Κυριακή, Οκτώβριος 25, 2020

Διαφορα


Η κυρά ΦΩΦΗ μέ τήν ταπεινή (τραπεζική) ΣΥΝΤΑΞΟΥΛΑ της,

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Η κυρά ΦΩΦΗ μέ τήν ταπεινή (τραπεζική) ΣΥΝΤΑΞΟΥΛΑ της,

νά μήν έχει και ....34 Α Κ Ι Ν Η Τ Α ; ; ;

Η Φώφη Γεννηματά παρασέρνει στον όλεθρο την παράταξη - Times News
Είπε μια μεγάλη αλήθεια ο Άδωνις ο Γεωργιάδης,
κι έπεσαν όλοι απάνω του να τον φάνε!
Πως ο Έλληνας επιβιώνει με 200 ευρώ το μήνα!

Απλά μαθήματα κομματικής ιστορίας στη Φώφη: Όχι και ο Σημίτης ...
Αυτό κάνει πράξη η κ. Φώφη Γεννηματά, μια πτωχή πλήν τίμια συνταξιούχος της Εθνικής Τραπέζης
και με τις αιματηρές οικονομίες που κάνει έχει αποκτήσει ...34 ακίνητα!!!

Τον διαγράφει; - Κουρδιστό Πορτοκάλι
Αυτά να τα βλέπουν οι… Ελληναράδες, που ενώ παίρνουν ένα σκασμό λεφτά,
τα τρώνε μέχρι τελευταίας δεκάρας, κι όλο διαμαρτύρονται ζητώντας κι άλλα!
Τι να τα κάνετε ρε;
Πόσο θα φάτε πια;
Τριακόσια κιλά θα γίνετε;

"Ιωάννης Καποδίστριας"

 

Αναρτήθηκε από στις 11:15 μ.μ.

 

 

 

 

Αυτή είναι η Μυκονιάτισσα βολευτίνα που "πειναει" ! ! !

Δήλωσε εισόδημα μόλις 0,10 ευρώ..


Πολύς λόγος έχει γίνει για τα εισοδήματα και τις καταθέσεις των βουλευτών, μετά την δημοσιοποίηση των Πόθεν Έσχες για το 2018 όπου....
υπάρχουν και οι… πενιχρές καταθέσεις και εισοδήματα.

Ένα από αυτά τα φτωχά πόθεν έσχες είναι και αυτό της Κατερίνας Μονογυιού, βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ.

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει ως μοναδικό εισόδημα 0,10 λεπτά του ευρώ από τόκους καταθέσεων για τη χρήση του 2018, ενώ οι συνολικές καταθέσεις της έφταναν τα 472,10 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Κατερίνα Μονογυιού εκλέχτηκε βουλευτής στις εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούλιο του 2019.

Να την χαιρεστε οι νου δουλοι !

Καποιεςενεργειες, δειχνουν το ποιον, καποιων ανθρωπων...
Ειδικα οταν καποιοι, δειχνουν οτι μας περνουν για ηλιθιους...
Ετσι και η κυρα Κατερινα....

πηγή
πηγή πηγη στις Μαΐου 12, 2020

 

 

 

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ!

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ!

Δείτε το σχετικό βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ!

https://www.youtube.com/watch?v=Kiyev2mLVKA&feature=emb_logo

 

 

 


Βουλγαρικά τα «μακεδονικά»

– Κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ η επίσημη θέσις της Βουλγαρίας

Βουλγαρικά τα «μακεδονικά» – Κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ η επίσημη θέσις της Βουλγαρίας

ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ

ακόμη περισσότερο οι σχέσεις Σκοπίων-Βουλγαρίας

καθώς η βουλγαρική Κυβέρνησις

αρνείται αναφανδόν να αναγνωρίσει την

«μακεδονική γλώσσα» και την χαρακτηρίζει

«βουλγαρική διάλεκτο».

Αυτή που τόσο εύκολα παρεχώρησε στους γείτονες η Κυβέρνησις του ΣΥΡΙΖΑ με την συμφωνία των Πρεσπών, η Κυβέρνησις του Μπορίσωφ ούτε κάν μπαίνει στο δίλημμα να το συζητήσει.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Αικατερίνα Ζαχαρίεβα δήλωσε ότι πρόκειται για μια «δυτική βουλγαρική διάλεκτο με σερβικά στοιχεία».

Πρόκειται για μια δήλωση κόλαφο για τον ΣΥΡΙΖΑ που τον εκθέτει, καθώς βάσισε σχεδόν όλη την επιχειρηματολογία του για να υπογραφεί η συμφωνία, επάνω στην «μακεδονική γλώσσα».

Η Ζαχαρίεβα μίλησε για την σύγκρουση των δύο χωρών αναφορικώς με την γλώσσα που ομιλούν οι Σκοπιανοί λέγοντας:

«Άρχισε να γράφεται πριν από 45 χρόνια και είναι βασισμένη στη δυτική

βουλγαρική διάλεκτο. Άλλαξαν μόνο κάποια γραμματικά στοιχεία και

προσέθεσαν λέξεις από την σερβική γλώσσα».

Επίσης σημείωσε ότι τις δύο χώρες απασχολούν εκτός από την γλώσσα και άλλα θέματα όπως οι εθνικοί ήρωες, ιστορικά γεγονότα και άλλα.

«Έχουμε συμφέρον να αναγνωρίσουν την ιστορία και ταυτοχρόνως να αναγνωρίσουμε και εμείς την πραγματικότητα αυτή την στιγμή. Είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον» δήλωσε η Ζαχαρίεβα.

Την υπουργό συνεχάρη ο αναπληρωτής Βούλγαρος Πρωθυπουργός και υπουργός Αμύνης Κρασιμίρ Καρακατσάνωφ, επί κεφαλής του συγκυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος BΜΡΟ. Ο Καρακατσάνωφ προσφάτως είχε δηλώσει ότι κατά το παρελθόν Βούλγαροι και Σκοπιανοί ήταν «ένα» είχαν δηλαδή την ίδια εθνική καταγωγή.

Προ ολίγων ημερών, το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών φορτίσθηκε όταν η Σόφια επέβαλε όρους προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες ενταξιακών συνομιλιών των Σκοπίων με την ΕΕ.

Ειδικώτερα η Βουλγαρία ζητεί να σταματήσει κάθε αναφορά σε ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητος στο έδαφος της Βουλγαρίας, να μην αποκαλεί τη γλώσσα της χώρας «μακεδονική» αλλά να χρησιμοποιεί τον όρο, «επίσημη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας», να συνεχίσει τις εργασίες της η κοινή επιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για ιστορικά και εκπαιδευτικά θέματα, και να τηρήσουν τα Σκόπια την συμφωνία των Πρεσπών και της συμφωνία Φιλίας και Καλής Γειτονίας που έχουν υπογράψει με την Βουλγαρία.

Τα Σκόπια, δια του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Δημητρώφ, διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν ποτέ την εισαγωγή αντιευρωπαϊκών διμερών όρων που εισάγουν την ταυτότητα των Σκοπίων στο διαπραγματευτικό πλαίσιο για την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Προσφάτως και η Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών είχε δηλώσει ότι η «μακεδονική γλώσσα» είναι μόνο μια διαλεκτική της βουλγαρικής για την οποία υπάρχουν σταθερά αποδεικτικά στοιχεία και γεγονότα και ο Χάρτης της «μακεδονικής γλώσσας» που υιοθετήθηκε από την Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της «Βόρειας Μακεδονίας» είναι αναληθής.

«Η θέσις μας παραμένει ομόφωνη και αμετάβλητη – η επίσημη γλώσσα στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι ένα γραπτό-περιφερειακό πρότυπο στα βουλγαρικά. Η Ακαδημία θα επικεντρωθεί σε αυτό το επιστημονικό γεγονός με μια σειρά εκδηλώσεων που θα λάβουν εκτεταμένη δημόσια κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό», τόνισε η Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών.

Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ διεμήνυσε ότι σε περίπτωση ήττας στις επικείμενες εθνικές εκλογές σκοπεύει να παραιτηθεί από την θέση του. «Είναι σαφές πως ο ηττημένος φεύγει» απήντησε ο Ζάεφ, ο οποίος για πρώτη φορά μίλησε για αποχώρηση.

Πηγή: Εστία 9/5/2020

 

 

 

 

Ώστε φθάσαμε νά τους ΔΙΝΟΥΜΕ καί ....Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α ;;;

Τσίπα, ρέέέέέέέ.......

 

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ  Ξ Ε Φ Τ Ι Λ Α, ΤΟΤΕ ΤΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ;


ΑΚΟΥ "ΤΟΥΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ" !!!!

Τσίπρας Σκόπια: Προσγειώθηκε ο πρωθυπουργός, "βροχή" οι σέλφι με ...

Περισσότερα, εδώ.

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"
Αναρτήθηκε από στις 29/3/2020

Φιάσκο η τουρκική επιχείρηση στη Συρία

- Ξέμειναν από πυραύλους οι Τούρκοι

- Bild:

"Αδύναμος ο τουρκικός στρατός"

Τούρκοι Συρία

Φιάσκο η τουρκική επιχείρηση στη Συρία - Ξέμειναν από πυραύλους οι Τούρκοι -Bild: "Αδύναμος ο τουρκικός στρατός"

Σκηνικό πτώσης για τον Ερντογάν.

Παρά το γεγονός ότι η νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση "Εαρινή Ασπίδα” στη Συρία, διαρκεί μόνο δύο εβδομάδες και ο στρατός του Ερντογάν δεν μπόρεσε να επιτύχει καμία απολύτως σημαντική επιτυχία, οι τουρκικές δυνάμεις ξέμειναν ξαφνικά από πυραύλους αέρος-εδάφους, οι οποίοι θα τους επέτρεπαν να χτυπήσουν τις θέσεις του συριακού στρατού από ασφαλή απόσταση.

“Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τούρκος πρόεδρος στράφηκε επισήμως προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποστολή πυρομαχικών, γεγονός που οδήγησε σε γελοιοποίηση, καθώς η Τουρκία ονομάστηκε η πιο άχρηστη χώρα του ΝΑΤΟ, αφού ήταν παντελώς απροετοίμαστη για μια τόσο σοβαρή στρατιωτική σύγκρουση”, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

Την επόμενη ημέρα, ο ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι ανακοίνωσε την επιθυμία της Ουάσινγκτον να υποστηρίξει τις ενέργειες της Τουρκίας στο  Ιντλίμπ και να παράσχει στον τουρκικό στρατό τα απαραίτητα πυρομαχικά. Οι παραδόσεις προγραμματίζονται στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αυτό θα επηρεάσει θετικά την κατάσταση στην Τουρκία, η οποία βυθίζεται στη σύγκρουση με τη Ρωσία στη Συρία.

"Είμαστε έτοιμοι να τα παρέχουμε τα απαιτούμενα πυρομαχικά, ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο εξοπλισμός θα είναι έτοιμος. Ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες με την Τουρκία", δήλωσε ο Τζέφρεϊ.

Δεδομένου ότι στην Τουρκία παράγονται πυρομαχικά πυροβολικού, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι μιλάμε για πυραύλους αεροσκαφών ή μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, διότι σήμερα τα τουρκικά drone είναι εξαιρετικά αναποτελεσματικά, λόγω των σημαντικών απωλειών τους.

Παράλληλα με αυτό το γεγονός, δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας Bild, επέκρινε σφοδρά την Τουρκία, η οποία, όπως αποδείχτηκε έχει πολύ σοβαρές απώλειες  στη Συρία, ενώ δεν υφίστανται και οι δηλωμένες στρατιωτικές επιτυχίες της.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Julian Röpke, η Τουρκία υπερβάλει πάρα πολύ για τις επιτυχίες της στη Συρία, δείχνοντας την αδυναμία των 12.000 Τούρκων στρατιωτών στον πόλεμο της Συρίας. Ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας για την εξουδετέρωση δήθεν 620 στρατιωτών του συριακού στρατού τις τελευταίες 48 ώρες.

Σύμφωνα με τον Röpke, στην καλύτερη περίπτωση, η Τουρκία να επέτυχε το θάνατο 62 Σύριων στρατιωτών, ενώ ο ίδιος αποκάλεσε ανοησίες την επαίσχυντη επιχείρηση του τουρκικού στρατού και των Τζιχαντιστών, κατάληψης της πόλης Σαρακίμπ.

"Η Τουρκία συνεχίζει να δημοσιεύει φανταστικά δεδομένα από το πεδίο της μάχης. Όχι. Δεν έχετε σκοτώσει 620 στρατιώτες του συριακού στρατού τις δύο τελευταίες ημέρες. Ακόμη και 62 Σύριοι θα ήταν πολλοί", δήλωσε ο Julian Röpke.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι προηγουμένως οι ειδικοί μπόρεσαν να αποδείξουν ότι οι περισσότερες πληροφορίες που διανέμονται από το τουρκικό τμήμα άμυνας και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία είναι ψεύτικες, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής των συριακών συστημάτων,εξοπλισμού κλπ.

Στο εσωτερικό ο τουρκικός λαός υποφέρει από την ανεργία, την πείνα, την ανέχεια, τους τραμπουκισμούς, τις διώξεις, τις φυλακίσεις και είναι σχεδόν ένα κλικ πριν προβεί σε κάτι πολύ σοβαρότερο από μια μαζική διαμαρτυρία, ενώ στο εξωτερικό υπάρχει γενική κατακραυγή και απύθμενο μίσος από πολλές χώρες για τα Οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν.

Πρόκειται για το τέλειο σκηνικό πτώσης του καθεστώτος Ερντογάν, αργά ή πολύ γρήγορα.
Pentapostagma 5/3/2020

Βίκτωρ Όρμπαν:

η μετανάστευση είναι ο ρ γ α ν ω μ έ ν η ΕΙΣΒΟΛΗ !

Οι πρωθυπουργοί της Ουγγαρίας
Βίκτωρ Όρμπαν και
της Σλοβακίας

Πίτερ Πελεγκρίνι, επιθεώρησαν τον
φράχτη στα σύνορα Ουγγαρίας –

Σερβίας, το τελευταίο εμπόδιο για τους
μετανάστες που προσπαθούν να

εισέλθουν στην Ευρώπη από τον Βαλκανικό διάδρομο.

Αποτέλεσμα εικόνας για SLOVAKIAN PREMIER IN HUNGARIAN BORDERS

Αποτέλεσμα εικόνας για SLOVAKIAN PREMIER IN HUNGARIAN BORDERS

Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε την δέσμευσή του για
παροχή βοήθειας στην φύλαξη των συνόρων της Ουγγαρίας, εάν
χρειαστεί.
Μιλώντας στα ΜΜΕ κατά την διάρκεια της επιθεώρησης των
συνόρων,

οΒίκτωρ Όρμπαν είπε πως η Ουγγαρία δεν προστατεύει μόνα
τα δικά της  σύνορα, αλλά και της Σλοβακίας.


Με τον ήπιο καιρό την άνοιξη, οι ροές αναμένεται να ενταθούν στα

σύνορα Ουγγαρίας – Σερβίας, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της

Ουγγαρίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για SLOVAKIAN PREMIER IN HUNGARIAN BORDERS

Ο Βίκτωρ Όρμπαν τόνισε, πως τα διεθνή ΜΜΕ διαστρεβλώνουν την
πραγματικότητα, καθώς το 95% των παράνομων μεταναστών είναι
άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία!
Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός πρόσθεσε πως μπορεί στην Ευρώπη να είναι
απαγορευμένο να ειπωθεί, όμως
πρόκειται για «οργανωμένη  μετανάστευση».

Αποτέλεσμα εικόνας για SLOVAKIAN PREMIER IN HUNGARIAN BORDERS

Και ενώ η Ουγγαρία δαπανά πολλά χρήματα για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., δεν λαμβάνει οικονομική βοήθεια γι’ αυτό, επειδή η χώρα βρίσκεται στην «λάθος λίστα», επειδή ήταν η πρώτη που ύψωσε φράχτες στα σύνορά της.
Η Ουγγαρία έστησε φράχτη στα σύνορά της τον Αύγουστο του 2015,

ο οποίος φρουρείται από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας Πίτερ Πελεγκρίνι είπε πως ενώ η Σλοβακία υπερασπίζεται τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. με την Ουκρανία, χρειάζεται την Ουγγαρία να υπερασπίζεται τον νότο και επιβεβαίωσε την άποψη του Όρμπαν για αύξηση των μεταναστευτικών ροών εξ αιτίας του ήπιου καιρού και στη Σλοβακία.

Αποτέλεσμα εικόνας για SLOVAKIAN PREMIER IN HUNGARIAN BORDERS

Ο Βίκτωρ Όρμπαν είπε επίσης πως οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του
παρακολουθούν στενά την κατάσταση και επιβεβαιώνει πως τους
μετανάστες βοηθούν «υπάνθρωποι οργανωμένοι διακινητές που
αποκαλούν του εαυτούς τους ΜΚΟ».
Ο Όρμπαν είπε στους δημοσιογράφους πως τα σύνορα της Ουγγαρίας
δεν είναι κλειστά, αλλά οι επισκέπτες πρέπει πρώτα να χτυπάνε την
πόρτα και να ακολουθούν τις σχετικές διαδικασίες.
Οι μετανάστες θα τοποθετούνται σε μια περιοχή μετάβασης και εάν η
αίτησή τους για είσοδο στην Ουγγαρία εγκριθεί, θα τους επιτρέπεται η
είσοδος.

Στην αντίθετη περίπτωση, θα φεύγουν από την περιοχή μετάβασης.
Πηγή: Cosmostatus

https://averoph.wordpress.com/2020/02/17/%CE%B2%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%89%CF%81-%CF%8C%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CF%81/#more-134869


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"
Αναρτήθηκε από στις 18/2/2020

Όλοι οι άνθρωποι του Σόρος στην Αθήνα

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, ωστόσο κάποια πρόσωπα, κάποια συστήματα παραμένουν σε κομβικές θέσεις διαμόρφωσης πολιτικής που είναι ίδια με το παρελθόν και μάλιστα στα ευαίσθητα εθνικά θέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επί των ημερών του άνοιξε τρία μεγάλα θέματα. Το σκοπιανό με την συμφωνία των Πρεσπών...(δεν πιστεύει κανείς ότι έκλεισε το θέμα, αντίθετα τώρα “άνοιξε” ζήτημα κατά της Ελλάδας), το μεταναστευτικό και την συνεκμετάλλευση-συγκυριαρχία στο Αιγαίο. Πίσω όμως απ’όλα αυτά κρύβεται το σύστημα του παγκόσμιου κερδοσκόπου Τζορτζ Σορος.

Η ΝΔ είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα άλλαζε την πλεύση του κράτους στην αντιμετώπιση όλων αυτών των εθνικών θεμάτων. Μήνες όμως μετά τις εκλογές τα πράγματα παραμένουν στατικά σε όλα τα εθνικά θέματα.

΄Όσο για το σύστημα Σόρος φαίνεται ότι έχει ρίζες και θεμέλια παντού. Σε όλα τα κόμματα, σε όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα-αποκάλυψη του περιοδικού CRASH (Δεκέμβριος 2018) που έφερε στο φως όλα τα πρόσωπα με τα οποία είχε και πιθανόν έχει και σήμερα επαφές ο δισεκατομμυριούχος κερδοσκόπος κ. Σορος, ο οποίος είναι θιασώτης της Open Society, δηλαδή μιας κοινωνίας χωρίς έθνη, χωρίς κράτη, χωρίς σύνορα, χωρίς αντιστάσεις, κάτω από τη δικιά τους οικονομική διακυβέρνηση.

Διαβάστε όλο το δημοσίευμα του CRASH με τους ανθρώπους του Σόρος στην Αθήνα:

Όλοι οι άνθρωποι του Σόρος στην Αθήνα και στα Σκόπια

«Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, στο βιβλίο της «Μια ζωή χωρίς άλλοθι», έγραψε μια μεγάλη αλήθεια, την οποία λίγοι κατάλαβαν, αλλά είναι τόσο επίκαιρη πλέον με όσα διαδραματίζονται με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αποκάλυψε μια συνομιλία που είχε με τον μπαρμπα-Γιάννη (Λάτση), με τον οποίο είχε άριστες σχέσεις.Με όλη την οικογένεια, άλλωστε, έχει στενούς δεσμούς φιλίας και σήμερα. Έγραψε λοιπόν πως ο μεγιστάνας εφοπλιστής τής είπε ορθά κοφτά πως τα Σκόπια ανήκουν στον Σόρος.

Ειδικότερα, η βυζαντινολόγος και ιστορικός παραθέτει στο σχετικό απόσπασμα του βιβλίου τον διάλογο που είχε με τον Γιάννη Λάτση: «Είναι η εποχή του “Μακεδονικού”. Πάνω στην κουβέντα λέω γελώντας του Γιάννη: “Καπετάνιε, τι γίνεται μ’ αυτά τα Σκόπια; Δεν τ’ αγοράζεις, να ησυχάσουμε;”. Μου λέει: “Έτσι όπως τα ’χουν κάνει, δεν πωλούνται πια. Τα έχει αγοράσει άλλος”.“Ποιος;”τον ρωτώ. “Ο Σόρος τα έχει αγοράσει. Ειδάλλως, θα τα είχα αγοράσει εγώ και θα ησυχάζαμε”».

Αυτός ο διάλογος είναι ενδεικτικός για τα πλοκάμια που έχει απλώσει σε όλα τα Βαλκάνια ο Τζορτζ Σόρος. Πολύ δε περισσότερο στα Σκόπια, δείχνοντας με ποιον πραγματικά κάνει… διαπραγματεύσεις σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο Ζόραν Ζάεφ θεωρείται από πολλούς ως το «εργαλείο» του στο γειτονικό κρατίδιο για να πετύχει τους σκοπούς του.

Βέβαια, όλα θα παρέμειναν στο σκοτάδι, για ακόμα μια φορά στην ιστορία αυτού του έθνους, ωστόσο όλα βγήκαν στην επιφάνεια από τον καβγά που είχε ο Πάνος Καμμένος με τον Νίκο Κοτζιά στο Υπουργικό Συμβούλιο, που, ως γνωστόν, οδήγησε τον δεύτερο εκτός κυβέρνησης εξαιτίας των αναφορών του υπουργού Εθνικής Άμυνας στον Σόρος. Από εκεί και μετά, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Και όλοι άρχισαν να «ψάχνουν» τη σχέση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τον αμφιλεγόμενο γύπα των αγορών.

Και εδώ τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα: Τι αναφέρει για τον Σόρος ο Νίκος Κοτζιάς στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό; Δεν είναι περίεργο που ο Αλέξης Τσίπρας, αφού διάβασε την επίμαχη επιστολή, η οποία βρισκόταν… αφημένη στο γραφείο του και για την οποία ερίζουν μέρες τώρα οι πάντες, δεν την έχει δώσει στη δημοσιότητα; Τι φοβάται;

Οι επαφές με τον Γιώργο Παπανδρέου

Ο Τζορτζ Σόρος στόχευε πάντα στο υψηλότερο «σκαλί» των γνωριμιών του, στις χώρες όπου ήθελε να επέμβει. Κυρίως «έψαχνε» προέδρους ή πρωθυπουργούς, ακόμα και αρχηγούς κομμάτων, ώστε να περνούσε τη δική του γραμμή, δηλαδή τα δικά του συμφέροντα, που θα του απέδιδαν περισσότερα κέρδη. Ήταν μια τακτική δοκιμασμένη που φούσκωνε το πορτοφόλι του.Αυτό έπραξε και στην Ελλάδα.

Όπως φαίνεται, είχε συζητήσει σχεδόν με όλους τους πρωθυπουργούς μετά τον Σημίτη. Ωστόσο, πρόσφορο έδαφος συνάντησε στον Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο διατηρεί ακόμα επαφές. Έφτασε στο σημείο, μάλιστα, να τον επισκεφθεί -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής- στις 4 Απριλίου του 2011 στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Την προηγούμενη μέρα, εν τω μεταξύ, είχε συναντηθεί με Έλληνες επιχειρηματίες, επενδυτές, πολιτικά στελέχη και διπλωματικούς παράγοντες σε κεντρικό ξενοδοχείο, όπου οι πόρτες ήταν κλειστές. Συνάντηση με εκλεκτούς καλεσμένους, λίγους και… καλούς, σύμφωνα με όσα ήθελε εκείνος.

Επόμενος «πελάτης» ο Τσίπρας

Επί Νέας Δημοκρατίας (θα αναφερθούμε παρακάτω με λεπτομέρειες για το σήμερα) ο γύπας είχε μείνει στο «περιθώριο». Όμως, το 2013 πίστεψε στον Αλέξη Τσίπρα. Οι πάντες τον προωθούσαν και για εκείνον ήταν «φιλέτο» για τα μελλοντικά του σχέδια.

Η πρώτη… γνωριμία έγινε τον Ιανουάριο του 2013, στο ταξίδι του σημερινού πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Πολλοί είπαν πως σε αυτό το ταξίδι ο «μάνατζερ» για να ανοίξουν οι βαριές πόρτες ήταν ο ίδιος ο Τζορτζ Σόρος. Κι αυτό γιατί καθοριστικό ρόλο στο ταξίδι και στις επαφές που πραγματοποίησε εκεί, έπαιξε το Ινστιτούτο Levy, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, μετέπειτα υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, και διευθύντρια του ινστιτούτου η σύζυγός του Ράνια Αντωνοπούλου, μετέπειτα αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

Σημαντική σημείωση: Το Ινστιτούτο Levy ανήκει στο Bard College, στο οποίο ο Τζορτζ Σόρος έχει διαθέσει σημαντικά χρηματικά ποσά. Μάλιστα, έναν χρόνο αργότερα, το 2014, σε συνέδριο που διοργάνωσε το ίδιο ινστιτούτο στο Βερολίνο συμμετείχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Δραγασάκης.

Η πρώτη επαφή μέσω… Κλίντον και Αγγελοπούλου

Και ερχόμαστε στον Σεπτέμβριο του 2015, εκεί όπου βρέθηκαν τετ-α-τετ ο Τσίπρας με τον Σόρος.Το «κονέ» έγινε από την οικογένεια Αγγελοπούλου (εμφανίστηκαν μαζί ο Θόδωρος, η Γιάννα και ο γιος τους Παναγιώτης, γνωστός για τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ). Ήταν στο 10ο συνέδριο του Ιδρύματος Κλίντον, που ήταν σχεδόν αφιερωμένο στη χώρα μας.
Η συνάντηση στο ξενοδοχείο Sheraton στη Νέα Υόρκη στιγματίστηκε -όπως όλοι θυμούνται- από το γεγονός ότι ο Τσίπρας δεν καταλάβαινε τι του έλεγε ο πρώην πλανητάρχης…

Η ατμόσφαιρα, γενικά, δεν θα μπορούσε να είναι πιο φιλική για τον Έλληνα πρωθυπουργό, γιατί ήταν κυρίως αντιγερμανική. Ξεκίνησε με ένα ντιμπέιτ της Λούκας Κατσέλη με τον Τζόζεφ Στίγκλιτς, όπου ο νομπελίστας προφήτευε την αποτυχία του νέου μνημονίου και η τότε επικεφαλής της Εθνικής υπερασπιζόταν τη συμφωνία ως «δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη».

Αμέσως μετά ήρθε το τετ-α-τετ του Τσίπρα με τον Κλίντον. Μια εφιαλτική για τον Έλληνα πρωθυπουργό συνάντηση, καθώς, μιλώντας αγγλικά, έχασε τα λόγια του, αδυνατώντας να απαντήσει επί της ουσίας στον πρώην Πρόεδρο της Αμερικής. Τότε, θυμίζουμε, είχε γίνει χαμός!

Όμως, εκεί έμελλε να γνωρίσει τον Τζορτζ Σόρος, που ήταν μεταξύ των ακροατών του πρωθυπουργού… Ακριβώς δίπλα του κάθονταν ο Νίκος Παππάς, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιώργος Σταθάκης. Τυχαίο; Κανείς δεν γνωρίζει. Ο γύπας, μάλιστα, αφού πήρε μια πρώτη γεύση από τον Τσίπρα, εν συνεχεία, και όταν έκλεισαν οι κάμερες, είχε τετ α τετ μαζί του. Το τι είπαν επίσης κανείς δεν γνωρίζει. Η πρώτη γνωριμία, πάντως, είχε γίνει. Λεπτομέρειες προφανώς θα ξέρουν οι Παππάς, Σταθάκης και Γεροβασίλη, που ήταν παρόντες. Αργότερα, ο Τζορτζ Σόρος είχε έναν ενδιαφέροντα διάλογο με τον τότε Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, φίλο του Έλληνα πρωθυπουργού… Ο «κερδοσκόπος» υποστήριξε ότι η Ευρώπη είναι «υπό διάλυση», με τον Ιταλό πρωθυπουργό, αν και είχε προς το παρόν αντιδράσει, να συμφωνεί μαζί του, σημειώνοντας πως η ΕΕ χρειάζεται όραμα κι όχι μόνο κανόνες, ανάπτυξη κι όχι μόνο λιτότητα, και πως τα spreads δεν μπορεί να είναι ο θεός της.

Σημαντική λεπτομέρεια: Σαφώς και ο Σόρος ήταν εκεί, γιατί ήταν επί χρόνια χρηματοδότης των Κλίντον. Άλλωστε, πόνταρε πάνω τους στη μάχη με τον Τραμπ και έχασε πολλά λεφτά.Η παρουσία του, ωστόσο, σε εκδηλώσεις είναι προς ίδιον όφελος. Προσωπικό του συμφέρον. Γνωστό. Άρα, καταλαβαίνουν οι πάντες τη συνέχεια…
Να σημειωθεί, τέλος, πως το «παρών» σε αυτό το συνέδριο έδωσαν και άλλα πρόσωπα, ανάμεσά τους ο Γιώργος Παπανδρέου και ο αδερφός του Νίκος…

Συριζαίοι δήλωσαν… στρατιώτες του Σόρος

Και ενώ η συζήτηση είχε κοπάσει για τη σχέση Σόρος – Τσίπρα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να λένε σε… δημόσια θέα πως έχουν εργαστεί για τον γύπα! Πρώτος και καλύτερος ήταν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Ματθαίος Τσιμιτάκης. Όπως γράφτηκε -και δεν διαψεύστηκε-, είχε εργαστεί το 2015 για το διαβόητο ίδρυμα του φιλοσκοπιανού δισεκατομυριούχου Τζορτζ Σόρος προκειμένου να υποστηριχθεί στην ελληνική κοινή γνώμη η ουκρανική πλευρά στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία.

Η συνάντηση του Σόρος με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Και ερχόμαστε στη Νέα Δημοκρατία… Κατ’ αρχάς, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γνώριζε πολύ καλά τον Τζορτζ Σόρος. Είχε βρεθεί, άλλωστε, μαζί του στον γάμο του Στυλιανού Ζαββού (ο άνθρωπος του γύπα στην Ελλάδα), σύμφωνα με το ρεπορτάζ της συναδέλφου Ελένης Μπίστικα στην «Καθημερινή» της 4/7/2004, με τίτλο «Αθηναϊκός γάμος παραδοσιακός: Η Αθηναία Σοφία Απ. Δοξιάδη στον χορό του Ησαΐα με τον Στυλιανό Σπ.Ζαββό».

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα: «Ωραία, γελαστή “Νύφη του Ιουνίου” -June Bride- η Σοφία, κόρη του Απόστολου και της Μαρίας Δοξιάδη, που έχει το όνομα της γιαγιάς της Σοφίας Πετρακοπούλου – Λάμψα της “Μεγάλης Βρεταννίας”, με τον γάμο της στις 25 Ιουνίου 2004 μάς θύμισε και πάλι τι σημαίνει γάμος αθηναϊκός.

Μαζί με τον αγαπημένο της, τον επιχειρηματία της Νέας Υόρκης Στυλιανό Σπ. Ζαββό, τέλεσαν θρησκευτικό γάμο, χοροστατούντος του επισκόπου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, στον ανθοστόλιστο επιβλητικό ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ τα στέφανα του γάμου άλλαξαν τρεις προσωπικότητες με διεθνή απήχηση: η οικογενειακή φίλη των γονέων Ντέπυ Χανδρή, ο ουγγρικής καταγωγής επιτυχημένος μεγαλοεπενδυτής George Soros και ο Κύπριος Στέλιος Λουκά Χατζηιωάννου, δημιουργός της αεροπορικής εταιρείας Easy Jet. Στα σκαλοπάτια του Διονυσίου Αρεοπαγίτου περίμεναν τη νύφη να ‘ρθει στην εκκλησία και οι τρεις, μαζί με τη συγκινημένη ξανθή μητέρα της νύφης, τη Μαρία Δοξιάδη, και τον αδελφό του γαμπρού Γιώργο Ζαββό, νομικό σύμβουλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τραπεζικά θέματα στις Βρυξέλλες, πρώην ευρωβουλευτή και πρέσβη της EE.

H ανθοστόλιστη οικογενειακή Μερσεντές με τον κ. Βαγγέλη στο τιμόνι, που πήγαινε τη Σοφία στο σχολείο, έφθασε με τη νύφη, την οποία συνόδευαν ο ευτυχισμένος πατέρας της Απόστολος Θ. Δοξιάδης και ο αδελφός της Θωμάς. Με μεταξωτό ζαχαρί νυφικό και μακρύ πέπλο από παλιά βενετσιάνικη δαντέλα στα μακριά ξανθά της μαλλιά, η Σοφία έλαμπε από νιάτα και ομορφιά. Όταν έφθασε στην κορυφή της σκάλας και ο γαμπρός Στυλιανός, την αγκάλιασε. Προχώρησαν μαζί μέσα στον ναό, όπου περίμενε, στην πρώτη σειρά, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, οικογενειακός φίλος του πατέρα του γαμπρού, ανώτερου στρατιωτικού».

Η γνωριμία με τον Κυριάκο…

Και από τον πατέρα Μητσοτάκη στον υιό Κυριάκο… Η γνωριμία τους έγινε σε «μυστικό» δείπνο τον Απρίλιο του 2014.Τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η πρόσκληση ήταν μάλιστα αυστηρά προσωπική! Δίπλα του είχε ακόμη 80 εκπροσώπους τραπεζών, αλλά και εφοπλιστών. Αμφιτρύωνας ήταν, φυσικά, ο Στυλιανός Ζαββός, κουμπάρος του μεγαλοεπενδυτή. Η αφορμή αναζητήθηκε στο μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόγραμμα, ενώ οι προσκλήσεις είχαν σταλεί προ δύο εβδομάδων!

Από τη Νέα Δημοκρατία, το «παρών» είχαν δώσει ακόμα -και έχει τη δική του αξία- οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι τότε υφυπουργοί Γιώργος Μαυραγάνης, Νότης Μηταράκης και ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Σημαντική λεπτομέρεια: Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κληθεί και ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος όμως δεν πήγε… Στο «μενού» της συζήτησης βρέθηκαν η οικονομική κατάσταση της χώρας, η δυναμική του ευρώ, η γεωπολιτική κρίση με επίκεντρο την Ουκρανία, οι ενεργειακές προοπτικές (από εφοπλιστές τέθηκε και το κόστος ενέργειας). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τότε, ο Τζορτζ Σόρος μίλησε για βελτίωση της εικόνας της ελληνικής οικονομίας και εμφανίστηκε πρόθυμος να συμβάλει επενδυτικά!

Οι άνθρωποι του Σόρος στη ΝΔ σήμερα…

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Εάν πιστεύετε ότι ο Σόρος δεν έχει «εμπλακεί» στη Νέα Δημοκρατία (προσέξτε, πριν γίνει -εάν γίνει- κυβέρνηση), κάνετε πολύ μεγάλο λάθος.Στην Πειραιώς υπάρχουν πρόσωπα που παραδοσιακά είχαν σχέση με τον γύπα. Πρώτος και καλύτερος είναι ο Γιώργος Ζαββός.Περιλαμβάνεται στη δωδεκάδα των συμβούλων που επέλεξε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το κυβερνητικό πρόγραμμα. Ποιος είναι ο συγκεκριμένος κύριος; Μα ο αδερφός του Στυλιανού Ζαββού, κουμπάρου -όπως προαναφέρθηκε- του Τζορτζ Σόρος. Είπατε τίποτα;

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως ο Γιώργος Ζαββός, σύμφωνα με όσα τονίζονται στο βιογραφικό του, «το 1990 εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, όπου, μεταξύ άλλων, υπήρξε μέλος της Νομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Προϋπολογισμών και της Επιτροπής Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»…

Το δεξί χέρι


Και φτάσαμε στο «ψητό», στους ανθρώπους όπου στηρίζεται ο Σόρος στην Ελλάδα. Πρώτος και καλύτερος, όπως πολλάκις αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι ο Στυλιανός Ζαββός. Οι περισσότεροι δεν τον γνωρίζουν, όμως αυτό δεν ισχύει για τα λόμπι σε όλον τον κόσμο.Το «φόρτε» του δεν είναι οι συνεντεύξεις και οι δεξιώσεις, αλλά οι κλειστές πόρτες και οι συμφωνίες στο παρασκήνιο. Λόγω αυτής της αποτελεσματικότητάς του, έχει καταφέρει να αναπτύξει σχέσεις με όλα τα ισχυρά οικονομικά «σπίτια» της Αμερικής, και είναι κοινό μυστικό μεταξύ των παροικούντων την κυβερνητική Ιερουσαλήμ ότι ο Στυλιανός Ζαββός είναι ο «μαέστρος» που μπορεί να διοργανώνει π.χ.τα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Ιδρυτής του επενδυτικού fund Zeus Capital -που επενδύει σε ακίνητα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης-, πρόεδρος του Solidarity Now -της οργάνωσης που βοηθά και υποστηρίζει όσους πλήττονται περισσότερο από την οικονομική ύφεση και την ανθρωπιστική κρίση- και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Αποφοίτων του Χάρβαρντ, διατηρεί καλές σχέσεις με το λόμπι των top επενδυτών.

Μάλιστα, κάθε χρόνο -τον Φεβρουάριο- διοργανώνει ένα «τραπέζι εργασίας» στη Νέα Υόρκη, όπου παρακάθονται μερικά από τα πιο ισχυρά ονόματα του πλανήτη. Ανάμεσά τους top επενδυτές, νομπελίστες οικονομολόγοι, οικονομικοί σύμβουλοι διεθνών οργανισμών. Το θέμα σε αυτό το κλειστό δείπνο είναι πάντα το ίδιο: «Πού πάει το διεθνές επενδυτικό περιβάλλον και τι σηματοδοτούν οι εκάστοτε οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις».

Σε όλα τα τραπέζια, φυσικά, παρίσταται ο Τζορτζ Σόρος, αλλά και στελέχη που στο παρελθόν έχουν απασχολήσει την πολιτική σκακιέρα στην Ελλάδα, όπως π.χ.ο Τζον Πόλσον, ο Νουριέλ Ρουμπινί, ο Τζόζεφ Στίγκλιτς κ.ά.

Η… ξαδέρφη του Κυριάκου Μητσοτάκη «κολλητή» του Σόρος

Πάμε πιο κάτω. Στο ΔΣ του Solidarity Now υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα, ιδιαίτερα γνωστά, ορισμένα, δε, έχουν σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη. Ειδικότερα, στις 23 Μαρτίου του 2018 έγινε γνωστό πως καθήκοντα νέας γενικής διευθύντριας στη «ΜΚΟ» του Σόρος ανέλαβε, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η Αντιγόνη Λυμπεράκη – η ξαδέρφη του Κυριάκου Μητσοτάκη… Αυτή που έχει πει για τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τα εξής: «Ναι, μεγάλωσα κοντά σε έναν πραγματικό αποστάτη. Έναν αρνητή της συντήρησης, του βολέματος, της δειλίας και της πνευματικής οκνηρίας. Ευτυχώς».

Από την ΚΝΕ και, στη συνέχεια, τον Συνασπισμό της δεκαετίας του 1990, πέρασε στο εκσυγχρονιστικό μπλοκ των φιλελεύθερων υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ, ενίσχυσε μετέπειτα τις προσπάθειες στελεχών της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, συμμετείχε ως υποψήφια με τη Δράση στις εκλογές του 2012 και «κύλησε» μαζί με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη… Με την υπαγωγή της χώρας κάτω από τον έλεγχο της τρόικας, το 2010, η κυρία Λυμπεράκη ήταν από τις «περσόνες» που βρέθηκαν ουκ ολίγες φορές σε τηλεοπτικά πάνελ για να υποστηρίξουν την αναγκαιότητα των μνημονίων.

Εκτός από γενική διευθύντρια του Solidarity Now, η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με διδακτορικό δίπλωμα στην Οικονομία των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, καθώς και Master of Philosophy στις Αναπτυξιακές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Sussex.Διετέλεσε βουλευτής το 2015.

Τα σημερινά ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η γήρανση του πληθυσμού, η μετανάστευση και η γυναικεία οικονομική δραστηριότητα. Είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διακρατική «Έρευνα για την Υγεία, τη Γήρανση και Συνταξιοδότηση και την Ευρώπη (SHARE)», ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε ακτιβίστρια και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ActionAid Hellas, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αφρική.

Η… κυβέρνηση του γύπα στην Ελλάδα

Υπάρχουν όμως κι άλλα στελέχη «πρώτης γραμμής».Για πολλούς η… κυβέρνηση του Σόρος στην Ελλάδα. Ειδικότερα, στο ΔΣ του Solidarity Now βρίσκονται οι:

Νίκος Αλιβιζάτος, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ευθύμιος Βιδάλης, αντιπρόεδρος, επιχειρηματίας
Νικηφόρος Διαμαντούρος, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αρίστος Δοξιάδης, εταίρος, Venture Capital Investor
Τζένη Καβουνίδη, ερευνήτρια στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών και επισκέπτρια αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μάνος Ματσαγγάνης, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Καλυψώ Νομικού, πρόεδρος της A.M. Nomikos Transworld Maritime Agencies S.A.
Χρήστος Ροζάκης, καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης
Άννα Τριανταφυλλίδου, καθηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας

Αξίζει όμως να σταθούμε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, για να καταλάβετε σε ποιους στηρίζεται ο Σόρος:

Νίκος Αλιβιζάτος: Ορισμένοι -κυρίως στο ΠΑΣΟΚ- τον έχουν αγιοποιήσει. Άλλωστε, παραμένει ακόμη και σήμερα φίλος του Κώστα Σημίτη, κι αυτό λέει πολλά. Θυμίζουμε επίσης πως στις 13 Φεβρουαρίου 2004 διορίστηκε υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης στην κυβέρνηση Σημίτη, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και τις 10 Μαρτίου, οπότε και ορκίστηκε η κυβέρνηση Καραμανλή. Στις 17 Φεβρουαρίου 2015 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη στήριξη του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ.

Τελικά, στην ψηφοφορία της 18ης Φεβρουαρίου Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη ο συνυποψήφιος Προκόπης Παυλόπουλος, με 233 ψήφους. Ο Νίκος Αλιβιζάτος απέσπασε 30 ψήφους. Κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν λέει πως είναι άνθρωπος που στήριξε εμμονικά την επιβολή των μνημονίων στη χώρα μας. Ειδικά, το 2015, μαζί με άλλους, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονιζόταν πως η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να παραμείνει στο ευρώ: «Ο τόπος χρειάζεται μια ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης που, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, θα κάνει τα απαραίτητα για τη σωτηρία. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, και μόνο συντονισμένες ενέργειες, βασισμένες σε ένα νέο πνεύμα ομοψυχίας, μπορούν να αποτρέψουν πλέον την καταστροφή. Όσοι αγνοούν προκλητικά τα σημεία των καιρών και, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ιδιοτέλεια, επιμένουν να επενδύουν στην κατάρρευση με οδηγό το δικό τους προσωπικό ή κομματικό συμφέρον, θα χρεωθούν στο ακέραιο την καταστροφή της χώρας…».

Ευθύμιος Βιδάλης: Γνωστός στους επιχειρηματικούς κύκλους ως «ο άνθρωπος του Σόρος» (γνωστά τα… έργα του ως «διαπραγματευτή» με τους εργολάβους και τις τράπεζες για την επανεκκίνηση των τεσσάρων βαλτωμένων οδικών αξόνων το 2012), έχει στενή σχέση με τον σημερινό αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, ενώ συνδέεται φιλικά και με την οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η σύζυγός του, πάντως, είχε πρωταγωνιστήσει σε… λίστες!

Νικηφόρος Διαμαντούρος: Θεωρείται ο κατ’ εξοχήν θεωρητικός του εκσυγχρονισμού ως στρατηγικής που στρέφεται ενάντια στις λαϊκές τάξεις, ο θεωρητικός ενός ταξικού κυνισμού του οποίου η πιο ακραία έκφραση είναι τα μνημόνια. Στις 6 Σεπτεμβρίου 2015 ανακοινώθηκε η τοποθέτησή του στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Χρήστος Ροζάκης: Έχει πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά καταδικαστικών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) οι οποίες κατακεραυνώνουν την Ελλάδα για την άρνησή της να αναγνωρίσει «μακεδονικούς» και «τουρκικούς» συλλόγους στην Ελλάδα. Ο άλλοτε υφυπουργός Eξωτερικών επί κυβέρνησης Σημίτη, καθηγητής Χρήστος Ροζάκης (που έχει διατελέσει και πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης), είναι ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών. Έχει συχνά στοχοποιηθεί από μισαλλόδοξους κύκλους ότι συνδέεται με παράγοντες του Ισραήλ με σιωνιστικές αντιλήψεις. Ήταν πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο συμβούλιο ήταν επίσης ο Χάρης Παμπούκης, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και πρώην γενικός γραμματέας του υπ.Εξωτερικών, η καθηγήτρια Φαίη Παζαρτζή, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Αντώνης Μπρεδήμας, ο καθηγητής -επίσης με ειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο- Π. Λιάκουρας, η καθηγήτρια Παρούλα Περράκη και ο αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου Αντώνης Τζανακόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής σε θέματα διεθνών συμβάσεων.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις
στα Βαλκάνια, βλέπεις τον Τζορτζ!

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στα Βαλκάνια, ο δισεκατομμυριούχος κερδοσκόπος Σόρος είναι από κάτω. Στα τέλη του Μαΐου 2018 στο Παρίσι, στο πλαίσιο του Annual Council Meeting του ECFR, που είναι ένα από τα βασικά φόρουμ στην Ευρώπη σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, συναντήθηκαν ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα και η Σκοπιανή υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερινίσκα για να συζητήσουν θέματα εξωτερικής πολιτικής της περιοχής. Ω του θαύματος, βρισκόταν εκεί και ο Σόρος. Κύριο θέμα ήταν η αλλαγή των συνόρων, καθώς τα «περίεργα κέντρα» επιθυμούν τη «ρευστοποίησή» τους μέσα στη λογική της παγκοσμιοποίησης και, φυσικά, την εντατικοποίηση των μεταναστευτικών ροών ώστε σύντομα να καταργηθούν τα έθνη και τα κράτη και να δημιουργηθεί μια παγκόσμια διακυβέρνηση.

Ο Βούτσιτς σύρθηκε σε αυτή τη συνάντηση θέλοντας να τελειώνει το θέμα με το Κόσοβο και προτιμά να το αναγνωρίσει από το να ενωθεί με την Αλβανία ώστε να γίνει «Μεγάλη», καθώς γνωρίζει τις σχέσεις της με τον Σόρος, ο οποίος τη θέλει πειθήνιο όργανο των σχεδίων του στην περιοχή. Ο Σέρβος Πρόεδρος κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων συζητώντας την αλλαγή εδαφών της Βόρειας Μιτρόβιτσα, από το Κόσοβο, και της κοιλάδας του Πρέσοβο, από τη Σερβία. Η Σερβία θέλει να ομογενοποιήσει την πληθυσμιακή της σύσταση και να σώσει τους Σέρβους της Μιτρόβιτσα, που υποφέρουν από την αλβανόφωνη διοίκηση με διώξεις που φτάνουν ακόμα και σε θανατηφόρα ή εγκληματικά περιστατικά.

Ο Σόρος, φυσικά, δεν κρύβει τις σχέσεις του ούτε με τον Έντι Ράμα, ούτε με τους ιθύνοντες των Σκοπίων. Ο Σόρος και ο γιος του ο Άλεξ Σόρος (Αλέξανδρος) είναι κολλητοί φίλοι με τον Έντι Ράμα. Τον Σεπτέμβριο του 2017, μάλιστα, ο Ράμα βρισκόταν για εννέα μέρες στη Νέα Υόρκη και είχε συναντήσεις με πατέρα και γιο. Την αποκάλυψη της συνάντησης την έκανε ο υιός Σόρος, δημοσιεύοντας φωτογραφία στο Instagram όπου απεικονίζονται και οι τρεις αγκαλιά.

Στο σχόλιο της φωτογραφίας ο Άλεξ Σόρος γράφει: «Πάντα είναι ευχάριστο να συναντάς τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, έναν αναγεννησιακό άντρα ο οποίος έχει γίνει σύμβολο της φιλελεύθερης δημοκρατίας στην Αλβανία και επίσης είναι ένας παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης. Για να μην αναφέρω ότι είναι ο μόνος πρωθυπουργός που φορά μπλουζάκι του Μάικλ Τζόρνταν σε επίσημες συναντήσεις.Αν και είμαι διαχρονικός οπαδός των Knicks, δεν έχω τίποτα άλλο παρά μόνο σεβασμό».

Την ίδια ώρα, βέβαια, η εγνωσμένου κύρους αμερικανική ιστοσελίδα Judicial Watch (Δικαστικό Παρατηρητήριο) δημοσίευε 32 σελίδες με στοιχεία που παρουσίαζαν τριγωνικές σχέσεις με χρήματα που έστελνε η κυβέρνηση Ομπάμα στον Σόρος, ο οποίος, με τη σειρά του, τα χρησιμοποιούσε για τη χρηματοδότηση αριστερών πολιτικών δραστηριοτήτων στην Αλβανία, ενώ προσπαθούσε να «πείσει» τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας να προχωρήσει σε μια αμφιλεγόμενη δικαστική μεταρρύθμιση. Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, που συγκέντρωσε το «Δικαστικό Παρατηρητήριο», μέσω του ιδρύματος του Σόρος -της«Ανοιχτής Κοινωνίας»- έφτασαν στην Αλβανία 9 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της σοσιαλιστικής κυβέρνησης ώστε να έχει μεγαλύτερο έλεγχο επί της δικαστικής εξουσίας.

Ο αμερικανικός Τύπος, εξάλλου, είχε γράψει ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία Ντόναλντ Λου συνδέθηκε στενά με τον Σόρος και τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της Αλβανίας. Τον Μάιο του 2017 ο Λου συνετέλεσε ώστε να υπονομευθούν τα σχέδια της αλβανικής αντιπολίτευσης που διαμαρτυρόταν για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, δηλώνοντας ότι θα αναγνώριζε τα εκλογικά αποτελέσματα ακόμα κι αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνούνταν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Η… αδυναμία στα Σκόπια


Φυσικά, η μεγάλη «αδυναμία» του Σόρος στα Βαλκάνια είναι τα Σκόπια. Όπως αποκαλύπτει από το 2011 η συγγραφέας Κόνι Μπρακ σε άρθρο της στο «The New Yorker», «πουθενά αλλού δεν αναλώνει ο Σόρος περισσότερα χρήματα και ενέργεια για την υποστήριξη μιας κυβέρνησης απ’ ό,τι στην ΠΓΔΜ. Ο Σόρος είναι ο σωτήρας της “Μακεδονίας”» δήλωσε ο φίλος του Μόρτον Αμπράμοβιτς. Όπως μάλιστα προσθέτει η Μπρακ, η αντιπρόσωπος της ΠΓΔΜ στην Ουάσινγκτον, Λιούμπικα Ασέβσκα, της επιβεβαίωσε ότι ο Σόρος είχε ήδη δώσει στη χώρα 25 εκατομμύρια δολάρια».

Η γνωστή συγγραφέας Κ. Μπρακ, περιγράφοντας στο άρθρο της την ιστορική διαδρομή του κράτους των Σκοπίων και επισημαίνοντας ότι μπορεί ο πληθυσμός της χώρας να αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από Σλάβους -που καμία σχέση δεν έχουν με την αρχαία ελληνική Μακεδονία, αλλά ήταν ένα κόλπο του Τίτο, να ονομαστεί έτσι προκειμένου να ενθαρρύνει αλυτρωτικές ιδέες-, εξηγεί και αποκαλύπτει το παιχνίδι του Σόρος. Όπως αναφέρει, «ο Σόρος έφτασε στα Σκόπια τον Σεπτέμβριο του 1992, στο πλαίσιο μιας περιοδείας του για την επέκταση του ιδρύματός του σε όλα τα κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ. Προτού πάει εκεί, βρισκόταν στη Βουλγαρία, όπου ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματός του στη Σόφια τού παρουσίασε την κυρίαρχη βουλγαρική άποψη για το θέμα: δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα και οι έντονες προσπάθειες να εδραιωθεί αυτή η ταυτότητα κρύβουν τις κληρονομημένες από τον Τίτο αλυτρωτικές διαθέσεις».

Αυτή η συζήτηση, προφανώς, ήταν η απαρχή για να αντιληφθεί ο Σόρος τι συνέβαινε στην περιοχή και πώς μπορούσε να γίνει διαχειριστής του χάους, καθώς τα Βαλκάνια αποτελούν διαχρονικά την πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης. Βλέποντας τον χάρτη της περιοχής, κατάλαβε ότι, εάν εδραίωνε τη θέση του στα Σκόπια, θα μπορούσε να έχει κυρίαρχο ρόλο μεταξύ των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της Ελλάδας. Η ισχυροποίηση των Σκοπίων με χρήματά του απέκοπτε το σενάριο η ΠΓΔΜ να ενωθεί με τη Σερβία, ενώ, εξ αντιδιαστολής, θα μπορούσε να ελέγξει και όλες τις χώρες γύρω-γύρω.

Την ίδια μέρα λοιπόν ο Σόρος, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζε τίποτα για τα Σκόπια, όπως είχε αποκαλύψει η Ασέβσκα στην Μπρακ, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, που του παρέθεσε γεύμα, και σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη συνέχεια, μετονομάζει το ίδρυμά του από «Ανοιχτή Κοινωνία των Σκοπίων» σε ίδρυμα για την «ανοιχτή κοινωνία της Μακεδονίας», βάζοντας πρώτος τη σφραγίδα του στη διεθνή αναγνώριση της ονομασίας του κρατιδίου. Έτσι, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Γκλιγκόροφ παραδεχόταν τη σλαβική υπόσταση των κατοίκων της ΠΓΔΜ, στη συνέχεια, αν και έλεγε πως δεν υπάρχουν διεκδικήσεις προς την Ελλάδα, τα σχολικά βιβλία έδειχναν τα γεωγραφικά εθνικά σύνορα να καλύπτουν ολόκληρο το ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει η Κόνι Μπρακ, ο εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος Σόρος στα Σκόπια, Βλαντιμίρ Μίτσιν, παρότι της είχε πει ότι είναι προσηλωμένος στις αρχές της ανοιχτής κοινωνίας, έδειχνε ιδιαίτερο δημαγωγικό πάθος στην υπεράσπιση της «μακεδονικής» ταυτότητας των Σκοπιανών. Της είχε δείξει, μάλιστα, όπως αναφέρει, πολύ προπαγανδιστικό υλικό που περιελάμβανε μια συλλογή κειμένων με τίτλο «Οι σύγχρονοι Έλληνες δεν κατάγονται από τους αρχαίους Έλληνες». Η Κόνι Μπρακ αποκαλύπτει επίσης ότι, ενώ από τη δεκαετία του 1990 συζητείτο κάποιο σύνθετο όνομα για τα Σκόπια, όπως «Νέα Μακεδονία» ή «Μακεδονία του Βαρδάρη», ο τότε πρωθυπουργός Μπράνκο Τσερβενκόφσκι σε συνέντευξή του της είχε δηλώσει ότι δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Η Κόνι Μπρακ επισημαίνει μάλιστα ότι της είχε κάνει εντύπωση ο έντονος φανατισμός που επιδείκνυαν το ίδρυμα του Σόρος και ο εκεί διευθυντής του, ο οποίος συμβούλευε τον τότε πρωθυπουργό. Αναφέρει επίσης πως ο ηγέτης του αντιπολιτευτικού κόμματος VMRO κατηγορούσε το ίδρυμα του Σόρος ότι αποτελεί ουσιαστικά μια «μηχανή κυβερνητικής υποστήριξης».

Πιέσεις από το 1992

Από το φθινόπωρο του 1992 ο Σόρος πιέζει έντονα τις ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία. Όπως αποκαλύπτει η Μπρακ, υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στην κυβέρνηση Κλίντον τής είχε πει ότι ο Σόρος είχε γράψει και μια αιχμηρή επιστολή στον Πρόεδρο όπου παραλλήλιζε την πολιτική του με εκείνη του κατευνασμού που επέδειξαν οι δυτικές δυνάμεις εναντίον της Γερμανίας το 1938, κι αυτό γιατί ο Κλίντον είχε τότε αναγνωρίσει τα Σκόπια ως ΠΓΔΜ και όχι ως Μακεδονία.

Παράλληλα, ο Σόρος σε δημόσιες εμφανίσεις του κατήγγελλε την Ελλάδα και το ελληνοαμερικανικό λόμπι ότι θέλουν να διαλύσουν τα Σκόπια. Η χρηματοδοτούμενη από αυτόν οργάνωση Action Council for Peace in the Balkans εξέδωσε τον Φεβρουάριο του 1994 τη «Λευκή Βίβλο για τη Μακεδονία», υποστηρίζοντας τις θέσεις της ΠΓΔΜ εναντίον της Ελλάδος, η οποία εστάλη από τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο μέχρι όλα τα μέσα ενημέρωσης της Αμερικής.

Ο Σόρος υποστήριζε ότι, αν δεν αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία, υπάρχει κίνδυνος εμφυλίου πολέμου στην ΠΓΔΜ μεταξύ των Σλάβων και των Αλβανών κατοίκων της, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ευρύτερο βαλκανικό πόλεμο όπου θα μπορούσαν να εμπλακούν η Αλβανία, η Σερβία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα. Mε τον φόβο λοιπόν ενός πολέμου, όπως ισχυρίζεται ο Σόρος, και ισχυροποιώντας τη θέση της ΠΓΔΜ, θέλει να ελέγχει όλα τα Βαλκάνια. Το δίλημμα που βάζει είναι απλό: πόλεμος ή έλεγχος από εμένα.

Έτσι, η ΠΓΔΜ υπερηφανεύεται καθώς εκπληρώνει τις υπαλληλικές της υποχρεώσεις προς τον Σόρος ότι η ιδέα μιας ανοιχτής κοινωνίας (Open Society) παραμένει πυλώνας στον οποίο χτίζεται το νέο πρόσωπο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μαζί με τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις για ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.Ευθέως, δηλαδή, λένε τα Σκόπια ότι είναι το κράτος του Σόρος.

Και, για να μην έχει κανείς αμφιβολία πού ανήκουν τα Σκόπια, συχνά-πυκνά ο Σόρος μαζί με τον γιο του τον Αλέξανδρο (τυχαίο το όνομα;) δίνει τις εντολές του στους κυβερνώντες του κρατιδίου.

Η συνάντηση στο Νταβός

Τον Ιανουάριο του 2018 ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, αφού συναντήθηκε στο Νταβός με τον Αλέξη Τσίπρα, έτρεξε να ενημερώσει πατέρα και υιό Σόρος υποσχόμενος ότι θα είναι πιστός στις αρχές της ανοιχτής κοινωνίας, όπως έγραψε και στην ανακοίνωση. Η «ανοιχτή κοινωνία» κατά τον Σόρος σημαίνει κυριαρχία της κυβέρνησης με δικαστικές έρευνες έναντι της αντιπολίτευσης (ο Ζάεφ έστειλε τον προκάτοχό του στις φυλακές, όπως και δύο υπουργούς, ενώ απειλεί ακόμη και τον Πρόεδρο Ιβάνοφ) και, φυσικά, στήριξη της κυβέρνησης από τα αλβανικά κόμματα που ελέγχει απόλυτα ο «φίλος» του Έντι Ράμα.

Τα σκοπιανά μέσα, εξάλλου, έχουν γράψει πως ανάμεσα στους προσκείμενους στον Σόρος είναι και ο Σάσο Μιγιάλκοφ, ο γνωστός πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών επί Γκρουέφσκι, αφού αποδείχθηκε ότι το γράμμα που έστειλε στον πρόεδρο του VMRO για να αποσπάσει τους 8 που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών το έγραψε ο άνθρωπος του Σόρος στα Σκόπια, ο δημοσιογράφος Σάσο Ορντανόφσκι.

Και, επειδή ο Σόρος δεν κρύβει τις επιδιώξεις του για τα Σκόπια, όταν υπεγράφη η Συμφωνία των Πρεσπών ο ίδιος και ο γιος του το πανηγύρισαν με άρθρο τους στους «New York Times», με τίτλο «Ιστορική ευκαιρία».

Στο άρθρο αυτό, όμως, οι Σόρος αποκαλύπτουν το σχέδιό τους, αφού γράφουν ότι «η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρέπει να γίνουν υποστηρικτές μιας οικονομικής ένωσης στα Βαλκάνια, όπως ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση τις πρώτες ημέρες της».

Με άλλα λόγια, ο Σόρος θέλει μια ενωμένη Μακεδονία στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή να υλοποιήσει το εκατονταετές σχέδιο των Σλάβων που θέλουν έξοδο στο Αιγαίο και ενοποίηση της Μακεδονίας των Σκοπίων με τη Μακεδονία του Πιρίν (το βουλγαρικό τμήμα) και τη Μακεδονία του Αιγαίου.

Δείτε αναλυτικά το αυθεντικό δημοσίευμα εδώ

Πηγή: CrashOnline στις πηγή
Φεβρουαρίου 11, 2020  ΑΒΕΡΩΦ

Πρ.Ομ.Δανειοληπτών:

«ΜΚΟ θα αγοράσουν σπίτια που θα βγουν σε πλειστηριασμούς για να στεγάσουν μετανάστες»Πρ.Ομ.Δανειοληπτών στον FOCUS FM:

Έχουμε την πληροφορία,

ότι ΜΚΟ ενδιαφέρονται να αγοράσουν σπίτια, που θα βγουν σε πλειστηριασμό-ΗΧΗΤΙΚΟ

«Έχουμε ενδείξεις και πληροφορίες (ότι ΜΚΟ ενδιαφέρονται να αγοράσουν σπίτια, που θα βγουν σε πλειστηριασμό).

Greek News 7/2/2020


ΙΜΙΑ 1996:

Η πιό ο λ ο κ λ η ρ ω μ έ ν η τηλεοπτική έρευνα, που στην Ελλάδα Δ Ε Ν την είδαμε!

ΒΙΝΤΕΟ


Όσοι το ΄χουν παρακολουθήσει λένε ότι πρόκειται για την καλύτερη τηλεοπτική έρευνα που έχει γίνει για τα Ίμια.
Οι κριτικοί δεν είναι τυχαίοι. 
Πρόκειται για Αξιωματικούς των Ε.Δ., κυρίως του Π.Ν.

Συνεπώς νομίζουμε ότι αξίζει να παρακολουθήσετε το διάρκειας μιας ώρας ντοκιμαντέρ, που στην Ελλάδα δυστυχώς δεν το είδαμε.
Είναι παραγωγή του 'ΡΙΚ' και την έρευνα έχει κάνει η συνάδελφος Αίμιλη Μιχαήλ.

Μαρτυρίες πρωταγωνιστών, προσεγμένη δουλειά και ψύχραιμη προσέγγιση.

militaire.gr
&
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/01/1996_73.html

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"
Αναρτήθηκε από στις  3/2/2020

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟ ΜΠ@ΣΤ@ΡΔΑΚΙ ΓΥΦΤΑΚΙ!

«ΉΤΑΝ ΕΚΕΙ ΩΣ ΤΣΙΛΙΑΔΟΡΟΣ ΣΕ ΣΠΕΙΡΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. ΤΟΝ

ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΟΥΣΑΝ ΟΙ…». ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 11 ΕΤΩΝ ΑΛΛΑ… (ΒΙΝΤΕΟ)
Διάλογος ΣΟΚ!
Όλη η Ελλάδα είδε το βίντεο με τον Αστυνομικό και τον μικρό Γύφτο.
Δεν είδαμε όμως τι έγινε πριν το συμβάν με τη σφαλιάρα.

Όλοι σπεύδουν να καταδικάσουν τον αστυνομικό.
Οι συνάδελφοι από την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ αυτήν την ώρα με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζουν το ΜΑΚΕΛΕΙΟ της ΤΡΙΤΗΣ.

Για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν όλη την Αλήθεια.
Οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και δικαστικές πηγές συγκλίνουν.

Ο 13χρονος και όχι 11χρονος, όπως λένε, στο Μενίδι,  «ήταν τσιλιαδόρος σε σπείρα εμπόρων ναρκωτικών και κλεφτών αυτοκινήτων» και επίτηδες βιντεοσκοπείτο από συγγενικά πρόσωπα για να εκθέσει την ΕΛΑΣ.

Ο διάλογος που φέρεται να διημείφθη μεταξύ ΕΛΑΣ και τσιλιαδόρου:

—-«Σου είπα να μην το ξανακάνεις γιατί θα σε συλλάβω»
—-«Θα μου κλάσεις τ αρχίδια και έφτυσε τον αστυνομικό»
Όλο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα της Τρίτης

Teaser Εφημερίδας "Μακελειό" για Τρίτη 28-01-2020

https://www.youtube.com/watch?v=n6EH98OYCzw&feature=emb_logo
https://www.youtube.com/watch?v=SbAbl2oZR-o&feature=emb_logo

Στα δελτία ειδήσεων, έγκριτοι αστυνομικοί συντάκτες αντί να μας δώσουν το ρεπορτάζ τους για το τι έγινε πριν την σφαλιάρα κάνουν βαρύγδουπες αναλύσεις

Ουγγαρία:

"Σπίτια & λεφτά για να κάνουνε παιδιά".

Ο Β.Ορμπάν προσφέρει δωρεάν τεχνητή γονιμοποίηση στους Ούγγρους:

«Επιθυμούμε μικρούς Ούγγρους και όχι μετανάστες»

Ο Β.Ορμπάν προσφέρει δωρεάν τεχνητή γονιμοποίηση στους Ούγγρους: «Επιθυμούμε μικρούς Ούγγρους και όχι μετανάστες»
Στην Ουγγαρία, ο Βίκτορ Ορμπάν
προχώρησε σε μία ακόμη «τομή» για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος μετά τη
δωρεάν μονοκατοικία για κάθε τρίτο παιδί,
θα προσφέρει δωρεάν τεχνητή γονιμοποίηση στους Ούγγρους πολίτες που θέλουν αλλά δεν μπορούν να κάνουν παιδί....
«Τεχνητή γονιμοποίηση δωρεάν για όλα τα ζευγάρια» θα προσφέρεται στα κρατικά κέντρα υποβοηθούμενης γονιμότητας της Ουγγαρίας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο δεξιός πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπαν, επισημαίνοντας ότι η γονιμότητα έχει «στρατηγική σημασία» Προ μηνός, άλλωστε, η ουγγρική κυβέρνηση ανέλαβε τον έλεγχο των έξι κέντρων υποβοηθούμενης γονιμότητας της χώρας.
Ο Ορμπαν ανέκαθεν προωθούσε την ιδέα της τεκνοποίησης, προκειμένου να επιλύσει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, καθώς ο ουγγρικός πληθυσμός παρουσιάζει διαρκή μείωση τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Σε ανακοίνωσή του περιέγραψε με λεπτομέρειες την πολιτική γονιμότητας που θα ακολουθήσει, επισημαίνοντας ότι η προσφορά της νέας παροχής πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου.
Επίσης, ο Ούγγρος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι μελετά το ενδεχόμενο φοροαπαλλαγών για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες.
Ήδη, άλλωστε, από την αρχή της νέας χρονιάς, απαλλάσσονται από τη φορολόγηση οι μητέρες με τέσσερα παιδιά. «Αν επιθυμούμε μικρούς Ούγγρους, αντί για μετανάστες, και αν η ουγγρική οικονομία μπορεί να δημιουργήσει τους αναγκαίους πόρους, τότε η μοναδική λύση είναι να χορηγήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα χρήματα για τη στήριξη των οικογενειών και την ανατροφή των παιδιών» δήλωσε ο Ορμπαν, ο οποίος ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2010Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ο ίδιος είχε δηλώσει, σε διεθνή διάσκεψη για το δημογραφικό πρόβλημα, ότι απορρίπτει την προσέγγιση άλλων Ευρωπαίων ηγετών, που πιστεύουν ότι η μετανάστευση είναι η αναγκαία λύση για την πληθυσμιακή μείωση.  Τότε, ο Ούγγρος πρωθυπουργός είχε αποκαλύψει πως εφαρμόζεται η θεωρία της «μεγάλης αντικατάστασης», σύμφωνα με την οποία οι λευκοί ευρωπαϊκοί πληθυσμοί αντικαθίστανται σταδιακά από ανθρώπους που δεν έχουν ευρωπαϊκή καταγωγή.
Η Ουγγαρία δεν είναι, όμως, η μοναδική χώρα που με παροχές προσπαθεί να επιλύσει το δημογραφικό της πρόβλημα.
Πολλά ευρωπαϊκά κράτη που αντιμετωπίζουν έντονη δημογραφική μείωση λόγω της υπογεννητικότητας αλλά και της μετανάστευσης των νέων, έχουν θεσπίσει μέτρα για να βελτιώσουν την κατάσταση.
Στην Πολωνία, λόγου χάρη, οι γονείς εισπράττουν μηνιαίο κρατικό επίδομα 118 ευρώ για κάθε παιδί.
Η Κροατία, που ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη εβδομάδα, επεσήμανε τη χρονιά που πέρασε ότι η πληθυσμιακή αύξηση στην Ε.Ε. θα αποτελέσει «κομβικό ζήτημα». «Το δημογραφικό πρόβλημα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της Ε.Ε., προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη όλων των κρατών-μελών», τόνισε η υπουργός Οικογένειας, Νεολαίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Κροατίας, Βέσνα Μπεντέκοβιτς, μιλώντας σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, τον Νοέμβριο.  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Στο επίκεντρο της δημογραφικής κρίσης βρίσκεται και η Ελλάδα η οποία έχει «αδειάσει» εντελώς πληθυσμιακά λόγω της κρίσης και της λιτότητας που της επιβλήθηκε από την ΕΕ.
Αν και  η κυβέρνηση έχει περάσει πρόσφατα επιδοτήσεις, κάτι τέτοιο είναι «σταγόνα στον ωκεανό» σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος.
Αναρτήθηκε από Στίλπων ο Μεγαρεύς στις 13/1/2020

 

 


«Θέλω να φτιάξω μία μικρή Ελλάδα στο κέντρο της Αφρικής» (BINTEO)

«Θέλω να φτιάξω μία μικρή Ελλάδα στο κέντρο της Αφρικής» (BINTEO) «Θέλω να φτιάξω μία μικρή Ελλάδα στο κέντρο της Αφρικής, αισθάνομαι Έλληνας» λέει με έμφαση και πρόσωπο γεμάτο από χαρά ο....Μητροπολίτης Καμπάλας, Υπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ουγκάντας κ. Ιωνάς στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και στον Αντώνη Μακατούνη σε αποκλειστική του συνέντευξη που έλαβε χώρα τυχαία λίγο πριν από την ομιλία του στο Διορθόδοξο Κέντρο «Πορευθέντες».
Όπως επισημαίνει ο ίδιος, φέτος είναι μία κομβική χρονιά διότι συμπληρώνονται 100 χρόνια της παρουσίας της Ορθοδοξίας στη χώρα της Κεντρικής Αφρικής και με αφορμή αυτό το σπουδαίο γεγονός διοργανώνονται λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
«Κλαίω συνεχώς για το προσωπικό θαύμα που βίωσα…» αναφέρει με φωνή που «σπάει» από συγκίνηση αποκαλύπτοντας την περιπέτεια της υγείας του και το προσωπικό του θαύμα, ενώ στη συνέχεια προσθέτει, «Με προσευχή ελπίζω ο Θεός να φέρει μια αλλαγή στον κόσμο μας».
Ευχαριστούμε το Διορθόδοξο Κέντρο» Πορευθέντες» για την παραχώρηση του χώρου, το οποίο συχνά φιλοξενεί ομιλίες εξεχουσών προσωπικοτήτων της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

(BINTEO)

Συνέντευξη στον Αντώνη Μακατούνη
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

Όταν ο Ξέρξης είπε στον Δημάρατο,

< θα έρθω και θα πάρω την Ελλάδα σε ένα περίπατο>...

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΑΤΟΣ!στις  20/12/2019

Πιο Έλληνας ο Μ.Σαλβίνι από τους Έλληνες πολιτικούς:

«Έκοψε» τη

Nutella

γιατί έχει τουρκικά φουντούκια

Και εμείς ας αγοράζουμε τούρκικα έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και ας
πίνουμε το καφέ μας σε τούρκικα καφενεία!!!
Μπράβο μας!
Juan
Ο επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, σε μία εκδήλωση του κόμματός του στη Ραβένα στράφηκε εναντίον της ιταλικής Nutella επειδή επιλέγει να χρησιμοποιεί τουρκικά φουντούκια.
Αφορμή ήταν η παρατήρηση μίας οπαδού του για την πασίγνωστη ανάρτηση με τη φωτογραφία του να τρώει Nutella.
«Nutella; Το γνωρίζετε κυρία μου πως έχω αλλάξει; Γιατί ανακάλυψα πως στη Nutella χρησιμοποιούν τουρκικά φουντούκια κι εγώ προτιμώ να στηρίζω επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ιταλικά προϊόντα, προτιμώ να τρώω ιταλικά και να βοηθώ τους Ιταλούς αγρότες», εξήγησε ο Σαλβίνι.
Λίγο νωρίτερα, η ίδια οπαδός τον είχε ρωτήσει εάν κρύωνε εκείνο το παγωμένο βράδυ της συγκέντρωσης. «Όχι κυρία μου, εγώ δεν κρυώνω…είμαι καλά. Έπειτα, εγώ τρώω ψωμί και σαλάμι και δύο σαρδέλες και είμαι ακόμη καλύτερα», αστειεύτηκε ο Σαλβίνι και μόλις η κυρία του υπενθύμισε πως στις αναρτήσεις του τρώει Nutella, ο δεξιός ηγέτης βρήκε ευκαιρία και σχολίασε τα τουρκικά φουντούκια στο συγκεκριμένο διατροφικό προϊόν.
https://www.pronews.gr/  Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 6.12.19

Θέλετε να μάθετε τί συνέβη στην τελευταία δίωρη κατ' ιδίαν συνάντηση

του Τσίπρα με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη;

Καθίστε κάπου πριν το διαβάσετε...
Τα λέμε για πρώτη φορά και τελευταία
Βρισκόμαστε στην αρχή μιας εθνικής κρίσης. Συμβαίνουν ήδη πράγματα ασυνήθιστα: Αποχωρήσεις Ελλήνων υπουργών από εκδηλώσεις στην Τουρκία, απειλές απέλασης πρέσβεων, έκτακτες επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών σε χώρες της περιοχής, απαντήσεις στον Τούρκο πρέσβη διά αντιπροσώπου (αναπληρωτής σύμβουλος ασφαλείας).
Από τον Μανώλη Κοττάκη
Οι καιροί είναι ύποπτοι. Δεν είναι εποχή για διχόνοια. Παρατηρούμε όμως ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πάει γυρεύοντας. Θα παραθέσουμε τις απόψεις της, θα υπενθυμίσουμε μερικά πράγματα και θα προσπαθήσουμε να μην επανέλθουμε. Για πρώτη και τελευταία φορά. Ο τόπος έχει ανάγκη την ενότητα. Παραθέτουμε ακολούθως την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά: « -Οι προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές πολλαπλασιάζονται ραγδαία και έχουμε φτάσει Νοέμβριο.
• Η ρητορική της Τουρκίας ως προς τις ροές, το Αιγαίο και την Κύπρο γίνεται ολοένα και πιο επιθετική.• Οι παραβιάσεις στο Αιγαίο (που δεν τέθηκαν στον Τούρκο πρόεδρο από τον πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους) έχουν χτυπήσει κόκκινο.• Οι παράνομες τουρκικές εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ επεκτείνονται.• Η Τουρκία προβαίνει σε παράνομη συμφωνία με τη Λιβύη για ελληνικές θαλάσσιες ζώνες.• Η Τουρκία παρουσιάζει για πρώτη φορά συντεταγμένες της υφαλοκρηπίδας της με την Αίγυπτο, οι οποίες δεν συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο.
Ας μας πει κάποιος από την κυβέρνηση: Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Ερντογάν τον Σεπτέμβριο ήταν επιτυχημένη;Η απαράδεκτη στρατηγική που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατευνασμού της Τουρκίας στο Αιγαίο και στο Κυπριακό, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει στο προσφυγικό, πέτυχε; Είναι απόλυτη ανάγκη να εγκαταλειφθεί η τακτική του παθητικού παρατηρητή και να επιστρέψει η χώρα στην ενεργητική εξωτερική πολιτική σε σχέση με τις ευρωτουρκικές σχέσεις, το πλαίσιο ευρωπαϊκών κυρώσεων και τον ουσιαστικό διάλογο».
Με την αυτονόητη παρατήρηση ότι ουδείς συμφωνεί με τη στρατηγική του κατευνασμού (το υπαινίχθηκε και ο Αντώνης Σαμαράς στο συνέδριο της Ν.Δ. – εμείς στην Εστία Επενδυτική διατυπώσαμε ευθέως τις επισημάνσεις μας μετεκλογικώς με πλείστες αφορμές), το αληθές ερώτημα είναι το εξής: Ποιος είναι ο αληθινός εμπνευστής του κατευνασμού και ποιος ήταν ο παθητικός παρατηρητής; Θα θυμίσω και θα αποκαλύψω κάτι σήμερα απευθυνόμενος στους φίλους της Αριστεράς που ρωτάνε για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν και μιλάνε για κατευνασμό και παθητικούς παρατηρητές.
Μας ενημέρωσε ποτέ κανείς τι διημείφθη στην τελευταία συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, η οποία διήρκεσε δύο ολόκληρες ώρες; Ε, λοιπόν, θα σας πούμε εμείς τι έγινε τότε. Τα γράψαμε σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματά μας. Ο κ. Τσίπρας , ο «ενεργητικός παρατηρητής» και όχι «παθητικός», κάθισε και άνοιξε μόνος του συζήτηση στον Ερντογάν για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε μάλιστα δημοσίως για συνδιαχείριση.
Πιο κομψός ο όρος. Μετά τις αποκαλύψεις μας ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης κατέθεσε ερώτηση προς τον κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος στη γραπτή απάντησή του απέφυγε να διαψεύσει το θέμα της συνεκμετάλλευσης, δεν τόλμησε καν να αναφέρει τη λέξη! Πιπέρι στο στόμα. Υστερα από το πρώτο δημοσίευμά μας ακολούθησε κι άλλο, γιατί, δόξα τω Θεώ, υπάρχουν πατριώτες παντού, έχουμε τις πηγές μας.
Στο δεύτερο δημοσίευμα αποκαλύψαμε ότι ο Τσίπρας πρότεινε στον Ερντογάν συγκεκριμένη ανταλλαγή: Να πάρει μεγάλο μέρος από τα κοιτάσματα της Μεσογείου αρκεί να κάνει υποχώρηση και να δώσει καλύτερη λύση για τη Λευκωσία στο Κυπριακό. Μια λύση του τύπου σταδιακή αποχώρηση του Αττίλα έναντι μειζόνων παραχωρήσεων του Ελληνισμού σε ζητήματα αξιοποίησης του ορυκτού μας πλούτου.
Ούτε αυτή την πληροφορία μας τόλμησε να διαψεύσει τότε το Μαξίμου. Μόνον όταν έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές του Ιουλίου κάποιος από τον ευρύτερο κύκλο των συνεργατών του κ. Τσίπρα μας εκμυστηρεύτηκε ότι αναστατώθηκε από την αποκάλυψή μας και έψαχνε να βρει στη Λευκωσία την πηγή της διαρροής.
Αναφέρω δύο σχετικά άγνωστες ιστορίες (δεν στέκομαι στις δηλώσεις Κατρούγκαλου «δεν θα αποκλείσουμε από αυτή την περιοχή την Τουρκία η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο», ούτε στο ότι δεν καταθέσαμε ποτέ συντεταγμένες στον ΟΗΕ) για να ρωτήσω για πρώτη και τελευταία φορά (θέλω να ελπίζω) το εξής:
Αυτό τι ήταν, παιδιά; Το να υποδύεται κανείς το κοκοράκι μπροστά στις κάμερες παρόντος του Ερντογάν (ο Τσίπρας το έκανε δύο φορές επιτυχημένα στην Αθήνα και τη Σμύρνη) και έπειτα να του ανοίγει ψιθυριστά συζήτηση στο «ιδιαίτερο» για το πώς θα μοιραστεί ο πλούτος του Αιγαίου και της Κύπρου προκειμένου να τον κατευνάσει δεν είναι προς ψόγον; Ψυχραιμία, αγαπητοί. Δεν πέρασε πολύς καιρός. Θυμόμαστε.
Πηγή: newsbreak.gr   Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019

Να είσαι ένας Έλληνας,

που ζει άστεγος και χωρίς επίδομα στην Ελλάδα.

Όταν ακόμα και οι σκύλοι περνούν καλύτερα,

αν και όχι σε πεντάστερα ξενοδοχεία.

Κάτι δεν πάει καλά με την ψεύτικη φιλανθρωπία ορισμένων.

Δε νομίζετε;

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ και ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΗ

συνέντευξη του Υπίλαρχου Μιχάλη Γουνελά

που καθοδήγησε το άρμα στο Πολυτεχνείο:

Η ΕΡΤ δεν τη μετέδωσε ΠΟΤΕ [ΒΙΝΤΕΟ]

exo

H λογοκριμένη από την ΕΡΤ (που δεν μετέδωσε) το 1984, συνέντευξη του Υπιλάρχου Μιχάλη Γουνελά που καθοδήγησε το γαλλικής προέλευσης ΑΜΧ3Ο άρμα στο Πολυτεχνείο.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται μπορείτε να τα ακούσετε και στο βίντεο που ακολουθεί….
Πείτε μου, πώς βρεθήκατε, πώς ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία που σας ανακαλέσανε τις άδειες.

Εκείνο το βράδυ ανεκλήθησαν όλοι οι αξιωματικοί στη μονάδα. Εγώ έτυχε να πάω πρώτος μέσα στη μονάδα. Δεν θυμάμαι τώρα τι ώρα ακριβώς ήταν, πάντως ήταν βράδυ.
Μπαίνοντας μέσα είδα ότι μπροστά στην πύλη είχε ορθωθεί μια φάλαγγα πέντε αρμάτων. Μέχρι να αλλάξω και να βάλω τη στολή μου τα άρματα είχαν φύγει από κει. Κανείς δεν μου είπε πού θα πάω, απλώς μου είπαν ότι θα συναντήσεις τον υπεύθυνο της ΑΣΔΕΝ, τον βοηθό επιτελάρχου τον Συνταγματάρχη Γεμανή.

Ξεκινώντας, υπέθεσα ότι τα άρματα θα πήγαιναν στο επιτελείο για λόγους ασφαλείας. Πηγαίνοντας προς τα εκεί όμως με το ΙΧ αυτοκίνητο ενός στρατιώτη, είδα ότι δεν υπήρχαν άρματα. Κάποιος πολίτης στο δρόμο μας πληροφόρησε ότι είδε άρματα στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Φειδιππίδου.

Επιστρέφοντας λοιπόν, τα βρήκα. Από κει λοιπόν ξεκινήσαμε και κατευθυνθήκαμε στο Πολυτεχνείο, όπου και φτάσαμε, δεν θυμάμαι ακριβώς ώρες, έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια τώρα. Εκείνη την ώρα ορθώσαμε τα άρματα απέναντι και περιμέναμε δυο – τρεις ώρες περίπου και σε αυτό το διάστημα γίνανε διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους των φοιτητών, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, που τους επετράπη και βγήκαν έξω και οι διαπραγματεύσεις αυτές έγιναν στον προθάλαμο του ξενοδοχείου ΑΚΡΟΠΟΛ.

Οι εκπρόσωποι δήλωσαν ότι δεν ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση, ότι θέλουν κι αυτοί να λήξει αυτή η ιστορία αλλά να λήξει βέβαια ειρηνικά και αναίμακτα και προτάθησαν από όλους διάφορες λύσεις, για να ανοίξει η πύλη του Πολυτεχνείου. Εξ όλων των λύσεων οι οποίες επροτάθησαν, σαν πλέον πρόσφορη εκρίθη να ανοίξει η πύλη με την ενέργεια ενός άρματος μάχης. Δεν θυμάμαι ποια πλευρά έκανε αυτή την πρόταση, η οποία τελικώς έγινε αποδεκτή.

Μόλις έγινε αυτό, εγώ πήγα απέναντι από την πύλη, έφερα ένα άρμα απέναντι από την πύλη και ένας από τους τρεις εκπροσώπους των φοιτητών, δεν θυμάμαι ποιος ήταν ακριβώς, με έναν τηλεβόα ειδοποίησε τον κόσμο ο οποίος ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο, να απομακρυνθεί από την πύλη, γιατί θα πέσει η πόρτα. Ανέβηκα κι εγώ ο ίδιος επάνω στο άρμα και σιγά – σιγά ξεκινήσαμε και ρίξαμε την πύλη. Πίσω από την πύλη δεν υπήρχε κανένας. Υπήρχαν μόνο δύο αυτοκίνητα τα οποία και κατεστράφησαν και δεν τραυματίστηκε ούτε σκοτώθηκε κανείς.

Η μόνη η οποία τραυματίστηκε ήταν κάποια κυρία ονόματι Ρηγοπούλου, η οποία δεν ήρθε καθόλου σε επαφή με το άρμα, τραυματίστηκε υποθέτω από διάφορα αντικείμενα τα οποία εκσφενδονίστηκαν μακριά κατά την πτώση του άρματος και η πλησιέστερη απόσταση που ήρθε η εν λόγω κυρία με το άρμα ήταν τουλάχιστον δεκαπέντε μέτρα. Τώρα εάν τραυματίστηκε πολύ ή εάν τραυματίστηκε λίγο, δεν το ξέρω. Μετά άνοιξε βέβαια η πόρτα του άρματος, μπήκε μέσα αυτό, άρχισαν να βγαίνουν οι φοιτητές. Εκεί τελειώνει ο ρόλος ο δικός μας.

Βέβαια, είχε προηγηθεί συμφωνία ότι δεν θα τους πειράξει κανείς τους φοιτητές και οι δυνάμεις των καταδρομών και των πεζοναυτών, οι οποίες ευρίσκοντο εκτός Πολυτεχνείου, έφτιαξαν έναν διάδρομο μέσα από τον οποίο περνούσαν οι φοιτητές και μπόρεσαν έτσι να φύγουν με ασφάλεια. Απομακρυνόμενοι βέβαια από το χώρο του Πολυτεχνείου, δεν ξέρω τι απέγινε. Δεν ξέρω η Αστυνομία ίσως κάπου αλλού να τους την είχε στήσει. Αυτή είναι η όλη ιστορία σχετικά με την πύλη.

Υπήρξε συμφωνία των εκπροσώπων των φοιτητών για να πέσει η πύλη ;
Βεβαίως! Συναποφασίστηκε. Εκρίθη ως η πλέον πρόσφορη λύση και συναποφασίστηκε. Δεν θυμάμαι ποια πλευρά το πρότεινε. Δεν το θυμάμαι. Αλλά εκρίθη ως η πλέον πρόσφορη και η πλέον ακίνδυνη λύση.

Γιατί έπρεπε να γίνει; Γιατί δεν μπορούσε να ανοίξει η πόρτα ή οι πλαϊνές πόρτες;
Όταν φτάσαμε στο Πολυτεχνείο, εκείνη την ώρα είχε γίνει κάποια συμφωνία με κάποιους άλλους, πιθανόν με την Αστυνομία και είχε ανοίξει μια παράπλευρη πόρτα από την οποία βγήκε ένας αριθμός εγκλείστων, εκατό – διακόσιοι, δεν ξέρω πόσοι. Αλλά κάποιοι από το εσωτερικό του Πολυτεχνείου αντέδρασαν, την έκλεισαν την πύλη και εν συνεχεία δεν επέτραπαν σε κανέναν να βγει. Γι΄ αυτό λοιπόν, έπρεπε να ανοίξει κάποια δίοδος απέξω. Δεν υπήρχε άλλη λύση να εκτονωθεί η κατάσταση και να φύγουν από μέσα.

Αλλά η πύλη αυτή εκ των υστέρων χρησιμοποιήθηκε για να βγει ο κόσμος;
Όχι, γιατί έπεσε η κεντρική. Βγήκαν όλοι από την κεντρική. Από κει βγήκαν όλοι, από την κεντρική πύλη, διότι κατέρρευσε. Έπεσε, άνοιξε. Και από κει βγήκαν εν συνεχεία όλοι όσοι ήσαν μέσα.

Γιατί δεν μπορούσαν οι φοιτητές να την ανοίξουν την πόρτα;
Γιατί κάποιοι αντιδρούσαν από μέσα. Υπήρχαν ομάδες περιφρούρησης οι οποίοι δεν ήθελαν, δεν ξέρω για ποιους λόγους, αλλά δεν ήθελαν να εκτονωθεί η κατάσταση δηλαδή. Και τους εμπόδιζαν δια της βίας να βγουν.

Πείτε μου κάτι, εσείς είχατε την ευθύνη, δίνατε διαταγές για τα άρματα; Ποια ήταν η δική σας αρμοδιότητα;

Εγώ ήμουν επικεφαλής των αρμάτων, των πέντε αρμάτων τα οποία πήγαν στο Πολυτεχνείο.
Όταν φτάνατε στο Πολυτεχνείο υπάρχουν πυροβολισμοί, ποιο είναι το κλίμα;
Όχι. Δεν υπήρχαν πυροβολισμοί. Αντιθέτως αυτές τις δυο – τρεις ώρες που μείναμε εκεί απέξω από το Πολυτεχνείο, μέχρι να αποφασιστεί να πέσει η πύλη, συζητούσαμε από τα κάγκελα με τον κόσμο που ήταν μέσα. Και συζητούσαμε σε φιλικό κλίμα. Αλλά και από τις καταθέσεις, εάν πάρετε και διαβάσετε τις καταθέσεις της δίκης, θα δείτε ότι παράπονο με το στρατό δεν είχε κανείς από εκείνους οι οποίοι ευρίσκοντο μέσα.

Ο στρατός τήρησε την υπόσχεση την οποία έδωσε. Ότι θα βγει ο κόσμος έξω χωρίς να πειραχθεί κανένας. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τουλάχιστον εκεί μπροστά στην πύλη του Πολυτεχνείου και όπου υπήρχε παρουσία στρατού, δεν υπήρξε καμία βιαιοπραγία.
Το κλίμα μέσα στο στρατό πώς ήταν απέναντι στους φοιτητές; Είχε γίνει κάποια προσπάθεια φανατισμού των αξιωματικών;

Όχι, καμία. Καμία προσπάθεια. Κατεβήκαμε για να παίξουμε το ρόλο του διαιτητού μεταξύ φοιτητών και Αστυνομίας. Δεν υπήρξε κανένας φανατισμός, ούτε και καμία βέβαια ανθρωποκτόνος πρόθεσις. Διότι εάν υπήρχε, καταλαβαίνετε ότι θα υπήρχαν εκατόμβες θυμάτων.

Εσείς από ποιον παίρνατε διαταγές;

Από τον κ. Γιοβάνη.

Ποια ήταν ακριβώς η διαταγή;

Η διαταγή ήταν να ανοίξουμε δίοδο για να μπορέσουν να βγουν έξω οι φοιτητές. Όταν λέμε διαταγή μη φανταστείτε ότι εδόθη διαταγή όπως δίνεται στις επιχειρήσεις. Διάλογο κάναμε.
Οι φοιτητές ήρθαν και σας ζητήσανε να γίνουν διαπραγματεύσεις;

Είχε προηγηθεί, δεν ξέρω. Όταν πήγαμε εμείς αυτά είχαν όλα ήδη συμφωνηθεί και δεν το ζητήσανε από μας. Δεν ξέρω ποιοι συμφώνησαν και με ποιους έγινε η συμφωνία να βγουν οι τρεις εκπρόσωποι έξω προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση.

Στις διαπραγματεύσεις είναι οι εκπρόσωποι των φοιτητών, εσείς και ποιοι άλλοι ακόμα;
Και η Αστυνομία, δεν θυμάμαι να υπήρχαν άλλοι. Στον προθάλαμο του ΑΚΡΟΠΟΛ.
Εκείνες τις ώρες επικρατεί χάος, φωνάζουν από τα μεγάφωνα; Ποια είναι η εικόνα;
Ναι, ακούγονται συνθήματα μέσα από το Πολυτεχνείο, ο Ραδιοφωνικός σταθμός λειτουργεί, υπήρχε χάος, οπωσδήποτε υπήρχε χάος. Αλλά, παρόλα ταύτα όμως, οι διαπραγματεύσεις και η προσπάθεια να βρεθεί μία λύση να εκτονωθεί η κατάσταση συνεχίζετο, παρά το χάος που υπήρχε.

Κάποια στιγμή κάνουν εκκλήσεις τα μεγάφωνα στους φαντάρους. Αυτό τι επίδραση έχει σε σας;

Κοιτάξτε να δείτε, εάν είχαμε ανθρωποκτόνο πρόθεση, οπωσδήποτε αυτές οι εκκλήσεις θα έπιαναν τόπο. Μα, εμείς σας είπα, ότι πήγαμε για να κάνουμε τον διαιτητή. Δεν είχαμε σκοπό να σκοτώσουμε κανέναν. Αντιθέτως, πήγαμε να βοηθήσουμε ούτως ώστε να μην υπάρξουν θύματα. Αυτή την απήχηση είχαν αυτές οι εκκλήσεις επάνω μας.
Αλλά υποθέτω ότι για να καλέσουν και το στρατό, θα πρέπει η κατάσταση να είχε ξεφύγει από τον έλεγχο της Αστυνομίας.

Οπωσδήποτε. Οπωσδήποτε και είχε ξεφύγει.Βεβαίως και είχε ξεφύγει. Ήθελε πολύ λεπτούς χειρισμούς. Μία εσφαλμένη ενέργεια, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αιματοχυσία. Εγώ πιστεύω ότι ο στρατός συνέβαλε στο να μην έχουμε περαιτέρω αιματοχυσία.
Μετά που πέφτει η πύλη τι γίνεται;

Μπήκα μέσα στο Πολυτεχνείο, κάποιος φοιτητής ήρθε δίπλα μου και προσεφέρθη να με ξεναγήσει στο χώρο. Πήγα λοιπόν και επισκέφθηκα τους διάφορους χώρους, με πήγε στον Ραδιοφωνικό σταθμό, με πήγε σε μια εσωτερική αυλή η οποία υπάρχει. Μέχρι να τελειώσει αυτή η ξενάγηση, το Πολυτεχνείο είχε αδειάσει όταν βγήκα έξω.

Οπότε επιστρέψατε;

Επέστρεψα στη μονάδα μου.

Σας έδωσαν καμιά διαταγή τις επόμενες μέρες να βγείτε έξω ξανά στους δρόμους;
Εγώ δεν ξαναβγήκα έξω.

Στη δίκη γιατί νομίζετε ότι σας κατηγόρησαν;

Εγώ πήγα κατηγορούμενος για τρεις ανθρωποκτονίες. Διότι κάποιος κατέθεσε και είπε ότι σε ένα από τα αυτοκίνητα τα οποία ευρίσκοντο πίσω από την πύλη και το οποίο κατεστράφη, ευρίσκοντο μέσα τρεις άνθρωποι. Ως απεδείχθη, δεν υπήρχε κανείς. Ο Εισαγγελέας πρότεινε επτά μήνες φυλάκιση, το δικαστήριο μου επέβαλε δέκα οκτώ και ο Άρειος Πάγος μετά από αναίρεση έκανε την ποινή επτά ή οκτώ μήνες, δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή ακριβώς.

Κι εσείς υπηρετήσατε δεκατρείς μήνες;

Κάθισα δεκατρείς μήνες, γιατί η απόφαση επί της αναιρέσεως καθυστέρησε να βγει. Ενώ η ποινή μου ήταν επτά ή οκτώ μήνες, δεν θυμάμαι ακριβώς.
Κορυδαλλό δηλαδή;

Κορυδαλλό.

Όπου ήταν κι άλλοι;

Ήμασταν όλοι μαζί. Ήμασταν μία πτέρυγα, δεν θυμάμαι ποια πτέρυγα ακριβώς ήταν, ήμασταν σαράντα – πενήντα.

Εκεί σας δόθηκε η ευκαιρία να μάθετε κάποια πράγματα παραπάνω για τα παρασκήνια από τους άλλους αξιωματικούς ή πολιτικούς;
Όταν λέτε παρασκήνια, τι εννοείτε;

Εννοώ για το αν παίχτηκαν κάποια πολιτικά παιχνίδια γύρω από το Πολυτεχνείο, εννοώ για τη διαμάχη.
Πολλές υποθέσεις, αλλά τίποτα το βέβαιο. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω ποιος υποκίνησε αυτή την κατάσταση. Πιστεύω ότι ξεκίνησε αυθόρμητα και από ένα σημείο και μετά από κάποιους χειραγωγήθηκε. Τώρα ποιοι ήταν αυτοί δεν έχω υπόψη μου. Δεν μπορώ να σας πω με βεβαιότητα.

Γιατί χρεώνανε δηλαδή τη μονάδα σας στον Ιωαννίδη;
Κοίταξε να δεις, δεν νομίζω ότι ο Ιωαννίδης ήταν υπεύθυνος. Διότι δεν υπήρξαν στοιχεία τουλάχιστον. Κατά τη διάρκεια της δίκης, εγώ δεν επείσθην ότι ήταν ο Ιωαννίδης υπεύθυνος. Ούτε νομίζω ότι τον συνέφερε. Γιατί ο Ιωαννίδης είχε στο μυαλό του μετά μία εβδομάδα να κάνει πραξικόπημα, να ανατρέψει τον Παπαδόπουλο. Δεν τον συνέφερε να μαζευτούν μονάδες τις οποίες δεν ήλεγχε στην Αττική, εκείνη την εποχή. Δεν νομίζω ότι αυτός ήταν εκείνος ο οποίος υποκίνησε την κατάσταση. Δεν το νομίζω.
Απλώς πιστεύετε ότι είχε ξεφύγει από όλους κάποιο…;

Ακριβώς, αυτό πιστεύω. Όλα αυτά τα γεγονότα ξεκίνησαν, κανείς δεν τα εκτίμησε σωστά από την αρχή και κάποια στιγμή διογκώθηκε η κατάσταση και αιφνιδίασε τους πάντες. Έτσι πιστεύω ότι έγινε.
Δεν υπήρχε όμως κάποιο κλίμα μέσα στο στρατό εναντίον των φοιτητών;
Όχι, όχι. Στο στρατό δεν υπήρχε κλίμα εναντίον των φοιτητών, γιατί να υπάρχει εναντίον των φοιτητών; Μην νομίζετε ότι όσοι υπηρετούσαν στο στρατό ήταν άβουλα όντα και μίσθαρνα όργανα κάποιου καθεστώτος, προς Θεού. Ο καθένας είχε τις ιδέες του, τις αντιλήψεις του, όλοι είχαμε συγγενείς φοιτητές. Για ποιο λόγο να υπάρχει; Και αυτό απεδείχθη τουλάχιστον, γιατί σας είπα και πάλι ότι εάν δεν ήταν ο στρατός, στο Πολυτεχνείο θα είχαμε περισσότερη αιματοχυσία. Θα είχε εκτραπεί εντελώς η κατάσταση.

Υπήρξε όμως συμμετοχή του στρατού στις αιματοχυσίες τις επόμενες μέρες.
Υπήρξε. Υπήρξε, αλλά δεν πιστεύω ότι υπήρξε από πρόθεση. Υπήρξε από αδέσποτες σφαίρες κυρίως, διότι κάπου χάθηκε ο έλεγχος φαίνεται. Αυτός ήταν ο λόγος, έτσι πιστεύω. Δεν πιστεύω ότι ήταν από πρόθεση.

Ίσως και από φόβο.

Όχι από φόβο, δεν νομίζω από φόβο ότι ήταν. Απλώς εχάθη ο έλεγχος, διεσπάσθησαν τα τμήματα, διασκορπίστηκαν και οι διοικητές δεν είχαν τον έλεγχο των τμημάτων τους
Εσείς όταν ήσασταν εκεί μπροστά, δεν έχετε αγωνία για το τι θα γίνει; Ποια είναι τα προσωπικά σας συναισθήματα;
Δεν είχα καμία αγωνία, διότι πίστευα ότι όλα θα πάνε καλά. Έτσι πίστευα. Και γιατί ήλεγχα απόλυτα την κατάσταση. Ως ότου τουλάχιστον με αφορούσε. Και γι’ αυτό ανέβηκα και ο ίδιος επάνω στο άρμα, ούτως ώστε να μην γίνει κάποια ενέργεια που δεν θα ήθελα να γίνει. Αυτός ήταν ο λόγος.
Ο οδηγός του άρματος βλέπει;
Βεβαίως βλέπει.
Έβλεπε πού πάει.

Ναι, αλλά δεν είναι μόνο ότι βλέπει ο οδηγός του άρματος, είναι ότι έβλεπα κι εγώ από πάνω και είχα ενδοεπικοινωνία με τον οδηγό. Και τον κατηύθυνα ανά πάσα στιγμή. Πέραν αυτού, υπήρχε κι ένας ανθυπασπιστής δίπλα, που τον είχα τοποθετήσει εγώ, ο οποίος πήγαινε πεζός δίπλα στο άρμα, ούτως ώστε να υπάρχει υπερ-εξασφάλιση.

Εάν τώρα, μετά από 29 χρόνια, ξαναβλέπατε τα πράγματα, τι νομίζετε ότι θα μπορούσατε να είχατε κάνει κάτι διαφορετικό;
Δεν νομίζω. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι το διαφορετικό. Πιστεύω ότι ενήργησα με την σύνεση που επέβαλε η θέση μου και η ηλικία μου. Δεν έχω τύψεις συνειδήσεως, γιατί πιστεύω ότι συνέβαλα κι εγώ στο να μην λάβει μεγαλύτερη έκταση η αιματοχυσία. Αυτό πραγματικά το πιστεύω.
Επομένως, η καταδίκη σας από μια άποψη είναι άδικη.

Δεν θα κρίνω αποφάσεις δικαστηρίων, δεν ξέρω.
Ωραία, αυτά ήθελα να σας ρωτήσω και κάτι τελευταίο: Είχε κυκλοφορήσει τότε, διαβάζοντας τη δίκη μέσα από τις εφημερίδες, όχι τα πρακτικά, ότι αυτό το σχέδιο ήταν στα πλαίσια κάποιου σχεδίου “κεραυνός” ή κάτι τέτοιο. Υπήρχε κάποιο γενικότερο σχέδιο κινητοποίησης;
Μην ακούτε τι λένε. Η επιχείρηση δεν ήταν προσχεδιασμένη. Αιφνιδιάστηκαν οι πάντες. Και σας είπα ότι ξεκίνησα από το Γουδί που ήταν το στρατόπεδο, χωρίς να ξέρω πού πηγαίνω και χωρίς σαφείς οδηγίες. Δεν ήταν προσχεδιασμένο.
Και τις οδηγίες τις παίρνετε όταν φτάνετε στο χώρο;

Από τον Συνταγματάρχη Γιοβάνη, όταν το συνάντησα στην συμβολή Φειδιππίδου και Μεσογείων, όπως σας είπα. Ούτε κι αυτός ήξερε τι γινόταν εκεί κάτω. Όταν πήγαμε εκεί επί τόπου, κάναμε εκτίμηση της καταστάσεως και είδαμε τι γίνεται.
Άρα, εσείς στην ουσία αποφασίσατε. Δεν υπήρχε κάποιος άλλος που να αποφασίσει για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης.

Όχι βέβαια. Εμείς αποφασίσαμε.
Κάνοντας τις διαπραγματεύσεις με τους φοιτητές, δεν ενημερώνατε κάποιον;
Δεν ενημερώναμε κανέναν. Εγώ τουλάχιστον δεν ενημέρωνα κανέναν. Και μπορώ να σας πω ότι ο Γιοβάνης ήταν αξιωματικός του Πεζικού. Εγώ του επέβαλα την άποψή μου παρόλο που ήταν ανώτερος από μένα. Ήταν εκ φύσεως ήσυχος άνθρωπος, άνθρωπος χαμηλών τόνων και μπορώ να πω ότι αυτός αγωνιούσε πολύ περισσότερο από όσο αγωνιούσαν όλοι οι υπόλοιποι. Εγώ ήμουν πιο ψύχραιμος.
Οπότε δηλαδή, το μόνο στην ουσία που τέθηκε στη δίκη είναι αυτό το διάστημα ότι η συμφωνία μπήκε σε εφαρμογή δυο – τρία λεπτά πριν.

Αυτό το άκουσα στη δίκη. Ότι υπήρχε κάποια προθεσμία δύο – τριών λεπτών, η οποία δεν ετηρήθη. Στη δίκη όμως το άκουσα. Δεν την ήξερα αυτή τη συμφωνία. Και εάν τηρείτο ποια θα ήταν η διαφορά; αυτό δεν το κατάλαβα. Δεν νομίζω ότι θα άλλαζε τα πράγματα.
Δεν νομίζω ότι είχαν σημασία. Υποθέτω ότι αυτά τα δύο – τρία λεπτά τα ζητήσανε μήπως αποφασίσουν και πειστούν αυτοί μέσα που δεν άφηναν τους υπολοίπους να βγουν, να τους αφήσουν. Υποθέτω.

Και όχι για να τους απομακρύνουν.
Πού να απομακρυνθούν; Πού να πάνε; Απλώς φύγανε όλοι πίσω από την πύλη. Γιατί ένας εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής, όταν εγώ ήρθα με το άρμα απέναντι, εκείνος ήρθε με έναν τηλεβόα και φώναζε: Συνάδελφοι, απομακρυνθείτε γιατί θα πέσει η πόρτα. Αυτό έγινε.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=-__SLuqMkBk&feature=emb_logo

Ο Αξιωματικός του άρματος μιλάει για το Πολυτεχνείο

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:makeleio.gr  17/11/2019

“Με τις... υγείες μας!”

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις εργασίες της διάσκεψης του 4ου «Thessaloniki Summit 2019», την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Να τηρηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε ο Μητσοτάκης από τον Ζάεφ: Μας δεσμεύει…

Την κριτική του για τη Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ και παράλληλα τόνισε πως από τη στιγμή που δεσμεύει τις δύο χώρες, είναι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας και πρέπει να εφαρμοστεί για να αποφευχθούν ενέργειες που συντηρούν την ένταση. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα τρέχοντα ζητήματα επικαιρότητας, καθώς και για τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα πρόσφατα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης-18ης Οκτωβρίου, με τον κ. Μητσοτάκη να επιβεβαιώνει την διαχρονική στάση της χώρας μας υπέρ της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Διεύρυνσης στα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία θα συμβάλει στη διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή. Ανέφερε δε, ότι η Ελλάδα διαδραμάτισε και θα συνεχίζει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο προς κάθε κατεύθυνση για τη διασφάλιση αυτής της πορείας. Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης «επανέλαβε την κριτική του στη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε όμως ότι από τη στιγμή που δεσμεύει τις δύο χώρες, είναι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία, πρέπει να εφαρμοστεί και να αποφευχθούν ενέργειες που συντηρούν την ένταση». Επίσης, «οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν πως η εμπέδωση των σχέσεων καλής γειτονίας, καθώς και η περιφερειακή συνεργασία, παραμένουν ουσιώδη κριτήρια για όλα τα στάδια της ενταξιακής διαδικασίας, αλλά και για την ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων». Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ζάεφ, εξέφρασαν την αμοιβαία τους βούληση για ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και για την υλοποίηση έργων που θα διευκολύνουν την συνδεσιμότητα στην περιοχή, προς όφελος του διμερούς εμπορίου. Ζόραν Ζάεφ: Δεν υπάρχει για εμάς εναλλακτική από την πλήρη ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ “Πολύ εποικοδομητική” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο του Thessaloniki Summit 2019. Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Ζάεφ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας του και ευρύτερα των Δυτικών Βαλκανίων, υπό το πρίσμα και των εξελίξεων στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών και οι διμερείς οικονομικές σχέσεις. Ο κ. Ζάεφ είπε πως εκτιμά ιδιαίτερα τη στήριξη του Έλληνα πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τόσο προς τη χώρα του όσο και προς την Αλβανία, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απογοήτευσή του για την απόφαση να μην δοθεί στις δύο αυτές χώρες ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Όπως είπε ο κ. Ζάεφ, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν, να βοηθήσει τη χώρα του στην προσπάθεια που κάνει για ένταξη στην ΕΕ, χάρη και στις παραδοσιακά καλές σχέσεις που διατηρεί η Ελλάδα με τη Γαλλία. “Είμαστε υποψήφια χώρα εδώ και μία δεκαπενταετία. Δεν υπάρχει για εμάς εναλλακτική από την πλήρη ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Εξηγούμε για ακόμα μια φορά ότι δεν περιμένουμε να καταστούμε αμέσως πλήρες μέλος, μόνο να διατηρηθεί αυτό το κίνητρο (της ένταξης)” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάεφ. Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ζάεφ είπε πως εξήγησε στον Έλληνα πρωθυπουργό την πορεία υλοποίησής της από την πλευρά της χώρας του, ενώ ενημερώθηκε και για την εφαρμογή της από την ελληνική πλευρά. Ερωτηθείς για το νέο σήμα των μακεδονικών προϊόντων, που παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit, ο κ. Ζάεφ απάντησε πως δεν το έχει δει ακόμα, σημείωσε, ωστόσο, πως υπάρχει διεθνής κανονισμός γι αυτού του είδους τα ζητήματα και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα βρεθεί ο καλύτερος δυνατός, φιλικός τρόπος “για να προστατεύσουμε τα brands, την παραγωγή, την ιστορία, την αξιοπρέπεια αφού αυτό είναι που κάνουν οι φίλοι”. “Είμαστε φίλοι και πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε φίλοι” τόνισε ο κ. Ζάεφ, υπογραμμίζοντας πως η χώρα του θέλει να έχει φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα. Σημείωσε, δε, ότι προσκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Βόρεια Μακεδονία και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα, αλλά και ότι έως το τέλος του έτους θα υπάρξουν και επισκέψεις υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης στα Σκόπια. Είπε ακόμα ότι στη συνάντηση συζητήθηκε και η διμερής συνεργασία σε ό,τι αφορά την οικονομία καθώς η Ελλάδα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας και ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής. Νίκος Ρούμπος,

ΑΠΕ-ΜΠΕ Πηγή: … https://hellasjournal.com/ Αναρτήθηκε από EFENPRES   16/11/2019

Κάλεσμα "Κλείστε τα σύνορα

-απελάστε τους λαθροεισβολείς"!

Προσκλητήριο συστράτευσης κι αγώνα για να σωθεί η Πατρίδα,

κάνει ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012! (βίντεο)

Αν νομίζεις ότι σε κίνδυνο βρίσκονται μόνον η Λέσβος, η Σάμος, τα νησιά του Αιγαίου ... σε βεβαιώνουμε ότι έτσι νόμιζαν πριν μόλις λίγους μήνες και οι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και της περιοχής Αγίων Πάντων στην Θεσσαλονίκη.

Τώρα φοβούνται να κυκλοφορήσουν στη γειτονιά τους.

Λοιπόν, θα μείνεις μία ακόμη φορά αδρανής;;;;

Είναι ισως η μοναδική πατριωτική ομάδα, που σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ακόμα αντιστέκεται, με οργανωμένες αντιδράσεις.

Όσοι ΕΛΛΗΝΕΣ και όσες ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, μπορούν, ας συστρατευθούν μαζί τους.

Ο αγώνας είναι ΙΕΡΟΣ!

Πρόκειται για την σωτηρία της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας.

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Πατήστε πάνω στους συνδέσμους των youtube, για να δείτε τα εξαιρετικά βίντεο που έχουν ετοιμάσει.


ΕΛΛΑΣ 2019


Η Ελλάς ευρισκόμενη εδώ και δέκα χρόνια σε οικονομική κρίση και έχοντας απολέσει τεράστιο μέρος από τον εθνικό της πλούτο,βιώνει μία άνευ προηγουμένου μαζική εισβολή αλλοδαπών ανθρώπων με το πρόσχημα της προσφυγικής κρίσης.

Άνθρωποι που καμία σχέση δεν έχουν με πρόσφυγες και που θα μπορούσαν κάλλιστα να ονομαστούν "εισβολείς" στην Πατρίδα μας.

Τα σχέδια της νέας τάξης -που θέλουν μια Ευρώπη πολυπολιτισμική και πολυφυλετική- αλλά και της ιμπεριαλιστικής Τουρκίας που ονειρεύεται οθωμανικά μεγαλεία, ξεδιπλώνονται εμπρός μας, θέτοντας σε κίνδυνο την εθνική και θρησκευτική μας ακεραιότητα.Σε μια Ελλάδα που μας έκλεψαν με την οικονομική κρίση τους,τις ζωές μας δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να κλέψουν και το μέλλον των παιδιών μας!

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 16.00 διαδηλώνουμε για την Πατρίδα μας,για την Ορθοδοξία μας και για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Για να μην γίνουμε ξένοι μέσα στην ίδια μας την Πατρίδα!

Τέλος καλούμε όλους τους πατριωτικούς και εθνικιστικούς φορείς να δηλώσουν την συστράτευση τους!Ιερός Λόχος 2012 Ελληνορθόδοξη Στρατιά

Διοργανωτής: Ενωμένες Ελληνορθόδοξες  Δυνάμεις -ΕΝ.Ε.Δ.
Ιερός Λόχος 2012 -Ελληνορθόδοξη Στρατιά
Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας
Πατριωτικός Σύνδεσμος Ελλήνων Μονάχου-Βαυαρίας
Κάστρο Σερρών
Μακεδόνες Μαχητές
Συμμετέχουν (Διαρκής ενημέρωση):
Ελληνικός Πατριωτικός Σύνδεσμος Ελληνοκρατείν
Σάρισσα Πτολεμαΐδας
Πατριωτική Νεολαία Κατερίνης
Ομάδα Μακεδόνων Γιαννιτσών
Δεσμοί Ελλήνων
Λαϊκή Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης
Ομοσπονδία Πατριωτικών και Χριστιανικών Σωματείων
Ένωση Ελλήνων πολιτών για την Μακεδονία

Για να μην έχετε καμία αμφιβολία, δείτε μερικά βίντεο τελευταίων ημερών:


Θεσσαλονίκη 21 Οκτωβρίου 2019, οδός Μοναστηρίου :

βίντεο:Αλεξάνδρεια Ημαθίας Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019:

https://youtu.be/GdtjhedF2m8

Αν νομίζεις ότι σε κίνδυνο βρίσκονται μόνον η Λέσβος, η Σάμος, τα νησιά του Αιγαίου ... σε βεβαιώνουμε ότι έτσι νόμιζαν πριν μόλις λίγους μήνες και οι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και της περιοχής Αγίων Πάντων στην Θεσσαλονίκη.
Τώρα φοβούνται να κυκλοφορήσουν στη γειτονιά τους.

Λοιπόν, θα μείνεις μία ακόμη φορά αδρανής;;;;

Βίντεο με Αντιδράσεις Ελλήνων σε διάφορα μέρη της Ελλάδος:

Βρασνά (Ασπροβάλτα):


https://youtu.be/MeidyGJlTyg

https://youtu.be/8T4FvCJlzZw

https://youtu.be/j71aOvgshrg

Μεθώνη Πιερίας:


(αρχική συγκέντρωση κατοίκων σε κλειστό χώρο)
https://youtu.be/zmppVSPzRwM

ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας λίγες μέρες αργότερα:
https://youtu.be/7XDQQL6BTi4

https://youtu.be/-cvG9gdI7lY


Πηγή ΑΤΙΙΚΑ ΝΕΑ

Αναρτήθηκε από στις  29 Οκτωβρίου 2019


Τα άκουσε για τα καλά ο Τσίπρας:

Ξεπούλησες τη Μακεδονία, είσαι προδότης, έπρεπε να είσαι φυλακή

-Δείτε το βίντεο

-Η σημαιοφόρος συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία και δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου εντόπισε τον Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια πτήσης και τον… στόλισε κανονικά

Η σημαιοφόρος συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία Γεωργία Μπιτάκου βρέθηκε τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια πτήσης και τους επιτέθηκε φραστικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Ξεπούλησες την πατρίδα, είσαι προδότης, έπρεπε να είσαι φυλακή» είπε στον τέως πρωθυπουργό η δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου, πριν οι άνδρες ασφαλείας του Αλέξη Τσίπρα τής ζητήσουν να απομακρυνθεί.

«Είσαι προδότης, έπρεπε να είσαι φυλακή»
Η Γεωργία Μπιτάκου πλησίασε τις θέσεις στις οποίες κάθονταν ο Αλέξης Τσίπρας και η Έφη Αχτσιόγλου και τον ρώτησε αν ξέρει τον Καραβίτη. «Κάτι μου λέει, αλλά…» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Α, κάτι σας λέει.

Ήταν το πρωτοπαλίκαρο του Παύλου Μελά», σημείωσε η κυρία Μπιτάκου και συνέχισε κατηγορώντας τον ότι καταπάτησε το Σύνταγμα.

«Κυκλοφορείτε ελεύθερος, αλλά πολύ σύντομα θα βρεθείτε στη φυλακή. Εκεί είναι η θέση σας κανονικά» είπε στον τέως πρωθυπουργό, ο οποίος χαμογελούσε αμήχανα, όπως και Έφη Αχτσιόγλου.

Η Γεωργία Μπιτάκου είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι χαρακτήριζε φασίστες όλους όσοι διαμαρτύρονταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως γίνονταν συνεχώς προσαγωγές για τις διαμαρτυρίες.

«Ο χειρότερος φασίστας και προδότης της πατρίδας είστε εσείς» είπε στον Αλέξη Τσίπρα η Γεωργία Μπιτάκου, την ώρα που η ασφάλεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να την απομακρύνει διακριτικά.

«Κατέστρεψε την χώρα, ξεπούλησε τη Ιστορία των προγόνων μου και κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος» κατέληξε η Γεωργία Μπιτάκου.

Δείτε επίσης

Δείτε το βίντεο

Η Μπιτάκου έκανε ρόμπα το ζαβό... «Είσαι προδότης, έπρεπε να είσαι φυλακή»...

Γεωργία Μπιτάκου σε Τσίπρα: Ξεπούλησες τη Μακεδονία, είσαι προδότης, έπρεπε να είσαι φυλακή...
Κι όταν σε λένε προδότη και χαμογελάς... κάτι σου δίνουν και πίνεις ή είσαι παντελώς ηλίθιος...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ!

«Σε ευχαριστώ Ανθέλληνα Μητσοτάκη»

– Χαμός στο ΚΕΕΜ με τους λ@θρομουσουλμάνους

18f20c960ab0bb64c63b1d94cbbd8532_XL

Έφτασε πριν λίγο στο makeleio.gr!

6.000 χιλιάδες λάθρομουσουλμάνοι στό ΚΕΕΜ Λακωνίας.Το ΚΕΕΜ κείται στόν Δήμο Φάριδος.

Ο Δήμος Φάριδος μέ τά χωριά Ξηροκάμπι,Ανώγεια,Αρνα,Βασιλική,Γοράνοι,Δάφνη,Λευκόχωμα, Παλιοπαναγιά.Πολοβίτσα καί Ποταμιά έχει 5.269 κατοίκους.

Στό ΚΕΕΜ 6000 χιλιάδες λάθρομουσουλμάνοι.Οι αυτόχθονες κάτοικοι τής Φάριδος είναι ήδη μειονότητα στήν
χώρα τους. Πολλάευχαριστώ ανθέλληνα Μητσοτάκη.

Γιάννης Λάκων  9/10/2019

Α ΡΕ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΨΕΥΤΑΡΑ!

«ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ»…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΡΟΜΠΑ!

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση των Κούληδων έχει σοβαρότατο πρόβλημα στο εσωτερικό της –μεταξύ των ψηφοφόρων της- για την ανοχή στα τεράστια κύματα της λαθρομετανάστευσης, κι έχει βγάλει στη… ρούγα τους υποτιθέμενους «ακροδεξιούς» της για να παραμυθιάζουν τον κοσμάκη!

Έτσι, για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε σε κανάλι ο «ακροδεξιός» Μπουμπούκος –αυτός που την προηγουμένη ξεκαθάρισε ότι μέτρα αποτροπής δεν θα υπάρξουν, γιατί το “push back” δεν επιτρέπεται από το… διεθνές δίκαιο- και καυχήθηκε ότι μπορεί στα νησιά να γίνεται «του Κουτρούλη ο γάμος», αλλά τουλάχιστον από τον Έβρο δεν περνάει πλέον κανείς:

«Από τον Έβρο δεν περνάει πια κανείς μετανάστης».

Δείτε τώρα το σχετικό βίντεο που διαψεύδει πανηγυρικά τον μασκαρά, με «προσφυγάκια» απ’ τ’ Αλγέρι να μπουκάρουν στη χώρα των «ανοιχτών συνόρων» από τον τρύπιο κι αφύλακτο «φράχτη» του Έβρου!

Ενσωματωμένο βίντεο

(ΥΓ): Προσέξτε και την ορολογία του «ακροδεξιού», γιατί ακόμα κι αυτή έχει τη σημασία της. Για «μετανάστες» μιλάει, κι όχι για «λαθρομετανάστες»! Καταλαβαίνετε τώρα με ποιους έχουμε μπλέξει;

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ   Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Εντολή Κομισιόν:

Κλείστε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

- Αποκάλυψη


Εάν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
επαναλειτουργούσαν σε ορθολογικές βάσεις, θα δημιουργούσε πολλαπλασιαστικά 15-20.000 θέσεις εργασίας, με συνολικό ετήσιο τζίρο 3,5 δισ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 300-500 εκατ. ετησίως. Με δεδομένη την αναμενόμενη υψηλή κερδοφορία τους, σοβαροί επενδυτές που θα αναλάμβαναν την επαναλειτουργία των ναυπηγείων, θα ήταν σε θέση να αποπληρώσουν ακόμα και το αμφιλεγόμενο πρόστιμο της τάξης του μισού δισ. ευρώ που έχει επιβάλλει η ΕΕ στα ναυπηγεία, καθώς και άλλα κόστη και επιβαρύνσεις τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Αλλά η Κομισιόν φαίνεται πως προτιμά να κλείσουν από το να εισπράξει η ΕΕ το τεράστιο πρόστιμο και να δοθεί απασχόληση σε 20.000 άτομα. Προφανώς, έχει τους λόγους της, όπως θα δούμε στο άρθρο που ακολουθεί. "Κλείστε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά χωρίς άλλη συζήτηση". Αυτή τελικά είναι η "διαταγή" που δόθηκε από την Κομισιόν στην ελληνική κυβέρνηση, ως απάντηση στις προσπάθειες του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη-Μάριου Γεωργιάδη να προωθήσει διαγωνισμό για την επαναλειτουργία τους στις αρχές του νέου χρόνου. Ύστερα από σχετικές ανακοινώσεις που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης, δόθηκε άνωθεν εντολή να μεταφερθεί η αρμοδιότητα διαχείρισης των ναυπηγείων από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι απ' ευθείας υπόλογο στις Βρυξέλλες. Είναι προφανές ότι, η Κομισιόν παρακολουθεί στενά το θέμα και επιβάλλει δια ροπάλου τη διάλυση των μεγαλύτερων ναυπηγείων της Ευρώπης, των ελληνικών ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με αποτέλεσμα η ιστορικά μεγάλη ναυπηγική μας παράδοση να δεχτεί ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο πλήγμα. Με την απώλεια τους χάνουμε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στη ναυπηγική και αμυντική βιομηχανία, ενώ θα είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράζουμε πολεμικά πλοία από τις χώρες της ΕΕ και να μη συμμετέχουμε στην παραγωγή τους, ούτε στο ελάχιστο. Ήδη προωθείται η παραγγελία δύο φρεγατών που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου σε γαλλικά ναυπηγεία, ενώ είναι ορατό το σχετικό ενδιαφέρον του Βερολίνου, όπου βρέθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός τις προηγούμενες μέρες. Σύντομο ιστορικό και το σήμερα Τον Ιούνιο του 2008, η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ, που υπάγεται στον Πιέρ Μοσκοβισί, επέβαλε πρόστιμο 230 εκατ. ευρώ στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με το αιτιολογικό ότι είχαν επιδοτηθεί από το ελληνικό δημόσιο, κάτι που θεωρείται αθέμιτος ανταγωνισμός και απαγορεύεται από τις κοινοτικές οδηγίες και κανονισμούς. Την ίδια ώρα, βέβαια, η Γερμανία, η Γαλλία και άλλοι εταίροι μας προβαίνουν σε οργιώδεις ενισχύσεις των δικών τους ναυπηγείων και βιομηχανιών, χωρίς αυτό να έχει ανάλογες επιπτώσεις. Επισημαίνεται εδώ ότι η Ουάσιγκτον έχει επιβάλλει τεράστια πρόστιμα σε μεγάλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες, κυρίως γερμανικές, για αθέμιτο ανταγωνισμό και πολιτικές ντάμπιγκ (δηλαδή εξαγωγές προϊόντων κάτω του κόστους). Επίσης, έχει επιβάλει μεγάλους δασμούς σε ευρωπαϊκά και κινεζικά προϊόντα. Τελικά, το πρόστιμο με τους τόκους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά της πτωχευμένης Ελλάδας, έφτασε στα 539 εκατ. Λόγω της αδυναμίας καταβολής του, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε με την ΕΕ το 2010 να πουληθούν τα ναυπηγεία, ή να αχρηστευθεί ο εξοπλισμός για εργασίες σε εμπορικά πλοία. Για 15 χρόνια, ένα μικρό μέρος τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για πλοία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.  Να χρηματοδοτούνται δηλαδή μόνο από τον καταρρέοντα ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό. Με τη συμφωνία αυτή που συμφωνήθηκε να ισχύει μέχρι το 2025, είχε ανασταλεί η λειτουργία του μεγαλύτερου μέρους των ναυπηγείων που απευθύνεται στη διεθνή αγορά, του λεγόμενου "εμπορικού τμήματος". Μέχρι πρόσφατα, λειτουργούσε το λεγόμενο "πολεμικό τμήμα" για την κατασκευή του τελευταίου υποβρυχίου Κατσώνη για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Τα μεγαλύτερα ναυπηγεία στην Ευρώπη Σήμερα, η κατάσταση στην εμπορική ναυτιλία έχει αλλάξει ριζικά. Τα τελευταία χρόνια, τα μεγέθη κυρίως των δεξαμενοπλοίων έχουν αυξηθεί αλματωδώς και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι τα μόνα στην Μεσόγειο που διαθέτουν μία τεράστια δεξαμενή 500.000 τόνων, που όμοιά της δεν υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή.  Μαζί με την δεύτερη μεγάλη δεξαμενή των 250.000 τόνων, τα καθιστούν ικανά να επισκευάσουν μεγάλα δεξαμενόπλοια. Ως εκ τούτου, μπορούν να προσελκύσουν ετησίως πολλά από τα περίπου 400 πλοία μεγάλου μεγέθους που διαπλέουν τη Μεσόγειο και χρειάζονται ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες από τα πολλά περισσότερα μεγάλα σκάφη που διέρχονται μέσα από την ίδια θάλασσα. Λόγω της μη λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της έλλειψης παρόμοιων τεράστιων δεξαμενών και σχετικής τεχνογνωσίας στη Μεσόγειο, τα μεγάλα πλοία, οι πολλοί εν δυνάμει πελάτες, υποχρεώνονται να μεταβούν για ναυπηγοεπισκευές σε απομακρυσμένα μεγάλα ναυπηγεία στην Άπω Ανατολή. Κάποια άλλα πλοία πηγαίνουν σε ορισμένα μικρότερα ναυπηγεία στη Ρουμανία, στην Τουρκία, αλλά και στα ναυπηγεία Σύρου που βιώνουν τελευταία μια ιδιαίτερα επικερδή περίοδο. Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά διέθεταν μέχρι πρόσφατα και τρεις μικρότερες πλωτές δεξαμενές (72.000, 60.000 και 36.000 τόνων) και κεκλιμένη ναυπηγική κλίνη για την καθέλκυση πλοίων ή τμημάτων τους. Επίσης, συμπληρωματικά σχετικά μηχανήματα, υποδομές, εξοπλισμό και τεχνογνωσία, με δυνατότητες παραγωγής κάθε τύπου σκαφών, βαγονιών τρένων, λεωφορείων, όπως και αμυντικού εξοπλισμού. Μια από τις πολύτιμες αυτές δεξαμενές έχει ήδη πωληθεί ως σκράπ, δηλαδή ως παλιοσίδερα και την ίδια τύχη θα έχουν και οι άλλες, σύμφωνα με τις εντολές της Κομισόν. Χάνεται η δυνητική απασχόληση 20.000 εργαζόμενων Με δεδομένη την τεράστια ζήτηση για ναυπηγοεπισκευές που μόνο τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μπορούν να παρέχουν στη Μεσόγειο, τα εν λόγω ναυπηγεία θα μπορούσαν να έχουν τεράστια κερδοφορία. Ο βασικός εξοπλισμός τους είναι αξιοποιήσιμος ύστερα από επισκευαστικές εργασίες, ενώ υπάρχει ανενεργό, ένα ιδιαίτερα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, απαλλαγμένο από το κακό συνδικαλιστικό παρελθόν συγκεκριμένων "εργατοπατέρων" που έχουν εδώ και καιρό απομακρυνθεί. Σημειώνεται ότι μέρος του εξειδικευμένου αυτού εργατικού δυναμικού έχει μετεκπαιδευτεί για να προσληφθεί από ναυπηγεία της Κορέας, Ιαπωνίας και Κίνας. Προφανώς, οι αρμόδιοι στην Άπω Ανατολή θεωρούσαν πως τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (τα δημιούργησε ο Σταύρος Νιάρχος το 1958) είχαν κάτι να τους προσφέρουν στο επίπεδο της διεθνούς τεχνογνωσίας. Σύμφωνα με σχετική μας μελέτη, στην οποία στηρίζεται το παρόν άρθρο, η επαναλειτουργία των ναυπηγείων σε ορθολογικές βάσεις και με αυστηρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα δημιουργούσε πολλαπλασιαστικά 15.000-20.000 θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, με συνολικό ετήσιο τζίρο της τάξης των 3,5 δισ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 300-500 εκατ. ετησίως. Περίληψη της απόρρητης αυτής μελέτης έχει δοθεί σε κυβερνητικούς αρμοδίους από το 2015, ενώ η πρώτη δημοσίευσή μέρους της περίληψης έχει γίνει τον Απρίλιο στις 23/4/2018. Όπως προαναφέραμε, με δεδομένη την αναμενόμενη υψηλή κερδοφορία, είναι προφανές ότι σοβαροί επενδυτές, που θα αναλάμβαναν την επαναλειτουργία των ναυπηγείων, θα ήταν σε θέση να αποπληρώσουν ακόμα και το αμφιλεγόμενο πρόστιμο της τάξης του μισού δισ. ευρώ, καθώς και άλλα κόστη και επιβαρύνσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά οι δανειστές-δυνάστες μας φαίνεται πως προτιμούν να κλείσουν τα ναυπηγεία από το να εισπράξει η ΕΕ το τεράστιο πρόστιμο και να δοθεί δουλειά σε 20.000 άτομα. Προφανώς έχουν τους λόγους τους. Το σκληρό πρόσωπο της ΕΕ Τελικά, αντί για επαναλειτουργία ολόκληρου του ναυπηγείου το 2025 ή και νωρίτερα και συνέχιση της λειτουργίας του "πολεμικού τμήματος" στο μεσοδιάστημα, όπως προέβλεπε η αρχική απόφαση της ΕΕ, η Κομισιόν δείχνει το σκληρό της πρόσωπο. Όπως προαναφέραμε, πίεσε την ελληνική κυβέρνηση, επιμένοντας να κλείσουν οριστικά. Έτσι, η αρμοδιότητα αφαιρέθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης που επεδίωκε την επαναλειτουργία τους. Σε σχετική απάντησή του στην Κομισιόν, ο ειδικός διαχειριστής Χριστόδουλος Σεφέρης αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι: «Τα 16 εμπορικά ακίνητα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά) που έχουν ήδη μεταβιβασθεί, θα αξιοποιηθούν από τον εκάστοτε πλειοδότη είτε ως γραφεία είτε ως αποθηκευτικοί χώροι είτε στο πλαίσιο κάποιας εμπορικής δραστηριότητας, ενώ δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ναυπηγείο. Όσον αφορά επιμέρους περιουσιακά στοιχεία, αφού ο πλειοδότης ανελκύσει τη βυθισμένη δεξαμενή 1, θα την εκποιήσει ως σκραπ. Το ίδιο θα συμβεί με τα δύο ρυμουλκά Κρόνος και Τιτάν μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασής τους». Είναι προφανές ότι έχει μεθοδευτεί το κλείσιμο και η πώληση των πλωτών δεξαμενών και του τεχνολογικού εξοπλισμού έναντι ευτελούς τιμήματος ως σκράπ, δηλαδή ως παλιοσίδερα. Επιπλέον, ξεπουλιέται ο εξαιρετικά προνομιούχος χώρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μαζί με όλα τα ακίνητα και τον εξοπλισμό του, που έχουν ήδη μεταβιβαστεί με αδιαφανείς διαδικασίες. Μαζί του χάνεται η τεράστια σχετική τεχνογνωσία που υπάρχει. Και το κυριότερο, τα ναυπηγεία απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν ως ναυπηγείο! H λογική εξήγηση για το έγκλημα Η EE επιβεβαιώνεται και σ' αυτή την περίπτωση ότι λειτουργεί κατ' εντολήν και προς όφελος των ισχυρών του Βορρά και ειδικότερα της Γερμανίας. Φυσικά ποτέ κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν αν αφορούσε ναυπηγεία της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, τα οποία, εκτός των άλλων, επιδοτούνται πλαγίως με σκανδαλωδώς χαριστικά δάνεια από τις δικές τους τράπεζες. Όταν πολλά παραδοσιακά ελληνικά ναυπηγεία έχουν κλείσει, ή βρίσκονται σε κατάσταση πτώχευσης, τα ναυπηγεία Bavaria της Γερμανίας που δεν έχει μεγάλη παράδοση στις ναυπηγικές κατασκευές, έχουν εξελιχθεί στον κύριο εξαγωγέα ιστιοπλοϊκών σκαφών και στην Ελλάδα, με εξωφρενικά ευνοϊκή τραπεζική χρηματοδότηση του 2/3 της αξίας των κατασκευών τους από γερμανικές τράπεζες. Αυτό και πολλά άλλα, ο κ. Μοσκοβισί και η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ δεν το εκλαμβάνουν ως αθέμιτο ανταγωνισμό και το αντιπαρέρχονται. Ας μην γελιόμαστε. Το μήνυμα είναι σαφές. Η Κομισιόν απαγορεύει στην Ελλάδα να έχει ναυπηγεία και αμυντική βιομηχανία, παρ’ όλη την μεγάλη ναυτική της παράδοση και τον πρώτο εμπορικό στόλο στον κόσμο που διαθέτει. Με δεδομένη την απειλή από τον επιθετικό γείτονα εξ ανατολών που ανήκει στην ίδια συμμαχία του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ξοδεύει τεράστια ποσά από τον λυμφατικό οικονομικό της υστέρημα για την εισαγωγή πολεμικών πλοίων, αμυντικού εξοπλισμού και κάθε είδους πλεούμενων από τις χώρες του Βορρά, χωρίς καν να μπορεί να ενσωματώσει τεχνολογία. Η Ελλάδα καταβάλλει το υψηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ για αμυντικό εξοπλισμό μετά τις ΗΠΑ, την ίδια ώρα που η Γερμανία καταγγέλλεται από την Ουάσιγκτον ότι αθετεί τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, καταβάλλοντας πολύ μικρότερο ποσοστό του δικού της ΑΕΠ απ’ αυτό που υποχρεούται. Στην "πτωχή πλην έντιμη Ελλάδα", η Κομισιόν επιτρέπει μόνο να έχει γκαρσόνια και κηπουρούς. Και να παραμένει φτωχή και εξαρτημένη, ευλογώντας την τύχη της που συμμετέχει στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη! Στο δίχτυ των κανόνων της "γερμανικής Ευρώπης" πιάνονται μόνο τα μικρά ψάρια. Γι' αυτό και οι μικροί της δήθεν ΕΕ, γίνονται συνεχώς μικρότεροι και φτωχότεροι και οι μεγάλοι συνεχώς μεγαλύτεροι και πλουσιότεροι. http://roykoymoykoy.blogspot.gr/ https://slpress.gr/

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 3:38 π.μ. Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ TV - Εκπομπές για την Κάρτα του Πολίτη


Ο Δημήτριος Χιωτακάκος, Δρ. Ηλεκτρονικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Manchester, μιλάει στην Πεμπτουσία για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και για την είσοδο σε έναν εφιαλτικό κόσμο μέσα από τη χρήση τους.

Εκπομπή 1η: Ηλεκτρονικές Ταυτότητες. Η είσοδος σε έναν εφιαλτικό κόσμο


Εκπομπή 2η: Η απειλή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Εκπομπή 3η: Το Ηλεκτρονικό Εμφύτευμα

ΠΗΓΗ: https://www.pemptousia.gr/author/dimitrios-chiotakakos-dr-ilektronikis-ke-tilepikinonion-panepistimiou-manchester/

id-ont Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019

10.000 ΑΦΓΑΝΟΙ-ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!

ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

'Oπως αναφέρει το zougla.gr στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έφτασε περίπου στις 08.00 το πρωί το «Aqua Blue», το δεύτερο πλοίο που απέπλευσε από τη Λέσβο μεταφέροντας πρόσφυγες και μετανάστες από το κέντρο υποδοχής της Μόριας.

Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα προσφύγων - μεταναστών (περισσότερα από 720 άτομα, από τα περίπου 1.400 συνολικά), που θα φιλοξενηθούν σε δομές της Βόρειας Ελλάδας. Οι 379 από όσους έφτασαν σήμερα αναμένεται να μετακινηθούν στη Νέα Καβάλα και οι υπόλοιποι σε άλλες δομές.

Χθες το απόγευμα κατέπλευσε το πρώτο πλοίο με περίπου 640 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια, που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με 21 λεωφορεία στη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, όπου έχουν στηθεί 200 σκηνές για την προσωρινή φιλοξενία τους.

Καταλαβαίνετε τι σημαίνουν όλα αυτά και ποιος είναι ο απώτερος στόχος; Να αλλοιωθούν πλήρως τα εθνικά-φυλετικά χαρακτηριστικά της Μακεδονίας μας, κάτι που θα διευκολύνει τάχιστα τα σχέδια διαμελισμού της περιοχής, αυτό δηλαδή που αποτελεί στόχο των Σκοπιανών. Επίσης, η εγκατάσταση λαθρομεταναστών επί μονίμου βάσεως στη Μακεδονία, δημιουργεί αυτομάτως μειονότητες, ένα επιπλέον δώρο για τους Σκοπιανούς οι οποίοι θα πείσουν ευκολότερα για την ύπαρξη "μακεδονικής μειονότητας" στην περιοχή της Μακεδονίας! Όλα βαίνουν σύμφωνα με τα σχέδια της Γερμανίας, άλλωστε η μεταφορά των μεταναστών από τα νησιά στη Μακεδονία έγινε κατόπιν εντολών της Μέρκελ. Ο Μητσοτάκης, όχι απλά τηρεί τη Συμφωνία, αλλά την εφαρμόζει με τον πιο δραματικό για τη χώρα μας τρόπο!

Το παρακάτω σχόλιο ανήκει στον Παναγιώτη Αλεξόπουλο:

Κλείστε τα Σύνορα Ρε Άχρηστοι Μαυρογιαλούροι .......

Μετά την Κατάπτυστη και Προδοτική Συμφωνία Κουρελόχαρτο των Πρεσπών η ΝΔ Μεταφέρει Χιλιάδες Ισλαμιστές στην Μακεδονία Μας .......

ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΑΡΑΓΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ......

Η Ελλάδα είναι Ξέφραγο Αμπέλι Προτεκτοράτο Ξένων Συμφερόντων ......

ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ....

ΑΡΚΑΔΑΣ indobserver Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019

Όταν ΚΑΝΕΙΣ δέν τους ΚΟΒΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ,

συνεχίζουν θρασύτατα να ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ τά τραίνα μας!

ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΠΑΙΔΙΑ!
ΤΙ ΑΛΕΞΗΣ, ΤΙ ΚΟΥΛΗΣ...

Λίγο πριν τις 10:00 προχθές Σάββατο το πρωί, αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα, ακινητοποιήθηκε, καθώς ΛΑΘΡΟ-μετανάστες έκαναν κατάληψη στις γραμμές του τραίνου, στο ύψος της Οινόης, στην Αττική!

Χρειάστηκε να παρέμβει η Αστυνομία (ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ, ΟΤΑΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ;), προκειμένου να τους απομακρύνει από το σημείο.

Μετά από περίπου μια ώρα, οι αλλοδαποί απομακρύνθηκαν και το δρομολόγιο έγινε κανονικά.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/800730_prosfyges-apekleisan-grammes-toy-trenoy-stin-oinoi

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"  Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ :

ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ,

ΤΡΑΒΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΙΑΣΟΥΝ.

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ.

ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΛΕΠΕΣ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ.

ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ, ΝΑ ΤΡΑΒΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΙΑΣΟΥΝ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.

ΟΙ ΩΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ '74 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΟ 1922, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ.
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΠΗΓΗ Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019

ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ!

ΝΕΑ-ΑΝΕΡΓΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ...ΓΕΙΤΟΝΕΣ!

ΧΤΥΠΟΥΝ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ!

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΗΜΟΣ!

Οι Έλληνες είναι αξιοπρεπής λαός.
Δεν μολογάνε τη φτώχεια την οποία...
τους έχουν επιβάλλει τα μνημόνια των τελευταίων 10 ετών!
Ανεβαίνουν τον Γολγοθά τους ο οποίος οδηγεί στο μαρτύριο, έχοντας απλώς δ'ίπλα τους τους ευγενείς συνανθρώπους τους οι οποίοι βοηθούν και αυτοί στο να κρατήσουν λίγο από τον σταυρό τους.
Ως πότε όμως;
Αλλά το να υπάρχουν νέοι άνθρωποι και με προσόντα οι οποίοι δεν έχουν δουλειά και δεν μπορούν να επιβιώσουν παρά μόνο από τη βοήθεια που τους παρέχουν οι γείτονες από τον δικό τους οβολό, αυτό είναι το πλέον ΤΡΑΓΙΚΟ!
Ναι φίλες και φίλοι, αυτά συμβαίνουν ΚΑΙ στον Χολαργό.
Δύο νέα κορίτσια ζητούν στον ήλιο μοίρα και δεν βρίσκουν!
Καλείται ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλ'ία.
Εμείς, η εφημερίδα μας, δίνει το έναυσμα.
Όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεσή μας.
Η μία τουλάχιστον κοπέλα μπορεί ακόμη και αύριο να εργαστεί.
Δεν επαιτεί, ζητεί εργασία.
Δήμαρχε, ιδού η ευκαιρία, βοήθησε τη νέα κοπέλα!
indobserver

Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019

Δείτε σαν σήμερα          
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 25 Οκτωβρίου 2020, στον  21ο αιώνα
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ               ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ...
Έρχεται παγκόσμια πείνα και ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος.               Οι μισές εργασίες θα εκτελούνται απο «έξυπνες» μηχανές έως το 2025...
Προσοχή στη συσκευασία!               «ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΚΕΣ ΧΗΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ!»
image Δείτε σαν σήμερα
image ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ
image Α Ε Ρ Α_Α Ε Ρ Α _
image Έρχεται παγκόσμια πείνα και ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος.
image Προσοχή στη συσκευασία!

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 10ος

 Αθλητισμός 10ος

              Super League: Δοκιμάζεται στα Γιάννενα η ΑΕΚ

Read More...

Αθλητισμός 9ος

		Αθλητισμός 9ος

              Σάρωσε ξανά η Σάκκαρη και προκρίθηκε στους «32» του Roland Garros

Read More...

Αθλητισμός 8ος

 Αθλητισμός 8ος

              Europa League: Πέντε αποκλεισμούς ισχυρών θέλει η ΑΕΚ για να μπει στους δυνατούς των play off

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Formula 1

Formula 1

              Ο Χάμιλτον την pole position στην Πορτογαλία

Read More...

Rally

		Rally

              Αναβάλλεται λόγω Covid-19 η ανάβαση Διονύσου

Read More...

WRC

WRC

        WRC:Κέρδισε ο Εβανς - απίστευτο φινάλε στην Τουρκία

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 10ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 10ος

              Λοβέρδος: Υπερψηφίζουμε την πρόταση μομφής

Read More...

Δένδιας

 Δένδιας

Διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία για τη νέα παράνομη Navtex

Read More...

Στρατηγός Φράγκος

Στρατηγός Φράγκος

                Ποιος φράχτης ; Έθαψαν ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ που “τελειώνει” για πάντα την Τουρκία

Read More...
ROKMININEWS ERROR: File not found: images/stories/AD.HP.KAI.D.M/politismos 2682020.jpg

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 10ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 10ος

           
Αποκαλύπτεται το ανάκτορο που γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος στην Πέλλα

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9ος

  Ποιος κατέστρεψε και αφάνισε την Αρχαία Σπάρτη; Μια απίστευτη βαρβαρότητα

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8ος

              Μυστήριο 7.000 ετών: Οι Γιγάντιες Πύλες της Σαουδικής Αραβίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Read More...

Κόσμος

Top Headline

ΓΑΛΛΙΑ

ΓΑΛΛΙΑ

Προς ρήξη Γαλλία-Τουρκία: Ανακαλεί το Παρίσι τον Πρέσβη στην Άγκυρα

Read More...

ΚΟΣΜΟΣ 10ος

ΚΟΣΜΟΣ 10ος

              Συναγερμός! Έκλεισαν Αμερικανική Πρεσβεία και Προξενεία στην Τουρκία: «Αμερικανοί και άλλοι ξένοι είναι στόχοι»

Read More...

Λιβύη - Χαλίφα Χαφτάρ

Λιβύη - Χαλίφα Χαφτάρ

              Λιβύη: Αποχωρούν μισθοφόροι & ξένες δυνάμεις - Χαφτάρ-Σάρατζ δημιουργούν κοινό στρατό

Read More...

Ελλάδα

Top Headline

EΛΛΑΔΑ 10ος

		EΛΛΑΔΑ 10ος

              Αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία !

Read More...

EΛΛΑΔΑ 9ος

EΛΛΑΔΑ 9ος

              Άρχισε η αποστρατικοποίηση;; Γ.Παναγιωτόπουλος για αποστρατικοποίηση: «Αποσύρουμε οπλικά συστήματα από νησιά και Έβρο...

Read More...

EΛΛΑΔΑ 8ος

		EΛΛΑΔΑ 8ος

              ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ !! Γιατί το κράτος μισεί οτιδήποτε ελληνικό; Γιατι ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙ σημαντικά ευρήματα;

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 10ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 10ος

              Πώς μεταδίδουν τον Covid-19 οι ασυμπτωματικοί φορείς

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9ος

          Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

              Για να μην λες ότι δεν ήξερες ! Δείτε ποιοι τυπώνουν και ποιοι διαχειρίζονται τα χρήματα στον κόσμο…

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 10ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 10ος

              Οι γάτες πρέπει να μπουν σε καραντίνα για να μην γίνουν υπερμεταδότες

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 9ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 9ος

              Το τρομακτικό μυστικό που κρύβουν ακόμα και τα πιο ασφαλή ηφαίστεια

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

              Αυτό το λασποτόπι δεν έχει θάλασσα

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

              Η ελληνική εκκλησία που αποτελεί μια από τις πιο παράξενες του κόσμου

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

              Στη Γαλλία ήδη ανακυκλώνουν τις μάσκες μιας χρήσης. Δες πώς

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 8ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 8ος

              Τρεις διαφορετικές χρήσεις για τα καλαμάκια

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

		Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

           
45η, 44η, 43η, 42η, 41η, 40η, 39η, 38η, 37η, 36η, 35η, 34η, 33η, 32η, 31η, 30η, 29η, 28η, 27η, 26η, 25η, 24η, 23η, Πρόσκληση

Read More...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              23η , 22η , 21η , 20η ,19η ,18η ,17η ,16η ,15η ,14η ,13η ,12η ,11η ,10η , 9η , 8η , 7η , 6η , 5η , 4η , 3η , 2η , 1η,  Πρόσκληση

Read More...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              39η...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Ε .info@koultoura.com

              Ε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript...

Read More...

ΔΕΣΚΑΤΗ

ΔΕΣΚΑΤΗ

              Ο Δημος μας

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/10/2020

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/10/2020

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/09/2020

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/09/2020

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/08/2020

		ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/08/2020

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ

“Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν «έπεσε» μόνο για τη Σημαία” – Τελέστηκε σήμερα στους Βουλιαράτες το μνημόσυνο του (ΒΙΝΤΕΟ)

Read More...

COVID-19

		COVID-19

              ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΜΠΙΛ&ΜΕΛΙΝΤΑ ΓΚΕΙΤΣ....

Read More...

Αλλαγή ώρας 2020:

Αλλαγή ώρας 2020:

              Μην ξεχαστείτε: Ξημερώματα Κυριακής 25 Οκτωβρίου αλλάζει η ώρα

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Νίκος Αντωνιάδης

Νίκος Αντωνιάδης

      Η Εισαγγελία Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα ψευδή κρούσματα, τις νοσηλείες και τους θανάτους λόγω “Covid-19” – Η...

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις

Παμμακεδονικές Ενώσεις

              Σφοδρή επίθεση Παμμακεδονικής ΗΠΑ και Καναδά κατά Κ. Μητσοτάκη για Σκοπιανό: «Οι Έλληνες νιώθουν προδομένοι ξανά»

Read More...

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

           
Τι σημαίνουν οι όροι υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ και αιγιαλίτιδα ζώνη;

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

Της Κύρας Αδάμ

Της Κύρας Αδάμ

              Κύρα Αδάμ: Η Τουρκία κερδίζει 70δις από την ΕΕ για υπερ-εξοπλισμούς κατά της Ελλάδας - ΒΙΝΤΕΟ

Read More...

"ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα"

"ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα"

              Στο δικαστήριο ο Κασιδιάρης: Θέλει να διεκδικήσει την αθωότητά του

Read More...

Διαφορα

Διαφορα


Η κυρά ΦΩΦΗ μέ τήν ταπεινή (τραπεζική) ΣΥΝΤΑΞΟΥΛΑ της,

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided