Τρίτη, Ιούλιος 16, 2019

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 12ος

 

 

 

 

 

 

 

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης της Αίτνας

 

 

 

 

 

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης της Αίτνας

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης της Αίτνας

Ένα βίντεο από την έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας που σημειώθηκε χθες, προκαλώντας το κλείσιμο του αεροδρομίου της Κατάνια, δείχνει εντυπωσιακές εικόνες από τη στιγμή που η λάβα βγαίνει με ορμή και γεμίζει με φωτιά και σκόνη την ατμόσφαιρα.

Το βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε στο Facebook, είναι τραβηγμένο από υψόμετρο και σε μικρή απόσταση από τον κρατήρα του υψηλότερου και πιο ενεργού ηφαιστείου της Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι η έκρηξη της Αίτνας πιθανόν προκάλεσε και τη σεισμική δόνηση των 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε 20 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Κατάνια στη Σικελία.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες:

 

NEWSBEAST.GR  25/12/2018

 

 

 

 

 


Ομάδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι βρήκε την χαμένη Ατλαντίδα

- Δείτε που είναι...

Ομάδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι βρήκε την χαμένη Ατλαντίδα - Δείτε που είναι...
Ενημερώθηκε: 19/11/18 - 16:13

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας η ανθρωπότητα ψάχνει την αυτοκρατορία της χαμένης Ατλαντίδας. Μύθος ή πραγματικότητα; Λίγη σημασία έχει, αφού δεν υπάρχει θρύλος που να εξάπτει τη φαντασία των ανθρώπων όσο αυτός της χαμένης πολιτείας που περιέγραψε ο Πλάτωνας.

Ομάδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι βρήκε το χαμένο νησί που περιέγραψε τόσο γλαφυρά ο Έλληνας φιλόσοφος, το οποίο βρίσκεται κάπου στη Νότια Ισπανία.

Ύστερα από παρατήρηση μέσω δορυφόρων στα εν λόγω αρχαία ερείπια κτισμάτων που ήταν ήδη γνωστά, οι εν λόγω επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εκτίμηση της χρονολόγησης τους, ήταν τελείως λανθασμένη από τους αρχαιολόγους και αυτά στην πραγματικότητα είναι χιλιάδες χρόνια αρχαιότερα από  ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Το είδος του υλικού που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή τους, αναλύθηκε εκ νέου και παρατηρήθηκε ότι δεν είχε ξαναχρησιμοποιηθεί ξανά σε ευρήματα.

«Το πόρισμα των εξετάσεων έδειξε ότι τα ευρήματα αυτά είναι παλαιότερα ακόμα κι από εκείνα των αρχαίων Ελλήνων ή των Ρωμαίων και ότι είναι πιο προηγμένα», σύμφωνα με τον Tim Akers που είναι επικεφαλής της ομάδας.

Ο κινηματογραφιστής, Michael Donnellan, αναφέρει πως: «Το να βρούμε την χαμένη Ατλαντίδα ήταν κάτι που μας άλλαξε τη ζωή.

Ξαφνικά γνωρίζουμε, δεν εικάζουμε πλέον, ότι υπήρχε ένας τόσο προηγμένος πολιτισμός πριν από τόσο καιρό».

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο:

 

 

Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε ο δεύτερος κοντινότερος εξωπλανήτης στην Γη

Σημαντική ανακάλυψη: Νέος εξωπλανήτης κοντά στο ηλιακό μας σύστημα
Ενημερώθηκε: 14/11/18

Νέος εξωπλανήτης κοντά στο ηλιακό μας σύστημα.

Μια διεθνής επιστημονική ομάδα ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε βάσιμες ενδείξεις για την ύπαρξη ενός παγωμένου εξωπλανήτη, που είναι τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερος από τη Γη και ο οποίος κινείται γύρω από το κοντινό άστρο του Μπάρναρντ, σε απόσταση περίπου έξι ετών φωτός από το δικό μας πλανήτη.

Πρόκειται για τον δεύτερο κοντινότερο εξωπλανήτη που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Το 2016 είχε ανακαλυφθεί ένας εξωπλανήτης (ο Proxima b) γύρω από το κοντινότερο στη Γη άστρο, τον Εγγύτατο του Κενταύρου, σε απόσταση περίπου τεσσάρων ετών φωτός από τη Γη. Μετά και την ανακάλυψη του νέου εξωπλανήτη, έχουν συνολικά βρεθεί τέσσερα πλανητικά συστήματα σε απόσταση έως δέκα ετών φωτός από το ηλιακό μας σύστημα και 14 πλανητικά συστήματα σε απόσταση έως 15 ετών φωτός.

O Αστέρας του Μπάρναρντ -που φέρει το όνομα του Αμερικανού αστρονόμου Έντουαρντ Μπάρναρντ, ο οποίος ανακάλυψε το άστρο το 1916- είναι το τέταρτο κοντινότερο στη Γη άστρο, μετά το τριπλό αστρικό σύστημα του Άλφα του Κενταύρου και φαίνεται να κινείται ταχύτερα από κάθε άλλο άστρο στον ουρανό.

Είναι ένας ερυθρός νάνος αστέρας, ο οποίος εμφανίζεται στον αστερισμό του Οφιούχου. Είναι πιο αχνός, μικρότερος και γηραιότερος από τον Ήλιο, έχοντας ηλικία επτά έως δέκα δισεκατομμυρίων ετών, συνεπώς είναι κατά πολύ παλαιότερος από το ηλιακό μας σύστημα.

Ο εξωπλανήτης Barnard's b (ή GJ 699 b) έχει μάζα τουλάχιστον 3,2 φορές μεγαλύτερη της Γης, χρειάζεται 233 μέρες (η διάρκεια του έτους του) για να διαγράψει μια πλήρη τροχιά πέριξ του άστρου του και δέχεται μόνο το 2% της ακτινοβολίας που δέχεται η Γη από τον Ήλιο. Εκτιμάται ότι γι' αυτό το λόγο η μέση θερμοκρασία στην επιφάνειά του είναι μείον 150 έως 170 βαθμοί Κελσίου, άρα αν ο πλανήτης διαθέτει νερό, αυτό θα είναι σε μορφή πάγου και όχι υγρή. Συνεπώς ο πλανήτης θα είναι μια μάλλον παγωμένη έρημος αφιλόξενη για ζωή.

«Είμαστε πάνω από 99% βέβαιοι ότι ο πλανήτης αυτός βρίσκεται εκεί», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Ιγκνάσι Ρίμπας του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών της Ισπανίας. Οι ερευνητές έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature".

Ο πλανήτης θα αποτελέσει μελλοντικό στόχο των τηλεσκοπίων νέας γενιάς που βρίσκονται υπό κατασκευή, όπως το Wide Field Infra Red Survey Telescope (WFIRST) της NASA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided