Παρασκευή, Απρίλιος 26, 2019

Διάφορα

 

 

 

 

 

 

 

Τα σχολικά βιβλία στα Σκόπια και η σπίλωση του Κατσίφα

 

 

 

 

 

 

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018

Τα σχολικά βιβλία στα Σκόπια και η σπίλωση του Κατσίφα


Η εκδίκηση του Ζάεφ, η σπίλωση του Κατσίφα και η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας - πΓΔΜ για την εκπαίδευση

Ενθουσιασμένοι οι Αλβανοί προβάλλουν την δήλωσή του πρώην υπουργού των Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλου, που δικαιολόγησε απόλυτα την ωμή εκτέλεση του ομογενή από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής Αστυνομίας, ενώ χαρακτήρισε ως "αηδία" τη συνήθεια του θύματος να σημαιοστολίζει το χωριό του σε κάθε εθνική επέτειο.

Με τέτοιους εκπροσώπους, αμφιβάλλει κανείς ότι ήρθε φυσιολογικά η σημερινή κατάσταση; Κι από την στιγμή που είναι γεμάτος ο πολιτικός κόσμος με παρόμοιους τύπους, ή με ανεκτικούς, πώς μπορείς να είσαι αισιόδοξος για την μελλοντική πορεία;

Ο Ζάεφ εκδικείται. Όποιος ψηφίσει τις συνταγματικές αλλαγές, απαλλάσσεται των κατηγοριών που τον βαρύνουν. Οι άλλοι… θα υποφέρουν. Το διαλύουν το VMRO, και με προσωρινή διαταγή δικαστηρίου, προχωρούν σε "πάγωμα" των περιουσιακών στοιχείων του κόμματος. Το "πάγωμα" αφορά 69 ακίνητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου και του κτιρίου που στεγάζεται.

Έγραψα εχθές για τις απαράδεκτες και αστήρικτες φιλο-αλβανικές διαρροές από την ΕΛ.ΑΣ., για σπίλωση του νεκρού Κατσίφα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του 35χρονου ομογενή επιφυλάσσεται να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για τη "διαρροή", που προσβάλλει όχι μόνο τη μνήμη του νεκρού, αλλά και την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που παρέθεσε το τουρκικό προξενείο, στο πλαίσιο της 95ης Επετείου για τη Διακήρυξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ο κ. Μπουτάρης στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι άσχετα με το εάν υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών «εμείς με τους Τούρκους αισθανόμαστε αδέλφια». «Να ξέρετε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι πλάι, σ’ όλες τις προσπάθειες, για να αναδείξει την τουρκική παρουσία στην πόλη», τόνισε ο δήμαρχος.

Κατ’ αρχάς ρωτάω, ποιοι "εμείς" είμαστε αδέλφια με τους Τούρκους; Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Μπουτάρη να εκφράζει εκατομμύρια Έλληνες; Κατά δεύτερο, οι Θεσσαλονικείς τον ψήφισαν για να αναδείξει την τουρκική παρουσία στην πόλη; Μήπως ξεχάστηκε και νόμισε ότι είναι δήμαρχος σε πόλη της Τουρκίας; Έχει ξεφύγει και μάλιστα πολύ.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η πρώτη συνεδρίαση της Κοινής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-πΓΔΜ για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, που προβλέπεται από το άρθρο 8 παράγραφος 5 της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αλλά δεν έχει επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι τόσο σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν απρόοπτα;

Η Επιτροπή προβλέπεται να διασφαλίσει πως από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στις δύο χώρες δεν θα χρησιμοποιείται κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό που εμπεριέχει αλυτρωτικές αναφορές. Τέτοιες αναφορές δεν θα βρουν στα ελληνικά εγχειρίδια. Ανθελληνικές, μάλιστα. Είναι γεμάτα.

Τα ίδια και μεταξύ Βουλγάρων-Σκοπιανών. Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, αποκάλυψε, ότι για τα σχολικά βιβλία της ιστορίας των Σκοπίων, σχεδόν κανένα δεν θα πρέπει να παραμείνει ως έχει. «Από τα πρώτα βιβλία που λάβαμε, η επιτροπή μας έδωσε πάνω από 30 σελίδες αλλαγών που πρέπει να γίνουν μόνο σε αυτά»!

Καλλισθένης εν δήμω

 

 

 

3.11.18

Αποβλήθηκαν 6 μαθητές Λυκείου γιατί έψαλλαν το «Μακεδονία Ξακουστή»

Αποβλητέοι οι αποβάλλοντες Juan
Aναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Γέρακα μετά την απόφαση της διεύθυνσης του 1ου Γενικού Λυκείου της πόλης να προχωρήσει στην αποβολή έξι μαθητών οι οποίοι στη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας τόσο της Μακεδονίας όσο και της Κύπρου.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του notioanatolika.gr μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Γέρακα ζήτησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το γνωστό τραγούδι “Μακεδονία ξακουστή”, κάτι που οι καθηγητές τους αρνήθηκαν, άγνωστο για ποιούς λόγους.
Τότε ορισμένοι μαθητές από τα δύο λύκεια αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης και στη συνέχεια φώναξαν το σύνθημα που προαναφέρθηκε.
Τις επόμενες ημέρες το θέμα συζητήθηκε στα σχολεία όμως μόνον η διεύθυνση του 1ου Λυκείου Γέρακα, εξαντλώντας την αυστηρότητά της, προχώρησε στην τιμωρία των μαθητών του, με διήμερη αποβολή, με το αιτιολογικό ότι αυτοί αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης.
Όπως είναι φυσικό οι συμμαθητές τους στη γνωστοποίηση της απόφασης της διεύθυνσης του σχολείου τους διαμαρτυρήθηκαν και το πρωί της Πέμπτης (1η Νοεμβρίου) προχώρησαν σε κατάληψη ζητώντας την ακύρωση της ποινής που επιβλήθηκε.
Μάλιστα τα μέλη του 15μελούς απευθύνθηκαν με επιστολή τους προς τον λυκειάρχη στην οποία αναφέρουν ως λόγο της κατάληψης του σχολείου τη διήμερη αποβολή έξι συμμαθητών τους καθώς τραγουδούσαν το “Μακεδονία ξακουστή”!
https://www.youtube.com/watch?v=zC0afK4Nmhw
Και ενώ το θέμα κυριαρχεί ήδη στην τοπική κοινωνία, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν σχετικές τοποθετήσεις τόσο από την Ένωση Γονέων του Δήμου Παλλήνης όσο και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Γέρακα, ούτε βέβαια και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανατ. Αττικής.
Πάντως η πρώτη αντίδραση ήταν αυτή της γερακιώτισσας Ραχήλ Μακρή, η οποία ενδεχομένως να είναι και υποψήφια δήμαρχος του Δήμου Παλλήνης, που σε σχετική ανακοίνωσή της ανέφερε:
“Τελικά, οι μαθητές του 1ου Λυκείου Γέρακα, προχώρησαν σήμερα 01/11/2018 με απόφαση του 15μελούς τους, σε κατάληψη του σχολείου με αίτημα την άρση της αποβολής των συμμαθητών τους, επειδή φώναζαν πατριωτικά συνθήματα πριν από την μαθητική παρέλαση.
Είναι φανερό, ότι τα φαινόμενα στοχοποίησης μαθητών ξεκινάνε από το Υπουργείο Παιδείας και αποβλέπουν την καταστολή κάθε δημοκρατικής έκφρασης πατριωτικών αισθημάτων.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και αναρτήθηκε στη σελίδα της κας Μακρή “Μέτωπο Νίκης” το σύνθημα που φώναξαν τα παιδιά και που τελικά τα οδήγησε στην αποβολή από το σχολείο τους.
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 3.11.18

 

 

 

 

 

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΤΣΙΦΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ!

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ!

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!

ΟΡΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ! (ΦΩΤΟ)

katsifas_peripoliko1-768x512

Αναβρασμός επικρατεί στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, καθώς η δολοφονία Κατσίφα δεν θα μείνει εδώ. Οι ξεχασμένοι Έλληνες από την Αθήνα είναι αποφασισμένοι να δείξουν με κάθε τρόπο στα Τίρανα ότι δεν φοβούνται.

Στόχος του Ε. Ράμα ήταν να εκφοβίσει τους Έλληνες της Αλβανίας. Εξάλλου μετά την δολοφονία Κατσίφα, τα Αλβανικά ΜΜΕ δημιουργούν τις λεγόμενες ψυχολογικές επιχειρήσεις για να τρομοκρατήσουν.

Όμως η επιχείρηση πέφτει στο κενό, καθώς ο αρχικός φόβος γέννησε οργή και θυμό.

Την ίδια στιγμή όπου και να βρεθείς στην Ελλάδα, όλοι με μία φωνή αναρωτιούνται: Που είναι ο Τσίπρας; Γιατί κρύβεται;

Είναι βέβαιο πως οι αρχές στην Αλβανία, φοβούνται ότι η κηδεία του Κώστα Κατσίφα θα συγκεντρώσει πλήθος κόσμου και θα μετατραπεί σε πάνδημη διαμαρτυρία της ελληνικής εθνικής μειονότητας τόσο για τον θάνατο από πυρά της αστυνομίας του ομογενή, αλλά και για τα δικαιώματα της ελληνικής κοινότητας, φέρνοντας στην επιφάνεια συσσωρευμένη ένταση εναντίον των αλβανικών αρχών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανακοίνωση του Συλλόγου από τους Βουλιαράτες που ακολουθεί:

Ο Σύλλογος του Αγίου Αθανασίου Βουλιαρατιού έχοντας βαθιά θλίψη για τον άδικο χαμό του συγχωριανού μας θεωρεί χρέος του να παρακινήσει όλους του Βουλιαρατινούς καθώς και τους φίλους να παρευρεθούν στην κηδεία του αγαπημένου μας Κώστα Κατσίφα.

Για το λόγο αυτό ναυλώνει λεωφορεία απο Αθήνα ώστε όσοι επιθυμούν να είναι παρών στη διαδρομή για την τελευταία κατοικία του παιδιού μας..

Το κόστος θα είναι 20€ για εισιτήριο με επιστροφή. Ευχαριστούμε θερμά γι’αυτή την προσφορά την εταιρεία του συγχωριανού μας Euro Interlines Komatas-tours.

1

Παρακαλούμε θερμά όσοι επιθυμούν να έρθουν να δηλώσουν υπεύθυνα τη συμμετοχή τους στα παρακάτω τηλέφωνα:

Παναγιώτης Βλάχος : 697 9566440
Αλέξανδρος Μπούνταλης : 694 2497227
Νίκος Γκάζικας : 698 6924779

Ημερομηνία Αναχώρησης και Επιστροφής θα ανακοινωθεί με νέα δημοσίευση μόλις γίνει γνωστή η ημέρα της κηδείας.

Παρακαλούμε να κοινοποιηθεί από όλους ώστε να δώσουμε βροντερό παρών και να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για τον τόπο και τη πατρίδα μας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του…

Εκ του Συλλόγου

Ταυτόχρονα, από ώρα σε ώρα, οι γονείς και η αδελφή του, περιμένουν να μάθουν πότε θα επιστραφεί το σώμα του Κώστα Κατσίφα για τον ενταφιασμό του. Η σορός μεταφέρθηκε -άγνωστο γιατί- από το Αργυρόκαστρο στα Τίρανα, χωρίς προηγουμένως να έχει επιτραπεί στον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας και ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη να προβεί σε πλήρη εξέταση, παρά μόνον να δει από απόσταση και για 5 λεπτά μακροσκοπικά (παρατήρηση δια γυμνού οφθαλμού) το άψυχο σώμα του Κατσίφα.

Ακολούθησαν καταγγελίες για αλλοίωση (ράμματα, πλύσιμο του σώματος) ιατροδικαστικών στοιχείων που θα μπορούσαν να είναι πολύτιμα για την έρευνα γύρω από τις συνθήκες θανάτου.

 

 

 

 

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Καλά νέα!

Τρεις φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν συσκευή που καταπολεμά το τρέμουλο του Πάρκινσον


Οι start-up επιχειρήσεις έχουν εξελιχθεί σε φαινόμενο στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και οι δημιουργοί τους είναι κυρίως νέοι άνθρωποι, φοιτητές ή νέοι που τώρα ανοίγουν τα φτερά τους στον επαγγελματικό τομέα. Οι start-up αποτελούν μια ανάσα για την οικονομία μας, αφού όχι μόνο τη βοηθούν να ανακάμψει, αλλά προσφέρουν καινοτόμες λύσεις σε υπάρχουσες καταστάσεις, ελλείψεις, προβλήματα.

Μία ανάλογη περίπτωση είναι και το Tremor FreeMe. Τρεις 23χρονοι φοιτητές από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών από το ΑΠΘ, o Θωμάς Μπίκιας, ο Ρόνι Λέσι και η Αγγελική Παπαθανασίου δημιούργησαν μια καινοτόμα συσκευή για το τρέμουλο, ένα από τα εντονότερα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον.

Η ιδέα ξεκίνησε από τον παππού του Θωμά, ο οποίος έχει Πάρκινσον. «Ζώντας με τον παππού έβλεπα πόσες πρακτικές δυσκολίες αντιμετώπιζε καθημερινά και πόσο τον επηρέαζε και σε ψυχολογικό επίπεδο. Αυτό, σε συνδυασμό με τη συναναστροφή μας με το εργαστήριο Βιοιατρικής τεχνολογίας του ΑΠΘ οδήγησαν στην έρευνα ενός τρόπου ώστε να βοηθήσουμε αυτούς του ανθρώπους και να προσφέρουμε, εάν γίνεται, μια λύση πέρα από τα ακριβά και με έντονες παρενέργειες φάρμακα και εγχειρήσεις. Έτσι, σταδιακά και ύστερα από την επιβεβαίωση από τον καθηγητή μας, κ. Χατζιλεοντιάδη, ότι κάτι τέτοιο μπορεί να δουλέψει, οδηγηθήκαμε στο Tremor FreeMe», εξήγησε ο Θωμάς στην Athens Voice.

Η συσκευή που δημιούργησαν φοριέται στο χέρι, πάνω από τον καρπό και σταματά τον ιδιοπαθή τρόμο ή οποιαδήποτε άλλη μορφή τρόμου σε ασθενείς της νόσου Πάρκινσον, βοηθώντας τους να γίνουν και πάλι λειτουργικοί στην καθημερινότητά τους. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς η συσκευή εντοπίζει τον μυ που ενεργοποιείται ακούσια και δημιουργεί στη συνέχεια μια «αντικίνηση», η οποία σταθεροποιεί το χέρι.

Επιπροσθέτως, μέσω μιας εφαρμογής που συνδέεται με τη συσκευή, η τελευταία καταφέρνει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του κάθε ασθενή, μέσω μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή τη στιγμή, η συσκευή βρίσκεται σε στάδιο εργαστηριακού πρωτοτύπου που έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη και έχει θετικά αποτελέσματα.

enallaktikidrasi.com

 

 

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«ΔΙΝΕΙ»

ΤΟΥΣ «ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ»

ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ… ΜΙΣΟΥΣ

Σίγουρα δεν είναι μυστικό, αλλά αυτή τη φορά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ –κι όχι «πληροφορίες» των ΜΜΕ- που «δίνει» τους «πρόθυμους» που θα ψηφίσουν την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με άρθρο που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συνονθυλεύματος των εθνομηδενιστών: «Ποτάμι, ΔΗΜ.ΑΡ., Θεοχάρης λένε «ναι» στις Πρέσπες».

Βέβαια, μέσα στο κείμενο εξαιρούνται οι δύο ποταμίσιοι βουλευτές του Ποταμιού Ψαριανός και Αμυράς…

Οπότε έχουμε 145 του ΣΥΡΙΖΑ + Σταύρος Θεοδωράκης, Λυκούδης, Δανέλλης, Μαυρωτάς (από το Ποτάμι) + Θεοχάρης (ανεξάρτητος) + Θεοχαρόπουλος (της πολιτικά ανύπαρκτης ΔΗΜΑΡ).

Ιδού οι 151!

Ωστόσο, οι συριζομούρηδες δίνουν μόνο τους… μισούς από τους «πρόθυμους». Υπάρχουν κι άλλοι: Παπαχριστόπουλος, Κουντουρά, Ζουράρις και Κόκκαλης από τους ψεκασμένους, συν η Παπακώστα.

Σύνολο προδοτών της Μακεδονίας μας: 156!

(ΥΓ): Χωρίς να αποκλείονται κι άλλες «εκπλήξεις», γιατί κάτι ακούγεται και για τουλάχιστον έναν βουλευτή του Λεβέντη…

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

 

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ!

ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

– ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ  50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ;

Πραγματικές «βόμβες» στα σαθρά θεμέλια της κυβέρνησης ήταν οι χθεσινές αναφορές του Νίκου Κοτζιά, εκ των οποίων η μία ήταν αποκάλυψη μεγατόνων.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι στο επεισοδιακό υπουργικό, κατά το οποίο τσακώθηκε με τον Πάνο Καμμένο, γεγονός που του στοίχισε και τη θέση του, ο υπουργός Αμυνας είπε πως η κυβέρνηση πληρώνεται από τον Σόρος!

Οπως είπε, η πολιτική πρέπει να έχει και ηθικά χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι η συζήτηση στο υπουργικό «προς το τέλος απέκτησε και ηθικά χαρακτηριστικά». Και συνέχισε λέγοντας πως «Ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής. Η άλλη πλευρά έλεγε ότι “τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών”, εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας διεκόπη από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός.

Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω»συμπλήρωσε ο Νίκος Κοτζιάς και προέβλεψε ακόμη ότι η κυβέρνηση «υπονομεύεται από τα μέσα» και «θα έχει μακροχρόνια προβλήματα».

Ουσιαστικά, ο πρώην κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης έκανε μία εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία ότι δηλαδή δόθηκαν χρήματα (50 εκατ. ευρώ) από τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος για να προωθηθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας δε λέει ότι δόθηκαν γενικώς και αορίστως αλλά ότι τα πήρε η ελληνική κυβέρνηση. Και μαζί φυσικά επαναφέρει το θέμα των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ όπου σύμφωνα πάλι με τον Καμμένο ήταν 45 εκατ. ευρώ και δόθηκαν για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Κοτζιάς λέει ότι τα κονδύλια είναι 11 εκατ. ευρώ, ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Αμυνας στο υπουργικό συμβούλιο, διακινήθηκε «μαύρο», «μυστικό» χρήμα, ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ για να περάσει η συμφωνία. Και ότι αυτά τα χρήματα διακινήθηκαν μέσω της ελληνικής κυβέρνησης.

Αυτή και μόνο η αναφορά ενός υπουργού θα έπρεπε να προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Θα έπρεπε άμεσα να κινηθούν διαδικασίες άρσης της βουλευτικής ασυλίας όλων των εμπλεκόμενων υπουργών, να πάει δικογραφία στη Βουλή, να κινηθούν οι δικαστές και να αρχίσουν ανακρίσεις.

Θα επέμβει εισαγγελέας για τις καταγγελίες Κοτζιά;

Από τις σοβαρές καταγγελίες Κοτζιά προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

Πότε δόθηκαν αυτά τα χρήματα;

Ποιος ήταν ο «ταμίας» της κυβέρνησης που τα πήρε και με ποιο τρόπο;

Ποιοι γνώριζαν για τα κονδύλια του Σόρος; Ηξερε και ο πρωθυπουργός γι’ αυτά;

Ποιοι πληρώθηκαν από αυτά τα χρήματα;

Λέει αλήθεια ο Νίκος Κοτζιάς για όσα ειπώθηκαν;

Πρόκειται για μείζον σκάνδαλο που, με βάση τα χρήματα που φέρεται να δόθηκαν, είναι 50 φορές μεγαλύτερο από τις μίζες που φέρεται να πήρε ο Γιάννος Παπαντωνίου για τις φρεγάτες.

Στην προκειμένη περίπτωση που είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς;

Πώς ένας υπουργός μέσα στο υπουργικό συμβούλιο βγαίνει και κάνει τέτοιες καταγγελίες και κανείς δεν αντιδρά; Κανείς δεν θίχτηκε από τον «οχετό» του Πάνου Καμμένου; Μόνον ο Κοτζιάς;

Οι εισαγγελείς που είναι να διερευνήσουν την υπόθεση;

Γιατί μια χαρά να εφαρμοστεί το «δόγμα Πολάκη» σε όσα λαμόγια έκαναν περιουσίες από μίζες και από διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Όχι, όμως το δίκαιο να εφαρμόζεται για τους «άλλους», για την «άλλη πλευρά» που λέει και ο Κοτζιάς. Ας ρίξουν μια ματιά ο Τσίπρας και οι υπουργοί του στον καθρέφτη τους.

makeleio.gr

 

 

 

 

 

 

 

Σαλβίνι σε Σόρος: Δεν θα γονατίσω μπροστά σου (ΒΙΝΤΕΟ)

george-soros-attacca-salvini-750x430

Ο άνθρωπος που έχει βαλθεί να αλλάξει την Ευρώπη, Μ. Σαλβίνι, χτυπάει ανελέητα τον Τ. Σόρος.

Μήνυμα ότι αψηφά την Ευρώπη και τις αγορές απέστειλε εκ νέου τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, προειδοποιώντας για αλλαγή στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να αποστείλει επιστολή για τον προϋπολογισμό της στην Επιτροπή ώς το μεσημέρι. Στο σχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού της για το 2019, περιλαμβάνεται μια αύξηση του ελλείμματος στο 2,4% του ΑΕΠ από 1,8% το 2018.

«Δεν κάνουμε χάρες…»

«Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Independent η Ιταλία κινδυνεύει να γίνει φασιστική… Τι περίεργο, σε λίγους μήνες όλες αυτές οι ξένες ‘’εφημερίδες’’ έγιναν ειδικοί στην ιταλική πολιτική» αναφέρει δηκτικά ο επικεφαλής της Λέγκας.

«Δεν κάνουμε χάρες στον Σόρος, στον Γιούνκερ, στους κερδοσκόπους που θα ήθελαν μια φοβισμένη Ιταλία, γονατισμένη και ξεπουλημένη (…) Ο άνεμος αλλάζει σε όλη την Ευρώπη. Δεν υπαναχωρώ ούτε χιλιοστό» διαμηνύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Ματέο Σαλβίνι κάλεσε το ομόλογό του γάλλο υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ να επισκεφθεί τη Ρώμη.

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας. Η Ιταλία ξανασήκωσε κεφάλι. Καλώ τον Καστανέ στην Ρώμη».

Η ιταλική κυβέρνηση έστειλε αστυνομία στα σύνορα με τη Γαλλία προκειμένου να παρεμποδίσει επαναπροωθήσεις μεταναστών.

«Υπάρχουν ερωτήματα για τον προϋπολογισμό»

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέλει να υπάρξει κρίση με την Ιταλία όσον αφορά το σχέδιο προϋπολογισμού της, αλλά εξακολουθεί να έχει ερωτήματα και περιμένει απαντήσεις σε αυτά σήμερα» δήλωσε από την πλευρά του σε συμβιβαστικό τόνο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. «Αυτό που σκέφτομαι είναι εποικοδομητικός διάλογος» πρόσθεσε στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter.

Μάλιστα πριν κάποιες εβδομάδες, ο Μ. Σαλβίνι ξεφτίλισε τον Σόρος στο Ευρωκοινοβούλιο

Κύριε πρόεδρε φαίνεται ότι 500 εκατομμύρια ευρωπαίοι κυβερνώνται από ανδρείκελα και μαριονέτες!

Τι άλλο είπε στους ευρωπαίους μοιράζοντας πόνο..

Χρησιμοποιείται τις τράπεζες, την εισβολή των μεταναστών και των ψεύτικων προσφύγων για να χτυπήσετε χώρες με την χρηματοδοτήση του Σόρος.

Δείτε βίντεο

H πηγή για την κόντρα Ιταλίας-Σόρος όμως πάει ένα χρόνο πίσω….

Αρχές Μαϊου του 2017 η μεταφορά μεταναστών από τις αφρικανικές ακτές είχε γίνει υπόθεση εθνικής σημασίας για την Ιταλία και τέθηκε υπό έρευνα από τον εισαγγελέα της Κατάνια.

Η σκληρή κριτική των δραστηριοτήτων των ΜΚΟ προήλθε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τότε , μεταξύ των οποίων και τα δύο κόμματα του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού.

Τότε είχε γραφτεί πως ο Σόρος συναντήθηκε μυστικά με τον πρωθυπουργό Τζεντιλόνι με αντικείμενο τις ΜΚΟ και τις δραστηριότητές τους. Η συνάντηση δεν αναφερόταν στον ιστότοπο της ιταλικής κυβέρνησης ως επίσημη και το χρονοδιάγραμμα της είναι τουλάχιστον ύποπτο.

Μέγα ζήτημα που πήγαν και τι έγιναν τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία των ΜΚΟ….

Για παράδειγμα η MOAS (Migrant Offshore Aid Station), αντιμετωπίζει τις σκληρότερες κριτικές, ότι εισέπραξε μισό εκατομμύριο δολάρια από την Avaaz. Μια άλλη ΜΚΟ, που ιδρύθηκε από την MoveOn, έλαβε δωρεές από τον ίδιο τον Τζορτζ Σόρος.Η Save The Children, μια άλλη ΜΚΟ που ασχολείται με τη μεσογειακή μεταναστευτική ναυτιλία, απαριθμεί μεταξύ των εταίρων της το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος! Τέλος, ακόμη και η ΜΚΟ Médicins Sans Frontiéres (Γιατροί Χωρίς Σύνορα) περιλαμβάνεται στους συνεργάτες της Open Society και του δικτύου Soros.

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΙΟΥ Γ. ΤΣΑΚΟΣ ΠΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΒΙΤΣΑ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το… δάσκαλό του βρήκε ο αμερικανοκομμουνιστής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής (Λαθρομετανάστευσης!) Βίτσας, από τον θαρραλέο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσάκο, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στη Χίο.

Ενώ ο αμερικανοκομμουνιστής μιλούσε για «πρόσφυγες», σηκώθηκε από τη θέση του ο Γ. Τσάκος  και του είπε: «Δεν είναι πρόσφυγες, λαθρομετανάστες είναι», υπό τα θερμά χειροκροτήματα των αγανακτισμένων κατοίκων του χωριού Χαλκειός, που βρίσκονταν στην αίθουσα

Ακαριαία ήταν η επέμβαση συμβούλου που ανήκει στην παράταξη του αμερικανοΚΚΕ, ο οποίος υπερασπιζόμενος τον Βίτσα και την υπαγορευμένη από τους Αμερικανούς γκάνγκστερς πολιτική των ΣΥΡΙΑΝΕΛ χαρακτήρισε… «φασιστική» την παρέμβαση Τσάκου, εισπράττοντας τα ομαδικά γιούχα των παρευρισκομένων. Μάλιστα, οι αποδοκιμασίες προς τον αμερικανόβιο κουκουέ ήταν τέτοιας έντασης, που διακόπηκε προσωρινά η συνεδρίαση.

Κρίμα που δεν ήταν παρών ο πρεσβευτής – Ύπατος Αρμοστής Πάιατ, ή ο… Τραμπ, να τον συγχαρούν για τις νεοταξίτικες θέσεις του!

Για μια ακόμα φορά εύγε στον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσάκο, που δε μασάει τα λόγια του!

https://www.youtube.com/watch?v=mA5YRlPCjgw

https://www.youtube.com/watch?v=nWkNfqaWoSo

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

 

ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑΡΑ! ΠΑΝΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Να δώσει έγγραφες εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου, προς διακρίβωση τελέσεως του αδικήματος της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη πλημμελήματος, κλήθηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ο πατήρ Χρήστος Σιάνας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ρόδου.

Ο ιερέας εκφώνησε πύρινο λόγο ενώπιον του εκκλησιάσματος, κατά της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, τις ημέρες που υπογραφόταν.

Η εις βάρος του δίωξη γίνεται μετά από μηνυτήρια αναφορά του γενικού γραμματέα απόδημου Ελληνισμού Μιχάλη Κόκκινου, στενού συνεργάτη του κομμουνιστή Κοτζιά.

Η κόκκινη τρομοκρατία δε θα περάσει!


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Πλοήγηση άρθρων

 

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018

Σάλος για τις «βρόμικες δουλειές» του Σόρος


Αποκαλύψεις για την προσπάθειά του να αποκτήσει τον έλεγχο της Μόριας μέσω των ΜΚΟ

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» με τίτλο

«Οι "βρομιές" του Σόρος στην Ελλάδα»,

αναφορικά -μεταξύ άλλων- με την προσπάθεια του γνωστού κερδοσκόπου να αποκτήσει τον έλεγχο στη Μόρια μέσω των ΜΚΟ που ελέγχει.

Οι «σατανικές συμπτώσεις» στην υπόθεση, πολλές, όπως άλλωστε και τα ερωτήματα που έχουν προκύψει. Όπως, για παράδειγμα, τι «μύγα τσίμπησε» ξαφνικά για το Μεταναστευτικό τη Ν.Δ., ποιος ο ρόλος της εκπροσώπου των ΜΚΟ του κερδοσκόπου Αντιγόνης Λυμπεράκη, που τυγχάνει και εξαδέλφη του Κυριάκου Μητσοτάκη, και πώς συγκεκριμένα media (τα «Νέα» και το «Βήμα» του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο «Φιλελεύθερος» και ο Σκάι) αίφνης ανακάλυψαν το Προσφυγικό.

Τον Μάρτιο του 2017 η ΜΚΟ Solidarity Now, η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας και χρηματοδοτείται από το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος Open Society Foundations, έκανε μία απρόσμενη επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να παραδώσει αναφορά, μέσα από την οποία, θεωρητικά, διαπιστώνεται κακοδιαχείριση των κονδυλίων που δίνονται στην Ελλάδα για το Προσφυγικό. Την αποκάλυψη έκανε η ίδια η κυρία Λυμπεράκη.


Δύο μήνες μετά την αποστολή της αναφοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, στα γραφεία της Κομισιόν έκανε αυτοκρατορική επίσκεψη ο ίδιος ο κ. Σόρος, που συναντήθηκε με τους Γιούνκερ, Τίμερμανς και τους επιτρόπους Μοσκοβισί, Μοέντας και Στυλιανίδη.

Πριν από μερικές ημέρες η Νατάσα Μπερντό, εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, διευκρίνιζε ωστόσο πως η επιτροπή έχει κάνει δύο ελέγχους, αλλά δεν είχε ανακαλύψει καμία κακοδιαχείριση. Η «δημοκρατία» επικοινώνησε μαζί της και δήλωσε πως το θέμα δεν δόθηκε από την Κομισιόν στην OLAF και πως επρόκειτο για μία δική της κακή διατύπωση, την οποία διόρθωσε στη συνέχεια.

Αλλες πηγές στις Βρυξέλλες δήλωσαν πως η ΜΚΟ του Σόρος δεν έχει καμία ανάμειξη. Διαπιστώσαμε όμως πως βρέθηκαν σε πραγματική αμηχανία όταν εμείς για πρώτη φορά τους ενημερώσαμε πως η κυρία Λυμπεράκη πανηγυρίζει πως το θέμα άνοιξε έπειτα από αναφορά της MKO Solidarity Now. Ή, τουλάχιστον, δεν φάνηκαν να χαίρονται με την είδηση.
Αν μη τι άλλο, οι αντιφάσεις της Κομισιόν ήταν εμφανείς...
Πηγή: "Δημοκρατία"

 

 

 

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018

Ο ανθός της λίμνης

– Η ταινία για τον Μακεδονικό αγώνα που εξαφάνισαν οι απάτριδες (βίντεο)


Ο ανθός της λίμνης – Ταινία του 1999 σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Τσαρουχά

Μακεδονία, Καστοριά, αρχές του 20ου αιώνα. Ένας φτωχός έλληνας ψαράς, ο Αποστόλης, πασχίζει καθημερινά για να θρέψει την πολυμελή οικογένειά του και υφίσταται καρτερικά την αδυσώπητη καταπίεση των Τούρκων.
https://www.youtube.com/watch?v=JtJM7nYW_h4

https://youtu.be/JtJM7nYW_h4

Ο ιχθυέμπορας Χασάν αποφεύγει συστηματικά να τον πληρώσει και όταν πιέζεται γι’ αυτό τον καταδίδει για ανταρσία. Ο μεγαλύτερος γιος του Αποστόλη, ο Χρήστος, που τον βοηθά στο ψάρεμα, ανακαλύπτει σ’ ένα παρακείμενο χαμόσπιτο της λίμνης έναν λαβωμένο κι αποκομμένο από την ομάδα του Μακεδονομάχο αγωνιστή, και νιώθει να ξυπνά μέσα του η λαχτάρα της ελευθερίας.

Φροντίζει όσο μπορεί τον πληγωμένο και προσπαθεί, ανεπιτυχώς όμως, να τον βοηθήσει με τη συνδρομή του παππού του. Η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσά τους είναι καθ’όλα άδολη και ειλικρινής αλλά, όταν η πληγή του αγωνιστή κακοφορμίζει κι εκείνος αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του, ο Χρήστος αρπάζει το όπλο και τη χλαίνη του, και βγαίνει στο κλαρί.

Είναι αποφασισμένος να πολεμήσει τον κατακτητή και να αγωνιστεί για τη λευτεριά.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο γνωστός από τον ρόλο του «Παύλου Μελά», Λάκης Κομνηνός. Ενώ ο Βαγγελης Μουρίκης δίνει μια συγκλονιστική ερμηνεί ως τραυματισμένος Μακεδονομάχος. Τους πλαισιώνουν οι Γιάννης Κάσδαγλης, Εύρη Σωφρονιάδου, Κατερίνα Μουτσάτσου, Γιάννης Ιωάννου, Άκης Μαχαίρας, Μιχάλης Γιαννάτος.

Η ταινία τιμήθηκε με Διάκριση Ποιότητας από το ΥΠΠΟ.

Δείτε την ταινία

https://youtu.be/hpFuW-mxnLk

ΠΗΓΗ

Τ

 

 

 

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

-ΠΑΠΑΓΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ(;)!

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΥΤΕ...ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!


ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ(;)! ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΥΤΕ...ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!

Η είδηση 'έχει "σκάει" από το 2016 και αφορά σε πολλά σχολεία της Ελλάδος που ξεπουλιούνται στους δανεειστές μέσω της υπαγωγής τους...

στο Υπερταμείο. Διαβάστε δίπλα:

alfavita.gr

Όμως, ακούστηκε ότι και τα σχολεία Χολαργού-Παπάγου περνούν στο Υπερταμείο. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, που έχει βαλθεί να τα δώσει όλα στους τοκογλύφους, έχει ζητήσει πολλές φορές τα χρήματα και τις εισπράξεις των Δήμων να κατατίθενται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μετρά την άρνηση των δήμων,. επέβαλε την απόφασή της με νόμο. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια της οικονομικής διάλυσης των Δήμων είναι και η αρπαγή των σχολικών κτηρίων με την υπαγωγή τους στο Υπερταμείο. Αναφορικά με τον Δήμο Χολαργού-Παπάγου καλούμε τη Δημοτική Αρχή να δώσει μια ευθεία απάντηση σε αυτό το ενδεχόμενο να περάσουν τα σχολικά κτήρια της περιοχής στο Υπερταμείο. Κατά πόσον ισχύει;

Πηγή: indobserver

φωτό αρχείου

 

 

 

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Αρχίσαμε:

Μελέτες και σενάρια για την ενοποίηση της «Βόρειας» & «Νότιας» Μακεδονίας

- Τελικά γι'αυτό γίνονται όλα

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Πριν ακόμα κυρωθεί η συμφωνίας της εκχώρησης της Μακεδονίας από το σκοπιανό και το ελληνικό κοινοβούλιο άρχισαν ήδη από τώρα σενάρια και μελέτες που υποδεικνύουν πως θα πρέπει να ενοποιηθούν στο μέλλον η «Βόρεια» με τη «Νότια» Μακεδονία.
Ελβετός ιστορικός, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την υποτιθέμενη ενοποίηση σε ελβετική ιστοσελίδα, η οποία παρουσίασε ήδη και τους πρώτους χάρτες.

Το pronews.gr ήταν το μόνο ΜΜΕ στην Ελλάδα που είχε εξ'αρχής αναδείξει το πρόβλημα που δημιουργεί ο γεωγραφικός προσδιορισμός.

Η «κορεοποίηση» της ελληνικής Μακεδονίας σε «Νότιο Μακεδονία», δεν είναι απλά ντροπιαστική.
Παντού ο Βορράς θέλει να ενωθεί βίαια με το Νότο και το αντίστροφο. Παντού πόλεμοι, καταστροφή, αλυτρωτικά όνειρα που γίνονται εφιάλτες.
Γράφαμε λοιπόν: «Πρώτα από όλα το ίδιο το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» παραπέμπει σε Βόρεια και Νότια Κορέα, σε Βόρειο και Νότιο Βιετνάμ και εν τέλει οδηγεί σε προοπτικές «ενοποίησης».
Η Κορέα πάντα συνολικά ως χερσόνησος έχει το όραμα της ενοποίησης (βέβαια πρόκειται για δύο ολόιδιες εθνότητες και φυλές).
Το δε Βιετνάμ ενοποιήθηκε εν τέλει μετά από έναν αιματηρό πόλεμο.
Μετά από 50 χρόνια πολύ δύσκολα οι αμόρφωτες πλανητικές μάζες θα μπορούν να ξεχωρίσουν ποιος είναι νόμιμος Μακεδόνας και ποιος λόγω υποχρεωτικής παραχώρησης.
Από την στιγμή που υπάρχει μάλιστα συμφωνία και για την εκχώρηση της «μακεδονικής γλώσσας» αλλά και του «μακεδόνα πολίτη» ουσιαστικά η Ελλάδα παραχωρεί τα πάντα σε άλλο κράτος. Ιστορία, πολιτιστικά δικαιώματα, τουριστικά δικαιώματα και η κληρονομική οντότητα της Μακεδονίας περνούν στα χέρια των Σκοπιανών»
Το απλό αυτό σκεπτικό φαίνεται πως το υιοθετεί και ο Stefan Troebst, Καθηγητής Πολιτιστικής Ιστορίας της Ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, με ειδίκευση στα Σκόπια και θεωρεί το προτεινόμενο όνομα αποδεκτό από την πλευρά της πΓΔΜ, αλλά ακατανόητο από ελληνική σκοπιά.
«Αν υπάρχει μια βόρεια Μακεδονία, γίνεται η υπόθεση ότι υπάρχει και μια νότια. Αυτό εγείρει το ερώτημα κατά πόσο και οι δύο “πηγαίνουν πακέτο” και πρέπει κατά κάποιον τρόπο να ενωθούν ανάλογα», λέει χαρακτηριστικά στην ελβετική ιστοσελίδα «blick».

Γιατί υπάρχει διαμάχη για το όνομα Μακεδονία;
Η σύγκρουση εξερράγη το 1991, όταν η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία δηλώνει την ανεξαρτησία της και έδωσε το όνομα Μακεδονία (Μακεδονία).
Η Αθήνα υποστηρίζει ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι ελληνικής καταγωγής, χρησιμοποιείται ήδη για το βόρειο τμήμα της Ελλάδας . Οι Έλληνες φοβούνται ότι οι γείτονές τους θα μπορούσαν να διεκδικήσουν αυτά τα ελληνικά εδάφη. Επί του παρόντος, το προσωρινό όνομα είναι επίσημα η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ).
Ποιοι είναι οι Μακεδόνες που ψηφίζουν την Κυριακή;
Με τους Έλληνες, οι Μακεδόνες συμφώνησαν για τη νέα ονομασία Βόρεια Μακεδονία. Εάν το όνομα επικρατεί, οι Έλληνες με τη σειρά τους θα σταματήσουν να εμποδίζουν την προσέγγιση της πΓΔΜ με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η ψηφοφορία είναι ως εκ τούτου: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ με την αποδοχή της συμφωνίας μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας;»
Η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας επεκτείνεται κυρίως στις χώρες της Μακεδονίας, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Είναι το νέο όνομα μια καλή λύση;
Πρόκειται για συμβιβασμό. O Stefan Troebst, καθηγητής της Πολιτιστικής Ιστορίας της Ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, σημειώνει: «Αν υπάρχει μια βόρεια Μακεδονία, η υπόθεση υποδηλώνει ότι υπάρχει και μια νότια. Αυτό εγείρει το ερώτημα κατά πόσο και οι δύο πρέπει κατά κάποιον τρόπο να ανήκουν μαζί και πρέπει να ενωθούν ανάλογα. »
Ποια είναι η διάθεση μεταξύ των Μακεδόνων;
Η αντιπολίτευση μιλά για προδοσία. Ακόμη και οι επικεφαλής της κυβέρνησης χωρίζονται: Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ διαπραγματεύθηκε το συμβιβασμό, ο Πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ με πομπώδη λόγια, υποστηρίζει ότι η μετονομασία υπονομεύει την εθνική ταυτότητα και καλεί για μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας.
Πώς θα πάει η ψηφοφορία;
Σύμφωνα με το Troebst και το the president η πλειοψηφία των Μακεδόνων θα ψηφίσει ναι. Ωστόσο, ήταν αμφίβολο αν θα επιτευχθεί η απαιτούμενη συμμετοχή των ψηφοφόρων κατά 50%.

«Ένα σοβαρό πρόβλημα είναι οι εντελώς ξεπερασμένες λίστες εκλογικού καταλόγου, στις οποίες απαριθμούνται από 1,5 έως 1,8 εκατομμύρια πολίτες. Στην πραγματικότητα, ο πληθυσμός σε ηλικία ψήφου, υπολογίζεται σε μόλις 1,1 εκατομμύρια – οι υπόλοιποι ζουν μόνιμα στο εξωτερικό, έχουν απομακρυνθεί ή έχουν πεθάνει. Η συμμετοχή στη ψηφοφορία κατά το 50 τοις εκατό προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρο το δημοψήφισμα σημαίνει περίπου 900.000 ψήφοι»,τονίζει ο καθηγητής.
Τι συμβαίνει εάν η ψήφος είναι άκυρη;
Αυτό που συμβαίνει έπειτα συνταγματικά, είναι ασαφές. Ίσως τότε το κοινοβούλιο θα αποφασίσει.

Πώς θα αντιδράσουν οι ηττημένοι;
Η πρώτη αντίδραση που αναμένεται είναι μαζικές, ακόμη και βίαιες διαμαρτυρίες. Μόλις αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ωστόσο, η αποδοχή θα αυξηθεί ραγδαία, πιστεύει ο Stefan Troebst.

Πώς επηρέασε η διαφορά τα δύο κράτη;
Η διαμάχη τελείωσε το 1994, όταν η Ελλάδα επέβαλε εμπάργκο στη γειτονική χώρα. Η Αθήνα μπλοκάρει επίσης την ένταξη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη γειτονική χώρα. Ωστόσο, η σύγκρουση έχει ελάχιστα αισθητά αποτελέσματα στο εμπόριο. Οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι επενδυτές, έχουν δημιουργήσει τουλάχιστον 5000 θέσεις εργασίας μόνο στην πρωτεύουσα Σκόπια .

Πώς προέκυψε η περιοχή της Μακεδονίας;
Η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας καλύπτει το σημερινό κράτος της Μακεδονίας, τη βόρεια Ελλάδα και τμήματα της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της Σερβίας. Μετά το σχηματισμό και την επέκταση του αρχαίου βασιλείου της Μακεδονίας (7ος αιώνας π.Χ. έως 146 π.Χ.), το μέγεθος της περιοχής άλλαξε ξανά και ξανά. Όταν η περιοχή ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία (1299-1922), το όνομα Μακεδονία ξεχάστηκε. Στα μέσα του 19ου αιώνα ανανεώθηκε και χρησιμοποιήθηκε για να προσδιορίσει μια γεωγραφική περιοχή. Αφού οι βαλκανικοί πόλεμοι τερμάτισαν τη βασιλεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1912/13, η περιοχή της Μακεδονίας, τώρα 67.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, χωρίστηκε μεταξύ των διαφόρων κρατών.

Η Μακεδονία σε σχέση με την Ελβετία
Περιοχή: 25’713 τετραγωνικών χιλιομέτρων (41.285 τετραγωνικά χιλιόμετρα)
Πληθυσμός: 2,1 εκατομμύρια (8,5 εκατομμύρια ευρώ)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 5.263 δολάρια ΗΠΑ (80’591 δολάρια) *
Γλώσσα: Μακεδονικός – σε τοπικό επίπεδο και της Αλβανίας, τουρκικά, Ρομά, Σερβικά , Wallachian
Independence: 8 Σεπτεμβρίου 1991
Εθνική Ημέρα: 2 Αυγούστου και 8 Σεπτεμβρίου

Πάντως ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με το Σκοπιανό
Ο Stefan Troebst ήταν σύμβουλος της FUEN, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μειονοτήτων και αντιπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΕΞ στα Σκόπια κατά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και είχε πει το εξής:
”Στον μόλις 1912 εξελληνισθέντα Βορρά θα είναι άραγε οι εναπομείναντες Νοτιοσλάβοι ή οι Τούρκοι ή οι εκεί διαβιούντες Πομάκοι ή οι Αρωμούνοι, οι Μεγλενοί, οι Αλβανοί, οι Σαρακατσάνοι, οι Σεφαρδίνοι, οι Ρωμα, οι Γύφτοι ή οι Γιουρούκοι ή ποιοί άλλοι που πρώτοι θα αξιώσουν τα μειονοτικά τους δικαιώματα ως πρώτο στάδιο της ίδιας της κρατικής υπάρξεως τους ή της ενώσεως τους με ένα εκ των κοινοτικών κρατών.”

Να πούμε πως η συμφωνία εκχώρησης των δικαιωμάτων της Μακεδονίας περιλαμβάνει τα εξής:
Απαλείφονται από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας αναφορές σε «προστασία μακεδονικών μειονοτήτων» εκτός συνόρων και εναρμονίζεται το σχετικό με την ομογένεια άρθρο με το ανάλογο που υπάρχει στο ελληνικό σύνταγμα.
Καθορίζονται μεταβατικές περίοδοι για την αλλαγή των εσωτερικών εγγράφων στη γειτονική χώρα και αυτή η περίπλοκη διαδικασία θα συνδέεται με το άνοιγμα κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας.
Συγκροτείται επιτροπή η οποία θα εξετάσει τη χρήση εμπορικών σημάτων στις δύο χώρες.
Αναγνωρίζεται μακεδονική γλώσσα ( «Macedonian language» ) με τη σημείωση ότι η Βόρεια Μακεδονία αναγνωρίζει στο πλαίσιο της συμφωνίας ότι η γλώσσα αυτή είναι σλαβικής προέλευσης (όπως καταγράφεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ).
Λες και οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη θα καταλαβαίνουν την διαφορά. Μόνο ακαδημαϊκοί και καθηγητές και όσοι διαβάζουν θα την γνωρίζουν!
Σε σχέση με την εθνικότητα ισχύει ο όρος Macedonian/citizen of the Republic of North Macedonia με τη ρητή αναφορά ότι ο λαός αυτής της χώρας δεν σχετίζεται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Εμείς ρωτάμε πάλι, αυτή την ρητή αναφορά όσοι επισκέπτονται τα Σκόπια θα τους την αναφέρουν οι ξεναγοί τους;
Θα υπάρχει συνεχεί και σε βάθος δεκαετιών ενημέρωση όλων των λαών για την αναφορά αυτή;
Θα διδάσκεται επίσημα σε όλα τα βιβλία Γεωγραφίας όλων των χωρών του πλανήτη; Πολύ αμφιβάλουμε.
Όλα συγκλίνουν λοιπόν σε μελλοντικές συγκρούσεις και αλλαγές συνόρων με το «έτσι θέλω».

pronews.gr

 

 

 

  • 25|09|2018 1027 views  Patriot 17:55

Μακεδόνες των ΗΠΑ προς Τσίπρα-Κοτζιά:

«Είστε ανεπιθύμητοι και φασίστες

– Δεν σας θέλουμε εδώ»

1

Οι Μακεδόνες ομογενείς εξέδωσαν ανακοίνωση που χαρακτηρίζουν  ως ανεπιθύμητους τα δύο πρόσωπα που εκχώρησαν την Μακεδονία στα Σκόπια, τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα και τον ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά.

Ταυτόχρονα για να προλάβουν τις γνωστές «κορόνες» που εκτοξεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε όποιον διαφωνεί ότι «είναι φασίστας και ακραίος» τονίζουν ότι «έτσι αποκαλείται όποιους διαφωνούν με τις δικές σας φασιστικές και ακραίες πρακτικές»

Έτσι λοιπόν για να εξασφαλίσουν πως δεν θα έχουν απρόοπτα κατά την παρουσία τους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Φιλιππίδη, υπό τον φόβο των αντιδράσεων της Ελληνικής ομογένειας, επέβαλαν την αλλαγή της τοποθεσίας κλειστής δεξίωσης.
Αντί για το Γενικό Προξενείο, η εκδήλωση μεταφέρθηκε στο στο Millenium Hilton NY1, UN Plaza, New York, NY 10017, στο Diplomat Ballroom, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση στον χώρο χωρίς διαπίστευση!

Dimitris Filippidis
22 ώρες πριν

EKTAKTO: OΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΤΖΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΘΩΣ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΒΡΑΖΕΙ, ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΔΕΞΙΩΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ! ΤΟ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ αντι για το Προξενείο στο Millenium Hilton NY1, UN Plaza, New York, NY 10017, στο Diplomat Ballroom, ΌΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ προσβαση στον κοσμο χωρις διαπιστευση! χουντα!!!!!!!

119
42
52
Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση

Δείτε την εικόνα:
1

 

 

 

 

 

 

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Μεγάλη οργή..

Σκουλικιασμένο ρύζι για άπορους Έλληνες

αλλά ζεστό φαγητό και σπίτι για λαθρομετανάστες!

(ΒΙΝΤΕΟ)

Την οργή ενός πολίτη που έχει κάρτα στο κοινωνικό παντοπωλείο συναντήσαμε σε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο, όταν διαπίστωσε ότι το συσκευασμένο ρύζι που μοιράζεται στους ανθρώπους του κοινωνικού παντοπωλείου είχε σκουλήκια και άλλα πολλά!

Μάλλον η κυβέρνηση δεν ξέρει τι της γίνεται και παίζει με τον ταλαιπωρημένο λαό και τις βιοτικές του ανάγκες!

Τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός, -καλώς ή κακώς-, προκειμένου να τον αντιπροσωπεύουν και να φροντίζουν να βελτιώσουν τις κατεστραμμένες από καιρό κοινωνικές συνθήκες!

Αλλά αυτοί στην προσπάθειά τους, να προοδεύσουν-αριστερίσουν, ακόμη περισσότερο, φροντίζουν για τους λαθρομετανάστες, που κοντεύουν να μας εκτοπίσουν και αδιαφορούν παντελώς για το τι περνάει η πλειονότητα των Ελλήνων, που δεν έχει φαγητό, σπίτι, υγειονομική κάλυψη και.. άλλο κουράγιο για να προχωρήσει!

Αν είσαι λαθρομετανάστης σε ξένη χώρα, τρως ζεστό φαγητό.

Αν είσαι Έλληνας, τρως σκουλήκια.

Ας ξαναμιλήσουν λοιπόν για ρατσισμό!

 

 

 

 

Κοτζιάς:

Από Γενάρη στη Βουλή η συμφωνία για το Σκοπιανό

Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018.

Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018. EUROKINISSI

Ο υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση του με το Γερμανό ομόλογο του Χάικο Μάας. εκτίμησε ότι η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών στη ΠΓΔΜ θα ολοκληρωθεί μέσα με τέλη Γενάρη και στη συνέχεια θα έρθει η Συμφωνία προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, όπως επίσης και η επικύρωση της απόφασης του ΝΑΤΟ για ένταξη της ΠΓΔΜ.

news247 20 Σεπτεμβρίου 2018 16:42

Τη σπουδαιότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ως "ιστορικής ευκαιρίας" και "λύσης που κοιτά στο μέλλον" για την ασφάλεια και την ανάπτυξη των Βαλκανίων αλλά και της Ευρώπης, αναβαθμίζοντας και το ρόλο της Ελλάδας, υπογράμμισαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Γερμανίας, Νίκος Κοτζιάς και Χάικο Μάας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το Σκοπιανό.

Ο Ν. Κοτζιάς τόνισε πως η Συμφωνία "μας έβγαλε από τη φυλακή από την οποία μερικοί ονειρεύονται να ξαναμπούμε", αλλά "δεν θα τους ακολουθήσουμε". Επισήμανε δε τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε ως χώρα για την περιοχή" και τη συμβολή της Ελλάδας στη μείωση των εντάσεων, παραθέτοντας στον Γερμανό ομόλογό του τις πρωτοβουλίες της ελληνικής διπλωματίας στην περιοχή. Υποστήριξε δε ότι τρεις είναι οι βασικοί τομείς της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: τα ευρωπαϊκά, τα Βαλκάνια και η Α. Μεσόγειος.

Ο κ. Μάας από την πλευρά του εξήρε τη συμβολή του Νίκου Κοτζιά για την θετική κατάληξη της Συμφωνίας, χαρακτηρίζοντας τη στάση του ως "ένδειξη υπεύθυνης πολιτικής" καθώς, όπως είπε, αυτή θα συμβάλλει στην ασφάλεια της περιοχής αλλά και της Ευρώπης.

"Είναι μία ιστορική ευκαιρία και πρέπει να πω ότι χωρίς τη δική σου προσωπική δέσμευση και την υπομονή και επιμονή που επέδειξαν αμφότερες οι πλευρές δεν θα είχαμε φτάσει εκεί, κάτι που μπορεί να μη χαροποιεί όλους, ωστόσο αυτό είναι μια ένδειξη υπεύθυνης πολιτικής", είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΕΞ. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι "αυτή η ιστορική συμφωνία θα υλοποιηθεί, διότι συμβάλλει στη συμφιλίωση των δύο λαών. Και ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι συμβάλλει στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής".

Παράλληλα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ θα κερδηθεί και θα έχει την απαραίτητη συμμετοχή. Εκτίμησε ότι η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών στη γείτονα χώρα θα ολοκληρωθεί προς τα μέσα με τέλη Γενάρη και στη συνέχεια θα έρθει η Συμφωνία προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, όπως επίσης και η επικύρωση της απόφασης του ΝΑΤΟ για ένταξη της ΠΓΔΜ.

Ακόμα εξέφρασε την πεποίθησή του και για την υπερψήφιση της Συμφωνίας στην ελληνική βουλή. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και μεμονωμένους βουλευτές, που έχουν δηλώσει την στάση τους υπέρ της Συμφωνίας, όπως είπε, θα ήλπιζε "ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα στήριζαν αυτή τη συμφωνία", επισημαίνοντας ότι "δυστυχώς σκέφτονται την εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στην εσωτερική". Ειδικότερα για τη ΝΔ είπε ότι έχει “ το βλέμμα στραμμένο στα εσωτερικά του κόμματος, στο οποίο ακραίες φωνές που ήταν σε ακροδεξιά κόμματα παλαιότερα, το έχουν συμπαρασύρει σε μία πολιτική που δεν συνάδει με το παρελθόν του και τις διαπραγματεύσεις που κάνανε".

"Είναι μία συμφωνία που βλέπει στο μέλλον", "μια καλή συμφωνία" κατέληξε εκφράζοντας την άποψη ότι θα ήταν καλό να περάσει με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή.

Συνάντηση Ν. Κοτζιά-Χ.Μάας: Έχουμε βρει τον κοινό δρόμο

Στις καλές διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Γερμανίας και στην περαιτέρω σύσφιξή τους αναφέρθηκαν αμφότεροι οι υπουργοί Εξωτερικών. «Υπήρξαν διαφωνίες, διαφορετικές γνώμες, ερωτήματα στην περίοδο της βαθιάς μας κρίσης, αλλά σήμερα έχουμε βρει τον κοινό δρόμο για το μέλλον της Ευρώπης», είπε ο Ν. Κοτζιάς σημειώνοντας ότι σε αυτόν τον κοινό δρόμο η βοήθεια και η θέληση του Γερμανού ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, είναι μία μεγάλη βοήθεια για τη χώρα μας που βγαίνει από την κρίση και θα βοηθήσει και τις άλλες χώρες των Βαλκανίων να αναπτυχθούν.

Ο Κ. Μάας από την πλευρά του εξέφρασε το σεβασμό της χώρας του προς την Ελλάδα: «Η Ελλάδα πριν από ένα μήνα βγήκε από το πρόγραμμα στήριξης και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να βγει από την κρίση, η οποία είχε μεγάλες επιβαρύνσεις για την Ελλάδα», είπε σημειώνοντας ότι «υπήρξαν και δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες έπρεπε να ληφθούν, από τους ιθύνοντες και να επηρεάσουν και τους ανθρώπους».

Και συμπλήρωσε: «Θέλω, εξ ονόματος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, να πω ότι ο ελληνικός λαός επέδειξε πάρα πολλή ενέργεια για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση και θα ήθελα να εκφράσω τον απόλυτο σεβασμό μας. Διότι αυτά τα οποία επετεύχθησαν αυτά τα χρόνια στη χώρα αυτή δεν είναι αυτονόητα. Και είμαστε αισιόδοξοι ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει την πορεία της προς την ανάκαμψη».

«Η Ελλάδα» -τόνισε- «είναι ένας ισχυρός εταίρος της Γερμανίας, και εταίρους χρειαζόμαστε για το συμφέρον της Ευρώπης».

Ο Ν. Κοτζιάς εξήγησε ότι ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Γερμανία έχουν αναπτυχθεί μεγάλες πρωτοβουλίες και έκανε ειδική αναφορά τόσο στο Σχέδιο Δράσης στο οποίο στηρίζεται η συνεχώς αναπτυσσόμενη συνεργασία μας, όσο και στο Ελληνο-Γερμανικό Ίδρυμα νεολαίας που βρίσκεται, όπως είπε, στη διαδικασία τελικής διαμόρφωσης του. «Νομίζουμε ότι είναι ένα βήμα σοβαρό για το μέλλον της Ευρώπης ο νότος και η καρδιά της να συνεργάζονται με το θετικό και δημιουργικό τρόπο που συνεργάζονται τα δύο κράτη», πρόσθεσε.

Προσφυγικό

Αναφορικά με το προσφυγικό. ο κ. Μάας ερωτηθείς σχετικά με τη θέση που εξέφρασε ο κ. Γιούνκερ περί ευέλικτης αλληλεγγύης εξέφρασε την άποψη ότι «είναι καλό». Εξάλλου, «είναι μία ιδέα την οποία και εγώ την προτείνω εδώ και εβδομάδες. Διότι, για πολύ κοινότοπους λόγους, θεωρώ ότι χρειαζόμαστε κάποια λύση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε και άλλες εβδομάδες για τη Μεσόγειο» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι έτσι όλες οι χώρες θα μπορούν να συμμετέχουν ενεργά είτε με χρηματικά ποσά, είτε με φιλοξενία προσφύγων, είτε στη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων. «Καθένας, λοιπόν, θα πρέπει να αναλάβει ένα κομμάτι της ευθύνης» σημείωσε εκράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία στο θέμα αυτό.

Γερμανικές αποζημιώσεις: Ό,τι είναι δίκαιο από την Ιστορία παραμένει

Ερωτηθείς σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις ο Ν. Κοτζιάς τόνισε το διαχωρισμό τους από το αναγκαστικό δάνειο προς την Γερμανία, επισημαίνοντας ότι είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Αναφερόμενος δε, στη σχετική έκθεση που ετοιμάζει η Βουλή είπε ότι «κάθε κυβέρνηση πρέπει να σέβεται το Κοινοβούλιό της», υπογραμμίζοντας πως «ό,τι είναι δίκαιο από την Ιστορία παραμένει. Ό,τι είναι δίκαιο από την Ιστορία θέλει τον τρόπο του, το χρόνο του και την ώρα του», σημείωσε.

Τέλος αναφορικά με το Κόσοβο και τη Σερβία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τάχθηκε κατά της αλλαγής συνόρων στην περιοχή. «Δε θέλουμε να έχουμε ενέργειες που μπορούν να οδηγήσουν σε αρνητικά ντόμινο. Από την άλλη, ευχόμαστε τα δύο κράτη να λύσουν τα προβλήματά τους», δήλωσε.

σχόλια:

Α.Β Τα δύο κράτη να λύσουν τα προβλήματά τους με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

 

 

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018

Τα εγκλήματα των Τσάμηδων κατά της Ελλάδος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Πηγή:

Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο


Τον Ιούλιο του 1941 η Ιταλική Κυβέρνηση διόριζε με Διάταγμα τον αρχηγό της εγκληματικής μαφίας από την Παραμυθιά Τζεμίλ Ντίνο, σαν Ύπατο Αρμοστή Θεσπρωτίας, ο οποίος μάλιστα δεν εμφανίστηκε για να αναλάβει τα καθήκοντά του.
Για να τρομοκρατήσουν ακόμη περισσότερο το Ελληνικό στοιχείο, και να επιδείξουν στην Ελληνική Κυβέρνηση τη θέλησή τους οι Τσάμηδες, ότι επιθυμούν την απόσπαση του Νομού Θεσπρωτίας από τον ελληνικό κορμό,δολοφονούν μπρος στο Νομαρχιακό κατάστημα τον αναπληρωτή Νομάρχη Γ. Βασιλάκο. Η δολοφονία αυτή υπήρξε το σύνθημα των ομαδικών εκτελέσεων σε ολόκληρο το Νομό, με κορύφωση την εκτέλεση των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς (29-9-1943).
Διευθύνων νους για την συστηματοποίηση του έργου της εξολοθρεύσεως του ελληνικού στοιχείου ήταν η διαβόητη τρομοκρατική οργάνωση K-S-I-L-I-A δηλαδή το «Αλβανικό Σύστημα Πολιτικής Διοικήσεως» που συγκροτήθηκε προς τούτο τον Ιούλιο του 1942. Ίδρυσαν την Αλβανική Φασιστική Νεολαία «Μιλίτσια», την «Κσίλι Νασιονάλ Σκιπετάρ» δηλαδή την Εθνική Αλβανική επιτροπή κάτι σαν κυβέρνηση που για συντομία την έλεγαν «Ξίλια», δημιούργησαν 14 τάγματα

Το μνημείο στην Παραμυθιά των 49 που εκτέλεσαν οι Τσάμηδες συνεργάτες των χιτλερικών.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ «ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ (K.S.I.L.I.A.) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ»
1. Δολοφονηθέντες υπό Τσάμηδων μόνων ή εν συνεργασία με τα στρατεύματα κατοχής : 632
2. Εξαφανισθέντες και απαχθέντες ως όμηροι : 428
3. Βιασμοί γυναικών και κορασίδων : 209
4. Απαγωγαί : 31
5. Πυρποληθείσαι οικίαι : 2.332
6. Λεηλατηθέντα ολοσχερώς χωρία : 53
7. Διαρπαγέντα ζώα :
(α) Αιγοπρόβατα : 37.556
(β) Βοοειδή : 9.285
(γ) Ιπποειδή : 4.185
(δ) Πουλερικά (ένα μέρος) : 30.000
(ε) Κυψέλαι : 742
Τα ανωτέρω είναι κατώτερα της πραγματικότητος.

Ο Ναπολέων Ζέρβας που αντιμετώπισε αποτελεσματικά τους Τσάμηδες.
Την άνοιξη του 1944, στα πλαίσια των επιχειρήσεων εναντίον των Γερμανών στην Ήπειρο, κρίθηκε αναγκαίο από την Βρετανική συμμαχική αποστολή να καταλάβει ο Ζέρβας τις Ηπειρωτικές ακτές στην περιοχή της Πάργας που ελέγχουν οι Τσάμηδες, προκειμένου να γίνεται πιο εύκολα ο εφοδιασμός του ΕΔΕΣ με πλοιάρια από την Ιταλία. Στις επιχειρήσεις αυτές στο πλευρό των Γερμανών πολέμησαν και ένοπλα σώματα Τσάμηδων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Πάργας, της Παραμυθιάς και της Ηγουμενίτσας.
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί η μάχη της Μενίνας (17/18-8-1944), όπου μαζί με τους 92 νεκρούς και 109 αιχμαλώτους Γερμανούς, είχαν και οι συμπολεμιστές τους Τσάμηδες 86 νεκρούς και 7 αιχμαλώτους, έναντι 6 ανδρών του ΕΔΕΣ και του Άγγλου Ταγματάρχου Δαβίδ Ουάλλας. Για τον ρόλο αυτό των Τσάμηδων η συμμαχική αποστολή διέταξε τον Ζέρβα να διαλύσει τα Σώματα αυτά, με αντικειμενικό σκοπό στο να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις ενάντια στους Γερμανούς κατά την αποχώρησή τους προς την Αλβανία (Οκτώβριος 1944).
Παραθέτουμε τα ονόματα των 49 που εκτελέστηκαν από τους Τσάμηδες χιτλερικούς στις 15 Αυγούστου 1943 στην Παραμυθιά:
1.Τσαμάτος Παν. Ευάγγελος, ιερέας
2.Αλιγιάννης Φ. Δημήτριος, χαλκουργός
3.Αλιγιάννης Δημ. Ιωάννης, παντοπώλης
4.Αλιγιάννης Φ. Κωνσταντίνος, χαλκουργός
5.Αλιγιάνης Κ. Σωτήριος, παντοπώλης
6.Αποστολίδης π. Απόστολος, υποδηματοποιός
7.Βαλασκάκης Σωτ. Ελευθέριος, ιατρός
8.Γιαννάκης Ιωαν. Νικόλαος, καθηγητής
9.Δρίμτζιας Δημ. Χαράλαμπος, γεωργός
10. Ευαγγέλλου Ε. Ευθύμιος, καφεπώλης
11. Ζιάγκος Γ. Κωνσταντίνος, δημοτικός υπάλληλος
12. Κακούρης Απ. Περικλής, δημοδιδάσκαλος
13. Κατσούλης Αθ Κωνσταντίνος, δημοδιδάσκαλος
14. Κλήμης Θεόδ. Δημήτριος, αγωγεύς
15. Κοτσαλέρης Ε. Εμμανουήλ, δ/ντής υποκαταστ. Α.Τ.Ε. Παραμυθιάς
16. Κουρσουμής Θ. Κωνσταντίνος, καφεπώλης
17. Κωνσταντίνου ή Κωσταγιάννης Ιω. Κων/νος, σιδηρουργός
18. Κωνσταντίνου ή Κωσταγιάννης Ιω. Παναγιώτης, σιδηρουργός
19. Μάνος Π. Νικόλαος, εστιάτορας
20. Μαρέτης Γ. Ανδρέας. χρυσοχόος
21. Μαρέτας Ν. Γεώργιος, εστιάτορας
22. Μητσιώνης Αναστ. Ιωάννης, καφεπώλης
23. Μουσελίμης Σπ. Γεώργιος, Ράπτης
24. Μουσελίμης Π. Σταύρος, δημοτικός υπάλληλος
25. Μπαζάκος Θ. Ιωάννης, δημοδιδάσκαλος
26. Μπάρμπας Γ. Νικόλαος, έμπορος υφασμάτων
27. Μπάρμπας Νικ. Σπυρίδων, έμπορος υφασμάτων
28. Νάστος Χρ. Ευάγγελος, παντοπώλης
29. Πάκος Γ. Πάκος, τυρέμπορος
30. Παπαθανασίου Χρ. Βασίλειος, καφεπώλης
31. Πάσχος Γ. Γεώργιος, παντοπώλης
32. Πάσχος Δ. Λεωνίδας, τυρέμπορος
33. Ράπτης Δ. Αθανάσιος, έμπορος
34. Ρίγγας Γ. Αθανάσιος, έμπορος
35. Σιαμάς Παν. Γεώργιος, ταχυδρομικός υπάλληλος
36. Σιωμόπουλος Β. Κων/νος, γυμνασιάρχης
37. Σπυρομήτσιος Παύλου Σπυρίδων, υποδηματοποιός
38. Στρουγγάρης Απ. Ανδρέας, παντοπώλης
39. Σωτηρίου Χρ. Κων/νος, αγωγεύς
40. Σωτηρίου Κ Γεώργιος, αγωγεύς
41. Τζώης Δημ. Κων/νος, βιβλιοπώλης
42. Τσαμάτος Ευάγγ. Νικόλαος, Ράπτης
43. Τσίλης Δημ. Κων/νος, αγωγεύς
44. Τσορλας Δημ. Γεώργιος, δημοτικός γραμματέας
45. Τσορλας Β. Θεόδωρος, υποδηματοποιός
46. Τσορλας Β. Κων/νος, υποδηματοποιός
47. Φάτσιος Γ. Θωμάς, μυλωθρός
48. Φείδης Θ. Αριστοφάνης, λογιστής
49. Χρυσοχόου Κ. Απόστολος, συνταξιούχος σχολάρχης και γραμματέας της μητροπόλεως

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

himara.gr

 

 

 

 

 

Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018

Μια πόλη σε απόγνωση


“Ο πρωθυπουργός ήρθε σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σαν τον κλέφτη”, Αλέξης Τσίπρας, 9/9/2012
Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τη μέθοδο της καταστολής και της τρομοκρατίας για να κάμψει το λαϊκό κίνημα και την αντίσταση ενάντια στην μνημονιακή πολιτική της λιτότητας”. Ανακοίνωση Σύριζα, ΔΕΘ, 8/9/2013.
Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβριος 2018. Κοιτάζω αυτή την εικόνα. Είναι μια εικόνα που δεν έχω ξαναδεί. Οι κλούβες των ΜΑΤ έχουν ανέβει στο πλακόστρωτο της νέας Παραλίας. Της ανακαινισμένης νέας παραλίας. Κοντεύουν να πέσουν κυριολεκτικά στη θάλασσα. Λειτουργούν σαν ένα τείχος που αποκόπτει στην κυριολεξία το κέντρο της πόλης, τον ομφαλό της, από τον υπόλοιπο αστικό ιστό. Η εικόνα σοκάρει από μόνη της. Όμως δεν τελειώνει εκεί το έργο.

Το τείχος συνεχίζεται κατά μήκος όλου του ιστορικού κέντρου. Μια μοντέρνα απομίμηση των βυζαντινών τειχών της πόλης. Που όμως κανείς δεν γνωρίζει από ποιούς μας φυλάνε πια; Και ποιος έδωσε την εντολή να χτιστούν; Οι ίδιοι άνθρωποι που λόγω ιδεολογίας δεκαετίες ολόκληρες πολέμησαν και πολύ δίκαια την καταστολή. Τη χρήση αστυνομικής βίας. Την αυθαιρεσία των οργάνων κατά την άσκηση εξουσίας. Μια ιδεολογική στάση που ήταν σημαία τους. Τιμή και καμάρι τους. Και κουρελιάστηκε σε μια νύχτα.
Η χθεσινή νύχτα είναι ντροπή για την Θεσσαλονίκη. Ντροπή είναι να βλέπεις έναν οπισθοδρομικό μητροπολίτη να αγιάζει μια καθαρά εμπορική έκθεση, έναν αριστερό πρωθυπουργό να δίνει εντολή να πνιγεί μια πόλη στα δακρυγόνα, ένα οργισμένο ανεγκέφαλο όχλο να σώζει την πατρίδα από ποιος ξέρει ποιες απειλές πετώντας καφέδες στα αυτοκίνητα με Σκοπιανές πινακίδες, να κάνει θερινό αυτοκίνητο Τούρκων τουριστών που ήρθαν να αφήσουν το ωραίο τους συνάλλαγμα στην πόλη μας που λατρεύουν ως τουριστικό προορισμό. Ντροπή είναι όλες οι αρχές της πόλης να ανέχονται να μετατρέπεται κάθε Σεπτέμβριο μια πόλη σε πεδίο μάχης, ντροπή είναι κουκουλοφόροι-μπαχαλάκηδες να κάνουν λαμπόγιαλο τις παραλιακές καφετέριες για να εκτονωθούν, ντροπή είναι γιαγιάδες με παιδιά να τρέχουν πανικόβλητες στη νέα παραλία για να σωθούν από τους μεν και τους δε, ντροπή είναι να αρρωστήσει κάποιος και να μην μπορεί να φτάσει ποτέ το ασθενοφόρο να τον πάρει γιατί όλη η πόλη είναι ένα φρούριο, ντροπή είναι ακροδεξιοί να κάνουν κουμάντο σε διοργανώσεις, ντροπή είναι επώνυμοι αριστεροί να σιωπούν στα social media για τον κρατικό αυταρχισμό που παλιά καταδίκαζαν με κάθε ευκαιρία.
Της Θεσσαλονίκης δεν της αξίζει αυτό το χάλι. Και αν εμείς δεν απαιτήσουμε σαν πόλη να μην ξανασυμβεί ποτέ θα το λουζόμαστε για πάντα.

katanixis
Δείτε σαν σήμερα          
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 26 Απριλίου στον 21ο αιώνα
στο Λιμενικό Σώμα               Ολη η προκήρυξη για την εισαγωγή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων
ΟΑΕΔ:               Νέα κοινωφελής εργασίας στους δήμους για 30.000 ανέργους
ΑΣΕΠ 2Κ/2019:               Αλλάζει η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τους υποψήφιους ΥΕ
Στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη               για 757 μόνιμους στους ΟΤΑ – Η αναλυτική κατανομή των θέσεων
image Δείτε σαν σήμερα
image στο Λιμενικό Σώμα
image ΟΑΕΔ:
image ΑΣΕΠ 2Κ/2019:
image Στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 4ος

Αθλητισμός 4ος

              ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Read More...

Αθλητισμός 3ος

Αθλητισμός 3ος

    Ο Τσιτσιπάς θα παίξει διπλά με τον Κούλχοφ και στα υπόλοιπα Masters του 2019

Read More...

Αθλητισμός 2ος

Αθλητισμός 2ος

            ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Rally

Rally

              Ανάβαση Μοσχοκαρυάς:

Read More...

Μιχανοκίνηση 4ος

Μιχανοκίνηση 4ος

  Αυτή είναι η εκρηκτική Mercedes-AMG GT R Pro

Read More...

Αυτοκίνητο

Αυτοκίνητο

Έκθεση Kλασικών Aυτοκινήτων στο «The Mall Athens»

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 4ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 4ος

              Νίκος Καρανίκας Συμφωνία των Πρεσπών Αλέξης...

Read More...

Γαβρόγλου

Γαβρόγλου

Ο πιο επικίνδυνος απ’ όλους

Read More...

Κυβέρνηση

Κυβέρνηση

              ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4ος

              Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Κέρο

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3ος

		ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3ος

            Le Monde: Το...

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2ος

              Ο Ναζί του Σόρος σκότωσε τον Παύλο Μελά. Μάθιου Νίμιτς: Το σατανικό τέρας των Βαλκανίων και η σοκαριστική έρευνα που τον...

Read More...

Κόσμος

Top Headline

ΗΠΑ

ΗΠΑ

              Νέα κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας: Έξαλλη η Άγκυρα από τη δήλωση του Ντ.Τραμπ για την «Γενοκτονία των Αρμενίων»

Read More...

Ιταλια

		Ιταλια

              «Σεισμός» στην Ευρώπη!

Read More...

Vardarska

Vardarska

Σχεδόν ισοψήφησαν Πεντάροφσκι και Σιλιάνοφσκα

Read More...

Ελλάδα

Top Headline

EΛΛΑΔΑ 4ος

EΛΛΑΔΑ 4ος

...

Read More...

EΛΛΑΔΑ 3ος

EΛΛΑΔΑ 3ος

              Η προφητεία του Αισχύλου για τους Έλληνες

Read More...

EΛΛΑΔΑ 2ος

EΛΛΑΔΑ 2ος

...

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 4ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 4ος

              Αναδρομικά, ενός έτους, για 800.000 συνταξιούχους -Εως 1.790 ευρώ

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 4ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 4ος

              Ιστορικό υψηλό για τη στάθμη των υδάτων στη Βενετία

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3ος

              Προς διπλασιασμό της πλαστικής ρύπανσης των θαλασσών - "Μετεξεταστέα" η Ελλάδα

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2ος

              Το τοξικό νέφος προκαλεί κλείσιμο σχολείων στη Μπανγκόκ

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 4ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 4ος

              Η Πυραμίδα του Λούβρου «βουλιάζει» σε κρατήρα (vid)

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 3ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 3ος

              Το σπάνιο φαινόμενο του «καταρράκτη φωτιάς» εντυπωσιακό και φέτος (vid)

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 2ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 2ος

              Ο Έλληνας που επιβίωσε από την πολύνεκρη συντριβή του Air-Bus A320-111: Τον έσωσε το ένστικτο επιβίωσης

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              ...

Read More...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              9η...

Read More...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              1η...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

ΠΡΕΣΠΕΣ

 ΠΡΕΣΠΕΣ

              Από που προέρχεται το όνομά τους Ολα τα ΝΕΑ των Πρεσπών

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/04/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ  25/04/2019

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/03/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/03/2019

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/02/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/02/2019

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Διάφορα

		Διάφορα

ΙΔΟΥ ΠΩΣ «ΒΟΥΛΙΑΞΕ» ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

Read More...

Σύμπαν !!

Σύμπαν !!

              Ολα τα άρθρα - ειδήσεις & Βίντεο από την συνύπαρξη φαινομένων που έχουν  συμβεί εδώ και...

Read More...

Αλλαγή ώρας 2018:

Αλλαγή ώρας 2018:

    Αλλαγή ώρας: Τα ξημερώματα της Κυριακής γυρίζουμε τους δείκτες των ρολογιών

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

              ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! ΝΕΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

              Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις δεν κάνουν κόμμα…

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 5

Παμμακεδονικές Ενώσεις 5

              Κρήτη - Oργισμένη υποδοχή πολιτών σε Τζανακόπουλο, Δανέλλη και Ραγκούση: «Προδώσατε τη Μακεδονία» (βίντεο)

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

Read More...

Zougla.gr

Zougla.gr

              Zougla.gr

Read More...

Χρυσή Αυγή

		Χρυσή Αυγή

              Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided