Τρίτη, Νοέμβριος 13, 2018

Ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας

 

 

 

 

 

 

 

ανακοίνωσε ο Στ. Κοντονής

Ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ο Στ. Κοντονής

2490781.jpg

Σειρά νομοθετημάτων που αφορούν ευρύ φάσμα θεμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης, από την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας ως την θεσμοθέτηση για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, Κώδικα που θα ρυθμίζει τη λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξη Τύπου, όπου επίσης ανακοίνωσε ότι με απόφασή του δεν εκδίδεται και αφήνεται ελεύθερη η Μολδαβή- θύμα τράφικινγκ για την οποία ο Άρειος Πάγος είχε αποφανθεί υπέρ της έκδοσής της.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα νομοσχέδια που εξήγγειλε ο κ. Κοντονής, μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναρτάται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, αρχικά αστυνομικοί θα συνδράμουν για τη στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας και στη συνέχεια θα υλοποιηθούν προσλήψεις προσωπικού, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιοριστεί σε αυτό το στάδιο ο ακριβής αριθμός. Θα στελεχωθεί και με εξειδικευμένο προσωπικό, πραγματογνώμονες, κ.λπ. και θα είναι υπό την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών.

Πρώτος στόχος της Δικαστικής Αστυνομίας είναι η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων που παραμένουν ανεκτέλεστες προκειμένου να εκκαθαριστούν και να εισπραχθούν έσοδα στα δημόσια ταμεία. Σε πρώτο στάδιο η Δικαστική Αστυνομία θα αναλάβει δράση σε Αθήνα και Πειραιά.

Το δεύτερο νομοθετικό έργα τα οποίο εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο Δικονομικός Κώδικας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα ρυθμίζει τη λειτουργία του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου της χώρας. Όπως είπε ο κ. Κοντονής με τον Δικονομικό Κώδικα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καλύπτεται το απαράδεκτο κενό που υπήρχε.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής εξήγγειλε και άλλα νομοσχέδια τα οποία σύντομα θα πάρουν το δρόμο προς τη Βουλή, όπως είναι για τον ευρωπαίο εισαγγελέα και για τα προσωπικά δεδομένα μετά τον πρόσφατο ευρωπαϊκό κανονισμό που τέθηκε σε εφαρμογή.

Επίσης, μέσα σε αυτά τα νέα νομοσχέδια θα περιληφθούν διατάξεις για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών, την παράδοση δύο δικαστικών αιθουσών στο κτίριο Κεράνης του Πειραιά, προκειμένου να επισπευτεί η εκδίκαση μεγάλων δικών, μεταξύ των οποίων και αυτή της Χρυσής Αυγής, τη στελέχωση με προσωπικό των φυλακών Δράμας, κ.λπ.

Ακόμη, ο κ. Κοντονής, ανέφερε ότι η ηλεκτρονική Δικαιοσύνη καλύπτει πλέον όλα τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας, ενώ σχολίασε ότι οι δικηγόροι δεν συνδράμουν στην ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων και σε περίπτωση που θα συνεχιστεί η μη ανταπόκριση των δικηγόρων, θα προχωρήσει σε νομοθέτηση που θα καθιστά υποχρεωτική την κατάθεση δικογράφων, κ.λπ. μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο.

Δεν θα εκδοθεί η 28χρόνη Μολδαβή- θύμα τράφικινγκ

Δεν εκδίδεται στη χώρα της, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, η 28χρόνη Μολδαβή- θύμα τράφικινγκ για την οποία ο Άρειος Πάγος είχε αποφανθεί υπέρ της έκδοσής της. Μετά την απόφαση αυτή του υπουργού Δικαιοσύνης η 28χρονη θα αφεθεί ελεύθερη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι μετά από ενδελεχή μελέτη του φακέλου και περίσκεψη αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατή η έκδοσή της, λαμβάνοντας υπόψη του το γεγονός ότι υπήρξε θύμα τράφικινγ.

Για την υπόθεση Τουργκούτ Καγιά

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία της έκδοσης του Τούρκου Τουργκούτ Καγιά, για τον οποίο επίσης ο Αρειός Πάγος έχει αποφανθεί θετικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι ο Τουργκούτ Καγιά έχει καταθέσει αίτηση για παροχή ασύλου και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί να εξετάσει το θέμα της έκδοσής του.

«Σπίτι του παιδιού»

Τέλος, ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε τη δημιουργία σε Αθήνα και Πειραιά ειδικών χώρων, που παγκοσμίως λειτουργούν από χρόνια και ονομάζονται «Σπίτι του παιδιού», για τα σεξουαλικώς κακοποιημένα παιδιά, ενώ σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σύντομα θα λειτουργήσει ανάλογο σπίτι και στη Θεσσαλονίκη.

Στο «Σπίτι του παιδιού» παρουσία ειδικών επιστημόνων και εισαγγελικών λειτουργών θα καταθέτουν τα σεξουαλικώς κακοποιημένα παιδιά προκειμένου να αποφεύγεται η κατάθεσή τους πολλές φορές στις αέναες δικαστικές διαδικασίες.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε από τον υπουργό η περίπτωση παιδιού που είχε κακοποιηθεί στα τέσσερά του χρόνια από τον πατέρα του και χρειάστηκε να καταθέσει 14 φορές στα δικαστήρια μέχρι που έφθασε 19 χρονών.

Το περιστατικό διηγήθηκε η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου που στάθηκε, όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, αρωγός στην προσπάθεια ίδρυσης των «Σπιτιών» και στη χώρα μας.

Εγκρίθηκαν 128 νέες προσλήψεις σε 9 δήμους

assets_LARGE_t_183761_54164183_type13145.jpg

Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε τη σύναψη ενενήντα τεσσάρων (94) συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και είκοσι τεσσάρων (24) συμβάσεων μίσθωσης έργου για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες ή έως εννέα (9) για απασχόληση σε αναγνωρισμένες σχολές ή έως έντεκα (11) για απασχόληση σε παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς, σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ ή έως ένα (1) έτος για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου, για τη στελέχωση υπηρεσιών που παρέχουν έργο έναντι αντιτίμου από τις ωφελούμενους, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει και τις όμοιες του άρθρου 9 του ν. 3812/2009, όπως ισχύει, ή με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 2527/1997 όπως ισχύει, καθώς και αυτές του πδ 524/1980 κατά περίπτωση.

ΚΕΔΕ: Ψέματα Σκουρλέτη για τις προσλήψεις στην Αυτοδιοίκηση

sko.jpg

Ευθύνες στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ότι, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου «Κλεισθένης», «επιχείρησε να αποπροσανατολίσει τον δημόσιο διάλογο από το νομοσχέδιο, θέτοντας στον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη το ψευτο-δίλημμα του συστήματος προσλήψεων εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση» επιρρίπτει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Όπως υποστηρίζει, «ουσιαστικά ο υπουργός, υπό το βάρος της αιτιολογημένης κριτικής που ασκήθηκε από την αυτοδιοίκηση στο νομοσχέδιό του, επιχείρησε «να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα», ζητώντας από τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. να απαντήσει εάν τάσσεται υπέρ του συστήματος ένα προς πέντε για τις προσλήψεις εργαζομένων, που προτείνει, όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή υπέρ του συστήματος ένα προς ένα, που δήθεν καθιερώνει η κυβέρνηση. Ο κ. Σκουρλέτης θέτοντας όμως αυτό το ερώτημα λέει συνειδητά ψέματα».

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, «άλλα λέει ο κ. Σκουρλέτης, και άλλα το Μεσοπρόθεσμο. Ο κ. Σκουρλέτης λέει ψέματα, γιατί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε πριν από μερικές ημέρες στη Βουλή (και με τη δική του ψήφο), τα στοιχεία τον διαψεύδουν. Συγκεκριμένα, υπάρχει πίνακας για τις προσλήψεις της περιόδου 2017-2022.

Στον πίνακα αυτόν καταγράφονται ανά έτος, οι προσλήψεις κι αποχωρήσεις προσωπικού στους Ο.Τ.Α.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά :

 • Την περίοδο 2017-2022 θα αποχωρήσουν από τους Ο.Τ.Α. 8.942 εργαζόμενοι και θα προσληφθούν 7.286.
 • Δηλαδή 1.656 λιγότεροι εργαζόμενοι θα προσληφθούν, σε σχέση με αυτούς που θα αποχωρήσουν.
 • Ουσιαστικά και η σημερινή κυβέρνηση που μας έβγαλε από τα μνημόνια, εξακολουθεί να εφαρμόζει την πολιτική των μνημονίων. Λιγότερες προσλήψεις προσωπικού στους Δήμους και μεγαλύτερος αριθμός αποχωρήσεων» αναφέρει η ΚΕΔΕ, που «εύλογα» αναρωτιέται:​
 • Για ποιο σύστημα προσλήψεων προς αποχωρήσεων 1 προς 1,  μιλά ο κ. υπουργός, αφού μόνο την περίοδο 2017-2022 οι προσλήψεις θα είναι κατά 18% λιγότερες από τις αποχωρήσεις;
 • Δεν γνώριζε τι ψήφιζε στη Βουλή πριν λίγες μόλις μέρες;
 • Ή συνειδητά επέλεξε να ανοίξει στη Βουλή συζήτηση για τις προσλήψεις, για να αποφύγει να απαντήσει επί της ουσίας στην κριτική της αυτοδιοίκησης για τον Κλεισθένη;».

«Ο κ. Σκουρλέτης και η κυβέρνηση, όσο και να προσπαθήσουν με ψέματα  να παραπλανήσουν και να παραπληροφορήσουν τους πολίτες για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στη λειτουργία των δήμων και την καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών η εφαρμογή του Κλεισθένη, δεν θα τα καταφέρουν.

Φοβούνται την εκστρατεία ενημέρωσης της Κ.Ε.Δ.Ε. κι επιχειρούν με ψέματα και συκοφαντίες να σπιλώσουν την εικόνα της αυτοδιοίκησης.

Στην «εκστρατεία λάσπης, συκοφαντίας και παραπληροφόρησης» του κ. Σκουρλέτη απαντάμε με εκστρατεία ενημέρωσης και αλήθειας.

Ενωμένη η Αυτοδιοίκηση, μαζί με τους πολίτες, θα ανατρέψει τον Κλεισθένη και θα αποτρέψει τη διάλυση των δήμων» καταλήγει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Κατηγορία:   Πρακτική Ασκηση

newego_LARGE_t_1101_54553574.jpg

Resoul Graduate Trainee πρόγραμμα για απόφοιτους εως 27 ετών

Αν είσαι νέος/νέα μέχρι 27 ετών, ολοκλήρωσες τις σπουδές σου και τις στρατιωτικές σου …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Ιδιωτικός Τομέας

papastratos.jpg

Θέσεις εργασίας στον Παπαστράτο

Η Παπαστράτος ζητά freelancer για την προώθηση του IQOS. Η Παπαστράτος αναζητά άτομα με πάθος, …

JOB-OPPORTUNITIES.jpg

Θέσεις εργασίας σε 4 ΜΚΟ

Σωματείο PRAKSIS Η PRAKSIS, αναζητά συνεργάτη Κοινωνικό Λειτουργό  για τη Θεσσαλονίκη Ο/Η …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Δημόσιος Τομέας

1.jpg

Προσλήψεις διοικητικού προσωπικού στα Χανιά

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ανακοινωνει την πρόσληψη επτά (7) ατόμων κλάδου ΔΕ Διοικητικού με …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
deddhe.jpg

Λιβαδειά: Προσλήψεις 4 ατόμων στο ΔΕΔΔΗΕ

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
DEH-DEDDHE-5.jpg

Προσλήψεις στο ΔΕΔΔΗΕ Αθηνων

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου …

job11.jpg

67 θέσεις εργασίας στο Δήμο Κατερίνης

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
culture.jpg

ΑΣΕΠ 8Κ/2018: Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για 186 μόνιμες θέσεις

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 8Κ/2018 του …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
anisychoi-ston-ypourgo-paideias-oi-kathigites-mousikis.jpg

23 προσλήψεις στο Δημοτικό ωδείο δήμου Φιλοθέης –Ψυχικού

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
stock_office10.jpg

Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΕΛΚΕ …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
assets_large_t_420_54195114.jpg

Επιστηµονικός συνεργάτης στο Δημο Πειραιά

Ο ∆ήµος Πειραιά ανακοινωνει την σύναψη σύµβασης µίσθωσης έργου µε ένα (1) άτοµο ως …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
jobs-660x440.jpg

2 θέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
assets_LARGE_t_183761_53529767.jpg

30 προσλήψεις στο Δήμο Κέρκυρας

Ο Δήμος Κέρκυρας ανακοινωνει την πρόσληψη προσωπικού και συγκεκριμένα τριάντα (30) …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Δημόσιος Τομέας

this-website-uses-social-media-to-find-your-dream-job-691ee3b7b5.jpg

6 θεσεις στο Δήμο Κασσάνδρας

Ο Δήμος Κασσάνδρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου …

job-megali-8.jpg

Προσλήψεις στην Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Η «Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση» (Α.ΔΙ.Π.) …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
what-does-an-archaeologist-do_b591645d-7df6-4cc5-a81e-3eafdd9c8e3f.jpg

2 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων

Πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
boise-plumber.jpg

Υδραυλικοί στη ΔΕΥΑ Θήβας

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΗΒΑΣ ανακοινώνει την πρόσληψη, με …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Δημόσιο

sko.jpg

ΚΕΔΕ: Ψέματα Σκουρλέτη για τις προσλήψεις στην Αυτοδιοίκηση

Ευθύνες στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ότι, κατά τη διάρκεια της …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Νεκρός-πυροσβέστης.jpg

Πατρα: Με κλήρωση η επιλογή των συμβασιούχων στην πυρασφάλεια

Σήμερα στις 10 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε η …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
ασεπ.jpg

ΔΕΚΟ και υπουργεία προσλαμβάνουν μόνιμους μέσα στον Ιούλιο

Στην καρδιά του καλοκαιριού το ΑΣΕΠ δέχεται αιτήσεις για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

panelladikes-vaseis-1021x576.jpg

ΑΣΕΠ: Oλοκληρώθηκε η διεξαγωγή του Γραπτού Διαγωνισμού 1Γ/2017

Oλοκληρώθηκε σε εβδομήντα πέντε (75) εξεταστικά κέντρα στις περιφερειακές ενότητες …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Ειδήσεις για την Παιδεία

ship.jpg

Κατηγορία:   Ελλάδα

F021ED839B64100EF2323C29086BB0BD.jpg

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο «Κλεισθένης»

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, κατά πλειοψηφία το …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
5cd687e8378c3b769cc7bf5b0c2c560e.jpg

Τα brand που προτιμούν οι ‘Ελληνες την τελευταία δεκαετία

Δέκα χρόνια συνεχούς μέτρησης της φήμης στην ελληνική αγορά συμπληρώνει φέτος ο …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
kammenos-dimitris-paraitisi-708.jpg

Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Bουλής ο Δημήτρης Καμμένος

Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Βουλής ο Δημήτρης Καμμένος. Τηρώντας τη δέσμευσή του, …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
2490781.jpg

Αναβάθμιση των υποδομών σε τρεις φυλακές εξήγγειλε ο Στ. Κοντονής

Την αναβάθμιση των υποδομών σε τρεις φυλακές της χώρας εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
Η-Αίθουσα-του-Παρθενώνα-©-Μουσείο-Ακρόπολης.-Φωτογραφία-Νίκος-Δανιηλίδης-1024x683.jpg

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και στους αρχαιολογικούς χώρους

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και ξεκίνησε η λειτουργία του νέου συστήματος …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
newego_LARGE_t_1101_54184597.jpg

Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Ατζέντα εβδομάδας 9-15 Ιουλίου

Ένα πρόγραμμα με ιδιαίτερη έμφαση στην ενότητα Το Βιβλίο και οι Τέχνες έχει …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
oaed-2-620x371.jpg

ΟΑΕΔ: Οι 12 παροχές που εξασφαλίζει η κάρτα ανεργίας

O ΟΑΕΔ στα πλαίσια της κοινωνικής στήριξης των ανέργων της χώρας, παρέχει στους …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
ploio-epivates.jpg

Ταξιδεύετε με πλοίο; Διαβάστε ποια είναι τα δικαιώματά σας

Ενημερωτική δράση για τα δικαιώματα των επιβατών στις ακτοπλοϊκές μεταφορές, αλλά και, …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
live-to-sullalitirio-sti-thessaloniki-gia-to-makedoniko_26.w_l.jpg

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία σήμερα στη Βεργίνα

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, αυτή τη φορά, στη Βεργίνα. …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
sugklonizei-nea-autoktonia-sti-kriti.w_l.jpg

Αυτοκτονία 15χρονου στην Αργυρούπολη εξαιτίας του bullying

Ακόμη μία ανείπωτη τραγωδία εξαιτίας του bullying, σημειώθηκε τα ξημερώματα της …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Ελλάδα

sto-irodeio-ta-brabeia-europaikis-politismikis-klironomias.jpg

Το Ηρώδειο μετατρέπεται σε θερινό σινεμά για μια μέρα

Tο Σάββατο 14 Ιουλίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Οικονομία

nea-dimokratia-ktirio.jpg

Η τροπολογία της ΝΔ για τη μη περικοπή των συντάξεων

Τροπολογία, για να μην γίνουν οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων από …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
tsipras5.jpg

Τσίπρα: Υπό προϋποθέσεις ο χαμηλός ΦΠΑ στα νησιά

Κατά έξι μήνες ακόμα και μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, διατηρείται το ειδικό …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
apergianeo_740819037.jpg

Απεργία των εμπορουπαλλήλων την Κυριακή 15 Ιουλίου

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες καλεί τα σωματεία των …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
ImageHandler.ashx_.jpg

Συντάξεις Αυγούστου 2018: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Από τη Δευτέρα, 30 Ιουλίου μέχρι την Πέμπτη, 02 Αυγούστου, θα καταβληθούν στους …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
enstoloi21390903372.jpg

Aναδρομικά σε 250.000 ένστολους με απόφαση του ΣτΕ

Η κυβέρνηση ανοίγει το «πουγκί» με τις παροχές και μετά την καλλιέργεια προσδοκιών για …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
590_abcbe564eb32e2eca7e670aa7719d83f.jpg

θερινές εκπτώσεις: Ποια Κυριακή θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα

Αρχίζουν σήμερα,  Δευτέρα, οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Κόσμος

12c5228ed0dd2b5eb352b5e45aa0bf22.jpg.pagespeed.ce_.QJLBwRRteM-1.jpg

Ταϊλάνδη: Οκτώ παιδιά διασώθηκαν μέχρι στιγμής, αγωνία για τους υπόλοιπους

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις δραματικές εξελίξεις στην …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
AP_18184118061590.jpg

Αγωνία για τους εναπομείναντες στην Ταϊλάνδη – Καθυστερεί η νέα επιχείρηση

Με καθυστέρηση αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η νέα επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
AP_18189655906530.jpg

24 νεκροί από σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Τουρκία

Μεγαλώνει ο απολογισμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα, που σημειώθηκε …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Εργασιακά

ImageHandler.ashx_1.jpg

Οι μισθοί πείνας διώχνουν τους πτυχιούχους από την Ελλάδα

Εντυπωσιακά, συνάμα αποκαρδιωτικά, χαρακτηρίζονται τα ευρήματα της μελέτης του ΙΟΒΕ …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
INTERVIEW-OPEN-JOBS-2000x1330.jpg

Τι να ρωτήσω σε μια συνέντευξη για δουλειά;

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια; Ποια είναι τα πιο δυνατά σημεία σου; Ποια …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Δωρεάν Δράσεις

xatzidakis-1021x576.jpg

Πειραιάς: Δωρεάν συναυλία αφιερωμενη στο Μάνο Χατζιδάκι

Στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά θα πραγματοποιηθεί συναυλία- …

9 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
8.7.18

Πώς θα κάνετε εγγραφή με κωδικούς taxisnet για τον οικογενειακό γιατρό

Δουλειά δεν είχαμε και δουλειά βρήκαμε...!
Εγγραφή σε οικογενειακό γιατρό του ΕΣΥ ηλεκτρονικά με κωδικούς Taxisnet - δείτε αναλυτικά την διαδικασία.
Ο οικογενειακός ιατρός είναι μια νέα, δωρεάν λειτουργία του ΕΣΥ. Aποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του ατόμου με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και μεταξύ άλλων λειτουργεί ως σύμβουλος υγείας και πλοηγός του σε αυτό.

Στο πλαίσιο της υποχρεωτικής εγγραφής του πληθυσμού σε Οικογενειακό Ιατρό (Γενικό Ιατρό ή Παθολόγο, Παιδίατρο), σας ενημερώνουμε ότι έχετε αυτόματα αντιστοιχισθεί και πρέπει να υποβάλετε αίτηση εγγραφής σε διαθέσιμο Οικογενειακό Ιατρό της επιλογής σας

Η αίτηση εγγραφής μπορεί να υποβληθεί:

μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής ή
σε κάθε δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ή
απ’ευθείας στον Οικογενειακό Ιατρό.

Για την αίτησή σας μέσω της εφαρμογής ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

Είσοδος στο πληροφορικό σύστημα (rdv.ehealthnet.gr), με τους κωδικούς του taxisNET και επιβεβαίωση με τον ΑΜΚΑ.
Συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων σας (βάσει των στοιχείων που θα συμπληρωθούν θα γίνει η επιλογή του Οικογενειακού Ιατρού).
Επιλογή Οικογενειακού Ιατρού μεταξύ των διαθέσιμων. Διαθέσιμοι θεωρούνται οι Οικογενειακοί Ιατροί, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες εντός του Δήμου που έχει δηλωθεί στο βήμα 2 και οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το εκ του νόμου ανώτατο όριο πληθυσμού ευθύνης.

Υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης.

Εκτύπωση της αίτησης.

Για να υποβάλετε την αίτησή σας σε οποιαδήποτε δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χρειάζεστε ένα ταυτοποιητικό έγγραφο και να γνωρίζετε τον ΑΜΚΑ σας. Το προσωπικό θα ζητήσει τα στοιχεία σας για να ολοκληρώσει την αίτηση και θα κληθείτε να επιλέξετε Οικογενειακό Ιατρό από τους διαθέσιμους. Στο τέλος θα σας παραδώσει την ηλεκτρονικά υποβληθείσα αίτηση.

Η εγγραφή ολοκληρώνεται με την παράδοση της αίτησης στον Οικογενειακό Ιατρό που αναγράφεται στην αίτηση, μαζί με:

Φωτοαντίγραφο Εγγράφου Ταυτοποίησης (π.χ Δελτίο Ταυτότητας) αιτούντος.
Φωτοαντίγραφο Εγγράφου Απόδειξης Διεύθυνσης Κατοικίας ή σχετική υπεύθυνη δήλωση (πρωτότυπη).
Ειδική Περίπτωση: Για αίτηση δια νόμιμου αντιπροσώπου απαιτείται:

Βεβαίωση Οικογενειακής κατάστασης από την οποία να προκύπτει ο βαθμός συγγένειας ή
Φωτοαντίγραφο Εγγράφου δικαστικής απόφασης ορισμού δικαστικού συμπαραστάτη ή
Φωτοαντίγραφο Εγγράφου απονομής της επιμέλειας.

Μετά την παρέλευση τριμήνου, από την υποβολή της αίτησης, η διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται αυτόματα από το σύστημα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του Οικογενειακού Ιατρού που έχει επιλεγεί.

Επισημαίνεται ότι:

• Μπορείτε να αλλάξετε Οικογενειακό Ιατρό μόνο μετά την παρέλευση εξαμήνου από την εγγραφή σας.

• Μπορείτε να προγραμματίζετε επισκέψεις μόνο στον Οικογενειακό Ιατρό στον οποίο έχετε εγγραφεί.

• Για τον προγραμματισμό επίσκεψης σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό άλλης ειδικότητας πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδικασία της παραπομπής από τον Οικογενειακό Ιατρό.thessbomb.blogspot.com

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 8.7.18

 

 

 

ΟΑΕΔ: Βγαίνει η προκήρυξη για τις προσλήψεις σε δήμους

oaed-2-620x371.jpg

 

Το νέο πρόγραμμα απασχόλησης θα ξεκινήσει άμεσα και πληροφορίες θέλουν την έκδοση της προκήρυξης τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας.

Η νέα κοινωφελής εργασία θα είναι 8μηνης διάρκειας και προϋπολογισμού 216 εκατ. ευρώ ενώ θα απευθύνεται σε 30.421 ανέργους εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων και των ευάλωτων ομάδων με την αγορά εργασίας. 5.000 άτομα θα τοποθετηθούν στις Περιφέρειες, 24.986 θα τοποθετηθούν σε 276 Δήμους και 450 σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένες οι θέσεις κατά 3,1%. Σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία του υπουργείου και του ΟΑΕΔ, το 2017 οι θέσεις στους διακόσιους εβδομήντα τέσσερις (274) δήμους ανήλθαν στις 24.251, ενώ για το έτος 2018 προβλέπονται 25.000 θέσεις.

Oι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο oaed.gr. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Προϋποθέσεις συμμετοχής των ανέργων

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι ωφελούμενοι να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

 • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
 • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
 • Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ
 • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
 • Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζουμε ότι ποσοστό 15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμεΑ, βάσει της νέας νομοθεσίας
 • Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Μοριοδότηση

Οι ωφελούμενοι κατατάσσονταν στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα εξής εννέα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης:

 • Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
 • Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
 • Την αναπηρία του υποψήφιου ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω
 • Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
 • Την ηλικία
 • Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων
 • Τον αριθμό του προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή /και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
 • Την εντοπιότητα με βάση την έδρα της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου
 • Το »Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ)

Ενδεικτικά οι ειδικότητες που καλύπτονται από το πρόγραμμα είναι οι εξής: Κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γεωπόνοι, μηχανικοί περιβάλλοντος, κτηνίατροι, βιβλιοθηκονόμοι, οικοδόμοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, δημοσιογράφοι, βρεφοκόμοι, τοπογράφοι, τραπεζοκόμοι, χειριστές Η/Υ, ψυκτικοί, λογοθεραπευτές, ελαιοχρωματιστές, νηπιαγωγοί, γενικών καθηκόντων, οικονομικού, δασολόγοι, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, νοσηλευτές, οδηγοί, μάγειρες, ξεναγοί, κ.α.

 

Πληρωμή του στεγαστικού επιδόματος των σπουδαστών των ΑΕΝ

spoudastes_aen_.jpg

 

Τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή του επιδόματος στέγασης των σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν) καθορίζει με απόφαση του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Δικαιούχος του επιδόματος είναι το φυσικό πρόσωπο, που υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και το οποίο βαρύνει ο σπουδαστής, ως εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α ́ 167).

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος, είναι ο υπόχρεος, σε φορολογική δήλωση, γονέας με εξαρτώμενο μέλος τον σπουδαστή.

2. Κατ’ εξαίρεση, δικαιούχος είναι ο ίδιος ο σπουδαστής, εφόσον:

α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή

β) οι γονείς του είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού ή

γ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν περιλαμβάνεται ως εξαρτώμενο μέλος στη φορολογική δήλωση των υπόχρεων στην υποβολή αυτής.

Η δαπάνη για την πληρωμή του στεγαστικού επιδόματος σπουδαστών (άρθρο 10 του ν. 3220/2004) ελέγχεται, εκκαθαρίζεται από τη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών (Γ.Δ.Ο.Υ.) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π.) και εντέλλεται προς πληρωμή αποκλειστικά και μόνο με τακτικά χρηματικά εντάλματα, που  εκδίδονται στο όνομα των δικαιούχων, σύμφωνα με τις ισχύουσες δημοσιολογιστικές διατάξεις.

Οι επιμέρους δαπάνες για την καταβολή του ανωτέρω επιδόματος βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υ.ΝΑ.Ν.Π., τον ειδικό φορέα 41/140 «ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και τον ΚΑΕ 2754 «Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με τέκνα που σπουδάζουν μακριά του τόπου μόνιμης κατοικίας τους» στον οποίο εγγράφονται οι σχετικές πιστώσεις.

κατεβάστε εδω το ΦΕΚ

 

35 θέσεις Καταμετρητών στο ΔΕΔΔΗΕ (Αθήνα, Θεσσαλονίκη)

job-technicians-megali.jpg

 

Από Τεχνική Εταιρεία ζητούνται 35 άτομα για καταμέτρηση ρολογιών ΔΕΔΔΗΕ ως ακολούθως:

 • 10 άτομα (άντρες) για την περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης,
 • χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια προϋπηρεσία ή ειδικότητα.
  Αποστολή βιογραφικών βιογραφικών στο e-mail:
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. με κωδικό »ΘΕΣ/ΚΑ»
 • 25 άτομα (άντρες) για την περιοχή της Φιλοθέη-Κηφισιά, Αθήνα,
 • χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια προϋπηρεσία ή ειδικότητα.
  Αποστολή βιογραφικών βιογραφικών στο
 • e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. με κωδικό »ΦΙΛΟ»

 

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για μεταβίβαση ακινήτου

νοικοκυριά.jpg

 

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ισχύσουν φέτος μόνο για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και για τους υπόλοιπους φόρους θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου 2019, αυξήθηκε η κίνηση στα συμβολαιογραφεία.

Όπως μας λένε συμβολαιογράφοι, πολλοί φορολογούμενοι που είδαν τις τιμές ζώνης να ανεβαίνουν αποφάσισαν να επισπεύσουν μια γονική παροχή, μια δωρεά ή ακόμη και την αγορά κάποιου ακινήτου που σχεδίαζαν αλλά δεν είχαν προγραμματίσει. Μια κίνηση τώρα θα τους στοιχίσει φθηνότερα αφού από την Πρωτοχρονιά οι φόροι στις μεταβιβάσεις θα τραβήξουν την ανηφόρα στις περιοχές που αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες. Μάλιστα το 2019 θα ακολουθήσει νέο κύμα αύξησης των αντικειμενικών αξιών κυρίως στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες ενώ η πλήρης εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές θα γίνει το 2020.

Η μεταβίβαση ενός ακινήτων για οποιαδήποτε αιτία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν μια σειρά από δικαιολογητικά για τη σύνταξη του συμβολαιογραφικού εγγράφου.

Ανάλογα με τη συναλλαγή που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι θα πρέπει να διαθέτουν:

1. Αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας πωλητή: Σε κάθε μεταβιβαστικό συμβόλαιο ακινήτου, επαχθούς ή χαριστικής αιτίας, τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επί ακινήτου, τη διανομή κοινών ακινήτων, την ανταλλαγή ακινήτων και τη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ή τροποποίησης σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας, ή, μόνο σε συμβόλαιο μεταβίβασης ακινήτου ή σύστασης εμπραγμάτου δικαιώματος επ’ αυτού από επαχθή αιτία, αντί του ανωτέρω αποδεικτικού ενημερότητας, βεβαίωση οφειλής του μεταβιβάζοντος προς το Δημόσιο, με τον όρο της παρακράτησης του ποσού της οφειλής από το τίμημα της αγοραπωλησίας και της απόδοσής του στο Δημόσιο από τον συμβολαιογράφο ή την Αρχή ή το Πιστωτικό Ίδρυμα, που θα χορηγήσει το δάνειο.

2. Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ: Σε κάθε υποσχετική ή εκποιητική δικαιοπραξία, με την οποία συστήνονται, μεταβάλλονται, αλλοιώνονται ή μεταβιβάζονται, από οποιαδήποτε αιτία δικαιώματα επί ακινήτου ή παρέχεται δικαίωμα προσημείωσης ή υποθήκης σε αυτό και σε αποδοχή κληρονομιάς, για τα τελευταία πέντε έτη, ότι ο φορολογούμενος για το ακίνητο αυτό έχει εξοφλήσει τον αναλογούντα φόρο βάσει δήλωσης όλων των αναγραφόμενων ετών/έχει απαλλαγεί βάσει δήλωσης και για τα ίδια ως άνω οριζόμενα έτη έχει εξοφλήσει τον ΦΑΠ και τον ΕΝΦΙΑ/έχει ρυθμίσει ή διαζευκτικά ή σωρευτικά με το παραπάνω πιστοποιητικό.

3. Πιστοποιητικό Δ.Ο.Υ. περί μη οφειλής φόρου κληρονομίας – δωρεάς

4. Δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτου ή Φ.Π.Α. στη Δ.Ο.Υ. του ακινήτου.

5. Πιστοποιητικά / δηλώσεις για μη οφειλή προς Ο.Τ.Α. κλπ.

6. Βεβαίωση δήμου περί υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας ή μη οφειλής εισφοράς σε χρήμα

7. Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας

8. Βεβαίωση πολιτικού μηχανικού περί πολεοδομικής νομιμότητας

9. Πιστοποιητικό ενεργειακού επιθεωρητή

10. Τοπογραφικό διάγραμμα γεωτεμαχίου από τοπογράφο

11. Υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη περί πολεοδομικής νομιμότητας του μεταβιβαζόμενου ακινήτου.

12. Αντίγραφο οικοδομικής άδειας αν ακίνητο κτίστηκε μετά τις 14-3-1983

13. Έγγραφο περαίωσης διαδικασίας ρύθμισης ακινήτου

14. Απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος αν βρίσκεται εντός κτηματολογίου

15.Πιστοποιητικό κτηματογραφούμενου ακινήτου ότι το γεωτεμάχιο έχει περιληφθεί στα προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία της ανάρτησης του Εθνικού Κτηματολογίου.

16. Πράξη χαρακτηρισμού του δασαρχείου ότι η μεταβιβαζόμενη έκταση, χαρακτηρίζεται ως μη δασική ή δασική

17. Βεβαίωση δασαρχείου περί «ΑΚΑΙΑΣ» των μεταβιβαζόμενων ιδιωτικών δασών

18. Δήλωση προς το Δασαρχείο σε περίπτωση μεταβίβασης ιδιωτικού δάσους ή δασικής έκτασης πάνω από 50 στρέμματα

19. Άδεια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε περίπτωση κατάτμησης δασικής ιδιοκτησίας

20. Πιστοποιητικό της διεύθυνσης Δασών ή του Κτηματολογικού Γραφείου σε περίπτωση που η μεταβιβαζόμενη έκταση βρίσκεται σε περιοχή στην οποία έχουν αναρτηθεί δασικοί χάρτες.

 

Aιτήσεις για το Startup Battlefield της Volkswagen

Capture.jpg

 

H θυγατρική της Volkswagen, Volkswagen Financial Services (VWFS) «τρέχει» για δεύτερη χρονιά τον διαγωνισμό VWFS Startup Battlefield με τη προθεσμία συμμετοχής να λήγει στις 8 Ιουλίου.

Οι επιλεγμένες Startups θα κάνουν pitch στις 20 Ιουλίου στο Λονδίνο για να κερδίσουν 6 μήνες υποστήριξη στον accelerator της Volkswagen στη Δρέσδη, χρηματικά έπαθλα, μια θέση στην Web Summit 2018 και την ευκαιρία συνεργασίας με την VWFS UK.

H περυσινή νικήτρια ήταν η Parkbob από την Αυστρία η οποία έχει αναπτύξει μια υπηρεσία – app η οποία ειδοποιεί τον οδηγό ότι έχει παρκάρει παράνομα και τον κατευθύνει σε διαθέσιμες θέσεις.

Οι τομείς ενδιαφέροντος είναι:

– Υπηρεσίες μεταφορών νέας γενιάς.

– Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας (ασφάλεια, πληρωμές, οδική βοήθεια κ.α.).

– FinΤech και χρηματοδοτήσεις.

Πληροφορίες και αιτήσεις εδώ.

 

Υπ. Ναυτιλιας: Μόνιμες προσλήψεις σε έξι λιμάνια

6576bd726f5ae1ae9f0bceb18c0448f9_XL.jpg

 

Ο Υπουργος Ναυτιλιας & Νησιωτικης Πολιτικης προκηρυσσει την πλήρωση, με επιλογή, δεκατεσσάρων (14) κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού ναυτικών ειδικοτήτων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως εξής :

α) Για τον Πλοηγικό Σταθμό Πειραιά :

– Τρεις (03) θέσεις του κλάδου Κυβερνητών πλοηγίδων.

– ΄Εξι (06) θέσεις του κλάδου Μηχανοδηγών πλοηγίδων.

β) Για τον Πλοηγικό Σταθμό Θεσσαλονίκης :

Μία (01) θέση του κλάδου Κυβερνητών πλοηγίδων.

γ) Για τον Πλοηγικό Σταθμό Βόλου :

Μία (01) θέση του κλάδου Κυβερνητών πλοηγίδων.

δ) Για τον Πλοηγικό Σταθμό Χαλκίδας :

Μία (01) θέση του κλάδου Κυβερνητών πλοηγίδων.

ε) Για τον Πλοηγικό Σταθμό Πάτρας :

Μία (01) θέση του κλάδου Μηχανοδηγών πλοηγίδων.

στ) Για τον Πλοηγικό Σταθμό Σύρου :

Μία (01) θέση του κλάδου Μηχανοδηγών πλοηγίδων.

Οι ενδιαφερόμενοι, που κατέχουν τα απαιτούμενα γενικά και ειδικά προσόντα, καλούνται να υποβάλουν για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, εμπρόθεσμα, τα εξής δικαιολογητικά:

1) Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση συμμετοχής, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο υπόδειγμα. Ανυπόγραφη αίτηση δεν γίνεται δεκτή και η υποψηφιότητα απορρίπτεται, ενώ σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον υποψήφιο, καθώς και σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, θα πρέπει να φέρει και θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής του από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή Αστυνομική ή Λιμενική Αρχή. Αίτηση υποψηφιότητας μπορεί να υποβληθεί για έως δύο εκ των προκηρυσσομένων θέσεων. Η σειρά προτίμησης των θέσεων δηλώνεται με την αίτηση.

2) Ευκρινές φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του δελτίου ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου) ή των δύο όψεων της άδειας οδήγησης ή των κρίσιμων σελίδων του ατομικού βιβλιαρίου υγείας οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα, εφόσον φέρουν σχετική φωτογραφία. Αν από αυτά δεν προκύπτει η ακριβής ημερομηνία γεννήσεως πρέπει να προσκομισθεί και πιστοποιητικό ή βεβαίωση γεννήσεως.

3) Δύο (02) πρόσφατες φωτογραφίες.

4) Ευκρινή φωτοαντίγραφα των οριζομένων στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β (ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ) αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας (ΑΝΙ)

5) Ευκρινές φωτοαντίγραφο Ναυτικού Φυλλαδίου και ειδικότερα των σελίδων με τα στοιχεία του ναυτικού, καθώς και των σελίδων που αποδεικνύουν θαλάσσια υπηρεσία στην περίπτωση που αυτή δεν καταγράφεται στο μηχανογραφικό πίνακα θαλάσσιας υπηρεσίας.

6) Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986, ως ισχύει, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο υπόδειγμα. Ανυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση δεν γίνεται δεκτή και η υποψηφιότητα απορρίπτεται, ενώ σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον υποψήφιο, καθώς και σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, θα πρέπει να φέρει και θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής του από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή Αστυνομική ή Λιμενική Αρχή.

7) Βεβαίωση από την οποία να προκύπτει ότι το ναυτικό φυλλάδιο είναι σε ισχύ, από ΥΝΑΝΠ/ΔΝΕΡ 1ο  (2ας Μεραρχίας 18, Πειραιάς, 8 ος όροφος).

ΙΙ. Κάθε ενδιαφερόμενος καλείται να υποβάλει αίτηση συμμετοχής, συνοδευόμενη από τα ανωτέρω αναφερόμενα απαραίτητα δικαιολογητικά, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της περίληψης της παρούσας προκήρυξης στον Τύπο, δηλαδή από 02/7/2018 μέχρι και 16/7/2018 ,είτε αυτοπροσώπως ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο προς τούτο άτομο, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, 10.00΄-14.00΄ (γραφείο 102, 1ος όροφος) είτε να αποστείλει ταχυδρομικώς επί αποδείξει (ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ), στην ταχυδρομική διεύθυνση :

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ακτή Βασιλειάδη

Πύλη Ε1 – Ε2

Τ.Κ.: 18510, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ολη η προκήρυξη εδω

 

Κοινωφελής εργασία: Ολη η κατανομή ανά ειδικότητα και θέση στους δήμους της Αττικής

home-office-worker.jpg

 

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το πρόγραμμα ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία που θα αφορά 30.000 θέσεις εργασίας ανέργων, για 8 μήνες, σε δήμους και Περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από το σύνολο των θέσεων, οι 25.000 θα αφορούν υπηρεσίες δήμων και οι υπόλοιπες 5.000 τις περιφέρειες.

Στο υπουργείο Εργασίας γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις και διεργασίες ώστε οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι να ξεκινήσουν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους το αργότερο μέχρι της αρχές Ιουλίου. Βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος οι τοποθετήσεις όσων επιλεγούν θα γίνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο μισθός για τους ωφελούμενους του προγράμματος ανέρχεται σε 495,25 ευρώ τον μήνα για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω, ενώ για τους ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών ο μισθός ανέρχεται σε 431,75 ευρώ μηνιαίως. Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως το 8μηνο θα αναγνωρίζεται και θα μετράει για τις επόμενες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ ως προϋπηρεσία στο Δημόσιο.

Μεταξύ των ειδικοτήτων που πρόκειται να ζητηθούν από το πρόγραμμα για απασχόληση σε δήμους και περιφέρειες είναι γεωπόνοι, λογοθεραπευτές, μηχανολόγοι μηχανικοί, κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γενικών καθηκόντων, οικονομικού, δασολόγοι, δάσκαλοι, ελαιοχρωματιστές, βρεφοκόμοι, βιβλιοθηκονόμοι, οδηγοί και μάγειροι.

Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα υλοποιηθεί σε 276 δήμους και 13 περιφέρειες της χώρας, θα είναι 8μηνης διάρκειας και προϋπολογισμού 216 εκατ. ευρώ.

Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων θα προσληφθούν για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματ, ενώ διατηρηθεί και ίσως επεκταθεί το σκέλος της κατάρτισης και πιστοποίησης των ανέργων.

Για να δειτε την πλήρη κατανομή των θέσεων ανα ειδικότητα για τους δήμους της Αττικής πατήστε εδω

Δειτε ακόμα

Η κατανομή των θέσεων κοινωφελούς εργασίας για τη Θεσσαλονίκη

 

ΑΣΕΠ 12Κ/2017: Τα οριστικά αποτελέσματα για προσλήψεις στην ΔΕΗ

9a765ecbcf386cb5ecee0fe5e35b48e2-3.jpg

 

Eκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 12Κ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 30/18-9-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας είκοσι έξι (26) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ Α.Ε.).

Οι πίνακες προσληπτέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode).

 

Η κατανομή των 8.405 προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας για τους 54 δήμους της Αττικής

oaed-aftodioikisi-656x410.jpg

 

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα  αναμένεται να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ κοινωφελούς απασχόλησης, διάρκειας οκτώ μηνών, σε δήμους και περιφέρειες.

Υπολογίζεται πως το εν λόγω πρόγραμμα θα αφορά σε τουλάχιστον 30.000 ανέργους. Από το σύνολο των θέσεων οι 25.000, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορούν υπηρεσίες δήμων και οι υπόλοιπες 5.000 τις περιφέρειες.

Στο υπουργείο Εργασίας γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις και διεργασίες ώστε οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι να ξεκινήσουν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους το αργότερο μέχρι της αρχές Ιουλίου. Βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος οι τοποθετήσεις όσων επιλεγούν θα γίνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται πως ο μισθός του προγράμματος ανέρχεται σε 495,25 ευρώ τον μήνα για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω, ενώ για τους ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών ο μισθός ανέρχεται σε 431,75 ευρώ μηνιαίως. Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως το 8μηνο θα αναγνωρίζεται και θα μετράει για τις επόμενες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ ως προϋπηρεσία στο Δημόσιο.

Μεταξύ των ειδικοτήτων που πρόκειται να ζητηθούν από το πρόγραμμα για απασχόληση σε δήμους και περιφέρειες είναι γεωπόνοι, λογοθεραπευτές, μηχανολόγοι μηχανικοί, κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γενικών καθηκόντων, οικονομικού, δασολόγοι, δάσκαλοι, ελαιοχρωματιστές, βρεφοκόμοι, βιβλιοθηκονόμοι, οδηγοί και μάγειροι.

Δειτε παρακάτω πως κατανέμονται οι θέσεις για τους 54 δήμους της Αττικής:

 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 230
ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ 20
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 1130
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ 40
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ 140
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 190
ΔΗΜΟΣ ΑΠΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 170
ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ 206
ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ · ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΙ 120
ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 80
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ 150
ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 180
ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 190
ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ 110
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 115
ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 100
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 160
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 220
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 240
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 120
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 120
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 330
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 210
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 200
ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ 91
ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 20
ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ 50
ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ 70
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 80
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ 60
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ 100
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ 96
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 200
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 95
ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ 90
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ 180
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 100
ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ 100
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 460
ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 110
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 424
ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ 20
ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ 80
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 90
ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ 100
ΔΗΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ 20
ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ 30
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ 10
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ 110
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ 90
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ 268
ΔΗΜΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 150
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 230
ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ 110

ΑΣΕΠ 10Κ/2017: Oριστικά αποτελέσματα για τις προσλήψεις στον ΑΔΜΗΕ

admiejpg-thumb-large.jpg

 

Eκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 10Κ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 27/4-8-2017 και ΦΕΚ 28/10-8-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, δέκα (10) θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΑΔΜΗΕ Α.Ε.» (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

Οι πίνακες διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode).

Προσωρινός Πίνακας Διοριστέων

Προσωρινός Πίνακας Απορριπτέων

Προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης

 

ΑΣΕΠ: 559 αιτήσεις για 37 μόνιμες θέσεις στο ΕΚΑΒ

ekav37936.jpg

 

Το ΑΣΕΠ ανακοινωσε ότι, στο πλαίσιο της Προκήρυξης

5Κ/2018 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 16/15-5-2018 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ)

για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 

τριάντα επτά (37) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου – ειδικότητας ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) του Υπουργείου Υγείας, υποβλήθηκαν συνολικά 559 αιτήσεις.

Δεδομένου ότι αρκετοί υποψήφιοι με τις αιτήσεις τους διεκδικούν περισσότερες από μία θέσεις της ίδιας Κατηγορίας Εκπαίδευσης,  το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανέρχεται σε 4.291.

 

Υπουργείο Υγείας: «Καμία απολύτως απόλυση επικουρικού προσωπικού δεν θα υπάρξει»

ypourgeio-ygeias-ktirio.jpg

 

Καμία απολύτως απόλυση ή λύση σύμβασης επικουρικού προσωπικού δεν θα υπάρξει ακόμη και εάν συνεπεία παρατάσεων η διάρκεια της σχετικής σύμβασης έχει υπερβεί τους 24 μήνες, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας.

Σε εγκύκλιο που εστάλη στις Υγειονομικές Περιφέρειες, τονίζεται ότι έχει αποφασιστεί και επίκειται άμεση νομοθετική ρύθμιση η οποία θα διασφαλίζει τη συνέχιση των συμβάσεων και της εργασιακής σχέσης του επικουρικού προσωπικού το οποίο υπηρετεί στα Νοσοκομεία. Επίσης, η καταβολή των αποδοχών του προαναφερόμενου προσωπικού συνεχίζεται κανονικά. Υπογραμμίζεται ότι κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει με την συνέχιση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών και καμία απόλυση δεν πρόκειται να συμβεί.

Το θέμα προέκυψε μετά την δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης του αρμόδιου κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είχε συνεδριάσει στις 12/12/2017 και σύμφωνα με το οποίο, «οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τόσο των επικουρικών γιατρών όσο και των υπόλοιπων επικουρικών που υπερβαίνουν το 24μηνο θεωρούνται μη νόμιμες». Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι όταν «η απόφαση κοινοποιηθεί θα αντιμετωπισθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με κάθε νόμιμο τρόπο».

 

Διαγωνισμος Καινοτομίας «NOYNOY Idea Challenge» με έπαθλο 2.000€

NOYNOY-ideachallenge.jpg

 

Η εταιρεία FrieslandCampina Hellas, ανακοινώνει την έναρξη 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας «NOYNOY Idea Challenge», που απευθύνεται σε νέους επιστήμονες με στόχο να αξιοποιήσει την ερευνητική τους δυναμική στην πράξη στην ελληνική γαλακτοβιομηχανία.

Ο Διαγωνισμός αποτελεί πρωτοβουλία της FrieslandCampina Hellas, σε Σύμπραξη με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας(ΕΒΕΟ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τη συμβουλευτική εταιρεία μεταφοράς καινοτομίας Break-Even Consulting.

Στόχος

Στόχος του 1ου Διαγωνισμού «NOYNOY Idea Challenge» είναι να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα στην αλυσίδα αξίας, ενσωματώνουν την περιβαλλοντική διάσταση στο σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών, επικουρούν στην προσπάθεια εξάπλωσης της χρήσης νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και υιοθετούν καλές πρακτικές και πρότυπα, που απορρέουν από την κυκλική οικονομία.

Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν προτάσεις στις θεματικές ενότητες: Κτηνοτροφία, Βιωσιμότητα, Ποιότητα & Ασφάλεια, Παραγωγή & Διεργασίες, Σχεδιασμός προϊόντος καθώς και Τεχνολογίες εμπλοκής τελικών χρηστών.

Κεντρικοί άξονες του διαγωνισμού αποτελούν:

 1. Η ενδυνάμωση της συνεργασίας του πανεπιστημιακού κόσμου και της ερευνητικής κοινότητας με τον ευρύτερο τομέα της βιομηχανίας.
 2. Η ανάδειξη δυνητικά αξιοποιήσιμων ιδεών στον τομέα της βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων, με συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα.
 3. Η προώθηση της καινοτομικής δυναμικής φοιτητικών και ερευνητικών ομάδων, σε θεματικές ενότητες που καλύπτουν όλους τους κρίκους της αλυσίδας αξίας της γαλακτοβιομηχανίας: από τις μεθόδους κτηνοτροφίας έως την τοποθέτηση του προϊόντος στο ράφι ή το e-commerce.

Σε ποιους απευθύνεται

Ο διαγωνισμός καινοτομίας «NOYNOY Idea Challenge» απευθύνεται σε:

 • Ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες, διδάκτορες με δυνητικά εμπορικά αξιοποιήσιμα ερευνητικά αποτελέσματα
 • Ομάδες που έχουν δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες και επιθυμούν να τις μετατρέψουν σε βιώσιμες διαδικασίες παραγωγής ή νέα/βελτιωμένα  προϊόντα
 • Μέλη της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας
 • Φοιτητές και νέους απόφοιτους της ανώτερης εκπαίδευσης

Έπαθλα

Τα έπαθλα του διαγωνισμού είναι τα ακόλουθα:

 • Σύναψη έμμισθης πρακτικής άσκησης εξάμηνης διάρκειας στην εταιρεία FrieslandCampina Hellas
 • Παροχή χώρου εργασίας εξάμηνης διάρκειας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας FrieslandCampina Hellas
 • Χορήγηση χρηματικού επάθλου ύψους €2000 για την επιχειρηματική ωρίμανση της ιδέας
 • Εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση (Business Coaching) από τη θερμοκοιτίδα ΕΠΙ.νοώ ΕΜΠ

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν στο Διαγωνισμό, θα υποστηριχθούν από την επιστημονική ομάδα του ΕΒΕΟ του ΕΜΠ, καθώς και από στελέχη της εταιρείας FrieslandCampina Hellas, γεγονός που φιλοδοξούμε να προσδώσει δυναμική και υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία στις ιδέες που θα κατατεθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν την πρότασή τους στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του NOYNOY Idea Challenge έως το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018.

Δείτε σαν σήμερα      
         
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 13 Νοεμβρίου στον 21ο αιώνα
πρόγραμμα απασχόλησης 5.500 ανέργων               Εντός της εβδομάδας το πρόγραμμα απασχόλησης 5.500 ανέργων σε 11 υπουργεία
Δωρεάν έλεχος μαστού               από τον Δήμο Αθηναίων και το «Άλμα Ζωής»
«Το ταξίδι»               μια παράσταση στην Εφηβική Σκηνή του Εθνικού, με ελεύθερη εισοδο
Μόνο ηλεκτρονικά από σήμερα               οι αιτήσεις για τα αναδρομικά -Βήμα προς βήμα η διαδικασία
image Δείτε σαν σήμερα
image πρόγραμμα απασχόλησης 5.500 ανέργων
image Δωρεάν έλεχος μαστού
image «Το ταξίδι»
image Μόνο ηλεκτρονικά από σήμερα

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 11ος

Αθλητισμός 11ος

            13/11 Αθλητικα

Read More...

Αθλητισμός 10ος

Αθλητισμός 10ος

                Το απόλυτο δράμα που βίωσε ποτέ ποδοσφαιριστής

Read More...

Αθλητισμός 9ος

Αθλητισμός 9ος

              Έπιασε κορυφή με μεγάλο διπλό στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Rally

Rally

              Ράλι Ακρόπολις τέλος για την Ελλάδα

Read More...

WRC

WRC

              Ράλι Καταλονίας

Read More...

Αυτοκίνητο

Αυτοκίνητο

Αγωνιστικό διήμερο με εθνική σημασία στην πίστα των Σερρών

Read More...

Πολιτική

Top Headline

Καμμένος

Καμμένος

              Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11ος

		ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11ος

  Ο Τσίπρας παίζει χωρίς αντίπαλο

Read More...

Τσίπρας

Τσίπρας

  Ποιους πολιτικούς αρχηγούς συνάντησε ο Α. Τσίπρας στο Παρίσι

Read More...

Κόσμος

Top Headline

Ιταλια

  Ιταλια

              Σαλβίνι ξανά κατά Ευρώπης με όπλο το μεταναστευτικό:Θα τους μπλοκάρουμε

Read More...

Ιαπωνία

 Ιαπωνία

              Ο εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας είναι ένας Έλληνας από τη Λευκάδα – Μια ιστορία...

Read More...

Σκόπια

Σκόπια

              Εγκρίθηκαν τα σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος της ΠΓΔΜ από την αρμόδια επιτροπή

Read More...

Ελλάδα

Top Headline

EΛΛΑΔΑ 11ος

EΛΛΑΔΑ 11ος

              Να φύγει Αυτός.! - ΚΙ ΟΧΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.!

Read More...

EΛΛΑΔΑ 10ος

EΛΛΑΔΑ 10ος

              Αίτηση Ακύρωσης της Νέας Ταυτότητας με ενσωματωμένο το τσιπ

Read More...

EΛΛΑΔΑ 9ος

EΛΛΑΔΑ 9ος

           
Συνταξιούχοι εγκαταλείπουν τη χώρα σε μια προσπάθεια να ζήσουν αξιοπρεπώς

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 11ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 11ος

              Πόσα αναδρομικά θα πάρει κάθε συνταξιούχος – Τα ποσά και οι πίνακες

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

              Προς πλήρη κατάργηση των capital controls μέχρι το τέλος του χρόνου

Read More...

Δωρεάν Μαστογραφίες

Δωρεάν Μαστογραφίες

            στα Ιωάννινα

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 11ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 11ος

              Γουατεμάλα: «Ξύπνησε» το φονικό ηφαίστειο Ελ Φουέγο

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 10ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 10ος

              Τα τρένα και το χιόνι δημιουργούν έναν εντυπωσιακό συνδυασμό

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

              Κρακατόα 1883 -Η πιο δυνατή ηφαιστειακή έκρηξη στη νεότερη ιστορία του κόσμου

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

              Το ηφαίστειο της Αίτνα καταρρέει γλιστρώντας προς τη θάλασσα του Ιονίου με τον κίνδυνο να προκαλέσει τσουνάμι

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

              Κόκκινος συναγερμός στην Ισλανδία: Ηφαίστειο απειλεί να φέρει τον όλεθρο στη βόρεια Ευρώπη

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 8ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 8ος

              Το ιταλικό χωριό που… δεν υπάρχει

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              27η, 28η , 29η 30η , 31η...

Read More...

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              16η, 17η, 18η,...

Read More...

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              27η, 28η , 29η Πρόσκληση

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

ΠΡΕΣΠΕΣ

 ΠΡΕΣΠΕΣ

              Από που προέρχεται το όνομά τους Ολα τα ΝΕΑ των Πρεσπών

Read More...

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

		Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

              Διακοπή τηλεθέρμανσης σε οδούς της Κοζάνης, Τρίτη 17-4-18, για την αποκατάσταση διαρροής.

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/11/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/11/2018

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/10/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/10/2018

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/9/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/9/2018

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις 3

		Παμμακεδονικές Ενώσεις 3

              Κονίτσης Ανδρέας: «Ένωση τώρα της Βορείου Ήπείρου με την Ελλάδα».

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 2

Παμμακεδονικές Ενώσεις 2

              Με το «Μακεδονία Ξακουστή» άνοιξε η στρατιωτική μπάντα την παρέλαση της Καστοριάς (εικόνες, βίντεο)

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 1

Παμμακεδονικές Ενώσεις 1

              Βροντερό ΟΧΙ στην προδοσία

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

Read More...

Zougla.gr

Zougla.gr

              Zougla.gr

Read More...

ΑRΤ

ΑRΤ

              Αρτ TV Live - Αρτ τηλεόραση ραδιόφωνο Art tv Live

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided