Δευτέρα, Ιανουάριος 21, 2019

EΛΛΑΔΑ 3ος

 

 

 

 

 

 

 

Ούτε τα "εύκολα" για την οριοθέτηση της ΑΟΖ δεν έχουν γίνει

 

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Ούτε τα "εύκολα" για την οριοθέτηση της ΑΟΖ δεν έχουν γίνει


Παρότι υπήρχε ένα κλίμα αισιοδοξίας ότι ο Λίβανος θα επικυρώσει στο Κοινοβούλιο τη συμφωνία, ανέστειλε τη διαδικασία μέχρι την επίλυση του Κυπριακού

Με την Τουρκία και Αλβανία, υπάρχουν προβλήματα οριοθέτησης της ΑΟΖ, οι άλλες εκκρεμότητες ως πότε θα παραμένουν;

Κατ’ αρχάς, κι ενώ προ καιρού υπήρξε ένα κλίμα αισιοδοξίας ότι ο Λίβανος θα επικυρώσει στο Κοινοβούλιο τη συμφωνία που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις Λιβάνου και Κύπρου ως προς την οριοθέτηση των ΑΟΖ των δύο χωρών, αναστέλλει πάλι τη διαδικασία επικύρωσης. Μέχρι την επίλυση του Κυπριακού, όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, επικαλούμενος τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Μάλλον, όμως, η αναβολή οφείλεται στην καταγγελία του Λιβάνου ότι το Ισραήλ έχει καταλάβει και δικά του Οικόπεδα. Κρατά χρόνια αυτή η εκκρεμότητα, χωρίς να επιλυθεί το πρόβλημα, παρά τις καλές σχέσεις Κύπρου-Λιβάνου.

Σύμφωνα με την αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα "Today’s Zaman", διπλωματικές πηγές, που δεν κατονομάζονται, ανέφεραν στην εφημερίδα ότι ο Λίβανος θα μπορούσε να προβεί σε ενέργειες για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις παράκτιες περιοχές του, ακόμη και χωρίς τη συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ. Άρα, αυτή δεν χρειάζεται.

Παραλλήλως, ο Λίβανος επιθυμεί να συνεχίσει τις επαφές με την Τουρκία και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, αναφορικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ, και ναι μεν το θέμα δεν αφορά άμεσα την Τουρκία, επεμβαίνει όμως μέσω του ψευδοκράτους. Όπως προστίθεται, η Τουρκία παρακολουθεί το θέμα στενά, με στόχο την προστασία των Τουρκοκυπρίων, που, όπως υποστηρίζει, έχουν ίσα δικαιώματα με τους Ελληνοκύπριους στο σύνολο των ενεργειακών αποθεμάτων στις παράκτιες περιοχές του νησιού.

Αλλά, δεν είναι καλύτερα τα πράγματα και με την Αίγυπτο. Θυμίζουμε, ότι ενώ επρόκειτο να υπογραφεί η συμφωνία καθορισμού των ορίων των ΑΟΖ Ελλάδας και Αιγύπτου επί καθεστώτος Μπουμάρακ, μετά από πιέσεις των Τούρκων οι Αιγύπτιοι ανέβαλαν τις συζητήσεις. Ο τότε ΥΠΕΞ του Γιώργου Παπανδρέου, Λαμπρινίδης (για τον οποίο κανείς δεν μας εξήγησε ποια ήταν τα προσόντα του για να αναλάβει το ΥΠΕΞ) μας είχε διαβεβαιώσει -μετά από επίσκεψή του στην Αίγυπτο- ότι όλα βαίνουν καλώς.

Φαίνεται ότι του τα είπαν στα αιγυπτιακά και δεν αντιλήφθηκε ότι αλλιώς έχουν τα πράγματα. Επειδή από την Αίγυπτο έρχονταν πληροφορίες ότι το Κάιρο επιδιώκει συμφωνία οριοθέτησης με Κύπρο και Τουρκία, αποκλείοντας από τις συζητήσεις την Ελλάδα. Τότε, και με την ολιγόχρονη διακυβέρνηση της χώρας από τους Μουσουλμάνους Αδελφούς, οι Αιγύπτιοι, ελάμβαναν σοβαρά υπόψη τις αιτιάσεις της Τουρκίας περί Καστελόριζου (ότι δεν διαθέτει ΑΟΖ, άρα αυτοί βγαίνουν βαθιά στη Μεσόγειο και ενώνονται με την Αίγυπτο).

Τώρα όμως με πρόεδρο τον αλ Σίσι -και την θριαμβευτική επανεκλογή του με κομμουνιστικά ποσοστά- δεν λύθηκε ακόμη το πρόβλημα που έχουμε τώρα με τους ίδιους τους Αιγυπτίους, όπου ερίζουμε για ένα τμήμα Οικοπέδου στα όριά μας. Κι αφού αυτήν την εκκρεμότητα δεν μπορέσαμε να την εξαλείψουμε, με τον αλ Σίσι να μη θέλει να ακούσει ούτε το όνομα του Ερντογάν, και φιλικά διακείμενο προς εμάς, πώς θα επιλύσουμε τα δύσκολα;

Αλλά, και ως προς τη Λιβύη, παρ’ όλο που η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή ακολούθησε τους ισχυρούς και συνέβαλε σημαντικά στην πτώση του Καντάφι, όχι μόνον δεν έλαβε ανταμοιβή, αλλά ζώντος του Γιώργου Παπανδρέου στον κόσμο του της… πράσινης ανάπτυξης, επενέβη ο Νταβούτογλου και πέτυχε να πείσει τους Λίβυους, ότι μεγάλο μέρος της περιοχής νοτίως της Κρήτης, ανήκει στη Λιβυκή ΑΟΖ και όχι στην Ελλάδα. Άλλο που δεν ήθελαν και οι Λίβυοι φυσικά, που πάντα διεκδικούσαν την περιοχή, όχι όμως σε απαιτητικό σημείο.

Τέλος, ούτε με την Ιταλία υπογράψαμε συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ, παρόλο που από το 1997 έχουν καθοριστεί τα μεταξύ μας όρια. Και τούτο, επειδή η Ιταλία αυθαιρέτως, λεηλατεί με τους ψαράδες της το Ιόνιο, φθάνοντας μέχρι λίγο πριν από τα Ιόνια νησιά, αποφεύγει να υπογράψει την συμφωνία. Ούτε με τους Ιταλούς δηλαδή μπορούμε να συμφωνήσουμε.

Μετά από όλα αυτά, σηκώνεις τα χέρια ψηλά.

voria.gr   31/3/2018

 

 

 

Kapa Research:

Οι Έλληνες της Διασποράς δηλώνουν περήφανοι για την καταγωγή τους και πιστεύουν στο Θεό

Τους στενούς δεσμούς που διατηρούν οι Έλληνες της Διασποράς με την Ελλάδα μαρτυρούν τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία Κapa Research σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ και δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα.
Οι Έλληνες της Διασποράς είναι οικονομικά ενεργοί, μεσαίας και ανώτερης τάξης, οικονομικά εύρωστοι, και τεχνολογικά καταρτισμένοι. Δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους και αισιόδοξοι για το μέλλον, θρησκευόμενοι και σχετικά κοντά στην Εκκλησία. Τάσσονται κυρίως υπέρ της Δύσης (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ), της ελεύθερης αγοράς και χαρακτηρίζονται κοινωνικά φιλελεύθεροι. Από τα στοιχεία, συμπεραίνει κανείς πως είναι νομοταγείς πολίτες, δείχνοντας υψηλή εμπιστοσύνη στους θεσμούς της χώρας διαμονής τους.
Η ιστορία, η φυσική ομορφιά, η πολιτιστική κληρονομιά, η ορθοδοξία, η ελληνική κουζίνα και η οικονομική κρίση είναι μερικά από τα στοιχεία που ενώνουν τους Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Oι ομογενείς νιώθουν περήφανοι που ανήκουν στον Ελληνισμό
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι Έλληνες σε ποσοστό 82% δηλώνουν περήφανοι για την καταγωγή τους, σε ποσοστό 68% αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους πρώτα σαν Έλληνες και μετά σαν πολίτες της χώρας στην οποία κατοικούν, ενώ το 85% αυτών απαντά θετικά στη φράση «Έχει βαθύτερο νόημα για μένα ότι ανήκω στον Ελληνισμό».
RESEARCH
Η οικογένεια, αυτό που τους λείπει περισσότερο
Στο ερώτημα σχετικά με το τι λείπει περισσότερο από τους Έλληνες ομογενείς, το 46% απαντά η οικογένειά τους, ενώ το 32% ο ήλιος της χώρας. Σε ποσοστό 32% επίσης οι Έλληνες της διασποράς επισημαίνουν πως τους λείπει το καλοκαίρι ενώ το 19% απαντά πως η μεγαλύτερη απώλεια είναι οι φίλοι τους.
RESEARCH
Ένα ακόμα συμπέρασμα της έρευνας που αξίζει να επισημανθεί είναι το γεγονός πως οι Έλληνες ομογενείς δηλώνουν πως πιστεύουν στο Θεό σε ποσοστό 66% ενώ το 25% αυτών εξηγούν πως δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία.
Ποια στοιχεία διατηρούν ζωντανή την ελληνική ταυτότητα
Με βάση τα συμπεράσματα της μελέτης, αναφορικά με τα στοιχεία που μπορούν να διατηρήσουν ζωντανή την ελληνική ταυτότητα, το 60% των Ελλήνων της Διασποράς εκτιμά πως είναι η χρήση της ελληνικής γλώσσας στην καθημερινή μεταξύ τους επικοινωνία, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως πάνω από πέντε στους δέκα ομογενείς απαντούν πως τα παιδιά τους μιλούν αρκετά καλά ή πολύ καλά την ελληνική γλώσσα.
Οι Έλληνες στο εξωτερικό φαίνεται πως τρέφουν και ιδιαίτερο σεβασμό για την ιστορία των προγόνων τους. Στο ερώτημα «Έχετε διδαχθεί ποτέ αρχαία τραγωδία και μυθολογία;» σχεδόν πέντε στους δέκα απαντούν θετικά και δείχνουν να θυμούνται τον Οδυσσέα, την Αντιγόνη, τον Οιδίποδα και την Ιφιγένεια, τους 12 άθλους του Ηρακλή, τον Τρωικό Πόλεμο, αλλά και την Αργοναυτική Εκστρατεία.
Όσον αφορά στις χώρες που έχουν κυρίως μεταναστεύσει οι Έλληνες είναι οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Βρετανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γαλλία.
Το 79% των ομογενών νιώθουν πολύ κοντά στην Ελλάδα ειδικά τα χρόνια της κρίσης, ενώ το 65% αυτών νιώθει τεράστια απογοήτευση για τα όσα περνά η χώρα.
Οι μεταναστευτικές ροές προς το εξωτερικό από το 1950 και μετά:
RESEARCH
Ποια λέξη έρχεται πρώτα στο μυαλό τους όταν ακούνε για την Ελλάδα
Όσο για τη λέξη που έρχεται πρώτη στο μυαλό των ομογενών μας, στο άκουσμα της λέξης «Ελλάδα», το 62% απαντά «περηφάνεια», ένα 10% «ευθύνη», ένα 7% «ελπίδα», ενώ χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι το 11% απαντά με τη λέξη «απογοήτευση».
Στη μελέτη διατυπώνονται και κάποιες διαδεδομένες αντιλήψεις που αμφισβητούνται από τα στοιχεία της έρευνας. Αυτές συνοπτικά είναι:
- πως ο ελληνισμός έχει αποδυναμωθεί από την οικονομική κρίση
- πως το τελευταίο κύμα μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό (2010-2017) αποτελεί εθνική καταστροφή
- πως η παγκοσμιοποίηση διαβρώνει την εθνική ταυτότητα.
huffingtonpost
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 31.3.18

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Άγνοια, αφέλεια ή δόλος των ελληνικών κυβερνήσεων;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου*

Την περασμένη Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 δημοσίευε η Ελεύθερη Ώρα το άρθρο μου: “Διαχωρισμός της Ελλάδος σε Βορρά και Νότο”! Σε αυτό το άρθρο μου, δημοσίευα μέρος δελτίου πληροφοριακού με τη μορφή “Άκρως Απόρρητο”, των υπηρεσία ασφαλείας της χώρας μας, προς τα τέλη της δεκαετίας του ΄90! Και η οποία είχε αποσταλεί σε αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και στον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κώστα Σημίτη! Εκεί περιγραφόταν το σχέδιο διαχωρισμού της Ελλάδος σε Βορρά και Νότο! Το σχέδιο αυτό επεξεργάζονταν ανθελληνικά κέντρα και πόνταραν για την υλοποίηση του σχεδίου τους – που βλέπουμε να εξυφαίνεται σήμερα με την διαμάχη ποδοσφαιρικών αγώνων – στα αφιονισμένα, οπαδικά μυαλά, τα οποία έχουν τυφλωθεί και μπροστά στο συμφέρον της Ομάδας τους, δεν βλέπουν ότι κάποιοι τεχνηέντως τους χρησιμοποιούν προκειμένου να επιτύχουν το δόλιο σκοπό τους! Αυτοί οι αγνοί οπαδοί, είναι θύματα αυτών των ανθελληνικών κέντρων αποφάσεων, όπως επισημαίνει η Υπηρεσία Ασφαλείας στο πληροφοριακό που συντάχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, για να μην ξεχνιόμαστε!

Ας θυμηθούμε την ενημέρωση της Πολιτείας στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, που δυστυχώς κοιμάται…

«…σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της υπηρεσίας μας, μέλη του αναφερομένου άτυπου σωματείου Θεσσαλονίκης κυρίως, συνδέονται και συνεργάζονται με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνδέσμων Φιλάθλων ….(σ.σ. αναφέρονται σύλλογος και εκείνοι που ηγούνται αυτού)! Αυτό το “σωματείο”, κατευθύνεται συγκεκαλυμμένα από κύκλους ανθελληνικής προπαγάνδας, που με το πρόσχημα της διαμάχης μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων του Βορειοελλαδικού (Β/Ε) χώρου και του κέντρου, μετατρέπουν σιγά – σιγά τ΄ ανωτέρω σωματεία σε εστίες ανάπτυξης ανθελληνικής προπαγάνδας με πολιτικο – ιδεολογικό υπόβαθρο προς την κατεύθυνση δημιουργίας κλίματος, διοικητικού διαχωρισμού της Βορείου Ελλάδος από τη Νότιο με την εκτόξευση παράλληλα από τους φιλάθλους των αναφερομένων ποδοσφαιρικών ομάδων παρομοίων συνθημάτων…! …που σκοπό έχουν την αυτονόμηση ή ομοσπονδοποίηση του Β/Ε χώρου από το “Αθηναϊκό” κέντρο, όπως είναι στη Γερμανία… Ας λάβουμε υπ΄ όψη μας, ότι και στη Γιουγκοσλαβία, από τις διαμάχες μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων του Βελιγραδίου (Ερυθρός Αστέρας – Παρτιζάν) και της Κροατίας (Κροάσια – Δυναμό Ζάγκρεμπ) ξεκίνησε το κίνημα για τη διάσπαση της Ομοσπονδίας…

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ θέλει το διαμελισμό της Ελλάδος…

…Σπουδαίο ρόλο στην καλλιέργεια της διασπαστικής προπαγάνδας και την προώθηση του χαοτικού και εχθρικού κλίματος μεταξύ Β/Ε χώρου και Νοτίου Ελλάδος με επίκεντρο την Αθήνα, προσδιορίζοντας και σύνορα ακόμη, ισχυριζόμενοι ότι είναι μέχρι τη Λάρισα, παίζουν συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί κύκλοι της Θεσσαλονίκης κυρίως, οι οποίοι χρηματοδοτούν τη συγκεκριμένη κίνηση και όπως έχουν επισημανθεί από την υπηρεσία μας δεν είναι τυχαίο ότι κόπτονται για την “προώθηση” της ελληνοτουρκικής φιλίας με το διαμελισμό του Αιγαίου και την αυτονόμηση της Θράκης, χρηματοδοτούμενοι παράλληλα από συγκεκριμένους τουρκικούς επιχειρηματικούς κύκλους, οι οποίοι αποτελούν το κατεστημένο του τουρκικού Πενταγώνου. Επίσης σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη της όλης ανθελληνικής προπαγάνδας έχει διαπιστωθεί ότι παίζουν και αρκετοί από τους Αμερικανούς καθηγητές του εκεί αμερικανικού Πανεπιστημίου, οι οποίοι στην ουσία είναι εγκάθετοι ινστρούχτορες, συνεργαζόμενοι προς τούτο και με το εκεί Προξενείο, το οποίο εφοδιάζουν με λίστες και στοιχεία για την ύπαρξη δήθεν διαφόρων μειονοτήτων στον Β/Ε χώρο. Μέσα στο σχεδιασμό για τη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ “Βορρά και Νότου” και τη δημιουργία εντάσεως, εντάσσεται και η έκδοση γνωστού λεξικού… (σ.σ. γίνεται εκτενής και λεπτομερειακή αναφορά)!

Στην ολοκλήρωσή του το ανθελληνικό σχέδιο…

Σήμερα θα ολοκληρώσουμε το “Άκρως Απόρρητο” πληροφοριακό της Υπηρεσίας Ασφαλείας της χώρας μας και θα θυμίσω εκ νέου πως συντάχτηκε στα τέλη της δεκαετίας του ΄90! «…οι περισσότεροι από τους αναφερόμενους καθηγητές των ξένων Πανεπιστημίων, λαμβάνουν μέρος σε κατευθυνόμενα σεμινάρια, επιδιώκοντας να περάσουν μέσα από τα θέματα που διαπραγματεύονται, ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουν καμιά σχέση με το Βυζάντιο και τους Αρχαίους Έλληνες και επομένως δεν μπορούν να θεωρηθούν κληρονόμοι των αντίστοιχων πολιτισμών! Τέλος προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι στην Ελλάδα υπάρχει πλήθος “μειονοτήτων”, οι οποίες “καταπιέζονται” πολιτιστικώς αν όχι και αστυνομικώς από την Ελληνική Πολιτεία!
Έλληνας δε καθηγητής (σ.σ. ονομάζεται), συχνά υποστηρίζει ότι η συνέχεια 3000 χρόνων του Ελληνικού Έθνους είναι μύθος – ότι η Θεσσαλονίκη είναι “χαμένη πατρίδα των Εβραίων” – ότι η εθνική ιδιότητα και η ταυτότητα των Ελλήνων δεν είναι δεδομένη – ότι δεν χρειάζεται η εθνική ιστορία – ότι η Ελλάδα μετά το 1821 έπρεπε να πάρει μόνο ότι της δόθηκε το 1821, δηλαδή, την Άρτα και τη Θεσσαλία, ενώ τα άλλα “κακώς” τα πήραν, γι΄ αυτό από το 1974 η επεκτατική τάση της Τουρκίας είναι σαφής – ότι η Θεσσαλονίκη είναι η χαμένη πατρίδα του Κεμάλ Ατατούρκ…»!
Θα σας υπενθυμίσω για άλλη μια φορά, πως αυτό το πληροφοριακό με το οποίο ενημερώθηκε με πλήρη ονοματεπώνυμα, η τότε ελληνική κυβέρνηση, ανήκει στα τέλη της δεκαετίας του ΄90! Δείτε λοιπόν πόσο προφητικό ήταν, αφού στις ημέρες μας, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βιώνουμε όλη αυτή την θολοκουλτούρα! Σε επίπεδο Παιδείας – από το αρμόδιο Υπουργείο του Φίλη και του Γαβρόγλου – με τον βιασμό της αλήθειας στην ιστορία μας και τη θρησκεία μας! Δηλαδή, βιασμός στο ανώτερο επίπεδο!
Μήπως άλλωστε, δεν επαληθεύεται το παρόν πληροφοριακό με τις θέσεις και τις αντιλήψεις που έχει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης;

Όταν οι Υπηρεσίες μας, αποκάλυπταν 20 χρόνια πίσω το σχέδιο διεθνοποίησης της Θεσσαλονίκης…

Συνεχίζουμε να καταγράφουμε το “Άκρως Απόρρητο” πληροφοριακό της Υπηρεσίας Ασφαλείας της χώρας μας!
«Επισημαίνεται από την Υπηρεσία μας και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από αξιωματούχο ξένης μεγάλης διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα, καθώς και ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο αραβικής χώρας, ότι για τη χώρα μας εξυφαίνεται συνωμοτικό σχέδιο με αφορμή και το έντονο αντι-αμερικανικό – αντι–νατοϊκό ρεύμα (σ.σ. στον ερχομό του τότε Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1999, ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας και ή ηγεσία του “Συνασπισμού” έκαιγαν την πρωτεύουσα), το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει για τη Θεσσαλονίκη, ένα ιδιότυπο διεθνοποιημένο καθεστώς στο βαλκανικό χώρο με μια συγκεκαλυμμένη οικονομική επιρροή, όπου όπισθεν θα είναι συγκεκριμένο οικονομικό διευθυντήριο, το οποίο δέσποζε στην οικονομική ζωή της πόλεως και προ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και το τουρκικό οικονομικό κατεστημένο…»!

Και τον ευρύτερο διαμελισμό της Ελλάδος…

«…αυτοί οι ίδιοι κύκλοι προώθησαν το θέμα των Σκοπίων και οι ίδιοι προωθούν την αυτονόμηση της Θράκης, που είναι ζήτημα επιλογής χρόνου, καθώς και της διχοτόμησης του Αιγαίου, όπως έχει προκαθοριστεί από το 1973 στο σχέδιο Ζονεφέλδ (Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών), αρμόδιου για τα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη, όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπει διαμελισμό των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, πράγμα που έχει αρχίσει να υλοποιείται με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, αρχής γενομένης από την κατάρρευση των καθεστώτων του Ανατολικού Συνασπισμού και τη Γιουγκοσλαβία σήμερα!
Παρακολουθούμε το θέμα και για κάθε νεώτερο στοιχείο θα αναφέρουμε έγκαιρα»!
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, φίλες και φίλοι αναγνώστες, πόσο μπροστά βρίσκονταν οι Υπηρεσίες Ασφαλείας της Πατρίδος μας, αφού επαληθεύονται στο ακέραιο η συλλογή πληροφοριών που είχαν και τις οποίες διοχέτευαν στην ελληνική Πολιτεία!
Το ζήτημα είναι τι έκανε η εκάστοτε κυβέρνηση της Ελλάδος!
Πέταγε στον κάλαθο των αχρήστων τη συλλογή αυτών των πληροφοριών από τις αρμόδιες Μυστικές Υπηρεσίες της Πατρίδος ή τις αξιοποιούσε δεόντως!
Δυστυχώς, εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πως, είτε από άγνοια, είτε από αφέλεια, δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ αυτές οι απορρήτου περιεχομένου πληροφορίες για την Ασφάλεια και την Ακεραιότητα της Πατρίδος!
Εκτός και αν λάβουμε υπ΄ όψη μας την ακραία μορφή των περιπτώσεων! Τον δόλο!!
Λέω εάν…

*Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού
της “Ελλήνων Πολιτείας”
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. (link sends e-mail)
egerssi.gr
You might als  30/3/2018

 

 

 

 

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ: Η ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΕΦ΄ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ: Ας τολμήσουμε να αντικρύσουμε την πραγματικότητα, δραπετεύοντας από την απόλυτη παράνοια…

Ποιος δεν θα ήθελε το «οικόπεδο γωνία» που λέγεται Ελλάδα!!
• Σταυροδρόμι τριών ηπείρων…

Image result for ελλαδα φωτογραφίες

• Ανάγλυφο μοναδικό, νησιά άπειρα, δαντελωτά ακρογιάλια, κλίμα εύκρατο…• Υπέδαφος παραπάνω από πλούσιο, θαλάσσιος χώρος με μοναδικά κοιτάσματα…


Γνωστά τα παραπάνω από αιώνες στους αδηφάγους ισχυρούς της Γης..

Επειδή όμως τα μεγαλεπήβολα σχέδια χρειάζονται άψογο σχεδιασμό και επάρκεια χρόνου, η εκτέλεση του σχεδίου συντελέστηκε σε βάθος δεκαετιών.

Και εφαρμόστηκε από τους ντόπιους «μεσίτες»…

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ
1η ΦΑΣΗ: ΕΚΦΥΛΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ:Αρχικά δημιουργήθηκαν οι λεγόμενοι «ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ»!

• Αθρόοι διορισμοί στο δημόσιο, δημιουργώντας στρατιές αργόμισθων, με μοναδικό κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα και το πόσα ψηφαλάκια έσερνε ο καθένας πίσω του…

Ποιος δεν ένοιωσε αγανάκτηση με την ανεπάρκεια, ή αδράνεια, ή ανάρμοστη επαγγελματική συμπεριφορά από κάποιο δημόσιο λειτουργό;;;

• ΔΕΚΟ με υπαλλήλους ανύπαρκτων προσόντων και αστρονομικών αποδοχών…

Κάποια στιγμή έφτασαν να αντιστοιχούν 4 υπάλληλοι για την παρασκευή μιας μερίδας φαγητού στην Olympic guttering…

• Συντάξεις σε ακόμη και μαϊμού αντιστασιακούς, που την εποχή της Εθνικής Αντίστασης ήταν νήπια…Παράλληλα επικρατούσε η διαφθορά σε όλους τους τομείς και μάλιστα ενισχύονταν από ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, που ΚΑΤΕΙΧΕ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ ΣΤΟ ΣΠΟΡ…
Σε εφορίες, πολεοδομίες, νοσοκομεία κλπ το «φακελάκι» έδινε και έπαιρνε!!!ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!!!Αλλά και στον Ιδιωτικό τομέα;; Και εκεί το πανηγύρι καλά κρατούσε…

Κομπίνα, ρεμούλα, «κλέψιμο» της Εφορίας…

Ελεύθεροι επαγγελματίες με περιουσία και ζωή μεγιστάνα, αλλά φορολογική δήλωση πληβείου…Και η κεντρική διοίκηση ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΤΙΙΙΙΠΟΤΑ!!!

Αγρότες που για να πάρουν τις επιδοτήσεις δήλωναν τόσα στρέμματα, που δεν θα είχαν λογική, ούτε αν το Αιγαίο ήταν χωράφι!!Η κεντρική διοίκηση ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΤΙΙΙΙΠΟΤΑ!!!

Αλλά ούτε και οι «Κουτόφραγκοι», που πλήρωναν αδιαμαρτύρητα εμάς τους «πανέξυπνους»!!!

(Φυσικά σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες υπάρχουν και οι άξιοι και οι ανάξιοι.
Αλλά αυτή τη στιγμή θίγουμε τα κακώς κείμενα)

ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ: ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ:

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ;;; ΣΟΦΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ!!!
ΟΙ «ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΓΟΙ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ ΞΑΦΝΙΚΑ!
ΘΑΥΜΑ!! ΘΑΥΜΑ!!


Το θεμέλιο δομημένο ήδη από τα προηγούμενα χρόνια…
Αυτά της επίπλαστης ευημερίας, του εκφυλισμού και της αποχαύνωσης ….
Τα δάνεια επί δανείων…

Και ήρθε η ώρα της χαριστικής βολής, ώστε η υποδούλωση να είναι πλήρης…

ΚΑΙ Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΗΤΑΝ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΝ Ι_Δ_Ι_Ω_Τ_Ι_Κ_Ω_Ν ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ , που στη συνέχεια κλήθηκε να πληρώσει ο λαός…Ναι, αυτών των ιδιωτικών τραπεζών, που είχαν υπερκέρδη τα προηγούμενα χρόνια, που έπαιξαν με ρίσκα επισφαλών δανείων, που χρηματοδοτούσαν με δανεικά και αγύριστα κόμματα και επιχειρηματικούς ομίλους , που απορρόφησαν τα Αμερικάνικα και Ευρωπαϊκά τοξικά ομόλογα, που έστειλαν σε off shore τα δισ. των πρώτων ανακεφαλαιοποιήσεων επί πρωθυπουργίας Καραμανλή.

Το 2014 από τα 300 δις. του χρέους, τα 230 ήταν των τραπεζών, οι οποίες εκτός του ότι φόρτωσαν τα χρέη τους στο λαό, έκλεισαν και τις κάνουλες με τη χρηματοδότηση στην πραγματική οικονομία…

Και σε κάθε καινούριο δανεισμό επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία…

Παρόλα αυτά δεν χρεώθηκαν οι τραπεζίτες και οι μεγαλομέτοχοι αλλά ο ανυποψίαστος Ελληνικός λαός ήταν που πλήρωσε τα ΜΕΤΡΑ….

ΑΙΜΑΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…Φυσικά οι προσωπικές περιουσίες των μεγαλομετόχων, ή οι αμοιβές των golden boys δεν θίχτηκαν διόλου…

Και για να περάσουν τα σκληρά μέτρα χρησιμοποιήθηκε η δοκιμασμένη συνταγή του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ….

Όταν κόπηκαν τα δώρα και μειώθηκαν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, το χάρηκαν ιδιαίτερα οι του ιδιωτικού τομέα….

Στη συνέχεια όμως κατάλαβαν, ότι τα χρήματα αυτά είχαν φύγει από τη δική τους τσέπη. Οι έμποροι είδαν τον τζίρο τους να πέφτει κάθετα… Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είδαν να κινδυνεύει η θέση τους, γιατί μειώθηκαν τα έσοδα του αφεντικού… Και πάει λέγοντας….

Γιατί η κακία, η μισαλλοδοξία και η ανάγκη τους να δουν «ψόφια την κατσίκα του διπλανού» τους θόλωσε την κρίση… Δεν κατάλαβαν ότι η οικονομία είναι ντόμινο… Όταν πέφτει ο ένας συμπαρασύρει και τον άλλο…

Η ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ:Η εξαπάτηση όμως συνήθως συνοδεύεται με το ψέμα…
Το πετυχημένο ψέμα πάλι χρειάζεται τους ταλαντούχους ψεύτες…

Ο εξαπατημένος Έλληνας έπρεπε να φάει την «παραμύθα» και αντί να αναζητήσει ευθύνες και πραγματικούς ενόχους, έπρεπε να αρχίσει να αυτομαστιγώνεται….

ΚΑΙ ΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΤΑΪΣΜΕΝΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ:

Πρώτοι ξεκίνησαν οι πρωτεργάτες της καταστροφής, οι Πολιτικοί…

Ο ένας είπε ότι κυβερνάει διεφθαρμένο λαό (αγνό παρθένο μαλλί ο ίδιος βλέπετε)

Ο άλλος είπε «μαζί τα φάγαμε, γιατί σας διορίσαμε»!!!
Χαρακτήρισε μάλιστα και τους πιλότους «αντιπαραγώγικούς»!!!
Ο μέγας «παραγωγικός»!!! (φαντάζεστε σε τι…)


Από κοντά και τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, σε πλήρη συντονισμό για πλύση εγκεφάλου…Τέλος τα ΤΡΟΛΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, φρόντιζαν και φροντίζουν να σαρώνουν όποιον πάει να ξεφύγει…Μην τα υποτιμάτε καθόλου τα τρολλάκια… Είναι ισάξια, αν όχι πιο αποτελεσματικά από τους παραπάνω!!!

Έχουν τεχνική και ξέρουν μεθόδους προπαγάνδας…

1. Είναι ευφυείς και διαβασμένοι

2. Δεν εμπλέκονται εύκολα σε διάλογο.
Δεν είναι βολικό να ξεμπροστιαστούν, ιδιαίτερα αν κάποιος τους αντικρούσει με επιχειρήματα.

Να αναφέρω εδώ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟ σχολιαστή, που υποστήριζε χυδαίες και ανάλγητες θέσεις στο συνταξιοδοτικό.

Όταν έλαβε τεκμηριωμένη απάντηση, για το που πήγαν τα χρήματα των ταμείων «μούγκα», ο λαλίστατος!

3. «Χτυπούν γερά και φεύγουν γρήγορα»…
Δηλαδή αναζητούν την κατάλληλη ανάρτηση κα κάνουν στοχευμένο σχόλιο.

Μάλιστα φροντίζουν ΩΣΤΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΕΝΤΕΧΝΑ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ..

Έτσι γίνεται εύπεπτο και ο άλλος πείθεται χωρίς καν να το καταλάβει…

Και μάλιστα να πει «Καλά τα λέει ο ……….»

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ;;


Όχι βέβαια ο Ερμής που είναι ανάδρομος!!

Που πήγαν τα χρήματα των δανείων;;
Σε αργομισθίες;;
Σε πρόωρες συντάξεις;;
Σε απαράδεκτα προνόμια κάποιων;;;

ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΟΧΙ!!
Ναι! Πήγαν και εκεί… και εκεί… και εκεί….

Αυτά όμως ήταν η σταγόνα στον ωκεανό!
Ήταν τα κοκαλάκια που έριχναν στα «σκυλάκια» τους…
Από αυτά δεν θα έπεφτε έξω η Οικονομία…

Τα πολλά είναι αλλού….
Και όχι μόνο δεν θίχτηκαν ποτέ, αλλά το πάρτυ καλά κρατεί, εις υγείαν των κορόιδων, ή μάλλον των ηλιθίων, που τρώγονται μεταξύ τους.!!!

• Ήταν οι τεράστιες μίζες των πολιτικών, από εξοπλιστικά, από ευρωπαϊκά κονδύλια, που δημιούργησαν περιουσίες Κροίσων σε φορολογικούς παραδείσους…
Αυτοί δεν είναι «ψιλικατζήδες» σαν τους άλλους που διόριζαν.
Άπειρα τα σκάνδαλα δισεκατομμυρίων και όλοι στο απυρόβλητο…


• Ήταν οι υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων, προς όφελος ημέτερων ολιγαρχών…• Ήταν το μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου μεταξύ άλλων αποφάσισαν να κάνουν μόνιμες εγκαταστάσεις, για να έχουν τη δικαιολογία να φάνε τον «αγλέορα»


Και φυσικά σήμερα αυτές ρημάζουν… Γιατί να τους νοιάζει άλλωστε… Αφού ότι ήταν να φαγωθεί, φαγώθηκε……
Σημειωτέον ότι ακόμη και η Ατλάντα στην Αμερική έκανε προσωρινές ολυμπιακές εγκαταστάσεις .

• Τέλος η χαριστική βολή ήταν η ανάληψη από το Δημόσιο των τραπεζικών χρεών…ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΑΝΟΗΤΑ ΣΤΡΟΥΘΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ :1. Να υπάρχουν μισθοί και συντάξεις ακραίας φτώχειας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ

2. να διαλυθεί η αγροτική παραγωγή

3. να αφανιστεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

4. να απαξιωθούν οι επιστήμονες (ο γιατρός του ΕΟΠΥΥ πληρώνεται με 6 Ευρώ την επίσκεψη και ο νοσοκομειακός δουλέυει με εφημερίες απλήρωτες και μισθό πείνας)

5. να διαλυθεί η παιδεία (η διάλυση είναι σε πολύ καλό δρόμο…)

6. να διαλυθεί η υγεία (νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και υλικά)

7. να αναγκαστούν οι Έλληνες να ξεπουλήσουν, ή να χάσουν τα ακίνητά τους , λόγω βαριάς φορολογίας

8. να κυριαρχήσει η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια (τα αστυνομικά τμήματα συγχωνεύονται, η καταργούνται)

9. να διαλυθεί η Εθνική Άμυνα (περικοπές κονδυλίων, ξεπούλημα της πάλαι ποτέ κερδοφόρας αμυντικής βιομηχανίας)

10. Ξεπούλημα λιμανιών, αεροδρομίων, ενέργειας, νερου…………

ΤΕΛΟΣ Ο ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΙΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ…
ΑΝ ΕΤΣΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΝΕΣΤΕ…
ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ….

Δανάη Πολυχρονίου

Ο/Η Δανάη Πολυχρονίου άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ από τους συνταξιούχους της Εθνικής ...":


ΠΗΓΗ

Οι τέσσερεις όψεις της ΕΛΛΑΔΑΣ...


Η Ελλάδα που ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ.......
...  η ΕΛΛΑΔΑ που ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!

... η Ελλάδα που αλλοιώνεται...


.... η Ελλάδα που εκπορνεύεται...

Καλλιόπη Σουφλή


ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Η Ελλάδα προώρισθαι να ζήσει και θα ζήσει


Η 25η Μαρτίου είναι η μια από τις δύο Εθνικές Εορτές μας.
Την ημέρα αυτή τιμούμε τους ήρωες της επανάστασης του 1821, που πάλεψαν για την ελευθερία.
Τους ήρωες αυτούς που έδωσαν την ζωή τους
ώστε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη χώρα.

Από τις 29 Μαΐου του 1453, μετά την άλωση της Πόλης, και για τέσσερις αιώνες οι Έλληνες ζούσαν κάτω από την τουρκική κατοχή.
Πολλοί από τους Έλληνες της εποχής αυτή δεν άντεχαν τον τουρκικό ζυγό και είχαν καταφύγει στα βουνά.
Αυτοί ήταν και οι πρωτεργάτες της επαναστάσεως.

Στις 25 Μαρτίου του 1821 στην μονή της Μέγιστης Λαύρας στα Καλάβρυτα, ο επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός, σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης.
Τότε άρχισε επίσημα η Ελληνική Επανάσταση που οδήγησε μετά από πολλούς αγώνες και θυσίες, στην ελευθέρωση και αναγνώριση του Ελληνικού κράτους το 1830 με τη συνθήκη του Λονδίνου.

Συνθήκη που υπέγραψαν στις 22 Ιανουαρίου του 1830 η Αγγλία, η Γαλλία και η Ρωσία.

Δύο χρόνια μετά, στις 14 Αυγούστου 1832, ορίστηκαν και τα σύνορα της Ελλάδας να φτάνουν μέχρι την νοητή γραμμή που έχει άκρα τον Παγασητικό και τον Αμβρακικό κόλπο.

Τον Δεκέμβριο του έτους αυτού αποδέχτηκε η Οθωμανική αυτοκρατορία αυτή την απόφαση και από τότε ξεκινά η πορεία του Νέου Ελληνικού Κράτους.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου ως Εθνικής Εορτής καθιερώθηκε με το διάταγμα 980, στις 15 Μαρτίου του 1838. Την ίδια χρονιά έγινε και ο πρώτος επίσημος εορτασμός.

Τελέστηκε δοξολογία στον ναό της Αγίας Ειρήνης, στην οδό Αιόλου. Πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί και ανάμεσα τους ήταν και οι αγωνιστές της επανάστασης, οι οποίοι αποθεώθηκαν.
Μετά τη δοξολογία, στήθηκε γλέντι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το βράδυ άναψαν φωτιές στην Ακρόπολη.
Στον Λυκαβηττό στήθηκε ένας φλεγόμενος σταυρός, που έφερε την φράση «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ».


Από τότε η 25η Μαρτίου, γιορτάζεται κάθε χρόνο, σαν μέρα τιμής στους ήρωες της επανάστασης του 1821.


Και λίγα λόγια για την Ελληνική Σημαία.

Φωτο: synathlountesagonistes.gr


H πρώτη Ελληνική σημαία με το λευκό σταυρό σε γαλανό φόντο, σχεδιάστηκε, υφάνθηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε στην Μονή Ευαγγελίστριας στη Σκιάθο το 1807.

Σ' αυτή ο μοναχός Νήφωνας όρκισε τους οπλαρχηγούς, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Ανδρέα Μιαούλη, Παπαθύμιο Βλαχάβα, Γιάννη Σταθά, Νικοτσάρα, τον Σκιαθίτη διδάσκαλο του Γένους Επιφάνειο - Στέφανο Δημητριάδη και πολλούς άλλους, μετά από μεγάλη σύσκεψη που έκαναν στο Μοναστήρι της Ευαγγελιστρίας για να καταστρώσουν το σχέδιο δράσης τους.

H ελληνική σημαία με την επίσημη μορφή της οποίας καθορίστηκε το 1822 από το Σύνταγμα της Επιδαύρου, είχε σταυρό, ως σύμβολο της ορθοδοξίας.

Η σημαία αυτή, αποτελούσε την επίσημη Ελληνική σημαία έως το 1978 (Η Επίσημη Σημαία του Ελληνικού κράτους.
Καθιερώθηκε με νόμο στις 21-12-1978.) , οπότε και υιοθετήθηκε η "ναυτική", αυτή με τις οριζόντιες λευκές και γαλάζιες γραμμές.
Το ριγωτό πρότυπο επιλέχτηκε λόγω της ομοιότητάς του με την κυματιστή θάλασσα που περιβάλλει τις ακτές της Ελλάδας.

Η εκδοχή του λευκού σταυρού μέσα σε κυανό πλαίσιο χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα παράλληλα με την πιο διαδεδομένη μορφή με τις ρίγες .

(άλλη εκδοχή) Από το 1832 έως το 1974 η μπλε σημαία με τον κεντρικό απλό λευκό σταυρό χρησιμοποιούνταν στο εσωτερικό της χώρας και η σημερινή σημαία, με το σταυρό πάνω αριστερά και τις ρίγες, χρησιμοποιούνταν στο εξωτερικό.

Τα χρώματα της σημαίας, γαλάζιο και λευκό, συμβολίζουν το γαλάζιο της Ελληνικής θάλασσας και το λευκό των αφρισμένων κυμάτων.

Οι οριζόντιες γραμμές είναι 9, όσες και οι συλλαβές του συνθήματος της Ελληνικής Επανάστασης, "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ `Η ΘΑΝΑΤΟΣ".

Ο λευκός σταυρός συμβολίζει την αφοσίωση των Ελλήνων στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, καθώς και τη συμβολή της Εκκλησίας στο σχηματισμό του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Σε όλους τους αγώνες του έθνους, οι έλληνες πολέμησαν και υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους το ιερό αυτό σύμβολο.

Μπορεί κανείς να ξεχάσει το γενναίο σημαιοφόρο που σκοτώθηκε από εχθρικά πυρά, τη στιγμή που έστηνε την ελληνική σημαία στην κορυφή του Μπιζανίου το 1912.

Στη μάχη που ακολούθησε, σκοτώθηκαν δέκα στρατιώτες για να μην πέσει η σημαία στα χέρια του εχθρού.
Στο τέλος ο λοχίας, που είχε απομείνει, όρμησε στο ύψωμα, αγκάλιασε τη σημαία, κατρακύλησε αιμόφυρτος στην πλαγιά και όταν έφθασε στο διοικητή του τάγματος, στάθηκε όρθιος χαιρέτησε και ανάφερε στο διοικητή.
"Κύριε διοικητά, έχω την τιμή να σας παραδώσω τη σημαία".
Και έπεσε νεκρός.

Η Ιστορία μας είναι γεμάτη από τέτοια περιστατικά αυτοθυσίας για την προστασία της σημαίας μας.

Πηγή:filiatranews.blogspot.gr

epilekta

 

 

 

 

 

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

"ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ." (βίντεο)


Ο Ιδρυτής του κόμματος

"Μεγάλη Ελλάδα Πόντος Πατρίς",

Θεόφιλος Κυριακίδης και ο δημοσιογράφος, Ιωάννης Παπαζήσης, αναλύουν την επικαιρότητα και τα κακώς κείμενα των πολιτικών μας.


https://www.youtube.com/watch?v=pQeC59j-vLM

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 Πηγή: attikanea

 

 

 

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Πως κατέστρεψαν τη δυνατότητα της Ελλάδας να ελέγχει τα σύνορά της

Πως κατέστρεψαν τη δυνατότητα της Ελλάδας να ελέγχει τα σύνορά της

ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΠ

Η συνωμοσία, τα θύματα και η δικαίωση

Ο 3ος τακτικός ανακριτής Δ. Φούκας κοίταξε τον άνδρα που είχε απέναντί του και διερωτήθηκε αν άκουσε καλά ή αν κάτι του ξέφυγε. Γι αυτό και ξαναρώτησε: «Είπατε ότι μία Ισραηλινή εταιρεία σας πλησίασε και σας έδωσε ολόκληρο το φάκελο του υπό προμήθεια ρωσικού Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας της ΕΥΠ και σας είπε ότι αυτό το έργο δεν πρέπει να προχωρήσει;» «Ναι, ακριβώς αυτό», απάντησε ο άνδρας με τα λευκόγκριζα μαλλιά και τα σοφιστικέ γυαλιά.
«Κι εσείς τι κάνατε;» ξαναρώτησε ο ανακριτής. Ο μάρτυρας σήκωσε ελαφρά τους ώμους και απάντησε: «Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το θέμα. Μετά δεν ασχολήθηκα καθόλου». «Ευχαριστώ κ. Άλεξ Ρόντος, δεν έχω άλλες ερωτήσεις για την ώρα», έκλεισε τη συζήτηση ο ανακριτής και σκέφθηκε. «Κοίτα να δεις τι μπορεί να προκύψει σε μία υπόθεση. Για άλλα πας και άλλα σου βγαίνουν»…

Και ήταν λογικό να το σκεφθεί. Για την υπόθεση των υποκλοπών και του σχεδίου απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, είχε καλέσει ως μάρτυρα (εν συνεχεία απαγγέλθηκαν και βαριές κατηγορίες σε βάρος του) τον Άλεξ Ρόντος, όμως προέκυψε εμπλοκή ξένων παραγόντων σε κρίσιμο ζήτημα εθνικής ασφάλειας.
Πόσο κρίσιμο; Τόσο ώστε να έδινε την πολυπόθητη «προ-ενημέρωση 24 ωρών» στα Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων επικείμενης στρατιωτικής εισβολής από την Τουρκία και όχι μόνο. Κάλυπτε με ρωσικούς δορυφόρους μέχρι 100 χλμ στην ενδοχώρα Αλβανίας, Σκοπίων και Βουλγαρίας, οποιαδήποτε «περίεργη» κίνηση.

Κινήσεις πρακτόρων, λαθροδιακινητών, λαθρεμπόρων κ.α. οι οποίοι κινούνται σε αχαρτογράφητα μονοπάτια και περιοχές. Σε πραγματικό χρόνο (real time) και με διακριτική ικανότητα περί τα 30 εκατοστά. Δηλαδή ακόμα και ένα απλό AK-47 να μετέφεραν στον ώμο, θα εντοπιζόταν.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2005. Μία ομάδα πατριωτικά σκεπτόμενων στελεχών της ΕΥΠ που είχαν «αποχαιρετήσει» προ πολλού τις κομματικές ταμπέλες, ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν στην κάλπη, εντοπίζουν ένα πρόγραμμα της ΕΕ, με το οποίο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί «αθόρυβα», αφού απαγορεύεται από την Ε.Ε. η χρηματοδότηση προγραμμάτων εθνικής άμυνας και ασφάλειας, ένα δορυφορικός σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης.

Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός, ο πρώτος βγαίνει άγονος, στον δεύτερο ανακηρύσσεται μειοδότρια η κοινοπραξία «Πλανητική Α.Ε. – Pansystems A.E». Προϋπολογισμός προγράμματος κάπου 1,6 εκατ. Ευρώ περίπου, από τα οποία το 1 εκατομμύριο ευρώ θα προερχόταν από κοινοτικά κονδύλια. Το λογισμικό ρωσικής εταιρείας, οι δορυφόροι ρωσικοί, αλλά και κάποιοι εμπορικοί δυτικοί δορυφόροι. Όλα αυτά, στα τέλη του 2007 και στις αρχές του 2008.

Αμέσως ξεκινά η εφαρμογή του έργου, επί διοίκησης του Ιωάννη Κοραντή. Το έργο στηρίζεται από όλα τα εθνικώς σκεπτόμενα στελέχη της υπηρεσίας, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν, όπως ο Κ. Α., πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στην ΕΥΠ (ΠΟΣΕΥΠ), ο οποίος πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και ο οποίος ήταν επικεφαλής της Διεύθυνσης Κατασκοπείας της Υπηρεσίας.

Το πρόγραμμα όμως φτάνει «στα αφτιά» των «συμμάχων». Ο ίδιος ο αμερικανός πρεσβευτής Ντάνιελ Σπέκχαρντ ενημερώνεται για το θέμα. Όπως αποκαλύπτεται αργότερα σε τηλεγράφημα των wikileaks, ο Ν. Σπέκχαρντ («πουλέν» του Λαυρεντιάδη και πρόεδρος της αμαρτωλής Proton Bank, με πρωταγωνιστικό ρόλο στο μετέπειτα κολοσσιαίο σκάνδαλο) «υπόσχεται να σταματήσει το έργο, όπως και οποιαδήποτε ρωσική σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο».

Και βέβαια, κατά τα άλλα, το «απόρρητο» πρόγραμμα «φτάνει στα αφτιά» και των Ισραηλινών…

Απλά, κανείς από τους παραπάνω, δεν θέλει να αποκτήσει η Ελλάδα δυνατότητες δορυφορικής επιτήρησης σε βάθος 100 χλμ. από τα χερσαία σύνορά της. Άλλωστε και οι δύο προαναφερθείσες χώρες έχουν ενεργές, πλήθος από ειδικές και «μαύρες» επιχειρήσεις σε αυτή την ζώνη.

Ακολουθούν, ο σχεδιασμός της απόπειρας δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, το «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου, τα Δεκεμβριανά, η κυβέρνηση Καραμανλή αποσυντίθεται και εν τέλει καταρρέει. Είναι η δεύτερη ελληνική κυβέρνηση που ρίχνουν οι ξένοι μετά την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 με την αποστασία Σαμαρά…

Αναλαμβάνει η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου το φθινόπωρο του 2009. Ο Άλεξ Ρόντος αναλαμβάνει κι αυτός με τη σειρά του το γνωστό πόστο του. Συνεργάζεται στενά με τον Άρη Καρατζά, τον πράκτορα της CIA, άνθρωπο που διώκεται για τις υποκλοπές στην Ελλάδα. Ο Άρης Καρατζάς συνεργάζεται κάτι παραπάνω από στενά με τον ισραηλινό παράγοντα».
Γίνεται η –ομολογημένη από τον Άλεξ Ρόντος- παρέμβαση για το ρωσικό σύστημα από τους Ισραηλινούς, η ενημέρωση στον Γ. Παπανδρέου και μέσα σε λίγες ημέρες μπλοκάρεται η ενεργοποίηση του συστήματος.
Αλλά, έπρεπε να βρεθεί μία δικαιολογία για να γίνει αυτό.
Κατ’ αυτό τον τρόπο κατασκευάζονται κατηγορίες από την διοίκηση που μόλις είχε διορίσει ο Γ. Παπανδρέου, με νέο διοικητή τον κ. Μπίκα, για απάτη σε βάρος του δημοσίου, απόπειρα απάτης σε βάρος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και συνέργεια στα παραπάνω, κατά 14 κορυφαίων στελεχών της ΕΥΠ και 6 στελεχών της Κοινωνίας της Πληροφορίας.
Τους στέλνουν όλους στον Εισαγγελέα. Καταστρέφουν καριέρες. Κάποιοι από αυτούς πεθαίνουν από τη στεναχώρια τους.
Υποτίθεται ότι όλοι αυτοί εξαπάτησαν το ελληνικό δημόσιο. Γράφεται ότι «έδωσαν 1,6 εκατομμύρια ευρώ για να προμηθευθούν λογισμικό και συστήματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο» (ποτέ δεν παρουσιάστηκαν σοβαρές αποδείξεις αυτών των ισχυρισμών). Και βέβαια, ότι «πήραν κονδύλια της Ε.Ε. για συστήματα τα οποία δεν προβλέπεται η χρηματοδότησή τους από την ΕΕ».

Να ήταν 16 ή 160 εκατομμύρια ευρώ το κονδύλι, κάποιος θα το καταλάβαινε. Είκοσι άτομα θα είχαν βγάλει στην πρώτη περίπτωση ένα καλό «χαρτζιλίκι» και στην δεύτερη περίπτωση μία ολόκληρη περιουσία. Αλλά για 1,6 εκατ. Ευρώ, τόση φασαρία;

Η προμηθεύτρια εταιρεία κινείται κατά της ΕΥΠ. Στις 9 Φεβρουαρίου 2012 δικαιώνεται. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δέχεται ότι το σύστημα ήταν απόλυτα αξιόπιστο, μοναδικό και απόλυτα συμβατό με τις ανάγκες της υπηρεσίας και συνεπώς κάνει αποδεκτή την αίτηση ακύρωσης και διατάσσει την ΕΥΠ να το παραλάβει (δηλαδή να το πληρώσει).
Πριν μερικές ημέρες δημοσιοποιείται και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών μετά από δύο πραγματογνωμοσύνες για το σύστημα.
Σε ό,τι αφορά το σύστημα, η ίδια απόφαση, με αυτή του Διοικητικού Εφετείου. Απόλυτα αξιόπιστο, μοναδικό και απόλυτα συμβατό με τις ανάγκες της υπηρεσίας. Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες, αθώοι και οι 20 κατηγορούμενοι. Η συνωμοσία καταρρέει, αλλά η ζημιά έχει γίνει. Η εθνική ασφάλεια έχει δεχτεί καίριο χτύπημα.
Υπολογίζεται ότι κάπου 1εκατομμύριο λαθρομετανάστες πέρασαν από τον Έβρο, τα ελληνο-αλβανικά σύνορα κ.α. αυτά τα πέντε χρόνια, ενώ έγιναν μεγάλες ζημιές και σε επιχειρήσεις καθαρά εθνικής ασφάλειας στις οποίες δεν θα θέλαμε να αναφερθούμε (ακόμα…).

Τουλάχιστον θα ασκηθεί (έτσι «για τα μάτια του κόσμου») κάποια δίωξη για εθνική προδοσία, κατασκοπεία και ζημιά σε βάρος των εθνικών συμφερόντων κατά αυτών που ανέλαβαν να εκτελέσουν τις διαταγές των «ξένων αφεντάδων»;

Πηγή: Eφημ. "Ελεύθερη Ώρα"

 

 

 

 

Δείτε φωτογραφίες

Οι Εύζωνες πήγαν Αυστραλία και εντυπωσίασαν: Δείτε τους στη Βουλή της Βικτώριας

22/03/201810:446
Οι Εύζωνες πήγαν Αυστραλία και εντυπωσίασαν: Δείτε τους στη Βουλή της Βικτώριας

Λίγη ώρα μετά την άφιξή τους στη Μελβούρνη, επισκέφθηκαν το πολιτειακό κοινοβούλιο όπου διεξαγόταν εκδήλωση προς τιμήν τους

Αίσθηση προκάλεσε σήμερα στη Βικτώρια η επιβλητική παρουσία των Ελλήνων Ευζώνων στο κοινοβούλιο της πολιτείας.


Σύμφωνα με τον «Νέο Κόσμο» εκατοντάδες πολίτες ανέβηκαν τα σκαλοπάτια του πολιτειακού κοινοβουλίου για να  δουν από κοντά τους Εύζωνες του αγήματος της Προεδρικής φρουράς, που είχαν φτάσει λίγες ώρες νωρίτερα στη Μελβούρνη.

Όλοι έμεναν έκθαμβοι από το παράστημα και τον βηματισμό των Ευζώνων και έσπευσαν να βγάλουν φωτογραφίες, βίντεο, ακόμη και selfie.


Λίγες  ώρες μετά την άφιξή του στη Μελβούρνη, το άγημα επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης το πολιτειακό κοινοβούλιο για να παραστεί σε εκδήλωση που έδινε προς τιμήν του το  Victorian Multicultural Commission.

https://www.youtube.com/watch?v=m4xL32kppvE

Το άγημα καλωσόρισε ο αντιπρόεδρος του Victorian Multicultural Commission Σπύρος Αλατσάς και ακολούθησαν ομιλίες από τον ομογενή πολιτειακό υπουργό  Εμπορίου και Μικρών Επιχειρήσεων Φίλιππο Δαλιδάκη, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας Δημήτρη Μιχαλόπουλο, και τον επικεφαλής της αποστολής, πτέραρχο Παναγιώτη Ρούντο.Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν την μεγάλη τους χαρά για την παρουσία των Ευζώνων στη Μελβούρνη προκειμένου να τιμήσουν την εθνική επέτειο της  25ης Μαρτίου.

Το άγημα της Προεδρικής Φρουράς θα παραστεί σε πολλές ομογενειακές εκδηλώσεις αλλά το αποκορύφωμα της  παρουσίας του στη Μελβούρνη θα είναι η συμμετοχή του στη μεγάλη παρέλαση που θα γίνει την Κυριακή στο Shrine of Remembrance.

Πηγή: Neoskosmos.com

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Δεκάχρονος Καλύμνιος με δείκτη ευφυΐας 200 είναι ο νεότερος μαθητής που έγινε δεκτός σε πανεπιστήμιο!


Ο δείκτης ευφυΐας του είναι 200 λέει ο Κοσμήτορας της σχολής

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.
Ο 10χρονος Ουίλιαμ (Βασίλειος) Μαϊλλης είναι ο νεότερος μαθητής που αποφοίτησε ποτέ από δημόσιο Λύκειο και έγινε δεκτός όχι σε ένα, αλλά σε πολλά πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων και το φημισμένο Carnegie Mellon University.

Το δίπλωμα αποφοίτησης του Ουίλιαμ ΜαΐλληΤο δίπλωμα αποφοίτησης του Ουίλιαμ Μαΐλλη


Οι γονείς του, όμως, επέλεξαν το Community College of Allegheny County, ούτως ώστε να ξεκινήσει τις σπουδές του από ένα μικρότερο κολέγιο. Ο Ουίλιαμ ξεκίνησε με ενθουσιασμό τις σπουδές του και για το πρώτο τετράμηνο έχει πάρει πέντε τάξεις και συγκεκριμένα Αλγεβρα, Αγγλική φιλολογία, Ιστορία του 20ού αιώνα, Ανθρωπολογία και Φιλοσοφία της Θρησκείας.
Ο Ουίλιαμ Μαϊλλης με παραδοσιακή στολή.Ο Ουίλιαμ Μαϊλλης με παραδοσιακή στολή

Εχει εντατικό πρόγραμμα, δέκα έξι ώρες την εβδομάδα. Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα με τους συμφοιτητές του που έχουν τα διπλάσια χρόνια του.
Ο Ουίλιαμ γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2006 και αποφοίτησε σε ηλικία 9 ετών από το Penn Trafford High School. Σήμερα έχει τα 10α γενέθλιά του και αντί να εορτάσει με τους γονείς και τα αδέλφια του παρακολουθούσε τις διαλέξεις των καθηγητών του.
Αυριο, ωστόσο, που τελειώνει στις 6:00 μ.μ. θα γιορτάσει με τους γονείς του τον π. Παντελεήμων Ηλία Μαϊλλη, την μητέρα του Νίκη – Νάνσυ και τα μεγαλύτερα αδέλφια του, Μαριάννα και Ηλία, τα γενέθλιά του και θα κόψουν την τούρτα.

Ο π. Παντελεήμων Ηλία Μαϊλλης, η πρεσβυτέρα Νίκη (Νάνσυ) και ο γιός τους Ουίλιαμ.Ο π. Παντελεήμων Ηλία Μαϊλλης, η πρεσβυτέρα Νίκη (Νάνσυ) και ο γιός τους Ουίλιαμ

Την προηγούμενη εβδομάδα όταν επικοινωνήσαμε μαζί του και τον ρωτήσαμε πόσο χρονών είναι απάντησε «περίπου δέκα» και χαριτολογώντας τόνισε ότι είναι η δεύτερη χρονιά που φοιτά στο Πανεπιστήμιο. Κι αυτό διότι την τελευταία τάξη του Λυκείου είχε πάρει ήδη τρία μαθήματα Κολεγίου και είχε βαθμολογηθεί άριστα.

Ο Ουίλιαμ Μαϊλλης.Ο Ουίλιαμ Μαϊλλης

Ερωτηθείς τι θέλει να γίνει, απάντησε πως θέλει να γίνει Αστροφυσικός. O Ουίλιαμ, όπως ανέφερε ο πατέρας του, στα αμφιθέατρα του Κολεγίου συμπεριφέρεται όπως όλοι οι άλλοι πρωτοετείς φοιτητές, ενώ στο σπίτι και στην εκκλησία συμπεριφέρεται όπως όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας του.


Ο Ηλίας και η Μαριάννα Μαϊλη με τον μικρότερο αδελφό τους Ουίλιαμ.Ο Ηλίας και η Μαριάννα Μαϊλη με τον μικρότερο αδελφό τους Ουίλιαμ
Παίζει βιντεοπαιγνίδια, παρακολουθεί τηλεόραση, διαβάζει βιβλία, παρακολουθεί ταινίες και κάθε Κυριακή υπηρετεί στο ιερό της κοινότητας της Υπαπαντής του Κυρίου στο Ιστ Πίτσμπουργκ.

Ο Ουίλιαμ Μαϊλλης σε μια από τις παραστάσεις.Ο Ουίλιαμ Μαϊλλης σε μια από τις παραστάσεις
«Το ΙQ του Ουίλιαμ, βάσει της εκτίμησης του κοσμήτορα της Σχολής του είναι 200 και έχει φωτογραφική μνήμη, ό,τι διαβάζει, ό,τι δει και ακούσει το απομνημονεύει και είναι σε θέση να το αναλύσει και να το αναπαραγάγει», επεσήμανε ο π. Παντελεήμων Μαΐλλης.
Οι σπάνιες διανοητικές ικανότητες και η ευφυία του Ουίλιαμ άρχισαν να εκδηλώνονται από τη βρεφική ηλικία. Οταν ήταν επτά μηνών άρχισε να αρθρώνει προτάσεις, ενώ σε ηλικία ενός έτους έλεγε το αλφάβητο ορθά και ανάποδα.

Οταν ήταν 21 μηνών ήταν σε θέση να διαβάζει και όταν συμπλήρωσε τα δύο χρόνια διάβαζε Ιστορία και ήταν σε θέση να γράψει σύντομη ιστορία και παράλληλα να ζωγραφίζει. Μάλιστα έγραψε το βιβλίο «Η Χαρούμενη Γάτα».
Σε ηλικία 2 ετών έμαθε τον πολλαπλασιασμό και στα τρία ήταν σε θέση να κάνει διαιρέσεις με πολυψήφιους αριθμούς. Σε ηλικία τεσσάρων ετών έμαθε την Αλγεβρα και σε πέντε ετών τη Γεωμετρία.


Ο Μητροπολίτης Πιτσβούργου Σάββας, ο π. Παντελεήμων Μαϊλλης και ο Ουίλιαμ Μαϊλλης.Ο Μητροπολίτης Πιτσβούργου Σάββας, ο π. Παντελεήμων Μαϊλλης και ο Ουίλιαμ Μαϊλλης

Την Τριγωνομετρία την έμαθε μόνος του στον υπολογιστή. Σε ηλικία τεσσάρων ετών έμαθε να διαβάζει ελληνικά και κάθε Κυριακή πήγαινε στην εκκλησία και μάλιστα διάβαζε τον Απόστολο. Ο Ουίλιαμ συμμετείχε σε επιστημονικούς διαγωνισμούς και είχε κερδίσει την πρώτη θέση.
Ο π. Παντελεήμων Ηλία Μαϊλλης και η πρεσβυτέρα Νίκη (Νάνσυ) έχουν και δύο άλλα μεγαλύτερα παιδιά, την Μαριάννα που είναι 29 ετών και έχει αποφοιτήσει με άριστα από το Κολλέγιο στον κλάδο Media – Art Animation και τον Ηλία που είναι 26 ετών, σπουδάζει Μαθηματικά και θέλει να γίνει δάσκαλος.

Ο π. Παντελεήμων προ τεσσάρων ετών ανέλαβε τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας της Υπαπαντής του Κυρίου στο Ιστ Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνιας. Η κοινότητα αυτή είναι μια από τις αρχαιότερες κοινότητες της Μητροπόλεως Πιτσβούργου και κατ’ επέκταση της Αμερικής. Ιδρύθηκε το 1915, το ίδιο έτος που ιδρύθηκε ο «Εθνικός Κήρυκας», και πέρσι τον Οκτώβριο γιόρτασε την 100ή της επέτειο.

Η κοινότητα αριθμεί 125 οικογένειες, οι οποίες συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες της κοινότητας. Ο π. Παντελεήμων Ηλία Μαϊλλης προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και είναι ο μόνος από τα αδέλφια του ο οποίος γεννήθηκε στην Κάλυμνο.

Ο γονείς του, Ηλίας Μαϊλλης και Γιαννούλα το γένος Κουρέλη, έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά τον Μιχάλη την Μαρία, την Χαρούλα και τον Παντελεήμονα, τα οποία τα γαλούχησαν με την αγάπη για την Ελλάδα και την υπερηφάνεια για τον ελληνικό πολιτισμό. Τα τρία πρώτα παιδιά γεννήθηκαν στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Κάμπελ Οχάιο.

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 ο Ηλίας και η Γιαννούλα Μαϊλλη αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Κάλυμνο ούτως ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στη γη των προγόνων τους. Εκεί έφεραν στον κόσμο και τον Παντελεήμονα.

Ο πατέρας του εργαζόταν στην Αμερική και πηγαινοέρχονταν αποφάσισε να φέρει πίσω την οικογένειά του και εγκαταστάθηκαν στο Κάμπελ Οχάιο.

Ο Ηλίας Μαϊλλης εργάστηκε ως ελαιοχρωματιστής στις γέφυρες και άλλα δημόσια έργα, ενώ η Γιαννούλα, όπως οι περισσότερες Ελληνίδες της εποχής εκείνης, ασχολήθηκε με την ανατροφή των παιδιών της. Ο π. Παντελεήμων και η πρεσβυτέρα Νίκη μεγάλωσαν τα παιδιά τους με την αγάπη για την Ελλάδα και έχουν επισκεφθεί πολλές φορές τη γενέτειρα.


Ο π. Παντελεήμων Ηλία Μαϊλλης, η πρεσβυτέρα Νίκη (Νάνσυ) και ο γιός τους Ουίλιαμ.Ο π. Παντελεήμων Ηλία Μαϊλλης, η πρεσβυτέρα Νίκη (Νάνσυ) και ο γιός τους Ουίλιαμ

Πηγή:  Εθνικός Κήρυκας - ekirikas.com, rodiaki.gr

 

 

 

 

 

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

“Σας σφάζουν μπροστά στα μάτια του Πλανήτη”.

Ανοιχτή Επιστολή στους Έλληνες.

Ένα ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ της χώρας.

Λαέ της Ελλάδας, αφυπνιστείτε για το τι συμβαίνει.
ΜΗ ΔΕΧΤΗΤΕ αυτό που η κυβέρνηση, οι Βρυξέλλες και η τρόικα κάνουν σε ΣΑΣ και στη χώρα ΣΑΣ.
Απεναντίας ζητήστε το GREXIT ως μια εντελώς νομιμοποιημένη συνέχεια στη ΔΙΚΗ ΣΑΣ θριαμβευτική ψήφο για το όχι σε νέα προγράμματα «διάσωσης» μέσα από την λιτότητα που επιβάλλει η τρόικα.
Εάν το κάνετε, γρήγορα θα δείτε το φως στο τέλος του τούνελ – ένα φως που έχει κρυφτεί για πάρα πολύ καιρό από την Γερμανία και τους γκάνγκστερ της τρόικα και την δική σας κυβέρνηση.
Του Peter Koenig, πρώην στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας από τον Καναδά.
Το κείμενο του Peter Koenig, είναι κάτι παραπάνω από μια επιστολή.
Αποτελεί ένα μανιφέστο απελευθέρωσης της χώρας.
Ένα πραγματικό «Θούριο» αλλά και ένα δριμύ «κατηγορώ» ενάντια στο τυραννικό πλέγμα των πιστωτών και ενάντια στην υπόδουλη πολιτική τάξη της χώρας.
Τ.Δ
«Σας σφάζουν μπροστά στα μάτια του Πλανήτη και κανείς δεν λέει κουβέντα. Πρώτα από όλα η ελίτ της Ελλάδας. Και η κυβέρνησή σας. Λίγοι, αλλά πολλοί λίγοι, επιτρέπουν την σφαγή γιατί δεν τους αφορά. Έχουν τυφλωθεί από την απατηλή λάμψη του ευρώ και τη συμμετοχή στην προνομιούχα τάξη των ευγενών Ευρωπαίων.
Λαέ της Ελλάδας! – Ξυπνήστε.
Πάρτε τα πράγματα στα χέρια σας.
Μην πιστεύετε τους πολιτικούς σας, τα μίντια σας!
Αποχωρήστε από αυτήν την εγκληματική οργάνωση που αποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση και από αυτό το απατεωνίστικο δυτικό νομισματικό σύστημα που σας πνίγει μέχρι θανάτου.
Πάρτε πίσω την κυριαρχία σας, το νόμισμά σας.
Παύτε να πληρώνετε το χρέος σας- η δύση δεν μπορεί να κάνει τίποτα ενάντια σε αυτό.
Δεν μπορεί να κάνει, αν λειτουργείτε τη χώρα σας με τις δικές σας δημόσιες τράπεζες και το δικό σας χρήμα, βαθμιαία αλλά με βεβαιότητα ανοικοδομώντας μια κατεστραμμένη οικονομία.
Η εκπλήρωση του χρέους είναι διαπραγματεύσιμη.
Τα παραδείγματα αφθονούν σε όλο τον κόσμο.
Η Αργεντινή είναι ένα από τα πιο πρόσφατα.
Ακόμη κι η Γερμανία επαναδιαπραγματεύθηκε το διεθνές της χρέος το 1952 με τη Συμφωνία του Λονδίνου για το εξωτερικό γερμανικό χρέος.
Λαέ της Ελλάδας, αφυπνιστείτε για το τι συμβαίνει.
ΜΗ ΔΕΧΤΗΤΕ αυτό που η κυβέρνηση, οι Βρυξέλλες και η τρόικα κάνουν σε ΣΑΣ και στη χώρα ΣΑΣ.
Απεναντίας ζητήστε το GREXIT ως μια εντελώς νομιμοποιημένη συνέχεια στη ΔΙΚΗ ΣΑΣ θριαμβευτική ψήφο για το όχι σε νέα προγράμματα «διάσωσης» μέσα από την λιτότητα που επιβάλλει η τρόικα.
Εάν το κάνετε, γρήγορα θα δείτε το φως στο τέλος του τούνελ – ένα φως που έχει κρυφτεί για πάρα πολύ καιρό από την Γερμανία και τους γκάνγκστερ της τρόικα και την δική σας κυβέρνηση.
Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών WolfgangSchauble προσπαθεί ακόμα να μπλοφάρει τους Έλληνες και να εντυπωσιάσει τον υπόλοιπο κόσμο απειλώντας την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ. Κάθε υγιής κυβέρνηση θα μετέτρεπε αυτή την απειλή σε δική της πρωτοβουλία και θα εγκατέλειπε το απολιθωμένο τέρας που καλείτε Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με το ψευδές και απατηλό κοινό νόμισμα που καλείτε ευρώ. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα, στην Ελλάδα βασιλεύει η νοσηρότητα.
Έτσι, η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην νοσηρότητα της τρόικα με νοσηρή υποτέλεια συγκεκριμένα με πλήρη συμμόρφωση – για την καταστροφή εκατομμυρίων αποστερημένων και σκλαβωμένων συμπατριωτών της.
Κανείς δεν κραυγάζει, κανείς δεν φωνάζει, κανείς δεν επαναστατεί, κανείς δεν παίρνει τους δρόμους, κανείς δεν μπλοκάρει τους δρόμους, τις γέφυρες, τους σιδηροδρόμους για μέρες ή και βδομάδες, κανείς δεν εμποδίζει το συνεχιζόμενο εμπόριο των ξένων επιχειρηματιών με ότι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία της ΔΙΚΗ ΣΑΣ χώρας.
Κανείς.
Αυτό δεν είναι για να κατηγορήσουμε τον έλληνα που έχει να παλέψει για την στοιχειώδη επιβίωση, που έχει να βρει τρόπους για να θρέψει τα παιδιά και τις οικογένειες, αλλά το «κατηγορώ» απευθύνεται στη συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα και σε όλη την αφρόκρεμα της Ελλάδας, στα μίντια και στους βουλευτές που απλώς παρακολουθούν τον τρόμο – αλλά στέκονται παράμερα.
Καμία δράση. Βλέποντας την Ελλάδα – τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ χώρα, Λαέ της Ελλάδας! – να αιμορραγεί μέχρι θανάτου.
Χρειάζεται αφύπνιση, το πρόβλημα δεν είναι για χρέη και διασώσεις.
Εάν σας λένε ότι η «κρίση χρέους» της Ευρώπης είναι λάθος της Ελλάδας και ότι μια νέα κρίση κυοφορείται εξαρτώμενη από το πόσο καλά η Ελλάδα θα συμμορφωθεί με τους κανόνες της επόμενης διάσωσης – είναι ένα εξωφρενικό ψέμα.
Αυτή την κρίση μηχανεύτηκαν η ίδια η ευρωπαϊκή ολιγαρχία, οι διάφορες «GoldmanSachs» που καθοδηγούνται από την Αμερικάνική Κεντρική Τράπεζα, που διαχειρίζονται την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του MarioDraghi, ενός πρώην στελέχους της GoldmanSachs- αυτοί ντεφάκτο διαχειρίζονται την ευρωπαϊκή οικονομία.
Γιατί θέλουν την Ελλάδα κάτω από τις μπότες τους;
Επειδή θέλουν μια υποτελή Ελλάδα.
Γιατί η Ελλάδα είναι σε μια εξαιρετικά στρατηγική γεωγραφική περιοχή στο σταυροδρόμι δύσης και ανατολής.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα του ΝΑΤΟ.
Ίσως η δεύτερη πιο σπουδαία χώρα του ΝΑΤΟ, μετά την Τουρκία λόγω της στρατηγικής της θέσης.
Δεν θέλουν η Ελλάδα να κυβερνάται από μια αριστερή κυβέρνηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αριστερά.
Είναι τόσο νεοφιλελεύθεροι όσο φαίνονται.
Οι κυρίαρχοι του πλανήτη θέλουν αλλαγή καθεστώτος – την καλή παλιά αλλαγή καθεστώτος που απειλεί όσους δεν γονατίζουν μπροστά στους κανόνες της δύσης.
Ακριβώς τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει προς τα πίσω για να ευχαριστήσει τους κυρίους του χρήματος και να αφήσει το λαό της Ελλάδας να ταπεινώνεται και να κατακρημνίζεται σε βαθμό αθλιότητας.
Αυτό που επιδιώκει η Ουάσιγκτον και οι μαριονέτες των Βρυξελλών είναι μια Ελλάδα που συμμορφώνεται, που ποτέ δεν θα αμφισβητήσει το ρόλο της στο ΝΑΤΟ, ποτέ δεν θα αμφισβητήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ποτέ δεν θα αμφισβητήσει τις δεσμεύσεις στο ευρώ και ποτέ δεν θα αμφισβητήσει τη διείσδυση των ΗΠΑ στη Μεσόγειο πλούσια σε υποθαλάσσιους υδρογονάνθρακες και ορυκτά.
Το ίδιο ισχύει, με την ευκαιρία, επίσης με την Ιταλία και την Ισπανία, επίσης παράλιες χώρες της Μεσογείου.
Οι κυβερνήσεις τους ήδη με εξωτερική παρέμβαση (ΗΠΑ,Ε.Ε.) έχουν μεταμορφωθεί σε δεξιά, νεοφιλελεύθερα, συμμορφωμένα ανδρείκελα.
Η αδράνεια της ελληνικής ολιγαρχίας και της κυβέρνησης είναι ασυγχώρητες. Αυτό είναι σύνδρομο της Στοκχόλμης στα χειρότερά του. Υποταχτικοί στο δήμιο μέχρι να χωριστούν από το θάνατο. Κι ο θάνατος υπό την μορφή της ολικής καταστροφής, της ολικής λεηλασίας, της ολικής σκλαβιάς δεν είναι μακριά.
Λαέ της Ελλάδας, θέλετε να συνεχίσετε αυτόν τον δρόμο της υποδούλωσης από μια αρπακτική αυτοκρατορία που τελικά ελέγχει κάθε κίνηση που κάνετε;
Ή θέλετε να ανακτήσετε την κυριαρχία σας, το νόμισμά σας και να είστε αποδεσμευμένοι από τις υπαγορεύσεις των Βρυξελλών και να ξεκινήσετε από την αρχή, όπως ο ευγενής και σοφός ελληνικός λαός που έφερε την Δημοκρατία στον κόσμο περίπου 2500 χρόνια πριν;
Σίγουρα η Ελλάδα έχει ακόμα οραματιστές και την σοφία να ξαναφτιάξει την Δημοκρατία.
Θυμηθείτε, ενώ δεν μπορούμε να αλλάξουμε την γεωγραφική μας θέση – το μέλλον είναι αναμφισβήτητα στην Ανατολή.
Ζήτω η Ελλάδα!
Ζήτω ο ελληνικός λαός!
(Από το κείμενο έχουν παραλειφθεί τμήματα τα οποία ενημερώνουν τους ξένους αναγνώστες για τις εξελίξεις στην Ελλάδα από το 2009 μέχρι σήμερα, που μας είναι εντελώς γνωστές).
*Πηγή: sxedio-b.gr
Πηγή

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

Κ Α Τ Ε Π Ε Ι Γ Ο Υ Σ Α   Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Α.

Όταν οι όμηροι στρατιωτικοί μας κρατούνται στα τουρκικά μπουντρούμια, το Λιμενικό...αφήνει τούρκους λαθρέμπορους ελεύθερους!


Κ Α Τ Ε Π Ε Ι Γ Ο Υ Σ Α Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Α. Όταν οι όμηροι στρατιωτικοί μας κρατούνται στα τουρκικά μπουντρούμια, το Λιμενικό... αφήνει τούρκους λαθρέμπορους ελεύθερους!!!!!!!!!!!!!!!!

Μάλιστα, κυρία μου... όπως το ακούς και το βλέπεις...

Την ώρα που ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, κρατούνται ΟΜΗΡΟΙ στα τούρκικα μπουντρούμια, το Λιμενικό, αφήνει ελεύθερους τούρκους λαθρέμπορους, αντί να τους συλλάβει και να πιέσει για την απελευθέρωση των στρατικών μας...!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΜΕ ΠΟΙΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΔΙΑΤΑΓΗ;;;

ΚΑΡΑΤΟΜΕΙΣΤΕ "ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ", ΤΩΡΑ!

ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ, ΟΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ.

Κι έχεις από την άλλη τις ΜΑΝΕΣ, να ρωτάνε τον ΦανουροΚΙΣάτο, πότε θα αφεθούν τα παιδιά τους ελεύθερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Να βγουν οι Λιμενικοί και να αποκαλύψουν ΠΟΙΟΣ ΚΑΡΙΟΛΗΣ, ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ.

Σε αντίθετη περίπτωση, ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ!

Καλλιόπη Σουφλή
Δείτε τις αποκαλύψεις του Μανώλη Χατζησάββα
https://www.edocr.com/ve/6l4mrj36
Πηγή ΑΝΤΙ300

ΠΗΓΗ

 

 

 

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ! ΤΑ ΙΜΙΑ,

ΟΙ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ,

Η ΧΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ CIA!

ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ! (ΦΩΤΟ)

enoples-dynameis2

Όλη η αλήθεια για το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής σύρραξης – Τι πιστεύουν οι αμερικανοί – Ποιες είναι οι κινήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και των μαχητικών αεροσκαφών που θα κόψουν τον «τσαμπουκά» των Τούρκων

Με την ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας να βρίσκεται στο… κόκκινο και την τουρκική ηγεσία να απειλεί ευθέως τη χώρα μας με πόλεμο, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σχεδιάζουν τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσουν τους προκλητικούς γείτονες σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης.

Όσοι υποστηρίζουν πως ένας πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας θα κριθεί σε λίγες μέρες λόγω της υπεροπλίας των Τούρκων σε έμψυχο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εξαιρετικά αξιόμαχες, οι πιλότοι οι καλύτεροι σε όλο το ΝΑΤΟ και ο στόλος μας ο πιο ισχυρός στη Μεσόγειο.

Η Ελλάδα διαθέτει έναν από τους πιο δυναμικούς αεροπορικούς στόλους στην Ευρώπη και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά ξένοι ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Που στοχεύει η Τουρκία;
Όσον αφορά τη θάλασσα, τα πιο πιθανά σημεία είναι τα Ίμια, η Παναγιά στις Οινούσσες, λίγο έξω από τη Χίο και η περιοχή Λαδόξερα, έξω από τη Σαμοθράκη.

Αυτό είχε δηλώσει και σε παλιότερη συνέντευξή του στο VICE ο καθηγητής ελληνοτουρκικών σχέσεων Άγγελος Συρίγος.

Ερώτηση δημοσιογράφου VICE: Αν γίνει ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, πού θα πρέπει να το περιμένουμε;

Αγγ. Συρίγος: «Θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε. Το πιο πιθανό είναι να συμβεί στον αέρα, όπου οι μεγάλες ταχύτητες των αεροσκαφών μπορούν να οδηγήσουν σε κάποιο λάθος χειρισμό και να προκληθεί ένταση. Όσον αφορά τη θάλασσα, τα πιο πιθανά σημεία είναι τα Ίμια, η Παναγιά στις Οινούσσες, λίγο έξω από τη Χίο και η περιοχή Λαδόξερα, έξω από τη Σαμοθράκη».

Κύριος στόχος των Ελλήνων πιλότων που αναγνωρίζονται ως οι καλύτεροι του ΝΑΤΟ, ακόμα και από τους Αμερικανούς σύμφωνα με την τελευταία άσκηση Red Flag στις ΗΠΑ, σε ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύρραξη θα είναι τα Στενά των Δαρδανελίων, όπως και την ένδοξη περίοδο 1912-13 στους Βαλκανικούς πολέμους.

Βασική αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι η απαγόρευση εξόδου των τουρκικών μονάδων επιφανείας, των υποβρυχίων τους στο Αιγαίο με ειδικές αποστολές TASMO (Tactical Air Support for Maritime Operations).

Μιλάμε για την αποστολή καταστροφής όλων των κύριων μονάδων του εχθρικού Στόλου από την Πολεμική μας Αεροπορία με την χρήση αντι-πλοϊκών πυράυλων AM-39 Exocet. Πρόκειται για την πιθανότερη εξέλιξη σε μία «θερμή» αναμέτρηση στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Η επιτυχία ή αποτυχία μαζικού πλήγματος όλων των κύριων μονάδων του τουρκικού στόλου, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο χώρες, διότι τότε στο ελληνικό Αρχιπέλαγος θα αρμενίζει μόνο το ένδοξο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μας ελέγχοντας τα πάντα.

Αυτήν την «δύσκολη» και συγχρόνως επικίνδυνη αποστολή θα κληθεί να πραγματοποιήσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία με αεροσκάφη τύπου Mirage-2000, ενώ για τα υπόλοιπα τουρκικά σκάφη υπάρχει «μέριμνα».

Ο συνδυασμός αεροσκαφών Mirage 2000 και πυραύλων AM-39 Block II Exocet αποτελεί την τέλεια εγγύηση για εξουδετέρωση των εχθρικών μονάδων επιφανείας και την απαγόρευση οποιασδήποτε κίνησης τους στο Αιγαίο με στόχο την κυριαρχία στην περιοχή επιχειρήσεων.

Η ικανότητα αυτή επιδείχτηκε το Μάιο του 2012, όταν ένας πύραυλος Exocet εκτοξεύτηκε από Mirage 2000 της 332 ΜΠΚΠΚ στο Πεδίο Βολής Κρήτης. Ο πύραυλος πέταξε σε χαμηλό ύψος σχεδόν πάνω από τα κύματα πλήττοντας τον στόχο του με απόλυτη επιτυχία, επιβεβαιώνοντας ότι η Πολεμική μας Αεροπορία έχει την ικανότητα να πλήξει θανάσιμα από απόσταση ασφαλείας, οποιονδήποτε ναυτικό στόχο της ανατεθεί.

Την ίδια στιγμή, στον αέρα η τουρκική αεροπορία με μαζικές εξόδους F-16 θα προσπαθήσει «απεγνωσμένα» να κυριαρχήσει. Αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο.

Σύμφωνα με Ισραηλινούς ανώτατους αξιωματικούς που «κόβει το μάτι τους», η τουρκική αεροπορία σε πιθανή σύγκρουση με την ελληνική θα επιζήσει μόνο 48 ώρες.

Το περιβάλλον του ελληνικού Αρχιπελάγους αλλά και η σύνθεση της κύριας απειλής που είναι το τουρκικό Ναυτικό, αποτελούν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εφαρμογή των επιχειρήσεων ΤΑΥΝΕ ή TASMO, οι οποίες θα αναλάβουν σε περίοδο επιχειρήσεων να εξουδετερώσουν την απειλή που πρεσβεύουν οι μεγάλες μονάδες επιφανείας.

Το ΓΕΕΘΑ διαθέτει τον κατάλληλο επιχειρησιακό σχεδιασμό για ενεργοποίηση αποστολών αυτής της μορφής, αναλόγως της τακτικής κατάστασης που θα δημιουργηθεί, εμπλέκοντας εχθρικούς στόχους σε ένα συνδυασμένο πεδίο διεξαγωγής αεροναυτικών επιχειρήσεων.

Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι αποβατικές ενέργειες στην περιοχή της Δυτικής Θράκης από τους Τούρκους, διότι και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι από τον Έβρο δεν περνάνε «με καμία προσπάθεια» .

Το κύριο ρόλο σε αυτήν την περίπτωση, θα διαδραματίσει ο παράγοντας ψυχολογία, με τους Τούρκους να νιώθουν συνεχώς από πάνω τους τον «βούρδουλα» του Ερντογάν να τους χτυπά αλύπητα.

Τα σχέδια των Ελληνικών Δυνάμεων έχουν βάλει στόχο σύμφωνα με τις κινήσεις των φονιάδων του βυθού, τα πανίσχυρα και αόρατα Υποβρύχια τύπου 214, να χτυπήσουν τα Τούρκικα πριν καν προλάβουν να απλωθούν και πάρουν θέσεις για ναυμαχία με τα Ελληνικά.

Ίσως να είναι απο τα καλύτερα επιθετικά σχέδια των Ελληνικών Δυνάμεων που έχουν μπει μέχρι στιγμής στο τραπέζι των Επιχειρήσεων και αυτό αφήνει μια νότα αισιοδοξίας, ότι αφήνουμε πίσω τον αμυντικό σχεδιασμό. Η πανωλεθρία των Τουρκικών Πολεμικών θα είναι δεδομένη αν κλείσουμε και τα Στενά ώστε να μην κατέβουν στο Αιγαίο τα Πολεμικά που είναι αγκυροβολημένα.

Δείτε χάρτη:

85

Οι απόρρητες εκθέσεις της CIA για ενδεχόμενο σύρραξης Ελλάδας Τουρκίας

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στο τέλος της δεκαετίας του ’80 προέβλεπαν μια σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με φόντο και την κρίση του «Σισμίκ» του 1987.

Μόλις πρόσφατα η CIA αποδέσμευσε έναν τεράστιο όγκο εγγράφων σχετικά με το τι πίστευε η Ουάσιγκτον για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή και την απειλή πολέμου.

«Αν τολμήσουν μια επέμβαση οι Τούρκοι θα φάνε τα μούτρα τους» σημείωναν, μεταξύ άλλων, οι Αμερικανοί, οι οποίοι προέβλεπαν και την απόλυτη κυριαρχία της Τουρκίας στην Κύπρο σε βάθος χρόνου.

Η CIA πίστευε ότι σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης οι απώλειες θα ήταν βαρύτατες και για την Ελλάδα και για την Τουρκία, και θεωρούσε ότι η Άγκυρα θα επέλεγε ως πρώτο στόχο το Καστελλόριζο διότι είναι μικρό νησί χωρίς «βάθος» στον αμυντικό του χώρο, σε κοντινή απόσταση από τις τουρκικές ακτές.

Η απόρρητη έκθεση που αποχαρακτηρίστηκε έχει ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 1987, έκταση 37 σελίδων, και σύμφωνα με την μετάφραση που έχει κάνει το militaire.gr, οι Αμερικανοί:

Προέβλεπαν από το 1984 ότι η ισορροπία στο Αιγαίο θα διατηρηθεί μέχρι το 1992, και μετά η «ψαλίδα» θα αρχίσει να ανοίγει υπέρ της Τουρκίας, κάτι που αποδεικνύεται χρόνο με το χρόνο και μέρα με τη μέρα.
Πίστευαν ότι ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος θα είχε μεγάλες απώλειες και για τις δύο πλευρές. Η ισορροπία στρατιωτικών δυνάμεων που υπήρχε τότε, και την οποία προέβλεπαν ότι θα διατηρούταν μέχρι τις αρχές του 1990, ήταν κατά τη γνώμη τους ο πιο αξιόπιστος αποτρεπτικός παράγοντας για έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο.
Οι επιπτώσεις μιας στρατιωτικής ελληνοτουρκικής σύγκρουσης για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα ήταν σοβαρές, αφού η άμυνα της Συμμαχίας στο νοτιοανατολικό της άκρο θα αποδυναμωνόταν τελείως.
Επισήμαιναν ότι η Τουρκία έχει πολύ μεγαλύτερο στρατό αλλά ένας μεγάλος αριθμός των δυνάμεών της είναι απασχολημένο με εσωτερικές απειλές και μέτωπα. Οι Τούρκοι, έγραφαν, δεν νιώθουν να απειλούνται από τους Έλληνες. Αντιθέτως, οι Αμερικανοί τόνιζαν ότι οι Έλληνες –ειδικά μετά από το 1974 και τον Αττίλα στην Κύπρο–, έχουν επικεντρώσει την άμυνα και την ασφάλειά τους στην Τουρκία και μόνο.
Η Θράκη, κατά το έγγραφο της CIA, ήταν απροσπέλαστη.
Για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, οι Αμερικανοί έγραφαν ότι μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’80 είχε το απόλυτο πλεονέκτημα όχι μόνο λόγω εξοπλισμού, αλλά κυρίως λόγω της ανωτερότητας του προσωπικού της. Σε περίπτωση πολέμου εκείνη την εποχή έγραφαν ότι «οι Τούρκοι θα πλήρωναν πολύ υψηλό τίμημα απωλειών», ωστόσο εκτιμούσαν ότι η αντιαεροπορική άμυνα της Τουρκίας θα έκανε πιο δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων χειριστών.
Στο έγγραφο της CIA γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε Ρόδο, Κω, Σάμο, Χίο, Λέσβο και Λήμνο. Η άμυνα των συγκεκριμένων νησιών πίστευαν ότι ήταν επαρκής στην αντιμετώπιση της 4ης Τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου.
Το συμπέρασμα που προκύπτει από το έγγραφο είναι ότι ο χρόνος θα λειτουργούσε εις βάρος της Ελλάδας. Οι Αμερικανοί έκαναν αυτή την εκτίμηση στηριζόμενοι στα οικονομικά μεγέθη των δύο χωρών, που έδειχναν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αντέξει την κούρσα των εξοπλισμών.

15/3/2018

 

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

«Ερντογάν, η μισή τουρκία σου είναι… Ελληνική»

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρείς.. 42 αρχαίες Ελληνικές πόλεις με 100% Ελληνικά ονόματα βρίσκονται μέχρι και σημέρα στην τουρκία του Ερντογάν, που θέλει και το μισός μας Αιγαίο. Μήπως καλύτερα, να μας δώσεις εσύ πίσω, την μισή… Τουρκία;;;
Δείτε την υπέροχη φωτογραφία με τις Ελληνικές πόλεις μας στην Τουρκία, που κάνει το γύρω του διαδυκτίου κι έχει… πανικοβάλει τους γείτονες!newsthessaloniki.gr  15/3/2018

 

 

 

 

 

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

Έρευνα:

Ο αμύθητος θησαυρός των ελληνικών βυθών (XAΡTEΣ)

Ο αμύθητος θησαυρός των ελληνικών βυθών (XAΡTEΣ)
Στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, που έχει έκταση το 1/3 της Σαουδικής Αραβίας (εικόνα 1), σύμφωνα με βάσιμες εκτιμήσεις κρύβεται ένας αμύθητος θησαυρός. Γεωγραφικά, διαιρείται σε τρία διαμερίσματα: Το πρώτο διαμέρισμα είναι η λεκάνη της Λεβαντίνης και περιλαμβάνει τις ΑΟΖ Συρίας, Λιβάνου, Ισραήλ και το ανατολικό τμήμα της Κυπριακής ΑΟΖ (οικόπεδα 2, 3, 9, 12 και 13). Σε αυτή τη λεκάνη, κυρίως στην ισραηλινή ΑΟΖ, έγιναν 460 γεωτρήσεις και βρέθηκαν κοιτάσματα φυσικού αερίου που περιέχουν 1,5 τρισ. Μ3 (κυβικά μέτρα) φυσικού αερίου και 3 δισ. βαρέλια πετρελαίου.
Σε αυτό το διαμέρισμα, η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εκτιμά ότι υπάρχουν αλλά 3,5 τρισ. Μ3 φυσικού αερίου. Αντιστοίχως, η Γεωλογική Υπηρεσία του Ισραήλ εκτιμά ότι υπάρχουν άλλα 8 τρισ. Μ3 φυσικού αερίου και 26 δισ. βαρέλια αργού πετρελαίου.
Το δεύτερο διαμέρισμα περιλαμβάνει τον Κώνο του Νείλου, στον οποίο ανήκει αποκλειστικά η ΑΟΖ της Αιγύπτου. Σε αυτό το διαμέρισμα έγιναν περίπου 1900 γεωτρήσεις και βρέθηκαν 1,8 τρισ. Μ3 φυσικού αερίου, χωρίς να συνεκτιμηθεί το κοίτασμα Ζορ, που γεωλογικά ανήκει στο τρίτο διαμέρισμα. Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS Technical Report 2010) εκτιμά ότι σε αυτό το διαμέρισμα υπάρχουν άλλα 9 τρις Μ3 φυσικού αερίου.

Λεκάνες υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου

Το τρίτο διαμέρισμα περιλαμβάνει την περιοχή της Μεσογειακής Ράχης. Η Μεσογειακή Ράχη ξεκινά από τον κόλπο της Κυπαρισσίας στην Ελλάδα και τερματίζει στην ύβωση του Ερατοσθένη, δηλαδή νότια της Λεμεσού στην Κύπρο. Ουσιαστικά, περιλαμβάνει τα 3/4 της κυπριακής ΑΟΖ, ένα πολύ μικρό μέρος της αιγυπτιακής ΑΟΖ, όπου βρίσκεται το κοίτασμα Ζορ, όλη την περιοχή νότια των Δωδεκανήσων και όλο το Λιβυκό Πέλαγος (νότια Κρήτη και θάλασσα της Λιβύης).
Σε αυτό το διαμέρισμα, οι έρευνες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2015. Έγιναν τρεις γεωτρήσεις σε κοραλλιογενείς υφάλους, ήτοι στα Ζορ (Αίγυπτος), Ονησίφορος και Καλυψώ (Κύπροα). Βρέθηκαν 1,1 τρισ. Μ3 φυσικού αερίου. Τρομερή επιτυχία. Σε αυτή την παρθένα περιοχή, που βρίσκεται δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, εντοπίστηκαν και από τις εργασίες των PGS και ΕΔΕΥ 16 στόχοι κοραλλιογενών υφάλων, με ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά που έχουν οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, στους όποιους ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα στην Αίγυπτο και στην Κύπρο.
Η έκταση των υφάλων ανέρχεται σε 3.310 km2 (τετραγωνικά χλμ). Το Ζορ, με μια έκταση υφάλου 100 km2, έχει 0,8 τρισ Μ3 φυσικό αέριο. Με δεδομένο ότι οι κοραλλιογενείς ύφαλοι είναι πάρα πολύ παρεμφερείς, αν έχουμε την ίδια πληρότητα, κάτι που θα το δείξουν σύντομα οι γεωτρήσεις, τα αναμενόμενα αποθέματα θα πρέπει να είναι της τάξης των 26,48 τρισ Μ3 φυσικού αερίου. Αν προσθέσουμε και τα αποθέματα του κόλπου της Κυπαρισσίας 0,5 τρισ Μ3, τότε το σύνολο ανέρχεται σε 27 τρισ Μ3.

Η λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου

Τα πολύ πιθανά αποθέματα φυσικού αερίου της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου -σύμφωνα πάντα με τις βάσιμες εκτιμήσεις- διαμορφώνονται συνολικά σε 48 τρισ. Μ3. Κατά χώρα, η κατανομή έχει ως εξής:
  • Ελλάδα 27 τρισ Μ3.
  • Κύπρος (κατά την εταιρεία Spectrum) 4 τρισ Μ3.
  • Ισραήλ (κατά τη δική του Γεωλογική Υπηρεσία) 8 τρισ. Μ3.
  • Αίγυπτος (κατά τη Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ – USGS Technical Report 2010) 9 τρισ Μ3.
Σημειώνεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται τα αποθέματα φυσικού αερίου στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, ήτοι νότια των νήσων Κάσου, Καρπάθου-Ρόδου και Καστελόριζου. Δεν συνεκτιμώνται, επίσης, τα αποθέματα φυσικού αερίου που υπάρχουν στο Ιόνιο, στη χερσαία Δυτική Ελλάδα και στον Θερμαϊκό. Το 80% αυτών των ποσοτήτων είναι εξαγώγιμα προς την Ευρώπη, την Άπω Ανατολή και τις ΗΠΑ και ας φαίνεται το τελευταίο, προς το παρόν, αδύνατο.
Στις ανωτέρω εκτιμήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που υπάρχουν στον κόλπο της Σύρτης και πολύ πλησίον των θαλασσίων οικοπέδων νοτιοδυτικά της Κρήτης. Την εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων θα αναλάβει η κοινοπραξία ExxonMobil, Total και ΕΛΠΕ. Αυτή η ποσότητα των 48 τρισ Μ3 φυσικού αερίου καθιστά τη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου τη μεγαλύτερη λεκάνη φυσικού αερίου στον κόσμο.
Εταιρείες που πραγματοποιούν έρευνες σε Κύπρο και Ελλάδα. Ποσότητες φυσικού αερίου που θα μπορούν να διοχετεύονται από την Ελλάδα προς την Ευρώπη και την Ασία.
Εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, τα αποθέματα φυσικού αερίου της Κύπρου και της Ελλάδας ανέρχονται σε 31 τρισ Μ3. Αυτό θα το αποδείξουν σύντομα οι γεωτρήσεις που θα γίνουν από τις εταιρείες (εικόνα 2). Για λόγους σύγκρισης και επειδή χρησιμοποιείται ως μέτρο και το κυβικό πόδι, σημειώνουμε ότι το Μ3=35,315 κυβικά πόδια.

Ανταγωνιζόμαστε τη Ρωσία

Το γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών των ποσοτήτων φυσικού αερίου προοπτικά θα πάει στην ευρωπαϊκή αγορά, μάς καθιστά ανταγωνιστές με τη Ρωσία. Αναλυτικότερα, η έκταση των 10 στόχων στα δύο τεράστια οικόπεδα για τα οποία έδωσαν προσφορά η κοινοπραξία ExxonMobil, Total και ΕΛΠΕ, είναι 2.000 km2 (όσο ο νομός Χανίων), ήτοι 20 φορές μεγαλύτερη από τον στόχο του κοιτάσματος Ζορ.
Αν αυτοί οι στόχοι έχουν την πληρότητα σε φυσικό αέριο που έχουν οι στόχοι των κοιτασμάτων Ζορ και «Καλυψώ», τότε οι αναμενόμενες ποσότητες θα είναι της τάξης των 16 τρισ. Μ3, ήτοι περισσότερο φυσικό αέριο από όσο έχουν αθροιστικά οι ΑΟΖ Αιγύπτου και Κύπρου. Ας πάρουμε το χειρότερο σενάριο και υποθέσουμε ότι οι ποσότητες φυσικού αερίου σε αυτές τις δύο περιοχές ανέρχονται όχι σε 16 τρισ. Μ3, αλλά μόνο σε 2 τρισ. Μ3.
Ας υποθέσουμε, ακόμα, ότι οι ποσότητες φυσικού αερίου στο μπλοκ 10 (κόλπος Κυπαρισσίας – τα δικαιώματα έχει η κοινοπραξία ΕΛΠΕ-Edison) είναι 0,5 τρισ. Μ3 και στο μπλοκ 2 (δυτικά της Κέρκυρας – κοινοπραξία Total, Edison και ΕΛΠΕ) είναι 0,3 τρισ Μ3. Με αυτά τα δεδομένα θα μπορούμε να εξάγουμε ετησίως προς την ΕΕ 45 δισ Μ3 για τουλάχιστον 35 χρόνια (εικόνα 2). Η υπόλοιπη ποσότητα των 1,2 τρισ Μ3, θα μας επιτρέπει να εξάγουμε άλλα 40 δισ Μ3 ανά έτος και επί 30 χρόνια υπό μορφή υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Σταθμός υγροποίηση φυσικού αερίου στη Γαύδο, με στόχο την εξαγωγή του με πλοία LNG
Η υγροποίηση μπορεί να γίνεται στη Γαύδο (εικόνα 3) και να εξάγεται με LNG πλοία σε όλο τον κόσμο. Σε αυτή τη λύση προσανατολίζονται οι ExxonMobil και QatarOil για το φυσικό αέριο της Κύπρου.

Τεράστιες επενδύσεις

Οι επενδύσεις που χρειάζονται για να έρθουν τα κοιτάσματα σε παραγωγή είναι τεράστιες. Για κάθε απόθεμα της τάξης του 1 τρισ. Μ3 φυσικού αερίου χρειάζονται επενδύσεις της τάξης των 4 δισ. δολ. Αν όλοι οι 16 στόχοι που έδειξε η ΕΔΕΥ κάτω από την Κρήτη έχουν την ίδια πληρότητα σε φυσικό αέριο που έχει το κοίτασμα Ζορ, τότε οι επενδύσεις που θα κάνουν οι εταιρείες για να φέρουν τα κοιτάσματα σε παραγωγή υπερβαίνουν τα 100 δισ. δολάρια.
Πρέπει να γνωρίζει ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δραγασάκης ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα έρθει από τις επενδύσεις που θα γίνουν κυρίως στα κοιτάσματα της Κρήτης. Ευχής έργον είναι να έρθει σε επαφή με τον Υπουργό Ενέργειας, να υπογράψει όσο το δυνατόν ταχύτερα τις σχετικές συμβάσεις, για να δει η Ελλάδα μια άσπρη ημέρα. Αυτό το μέγεθος των επενδύσεων, μόνο πολύ μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες μπορούν να το σηκώσουν, προσδοκώντας, βεβαίως, σε πολλαπλάσια κέρδη.
Όπως προαναφέραμε, αν και οι 16 στόχοι έχουν την ίδια πληρότητα σε φυσικό αέριο, τότε τα αποθέματα του φυσικού αερίου κάτω από την Κρήτη είναι μεγαλύτερα από τα αποθέματα φυσικού αερίου που υπάρχουν στις ΑΟΖ των χωρών Συρίας, Λιβάνου, Ισραήλ, Αιγύπτου και Κύπρου.
Αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου 75 δισ. Μ3 ετησίως προς την Ευρώπη από το Αζερμπαϊτζάν, χώρες της Ανατολικής Μεσόγειου και την Ελλάδα
Οι ποσότητες φυσικού αερίου που θα μπορούν να διοχετευτούν προς την Ευρώπη από τον East-Med, τον ΤΑΠ και τον ονομαζόμενο Central-Med, θα ανέρχονται σε 75 δισ. M3 ανά έτος (εικόνα 4). Αυτή η ποσότητα μπορεί άνετα να αυξηθεί στα 100 δισ Μ3 ανά έτος, καλύπτοντας τις μελλοντικές ανάγκες της ΕΕ, όπως τις προβλέπει ο Μιγκέλ Κανιέτε. Σε δηλώσεις του στις 12/02/2018, μίλησε για αύξηση των αναγκών της ΕΕ σε φυσικό αέριο από 70% σε 83% μέχρι το 2040, ήτοι περαιτέρω αύξηση κατά περίπου 100 δισ. Μ3 ανά έτος.

Βαθύτερα και κοιτάσματα πετρελαίου

Κλείνοντας, θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι κάτω από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κρήτης, που απαντώνται στα πρώτα 4.000 μέτρα (στο Μιόκαινο) υπάρχουν, κατ’ αναλογία με ό,τι περιμένουν οι γεωεπιστήμονες του Ισραήλ, και άλλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Πρόκειται κυρίως για αέριους υδρογονάνθρακες και αργό πετρέλαιο σε μεγαλύτερα βάθη και στα ιζήματα του Ολιγοκαίνου, του Ηωκαίνου, Παλαιοκαίνου, και σε όλα τα ιζήματα στον Μεσοζωϊκό Αιών (εικόνα 5).
Κοιτάσματα υδρογονανθράκων που μπορεί να υπάρχουν κάτω από την Κρήτη πέραν του φυσικού αερίου
Αν στην ΑΟΖ του Ισραήλ πιστεύουν ότι στα ιζήματα του Μεσοζωϊκού έχουν 26 δισ. βαρέλια αργού πετρελαίου, τότε κατ’ αναλογία, διότι είμαστε στην ίδια λεκάνη, πρέπει κάτω από την Κρήτη να υπάρχουν ίσως και 75 δισ. βαρέλια. Αυτή η πιθανότητα θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο νέων γεωφυσικών ερευνών από την ΕΔΕΥ.
Εάν, λοιπόν, επιβεβαιωθεί από τις γεωτρήσεις ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Κρήτη είναι της τάξεως των 27 τρισ. Μ3, δηλαδή 963,505 τρισ. κυβικά πόδια, τότε η αξία των κοιτασμάτων -με βάση τις τρέχουσες τιμές- θα είναι της τάξεως των 7,628 τρισ. δολάρια πάνω από 6 τρισ. ευρώ.
Με βάση τον νόμο Μανιάτη (4001/2011), το 20% της αξίας των κοιτασμάτων τα παίρνει το δημόσιο, δηλαδή πάνω από 1,2 τρισ. ευρώ, και 5% της αξίας παίρνει η περιφέρεια Κρήτης, δηλαδή 305 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι το ελληνικό χρέος είναι της τάξεως των 330 δισ. ευρώ και ο ετήσιος Προϋπολογισμός 52 δισ. ευρώ.

Άρθρο του Ανδρέα Φώσκολου

πηγή slpress.gr μέσω infognomonpolitics Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

 

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Άγνωστοι Έλληνες Ήρωες


Ο Ελληνισμός, όπως έχουμε επισημάνει σε μία μεγάλη σειρά άρθρων μας, δεν γνωρίζει σύνορα και δεν μπαίνει σε καλούπια.

Ανέκαθεν οι Έλληνες ταξίδευαν σε όλον τον κόσμο και διατηρώντας την «Ελληνική φλόγα» άσβηστη στην καρδιά τους, «σημάδευαν» με την συμβολή τους την ιστορία κάθε τόπου.

Μέχρι σήμερα χτυπούν Ελληνικές καρδιές σε μέρη που το μυαλό του, με συμβατικό τρόπο, ενημερωμένου ανθρώπου αδυνατεί να διανοηθεί. Ενδέχεται να μιλούν διαφορετική γλώσσα, να έχουν διαφορετική πίστη αλλά υπάρχει ένα στοιχείο από το οποίο δεν μπορούν να «γλιτώσουν»! Το Ελληνικό DNA… Αυτό που τους «στιγματίζει» με αυτήν την «τρελληνική» συμπεριφορά, την οποία δεν διαθέτει κανείς άλλος στον πλανήτη! Την συμπεριφορά αυτή που τους κάνει να βγαίνουν μπροστά, να τολμούν, να ρισκάρουν και να διαπρέπουν!

Ένας τέτοιος «τρέλληνας» είναι και ο άνθρωπος, με τον οποίο θα ασχοληθούμε στο παρόν άρθρο.

Ο λόγος για τον Gjergj Kastrioti Skënderbeu, ή Γεώργιο Καστριώτη, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, τον Ισκεντέρ (Αλέξανδρο) της Αλβανίας! Τον αήττητο πολεμιστή που αν και έζησε στην Αλβανία και υπήρξε γενίτσαρος, στράφηκε εναντίον των Τούρκων και διέλυσε στην κυριολεξία τα σχέδιά τους!

Αλλά ας πάρουμε την ιστορία του από την αρχή…

Ο Γεώργιος Καστριώτης σε ηλικία 18 ετών κατετάγη βιαίως στην στρατιωτική σχολή του Σουλτάνου στην Αδριανούπολη, όπου οι Τούρκοι λόγω της εντυπωσιακής επιβλητικής εμφάνισής του, του έδωσαν το παρατσούκλι «Ισκεντέρ», κατά μίμηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως τον αποκαλούν στην Ανατολή.

Συμμετείχε σε αμέτρητες μάχες, στις οποίες ξεχώρισε για το θάρρος και τις ιδιαίτερες στρατιωτικές του ικανότητες. Μάλιστα, τον είχαν θέσει και επικεφαλής διοικητή στην Αλβανία.

Μετά από 20 χρόνια περίπου κατάφερε με την βοήθεια κάποιων Τούρκων στρατιωτών που έτρεφαν μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό του να διαφύγει από τον τουρκικό στρατό και βρήκε καταφύγιο στην Κρούγια Αλβανίας, όπου ύψωσε την ερυθρά βυζαντινή σημαία με τον δικέφαλο αετό, σύμβολο το οποίο ενστερνίστηκε έπειτα η σημερινή Αλβανία.

Παρότι είχαν περάσει πολλά χρόνια, παρότι είχε πολεμήσει στο πλευρό των Τούρκων αμέτρητες φορές τίποτα δεν κατάφερε να σβήσει από μέσα του την αγάπη του για την Ελλάδα. Κάτι δεν του πήγαινε καλά… Γι αυτό και μόλις βρήκε την ευκαιρία, έφυγε…

Ο Καστριώτης εν συνεχεία συγκέντρωσε στρατό 18000 περίπου -Ελλήνων και Αλβανών- και κατατρόπωσε τους Τούρκους, και συγκεκριμένα τον Μωάμεθ Β’ και τον Μουράτ Β’, αμέτρητες φορές!

Από το 1444 έως το 1467 δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να μάχεται. Δεν ηττήθηκε ούτε μία φορά!

Το 1450, μάλιστα, αντιμετώπισε 100.000 Τούρκους! Έφυγαν όμως άπραγοι και ντροπιασμένοι…

Το 1466 ο Σουλτάνος, οργισμένος από τον εξευτελισμό που βίωνε από έναν Έλληνα, εξαπέλυσε στράτευμα 150.000 Τούρκων εναντίον του Καστριώτη και των «ομοϊδεατών» του.

Ο Καστριώτης ούτε τότε λύγισε αλλά αντιθέτως κατέφυγε στον ανταρτοπόλεμο και αιφνιδίασε τον Σουλτάνο με την σθεναρή και ατσάλινη αντίσταση που προέβαλλε, προκειμένου να υπερασπίσει την Κρούγια.

Ο Σουλτάνος αναγκάστηκε σε υποχώρηση και εκ νέου προσπάθεια το 1467 με 200.000 Τούρκους αυτήν την φορά, το αποτέλεσμα όμως το ίδιο…

Δυστυχώς, έναν χρόνο μετά, τον Γεώργιο Καστριώτη τον κατέβαλε η ελονοσία στις 17 Ιανουαρίου του 1468.

Τότε μόνο οι Τούρκοι κατάφεραν να καταλάβουν Ήπειρο και Αλβανία, για την οποία μέχρι σήμερα ο Καστριώτης αποτελεί τον μεγαλύτερο εθνικό ήρωα της Αλβανίας!

Φυσικά δεν αναφέρουν ότι πρόκειται για Έλληνα που πολέμησε την Τουρκία και το Ισλάμ…

Ο Μωάμεθ Β’ μετά τον θάνατό του δήλωσε: «Αν δεν είχε γεννηθεί ο Σκεντέρμπεης (Ισκεντέρ “Αλέξανδρος” + μπέης) θα είχα φορέσει τουρκικό σαρίκι στο κεφάλι του Πάπα και θα είχα υψώσει την ημισέληνο στην κορυφή του τρούλου του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη».

Ο Γεώργιος Καστριώτης διέθετε αυτό το εκρηκτικό μείγμα που φοβάται ακόμη και ο σκληρότερος εχθρός… Ήταν Έλληνας με βαθιά πίστη στην Ορθοδοξία. Αυτό το μείγμα τον βοήθησε ώστε, παρά το ότι μεγάλωσε στην Αλβανία (ωστόσο έλαβε Ελληνική παιδεία) και παρά το ότι αναγκάστηκε να πολεμήσει στο πλευρό των Τούρκων τελικά τον κέρδισε το δίκαιο και πολέμησε γι αυτό μέχρι εσχάτων.

Όταν μιλάμε, επομένως, για αγνώστους Έλληνες ήρωες, δεν αναφερόμαστε φυσικά μόνο σε αυτούς που ζουν εντός συνόρων αλλά σε όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο που προσφέρουν τεράστιο έργο σιωπηλά και αθόρυβα…


https://www.youtube.com/watch?v=MtrUbCH9G5w

ΠΥΓΜΗ.gr   12/3/2018

 

 

 

 

Η «κυρία» Ελλάδα

– Μια Αθηναία με ιδιαίτερο όνομα

Posted by IGOR στο Μαρτίου 10, 2018


Η Ελλάδα (όνομα βαπτιστικό γυναίκας), με καταγωγή μάλλον αθηναϊκή, έζησε, πέθανε και τάφηκε στη Θεσσαλονίκη. Τα χρόνια πέρασαν, κι ενώ πραγματοποιούνταν εργασίες για τη διάνοιξη της οδού Λαγκαδά (1929) βρέθηκε η αττικής προέλευσης σαρκοφάγος που την «φιλοξενούσε» για 1.600 χρόνια!

Στο εσωτερικό της εντυπωσιακής μαρμάρινης (με παράσταση αμαζονομαχίας) σαρκοφάγου βρέθηκε ένα χρυσό δακτυλίδι με έγγλυφη προτομή Αθηνάς στη σφενδόνη του και χαραγμένο γύρω της το όνομα της κατόχου του στην αφιερωματική δοτική (ΕΛΛΑΔΙ).

Η ογκώδης και βαρύτατη σαρκοφάγος μεταφέρθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αρχικά στο Γενί Τζαμί και ύστερα από 33 χρόνια, το 1962, στο σημερινό Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης), τα λιγοστά κτερίσματα συγκεντρώθηκαν πρόχειρα, καταγράφηκαν και καταχώθηκαν στις αποθήκες του (όπως και περίπου 300 μαρμάρινες σαρκοφάγοι που εντοπίστηκαν σε κατά καιρούς ανασκαφές στα νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης – με εξαίρεση την κλινόμορφη, που αποκαλύφθηκε ασύλητη (επί Τουρκοκρατίας, το 1837), κοντά στην Πύλη της Καλαμαριάς, και περιείχε οστά ζεύγους και ξύλινο κιβώτιο με χρυσά κοσμήματα, καθώς κι ένα μαγικό κείμενο σε χρυσό έλασμα που… αποκτήθηκαν από το Kunsthistorisches Museum της Βιέννης.

Η σαρκοφάγος της Ελλάδας

Και πέρασαν κι άλλα 90 χρόνια, μέχρι πρόσφατα που οι αποθήκες ανοίχτηκαν, προκειμένου να ψηφιοποιηθούν (με αφορμή το πρόγραμμα ψηφιοποίησης του αρχαιολογικού υλικού που εφαρμόζει το Υπουργείο Πολιτισμού), και… με την ευκαιρία μελετήθηκαν.

Τα πρώτα συμπεράσματα παρουσιάστηκαν σε μια από τις γοητευτικότερες εισηγήσεις (Π. Αδάμ-Βελένη / Α. Τουλουμτζίδου, «Χρυσά κτερίσματα σε σαρκοφάγους της Θεσσαλονίκης. Ιστορικά και κοινωνικά συμφραζόμενα») του 31ου –«φτωχού» σε εντυπωσιακά ευρήματα (το σύνολο σχεδόν των πανεπιστημιακών ανασκαφών έχει παγώσει ελλείψει κονδυλίων για τη χρηματοδότησή τους, ενώ οι σωστικές ανασκαφές των κατά τόπους εφορειών συνεχίζονται σε γνωστές πλέον θέσεις και με περιορισμένες «σοδειές»)– συνεδρίου για το Αρχαιολογικό Έργο της χρονιάς που πέρασε στη Μακεδονία και τη Θράκη (31ο ΑΕΜΘ).

«Το όνομα Ελλάς απαντά μόλις δύο φορές στη Μακεδονία, αλλά πέντε φορές στην Αθήνα. Σε συνδυασμό με την αττική προέλευση της σαρκοφάγου και τις ομοιότητες της παράστασης με χάλκινες κοπές της Αθήνας θα μπορούσε ίσως να υποτεθεί μια καταγωγή της Ελλάδος από την Αθήνα» σημειώνεται από τη σύγχρονη αρχαιολόγο-μελετήτρια της σαρκοφάγου και του περιεχομένου της.

Κάτοχοι των ενεπίγραφων και μη σαρκοφάγων ήταν Ρωμαίοι πολίτες της εποχής (1ος-3ος μ.Χ. αιώνας) με εξέχουσες θέσεις που τους επέτρεπαν να «κοσμούνται» και μετά θάνατο με χρυσά δακτυλίδια, διπλές χρυσές δανάκες (με κεφαλή μάλιστα Μ. Αλεξάνδρου), περίαπτα με απεικονίσεις της Τύχης (Fortuna – φωτ. δεξιά) με πηδάλιο και κέρας Αμάλθειας, ένα περίαπτο σε σχήμα λύχνου, κοσμήματα με τη μορφή του θεού (υγείας) Ασκληπιού, ένα χρυσό δακτυλίδι με γαλάζιο ζαφείρι σπάνιου τύπου καθώς αρχικά ανήκε σε ενώτιο, όπως δηλώνει το σχεδόν δακρυόσχημο σχήμα του και μια μικρή οπή στο στενότερο άκρο του, διπλή χρυσή δανάκη με κεφαλή Μ. Αλεξάνδρου στη μία όψη και γυμνού Μ. Αλεξάνδρου καθισμένου σε βράχο και Βουκεφάλα στην άλλη. Περιμετρικά υπάρχει η επιγραφή ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, αλλά κι ένα χρυσό δακτυλίδι με δακτυλιόλιθο από σαρδόνυχα, που απεικονίζει ανάγλυφα τη χειραψία ενός ανδρικού και ενός γυναικείου χεριού, συνοδευόμενη από την επιγραφή ΟΜΟΝΟΙΑ.

Είναι χαρακτηριστικές οι παρατηρήσεις των σύγχρονων μελετητών, όπως παρουσιάστηκαν στο συνέδριο.

«Γενικά η χειραψία των δεξιών χεριών στον ρωμαϊκό κόσμο συμβόλιζε την αμοιβαία πίστη στο κλείσιμο μιας συμφωνίας ή συμβολαίου. Δακτυλίδια με όμοιες απεικονίσεις, συχνά συνοδευόμενα από την επιγραφή ΟΜΟΝΟΙΑ, αποτελούσαν ωστόσο δακτυλίδια γάμου που δίδονταν από τον μέλλοντα σύζυγο στη γυναίκα, για να φορεθεί στο μεσαίο δάκτυλο του αριστερού χεριού καθώς η φλέβα που ξεκινούσε από αυτό το δάκτυλο θεωρούνταν πως κατέληγε στην καρδιά…».

«Συνοψίζοντας, ο μικρός αριθμός των χρυσών κοσμημάτων στις ασύλητες σαρκοφάγους δεν συνιστά ένδειξη ένδειας των κατόχων τους αλλά πιθανότατα σχετίζεται με τη μαρτυρημένη κληροδότηση των περιουσιακών στοιχείων στους συγγενείς, αφήνοντας στους νεκρούς την πολυτέλεια της κατοχής των απολύτως προσωπικών αντικειμένων, όπως των σφραγιστικών δακτυλιδιών.

»Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούσαν στη Μακεδονία κατά τον 3ο αι. μ.Χ., στη σκιά των βαρβαρικών επιδρομών, τη θέση του χαρώνειου οβολού λαμβάνουν σπανιότερα τα χρυσά νομίσματα και συχνότερα οι δανάκες, οι οποίες αποτυπώνουν με ενάργεια στην περίπτωση αυτών που απεικονίζουν τον Μ. Αλέξανδρο, την παραμυθία που αναζητά η άρχουσα τάξη στην αναπόληση του ένδοξου παρελθόντος».

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]
Φωτογραφίες: ΑΕΜΘ

Διαδώστε το!

 

 

 

 

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επτά δικηγόροι, ανέλαβαν  με την προσφυγή τους, να σηκώσουν στις πλάτες τους, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! Η ΔΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ!
ΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ  Β' ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΟΤΕ, ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΤΑ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ - ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ, ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ; ΘΑ ΑΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΩΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ;;;
Δεν θα πάρω θέση... δεν θα δώσω απάντηση, αν και έχω αποκρυσταλλώσει άποψη...
Οφείλω όμως να παραθέσω δυο παραμέτρους λιαν σημαντικές:
Ήταν σύμπτωση, το γεγονός ότι η Πρόεδρος του Β' Τμήματος του ΣτΕ κ. Μαρία Σάρπ, η οποία ήταν και η Εισηγήτρια που εισηγήθηκε θετικά την αποδοχή του Α' Μνημονίου;;;;;
Ήταν σύμπτωση το γεγονός, ότι στην έδρα ήταν και ο γιός του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Πικραμμένου, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στους χρηματισθέντες του σκανδάλου της NOVARTIS;;;;;
Το όνομα των Πικραμμένων, αναφέρονται σε σκοτεινές περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας, με τα πιο μελανά χρώματα...

Καλλιόπη Σουφλή

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΣΤΟ ΣτΕ


Μια εξαιρετικά νευραλγική, τόσο για το Πολίτευμα όσο και για την οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου και της ίδιας της Χώρας ξεκίνησε σήμερα στο ΣτΕ: αυτή κατά της ΑΑΔΕ.

Επτά δικηγόροι προσέφυγαν κατά της ΑΑΔΕ, ενός μορφώματος τύπου ‘ανεξάρτητης αρχής’ που έχει αντικαταστήσει στα πλαίσια των Μνημονίων την κρατική Αρχή της Εφορίας, με μια σειρά πολύ σημαντικών επιχειρημάτων που άπτονται της επί έργω καταλύσεως του Πολιτεύματος μας και του Συντάγματος μας έξωθεν και άνωθεν.

Το πιο σημαντικό επιχείρημα υπέρ της ακύρωσης (δηλαδή του κλεισίματος) της ΑΑΔΕ είναι ότι η ΑΑΔΕ κρίθηκε και απορρίφθηκε από το νομικώς δεσμευτικό Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, όπου είχε πλήρως και ατόφια τεθεί υπό την κρίση του Ελληνικού Λαού: του Σώματος δηλαδή από το οποίο εκπορεύονται όλες οι εξουσίες και κάθε θεσμική νομιμοποίηση για να μπορεί να ονομάζεται το Πολίτευμα έστω και τύποις δημοκρατικό.

Έτσι αυτή η υπόθεση, με την ευκαιρία του ζητήματος ΑΑΔΕ, πλέον φέρνει το θέμα της νομικής δέσμευσης του Δημοψηφίσματος στο προσκήνιο και δίνει την ευκαιρία (ίσως την μόνη που θα έχουν ποτέ ιστορικά) στους δικαστές να ανατρέψουν το πραξικόπημα του 2015 που έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα και βεβαίως να προστατεύσει για πρώτη φορά σε μαζικό επίπεδο η δικαιοσύνη τον Λαό.

Είναι λοιπόν εμφανές και πρόδηλο γιατί η συγκεκριμένη Ιστορικής σημασίας δίκη/συνεδρίαση/συζήτηση έχει υποστεί την φίμωση από τα ΜΜΕ ωσάν να μην υπάρχει.

Για αυτό λοιπόν τον σκοπό, δηλαδή το να διασπείρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και πιο ευρέως το θέμα αυτό και την δίκη αυτή σε πείσμα της πραξικοπηματικής κατ’ ουσίαν κυβέρνησης και των συστημικών ΜΜΕ, αυτό το άρθρο είναι μόνο η εισαγωγή στο τι έγινε και τα πρώτα συμπεράσματα που μπορούν να ληφθούν από αυτήν την δίκη στην οποία ήμασταν παρούσες καθ’ όλη την διάρκεια της.


Θα τελειώσουμε μόνο αναφέροντας ότι οι προσφεύγοντες δικηγόροι ανέφεραν ότι τελευταίο προπύργιο της υπερασπίσεως του Συντάγματος και της νομιμότητας αποτελεί αυτή η δίκη στα πλαίσια του 120Σ και ότι εάν αυτή καταπέσει υπέρ των Μνημονίων τότε απομένει μόνο η αυτοδικία.

πηγή

Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, παρουσιάζουν το πλήρες κείμενο της προσφυγής των επτά δικηγόρων.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ


1) Του Δημητρίου Κλούρα του Ευστρατίου, δικηγόρου Αθηνών, κατοίκου Αθηνών οδός Ναυρίνου 11.  2) Του Παναγιώτη Γαλετσέλη του Μιχαήλ, δικηγόρου Αθηνών, μέλους του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κατοίκου Αθηνών, οδός Εμμανουήλ Μπενάκη 24.        3)Της Ελένης Καστρινάκη του Κωνσταντίνου, δικηγόρου Αθηνών, κατοίκου Αμαρουσίου Αττικής, οδός Βεργίνας 4 4) Του Κωνσταντίνου Γκέκα του Θωμά, δικηγόρου Αθήνών, κατοίκου Αθηνών, οδός Ψυχάρη αριθ. 39. 5) Της Κωστούλας Γιακουμάκη του Δημητρίου, δικηγόρου Χανίων, κατοίκου Χανίων Κρήτης, οδός Μετόχι Φυντίκι. 6) Της Αθανασίας συζ. Γεωργίου Φωτιάδου, το γένος Βασιλείου Κατσικέρη, συνταξιούχου δικηγόρου,  μέλους του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων, κατοίκου Καλλιθέας, οδός Ολυμπίας 9.  7) Της Παναγιώτας Τσακούλια του Ιωάννη, συνταξιούχου δικηγόρου, κατοίκου Αμαρουσίου Αττικής, οδός Ιερέως Δούση 40, μέλους του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων.

ΚΑΤΑ


α) Του Ελληνικού Δημοσίου, νομίμως εκπροσωπούμενου από τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), με έδρα την Αθήνα, οδός Καραγιώργη Σερβίας 10 και από τον Υπουργό Οικονομικών και  β) Της   Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ,που εδρεύει στην Αθήνα, εκπροσωπούμενη από τον Διοικητή αυτής, οδός Καραγεώργη Σερβίας 10 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ


1) Της με αριθ. Δ.ΟΡΓ.Α 1063470 ΕΞ 2017  Απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) με θέμα «Κανονισμός Λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε)» που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 1579 / 9-5-2017 και διορθώθηκε ως προς τον αριθμό αυτής, σε αριθμό Απόφασης Δ.ΟΡΓ.Γ.Α 1063420 ΕΞ 2017 και  δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β  1710/18-5-2017. 2) Της με αριθ. Αριθμ. Δ.Π.Δ.Α. Α.Α.Δ.Ε. Γ 1107473 ΕΞ 2017 Απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με θέμα « Ανάθεση είσπραξης δημοσίων εσόδων σε Φορείς Είσπραξης»  που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’  2435 / 17-7-2017. 3) Κάθε άλλης συναφούς προγενέστερης ή μεταγενέστερης ατομικής ή κανονιστικής δημοσιευθείσης ή μη στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως  (ΦΕΚ) πράξεως αποφάσεως ή παραλείψεως της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ

Ζητείται η  ακύρωση των προσβαλλομένων κανονιστικών πράξεων εφαρμογής  του Ν 4389/2016  λόγω παραβίασης  του άρθρου 1 παρ 3 Συντάγματος  (λαϊκή κυριαρχία) και 44  Συντάγματος λόγω  παραβίασης του νομικά δεσμευτικού αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015,  του άρθρου 9 Α Συντάγματος  για την προστασία των προσωπικών δεδομένων,  του άρθρου 26 παρ. 2 Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  και την Κυβέρνηση , του   άρθρου 43 παρ 2  Συντάγματος που απαιτεί ειδική εξουσιοδότηση για έκδοση διαταγμάτων η οποία  επιτρέπεται μόνον  προκειμένου να ρυθμιστούν ειδικότερα θέματα με τοπικό ή λεπτομερειακό ή τεχνικό χαρακτήρα  ,των  άρθρων  77 ,  78 παρ. 1 και 4  Συντάγματος που αποκλείουν την νομοθετική εξουσιοδότηση για το αντικείμενο της φορολογίας, τον φορολογικό συντελεστή, τις απαλλαγές και εξαιρέσεις από την φορολογία. 
Των  αρθρων 82, 84 και 86  Συντάγματος καθόσον ασκείται εκτελεστική αλλά και νομοθετική εξουσία που ανήκει στον στενό πυρήνα της κρατικής εξουσίας, από διοικητικό όργανο που δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής,  δεν υπέχει πολιτική ευθύνη, δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε ιεραρχικό έλεγχο και εποπτεία αλλά υποκαθιστά εν τούτοις την κυβέρνηση στην άσκηση εκτελεστικής εξουσίας  και των άρθρων  101 και 103 Συντάγματος.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ


Με την πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος  της Ε’ Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων του Ιουνίου  2001 ,με το άρθρο 101 Α , καθιερώθηκαν οι Ανεξάρτητες Αρχές, ένας θεσμικός νεωτερισμός του ευρωπαϊκού δημοσίου δικαίου.  Στο θεσμικό αυτό νεωτερισμό έχει ανατεθεί η  εποπτεία επί ευαίσθητων τομέων της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής, με σκοπό αφενός την κοινωνική ρύθμιση και αφετέρου την προστασία των ατομικών ελευθεριών αλλά και των κοινωνικών δικαιωμάτων. 
Για να επιτευχθεί καλύτερα η αποστολή των Ανεξάρτητων Αρχών,  σύμφωνα με τον ανωτέρω σκοπό τους, έχουν προικισθεί με εγγυήσεις πλήρους ανεξαρτησίας απέναντι στην κυβέρνηση και διακρίνονται από την εξειδίκευση, την εμπειρία και την τεχνοκρατική γνώση των προσώπων – μελών που τις απαρτίζουν σε σχέση με τον συγκεκριμένο ειδικό ή τεχνικό τομέα που εποπτεύουν. 
Η ανάγκη καθιέρωσης των ανεξάρτητων αρχών συνδέθηκε καταρχήν με την προσπάθεια θωράκισης του ατόμου και των δικαιωμάτων του από τις σύγχρονες απειλές που ιδίως η τεχνολογία εγκυμονεί ,π.χ. προστασία της ιδιωτικής σφαίρας και της προσωπικότητας του ατόμου.    Με το άρθρο 101Α Συντάγματος  κατοχυρώθηκε η ύπαρξη και η προσωπική και λειτουργική  ανεξαρτησία των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών και η διαδικασία εκλογής των μελών τους. 
Ωστόσο η πρόβλεψη αυτή αναφέρεται μόνο στις πέντε συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές οι οποίες αναγνωρίστηκαν με την αναθεώρηση του 2001, ήτοι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ,Συνήγορος του Πολίτη, Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού ,Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. 
Η συνταγματική κατοχύρωση των Ανεξαρτήτων Αρχών στην Ελλλάδα  εντοπίζεται στα παρακάτω άρθρα  του ισχύοντος Συντάγματος : 9Α: σχετικά με το δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση προσωπικών δεδομένων , 15 §2: «Ο έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΣΡ, που είναι ανεξάρτητη αρχή» , 19 §§ 1,2: σχετικά με το απόρρητο των επιστολών και την ελεύθερη ανταπόκριση , 103 §7: ρητή διευκρίνηση ότι η διαφάνεια και η αξιοκρατία στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα εξασφαλίζεται από ανεξάρτητη αρχή , 103 §9: για τη συγκρότηση και τις αρμοδιότητες του ΣΥΠ,  101 Α: για την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των μελών των ΑΔΑ και τον τρόπο διορισμού τους. Δεν προβλέπεται από το ισχύον Σύνταγμα Ανεξάρτητη Αρχή για τον προσδιορισμό και είσπραξη των φόρων  και λοιπών δημοσίων εσόδων .
Σύμφωνα με το Σύνταγμα τα μέλη των συνταγματικά προβλεπόμενων Ανεξάρτητων Αρχών διορίζονται με συγκεκριμένη θητεία και απολαμβάνουν εγγυήσεις προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας. 
Η επιλογή των διοικητών και των  μελών   των Ανεξάρτητων Αρχών γίνεται από την Κυβέρνηση και την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, θεσμός ο οποίος προβλέπεται στον Κανονισμό της Βουλής και διαθέτει διακομματική σύνθεση. 
Η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για την εκλογή των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών λαμβάνεται, είτε ομόφωνα, είτε με την ειδική αυξημένη πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων των μελών της. Εκτός από τον δικαστικό έλεγχο  από το Συμβούλιο της Επικρατείας των πράξεων και αποφάσεων που εκδίδουν, ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει τον τρόπο άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου για την δράση των Ανεξάρτητων Αρχών. Εκτός από τις πέντε συνταγματικά προβλεπόμενες Ανεξάρτητες Αρχές, ένας   αριθμός τους προβλέπεται και νομοθετικά. (Επιτροπή Ανταγωνισμού Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) 
Οι λόγοι για τους οποίους γεννήθηκε και άνθισε το φαινόμενο των ανεξαρτήτων αρχών διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα είναι, όπως προαναφέρθηκε , η αποτελεσματική προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, τα οποία πρέπει να περιβληθούν με πρόσθετες θεσμικές εγγυήσεις, ακριβώς γιατί υπάρχουν νέου τύπου απειλές  που συνδέονται με τη σύγχρονη τεχνολογία, απειλές οι οποίες αφορούν για παράδειγμα την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη ,των προσωπικών δεδομένων, τις τηλεπικοινωνίες ή το απόρρητο του ιδιωτικού βίο κλπ  και  η   δημιουργία υπηρεσιών οι οποίες να έχουν την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος αλλά και να απολαμβάνουν την ελευθερία ώστε να ασκούν τις υπηρεσίες τους ανεξάρτητα, από τις αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες, πάντα όμως στα πλαίσια του ειδικότερου επιμέρους σκοπού τους και με την εξασφάλιση του δικαιώματος  της προηγούμενης ακρόασης του πολίτη. 
Οι Ανεξάρτητες Αρχές  θεωρούνται  ως θεσμικά αντίβαρα στην τάση επέκτασης και ενίσχυσης της εκτελεστικής εξουσία αλλά και ως θεσμικές εγγυήσεις για τα ατομικά δικαιώματα και το δημοκρατικό πολίτευμα έναντι των απειλών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν όχι μόνο από το κράτος αλλά και από τα υπερεθνικά όργανα και την Αγορά.
Περαιτέρω, οι Ανεξάρτητες Αρχές έχουν ειδικό και συγκεκριμένο αντικείμενο, δεν υποκαθιστούν το κράτος και δη την εκτελεστική εξουσία αυτού και μάλιστα σε τόσο κρίσιμο τομέα όπως ο προσδιορισμός και η είσπραξη των φόρων και των δημοσίων εν γένει εσόδων, ούτε βεβαίως  είναι δυνατή η ανάθεση  σε αυτές αρμοδιοτήτων που ανήκουν στο στενό πυρήνα του Κράτους, σύμφωνα με το άρθρο 26 παρ.2 του Συντάγματος, που προσδιορίζει την διάκριση των εξουσιών, καθώς  και ότι η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση, όπως, εν προκειμένω, η φορολογική διοίκηση. 

Εξαιρέσεις από την αρχή διάκρισης των λειτουργιών γενικά έπρεπε να καθιερώνονται μόνο με ρητές διατάξεις του Συντάγματος και μόνο όπου αυτό είναι συνταγματικά ανεκτό. Ουδεμία διάταξη του Συντάγματος εξουσιοδοτεί όμως τον κοινό νομοθέτη να αφαιρεί σοβαρές αρμοδιότητες της εκτελεστικής λειτουργίας από την Κυβέρνηση και να τις αναθέτει σε άλλες Διοικητικές Αρχές  και μάλιστα Ανεξάρτητη Αρχή όπως η Α.Α.Δ.Ε,  που δεν υπόκειται  σε έλεγχο νομιμότητας, δεν υπέχει ουσιαστική  κοινοβουλευτική ευθύνη, ούτε έχει οποιαδήποτε σχέση με τον ανωτέρω εκτεθέντα σκοπό της δημιουργίας των Ανεξαρτήτων Αρχών   δεδομένου μάλιστα ότι  εκφεύγει  του ιεραρχικού ελέγχου ή της εποπτείας της κεντρικής διοίκησης, δεν έχει υποχρέωση  υπακοής έναντι των οργάνων της εκτελεστικής λειτουργίας ,ούτε πολιτική ευθύνη παρά το ότι  έχει υποκαταστήσει  τον στενό πυρήνα της κρατικής εξουσίας σε έναν κρίσιμο τομέα όπως η φορολογική διοίκηση και η είσπραξη των δημοσίων εσόδων.
Παρά ταύτα, ο πυρήνας του Υπουργείου Οικονομικών, η πρώην Γενική Γραμματεία Εσόδων  καταργήθηκε και μετατράπηκε, όπως αυτό προκύπτει από τον ίδιο τον ιδρυτικό νόμο της ανωτέρω Αρχής  ,το άρθρο 2 του νόμου 4389/2016, σε «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων»  μη υποκείμενη στον οποιονδήποτε ιεραρχικό ή κοινοβουλευτικό ουσιαστικό έλεγχο ή  κυβερνητική εποπτεία και μη έχουσα ουδεμία σχέση με την δικαιοδοσία ,την  έννοια και τον σκοπό των Ανεξαρτήτων Αρχών ,πλην του ονόματος.
Με τον  νόμο 4389/2016 (ΦΕΚ Α94/27-5-2016) καθιερώθηκε Ανεξάρτητη Αρχή  χωρίς νομική προσωπικότητα με την επωνυμία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.),  με σκοπό τον προσδιορισμό, τη βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων, που άπτονται του πεδίου των αρμοδιοτήτων της.  
Η Αρχή απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας, διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές. 
Η Αρχή υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής και τη διαδικασία του άρθρου 4 του ανωτέρω νόμου.
Ειδικότερα, το άρθρο 1 του Ν 4389 /2016 (ΦΕΚ Α’ 94/27.5.2016) προβλέπει την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την αντικατάστασή της από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) .
Η Αρχή απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας και δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα.   
Σύμφωνα με την παραγραφο 1 του ανωτέρω άρθρου:    « Συνιστάται Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή χωρίς νομική προσωπικότητα με την επωνυμία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε ) ,στο εξής η «Αρχή» με σκοπό τον προσδιορισμό, την βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών ,τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων που άπτονται των πεδίων αρμοδιοτήτων της”
2. «Η Αρχή απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας και οικονομικής αυτοτέλειας και δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές..»
Στην παρ. 4 του αρθρου 1 προβλέπεται ότι «4. Από την έναρξη λειτουργίας της Αρχής καταργείται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών,  καθώς και η θέση του Γενικού Γραμματέα που προΐσταται αυτής.»
Η ΑΑΔΕ έχει σημαντικές αρμοδιότητες άσκησης κανονιστικής εξουσίας. 
Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν 4389/2016 με τίτλο «Αρμοδιότητες της Αρχής»:
« 1. Η Αρχή ασκεί όλες τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπονται, κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της, στις διατάξεις της Υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε΄ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α΄ 222), σε οποιαδήποτε άλλη διάταξη της κείμενης νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένων και των κανονιστικών πράξεων του Υπουργού Οικονομικών, του Αναπληρωτή Υπουργού και του Υφυπουργού Οικονομικών, καθώς και τις αρμοδιότητες που της ανατίθενται με τον παρόντα νόμο και με οποιαδήποτε άλλη γενική ή ειδική διάταξη.» «2. Η Αρχή έχει, ιδίως, τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
α) τον προσδιορισμό, τη βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών και τελωνειακών εσόδων, καθώς και την είσπραξη λοιπών δημοσίων εσόδων,
β) την παρακολούθηση και τον έλεγχο της πορείας της βεβαίωσης και της είσπραξης των δημοσίων εσόδων και της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας για την είσπραξη δημοσίων εσόδων,
γ) τη λήψη και την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών υπηρεσιών της, στους τομείς της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, της φορολογικής απάτης και της παραοικονομίας, της εφαρμογής των διατάξεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, της βεβαίωσης και είσπραξης και της βελτίωσης της εισπραξιμότητας των δημοσίων εσόδων,
δ) την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων, εγκυκλίων, οδηγιών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που αφορούν εν γένει στην ερμηνεία και στην εφαρμογή των διατάξεων της φορολογικής, τελωνειακής και λοιπής νομοθεσίας που σχετίζεται με τους τομείς αρμοδιότητάς της,
ε) την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων, εγκυκλίων, οδηγιών, ατομικών διοικητικών πράξεων και λοιπών διοικητικών εγγράφων που αφορούν σε θέματα οργάνωσης υπηρεσιών και διαχείρισης των πάσης φύσεως πόρων της,
στ) τη λήψη και την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και των συμφερόντων των καταναλωτών, καθώς και για την συμβολή στην υγιή λειτουργία της αγοράς, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας της χημικής βιομηχανίας και την παροχή σχετικής επιστημονικής υποστήριξης σε δικαστικές, αστυνομικές και λοιπές κρατικές Αρχές και υπηρεσίες,
ζ) το στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό των δράσεων όλων των υπηρεσιών της και την κατάρτιση στοχοθεσίας και δεικτών απόδοσης,
η) την κατάρτιση των επιμέρους επιχειρησιακών σχεδίων φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών ελέγχων αρμοδιότητάς της και τον προγραμματισμό ελέγχων για τη διαπίστωση της εφαρμογής της φορολογικής, τελωνειακής και λοιπής νομοθεσίας αρμοδιότητάς της.
Επίσης, την αξιολόγηση και την ιεράρχηση των αιτημάτων ελέγχου που υποβάλλονται από άλλους φορείς,
θ) τον εντοπισμό φαινομένων φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου, φορολογικής απάτης, παραεμπορίου και παραοικονομίας και τον καταλογισμό της διαφεύγουσας φορολογητέας ύλης,
ι) τον εντοπισμό φαινομένων διαφθοράς, αδιαφανών διαδικασιών, αναποτελεσματικότητας, χαμηλής παραγωγικότητας και ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και μη τήρησης της νομιμότητας που τυχόν παρατηρούνται στη λειτουργία και στη δράση των φορολογικών,τελωνειακών και λοιπών υπηρεσιών της,
ια) την εποπτεία και το συντονισμό των ελεγκτικών φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών υπηρεσιών που υπάγονται σε αυτήν, καθώς και την αξιολόγηση και τον έλεγχο των αποτελεσμάτων της δράσης τους σε σχέση με την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό ελέγχων και τα προγράμματα επιχειρησιακής δράσης που έχει καταρτίσει η Αρχή,
ιβ) την εισήγηση νομοθετικών διατάξεων και μέτρων για την ενίσχυση της φορολογικής και τελωνειακής συμμόρφωσης και την υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση και την επιτάχυνση της εισπραξιμότητας των δημοσίων εσόδων..» Στην παρ.3 του άρθου 2 ορίζεται επιπλέον ότι: “ 3. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών ή του καθ’ ύλην αρμόδιου Aναπληρωτή Υπουργού ή Υφυπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δύνανται να μεταβιβάζονται και να περιέρχονται στην Αρχή περαιτέρω αρμοδιότητες που κατά την κείμενη νομοθεσία ασκούνται από τον Υπουργό Οικονομικών ή τον αρμόδιο Aναπληρωτή Υπουργό ή Υφυπουργό Οικονομικών ή τους Προϊσταμένους των οργανικών μονάδων του Υπουργείου Οικονομικών και  κείνται εντός του πεδίου των αρμοδιοτήτων της Αρχής.
Οι αρμοδιότητες αυτές ασκούνται από τον Διοικητή της  Αρχής, ο οποίος μπορεί να τις μεταβιβάζει σε υφιστάμενα όργανα της Αρχής ή να εξουσιοδοτεί αυτά, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 14 του παρόντος. 4. Οι αρμοδιότητες που περιέρχονται στην Αρχή ή στα όργανα αυτής, σύμφωνα με το παρόν άρθρο, καθώς και αυτές που έχουν ήδη μεταβιβασθεί στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και κείνται εντός του πεδίου των αρμοδιοτήτων της Αρχής, δεν μπορούν να αναμεταβιβασθούν στον Υπουργό Οικονομικών ή στον Aναπληρωτή Υπουργό ή στον Υφυπουργό Οικονομικών ή σε άλλα κυβερνητικά όργανα με μεταγενέστερη κανονιστική διοικητική πράξη.
Στο άρθρο 3 του Ν 4389/2016 κατοχυρώνεται η πλήρης λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία των μελών της Α.Α.Δ.Ε και προβλέπεται ότι «ο πρόεδρος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, ο Εμπειρογνώμονας και ο Διοικητής κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, δεσμεύονται μόνο από το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν υπόκεινται σε ιεραρχικό έλεγχο ούτε σε διοικητική εποπτεία από κυβερνητικά όργανα ή άλλες διοικητικές αρχές ή άλλον δημόσιο ή ιδιωτικό οργανισμό. Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, ο Εμπειρογνώμονας και ο Διοικητής απολαμβάνουν προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας.  »
Περαιτέρω, στο άρθρο 4 του Ν 4389/2016 με τίτλο Σχέσεις με τη Βουλή και διοικητικές αρχές ορίζεται ότι: Τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, καθώς και ο Διοικητής της Αρχής, μετά από αίτημα διαρκούς ή άλλης Επιτροπής της Βουλής, ή κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας, καταθέτουν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 138Α σε συνδυασμό με το άρθρο 41Α του Κανονισμού αυτής, σχετικά με θέματα που αφορούν στις αρμοδιότητες της Αρχής. Η Αρχή συνεργάζεται με τις διοικητικές αρχές που ασκούν αρμοδιότητες σε συγκεκριμένους τομείς της εθνικής οικονομίας και παρέχει τη συνδρομή της, εφόσον της ζητηθεί, στις εν λόγω αρχές, στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της.”
Στο  άρθρο 5 του Ν 4389/2016 , ορίζεται η σχέση της Ανεξάρτητης Αρχής με τον υπουργό Οικονομικών. Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται ότι «η Αρχή δεν υπόκειται σε ιεραρχικό έλεγχο ή εποπτεία από τον Υπουργό Οικονομικών». «3. Η Αρχή ενημερώνει περιοδικά τον Υπουργό Οικονομικών, κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 20 του παρόντος νόμου. Ο Υπουργός δεν δύναται, για συγκεκριμένες υποθέσεις ή περιπτώσεις, να υποβάλει προς την Αρχή αίτημα παροχής πληροφοριών ή να παράσχει δεσμευτικές οδηγίες, του παρέχονται όμως υποχρεωτικά από αυτήν συγκεντρωτικά στοιχεία που απαιτούνται για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του»
Στην παρ. 4 του ιδίου άρθρου ορίζεται ότι «σε περίπτωση διαφωνίας του Υπουργού Οικονομικών με τον Διοικητή της Αρχής, σχετικά με την εφαρμογή της φορολογικής πολιτικής, το ζήτημα παραπέμπεται από τον Υπουργό Οικονομικών στο Συμβούλιο Διοίκησης της Αρχής».
Στην παρ. 8. Πριν από την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων και εγκυκλίων που αφορούν εν γένει στην ερμηνεία και στην εφαρμογή των διατάξεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας και της νομοθεσίας που άπτεται των αρμοδιοτήτων του Γενικού Χημείου του Κράτους, η Αρχή τις γνωστοποιεί στον Υπουργό Οικονομικών για παροχή απόψεων, οι οποίες σε κάθε περίπτωση δεν είναι δεσμευτικές για την Αρχή, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στην παράγραφο 6 του παρόντος άρθρου» Επιπλέον, σύμφωνα με την παρ. 5,6 και 7 του ιδίου άρθρου  «η Αρχή, μέσω του Διοικητή της, εισηγείται στον Υπουργό Οικονομικών νομοθετικές διατάξεις για ζητήματα που εμπίπτουν στο πεδίο των αρμοδιοτήτων της».

Ο υπουργός Οικονομικών είναι υποχρεωμένος «πριν από την υποβολή προς ψήφιση στη Βουλή νομοθετικών διατάξεων για ζητήματα φορολογικής και τελωνειακής πολιτικής καθώς και της εφαρμογής τους να τις γνωστοποιεί στην Αρχή.
«Η Αρχή εντός 30 ημερών από το χρόνο που έλαβε γνώση διατυπώνει γνώμη επ' αυτών, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν είναι δεσμευτική για τον Υπουργό Οικονομικών. Σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης της προθεσμίας αυτής θεωρείται ότι η Αρχή έχει διατυπώσει γνώμη σύμφωνη προς το περιεχόμενο των νομοθετικών διατάξεων. Σε περιπτώσεις επείγοντος, η ως άνω προθεσμία συντέμνεται σε 10 ημέρες, ενώ σε περιπτώσεις κατεπείγοντος σε τρεις ημέρες». Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και για κάθε νομοθετική πρωτοβουλία όλων των υπουργείων,(παρ. 7)  όταν αφορούν ζητήματα που εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιοτήτων  της Αρχής.
Σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 και 3 του Ν 4389/16 εξουσιοδοτείται ο Διοικητής της Αρχής να εκδόσει με απόφασή του τον Οργανισμό και τους Κανονισμούς της ΑΑΔΕ.
Οι προθέσεις και η στόχευση της Αρχής  περιγράφονται  περαιτέρω στις προβλέψεις του νομοσχεδίου για τη διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής, που είναι το Συμβούλιο Διοίκησης και ο Διοικητής, στα άρθρα 13,14,15 του Ν 4389/2016.
Στο άρθρο 8 του Ν4389/2016,  ορίζεται ότι «το Συμβούλιο Διοίκησης της Αρχής  είναι πενταμελές, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο και τέσσερα ακόμη τακτικά μέλη, τα οποία δεν είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Διοίκησης συμμετέχει ο Διοικητής της Αρχής ως εκ της ιδιότητάς του χωρίς δικαίωμα ψήφου».
Στην παρ. 3 του αρθρου 8 του Ν 4389/2016 αναφέρεται ότι : «Κατά τα πρώτα πέντε έτη λειτουργίας της Αρχής, στο Συμβούλιο Διοίκησης θα παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, σε ζητήματα βέλτιστων διεθνών πρακτικών, Εμπειρογνώμονας με εμπειρία σε ζητήματα φορολογικής διοίκησης που έχει αποκτηθεί στο εξωτερικό.
Ο Εμπειρογνώμονας, ο οποίος δύναται να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Διοίκησης χωρίς δικαίωμα ψήφου, έχει τα ίδια δικαιώματα πρόσβασης στα έγγραφα και στοιχεία της αρχής με τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, καθώς και τις ίδιες υποχρεώσεις. Κατόπιν πρότασης του Συμβουλίου Διοίκησης, ο Υπουργός Οικονομικών δύναται, με απόφασή του που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να παρατείνει το ανωτέρω χρονικό διάστημα έως πέντε ακόμη έτη». 

Ο εμπειρογνώμονας ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, βάσει καταλόγου τριών υποψηφίων, τον οποίο καταρτίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», όπως αναφέρεται σαφέστατα στο άρθρο 10.
Στο ίδιο άρθρο, σε ό,τι αφορά την επιλογή των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης ορίζεται ότι  αυτή «γίνεται από ανεξάρτητη Επιτροπή Επιλογής, η οποία θα απαρτίζεται από:  α) τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, ως Πρόεδρο,  β) τον Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή,  γ) τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,  δ) τον Πρόεδρο του Δημοσιονομικού Συμβουλίου,  ε) έναν Ακαδημαϊκό, που υποδεικνύεται από τον Υπουργό Οικονομικών και στ) αποκλειστικά για τα πρώτα επτά έτη λειτουργίας της Αρχής, δύο εκπροσώπους που υποδεικνύονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Στο άρθρο 15 του ανωτέρω νόμου 4389/16 αναφέρεται ότι «η επιλογή των υποψηφίων γίνεται από την ανεξάρτητη Επιτροπή Επιλογής του άρθρου 10 του παρόντος νόμου», δηλαδή, από την 7μελή επιτροπή που επιλέγει και το Συμβούλιο Διοίκησης, στην οποία συμμετέχουν οι δύο επιτηρητές που ορίζει η Κομισιόν.
Οι  αρμοδιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής είναι ευρύτατες, περιλαμβάνουν τις βασικές κανονιστικές και νομοθετικές αρμοδιότητες του  Υπουργείου Οικονομικών, αρμοδιότητα για  διορισμούς, για δαπάνες του δημοσίου, ακόμα και ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Γενικού Χημείου του κράτους  και θέματα  δημόσιας    υγείας, περιλαμβανομένων  των αστυνομικών τεχνικών ελέγχου και των καταναγκαστικών μέτρων είσπραξης των δημοσίων εσόδων. 
Ιδρύεται   έτσι ένας τεχνοκρατικός μηχανισμός, μακριά από κάθε πολιτικό, κοινοβουλευτικό  και πολύ περισσότερο κοινωνικό έλεγχο και λογοδοσία, η δε εκτελεστική εξουσία  απεκδύεται αντίστοιχα από οποιαδήποτε δικαιοδοσία και ανάμιξη στην φορολογική διοίκηση και την είσπραξη των δημοσίων δαπανών αλλά και της πληθώρας των λοιπών αρμοδιοτήτων κατά  τα περιγραφόμενα στον Ν4389/16 πεδία « αρμοδιοτήτων της Αρχής».
Σε εφαρμογή και κατ’ εξουσιοδότηση  του άρθρου 6 του Ν 4389/2016 , εκδόθηκε η πρώτη προσβαλλομένη  υπ. Αριθ. Δ..ΟΡΓ.Α 1063470 /2017(ΦΕΚ Β 1579/9-5-2017) η οποία διορθώθηκε ως προς τον αριθμό της απόφασης με την με αριθμό Απόφασης Δ.ΟΡΓ.Γ.Α 1063420 ΕΞ 2017 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β  1710 στις 18-5-2017,με τίτλο «Κανονισμός Λειτουργίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)» με την οποία απόφαση του Διοικητή της , θεσμοθετείται ο Κανονισμός της ΑΑΔΕ ,ήτοι το πλαίσιο λειτουργίας της στο οποίο  επαναλαμβάνονται  και εφαρμόζονται οι ανωτέρω διατάξεις του Ν4389/16.
Εν συνεχεία , με την  με αριθ. Δ.Π.Δ.Α. Α.Α.Δ.Ε. Γ 1107473 ΕΞ 2017    Απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με θέμα « Ανάθεση είσπραξης δημοσίων εσόδων σε Φορείς Είσπραξης»  που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’  2435 στις 17-7-2017, σύμφωνα με το ανωτέρω νομικό πλάισιο του άρθρου 6 Ν 4389/16 και σε εφαρμογή αυτού ,ο Διοικητής της ΑΑΔΕ ανέθεσε την είσπραξη των κάτωθι δημοσίων εσόδων σε φορείς είσπραξης: 
α)  Βεβαιωμένων Οφειλών σε Δ.Ο.Υ. Η είσπραξη διενεργείται μέσω του κωδικού πληρωμής με ονομασία «Ταυτότητα Οφειλής» ο οποίος εκδίδεται για κάθε . 
β. Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων. Η είσπραξη διενεργείται μέσω του κωδικού πληρωμής με ονομασία «Κωδικός Πληρωμής» ο οποίος εκδίδεται από την αντίστοιχη διαδικτυακή εφαρμογή. 
γ) e-Παράβολο. Η είσπραξη διενεργείται μέσω του κωδικού πληρωμής με ονομασία «e-Παράβολο» ο οποίος εκδίδεται από την αντίστοιχη διαδικτυακή εφαρμογή. 
δ) Δασμών, φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων καθώς και ρυθμισμένων ή μη οφειλών που βεβαιώνονται στα Τελωνεία. Η υποβολή παραστατικών όπου η καταβολή του χρηματικού ποσού είναι απαραίτητη για την έκδοση της άδειας παράδοσης των εμπορευμάτων, γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου. Η είσπραξη  διενεργείται μέσω του κωδικού πληρωμής με ονομασία «Ταυτότητα Πληρωμής».  Καθώς και κάθε μελλοντικό έσοδο προς είσπραξη από τη Φορολογική Διοίκηση που θα εντάσσεται σε κάποια από τις ανωτέρω τέσσερις κατηγορίες »
Οι φορείς που εξουσιοδοτήθηκαν είναι  οι εξής : 1. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.  2. ALPHA BANK Α.Ε.  3. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Α.Τ.Ε. BANK  4. ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK – ERGASIAS Α.Ε.  5. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ  6. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ  7. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ  8. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΡΑΜΑΣ  9. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ  10. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ  11. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  12. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  13. ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ  14. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε. (ΕΛΤΑ)  15. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  16. ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ  17. HSBC BANK PLC  18. ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕ.
Περαιτέρω,σύμφωνα με την ανωτέρω προσβαλλόμενη, « Το κόστος εκάστης συναλλαγής ανέρχεται 0,075 ευρώ ανά έγκυρη συναλλαγή, πλέον αναλογούντος Φ.Π.Α., για πληρωμή μέσω εναλλακτικών δικτύων (Internet Banking, Phone Banking, ATM, APS και πληρωμές μέσω ηλεκτρονικού αρχείου). 
Και  β) 0,145 ευρώ ανά έγκυρη συναλλαγή, πλέον αναλογούντος Φ.Π.Α., για πληρωμή ΕΝΦΙΑ και ΦΕΦΠ (Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) μη ρυθμισμένων, μέσω καταστήματος με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού, των φυσικών προσώπων που τη στιγμή της συναλλαγής ανήκουν σε κάποια από τις κάτωθι συγκεκριμένες ομάδες: Ι)άνω των 70 ετών ii) σε δικαστική συμπαράσταση iii) παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω 
iv) κάτοικοι μη τουριστικών περιοχών με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων ή κάτοικοι μη τουριστικών νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από την τελευταία διαθέσιμη απογραφή ή από την τελευταία διαθέσιμη απογραφή. 
Η πιστοποίηση του υπόχρεου φορολογούμενου ως φυσικού προσώπου ανήκον σε κάποια από τις ανωτέρω συγκεκριμένες ομάδες θα πραγματοποιείται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής διαδικτυακής εφαρμογής (web service) της ΑΑΔΕ τη στιγμή της συναλλαγής»

ΛΟΓΟΙ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ

ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ: Παραβίαση άρθρου 1 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος, σε συνδυασμό με το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος, όπως εξειδικεύεται με το άρθρο 16 του Ν. 4023/2011.
Κατά τις συζητήσεις του Eurogroup του Ιουνίου 2015  με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, τέθηκε από μέρους των επονομαζόμενων «θεσμών» δέσμη προτάσεων για λήψη προαπαιτουμένων μέτρων, με στόχο κοινή συμφωνία με την Ελλάδα, που θα κάλυπτε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, τις μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας, όπως και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποδοχής από τη χώρα μας στο Eurogroup των τελικών προτάσεων, όπως αυτές διαμορφώθηκαν, δεν κατέστη εφικτή, καθώς οι εκπρόσωποι της ελληνικής πλευράς αποχώρησαν από τη διαδικασία το βράδυ της 26ης Ιουνίου 2015.  Το δε Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του της 26ης Ιουνίου 2015, αποφάσισε να προτείνει την προκήρυξη δημοψηφίσματος για την Κυριακή 5-7-2015 για κρίσιμο εθνικό θέμα, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδ. α΄ του Συντάγματος. Το ερώτημα που προτάθηκε ήταν το εξής: 
«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.6.2015 και αποτελείται από δύο μέρη τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;
Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt Sustainability Analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους). Όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ. Όσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: Εγκρίνεται/ΝΑΙ».

Στη συνέχεια, κατά τη συνεδρίαση ΞΕ΄ της 27ης Ιουνίου 2015, η Ολομέλεια της Βουλής, με απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, και, ειδικότερα, με 178 θετικές ψήφους, έκανε δεκτή την ως άνω πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου (βλ. απόφαση της Προέδρου της Βουλής από 28.6.2015 – ΦΕΚ Α 62/28.6.2015). 
Κατόπιν τούτου,   σύμφωνα με τον νόμο  4023/2011 (ΦΕΚ Α 220/24-10-2011 - «Διερεύνηση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με την διενέργεια δημοψηφίσματος»), εξεδόθη το Προεδρικό Διάταγμα 38/2015 (ΦΕΚ 63/Α/28-6-2015), με το οποίο προκηρύχθηκε η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την Κυριακή, 5.7.2015, με το ως άνω ερώτημα. Η προκήρυξη έγινε για αυστηρώς εθνικό λόγο.
Το δημοψήφισμα προκηρύχθηκε, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδάφιο α΄ του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει τα ακόλουθα: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου».
Ο νόμος, ο οποίος εξειδικεύει τη διαδικασία διενέργειας ενός δημοψηφίσματος, είναι ο 4023/2011. Στο δε άρθρο 16 παρ. 3 του Ν. 4023/2011 ρητώς προβλέπονται τα ακόλουθα: «Το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα είναι δεσμευτικό, όταν στην ψηφοφορία λάβει μέρος τουλάχιστον το σαράντα τοις εκατό (40%) όσων έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους». 
Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 διενεργήθηκε, όπως ρητώς προβλέπει και το σχετικό προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (αριθμ. 38 – ΦΕΚ Α 63/28-6-2015), για εθνικούς λόγους.
Στο ίδιο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρεται και το ερώτημα του δημοψηφίσματος: 
«Προκηρύσσουμε δημοψήφισμα για την 5η Ιουλίου 2015, ημέρα Κυριακή, προκειμένου ο Ελληνικός Λαός να αποφανθεί δια της άμεσης και ελεύθερης έκφρασης της βούλησής του επί του ακόλουθου ερωτήματος:
«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;».
Στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 η συμμετοχή των ψηφοφόρων υπερέβη το ποσοστό του 60%, καταφανώς πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ποσοστό συμμετοχής σε εθνικές βουλευτικές εκλογές και κατά πολύ υπέρτερο του ελάχιστου ποσοστού 40% που απαιτεί ο εφαρμοστικός του άρθρου 44§2 του Συντάγματος Νόμος (4023/11) περί διεξαγωγής Δημοψηφισμάτων, ώστε να καθιστά τα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος δεσμευτικά για τον κοινό νομοθέτη
Το τεθέν στην κρίση του ελληνικού λαοϋ ζήτημα ήταν κρίσιμο και ο ελληνικός λαός κλήθηκε να αποφασίσει υπό τις ασφυκτικές πιέσεις – εκβιασμούς των δανειστών της χώρας και μάλιστα με «κλειστές» τις τράπεζες. 
Σε πείσμα όλων των αντιξοοτήτων ο ελληνικός λαός αποφάσισε κυρίαρχα, αρνούμενος τα προτεινόμενα  προαπαιτούμενα μέτρα με τον πλέον εμφαντικό τρόπο, και μάλιστα σε ποσοστό 61,3%. 
Κατ’αυτόν τον τρόπο κατέγραψε τη διαφωνία του, τόσο προς τις επαχθέστατες για τον ίδιο γενικότερες δεσμεύσεις των ελληνικών κυβερνήσεων της τελευταίας πενταετίας, όσο και ειδικότερα την κατηγορηματική διαφωνία του στο προταθέν από τους «θεσμούς» - δανειστές της χώρας μας σχέδιο συμφωνίας.
Ειδικότερα, στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 το 61,31% των ψηφισάντων, ήτοι η συντριπτική πλειοψηφία των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, επέλεξε το «ΟΧΙ» έναντι του 38,69% των ψηφισάντων, που επέλεξε το «ΝΑΙ» στην προτεινόμενη συμφωνία. 
Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ξεπέρασε το 40% του εκλογικού σώματος, ήτοι έφθασε στο 62,50%.
Ως εκ τούτου, εξασφαλίστηκε η απόλυτη δεσμευτικότητα του αποτελέσματός του. Αυτή η δεσμευτικότητα συνεπαγόταν την υποχρέωση της κυβερνήσεως, αλλά και όλων των υπολοίπων κομμάτων, να το σεβαστούν. 
Ειδικότερα, η κυβέρνηση όφειλε να φέρει στη Βουλή συμφωνία, η οποία θα είχε την προηγούμενη έγκριση του ελληνικού λαού και θα ήταν ευνοϊκότερη αυτής που τέθηκε στην κρίση του στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.
Οποιαδήποτε αντίστοιχη συμφωνία ή οποιαδήποτε συμφωνία με δυσμενέστερο περιεχόμενο θα έπρεπε να αποκλεισθεί
Το δε ορθό και σύννομο θα ήταν η οποία νέα συμφωνία να τεθεί εκ νέου στην κρίση του ελληνικού λαού, πριν εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Μόνο με αντίθετο αποτέλεσμα ενός νέου δημοψηφίσματος ήταν νομικά - συνταγματικά δυνατό να ανατραπεί το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.
Στο σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25ης Ιουνίου 2015 και απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση, θέτοντάς το προς έγκριση ή απόρριψη από τον ελληνικό λαό στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, περιλαμβανόταν και πρόβλεψη  ίδρυσης ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων. Ειδικότερα, στη σελίδα 15 της προταθείσας συμφωνίας,  και στο κεφάλαιο με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις φορολογικής διοίκησης» προβλέπονταν ρητώς ως υποχρέωση της Ελλάδας τα εξής: 
«Οι Αρχές θα: - θεσπίσουν νομοθεσία για την εγκαθίδρυση μίας ανεξάρτητης φορολογικής και τελωνειακής αρχής, η οποία θα είναι πλήρως λειτουργική ως το τέλος Ιουνίου 2016 και θα ενσωματώσει όλο το προσωπικό και τις αρμοδιότητες που σχετίζονται με τα φορολογικά και τελωνειακά έσοδα, συμεριλαμβανομένου και του ΣΔΟΕ. Ως τον Οκτώβριο του 2015, θα διοριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο και θα θεσπιστεί κατά προτεραιότητα παράγωγη νομοθεσία σχετικά με το νόμο για την αυτόνομη αρχή φορολογικής διοίκησης».
Η πρόταση αυτή απερρίφθη, μαζί με όλο το σχέδιο, από το 61,31 % των ψηφισάντων Ελλήνων πολιτών.  Ωστόσο, σε αντίθεση με τις επιταγές του Συντάγματος και με τη λαϊκή βούληση, η τότε κυβέρνηση και πολλά εκ των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης παραβίασαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 
Συγκεκριμένα, αφού προηγήθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της 7ης Ιουλίου 2015, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη διάρκεια της οποίας αποφασίσθηκε η μετατροπή του «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού σε «ΝΑΙ», σε αγαστή μάλιστα συνεργασία με τους δανειστές της χώρας, όπως και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές έχουν δημοσίως παραδεχθεί, εξουσιοδότησαν τον τότε και νυν πρωθυπουργό να φέρει πάσει θυσία μία οποιαδήποτε συμφωνία, αρκεί να μην διακυβευθεί η παρουσία μας στην ευρωζώνη, αγνοώντας ευθέως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τη λαϊκή βούληση
Ένα δημοψήφισμα, του οποίου τη διενέργεια είχε προκηρύξει - εγκρίνει με Προεδρικό Διάταγμα ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Είναι ενδεικτικό το γεγονός, ότι στο κοινό ανακοινωθέν δεν υπάρχει η παραμικρή φράση, στην οποία να δίνεται η διαβεβαίωση, ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα γίνει σεβαστό ή ότι η όποια νέα συμφωνία θα τεθεί στην προηγούμενη κρίση του ελληνικού λαού. 
Πράγματι, ο τότε και νυν πρωθυπουργός προέβη την 12η Ιουλίου 2015 σε μια αρχική συμφωνία, που παραβίαζε ευθέως τη βούληση του ελληνικού λαού και το Σύνταγμα και παρέδιδε τη χώρα στις ορέξεις των κάθε είδους «δανειστών» της. 
Αργότερα, συνεχίζοντας τις παραβιάσεις του Συντάγματος και της λαϊκής βούλησης, τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα, ψήφισαν στη Βουλή μία πρόταση συμφωνίας – μνημόνιο (βλ. Ν. 4337/2015), η οποία, σύμφωνα και με την ομολογία των ιδίων, είναι χειρότερη αυτής, που απέρριψε  η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Μία απλή σύγκριση των κειμένων αποδεικνύει του λόγου το αληθές. 
Ως εκ τούτου, διαπιστώνεται μία ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και τής λαϊκής βούλησης (άρθρο 1 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος: «2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. 3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα»). 
Όπως προαναφέραμε, μία απλή ανάγνωση της συμφωνίας – μνημόνιο αρκεί για να διαπιστώσει κανείς το γεγονός, ότι ευθέως παραχωρούνται, χωρίς την παραμικρή συνταγματική και λαϊκή νομιμοποίηση, όλες σχεδόν οι βασικές λειτουργίες του κράτους στους «δανειστές» της, αλλά και το σύνολο της περιουσίας του Δημοσίου. 
Το πλέον δε εξωφρενικό είναι το γεγονός, ότι, σε αντίθεση με την απορριφθείσα από τον ελληνικό λαό, στη νέα συμφωνία προβλέπεται η ίδρυση της νέας και ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων. 
Ειδικότερα, στις σελίδες 1016 και 1018 του ΦΕΚ Α 94/14-08-2015, στο οποίο περιλαμβάνεται ο Ν. 4336/2015, με τη συμφωνία – μνημόνιο, ρητώς προβλέπονται τα ακόλουθα στο κεφάλαιο με στοιχεία 2.2. και τίτλο «Μεταρρυθμίσεις φορολογικής πολιτικής»: «Η κυβέρνηση δεσμεύεται να θεσπίσει μεταρρυθμίσεις, τόσο στην άμεση όσο και στην έμμεση φορολογία, για τη βελτίωση της αποδοτικότητας, της εισπραξιμότητας και την τόνωση της προσφοράς εργασίας. ……. «Η κυβέρνηση δεσμεύεται για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, ως ακολούθως: «i. ...…, ii. ……, iii. ….., iv. …., v. ….., vi. ….., vii. …. viii. θα ενισχύσουν την ανεξαρτησία της φορολογικής διοίκησης.
Έως τον Οκτώβριο του 2015, οι αρχές θα θεσπίσουν νομοθεσία (βασικό παραδοτέο) για την ίδρυση αυτόνομου φορέα εσόδων, με την οποία θα προσδιορίζονται:
α) η νομική μορφή, η οργάνωση, το καθεστώς και το πεδίο άσκησης των αρμοδιοτήτων του φορέα· 
β) οι εξουσίες και οι λειτουργίες του Διευθύνοντος Συμβούλου και του ανεξάρτητου Διοικητικού Συμβουλίου·
γ) η σχέση με το Υπουργείο Οικονομικών και άλλους κυβερνητικούς φορείς· δ) η ευελιξία όσον αφορά τους ανθρώπινους πόρους του φορέα και η σχέση του με τη δημόσια διοίκηση·
ε) η αυτονομία του προϋπολογισμού του, με τη δική του Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) και νέο τρόπο χρηματοδότησης για την εναρμόνιση των κινήτρων με την είσπραξη των εσόδων και για τη διασφάλιση της προβλεψιμότητας και της ευελιξίας του προϋπολογισμού· 
στ) η υποβολή εκθέσεων στην κυβέρνηση και το κοινοβούλιο. Έως τον Δεκέμβριο του 2015, (βασικό παραδοτέο) οι αρχές θα διορίσουν το Διοικητικό Συμβούλιο και θα θεσπίσουν κατά προτεραιότητα δευτερογενή νομοθεσία δυνάμει του νόμου (βασικοί ανθρώπινοι πόροι, προϋπολογισμός) περί του αυτόνομου φορέα διαχείρισης των εσόδων, ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικός έως τον Ιούνιο του 2016. 
«Οι αρχές θα συνεχίσουν να βελτιώνουν τις λειτουργίες, όπως μετρώνται με βασικούς δείκτες επιδόσεων. Μεσοπρόθεσμα, οι αρχές θα συνεχίσουν με μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, οι ο- ποίες πρέπει να συμφωνηθούν με τους θεσμούς, λαμβα- νομένων υπόψη συστάσεων από τις εκθέσεις τεχνικής βοήθειας που εκπονούνται από την Επιτροπή / το ΔΝΤ». Ό,τι δηλαδή απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία ο ελληνικός λαός, επεβλήθη στη συνέχεια, κατά παράβαση του Συντάγματος και ιδίως της λαϊκής κυριαρχιας.
Στη συνέχεια δε και στα πλαίσια υλοποίησης των παραπάνω αντισυνταγματικών προβλέψεων του Ν. 4336/2015, που περιλαμβάνει τη συμφωνία – μνημόνιο, ψηφίσθηκε στη Βουλή ο Ν. 4389/2016, με τον οποίο στο άρθρο 1, με τίτλο «Σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων – Σκοπός» ιδρύθηκε τελικά η εν λόγω ανεξάρτητη αρχή με τις ίδιες αρμοδιότητες – εξουσίες και σκοπό, που αναφερόταν και στη απορριφθείσα από τον ελληνικό λαό πρόταση συμφωνίας του Ιουνίου 2015.  Σε εκτέλεση τέλος, τόσο του προαναφερθέντος νόμου, όσο και του Ν. 4336/2015, που περιλαμβάνει τη συμφωνία – μνημόνιο, εξεδόθησαν οι προσβαλλόμενες πράξεις, μία εκ των οποίων είναι ο Κανονισμός λειτουργίας αυτής της αντισυνταγματικής ανεξάρτητης αρχής.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ


Παραβίαση του άρθρου 43 παρ. 2 Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο «Ύστερα από πρόταση του αρμόδιου Yπουργού  επιτρέπεται η έκδοση κανονιστικών διαταγμάτων, με ειδική εξουσιοδότηση νόμου και μέσα στα όριά της. Eξουσιοδότηση για έκδοση κανονιστικών πράξεων από άλλα όργανα της διοίκησης επιτρέπεται προκειμένου να ρυθμιστούν ειδικότερα θέματα ή θέματα με τοπικό ενδιαφέρον ή με χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό.

Η   αυθεντική ερμηνεία των νόμων (άρθρο 77 §1),επίσης δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο φορολογικής εξουσιοδοτήσεως.  Παραβίαση των άρθρων 4 παρ. 5 και 78 παρ. 1 του Συντάγματος σύμφωνα με τα οποία: Άρθρο 4 παρ 5 Σ: «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους»
Άρθρο 78 παρ. 1 και 4 Σ: «1. Kανένας φόρος δεν επιβάλλεται ούτε εισπράττεται χωρίς τυπικό νόμο που καθορίζει το υποκείμενο της φορολογίας και το εισόδημα, το είδος της περιουσίας, τις δαπάνες και τις συναλλαγές ή τις κατηγορίες τους, στις οποίες αναφέρεται ο φόρος.  ….  4. Tο αντικείμενο της φορολογίας, ο φορολογικός συντελεστής, οι απαλλαγές ή εξαιρέσεις από τη φορολογία και η απονομή των συντάξεων δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο νομοθετικής εξουσιοδότησης. Παραβίαση του άρθρου 82 παρ. 1 του Συντάγματος,  σύμφωνα με το οποίο: «H Kυβέρνηση καθορίζει και κατευθύνει τη γενική πολιτική της Xώρας, σύμφωνα με τους ορισμούς του Συντάγματος και των νόμων». Παραβίαση των άρθρων 84   παρ 1-7, 85 και 86 του Συντάγματος (Εμπιστοσύνη της Βουλής - αρχή της δεδηλωμένης, Ευθύνη Υπουργικού Συμβουλίου), σύμφωνα με τα οποία:  Αρθρο 84 παρ. 1 Σ: « 1. H Kυβέρνηση οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής. Mέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού, η Kυβέρνηση υποχρεούται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Bουλής και μπορεί να τη ζητεί και οποτεδήποτε άλλοτε…” υπό τους ειδικότερους όρους των άρθρων 2 έως και 7. Στα άρθρα 84-86 Συντάγματος ορίζεται η πολιτική ευθύνη και λογοδοσία των μελών της κυβέρνησης.  Παραβίαση του άρθρου  103 παρ. 1 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο:  «1. Oι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκτελεστές της θέλησης του Kράτους καi υπηρετούν το Λαό οφείλουν πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα. Tα προσόντα και ο τρόπος του διορισμού τους ορίζονται από το νόμο».
Στο άρθρο 26 του ισχύοντος Συντάγματος ορίζεται, ότι η νομοθετική λειτουργία ασκείται από την Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με τις διατάξεις του άρθρου 43 του Συντάγματος παρέχεται στον κοινό νομοθέτη το δικαίωμα να μεταβιβάζει την αρμοδιότητά του προς θέσπιση κανόνων δικαίου στην εκτελεστική εξουσία. 
Τίθεται δε ο κανόνας, ότι η σχετική νομοθετική εξουσιοδότηση παρέχεται προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως αρχηγό της εκτελεστικής εξουσίας, που ασκεί την μεταβιβαζόμενη αρμοδιότητα με προεδρικά διατάγματα, με τα οποία ρυθμίζονται είτε θέματα καθοριζόμενα σε γενικό πλαίσιο υπό ορισμένους όρους διά νόμων ψηφιζομένων από την ολομέλεια της Βουλής (νόμων πλαισίων) (παρ. 4), είτε ειδικά θέματα προσδιοριζόμενα συγκεκριμένως από την εξουσιοδοτική νομοθετική διάταξη (παρ. 2)
Στην τελευταία αυτή περίπτωση επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση του τιθέμενου ως άνω κανόνα, όπως ορισθούν ως φορείς της κατ’ εξουσιοδότηση ασκούμενης κανονιστικής αρμοδιότητας και άλλα, πλην του Προέδρου της Δημοκρατίας, όργανα της Διοικήσεως, εφόσον πρόκειται,  περί «ειδικοτέρων» θεμάτων, τέτοια δε θέματα είναι εκείνα τα οποία αποτελούν, κατά το περιεχόμενό τους και σε σχέση προς την ουσιαστική ρύθμιση που περιέχεται στο νομοθετικό κείμενο, μερικότερη περίπτωση ορισμένου θέματος που αποτελεί το αντικείμενο της εν λόγω νομοθετικής ρυθμίσεως.
Κατά συνέπεια, με τις διατάξεις του άρθρου 43 παρ. 2 του Συντάγματος παρέχεται στον κοινό νομοθέτη η δυνατότητα να μεταβιβάζει στην εκτελεστική εξουσία την αρμοδιότητά του προς θέσπιση κανόνων δικαίου. 
Τίθεται δε ο κανόνας, ότι η νομοθετική εξουσιοδότηση, που επιβάλλεται να είναι ειδική και ορισμένη, παρέχεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως αρχηγό της εκτελεστικής εξουσίας, ο οποίος ασκεί την μεταβιβαζόμενη αρμοδιότητα με προεδρικά διατάγματα. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται να ορισθούν ως φορείς της κατ’ εξουσιοδότηση ασκούμενης νομοθετικής αρμοδιότητας και άλλα πλην του Προέδρου της Δημοκρατίας, όργανα της Διοικήσεως, εφ’ όσον όμως πρόκειται για ειδικότερα θέματα ή θέματα με τοπικό ενδιαφέρον ή χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό (βλ. Σ.τ.Ε. 1892/2010 Ολομ., 3973/2009 Ολομ. κ.α.). Ως «ειδικότερα θέματα», για την ρύθμιση των οποίων επιτρέπεται η νομοθετική εξουσιοδότηση σε άλλα πλην του Προέδρου της Δημοκρατίας, όργανα της Διοικήσεως, νοούνται μερικότερες περιπτώσεις θεμάτων που ρυθμίζονται ήδη στον τυπικό νόμο σε γενικό έστω, αλλά πάντως ορισμένο πλαίσιο (βλ. Σ.τ.Ε. 1892/2010 Ολομ, 152/2009, 4025/1998 Ολομ. κ.λπ.). Επειδή η νομοθετική εξουσιοδότηση, η οποία απαιτείται για την άσκηση από τη διοίκηση κανονιστικής εξουσίας πρέπει να είναι ορισμένη και ειδική και υπάγεται συνταγματικά σε αυστηρά κριτήρια ως προς το εύρος της. 
Επιτρέποντας, κατ’εξαίρεση, ο συντακτικός νομοθέτης, την παροχή νομοθετικής εξουσιοδότησης αλλά και πλήρη εκτελεστική εξουσία ,όπως εν προκειμένω, σε όργανα της Διοίκησης υποδεέστερα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα περιβάλλει με νομοθετικές και εκτελεστικές αρμοδιότητες, παρά το ότι αυτά  δεν ερείδονται στην αρχή της  λαϊκής κυριαρχίας. Η κανονιστική αυτή αρμοδιότητά τους αφορά αποκλειστικά τη ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων ή θεμάτων με τοπικό ενδιαφέρον ή με χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό, ουδέποτε δε φορολογικό.
Η νομολογία δέχεται ότι ειδικότερα είναι τα θέματα που αποτελούν μερικότερη περίπτωση του θέματος που αποτελεί κύριο αντικείμενο της νομοθετικής ρύθμισης ή έχει λεπτομερειακό χαρακτήρα σε σχέση με τη βασική ουσιαστική ρύθμιση που περιέχεται στο νόμο. Απαιτείται  συνεπώς , στην περίπτωση αυτή, να περιέχει το νομοθετικό κείμενο, όχι απλώς τον καθ’ ύλην προσδιορισμό του αντικειμένου της εξουσιοδότησης, αλλά επί πλέον και την ουσιαστική ρύθμισή του, έστω και σε γενικό, ορισμένο, όμως, πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο θα ενεργήσει η Διοίκηση προκειμένου να ρυθμίσει τα μερικότερα θέματα (βλ. ενδεικτικά ΣτΕ Ολ. 1101/2002μ Ολ. 2815/2014, αναλυτικά για τα παραπάνω βλ. Ε. Πρεβεδούρου, άρθρο 43 σε Φ. Σπυρόπουλος- Ξ. Κοντιάδης- Χ. Ανθόπουλος-Γ. Γεραπετρίτης (διεύθ.), Σύνταγμα. Κατ’ άρθρο ερμηνεία, Σάκκουλας, 2017, σελ. 898 επ.).
Οι Ανεξάρτητες Αρχές, οι οποίες συνιστούν όργανα του Κράτους και της Διοίκησης, όπως εν προκειμένω η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, έχουν την αρμοδιότητα να εκδίδουν κανονιστικές πράξεις, κατόπιν σχετικής νομοθετικής εξουσιοδότησης, μόνον εφόσον πρόκειται για τη ρύθμιση θεμάτων με τοπικό ενδιαφέρον ή με χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό
Στο άρθρο 1 της πρώτης προσβαλλόμενης πράξης και του εξουσιοδοτικού Ν4389/16, αναφέρεται όμως ρητά ότι «αποστολή της Α.Α.Δ.Ε. είναι ο προσδιορισμός, η βεβαίωση και η είσπραξη των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων, που άπτονται του πεδίου των αρμοδιοτήτων της», η δε πράξη αυτή ερείδεται στη σχετική νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 2 του Ν. 4389/2016), σύμφωνα με την οποία «2. Η Αρχή έχει, ιδίως, τις ακόλουθες αρμοδιότητες: α) τον προσδιορισμό, τη βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών και τελωνειακών εσόδων, καθώς και την είσπραξη λοιπών δημοσίων εσόδων β) την παρακολούθηση και τον έλεγχο της πορείας της βεβαίωσης και της είσπραξης των δημοσίων εσόδων και της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας για την είσπραξη δημοσίων εσόδων γ) τη λήψη και την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών υπηρεσιών της, στους τομείς της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, της φορολογικής απάτης και της παραοικονομίας, της εφαρμογής των διατάξεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, της βεβαίωσης και είσπραξης και της βελτίωσης της εισπραξιμότητας των δημοσίων εσόδων». 
Η ΑΑΔΕ είναι επίσης αρμόδια ακόμα και για θέματα δημόσιας υγείας και του γενικού χημείου του κράτους αλλά και για οποιαδήποτε άλλη αρμοδιότητα της μεταβιβαστεί στο μέλλον από τον υπουργό Οικονομικών χωρίς να προσδιορίζεται ποια είναι αυτή και χωρίς να δύναται ο Υπουργός Οικονομικών να ανακαλέσει ( αρθρο 2 Ν4389/2016) ούτε να ασκήσει οποιαδήποτε εποπτεία στην Αρχή,τα δε προκύπτοντα θέματα επιλύονται από το Συμβούλιο Διοίκησης της Αρχής (άρθρα 3,4 και 5 Ν4389/2016)
Από το περιεχόμενο της ανωτέρω διατάξεως προκύπτει, η γενικότητα και η ευρύτητα της παρεχόμενης νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως, καθόσον το περιεχόμενό της δεν είναι ειδικό και ορισμένο και, συνεπώς, επηρεάζεται και το κύρος των προσβαλλόμενων πράξεων, οι οποίες εξεδόθησαν από όργανο της Διοίκησης στα πλαίσια της εξουσιοδότησης αυτής. Κατά συνέπεια, η μνημονευόμενη εξουσιοδοτική διάταξη του άρθρου 6 παρ. 2 του Ν. 4389/2016, που παρέχει τη δυνατότητα στη Διοίκηση να ρυθμίσει τα θέματα των ασφαλιστικών κανόνων, δεν είναι ειδική και ορισμένη, με την έννοια που έχει πιο πάνω εκτεθεί, καθόσον δεν καθορίζονται στην εξουσιοδότηση αυτή ειδικώς και συγκεκριμένως τα θέματα που μπορούν να ρυθμιστούν κανονιστικώς (πρβλ. Ολομ. Σ.τ.Ε. 2304, 1466/1995). Ενόψει τούτου, η πιο πάνω νομοθετική εξουσιοδότηση δεν αποτελεί νόμιμο έρεισμα για την έκδοση των προσβαλλόμενων κανονιστικών αποφάσεων.
Είναι σαφές ότι οι παραπάνω σημαντικές αρμοδιότητες της ΑΑΔΕ αφορούν θέματα γενικού, αφηρημένου και καθολικού χαρακτήρα, τα οποία εμπίπτουν κατεξοχήν στην ύλη του τυπικού νομοθέτη  είναι αντίθετες  στο άρθρο 43 παρ. 2 του Συντάγματος. 
Εξάλλου,η εξουσιοδότηση που παρέχεται στον Διοικητή της ΑΑΔΕ δια των διατάξεων του άρθρου 6 παρ. 1 και 3 Ν. 4389/2016  και των άρθρων 7,9 και 41 αυτού για την έκδοση των προσβαλλομένηων πράξεων δεν είναι ειδική και ορισμένη, ούτε θέτει τα κατά το Σύνταγμα προβλεπόμενα κριτήρια ως προς το εύρος της.
Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος, «Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους». Στο δε άρθρο 78 παρ. 1 του Συντάγματος προβλέπεται ότι «1. Kανένας φόρος δεν επιβάλλεται ούτε εισπράττεται χωρίς τυπικό νόμο που καθορίζει το υποκείμενο της φορολογίας και το εισόδημα, το είδος της περιουσίας, τις δαπάνες και τις συναλλαγές ή τις κατηγορίες τους, στις οποίες αναφέρεται ο φόρος». Από τα ως άνω άρθρα συνάγεται η εξουσία του Κράτους προς επιβολή και είσπραξη των φόρων, η οποία αποτελεί κατεξοχήν πεδίο μονομερούς άσκησης της κρατικής κυριαρχίας (βλ. Β. Γκέρτσο, άρθρο 78 σε Φ. Σπυρόπουλος- Ξ. Κοντιάδης- Χ. Ανθόπουλος-Γ. Γεραπετρίτης (διεύθ.), Σύνταγμα. Κατ’ άρθρο ερμηνεία, Σάκκουλας, 2017, σελ. 1205).
Αντικείμενο της κανονιστικής αρμοδιότητας της Διοίκησης αποτελεί κάθε θέμα το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί με πράξη του νομοθετικού οργάνου, εκτός από εκείνα που εξαιρούνται από τη νομοθετική εξουσιοδότηση με ρητή συνταγματική διάταξη ή των οποίων η εξαίρεση προκύπτει σαφώς από τις συνταγματικές διατάξεις. Τέτοιες εξαιρέσεις προβλέπονται,μεταξύ άλλων, στα άρθρα 77 παρ. 1 (αυθεντική ερμηνεία των νόμων), και 78 (φορολογία, φορολογικές απαλλαγές και απονομή συντάξεων) του  Συντάγματος.
Στα πλαίσια και υπό του όρους του Συντάγματος και του δημοκρατικού πολιτεύματος, ο  στενός πυρήνας του Κράτους, η  δράση δηλαδή της Διοίκησης που συνδέεται άμεσα με τα παραδοσιακά θεμέλια της κρατικής κυριαρχίας  όπως ασφάλεια, δικαιοσύνη, φορολογία και η μονομερής άσκηση καταναγκασμού τίθεται, ως δέσμη αρμοδιοτήτων, εκτός της εκχώρησης σε μη κρατικούς φορείς, τούτο δε γίνεται παγίως δεκτό και στην νομολογία.
Η νομοθετική εξουσιοδότηση για να είναι νόμιμη, πρέπει να είναι ειδική και ορισμένη, δηλαδή να προβαίνει σε συγκεκριμένο προσδιορισμό του αντικειμένου της και να καθορίζει τα όριά της σε σχέση προς αυτό. Επομένως, η εξουσιοδοτική διάταξη δεν πρέπει να είναι γενική και αόριστη, ασχέτως αν είναι ευρεία ή στενή, αν περιλαμβάνει δηλαδή μεγάλο ή μικρό αριθμό περιπτώσεων τις οποίες η Διοίκηση μπορεί να ρυθμίσει κανονιστικώς βάσει της νομοθετικής εξουσιοδότησης. Η ευρύτητα, συνεπώς, της εξουσιοδότησης, εφόσον το περιεχόμενό της είναι ορισμένο, δεν επηρεάζει το κύρος της (ΣτΕ ΣτΕ 3051/2014   2267, 2325/2013, Ολ 1210/2010, 11/1999, Ολ 1466/1995).
Το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 43 Συντάγματος επιτρέπει, κατ’εξαίρεση, την παροχή νομοθετικής εξουσιοδότησης και σε άλλα όργανα της Διοίκησης, υποδεέστερα του Προέδρου της Δημοκρατίας (Υπουργικό Συμβούλιο, Πρωθυπουργό, Υπουργό, Δημοτικό Συμβούλιο, Σύγκλητο ΑΕΙ κ.λπ.). 
Εν προκειμένω, το Σύνταγμα τάσσει αυστηρότερες προϋποθέσεις ως προς το εύρος της εξουσιοδότησης, δεδομένου ότι με τον τρόπο αυτό τα όργανα της Διοίκησης, που μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο απομακρυσμένα από την πηγή της λαϊκής κυριαρχίας, περιβάλλονται με νομοθετικές, κατ’ουσία, αρμοδιότητες. Η κανονιστική αυτή αρμοδιότητα αφορά τη ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων, η θεμάτων με τοπικό ενδιαφέρον ή με χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό. Ερμηνεύοντας τους ανωτέρω όρους, η νομολογία δέχεται ότι ειδικότερα είναι τα θέματα που αποτελούν μερικότερη περίπτωση του θέματος που αποτελεί κύριο αντικείμενο της νομοθετικής ρύθμισης ή έχει λεπτομερειακό χαρακτήρα σε σχέση με τη βασική ουσιαστική ρύθμιση που περιέχεται στον νόμο.  Απαιτείται, επομένως, στην περίπτωση αυτή, να περιέχει το νομοθετικό κείμενο όχι απλώς τον καθ’ ύλην προσδιορισμό του αντικειμένου της εξουσιοδοτήσεως, αλλά, επί πλέον και την ουσιαστική ρύθμιση του, έστω και σε γενικό, ορισμένο, όμως, πλαίσιο σύμφωνα προς το οποίο θα ενεργήσει η Διοίκηση προκειμένου να ρυθμίσει τα μερικότερα θέματα (βλ. ενδ. ΣτΕ Ολ 1101/2002, Ολ 2815/2004). Χαρακτηριστικές περιπτώσεις συναφώς είναι ο προσδιορισμός του χρόνου προβολής των πολιτικών κομμάτων από τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα κατά την προεκλογική περίοδο (ΣτΕ Ολ 3427/2010 (μειοψ.), ΣτΕ 4331/1996) και ο καθορισμός της τιμής εισιτηρίων στα καζίνα (ΣτΕ Ολ 4027/1998) που έχουν έχουν χαρακτήρα ειδικότερου θέματος. Η επιβολή στα μέλη των δικηγορικών συλλόγων εισφορών προς χάρη της εξυπηρέτηση σκοπών για τους οποίους έχουν συσταθεί ως νπδδ, με απόφαση της οικείας Γενικής Συνέλευσης ρυθμίζει ειδικότερο θέμα των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου από την ίδια την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου (ΣτΕ Ολ 4430/1984, 2274/1985), ΣτΕ 2536/2011).    Σύμφωνα με την Απόφαση  ΣτΕ 1934/1998 για τα παρκόμετρα και την άσκηση εν γένει αρμοδιοτήτων αστυνομικής φύσεως από ιδιώτες, «...οι μνημονευμένες διατάξεις του άρθ. 36 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα και του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994, κατά το μέρος που προβλέπουν ευθέως ή επιτρέπουν την ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων (βεβαίωση της παράβασης, ακινητοποίηση οχημάτων, επιβολή προστίμων) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αντίκεινται στις θεμελιώδεις διατάξεις του άρθ. 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων, αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, δια της αστυνομικής αρχής, μόνο από το Κράτος (και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ’ ύλην κρατικές υπηρεσίες) και όχι από ιδιώτες».
Στην πρόσφατη απόφαση 2192/2014, το Δικαστήριό Σας έκρινε ότι «η εθνική άμυνα, η δημόσια τάξη και η κρατική ασφάλεια, ειδικότερες εκφάνσεις των οποίων αποτελεί η πρόληψη και η καταστολή του εγκλήματος, ως κατεξοχήν δημόσιες εξουσίες και εκφράσεις κυριαρχίας, αποτελούν αρμοδιότητες αναπόσπαστες από τον πυρήνα της κρατικής εξουσίας. Για τον λόγο αυτό, η άσκηση των επιμέρους αρμοδιοτήτων που συγκροτούν την αποστολή των σωμάτων αυτών, μη δυνάμενη κατ’ αρχήν να παραχωρηθεί σε ιδιώτες ασκείται, μέσω των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, μόνον από το κράτος» (Βλ. επίσης ΣτΕ 867/2002, ΤοΣ, 2002, σελ. 653 επ. με αντικείμενο την ιδιωτικοποίηση του ΟΔΔΥ). Οι Ανεξάρτητες Αρχές που επιτελούν ειδικό έργο είτε αυτές που προβλέπονται από το Σύνταγμα είτε αυτές που ιδρύονται με νόμο μπορούν να καταστούν φορείς κανονιστικής αρμοδιότητας για τη ρύθμιση ειδικότερου θέματος ή θέματος με τεχνικό ή λεπτομερειακό χαρακτήρα (ΣτΕ 930/1990 Ολ.) με ειδική εξουσιοδότηση νόμου. Προκειμένου να χορηγηθεί νομοθετική εξουσιοδότηση σε Ανεξάρτητη Αρχή αυτή θα πρέπει να θεωρηθεί «όργανο της διοίκησης» και να προσδιοριστεί το θέμα για το οποίο θα της χορηγηθεί η νομοθετική εξουσιοδότηση. 
Οι προαναφερθείσες στον εξουσιοδοτικό νόμο 4389/16  και τις προσβαλλόμενες πράξεις, δραστηριότητες  της ΑΑΔΕ δεν δύνανται  να αποτελέσουν αντικείμενο νομοθετικής εξουσιοδότησης κατά το άρθρο 43 παρ. 2 Συντάγματος. 
Η κανονιστική δράση της διοίκησης τίθεται, με βάση   τον Ν. 4389/2016, σε ένα ευρύτατο και γενικό ερμηνευτικό πλαίσιο, βάσει του οποίου η ΑΑΔΕ αντικαθιστά τη λειτουργία του νομοθέτη σε μια σειρά ζητημάτων γενικής φορολογικής και οικονομικής πολιτικής και διοίκησης (όπως π.χ. ειδικότερα, ο προσδιορισμός των εσόδων, ο έλεγχος της είσπραξής τους, τα μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας , λαθρεμπορίου,  της δημόσιας υγείας ,τα θέματα του γενικού χημείου του κράτους ,ο εντοπισμός των φαινομένων διαφθοράς και παραοικονομίας και ο καταλογισμός φορολογικών παραβάσεων   κλπ) Συνεπώς,  θέτει παράνομα κανόνες δικαίου, αφού στηρίζεται σε διάταξη νόμου (Ν 4389/2016), η οποία δεν έχει οποιοδήποτε συνταγματικό έρεισμα. (ΣτΕ 1934/1998 , 1717/2003, 2192/2014, ΣτΕ 867/2002)
Με τον  εξουσιοδοτικό νόμο 4389/2016 συντελείται η πλήρης εκχώρηση των ανωτέρω αρμοδιοτήτων που εντάσσονται στη φορολογική πολιτική και διοίκηση, και δη πεδίων που ανήκουν στην άσκηση της γενικής πολιτικής της χώρας,  από την Κεντρική Διοίκηση - Κυβέρνηση του Κράτους, δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών, σε μια Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία είναι μεν δημόσια αρχή, δεν εντάσσεται όμως οργανικά και λειτουργικά στον στενό κρατικό πυρήνα. 
Οι ανωτέρω  αρμοδιοτήτες της ΑΑΔΕ, φορολογικού, δημοσιονομικού και εν γένει αυστηρά καταναγκαστικού χαρακτήρα ή ακόμη και «αστυνομικής» φύσης, καθιστά παράνομη και αντισυνταγματική την ανάθεσή τους σε μια Αρχή που δεν υπόκειται σε ιεραρχικό διοικητικό έλεγχο ή εποπτεία ούτε υπάγεται στον πολιτικό ή ουσιαστικό έλεγχο της Κυβέρνησης.  Η ΑΑΔΕ δεν υπόκειται ,εξάλλου, ούτε σε ουσιαστικό κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Τα θέματα τα οποία ρύθμισαν με κανονιστικό περιεχόμενο οι προσβαλλόμενες πράξεις δεν αποτελούν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, ούτε τεχνικού ή λεπτομερειακού χαρακτήρα, κατά την έννοια της διατάξεως του άρθρου 43 παρ. 2 εδάφιο β΄ του Συντάγματος
Σύμφωνα με το άρθρο άρθρο 4 παρ. 1 του Ν 4389/16  με τίτλο  «Σχέσεις με τη Βουλή και διοικητικές αρχές»:
Τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, καθώς και ο Διοικητής της Αρχής, μετά από αίτημα διαρκούς ή άλλης Επιτροπής της Βουλής, ή κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας, καταθέτουν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 138Α σε συνδυασμό με το άρθρο 41Α του Κανονισμού αυτής, σχετικά με θέματα που αφορούν στις αρμοδιότητες της Αρχής. : “1. Κάθε ανεξάρτητη αρχή, συνταγματικά κατοχυρωμένη ή συσταθείσα με νόμο, υποβάλλει στον Πρόεδρο της Βουλής, μέχρι την 31η Μαρτίου κάθε έτους, έκθεση πεπραγμένων για το έργο της κατά το προηγούμενο έτος. 
Ο Πρόεδρος της Βουλής διαβιβάζει την έκθεση στη μόνιμη επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ή στην αρμόδια διαρκή επιτροπή ή και σε επιτροπή συνιστώμενη, κατά περίπτωση, από τη Διάσκεψη των Προέδρων”  Περαιτέρω ,  παρ. 4, Η μόνιμη επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, η αρμόδια διαρκής επιτροπή και η τυχόν συνιστώμενη κατά την παράγραφο 1 επιτροπή υποβάλλουν στον Πρόεδρο της Βουλής τα πορίσματα των συζητήσεών τους για το έργο κάθε ανεξάρτητης αρχής, ο οποίος τα αποστέλλει στον αρμόδιο Υπουργό και την ελεγχόμενη αρχή. (παρ. 5 και 6)
Η  διαδικασία του ανωτέρω άρθρου αφορά σε απλό δικαίωμα ακρόασης κατόπιν αιτήσεως και  δεν συνιστά παρά έναν ελλιπή και αποσπασματικό κοινοβουλευτικό έλεγχο και  ουδεμία σχέση έχει με  αυτόν στον οποίον υπόκειται η εκλεγμένη κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με τις επιταγές  του Συντάγματος . 
Η ΑΑΔΕ , αν και υποκαθιστά ουσιαστικά την κυβέρνηση σε κρίσιμο τομέα, δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε διοικητικό ή  ιεραρχικό έλεγχο αλλά ούτε καν σε  στοιχειώδη πολιτικό έλεγχο. 
Ως Ανεξάρτητη Αρχή δεν υπάγεται άλλωστε εκ φύσεως  σε διοικητικό και ιεραρχικό έλεγχο ούτε σε οποιονδήποτε ,στοιχειώδη έστω, πολιτικό έλεγχο και εποπτεία. 
Ο δε κοινοβουλευτικός έλεγχος που εξαντλείται  σε δικαίωμα ακροάσεως είναι αποσπασματικός και ελλιπής. Πάντα ταύτα δε παρά το ότι η ΑΑΔΕ έχει αρμοδιότητες που εμπίπτουν στην νομοθετική εξουσία και στον στενό πυρήνα κρατικής εξουσίας ασκούσα ουσιαστικά γενική κυβερνητική πολιτική και εκτελεστική εξουσία  χωρίς να  δεσμεύεται από  τις εγγυήσεις ευθύνης και λογοδοσίας που είναι προϋπόθεση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος για την Κυβέρνηση. 
Περαιτέρω, ο Διοικητής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  της ΑΑΔΕ, αν και ασκούν κρατική ουσιαστικά εξουσία, δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ,δεν διορίζονται από την Κυβέρνηση, ούτε από την διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπως οι λοιπές Ανεξάρτητες Αρχές και δεν μπορούν να παυθούν  ή να ανακληθούν από αυτήν παρά μόνο μετά από πρόταση του Συμβουλίου Διοίκησης της Αρχής στον Υπουργό Οικονομικών (άρθρο 16 του Ν 4389/16) ,ούτε υπόκεινται στον οποιονδήποτε  ιεραρχικό έλεγχο του Υπουργού Οικονομικών. Περαιτέρω ,όπως ρητά ορίζεται στο άρθρο 3 του Ν 4389/16 ,ο Διοικητής, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης και ο Εμπειρογνώμονας, παρ’όλον ότι έχουν ευρύτατες κανονιστικές εξουσίες και αρμοδιότητες,    δεν  δεσμεύονται από το Σύνταγμα και την πίστη προς την πατρίδα όπως απαιτεί το άρθρο 103 παρ. 1 Συντάγματος  αλλά από  όρους αόριστους και αμφιλεγόμενους όπως  η «συνειδηση» , ο «νόμος» η «ακεραιότητα» ,η  «αμεροληψία» ,η προσήλωση στις αρχές της Αρχής ,  η «στοχοθεσία» (άρθρα 18,20,22 Ν4389/16) ,υπέρτατη αρχή της Αρχής με στόχο την είσπραξη των δημοσίων εσόδων και την αποπληρωμή των δανειστών , που  συνοδεύεται από τα αντίστοιχα νομοθετημένα «bonus» κατά τα πρότυπα κερδοφορίας  των ιδιωτικών χρηματιστικών -κεφαλαιουχικών ιδιωτικών εταιρειών  και όχι με βάση την αρχή της χρηστής διοίκησης και των συνταγματικών επιταγών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της προστασίας των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Στην ΑΑΔΕ ανήκουν κατ΄εξουσιοδότηση του Ν4389/16 όλες οι αρμοδιότητες του άρθρου 1 του Ν 4093/12 (Αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Εσόδων) και του  Ν4174/13 (φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις) . 
Στο άρθρο 27 Ν. 4174/2013 προβλέπονται οι τεχνικές ελέγχου των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων και εξουσιοδοτείται ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων να εξειδικεύσει το περιεχόμενό τους. 
Ήδη η ως άνω εξουσιοδότηση χορηγείται στον Διοικητή της ΑΑΔΕ ,δυνάμει δε αυτής καθόρισε και  εξέδωσε και την δευτέρα προσβαλλομένη με την οποία εξουσιοδότησε τους  εκεί αναφερόμενους ιδιωτικούς τραπεζικούς φορείς για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων που αναφέρονται. 
Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ αποκτά την αρμοδιότητα να διαμορφώσει έτσι κατά το δοκούν, με απόφασή του, τόσο τον προσδιορισμό και την είσπραξη των φόρων όσο και το περιεχόμενο των τεχνικών ελέγχου. 
Το άρθρο 27 του ν 4174/2013 δεν προσδιορίζει το περιεχόμενο των τεχνικών ελέγχου. Με τον  προσδιορισμό του κάθε μορφής τεχνικού ελέγχου καθορίζονται  οι μέθοδοι με τις οποίες η φορολογική διοίκηση θα προσδιορίσει τη φορολογητέα ύλη δηλαδή το οικονομικό μέγεθος επί του οποίου επιβάλλεται ο φόρος. 
Κατά συνέπεια ο προσδιορισμός της φορολογητέας ύλης συναρτάται απολύτως με το περιεχόμενο των επιμέρους τεχνικών ελέγχου, που πλέον προσδιορίζονται πλήρως και απολύτως από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ. 
Ο  προσδιορισμός της φορολογητέας ύλης και της φορολογικής βάσης συναρτάται απολύτως με το περιεχόμενο των επιμέρους τεχνικών ελέγχου, που πλέον προσδιορίζονται πλήρως  από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ και την αυθαίρετη κρίση του. 
Ο προσδιορισμός της φορολογικής βάσης πραγματοποιείται με κανονιστική πράξη του Διοικητή της ΑΑΔΕ και όχι με τυπικό νόμο, όπως επιβάλλεται από το άρθρο 78 του Συντάγματος, ή δια κανονιστικής πράξεως της κεντρικής διοίκησης δυνάμει ειδικής και ορισμένης νομοθετικής εξουσιοδότησης. 
Ως εκ τούτου ο προσδιορισμός της φορολογικής βάσης πραγματοποιείται με κανονιστική πράξη του Διοικητή της ΑΑΔΕ και όχι με τυπικό νόμο, όπως επιβάλλεται από το άρθρο 78 του Συντάγματος, ή έστω δια κανονιστικής πράξεως της κεντρικής διοίκησης δυνάμει ειδικής και ορισμένης νομοθετικής εξουσιοδότησης.

ΤΡΙΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 9Α του Συντάγματος, «Καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από την συλλογή ,επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων, όπως νόμος ορίζει. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων  διασφαλίζεται από ανεξάρτητη αρχή που συγκροτείται και λειτουργεί ,όπως νόμος ορίζει».
Η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.  Ο νόμος παρέχει ορισμένα δικαιώματα στα φυσικά πρόσωπα (τα υποκείμενα των δεδομένων) και θέτει συγκεκριμένες υποχρεώσεις σε όσους τηρούν και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα (τους υπευθύνους επεξεργασίας).    Η προστασία των προσωπικών δεδομένων εγκαθιδρύεται και προστατεύεται από την Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (άρθρο 6) ,την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (άρθρο 8) και τον Χάρτη των θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης  (άρθρο 8) .  Με τον Νομο 2472/97 και δη το άρθρο 7 αυτού , και τον Νόμο  3471/2006 η προστασία αυτή εξειδικεύεται και ορίζεται ,μεταξύ άλλων και όσον αφορά στην υπό κρίση περίπτωση (άρθρο 7 ν 2472/97)  ότι « Η συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων επιτρέπεται κατ’εξαίρεση  .. ε) στην άσκηση δημοσίου  φορολογικού ελέγχου ή δημοσίου ελέγχου κοινωνικών παροχών»
Με το άρθρο 2 παρ 4β της πρώτης προσβαλλομένης  με θέμα «Κανονισμός Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων,  ορίζεται ρητά ότι « το προσωπικό της Αρχής ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας που έχει με την Αρχή καταλαμβάνεται από τις διατάξεις του φορολογικού απορρήτου ,όπως εκάστοτε ισχύουν»  
Το ίδιο αναγράφεται και στην δεύτερη προσβαλλομένη «  Οι Φορείς Είσπραξης αναλαμβάνουν την υποχρέωση τήρησης των διατάξεων τουν.2472/1997 «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων» όπως ισχύει»  Όπως  αναγράφεται στην δευτέρα προσβαλλομένη, η υλοποίηση της είσπραξης  των εκεί αναφερομένων φόρων και εσόδων προϋποθέτει μια σειρά ανταλλαγών-αλληλεπίδρασης ,όπως εκεί λεπτομερώς περιγράφεται, μεταξύ των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΑΑΔΕ ,όπου βρίσκονται τα αρχεία με τα προσωπικά δεδομένα των φορολογουμένων από τα αντίστοιχα της πρώην Γενικής Γραμματείας Εσόδων,    και των εξουσιοδοτηθέντων τραπεζικών και μη ιδρυμάτων που έχουν έτσι πλήρη πρόσβαση σε αυτά,  με μεγάλο και μη προκαθοριζόμενο αριθμό υπαλλήλων τους. 
Για όσους λόγους  έχουμε ήδη  ανωτέρω αναπτύξει στον πρώτο ,δεύτερο και τρίτο λόγους ακύρωσης ,  η ΑΑΔΕ δεν είναι κατά το Σύνταγμα  νόμιμη δημόσια φορολογική αρχή καθόσον η ίδρυση και λειτουργία της προσκρούει στα προαναφερθέντα άρθρα του Συντάγματος, καταλαμβάνεται  όμως από το φορολογικό απόρρητο εφόσον  τηρεί  και επεξεργάζεται αρχείο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. 
Με την δεύτερη προσβαλλομένη ,η ΑΑΔΕ έθεσε στην διάθεση όλων των προαναφερθέντων ημεδαπών και αλλοδαπών τραπεζικών ιδρυμάτων και των υπολοίπων φορέων που εκεί αναφέρει ,όπως π.χ τα ΕΛΤΑ,  όλα τα ευαίσθητα στοιχεία των φορολογουμένων από το αρχείο της χωρίς αυτοί να ερωτηθούν και να δώσουν την συναίνεσή τους καθόσον η είσπραξη των δημοσίων εσόδων γίνεται πλέον από τα τραπεζικά ιδρύματα χωρίς να προβλέπεται καν η συναίνεση του ενδιαφερομένου για την μεταφορά των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του σε μεγάλο αριθμό   νομικών προσώπων τα οποία δεν έχουν την ιδιότητα της «φορολογικής αρχής» καθώς και σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων αυτών στην διάθεση των οποίων είναι «με το πάτημα ενός κουμπιού» του υπολογιστή όλα τα προσωπικά δεδομένα του φορολογούμενου καθώς και ημών των αιτούντων. 
Με την  δεύτερη προσβαλλομένη με αριθ. Α Δ.Π.Δ.Α. Α.Α.Δ.Ε. Γ1107473 ΕΞ 2017 (ΦΕΚ 2435/17-7-2017) Απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με θέμα « Ανάθεση είσπραξης δημοσίων εσόδων σε Φορείς Είσπραξης»   που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ Αριθ. Φύλλου 2435 στις 17-7-2017 , η Α.Α.Δ.Ε ανέθεσε την είσπραξη δημοσίων εσόδων σε τραπεζικά ιδρύματα  ,  και μεταβίβασε έτσι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών ,μεταξύ των οποίων και τα δικά μας των αιτούντων , στα ανωτέρω τραπεζικά και άλλα ιδρύματα. Στα ευαίσθητα αυτά προσωπικά δεδομένα περιλαμβάνονται πληροφορίες όπως ο αριθμός φορολογικού μητρώου , η κατοικία, η ηλικία, η κατάσταση της υγείας, η ακίνητη περιουσία, η οικογενειακή κατάσταση ,το εισόδημα,οι οφειλές προς την εφορία, η υπαγωγή ή μη στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που προϋποθέτουν την απαλλαγή από την δαπάνη ανά συναλλαγή με την τράπεζα.
Κατά την ανάθεση αυτή της προσβαλλομένης δεν τηρήθηκαν οι απαιτούμενες εγγυήσεις από  το Σύνταγμα , διότι δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση και συναίνεση εφόσον ο φορολογούμενος εξαναγκάστηκε στην πράξη να αποδεχτεί μια δεδομένη κατάσταση για την οποία δεν έδωσε νόμιμα την συναίνεσή του.

ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Στο άρθρο 47 παρ. 1 του π.δ. 18/1989 ορίζεται: 
«1. Αίτηση ακυρώσεως δικαιούται να ασκήσει ο ιδιώτης ή το νομικό πρόσωπο, τους οποίους αφορά η διοικητική πράξη ή των οποίων έννομα συμφέροντα, έστω και μη χρηματικά, προσβάλλονται από αυτήν». Κατά την έννοια της διατάξεως αυτής, για την άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως τόσο κατά ατομικής όσο και κατά κανονιστικής πράξεως απαιτείται προσωπικό, άμεσο και ενεστώς έννομο συμφέρον του αιτούντος και δεν αρκεί το γενικό ενδιαφέρον του κάθε πολίτη για την τήρηση των νόμων και τη σύννομη άσκηση της διοικητικής εξουσίας ούτε συμφέρον μελλοντικό ή απλώς ενδεχόμενο (ΣτΕ 4391/2011 7μ., 2446/1992 7μ.), ειδικότερα δε για την προσβολή κανονιστικής πράξεως, άμεσο και ενεστώς έννομο συμφέρον γεννάται, κατ’ αρχήν, από την έναρξη της ισχύος της, από την οποία επέρχεται μεταβολή στην έννομη τάξη (ΣτΕ 1253/2006 7μ.). Εξ άλλου, κατά τα παγίως γενόμενα δεκτά (ΣτΕ 880/2016 7μ., 1844/2013 7μ., 4391/2011 7μ., 4331/2011, 3153/2003, 2484/2000 7μ. κ.ά.), το έννομο συμφέρον για την άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως πρέπει να υφίσταται σωρευτικώς σε τρία χρονικά σημεία, ήτοι κατά τον χρόνο 
α) της τελειώσεως (εκδόσεως ή δημοσιεύσεως) της προσβαλλομένης διοικητικής πράξεως, 
β) της ασκήσεως του ενδίκου βοηθήματος και 
γ) και της συζητήσεως της υποθέσεως ενώπιον του Δικαστηρίου. 
Η ύπαρξη δε του εννόμου συμφέροντος κρίνεται, όταν η διοικητική πράξη δεν απευθύνεται ευθέως προς τον αιτούντα δημιουργώντας γι’ αυτόν συγκεκριμένες έννομες συνέπειες (όπως συμβαίνει επί κανονιστικών πράξεων), από τον σύνδεσμο που υπάρχει μεταξύ των εννόμων αποτελεσμάτων των επερχομένων από την προσβαλλόμενη διοικητική πράξη και του περιεχομένου μιας συγκεκριμένης νομικής κατάστασης ή ιδιότητας, στην οποία βρίσκεται ή την οποία ο αιτών έχει και επικαλείται (ΣτΕ 3317/2014 Ολομ., 2855-2856/1985 Ολομ., 2160-2161/2014 7μ., 2629/2011 7μ., 2303/2011 7μ., 2717/2007 7μ. κ.ά.).
Οι πέντε πρώτοι αιτούντες, είμαστε δικηγόροι, εγγεγραμμένοι στον  Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών  και στρεφόμαστε κατά των κανονιστικών πράξεων εφαρμογής του Ν. 4389/2016, κατά το μέρος που προσβάλλουν τις επικαλούμενες συνταγματικές διατάξεις και γενικές αρχές και θίγουν τα επαγγελματικά δικαιώματα και τα προσωπικά μας συμφέροντα. 
Οι δε δύο επόμενοι είμαστε συνταξιούχοι δικηγόροι. Υπαγόμαστε όλοι, οι μεν πέντε πρώτοι ως εν ενεργεία επαγγελματίες νομικοί, οι δε επόμενοι δύο (οι  6η και 7η ) ως συνταξιούχοι,  στη δικαιοδοσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων  ως φορολογούμενοι. 
Οι πέντε πρώτοι αιτούντες ως εν ενεργεία δικηγόροι  επιβαρυνόμεθα με  φόρους, ΕΝΦΙΑ, τέλη επιτηδεύματος, και υποκείμεθα στη δικαιοδοσία της «ΑΑΔΕ »,  η οποία προσδιορίζει πλέον κυριαρχικά  είσπραξη των φόρων και τελών που μας αναλογούν, τον τρόπο ελέγχου και διαπίστωσης της φορολογητέας ύλης, την λήψη αναγκαστικών μέτρων, χωρίς όμως να υπόκειται, όπως προαναφέραμε, σε οποιονδήποτε πολιτικό, κρατικό, κοινωνικό και κοινοβουλευτικό έλεγχο για τις αποφάσεις της αυτές. 
Πράγματι ,η εν λόγω Αρχή έχει ήδη λάβει  σωρηδόν και με καταχρηστικό τρόπο αναγκαστικά μέτρα είσπραξης μη συνταγματικά προσδιορισμένων εσόδων, όπως πλασματικών φόρων εισοδήματος που προέκυψαν από την κατάργηση του αφορολογήτου  ορίου και μόνον και παρά την ύπαρξη εκκρεμών δικών, εις βάρος της τρίτης και τέταρτου από εμάς, τα οποία συνίστανται σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων. 
Ταυτόχρονα, όλοι έχουμε υποστεί την  αναγκαστική διαρροή των προσωπικών μας δεδομένων που έχουν περιέλθει σε μεγάλο αριθμό τραπεζικών και λοιπών ιδρυμάτων που αναφέρονται στη δεύτερη προσβαλλομένη. 
Επειδή, εξάλλου, η σύσταση της Α.Α.Δ.Ε  δεν συνιστά  κάποια ενδεχομένως  ήσσονος σημασίας συνταγματική παραβίαση, αλλά συνιστά παραβίαση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος, όπως αυτού που αφορά στη λαϊκή κυριαρχία και εν γένει στο πολίτευμά μας, καθόσον το κράτος έχει απεκδυθεί από το σύνολο της εκτελεστικής του αρμοδιότητας σε έναν  εξόχως κρίσιμο τομέα όπως αυτός της φορολογικής νομοθεσίας και διοίκησης και της είσπραξης των δημοσίων εσόδων, αλλά και έχει παραβιασθεί κατάφωρα η βούληση του ελληνικού λαού, όπως εκφράσθηκε κυριαρχικά στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 (ενάντια μεταξύ άλλων στην ίδρυση αυτής της αρχής), έχουμε το δικαίωμα, αλλά και την  υποχρέωση, βάσει του άρθρου 120 του Συντάγματος, να ζητήσουμε την ακύρωση των προσβαλλομένων πράξεων, αλλά και την κήρυξη των επίμαχων διατάξεων του Ν. 4389/2016 και του Ν. 4336/2015, ως αντισυνταγματικών. 
Επειδή οι προσβαλλόμενες κανονιστικές πράξεις ,που συνιστούν εκτελεστές διοικητικές πράξεις ,παραδεκτώς και εμπροθέσμως προσβάλλονται  ενώπιον του Δικαστηρίου Σας.
Επειδή, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 14 παρ. 5 του ΠΔ 18/89 ,σε συνδυασμό με την διάταξη του άρθρου 1 του Ν 3900/2010 παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής της παρούσας αιτήσεως ακυρώσεως στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου Σας ή άλλως στην επταμελή σύνθεση του Δικαστηρίου ,όταν η ακυρωτική διαφορά παρουσιάζει στοιχεία μείζονος σπουδαιότητας  ή όταν με το ασκηθέν ένδικο μέσο τίθεται ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος που έχει συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπων . 
Επειδή, σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη λεχθεί, φρονούμε ότι η παρούσα αίτηση ακυρώσεως πρέπει να εισαχθεί στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου  με πράξη του αξιοτίμου κ. Προέδρου, λόγω πρόδηλης βαρύτητας του τιθεμένου νομικού ζητήματος.
Επειδή προσάγεται το απαιτούμενο παράβολο. Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 63 παρ. 1 του Κώδικα Δικηγόρων, δεν υποχρεούμεθα στην καταβολή γραμματίου προκαταβολής εισφορών.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την ρητή επιφύλαξη όσων τυχόν προσθέσουμε νόμιμα

ΖΗΤΟΥΜΕ

1) Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτηση ακυρώσεως  2) Να ακυρωθούν οι προσβαλλόμενες πράξεις, ήτοι οι Α) η με αριθ. Δ.ΟΡΓ.Α 1063470 ΕΞ 2017  Απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) με θέμα «Κανονισμός Λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε)» που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 1579 / 9-5-2017 και διορθώθηκε ως προς τον αριθμό αυτής, σε αριθμό Απόφασης Δ.ΟΡΓ.Γ.Α 1063420 ΕΞ 2017 και  δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β  1710/18-5-2017 και
Β) η με αριθ. Αριθμ. Δ.Π.Δ.Α. Α.Α.Δ.Ε. Γ 1107473 ΕΞ 2017 Απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με θέμα « Ανάθεση είσπραξης δημοσίων εσόδων σε Φορείς Είσπραξης»  που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’  2435 / 17-7-2017.
3) Να κηρυχθούν, ως αντισυνταγματικές, οι αναφερθείσες στην παρούσα μας διατάξεις του Ν. 4389/2016 και του Ν. 4336/2015, που αφορούν στην ίδρυση και λειτουργία της καθ’ού (ΑΑΔΕ). 4) Να καταδικαστεί το Ελληνικό Δημόσιο στην εν γένει δικαστική μας δαπάνη
Αντίκλητο ορίζουμε τον υπογράφοντα την παρούσα πληρεξούσιο δικηγόρο,    Ελένη Κων. Καστρινάκη , Δικηγόρο ,κάτοικο Αυμαρουσίου Αττικής οδέ Βεργίνας 4-6 ,ΑΜ 11067ΔΣΑ ,τηλ. 210 8053676, 6977195846   email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2017Κάνοντας ένα flash back θα δούμε πως ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ έχουν κινηθεί ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ, καταθέτοντας προσφυγή, η οποία συνεκδικάστηκε με την προσφυγή των επτά δικηγόρων.

Καλλιόπη Σουφλή

Πυρ ομαδόν εφοριακών κατά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων


Πυρ ομαδόν εφοριακών κατά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων

Ομαδικά πυρά από τους εφοριακούς και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις δέχεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που προβλέφθηκε με το νόμο 4389/2016 και λειτουργεί από 1η Ιανουαρίου 2017, καθώς όπως καταγγέλλουν καταργεί βασικές αρμοδιότητες του στενού πυρήνα του Κράτους και καθίσταται απόλυτος και πλήρως ανέλεγκτος κριτής των φορολογικών ελέγχων.

Εξι εφοριακοί και τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικός και παράνομος ο νόμος  4389/2017 με τον οποίο η ΑΑΔΕ ανέλαβε τον νευραλγικό τομέα της είσπραξης των εσόδων του κράτους και της οργάνωσης των φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων με δυνατότητα παρέμβασης στο νομοθετικό φορολογικό έργο.
Όπως υποστηρίζουν μάλιστα νομικοί, ανατίθενται σε αυτήν αρμοδιότητες του στενού πυρήνα του κράτους και είναι πολιτικά "ανεύθυνη", αφού δεν υπόκειται σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό έλεγχο, παρότι  υποκαθιστά την κυβέρνηση, ενώ θεωρούν πως ουσιαστικά καταργεί τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Αντισυνταγματικός

Οι προσφεύγοντες επισημαίνουν ότι οι αρμοδιότητες της Αρχής  -σε αντίθεση  με τις  Συνταγματικές επιταγές- την καθιστούν φορέα στην ουσία νομοθετικής εξουσίας, που υποκαθιστά εν τέλει την Κυβέρνηση, ενώ δεν μπορεί να ελεγχθεί από τα αρμόδια υπουργεία, δεν λογοδοτεί και δεν έχει ευθύνες, παρά τις περί αντιθέτου προβλέψεις του κοινοβουλευτικού συστήματος και της εκτελεστικής εξουσίας.

Ακόμη, υπογραμμίζουν ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η  ανάθεση στην Αρχή αρμοδιοτήτων που είναι φορολογικού, δημοσιονομικού και γενικά αυστηρά καταναγκαστικού και αστυνομικού χαρακτήρα και υπάγονται στις αρμοδιότητες του στενού κρατικού πυρήνα. Μάλιστα, επισημαίνουν στο σημείο αυτό την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που  έκρινε αντισυνταγματική την μεταφορά αστυνομικών αρμοδιοτήτων στους Δήμους, όπως και άλλες ανάλογες περιπτώσεις.
Παράλληλα ουσιαστικά μεταφέρονται υπο την έλεγχό της όλες οι φορολογικές υπηρεσίες της χώρας, γεγονός που συνιστά για τους υπαλλήλους δυσμενή υπηρεσιακή μεταβολή.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών και έξι πρώην υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και νυν υπάλληλοι της ΑΑΔΕ.

πηγή

Διαβάστε εδώ, ολη την προσφυγή των Εφοριακών
Εν αναμονή, λοιπόν της απόφασης που θα εκδόσει το ΣτΕ.

Τα κατατεθέντα στοιχεία, δεν επιδέχονται διαφορετικής ερμηνείας σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις προσφυγές, γιατί η οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία, παραπέμπει σε πλήρη και ολοσχερή κατάλυση του Συντάγματος.

ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ... ΥΠΕΡΑΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ;;;
ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ;;;

Στην περίπτωση αυτή, ας αναλάβουν και το κόστος των αποφάσεών τους...


Καλλιόπη Σουφλή

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-"ΒΟΜΒΑ"!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ,

ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ NATIONAL GEOGRAPHIC!


ΒΙΝΤΕΟ-"ΒΟΜΒΑ"! Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ NATIONAL GEOGRAPHIC!
Το ντοκιμαντέρ του Νάσιοναλ Τζεογκράφικ για την Ελλάδα,μια καλή απάντηση στους Σκοπιανούς

ΒΙΝΤΕΟ

indobserver

 

 

 

Δηλώνω άνθρωπος

Δηλώνω άνθρωπος

Δηλώνω «εθνικόφρων». Γνωρίζω ότι η λέξη έθνος παράγεται από τη λέξη έθος, από όπου και το εθιμικό δίκαιο. Γνωρίζω ικανοποιητικά την εθνική μας γλώσσα, την εθνική μας ιστορία, και λίγα πράγματα για την εθνική οικονομία.

Δηλώνω πατριώτης.

Ξέρω τι θα πει πατρίδα και ξέρω το χρέος μου γι’ αυτήν, σύμφωνα με τη ρήση του Πλάτωνα: «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσι».

Δηλώνω και Πόντιος. Δεν ξεχνώ τον Πόντο, τον έχω στην καρδιά μου και πηγαίνω όσο πιο συχνά μπορώ για να ανάβω ένα κερί, που με τη φλόγα του κρατεί άσβεστη τη μνήμη των προγόνων μου.

Δηλώνω Έλληνας. Κι ως Έλληνας αρνούμαι τη λέξη Μακεδονία είτε ως ουσιαστικό είτε ως επίθετο στα Σκόπια. Θεωρώ ότι κοιτίδα της φυσικής μας φιλοσοφίας είναι η Ιωνία και προέκταση της ιστορίας μας η Μεγάλη Ελλάδα, κι οπουδήποτε αλλού έζησε και δημιούργησε ο ελληνισμός.

Είμαι κι εγώ ένας από τα εκατομμύρια των Ελλήνων που δεν πήρε μίζες από τη Siemens, που δεν χρηματίστηκε από τα «εξοπλιστικά», που δεν δέχθηκε δώρα από τη Novartis, που δεν κερδοσκόπησε σε βάρος της χώρας του...

Είμαι κι εγώ ένας από τους πολλούς Έλληνες που σπούδασαν κι εργάστηκαν στην αλλοδαπή, αλλά γύρισαν πίσω στην πατρίδα, γιατί την αγαπούν κι ας μην ζουν από αυτήν.

Μα πάνω απ’ όλα δηλώνω άνθρωπος, που δεν θέτει όρια ανάμεσα σε ανθρώπους. Και που χαίρεται όταν ο φόρος του για την Ελλάδα γίνεται μέρισμα για τον φτωχό, παιχνίδι για το παιδί και ζωή για τον ηλικιωμένο. Κι ως άνθρωπος είμαι ενάντια σε κάθε μορφή αδικίας. Είμαι ενάντια σε κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην άλωση της χώρας εκ των έσω. Ενάντια σε ό,τι κάνει τη ζωή των πολλών αφόρητη χάρη στο άνομο κέρδος των λίγων ισχυρών. Είμαι ενάντια στην πολιτική που κάνει το λαό άθυρμα στο παιχνίδι της εξουσίας.

Διότι μέτρο για όλα είναι ο άνθρωπος. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Να θυμίσω ότι το θαύμα όλου του αρχαίου κόσμου, ο Παρθενώνας, ολοκληρώθηκε μέσα σε εννιά χρόνια (από το 447 έως το 438 π.Χ.) κι αφιερώθηκε στην πολιούχο θεά Αθηνά. Για την κατασκευή του δεν δόθηκαν μίζες, δεν λαδώθηκε κανείς πολιτικός και ουδείς πήρε προμήθεια από τα μάρμαρα της Πεντέλης! Κι όταν παντελώς άδικα κατηγορήθηκε ο Φειδίας ότι δήθεν έκλεψε από το χρυσάφι που προοριζόταν για το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς, ήταν τόσο προνοητικός που φρόντισε τα μέρη του που ήταν από χρυσάφι να είναι βιδωτά, έτσι ώστε τα έβγαλε, τα ζύγισε, κι αποδείχθηκε πως ήταν αθώος...

Στα χρόνια εκείνα, όταν η Ελλάδα έσπερνε σ’ όλη την οικουμένη φως, δεν υπήρχε ο νόμος περί (μη) ευθύνης υπουργών. Η παραγραφή ήταν έννοια άγνωστη και η ποινή, φυλακή ή εξορία. Η ουσία ήταν μία: Διέπραξες παρανομία ή δεν διέπραξες; Πρώτα το ουσιαστικό και μετά το διαδικαστικό.

Ο Έλληνας τα χρόνια εκείνα ήταν πατριώτης. Ο πολίτης ήταν συνάμα και οπλίτης. Εξαγορά της θητείας δεν υπήρχε. Ήταν ντροπή για τον Έλληνα να μην στρατευθεί. Τώρα γίνονται υπουργοί κι όσοι δεν υπηρέτησαν την πατρίδα!

Ο Έλληνας στα χρόνια της πάλαι ποτέ Δημοκρατίας είχε αρετή και ήθος. Γι’ αυτό η Ελλάδα στην παγκόσμια λίστα του πολιτισμού ήταν τότε πάνω από όλους τους λαούς της γνωστής οικουμένης. Αντίθετα, ο σημερινός Έλληνας είναι πρώτος σε άλλου είδους λίστες κι από τους πρώτους των πρώτων στη λίστα της παγκόσμιας διαφθοράς.

Κάθε λαός αξίζει αυτά που φροντίζει. Τι κι αν γονιδιακά παραμένει ο Έλληνας ίδιος, όταν ηθικά, εθιμικά και πολιτισμικά έχει αλλάξει; Νά γιατί οδηγηθήκαμε στο σημερινό χάλι. Γιατί μείναμε Έλληνες μόνο κατ' όνομα.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΠΗΓΗ   6/3/2018

 

 

 

 

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018

«Στης ιστορίας το χαρτί

ότι γραφτεί δε σβήνει

το χώμα σου Ελληνικό ήτανε και θα μείνει»


«Στης ιστορίας το χαρτί ότι γραφτεί δε σβήνει το χώμα σου Ελληνικό ήτανε και θα μείνει»

*Κάποιοι νομίζουν ότι θα μας κοιμήσουν και θα προχωρήσουν τα βρώμικα σχέδιά τους, που έχουν ως σκοπό την παράδοση του ονόματος της ιερής γης της Μακεδονίας.. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη.. «ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!»

ΣΤΙΧΟΙ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Η ιστορία γράφεται μ’αθάνατο μελάνι
Κι απο γενιά σ’άλλη γενιά βλαστούς και ρίζες βγάνει
Η ιστορία γράφεται κι η δόξα με αγώνες
Γιαυτές πολέμησαν μαζί Κρήτες και Μακεδόνες
Δεν υπάρχουν στο κόσμο δυό ήλιοι
Ένας ήλιος φωτίζει τη γή μας
Μια είναι η Μακεδονία
Μία μόνο και είναι δική μας
Μακεδονία όμορφη του Αλεξάνδρου χώρα
Με τις θυσίες κέρδισες της λευτεριάς τα δώρα
Στης ιστορίας το χαρτί οτι γραφτεί δε σβήνει
Το χώμα σου ελληνικό ήτανε και θα μείνει

tzinitzini Έρικα Τζαγκαράκη
https://www.youtube.com/watch?v=BrEEFtDmt3s

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ:

ΕΑΝ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!


ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ: ΕΑΝ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!https://www.youtube.com/watch?v=QovBxTZEipo
ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ

Τα φιλοκυβερνητικά site προσπαθούν να παρουσιάσουν τις αποκαθηλώσεις αγαλμάτων στα Σκόπια ως υποχώρησή τους:

Απομακρύνθηκε ο «Μέγας Αλέξανδρος» δωρεά των Τούρκων στο Αεροδρόμιο Σκοπίων

Βγήκατε με το 18,5% του εκλογικού σώματος.

Τώρα είστε σίγουρα κάτω από 15%.

Είστε ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ για να έχετε το δικαίωμα να παραχωρήσετε το όνομα της Μακεδονίας:

Για να το ξεκαθαρίσουμε:

ΕΑΝ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!

ΙΣΩΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΑΣ ΕΑΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΤΕ...

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ...ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ...

hggiken

 

 

 

Ποιος ήταν ο μυστηριώδης ήρωας της Μάχης του Μαραθώνα που εξόντωνε μαζικά τους Πέρσες με ένα άγνωστο όπλο

Posted by IGOR στο Μαρτίου 1, 2018


Εχετλαίος, ή Έχετλος, ήταν το όνομα ενός αγνώστου ήρωα που εμφανίστηκε στη μάχη του Μαραθώνα και βοήθησε να αναχαιτιστεί την περσική εισβολή στην Ελλάδα. Ιστορικά, ο Εχετλαίος δεν αναφέρεται πουθενά στο παρελθόν και η ύπαρξη του στο πάνθεον των αρχαίων ηρώων γίνεται μετά τη μάχη του Μαραθώνα.

*** Φωτογραφία: Σχέδιο του Εχετλαίου από αρχαίο αγγείο – Δημ Αρχαιογνώμων 2011…

Στη μάχη εκείνη ο Εχετλαίος είχε εμφανιστεί ξαφνικά στο ελληνικό στρατόπεδο ντυμένος με στολή άγνωστη για τους Αθηναίους κρατώντας στα χέρια του μία εχέτλη (= λαβή αρότρου) ή κάτι που έμοιαζε με εχέτλη, αντί για όπλο…

Με αυτό το παράξενο όπλο, ο Εχετλαίος χτυπούσε τους Πέρσες κι εξόντωσε πολλούς από αυτούς. Μετά τη μάχη, ο άγνωστος άνδρας εξαφανίστηκε με τον ίδιο τρόπο που είχε εμφανιστεί και κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό γι’ αυτόν, ούτε καν το όνομά του.

Οι Αθηναίοι, μετά τη μάχη, ρώτησαν το Μαντείο των Δελφών να μάθουν ποιος ήταν αυτός ο άγνωστος ήρωας που πολέμησε μαζί τους και το Μαντείο τους έδωσε ως απάντηση πως θα έπρεπε να τιμούν τον ήρωα Εχετλαίο. Οι Αθηναίοι από ευγνωμοσύνη προς αυτόν, όρισαν την επίσημη λατρεία του ως ήρωα.

Γενικά, η νίκη στη μάχη του Μαραθώνα φαίνεται ότι ξάφνιασε ακόμα και τους Αθηναίους. Για να εξηγήσουν την πανωλεθρία των Περσών, αρκετοί από τους Αθηναίους πολεμιστές ισχυρίστηκαν ότι είδαν πολλούς ήρωες και θεούς να πολεμούν στο πλάι τους. Ο κυριότερος από αυτούς ήταν ο Πάνας ο οποίος ενέπνευσε στους Πέρσες τον «Πανικό» τον ιερό, τρομερό φόβο.

Σε αυτήν τη μυθοπλασία μάλλον συγκαταλέγεται και η εμφάνιση του ήρωα Εχετλαίου.

ΣΥΝΕΒΗ ΔΕ ΩΣ ΛΕΓΟΥΣΙΝ, ΑΝΔΡΑ ΕΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΠΑΡΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΕΥΗΝ ΑΓΡΟΙΚΟΝ. ΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑΦΟΝΕΥΣΑΣ ΑΡΟΤΡΩ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΗΝ ΑΦΑΝΗΣ. ΕΡΟΜΕΝΟΙΣ ΔΕ ΑΘΗΝΑΙΟΙΣ ΑΛΛΟ ΜΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΣ ΑΥΤΟΝ ΕΧΡΗΣΕΝ ΟΥΔΕΝ, ΤΙΜΑΝ ΔΕ ΕΧΕΤΛΑΙΟΝ ΕΚΕΛΕΥΣΕΝ ΗΡΩΑ.» (ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ΒΙΒΛ. 1, ΚΕΦ. 32)

[theancientwebgreece.wordpress.com]

Διαδώστε το!

 

 

 

 

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Έχετε σκεφτεί καλά τα επακόλουθα κύριε Τσίπρα;

Έχετε σκεφτεί καλά τα επακόλουθα κύριε Τσίπρα;

Γράφει η Κατερίνα Χατζηθεοδώρου.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει δηλώσει επανειλημμένα, τόσον διά στόματος πρωθυπουργού όσον και υπουργού Εξωτερικών, ότι η παρούσα συγκυρία έχει ανοίξει “παράθυρο ευκαιρίας” προς επίλυση του λεγόμενου Σκοπιανού.

Αλλά ας αναρωτηθούμε: ποιος εχέφρων πολιτικός θα επιχειρούσε να “κλείσει” άρον-άρον ένα μέγιστο εθνικό μας θέμα, το Σκοπιανό, που την επόμενη κι όλας μέρα “θα ανοίξει ως πληγή” για την Ελλάδα, εν μέσω όξυνσης και κρίσεως ενός άλλου μεγίστου εθνικού θέματος, των διεκδικήσεων των Τούρκων στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο;

Διεκδικήσεις που τείνουν να πάρουν τη μορφή πολεμικής σύρραξης, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση υποχωρεί συνεχώς στις προκλήσεις των Τούρκων.* Την ίδια στιγμή που με κάθε πρόκληση, όλο και βαθαίνει “το χρώμα του γκρίζου” στο Αιγαίο και όχι μόνον. Κάποια στιγμή η πολεμική αναμέτρηση θα καταστεί αναπόφευκτη, για να μην καταλάβουν οι Τούρκοι το ναύσταθμο της Σαλαμίνας (και σε ποιο νησί είναι αυτός!) χωρίς να δοθεί ούτε μια Ναυμαχία!


Σε μια πολύ επικίνδυνη εθνικά ώρα, λαός και πολιτική ηγεσία θα έπρεπε να είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά, για να αντιμετωπιστεί με πλήρη ομοψυχία το πρόβλημα του προκλητικότατου επεκτατισμού της γείτονος χώρας.

Σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, η κυβέρνηση «τρέχει να λύσει» το Σκοπιανό, με έναν τρόπο που την τοποθετεί απέναντι σχεδόν στο σύνολο του ελληνικού λαού.

Συνεπώς δημιουργεί ένα βαθύτατα διχαστικό ρήγμα μεταξύ αυτής και του ελληνικού λαού. Στο πλαίσιο διχασμού μπαίνουν, με τον “άλφα ή βήτα” τρόπο, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες την ώρα της τελικής απόφασης πρέπει να πάρουν σαφή θέση, αν συναινούν ή όχι με τη “λύση” που ετοιμάζει και θα φέρει στο Κοινοβούλιο η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ποιος λοιπόν συνετός Έλληνας πολιτικός, (εκτός αν έχει άλλα κίνητρα!) θα επιχειρούσε να λύσει ένα μέγιστο εθνικό θέμα, υπό την κατάσταση πίεσης που δημιουργεί η επικίνδυνη κορύφωση της έντασης ενός άλλου εθνικού θέματος;

Και ενώ γνωρίζει ο “Έλληνας” αυτός πολιτικός ότι τα δύο αυτά εθνικά θέματα έχουν άμεσο συσχετισμό. Γνωρίζει δηλαδή ότι η Τουρκία εκδηλώνει ζωτικό ενδιαφέρον να πάρουν τα Σκόπια το όνομα Μακεδονία, προφανώς διότι αυτό το όνομα εξυπηρετεί τα όχι και τόσο μακρινά σχέδια της για ολόκληρη την Ελλάδα!

Αφού αναφέραμε τον διχασμό λαού -πολιτικής ηγεσίας που γεννάει η προσπάθεια της δεύτερης για “λύση” του Σκοπιανού με τρόπο που αντιστρατεύεται πλήρως τη βούληση του πρώτου, ας πάμε λίγο πάρα κάτω.

Ας εξετάσουμε την, όχι μικρή, πιθανότητα να συμβεί πόλεμος με την Τουρκία, όταν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το πανένδοξο όνομα Μακεδονία με τα Σκόπια και ήδη έχει ανακοινώσει το πλαίσιο της λύσης που μαγειρεύει. Είναι σίγουρη ότι σε συνθήκες πολέμου θα μπορέσει να ελέγξει την αντίδραση στρατού και λαού γι αυτήν την εθνικά “αχαρακτήριστη» πράξη; Αν τη χαρακτηρίσουμε, ο χαρακτηρισμός θα είναι πολύ βαρύς.

Επί πλέον, ας εξετάσουμε μια δεύτερη, καθόλου μικρή, πιθανότητα. Αν η κυβέρνηση παραδώσει το όνομα-ψυχή του ελληνικού λαού και αρχίσουν έντονες εσωτερικές αναταραχές (αυτές η κυβέρνηση, ό,τι και αν εφεύρει ως δικαιολογία, δε θα τις αποφύγει)** ποιος μας εγγυάται ότι η Τουρκία εκμεταλλευόμενη όπως κάνει πάντα την εσωτερική κοινωνικο-πολιτική αστάθεια, που ασφαλώς το πολιτικό της σκέλος το εντείνει το “ανασυρθέν” την κατάλληλη στιγμή σκάνδαλο Novartis, ίσως δε και τη στρατιωτική αστάθεια, (επειδή κοινωνικο-πολιτική και στρατιωτική αστάθεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένες για ευνόητους λόγους), δεν θα μας σύρει σε πολεμική σύρραξη ακριβώς τότε;

Μην πει κάποιος ότι επειδή θα έχουμε πόλεμο οι Έλληνες θα φερθούν συνετά και θα σταματήσουν τις “διαμαρτυρίες”. Οι Έλληνες είναι απρόβλεπτος λαός και μπορεί να κρίνουν σοφό ακριβώς τότε να τις κορυφώσουν, ειδικά αν αρχίσουμε να χάνουμε και στο Αιγαίο.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση; Θα χτυπήσει έναν “διαμαρτυρόμενο” λαό, εσωτερικά, εν καιρώ πολέμου; Αν δεν κάνω λάθος, αυτό αποτελεί το ειδεχθέστερο είδος εγκλήματος πολέμου και όσοι το διαπράξουν κινδυνεύουν να κατηγορηθούν ως εγκληματίες πολέμου.

Ελεύθεροι σκοπευτές και άλλοι τρόποι καταστολής είναι πανεύκολο να βρεθούν, πώς συμμαζεύεις τα πράγματα μετά είναι το δύσκολο, όσες ξένες πρεσβείες και αν τρέξουν να συνδράμουν. Ούτε ψύλλος στον κόρφο της, αν η κυβέρνηση διανοηθεί κάτι τέτοιο. Το μόνο σοφό που θα μπορεί να κάνει για να προλάβει την αιματοχυσία είναι να παραδοθεί ειρηνικά στην δικαιοδοσία και την τιμωρία που θα της επιβάλει ο ελληνικός λαός.

Και ελπίζω ο ελληνικός λαός, αν συμβούν έτσι τα πράγματα, να δράσει και να τιμωρήσει με βάση τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος, συνετά και “Συντεταγμένα”.

*Υ.Γ.-1 Μήπως η κυβέρνηση υποχωρεί συνεχώς στις Τουρκικές προκλήσεις, ακριβώς επειδή φοβάται πάρα πολύ το τι θα συμβεί στο εσωτερικό της χώρας για πολλά “δεδομένα” εναντίον της, αλλά έσχατο και φαρμακερό το ότι επιθυμεί διακαώς να παραδώσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια;

**Υ.Γ.-2 Ήδη το «ψιθύρισε» στο Συλλαλητήριο της Αθήνας ο κ. Κασιμάτης ότι αυτό είναι η πρώτη εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος. Άρα αναμένει να ακολουθήσει και μια δεύτερη ίσως και περισσότερες εφαρμογές του άρθρου 120 του Συντάγματος. Το ακροτελεύτιο αυτό άρθρο υποχρεώνει (ηθικά, αλλά αυτό είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτόν ειδικά το λαό) τον Έλληνα να διαφυλάξει με κάθε τρόπο και μέσον το Σύνταγμα του από την όποια παρέκκλιση, πολλώ μάλλον όταν συνεχόμενες παρεκκλίσεις εμπίπτουν στα άρθρα περί εσχάτης προδοσίας της αγαπημένης του Πατρίδας, της ίδιας του της ζωής.

destoolon.gr

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided