Τετάρτη, Μάρτιος 21, 2018

Κοτζιάς

 

Θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο

 

 

 

 

Απειλητικό μήνυμα για το Μακεδονικό:

Θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο

Τι έγραφε αναλυτικά το κείμενο της απειλητικής επιστολής που εστάλη στον Νίκο Κοτζιά

Απειλητικό μήνυμα για το Μακεδονικό: Θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο

Το περιεχόμενο της απειλητικής επιστολής που εστάλη στον Νίκο Κοτζιά αποκαλύπτουν διπλωματικές πηγές. Πρόκειται για το τρίτο συμβάν με παραλήπτη τον υπουργό Εξωτερικών μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων,προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση η απειλητική επιστολή που έφθασε στο υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Τρίτη με παραλήπτη τον υπουργό και περιελάμβανε μία σφαίρα, ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου, το οποίο έχει ήδη σταλεί για έρευνα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Αναφέρουν δε πως συνεργάτες του κ. Κοτζιά στο υπουργείο δέχονται και απειλητικά τηλεφωνήματα για λογαριασμό του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιστολή η οποία συνοδευόταν από την σφαίρα έγραφε:

«Όσοι από εσάς αισθάνονται Έλληνες αγωνισθείτε για τα ιδανικά μας, για την Ιστορία μας, για την ταυτότητά μας. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κρύβει μεγάλες παγίδες. Για όλους τους άλλους, ειδικώς για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ισχύει ένα και μόνον: θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο».

Καταλήγει δε παράκληση στα Σώματα Ασφαλείας και το στράτευμα. «Μην υπακούτε στις εντολές τους, μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε τους όλους σταματώντας το ξεπούλημα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Τόσο το σημείωμα όσο και η σφαίρα έχουν σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να εντοπιστεί ο αποστολέας και ο συντάκτης.

Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τις απειλές που είχε δεχθεί αρχικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε λόγο για συγκεκριμένα συστήματα που τον συκοφαντούν ώστε να τον στοχοποιήσουν, επισημαίνοντας είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του.

NEWSBEAST.GR  17/3/2018

 

 

 

 

 

 

 

Στο Βουκουρέστι ο Κοτζιάς

Στο Βουκουρέστι ο Κοτζιάς

Για την τριμερή με Ρουμανία και Βουλγαρία

Στο Βουκουρέστι θα βρίσκεται αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας.

Μία ελληνική πρωτοβουλία που αποτελεί το τέταρτο σχήμα συνεργασίας στην περιοχή των Βαλκανίων- μετά την τετραμερή με Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία σε επίπεδο πρωθυπουργών, και τις δύο τετραμερείς αφενός με τα βαλκανικά κράτη της ΕΕ (Κροατία, Ρουμανία, Βουλγαρία) και αφετέρου την διασυνοριακή συνεργασία (με Αλβανία, Βουλγαρία και πΓΔΜ) σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. Πρωτοβουλίες που εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της πολιτικής μορφοποιήσεων διεθνούς συνεργασίας που έχει αναλάβει τα τελευταία τρία χρόνια η ελληνική διπλωματία

Η αυριανή τριμερής συνάντηση στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, σημαντικούς εταίρους της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καθώς και οι τρεις χώρες διατηρούν παρεμφερείς απόψεις ως προς τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, το απαραβίαστο των διεθνών συνθηκών και τη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, επιδεικνύοντας σταθερή βούληση για την ενίσχυση και την ανάπτυξη της συνεργασίας με όλα τα γειτονικά κράτη.

Κύριο θεμα των συζητήσεων θα είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας των τριών χωρών στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Παράλληλα, θα συζητηθούν περιφερειακά θέματα που άπτονται της συνεργασίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τα Δυτικά Βαλκάνια, όπου θα εξεταστούν τρόποι για την από κοινού αντιμετώπιση των γενικότερων προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζει η περιοχή, αλλά και των διανοιγόμενων προοπτικών, με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου και της σημασίας της στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Έμφαση, τέλος, θα δοθεί στη συνεργασία για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς της κατεύθυνση της ενίσχυσης των πολιτικών που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, με κοινωνικό πρόσημο και με κριτήριο την εξυπηρέτηση των αναγκών των λαών της.

Κατά την παραμονή του στο Βουκουρέστι, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από την πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα.  12/3/2018

 

 

 

 

Μήνυμα Κοτζιά στον Ζάεφ για την αναθεώρηση του συντάγματος

«Όποιος κάνει συμφωνία, δεν την αμφισβητεί πριν την κάνει»

Μήνυμα Κοτζιά στον Ζάεφ για την αναθεώρηση του συντάγματος

Την ικανοποίησή του για τη δήλωση της ΕΕ όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ καθιστά σαφές πως οι καλές σχέσεις γειτνίασης και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι η προϋπόθεση για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε σχετικά με τη δήλωση στην οποία προέβη ο Ππρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ: «Νομίζω ότι ήταν η πιο ακριβής και η πιο καλή δήλωση που έχει γίνει ποτέ από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διότι καθιστά φανερό και σαφές ότι οι καλές σχέσεις γειτνίασης και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι η προϋπόθεση για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».

Εξάλλου, ερωτηθείς για το θέμα της ΠΓΔΜ, με αφορμή την επίσκεψη στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του επιτρόπου Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Νομίζω ότι και οι δύο πλευρές συμφωνούμε ότι πρέπει να αναζητηθεί λύση. Η πλευρά των Σκοπίων πιστεύει ότι πρέπει να είναι μία εύκολη γι’ αυτούς λύση, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι μία λύση που να κρατάει στο χρόνο και να είναι δίκαιη».

Τέλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ερωτηθείς αν τον προβληματίζει η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ότι τυχόν απαλοιφή αλυτρωτικών αναφορών στο Σύνταγμα της γείτονα χώρας θα μπορούσε να επανέλθει σε ένα μεταγενέστερο στάδιο, ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε: «Όχι, αλλά νομίζω ότι όποιος κάνει συμφωνία, δεν την αμφισβητεί πριν την κάνει. Φροντίζει και στηρίζει τη διατήρηση και την υλοποίησή της».

Όσον αφορά, τέλος, στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών των Εξωτερικών είπε πως συζητήσανε «για τα ζητήματα της Μολδαβίας, για τα ζητήματα της Βενεζουέλας, όπως και –κατά πολύ περισσότερο– τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή», συμπληρώνοντας πως «είχαμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε έξι Υπουργούς Εξωτερικών αραβικών κρατών μαζί με τους ηγέτες του Αραβικού Συνδέσμου».

NEWSBEAST.GR  26/2/2018

 

 

 

 

Σάββατο 24/02/2018 - 11:52

Κοτζιάς: Η Τουρκία να αναλογιστεί ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ

Κοτζιάς: Η Τουρκία να αναλογιστεί ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ

Για πολλαπλές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις.

Η δήλωση της ΕΕ είναι πολύ σοβαρή και αυστηρή, είναι η ισχυρότερη που έχει γίνει ποτέ, τόνισε ο κ. Κοτζιάς, μιλώντας στο Α’Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ενώ σημείωσε πως η γείτονα έχει πολλά οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με την Ευρώπη.

Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί αυτό που έχω πει εδώ και δύο χρόνια, ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πως εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να συνδράμουμε την προσπάθειά της να προκαλέσει ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ακόμη, ο κ. Κοτζιάς επισήμανε ακόμη ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να ανατρέψει τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου, σημειώνοντας ότι στην επόμενη φάση εμπλέκονται η Γαλλία και οι ΗΠΑ.

 

 

 

 

 

MHNYMA ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ ΥΠ.ΕΞ

- Εάν παραδώσεις το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στους Σλάβους & Αλβανούς των ΣΚΟΠΙΩΝ, και

η ΕΛΛΑΔΑ χάσει Ελληνικά εδάφη, τότε θα ...


... χαρακτηριστείς ΠΡΟΔΟΤΗΣ της Πατρίδος, με όλες τις

θλιβερές συνέπειες που συνεπάγεται αυτό………………….

Αυτά προς συμβουλή…………………


Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΥΠΑΙΟΥ

Ομάδα Διεθνών Σχέσεων & Γεωπολιτικής

Ελλήνων Πατριωτών

 

 

 

Ο Κοτζιάς ετοιμάζεται

για επίσκεψη στα Σκόπια ενώ ο Ζάεφ βλέπει συμφωνία μέχρι τον Ιούλιο!!!!

Νεφέλη Λυγερού20/02/201806:2610
Ο Κοτζιάς ετοιμάζεται για επίσκεψη στα Σκόπια ενώ ο Ζάεφ βλέπει συμφωνία μέχρι τον ΙούλιοΟ Έλληνας υπ. Εξωτερικών θα κρατάει στα χέρια του το περίφημο σύμφωνο - Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός θα δει και την Μέρκελ

Μετά τη σύντομη ανάπαυλα της Καθαρής Δευτέρας, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει. Και μπορεί η απόφαση της Βουλής για το αν και ποιοι θα παραπεμφθούν στην υπόθεση Novartis να επισκιάζει τα πάντα, αλλά το Σκοπιανό δεν πάει πίσω. Εκτός από τις καθημερινές πλέον ζυμώσεις, τον πυρετό διαβουλεύσεων και τις εκατέρωθεν δηλώσεις που κρατούν ζωντανή τη διαπραγμάτευση, αυτή την εβδομάδα θα λάβουν χώρα δύο σημαντικές εξελίξεις: η πρώτη είναι ότι ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ θα συναντήσει την Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Η συνάντηση ανακοινώθηκε επισήμως από την καγκελαρία με θέμα συζήτησης: «τις διμερείς σχέσεις και τα τρέχοντα θέματα ευρωπαϊκής και περιφερειακής πολιτικής». Παρ’ ότι δεν αποτελούσε και κάποιο μυστικό, πλέον δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι και το Βερολίνο ανήκει στους ισχυρούς δυτικούς παίκτες που όχι μόνο επιθυμούν επίλυση αλλά και πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση. Η δεύτερη εξέλιξη της εβδομάδας είναι μία πιθανή επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη γείτονα χώρα. Θα είναι η πρώτη εδώ και σχεδόν 12 χρόνια. Αν πραγματοποιηθεί, μάλιστα, θα πρόκειται για την τρίτη συνάντηση των κ. Κοτζιά και Ντιμιτρόφ σε μόλις οκτώ ημέρες. Η ημερομηνία που ακούγεται εντόνως είναι 22/02, δηλαδή Πέμπτη (δεν αποκλείεται και να μετατεθεί για τις αρχές Μαρτίου). Ο Νίκος Κοτζιάς δεν θα πάει με άδεια χέρια, καθώς υποτίθεται ότι θα παραδώσει το περίφημο σύμφωνο. Επίσης, πριν από το τέλος του μήνα, θα προχωρήσει και η ελληνική χειρονομία καλής θέλησης και, συγκεκριμένα, η κύρωση από τη Βουλή της δεύτερης φάσης της συμφωνίας σύνδεσης της ΠΓΔΜ με την Ε.Ε., ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και η προώθηση της υποψηφιότητας της γείτονος για την Πρωτοβουλία Αδριατικής - Ιονίου.

Παρά τις πιέσεις, όμως, και την καλή διάθεση που χωρίς αμφιβολία επικρατεί, τα πράγματα δεν φαίνονται απλά. Η ελληνική πλευρά πίσω από τις διαβεβαιώσεις και την αισιοδοξία των Σκοπίων παρατηρεί ένα αναμάσημα, χάσιμο χρόνου, αλλά και αδιαλλαξία που στόχο έχει το «στρίμωγμα» της Ελλάδας να κλείσει άρον άρον το ονοματολογικό. Στο πλαίσιο αυτό τοποθετεί το Μαξίμου και τις απανωτές δημόσιες παρεμβάσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού. Ο Ζόραν Ζάεφ διαβεβαίωσε ότι μένουν μόνο τέσσερα δύσκολα θέματα. Προανήγγειλε επίσης την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι τον Ιούλιο. Η ελληνική κυβέρνηση μεταφράζει τις κινήσεις αυτές ως χάραξη στρατηγικής που έχει ως στόχο να εγκλωβίσει την Αθήνα σε μία «εδώ και τώρα και ό,τι να ναι» συμφωνία.

Γι’ αυτό και το Μαξίμου, όπως, και το ΥΠΕΞ διαμηνύουν ότι καμία συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει χωρίς αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος.  Αυτός είναι και ο λόγος που οι συζητήσεις των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Νίκολα Ντιμιτρόφ, έχουν προχωρήσει αρκετά, αλλά παρά την πρόοδο, οι αγεφύρωτες διαφορές δεν εξαφανίζονται. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουγιάρ Οσμάνι, άλλωστε, ο οποίος προέρχεται από το αλβανικό κόμμα το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση Ζάεφ παραδέχτηκε ότι τα ζητήματα που έχουν ήδη επιλυθεί ήταν σχετικά εύκολα, ενώ η πρόοδος στα τέσσερα που απομένουν θα είναι πολύ πιο δύσκολη. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη διάσταση Ελλάδας Σκοπίων στο θέμα της ταυτότητας. Από την πλευρά του ο Ζόραν Ζάεφ αποκάλυψε ότι η Αθήνα δεν έχει συμπεριλάβει στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης το Σκοπιανό θέμα ταυτότητας. Το ίδιο είχε υποστηρίξει δυο φορές ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με αποτέλεσμα να εισπράξει ένα ιδιαίτερα αυστηρό τηλεφώνημα και ανακοίνωση που πάνω κάτω του έλεγε ότι δεν πρέπει να ερμηνεύει τις ελληνικές θέσεις. Τώρα άραγε θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά; Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κυβερνητικοί αξιωματούχοι της ΠΓΔΜ δηλώνουν ότι η «εθνική ταυτότητα» είναι εκτός διαπραγμάτευσης.

20/2/2018

 

 

 

 

 

"Τα Ίμια είναι ασφαλώς ελληνικά. Η Τουρκία και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, και δεν ξέρει γεωγραφία" τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι το ΥΠΕΞ εξετάζει αν η Ελλάδα δικαιούται αποζημίωση για τις φθορές στο σκάφος του λιμενικού που εμβόλισε η τουρκική ακταιωρός
Adtech Ad

Αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα στέλνει, με συνέντευξή του στον «ALPHA», ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας πως «στην υπόθεση που υπήρξε γύρω από τα νησιά των Ιμίων έφτασε στην κόκκινη γραμμή και με κάποια έννοια την προσπέρασε». Διαμήνυσε μάλιστα πως «δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά», σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που παρουσίασε ο ALPHA στο δελτίο ειδήσεων του.

Σε ό,τι αφορά τα Ίμια, ο κ. Κοτζιάς είπε για την Τουρκία: «Και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν ξέρουν και γεωγραφία. Δηλαδή, τα Ίμια είναι ασφαλώς Ελληνικά». Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε την Τουρκία νευρική, διότι «δεν πάει καλά στη Συρία, έχει το μέτωπο του Ιράκ ανοικτό, με την Αρμενία έχει κλειστά τα σύνορά της, με το Κυπριακό συμπεριφέρεται ως καουμπόι στα ανοικτά της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω της ΑΟΖ και από το γεγονός ότι έχουν βρεθεί, όπως φαίνεται, μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου».

"Δεν θα το ξανακάνει"

Σε ερώτηση αν αύριο σε ένα άλλο σημείο του Αιγαίου ή στο ίδιο ένα άλλο τουρκικό σκάφος εμβολίσει και πάλι ένα ελληνικό, ο κ. Κοτζιάς απάντησε κατηγορηματικά ότι «δεν θα το ξανακάνει». Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, τόνισε ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει και προσέθεσε: «Αυτό πρέπει να το ακούσουν και οι Τούρκοι, διότι όλο μιλάνε για προειδοποιήσεις, προειδοποιήσεις. Εγώ τους έχω πει η Ελλάδα δεν είναι -το λέω με καλή έννοια για αυτές τις δύο χώρες, αλλά το λέω από την άποψη της συμπεριφοράς της Τουρκίας-ούτε Συρία ούτε Ιράκ. Είμαστε ένα συγκροτημένο κράτος, με καλή άμυνα, καλά αμυντικά συστήματα, καλούς συμμάχους, υψηλή διπλωματική χωρητικότητα».

Στο σημείο αυτό, έσπευσε να διευκρινίσει ότι είναι υπουργός της διπλωματίας και σημείωσε πως πρέπει να προηγείται η διπλωματία.

"Εξετάζουμε να ζητήσουμε αποζημίωση για το σκάφος"

Ο κ. Κοτζιάς αποκαλύπτει επίσης ότι η ελληνική πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει αποζημίωση από τους Τούρκους για τις ζημιές που προκάλεσαν στο ελληνικό σκάφος. «Είμαστε στην αναζήτηση μήπως πρέπει να πληρώσουν οι Τούρκοι» ανέφερε συγκεκριμένα και είπε πως έχει ζητήσει από τη νομική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών να το εξετάσει. Αν η νομική υπηρεσία αποφανθεί ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση, δήλωσε ότι ο ίδιος θα είναι πολύ ευτυχής και διαβεβαίωσε ότι τότε θα κινηθεί νομικά.

"Θα έπρεπε να μετράει τα λόγια του"

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών ήταν ιδιαίτερα καυστικός κατά του προκλητικού συμβούλου του Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ. Ερωτηθείς πως ο σύμβουλος του Ερντογάν έχει παρομοιάσει «την Τουρκία με γίγαντα και την Ελλάδα με μύγα», απάντησε «το ότι είναι σύμβουλος του Ερντογάν, αυτό δεν τον κάνει ξύπνιο. Εξυπνάδα στην ανοησία» και προσέθεσε: «Δεν έχει δει ελέφαντες να τρέχουν επειδή είδαν ποντικό μπροστά τους» προσέθεσε.

"Αισιόδοξη η έκφραση του Ζάεφ"

Κληθείς να απαντήσει για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ ότι έχουν κλείσει τρία από τα επτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης για το ονοματολογικό, ο κ. Κοτζιάς εμφανίζεται πιο συγκρατημένος. «Είναι μια αισιόδοξη έκφραση του κ. Ζάεφ, αλλά κάθε αισιοδοξία είναι θετική». Σε ερώτηση αν συμμερίζεται ο ίδιος αυτήν την αισιοδοξία του, απάντησε πως θα ήθελε να είναι έτσι.

Η συνέντευξη του υπουργού Νίκου Κοτζιά στον ALPHA και την εκπομπή Αυτοψία του δημοσιογράφου Αντώνη Σρόιτερ θα μεταδοθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης.

(Φωτογραφία: Sooc)  16/2/2018

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

 

 

 


Αυστηρό μήνυμα Κοτζιά στην Άγκυρα

«Δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά»

Αυστηρό μήνυμα Κοτζιά στην Άγκυρα

Αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα στέλνει, με συνέντευξή του στον «ALPHA», ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας πως «στην υπόθεση που υπήρξε γύρω από τα νησιά των Ιμίων έφτασε στην κόκκινη γραμμή και με κάποια έννοια την προσπέρασε». Διαμήνυσε μάλιστα πως δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που παρουσίασε ο ALPHA στο δελτίο ειδήσεων του.

Σε ό,τι αφορά τα Ίμια, ο κ. Κοτζιάς είπε για την Τουρκία: «Και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν ξέρουν και γεωγραφία. Δηλαδή, τα Ίμια είναι ασφαλώς Ελληνικά». Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε την Τουρκία νευρική, διότι «δεν πάει καλά στη Συρία, έχει το μέτωπο του Ιράκ ανοικτό, με την Αρμενία έχει κλειστά τα σύνορά της, με το Κυπριακό συμπεριφέρεται ως καουμπόι στα ανοικτά της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω της ΑΟΖ και από το γεγονός ότι έχουν βρεθεί, όπως φαίνεται, μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου».

Η συνέντευξη του υπουργού Νίκου Κοτζιά στον ALPHA και την εκπομπή Αυτοψία του δημοσιογράφου Αντώνη Σρόιτερ θα μεταδοθεί αργά το βράδυ.

NEWSBEAST.GR  15/2/2018

Διαβάστε ακόμα

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided