Δευτέρα, Νοέμβριος 19, 2018

Πόσοι άγγιξαν το «Άριστα»

 

 

 

 

 

 

 

στις πανελλήνιες

Πόσοι άγγιξαν το «Άριστα» στις πανελλήνιες

825310.jpg

Τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των ειδικών μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας και η εικόνα που προκύπτει «δείχνει» ότι, κατά βάση, οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα κινήθηκαν μεταξύ του 12 και του 18.

Ειδικότερα, τις καλύτερες επιδόσεις είχαν συνολικά οι μαθητές των ΓΕΛ που εξετάστηκαν στα Ισπανικά, με το 35,57% εξ αυτών να έχουν επίδοση μεταξύ 15 και 18 και το 28,35% να αγγίζουν το «’Αριστα» (βαθμολογία 18-20).

Στη συνέχεια, τους περισσότερους αριστούχους, με βαθμολογία από 18 έως και 20, είχαν τα μαθήματα του ελέγχου μουσικών ακουστικών ικανοτήτων (17,22%) και του γραμμικού σχεδίου (16,46%).

Στον αντίποδα, οι χειρότερες επιδόσεις σημειώθηκαν στο μάθημα της Αρμονίας, αφού συνολικά, το 33,46% πήρε βαθμό κάτω της βάσης (0-10). Ακολουθούν σε χαμηλές επιδόσεις το μάθημα των Αγγλικών (32,80% των βαθμολογιών κάτω της βάσης) και των Ιταλικών (25,77%).

Γενικά, πάντως, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση βαθμολογιών από 15 έως 18 έχουν το γραμμικό σχέδιο (43,99% των υποψηφίων), τα Ισπανικά (35,57%), τα Ιταλικά (32,54%), τα Γερμανικά (26,89%) και ο έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων (26,03%).

Αντίστοιχα, τα μαθήματα στα οποία οι υποψήφιοι συγκέντρωσαν κατά κύριο λόγο από 12 έως 15, είναι το ελεύθερο σχέδιο (42 %), τα Γαλλικά (34,92%), τα Αγγλικά (27,79%) και η Αρμονία (23,49%).

Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων (72,79%) έγραψε κάτω από 10 όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πανελλήνιες 2018: Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις σε 47 σχολές

382080.jpg

Βαρόμετρο της κίνησης των βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι φέτος το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το οποίο και αναμένεται να τις επηρεάσει άμεσα όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα.

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τη συμπλήρωση των Μηχανογραφικών Δελτίων των υποψηφίων που κατατίθενται αυτές τις ημέρες στο υπουργείο Παιδείας για το νέο ίδρυμα δείχνει ενδιαφέρον μεγάλη μερίδα των νέων που διεκδικούν φέτος μια θέση στο ήλιο της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας.

Ετσι το ενδιαφέρον αυτό μπορεί να διαμορφώσει συνθήκες που θα επηρεάσουν τη ροή και των βάσεων μεγάλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της περιφέρειας.

baseis1

Κατ επέκταση φέτος μπορεί να προκύψει μεγαλύτερη πτώση βάσεων από εκείνη που είχε αρχικά εκτιμηθεί σε πολλές μεσαίες σχολές ανώτατων ιδρυμάτων της επαρχίας ειδικά οικονομικές
και πολυτεχνικές σε συνδυασμό μάλιστα με την αναμενόμενη άνοδο των βάσεων στα παιδαγωγικά τμήματα. Οπως είναι γνωστό το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής έχει στήσει μια πλήρη πολυτεχνική σχολή στην αυλή του περιζήτητου Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κάτι που είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει το ενδιαφέρον των δυσαρεστημένων που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στα προγράμματά του και να τους στρέψει μακριά από τις πολυτεχνικές σχολές της επαρχίας που θα αποτελούσαν λογικά την επόμενη επιλογή τους.

bsis2

Τα πάνω και τα κάτω

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των φροντιστών Ελλάδας Ιωάννης Βαφειαδάκης η συμπλήρωση των Μηχανογραφικών Δελτίων και η καταγραφή των πρώτων προτιμήσεων των υποψηφίων ρίχνει περισσότερο φως στην κίνηση των βάσεων της φετινής χρονιάς.
Και συγκεκριμένα:

Είναι προφανές ότι τα δύο πρώην ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά που έγιναν πανεπιστήμιο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα δουν κατακόρυφη άνοδο στις βάσεις των τμημάτων τους εάν αυτές μπορούν να συγκριθούν με την περυσινή εξεταστική διαδικασία. Σε μερικά τμήματά τους μάλιστα η άνοδος μπορεί να είναι μεγαλύτερη των 1.000 μορίων.

Αυξημένο ενδιαφέρον μπορεί να διαπιστωθεί φέτος γενικώς για τις σχολές ΤΕΙ των υπόλοιπων αστικών κέντρων της χώρας η Αττική πλέον δεν έχει κανέναν εκπρόσωπο της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης με το δεδομένο ότι τα τμήματά τους μπορεί την επόμενη χρονιά να βρεθούν κατευθείαν στον πανεπιστημιακό τομέα.

Τα παιδαγωγικά τμήματα σε όλο το φάσμα της Ανώτατης Εκπαίδευσης θα έχουν άνοδο που θα φτάσει τα 2.000 μόρια και στα τμήματα που δέχθηκαν τις περασμένες δύο χρονιές υποψηφίους με βαθμολογίες γύρω στα 10.000 μόρια η άνοδος μπορεί να ξεπεράσει τα 2.500 μόρια.

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών νομικές ψυχολογίες θα καταγραφεί σταθερότητα και ίσως μικρή άνοδος καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν φέτος καλύτερες από πέρυσι αλλά αυξήθηκαν και οι εισακτέοι στις σχολές του πεδίου. Στις πρώτες σχολές του ίσως καταγραφεί οριακή άνοδος αλλά όσο κατεβαίνουμε κάτω από τα 16.000 μόρια η κίνηση των βάσεων θα είναι πτωτική.

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο των Θετικών Επιστημών πολυτεχνεία φυσικομαθηματικές περιμένουμε πτώση βάσεων ειδικά στα ρετιρέ του πεδίου αλλά και στις μεσαίες και χαμηλές σχολές του.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο των Επιστημών Υγείας στις ιατρικές περιμένουμε σημαντική πτώση βάσεων ενώ ίσως φέτος δούμε την Ιατρική Αθηνών να μη φτάνει τα 19.000 η πτώση στις ιατρικές σχολές της χώρας εκτιμάται ότι θα είναι από 100 έως 300 μόρια στην τελευταία Ιατρική της Αλεξανδρούπολης. Σχολές που κυμαίνονται στην κατηγορία των 17.000 18.000 μορίων μπορεί να καταγράψουν μεγαλύτερη πτώση.
Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο των Οικονομικών Επιστημών και της Πληροφορικής αναμένεται σταθερότητα βάσεων και ίσως μικρές αυξομειώσεις.

Στις στρατιωτικές σχολές του 2ου Επιστημονικού Πεδίου αναμένεται πτώση ενώ στις Σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής μικρή άνοδος.

 

ΑΣΕΠ: Oλοκληρώθηκε η διεξαγωγή του Γραπτού Διαγωνισμού 1Γ/2017

panelladikes-vaseis-1021x576.jpg

Oλοκληρώθηκε σε εβδομήντα πέντε (75) εξεταστικά κέντρα στις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Πειραιά, η διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού για την πλήρωση 548 θέσεων κατηγορίας Π.Ε. στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) (ΦΕΚ 40/1-12-2017 και ΦΕΚ 44/21-12-2017, τ. Προκηρύξεων ΑΣΕΠ).

Η γραπτή εξέταση των μαθημάτων διεξήχθη το Σάββατο 07-07-2018 και την Κυριακή 08-07-2018 με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών.

Η προσέλευση των υποψηφίων αναλύεται ως εξής:

 • «ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ – ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ» : 7.022 υποψήφιοι
 • «ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» : 5.141 υποψήφιοι
 • «ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ»: 1.611 υποψήφιοι
 • «ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ»:    398 υποψήφιοι

Τα θέματα και οι απαντήσεις αυτών θα αναρτηθούν εντός της εβδομάδας.

 

Δωρεάν μαθήματα σε παιδιά απόρων οικογενειών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

panepistimio_aigaiou_2.jpg

Ενισχυτικά μαθήματα σε 125 παιδιά οικογενειών της Ρόδου που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα θα αναλάβουν να κάνουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη χθες εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος που είχε ξεκινήσει στον δήμο το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για την επισιτιστική βοήθεια σε άπορους συμπολίτες μας, με στόχο να ενταχθούν και άλλες παροχές, όπως τα κοινωνικά φροντιστήρια σε παιδιά του δημοτικού, αρχικά, που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου, ήταν αυτονόητο ότι η συνεργασία έπρεπε να ξεκινήσει από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο σκοπός της σύμβασης είναι διττός: Από τη μία η προσφορά υπηρεσιών σε συμπολίτες μας, μικρούς ή μεγάλους, που έχουν την ανάγκη αυτών των μαθημάτων και από την άλλη είναι και συμβολικός, αφού συνεχίζει μία συνεργασία που ξεκίνησε ο δήμος με το πανεπιστήμιο και σε άλλους τομείς, όπως οι πρόσφυγες, οι διαλέξεις που γίνονται κάθε μήνα για διάφορα θέματα κ.λπ.

Ο δήμαρχος ανέφερε, ακόμη, ότι έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά και από την αρμόδια Διεύθυνση των Προνοιακών Δομών που έχει μελετήσει πολλά στοιχεία των τελευταίων ετών. Αυτή η μελέτη, μάλιστα, περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά με τις γειτονιές όπου υπάρχουν μεγάλα ποσοστά φτώχειας και τα παιδιά έχουν αδυναμία να φοιτήσουν οπουδήποτε αλλού. Επίησς, σημείωσε ότι ανοίγει δρόμους και για το μεγάλο πρόγραμμα που έχει να κάνει με τη μετεγκατάσταση των ρομά, για τους οποίους προβλέπονται ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Είναι μία τεκμηριωμένη σύμβαση με στοιχεία, στατιστικές και με πραγματικά επιστημονικά δεδομένα, είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γεωργία Λιαράκου τόνισε ότι το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης επιθυμεί πολύ τη συνεργασία με τον δήμο και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί οι κοινές δράσεις. «Βλέπουμε το πανεπιστήμιο σαν ζωντανό κύτταρο στο πλαίσιο μίας κοινωνίας και το πανεπιστήμιο από μόνο του δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν υπάρχει αυτή η όσμωση και αν δεν δέχεται συνέχεια τα ερεθίσματα από έξω και εμείς να δίνουμε τις καινούργιες γνώσεις που μπορούμε να προσφέρουμε και να παίρνουμε από εσάς πολλά ερεθίσματα για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας» επισήμανε.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Λιαράκου εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί αυτό είναι καθαρά ένα αντικείμενο του Τμήματος Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης, αφού το αντικείμενό τους είναι να εκπαιδεύουν τους μελλοντικούς δασκάλους και, έτσι, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να δουλεύουν από τώρα αναλαμβάνοντας μία υπεύθυνη θέση.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είναι πιλοτικό, ξεκινάει στις 15 Σεπτεμβρίου, θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου και θα ξεκινήσει με έναν μικρό αριθμό παιδιών και φοιτητών, με στόχο όλο αυτό να διευρυνθεί στο μέλλον.

 

ΑΣΕΠ: Τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 8K/2017

tromaktiko.jpg

Eκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ

τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 8K/2017 ΦΕΚ 23/3-7-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ)

για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων,  εκατόν είκοσι τριών (123) θέσεων τακτικού προσωπικού  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας).

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode).

H προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά των ανωτέρω προσωρινών πινάκων ορίζεται από 6 Ιουλίου 2018 έως και την πάροδο της 16ης Ιουλίου 2018, ημέρας Δευτέρας.

 

Αχτσιόγλου: Πως θα διαγραφούν οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ

ImageHandler-1.jpg

Με την υπουργική απόφαση, θα καθορίζονται κάθε φορά οι όροι και οι προϋποθέσεις, ώστε να εξαιρεθεί η εξεταζόμενη κατηγορία ασφαλισμένων από την ασφάλιση και κατ’ επέκταση να απαλλαχτεί από οφειλές

Με διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου Εργασίας διαγράφονται οι αμφισβητούμενες οφειλές κυρίως προς τον πρώην ΟΕΕ που δημιουργήθηκαν πριν από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, δηλαδή έως 31/12/2016.

Η υπουργός εργασίας Εφη Αχτσιόγλου κατά την δεύτερη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία διαγραφής.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η ρύθμιση είναι γενική και δεν θεσπίζεται ένας κανόνας λόγω της πολύ μεγάλης περιπτωσιολογίας. Π.χ. μπορεί να υπάρχει μια δικαστική απόφαση που να δικαιώνει τον ασφαλισμένο αλλά ο νόμος να λέει κάτι άλλο, μπορεί να υπάρχουν δύο συγκρουόμενες δικαστικές αποφάσεις, μπορεί να μην υπάρχει δικαστική απόφαση αλλά να είναι προφανές ότι ο ασφαλισμένος δεν γνώριζε ότι πρέπει να πληρώσει και σε δεύτερο ταμείο, ή τέλος μπορεί να μην υπάρχει δικαστική απόφαση αλλά να είναι προφανές ότι ο ασφαλισμένος είχε κλείσει τα βιβλία του και δεν θα έπρεπε να χρεώνεται με οφειλές.

«Θεσπίσαμε αυτή την διαδικασία για να μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε το σύνολο των περιπτώσεων. Τι λέει η διαδικασία; Ότι θα έρχεται ο ασφαλισμένος θα υποβάλλει την αίτηση και θα εξηγεί όπως λέει ο νόμος γιατί θεωρεί ότι δεν οφείλει κάποια ασφαλιστική οφειλή, θα γνωμοδοτεί το συμβούλιο κοινωνικής ασφάλισης και ο αρμόδιος υπουργός θα βγάζει υπουργική απόφαση όπου θα ομαδοποιεί αυτές τις περιπτώσεις για να λύνει αυτά τα προβλήματα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερη περιπτωσιολογία από ότι εάν πηγαίναμε να θεσπίσουμε ένα συγκεκριμένο κανόνα» επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου.

Με την υπουργική απόφαση, θα καθορίζονται κάθε φορά οι όροι και οι προϋποθέσεις, ώστε να εξαιρεθεί η εξεταζόμενη κατηγορία ασφαλισμένων από την ασφάλιση και κατ’ επέκταση να απαλλαχτεί από οφειλές (βεβαιωμένες και μη) ή από τόκους, προσαυξήσεις, τέλη ή τυχόν άλλες επιβαρύνσεις. Ειδικότερα η διάταξη αναφέρεται σε βεβαιωμένες ή μη οφειλές προς πρώην Φορείς κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, οι οποίες δημιουργήθηκαν λόγω εύλογης αμφιβολίας περί την υποχρέωση υπαγωγής ή μη στην παράλληλη ασφάλιση δύο ή περισσότερων Φορέων για το χρονικό διάστημα έως 31/12/2016, οι οποίες “δύνανται να διαγράφονται ή να απαλλάσσονται τυχόν επιβληθέντων πρόσθετων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων”. Προσοχή, καθώς “τυχόν καταβληθέντα από τους ασφαλισμένους ποσά έναντι των ανωτέρω οφειλών δεν επιστρέφονται και δεν αναζητούνται”.

Με τη διαγραφή των οφειλών δε θα απειλούνται πλέον από το ΚΕΑΟ οι εξής κατηγορίες ασφαλισμένων:

Α) Δημοσιογράφοι ασφαλισμένοι στο τ. ΕΤΑΠ – ΜΜΕ (πριν το 1993) οι οποίοι είχαν μπλοκάκι για δευτερεύουσες δημοσιογραφικές εργασίες και ο ΟΑΕΕ ζήτησε αναδρομικά υπέρογκα ποσά για την υποχρεωτική ασφάλιση σε αυτόν.

Β) Νέοι ασφαλισμένοι (από την 1/1/1993 και μετά) στο ΙΚΑ με ενεργό δελτίο παροχής υπηρεσιών οι οποίοι μπορούσαν να επιλέξουν ασφάλιση ζητώντας εξαίρεση από ΟΑΕΕ εφόσον είχαν 25 ημέρες ασφάλισης κάθε μήνα στο ΙΚΑ. Πολλοί αμελούσαν κάθε χρόνο τη βεβαίωση εξαίρεσης η το ταμείο διαπίστωνε ότι δεν συγκέντρωναν και τα 25 ένσημα με αποτέλεσμα να τους καταλογίζονται εισφορές.

Γ) Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ μικροεπιχειρηματίες και μικροξενοδόχοι, με απαλλακτικές από τον ΟΑΕΕ βεβαιώσεις, λόγω δραστηριότητάς τους σε μικρούς Δήμους με βάση πληθυσμιακά κριτήρια, οι οποίοι μπορεί να χρεώνονταν με αναδρομικές εισφορές από τον ΟΑΕΕ, ο οποίος ζητούσε εκκαθαριστικό εφορίας για να κρίνει αν υπάρχει υποχρέωση ή όχι υπαγωγής στην ασφάλιση με βάση εισοδηματικό κριτήριο.

Δ) Αμφισβητούμενα χρέη από το παρελθόν “σέρνουν” και μηχανικοί που βρίσκονταν ανάμεσα σε ΤΣΜΕΔΕ και ΟΑΕΕ επειδή είχαν αναπτύξει και μια εμπορικού τύπου δραστηριότητα, συναφή με το επάγγελμα του μηχανικού.
Η εύλογη αμφιβολία μπορεί να αποδεικνύεται ενδεικτικά από : (α) ύπαρξη δικαστικής απόφασης υπέρ του ασφαλισμένου-οφειλέτη, (β) ύπαρξη αντίθετων αποφάσεων των δικαστηρίων επί του ιδίου δυσχερώς ερμηνευόμενου νομικού θέματος, (γ) προηγούμενη μακρόχρονη πρακτική της διοίκησης συνεπεία της οποίας είχε δημιουργηθεί στα υπόχρεα πρόσωπα η πεποίθηση περί μη υπαγωγής στην ασφάλιση, (δ) ύπαρξη διαφορετικών οδηγιών επί του θέματος από τη διοίκηση, (ε) πλήρης ασφάλιση από μισθωτή ή μη μισθωτή απασχόληση κατά την ίδια χρονική περίοδο για την οποία έχουν καταλογιστεί εισφορές από Φορέα ασφάλισης μισθωτών ή μη μισθωτών.

 

Αιτησεις τώρα για 459 προσλήψεις σε τρεις ΔΕΚΟ

girl-at-desk.jpg

Μέσα στην εβδομάδα κατατίθενται οι αιτήσεις για 459 μονιμες και εποχικές θέσις σε 3 ΔΕΚΟ. Πατήστε στους παρακάτω σύνδεσμους για να δειτε τις προκηρύξεις και πως θα κάνετε αιτηση.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι διοικητικοί, μηχανικοί, τεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων, εργάτες, κ.α.

ΔΕΗ: Νοσηλευτής στη Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

ΔΕΗ: 3 θέσεις εργασίας στη ∆ιεύθυνση Παραγωγής Νησιών (Αττική)

ΔΕΗ: 29 θέσεις στη ∆ιεύθυνση Παραγωγής Νησιών (Δωδεκάνησα-Κρήτη)

ΔΕΗ: 32 θέσεις στη ∆ιεύθυνση Παραγωγής Νησιών (Νησιά ΒΑ Αιγαίου – Σποραδων)

ΔΕΗ: 21 προσλήψεις στη ∆ιεύθυνση Παραγωγής Νησιών (Νησιά Κυκλάδων)

Ολη η προκήρυξη 7Κ/2018 για 158 μόνιμες θέσεις στο ΔΕΔΔΗΕ

ΑΔΜΗΕ: 169 προσλήψεις σε 10 νομούς

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΚΕ Περιοχή Λάρισας (4 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΚΕ Περιοχή Τρικάλων (μία θέση)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΝ Περιοχή Ρόδου (3 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΚΕ Περιοχή Βόλου (3 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΜ-Θ Περιοχή Αλεξανδρούπολης (μία θέση)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΜ-Θ (8 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΚΕ Περιοχή Λαμίας (3 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΚΕ Περιοχή Θήβας (2 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΜ-Θ Περιοχή Πολύγυρου (4 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΝ Περιοχή Χίου (2 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΝ Περιοχή Αγίου Νικολάου (3 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΠ-Η Περιοχή Ιωαννίνων (μία θέση)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΔΝ Υπηρεσίες Κρήτης-Ρόδου (4 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΠ-Η Περιοχή Τρίπολης (μία θέση)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΝ Περιοχή Σάμου (μία θέση)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΠ-Η Περιοχή Ζακύνθου (2 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΠ-Η Περιοχή Ναυπλίου (2 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΠ-Η Περιοχή Κεφαλονιάς (μία θέση)

 

Δήμος Ιεράπετρας: Διανομή προϊόντων για τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ

trofima40413.jpg

Το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Ιεράπετρας, ενημερώνει τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή προϊόντων στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, στην οδό Νικηφόρου Φωκά 20, την Τρίτη 03/07/2018, την Τετάρτη 04/07/2018 και την Πέμπτη 05/07/2018 κατά τις εργάσιμες ώρες 8.30 π.μ.-12.30μ.μ.

Τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι: σαπούνι, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι, ζυμαρικά, οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, σερβιέτες, γάλα εβαπορέ, σαμπουάν, οδοντόκρεμα, χαρτί κουζίνας, σφουγγαρίστρες, σκούπες, πάνες ακράτειας και βρεφικές πάνες.

Απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζουν οι δικαιούχοι είναι:

-Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο

-Αριθμό ΑΜΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής στην οδό Ομηρείας 8, 4ος όροφος και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 8.30π.μ. έως τις 14.00 μ. μ.

 

ΑΣΕΠ 1Γ/2017: Εξεταστικά κέντρα για υποψηφίους με κινητικά προβλήματα

me-ilektronika-skonakia-ekleban-stis-eksetaseis-gia-diplwma.w_l.jpg

Οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στο γραπτό διαγωνισμό για την πλήρωση θέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Προκήρυξη 1Γ/2017, 

ΦΕΚ 40/1-12-2017,

Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) και έχουν δυσχέρεια πρόσβασης στα εξεταστικά κέντρα

λόγω κινητικών προβλημάτων,

μπορούν να προσέλθουν σε εξεταστικά κέντρα που διαθέτουν τις κατάλληλες «ράμπες».

Προς το σκοπό αυτό, οι υποψήφιοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Α.Σ.Ε.Π. στο τηλ. 213 – 1319411 (ώρες 8:00-14:30). Τις ημέρες του διαγωνισμού, οι σχετικές τηλεφωνικές κλήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι την έναρξη των απογευματινών εξετάσεων .

 

ΑΣΕΠ: 8.668 υποψήφιοι για τις 588 μόνιμες θέσεις στα σωφρονιστικά ιδρύματα

asep.jpg

Στο πλαίσιο της Προκήρυξης 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 17/22-5-2018 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων ογδόντα οκτώ (588) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, υποβλήθηκαν συνολικά 8.668 αιτήσεις.

Ειδικότερα, υποβλήθηκαν:

 • 1.120 αιτήσεις για την κάλυψη 24 θέσεων κατηγορίας Π.Ε.
 • 465  αιτήσεις για την κάλυψη 7 θέσεων κατηγορίας Τ.Ε.
 • 7.083 αιτήσεις για την κάλυψη 557 θέσεων κατηγορίας Δ.Ε.

Δεδομένου ότι αρκετοί υποψήφιοι με τις αιτήσεις τους διεκδικούν περισσότερες από μία θέσεις της ίδιας Κατηγορίας Εκπαίδευσης, το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανέρχεται σε 120.855 και αναλύεται ανά κλάδο – ειδικότητα ως εξής:

 

ΚΛΑΔΟΣ – ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ

ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ

5

ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

556

ΠΕ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

4.717

ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

83

ΤΕ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

328

ΤΕ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

968

ΔΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ

38.542

ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ

75.656

Πώς δηλώνονται εισοδήματα που απαλλάσσονται του φόρου

forologia-akinita-580x368.jpg

Η διατροφή συζύγου και τέκνων, τα κέρδη από διάθεση παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, οι αγροτικές ενισχύσεις, τα κέρδη από πώληση μετοχών είναι εισοδήματα που αποκτά ο φορολογούμενος τα οποία είτε απαλλάσσονται του φόρου είτε φορολογούνται με ειδικό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δηλωθούν στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης του 2018.

Πιο συγκεκριμένα στους κωδικούς 659-660 ή 619-620, ανάλογα με το αν υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση, συμπληρώνονται τα εισοδήματα που απαλλάσσονται του φόρου ή φορολογούνται. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν:

– Το εισόδημα φορολογικών κατοίκων αλλοδαπής που εργάζονται σε πρεσβείες, προξενεία, κ.λπ.

– Η διατροφή συζύγου και τέκνων,

– Οι συντάξεις αναπήρων πολέμου ή θυμάτων πολέμου ή αναπήρων που υπέστησαν βλάβη κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους

– Το εξωϊδρυματικό επίδομα και κάθε συναφές ποσό που καταβάλλεται σε αναπήρους και το οποίο συγκεντρώνει τα εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εισοδήματος όπως περιοδικότητα, μόνιμη πηγή προέλευσης.

– Οι μισθοί, συντάξεις και πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80%

– Τα επιδόματα αναγνωρισμένων πολιτικών προσφύγων

–  Τα επιδόματα επικίνδυνης εργασίας κατά ποσοστό 65%

– Τα κέρδη από τη διάθεση παραγόμενης ηλεκτρικής ενεργείας μέχρι 10 KW

– Οι τόκοι ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου ή έντοκων γραμματίων Ελληνικού Δημοσίου

– Τα κέρδη πώλησης εισηγμένων μετοχών με ποσοστό συμμετοχής μικρότερο του 0,5%

– Τα κέρδη μεταβίβασης εισηγμένων κινητών αξιών (απόκτηση πριν από 1/1/2009)

– Τα εισοδήματα αλλοδαπής που φορολογούνται μόνο στην αλλοδαπή βάσει Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας.

– Τα αφορολόγητα κέρδη από ημεδαπά ΕΕ/ΕΟΧ/ΕΖΕΖ αμοιβαία κεφάλαια

– Τα απαλλασσόμενα (ημεδαπά και εισαγόμενα αλλοδαπά) μερίσματα ναυτιλιακών εταιριών

– Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

– Τα κέρδη μεταβίβασης τίτλων φορολογικού κατοίκου χώρας με την οποία υπάρχει Σ.Α.Δ.Φ. και είναι υπόχρεος για υποβολή δήλωσης από άλλη αιτία με βάση το άρθρο 67 του Κ.Φ.Ε.

– Το ασφάλισμα ομαδικών ασφαλιστηρίων συνταξιοδοτικών συμβολαίων ημεδαπής προέλευσης

– Οι πράσινες και συνδεδεμένες αγροτικές ενισχύσεις μέχρι 12.000 ευρώ αθροιζόμενες

– Οι λοιπές εισοδηματικές αγροτικές ενισχύσεις

– Η αγροτική επιδότηση πρόωρης συνταξιοδότησης

– Το κέρδος από μεταβίβαση εταιρικών ομολόγων του ν. 3156/2003, καθώς και εταιρικά ομόλογα εταιριών ΕΕ και ΕΟΧ/ΕΖΕΖ.

– Το κέρδος που προκύπτει κατά την ημερομηνία λήξης ομολόγων, μεταξύ της αξίας κτήσης και της ονομαστικής αξίας τους, όταν αυτά διακρατούνται μέχρι τη λήξη τους.

–  Τα ποσά που καταβάλλονται με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθ. 166 του ν. 4001/2011, στο πλαίσιο της εγκατάστασης του αγωγού φυσικού αερίου.

 

ΑΣΕΠ: Στον πρόεδρο της Βουλής η ετήσια έκθεση του 2017

asep_eisodos_aftodioikisi.jpg

Στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, παραδόθηκε σήμερα η Ετήσια Έκθεση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για το 2017, από τον πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής, Ιωάννη Καραβοκύρη.

Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο κ. Βούτσης, αφού τόνισε ότι εκκρεμούν πολλές προκηρύξεις για την κάλυψη χιλιάδων θέσεων εργασίας, εξέφρασε την ελπίδα «η αντιμετώπιση της ανεργίας, που είναι το κεντρικό θέμα για την έξοδο της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, να  είναι το κριτήριο για να ανοίξουν θέσεις απασχόλησης, ζήτημα στο οποίο η συνεισφορά του ΑΣΕΠ είναι πολύ μεγάλη».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ αναφέρθηκε στον όγκο εργασίας που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας η Αρχή, καθώς υπάρχουν σε εξέλιξη προκηρύξεις για μεγάλο αριθμό θέσεων με υπερπολλαπλάσιο αριθμό υποψηφίων. Ενδεικτικά ανέφερε ότι σε μια πρόσφατη προκήρυξη για τους υπαλλήλους της καθαριότητας στους ΟΤΑ, για 8.160 θέσεις προσήλθαν και υπέβαλαν αιτήσεις 130.000 υποψήφιοι. Σε άλλη περίπτωση, για τις προσλήψεις γραμματέων στα δικαστήρια, για την πλήρωση 404 θέσεων προσήλθαν χιλιάδες άνθρωποι.

Ο κ. Καραβοκύρης σημείωσε ότι το ΑΣΕΠ διανύει το 25ο έτος της λειτουργίας του και τόνισε ότι στον χρόνο που πέρασε «κατάφερε να δώσει δείγματα γραφής όσον αφορά την αμεροληψία, την ουδετερότητα και την αξιοκρατία στο Δημόσιο, σε αντιδιαστολή με κάποιες παγιωμένες πρακτικές και νοοτροπίες στον κρίσιμο αυτόν τομέα της απασχόλησης».

Ο κ. Βούτσης ζήτησε να ενημερωθεί για το εάν υπάρχουν προβλήματα εκσυγχρονισμού της Αρχής, επισημαίνοντας προς τον κ. Καραβοκύρη ότι το ΑΣΕΠ, αντιμετωπίζοντας αυτόν τον μεγάλο όγκο εργασίας, χρειάζεται μια άλλη υποστήριξη για να μπορέσει να επιτελέσει τον κρίσιμο ρόλο του. «Αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όπως τη δεκαετία του ’90 και του 2000» είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Καραβοκύρης διευκρίνισε ότι το σύστημα πληροφορικής σχεδιάστηκε με όρους του 2010, κι «αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού του».

 

ΑΔΜΗΕ: Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

admie.png

Έπεσαν οι υπογραφές τη Δευτέρα για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που καλύπτει τους εργαζομένους στον ΑΔΜΗΕ, μεταξύ της διοίκησης του διαχειριστή, της ΓΕΝΟΠ και των Σωματείων – μελών της.

“Η διατήρηση και η βελτίωση των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούσε σημαντικό λόγο για τον οποίο δόθηκε η μάχη, παρά τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό από τη ΔΕΗ, να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο ο ΑΔΜΗΕ και νομίζω ότι σήμερα η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης είναι μία απόδειξη ότι υπήρχε ειλικρίνεια σε σχέση με αυτές τις προθέσεις”, τόνισε σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης. “Έχει μεγάλη σημασία, πρόσθεσε, όχι μόνο για την εταιρεία μας αλλά και για τη χώρα συνολικά, να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο τα έργα των διασυνδέσεων τα οποία έρχονται και είναι πάρα πολλά. Η συνεργασία μας με τη ΓΕΝΟΠ και τα πρωτοβάθμια σωματεία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και θα συνεχιστεί και στο μέλλον”. Ο επικεφαλής της εταιρίας τόνισε ακόμη πως “παρά το γεγονός ότι η συμφωνία μετόχων υπεγράφη τον Ιούνιο του 2017 και έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2020, σε συνεννόηση με τον στρατηγικό επενδυτή είπαμε ότι δεν είναι δυνατόν να διαφοροποιηθούμε από τις άλλες εταιρείες και από τις καλές πρακτικές του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα και υπογράφουμε μία τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας δείχνοντας και τις προθέσεις μας για το μέλλον”.

Για πρωτόγνωρη διαδικασία, αφού υπογράφεται σύμβαση με μία εταιρεία η οποία εδώ και ένα χρόνο έχει αποσχιστεί από τη ΔΕΗ, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης. “Θεωρούμε, πρόσθεσε, θετικό το γεγονός ότι συνεχίζουν να υφίστανται συλλογικές συμβάσεις και ο κανονισμός προσωπικού. Η εταιρεία με βάση τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα δείχνει ότι έχει προοπτικές και αυτό μας χαροποιεί όλους ιδιαίτερα, αν διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο διηνεκές είναι προς τη θετική κατεύθυνση”.

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, η νέα τριετής Συλλογική Σύμβαση είναι αποτέλεσμα πολύμηνων συζητήσεων με τη διοίκηση της εταιρίας, έχει καλά χαρακτηριστικά, όπως αυτή που προηγήθηκε και στη ΔΕΗ, ενώ επιλύει και θέματα που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα για αρκετό διάστημα.

Τις επόμενες ημέρες η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία-Μέλη της θα υπογράψουν την αντίστοιχη Σύμβαση με τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ.

 

ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη 9Κ/2018 για 46 μόνιμους στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

asep.jpg

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 9Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας σαράντα έξι (46) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα είναι:

 • 20 ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ
 • 1 ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΕΙΔ. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ)
 • 1 ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΕΙΔ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ)
 • 6 ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
 • 13 ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ
 • 5 ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ

Δειτε εδω τα πτυχία που γίνονται δεκτά

 

ΑΣΕΠ: Ολη η προκήρυξη 8Κ/2018 για 186 θέσεις στο υπ. Πολιτισμού

culture.jpg

Το ΑΣΕΠ προκηρυσσει την πληρωση με σειρα προτεραιοτητας εκατον ογδοντα εξι (186) συνολικα θεσεων τακτικου προσωπικου δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης στο υπουργειο πολιτισμου και αθλητισμου ως κατωτερω:

Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), εκατόν ογδόντα έξι (186) θέσεις του κλάδου ΔΕ Φύλαξης Πληροφόρησης, ειδικοτήτων ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων και ΔΕ Νυκτοφυλάκων Αρχαιοτήτων.

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, να υποβάλουν «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» (ηλεκτρονική) καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΚΛΑΔΩΝ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ:

ΔΕ Φύλαξης Πληροφόρησης / ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων:

 • Η αποτελεσματική φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων μνημείων, μουσείων και αρχαιολογικών αποθηκών, καθώς και η προστασία των κινητών εκθεμάτων και αντικειμένων που βρίσκονται σε αυτά ενώ παράλληλα συμβάλλειστην εύρυθμη λειτουργία των παραπάνω επιβλέποντας την τήρηση των κανονισμών.
 • Η πληροφόρηση και η ενημέρωση των επισκεπτών για τα μνημεία, τις δράσεις, τις εκδηλώσεις, τις ώρες λειτουργίας, τις τιμές κλπ.
 • Η γνώση και ο έλεγχος της σωστής λειτουργίας των καμερών, των κλειστών κυκλωμάτων ασφάλειας, των συστημάτων πυρασφάλειας και γενικά των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
 • Η διατήρηση της τάξης και η ασφαλής προώθηση των επισκεπτών προς την έξοδο σε περίπτωση έκτακτηςανάγκης.
 • Η πώληση και διαχείριση καθώς και η τήρηση βιβλίων στα οποία καταγράφεται η καθημερινή οικονομική κίνηση του ταμείου (σε χώρους που δεν έχουν ορισθεί ταμίες ή/και διαχειριστές από το ΤΑΠΑ).

ΔΕ Φύλαξης Πληροφόρησης / ΔΕ Νυκτοφυλάκων Αρχαιοτήτων:

 • Η αποτελεσματική φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων μνημείων, μουσείων και αρχαιολογικών αποθηκών, καθώςκαι η προστασία των κινητών εκθεμάτων και αντικειμένων που βρίσκονται σε αυτά ενώ παράλληλα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των παραπάνω επιβλέποντας την τήρηση των κανονισμών, κατά τη διάρκεια της βάρδιας.
 • Η ετοιμότητα ως προς την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, η καταγραφή τους στο βιβλίο συμβάντων και η άμεση ενημέρωση του αρχιφύλακα για ενδεχόμενες φθορές ή απώλεια μνημείων.
 • Επιτηρούν σχολαστικά και σε τακτά χρονικά διαστήματα την καλή κατάσταση των εγκαταστάσεων, των υπαίθριων χώρων, την περιοχή ελέγχου (πόστα), καταγράφουν τυχόν προβλήματα λειτουργίας των εγκαταστάσεων και ειδοποιούν τον αρχιφύλακα για βλάβες ή άσκοπη λειτουργία τους.
 • Δεν φέρουν ούτε χρησιμοποιούν οποιουδήποτε είδους οπλισμό.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, πρέπει:

Ι. Να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr). Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται σύμφωνα με τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ- ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 9 Iουλίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 24 Ιουλίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.

Ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης και η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής εμφανίζονται στη «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων». Ανάλογη ειδοποίηση αποστέλλεται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που δήλωσαν οι υποψήφιοι. Παράλληλα, η ηλεκτρονική αίτηση παρέχεται σε εκτυπώσιμη μορφή.

ΙΙ. Να αποστείλουν με συστημένη επιστολή στο Α.Σ.Ε.Π. στη διεύθυνση:

Α.Σ.Ε.Π.

Αίτηση για την Προκήρυξη

8Κ/2018

Τ.Θ. 14308

Αθήνα Τ.Κ. 11510 σε φάκελο μεγέθους Α4 ή σε ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST (που διανέμεται από τα ΕΛΤΑ), τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 1. Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές. Υποψήφιος ο οποίος υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση αλλά δεν αποστέλει στο Α.Σ.Ε.Π. την εκτυπωμένη μορφή της υπογεγραμμένη, αποκλείεται από την περαιτέρω διαδικασία. Τυχόν διορθώσεις ή τροποποιήσεις ή συμπληρώσεις στοιχείων στην εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης δεν λαμβάνονται υπόψη.

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

 1. Παράβολο τριών (3) Ευρώ, το οποίο προμηθεύεται ο υποψήφιος είτε ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) επιλέγοντας  Φορέας Δημοσίου  Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) είτε από Δημόσιο Ταμείο. Προς διευκόλυνση των υποψηφίων έχει δημιουργηθεί στον διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) σχετικός σύνδεσμος (βλ. λογότυπο με την ονομασία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ») ο οποίος οδηγεί στον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αναγράψει τον αριθμό παραβόλου στο κατάλληλο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παράβολου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, άλλως η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη.
 1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου) ή των δύο όψεων της άδειας οδήγησης ή των κρίσιμων σελίδων του ατομικού βιβλιαρίου υγείας οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα. Αν από αυτά δεν προκύπτει η ημερομηνία γεννήσεως πρέπει να προσκομισθεί και πιστοποιητικό ή βεβαίωση γεννήσεως.
 1. Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή οι ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ Β΄, Γ΄ και Δ΄). Εάν οι υποψήφιοι δεν προσκομίσουν, τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, δεν λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα ή τα κριτήρια ή οι ιδιότητες που δηλώνουν με την αίτηση συμμετοχής τους στη διαδικασία.

Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης, με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 27ης Ιουλίου 2018, ημέρας Παρασκευής. Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής αυτών κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης

Κατεβάστε όλη την προκήρυξη εδω

 

Θερινό σχολείο επιχειρηματικότητας του ΠΑΜΑΚ για νέους 14-18 χρόνων

Νυμφαίο.jpg

Καινοτομία, αλλά και τοξοβολία, επισκέψεις σε επιχειρήσεις, αλλά και στον «Αρκτούρο», επιλογές καριέρας, αλλά και μαθήματα προσανατολισμού στη φύση. Αυτοί είναι ορισμένοι από τους πρωτοποριακούς συνδυασμούς δράσεων στους οποίους θα συμμετέχουν νέες και νέοι 14-18 χρονών στο Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, «ThesSummerSchool at Camp», που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά φέτος και στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ., στο Νυμφαίο Φλώρινας, από τις 23 έως και τις 29 Αυγούστου 2018, πέρα από την αντίστοιχη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό το ελκυστικό περιβάλλον που εμπνέει και ευνοεί τη βιωματική μάθηση, ενώ παράλληλα προσφέρεται και για δραστηριότητες στη φύση, οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν με εποικοδομητικό τρόπο τις διακοπές τους αποκτώντας σημαντικά εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο εργαστήριο ISEB του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τη Χ.Α.Ν.Θ., που αποφάσισαν να συνεργαστούν για να συνδιοργανώσουν αυτό το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η καθημερινότητα στο «ThesSummerSchool at Camp» περιλαμβάνει πλήθος εκπαιδευτικών, αλλά και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις από καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε θέματα όπως η επιλογή καριέρας, η έννοια και οι επιλογές επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη επιχειρηματικού πλάνου, οι λειτουργίες των επιχειρήσεων και η καινοτομία. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από έμπειρους και καταξιωμένους ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου, να συζητήσουν μαζί τους και να επισκεφθούν τοπικές επιχειρήσεις, ώστε να δουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τους και να αντιληφθούν τον τρόπο λήψης αποφάσεων.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν κατασκηνωτικές εμπειρίες και να κάνουν νέους φίλους, με τους οποίους θα μοιραστούν κοινά ενδιαφέροντα. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, τα παιδιά θα μάθουν να ζουν ανεξάρτητα, χτίζοντας ισχυρούς χαρακτήρες. Στόχος είναι η εκπαίδευσή τους να συνδυαστεί με τη διασκέδαση. Για το σκοπό αυτό θα υλοποιηθούν, ειδικά σχεδιασμένες για την περίσταση, ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως παιχνίδια ρόλων, συνεργασίας και εμπιστοσύνης, μαθήματα προσανατολισμού, συζητήσεις σε συνδυασμό με πεζοπορία στη φύση κ.α.

Η διοργάνωση του «ThesSummerSchool at Camp» γίνεται με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε., της εταιρείας Συμβούλων Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας Employ και των Εκδόσεων ΚΡΙΤΙΚΗ Α.Ε.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα δοθεί στα παιδιά πιστοποιητικό συμμετοχής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2310.891-227, με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του θερινού σχολείου:

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 αρχίζει το 3ο Θερινό Σχολείο επιχειρηματικότητας «ThesSummerSchool» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη διάρκεια των έξι ημερών του οποίου, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, βάζοντας με τον τρόπο αυτό τα θεμέλια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Οι εγγραφές συνεχίζονται για λίγες ακόμη μέρες.

Κατηγορία:   Θέσεις Εξωτερικού

job.jpg

10 θέσεις Γραφέα στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου

Γίνονται δεκτές αιτήσεις για την πλήρωση δέκα (10) κενών θέσεων Γραφέα Γενικών …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
rwar.png

Θέσεις εργασίας στη Νορβηγία

Μηχανικός Αυτοκινήτου στη Νορβηγία Job title Car mechanic Number of posts 10 Job description Repairing and computer diagnosis of …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Ιδιωτικός Τομέας

aegean-air.jpg

Θέσεις εργασίας στην Aegean Airlines

Η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία αναζητά νέα μέλη στην ομάδα της, χωρίς να …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Δημόσιος Τομέας

job-find.jpg

15 προσλήψεις στο Δήμο Παιανίας

Ο Δήμαρχος Παιανίας ανακοινωνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
2014-08-06-officespace.jpg

Ειδικος συνεργάτης στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Πλήρωση μιας (1) θέσης ειδικού συνεργάτη, με διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης έως …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
00-ERGASIA-ΕΡΓΑΣΙΑ-100010.jpg

10 προσλήψεις στο Δήμο Ιωαννιτών

Ο Δήμος Ιωαννιτών ύστερα από την υπ’ αριθ. 296/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
assets_LARGE_t_183761_53545851.jpg

Θέση χειριστη στο Δήμο Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων ύστερα από την υπ’ αριθ. 462/2018 Α.Δ.Σ.(ΑΔΑ:7854ΩΗ9-ΙΦΡ), και την αριθμ. πρωτ. …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
working-woman-at-home-on-computer.jpg

3 προσλήψεις στη Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά ανακοινωνει την πρόθεση της Κοινωφελούς …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
kalathas-paidiki-exohi.jpg

14 θέσεις στο Δήμο Βόλβης

Ο Δήμος Βόλβης θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
business-meeting-4-512x341.jpg

5 προσλήψεις στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΡΟΥ» ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
00-ΕΡΓΑΣΙΑ-EGRG0007.jpg

3 θέσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ανακοινώνει την …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
00-ΕΡΓΑΣΙΑ-EGRG0007.jpg

2 θέσεις στη Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
greenjobs.png

Προσλήψεις στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών Ν. Θεσσαλονίκης ανακοινωνει τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Δημόσιος Τομέας

c368a1197790c00741c670ec4204b393_XL.jpg

5 θέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Δημόσιο

oasa-dromologia-leoforeia-660x330.jpg

Νέες μόνιμες προσλήψεις στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στον ΟΑΣΑ

Δύο νέοι διαγωνισμοί για μόνιμο προσωπικό αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
assets_LARGE_t_183761_54164183_type13145.jpg

Εγκρίθηκαν 128 νέες προσλήψεις σε 9 δήμους

Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε τη σύναψη ενενήντα τεσσάρων (94) συμβάσεων με σχέση …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Ειδήσεις για την Παιδεία

panellhnies_01072014131749.jpg

Πανελλήνιες 2018: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
Cooking-event-with-world-renowned-chef-at-Electrolux-002.jpg

834 θέσεις στα ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού

Προκήρυξη εισαγωγής οκτακοσίων τριάντα τεσσάρων (834) καταρτιζόμενων στα Ινστιτούτα …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
02s20a8hnaikh-thumb-large.jpg

Νέο πρόγραμμα μαθητείας των ΕΠΑΛ στη ζυθοποιία

Το επόμενο βήμα, μετά την επιτυχή εισαγωγή του θεσμού της μαθητείας, σχεδιάζει το …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
382080.jpg

Πανελλήνιες 2018: Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις σε 47 σχολές

Βαρόμετρο της κίνησης των βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι φέτος το νέο …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Μεταπτυχιακά

Ergastirio-eksetaseis-mikroskopio-orizontia.jpg

ΠΜΣ «Βιολογία Συστημάτων»

Το Τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλεί τους …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
EKPA.jpg

ΠΜΣ «Tεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση»

Το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Ημερίδες

anergia-1-1021x576.png

Ημερίδα για την αντιμετώπιση της ανεργίας στον Ασπρόπυργο

Την Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 στις 10:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου, θα …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Ελλάδα

227d2bd171b4ca83237d24dbfa3e0674_XL.jpg

Κοινωνικος Τουρισμός 2018: Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων

Αναρτήθηκαν σήμερα, Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ οι προσωρινοί …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Οικονομία

dehehehe_584361860.jpg

Το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΔΕΗ

Το νέο επιχειρησιακό πλάνο της, για την περίοδο 2018-2022, παρουσιάσε σήμερα η ΔΕΗ  και σε …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
4003320-735x456.jpg

Ποιοι δικαιούνται βοήθημα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος

Επεκτείνεται σε καταναλωτές με ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος, …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
6438c669e0d0de98e6929c2cc0fac474.jpg

Ποια προϊόντα πληρώνουμε ακριβότερα τον τελευταίο ένα χρόνο

Αμετάβλητος στο 1% παρέμεινε τον Ιούνιο ο πληθωρισμός στην Ελλάδα σε σχέση με τον …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
enfia1.jpg

Ποιοί θα πληρώσουν φέτος μειωμένο κατά 50% ΕΝΦΙΑ και ποιοι δεν θα το πληρώσουν καθόλου

Οι φορολογούμενοι οι οποίοι είδαν το εισόδημα που απέκτησαν το 2017 να πέφτει κάτω από …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Κόσμος

e3e7d127e232bdf6675f351ba7b01b9a-1.jpg.pagespeed.ce_.JseY0q1Eiv.jpg

Ταϊλάνδη: Βγήκαν όλα τα παιδιά από το σπήλαιο και ο προπονητής

Παγκόσμια συγκίνηση, αφού το θρίλερ των 17 ημερών στην Ταϊλάνδη λαμβάνει τέλος. Σήμερα …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
AP_18191148101458.jpg

Μαζί θα απεγκλωβιστούν οι τελευταίοι πέντε από τη σπηλιά στην Ταϊλάνδη

Άρχισε σήμερα το πρωί η τρίτη φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού των υπόλοιπων …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Εργασιακά

Ξεκίνησε-το-πρώτο-Job-Center-στην-Ελλάδα-από-την-British-American-Tobacco-Hellas.jpg

Το Job Center του Δ. Αθηναίων βρίσκει εργασία σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Ανθρωποι, οι οποίοι εργάζονταν και είχαν «χτίσει» την καθημερινότητά τους, βρέθηκαν …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
ergasia.jpeg

Έξι στους δέκα εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό

Έξι στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας, σύμφωνα …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
Capture-1.jpg

Οι δουλειές που στο μέλλον θα αντικατασταθούν από ρομπότ

Αυτά λοιπόν είναι τα 5 επαγγέλματα που μπορούν να γίνουν χωρίς απαραίτητα ανθρώπινη …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

 

Δείτε σαν σήμερα      
         
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 19 Νοεμβρίου στον 21ο αιώνα
Βραδινή ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης               – Τα μυστικά των Καρυάτιδων
Λεοντίδες:               Βροχή αστεριών το Σάββατο
Τι να κάνετε δωρεάν στην Αθήνα               το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Νοεμβρίου
ΑΣΕΠ:               Μόνιμες προσλήψεις στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
image Δείτε σαν σήμερα
image Βραδινή ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης
image Λεοντίδες:
image Τι να κάνετε δωρεάν στην Αθήνα
image ΑΣΕΠ:

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 11ος

Αθλητισμός 11ος

              19/11 Αθλητικα

Read More...

Αθλητισμός 10ος

Αθλητισμός 10ος

                Το απόλυτο δράμα που βίωσε ποτέ ποδοσφαιριστής

Read More...

Αθλητισμός 9ος

Αθλητισμός 9ος

              Έπιασε κορυφή με μεγάλο διπλό στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Rally

Rally

              Έπεσε η αυλαία του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβάσεων

Read More...

WRC

WRC

              Ράλι Καταλονίας

Read More...

Αυτοκίνητο

Αυτοκίνητο

Αγωνιστικό διήμερο με εθνική σημασία στην πίστα των Σερρών

Read More...

Πολιτική

Top Headline

Γαβρόγλου

Γαβρόγλου

Ένταση και χημικά σε σχολική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη όπου ήταν να παραστεί ο Κ. Γαβρόγλου

Read More...

ΣΑΜΑΡΑΣ

ΣΑΜΑΡΑΣ

              «Θα καθίσω στο σκαμνί όλους τους σκευωρούς»

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11ος

		ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11ος

  Να ανοίξουν κι άλλοι λογαριασμοί

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 11ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 11ος

              Διονύσιος, τύραννος των Συρακουσών: Η ελληνική αυτοκρατορία της Δύσης και οι πόλεμοι με τους Καρχηδονίους

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 10ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 10ος

                    Η μεγαλειώδης σκηνή του αρχαίου θεάτρου των Συρακουσών - Δείτε βίντεο σε τρισδιάστατη...

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9ος

		ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9ος

              Ἡ προσφορά τῶν ἀπόδημων Ἑλλήνων ἀπό τήν ἀρχαιότητα ἑώς τήν ἀναγέννηση!

Read More...

Κόσμος

Top Headline

Βόρειος Ήπειρος

Βόρειος Ήπειρος

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΑΣ               Μια πορεία στην Βόρειο Ήπειρο - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Read More...

Ολάντ:

Ολάντ:

  ΟΛΑΝΤ: Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΩΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΓΝΟΗΘΕΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Read More...

Κύπρος

Κύπρος

              Ε.Θεοχάρους: «Θέλετε να δείτε τι συμβαίνει στην Β.'Ηπειρο; - Στείλτε επιτροπή χωρίς την παρουσία Αλβανών χαφιέδων»

Read More...

Ελλάδα

Top Headline

EΛΛΑΔΑ 11ος

EΛΛΑΔΑ 11ος

              ΕΛΛΗΝΑ ,ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΓΟΝΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ,ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ…

Read More...

EΛΛΑΔΑ 10ος

EΛΛΑΔΑ 10ος

              Αίτηση Ακύρωσης της Νέας Ταυτότητας με ενσωματωμένο το τσιπ

Read More...

EΛΛΑΔΑ 9ος

EΛΛΑΔΑ 9ος

           
Συνταξιούχοι εγκαταλείπουν τη χώρα σε μια προσπάθεια να ζήσουν αξιοπρεπώς

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 11ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 11ος

              Πόσα αναδρομικά θα πάρει κάθε συνταξιούχος – Τα ποσά και οι πίνακες

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

              Προς πλήρη κατάργηση των capital controls μέχρι το τέλος του χρόνου

Read More...

Δωρεάν Μαστογραφίες

Δωρεάν Μαστογραφίες

            στα Ιωάννινα

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 11ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 11ος

              Γουατεμάλα: «Ξύπνησε» το φονικό ηφαίστειο Ελ Φουέγο

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 10ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 10ος

              Τα τρένα και το χιόνι δημιουργούν έναν εντυπωσιακό συνδυασμό

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

              Κρακατόα 1883 -Η πιο δυνατή ηφαιστειακή έκρηξη στη νεότερη ιστορία του κόσμου

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 11ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 11ος

              Σπουδαία ανακάλυψη:

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

              Το ηφαίστειο της Αίτνα καταρρέει γλιστρώντας προς τη θάλασσα του Ιονίου με τον κίνδυνο να προκαλέσει τσουνάμι

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

              Κόκκινος συναγερμός στην Ισλανδία: Ηφαίστειο απειλεί να φέρει τον όλεθρο στη βόρεια Ευρώπη

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              27η, 28η , 29η 30η , 31η...

Read More...

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              16η, 17η, 18η,...

Read More...

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              27η, 28η , 29η Πρόσκληση

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

ΠΡΕΣΠΕΣ

 ΠΡΕΣΠΕΣ

              Από που προέρχεται το όνομά τους Ολα τα ΝΕΑ των Πρεσπών

Read More...

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

		Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

              Διακοπή τηλεθέρμανσης σε οδούς της Κοζάνης, Τρίτη 17-4-18, για την αποκατάσταση διαρροής.

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/11/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/11/2018

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/10/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/10/2018

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/9/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/9/2018

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Διάφορα

Διάφορα

ΓΟΝΑΤΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΦΙΛΩ

Read More...

http://www.koultoura.com/

http://www.koultoura.com/

              www.koultoura.com

Read More...

Διάφορα

		Διάφορα

              Τα σχολικά βιβλία στα Σκόπια και η σπίλωση του Κατσίφα

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις 3

		Παμμακεδονικές Ενώσεις 3

ΠΙΣΩ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ! (2 ΒΙΝΤΕΟ)

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 2

Παμμακεδονικές Ενώσεις 2

              Με το «Μακεδονία Ξακουστή» άνοιξε η στρατιωτική μπάντα την παρέλαση της Καστοριάς (εικόνες, βίντεο)

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 1

Παμμακεδονικές Ενώσεις 1

              Βροντερό ΟΧΙ στην προδοσία

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

Read More...

Zougla.gr

Zougla.gr

              Zougla.gr

Read More...

ΑRΤ

ΑRΤ

              Αρτ TV Live - Αρτ τηλεόραση ραδιόφωνο Art tv Live

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided