Πέμπτη, Σεπτέμβριος 20, 2018

Παμμακεδονικές Ενώσεις 1

 

 

 

 

 

 

 

Βροντερό ΟΧΙ στην προδοσία

 

 

Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018

Βροντερό ΟΧΙ στην προδοσία

Εάν μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει την εντολή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, έχει καλώς. Εάν δεν μπορεί, τότε είναι καλύτερα να ανοίξει το δρόμο για κάποια επόμενη που θα δηλώσει ξεκάθαρα πως θέλει και είναι σε θέση να το κάνει, ανεξαρτήτως κόστους.
.

από Σερένα Νομικού

«Για την ονομασία των Σκοπίων δεν θα αποφασίσουν μόνο οι άνθρωποι που μέχρι χθες ακόμη έλεγαν τα Σκόπια Μακεδονία. Είμαστε και εμείς εδώ που ζήσαμε και ζούμε στη Μακεδονία και δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε ποτέ! Είμαστε εμείς που τιμήσαμε και τιμούμε τους Ηρωικούς Μακεδονομάχους που έπεσαν για να ζούμε εμείς εδώ ελεύθεροι και δυνατοί… Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχνάει  τους  ήρωες που έπεσαν στο Βάλτο των Γιαννιτσών, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τους κρεμασμένους Παπάδες και τους Προκρίτους στα Χωριά της Φλώρινας και της Καστοριάς! Αυτή τη φορά από εδώ και εμπρός θα είμαστε και εμείς εδώ και δεν θα αφήσουμε τίποτε και κανέναν να χαρίσει το όνομα της Μακεδονίας μας… Γιατί όταν χαρίζεις όνομα, χαρίζεις και έδαφος».
«Δημιουργείται ένα κράτος για όλους τους αιώνες, για πάντα: Μακεδονία. Το Βόρεια δεν παίζει κανένα ρόλο. Στο εξής μια επαρχία της Ελλάδας θα λέγεται Μακεδονία, με καμία πλέον διεθνή υπόσταση, ενώ διεθνώς Μακεδονία θα σημαίνει κάτι σλάβικο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την προδοσία» (BB).
.

Επικαιρότητα

Οργανώνεται ένα μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ελπίζω να είναι αντίστοιχο με το σχετικά πρόσφατο της Αθήνας ή με αυτό του 1992 . Επαναλαμβάνω πως τότε ο Κ. Καραμανλής είχε δηλώσει με δάκρυα στα μάτια, πραγματικά και όχι κροκοδείλια όπως των σημερινών πολιτικών ότι, η Μακεδονία είναι 100% ελληνική και δεν πρόκειται να ξεπουληθεί το όνομα της σε καμία άλλη χώρα. Πολλά χρόνια αργότερα, το 2008, ο ανιψιός του συμφώνησε σε μία σύνθετη ονομασία. Ευτυχώς όμως για την Ελλάδα, τα Σκόπια δεν το δέχτηκαν και ο τότε πρωθυπουργός, ένας από τους βασικότερους υπευθύνους της υπερχρέωσης της χώρας μας, έθεσε βέτο στην ένταξη τους στο ΝΑΤΟ.
Κατά την άποψη μου τώρα το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα έπρεπε να ντρέπεται όποιος το αντιμετωπίζει με ελαφρότητα αποδεχόμενος τη σύνθετη ονομασία (άρθρο μου), όποια δικαιολογία και αν εφευρίσκει. Η Ελλάδα βέβαια βρίσκεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση και δέχεται πολλές πιέσεις για να συμβιβαστεί, αλλά δεν πρέπει να αποδεχτεί ποτέ μία τέτοια εξέλιξη, η οποία πιθανότατα θα αποτελούσε το ξεκίνημα του διαμελισμού της. Είναι κάτι που άλλωστε το γνωρίζουμε πολύ καλά, αφού είναι δεδομένο πως εάν δεν αντιδράσουν οι Έλληνες, η λεηλασία του δημοσίου και ιδιωτικού πλούτου της πατρίδας μας από τους πιστωτές της θα συνοδευτεί από κινδύνους που θα αφορούν την εδαφική της ακεραιότητα, ενώ στο τέλος θα καταλήξει στα σκουπίδια της ιστορίας και θα εξαφανιστεί σταδιακά ως Έθνος, όπως τόσα άλλα στο παρελθόν.
Συνεχίζοντας δυστυχώς ο πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε με δειλία στο θέμα της Μακεδονίας, αν όχι με ενδοτισμό, προδίδοντας όλες και όλους μας. Δεν συμμερίζομαι βέβαια τις κατηγορίες του κ. Πάγκαλου περί ενός ηλιθίου λαού, αλλά διακρίνω πως οι Έλληνες, πολύ λιγότερο οι Ελληνίδες, θέλουν να κερδίσουν έναν πόλεμο χωρίς να έχουν απώλειες. Ότι αναζητούν κάποιον που θα τους προτείνει μία ανώδυνη, σίγουρη λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να σηκωθούν από τον καναπέ και να χάσουν τη βολή τους.
Στο θέμα όμως της Μακεδονίας το 70% των Ελλήνων τάσσονται εναντίον της ονομασίας που εμπεριέχει τη λέξη «Μακεδονία», παραδίδοντας τη γλώσσα και τη μακεδονική ιθαγένεια στους Σλάβους. Θεωρούν πως είναι απαράδεκτο να θέλουν να χαρακτηριστούν Μακεδόνες οι Σλάβοι και οι Αλβανοί κάτοικοι του κρατιδίου ενώ, εάν η Ελλάδα συμβιβαζόταν, τότε δεν θα ήταν καθόλου απίθανο να απαιτήσει κάτι ανάλογο η Βουλγαρία που κατέχει επίσης εδάφη της 100% δικής μας Μακεδονίας.
Εάν όμως δεν συγκεντρωθούν τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα, τότε δεν θα φταίει κανένας, εκτός από εμάς, οπότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Κλείνοντας, οι Έλληνες πρέπει να πουν ΟΧΙ στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στο θρασύ κρατίδιο των Σκοπίων. Πρέπει να σκεφτούν τις συνέπειες μίας τέτοιας πράξης για το μέλλον της πατρίδας τους και των παιδιών τους, γνωρίζοντας πως όλοι σέβονται έναν αποφασισμένο λαό, αλλά κανένας μία τρομοκρατημένη, εθελόδουλη μάζα. Πρέπει λοιπόν να δώσουν μαζικά το παρόν τους στη σημερινή διαμαρτυρία της Θεσσαλονίκης και όχι να σκύψουν το κεφάλι, όπως κάνουν τα τελευταία οκτώ χρόνια, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.
Όσον αφορά την κυβέρνηση, να μας λείπουν οι ανοησίες του ότι η λύση που αποδέχτηκε ενδοτικά είναι προς το συμφέρον μας και τα επ’ αυτού διαγγέλματα χειραγώγησης του πρωθυπουργού ή οι μίζερες δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών. Η κοινή βούληση, στη συντριπτική της πλειοψηφία, λέει ξεκάθαρα ΟΧΙ και αυτή τη φορά δεν πρόκειται να επιτρέψει την επικύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εάν μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει την εντολή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, έχει καλώς. Εάν δεν μπορεί, τότε είναι καλύτερα να ανοίξει το δρόμο για κάποια επόμενη που θα δηλώσει ξεκάθαρα πως θέλει και είναι σε θέση να το κάνει, ανεξαρτήτως κόστους.

Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ σε Νίκης και Τσιμισκή...!!

ΚΑΙΓΕΤΑΙ η Θεσσαλονίκη ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ....!!!

«ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ» η διαταγή Τσίπρα.!


Σε δυό δρόμους μετά την απώθηση από τον Λευκό Πύργο βρίσκονται οι κύριοι όγκοι των ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΩΝ... Η Διαταγή Τσίπρα ΕΞΟΛΟΘΕΘΡΕΥΤΕ ΤΟΥΣ και ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ με κάθε τρόπο αποτυγχάνει! Δείτε τι γίνεται τώρα στην Θεσσαλονίκη!

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ...


stoxos.gr

 

 


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ - 8 Σεπτ 2018

- ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ

- ΧΩΡΙΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

- ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ...

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ - 8 Σεπτ 2018
ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ
ΧΩΡΙΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ

Θεσσαλονίκη 8 Σεπτ. 2018
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η επονείδιστη συνθήκη των Πρεσπών μαζί με τα μνημόνια, την δημογραφική, πολιτιστική και οικονομική κατάρρευση του Ελληνικού λαού, με τον διωγμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από την Ελλάδα, και προσφάτως με τους απανθρακωμένους Έλληνες των τυχαίων ή μη πυρκαγιών στην Αττική μας αναγκάζουν σε αντίσταση με κάθε νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο τρόπο, πριν εξαφανιστούμε ως Μακεδόνες και ως Έλληνες.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2018 την ημέρα εγκαινίων τής Διεθνούς Έκθεσης τής Θεσσαλονίκης πλημμυρίζουμε την Θεσσαλονίκη με εκατομμύρια Ελλήνων και απαγορεύουμε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον Πάνο Καμμένο και όλη την ενδοτική κυβέρνησή τους που τεμαχίζει την Ελλάδα και την Μακεδονία, να προσβάλλουν με την παρουσία τους την Μακεδονία.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2018 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Ελληνικός λαός θα δείξει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Εξωτερικών Νικόλας Κοτζιάς, ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος, το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου και όσοι πολιτικοί στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στην Θεσσαλονίκη και στην Μακεδονία, καθώς με αυτήν ολοκλήρωσαν το ιστορικό έγκλημα που οδηγεί στο διαμελισμό της χώρας και είναι εναντίον του Ελληνικού λαού. Αυτό το έργο εγκαινίασαν οι προκάτοχοί τους από το 2009 μέσω των Μνημονίων και συμβάλει με την σιωπηλή του συγκατάθεση και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος.

Αν δεν ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών δε θα υπάρχει πλέον ελεύθερη Ελλάδα, δε θα υπάρχουν ελεύθεροι Έλληνες. Με αυτήν την Συμφωνία υπέγραψαν το θάνατο τής Μακεδονίας και τής Ελλάδος.

Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία είναι η καρδιά και το ιστορικό κέντρο του Ελληνικού και Ορθοδόξου Ελληνισμού εδώ και χιλιετηρίδες. Για αυτό δεν παραιτούμαστε από την Ιστορία μας. Δεν παραιτούμαστε από την Μακεδονία.

Η Μακεδονία είναι η ιστορική μας αυτοσυνειδησία εδώ και χιλιετηρίδες.

Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που διαβιβάζει διαταγές για χρήση βίας εναντίων των Ελλήνων που αγωνίζονται για την Μακεδονία καθίσταται συνένοχη στην ιστορική παραχάραξη που οδηγεί στον διαμελισμό της χώρας και στη γενοκτονία του αρχαιότερου και ιστορικότερου λαού της Ευρώπης.

Η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών προκάλεσε δυναμικές κινητοποιήσεις από όλους τους Έλληνες, όπως φάνηκε με τα μαζικά συλλαλητήρια του Ελληνικού λαού σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος και στο Εξωτερικό.

Αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών δημιουργήθηκαν αυτοτελείς Επιτροπές Αγώνα, τις οποίες απαρτίζουν αγνοί πατριώτες σε κάθε άκρη της Ελλάδας και έδρασαν για να δείξουν την αντίθεσή τους προς αυτήν.

Μόνον τον μήνα Ιούλιο διοργάνωσαν περίπου 70 συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα. Αυτές οι Επιτροπές ενώνουν τις δυνάμεις τους και με την υποστήριξη των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, Χριστιανικών Σωματείων, Συνδέσμων, Ομοσπονδιών, Ενώσεων Πολιτιστικών Συλλόγων και κοινωνικών φορέων απευθύνουν κάλεσμα προς ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν τα δίκαια του Μακεδονικού Ελληνισμού να παρευρεθούν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:00.

Έλληνες και Ελληνίδες απανταχού της γης ας μην επιτρέψουμε την δολοφονία της Μακεδονίας, τον διαμελισμό της Ελλάδος και την γενοκτονία του Ελληνικού λαού. Όλοι μας θα κριθούμε από την Ιστορία, τον Θεό και τα παιδιά μας εάν σήμερα δεν αντισταθούμε και αφήσουμε την Ελλάδα στα χέρια πολιτικών που είναι εχθροί της Δημοκρατίας και καθοδηγούνται από αντεθνικά συμφέροντα.

Στις 8 Σεπτέμβρη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εκατομμύρια Ελλήνων πρέπει να αντισταθούν με ένα στόμα, μία καρδιά και μία ψυχή στη δολοφονία της Μακεδονίας και στη δολοφονία τής Ελληνικής Δημοκρατίας για την ακύρωση της εγκληματικής συνθήκης των Πρεσπών.

Έλληνες και Ελληνίδες απανταχού της Ελλάδος και απανταχού της γης στις 8 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη αγωνιζόμαστε για να μην διαμελιστεί η Ελλάδα. Αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε την ολοκλήρωση τής γενοκτονίας των Μακεδόνων και όλων των Ελλήνων.

Έλληνες και Ελληνίδες απανταχού τής Ελλάδος και απανταχού της γης αντιστεκόμαστε και δεν παραιτούμαστε από την Ιστορία μας, τη Γλώσσα μας, τον Πολιτισμό μας, την Μακεδονική, Ελληνική και Ορθόδοξη ταυτότητά μας.

Για να ελευθερώσουμε την Ελλάδα.

Πηγη βιντεο :

 

 

 

 

ΤΕΛΙΚΟ:

ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ «ΥΠΟΔΟΧΗΣ»

ΤΟΥ MISTER TSIPRA ΣΤΗΝ ΔΕΘΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΩΡΑ 7 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ

 

Ένα και… καλό θα είναι το συλλαλητήριο υποδοχής του προδότη Τσίπρα και της αμερικάνικης κουστωδίας του, στην ΔΕΘ. Αυτό αποφάσισαν σε κοινή σύσκεψη όλοι οι φορείς, ήτοι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και οι Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία. Το μεγάλο συλλαλητήριο θα γίνει το Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, έξω από το Βελλίδειο.

Αυτό ανακοίνωσε με δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ ο εκ των διοργανωτών,  δημοσιογράφος κ. Στέργιος Καλόγηρος.

Το Σάββατο «θα είμαστε δεκάδες χιλιάδες, όλοι εμείς ενωμένοι», είπε ο κ. Καλόγηρος και πρόσθεσε: «Προκαλώ τον κ. Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ να ανακοινώσει δημοψήφισμα για το Μακεδονικό για να μιλήσει ο ελληνικός λαός».

Επιπλέον, ο κ. Καλογήρου έκανε λόγο για «παρακρατικές οργανώσεις που απειλούν τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων και δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού», οι οποίοι όμως – όπως είπε –  «θα υποχωρήσουν μόλις δουν το πλήθος, το ερχόμενο Σάββατο».

Τέλος, ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν θα υπάρχουν ομιλητές, καθώς μίλησαν αρκετοί στα προηγούμενα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Αντιθέτως, θα υπάρχουν μικροφωνικές, τραγούδια και συνθήματα για να εμψυχώνεται ο κόσμος.

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ, ΜΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! ΚΑΤΩ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ!

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

3.9.18

Πανεθνικό Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας - Σάββατο 8/9 στις 7 μ.μ. ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ

https://www.youtube.com/watch?v=V6QgXRZZYsI

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 3.9.18

 

 

 

 

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΑΤ,

ΕΝΟΨΕΙ ΔΕΘ:

Ή ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

«Ειδική» πορεία για τη Μακεδονία πραγματοποίησαν χθες το βράδυ μέλη των Επιτροπών Αγώνα για τη Μακεδονία.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν απέναντι από την πύλη του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία με κατάληξη το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων (έδρα των ΜΑΤ) Θεσσαλονίκης στην οδό Κατσιμίδη.

Εκεί παρέδωσαν ψήφισμα σε εκπρόσωπο της Υπηρεσίας, ανέγνωσαν το ψήφισμα, έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Το μήνυμα των πατριωτών προς τα ΜΑΤ ήτανε ξεκάθαρο:  Ή με τον λαό ή με τους προδότες!

Ελπίζουμε να έγινε κατανοητό και να μην έχουμε «παρατράγουδα»!

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

Τρέμουν τα συλλαλητήρια για το Ξεπούλημα της Μακεδονίας

– Προβοκατόρικο δημοσίευμα ενόψει ΔΕΘ


Ο τρόμος του Μαξίμου και της υπό κατάρρευσης Κυβέρνησης Τσίπρα για την λαϊκή οργή που έχει προκαλέσει το Ξεπούλημα της Μακεδονίας από τους Τσίπρα- Κοτζιά- Καμμένο αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο σημερινό «εμπρηστικό” (και άκρως προβοκατόρικο) πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Σε ένα ανερμάτιστο και ατεκμηρίωτο ρεπορτάζ ο συντάκτης της… απογευματινής «Αυγής» της

Κουμουνδούρου (υποτίθεται ότι είναι και δημοσιογράφος-ιστορικός ο… μπαγάσας) εμφανίζει ως «ενεργούμενα της Ακροδεξιάς» τους οργισμένους Έλληνες πατριώτες που θα «υποδεχθούν» στις 8 Σεπτεμβρίου όπως ΑΞΙΖΕΙ τον Τσίπρα, τον Κοτζιά, τον Καμμένο και τους υπόλοιπους κυβερνητικούς παράγοντες που ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ την Μακεδονία .
Παράλληλα σε ένα σχεδόν παραληρηματικό κείμενο που βρίθει αναξιοπιστίας και κυρίως… φαντασιοπληξίας εμπλέκεται η Ακροδεξιά, οι «ξένες δυνάμεις», η Εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μέχρι και ο… Κυριάκος Μητσοτάκης, με το μαζικό συλλαλητήριο της 8ης Σεπτεμβρίου που διοργανώνουν εκατοντάδες φορείς και Ενώσεις από όλο τον πλανήτη.

Προφανώς οι «σύντροφοι» της Κουμουνδούρου έχουν αντιληφθεί πως η κατάσταση στην Βόρειο Ελλάδα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα «μυρίζει μπαρούτι» και προσπαθούν με τις γνωστές (φαιοκόκκινης έμπνευσης) επικοινωνιακές προβοκάτσιες, να «γυρίσουν το κλίμα».

Είναι πολύ βαθιά νυχτωμένοι…


-
Αφίσα του Τσίπρα με την επιγραφή «ανεπιθύμητος» στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη
Την περασμένη εβδομάδα άγνωστοι είχαν κολλήσει αφίσα με τη φωτογραφία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και την επιγραφή «ανεπιθύμητος» στη Θεσσαλονίκη, λίγες εβδομάδες πριν από την παρουσία του στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, η αφίσα κολλήθηκε σε δέντρο έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στο ασανσέρ που οδηγεί σε αυτά στην οδό Εγνατία, σύμφωνα με το seleo.gr, που δημοσίευσε και τις σχετικές φωτογραφίες.lykavitos.gr, epilekta

 

 

 

 

 

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!!

Πορεία για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!!!

(BINTEO)

σαλονικα

Πορεία για την Μακεδονία πραγματοποιούν αυτή την ώρα πολίτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στον Λευκό Πύργο.

Με ελληνικές σημαίες στα χέρια φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά των πολιτικών!

Η πορεία θα κινηθεί στις οδούς Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αριστοτέλους, Εγνατία, Ίωνος Δραγούμη και μέσω της λεωφόρου Νίκης θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο.

https://www.youtube.com/watch?v=FAEwBB3iOQg

thestival.gr, voria.gr

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ

Τα συλλαλητήρια, σήμερα, δεν είναι το ίδιο που ήταν, όταν ξεκίνησαν. Μετά τα μεγάλα εκείνα συλλαλητήρια  σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και μετά από λίγο, ταυτόχρονα σε 24 πόλεις σ’ όλη την Ελλάδα, ακολούθησε η υπογραφή (από την κυβέρνηση) της επαίσχυντης και ανιστόρητης «Συνθήκης» της Πρέσπας. ·         Το γεγονός αυτό, αποτελεί ορόσημο που έδειξε απροκάλυπτα την πλήρη αποστασιοποίηση του πολιτικού συστήματος από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του προς τη Δημοκρατία, που θέλει να πείθει ότι έχουμε. Η μέν κυβέρνηση αγνόησε ιταμά, μετά ύβρεων,  τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού και υπέγραψε «Συνθήκη» με το ακριβώς αντίθετο της λαϊκής βούλησης, η δε αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσων, δεν απαίτησε ανυποχώρητα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος  επί του θέματος, εδραιώνοντας έτσι, ύπουλα και κάτω από το τραπέζι, τη σημερινή κυβερνητική θέση και την αυριανή δική της.
Τα συλλαλητήρια που γίνονται ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ «ΣΥΝΘΗΚΗΣ», δεν μπορεί να  αγνοούν την  αποκάλυψη αυτής της πραγματικότητας, διότι τότε, αποτελούν ενέργειες αποπροσανατολισμένες από την τρέχουσα πραγματικότητα και άρα παντελώς ακίνδυνες για το καθεστώς. Για να μην επιτρέψουμε να γίνει αυτός ο αποπροσανατολισμός, δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή πως  η νέα ανάγκη που ενέσκηψε μετά την υπογραφή της «Συνθήκης» της Πρέσπας, είναι το ξήλωμα αυτής της «Συνθήκης», πριν κυρωθεί, στο Κοινοβούλιο, γεγονός που τοποθετείται στα μέσα Ιανουαρίου του 2019, άρα πρέπει να βιαστούμε. ·         Κάθε ενέργεια που δεν έχει ως ΑΜΕΣΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ «ΣΥΝΘΗΚΗΣ», αποπροσανατολίζει και αδυνατίζει την περίπτωση επιτυχούς έκβασης της νέας αυτής στόχευσης, αν τα συλλαλητήρια πράγματι θέλουν να επιδιώκουν το καλό της Μακεδονίας. Άρα: Συλλαλητήρια για να εκφραστεί μόνον η πεποίθηση μας ότι «η Μακεδονία είναι Ελλάδα», ή την προτροπή μας «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία», ή την οργή μας για την υπογραφείσα «Συνθήκη» και τους υπογράφοντες, είναι ενέργειες εκτός χρόνου και εκτός στόχου, που το μόνο που καταφέρνουν, είναι η εκτόνωση τής λαϊκής οργής και η σταδιακή κούραση τού λαού, όταν τρέχει προς Ανατολάς να σβήσει τη φωτιά, η οποία κινείται προς Δυσμάς. Μετά την υπογραφή τη επαίσχυντης «Συνθήκης», δεν πρέπει να υπάρχει συλλαλητήριο που να μην στοχεύει στην ακύρωση της. Ο στόχος τής ακύρωσης αυτής της Συνθήκης, επιτυγχάνεται μόνο με συγκεκριμένη πολιτική κινητοποίηση των δυνάμεων που αναπτύχθηκαν  κατά την έκρηξη του «Κινήματος των Συλλαλητηρίων». Αυτή τη συγκεκριμένη κινητοποίηση προκαλεί και προσπαθεί να πετύχει ο «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» , με την πρόσκληση σε συσπείρωση όλου του δημοκρατικού/πατριωτικού κόσμου, για τησυγκρότηση  μίας νέας, υπερκομματικής, μεγάλης και ορμητικής πολιτικής δύναμης, που θα εκφράζει τη βούληση των Ελλήνων πατριωτών/δημοκρατών. Τα εγκαίνια της ΔΕΘ, δίνουν μία μεγάλη ευκαιρία στον δημοκρατικό/πατριωτικό λαό, να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα του προς την κατεύθυνση της συσπείρωσης αυτής. Να δείξει, δηλαδή, ότι δεν είναι μόνον μέγας όγκος , αλλά ο όγκος αυτός προχωρά να γίνει μία γροθιά, δηλαδή μετουσιώνεται και μετεξελίσσεται σε συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, που είναι η μόνη  δύναμη που  φοβάται το καθεστώς, διότι είναι Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ που μπορεί να το εκπαραθυρώσει και να εξαφανίσει τη σαπίλα του,μέσα στην οποία έχει παγιδέψει την Ελληνική κοινωνία Το Συλλαλητήριο/Συναυλία (με την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης) που οργανώνει ο «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία, έρχεται να καλύψει αυτή ακριβώς την ανάγκη: να μην αφήσει  αποπροσανατολισμένο από τον κυρίως στόχο, τον λαό που θα κατέβει στη Θεσσαλονίκη για να διαδηλώσει την αντίθεση του με το καθεστώς, σ’ ένα ακόμη μεγάλο συλλαλητήριο. Όσοι, προσπαθούν να παρουσιάσουν σαν διάσπαση αυτή την ενωτική συνύπαρξη των δύο σημείων συγκέντρωσης των διαδηλωτών (Βελλίδειο και άγαλμα Μεγαλέξανδρου)  εξυπηρετούν, με ή χωρίς τη θέληση τους, τον επιδιωκόμενο από το καθεστώς αποπροσανατολισμό. Προβάλλοντας αντιθέσεις τύπου «Βίγλα» και «Πισοδέρι», «Βελλίδειο» και «Άγαλμα Μεγαλέξαντρου»,  «Δακρυγόνα» από τη μία και «Σουβλάκια και τραγούδια» από την άλλη, ενεργούν όπως ακριβώς ενήργησε το καθεστώς με την ενδυνάμωση τής αντιπαλότητας τής «πάνω και κάτω πλατείας» στο Κίνημα των Αγανακτισμένων, για να το διαλύσει. Επειδή, «έχουσι γνώσιν οι φύλακες», αλλά και πείρα, καθιστούμε υπόπτπους διάσπασης, όσους  τροφοδοτούν μέ κάθε είδους αντιπαλότητα το Κίνημα των Συλλαλητηρίων και καλούμε τους πατριώτες πολίτες προσεκτικούς σε κάθε πρόσωπο ή πράξη, που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Το συλλαλητήριο είναι ένα και αδιαίρετο, και οργανώνεται σε δύο σημεία: Στο Βελλίδειο και στο άγαλμα του Μεγαλέξανδρου. Ο «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία»,  1ον)  Δεν είναι κάποιο κόμμα που παρουσιάζει έναν-κάποιο αρχηγό και τις θέσεις του ως τη λύση του προβλήματος και καλεί τον λαό να το υποστηρίξει. 2ον)  Είναι μία ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, που γίνεται ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, ακριβώς όπως έγινε πριν λίγους μήνες, για τη «μητέρα των συλλαλητηρίων», το συλλαλητήριο της 21ης Ιαν. στη Θεσσαλονίκη.   Τότε, τα ίδια άτομα, για να ακουστεί η πνιγμένη στα άδυτα των κομμάτων, φωνή του πατριωτισμού, κάναμε μία ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  και εισακουστήκαμε, με αποτέλεσμα να προκληθεί σεισμός στο εσωτερικό τού πολιτικού κατεστημένου, όταν οι πατριώτες που ήταν φιμωμένοι μέσα στα κόμματα, βρήκαν διέξοδο έκφρασης τους.  Τώρα, τα ίδια άτομα, κάνουμε μία ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ/ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΛΑΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ, ΜΕΓΑΛΟ, ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ,  που είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ  για τή λύση τού Γόρδιου Δεσμού που κρατά δεμένη  την Ελλάδα και τη βασανίζει, λεηλατώντας την. Πιστεύουμε στην κρίση και στην ωριμότητα τού Ελληνικού λαού και ελπίζουμε πως θα αντιδράσει ανάλογα. Ο «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα», είναι η φωνή του ίδιου τού λαού, καθώς οι πολίτες που τον ξεκίνησαν και διαμόρφωσαν την πρόταση συσπείρωσης των πατριωτικών/δημοκρατικών δυνάμεων, δεν είχαν ποτέ, ούτε έχουν καμία σχέση με το πολιτικό κατεστημένο και είναι αυτοί που ξεκίνησαν το τσουνάμι των συλλαλητηρίων. Να μη βάζει, λοιπόν, κανείς, τον «Φορέα Ανένδοτου Αγώνα» από τη μία και τον λαό από την άλλη. Όποιος το κάνει, ενεργεί διασπαστικά, εναντίον της μόνης λύσης που έχει ο λαός, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, για να αντιδράσει αποτελεσματικά, τόσο για την ακύρωση της «Συνθήκης» τής Πρέσπας, ώστε να μη παραδοθεί η Μακεδονική μας ταυτότητα σε αλλόφυλους, όσο και για την απαλλαγή του από τον θανατηφόρο εναγκαλισμό του με την «Νέα Τάξη» τής «Παγκοσμιοποίησης», που έχει επιβάλλει στην Ελληνική κοινωνία, τη λεηλασία τού Εθνικού μας Πλούτου και τη μακροχρόνια οικονομική μας κατοχή.

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 22.8.18

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ...!!!

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στη ΔΕΘ για τον Τσίπρα ΠΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ...

– Ποιοι θα δώσουν το «παρών»


Επειδή ήδη παίζονται προβοκατόρικα παιχνίδια από κάποιους και ... εφαρμόζουν το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ, μακρυά από ... οργανωμένες συγκεντρώσεις.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ... ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΣΤΙΚΕΣ... Είναι για να δείξει ο λαός την οργή του.
ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ... ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΑ .. ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ.
Η σωτηρία της Μακεδονίας μας, περνάει μέσα από την ανατροπή καθεστωτικών πολιτικών και περιθωριοποιηση ιδεοτελών πράξεων και προσώπων, ποu θέλουν να εκμεταλλευτούν την  αγάπη του λαού.

Καλλιόπη ΣουφλήΔρακόντεια μέτρα ασφαλείας προετοιμάζονται για τη ΔΕΘ, δεδομένου ότι αναμένεται να υπάρχει εκπροσώπηση σε υψηλότατο επίπεδο από τις ΗΠΑ, οι οποίες θα είναι η τιμώμενη χώρα στην Έκθεση.


Το πιθανότερο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, είναι ότι στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί ο υπουργός Εμπορίου της κυβέρνησης Τραμπ, Γουίλμπουρ Ρος, ενώ μάλλον δεν θα έρθει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.


Ωστόσο, το “παρών” θα δώσουν και εκπρόσωποι κολοσσιαίων αμερικανικών επιχειρήσεων, όπως είναι οι: Facebook, Google, Intel, HP, Oracle, Microsoft, Apple, Pfizer, Johnson and Johnson, Coca Cola και Ceasars Entertainment Crporation. Παράλληλα, αναμένονται ηγέτες των γειτονικών βαλκανικών χωρών.

Με αυτούς τους καλεσμένους, η ασφάλεια μπαίνει σε πρώτο πλάνο και τα σχέδια έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται εδώ και μέρες.

Για τις 8 Σεπτεμβρίου πάντως στην Θεσσαλονίκη ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ οργανώσεις έχουν σημάνει ήδη γενικό προσκλητήριο, ΕΝΑΝΤΙΑ στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών...

Η οργή στην Μακεδονία ξεχειλίζει.

Και θα το διαπιστώσουν όλοι σε λίγες μέρες...

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προετοιμάζονται για εκείνες τις μέρες στη ΔΕΘ.

Ξέρουν πως μόνο με χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς να προστατύουν τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του, μπορούν να ολοκληρώσουν το σώου που θα στήσουν γύρω από την έκθεση...

Πηγή

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018

Δεν λησμονούμε τη διεκδίκηση της Μακεδονίας και από τους Βούλγαρους


Σύμφωνα με βουλγαρικό δημοσίευμα, σήμερα στη Μακεδονία του Αιγαίου ζουν περίπου 300.000 άνθρωποι, που δεν τολμούν να πουν ότι είναι Βούλγαροι.

Δεν είναι άγνωστη η επιθυμία των Βουλγάρων να ενσωματώσουν τα Σκόπια στην επικράτειά τους. Δεν είναι όμως πολλή γνωστή η επιθυμία τους να εντάξουν και τη Μακεδονία με την Θράκη. Δεν τα κατάφερα ως συνεργάτες των Ναζί, με φρικωδέστερα εγκλήματα από τους χιτλερικούς, αλλά ποτέ δε ξεχνούν την Άσπρη Θάλασσα, το Αιγαίο.

Στη Βουλγαρία κυκλοφορεί εδώ και καιρό ένα βιβλίο με τίτλο «Μακεδονικός Γολγοθάς»: «Ποια είναι η μακεδονική γη και από πού προέρχεται η έντονη αγάπη γενεών Βουλγάρων σε αυτήν;», αρχίζει βουλγαρικό δημοσίευμα, που μετέφερε στα ελληνικά ο Εχέδωρος, για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και θα συνεχίσει:

«Η απάντηση στο ερώτημα αυτό, εξετάζεται από τον Ιβάν Μπαμπέφ, σε ένα μοναδικό βιβλίο, που έχει τον τίτλο ''Μακεδονικός Γολγοθάς", που μιλά για την τύχη 30 βουλγαρικών οικογενειών από το Ενιτσέβαρντάρσκο (Γιαννιτσά) που εκδιώχθηκαν από την Μακεδονία του Αιγαίου και εγκαταστάθηκαν στο Νέσσεμπαρ (Μεσημβρία) και τα περίχωρά του, πριν από περίπου εκατό χρόνια.

Με πρωτοβουλία των «μακεδονικών» εταιρειών γίνεται προσπάθεια διάδοσής του και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στους Βουλγάρους της Μακεδονίας για να μην χάσουν τον βουλγαρισμό τους», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Και πιο κάτω θα προσθέσει:

«Σήμερα στη Μακεδονία του Αιγαίου υπάρχουν περίπου 300.000 συμπατριώτες μας, αλλά δεν τολμούν να πουν ότι είναι Βούλγαροι. Έχουν υποστεί πρωτοφανή τρομοκρατία και λόγω της καταστολής τους είναι πλέον δύσκολο να εκτιμηθεί σε ποιο ποσοστό έχουν διατηρήσει την εθνική ταυτότητά τους. Η αφομοίωση συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

Το βιβλίο «Μακεδονικός Γολγοθάς» / «Македонска голгота», χωρίζεται σε δύο ενότητες, σύμφωνα με τον συγγραφέα Ιβάν Μπάμπεφ, το πρώτο αναφέρεται στον γηγενή πληθυσμό μέσω των αιώνων που ήταν οι Θράκες καθώς και στις εισβολές ξένων λαών, κατόπιν μιλά για τον εξελληνισμό της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας, την επίδραση των Σλάβων, των Βουλγάρων, των Βυζαντινών και Οθωμανών που στηρίζονται σε γραπτές πηγές από την αρχαιότητα μέχρι το Μεσαίωνα.

Το βιβλίο διερευνά την ετυμολογία των λέξεων και των ονομάτων και συμπεραίνει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει το όνομα Μακεδονία, διότι δεν είναι ελληνικό.

Τα πράγματα φυσικά δεν σταματούν εδώ, αλλά συνεχίζονται και ως προς την επιδιωκόμενη -προ 100ετίας- «Βαλκανική Ένωση». Όπως τονίζει ο καθηγητής Ιστορίας κ. Γκεόργκι Μάρκοφ, διευθυντής του Ινστιτούτου ιστορικών ερευνών της Ακαδημίας Επιστημών της Βουλγαρίας, πραγματοποιήθηκαν μερικές ανεπιτυχείς προσπάθειες για τη δημιουργία της Βαλκανικής Ένωσης.

Οι λόγοι που τις οδήγησαν σε αποτυχία ήταν οι αντιθέσεις μεταξύ των επιδιώξεων των χωρών που σκόπευαν να συμμαχήσουν.

Βασικός στόχος της εξωτερικής πολιτικής της Βουλγαρίας, κατά τον Γκ. Μάρκοφ, ήταν η επίτευξη της αυτονομίας της Θράκης, της Αδριανούπολης και της Μακεδονίας, ενώ η Σερβία και η Ελλάδα απαιτούσαν το διαμελισμό της Μακεδονίας.

Την περίοδο εκείνη η Ρωσική Αυτοκρατορία επιθυμεί τη δημιουργία συμμαχίας μεταξύ των βασιλείων της Βουλγαρίας και της Σερβίας, αφού αναμενόταν η έκρηξη του πόλεμου κατά της Αυστρο-ουγγαρίας και της Γερμανίας. Οι διαβουλεύσεις γίνονταν υπό την αιγίδα της Ρωσίας και μετά την αποτυχία τους, στα τέλη Ιανουαρίου του 1912, ο Ρώσος τσάρος αναλαμβάνει το ρόλο του διαμεσολαβητή.

Αποτέλεσμα, της επέμβασης της ρωσικής διπλωματίας, είναι ο σχηματισμός μιας αμφισβητούμενης ζώνης στη ΒΔ Μακεδονία - της περιοχής των Σκοπίων, ενώ όλο το υπόλοιπο μέρος της θεωρείται αδιαμφισβήτητα βουλγαρικό. Αυτό αποτελεί τη βάση του Σύμφωνου της συμμαχίας μεταξύ της Βουλγαρίας και της Σερβίας, το οποίο υπογράφεται την 29η Φεβρουαρίου του 1912.

Αυτά ομολογούνται από τον Γκ. Μάρκοφ της Ακαδημίας Επιστημών της Βουλγαρίας, καταλήγοντας ότι η Βουλγαρία εμπλέκεται στον πόλεμο 34 χρόνια μετά την απελευθέρωσή της από την οθωμανική σκλαβιά (σημ.: 1878, με το Συνέδριο του Βερολίνου), ακολουθώντας την ελπίδα του λαού της για την ένωση των Βούλγαρων στη Μακεδονία και τη Θράκη, της Αδριανούπολης, περιοχές οι οποίες εξακολουθούσαν να είναι σκλαβωμένες.

Οι επεκτατικές θέσεις της Βουλγαρίας σήμερα, δεν γίνονται μόνο από αντίστοιχους Βούλγαρους Χρυσαυγίτες, αλλά και από επίσημα όργανα της βουλγαρικής πολιτείας, της οποίας προΐσταται ο πρωθυπουργός.

Μακεδών

voria.gr

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

Στρ/γός Γ. Αϋφαντής:

Καταγγελία για κατά της επιτροπής αγώνος για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας - Για τις φωτιές στην Αττική


Πραγματικά πολλές πληροφορίες από τον Στρ/γό Γ. Αϋφαντή και τον συνεργάτη του Δημήτρη Γεωργιλά Τις υποψίες μας τις επιβεβαίωσε....
ο Στρατηγός. Ανοιχτά μάτια λοιπόν.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗhttps://www.youtube.com/watch?v=bFMUyLkUuCU

e-rodios

 

 

 

 

 

Ἄχ,Μακεδονία χιλιόμορφη …

Στήν Μακεδονία τοῦ παλιοῦ καιροῦ
γνώρισα τήν μάνα τοῦ Ἀλέξανδρου
στό φεγγάρι ψάχνει γιά μάγισσες
στ’ ὄνειρό της φέρνει τούς Ἕλληνες

Ἡ Πελασγική

https://www.youtube.com/watch?v=BEvUvpuoU5U

8/8/218

 

 

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Εύγε παληκάρια, τιμάτε την ιστορία της Εορδαίας

- Συλλογή υπογραφών για να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι, στην Εορδαία,

οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων

Mε τη συλλογή υπογραφών ώστε να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι, στην Εορδαία, οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων, καθώς κι όσοι επικυρώσουν, με την ψήφο τους, στη Βουλή, τη Συμφωνία των Πρεσπών, ξεκινούν τις δράσεις τους οι "Πτολεμαίοι Μακεδόνες” (Φωτογραφίες & Βίντεο)
Την πρώτη τους επίσημη συνάντηση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας 6/8, λίγο μετά τις 19:00, τα μέλη της ομάδας στο facebook "Πτολεμαίοι Μακεδόνες”. Η ομάδα που μέσα σ’ ένα μήνα αριθμεί περισσότερα από 2.600 μέλη, μακριά από κομματικούς χρωματισμούς κι ακραίες φωνές, δημιουργήθηκε με βασικό στόχο και σκοπό τη διοργάνωση δράσεων ώστε να μην ξεχαστεί, αλλά και να μην επικυρωθεί, από την Ελληνική Βουλή, η συμφωνία των Πρεσπών. Σε ό,τι αφορά την πρώτη δράση της ομάδας τα μέλη της σχεδιάζουν τη συλλογή υπογραφών με σκοπό να ζητήσουν από το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας να κηρύξουν ανεπιθύμητους, στην περιοχή, τους Υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας (Νίκο Κοτζιά) και Σκοπίων (Νίκολα Ντιμιτρόφ), καθώς κι όσους επικυρώσουν, με την ψήφο τους, στη Βουλή, τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σε δεύτερη φάση θα ζητηθεί από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας να διεξάγει δημοψήφισμα για το ζήτημα αυτό. Aκούστε τα όσα ανέφερε ο κ. Ιωάννης Ξανθόπουλος:

infognomonpolitics

 

 

 

 

 

Και νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην ομιλία Τσίπρα στα εγκαίνια της ΔΕΘ

«Η άφιξη στη Θεσσαλονίκη του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου προκαλεί τη λαϊκή αντίδραση

Και νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην ομιλία Τσίπρα στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Νέα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία ανακοινώθηκαν ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, στις 8 Σεπτεμβρίου, στα εγκαίνια της έκθεσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών ένα συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 το απόγευμα μπροστά από Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, από τις επιτροπές αγώνα για την Μακεδονία.

Την ίδια ημέρα και ώρα ο «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» καλεί σε συγκέντρωση μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών τα δύο συλλαλητήρια «δεν είναι ανταγωνιστικά το ένα στο άλλο».

«Η άφιξη στη Θεσσαλονίκη του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, προκαλεί τη λαϊκή αντίδραση και ήδη έχουν εξαγγελθεί λαϊκές εκδηλώσεις και συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη, την 8η και 9η Σεπτεμβρίου 2018.

Αντίπαλος τού λαού, είναι το καθεστώς που, παρά τη λαϊκή αντίδραση, υπογράφει την παράδοση του ονόματος “Μακεδονία” και την εκχώρηση της Ιστορικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς και στόχος τού λαού είναι η ακύρωση, από το λαό, τής απαράδεκτης «Συνθήκης των Πρεσπών» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Φορέας.

NEWSBEAST.GR

 

 

 

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ!!!

Η ΦΑΚΑ, ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ, ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Νέα παγίδα, νέα περιπέτεια, νέα φρίκη περιμένει τον πολύπαθο και αδρανή λαός μας, αφού δεν ξεσηκώνεται να αποτινάξει μια και έξω τη σκλαβιά του.

Πριν βιαστείτε να με κρίνετε και να με πείτε πως δεν είμαι πατριώτης (τα συνηθίζετε κάτι τέτοια όλοι οι θερμοκέφαλοι – ανεγκέφαλοι), θα σας εξηγήσω με απλά λόγια όπως μιλάω πάντα και για τη «φάκα” και για το «τυράκι” και ποιοι είναι οι «κομματάρχες” της «Λέγκας του Βορά” με ονόματα και για το παιχνίδι της αριστεράς που έπιασε πάτο και θέλει να ξαναβγεί στην επιφάνεια με άλλο όμως όνομα.

1.Η «ΦΑΚΑ” ή αλλιώς πολιτική παγίδα προβάτων, ακούει στο όνομα «Συλλαλητήρια” που είναι μία παθητική και ανώδυνη εφεύρεση του Συστήματος όπου εκτονώνεται η λαϊκή οργή χωρίς καμία συνέπεια και απειλή για το Παντοδύναμο Σύστημα. Τη «Φάκα” αυτή έστησαν πρόσφατα με πολλές αποχρώσεις και παραλλαγές δύο κύριοι με πατριωτικό ένδυμα, πλην με συγκεκριμένη προέλευση (ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΣΠΙΘΑ) και συγκεκριμένους στόχους Α. Προβολή νέων εθνοσωτήρων όπως ο Στρατηγός ΦΡΑΓΚΟΣ που μίλησε στο πρώτο Συλλαλητήριο, άραγε σαν τι; Β. Δημιουργία κόμματος, να βάλουν τα πρόβατα στο μαντρί όπως και έγινε πρόσφατα, μην πάει τόσο γάλα χαμένο.
Αυτή είναι η άριστα φτιαγμένη και στημένη ΦΑΚΑ.

2. Πάμε τώρα στο «τυράκι”. Το τυράκι είναι όντως ένα δελεαστικό και σίγουρο δόλωμα που θα τσιμπήσουν χιλιάδες πάλι ανύποπτοι Έλληνες και με τα τελευταία τους χρήματα θα πάνε να δώσουν το παρόν, διότι πρόκειται για Εθνική μας Υπόθεση. Δεν τους εξήγησε κανείς, πολύ περισσότεροι οι διοργανωτές, ότι το αποτέλεσμα θα είναι πάλι ΜΗΔΕΝ εις το πηλίκον, όπως και την πρώτη φορά. Διότι δεν είναι η ώρα των Συλλαλητηρίων Έλληνες, είναι η ώρα ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ!!!
Και για συλλήψεις δεν ομιλεί κανένα λαμόγιο.
3. ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ όπως σας είπα έχουν όνομα. Όθων Ιακωβίδης και Μιχάλης Πατσίκας. Ποιοι είναι αυτοί οι νέοι «σωτήρες”; Έψαξα να βρω στοιχεία. Πάτησα στο Google και δεν βρήκα τίποτε! Με αλεξίπτωτο και αυτοί σαν το Σώρρα! Έκπληκτος και μη πιστεύοντας πλέον ούτε στα δικά μου μάτια, χτύπησα «Δημήτριος Μαντές βιογραφικό” και βγήκε πρώτο πρώτο. Όλα στο Φως! Πότε και που γεννήθηκα, που υπηρέτησα, πόσα παιδιά έχω, τι σπούδασα, τι εργασία έχω, από που παίρνω τα χρήματα προς το ζην, τα έργα μου, τα βιβλία μου, την πορεία μου, τα πιστεύω μου, τον αγώνα μου! Τα πάντα!!!

Για τους κυρίους αυτούς, τίποτε, πλην ελαχίστων ψηγμάτων, ότι προέρχονται απο το χώρο της Αριστεράς. Για τον κ. Πατσίκα λίγο περισσότερα όπως ” Ο 47χρονος Μιχαήλ Πατσίκας απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή όπου πήρε ειδικότητα στην αντισφαίριση,(στο πιγκ πόγκ δηλαδή) με καταγωγή από τη Βλάστη Κοζάνης βρέθηκε στον αντιμνημονιακό αγώνα στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη από πολύ νωρίς, από την πρώτη στιγμή ίδρυσης της κίνησης το 2010. Ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ έδωσε το παρών σε πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα όπου βρέθηκε στο πλευρό του συνθέτη”. Αυτά;;;!!!!!!!!!!!

Ένας ειδικός στο πιγκ πογκ;;;!!!!

Κι αυτός ο άνθρωπος ζητά να μας σώσει;;;;;;;;;;

Γι΄αυτό τον πρόκοψε το Σπίθα. Αφού ήταν Γενικός Γραμματέας. Τη δουλειά κάνει ο κύριος; Από που συντηρείται; Τι δουλειά έκανε πριν; Εργάζεται κάπου; Γιατί δεν το λέει; Δεν θέλω να πιστέψω επ΄ ουδενί σε φήμες που τις θεωρώ διαδόσεις, κι αυτό διότι όταν δεν υπάρχουν βιογραφικά στοιχεία που προανέφερα, ο κόσμος δικαιολογημένα, εικάζει πολλά. Καλό θα ήταν να μας γράψει ένα βιογραφικό, είναι δημόσιο πρόσωπο ούτως ή άλλως και ο ένας και ο άλλος.

4. Και πάμε τώρα στη ΑΡΙΣΤΕΡΑ από την οποία προέρχονται και οι δύο αυτοί κύριοι. Διαβάζω για ποσοστά κατρακύλας κάτω από 12% το έκτρωμα του ΣΥΡΙΖΑ και πάει μονοψήφιο νούμερο με πρόβλεψη, πάτο ανεπιστρρεπτί. Για τους ΑΝΕΛ έπεσαν τίτλοι τέλους, έπιασε το 1% και πάει για σβήσιμο εντελώς από τον πολιτικό χάρτη. Σε μία αγωνιώδη κίνηση λοιπόν να ανακάμψει το αριστερό έκτρωμα στην Ελλάδα, διότι η κουτάλα της εξουσίας είναι θελκτική, έχουν πολλά σενάρια έτοιμα προς κατανάλωση. Θυμήθηκαν να ξεθάψουν τη ΣΠΙΘΑ που οι ίδιοι «έθαψαν” από το 2010 για να τους σώσει τώρα στον καιρό της συμφοράς με λαϊκά ερείσματα τύπου Πατσίκα – Ιακωβίδη, τύπου «αριστερή αντίσταση”, συλλαλητήριο και Μνημόνια, μέχρι να παγώσει ο Ήλιος.

Επειδή ΓΝΩΡΙΖΩ, Αριστερός και πατριώτης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Έτσι έχουν τα πράγματα και επιτέλους ας βγει μπροστά ένας να τα πει με το όνομά τους!!!

Όσο για το «συλλαλλητήριο” που καλούν τον κόσμο πάλι στις 8 Σεπτεμβρίου έχω να τους διαβιβάσω αυτό το μήνυμα:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΤΕΣ ΠΡΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗ – ΠΑΤΣΙΚΑ:

Μπράβο! Συγχαρητήρια. Και αφού μαζευτούν οι υποψήφιοι ψηφοφόροι για το «τυράκι” (Μακεδονία) τους σκάμε και το παραμύθι με το κόμμα. Κύριοι Ιακωβίδης και Πατσίκας: Κάματε κόμμα!!! Τελος!!!

Θέλετε να βουτήξετε μέσα στα σκατά μαζί με τα υπόλοιπα πολιτικά ρεμάλια και να φορέσετε εβραϊκή «κιπά”!
Ούτε δυο ώρες δεν θα μπορέσετε να σταθείτε στην εξουσία αλλιώς και το γνωρίζετε αυτό εκ των προτέρων, γι΄αυτό σας καταλογίζω υπόγεια κίνηση εκ προμελέτης!!!

Είστε «τελειωμένοι” στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στη δική μου πρωτίστως.

Τέλος επανέρχομαι στο Νόμο και στο αξίωμα:

Αριστερός και πατριώτης δεν υπάρχει!!!!!

Κι εσείς έχετε μεγάλη προϊστορία και οι δύο με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ! Έτσι δεν είναι κύριοι κομματάρχες;

Έλληνες δεν είναι η ώρα των συλλαλητηρίων!

Αυτή ήρθε και πέρασε!

Είναι η ώρα των συλλήψεων!

Δημήτριος Μαντές

5/08/2018

Υ.Γ:
Ο Τσίπρας θα μιλά στη ΔΕΘ και ο κόσμος καλείται στην….. …παραλία να ακούσει τραγουδάκια!!! Για όποιον δεν κατάλαβε, πώς παίζεται το παιχνίδι, πού παίζεται το παιχνίδι και ποιοι το παίζουν αυτό το παιχνίδι.

ΠΗΓΗ

 

 

 


Διαδήλωσαν… χορεύοντας για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη

Δείτε φωτογραφίες

Διαδήλωσαν... χορεύοντας για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη

Μουσικοχορευτική εκδήλωση πραγματοποίησαν σήμερα στον αύλειο χώρου του λιμανιού Θεσσαλονίκης 19 πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη τη Μακεδονία, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Δείτε φωτογραφίες:

Διαβάστε ακόμα

NEWSBEAST.GR

 

 

 

 

 

Σιωπηλή συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τα θύματα της φωτιάς στο Μάτι

screenshot-294.jpg

 

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στη μνήμη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική οργανώνει σήμερα ο  39χρονος μπασκετμπολίστας Γιάννης Γκαγκαλούδης.

Με ανάρτησή του στα social media ζήτησε από τους διαδικτυακούς του φίλους και όχι μόνο, να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος κρατώντας αναμμένα κεριά, ώστε να «φωτίσουμε τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν».

«Ως άνθρωπος του αθλητισμού τα τελευταία 25 χρόνια και επειδή πραγματικά δεν αντέχω άλλο θέλω να διοργανώσω από μόνος μου το εξής… Μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κεράκια να φωτίσουμε τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδοξα… Να κάτσουμε απλά σιωπηλά… Σας παρακαλώ ας το κάνουμε. Όσοι συμφωνείται αντί για να like γράψτε από κάτω ένα ναι. Ένα και και εγώ μέσα είμαι. Παρακαλώ όλους τους φίλους μου στο FB που έχω, δημοσιογράφους, ανθρώπους της showbiz… Σας ευχαριστώ», ανάφερε το αρχικό μήνυμα του Γιάννη Γκαγκαλούδη.

Η κίνηση του παίκτη δεν έμεινε χωρίς ανταπόκριση και το… ραντεβού ορίστηκε για την Δευτέρα (30/7, 21:00) στην πλατεία Συντάγματος. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης ευχαρίστησε όσους «αγκάλιασαν» την πρωτοβουλία και απηύθυνε νέο κάλεσμα μέσω video που ανέβασε στο Facebook.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία «Ένα Συγγνώμη Από Εμάς Σε Σας Εκεί Ψηλά» μπορούν να ενημερώσουν για την παρουσία τους στο Σύνταγμα ΕΔΩ.

Σημειώνεται πως αντίστοιχη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί απόψε και στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Ξεκάθαρα διαφαίνεται η πρόθεση τών αλητών

που μάς κυβερνάνε να κάνουν τα πράματα όσο γίνεται χειρότερα ..


Kostas Vittas

Έκπληξη προκαλεί η συνεχιζόμενη ρητορική τύπου εφηβικής μ@λα@κίας τού υπουργείου Εξωτερικών έναντι τής Ρωσίας. Αντι να γινει μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, η κυβερνηση δια τού ανεκδιήγητου Κοτζιά δείχνει ξεκάθαρα πως επιδιώκει μια άνευ προηγουμένου ρίξη στις σχεσεις μιας με την Ρωσία. Εκφρασεις τού τύπου "διπλωματία για κότες" και κοτετσια και υπονοούμενα τού στυλ "ξέρεις ποιός είμ εγώ ρε;; " δεν εχουμε ακούσει ούτε σε κρίσεις όπως τα Ιμια, ή και παρόμοιες άλλες καταστάσεις. Σε μια περίοδο υποτίθεται ειρήνης με δυό Έλληνες αξιωματικούς αιχμάλωτους τών Τούρκων για 150 + ημέρες, τη στιγμή που οι γείτονες αλωνίζουν στο θαλάσσιο κι εναέριο χώρο μας, δεν υπήρξε ούτε στιγμή τέτοιου είδους συμπεριφοράς.
Ξεκάθαρα διαφαίνεται η πρόθεση τών αλητών που μάς κυβερνάνε να κάνουν τα πράματα όσο γίνεται χειρότερα και πως το όλο θέμα είναι σκόπιμο. Το γιατί δεν το γνωρίζει κανείς
.Ισως να προσπαθούν να δείξουν στους- πάλαι ποτε φονιάδες τών λαών- Αμερικανούς πόσο γλύφτες είναι, ίσως το θέμα να είναι ακόμη ψηλότερο αν κρινουμε κι απο την βράβευση τού γελοίου Κοτζιά απο το παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο.
Υποθέσεις....
Κι έχουν ξαμοληθεί αριστερα Blogs, μασονικές ισοτσελίδες και διάφορα ανθρωπάρια να μάς μάθουν ...ιστορία και να μάς θυμίσουν ακόμη και τα...Ορλωφικά.
Ξεχνανε φυσικά όλοι αυτοί οι -αίφνης- Δυτικολάτρες και ΝΑΤΟπροσκυνητάδες αριστεροί, το τι εχει τραβηξει η χωρα μας όχι απο εχθρούς ( Ρωσους ) αλλά απο συμμαχους, Βρετανούς Αμερικανούς, Τούρκους, Γερμανούς, Ιταλούς κλπ
Αν αρχίσουμε να θυμιζουμε τα "ανδραγαθήματα" τών φίλων και συμμάχων μας θα μάς πιάσει το ξημέρωμα.

 

 

 

 

 

 

Νέα συγκέντρωση για τη Μακεδονία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πορεία μετά το ραντεβού στις 8 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο

Νέα συγκέντρωση για τη Μακεδονία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Το κάλεσμα πραγματοποιήθηκε και πάλι μέσω διαδικτύου.

Το ραντεβού δίνεται στις 20.00, στον Λευκό Πύργο και πρόκειται να ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

NEWSBEAST.GR  20/7/2018

 

 

 

 

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

Η δική μας γενιά


Η δική μας γενιά – Η Μαρία Προκοπίδου για τη Μακεδονία και την πατρίδα

Εδώ και πολύ καιρό παρακολουθούμε όλοι την αποδόμηση της πατρίδας και της παράδοσης κεκτημένων που με χρόνιους και αιματηρούς αγώνες η Ελλάδα έχει κερδίσει. Με τι να ξεκινήσουμε; Με την παράδοση της Μακεδονίας, με θέματα διπλωματίας και άλλα εθνικά θέματα, με την οικονομική κατάσταση;

Από όπου και αν δούμε τα πράγματα κάτι μεθοδεύεται, κάτι δεν γίνεται προς το συμφέρον της Ελλάδας.

Θα πει κάποιος: «Τις επιλογές σας πληρώνετε», «Οι Έλληνες δεν ξέρουν τι θέλουν», «Τι νόημα έχουν τα συλλαλητήρια», «Όλοι είναι ίδιοι», «Οι Έλληνες πρέπει κάθε μέρα να μουντζώνονται», «Οι δημοσιογράφοι όλοι είναι πουλημένοι», «Πού ήταν αυτοί οι πατριώτες τόσα χρόνια για τη Μακεδονία» και πολλά άλλα. Τα λόγια αυτά ακούγονται από στόματα ανθρώπων που μονίμως αμφισβητούν τους πάντες και τα πάντα. Για όλα φταίνε οι άλλοι, για αυτούς όλοι είναι πουλημένοι, όλοι ψεύτες και όλοι οι Έλληνες λαμόγια. Και δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί είναι και μορφωμένοι, είναι και άνθρωποι μέσα στην κοινωνία, ενημερωμένοι, είναι και άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους υπερπατριώτες! Ενοχλούνται από τη συμμετοχή του κόσμου στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας γιατί θεωρούν αυτόν τον κόσμο υπεύθυνο για ό,τι ήρθε και πως δεν έχει νόημα να διαδηλώνει. Και ίσως έχουν δίκιο… Τα λόγια τους όμως δεν έχουν αντίκρισμα στην πραγματικότητα!
Η συμμετοχή τόσο νέων ανθρώπων και το ότι οι Έλληνες δεν ανέχονται να τους πειράξει κανείς τα ιερά, όσο και αν ξεφύγαμε, όσο και αν χαλάσαμε, είναι κάτι πράγματι που ορισμένοι δεν το αντέχουν.
Άνθρωποι άλλης γενιάς που έζησαν σε χρόνια καλά και ευνοήθηκαν από τις «απάτριδες κυβερνήσεις» τις οποίες εντέλει και οι ίδιοι στήριζαν, δεν μπορούν να θεωρούν τη δική μας γενιά φανατισμένη, δεν μπορούν να μας χαρακτηρίζουν εύκολα τραμπούκους και φασίστες. Ακόμη και αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους ψηφοφόρους μικρών και ουδέτερων κομμάτων δεν έχουν κάποιο ηθικό πλεονέκτημα, σε αυτό το σύστημα έζησαν, δεν αντέδρασαν ποτέ δυναμικά, και αν το σύστημα τους ευνοούσε οικονομικά το δέχονταν, αφού ξαφνικά ξεχνούσαν τους προδότες και πουλημένους που προσφέρουν αυτές τις απολαβές.

Εμείς είμαστε νέοι άνθρωποι, λίγο έως καθόλου συμβάλαμε σε αυτήν την κατάσταση της χώρας.

Είμαστε άνθρωποι με σπουδές, με έρευνα και με πάθος για ζωή. Είμαστε μια γενιά που δεν ενδιαφέρεται να έχει τα καλύτερα σπίτια, τα καλύτερα αυτοκίνητα και τα καλύτερα έπιπλα για να επιδεικνύεται στον διπλανό, αλλά θέλουμε να ζήσουμε, να δουλέψουμε και να προσφέρουμε. Εμείς σπουδάζουμε συνέχεια! Και ναι είμαστε πατριώτες με φλόγα, ναι δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε για τη Μακεδονία μας, για την Πίστη και την Ελλάδα! Όσο και αν εκείνη η γενιά προσπάθησε να μας κάνει τα ξεχάσουμε και εμείς όντως κάποτε ξεχάσαμε! Εμείς επιβιώνουμε με μικρούς μισθούς και θα παλέψουμε γι’ αυτήν την χώρα, που όσο και αν μας πλήγωσε την αγαπάμε με όλη μας την καρδιά. Μας αναγκάζουν να ξενιτευόμαστε και όμως εδώ είναι το μυαλό μας. Συχνή έκφραση στα χείλη μας: «Καλύτερα ένα μεροκάματο στην Ελλάδα, παρά λεφτά στο εξωτερικό».
Αυτοί, λοιπόν, που όλους και όλα τα κατακρίνουν, άραγε μπορούν να ζήσουν όπως εμείς με ένα μεροκάματο; Αυτοί που ισχυρίζονται ότι όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν έκανε κάτι για τη Μακεδονία και ότι τώρα εμείς που αντιδρούμε είμαστε υποκριτές, οι ίδιοι από τις θέσεις που είχαν, τι έκαναν άραγε; Οργάνωσαν κάποια αντίδραση; Βγήκαν στους δρόμους για το πΓΔΜ; Τι ακριβώς έκαναν αυτοί; Είχαν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να βγουν τότε στους δρόμους, όμως και τότε υπήρχε η αντίφαση: Όσοι διαδήλωναν γι’ αυτούς το 1992 είχαν στο μυαλό τους οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα… Η τότε κυβέρνηση όμως έπρεπε να δεχτεί σύνθετη ονομασία για να λήξει το θέμα και η χώρα να κερδίσει οικονομικά με επενδύσεις και συναλλαγές με τους γείτονες!

Πραγματικά, οι αντιφάσεις τους δεν υπάρχουν! «Προδότες» αυτοί που αντιδρούν και «πατριώτες» αυτοί που δέχονται για να κερδίσει η χώρα οικονομικά… και οι ίδιοι. Αυτή η γενιά κριτικάρει εμάς!

Δεχόμαστε, οι πολιτικοί δεν έκαναν τίποτα (άλλη έκφραση τσουβαλιάσματος, ας την δεχτούμε). Εσείς οι μεγάλοι αμφισβητητές; Εσείς οι μεγάλοι αριστεροί ή δεξιοί; Εσείς που μας κρίνετε ως φανατικούς και κολλημένους, χωρίς διόλου να φαντάζεστε πώς επιβιώνει η δική μας γενιά, έχετε σκεφτεί τα λάθη σας; Μήπως τελικά ο δικός σας φανατισμός μας οδήγησε εδώ;
Παρ’ όλα αυτά χρειαζόμαστε την πείρα σας, την υποστήριξή σας, την αποδοχή σας, γιατί υπήρχαν άνθρωποι της γενιάς σας που είναι πρότυπα για μας, που μας μεταλαμπάδευσαν αξίες και ιδανικά, που θυσιάστηκαν για να μας μεγαλώσουν, που έκαναν τη θεωρία πράξη και αγώνα καθημερινό.
Σταματήστε να τα μετράτε όλα με το χρήμα, σταματήστε να μας λέτε «Αυτά που έχετε δεν είναι δουλειές, πώς θα κάνετε οικογένειες, πώς θα ζήσετε;». Βοηθήστε μας να ζήσουμε και να κάνουμε οικογένειες, γίνετε κι εσείς παράδειγμα θυσίας, ακούστε τη φωνή μας τέλος πάντων και απλώστε μας το χέρι! Εμείς είμαστε το μέλλον της Ελλάδας και πρέπει να χαίρεστε που αντιδρούμε για ένα εθνικό θέμα, αυτό φανερώνει πως μας δώσατε πολλά και ας έγιναν λάθη! Μην μας αγνοείτε άλλο!

Μαρία Προκοπίδου
Εκπαιδευτικός-συγγραφέας

pontos-news.gr

Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

 

 

 

 

Νέα συγκέντρωση για τη Μακεδονία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Στις 8 το βράδυ στην πλατεία Λευκού Πύργου

Νέα συγκέντρωση για τη Μακεδονία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Νέα συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας- Σκοπίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 19 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Το κάλεσμα πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια φορά μέσω διαδικτύου και το ραντεβού δόθηκε στις 20.00, στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

NEWSBEAST.GR 19/7/2018

 

 

 

 

 

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

Η επιχειρούμενη παράδοση της Μακεδονίας και του Ελληνισμού και το καθήκον του Ελληνικού λαού....

Θεοφάνης Μαλκίδης
Η επιχειρούμενη  παράδοση της Μακεδονίας και του Ελληνισμού και το καθήκον μας....
Από τη συνέντευξη στον Δημήτρη Φιλιππίδη στον Ελλάς FM της Νέας Υόρκης
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αποκτά σαφώς μεγαλύτερη σημασία η επανεξέταση της ιστορίας και ιδιαίτερα το κομμάτι εκείνο που σχετίζεται με τη γνώση και το σεβασμό της. Σε κάθε άλλη περίπτωση και ιδιαίτερα από μία χώρα με το τεράστιο ειδικό και ιστορικό βάρος της Ελλάδας,  η υπόθεση της ονομασίας θα ήταν ένα ζήτημα που δε θα είχε προκύψει καν και αν σε αντίθετη περίπτωση είχε συμβεί αυτό, τότε θα είχε λυθεί με πολύ συνοπτικές διαδικασίες και όχι προφανώς με κείμενα όπως αυτά που υπεγράφησαν στις Πρέσπες.

Ακούστε τη συνέντευξη στη συνέχεια

Η πολιτική και η διπλωματία όταν χρησιμοποιεί την ιστορική αλήθεια μπορεί να επιλύσει οποιοδήποτε θέμα, όσο πολύπλοκο και εάν είναι αυτό. Σήμερα όμως η Ελλάδα και ο Ελληνισμός σε όλον τον κόσμο βλέπει ότι το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, η οποία καπηλεύεται τον ιστορικό, γεωγραφικό και πολιτικό όρο Μακεδονία, κατέληξε μία διαπραγμάτευση από την οποία απουσιάζει η ιστορία, η αλήθεια. Αντιθέτως είναι παρούσα η προπαγάνδα. Επί της ουσίας, η κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας, ενός όρου που δεν είναι απλώς ένα ζήτημα του παρελθόντος, όπως αφελέστατα και χωρίς πολύ σκέψη αρκετοί υποστηρίζουν, αλλά ένα θέμα που συνδέεται με το μέλλον, αποτελεί μείζονα συνιστώσα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και των ελληνικών συμφερόντων.

Η  επίλυση ενός μείζονος εθνικού ζητήματος δεν μπορεί να γίνει εις βάρος καμίας ιστορικής πραγματικότητας, ούτε της απεμπόλησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε κάποιων υποσχέσεων για το χρέος, ούτε στο όνομα αβέβαιων οικονομικών συμφερόντων, που υποτίθεται θα λύσουν αυτόματα το θέμα. Και προφανώς κανείς δε έχει την νομιμοποίηση να δίνει το όνομα της Μακεδονίας σε οποιαδήποτε λύση, διαπράττοντας το έγκλημα της Ύβρεως.
Η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων για την Μακεδονία μπορεί να γίνει με όρους σεβασμού στην ιστορία και την εθνική αξιοπρέπεια. Τις λύσεις τις  δίνει η Πολιτική, η Ιστορία, η Μνήμη και το Δίκαιο. Η ιστορία, η οποία έρχεται και από την Αμφίπολη, όταν τη γνωρίζεις και τη  σέβεσαι σου δίνει λύσεις και σε ανταμείβει. Ας τη συμβουλευτούν όλοι και ας πράξουν το  καθήκον τους, όπως το επιβάλλει η ελληνική ιστορία και ιδιαίτερα αυτή της Μακεδονίας, το όνομα της οποίας θα χαθεί μόνο εάν  το αποδεχτεί η Ελλάδα, εάν το αποδεχθούν οι Έλληνες. Και οι Έλληνες δεν θα υπογράψουν ποτέ ούτε την παράδοση της Μακεδονίας, ούτε την παράδοση του Ελληνισμού !»

Η συνέντευξη στον Δημήτρη Φιλιππίδη βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.dropbox.com/s/98biqbkoordc8su/filippidis%20malkidis.mp3?dl=0

Φωτογραφία του Dimitris Filippidis.

Φωτογραφία του Dimitris Filippidis.

malkidis

 

 

 

17.7.18

Ρεζιλίκι το «Μανιφέστο υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα-Σκοπίων»:

Ο ένας μετά τον άλλον το διαψεύδουν οι υπογράφοντες!

Δεν είναι άξιοι ούτε το "χορό του Ζαλόγγου" να
χορέψουν"
Juan
Τεράστιο θέμα εγείρεται με την διάψευση τριών τουλάχιστον καλλιτεχνών και ανθρώπων του πνεύματος ότι έχουν δώσει έγκριση για να συμπεριληφθούν τα ονόματά τους στη λίστα εκείνων που στηρίζουν την συμφωνία Τσίπρα-Σκοπίων για την αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας, της «μακεδονικής» εθνότητας και κράτους με τον όρο «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα η τραγουδίστριες Νένα Βενετσάνου, η Λένα Αλκαίου και ο Κυριάκος Κατζουράκης, ζωγράφος, σκηνογράφος και συγγραφέας. δήλωσαν δημόσια ότι ούτε καν ερωτήθηκαν για να συμπεριληφθούν στην λίστα!
Μάλιστα η Λένα Αλκαίου «δεν μάσησε» τα λόγια και χαρακτήρισε το γεγονός«προσβολή για τη Δημοκρατία».
«Είναι εξοργιστικό σε ένα τόσο σοβαρό θέμα να χρησιμοποιείται το όνομά μου όπως και άλλων, χωρίς καν να ερωτηθώ. Είναι προσβολή για τη δημοκρατία να παραβιάζεται η ελεύθερη βούληση του καθενός με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε συγκεκριμένα η Λένα Αλκαίου.
Νωρίτερα είχε γράψει
«Δηλώνω ότι ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου στο σχετικό έγγραφο. Δεν θέλω να εμπλακώ καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα. Τη στάση μου απέναντι στα πράγματα την ορίζω μέσα από το τραγούδι και τον πολιτισμό».
Αλλά και ο Κυριάκος Κατζουράκης διέψευσε ότι έβαλε την υπογραφή του σε αυτή τη λίστα. «Ελαβα με mail το κείμενο και δεν το υπέγραψα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο ζωγράφος, σκηνογράφος και συγγραφέας.
Αντίστοιχη καταγγελία είχε κάνει νωρίτερα τη Δευτέρα και η Νένα Βενετσάνου, μέσω Facebook, γράφοντας:
«Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ.
Ποιοι είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποια σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθειά προσβολή της ακεραιότητάς μου.
Όποιοι κι αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία.
Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων, αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές».
Αναλυτικά το κείμενο και η λίστα με τις υπογραφές που δημοσιοποίησε χθες το pronews.gr:
«Η ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών της 17ης Ιουνίου 2018, κλείνει μια μεγάλη εκκρεμότητα 25 και πλέον χρόνων στην περιοχή μας. Είναι μια έντιμη Συμφωνία που εξασφαλίζει το μέλλον των λαών των δύο χωρών αλλά και της Βαλκανικής γειτονιάς μας με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη.
Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό («Βόρεια Μακεδονία») έναντι όλων και με συνταγματική αναθεώρηση καλύπτει πλήρως τις πάγιες ελληνικές θέσεις και μάλιστα τις διασφαλίζει ακόμη περισσότερο, ενώ αποδεικνύει, έμπρακτα, τη βούληση της γειτονικής χώρας για ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών.
Διαλύεται η «γκρίζα ζώνη» που δημιουργούσε η μακροχρόνια εκκρεμότητα ενός «πρώην κράτους» και προσδιορίζονται με σαφήνεια και με διεθνή σφραγίδα τα όρια -πολιτικά, ιστορικά, πολιτισμικά- ανάμεσα στην ελληνική Μακεδονία και την «Βόρεια Μακεδονία». Είναι ο μοναδικός τρόπος διαγραφής δια παντός των αλυτρωτισμών στα Βαλκάνια.
Γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό της γειτονικής χώρας. Η επιβεβαίωση στη Συμφωνία της γλώσσας (όπως επί πάρα πολλές δεκαετίες έχει αναγνωρισθεί και από τη χώρα μας) και της ιθαγένειας της γειτονικής χώρας αποδεικνύει έμπρακτα τη βούληση της Ελλάδας για την οικοδόμηση ενός σταθερού μέλλοντος φιλίας και ειρήνης με τη «Βόρεια Μακεδονία». Η Ελλάδα, μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα σέβεται τις αποφάσεις και τις θεμελιώδεις αρχές του ΟΗΕ.
Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στην Ευρώπη παρατηρείται η άνοδος της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του σοβινισμού και του ρατσισμού, φαινόμενα, εξαιτίας των οποίων έχουν κυλήσει ποταμοί αίματος στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια σ' αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στη χώρα μας, με αυτή τη Συμφωνία, ερχόμαστε στην πράξη αντιμέτωποι με το τέρας του φασισμού και με όσους το τροφοδοτούν, κύκλοι που εκφράζουν το πιο σκοτεινό παρελθόν, διχάζουν τον ελληνικό λαό και τις πολιτικές δυνάμεις σε εθνοπροδότες και εθνοσωτήρες.
Ο διχασμός αυτός πλήττει τα θεμέλια της Δημοκρατίας, όταν στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη γειτονιά μας επινοούνται επικίνδυνοι αναθεωρητισμοί που προοιωνίζουν σκοτεινό μέλλον.
Εμείς, αριστεροί, δημοκράτες, προοδευτικοί πολίτες, στηρίζουμε τη Συμφωνία, γιατί είμαστε κατά των εθνικισμών και των αναθεωρητισμών, γιατί είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής, αλληλέγγυας ευρωπαϊκής, βαλκανικής γειτονιάς, γιατί η Συμφωνία υπερβαίνει τις εθνικιστικές και θρησκευτικές εντάσεις. Είμαστε υπέρ της αξιοπρέπειας των λαών. Στηρίζουμε τη Συμφωνία γιατί πιστεύουμε ότι είναι πατριωτικό, διεθνιστικό και δημοκρατικό μας καθήκον».
Οι πρώτοι 250 (τώρα υποτίθεται ότι έχουν φτάσει τους 320) που είχαν υπογράψει ή «υπογράψει» είναι οι εξής:
Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ​
Αβαγιάννου Ντίνα Ηθοποιός- Σκηνοθέτης
Αβδελά Έφη Ιστορικός, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Αγριγιανάκη Τήνθη Χορεύτρια
Αδαμάκη Μίνα Ηθοποιός
Αθανασιάδης Χάρης Πανεπιστημιακός- Παν/μιο Ιωαννίνων
Αθανασίου Κυριάκος Ομότιμος Καθηγητής, ΕΚΠΑ
Αθανίτη Όλγα Ηθοποιός- Μεταφράστρια
Αλκαίου Λένα Τραγουδίστρια
Αναστασόπουλος Κώστας Μουσικός Λυρικής Σκηνής
Αναστασοπούλου Ελένη Συγγραφέας- Περ. Δ/ντρια Α-Β/μιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας
Αναστόπουλος Ανάστος Πανεπιστημιακός ΑΠΘ
Ανδρούσου Αλεξάνδρα Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ
Ανθίδου Μαργαρίτα Ηθοποιός
Αντωνίου Άρης Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Αρβανίτης Γιώργος Διευθυντής Φωτογραφίας
Αρδίτης Βίκτωρ Σκηνοθέτης Θεάτρου
Αρμένης Φώτης Ηθοποιός
Ασκούνη Νέλλη Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ
Αστρινάκη Ράνια Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Αυδίκος Ευάγγελος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Θεσσαλίας
Αχείμαστος Μύρων Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Βαγγελίδης Κώστας Δημοτική Μουσική
Βαγενά Άννα Ηθοποιός
Βακαλοπούλου Κατερίνα Ηθοποιός
Βαλντέν Σωτήρης οικονομολόγος, διδάσκων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών
Βασιλειάδου Δήμητρα Ιστορικός
Βασιλικός Βασίλης Συγγραφέας
Βαφέα Αναστασία Παιδαγωγός- Διευθ.ΣΧΕΔΙΑ
Βαφέας Νικόλαος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Βαφέας Βασίλης Σκηνοθέτης
Βεζυργιάννης Νίκος Σκηνοθέτης
Βενετσάνου Νένα Τραγουδίστρια
Βεντούρα Λίνα Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Βεντούρας Ερρίκος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Δυτ. Αττικής
Βέττα Καλλιόπη Τραγουδίστρια
ΒΙΔΑΛΗ ΣΟΦΙΑ Πανεπιστημιακός Δ.Π.Θ
Βλάχος Βασίλης Ηθοποιός
Βογιατζόγλου Αθηνά Πανεπιστημιακός Παν/μιο Ιωαννίνων
Βούλγαρης Κώστας Ποιητής
Βούλγαρης Κώστας Συγγραφέας
Βουτέρης Τάκης Σκηνοθέτης- Ηθοποιός
Βούτος Στάθης Ηθοποιός
Γαβρηλίδης Άκης Συγγραφέας- Μεταφραστής
Γαγανάκης Κώστας Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ
Γαλανάκη- Κούβελα Ρέα Λογοτέχνης
Γαρμπή Άλκη Ιστορικός
Γεμεντζή Κλαυδία Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Γεωργαντάς Ηλίας Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Γεωργούλας Μπάμπης Δημοσιογράφος
Γιαλκέτσης Θανάσης Δημοσιογράφος
Γιαννισοπούλου Μαρία Κοιν. Ανθρωπολόγος
Γιαννιτσιώτης Γιάννης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου
Γιαννούλης Χρήστος Δημοσιογράφος
Γιαννουλόπουλος Γιώργος Συγγραφέας- Δημοσιογράφος
Γιανουλόπουλος Γιάνης Ομότιμος Καθηγητής, Πάντειο Παν/μιο
Γιούργος Μανώλης Ηθοποιός- Σκηνοθέτης
Γκιάλας Ιωάννης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου
Γκικόπουλος Φοίβος Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ
Γλυκοφρύδης Γιώργος Συγγραφέας
Γλύστρας Δημήτρης Δημοσιογράφος
Γρέβιας Θανάσης Δικηγόρος
Γροσομανίδου Ντόρα Πρώην Πρέσβυς της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ
ΓΩΓΟΥ ΛΕΛΑ Δ.Π.Θ
Δαλακούρα Κατερίνα Πανεπιστημιακός Πανεπιστήμιο Κρήτης
Δαμιανός Πέτρος-Ιωσήφ Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Δ/της Γυμνασίου – Λυκείου Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα
Δαφαλιάς Γιάννης
Δεκαβάλλα Αννίτα Ηθοποιός- Μεταφράστρια
Δελβερούδη Λιζιάννα Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Δελβερούδη Ρέα Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Δελιοντζάκης Μένος Σκηνοθέτης
Δημάκης Αριστοφάνης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου
Δημητρίου Στέφανος Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Δημητρόπουλος Δημήτρης ιστορικός ΙΙΕ/ΕΙΕ
Διάλλα Άντα Ιστορικός, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Δοξιάδης Κύρκος Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Δούκας Γιάννης Ποιητής- Φιλόλογος
Δραγώνα Θάλεια Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ
Δρόσος Γιάννης Πανεπιστημιακός,ΕΚΠΑ
Δρόσος Γ. Διονύσης Πανεπιστημιακός ΑΠΘ
Δώδος Δημοσθένης Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ
Έσπερ Μαίρη Τραγουδίστρια
Ευθυμίου Χρήστος Ηθοποιός
Ευσταθιάδη Μαρία Συγγραφέας
Ζαφειράκης Κωστής Δημοσιογράφος
Ζαχαρέας Αλέξανδρος Ηθοποιός
Ζέη Ελευθερία Ιστορικός, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ζευγαδέλης Κωστής Συνθέτης
Ζορμπά Μυρσίνη Πολιτικός Επιστήμων
Ζώρας Κώστας Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ηρακλείδης Αλέξης Καθηγητής διεθνών σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Ηροδότου Κωνσταντίνος Δρ. Φιλοσοφίας Paris 8, Ερευνητής ΚΕΑΕ
Θεοτοκάς Γιάννης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου
Θεοτοκάς Νίκος Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Θεοφιλάτος Μάριος Μουσικός
Θεοφυλακτοπούλου Ευαγγελία Δημοσιογράφος
Θωμαϊδης Κώστας Τραγουδιστής, Μουσικός Παραγωγός
Ιωάννου Βίβιαν Ηθοποιός- Θεατρολόγος
Καβάλα Μαρία Πανεπιστημικός ΑΠΘ
Καζαντζάκη Λήδα Εικαστικός, Κριτικός Τέχνης
Καζαντζής Γιώργος Μουσικοσυνθέτης
Κακουριώτης Σπύρος Δημοσιογράφος
Καλαντίδης Δημήτρης Κριτικός Κινηματογράφου
Καλλέργη- Κολλάρου Τζένη Ηθοποιός
Καλλιπολίτη Δώρα Δημοσιογράφος
Καλούδης Έκτωρ Ηθοποιός
Καμάνη Μαρία Ηθοποιός
Καμτσίδου Ιφιγένεια Πανεπιστημικός ΑΠΘ
Κανάκης Νίκος Σκηνοθέτης
Κανελλοπούλου Μαρία Ηθοποιός
Καραβάς Σπύρος Ιστορικός
Καρακατσούλη Άννα Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ
Καραμεσίνη Μαρία Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Καρδάσης Βασίλης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Καρούνος Θεόδωρος Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
Καρυδάκη Δανάη Ιστορικός
Καταλειφός Δημήτρης Ηθοποιός- Δάσκαλος Υποκριτικής
Κατερινόπουλος Κωνσταντίνος δικηγόρος-οικονομολόγος
Κατζουράδης Γιάννης Δημοσιογράφος
Κατζουράκης Κυριάκος Εικαστικός
Κατωπόδης Θεόδωρος Δημόκριτος- Ερευνητής
Καφέτση Άννα ιστορικός Τέχνης, πρώην διευθύντρια ΕΜΣΤ
Κερσανίδης Άκης Σκηνοθέτης
Κερσανίδης Στράτος Δημοσιογράφος
Κιμούλης Γιώργος Ηθοποιός- Σκηνοθέτης
Κιουβρέκης Γιάννης
Κλαυδιανός Παύλος Δημοσιογράφος
Κνήτου Κατερίνα Δικηγόρος
Κογεβίνας Μανόλης Καθηγητής, Barcelona Institute for Global Health (ISGlobal), Βαρκελώνη, Ισπανία
Κόκκινος Γιώργος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου
Κολοβός Ηλίας Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Κονδύλη Έλενα Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Κορετίδης Σίμος Σκηνοθέτης
Κοροβίνης Θωμάς Συγγραφέας
Κοταρίδης Νίκος Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Κουζέλης Γεράσιμος Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Κούκη Ελένη Ιστορικός
Κουλούρας Πέτρος Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Κουλούρη Χριστίνα Ιστορικός, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Κουμεντάκης Γιώργος Καλλιτεχνικός Διευθυντής Λυρικής Σκηνής
Κουνέλης Βασίλης Συγγραφέας- Δικηγόρος
Κουρνιάτη Ανθή- Μαρία
Κουτούγκος Άρης
Κουτσουρέλης Ανδρέας Σκηνοθέτης- Ηθοποιός
Κουτσουρής Αλέκος Πανεπιστημιακός Γεωπονικό Παν/μιο
Κουφονίκος Γιάννης Σκηνοθέτης
Κρημνιώτη Πόλυ Δημοσιογράφος
Κυπριανός Παντελής Πανεπιστήμιο Πατρών
Κωνσταντινίδου Χριστίνα Πανεπιστήμιο Κρήτης
Κωνσταντοπούλου Ελένη Νομικός
Λαβράνου Αλίκη Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Λαμπρόπουλος Θάνος Σκηνοθέτης
Λεβεντάκος Διαμαντής Κριτικός Κινηματογράφου
Λεοτσίνη Ελένη Πανεπιστημιακός Παν/μιο Ιωαννίνων
Ληναίος Στέφανος Ηθοποιός
Λιάκος Αντώνης Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ
Λιτίνας Νικόλαος Ομότιμος Καθηγητής Παν/μιο Αιγαίου
Λογιάδης Μίλτος Διευθυντής Ορχήστρας
Λογοθέτης Ηλίας Ηθοποιός
Λουκάς Αθανάσιος ΠανεπιστημιακόςΠανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Λυμπεράτος Ανδρέας Ιστορικός, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λυριντζής Χρήστος Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ
Λυριτζής Βασίλης Δημοσιογράφος
Μακρής Δημήτρης Σκηνοθέτης
Μακρής Γιώργος Σεναριογράφος- Ηθοποιός
Μάλαμα Κυριακή Σκηνοθέτης
Μανωλίδης Κώστας Πανεπιστημιακός
Παν/μιο Θεσσαλίας
Μαραντζίδης Νίκος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Μακεδονίας
Μάρκου Μαρία
Μασούρας Θεόφιλος Πανεπιστημιακός Γεωπονικό Παν/μιο
Ματθαίου Άννα Πανεπιστημιακός Παν/μιο Θεσσαλίας
Ματθιόπουλος Δ. Ευγένιος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Μαυρέλος Νίκος Πανεπιστήμιο Θράκης
Μαυρογιώργος Γιώργος Ομότιμος Καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων
Μαυρουδής Νότης Συνθέτης
Μαυρουδής Χάρης Ηθοποιός
Μαυρωγιώργος Γιώργος Ομότιμος Καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων
Μαχαίρας Χρήστος Δημοσιογράφος
Μηλιάρης Ερρίκος Ηθοποιός
Μηλίσης Μιχάλης Σκηνοθέτης
Μικελίδης Νίνος Κριτικός Κινηματογράφου
Μιλήσης Θανάσης Σκηνοθέτης
Μορέττι Ντανιέλα Σκηνογράφος- Ενδυματολόγος
Μουζέλης Νίκος Ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας, LSE
Μουμουλίδης Θέμης Σκηνοθέτης- Συγγραφέας
Μπάρκουλα Χάιδω Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Μπαρτσίδης Μιχάλης Διδάσκων ΕΑΠ, Επιστημονικός Διευθυντής Ινστιτούτου Ν.Πουλαντζας
Μπατζιά Ντίνα Δημοσιογράφος
Μπεβούδας Βασίλης Διευθυντής Φωτογραφίας
Μπέης Σταμάτης Ερευνητής Ακαδημία Αθηνών
Μπελαβίλας Νίκος Πανεπιστημιακός ΕΜΠ
Μπόγρης Αντώνης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Δυτ. Αττικής
Μποζατζής Νίκος Πανεπιστημιακός Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Μποσκοϊτης Αντώνης Σκηνοθέτης
Μπουγελέκας Γιώργος Εκπαιδευτικός- Συγγραφέας
Μυλόπουλος Νικήτας Πανεπιστημιακός, Πρόεδρος ΔΣ Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Μωραίτης Νίκος Στιχουργός
Ναζίφ Φερχάτ
Νικολαΐδης Ευάγγελος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Νικολαρέας Χρήστος Οπερατέρ
Νικολούδης Δημήτρης Μουσικός
Νοταράς Ανδρέας Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Νούτσος Παναγιώτης Ομ. Καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων
Ξυγκάκη Σοφία Δημοσιογράφος
Οζκιούρ Φερχάτ
Πάϊκος Βασίλης Δημοσιογράφος
Παληκίδης Άγγελος Πανεπιστημιακός Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Παναγιώτης Κώστας Δημοσιογράφος
Παναγιωτίδου Ελισάβετ (Λίντα) Μουσικός
Παναγιώτου Παναγιώτης Δημοσιογράφος
Παπαγεωργίου Τάσος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
Παπαδάκη Ελίζα δημοσιογράφος
Παπαδόπουλος Γιάννης επισκέπτης καθηγητής ιστορίας, Πανεπιστήμιο Vechta
Παπαδοπούλου Δέσποινα Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Παπαδοπούλου Χρυσούλα Πανεπιστημιακός ΑΠΘ
Παπαθανασίου Ιωάννα Ερευνήτρια ΕΚΚΕ
Παπαθανασίου Σάκης Οικονομολόγος
Παπαθύμιος Γιάννης Ηθοποιός
Παπαϊωάννου Κωστής Εκπαιδευτικός- τα πρόεδρος εθνικής επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Παπανταλέων Κλειώ Δικηγόρος
Παπαστεφανάκη Λήδα Πανεπιστημιακός Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Παπαταξιάρχης Ευθύμιος Πανεπιστημιακός Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πασχαλούδη Ελένη Ιστορικός
Παυλίδης Χρόνης Ηθοποιός
Περδικούρη Ελένη Πανεπιστημιακός Παν/μιο Πατρών
Περιστεράκη Νότα Ερευνήτρια ΕΛΚΕΘΕ
Πεσμαζόγλου Στέφανος Πανεπιστημιακός Πάντειο Πανεπιστήμιο
Πετμεζάς Σωκράτης Ιστορικός
Πετροπούλου Αλεξία Ηθοποιός, Θ. Συγγραφέας, Γραφίστας
Πεφτιτσέλη Κορνηλία Επίκουρη Καθηγήτρια Δημ. Υγείας
Πεφτιτσέλης Κυριάκος Δημοσιογράφος
Πλεξουσάκη Έφη Πανεπιστημικός Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πολέμη Πόπη Ιστορικός
Πολίτη Αναστασία Σκηνοθέτης, Οικονομολόγος
Πολίτη Τζίνα Ομότιμη Καθηγήτρια ΑΠΘ
Πουλάκης Όμηρος Ηθοποιός
Πρέκα Μαρία Ιστορικός
Προγκίδη Αυγή Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού
Ράλλη Νόρα Δημοσιογράφος
Ρανέλλα Ανθή Ερευνήτρια ΙΤΕ
Ρεβύθη Δέσποινα Μουσικός Μπάντας Δ. Αθηναίων
Ρήγος Άλκης Ομότιμος Καθηγητής Πάντειο Παν/μιο
Ρίζος Δημήτρης Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Ρίζος Σπύρος Πανεπιστημιακός Γεωπονικό Παν/μιο
Ρούσσος Σωτήρης Πανεπιστημιακός Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Ρόχας Ζαχαρίας Ηθοποιός
Σάββα Κατερίνα Ερευνήτρια ΕΚΚΕ
Σακελλαριάδης Θανάσης Πανεπιστημιακός, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Σακελλίων Σταμάτης Εκπαιδευτικός
Σαλβάνου Αιμιλία Ιστορικός
Σαμπεθάι Ισαάκ οικονομολόγος
Σαραντάκος Νίκος Μεταφραστής- Συγγραφέας
Σαράτση Τιτίκα- Μαρία Φιλόλογος- Δημοσιογράφος
Σασλίδης Τάκης Παραγωγός Κινηματογράφου
Σαχπεκίδης Αντώνης κλασικός φιλόλογος, συγγραφέας
Σεβαστάκης Δημήτρης Ζωγράφος
Σερεμέτης Δημήτρης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου
Σιακαράς Δημήτρης Ηθοποιός
Σιούλας Γιώργος Σκηνοθέτης
Σκηνιώτης Κώστας Ποιητής- Μέλος Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών
Σκορίνης Νίκος Συγγραφέας
Σκουρολιάκος Πάνος Ηθοποιός
Σκουρολιάκου Κατερίνα Πανεπιστημιακός Παν/μιο Δυτ. Αττικής
Σκρουμπέλος Αθανάσιος Σκηνοθέτης
Σούλης Νίκος Σκηνοθέτης
Σπαθής Γεράσιμος Πανεπιστημιακός ΕΜΠ
Σπετσιέρης Μάκης Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου
Σπετσιώτη Νάνσυ Σκηνοθέτις
Σπυρόπουλος Βασίλης Ηθοποιός ΚΘΒΕ
Σπυρόπουλος Κώστας Ηθοποιός
Στάγκος Σταύρος Σκηνοθέτης
Στάθης Παναγιώτης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης
Σταμάτης Κώστας Πανεπιστημιακός ΑΠΘ
Σταματογιανοπούλου Μαρία Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου
Σταμπουλής Τάσος Δημοσιογράφος
Στανγκανέλλης Πέτρος-Ιωσήφ Ιστορικός
Σταυρακάς Δημήτρης Σκηνοθέτης
Σταυρίδου Αθηνά Πανεπιστημιακός ΕΜΠ
Σταύρου Χριστίνα Ηθοποιός
Στυλιανού Άρης Πανεπιστημιακός
Συγγενιώτου Μαργαρίτα λυρική τραγουδίστρια
Συριάτου Αθηνά Πανεπιστημιακός ΔΠΘ
Σφουντουρης Αργύρης Συγγραφέας
Σωτηροπούλου Νικολέτα νομικός, Διεύθυνση Ελληνομάθειας Υπουργείου Παιδείας
Τάκης Ανδρέας Πανεπιστημιακός ΑΠΘ
Τζαγκαρουλάκη Χρύσα Πανεπιστημιακός Πάντειο Πανεπιστήμιο
Τζαχίλη Ίρις Ομότιμη καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Τζελέπη Χρύσα Σκηνοθέτις
Τζουρμανά Γιάννα Ιστορικός
Τουπαλγκίκη Φανή Παραγωγός
Τσακίρης Αλέξανδρος Ηθοποιός
Τσαμπουρλή- Κιτσαρά Αναστασία Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου
Τσάμπρα Μαρία Πανεπιστημιακός Παν/μιο Πατρών
Τσαφταρίδης Νικόλας Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.
Τσεκενής Αιμίλιος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου
Τσέλλος Σωτήρης Σεναριογράφος
Τσεπές Γιώργος Ερευνητής ΕΛΚΕΘΕ
Τσίγκρα Μένη Κοιν. Ανθρωπολόγος
Τσιλίκας Γιάννης
Τσιμπιρίδου Φωτεινή Πανεπιστημιακός Παν/μιο Μακεδονίας
Τσιτσελίκης Κωνσταντίνος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Μακεδονίας
Φαράκλας Νικόλας ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
Φαράκλας Γιώργος Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Φατούρος Άρης Σκηνοθέτης
Φίλης Τέλλος Συγγραφέας
Φιλίνη Άννα Εικαστικός
Φίλωνος Φίλων Εκδόσεις Βιβλιόραμα
Φλιτούρης Λάμπρος Ιστορικός, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Φόρτσας Δημήτρης Γλύπτης
Φουρτούνης Γιώργος Πανεπιστημιακός Πάντειο Πανεπιστήμιο
Χαραλαμπίδης Μενέλαος Ιστορικός
Χαραμής Παύλος εκπαιδευτικός, Αντιπορόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Χασάπης Δημήτρης Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ
Χατζηγεωργίου Τάνια Σκηνοθέτης
Χατζηγιάννη Μάχη Ερευνήτρια ΕΚΚΕ
Χατζηιωάννου Αριστοτέλης Ερευνητής ΕΙΕ
Χατζηϊωσήφ Χρήστος Ιστορικός
Χατζηνικολάου Νίκος ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
Χατζηπροκοπίου Πάνος Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ
Χατζησίμος Βαγγέλης Τενόρος
Χατζησοφιά Άννα Ηθοποιός- Σεναριογράφος
Χοντολίδου Ελένη Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΑΠΘ
Χριστόπουλος Κώστας Εικαστικός
Χριστοφής Νίκος Ιστορικός, Δρ. Τουρκικών Σπουδών, Συγγραφέας
Ψύλλα Μαριάννα Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο
Ψύλλος Δημήτρης Πανεπιστημιακός
Ψυχογιός Γιώργος Ηθοποιός
pronews.gr

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 17.7.18

 

 

 

 

 

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

ΕΥΓΕ...!!! ΠΕΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...!!! ΒΙΝΤΕΟ:

«Προσβάλλετε την ιστορία, την πατρίδα, τους νεκρούς προγόνους μας» στα Μούτρα του Πιτσιόρλα στην Λάρισα...!!


Αποδοκιμασίες δέχτηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος βρέθηκε στη Λάρισα ως ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας το βράδυ της Δευτέρας, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης μια γυναίκα που βρισκόταν στην αίθουσα σηκώθηκε διακόπτοντας τον υφυπουργό και εξέφρασε την αντίθεσή της με την συμφωνία των Πρεσπών.

Η γυναίκα απευθυνόμενη στον κ. Πιτσιόρλα είπε: "Προσβάλλετε την ιστορία, την πατρίδα, τους νεκρούς προγόνους μας". ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


https://www.youtube.com/watch?v=l2dESeVHmfE

stoxos.gr

 

 

 

 

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω από το ΣτΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών...


ΘΕΜΑ: Συγκέντρωση, αύριο Παρασκευή, 13.7/2018, ώρα 9:30, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Συζητείται η Αίτηση Αναστολής της Συμφωνίας των Πρεσπών)

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και Ομοσπονδίες της Ελλάδας, Αμερικής, Αυστραλίας, Ουαλίας, Καναδά και Ν. Αφρικής κατέθεσαν στις 28/6/2018 στο Συμβούλιο της Επικράτειας προσφυγή ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών και συγχρόνως αίτηση αναστολής (προσωρινή διαταγή για αναστολή της Συμφωνίας, μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης ακύρωσης). Το ΣτΕ προσδιόρισε να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου:

- Η αίτηση ακύρωσης στις 7/12/2018.
- Η αίτηση αναστολής, αύριο Παρασκευή, 13/7/2018.

Ενόψει της κρισιμότητας και του επείγοντος χαρακτήρα του θέματος, γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών παράγει άμεσα δυσμενή αποτελέσματα και ήδη δεσμεύει την χώρα μας (κατά τα άρθρα 2, 8 και 20 αυτής) σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, αλλά και στο εσωτερικό της Ελλάδας (σχολικά, βιβλία, χάρτες, αρχαιολογικά ευρήματα, μνημεία, σύμβολα, πινακίδες, τοπωνύμια, την ιστορία κ.λπ.).

Καλούμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης στις Παμμακεδονικές Ενώσεις και Ομοσπονδίες.

Τόπος: Συμβούλιο της Επικράτειας, Πανεπιστημίου 47-49, Αθήνα (στάσεις Μετρό Ομόνοια ή Πανεπιστήμιο).
Χρόνος: Αύριο Παρασκευή, 13/7/2018, ώρα από 9:30

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Αθανάσιος Καρανάσιος, 12/7/2018

 

 

 

 

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

T

Δείτε σαν σήμερα      
         
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 21 Σεπτεμβρίου στον 21ο αιώνα
Πότε θα είναι έτοιμες               οι νέες ταυτότητες
Τα 143 επαγγέλματα               που πρέπει να δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό στην εφορία
Στη Βουλή η τροπολογία               για την αύξηση του κατώτατου μισθού
Μπαράζ προσφυγών στο ΣτΕ               για τις νέες αντικειμενικές
image Δείτε σαν σήμερα
image Πότε θα είναι έτοιμες
image Τα 143 επαγγέλματα
image Στη Βουλή η τροπολογία
image Μπαράζ προσφυγών στο ΣτΕ

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 9ος

Αθλητισμός 9ος

              «Κράξιμο» στο Καραϊσκάκη – Αυτούς «έλουσαν» οι οπαδοί – Τα… άκουσε και παίκτης-έκπληξη! Γιατί σηκώθηκε το γήπεδο στο πόδι;...

Read More...

Αθλητισμός 8ος

Αθλητισμός 8ος

              σαν σήμερα:31/8

Read More...

Αθλητισμός 7ος

Αθλητισμός 7ος

              Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-2 της Γαλατασαράι στο ΟΑΚΑ

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Μιχανοκίνηση 9ος

Μιχανοκίνηση 9ος

  Αυτά είναι τα νέα μοντέλα της Φεράρι

Read More...

WRC

WRC

              Ράλι Τουρκίας

Read More...

Rally

Rally

              Ανάβαση Πορταριάς:Πρώτο χρόνο από τον «Mario»

Read More...

Πολιτική

Top Headline

Στρ/γός Γ. Αϋφαντής:

Στρ/γός Γ. Αϋφαντής:

              Στρ/γός Γ. Αϋφαντής: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ...

Read More...

Νέα Δημοκρατία

Νέα Δημοκρατία

                Είμαι από τη Μακεδονία και δηλώνω πως η ΝΔ δε θα ψηφίσει τη συμφωνία

Read More...

Τσίπρας

Τσίπρας

              Εξορμήσεις στελεχών και κομματικές συγκεντρώσεις αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9ος

		ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9ος

              ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ!

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8ος

              Βρέθηκε ο τάφος του σωματοφύλακα του Μ. Αλεξάνδρου, Πευκέστα; Και τμήματα από ...

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 7ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 7ος

...

Read More...

Κόσμος

Top Headline

Ουγγαρία

Ουγγαρία

     
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ: ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΛΥΣΣΑΝΕ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Read More...

ΚΟΣΜΟΣ 9ος

		ΚΟΣΜΟΣ 9ος

              ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΤΑΛΙΑΣ-ΑΥΣΤΡΙΑΣ: ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Read More...

Ιταλια

   Ιταλια

              Εξοργιστικός Σαλβίνι για μεταναστευτικό:

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9ος

              Ψυχρολουσία από το ΔΝΤ: Ό,τι συμφωνήθηκε με τις συντάξεις θα γίνει

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

              Προς πλήρη κατάργηση των capital controls μέχρι το τέλος του χρόνου

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

		ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

Η κυβέρνηση διαθέτει για θύματα φυσικών καταστροφών πάνω από 5 δις, αλλά ζητιανεύει χρήματα...

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

              Κρακατόα 1883 -Η πιο δυνατή ηφαιστειακή έκρηξη στη νεότερη ιστορία του κόσμου

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 6ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 6ος

              Φαράγγι της Σαμαριάς:

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 5ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 5ος

              Το υπέροχο νησί του μυστηρίου και του έρωτα - Εκεί γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη και σε αυτό βρήκαν καταφύγιο ο Πάρις και η Ελένη - Έχετε πάει;

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 8ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 8ος

              Το ιταλικό χωριό που… δεν υπάρχει

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 5ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 5ος

              Η σπηλιά που σχηματίζει καρδιά δύο φορές το χρόνο

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 4ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 4ος

              Το φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι αυτό που λέει το όνομά του

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              27η, 28η , 29η 30η , 31η...

Read More...

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              16η, 17η, 18η,...

Read More...

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              27η, 28η , 29η Πρόσκληση

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

ΠΡΕΣΠΕΣ

 ΠΡΕΣΠΕΣ

              Από που προέρχεται το όνομά τους Ολα τα ΝΕΑ των Πρεσπών

Read More...

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

		Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

              Διακοπή τηλεθέρμανσης σε οδούς της Κοζάνης, Τρίτη 17-4-18, για την αποκατάσταση διαρροής.

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/9/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/9/2018

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/8/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/8/2018

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/7/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/7/2018

                    Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Διάφορα

		Διάφορα

              Από Γενάρη στη Βουλή η συμφωνία για το Σκοπιανό

Read More...

Στέλιος Καζαντζίδης

Στέλιος Καζαντζίδης

              Νο 1 στην Ελλάδα και στον ΚΟΣΜΟ!!

Read More...

Λιβερά - Κοζάνης 14 Σεπτέμβρη

Λιβερά - Κοζάνης 14 Σεπτέμβρη

              ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥ ΛΙΒΕΡΩΝ

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις 2

Παμμακεδονικές Ενώσεις 2

              Ένα ευρώ για τη Μακεδονία

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 1

Παμμακεδονικές Ενώσεις 1

              Βροντερό ΟΧΙ στην προδοσία

Read More...

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

              Μητρετώδης-Κούκλατζης εξηγούν πώς τους συνέλαβαν οι Τούρκοι - Δείτε βίντεο μέσα από το Embraer

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

Zougla.gr

Zougla.gr

              Zougla.gr

Read More...

ΑRΤ

ΑRΤ

              Αρτ TV Live - Αρτ τηλεόραση ραδιόφωνο Art tv Live

Read More...

Χρυσή Αυγή

		Χρυσή Αυγή

              Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided