Πέμπτη, Σεπτέμβριος 20, 2018

Παμμακεδονικές Ενώσεις 2

 

 

 

 

 

 

 

Ένα ευρώ για τη Μακεδονία

 

 

 

  • 21|09|2018    2304 views

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΩΜΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ για να περάσει η

«Βόρεια Μακεδονία»

από τη Βουλή. Λίστα με εξώγαμα κ’ «αδελφές» για υπουργούς και βουλευτές. Οι «λυκάνθρωποι» του Σόρος, έτοιμοι για όλα. Ροζ φωτογραφίες και τηλεφωνικές συνομιλίες. Πρώτα έρχεται η βαλίτσα με το μύριο και εάν δεν ενδώσουν, βγαίνουν τα βίντεο με τους βιασμούς ανηλίκων.

1.indd

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ TΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ. ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟΪΝΤ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 0.80 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ 19-1-2015…

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
-ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ
–ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

-ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΟΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ.
ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΤΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΤΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

@@@υποσημείωση ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Όποιοι δεν βρίσκουν την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ στα περίπτερα ή βλέπουν όλες τις εφημερίδες κρεμασμένες και όχι το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, να μας τηλεφωνούν στο 6946- 357733 ή στο τηλ. της εφημερίδος 210-9590361 ή να μας στέλνουν SMS (γραπτό μήνυμα), για να τακτοποιούμε κάποιους -δια της νομικής οδού- που επιδιώκουν το σαμποτάζ και τις επαγγελματικές αλητείες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ θερμώς για την υποστήριξη και τη θυσία να δίνετε 0.80 λεπτά- καθημερινά- ως ενίσχυση της δημοσιογραφικής πατριωτικής προσπάθειας για την ανάδειξη της μοναδικής λαϊκής αλήθειας.

2192018

 

 

 

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

Ένα ευρώ για τη Μακεδονία


Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν η πολυθρύλητη Συμφωνία των Πρεσπών θα εγκριθεί από τις δύο εμπλεκόμενες χώρες. Μολαταύτα, η αναγκαιότητα για τη διαφύλαξη της ιστορικής κληρονομιάς της Μακεδονίας δε φαίνεται πως θα εκλείψει στο προσεχές μέλλον. Επομένως, χρήσιμη θα ήταν η ενίσχυση της διεθνούς εκστρατείας της Ελλάδας για την προάσπιση του αρχαίου Μακεδονικού πολιτισμού.

Σε αυτό το σκηνικό μεγάλη αποτελεσματικότητα θα είχε η αξιοποίηση της οικονομικής δυναμικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτόν τον σκοπό. Ειδικότερα, προτείνουμε την κοπή και διακίνηση ενός νομίσματος του Ευρώ (κατά προτίμηση του 1 ή των 2 ευρώ) στο οποίο η εθνική όψη θα απεικονίζει τον Ήλιο της Βεργίνας μαζί με τις λέξεις MACEDONIA και HELLAS ή GREECE (κάτι αντίστοιχο εμφανιζόταν παλαιότερα στο κέρμα των 100 δραχμών, αλλά η δραχμή είχε σαφώς μικρότερη εμβέλεια).

Με αυτό τον τρόπο η ταύτιση της Μακεδονίας με την Ελλάδα θα διαδοθεί όχι μόνο στις χώρες που χρησιμοποιούν επίσημα το Ευρώ (19 χώρες μέλη της Ευρωζώνης συν το Μαυροβούνιο και το Κόσοβο), αλλά και σε πολλές άλλες χώρες που αποδέχονται το Ευρώ ως συμπληρωματικό μέσο συναλλαγών.

Τέλος, το εγχείρημα της Ελλάδας για την οικουμενική διαδήλωση της ελληνικότητας της χώρας των Μακεδόνων θα ενισχυθεί από το κύρος και την δυναμική της ευρωπαϊκής ενοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με “πρεσβευτή" το νόμισμα της Γηραιάς Ηπείρου.


* Ο Θεόδωρος Α. Κουτρούκης είναι Επικ. Καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

kostasxan

 

 

 

 

«ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΕ» ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΑΚΗ, ΓΙΑ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ!

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ!

Εδώ και πολλούς μήνες (και πιο συγκεκριμένα, από τότε που ο άνθρωπος που τον μάζεψε από τα αζήτητα της πολιτικής και τον έκανε πρόεδρο της δημοκρατίας τους, υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών) ο… λαοπρόβλητος και… πολυταξιδεμένος πρόεδρος Πάκης Παυλόπουλος, δεν έχει περάσει τα… Τέμπη. Με μία και μόνη εξαίρεση είναι αλήθεια, την παρουσία του σε επετειακή εκδήλωση για την εκτέλεση κομμουνιστών από τα κατοχικά στρατεύματα, στον Χορτιάτη, όπου ένιωθε απολύτως ασφαλής ανάμεσα στους κομμουνιστές που παρευρέθηκαν. Αναρωτηθήκαμε, λοιπόν, την τελευταία φορά που ασχοληθήκαμε με τον κύριο: μέχρι που θα πάει η «βαλίτσα»; Δε θα παρευρεθεί ούτε στη μεγάλη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, που κάθε χρόνο γίνεται ενώπιον του προέδρου της δημοκρατίας; Ως πότε θα είναι πρόεδρος… Νοτίου Ελλάδος;

Ίσως ήλπιζε πως μέχρι τότε θα έχει… καταλαγιάσει η οργή των Μακεδόνων για την προδοσία, αλλά φευ, θα συμβεί το αντίθετο!

Συγκέντρωση και πορεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, λοιπόν, την ημέρα της στρατιωτικής παρέλασης, ανακοίνωσαν οι πατριώτες της Θεσσαλονίκης, με κάλεσμά τους μέσω του διαδικτύου:

«Όλοι και όλες, μικροί και μεγάλοι, παρόντες στην Στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 28 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11 π.μ. Όλοι παρόντες με την Ελληνική Σημαία στα χέρια και με ένα μαύρο περιβραχιόνιο ή μαύρη κορδέλα να βροντοφωνάξουμε για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Την παρέλαση θα λήξει ο Ελληνικός λαός ο οποίος θα παρελάσει πραγματοποιώντας πορεία στο τέλος της Στρατιωτικής παρέλασης.

Ο κόσμος θα μπορεί να παρευρίσκεται καθ’ όλο το μήκος της Λεωφόρου, απ’ όπου στο τέλος της Στρατιωτικής παρέλασης και της έναρξης της παρέλασης – πορείας των πολιτών για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών,  να ενσωματώνεται ώστε να κατευθυνθούμε όλοι μαζί προς το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Επιπλέον, οι πατριώτες οργανώνουν και συλλογή υπογραφών, που πραγματοποιείται μέσω γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας, για την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών με ημερομηνία παράδοσης στις 28 Οκτωβρίου, στον πρόεδρο Πάκη!

Όπως καταλαβαίνεις «λαοπρόβλητε» πρόεδρε Πάκη, ο λαός της Μακεδονίας σε… πεθύμησε και σε γυρεύει! Θα τα περάσεις τα Τέμπη; Ιδού η «Ρόδος»!

(ΥΓ): Όλοι εκεί, με μια σημαία ελληνική!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

 

14.9.18

Στο δρόμο του Μαδούρο ο Τσίπρας!

Άγρια καταστολή ενάντια στην Εθνική Συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

- Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Η κόκκινη Χούντα δεν θα περάσει!

Η ώρα πλησίαζε οκτώ όταν δόθηκε η εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να κτυπήσουν άγρια τους υπερήφανους Έλληνες και τις Ελληνίδες που έσπευδαν να συγκεντρωθούν έξω από το Βελλίδειο για να αποδοκιμάσουν τον πρωθυπουργό της συμφωνίας της ντροπής των Πρεσπών και να διαδηλώσουν για την Μακεδονία. Έχοντας επικεφαλής αξιωματικούς της αστυνομίας, πρώην πασόκοι οι περισσότεροι, που σήμερα είναι γενίτσαροι του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν να ρίχνουν χημικά στον λαό και να κτυπούν αλύπητα τους πολίτες.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μέσα από το διαδίκτυο προχώρησε σε μία σφοδρή καταγγελία, την οποία και υπέγραψα, την εξής: “Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση Τσίπρα έδειξε το αποκρουστικό της πρόσωπο, το πρόσωπο μιας κόκκινης τυραννίας ενάντια στην θέληση του λαού.
Οι πολλές χιλιάδες των Μακεδόνων που διαδηλώνουν έξω από το Βελλίδειο ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών και στην προδοσία της Μακεδονίας χτυπήθηκαν ανελέητα χωρίς λόγο με χημικά και δυνάμεις καταστολής και έτσι ο χώρος έξω από το Βελλίδειο, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός μιας θλιβερής μειοψηφίας είναι άδειος, άδειος από Λαό και γεμάτος από τα χημικά των νεομπολσεβίκων του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι Έλληνες ας γνωρίζει ο Τσίπρας και οι σύντροφοί του, πολιτικοί βρυκόλακες και απολιθώματα της ιστορίας, δεν πρόκειται να λυγίσουν και κάθε συμφωνία εθνικής μειοδοσίας θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας.”

Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν

Κτύπησαν τον λαό, πιστεύοντας ότι έτσι θα αλλάξουν τον ρου της Ιστορίας. Κάνουν λάθος τα απολιθώματα του μπολσεβικισμού, τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν. Ταυτόχρονα, είχαν στηθεί δύο προβοκατόρικες συγκεντρώσεις, προκειμένου να δημιουργήσουν προβλήματα στην μεγάλη Εθνική Συγκέντρωση. Μία των αναρχικών στην Καμάρα, που έκαναν πορεία ανενόχλητοι χωρίς να τους εμποδίσει η αστυνομία… γιατί άραγε; Τον ίδιο σκοπό υπηρετούσαν. Η άλλη προβοκατόρικη συγκέντρωση ήταν αυτή του ΚΚΕ στην Αριστοτέλους, όπου μαζεύτηκαν ελάχιστοι θλιβεροί νοσταλγοί του Στάλιν, οι οποίοι περιορίστηκαν εκεί.
Ακόμη, εκατοντάδες λεωφορεία με διαδηλωτές από άλλες πόλεις εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να πλησιάσουν στον χώρο της συγκεντρώσεως και είπαν στους επιβάτες τους να πάνε με τα πόδια στον χώρο της εκθέσεως! Ο Τσίπρας αποδεικνύει αυτό που ακριβώς είναι: ένας αμετανόητος μπολσεβίκος, που ξεκίνησε από την ΚΝΕ, συνέχισε στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ εξουσιάζει την χώρα μας, εκπροσωπώντας μία μικρή μειοψηφία του λαού.
Η αστυνομική καταστολή δεν λύγισε τους διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε κοντινά σημεία, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον Λευκό Πύργο, στο άγαλμα του Φιλίππου και ακουγότανε από δεκάδες χιλιάδες φλογερούς πατριώτες το σύνθημα: “ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ”!

Η αστυνομία όμως δεν σταμάτησε εκεί καταδίωξε τους Έλληνες πατριώτες και στους χώρους αυτούς με αποτέλεσμα ανενόχλητος ο πρωθυπουργός της κόκκινης χούντας να συνεχίζει την ομιλία του στην ΔΕΘ. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ, δείχνοντας ότι οι πολιτικές ημέρες του Τσίπρα
και του ΣΥΡΙΖΑ και του συνοδοιπόρου των νεομπολσεβίκων Πάνου Καμμένου έχουν τελειώσει.

Όσο πιο γρήγορα ο Τσίπρας αποφασίσει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές, τόσο το καλύτερο για την χώρα, αλλά και γι’ αυτόν γιατί βαδίζει ολοταχώς προς την γραμμή της αφετηρίας του, δηλαδή το 3%!

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

Γραφείο Τύπου Χρυσής Αυγής


Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 14.9.18

 

 

 

 

 

 

 

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018

Η καλλονή της Μακεδονίας με την ένδοξη ιστορία


Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτείτε την Καβάλα

«Μέκκα του καπνού», «Νεάπολη», «Χριστούπολη», «Καβάλα». Η πανέμορφη πόλη της Μακεδονίας, με τα πολλά ονόματα (καθένα απ’ αυτά αντιστοιχεί και σε μία περίοδο) και την ιστορία της να χάνεται στα βάθη της ιστορίας, υπήρξε σταυροδρόμι πολιτισμών και εποχών. Και «μήλον της έριδος» των κατακτητών.
Από τον 7ο π.Χ αιώνα μέχρι τον 9ο μ.Χ αιώνα ονομαζόταν Νεάπολη. Στην πόλη αυτή, ο Απόστολος Παύλος δίδαξε για πρώτη φορά το μήνυμα του Χριστιανισμού στην Ευρώπη το 49 μ.Χ., ενώ στις όχθες του ποταμού Ζυγάκτη, βάφτισε την Λυδία, την πρώτη Ευρωπαία χριστιανή. Κατόπιν, στα χρόνια του Βυζαντίου ονομάστηκε Χριστούπολις και στη νεότερη εποχή πήρε το σημερινό της όνομα, Καβάλα.
Η φυσική οχύρωση της πόλης, δεν κατάφερε να την προστατέψει από τους κατακτητές. Στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η πόλη ισοπεδώθηκε και αναγεννήθηκε από τις στάχτες της. Και από τον 18ο αιώνα μ.Χ. ξανάγινε σημαντικό εμπορικό λιμάνι, αποκτώντας τη σημερινή, σύγχρονη όψη της.
Χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Σύμβολο, διατηρεί πολλά στοιχεία από την παλιά της φυσιογνωμία και αναδεικνύει αρμονικά πλατείες, μοντέρνα κτίρια και εμπορικά κέντρα που γειτονεύουν με παραδοσιακά σπίτια, πλακόστρωτα σοκάκια και μνημεία με ηλικία αιώνων.
Το πιο αναγνωρίσιμο σημείο της πόλης είναι οι Καμάρες, τμήμα του κάποτε μεγάλου συστήματος ύδρευσης του βράχου της Παναγίας, όπου ήταν χτισμένη η αρχαία και η μεσαιωνική πόλη. Η περιήγηση στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς πόλης ταξιδεύει τον επισκέπτη σε άλλες εποχές.
Την Καβάλα έχει κανείς πολλούς λόγους να την επισκεφτεί, όλες τις εποχές του χρόνου. Ανάμεσα στα αξιοθέατα που μπορείτε να θαυμάσετε, είναι η Ακρόπολη, το κάστρο (με την εκπληκτική θέα) και τα τείχη γύρω από τη χερσόνησο της Παναγίας, εκεί που ουσιαστικά ζούσε ολόκληρη η πόλη, οχυρωμένη, πριν αρχίσει να επεκτείνεται έξω από τη χερσόνησο, στις αρχές του 16ου αιώνα. Στα δυτικά της Καβάλας βρίσκεται και το Ιμαρέτ, το τεράστιο κτίσμα του Μεχμέτ Αλή πασά, από το 1817.
Η πόλη αποπνέει μία ιδιαίτερη αύρα, την οποία αισθάνεσαι από την πρώτη στιγμή. Το «πάντρεμα» των νεοκλασικών κτιρίων και των καπναποθηκών ξυπνούν αναμνήσεις μιας άλλης εποχής, τότε που η Καβάλα ονομαζόταν «Μέκκα του καπνού». Η εποχή εκείνη αναβιώνει στο μουσείο καπνού της πόλης.
Η Καβάλα είναι από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και σε αυτό συμφωνούν όσοι την επισκέπτονται, δίνοντας, πάντα, το επόμενο ραντεβού.

newsbeast.gr   11/9/2018

 

 

 

Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018

Ν. Λυγερός: «Θα ακυρώσουμε την συμφωνία με τα Σκόπια…»


Σε δηλώσεις του ο κ. Λυγερός, αναφέρθηκε στην ανάλυση της συμφωνίας και στα είκοσι άρθρα που περιλαμβάνονται σε αυτή.

«Προς το παρόν μιλάμε για ένα προσύμφωνο και όχι για μια συμφωνία, διότι πρέπει να επικυρωθεί και από τις δυο Βουλές», εξήγησε ο κ. Λυγερός.

Πως κρίνετε τα άρθρα που συμπεριλαμβάνονται στη Συμφωνία;

Δεν υπάρχει κανένα όφελος για την Ελλάδα. Κάνουμε πάρα πολλές και απαράδεκτες παραχωρήσεις. Είναι επικίνδυνες γιατί θα έχουμε οριστικές επιπτώσεις αν κυρωθεί από τη Βουλή.

Ποια άρθρα θεωρείτε ότι θα έχουν οριστικές επιπτώσεις στην ελληνική πλευρά;

Το πρώτο είναι το άρθρο 1, αλλά είναι σημαντικά και τα άρθρα 6, 8, 13 και 14.

Το άρθρο 1, αφορά στην ονομασία με την τριπλή προσέγγιση για το Βόρεια Μακεδονία, μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα.
Άρα, δεν έχουμε ήδη το erga omnes.

Το άρθρο 6, ουσιαστικά απαγορεύει αυτές τις εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, οι οποίες θα δημιουργούνται από ιδιωτικό ή κρατικό φορέα ή από πρόταση, άρα είναι τα εδάφια 1,2,3.

Το άρθρο 8, προβλέπει μια επιτροπή, η οποία θα προέρχεται από τις δυο χώρες, και θα μπορεί να αλλάζει τα βιβλία της ιστορίας, σε θέματα ιστορίας, αρχαιολογίας και παιδείας γενικότερα.

Στη συνέχεια, το άρθρο 13 που δίνει πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ, επειδή τα Σκόπια είναι ένα περίκλειστο κράτος.

Επίσης, το άρθρο 14 που προβλέπει ότι εμείς θα τους παρέχουμε αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου, ενώ πρόκειται για ένα θέμα ονομασίας.

Ακολούθως, το άρθρο 20 «κλειδώνει» το γεγονός ότι δεν θα τους βοηθήσουμε μόνο για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως πολλοί πιστεύουν.
Αλλά, για όλους τους Οργανισμούς στους οποίους είμαστε σε περιφερειακό διμερές επίπεδο ή ως διεθνές.

Ουσιαστικά παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας.
Δεν έχουμε πια βέτο.
Υποστηρίζουμε πράγματα χωρίς να υπάρχει επιλογή από τα άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα ουσιαστικά παίρνουμε αποφάσεις που είναι εναντίον του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Θεωρείτε ότι αναγκάστηκε η χώρα μας να πάρει αυτή την απόφαση;

Όχι.
Δεν είναι ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ούτε και από το ΝΑΤΟ.
Ήταν μια πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών.
Θεωρούν ότι είναι κάτι δίκαιο και πρέπει να το κάνουν, γι’ αυτό και το υλοποίησαν.

Θα έχουμε μάλιστα και επικίνδυνες επιπτώσεις, διότι στη συνέχεια δεν θα μπορούμε να διαχειριστούμε καθόλου αυτό το θέμα. Αυτή η συμφωνία είναι φτιαγμένη για να αντικαταστήσει την ενδιάμεση, η οποία είναι προσωρινή αλλά έχει ισχύ.

Ακόμη και για τα Σκόπια, υπάρχουν περίεργα πράγματα τα οποία προβλέπονται να κάνουν και αφορούν σε ένα δημοψήφισμα πριν αλλάξουν το Σύνταγμα τους.
Διότι κανονικά πρώτα κάνουμε προτάσεις για την αλλαγή του Συντάγματος, και έπειτα βάζουμε τον λαό να το κυρώσει ή όχι.
Άρα, δεν του λέμε θέλεις να αλλάξεις το Σύνταγμα, ψηφίζει ο λαός «ναι» και μετά το αλλάζουμε όπως θέλουμε χωρίς να μπορεί να το δει.

Αυτό το γεγονός στην πραγματικότητα είναι αντισυνταγματικό, και γι΄ αυτό βλέπουμε ότι υπάρχει και μια αντιπαράθεση με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό των Σκοπίων.

Θεωρείτε τελικά ότι η συμφωνία θα κυρωθεί;

Θεωρώ ότι θα ακυρώσουμε την συμφωνία.
Τα Σκόπια δεν πρόκειται να την ακυρώσουν.
Τα Σκόπια αν η πρόταση ήταν «Μακεδονία» αντί για «Βόρεια Μακεδονία» θα την υπέγραφαν αμέσως, όλα τα στοιχεία είναι θετικά.
Οι αντιπαραθέσεις δημιουργούνται επειδή γράφει «Βόρεια Μακεδονία».

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες αποκαλούν «Μακεδονία» τα Σκόπια. Πως θα το σχολιάζετε αυτό;

Το γνωρίζω, θα μου πείτε για το παράδειγμα με τις 140 χώρες, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι μόνο τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζουν τις χώρες.
Άρα, αυτό είναι απλώς σε διμερές επίπεδο και δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Σε ότι αφορά στις ευρωπαϊκές χώρες, η Γαλλία δεν έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια συνταγματικά, και δεν είναι μόνο ευρωπαϊκή είναι και στο ΝΑΤΟ, αλλά και στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Κατά συνέπεια, ούτε στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν υπάρχει ομοψηφία.
Θεωρούν ότι πρέπει να υπάρχει μια λύση, η οποία να είναι αποδεκτή από την Ελλάδα, γι’ αυτό μιλούν για αμοιβαία λύση.

Θεωρείτε ότι ίσως πίεσαν οι ΗΠΑ ώστε να γίνει σύντομα αυτή η νέα είσοδος στο ΝΑΤΟ με τα Σκόπια;

Όχι, καθόλου.
Η Αμερική δεν πιέζει καθόλου πάνω σε αυτό το θέμα.
Για αυτήν το σημαντικό είναι να μην υπάρχει επιρροή από την Ρωσία.
Δεν την ενδιαφέρει το όνομα.
Άρα, δεν θα καταπιέσει ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. μόνο και μόνο για μια υποψήφια χώρα, η οποία δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα.
Δεν έχει όφελος στρατηγικά και στρατιωτικά.
You might also like:
Δείτε σαν σήμερα      
         
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 21 Σεπτεμβρίου στον 21ο αιώνα
Πότε θα είναι έτοιμες               οι νέες ταυτότητες
Τα 143 επαγγέλματα               που πρέπει να δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό στην εφορία
Στη Βουλή η τροπολογία               για την αύξηση του κατώτατου μισθού
Μπαράζ προσφυγών στο ΣτΕ               για τις νέες αντικειμενικές
image Δείτε σαν σήμερα
image Πότε θα είναι έτοιμες
image Τα 143 επαγγέλματα
image Στη Βουλή η τροπολογία
image Μπαράζ προσφυγών στο ΣτΕ

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 9ος

Αθλητισμός 9ος

              «Κράξιμο» στο Καραϊσκάκη – Αυτούς «έλουσαν» οι οπαδοί – Τα… άκουσε και παίκτης-έκπληξη! Γιατί σηκώθηκε το γήπεδο στο πόδι;...

Read More...

Αθλητισμός 8ος

Αθλητισμός 8ος

              σαν σήμερα:31/8

Read More...

Αθλητισμός 7ος

Αθλητισμός 7ος

              Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-2 της Γαλατασαράι στο ΟΑΚΑ

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Μιχανοκίνηση 9ος

Μιχανοκίνηση 9ος

  Αυτά είναι τα νέα μοντέλα της Φεράρι

Read More...

WRC

WRC

              Ράλι Τουρκίας

Read More...

Rally

Rally

              Ανάβαση Πορταριάς:Πρώτο χρόνο από τον «Mario»

Read More...

Πολιτική

Top Headline

Στρ/γός Γ. Αϋφαντής:

Στρ/γός Γ. Αϋφαντής:

              Στρ/γός Γ. Αϋφαντής: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ...

Read More...

Νέα Δημοκρατία

Νέα Δημοκρατία

                Είμαι από τη Μακεδονία και δηλώνω πως η ΝΔ δε θα ψηφίσει τη συμφωνία

Read More...

Τσίπρας

Τσίπρας

              Εξορμήσεις στελεχών και κομματικές συγκεντρώσεις αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9ος

		ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9ος

              ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ!

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8ος

              Βρέθηκε ο τάφος του σωματοφύλακα του Μ. Αλεξάνδρου, Πευκέστα; Και τμήματα από ...

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 7ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 7ος

...

Read More...

Κόσμος

Top Headline

Ουγγαρία

Ουγγαρία

     
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ: ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΛΥΣΣΑΝΕ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Read More...

ΚΟΣΜΟΣ 9ος

		ΚΟΣΜΟΣ 9ος

              ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΤΑΛΙΑΣ-ΑΥΣΤΡΙΑΣ: ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Read More...

Ιταλια

   Ιταλια

              Εξοργιστικός Σαλβίνι για μεταναστευτικό:

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9ος

              Ψυχρολουσία από το ΔΝΤ: Ό,τι συμφωνήθηκε με τις συντάξεις θα γίνει

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

              Προς πλήρη κατάργηση των capital controls μέχρι το τέλος του χρόνου

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

		ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

Η κυβέρνηση διαθέτει για θύματα φυσικών καταστροφών πάνω από 5 δις, αλλά ζητιανεύει χρήματα...

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

              Κρακατόα 1883 -Η πιο δυνατή ηφαιστειακή έκρηξη στη νεότερη ιστορία του κόσμου

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 6ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 6ος

              Φαράγγι της Σαμαριάς:

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 5ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 5ος

              Το υπέροχο νησί του μυστηρίου και του έρωτα - Εκεί γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη και σε αυτό βρήκαν καταφύγιο ο Πάρις και η Ελένη - Έχετε πάει;

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 8ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 8ος

              Το ιταλικό χωριό που… δεν υπάρχει

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 5ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 5ος

              Η σπηλιά που σχηματίζει καρδιά δύο φορές το χρόνο

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 4ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 4ος

              Το φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι αυτό που λέει το όνομά του

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              27η, 28η , 29η 30η , 31η...

Read More...

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              16η, 17η, 18η,...

Read More...

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              27η, 28η , 29η Πρόσκληση

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

ΠΡΕΣΠΕΣ

 ΠΡΕΣΠΕΣ

              Από που προέρχεται το όνομά τους Ολα τα ΝΕΑ των Πρεσπών

Read More...

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

		Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

              Διακοπή τηλεθέρμανσης σε οδούς της Κοζάνης, Τρίτη 17-4-18, για την αποκατάσταση διαρροής.

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/9/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/9/2018

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/8/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/8/2018

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/7/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/7/2018

                    Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Διάφορα

		Διάφορα

              Από Γενάρη στη Βουλή η συμφωνία για το Σκοπιανό

Read More...

Στέλιος Καζαντζίδης

Στέλιος Καζαντζίδης

              Νο 1 στην Ελλάδα και στον ΚΟΣΜΟ!!

Read More...

Λιβερά - Κοζάνης 14 Σεπτέμβρη

Λιβερά - Κοζάνης 14 Σεπτέμβρη

              ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥ ΛΙΒΕΡΩΝ

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις 2

Παμμακεδονικές Ενώσεις 2

              Ένα ευρώ για τη Μακεδονία

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 1

Παμμακεδονικές Ενώσεις 1

              Βροντερό ΟΧΙ στην προδοσία

Read More...

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

              Μητρετώδης-Κούκλατζης εξηγούν πώς τους συνέλαβαν οι Τούρκοι - Δείτε βίντεο μέσα από το Embraer

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

Zougla.gr

Zougla.gr

              Zougla.gr

Read More...

ΑRΤ

ΑRΤ

              Αρτ TV Live - Αρτ τηλεόραση ραδιόφωνο Art tv Live

Read More...

Χρυσή Αυγή

		Χρυσή Αυγή

              Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided