Τετάρτη, Φεβρουάριος 20, 2019

EΛΛΑΔΑ 5ος

 

Είναι και επίσημο…!!! ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ… Ανακοινώθηκε Πανεθνικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την ημέρα ή ΤΗ ΝΥΧΤΑ που θα επιχείρήσουν να ψηφίσουν την ΠΑΡΑΔΟΣΗ του ΟΝΟΜΑΤΟΣ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ…!!!

 

 

 

 

 

 

 

Είναι και επίσημο…!!!

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ…

Ανακοινώθηκε Πανεθνικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

την ημέρα ή ΤΗ ΝΥΧΤΑ

που θα επιχείρήσουν να ψηφίσουν την ΠΑΡΑΔΟΣΗ του ΟΝΟΜΑΤΟΣ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ…!!!

30
Μαΐ

Ας ετοιμαζόμαστε για επανάσταση υπέρ Έθνους και Πίστεως…!!! Ήγγικεν η ευλογημένη ώρα…

Είναι και επίσημο…!!! ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ… Ανακοινώθηκε Πανεθνικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την ημέρα ή ΤΗ ΝΥΧΤΑ που θα επιχείρήσουν να ψηφίσουν την ΠΑΡΑΔΟΣΗ του ΟΝΟΜΑΤΟΣ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ…!!!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Ο «ΣΤΟΧΟΣ» -ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ… ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΤΕ, ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΡΥΘΜΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ…

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, την ημέρα της ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή ανακοίνωσε σήμερα η «Επιτροπή για την προστασία των δικαιωμάτων των βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας»

Στην ανακοίνωσή της για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα αναφέρει μάλιστα ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η παραχώρηση του ονοματος μακεδονία με κανέναν προσδιορισμό και καλούν κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά της ΥΦΗΛΙΟΥ να τους ακολουθήσει στον δίκαιο αγώνα τους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει:

«ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή

Η Βεργίνα Τηλεόραση, το μοναδικό κανάλι που υποστήριξε τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και μετέφερε σε όλο τον κόσμο την δεδηλωμένη πεποίθηση των Ελλήνων πως το όνομα Μακεδονία και η ιστορία, δεν παραχαράσσεται και δεν παραχωρείται, κρατά ψηλά τη σημαία της ελληνικότητας και της αδιαμφισβήτητης ιστορίας της πατρίδας μας.

Η Επιτροπή για την προστασία των δικαιωμάτων των βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας, κάνει σαφές πως στην περίοδο που διανύουμε και με ανοιχτά όλα τα μέτωπα (οικονομικά και εθνικά), η διοργάνωση συλλαλητηρίων που δεν έχουν υποστηριχθεί και οργανωθεί ώστε να έχουν μαζική συμμετοχή και ανταπόκριση, θα καταλήξουν στην εξασθένιση της δυναμικής που μέχρι τώρα έχει αναπτυχθεί και στην οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συμμετοχή απλών, ακομμάτιστων, πολιτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας που κινούνται με μόνο γνώμονα την αγάπη προς την Πατρίδα και την προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων.

Δεν σταματάμε να προβάλλουμε, να υπερασπιζόμαστε και να αγωνιζόμαστε για τη δίκαιη και αδιαπραγμάτευτη θέση της μη παράδοσης του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και της ιστορίας της χώρας μας.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, και καλούμε στην κατεύθυνση αυτή να εκδοθούν από τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των δήμων της χώρας, ψηφίσματα που θα στηρίζουν την αδιαπραγμάτευτη θέση της μη παραχώρησης του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Ενός ονόματος που είναι συνυφασμένο με την ιστορία αιώνων της χώρας μας.

Δεν δεχόμαστε κανέναν προσδιορισμό του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και καλούμε κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά της ΥΦΗΛΙΟΥ να μας ακολουθήσει στο δίκαιο αγώνα μας.

Είμαστε σε εγρήγορση και διατηρούμε επαφή για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, κινητοποιήσεων όταν και όπου χρειαστεί

Για την Επιτροπή
Στέργιος Καλόγηρος Δημοσιογράφος ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»

Stoxos.gr

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

Ο Μέγας Αλέξανδρος για την καταγωγή των Μακεδόνων


Ο Μέγας Αλέξανδρος για την καταγωγή των Μακεδόνων

Γράφει ο Άγγελος Ψιμόπουλος (*)

Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, του 2ου αι. μ.Χ.
Βρέθηκε στην Κυρήνη της Λιβύης.

Γράφονται πολλά σχετικά με την καταγωγή των Μακεδόνων και αμφισβητείται η ελληνικότητά τους από τους γείτονές μας Σκοπιανούς. Οι Σκοπιανοί θέλουν τον Μέγα Αλέξανδρο δικό τους. Αξίζει νομίζω να δούμε, τι λέγει επ΄ αυτού ο ίδιος ο Αλέξανδρος. Κατά τον ιστορικό Αρριανό, ο Αλέξανδρος μετά την πρώτη μάχη εναντίον των Περσών, που έγινε το Μάιο του 334 π.Χ. στο Γρανικό ποταμό, από τα λάφυρα που έλαβε από τον εχθρό, έστειλε στην Αθήνα 300 πανοπλίες αφιέρωμα στην Αθηνά την πολιούχο των Αθηνών. Διέταξε δε να γραφή το εξής επίγραμμα «Ἀλέξανδρος Φιλίππου καὶ οἱ Ἕλληνες πλὴν Λακεδαιμονίων ἀπό τῶν βαρβάρων τῶν τὴν Ἀσίαν κατοικούντων» [Αρριανού, Αλεξάνδρου Ανάβασις: Εκστρατεία. Α, 16, § 6-7.]. Δηλαδή: [ο Αλέξανδρος ο γιός του Φιλίππου και οι Έλληνες εκτός των Λακεδαιμονίων από τους βαρβάρους που κατοικούν στην Ασία]. Με άλλα λόγια ο Αλέξανδρος λέγει, ότι αυτά τα στέλνουν οι Έλληνες εκτός των Λακεδαιμονίων. Πουθενά δεν αναφέρει τους Μακεδόνες, που σημαίνει ότι θεωρεί και τους Μακεδόνες Έλληνες. Διαφορετικά έπρεπε να πει Μακεδόνες τε και Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων.
Πρόσθετα ο Αρριανός αναφέρει τις πόλεις Άβδηρα και Μαρώνεια, που ήταν στην περιοχή της Μακεδονίας και μάλιστα ανατολικά του Παγγαίου, ότι ήταν πόλεις ελληνικές, δεν γράφει Μακεδονικές. [Αρριανού, Αλεξάνδρου Ανάβασις : Εκστρατεία. Α, 11 – 12, § 3 – 4]. Λέγει, επίσης ο Αρριανός, ότι αυτός – εννοείται στον οποίο ανέθεσε ο Αλέξανδρος – έθαψε τους ηγεμόνες των Περσών, καθώς και τους Έλληνες μισθοφόρους, οι οποίοι πέθαναν στρατευθέντες με τους εχθρούς. Όσους δε έπιασε αιχμαλώτους τους έστειλε στη Μακεδονία δεμένους να δουλέψουν τη γη, διότι παρά την ίδια πίστη με τους Έλληνες, αν και ήταν Έλληνες έλαβαν μέρος στη μάχη εναντίον της Ελλάδος υπέρ των βαρβάρων. «‘Ο δὲ ἔθαψε καὶ τοὺς ἡγεμόνας τῶν Περσῶν. Ἔθαψε δὲ καὶ τοὺς Ἕλληνας μισθοφόρους, οἷ ἀπέθανον στρατεύοντες ξὺν τοῖς πολεμίοις. Ὅσους δ’ αὐτῷν ἔλαβεν αἰχμαλώτους, τούτους δ’ ἀπέπεμψεν ἐς Μακεδονίαν δήσας ἐν πέδαις ἐργάζεσθαι [τὴν γῆν], ὅτι παρὰ τῇ κοινῇ δόξαντα τοῖς Ἕλλησιν Ἕλληνες ὄντες ἐμάχοντο ἐναντίᾳ τῇ Ἑλλάδι ὑπὲρ τῶν βαρβάρων» [Αρριανού, Αλεξάνδρου Ανάβασις: Εκστρατεία. Α, 16, § 6-7.] Το «εναντίον της Ελλάδος υπέρ των βαρβάρων» φανερώνει περίτρανα την αντίληψη του Αλεξάνδρου για τα όρια της Ελλάδος. Ενώ έστειλε τους αιχμαλώτους να δουλέψουν στη Μακεδονία, το έκανε αυτό γιατί πολέμησαν εναντίον της Ελλάδος. Δηλαδή ο στρατός του Αλεξάνδρου, μεταξύ των οποίων ήταν και αρκετές χιλιάδες Μακεδόνες, ήταν ελληνικός.
Σημειώνεται ότι ο Αρριανός γεννήθηκε στη Νικομήδεια της Βιθυνίας στη Μικρά Ασία το 95 μΧ. Και έζησε μέχρι περίπου το 180 μΧ. Ήταν μαθητής του Επίκτητου στην Ήπειρο και αργότερα πήγε στην Αθήνα και συμπλήρωσε τις σπουδές του στην Ρητορική και τη Φιλοσοφία. Γνωρίστηκε με τον αυτοκράτορα Αδριανό με πρόσκληση του οποίου πήγε στη Ρώμη, όπου έλαβε τα δικαιώματα του Ρωμαίου πολίτη, απέκτησε το όνομα της αυτοκρατορικής οικογένειας και ονομάστηκε Φλάβιος. Είχε μεγάλη εκτίμηση από τον Αδριανό και διαχειρίστηκε σπουδαίες κρατικές υπηρεσίες. Ήταν πολυγραφότατος και από αυτόν γνωρίζουμε την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έγραψε βάσει κειμένων τα οποία όμως έχουν χαθεί. Θεωρείται σπουδαίος και αξιόπιστος ιστορικός. Τα έργα του διακρίνονται για το σεβασμό προς την αλήθεια και την ακρίβεια.

(*) Ο Άγγελος Ψιμόπουλος είναι φαρμακοποιός, ερευνητής και συγγραφέας. Έγραψε ένα βιβλίο για τις Ανθρωπογενείς Αλλοιώσεις του Περιβάλλοντος με τίτλο Άνθρωπος και Περιβάλλον και το βιβλίο «Μυστική αποστολή "Χρυσόμαλλον Δέρας"», στο οποίο προβαίνει σε απομυθοποίηση της Αργοναυτικής Εκστρατείας.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΣΚΟΠΙΑ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΠΓΔΜ, FYROM, Αρριανος, Αλεξανδρος, Περσες, Μαιος, Γρανικος ποταμος, λαφυρα, Αθηνα, πανοπλιες, Αθηνια, Φιλιππος, Λακεδαιμονιοι, Αρριανου Αλεξανδρου Αναβασις, Αβδηρα, Μαρωνεια, Παγγαιο, Λακεδαιμων, Περσια, μισθοφοροι, Νικομηδεια, Βιθυνια, Μικρα Ασια, Επικτητος, Ηπειρος, Ρητορικη, Φιλοσοφια, Αδριανος, Ρωμη, Φλαβιος, Ψιμοπουλος, Περιβαλλον, Χρυσομαλλο Δερας, Αργοναυτικη Εκστρατεια


arxeion-politismou.gr

 

 

 

 

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

Ανατριχιαστικές αλήθειες για την άλωση:

«Η Πόλη ανήκει στους Έλληνες»

– 72 εθνότητες ζητούν τη λευτεριά τους στη Τουρκία

Ανατριχιαστικές αλήθειες για την άλωση: «Η Πόλη ανήκει στους Έλληνες» – 72 εθνότητες ζητούν τη λευτεριά τους στη Τουρκία

Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που δημοσιεύτηκε το 2009 στην έγκυρη εφημερίδα SABAH, από τον Engin Ardic, γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία στηλιτεύεται ο Τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαίου.

Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει µια σειρά από αλήθειες για τις οποίες το καθεστώς εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να καταπνίξει. Αξίζει να παρατεθεί μεταφρασμένο μέρος του κειμένου, από την συγκεκριμένη διεύθυνση της Τουρκικής εφημερίδας Sabah το οποίο έχει ως εξής :

«ΑΝ οργανωνόταν στην Αθήνα συνέδριο µε θέμα : «Θα πάρουμε πίσω την Πόλη»…

ΑΝ έφτιαχναν μακέτα µε τα τείχη της πόλης και τους στρατιώτες µε τις πανοπλίες τους να επιτίθενται στην Πόλη… (όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε χρόνο!)

ΑΝ ένας τύπος ντυμένος όπως ο περίφημος Έλληνας νικηφόρος και σχεδόν μυθικός Διγενής Ακρίτας έπιανε τον δικό µας Ulubatlι Hasan και τον γκρέμιζε κάτω…

ΑΝ ξαφνικά έμπαινε στην πόλη κάποιος ντυμένος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πάνω σε ένα λευκό άλογο και δίπλα του άλλος ως Λουκάς Νοταράς, ως Γεώργιος Φραντζής κι έμπαιναν ως αντιπρόσωποι της πόλης… ( όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε χρόνο!)

ΑΝ έφτιαχναν µια χάρτινη Αγία Σοφία που δεν είχε μιναρέδες αλλά Σταυρό….

ΑΝ έκαιγαν λιβάνι και έλεγαν ύμνους, θα µας άρεσε;

Δεν θα µας άρεσε, θα ξεσηκώναμε τον κόσμο, μέχρι που θα καλούσαμε πίσω τον πρέσβη µας από την Ελλάδα.

Τότε, γιατί το κάνετε εσείς αυτό, κάθε χρόνο; Πέρασαν 556 χρόνια και γιορτάζετε (την Άλωση) σαν να ήταν χθες ;

Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή, (µ΄ αυτές τις γιορτές πού κάνετε) διακηρύσσετε σε όλο τον κόσµο ότι:

«Αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά µας, ήρθαµε εκ των υστέρων και τα πήραμε µε τη βία, η Πόλη ανήκει στους Ελληνες».

Για ποιο λόγο άραγε φέρνετε στη µνήµη µια υπόθεση 6 αιώνων; Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόβος ότι η Πόλη κάποια µέρα θα δοθεί πίσω;

Μην φοβάστε, δεν υπάρχει αυτό που λένε µερικοί ηλίθιοι της Εργκενεκόν περί όρων του 1919.

Μη φοβάστε, τα 9 εκατομμύρια Ελλήνων δεν μπορούν να πάρουν την πόλη των 12 εκατομμυρίων, και αν ακόμα την πάρουν δεν μπορούν να την κατοικήσουν.

Κι οι δικοί µας που γιορτάζουν την Άλωση είναι µια χούφτα φανατικοί µόνο που η φωνή τους ακούγεται δύσκολα.

Ρε σεις, αν µας πούνε ότι λεηλατούσαμε την Πόλη τρεις µέρες και τρεις νύχτες συνεχώς τι θα απαντήσουμε;

Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό µας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή θα αφήσουμε το θέμα στους ιστορικούς ;

Αντί να περηφανευόμαστε µε τις πόλεις που κατακτήσαμε, ας περηφανευτούμε µε αυτές που ιδρύσαμε, αν υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχουν.

Όλη η Ανατολή είναι περιοχή µέ την βία κατακτημένη…

Ακόμα και το όνομα της Ανατολίας δεν είναι αυτό που πιστεύουν (ana=µάνα, dolu=γεµάτη) αλλά προέρχεται από την ελληνική λέξη η Ανατολή.

Ακόμα και η ονομασία της Ισταµπούλ δεν είναι όπως µας λέει ο Ebliya Celebi «εκεί όπου υπερτερεί το Ισλάµ» τραβώντας τη λέξη από τα μαλλιά, αλλά προέρχεται από το «εις την Πόλιν».

Εντάξει λοιπόν, αποκτήσαµε µόνιµη εγκατάσταση, τέλος η νοµαδική ζωή και γι’ αυτό ο λαός αγοράζει πέντε – πέντε τα διαµερίσµατα. Κανείς δεν μπορεί να µας κουνήσει, ηρεμήστε πια…

Οι χωριάτες µας ας αρκεστούν στο να δολοφονούν την Κωνσταντινούπολη χωρίς όμως πολλές φανφάρες»….

Πρόκληση Ερντογάν: Κυκλοφόρησε βίντεο με «αναπαράσταση» της Άλωσης – Μοστράρει και ο ίδιος

Ακόμα μια ευκαιρία να προκαλέσει και να αυτοπροβληθεί βρήκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή την φορά με αφορμή την συμπλήρωση, σήμερα 29 Μαϊου, 565 χρόνων, από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Η τουρκική προεδρία έφτιαξε ένα video, 3.49 λεπτών, όπου «ζωντανεύει», με την δική της ματιά, όλες τις ιστορικές προσωπικότητες της Τουρκίας και φτάνει μέχρι τον Ερντογάν!

Το βίντεο ξεκινά με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και τους στρατιώτες του Μωχάμετ του Πορθητή να σέρνουν τα καράβια στη στεριά…

Στην συνέχεια εμφανίζονται πολλές μορφές της τουρκικής ιστορίας. Ο Σουλτάνος Αμπντουλχαμίντ, ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο Αντνάν Μεντερές, ο Τουργκούτ Οζάλ.

Και η αυλαία κλείνει με τον ίδιο τον Ερντογάν…

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/S2_k8L1_YvE

Η αλήθεια για την Τουρκία – 72 εθνότητες ζητούν τη λευτεριά τους

Το παράδοξο αυτής της γιορτής είναι ότι γενίτσαρος Ερντογάν προσπαθεί να δώσει στον εαυτό του το ρόλο του Μωάμεθ του Πορθητή, ενός άλλου αμφιλεγόμενου ανδρός, ο οποίος κατ’ επιθυμία της χριστιανορθόδοξης μητέρας του ετάφη ως βυζαντινός αυτοκράτωρ εν μέσω των άλλων βυζαντινών αυτοκρατόρων -κατά την μαρτυρία του μεγάλου Τούρκου πολιτικού και ποιητού Γιαχυά Κεμάλ Μπεγιατλί.

72 εθνότητες και εθνικές ομάδες (σύμφωνα με πανεπιστημιακή μελέτη που εκδόθηκε το 1989 στο Βισμπάντεν με τίτλο: Ethnic Group in the Republic of Turkey) με ιδιαίτερα πολιτισμικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά κρατούνται ακόμα και σήμερα υπό την σιδηρά μπότα της τουρκικής εξουσίας, χωρίς να μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα.

Αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά η γερμανική επιστήμη, η οποία έχει μελετήσει το τουρκικό μωσαϊκό καλύτερα από κάθε άλλον.

72 εθνότητες βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό την τουρκική ατσάλινη μπότα συμπιεζόμενες στις μυλόπετρες της τουρκικής εθνικοφροσύνης προκειμένου να ομογενοποιηθούν και να παρουσιαστούν ως ενιαίο έθνος.

Αυτό ακριβώς μαρτυρούν οι γιορτές περί Αλώσεως στην Τουρκία.

Μύθος η προέλευση των Τούρκων από την Κ. Ασία

Ο ανθρωπολόγος Τιμουρτζίν Μπιντέρ (Timuçin Binder), καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης (İTÜ), ανατρέπει τον ισχυρισμό για φυλετικό εκτουρκισμό της Ανατολίας μετά το 1071: Οι κάτοικοι της Ανατολίας ζουν σε αυτά τα εδάφη εδώ και σαράντα χιλιάδες χρόνια, αναφέρει το infognomon σε παλαιότερο άρθρο του.

Οι φοβερές εξελίξεις στη γενετική τεχνολογία δεν φωτίζουν μόνο το παρελθόν, αλλά και το μέλλον μας. Οι συγκριτικές έρευνες στο DNA απαντούν πλέον στο ερώτημα της εθνολογικής προέλευσης διαφόρων ομάδων ανθρώπων. Όμως στην Τουρκία δεν έχουν γίνει εκτεταμένες έρευνες για το θέμα αυτό.

Στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ορισμένα πανεπιστήμια κάνουν αυτές τις έρευνες ατομικά, έναντι υψηλής αμοιβής, ενώ είναι σε εξέλιξη και το πρόγραμμα της «γενογραφίας» του National Geographic. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αρκετές αιτήσεις από την Τουρκία προς αυτά τα κέντρα, όπου οι ενδιαφερόμενοι στέλνουν στοιχεία και γενετικό υλικό και κάποιο ποσό που κυμαίνεται από τα 100 μέχρι τα 450 δολάρια. Αυτές τις ατομικές έρευνες που αφορούν την Τουρκία παρακολουθεί στενά ο ανθρωπολόγος Timuçin Binder, του τμήματος Επιστήμης Ανθρωπολογίας και Κοινωνιολογίας, του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης (İTÜ).

Ο Μπιντέρ, που σπούδασε ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (στον κλάδο ερευνών ανθρώπινου πολιτισμού, κοινωνιολογίας και βιολογίας), έχει διεξάγει γενετικές έρευνες, οι οποίες αφορούν την ιατρική, αλλά και την ανθρωπολογία.
Με τον Μπιντέρ μιλήσαμε για τις έρευνες που αφορούν την Τουρκία.

Γενετικά, το 10-15%

* Ποιό είναι το πιο σημαντικό συμπέρασμα από τις γενετικές έρευνες που αφορούν τους Τούρκους;

Το γεγονός ότι οι άνθρωποι που κατοικούν σήμερα στην Τουρκία, είναι απόγονοι αυτόχθονων φυλών που κατοικούν στα εδάφη αυτά τα τελευταία 40.000 χρόνια. Δηλαδή, οι σημερινοί Τούρκοι δεν ήλθαν από την Κεντρική Ασία, για 40.000 χρόνια δεν το κούνησαν ρούπι από εδώ. Ανήκουν σε αυτά τα χώματα, όπως ανήκουν σ’ αυτά τα χώματα και εκείνοι που ισχυρίζονται ότι προερχόμαστε από την Κεντρική Ασία.

* Δεν είχαμε φυγή πληθυσμών από την Κεντρική Ασία και εγκατάσταση στην Ανατολία;

Έγινε, όμως ο αριθμός εκείνων που ήλθαν από την Κεντρική Ασία ήταν πολύ μικρός. Οι γενετικές έρευνες μας δείχνουν πόσοι είναι εκείνοι που προέρχονται από την Κεντρική Ασία. Με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών αποδεικνύεται ότι η γενετική δομή των κατοίκων της Τουρκίας είναι αναλλοίωτη από τα προϊστορικά χρόνια.

* Πόσοι είναι εκείνοι που ήλθαν από έξω;

Το ποσοστό αυτό είναι μεταξύ 10-15% του συνόλου του πληθυσμού. Δηλαδή εκείνοι που ήλθαν από την Κεντρική Ασία ήταν το 10-15% του πληθυσμού και δεν άλλαξαν γενετικά το λαό της Ανατολίας. Η φυγή από την Κεντρική Ασία είναι ένας μύθος. Εκείνοι οι λίγοι που ήλθαν χάθηκαν μέσα στους ντόπιους πληθυσμούς. Εκτός αυτού, δεν είναι γνωστό αν εκείνοι που ήλθαν απ’ έξω ήταν Ιρανοί ή Αφγανοί.

* Γιατί δεν είναι γνωστό;

Η γενετική έρευνα δεν έχει την έννοια της εθνολογικής έρευνας. Δεν υπάρχει γενετικά ο όρος Ογούζ ή Τούρκος. Η γενετική έρευνα μας δίνει στοιχεία για την καταγωγή και τον τόπο που έζησαν οι πρόγονοι ενός ανθρώπου.

Kάποια στιγμή ίσως ξυπνήσουν…

pentapostagma.gr  30/5/2018

 

 

 

Ηρώο του Παλατιανού

Posted by IGOR στο Μαΐου 28, 2018


Ο αρχαιολογικός χώρος του Παλατιανού βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα ευνοϊκή για κατοίκηση ημιορεινή περιοχή στα ΒΑ της πόλης του Κιλκίς, σε μικρή απόσταση από τον σύγχρονο ομώνυμο οικισμό, και συγκεκριμένα στους δύο λόφους γνωστούς με την ονομασία «Τορτσέλι», που αποτελούν μέρος της βουνοπλαγιάς των Κρουσσίων (Δύσωρο), και επίσης, σε άμεση γειτνίαση με την εύφορη πεδιάδα που διασχίζεται από τον ποταμό Εχέδωρο (το σημερινό Γαλλικό ποταμό).

Το σημαντικότερο μνημείο του χώρου είναι «το ηρώο του Παλατιανού», που χρονολογείται στις αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ. και περιλαμβάνει έναν κεντρικό ναΐσκο και τετράπλευρο περίβολο γύρω από αυτόν.

Τέσσερα μαρμάρινα αγάλματα, που απεικόνιζαν αφηρωισμένα τα μέλη μιας επιφανούς οικογένειας της πόλης, ήταν στημένα πάνω σε βάθρο στο εσωτερικό του ναΐσκου και σε μαρμάρινες πλάκες αναγράφονταν τα ονόματά τους: Πάτραος, Αμμία και οι τρεις γιοί τους, Αλέξανδρος, Ζόιλος και Μήδης.

Στον περίβολο του ηρώου βρέθηκε τετράπλευρος βωμός και χώροι για τις λατρευτικές τελετουργίες. Τα ευρήματα μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες για την καθημερινή ζωή των κατοίκων και τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, όπου κυριαρχούσαν θεότητες όπως ο Διόνυσος, ο Δίας Ύψιστος, η Μητέρα των Θεών, ο Ερμής, η Αθηνά, αλλά και ο αιγυπτιακής καταγωγής Βεσάς (Bes).

Μετά την καταστροφή και εγκατάλειψη της πόλης στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ., ο χώρος χρησιμοποιήθηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ. για σποραδικές ταφές.

Λίγα λόγια για τον χώρο

Τα ερείπια της οικιστικής εγκατάστασης καταλαμβάνουν την κορυφή και την ανατολική πλαγιά του βόρειου λόφου ενώ στο νότιο λόφο εκτεινόταν το νεκροταφείο του οικισμού.

Η πρωϊμότερη περίοδος κατοίκησης ανάγεται στον 10ο αι. π.Χ. (Εποχή Σιδήρου) με συνεχή διάρκεια χρήσης του χώρου έως και την αρχαϊκή εποχή.

Ακολουθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του οικισμού με χαρακτηριστικά αστικού κέντρου από τον 4ο έως τα μέσα του 1ου αι. π.Χ. (πρώτη οικιστική περίοδος της πόλης), οπότε και καταστρέφεται για άγνωστο λόγο.

Η δεύτερη οικιστική φάση, με την ανοικοδόμηση της πόλης επάνω στα ερείπια της προηγούμενης φάσης, και ταυτόχρονα, την κυριότερη ακμή της χρονολογείται από τον 1ο π.Χ. μέχρι τον 3ο αι. μ.Χ. (κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο), όταν και πάλι καταστρέφεται για δεύτερη φορά.

Η πόλη προστατευόταν από οχυρωματικό περίβολο και αναπτυσσόταν με ένα ιδιαίτερα οργανωμένο ρυμοτομικό σχέδιο. Ήταν πυκνοκατοικημένη με πλακόστρωτους δρόμους, υδρευτικό και αποχετευτικό δίκτυο, ευρύχωρες κατοικίες με αποθηκευτικούς και υπαίθριους χώρους, και επίσης, εργαστηριακούς (μεταλλευτικούς και άλλους) και λατρευτικούς χώρους.

Κεντρικό σημείο της εγκατάστασης καταλαμβάνουν δύο Ηρώα (Ι και ΙΙ), του τέλους του 1ου αι. μ.Χ., τα οποία αποτελούνται από δυο τετράγωνους περιβόλους. Η ανέγερση του Ηρώου Ι αποδίδεται στην πρόθεση να τιµηθούν τα µέλη µιας οικογένειας που λατρεύτηκαν ως ήρωες µετά θάνατον καθώς εντοπίστηκαν εκεί από τις πρώτες ανασκαφές στον χώρο, το 1960, τέσσερεις μαρμάρινοι ανδριάντες και ενεπίγραφες μαρμάρινες πλάκες.

Τα τέσσερα αγάλµατα των µελών της οικογένειας που ήταν τοποθετημένα επάνω σε ψηλό βάθρο όπου αναγράφονται τα ονόµατά τους στεγάζονταν μέσα σε µεγαλοπρεπές κτίσµα που πατά σε κρηπίδωµα, στο κέντρο του περιβόλου. Το Ηρώο του Παλατιανού αποτελούσε και τόπο λατρείας, όπως φαίνεται από τον βωµό που υπάρχει μπροστά από το ταφικό κτίσμα και τα υπολείμματα θυσιών και τελετουργικών πράξεων που βρέθηκαν στο Β? χώρο (στο βάθος, δεξιά της εισόδου).

Η οικονομική οργάνωση του αστικού κέντρου βασιζόταν τόσο σε γεωργοκτηνοτροφικές όσο και σε εμπορικές και βιοτεχνικές δραστηριότητες.

Έχει προταθεί η συσχέτιση της πόλης με το αρχαίο Ίωρον, ενός από τα αστικά κέντρα της αρχαίας Κρηστωνίας, χωρίς ακόμη να έχει τούτο επιβεβαιωθεί επιγραφικά.

Εργασίες ανασκαφής, στερέωσης και αποκατάστασης του αρχαιολογικού χώρου πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού κυρίως μέσω συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων (1994 – 1999, 2002 – 2007).

Αναστάσιος Κεραμάρης, Μαρία Φαρμάκη, Σταμάτης Χατζητουλούσης
http://odysseus.culture.gr/h/3/gh351.jsp?obj_id=2496

Διαδώστε το!  28/5/2018

 

 

 

 

 

Βόρειος Ήπειρος. Οδοιπορικό στην ξεχασμένη Ήπειρο

Posted by IGOR στο Μαΐου 26, 2018

https://www.youtube.com/watch?v=cAgDyjf5ToU
Κάποτε ήταν Ελλάδα. Κάποτε για αυτήν πολέμησαν και σκοτώθηκαν παλικάρια. Σήμερα αποτελεί άλλη μια ξεχασμένη και χαμένη πατρίδα.

Το οδοιπορικό μας στην Βόρεια Ήπειρο το προετοιμάζαμε καιρό τώρα. Για εμάς που η καταγωγή μας είναι από την Ήπειρο η λέξη Βόρεια Ήπειρος είναι μια λέξη που την ακούμε από τα παιδικά μας χρόνια. Περνώντας τα καλοκαίρια μας σαν μικρά παιδιά μαζί με τους Παππούδες μας δεν είναι και λίγες οι ιστορίες που έχουμε ακούσει για την χαμένη πατρίδα.

Αδέρφια, συγγενείς και φίλοι έγιναν σε μια νύχτα πρόσφυγες στην ίδια τους την χώρα. Βοσκοί που έβοσκαν τα ζώα τους όταν πήραν τον δρόμο της επιστροφής προς το σπίτι τους τους ενημέρωσαν πως τα σύνορα έκλεισαν και πως πλέον λογίζονται ως πολίτες μιας άλλης χώρας.

Μιας χώρας ξένης προς αυτούς που όμως πια θα ήταν η δική τους πατρίδα. Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι. Όμως όταν οι πολιτικοί ηγέτες τραβάνε γραμμές και ορίζουν σύνορα τότε δυστυχώς πρέπει να προσαρμοστείς προκειμένου να επιβιώσεις.

Σημείωση: Η Αλβανία ήταν η δυτικότερη χώρα του επονομαζόμενου Ανατολικού μπλοκ και δυστυχώς για αυτή και τους κατοίκους της και η τελευταία που απέβαλε το σκληρό κομμουνιστικό καθεστώς από την ηγεσία της. Όταν ταξιδεύεις σε αυτή συμμετέχεις παράλληλα και σε ένα αληθινό ταξίδι στον χρόνο καθώς οι εικόνες που βλέπεις μπροστά σου σε παραπέμπουν σε άλλες μακρινές εποχές.

Ας επιστρέψουμε όμως και πάλι στην σκληρή ιστορία των εγκλωβισμένων Ελλήνων. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς που τότε το έλεγαν φυλάκιο. Αδέρφια, φίλοι και συγγενείς να τα λένε στα γρήγορα και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των Αλβανών στρατιωτών που τους πίεζαν να είναι σύντομοι.

Κάποιοι δεν άντεχαν και προσπαθούσαν να πηδήξουν την σιδερένια πύλη που τους χώριζε προκειμένου να αγκαλιαστούν. Όλοι έφευγαν βουρκωμένοι και ανυπομονούσαν μέχρι την επόμενη φορά που θα συναντούσαν και πάλι τους δικούς τους ανθρώπους. Η ζωή όμως επιφύλασσε για αυτούς τους ανθρώπους έναν πόνο ακόμη και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο από όσους είχαν ζήσει.

Όταν τα σύνορα άνοιξαν και τους δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους και τους ανθρώπους τους, τους υποδεχτήκαμε ως Αλβανούς και τους βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι με κάποιους εγκληματίες που αφέθηκαν και αυτοί ελεύθεροι από το Αλβανικό κράτος ανοίγοντας παράλληλα μαζί με την πόρτα των συνόρων και αυτή των φυλακών.

Σήμερα 30 χρόνια σχεδόν μετά από το άνοιγμα των συνόρων οι Έλληνες που ζουν στην Αλβανία δεν τρομάζουν από της απειλητικές ενέργειες ακραίων ομάδων που τους στοχοποιούν. Όπως μας είπαν με την πλειοψηφία των Αλβανών πολιτών ζούν αρμονικά και αγαπημένα. Μοιράζονται της αγωνίες τους και παλεύουν όλοι μαζί να βάλουν αυτή τη χώρα σε έναν δρόμο ανάπτυξης.

Αυτό που τους πονά είναι πως τους έχουμε ξεχάσει και ας ανεμίζουν της γαλανόλευκες σημαίες στης αυλές των σπιτιών τους και στης κορυφές των βουνοκορφών.

Παραγωγή: Up Drones & WanderLads
Επιμέλεια παραγωγής Hammerakis & Freskos.
Μουσική: Πετρολούκας Χαλκιάς

Διαδώστε το!  27/5/2018

 

 

 

 

 

Αυτήν την εικόνα να κρατήσουν όσι ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν το όνομα Μακεδονία

Αυτήν την εικόνα να κρατήσουν όσι ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν το όνομα Μακεδονία

Οι πραγματικοί Μακεδόνες χορεύουν στην Αμφίπολη και στέλνουν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις


https://www.youtube.com/watch?v=DcJHaCPwGCQ

Το βίντεο είναι από την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων στην Αμφίπολη
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία πριν την συνάντηση, «χιλιάδες συμπατριώτες μας από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό δίνουν ραντεβού με την ιστορία». Στη μεγάλη Γιορτή της Μακεδονίας θα συμμετέχουν περίπου 2.500 χορευτές και 140 πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν αρκετές παράλληλες δράσεις (διαγωνισμός φωτογραφίας, περιήγηση στο Μουσείο κτλ).
«Φέτος η εκδήλωση πραγματοποιείται στην Αμφίπολη έχοντας σημειολογικό χαρακτήρα. Το σταμάτημα των ανασκαφών (από το έτος 2015) του μεγαλύτερου ταφικού μνημείου στα Βαλκάνια δημιουργεί αισθήματα αγανάκτησης του λαού προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ πλανάται πάνω από το Μακεδονικό ταφικό μνημείο, η πολυτέλεια και το μέγεθος κατασκευής του οποίου προδίδουν ότι κρύβει ένα ΜΕΓΑΛΟ μυστικό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συμπληρώνει η ομοσπονδία: «Συνεργιστικά αναμένεται να λειτουργήσει η λαϊκή οργή σχετικά με τους χειρισμούς του Υπουργού Εξωτερικών κ.Κοτζιά στο θέμα της εύρεσης λύσης για ονομασία των Σκοπίων, ο οποίος πρόσφατα αποκάλεσε το γειτονικό κράτος ως «όμορφη Μακεδονία». Προκαλούμε και προσκαλούμε τον κ.Κοτζιά να έρθει στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων την Αμφίπολη για να δει πως είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Μακεδόνες, να αγγίξει τα σύμβολα που φέρουν εδώ και αιώνες οι παραδοσιακές μακεδονικές φορεσιές που βρίθουν από ΕΛΛΑΔΑ και να αφουγκραστεί τον παλμό των αληθινών Μακεδόνων, που περιμένουν από εκείνον να διαφυλάξει (ως οφείλει) την αιματοβαμμένη Ιστορία τους και το μέλλον των παιδιών τους.»

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ ..ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ !!!!!!
ΠΗΓΗ
Δείτε επίσης:
Οι 6500 "αληθινοι" Μακεδόνες έδωσαν τα χέρια και έστειλαν σαφές μήνυμα...Η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ - ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!

 

 

 

 

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Ο Έλληνας πεινάει αλλά λεφτά υπάρχουν... Σχεδόν μισό εκατομμύριο για να σιτισθή (μόνον) η Μόρια για 11 ημέρες!!!


Ο Έλληνας πεινάει αλλά λεφτά υπάρχουν... Σχεδόν μισό εκατομμύριο για να σιτισθή (μόνον) η Μόρια για 11 ημέρες!!!

Σύμβασις σιτίσεως γιὰ ΚΥΤ Μόριας (11 ἡμέρες) γιὰ 7.700 ἄτομα.
Τιμὴ ἡμερησίας μερίδος 5,01€ (χωρὶς ΦΠΑ).
Συνολικὴ τιμὴ συμβάσεως  424.347 € (χωρὶς ΦΠΑ)!
Ἰγνάτιος Σῖμος

 

 

 

 

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Παντού Ελλάδα!!!

Βρέθηκε στην Τουρκία ο τάφος του Έλληνα Ολυμπιονίκη Διαγόρα;

Βρέθηκε στην Τουρκία ο τάφος του Έλληνα Ολυμπιονίκη Διαγόρα;

Λεηλατημένος από τυμβωρύχους τα τελευταία 40 χρόνια, ανακαλύφθηκε -σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ- ο τάφος του Διαγόρα του Ρόδιου κοντά στην Μαρμαρίδα, σε ύψωμα της περιοχής Τουργκούτρεϊς.
Όπως αποκάλυψε, σε τουρκικό πρακτορείο, ξεναγός της περιοχής, ο τάφος του Διαγόρα και της συζύγου του ήταν τόπος επίσκεψης μουσουλμάνων ντόπιων που νόμιζαν ότι ανήκε σε τάφο μουσουλμάνου Αγίου. Στον τάφο μέχρι τότε οι ντόπιοι έκαναν τάματα. Έκτοτε έγινε στόχος αρχαιοκάπηλων που έχουν επανειλημμένως σκάψει και πάρει ότι πολύτιμο υπήρχε παρά τις τοπικές διαδόσεις ότι όποιος είχε πειράξει τον τάφο ή πέθαινε ή ήταν δυστυχισμένος.
Ο τάφος που είναι ο μοναδικός στην Μικρά Ασία σε μορφή πυραμίδας, στην κορυφή του, σύμφωνα με ντόπιους, είχε αγάλματα του Διαγόρα του Ρόδιου πυγμάχου και της συζύγου του, που εκλάπησαν από αρχαιοκάπηλους όπως και κοσμήματα και αντικείμενα που εντόπιζαν σε παράνομες ανασκαφές.
Το κατά τα άλλα καλά διατηρημένο ταφικό μνημείο φέρει -σύμφωνα με τον ξεναγό- προφητική επιγραφή που λέει ουδείς δειλός να μην βλάψει αυτόν τον τάφο. Η πυραμίδα έχει ύψος έξι και πλάτος τριών μέτρων.
O Διαγόρας ο Ρόδιος ήταν φημισμένος πυγμάχος της αρχαιότητας. Δεν διακρίθηκε μόνο για τις νίκες του αλλά και την οικογένεια του. Τους γιους και τα εγγόνια του, που ακολούθησαν το δρόμο του και έγιναν σπουδαίοι Ολυμπιονίκες. Ο Διαγόρας τους μεταλαμπάδευσε τα αθλητικά ιδεώδη και εκείνοι την ημέρα του ολυμπιακού θριάμβου τους, για να του δείξουν το σεβασμό και την αγάπη τους, τον σήκωσαν στα χέρια και έκαναν μαζί του τον γύρο του θριάμβου στο κατάμεστο στάδιο της Ολυμπίας.
Νίκησε στο αγώνισμα της πυγμαχίας στην 79η Ολυμπιάδα το 464 π.Χ. Την νίκη του εξυμνεί ο Πίνδαρος στον Ζ' Ολυμπιόνικο. Ο Διαγόρας ήταν επίσης περιοδονίκης (νικητής και των τεσσάρων πανελλήνιων αγώνων).
Σε προχωρημένη ηλικία το 448 π.Χ. ήταν παρών στην Ολυμπία όταν οι γιοί του Δαμάγητος και Ακουσίλαος στέφθηκαν Ολυμπιονίκες. Λέγεται ότι αμέσως μετά την ανακήρυξή τους σε Ολυμπιονίκες, οι γιοί του ανέβασαν τον πατέρα τους στους ώμους τους και τον περιέφεραν θριαμβευτικά στο στάδιο. Τότε ένας από τους θεατές αναφώνησε Κάτθανε Διαγόρα, ουκ εις Όλυμπον αναβήση (Πέθανε Διαγόρα, μην περιμένεις να ανέβεις και στον Όλυμπο) και ο Διαγόρας εν μέσω των επευφημιών και πλήρης ευδαιμονίας άφησε την τελευταία του πνοή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

 

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

Οι ανεπανόρθωτες επιπτώσεις σε περίπτωση παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία


Του Παρμενίωνα Λιβανίδη

Η παραχώρηση σε οποιαδήποτε μορφή του ονόματος της Μακεδονίας στην ονομασία των Σκοπίων δεν είναι τόσο απλό θέμα, όπως θέλουν κάποιοι να μας το παρουσιάζουν, αλλά είναι ένα τρομερό καίριο χτύπημα στην καρδιά του Ελληνισμού με τεράστιες επιπτώσεις, που κρύβονται επιμελώς.
Στην πραγματικότητα με πλάγιο και πολύ ύπουλο τρόπο μας ζητούν με κάθε επισημότητα, με τη δική μας υπογραφή και σφραγίδα του ελληνικού κράτους, να αποδεχθούμε στην πράξη τη θεωρία του ανθέλληνα Αυστριακογερμανού Φαλμεράγιερ, κατά την οποία οι σημερινοί «λεγόμενοι Ελληνες» δεν έχουν καμιά σχέση με την αρχαία Ελλάδα και φυσικά με το Βυζάντιο, που ήταν μια «πολυπολιτισμική αυτοκρατορία και απαρτιζόταν από διάφορα έθνη».
Δείτε τι προκύπτει, εάν αποδεχθούμε την ύπαρξη του ονόματος της Μακεδονίας στην ονομασία του κρατιδίου, με επακόλουθο την επιδιωκόμενη από μέρους τους παγκόσμια αναγνώριση υπάρξεως «μακεδονικού έθνους», που δεν θα είναι τμήμα του Ελληνισμού.
Σε αυτήν την περίπτωση και για πάντα:

1 Η ιστορία του Ελληνισμού θα τελειώσει στη μάχη της Χαιρώνειας το 338 π.Χ. Μετά το ελληνικό έθνος θα κατακτάται από τους «Μακεδόνες». Δεν θα υπάρχει εθνική συνέχεια στους Ελληνιστικούς χρόνους ούτε κατά τους χρόνους του Βυζαντίου και συνεπακόλουθα ούτε στη μετέπειτα νεότερη Ιστορία. Είναι η θεωρία Φαλμεράγιερ.
2 Οι σκλαβωμένοι πια Ελληνες από τους «Μακεδόνες» θα θεωρείται ότι έγιναν μισθοφορικός στρατός για να βοηθήσουν τον Μέγα Αλέξανδρο να καταλάβει τον τότε γνωστό κόσμο!
3 Οι Ελληνιστικοί χρόνοι της Ιστορίας 330-323 π.Χ., που ακολουθούν, θα πρέπει να μετονομαστούν σε «Μακεδονικούς», με όποια συνέπεια θα προκύψει στην ιστορία του πολιτισμού απ’ αυτήν τη μετονομασία. Είναι κάτι που ήδη γράφεται στα σχολικά βιβλία των Σκοπιανών.
4 Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Φίλιππος, ο Αριστοτέλης και άλλοι σπουδαίοι πρόγονοί μας από τη Μακεδονία δεν θα ορίζονται πλέον ως Ελληνες, αλλά ως κατακτητές των Ελλήνων. Η αριστοτελική σκέψη δεν θα είναι μοναδικό δημιούργημα ενός σπουδαίου Ελληνα από τα Στάγειρα, αλλά ενός «Σλαβομακεδόνα»!
5 Ο Μακεδονικός Αγώνας (1904-1908) θα είναι μια ελληνική εθνικιστική ιμπεριαλιστική τρομοκρατία στον χώρο της Μακεδονίας εις βάρος των αυτοπροσδιοριζόμενων «Μακεδόνων», των Σλάβων και των Βουλγάρων, και όχι αγώνες ελευθερίας για τη σωτηρία των Ελλήνων, που είναι οι ιθαγενείς κάτοικοι της γεωγραφικής περιοχής.
6 Οι ιεραπόστολοι Κύριλλος και Μεθόδιος δεν θα είναι Ελληνες και το κυριλλικό αλφάβητο δεν θα είναι δημιούργημα Ελλήνων, χάνοντας οριστικά την πραγματική έννοια της πολιτιστικής προσφοράς μας στους βόρειους γείτονές μας και στους σλαβικούς λαούς. Αλλωστε την καταγωγή των δύο ισαποστόλων κατά την Εκκλησία μας τη διεκδικούν ήδη, ασχέτως εάν δεν ευσταθεί. Μαλώνουν δε με τους Βουλγάρους, που επίσης διεκδικούν την καταγωγή τους!
7 Η Μακεδονική Δυναστεία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας 867-1057, που διήρκεσε 190 χρόνια, δεν θα είναι πλέον ελληνική, αλλά με σφραγίδα θα ανήκει στα Σκόπια, που έτσι γίνονται και τμήμα της Βυζαντινής Ιστορίας!
8 Η σημαντική και σπουδαία Μακεδονική Σχολή αγιογραφίας από τον 11ο έως τον 13ο αιώνα, που άνθησε στη Θεσσαλονίκη με τον περίφημο Μανουήλ Πανσέληνο, δεν θα είναι δημιούργημα Ελλήνων στους Βυζαντινούς χρόνους, αλλά Σκοπιανών!
9 Οι δύο Βαλκανικοί Πόλεμοι κατά το 1912-13 δεν θα είναι απελευθερωτικοί πόλεμοι για τον Ελληνισμό, αλλά κατακτητικοί ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι των σφαγέων Ελλήνων.
10 Οι Ελληνες θα οριστούμε πρώτη φορά ως «σφαγείς» λαών των Βαλκανίων και ιμπεριαλιστές, ενώ στην πραγματικότητα έχουμε υποστεί τα πάνδεινα και έχουμε ποτίσει με μαρτυρικό αίμα κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η ελληνική αξιοπρέπεια, ταυτότητα και Ιστορία αμαυρώνονται και συκοφαντούνται κατά τρόπο ανεπανόρθωτο.
11 Το σημερινό ελληνικό κράτος θα είναι ένα τεχνητό δημιούργημα κάποιων απατεώνων, οι κάτοικοι του οποίου δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν για αξιοπρέπεια και ήθος και φυσικά να αισθάνονται συνέχεια ενός έθνους με ιστορία αιώνων.
12 Θα είμαστε κατακτητές σε μια ξένη γη, στη γη της Μακεδονίας, οι πραγματικοί κάτοικοι της οποίας, εν προκειμένω οι Σκοπιανοί, θα έχουν κάθε δικαίωμα να τη διεκδικήσουν από τους κατακτητές καταπιεστές τους.
Είναι οι λογικοί συνειρμοί που προκύπτουν από την αποδοχή της ύπαρξης μακεδονικού έθνους, που θα το στηρίξουν και ήδη το κάνουν με διάφορους αργυρώνητους ακαδημαϊκούς σε διάφορα πανεπιστήμια.
Ανοίγουμε έτσι ακόμη ένα ολέθριο μέτωπο διεκδικήσεων εις βάρος της Ελλάδας.

Ηδη οι Σκοπιανοί μιλούν για την αιγαιακή αλύτρωτη Μακεδονία και τυπώνουν τον Λευκό Πύργο σε διάφορα έντυπά τους, ενώ κυκλοφορούν χάρτες που δείχνουν ότι τους ανήκει η περιοχή ως την Κατερίνη.
Ενα τέτοιας σφοδρότητας πλήγμα στην εθνική ταυτότητα του Ελληνισμού και του πολιτισμού του δηλώνει τη διαχρονική αδυναμία του ελληνικού κράτους να υπερασπιστεί τον εαυτό του, και αυτομάτως ανοίγει τις δεδηλωμένες εκ των προτέρων προθέσεις των Αλβανών, των Βουλγάρων και των Τούρκων να πράξουν το ίδιο εις βάρος της πατρίδας μας.
Ηδη οι Τούρκοι αποκρύβουν την ελληνικότητα της Μικράς Ασίας και μιλούν για έναν πολιτισμό που δημιούργησαν οι προηγούμενοι κάτοικοι με τους οποίους έχουν αναμειχθεί.
Το να δεχθούμε εμείς οι Ελληνες να χρησιμοποιήσουν οι Σκοπιανοί το όνομα της Μακεδονίας σε οποιαδήποτε μορφή στην ονομασία της χώρας τους είναι μια θανάσιμη παγίδα, στην οποία θα πέσουμε μέσα με δική μας συγκατάθεση και υπογραφή.
Θα είναι το χειρότερο πλήγμα στο ελληνικό έθνος, χωρίς τη δυνατότητα επανόρθωσης.
Είναι το ισχυρότερο ιδεολογικό όπλο για την αποεθνικοποίηση των Ελλήνων και με αυτό, σε συνδυασμό με τις άλλες μεθόδους του υποχρεωτικού εποικισμού, της δημιουργίας συνθηκών για μετανάστευση των Ελλήνων σε άλλες χώρες αλλά και της δημιουργίας κοινωνικών δομών αποεθνικοποίησης, το όνειρο και οι προσπάθειες των εχθρών του Ελληνισμού θα γίνουν πραγματικότητα.
Οι Έλληνες δεν θα διαφεντεύουν πλέον την πατρίδα τους, αφού δεν θα υπάρχουν.


Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ—         Μέσω: hellinon.net   21/5/2018

 

 

 

20.5.18

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ..

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝΓράφει ο Βαφειάδης Αναστάσιος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Πυρ και μανία ο Στρατηγός (εα) ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ κ. Δρακωνάκης Ιωάννης σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης των πολιτικών πόκεμον για τις καταδρομικές των Ποντίων,,,, προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης,, Μπουτάρη….

Στο μήνυμα του ο Στρατηγός από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ρίχνει ότι διαθέτει το οπλοστάσιο του, για μια σειρά σοβαρών λόγων που δεν αντέδρασαν οι πολιτικάντηδες στα λεγόμενα του Μπουτάρη που λέει ότι χέστηκε αν ο Κεμάλ έσφαξε τους Έλληνες, για το ότι επέτρεψε να γίνει η παρέλαση των σύγχρονων πολύχρωμων ανθρωποειδών την ίδια μέρα με την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων,,, για το κάψιμο της Ελληνικής Σημαίας,,, κλπ κλπ..
Διαβάστε το μήνυμα του που είναι συγκλονιστικό…
“ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ !!!!!!
Βγήκαν όλοι οι πολιτικάντηδες να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του Μπουτάρη.
Τι λέτε βρέ υποκριτές….
Πόσοι από σας βγήκατε να καταδικάσετε τη δήλωση του σε συνέντευξη, ότι “ χέστηκε αν ο Κεμάλ έσφαξε τους Έλληνες” ?
Ποιοι από σας αντέδρασαν στο ότι ο Μπουτάρης επέτρεψε παρέλαση ομοφυλοφίλων την ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων αδελφών μας?
Ποιοι από σας αντέδρασαν όταν ο συνδικαλισταράς της ΔΕΗ πάταγε πάνω στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, βεβηλώνοντας το μνημείο?
Ποιοι από σας αντέδρασαν, όταν κάποιοι γνωστοί- άγνωστοι , αντιεξουσιαστές, κουκουλοφόροι λαθρομετανάστες και διάφοροι άλλοι έκαιγαν την Ελληνική Σημαία?
Ποιοι από σας στρέψατε το βλέμμα με ειλικρίνεια στο χειμαζόμενο Ελληνικό λαό και τι κάνατε? Μήπως πήρατε ποτέ μέτρα εις βάρος της τσέπης σας ? Αλλάξατε τον τρόπο ζωής σας ? Ξέχασα η χλιδή και η καλοπέραση είναι ωραία…..
Κάποιος είπε, “ η δική μου Θεσσαλονίκη είναι άλλη, δεν αναγνωρίζω τη Θεσσαλονίκη του φασισμού“…..
Τί λες βρε υποκριτή…….
Τη δημοκρατία που πιστεύεις, την είδαμε όταν υπέγραφες μαζί με τους άλλους τα μνημόνια και όταν μαζί με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνατε το ΟΧΙ των Ελλήνων ΝΑΙ, τη βλέπουμε στους Ρουβίκωνες, τη βλέπουμε στα προνόμια των ημετέρων, τη βλέπουμε στη συμπεριφορά σας προς τους ορθοδόξους Χριστιανούς ….
Σταματάω εδώ…..
Σας έχω σιχαθεί, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Πού θα πάει όμως, κάποια στιγμή που δεν θα αργήσει, θα έρθει η πραγματική Δημοκρατία σ αυτή τη Χώρα”
Βέβαια στο τέλος είναι όλο το ζουμί,,, που γράφει “ Πού θα πάει όμως, κάποια στιγμή που δεν θα αργήσει, θα έρθει η πραγματική Δημοκρατία σ αυτή τη Χώρα” και εδώ έχει στήσει καρτέρι όπως ξέρει από επάγγελμα ο Στρατηγός (ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΟΥΦΗΣ) και θα πληρώσουν όπως τους αξίζει όλοι οι προδότες.
Να υπενθυμίσω πως ο Στρατηγός είναι ιδρυτικό μέλος μεταξύ και άλλων αγωνιστών, στο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ” που όπως τονίζουν και στους στόχους τους,, είναι η σκληρή τιμωρία όσων άμεσα ή έμμεσα κατέστρεψαν την χώρα…..
Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ
katohika.gr

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 20.5.18

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΘΑΥΜΑ (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ. ΕΛΛ.ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ)

ttps://www.youtube.com/watch?v=lX7G897ClnQ

Οι Έλληνες είναι έθνος που κατοικεί κυρίως στα νότια Βαλκάνια και κατοίκησαν τον χώρο που σήμερα ονομάζεται Ελλάδα από τα τελη της 3ης χιλιετίας π.Χ., (αρχικά στην Πελαγονία, στη ΒΔ Θεσσαλία και την ΝΑ Χαονία), την Κύπρο στα μέσα της 2ης χιλιετίας π.Χ., και παράλιες περιοχές της Μικρά Ασίας λίγο αργότερα. Οι Έλληνες γενικότερα ίδρυσαν αποικίες γύρω από όλη τη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο ενώ μετά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου οι πόλεις και οι αποικίες τους έφτασαν μέχρι τη Κεντρική Ασία και τη σημερινή Ινδία. Σήμερα το ελληνικό έθνος εξακολουθεί να είναι διασκορπισμένο σε ολόκληρο τον κόσμο. Η πλειονότητα παραμένει εντός των ορίων του σημερινού ελληνικού κράτους και της νήσου Κύπρου, που αποτελεί το δεύτερο ελληνικό κράτος των ημερών μας. Ιστορικά, ελληνικοί πληθυσμοί κατοικούν επίσης στην Κάτω Ιταλία και την Σικελία που αποτελούν τη Μεγάλη Ελλάδα της αρχαιότητας, στην Κορσική και τα απέναντι σε αυτή παράλια της σημερινής Γαλλίας, στα παράλια και στην ενδοχώρα της Μικράς Ασίας, στο Λεβάντε, στην Αίγυπτο, στα παράλια του Εύξεινου Πόντου και στη Βόρεια Ήπειρο. Ισχυρές ελληνικές παροικίες έχουν δημιουργηθεί από Έλληνες μετανάστες στις Η.Π.Α., την Αυστραλία, την Γερμανία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, την Ουκρανία ενώ μικρότερες ομάδες κατοικούν σχεδόν σε κάθε χώρα της Γης. Η πλειοψηφία των Ελλήνων μιλάει την Ελληνική γλώσσα και ακολουθεί το ανατολικό ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα. Οι Ελληνες έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και συμβάλει στην κουλτούρα, τις τέχνες, τις εξερευνήσεις, τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, την πολιτική, την αρχιτεκτονική, τη μουσική, τα μαθηματικά, την επιστήμη και την τεχνολογία, το εμπόριο, τη μαγειρική και τον αθλητισμό, τόσο κατά το παρελθόν όσο και σύγχρονα.

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Η φέτα είναι το αρχαιότερο τυρί του κόσμου και η απόδειξη βρισκεται στην Οδύσσεια


Η φέτα το αρχαιότερο τυρί του κόσμου, το Ελληνικό τυρί που αναφορά βρίσκουμε στην Ομήρου Οδύσσεια όταν ο Οδυσσέας επισκέφτηκε το σπήλαιο του κύκλωπα Πολύφημου,επίσης μαθαίνουμε πως ο Πολύφημος παρασκεύαζε την φέτα.

Επίσης καταλαβαίνουμε από το κείμενο του Όμηρου πως ο Πολύφημος είχε και άλλα είδη τυριών στα ράφια του.

Οδύσσεια, μετάφραση Καζαντζάκη-Κακριδή, ραψωδία ι  στίχοι 216-249:

Μεταφρασμένο κείμενο:

Σε λίγο ομπρός στο σπήλιο φτάσαμε, μα μέσα αυτός δεν ήταν, μόν΄ τα παχιά τ΄ αρνιά του εβόσκιζε ψηλά στα βοσκοτόπια. Κι εμείς το σπήλιο τριγυρίζοντας το αποθαμάξαμε όλο: τυριά γεμάτα τα τυρόβολα· στις μάντρες στοιβαγμένα τ΄ αρνιά, τα ρίφια· κι ήταν ξέχωρα κλεισμένη η κάθε γέννα, χώρια μαθές τα πρωτογέννητα και χώρια τα μεσάτα, και τα ψιμάρνια χώρια· ξέχειλα τ΄ αγγειά από ορό θωρούσες — λεβέτια, σκάφες, όλα, που ΄φτιανε, να τα ΄χει και ν΄ αρμέγει.
Τα παρακάλια τότε οι σύντροφοι κινούσαν, πρώτα απ΄ όλα να πάρουμε τυριά να φύγουμε, και πάλι διαγυρνώντας αρνιά από τα μαντριά ν΄ αρπάξουμε και ρίφια, να τα πάμε στο πλοίο, κι αμέσως να μακρύνουμε πα στ΄ αρμυρά πελάγη. Μα εγώ δεν άκουσα, και θα ΄μαστε πολύ πιο κερδεμένοι·πρώτα να ιδώ τον ίδιον ήθελα κι αν θα μου δώσει δώρα· μα οι σύντροφοί μου δεν θα γνώριζαν καμιά του καλοσύνη!
Ανάψαμε φωτιά και στους θεούς προσφέραμε θυσίες, μετά κι εμείς να φάμε πήραμε τυρί, και καθισμένοι τον καρτερούσαμε, ως που γύρισε· στην πλάτη εκουβαλούσε ξύλα στεγνά, ένα ακέριο φόρτωμα, να τα ΄χει για το δείπνο.
Κι ως χάμω τα ΄ριξε, αντιλάλησε βαριά τρογύρα ο βράχος. Εμείς στην αγκωνή χωθήκαμε του σπήλιου φοβισμένοι, κι αυτός στο σπήλιο το πλατύχωρο τα ζωντανά του μπάζει, όλα όσα θα ΄ρμεγε, όξω αφήνοντας τ΄ αρσενικά — τους τράγους και τους κριγιούς — στην αψηλόχτιστην αυλή· μετά ένα βράχο, που ΄χε να κλειεί του σπήλιου το άνοιγμα, σηκώνει και σφαλίζει, κατάβαρο· και να τον φόρτωνες σε εικοσιδυό καρότσιαγερά και να ΄χουν ρόδες τέσσερεις, δε σάλευε απ΄ τον τόπο· τόσο τρανός ο βράχος που ΄βαλε στην πόρτα, για να κλείσει.
Κι ως τις αρνάδες πήρε κι άρμεξε και τις βελάστρες γίδες με τάξη, τα μικρά στις μάνες τους να τις βυζάξουν σπρώχνει. Μισό απ΄ το γάλα το άσπρο βάλθηκε μετά γοργά να πήξει, κι όπως το μάζωξε, το απίθωσε στα τυροβόλια μέσα· το άλλο μισό σε κάδους το ΄βαλε να το ΄χει για την ώραπου θα δειπνούσε, με το χέρι του ν΄ απλώνει και να πίνει.

Αρχαίο κείμενο:

ἐλθόντες δ᾽ εἰς ἄντρον ἐθηεύμεσθα ἕκαστα. ταρσοὶ μὲν τυρῶν βρῖθον, στείνοντο δὲ σηκοὶ ἀρνῶν ἠδ᾽ ἐρίφων· διακεκριμέναι δὲ ἕκασται ἔρχατο, χωρὶς μὲν πρόγονοι, χωρὶς δὲ μέτασσαι, χωρὶς δ᾽ αὖθ᾽ ἕρσαι. ναῖον δ᾽ ὀρῷ ἄγγεα πάντα, γαυλοί τε σκαφίδες τε, τετυγμένα, τοῖς ἐνάμελγεν.
ἔνθ᾽ ἐμὲ μὲν πρώτισθ᾽ ἕταροι λίσσοντ᾽ ἐπέεσσιν τυρῶν αἰνυμένους ἰέναι πάλιν, αὐτὰρ ἔπειτα καρπαλίμως ἐπὶ νῆα θοὴν ἐρίφους τε καὶ ἄρνας σηκῶν ἐξελάσαντας ἐπιπλεῖν ἁλμυρὸν ὕδωρ· ἀλλ᾽ ἐγὼ οὐ πιθόμην, ἦ τ᾽ ἂν πολὺ κέρδιον ἦεν, ὄφρ᾽ αὐτόν τε ἴδοιμι, καὶ εἴ μοι ξείνια δοίη. οὐδ᾽ ἄρ᾽ ἔμελλ᾽ ἑτάροισι φανεὶς ἐρατεινὸς ἔσεσθαι.
«ἔνθα δὲ πῦρ κήαντες ἐθύσαμεν ἠδὲ καὶ αὐτοὶ τυρῶν αἰνύμενοι φάγομεν, μένομέν τέ μιν ἔνδον ἥμενοι, ἧος ἐπῆλθε νέμων. φέρε δ᾽ ὄβριμον ἄχθος ὕλης ἀζαλέης, ἵνα οἱ ποτιδόρπιον εἴη, ἔντοσθεν δ᾽ ἄντροιο βαλὼν ὀρυμαγδὸν ἔθηκεν· ἡμεῖς δὲ δείσαντες ἀπεσσύμεθ᾽ ἐς μυχὸν ἄντρου. αὐτὰρ ὅ γ᾽ εἰς εὐρὺ σπέος ἤλασε πίονα μῆλα πάντα μάλ᾽ ὅσσ᾽ ἤμελγε, τὰ δ᾽ ἄρσενα λεῖπε θύρηφιν, ἀρνειούς τε τράγους τε, βαθείης ἔκτοθεν αὐλῆς.
αὐτὰρ ἔπειτ᾽ ἐπέθηκε θυρεὸν μέγαν ὑψόσ᾽ ἀείρας, ὄβριμον· οὐκ ἂν τόν γε δύω καὶ εἴκοσ᾽ ἄμαξαι ἐσθλαὶ τετράκυκλοι ἀπ᾽ οὔδεος ὀχλίσσειαν· τόσσην ἠλίβατον πέτρην ἐπέθηκε θύρῃσιν. ἑζόμενος δ᾽ ἤμελγεν ὄις καὶ μηκάδας αἶγας, πάντα κατὰ μοῖραν, καὶ ὑπ᾽ ἔμβρυον ἧκεν ἑκάστῃ. αὐτίκα δ᾽ ἥμισυ μὲν θρέψας λευκοῖο γάλακτος πλεκτοῖς ἐν ταλάροισιν ἀμησάμενος κατέθηκεν, ἥμισυ δ᾽ αὖτ᾽ ἔστησεν ἐν ἄγγεσιν, ὄφρα οἱ εἴη πίνειν αἰνυμένῳ καί οἱ ποτιδόρπιον εἴη.

Θρέψας=Έπηξε θρέψε γαρ=πήξε

Μπορείτε να βρείτε την Ομήρου Οδύσσεια μεταφρασμένο και το Αρχαίο κείμενο εδώ.

tilestwra.com

 

 

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Τριάντα δήμαρχοι της Μακεδονίας στο Παρίσι. Δείτε γιατί

Posted by netakias.com στο Μαΐου 17, 2018

water1Τριάντα δήμαρχοι της Μακεδονίας, ταξίδεψαν στο Παρίσι για να γευματίσουν. Μέχρις εδώ δεν είναι και τόσο περίεργο.

Το περίεργο είναι ότι ήταν καλεσμένοι της πολυεθνικής ΣΟΥΕΖ, που είναι η εταιρία που λιγουρεύεται το νερό της Θεσσαλονίκης και με το τελευταίο ατύχημα, έχουν ξεθαρρέψει οι γύπες που θέλουν το μονοπώλιο του αγαθού του νερού. Δεν είναι παράνομο, αλλά είναι ηθικό;

Γιατί, ως συνήθως οι νεοφιλελεύθεροι γύπες, αν ήθελαν να πουλήσουν νερό, πολύ ευχαρίστως να το κάνουν, να επενδύσουν, να δώσουν θέσεις εργασίας, να δημιουργήσουν ταμιευτήρες, να τραβήξουν δίκτυο και να ανταγωνιστούν ως υγιείς επιχειρηματίες.

Αλλά όπως γνωρίζουμε, αυτό που θέλουν, δεν είναι το λες ελευθερη αγορά και γι αυτό προσπαθούν να την παρακάμψουν, με πολιτική επιρροή, ώστε αντί να ανταγωνιστούν, να αποκτήσουν το δίκτυο που πλήρωσαν άλλοι και φυσικά να πουλάνε όσο γουστάρουν κι όποιος δεν έχει να πληρώσει να διψάσει.

Διαδώστε το!

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΕΛΛΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΕΛΛΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ .

https://www.youtube.com/watch?v=8oMH9Mfg71Q

 

 

 


ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ

-Κρεματόριο με 300.000 εκτρώσεις ανά έτος εξ´αιτίας των οικονομικών δολοφόνων Παπανδρεου και Σαμαρά

Posted by netakias.com στο Μαΐου 11, 2018

Η Ελλάδα πλησιάζει την…Λετονία σε δημογραφική Γενοκτονια, την Βαλτική χώρα που έχασε στα 4 χρονια του ΔΝΤ το 20% του πληθυσμού της.

Εκτός λοιπόν από την μετανάστευση των νέων, που δεν πρόκειται να γυρίσουν ποτέ, οσο και να το ευχόμαστε, υπαρχει και μια αλλη παράπλευρη απώλεια αυτής των εκτρώσεων, για την οποία γράφαμε πρώτη μερα του μνημονίου, οταν οι πατριδεμποροι μας έλεγαν οτι το μνημόνιο ειναι ευτυχία

«Μητέρα» των εκτρώσεων η Ελλάδα, με 300.000 τον χρόνο

Από τονΒασίλη Παπαγι  αννίδη*

Την Κυριακή 6 Μαΐου διοργανώθηκε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο με θέμα τις αμβλώσεις. Την εκδήλωση διοργάνωσε το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω», που υποστηρίζεται από δεκάδες χριστιανικά σωματεία και άλλους φορείς. Μίλησαν καθηγητές πανεπιστημίων, δικηγόροι, κληρικοί και άλλοι σημαίνοντες πολίτες.
Τα στοιχεία που μας παρουσιάστηκαν ήταν δραματικά. Η Ελλάδα είναι η «μητέρα» των εκτρώσεων, με 300.000 εκτρώσεις τον χρόνο και μόλις 90.000 γεννήσεις. Δηλαδή, στις τέσσερις εγκυμοσύνες οι τρεις καταλήγουν σε έκτρωση. Πρόκειται για το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Η οικονομία ακολουθεί με μεγάλη διαφορά…

Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να λάβει η Πολιτεία μέτρα για τον περιορισμό των εκτρώσεων. Πλέον, το ζήτημα είναι εθνικής σημασίας.

Το πρώτο σημείο στο οποίο πρέπει να δοθεί έμφαση είναι η παιδεία: Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται το θαύμα της ζωής αλλά και πώς να προστατεύονται. Πρέπει να διδαχθούν, όμως, ότι το έμβρυο μέσα σε οκτώ εβδομάδες είναι ολοκληρωμένο, ενώ η καρδούλα του χτυπά από τις πρώτες ημέρες. Είναι μια ζωούλα. Δεν τη σκοτώνουμε. Της δίνουμε το δικαίωμα που έδωσαν και σ’ εμάς οι γονείς μας: το δικαίωμα να ζήσει. Το δικαίωμα να μεγαλώσει. Εστω και δύσκολα. Ισως η δυσκολία το κάνει και πιο δυνατό στη ζωή του. Η εγκυμοσύνη δεν είναι ζήτημα μόνο της γυναίκας αλλά και του άνδρα. Και οι δύο είναι υπεύθυνοι και ένοχοι αν σκοτώσουν το έμβρυο.

Αναγκαία είναι και η κατάργηση του Νόμου 1609 για τις εκτρώσεις του 1986 (κατά τραγική ειρωνεία ψηφίστηκε στις 29 Μαΐου 1986). Οι εκτρώσεις θα πρέπει να περιοριστούν σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις (π.χ., κίνδυνος ζωής) και να σταματήσουν να αποτελούν μέθοδο αντισύλληψης, όπως γίνεται σήμερα.

Να υπενθυμίσω, τέλος, απευθυνόμενος στους γιατρούς πως ο όρκος του Ιπποκράτη, στην αρχαία μορφή του, απαγόρευε ρητά τις εκτρώσεις…
Και όσον αφορά την παραπάνω εκδήλωση, φαίνεται πως ενόχλησε. Γιατί άγνωστοι/ες έριξαν φυλλάδια απέξω με συνθήματα του τύπου «Αφήστε με να πεθάνω». Ισως γιατί το να θέλεις να προστατεύσεις τη ζωή είναι μια επανάσταση στις ημέρες μας. Και επανάσταση χωρίς αντίδραση δεν γίνεται να υπάρξει.

*Δικηγόρος

Διαδώστε το!  11/5/2018

 

 

 

 

 

Ο «προφητικός» και «επίκαιρος» γερο-Στρατηγός Μακρυγιάννης:

«’Οταν μου πειράζουν την πατρίδα μου και την θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ‘νεργήσω κι ο,τι θέλουν ας μου κάμουν».

Οι «σύγχρονοι» Στρατηγοί μας… τι κάνουν;;;

Ο Ελληνόψυχος και φιλόθεος Στρατηγός Μακρυγιάννης ήταν ο τύπος του Νεοέλληνα που δημιούργησε την εποποιία του 1821. Τον κυοφόρησε η ελληνοβυζαντινή δημοτική παράδοση, το ηρωικό του πνεύμα, η τραχιά ζωή της ελληνικής υπαίθρου και το φιλελεύθερο κήρυγμα του Ρήγα και της Φιλικής Εταιρείας. Διέθετε κλίση προς το «καλό», ευαισθησία στο «ωραίο», αίσθηση του «μέτρου» αλλά κυρίως… αγάπη για την Πατρίδα και πίστη στη δικαιοσύνη και στην ελευθερία!
makrygiannis
Ο Μακρυγιάννης δεν γοήτευσε μόνο τον Σεφέρη, όπου και αναφέρει χαρακτηριστικά για τα ‘Απομνημονεύματά’ του: «Το περιεχόμενο της γραφής του Μακρυγιάννη είναι ο ατέλειωτος και τραγικός αγώνας ενός ανθρώπου, που, με όλα τα ένστιχτα της φυλής του ριζωμένα βαθιά μέσα στα σπλάχνα του, αναζητά την ελευθερία, το δίκιο, την ανθρωπιά».
Ο Μακρυγιάννη γοήτευσε επίσης τον Θεοτοκά και τον Λορεντζάτο, αλλά και άλλα προβεβλημένα μέλη της γενιάς του 1930, όπως τον Βενέζη και τον Ελύτη. Αν για τον Σεφέρη ο Μακρυγιάννης ήταν το αντίβαρο στη βιομηχανία η οποία παράγει τους ψευτομορφωμένους και τους νεόπλουτους της μίμησης, όπως και το άριστο μέτρο των πραγμάτων (μήτε υπεράνθρωπος μήτε σκουλήκι), για τον Θεοτοκά αποτελούσε έναν νέο που θαύμαζε το ιδεώδες του ελεύθερου πολίτη… την ώρα που για τον Λορεντζάτο ξεχώριζε ως «σάρκα από τη σάρκα και κόκαλο από τα κόκαλα του ελληνικού λαού». Για τον Βενέζη υπήρξε πρότυπο συγγραφικού ύφους και παράδειγμα γλωσσικού ήθους: «μια πολύτιμη πηγή για την εκφραστική της νεότερης πεζογραφίας».
Ο Ελύτης, πάλι, είδε στον Μακρυγιάννη, εκτός από τον προικισμένο απομνημονευματογράφο (έναν δημοτικιστή της απροσκύνητης λεβεντιάς), που επηρέασε με το σπουδαίο ιδίωμά του και τη σύνθεση του «Άξιον Εστί», και έναν επιδέξιο εικαστικό. O εικαστικός αυτός, ανεύρετος στο μακρυγιαννικό έργο, που περιορίστηκε στον γραπτό λόγο, φανερώθηκε στην οπτική του Στρατηγού διά χειρός του πολεμιστή και αγιογράφου Παναγιώτη Ζωγράφου. O Μακρυγιάννης έβλεπε, κατά τον Ελύτη, τους τόπους και τα πρόσωπα της Επανάστασης σαν πίνακες ζωγραφικής, και ζητώντας από τον Παναγιώτη Ζωγράφο να τους απεικονίσει έγινε ο εμπνευστής 24 λαϊκών εικονογραφιών του ΄21, που συνιστούν ένα ακόμη πολύτιμο κληροδότημά του στην παράδοση και στο έθνος.
1437304811-18e2999891374a475d0687ca9f989d83-810x454
Με δεδομένα τα πάθη του και ολοφάνερη την οργή του, ο Μακρυγιάννης απεικονίζει μια σπαραγμένη πορεία προς την ελευθερία. Μια ελευθερία που δεν θα κατορθώσει να συνδυαστεί με το όραμά του για την εδραίωση ενός συστήματος δικαιοσύνης και θα σκοντάψει κατ΄ επανάληψη στον κομματικό φατριασμό, στην αδελφική αιματοχυσία (συνδυασμένη ενίοτε με τη μεγάλη βιαιότητα κατά των Τούρκων) και στην προώθηση των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.
Για αυτό και ο «λόγος» του «γερο-Στρατηγού» είναι «προφητικός» και «επίκαιρος» όσο ποτέ!
Ι.ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
Μπαίνοντας εἰς αὐτὸ τὸ ἔργον καὶ ἀκολουθώντας νὰ γράφω δυστυχήματα ἀναντίον τῆς πατρίδος καὶ θρησκείας, ὁποῦ τῆς προξενήθηκαν ἀπὸ τὴν ἀνοησίαν μας καὶ ῾διοτέλειά μας καὶ ἀπὸ θρησκευτικοὺς καὶ ἀπὸ πολιτικοὺς καὶ ἀπὸ ῾μᾶς τοὺς στρατιωτικούς, ἀγαναχτώντας καὶ ἐγὼ ἀπ᾿ οὗλα αὐτά, ὅτι ζημιώσαμε τὴν πατρίδα μας πολὺ καὶ χάθηκαν καὶ χάνονται τόσοι ἀθῶοι ἄνθρωποι, σημειώνω τὰ λάθη ὁλωνῶν καὶ φτάνω ὡς σήμερον, ὁποῦ δὲν θυσιάζομε ποτὲς ἀρετὴ καὶ πατριωτισμὸν καὶ εἴμαστε σὲ τούτην τὴν ἄθλια κατάστασιν καὶ κινδυνεύομεν νὰ χαθοῦμεν.
Τὸ Ἔθνος ἀφανίστη ὅλως διόλου καὶ ἡ θρησκεία ἐκκλησία εἰς τὴν πρωτεύουσα δὲν εἶναι καὶ μᾶς γελᾶνε ὅλος ὁ κόσμος. … Ὅ,τι τοῦ λὲς ἡ θρησκεία δὲν εἶναι τίποτας! Ἀλλοίμονο ῾σ ἐκείνους ὁποῦ χύσανε τὸ αἷμα τους καὶ θυσιάσανε τὸ δικόν τους νὰ ἰδοῦνε τὴν πατρίδα τους νὰ εἶναι τὸ γέλασμα ὅλου τοῦ κόσμου καὶ νὰ καταφρονιῶνται τ᾿ ἀθῷα αἵματα ὁποῦ χύθηκαν!
μακρυγ.3
Ὅταν μοῦ πειράζουν τὴν πατρίδα μου καὶ θρησκεία μου, θὰ μιλήσω, θὰ ῾νεργήσω κι᾿ ὅ,τι θέλουν ἂς μοῦ κάμουν.
μακρυγ4
Μοῦ λέγει (ὁ Ὄθων): «Τί θέλεις νὰ μοῦ εἰπῆς τώρα;» «Ψέματα θέλεις νὰ σοῦ εἰπῶ ἢ ἀλήθεια;» «Ἐγώ», μοῦ λέγει, «ποτὲς δὲν ἀκῶ ψεύματα· ὅλο ἀλήθειες». Τοῦ λέγω, «ἐγὼ ἔχω γιομάτες δυὸ τζέπες μίαν μὲ ψέματα, τὴν ἄλλη μ᾿ ἀλήθειες. Τώρα τί ἀγαπᾶς;» «Ἀλήθεια» μοῦ λέγει. Γυρίζω τὰ μάτια μου εἰς τὸν οὐρανὸν καὶ ὁρκίζομαι εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Θεοῦ νὰ εἰπῶ τὴν ἀλήθεια γυμνὴ ἐμπροστά του. Τοῦ λέγω:
«Ἡ ἀλήθεια εἶναι πικρὴ καὶ θὰ μὲ πάρης πίσου εἰς τὴν ὀργή σου. Ὅμως διὰ πάντα νὰ εἶμαι εἰς τὴν ὀργή σου, τὴν ἀλήθεια θὰ σοῦ λέγω, ὅτ᾿ εἶναι τοῦ Θεοῦ· τὸ ψέμα τοῦ διαβόλου. Καὶ δὲν εἶναι καιρὸς νὰ κρύβεται ἡ ἀλήθεια»…
230px-Makrygiannis


makeleio  11/5/2018

 

 

 

 

ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Δρακόσπιτο Υμηττού

ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Δρακόσπιτο Υμηττού

Δείτε το βίντεο...


https://www.youtube.com/watch?v=UBMWMLKZI4A
Δείτε επίσης σχετικό άρθρο-έρευνα:

ΤΟ ''ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΟ'' ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ...

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ...ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ...ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

https://www.youtube.com/watch?v=MM8p0K9xJZg

Θέλουν να ζει η νεολαία μας ,ο μισθωτός κι ο συνταξιούχος με 450 ευρω ενω δίνουμε εως και 20.000 ευρώ το μήνα , για κάθε βουλευτή..!!!!!! Ακούτε το νεαρό παιδί και το μέλλον που βλέπει μπροστά ? Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ .ΧΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΕΟΛΑΙΑ...ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ..ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΕΝΩ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΜΑΣ.....Ειδικότερα, κάθε βουλευτής λαμβάνει ως βασικό μισθό 5.135 τον μήνα (61.623 για κάθε έτος από βουλευτική αποζημίωση), από 664 έως 831 ευρώ το μήνα ευρώ για το επίδομα οργάνωσης γραφείου, 909,31 για την ταχυδρομική ατέλεια, 50 ευρώ το μήνα για οικογενειακή παροχή και έξοδα κίνησης τα οποία κυμαίνονται από 291 ευρώ ως 648, ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση των εκλογικών περιφερειών τους από την Αθήνα.

Ο λογαριασμός, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Εκτός από την εργοδοτική εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ που είναι 150 ευρώ, κάθε βουλευτής δικαιούται δύο μετακλητούς υπαλλήλους, οι οποίοι μισθοδοτούνται από τη Βουλή. Το συνολικό κονδύλι που έχει προϋπολογίσει η Βουλή φτάνει τα 11.643.000,00 ευρώ και αφορά και τους συνεργάτες ευρωβουλευτών. Περίπου, πάντως, για κάθε μετακλητό –σύμφωνα με τους ειδικούς- το Κοινοβούλιο πληρώνει περί τα 1500 ευρώ (μεικτά).

Οι παροχές των βουλευτών δεν εξαντλούνται στους συνεργάτες, αλλά οι περισσότεροι μετακινούνται με αυτοκίνητα που είναι νοικιασμένα (leasing) και άρα πληρώνει η Βουλή. Το κόστος αυτών είναι ανάλογο με τον κυβισμό του (1400 κυβικά εκατοστά και 1800 υπάρχουν διαθέσιμα) και κυμαίνεται –μετά τη νέα διαπραγμάτευση που έκανε ο Ν. Βούτσης- από 500 έως 800 ευρώ το μήνα. Επίσης, οι βουλευτές της επαρχίας, που η περιοχή τους διαθέτει αεροδρόμιο, δικαιούνται αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και διαμονή στην Αθήνα, είτε ένα ποσό εφάπαξ (για ενοίκιο) είτε η Βουλή πληρώνει ξενοδοχείο. Το ποσό αυτό φτάνει τα 1000 ευρώ και αποτέλεσε τον λόγο του σημερινού ανασχηματισμού.

Συν τοις άλλοις στο συνολικό κόστος θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι αποζημιώσεις για τις συνεδριάσεις των επιτροπών, με το ποσό αναλόγως τη συμμετοχή να φτάνει και τα 360 ευρώ.

Τέλος, κάθε βουλευτής δικαιούται είτε έναν αστυνομικό και 4 αποσπασμένους υπαλλήλους, είτε δύο αστυνομικούς και 3 αποσπασμένους, το κόστος των οποίων μπορεί να ξεπεράσει τα 7.500 ευρώ. Εάν κανείς αθροίσει τα νούμερα, ο λογαριασμός φτάνει περίπου τα 20.000 ευρώ χωρίς, μάλιστα, να συνυπολογίζονται τα αεροπορικά εισιτήρια..

 

 

 

 

Χάσαμε την Ελλάδα!

16.000.000 οι Έλληνες και οι αλλοδαποί στην Ελλάδα των 9.913.609 ψηφοφόρων που

τελικά ψηφίζουν τα 5.500.000.

05
Μαΐ

Εφιαλτικά στοιχεία προκύπτουν από την απόρρητη έκθεση ομάδας εργασίας επιτελών αξιωματικών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με τίτλο «Έρευνα για το Πρόβλημα της Παράνομης Μετανάστευσης στην Ελλάδα», τα οποία παρουσιάστηκαν ( στα πλαίσια παρουσίασης εργασιών ) στη σχολή μετεκπαίδευσης ανώτερων αξιωματικών της αστυνομίας.

Τα στοιχεία στηρίζονται και σε εκτιμήσεις του ΟΗΕ σύμφωνα με τις οποίες , ο πληθυσμός της Ελλάδας το έτος 2015 ήταν περίπου 14 εκατομμύρια, εκ των οποίων ποσοστό άνω του 20% ( 2.800.000 ) ήταν αλλοδαποί .

Στις 30 Απριλίου 2012, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε αναφέρει στο ραδιόφωνο: «Δεν είναι δυνατό μια χώρα έντεκα εκατομμυρίων με ένα εκατομμύριο νόμιμους μετανάστες – τους οποίους απορρόφησε τα προηγούμενα 15 χρόνια- να φιλοξενεί και ένα εκατομμύριο μετανάστες ….»

Χρονολογικά δηλαδή το 2012 υπήρχαν στην Ελλάδα 12.000.000 έλληνες και αλλοδαποί και τρία χρόνια μετά 14.000.000 σύμφωνα με τον ΟΗΕ ή το 2012 υπήρχαν 2.000.000 μετανάστες νόμιμοι και παράνομοι και το 2015 ( αφού ο Ελληνικός πληθυσμός δεν αυξήθηκε τουναντίον μειώθηκε ) 4.000.000 μετανάστες έλληνες και αλλοδαποί

Μόνο το 2015 μπήκαν στην Ελλάδα 836.000 μετανάστες και πρόσφυγες περίπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία , έκτοτε όμως ,το σύστημα καταγραφής «χάθηκε » και η πολιτεία κάνει λόγο για μείωση των ροών . Η πλέον επίσημη παραδοχή είναι ότι – επιπλέον των ανωτέρω προαναφερθέντων – περισσότεροι από 1. 065.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν ΜΟΝΟ από θαλάσσης στην Ελλάδα, το διάστημα από το 2015 έως και τα τέλη Μαρτίου του 2018 , σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής .

Την ίδια ώρα και ενδεικτικά , με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, το 2016 επαναπροωθήθηκαν 1.183 άτομα και πραγματοποιήθηκαν 10.576 εθελούσιες επιστροφές σε 84 χώρες καταγωγής.

Η κατάσταση όμως , είναι περισσότερο από εφιαλτική σήμερα και γιαυτό φταίνε πολλοί .

Σύμφωνα με τα παγκόσμια στατιστικά ( δεκτά σ όλες τις αστυνομίες ) μόνο το 8% -στην καλύτερη περίπτωση – της εγκληματικότητας και το 40% της παράνομης μετανάστευσης εντοπίζεται και καταγράφεται . Με αναγωγή βλέπουμε ότι από τους 1.065.000 στους οποίους προστίθενται 300.000 από τα χερσαία σύνορα , φτάνουμε στους 3.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες , που μπήκαν στην χώρα το 2015, 2016, 2017 έως , Απρίλιο 2018

Εάν δεχτούμε τα επίσημα στοιχεία και δει ότι , μόνο το 2015 εισήλθαν 836.000 άτομα , γίνεται ΦΑΝΕΡΗ η συγκάλυψη του προβλήματος από την Πολιτεία που κάνει λόγο για 173.614 πρόσφυγες και μετανάστες το 2016 και για μερικές δεκάδες χιλιάδες το 2017 .

Με άλλα λόγια ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ , ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ και η γενεσιουργός αιτία της οικονομικής μας κατάντιας και της κοινωνικής μας αλλοίωσης.

Οι 16.000.000 ψυχές που θέλουν να φάνε και να επιβιώσουν , διαλύουν μέρα με την ημέρα μια χώρα με δομές για 7.000.000 άτομα .

«Πότε θα κτυπήσετε το χέρι σας στο τραπέζι της ΕΕ ;

Με εκτίμηση

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Τμήμ. «Πολιτικής Επιθεώρησης »)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

 

 

 

Οι μοναδικές ομορφιές της Ελλάδας που δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά αλλού (φωτό)

αρχαία Ελλάδα_0

Η αρχαία Ελλάδα είναι γεμάτη από κάλλος καθώς έδωσε τα φώτα της σε ολόκληρο τον κόσμο και από αυτήν γεννήθηκε ο πολιτισμός που σήμερα έχει κατακλύσει κάθε πτυχή της ζωής μας.

Λυπούμαστε, αλλά όχι, οι φωτογραφήσεις του Playboy δεν παίρνουν μέρος. Ψάχνουμε πράγματα με μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο. Κι έτσι καταλήγουμε στο πιο διάσημη παρουσίαση του αντρικού σώματος που δημιουργήθηκε ποτέ: στον Ερμή του Πραξιτέλη.
Το άγαλμα χρονολογείται από το 343 π.Χ. και έχει κατασκευαστεί από μάρμαρο της Πάρου.
Είναι το μόνο αυθεντικό έργο του Πραξιτέλη που έχει διασωθεί. Βρέθηκε στην Ολυμπία, απείραχτο στο βάθρο του, αρκετά μέτρα κάτω από την γη και έχει ύψος 2.10 μ. Ήταν αφιερωμένο από τους Ηλείους και Αρκάδες στο ιερό Άλτις, για να γιορτάσουν τη συνθήκη ειρήνης. Αργότερα είχε τοποθετηθεί στο ναό της Ήρας, όπου και βρέθηκε το 1877.

Το πιο ωραίο νησί

Υπάρχουν πολλά όμορφα νησιά στην Ελλάδα, όπως οι Βόρειες Σποράδες, τα νησιά του Ιονίου, μεταξύ των οποίων και η αγαπημένη μου Λευκάδα. Όμως θα ξεχωρίσω τις Σπέτσες. Από τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν οι Αθηναίοι ανακαλύπτουν τη γοητεία και τη νοσταλγική κομψότητα του νησιού μέχρι σήμερα, οι Σπέτσες παραμένουν ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά. Από τότε που η καλή αθηναϊκή κοινωνία παραθέριζε στις Σπέτσες και η Βασιλική οικογένεια διοργάνωνε εδώ τα κυνήγια της έως τους περιλάλητους βασιλικούς γάμους τον Αύγουστο του 2010, οι Σπέτσες ακτινοβολούν. Και κάθε καλοκαίρι εφοπλιστές και επώνυμοι «παρελαύνουν» από τη Ντάπια και το παλιό Λιμάνι. Το νησί είναι ένα από τα αληθινά διαμάντια του Αργοσαρωνικού, με καταπληκτικές θάλασσες και μια κομψότατη πόλη γεμάτη επιβλητικά νεοκλασικά με παραδεισένιες αυλές και σπάνιας αισθητικής βοτσαλωτά.

Το πιο ωραίο νεκροταφείο
Θάνατος, ταφή, αποσύνθεση. Λέξεις που δεν είναι ακριβώς συνώνυμες με την ομορφιά. Πολλά μπορούν να λεχθούν για τη μελαγχολική χάρη των κοιμητηρίων. Όμως η Μήλος δύσκολα μπορεί να βρει αντίπαλο στην κατηγορία αυτή. Οι κατακόμβες της είναι το πρώτο μεγάλο κοινοτικό νεκροταφείο των πρώτων χριστιανικών χρόνων στο νησί. Αρχικά ήταν τρεις μεγάλες ανεξάρτητες υπόγειες στοές λαξευμένες στο πορώδες ηφαιστειογενές πέτρωμα, που κάθε μια συνδεόταν με άλλες μικρότερες. Σήμερα αποτελούν σύμπλεγμα, καθώς οι τρεις κεντρικές στοές συγκοινωνούν μεταξύ τους με νεότερες διανοίξεις που έγιναν το 20ο αιώνα. Το σύμπλεγμα συμπληρώνει ένας ορθογώνιος νεκρικός θάλαμος στη μορφή των cubicula των κατακομβών της Ρώμης. Η κάθε στοά έχει διαφορετικό πλάτος που ποικίλλει από 1-5 μέτρα και διαφορετικό ύψος, από 1,60-2,50 μέτρα. Στα τοιχώματα των στοών είναι χαραγμένες καμάρες μέσα στις οποίες έχουν διαμορφωθεί τα μνήματα, ενώ ένας μεγάλος αριθμός τάφων υπάρχει και στο δάπεδο όλων των στοών. Σώζονται λίγα αποσπάσματα επιγραφών που είναι σημαντικές για τις πληροφορίες που μας δίνουν σχετικά με τα ονόματα Χριστιανών, αξιώματα του αρχαίου κλήρου και την πίστη των πρώτων Χριστιανών. Οι κατακόμβες, εκτός από κοιμητήριο, ήταν και τόπος λατρείας.

Το πιο ωραίο άγαλμα
Η Αφροδίτη της Μήλου είναι ένα πολύ γνωστό μαρμάρινο άγαλμα, της ελληνιστικής εποχής, που βρέθηκε την άνοιξη του 1820 σε αγροτική περιοχή της Μήλου. Κατέληξε ένα χρόνο αργότερα στο Μουσείο του Λούβρου, όπου και εκτίθεται μέχρι σήμερα. Στο μουσείο της Μήλου υπάρχει ένα πιστό αντίγραφό του, το οποίο έστειλε αργότερα ως δωρεά το Λούβρο. Το άγαλμα, χρονολογείται γύρω στο 100 π.Χ. και παριστάνει την Αφροδίτη. Βρέθηκε ακρωτηριασμένο, είναι από Παριανό μάρμαρο, έχει ύψος 2,02 μ. και εικάζεται πως η θεά στο αριστερό της χέρι κρατούσε μήλο ή καθρέφτη ή ότι με τα δύο χέρια της κρατούσε την ασπίδα του Άρη.

Το πιο ωραίο κάστρο
Η Μονεμβασιά είναι μια από τις ωραιότερες περιοχές της Πελοποννήσου και το επίνειο του νομού Λακωνίας. Ο βράχος της βρίσκεται σε απόσταση 95 χλμ. ΝΑ της Σπάρτης και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου. Ενώνεται με τη στεριά με μια στενή λωρίδα γης, από την οποία λέγεται ότι πήρε και το όνομά της. Δηλαδή από τα συνθετικά «Μόνη» και «Έμβασις», που δηλώνουν ότι υπάρχει μόνο μια είσοδος για να μπει κανείς (η στενή λωρίδα γης που συνδέει το βράχο με την ανατολική ακτή της Λακωνίας). Η περίφημη καστροπολιτεία ιδρύθηκε τη βυζαντινή περίοδο και ήταν ένα από τα πιο σημαντικά κάστρα της Πελοποννήσου. Τα υψηλά πέτρινα σπίτια, τα επιβλητικά αρχοντικά, τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, οι βυζαντινές εκκλησίες και οι ισχυρές οχυρώσεις προκαλούν δέος και θαυμασμό σε κάθε επισκέπτη, μεταφέροντάς τον σε περασμένες εποχές. Πολλά διατηρητέα οικήματα λειτουργούν ως παραδοσιακοί ξενώνες. Η διαμονή σ’ αυτά μένει αξέχαστη σε κάθε επισκέπτη καθώς η ατμόσφαιρα είναι άκρως ρομαντική και ειδυλλιακή.

Το πιο ωραίο προϊστορικό σπήλαιο
Τα Πετράλωνα είναι μια περιοχή στη Χαλκιδική περίπου 15 χιλιόμετρα από τα Μουδανιά. Το σπήλαιο των Πετραλώνων είναι ένα από τα χιλιάδες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Το διαφορετικό στο σπήλαιο αυτό είναι ότι έχουν βρεθεί απολιθώματα ζώων όπως επίσης και ο Αρχάνθρωπος μαζί με εργαλεία που χρησιμοποιούσε στην παλαιολιθική εποχή. Ο Αρχάνθρωπος είναι ο πιο παλιός Ευρωπαίος που έζησε στην περιοχή πριν από 700.000 χρόνια και ο οποίος ήξερε να χρησιμοποιεί ήδη την φωτιά. Το σπήλαιο είναι τόσο μεγάλο που για να εξερευνηθεί τελείως θα χρειαστούν περίπου 400 χρόνια ακόμη.

Το πιο ωραίο μοντέρνο κτήριο
Έγινε μεγάλη συζήτηση για το κτήριο που θα έπρεπε να επιλεγεί σε αυτή την κατηγορία, με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, να είναι δύο φιλόδοξοι διεκδικητές του τίτλου. Αλλά στην κορυφή βρέθηκε το θαυμάσιο Αρχαιολογικό Mουσείο της Ακρόπολης. Είναι επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης Αθηνών. Το μουσείο κτίσθηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδές του καλύπτοντας μία ευρεία χρονική περίοδο από τη Μυκηναϊκή περίοδο έως τη Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται πάνω στον αρχαιολογικό χώρο Μακρυγιάννη, κατάλοιπο των Ρωμαϊκών και πρώιμων βυζαντινών Αθηνών. Το νέο κτήριο του μουσείου θεμελιώθηκε το 2003 και άνοιξε για το κοινό στις 21 Ιουνίου 2009. Εκτίθενται περίπου 4.000 αντικείμενα σε ένα χώρο 14.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η πιο ωραία τοιχογραφία
Στο ανάκτορο της Κνωσού, 5 χιλιόμετρα ΝΑ του Ηρακλείου της Κρήτης, βρέθηκαν πολύ όμορφες τοιχογραφίες, όπως ο πρίγκιπας, τα δελφίνια, οι κυρίες με τα μπλε, τα Ταυροκαθάψια και άλλες. Θα ξεχωρίσω την Παριζιάνα, ένα έργο της νέο-ανακτορικής περιόδου (1700-1500 π.Χ.), που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Η νέο-ανακτορική περίοδος θεωρείται το πιο ώριμο στάδιο της μινωικής τοιχογραφικής τεχνοτροπίας, που χαρακτηρίζεται από τη συχνή χρήση του κίτρινου και του γαλάζιου χρώματος

Ο πιο ωραίος κόλπος
Η Παλαιοκαστρίτσα απέχει 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας, περίπου στη μέση του νησιού και προς τη δυτική πλευρά του. Η περιοχή έγινε γνωστή χάρη στους Άγγλους περιηγητές και καλλιτέχνες το 19ο αιώνα που έρχονταν για να εμπνευστούν μέσα στο ονειρικό και ρομαντικό περιβάλλον της. Άρχισε να αναπτύσσεται μετά το 1950 και να αποκτά τουριστικές επιχειρήσεις, εστιατόρια και καταλύματα. Στην Παλαιοκαστρίτσα υπάρχουν έξι όρμοι: ο Άγιος Σπυρίδωνας, η Αγία Τριάδα, ο Άγιος Πέτρος, το Αμπελάκι, η Αλίπα και τα Πλατάκια. Υπάρχει κι ένα γραφικό λιμανάκι που θυμίζει κλασικό και παραδοσιακό ψαράδικο ελληνικών νησιών. Το χαρακτηριστικό του τοπίου είναι φυσικά τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, καθώς και οι όμορφες αμμουδιές. Η Παλαιοκαστρίτσα οφείλει την τεράστια φήμη της και στο βυθό της, καθώς τα βράχια που ορθώνονται στη θάλασσα δημιουργούν σπηλιές και υποθαλάσσια πηγάδια, που αποτελούν προορισμό και αξιοθέατο για δύτες από όλο τον κόσμο.

Η πιο ωραία παραλία
Η Ελλάδα φημίζεται για το σύνολο σχεδόν των παραλιών της, μεταξύ των οποίων διάσημες είναι οι παραλίες της Χαλκιδικής (Καλογριά, Λαγόμανδρα κ.α.), το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, τα Σύβοτα στη Θεσπρωτία, ο Άγιος Προκόπιος Νάξου, το Μαυροβούνι στο Γύθειο, οι Κουκουναριές στη Σκιάθο, το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα και η Ελαφόνησος στη Λακωνία. Θα διαλέξω την πανέμορφη παραλία της Φαλάσαρνας που βρίσκεται στα ΒΔ του νομού Χανίων στην Κρήτη, 17 χλμ. από το Καστέλι. Είναι μια από τις πιο καθαρές παραλίες της Κρήτης με κρυστάλλινα νερά και έχει πολλές φορές βραβευτεί ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και μία από τις καλύτερες της Ευρώπης! Το λευκό και κόκκινο χρώμα της άμμου καθώς κι η θέα των επιβλητικών βουνών που την κυκλώνουν, κάνουν τη Φαλάσαρνα ως μια από τις must επισκέψεις σας αν επισκεφθείτε την περιοχή.

Το πιο ωραίο ηλιοβασίλεμα
Ξέρουμε ότι το να επιλέξεις το καλύτερο ηλιοβασίλεμα, είναι εξίσου δύσκολο με το να επιλέξεις την πιο ωραία νιφάδα σε χιονοθύελλα. Είναι όλα διαφορετικά και η επιλογή είναι αποκλειστικά προσωπική. Παρόλα αυτά, μερικά μέρη είναι θρυλικά για το μαγευτικό τους ηλιοβασίλεμα. Η Valle de la Luna στην έρημο Ατακάμα της Χιλής είναι ένα από αυτά. Θα διαλέξω τη Σαντορίνη, είναι ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα του κόσμου, που είναι επίσης γνωστή για τα ηφαίστειά της. Το νησί βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο Πέλαγος και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Η Σαντορίνη με τα νησιά Θηρασιά και Ασπρονήσι είναι απομεινάρια του ηφαιστειογενούς νησιού Στρογγύλη. Το κεντρικό τμήμα της ανατινάχτηκε μαζί με τον κρατήρα του ηφαιστείου από την έκρηξη που έγινε το 1613 π.Χ. και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του προϊστορικού πολιτισμού του νησιού.

Το πιο ωραίο μοναστήρι
Το μοναστήρι του Σίμωνος Πέτρας ή Σιμωνόπετρας βρίσκεται στη μοναστική πολιτεία του όρους Άθω, στην ανατολική χερσόνησο της Χαλκιδικής. Το μοναστήρι βρίσκεται στη νότια ακτή της χερσονήσου, ανάμεσα στο λιμάνι της Δάφνης και του μοναστηριού του Οσίου Γρηγορίου. Παρόλο που η νότια ακτή του Άθω είναι γενικά απότομη, ειδικά το μέρος αυτό, πάνω στο οποίο είναι χτισμένο το μοναστήρι, είναι ιδιαίτερα άγριο. Είναι χτισμένο στη κορυφή ενός τεράστιου μονήρους βράχου, που πρακτικά κρέμεται από έναν γκρεμό 330 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Σήμερα το μοναστήρι έχει 54 μοναχούς.

Η πιο ωραία γέφυρα
Η γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης βρίσκεται στον Κορινθιακό Κόλπο, ανάμεσα στο Ρίο και το Αντίρριο και συνδέει την Πελοπόννησο με την ηπειρωτική Ελλάδα. Ήταν το όραμα του Χαρίλαου Τρικούπη, πρωθυπουργού της Ελλάδας το 1880. Τρία χιλιόμετρα από τη μια ακτή στην άλλη, 65 μέτρα βάθος, με θαλάσσιο πυθμένα αποτελούμενο από ένα στρώμα τουλάχιστον 100 μέτρων με ασταθή ιζήματα, χωρίς προσβάσιμο βραχώδες στρώμα, σε μια σεισμική περιοχή που θεωρείται από τις πιο δραστήριες στην Ελλάδα, λόγω του τεκτονικού ρήγματος μεταξύ της νότιας και της βόρειας ακτής. Πρόκειται για ένα ηράκλειο έργο: 250.000 κυβικά μέτρα μπετόν, μεταλλικός σκελετός 172.000 τόνων, τέσσερις πυλώνες ύψους περίπου 220 μέτρων από τον πυθμένα της θάλασσας μέχρι την κεφαλή τους, οι οποίοι συγκρατούν 368 καλώδια, τοποθετημένα ανά διαστήματα, τα οποία στηρίζουν ένα συνεχές και πλήρως αναρτημένο κατάστρωμα μήκους 2.252 μέτρων. Η Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης είναι η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα του κόσμου. Μπορεί να αντέχει σε ανέμους ταχύτητας 250 χλμ/ώρα, σε πρόσκρουση τάνκερ 180.000 τόνων που κινείται με ταχύτητα 16 κόμβων ή σε σεισμική δόνηση έντασης μεγαλύτερης των 7 Ρίχτερ.

Ο πιο ωραίος εθνικός δρυμός
Η ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού εκτείνεται στους νομούς Βοιωτίας, Φωκίδας και Φθιώτιδας και καλύπτει μια έκταση 18.400 τετραγωνικών μέτρων. Περιλαμβάνει τον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού με ένα τμήμα του στη Βοιωτία και το υπόλοιπο στη Φωκίδα, τις ΝΑ παρυφές του βουνού και το αισθητικό δάσος Τιθορέας που ανήκει στη Φθιώτιδα. Το αρχαιολογικής σημασίας Μαντείο των Δελφών έχει επίσης συμπεριληφθεί στην περιοχή. Ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού είναι ο παλαιότερος στη χώρα (ιδρύθηκε το 1938), μαζί με εκείνον του Ολύμπου και ένας από τους πρώτους της Ευρώπης. Έχει έκταση 35.000 στρέματα. Ο Παρνασσός είναι ένα τεράστιο δάσος, ένα μέρος μοναδικό με ετερόκλητη βλάστηση, που διακρίνεται για τους φυσικούς και γεωμορφολογικούς σχηματισμούς με ιδιαίτερη οικολογική, αισθητική και αρχαιολογική αξία, όπως ενδημική χλωρίδα και πανίδα, καταρράκτες, πηγές, φαράγγια, σπηλιές, βράχους, κυκλώπεια τείχη κλπ. Δεσπόζει η Αράχωβα, από τα δημοφιλέστερα χειμερινά θέρετρα της πρωτεύουσας, ενώ πολύ κοντά βρίσκουμε το Πολύδροσο, την Αμφίκλεια, την Τιθορέα, το Δίστομο αλλά και τους Δελφούς.

Το πιο ωραίο ιστορικό κτήριο
Το μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών σχεδίασε το 1859 ο Δανός αρχιτέκτονας Θεόφιλος Χάνσεν (1813-1891), νεότερος αδελφός του αρχιτέκτονα του Πανεπιστημίου Κρίστιαν Χάνσεν. Θεωρείται το σημαντικότερο έργο του Χάνσεν, και ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά οικοδομήματα του κόσμου. Πηγή έμπνευσης του αρχιτέκτονα ήταν η κλασική αρχιτεκτονική του αθηναϊκού 5ου αιώνα, όπως εμφανίζεται με τα μνημεία της Ακροπόλεως. Ειδικότερα ο Χάνσεν έλαβε τα στοιχεία ιωνικού ρυθμού που κυριαρχούν στο οικοδόμημα της Ακαδημίας από το κομψοτέχνημα του Ερεχθείου. Στον γλυπτικό και ζωγραφικό διάκοσμο του μεγάρου συγκεφαλαιώνεται όλη η αρχαία ελληνική παράδοση και συγχρόνως εκφράζονται τα χαρακτηριστικά του παρόντος και τα οράματα του Ελληνισμού της εποχής.

Ο πιο ωραίος πύργος
Αν και οι πύργοι στη Μάνη είναι εντυπωσιακοί εξαιτίας της αρχιτεκτονικής τους, ο πύργος που ξεχωρίζω βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Ο Λευκός Πύργος είναι ένας οχυρωματικός πύργος του 15ου αιώνα, που χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια ως κατάλυμα φρουράς Γενιτσάρων και ως φυλακή θανατοποινιτών. Είναι ένα από πιο γνωστά κτίσματα-σύμβολα πόλεων στην Ελλάδα. Έχει 6 ορόφους, 34 μέτρα ύψος και 70 μέτρα περίμετρο. Στην αρχή ονομαζόταν Πύργος του Λέοντος, αλλά από τον 17ο αιώνα και μετά ονομαζόταν ανεπίσημα Φρούριο της Καλαμαριάς και Πύργος των Γενιτσάρων. Μετά την διάλυση του τάγματος των Γενίτσαρων το 1826 αποκτά το όνομα Πύργος του Αίματος λόγω των σφαγών των Γενιτσάρων. Το όνομα διατηρείται και μετά το 1826 λόγω της λειτουργίας του ως φυλακή μελλοθανάτων και τόπο βασανιστηρίων, που συχνά εκτελούνταν από τους Γενιτσάρους γεμίζοντας με αίμα τους τοίχους. Το σύγχρονο όνομά του το πήρε όταν ένας εβραίος κατάδικος, ο Nathan Guidili, τον ασβέστωσε με αντάλλαγμα την ελευθερία του, το 1891. Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς χτίστηκε. Κατά μία εκδοχή, η χρονολογία κατασκευής του μνημείου τοποθετείται περί το 1450-1470, λίγο μετά την κατάληψη της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους (1430) και πρόκειται για ένα από τα πρωιμότερα δείγματα οθωμανικής οχυρωματικής που λαμβάνει υπόψη της το πυροβολικό.

Η πιο ωραία μάσκα
Η μάσκα του Αγαμέμνονα είναι ένα εύρημα της ανασκαφής των Μυκηνών το 1876 από τον Ερρίκο Σλήμαν. Είναι μία χρυσή νεκρική μάσκα και βρέθηκε πάνω στο πρόσωπο ενός σώματος που βρέθηκε στον ταφικό θάλαμο Ε’. Ο Σλήμαν πίστευε ότι ανακάλυψε το πτώμα του θρυλικού αρχαίου βασιλιά Αγαμέμνονα, από όπου η μάσκα πήρε το όνομά της. Σύγχρονες αρχαιολογικές μελέτες απέδειξαν ότι η μάσκα ανάγεται το 1500- 1550 π.χ., περίοδος πολύ προγενέστερη από την εποχή που ο Αγαμέμνονας υποτίθεται έζησε. Ωστόσο, το όνομα της μάσκας παρά την ανακάλυψη παρέμεινε, και σήμερα η μάσκα εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Ο πιο ωραίος γραφικός σιδηρόδρομος
Ο οδοντωτός σιδηρόδρομος κατασκευάσθηκε το 1886. Η αξιοποίηση του φαραγγιού του Βουραϊκού συνέδεσε τα Καλάβρυτα με την Πάτρα και την Αθήνα σε μια εποχή που δεν υπήρχε σχετικό οδικό δίκτυο. Σήμερα όλες οι εγκαταστάσεις (σταθμοί, στάσεις κλπ.) καθώς 20 μέτρα εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής έχουν χαρακτηρισθεί ιστορικά μνημεία, ενώ η μαγεία του ορμητικού νερού, των απρόσμενα λαξευμένων από αυτό βράχων και της πλούσιας βλάστησης δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό «ωραιότερη σιδηροδρομική διαδρομή των Βαλκανίων».

Ο πιο ωραίος αυτοκινητόδρομος
Η Εγνατία οδός είναι ο πρώτος υψηλών προδιαγραφών οδικός άξονας που διασχίζει «οριζόντια» την Ελλάδα. Αρχίζει από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στην πορεία της ανατολικά, διέρχεται από όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της Β. Ελλάδας (Ιωάννινα, Μέτσοβο, Γρεβενά, Κοζάνη, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη). Με συνολικό μήκος 680 χλμ., αποτελεί μοχλό ανάπτυξης όλων των περιοχών που διασχίζει. Μαζί με τους 9 κάθετους άξονές της ανοίγει τεράστιες προοπτικές και αλλάζει τον τρόπο ζωής σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, και ολόκληρης της ΝΑ Ευρώπης. Στην πορεία της συναντά περιοχές με εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον (ορεινοί σχηματισμοί της Β. Πίνδου, υγροβιότοποι Αλιάκμονα, Στρυμόνα, Νέστου, Έβρου, Κορώνειας και Βόλβης) και μοναδικής ιστορικής σημασίας (αρχαιολογική περιοχή της Δωδώνης).

Το πιο ωραίο σπήλαιο
Υπάρχουν πολλά όμορφα σπήλαια στην Ελλάδα, όπως στα Ιωάννινα, στην Κεφαλονιά και σε άλλα μέρη. Όμως αυτό που ξεχωρίζω είναι το σπήλαιο του Δυρού στο νομό Λακωνίας. Κάτω από το λιτό τοπίο της Μάνης, η φύση, με ασύγκριτη τέχνη σμίλεψε ένα θαύμα πέρα από κάθε φαντασία. Κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες, εντυπωσιακές «κουρτίνες» και αστραφτεροί κρύσταλλοι στολίζουν κάθε γωνία, δημιουργώντας ένα απαράμιλλο θέαμα που κόβει την ανάσα. Το σπήλαιο έχει μήκος που ξεπερνά τα 14 χιλιόμετρα και η ύπαρξή του ήταν γνωστή στους ντόπιους από το 1900. Άρχισε να σχηματίζεται πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες, που είναι κάτω από το νερό, σχηματίστηκαν όταν η επιφάνεια της θάλασσας βρισκόταν πολύ χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν βρεθεί σταλακτίτες σε βάθος 71 μέτρων. Το νερό μέσα στο σπήλαιο είναι υφάλμυρο (γι’ αυτό και το όνομα Βλυχάδα) με μεγάλη σκληρότητα. Η θερμοκρασία του είναι 14 βαθμοί Κελσίου, ενώ η θερμοκρασία του αέρα κυμαίνεται μεταξύ 17-19 βαθμών, χειμώνα-καλοκαίρι. Η τουριστική διαδρομή έχει συνολικό μήκος 1.500 μέτρα και η περιήγηση με κανό διαρκεί περίπου μισή ώρα. Η εξερεύνηση του σπηλαίου συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Το πιο ωραίο φαράγγι
Το φαράγγι του Βίκου είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στα Ζαγοροχώρια. Βρίσκεται 30 χλμ. ΒΔ των Ιωαννίνων και είναι ένα από τα μεγαλύτερα, βαθύτερα και πιο εντυπωσιακά φαράγγια του κόσμου, σύμφωνα με το βιβλίο Guinness. Αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, στην περιοχή του οποίου βρίσκει καταφύγιο μεγάλη ποικιλία σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας. Το φαράγγι του Βίκου βρίσκεται στα ΝΔ της Γκαμήλας, σε υψόμετρο μεταξύ 550 και 1778 μ. Έχει μήκος 20 χλμ. περίπου και μέσο βάθος 900 μ. περίπου. Το πλάτος του κυμαίνεται από 30 μέχρι 100 μέτρα και οι πλαγιές του είναι κατάφυτες από σπάνια λουλούδια και βότανα. Το ποτάμι που το διασχίζει, ο Βοϊδομάτης, έχει νερό από τον Νοέμβριο έως τον Ιούνιο. Η αρχή του φαραγγιού βρίσκεται κοντά στο χωριό Τσεπέλοβο και το τέλος του είναι πίσω από το χωριό Βιτσικό στη γέφυρα της Αρίστης Παπίγκου. Η κατεύθυνση του φαραγγιού είναι από ΝΑ προς ΒΔ. Καλύτερη εποχή για το πέρασμα του φαραγγιού είναι το καλοκαίρι (πάντα με τη συντροφιά έμπειρου συνοδού). Ο Βίκος δημιουργήθηκε μετά από έντονες γεωλογικές ανακατατάξεις που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια των γεωλογικών εποχών, από αποθέσεις παλιών παγετώνων. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς το φαράγγι του Βίκου είναι να το διασχίσει μέσα από ένα καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι, που ξεκινάει από το χωριό Μονοδένδρι και καταλήγει στο χωριό Βίκος. Η διαδρομή για μία έμπειρη ομάδα δεν διαρκεί πάνω από 5 ώρες και προσφέρει μοναδικές εικόνες. Από το χωριό Βραδέτο (θέση Μπελόη), όπως και από τη θέση Οξιά η θέα προς το φαράγγι είναι πανοραμική.

Η πιο ωραία μπάντα
Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας γνωστή ως «Παλαιά Φιλαρμονική» ιδρύθηκε στην Κέρκυρα το 1840 από εκλεκτά μέλη της κερκυραϊκής κοινωνίας. Αφορμή για την ίδρυση της αποτέλεσε η απόφαση της αγγλικής διοίκησης να μη συμμετέχει πλέον στις λιτανείες του Αγίου Σπυρίδωνα αγγλική στρατιωτική μπάντα. Από τότε μέχρι σήμερα, η Φιλαρμονική Εταιρείας Κερκύρας εκπαιδεύει δωρεάν στη μουσική τα παιδιά της Κέρκυρας και αποτελεί φυτώριο που αποδίδει εκλεκτούς Μουσικούς που επανδρώνουν την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, τις Στρατιωτικές Μπάντες και σύνολα μουσικής σε όλη την Ελλάδα. Είχε διδάσκαλο, από την ίδρυσή της μέχρι το θάνατό του το 1872, τον Νικόλαο Μάντζαρο, συνθέτη του Εθνικού Ύμνου. Στις σχολές της φοιτούν δωρεάν 250 περίπου μαθητές και διδάσκουν 30 καθηγητές και δάσκαλοι μουσικής. Διατηρεί μπάντα 150 Μουσικών, μαθητική μπάντα 90 μελών, ορχήστρα ελαφρός μουσικής – τζαζ 40 εκτελεστών και συμφωνική ορχήστρα 60 εκτελεστών.

Η πιο ωραία θέα
Αναμφισβήτητα, η θέα που εντυπωσιάζει είναι από τους βράχους των Μετεώρων. Η δημιουργία του γεωλογικού τοπίου, αν και έχει κατά καιρούς απασχολήσει πολλούς Έλληνες και ξένους γεωλόγους δεν έχει ακόμη καθαρά ερμηνευθεί. Σύμφωνα με τη θεωρία του Γερμανού γεωλόγου Φίλιπσον, που επισκέφτηκε την Ελλάδα στα τέλη του 19ου αιώνα, η δημιουργία αυτών των τεράστιων ογκολίθων οφείλεται σ’ ένα δελτοειδή κώνο από ποταμίσιους ογκόλιθους και ασβεστολιθικά πετρώματα, που για εκατομμύρια χρόνια χύνονταν σε θαλάσσια έκταση που κάλυπτε τότε τη Θεσσαλία. Οι γεωλογικές μεταβολές των αιώνων ανύψωσαν το τμήμα αυτό, όταν αποτραβήχτηκαν τα νερά στο Αιγαίο. Έτσι αργότερα κατά την τριτογενή περίοδο που διαμορφώθηκαν οι αλπικές πτυχώσεις της οροσειράς της Πίνδου, αποκόπηκε αυτός ο κώνος από τη συμπαγή μορφή του δημιουργώντας επιμέρους μικρότερους, αυτοί που υπάρχουν σήμερα, και ανάμεσά τους τη κοιλάδα του Πηνειού ποταμού.

Το πιο ωραίο αρχαίο θέατρο
Υπάρχουν πολλά αρχαία θέατρα σε όλη την Ελλάδα (Φιλίππων, Δωδώνης, Διονύσου), αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι το Θέατρο της Επιδαύρου, στην Αργολίδα, στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου. Το θέατρο είναι το καλύτερα διατηρημένο κτίσμα του Ασκληπιείου. Σε αυτό συναντάμε τη χαρακτηριστική τριμερή διάρθρωση του ελληνιστικού θεάτρου στην ιδανική της έκφανση: κοίλο, ορχήστρα, σκηνικό οικοδόμημα. Η ορχήστρα του είναι κυκλική, με δάπεδο από πατημένο χώμα εγκιβωτισμένο σε λίθινο περιμετρικό δακτύλιο. Έχει διάμετρο 19,5 μέτρα και περιβάλλεται από ανοιχτό αποχετευτικό αγωγό για την απομάκρυνση των νερών της βροχής που ρέουν από το κοίλο. Το κοίλο του θεάτρου είναι άριστα προσαρμοσμένο στην φυσική κοιλότητα της βόρειας πλαγιάς του όρους Κυνόρτιο με κλίση περί τις 26 μοίρες. Αποτελείται από δύο μέρη που χωρίζονται από περιμετρικό διάδρομο: το κατώτερο έχει 34 σειρές εδωλίων και το ανώτερο, που κατασκευάστηκε στην δεύτερη οικοδομική φάση, 21. Στενές σκάλες κόβουν τα δύο μέρη σε σφηνοειδείς κερκίδες. Σε κάτοψη το κοίλο υπερβαίνει το ημικύκλιο η δε χάραξή του είναι ελαφρά ελλειψοειδής. Η χωρητικότητα του θεάτρου ανέρχεται περίπου σε 14.000 θεατές.

Τα πιο ωραία αρχαία ερείπια
Η Ακρόπολη Αθηνών είναι ένας βραχώδης λόφος ύψους 156 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και 70 μ. περίπου από το επίπεδο της πόλης της Αθήνας. Η κορυφή του έχει σχήμα τραπεζοειδές μήκους 300 μ. και μέγιστο πλάτος 150 μ. H Ακρόπολη Αθηνών, είναι απρόσιτη απ’ όλες τις πλευρές εκτός από τη δυτική, όπου και βρίσκεται η οχυρή είσοδος, διακοσμημένη με τα λαμπρά Προπύλαια. Διαπιστώθηκε ότι ο λόφος της Ακρόπολης Αθηνών ήταν κατοικημένος από την 3η χιλιετία π.Χ. Από τον 6ο αι. π.Χ. άρχισαν να χτίζονται πάνω σ’ αυτόν τα ιερά των Αθηναίων, που καταστράφηκαν στους Περσικούς πολέμους. Η ανοικοδόμηση των τειχών και των ιερών άρχισε αμέσως μετά την ήττα των Περσών, το 465 π.Χ., την εποχή του Περικλή. Με την επίβλεψη του Φειδία και των αρχιτεκτόνων Μνησικλή, Καλλικράτη και Καλλίμαχου χτίστηκαν και διακοσμήθηκαν ο Παρθενώνας, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια και ο ναός της Απτέρου Νίκης. Κατά την Τουρκοκρατία η Ακρόπολη Αθηνών έπαθε τις περισσότερες ζημίες. Οι Τούρκοι είχαν αποθηκεύσει πυρίτιδα πάνω σ’ αυτήν και έγιναν αίτιοι να καταστραφούν τα μνημεία της. Το 1645 ένας κεραυνός που έπεσε πάνω στην πυρίτιδα ανατίναξε τα Προπύλαια. Το 1687, όταν την Ακρόπολη Αθηνών πολιορκούσε ο Ενετός Μοροζίνι, μία από τις βόμβες έπεσε πάνω στην πυρίτιδα που ήταν αποθηκευμένη στον Παρθενώνα και κατέστρεψε το ναό. Εκτεταμένες καταστροφές προκάλεσε και ο Άγγλος λόρδος Έλγιν λίγο πριν την Επανάσταση του 1821. Έβαλε να ξηλώσουν τη ζωφόρο του Παρθενώνα, μετόπες, αετώματα, μία Καρυάτιδα και έναν κίονα του Ερεχθείου, τα οποία μετέφερε στην Αγγλία.

Η πιο ωραία λίμνη
Η επιλογή ήταν δύσκολη, καθώς είναι γνωστή η ομορφιά της λίμνης της Καστοριάς και του Πλαστήρα. Διάσημη είναι επίσης και η λίμνη των Ιωαννίνων. Θα ξεχωρίσω, όμως, τη λίμνη Δόξα, μία μικρή και γραφική τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο περίπου 900 μ. και με περίμετρο περίπου 5 χλμ. Δημιουργήθηκε το 1996 με την κατασκευή μικρού φράγματος. Σε περιόδους αργιών και εορτών μαζεύει πολύ κόσμο. Στο κέντρο της λίμνης Δόξα υπάρχει μία στενή χερσόνησος, στην άκρη της οποίας θα βρούμε το μικρό εκκλησάκι του Αγ. Φανουρίου. Τη λίμνη τροφοδοτεί με νερό ο χείμαρρος Δόξας. Πάνω από τη λίμνη υψώνεται σχετικά απότομα ο όγκος της Ντουρντουβάνας με υψόμετρο 2.109 μ. Από τη λίμνη ξεκινάει κι ένας χωματόδρομος βατός το καλοκαίρι αλλά αδιάβατος όταν έχει χιόνια, μπαίνει σε πανέμορφο δάσος και καταλήγει στη Ζαρούχλα του Ν. Αχαΐας.

Ο πιο ωραίος κήπος
Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους είναι ο μεγαλύτερος βοτανικός κήπος όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της ΝΑ Μεσογείου. Ο Κήπος αυτός, που οφείλει το όνομα αλλά και την ύπαρξή του στον Αλέξανδρο Διομήδη, βρίσκεται βόρεια του Αιγάλεω, 8 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας κατά μήκος της Ιεράς οδού, στο Χαϊδάρι, ένα από τα προάστια της Δυτικής Αθήνας. Η έκταση παραχωρήθηκε το 1961 από το Υπουργείο Γεωργίας και άρχισαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του κήπου με βάση τα σχέδια της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου του Βερολίνου Η. Hammerbacher. Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 1975 με σκοπό να λειτουργήσει για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και για τη μελέτη, την ανάπτυξη και την διαφύλαξη του πλούτου της ελληνικής χλωρίδας. Στα 1860 στρέμματα που αποτελούν το σύνολο του κήπου, τα 250 στρέμματα φιλοξενούν συνολικά πάνω από 2500 είδη φυτών. Εκτός από τα αυτοφυή ενδημικά φυτά, καλλιεργούνται και φυτά από όλον τον κόσμο, όπως Αυστραλία, Β.Δ. Αφρική, Ασία, Ινδίες και φυσικά την Ευρώπη.

Το πιο ωραίο παλάτι
Το μινωικό ανάκτορο της Κνωσού βρίσκεται 5 χιλιόμετρα ΝΑ από το Ηράκλειο, στην κοιλάδα του ποταμού Καίρατου. Χτισμένο σ’ ένα τεχνητό λόφο ήταν το πιο εντυπωσιακό από τα μινωικά ανάκτορα και αποτελούσε το κέντρο διοίκησης της μινωικής Κνωσού και το μεγαλύτερο από τα κέντρα της μινωικής εξουσίας. Είναι ένα κτιριακό συγκρότημα που αναπτύσσεται σε χώρο 22.000 τ.μ. Η Κνωσός ήταν σημαντική πόλη κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά χρόνια έως τον 5ο αιώνα μ.Χ. Κατά την παράδοση, ήταν η έδρα του βασιλιά Μίνωα. Οι συναρπαστικοί μύθοι, του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, συνδέονται με το ανάκτορο της Κνωσού. Οι ανασκαφές που έκανε ο Άγγλος Arthur Evans (1900-1913 και 1922-1930) αποκάλυψαν όλο το ανάκτορο. Στα τέλη του 1900 π.Χ. αναγείρεται ένα μεγάλο ανάκτορο, που καταστρέφεται, πιθανότατα από σεισμό, το 1700 π.Χ. περίπου. Δεύτερο, πιο μεγαλοπρεπές ανάκτορο αναγείρεται πάνω στα ερείπια του παλιού. Ήταν πολυώροφο και κάλυπτε έκταση 20.000 τ.μ. Το ανάκτορο καταστρέφεται οριστικά περί το 1350 π.Χ. από μεγάλη πυρκαγιά. Εντύπωση προκαλούν τα χρωματιστά κονιάματα και οι τοιχογραφίες που κοσμούν δωμάτια και διαδρόμους. Τις υψηλές τεχνικές γνώσεις των Μινωιτών επιβεβαιώνουν πρωτότυπες αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές επινοήσεις, όπως οι φωταγωγοί και τα πολύθυρα, η χρήση δοκαριών για ενίσχυση της τοιχοποιίας, καθώς και το σύνθετο αποχετευτικό και υδρευτικό δίκτυο.

Ο πιο ωραίος δρόμος
Η οδός Αριστοτέλους είναι πράγματι ένας από τους πιο διάσημους και όμορφους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Έχει στη μία της άκρη, το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου και κατά μήκος του δρόμου μπορεί να βρει κανείς ενδιαφέροντα εμπορικά καταστήματα, καφετέριες και στην άλλη άκρη του δρόμου την όμορφη πλατεία Αριστοτέλους, δίπλα στη θάλασσα. Ο δήμος της πόλης προσπαθεί να διατηρήσει με κάθε τρόπο τον μοναδικό της χαρακτήρα, απαγορεύοντας να αλλάξουν αρχιτεκτονική οι προσόψεις των κτηρίων στην οδό Αριστοτέλους.

Το ωραιότερο χωριό
Αν και τα Ζαγοροχώρια, ένα δίκτυο από 46 πανέμορφα χωριά, είναι ένας πολύ αγαπητός προορισμός για τις διακοπές, το χωριό που ξεχωρίζω βρίσκεται στην Κεφαλονιά. Λίγο έξω από το Αργοστόλι βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα χωριά του νησιού, τα Κουρκουμελάτα. Επειδή καταστράφηκε ολοκληρωτικά από το σεισμό του 1953, ο πλοιοκτήτης Γ. Βεργωτής ανέλαβε την εξ ολοκλήρου ανοικοδόμησή του, με πανέμορφες βίλλες, το σχέδιο των οποίων είναι βασισμένο σε ελβετικά πρότυπα. Προτείνουμε να καθίσετε στην κεντρική καφετέρια του χωριού και να χαλαρώσετε με τη φανταστική θέα που απλώνεται.

Το δικό μου χωριό
Το χωριό που περνούσα τις διακοπές μου τα καλοκαίρια, όταν ήμουν μικρός, είναι το Παρόρι. Ανήκει στο Νομό Λακωνίας και βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από την πόλη της Σπάρτης και ένα χιλιόμετρο από τον Μυστρά. Είναι ένα μικρό αλλά όμορφο χωριό μέσα σε ελαιώνες και πορτοκαλεώνες, στους πρόποδες του Ταΰγετου (από όπου προέρχεται, με παραφθορά, και το όνομά του: παρά τω όρει = παρόρειο). Το Παρόρι έχει 200 περίπου κατοίκους και φημίζεται για τα κρύα νερά του.

 

 

 

 

 

 

1.5.18

ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Έβρος:

Σε ένα μόνο μήνα πέρασαν παράνομα

2.900 αλλοδαποί - Χιλιάδες ακόμη

περιμένουν να περάσουν

Κανένας δεν επιχειρεί να περάσει στη Βουλγαρία εξαιτίας του εκεί φράχτη και των περιπολιών

Εμείς τι είμαστε τα κορόϊδα;
Η μη αποτροπή εισόδου αλλοδαπών συνιστά Εθνική προδοσία και κάποιοι θα δώσουν λόγο γι αυτό, όταν έλθει η ώρα... Juan

______________________
Αλματώδη αύξηση έχουν σημειώσει τον τελευταίο καιρό τα περιστατικά λαθραίας εισόδου αλλοδαπών  στην Ελλάδα από την περιοχή του Έβρου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ μόνο το μήνα  Απρίλιο πέρασαν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα 2.900 αλλοδαποί, αριθμός που αντιστοιχεί στο ήμισυ του συνολικού αριθμού αφίξεων στη χώρα μας το 2017 από την ίδια περιοχή.
Παράλληλα την ίδια ώρα οι «ροές» πρόκειται να εκτιναχθούν από τον Έβρο καθώς  χιλιάδες είναι οι παράνομοι μετανάστες από χώρες κυρίως της Αφρικής αλλά και Πακιστάν, Ιράκ, Αφγανιστάν, καθώς και πρόσφυγες απ’ την Συρία (σε πολύ μικρότερο όμως μικρότερο αριθμό) που ετοιμάζονται να περάσουν τον ποταμό Έβρο για να έρθουν στην Ελλάδα.
Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε ειδικά κέντρα κοντά στην Αδριανούπολη ξα αναχωρούν κατά κύματα με στόχο να περάσουν την ελληνο-τουρκική μεθόριο.
Για ποιο λόγο οι περίφημες «ροές» δεν κατευθύνονται  στην Βουλγαρία;
Για τον πολύ απλό λόγο ότι εκεί φυλάσσονται τα σύνορα ενώ επιπρόσθετα έχει κατασκευαστεί φράχτης από τον Ιανουάριο του 2017.
«Δεν βλέπεις κανέναν πρόσφυγα ή λαθρομετανάστη μέσα στην Αδριανούπολη. Τους κρατάνε σε ελεγχόμενους χώρους αστυνομία και στρατός της Τουρκίας, ώστε με ελεγχόμενο τρόπο να τους στέλνουν στην Ελλάδα. Φαίνεται ξεκάθαρα αυτό και το γνωρίζουν όλοι στην απέναντι πλευρά», χαρακτηριστικά στο Evros news άνθρωπος που βρέθηκε στην Αδριανούπολη.
Οι παράνομοι μετανάστες  φτάνουν πλέον με τη βοήθεια των Τούρκων πολύ άνετα στην τουρκική όχθη, όπου σχεδόν ανενόχλητοι επιβιβάζονται σε βάρκες και διασχίζουν το ποτάμι, ακόμα και όταν τα νερά του κατεβαίνουν ορμητικά.
Από την ελληνική πλευρά των συνόρων δεν υπάρχει κανενός είδους αποτροπή εισόδου. Απλώς οι αλλοδαποί περνούν την τυπική γραμμή των συνόρων και μετά εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος όπου κινούνται μέχρι να συναντήσουν κάποιο αστυνομικό ή στρατιωτικό.
Αυτό όμως που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι στις περισπούδαστες αναλύσεις, γίνεται βαθυστόχαστη ανάλυση του πόσο η Τουρκία στέλνει τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, αλλά λέξη για μέτρα αποτροπής εκ μέρους της Ελλάδας.

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 1.5.18

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided