Παρασκευή, Αύγουστος 17, 2018

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8ος

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Η «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΠΕΙΡΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ – ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΝΕΟ ΚΥΜΑ «ΛΑΘΡΟ» ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

 

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018

ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Η «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΠΕΙΡΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

– ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΝΕΟ ΚΥΜΑ «ΛΑΘΡΟ» ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΜΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΥΠΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Μετά το πρώτο σοκ των αντιμεταναστευτικών δηλώσεων και κινήσεων από την Ιταλία και τον ίδιο τον Ματέο Σαλβίνι η νέα τάξη πραγμάτων ανασυντάχθηκε και περνάει στην αντεπίθεση.

Ο ΟΗΕ δίνει το «πράσινο φως» για άνευ όρων μετατόπιση του «διασωθέντος» στην Ευρώπη!

Η παγκόσμια ελίτ ανήσυχη αφότου οι κυβερνήσεις συγκεκριμένων κρατών όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία ή τώρα η Ιταλία αντιτίθενται στις μεταναστευτικές πολιτικές προσπάθησαν να τις περιθωριοποιήσουν σε διεθνές επίπεδο.

Και αν μια πολιτική δράση έρχεται σε αντίθεση με τα σχέδια των διεθνών οργανισμών, εκείνοι προσπαθούν να βρουν νέες νομικές ερμηνείες που θα είναι δεσμευτικές για κάθε χώρα. Όλα αυτά είναι δυνατά στην σύγχρονη ελιτίστικη δικτατορία της νέας τάξης πραγμάτων μόνο επειδή οι χώρες μέλη της ΕΕ παραιτήθηκαν από την εθνική κυριαρχία τους και τη μεταβίβασαν σε διεθνή θεσμικά όργανα.

Οι ιταλικές αρχές, λοιπόν, οι οποίες αντιτίθενται ολοένα και περισσότερο στις πιέσεις των Ηνωμένων Εθνών και των μη κυβερνητικών οργανώσεων, αντισταθμίζουν αποτελεσματικά το ρεύμα των αφρικανών μεταναστών. Έτσι, η Ιταλία παύει να αποτελεί την κυριότερη μεταναστευτική διαδρομή προς την Ευρώπη, κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό από τις ΜΚΟ ή τους διεθνείς οργανισμούς.

Τα τελευταία χρόνια η Ιταλία δέχτηκε τους περισσότερους πρόσφυγες. Η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει πιο αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσει αυτή η διαδικασία. Το πρώτο μέτρο ήταν το σταδιακό κλείσιμο των λιμένων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που μεταφέρουν «πρόσφυγες». Το δεύτερο είναι να στείλουν τους μη μεταγραμμένους μετανάστες πίσω στην Αφρική.

Η αποφασιστικότητα των ιταλικών αρχών με μπροστάρη τον νέο ισχυρό άνδρα της χώρας Ματέο Σαλβίνι προκάλεσε επιθέσεις από μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν αποκαλέσει τους εκπροσώπους της κυβέρνησης ως φασίστες, απλά επειδή θέλουν να επιδιώξουν τη βούληση των ψηφοφόρων και να περιορίσουν τη μετανάστευση.

Τόσο ο ΟΗΕ όσο και η ΕΕ αμφισβητούν τη νομιμότητα των πράξεων της Ρώμης. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέβαλε λεπτομερείς διαδικασίες για την πρόληψη της μετανάστευσης στη Μεσόγειο.

Στις 30 Ιουλίου, τα γεγονότα με το πλοίο Asso Ventotto, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους εκφραστές της νέας τάξης πραγμάτων.

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι, δήλωσε στο Twitter ότι η μεταφορά επιζώντων σε χώρες όπου ενδέχεται να παραβιαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα μπορεί να αποτελεί παραβίαση των διεθνών προτύπων. Έτσι, σύμφωνα με τον Γκράντι, οι μετανάστες που εντοπίζονται κοντά στα τοπικά ύδατα της Λιβύης πρέπει να μεταφερθούν σε χώρες όπου θα βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ιταλία, την Ελλάδα ή την Ισπανία και όχι στη Λιβύη, η οποία αναγνωρίζεται τόσο από τον ΟΗΕ όσο και από την ΕΕ ως χώρα επικίνδυνη για τους επιζώντες.

Η κυβέρνηση στη Ρώμη, ωστόσο, επιμένει ότι η Ιταλία δεν είναι υπεύθυνη για την τύχη των Αφρικανών που δεν βρίσκονται στα ιταλικά χωρικά ύδατα.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο ΟΗΕ και η ΕΕ καθορίζουν μεμονωμένα έναν κατάλογο επικίνδυνων κρατών, η ανωτέρω κατάσταση ανοίγει το έδαφος για μια νέα ερμηνεία του διεθνούς δικαίου. Υπό το πρίσμα αυτό, η ατζέντα των ΗΕ μπορεί να δώσει το πράσινο φως σε μη κυβερνητικές οργανώσεις για να παραλάβουν «πρόσφυγες” από τα διεθνή ύδατα και να τις μεταφέρουν στην Ευρώπη, καθώς και να επιβάλουν σε όλα τα πλοία, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών, την υποχρέωση να μεταφέρουν μετανάστες όχι στα πλησιέστερα αλλά και στα ασφαλέστερα λιμάνια. Θα απαγορευτεί επίσης τα λιμάνια που κλείνουν πλοία που μεταφέρουν μετανάστες.

Του Άγγελου Ρούσσου

makeleio.gr

 

 

 

 

 

 

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Γράφει η Μαίρη Καρά

Ο Αλέξανδρος μετά το τέλος της εκστρατείας του στα βάθη της Ασίας, το 324 επέστρεψε στην ΒΑΒΥΛΩΝΑ, κατακτητής "ολόκληρης" της Ασίας, για την κηδεία του Ηφαιστίωνα, ο θάνατος του οποίου τον συγκλόνισε. Την πόλη αυτή σκόπευε να την κάνει πρωτεύουσα της νέας ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ.
Στην Βαβυλώνα έφτασαν πρέσβεις απ' τους Καρχηδόνιους, τους Αιθίοπες, τους Σκύθες, τους Κέλτες, τους ΄Ιβηρες που ζητούσαν να γίνουν σύμμαχοί του. Επίσης και πρέσβεις απ' την Λιβύη, Βρεττία, Λευκανία και την Τυρρηνία, για να τον στεφανώσουν και να τον συγχαρούν, που έγινε Βασιλιάς της Ασίας. Απ' την Ευρώπη έστειλαν πρέσβεις οι Ιλλυριοί, τα Έθνη των Θρακών, τα Ελληνικά κράτη και φυσικά οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.
Οι επισκέψεις των Πρεσβευτών του αναπτέρωσαν τις ελπίδες για συνέχιση της εκστρατείας κι άρχισε να οργανώνει τα μελλοντικά του σχέδια. Ο περίπλους της Αραβικής Χερσονήσου και η εξερεύνηση των ακτών της Βορείου Αφρικής, ήταν το κυρίαρχο. Στις 2 Ιουνίου 323 παραβρέθηκε σ' ένα Συμπόσιο, καλεσμένος απ' τον φίλο του τον ΜΗΔΙΟ. Εκεί διασκέδασε κι απάγγειλε και μια σκηνή απ' την "Ανδρομέδα" του ΕΥΡΙΠΙΔΗ.
Όμως στα μέσα της νύχτας ένιωσε έναν οξύ έντονο πόνο στο στομάχι κι αμέσως κατέρρευσε. Τα αρχικά συμπτώματα ήταν διέγερση, τρέμουλο και δυσκαμψία στον αυχένα. Αμέσως τον οδήγησαν στην κρεβατοκάμαρα του, όπου πέρασε ώρες αγωνίας με ψηλό πυρετό, σπασμούς και παραλήρημα, έντονη δίψα βιώνοντας σπασμούς και παραισθήσεις, που διαδέχονταν μικρές στιγμές ηρεμίας και τελικά έπεσε σε ΚΩΜΑ.
Το επόμενο πρωί ξύπνησε καλά και πέρασε την ημέρα συζητώντας με τον Μήδιο και συσκέφθηκε με τους Στρατηγούς του. Τη νύχτα είχε πάλι υψηλό πυρετό, μα το πρωί έκανε θυσία κι έδωσε εντολή στο Νέαρχο σε τρεις μέρες να είναι όλα έτοιμα για τον απόπλου του Στόλου. Το βράδυ η κατάστασή του ήταν πλέον κρίσιμη μα το πρωί ζήτησε την μεταφορά του στην κολυμβητική δεξαμενή. Κι αφού λούστηκε, ένιωσε καλύτερα και συζήτησε με τους Αξιωματικούς του. Στα τελικά στάδια της ασθένειας δεν μπορούσε να μιλήσει. Μόνο το κεφάλι και τα χέρια του κουνούσε και δυσκόλεψε η ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΟΥ.
Το βράδυ ανέβηκε πάλι ο πυρετός και το πρωί πήγε στον Βωμό υποβασταζόμενος για την θυσία. Τον μετέφεραν στα Ανάκτορα, όπου δέχθηκε τους Στρατηγούς, μα δεν κατόρθωσε να απευθύνει λόγο. Για άλλα δύο 24ωρα συνεχιζόταν ο πυρετός και διαδίδονταν φήμες πως πέθανε. Αυτή η φήμη ανάγκασε τους Στρατηγούς, να επιτρέψουν στους Στρατιώτες να περάσουν απ' το κρεβάτι του για να τον δουν ΖΩΝΤΑΝΟ.
Οι Στρατιώτες του δακρυσμένοι αποχαιρέτησαν για στερνή φορά τον κατάκοιτο Ηγέτη τους, ο οποίος ακόμα και στην προθανάτια εξουθένωσή του εύρισκε το κουράγιο να τους αποχαιρετήσει, με ανεπαίσθητο κούνημα των οφθαλμών και της κεφαλής κι ανοιγοκλείνοντας με πόνο τα μάτια του. Υπέφερε καρτερικά τα φρικτά συμπτώματα του εμπύρετου αφανισμού του κι άφησε την τελευταία του πνοή στις 13 Ιουνίου 323 π. Χ.
Το ερώτημα τι ή ποιος σκότωσε τον Μακεδόνα Βασιλιά δεν έχει απαντηθεί ακόμα. Ένα απ' τα μεγαλύτερα ιστορικά αινίγματα, ακόμα κι απ’ την σφίγγα της Αιγύπτου, είναι "ποιός τον δηλητηρίασε". Όχι πάντως κάποιοι απ' τους συντρόφους του, που είχαν αναρίθμητες ευκαιρίες στις μάχες, αν το ήθελαν. Μα είχαν όμως συναίσθηση της ιστορικής εποποιίας που μοιράζονταν μαζί του, αφού τα ονόματά τους θα έμεναν ανεξίτηλα γραμμένα στο φωτεινότερο στερέωμα της ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Στην αναζήτηση μιας πιθανής σκευωρίας κατά της ζωής του Αλέξανδρου, οι Ιστορικοί κατέληξαν μόνο σε πιθανές εκδοχές, αφού δεν βρέθηκαν αποδείξεις για δολοφονία. Κι ο Πλούταρχος αναφέρεται σε πιθανά σενάρια ενόχων, με το βασικότερο της διχόνοιας, που υποκίνησε η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ με τον Διοικητή της Ευρώπης Στρατηγό ΑΝΤΙΠΑΤΡΟ και τον γιο του ΚΑΣΣΑΝΔΡΟ.
Στις συνωμοσίες δηλητηριασμού εμπλέκουν και τους δυο οινοχόους τον ΜΗΔΙΟ και τον ΙΟΛΛΑ τον γιο του Αντίπατρου μα και τον δάσκαλό του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ. Τα σενάρια είναι όσα και οι εχθροί του, δηλαδή αμέτρητα. Ο χαμός του μπορεί να ωφέλησε πολλούς, αλλά ζημιώθηκε όλη η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
Δεν πρόλαβε να ορίσει Διάδοχο και στο περιβάλλον του επικράτησε χάος, που χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να καταλαγιάσει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα σταματήσουν ποτέ τα σενάρια για τον θάνατο του μεγαλύτερου στρατηλάτη, που υπήρξε ποτέ. Ασφαλώς κάποια σενάρια δολοφονίας κι από Έλληνες δεν στερούνται ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ…
Μα ο ειδικός τρόπος της θανάτωσης είναι που παραπέμπει σε χαλδαιο-περσικό τρόπο δολοπλοκίας, κάτι που παραβλέπουν οι Ιστορικοί. Φυσικά όλα είναι υποθέσεις, γιατί μέχρι τώρα επίσημα δεν έχουν εξιχνιαστεί απόλυτα οι συνθήκες και οι λόγοι του θανάτου του. Σύμφωνα με την επιθυμία του θέλησε να ταφεί στην πατρική του γη, αλλά επειδή ήταν αδύνατο να μεταφερθεί εκεί η σωρός του, ενταφιάστηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο τάφος του αναζητείται ακόμα και θα είναι μια απ' τις πιο συναρπαστικές αρχαιολογικές ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ.
Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ θεωρεί­τα­ι­ α­π' όλο­υ­ς το­υ­ς Ιστο­ρι­κούς ω­ς εκπο­λι­τι­στής τω­ν Αρχαί­ω­ν λα­ών της Ανατο­λής. Μετέ­φ­ερε και μετέδωσε τα­ ΦΩΤΑ της Επιστήμης στα­ βάθη της Α­σί­α­ς. Απ' όπου περνούσε ίδρυε νέες πόλεις, οι οποίες α­να­δεί­χθηκα­ν Πολιτιστικά Κέ­ντρα­ απεριορί­στο­υ­ ακτινοβολίας. Η συμβολή του στην εξέλιξη της Ανθρωπότητας υπήρξε ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ.
Α­ι­ώνες μετά­ το­ θάνατο­ το­υ­ ο­ Α­ππι­α­νός ο­ Α­λεξά­νδρει­ο­ς πα­ρο­μο­ί­ω­σε την σύντο­μη Βα­σι­λεί­α­ το­υ­ με την «φ­ω­τει­­νή λά­μψη της α­στρα­πής». Μι­α­ λά­μψη εκθα­μβω­τι­κή, γιατί ήταν και ο πιο έ­ξυ­πνο­ς κα­ι­ Σοφ­ός Πολιτικός, που με τις μεγαλοφυείς ενέργειές του άλλα­ξε την όψη της Ελλάδας και της Περσίας. Την εποχή το­υ­ θα­νά­­το­υ­ το­υ­ εί­χε την μεγαλύτερη Εξου­σί­α­ από κάθε άλλον και κανείς ά­λ­λο­ς ΗΓΕΤΗΣ δεν θεωρήθηκε και δεν έγινε αποδεκτός από τόσους πολλούς. Έφυγε τόσο νέος και τόσο ξακουστός, αφήνοντας πίσω του τεράστιες πολιτισμικές ΕΠΙΡΡΟΕΣ.
Ο ξαφνικός θάνατος του ενώ δεν είχε ορίσει Διάδοχο, επέφερε κενό Εξουσίας στο τεράστιο Κράτος, που είχε δημιουργήσει. Τα θεμέλια της Αυτοκρατορίας του άρχισαν να τρίζουν, αφού οι Διάδοχοι διεκδικούσαν ο καθένας την ΕΞΟΥΣΙΑ. Το μέχρι σήμερα άλυτο αίνιγμα του ανεκδίκητου θανάτου του σαν στοιχειωμένη σφίγγα το κρατάει 23 αιώνες αλυσοδεμένο. Μα κανείς Ερευνητής δεν αφιερώθηκε στην ανακάλυψη των ενόχων, για να διαλευκανθούν τα αίτια του πρόωρου και περίεργου θανάτου του. Γιατί τόση αδιαφορία; Μήπως αυτή είναι η μοίρα των ΜΕΓΑΛΩΝ ΗΓΕΤΩΝ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ;
Στην ερώτηση των Στρατηγών "σε ποιον αφήνει την Βασιλεία του" ο Βασιλιάς απάντησε: «τω κρατίστω», δηλαδή «στον ισχυρότερο». Υπήρχε άραγε πιο επιτυχημένος ΗΓΕΤΗΣ τότε, για να τον διαδεχθεί; ΄Η μήπως υπάρχει και ΣΗΜΕΡΑ;

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018

Άγνωστοι Δίαυλοι και Πύλες Διάσπαρτοι στον Ελληνικό Χώρο


Άγνωστοι Δίαυλοι και Πύλες Διάσπαρτοι στον Ελληνικό Χώρο

Λέγεται ότι υπάρχουν πάνω από 5000 Ενεργειακοί Δίαυλοι και Πύλες στον ελλαδικό χώρο. Μετρήσεις, σε κάποιους αυτούς έχουν δείξει ότι κάτι συμβαίνει σε αυτά τα σημεία. Δεν εκτελούν ούτε διεκπεραιώνουν όλοι οι Δίαυλοι και οι Πύλες την ίδια «εργασία”. -d-
Ενδεικτικά… σας αναφέρω παρακάτω… μερικούς δίαυλους
ΔΙ(Α)ΥΛΟΣ = Ο ΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ.
Σε τοπικό Eλευσινιακό μύθο… ο Δίαυλος ήταν ο πρώτος Άνθρωπος πάνω στη Γαία, χαρακτηριζόμενος και ως «Ραρίας οικιστήρ»,… δηλαδή αυτός που κατοίκησε πρώτος τη γη του Ράρα. Ο Δίαυλος… αναφέρεται σε απόσπασμα αρχαίου ποιήματος, που περιελάμβανε τις τοπικές παραδόσεις από διάφορα μέρη σχετικώς με τους πρώτους Ανθρώπους. Το απόσπασμα αυτό μας το παραθέτει… ο Ιππόλυτος και αποδίδεται εις τον Πίνδαρο.
ΔΙΑΥΛΟΙ :
Ο Ταΰγετος – [Δίας Ζεύς]. – Είναι ο Δίαυλος της Ουράνιας Παρουσίας… ως έναρξη παρουσιάσεως των πρώτων Ελλήνων στη Γαία.
– Ο Δίαυλος της Θείας Παρουσίας… βρίσκεται στην… [ Κασταλία πηγή ]… όπου είναι το ενδιάμεσο σημείο μεταξύ Ταυγέτου και Ολύμπου… και είναι το κέντρο της Γαίας.
– Ο Δίαυλος της Ελευθερίας… βρίσκεται επίσης στους Δελφούς – [Θεός Απόλλων]. Όπου είναι ολόκληρη η περιοχή των ιερών… και είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας… με υπερβατικές Οντότητες.
– Ο Δίαυλος του Αιωνίου Φωτός… είναι στο [ Θέατρον ].
– Ο Δίαυλος του Ελέους… είναι στο [ Ναό του Απόλλωνος].
– Ο Δίαυλος της Αναστάσεως… είναι [ Ο Ναός της Προναίας Αθηνάς ].

Ίση απόσταση απ’ το Μαντείο των Δελφών έχουν:
Αθήνα – Ολυμπία, 660 στάδια
Ελευσίνα – Ιωλκός, 550 στάδια
Μεγαλόπολη – Φιγάλεια, 660 στάδια
Ιδαίον Ανδρο στην Κρήτη – Σμύρνη, 2198 στάδια
Πέλλα – Κέρκυρα, 1350 στάδια
Κινύρα Θάσου – Καρδαμύλη Χίου 1700 στάδια

– Η απόσταση Δελφών – Δήλου είναι 1460 στάδια, όσα έτη ήταν το μέγα έτος ή Σωθική περίοδος των Αιγυπτίων 1460 έτη. Κάθε 1460 έτη συμπληρώνει την εμφάνισή του ο Σείριος. Αν η απόσταση διαιρεθεί δια 4 δίνει 365.
Ο Όλυμπος – [ Δίας Ζεύς… Ο ΔΙΔΩΝ ΖΩΗ και όλοι οι υπόλοιποι Ολύμπιοι Θεοί και Θεές]- Είναι ο Δίαυλος της Αιωνιότητας. [Κορυφή Μύτικας- υψόμετρο 2918μ.].
– Ο Δίαυλος της Δημιουργίας… είναι [Το Σκολιό- υψόμετρο 2904μ.].
– Ο Δίαυλος της Ουράνιας Επιθυμίας… είναι [Ο σημερινός Προφήτης Ηλίας (Πυραμίς Ολύμπου)- υψόμετρο 2787μ.].

– Η Ακρόπολις των Αθηνών .
– Ολόκληρη η περιοχή γύρω… από την Ακρόπολη και μέχρι τις στήλες του Ολυμπίου Διός, είναι ένας μεγάλος ενεργειακός δίαυλος… με επίκεντρο τον Παρθενώνα. – [ Θεά – Αθηνά ]
– Ο Δίαυλος της Θεϊκής Σοφίας… βρίσκεται στο Σούνιον του Νομού Αττικής.- [ Θεός – Ποσειδών.] Εκτός από τον ναό… ο δίαυλος καλύπτει και ολόκληρο τον αρχαιολογικό χώρο.
– Η Ελευσίνα – [ Θεά Δήμητρα ] Είναι ο… Δίαυλος της θείας Ευσπλαχνίας.

– Το Όρος Άθως – [Θεά Άρτεμις]. Στα 20 μοναστήρια του σημερινού Αγίου Όρους… υπάρχουν κάποιοι μεγάλοι Δίαυλοι ισχύος… διότι ακριβώς αυτά είναι χτισμένα επάνω στα Ιερά της Θεάς Αρτέμιδος. (Δεν είναι τυχαίο…. που ενώ το μέρος ήτο ιερό γυναικών… οι Χριστιανοί το μετέτρεψαν σε (ιερό) αντρών… και είναι απαράδεκτο που έως και σήμερα δεν μπορεί να υπάρχει έλευση γυναικών στο χώρο… !
– Ο Δίαυλος της θείας Γαλήνης. [Του Αθώου Διός- υψόμετρο 2033 μ. ].- Η Κορυφή του όρους Άθως. (Εδώ και στον Ταύγετο παρουσιάζεται η Πυραμίς -σκιά-… στον Ουρανό…!)

– Η Δωδώνη – [Δίας Ζεύς] – Είναι ο Δίαυλος των Ουρανίων Μυστικών. […. Η Περιοχή του Θεάτρου ] .
( Ένα από τα αρχαιότερα Μαντεία και ιερά ήταν της Δωδώνης και βρίσκεται στην ίδια ευθεία γραμμή με το Μαντείο των Δελφών, την Ακρόπολη της Αθήνας και την Δήλο.)
– Το Άκτιον – Είναι ο Δίαυλος της Θείας Μακαριότητας. – [Θεός Ερμής].
– Η Κρήτη – Είναι το Ιδαίον Άνδρον – Ο Δίαυλος της Παντοδυναμίας. – [Δίας Ζεύς].
– Η Κνωσός – Είναι ο Δίαυλος της Αιώνιας Δόξας.
– Η Φαιστός – Είναι ο Δίαυλος του Ουράνιου Φωτός.
– Αι Μυκήναι. – Είναι η περιοχή των ανακτόρων και οι τάφοι… και είναι σημαντικοί Δίαυλοι επικοινωνίας.
– Η Ρόδος – Είναι ο Δίαυλος της Ουράνιας Ισχύος. – (Λίνδος)

– Η Δήλος – [Δίδυμοι: Θεός Απόλλων / Θεά Άρτεμις] – Είναι ο Δίαυλος της Θείας Ενσάρκωσης. [Ολόκληρο… το νησί].
– Ίση απόσταση από το ιερό νησί της Δήλου έχουν:
Κόρινθος – Μυτιλήνη
Ασκληπιείο Κως – Ασκληπιείο Επιδαύρου
Αθήνα – Καρδαμύλη (Χίος)
Σμύρνη – Θήβα
Θέρμη Θεσσαλονίκης – Φίλιπποι
Δίκτυννα – Κνωσός
Ιδαίον Άντρον – Μαντείο Τροφωνίου
Σπάρτη – Πέργαμος
Ίλιον (Τροία) – Ιωλκός
Δελφοί – Αλεξάνδρεια
Αργος – Μυκήνες, 1200 στάδια

– Από τη Δήλο έχουμε:
– Κόρινθος – Μυτιλήνη (1188 στάδ. – κύκλος Αλέξανδρου Κόλμπε)
– Ασκληπιείο Κω – Ασκληπιείο Επιδαύρου (1020 σταδ.)
– Αθήνα – Καρδαμύλη Χίου (800 σταδ. – κύκλος Πυκεβίλ)
– Σμύρνη – Θήβα (1080 στάδια – κύκλος Αμερικανών Φιλελλήνων)
– Θέρμη Θεσσαλονίκης – Φίλιπποι
– Ρέθυμνο – Δίκτυννα – Κνωσός (1256 σταδ. – κύκλος Ιωσήφ Ροζαλόρ)
– Ιδαίον άντρο – μαντείο Τροφωνίου (1296 σταδ. – κ. Φιλελλήνων Κομιτάου)
– Σπάρτη – Πέργαμος (1360 σταδ. – κύκλος Χάμιλτων)
– Ίλιον Τρωάδος – Ιωλκός (κύκλος Εταιρίας Φιλικών)
– Δελφοί – Αλεξάνδρεια Τρωάδος (1460 σταδ. – κύκλος Νηλ Άρμστρογκ)
– Αργος – Μυκήνες, 1200 στάδια (1210 σταδ. – κύκλος Καποδίστρια)
– Σαμοθράκη – Θέρμον (1859 σταδ. – κύκλος Ιακ. Μονρώ)

– Ο Βόλος – (Γορίτσα) – Είναι ο Δίαυλος της Ουράνιας Προστασίας.
– Η Ολυμπία – [Ο ημί-Θεός Ηρακλής] – Είναι ο Δίαυλος της Ουράνιας Δυνάμεως. [… Ο Ναός του Διός και το Στάδιο. ]
– Η Επίδαυρος. – Είναι ολόκληρος ο χώρος των ιερών και είναι Δίαυλος με ισχυρότατο επίκεντρο φυσικά… το θέατρο.
– Ο Δίαυλος της θεϊκής Θεραπείας. – (Κόρινθος).
– Ο Δίαυλος της θεϊκής πίστεως. – [ Θεά Ήρα ].
– Η Ακροκόρινθος, -Το Ποσειδώνιο -Το Ηραίο Περαχώρας κλπ


Διαβάστε επίσης: Οι 50 πιο Ενεργειακοί Τόποι της Ελλάδας

Το αρμονικό Σύμπαν συμβολίζεται με τον αριθμό 55… που είναι και το άθροισμα των 10 πρώτων αριθμών… που μαθαίνουμε στο σχολείο….ήτοι: 1+2+3+4+5+6+7+8+9+10=55
Το άθροισμα 55 επιπροσθέτως αποτελεί και το άθροισμα των τετραγώνων των πέντε πρώτων αριθμών της αριθμητικής προόδου…. όπου εκεί στηρίζεται και ο νόμος Bode -Titius. To 55 είναι το δέκατο άθροισμα της Ακολουθίας του «Fibonacci»… όπου είναι «εμπνευσμένη» από τον Αρχαίο Έλληνα μαθηματικό Ευκλείδη.

Στα μαθηματικά… το όριο του λόγου διαδοχικών όρων της ακολουθίας «Fibonacci»… ονομάζεται Χρυσή Αναλογία. Η αναλογία αυτή είναι περίπου ίση με τον αριθμό 1.618. Στη φύση λοιπόν συναντάμε αυτή την αναλογία σε πολλούς τομείς της τέχνης και της επιστήμης. Στο ανθρώπινο σώμα μας, η αναλογία του μήκους του πήχη του χεριού μας προς το μήκος του χεριού ισούται με 1.618, δηλαδή…. ισούται με τη Χρυσή Αναλογία.
Ήρθε η ώρα… να βάλεις κι εσύ το χέρι σου… πήγαινε στα Ιερά μας… και θα συντονιστείς…!
(ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ)+(Ε.Ι.)
diadrastika

 

 

 

 

Δεύτερη αρχαία Σφίγγα ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν στην Αίγυπτο

Δεν έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες από το άγαλμα

Δεύτερη αρχαία Σφίγγα ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν στην Αίγυπτο

Μια δεύτερη αιγυπτιακή Σφίγγα ενδέχεται να ανακαλύφθηκε από οικοδόμους που πραγματοποιούν έργα βελτίωσης στον κεντρικό δρόμο της πόλης του Λούξορ, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το άγαλμα -που λέγεται ότι έχει σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου- ανακαλύφθηκε μεταξύ των δύο φημισμένων ναών Καρνάκ και Λούξορ στην ανατολική όχθη του Νείλου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σημείο απέχει περίπου 9,5 χιλιόμετρα από την Κοιλάδα των Βασιλέων, τον τόπο ταφής των αρχαίων Φαραώ της Αιγύπτου.

Αν το εύρημα αποδειχθεί γνήσιο, μπορεί να ανάγεται στο 2500 π.Χ., δηλαδή να είναι άνω των 4.000 ετών.

Το άγαλμα δεν έχει ακόμη ανασυρθεί από το έδαφος, ούτε έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες, αλλά σύμφωνα με αξιωματούχους οι τουρίστες μπορούν να επισκέπτονται το εργοτάξιο για να δουν το εύρημα.

Ο Μοχάμεντ Άμπελ Άζιζ, γενικός διευθυντής των Αρχαιοτήτων του Λούξορ, δήλωσε ότι το εύρημα θα παραμείνει μέσα στο έδαφος για κάποιο χρονικό διάστημα «λόγω της φύσης του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο βρίσκεται», σύμφωνα με το περιοδικό Egypt Today. Πρόσθεσε ότι οι εργασίες εκσκαφής και αναβάθμισης του υφιστάμενου δρόμου Αλ-Κάμπας, ανάμεσα στους δύο ναούς, σταμάτησαν ενόσω αποφάσεις λαμβάνονταν για τη σφίγγα.

Με σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου, η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας, που δεσπόζει δίπλα στη Μεγάλη Πυραμίδα, έχει μήκος 73 μέτρα και ύψος 20 μέτρα. Χρονολογείται γύρω στο 2500 π.Χ. και πιθανόν κτίστηκε για να μοιάζει του Φαραώ Χεφρήνου, πιστεύουν οι ιστορικοί.

Ωστόσο, επί μακρόν επικρατεί η πεποίθηση ότι και άλλες τέτοιες σφίγγες μπορεί να υπάρχουν για να τιμούν άλλους Φαραώ.

NEWSBEAST.GR   12/8/2018

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

Δελφοί:

Ένα μέρος αναγέννησης.

Όταν η μαγεία του παρελθόντος συναντάει το σήμερα


Δελφοί: Ένα μέρος αναγέννησης. Όταν η μαγεία του παρελθόντος συναντάει το σήμερα

Το ιερό των Δελφών αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους αρχαίους ναούς του κόσμου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, το ότι οι Δελφοί έχουν αποκτήσει το προσωνύμιο «Ομφαλός της Γης».

Σύμφωνα με το μύθο, όταν ο Δίας απελευθέρωσε δύο αετούς, τον έναν από την Ανατολή και τον άλλον από τη Δύση, εκείνοι συναντήθηκαν στους Δελφούς, μέρος που θεωρήθηκε το κέντρο του κόσμου. Άλλωστε και το όνομα Δελφοί (Δελφύς – η αρχαιοελληνική ονομασία του χώρου) σημαίνει «μήτρα, κοιλιά» – λόγω του σχήματος του χώρου ή επειδή εκεί λατρευόταν κατά τη μυκηναϊκή εποχή η μητέρα – θεά Γη.

Ήταν το σημαντικότερο μαντείο της αρχαιότητας, όπου η Πυθία, μασώντας φύλλα δάφνης έδινε τους χρησμούς της στους πιστούς. Ήταν αφιερωμένο στον θεό Ήλιο – Απόλλωνα, ο οποίος αφού σκότωσε τον δράκο Πύθωνα με το τόξο του, επέβαλε τη λατρεία του στην περιοχή.

Ο ναός των Δελφών βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού πάνω από την πόλη και μακριά από την ακτή. Το Μαντείο των Δελφών ήταν γνωστό σε όλη τη γη και αποτελούσε ένα ιερό μέρος το οποίο επισκέπτονταν οι άνθρωποι για να πάρουν τον πολυπόθητο χρησμό και να λύσουν τα προβλήματά τους.

Ο τρόπος με τον οποίο η Πυθία, η Ιέρεια του Μαντείου των Δελφών επίλυε τα προβλήματά τους δεν είναι πλήρως γνωστός (η εκάστοτε Πρωθιέρεια του Απόλλωνος στο μαντείο των Δελφών, μέσω της οποίας ο θεός έδινε τους χρησμούς του. Οι αρχαίοι συνέδεαν το όνομα Πυθία με το ρήμα πυνθάνομαι = ζητώ να μάθω κάτι, πληροφορούμαι, αλλά και με το ρήμα πύθομαι = σαπίζω, επειδή εκεί αποσυντέθηκε ο Πύθων που φόνευσε ο Απόλλων).

Οι αιτούντες τον χρησμό – «θεοπρόποι» – που επισκέπτονταν το ναό, πρώτα έπρεπε να περάσουν μία τελετή καθαρισμού (κάθαρσις). Στη συνέχεια, ενδύονταν με έναν λευκό χιτώνα ενώ τους φορούσαν πολλά αρωματικά λουλούδια. Μόνο τότε θα μπορούσαν να μπουν στο ναό. Πάντα εισέρχονταν μόνοι. Σύντομα, μετά την είσοδό τους, έπεφταν σε κατάσταση ύπνωσης στην οποία θα έπαιρναν την απάντηση που έψαχναν από την Ιέρεια.

Όταν το άτομο έβγαινε από το ναό, δεν μπορούσε να θυμηθεί σχεδόν τίποτα από αυτό που συνέβη. Το μόνο που είχαν, ήταν κάποιες θολές εικόνες και αποτυπώσεις. Αλλά γι’ αυτό που ήταν σίγουροι, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν το γιατί, ήταν ότι είχαν λύση στο πρόβλημά τους. Η λύση δεν ήταν πάντα κάτι απλό.

Κάποιες φορές σήμαινε ότι έπρεπε να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους ή να αναλάβουν την ευθύνη για κάτι. Αλλά ό,τι κι αν ήταν, το άτομο γνώριζε βαθιά ότι αυτή ήταν η λύση, αλλά μια λύση υπό όρους. Θα αποτελούσε λύση μόνο αν έκαναν πράξη την καθοδήγηση που είχαν πάρει.

Οι αναζητητές του Μαντείου των Δελφών συχνά δεν μπορούσαν να θυμηθούν τις οδηγίες που είχαν πάρει, δεδομένου ότι τους δόθηκαν σε κατάσταση ύπνωσης. Αλλά το υποσυνείδητό τους γνώριζε τι χρειαζόταν να κάνουν, και όσο το υποσυνείδητό τους ήταν διατεθειμένο να λάβει υπόψη τις οδηγίες του Μαντείου, τότε η λύση του προβλήματός τους ήταν βέβαιη.

Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο το Μαντείο των Δελφών είχε τόσο μεγάλη φήμη και αναγνώριση. Οι άνθρωποι ήθελαν σαφώς μια λύση στο πρόβλημά τους: τόσο συνειδητά όσο και υποσυνείδητα. Ποιος άλλωστε θέλει να κουβαλάει ένα βάρος για μεγάλη χρονική περίοδο; Ποιος θέλει να κάνει τη ζωή τόσο καταθλιπτική για τον εαυτό του;

Οι άνθρωποι θέλουν να πετάξουν αυτά τα βάρη. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι καταθλιπτικοί. Αντίθετα, οι άνθρωποι θέλουν να είναι ευτυχισμένοι και θέλουν να ζήσουν μία ζωή γεμάτη νόημα! Άλλωστε, με το τρίπτυχο του «γνώθι σαυτόν», του «μηδέν άγαν» και του «μέτρον άριστον» που βρίσκονταν γραμμένα στο ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, ο Απόλλων καθοδηγεί την υγεία μας και μας αποκαλύπτει τον τρόπο της αυτο – θεραπείας.

Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα το οποίο δεν αντιμετωπίζεται,, τότε υπάρχει ανησυχία. Ως άνθρωποι έχουμε την τάση να κάνουμε δικά μας πολλές φορές και βάρη άλλων ανθρώπων. Καθώς επιφορτιζόμαστε με προβλήματα, αυτά μετατρέπονται σε βουνά πίεσης τα οποία μας ακινητοποιούν. Όλα τα προβλήματα γίνονται μεγάλα προβλήματα. Όλες οι ανησυχίες γίνονται μεγάλες ανησυχίες. Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Και ένας από τους σκοπούς του Μαντείου των Δελφών ήταν να φέρει μία καινούργια προοπτική στο άτομο.

Για το σύγχρονο ταξιδιώτη, οι Δελφοί συνεχίζουν να αποπνέουν ένα μυστήριο αλλά και ένα δέος που αγγίζει τόσο πολύ την ψυχή, που ακόμη και μία μόνο επίσκεψη αρκεί για να χαραχτεί η εμπειρία ανεξίτηλη στη μνήμη.

Συγγραφέας Ευάγγελος Δαφόπουλος

enallaktikidrasi.com

 

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

Θρακιώτης γίγαντας 4.000 χρόνων βρέθηκε στην Βουλγαρία!

Σε τύμβο ύψους περίπου 7 μ, και διαμέτρου περίπου 100 μέτρων!

Θρακιώτης γίγαντας 4.000 χρόνων βρέθηκε στην Βουλγαρία! Σε τύμβο ύψους περίπου 7 μ, και διαμέτρου περίπου 100 μέτρων! Θαμμένος μαζί με ένα χέρι άλλου ανθρώπου! Το «δεξί του χέρι» ή το χέρι του δολοφόνου του;

Ο Θραξ γίγας 2 μέτρων και η 4.000 χρόνων του στο Silihlyar,
όπου τότε κατοικούσαν οι Αστοί Θράκες.
Φωτ.: Primorsko Museum of History, Nova TV Βουλγαρίας.


Η νοτιοανατολική περιοχή της Βουλγαρίας – αρχαίας Θράκης - συνεχίζει να αποκαλύπτει συναρπαστικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις.
Ο σκελετός ενός ασυνήθιστου ανθρώπου της Εποχής του Χαλκού ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους σε ένα νεκροταφείο 4.000 χρόνων, κοντά στην πόλη Primorsko της Μαύρης Θάλασσας, όπου κατοικούσε η φυλή Αστοί των αρχαίων Θρακών. Ο τάφος του, περιείχε και το… χέρι ενός άλλου ανθρώπου!
Ο τάφος του ασυνήθιστου ανθρώπου, ο οποίος είχε ύψος 1,9-2 μέτρα (!), ένα ασυνήθιστο ύψος για τον πληθυσμό της Εποχής του Χαλκού, βρέθηκε σε ένα μεγάλο τύμβο, σε μια περιοχή, που είναι γνωστή ως Silihlyar, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, 5 χιλιόμετρα από το Primorsko, ανακοίνωσε ο κ. Daniel Pantov, διευθυντής του Μουσείου Ιστορίας του Primorsko.
Ο τάφος της ανακαλύφθηκε σε αναγκαστικές ανασκαφές διασώσεώς του, αφού οι παράνομες ανασκαφές από τους κακοποιούς είχαν καταστρέψει την ταφή! Είναι ύψους περίπου 7 μέτρων ύψος και διαμέτρου περίπου 100 μέτρων!
Το μοναδικό κτέρισμα που βρέθηκε στον νεοανακαλυφθέντα τάφο του γιγάντιου ανθρώπου είναι ένα χάλκινο μαχαίρι και ένα κεραμικό αγγείο. Τα τοιχώματα του τάφου κοντά στο κεφάλι και στα πόδια του, ήταν ζωγραφισμένα εσωτερικά με κόκκινο χρώμα - σύμβολο δύναμης - που δείχνει την ευγενή προέλευση του νεκρού.

Το μυστήριο του τρίτου χεριού!

Εκτός από το ύψος του νεκρού, υπάρχει και άλλο μυστήριο στην ταφή αυτή:
Ο βραχίονας ενός άλλου ατόμου, που τοποθετήθηκε στην αριστερή πλευρά του νεκρού. Μπορεί να έχει τοποθετηθεί εκεί κατά την στιγμή της ταφής ή αργότερα. «Ίσως να συνδέεται με κάποιο είδος τελετουργίας. Αλλά εάν [το άτομο του οποίου το χέρι προστέθηκε στον τάφο] ήταν βοηθός του θαμμένου, ή, ίσως ο βραχίονας του δολοφόνου του, δεν το γνωρίζουμε», ανέφερε ο κ. Pantov.
Με άλλα λόγια ήταν ή το χέρι του βοηθού του, δηλ. πήγε στον άλλον κόσμο με το «δεξί του χέρι»… ή βρέθηκε ο δολοφόνος του, του έκοψαν το χέρι (για τιμωρία;) και το έθαψαν μαζί με το θύμα του!!! Όπως και να έχει είναι μοναδικό!

Οι ανασκαφές διάσωσης του νεκροταφείου στην περιοχή Silihlyar, άρχισαν το 2017.
Ο σκελετός δεν έχει μελετηθεί ακόμα από ανθρωπολόγους. Αλλά από την πρώτη ματιά, ο θαμμένος γίγαντας φαίνεται να είχε καλή υγεία και είχε πραγματικά καλά δόντια. «Τα δόντια του σώζονται πολύ καλά. Φυσικά, το κρανίο συνεθλίβη σε κάποιο σημείο, από το βάρος του εδάφους. Έχουμε συγκεντρώσει όλα τα κομμάτια και πιθανότατα θα το αποκαταστήσουμε και θα το επιδείξουμε στο μουσείο», λέει ο διευθυντής του μουσείου.

Θράκες γίγαντες

Οι Θράκες, όπως όλοι γνωρίζουμε ήταν και είναι μεγαλόσωμοι. Πραγματικοί γίγαντες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει πολλές αναφορές για ανακαλύψεις των «γιγάντιων» σκελετών στην Βουλγαρία, δηλαδή ανθρώπων που ήταν υψηλότεροι από τον μέσον όρο των συγχρόνων τους, στην «προϊστορία», την αρχαιότητα ή τον μεσαίωνα. Κάποιες έχουν διαψευσθεί αργότερα από αρχαιολόγους.
Το 2016, το Περιφερειακό Ιστορικό Μουσείο του Πύργου διαφώνησε με αναφορές για φερόμενη ανακάλυψη σκελετών «γιγάντων» στο μεγάλο βυζαντινό φρούριο Ρουσόκαστρο το 2011.
Την άνοιξη του 2015 εμφανίσθηκε μια άλλη ιστορία «γιγαντιαίου σκελετού» στην Βουλγαρία, κατά την διάρκεια σωστικών ανασκαφών του αρχαίου φρουρίου της (πόλεως του Οδυσσέα) Οδησσού, στο κέντρο της Βάρνας. Αλλά ο σκελετός μετρήθηκε μόλις 1,65 μ.

Άλλες ανακαλύψεις αρχαίων
στην περιοχή των Αστών Θρακών

Το Silihlyar το 2016 έγινε πρωτοσέλιδο, με την ανακάλυψη ενός θησαυρού αρχαίου θρακικού χρυσού. Ονομάσθηκε ο «χρυσός θησαυρός του Primorsko» και παρουσιάσθηκε επίσημα στο κοινό τον Οκτώβριο του 2016. Οι τοπικές Αρχές έκτισαν ακόμη και μια ειδική αίθουσα ασφαλείας γι’ αυτόν, στο νεοσύστατο Μουσείο Ιστορίας του Primorsko!
Το 2017, σε άλλον ταφικό τύμβο στο Silihlyar, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο ενός αρχαίου Θράκα πολεμιστή, 4ου-3ου αιώνα π.Χ., με χρυσαφένιες κεραμικές χάντρες!
Ένας άλλος, παρόμοιος τύμβος της Εποχής Χαλκού ευρίσκεται περίπου 200 μ. μακριά από τον πρόσφατα ανασκαφθέντα στο Silihlyar. Ωστόσο, είναι σημαντικά μικρότερος και έχει καταστραφεί από τις επιδρομές των λαθροκυνηγών θησαυρών. «Δυστυχώς, αυτός ο άλλος τύμβος έχει επίσης υποστεί φθορές από την εισβολή λαθροθησαυροθηρών. Θα πρέπει να διερευνηθεί και να σωθεί. Όπως πάει, σε μερικά χρόνια δεν θα έχουμε άθικτους αρχαιολογικούς χώρους! Θα πρέπει να ασχοληθούμε τώρα, ώστε να μπορέσουμε να διασώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί», καταλήγει ο διευθυντής του Μουσείου Ιστορίας του Primorsko.
Ολόκληρη η περιοχή του Primorsko και του Silihlyar συνδέονται με την Εποχή του Χαλκού, την εξαγωγή και την επεξεργασία του χαλκού, όταν «τα πράγματα άλλαξαν ριζικά: Οι άνθρωποι ανακάλυψαν τον χαλκό και ο τρόπος ζωής τους κατέστη ουσιαστικά ευκολότερος! Σταμάτησαν να χρησιμοποιούν εργαλεία πέτρας και οστών», προσθέτει ο κ.Pantov.
Παρ’ όλ’ αυτά, το Silihlyar, μια γραφική περιοχή κοντά στην πόλη του Primorsko, έχει μια σειρά προϊστορικών και αρχαίων ταφών, που, δυστυχώς, εξακολουθούν να λυμαίνονται οι λαθροκυνηγοί θησαυρών.

ΠΗΓΗ: Nova TV Βουλγαρίας, ΑΙΒ, 7 Αυγούστου 2018.

arxeion-politismou

 

 

 

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ, ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ


ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ, ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Πρόσφατα διάβασα ένα κείμενο το οποίο αναφερόταν στην απεργία των συμβασιούχων του αρχαιολογικού χώρου της Ακροπόλεως και τις συνέπειες εξ αυτής.

Όσο και αν προσπάθησα να δικαιολογήσω την συμπεριφορά των συμβασιούχων, που εργάστηκαν στο Παγκοσμίου φήμης Ιστορικό Μνημείο της Ακροπόλεως, εστάθη αδύνατον.

Πιστεύω ότι, τουλάχιστον οι εργαζόμενοι ή οι εργασθέντες στα αθάνατα αυτά μνημεία του τόπου μας, θα αισθάνονται ή αισθάνθηκαν την γοητεία και το μεγαλείο, μυούμενοι σε μία Μυσταγωγία των Ιερών Ιστορικών μνημείων, όταν συμμετέχουν με τους προσκυνητές που επισκέπτονται, απ’ όλα τα μέρη του κόσμου, την Ακρόπολη με τον Παρθενώνα.

Φαίνεται όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα, διότι οι εργατοπατέρες-καθοδηγητές έχουν άλλη γνώμη. Καίτοι! Γνωρίζουν και γνωρίζει κάθε συμβασιούχος ότι, η εργασία των αυτή έχει ημερομηνία λήξεως, όμως, για τον τρόπο διεκδίκησης όποιων δικαίων έχουν, επιλέγουν να φέρουν ζημιά στη χώρα και ταλαιπωρία και απογοήτευση εκείνων, που ούτε υπεύθυνοι είναι για τα προβλήματά των και ούτε μπορούν να κάνουν κάτι. Αντίθετα έπρεπε να σκεφθούν ως υπεύθυνοι ότι η εργασία των στον ευαίσθητο αυτό χώρο, δημιουργεί μόνο προϋποθέσεις για τους εργαζομένους αυτούς ώστε, όταν δημιουργηθούν ανάγκες προσλήψεων να έχουν προτεραιότητα στις προσλήψεις και τίποτε άλλο.

Αυτά βέβαια για τους, με λαθεμένη και επιζήμια σκέψη, εργατοπατέρες είναι ψηλά γράμματα. Διότι! δεν δίστασαν να ωθήσουν τον προβληματισμένο πρώην εργαζόμενο σ’ αυτές τις ακραίες πράξεις καταπατώντας κάθε στοιχείο ανθρωπίνου δικαιώματος. Δηλαδή! Δεν επέτρεψαν την είσοδο, στο παγκοσμίου φήμης Ιστορικό μνημείο της πατρίδος μας, στους ξένους προσκυνητές του Παρθενώνα και να τους στερήσουν την μοναδική ίσως ευκαιρία της ζωής των, να δουν και να προσκυνήσουν την Ιστορία μας.

Δεν φταίνε οι ξένοι επισκέπτες σε τίποτε και όμως τιμωρούνται και παράλληλα δυσφημίζεται η Πατρίδα μας, από αυτούς που έπρεπε με δέος και Ιστορική ευθύνη να διαφημίζουν αυτήν. Ενώ! Αυτοί αντίθετα προσπάθησαν να εκβιάσουν το κράτος δι’ ίδιον συμφέρον. Περισσότερη λογική και συνεργασία δεν έβλαπτε.

Έχει ενδιαφέρον, στην προκειμένη περίπτωση, να δούμε την εποχή της Τουρκοκρατίας, τι σκέπτεται ένας Τούρκος την εποχή εκείνη για τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη. Έχει βρεθεί μία επιστολή του Κιουταχή προς τον Βεζίρη της Βούλας, που δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, γιατί έπεσε στα χέρια των Επαναστατών. Μεταξύ άλλων ο Κιουταχής γράφει για την Ακρόπολη: «… Το φρούριο της Αθήνας καθώς σας είναι γνωστό είναι παλαιόθεν οικοδομημένο εις πέτραν υψηλήν και δύσβατον. Επειδή είναι τόπος παλαιότητας και παλαιόθεν εβγήκαν εξ αυτού του τόπου πολλοί περιβόητοι φιλόσοφοι και επειδή τα όποια έχει τεχνικά έργα της αρχαιότητας προξενούσι θαυμασμόν εις τους πεπαιδευμένους Ευρωπαίους, δια τούτο όλοι οι Ευρωπαίοι θεωρούσι το φρούριο τούτον, ως ιδίαν αυτών οικίαν και επειδή το νομίζουν ως προσκυνητάριο, τόσον οι Ευρωπαίοι καθώς και όλα τα Έθνη των απίστων το υπερασπίζουσι…».

Σπίτι και προσκυνητάρι των Ευρωπαίων και όχι μόνον, βλέπει ένας Τούρκος ο Κιουταχής την Ακρόπολη, αρκετά χρόνια προτού να έλθει ο Ερνέστος Ρενάν, να προσευχηθεί στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως.

Κρίμα! για την πατρίδας μας, με τον παγκοσμίου φήμης ζείδωρο Ιστορικό φως της, που έδωσε στην παγκόσμια ανθρώπινη κοινότητα, φως από την φλόγα της και Αυτή, χάριν των σημερινών Ελλήνων κατοίκων της, έμεινε και παραμένει ένα ταπεινό λιχνάρι που τρεμοσβήνει επικίνδυνα.

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.

ΠΗΓΗ

 

 

 


Το ελληνικό χωριό που έχει ένα από τα γηραιότερα πλατάνια της Ευρώπης.

Posted by kalinda στο Αύγουστος 6, 2018

Ταξιδεύοντας κανείς σε χωριά της Ελλάδας έρχεται αντιμέτωπος με το μεγαλείο της φύσης και την ομορφιά των τοπίων.

Σε αυτά τα μέρη μπορεί να συναντήσεις πράγματα και καταστάσεις σπάνιες που μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη σου. Ένα από αυτά είναι ο πλάτανος της Τσαγκαράδας Πηλίου με την ηλικία του σύμφωνα με τους δασολόγους να φτάνει τα 1.000 χρόνια.

Θεωρείται μάλιστα ένα από τα γηραιότερα πλατάνια της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Τσαγκαράδας, την Αγία Παρασκευή και αποτελεί το στολίδι του χωριού.

Η περίμετρος του κορμού του ανέρχεται στα 15 μέτρα, ενώ η κώμη του είναι τόσο μεγάλη ώστε είναι δυσχερής η μέτρησή της. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ρίζες του φτάνουν τα τέσσερα μέτρα κάτω από το πλακόστρωτο της πλατείας. Λέγεται μάλιστα ότι η μακροζωία του οφείλεται στις πηγές πάνω στις οποίες έχει απλωθεί.

Το φθινόπωρο είναι μια ιδανική εποχή για να επισκεφτείτε την Τσαγκαράδα στο Πήλιο και να την εξερευνήσετε. Ανήκει στην κατηγορία των ρομαντικών χωριών με τα αιωνόβια πλατάνια, τα τρεχούμενα νερά και τα παραδοσιακά αρχοντικά να πρωταγωνιστούν στο μοναδικό σκηνικό.

Ευρισκόμενο στις πλαγιές του Πηλίου περιτριγυρίζεται από δάση και αποτελείται από τέσσερις μικρότερους οικισμούς, οι οποίοι παίρνουν το όνομά τους από τις εκκλησίες που βρίσκονται στις κεντρικές πλατείες.

Χαρακτηριστικό της Τσαγκαράδας αποτελεί επίσης και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, γνωστή ως «Πηλιορείτικη». Τέτοια παραδείγματα αποτελούν η Εμπορική Σχολή, το Νανοπούλειο και το υδραγωγείο των Αγίων Ταξιαρχών.

Όσοι αγαπούν το περπάτημα και την πεζοπορία θα βρουν στην Τσαγκαράδα αυτό που έψαχναν. Υπάρχουν διάφορες διαδρομές για να ακολουθήσει κανείς και να βρει αυτή που του ταιριάζει ενώ ακόμη και η βόλτα στα καλντερίμια είναι απόλυτα χαλαρωτική και σε συνεπαίρνει.

https://www.youtube.com/watch?v=ZV0kWJOCBEA

https://www.youtube.com/watch?v=r090V-4RGQk

Το σίγουρο είναι ότι φεύγει κανείς από εκεί με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Διαδώστε το!

 

 

 

 

Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018

ΕΛΛΗΝΟΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ ΜΕΛΛΟΝ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΕΛΛΗΝΟΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ ΜΕΛΛΟΝ
Ζούμε τον Τρωικό πόλεμο μόνο που λόγω ανάστροφης ροής γεγονότων είμαστε εμείς οι Τρώες.Με την τρό'ι'κα μας επιβλήθηκε το μνημόνιο που άρχισε το 2010 και διαρκεί έως το 2060 ώς προβολή. Μάς έδειξαν ότι χτύπησαν το μάτι του αλόγου που είναι η Αττική,όπου είναι ο τόπος με τούς άλογους ,άνευ Λογικής κατοίκους. Έχουμε υψηλή μαγεία χειραγώγησης μέσω ενός σχεδίου προερχόμενο απο εγχειρίδιο πολεμικών ψυχολογικών επιχειρήσεων. Λίγους μήνες πίσω. Όταν έγινε το ναυάγιο στον Σαρωνικό κόλπο το πλοίο λεγόταν Αγία Ζώνη που παραπέμπει σε αμόλυντο παρθένα η σεπτή γυναίκα όπως ήταν η ωραία Ελένη.Αυτό το συμβάν μαύρισε την Αττική και έγινε τελετουργία στο νερό με μαύρο αγιασμό. Λίγο καιρό μετά τοποθετούν τόν κόκκινο δαίμονα στο Φάληρο που παραπέμπει στο κόκκινο του πυρός δηλαδή δαίμονας του αέρα με αναφορά στο πύρ,Είναι κραυγαλέα η σύνδεση του Φαλήρου με τον Μαραθώνα αφού οι Πέρσες βάρβαροι μετά την πανωλεθρία τους στην μάχη του Μαραθώνα προσπάθησαν να κάνουν απόβαση στο Φάληρο αλλά μόλις είδαν το Αθηναικό στρατό μπροστά τους εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια. Ο υπουργός του νερού και στην περίπτωση του ναυαγίου στον Σαρωνικό και στόν πύρινο όλεθρο ως προβολή του μάντη Κάλχα που ήταν τυφλός ερμηνεύει τα σημεία -οιωνούς μυόντας μας στα μαύρα γεγονότα δηλαδή ναυάγιο και κάψιμο του Ματιού. Τι όμως είναι το Μάτι ; Πώς λεγόνταν στην αρχαιότητα η Αττική; Με τον όρο Αιγηίς είναι η περιοχή που κατοικούσαν οι Αιγηείδες μία απο τις 10 φυλές της Αρχαίας Αθήνας. Χτυπήθηκε ο Οφθαλμός της Αιγηίδος και οφθαλμός του Ελληνικού 'ιππου -κράτους που μετά το 2010 μετατράπηκε σε Δούρειο ίππο θέλοντας να δηλώσουν ότι σας βάλαμε τον Δούρειο ίππο επι ημερών μίας 4ούρου να σας καύσει την Αιγηίδα πρωτεύουσα. Αυτή ήταν η επιθετική ενέργεια των ατλάντων που ως τροικά ξεκίνησαν να μας κατακτήσουν ανταποδίδοντας ότι έγινε στον Τρωικό πόλεμο. Λόγω της διτόττητας εμείς είμαστε στο παρόν οι τρώες που κλείστηκαν μέσα στα τείχη της Τρό'ι'κας.Αυτοί πού μας έκαψαν είναι οι συντηρητικοί μηχανισμοί της νατοικής μηχανής πού θέλουν να επεκτέινουν το λιμάνι της Ραφήνας {ραφηναρω=αναλύω}ώστε να ελέγξουν τον ηλεκτρομαγνητικό δίαυλο του κόλπου των Πεταλιών {πετα αλλιώς} φτιάχνοντας βάση ηλεκτρονικού πολέμου που θα ελεγχει την Αιγηίδα Αττική επιτηρόντας τον ευρυτερό χώρο του Αιγαιόυ και των αγωγών πετρελαίου.
Σχετικά με την δολοφονία των συνανθρώπων μας και τιμόντας την μνήμη τους. Εγινέ την 23 η Ιουλίου την ημέρα που τελειώνει ο Εκατομβαίων και έπισυνέβη κακη την μοίρα υπερεκατόμβη νεκρών . Ο παυλόπουλος μίλησε για θυσία και πράγματι ο Εκατομβαίων ήταν αφιερωμένος στον Κρόνο. "Κρονίου μηνός ον νύν Εκατομβίωνα καλούσι" Πλούταρχου Βίοι παράλληλοι.Θησεύς 12.1
Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι ο εμπρησμός έγινε στην έκλειψη Σελήνης η ερυθρας Ημισελήνου που ήταν το έμβλημα των Ατλάντων και παραμένει στα ισλαμικά κράτη που πίσω απο το προκάλυμα του Ισλαμ είναι βαθιά σεληνολατρευτικά και κρονιοθρησκευτικά.
Ας είναι ο τελευταίος φόρος αίματος Ψυχών αυτός που βιώσαμε
Ο πόλεμος Ελλήνων Ατλαντών συνεχίζεται μέχρι την Νίκη. https://www.facebook.com/kostas.nazlis

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

 

Η αρχαία ελληνική αποικία στο βορειότερο άκρο της Σικελίας

Ταξίδι στη Μεσίνα

Η αρχαία ελληνική αποικία στο βορειότερο άκρο της Σικελίας

Χτισμένη στο βορειότερο άκρο της Σικελίας, η Μεσίνα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του νησιού και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Η πόλη - λιμάνι ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους τον 8ο αιώνα π.Χ. και εντυπωσιάζει με  μεγάλες λεωφόρους και κομψά κτίρια από το τέλος του αιώνα.

Σύμφωνα με την παράδοση, το αρχικό όνομα της πόλης Ζάγκλη οφειλόταν στο σχήμα του κόλπου στον οποίο ήταν χτισμένη, καθώς ζάγκλον στα αρχαία ελληνικά σημαίνει δρεπάνι.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Κρήνη του Ωρίωνα με τις σκαλιστές επιγραφές και το σιντριβάνι του Ποσειδώνα, με το άγαλμα του θεού της θάλασσας. Ακόμη, τον νορμανδικό καθεδρικό του 12ου αιώνα, με τη γοτθική πύλη και το αστρονομικό ρολόι στον καμπαναριό που αποτελεί το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης.

Ο επισκέπτης θα κάνει βόλτα στην κεντρική πλατεία Cairoli και θα δοκιμάσει την χαρακτηριστική αλμυρή λεμονάδα και αραντσίνο, τις παραδοσιακές γεμιστές κροκέτες ρυζιού.

Οι πιο όμορφες παραλίες στη Μεσίνα και στην ευρύτερη περιοχή είναι οι παραλίες Marinello, Brolo και Capo d’Orlando.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Μεσίνα, Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση μέσω Ρώμης για την Κατάνια είναι 4 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα και 6 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη, μέσω Αθήνας και Ρώμης. Από την Κατάνια φτάνει κανείς στη Μεσίνα οδικώς σε 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.

NEWSBEAST.GR

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Έρευνα: Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας μπορεί να συγκεντρώσει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια


Έρευνα: Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας μπορεί να συγκεντρώσει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια

Μια νέα έρευνα που διενήργησε μια διεθνής ομάδα φυσικών επιστημόνων αποκάλυψε ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας μπορεί να συσσωρεύσει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, διαμέσου των κρυφών θαλάμων της αλλά και κάτω από τη βάση της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Ίτμο της Ρωσίας και στο Laser Zentrum στο Αννόβερο της Γερμανίας εφάρμοσαν μεθόδους θεωρητικής φυσικής, για να ερευνήσουν την ηλεκτρομαγνητική απόκριση της αρχαίας αιγυπτιακής πυραμίδας στα ραδιοκύματα.

Οι υπολογισμοί τους προέβλεψαν ότι σε κατάσταση συντονισμού, η πυραμίδα θα μπορούσε να συγκεντρώσει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στους εσωτερικούς θαλάμους αλλά και στη βάση της, όπου βρίσκεται η τρίτη ημιτελής αίθουσά της.

Η Μεγάλη Πυραμίδα είναι η μεγαλύτερη και πλέον πολύπλοκη από τις πυραμίδες που υπάρχουν στο υψίπεδο της Γκίζας.

Πέρυσι, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν κρυμμένο θάλαμο μήκους 30 μέτρου, γεγονός που πύκνωσε το μυστήριο στο αρχαιότερα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, ενώ άνοιξε το δρόμο στο να ξεκινήσουν νέες επιστημονικές μελέτες για το θρυλικό αιγυπτιακό οικοδόμημα.«Οι αιγυπτιακές πυραμίδες συγκέντρωναν από πάντα μεγάλη προσοχή. Κι εμείς, ως επιστήμονες, ενδιαφερόμασταν γι’ αυτές και έτσι αποφασίσαμε να δούμε τη Μεγάλη Πυραμίδα ως ένα σωματίδιο που διαλύει τα ραδιοκύματα μέσω συντονισμού», δήλωσε ο δρ. Αντρέι Εβλιούκιν, ένας από τους συντάκτες της επιστημονικής μελέτης.


Η ερευνητική ομάδα δημιούργησε ένα τρισδιάστατο μοντέλο της πυραμίδας και χρησιμοποίησε αναλυτικές μεθόδους της Θεωρητικής Φυσικής, για να καταλήξει στα συμπεράσματά της. Προκειμένου να εξηγήσουν τα αποτελέσματα, οι επιστήμονες διεξήγαγαν μια πολυπολική ανάλυση – μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδο στη Φυσική, για τη μελέτη της αλληλεπίδρασης ανάμεσα σε ένα πολύπλοκο αντικείμενο και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο».

Εξαιτίας της έλλειψης πληροφοριών σχετικά με τις φυσικές ιδιότητες της πυραμίδας, οι επιστήμονες χρειάστηκε να εργαστούν με μια σειρά από υποθέσεις – συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν άγνωστες κοιλότητες μέσα στην πυραμίδα κι ότι το κατασκευαστικό υλικό, με τις ιδιότητες ενός συνηθισμένου ασβεστόλιθου, κατανέμεται εξίσου μέσα κι έξω απ’ την πυραμίδα.

«Με αυτές τις υποθέσεις, αποκτήσαμε μια σειρά από ενδιαφέροντα αποτελέσμα, τα οποία μπορούν να βρουν αρκετές πρακτικές εφαρμογές», είπε ο Εβλιούκιν. Πλέον, η ομάδα ευελπιστεί να δημιουργήσει ένα παρόμοιο φαινόμενο συγκέντρωσης, αλλά σε νανοκλίμακα. Αυτά τα νανοσωματίδια θα μπορούσαν με αυτό τον τρόπο να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη αισθητήρων αλλά και ηλιακών κυψελών μεγάλης αποτελεσματικότητας.

«Επιλέγοντας ένα υλικό με κατάλληλες ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες, μπορούμε να αποκτήσουμε πυραμιδικά νανοσωματίδια με την ελπίδα της πρακτικής εφαρμογής τους πάνω σε νανοαισθητήρες και αποτελεσματικές ηλιακές κυψέλες», δήλωσε η Πολίνα Καπιταΐνοβα, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επιστημονική μελέτη έχει δημοσιευθεί στο Journal of Applied Physics.Πηγή: CNN Greece


Διαβάστε επίσης:

Ήταν οι πυραμίδες της Γκίζας στην πραγματικότητα αρχαίοι σταθμοί ...

Πυραμίδα: Μια ελληνική λέξη με μυστηριώδη σημασία

Τα μυστικά σπήλαια της πυραμίδας της Γκίζα

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ.

Τι ήταν η μεγάλη πυραμίδα!! Ήταν τάφος η μήπως όχι;

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

°F | °C
invalid location provided