Τετάρτη, Ιούνιος 26, 2019

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8ος

 

 

 

 

 

 

 

Βρέθηκε ο τάφος του σωματοφύλακα του Μ. Αλεξάνδρου, Πευκέστα; Και τμήματα από το σπαθί και την ασπίδα του, που ήταν η ιερή και μυστηριώδης ασπίδα του Αχιλλέα; Ας σταθούν όλοι στο ύψος τους… Το θέμα είναι και εθνικό…

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018

Βρέθηκε ο τάφος του σωματοφύλακα του Μ. Αλεξάνδρου, Πευκέστα;

Και τμήματα από το σπαθί και την ασπίδα του, που ήταν η ιερή και μυστηριώδης ασπίδα του Αχιλλέα;

Ας σταθούν όλοι στο ύψος τους… Το θέμα είναι και εθνικό…


Βρέθηκε ο τάφος του σωματοφύλακα του Μ. Αλεξάνδρου, Πευκέστα; Και τμήματα από το σπαθί και την ασπίδα του, που ήταν η ιερή και μυστηριώδης ασπίδα του Αχιλλέα; Ας σταθούν όλοι στο ύψος τους… Το θέμα είναι και εθνικό… Του Γιώργου Λεκάκη


Μη γνωρίζοντας, έως τώρα, σε ποιον ανήκει, ένας από τους πολλούς αρχαίους μακεδονικούς τάφους που υπάρχουν γύρω από την αρχαία Μίεζα (*) της Ημαθίας, ελέγετο «Ο τάφος της Κρίσεως», διότι σε αυτόν εικονιζόταν ο νεκρός πολεμιστής να οδηγείται από τον ψυχοπομπό Ερμή στους Kριτές του Κάτω Κόσμου, Αιακό και Ραδάμανθυ… Και έτσι ελέγετο έως τώρα…Μόνο, που, κατά πληροφορίες, ευρέθη το όνομα του νεκρού...Και μάλιστα μαζί με τμήμα της ασπίδος του, η οποία ήταν η ασπίς του Αχιλλέως. Είναι γνωστό ότι την κρατούσε. Εάν, λοιπόν, ετάφη όντως και με αυτήν, την αυθεντική μυστηριώδη ασπίδα του Αχιλλέως, τότε βρισκόμαστε ενώπιον ενός σπουδαίου ευρήματος, του μόνου γνωστού έως τώρα εκ των χειρών του θεού Ηφαίστου, το μόνο θεϊκό χειροποίητο τεχνούργημα / κατασκεύασμα που θα έχει βρεθεί επί γης!!! Και κάτι τέτοιο θα πρέπει να εξετασθεί διεπιστημονικώς, και όχι μόνον αρχαιολογικώς!..
(*) Θυμίζω ότι για την αναφερομένη από τα αρχαία χρόνια Μίεζα (ήδη από τον Πολύβιο ακόμη), αποφάνθηκε επιτροπή σοφών (με επί κεφαλής τον καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη!) ότι είναι... σλαβικό τοπωνύμιο, διότι καταλήγει σε... -ζα!!! Κι έτσι το χωριό Κοπανός, όπου βρέθηκε η σχολή του Αριστοτέλους, δεν μετονομάσθη σε Μίεζα...

Έλληνες εναντίον Περσών και Κένταυροι εναντίον Λαπιθών...
Μια από τις παραστάσεις του τάφου...Γράφει ο Α. Χοϊλούς: «Και το όνομα αυτού, Πευκέστας»!!! Πριν από δύο μήνες (περίπου) σας είχα πει ότι επισκέφθηκα τον Μακεδονικό Τάφο «Της Κρίσεως» στη Μίεζα[1] (κοντά στην Νάουσα). Εκείνη την ημέρα ήταν που πήρα την πληροφορία ότι ο συγκεκριμένος τάφος ανήκει στον Πευκέστα. Σύμφωνα με τις τελευταίες, πρόσφατες, ανασκαφές που έγιναν στο δάπεδο του τάφου βρέθηκαν τμήματα από το σπαθί και την ασπίδα του, στα οποία είναι χαραγμένο το όνομα του: Πευκέστας! Ο Πευκέστας (4ος αιώνας) ήταν αξιωματικός στην υπηρεσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ένας από τους σωματοφύλακες του, και ο μετέπειτα σατράπης της επαρχίας της Περσίας. Καταγόταν από τη Μίεζα κοντά στη σύγχρονη Νάουσα, το ίδιο μέρος όπου ο Αριστοτέλης είχε αναλάβει την διαπαιδαγώγηση του Αλεξάνδρου και των υπόλοιπων νέων της Μακεδονικής αριστοκρατίας (σχολή του Αριστοτέλη). Είχε διακριθεί για τις πολεμικές του αρετές, καθώς ήταν το πρόσωπο το οποίο ο Αλέξανδρος επέλεξε να τον συνοδεύει στη μάχη, με την – ιερή - ασπίδα που είχε αποκτηθεί από τον ναό της Αθηνάς στη Τροία (πρόκειται για την ασπίδα του Αχιλλέα που έχει κατασκευάσει ο Θεός Ήφαιστος, και ο Όμηρος αφιερώνει 134 στίχους στην Ιλιάδα, ραψωδία Σ, για να την περιγράψει). Ήταν επίσης δίπλα στον Αλέξανδρο κατά την επίθεση φρουρίου το -325 της Ινδικής φυλής των Μαλλών, κατά την οποία ο Αλέξανδρος βρέθηκε κάποια στιγμή να έχει πηδήξει από τις επάλξεις μέσα στο αντίπαλο φρούριο μόνος του έναντι πλήθους αμυνομένων. Όλοι οι αρχαίοι συγγραφείς συμφωνούν πως η συμβολή του Πευκέστα ήταν ιδιαίτερα σημαντική ώστε να σωθεί η ζωή του Αλέξανδρου. Σε αυτή την περίπτωση ο Μέγας Αλέξανδρος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Ο Πευκέστας τιμήθηκε με κάθε δυνατή τιμή από τον Αλέξανδρο, (επειδή τον έσωσε πέφτοντας από πάνω του, καλύπτοντας τον με την Ιερή Ασπίδα) ο οποίος τον έκανε πλέον και επίσημα έναν από τους σωματοφύλακες του, ρόλο που εποφθαλμιούσαν πολλοί Μακεδόνες αξιωματικοί. Κατά την επιστροφή του Αλέξανδρου στην Περσέπολη, απένειμε στον Πευκέστα την σημαντική σατραπεία της επαρχίας της Περσίας, καθώς και επιλέχθηκε ως ο πρώτος που του απονεμήθηκε χρυσό στέμμα, όπως σε όλους τους υπόλοιπους στρατιώτες που είχαν διακριθεί για τις υπηρεσίες τους. Τώρα, το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: Αν η ασπίδα που βρέθηκε στον συγκεκριμένο Μακεδονικό Τάφο (Της Κρίσεως) είναι η Ιερή Ασπίδα του Αχιλλέα με την οποία έσωσε τον Μέγα Αλέξανδρο στην μάχη των Μαλλών ο Πευκέστας; Διότι αν είναι όντως αυτή, (η ασπίδα) όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας, θα πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο και σπουδαίο εύρημα που θα αποδεικνύει ότι, η Ιλιάδα και η Οδύσσεια υπάγονται στα Ιστορικά γεγονότα και όχι στη Μυθολογία, όπως ισχυρίζονται κάποιοι πονηροί σήμερα. Καθώς και πολλά άλλα που δεν είναι του παρόντος. Περιμένω από τους αρχαιολόγους να σταθούν στο ύψος τους και σύντομα να ανακοινώσουν και επίσημα ότι ο τάφος ανήκει στον Πευκέστα τον Μιεζεύ. Καθώς επίσης και την αλήθεια για την ασπίδα που βρέθηκε.
ΠΗΓΗ: Α. ΧΟΪΛΟΥΣ.
Τι λέει το υπουργείο Πολιτισμού για τον «Τάφο της Κρίσεως»
Από τους σημαντικότερους και καλύτερα διατηρημένους μακεδονικούς τάφους, που έχουν έλθει στο φως μέχρι σήμερα, είναι αυτός ''της Κρίσεως'', ένα από τα ταφικά μνημεία της αρχαίας Μίεζας, που είχαν κατασκευασθεί στην πορεία του αρχαίου δρόμου που ένωνε την πόλη με την πρωτεύουσα του μακεδονικού βασιλείου, την Πέλλα. Οφείλει την ονομασία του στη μοναδική για την αρχαία τέχνη ζωγραφική παράσταση που τον διακοσμεί και έχει ως θέμα την κρίση του νεκρού. Χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αι π.Χ. και ξεχωρίζει ανάμεσα στους μακεδονικούς τάφους για τις μνημειώδεις διαστάσεις του και την επιβλητική του πρόσοψη.
Το μνημείο ανήκει στον τύπο του διθάλαμου μακεδονικού τάφου με καμαρωτή στέγη και καλυπτόταν με χωμάτινο τύμβο που είχε ύψος 1,50 μ. και διάμετρο 10 μ. Η πρόσοψή του είναι διώροφη, συνδυάζει το δωρικό με τον ιωνικό ρυθμό και δίνει την εντύπωση αρχαίου διώροφου κτηρίου με αετωματική επίστεψη. Ο ''πρώτος όροφος'' είναι δωρικού ρυθμού με τέσσερις ημικίονες (τετράστυλο πρόπυλο με παραστάδες στις άκρες), επάνω στους οποίους στηρίζεται το δωρικό γείσο. Αποτελείται από τρίγλυφα και 11 μετόπες, που διατηρούν τμηματικά την πολυχρωμία τους και διακοσμούνται με ένα πολύ γνωστό θέμα, την αναμέτρηση των Κενταύρων με τους Λαπίθες.

Έλληνες εναντίον Περσών και Κένταυροι εναντίον Λαπιθών...
Μια από τις παραστάσεις του τάφου...


Ταινία με σταγόνες και γραπτή ζώνη με άνθη και έλικες διαχωρίζουν τις μετόπες από την ιωνική ζωφόρο που ακολουθεί. Το θέμα του διακόσμου της είναι κάποια μάχη των Ελλήνων εναντίον των Περσών, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι μορφές που τη συνθέτουν είναι ανάγλυφες (stucco). Πάνω από το γείσο αναπτύσσεται ο ''δεύτερος όροφος'' της πρόσοψης. Αποτελείται από έξι μικρούς ιωνικούς ημικίονες με ύψος 1,46 μ., ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν διαστήματα διαμορφωμένα ως ψευδόθυρες. Το αέτωμα πρέπει να διέθετε γραπτή διακόσμηση, όπως προκύπτει από διάφορα θραύσματα που έχουν έλθει στο φως. Ανάμεσα στις ακραίες παραστάδες και στους δωρικούς ημικίονες, που πλαισιώνουν τη θύρα, υπάρχουν τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες, οι οποίοι αποτελούν ενιαία σύνθεση που απεικονίζει τη σκηνή της κρίσης του νεκρού. Ο νεκρός πολεμιστής οδηγείται από τον ψυχοπομπό Ερμή στους κριτές του Κάτω Κόσμου, Αιακό και Ραδάμανθυ, θέμα εξαιρετικά σπάνιο στην εικονογραφία, αλλά γνωστό από τον πλατωνικό διάλογο ''Γοργίας''.


Ο ψυχοπομπός Ερμής με το κηρύκειό του,
οδηγεί την ψυχή του νεκρού (Πευκέστα;)
στους κριτές, Ραδάμανθυ και Αιακό...
Μια από τις παραστάσεις του Τάφου της Κρίσης, στα Λευκάδια Ημαθίας...


Από τον τρόπο απόδοσης των μορφών προκύπτει ότι δύο ζωγράφοι συμμετείχαν στη διακόσμηση του τάφου. Ο προθάλαμος, αν και δεν έχει ανασκαφεί πλήρως, φαίνεται ότι δεν διέθετε γραπτές παραστάσεις. Αντίθετα, ο νεκρικός θάλαμος με την αρχιτεκτονική διάρθρωση των τοίχων θυμίζει έντονα τις εσωτερικές όψεις σπιτιών της Πέλλας και της Δήλου. Διαθέτει τοιχοβάτη, κυρίως τοίχο, παραστάδες στις γωνίες, θριγκό και καμαρωτή στέγη. Βαθύ γαλάζιο, κόκκινο και λευκό είναι τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί στο θάλαμο, ενώ ιωνικά κυμάτια, ρόδακες και ταινίες διακοσμούν τα διάφορα αρχιτεκτονικά μέλη.
Ο τάφος της Κρίσεως εντοπίσθηκε τυχαία το 1954 κατά τις εργασίες διάνοιξης επαρχιακού δρόμου και ανασκάφηκε από τον καθηγητή Φώτιο Πέτσα κατά τα έτη 1954-1964. Είχε υποστεί σοβαρές φθορές ήδη από την αρχαιότητα, τόσο στην καμάρα του προθαλάμου όσο και στην πρόσοψη. Εργασίες συντήρησης των κονιαμάτων και δομικής αποκατάστασης της πρόσοψης έγιναν το 1998, παράλληλα με ανασκαφή από τη Λ. Στεφανή, ενώ σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο ανάδειξης του μνημείου, που προβλέπει και νέα πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες.
ΠΗΓΗ: Ε. Ψαρρά, αρχαιολόγος.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
[1] Σ.σ.: Για την ακρίβεια, ο τάφος είναι στο χωριό Λευκάδια, στην ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Μίεζας, όπου ήταν η Σχολή του Αριστοτέλους, όπου φοίτησαν ο Αλέξανδρος και τα άλλα πριγκηπόπουλα της Μακεδονίας.

arxeion-politismou.gr
Το διαβάσαμε από το: Βρέθηκε ο τάφος του σωματοφύλακα του Μ. Αλεξάνδρου, Πευκέστα; Και τμήματα από το σπαθί και την ασπίδα του, που ήταν η ιερή και μυστηριώδης ασπίδα του Αχιλλέα; Ας σταθούν όλοι στο ύψος τους… Το θέμα είναι και εθνικό… http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/08/blog-post_4930.html#ixzz5PVm2BVdz

 

 

 

 

24/08/2018 12:27

Πόσοι Πύργοι του Αιφελ χρειάστηκαν για να χτιστεί η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου

Getty Images Eναέρια φωτογραφία της γέφυρας που ενώνει το Χονγκ Κονγκ με την πόλη Τσουχάϊ της Νότιας Κίνας

«Η Κίνα μόλις ολοκλήρωσε την πιο μακριά γέφυρα του κόσμου» ενημερώνει μέσω Twitter, με αυτό το εντυπωσιακό βίντεο, το World Economic Forum.

Έχει μήκος 55 χιλιόμετρα και ενώνει την Κίνα με το Χονγκ Κονγκ.

Χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της γέφυρας 420.000 τόνοι ατσάλι. Ποσότητα που θα επαρκούσε για να χτιστούν 60 πύργοι του Άιφελ!

Ξεκινά από το νησί του Χονγκ Κονγκ και καταλήγει στην πόλη Τσούχαϊ, στη νότια Κίνα.

Getty Images H γέφυρα που ενώνει το Χονγκ Κονγκ με την πόλη Τσουχάι στη Νότια Κίνα

Χρειάστηκαν 6 χρόνια σχεδιασμού και 8 χρόνια για την κατασκευή.

Κόστισε 16,8 δισεκατομμύρια δολάρια!

Χωρίς την γέφυρα το ταξίδι από το νησί στην ηπειρωτική Κίνα απαιτούσε 3 ώρες με το πλοίο. Τώρα απαιτεί 30′ λεπτά με το αυτοκίνητο.

Kαι δεν είναι η μοναδική εντυπωσιακή γέφυρα της Κίνας, που δημιουργεί πλέον παράδοση με τέτοιου είδους εντυπωσιακές κατασκευές: οδικές γέφυρες, υπερθαλάσσιες και σιδηροδρομικές...

m @wef

It's the longest sea bridge in the world. Learn more about China's superstructures: https://wef.ch/2wU87ry

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...

 

 

 

 

 

Όταν οι Έλληνες έφθασαν στην Υπερβόρεια (Σκανδιναβία):

Απίστευτες γνώσεις αστρονομίας στον χρυσό δίσκο του Moordorf!


Όταν οι Έλληνες έφθασαν στην Υπερβόρεια (Σκανδιναβία): Απίστευτες γνώσεις αστρονομίας στον χρυσό δίσκο του Moordorf!

Ένα θαύμα της αρχαίας ελληνικής αστρονομίας ο χρυσός δίσκος του Μούρντοφ (Moordorf), βρίσκεται στο κρατικό μουσείο της Κάτω Σαξονίας στο Ανόβερο και αποδεικνύει για άλλη μια φορά το προχωρημένο επίπεδο γνώσεων των αρχαίων προγόνων μας καθώς χρονολογείται από την από την δεύτερη περίοδο της σκανδιναβικής εποχής του Χαλκού (1500-1300 π.Χ.). Ανακαλύφθηκε το 1910 και από το 1926 και στην αρχή θεωρούνταν ηλιακός ενώ στις αρχές του 2016 υπήρχαν αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του χρυσού δίσκου λόγω της μεγάλης καθαρότητας του σε χρυσό. O δίσκος βρέθηκε στην Eastern Friesland που είναι στην βορειοδυτική σημερινή Γερμανία.
Οι αρχαιοαστρονομικές του πληροφορίες εντοπίστηκαν κατόπιν κοινής έρευνας αρχαιολόγων και αστροφυσικών. Φυσικά για άλλη μια φορά δημιουργείται το ερώτημα του πως σε μια τόσο πρώιμη εποχή, τουλάχιστον με όσα μας μαθαίνει η επίσημ Ιστορία, οι αρχαίοι Έλληνες του αιγαιακού χώρου διέθεταν τέτοιες εκπληκτικές γνώσεις. Υποτίθεται ότι οφείλεται στην μεταλλουργία των βρετανικών νήσων αλλά οι χαράξεις και οι γνώσεις οι οποίες έχουν σωθεί πάνω στον χρυσό δείχνει έναν πολύ ανώτερο πολιτισμό που οι τότε ιθαγενούς κατάστασης κάτοικοι των βορείων χωρών ούτε στον ύπνο τους δεν μπορούσαν να κατανοήσουν. Άλλωστε θεωρείται βέβαιο πλεόν ότι οι κάτοικοι του Αιγαιακού χώρου και ειδικότερα οι Μινωίτες Κρήτες ταξίδευαν σε περιοχές πολύ μακρινές και ίχνη τους υπάρχουν σε ολόκληρη την Βόρεια Ευρώπη. Άλλωστε η ανάμνηση της Υπερβόρειας ήταν έντονη σε όλους τους ελληνικούς θρύλους και μύθους.

Σε πρόσφατη μελέτη ο ερευνητής αιγαιακών γραφών δρ. Μηνάς Τσικριτσής απέδειξε την αυθεντικότητα του δίσκου λόγω της αρχαιοαστρονομικής πληροφορίας που φέρει, η οποία προϋπάρχει στα αιγαιακά τηγανόσχημα και τα άλλα ευρήματα του Κρητομυκηναϊκού πολιτισμού που έχουν παρόμοια αστρονομική πληροφορία.
Μάλιστα ο ερευνητής παρουσίασε το εύρημα με τις αστρονομικές παρατηρήσεις στα Κυκλαδικά Τηγανόσχημα (Ημερολόγια της 3ης χιλιετίας), στο διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων με τον γενικό τίτλο «Περὶ τῶν Κυκλάδων νήσων: Το Αρχαιολογικό Έργο στις Κυκλάδες».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσικριτσής για την έρευνα του είπε ότι πριν από λίγες ημέρες έμαθε ότι το άρθρο του για τον χρυσό δίσκο του Μούρντορφ έγινε δεκτό, μετά από αξιολόγηση και πρόκειται να δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος του αρχαιολογικού περιοδικού της Κάτω Σαξονίας «Zeitschrift für niedersächsische Archäologie – Die Kunde» τομ. 67/2016.
«Λόγω των δημοσιεύσεων μας με τον αστροφυσικό Ξενοφώντα Μουσά για την Αρχαιοαστρονομική πληροφορία που έχουμε αναδείξει στον Αιγαιακό πολιτισμό από την 4η χιλ., στις αρχές του 2017 ήλθαν σε επαφή μαζί μου αρκετοί αρχαιολόγοι από την Κεντρική Ευρώπη που ασχολούνται με χρυσούς δίσκους που φέρουν παράξενα χαράγματα και εμπίεστα σημεία στην επιφάνεια τους. Τον Μάιο που πέρασε ήλθαν περίπου 35 αρχαιολόγοι που ασχολούνται με ευρήματα της 2ης χιλ. π.Χ και με κάλεσαν στην συνάντηση τους για να τους παρουσιάσω τα τηγανόσχημα ως τα πρώτα ημερολόγια και την λειτουργία του Μινωικού υπολογιστή του Παλαικάστρου (1800 π.Χ). Έτσι προέκυψε η συνεργασία με τον διευθυντή του Μουσείου του Ανόβερου, στου οποίου την έκθεση βρίσκεται ο χρυσός δίσκος του Μούρντορφ. Ο Αρχαιολόγος ερευνητής Dr. St.Veil με φακό μέτρησε όλες τις χαράξεις που παρατηρούμε στις ομόκεντρες ζώνες του χρυσού δίσκου και μου απέστειλε το υλικό για μελέτη».
«Το αποτέλεσμα ήταν ότι παρατήρησα πως στο κέντρο ο κύκλος έχει 9 μικρούς εμπίεστους κύκλους που αν αντιστοιχούν σε σεληνιακούς μήνες τότε εφόσον προστεθούν και οι 100 χαράξεις της επομένης κυκλικής ζώνης μας δίνει άθροισμα 365 μέρες, δηλαδή το Ηλιακό ημερολόγιο», είπε.
Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσικριτσής «οι επόμενες δυο ζώνες αντιστοιχούν σε 584 χαράξεις που ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στη συνοδική κίνηση του πλανήτη Αφροδίτη, ενώ οι επόμενες ζώνες με τις χαράξεις δίνουν ακριβώς τον αριθμό 399 ημερών, που αντιστοιχούν στη συνοδική κίνηση του Πλανήτη Δία».

Αναφορικά με τα ονόματα των πλανητών που εμφανίζονται στον δίσκο ο κ. Τσικριτσής είπε ότι «τα ονόματα των πλανητών πριν 3500 χρόνια δεν τα γνωρίζουμε αλλά η εμφάνιση σε ευρήματα των συνοδικών τους ημερών δίνει την ταυτότητά τους.
Έτσι όταν βλέπουμε σε ένα αρχαίο εύρημα να έχει 584 η 399 χαράξεις και αυτό επαναλαμβάνεται και σε άλλα τότε μπορούμε να πούμε ότι αυτές δεν είναι τυχαίες και οι κατασκευαστές ήθελαν να απεικονίσουν το ημερολόγιο των πλανητών, Αφροδίτης (584) και Δία (399). Δεν μπορεί να έχουμε στο δίσκο του Μούρντορφ τρεις συμπτώσεις ημερολογίων, όπως τις ημέρες 365 το Ηλιακό ημερολόγιο, 584 της Αφροδίτης και 399 του Διός. Συμπερασματικά αναφέρουμε όπως έχουμε μελετήσει με τον με τον κ. Μουσά, στα Κυκλαδικά τηγανόσχημα της 3η χιλ, π.Χ όπου στην επιφάνεια τους, οι πλανήτες εμφανίζονται έχοντας ως ταυτότητα της ημέρες της συνοδικής τους κίνησης».
«Το ίδιο φαινόμενο εμφανίζεται και στον χρυσό δίσκο του Μούρντορφ όπου στο εσωτερικό αποτυπώνεται το ηλιακό ημερολόγιο με 365 μέρες. Έτσι ο δημιουργός του δίσκου έβαλε στο κέντρο τον Ήλιο που είναι η πηγή του φωτός και το πιο φωτεινό ουράνιο αντικείμενο (φωτεινότητα –26.7)», λέει και προσθέτει: «Στις επόμενες τρεις ζώνες ο κατασκευαστής έβαλε τη συνοδική κίνηση του Πλανήτη Αφροδίτη δηλώνοντας το δεύτερο σε φωτεινότητα(-4,4) πλανήτη, και στις 2 τελευταίες ζώνες έβαλε τη συνοδική κίνηση του πλανήτη Δίας που είναι ο επόμενος σε φωτεινότητα(−2.3)». «Θεωρούμε λοιπόν ότι στον χρυσό δίσκο του Μούρντορφ συνυπάρχουν οι ταυτότητες των τριών πιο φωτεινών ουρανίων σωμάτων Ήλιος, Αφροδίτη και Δίας σε σειρά λαμπρότητας. Τα ουράνια αυτά αντικείμενα της εποχής του Χαλκού εθεωρούντο Θεοί, όπως μας γνωρίζει ο Πλάτωνας στο έργο του Κρατύλος. Έτσι ο δίσκος θα λειτουργούσε ως φυλαχτό αφού απεικονίζονται στην επιφάνεια του οι τρεις βασικοί πλανήτες, όπου ο κάτοχός του μπορούσε να τους επικαλεσθεί για προστασία. Αν συσχετισθούν τα ονόματα των πλανητών με τις μετέπειτα διαχρονικές ιδιότητες τους, γνωρίζουμε ότι όταν ο Ήλιος απεικονίζεται στον καθαρό χρυσό με κύκλο, σχετίζεται με μια κοσμική δύναμη της ύπαρξης. Ενώ η Αφροδίτη σχετίζεται από την αγάπη τον έρωτα και την αναπαραγωγή του ανθρώπου, και τέλος ο Δίας ήταν η αρσενική δύναμη που ρύθμιζε τις σχέσεις στις κοινωνίες», επισημαίνει ο κ. Τσικριτσής.

Και καταλήγει λέγοντας: «Συμπερασματικά αποδείξαμε ότι ο δίσκος του Μούρντορφ είναι ένα αυθεντικό ταλισματικό εύρημα με πολλά αστρονομικά στοιχεία μεγάλης ακρίβειας αποτυπωμένα στην επιφάνεια του που εμφανίζονται μόνο σε ευρήματα της 3η και 2η χιλιετίας π.Χ στον Αιγαιακό πολιτισμό».

protothema

πηγή: HELLAS - S C I E N C E & T E C H N O L O G Y

diodotos-k-t

Διαβάστε επίσης:

Μυκήνες λέγεται η δυτικωτέρα νήσος των Νήσων Φερόες φίλες και φίλοι μου. Μυκήνες !!! Αυτά θά 'πρεπε να διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία, αυτά...

 

 

 

 

 

Μυκήνες λέγεται η δυτικωτέρα νήσος των Νήσων Φερόες φίλες και φίλοι μου. Μυκήνες !!!

Αυτά θά 'πρεπε να διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία, αυτά...

Μυκήνες λέγεται η δυτικωτέρα νήσος των Νήσων Φερόες φίλες και φίλοι μου. Μυκήνες !!! Αυτά θά 'πρεπε να διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία, αυτά...

Κατ' ευθείαν εδώ, στο 50:30. Περισσότερα, εδώ ΚΑΙ εδώ.
=================================================
Επί τη ευκαιρία, ακούστε Ο Π Ω Σ Δ Η Π Ο Τ Ε
κι αυτό εδώ (κατ' ευθείαν στο 1:06:40). ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Κατόπιν, εδώ κι εδώ Κ Α Ι εδώ...


ΠΗΓΗ

 Στιλίχων, «ο τελευταίος των Ρωμαίων στρατηγών»

Posted by IGOR στο Αύγουστος 22, 2018


Ο Φλάβιος Στιλίχων (επίσης Στηλίχων, Στελίχων, λατινικά: Flavius Stilicho, 359 – 22 Αυγούστου 408) ήταν στρατηγός της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, της οποίας για ένα διάστημα διηύθυνε τις τύχες. Γιος ενός Ρωμαίου στρατιώτη βανδαλικής καταγωγής και μιας Ρωμαίας γυναίκας από την επαρχία, κατετάγη στον ρωμαϊκό στρατό και ανέβηκε τις βαθμίδες του κατά την διάρκεια της βασιλείας του Θεοδοσίου Α΄ ο οποίος κυβερνούσε την εποχή εκείνη το ανατολικό μόνο τμήμα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Το 383 ο Θεοδόσιος έστειλε τον Στιλίχωνα στον Σασσανίδη βασιλιά της Περσίας Σαπώρη Γ’ στην Κτησιφώντα, για να διαπραγματευθεί τον διαμελισμό της Αρμενίας. Όταν επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη μετά την επιτυχία των διαπραγματεύσεων, ο Στιλίχων προήχθη σε comes stabuli (κόμης τοῦ στάβλου, κοντόσταβλος) και αργότερα σε στρατηγό (magister militum). Αναγνωρίζοντας τις ικανότητές του ο Θεοδόσιος και θέλοντας να εξασφαλίσει την αφοσίωσή του, του έδωσε ως σύζυγο την ανεψιά του Σερήνα.

Το 394 ο Στιλίχων διακρίθηκε ιδιαίτερα στην μάχη του ποταμού Φρίγκιντους (στην σημερινή Σλοβενία) κατά την οποία ο Θεοδόσιος κατανίκησε τους διεκδικητές της εξουσίας στην Δύση και έγινε ο τελευταίος μονοκράτωρ. Λίγο πριν πεθάνει το 395, ο Θεοδόσιος όρισε τον Στηλίχωνα επίτροπο του ανήλικου γιου του Ονώριου, στον οποίο κληροδότησε το δυτικό τμήμα της αυτοκρατορίας ενώ το ανατολικό κληροδοτήθηκε στον άλλο του γιο, τον επίσης ανήλικο Αρκάδιο.

Επί Ονωρίου

Ο Στιλίχων ήταν τώρα ο ισχυρός ανήρ της δυτικής αυτοκρατορίας ενώ και στην ανατολή πραγματικός κυβερνήτης ήταν ο γαλατικής καταγωγής αξιωματούχος Φλάβιος Ρουφίνος.

Κατά τον ιστορικό Ζώσιμο Στιλίχων και Ρουφίνος ήταν διεφθαρμένοι στο έπακρον, και πλούτισαν υπέρμετρα δωροδοκούμενοι για δικαστικές και άλλες αποφάσεις. Οι δε βασιλείς τίποτε δεν καταλάβαιναν απ’ όσα γίνονταν αλλά έκαναν ό,τι τους υπαγόρευαν ο Στιλίχων και ο Ρουφίνος, οι οποίοι αλληλοϋποβλέπονταν.

Το 395 οι Ούννοι επέδραμαν στην Μικρά Ασία και λεηλατούσαν επαρχίες της. Επωφελούμενος από το γεγονός αυτό, ο Αλάριχος, ηγεμόνας των Βησιγότθων της Κάτω Μοισίας και στρατιωτικός αξιωματούχος της αυτοκρατορίας, αποστάτησε και επέδραμε στην Θράκη. Ο Ρουφίνος πήγε στο στρατόπεδό του και καυχήθηκε μετά στον αυτοκράτορα ότι έπεισε τον Αλάριχο να αποσυρθεί, στην πραγματικότητα όμως τον συμβούλευσε να στραφεί κατά της νότιας Ελλάδος. Γενική πεποίθηση στην Κωνσταντινούπολη ήταν ότι ο Αλάριχος ενεργούσε από την αρχή εν συνεννοήσει με τον Ρουφίνο, ο οποίος είχε μεγάλες φιλοδοξίες.

Εν τω μεταξύ ο Στιλίχων, με τα τμήματα του στρατού της ανατολής που είχαν συμμετάσχει στην μάχη του Φρίγκιντους, κινήθηκε κατά του Αλάριχου και έφτασε ώς την Θεσσαλονίκη. Αλλά ο Αρκάδιος (δηλ. ο Ρουφίνος) τον διέταξε να μη προχωρήσει άλλο και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ιταλία. Την διοίκηση του στρατού ανέλαβε ο Γότθος Γαϊνάς, ο οποίος, μόλις επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη διέταξε να θανατωθεί ο Ρουφίνος. Παντοδύναμος υπουργός του Αρκάδιου έγινε τώρα ο ευνούχος Ευτρόπιος, «κυριεύων Αρκαδίου καθάπερ βοσκήματος».

Ο Αλάριχος στράφηκε όντως προς νότον και επί δύο χρόνια λεηλατούσε και κατέστρεφε την Ελλάδα. Το 397 ο Στιλίχων αποβιβάστηκε ξαφνικά στην Πελοπόννησο, άρχισε τις επιχειρήσεις κατά των Βησιγότθων και τους ανάγκασε να καταφύγουν σε ορεινά μέρη. Αλλά, κατά Ζώσιμον, αντί να φροντίσει να τους εκμηδενίσει παραδόθηκε στις ακολασίες και ο Αλάριχος διέφυγε στην Ήπειρο, όπου συνέχισε τις λεηλασίες και την καταπίεση. Εκεί του ήρθε πρόταση από τον Στηλίχωνα να συνεργήσει στην απόσπαση του Ιλλυρικού, δηλαδή της Ελλάδος και της δυτικής Βαλκανικής, από το ανατολικό κράτος. Ο Αλάριχος πληροφόρησε για την πρόταση αυτή την Κωνσταντινούπολη, που φρόντισε να ματαιώσει τα σχέδια του Στιλίχωνα διορίζοντας τον Αλάριχο γενικό αρχηγό του Ιλλυρικού.

Την ίδια χρονιά αποστάτησε ο Γίλδων, στρατηγός της Αφρικής, η οποία αποτελούσε τον σιτοβολώνα της δυτικής αυτοκρατορίας και την οποία θέλησε ο Γίλδων να υπαγάγει στην ανατολική. Ο Στιλίχων έστειλε εναντίον του τον αδελφό του Γίλδωνα Mascezel (Masceldelus, Μασκέλδηλος), ο οποίος κατέστειλε την εξέγερση, δολοφονήθηκε όμως κατά την επιστροφή του στην Ιταλία από τον Στιλίχωνα.

Το 398 ο Στιλίχων διεξήγαγε πόλεμο στην Βρετανία εναντίον Σαξόνων, Πίκτων και Σκώτων και πάντρεψε την κόρη του Μαρία με τον Ονώριο. Το 400 έγινε ύπατος.

Την εποχή αυτή η διπλωματία της Κωνσταντινούπολης υποκίνησε εισβολή του Αλάριχου στην Ιταλία. Ο Στιλίχων έσπευσε στο Μιλάνο και έσωσε τον πολιορκούμενο από τους Βησιγότθους Ονώριο. Το Πάσχα του 402 ο Στιλίχων νίκησε τον Αλάριχο επιτιθέμενος αιφνιδιαστικά κατά του στρατοπέδου του στην Πολλεντία. Για τη νίκη του αυτή τέλεσε θρίαμβο, που ήταν ο τελευταίος που έγινε στη Ρώμη. Το 403 στη Βερόνα ο Στιλίχων νίκησε πάλι τον Αλάριχο, που μόλις σώθηκε δια της φυγής και αναγκάστηκε να δεχτεί εκεχειρία και να επιστρέψει στο Ιλλυρικό.

Το 405 μια μεγάλη απειλή εμφανίστηκε στο βορρά της Ιταλίας, όταν εισέβαλαν Αλανοί, Σουηβοί και Βάνδαλοι υπό τον Οστρογότθο Ραδάγαισο. Ο Στιλίχων συγκέντρωσε με δυσκολία 30.000 άντρες, από τους οποίους πολλοί ήταν δούλοι και βάρβαροι, και νίκησε τους εισβολείς το 406 στους Φαιζούλους (σημ. Φιέζολε της Φλωρεντίας).

Η πτώση

Οι στρατιωτικές ανάγκες της Δυτικής Αυτοκρατορίας σε διάφορα άλλα μέτωπα, είχαν αφήσει αφύλακτο τον Ρήνο, τον οποίο φρουρούσε «μόνο η πίστη των Γερμανών και ο αρχαίος τρόμος που ενέπνεε το όνομα της Ρώμης» κατά Γίββωνα. Στις 31 Δεκεμβρίου του 406 νέα μεγάλα πλήθη Αλανών, Βουργουνδών, Σουηβών και Βανδάλων πέρασαν τον παγωμένο Ρήνο, ερήμωσαν την Γαλατία και προκάλεσαν εξεγέρσεις.

Σοβαρότερη από αυτές ήταν η ανταρσία του Κωνσταντίνου, στρατηγού στην Βρετανία, ο οποίος εισέβαλε κι αυτός στην Γαλατία. Ο Στιλίχων έστειλε εναντίον του τον Γότθο Σάρο, ο οποίος όμως, παρά τις αρχικές επιτυχίες του, αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Ο Στιλίχων επέλεξε ως νέα γραμμή άμυνάς του κατά του Κωνσταντίνου τις Άλπεις.

Τότε ο Αλάριχος αξίωσε ένα μεγάλο ποσόν, είτε ως πληρωμή του για την φημολογούμενη συνεργασία με τον Στιλίχωνα εναντίον του ανατολικού κράτους και τις σχετικές προετοιμασίες, είτε εκβιάζοντας απλώς. Απειλούσε νέα εισβολή στην Ιταλία. Η Σύγκλητος ήθελε πόλεμο αλλά ο Στιλίχων κατόρθωσε να πείσει τους συγκλητικούς να υποκύψουν στις απαιτήσεις του Αλάριχου –πράγμα που δεν του συγχώρησαν. Ένας από αυτούς, ο Λαμπάδιος, είπε: «Δεν είναι ειρήνη αυτό αλλά σύμφωνο δουλείας».

Οι εισβολές των βαρβάρων, οι ανταρσίες των στρατηγών, οι πάντοτε τεταμένες σχέσεις του με την Κωνσταντινούπολη και οι φήμες ότι σχεδίαζε να εγκαταστήσει τον γιο του Ευχέριο στον θρόνο της ανατολής, επέφεραν την πτώση του, παρά το ότι στις αρχές του 408, μετά τον θάνατο της Μαρίας, ο Ονώριος παντρεύτηκε και την δεύτερη κόρη του Στιλίχωνα Θερμαντία.

Όταν ο Αρκάδιος πέθανε τον Μάιο του 408, οι φήμες για την επιβουλή του θρόνου της ανατολής από τον Στιλίχωνα επιτάθηκαν και οι αντίπαλοί του στην αυλή με επί κεφαλής τον αξιωματούχο Ολύμπιο υποκίνησαν στάση του στρατού στο Τικίνουμ (Παβία) κατά την οποία εσφάγησαν οι αξιωματικοί του Στιλίχωνα. Ο Στιλίχων αποσύρθηκε στην Ραβέννα όπου συνελήφθη κατά διαταγήν του Ονώριου και στις 22 Αυγούστου του 408 αποκεφαλίστηκε. Λίγο αργότερα θανατώθηκε και ο γιος του Ευχέριος.

Παρά τα όσα λέει εναντίον του ο Ζώσιμος, και πέρα από τους υπέρ αυτού πανηγυρικούς του φίλου του ποιητή Κλαυδιανού, ο Στιλίχων ήταν ικανότατος στρατηγός και πολιτικός – «ο τελευταίος των Ρωμαίων στρατηγών» κατά Γίβωννα, αν και γερμανικής καταγωγής.

Μετά τον θάνατό του η Ιταλία βρέθηκε ανυπεράσπιστη. Αμέσως (Σεπτέμβριος του 408) ο Αλάριχος επήλθε κατά της Ρώμης. Την πολιόρκησε επί δύο χρόνια και στις 24 Αυγούστου του 410 την κατέλαβε. Ακολούθησε δεινή λεηλασία και αιχμαλωσία επί τρεις μέρες και ύστερα ο Αλάριχος στράφηκε σε άλλες περιοχές της Ιταλίας όπου και πέθανε λίγους μήνες αργότερα.

Η κατάληψη της Ρώμης για πρώτη φορά μετά από οκτώ αιώνες, ήταν γεγονός κεφαλαιώδους σημασίας (αν και πρωτεύουσα του κράτους ήταν τότε η Ραβέννα) και υπήρξε το προανάκρουσμα της πτώσης της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

[wikipedia.org]

Διαδώστε το!

 

 

 

 

Γιατί ο ουρανός είναι μπλε;

Posted by IGOR στο Αύγουστος 20, 2018


Γιατί ο ουρανός την ημέρα είναι μπλε και όχι μαύρος όπως το βράδυ; Γιατί ο ήλιος φαίνεται κίτρινος;

https://www.youtube.com/watch?v=1IebXUlivdQ

Καθημερινή Φυσική

Διαδώστε το!

 

 

 

 

 

 

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018

ΠΡΩΗΝ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ: « ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»!

ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ

ΠΡΩΗΝ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ: « ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»!

ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρώην υπουργός άμυνας του Καναδά Paul Hellyer μιλάει στο βίντεο που δημοσιεύουμε σήμερα, για το ποιος ελέγχει και διοικεί τον κόσμο. Δεν είναι καταστάσεις ή ονόματα που δεν γνωρίζουμε και δεν έχουμε ξανακούσει.

Μιλάει για τη λέσχη Μπίλντερμπεργκ και για την Τριμερή επιτροπή, μιλάει επίσης για γνωστά ονόματα αν και δεν τα αναφέρει ευθέως αλλά τα φωτογραφίζει, όπως η οικογένεια Rothschild και η οικογένεια Rockefeller.

Όμως το γεγονός ότι όλα αυτά τα ομολογεί ένας ανώτατος αξιωματούχος ενός πολύ μεγάλου κράτους, όπως είναι ο πρώην υπουργός άμυνας του Καναδά, δίνει εξαιρετικό κύρος και βάρος στην ομολογία.

Φαίνεται ότι δεν είναι μάλλον συνωμοσιολογίες όλα αυτά που έτσι κι αλλιώς συνέβαιναν από τον τα τέλη του 18ου αιώνος και περιγράφονται από τον λόρδο Βύρωνα γεγονός που φαίνεται ότι του κόστισε τη ζωή. Διαβάστε την σχετική μας ανάρτηση:

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΡΔΟΣ BYRON ΗΤΑΝ...ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ PAUL HELLYER

https://www.youtube.com/watch?v=oWm3_VCWw_w
https://youtu.be/oWm3_VCWw_w


ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

 

  • 18|08|2018 21:30  /130 views   Scarface

Αρχαία ελληνική ακρόπολις ήλθε στο φως στην Αλβανία, 12 αιώνες πριν οι… Αλβανοί εμφανιστούν στην περιοχή!

Παλαιόκαστρο-αρχ ελλ κάστρο-4ου αι πΧ

Η ανασκαφή του 2018 που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Macerata ολοκληρώθηκε. Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Ίδρυμα των Τιράνων στο πλαίσιο σχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών Αλβανίας, που αφορά στα οχυρά του Παλαιόκαστρου και του Μέλανος και των αρχαίων ελληνικών οικισμών στην Κοιλάδα του Δρίνου.

Το αρχαίο ελληνικό φρούριο Παλαιόκαστρο
(ακόμη έτσι λέγεται σήμερα Paleokastro)
στην Κοιλάδα του Δρίνου.
Κτισμένο εκεί από τον 4ο αι. π.Χ.
Δηλ. τουλάχιστον 12 αιώνες πριν εμφανισθούν οι… Αλβανοί στην περιοχή!

Στο Παλαιόκαστρο οι ανασκαφές εστιάσθηκαν στην δυτική πύλη, την κύρια είσοδο της ελληνικής ακροπόλεως (φρουρίου), που χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ., και στην βυζαντινή εκκλησία του φρουρίου, που κατά πάσαν πιθανότητα εκτίσθη τον 5ο – 6ο αιώνα μ.Χ.

Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Camerino κατέγραψε πληροφορίες γεωφυσικής μέσα στην οχύρωση, στο Μέλαν. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως οχυρωμένες κατασκευές από τις αρχαίες ελληνικές και βυζαντινές περιόδους. Η περιοχή, λόγω της δομής και της ιστορίας της, προσφέρει σημαντική εξέλιξη στην έρευνα, που θα συνεχιστεί, με ανασκαφές το 2019…
Μια άλλη ομάδα από το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Marcheπραγματοποίησε μια 3D έρευνα στο αρχαίο θέατρο της Αδριανουπόλεως (πόλεως της περιοχής). Στην μελέτη συμμετείχαν φοιτητές από το Unimc, το Πανεπιστήμιο του Salento, το La Sapienza στη Ρώμη και το Πανεπιστήμιο των Τιράνων.

 

 

 

 

 

 

Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018

Αρχαίος ελληνικός οικισμός 5.500 χρόνων, με μεγάλο δημόσιο κτήριο,

βρέθηκε κοντά στο Δορύλαιον! Κτισμένος 4.500 χρόνια πριν πατήσουν το ποδάρι τους οι Τούρκοι στην περιοχή!!!


Αρχαίος ελληνικός οικισμός 5.500 χρόνων, με μεγάλο δημόσιο κτήριο, βρέθηκε κοντά στο Δορύλαιον! Κτισμένος 4.500 χρόνια πριν πατήσουν το ποδάρι τους οι Τούρκοι στην περιοχή!!! «Είμαστε ευτυχείς που βρήκαμε ίχνη, που ανήκουν στους προηγούμενους πολιτισμούς της χώρας»

Του Γιώργου Λεκάκη


Ειδώλια, που βρέθηκαν στην περιοχή του αρχαίου Δορυλαίου.

Οι ανασκαφές ξεκίνησαν το 1996.
Στην ιστορική συνοικία, που σήμερα καλείται Seyitgazi, ευρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας ελληνικής πόλεως Δορυλαίου (νυν Eskişehir). Η περιοχή Küllüoba ευρίσκεται στα δυτικά των πεδιάδων Sakarya και 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Seyitgazi.


Στην Küllüoba υπήρξε οικισμός για 1.600 χρόνια χωρίς διακοπή! Υπάρχει και μια μεγάλη μνημειακή δομή. Η δομή αυτή δείχνει ότι υπήρξε παρουσία άρχουσας τάξεως και επομένως κοινωνικής διαστρωμάτωσης στην πορεία προς την αστική ανάπτυξη. Οι δομές ανήκουν στην Εποχή του Χαλκού II.
Σε αυτήν τα τελευταία αρχαία τεχνουργήματα που βρέθηκαν, δηλώνουν ότι η περιοχή ευρίσκετο στον «Μεγάλο δρόμο των καραβανιών» (του εμπορίου). Τα αντικείμενα τοποθετήθηκαν και εκτίθενται ήδη στο Αρχαιολογικό Μουσείο ΕΤΙ του Eskişehir.
Στους πρόποδες του λόφου, που κατοικείται αδιάλειπτα από το 3.500 π.Χ. έως το 1900 π.Χ. υπήρχαν οικισμοί, έως και τα (κακώς λεγόμενα) «ελληνιστικά χρόνια»…
«Τα πρώτα βήματα μιας ανάπτυξης προς την αστική αρχιτεκτονική στην Küllüoba έγιναν πριν 5.500 χρόνια. Το σημαντικότερο παράδειγμα είναι η εμφάνιση δημόσιων κτηρίων Το συγκρότημα κτηρίων (με μέγεθος 31 Χ 24 μέτρων - συγκρότημα ΙΙ) ευρίσκεται στην μέση του οικισμού με την μεγάλη αυλή! Αυτή η κατασκευή ανήκει κατά πάσαν πιθανότητα στον κυβερνήτη του οικισμού. Από την ανασκαφή στην Küllüoba συνειδητοποιήσαμε ότι οι πολιτιστικές και εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Çukurova -Μεσοποταμίας – Τροίας γύρω στα 2.400-2.200 π.Χ., δεν περνούσαν από την θάλασσα, κατά μήκος των ακτών του Αιγαίου, αλλά μέσω των πεδιάδων που σήμερα καλούνται Konya, Akşehir, Sakarya, Eskişehir και İznik-İnegöl. Αυτή η γραμμή εμπορίου ονομάζεται “Μεγάλο δρόμο των καραβανιών”. Βρέθηκαν επίσης κεραμικά, τύπου "φιαλών Συρίας"», είπε ο dr. Efe.
«Ο άλλος τομέας της δουλειάς μας είναι η ανασκαφή του οικισμού του 2.200-1.900 π.Χ.», πρόσθεσε.


Ο αναπληρωτής Διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού του Eskişehir, Şennur Azade, εδήλωσε ότι «είμαστε ευτυχείς που βρήκαμε ίχνη που ανήκουν στους προηγούμενους πολιτισμούς της χώρας. Το υπουργείο μας προσέφερε 14.000 δολάρια για την ανασκαφή εφέτος. Εμείς, ως επαρχιακή διεύθυνση, παρέχουμε υποστήριξη όσο μπορούμε», είπε.
Επί κεφαλής των ανασκαφών, είναι ο καθηγητής dr. Turan Efe και ο αναπληρωτής καθηγητής dr. Murat Türkteki, επί κεφαλής του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Bilecik Şeyh Edebali (BŞEU). Καθοδηγούν ομάδα 35 ατόμων.


ΠΗΓΕΣ: Eskişehir Kültür Envanteri, Anadolu, Daily Sabah, 12 Αυγούστου 2018.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Εργαστήριο βαφής 8.000 χρόνων ανακαλύφθηκε κοντά στο αρχαίο Δορύλαιο των Μακεδονο-Θρακών Φρυγών.

Για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, βλ. Γ. Λεκάκη "Η άγνωστη Μικρά Ασία".

arxeion-politismou

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018

ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Η «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΠΕΙΡΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

– ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΝΕΟ ΚΥΜΑ «ΛΑΘΡΟ» ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΜΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΥΠΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Μετά το πρώτο σοκ των αντιμεταναστευτικών δηλώσεων και κινήσεων από την Ιταλία και τον ίδιο τον Ματέο Σαλβίνι η νέα τάξη πραγμάτων ανασυντάχθηκε και περνάει στην αντεπίθεση.

Ο ΟΗΕ δίνει το «πράσινο φως» για άνευ όρων μετατόπιση του «διασωθέντος» στην Ευρώπη!

Η παγκόσμια ελίτ ανήσυχη αφότου οι κυβερνήσεις συγκεκριμένων κρατών όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία ή τώρα η Ιταλία αντιτίθενται στις μεταναστευτικές πολιτικές προσπάθησαν να τις περιθωριοποιήσουν σε διεθνές επίπεδο.

Και αν μια πολιτική δράση έρχεται σε αντίθεση με τα σχέδια των διεθνών οργανισμών, εκείνοι προσπαθούν να βρουν νέες νομικές ερμηνείες που θα είναι δεσμευτικές για κάθε χώρα. Όλα αυτά είναι δυνατά στην σύγχρονη ελιτίστικη δικτατορία της νέας τάξης πραγμάτων μόνο επειδή οι χώρες μέλη της ΕΕ παραιτήθηκαν από την εθνική κυριαρχία τους και τη μεταβίβασαν σε διεθνή θεσμικά όργανα.

Οι ιταλικές αρχές, λοιπόν, οι οποίες αντιτίθενται ολοένα και περισσότερο στις πιέσεις των Ηνωμένων Εθνών και των μη κυβερνητικών οργανώσεων, αντισταθμίζουν αποτελεσματικά το ρεύμα των αφρικανών μεταναστών. Έτσι, η Ιταλία παύει να αποτελεί την κυριότερη μεταναστευτική διαδρομή προς την Ευρώπη, κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό από τις ΜΚΟ ή τους διεθνείς οργανισμούς.

Τα τελευταία χρόνια η Ιταλία δέχτηκε τους περισσότερους πρόσφυγες. Η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει πιο αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσει αυτή η διαδικασία. Το πρώτο μέτρο ήταν το σταδιακό κλείσιμο των λιμένων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που μεταφέρουν «πρόσφυγες». Το δεύτερο είναι να στείλουν τους μη μεταγραμμένους μετανάστες πίσω στην Αφρική.

Η αποφασιστικότητα των ιταλικών αρχών με μπροστάρη τον νέο ισχυρό άνδρα της χώρας Ματέο Σαλβίνι προκάλεσε επιθέσεις από μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν αποκαλέσει τους εκπροσώπους της κυβέρνησης ως φασίστες, απλά επειδή θέλουν να επιδιώξουν τη βούληση των ψηφοφόρων και να περιορίσουν τη μετανάστευση.

Τόσο ο ΟΗΕ όσο και η ΕΕ αμφισβητούν τη νομιμότητα των πράξεων της Ρώμης. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέβαλε λεπτομερείς διαδικασίες για την πρόληψη της μετανάστευσης στη Μεσόγειο.

Στις 30 Ιουλίου, τα γεγονότα με το πλοίο Asso Ventotto, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους εκφραστές της νέας τάξης πραγμάτων.

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι, δήλωσε στο Twitter ότι η μεταφορά επιζώντων σε χώρες όπου ενδέχεται να παραβιαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα μπορεί να αποτελεί παραβίαση των διεθνών προτύπων. Έτσι, σύμφωνα με τον Γκράντι, οι μετανάστες που εντοπίζονται κοντά στα τοπικά ύδατα της Λιβύης πρέπει να μεταφερθούν σε χώρες όπου θα βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ιταλία, την Ελλάδα ή την Ισπανία και όχι στη Λιβύη, η οποία αναγνωρίζεται τόσο από τον ΟΗΕ όσο και από την ΕΕ ως χώρα επικίνδυνη για τους επιζώντες.

Η κυβέρνηση στη Ρώμη, ωστόσο, επιμένει ότι η Ιταλία δεν είναι υπεύθυνη για την τύχη των Αφρικανών που δεν βρίσκονται στα ιταλικά χωρικά ύδατα.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο ΟΗΕ και η ΕΕ καθορίζουν μεμονωμένα έναν κατάλογο επικίνδυνων κρατών, η ανωτέρω κατάσταση ανοίγει το έδαφος για μια νέα ερμηνεία του διεθνούς δικαίου. Υπό το πρίσμα αυτό, η ατζέντα των ΗΕ μπορεί να δώσει το πράσινο φως σε μη κυβερνητικές οργανώσεις για να παραλάβουν «πρόσφυγες” από τα διεθνή ύδατα και να τις μεταφέρουν στην Ευρώπη, καθώς και να επιβάλουν σε όλα τα πλοία, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών, την υποχρέωση να μεταφέρουν μετανάστες όχι στα πλησιέστερα αλλά και στα ασφαλέστερα λιμάνια. Θα απαγορευτεί επίσης τα λιμάνια που κλείνουν πλοία που μεταφέρουν μετανάστες.

Του Άγγελου Ρούσσου

makeleio.gr

 

 

 

 

 

 

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Γράφει η Μαίρη Καρά

Ο Αλέξανδρος μετά το τέλος της εκστρατείας του στα βάθη της Ασίας, το 324 επέστρεψε στην ΒΑΒΥΛΩΝΑ, κατακτητής "ολόκληρης" της Ασίας, για την κηδεία του Ηφαιστίωνα, ο θάνατος του οποίου τον συγκλόνισε. Την πόλη αυτή σκόπευε να την κάνει πρωτεύουσα της νέας ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ.
Στην Βαβυλώνα έφτασαν πρέσβεις απ' τους Καρχηδόνιους, τους Αιθίοπες, τους Σκύθες, τους Κέλτες, τους ΄Ιβηρες που ζητούσαν να γίνουν σύμμαχοί του. Επίσης και πρέσβεις απ' την Λιβύη, Βρεττία, Λευκανία και την Τυρρηνία, για να τον στεφανώσουν και να τον συγχαρούν, που έγινε Βασιλιάς της Ασίας. Απ' την Ευρώπη έστειλαν πρέσβεις οι Ιλλυριοί, τα Έθνη των Θρακών, τα Ελληνικά κράτη και φυσικά οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.
Οι επισκέψεις των Πρεσβευτών του αναπτέρωσαν τις ελπίδες για συνέχιση της εκστρατείας κι άρχισε να οργανώνει τα μελλοντικά του σχέδια. Ο περίπλους της Αραβικής Χερσονήσου και η εξερεύνηση των ακτών της Βορείου Αφρικής, ήταν το κυρίαρχο. Στις 2 Ιουνίου 323 παραβρέθηκε σ' ένα Συμπόσιο, καλεσμένος απ' τον φίλο του τον ΜΗΔΙΟ. Εκεί διασκέδασε κι απάγγειλε και μια σκηνή απ' την "Ανδρομέδα" του ΕΥΡΙΠΙΔΗ.
Όμως στα μέσα της νύχτας ένιωσε έναν οξύ έντονο πόνο στο στομάχι κι αμέσως κατέρρευσε. Τα αρχικά συμπτώματα ήταν διέγερση, τρέμουλο και δυσκαμψία στον αυχένα. Αμέσως τον οδήγησαν στην κρεβατοκάμαρα του, όπου πέρασε ώρες αγωνίας με ψηλό πυρετό, σπασμούς και παραλήρημα, έντονη δίψα βιώνοντας σπασμούς και παραισθήσεις, που διαδέχονταν μικρές στιγμές ηρεμίας και τελικά έπεσε σε ΚΩΜΑ.
Το επόμενο πρωί ξύπνησε καλά και πέρασε την ημέρα συζητώντας με τον Μήδιο και συσκέφθηκε με τους Στρατηγούς του. Τη νύχτα είχε πάλι υψηλό πυρετό, μα το πρωί έκανε θυσία κι έδωσε εντολή στο Νέαρχο σε τρεις μέρες να είναι όλα έτοιμα για τον απόπλου του Στόλου. Το βράδυ η κατάστασή του ήταν πλέον κρίσιμη μα το πρωί ζήτησε την μεταφορά του στην κολυμβητική δεξαμενή. Κι αφού λούστηκε, ένιωσε καλύτερα και συζήτησε με τους Αξιωματικούς του. Στα τελικά στάδια της ασθένειας δεν μπορούσε να μιλήσει. Μόνο το κεφάλι και τα χέρια του κουνούσε και δυσκόλεψε η ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΟΥ.
Το βράδυ ανέβηκε πάλι ο πυρετός και το πρωί πήγε στον Βωμό υποβασταζόμενος για την θυσία. Τον μετέφεραν στα Ανάκτορα, όπου δέχθηκε τους Στρατηγούς, μα δεν κατόρθωσε να απευθύνει λόγο. Για άλλα δύο 24ωρα συνεχιζόταν ο πυρετός και διαδίδονταν φήμες πως πέθανε. Αυτή η φήμη ανάγκασε τους Στρατηγούς, να επιτρέψουν στους Στρατιώτες να περάσουν απ' το κρεβάτι του για να τον δουν ΖΩΝΤΑΝΟ.
Οι Στρατιώτες του δακρυσμένοι αποχαιρέτησαν για στερνή φορά τον κατάκοιτο Ηγέτη τους, ο οποίος ακόμα και στην προθανάτια εξουθένωσή του εύρισκε το κουράγιο να τους αποχαιρετήσει, με ανεπαίσθητο κούνημα των οφθαλμών και της κεφαλής κι ανοιγοκλείνοντας με πόνο τα μάτια του. Υπέφερε καρτερικά τα φρικτά συμπτώματα του εμπύρετου αφανισμού του κι άφησε την τελευταία του πνοή στις 13 Ιουνίου 323 π. Χ.
Το ερώτημα τι ή ποιος σκότωσε τον Μακεδόνα Βασιλιά δεν έχει απαντηθεί ακόμα. Ένα απ' τα μεγαλύτερα ιστορικά αινίγματα, ακόμα κι απ’ την σφίγγα της Αιγύπτου, είναι "ποιός τον δηλητηρίασε". Όχι πάντως κάποιοι απ' τους συντρόφους του, που είχαν αναρίθμητες ευκαιρίες στις μάχες, αν το ήθελαν. Μα είχαν όμως συναίσθηση της ιστορικής εποποιίας που μοιράζονταν μαζί του, αφού τα ονόματά τους θα έμεναν ανεξίτηλα γραμμένα στο φωτεινότερο στερέωμα της ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Στην αναζήτηση μιας πιθανής σκευωρίας κατά της ζωής του Αλέξανδρου, οι Ιστορικοί κατέληξαν μόνο σε πιθανές εκδοχές, αφού δεν βρέθηκαν αποδείξεις για δολοφονία. Κι ο Πλούταρχος αναφέρεται σε πιθανά σενάρια ενόχων, με το βασικότερο της διχόνοιας, που υποκίνησε η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ με τον Διοικητή της Ευρώπης Στρατηγό ΑΝΤΙΠΑΤΡΟ και τον γιο του ΚΑΣΣΑΝΔΡΟ.
Στις συνωμοσίες δηλητηριασμού εμπλέκουν και τους δυο οινοχόους τον ΜΗΔΙΟ και τον ΙΟΛΛΑ τον γιο του Αντίπατρου μα και τον δάσκαλό του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ. Τα σενάρια είναι όσα και οι εχθροί του, δηλαδή αμέτρητα. Ο χαμός του μπορεί να ωφέλησε πολλούς, αλλά ζημιώθηκε όλη η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
Δεν πρόλαβε να ορίσει Διάδοχο και στο περιβάλλον του επικράτησε χάος, που χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να καταλαγιάσει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα σταματήσουν ποτέ τα σενάρια για τον θάνατο του μεγαλύτερου στρατηλάτη, που υπήρξε ποτέ. Ασφαλώς κάποια σενάρια δολοφονίας κι από Έλληνες δεν στερούνται ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ…
Μα ο ειδικός τρόπος της θανάτωσης είναι που παραπέμπει σε χαλδαιο-περσικό τρόπο δολοπλοκίας, κάτι που παραβλέπουν οι Ιστορικοί. Φυσικά όλα είναι υποθέσεις, γιατί μέχρι τώρα επίσημα δεν έχουν εξιχνιαστεί απόλυτα οι συνθήκες και οι λόγοι του θανάτου του. Σύμφωνα με την επιθυμία του θέλησε να ταφεί στην πατρική του γη, αλλά επειδή ήταν αδύνατο να μεταφερθεί εκεί η σωρός του, ενταφιάστηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο τάφος του αναζητείται ακόμα και θα είναι μια απ' τις πιο συναρπαστικές αρχαιολογικές ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ.
Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ θεωρεί­τα­ι­ α­π' όλο­υ­ς το­υ­ς Ιστο­ρι­κούς ω­ς εκπο­λι­τι­στής τω­ν Αρχαί­ω­ν λα­ών της Ανατο­λής. Μετέ­φ­ερε και μετέδωσε τα­ ΦΩΤΑ της Επιστήμης στα­ βάθη της Α­σί­α­ς. Απ' όπου περνούσε ίδρυε νέες πόλεις, οι οποίες α­να­δεί­χθηκα­ν Πολιτιστικά Κέ­ντρα­ απεριορί­στο­υ­ ακτινοβολίας. Η συμβολή του στην εξέλιξη της Ανθρωπότητας υπήρξε ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ.
Α­ι­ώνες μετά­ το­ θάνατο­ το­υ­ ο­ Α­ππι­α­νός ο­ Α­λεξά­νδρει­ο­ς πα­ρο­μο­ί­ω­σε την σύντο­μη Βα­σι­λεί­α­ το­υ­ με την «φ­ω­τει­­νή λά­μψη της α­στρα­πής». Μι­α­ λά­μψη εκθα­μβω­τι­κή, γιατί ήταν και ο πιο έ­ξυ­πνο­ς κα­ι­ Σοφ­ός Πολιτικός, που με τις μεγαλοφυείς ενέργειές του άλλα­ξε την όψη της Ελλάδας και της Περσίας. Την εποχή το­υ­ θα­νά­­το­υ­ το­υ­ εί­χε την μεγαλύτερη Εξου­σί­α­ από κάθε άλλον και κανείς ά­λ­λο­ς ΗΓΕΤΗΣ δεν θεωρήθηκε και δεν έγινε αποδεκτός από τόσους πολλούς. Έφυγε τόσο νέος και τόσο ξακουστός, αφήνοντας πίσω του τεράστιες πολιτισμικές ΕΠΙΡΡΟΕΣ.
Ο ξαφνικός θάνατος του ενώ δεν είχε ορίσει Διάδοχο, επέφερε κενό Εξουσίας στο τεράστιο Κράτος, που είχε δημιουργήσει. Τα θεμέλια της Αυτοκρατορίας του άρχισαν να τρίζουν, αφού οι Διάδοχοι διεκδικούσαν ο καθένας την ΕΞΟΥΣΙΑ. Το μέχρι σήμερα άλυτο αίνιγμα του ανεκδίκητου θανάτου του σαν στοιχειωμένη σφίγγα το κρατάει 23 αιώνες αλυσοδεμένο. Μα κανείς Ερευνητής δεν αφιερώθηκε στην ανακάλυψη των ενόχων, για να διαλευκανθούν τα αίτια του πρόωρου και περίεργου θανάτου του. Γιατί τόση αδιαφορία; Μήπως αυτή είναι η μοίρα των ΜΕΓΑΛΩΝ ΗΓΕΤΩΝ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ;
Στην ερώτηση των Στρατηγών "σε ποιον αφήνει την Βασιλεία του" ο Βασιλιάς απάντησε: «τω κρατίστω», δηλαδή «στον ισχυρότερο». Υπήρχε άραγε πιο επιτυχημένος ΗΓΕΤΗΣ τότε, για να τον διαδεχθεί; ΄Η μήπως υπάρχει και ΣΗΜΕΡΑ;

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018

Άγνωστοι Δίαυλοι και Πύλες Διάσπαρτοι στον Ελληνικό Χώρο


Άγνωστοι Δίαυλοι και Πύλες Διάσπαρτοι στον Ελληνικό Χώρο

Λέγεται ότι υπάρχουν πάνω από 5000 Ενεργειακοί Δίαυλοι και Πύλες στον ελλαδικό χώρο. Μετρήσεις, σε κάποιους αυτούς έχουν δείξει ότι κάτι συμβαίνει σε αυτά τα σημεία. Δεν εκτελούν ούτε διεκπεραιώνουν όλοι οι Δίαυλοι και οι Πύλες την ίδια «εργασία”. -d-
Ενδεικτικά… σας αναφέρω παρακάτω… μερικούς δίαυλους
ΔΙ(Α)ΥΛΟΣ = Ο ΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ.
Σε τοπικό Eλευσινιακό μύθο… ο Δίαυλος ήταν ο πρώτος Άνθρωπος πάνω στη Γαία, χαρακτηριζόμενος και ως «Ραρίας οικιστήρ»,… δηλαδή αυτός που κατοίκησε πρώτος τη γη του Ράρα. Ο Δίαυλος… αναφέρεται σε απόσπασμα αρχαίου ποιήματος, που περιελάμβανε τις τοπικές παραδόσεις από διάφορα μέρη σχετικώς με τους πρώτους Ανθρώπους. Το απόσπασμα αυτό μας το παραθέτει… ο Ιππόλυτος και αποδίδεται εις τον Πίνδαρο.
ΔΙΑΥΛΟΙ :
Ο Ταΰγετος – [Δίας Ζεύς]. – Είναι ο Δίαυλος της Ουράνιας Παρουσίας… ως έναρξη παρουσιάσεως των πρώτων Ελλήνων στη Γαία.
– Ο Δίαυλος της Θείας Παρουσίας… βρίσκεται στην… [ Κασταλία πηγή ]… όπου είναι το ενδιάμεσο σημείο μεταξύ Ταυγέτου και Ολύμπου… και είναι το κέντρο της Γαίας.
– Ο Δίαυλος της Ελευθερίας… βρίσκεται επίσης στους Δελφούς – [Θεός Απόλλων]. Όπου είναι ολόκληρη η περιοχή των ιερών… και είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας… με υπερβατικές Οντότητες.
– Ο Δίαυλος του Αιωνίου Φωτός… είναι στο [ Θέατρον ].
– Ο Δίαυλος του Ελέους… είναι στο [ Ναό του Απόλλωνος].
– Ο Δίαυλος της Αναστάσεως… είναι [ Ο Ναός της Προναίας Αθηνάς ].

Ίση απόσταση απ’ το Μαντείο των Δελφών έχουν:
Αθήνα – Ολυμπία, 660 στάδια
Ελευσίνα – Ιωλκός, 550 στάδια
Μεγαλόπολη – Φιγάλεια, 660 στάδια
Ιδαίον Ανδρο στην Κρήτη – Σμύρνη, 2198 στάδια
Πέλλα – Κέρκυρα, 1350 στάδια
Κινύρα Θάσου – Καρδαμύλη Χίου 1700 στάδια

– Η απόσταση Δελφών – Δήλου είναι 1460 στάδια, όσα έτη ήταν το μέγα έτος ή Σωθική περίοδος των Αιγυπτίων 1460 έτη. Κάθε 1460 έτη συμπληρώνει την εμφάνισή του ο Σείριος. Αν η απόσταση διαιρεθεί δια 4 δίνει 365.
Ο Όλυμπος – [ Δίας Ζεύς… Ο ΔΙΔΩΝ ΖΩΗ και όλοι οι υπόλοιποι Ολύμπιοι Θεοί και Θεές]- Είναι ο Δίαυλος της Αιωνιότητας. [Κορυφή Μύτικας- υψόμετρο 2918μ.].
– Ο Δίαυλος της Δημιουργίας… είναι [Το Σκολιό- υψόμετρο 2904μ.].
– Ο Δίαυλος της Ουράνιας Επιθυμίας… είναι [Ο σημερινός Προφήτης Ηλίας (Πυραμίς Ολύμπου)- υψόμετρο 2787μ.].

– Η Ακρόπολις των Αθηνών .
– Ολόκληρη η περιοχή γύρω… από την Ακρόπολη και μέχρι τις στήλες του Ολυμπίου Διός, είναι ένας μεγάλος ενεργειακός δίαυλος… με επίκεντρο τον Παρθενώνα. – [ Θεά – Αθηνά ]
– Ο Δίαυλος της Θεϊκής Σοφίας… βρίσκεται στο Σούνιον του Νομού Αττικής.- [ Θεός – Ποσειδών.] Εκτός από τον ναό… ο δίαυλος καλύπτει και ολόκληρο τον αρχαιολογικό χώρο.
– Η Ελευσίνα – [ Θεά Δήμητρα ] Είναι ο… Δίαυλος της θείας Ευσπλαχνίας.

– Το Όρος Άθως – [Θεά Άρτεμις]. Στα 20 μοναστήρια του σημερινού Αγίου Όρους… υπάρχουν κάποιοι μεγάλοι Δίαυλοι ισχύος… διότι ακριβώς αυτά είναι χτισμένα επάνω στα Ιερά της Θεάς Αρτέμιδος. (Δεν είναι τυχαίο…. που ενώ το μέρος ήτο ιερό γυναικών… οι Χριστιανοί το μετέτρεψαν σε (ιερό) αντρών… και είναι απαράδεκτο που έως και σήμερα δεν μπορεί να υπάρχει έλευση γυναικών στο χώρο… !
– Ο Δίαυλος της θείας Γαλήνης. [Του Αθώου Διός- υψόμετρο 2033 μ. ].- Η Κορυφή του όρους Άθως. (Εδώ και στον Ταύγετο παρουσιάζεται η Πυραμίς -σκιά-… στον Ουρανό…!)

– Η Δωδώνη – [Δίας Ζεύς] – Είναι ο Δίαυλος των Ουρανίων Μυστικών. […. Η Περιοχή του Θεάτρου ] .
( Ένα από τα αρχαιότερα Μαντεία και ιερά ήταν της Δωδώνης και βρίσκεται στην ίδια ευθεία γραμμή με το Μαντείο των Δελφών, την Ακρόπολη της Αθήνας και την Δήλο.)
– Το Άκτιον – Είναι ο Δίαυλος της Θείας Μακαριότητας. – [Θεός Ερμής].
– Η Κρήτη – Είναι το Ιδαίον Άνδρον – Ο Δίαυλος της Παντοδυναμίας. – [Δίας Ζεύς].
– Η Κνωσός – Είναι ο Δίαυλος της Αιώνιας Δόξας.
– Η Φαιστός – Είναι ο Δίαυλος του Ουράνιου Φωτός.
– Αι Μυκήναι. – Είναι η περιοχή των ανακτόρων και οι τάφοι… και είναι σημαντικοί Δίαυλοι επικοινωνίας.
– Η Ρόδος – Είναι ο Δίαυλος της Ουράνιας Ισχύος. – (Λίνδος)

– Η Δήλος – [Δίδυμοι: Θεός Απόλλων / Θεά Άρτεμις] – Είναι ο Δίαυλος της Θείας Ενσάρκωσης. [Ολόκληρο… το νησί].
– Ίση απόσταση από το ιερό νησί της Δήλου έχουν:
Κόρινθος – Μυτιλήνη
Ασκληπιείο Κως – Ασκληπιείο Επιδαύρου
Αθήνα – Καρδαμύλη (Χίος)
Σμύρνη – Θήβα
Θέρμη Θεσσαλονίκης – Φίλιπποι
Δίκτυννα – Κνωσός
Ιδαίον Άντρον – Μαντείο Τροφωνίου
Σπάρτη – Πέργαμος
Ίλιον (Τροία) – Ιωλκός
Δελφοί – Αλεξάνδρεια
Αργος – Μυκήνες, 1200 στάδια

– Από τη Δήλο έχουμε:
– Κόρινθος – Μυτιλήνη (1188 στάδ. – κύκλος Αλέξανδρου Κόλμπε)
– Ασκληπιείο Κω – Ασκληπιείο Επιδαύρου (1020 σταδ.)
– Αθήνα – Καρδαμύλη Χίου (800 σταδ. – κύκλος Πυκεβίλ)
– Σμύρνη – Θήβα (1080 στάδια – κύκλος Αμερικανών Φιλελλήνων)
– Θέρμη Θεσσαλονίκης – Φίλιπποι
– Ρέθυμνο – Δίκτυννα – Κνωσός (1256 σταδ. – κύκλος Ιωσήφ Ροζαλόρ)
– Ιδαίον άντρο – μαντείο Τροφωνίου (1296 σταδ. – κ. Φιλελλήνων Κομιτάου)
– Σπάρτη – Πέργαμος (1360 σταδ. – κύκλος Χάμιλτων)
– Ίλιον Τρωάδος – Ιωλκός (κύκλος Εταιρίας Φιλικών)
– Δελφοί – Αλεξάνδρεια Τρωάδος (1460 σταδ. – κύκλος Νηλ Άρμστρογκ)
– Αργος – Μυκήνες, 1200 στάδια (1210 σταδ. – κύκλος Καποδίστρια)
– Σαμοθράκη – Θέρμον (1859 σταδ. – κύκλος Ιακ. Μονρώ)

– Ο Βόλος – (Γορίτσα) – Είναι ο Δίαυλος της Ουράνιας Προστασίας.
– Η Ολυμπία – [Ο ημί-Θεός Ηρακλής] – Είναι ο Δίαυλος της Ουράνιας Δυνάμεως. [… Ο Ναός του Διός και το Στάδιο. ]
– Η Επίδαυρος. – Είναι ολόκληρος ο χώρος των ιερών και είναι Δίαυλος με ισχυρότατο επίκεντρο φυσικά… το θέατρο.
– Ο Δίαυλος της θεϊκής Θεραπείας. – (Κόρινθος).
– Ο Δίαυλος της θεϊκής πίστεως. – [ Θεά Ήρα ].
– Η Ακροκόρινθος, -Το Ποσειδώνιο -Το Ηραίο Περαχώρας κλπ


Διαβάστε επίσης: Οι 50 πιο Ενεργειακοί Τόποι της Ελλάδας

Το αρμονικό Σύμπαν συμβολίζεται με τον αριθμό 55… που είναι και το άθροισμα των 10 πρώτων αριθμών… που μαθαίνουμε στο σχολείο….ήτοι: 1+2+3+4+5+6+7+8+9+10=55
Το άθροισμα 55 επιπροσθέτως αποτελεί και το άθροισμα των τετραγώνων των πέντε πρώτων αριθμών της αριθμητικής προόδου…. όπου εκεί στηρίζεται και ο νόμος Bode -Titius. To 55 είναι το δέκατο άθροισμα της Ακολουθίας του «Fibonacci»… όπου είναι «εμπνευσμένη» από τον Αρχαίο Έλληνα μαθηματικό Ευκλείδη.

Στα μαθηματικά… το όριο του λόγου διαδοχικών όρων της ακολουθίας «Fibonacci»… ονομάζεται Χρυσή Αναλογία. Η αναλογία αυτή είναι περίπου ίση με τον αριθμό 1.618. Στη φύση λοιπόν συναντάμε αυτή την αναλογία σε πολλούς τομείς της τέχνης και της επιστήμης. Στο ανθρώπινο σώμα μας, η αναλογία του μήκους του πήχη του χεριού μας προς το μήκος του χεριού ισούται με 1.618, δηλαδή…. ισούται με τη Χρυσή Αναλογία.
Ήρθε η ώρα… να βάλεις κι εσύ το χέρι σου… πήγαινε στα Ιερά μας… και θα συντονιστείς…!
(ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ)+(Ε.Ι.)
diadrastika

 

 

 

 

Δεύτερη αρχαία Σφίγγα ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν στην Αίγυπτο

Δεν έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες από το άγαλμα

Δεύτερη αρχαία Σφίγγα ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν στην Αίγυπτο

Μια δεύτερη αιγυπτιακή Σφίγγα ενδέχεται να ανακαλύφθηκε από οικοδόμους που πραγματοποιούν έργα βελτίωσης στον κεντρικό δρόμο της πόλης του Λούξορ, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το άγαλμα -που λέγεται ότι έχει σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου- ανακαλύφθηκε μεταξύ των δύο φημισμένων ναών Καρνάκ και Λούξορ στην ανατολική όχθη του Νείλου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σημείο απέχει περίπου 9,5 χιλιόμετρα από την Κοιλάδα των Βασιλέων, τον τόπο ταφής των αρχαίων Φαραώ της Αιγύπτου.

Αν το εύρημα αποδειχθεί γνήσιο, μπορεί να ανάγεται στο 2500 π.Χ., δηλαδή να είναι άνω των 4.000 ετών.

Το άγαλμα δεν έχει ακόμη ανασυρθεί από το έδαφος, ούτε έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες, αλλά σύμφωνα με αξιωματούχους οι τουρίστες μπορούν να επισκέπτονται το εργοτάξιο για να δουν το εύρημα.

Ο Μοχάμεντ Άμπελ Άζιζ, γενικός διευθυντής των Αρχαιοτήτων του Λούξορ, δήλωσε ότι το εύρημα θα παραμείνει μέσα στο έδαφος για κάποιο χρονικό διάστημα «λόγω της φύσης του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο βρίσκεται», σύμφωνα με το περιοδικό Egypt Today. Πρόσθεσε ότι οι εργασίες εκσκαφής και αναβάθμισης του υφιστάμενου δρόμου Αλ-Κάμπας, ανάμεσα στους δύο ναούς, σταμάτησαν ενόσω αποφάσεις λαμβάνονταν για τη σφίγγα.

Με σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου, η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας, που δεσπόζει δίπλα στη Μεγάλη Πυραμίδα, έχει μήκος 73 μέτρα και ύψος 20 μέτρα. Χρονολογείται γύρω στο 2500 π.Χ. και πιθανόν κτίστηκε για να μοιάζει του Φαραώ Χεφρήνου, πιστεύουν οι ιστορικοί.

Ωστόσο, επί μακρόν επικρατεί η πεποίθηση ότι και άλλες τέτοιες σφίγγες μπορεί να υπάρχουν για να τιμούν άλλους Φαραώ.

NEWSBEAST.GR   12/8/2018

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

Δελφοί:

Ένα μέρος αναγέννησης.

Όταν η μαγεία του παρελθόντος συναντάει το σήμερα


Δελφοί: Ένα μέρος αναγέννησης. Όταν η μαγεία του παρελθόντος συναντάει το σήμερα

Το ιερό των Δελφών αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους αρχαίους ναούς του κόσμου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, το ότι οι Δελφοί έχουν αποκτήσει το προσωνύμιο «Ομφαλός της Γης».

Σύμφωνα με το μύθο, όταν ο Δίας απελευθέρωσε δύο αετούς, τον έναν από την Ανατολή και τον άλλον από τη Δύση, εκείνοι συναντήθηκαν στους Δελφούς, μέρος που θεωρήθηκε το κέντρο του κόσμου. Άλλωστε και το όνομα Δελφοί (Δελφύς – η αρχαιοελληνική ονομασία του χώρου) σημαίνει «μήτρα, κοιλιά» – λόγω του σχήματος του χώρου ή επειδή εκεί λατρευόταν κατά τη μυκηναϊκή εποχή η μητέρα – θεά Γη.

Ήταν το σημαντικότερο μαντείο της αρχαιότητας, όπου η Πυθία, μασώντας φύλλα δάφνης έδινε τους χρησμούς της στους πιστούς. Ήταν αφιερωμένο στον θεό Ήλιο – Απόλλωνα, ο οποίος αφού σκότωσε τον δράκο Πύθωνα με το τόξο του, επέβαλε τη λατρεία του στην περιοχή.

Ο ναός των Δελφών βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού πάνω από την πόλη και μακριά από την ακτή. Το Μαντείο των Δελφών ήταν γνωστό σε όλη τη γη και αποτελούσε ένα ιερό μέρος το οποίο επισκέπτονταν οι άνθρωποι για να πάρουν τον πολυπόθητο χρησμό και να λύσουν τα προβλήματά τους.

Ο τρόπος με τον οποίο η Πυθία, η Ιέρεια του Μαντείου των Δελφών επίλυε τα προβλήματά τους δεν είναι πλήρως γνωστός (η εκάστοτε Πρωθιέρεια του Απόλλωνος στο μαντείο των Δελφών, μέσω της οποίας ο θεός έδινε τους χρησμούς του. Οι αρχαίοι συνέδεαν το όνομα Πυθία με το ρήμα πυνθάνομαι = ζητώ να μάθω κάτι, πληροφορούμαι, αλλά και με το ρήμα πύθομαι = σαπίζω, επειδή εκεί αποσυντέθηκε ο Πύθων που φόνευσε ο Απόλλων).

Οι αιτούντες τον χρησμό – «θεοπρόποι» – που επισκέπτονταν το ναό, πρώτα έπρεπε να περάσουν μία τελετή καθαρισμού (κάθαρσις). Στη συνέχεια, ενδύονταν με έναν λευκό χιτώνα ενώ τους φορούσαν πολλά αρωματικά λουλούδια. Μόνο τότε θα μπορούσαν να μπουν στο ναό. Πάντα εισέρχονταν μόνοι. Σύντομα, μετά την είσοδό τους, έπεφταν σε κατάσταση ύπνωσης στην οποία θα έπαιρναν την απάντηση που έψαχναν από την Ιέρεια.

Όταν το άτομο έβγαινε από το ναό, δεν μπορούσε να θυμηθεί σχεδόν τίποτα από αυτό που συνέβη. Το μόνο που είχαν, ήταν κάποιες θολές εικόνες και αποτυπώσεις. Αλλά γι’ αυτό που ήταν σίγουροι, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν το γιατί, ήταν ότι είχαν λύση στο πρόβλημά τους. Η λύση δεν ήταν πάντα κάτι απλό.

Κάποιες φορές σήμαινε ότι έπρεπε να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους ή να αναλάβουν την ευθύνη για κάτι. Αλλά ό,τι κι αν ήταν, το άτομο γνώριζε βαθιά ότι αυτή ήταν η λύση, αλλά μια λύση υπό όρους. Θα αποτελούσε λύση μόνο αν έκαναν πράξη την καθοδήγηση που είχαν πάρει.

Οι αναζητητές του Μαντείου των Δελφών συχνά δεν μπορούσαν να θυμηθούν τις οδηγίες που είχαν πάρει, δεδομένου ότι τους δόθηκαν σε κατάσταση ύπνωσης. Αλλά το υποσυνείδητό τους γνώριζε τι χρειαζόταν να κάνουν, και όσο το υποσυνείδητό τους ήταν διατεθειμένο να λάβει υπόψη τις οδηγίες του Μαντείου, τότε η λύση του προβλήματός τους ήταν βέβαιη.

Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο το Μαντείο των Δελφών είχε τόσο μεγάλη φήμη και αναγνώριση. Οι άνθρωποι ήθελαν σαφώς μια λύση στο πρόβλημά τους: τόσο συνειδητά όσο και υποσυνείδητα. Ποιος άλλωστε θέλει να κουβαλάει ένα βάρος για μεγάλη χρονική περίοδο; Ποιος θέλει να κάνει τη ζωή τόσο καταθλιπτική για τον εαυτό του;

Οι άνθρωποι θέλουν να πετάξουν αυτά τα βάρη. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι καταθλιπτικοί. Αντίθετα, οι άνθρωποι θέλουν να είναι ευτυχισμένοι και θέλουν να ζήσουν μία ζωή γεμάτη νόημα! Άλλωστε, με το τρίπτυχο του «γνώθι σαυτόν», του «μηδέν άγαν» και του «μέτρον άριστον» που βρίσκονταν γραμμένα στο ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, ο Απόλλων καθοδηγεί την υγεία μας και μας αποκαλύπτει τον τρόπο της αυτο – θεραπείας.

Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα το οποίο δεν αντιμετωπίζεται,, τότε υπάρχει ανησυχία. Ως άνθρωποι έχουμε την τάση να κάνουμε δικά μας πολλές φορές και βάρη άλλων ανθρώπων. Καθώς επιφορτιζόμαστε με προβλήματα, αυτά μετατρέπονται σε βουνά πίεσης τα οποία μας ακινητοποιούν. Όλα τα προβλήματα γίνονται μεγάλα προβλήματα. Όλες οι ανησυχίες γίνονται μεγάλες ανησυχίες. Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Και ένας από τους σκοπούς του Μαντείου των Δελφών ήταν να φέρει μία καινούργια προοπτική στο άτομο.

Για το σύγχρονο ταξιδιώτη, οι Δελφοί συνεχίζουν να αποπνέουν ένα μυστήριο αλλά και ένα δέος που αγγίζει τόσο πολύ την ψυχή, που ακόμη και μία μόνο επίσκεψη αρκεί για να χαραχτεί η εμπειρία ανεξίτηλη στη μνήμη.

Συγγραφέας Ευάγγελος Δαφόπουλος

enallaktikidrasi.com

 

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

Θρακιώτης γίγαντας 4.000 χρόνων βρέθηκε στην Βουλγαρία!

Σε τύμβο ύψους περίπου 7 μ, και διαμέτρου περίπου 100 μέτρων!

Θρακιώτης γίγαντας 4.000 χρόνων βρέθηκε στην Βουλγαρία! Σε τύμβο ύψους περίπου 7 μ, και διαμέτρου περίπου 100 μέτρων! Θαμμένος μαζί με ένα χέρι άλλου ανθρώπου! Το «δεξί του χέρι» ή το χέρι του δολοφόνου του;

Ο Θραξ γίγας 2 μέτρων και η 4.000 χρόνων του στο Silihlyar,
όπου τότε κατοικούσαν οι Αστοί Θράκες.
Φωτ.: Primorsko Museum of History, Nova TV Βουλγαρίας.


Η νοτιοανατολική περιοχή της Βουλγαρίας – αρχαίας Θράκης - συνεχίζει να αποκαλύπτει συναρπαστικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις.
Ο σκελετός ενός ασυνήθιστου ανθρώπου της Εποχής του Χαλκού ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους σε ένα νεκροταφείο 4.000 χρόνων, κοντά στην πόλη Primorsko της Μαύρης Θάλασσας, όπου κατοικούσε η φυλή Αστοί των αρχαίων Θρακών. Ο τάφος του, περιείχε και το… χέρι ενός άλλου ανθρώπου!
Ο τάφος του ασυνήθιστου ανθρώπου, ο οποίος είχε ύψος 1,9-2 μέτρα (!), ένα ασυνήθιστο ύψος για τον πληθυσμό της Εποχής του Χαλκού, βρέθηκε σε ένα μεγάλο τύμβο, σε μια περιοχή, που είναι γνωστή ως Silihlyar, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, 5 χιλιόμετρα από το Primorsko, ανακοίνωσε ο κ. Daniel Pantov, διευθυντής του Μουσείου Ιστορίας του Primorsko.
Ο τάφος της ανακαλύφθηκε σε αναγκαστικές ανασκαφές διασώσεώς του, αφού οι παράνομες ανασκαφές από τους κακοποιούς είχαν καταστρέψει την ταφή! Είναι ύψους περίπου 7 μέτρων ύψος και διαμέτρου περίπου 100 μέτρων!
Το μοναδικό κτέρισμα που βρέθηκε στον νεοανακαλυφθέντα τάφο του γιγάντιου ανθρώπου είναι ένα χάλκινο μαχαίρι και ένα κεραμικό αγγείο. Τα τοιχώματα του τάφου κοντά στο κεφάλι και στα πόδια του, ήταν ζωγραφισμένα εσωτερικά με κόκκινο χρώμα - σύμβολο δύναμης - που δείχνει την ευγενή προέλευση του νεκρού.

Το μυστήριο του τρίτου χεριού!

Εκτός από το ύψος του νεκρού, υπάρχει και άλλο μυστήριο στην ταφή αυτή:
Ο βραχίονας ενός άλλου ατόμου, που τοποθετήθηκε στην αριστερή πλευρά του νεκρού. Μπορεί να έχει τοποθετηθεί εκεί κατά την στιγμή της ταφής ή αργότερα. «Ίσως να συνδέεται με κάποιο είδος τελετουργίας. Αλλά εάν [το άτομο του οποίου το χέρι προστέθηκε στον τάφο] ήταν βοηθός του θαμμένου, ή, ίσως ο βραχίονας του δολοφόνου του, δεν το γνωρίζουμε», ανέφερε ο κ. Pantov.
Με άλλα λόγια ήταν ή το χέρι του βοηθού του, δηλ. πήγε στον άλλον κόσμο με το «δεξί του χέρι»… ή βρέθηκε ο δολοφόνος του, του έκοψαν το χέρι (για τιμωρία;) και το έθαψαν μαζί με το θύμα του!!! Όπως και να έχει είναι μοναδικό!

Οι ανασκαφές διάσωσης του νεκροταφείου στην περιοχή Silihlyar, άρχισαν το 2017.
Ο σκελετός δεν έχει μελετηθεί ακόμα από ανθρωπολόγους. Αλλά από την πρώτη ματιά, ο θαμμένος γίγαντας φαίνεται να είχε καλή υγεία και είχε πραγματικά καλά δόντια. «Τα δόντια του σώζονται πολύ καλά. Φυσικά, το κρανίο συνεθλίβη σε κάποιο σημείο, από το βάρος του εδάφους. Έχουμε συγκεντρώσει όλα τα κομμάτια και πιθανότατα θα το αποκαταστήσουμε και θα το επιδείξουμε στο μουσείο», λέει ο διευθυντής του μουσείου.

Θράκες γίγαντες

Οι Θράκες, όπως όλοι γνωρίζουμε ήταν και είναι μεγαλόσωμοι. Πραγματικοί γίγαντες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει πολλές αναφορές για ανακαλύψεις των «γιγάντιων» σκελετών στην Βουλγαρία, δηλαδή ανθρώπων που ήταν υψηλότεροι από τον μέσον όρο των συγχρόνων τους, στην «προϊστορία», την αρχαιότητα ή τον μεσαίωνα. Κάποιες έχουν διαψευσθεί αργότερα από αρχαιολόγους.
Το 2016, το Περιφερειακό Ιστορικό Μουσείο του Πύργου διαφώνησε με αναφορές για φερόμενη ανακάλυψη σκελετών «γιγάντων» στο μεγάλο βυζαντινό φρούριο Ρουσόκαστρο το 2011.
Την άνοιξη του 2015 εμφανίσθηκε μια άλλη ιστορία «γιγαντιαίου σκελετού» στην Βουλγαρία, κατά την διάρκεια σωστικών ανασκαφών του αρχαίου φρουρίου της (πόλεως του Οδυσσέα) Οδησσού, στο κέντρο της Βάρνας. Αλλά ο σκελετός μετρήθηκε μόλις 1,65 μ.

Άλλες ανακαλύψεις αρχαίων
στην περιοχή των Αστών Θρακών

Το Silihlyar το 2016 έγινε πρωτοσέλιδο, με την ανακάλυψη ενός θησαυρού αρχαίου θρακικού χρυσού. Ονομάσθηκε ο «χρυσός θησαυρός του Primorsko» και παρουσιάσθηκε επίσημα στο κοινό τον Οκτώβριο του 2016. Οι τοπικές Αρχές έκτισαν ακόμη και μια ειδική αίθουσα ασφαλείας γι’ αυτόν, στο νεοσύστατο Μουσείο Ιστορίας του Primorsko!
Το 2017, σε άλλον ταφικό τύμβο στο Silihlyar, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο ενός αρχαίου Θράκα πολεμιστή, 4ου-3ου αιώνα π.Χ., με χρυσαφένιες κεραμικές χάντρες!
Ένας άλλος, παρόμοιος τύμβος της Εποχής Χαλκού ευρίσκεται περίπου 200 μ. μακριά από τον πρόσφατα ανασκαφθέντα στο Silihlyar. Ωστόσο, είναι σημαντικά μικρότερος και έχει καταστραφεί από τις επιδρομές των λαθροκυνηγών θησαυρών. «Δυστυχώς, αυτός ο άλλος τύμβος έχει επίσης υποστεί φθορές από την εισβολή λαθροθησαυροθηρών. Θα πρέπει να διερευνηθεί και να σωθεί. Όπως πάει, σε μερικά χρόνια δεν θα έχουμε άθικτους αρχαιολογικούς χώρους! Θα πρέπει να ασχοληθούμε τώρα, ώστε να μπορέσουμε να διασώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί», καταλήγει ο διευθυντής του Μουσείου Ιστορίας του Primorsko.
Ολόκληρη η περιοχή του Primorsko και του Silihlyar συνδέονται με την Εποχή του Χαλκού, την εξαγωγή και την επεξεργασία του χαλκού, όταν «τα πράγματα άλλαξαν ριζικά: Οι άνθρωποι ανακάλυψαν τον χαλκό και ο τρόπος ζωής τους κατέστη ουσιαστικά ευκολότερος! Σταμάτησαν να χρησιμοποιούν εργαλεία πέτρας και οστών», προσθέτει ο κ.Pantov.
Παρ’ όλ’ αυτά, το Silihlyar, μια γραφική περιοχή κοντά στην πόλη του Primorsko, έχει μια σειρά προϊστορικών και αρχαίων ταφών, που, δυστυχώς, εξακολουθούν να λυμαίνονται οι λαθροκυνηγοί θησαυρών.

ΠΗΓΗ: Nova TV Βουλγαρίας, ΑΙΒ, 7 Αυγούστου 2018.

arxeion-politismou

 

 

 

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ, ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ


ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ, ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Πρόσφατα διάβασα ένα κείμενο το οποίο αναφερόταν στην απεργία των συμβασιούχων του αρχαιολογικού χώρου της Ακροπόλεως και τις συνέπειες εξ αυτής.

Όσο και αν προσπάθησα να δικαιολογήσω την συμπεριφορά των συμβασιούχων, που εργάστηκαν στο Παγκοσμίου φήμης Ιστορικό Μνημείο της Ακροπόλεως, εστάθη αδύνατον.

Πιστεύω ότι, τουλάχιστον οι εργαζόμενοι ή οι εργασθέντες στα αθάνατα αυτά μνημεία του τόπου μας, θα αισθάνονται ή αισθάνθηκαν την γοητεία και το μεγαλείο, μυούμενοι σε μία Μυσταγωγία των Ιερών Ιστορικών μνημείων, όταν συμμετέχουν με τους προσκυνητές που επισκέπτονται, απ’ όλα τα μέρη του κόσμου, την Ακρόπολη με τον Παρθενώνα.

Φαίνεται όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα, διότι οι εργατοπατέρες-καθοδηγητές έχουν άλλη γνώμη. Καίτοι! Γνωρίζουν και γνωρίζει κάθε συμβασιούχος ότι, η εργασία των αυτή έχει ημερομηνία λήξεως, όμως, για τον τρόπο διεκδίκησης όποιων δικαίων έχουν, επιλέγουν να φέρουν ζημιά στη χώρα και ταλαιπωρία και απογοήτευση εκείνων, που ούτε υπεύθυνοι είναι για τα προβλήματά των και ούτε μπορούν να κάνουν κάτι. Αντίθετα έπρεπε να σκεφθούν ως υπεύθυνοι ότι η εργασία των στον ευαίσθητο αυτό χώρο, δημιουργεί μόνο προϋποθέσεις για τους εργαζομένους αυτούς ώστε, όταν δημιουργηθούν ανάγκες προσλήψεων να έχουν προτεραιότητα στις προσλήψεις και τίποτε άλλο.

Αυτά βέβαια για τους, με λαθεμένη και επιζήμια σκέψη, εργατοπατέρες είναι ψηλά γράμματα. Διότι! δεν δίστασαν να ωθήσουν τον προβληματισμένο πρώην εργαζόμενο σ’ αυτές τις ακραίες πράξεις καταπατώντας κάθε στοιχείο ανθρωπίνου δικαιώματος. Δηλαδή! Δεν επέτρεψαν την είσοδο, στο παγκοσμίου φήμης Ιστορικό μνημείο της πατρίδος μας, στους ξένους προσκυνητές του Παρθενώνα και να τους στερήσουν την μοναδική ίσως ευκαιρία της ζωής των, να δουν και να προσκυνήσουν την Ιστορία μας.

Δεν φταίνε οι ξένοι επισκέπτες σε τίποτε και όμως τιμωρούνται και παράλληλα δυσφημίζεται η Πατρίδα μας, από αυτούς που έπρεπε με δέος και Ιστορική ευθύνη να διαφημίζουν αυτήν. Ενώ! Αυτοί αντίθετα προσπάθησαν να εκβιάσουν το κράτος δι’ ίδιον συμφέρον. Περισσότερη λογική και συνεργασία δεν έβλαπτε.

Έχει ενδιαφέρον, στην προκειμένη περίπτωση, να δούμε την εποχή της Τουρκοκρατίας, τι σκέπτεται ένας Τούρκος την εποχή εκείνη για τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη. Έχει βρεθεί μία επιστολή του Κιουταχή προς τον Βεζίρη της Βούλας, που δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, γιατί έπεσε στα χέρια των Επαναστατών. Μεταξύ άλλων ο Κιουταχής γράφει για την Ακρόπολη: «… Το φρούριο της Αθήνας καθώς σας είναι γνωστό είναι παλαιόθεν οικοδομημένο εις πέτραν υψηλήν και δύσβατον. Επειδή είναι τόπος παλαιότητας και παλαιόθεν εβγήκαν εξ αυτού του τόπου πολλοί περιβόητοι φιλόσοφοι και επειδή τα όποια έχει τεχνικά έργα της αρχαιότητας προξενούσι θαυμασμόν εις τους πεπαιδευμένους Ευρωπαίους, δια τούτο όλοι οι Ευρωπαίοι θεωρούσι το φρούριο τούτον, ως ιδίαν αυτών οικίαν και επειδή το νομίζουν ως προσκυνητάριο, τόσον οι Ευρωπαίοι καθώς και όλα τα Έθνη των απίστων το υπερασπίζουσι…».

Σπίτι και προσκυνητάρι των Ευρωπαίων και όχι μόνον, βλέπει ένας Τούρκος ο Κιουταχής την Ακρόπολη, αρκετά χρόνια προτού να έλθει ο Ερνέστος Ρενάν, να προσευχηθεί στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως.

Κρίμα! για την πατρίδας μας, με τον παγκοσμίου φήμης ζείδωρο Ιστορικό φως της, που έδωσε στην παγκόσμια ανθρώπινη κοινότητα, φως από την φλόγα της και Αυτή, χάριν των σημερινών Ελλήνων κατοίκων της, έμεινε και παραμένει ένα ταπεινό λιχνάρι που τρεμοσβήνει επικίνδυνα.

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.

ΠΗΓΗ

 

 

 


Το ελληνικό χωριό που έχει ένα από τα γηραιότερα πλατάνια της Ευρώπης.

Posted by kalinda στο Αύγουστος 6, 2018

Ταξιδεύοντας κανείς σε χωριά της Ελλάδας έρχεται αντιμέτωπος με το μεγαλείο της φύσης και την ομορφιά των τοπίων.

Σε αυτά τα μέρη μπορεί να συναντήσεις πράγματα και καταστάσεις σπάνιες που μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη σου. Ένα από αυτά είναι ο πλάτανος της Τσαγκαράδας Πηλίου με την ηλικία του σύμφωνα με τους δασολόγους να φτάνει τα 1.000 χρόνια.

Θεωρείται μάλιστα ένα από τα γηραιότερα πλατάνια της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Τσαγκαράδας, την Αγία Παρασκευή και αποτελεί το στολίδι του χωριού.

Η περίμετρος του κορμού του ανέρχεται στα 15 μέτρα, ενώ η κώμη του είναι τόσο μεγάλη ώστε είναι δυσχερής η μέτρησή της. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ρίζες του φτάνουν τα τέσσερα μέτρα κάτω από το πλακόστρωτο της πλατείας. Λέγεται μάλιστα ότι η μακροζωία του οφείλεται στις πηγές πάνω στις οποίες έχει απλωθεί.

Το φθινόπωρο είναι μια ιδανική εποχή για να επισκεφτείτε την Τσαγκαράδα στο Πήλιο και να την εξερευνήσετε. Ανήκει στην κατηγορία των ρομαντικών χωριών με τα αιωνόβια πλατάνια, τα τρεχούμενα νερά και τα παραδοσιακά αρχοντικά να πρωταγωνιστούν στο μοναδικό σκηνικό.

Ευρισκόμενο στις πλαγιές του Πηλίου περιτριγυρίζεται από δάση και αποτελείται από τέσσερις μικρότερους οικισμούς, οι οποίοι παίρνουν το όνομά τους από τις εκκλησίες που βρίσκονται στις κεντρικές πλατείες.

Χαρακτηριστικό της Τσαγκαράδας αποτελεί επίσης και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, γνωστή ως «Πηλιορείτικη». Τέτοια παραδείγματα αποτελούν η Εμπορική Σχολή, το Νανοπούλειο και το υδραγωγείο των Αγίων Ταξιαρχών.

Όσοι αγαπούν το περπάτημα και την πεζοπορία θα βρουν στην Τσαγκαράδα αυτό που έψαχναν. Υπάρχουν διάφορες διαδρομές για να ακολουθήσει κανείς και να βρει αυτή που του ταιριάζει ενώ ακόμη και η βόλτα στα καλντερίμια είναι απόλυτα χαλαρωτική και σε συνεπαίρνει.

https://www.youtube.com/watch?v=ZV0kWJOCBEA

https://www.youtube.com/watch?v=r090V-4RGQk

Το σίγουρο είναι ότι φεύγει κανείς από εκεί με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Διαδώστε το!

 

 

 

 

Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018

ΕΛΛΗΝΟΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ ΜΕΛΛΟΝ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΕΛΛΗΝΟΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ ΜΕΛΛΟΝ
Ζούμε τον Τρωικό πόλεμο μόνο που λόγω ανάστροφης ροής γεγονότων είμαστε εμείς οι Τρώες.Με την τρό'ι'κα μας επιβλήθηκε το μνημόνιο που άρχισε το 2010 και διαρκεί έως το 2060 ώς προβολή. Μάς έδειξαν ότι χτύπησαν το μάτι του αλόγου που είναι η Αττική,όπου είναι ο τόπος με τούς άλογους ,άνευ Λογικής κατοίκους. Έχουμε υψηλή μαγεία χειραγώγησης μέσω ενός σχεδίου προερχόμενο απο εγχειρίδιο πολεμικών ψυχολογικών επιχειρήσεων. Λίγους μήνες πίσω. Όταν έγινε το ναυάγιο στον Σαρωνικό κόλπο το πλοίο λεγόταν Αγία Ζώνη που παραπέμπει σε αμόλυντο παρθένα η σεπτή γυναίκα όπως ήταν η ωραία Ελένη.Αυτό το συμβάν μαύρισε την Αττική και έγινε τελετουργία στο νερό με μαύρο αγιασμό. Λίγο καιρό μετά τοποθετούν τόν κόκκινο δαίμονα στο Φάληρο που παραπέμπει στο κόκκινο του πυρός δηλαδή δαίμονας του αέρα με αναφορά στο πύρ,Είναι κραυγαλέα η σύνδεση του Φαλήρου με τον Μαραθώνα αφού οι Πέρσες βάρβαροι μετά την πανωλεθρία τους στην μάχη του Μαραθώνα προσπάθησαν να κάνουν απόβαση στο Φάληρο αλλά μόλις είδαν το Αθηναικό στρατό μπροστά τους εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια. Ο υπουργός του νερού και στην περίπτωση του ναυαγίου στον Σαρωνικό και στόν πύρινο όλεθρο ως προβολή του μάντη Κάλχα που ήταν τυφλός ερμηνεύει τα σημεία -οιωνούς μυόντας μας στα μαύρα γεγονότα δηλαδή ναυάγιο και κάψιμο του Ματιού. Τι όμως είναι το Μάτι ; Πώς λεγόνταν στην αρχαιότητα η Αττική; Με τον όρο Αιγηίς είναι η περιοχή που κατοικούσαν οι Αιγηείδες μία απο τις 10 φυλές της Αρχαίας Αθήνας. Χτυπήθηκε ο Οφθαλμός της Αιγηίδος και οφθαλμός του Ελληνικού 'ιππου -κράτους που μετά το 2010 μετατράπηκε σε Δούρειο ίππο θέλοντας να δηλώσουν ότι σας βάλαμε τον Δούρειο ίππο επι ημερών μίας 4ούρου να σας καύσει την Αιγηίδα πρωτεύουσα. Αυτή ήταν η επιθετική ενέργεια των ατλάντων που ως τροικά ξεκίνησαν να μας κατακτήσουν ανταποδίδοντας ότι έγινε στον Τρωικό πόλεμο. Λόγω της διτόττητας εμείς είμαστε στο παρόν οι τρώες που κλείστηκαν μέσα στα τείχη της Τρό'ι'κας.Αυτοί πού μας έκαψαν είναι οι συντηρητικοί μηχανισμοί της νατοικής μηχανής πού θέλουν να επεκτέινουν το λιμάνι της Ραφήνας {ραφηναρω=αναλύω}ώστε να ελέγξουν τον ηλεκτρομαγνητικό δίαυλο του κόλπου των Πεταλιών {πετα αλλιώς} φτιάχνοντας βάση ηλεκτρονικού πολέμου που θα ελεγχει την Αιγηίδα Αττική επιτηρόντας τον ευρυτερό χώρο του Αιγαιόυ και των αγωγών πετρελαίου.
Σχετικά με την δολοφονία των συνανθρώπων μας και τιμόντας την μνήμη τους. Εγινέ την 23 η Ιουλίου την ημέρα που τελειώνει ο Εκατομβαίων και έπισυνέβη κακη την μοίρα υπερεκατόμβη νεκρών . Ο παυλόπουλος μίλησε για θυσία και πράγματι ο Εκατομβαίων ήταν αφιερωμένος στον Κρόνο. "Κρονίου μηνός ον νύν Εκατομβίωνα καλούσι" Πλούταρχου Βίοι παράλληλοι.Θησεύς 12.1
Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι ο εμπρησμός έγινε στην έκλειψη Σελήνης η ερυθρας Ημισελήνου που ήταν το έμβλημα των Ατλάντων και παραμένει στα ισλαμικά κράτη που πίσω απο το προκάλυμα του Ισλαμ είναι βαθιά σεληνολατρευτικά και κρονιοθρησκευτικά.
Ας είναι ο τελευταίος φόρος αίματος Ψυχών αυτός που βιώσαμε
Ο πόλεμος Ελλήνων Ατλαντών συνεχίζεται μέχρι την Νίκη. https://www.facebook.com/kostas.nazlis

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

 

Η αρχαία ελληνική αποικία στο βορειότερο άκρο της Σικελίας

Ταξίδι στη Μεσίνα

Η αρχαία ελληνική αποικία στο βορειότερο άκρο της Σικελίας

Χτισμένη στο βορειότερο άκρο της Σικελίας, η Μεσίνα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του νησιού και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Η πόλη - λιμάνι ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους τον 8ο αιώνα π.Χ. και εντυπωσιάζει με  μεγάλες λεωφόρους και κομψά κτίρια από το τέλος του αιώνα.

Σύμφωνα με την παράδοση, το αρχικό όνομα της πόλης Ζάγκλη οφειλόταν στο σχήμα του κόλπου στον οποίο ήταν χτισμένη, καθώς ζάγκλον στα αρχαία ελληνικά σημαίνει δρεπάνι.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Κρήνη του Ωρίωνα με τις σκαλιστές επιγραφές και το σιντριβάνι του Ποσειδώνα, με το άγαλμα του θεού της θάλασσας. Ακόμη, τον νορμανδικό καθεδρικό του 12ου αιώνα, με τη γοτθική πύλη και το αστρονομικό ρολόι στον καμπαναριό που αποτελεί το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης.

Ο επισκέπτης θα κάνει βόλτα στην κεντρική πλατεία Cairoli και θα δοκιμάσει την χαρακτηριστική αλμυρή λεμονάδα και αραντσίνο, τις παραδοσιακές γεμιστές κροκέτες ρυζιού.

Οι πιο όμορφες παραλίες στη Μεσίνα και στην ευρύτερη περιοχή είναι οι παραλίες Marinello, Brolo και Capo d’Orlando.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Μεσίνα, Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση μέσω Ρώμης για την Κατάνια είναι 4 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα και 6 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη, μέσω Αθήνας και Ρώμης. Από την Κατάνια φτάνει κανείς στη Μεσίνα οδικώς σε 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.

NEWSBEAST.GR

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Έρευνα: Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας μπορεί να συγκεντρώσει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια


Έρευνα: Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας μπορεί να συγκεντρώσει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια

Μια νέα έρευνα που διενήργησε μια διεθνής ομάδα φυσικών επιστημόνων αποκάλυψε ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας μπορεί να συσσωρεύσει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, διαμέσου των κρυφών θαλάμων της αλλά και κάτω από τη βάση της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Ίτμο της Ρωσίας και στο Laser Zentrum στο Αννόβερο της Γερμανίας εφάρμοσαν μεθόδους θεωρητικής φυσικής, για να ερευνήσουν την ηλεκτρομαγνητική απόκριση της αρχαίας αιγυπτιακής πυραμίδας στα ραδιοκύματα.

Οι υπολογισμοί τους προέβλεψαν ότι σε κατάσταση συντονισμού, η πυραμίδα θα μπορούσε να συγκεντρώσει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στους εσωτερικούς θαλάμους αλλά και στη βάση της, όπου βρίσκεται η τρίτη ημιτελής αίθουσά της.

Η Μεγάλη Πυραμίδα είναι η μεγαλύτερη και πλέον πολύπλοκη από τις πυραμίδες που υπάρχουν στο υψίπεδο της Γκίζας.

Πέρυσι, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν κρυμμένο θάλαμο μήκους 30 μέτρου, γεγονός που πύκνωσε το μυστήριο στο αρχαιότερα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, ενώ άνοιξε το δρόμο στο να ξεκινήσουν νέες επιστημονικές μελέτες για το θρυλικό αιγυπτιακό οικοδόμημα.«Οι αιγυπτιακές πυραμίδες συγκέντρωναν από πάντα μεγάλη προσοχή. Κι εμείς, ως επιστήμονες, ενδιαφερόμασταν γι’ αυτές και έτσι αποφασίσαμε να δούμε τη Μεγάλη Πυραμίδα ως ένα σωματίδιο που διαλύει τα ραδιοκύματα μέσω συντονισμού», δήλωσε ο δρ. Αντρέι Εβλιούκιν, ένας από τους συντάκτες της επιστημονικής μελέτης.


Η ερευνητική ομάδα δημιούργησε ένα τρισδιάστατο μοντέλο της πυραμίδας και χρησιμοποίησε αναλυτικές μεθόδους της Θεωρητικής Φυσικής, για να καταλήξει στα συμπεράσματά της. Προκειμένου να εξηγήσουν τα αποτελέσματα, οι επιστήμονες διεξήγαγαν μια πολυπολική ανάλυση – μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδο στη Φυσική, για τη μελέτη της αλληλεπίδρασης ανάμεσα σε ένα πολύπλοκο αντικείμενο και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο».

Εξαιτίας της έλλειψης πληροφοριών σχετικά με τις φυσικές ιδιότητες της πυραμίδας, οι επιστήμονες χρειάστηκε να εργαστούν με μια σειρά από υποθέσεις – συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν άγνωστες κοιλότητες μέσα στην πυραμίδα κι ότι το κατασκευαστικό υλικό, με τις ιδιότητες ενός συνηθισμένου ασβεστόλιθου, κατανέμεται εξίσου μέσα κι έξω απ’ την πυραμίδα.

«Με αυτές τις υποθέσεις, αποκτήσαμε μια σειρά από ενδιαφέροντα αποτελέσμα, τα οποία μπορούν να βρουν αρκετές πρακτικές εφαρμογές», είπε ο Εβλιούκιν. Πλέον, η ομάδα ευελπιστεί να δημιουργήσει ένα παρόμοιο φαινόμενο συγκέντρωσης, αλλά σε νανοκλίμακα. Αυτά τα νανοσωματίδια θα μπορούσαν με αυτό τον τρόπο να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη αισθητήρων αλλά και ηλιακών κυψελών μεγάλης αποτελεσματικότητας.

«Επιλέγοντας ένα υλικό με κατάλληλες ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες, μπορούμε να αποκτήσουμε πυραμιδικά νανοσωματίδια με την ελπίδα της πρακτικής εφαρμογής τους πάνω σε νανοαισθητήρες και αποτελεσματικές ηλιακές κυψέλες», δήλωσε η Πολίνα Καπιταΐνοβα, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επιστημονική μελέτη έχει δημοσιευθεί στο Journal of Applied Physics.Πηγή: CNN Greece


Διαβάστε επίσης:

Ήταν οι πυραμίδες της Γκίζας στην πραγματικότητα αρχαίοι σταθμοί ...

Πυραμίδα: Μια ελληνική λέξη με μυστηριώδη σημασία

Τα μυστικά σπήλαια της πυραμίδας της Γκίζα

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ.

Τι ήταν η μεγάλη πυραμίδα!! Ήταν τάφος η μήπως όχι;

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided