Παρασκευή, Απρίλιος 26, 2019

Ιταλια

 

 

 

 

 

 


Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ 64 «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΠΟΥ «ΕΣΩΣΕ» ΠΛΟΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΜΚΟ… «ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ»!

 

 

 

 

 

 

Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ 64 «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»

ΠΟΥ «ΕΣΩΣΕ» ΠΛΟΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΜΚΟ… «ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ»!

Ο πατριώτης Σαλβίνι, όχι μόνο αρνήθηκε να δεχθεί 64 «προσφυγάκια» που κατευθύνονται προς τις ιταλικές ακτές, αλλά ζήτησε από την φράου Μέρκελ να τα αναλάβει!

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ένα πλοίο της γερμανικής «φιλανθρωπικής» οργάνωσης (ΜΚΟ – Μπίζνες Καλά Οργανωμένες) Sea-Eye, «διέσωσε» 64 «προσφυγάκια» στα ανοιχτά της Λιβύης και κατευθύνθηκε προς την ιταλική νήσο Λαμπεντούζα, με πρόσχημα την θαλασσοταραχή που επικρατούσε στην περιοχή, για να τους «αδειάσει» εκεί.

Ωστόσο, οι Γερμανοί «φιλάνθρωποι» λογάριασαν χωρίς τον… ξενοδόχο!

«Το πλοίο είναι γερμανικής ιδιοκτησίας, με γερμανική σημαία και γερμανικό πλήρωμα, επομένως είναι δικό τους πρόβλημα, αυτοί πρέπει να το λύσουν. Ζήτησα από τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών να παρέμβει», είπε ο Σαλβίνι μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της G7 που διεξάγεται στο Παρίσι, ενώ το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, με επιστολή του προς τη γερμανική πρεσβεία στη Ρώμη ανέφερε ότι δεν θα δεχτεί το πλοίο Alan Kurdi στα ιταλικά χωρικά ύδατα.

Βρε μπελά που βρήκαν οι νεοταξίτες με τον Σαλβίνι!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

Ο Μ.Σαλβίνι διώχνει τους τραπεζίτες:

«Τώρα πρέπει να πληρώσουν»

-Σαρώνει η Λέγκα

– Στο 34% και πάει για αυτοδυναμία

Εφιάλτης για τις Βρυξέλλες, ελπίδα για την Ευρώπη των Εθνών. Οι πολίτες στηρίζουν Σαλβίνι και το δείχνουν πλέον στις δημοσκοπήσεις. Τα ποσοστά που ακολουθούν δείχνουν πως η Λέγκα μπορεί να διεκδικήσει πλέον και την αυτοδυναμία όποτε και να γίνουν εκλογές. Εποχή Σαλβίνι με λίγα λόγια.
Σταθερά πάνω από το 30% βρίσκεται η Lega του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών, Matteo Salvini, που έχει θέσει τον ανάλογο στόχο.
Επίσης σε σταθερά επίπεδα βρίσκεται η διαφορά των εννέα μονάδων, που τη χωρίζει από τον εταίρο της στην κυβέρνηση – Κίνημα των Πέντε Αστέρων. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos, η Lega συγκεντρώνει το 34% των ψήφων και με απώλεια 2% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.
Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων βρίσκεται στο 25% ενώ ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες με 16% και απώλεια μίας ποσοστιαίας μονάδας και η Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού, Silvio Berlusconi με 8% και κέρδη μίας μονάδας
ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Την αντικατάσταση κορυφαίων αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, προανήγγειλαν οι κυβερνητικοί εταίροι Matteo Salvini και Luigi Di Maio. Τους προσάπτουν ότι, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν μία σειρά από τραπεζικά σκάνδαλα, στα οποία χιλιάδες καταθέτες έχασαν τις αποταμιεύσεις τους.
«Τώρα πρέπει να πληρώσουν», όπως είπαν χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Lega και ο αρχηγός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.
Πρώτο «θύμα» αυτής της «εκκαθάρισης» θα είναι ο Luigi Signorini, μέλος του πενταμελούς εκτελεστικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας του οποίου η ανανεώσιμη εξαετής θητεία λήγει αυτό το μήνα.
«Η διαχείριση της τράπεζας της Ιταλίας και της Consob (σ.σ. επιτροπή κεφαλαιαγοράς) πρέπει να αλλάξει τελείως», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της Lega Matteo Salvini σε συνάντηση με πρώην καταθέτες μικρών τραπεζών του ιταλικού Βορρά.
«Είμαστε εδώ επειδή εκείνοι που θα έπρεπε να έχουν επιβλέψει δεν επέβλεπαν», είπε χαρακτηριστικά. Ένας εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ιταλίας αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση αυτή, όπως σημειώνει το Reuters.
Στελέχη των δύο τραπεζών βρίσκονται σε δίκη μ ε τις κατηγορίες ότι πωλούσαν υπερβολικά υπερτιμημένες μετοχές σε μικρούς επενδυτές και δάνειζαν χρήματα σε πελάτες, υπό την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιηθούν εν μέρει για την αγορά των μετοχών.
Η κυβέρνηση, η οποία ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο, έχει διαθέσει 1,5 δισ. ευρώ για να αποζημιώσει τους μικρούς αποταμιευτές που έχασαν τα χρήματά τους και υποσχέθηκε να συστήσει κοινοβουλευτική επιτροπή για να διαπιστώσει ποιος είναι υπεύθυνος.
Di Maio και Salvini είπαν ότι, δεν πρόκειται να λάβουν υπόψη τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πως το ταμείο αποζημιώσεων μπορεί να παραβιάσει τους κανόνες της ΕΕ.
«Αν η Ευρώπη συμφωνεί (στο ταμείο αποζημίωσης) τότε είναι εντάξει, αν η Ευρώπη δεν συμφωνεί, τότε για μας είναι ακόμα πιο εντάξει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Salvini.

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 10.2.19

 

 

 

 

 

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ»

ΤΟΥ ΣΑΛΒΙΝΙ ΜΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΑ 98%!

Γράφει ο Αντίοχος

Ποιο είναι το κύριο επιχείρημα της συριζοψεκασμένης αλητείας, υπέρ της πολιτικής των «ανοιχτών συνόρων»; Πρώτον, πως η Ελλάδα έχει εκτεταμένα θαλάσσια σύνορα, που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να φυλαχθούν και πως δεν προτίθενται οι κυβερνώντες να «πνίγουν» τον κόσμο.

Και τα δύο επιχειρήματα είναι ψευδή και προσχηματικά, κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην περίπτωση της Ιταλίας!

Στοιχεία, λοιπόν, για την λαθρομετανάστευση στις χώρες της Ευρώπης το 2018, παρουσίασε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Σύμφωνα με αυτά, οι δια θαλάσσης αφίξεις στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά πολύ το 2018, σε σχέση με το 2017. Έτσι, συνολικά 120.205 λαθρομετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη, με κύρια πύλη την Ισπανία, έναντι 172.301 που είχαν φτάσει το 2017.

Την πρωτιά στις αφίξεις την έχει η Ισπανία (55.756), δεύτερη είναι η Ελλάδα, με 32.497 αφίξεις, ενώ στην τρίτη θέση πέρασε η Ιταλία, με μόλις 23.371 αφίξεις.

Πρόκειται για μια μείωση της τάξης του 80% περίπου, καθώς το 2017 είχαν αφιχθεί στην Ιταλία  119.369 λαθρομετανάστες!

Ωστόσο, το πραγματικό ποσοστό μείωσης της λαθρομετανάστευσης από την εθνική κυβέρνηση του Σαλβίνι είναι ακόμα μεγαλύτερο κι απ’ αυτό το 80%, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των 23.371 λαθρομεταναστών αφίχθη στην Ιταλία πριν αναλάβει ο Σαλβίνι. Υπολογίζεται, πως το ποσοστό μείωσης της λαθρομετανάστευσης επί Σαλβίνι (δηλαδή από την 1η Ιουνίου 2018 μέχρι το τέλος του έτους), είναι περίπου 98%!!! Κι όλα αυτά, χωρίς να σημειωθεί ούτε ένας πνιγμός επίδοξου λαθρομετανάστη!

Άρα, όποια κυβέρνηση θέλει πραγματικά να μηδενίσει την λαθρομετανάστευση, μπορεί να το καταφέρει και με μηδενικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

29.11.18

Η Ιταλία κατήγγειλε το «σύμφωνο μετανάστευσης» του ΟΗΕ

- Μ.Σαλβίνι:

«Δεν υπογράφουμε την αυτοκτονία της χώρας μας»

Να κάνει το ίδιο και η Ελλάδα. EFENPRESS
Καταρρέει το διαβόητο σύμφωνο του ΟΗΕ για την μετανάστευση καθώς οι χώρες η μια μετά την άλλη αρνούνται να το υπογράψουν.
Μετά τις Αυστραλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Εσθονία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Κροατία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία και Ελβετία, η Ιταλία ανακοίνωσε και αυτή την απόφασή της να μην υπογράψει το σύμφωνο και έπεται συνέχεια καθώς πολλές είναι οι χώρες ακόμη που έχουν πει πως δεν πρόκειται να το υπογράψουν.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της  Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι η Ιταλία δεν πρόκειται καν να πάρει μέρος στην διακυβερνητική διάσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Μαρακές για τη μετανάστευση.
«Όπως οι Ελβετοί οι οποίοι αν και αρχικά είχαν τοποθετηθεί υπέρ του συμφώνου και εχθές είπαν "σταματάμε" η ιταλική κυβέρνηση δεν πρόκειται πάρει μέρος στη διάσκεψη του Μαρακές και δεν πρόκειται να υπογράψει τίποτα που να αλλοιώνει την εθνολογική σύνθεση της χώρας μας, την ουσιαστική της αυτοκτονία.
Πολλοί είναι αυτοί που έχουν πλουτίσει επί μακρό χρονικό διάστημα με δουλειές με παράνομους μετανάστες. Με αυτή την κυβέρνηση τα ψέματα τελείωσαν Στην αριστερά διαμαρτύρονται και είναι ενοχλημένοι; Ε, λοιπόν, ας μάθουν ότι μόλις τώρα αρχίσαμε να διορθώνουμε την καταστροφή που προκάλεσαν οι κυβερνήσεις τους», είπε πιο συγκεκριμένα ο Σαλβίνι.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided