Δευτέρα, Αύγουστος 10, 2020

Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις - Δ. Τ - Επιστολές - ανακοινώσεις & Bίντεο

 

 

 

 

 

Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος:

Ο διάβολος τούς έβαλε να κλείσουν τους ναούς αλλά δεν κέρδισαν τίποτα

«Μωροί και τυφλοί ζουν στο δικό τους κόσμο, της απιστίας, της αθεϊας, της παγκοσμιοποιήσεως, στον κόσμο του άθεου γαλλικού διαφωτισμού»

Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος: Ο διάβολος τούς έβαλε να κλείσουν τους ναούς αλλά δεν κέρδισαν τίποτα

Κατά της απόφασης της πολιτείας να κλείσουν οι ναοί και ειδικότερα την περίοδο του Πάσχα, τάχθηκε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος κατά το μήνυμά του στην αναστάσιμη λειτουργία που τελέστηκε εχθές στους ναού της χώρας,

«Οι προσευχές του λαού του Θεού, έστω κεκλεισμένων των ναών, αιχμαλώτισαν, πολιόρκησαν, δε βάζω τυχαία ρήματα, τη φιλανθρωπία του Θεού και, όπως πάντα, έτσι και τώρα, τη σκέπασε και η Παναγία και οι Άγιοί μας σκέπασαν το έθνος μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι:

«Μωροί και τυφλοί ζουν στο δικό τους κόσμο, της απιστίας, της αθεϊας, της παγκοσμιοποιήσεως, στον κόσμο του άθεου γαλλικού διαφωτισμού, του Άθεου. Δεν το εύχομαι, γιατί είμαι κληρικός και δη αρχιερεύς αλλά αν δεν ιαθούν θα τα βρουν όλα μπροστά τους, σ’ αυτό το έγκλημα που διέπραξαν, να κλείσουν τους ναούς» προσθέτοντας πως «λένε κάποιοι και εσείς τι κάνατε; Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότης, γιατί αν ένα κρούσμα είχαμε μέσα σε ναό, θα εσείετο το σύμπαν, θα είχαν πανηγύρια στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, οι άθεοι και οι βλάσφημοι».

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης μίλησε και για το ζήτημα που δίχασε την περίοδο της πανδημίας και συνεχίζει να προβληματίζει όσον αφορά τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού και τη Θεία Κοινωνία.

«Θα πανηγύριζαν όσοι απορρίπτουν τη Θεία Κοινωνία. 2.000 ποτέ δεν είχαμε μετάδοση λοιμώδους ασθενείας. Και όσοι έχουμε μια κάποια ηλικία θυμόμαστε και με το AIDS ότι δεν αισθάνθηκαν να αναρωτηθούν, πώς προκλήθηκε αυτή η ασθένεια; Πώς θα την αντιμετωπίσουμε; Όχι! Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος της Θείας Κοινωνίας. Εκεί αυτό ήθελαν. Γιατί το κέντρο της ζωής δεν είμαστε εμείς οι κληρικοί ούτε εσείς οι λαϊκοί. Είναι ο τριαδικός θεός. Είναι το αίμα και το σώμα. Και εμείς το διακονούμε για όσους θέλουν να σωθούν», ανέφερε.

Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης σχολίασε ότι: «Έκλεισαν τους ναούς στο μεγαλύτερο, στο αγιότερο, ιερότερο πνευματικό γεγονός, έτσι τους έβαλε ο διάβολος, αλλά δεν κέρδισαν τίποτα», ενώ εξαπέλυσε και την επίθεσή του στον Πάπα, λέγοντας «ο Πάπας και οι άλλες ομολογίες είναι παραστρατημένοι, δε μπορώ να μην τα πω, αλλά όλες αυτές τις μέρες, τον Πάπα δώθε, τον Πάπα κείθε, λες και δεν έχουμε Οικουμενικό Πατριάρχη, με τόσα μηνύματα, αυτοί τον Πάπα! Και δόθηκε η ευκαιρία στους δαίμονες, σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τις τηλεοράσεις, να προβάλουν γιόγκα, διαλογισμό, και όλες τις μαγγανείες των γκουρού του Θιβέτ».

Δείτε το απόσπασμα μετά το στο 3:04:00:

Ιερά αγρυπνία απόδοσης του Πάσχα

- Ι.Μ.Ν. Αγίου Νικολάου Κοζάνης - 26/5/2020

https://www.youtube.com/watch?v=bfhHBwRBvtY&feature=emb_logo
NEWSBEAST.GR

 

 

 

 

«Η αθεΐα και ο ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟΣ ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ πολέμησε την Εκκλησία»!!!

ΦΩΤΙΑ κ’ ΛΑΒΡΑ!…ο Μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος

ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΠΑΥΛΟΣ

«Πύρινο» λόγο κατά όσων θέλουν να αλλάξουν τη σχέση Εκκλησίας – Κράτους απηύθυνε ο Μητροπολίτης Κοζάνης & Σερβίων κ. Παύλος, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου 21/11/2018

Ο Ιεράρχης, κατά την ομιλία του, λίγο μετά τον εορτασμό των ενόπλων δυνάμεων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης, αναφέρθηκε στη συνταγματική αναθεώρηση και… ήταν λάβρος κατά πάντων!

Είπε μεταξύ άλλων:

«Κάποιοι θέλουν να αλλάξουν το άρθρο 3 και θα προταχθεί ότι το έθνος μας είναι ανεξίθρησκο. Έτσι το θέλει ο κ.Αλεβιζάτος ο συνταγματολόγος και μια μικρή παρέα που έχουν λύσσα για να αλλάξει αυτό το στάτους και να μην έρχεστε σε αυτές τις εορτές.

Για να μην κάνουμε αγιασμό στη Βουλή. Για να μη βγαίνουμε με πετραχήλια να κάνουμε τρισάγιο. Εμείς όμως ως Εκκλησία και τις Δοξολογίες μας θα κάνουμε και όλα θα τα κάνουμε !

Όσοι θέλουν θα έρχονται και όσοι δε θέλουν θα πηγαίνουν μόνοι τους εκεί που θέλουν. Μη μας απειλούν, μη μας κουνούν το δάχτυλο !!!

Σαν ποιμαίνουσα εκκλησία δεν φοβόμαστε!!!

Ο Ελληνικός λαός στάθηκε ψηλά, έστω κι αν… κάποιοι γινόταν προδότες! Και να το βάλουν καλά μέσα στο μυαλό τους…!

Η αθεΐα και ο τρισκατάρατος μαρξισμός πολέμησε την Εκκλησία σε Ρωσία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία… κι όμως η Εκκλησία αντέχει, ανέστη και προχωρά» !!!

Αυτοί θα φύγουν…ο Χριστός θα μένει!»  22/11/2018

Δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=9GuoA1feYzE

video κοzanimedia

 

 

 

 

20.3.18

Ο Μητροπολίτης Παύλος για Ελληνοτουρκικό- (Δείτε το βίντεο)

https://www.youtube.com/watch?v=0kHX2sytbZ8

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 20.3.18

 

 

 

Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης:

Αν υπογράψουν θα είναι Εθνοπροδότες

Τι δήλωσε για το Σκοπιανό ο κ. Παύλος

Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης: Αν υπογράψουν θα είναι Εθνοπροδότες

Διαβούλευση, για το θέμα της στάσης της Ελλάδας σχετικά με την ονομασία του κράτους των Σκοπίων, διοργάνωσε χθες στο Λαογραφικό Mουσείο Κοζάνης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Μητροπολίτης Σερβίων-Κοζάνης, κ. Παύλος τονίζοντας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους: «Δε μπορεί τα Σκόπια να έρχονται σήμερα και να λένε ότι εμείς είμαστε Μακεδονία.

Εμείς το αφήσαμε.

Εμείς όμως έχουμε την ευθύνη.

Οι πολιτικές της χώρας μας έχουν την ευθύνη.

Αν σήμερα υπογράψουν θα είναι, Εθνοπροδότες και τίποτα περισσότερο».

Όπως είπε «Η Μακεδονία είναι μία.

Εκεί είναι μοιρασμένοι.

Εμείς έχουμε πλεονεκτική θέση.

Την αλήθεια του Χριστού λέμε.

Αν άνοιξε σε λάθος περίοδο δεν ξέρω ποιοι είναι εκείνοι, τα σκοτεινά κέντρα...».

https://www.youtube.com/watch?v=ApXCtvQlgaU

NEWSBEAST.GR  20/3/2018

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided