θα ήταν άραγε η μοίρα όποιου πρότεινε παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας και σύνθετη ονομασία (αυτό δηλαδή που προτείνουν σήμερα όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα); Πώς θα τον αντιμετώπιζαν αυτόν και την πρόταση του οι συμπολίτες του στην Εκκλησία του Δήμου; Ακολουθεί μια κατατοπιστική περιγραφή της κατάστασης:

Είναι σχεδόν σούρουπο. Ένα γλυκό αεράκι ενοχλεί την ηρεμία των δέντρων στον αττικό λόφο των Νυμφών. Η Βουλή έχει καλέσει τους Αθηναίους πολίτες σε έκτακτη συνέλευση της Εκκλησίας του Δήμου. Σκύθες περιπολούν κρατώντας τις άκρες ενός σχοινιού βαμμένου κόκκινου. Σημαδεύουν όποιον δεν κατευθύνεται γρήγορα προς την Πνύκα, για να τον εκθέσουν ως ασυνεπή στους συμπολίτες του. Η αμέλεια του βασικού δημοκρατικού καθήκοντος θεωρείται μεγάλη ντροπή για τους Αθηναίους.

Οι ελεύθεροι πολίτες λαμβάνουν θέσεις στον χώρο γύρω από το λαξεμένο στον φυσικό βράχο βήμα και συνομιλούν σιωπηλά μεταξύ τους. Ο επιστάτης των πρυτάνεων παίρνει πρώτος τον λόγο και κηρύττει την έναρξη της συνέλευσης. Με βροντερή φωνή ο κήρυκας φωνάζει «τις αγορεύειν βούλεται;» «ποιος θέλει να πάρει τον λόγο;». Κάποιος ολιγαρχικός σηκώνεται και δηλώνει την επιθυμία του να μιλήσει. Ο κήρυκας του δίνει το λόγο. Οι συμπολίτες του τον αναγνωρίζουν, και του ανοίγουν τον δρόμο για να βγει μπροστά. Ο ολιγαρχικός ανεβαίνει στο βήμα και ξεκινάει να περιγράφει την ανάγκη παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας των Αθηναίων στους γείτονες τους. Χρησιμοποιεί διάφορα επιχειρήματα κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα των συμπολιτών του για ειρηνική διευθέτηση του ζητήματος. Μιλάει για «σύνθετες ονομασίες», «κοινώς αποδεκτές λύσεις» και «έντιμους συμβιβασμούς».

Με την ολοκλήρωση του λόγου του ο ολιγαρχικός περιμένει να ακολουθήσει η συνήθης νομοθετική διαδικασία: αγορεύσεις εναντίον και υπέρ της πρότασης του, συγκρούσεις λόγων, ψηφοφορία και τέλος αποφάσεις. Ωστόσο τα αντανακλαστικά των Αθηναίων είναι πιο ζωντανά από ποτέ. Αντί για τη συνήθη πρακτική θα ακολουθήσει το αυτονόητο, δεδομένης της εξωφρενικής και μισόδημης πρότασης που υποστηρίχθηκε. Τον λόγο θα λάβει ένας δημοκράτης πολίτης και θα αποδομήσει με λίγες κουβέντες το ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας που επιχειρείται από τους Ολιγάρχες. Δίχως δισταγμό, προχωρεί σε γραφή «νόμον μή ἐπιτήδειον θεῖναι». Πρόκειται για μηνυτήρια αναφορά κατά νόμου που διακρίνεται ως επιζήμιος για την πόλη. Με το εν λόγω εργαλείο δημοκρατίας οι Αθηναίοι έχουν καταρρίψει στο παρελθόν κάθε σχέδιο νόμου που ήταν από ασύμφορο έως επικίνδυνο. Κανείς δεν μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα των πολιτών και της πόλης σε μια πραγματική δημοκρατία. Έντρομος ο ολιγαρχικός παρατηρεί την υπερψήφιση της γραφής από τη συνέλευση του δήμου. Με κλεφτές ματιές κοιτάει δεξιά και αριστερά προσπαθώντας να βρει τρόπους διαφυγής. Η συνέλευση όμως αποκάλυψε την πλεκτάνη του, και τώρα ο ίδιος συνειδητοποιεί πως η τιμωρία του πρόκειται να είναι παραδειγματική.

Διέξοδος δεν υπάρχει για το σατραπίζειν. Στη δημοκρατία υπάρχει προσωπική ευθύνη όσων επιθυμούν να εμφανίζονται ως πολιτικά πρόσωπα. Όχι μόνο πολιτική αλλά και ποινική. Υπάρχει λογοδοσία για επιβλαβείς και ανθελληνικές πολιτικές προτάσεις. Οι ποινές επί καταδίκης γραφής «νόμον μή ἐπιτήδειον θεῖναι» είναι βαρύτατες για όποιον πρότεινε τον εν λόγω νόμο. Για όποιον δηλαδή πρότεινε ξεπούλημα, παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και υποταγή στα συμφέροντα των αντιπάλων και των εχθρών της πόλης. Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων (ατιμία), δήμευση περιουσίας, και εξορία. Οι ποινές επί καταδίκης εξικνούντο μάλιστα έως το κώνειο. Με την ανακοίνωση της ποινής, όποιος σκεφτόταν να προτείνει στους Αθηναίους την οικειοθελή παραχώρηση και απώλεια των εθνικών τους δικαιωμάτων, τώρα θα το σκεφτεί διπλά. Αυτοί οι αποτρεπτικοί μηχανισμοί είναι άλλωστε η ασπίδα της δημοκρατίας.

Με το πέρας της γραφής, και της υποδειγματικής τιμωρίας του επίδοξου σφετεριστή και προδότη της εμπιστοσύνης των συμπολιτών του, θα λήξει η συνέλευση με τα ζυγισμένα λόγια του κήρυκα «έδοξε τη βουλή και τω δήμω». Δηλαδή, λάβαμε αυτές τις αποφάσεις διότι έτσι φάνηκε σωστό, στον δήμο. Οι ελεύθεροι πολίτες θα κατηφορίσουν αργά το λόφο και θα κατευθυνθούν στις ταπεινές οικείες τους, γνωρίζοντας πως επιτέλεσαν υπερήφανα το καθήκον τους. Ως άξιοι συνεχιστές πανάξιων προγόνων, δεν επέτρεψαν τον παραμικρό χώρο σε όσους επιθυμούν να μηδίσουν. Δεν άφησαν ούτε μία χαραμάδα, δεν παρέδωσαν ούτε μισή σπιθαμή γης στους έμμισθους δημαγωγούς, τους χρηματοδοτούμενους από εξωγενείς δυνάμεις που επιβουλεύονται την πόλη και τη δημοκρατία.

Πώς λοιπόν θα αντιμετώπιζαν οι Αθηναίοι τους προσκυνημένους πολίτες – πολιτικούς οι οποίοι θα πρότειναν την παράδοση της Μακεδονίας με σύνθετη ονομασία; Κάνοντας το αυτονόητο: δεν θα ψήφιζαν προφανώς για το ζήτημα αυτό καθ’ αυτό μιας και κάτι τέτοιο θα ήταν παραφροσύνη. Αντιθέτως, θα αναγνώριζαν τους ανθελληνικούς σκοπούς αυτών που υποστηρίζουν το ξεπούλημα και θα ψήφιζαν για να επιλέξουν την παραδειγματική τους τιμωρία.

maurokouti.gr  4/5/2018

 

 

 

 

 

Τρίτη, 1 Μαΐου 2018

Ντοκουμέντο:

Έτσι "γεμίζει" ο Ερντογάν με μετανάστες τον Έβρο

– Αποκαλυπτικές μαρτυρίες [video]


Ερντογάν ανοίγει για τα καλά την "στρόφιγγα" στον Έβρο...

- Άνθρωποι που τρέχουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο περνούν κατά εκατοντάδες στην Ελλάδα
- "Παιχνίδι" στις πλάτες των μεταναστών που ο ίδιος δημιούργησε "ισοπεδώνοντας" το Αφρίν
- Γυναίκες, παιδιά, νεαρά ζευγάρια έρχονται με κάθε κόστος αναζητώντας μια καλύτερη ζωή
- Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες από τους ίδιους τους μετανάστες

Πράξη φαίνεται πως κάνει την απειλή του ο Ερντογάν, που στο παρελθόν έχει επαναλάβει πολλές φορές πως «θα γεμίσει την Ευρώπη μετανάστες».

Μια απειλή που φαίνεται να περνά και μέσα από τον Έβρο, αφού τον τελευταίο καιρό έχει ανοίξει για τα καλά την «στρόφιγγα», αφήνοντας τους μετανάστες να περνούν κατά εκατοντάδες στην Ελλάδα, βάζοντας έτσι βασανισμένους ανθρώπους «μπροστά» για να ικανοποιήσει τα δικά του σχέδια.

Πως περνούν τον Έβρο
Όπως δήλωσαν μετανάστες στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, και στον συνάδελφο Άρη Κουτσιούκη,  μαζεύονται το βράδυ στις όχθες του ποταμιού, απέναντι από το Πύθιο. Με την βοήθεια διακινητών, που εισπράττουν ένα.. διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, περνούν στην ελληνική όχθη με βάρκες χείριστης ποιότητας.

Όπως μπορούν, σκαρφαλώνοντας, με έρπηση, με νύχια και με δόντια προσπαθούν να προχωρήσουν στον δρόμο τους, ελπίζοντας σε μια καλύτερη τύχη. Πολλές φορές το πέρασμα στην Ελλάδα γίνεται ακόμα και μέρα – μεσημέρι.

Φυσικά τα Τουρκικά φυλάκια που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής τα βλέπουν όλα αυτά, κάνοντας τα «στραβά μάτια», προφανώς επειδή αυτές τις εντολές έχουν πάρει.

Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι φορές που μικρά παιδιά χάνονται, στην προσπάθειά τους να περάσουν το ποτάμι.


https://www.youtube.com/watch?v=oDKW3G934SA
Πρόσφυγες από το Αφρίν
Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι Κούρδοι που προσπαθούν απεγνωσμένα να ξεφύγουν από τον πόλεμο, καθώς οι είναι από το Αφρίν της Συρίας.

Την πόλη δηλαδή που οι Τούρκοι «ισοπέδωσαν» εις το όνομα της… καταπολέμησης της τρομοκρατίας, και τώρα που αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν χωρίς σπίτι και πέρασαν στην Τουρκία, ο Ερντογάν τους διώχνει άρον – άρον, προς αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος εν’ όψει των εκλογών.


https://www.youtube.com/watch?v=UVSwc2k4BAo

Αναρτήθηκε στις 9:57:00 μ.μ.

 

 

 

 

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

"Κλείδωσαν" οι εκλογές: Αυτή είναι η ημερομηνία που θα στηθούν κάλπες


- Ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τα χαρτιά του
- Επιβεβαίωση και από Σκουρλέτη
- Το σχέδιο του πρωθυπουργού που συνδέει εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές...

Παρά τις εισηγήσεις στενών συνεργατών του, ο πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να εξαντλήσει την τετραετία και να οδηγήσει τη χώρα σε… ήρεμα νερά

Με ιδιαίτερη προσοχή, ο Αλέξης Τσίπρας μελετά τις επόμενες κινήσεις του στην πολιτική «σκακιέρα», με φόντο τις κρίσιμες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που δρομολογεί το τέλος των Μνημονίων.

Στις 20 Αυγούστου 2018 το ελληνικό πρόγραμμα πιθανότατα ολοκληρώνεται και η χώρα καλείται να κινηθεί με τις δικές της δυνάμεις. Αυτομάτως, ανοίγει και η πολιτική ατζέντα, με βασικό θέμα τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει δεχτεί διάφορες εισηγήσεις για το πότε θα στηθούν οι κάλπες, με τα σενάρια να φουντώνουν τις τελευταίες ημέρες.

Ορισμένοι είχαν προτείνει να γίνουν οι εκλογές τον Οκτώβριο του 2018. Με το χαρτί της εξόδου στα χέρια του, ο Αλέξης Τσίπρας να οδηγούσε τη χώρα στις κάλπες και να προλάβαινε τυχόν «ατυχήματα» στην οικονομία τους πρώτους μήνες της μεταμνημονιακής εποχής. Κάνεις άλλωστε δεν μπορεί να πει με ασφάλεια ότι όλα θα πάνε καλά μετά τον Αύγουστο ή ότι οι δανειστές δεν θα βάλουν κάποια τρικλοποδιά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟΤο δεύτερο σενάριο ήταν για κάλπες τον Μάιο του 2019, λίγο μετά τις ευρωεκλογές και το τρίτο σενάριο για τον Οκτώβριο του 2019, στο τέλος της τετραετίας.

Πάμε για Οκτώβρη του 2019
Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν διαψεύδουν το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, σύμφωνα με το οποίο ο Πρωθυπουργός πίσω από τις κλειστές πόρτες της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σάββατο, πρότεινε οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν στις 13 Οκτωβρίου του 2019, μαζί με τις αυτοδιοικητικές.

Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Αλέξης Τσίπρας «απέκρουσε και τα δύο σενάρια για εκλογές το φθινόπωρο του 2018, και το Μάιο του 2019», ενώ στη συνέχεια με αφορμή την πολιτική των συμμαχιών στις αυτοδιοκητικές εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε ότι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 13 Οκτωβρίου του 2019.

Με την απόφαση αυτή φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας περνά σε μία κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου, δεδομένου ότι οι ευρωεκλογές που θα έχουν προηγηθεί ως συνήθως θα χαρακτηριστούν από τη λεγόμενη "χαλαρή ψήφο", κάτι που ενέχει τον κίνδυνο να δημιουργήσει εικόνα παγιωμένης αρνητικής δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη βέβαια, κανείς στην Ηρώδου Αττικού δεν παραγνωρίζει πως αντίστοιχη "χαλαρή ψήφο" θα έχουν να διαχειριστούν και στη ΝΔ, με πιθανό το ενδεχόμενο η συντηρητική παράταξη να βρεθεί αντιμέτωπη με το χειρότερό της αποτέλεσμα σε ευρωεκλογές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απογοητευτική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη και την αποσυσπείρωση σε επίπεδο βάσης ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα έπονται.

Ωστόσο, την ώρα που όσο πλησιάζει η έξοδος από το μνημόνιο η δημοσκοπική ψαλίδα διαρκώς κλείνει, όπως προκύπτει από όλες τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις, πίσω από το στήσιμο καλπών στο τέλος της θητείας της σημερινής κυβέρνησης και μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν με την απλή αναλογική, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως διαβλέπει μία σειρά από προτερήματα που μπορούν να "σκοτώσουν" τις όποιες ελπίδες του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογή και να ξαναδώσουν στον ίδιο ακόμη μία εντολή διακυβέρνησης.

Η Φώφη... μπαλαντέρ!
Ως πρόσθετο επιχείρημα υπέρ της ταυτόχρονης διεξαγωγής βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Πρωθυπουργός ανέφερε την πίεση προς το Κίνημα Αλλαγής και τους ψηφοφόρους του.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει μηχανισμό που να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις σε δύο ταυτόχρονες κάλπες (3 αν υπολογιστούν οι δύο των τοπικών, μία για δημοτικές και μία για περιφερειακές) και ότι αυτό δημιουργεί πρόσφορο πεδίο για αδρανοποίηση και ουδετεροποίηση των Δημάρχων της Κεντροαριστεράς, καθώς οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΙΝΑΛ θα χρειάζονται τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή τους.

Βασικός προσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου θα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις να στηριχτεί ένας δήμαρχος προερχόμενος από την κεντροαριστερά ή κοινά σχήματα με την κεντροαριστερά, ειδικά σε δήμους και περιφέρειες όπου η ΝΔ θα εμφανίζεται διχασμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά στελέχη συμφωνούν ότι στόχος πρέπει να είναι η εξάντληση της τετραετίας, καθώς πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πρέπει να μπει με θετική ατζέντα νίκης στις εκλογές και όχι να προσφύγει σε αυτές για να αποφύγει την κατάρρευση όπως ισχυρίζονται οι αντίπαλοι του.

Αναρτήθηκε στις 7:48:00 μ.μ.

 

 

 

 

 

18.4.18

“Απόβαση” στον Έβρο

– Άνοιξε τις πόρτες ο Ερντογάν

– Κατά κύματα περνούν στην Ελλάδα οι μετανάστες

- Τα στοιχεία δείχνουν ότι έχει δεκαπλασιαστεί ο αριθμός των μεταναστών που περνούν τα σύνορα από τον Έβρο - Μέσα σε μια μέρα πέρασαν το ποτάμι 400 άτομα, μια “στρατιά” 1.000 ατόμων περιμένει στην πλευρά της Τουρκίας - Φαίνεται ότι ο Ερντογάν παίζει ξανά το “χαρτί” των μεταναστών και απειλεί να “πνίξει” την Ελλάδα - Ανατροπή στο μεταναστευτικό από την απόφαση του ΣτΕ για την ελεύθερη μετακίνηση όσων ζητούν άσυλο

Χιλιάδες οι μετανάστες που πέρασαν το ποτάμι μέσα στο 2018 και σύμφωνα με τα στοιχεία είναι περισσότεροι από 1.000 εκείνοι που περιμένουν να περάσουν τον Έβρο μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ο Ερντογάν φαίνεται ότι άνοιξε τη… στρόφιγγα καθώς σε σχέση με πέρυσι, την ίδια εποχή οι αριθμοί των μεταναστών που πέρασαν στην Ελλάδα έχουν δεκαπλασιαστεί.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι μόλις χθες μέχρι το μεσημέρι πέρασαν τα σύνορα 250 άτομα. Μάλιστα στα στοιχεία αυτά δεν καταγράφονται όλοι όσοι περνούν τα σύνορα καθώς πολλοί προωθούνται προς Θεσσαλονίκη. Με βάση τα ίδια στοιχεία την περασμένη Δευτέρα από τον Έβρο πέρασαν 400 άτομα και έτσι είναι περισσότεροι από 1.000 οι μετανάστες που πέρασαν το ποτάμι μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες.
Σύμφωνα με το Associated Press ενώ πέρυσι τον Μάρτιο πέρασαν τα σύνορα από τον Έβρο 256 άτομα, φέτος τον ίδιο μήνα καταγράφηκαν 1.658 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες. Μάλιστα όσο ο καιρός καλυτερεύει οι ροές μεγαλώνουν. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι από το ποτάμι πέρασαν 586 άνθρωποι τον Φεβρουάριο, αριθμός που τριπλασιάστηκε τον Μάρτιο και ήδη μέσα στον Απρίλιο οι διελεύσεις έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 2.000.
Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι από την πλευρά της Τουρκίας όπως σε κάθε άλλη περίπτωση οι έλεγχοι είναι έως ανύπαρκτοι και περιορίζονται μόνο σε άτομα που θεωρούνται εχθροί του καθεστώτος Ερντογάν.
Όλα δείχνουν ότι η Άγκυρα παίζει ξανά το “χαρτί” των μεταναστών τόσο γιοα να αυξήσει την πίεση προς την Ε.Ε. Όσο όμως και προς την Ελλάδα.

Ανατροπή από το ΣτΕ

Ακόμη και ζήτημα για τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας “βάζει” η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους μετανάστες που αιτούνται άσυλο. Σύμφωνα με την απόφαση οι μετανάστες που έρχονται στα ελληνικά νησιά και αιτούνται άσυλο είναι ελεύθεροι να μετακινούνται στην ελληνική επικράτεια. (!!!) (@@@)
Η Τουρκία αρνείται να πάρει πίσω στο έδαφός της μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στην ελληνική ενδοχώρα, δεν βρίσκονται δηλαδή στα νησιά, καθώς δεν δέχεται ότι αυτοί πέρασαν στην Eλλάδα από τα σύνορα με την Τουρκία. Κάπως έτσι η όλη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. – Τουρκίας απειλείται να τιναχθεί στον αέρα, ενώ ταυτόχρονα κανείς δεν μπορεί να περιορίσει τους μετανάστες που αιτούνται άσυλο σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά.
newsit

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 18.4.18

 

 

 

 

 

 

Γι’ αυτό σκέφτεται η ΕΕ ένταξη Αλβανίας και Σκοπίων – Τι αποκάλυψε ο Γιούνκερ

Posted by IGOR στο Απρίλιος 17, 2018


Tον πραγματικό λόγο για τον όποιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Αλβανία και στα Σκόπια, αποκάλυψε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να είναι περισσότερο ανοικτή για να δεχθεί νέα μέλη από τα δυτικά Βαλκάνια προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο ενός νέου πολέμου στην περιοχή, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Εάν δεν ανοιχθούμε περισσότερο σε χώρες σε αυτή την ιδιαιτέρως περίπλοκη και τραγική περιοχή, εάν δεν τους προσφέρουμε μια ευρωπαϊκή προοπτική, θα δούμε τον πόλεμο να επιστρέφει σε αυτή την περιοχή όπως το είδαμε την δεκαετία του ‘90», δήλωσε ο Γιούνκερ.

«Δεν θέλω να δω τον πόλεμο να επιστρέφει στα Βαλκάνια, άρα χρειάζεται να κάνουμε ένα άνοιγμα προς αυτά», δήλωσε.

[Πηγή: Himara.gr]

17/4/2018    Διαδώστε το!

 

 

 

 

Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΦΤΗΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΦΤΗΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ

ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΜΕΣΩ ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: ΑΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ «ΣΚΟΠΙΑΝΟ» ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΟ 6 ΜΗΝΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ!


«Τα Νέα Σαββατοκύριακο» δημοσιεύουν το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Βερολίνο σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και το «παζάρι» της δωσίλογης κυβέρνησης προκειμένου να δρέψει εκλογικούς καρπούς «προσφέροντας» λύση στο «Μακεδονικό».


Συγκεκριμένα, οι σιωνιστές τοκογλύφοι εξουσιοδότησαν το Βερολίνο να υποσχεθεί πολιτική «ανάσα» έξι μηνών στην κυβέρνηση που ζυγίζει τις παραμέτρους για το χρόνο διεξαγωγής εκλογών.

Συγκεκριμένα η δωσίλογη ψευτοαριστερή κυβέρνηση, αν κλείσει το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, θα λάβει ως «αντάλλαγμα» την παράταση για έξι μήνες των ληστρικών περικοπών στις συντάξεις που έχουν ψηφιστεί για να ισχύσουν την 1η Ιανουαρίου 2019!!!

Το «αντάλλαγμα» που υπόσχεται για λογαριασμό των σιωνιστών τοκογλύφων η Γερμανία, είναι αχρείο, άθλιο όπως όλα τα αντίτιμα της προδοσίας, αλλά ακόμη και αν το δει κανείς από την πλευρά του προδότη είναι πάρα πολύ φτηνό...

Όμως για την ψευτοαριστερή κυβέρνηση αυτό το πάρα πολύ φτηνό «αντάλλαγμα» είναι σημαντικό, καθώς θέλει να κρατηθεί στην εξουσία και το «δώρο» να έχει έξι μήνες παράταση στο ληστρικό «μαχαίρι» που θα κόψει για άλλη μια φορά τις συντάξεις είναι γι αυτήν όπως η μάσκα οξυγόνου σε κάποιον που πεθαίνει από ασφυξία!!!.

Εκεί φτάσαμε! Να παζαρεύουν την Μακεδονία μας για έξι μήνες παράταση της εξόντωσης των συνταξιούχων μέχρι να γίνουν οι εκλογές και μετά ανενόχλητοι το καλοκαίρι του 2019 να γίνουν χωρίς αιδώ και ενδοιασμό οι περικοπές στις συντάξεις!!!ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

ΛΑΕ ΒΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΞΑΝΑ!

ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΜΕ ΜΟΝΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!


Ακολουθεί η επιστολή της Ισμήνης Παπάζογλου μαθήτριας Γ Λυκείου, Ενιαίου Λυκείου Θεσσαλονίκης, πρός όλους μας!!!

Σχετική εικόνα


«Είμαι μαθήτρια της Γ Λυκείου Ενιαίου Λυκείου Θεσσαλονίκης, είμαι γέννημα θρέμμα της Μακεδονίας εγώ, όπως ο πατέρας, η μητέρα μου, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, οι πρόγονοί μου σε βάθος χρόνου.

Το αίμα της ράτσας με καλεί να ορθώσω ανάστημα και λόγο, να βροντοφωνάξω στην κυβέρνηση και σε όλη την πολιτική ηγεσία του τόπου μας.

Μην πουλάτε την ιστορία μας, μην ξεπουλήσετε τη Μακεδονία, τη χώρα ηρώων, αγέρωχων αγωνιστών, μην υποκύψετε στις πιέσεις των ισχυρών, είμαστε λίγοι ναι, όμως έχουμε ψυχή να αγωνιστούμε, να υπερασπισθούμε σαν τον Διγενή Ακρίτα την Ιστορία μας, τις αξίες μας, τα ιδανικά μας.

Αφήστε τά μας παρακαταθήκη. Είναι ο Θώρακάς μας, η ασπίδα μας για το μέλλον που φαντάζει δυσοίωνο.

Η Μακεδονική ψυχή θεριεύει και πετιέται στους αγέρηδες του κόσμου ζητώντας δικαίωση.

Ζωντανεύουν οι νεκροί τούτης εδώ της γης για να αρματωθούν και να παλέψουν. Δεν μοιράζεται η ιστορία, το ψωμί μοιράζεται και ο πλούτος.

Ντροπή σου Έλληνα αν πουλήσεις τη Μακεδονία.

Σας στέλνω φωτογραφία ενός άξιου Έλληνα που πραγματικά πονάει την Ελλάδα να τη βάλετε στο άρθρο.»

oimos-athina   15/4/2018

 

 

 

 

Κυριακή, 1 Απριλίου 2018

AYTOΙ EINAI ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!..


Το τεράγωνο του διαβόλου Πούτιν – Ερντογάν – Σόρος – Μπιλντερμπεργκ.
Από τον Νάσο Τσαγκανέλη

Κρυφοί λεφτάδες χρηματοδοτούν τον πόλεμο
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ
προπαγάνδας εναντίον της Ελλάδας
Πρώτες φάτσες, Ερντογάν – Πούτιν – Σόρος
Γύπες κερδοσκόποι
και η διαβολο-Μπίλτερμπεργκ
ΑΚΕΡΑΙΟ ΟΝΟΜΑ – ΑΚΕΡΑΙΗ ΕΛΛΑΔΑ!


Ίσως, τώρα – λέω, ΙΣΩΣ- και οι εδώ εκτροχιασμένες πολιτικές ιεραρχίες ή πιο σωστά οι ακραίοι κομματισμοί…
να δουν την Αξία της ευθύτητας.
Να σιχαθούν υποκρισία και υποκριτές. Που πλειοψηφούν…
Να σεβαστούν την ομορφιά της ειλικρίνειας.
Να αφοπλίσουν ψέμα και ψεύτες. Που επικρατούν.
Να βρουν την ΔΥΝΑΜΗ της εθνικής αλήθειας.
Να κοιτάξουν κατάματα τη ΛΑΘΟΣ πλευρά τους.
Ολόφατσα, την τρομακτική αποτυχία τους.
Ώρα, να ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ κι αυτοί.
Όπως, και οι Έλληνες πολίτες. Οι ξεσκισμένοι από την κρίση…
Και να επαναπροσδιοριστούν. Εκ βάθρων…
Με νευρώδεις λέξεις να προλάβουν πριν είναι αργά -και για το καλό τους- να ασφαλίσουν με χαλύβδινο φρόνημα τα κλονισμένα εθνικά θέματα.
Που όλα – μα, ΟΛΑ – έχουν πάρει βαθιά κλίση. Επικίνδυνη.
Από λάθος στραβοτιμονιές αδέξιων ή ανόητων τιμονιέρηδων.


Τι σημαίνει επαναπροσδιορισμός;
Άμεση διόρθωση λάθους. Προταιρεότητα, η ευθυγράμμιση τεθλασμένων.
Ο ΕΠΑΝΑΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ, μιας αποφασισμένης ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΣ εξωτερικής συμπεριφοράς της χώρας.
Μιλάω για μία εξωτερική πολιτική ξεκούδουνη.
Επιπόλαιη. Ευκαιριακή, μπουνταλάδικη, ασυνάρτητη.
Σύρεται και τη σύρουν.
Ογκώδεις μόνο πολυλογίες. Αποτέλεσμα; Ορατότης κάτω από το μηδέν…

Όπως, και στο Αμύνης…
Η νεοφώτιστη υπουργοποίηση του αφώτιστου Φώτη – του περιβόητου διαπρήσιου συνήγορου κατά της στράτευσης αντιρρησιών συνείδησης…
Η ανίατη αριστερή υπεράσπιση γίνεται φάρσα.
Όταν ο νέος υφυπουργός αμύνης, ένας αιρετικός αντιρρησίας, θα κρίνει αιρετικούς ομοιδεάτες του, αν θα στρατευτούν ή όχι.
Προβλέπω καταιγίδα αιτήσεων μη στράτευσης, με το πράσινο φως του Φώτη…

Εν συντομία, και το ΥΠΕΞ κινείται στο εμείς οι μάγκες. Οι νταήδες. Οι Πολάκηδες.
Κανένας άλλος.
Όλα για την ευημερία του θεαθήναι. Της παράστασης.
Φτηνοί τσαμπουκάδες. Κατινίστικες φιγούρες. Αηδιαστικές.
Εκτός συνείδησης οι κουβαρντάδες χαρίζουν -σα να είναι ιδιοκτησία τους-
Μακεδονία στους Σκοπιανούς.
ΕΛΛΑΔΑ στους Σλάβους (!!!)
Δυστυχώς έχουμε παράδοση εθνικού ονόματος.
Απώλεια ΒΑΡΥΤΙΜΟΥ ασημικού – κληρονομιά της χώρας.
Έχουμε, καραμπινάτη ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ.
Ελαφρυντικό, ούτε για δείγμα. Άλλοθι, ανύπαρκο.
Ανύπαρκτη η όποια ευτελής δικαιολογία.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ πίσω απο τα Σκόπια;
Ερώτημα-μαχαιριά για τους εδώ.
Που ξέρουν. Και ΣΙΩΠΟΥΝ.
Ισχύει το πρώτα ο εαυτούλης, η κερδοφόρα καριερούλα. Έσχατη η πατρίδα.
Ώρα να δούμε ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ οι κρυφοί Μακεδονοκυνηγοί
του Ελληνικού ονόματος:

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ.
Επισήμως έχει ανακοινωθεί ότι εξοπλίζει τα Σκόπια και τα ενισχύει με κάθε μέσον. Συντόμως θα κατασκευάσει μεγάλη στρατιωτική βάση.
Και από το βορρά ο Τούρκος, με όπλα στραμμένα στην Ελλάδα.
Δερβάναγας και κηδεμόνας του κρατιδίου ο Ερντογάν.
Απόλυτη η επιρροή του. Τους έχει στο σήκω-κάτσε…
ΕΝΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ.

ΡΩΣΙΑ-ΠΟΥΤΙΝ
Η αρκούδα έχει αυξήσει στήριξη και υποστήριξη.
Δίνει χρήμα κι όπλα.
Θέλει ένα 2ο πόδι, μετά τη Σερβία, στα ευθραυστα Βαλκάνια.
Δεν θέλει ΝΑΤΟ και πιέζει. Νύχτα-μέρα.
ΔΥΟ, ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ-ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ
Δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για να κρατήσουν
από το 1990 την πανάκριβη, παγκόσμια προπαγάνδα -χωρίς προηγούμενο-
για το σφετερισμό της Ελληνικής ιστορίας.
Συνασπίστηκαν πολλοί Σόροι. Αρχιγύπες της Wallstreet.
Συνωστισμός απο τυχοδιώκτες, τοκογλύφους, γκανγκστερ…
Καμιά σχέση ο πάμπλουτος Μπάφετ.
Δεν ισχύουν -όπως μου είπαν- οι φήμες που κυκλοφόρησαν.
Ίσως, και από Σκοπιανούς, για επίδειξη δύναμης.
ΤΡΙΑ, ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ.

ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ
Μιλάμε, για κρυφή πανίσχυρη, παγκόσμια κυβέρνηση ατιμίας και ανωμαλίας.
Πίσω -κι αυτή- από το κρατίδιο-νομαρχία.
Μιλάμε, για τη διαβόητη λέσχη που ελέγχει νυν και πρώην αρχηγούς κρατών. Πρωθυπουργούς, αρχηγούς αντιπολίτευσης και υπουργούς.
Κορυφαίους αξιωματούχους διεθνών οργανισμών και μεγάλων τραπεζών.
Μιλάμε, για την ανώτατη διοίκηση του 1% -των λεφτάδων των δις.
Που αρμέγουν συντριπτικά των 99% του παγκόσμιου πλούτου.
Μιλάμε για τη διεθνή γιάφκα που ξεκινάει πόλεμος ή ειρήνη.
Από εκεί,το ποιος παίρνει και ποιος χάνει έδαφος.
Μιλάμε για φοβερές, άτιμες πολιτικές παρεμβάσεις που ξεσηκούνουν λαούς.
Θυελλώδεις αντιδράσεις.
Γουρουνοβούβαλοι παλιάνθρωποι αφανίζουν κάθε ανθρωπιά. ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
Άπληστα τομάρια. Στυγμοί αόρατοι φονιάδες του σιγαστήρα…
ΤΕΣΣΕΡΑ, ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ

Η ΣΧΟΛΗ ΣΙΚΑΓΟΥ
Νεοφιλελευθερισμός. Πλανητάρχης δεν είναι ο φαφλατάς Τραμπ.
Είναι η σχολή Σικάγου.
Ανίκητος παγκοσμιάρχης ο πλούτος.
Οι διάφοροι Φρίντμαν που έσπρωξαν στην πείνα θανάτου
εκατομμύρια ανθρώπους.
Το κτηνώδες διάγγελμα – δόγμα τους, «Δεν υπάρχει τζάμπα γεύμα».
Εκατομμύρια πρησμένα παιδάκια. Εκατομμύρια νεκρούς.
Πολέμων και θανατηφόρων επιδημιών.
Αυτός ο αηδιαστικός φαταουλισμός που θέλει να τα παίρνει όλα από όλους…
Απαντάει γιατί πεινάει και υποφέρει το 99% του πλανήτη.
Απαντάει γιατί αυτή η θηριώδης ανισότητα ΜΕΓΑ ΡΗΓΜΑ
-που κάθε δευτερόλεπτο βαθαίνει-
θα φέρει ταχύτερα την αναπόφευκτη παγκόσμια συμφορά.
Τον 3ο μεγάλο πόλεμο. ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Εκτός ΑΝ…
ξεπεταχτούν ταλαντούχοι.
Πολιτικοί συνείδησης. Αδιάφθοροι…
Που θα μουτζώσουν χρήμα και λεφτάδες.
Που ΑΥΤΟΙ επιτέλους θα αποφασίζουν. Κι όχι οι κοιλαράδες διαφθοράς.
Μόνο πολιτικές ηγεσίες ευφυίας και συνείδησης
μπορούν να ανατρέψουν τους σημερινούς απάνθρωπους συσχετισμούς.
ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟ ΘΗΡΙΟ ΤΟΥ 1%.
Να γίνει το ανθρωπάκι -ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
Να λάμψουν αξίες. Ποιότητα ζωής.
Αυτή είναι Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ. Δε βλέπω καμία άλλη…

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ:
Θα εξηγήσω γιατί γράφω συνεχώς ότι το Αιγαίο είναι η Μεγάλη μας Πατρίδα!

Υ.Γ. Ξαναθυμίζω.
Η διπλή απάτη της διαβόητης διπλής ονομασίας…
Η αισχρή απόπειρα εμπαιγμού. Δεν ξεγελάει τον πολίτη πατριώτη.
Δεν αθωώνει κανέναν πολιτικό, εκχωρητή υπηρεσιων…
Δεν ξεπλένει την εθνική ντροπή.
Το ΕΘΝΙΚΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ.
Που παρουσιάζεται σαν μεγαλοφυία εθνικής λύσης!!!
ΠΟΙΑ; Η ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΔΕΙΛΩΝ (…)
Δεν μου αρέσει να γυρίζω στο χτες. Σε κατάπικρες μνήμες. Που πληγώνουν.
Όμως ο ιστορικός χρόνος δεν κάνει χάρες.
Είναι ανελέητος διαχρονικά με την αριστερά -όποιας παραλλαγής- για τη Μακεδονία.
Την Μακεδονία-Ελλάδα που ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ το ΚΚΕ και οι ουρές του, ως Ελλάδα.
Επισήμως, από το 1930 έβλεπε ανεξάρτητη Μακεδονία.
Άλλο κράτος, δίπλα στην Ελλάδα(!!!)
Επομένως. Συνιστώ στη σημερινή άρχουσα αριστερή συνιστώσα
να ξαναμετρήσει τις γιγάντιες ευθύνες της.
Τα σύνθετα ονόματα ανέκδοτα που κανένας δε γελάει.
Προσβάλλουν. Εξοργίζουν.
Η θέση τους στα σκουπίδια. Μαζί με τους γελοίους εμπνευστές τους.
Εξηγούμαι.
Ένα το όνομα, ας το χωνέψουν οι ετοιμοπαράδοτοι…
Δεν διχοτομείται, δεν διπλογάφεται.
Ένα και μόνο το εθνικό χρέος.
Η ΑΚΕΡΑΙΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Η ατραυμάτιστη Ελλάδα.
Η κληρονομιά -Σύμπαν
του Έλληνα στρατηλάτη ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΤΑΙ. Ούτε από το Θεό.
ΠΗΓΗ  1/4/2018

 

Συναγερμός στο Πεντάγωνο: Με εντολή Καμμένου «πολεμικό συμβούλιο»

Σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω… Ερντογάν – Η εντολή Καμμένου για συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στο Πεντάγωνο – Τι συζητήθηκε και γιατί ειπώθηκε η φράση: «ζούμε τις δικές μας σκοτεινές ώρες» – Εντολή όσοι πάρουν άδεια ενόψει Πάσχα να μην… απομακρυνθούν από τους τόπους όπου υπηρετούν

Η Τουρκία και τα τερτίπια του Ερντογάν στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο έχουν σημάνει συναγερμό στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Ο «σουλτάνος» προκαλεί με κάθε ευκαιρία, η Τουρκία παίζει παιχνίδια και στο Πεντάγωνο προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο.

Ήταν νωρίς το πρωί της περασμένης Τρίτης όταν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κάλεσε τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων για να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Οι αρχηγοί γύρισαν στα γραφεία τους «μαγκωμένοι» αναφέρει το ρεπορτάζ. Και αμέσως κάλεσαν τους επιτελείς τους για να δώσουν οδηγίες. Κι εκείνοι βγήκαν μετά την ενημέρωση σκυθρωποί. Ένας από αυτούς μάλιστα φέρεται να είπε: «ζούμε τις δικές μας σκοτεινές ώρες!». (σ.σ. αναφορά στην ταινία The Darkest Hour για τις πρώτες μέρες του Γουίνστον Τσόρτσιλ στην πρωθυπουργία της Βρετανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το χειρισμό του στην Δουνκέρκη).

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ήταν, επί της ουσίας, ένα «πολεμικό συμβούλιο». Το γενικότερο κλίμα ήταν βαρύ. Και οι εντολές που έδωσαν οι αρχηγοί έκαναν σαφές ότι η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί «γρήγορα και ανεξέλεγκτα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ατζέντα της συζήτησης ανάμεσα στον υπουργό Άμυνας και τους αρχηγούς των Επιτελείων, μάλλον δεν έχει απασχολήσει ξανά από το 1996 και την κρίση στα Ίμια.

Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα σενάρια που ενδεχομένως να κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Από «σημειακά θερμά επεισόδια» μέχρι ένοπλη σύρραξη, η οποία μπορεί να προκληθεί με αφορμή απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Κάποιες πληροφορίες, γράφει η εφημερίδα, αναφέρουν ότι από τη συζήτηση δεν εξαιρέθηκαν ακόμη και παράλογες πληροφορίες για εκδήλωση πρόκλησης σε κατοικημένα μικρά νησιά.

Η εξέταση των σεναρίων έφερε τη συζήτηση στην προετοιμασία που πρέπει να γίνει. Για τους χρόνους αντίδρασης και ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων με ανθρώπινο δυναμικό, τη χρησιμότητα της Εθνοφυλακής. Η επικαιροποίηση του συστήματος επιστράτευσης, που έτσι κι αλλιώς γίνεται κατά καιρούς, επαναλαμβάνεται μετά τη συνεδρίαση στο Πεντάγωνο.

Κάπως έτσι, για να… τεσταριστούν τα αντανακλαστικά των Ενόπλων Δυνάμεων, στις 05:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης δόθηκε η διαταγή για άμεση ενεργοποίηση της «Δύναμης Δέλτα». Μια άσκηση αιφνιδιαστική, χωρίς τα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά προηγούμενων ασκήσεων, προηγούμενων χρόνων.

Μετρήθηκε ο πραγματικός χρόνος ενεργοποίησης και αντίδρασης μονάδων όλων των Όπλων.

Δεν ήταν τότε η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκε η Δύναμη Δέλτα. Το ίδιο είχε γίνει και την Παρασκευή. Τότε υπήρξε ευρεία κινητοποίηση των Ειδικών Δυνάμεων σε ακριτικά νησιά, έξοδος πλοίων του Στόλου στο Αιγαίο και προετοιμασία άμεσης απογείωσης πολλών μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το φετινό Πάσχα θα βρεί τις Ένοπλες Δυνάμεις σε συναγερμό. Μπορεί οι άδειες να μην κόπηκαν, αλλά όσοι πήραν έχουν εντολή να μην απομακρυνθούν από τον τόπο όπου υπηρετούν.

Η παρατεταμένη κατάσταση επιφυλακής είναι ένας παράγοντας που απασχολεί το ΓΕΕΘΑ. Εξετάζεται το σενάριο η κόπωση να είναι ο πρώτος στόχος των Τούρκων πριν από οποιαδήποτε ενέργεια.

crashonline.gr  31/3/2018

 

 

 

 

Μακεδονία. Άμεση διακοπή των συνομιλιών.

Μαζί με τα πολλά και σημαντικά που τρέχουν, πρέπει να θυμόμαστε και τους Σκοπιανούς και την Μακεδονία μας.

Άρθρο Γνώμης του Ευάγ. Αθανασιάδη.(*) 23 Μαρτίου 2018

Μαζί με τα πολλά και σημαντικά που τρέχουν, πρέπει να θυμόμαστε και τους Σκοπιανούς και την Μακεδονία μας.

Σήμερα (23/3/18) είχε ο ΥΠΕΞ της Ελλάδος κ΄ Κοτζιάς συνομιλίες στα Σκόπια. Το υπουργείο εξωτερικών των Σκοπίων διένειμε το πρόγραμμα της συναντήσεως όπου φαρδιά πλατιά γράφανε «δημοκρατία της Μακεδονίας». Οι άνθρωποι δεν έχουν σκοπό να υπάρξει συνεννόηση.

Να μην ανεχόμαστε και επιτρέπουμε στους θρασείς καπηλευτές να αυθαδιάζουν και να ασχημονούν, σε μια Ιστορία 5000 ετών.

Εάν το τσουτσέκι(1), ο λελές(2) δεν κατάλαβε ότι η Ελλάδα, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε και ο ΟΗΕ ασχολούνται με το όνομά του, τα βαφτίσια του και αυτός, ο υιός του ημίαιμου Αλβανοσκοπιανού(3) φύλου, νομίζει ότι έχει όνομα. Τότε:
Στοιχειώδης αυτοσεβασμός του διαπραγματευτή Υπουργού Εξωτερικών Κοντζιά, του διαμεσολαβητή Νίμιτς, , του πρωθυπουργού Τσίπρας και του Πρόεδρου της Δημοκρατίας της μιας αδιαιρέτου Μακεδονίας και της αιωνίας Ελλάδος (εσχάτως αποκαλούμενης και Greece) απαιτούν άμεση διακοπεί των συνομιλιών.

Και όταν και εάν συνέλθει, μάθει το γενεαλογικό του δένδρο, μάθει την Ιστορία του και την Ιστορία της περιοχής, που δεν την ξέρει αφού δεν κατάγεται από εδώ, και μάθει και την Γεωγραφία του τόπου που εποίκισε και μάθει και να σέβεται τους οικοδεσπότες της περιοχής, τότε να σκεφτούμε εάν πρέπει να του παραχωρήσουμε το δικαίωμα να μιλάει σαν Σλάβος έποικος.

Βασικός κανόνας είναι, οι έποικοι που εποικίζουν μια περιοχή, η περιοχή να ονομάζεται με το όνομα της εθνότητός των.
Εκτός και εάν νοιώθουν ότι είναι τόσο προσβλητική η καταγωγή τους και θέλουν να την ξεχάσουν και να μην την θυμούνται.

Ποιος είναι αυτή η «πρώην», ο μπάσταρδος(3), το χαμένο γενεαλογικό δένδρο, ο σλάβος που θέλει να είναι ο «άλλος»;
Όταν ένας ντρέπεται για αυτό που είναι, τι κουβέντα να κάνεις μαζί του και τι σεβασμό να του δείξεις, αφού δεν σέβεται ο ίδιος τον εαυτό του.

Αυτός ο Σλαβοαλβανόγυφτος(3), που ο ίδιος δεν σέβεται τη καταγωγή και τον εαυτό του, γιατί να τον σεβαστώ εγώ;
Και γιατί να συναινέσει και επικυρώσει η Ελλάδα την ψευδεπίγραφη ταυτότητά του;

Ακόμη και προς αυτόν τον κύριο Νίμιτς και σε κάτι ελληνικά παπαγαλάκια, που επιχειρηματολογούν υποθριαμβευτικά και με κακεντρέχεια, ότι και τώρα έχουν τον όρο Μακεδονία στο ΠΔΓΜ, τους επισημαίνουμε ότι, εάν είχαν έστω και στοιχειώδεις γνώσεις κανόνων ευγενείας και κοινωνικότητας, θα καταλάβαιναν την «ύβρη» της λέξεως «πρώην». Όπως λένε γεμάτοι νόημα «η πρώην» ή με πόση αγαλλίαση λένε «ο πρώην Βασιλεύς».

Και τέλος πάντων το «πρώην» σημαίνει «ήσουν και δεν είσαι», «τώρα ανύπαρκτος και απροσδιόριστος», όπως επίσης και ΚΥΡΙΩΣ δηλώνει: «οπωσδήποτε δεν είσαι τώρα».
Και εάν δεν ανανήψει και δεν επιστρέψει «ιματισμένος και σωφρονών» (Ευαγγέλιο κατά Λουκά Η΄ 35), δεν υπάρχει κανένας λόγος συνομιλιών και συνδιασκέψεων.

Η μόνη ονομασία που τους αξίζει είναι, μόνη της η λέξη «Πρώην».

(*) Ο Ευάγγελος Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.

_______________
τσουτσέκι < τουρκική çiçek = λουλούδι, (μεταφορικά) κατεργάρης. λελές < από το διπλασιασμό του γαλλικού le. Νεαρός από πλούσια οικογένεια με λεπτή συμπεριφορά καλομαθημένου ατόμου. Ο όρος δεν χρησιμοποιείται σε καμία περίπτωση υβριστικά. Αλλά σαν πραγματική φυλετική περιγραφή: Μίξη Αλβανικών, Σλαβικών και Αθιγγανικών φύλων.

Πρόταση βιβλίου απο το Κατοχικά Νέα ΤΙΤΛΟΣ :

 

 

Λαμία: Άντεξε μέρες πεσμένη στο πάτωμα και ξεψύχησε φθάνοντας στο Νοσοκομείο

Ηλικιωμένη στο κέντρο της Αθήνα (Ευρωκίνηση)
Ηλικιωμένη στο κέντρο της Αθήνα (Ευρωκίνηση) ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Συγκλονίζει η ιστορία 92χρονης που πέθανε λίγο πριν φτάσει στα χέρια των γιατρών

Μια ακόμη τραγική ιστορία, έφερε στο φως το δράμα που ζουν αρκετοί ηλικιωμένοι οι οποίοι ζουν μόνοι τους αφού δεν έχουν συγγενείς ή τα προσφιλή τους πρόσωπα μένουν μακριά.

Μία 92χρονη Λαμιώτισσα ξεψύχησε τη στιγμή που έφτανε με το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο μετά από πτώση στο σπίτι της που βρίσκεται στην οδό Ταϋγέτου. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η γιαγιούλα ίσως ήταν και τρεις ημέρες πεσμένη στο πάτωμα αβοήθητη, εκεί όπου τη βρήκε το μεσημέρι της Τρίτης (20/3) συγγενικό της πρόσωπο. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που μένει στο Καρπενήσι φαίνεται ότι είχε ανησυχήσει που η ηλικιωμένη δεν είχε δώσει σημεία ζωής και αποφάσισε να πάει να δει τι συμβαίνει.

Βρήκε την ηλικιωμένη πεσμένη στο πάτωμα σε κακή κατάσταση και κάλεσε ασθενοφόρο που έσπευσε στο σημείο για να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο.

Δυστυχώς φθάνοντας εκεί η γιαγιά δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή γράφοντας τον τραγικό επίλογο της ιστορίας.

Πηγή: news247 Μαρτίου 21 2018 08:10   LamiaReport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Αθήνα 15 Μαρτίου 2018 μεσημέρι, μία γυναίκα κείτεται ημιλιπόθυμη στο δρόμο


Αθήνα 15/3/2018, μεσημέρι

«Η ιστορία έχει ως εξής: Λίγο μετά τις 14:00, συνειδητοποιώ ότι ένας άνθρωπος βρίσκεται ακριβώς όπως τον βλέπετε, στη μέση του μεγάλου πεζόδρομου κάτω από το πάρκο του Ευαγγελισμού.
Πεζή καθώς πλησιάζω και ενώ περνάνε δεκάδες πολίτες γύρω από την δύσμοιρη αυτή κυρία, παρατηρώ ότι δεν σταματά κανείς.
Κοιτούν απλά με περιέργεια (μάλλον για να συνειδητοποιήσουν αν είναι ζωντανή), πιάνουν τη μύτη τους για να αποφύγουν την έντονη δυσοσμία και απλά αποχωρούν.
Φτάνω στην κυρία και την ιδία ακριβώς στιγμή, βλέπω έναν άλλον κύριο σε παρόμοια κατάσταση ένδυσης να έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση, να γονατίζει και να της πιάνει το χέρι.

Με βοηθά να την μεταφέρουμε στον ίσκιο, ενώ είναι ημιλιπόθυμη και ζητώ από τον (επίσης) ΑΣΤΕΓΟ να την προσέχει, μέχρι να επιστρέψω με πρόχειρο φαγητό και νερό.
Επανέρχομαι στο σημείο όσο πιο γρήγορα μπορώ, ενώ παράλληλα καλώ την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων.
Φέρνω φαγητό στους ανθρώπους, χυμούς και νερό και προς έκπληξη μου, ο ΚΥΡΙΟΣ αυτός (κύριος με το κ Κεφαλαίο), μου λέει ότι θα φάει μια μόνο μπουκιά από ότι του πρόσφερα, για να αφήσει στην κυρία και το δικό του περίσσευμα, μήπως και δεν έχει να φάει τίποτα το βράδυ.

Μου είπε ακόμα, ότι αυτός έχει βρει μια υπάλληλο από την τροφοδοσία του νοσοκομείου Ευαγγελισμού, η οποία του αφήνει κάθε βράδυ μια μερίδα από τα αποφάγια των ασθενών και έτσι βολεύεται…

Προφανώς με πήραν τα δάκρυα και θύμωσα τόσο πολύ… Με όλους μας…
Ένιωσα οργή… Εμείς λεγόμαστε άνθρωποι;
Είμαστε αλήθεια άνθρωποι;
Κτήνη είμαστε.

Δεν θα αναλύσουμε την κατάντια του ανύπαρκτου κοινωνικού κράτους. Εμείς όμως, οι μονάδες, οι έξυπνοι, οι καλλιεργημένοι, οι ξερόλες που είμαστε όλοι κάτι, ενώ δεν είμαστε ΤΙΠΟΤΑ, τι κάνουμε; Κρατάμε τη μύτη μας και απλά λυπόμαστε για όσο διαρκεί η δυσάρεστη θέα. Αυτό κάνουμε.

Μετά από 4 ώρες η κυρία παραμένει εκεί. . . Συγχαρητήρια στον Δήμο μας και στην ανθρωπιά μας… Χρειαζόμαστε πολύ κόπο και χρόνο για να γίνουμε ΖΩΑ…
Και είναι πολύ τιμητικός αυτός ο χαρακτηρισμός.
Και αφού γίνουμε ζώα, μετά συζητάμε και το ενδεχόμενο της μετάλλαξης μας σε ανθρώπους. Ντροπή, τίποτα άλλο».

alithinesgynaikes

 

 

 

 

Σε εξέλιξη

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Νέα Υόρκη

18/03/201818:5950
Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Νέα Υόρκη

Εκατοντάδες ομογενείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Παμμακεδονικής ένωσης και συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη

Εκατοντάδες Έλληνες ομογενείς δίνουν αυτήν την ώρα το παρών σε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.


Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία διοργανώνουν η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής σε συνεργασία με το Hellenic American Congress, έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Οι ομογενείς με ελληνικές σημαίες και πλακάτ που αναφέρουν ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική  εκφράζουν την αντίθεση τους με την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

βίντεο ...

https://www.youtube.com/watch?v=LeGcfDdnQYU

 

 

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

«Η Μακεδονία είναι ελληνική» φώναξαν και στον Πύργο Ηλείας


Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τον Ακάθιστο Ύμνο τον οποίο έψαλλαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο συλλαλητήριο
Με μεγάλη επιτυχία και την παρουσία εκατοντάδων πολιτών από την Ηλεία, ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που έγινε στο κέντρο της πόλης του Πύργου.
Πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους σωματεία και απλοί πολίτες, έστειλαν το μεσημέρι της Κυριακής, ηχηρό μήνυμα αφύπνισης προς την Κυβέρνηση, για την ονομασία της Μακεδονίας.

Με πανό και συνθήματα πως η «Μακεδονία είναι Ελληνική», ο κόσμος που βρέθηκε στην πλατεία του ΟΤΕ στον Πύργο, απέδειξε πως η Ηλεία, συμπάσχει και δίνει κοινό αγώνα για την διασφάλιση της ιστορίας της Ελλάδας.

Σκοπός του συλλαλητηρίου άλλωστε ήταν να δώσει και η Ηλεία το δικό της «παρών» στον κοινό αγώνα του Ελληνισμού ώστε να στηριχθούν τα κοινά δίκαια απέναντι στην συνεχιζόμενη παραχάραξη της Ελληνικής ιστορίας από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο Επίσκοπος Ωλένης, Αθανάσιος και ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής ενώ ο κ.κ. Αθανάσιος μεταφέροντας μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού, τόνισε ότι «Η Μακεδονία είναι και θα παραμείνει Ελληνική».

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τον Ακάθιστο Ύμνο «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» που έψαλλαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο συλλαλητήριο.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:Πηγή: patrisnews.gr  18/3/2018

 

 

 


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 300 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ...


Απόσπασμα από την ομιλία του κύριου Αθανάσιου Ρακοβαλή στην εκδήλωση συλλόγου Φίλων Αγίου Όρους «Ο Άγιος Παίσιος » Φλώρινας 4/11/2017
https://www.youtube.com/watch?v=0tq0RUF2A_Q

Πηγή αναδημοσίευσης: F.Admin  12/3/2018

 

 

 

 

Αίσχος: Ξεπουλιούνται από το ΤΑΙΠΕΔ οι Θερμοπύλες!!

 

Ξεπουλιούνται από το ΤΑΙΠΕΔ οι Θερμοπύλες!! Και μάλιστα μετά από ''συνεχείς παρεμβάσεις'' του Δημάρχου Λαμιέων και βουλευτών της Φθιώτιδας!
Στα πλαίσια των δυσβάστακτων μνημονιακών υποχρεώσεων στο σφυρί βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ επτά ακίνητα που περιλαμβάνουν και ιαματικές πηγές, μεταξύ αυτών και των Θερμοπυλών, βαπτίζοντάς το με φανφάρες ως αξιοποίηση.
Αυτό ανακοινώθηκε από τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ 'Αρη Ξενόφο, στην ημερίδα «Investors' Workshop: Development οf Thermal Springs in Greece», την οποία διοργάνωσε το Enterprise Greece σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και με την αρωγή της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Θα περιμέναμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να απαιτεί από τις κυβερνήσεις την συμμετοχή σε οιαδήποτε παρέμβαση αξιοποίησης των ιαματικών πηγών της περιοχής της με σχέδια και δυναμικές παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Δυστυχώς όμως, όπως διαβάζουμε από δημοσιεύματα, φέρεται να συναινεί στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας με παγκόσμιο ενδιαφέρον και ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για τον Δήμο Λαμιέων, και μάλιστα να διαφημίζει αυτή της την προσπάθεια!
Θεωρούμε επίσης πως για τέτοιου είδους ''συνεχείς παρεμβάσεις'' και ''αλλεπάλληλες συναντήσεις'' με αξιωματούχους της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας και οι δημότες του δήμου Λαμιέων για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν το Υπερταμείο από κοινού με την Γερμανική Πρεσβεία, όπως επίσης τι θα σημάνει η ''επένδυση'' και η ''αξιοποίηση'' αυτή για την ευρύτερη περιοχή.
Σας παραθέτουμε το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στο Συμβούλιο Επικρατείας (3-6-2013) για το ίδιο θέμα, το οποίο βέβαια είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση με τις αιτιάσεις των υπευθύνων του ΤΑΙΠΕΔ και των συμπαραστατών του.
''...οι περιοχές θα στερηθούν σημαντικούς πόρους, θέσεις εργασίας και εργαλεία ανάπτυξης ενώ δεκάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα υποστούν συνέπειες, χιλιάδες λουόμενοι θα επωμιστούν την αύξηση του κόστους χρήσης των ιαματικών πηγών ενώ υπάρχει σημαντικός κίνδυνος αλλοίωσης της τοπικής φυσιογνωμίας και του πολιτιστικού περίγυρου.
Ειδικότερα τονίζεται ότι η εκποίηση αυτή έρχεται να συμπληρώσει την ,έως σήμερα, μη αξιοποίηση και απαξίωση των ιαματικών πηγών και των υποδομών τους.
…Το θέμα της προστασίας και της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών αποτελούσε προεκλογική εξαγγελία όλων και κανείς δεν είχε αναφέρει στον λαό της Στερεάς ότι θα πωληθούν σε ιδιώτες. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους..''
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου και την τότε Προσφυγή, η οποία απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας (4/2016) αφού αυτό έκρινε συνταγματική και νόμιμη την μεταβίβαση χωρίς αντάλλαγμα, στο ΤΑΙΠΕΔ των ιαματικών πηγών των Λουτρών Υπάτης και των ιαματικών πηγών Θερμοπυλών - Καλλιδρόμου.
Ενδιαφέρον έχει πως το κείμενο-προσφυγή υπογράφουν νυν βουλευτής της κυβέρνησης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ
Το τελευταίο διάστημα η συγκυβέρνηση εντείνει τις κινήσεις και ενέργειες ιδιωτικοποίησης της τουριστικής περιουσίας.
Υλοποιεί «στρατηγικές» επιλογές και ειδικά μέτρα που αφορούν στην προώθηση τουριστικών επενδύσεων μαζικού( all-inclusive) χαρακτήρα, στην πλήρη ελαστικοποίηση των περιβαλλοντικών εγκρίσεων των επενδύσεων, στη συγκέντρωση αποφασιστικών και εκτελεστικών αρμοδιοτήτων σε κοινωνικά μη νομιμοποιημένες δομές (π.χ. ΤΑΙΠΕΔ), στην ουσιαστική αποδόμηση και απαξίωση των υφιστάμενων διοικητικών μηχανισμών του τουρισμού (ΥΠΟΤ, Ε.Ο.Τ., Ο.Τ.Ε.Κ.), στις προκλητικές επιχορηγήσεις, φοροαπαλλαγές και ατέλειες των μεγαλοεπενδυτών, στην κατ’ ουσίαν νομιμοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων και αυθαιρεσιών, στην πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, στην καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και στον εκμηδενισμό της κοινωνικής συμμετοχής στον αναπτυξιακό σχεδιασμό.
Πρόσφατα μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε η πλήρης κυριότητα, νομή και κατοχή των Ιαματικών Πηγών Θερμοπυλών – Καλλιδρόμου, της Υπάτης, τριών Ιαματικών Πηγών στα Καμένα Βούρλα  και η πηγή της Αιδηψού-Ιστιαίας, προκειμένου να «παραχωρηθούν» (βλ. πουληθούν) σε ιδιώτες.
Η εφαρμογή της παραπάνω στρατηγικής, υποτίθεται ότι θα οδηγήσει σε συνθήκες ανάπτυξης του τουρισμού και συνακόλουθα αύξησης της απασχόλησης. Ωστόσο, προκαλεί ταυτόχρονα και μία σειρά κρίσιμων ερωτημάτων-ζητημάτων, όπως: -  Ποια θα είναι η ωφέλεια που θα προσπορίσει αυτού του είδους η ανάπτυξη στην κοινωνία; - Ποια μέριμνα έχει ληφθεί, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο πλούτος που θα προκύπτει θα έχει υψηλό βαθμό αναδιανομής,  με προτεραιότητα στην τοπική κοινωνία; - Ποια πρόβλεψη υπάρχει, ώστε η πολυθρύλητη αύξηση της απασχόλησης μέσω της αποκρατικοποίησης να μην συνεπάγεται στρατιές υπαμειβόμενων ημι-ανέργων ή εποχικά απασχολουμένων και εργαζομένων υπό διαρκή ομηρία; - Ποια μέριμνα έχει ληφθεί για την προστασία των αρνητικών επιπτώσεων των μαζικών αυτών επενδύσεων στις μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον γειτνιάζοντα με την επένδυση χώρο; - Πως θα αποφευχθεί η συστηματική αλλοίωση του πολιτισμικού περίγυρου και θα συνδεθούν οι επενδύσεις με την τοπική ιδιαιτερότητα, την παραγωγική οργάνωση και τις παραδόσεις; - Πως θα επιτυγχάνεται η ποιοτική ιδιαιτερότητα και η «μοναδικότητα» της τουριστικής εμπειρίας που θα απολαμβάνουν οι τουρίστες-πελάτες και δεν θα περιορίζεται η ελευθερία των τουριστών επισκεπτών να επιλέξουν μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών;
Η εκποίηση αυτή έρχεται να συμπληρώσει την , έως σήμερα, μη αξιοποίηση και απαξίωση των ιαματικών πηγών και των υποδομών τους.
Εκτιμούμε ότι οι επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι τραγικές όχι μόνο επειδή  οι προορισμοί θα στερηθούν σημαντικούς πόρους και εργαλεία ανάπτυξης, αλλά και για τις χιλιάδες των λουομένων, καθώς είναι βέβαιο ότι το κόστος των ιαματικών λουτρών θα αυξηθεί υπέρμετρα.
Η πώληση των Ιαματικών Πηγών είναι παράνομη, δεδομένου ο νόμος 3498/2006 (ΦΕΚ 230 Α) εκτελεστικός του άρθρου 18 παρ1 του Συντάγματος προβλέπει ότι η κυριότητα των Ιαματικών Πηγών ανήκει στον ΕΟΤ, ο οποίος μπορεί μόνο να τις ενοικιάζει για περιορισμένο χρονικό διάστημα και όχι να τις πουλήσει.
Με το σκεπτικό αυτό εμείς, κάτοικοι της περιοχής και ενεργοί πολίτες, καταθέσαμε την Δευτέρα 03/06/2013 προσφυγή στο ΣτΕ κατά της μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ της  Ιαματικής Πηγής Θερμοπυλών –Καλλιδρόμου. Ταυτόχρονα θα προβούμε σε κάθε πρόσφορη νομική ενέργεια ώστε να προασπίσουμε και τις υπόλοιπες ιαματικές πηγές της περιοχής μας.
Καλούμε κάθε ενεργό πολίτη και  φορέα σε συντονισμό, για να αποτρέψουμε αυτό το, κοινωνικό, οικονομικό και οικολογικό έγκλημα.
Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για την διάσωση των Ιαματικών Πηγών Θερμοπυλών-Καλλιδρόμου
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ 1.Αντωνίου Μαρίας  του Ιωάννη, κατοίκου Λαμίας, οδός Ζακύνθου, αρ 55, δημοτικής συμβούλου Λαμιέων 2. Ζούμπου Γεωργίου-Ορέστη  του Κωνσταντίνου, κατοίκου Λαμίας, οδός Λεωσθένους αρ 30 3. Ζούμπου Νικολάου  του Κωνσταντίνου, κατοίκου Λαμίας, οδός Λεωσθένους αρ 30, δημοτικού συμβούλου Λαμιέων 4.  Κολιοφούτη Σταύρου του Ιωάννη, κατοίκου Λαμίας, οδός Σανατορίου αρ 20 5.  Κούτρα Ιωάννη του Βασιλείου, κατοίκου Λαμίας, οδός Ροζάκη Αγγελή    αρ 30 6.  Κούτσικου Ιωάννη του Δημητρίου, κατοίκου Λαμίας, οδός Παπαναστασίου, Κάτω Νεάπολη 7.  Κυριακάκη Βασιλείου  του Κωνσταντίνου, κατοίκου Λαμίας, οδός Περσεφόνης αρ 22, βουλευτού Φθιώτιδας 8.  Λέβα Βασιλικής του Κωνσταντίνου, κατοίκου Λαμίας, οδός Πύργου αρ 1 9.  Μιχαήλ - Αντωνίου Μαρίας του Κυριάκου, κατοίκου Λαμίας, οδός  Μυλωνά αρ 5 10.  Μιχελή Αθανασίου του Ιωάννη, κατοίκου Λαμίας, οδός  Α. Δημητριάδου  αρ  5, 11.  Ντούσικου Κωνσταντίνου του Λάμπρου, κατοίκου Λαμίας,  Σ.Σ. Λιανοκλαδίου 12.  Ξεφλούδα Ελένης του  Αλεξάνδρου, κατοίκου Λαμίας, οδός Έσλιν αρ 28 13.  Σακελλάρη Ευαγγέλου του Νικολάου, κατοίκου Λαμίας, οδός  Καραϊσκάκη αρ 2 14.  Σταμέλλου Στέφανου του Ελευθερίου, κατοίκου Λαμίας, οδός Πλούτωνος αρ 1 15.  Στασινού Παναγιώτη του Σταμάτη, κατοίκου Λαμίας, οδός Βελισσαρίου   αρ 2, δημοτικού συμβούλου Λαμιέων 16.  Τσιαρτσιανίδη Αχιλλέα του Νικολάου, κατοίκου Λαμίας, οδός Κ Τριανταφυλλοπούλου αρ10
Κ Α Τ Α 1 Της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων 2. Του Υπουργού Οικονομικών 3. Του Υπουργού Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας , Οικονομικών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων 4 Του Υπουργού Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής 5. Του Υπουργού Τουρισμού ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ 1,  Της υπ' αριθ. 231/2-4-2013 Απόφασης Της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ 754/Β/2-4-2013), με την οποία μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, το ακίνητο κυριότητας του EOT), του οποίο η διοίκηση και διαχείριση ασκείται από την ΕΤΑΔ Α.Ε. με Αριθμό Βιβλίου Καταγραφής 327 μετά των επ’ αυτού κτισμάτων και λοιπών εγκαταστάσεων, εμβαδού κατά τον τίτλο κτήσης 800.000 τ.μ. περίπου, κατά δε νεώτερη και ακριβή καταμέτρηση εμβαδού 785.398.000τ.μ., περιγραφόμενο ως κτήμα των Ιαματικών Πηγών Θερμοπυλών −Καλλιδρόμου, κείμενο στην περιοχή του τέως Δήμου Θερμοπυλών,  μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε
2. Κάθε συναφούς και συνεφελκόμενης προς αυτήν πράξεως ή παραλείψεως. -------------------------------------------------------------------------------------------------. 1.ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η ως άνω πράξη της Διυπουργικής Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, εκδόθηκε κατά παράβαση πλέγματος διατάξεων του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας. Ειδικότερα, 1. Η προσβαλλόμενη πράξη  αντίκειται προς το άρθρο 18 παρ 1 του Συντάγματος  και προς την εκτελεστική αυτού διάταξη  του άρθρου 6 του ν.3498/2006 (ΦΕΚ Α 230) για την δημόσια κυριότητα των ιαματικών φυσικών πόρων , ερειδόμενη  επί της αντισυνταγματικής διάταξης άρθρου 2 παρ. 4  γ) ν. 3986/2011. 2. Η προσβαλλόμενη αντίκειται στην διάταξη  άρθρου 13 του ν ν.3498/2006 (ΦΕΚ Α 230), η οποία έχει τεθεί  κατ επιταγήν και σε άμεση εφαρμογή  του άρθρου 18 παρ 1 Σ και ερείδεται σε αντισυνταγματική διάταξη νόμου του άρθρου 2 παρ. 4 γ) ν. 3986/2011 . 3. Το υπάρχον υδροθεραπευτήριο εντός του ως άνω ακινήτου αποτελεί πράγμα ιδιόχρηστο, ανήκον στην δημόσια περιουσία του κράτους (δημόσια κτήση) και προστατεύεται συνταγματικά βάσει των διατάξεων άρθρου 5 παρ.1 Συντ ( αρχή της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας) άρθρου 24 παρ. 1 Συντ (προστασία του Περιβάλλοντος ) , 25 παρ. 1 Συντ (περί κοινωνικού κράτους δικαίου )και της τέλος  του άρθρου 1 παρ. 2 Συντ  (αρχή της λαϊκής κυριαρχίας ως βάσης του δημοκρατικού πολιτεύματος Συνεπώς, η μεταβίβαση της κυριότητας και επί αυτού (βάσει της αρχής «τα υπερκείμενα ανήκουν τοις υποκειμένοις») προχωρά βάσει αντισυνταγματικής διάταξης νόμου, και ειδικότερα του άρθρου 2 παρ. 4 γ) ν. 3986/2011. 4. Λόγω παραβίασης ουσιώδους τύπου καθώς στο ΦΕΚ δεν δημοσιεύεται τοπογραφικό σχεδιάγραμμα της επίδικης έκτασης 5. Παραβίαση ουσιώδους τύπου της κανονιστικής πράξης (παραβίαση του άρθρου 29 Α του ν. 1558/1985) 6. Αντίθεση της προσβαλλομένης πράξης  στο άρθρο 43 παρ. 2 εδ. β) Συντάγματος (αντισυνταγματική εξουσιοδότηση για έκδοση κανονιστικής πράξης αντί κανονιστικού προεδρικού διατάγματος)
2. ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ Ως προς την προσβολή της άνω πράξεως έχουμε έννομο συμφέρον δεδομένου ότι είμαστε κάτοικοι της περιοχής  και άρα απολαμβάνουμε άμεσα τα ευεργετικά για την υγεία μας ύδατα  της Ιαματικής Πηγής , η διατήρηση της οποίας ως υδροθεραπευτηρίου τίθεται εν αμφιβόλω, καθώς παραχωρείται στο ΤΑΙΠΕΔ . κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, προκειμένου να πωληθεί σε ιδιώτες. 3. ΙΣΤΟΡΙΚΟ Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, το ακίνητο κυριότητας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), του οποίου η διοίκηση και διαχείριση ασκείται από την ΕΤΑΔ Α.Ε. με Αριθμό Βιβλίου Καταγραφής 327 μετά των επ’ αυτού κτισμάτων και λοιπών εγκαταστάσεων, εμβαδού κατά τον τίτλο κτήσης 800.000 τ.μ. περίπου, κατά δε νεώτερη και ακριβή καταμέτρηση εμβαδού 785.398.000 τ.μ., περιγραφόμενο ως κτήμα των Ιαματικών Πηγών Θερμοπυλών−Καλλιδρόμου, κείμενο στην περιοχή του τέως Δήμου Θερμοπυλών, όπως αυτό περιγράφεται στο με ημερομηνία 25.06.1955 έγγραφο του EOT, το οποίο έχει μεταγραφεί στα Βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Θερμοπυλών στον τόμο 45 και αριθμό 648. Εκ των πραγμάτων μεταβιβάζονται και οι Ιαματικές Πηγές Θερμοπυλών−Καλλιδρόμου, οι οποίες είναι τοποθετημένες εντός της έκτασης και  η  λειτουργία τους συναρτάται άμεσα και λειτουργικά  με το προς πώληση κτήμα γενικώς αλλά και μέσω των υφισταμένων εγκαταστάσεων, είτε μέσω νέων που πρόκειται να ανεγερθούν. Επιπλέον, η έντονη οσμή του θείου, η οποία διαχέεται σε όλη την έκταση, καθιστά ουσιαστικά αδύνατη κάθε άλλη χρήση της έκτασης πέρα από την πλαισίωση των ιαματικών πηγών.
4.ΛΟΓΟΙ  ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ 1. Η προσβαλλόμενη πράξη  αντίκειται προς το άρθρο 18 παρ 1 του Συντάγματος  και προς την εκτελεστική αυτού διάταξη  του άρθρου 6 του ν.3498/2006 (ΦΕΚ Α 230) για την δημόσια κυριότητα των ιαματικών φυσικών πόρων , ερειδόμενη  επί της αντισυνταγματικής διάταξης άρθρου 2 παρ. 4  γ) ν. 3986/2011. Σύμφωνα  με το άρθρο 18 παρ 1 του Σ « ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την ιδιοκτησία και τη διάθεση των ιαματικών ρεόντων και υπογείων υδάτων» Κατ επιταγήν της ανωτέρω διατάξεως εξεδόθη το άρθρο 6 του ν.3498/2006 (ΦΕΚ Α 230) το οποίο προβλέπει : Άρθρο 6 Κυριότητα ιαματικών φυσικών πόρων 1. Οι ιαματικοί φυσικοί πόροι, που αναγνωρίζονται μετά την ισχύ του νόμου αυτού, ανήκουν κατά κυριότητα στον Ε.Ο.Τ. ανεξαρτήτως της κυριότητας του εδάφους επί του οποίου εμφανίζονται, αντλούνται ή αξιοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο, εκτός αν αυτοί ευρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους αιγιαλού και παραλίας οι οποίοι ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, ενώ η χρήση και η εκμετάλλευση ανήκει στον Ε.Ο.Τ.. 2. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου η κυριότητα αναγνωρισμένων ιαματικών φυσικών πόρων που ανήκει στο Δημόσιο περιέρχεται αυτοδικαίως στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.). 3. Από το νόμο αυτόν δεν θίγονται ιδιωτικά δικαιώματα κυριότητας επί αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών που υφίσταντο κατά την 1.1.1920 σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 2188/1920. Το δικαίωμα κυριότητας ιδιωτών επί ιαματικών πηγών ασκείται εντός των ορίων της κείμενης νομοθεσίας. 4. Σε περίπτωση λύσεως του Ε.Ο.Τ. ή καταργήσεως του δημόσιου χαρακτήρα του, η κυριότητα των ιαματικών φυσικών πόρων περιέρχεται στο Δημόσιο.»
Η παραπάνω διάταξη του άρθρου 6 ν. 3498/2006 αποτελεί άμεση εφαρμογή και υλοποίηση της διάταξης του άρθρου 18 παρ. 1 του Σ για την ιδιοκτησία και την διάθεση των ιαματικών και υπογείων υδάτων. Η ratio και γενικότερα η τελολογία  της συνταγματικής διάταξης έγκειται ακριβώς στην προστασία της δημόσιας κυριότητας  των ιαματικών φυσικών πόρων χάριν κυρίως  της   δημόσιας υγείας, του φυσικού περιβάλλοντος  και γενικότερα του δημοσίου συμφέροντος. Η υπαγωγή της κυριότητας  στον ΕΟΤ εξυπηρέτησε αυτόν τον σκοπό και η σχετική διάταξη του ν. 3498/2006 πρέπει να θεωρηθεί διάταξη άμεσα εκτελεστική της συνταγματικής προστασίας. Υπό αυτήν την έννοια, η μεταβίβαση της κυριότητας από τον ΕΟΤ σε φορέα ή νομικό πρόσωπο  εκτός του Δημοσίου ή των ν.π.δ.δ., όπως το ΤΑΙΠΕΔ,  με δηλωμένο  σκοπό   την περαιτέρω μεταβίβαση σε ιδιώτες των ιαματικών φυσικών πόρων  πρέπει να θεωρηθεί ως πραγματοποιούμενη κατά εξουσιοδότηση αντισυνταγματικής διάταξης νόμου  (στον βαθμό που η μεταβίβαση βάσει  του άρθρου 2 παρ. 4 γ) ν. 3986/ 2011 δεν εξαιρεί ρητώς τους ιαματικούς φυσικούς πόρους). Επιπλέον, δε, αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγματική  απαγόρευση μεταβίβασης των ιαματικών πηγών στο ΤΑΙΠΕΔ και περαιτέρω σε ιδιώτη δεν αφορά μόνο την πηγή ή τις πηγές  ως ρέον ύδωρ αλλά και την αναγκαία για την λειτουργία της πηγής έκταση, δηλαδή όλο το μεταβιβαζόμενο κτήμα. Χωρίς την προστασία και το αμεταβίβαστο  και της αναγκαίας για την λειτουργία της πηγής έκτασης, η οποία περιήλθε στον ΕΟΤ για αυτόν ακριβώς τον σκοπό και για κανέναν άλλον, δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική προστασία της λειτουργίας της πηγής και της εξυπηρέτησης της δημόσιας υγείας. Δεν μπορεί δηλαδή να διαχωρισθεί η λειτουργία της ιαματικής πηγής από την λειτουργική για αυτήν περιβάλλουσα έκταση.  Μάλιστα, ο ν. 3498/2006 προβλέπει και την απαλλοτρίωση ιδιωτικών εκτάσεων υπέρ της λειτουργίας των ιαματικών πηγών και φυσικών πόρων.
2.Η προσβαλλόμενη αντίκειται στην διάταξη  άρθρου 13 του ν ν.3498/2006 (ΦΕΚ Α 230), η οποία έχει τεθεί  κατ επιταγήν και σε άμεση εφαρμογή  του άρθρου 18 παρ 1 Σ και ερείδεται σε αντισυνταγματική διάταξη νόμου του άρθρου 2 παρ. 4 γ) ν. 3986/2011 .
Άρθρο 13 Διαχείριση ιαματικών φυσικών πόρων 1. Η διαχείριση των ιαματικών φυσικών πόρων ανήκει στον Ε.Ο.Τ.. Η διαδικασία και οι όροι ανάθεσης της διαχείρισης των ιαματικών φυσικών πόρων σε τρίτους καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, η οποία εκδίδεται μετά από πρόταση του Ε.Ο.Τ. και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 2. Η διαχείριση των ιαματικών φυσικών πόρων περιλαμβάνει κάθε μορφής αξιοποίηση των ιαματικών φυσικών πόρων, ιδίως τη χρήση τους σε εγκαταστάσεις του Ε.Ο.Τ., τη διάθεση και τη διανομή τους σε τρίτους έναντι ανταλλάγματος,την αποκλειστική ή μη παραχώρηση εκτάσεων και εγκαταστάσεων σε τρίτους για ορισμένο χρόνο και έναντι ανταλλάγματος, την επεξεργασία, τυποποίηση και διάθεση ιαματικών φυσικών πόρων ή προϊόντων τους από τον Ε.Ο.Τ. ή από τρίτους, την εκμετάλλευση της γεωθερμικής ενέργειας, την εμφιάλωση ή την παραγωγή ειδικών προϊόντων με βάση τους ιαματικούς φυσικούς πόρους. Τα προαναφερόμενα ανταλλάγματα από τη διαχείριση των ιαματικών φυσικών πόρωναποτελούν έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου. 3. Η διαχείριση των ιαματικών φυσικών πόρων λαμβάνει υπόψη τις κατά προτεραιότητα χρήσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 14, καθώς και την επάρκεια του διατιθέμενου φυσικού πόρου και πρέπει να εξασφαλίζει την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης ή τις ιαματικές του ιδιότητες.
Η παραπάνω ρύθμιση της διαχείρισης από τον ΕΟΤ ή και γενικότερα από το Δημόσιο ή από νπδδ  των ιαματικών φυσικών πόρων αποτελεί συστατικό στοιχείο της δημόσιας κυριότητας επί των ιαματικών φυσικών πόρων και δεν μπορεί να τροποποιηθεί νομοθετικά προς την κατεύθυνση της μεταβίβασης κυριότητας των ιαματικών φυσικών πόρων και της αναγκαίας για την λειτουργία τους έκτασης, παρά το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει παραχώρηση της διάθεσης και χρήσης σε τρίτους των πόρων αυτών για ορισμένο χρόνο και αντάλλαγμα, όπως ορίζει ρητώς και η ανωτέρω διάταξη νόμου. Μάλιστα, η διαχείριση των πόρων  και από ιδιώτες τίθεται   a contrario προς την μεταβίβαση αυτών σε ιδιώτες.   Η σχετική διάταξη του άρθρου 2 παρ. 4 γ) ν. 3986/2011, στον βαθμό που δεν εξαιρεί την μεταβίβαση κυριότητας στο ΤΑΙΠΕΔ και  σε ιδιώτες επί των ιαματικών φυσικών πόρων  και της αναγκαίας για την λειτουργία τους έκτασης και επιτρέπει  όχι απλώς την διαχείριση αυτών από τον ΕΟΤ ή το Δημόσιο αλλά την μεταβίβαση της κυριότητος αντίκειται στην προστατευτική διάταξη του άρθρου 18 παρ. 1 Σ.

3. Το υπάρχον υδροθεραπευτήριο εντός του ως άνω ακινήτου αποτελεί πράγμα ιδιόχρηστο, ανήκον στην δημόσια περιουσία του κράτους (δημόσια κτήση) και προστατεύεται συνταγματικά βάσει των διατάξεων άρθρου 5 παρ.1 Συντ ( αρχή της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας) άρθρου 24 παρ. 1 Συντ (προστασία του Περιβάλλοντος ) , 25 παρ. 1 Συντ (περί κοινωνικού κράτους δικαίου )και της τέλος  του άρθρου 1 παρ. 2 Συντ  (αρχή της λαϊκής κυριαρχίας ως βάσης του δημοκρατικού πολιτεύματος Συνεπώς, η μεταβίβαση της κυριότητας και επί αυτού (βάσει της αρχής «τα υπερκείμενα ανήκουν τοις υποκειμένοις») προχωρά βάσει αντισυνταγματικής διάταξης νόμου, και ειδικότερα του άρθρου 2 παρ. 4 γ) ν. 3986/2011.
Όπως  γίνεται δεκτό και από την θεωρία, ακίνητα ή κινητά  πράγματα, τα οποία εξυπηρετούν μόνιμα και συστηματικά δημόσιο σκοπό, πρέπει να θεωρούνται ως ιδιόχρηστα πράγματα, ανήκοντα στην δημόσια περιουσία του κράτους ( Πρ. Δαγτόγλου «Γενικό Διοικητικό Δίκαιο», Αθήνα 2004, παρ. 1206, σελ. 804). Σε αυτά ανήκουν και πράγματα, τα οποία μόνιμα και συστηματικά υπάγονται στους σκοπούς της παροχικής διοικήσεως, όπως ειδικότερα οικήματα που εξυπηρετούν την δημόσια υγεία (ενδεικτική αναφορά σε Δαγτόγλου σε νοσοκομεία και εξωτερικά ιατρεία κλπ). Το υδροθεραπευτήριο από τον σκοπό και προορισμό του ανήκει στα οικήματα που εξυπηρετούν μονιμότερα την δημόσια υγεία, καθώς  παρουσιάζει λειτουργική και τελολογική κοινότητα με τα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κλπ. Συνεπώς, η μεταβίβαση της κυριότητας και επί αυτού καθώς και επί της έκτασης όπου έχει ανεγερθεί  αντιβαίνει στην συνταγματική προστασία των ιδιοχρήστων δημοσίων πραγμάτων.
4. Λόγω παραβίασης ουσιώδους τύπου καθώς στο ΦΕΚ δεν δημοσιεύεται τοπογραφικό σχεδιάγραμμα της επίδικης έκτασης

5. Παραβίαση ουσιώδους τύπου της κανονιστικής πράξης (παραβίαση του άρθρου 29 Α του ν. 1558/1985

Κατά το άρθρο 29 Α του ν. 1558/1985, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, έχει προβλεφθεί ως ουσιώδης τύπος για κάθε κανονιστική πράξη η αναγραφή στο προοίμιό της του μεγέθους της δαπάνης που η θέσπισή της συνεπάγεται, επί ποινή ακυρότητάς της, εκτός εάν προδήλως δεν συνεπάγεται η εν λόγω πράξη οικονομική επιβάρυνση (βλ. σχετικά ΣτΕ (Ολομέλεια) 3217-8/2003, πρβλ. ΣτΕ 1770/2011, 216/2011). Στο προοίμιο της παρούσας προβλέπεται ότι από την έκδοσή της δεν προκύπτει δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού. Όμως, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 3986/2011, με τον οποίον ιδρύθηκε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε., «Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας…». Συνεπώς έχει προβλεφθεί ότι τα έσοδα από την αξιοποίηση-εκποίηση του Ελληνικού και των λοιπών συναφών με αυτό περιουσιακών στοιχείων, προορίζονται αποκλειστικά για τη μείωση του δημόσιου χρέους. Δεδομένου λοιπόν ότι το δημόσιο θα στερηθεί πλήρως τα έσοδα που απεκόμιζε από το Ελληνικό και τους λοιπούς συναφούς με αυτό χώρους, ως βασικός μέτοχος, προκύπτει απώλεια εσόδων, άρα δαπάνη για τον κρατικό προϋπολογισμό και η προσβαλλόμενη, κρίνοντας διαφορετικά, κατέστη ακυρωτέα.
6. Αντίθεση της προσβαλλομένης πράξης  στο άρθρο 43 παρ. 2 εδ. β) Συντάγματος (αντισυνταγματική εξουσιοδότηση για έκδοση κανονιστικής πράξης αντί κανονιστικού προεδρικού διατάγματος) Σύμφωνα με το άρθρο 48 παρ.1 του ν.3871/2010 η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων (Δ.Ε.Α.) δύναται να αποφασίζει την αξιοποίηση, συμπεριλαμβανομένης και της μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, εφαρμοζομένων αναλογικά των διατάξεων του ν.3049/2002.» Περαιτέρω, με το ν.3986/2011 προβλέφθηκε ότι στο υπό κρίση Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται, χωρίς Αντάλλαγμα . α) Κατά πλήρη κυριότητα, κινητές αξίες εταιρειών από αυτές που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 του άρθρου 6Α του ν.2362/1995 (Α 247) …. γ) κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή ακίνητα που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 του άρθρου 6Α του ν. 2362/1995. Επομένως, η δοθείσα γενική και αόριστη εξουσιοδότηση στην κανονιστικώς δρώσα διοίκηση να ρυθμίσει όπως η ίδια κρίνει χωρίς κανένα, έστω και γενικό προσδιορισμό του αντικειμένου της ρύθμισης από κάποιο κανόνα δικαίου στο κείμενο του νόμου, δεν κείται απλώς πολύ πέραν του επιτρεπομένου πεδίου μιας νομοθετικής εξουσιοδότησης, αλλά ουσιαστικά συνιστά πρόσκληση στην διοίκηση να νομοθετήσει πρωτογενώς. Κατά συνέπεια, η προσβαλλομένη πράξη εκδόθηκε από την διοίκηση κατά νόσφιση νομοθετικής εξουσίας σε αντίθεση με τα άρθρα 26 και 43 παρ. 2 του Συντάγματος και πρέπει, για το λόγο αυτό, να ακυρωθεί. Περαιτέρω η νομοθετική εξουσιοδότηση βάσει της οποίας εκδόθηκε η προσβαλλομένη είναι, σε κάθε περίπτωση, αντίθετη με τις διατάξεις του άρθρου 43 παρ. 2 εδ.β του Συντάγματος, με την οποία παρέχεται στον κοινό νομοθέτη το δικαίωμα του να μεταβιβάζει την αρμοδιότητα του προς θέσπιση κανόνων δικαίου στην εκτελεστική εξουσία, κατ΄αρχήν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας . Στο εδάφιο β΄ της παρ. 2 του άρθρου 43 του Συντάγματος προβλέπονται οι όροι υπό τους οποίους και άλλα όργανα της διοίκησης, πλην του Προέδρου της Δημοκρατίας, μπορούν να εκδίδουν κατ΄ εξουσιοδότηση κανονιστικές πράξεις και τα όρια εντός των οποίων μπορεί να ασκείται η εξουσία αυτή, ως εξής. «…Εξουσιοδότηση για έκδοση κανονιστικών πράξεων από άλλα όργανα της διοίκησης επιτρέπεται προκειμένου να ρυθμιστούν ειδικά θέματα ή θέματα με τοπικό ενδιαφέρον ή με χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό..». Συνεπώς με τις διατάξεις του άρθρου 43 παρ. 2 του Συντάγματος μόνον κατ΄ εξαίρεση, επιτρέπεται να οριστούν ως φορείς της κατ΄ εξουσιοδότηση ασκούμενης νομοθετικής αρμοδιότητος και άλλα πλην του Προέδρου της Δημοκρατίας, όργανα της Διοικήσεως εφόσον πρόκειται για ειδικότερα θέματα ή θέματα με τοπικό ενδιαφέρον ή χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό (βλ. ΣτΕ Ολομ 1892/2010, ΣτΕ Ολομ. 3973/2009). Ως «ειδικότερα» θέματα, για τη ρύθμιση των οποίων επιτρέπεται η νομοθετική εξουσιοδότηση σε άλλα πλην του Προέδρου της Δημοκρατίας όργανα Διοικήσεως εφόσον πρόκειται για ειδικότερα θέματα ή θέματα με τοπικό ενδιαφέρον ή χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό (βλ. ΣτΕ Ολομ 1892/2010, ΣτΕ Ολομ. 3973/2009). Ως «ειδικότερα» θέματα, για τη ρύθμιση των οποίων επιτρέπεται η νομοθετική εξουσιοδότηση σε άλλα πλην του Προέδρου της Δημοκρατίας όργανα της Διοικήσεως, νοούνται μερικότερες περιπτώσεις θεμάτων που ρυθμίζονται ήδη στο νόμο σε γενικό έστω, αλλά πάντως ορισμένο πλαίσιο (βλ. ΣτΕ Ολομ. 1692/2010, Ολομ. 125/2009, Ολομ. 4025/1998), πράγμα που δεν συμβαίνει με την προσβαλλομένη. Από τη φύση των ρυθμιζόμενων με την προσβαλλομένη θεμάτων είναι πρόδηλο ότι δεν πρόκειται περί θεμάτων με τοπικό ενδιαφέρον ή με χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό. Θα πρέπει εν προκειμένω να εξεταστεί εάν η νομοθετική εξουσιοδότηση βάσει της οποίας εκδόθηκε η προσβαλλομένη παρέχει τη δυνατότητα στη διοίκηση να ρυθμίσει ειδικά θέματα σε σχέση με τις διατάξεις που εισάγει ο νόμος, εντός του πλαισίου της εν λόγω συνταγματικής διάταξης. Συνεπώς ακόμη και αν θεωρηθεί ‘ότι είναι ανεκτή η παροχή νομοθετικής εξουσιοδότησης, και πάλι αυτή θα έπρεπε να δοθεί προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι προς την κανονιστικά δρώσα διοίκηση, και επομένως η προσβαλλομένη πρέπει να ακυρωθεί.
Επειδή η παρούσα αίτηση μας είναι νόμιμη βάσιμη και αληθής.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και για όσους τυχόν νομίμως προκύψουν ΖΗΤΟΥΜΕ
-          Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτηση μας -               Να ακυρωθεί και εξαφανισθεί  η προσβαλλόμενη πράξη όπως και κάθε συναφής πράξη ή παράλειψη της διοίκησης -               Να καταδικαστούν οι αντίδικοι στην εν γένει δικαστική μας δαπάνη
Αντίκλητο και πληρεξούσιο δικηγόρο ορίζουμε τον δικηγόρο Αθηνών Δημήτριο Μπελαντή του Γρηγορίου (ΑΜ ΔΣΑ 13652), κάτοικο Αθηνών, οδός

Λασκάρεως αρ. 40, Αθήνα 11472, τηλ. 210-3627464, 6938-426850. Αθήνα , 3-6-2013 Ο  πληρεξούσιοs δικηγόροs

pepla

Το διαβάσαμε από το: Αίσχος: Ξεπουλιούνται από το ΤΑΙΠΕΔ οι Θερμοπύλες!! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/03/blog-post_963.html#ixzz590pgq3qe

Δείτε σαν σήμερα      
         
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 17 Αυγούστου στον 21ο αιώνα
Ανοικτοί 27 φάροι               για το κοινό την Κυριακή 19 Αυγούστου
28 προσλήψεις γιατρών               και νοσηλευτών στο Δήμο Αθηναίων
Αυτή είναι η πιο ευχάριστη πόλη             στον κόσμο για να ζει κανείς
ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ               ΟΙ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ!
image Δείτε σαν σήμερα
image Ανοικτοί 27 φάροι
image 28 προσλήψεις γιατρών
image Αυτή είναι η πιο ευχάριστη πόλη
image ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 8ος

Αθλητισμός 8ος

              σαν σήμερα:17/8

Read More...

Αθλητισμός 7ος

Αθλητισμός 7ος

              Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-2 της Γαλατασαράι στο ΟΑΚΑ

Read More...

Αθλητισμός 6ος

Αθλητισμός 6ος

              Καβάνι και… τέζα η Πορτογαλία

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

WRC

WRC

              WRC: Επική νίκη Νεβίλ στη Σαρδηνία!

Read More...

Formula 1

Formula 1

              Στη Mercedes μέχρι το 2020 ο Χάμιλτον

Read More...

Μιχανοκίνηση 7ος

Μιχανοκίνηση 7ος

  Πανίσχυρο Megane 300 ίππων

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 8ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 8ος

              Μάτι,

Read More...

Κυβέρνηση

Κυβέρνηση

              Στην τελική ευθεία για τον ανασχηματισμό- Εκτός κυβέρνησης οι ΑΝΕΛ;

Read More...

Στρ/γός Γ. Αϋφαντής:

Στρ/γός Γ. Αϋφαντής:

              Στρ/γός Γ. Αϋφαντής: Καταγγελία για κατά της επιτροπής αγώνος για την Ελληνικότητα...

Read More...

Κόσμος

Top Headline

Τουρκία:

Τουρκία:

  Η Τουρκία αναγνωρίζει την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία!- Ενώνονται ακτοπλοϊκά

Read More...

ΗΠΑ

ΗΠΑ

              Αμέσως μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων, οι ΗΠΑ αυξάνουν την πίεση στην Τουρκία για τον Αμερικανό πάστορα

Read More...

Πολ Κρούγκμαν

Πολ Κρούγκμαν

              Τέλος το πάρτι για την Τουρκία

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

              Γερμανικός Τύπος: Aποστολή εξετελέσθη. H Eλλάδα πεθαίνει

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

		ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

Η κυβέρνηση διαθέτει για θύματα φυσικών καταστροφών πάνω από 5 δις, αλλά ζητιανεύει χρήματα...

Read More...

ΑΣΕΠ:

ΑΣΕΠ:

              Τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 5Κ/2017

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 7ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 7ος

              Οι top 30 ιδιαίτερες παραλίες της Ελλάδας

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 6ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 6ος

              Φαράγγι της Σαμαριάς:

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 5ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 5ος

              Το υπέροχο νησί του μυστηρίου και του έρωτα - Εκεί γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη και σε αυτό βρήκαν καταφύγιο ο Πάρις και η Ελένη - Έχετε πάει;

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 5ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 5ος

              Η σπηλιά που σχηματίζει καρδιά δύο φορές το χρόνο

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 4ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 4ος

              Το φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι αυτό που λέει το όνομά του

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 3ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 3ος

              Το δάσος με τις πράσινες πυραμίδες (βίντεο)

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

...

Read More...

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              16η, 17η, 18η,...

Read More...

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              27η, 28η , 29η Πρόσκληση

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

ΠΡΕΣΠΕΣ

 ΠΡΕΣΠΕΣ

              Από που προέρχεται το όνομά τους Ολα τα ΝΕΑ των Πρεσπών

Read More...

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

		Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

              Διακοπή τηλεθέρμανσης σε οδούς της Κοζάνης, Τρίτη 17-4-18, για την αποκατάσταση διαρροής.

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/8/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/8/2018

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/7/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/7/2018

                    Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/6/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/6/2018

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Διάφορα

Διάφορα

                Δεκαπενταύγουστος, το «Πάσχα του καλοκαιριού»: 6+4 εκκλησίες που γιορτάζουν

Read More...

Σύμπαν !!

Σύμπαν !!

              Σύμπαν: Ολα τα άρθρα - ειδήσεις & Βίντεο από την συνύπαρξη φαινομένων που έχουν  συμβεί εδώ και 152 χρόνια,...

Read More...

Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονα Βλάστης

Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονα Βλάστης

                Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονα Βλάστης (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

              Μητρετώδης-Κούκλατζης εξηγούν πώς τους συνέλαβαν οι Τούρκοι - Δείτε βίντεο μέσα από το Embraer

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 1

Παμμακεδονικές Ενώσεις 1

              Στρ/γός Γ. Αϋφαντής:

Read More...

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

          Οι φωτιές ήταν οργανωμένο σχέδιο της Cia ...

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

Zougla.gr

Zougla.gr

              Zougla.gr

Read More...

ΑRΤ

ΑRΤ

              Αρτ TV Live - Αρτ τηλεόραση ραδιόφωνο Art tv Live

Read More...

Χρυσή Αυγή

		Χρυσή Αυγή

              Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided