Τρίτη, Μάρτιος 26, 2019

Διάφορα

 

 

 

 

 

 

 

"Το Μάτι το άφήσαν να καεί και κάηκε. Τα έκαναν όλα λάθος με τραγικές παραλείψεις και κανένα σχέδιο." ΛΑΘΟΣ! ΤΟ ΜΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΕΙ!

 

 

 

 

 

 

 

"Το Μάτι το άφήσαν να καεί και κάηκε.

Τα έκαναν όλα λάθος με τραγικές παραλείψεις και κανένα σχέδιο.

" ΛΑΘΟΣ!

ΤΟ ΜΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΕΙ!


Εξαιρετική και συνοπτική η παρακάτω ανάρτηση, επιγραμματικά αποτυπώνει την εικόνα ενός τερατώδους ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.
ΝΑΙ... ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΕΙ... ΟΠΩΣ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΟΥΝ.
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ.

Καλλιόπη Σουφλή
Για να μην ξεχνιόμαστε, Το Μάτι το αφήσανε να καεί και κάηκε.
Τα έκαναν όλα λάθος με τραγικές παραλείψεις και κανένα σχέδιο.

Όλα τα αφήσανε στην τύχη και στην κυριολεξία με αδιαφορία και εγκληματική αμέλεια,
αντί να παραδεχτούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους δηλώνουν ότι όλα έγιναν σωστά και προσπαθούν να τα ρίξουν στους πληγέντες,


1. Οι τέσσερις πρώτες πυροσβεστικές δεν έφτασαν στον τόπο της φωτιάς και δεν επιχείρησαν πυρόσβεση

2. Δεν υπήρξε αρχική αεροπυρόσβεση με αποτέλεσμα σε σύντομο χρόνο η φωτιά να μεγαλώση

3. Ενώ η φωτιά είχε κατεύθυνση προς Βουτζά και Μάτι νομίζανε ότι πάει προς Διώνη
4. Όταν η φωτιά είχε φτάσει στον Βουτζά η ΕΛΑΣ έκλεισε την Λ. Μαραθώνος από την διασταύρωση Ραφήνας και από την διασταύρωση Διονύσου. Αντιμετώπισε την φωτιά σαν Μαραθώνιο και έστελνε τον κόσμο από την παραλιακή και στις δυο κατευθύνσεις με αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείσει και να έχουμε τα γνωστά αποτελέσματα στην Αργυρά Ακτή και στο Κόκκινο Λιμανάκι

5. Δεν υπήρχαν πυροσβεστικά ή άλλα κρατικά οχήματα στο Μάτι την ώρα της φωτιάς

6. Κανένας υπεύθυνος δεν διέταξε εκκένωση της περιοχής έστω και την τελευταία στιγμή

7. Το λιμενικό άργησε πάρα πολύ να επέμβει ενώ είχε πληροφορίες για τον κόσμο που ήταν μέσα στην θάλασσα ή είχε εγκλωβιστεί στον ΝΑΟΜΑ

8. Το ΥΕΘΑ δεν έστειλε πλοία του ΠΝ γιατί θα είχε πρόβλημα με το ΝΑΤΟ για να σώσει Έλληνες πολίτες ενώ δεν έχει πρόβλημα να σώσει με τα ίδια πλοία ....παράτυπους μετανάστες

9. Δεν υπήρχε σχέδιο τόσο μεγάλης κρίσης για τραυματίες με αποτέλεσμα να μεταφέρονται σε νοσοκομεία που δεν ήταν κατάλληλα για εγκαύματα και έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τους τραυματίες

10. Καμιά σοβαρή, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για την τοξικότητα της ατμόσφαιρας παρά μόνο μετά από μεγάλη καθυστέρηση και πιέσεις

11. Με συνεχείς δηλώσεις υπαινίσσονται ότι είμαστε καταπατητές σε δασική περιοχή ενώ ξέρουν ότι η περιοχή δεν είναι καταπατημένη (υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας και συμβόλαια που αναφέρουν την περιοχή σαν καλλιεργήσιμη από το 1932)

12. Με τον ίδιο τρόπο προσπαθούν να περάσουν ότι η περιοχή είναι άναρχα δομημένη αρκεί όμως να δει κανείς μέσα από το streetview ή άλλη αντίστοιχη εφαρμογή (https://www.google.com/maps/d/viewer…) ότι το Μάτι έχει ρυμοτομία "μπακλαβά" με τρεις βασικούς οριζόντιους δρόμους και ανά 60 περίπου μέτρα κάθετους σε αυτούς με ικανό πλάτος

13. Επιχειρούν να επιρρίψουν ευθύνες στους Ματιώτες για την δύσκολη πρόσβαση στις παραλίες όταν σε όλους είναι γνωστό ότι οι παραλίες μας είναι απόκρημνες και οι κάτοικοι έχουν φτιάξει σκάλες ώστε να μπορούν να κατεβούν στο επίπεδο της θάλασσας, ακόμα υπάρχουν διάδρομοι προς την θάλασσα ανάμεσα στις κατοικίες με αυτό τον σκοπό (δηλαδή να μπορεί να περάσει προς την θάλασσα οποιοσδήποτε.
Όλα τα κτίσματα που έχουν μέτωπο στην Λ. Ποσειδώνος είναι νόμιμα και είναι κτισμένα επί αναγνωρισμένου επαρχιακού δρόμου (για το πλάτος του δρόμου ευθύνη έχει το κράτος και όχι οι πολίτες).

14. Τεράστια είναι και η ευθύνη του Δασαρχείου που μέχρι σήμερα κρύβεται πίσω από τους άλλους.
Μια υπηρεσία που βλακωδώς δεν σε άφηνε να κλαδέψεις ή να αραιώσεις τα πεύκα που είχες στο οικόπεδο σου παρά μόνο αν έκαναν ζημιά στην κατασκευή χωρίς όμως να φέρουν καμιά ευθύνη όπως για την περίπτωση της φωτιάς μέσα σε κατοικημένη περιοχή και αυτό θρηνήσαμε εδώ, δηλαδή τα πολλά πεύκα δίπλα στα σπίτια και την κρατική αδιαφορία.
Ακόμα μέσα από το ανεξάρτητο site με την ονομασία www.dasarxeio.com και στο άρθρο για την Χαρουπιά στην προτελευταία παράγραφο γράφει "Εμποδίζει την εξάπλωση της φωτιάς, αντίθετα απ’ ό,τι συμβαίνει με το πεύκο και είναι κατάλληλη για αναδασώσεις." https://dasarxeio.com/2016/01/31/27650/ παρόλα αυτά το Δασαρχείο επιμένει σε αναδασώσεις με πεύκα σε όλη την Ελλάδα και ας καιγόμαστε για αυτή τους την επιμονή.

15. Θεωρούν την Λ. Μαραθώνος αντιπυρική ζώνη αλλά δεξιά και αριστερά της στα υποτιθέμενα πεζοδρόμια φυτέψανε Πεύκα και Κουκουναριές

16. Ας φτάσουμε και στο μετά όπου μας έχουν στήσει μια μεγάλη γραφειοκρατία με διαφορετικές αιτήσεις σε διαφορετικές υπηρεσίες με διαφορετικούς αριθμούς πρωτοκόλλου ενώ θα αρκούσε μια αίτηση με ενιαίο Α/Π και τα στοιχεία ακινήτου και ιδιοκτήτη.

Εδώ όμως πρέπει να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές που από την πρώτη στιγμή μας βοήθησαν όπως ακόμα να ευχαριστήσουμε τεχνικούς, ΔΥ και τα Σώματα Ασφαλείας που δεν στάθηκαν εμπόδιο αλλά βοήθησαν και βοηθούν ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

ΥΓ Δεν υπήρξε κανένας συντονισμός ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες ο καθένας ενεργούσε αυτοκέφαλα και κατά το δοκούν.

 

 

 

 

Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018

Ποιοί καίνε τον πλανήτη;

Σοκαριστικά στοιχεία για τις παγκόσμιες δασικές πυρκαγιές.

Ποιοι καίνε τον πλανήτη; Αυτό είναι το έμμεσο ερώτημα που απευθύνει η NASA από την ιστοσελίδα της δείχνοντας ένα χάρτη με τις δασικές πυρκαγιές σε όλο τον κόσμο, χάρτης που προκαλεί πραγματικό σοκ.

Όπως αναφέρει η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος οι κόκκινες βούλες στο χάρτη είναι δασικές πυρκαγιές με τα στοιχεία να έχουν ληφθεί με δορυφορικές φωτογραφίες στο υπέρυθρο φάσμα.

Η Αφρική φαίνεται να συγκεντρώνει τις πιο πυκνές πυρκαγιές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, ενώ αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση στη Νότια και Βόρεια Αμερική στην Αυστραλία και στην Ευρώπη, η βόρεια περιοχή της οποίας φέτος το καλοκαίρι επλήγη από ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών.

Βέβαια, όπως σημειώνεται, πολλές από αυτές τις φωτιές είναι αποτέλεσμα χωρικών που βάζουν φωτιές σε ξερά χόρτα για να καθαρίσουν τα χωράφια τους αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Μείωση της ποιότητας του αέρα.

Στη Νότια Αμερική και ειδικά στη Χιλή υπήρξε ένας τρομακτικός αριθμός δασικών πυρκαγιών.
Στην Καλιφόρνια το ίδιο. Στη Σουηδία το ίδιο.


Σε μελέτη που πραγματοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο της Μοντάνα αναφέρεται:

«Εκτός από τα χαμηλά επίπεδα  υγρασίας, τους υψηλούς ανέμους και τα τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίοι είναι κάποιοι από τους παράγοντες που συνεισφέρουν στην επιδημία των πυρκαγιών) η κεντρική Χιλή για παράδειγμα, η οποία περνά μια περίοδο ξηρασίας, ένα μεγάλο μέρος των δασών της έχει καλυφθεί από πιο εύφλεκτη βλάστηση».

Στη Βραζιλία οι φωτιές στα δάση προέρχονται τόσο από φυσικά αίτια όσο και από φωτιές που βάζουν οι ίδιοι οι αγρότες προκειμένου να αποψιλώσουν περιοχές τις οποίες θέλουν να χρησιμοποιήσουν για άλλους σκοπούς.
Το πρόβλημα με αυτές τις φωτιές είναι τίθενται γρήγορα εκτός ελέγχου καθώς οι καιρικές  συνθήκες ευνοούν μια τέτοια κατάσταση.

Στην Αυστραλία το ίδιο φαινόμενο, με τις καιρικές συνθήκες να αλλάζουν τα καλοκαίρια γίνονται μεγαλύτερα σε διάρκεια και με πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες.

Στη βόρεια Ευρώπη το ίδιο. Για πρώτη φορά η Σουηδία είχε την εμπειρία τόσο έντονων σε ισχύ και διάρκεια δασικών πυρκαγιών.

Στην Ελλάδα η καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι είχε ως βασική αιτία τον σφοδρό νοτιοδυτικό άνεμο κάτι ιδιαίτερα σπάνιο αν όχι πρωτοφανές για τη συγκεκριμένη περιοχή.
Γεγονός είναι ότι οι καιρικές συνθήκες που προκαλούνται από την αλλαγή του κλίματος συνεισφέρουν στην παγκόσμια επιδημία δασικών πυρκαγιών με την καταστροφή τεράστιων εκτάσεων με αποτέλεσμα τη σταδιακή  μείωση των επιπέδων  οξυγόνου στην ατμόσφαιρα.

Στο Καναδά για παράδειγμα η ποιότητα του αέρα (δηλαδή τα επίπεδα οξυγόνου) έχουν επιδεινωθεί ιδιαίτερα.

Τι σημαίνει όμως η μείωση των επιπέδων οξυγόνου; Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι κάτι τέτοιο έχει ως στόχο τη μείωση της αντίδρασης του σύγχρονου ανθρώπου σε ότι του επιβάλλεται. Η απειροελάχιστη αυτή –ακόμη- μείωση των επιπέδων  οξυγόνου, δεν έχει συμπτώματα δεν μπορεί να την αντιληφθεί κανείς. Σε συλλογικό επίπεδο παίρνει μεγάλες διαστάσεις και η καθοδήγηση των μαζών είναι ευκολότερη.

Πρόκειται για ένα πείραμα γεωμηχανικής, ελέγχου του καιρού ή ένα φυσικό φαινόμενο που είναι απόρροια της ανθρώπινης επέμβασης στον καιρό; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με ασφάλεια αυτή τη στιγμή, αλλά η παγκόσμια επιδημία των δασικών πυρκαγιών παίρνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

πηγή

 

 

 

 

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018

Τι συμβαίνει επιτέλους στην Αττική;

Ας πούμε μερικές πικρές αλήθειες... για τις φωτιές και τις πλημμύρες...

ΙΣΡΑΗΛ,

ΓΕΡΜΑΝΙΑ,

ΤΟΥΡΚΙΑ πίσω από την λεηλασία της;;;

Καταλάβατε τώρα, γιατί βρίσκονται στην εξουσία Τσίπρας και Δούρου;;;

Σε ποιούς είπαμε πως ανήκει η SUNGULAR LOGIC;;;

Ποιός είπαμε πως έχει αναλάβει να συμβουλεύει την συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου για τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ;;

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ!

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ, ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;;;

Καταλάβαμε τώρα, ΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΤΖΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ;;;

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΦΩΤΙΑ ΑΛΛΑ ... ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΠΛΑ;;;

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ;;;

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ;;;

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ;;;

Ή ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΛΑΘΡΟΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ;;;

Ε ΛΟΙΠΟΝ, Ή ΑΥΤΟΙ, Ή ΕΜΕΙΣ!

ΕΧΟΥΜΕ ΑΘΟΡΥΒΟ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!

Καλλιόπη Σουφλή

Πηγή φωτογραφίας, εδώ.


Η Ελλάς είναι η πιο όμορφη χώρα στον κόσμο. Η Ακτική / Αττική δε, αποτελεί το πετράδι τού Στέμματός της.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ο Πολιτισμός άνθισε στην Αθήνα με τις δέκα Φυλές της...
Από τον Ραμνούντα τής Αιαντίδος Φυλής κοντά στο σημερινό Γραμματικό τού Μαραθώνος μέχρι τα Μέγαρα και από το Σούνιο μέχρι την Τανάγρα, αναδύθηκε ό,τι το πιο θαυμάσιο παρουσίασε μέχρι τώρα η Ανθρωπότητα.

Δεν πρέπει να μάς εκπλήσσει διόλου το γεγονός ότι, η γεμάτη από ακτές Ακτική / Αττική μας, υπήρξε στόχος πολλών λαών από την Αρχαιότητα.

Στόχος είναι και σήμερα.

Η γεωγραφική θέση της, το κλίμα της, η φυσικές ομορφιές της, οι πολυάριθμες ακτές της (το μεγαλύτερο μέρος τής Ακτικής / Αττικής, βρέχεται από θάλασσα, το υποδηλώνει και το όνομά της...), τα μνημεία της, η ιστορία της, τα λιμάνια της, οι ίδιοι οι κάτοικοί της, την καθιστούν τόπο αξιοζήλευτο.
Αξιοζήλευτο ναι, μα για κάποιους... και ΕΜΜΟΝΗ.

Κάποτε, για Πέρσες και Σημιτοφοίνικες.
Αργότερα, για Γότθους και Φράγκους...

Σήμερα, για κάποιους άλλους...
Για ποιους δηλαδή;

Ας τους πάρουμε όλους, με τη σειρά:
Γερμανούς.
Κινέζους.
Τούρκους.
Άραβες Περσικού Κόλπου.
Ισραηλινούς.

Ας δούμε τι συμβαίνει σήμερα λοιπόν...

=======================

Πρώτα, θα πρέπει να χωρίσουμε την ακτογραμμή τής Αττικής, σε έξι τμήματα:

Τμήμα 1ο
Από τους Αγίους Θεοδώρους, μέχρι την Ελευσίνα.
Τμήμα 2ο
Από την Ελευσίνα, μέχρι το Νέο Φάληρο.
Τμήμα 3ο
Από το Νέο Φάληρο, μέχρι τη Βουλιαγμένη.
Τμήμα 4ο
Από τη Βουλιαγμένη, μέχρι το Σούνιο.
Τμήμα 5ο
Από το Σούνιο, μέχρι τον Μαραθώνα.
Τμήμα 6ο
Από τον Μαραθώνα, μέχρι τη Σκάλα Ωρωπού.

Το τμήμα 1, το εποφθαλμιούν Κινέζοι και Γερμανοί (μαζί με Ιταλούς και Αυστριακούς). Όσο για τη Διώρυγα τής Κορίνθου, να γνωρίζετε ότι, εδώ και μερικά χρόνια, βρίσκεται υπό τον έλεγχο Βρετανικής εταιρείας. Ναι - ναι, όπως το διαβάσατε.

Το τμήμα 2, βρίσκεται ακόμη σε ελληνικά μαφιόζικα χέρια, με την εξαίρεση ενός κινεζικού τομέως, στον Πειραιά.

Το τμήμα 3, το γυροφέρνουν Νιάρχος και Λάτσης, μαζί με Άραβες από Εμιράτα, Κατάρ και Κουβέιτ, αλλά ΚΑΙ Τουρκαλάδες.

Το τμήμα 4, το θέλουν οι Ισραηλινοί.

Το τμήμα 5, Ισραηλινοί και Τουρκαλάδες.

Το τμήμα 6, Ισραηλινοί και Γερμανοί.
Καταλαβαίνετε γιατί κατακαίγεται η Κινέτα και γιατί πλημμυρίζει η Νέα Πέραμος, η Ελευσίνα, η Μάνδρα, η Μαγούλα κι ο Ασπρόπυργος;

Καταλαβαίνετε γιατί βυθίζεται το «Αγία Ζώνη ΙΙ» και γεμίζουν με πίσσα όλες οι ακτές από το Πέραμα μέχρι τη Βουλιαγμένη;

Καταλαβαίνετε γιατί καίγονται τα Καλύβια Θορικού, η Σαρωνίδα και η Ανάβυσσος;

Καταλαβαίνετε γιατί κατακαίγονται από το 2009 ο Ωρωπός, ο Κάλαμος, η Μαλακάσα, ο Βαρνάβας, το Καπανδρίτι, το Γραμματικό, ο Μαραθών, η Νέα Μάκρη και η Ραφήνα;

Η Κινέτα, μαζί με τα Μέγαρα, τη Νέα Πέραμο, την Ελευσίνα, τη Μάνδρα, τη Μαγούλα και τον Ασπρόπυργο, θα χρησιμοποιηθούν από την κινεζική COSCO και τους Ιταλικούς / Αυστριακούς σιδηροδρόμους για να προωθούνται κινεζικά προϊόντα - μέσω Σκοπίων - στην Κεντρική Ευρώπη.

Ο Πειραιάς, το Πέραμα και η Σαλαμίνα, δεν ξέρω τι μέλλον θά 'χουν με τους μαφιόζους.

Δεν θα εκπλαγώ αν φύγει μέχρι κι ο Ναύσταθμος τού Πολεμικού Ναυτικού από εκεί.

Στη Νέα Πέραμο, το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Ειδικών Δυνάμεων, έκλεισε ήδη.
Ενοχλούσε.

Δεν θα εκπλαγώ αν καταργηθεί κάποια στιγμή και το Πολεμικό Ναυτικό.

Δεν θα εκπλαγώ αν μαζευτούν ισραηλινά πολεμικά σκάφη στο τμήμα 2 κάποια στιγμή...

Το τμήμα 3, είναι η... "crème de la crème" (με ολίγη... πίσσα) τής Αττικής (κάντε «κλικ» εδώ, εδώ κι εδώ).

Κέντρα πολιτισμού τού Ιδρύματος Νιάρχου, 5άστερα / 6άστερα / 7άστερα ξενοδοχεία, μαρίνες, casino... Ελληνικό... Λάτσηδες…

Το ξέρετε ότι, εδώ και χρόνια, η μαρίνα τού Φλοίσβου βρίσκεται σε τουρκικά χέρια, ε;

Όπως και το Hilton στο Κέντρο των Αθηνών... και τα μισά ακίνητα στο Κολωνάκι... όπως και πολυκατοικίες ολόκληρες στη Γλυφάδα...

Άσε δε ο «Αστέρας» Βουλιαγμένης...

Τα τμήματα 4, 5 και 6, τα ξερογλείφονται οι Ισραηλινοί.

Από το 2003 παραδείγματος χάριν, ο Αριέλ Σαρόν γυρόφερνε τη νησίδα Πάτροκλος (ή Γαϊδουρονήσι) έξω από το Σούνιο, για να χτίσει το μεγαλύτερο casino τού κόσμου.

Είναι κι ο Ναός τού Ποσειδώνος...

Γουστάρουν και το Θορικό, τη Βραυρώνα, τον Μαραθώνα και τον Ραμνούντα φυσικά...

Όπου υπάρχουν αρχαία δηλαδή... Καταλαβαίνετε...

Ακόμη έρχονται. Κάντε «κλικ» εδώ...
Οι Τουρκαλάδες, γουστάρουν τρελλά τη Ραφήνα...

Ονειρεύονται την ακτοπλοϊκή γραμμή Σμύρνης - Χίου - Ραφήνας. Ήδη ακούγεται ότι έχουν υπό τον έλεγχό τους τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας...

Τι νομίζατε, τυχαία πέρναγαν οι φρεγάτες τους από τον Καφηρέα (το Κάβο Ντόρο ντε) μέχρι τ' ανοιχτά τής Ραφήνας; Ειδικώς επί «μπουχέσα»...

Όσο για το Λιμεναρχείο Ραφήνας, αφήστε...

Από πολύυυ παλιά το ελέγχουν οι Ισραηλινοί.
Γενικώς το Λιμενικό Σώμα το ελέγχουν οι Ισραηλινοί...

Κάποτε, να φανταστείτε, η 17Ν... απαλλοτρίωσε κάτι Uzi από το Λιμεναρχείο Ραφήνας...
Τι θυμάμαι τώρα...
Αυτά φίλες και φίλοι μου.
Θα τα κάψουν όλα. Θα τα πλημμυρίσουν όλα. Θα τα γεμίσουν πίσσα όλα. Στο τέλος, θα τα αρπάξουν όλα... «μπιρ παρά».
Αν τους αφήσετε εσείς δηλαδή...

Α! Οι Γερμαναράδες, γουστάρουν το τμήμα 6, διότι «παίζουν» με τα αιολικά πάρκα τής Νοτίου Ευβοίας.

Την έκαψαν το 2007 και τη γέμισαν με ανεμογεννήτριες.

Θα προμηθεύουν με ενέργεια τις βιλλάρες και τα ξενοδοχεία που έχουν να κτιστούν και στις ανατολικές ακτές τής Αττικής.

Έκαψαν μέχρι και την Κέα και την Κύθνο πέρυσι, για να κάνουν αιολικά πάρκα κι εκεί…

Είναι να γίνη και το ΧΥΤΥ Γραμματικού... Μεγάλη business...

Α! Ανεμογεννήτριες ξεφυτρώνουν και στο Λουτράκι λέει...

Έκαψαν και ένα χωριό δίπλα στο Λουτράκι, έκαψαν και το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο προχθές, μαζί με την Κινέτα... ή μού φάνηκε;

Πηγή


ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

Ξεπέρασαν τους 30.000

οι λαθρομετανάστες στις δομές που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις:

1.000 παραπάνω σε μία εβδομάδα!

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 - 21:16

Σε παράδεισο για τους λαθρομετανάστες και κόλαση για τους Έλληνες κατοίκους τους, έχουν μετατραπεί αυτήν την περίοδο τα ακριτικά νησιά μας αλλά και η ηπειρωτική Ελλάδα.

Ειδικότερα όπως προκύπτει από ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, στα Διαβατά, στην Κω, στη Λέσβο, στη Σάμο και στη Χίο, οι λαθρομετανάστες αυξήθηκαν κατά 926 από την περασμένη Πέμπτη. Δηλαδή σε διάστημα μόλις 7 ημερών εισήλθαν λαθραία στην Ελλάδα άλλα 1.000 περίπου άτομα.

Σύμφωνα με τους αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ από 29.436 άτομα που είχαν καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα, στην τελευταία καταμέτρηση καταγράφηκαν 30.362 άτομα. Από άλλη καταγραφή που αφορά τους «εγκλωβισμένους πρόσφυγες» στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Λέσβο, Χίο και Σάμο) προκύπτει αύξηση της τάξης του 55% και συγκεκριμένα φέτος κατεγράφησαν 16.334 ενώ ο αντίστοιχος περσινός αριθμός ήταν 10.349.

Πιο συγκεκριμένα, στη Λέσβο είναι πάνω από 10.250, εκ των οποίων οι 8.044 διαμένουν στο ΚΥΤ της Μόριας, το οποίο διαθέτει 3.100 θέσεις. Ακόμα 1.199 βρίσκονται στο Καρά Τεπέ, ενώ σε χώρους της Υπατης Αρμοστείας φιλοξενούνται 619. Στη Χίο βρίσκονται 2.265 άτομα εκ των οποίων οι 2.010 στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, το οποίο όμως έχει μόνο 1.014 θέσεις. Στη Σάμο διαμένουν 3.819 εκ των οποίων το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος (3.568) βρίσκεται στο ΚΥΤ, το οποίο διαθέτει μόνο 648 θέσεις.

Επιπλέον, εγκλωβισμένοι βρίσκονται και σε δύο νησιά των Δωδεκανήσων: στη Λέρο 961 άτομα, εκ των οποίων στο ΚΥΤ 756 (διαθέτει 860 θέσεις) και στην Κω 1.383, με 1.125 στο ΚΥΤ (816 θέσεις). Συνολικά και στα πέντε νησιά διαμένουν σήμερα 18.777 άτομα.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε από την αναφορά μας ότι τους λαθρομετανάστες ταΐζει και περιθάλπει καθημερινά ο Ελληνικός Στρατός την στιγμή που οι «γείτονες» Τούρκοι προβαίνουν ανενόχλητοι σε παραβιάσεις των εθνικών χωρικών μας υδάτων και του ελληνικού εναέριου χώρου κατά παράβαση κάθε έννοιας του Διεθνούς Δίκαιου.

Οι διαβεβαιώσεις των αρμοδίων υπουργών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, περί αποσυμφόρησης των Ελληνικών νησιών, τα οποία έχουν καταντήσει τουριστικά θέρετρα λαθρομεταναστών, υποβαθμίζοντας παράληλα την ποιότητα ζωής των Ελλήνων, αποδεικνύονται για πολλοστή φορά λόγια του αέρα.

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018

ΣΟΡΟΣ και ΜΚΟ SolidarityNow !!!

Τι δεν καταλαβαίνεις;;


ΣΟΡΟΣ και ΜΚΟ SolidarityNow !!! Τι δεν καταλαβαίνεις;;

Nikos Ramandanis

Ψάχνοντας πληροφορίες για τον Σόρος χτύπησα φλέβα !!! Δεν θα το πιστέψετε. Λοιπόν, βρήκα ένα άρθρο γραμμένο για τον Σόρος που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο μία ΜΚΟ με το όνομα SolidarityNow, η οποία ενεργοποιείται στην Ελλάδα και η οποία χρηματοδοτείται από τον Σόρος. Βέβαια, με το που διαβάσει κάποιος τις λέξεις «αλληλεγγύη» και «κάνε μια δωρεά» στην επικεφαλίδα του site (σήμα κατατεθέν των ΜΚΟ), δεν χρειάζεται και πολύ για να καταλάβει τι πρόκειται να επακολουθήσει στο άρθρο…
Η περιγραφή λοιπόν αυτού του άρθρου για τον Σόρος είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να περιγράψει τον Πάσσαρη ως Πάτερ Παΐσιο. Το άρθρο περιγράφει τον Σόρος ως τον απόλυτο Παγκόσμιο φιλάνθρωπο, δημοκράτη, υπέρμαχο των ανοιχτών συνόρων κλπ κλπ.
Εάν πατήσει κανείς το Link της SolidarityNow διαπιστώνει ότι η εν λόγω ΜΚΟ δεν είναι κάποια τυχαία, όπως χιλιάδες άλλες, αλλά είναι η ΚΥΡΙΑ ΜΚΟ του Σόρος στην Ελλάδα, η οποία ελέγχει όλες τις υπόλοιπες ΜΚΟ και έχει δημιουργήσει ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ – ΚΕΝΤΡΑ ΔΡΑΣΗΣ σε 18 πόλεις της Ελλάδος, που αναφέρω παρακάτω …
Με λίγο ψάξιμο στο site διαπιστώνεται ότι Γενική Διευθύντρια της ΜΚΟ του ΣΟΡΟΣ SolidarityNow είναι η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ από το 2014, «φίρμα» του κόμματος, που γυρίζει από κανάλι σε κανάλι, με συχνά γλοιώδη παρουσίαση που μπορεί, αν τύχει να έχεις τα νεύρα σου, να σου δημιουργήσει την διάθεση να σπάσεις την τηλεόραση, αν δεν προλάβεις να αλλάξεις κανάλι …
Η εν λόγω κυρία βεβαίως δεν είναι όποια-όποια … Είναι ανιψιά του «δρακουμελ» Μητσοτάκη, κόρη της αδελφής του Αρτεμισίας Μητσοτάκη … Σόϊ το … ΒΑΣΙΛΕΙΟ ….
Τελείως συμπτωματικά πάλι, η εν λόγω «κυρία» είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μιας άλλης πολύ σπουδαίας ΜΚΟ, της «εβραίως γνωστής» και μη εξαιρετέας οργάνωσης ActionAid, που ανήκει φυσικά στην Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, κόρη του «δρακουμελ». Άμα δώσετε κάνα φράγκο στην εν λόγω ΜΚΟ μπορείτε να γίνεται ΝΟΝΟΣ ή ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ή δεν ξέρω τι άλλο σε ένα ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΑΥΡΑΚΙ της Κεντρικής Αφρικής …
Είναι απίστευτο το τι σκαρφίζεται κανείς όταν είναι φιλάνθρωπος, μυρίζεται ξένο χρήμα και προσπαθεί να ικανοποιήσει την … φιλανθρωπία του ….
Οι παλιοί Έλληνες ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ξόδευαν τα δικά τους χρήματα προς όφελος των Ελλήνων, όπως για την κατασκευή του Μετσοβίου Πολυτεχνείου, του Ζαππείου , του Παναθηναϊκού Σταδίου (καλλιμαρμάρου), για την αγορά του Θωρηκτού Αβέρωφ που έδιωξε τον Τουρκικό στόλο από το Αιγαίο (1912-1913), για νοσοκομεία και για πλήθος άλλα κοινωφελή έργα …
Οι Έλληνες ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ όμως ποτέ δεν σκέφθηκαν να ξοδεύσουν τα λεφτά τους για να μας κάνουν ΑΔΕΛΦΙΑ, ΞΑΔΕΛΦΙΑ, ΝΟΝΟΥΣ, ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ή δεν ξέρω τι άλλο , με ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΑΦΓΑΝΟΥΣ, ΜΠΑΓΛΑΝΤΕΖΟΥΣ, ΚΟΓΚΟΛΕΖΟΥΣ, ΣΟΜΑΛΟΥΣ, ΜΑΟΥ-ΜΑΟΥ, ΑΛΓΕΡΙΝΟΥΣ, ΜΑΡΟΚΙΝΟΥΣ και πλήθος άλλους που έχουν βέβαια προσφέρει τα μέγιστα στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και στην ΠΡΟΟΔΟ του ανθρωπίνου γένους … απανταχού της γης …
Κλασσικά επίσης η Διευθύντρια της ΜΚΟ του ΣΟΡΟΣ SolidarityNow Αντιγόνη Λυμπεράκη, ξεκίνησε την «δράση» της στην οργανωμένη Αριστερά, η οποία με συνέπεια από το 1912 και αδιαλείπτως υποστήριζε τις διεκδικήσεις των Σκοπιανών (στην Μακεδονία), των Αλβανών (στην Ήπειρο) και των Τούρκων (στην Θράκη)… Συμμετείχε στην πρώτη Κεντρική Επιτροπή του Ενιαίου Συνασπισμού (από το 1990 μέχρι το 1996), όπως η εβραία Δαμανάκη και πλήθος άλλοι «περιουσιολόγοι» λοιποί συγγενείς … που κατάφεραν να καταστρέψουν εθνικά, πολιτισμικά, δημογραφικά και οικονομικά την χώρα μας από το 1974 και μέχρι σήμερα …
Αυτή η πληροφορία έχει ιδιαίτερη σημασία, ώστε να γίνει κατανοητό ότι όλοι τους αποτελούν μια ενιαία Ανθελληνική Συμμορία και απλά ο καθένας έχει τον δικό του ρόλο … Στα βοθροκάναλα παρουσιάζονται δήθεν ως «άσπονδοι» εχθροί και βρίζει δήθεν ο ένας τον άλλον, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛΛ (ΠΑΣΟΚ), ΠΟΤΑΜΙ, ΚΚΕ και λοιποί συγγενείς … Ο δε Βενιζέλος (Τούρκογλου) τους έβαλε όλους και κάτω από μία ενιαία ΟΜΠΡΕΛΑ με τον περίφημο όρο του «Δημοκρατικό Τόξο» …
Όταν η ΜΚΟ SolidarityNow μυρίστηκε χρήμα, ανέλαβε επίσης, όπως αναφέρει η ίδια στο site της, και την .... «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΩΝ που λαμβάνουν καθημερινά οι Δήμοι από φορείς και ιδιώτες» για το ΜΑΤΙ και την ΚΙΝΕΤΑ Αττικής … !!!!!
Καταλαβαίνετε τώρα γιατί «φώναζαν» στα κανάλια να μην τους στέλνουν οι Έλληνες φαγητά που να περιέχουν χοιρινό … Γιατί φαίνεται ότι όλη η βοήθεια και τα φαγητά που έδιναν οι Έλληνες για τους πληγέντες, διοχετευόντουσαν μέσω της συγκεκριμένης ΜΚΟ SolidarityNow στους αγαπημένους της ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ !!! οι οποίοι ως γνωστόν έχουν … αλλεργία στο χοιρινό …
Τώρα επίσης γίνεται κατανοητό γιατί τα κανάλια, με πρωτοπόρο το ΣΚΑΪ, έδειχναν τους διαφόρους λαθροεισβολείς να προσφέρουν και καλά βοήθεια στους πληγέντες … δείχνοντας μάλιστα πρώτα πρώτα τους Τούρκους … Ώστε να συγκινηθούν οι Έλληνες και να σκεφτούν, αχ οι κακόμοιροι οι λαθροεισβολείς κοίτα πως βοηθάνε τους Έλληνες που κάηκαν οι περιουσίες τους … (και σωστά κάνουν, διότι αν καεί η περιουσία των Ελλήνων, τι θα έχουν μετά να κλέβουν ;;; … αχαχαχα).
Στο site της επίσης η ΜΚΟ SolidarityNow αναφέρει ότι, έχει οργανώσει ήδη ΚΕΝΤΡΑ ΔΡΑΣΗΣ σε 18 πόλεις της Ελλάδος !!! οι οποίες ΜΑΛΙΣΤΑ (και όλως ΤΥΧΑΙΑ φαντάζομαι …) ευρίσκονται σε περιοχές της χώρας με … ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ, και συγκεκριμένα :
ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (8 Κέντρα)
Περιοχή που την καλοβλέπουν και ξερογλείφονται οι χρηματοδοτούμενοι από τον ΣΟΡΟΣ Σκοπιανοί ….
Στις πόλεις: Θεσσαλονίκη (Εβραιο-σφηκοφωλιά Μπουτάρη …), Σίνδο, Κιλκίς, Δερβένι, Βέροια, Καβαλάρι, Ωραιόκαστρο, Βασιλικά, Δράμα

ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ (4 Κέντρα)
Περιοχή που την καλοβλέπουν και ξερογλείφονται οι χρηματοδοτούμενοι από τον ΣΟΡΟΣ Αλβανοί -Τσάμηδες ….
Στις πόλεις: Δολιανά (σύνορα με Αλβανία), Ιωάννινα, Φανερωμένη Ιωαννίνων, Φιλιππιάδα

ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ (1 Κέντρο)
Στο νησί ΤΗΛΟΣ, που το … ΥΠΕΡΑΓΑΠΟΥΝ, το … ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ οι ΤΟΥΡΚΟΙ … , και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό …. Το έχουν στα ΣΥΝΟΡΑ της ΚΑΡΔΙΑΣ τους (ΑΧ , ΒΑΧ … μεγάλος καημός … )

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ (3 Κέντρα)
Στην Αθήνα, στην Ελευσίνα, στον Άγιο Ανδρέα (λίγο πιο κάτω από τις πυρκαγιές …)

Όλα μα όλα τα «Μεταναστευτικά» και Ανθελληνικά θέματα στην χώρα μας είναι ξεκάθαρο ότι υποκινούνται και χρηματοδοτούνται από την ΜΚΟ του ΣΟΡΟΣ SolidarityNow !!!!!!


Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε και το site της ΜΚΟ του ΣΟΡΟΣ στην Ελλάδα SolidarityNow
http://www.solidaritynow.org/
http://www.solidaritynow.org/ideal-enemy/
http://www.solidaritynow.org/action24-%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%…/
http://www.solidaritynow.org/wildfires/

 

 

 

 

 


ΑΛΗΤΡΕΣ! ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Την παράταση των αποσπάσεων των Ελλήνων εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα ελληνικά σχολεία, ζητά από την συγκυβέρνηση των Τσιπροβλαμμένων

η ελληνική παροικία στην Αίγυπτο. Μάλιστα, παρέμβαση για το φλέγον αυτό ζήτημα πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός, με επιστολή του προς τον Γαβρόγλου, στην οποία ζητά να τακτοποιηθεί το θέμα πριν από τις 30 Αυγούστου.

Είχε προηγηθεί σειρά επίμονων προφορικών και γραπτών αιτημάτων των

Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξάνδρειας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Διότι, οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» που κυβερνούν την Ελλάδα, προτιμούν να επιτελέσουν το… διεθνιστικό τους καθήκον και να στέλνουν δασκάλους για να διδάσκουν τα «προσφυγόπουλα» των hotspots και όχι για να διδάσκουν τα Ελληνόπουλα του απόδημου Ελληνισμού!

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018

Δεκαπενταύγουστος, το «Πάσχα του καλοκαιριού»: 6+4 εκκλησίες που γιορτάζουν


Δεκαπενταύγουστος, το «Πάσχα του καλοκαιριού»: 6+4 εκκλησίες που γιορτάζουν

Σε κάθε σπίτι σχεδόν υπάρχει κάποιος που γιορτάζει και σε κάθε χωριό, νησί και πόλη, μια εκκλησία που τιμάται. Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας και γιορτάζεται σε όλη τη χώρα με ιδιαίτερη λαμπρότητα.Η Κοίμηση της Θεοτόκου, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας και μια από τις επίσημες αργίες στην Ελλάδα. Γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ονομάζεται δε και «Πάσχα του καλοκαιριού», καθώς είναι η μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού στη χώρα μας και η προετοιμασία των πιστών αρχίζει από την 1η Αυγούστου με νηστεία που διαρκεί μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.
Σε πόλεις και χωριά, νησιά, μοναστήρια και ξωκλήσια, λαμβάνουν χώρα πολλά έθιμα και παραδόσεις και κάθε μέρος έχει να αφηγηθεί τη δική του ιστορία για την προστάτιδά του Παναγία.
Εκατοντάδες είναι τα προσωνύμια που έχουν αποδοθεί στην Παναγία, ανάλογα με τον τρόπο αγιογραφίας της εικόνας, την παλαιότητά της, τον τρόπο εύρεσής της κ.τ.λ. Έτσι αναφέρεται η Παναγία η Παντάνασσα, η Κρεμαστή, η Επανωχωριανή, η Σπηλιανή, η Γκρεμιώτισσα, Γλυκοφιλούσα, η Κοσμοσώτειρα , η Χοζοβιώτισσα, η Εικοσιφοίνισσα κ.ο.κ.
Σε κάθε σπίτι σχεδόν, υπάρχει και μια γιορτή: Μαρία, Δέσποινα, Μάριος, Παναγιώτης και άλλα ονόματα έχουν την τιμητική τους και σίγουρα όλοι μας έχουμε κάποιον γνωστό εορτάζοντα. Είναι μια αφορμή για θρησκευτική κατάνυξη αλλά και για γνήσιο ελληνικό γλέντι, με χορούς, τραγούδια, εκλεκτούς μεζέδες και μπόλικο κρασί.


Από όλα τα μέρη, η Παναγία Ευαγγελίστρια στην Τήνο, η Παναγία Εκατονταπυλιανή στην Πάρο και η Παναγία Σουμελά στο όρος Βέρμιο, θεωρούνται οι πιο γνωστοί τόποι ιερού προσκυνήματος, θρησκευτικής κατάνυξης και εορταστικής λαμπρότητας.
Νησιωτική Ελλάδα
Σε πολλά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους, θα βρείτε μεγάλους και μικρότερους ναούς αφιερωμένους στην Παναγία, όπου αναβιώνει κάθε χρόνο το «Πάσχα του καλοκαιριού», ένα «χαρμόσυνο πένθος» και ένα προσκύνημα που μαγνητίζει τα πλήθη.
Τήνος- Ναός της Ευαγγελιστρίας
Ο ιερός ναός της Παναγίας της Τήνου ( www.panagiatinou.gr ), γνωστός επίσης και ως Παναγία Ευαγγελίστρια, είναι ένας από τους σημαντικότερους τόπους ιερού προσκυνήματος στη χώρα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Κτίστηκε σε σημείο όπου βρέθηκε το 1823, η εικόνα της Παναγίας, κατά τη θρησκευτική παράδοση, μετά από σχετικά οράματα της μοναχής Αγίας Πελαγίας.


Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, το νησί στολίζεται εορταστικά και πλήθος πιστών συρρέουν στην Τήνο, αναζητώντας παρηγοριά, δύναμη και στήριξη από τη Παναγία. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολουθεί μεγαλοπρεπής λιτάνευση στους δρόμους της πόλης. Το πανηγύρι διαρκεί έως τις 23 Αυγούστου, στα εννιάμερα δηλαδή της Παναγίας.
Την ίδια ημέρα, η Τήνος γιορτάζει επίσης τον τορπιλισμό στα 1940 του πολεμικού πλοίου «Έλλη», που βρισκόταν αγκυροβολημένο στον όρμο του νησιού για να αποδώσει τις καθιερωμένες τιμές.
Πάρος- Παναγία Εκατονταπυλιανή
Η Παναγία η Εκατονταπυλιανή ή Παναγία η Καταπολιανή, βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Πάρου, την Παροικιά και είναι ένα από τα σπουδαιότερα καλοδιατηρημένα παλαιοχριστιανικά μνημεία που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια και μάλιστα το μεγαλύτερο σε μέγεθος. Ονομάστηκε έτσι, καθώς, σύμφωνα με την παράδοση, οι 99 πύλες (πόρτες) της είναι φανερές, ενώ η 100η θα φανερωθεί με το άνοιγμα αντίστοιχης μυστικής πόρτας που βρίσκεται στην Αγιά Σοφιά.


Η ιερή εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής που είναι έργο του 17ου αιώνα, αποτελεί τη δεύτερη προσκυνηματική εικόνα των Κυκλάδων μετά την ιερή εικόνα της Παναγίας της Τήνου.
Η Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζεται εδώ με δοξολογίες σε ατμόσφαιρα βαθιάς θρησκευτικής συγκίνησης, ενώ το απόγευμα της 15ης Αυγούστου στους δρόμους της Παροικιάς οι επισκέπτες συμμετέχουν στην περιφορά της ιερής εικόνας και του επιταφίου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται το βράδυ, με θεαματικά πυροτεχνήματα και Παριανοί από τις μικρές τους ψαρόβαρκες, ανάβουν φωτοβολίδες και άλλοι χορεύουν παραδοσιακά τραγούδια, ντυμένοι με πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές.
Κεφαλονιά- Παναγία η Φιδιώτισσα
Στη νότια Κεφαλονιά, κοντά στο χωριό Μαρκόπουλο, τα φιδάκια της Παναγιάς προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές, που βεβαιώνουν με τα μάτια τους ένα μοναδικό φαινόμενο: Στις 15 Αυγούστου κάθε χρόνο, μικρά άκακα φιδάκια εμφανίζονται στον τρούλο της εκκλησίας. Σύμφωνα με τον μύθο, πρόκειται για τις καλόγριες ενός παλιού μοναστηριού που βρισκόταν στη περιοχή, οι οποίες, προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των πειρατών, παρακάλεσαν την Παναγιά να τις μεταμορφώσει σε φίδια.
Την ώρα του εσπερινού, τα φιδάκια κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα στους πιστούς, στα προσκυνητάρια και στα στασίδια, χωρίς να φοβούνται ή να πειράζουν κανέναν. Μετά τη 15η Αυγούστου, αναχωρούν και τα φίδια.
Κάρπαθος- Παναγία της Ολύμπου
Πολλοί επισκέπτονται την Κάρπαθο για να βρεθούν στην Όλυμπο, ένα από τα ωραιότερα και πιο παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας, όπου μπορεί κανείς να φτάσει μέσα από μια διαδρομή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, είτε από τη θάλασσα στο λιμάνι του χωριού, το Διαφάνι, με καΐκια που κάνουν καθημερινά τη διαδρομή από τα Πηγάδια.


Εκεί γιορτάζει το Δεκαπενταύγουστο η εκκλησία της Παναγίας, με το εξαιρετικό τέμπλο. Προσκυνητές μπαίνουν από την κεντρική είσοδο κρατώντας μεγάλες αγκαλιές βασιλικό, τον οποίο αφιερώνουν στην Παναγία, ενώ γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές, καταφθάνουν με ένα στολισμένο με λουλούδια και μυρτιές πανέρι στο κεφάλι τους. Μετά την απόλυση, η εικόνα της Παναγίας βγαίνει στο Πλατύ για να την ασπαστούν όλοι.
Οι λειτουργίες είναι βαθιά συνδεδεμένες με το πένθος που χαρακτηρίζει αυτή τη μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού και το αποκορύφωμα του παραδοσιακού εορτασμού είναι ο χορός που λαμβάνει χώρα στη μικρή πλατεία, μπροστά από την εκκλησία.
Nίσυρος- Παναγία Σπηλιανή
Στη Νίσυρο, εξέχουσα σημασία έχει η λατρεία της Παναγιάς. Το μοναστήρι της Παναγιάς Σπηλιανής, ορατό σχεδόν από παντού, γιορτάζει από τις 6 έως τις 15 Αυγούστου, με μεγάλο πανηγύρι. Βρίσκεται χτισμένο στην κορυφή ενός υψώματος, στα βορειοδυτικά του Μανδρακίου.


Εννέα μέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο, φτάνουν από τα γύρω νησιά γυναίκες, οι λεγόμενες «εννιαμερίτισσες» και μένουν στη μονή. Καθημερινά κάνουν 300 μετάνοιες και ψάλλουν το μοιρολόι της Παναγίας καθώς και διάφορα αυτοσχέδια «τραγούδια». Τα εννιάμερα της Παναγιάς είναι ένα έθιμο που διατηρείται αναλλοίωτο εδώ και 100 χρόνια.
Το γλέντι ξεκινά τη στιγμή που η εικόνα φτάνει στο χωριό, με τον τοπικό χορό της «κούπας», τραγούδια και άφθονο κρασί, ενώ οι «εννιαμερίτισσες» αποσύρονται.
Λέσβος- Παναγία Αγιασώτισσα
Στο κέντρο της γραφικής κωμόπολης της Αγιάσου, βρίσκεται ο ναός της Kοίμησης της Θεοτόκου. H εκκλησία είναι γνωστή κυρίως για τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Bρεφοκρατούσας και στεγάζει Εκκλησιαστικό Μουσείο με μια σημαντική συλλογή χειρογράφων, σκευών και άλλων εκκλησιαστικών αντικειμένων.


Εκεί, ο Δεκαπενταύγουστος αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς πιστοί, επισκέπτες και ντόπιοι, απολαμβάνουν ένα από τα ωραιότερα πανηγύρια του ανατολικού Αιγαίου. Πολλοί προσκυνητές, με αφετηρία την πόλη της Μυτιλήνης, περπατούν 25 χιλιόμετρα για να φθάσουν στην εκκλησία, όπου και διανυκτερεύουν. Την ημέρα της γιορτής της Παναγίας, ύστερα απ' τη καθιερωμένη λειτουργία, γίνεται η περιφορά της εικόνας γύρω από το ναό, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις φθάνουν στο αποκορύφωμά τους με τις μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού.
Ηπειρωτική Ελλάδα
Σε πολλά χωριά και πόλεις της Ελλάδας, γιορτάζουν εκκλησίες και μοναστήρια που είναι αφιερωμένα στην Παναγία. Ο Δεκαπενταύγουστος, η Κοίμηση της Θεοτόκου, έχει περάσει στη λαογραφία ως θρησκευτικό πανηγύρι και όχι ως πένθος.
Ημαθία- Παναγία Σουμελά
Στις πλαγιές του Βερμίου, κοντά στο χωριό Καστανιά, ορθώνεται μεγαλόπρεπα η Μονή της Παναγίας Σουμελά ( www.panagiasoumela.gr


), που κτίστηκε το 1951 από τους πρόσφυγες του Πόντου, ως μια προσπάθεια αναβίωσης της ιστορικής ομώνυμης Μονής, τα ερείπια της οποίας βρίσκονται στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου.
Εδώ φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που σύμφωνα με την παράδοση φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, όπως και άλλα κειμήλια του εκεί Μοναστηριού. Η Μονή αποτελεί το πνευματικό κέντρο του Ποντιακού και όχι μόνο Ελληνισμού και τον Δεκαπενταύγουστο συρρέουν εδώ πολλοί πιστοί για να προσκυνήσουν την εικόνα και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που διαρκούν δύο ημέρες. Η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Εσπερινός της Κοίμησης της Θεοτόκου, τελούνται στη Μονή με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και ιερή ευλάβεια. Στο αποκορύφωμα της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης, ποντιακά συγκροτήματα από την Μακεδονία προσφέρουν μοναδικές στιγμές με παραδοσιακά τραγούδια και πολύωρο γλέντι.
Φέρες Έβρου – Παναγία Κοσμοσώτειρα
Στο νοτιοανατολικό άκρο του Ν. Έβρου, στην πόλη των Φερών, βρίσκεται η μονή της Παναγίας Κοσμοσώτειρας, που χτίστηκε το 1151-52 μ.Χ.. Η Παναγία Κοσμοσώτειρα έχει ανακηρυχθεί προστάτιδα των απανταχού Θρακιωτών και ο Ναός της το προσκυνηματικό τους κέντρο.


Το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου, με επίκεντρο την εκκλησία, τελείται μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Από το ναό ξεκινά μια από τις πιο συγκινητικές λιτανείες της ιερής εικόνας, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεπερνούν το στοιχείο της θρησκευτικής κατάνυξης και απογειώνονται με το κέφι και τον χορό.
Σιάτιστα Κοζάνης - Παναγία Μικρόκαστρου
Πολύ κοντά στη Σιάτιστα, στο χωριό Μικρόκαστρο, βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Μικροκάστρου, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Οι ντόπιοι είναι «δεμένοι» με το μοναστήρι και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τον Δεκαπενταύγουστο, μεγάλες παρέες με ολοστόλιστα άλογα, επισκέπτονται το μοναστήρι για να προσκυνήσουν την Παναγιά. Το μεσημέρι επιστρέφουν στην πόλη, όπου το γλέντι και ο χορός στις πλατείες και τα σπίτια, κρατάνε μέχρι τις πρωινές ώρες.
Το έθιμο είναι ευρύτερα γνωστό ως «Οι καβαλάρηδες της Σιάτιστας» και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών, από ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο θαυμαστό εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στη Δυτική Μακεδονία.
Γρεβενά- Σαμαρίνα και άλλα χωριά
Στην περιοχή των Γρεβενών και ιδιαίτερα στα ορεινά χωριά του Νομού, η Παναγία γιορτάζεται με ξεχωριστή λαμπρότητα. Χιλιάδες επισκέπτες, από πολλά μέρη της χώρας μαζεύονται εκεί και ξεκινούν ένα ατελείωτο γλέντι, στο όνομα της Παναγιάς.


Το επίκεντρο της γιορτής είναι η πολυτραγουδισμένη Σαμαρίνα και η Μεγάλη Παναγιά, όπου διοργανώνεται τριήμερο πανηγύρι. Παρόμοιο σκηνικό επικρατεί και στη γειτονική Αβδέλλα, όπου για πέντε ημέρες η πλατεία του χωριού παίρνει χρώμα γιορτινό και σφύζει από ζωή.
Άλλες εκκλησίες που γιορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο είναι η Φανερωμένη στην Άνδρο, η Μυρτιδιώτισσα στα Κύθηρα, η Παναγία στο εκκλησάκι στο Κάτω Κουφονήσι, η Αμπελακιώτισσα στη Ναυπακτία, η Παναγία στη Σκιάθο και στη Θάσο, οι εκκλησίες στα Ζαγοροχώρια και πολλές ακόμη.

Πόπη Αθανασοπούλου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


clickatlife.gr

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

Με «παραγγελία» Κοντονή, Εισαγγελέας απαγορεύει τη λέξη «λαθρομετανάστης»!!!


Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ κυβερνητικών στελεχών (ή και άλλων) με στελέχη της Δικαιοσύνης; Παρεμβαίνει η πολιτική στη Δικαιοσύνη; Χρησιμοποιούνται δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί για να δημιουργήσουν «πρόσφορο έδαφος» για πολιτική εκμετάλλευση και δημιουργία «τετελεσμένων»;

Αυτά και άλλα (πολύ μεγαλύτερης βαρύτητας) ερωτήματα τίθενται τις τελευταίες δεκαετίες για τις «σχέσεις» μεταξύ Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών και κυβερνητικών (ή και άλλων) στελεχών. Και, ξαφνικά, με ένα ενυπόγραφο έγγραφο αποκαλύπτεται πως Εισαγγελική λειτουργός φέρεται να χειραγωγείται και να εκτελεί «παραγγελία» υπουργού της σημερινής (και δημοκρατικής) κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Εάν το παραπάνω έγγραφο είναι επίσημο, τότε υπάρχει πρόβλημα. Στη Δικαιοσύνη, στην κυβέρνηση, στους Θεσμούς, στην Πολιτεία και στο ίδιο το Σύνταγμα της χώρας…
Κάποιος μπορεί να υποθέσει πως το συγκεκριμένο επίσημο (ενυπόγραφο) έγγραφο της Εισαγγελίας Πειραιώς είναι μια "νομολογία"… Μόνο που δεν υπάρχει σχετικός νόμος! Ενδεχομένως, γίνεται μια απόπειρα –δια της πλαγίας οδού- η προσωπική "άποψη" της συγκεκριμένης εισαγγελέως να χρησιμοποιηθεί για να επιβληθεί η απαγόρευση της λέξης «λαθρομετανάστης» για τους λαθραία – παράνομα εισερχομένους στην Ελλάδα.

Το ότι "παρακαλεί", όπως γράφει επί λέξει, δείχνει ότι δεν ασκεί εισαγγελική εξουσία!!! Διότι ένας εισαγγελέας δεν "παρακαλεί", αλλά "διατάσσει", ή "εισηγείται", ή "γνωμοδοτεί". Αλλά σε καμία περίπτωση δεν "παρακαλεί". Άρα, η συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργός, στο συγκεκριμένο ενυπόγραφο έγγραφο δεν ενεργεί ως εισαγγελέας!!!

Ως τι ενήργησε η συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός δεν μπορούμε, φυσικά, να το γνωρίζουμε. Ελπίζουμε όμως να το γνωρίζει η ίδια, η οποία φέρεται να το υπογράφει.

Το βέβαιο, πάντως, είναι πως εκθέτει την Δικαιοσύνη, διότι την εμφανίζει να "παίρνει γραμμή" από την εκτελεστική εξουσία (τον υπουργό Δικαιοσύνης), ενώ υποτίθεται ότι ισχύει η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, αρχή η οποία αποτελεί θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας.

Κάτι που ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων φαίνεται πως αγνοεί (τουλάχιστον ηθελημένα), αλλά δεν διστάζει να «ζητήσει» από την εισαγγελική λειτουργό γνωμοδότηση για την απαγόρευση χρήσης της λέξης «λαθρομετανάστης».

Να μάθουμε λοιπόν τους ορισμούς των λέξεων (από την Αρχή).
Λαθρομετανάστης: Παράνομα εισερχόμενος σε χώρα από μη προσδιορισμένο σημείο ελέγχου.
(στον νόμο του ΠΚ/άρθρο 76, «Προϋποθέσεις και διαδικασία διοικητικής απέλασης» αποδίδεται με τον όρο "λαθρομετανάστης"
Μετανάστης: Πολίτης διαφορετικής εθνικότητας που με νόμιμη διαδικασία και έγγραφα βρίσκεται σε άλλη χώρα...
Πρόσφυγας: Πολίτης χωρας που λόγω εμπόλεμης εμπλοκής της χώρας του καταφεύγει στην αμέσως πλησιέστερη προκειμένου να διασωθεί...
Παρατυπος μετανάστης: ΔΕΝ ΥΦΊΣΤΑΤΑΙ ο όρος καθώς η είσοδος με παράνομο τρόπο (χωρίς έγγραφα κλπ) σε μια χώρα είναι παράνομο και διώκεται ποινικά από τους Νόμους του κάθε κράτους... "παρατυπία" ορίζεται η πράξη που συνιστά μη τήρηση κανόνων που αφορούν τυπικά θέματα (πλημμέλημα) η είσοδος σε χώρα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα είναι παράνομη..
Οικονομικός μετανάστης: μετανάστης νόμιμος (με έγγραφα) που για οικονομικούς λόγους κατέφυγε σε άλλη χώρα ..
"Αιτών άσυλο" : Δικαίωμα έχουν όσοι πολίτες καταφεύγουν σε άλλη χώρα προκειμένου να τεθούν σε καθεστώς προστασίας και να μην επιστρέψουν με διοικητική απέλαση στη χώρα από την οποία προέρχονται σε αποφυγή κυρώσεων (φυλάκισης θανάτωσης κλπ)

Εξ ορισμού ως φιλολογικός ορισμός, «λάθρος» είναι ο παράνομος/ κρυμμένος... ενδεικτικές άλλες χρήσεις του όρου
«λαθρεπιβάτης» (επιβάτης χωρίς εισιτήριο)
"λαθροκυνηγός" (χωρίς άδεια κυνηγίου ή σε περίοδο που απαγορεύεται το κυνήγι)
"λαθραναγνώστης" κλπ....
ως «λάθρα» αποδίδεται η ενέργεια πχ η παράνομη είσοδος σε χώρα, "λαθρομετανάστευση"...

Αν, βέβαια, ο υπουργός κ. Κοντονής, ενοχλείται από τη χρήση ελληνικών λέξεων, εμείς αναρωτιόμαστε:
Μήπως ο υπουργός θα έπρεπε να προβληματίζεται με ότι φέρεται να ζήτησε από την εισαγγελική λειτουργό;
Μήπως ο υπουργός θα έπρεπε να προβληματίζεται και να ανησυχεί για την μεθόδευσή του, που αποκαλύπτεται εγγράφως, να επιβάλει την μη χρήση της (ελληνικότατης) λέξης «λαθρομετανάστης»;
Μήπως ο υπουργός κ. Κοντονής θα έπρεπε να σέβεται περισσότερο την Δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία της, αλλά και τον θεσμικό του ρόλο;

Αν μη τι άλλο, μέσα από το συγκεκριμένο έγγραφο της Εισαγγελίας Πειραιώς αποδεικνύεται πως υπάρχει πολιτική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Και αυτό δεν τιμά την Δικαιοσύνη, τον υπουργό και την κυβέρνηση, αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας…

ΥΓ: Να υποθέσουμε πως στο μέλλον δεν θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις για σχέσεις πολιτικών με δικαστικούς ή εισαγγελικούς λειτουργούς που εκδίδουν αποφάσεις (ή νομολογούν) κατά παραγγελία… Ή ακόμη άλλες αποκαλύψεις για σχέσεις κρατικών υπηρεσιών και συστημικών δημοσιογράφων με δικαστικές αποφάσεις «delivery»… Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να υπάρξει μια ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ή κάποιου αρμόδιου οργάνου της Ελληνικής Δικαιοσύνης...

kostasxan

 

 

 

 

Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

Το ρεπορτάζ της αλήθειας και της φρίκης:

Αυτοί μας έκαψαν.

Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών:

«Στις 9 το βράδυ είχαμε εντοπίσει πάνω από 50 νεκρούς. Ήξεραν…»

Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροήν,  σε ένα μαζικό έγκλημα, με παράλειψη δημοσίου λειτουργήματος...
παράβασης καθήκοντος, εγκατάλειψη θέσης, από τους μαφιόζους της κόκκινης «σφηκοφωλιάς»

Όλα όσα θα διαβάσετε είναι προιόν ρεπορτάζ, με μαρτυρίες φρίκης. Όποιος έχει ενστάσεις, ξέρει που θα μας  βρει. Εδώ σε αυτή τη σελίδα όλα γράφονται με ονοματεπώνυμνο κι όχι με την κουκούλα των φαντασμάτων, όμοια με αυτά που έφταιξαν, πήραν ανθρώπους στο λαιμό τους και τώρα κρύβονται στο βάθος ενός δολοφονικού κρατικού κομματικού μηχανισμού που τους καλύπτει για να μην πληρώσουν για τα ανομήματα τους.


ΜΑΡΤΥΡΙΑ 1: Λίγο πριν περάσει η φωτιά και κατακάψει τα πάντα στον Μαραθώνα, στη Ραφήνα και στο Μάτι. Κατά τον αξιωματικό της τροχαίας Αγίας Παρασκευής που βγήκε «στημένος» στην τηλεόραση, περιπολικό της αστυνομίας ή της τροχαίας Μαραθώνα-Νέας Μάκρης, δέχεται εντολή να αποκόψει και στο τέλος να κλείσει τον δρόμο στους παραθεριστές και στους λουόμενους  που εκείνη την ώρα αποπειρώνται να συνεχίσουν την διαδρομή τους, πανικόβλητοι, για να φύγουν από τον καπνό και τη λαίλαπα που πλησιάζει απειλητικά στην πλάτη τους μυρίζοντας τον θάνατο που έρχεται για να τους κυκλώσει. Την εντολή να τοποθετηθεί οδικό » φράγμα’ και να κοπεί η λεωφόρος, λογικά πρέπει να την έχει δώσει υπηρεσιακά ο ανώτερος, δηλαδή ο αξιωματικός , Αργύρης Μπακαλώνης, διοικητής τροχαίας β/α Αττικής με έδρα την Αγία Παρασκευή. Ο ίδιος μετά την εκατόμβη, φέρεται να έχει δηλώσει στους ανωτέρους του πως δεν πρόλαβε να βρεθεί στην φλεγόμενη περιοχή γιατί τον …  πρόλαβαν οι φλόγες και τον απέκλεισαν. Ο Μπακαλώνης υπήρξε υπασπιστής του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Νίκου Παπαγιαννόπουλου, την περίοδο που εντύπωση είχε προκαλέσει η μετακίνηση στο αρχηγείο πανέμορφης ξανθιάς ανθυπαστυνόμου που μέχρι τότε υπηρετούσε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η ανθυπαστυνόμος φερόταν ως στενή φίλη του κυρίου Μπακαλώνη, αλλά η ξαφνική μετακίνησή της προκάλεσε τότε τις εύλογες απορίες για το πως άφησε μια θέση σε τόσο επίζηλη υπηρεσία όπως η ΔΗΕ και μάλιστα τις ημέρες που ο  τότε διοικητής της Μάνος Σφακιανάκης,  βρισκόταν σε αποστολή στο εξωτερικό και αγνοούσε αυτή τη μετακίνηση.

Είναι ο αξιωματικός που βγήκε την Παρασκευή το βράδυ, στην Τι βι και είπε: «Ο ανώτερός μου ταξίαρχος της Β.Α. Αττικής, μου έδωσε εντολή να κλείσω το δρόμο». Τον αξιωματικό καίει η ίδια η πρώην γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα: «Μας φράκαραν και μας έριξαν στο μονοπάτι δεξιά μας. Ήμουν από τους τυχερούς που μπήκα πρώτη και έφτασα στα βράχια. Εαν αργοπορούσα, τώρα δεν θα ζούσα».

Βίντεο ντοκουμέντο – Δείτε πως η φωτιά έκαιγε τα πάντα σε ελάχιστα λεπτά
Ανώτερος του Μπακαλώνη είναι ο σημερινός Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής,Σπανουδάκης Νικόλαος, ταξίαρχος από την Κρήτη. Που ήταν εκείνη την ώρα; Επίσης, ο Γαδάρχης, υποστράτηγος Παπαζαφείρης, που ήταν επίσης εκείνη την ώρα; Έχουν ή δεν έχουν υπηρεσιακά τεράστιες ευθύνες οι δύο αξιωματικοί; Ας ελεχθούν από τον εισαγγελέα.

-ΜΑΡΤΥΡΙΑ 2: Αξιωματικός του Λιμενικού σώματος και της ενεργούς και πάντα μαχόμενης και δυνατής Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, ξαναθυμάται: «…Ο οικισμός στο Μάτι ανήκει διοικητικά στον Μαραθώνα, δηλαδή στον Ψινάκη. Ώρα 18:50 και ενώ μαζί με τους συναδέρφους έχουμε αντιληφθεί ότι κάτι κακό συμβαίνει στην περιοχή, τηλεφωνούμε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να πάρουμε εντολές από τον Καπάκη, τον επικεφαλής για το τι πρέπει να κάνουμε. Τα τηλέφωνα δεν απαντούν, δεν αποκρίνεται κανείς, το κέντρο είναι νεκρό και όλοι είναι εξαφανισμένοι. Λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να πάμε εκεί μόνοι μας, αν και γνωρίζουμε ότι το περιβόητο «σχέδιο κρίσης» εκπονείται από την Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας. 40 άτομα από την ΜΥΑ. ( Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών), φθάνουμε πριν από τις 9 το βράδυ της Δευτέρας και επιχειρούμε. Μέχρι τις 4 το ξημέρωμα Τρίτης, κατορθώνουμε να διασώσουμε πάνω από 470 άτομα και στη συνέχει, ο αριθμός των διασωθέντων φθάνει τους 700. Που ήταν η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ρωτήστε τον κ.Καμμένο», καταλήγει ο «Ράμπο» του λιμενικού.

Το ρεπορτάζ της φρίκης θα συνεχιστεί  με περισσότερα και πιο σοβαρά στοιχεία. Μέχρι να δικαιωθούν οι νεκροί και οι συγγενείς τους.

Αναρτήθηκε στις 9:55:00 μ.μ.

 

 

 

 

 

 

 

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της χώρας δεν είναι πλέον οι πολίτες της. Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της Ελλάδας δεν είναι πλέον οι Έλληνες. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα. Απλά εμείς δεν μπορέσαμε κάποια στιγμή να πληρώσουμε κανονικά στους ιδιοκτήτες το "νταβατζιλίκι" τους και αυτοί έθεσαν την ιδιοκτησία τους υπό εκκαθάριση.

Οι παλιές εθνικές αστικές - βιομηχανικές κοινωνίες, όπου τον πλούτο και τον πρώτο λόγο στον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας, τον είχαν οι κάτοχοι των μέσων παραγωγής, έχουν πλέον υποχωρήσει σημαντικά υπέρ της παγκοσμιοποίησης, όπου τον πρώτο λόγο τον έχουν οι αγορές χρήματος και οι πολυεθνικές.

Σήμερα έχουν ξεπεραστεί τα εθνικά σύνορα και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των εθνικών κρατών έγιναν οι λεγόμενες αγορές, δηλαδή οι ανώνυμοι παραγωγοί χρήματος και παραγώγων του, μέσα σε έναν απέραντο καζινο-νεοκαπιταλισμό. Τώρα θύματα και δέσμιοι της διεθνούς των αγορών είναι και οι κάτοχοι μέσων παραγωγής προϊόντων που δέσποζαν στο εθνικό αστικό κράτος. Οι εξουσιαστές και πραγματικοί ιδιοκτήτες τώρα είναι, όπως είδαμε, οι παραγωγοί χρήματος και παραγώγων του.

https://4.bp.blogspot.com/-PC-bT1elmjI/W2X1Ajyn_pI/AAAAAAAB0Ig/cmQY_-StM2Ee3pIzz9TVbmZuNcWn78oXQCLcBGAs/s400/%25CE%2591%25CE%2593%25CE%259F%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%25A3.jpg

Και την κατάσταση αυτή, όπου τα κράτη αναγκάστηκαν να δανείζονται το χρήμα από τη διεθνή των αγορών και έτσι να γίνονται υποτελή τους, τη δημιούργησαν τα εθνικά αντιπροσωπευτικά πολιτικά συστήματα (φιλελεύθερα και σοσιαλιστικά, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά) μέσω των νόμων που κατασκεύασαν και των διεθνών συνθηκών που υπέγραψαν.

Τώρα πλέον και τα ίδια τα αντιπροσωπευτικά πολιτικά συστήματα, που έψαχναν εύκολο χρήμα για να κάνουν πρόσκαιρη πολιτική παραχωρήσεων, έχουν μετατραπεί σε όργανα της διεθνούς των αγορών, καταδυναστεύοντας τις εθνικές κοινωνίες, οι οποίες είναι πλέον απροστάτευτες στο έλεος των ανώνυμων και αδίστακτων αγορών.

Έτσι έχει η κατάσταση σήμερα, αλλά προφανώς δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι και δεν θα συνεχίσει, διαφορετικά οι άνθρωποι θα μετατραπούν σε δούλους - ζόμπι αγνώστων αφεντικών, με μοναδική ιδεολογία τη ζωώδη κατανάλωση, που δίνει την ψευδαίσθηση κοινωνικού διαφορισμού και επιδεικτικής ανωτερότητας.

Ο ιμάντας εξάρτησης που συνδέει τη διεθνή των αγορών με τις κοινωνίες, την υποδούλωσή τους και την αποχαύνωση τους, είναι η εξουσία που ασκείται πάνω στις κοινωνίες από τα χειραγωγούμενα από τις αγορές αντιπροσωπευτικά πολιτικά συστήματα. Και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό πλέον, αυτός ο ιμάντας θα πρέπει να σπάσει και θα σπάσει.

Πρέπει δηλαδή οι κοινωνίες, οδηγούμενες από πεφωτισμένους οραματιστές, που βλέπουν που πηγαίνουν τα πράγματα, να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και να επιβάλουν τις κατάλληλες θεσμικές πολιτειακές αλλαγές, ώστε ο έλεγχος των πολιτικών τους συστημάτων να περάσει όσο το δυνατόν πιο πολύ στα χέρια τους, για να ξαναβρούν τον ανθρώπινο χαρακτήρα τους και να αυτοπροστατευτούν.

Νομοτελειακά, αργά ή γρήγορα, με το καλό ή με τη βία, θα οδηγηθούμε προς τα εκεί, διαφορετικά το πράγμα δεν βγαίνει.

Τώρα, το αν θα πάμε πάλι σε κλειστά εθνικά κράτη με την παλιά έννοια ή σε κάποιες άλλες ισχυρές τοπικές οντότητες, αυτό θα το δείξει η μελλοντική ιστορία. Πάντως προς τα εκεί θα πάμε.

Γι' αυτό από τώρα, θα πρέπει όλοι μας να αρχίσουμε να αναζητούμε εκείνες τις νέες πολιτικές οντότητες, που θα καλύψουν το τεράστιο πολιτικό κενό που έχει ανοιχθεί και θα οδηγήσουν τις κοινωνίες προς τη νομοτελειακή τους εξέλιξη.

Πέτρος Χασάπης

hassapis-peter

 

 

 

 

Μου αρέσει που κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε , που κάνετε ότι δεν βλέπεται ..!


Που είσαστε ακόμα πολίτες που σέβεστε τον νόμο όταν ξεκάθαρα στον πόλεμο υπάρχει μόνο ένας νόμος … η πατρίδα και η σωτηρία του έθνους !

Ποτε θα αποφασισετε να δειτε την αληθεια για το τι μας εκαναν οι 300 προδοτες ;
Σας κάνουν εντύπωσή τα γερμανικά περιπολικά σε ελληνική πόλη εεε; Το βλέπεται και λέτε μπα είναι ψέμα εε;

Και αύριο θα πας να ρήξεις την ψήφο σου δημοκρατικά εε; Για να ψηφίσεις ποιον; Το νέο υπάλληλο της Μερκελ;

Εφορία πληρώνεις; Σε ποιον ανήκει αυτή η Ιδιωτική επιχείρηση που δεν δίνει λόγο σε κανέναν;

Θα πεις δεν το γνωριζαμε;
Και στην κατοχη καποιοι ελεγαν οι γερμανοι ειναι φιλοι μας !!!

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ

 

 

 

 

 

Οργή κατοίκων στον Μαραθώνα:

Παραιτηθείτε όλοι

- Μας κάψατε

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα EUROKINISSI

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο στον Μαραθώνα. Οργισμένοι κάτοικοι ζητούν παραιτήσεις και ξεσπούν κατά του Δημάρχου, Ηλία Ψινάκη. Ομόφωνο "ναι" στο ψήφισμα για παραίτηση Ψινάκη.

Μάνος Φραγκιουδάκης
03 Αυγούστου 2018 19:44

Το συμβούλιο διεξάγεται σε κλίμα οργής για τον Δήμαρχο και οδύνης για τους νεκρούς από τις φωτιές, αφού τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

"Σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου της πέμπτης κατασκήνωσης του Δήμου Μαραθώνα και πλέον παραμένω απλώς δημοτικός σύμβουλος και τίθεμαι στην διάθεση σας να βοηθήσω οπως μπορώ. Προσθέτω την υπογραφή μου στο ψήφισμα και καλώ τον Ηλία Ψινάκη να παραιτηθεί πριν τον διώξουμε", είπε ο Στέφανος Μπαϊρακτάρης.

Ένας ακόμη από τους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν με τον Ηλία Ψινάκη, ο Γιάννης Μπούσουλας, ο οποίος μάλιστα πριν από δύο χρόνια ήταν και αντιδήμαρχος στον Μαραθώνα, δήλωσε στο σημερινό συμβούλιο πως παραιτείται. "Μετά από 4 χρόνια διοίκησης του ανίκανου δημάρχου, το συμβούλιο καλείται να αποφασίσει να φύγει η πολιτική χολέρα που λέγεται Ψινάκης", είπε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χατζηγιάννης, ενώ ο Αλέξανδρος Σόμογλου, Δημοτικός Σύμβουλος που είχε εκλεγεί με την παράταξη του Ηλία Ψινάκη αλλά έχει ανεξαρτητοποιηθεί εδώ και καιρό, τόνισε πως "Αυτό το ανδρείκελο είχε το θράσος να αναρτά προσωπική του δήλωση στα σοσιαλ μίντια και να κάνει λόγο για συμπαραστάση. Μπορώ να του χρεώσω την παντελή έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους που χάθηκαν. Κάθε μέρα κοιτάζομαι στον καθρέφτη και μετανιώνω που συμμετείχα".

Εξάλλου για μερικά λεπτά επικράτησε ένταση με μερικούς πολίτες να μπαίνουν στην αίθουσα του ΔΣ με τα πνεύματα να ηρεμούν λίγο αργότερα.

https://www.youtube.com/watch?v=z7gxgH4douc

https://www.youtube.com/watch?v=lAsOoYV21Lk

Ομόφωνο "ναι" στο ψήφισμα για παραίτηση Ψινάκη

Το ψήφισμα που ζητά παραίτηση Ψινάκη, ψηφίστηκε ομόφωνα από τους 25 Δημοτικούς Συμβούλους που βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και το κείμενο θα παραδοθεί στον υπουργό Εσωτερικών κύριο Πάνο Σκουρλέτη.

Το ψήφισμα το οποίο κατέθεσαν δημοτικοί Σύμβουλοι στο Συμβούλιο, χαρακτηρίζει τον δήμαρχο Μαραθώνα "ανίκανο", "επικίνδυνο" και "ανεπιθύμητο" και αναφέρει:

"Ο Δήμος μας βιώνει από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 μια ανείπωτη τραγωδία που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.

Ο πόνος για την απώλεια ψυχών δεν μπορεί να μετριαστεί.

Ωστόσο, όλοι εμείς που εκπροσωπούμε ως δημοτικοί σύμβουλοι τους συμπολίτες μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον και να τους προστατεύουμε από κάθε είδους απειλή. Και, δυστυχώς, αποτύχαμε.

Αφήσαμε το Δήμο μας ανοχύρωτο και έρμαιο στα χέρια ενός Δημάρχου που, πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.


Ο Ηλίας Ψινάκης δεν είναι απλά ένας ανίκανος Δήμαρχος. Είναι πλέον ένας επικίνδυνος Δήμαρχος για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο που η πόλη μας χρειάζεται συνετή διοίκηση και οργανωμένο πλάνο, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κλείσει πληγές και να διαχειριστεί μια πελώρια αγκαλιά αγάπης που φτάνει καθημερινά από κάθε γωνιά της χώρας έχουμε ανάγκη η συγκεκριμένη διαχείριση να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, που νιώθουν τον πόνο και την οδύνη των συμπολιτών μας και που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την τραγωδία που ζήσαμε.

Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του. Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύστατη στιγμή.

Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψινάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου".

 

 

 

 

 

 

ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΟΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΥΙΟΘΕΤΕΙ

Ο ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ… ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ!

Μπορεί οι συριζοψεκασμένες χολέρες να βάζουν τα ξεφτιλισμένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους να αναπαράγουν και να διασπείρουν την ψευδή «είδηση», που δημοσίευσε στον βρετανικό Independent υπάλληλος του Ιδρύματος Σόρος, περί της δήθεν σύλληψης τριών χρυσαυγιτών για «πλιάτσικο» στα σπίτια των πυροπλήκτων της Ανατολικής Αττικής, αλλά κανένας από δαύτους δεν τόλμησε να την προπαγανδίσει προσωπικά, για να μην ξευτιλιστεί.

Εκτός από έναν: τον πάμπλουτο κομμουνιστή Παπαδημούλη, ο οποίος έκανε την εξής ανάρτησης στα social media:

«Independent:

Άρθρο κατά της μικροπολιτικής τυμβωρυχίας! «Οι επικριτές στο εσωτερικό της χώρας χρησιμοποιούν την καταστροφή για πολιτικά παιχνίδια- Τρία μέλη της ακροδεξιάς (Χρυσή Αυγή) συνελήφθησαν για λεηλασία κατοίκων των πυροπλήκτων». Κόλαφος κατά ΝΔ και Ακροδεξιάς!».

Αναλαμβάνοντας βεβαίως την πολιτική, αλλά και την ποινική ευθύνη της διασποράς ψευδών και συκοφαντικών «ειδήσεων»…

Πλοήγηση άρθρων

 

 

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

«PRIVE ΕΠΙΣΚΕΨΗ»..

ΚΡΥΦΤΟ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ

– ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΑΝ …ΚΛΕΦΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΥΔΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


ΒΙΝΤΕΟ! «PRIVE ΕΠΙΣΚΕΨΗ»..ΚΡΥΦΤΟ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ

Τις πληγείσες, από τις πυρκαγιές, περιοχές στο Μάτι Αττικής, επισκέφθηκε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα, διάρκειας μόλις μίας ώρας, δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, ούτε καλύφθηκε σε απ’ ευθείας μετάδοση από την κρατική τηλεόραση.
Όπως ανακοινώθηκε εκ των υστέρων από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε την περιοχή όπου συντελέστηκε η τραγωδία και συνομίλησε με τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού που βρίσκονται στην περιοχή για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.
Επίσης, συνομίλησε με τους μηχανικούς και τους εργαζόμενους που παραμένουν στην περιοχή για την ολοκλήρωση της καταγραφής των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές, αλλά και με πολίτες.
Διαβάστε παρακάτω το σχετικό δελτίο από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού
«Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μάτι.
Η επίσκεψη διήρκεσε περίπου μία ώρα. Ο Πρωθυπουργός, επισκέφτηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι, αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και του Στρατού στο Λεωφορείο Όλυμπος.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με πολίτες, πυροσβέστες και στρατιώτες, ενώ ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον Υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, κ. Αναστωστάκη, αλλά και τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών, που βρίσκονται στο πεδίο.»

https://www.youtube.com/watch?v=2YOLRRq_-Jg

ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΙΔΕΣ ΑΛΕΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ !
Δείτε το βίντεο:
Video που απεικονίζει την κατάσταση που επικρατούσε στο λιμανάκι στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιούλη, οπότε και η πύρινη λαίλαπα έπληξε την περιοχή.

https://www.youtube.com/watch?v=yy-jRpdkf10

Το video τράβηξε ο Νίκος Βερυκοκίδης, ο οποίος με την ηλικιωμένη μητέρα του βρέθηκε στο σημείο, αφού και αυτών το σπίτι καταστράφηκε από τις φλόγες.
Στο video φαίνονται δεκάδες άνθρωποι, γυναίκες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά «στοιβαγμένοι» στα βράχια μπροστά στη θάλασσα, να προσπαθούν με αυτοσχέδια μέσα και τρόπους να αντιμετωπίσουν το πέπλο καπνού και το «μαστίγωμα» του πολύ δυνατού αέρα.
Άνθρωποι σκεπάζουν με βρεγμένες μπλούζες και πετσέτες τα πρόσωπά τους για να πάρουν ανάσες, καθώς η ατμόσφαιρα είναι πολύ αποπνικτική, μητέρες προσπαθούν να καθησυχάσουν τα μικρά παιδιά τους που κλαίνε μέσα στις αγκαλιές τους, ενώ άλλοι με τα κινητά τηλέφωνα ενημερώνουν συγγενείς, φίλους και γνωστούς για το σημείο που βρίσκονται και την κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Πηγή ➤ police-voice

 

 

 

 

 

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Χτύπησαν την Ελλάδα με όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας των ΗΠΑ μέσω DRONES (UAV)!!! [ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ]

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χτύπησαν την Ελλάδα με όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας των ΗΠΑ μέσω DRONES (UAV)!!! [ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ]

GreekNewsOnDemand.com,

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χτύπησαν την Ελλάδα με όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας των ΗΠΑ!!! [ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ] • ΠΡΩΤΗ φορά απαγόρεψαν στον στρατό να συμμετεχει σε κατάσβεση!!!

-του Ιωάν. Κουντούρη | Αθήνα | 14.14 | 26 Ιουλ. 2018
Ο κ Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε την νύχτα της 23ης τα εξής απίστευτα αναφερόμενος στις ΗΠΑ και τα…UAV τους (μη επανδρωμένα σκάφη, drones) σε σχέση με τις φωτιές. Σύμφωνα λπιπόν με το ProNews.gr, διαβάζουμε τα εξής.,,,
«Ασύμμετρα φαινόμενα», «ύποπτες ενέργειες»,

«αμερικάνικα UAV»: Κάποιος καίει την χώρα

αλλά… δεν σας λέμε ποιος είναι!
Υπονοούμενα για «εμπρησμό» και «απόπειρα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης» μέσω «ασύμμετρης επίθεσης» άφησε τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στις δηλώσεις τους για την πρωτοφανή καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Αττική και τους δεκάδες νεκρούς.

Το «κλού» των δηλώσεων Τζανακόπουλου: Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος επικοινώνησε με τις Ηνωμένες Πολιτείες και «θα στείλουν UAV» για να επιτηρεί αύριο (σ.σ.: ή «από αύριο»;) την Αττική προκειμένου «να εντοπιστεί κάθε ύποπτη ενέργεια»!

Λίγο πριν ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας είχε μιλήσει για «ασύμμετρο φαινόμενο». Η ίδια, πάνω-κάτω, δήλωση του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Θοδωρή Ρουσσόπουλου το 2007 που είχε μιλήσει για «ασύμμετρη επίθεση».
ΤΙ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΕΔΩ Ο ΕΚΠΡΟΣΨΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ….«θα στείλουν UAV» για να επιτηρεί αύριο. Άρα αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με τον κ Τζανακόπουλο, τα αμερικανικά UAV (drones) ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΛΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Όμως, ΤΙ ΕΙΝἈΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ;;; Μα είναι ένα…DRONE, UAV, ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΣΚΑΦΟΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ….ΦΩΤΙΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ!!!
Στην ακόλουθη εικόνα από το σάιτ orektiko.com, βλέπουμε μια εικόνα ενος…ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ!!! Κι εἴναι εδώ όπου τίθεται το εξής ερώτημα: ΠΟΙΑΝΟΥ είναι αυτό το drone???…της Ελλάδος είναι ή μήπως των….ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ??? Ο κ Τζανακόπουλος μας είπε ότι τα UAV αυτά ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ακόμη στην Ελλάδα την ημέρα των φωτιών κι ότι ο κ Πάνος Καμμένος έπρεπε να επικοινωνήσει με την Ουάσινγκτον για να μας τα στείλουν. ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΕΔΩ!!!

Δείτε την ακόλουθη εκπομπή μου και θα καταλάβετε ότι τα μη επανδρωμένα σκάφη αυτά, καθώς και άλλων ειδών σκάφη των ΗΠΑ, χρησιμοποιούνται όχι μόνο για την «επιτήρηση» κάποιας περιοχής, αλλά και για την εκτόξευση μικροκυμάτων….ΛΈΙΖΕΡ για να…ΚΑΤΑΚΑΨΟΥΝ ολόκληρες περιοχές, με απίστευτη ευκολία και ΑΚΡΙΒΕΙΑ, και πάρα πολύ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, αποτελέσματα πολύ….ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τις ζημιές που προκαλούνται από τις…ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ πυρκαγιές. Κι ήταν ακριβώς…ΑΥΤΕΣ που είδαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε στην περίπτωση των φωτιών στην…ΚΙΝΕΤΑ και ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ. ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ!!!


https://www.facebook.com/john.kountouris.338/videos/901894620016594/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΣΜΩΝ….ΛΈΙΖΕΡ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΑΝ ΣΤΟ ΈΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ, ΠΕΡΣΙ, ´ΟΠΌΤΕ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΚΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΑΨΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΝΤΑ ΡΟΣΑ…!!!….

https://www.youtube.com/watch?v=Slg8p0zWJa8

ΕΠΙΣΗΣ, ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…!!!…


https://www.youtube.com/watch?v=vrgUpkAcOH4
https://www.youtube.com/watch?v=smDsWOrrpY0

#Κινέτα #Μάτι #ΝέαΜάκρη #φωτιές #ΣΥΡΙΖΑ #ΗΠΑ#λέιζερ

greeknewsondemand.com   28/7/2018
Δείτε σαν σήμερα          
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 26 Μαρτίου στον 21ο αιώνα
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις               ΟΑΕΔ κατασκηνώσεις 2019:
πρωτοσέλιδα               Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, 05:14
POS               Ανενεργό ένα στα τέσσερα καινούργια
image Δείτε σαν σήμερα
image Ξεκίνησαν οι αιτήσεις
image πρωτοσέλιδα
image Χρόνια Πολλά
image POS

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 3ος

Αθλητισμός 3ος

              Νίκες στο «Μαϊάμι open» για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Read More...

Αθλητισμός 2ος

Αθλητισμός 2ος

            ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Read More...

Αθλητισμός 1ος

Αθλητισμός 1ος

              Μήτρογλου: Ανακοινώθηκε από τη Γαλατάσαράι

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Αυτοκίνητο

Αυτοκίνητο

Έκθεση Kλασικών Aυτοκινήτων στο «The Mall Athens»

Read More...

Formula 1

Formula 1

              Στον Χάμιλτον η πρώτη pole position της χρονιάς

Read More...

Μιχανοκίνηση 3ος

Μιχανοκίνηση 3ος

  Στο τιμόνι του νέου Audi A1

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3ος

              Η απόφαση ελήφθη για Ελλάδα-Κύπρο: Μία μεγάλη στρατηγική συμμαχία γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ

Read More...

Βουλή

Βουλή

              Ποιες διατάξεις του Συντάγματος οδεύουν προς αναθεώρηση

Read More...

Κοντονής

Κοντονής

              Οι μολότοφ και σκοτώνουν και έχουν σκοτώσει

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3ος

		ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3ος

            Le Monde: 100 χρόνια από τη Γενοκτονία – Άγνωστες...

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2ος

              Ο Ναζί του Σόρος σκότωσε τον Παύλο Μελά. Μάθιου Νίμιτς: Το σατανικό τέρας των Βαλκανίων και η σοκαριστική έρευνα που τον...

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 1ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 1ος

           
Ο μονοκέφαλος αετός στη Σητεία της Κρήτης και η ποντιακή πόλη «Τραπεζόνδα»

Read More...

Κόσμος

Top Headline

ΝΑΤΟ

 ΝΑΤΟ

              Το ΝΑΤΟ έχει αναθέσει καθήκοντα στην Άγκυρα να αναχαιτίζει όλα τα ελληνικά αεροσκάφη στο Αν. Αιγαίο

Read More...

Καναδάς

Καναδάς

              «Ζήτω η Ελλάς»! Ο Καναδός Πρωθυπουργός αποθεώνει την Ελλάδα

Read More...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

              Υποχρεωτικά από σήμερα ο σταυρός σε όλα τα δημόσια κτήρια της Βαυαρίας

Read More...

Ελλάδα

Top Headline

EΛΛΑΔΑ 3ος

EΛΛΑΔΑ 3ος

              ΑΝ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ

Read More...

EΛΛΑΔΑ 2ος

EΛΛΑΔΑ 2ος

...

Read More...

EΛΛΑΔΑ 1ος

EΛΛΑΔΑ 1ος

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 124 ΣΧΟΛΕΙΑ (λίστα)

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 3ος

		ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 3ος

              Οι Τράπεζες υπεξαίρεσαν 233 δις και τα χρέωσαν στο ελλ. Δημόσιο! Κατάλαβες τώρα που πάνε τα...

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2ος

              Paul Craig Roberts : Οι πιστωτές έκλεψαν το οικονομικό μέλλον των Ελλήνων. Η Ελλάδα δεν είναι ένα κυρίαρχο έθνος

Read More...

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος

              στο δήμο Θέρμης

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3ος

              Προς διπλασιασμό της πλαστικής ρύπανσης των θαλασσών - "Μετεξεταστέα" η Ελλάδα

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2ος

              Το τοξικό νέφος προκαλεί κλείσιμο σχολείων στη Μπανγκόκ

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1ος

              «Πάνε να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ το περιβάλλον με τις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ»…

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 3ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 3ος

              Το σπάνιο φαινόμενο του «καταρράκτη φωτιάς» εντυπωσιακό και φέτος (vid)

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 2ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 2ος

              Ο Έλληνας που επιβίωσε από την πολύνεκρη συντριβή του Air-Bus A320-111: Τον έσωσε το ένστικτο επιβίωσης

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 12ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 12ος

              Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης της Αίτνας

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              1η...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

ΠΡΕΣΠΕΣ

 ΠΡΕΣΠΕΣ

              Από που προέρχεται το όνομά τους Ολα τα ΝΕΑ των Πρεσπών

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/03/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/03/2019

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/02/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/02/2019

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/01/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/01/2019

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Διάφορα

		Διάφορα

Ανατριχιαστικές παραδοχές Χαρίλαου Φλωράκη (Γ.Γ του ΚΚΕ) για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΕΜΦΥΛΙΟ

Read More...

http://www.koultoura.com/

http://www.koultoura.com/

              www.koultoura.com

Read More...

Σύμπαν !!

Σύμπαν !!

              Ολα τα άρθρα - ειδήσεις & Βίντεο από την συνύπαρξη φαινομένων που έχουν  συμβεί εδώ και...

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

              Τα άκουσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες: «Να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» [βίντεο]

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

              Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις δεν κάνουν κόμμα…

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 5

Παμμακεδονικές Ενώσεις 5

              Κρήτη - Oργισμένη υποδοχή πολιτών σε Τζανακόπουλο, Δανέλλη και Ραγκούση: «Προδώσατε τη Μακεδονία» (βίντεο)

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

Read More...

Zougla.gr

Zougla.gr

              Zougla.gr

Read More...

Χρυσή Αυγή

		Χρυσή Αυγή

              Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided