Παρασκευή, Απρίλιος 26, 2019

EΛΛΑΔΑ 9ος

 

 

 

 

 

 


Συνταξιούχοι εγκαταλείπουν τη χώρα σε μια προσπάθεια να ζήσουν αξιοπρεπώς

Συνταξιούχοι εγκαταλείπουν τη χώρα σε μια προσπάθεια να ζήσουν αξιοπρεπώς

 • 30 Σεπτέμβριος, 2018
2331062-735x459.jpg

Θλιβερή «τιμητική» επιφυλάσσει στο εξής για την Ελλάδα, κάθε 1η Οκτωβρίου. Αν η χώρα δεν εφαρμόσει πολιτικές ανακοπής του ρυθμού γήρανσης, κάθε χρόνο θα αφιερώνει αυτήν την ημέρα, Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, σ΄ ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat (Population structure and ageing, Data estracted in May, 2018), την περίοδο 2007-2017 η αναλογία των ηλικιωμένων στον συνολικό πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε από 17% σε 19,4%, ενώ στην Ελλάδα από 18,6% σε 21,5%.

Το 2018 -κατά τα στοιχεία της παγκόσμιας τράπεζας δεδομένων- ευρισκόμενη ήδη στη δεύτερη (μετά την Ιταλία) θέση του πίνακα με τις πιο γερασμένες χώρες της Ευρώπης των «28» και στην 7η παγκοσμίως (με πρώτη την Ιαπωνία), η Ελλάδα «τρέχει» προς τη γήρανση του πληθυσμού της με ρυθμούς ταχύτερους από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Ειδικότερα, το 2030 (δηλαδή, σε μόλις 12 χρόνια), αναμένεται πλέον των 25 στους 100 Έλληνες να είναι άνω των 65 χρόνων, ενώ από αυτούς περισσότεροι από 31 υπολογίζεται ότι θα μετρούν έτη άνω των 80!

Το δε 2050, 34 στους 100 Έλληνες θα είναι άνω των 65 χρόνων και από αυτούς τους τελευταίους, περισσότεροι του 46% θα είναι άνω των 80 χρόνων.

Αλλά δεν είναι μόνον οι αριθμοί, που τρομάζουν… Κολλημένη επί χρόνια στο τέλμα της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα «βλέπει» το πληθυσμιακό εκείνο κομμάτι των συνταξιούχων, που αποτελούσε αποκούμπι για τους άνεργους γιους και κόρες, να πλήττεται ποικιλοτρόπως με αποτέλεσμα προοδευτικά να καθίσταται και αυτό ανήμπορο να σηκώσει το βάρος της ανεργίας. Η υπερφορολόγηση και η αύξηση στις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης, επιδείνωσαν δραματικά τη ζωή των συνταξιούχων (και ως εκ τούτου, του προβληματικού οικογενειακού περιβάλλοντός τους) και ιδιαίτερα των υπερηλίκων με σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ με τρόμο υποδέχονται το ενδεχόμενο να υποστούν περικοπή των συντάξεών τους.

Η διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Παρισιού, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών και μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, Ήρα Έμκε Πουλοπούλου σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πριν την κρίση κι εφόσον την οικογενειακή εστία δεν είχε χτυπήσει η ανεργία, ένας ηλικιωμένος που αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας ή κινητικότητας, είχε τη δυνατότητα με τη σύνταξή του ή και με βοήθεια από τα παιδιά του, να πληρώνει κάποιον για φροντίδα στο σπίτι ή τα τροφεία κάποιου γηροκομείου. Δυστυχώς, αυτό σήμερα, είναι πολυτέλεια…».

Πώς, λοιπόν, προσπαθούν να επιβιώσουν αυτοί οι άνθρωποι; Η κ. Έμκε Πουλοπούλου αποκαλύπτει κάτι εξαιρετικά εντυπωσιακό.

Θα μπορούσε κανείς να το τοποθετήσει πλάι στο «brain drain», στον όρο που επισήμως πλέον μεταφράζεται ως «διαρροή εγκεφάλων» και αποτυπώνει τη φυγή των νέων μυαλών εκτός συνόρων.

Θα μπορούσε να είναι ένας αντίστοιχος νεολογισμός,

ένα «elders drain» (διαρροή γερόντων)

ή κάτι παρόμοιο, που να αποτυπώνει

και τη φυγή της τρίτης ηλικίας από τη χώρα της παρατεταμένης κρίσης.

Όπως και να το πει κανείς, είναι μια πραγματικότητα. Διότι, ως φαίνεται, δεν είναι λίγοι οι Έλληνες συνταξιούχοι που μεταναστεύουν, κατά κανόνα στη Βουλγαρία και Τουρκία για να επιβιώσουν.

Όπως καταθέτει στη μεγάλη δημογραφική έρευνά της με τίτλο

«Ο πληθυσμός της Ελλάδας υπό διωγμόν»,

η κ. Έμκε Πουλοπούλου, «συνταξιούχοι μας εγκαταλείπουν τη χώρα σε μια προσπάθεια να ζήσουν αξιοπρεπώς, μακριά από τη φτώχια και τη δυστυχία. Το έναυσμα για τη μετανάστευσή τους δίνει η γνωριμία τους με αλλοδαπές που ήρθαν στην Ελλάδα και συνήθως εργάζονται σε σπίτια ως οικιακές βοηθοί. Με την έναρξη της κρίσης, η αγορά εργασίας για τις γυναίκες αυτές συρρικνώθηκε. Επιστρέφοντας, λοιπόν, στην πατρίδα τους πληροφορούν τους συνταξιούχους Έλληνες ότι προτίθενται να τους φιλοξενήσουν στο σπίτι τους, στην αλλοδαπή, με κάποιο αντίτιμο, πολύ μικρότερο από εκείνο που απαιτείται για τη ζωή τους στην Ελλάδα σε έναν οίκο ευγηρίας, μία ιδιωτική κλινική ή με τη φροντίδα μιας γυναίκας εσωτερικής».

«Ας μη μας ξαφνιάζει», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Έμκε Πουλοπούλου, «κάνοντας οι άνθρωποι αυτή την επιλογή, μπορούν ακόμη και να αποταμιεύουν κάποια χρήματα από τη σύνταξή τους, καθώς σε κάθε άλλη βαλκανική χώρα η ζωή είναι μάλλον οικονομικότερη από εκείνη της Ελλάδας. Αν με ρωτάτε τώρα… είναι σωστό; Ίσως δεν είναι τιμητικό για τη χώρα μας. Σωστό, όμως, για τον κάθε άνθρωπο είναι ό,τι εκείνος επιλέγει με βάση τη διαβίωσή του. Από τη στοιχειώδη έως την άνετη. Πόσω μάλλον όταν αισθάνεται υπό διωγμόν».

 

 

 

 


Απάντηση σε όλους λένε τη φράση: Ντρέπομαι που είμαι Ελληνας

morhamedufmg /pixabay

Δε χρειάζεται να ντρέπεστε που είστε Έλληνας, ντρέπονται άλλοι για σας. Οι Έλληνες οι πρόγονοι σας!
Είπες πώς ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας; Μήπως η λέξη Έλλην πρέπει να ντρέπεται που εκπροσωπεί εσένα, που δεν θυμίζεις τίποτα από τον Ηρωισμό, την Τόλμη, την Αρετή, των προγόνων σου!
Τι έχεις προσφέρει στο μεγαλείο του Ελληνικού πολιτισμού για να έχεις το δικαίωμα να εκφράζεις άποψη για τον Έλληνα;
Μήπως έχεις να υποδείξεις την δουλεία σου και την ελεεινότητα με το να ψηφίζεις πρόσωπα ΌΧΙ με σκοπό το συμφέρον του έθνους και της πατρίδας σου, αλλά το προσωπικό σου, ή δεν καταλαβαίνεις τι λέω; Ξέχασες όταν έγλυφες τα οπίσθια των πολιτικών για να σου βολέψουν τον υιό ή την κόρη;
Δεν κοιτούσες τότε στον καθρέφτη για να δεις τον εαυτό σου και να πεις, ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ
ΛΕΓΟΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ;
Με την πρώτη δυσκολία και εμπόδια βρίσκεις να κατηγορήσεις την Ελλάδα και των Έλληνα. Όταν
σε χρειάζεται όμως η Ελλάδα νοιάζεσαι μόνο για το τομάρι σου!
Μήπως επιτέλους αντί να λες «ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ» είναι πιο δίκαιο να πεις
«ΔΕΝ ΑΞΙΖΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΈΛΛΗΝΑΣ» (;;;)
Έτσι στο εξής όταν τα βρίσκεις σκούρα θα λες ΔΕΝ ΑΞΙΖΩ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΙ ΕΛΛΗΝ
ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΚΑΙΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ. ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ!
Και επειδή είσαι ένοχος για την κατάντια σου μην προσπαθείς να δικαιολογείσαι.

(Απόσπασμα από: enneaetifotos.blogspot.com - Ολόκληρο εδώ: molonlabe.blog.com)

freepen.gr

 

 

 

 

ΤΑ 3 ΤΩΝ ΑΠΕΧΘΕΣΤΕΡΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,

ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ & ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ!!

Εθνική Μειοδοσία – Ξεπούλημα του Εθνικού πλούτου έως και των μνημείων μας και κλοπή των περιουσιών του λαού! Εδώ σταματά πλέον η λογική, παύεις να λειτουργείς, χάνεις τον έλεγχο και τα μόνα συναισθήματα που σε κατακλύζουν και μπορείς να νοιώσεις ως πολίτης και άνθρωπος είναι, αυτά της εκδίκησης και της ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ!!!

Μιλάμε πλέον για αδίστακτους Εθνικούς μειοδότες, δοσίλογους και προδότες, που προχωρούν σε μη αναστρέψιμα Εθνικά εγκλήματα και πράξεις προδοσίας που αλλάζουν πλέον τον ρου της Ιστορίας μας, οδηγώντας τον λαό και την πατρίδα στην καταστροφή και σε έναν πιθανό αν όχι αναπόφευκτο Εθνικό διχασμό!
Είναι μια επιπλέον Εθνική τραγωδία που θα ζήσουμε ως λαός πληρώνοντας το λάθος μας, καθώς όλα αυτά που συμβαίνουν και βιώνουμε καθημερινά ως πολίτες βρίσκονται πλέον στην τελευταία φάση της ολοκλήρωσης τους και συγκεκριμένα:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ – ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ & ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ & ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ Η\Π !!!

Και ρωτώ απλά ως ένας νοήμων πολίτης, πέρα από κόμματα και ιδεολογίες!
Γιατί αρνούνται να δουν κάποιοι εκ των συμπατριωτών μας τι συμβαίνει στη χώρα για να καταδικάσουν αυτούς τους δοσίλογους που μας κυβερνούν; Πότε θα καταλάβουν το κακό που κάνουν στην πατρίδα τους, στα παιδιά τους και στις επόμενες γενιές, αλλά και πού οδηγείται τελικά η χώρα!
Είναι δυνατόν να δέχονται ως Έλληνες το ξεπούλημα της Μακεδονίας, του Εθνικού πλούτου της χώρας και των μνημείων μας, του Λευκού Πύργου και της Ακρόπολης; Είναι δυνατόν να μην αντιδρούν στη διαπόμπευση και αρπαγή των σπιτιών και περιουσιών των συνανθρώπων τους, των συγγενών τους και των ανθρώπων της διπλανής τους πόρτας; Πότε θα καταλάβουν επιτέλους αυτοί οι πολίτες ότι όλα αυτά αφορούν τη ζωή τους και κυρίως το μέλλον των παιδιών τους έως και την ύπαρξη της πατρίδας τους!!!

Αδέρφια συμπατριώτες μας και πολίτες της διπλανής μας πόρτας, ο χρόνος τελειώνει για την πατρίδα μας και οι όποιες τραγικές συνέπειες θα μας αγγίξουν όλους! Το όποιο Εθνικό θέμα ή πρόβλημα του γείτονα δεν είναι μόνο δικό του είναι και δικό μας, καθώς τίποτα δεν πάει καλά και τα πάντα διαλύονται!
Στηρίξτε την πατρίδα ενώνοντας τις δυνάμεις σας με κάθε Έλληνα και Ελληνίδα κατεβαίνοντας ως μια γροθιά όλοι μαζί σε κοινούς αγώνες να προλάβουμε τα χειρότερα, να νοιώσουν την καυτή ανάσα του λαού όλοι οι σφετεριστές της εξουσίας και κάθε λεηλατης της χώρας, είτε βρίσκεται εντός είτε εκτός των συνόρων μας!
Επιτέλους, ας κάνουμε κι εμείς κάτι γι’ αυτόν τον τόπο! Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές και σε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την Ελευθερία μας!!!

Τέλος, φίλες και φίλοι μου, επειδή τη Δευτέρα τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα, αρχίστε από σήμερα να προβληματίζεστε για όλα τα ως άνω, γιατί σωτηρία γι’ αυτόν τον δόλιο τόπο μ’ αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει!!!

Β. Αναγνώστου
Συγγραφέας- αρθρογράφος
www.manifesto.com.gr

 

 

 

 

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΑ 147 ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ !!!

Μαριάνθη Κομνηνού

ΤΑ 147 ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !!
ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ,ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ !!
ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΦΕΛΙΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!! ΓΙΑΤΙ ?
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ !!!
ΕΤΣΙ ΟΤΙ ΒΡΟΥΜΕ ΠΕΤΑΜΕΝΟ Η ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΙΔΕΩΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΤΑ 147 ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΝΣΟΦΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΜΑΣ !!!
ΠΟΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟΣ ΠΟΝΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!

Νόμῳ πείθου (Να πειθαρχείς στο Νόμο)
Θεοὺς σέβου (Να σέβεσαι τους θεούς)
Γονεῖς αίδου (Να σέβεσαι τους γονείς σου)
Ἡττῶ ὑπὲρ δικαίου (Να καταβάλλεσαι για το δίκαιο)
Γνῶθι μαθών (Γνώρισε αφού μάθεις)
Ἀκούσας νόει (Κατανόησε αφού ακούσεις)
Σαυτὸν ἴσθι (Γνώρισε τον εαυτό σου)
Ἑστίαν τίμα (Να τιμάς την εστία σου)
Άρχε σεαυτού (Να κυριαρχείς τον εαυτό σου)
Φίλους βοήθει (Να βοηθάς τους φίλους)
Θυμοῦ κράτει (Να συγκρατείς το θυμό σου)
Ὅρκῳ μὴ χρῶ (Να μην ορκίζεσαι)
Φιλίαν ἀγάπα (Να αγαπάς τη φιλία)
Παιδείας ἀντέχου (Να προσηλώνεσαι στην εκπαίδευσή σου)
Σοφίαν ζήτει (Να αναζητάς τη σοφία)
Ψέγε μηδένα (Να μην κατηγορείς κανένα)
Ἐπαίνει ἀρετήν (Να επαινείς την αρετή)
Πρᾶττε δίκαια (Να πράττεις δίκαια)
Φίλοις εὐνόει (Να ευνοείς τους φίλους)
Ἐχθροὺς ἀμύνου (Να προφυλάσσεσαι από τους εχθρούς)
Εὐγένειαν ἄσκει (Να είσαι ευγενής)
Κακίας ἀπέχου (Να απέχεις από την κακία)
Εὔφημος ἴσθι (Να έχεις καλή φήμη)
Ἄκουε πάντα (Να ακούς τα πάντα)
Μηδὲν ἄγαν (Να μην υπερβάλλεις)
Χρόνου φείδου (Να μη σπαταλάς το χρόνο)
Ὕβριν μίσει (Να μισείς την ύβρη)
Ἱκέτας αίδου (Να σέβεσαι τους ικέτες)
Υἱοὺς παίδευε (Να εκπαιδεύεις τους γιους σου)
Ἔχων χαρίζου (Όταν έχεις, να χαρίζεις)
Δόλον φοβοῦ (Να φοβάσαι το δόλο)
Εὐλόγει πάντας (Να λες καλά λόγια για όλους)
Φιλόσοφος γίνου (Να γίνεις φιλόσοφος)
Ὅσια κρίνε (Να κρίνεις τα όσια)
Γνοὺς πρᾶττε (Να πράττεις με επίγνωση)
Φόνου ἀπέχου (Να μη φονεύεις)
Σοφοῖς χρῶ (Να συναναστρέφεσαι με σοφούς)
Ἦθος δοκίμαζε (Να επιδοκιμάζεις το ήθος)
Ὑφορῶ μηδένα (Να μην είσαι καχύποπτος)
Τέχνῃ χρῶ (Να ασκείς την Τέχνη)
Εὐεργεσίας τίμα (Να τιμάς τις ευεργεσίες)
Φθόνει μηδενί (Να μη φθονείς κανένα)
Ἐλπίδα αἴνει (Να δοξάζεις την ελπίδα)
Διαβολὴν μίσει (Να μισείς τη διαβολή)
Δικαίως κτῶ. (Να αποκτάς δίκαια)
Ἀγαθοὺς τίμα (Να τιμάς τους αγαθούς)
Αἰσχύνην σέβου (Να σέβεσαι την εντροπή)
Εὐτυχίαν εὔχου (Να εύχεσαι ευτυχία)
Ἐργάζου κτητὰ (Να κοπιάζεις για πράγματα άξια κτήσης)
Ἔριν μίσει (Να μισείς την έριδα)
Ὄνειδος έχθαιρε (Να εχθρεύεσαι τον χλευασμό)
Γλῶτταν ἴσχε (Να συγκρατείς τη γλώσσα σου)
Ἕπου θεῷ (Ακολούθα τον θεό)
Ὕβριν ἀμύνου (Να προφυλάσσεσαι από την ύβρη)
Κρίνε δίκαια (Να κρίνεις δίκαια)
Λέγε εἰδώς (Να λες γνωρίζοντας)
Βίας μὴ έχου (Να μην έχεις βία)
Ὁμίλει πράως (Να ομιλείς με πραότητα)
Φιλοφρόνει πᾶσιν (Να είσαι φιλικός με όλους)
Γλώττης ἄρχε (Να κυριαρχείς τη γλώσσα σου)
Σεαυτόν εὖ ποίει (Να ευεργετείς τον εαυτό σου)
Εὐπροσήγορος γίνου (Να είσαι ευπροσήγορος)
Ἀποκρίνου ἐν καιρῷ (Να αποκρίνεσαι στον κατάλληλο καιρό)
Πόνει μετὰ δικαίου (Να κοπιάζεις δίκαια)
Πρᾶττε ἀμετανοήτως (Να πράττεις με σιγουριά)
Ἁμαρτάνων μετανόει (Όταν σφάλλεις, να μετανοείς)
Ὀφθαλμοῦ κράτει (Να κυριαρχείς των οφθαλμών σου)
Βουλεύου χρήσιμα (Να σκέπτεσαι τα χρήσιμα)
Φιλίαν φύλασσε (Να φυλάττεις τη φιλία)
Εὐγνώμων γίνου (Να είσαι ευγνώμων)
Ὁμόνοιαν δίωκε (Να επιδιώκεις την ομόνοια)
Ἄρρητα μὴ λέγε (Να μην λες τα άρρητα)
Ἔχθρας διάλυε (Να διαλύεις τις έχθρες)
Γῆρας προσδέχου (Να αποδέχεσαι το γήρας)
Ἐπὶ ῥώμῃ μὴ καυχῶ (Να μην καυχιέσαι για τη δύναμή σου)
Εὐφημίαν ἄσκει (Να επιδιώκεις καλή φήμη)
Ἀπέχθειαν φεῦγε (Να αποφεύγεις την απέχθεια)
Πλούτει δικαίως. (Να πλουτίζεις δίκαια)
Κακίαν μίσει. (Να μισείς την κακία)
Μανθάνων μὴ κάμνε (Να μην κουράζεσαι να μαθαίνεις)
Οὓς τρέφεις αγάπα (Να αγαπάς αυτούς που τρέφεις)
Ἀπόντι μὴ μάχου (Να μην μάχεσαι αυτόν που είναι απών)
Πρεσβύτερον αἰδοῦ (Να σέβεσαι τους μεγαλύτερους)
Νεώτερον δίδασκε (Νὰ διδάσκεις τοὺς νεώτερους)
Πλούτῳ ἀπόστει (Νὰ ἀφίστασαι τοῦ πλούτου)
Σεαυτὸν αἰδοῦ (Νὰ σέβεσαι τὸν ἑαυτό σου)
Μὴ ἄρχε ὑβρίζων (Νὰ μὴν κυριαρχῇς μὲ ἀλαζονεία)
Προγόνους στεφάνου (Νὰ στεφανώνῃς τοὺς προγόνους σου)
Θνῇσκε ὑπὲρ πατρίδος (Να πεθάνεις για την πατρίδα σου)
Ἐπὶ νεκρώ μὴ γέλα (Να μην περιγελάς τους νεκρούς)
Ἀτυχοῦντι συνάχθου (Να συμπάσχεις με το δυστυχή)
Τύχῃ μὴ πίστευε (Να μην πιστεύεις την τύχη)
Τελεύτα ἄλυπος (Να πεθαίνεις χωρίς λύπη
Τα Δελφικά Παραγγέλματα είναι οι σοφές εντολές που άφησαν στους Έλληνες οι σοφοί της Αρχαίας Ελλάδας. Μια πολύτιμη κληρονομιά γνώσης ..

 

 

 

 

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ας δούμε τι έλεγε ο Θουκυδίδης για περιόδους κρίσης όπως η σημερινή


ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ
Βιβλίο 3. Κεφάλαιο 82

Για όσα έγιναν, γίνονται και θα γίνουν…;;;

1. Σ’ αυτές τις ακρότητες έφτασε ο εμφύλιος πόλεμος και προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, γιατί ήταν ο πρώτος που έγινε. Αργότερα μπορεί να πη κανείς ότι ολόκληρος ο Ελληνισμός συνταράχτηκε, γιατί παντού σημειώθηκαν εμφύλιοι σπαραγμοί.
-Οι δημοκρατικοί καλούσαν τους Αθηναίους να τους βοηθήσουν και οι ολιγαρχικοί τους Λακεδαιμόνιους. όσο διαρκούσε η ειρήνη δεν είχαν ούτε πρόφαση, αλλά ούτε και την διάθεση να τους καλέσουν για βοήθεια.
-Με τον πόλεμο, όμως καθεμιά από τις αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις μπορούσε εύκολα να βρη ευκαιρία να προκαλέση εξωτερική επέμβαση για να καταστρέψη τους αντιπάλους της και να ενισχυθή η ίδια για ν’ ανατρέψη το πολίτευμα.

2. Οι εμφύλιες συγκρούσεις έφεραν μεγάλες κι αμέτρητες συμφορές στις πολιτείες, συμφορές που γίνονται και θα γίνωνται πάντα όσο δεν αλλάζει η φύση του ανθρώπου, συμφορές που μπορεί να είναι βαρύτερες ή ελαφρότερες κι έχουν διαφορετική μορφή ανάλογα με τις περιστάσεις.
-Σε καιρό ειρήνης και όταν ευημερή ο κόσμος και οι πολιτείες, οι άνθρωποι είναι ήρεμοι γιατί δεν τους πιέζουν ανάγκες φοβερές.
-Αλλ’ όταν έρθη ο πόλεμος που φέρνει στους ανθρώπους την καθημερινή στέρηση, γίνεται δάσκαλος της βίας κι ερεθίζει τα πνεύματα του πλήθους σύμφωνα με τις καταστάσεις που δημιουργεί.

3. Ο εμφύλιος πόλεμος, λοιπόν, μεταδόθηκε από πολιτεία σε πολιτεία. Κι όσες πολιτείες έμειναν τελευταίες, έχοντας μάθει τι είχε γίνει αλλού, προσπαθούσαν να υπερβάλουν σ’ επινοητικότητα, σε ύπουλα μέσα και σε ανήκουστες εκδικήσεις.

4. Για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους άλλαζαν ακόμα και την σημασία των λέξεων.
-Η παράλογη τόλμη θεωρήθηκε ανδρεία και αφοσίωση στο κόμμα,
-η προσωπική διστακτικότητα θεωρήθηκε δειλία που κρύβεται πίσω από εύλογες προφάσεις και
-η σωφροσύνη προσωπίδα της ανανδρείας.
-Η παραφορά θεωρήθηκε ανδρική αρετή, ενώ
-η τάση να εξετάζωνται προσεκτικά όλες οι όψεις ενός ζητήματος θεωρήθηκε πρόφαση για υπεκφυγή.

5. Όποιος ήταν έξαλλος γινόταν ξακουστός, ενώ όποιος έφερνε αντιρρήσεις γινόταν ύποπτος.
-Όποιον επινοούσε κανένα τέχνασμα και πετύχαινε, τον θεωρούσαν σπουδαίο, κι όταν υποψιαζόταν σύγκαιρα και φανέρωνε τα σχέδια του αντιπάλου, τον θεωρούσαν ακόμα πιο σπουδαίο.
-Ενώ όποιος ήταν αρκετά προνοητικός, ώστε να μην χρειαστούν τέτοια μέσα, θεωρούσαν ότι διαλύει το κόμμα και ότι είναι τρομοκρατημένος από την αντίπαλη παράταξη.
-Με μια λέξη, όποιος πρόφταινε να κάνη κακό πριν από τον άλλον, ήταν άξιος επαίνου, καθώς κι εκείνος που παρακινούσε στο κακό όποιον δεν είχε σκεφτεί να το κάνη.

6. Αλλά και η συγγένεια θεωρήθηκε χαλαρότερος δεσμός από την κομματική αλληλεγγύη, γιατί …
-οι ομοϊδεάτες ήσαν έτοιμοι να επιχειρήσουν οτιδήποτε, χωρίς δισταγμό, και τούτο επειδή τα κόμματα δεν σχηματίστηκαν για να επιδιώξουν κοινή ωφέλεια με νόμιμα μέσα, αλλά, αντίθετα, για να ικανοποιήσουν την πλεονεξία τους παρανομώντας.
-Και η μεταξύ τους αλληλεγγύη βασιζόταν περισσότερο στην συνενοχή τους παρά στους όρκους τους στους θεούς.

7. Τις εύλογες προτάσεις των αντιπάλων τις δέχονταν με υστεροβουλία και όχι με ειλικρίνεια για να φυλαχτούν από ένα κακό αν οι άλλοι ήταν πιο δυνατοί.
-Και προτιμούσαν να εκδικηθούν για κάποιο κακό αντί να προσπαθήσουν να μην το πάθουν.
-Όταν έκαναν όρκους για κάποια συμφιλίωση, τους κρατούσαν τόσο μόνο όσο δεν είχαν την δύναμη να τους καταπατήσουν, μη έχοντας να περιμένουν βοήθεια από αλλού.
-Αλλά μόλις παρουσιαζόταν ευκαιρία, εκείνοι που πρώτοι είχαν ξαναβρεί το θάρρος τους, αν έβλεπαν ότι οι αντίπαλοί τους ήσαν αφύλαχτοι, τους χτυπούσαν κι ένοιωθαν μεγαλύτερη χαρά να τους βλάψουν εξαπατώντας τους, παρά χτυπώντας τους ανοιχτά. Θεωρούσαν ότι ο τρόπος αυτός όχι μόνο είναι πιο ασφαλής αλλά και βραβείο σε αγώνα δόλου.
-Γενικά είναι ευκολώτερο να φαίνονται επιδέξιοι οι κακούργοι, παρά να θεωρούνται τίμιοι όσοι δεν είναι δόλιοι.
-Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να κάνουν το κακό και να θεωρούνται έξυπνοι, παρά να είναι καλοί και να τους λένε κουτούς.

8. Αιτία όλων αυτών είναι η φιλαρχία που έχει ρίζα την πλεονεξία και την φιλοδοξία που έσπρωχναν τις φατρίες ν’ αγωνίζωνται με λύσσα.
-Οι αρχηγοί των κομμάτων, στις διάφορες πολιτείες, πρόβαλλαν ωραία συνθήματα.
Ισότητα των πολιτών από την μια μεριά, σωφροσύνη της αριστοκρατικής διοίκησης από την άλλη.
-Προσποιούνταν έτσι ότι υπηρετούν την πολιτεία, ενώ πραγματικά ήθελαν να ικανοποιήσουν προσωπικά συμφέροντα και αγωνίζονταν με κάθε τρόπο να νικήσουν τους αντιπάλους τους.
-Τούτο τους οδηγούσε να κάνουν τα φοβερώτερα πράγματα επιδιώκοντας να εκδικηθούν τους αντιπάλους τους, όχι ως το σημείο που επιτρέπει η δικαιοσύνη ή το συμφέρον της πολιτείας, αλλά κάνοντας τις αγριότερες πράξεις, με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση του κόμματός τους.
-Καταδίκαζαν άνομα τους αντιπάλους τους ή άρπαζαν βίαια την εξουσία, έτοιμοι να κορέσουν το μίσος τους.
-Καμιά από τις δύο παρατάξεις δεν είχε κανέναν ηθικό φραγμό κι εκτιμούσε περισσότερο όσους κατόρθωναν να κρύβουν κάτω από ωραία λόγια φοβερές πράξεις.
-Όσοι πολίτες ήταν μετριοπαθείς θανατώνονταν από την μια ή την άλλη παράταξη, είτε επειδή είχαν αρνηθή να πάρουν μέρος στον αγώνα είτε επειδή η ιδέα και μόνο ότι θα μπορούσαν να επιζήσουν προκαλούσε εναντίον τους τον φθόνο.

(Μετάφραση: Άγγελος Βλάχος)
Πηγή: filologos10

 

 

 

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΟΝΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΕΣΩΖΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Μόνο το Συνταγματικό Δικαστήριο, μπορεί να ακυρώσει ψηφισμένη συνθήκη, όπως η συνθήκη των Πρεσπών στην περίπτωση που κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Όμως η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος στον πλανήτη που δεν έχει τέτοιο δικαστήριο.

Η ελληνική πολιτικοοικονομική ελίτ όμως, έχει φροντίσει από παλιά να είναι πολιτικά ασύδοτη.

Δυστυχώς, τόσο στο Σύνταγμα του 1975, όσο και στην αναθεώρηση που έγινε το 1986, κατασκευάστηκε ένα
Σύνταγμα «μοναρχικό» (πρωθυπουργοκεντρικό), όπου τις τύχες της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων τις έχει στα χέρια του ένα μόνο πρόσωπο.

Επομένως εδώ, όταν ο όποιος πρωθυπουργός, πιεζόμενος από τους ξένους, ενδίδει στις απαιτήσεις τους (μνημόνιο, Σκοπιανό κ.λ.π.), δεν υπάρχει κανένα άλλο όργανο του κράτους για να ακυρώσει αυτή την πράξη.

Εδώ εισήγαγαν την ενός ανδρός αρχή. Αυτός λοιπόν ο άνδρας, μαζί με τους κληρονόμους του, διαπλέκεται πολιτικά και παραμένει εσαεί στην εξουσία, ενώ οι υπόλοιποι ικανότατοι Έλληνες είναι μόνιμα εξουσιαζόμενοι ηδονοβλεψίες.

Πέτρος Χασάπης

hassapis-peter

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

Ελληνισμός - Λίγο πριν την ανάταση ή ελάχιστα πριν το τέλος;;;


«Να πεθάνει η Ελλάδα να ζήσουμε εμείς». Γνωστό σύνθημα – «ευχή» των antifa γόνων βορείων προαστείων. Μήπως η «ευχή αυτή βαίνει προς εκπλήρωση; Φυσικά τέτοιου είδους «ευχές» δεν αποτελούν «πρωτοπορία» αγράμματων «αναρχικών» θιασωτών του Στίρνερ, του Νετσάγιεφ και όχι του κοινωνιστή Κροπότκιν...

του ΒΑΣΙΛΗ ΦΑΣΟΥΛΑ

«Ζήτω ο Θάνατος» φώναζαν τα ανεστραμμένα ιστορικά τους είδωλά, οι φάλαγγες του Φράγκο. Η Λατρεία του Τίποτε με έμφαση στο θάνατο (των άλλων) στα σύγχρονα χρόνια μας επανεστέφθη ιδεολόγημα. Ο σύγχρονος ελληνικός μηδενισμός , ο κοινωνικός αμοραλισμός και ο ατομοκεντρισμός στις πνευματικές «ελίτ» και στον απλό κόσμο ήλθε ως αργή και βασανιστική απόρροια όχι μόνον των προσφάτων ύποπτα εμμονικών ηλιθιοτήτων της αριστεράς και δη της...
μεταπολιτευτικής, όχι μόνον ως αποτέλεσμα των τοξικών ιδεολογημάτων της παγκοσμιοποιήσεως, όχι μόνον της τεχνολογικής νεοκοινωνίας μας, αλλά δυστυχώς κυριώτατα ως ιστορικά αναπόφευκτη βλάβη από κάτι πολύ βαθύτερο στα συλλογικά ορμέμφυτά μας.

Δυστυχώς λοιπόν, το Ελλείπον Όραμα της Μεγάλης Ιδέας δημιούργησε τραγικά υποκατάστατα στον ιστορικό μας ψυχισμό την τελευταία εκατονταετία . Από τα τέλη του 17ου αιώνος μέχρι και το 1922 ο Ελληνισμός έφερε την οραματική του σύλληψη που διέτρεχε όλο το φάσμα των κοινωνικών του στρωμάτων : Την ίδρυση και Ένωση της Μεγάλης Ελλάδος. Τούτο εισέφερε την αναγκαία σφριγηλότητα και την απαιτούμενη νοηματοδότηση . Η πνευματική ελίτ έβριθε ζωντάνιας και ώρες ώρες συναλλάσσετο ηθοπνευματικά με τον αμόρφωτο κόσμο : υπήρχαν εκλεπτυσμένα και πρωτοοικουμενικά οραματιστές όπως ο Ρήγας, πρωτόγονα μα πραγματιστικά εθνιστές όπως ο Γέρος του Μωριά, ρομαντικά ελληνοκεντρικά ιδεαλιστές όπως ο Περικλής Γιαννόπουλος, δυτικότροπα εθνικιστές του διαφωτισμού όπως ο Κοραής, πολύγλωσσοι Οθωμανοί διπλωμάτες λάτρεις οθνείων συμφερόντων ως «ταυτιζόμενα με τα ιδικά μας» όπως ο Μαυροκορδάτος. Όλοι αυτοί όμως είχαν Ιερό και Όσιο, ή θα όφειλαν να είχαν: την Ελληνική, Εδαφική αλλά και Κοινωνικοπνευματική Αναγέννηση. Και ως φέροντες την Μεγάλη Αυτή Ιδέα είχαν κάτι που δεν έχομε εμείς σήμερον: Αρχή, Μέση και Τέλος. Δυστυχώς είναι στενά τα πλαίσια ενός άρθρου για να περιγραφεί η σταθερά χαίνουσα πορεία του «πνευματικού μας κόσμου» για να φθάσομε μέχρι την «εκσυγχρονιστική» ανιστορία, τον αντικοινωνισμό και τον ανεθνισμό του Λιάκου του Τσουκαλά κ.α .

Η σημερινή παρακμή και όχι κρίση του Ελληνισμού, έχει ιστορικό κοινωνικοπολιτικό και πνευματικό προηγούμενο θαρρώ μόνον τους Ελληνιστικούς χρόνους . Φυσικά η «παρακμή» ως όρος δεν αφορά Αριστερούς και ακραία Νεοφιλελεύθερους, γιατί προϋποθέτει την αλήθεια της Ιστορικής Εθνικής Μνήμης . Όχι οικονομικοκεντρικές θεωρίες ως εργαλεία εξηγήσεως του σύμπαντος κόσμου. Για τους ανωτέρω ιδεολήπτες υπάρχουν μόνον «κρίσεις» του συστήματος. Ο Πολύβιος τον 2ο αιώνα πΧ στις «Ιστορίες» του περιγράφει χαρακτηριστικά μία γηράσκουσα υλοκεντρική κοινωνία της Αρχαίας Ελλάδος σχεδόν ίδια με την σύγχρονη παντοιοτρόπως θνήσκουσα Ελλάδα, λίγο πριν αυτή φθάσει στα μνημόνια: «Οι άνθρωποι που δεν είχαν παιδιά, αντί να αφήσουν τα υπάρχοντά τους στους συγγενείς τους… τα ξόδευαν σε συμπόσια και οινοποσίες …Στις μέρες μας παρατηρούμε σε όλην την Ελλάδα μία τέτοια πτώση της γεννητικότητος, μία τέτοια πληθυσμιακή μείωση, ώστε οι πόλεις να ερημώνουν και η γη να μένει ακαλλιέργητη χωρίς να υπάρχουν συνεχείς πόλεμοι ούτε επιδημίες… Από ματαιότητα, φιλαργυρία ή δειλία, οι άνθρωποι δεν θέλουν μήτε να νυμφευθούν μηδέ να αποκτήσουν τέκνα, ούτε να αποκτήσουν έστω νόθα τέκνα. Μόλις κρατούν ένα ή δύο για τους αφήσουν περιουσία και να τους εξασφαλίσουν μία ζωή με πολυτέλεια…» Το παρόν άρθρο όμως δεν θα αναλωθεί σε συγκριτική κοινωνιολογία των εποχών τότε και σήμερον . Άλλο είναι το ζητούμενο.

Η διαφορά λοιπόν σε όλες τις πτώσεις και τις παρακμές μας ήτο μία: Υπήρχε ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ. Περιθώριο εννοούμε τον ιστορικό χρόνο και βάθος. Στην Ρωμαϊκή Κατάκτηση και την Ανατολικορωμαϊκή συνέχεία της, ο Ελληνισμός ζούσε έστω ως υπήκοος και ουχί πολίτης, υπό την στέγη όμως ενός Imperium, του οποίου ο πολιτισμός εξεθρέφετο από τον Ελληνισμό. Ακόμη και στην Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως το πληθυσμιακό βάθος της Ρωμιοσύνης, η πολιτισμική της κατακλυσμιαία επίδραση στην Δύση , η θρησκοπνευματική της διείσδυση στον σλαυικό κόσμο, τα εμπορικά της δίκτυα, η οικονομική της επέκταση, η θρησκοκοινοτική της συνοχή ήσαν τέτοιας εντάσεως, ώστε ακόμη και στις πλέον μαύρες ώρες της, ουδείς της πνευματικής ελίτ της εκάστοτε εποχής της να πίστευε απολύτω τω τρόπω ότι υπάρχει κίνδυνος πλήρους αφανισμού του Γένους. Σήμερα το Περιθώριο αυτό δεν υπάρχει. Απόδημος Ελληνισμός δεν υπάρχει ουσιαστικά και οι οικονομικοί μας μετανάστες είναι οι πρώτοι σε αλλοεθνή «απορροφησιμότητα» , όπως πάντοτε παραδοσιακά ο Έλλην προσηρμόζετο όπου και αν πήγαινε, ενώ ταυτοχρόνως στην χώρα μας αλλογενείς και πολιτισμικά μη απορροφήσιμοι έως επιθετικοί πληθυσμοί είναι «έτοιμοι» να μας υπερκεράσουν αριθμητικά τις επόμενες δεκαετίες.

Ο πολιτισμός μας και η παιδεία μας, η αιώνια υπεραξία του Έθνους, έχουν αφεθεί στον δήθεν «κοσμοπολιτικό» εθνομηδενισμό μετρίων. Η οικονομική μας ανάπτυξη μηδενική με παρασιτική ετερογενής αιμοδοσία ενώ εθνική συνείδηση των λίγων πλουτοκρατών μας απισχνασμένη . Η δημογραφική μας κατάρρευση εκκωφαντική: ούτε 90.000 γεννήσεις κατά έτος, εκ των οποίων άγνωστος αριθμός ελληνοπαίδων όταν η Τουρκία γεννά άνω του 1.350.000 τουρκόπουλα ετησίως! Η περίπτωση της Ορθοδοξίας όμως είναι ιδιαίτερη. Και κάποτε πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με την σοβαρότητα που οι Ιταλοί αντιμετωπίζουν την πολιτική δύναμη του Καθολικισμού. Ιδίως σήμερα που η Ευαγγελική Αμερική ολοένα αναζητεί την Ορθοδοξία. Στην άλλη πλευρά της ανθρώπινης ιστορίας κείται η Κίνα. Πάντοτε οι εθνικιστές και βαθύτατα αυτοαναφορικοί Κινέζοι απεδέχοντο ως ισότιμο πολιτισμό τους τον εξής έναν: τον Ελληνικό. Πλήν όμως οι μοίρες μας ήσαν αντίστροφες.

Οι μεν Κινέζοι συνεχώς διηύρυναν την κοιτίδα τους, εμείς συνεχώς την συρρικνώναμε. Αν το καλοσκεφθούμε, η πορεία μας τη εξαιρέσει των περίπου 350 ετών από τα τέλη του 17ου αιώνος έως και το 1992 υπήρξε συστηματικά καθοδική με εξαιρέσεις διάφορες σποραδικές εξάρσεις μας. Ελπίδα όμως υπάρχει ακόμη. Γιατί όταν ένας λαός καταγιγνώσκει την παρακμή του και όχι απλά την κρίση του τότε νοιώθει την ανάγκη να την αντιπαλεύσει. Και η ανάγκη αυτή γίνεται Επιθυμία και κατόπιν Ανάγκη και μετέπειτα Εξέγερση, όταν η παρακμή αυτή θα σηματοδοτήσει και το τέλος της κοινωνίας που έχει κτίσει ο λαός αυτός Ξέρετε, οι επαναστάσεις ποτέ δεν ξεκίνησαν από τους εκάστοτε λούμπεν «συριζαίους» ή «χρυσαυγίτες», ξεκίνησαν πάντοτε από τους εκάστοτε πείσμονες πεπαιδευμένους αστούς. Πείσμονες όμως, όχι ενοχικούς ούτε ψοφοδεείς.


«Ο Θάνατος του Ελληνάκου» ας τεθεί λοιπόν υπό ένα ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ερωτηματικό. Γιατί υπάρχουμε μερικοί Έλληνες που δεν γουστάρουμε να είμεθα Ελλέηνες ούτε Ελληνάκοι. Λίγοι μεν, υποστατοί ως μάζα δε. Στο χέρι μας είναι. Οι άλλοι θα ακολουθήσουν, είτε από ανάγκη, είτε από συγκίνηση, είτε από συμφέρον, είτε από όλα αυτά μαζύ αδιαίρετα. Καλή μας Νίκη λοιπόν, αλλοιώς ας μας ευχηθούμε, έστω, ένα Ελεήμον Ιστορικό μας Τέλος.

hellasjournal.com ellinikoforoum

 

 

 

 

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

Ξαναγράφουν την Ιστορία της Ελλάδας:

Τα αλλάζουν όλα στα βιβλία για την Μακεδονία

– Απαγορεύουν συλλαλητήρια και αντιδράσεις με εισαγγελική παρέμβαση

- Δείτε το βίντεο και ΦΡΙΞΤΕ


Ξαναγράφουν την Ιστορία της Ελλάδας:
Τα αλλάζουν όλα στα βιβλία για την Μακεδονία
– Απαγορεύουν συλλαλητήρια και αντιδράσεις με εισαγγελική παρέμβαση
- Δείτε το βίντεο και ΦΡΙΞΤΕ

Παρελθόν θα αποτελεί και επίσημα σε λίγο καιρό από τώρα η ένδοξη ιστορία των Ελλήνων για την Μακεδονία και όχι μόνο…
Σύμφωνα με όσα έχει συμφωνήσει και υπογράψει με το κρατίδιο των Σκοπίων η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα αλλάξουν όλα στα βιβλία της ιστορίας για την Μακεδονία, τα οποία στο εξής θα διδάσκονται στα Ελληνικά σχολεία!!!
Το εξωφρενικό δε είναι πως θα απαγορεύεται η συνάθροιση και η διαδήλωση από ιδιώτες ή ακόμα και από το ίδιο το κράτος για οποιαδήποτε διαμαρτυρία που θα αφορά αυτή την αλλαγή!!!
Την ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ δηλαδή της ιστορίας των Ελλήνων εν έτη 2018…
Δείτε το βίντεο και… φρίξτε:

ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Ιταλοί οπαδοί που τιμούν την Ελλάδα όσο κανένας άλλος και φωνάζουν με πάθος: Salutate la magna Grecia (Υποκλιθείτε στη Μεγάλη Ελλάδα).


Οι Ιταλοί οπαδοί που τιμούν την Ελλάδα όσο κανένας άλλος και φωνάζουν με πάθος: Salutate la magna Grecia (Υποκλιθείτε στη Μεγάλη Ελλάδα).

Υπάρχει λόγος που στην πιο φτωχή πόλη του ιταλικού νότου αγαπάνε το ποδόσφαιρο και τιμούν την Ελλάδα. Θα πρέπει να γυρίσουμε αιώνες πίσω…

Η Κροτόνε είναι μια ομάδα χωρίς μεγάλη ποδοσφαιριστή ιστορία. Μόλις πριν λίγα χρόνια κατάφερε να ανέβει στη Serie A, να παραμείνει εκεί για δύο χρόνια και τελικά να υποβιβαστεί ξανά.

Παρ' όλα αυτά, έδωσε τη δυνατότητα στους οπαδούς της να ζήσουν την μεγάλη εμπειρία των σαλονιών του Calcio και παράλληλα σε όλους τους υπόλοιπους την ευκαιρία να μάθουν λίγα πράγματα για την πόλη και την ομάδα, οι οποίες τιμούν την Magna Graecia (Μεγάλη Ελλάδα).


Δείτε επίσης: Καλαβρία: magna grecia και η διάλεκτος grecanica!!!
Η ελληνική πόλη και το γήπεδο
Η «Μεγάλη Ελλάδα» είναι η «καταγωγή» της Κροτόνε, είναι αυτή πάνω στην οποία έχει χτιστεί το γήπεδο της και αυτό δεν είναι υπερβολή αλλά πραγματικότητα, αφού το Ezio Scida είναι χτισμένο πάνω σε ό,τι απέμεινε από μια αρχαία ελληνική πόλη! Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι η Κροτόνε αποκαλείται «Pitagorici», προς τιμήν του Πυθαγόρα, του σπουδαίου Ελληνα φιλόσοφου και μαθηματικού, ο οποίος έζησε στην πόλη και αποφάσισε να ανοίξει εκεί, στο Κροτόνε, την περίφημη σχολή του.

Η πόλη του Κρότωνα, από εκεί πήρε το όνομα της άλλωστε, θεωρείται ίσως η πιο φτωχή του ιταλικού νότου, αυτή που προσφέρει τις μικρότερες δυνατότητες τους νέους κατοίκους της και αυτό εξηγεί, σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό, το γιατί το 2015 ήταν η πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας (έφτασε στο 31%).

Οι ευτυχισμένοι οπαδοί του... Πυθαγόρα

Προβλήματα που ξεχάστηκαν για λίγο όταν η Κροτόνε κατάφερε να ανέβει στη Serie A, κάνοντας ευτυχισμένους τους οπαδούς της και επαναφέροντας στην επικαιρότητα την ιστορία της Magna Grecia (Μεγάλης Ελλάδας) και τον Πυθαγόρα, ο οποίος θα συνδέεται για πάντα με αυτή την μικρή πόλη και αυτή την... ελληνική ομάδα. Εξάλλου πάνω στην πώρωση της κερκίδας, φωνάζουν με πάθος: Salutate la magna Grecia (Υποκλιθείτε στη Μεγάλη Ελλάδα).

Δείτε επίσης:

 

 

 

 

 

 

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


https://www.youtube.com/watch?v=06PpO2wfBJc

ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΟΡΙΣΜΑ για την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ που επιτελέστηκε και επιτελείται, από όλους τους υπογράφοντες των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων από το 2010 έως και σήμερα στην Ελλάδα. Βιώνουμε εδώ και 8 χρόνια (2010 - 2018) την ΚΑΤΟΧΗ της Ελλάδας από τους εχθρούς της, (δανειστές - τοκογλύφους) και υφιστάμαιθα (αποδεδειγμένα πλέον) βιασμό ως Γένος των Ελλήνων.

Συνταγματολόγος Κασιμάτης:

"Η θεμελιώδης αρχή του διεθνούς δικαίου μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ώστε να γίνονται όλες οι παγκόσμιες συμφωνίες κάτω υπό την προϋπόθεση:

Α. ότι δεν θα παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου.

Β. ότι δεν θα παραβιάζονται οι αρχές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών".

Οι Δανειστές - Τοκογλύφοι ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΒΑΣΗ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ βήμα βήμα:

Α. Την Υποδούλωση Εξόντωση του Γένους των Ελλήνων.

Β. Τον Διαμελισμό ποικιλοτρόπως της Ελλάδας, λεηλατώντας και μοιράζοντας αναμεταξύ τους τον πλούτο αυτής.

Κατά συνέπεια αυτό που επιτελείται στην Ελλάδα τα 8 τελευταία χρόνια είναι Γενοκτονία των Ελλήνων και απόλυτη καταστροφή της Ελλάδας.


ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Μόνη λύση και υποχρέωση όλων είναι, η αφύπνιση των Ελλήνων και η ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣΤΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ 120 του Συντάγματος να επανέλθει η Εξουσία στο Έθνος των Ελλήνων, καθ' ότι οι Έλληνες είναι υποχρεωμένοι να επαναφέρουν την νομιμότητα και εν γένει να ανακτήσουν την χαμένη τους Κυριαρχία ως Έλληνες.

ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΑΧΙΣΤΑ...

Έλληνες Γρηγορείτε

Έλληνες Αφυπνιστείτε

Έλληνες Ενωθείτε

Ισχύς εν τη ενώσει Ελευθερία ή Θάνατος


BINTEO ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΥΡΙΔΗ .ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!


https://www.youtube.com/watch?v=06PpO2wfBJc

 

 

 

 

 

 

 

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΣΠΑΝΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ


Ισπανός Ευρωβουλευτής στον Τσίπρα: 100 δισ. χάθηκαν λόγω Βαρουφάκη. Μας ανησυχεί η χαμηλή ανάπτυξη, το πελατειακό κράτος και ο νεποτισμός

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς:
https://www.youtube.com/watch?v=eK0qu7MyyIs

https://www.youtube.com/watch?v=eK0qu7MyyIs&feature=youtu.be

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΙΤΑΛΙΔΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ


ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΙΤΑΛΙΔΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ FB .ΤΟ ΜΕΤΕΦΡΑΣΕ Η Κ.Dora Lasaridu : Η παρεμβαςη της ευρωβουλευτή Laura Agea του κινήματος "Movimento 5 stelle." Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε, συνάδελφοι, Πρωθυπουργέ κ. Τσιπρα .Έρχομαι αμεσως στο θέμα. Στο μέλλον της ευρωπαϊκής ένωσης δεν πρεπει ποτε πια να επαναληφθεί μια δραματική περίπτωση οπως αυτη της χώρας σας. Της Ελλάδας! Μια περίπτωση στην οποία η Ευρωπη έδειξε το πιο ανήλεο και σκληρό πρόσωπο με γραφειοκράτες και καθηγητές να "παίζουν" με το μεγαλύτερο κοινωνικο-οικονομικό πείραμα της ιστορίας. Πριν λίγους μήνες, γιορτάσατε το τέλος του μνημονιακούς προγράμματος. Αλλα τα αποτελέσματα της Τροΐκας ειναι οφθαλμοφανή για όλους. Το 95% των216 δισεκατομμυρίων που διατέθηκαν μέχρι το 2016 δεν προορίστηκαν προς όφελος των πολιτών αλλα κατέληξαν στις ιδιωτικές τράπεζες. Παντα οι ίδιοι! Το ίδιο συνέβει και με τις ιδιωτικοποιήσεις. Ενα μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, κατέληξαν στα χέρια γερμανικών και Γαλλικών εταιρειών. Παντα οι ίδιοι! Και, δεν θα αναφερθώ για την δραματική λειτανεια των στοιχείων του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος: ανεργία, μειώσεις συντάξεων, άστεγοι, αυτοκτονίες υποσιτισμένα παιδια. Και ας σκεφτούμε οτι για καθηγητές οπως ο Mario Monti, πρώην Ιταλός πρωθυπουργός που ορίστηκε απο το spread και οχι απο τον λαό, η Ελλαδα στάθηκε η πιο απτή έκφραση της μεγάλης επιτυχίας του ευρω. Πριν μερικές μέρες μάλιστα, ανακοίνωσε οτι σκέφτεται μια πιθανή του επιστροφή στην πολιτικη ζωή γιατι "το ζητούν οι πολίτες". Ιςως η πρώτη άτυχης προσπάθεια να αναμετρηθεί με την λαϊκή συναίνεση δεν τον ικανοποίησε πλήρως.

Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα, δεν χάσατε με την Ευρωπη, χάσατε με τον λαό σας. Ειναι αλήθεια οτι στην αρχή προσπαθήσατε να αντισταθείτε μετα ομως η Ευρωπη "ζήτησε" και εσεις "πράξατε". Για την ακρίβεια "διέταξε" και εσεις "εφαρμόσατε". Κρίμα, γιατι λέγατε οτι θα χτίζατε μια "άλλη" Ευρωπη! Η αλήθεια ειναι οτι αυτη η Ευρωπη ειναι παντα η ίδια: ή αρέσει στην Γερμανια, και σε μερικούς άλλους, ή απορριπτεται. Τα μεσογειακά κράτη, εκείνα που έπρεπε να σας στηρίξουν, σας γύρισαν την πλάτη. Μεςα σ'αυτους και η προηγούμενη ιταλική κυβερνηςη ειχε υποσχέθει να σας βοηθήσει αλλα μετα στάθηκε η πιο πίστη συνεργός των ανηλεων πολιτικών λιτότητας. Αυτο έκανε ο Matteo Renzi με την Ελλαδα και εσεις το ξέρετε. Αυτο έκαναν οι κυβερνήσεις των δήθεν σοσιαλιστικών κυβερνήσεων.

Πρωθυπουργέ κ. Τσιπρα, θα ήθελα να σας δώσω μια συμβουλή εάν και δεν μου ζητήθηκε. Σκεφτείτε καλά, δυο, εκατό, χίλιες φορές πριν να συμμετέχετε στο ευρωπαϊκό γκρουπ των σοσιαλιστών την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Σκέφτηκε το καλά πριν να κανετε συνασπισμούς με αυτους που ταπείνωσαν τον λαό σας! Και το πρόβλημα ειναι εδω ακριβώς. Μια ευρωπαϊκή "ένωση" στο ονομα αλλα οχι στην πράξη. Μια. Χαώδης διαφορά αναμεςα στο βορά και στον νότο. Μια ευρωπαϊκή "ένωση" αδύναμη με τους δυνατούς και ισχυρη με τους ασθενείς.

Η αλήθεια ειναι οτι εμεις, τα μεσογειακά κράτη, δεν επιθυμούμε πλέον να συνεχίσουμε να ειμαστε τα χρήσιμα κορόιδα της Ευρώπης. Το θέμα αυτο πρεπει να τεθεί αμεσως στα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής ένωσης. Η ευρωπαϊκή επιτροπή και ο πρόεδρος Juncker πρεπει να αντιμετωπίσουν το θέμα με το ίδιο πάθος και την ίδια απίστευτη αποφασιστικότητα με τις οποίες διευθετησαν άλλες προτεραιότητες, οπως για παράδειγμα την θερινή ώρα.

Η Ευρωπη στάθηκε στυγνή με τους Έλληνες. Έπραξε ενα ιστορικό λάθος, πολιτικο, οικονομικό, κοινωνικο και ηθικό. Επ'ονοματι αυτού του θεσμού (του κινήματος 5 αστέρων), ο μοναδικός που ψηφίστηκε απο τους πολίτες, νοιωθω την υποχρέωση να ζητήσω συγνώμη απο τον ελληνικό λαό. Και για το καλο και το μέλλον της Ευρώπης, αυτο που συνέβει με την Ελλαδα δεν πρεπει να επαναληφθεί ποτε πια. Με κανεναν άλλο ευρωπαϊκό λαό. Ποτε πια!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΗ Κ. ΔΩΡΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ'' ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'' ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ..ΔΥΝΑΤΑ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!!!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=J53c9MX7bF4

https://www.youtube.com/watch?v=J53c9MX7bF4

 

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018

Η υφαρπαγή της Ελλάδας


H πατρίδα μας είναι καταδικασμένη στην οικονομική στασιμότητα, έως ότου αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς – ενώ δεν είναι πια υπερχρεωμένο το κράτος αλλά εντελώς χρεοκοπημένο, όπως επίσης πλέον οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα.

.

“Η κατοχή δεν μπορεί να είναι ανθρώπινη. Υπάρχουν επομένως δύο επιλογές: ή αποδέχεσαι την κατοχή και όλες τις μεθόδους που είναι αναγκαίες για την επιβολή της, σκύβοντας πειθήνια το κεφάλι ή, διαφορετικά, την απορρίπτεις εξ ολοκλήρου και όχι μόνο κάποια συγκεκριμένα μέρη της» (πηγή).

.
Επικαιρότητα

Από την αρχή της κρίσης, όταν ήταν υπερχρεωμένο το δημόσιο αλλά όχι χρεοκοπημένο, ενώ ο ιδιωτικός τομέας ήταν υγιής, υποστηρίζαμε πως με το ΔΝΤ, πόσο μάλλον με την ενισχυμένη του μορφή, όσον αφορά τη θηριωδία, με την Τρόικα δηλαδή, μία χώρα έχει δύο μόνο επιλογές στη διάθεση της:

(α) είτε να εκτελεί τις εντολές της βασιλικότερα του βασιλέως, (β) είτε να συγκρουστεί μαζί της, παίρνοντας το ρίσκο της χρεοκοπίας που ασφαλώς δεν ήταν συνώνυμο με την έξοδο από το ευρώ, αφού η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι αμετάκλητη – αρκεί φυσικά να είχε λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας του τραπεζικού της συστήματος (ελέγχους κεφαλαίων κλπ.).

Δυστυχώς, σκόπιμα ή μη, καμία κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα από τα δύο, με αποτέλεσμα να παρέλθουν ανεκμετάλλευτα τα τρία χρόνια που διαρκεί η εξυγίανση μίας χώρας: το πρώτο που λαμβάνονται όλα τα μέτρα εάν δεν επιλέξει τη σύγκρουση, το δεύτερο που ωριμάζουν, καθώς επίσης το τρίτο που αποδίδουν – όπως συνέβη με την Ιρλανδία, με την Κύπρο κοκ. Έτσι χάθηκε η όποια ευκαιρία, αφού εάν η κυβέρνηση δεν συγκρουστεί όταν έχει όλα της τα όπλα στη διάθεση της (χάθηκαν με το PSI) και η εξυγίανση αποτύχει τα τρία πρώτα χρόνια, η χώρα είναι πλέον καταδικασμένη στην απόλυτη στασιμότητα – ουσιαστικά στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, η οποία θα είχε συμβεί προ πολλού, εάν η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της Ευρωζώνης.

Περαιτέρω η σημερινή κυβέρνηση, αφού προηγουμένως απέτυχε παταγωδώς να συγκρουστεί επειδή δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένη, επέλεξε τη δεύτερη εναλλακτική λύση: την τήρηση των εντολών της Τρόικα βασιλικότερα του βασιλέως. Δυστυχώς όμως, αφενός μεν λόγω του ότι ήταν πολύ αργά αφού είχαν περάσει ήδη πέντε χρόνια, αφετέρου εξαιτίας του ότι προηγήθηκε η αποτυχημένη σύγκρουση με την Τρόικα, με αποτέλεσμα να χάσει την εμπιστοσύνη της, δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα – εύλογα, αφού έδωσε την ευκαιρία στη Γερμανία να αθετήσει την υπόσχεση της περί διαγραφής χρέους.

Έτσι, η Ελλάδα «εισέπραξε» μόνο την άθλια συμφωνία της 21ης Ιουνίου του 2018 – ακόμη χειρότερα, με ένα θηριώδες αντάλλαγμα, όπως ασφαλώς είναι η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια (το καινούργιο θέατρο που παίζεται για την χειραγώγηση των ιθαγενών, είναι η αλλαγή στάσης του πρωθυπουργού των Σκοπίων που δήθεν αναγκάσθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο να δεχτεί τη συμφωνία – αφού είχε προηγηθεί βέβαια η διαρροή των εγγράφων της wiki leaks και το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης!). Η τελευταία της ανοησία δε ήταν η μη αποδοχή της γραμμής πιστοληπτικής στήριξης – με αποτέλεσμα να προσπαθεί να βγει στις αγορές κυριολεκτικά ξυπόλητη στα αγκάθια, αρχίζοντας ήδη να ξοδεύει το μαξιλάρι των 24 δις €.

Σήμερα πάντως, η πατρίδα μας είναι καταδικασμένη στην οικονομική στασιμότητα, έως ότου αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς – ενώ δεν είναι πια υπερχρεωμένο το κράτος αλλά εντελώς χρεοκοπημένο, όπως επίσης οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα. Εν προκειμένω, υποθέτουμε πως δεν πιστεύει πια κανείς ότι, το δημόσιο χρέος ύψους 360 δις € ή στο 202% του ΑΕΠ είναι βιώσιμο, ούτε οι «κόκκινες» οφειλές που έχουν υπερβεί τα 230 δις € ή το 130% του ΑΕΠ, από αμελητέες προηγουμένως.

Από την άλλη πλευρά τώρα, εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι, το μέλλον της Ελλάδας θα είναι ρόδινο – αφού αποκλείουμε να διακινδυνεύσουν οι Γερμανοί τις επενδύσεις, καθώς επίσης τις επιχειρήσεις τους στη χώρα. Για παράδειγμα, δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα που έδωσαν για την εξαγορά του ΟΤΕ ή των 14 αεροδρομίων (τα οποία χρηματοδότησαν με δάνειο από την Alpha Bank που εμείς διασώσαμε, με δικά μας χρήματα, όπως συνέβη επίσης με τη ΔΕΣΦΑ που δανειοδοτήθηκε από την ΕΤΕ για να εξαγοραστεί σε εξευτελιστική τιμή) – ούτε να θέσουν σε κίνδυνο εταιρείες τους σαν τη Lidl ή όποιες άλλες. Αντίθετα, θα εξαγοράσουν ακόμη περισσότερες, ειδικά τις κοινωφελείς όπως τη ΔΕΗ – ενώ θα επεκταθούν στις τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη βαριά βιομηχανία της χώρας.

Οι Γερμανοί δεν θα διακινδυνεύσουν ούτε τις επενδύσεις που διενεργήθηκαν στην Ελλάδα με επιδοτήσεις της ΕΕ, όπως τις εθνικές οδούς που συνεχίζουν να κατασκευάζονται και να εγκαινιάζονται, τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κοκ. – αφού γνωρίζουν πολύ καλά πόσο ωφέλιμες θα είναι για τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας (ΤΟΥΣ).

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι, με τα περίπου 90 δις € που εγγυώνται οι ίδιοι για τα πακέτα χρηματοδότησης ύψους 286 δις € που δόθηκαν στην Ελλάδα, ελέγχουν ένα από τα καλύτερα οικόπεδα του πλανήτη, εξαγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές τα δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία των κατοίκων του, τεκμηριώνει πως το εγχείρημα τους ήταν φθηνό, έξυπνo και εξαιρετικά κερδοφόρο – κάτι που δεν συμβαίνει με τα υπόλοιπα κράτη-δανειστές μας, τα οποία ουσιαστικά δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα.

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό το έξυπνο εγχείρημα (business) των Γερμανών φίλων μας, το εξής παράδειγμα: Για να εξαγοράσει κανείς μια χώρα αξίας πολλών τρις €, συγκεντρώνει μία ομάδα δανειστών, οι οποίοι τη χρηματοδοτούν με 286 δις € που δεν δίνουν από την τσέπη τους, αλλά μόνο εγγυώνται. Ο ίδιος εγγυάται για τα 90 δις €, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εξόφλησης τους κάποια στιγμή στο μέλλον – με την επιβολή μέτρων λιτότητας, καθώς επίσης με το ξεπούλημα των περιουσιακών της στοιχείων κυρίως στον ίδιο, σε εξευτελιστικές τιμές.

Στο τέλος τα δάνεια των 90 δις € (των 286 δις € επίσης) εξοφλούνται – οπότε δεν χάνει την εγγύηση του, ενώ έχει ταυτόχρονα την ιδιοκτησία της χώρας, καθώς επίσης των κατοίκων της. Εάν κάτι δεν πάει καλά, τότε χάνει μόνο ένα μέρος των 90 δις € – έχοντας μοιραστεί το ρίσκο των 286 δις € με τους άλλους.

Όσον αφορά τώρα τη μελλοντική χρηματοδότηση της Ελλάδας με ένα 4ο, 5ο κοκ. μνημόνιο έως τουλάχιστον το 2060 (ανάλυση), δεν χρειάζονται ουσιαστικά καθόλου νέα χρήματα – αφού ανακυκλώνονται τα παλαιά, εφόσον η χώρα υποχρεώνεται σε πρωτογενή πλεονάσματα, οπότε στην κάλυψη των δαπανών της από την ίδια, συν τους τόκους των δανείων της. Με απλά λόγια, τα νέα δάνεια οδηγούνται πίσω σε αυτούς που έδωσαν τα παλαιότερα – ενώ οι δανειστές αυτοί εισπράττουν ταυτόχρονα τόκους! Ως εκ τούτου, εάν η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανεισθεί από τις αγορές για να εξοφλεί τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ, δεν είναι απίθανο να τη στηρίξουν ξανά – αφού ουσιαστικά στηρίζουν τον εαυτό τους, βγάζοντας τα χρήματα από τη μία τσέπη και βάζοντας τα στην άλλη.

Το μέλλον της Ελλάδας λοιπόν, υπό τη γερμανική κατοχή, θα είναι ασφαλώς ρόδινο – όχι όμως το μέλλον των ιθαγενών, οι οποίοι απλά θα μετατραπούν σε σκλάβους χρέους, καθώς επίσης σε χαμηλόμισθούς εργαζόμενους στην υπηρεσία των νέων ιδιοκτητών της χώρας τους. Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, θα αρχίσει να αναπτύσσεται και μάλιστα με ραγδαίους ρυθμούς, από εκείνη τη στιγμή και μετά που η υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων δεν θα μπορεί να απειληθεί – όταν θα είναι δηλαδή τετελεσμένο γεγονός.

Αρκετοί Έλληνες δε θα συμπεριφερθούν ακριβώς όπως την εποχή της τουρκοκρατίας –κάτι που ήδη φαίνεται σήμερα, όπου επικρατεί μία εκκωφαντική σιωπή των αμνών, τα κεφάλια είναι σκυφτά, ενώ οι περισσότεροι μαθαίνουν τα παιδιά τους γερμανικά. Άλλοι πάλι εγκαταλείπουν τη χώρα στους μετανάστες, οι οποίοι θα καλύψουν το κενό που δημιουργείται – αφού είναι γνωστό πως η φύση δεν συμπαθεί τα κενά.
Επίλογος

Ολοκληρώνοντας, θα μπορούσε να μας επικρίνει κανείς, ισχυριζόμενος ότι περιοριζόμαστε μόνο σε διαπιστώσεις και δεν προτείνουμε λύσεις – παρά το ότι μόνο λύσεις αναφέρουμε από το 2009, χωρίς όμως να εισακουσθεί καμία. Στα πλαίσια αυτά, ασφαλώς υπάρχουν ακόμη λύσεις, οι οποίες όμως κοστίζουν κάθε φορά περισσότερο – αφού η κρίση λειτουργεί σε μία οικονομία όπως ακριβώς η πυρκαγιά, η οποία σβήνεται εύκολα, με μικρό κόστος στο ξεκίνημα της, ενώ στη συνέχεια γίνεται ανεξέλεγκτη και αφήνει καμένη γη στο πέρασμα της.

Μία από αυτές είναι η πρόσφατη που δημοσιεύσαμε (ανάλυση), η οποία όμως έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις – με κυριότερη την πλήρη κάθαρση του διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου κομματικού μας συστήματος, ενώ δίχως αυτήν δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον για τους Έλληνες.

Είμαστε όμως σχεδόν σίγουροι πως δεν θα υιοθετηθεί, επειδή είναι πλειοψηφία αυτοί που θέλουν να κερδίσουν έναν πόλεμο, χωρίς να δώσουν καμία μάχη. Ως εκ τούτου, ας συνεχίσουμε να μαθαίνουμε γερμανικά, παύοντας να διαμαρτυρόμαστε για τους μισθούς, τις συντάξεις, τις κατασχέσεις ή τους πλειστηριασμούς – διατηρώντας την ψευδαίσθηση της βιώσιμης προσφυγής μας στις αγορές, της ανάκτησης της εθνικής μας κυριαρχίας κοκ. για να μην χάνουμε τον ύπνο μας.

από Analyst Team

analyst.gr

 

 

 

 

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018

Τι έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες για την πατρίδα;

Επειδή πολλά έχουν ειπωθεί για τους Αρχαίους Έλληνες ότι δήθεν δεν είχαν εθνική Συνείδηση και ήσαν σε πόλεις κράτη κατακερματισμένοι χωρίς να έχουν συνείδηση της πατρίδος της Ελλάδος εν γένει.
Για να δούμε μέσα από τα Αρχαία κείμενα τι πίστευαν οι ίδιοι;


 • «Θνήσκε υπέρ πατρίδος» Δελφικά Παραγγέλματα.
 • «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης» Όμηρος. Ένας είναι ο άριστος χρησμός, να αμύνεσαι για την πατρίδα.
 • «Ουδέν γλύκιον πατρίδος» Όμηρος. Τίποτε γλυκύτερο από την πατρίδα.
 • «Η αγάπη που έχει κανείς για την πατρίδα του, προέρχεται από την αγάπη που ένοιωσε για την μητέρα του στην παιδική του ηλικία» Πυθαγόρας.
 • «Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίων Μαραθώνι χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν
 • δύναμιν» Σιμωνίδης ο Κείος. Οι Αθηναίοι, μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή υπέρ των Ελλήνων, των χρυσοφόρων Μήδων την δύναμη κατέβαλαν.
 • «Ώ ξειν’αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» Σιμωνίδης ο Κείος.
 • «Ει το καλώς θνήσκειν αρετής μέρος εστί μέγιστο, ημίν εκ πάντων ταύτα απένειμε τύχη. Ελλάδι γαρ σπεύδοντες ελευθερίην περιθείναι κείμεθ’αγηράντω χρώμενοι ευλογίη» Επίγραμμα Σιμωνίδη του Κείου για τους πεσόντες στα Μηδικά.
 • Αν ο καλός θάνατος είναι το μέγιστο μέρος της αρετής, σ’ εμάς η τύχη αυτό το δώρο μας το έδωσε, επειδή, σπεύδοντας να σώσουμε την Ελλάδα μας με της ελευθερίας τα τείχη, κείμεθα στους τάφους μας ,αθάνατη ευλογία έχοντας κερδίσει.
 • «Τι γαρ φίλτερον ανδρί πατρόας χθονός» Αριστείδης.Τι τάχα είναι περισσότερο αγαπημένο για τον άνθρωπο, από την πατρική του γη.
 • «Ηδ’εστίν η σώζουσα και ταύτης επί πλέοντες ορθής τους φίλους ποιούμεθα» Σοφοκλής. Αυτή η πόλη είναι που μας σώζει, και αν πλέουμε το πλοίο πάνω σ αυτήν, όσο είναι σώα, μόνο τότε μπορούμε να αποκτούμε τους φίλους μας.
 • «Ουδέν φίλτερον πατρώας γης, μακάριος δ’ όστις ευτυχών μένει εν τη ιδία αυτού πατρίδι» Ευριπίδης Τίποτε γλυκύτερο από την πατρίδα. Και ευτυχής εκείνος που δίχως μακριά της να τον διώχνουν βάσανα, μένει στην πατρίδα του.
 • «Νόμιζε την πατρίδα οίκον, τους δε πολίτας εταίρους» Ξενοφών.

elhalflashbacks

 

 

 

 

ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ

Προς τον διευθυντή της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στρατηγό ΦΩΤΗ ΔΟΜΖΑΡΙΔΗ.
Κύριε διευθυντά με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι προσωπικά αναλαμβάνετε την ευθύνη τα λεωφορεία να αποβιβάσουν τον ελληνικό λαό (μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και παιδιά), στο αρτ κάτι. Δηλαδή πιο μακριά από τα ΚΤΕΛ και την αστυνομική διεύθυνση!
Περί τα 7 χλμ.
Δηλαδή οι γέροντες και οι οικογένειες που θα έρθουν να υπερασπιστούν την Μακεδονία μας, τα εδάφη της Μακεδονίας μας, θα πρέπει να περπατήσουν μια τεράστια απόσταση. Μπορούν δεν μπορούν.
Αναρωτιόμαστε,
1. Γιατί δεν μας βάζετε, για καλύτερα, στα Μάλγαρα να αποβιβαστούμε;
– Ή στην Κατερίνη;
– Γιατί όχι στα 40 ή στα 80 ή στα 300 χλμ;
2. Γιατί δεν απαγορεύετε εντελώς το συλλαλητήριο αν είναι αυτές οι εντολές που υπηρετείτε, ώστε να πάρουμε το μήνυμα εντελώς ξεκάθαρα;
3. Θέλουμε να σας ρωτήσουμε και κάτι πιο προσωπικό. Την νύχτα που πάτε σπίτι σας και ξεκουράζεστε και μιλάτε με την οικογένεια σας.
– Αναλογίζεστε ποιά ήταν η μάνα κι ο πατέρας σας; ήταν Έλληνες;
– Αναλογίζεστε από πού είστε;
– Αναλογίζεστε πως λέγεται η πατρίδα μας;
– Συνειδητοποιείτε ποιός είστε;
4. Έχετε σκεφτεί μετά την αντίστροφη του δημοψηφίσματος του 15 αν αυτό που ζούμε είναι δημοκρατία ή όχι;
5. Έχετε ποτέ σκεφτεί ποιούς προστατεύετε; Και από ποιούς τους προστατεύετε;
6. Θυμάστε ποιοί ήταν οι πραιτωριανοί του Καλιγούλα και του Νέρωνα, τι έκαναν αυτοί, ποιούς προστάτευαν, έναντι ποίων τους προστάτευαν, ποιά η γνώμη των σύγχρονων τους για τους πραιτωριανούς, ποιά είναι και η δική μας σήμερα γι αυτούς, και τι τύχη είχαν τελικά αυτοί;
7. Γνωρίζετε ότι αυτοί που προστατεύετε ως άλλους Φαραώ με χιλιάδες αστυνομικούς διαμελίζουν την πατρίδα μας με τον ελληνικό λαό σύσσωμο και παθιασμένα αντίθετο ;
8. Γνωρίζετε ότι αυτοί που τους νομιμοποιείτε με την προστασία σας και τους δίνετε ασυλία με την παρουσία σας, υπέγραψαν ότι Μακεδόνες είναι οι σλάβοι;
9. Γνωρίζετε ότι υπέγραψαν ότι εσείς, εσείς προσωπικά είστε από το ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;
Ασφαλώς το γνωρίζετε.

Πολλοί αστυνομικοί αρνούνται να υπηρετήσουν ως προσωπική ασφάλεια σε αυτά τα πολιτικά πρόσωπα.
Άλλοι πολλοί αστυνομικοί δήλωσαν ασθένεια, ζήτησαν μετάθεση και πάντως αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην «αστυνόμευση» του συλλαλητηρίου και την προστασία των σφετεριστών ενάντια στον ελληνικό λαό. Γιατί και αυτοί αισθάνονται και ξέρουν ότι είναι μέρος του ελληνικού λαού.
Εσείς γιατί δεν είστε ανάμεσα σε αυτούς που αρνήθηκαν; τι δεν έχετε ακόμα καταλάβει;

Σας καλούμε να επιτρέψετε την άμεση πρόσβαση του κόσμου στο συλλαλητήριο, με αποβίβαση στην παραλιακή (πλησίον του λευκού πύργου) και να μην επιτρέψετε σε άλλη διαδήλωση να διασταυρωθεί μαζί μας, ώστε να προκληθούν οι προαναγγελθείσες από μέσα ενημέρωσης ταυτισμένα με την κυβέρνηση προβοκάτσιες και στημένα επεισόδια.
Άλλως δεν θα διαφέρετε από τους πραιτωριανούς και τον ρόλο τους.
ΠΡΑΞΤΕ το καθήκον σας. Προς την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό. Αυτό σας επιτάσσει το Σύνταγμα.

09/09/2018 ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018

Η Rai αποθεώνει την Ελλάδα:

«Χώρα απέραντης ομορφιάς, που ούτε οι Θεοί δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν»


Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, ολοκληρώνει το πρόγραμμα της θερινής σεζόν της, με δυο εκπομπές για την Ελλάδα.

Η πρώτη αναφορά στη χώρα μας, ήταν της γνωστής δημοσιογράφου Λουτσία Γκοράτσι. Σε ωριαία εκπομπή εμβάθυνσης για τη ναυαρχίδα της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai Uno, η Γκοράτσι παρουσίασε την κοινωνική κατάσταση της χώρας και τις κύριες προκλήσεις για το μέλλον.

Η Iταλίδα δημοσιογράφος (την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν μια νέα Οριάνα Φαλάτσι), παρουσίασε τις τόσες πτυχές της ελληνικής καθημερινότητας. Από το εντυπωσιακό Ίδρυμα Νιάρχος, μέχρι το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, από την αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό, ίσαμε μαρτυρίες των κατοίκων της Μυτιλήνης, οι οποίοι τονίζουν ότι «το προσφυγικό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, και η λύση δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή».

«Η Ελλάδα δώρισε στην Ευρώπη τις λέξεις της, όπως δημοκρατία, έξοδος, κρίση. Η Ελλάδα, με τις αιώνιες ιεροτελεστίες της, παραμένει πάντα η γη του πολιτισμού και της φιλοξενίας. Αλλά και τόσων Θεών, διότι μια θεότητα δεν ήταν αρκετή για να εξηγήσει, σε όποιον την πρωτοείδε, μια τόσο μεγάλη ομορφιά», υπογράμμισε η Γκοράτσι.

Το, δε, τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης Rai Tre, παρουσίασε το ντοκιμαντέρ «Αthens Blues» του Μάσσιμο Μποντζόρνο, με αναφορά στη σημερινή Ελλάδα, μετά από την αναχώρηση της τρόικας.

Μεταξύ των άλλων, στην κάμερα μιλά η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία υπογραμμίζει ότι «έχουν δημιουργηθεί 300.000 θέσεις εργασίας, και επτά στις δέκα είναι μόνιμες», και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος τονίζει ότι «ξεκίνησε μια πολιτική στήριξης των ηλικιωμένων, η οποία δεν βασίζεται μόνον στις συντάξεις, αλλά και στις υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους».

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013, ενώ ο συγγραφέας Κώστας Τζαμιώτης δηλώνει ότι «η Ελλάδα έθεσε το κύριας σημασίας θέμα ότι «δεν μπορούμε να βάζουμε πάντα στο επίκεντρο την οικονομία».

Σε ότι αφορά τον πολιτισμό, τέλος, ο κατασκευαστής μουσικών οργάνων και μηχανικός Βασίλης Κουϊκόγλου, θέλησε να υπογραμμίσει ότι «στην Ελλάδα παντρεύεται με μοναδικό τρόπο η μουσική της Δύσης και της Ανατολής, και για τον λόγο αυτό η χώρα μας αποτελεί ένα unicum σε διεθνές επίπεδο».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεοδνικό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

 

Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Έλληνες δεν δέχονται κανένα ξεπούλημα, καμία προδοσία

Οι Έλληνες δεν δέχονται κανένα ξεπούλημα, καμία προδοσία

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και όχι στον κάθε Τσίπρα.

Η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση και δεν είναι ιδιοκτησία κανενός πολιτικού.

Η Ελλάδα μας καλεί και πάλι, για να υπερασπιστούμε την ιστορία της και τους αγώνες όλων εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για να την ελευθερώσουν.

Αυτό το Σάββατο, οι Έλληνες θα σταθούν όλοι μαζί, ενωμένοι, απέναντι σε εκείνους τους εθνομηδενιστές που ξεπουλάνε τα ιερά και τα άγια αυτού του τόπου, για να παρατείνουν την παραμονή τους στους θώκους της ελεεινής τους εξουσίας.

Αυτό το Σάββατο το κατοχικό κράτος και το μνημονιακό παρακράτος θα επιχειρήσουν να κάμψουν το φρόνημα και την αγάπη των Ελλήνων για την Ελλάδα.

Αυτό το Σάββατο θα αποτελέσει την κρίσιμη καμπή για όλους μας, μα περισσότερο για τους νεκρούς και τα παιδιά μας.

Αυτό το Σάββατο οι Έλληνες θα θυμίσουν στον Τσίπρα και την εθνομηδενιστική εθελόδουλη παρέα του πως η χώρα ανήκει στους πολίτες και η κυβέρνηση είναι υπάλληλος που οδεύει ταχύτατα προς την οριστική έξοδο λόγω ανικανότητας, μα, κυρίως, λόγω επικινδυνότητας.

Οι Έλληνες δηλώνουν "παρών" στο κάλεσμα της πατρίδας τους. Γιατί αυτό έμαθαν από τα βάθη της ιστορίας να κάνουν: Να στέκονται όρθιοι όταν τους απειλούν.
Όλοι οι άλλοι θα κρυφτούν και θα επιχειρήσουν να σπείρουν τον τρόμο, αυτόν που πάντα κυριαρχούσε στα σκοτάδια του μυαλού τους...


Οι σκέψεις του καλού φίλου, Νεκτάριου Δαπέργολα, που ακολουθούν, ας είναι ένα κατευώδιο στον δρόμο που το Σάββατο 8/9/2018 (αύριο) θα επιχειρήσουν να ανοίξουν όλοι εκείνοι που θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, για να προστατέψουν την αξιοπρέπεια τη δική τους και την ακεραιότητα της πατρίδας Ελλάδας.

Ώρα λοιπόν για άλλη μία Έξοδο του λαού μας για τη ματωμένη και προδομένη Μακεδονία μας.

Ώρα για να δοθεί το πλέον εκκωφαντικό μήνυμα ότι κανένα ξεδιάντροπο ξεπούλημα, καμία προδοσία δεν θα γίνουν ανεκτά.

Όπως και τότε, το 1943, 75 ολόκληρα χρόνια πριν, το μαύρο καθεστώς ετοιμάζει πάλι τα σιδερόφρακτα κατοχικά του λυκόσκυλα, έτοιμο να τα ξαμολύσει απέναντι σε άοπλους πολίτες, γέρους και γυναικόπαιδα, μέσα σ’ ένα όργιο μάλιστα διασποράς φόβου και λάσπης από τη σιχαμερή προπαγάνδα των κυβερνητικών φυλλάδων, αλλά και με τη συνδρομή από στρατιές ξένων πρακτόρων και ντόπιων αμερικανοτσολιάδων.

Τα λαομίσητα φασιστοειδή, που εδώ και καιρό δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν παρά μόνον δορυφορούμενα από ορδές μπράβων και διμοιρίες πραιτωριανών, συνεχίζουν να εκτελούν το στυγνό τους «συμβόλαιο θανάτου» της πατρίδας, παραδίδοντας (με χυδαία γελάκια μάλιστα, ανεκδιήγητες πλακίτσες και ξετσίπωτους χαριεντισμούς) σε κλέφτες κι επίβουλους σφετεριστές αυτό που κερδήθηκε με αγώνες αιώνων.

Η γη της Μακεδονίας όμως, η ποτισμένη με ποτάμια αίματος κι αγιασμένη από αμέτρητα κόκαλα ηρώων και μαρτύρων, δεν ανήκει σε κανένα λακέ της Νέας Τάξης που παριστάνει τον πρωθυπουργό, ούτε σε κανένα δωσιλογικό συρφετό που παριστάνει την κυβέρνηση του ελληνέζικου ψευδοκράτους.

Ανήκει σε «όσους πέρασαν, θα ’ρθούνε, θα περάσουν».
Ανήκει σ’ όλους εμάς.
Και εμείς ΔΕΝ υπογράψαμε!

Κάποιοι επέλεξαν, κόντρα στην ξεκάθαρη βούληση ενός ολόκληρου λαού, ως δούλοι στις μισελληνικές ψυχώσεις τους, ως υποχείρια σε βρώμικα συμφέροντα και στην καρεκλολαγνεία τους και ως πειθήνια σκυλάκια στα ξένα αφεντικά τους, να σπείρουν άγριους ανέμους.

Καιρός πια να θερίσουν τις θύελλες.
Καιρός να φεύγουν.
Αύριο στη Θεσσαλονίκη θα γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα…

Και όπως το είπε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας: Ή αυτοί ή εμείς... Μόνο που ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, τώρα αποφάσισε να είναι από την πλευρά των κουκουλοφόρων που απειλούν για μια ακόμη φορά τη χώρα. Η εμφάνιση του παρακράτους απέναντι στους Έλληνες πολίτες, θα δηλώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο τις σχέσεις του επίσημου κράτους και της κυβέρνησης με σκοτεινούς μηχανισμούς και συμφέροντα που εργάζονται κατά της Ελλάδας.
Το Σάββατο που έρχεται θα είναι αποκαλυπτικό για όλους και για όλα. Και θα καθορίσει εξελίξεις δυσάρεστες για όσους τολμούν να τα βάλουν με έναν ολόκληρο λαό. Με τον Ελληνικό λαό!!!

kostasxan

 

 

 

 

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018

Η τελευταία λέξη της γης πριν το τέλος της θα είναι Ελλάς!


Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και να έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ, από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτα σε αυτήν.
Friedrich Wilhelm Nietzsche (Φρειδερίκος Βίλχελμ Νίτσε)

Η τελευταία λέξη της γης,
όταν θα αφήνει την τελευταία της πνοή,
θα είναι ΕΛΛΑΣ!

Ρισπέν Ζαν (Γάλλος ποιητής, θεατρικός συγγραφέας)

Σταματήστε τον κόσμο, η Ελλάδα θέλει να κατέβει!
Αρχίστε να γκρεμίζετε όλα τα αρχαία μνημεία και την αρχιτεκτονική της.

1. Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
2. Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.
3. Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη...

Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.

1. Από την ιατρική σας, την φαρμακευτική σας.
2. Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα)
3. Από την φυσική σας, χημεία
4. Από την αστρονομική σας
5. Από την πολιτική σας
6. Από την καθημερινότητα σας.

Διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια ελληνική λέξη), σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη, αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας, αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, διαγράψτε την φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε...

Θα πείτε "δεν γίνεται".
Σωστά, δεν γίνεται γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση!
Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη...
Η πρόκληση πάντως ισχύει.

Υπογραφή...
Ρισπέν Ζαν (Αλγερία 1849 – Παρίσι 1926). Γάλλος λογοτέχνης και δραματουργός.

http://geopoliticsdailynews


«Πᾶνος»

ethnegersis

 

 

 

 

Η υπόγεια Αθήνα

- Μυστικά οστεοφυλάκια και κρύπτες κάτω από την πόλη.

Τι κρύβεται κάτω από γνωστές εκκλησίες της πρωτεύουσας, που υπάρχουν σπήλαια και καταφύγια

Posted by IGOR στο Σεπτεμβρίου 5, 2018

Ανδριάνεια Δεξαμενή


Με την έναρξη των εργασιών του Μετρό είχε αρχίσει να αποκαλύπτεται μία άλλη, υπόγεια Αθήνα. Κάτω από την επιφάνεια βρίσκονται νεκροταφεία, σπήλαια, υδραγωγεία και καταφύγια που χρονολογούνται χιλιετίες πριν, από τη γέννηση του Χριστού έως και τον 21ο αιώνα.

Πολλά νεκροταφεία στην Αθήνα κατασκευάζονταν υπόγεια για να προστατεύονται από καταστροφές, είτε φυσικές είτε πολεμικές. Συνήθως τοποθετούνταν κάτω από εκκλησίες και εκτός από τα λείψανα, φυλάσσονταν και εκκλησιαστικά σκεύη. Ο υπόγειος χώρος συνδεόταν μέσω σήραγγας με την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το οστεοφυλάκιο της παλαιάς ρώσικης παροικίας της Αθήνας, η οποία φυλάσσεται σε κρύπτη κάτω από τη Ρώσικη Εκκλησία στην οδό Φιλελλήνων. Κρύπτες υπάρχουν και κάτω από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην είσοδο των οποίων είναι τοποθετημένη μαρμάρινη πλάκα που γράφει «Υπόγεια Κρύπτη».

Στην τουρκοκρατία, οι κρύπτες λειτούργησαν και ως καταφύγιο για τις μοναχές του μοναστηρίου της Αγίας Φιλοθέης. Άλλες εκκλησίες της Αθήνας που φιλοξενούν υπόγειες κρύπτες είναι οι Άγιοι Θεόδωροι στην Κλεψύδρα, ο Άγιος Νικόλαος ο Χωστός, ο Άγιος Κωνσταντίνος του Κηφισού και η Αγία Ελεούσα του Κολωνού. Στα υπόγεια της Αγία Δύναμις που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως, λειτουργούσαν πυριτιδοποιεία κατά την επανάσταση του 1821.

Ρώσικη εκκλησία στην οδό Φιλελλήνων

Υδραγωγεία

Το υπέδαφος της Αθήνας είναι γεμάτο στοές που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά υδάτων από υδραγωγεία. Το πιο εκτεταμένο δίκτυο στοών εξυπηρετούσε το Αδριάνειο Υδραγωγείο, που ξεκινούσε από τη Δεκέλεια και κατέληγε στην Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι. Κατασκευάστηκε από τον αυτοκράτορα Αδριανό το 140 π.Χ. και λειτούργησε μέχρι το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Οι στοές βρίσκονταν μέχρι και 40 μέτρα κάτω από το έδαφος, είχαν ύψος κατά μέσο όρο 1,70 μέτρα και πλάτος 50 με 60 εκατοστά.

Στο παρελθόν γίνονταν συνεχώς προσθέσεις στο υπόγειο δίκτυο και οι στοές είχαν επεκταθεί σημαντικά, αλλά με τα χρόνια, πολλές κατέρρευσαν και πλέον είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθούν. Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι οι στοές άντεξαν πολέμους και καταστροφές χιλίων ετών, αλλά ισοπεδώθηκαν μέσα στα τελευταία πενήντα χρόνια από τις σύγχρονες κυβερνήσεις.

Σπήλαια

Σύμφωνα με την αρχαιοελληνική μυθολογία, μία από τις εισόδους του Άδη βρισκόταν κάτω από τον λόφο του Ίππιου Κολωνού. Από εκεί, έλεγε ο μύθος, κατέβηκε ο Οιδίποδας στον κάτω κόσμο. Το υπέδαφος της Αθήνας είναι γεμάτο κοιλότητες και σπήλαια που διαμορφώθηκαν από αρχαίους ποταμούς και ρυάκια. Σπήλαια εντοπίζονται στο Λυκαβηττό και σε υψώματα της Κυψέλης και του Γαλατσίου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως αποθηκευτικοί χώροι και καταφύγια σε εμπόλεμες περιόδους.

Καταφύγια

Ο βασιλιάς Όθωνας συνέδεσε τα Παλαιά Ανάκτορα με τη φυσική κοίτη του Ιλισού μέσω του υδραγωγείου του Εθνικού Κήπου για να μπορεί να διαφύγει προς τη θάλασσα σε περίπτωση ανάγκης. Το 1930 με διαταγή του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, όλοι οι κάτοικοι της Αθήνας κλήθηκαν να φτιάξουν υπόγεια καταφύγια, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κυρίως στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τη δεκαετία του ’30 οποιαδήποτε πολυκατοικία χτιζόταν έπρεπε να συνοδεύεται κι από ένα υπόγειο καταφύγιο. H Αθήνα είναι γεμάτη υπόγεια καταφύγια, αρκετά από τα οποία έχουν μετατραπεί πλέον σε αποθήκες καταστημάτων.

Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η υπόγεια Αθήνα έσωσε τις ζωής εκατοντάδων ανθρώπων. Οι στοές και οι κρύπτες φωταγωγήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ως καταφύγια και ως αποθήκες οπλισμού ή δρόμους διαφυγής.

ΠΗΓΗ: «Η Υπόγεια Αθήνα» του Σταύρου Οικονομίδη

mixanitouxronou

Διαδώστε το!

 

 

 

 

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ & ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ!!!


ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΚΑΙ ΠΑΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ & ΜΟΙΡΑΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΑΘΟΣ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΩΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ & ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΝΙΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ & ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!!!
ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΚΥΡΩΘΕΙ!!!!!!

ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΤΕ, ΠΑΡΑΚΑΜΨΤΕ ΤΟΥΣ! ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ & ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ, Η ΠΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ!
ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠ’ ΑΚΡΗ Σ’ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΟΥ & ΚΑΘΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥ!!!

ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΝ ΚΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΛΒΑΝΟΙ, & ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ Ή ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ!
ΤΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΠΟΔΙΑ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!!!!!!

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ & ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΕΣ, ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ & ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ! ΔΕΙΞΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!
ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ & ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΤΩΣΕΙ, ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ‘ΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ!!!

ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ & ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ!!!

Β. Αναγνώστου
Συγγραφέας- αρθρογράφος

manifesto.com.gr

 

 

 

 

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018

Σαν σήμερα το 1843 υπογράφεται το πρώτο μνημόνιο της Ελλάδας!

– Ποιες ήταν οι απίστευτες ομοιότητες με τα σημερινά μνημόνια!

Σαν σήμερα το 1843 υπογράφεται το πρώτο μνημόνιο της Ελλάδας. Η σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα, μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. …

Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018
Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος.
Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;)
Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά.
Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του.
Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της!
Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται.

Τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου ήταν τα παρακάτω:

 1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.
 2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.
 3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.
 4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της “δεκάτης”, που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.
 5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.
 6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.
 7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.
 8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.
 9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.
 10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες “εθνικές γαίες” με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.
 11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού.

Τι  πέτυχαν με όλα αυτά τα μέτρα λιτότητας του μνημονίου;

Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλίρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το “Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν” του Χαριλάου Τρικούπη το 1893.
Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.
Σε κάθε περίπτωση, οι ομοιότητες με τη σημερινή εποχή είναι πραγματικά ανατριχιαστικές! Τελικά, οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι διαχρονικά ίδιες, αιώνιες και ανυπόφορες.
http://www.armynow.net/san-simera-proto-mnimonio-ellada-omoiothtes-simerina/

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ "ΙΣΤΟΡΙΑΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ


Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ "ΙΣΤΟΡΙΑΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

Ένα ερώτημα που θα έπρεπε να θέσουμε ως έθνος στην παγκόσμια κοινότητα είναι το πολύ απλό εξής:
___Τί είναι ένας άνθρωπος, ένας λαός, μία υφήλιος χωρίς ιστορική και εμπειρική μνήμη;
Και είναι καλό ερώτημα, επειδή από όποια πλευρά κι αν το σκεφτεί κανείς θα καταλήξει στην εξής απάντηση:
___Ό,τι στερείται μνήμης είναι ένα άγονο κουφάρι, παντελώς ανίκανο
να παράξει και να συνεισφέρει κάτι στο παγκόσμιο γίγνεσθαι πέραν
της τοξικής του αφόδευσης κατόπιν της άκρατης κατανάλωσης που
θα γεμίζει το κενό δίνοντάς του κάποια αίσθηση ύπαρξης.
Όπως Αμερική, ξέρετε...
Ο ακρογωνιαίος λίθος του κάθε πολιτισμού, όπως εξ άλλου και του κάθε ατόμου, είναι η συσσωρευμένη γλωσσική, και πολιτισμική του μνήμη. Αφαιρουμένων αυτών των δύο δεν υφίσταται κάποιο υπόβαθρο για να λειτουργήσει μία χώρα ως έθνος, ή ένα άτομο ως άνθρωπος. Ωστόσο, η πνευματική ποιότητα των κατοίκων ενός τόπου εναπόκειται στις ιστορικές αλήθειες στις οποίες εκείνοι δύνανται να κάνουν αναγωγές όχι μόνον για την αυτογνωσία των, την ταυτότητά των, αλλά και την αποφυγή επαναλαμβανόμενων λαθών του παρελθόντος.
Το ότι εμείς, οι Έλληνες, κατόπιν εορτής διαδηλώνουμε και οδυρόμεθα δια τους προδότας οίτινες την χώραν καταστρέφουσι επαφίεται στην εθνική μας ιστορική αμνησία. Εάν διαθέταμε την στοιχειώδη, παιδαριώδη ιστορική μνήμη ουδείς Έλλην θα ψήφιζε ηγέτη του οποίου το ίνδαλμα δεν ήταν ένας Κολοκοτρώνης, αλλά ο Μαρξ, ο Φιντέλ και ο Τσε.... Εάν αυτός ο λαός μας είχε κάποια στοιχειώδη ιστορική μνήμη, είναι βέβαιο ότι θα παρήγαγε και μία δεξιά αξιοτέρα των σπιθαμιαίων αναστημάτων πολιτικών ανδρών που συγκροτούν την σημερινή δεξιά. Βλέποντας τον εκλογικό χάρτη του 2015 ένας νοήμων ευκόλως κυριεύεται από κλαυσίγελον. Τόσο τραγικά οξύμωρο είναι το σχήμα που δείχνει ότι το ανθελληνικό μόρφωμα που κυβερνάει τον τόπο χωρίς επίγνωση της ανεπάρκειάς του στηρίχτηκε από τις ίδιες τις περιοχές που σήμερα εισπράττουν όλα τα δεινά αυτής της ανεπάρκειας.
Ενδιαφέρον έχει ότι η ίδια η λέξη «ιστορία» σημαίνει γνώση, εφόσον στην αρχαία Ελληνική «ίστωρ/ίστωρας» σημαίνει «γνώστης, μάρτυρας», ήτοι, εκείνος που ίσταται, δηλαδή στέκεται πάνω από κάτι και το παρατηρεί, από το ρήμα «ίστημι» που σημαίνει «στέκομαι» και έχει ετυμολογική σχέση και εννοιολογική συγγένεια με το λήμμα «ιστός». Άρα, όπως οι ιστοί του δέρματος συγκροτούν την επιδερμίδα μας, προσδίδοντάς της τα μοναδικά μας χαρακτηριστικά, έτσι και οι ιστορίες όλων των λαών «συν-ιστούν» το πολιτισμικό αμάλγαμα της νοήμονος ζωής επί της Πλανήτου Γαίας.
Όμως, όταν οι ευσεβείς πόθοι αν-ιστό-ρητων βρίσκουν ανταπόκριση από εξ ίσου αμνήμονες ασκούμενους πολιτικήν εξουσία, και βάλλεται η ιστορική αλήθεια οι ιστοί διαλύονται, προκαλώντας μία αλυσιδωτή αντίδραση που τελικά οδηγεί στην σήψη του γενικότερου οργανισμού, ο οποίος δεν είναι άλλος από αυτόν του πανανθρώπινου πολιτισμού.
Λίαν ανησυχητικό για το μέλλον της ανθρωπότητος είναι το γεγονός ότι παρά την ομόφωνη ένσταση της παγκόσμιας διανόησης ως προς τον σλαβόφωνο σφετερισμό ενός μεγάλου τμήματος της Ελληνικής ιστορίας, κάποιοι καιροσκόποι έχουν σπάσει τους ιστούς της περιοχής μας, δημιουργώντας ένα άνευ προηγουμένου προηγούμενον.
Και επειδή είναι τόσο κραυγαλέα η κοροϊδία, ο εχέφρων άνθρωπος δεν παύει να φιλοξενεί τα χειρότερα σενάρια στη φαντασία του:Απορεί κανείς εάν πρόκειται για σύμπτωση το ότι το κλείσιμο της συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων ως Μακεδονία συνέπεσε με τα γενέθλια του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, του διαμεσολαβητή για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.
Μετά από αυτό, ακόμη και ο πιο δύσπιστος κατά των «συνομωσιολογικών» σεναρίων θα πρέπει να αρχίσει να απορεί για την παντοδύναμη κλίκα που κινεί τα νήματα του πλανήτη.
Μήπως κάποιοι θα επωφεληθούν από την ωρολογιακή βόμβα που φυτεύουν στην χερσόνησο του Αίμου με τις προστριβές που θα δημιουργηθούν;
Μήπως κάποιοι οραματίζονται την διάλυση του του Ελληνικού πολιτισμού, του οποίου ακόμη και η βιολογική ύπαρξη πρέπει να εκλείψει παραδειγματικά ώστε η υφήλιος να αποδεχτεί την εξόντωση όσων εναπομεινάντων εθνικών εστιών οι οποίες θα μπορούσαν να αντισταθούν στην επιβαλλόμενη πολυπολιτισμικότητα που αντί για ριζωμένους στον τόπο τους ανθρώπους παράγει ιδιωτείες καταναλωτές;
Και μη γελάτε όσοι πιστεύετε ότι αυτά είναι συνωμοσιολογικά σενάρια. Κάθε άλλο. Η Ελλάδα ανέκαθεν υπήρξε το σημείο αναφοράς ως προς την έννοια του έθνους κράτους, κάτι που ουδόλως συμφέρει τις τράπεζες ελέγχουσες τις παγκόσμιες αγορές. Ουδόλως τυχαίως, ουδένα άλλο έθνος έχει δεχθεί τόσες ιστορικές στρεβλώσεις. Από την παρερμηνεία του Ισοκράτους λόγου περί Ελλήνων έως και τα δεκάδες μνημεία και επιγραφές με τον ανύπαρκτο όρκο του Αλεξάνδρου στην Ώπη, όπου αυτός παρουσιάζεται ως διεθνιστής που συνενώνει τις φυλές χωρίς διακρίσεις, το Ελληνικόν έθνος δέχεται όλα τα βέλη από τους ισοπεδωτές των πολιτισμών.
Συχνά ακούμε από τους προδοτικούς μας πολιτικούς το ηττοπαθές επιχείρημα: «Το σλαβόφωνο κρατίδιο ήδη έχει αναγνωρισθεί από 140 χώρες, άρα έχουμε ήδη χάσει την μάχη και πρέπει να αποδεχτούμε τα νέα δεδομένα προς όφελος της περιοχής.»
Κάποιος πρέπει να πει σε αυτούς τους ανόητους ότι ακόμη και εάν ολάκερη η παράφρονα ανθρωπότης αναγνωρίσει την «Μακεδονικότητα» Σλάβων, εμείς πρέπει να μείνουμε αμετακίνητοι τιμώντας την αλήθεια, όπως πάντοτε έπραττε ο Ελληνισμός, διαχωρίζοντάς τον από τους πολυαριθμότερους βάρβαρους που σήμερον τους βλέπουμε κουστουμάτους και γραβαντομένους.
Και επειδή έχει αποδειχθεί περίτρανα πλέον ότι οι διαδηλώσεις, όσο μαζικές κι αν είναι, δεν προκαλούν ιδρώτα στα αυτιά αυτών που έχουν πουλήσει την ψυχή τους, είναι επιτακτικό να συνεδριάσει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και να ξεκαθαρίσει με αντικειμενικά, επιστημονικά κριτήρια ποίοι μπορεί να είναι οι Μακεδόνες. Και βάσει αδιάσειστων ιστορικών στοιχείων και μνημείων, οι Μακεδόνες μπορεί να είναι μόνον όσοι έχουν μητρική τους γλώσσα την Ελληνική.
Και όλα πρέπει να αρχίσουν από εδώ. Από την φαινομενικά ασήμαντή μας χώρα. Και λέγω φαινομενικά, επειδή ουσιαστικά είμαστε η πιο σημαντική πρόταση για έναν ανθρωποκεντρικό πολιτισμό των εθνών. Για να επιτευχθεί αυτό, κατ' αρχάς πρέπει να φύγει το μίασμα που κυβερνά την χώρα και να ανασυσταθεί το εθνικό Ελληνικό κράτος, απλούστατα επειδή το χρωστάμε στα παιδιά μας και στα παιδιά όλου του κόσμου που πρέπει να νοιώθουν ότι οι τόποι τους έχουν την δική τους ιστορία, την δική τους ταυτότητα.
Αυτό που πρέπει να αντηχεί στις ψυχές όλων μας είναι το απλό ερώτημα που θα θέσουν στον πατέρα τους τα Ελληνόπουλα που ζουν στην Μακεδονία μας:
Ντροπή, λοιπόν, στην διεθνή κοινότητα που με την απάθειά της έθεσε τα θεμέλια για ένα προηγούμενο που ενδέχεται να έχει ολέθριες συνέπειες για το πνευματικό μέλλον της ανθρωπότητος. Αρχίζω να πιστεύω ότι εάν δεν αντιδράσουμε συλλογικά, πραγματικά έρχεται το τέλος του πολιτισμένου κόσμου, επειδή η απώλεια μνήμης προηγείται του θανάτου όταν ένας γηρασμένος οργανισμός σβήνει από την νόσο του Αλτσχάιμερ...

-Παναγιώτης Τερπάνδρου Ζαχαρίου- 18/06/2018
harmoscope.com

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided