Τετάρτη, Μάρτιος 21, 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3ος

Άστραψε και βρόντηξε ταξίαρχος στη Χίο!

 

 

 

 

 

 

Άστραψε και βρόντηξε ταξίαρχος στη Χίο!

«Τολμήστε και θα καταστρέψουμε κάθε επίδοξο επιβουλέα των ιερών χωμάτων» (ΒΙΝΤΕΟ)

adte_xios-750x430

Αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία απηύθυνε ο ταξίαρχος Παναγιώτης Κιμουρτζής κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του διοικητή της 96ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, στη Χίο. «Κυρίαρχος στόχος μας αποτελεί η νίκη στη μάχη της αποτροπής. Όμως εάν απαιτηθεί και απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα των ιερών χωμάτων της Χίου, η Ταξιαρχία θα είναι έτοιμη να καταστρέψει κάθε επίδοξο επιβουλέα». είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την ανάγνωση της διαταγής του προς το προσωπικό και τα στελέχη της Ταξιαρχίας, ο νέος διοικητής της 96 ΑΔΤΕ, όπως αναφέρει το «Politischios.gr» είπε: «Σήμερα υπέγραψα ένα ιερό συμβόλαιο στο θεό και στην πατρίδα. Δηλώνω δε ότι θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις, όλη μου την ενέργεια, τη δυναμική και τον χρόνο μου στην επαύξηση του ήδη υψηλού βαθμού της επιχειρησιακής ετοιμότητας».

Και πρόσθεσε όπως φαίνεται και στο βίντεο του Πολίτη της Χίου: «Σκοπός μας όπως πάγια διατυπώνει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν είναι να διεξάγουμε πόλεμο. Άλλωστε είμαστε μια χώρα φιλειρηνική και συνεχώς το μήνυμα αυτό κοινοποιούμε στους γείτονες μας. Κυρίαρχος στόχος μας αποτελεί η νίκη στη μάχη της αποτροπής. Όμως εάν απαιτηθεί και απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα των ιερών χωμάτων της Χίου, η Ταξιαρχία θα είναι έτοιμη να καταστρέψει κάθε επίδοξο επιβουλέα».

Ταυτόχρονα επισήμανε: Για να επιτύχουμε στην αποστολή μας πρέπει να επιδιώκουμε το άριστο και επιβάλλεται να καλλιεργούμε καθημερινά τις στρατιωτικές αρετές: Τη φιλοπατρία, την ανδρεία, την καρτερία, το στρατιωτικό πνεύμα και την πειθαρχία. Αυτές σε συνδυασμό με την αισιοδοξία το χαμόγελο και τη γενναιοψυχία θα συμβάλλουν στην παγίωση των ύψιστων αγαθών της άμυνας και της ασφάλειας.

Εξίσου ηχηρό ήταν και το μήνυμα που εξέπεμψε ο απερχόμενος διοικητής Ταξίαρχος Δημόκριτος Κωνσταντάκος: «Δηλώνω απερίφραστα ότι η Ταξιαρχία δύναται και “ιερά τα πάτρια τιμήσει” βασίζοντας αυτή την ικανότητα στην αδιαμφισβήτητη, επιχειρησιακή της ετοιμότητα και στο υψηλό ποσοστό λειτουργικότητας των μέσων της. Αυτό ωστόσο οφείλεται στο συντριπτικό της πλεονέκτημα το προσωπικό της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=ajaKMimCRTA

21/3/2018

 

 

 

 

 

Με θανατική ποινή

προειδοποιούν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις τους βουλευτές που θα ψηφίσουν εκχώρηση Μακεδονίας!

Προειδοποιητικές επιστολές έστειλαν στους βουλευτές όλων των κομμάτων Παμμακεδονικές οργανώσεις της ομογένειας στην οποία προειδοποιούν με βαρύτατες συνέπειες, ακόμα και θανατικές καταδίκες, όσους ψηφίσουν εκχώρηση ονόματος και ιστορικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας.
Ο πρόεδρος της Βουλής (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) Νίκος Βούτσης, ανήσυχος από το περιεχόμενο και τις εξελίξεις που προδιαγράφει το περιεχόμενο των επιστολών σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «Εκπρόσωποι παμμακεδονικών οργανώσεων μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και λένε ότι η ποινή είναι ο θάνατος ή τα ισόβια σε όποιον τολμήσει να ψηφίσει την πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης εάν και όποτε έρθει στη Βουλή για σύνθετη ονομασία. Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν είμαστε ούτε γραφειοκράτες που περνάμε από δω για να τελειώνουμε την τρέχουσα νομοθετική εργασία και τα τρέχοντα προβλήματα και να κάνουμε πως δεν ακούμε ή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω γύρω"
Μάλιστα χαρακτήρισε «Διχαστικά κηρύγματα» τις θέσεις των Παμμακεδονικών οργανώσεων υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Ο κ. Βούτσης υπερασπίστηκε επίσης τους τέσσερις Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές και το δικαίωμά τους να συμμετέχουν στις επιτροπές Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι: «Οι Ελληνες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα βουλευτές είναι ισότιμοι μαζί μας και όχι απλώς τιμώνται αλλά βρίσκονται και στην πρώτη γραμμή της κοινοβουλευτικής δράσης.
Θα πρέπει να τύχουν απ´ όλους μας και μιας σαφούς πολιτικής και ηθικής υποστήριξης από το σύνολο των Ελλήνων βουλευτών έτσι ώστε να μην τολμήσει κανείς, είτε βρίσκεται στην Αυστραλία και στην Αμερική είτε στην Αυστρία είτε σε αυτά τα έδρανα, να μην αποτολμήσει κάνεις ποτέ ξανά μέσα σε αυτή την αίθουσα να μιλήσει για κατασκόπους και πράκτορες».
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 20.3.18

 

 

 

«Κλειδώνει»: Αυτή είναι η πρόταση της Ελλάδας για την ονομασία των Σκοπίων (;)

Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία της γείτονος μπαίνουν στην τελική ευθεία, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, να εμφανίζεται έτοιμος να συζητήσει τις προτάσεις της Αθήνας με τη σκοπιανή ηγεσία, την ερχόμενη Πέμπτη (22/03/2018).

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της Hellas Journal και του Μιχάλη Ιγνατίου, που επικαλούνται πηγές από την Ουάσινγκτον, 
ο κ. Κοτζιάς επέλεξε να αποστείλει το πακέτο των προτάσεων του και όχι να το παραδώσει με την άφιξη του στα Σκόπια, στοχεύοντας στην επίσπευση των διαδικασιών, ούτως ώστε, εάν το επιθυμεί πραγματικά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ - να επιτευχθεί η λύση στο πρόβλημα πολύ πριν από τον Ιούνιο.
ZAEV
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ

Οι επικρατέστερες προτεινόμενες ονομασίες και ο ρόλος της Βουλγαρίας

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του κυριακάτικου «Έθνους», τα κεφάλαια που αφορούν το σχέδιο συμφωνίας που προτείνει η ελληνική πλευρά είναι επτά:
1. Ονομασία
2. Εύρος χρήσης
3. Γλώσσα.
4. Ταυτότητα
5. Εμπορικές χρήσεις
6. Ακρωνύμια
7. Συντμήσεις
Οι πηγές από τις ΗΠΑ, εξάλλου, ανέφεραν πως ο Έλληνας ΥΠΕΞ έχει συμπεριλάβει στο πακέτο των προτάσεων του και πέντε προτεινόμενες ονομασίες και φαίνεται να προκρίνει το «Νόβα Ματσεντόνια» και το «Γκόρνα Ματσεντόνια» στη σλαβική γλώσσα.
Εξάλλου, υποστήριξαν ότι η ελληνική κυβέρνηση καλύπτεται πλήρως από την ονομασία «Γκόρνα Ματσεντόνια».
Η Αθήνα, πάντως, συμφωνεί το όνομα να είναι αμετάφραστο αλλα ενιαίο, ενώ σε ό,τι αφορά το εύρος της χρήσης, το ελληνικό προσχέδιο προωθεί ξεκάθαρα τη λύση
« erga omnes », δηλαδή ίδια χρήση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και στις διμερείς και στις διεθνείς συμφωνίες.
Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό « αγκάθι » ως προς το να ευοδωθεί μια τέτοια συμφωνία, με το όνομα «Γκόρνα Ματσεντόνια» και
η αντίδραση προέρχεται από τη γειτονική Βουλγαρία.
Υπενθυμίζεται πως εδώ κι ένα μήνα, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, είχε ξεκαθαρίσει πως η χώρα του δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθεί ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

newsbomb

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 17.3.18

 

 

 

 

 

 

Στο Μαξίμου σήμερα ο Πορτογάλος πρόεδρος

Θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Στο Μαξίμου σήμερα ο Πορτογάλος πρόεδρος

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα. Ο Πορτογάλος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 13:00.

FILE - In this Sunday, Jan. 24, 2016 file photo, Marcelo Rebelo de Sousa addresses journalists and supporters after winning Portugal's presidential election, in Lisbon. Marcelo Rebelo de Sousa has been sworn in as Portugal's new president Wednesday March 9, 2016, making an appeal for prudent government spending after a recent financial crisis as well as a new focus on generating growth and jobs. (AP Photo/Armando Franca, File)

NEWSBEAST.GR  13/3/2018

 

 

 

 

Στ. Θεοδωράκης:

Δέσμευση Αλ. Τσίπρα να φέρει την πρόταση για Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στη Βουλή

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 21:09

Ο Πρωθυπουργός «δεσμεύθηκε μετά από μια συζήτηση που είχε και διαφωνίες, να φέρει την πρότασή μας για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στη Βουλή», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις «γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά»  πρόσθεσε ότι «υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις με την κυβέρνηση και το ξέρετε, υπάρχει σύγκρουση και θα συνεχίσουμε να συγκρουόμαστε με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όμως υπάρχει και η Ελλάδα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για εθνική συνεννόηση».

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι και το Κίνημα Αλλαγής, όπως και το Ποτάμι, πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει εθνική γραμμή στα μεγάλα θέματα.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν τίθεται ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση, καθώς όπως είπε «έχουμε άλλη άποψη για τη διακυβέρνηση της χώρας και συγκρουόμαστε σχεδόν καθημερινά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

 

 

 

Στα social media

Άγρια κόντρα Κικίλια-Καμμένου για τους δύο «όμηρους» στρατιωτικούς στην Τουρκία

09/03/201818:4934
Άγρια κόντρα Κικίλια-Καμμένου για τους δύο «όμηρους» στρατιωτικούς στην ΤουρκίαΚικίλιας: Πάλι δύο γραμμές, όπως στο Σκοπιανό - Καμμένος: Ντροπή σου - Η ανάρτηση του τομεάρχη Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Άμυνας

Η ανάρτηση του τομεάρχη Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια στα social media στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος απάντησε στον πολιτικό του αντίπαλο... «ντροπή σου».

Ο Βασίλης Κικίλιας έγραψε χαρακτηριστικά: «Καμμένος: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται ΟΜΗΡΟΙ σε τουρκικές φυλακές. Τι λέει γι' αυτό ο Τσίπρας; Ο Κοτζιάς; Πάλι δύο γραμμές, όπως στο Σκοπιανό; Σκέφτεται κανείς τις οικογένειες των παιδιών; Το φρόνημα του Στρατού μας; Σοβαρότης μηδέν...».
Η απάντηση του Πάνου Καμμένου ήταν... «Ντροπή σου».

 

 

 

 


ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ του Σαμαρά!

Είδατε με πόση ευκολία ασελγούν στο Εθνος,

ΓΑΠ και Σαμαράς,

όταν απεχθάνονται τους Ελληνες από κούνια;

Posted by netakias.com στο Μαρτίου 9, 2018

«Το κράτος είμαι εγώ. Ο νόμος του λαού είναι καταστροφή»

Βασιλιάς Ήλιος Λουδοβίκος ΙΔ

Η Ελλάδα ορθοπόδησε, έγινε πάλι σεβαστή στην διεθνή σκηνή, κι από παρίας έγινε πάλι πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια κι όλη την Ανατολική Μεσόγειο και μάλιστα εν μέσω οικονομικής ένδειας. Κέρδισε την εμπιστοσύνη των διεθνών δικαστικών αρχών και πλέον την εμπιστεύονται FBI αλλά και κράτη ότι δεν θα «χαθούν» στικάκια και λίστες.

Μετά από δεκαετίες η Δικαιοσύνη άρχισε να ερευνά υποθέσεις που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει κι αυτός ήταν κι ο λόγος που κανείς δεν εμπιστευόταν την Ελλάδα

Ο συμμαθητής του Αντώνη Σαμαρά, ο Γιώργος Παπανδρέου μας είπε τεμπέληδες,

μας είπε κλέφτες, δημιούργησε ακόμη και τον μειωτικό νεολογισμό GREEK STATICS και γελάει όλος ο κόσμος μαζί μας!

Έφτασε ακόμη κι ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός, να πει για την άσχημη οικονομική κατάσταση της Ιαπωνίας ότι «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» επειδή μας κυβερνούσαν με δάνεια «αέρα» και μαύρες σακούλες από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Siemens!

Και το γνώριζαν οι Ευρωπαίοι και φυσικά τροφοδοτούσαν τους Τσουκάτους για να στηρίζουν την δική τους βιομηχανία

Ηρθε τώρα ο Αντώνης Σαμαρά, στα χνάρια του Γιώργο Παπανδρέου, να επιχειρήσει να διασύρει το Ελληνικό Εθνος ως τριτοκοσμική χώρα επειδή….λειτουργεί η Δικαιοσύνη!

Φυσικά αυτά τα διαβάζουν στην εσπερία όπου λειτουργούν οι θεσμοί κι αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν μας λέει καλά ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ κλήθηκε να καταθέσει, σαν απλός πολίτης, πολλές φορές στην επιτροπή που ερευνούσε τη στρατιωτική συμμετοχή της Αγγλίας στον πόλεμο στο Ιράκ, δεν τον έκανε ένοχο, αλλά εκεί δεν υπάρχει το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»

Επί δύο ώρες κατέθετε σαν απλός πολίτης, ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, για το σκάνδαλο της Clearstream, ενώπιον των δικαστών Ζαν Μαρί ντ’ Ουί και Ενρίν Πον, δεν διανοήθηκε κάνεις, ούτε να το κάνει θέμα, ούτε να καταγγήλει την Γαλλική δικαιοσύνη ως…Σοβιετία.

Άλλωστε στην Σοβιετία δεν αποφάσιζε η δικαιοσύνη, αλλά ο Στάλιν, όπως στην προ 2015 Ελλάδα, αποφάσιζε κάποια επιτροπή ότι οι λογαριασμοί του Ακη είναι αριθμοί τηλεφώνων

Διαδώστε το!

 

 

 

 

 

Αντιπαράθεση για τα εθνικά θέματα στη Βουλή

Μητσοτάκης: Πάρε τον Ερντογάν για τους Έλληνες στρατιωτικούς - Τσίπρας: Δεν θέλω να αναδείξω το επεισόδιο

08/03/201820:2408/03/201822:55  (upd) 82
Μητσοτάκης: Πάρε τον Ερντογάν για τους Έλληνες στρατιωτικούς - Τσίπρας: Δεν θέλω να αναδείξω το επεισόδιο

«Ανεύθυνοι και επιπόλαιοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα» κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ - «Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και τα κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ» τόνισε ο πρωθυπουργός

Μπορεί η σύγκρουση στη Βουλή να ήταν για την υπόθεση Novartis και για την Προανακριτική που ζητά η ΝΔ για τους κ. Ξανθό, Πολάκη και Κουρουμπλή, ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ και ο πρωθυπουργός αντιπαρατέθηκαν σφόδρα για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, με έμφαση στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ιδιαίτερα μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, αλλά και την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.


Μιλώντας για «φθηνή επικοινωνιακή γυμναστική αντιπερισπασμού» από τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας ανέβασε στα ύψη τους τόνους, λέγοντας πως ο ίδιος αυτά που έχει να πει τα λέει ενώπιον ακόμα και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «αναρωτιόμουν αν αξίζει τον κόπο να σπαταλήσω μέρος του πολύτιμου χρόνου μου για να έρθω σε μια κακοστημένη απόπειρα αντιπερισπασμού για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που τη θυμήθηκαν μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και τη δικογραφία. Αν έχει νόημα να ερχόμαστε εδώ και να σπαταλάμε το χρόνο μας για να παρακολουθούμε την άσκηση της Νέας Δημοκρατίας σε μια φθηνή επικοινωνιακή γυμναστική αντιπερισπασμού».
«Ήρθα τελικά για να τον ακούσω και θέλησα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις. Μας κοιμίσατε επί 35 λεπτά και ευτυχώς στο τέλος ανεβάσατε τους τόνους. Θα ξεκινήσω όμως με τα σοβαρά θέματα» συνέχισε.

Με αφορμή την προκλητικότητα της Τουρκίας, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην εξωτερική πολιτική και είπε ότι «καλό θα ήταν να τα αφήσουμε έξω από το γήπεδο της αντιπαράθεσης για επικοινωνιακά οφέλη. Δεν αντέξατε όμως τον πειρασμό. Θέλω να σας πω ότι δεν θα μπω στον ίδιο ρόλο. Πράγματι η περιοχή μας είναι μια περιοχή αστάθειας. Αλλάζει η συμπεριφορά των γειτόνων μας, έχουμε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή και με εξελίξεις που ορθώς εγκυμονούν ανησυχίες. Είπατε όμως ότι η κυβέρνηση αυτή χειρίζεται τα εθνικά θέματα με επιπολαιότητα. Εδώ και τρία χρόνια η χώρα έχει ανακτήσει το ρόλο που της αναλογεί και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι οι ισχυροί ηγέτες που επισκέφθηκαν τη χώρα, όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και αυτό δεν έγινε τυχαία».

Όπως ανέφερε, «πριν από 20 χρόνια είχαμε μια σύρραξη. Και θέλω να σας θυμίσω τη δυνατότητα που είχα εγώ την επόμενη μέρα να επικοινωνήσω με τον Τούρκο πρωθυπουργό, ενώ ο τότε πρωθυπουργός περίμενε τις ΗΠΑ».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως τώρα ο κ. Τουσκ έβγαλε ανακοίνωση των ηγετών της ΕΕ με οξύτατη αναφορά και καταδίκη για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να τα συγκρίνει.

«Στα εθνικά ζητήματα δεν χωρά ανευθυνότητα. Πριν λίγες ημέρες ο κ. Κυρανάκης είπε ότι η παραβατικότητας της Τουρκίας οφείλετε στην παραβατικότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο. Το υιοθετείτε; Περιμένω την απάντησή σας. Να είστε σοβαρότεροι και πιο υπεύθυνοι όταν μιλάτε για θέματα εθνικά» απάντησε ακόμη ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΝΔ.

Επιτιθέμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, είπε: «Εγώ αυτά που έχω να πω τα λέω μπροστά στον κ. Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου», τονίζοντας ότι «είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και τα κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ, η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή».

«Κλείνω, λέγοντας γι' αυτά τα θέματα ότι την ίδια ανεύθυνη στάση κρατήσατε και όταν είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρωθυπουργό, όπου σπεύσατε να ανακοινώσετε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τάχα δεν επιχειρηματολόγησε για την ελληνικότητα των Ιμίων. Λίγες ημέρες αργότερα συναντήσατε τον Τούρκο πρωθυπουργό, καθίσατε σε τραπεζάκι με μόνο την τουρκική σημαία -την ελληνική την είχε πάρει ο αέρας- αλλά και εσείς δεν κάνατε το λιοντάρι. Εγώ δεν λέω άλλα μπροστά και άλλα πίσω. Ό,τι είχα να πω για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων τα είπα μπροστά στον Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου. Κλείνω λέγοντάς σας ότι χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή να σταθμίζουμε τα βήματά μας. Είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, η ΑΟΖ της Κύπρου» τόνισε.

Μητσοτάκης: Ανεύθυνοι και επιπόλαιοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή το ζήτημα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης, εξαπέλυσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να εκφράσω την στήριξή μου στους δύο αξιωματικούς και τις οικογένειές τους. Η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι απαράδεκτη και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ανεύθυνοι και επιπόλαιοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και στοχεύουν κυρίως σε μικροπολιτικούς τακτικισμούς» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας: «Αναρωτιέμαι εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν. Οι ευθύνες σας είναι βαριές. Δείξατε αναξιοπιστία απέναντι σε όλους. Επιτρέψατε στον ΥΠΕΘΑ να επιδίδεται σε ανούσιους λεονταρισμούς. Υποτιμήσατε το περιστατικό της σύλληψης των δύο αξιωματικών όπως και τον προκλητικό εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Τουρκία οφείλει να σέβεται εμπράκτως της φιλειρηνικές σχέσεις με τους γείτονές της. «Είναι γεγονός ότι η Τουρκία αυξάνει την προκλητικότητά της. Στέλνω μήνυμα: οι Έλληνες ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας. Θέλουμε καλές σχέσεις. Είμαστε φιλειρηνικός λαός, αλλά αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Δεν διαπραγματευόμαστε σπιθαμή ελληνικής γης» τόνισε. 

Ο αρχηγός της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει εκλογές, αν τολμάει, για να πάρει την απάντηση του ελληνικού λαού και του επιτέθηκε για το επιχείρημα του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

«Επειδή ήμουνα στη Ρόδο χθες, ιδού η ρόδος κ. Τσίπρα. Κάντε αν τολμάτε εκλογές και θα πάρετε την απάντηση του ελληνικού λαού. Δεν είστε ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί ούτε κεντρώοι είστε μόνο τυχοδιώκτες της πολιτικής που σας νοιάζει μόνο η εξουσία. Ήσασταν πάντως στη λάθος μεριά κ. Τσίπρα. Όσα χρόνια ήσασταν στην αντιπολίτευση δε σας θυμάμαι να στηρίζετε καμία αλλαγή καμία κίνηση που να έχει πολιτικό κόστος. Το ηθικό πλεονέκτημα ποτέ δεν το διαθέτατε, όσο κι αν το διαφημίζετε. Το έχετε αποδείξει στην πράξη ταξίδια στη Βενεζουέλα με ύποπτους, στημένοι διαγωνισμοί για τηλεοπτικές άδειες, συμμαχίες με τους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου, τους νέους διαπλεκόμενους που ακόμα δεν τους έχετε βάλει να πληρώνουν φόρους για να τους κάνετε τα χατίρια και βέβαια τους μεσάζοντες τους οποίους ξαναβάλατε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα ήθελα γι' άλλη μια φορά απάντηση για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Θεωρείτε ότι είναι σοβαρή η εικόνα κυβέρνησης που ο υπουργός Εξωτερικών διαφωνεί για κομβικό ζήτημα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας; Όταν οι δύο τους θα βρεθούν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ποιος θα εκφράζει την επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης; Όταν συνομιλείτε με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, δεν συνομιλείτε ως επικεφαλής κυβέρνησης, αλλά ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι ΑΝΕΛ έχουν άλλη θέση. Άλλα λέτε εσείς, άλλα ο Καμμένος. Δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης και γι' αυτό έχετε προσωπική ευθύνη» εγκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης τον πρωθυπουργό.

«Εσείς που ζητάτε στήριξη του ΝΑΤΟ σήμερα, τι αξιοπιστία έχετε, όταν πριν από λίγα χρόνια ζητούσατε την έξοδο της χώρας; Μας μιλήσατε για διαύλους επικοινωνίας. Είναι σημαντικό να υπάρχουν. Όμως φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη έχει διαρραγεί από μια άλλη τηλεφωνική συνομιλία, την επόμενη της σύλληψης των «οκτώ». Δεν μας έχετε ενημερώσει ποτέ γι' αυτή την συνομιλία, το περιεχόμενό της το έχουμε ακούσει μόνο από την άλλη πλευρά. Η δική σας εκδοχή ποια είναι; Γιατί δεν αξιοποιείτε αυτό το δίαυλο επικοινωνίας; Καλέσατε τον Τούρκο πρόεδρο να εκφράσετε την αγωνία σας για την σύλληψη και κράτηση δύο στρατιωτών σε φυλακές υψίστης ασφάλειας, αν και στο παρελθόν αυτά λύνονταν μέσα σε λίγα λεπτά. Αξιοποιήστε τον δίαυλο επικοινωνίας, λοιπόν, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θα τον καλέσω» (σ.σ. τον Ερντογάν) απάντησε ο πρωθυπουργός, «σε συνεννόηση με την ηγεσία του Στρατού, όταν κρίνω εγώ ότι είναι σωστό και δεν θα κάνει χειρότερα τα πράγματα» είπε ο πρωθυπουργός.

Έσπευσε να προσθέσει μάλιστα ότι «δεν θα αναδείξω ένα σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο σε μείζον διπλωματικό που μπορεί ενδεχομένως να μας μπλέξει σε περιπέτειες».

Και κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι ανεύθυνο και επιπόλαιο είναι από την πλευρά του να τον εγκαλεί γι' αυτό.

Πηγές ΝΔ για Τσίπρα

Πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο της ΝΔ έλεγαν, αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ότι ο πρωθυπουργός δεν διέψευσε τη δήλωση Ερντογάν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός του είχε υποσχεθεί ότι θα δώσει στη Τουρκία τους οκτώ αξιωματικούς.

Επίσης, σημείωσαν ότι ο κ. Τσίπρας αντιφάσκει: από τη μία προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών σε μεθοριακό επεισόδιο και από την άλλη αναβάθμισε το συμβάν, στέλνοντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στο ΝΑΤΟ.

Τέλος, υποστήριξαν ότι ο πρωθυπουργός φάνηκε να εμπιστεύεται το δικαιϊκό σύστημα της Τουρκίας, το οποίο, όπως έλεγαν, αμφισβητείται εν συνόλω από τη διεθνή κοινότητα. 

Απάντηση από την κυβέρνηση

Η Νέα Δημοκρατία, για ακόμη μία φορά μετά από μία συνεδρίαση στη Βουλή, βρίσκεται σε τόσο δυσάρεστη θέση, που αναγκάζεται να προβεί σε εκ των υστέρων διαρροές, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι αυτό φανερώνει την ανεπάρκεια του αρχηγού της και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δυστυχώς όμως, η ανεπάρκεια αυτή, όταν αφορά στη διαχείριση ευαίσθητων εθνικών θεμάτων που είναι σε εξέλιξη, δεν συνιστά πρόβλημα μόνο για τη ΝΔ, αλλά και για τη χώρα.

 

 

 

 

 

Μεγάλο ενδιαφέρον,

ξένων επενδυτών,

για τον εθνικό θησαυρό των υδρογονανθράκων!

Μεγάλο ενδιαφέρον, ξένων επενδυτών, για τον εθνικό θησαυρό των υδρογονανθράκων!

Τεράστιο ενδιαφέρον από ΗΠΑ και Ευρώπη για τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων! Πάνω από έξι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και αγόρασαν τα πακέτα με τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και την Κρήτη, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για συμμετοχή στο διαγωνισμό για την παραχώρηση των εν λόγω περιοχών για έρευνες υδρογονανθράκων. Εταιρείες κολοσσοί στην παγκόσμια αγορά Ενέργειας, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Γαλλία, θέλουν να προλάβουν τα δικαιώματα, καθώς εκτιμάται από τα πρώτα στοιχεία, ότι κάτω από τα ελληνικά νερά, κρύβεται ένας «εθνικός θησαυρός».

Με την προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος να λήγει σήμερα στις πέντε το απόγευμα, το παράθυρο ευκαιρίας κλείνει για τους ενδιαφερόμενους και σύμφωνα με γνώστες των εξελίξεων είναι πολύ πιθανό να έχουμε συμμετοχές της τελευταίας στιγμής. Όμως, τα οικόπεδα εκμετάλλευσης βρίσκονται κάτω από πολύ μεγάλο βάθος, κάτι που σημαίνει ότι είναι υψηλού ρίσκου αλλά και υψηλής απόδοσης. Το κόστος για μία γεώτρηση σε αυτό το βάθος είναι πολύ ακριβό, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς τα πιθανά ευρήματα εκτιμάται ότι είναι μεγάλης αξίας. Αυτός είναι και ο λόγος, που πολλοί επενδυτές μπορεί να περιμένουν πρώτα να επιβεβαιωθούν τα κοιτάσματα και να μπουν αργότερα στο παιχνίδι, αφήνοντας τον κίνδυνο της επένδυσης στους μεγάλους της αγοράς. Δηλαδή μια εταιρία μπορεί στο μέλλον να κάνει συνεργασία με τις εταιρίες που θα αναλάβουν τις έρευνες ή να εκδηλώσει ενδιαφέρον για γειτονική περιοχή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Γιάννη Μπασιά μέχρι το Μάιο είναι εφικτό να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και οι συμβάσεις να είναι έτοιμες για έλεγχο από το ελεγκτικό συνέδριο και κύρωση από τη Βουλή. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι διαγωνισμοί για τις δύο περιοχές προκηρύχθηκαν στις 11 Αυγούστου 2017 με πρωτοβουλία της αγοράς, δηλαδή με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για μεν την περιοχή δυτικά - νοτιοδυτικά της Κρήτης από την κοινοπραξία των Ελληνικών Πετρελαίων με την ΕΧΧΟΝ και την TOTAL, και για το Ιόνιο από την Energean, εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα πετρελαίου στον Πρίνο.

Μετά την κατάθεση των προσφορών θα ακολουθήσει το στάδιο της αξιολόγησης, που βασίζεται σε τεχνικά και οικονομικά δεδομένα και γνωμοδότηση προς τον υπουργό ο οποίος ορίζει τον προτιμητέο επενδυτή. Με αυτόν η ΕΔΕΥ ξεκινά διαπραγματεύσεις για τους όρους της σύμβασης που θα υπογραφεί. Όταν συμφωνηθούν οι όροι γίνεται εκ νέου εισήγηση στον υπουργό και αρχίζει η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης, ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο και κύρωσης από τη Βουλή.

Την προηγούμενη εβδομάδα υπερψηφίστηκαν οι συμβάσεις μίσθωσης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή 2 στο Ιόνιο πέλαγος και σε τρεις χερσαίες περιοχές ('Αρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησος). Η θαλάσσια περιοχή 2 ανατίθεται στην Κοινοπραξία Total - Edison – ΕΛΠΕ, η 'Αρτα - Πρέβεζα και η ΒΔ Πελοπόννησος στα ΕΛΠΕ και η Αιτωλοακαρνανία στην Energean. Η σύμβαση για τη θαλάσσια περιοχή 2 στο Ιόνιο, θα αποτελέσει πρότυπο για τις συμβάσεις που θα ακολουθήσουν. Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη, είναι η προστασία του περιβάλλοντος και ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ετών επιτρέπουν να υπάρχει αισιοδοξία ότι η Ελλάδα, πέρα από κόμβος μεταφοράς ενέργειας, μπορεί να γίνει και χώρα παραγωγός.                                                                                                                                                             6/3/2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Γ.Παπαδάκου!

«Μίζες τουλάχιστον €75εκ.στο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

- κλειδί ο εντοπισμός του «βαλιτσάκια»» [ΒΙΝΤΕΟ]

Posted by netakias.com στο Μαρτίου 2, 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της Γιάννας Παπαδάκου!


«Μίζες τουλάχιστον €75εκ.στο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ- κλειδί ο εντοπισμός του «βαλιτσάκια»-Η υπόθεση είναι κατηγγηλμένη από το 2010 κι έπρεπε να έρθει η κ.Τουλουπάκη το 2018 για να βγει από το συρτάρι!
Διωξη σε δυο στελέχη του ΜΕΤΡΟ για ενεργητική δωροδοκία και έχουν κατονομαστεί τα κομματα»

netakias.com

Δεν είναι μόνο τα υπουργεία, εμπλέκονται οι ηγεσίες, τα χρήματα πήγαιναν στα δύο μεγάλα κόμματα, υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός, εκτίμησε η Γιάννα Παπαδάκου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά για την υπόθεση με τις μίζες για έργα του Μετρό την περίοδο 2003-2007. Σε βαλίτσες δίνονταν οι μίζες σε στελέχη κομμάτων που «έχουν κατονομαστεί», από επιχειρηματία που λειτουργούσε ως τρίτος για την κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε και η γνωστή από την υπόθεση C4I και μιζών στα εξοπλιστικά Thales. Οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ισόβια και αναμένεται να μιλήσουν για να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση, όπως εκτίμησε.
«Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το 2013 από συνάδελφο της Süddeutsche Zeitung, τον άνθρωπο που αποκάλυψε και το σκάνδαλο της Siemens, τον Κλάους Οτ, που τότε δεν μιλούσε για 370.000 ευρώ, μιλούσε για εκατομμύρια. Βεβαίως, αυτά δεν μπορούν να υπολογιστούν γιατί η μέθοδος χρηματισμού, όπως καταγγέλλεται επωνύμως από Γερμανό πολίτη, ήταν ίδια με αυτή που καταγγέλλεται για τη Novartis … Οι μίζες διακινούντο μέσα σε βαλίτσες και αφορούσαν την ανάθεση και υλοποίηση των έργων της Αττικό Μετρό στην Αθήνα, την περίοδο 2003 – 2007», είπε η κ.Παπαδάκου, διευκρινίζοντας ότι «ο Γερμανός που καταθέτει επωνύμως ήταν και διευθυντής της Deutsche Bahn στην Αθήνα εκείνη την περίοδο, εταιρείας που συμμετείχε στα έργα μέσω της κοινοπραξίας. Καταθέτει «σημεία και τέρατα», η κατάθεση είναι από το 2010».
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «η δικογραφία ήρθε στην ελληνική εισαγγελία κατά της Διαφθοράς (και δεν ξέρω γιατί κάποιοι λένε μόνο για την εισαγγελία Πρωτοδικών) … το χθεσινό πόρισμα είναι από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, εκεί που είναι η κ. Τουλουπάκη».
Ο συγκεκριμένος μάρτυρας λοιπόν «καταγγέλλει ότι στην αρχή είχε ανοίξει έναν λογαριασμό, στη Eurobank, μέσω του οποίου γίνονταν αυτοί οι χρηματισμοί και έχει εντοπιστεί, έκλεισε άρον-άρον γιατί τους πήραν είδηση προφανώς. Άρχισε να διακινεί τα χρήματα με βαλίτσες και αυτές τις μετέφερε στα δύο κόμματα ένας τρίτος, επιχειρηματίας που έχει «κωδικό» … για την υλοποίηση αυτών των έργων. Οι μίζες φαίνεται να είναι 370.000 ευρώ, αλλά είναι πολλά εκατομμύρια», κατά την ίδια.
Η κατάθεση έχει δοθεί από το 2010, στην εισαγγελία της Φραγκφούρτης, αλλά στη χώρα μας ήρθε πρόσφατα, οκτώ χρόνια μετά «αποτέλεσμα αβελτηρίας και καθυστέρησης της ελληνικής Δικαιοσύνης. Αυτή είναι μία επανάληψη της ιστορίας της Novartis», είπε χαρακτηριστικά.
Η κ. Παπαδάκου συνέχισε αναφέροντας ότι «υπάρχει και σε αυτή την ιστορία μία γραμματέας, που έχει παραδόσει όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία στη γερμανική Δικαιοσύνη, δεν είχε γίνει έρευνα εδώ. Τα αρχεία αυτά έχουν έρθει όλα, έχουν έγγραφα, επιστολές, επικοινωνίες, όλα».
Η Thales που… δεν σταματάει να μας απασχολεί
«Σε αυτή την κοινοπραξία, συμμετέχει και μία άλλη εταιρεία, η Thales», είπε η κ. Παπαδάκου, για να ρωτήσει «μήπως θυμάστε εκείνο το Γάλλο τον Ζοσεράν τον επικεφαλής της Thales που είχε καταθέσει στη γερμανική Δικαιοσύνη για το C4I, ότι «εμείς δεν πήραμε το έργο γιατί κάποιοι ραντίσανε πιο ψηλά»; Ότι ο αντιπρόσωπος της Thales εδώ του έλεγε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου έπαιρνε μίζα για τα εξοπλιστικά, 10%-12%;».
Συμμετείχε λοιπόν και η Thales και ο Γερμανός που καταθέτει εμπλέκει και την Thales, που έτσι κι αλλιώς εμπλέκεται για δωροδοκία επί Παπαντωνίου για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού.
«Όταν η κατάθεση έχει δοθεί το 2010, όταν η αποκάλυψη του σκανδάλου έχει γίνει και σε ελληνικά ΜΜΕ (όπως στο Βήμα), μιλάμε για γνωστή υπόθεση. Πώς είναι δυνατόν να τα μαθαίνουμε όλα αυτά το 2018 και με πρωτοβουλία της νέας ηγεσίας της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, της κ. Τουλουπάκη;», αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.
Διώκονται αυτοί που τα έδωσαν, δεν έχουν βρεθεί αυτοί που τα πήραν
Η κ. Παπαδάκου ανέφερε στη συνέχεια ότι «η δίωξη ενεργητικής δωροδοκίας αφορά δύο στελέχη του Μετρό και ένα ακόμη πρόσωπο. Διώκονται για ενεργητική δωροδοκία, αλλά δεν έχουν βρεθεί ως συνήθως, οι αποδέκτες».
Επίσης, «έχουν κατονομαστεί τα κόμματα, όπως έλεγε ο μάρτυρας «σε κάθε έργο τιμολογούσαμε για τα κόμματα ποσοστό 5%-7% μίζα». Αυτό σημαίνει πάρα πολλά εκατομμύρια», καθώς μόνο η προέκταση ήταν 1-1,5 δισ. ευρώ, δηλαδή τουλάχιστον 50-75 εκατ. ευρώ σε μίζες. Όπως σημείωσε, «τα έργα αυτά δεν έχουν σχέση με το τότε υπουργείο Μεταφορών, αλλά με το Δημοσίων Έργων (ΠΕΧΩΔΕ)».
Σημειώνεται ότι το εξεταζόμενο διάστημα υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ ήταν:
  • 2003-2004 στην τελευταία κυβέρνηση Σημίτη η Βάσω Παπανδρέου
  • 2004-2007 στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή ο Γιώργος Σουφλιάς
Εκτίμησε ότι υπήρχε «κεντρικός σχεδιασμός, όταν τα χρήματα πήγαιναν στο κόμμα, στα δύο μεγάλα κόμματα, δεν είναι μόνο τα υπουργεία. Εμπλέκονται οι ηγεσίες, πρέπει να ερωτηθούν».
Κλειδί ο εντοπισμός του «βαλιτσάκια» – οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ισόβια, θα μιλήσουν
«Χθες, έγινε η συμπληρωματική δίωξη, υπήρχε ήδη μία δίωξη, εναντίον των δύο στελεχών του Μετρό, για ενεργητική δωροδοκία, πρέπει να κάποτε να βρούμε την παθητική δωροδοκία, τους αποδέκτες αυτών των χρημάτων που είναι σίγουρα εκατομμύρια. Απλώς, η εισαγγελία Πρωτοδικών, ο κ. Ζαγοραίος, άσκησε δίωξη για την ύλη που του είχε σταλεί, δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη για παραπάνω», είπε η ίδια.
«Πρέπει επίσης επιτέλους να εντοπιστεί και ο «βαλιτσάκιας», ο επιχειρηματίας που τα μετέφερε … είναι θέμα ανάκρισης», προσέθεσε.
Η κ. Παπαδάκου εκτίμησε ότι αφού «ασκήθηκαν οι διώξεις για ενεργητική δωροδοκία με το νόμο 1608, περί καταχραστών του Δημοσίου. Αντιμετωπίζουν ισόβια οι άνθρωποι αυτοί. Υπό το βάρος όλων αυτών, νομίζω ότι θα μιλήσουν. Με τη νέα νομοθεσία, θα έχουν άλλη μεταχείριση, διαφορετική εάν μιλήσουν στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας, άλλη εάν μιλήσουν στην ανάκριση, άλλη εάν μιλήσουν μετά τη δίωξη».
Οι δηλώσεις Τζανακόπουλου
Στο θέμα αναφέρθηκε εκτενώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λέγοντας ότι «κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότερες αποκαλύψεις για εκτεταμένες πρακτικές διαφθοράς τα προηγούμενα 25 χρόνια τουλάχιστον βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μετά την δικογραφία που αφορά τις παράνομες πρακτικές της Novartis, ήρθε η  προ ημερών κατάθεση του πρώην υπεύθυνου οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κου Αυγερινού σύμφωνα με την οποία το 1 εκατ. μάρκα που η Siemens είχε παραδώσει στον κο Τσουκάτο κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ».
«Χθες, οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές -προφανώς συμμετέχοντας σε μια νέα σκευωρία που οργάνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός- διαβίβασαν στοιχεία στις αντίστοιχες ελληνικές, σύμφωνα με τα οποία κρατικοί αξιωματούχοι δωροδοκούνταν από την γερμανική εταιρία Deutsche Bahn για να αναθέτουν έργα του ΜΕΤΡΟ σε συγκεκριμένη κοινοπραξία, στην οποία συμμετείχε και η εταιρία Thales. Από τα στοιχεία εξάλλου προκύπτει ότι για κάθε δημόσιο έργο την περίοδο από το 2003 ως το 2007 υπήρχε και συγκεκριμένη κοστολόγηση της μίζας στο 7% της αξίας του έργου, που κατευθύνονταν στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Το πολιτικό συμπέρασμα που προκύπτει από όλα αυτά», συνέχισε, «είναι ότι οι ανεξέλεγκτες πρακτικές διαφθοράς που αναπτύχθηκαν στην χώρα τις προηγούμενες δεκαετίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και προετοίμασαν το έδαφος για την μεγάλη κρίση του 2009-2010. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αντί να επιχειρούν επομένως με κωμικά επιχειρήματα να δημιουργήσουν επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς – τέτοια είναι εξάλλου η πρόταση για  την συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης εναντίον των τριών Υπουργών της σημερινής κυβέρνησης που κατέθεσε χθες η Νέα Δημοκρατία– καλό θα ήταν να επιδεικνύουν μεγαλύτερη σεμνότητα και να αναγνωρίσουν τις απαράγραπτες και τεράστιες ευθύνες τους καθώς ήταν οι δικές τους αθλιότητες που οδήγησαν την χώρα στο χείλος της καταστροφής και στη μνημονιακή περιπέτεια».
«Πάει λοιπόν πάρα πολύ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ της Siemens, της Novartis, των εξοπλιστικών, των υπερκοστολογημένων δημοσίων έργων και των θαλασσοδανείων ύψους 400 εκατ. ευρώ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που είχαν κάνει κανόνα «την πρακτική της βαλίτσας» να κάνουν μαθήματα ηθικής στην σημερινή κυβέρνηση. Τόσο ο κος Μητσοτάκης όσο και η κα Γεννηματά οφείλουν σήμερα κιόλας αντί να κουνάνε το δάχτυλο παριστάνοντας τους ηθικά άμεμπτους να αναλάβουν την ευθύνη τους και με ταπεινότητα να ζητήσουν τουλάχιστον μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.
«Από τη δική μας μεριά επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους ότι αναγνωρίζοντας τη δίκαιη απαίτηση του ελληνικού λαού θα κάνουμε τις θεσμικά επιβεβλημένες κινήσεις με σεβασμό στο νόμο και το Σύνταγμα ώστε να αναδειχθούν οι πραγματικοί υπαίτιοι και να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη» κατέληξε όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Διαδώστε το!

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ / ΣΥΣΤΑΣΗ :

ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ / ΣΥΣΤΑΣΗ : ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ

Εξώδικο φωτιά απέστειλαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις στους Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένο

Ολόκληρο το Εξώδικο των Παμμακεδονικών στον Υπ. Εξωτερικών

Εξώδικο απέστειλαν σήμερα Δευτέρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά, η Παμμακεδονική Ένωση N. Αφρικής και η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και τον Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο για το θέμα της Μακεδονίας.
Ολόκληρο το Εξώδικο προς τον κ. Κοτζιά είναι το εξής:
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
-Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, που εδρεύει στα Γιαννιτσά, οδό Δημάρχου Στάμκου 1, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον πρόεδρό του Γεώργιο Τάτσιο, κάτοικο Ν. Πετριτσίου Σερρών
-Της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά που εδρεύει στο Μόντρεαλ Καναδά, 10 Βonacres Avenue, Sacreborough, Ontario, M1C2P7, Canada, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της Χρήστο Καράτζιο του Αργύρη, κάτοικο Μόντρεαλ Καναδά, 407 rue des Alismas, Laval, Quebec, Canada, H7X4H5
-Της Παμμακεδονικής Ένωσης N. Αφρικής, που εδρεύει στο Γιοχάνεσμπουργκ Ν. Αφρικής, cnr Wychwood Rd & Lobelia Rd, Germiston, Gauteng, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της Αμύντα Παπαθανασίου, κάτοικο Γιοχάνεσμπουργκ, οδού 3 Witpendoring str, Roodekrans, S. Africa.
-Της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας, που εδρεύει, 470 Queens Parade, Clifton Hill, Vivtoria, 3068, Australia,όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της Παναγιώτη Ιασωνίδη του Γεωργίου, κάτοικο 57 Rathmullen Quadrant,Doncaster, Victoria, 3108, Australia,
Άπασες οι ως άνω ομοσπονδίες και ενώσεις, 2η έως 4η, εκπροσωπούμενες βάσει ειδικού πληρεξουσίου και ειδικής εντολής προς υπογραφήν της παρούσας από την Κατερίνα Γκατζούλη (συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών Υφηλίου), κάτοικο 25 Rogers Street, Dover NH 03820 USA .
ΚΑΤΑ
Του Υπουργού Εξωτερικών Νικόλαου Κοτζιά, κατοίκου Αθηνών, οδός Βασ. Σοφίας, αρ. 5
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε Έλληνες πολίτες. Εκτός τούτου, ειδικότερα δραστηριοποιούμαστε εκ του καταστατικού των σωματείων που εκπροσωπούμε, με σκοπό την προάσπιση του ονόματος και των εδαφών της Μακεδονίας μας και την μη συμπερίληψή του στην ονομασία της γείτονος χώρας των Σκοπίων.
Το γεγονός ότι η παραχώρηση του δικαιώματος της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας από τα Σκόπια, σημαίνει παραχώρηση, λιγότερο ή περισσότερο βραχυπρόθεσμη, των εδαφών της Μακεδονίας μας, δεν είναι ασφαλώς δικιά μας επινόηση.
Αφενός, οι 371 πιο γνωστοί αρχαιολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίου στον κόσμο, σε επιστολή τους προς τον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ομπάμα, στις 18 Μαϊου 2009, επέστησαν την προσοχή του στο γεγονός ότι η ανεπίτρεπτη παραχάραξη της ιστορίας που συμβαίνει διά της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ του κράτους αυτού ως «κάτι Μακεδονία», θα δικαιώσει τις εδαφικές τους βλέψεις για διέξοδο προς το Αιγαίο Πέλαγος μέσω της Θεσσαλονίκης, και θα προκαλέσει την δημιουργία νέου κράτους, του από παλιά ανιστόρητα επιδιωκόμενου ως Μακεδονία του Αιγαίου.
Απόσπασμα της επιστολής αυτής: «Αυτή η πράξη, (της αναγνώρισης από της ΗΠΑ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας το 2004, αναφέρουν χαρακτηριστικά), όχι μόνο κατέλυσε γεωγραφικά και ιστορικά δεδομένα, αλλά και έδωσε έναυσμα να ξεσπάσει μία επικίνδυνη επιδημία ιστορικού ρεβιζιονισμού, του οποίου το πιο προφανές σύμπτωμα, είναι η καταχρηστική οικειοποίηση από την κυβέρνηση των Σκοπίων του πιο διάσημου Μακεδόνα, του Μέγα Αλέξανδρου.
Πιστεύουμε ότι αυτή η ανοησία έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία δουλειά να υποστηρίζουν την παραποίηση της ιστορίας. Η εν λόγω περιοχή, με τη σύγχρονη πρωτεύουσά της τα Σκόπια, ονομαζόταν στην αρχαιότητα Παιονία. Τα όρη Βαρνούς και Όρβηλος (που σχηματίζουν σήμερα τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας) αποτελούν ένα φυσικό όριο που χώριζε και χωρίζει τη Μακεδονία από τη βόρεια γείτονά της. Η μόνη πραγματική σύνδεση βρίσκεται κατά μήκος του Αξιού/Βαρδάρη ποταμού αλλά ακόμα και αυτή η κοιλάδα ‘δεν σχηματίζει μία δίοδο επικοινωνίας γιατί τέμνεται από χαράδρες’…… Δεν κατανοούμε πώς οι σύγχρονοι κάτοικοι της αρχαίας Παιονίας, που μιλούν Σλάβικα—μια γλώσσα που εισήχθη στα Βαλκάνια περίπου μια χιλιετία μετά το θάνατο του Αλέξανδρου—μπορούν να διεκδικούν τον Αλέξανδρο για εθνικό τους ήρωα. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν εξολοκλήρου και αδιαμφισβήτητα Έλληνας. Ο προ-προ-προπάππος του, Αλέξανδρος Α΄, αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου η συμμετοχή επιτρεπόταν μόνο σε Έλληνες………….
Ο Αλέξανδρος είχε μαζί του σε όλες του τις εκστρατείες την έκδοση του Αριστοτέλη της Ιλιάδας του Ομήρου. Ο Αλέξανδρος διέδωσε την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό σε όλη του την αυτοκρατορία, ιδρύοντας πόλεις και εγκαθιστώντας εκπαιδευτικά κέντρα. Εξ’ ού και βρίσκουμε επιγραφές που αφορούν χαρακτηριστικούς ελληνικούς θεσμούς όπως είναι το γυμνάσιο τόσο μακριά όσο στο Αφγανιστάν. Είναι γραμμένες στα Ελληνικά.
Προκύπτουν οι εξής ερωτήσεις: Γιατί ήταν η Ελληνική γλώσσα η lingua franca σε όλη την επικράτεια του Αλέξανδρου αν αυτός ήταν ΄Μακεδόνας’; Γιατί γράφτηκε η Καινή Διαθήκη στα Ελληνικά;
Οι απαντήσεις είναι ξεκάθαρες: ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, όχι Σλάβος, και οι Σλάβοι και η γλώσσα τους δεν σχετίζονταν με τον Αλέξανδρο ή την πατρίδα του παρά 1000 χρόνια αργότερα. Αυτό μας φέρνει πίσω στη γεωγραφική περιοχή που ήταν γνωστή στην αρχαιότητα ως Παιονία. Γιατί οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτήν την περιοχή σήμερα αποκαλούν τους εαυτούς τους Μακεδόνες και τη χώρα τους Μακεδονία; Γιατί να κλέψουν μια απόλυτα ελληνική μορφή για εθνικό τους ήρωα;………………
Οι παραδόσεις της αρχαίας Παιονίας, ωστόσο, θα μπορούσαν να υιοθετηθούν από τους τωρινούς κατοίκους αυτής της γεωγραφικής περιοχής, με αρκετά αιτιολογικά. Η επέκταση του γεωγραφικού όρου ‘ Μακεδονία’ ώστε να καλύπτει τη νότια Γιουγκοσλαβία δεν μπορεί να υιοθετηθεί όμως. Ακόμα και στον ύστερο 19ο αι. αυτή η λάθος χρήση υπονοούσε μη υγιείς εδαφικές βλέψεις.
Το ίδιο κίνητρο βρίσκεται και σε σχολικούς χάρτες που δείχνουν την ψευδο-μεγάλη Μακεδονία να εκτείνεται από τα Σκόπια μέχρι τον Όλυμπο και να επιγράφεται στα Σλαβικά. Ο ίδιος χάρτης και οι διεκδικήσεις του βρίσκεται σε ημερολόγια, αυτοκόλλητα αυτοκινήτων, χαρτονομίσματα κλπ που κυκλοφορούν στο νέο κράτος από τότε που διακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Γιουγκοσλαβία το 1991. Γιατί να επιχειρεί μια τέτοια ιστορική ανοησία μια φτωχή νέα χώρα, εσωτερική και περικυκλωμένη από στεριά; Γιατί να κοροϊδεύει θρασύτατα και να προκαλεί τη γείτονά της;
Όπως και να θέλει κανείς να χαρακτηρίσει μια τέτοια συμπεριφορά, σίγουρα δεν πρόκειται για πίεση για ιστορική ακρίβεια, ούτε για σταθερότητα στα Βαλκάνια. Είναι λυπηρό ότι οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει και ενθαρρύνει τέτοια συμπεριφορά. Στρεφόμαστε σε Εσάς, Κύριε Πρόεδρε, για να ξεκαθαρίσετε στην κυβέρνηση των Σκοπίων ότι δεν μπορεί να εισέλθει στην οικογένεια των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ όσο επιχειρεί να οικοδομήσει την εθνική της ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας. Η κοινωνία μας από κοινού δεν μπορεί να επιβιώσει όταν η ιστορία αγνοείται, πολύ λιγότερο δε όταν η ιστορία κατασκευάζεται για να εξυπηρετήσει αμφίβολα κίνητρα.
Με εκτίμηση,
NAME TITLE INSTITUTION
Harry C. Avery, Professor of Classics, University of Pittsburgh (USA)
Dr. Dirk Backendorf. Akademie der Wissenschaften und der Literatur Mainz (Germany)
Elizabeth C. Banks, Associate Professor of Classics (ret.), University of Kansas (USA)
Luigi Beschi, professore emerito di Archeologia Classica, Università di Firenze (Italy)
Josine H. Blok, professor of Ancient History and Classical Civilization, Utrecht University (The Netherlands)
Alan Boegehold, Emeritus Professor of Classics, Brown University (USA)
Efrosyni Boutsikas, Lecturer of Classical Archaeology, University of Kent (UK)
Keith Bradley, Eli J. and Helen Shaheen Professor of Classics, Concurrent Professor of History, University of Notre Dame (USA)
Stanley M. Burstein, Professor Emeritus, California State University, Los Angeles (USA)
Francis Cairns, Professor of Classical Languages, The Florida State University (USA)
John McK. Camp II, Agora Excavations and Professor of Archaeology, ASCSA, Athens (Greece)
Paul Cartledge, A.G. Leventis Professor of Greek Culture, University of Cambridge (UK)
Paavo Castrén, Professor of Classical Philology Emeritus, University of Helsinki (Finland)
William Cavanagh, Professor of Aegean Prehistory, University of Nottingham (UK)
Angelos Chaniotis, Professor, Senior Research Fellow, All Souls College, Oxford (UK)
Paul Christesen, Professor of Ancient Greek History, Dartmouth College (USA)
Ada Cohen, Associate Professor of Art History, Dartmouth College (USA)
Randall M. Colaizzi, Lecturer in Classical Studies, University of Massachusetts-Boston (USA)
Kathleen M. Coleman, Professor of Latin, Harvard University (USA)
Michael B. Cosmopoulos, Ph.D., Professor and Endowed Chair in Greek Archaeology, University of Missouri-St. Louis (USA)
Kevin F. Daly, Assistant Professor of Classics, Bucknell University (USA)
Wolfgang Decker, Professor emeritus of sport history, Deutsche Sporthochschule, Köln (Germany)
Luc Deitz, Ausserplanmässiger Professor of Mediaeval and Renaissance Latin, University of Trier (Germany), and Curator of manuscripts and rare books, National Library of Luxembourg (Luxembourg)
Michael Dewar, Professor of Classics, University of Toronto (Canada)
John D. Dillery, Associate Professor of Classics, University of Virginia (USA)
Sheila Dillon, Associate Professor, Depts. of Art, Art History & Visual Studies and Classical Studies, Duke University (USA)
Douglas Domingo-Forasté, Professor of Classics, California State University, Long Beach (USA)
Pierre Ducrey, professeur honoraire, Université de Lausanne (Switzerland)
Roger Dunkle, Professor of Classics Emeritus, Brooklyn College, City University of New York (USA)
Michael M. Eisman, Associate Professor Ancient History and Classical Archaeology, Department of History, Temple University (USA)
Mostafa El-Abbadi, Professor Emeritus, University of Alexandria (Egypt)
R. Malcolm Errington, Professor für Alte Geschichte (Emeritus) Philipps-Universität, Marburg (Germany)
Panagiotis Faklaris, Assistant Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki (Greece)
Denis Feeney, Giger Professor of Latin, Princeton University (USA)
Elizabeth A. Fisher, Professor of Classics and Art History, Randolph-Macon College (USA)
Nick Fisher, Professor of Ancient History, Cardiff University (UK)
R. Leon Fitts, Asbury J Clarke Professor of Classical Studies, Emeritus, FSA, Scot., Dickinson Colllege (USA)
John M. Fossey FRSC, FSA, Emeritus Professor of Art History (and Archaeology), McGill Univertsity, Montreal, and Curator of Archaeology, Montreal Museum of Fine Arts (Canada)
Robin Lane Fox, University Reader in Ancient History, New College, Oxford (UK)
Rainer Friedrich, Professor of Classics Emeritus, Dalhousie University, Halifax, N.S. (Canada)
Heide Froning, Professor of Classical Archaeology, University of Marburg (Germany)
Peter Funke, Professor of Ancient History, University of Muenster (Germany)
Traianos Gagos, Professor of Greek and Papyrology, University of Michigan (USA)
Robert Garland, Roy D. and Margaret B. Wooster Professor of the Classics, Colgate University, Hamilton NY (USA)
Douglas E. Gerber, Professor Emeritus of Classical Studies, University of Western Ontario (Canada)
Hans R. Goette, Professor of Classical Archaeology, University of Giessen (Germany); German Archaeological Institute, Berlin (Germany)
Sander M. Goldberg, Professor of Classics, UCLA (USA)
Erich S. Gruen, Gladys Rehard Wood Professor of History and Classics, Emeritus, University of California, Berkeley (USA)
Christian Habicht, Professor of Ancient History, Emeritus, Institute for Advanced Study, Princeton (USA)
Donald C. Haggis, Nicholas A. Cassas Term Professor of Greek Studies, University of North Carolina at Chapel Hill (USA)
Judith P. Hallett, Professor of Classics, University of Maryland, College Park, MD (USA)
Prof. Paul B. Harvey, Jr. Head, Department of Classics and Ancient Mediterranean Studies, The Pennsylvania State University (USA)
Eleni Hasaki, Associate Professor of Classical Archaeology, University of Arizona (USA)
Miltiades B. Hatzopoulos, Director, Research Centre for Greek and Roman Antiquity, National Research Foundation, Athens (Greece)
Wolf-Dieter Heilmeyer, Prof. Dr., Freie Universität Berlin und Antikensammlung der Staatlichen Museen zu Berlin (Germany)
Steven W. Hirsch, Associate Professor of Classics and History, Tufts University (USA)
Karl-J. Hölkeskamp, Professor of Ancient History, University of Cologne (Germany)
Frank L. Holt, Professor of Ancient History, University of Houston (USA)
Dan Hooley, Professor of Classics, University of Missouri (USA)
Meredith C. Hoppin, Gagliardi Professor of Classical Languages, Williams College, Williamstown, MA (USA)
Caroline M. Houser, Professor of Art History Emerita, Smith College (USA) and Affiliated Professor, University of Washington (USA)
Georgia Kafka, Visiting Professor of Modern Greek Language, Literature and History, University of New Brunswick (Canada)
Anthony Kaldellis, Professor of Greek and Latin, The Ohio State University (USA)
Andromache Karanika, Assistant Professor of Classics, University of California, Irvine (USA)
Robert A. Kaster, Professor of Classics and Kennedy Foundation Professor of Latin, Princeton University (USA)
Vassiliki Kekela, Adjunct Professor of Greek Studies, Classics Department, Hunter College, City University of New York (USA)
Dietmar Kienast, Professor Emeritus of Ancient History, University of Duesseldorf (Germany)
Karl Kilinski II, University Distinguished Teaching Professor, Southern Methodist University (USA)
Dr. Florian Knauss, associate director, Staatliche Antikensammlungen und Glyptothek Muenchen (Germany)
Denis Knoepfler, Professor of Greek Epigraphy and History, Collège de France (Paris)
Ortwin Knorr, Associate Professor of Classics, Willamette University (USA)
Robert B. Koehl, Professor of Archaeology, Department of Classical and Oriental Studies Hunter College, City University of New York (USA)
Georgia Kokkorou-Alevras, Professor of Classical Archaeology, University of Athens (Greece)
Ann Olga Koloski-Ostrow, Associate Professor and Chair, Department of Classical Studies, Brandeis University (USA)
Eric J. Kondratieff, Assistant Professor of Classics and Ancient History, Department of Greek & Roman Classics, Temple University
Haritini Kotsidu, Apl. Prof. Dr. für Klassische Archäologie, Goethe-Universität, Frankfurt/M. (Germany)
Lambrini Koutoussaki, Dr., Lecturer of Classical Archaeology, University of Zürich (Switzerland)
David Kovacs, Hugh H. Obear Professor of Classics, University of Virginia (USA)
Peter Krentz, W. R. Grey Professor of Classics and History, Davidson College (USA)
Friedrich Krinzinger, Professor of Classical Archaeology Emeritus, University of Vienna (Austria)
Michael Kumpf, Professor of Classics, Valparaiso University (USA)
Donald G. Kyle, Professor of History, University of Texas at Arlington (USA)
Prof. Dr. Dr. h.c. Helmut Kyrieleis, former president of the German Archaeological Institute, Berlin (Germany)
Gerald V. Lalonde, Benedict Professor of Classics, Grinnell College (USA)
Steven Lattimore, Professor Emeritus of Classics, University of California, Los Angeles (USA)
Francis M. Lazarus, President, University of Dallas (USA)
Mary R. Lefkowitz, Andrew W. Mellon Professor in the Humanities, Emerita, Wellesley College (USA)
Iphigeneia Leventi, Assistant Professor of Classical Archaeology, University of Thessaly (Greece)
Daniel B. Levine, Professor of Classical Studies, University of Arkansas (USA)
Christina Leypold, Dr. phil., Archaeological Institute, University of Zurich (Switzerland)
Vayos Liapis, Associate Professor of Greek, Centre d’Études Classiques & Département de Philosophie, Université de Montréal (Canada)
Hugh Lloyd-Jones, Professor of Greek Emeritus, University of Oxford (UK)
Yannis Lolos, Assistant Professor, History, Archaeology, and Anthropology, University of Thessaly (Greece)
Stanley Lombardo, Professor of Classics, University of Kansas, USA
Anthony Long, Professor of Classics and Irving G. Stone Professor of Literature, University of California, Berkeley (USA)
Julia Lougovaya, Assistant Professor, Department of Classics, Columbia University (USA)
A.D. Macro, Hobart Professor of Classical Languages emeritus, Trinity College (USA)
John Magee, Professor, Department of Classics, Director, Centre for Medieval Studies, University of Toronto (Canada)
Dr. Christofilis Maggidis, Associate Professor of Archaeology, Dickinson College (USA)
Jeannette Marchand, Assistant Professor of Classics, Wright State University, Dayton, Ohio (USA)
Richard P. Martin, Antony and Isabelle Raubitschek Professor in Classics, Stanford University
Maria Mavroudi, Professor of Byzantine History, University of California, Berkeley (USA)
Alexander Mazarakis Ainian, Professor of Classical Archaeology, University of Thessaly (Greece)
James R. McCredie, Sherman Fairchild Professor emeritus; Director, Excavations in Samothrace Institute of Fine Arts, New York University (USA)
James C. McKeown, Professor of Classics, University of Wisconsin-Madison (USA)
Robert A. Mechikoff, Professor and Life Member of the International Society of Olympic Historians, San Diego State University (USA)
Andreas Mehl, Professor of Ancient History, Universitaet Halle-Wittenberg (Germany)
Harald Mielsch, Professor of Classical Archeology, University of Bonn (Germany)
Stephen G. Miller, Professor of Classical Archaeology Emeritus, University of California, Berkeley (USA)
Phillip Mitsis, A.S. Onassis Professor of Classics and Philosophy, New York University (USA)
Peter Franz Mittag, Professor für Alte Geschichte, Universität zu Köln (Germany)
David Gordon Mitten, James Loeb Professor of Classical Art and Archaeology, Harvard University (USA)
Margaret S. Mook, Associate Professor of Classical Studies, Iowa State University (USA)
Anatole Mori, Associate Professor of Classical Studies, University of Missouri- Columbia (USA)
Jennifer Sheridan Moss, Associate Professor, Wayne State University (USA)
Ioannis Mylonopoulos, Assistant Professor of Greek Art History and Archaeology, Columbia University, New York (USA).
Richard Neudecker, PD of Classical Archaeology, Deutsches Archäologisches Institut Rom (Italy)
James M.L. Newhard, Associate Professor of Classics, College of Charleston (USA)
Carole E. Newlands, Professor of Classics, University of Wisconsin, Madison (USA)
John Maxwell O’Brien, Professor of History, Queens College, City University of New York (USA)
James J. O’Hara, Paddison Professor of Latin, The University of North Carolina, Chapel Hill (USA)
Martin Ostwald, Professor of Classics (ret.), Swarthmore College and Professor of Classical Studies (ret.), University of Pennsylvania (USA)
Olga Palagia, Professor of Classical Archaeology, University of Athens (Greece)
Vassiliki Panoussi, Associate Professor of Classical Studies, The College of William and Mary (USA)
Maria C. Pantelia, Professor of Classics, University of California, Irvine (USA)
Pantos A.Pantos, Adjunct Faculty, Department of History, Archaeology and Social Anthropology, University of Thessaly (Greece)
Anthony J. Papalas, Professor of Ancient History, East Carolina University (USA)
Nassos Papalexandrou, Associate Professor, The University of Texas at Austin (USA)
Polyvia Parara, Visiting Assistant Professor of Greek Language and Civilization, Department of Classics, Georgetown University (USA)
Richard W. Parker, Associate Professor of Classics, Brock University (Canada)
Robert Parker, Wykeham Professor of Ancient History, New College, Oxford (UK)
Anastasia-Erasmia Peponi, Associate Professor of Classics, Stanford University (USA)
Jacques Perreault, Professor of Greek archaeology, Université de Montréal, Québec (Canada)
Yanis Pikoulas, Associate Professor of Ancient Greek History, University of Thessaly (Greece)
John Pollini, Professor of Classical Art & Archaeology, University of Southern California (USA)
David Potter, Arthur F. Thurnau Professor of Greek and Latin. The University of Michigan (USA)
Robert L. Pounder, Professor Emeritus of Classics, Vassar College (USA)
Nikolaos Poulopoulos, Assistant Professor in History and Chair in Modern Greek Studies, McGill University (Canada)
William H. Race, George L. Paddison Professor of Classics, University of North Carolina at Chapel Hill (USA)
John T. Ramsey, Professor of Classics, University of Illinois at Chicago (USA)
Karl Reber, Professor of Classical Archaeology, University of Lausanne (Switzerland)
Rush Rehm, Professor of Classics and Drama, Stanford University (USA)
Werner Riess, Associate Professor of Classics, The University of North Carolina at Chapel Hill (USA)
Robert H. Rivkin, Ancient Studies Department, University of Maryland Baltimore County (USA)
Barbara Saylor Rodgers, Professor of Classics, The University of Vermont (USA)
Robert H. Rodgers. Lyman-Roberts Professor of Classical Languages and Literature, University of Vermont (USA)
Nathan Rosenstein, Professor of Ancient History, The Ohio State University (USA)
John C. Rouman, Professor Emeritus of Classics, University of New Hampshire, (USA)
Dr. James Roy, Reader in Greek History (retired), University of Nottingham (UK)
Steven H. Rutledge, Associate Professor of Classics, Department of Classics, University of Maryland, College Park (USA)
Christina A. Salowey, Associate Professor of Classics, Hollins University (USA)
Guy D. R. Sanders, Resident Director of Corinth Excavations, The American School of Classical Studies at Athens (Greece)
Theodore Scaltsas, Professor of Ancient Greek Philosophy, University of Edinburgh (UK)
Thomas F. Scanlon, Professor of Classics, University of California, Riverside (USA)
Bernhard Schmaltz, Prof. Dr. Archäologisches Institut der CAU, Kiel (Germany)
Rolf M. Schneider, Professor of Classical Archaeology, Ludwig-Maximilians- Universität München (Germany)
Peter Scholz, Professor of Ancient History and Culture, University of Stuttgart (Germany)
Christof Schuler, director, Commission for Ancient History and Epigraphy of the German Archaeological Institute, Munich (Germany)
Paul D. Scotton, Assoociate Professor Classical Archaeology and Classics, California State University Long Beach (USA)
Danuta Shanzer, Professor of Classics and Medieval Studies, The University of Illinois at Urbana-Champaign and Fellow of the Medieval Academy of America (USA)
James P. Sickinger, Associate Professor of Classics, Florida State University (USA)
Marilyn B. Skinner 
Professor of Classics, 
University of Arizona (USA)
Niall W. Slater, Samuel Candler Dobbs Professor of Latin and Greek, Emory University (USA)
Peter M. Smith, Associate Professor of Classics, University of North Carolina at Chapel Hill (USA)
Dr. Philip J. Smith, Research Associate in Classical Studies, McGill University (Canada)
Susan Kirkpatrick Smith Assistant Professor of Anthropology Kennesaw State University (USA)
Antony Snodgrass, Professor Emeritus of Classical Archaeology, University of Cambridge (UK)
Theodosia Stefanidou-Tiveriou, Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki (Greece).
Andrew Stewart, Nicholas C. Petris Professor of Greek Studies, University of California, Berkeley (USA)
Oliver Stoll, Univ.-Prof. Dr., Alte Geschichte/ Ancient History,Universität Passau (Germany)
Richard Stoneman, Honorary Fellow, University of Exeter (England)
Ronald Stroud, Klio Distinguished Professor of Classical Languages and Literature Emeritus, University of California, Berkeley (USA)
Sarah Culpepper Stroup, Associate Professor of Classics, University of Washington (USA)
Nancy Sultan, Professor and Director, Greek & Roman Studies, Illinois Wesleyan University (USA)
David W. Tandy, Professor of Classics, University of Tennessee (USA)
James Tatum, Aaron Lawrence Professor of Classics, Dartmouth College
Martha C. Taylor, Associate Professor of Classics, Loyola College in Maryland
Petros Themelis, Professor Emeritus of Classical Archaeology, Athens (Greece)
Eberhard Thomas, Priv.-Doz. Dr.,Archäologisches Institut der Universität zu Köln (Germany)
Michalis Tiverios, Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki (Greece)
Michael K. Toumazou, Professor of Classics, Davidson College (USA)
Stephen V. Tracy, Professor of Greek and Latin Emeritus, Ohio State University (USA)
Prof. Dr. Erich Trapp, Austrian Academy of Sciences/Vienna resp. University of Bonn (Germany)
Stephen M. Trzaskoma, Associate Professor of Classics, University of New Hampshire (USA)
Vasiliki Tsamakda, Professor of Christian Archaeology and Byzantine History of Art, University of Mainz (Germany)
Christopher Tuplin, Professor of Ancient History, University of Liverpool (UK)
Gretchen Umholtz, Lecturer, Classics and Art History, University of Massachusetts, Boston (USA)
Panos Valavanis, Professor of Classical Archaeology, University of Athens (Greece)
Athanassios Vergados, Visiting Assistant Professor of Classics, Franklin & Marshall College, Lancaster, PA
Christina Vester, Assistant Professor of Classics, University of Waterloo (Canada)
Emmanuel Voutiras, Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki (Greece)
Speros Vryonis, Jr., Alexander S. Onassis Professor (Emeritus) of Hellenic Civilization and Culture, New York University (USA)
Michael B. Walbank, Professor Emeritus of Greek, Latin & Ancient History, The University of Calgary (Canada)
Bonna D. Wescoat, Associate Professor, Art History and Ancient Mediterranean Studies, Emory University (USA)
E. Hector Williams, Professor of Classical Archaeology, University of British Columbia (Canada)
Roger J. A. Wilson, Professor of the Archaeology of the Roman Empire, and Director, Centre for the Study of Ancient Sicily, University of British Columbia, Vancouver (Canada)
Engelbert Winter, Professor for Ancient History, University of Münster (Germany)
Timothy F. Winters, Ph.D. Alumni Assn. Distinguished Professor of Classics, Austin Peay State University (USA)
Michael Zahrnt, Professor für Alte Geschichte, Universität zu Köln (Germany)
Paul Zanker, Professor Emeritus of Classical Studies, University of Munich (Germany)»
Η επιστολή αυτή επιδόθηκε, καθώς προκύπτει από το κείμενό της που οι ίδιοι οι καθηγητές πανεπιστημίων σε ολόκληρο τον κόσμο έδωσαν στην δημοσιότητα, εκτός από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και στους:
J. Biden, Vice President, USA
H. Clinton, Secretary of State USA
P. Gordon, Asst. Secretary-designate, European and Eurasian Affairs
H.L Berman, Chair, House Committee on Foreign Affairs
I. Ros-Lehtinen, Ranking Member, House Committee on Foreign Affairs
J. Kerry, Chair, Senate Committee on Foreign Relations
R.G. Lugar, Ranking Member, Senate Committee on Foreign Relations
R. Menendez, United States Senator from New Jersey.».
Τα ονόματά τους και τα πανεπιστήμια στα οποία είναι καθηγητές, σε ολόκληρον τον κόσμο καθώς και την επιστολή τους, αποσπάσματα της οποίας, σας παραθέσαμε αυτούσια, διότι αν την είχατε υπόψιν σας ασφαλώς δεν θα προβαίνατε σε τοποθετήσεις και δεσμεύσεις της χώρας μας κατά την διαπραγμάτευση υπό τον Μάθιου Νίμιτς , σύμφωνα με τις οποίες η Ελληνική Δημοκρατία αποδέχεται να συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία στην ονομασία της γείτονος.
Διότι και μόνον από το κείμενο αυτής της επιστολής γίνεται απόλυτα κατανοητό και με μαθηματική ακρίβεια προβλέψιμο ότι η εκχώρηση της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας εκ μέρους της Ελλάδας στο κράτος των Σκοπίων, συνιστά εκχώρηση των εδαφών της Μακεδονίας. Η εκχώρηση της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας, επίσης, επιφέρει εκχώρηση του δικαιώματος αναθεώρησης της ιστορίας της Μακεδονίας. Αυτό συμβαίνει για να επιτευχθεί η χωρίς άλλο εκχώρηση των εδαφών από την Ελλάδα στα Σκόπια. Το όνομα αρκεί για να συμβεί η εκχώρηση της ιστορίας και των εδαφών της Μακεδονίας μας.
Αντιλαμβάνεστε επομένως πόσο λάθος κάνετε, αναφορικά με τα κίνητρα των διεκδικητών του ονόματος της Μακεδονίας μας, τον επερχόμενο κίνδυνο άμα τη παραχωρήσει του ονόματος και με την ιστορία και την γεωγραφία, για την οποία μίλησαν ως άνω οι εξέχοντες ειδικοί, καθηγητές πανεπιστημίου σε ολόκληρον τον κόσμο επαναλαμβάνω, αναφερόμενοι στην από 11/2/2018 ανακοίνωση σας εκ του υπουργείου Εξωτερικών «Γεωγραφικά, ο όρος αυτός αναφέρεται σε μια ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται στο σημερινό έδαφος διαφόρων βαλκανικών χωρών, με το μεγαλύτερο τμήμα της να βρίσκεται στην Ελλάδα και άλλα μικρότερα τμήματά της στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Βουλγαρία και την Αλβανία. Ο κύριος κορμός της ιστορικής Μακεδονίας κείται εντός των σημερινών ελληνικών συνόρων και καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα της ελληνικής επικράτειας που διαχρονικά ονομάζεται Μακεδονία, με σημερινό πληθυσμό περίπου 2,5 εκατομμύρια Έλληνες υπηκόους.»
Όχι μόνον οι επιφανέστεροι καθηγητές ιστορίας, αρχαιολογίας και κλασσικών σπουδών, στον κόσμο γνωρίζουν ότι η παραχώρηση του ονόματος σημαίνει παραχώρηση εδάφους, και αντέδρασαν σθεναρά στην παραχάραξη ιστορίας με σκοπό την αλλαγή των συνόρων της Ελλάδας μας, κατά την Μακεδονίας μας, αλλά και άλλοι, και μάλιστα οι απολύτως ενδιαφερόμενοι, δηλαδή Η ΙΔΙΑ Η γειτονική μας χώρα των Σκοπίων, ζητά το όνομα για να πάρει τα εδάφη.
Συγκεκριμένα, από το 1995 κι εντεύθεν, που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων η ενδιάμεση συμφωνία, μετά την εφαρμογή εμπάργκο από την Ελλάδα για χρονική περίοδο 20 μηνών, το γειτονικό μας κράτος, παρότι εξαρτάται απολύτως οικονομικά από την χώρα μας, παρότι επιθυμεί διατήρηση εμπορικών συναλλαγών, και δυνατότητα εισαγωγών εξαγωγών μέσω της Ελλάδας, παρότι επιθυμεί να εισέλθει στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, όπως διατείνεται, παρά ταύτα προέβη στην αδιανόητη πράξη, για αδύναμο συμβαλλόμενο έναντι δυνατού αντισυμβαλλομένου, της καταπάτησης όλων των όρων της ενδιάμεσης συμφωνίας!
Δηλαδή, όπως και σεις αποδέχεστε στην ανακοίνωσή Σας του υπουργείου εξωτερικών της 11/2/2018, η συμφωνία αυτή καταπατήθηκε μεγαλοπρεπώς και συνεχίζει η γειτονική χώρα να έχει ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, αναφορικά με τα εδάφη της Μακεδονίας μας, ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΜΦΥΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, που και σεις παραδέχεστε στην ανακοίνωσή σας, αλλά ανεξήγητα κι αδιανόητα παραβλέπετε:
Απόσπασμα της ανακοίνωσής σας:
« προβάλλοντας μεγαλοϊδεατικές εδαφικές βλέψεις κατά της Ελλάδας, μέσω της απεικόνισης σε χάρτες, σχολικά εγχειρίδια, βιβλία ιστορίας κλπ. ελληνικών εδαφών στην εδαφική επικράτεια μιας «μεγάλης» Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατά παράβαση των άρθρων 2, 3, 4 και 7.1,
• ενισχύοντας αλυτρωτικές διεκδικήσεις και υποδαυλίζοντας εθνικιστικά αισθήματα εντός της ελληνικής επικράτειας, κατά παράβαση του άρθρου 6.2,
• χρησιμοποιώντας την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Εθνών, στους οποίους έχει προσχωρήσει υπό την προϋπόθεση να χρησιμοποιεί την προσωρινή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, κατά παράβαση της σχετικής δεσμεύσεως που προβλέπει το άρθρο 11.1 (ακόμα και από το βήμα της 62ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο τότε Πρόεδρος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Branko Crvenkovski, είχε δηλώσει ότι «το όνομα της χώρας μου είναι και θα είναι Δημοκρατία της Μακεδονίας»),
• χρησιμοποιώντας σύμβολα, όπως ο Ήλιος της Βεργίνας, η χρήση των οποίων απαγορεύεται από την Ενδιάμεση Συμφωνία σύμφωνα με το άρθρο 7.2, καθώς και άλλα σύμβολα που ανήκουν στην ελληνική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά (μετονομασία αεροδρομίου Σκοπίων σε «Αλέξανδρος Μακεδών», έγερση αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, ονομασία οδικού άξονα Χ, στο τμήμα που διέρχεται από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ως «Αλέξανδρος ο Μακεδών», έγερση στα Σκόπια αψίδας «Πόρτα Μακεδονία» με αποτυπωμένες μορφές της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, του Ήλιου της Βεργίνας και επί της οποίας υπάρχει ρητή αναφορά σε «Μακεδονία του Αιγαίου», ανέγερση μνημείων στο Κατλάνοβο και στο Τέτοβο διακοσμημένων με τον Ήλιο της Βεργίνας, ανέγερση μνημείων στη Γευγελή, στον δήμο Γκαζί Μπαμπά των Σκοπίων με απεικονίσεις του Ήλιου της Βεργίνας και χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας», κ.λπ.),
• προβαίνοντας ή ανεχόμενη προκλητικές ενέργειες, οι οποίες υποδαυλίζουν εχθρότητα και φανατισμό, όπως η παραποίηση της ελληνικής σημαίας και η αντικατάσταση του χριστιανικού σταυρού με τη ναζιστική σβάστικα, οι προπηλακισμοί κατά ελληνικών επιχειρήσεων, επιχειρηματιών και τουριστών, αλυτρωτικά συνθήματα από σκοπιανούς οπαδούς σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, προκλητικές και προσβλητικές σε βάρος της Ελλάδας ενέργειες στο καρναβάλι της πόλης Βέβτσανι, το οποίο επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κ.ά.»
Επιπλέον στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, εμπλέχθηκε αυτοβούλως και ως μη ώφειλε η Τουρκία! Έχει θέση και άποψη επιβουλευτική για τα εδάφη μας, της Μακεδονίας υπέρ των Σκοπίων.
Ο Ερντογάν δήλωσε προ 3 εβδομάδων, πως «η Τουρκία δεν θα δεχθεί ΠΟΤΕ να εισέλθει στο ΝΑΤΟ η χώρα αυτή με όνομα που δεν θα συμπεριλαμβάνει τον όρο Μακεδονία».
Επίσης, η Τουρκία δήλωσε ανοιχτά την συμμαχία της με το κρατίδιο των Σκοπίων. Διά του προέδρου της Ερντογάν δήλωσε μιλώντας σε σύνοδο Βαλκάνιων μεταναστών στην Κωνσταντινούπολη στις 5/2/2018, πως «η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της «Μακεδονίας» (σ.σ. ΠΓΔΜ) στο συγκεκριμένο ζήτημα, απλώς επειδή η Ελλάδα δεν έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση» σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της ΠΓΔΜ, TV NOVA.
Ακόμη, ο τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και ΠΓΔΜ είναι αδελφικοί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Άγκυρα και Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αδελφούς μας μόνους. Θα είμαστε πάντα μαζί τους».
Γιατί άραγε ενδιαφέρεται τόσο ζωηρά η Τουρκία για το όνομα της Μακεδονίας να συμπεριλαμβάνεται στην ονομασία της γειτονικής μας χώρας; Η Τουρκία που με όλους τους τρόπους, έχει διαδηλώσει τις εδαφικές της βλέψεις εις βάρος της Ελλάδας και μάλιστα ασκεί κυριαρχία στο Αιγαίο; Ξεκάθαρα, η Τουρκία πράττει αυτά για να θεμελιώσει το δικαίωμα των Σκοπίων για επέκταση των εδαφών του εις βάρος της Μακεδονίας μας, με σύνορα ως τον Όλυμπο της Πιερίας μας. Και με άμεση συνέπεια φυσικά, η Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο να περιέλθει ευκολότερα στα χέρια της Τουρκίας.
Παρά ταύτα προβαίνετε στην αδιανόητη και ανεξήγητη, ιδίως ενόψει των ανωτέρω και δικών σας παραδοχών για εδαφικές βλέψεις της χώρας των Σκοπίων επί των εδαφών της Ελλάδας ιστορικά, παραδοχή παρακάτω στην ανακοίνωσή σας του υπουργείου εξωτερικών του οποίου προϊστασθε, ότι :
«Η Ελλάδα είναι σταθερή στην ειλικρινή επιθυμία της για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας στο ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει προτείνει ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο πλαίσιο διευθέτησης, το οποίο στοχεύει στην εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα του ονόματος. Η θέση μας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή».
Η θέση σας αυτή προφανώς αντίκειται στα συμφέροντα της Ελλάδας και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην δικαίωση των εδαφικών βλέψεων της γειτονικής μας χώρας που επαναλαμβάνω, είναι σύμφυτες με το όνομα της Μακεδονίας. Δίνεις το όνομα Μακεδονία, δίνεις την ιστορία της Μακεδονίας, δίνεις τα εδάφη της Μακεδονίας. ERGA OMNES όπως και σεις αναφέρετε.
Η θέση σας αυτή προφανώς αντίκειται στις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματός μας, όπως προσδιορίζεται από το Σύνταγμά μας, κατά το οποίο, άρθρο 1 Συντάγματος: «το πολίτευμα της Ελλάδας είναι προεδρευομένη κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αλλά θεμέλιό της είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους».
Διότι ποτέ ο ελληνικός λαός δεν έδωσε την ρητή εντολή του ή έστω την εξουσιοδότησή του στην κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές της 15ης Σεπτέμβρη 2015, να διαχειριστεί εν λευκώ το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας με εκχώρηση μάλιστα του ονόματος της Μακεδονίας, για πρώτη φορά στο ιστορικό της διαπραγμάτευσης αυτής, ως επίσημη θέση της Ελλάδας. Θέση προς την οποία, και καθ’υπόνοιαν ακόμα, ανέκαθεν, από τότε που προέκυψε το πρόβλημα, από το 1991 δηλαδή, ο ελληνικός λαός αντιτάχθηκε εξόφθαλμα και σθεναρά.
Η θέση που εκφράσατε, ως θέση της Ελλάδας, με την ανακοίνωσή σας την από 11/2/2018 (και κατ’επανάληψιν προφορικά), και είναι η θέση αυτή «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή», είναι, προφανώς, κατά την κρίση σας επωφελής για την Ελλάδα. Κατά την δική μας κρίση και εκτίμηση λειτουργεί εις βάρος της Ελλάδας και μάλιστα συνιστά εκ μέρους σας αδιανόητη εκχώρηση εδαφών λόγω της παραχώρησης του ονόματος.
Κατά την δική μας κρίση, επαληθεύεται έτσι, η ανακοίνωση της κας Μπενάκη στην ορκωμοσία Παπούλια στις 8/2/2005 «του γεγονότος» (δική της φράση επακριβώς), περί «περιορισμού των εθνικών συνόρων και ενός μέρους της εθνικής κυριαρχίας χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη».
Είτε η δική σας κρίση και ανάγνωση των γεγονότων είναι σωστή, και η εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία, λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας, είτε η δικιά μας κρίση και εκτίμηση ότι η εκχώρηση του ονόματος, λειτουργεί καταστροφικά εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ.
Ο ελληνικός λαός αντιτάχθηκε στην συντριπτική του πλειοψηφία, προς την προσωπική σας θέση αυτή, που εσείς προσπαθείτε να μετατρέψετε και χαρακτηρίζετε προς τον σκοπό αυτόν, ως θέση της Ελλάδας.
Μία θέση της Ελλάδας, καινοφανή, που η δικιά σας κυβέρνηση για πρώτη φορά εξέφρασε. Ως σήμερα καμία κυβέρνηση ποτέ, από το 1992 κι εντεύθεν, οπότε η θέση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ήταν «ΠΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στην ονομασία της γείτονος χώρας, δεν άλλαξε την θέση αυτή.
Μάλιστα δε, εξαιτίας του γεγονότος αυτού, η ελληνική κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2008 απείλησε με Βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ακριβώς επειδή ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (γνωστό στην ιστορία ως «βέτο της ελληνικής κυβέρνησης στο Βουκουρέστι»). Αποτέλεσμα της στάσης της τότε κυβέρνησης ήταν η ομόφωνη απόφαση 4/08, των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, με την οποία υιοθετήθηκαν οι ελληνικές θέσεις αναφορικά με το όνομα της γειτονικής χώρας και τα συναφή ζητήματα και η ανακοίνωση ανέφερε επί λέξει “Η συμμαχία θα ανανεώσει την πρόσκληση στην ΠΓΔΜ μόλις βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση για το ζήτημα της ονομασίας”, δηλαδή είπε ότι δεν μπορεί να ενταχθεί η χώρα αυτή στην συμμαχία αν προηγουμένως δεν λυθεί συναινετικά το θέμα της ονομασίας της με την Ελλάδα, (όχι υποχρεωτικά με τον όρο Μακεδονία να συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν).
Σε κάθε περίπτωση και σε όποια ανάγνωση των γεγονότων από το 1992 κι εντεύθεν αφορώντα το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και να προβαίνετε, ο ελληνικός λαός είναι αντίθετος στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.
Προς την κατεύθυνση αυτή, της ΑΠΟΛΥΤΗΣ αντίθεσης του ελληνικού λαού στην μετατροπή της προσωπικής σας θέσης σε ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, αλλά και της επίδοσης προς εσάς και την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε προσωπικά, ειδικής εντολής, δίκην δημοψηφίσματος, έλαβαν χώρα 2 συλλαλητήρια. Το πρώτο στην Θεσσαλονίκη στις 21/1/2018 και στην Αθήνα στις 4/2/2018, υπό την αιγίδα μας το πρώτο, με διοργανωτές εμάς το δεύτερο.
Στο πρώτο, που επιλέξατε να αγνοήσετε, κυβέρνηση και κρατικά μέσα ενημέρωσης, (αφού προηγουμένως είχατε αποκηρύξει όλοι οι θεσμικοί παράγοντες, κόμματα και εκκλησία), συμμετείχαν περί τις 550.000 έλληνες πολίτες που σας έδωσαν την ειδική εντολή, μετατρέποντας το συλλαλητήριο σε εθνοσυνέλευση, κι εκδίδοντας ειδικό ψήφισμα, να μην συμπεριλάβετε το όνομα Μακεδονία στην σύνθετη ονομασία της χώρας των Σκοπίων κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Το νόημα και τον όγκο του δεύτερου συλλαλητηρίου, της 4/2/18 στο Σύνταγμα, επιλέξατε να το διαστρέψετε. Το σχολιάσατε στο τουίτερ(!), αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς, στην καταγέλαστη και δόλια ανακοίνωση της Αστυνομίας, (ότι 140.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος σε αυτό). Και είπατε ότι «σήμερα διαψεύσθηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας».
Δεν θα ενσκήψουμε στον πειρασμό να σας υποδείξουμε ποιο είναι το καλό της πατρίδας. Ούτε αν επιτρέπεται να είναι ήσυχη η συνείδησή σας, με την μετακίνηση της θέσης της Ελλάδας από την πάγια μετά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών το 1992, «ΠΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στην ονομασία της γειτονικής χώρας. Όμως ρητά σας δηλώνουμε ότι δεν έχετε το δικαίωμα να μετατρέψετε την ως άνω προσωπική σας θέση σε θέση της Ελλάδας, άκοντος του ελληνικού λαού.
Με σαφήνεια θα σας πούμε: Αν μετά το συλλαλητήριο του 1,5-2 εκ πολιτών στο Σύνταγμα, (σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης BBC, CNN και λοιπά), η εντολή του ελληνικού λαού προς εσάς να μην συμπεριλάβετε ΕΠ’ΟΥΔΕΝΙ ΟΡΩ το όνομα της Μακεδονίας μας στην ονομασία της γειτονικής χώρας, (γιατί το όνομα ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΔΑΦΟΣ), δεν ήταν κατανοητή, σαφής και πλήρης για εσάς,
Σας καλούμε να προβείτε απαραιτήτως κι απαρεγκλίτως με πρότασή σας που θα γίνει πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, προς την βουλή, σε προκήρυξη δημοψηφίσματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 για κρίσιμο εθνικό θέμα. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος πρέπει να είναι σαφές και ξεκάθαρο:
«Να συμπεριλαμβάνεται το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ονομασία της χώρας των Σκοπίων; ΝΑΙ – ΟΧΙ»
και κανένα άλλο, ώστε να έχετε καθαρή την κρίση του ελληνικού λαού επί του θέματος, αφού δείχνετε να μην την αντιλαμβάνεστε ήδη.
Αν παρά ταύτα δεν προβείτε στα νόμιμα, δηλαδή στην προκήρυξη δημοψηφίσματος με το ως άνω ξεκάθαρο ερώτημα και κανένα άλλο, ώστε δεσμευτικά για εσάς και την κυβέρνησή σας να προκύψει η απάντηση του ελληνικού λαού, αλλά εξακολουθήσετε την αντισυνταγματική και αδιανόητη μετατροπή της προσωπικής σας θέσης σε θέση της ΕΛΛΑΔΑΣ, με το ως άνω εκπεφρασμένο πολλάκις περιεχόμενο, «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή», ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ, ότι διαπράττετε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, που προβλέπονται στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα 134 και 138 και που τιμωρούνται το μεν πρώτο με ισόβια κάθειρξη, το δε δεύτερο με θάνατο.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ’εκείνον προς τον οποίον απευθύνεται για να λάβει γνώση και να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες.
ΑΘΗΝΑ 12/2/2018
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΟΙ ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΚΑΛΟΥΝΤΕΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΤΣΙΟΣ για λογαριασμό της πρώτης εξωδίκως καλούσας
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ (κατ’εντολήν και για λογαριασμό των 2ης έως 4ης εξωδίκως καλουσών)

"Εθνικά Θέματα"
Σχόλιο The Secret Real Truth
Η (ανα)δημοσίευση άρθρων – αναλύσεων και ερευνών δεν συνεπάγεται αυτομάτως την υιοθέτηση του συνόλου της συλλογιστικής των συγγραφέων ή την απουσία διαφωνιών. Αυτό που σημαίνει είναι ότι το άρθρο έχει κριθεί ενδιαφέρον και χρήσιμο να το διαβάσουν οι ενδιαφερόμενοι για τα θέματα που πραγματεύεται, προς όφελος της απαραίτητης δημόσιας συζήτησης.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided