Σάββατο, Μάρτιος 23, 2019

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1ος

 

 

 

 

 

 

 

Ένα μεσαιωνικό ορεινό χωριό με παρθένα γοητεία

 

 

 

Ένα μεσαιωνικό ορεινό χωριό με παρθένα γοητεία

Η εντυπωσιακή καστροπολιτεία στην Πορτογαλία

Ένα μεσαιωνικό ορεινό χωριό με παρθένα γοητεία

Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 900 μέτρων πάνω σε ένα βράχο στην οροσειρά Serra de São Mamede, η εντυπωσιακή καστροπολιτεία γοητεύει με τη μεσαιωνική ομορφιά της.

Το Μαρβάο βρίσκεται στην περιφέρεια Alentejo στα νοτιανατολικά της Πορτογαλίας. Τα σπιτάκια με τα κόκκινα κεραμίδια και τις διακοσμημένες πόρτες και παράθυρα και τα στριφογυριστά δρομάκια δημιουργούν μια εντυπωσιακή εικόνα.

Το χωριό φιλοξενεί ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα της Πορτογαλίας, το οποίο χρονολογείται από το 13ο αιώνα. Το επιβλητικό κάστρο υψώθηκε για πρώτη φορά, στη θέση ενός παλαιότερου ρωμαϊκού οχυρού, τον 9ο αιώνα.

Η πανοραμική θέα που προσφέρει το κάστρο φτάνει μέχρι τα βραχώδη τοπία της Ισπανίας και τα πορτογαλικά βουνά, που είναι συχνά καλυμμένα με χιόνια τους χειμερινούς μήνες.

Το χωριό ακόμα διατηρεί την γοητευτική του δομή με τα γραφικά πλακόστρωτα και φιλόξενους κατοίκους

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

ΜΑΡΒΑΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Μαρβάο / Πορτογαλία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Λισαβόνας είναι 4 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα και 6 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Από τη Λισαβόνα φτάνει κανείς στο Μαρβάο οδικώς σε 4 ώρες.

ΜΑΡΒΑΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΜΑΡΒΑΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΜΑΡΒΑΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΑΡΒΑΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΑΡΒΑΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΑΡΒΑΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΜΑΡΒΑΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

22/1/2018

 

 

 

 


Η μικρή γαλλική πόλη με το επιβλητικό παλάτι

Ιστορική βουτιά στην τέχνη και την αρχιτεκτονική στο Φονταινεμπλό

Η μικρή γαλλική πόλη με το επιβλητικό παλάτι

Περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιανατολικά του Παρισιού βρίσκεται ένα διάσημο προάστιο που ταξιδεύει τον επισκέπτη πίσω στο χρόνο.

Το Φονταινεμπλό είναι ιστορική πόλη στην περιφέρεια Ιλ ντε Φρανς και γύρω της απλώνεται το τεράστιο ομώνυμο δάσος του, έκτασης 250 χιλιάδων στρεμμάτων.

Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα καταφύγια για απειλούμενα ζώα και φυτά της κεντρικής Ευρώπης και δέχεται πάνω από 11 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο.

Είναι διάσημο για το επιβλητικό παλάτι του που χτίστηκε στις αρχές του 16ου αιώνα και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Γαλλίας. Τα ανάκτορα που αποτελούσαν βασιλική κατοικία λειτουργούν σήμερα ως μουσείο, ενώ για ένα διάστημα κατοίκησε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης.

Η εσωτερική του διακόσμηση χρονολογείται από την εποχή της Αναγέννησης με πολυάριθμα έργα τέχνης και εντυπωσιακές αίθουσες. Ανακηρύχθηκε το 1981 από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Το παλάτι Φονταινεμπλό κτίστηκε από τον Φραγκίσκο Α' και τον Ερρίκο Β' στο σημείο που παλαιότερα βρίσκονταν μια κυνηγετική έπαυλη.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

ΦΟΝΤΑΙΝΕΜΠΛΩ ΓΑΛΛΙΑ

Φονταινεμπλό / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα για το Παρίσι και 4 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βιέννης. Από το Παρίσι φτάνει κανείς με τρένο στο Φονταινεμπλώ σε 40 λεπτά.

ΦΟΝΤΑΙΝΕΜΠΛΩ ΓΑΛΛΙΑ

ΦΟΝΤΑΙΝΕΜΠΛΩ ΓΑΛΛΙΑ

ΦΟΝΤΑΙΝΕΜΠΛΩ ΓΑΛΛΙΑ

ΦΟΝΤΑΙΝΕΜΠΛΩ ΓΑΛΛΙΑ

ΦΟΝΤΑΙΝΕΜΠΛΩ ΓΑΛΛΙΑ

ΦΟΝΤΑΙΝΕΜΠΛΩ ΓΑΛΛΙΑ

ΦΟΝΤΑΙΝΕΜΠΛΩ ΓΑΛΛΙΑ

ΦΟΝΤΑΙΝΕΜΠΛΩ ΓΑΛΛΙΑ

NEWSBEAST.GR   20/1/2018

 

 

 

Πού κρύβεται η «Σπηλιά των θαυμάτων»; (βίντεο)

Posted by IGOR στο Ιανουαρίου 5, 2018


Τι κρύβει ο υπόγειος κόσμος της πόλης Αρακένα στη νοτιοδυτική Ισπανία; Ένα σπήλαιο απίστευτης ομορφιάς με λίμνες. Στα Ισπανικά λέγεται Gruta de las Maravillas (Σπηλιά των θαυμάτων).

Σκηνικό σε κινηματογραφικές επιτυχίες

Η Gruta de las Maravillas είναι μια σπηλιά που ανοίγει πόρτα στον θαυμαστό κόσμο του εσωτερικού της Γης. Γι΄ αυτό και χρησιμοποιήθηκε επανειλημμένα ως σκηνικό σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές: «Ταξίδι στο κέντρο της Γης», «Τιτάνες», «Ο Ταρζάν στα Ορυχεία του βασιλιά Σολομώντα».

Δεν ξέρουμε βέβαια πού ακριβώς γυρίστηκαν οι σκηνές: στη «Σμαραγδένια αίθουσα», στην «Αίθουσα με τα κρυστάλλινα σκεύη του Θεού», στην «Αίθουσα με τα κοχύλια», στην «Αίθουσα της μεγάλης λίμνης» ή στην «Αίθουσα με τα γυμνά»; Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το σπήλαιο εκτείνεται σε μήκος 2.130μ., είναι απλωμένο σε τρία επίπεδα, έχει θερμοκρασία 16-19 βαθμούς όλο τον χρόνο, ενώ η υγρασία εκεί κάτω αγγίζει το απόλυτο 98-100%.

Η σπηλιά άνοιξε για το κοινό το 1914.

Περισσότερα λόγια δεν χρειάζονται. Τα θαύματα είναι για να τα βλέπεις και όχι να τα περιγράφεις με λέξεις.

.

https://www.youtube.com/watch?v=2sK5cqW0oHY

[bimag.gr]

Διαδώστε το!

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided