Σάββατο, Ιούλιος 20, 2019

Διάφορα

«Ζήτω η Βόρειος Ήπειρος»: Δείτε βίντεο με τους Έλληνες να ζητούν αυτονομία στο μνημόσυνο του Κ.Κατσίφα

 

 

 

 

 

 

 

 

8.12.18

«Ζήτω η Βόρειος Ήπειρος»:

Δείτε βίντεο με τους Έλληνες να ζητούν αυτονομία στο μνημόσυνο του Κ.Κατσίφα

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός δολοφονημένος από τα πυρά των Αλβανών αστυνομικών. Σήμερα έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες μνημόσυνο στη μνήμη του.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα, ο πατέρας και τα αδέρφια του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και Έλληνες από διάφορες περιοχές συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά του και κρατώντας ελληνικές σημαίες έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τον τάφο του, ενώ δεν σταμάτησαν να φωνάζουν το σύνθημα «Ζήτω η Βόρειος Ήπειρος».
Η μητέρα και η αδελφή του  Κωνσταντίνου Κατσίφα  έξαλλες από την τρομοκρατία του αλβανικού καθεστώτος που προσπάθησε  να εμποδίσει  τη θρησκευτική τελετή του σαρανταημέρου μνημόσυνου  από τη δολοφονία  Βορειοηπειρώτη, απευθύνονται στο πλήθος.
Η αδελφή του Κατσίφα, με γενναίο σθένος ψυχής και σπάνιο ήθος, ως αρχαία Ελληνίδα,  εκρήγνυται για την προσβολή των αλβανικών αρχών στη θρησκευτική τελετή μνήμης του Κωνσταντίνου.
«Ντροπή!'
Μας προσβάλλουν το θρησκευτικό μας συναίσθημα, της ιστορίας μας,  της ρίζας μας,
το αρχαιοελληνικό μας πνεύμα, πέθαναν οι παππούδες εδώ σε αυτά τα χώματα…
Δώσανε μάχες εδώ δεν τους παρατάμε!
Λέμε ΟΧΙ!»
Η  πικραμένη μάνα:
Ο Κωνσταντίνος είναι στον παράδεισο και μας βλέπει. Μας βλέπει με τη ψυχή του.
Αδελφή  Κατσίφα , εξαγριωμένη και αποφασιστική:
Γιατί αυτά τα χώματα είναι άγια, ο αδελφός μου είναι ιερομάρτυρας,  δεν είναι απλός μάρτυρας! Τον φάγανε και μαρτύρησε.
Φωνάζουν οι Βορειοηπειρώτες:
Ζήτω η Βόρειος Ήπειρος, Ζήτω η Βόρειος Ήπειρος, Ζήτω η Βόρειος Ήπειρος!
Αδελφή Κατσίφα:
Όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες…  ταπείνωσαν  το σώμα του με βάρβαρο τρόπο με κτηνωδία, δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω διαφορετικά… Όσο να θέλω
pronews
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 8.12.18

 

 

 

 

 

 

 

Συγκίνηση στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Συγκίνηση στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα
Ενημερώθηκε: 08/12/18

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στις Βουλιαράτες, στις 11:00 ώρα Αλβανίας, το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και Έλληνες μειονοτικοί από διάφορες περιοχές συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά του και κρατώντας ελληνικές σημαίες έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τον τάφο του.

Από χθες το πρωί τα μέτρα ασφαλείας της αλβανικής αστυνομίας ήταν δρακόντεια, είχαν στηθεί μπλόκα στους δρόμους τα οποία διενεργούσαν ελέγχους, ενώ στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς γίνονταν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όσους ήθελαν να φτάσουν στις Βουλιαράτες, μπλοκάροντας έτσι την είσοδο σε δεκάδες οχήματα.

Ακολούθως, οι πολίτες που επέβαιναν σε αυτά προχώρησαν σε διαμαρτυρία, κατά τουριστικών λεωφορείων προερχόμενων από την Αλβανία που ήθελαν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε η παρέμβαση της ελληνικής αστυνομίας.

Παρόντες στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γόγιακας, ο βουλευτής της 'Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο ευρωβουλευτής της ΧΑ Γιώργος Επιτήδειος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ (Κόμμα 'Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Βαγγέλης Ντούλες.

 

 

 

 

 

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018

Κωνσταντίνος Κατσίφας:

Ένας αυθεντικός άνθρωπος, ένας αυθεντικός Έλληνας !!!


Αυτό το παλληκάρι με την ατσαλένια και καθαρή σαν κρύσταλλο ματιά, από τη στιγμή του θανάτου του ξύπνησε πολλά μέσα στην ψυχή των Ελλήνων, που αναγνώρισαν σ’ αυτόν τον αδελφό, το φίλο, το πρότυπο, το συνοδοιπόρο στον ανηφορικό Γολγοθά του Ελληνισμού.

Ο Κωνσταντίνος είχε την αγαθή “τύχη” να σταυρωθεί και να το κάνει εθελούσια, με όλη την καρδιά και την ψυχή του. Ο Έλληνας ιατροδικαστής είπε ότι σε ολόκληρη την καριέρα του δεν είχε δει ποτέ τόσο γαλήνια όψη. Και το απέδωσε στο ότι δεν περίμενε να τον σκοτώσουν. Εντελώς αντίθετα, έχω τη βεβαιότητα ότι ο Κωνσταντίνος το θέλησε να τον σκοτώσουν! Τι θα ήταν για έναν πρώην καταδρομέα μια απόσταση 6 χιλιομέτρων που χωρίζει το χωριό του από τα ελληνο-αλβανικά σύνορα; Ένας “αέρας” δρόμος να φθάσει εκεί και να περάσει στην ασφάλεια του πατρώου, έστω και κατ’ επίφασιν «ελευθέρου», εδάφους. Όμως δεν το έκανε. Λέγεται ότι είχε απομακρυνθεί αρκετά προς τα σύνορα, όταν αποφάσισε να γυρίσει πίσω.

Στην απόφαση αυτή διακρίνει κανείς “το μεγάλο κάλεσμα”. Ήξερε ο Κωνσταντίνος ότι παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής θα τον σκοτώσουν. Ήξερε πολύ καλά πόσο αδίστακτοι ήσαν αυτοί που τον κυνηγούσαν και ότι τέτοια μεγάλη κινητοποίηση αλβανικών Ειδικών Αντιτρομοκρατικών Δυνάμεων στο θάνατο του «Έλληνα τρομοκράτη” στοχεύει. Και εν πλήρη συνειδήσει όλων αυτών των δεδομένων, πήρε την απόφαση να βαδίσει προς το “σταυρό” του.

Τελείως συνειδητά επέλεξε το θάνατο ως ακατανίκητη εσωτερική επιταγή της ψυχής του. Επειδή η ψυχή σε τέτοιες στιγμές, ακριβώς προ των πυλών του θανάτου, βγαίνει από τα δεσμά του χωροχρόνου και γνωρίζει ή διαισθάνεται τα πάντα.

“Ανέβηκε ψηλά” η ψυχή του και με ταχύτητες α-χωροχρονικές μετέφερε στο νου του Κωσταντή την επίγνωση ότι ο θάνατος του θα αφυπνίσει την αγάπη και το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την ξεχασμένη και εγκαταλειμμένη στην άδικη μοίρα της από όλους τους “Έλληνες” πολιτικούς πατρική γη του, το πιο λαμπρό κομμάτι της Ηπείρου μας, εκεί που «οι ήρωες πολέμησαν σαν Έλληνες»

Του γνώρισε η ψυχή του ότι ο θάνατος του θα αφυπνίσει τη ναρκωμένη θυσιαστική διάθεση των Ελλήνων, τουλάχιστον αυτών που η νάρκωση δεν έχει επιφέρει οριστικό ψυχικό θάνατο.

Του γνώρισε ότι ο θάνατός του θα τους θυμίσει μια ξεχασμένη πια όψη του ελληνικού Ιερού Αρχετύπου: αυτήν του Ήρωα, που καλωσορίζει το θάνατο για κάτι υψηλότερο από τον εαυτό του μ’ ένα αχνό χαμόγελο και μια διάχυτη εσωτερική γαλήνη.

Του γνώρισε ακόμα, με ταχύτητες νοό-σφαιρας, ότι θα ερευνηθούν από τους «εχθρούς» του, εντός και εκτός Ελλάδος, όλες οι όψεις της ζωής του και θα τις βρουν αγνές και καθαρές σαν δροσοστάλες και θα σταθεί αδύνατον να τις αμαυρώσουν στο παραμικρό.

Επέλεξε να ζήσει σ’ ένα μικρό ελληνικό χωριό, μεταφερμένο από την αλητεία των “Δυνατών” σ’ ένα εχθρικό και αφιλόξενο για τους Έλληνες Κράτος, κάνοντας ένα σκληρό επάγγελμα: σιδεράς. Γύρισε στη σκλαβωμένη πατρική γη για ν’ “αγωνιστεί” εκεί και να κερδίζει τα προς το ζην με τον ιδρώτα του προσώπου του. Και στην αναδουλειά να τρώει ψωμί και κρεμμύδι.

Πόσο εύκολο θα ήταν για τον Κωνσταντίνο, όμορφος και σμιλευμένος σαν αρχαίος κούρος όπως ήταν, να τα “’κονομάει” στις πιάτσες της Αθήνας. Ακόμα ένα “χαμένο” κορμί, ακόμα μια “χαμένη” ψυχή μέσα στις τόσες που “παράγει” το σύστημα, σαν τον άλλο, τον Ζακ-λίν, τον τιμώμενο νεκρό της “προοδευτικής” Αριστεράς.

Και το πήρε απόφαση, αλλιώς δεν εξηγείται η επιστροφή του προς το στημένο καρτέρι. Μοιάζει η συμπεριφορά του αναίτια, σχεδόν παράλογη. Κι όμως, ήταν μια απόφαση τετράγωνης λογικής, της λογικής της ψυχής του.

Και πέθανε γαλήνιος, έχοντας υπακούσει στη φωνή της, με το αχνό χαμόγελο στα χείλη, όπως κάποιος που έχει επιτελέσει στο ακέραιο το υψηλό του καθήκον, όπως κάποιος που έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το στόχο που του έθεσε η ψυχή του.

Προτίμησε τη σταυρική θυσία, χάριν αυτών που γνώριζε πως θα “δωρήσει” στους Έλληνες και γυρνώντας την πλάτη στην κηλίδα της δειλίας, που θα τον κυνηγούσε εσωτερικά για πάντα, αν είχε πάρει το δρόμο της “φυγής”.

Και σκόπιμα δε σκότωσε. Ή μάλλον έτσι κανονίστηκε εξ’ αρχής “άνωθεν”, να μη σκοτώσει. Έπρεπε η ζυγαριά να γέρνει ολόκληρη προς το δικό του σταυρό. Γιατί έτσι θα αφύπνιζε πολύ περισσότερο.

Για γύπα και κοράκι και στυγνό φονιά θα τον κατηγορούσαν, αυτό το κατάλευκο περιστέρι, οι ηθικοί και φυσικοί δολοφόνοι του και από τις δύο πλευρές των συνόρων, ενώ τώρα δεν μπορούν. Κι ωστόσο το επιχειρούν, με κάθε τρόπο και μέσο. (Οπλοφορούσε λένε! -μ’ ένα άσφαιρο όπλο!). Επιχειρούν να δολοφονήσουν τη μνήμη του, την πράξη του, τη θυσία του, για να ακυρώσουν τα δώρα του προς τους Έλληνες.

Μα δεν μπορούν ούτε αυτό. Γιατί ο Κωσταντής με τις “Πραγματικότητες” που έζησε, τον Χριστό , την Πατρίδα, την Καθάρια ζωή, γι αυτές και πέθανε. Και το Σταυρό που έστησε έξω του, απέδειξε ότι τον είχε στήσει πρώτα μέσα του.

Στην εποχή που οι πλείστοι Έλληνες έχουν μετασχηματιστεί (όχι χωρίς τη “βοήθεια” του συστήματος) σε γιαλαντζί Χριστιανούς, σε ντεμέκ αγωνιστές εναντίον του αποτρόπαιου για την Ελλάδα καθεστώτος, σε νάυλον αριστερολάγνους και σε τζάμπα μάγκες με λόγο περί παντός “πολιτικού επιστητού”, λόγο όμως χωρίς αντίκρυσμα ζωής και παραδείγματος,

ο Κωστής μάς θυμίζει τον γνήσιο, τον ντόμπρο, τον ανυστερόβουλο Έλληνα, αυτόν που πιστεύει στα Άγια και τα Ιερά της Φυλής και σφραγίζει αυτήν την πίστη με το θάνατο του.

Παλληκάρι μου, ήσουν και είσαι, (γιατί η ψυχή σου και η μνήμη σου είναι ατόφιες!) ένας αυθεντικός άνθρωπος, ένας αυθεντικός Έλληνας!

Γι’ αυτό οι Έλληνες σε λάτρεψαν και, ναι, σε ιεροποίησαν, από την πρώτη στιγμή ακούσματος του θανάτου σου. Τους ξύπνησες μέσα τους αυτό που όφειλαν να είναι. Τους θύμισες ότι ο Αυθεντικός Έλληνας και ο Ήρωας Έλληνας είναι ο αληθινός εαυτός τους.

Κωνσταντίνε, καλώς ώρισες στο Πάνθεον των Ελλήνων εθνομαρτύρων! Και καλώς ώρισες στην καρδιά και στην παντοτινή μνήμη των Ελλήνων!

Υ.Γ. 8/1/2018 ώρα 1:οο π.μ. Είδα το πρόσωπο του Κωνσταντίνου. Προσδοκούσα πως θα έβλεπα μια γαλήνια όψη, μ’ ένα αχνό χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη. Μα τούτη την όψη του Κωσταντή που είδα, μόνον σε άγιες ψυχές μπορείς να τη συναντήσεις!

Δε γνώρισες «σκιά θανάτου» Κωνσταντίνε, το μαρτυρά η όψη σου. Πέρασες άμεσα στην ολόλαμπρη χορεία των μαρτύρων του Έθνους μας: Αθάνατος!

destoolon.gr

 

 

 

 

Κατσίφα ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Κατατέθηκε τροπολογία στην Ολομέλεια

Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Κατσίφα ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Με πρωτοβουλία της Σοσιαλιστικής Ομάδας και τις υπογραφές του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη και Knut Fleckenstein, εισηγητή για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, κατατέθηκε τροπολογία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία ζητάει την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις Αλβανικές αρχές.

Η τροπολογία, η οποία υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία και ενσωματώθηκε στην Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις Ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας, αναφέρεται στις συνθήκες θανάτου του Κατσίφα στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου και σημειώνει πως «αναμένει από τις αλβανικές αρχές να διερευνήσουν και να διευκρινίσουν τις συνθήκες που οδήγησαν στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής».

29/11/2018

 

 

 

27.11.18

Μετά την Παρτιζάν συγκλονίζουν και οι οπαδοί της Λάτσιο:

«Η Β.Ήπειρος είναι ελληνική

- Τιμή στον ήρωα Κ.Κατσίφα»

Eίναι γνωστή η αγάπη των οπαδών της Λάτσιο απέναντι στην Ελλάδα και φυσικά η δολοφονία του πεσόντα ήρωα Κ.Κατσίφα από τις αλβανικέ ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, δεν τους άφησε ασυγκίνητους.
Έτσι η αναμέτρηση της Λάτσιο απέναντι στην Μίλαν η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη και για την ιστορία ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή (1-1) είχε μια μεγάλη έκπληξη
Οι φίλοι των «λατσιάλι», γνωστοί για τα φιλοελληνικά αισθήματα τους, ανάρτησαν πανό στην μνήμη του Βορειοηπειρώτη, Κώστα Κατσίφα, ο οποίος έπεσε πριν από περίπου 30 ημέρες στα σύνορα από Αλβανικά πυρά.
Παράλληλα, οι φίλοι του συλλόγου της Ρώμης οι οποίοι είναι γνωστοί και για τα πατριωτικά τους ερεθίσματα, ύψωσαν και πολλές ελληνικές σημαίες, φωνάζοντας πως η Βόρεια Ήπειρος είναι ελληνική, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις αφού γενικώς οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες προσπαθούν να αποθρησκοποιήσουν και να αποεθνικοποιήσουν τις ομάδες τους
Στο παρελθόν η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της γείτονας χώρας, έχει τιμωρήσει την έδρα της Λάτσιο, για εθνικιστικά συνθήματα των «λατσιάλι»
Πάντως στην υπόθεση του Κ.Κατσίφα και η Παρτιζάν Βελιγραδίου έδωσε πολιτικό χαρακτήρα υπέρ της ελληνικότητας της Βορείου Ηπείρου και οι οπαδοί της απέδωσαν τιμές στον πεσόντα ήρωα.
Πανό για τον ομογενή Κώστα Κατσίφα που δολοφονήθκε από πυρά Αλβανών αστυνομικών ανέβασαν οι οπαδοί της Παρτιζάν κατά την διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο την Κουκαρίτσκι.
Το πανό έγραφε: «Κωνσταντίνος Κατσίφας Ελλάς ή θάνατος»
Για άλλη μια φορά οι Σέρβοι έδειξαν που πρόσκεινται: Θεωρούν τους Έλληνες ως πνευματικούς αδελφούς λόγω Ορθοδοξίας και ποτέ δεν ξέχασαν την διάσωση του σερβικού Στρατού από την Ελλάδα κατά την υποχώρησή του σε ελληνικά εδάφη μετά την κατάληψη της Σερβίας από την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία στον Α' ΠΠ.
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 27.11.18

 

 

 

 

 

 

 

Η κρίση των Βουλιαράτων και το μέλλον των ελληνοαλβανικών σχέσεων

Οι απαράγραπτες ευθύνες της δημοσιογραφικής και πολιτικής εξουσίας

Eurokinissi

Το αιματηρό γεγονός στους Βουλιαράτες και η επακόλουθη κρίση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις ανέδειξε όλη τη δημοσιογραφική, πολιτική και ιστορική «κόπρο του Αυγείου».

Στα αλβανικά πάνελ παρέλασαν αποθρασυμένοι και αλαζονικοί ηθοποιοί, με διακριτό πλεόνασμα καιροσκοπικής ιδιοσυγκρασίας και λεκτικής βίας, δανειζόμενοι ποδοσφαιρικούς όρους, για να αποδείξουν την αλβανική υπεροχή έναντι της Ελλάδος, κάνοντας δόλιους συμφυρμούς των ιστορικών γεγονότων με μυθεύματα και συκοφαντικές επινοήσεις, τις οποίες παρουσίαζαν ως εμπεδωμένες ιστορικές βεβαιότητες, τηλεεισαγγελείς, ειδήμονες επί παντός του επιστητού, που όμως αδυνατούσαν να αποκρύψουν την κραυγαλέα άγνοιά τους, «ιστορικοί» οι οποίοι προσπαθούσαν να επιβληθούν διά των άναρθρων ιαχών, αλληλοκαλυπτόμενοι από επαγγελματίες «πράκτορες» και ειδήμονες, γνωρίζοντες καλύτερα και από τον Τζέιμς Μποντ έως και το νούμερο των υποδημάτων του εκλιπόντος Κωσταντίνου Κατσίφα, ένθερμοι υποστηρικτές της συνωμοσιολογίας, πολιτικολόγοι με διάχυτες εμμονές παλαιών εποχών, οι οποίοι έτριζαν τα δόντια και αναπαρήγαγαν εξολοθρευτικό μένος, ασίγαστο μίσος και ρατσισμό. Μάταια κάποιες φορές οι συντονιστές προσπαθούσαν να δαμάσουν τους παθιασμένους ρήτορες.

Στις εκπομπές αυτές και από «επαγγελματίες αναλυτές» διατυπώθηκε ένας ακατάσχετος ορυμαγδός ύβρεων, εθνικιστικής υστερίας, συκοφαντιών και απειλών κατά των Ελλήνων της Αλβανίας, διατυπώθηκαν κατά τρόπο αποκρουστικό και χωρίς να διατηρούν τους κοινούς τύπους της επαγγελματικής ευγένειας, οφθαλμοφανείς και προκλητικές αναλήθειες, με σκοπό την κραυγαλέα φαλκίδευση της ιστορικής παρουσίας και της πολιτισμικής δημιουργίας των Ελλήνων της περιοχής, όπως: οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες δεν είναι παρά 20.000 κολοφύκια (προφανώς κολοκύθια), ανατολικοί νομάδες που έμαθαν τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα, διατυπωμένες με βαθύ πνεύμα ρατσισμού και υβριστικό μένος. Σε πολλές περιπτώσεις θύμιζαν έναν αχαλίνωτο δημοσιογραφικό τυχοδιωκτισμό. Όλα αυτά, και κυρίως οι ερεθιστικές εκφράσεις ενός υποτιθέμενου δικηγόρου, με εμφανή πνευματική αρτηριοσκλήρωση, θα ήταν άκρως κωμικά και θα προκαλούσαν ιλαρότητα, μόνον εάν δεν ήταν επικίνδυνα και δεν υπέθαλπταν διακρίσεις, φυλετισμό και εχθρότητα, η οποία αναρριπίζει την εθνικιστική έπαρση και γονιμοποιεί το λαϊκό αίσθημα με αλυτρωτικό σοβινισμό.

Δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος των αλβανικών ΜΜΕ εκδήλωσαν περισσή εμπάθεια, εγκληματική λογική και ελάχιστο επαγγελματισμό. Παρόμοιες προσεγγίσεις -ευτυχώς λίγες- παρακολουθήσαμε και στην Ελλάδα.

Οι νηφάλιες φωνές σίγησαν ή ήταν ελάχιστες, τόσο απαραίτητες για την προώθηση του κατευνασμού, της διαλλακτικότητας και του πολιτισμένου διαλόγου.

Ως αποτέλεσμα, οι σχέσεις των δύο χωρών τορπιλίσθηκαν σοβαρά, με κίνδυνο να φτάσουν στο επίπεδο ψυχροπολεμικών εποχών, κάτι που το απεύχονται όλοι.

Για τον εκπεσμό αυτό φέρει τεράστια ευθύνη και ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός, ο οποίος αντιμετώπισε την κρίση με ανεξήγητη ελαφρότητα και χωρίς να νοιάζεται για τις ενδιάθετες τάσεις της κοινής γνώμης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία, που δεν ορέγεται οξύνσεις και λεονταρισμούς, αλλά όρους ειρηνικής συνύπαρξης, και από τον οποίο, κατ’ επιταγήν της άρσης της εμπεδωμένης καχυποψίας, περιμέναμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα και εγκράτεια για ένα τόσο περίπλοκο ζήτημα.

Ο Ράμα -άνθρωπος με καλλιτεχνικές ευαισθησίες- παρουσίασε βαθιές παραδοξότητες και κρίση πολιτικής ταυτότητας: με περίτεχνα σχόλια και διάχυτη χλεύη –ως μη όφειλε- έσπευσε από την πρώτη στιγμή, αποποιούμενος την ιδιότητά του ως πολιτικού, να αναφερθεί απαξιωτικά, ρατσιστικά και ταπεινωτικά στον εκλιπόντα Κωνσταντίνο Κατσίφα, τον οποίο αποκάλεσε «φαντασμένο» (όρος που χρησιμοποιείται στην αργκό του πεζοδρομίου από σχετικούς χρήστες της γλώσσας και σημαίνει περίπου: άτομο που έχει αδικαιολόγητα μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και υποτιμά τους άλλους), προφανώς για να συσπειρώσει τους συμπαθούντες του, οι οποίοι τον επευφημούσαν: «Πες τα, μεγάλε!». Απευθυνόμενος ευσχήμως προς τους «αγαπημένους γείτονες» τούς νουθετούσε αντί να λυπούνται για έναν «φαντασμένο», να χαίρονται που δεν θρηνήσαμε ζωές αστυνομικών (!) (πράξη κολάσιμη, που βεβήλωνε τον ακήδευτο ακόμα νεκρό), ενώ στη συνέχεια με περίτεχνα διανοήματα ταυτοποίησε τους παριστάμενους στην εξόδιο ακολουθία με «ύαινες», «κοράκια», «γουρούνια» και «γαϊδούρια» με ένα σχόλιο αμφίσημο και αμφίλογο, αλλά με σαφή συμβολισμό, αρνητική σημασιολογική φόρτιση και ορατή μνησικακία για όσους γνωρίζουν τι συμβολίζουν τα κοράκια σε μία νεκρώσιμη ακολουθία -όσο και αν μόχθησαν οι «μεταφραστές» να το χαρακτηρίσουν ως «πολιτικά ορθό». Στη συνέχεια, όποιος τόλμησε να αμφισβητήσει τη ρητορική του αυθεντία και το πολιτικό του ανάστημα, ρίχτηκε στο «αναμμένο καζάνι» του εθνικισμού, αλλά και πάλι ο ίδιος βρήκε τρόπο να κατηγορήσει τους Αλβανούς «Καντρήδες» που αγωνιούσαν για την απειλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας τους, την οποία, όμως, εγγυόταν ο ίδιος. Από προβεβλημένους και υπεύθυνους Αλβανούς λόγιους, δημοσιογράφους και αναλυτές οι εκφράσεις του χαρακτηρίστηκαν «ως κατωτέρου επιπέδου».

Είναι ο ίδιος πολιτικός άνδρας που, ομιλών ως καραγωγέας, περιφρονούσε τα θρησκευτικά μας σύμβολα στη Χιμάρα πριν κάποιο καιρό, αποκαλώντας «γκαράζ» τον ιερό ναό της περιοχής, τον οποίο κατεδάφισε διαπράττοντας ιεροσυλία. Λίγα χρόνια πριν, η πολιτική τάξη από την οποία προέρχεται ο ίδιος και την οποία υπηρέτησε ευπειθώς ο καθ’ όλα έντιμος πατέρας του και προβεβλημένος καλλιτέχνης Χριστάκη Ράμα, αποκαλούσε την ελληνική γλώσσα «μπασταρδεμένο ιδίωμα», περιγελώντας με αχρειότητα, αλλά εμφανώς απειλητικά, τους Βορειοηπειρώτες ως «χωροφύλακες», θυμίζοντας σε όλους μας μία προσπάθεια εθνικής ταπείνωσης, την οποία οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες υπέμειναν αγόγγυστα.

Δυσκολεύομαι να διανοηθώ πώς αυτός ο «οξυδερκής πολιτικός» με επιλεκτική ιστορική μνήμη ξεχνάει ότι αυτή η κοινότητα, την οποία απαξιώνει και περιφρονεί -αλλά δεν παραλείπει να τη διαχωρίζει (λες και είναι αυτοφυής και αυθύπαρκτη) από το σύνολο του ελληνικού έθνους, το οποίο, όπως και ο ίδιος είπε, έδωσε τόσα στην παγκόσμια τέχνη και επιστήμη-, δεν προκάλεσε ποτέ κανένα πρόβλημα και ουδέποτε στάθηκε τροχοπέδη στις όποιες εξελίξεις και πολιτικές επιλογές της πολιτικής ηγεσίας της χώρας του, σε αντίθεση με την κοινότητα των μουσουλμάνων Τσάμηδων, που είχαν επιδοθεί σε ληστρικές λεηλασίες, σφαγές και ανοσιουργήματα υπό την ξιφολόγχη των Ιταλών και των Γερμανών, αλλά και σε αντίθεση με τους ληστές του Τζαφέρ Ντέβα και Μπεντρί Πεγιάνι που έπνιγαν τα Τίρανα στο αίμα τον χειμώνα του 1944με δεκάδες σφαγιασθέντες αθώους Αλβανούς. Λίγους μήνες πριν, παρόμοιοι ληστές είχαν οργανώσει την απονενοημένη σφαγή στη Γλύνα με περίπου τριάντα νεκρούς αθώους Βορειοηπειρώτες (1943).

Σε αντιδιαστολή με αυτούς, οι Βορειοηπειρώτες -αποτελώντας εξαίρεση στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο- με αλάνθαστο πολιτικό αισθητήριο συντάχθηκαν με το αλβανικό κίνημα εναντίον των πιο σκοτεινών δυνάμεων της ιστορίας, τον φασισμό, και αγωνίστηκαν πλάι στον αλβανικό λαό με τρία τάγματα, καταβάλλοντας βαρύ τίμημα: εκατοντάδες θύματα. Οι τότε παρτιζάνοι του Χότζα είχαν υποσχεθεί την εκπλήρωση όλων των εθνικών επιθυμιών στη μειονότητα αυτή, μέχρι και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, αλλά γρήγορα ξέφτισαν τα ιδεολογικά τάματα, η δημοκρατική πληρότητα και η ηθική ευθιξία των κομμουνιστών, με αποτέλεσμα τα εθνικά, εκπαιδευτικά και θρησκευτικά δικαιώματα των Ελλήνων της Αλβανίας να αποψιλωθούν. Οι Βορειοηπειρώτες δεν προκάλεσαν ποτέ, ούτε επί της κομμουνιστικής δικτατορίας, όταν στην Πρίστινα -όλως δικαιωματικά- οι Αλβανοί του Κοσόβου ύψωναν ανεμπόδιστα από το 1969 την εθνική τους σημαία (αυτό που έθιξε τον εθνικιστικό οίστρο πολλών στην Αλβανία με την υπόθεση Κατσίφα, αλλά που συνιστά δικαίωμα και υποχρέωση κάθε ομογένειας που σέβεται την ιστορία της) στο ευκαταφρόνητο κατά τους Αλβανούς καθεστώς του Τίτο, ενώ οι γιαγιάδες μας έκρυβαν τρομοκρατημένες στα παλιά σεντούκια ως και τις φωτογραφίες των συζύγων τους, που είχαν αποκλειστεί στην Ελλάδα και την Αμερική και όταν πέθαιναν δεν μπορούσαν ούτε να τους θρηνήσουν.

Ο Χότζα, ο οποίος σε όλη του τη διαδρομή απέναντι στην Ελλάδα εκδήλωνε μία περίεργη και ανεξήγητη συμπλεγματική φοβία και σύνδρομο εθνικιστικού φανατισμού, είχε επινοήσει την Ελλάδα ως τον «υπολανθάνοντα εχθρό του έθνους», τον οποίο επικαλείτο με δόλο όταν είχε «εσωτερικά ζόρια», διαστρέφοντας σαν κοινός αγύρτης την ιστορία (για να καταστεί σήμερα ένα παραπλανητικό ιστορικό αφήγημα) εφευρίσκοντας συνοριακές προκλήσεις και ωρυόμενος ότι «θα χύσει μόλυβδο στο στόμα των μοναρχοφασιστών» (1949). Όταν όμως έσφιξε ο κλοιός, κατέκατσε το θράσος του και χρειάστηκε τη Δύση, μετέβη άρον άρον στη Γράψη της Δρόπολης, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τους Βουλιαράτες και σαν άσωτος υιός σε μία προσπάθεια εξευμενισμού των ούτως ή άλλως σχέσεων προσποίησης και καχυποψίας, τις οποίες ο ίδιος είχε συστηματικά χτίσει, για να ζητήσει από την Ελλάδα να του ανοίξει την πύλη προς την Ευρώπη και να αποκαλέσει αυτούς που μία ζωή εξύβριζε ως «μοναρχοφασίστες» ως «φίλο λαό» (1978). Η παρακαταθήκη του είναι μόνον μίσος, δυστυχώς.

Οι ακραίες αυτές φωνές που ακούστηκαν τελευταία και η εμμονική πρόσδεση στα αταβιστικά εθνικιστικά ιδεώδη, δεν προσπορίζουν κανένα πολιτικό ή άλλο όφελος, απεναντίας συνεπάγονται πρόσθετες διπλωματικές περιπλοκές και δυστυχώς μας παραπέμπουν σε εποχές τις οποίες δεν επιθυμούμε ούτε να θυμόμαστε. Από την άλλη παγιδεύουν χιλιάδες τίμιους Αλβανούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, προκαλούν δυσχέρεια σε 65.000 Ελληνοαλβανούς που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια και επωφελούνται πια όλα τα οφέλη ενός Ευρωπαίου. Τουναντίον, διατηρούν ζωντανή την εμπεδωμένη καχυποψία, αν όχι την υποκαίουσα εχθρότητα. Εάν συνεχιστεί αυτή η γλώσσα της μισαλλοδοξίας, τότε στο τέλος της θητείας, όταν ο κ. Ράμα απολογητικά παραστεί ενώπιον της ιστορίας, στον κρατικό του προϋπολογισμό θα έχει μόνον 3.700.000 δολάρια, όσα ακριβώς βρέθηκαν στο ταμείο του Χότζα όταν κατέρρευσε το «απόρθητο κάστρο» του, αλλά και χιλιάδες Αλβανούς πρόσφυγες που θα περιμένουν τη σειρά στο κατώφλι της Ελλάδας, φοβούμενοι να στραφούν προς τα ιταλικά λιμάνια, διότι είναι νωπές οι μνήμες από τον εμβολισμό του σαπιοκάραβου από την ιταλική ακτοφυλακή και τους δεκάδες βυθισθέντες αλβανούς αθώους στο Οτράντο (Μάρτιος 1997).

Ευελπιστώ ότι οι νουνεχείς φίλοι μου Αλβανοί θα αντιληφθούν πως αυτή η εμπρηστική γλώσσα οδηγεί ακριβώς εκεί και θα την αποτρέψουν, αλλά και ότι η φιλία με την Ελλάδα είναι μονόδρομος και συνιστά την αναπότρεπτη πορεία της ιστορίας.

i Ο Σταύρος Γ. ΝΤΑΓΙΟΣ είναι Βορειοηπειρώτης, διδάκτωρ ιστορίας του ΑΠΘ.

 

 

 

 

 

 

Ο Εθνομάρτυρας Κατσίφας στοιχειώνει τους αλβανούς:

Ζητούν εξηγήσεις από τον δήμο Δρόπολης, επειδή πλήρωσε τα έξοδα της κηδείας

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

Ο Εθνομάρτυρας Κατσίφας στοιχειώνει τους αλβανούς: Ζητούν εξηγήσεις από τον δήμο Δρόπολης, επειδή πλήρωσε τα έξοδα της κηδείας

Σε μια ατέλειωτη σειρά προκλήσεων επιδίδονται οι Αλβανοί. Εκμεταλλευόμενοι το δήθεν «ακραίο» και «εξτρεμιστικό» προφίλ του Εθνομάρτυρα Κατσίφα, που έχει φιλοτεχνηθεί σκοπίμως από τα ελεγχόμενα - από το καθεστώς Ράμα - μίντια αλλά και από την επίσημη αλβανική κυβέρνηση, προσπαθούν να μετατραπούν σε θύματα της υποθέσεως και έτσι να προωθήσουν υπογείως τα επεκτατικά τους σχέδια και τις ανθελληνικές τους βλέψεις.

Οι αλβανικές αρχές λοιπόν απαιτούν εξηγήσεις γιατί ο Δήμος Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο συνέδραμε οικονομικώς στη διεξαγωγή της τελετής της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα! Συγκεκριμένα, με σχετικό έγγραφο οι αλβανοί έχουν το θράσος να ζητούν εξηγήσεις από το Δήμαρχο Δρόπολης γιατί τα έξοδα της κηδείας του μεταστάντος Ήρωα καλύφθησαν από το Δήμο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Θεοφάνης Μαλκίδης: «Μέσα σε αυτό το κλίμα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα το γεγονός ότι οι αλβανικές αρχές εγκαλούν το δήμαρχο Δρόπολης ούτε λίγο ούτε πολύ να απολογηθεί επειδή οι φτωχοί γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα δεν πλήρωσαν μόνοι τους τα έξοδα της κηδείας, αλλά τους βοήθησε ο δήμος».

Στην Βόρειο Ήπειρο λοιπόν που υπάρχει ΕΠΙΣΗΜΩΣ αναγνωρισμένη Ελληνική

μειονότητα, οι Αλβανοί αλωνίζουν.

Το ελληνικό (;) υπουργείο Εξωτερικών για άλλη μια φορά κωφεύει…

Γ.Σ.

 

 

 

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

Χαίρεις Κωνσταντίνε τῆς Βόρειας Ἠπείρου.


Χαίρεις Κωνσταντίνε τῆς Βόρειας Ἠπείρου.

Toῦ Βασίλειου Εὐσταθίου,Δρ. Φυσικοῦ, πτ. Θεολογίας (Τμ.Κοιν.Θ.ΕΚΠΑ)

Ἦταν καὶ φέτος ἡ ἀγαπημένη του ἑορτή. Εἶχε τὴν φλογερὴ ἐπιθυμία νὰ ὑψώσει καὶ αὐτὴ τὴν φορὰ τὴν γαλανόλευκη μὲ τὸν σταυρό. Ὅμως τώρα κάποιοι εἶχαν ἄλλα σχέδια γι΄ αὐτόν. Τόν γνώριζαν καλὰ καὶ δὲν ἄντεχαν ἄλλο αὐτὴ τὴν ἀγάπη ποὺ ἔτρεφε στὴν καρδιά του καὶ ἄφοβα τὴν ἔκφραζε χωρὶς ὁλωσδιόλου νὰ τοὺς ὑπολογίζει.

Πῶς εἶναι δυνατόν σὲ ἀλλότριο ἔδαφος νὰ μιλᾶς τόσο ἐλεύθερα γιὰ ἐκεῖνο ποὺ ἐκεῖ μισεῖται; «Πῶς ᾄσωμεν τὴν ᾠδὴν Κυρίου ἐπὶ γῆς ἀλλοτρίας;», Ψ. 136,4. Αὐτὴ τὴν φορὰ θὰ τοῦ στεροῦσαν τὴν χαρά, αὐτὴν τὴν χαρὰ ποὺ πήγαζε ἀπὸ τὰ γαλανὰ χρώματα τῆς ἀγάπης του. Καὶ ἄς σήμαινε αὐτὸ ὅτι θὰ τοῦ στεροῦσαν καὶ τὴ ζωὴ μαζί. Γιατὶ ἤταν ἀδείλιαστος καὶ ἀκριβῶς αὐτὸ γνωρίζοντας, τοῦ ἑτοίμασαν τὸ δόλωμα, τὸ ἀπόλυτα κατάλληλο καὶ βέβαια ἀποτελεσματικό. Δὲν ἔπεσαν ἔξω, ἔπεσε στὴν παγίδα. Ἕνα μόνο δὲν λογάριασαν. Ἤθελε καὶ αὐτὸς νὰ πέσει!
Καὶ αὐτὸ ἤταν τὸ συγκλονιστικό καὶ φοβερό. Ἤξερε ὁ Κωνσταντίνος καὶ μὲ ποιοὺς λογαριάζεται καὶ τὶ μπορεῖ νὰ τοῦ ἑτοιμάσουν. Ὅμως ὁ δρόμος ποὺ εἴχε ἐπιλέξει νὰ βαδίσει εἶναι μέγας, ἐνῶ ἡ παγίδα τους ποὺ τὸν περίμενε ἤταν μηδαμινὴ καὶ ἀσήμαντη γιὰ νὰ τὸν ἀνακόψει. Πόσοι ἔδωσαν τὴν ζωή τους γιὰ νὰ μπορεῖ ὁ σταυρός νὰ ὑψώνεται καὶ ἡ γαλανόλευκη νὰ κυματίζει; Πόσο πολύτιμο εἶναι αὐτό, πόσο βαθὺ καὶ οὐσιαστικό; Νόμισαν ὅτι θὰ τὸν βγάλουν ἀπὸ τὴν μέση καὶ θὰ ἀπαλλαχθοῦν ἀπὸ τὸν ἴδιο καὶ ὅτι πρεσβεύει, ἀλλὰ ἔπεσαν στὸ ἴδιο λάθος μὲ τόσους ἄλλους πρὶν ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ ἔπραξαν τὰ ἴδια. Ἀντὶ νὰ θάψουν τὴν μορφή του τὴν ἔκαναν αἰώνια, καὶ ἀντὶ νὰ σβήσουν τὸ πιστεύω του τὸ ἀνέδειξαν λαμπροφόρο καὶ φωτεινό.
Στὴν ὕψωση τῆς σημαίας τοῦ ἀπήντησαν μὲ ὕβρεις καὶ παρανόμως κατὰ τὸ διεθνές δίκαιο καὶ τὸν ἠθικὸ νόμο τὸν ἐμπόδισαν σὲ αὐτή, στὰ ἔντιμα ἄσφαιρά του του ἀνταπόδωσαν πυρὰ μίσους καὶ θανάτου. Τὶ ποιὸ ἄνανδρο ὅμως ἀπὸ τὸ νὰ καλύπτεις μὲ ψευδὴ στοιχεῖα καὶ νὰ παρουσιάζεις διαφορετικὰ ποιὰ ἤταν τὰ πραγματικὰ γεγονότα; Ἤ νὰ διασύρεις τὴν τιμὴ τοῦ ἐθνομάρτυρα ψάχνοντας γιὰ πλασματικὲς κατηγορίες του βάση στοιχείων προ δέκα ἐτῶν, τὰ ὁποία τελικὰ πανηγυρικῶς ἀποδεικνύονται παντελῶς ἀνεπαρκὴ καὶ κίβδηλα. Ὅταν ἐρχόταν τὸ τέλος τὸ παλικάρι ἤταν ἕτοιμο, δὲν φοβήθηκε, δὲν δείλιασε. Καὶ ἐνῶ τὸ ἡρωικὸ σώμα καταχτυπημένο ἄσπλαχνα καὶ βάναυσα σωριαζόταν χωρὶς πνοὴ στὸ χώμα, ταπεινὸ καὶ ἄδοξο, κάπου ἀλλοῦ ὁ ἥρωας ἄρχιζε νὰ προβάλλει διαφορετικὸς καὶ ἀλλοιωμένος, καὶ πάλι ζωντανός, καὶ τώρα μὲ παρουσία φωτεινὴ καὶ τιμημένη. Καὶ ὅπως τιμήθηκε ὁ Λορέντζος Μαβίλης, ὁ γνωστὸς ποιητής, ποὺ ὅταν ἄφηνε τὴν τελευταία του πνοὴ στὸ πεδίο τῆς μάχης ἔλεγε «Ἐπερίμενα πολλὲς τιμὲς ἀπὸ τοῦτον τὸν πόλεμο, ἀλλὰ ὄχι καὶ τὴν τιμὴ νὰ θυσιάσω τὴ ζωή μου γιὰ τὴν Ἑλλάδα», τὴν ἴδια τιμὴ εἶχε καὶ ὁ ἄγνωστος Κωνσταντίνος, τὴν τιμὴ νὰ δώσει τὴν ζωὴ του ἀπὸ τὴν ἀγάπη του γιὰ τὴν πατρίδα.
Καὶ ὅσοι προσπαθοῦν νὰ ἀποτρέψουν νὰ τιμηθεῖ ὁ ἐθνομάρτυρας εἰς μάτην κοπιάζουν, καθῶς ὁ Θεὸς ἀγαπάει καὶ τιμάει ἐκείνους ποὺ ἀγαποῦν καὶ τιμοῦν τὴν πατρίδα τους, καὶ μάλιστα μιὰ πατρίδα ποὺ εἶναι ὀρθόδοξη στὴν πίστη της, ποτισμένη βαθιὰ μὲ τὰ αἵματα πιστῶν ἐθνικῶν ἡρώων καὶ ἁγίων μαρτύρων, τὴν ὁποία ὅπου καὶ νὰ βρίσκονται δὲν μποροῦν νὰ βγάλουν ἀπὸ τὴν καρδιά τους, καὶ παντοῦ τὴν μαρτυρεῖ ἡ συνείδησή τους. Καὶ ἄν κάποιον ὁ Θεὸς τὸν ἀγαπάει καὶ τιμάει, τότε ὅτι καὶ νὰ κάνουν οἱ ἄνθρωποι αὐτὸ δὲν μποροῦν νὰ τὸ ἀλλάξουν. Καὶ αὐτὸν ποὺ ὁ Θεὸς τοῦ δίνει ἀθανασία ποιὸς μπορεῖ νὰ τοῦ τὴν ἀφαιρέσει; Ποιὸς μπορεῖ νὰ ἀφαιρέσει τὸ χαμόγελο τοῦ Κωνσταντίνου ποὺ δὲν τοῦ τὸ ἀφαίρεσε οὔτε ὁ μαρτυρικὸς θάνατος καὶ μὲ αὐτὸ μπήκε στὸ χώμα; Φρόντισε ὁ Θεὸς κατὰ τὸ μαρτύριό του, αὐτὸ τὸ πρόσωπο νὰ διατηρηθεῖ ἀκέραιο, ὥστε νὰ μπορεῖ νὰ μαρτυρεῖ τὴν πατριωτική ἀγάπη του ὡς τέλος. Καὶ ἔτσι ἡ μαρτυρία του ἔμεινε ἀθάνατη, χωρὶς τέλος. Κωνσταντίνε, ἔγινες κεφάλαιο στὴν ἱστορία ἀνεξίτηλο καὶ ἀκατάλυτο, ἡ μνήμη σου ἔμεινε αἰώνια καὶ ἱερή. Χαίρεις Κωνσταντίνε μακάριε.

 

 

 

 

 

21.11.18

Ο αστυνομικός των ΜΑΤ που έσωσε την Ελληνική Σημαία


Σε μια ιδιαίτερη αξιέπαινη πράξη προέβη αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα ο αστυνομικός σκύβει και μαζεύει από το δρόμο την Ελληνική Σημαία που προσπάθησαν να κάψουν αναρχικοί στην Θεσσαλονίκη.
Δείτε το σχετικό video, που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο χρήστης Taifer.

https://www.youtube.com/watch?v=Oo5hCnrVDb8
defencereview.gr
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 21.11.18

 

 

 

 

20.11.18

Βίντεο: Tο υπουργικό συμβούλιο του Ράμα τιμά αδίστακτο σφαγέα Ελλήνων

- Πατέρας Κατσίφα σε Μπερίσα:

«Eίσαι τέρας»

Aπάντηση έδωσε ο πατέρας του ήρωα Κ.Κατσίφα στον προκλητικό πρώην Αλβανό πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα ο οποίος όπως αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα το pronews.gr, ζήτησε να καταργηθεί ο εορτασμός της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940-1941 στα ελληνικά στρατιωτικά κοιμητήρια της Βορείου Ηπείρου χαρακτηρίζοντάς τον «σοβινιστική γιορτή»!
Ο πατέρας του Κ.Κατσίφα όπως θα δείτε και στο δεύτερο βίντεο του απάντησε με ένα μεγαλοπρεπέστατο "ΟΧΙ". "Είσαι τέρας, η 28η θα γιορτάζεται και θα γιορτάζεται πανηγυρικώς".
Σύμφωνα με τον Μπερίσα το γεγονός στους Βουλιαράτες ήταν ένα οργανωμένο σενάριο από την Ελλάδα.
«Ο Κατσίφας χρησιμοποιήθηκε ως βορά των σφαιρών. Το περιστατικό στους Βουλιαράτες ήταν ένα οργανωμένο σενάριο από τον κάτω γείτονά μας (Ελλάδα). Ήταν στρατιωτικός, μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Σκιπτάρεβε. Ήταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειος Ήπειρος (Vorio Epirin)».
«Ο εορτασμός του ‘ΟΧΙ’ δεν πρέπει να γιορτάζεται, είναι πια γνωστό το τι έγινε. Ο εορτασμός του ‘ΟΧΙ’ είναι μια σοβινιστική γιορτή (festime shoviniste)  με σαφή στόχο την Βόρειο  Ήπειρο», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.
Ράμα και υπουργικό συμβούλιο τίμησαν Αλβανό συνεργάτη των Ναζί - Μεγαλοπρεπής τελετή για αδίστακτο δολοφόνο Ελλήνων
Την ώρα που ο αλβανικός σοβινισμός του καθεστώτος Ράμα επιτίθεται στους Ελληνες καλλιεργώντας το μίσος απέναντι σε καθετί ελληνικό και με νωπό ακόμα το αίμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα στη γη της Βορείου Ηπείρου, ο Αλβανός πρωθυπουργός συνεχίζει το κτίσιμο του παναλβανικού ονείρου, τιμώντας ακόμα και Αλβανούς δωσιλόγους, συνεργάτες των Γερμανών στη διάρκεια της γερμανικής επικυριαρχίας στα Βαλκάνια που έδρασαν κατά των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οπως πληροφορείται η «δημοκρατία», προτού ακόμα συμπληρωθούν 40 ημέρες από τη δολοφονία του ομογενούς μας, ο ψευτοσοσιαλιστής πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας προκαλεί την ελληνική συνείδηση με τελετές μίσους, στο όνομα του ανθελληνικού του παραληρήματος.
Το καθεστώς Ράμα προ ημερών διοργάνωσε τελετή ενταφιασμού των οστών του Αλβανού ναζιστή και συνεργάτη των Γερμανών Μιτ’χάτ Φρασέρι (Mit’hat Frasheri) στο κεντρικό πάρκο που περιβάλλει την τεχνητή λίμνη των Τιράνων (liqemi I Tiranes), στο κέντρο της αλβανικής πρωτεύουσας. Τα οστά μεταφέρθηκαν από τις ΗΠΑ και μαζί με την προτομή του το «έργο» κόστισε στο αλβανικό δημόσιο 30.000 ευρώ!
Ο Μιτ’χάτ Φρασέρι ήταν αρχηγός της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης Balli Kombetar (Εθνικό Μέτωπο) που έδρασε την περίοδο 1940-1944 στην αλβανική ύπαιθρο κατασφάζοντας Ελληνες και Αλβανούς αντιφασίστες μέχρι που διέφυγε ακολουθώντας τους Γερμανούς κατά την κατάρρευση.
Βαρύνεται για θηριωδίες και σφαγές στις μειονοτικές περιοχές (στα χωριά Κακοδίκι και Γλύνα, κοντά στους Βουλιαράτες) με εκατοντάδες θύματα.
Ο ίδιος ο Ράμα εκφώνησε «πανηγυρικό» επαναφέροντας στην ομιλία του και το θέμα των Τσάμηδων, ενώ στην επίσημη ταφή παρέστη ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο του Αλβανού πρωθυπουργού, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση και την κρατική μηχανή η τελετή να έχει τιμές αρχηγού κράτους. Επίσης σύμφωνος φέρεται ότι είναι και ο προηγούμενος πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα.
Η φιέστα συνιστά προσβολή όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και όλων των δημοκρατικών λαών για τους αγώνες τους ενάντια στον φασισμό-ναζισμό.
Και ενώ η εθνοκάθαρση του Ράμα συνεχίζεται με επιχειρήσεις εκφοβισμού ακόμα και στα σπίτια των μειονοτικών στα ελληνικά χωριά, η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα «παπαγαλίζει»  σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή και τη θλίψη των Ελλήνων…
pronews
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 20.11.18

 

 

 

 

 

Έκαναν υπουργό

τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή δολοφονίας του Κων. Κατσίφα!

Έκαναν υπουργό τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή δολοφονίας του Κων. Κατσίφα!
Ενημερώθηκε: 20/11/18 - 00:24

Ο άνθρωπος, που έδωσε την εντολή να εκτελέσουν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, αμέσως μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Έλληνα ομογενή, τον επιβράβευσαν διορίζοντάς τον σε υπουργό!!!

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο πρέσβυς Αλέξανδρος Μαλλιάς και έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα «Εστία». Ο κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, που δέν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο και διετέλεσε πρέσβυς της Έλλάδος στήν Ἀλβανία καί τά Σκόπια καί γνωρίζει άριστα πρόσωπα καί πράγματα στά Τίρανα καί τήν πΓΔΜ, είπε ότι τήν εντολή δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα τήν ἔδωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας τοῦ Ράμα, ο Σαντέρ Λιέσι.

Ο Σαντέρ Λιέσι, τις ημέρες εκείνες ήταν υπουργός Δημοσίας Τάξεως ἐν αναμονή. «Εν αναμονή», διότι αν καί είχε καρατομηθεί ο προκάτοχός του, λόγω εμπλοκής σέ υπόθεση ναρκωτικών, το Αλβανικό Κοινοβούλιο δέν είχε εγκρίνει ἀκόμη τόν διορισμό του ως νέου υπουργού Δημοσίας Τάξεως.

Η περίπτωση Κατσίφα ήταν γιά τον Λιέσι ἡ ιδανική αφορμή γιά προαγωγή. Η ατμόσφαιρα στήν περιοχή «μύριζε μπαρούτι» τίς τελευταῖες ἡμέρες, καθώς οι Αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν την παρουσία Ελλήνων συγγενών στην ταφή των λειψάνων των πολεμιστών του 1940.

Η εκδήλωση μνήμης στούς Βουλιαράτες και οι κλασικές προετοιμασίες που έκανε ο Κων. Κατσίφας για την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας αξιοποιήθηκαν από τίς Αλβανικές αρχές για να δοθεί μήνυμα.

Συμφώνα με μαρτυρία κατοίκου από τους Βουλιαράτες στον απεσταλμένο της «Ἑστίας», Στάθη Κεφαλοῦρο, ο οποίος παρέστη στην κηδεία του Κωνσταντίνου, ο πρώτος αστυνομικός που εκλήθη να πυροβολήσει το παιδί που επισκεύαζε τά τέμπλα των εκκλησιών του χωριού αρνήθηκε νά τόν πυροβολήσει μέ τήν φράση: «Φύγε, δέν σκοτώνω άνθρωπο εγώ».

Αυτοί που ακολούθησαν όμως πειθάρχησαν στίς εντολές του συμβούλου Ασφαλείας καί νυν υπουργού Δημοσίας Τάξεως.

Ο πρέσβυς κ. Μαλλιάς, ο οποίος φώτισε το παρασκήνιο της δολοφονίας Κατσίφα, σε την ομιλία του στην Καλαμάτα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την διαίρεση των πολιτικων δυνάμεών μας στο θέμα αυτό.

Ο διχασμός μας επέτρεψε στους Αλβανούς να κρατήσουν άταφο το πτώμα του επί δέκα ημέρες, ο διχασμός μας επέτρεψε στους Αλβανούς ιατροδικαστές να ράψουν το πτώμα και να αλλοιώσουν τα πειστήρια της εν ψυχρώ δολοφονίας.

«Όταν πρόκειται και για έναν μόνο Αλβανό, οι Αλβανοί είναι ενωμένοι. Εμείς είχαμε δέκα διαφορετικές γνώμες ανάλογα με την πολιτική προτίμηση του καθενός και είμαστε διχασμένοι», σχολίασε απογοητευμένος ο κ. Μαλλιάς, ο οποίος σημείωσε το αμφίθυμον της στάσεως του Ελληνικού λαού έναντι του Αλβανικού. «Τους υποτιμούμε και τους φοβόμαστε ταυτόχρονα» παρατήρησε δηκτικώς.

Μία εβδομάδα πάντως μετά την κηδεία Κατσίφα είχαμε και «πρόοδο» στίς Ελληνοαλβανικές σχέσεις: Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών κ. Μπουσάτι παρουσίασε χάρτες με την συμφωνία Ελλάδος – Αλβανίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, από τους οποίους προκύπτει η αναθεώρησις της ευνοϊκής για την Ελλάδα συμφωνίας του 2009, ώστε να «επιστραφεί» στην Αλβανία τμήμα χωρικών υδάτων.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ»

 

 

 

 


ΓΟΝΑΤΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΦΙΛΩ

Γονατίζω και  το αίμα σου φιλώ

Άρθρο της διευθύντριας της «Εμπρός», Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη «Εγέρθητι»

Κατηγορούμαστε διότι είμαστε Εθνικιστές. Κατηγορούμαστε δηλαδή ότι αγαπούμε το Έθνος μας, δηλαδή την ευρεία οικογένειά μας, τους πατέρες, τις μητέρες και τα αδέλφια μας Έλληνες και αγωνιζόμαστε ενεργητικά για το Έθνος μας. Όσοι θεωρούν ότι η λέξη Εθνικιστής μας υποτιμά ή μας κάνει να αισθανόμαστε ένοχοι, είτε αγνοούν είτε, ευτελείς όντες οι ίδιοι, εθελοτυφλούν, διότι ένα από τα δύο χαρακτηριστικά τα οποία ξεχωρίζουν τον Άνθρωπο από το Κτήνος, είναι η Μνήμη. Όποιος αρνείται την Μνήμη, δεν είναι ούτε Άνθρωπος, ούτε Κτήνος, αλλά «υπό» του είδους του. Εμείς οι Εθνικιστές αντιλαμβανόμαστε, αποδεχόμαστε και τιμούμε την Μνήμη. Για αυτό και τιμούμε τους Ήρωές μας.

Ο δολοφονημένος από τους κατσαπλιάδες καταπατητές της πατρικής και μητρικής του γης, Κωνσταντίνος Κατσίφας, κατηγορήθηκε ως «εξτρεμιστής» από τους αμνήμονες, ευτελείς υπανθρώπους των εγχωρίων ελίτ που βρωμίζουν  τα παντελόνια τους στην σκέψη ότι μπορεί να τους ζητηθεί να υπερασπιστούν την Πατρίδα. Αυτοί που αρνούνται την Μνήμη και την Τιμή, δεν είναι ούτε Έλληνες, ούτε Άνθρωποι. Για αυτήν τους την άρνηση θα κληθούν να απολογηθούν και σε αυτήν την ζωή και στην επόμενη.

«Αυτός που αποφεύγει να πάρει μιαν απόφαση, θα αναγκαστεί από τον αντίπαλό του να πάρει μιαν απόφαση υπό τους όρους που αυτός ο τελευταίος θα του υπαγορεύσει», λέει ο Νικολό Μακιαβέλλι. Εμείς έχουμε πάρει την απόφασή μας. Και όσοι ακόμη ταλαντεύονται, θα κληθούν να το κάνουν συντόμως.

Στο φέρετρο του Κωνσταντίνου Κατσίφα ακουμπά η Ελλάδα. Στο φέρετρο αυτό ας ορκιστούμε όσοι είμαστε Έλληνες, όσοι είμαστε Άνθρωποι, πως η προσφορά της ζωής του στο δέντρο της Πατρίδας,  δεν θα ξεχαστεί, και δεν θα ξεχαστεί όχι παθητικά, ως πένθος, αλλά ενεργητικά, σαν ένεση θάρρους και δύναμης στο σώμα του Έθνους.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν είναι «ένα τραγικό θύμα». Δεν είναι ένας «μάρτυρας». Είναι Ήρωας. «Ο ηρωικός άνθρωπος», γράφει ο Ιωάννης Συκουτρής, «δεν ομοιάζει με τους καλούς και φρονίμους αμαξάδες, οι οποίοι οδηγούν το αμαξάκι των «βραδέως αλλ’ ασφαλώς» από τους δρόμους τους στρωτούς και τους ησύχους προς το τέρμα, που άλλοι καθώρισαν. Με τον ηνίοχον ομοιάζει, που κυβερνά τέσσαρα, οκτώ ίσως θυμοειδή άλογα – και το καθένα των σπεύδει ασυγκράτητον προς αυτοβούλους κατευθύνσεις. Τα κυβερνά με δυνατό χέρι, χωρίς όμως και να εξουδετερώνη εκείνων την ορμητικότητα και την επαναστατικότητα. Ειδεμή, τι θέλγητρον θα είχε δι’ αυτόν η ηνιοχεία; Το «βραδέως αλλ’ ασφαλώς» δεν το ξέρει. λογαριάζει και τας πτώσεις, διότι μόνον όπου υπάρχουν πτώσεις δίδετ’ ευκαιρία και ανυψώσεων».

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε, ορθός όντας, αντί σερνάμενος, έρποντας και κλαψουρίζοντας για την μοίρα του. «Αν θέλης να γεννηθής και πότε θέλεις να γεννηθής, δεν εξαρτάτ’ από την συγκατάθεσίν σου. το να φύγης όμως από την Ζωήν και πότε να φύγης, αυτό αφήκεν ο Θεός εις την ιδικήν σου, την υπεύθυνον διαγνώμην. Και είναι βαρεία και δύσκολος αυτή η ευθύνη – διά τούτο και η ορμή προς αυτοσυντηρησίαν είναι τόσον ισχυρά.

Αλλ’ εκούσιος ή ακούσιος ο θάνατος του ήρωος, είναι πάντοτε μία έκρηξις ηφαιστείου. Να έτσι εξαφνικά σπα το δοχείον της ζωής του, συντρίβεται και συντρίβει όλα γύρω του, φλέγεται και φλέγει, φωτίζεται και φωτίζει – και τρομάζουν οι δειλοί και ταπεινοί και φθονεροί», συνεχίζει ο μέγας νεοελληνιστής πατριδολάτρης.

Ο θάνατος του παλληκαριού, ας γίνει η αφορμή για την έκρηξη του ηφαιστείου που θα τρομάξει τους δειλούς, τους υποταγμένους, τους φθονερούς. Ακόμη περισσότερο, ας ενθαρρύνει τους χλιαρούς, κι ας οδηγήσει το Έθνος μας στην Νίκη. Η Ιστορία μας δείχνει ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο εάν το πιστέψουμε και εργαστούμε συστηματικά για αυτό.

Έναν αιώνα πριν, κι όμως σαν να έγραψε μόλις σήμερα το πρωί, ο Ίων Δραγούμης έγραφε: «Ανάμεσα σε δυοαρματωμένους λαούς, στους Τούρκους και στους Βουλγάρους, οι Έλληνες, οι μόνοι άοπλοι, οι μόνοι ακέφαλοι, οι μόνοι αβοήθητοι, χάνουνταν κάθε μέρα και, απελπισμένοι από την Ελλάδα, δεν ήξευραν πιά σε ποιόν προστάτη να γυρίσουν για να προσκλαυθούν. Ο Αλέξης όπου πήγαινε τους έλεγε, για να τους ησυχάση λίγο, πως ο Βασιλιάς γι’ αυτό γυρίζει στην Ευρώπη για να βρη προστάτες για τους Μακεδόνες, και πως ο ελληνικός στρατός οργανόνεται για να έλθη αργότερα να τους ελευθερώση από τα φοβερά τους βάσανα. Στα μεγάλα κέντρα έκανε, σύμφωνα με το σχέδιό του, επιτροπές για την υπεράσπιση. Απάντησε όμως και ανθρώπους με αντιλογίες. ένας του είπε: «Τα πράματα είνε στα χέρια της Ευρώπης τώρα» άλλος του είπε: «Δεν είνε καιρός τώρα για δουλειά, είνε πάρα πολύ αργά». Και τρίτος ο καλλίτερος είπε. «Περίμενε ακόμη ως που να ησυχάσουν τα πράματα, και τότε συλλογιζόμαστε». Ο Αλέξης σε τούτο ν’ αποκρίθηκε: «Σωστά είνε τα λόγια σου, αλλά καλλίτερα έχω ν’ αρχίσω τώρα και να κάμω τα μέτρια εκείνα που μπορώ».

Πολλοί όμως ρωτούσαν: «Τί να κάμουμε; Μάς σφάζουν».

Και ο Αλέξης αποκρίνουνταν πάντα: «Μας φτάνουν πια οι μάρτυρες. Χρειάζονται τώρα ήρωες. Γενήτε ήρωες!»

Αυτήν την προσταγή άκουσε ο Βορειοηπειρώτης Ήρωας κι έγινε από σκλάβος και υπόδουλος, Ήρωας του Έθνους. Έβαλε στον νου του την Νίκη και πέτυχε την δική του νίκη, η οποία στεφάνωσε για πάντα το γαλήνιο χαμόγελο της νεκρής μορφής του. Αυτός, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, πίστεψε ετούτη την ρήση του Δραγούμη: «Τίποτε δεν είναι αδύνατο. Τα δυνατά από τα αδύνατα τα ξεχωρίζει μια ψιλή-ψιλή γραμμή. Μα είμαστε τόσο κολλημένοι κάτω στα εύκολα, τόσο μουδιασμένοι που δεν μπορούμε να πηδήξουμε από πάνω από την ψιλή γραμμή.»

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πέρασε την λεπτή γραμμή. Κι έγινε Αθάνατος!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

Αλβανοί αστυνομικοί ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ

στα σπίτια όσων φιλοξένησαν ανθρώπους για την ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΤΣΙΦΑ!


Ασταμάτητοι οι Αλβανοί στη Βόρειο ήπειρο και ανύπαρκτη για ακόμη μια φορά η Ελλάδα αφήνει τους αλύτρωτους Έλληνες βορά στους Κατσαπιάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις Βουλιάράτες υπάρχει αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία γίνονται εισβολές σε σπίτια Ελλήνων που φιλοξένησαν κόσμο για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Μεταξύ των σημερινών θυμάτων της εισβολής είναι και η οικογένεια που φιλοξένησε την Ελληνόψυχη Ευρωβουλευτή της Κύπρου Ελένη Θεοχάρους. Η ανάκριση πάει σύννεφο και κανείς δεν αντιδρά. Η επιχείρηση κατατρομοκράτησης βρίσκεται σε εξέλιξη και θα γυρίσει μπούμεραγκ στους κατσαπλιάδες

stoxos.gr
Blog Widget by LinkWithin

 

 

 

 

14.11.18

Δολοφονία Κ.Κατσίφα:

Ο αστυνομικός διευθυντής τον είχε προειδοποιήσει 3 ημέρες πριν ότι θα τον σκοτώσει!

Νέες αποκαλύψεις για τα όσα συνέβησαν πριν από την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου δείχνουν πως ήταν σχεδιασμένη από μέρες αφού ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής Κιάνι Πέτσι τον προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να σημαιοστολίσει το χωριό του γιατί αλλιώς τον περιμένει το... όπλο του!
Συνεπώς είχαμε απευθείας απειλή για δολοφονική ενέργεια 3 ημέρες πριν
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα η εφημερίδα »Δημοκρατία», τρεις μέρες πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας, είχε κληθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα Γεωργουτσάτι, όπου υπάγεται το χωριό Βουλιαράτες.
Μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής Κιάνι Πέτσι τον προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να σημαιοστολίσει το χωριό του.
«Για αρκετή ώρα τον είχαν στο αστυνομικό τμήμα, θέλοντας να τον αποτρέψουν. Ο Κωνσταντίνος, όμως, ζούσε για τις ελληνικές επετείους που θα σημαιοστόλιζε το χωριό και θα το έντυνε στα γαλανόλευκα. Έτσι, ζητούσε εξηγήσεις από τον αστυνομικό διευθυντή για ποιο λόγο να μη σημαιοστολίσει αφού είναι απολύτως νόμιμο», λέει επιστήθιος φίλος της οικογένειας Κατσίφα.
Ο Κωνσταντίνος έφυγε εξοργισμένος από το τμήμα, πήγε στο σπίτι του και επί τρία μερόνυχτα έμεινε στο υπόγειο όπου είχε το εργαστήριό του. Έφτιαχνε κοντάρια, έβαφε τους σταυρούς και ξεσκόνιζε γαλανόλευκες. Προτού χαράξει, ο Κωνσταντίνος πήρε τις σημαίες και άρχισε να στολίζει το χωριό.
Φτάνοντας στο μνημείο Ηρώων, ο Κατσίφας τοποθέτησε μία σημαία αριστερά στην πλάκα όπου αναγράφονται τα ονόματα των πεσόντων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «Πηγαίνοντας να βάλει άλλη μία σημαία στα δεξιά, ο αστυνομικός διευθυντής είναι πίσω του και τον προειδοποιεί: “αν κρεμάσεις και την άλλη σε περιμένει” και τότε του έδειξε το όπλο του στη θήκη».
Πάντως τα Τίρανα συνεχίζουν να προκαλούν καθώς ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτιμίρ Μπουσάτι προαναγγέλλει ότι τα Τίρανα θα ανακοινώσουν και νέο κατάλογο με ανεπιθύμητα πρόσωπα στην Αλβανία, ενώ καλεί την Αθήνα να καταδικάσει όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα!
Και αυτό γιατί δήλωσε πως η Αλβανία δεν έχει βάλει ακόμα τελεία στον ελληνικό κατάλογο «non grata».
Παράλληλα, ο Αλβανός ΥΠΕΞ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, υψώνοντας το δάχτυλο στην Αθήνα για την «επίσημη σιωπή» της σχετικά με τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα!
Από τα πυρά του μάλιστα δεν ξέφυγε ούτε η κοινή γνώμη της χώρας μας, ενώ ξεκαθάρισε πως οι αλβανικές Αρχές περιμένουν μια απάντηση από την ελληνική πλευρά και την αποστασιοποίηση της από τις «εξτρεμιστικές ενέργειες» της ελληνικής μειονότητας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της κηδείας του 35χρονου.
Υπενθυμίζεται πως η Αλβανία επικήρυξε 52 Έλληνες που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του 35χρονου ομογενούς
Τους καταλογίζει οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας, ενώ κάνει λόγο για «απαράδεκτη, χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση» προς τη χώρα τους
Παράλληλα, ενημερώνει ότι στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται και άλλοι «εξτρεμιστές» συμπατριώτες μας, στους οποίους έχει απαγορευτεί επίσης η είσοδος στη χώρα
«Κανείς δεν πρέπει να εκλάβει τη σοφία μας για αδυναμία και κανένας ξένος δεν μπορεί να παραβαίνει τον νόμο χωρίς να αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου, αλλά και να μην σέβεται τις παραδόσεις αυτής της χώρας», τονίζουν
pronews
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 14.11.18

 

 

 

 

Ύστατο χαίρε στον Κων/Νο Κατσίφα:

λύγισαν και οι πιο δυνατοί.

https://www.youtube.com/watch?v=fPwz8XQOvfo

Γιάννης Κατσίφας πατέρας του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου

για τους προδότες πολιτικούς

https://www.youtube.com/watch?v=1kwJ1JlvEKA

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018

Το Πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κατσίφα,

το Πρόσωπο της Αληθινής Ελλάδας..... (βίντεο)


Το Πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το Πρόσωπο της Αληθινής Ελλάδας.....

«Είμαστε ένας λαός ο οποίος πρέπει να κρατήσει τα σημαντικά και τα καίρια, όπως πολύ σωστά λέει ο Αισχύλος. Εμένα μου έχει μείνει το πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Όλα τα άλλα πρόσωπα είναι απλώς σκοτεινά, δεν θα τα θυμάται ούτε η ιστορία, ή όπως λέει και ο λαός μας πολύ σωστά, ούτε η μάνα τους.»


Δείτε τη συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τον Πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, για την Μακεδονία, για το Πρόσωπο της Αληθινής Ελλάδας.....

https://www.youtube.com/watch?v=yreA4Tf71nM

https://youtu.be/yreA4Tf71nM

malkidis

ΑΓΡΙΑ ΣΚΗΝΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΚΑΤΣΙΦΑ.

Ο ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΙΤΑΚΟΥ, ΕΞΑΓΡΙΩΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ.

ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΟΔΙ Ο ΝΑΟΣ. ΞΥΔΙ ΠΑΠΑ ΜΟΥ, ΞΥΔΙ (ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)

mpitakou-dimitrios-argyrokastou

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται λόγια. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΙΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.

Μετά το τέλος του επικηδείου της ανταποκριτού του ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ, Γεωργίας Μπιτάκου, ως ελάχιστη απόδοση τιμής και μνήμης στον εθνομάρτυρα που ξύπνησε εθνικές συνειδήσεις- σκηνές που δεν πρόκειται εύκολα να ξεχαστούν στους Βουλιαράτες- και εν μέσω επιδοκιμαστικών σχολίων από τον κόσμο, ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου, Δημήτριος, με ένα επιφώνημα αποδοκιμασίας, τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνονται ανάλογες συζητήσεις με κραυγές και τέτοιου είδους ομιλίες.

Παρακολουθείστε τι έγινε.

https://www.youtube.com/watch?v=yOWwRXM6QK4

 

 


ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΕΙ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ!

ΟΙ ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

ΝΤΟΥ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ

– ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ

ΤΟΥ , ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ , ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ…

1

Την μεγάλη Ελληνική Σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, αυτή που είχε φέρει στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αυτή που σήκωνε στους Βουλιαράτες, ψάχνουν να βρούν Οι Αλβανοί…

Την ίδια σημαία που κρατούσαν χθές οι Βορειοηπειρώτες και από κάτω της πέρασε το φέρετρο με τον Εθνομάρτυρα και που τους βγάζει τα μάτια, έχουν βάλει σκοπό να κατασχέσουν και κάνουν τα πάντα για αυτό. Αμέσως μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου και την πορεία που ακολούθησε οι Αλβανοί έκαναν ΝΤΟΥ σε σπίτια στους Βουλιαράτες αναζητώντας της.

Οι δολοφόνοι του Κωνσταντίνου… Οι ίδιοι ακριβώς δολοφόνοι της αλβανικής αστυνομίας επιχειρούν να σκοτώσουν μετά τον Κωνσταντίνο και την ΙΔΕΑ του και την ΣΗΜΑΙΑ του, αλλά είναι βαθιά νυχτωμένοι.

 

 

 

 

Αλβανία:

Κηρύσσει ανεπιθύμητους 52 Έλληνες που πήγαν στην κηδεία Κατσίφα

Κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες Αλβανίας

Κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες Αλβανίας EUROKINISSI

Με ανακοίνωση του ο Αλβανός Υπουργός Εσωτερικών δεν τους κατονομάζει, ωστόσο τους καταλογίζει οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας.

Λάδι στη φωτιά ρίχνει η αλβανική κυβέρνηση καθώς ο Αλβανός υφυπουργός Εσωτερικών, Σάντερ Λέσι, δήλωσε πως η κυβέρνηση της γείτονος κήρυξε ανεπιθύμητους 52 Έλληνες που βρέθηκαν στην κηδεία Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες.

Αν και οι 52 Έλληνες δεν κατονομάζονται η Αλβανία τους κατηγορεί για οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της, ενάντια στη συνταγματική τάξη, την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια ειρήνη. Το αλβανικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του μιλά για απαράδεκτη, χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση προς τη χώρα τους, τα όσα έγιναν από ανεξάρτητα άτομα και ομάδες που ήρθαν από την Ελλάδα που κακοποίησαν το σεβασμό μας προς την οικογένεια που πενθούσε και μετατρέποντας ένα τελετουργικό ταφής σε έναν απαράδεκτο εξτρεμισμό.

«Αυτοί οι 52 αλλά και άλλοι που ακόμη εξετάζονται από τις δυνάμεις ασφαλείας μας σχετικά με τις χθεσινές εξτρεμιστικές ενέργειες στο χωριό Βουλιαράτες, δεν θα μπορέσουν να εισέλθουν στην Αλβανία για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τον νόμο Κανείς δεν πρέπει να εκλάβει τη σοφία μας για αδυναμία και κανένας ξένος δεν μπορεί να παραβαίνει τον νόμο χωρίς να αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου, αλλά και να μην σέβεται τις παραδόσεις αυτής της χώρας».

Αλβανία: Κηρύσσει ανεπιθύμητους 52 Έλληνες που πήγαν στην κηδεία Κατσίφα

 

 

 

 

Σείστηκε η Βόρειος Ήπειρος από τον εθνικό ύμνο πάνω στο φέρετρο του Κωνσταντίνου Κατσίφα (βίντεο)

Posted by olympiada στο Νοέμβριος 8, 2018

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

https://www.youtube.com/watch?v=2QGuNPLl3KA

Διαδώστε το!

https://www.youtube.com/watch?v=QtMqro6ii0s

 

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Στόν ἀδελφό μας!...... ( Γιά τό ξόδι τοῦ ἀντρειωμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα)

Γιά τό ξόδι τοῦ ἀντρειωμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα
Στόν ἀδελφό μας!......

Σάν ἄστρο φωτεινό, ἔλαμψες στήν καταχνιά
τῶν καιρῶν μας,
Σάν ἀστραπή ὁλόλευκη, ἄστραψες στήν ἀχλύ
τῆς ἐποχῆς μας,
Σάν φεγγάρι ὁλόγιομο, φώτισες τά μονοπάτια
τῆς ζωῆς μας,
Σάν ἥλιος ὁλόλαμπρος διέλυσες τά σκοτάδια στίς καρδιές
τῶν Ἑλλήνων
Μαρτύρησες ὡς πατριώτης ἀνήμερα τῆς ἐθνικῆς μας ἑορτῆς,
τιμώντας τούς προγόνους μας,
Μαρτύρησες ὡς Χριστιανός ὑπερασπιζόμενος τόν Σταυρό,
τό σύμβολο τῆς θυσίας τοῦ Χριστοῦ μας,
Μαρτύρησες ὡς ἥρωας πού δέν συμβιβάζεται, ἀλλά θυσιάζεται γιά νά μήν ὑποταχθεῖ
καί νά παραμείνει ἐλεύθερος γιά πάντα.
Ἔγινες ζωντανός ἱστός τῆς γαλανόλευκης Σημαίας.
Καλό σου ταξίδι, Ἕλληνα!
Καλό σου ταξίδι, Βορειοηπειρώτη λεβέντη!
Καλό σου ταξίδι, γενναῖο παλληκάρι!
Ἡ μητέρα γῆ τῶν προγόνων μας σέ δέχεται ἀνήμερα τῆς ἀπελευθερώσεως τῆς Θεσσαλονίκης, τῆς πρωτεύουσας τῆς Μακεδονίας μας.
Δέν εἶσαι νεκρός! Εἶσαι ζωντανός σπόρος λευτεριᾶς, σέ πανάρχαια Ἑλληνική γῆ φυτεμένος.

Δημ. Κ. Ἀναγνώστου, Θεολόγος

26/10-8/11/2018, Κόρινθος.

aktines

 

 

 

 

Προσαγωγές ομογενών στο Αργυρόκαστρο μετά την κηδεία Κατσίφα

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος

Προσαγωγές ομογενών στο Αργυρόκαστρο μετά την κηδεία Κατσίφα

Στο αστυνομικό τμήμα Αργυρόκαστρου προσήχθησαν ομογενείς μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Ειδικότερα, έχουν προσαχθεί από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές, πέντε άτομα που παραβρέθηκαν στην κηδεία στους Βουλιαράτες. Για τις προσαγωγές έχει ενημερωθεί από την Αλβανική Αστυνομία το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Το ελληνικό προξενείο Αργυροκάστρου μεριμνεί για την παροχή προξενικής συνδρομής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, σε επικοινωνία του με τον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι ο ίδιος κι ακόμη 4 άτομα, είναι υπό περιορισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, δίχως όπως υποστηρίζει να του έχουν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους έχει προσαχθεί εκεί ούτε εάν πρόκειται για προσαγωγή του ή για σύλληψη του από τις αλβανικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι το πρωί είχαν προσαχθεί άλλα τέσσερα άτομα τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα τελέστηκε σήμερα σε φορτισμένο κλίμα, με την οικογένειά του να βρίσκεται στην κορυφή της νεκρικής πομπής, ενώ νωρίτερα στην πλατεία του χωριού Έλληνες έψαλαν τον εθνικό μας ύμνο.

Τα μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων, τόσο από την αλβανική όσο και από την ελληνική αστυνομία, ήταν δρακόντεια, ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχαν απευθύνει έκκληση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό.

NEWSBEAST.GR   8/11/2018

 

 

 

ΑΘΑΝΑΤΟΣ! Η σορός του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα επέστρεψε στους Βουλιαράτες

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018 - 17:26

ΑΘΑΝΑΤΟΣ! Η σορός του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα επέστρεψε στους Βουλιαράτες

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και θρήνου για όλη την Βόρεια Ήπειρο και τον Ελληνισμό έφτασε πριν λίγο η σορός του Ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα στο σπίτι της οικογένειας του στους Βουλιαράτες.

Η σορός του Εθνομάρτυρα είναι τυλιγμένη με την Ελληνική Σημαία, ενώ έξω από το σπίτι τον περίμεναν οι γονείς, πλήθος συγγενών και φίλων για να τον αποχαιρετήσουν και να τον θρηνήσουν.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα τελεστεί το αύριο το μεσημέρι, ενώ αναμένεται να φτάσουν στους Βουλιαράτες αυτοκίνητα και πούλμαν από όλη την Ελλάδα.

Μετά από εμπαιγμό 10 ολόκληρων ημερών από τις αλβανικές αρχές η οικογένεια του 35χρονου παρέλαβε τελικά αργά χθες το βράδυ την σορό του από το νεκροτομείο των Τιράνων.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ! Βόρειος Ήπειρος - Γη Ελληνική!


https://www.youtube.com/watch?v=vW6wFoZ5uZ8

Ο ΗΡΩΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!

Στο πατρικό του, επέστρεψε σήμερα –μετά από 11 ολόκληρες ημέρες- τυλιγμένος με την γαλανόλευκη την οποία τόσο αγάπησε και στο τέλος θυσιάστηκε γι’ αυτήν, ο ΗΡΩΑΣ Κωνσταντίνος Κατσίφας. Τον υποδέχθηκαν για τελευταία φορά οι τραγικοί γονείς του, η μάνα του μ’ ένα σπαρακτικό «όχι»!

Η κηδεία του ΗΡΩΑ θα γίνει αύριο, στις 2 το μεσημέρι, με δαπάνη του δήμου Δρόπολης και χιλιάδες Έλληνες σπεύδουν για να του πουν το τελευταίο αντίο και να βροντοφωνάξουν ότι η θυσία του δε θα πάει χαμένη!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018

Ήταν κι αυτός …”εξτρεμιστής”; Ο απέραντος ωχαδερφισμός των πολιτικών για τη Βόρειο Ήπειρο


Του Γιώργου Χαρβαλιά

Μάλιστα. Ακραίος και ο Κωσταντίνος Κατσίφας. Θερμοκέφαλος. Τιμούσε και τη σημαία ο αθεόφοβος. Προκάλεσε. Όπως έναν Αύγουστο πριν οκτώ χρόνια ο Αριστοτέλης Γκούμας. Τριανταεφτά χρόνων εκείνος. Το παράπτωμα του; Μιλούσε ελληνικά σε καφενείο της Χιμάρρας. Κι όταν του ζήτησαν τον λόγο υπερασπίστηκε τη γλώσσα των προγόνων του.

Λίγα μέτρα απ’ το σπίτι του εμβόλισαν την μοτοσικλέτα του Αλβανοί παρακρατικοί. Και για να τον αποτελειώσουν πέρασαν με το αυτοκίνητο δύο φορές πάνω απ΄ το σώμα του.

Ουδέποτε αρνήθηκαν ότι τον δολοφόνησαν. Σήμερα βεβαίως κυκλοφορούν ελεύθεροι. Μπορεί να κάνουν μεροκάματα και στην Ελλάδα. Γιατί κανένας δεν τους ζήτησε τον λόγο. Και η ελληνική κυβέρνηση εκείνης της περιόδου, του Γιωργάκη δηλαδή, έκανε την δολοφονία γαργάρα. Όπως και την εκτέλεση του Κατσίφα η σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη.

Κατευνασμός λοιπόν και στους Αλβανούς. Να μην μας θυμώσουν. Για να μακελεύουν κάθε λίγα χρόνια έναν δικό μας, «προς παραδειγματισμόν» ώσπου να αδειάσει και το τελευταίο χωριό και να μη μείνει ρουθούνι Έλληνα στην Αλβανία. Αλλά την ίδια ώρα οι Αλβανοί να καλοπερνάνε στην Ελλάδα. Κι άμα λάχει να φωτογραφίζονται με τον δικέφαλο αετό σε ελληνικά στρατόπεδα για να δείχνουν σε ποιο θεό πιστεύουν.

Κατευνασμός λέγεται στη γλώσσα της διπλωματίας. Δουλοπρέπεια, ραγιαδισμός και ξεβράκωμα λέγεται στα απλά ελληνικά. Και είναι, κακά τα ψέματα, το επίσημο δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής. Απ΄όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις και σήμερα από τον Σύριζα και τη ΝΔ.

Κάνουμε ότι δεν βλέπουμε, ρίχνουμε κι ένα κουβά λάσπη στον μακαρίτη μέχρι να να θεμελιωθεί η θεωρία «τα ήθελε και τα ‘παθε» και στέλνουμε το μήνυμα στους Βορειοηπειρώτες: « Καθίστε στ’ αυγά σας για να μην σας μακελεύουν οι Αλβανοί». ‘Η καλύτερα παρατήστε βωμούς και εστίες και μετακομίστε στη ψωροκώσταινα να διεκδικήσετε μισό ξεροκόμματο, από κοινού με τους Τουρκαλβανούς. Να ξεμπλέξουμε κι εμείς από μπελάδες, με μειονότητες σε ξένες χώρες.

Έκανε, λέει, διπλωματική παράσταση η ελληνική πλευρά. Κομψή. Στο γνωστό πνεύμα: « Εντάξει ρε παιδιά, αλλά γιατί το παρατραβήξατε; Ήταν ανάγκη να τον φάτε;». Και έφαγε τρία διαβήματα στο κεφάλι. Για το δικαίωμα να διαδηλώνουμε έξω από την αλβανική πρεσβεία. Με τον ψυχάκια πρωθυπουργό της γείτονος να τουιτάρει «ευτυχώς που τον φάγαμε τον Έλληνα εξτρεμιστή πριν βάλει σε κίνδυνο αλβανικές ζωές».

Πόνεσε ο Ράμα βέβαια. Γιατί τον κάλεσε ο Κωστής Χατζηδάκης της ΝΔ να ζητήσει «έστω μια συγνώμη». Δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια ο Αλβανός μαφιόζος μετά από αυτό το σκληρό ράπισμα. Και έβαλε τον αδερφό του να «επανορθώσει» στο γήπεδο σηκώνοντας το πανό για τους «’Ελληνες μπάσταρδους». Όπως πριν λίγα χρόνια είχε σηκώσει το drone με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» μετατρέποντας την αναμέτρηση με την Εθνική Σερβίας σε αγώνα κάτς.

Η λέξη «μπέσα» είναι αλβανική και μάλλον εφευρέθηκε για να περιγράψει είδος εν ανεπαρκεία στη γειτονική χώρα. Εκεί περισσεύει το θράσος, ο κουτσαβακισμός και η αχαριστία. Ιδίως στις τάξεις των πολιτικών της. Γιατί υπάρχουν και εντάξει Αλβανοί.

Θα έλεγα ότι στους πολιτικούς και τους διπλωμάτες της, περισσεύει διαχρονικά και το μίσος κατά των Ελλήνων, ιστορικά ανεξήγητο και μάλλον οφειλόμενο σε βαρύ σύμπλεγμα κατωτερότητας που εκφράζεται από το γνωστό ποδοσφαιρικό σύνθημα…

Στους δικούς μας πολιτικούς από την άλλη περισσεύει η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία, ο ενδοτισμός. Και βέβαια ο απέραντος…ωχαδερφισμός για την τύχη της μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο.

Σήμερα ο Τσίπρας κλαίγεται για τον Ζακ Κωστόπουλο και ο Μητσοτάκης για τις άδειες του Κουφοντίνα. Ο εκτελεσμένος στους Βουλιαράτες γι αυτούς δεν υπάρχει. Όπως δεν υπήρξε και ο Αριστοτέλης. Πιθανότατα και όλοι οι εθνομάρτυρες που έδωσαν το αίμα τους για να ομιλείται σήμερα η ελληνική στα χωριά της μειονότητας.

Όμως εδώ ο ενδοτισμός αγγίζει το όριο της συνειδητής μειοδοσίας. Γιατί οι Αλβανοί δεν είναι Τούρκοι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πιεστούν. Με πρώτο και καλύτερο να ξαποστείλουμε κάμποσους από δαύτους που σιτίζονται στον τόπο μας και να δυσκολέψουμε την ζωή στους υπόλοιπους. Να πιάσουμε από το αυτί τα αλητάκια που σχηματίζουν τον δικέφαλο αετό στις μονάδες προπαίδευσης και να τα απελάσουμε ισοβίως από την Ελλάδα όπου ζουν ανέμελα με τις οικογένειες τους.

Να εξηγήσουμε εμπράκτως ότι αν απειλείται η ζωή Ελλήνων στην Αλβανία, επειδή μιλούν τη γλώσσα τους και τιμούν τα εθνικά σύμβολα, χιλιάδες αλβανικά στόματα θα μείνουν νηστικά. Τόσο απλά…

ΠΗΓΗ  4/11/2018
Δείτε σαν σήμερα          
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 20 Ιουλϊου στον 21ο αιώνα
Δωρεάν θερινό σινεμά               όλο το καλοκαίρι στην Αθήνα
Η πρώτη περιοδεία της Λυρικής     αυτό το καλοκαίρι με ελεύθερη είσοδο
Προστασία από σεισμούς                 – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε
image Δείτε σαν σήμερα
image Δωρεάν θερινό σινεμά
image Η πρώτη περιοδεία της Λυρικής
image Το ελληνικό νησί που προσφέρει
image Προστασία από σεισμούς

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 7ος

Αθλητισμός 7ος

            Η Αλγερία κατέκτησε το Κόπα Άφρικα

Read More...

Αθλητισμός 6ος

		Αθλητισμός 6ος

              Εθνική Κωφών Γυναικών: Νίκη με παρολίγον quadruple double της Πατέρα

Read More...

Αθλητισμός 3ος

		Αθλητισμός 3ος

              Η αδιανόητη χαμένη ευκαιρία του Στρόοτμαν

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Μιχανοκίνηση 7ος

Μιχανοκίνηση 7ος

              Κατασκευάζουν μια Lamborghini σε τρισδιάστατο εκτυπωτή

Read More...

Formula 1

Formula 1

              GP Βρετανίας: Νίκησε και έγραψε ιστορία ο Χάμιλτον

Read More...

Mοτοσυκλετιστικo στερέωμα

Mοτοσυκλετιστικo στερέωμα

              Honda RC213V-S: Από το MotoGP στο δρόμο

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 7ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 7ος

              Στ. Πέτσας: Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός ...

Read More...

Βουλή

Βουλή

              Αλλάζουν όλα στη Βουλή: Ανατροπή με τις εξεταστικές – Αποκλειστική συνέντευξη Κώστα Τασούλα στο in.gr

Read More...

Κικίλιας

Κικίλιας

              Προκηρύσσονται άμεσα τρεις μόνιμες θέσεις παθολόγων στο Νοσοκομείο Λήμνου

Read More...

Κόσμος

Top Headline

Vardarska

Vardarska

Το «ευχαριστώ» για τις Πρέσπες: Τα Σκόπια στέλνουν αντιπροσωπεία στα Κατεχόμενα για να τιμήσουν τους εισβολείς!

Read More...

Κόσοβο

Κόσοβο

              Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Ραμούς Χαραντινάι

Read More...

Γαλλία

Γαλλία

...

Read More...

Ελλάδα

Top Headline

EΛΛΑΔΑ 7ος

EΛΛΑΔΑ 7ος

              Διευκρινίσεις για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και "ΑΠΟΛΟΓΙΑ" ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΫΦΑΝΤΗ, για τον ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ...

Read More...

EΛΛΑΔΑ 6ος

		EΛΛΑΔΑ 6ος

              ΤΑΙΠΕΔ: Ξεπουλάει τη Ρόδο. Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης για το Αφάντου

Read More...

EΛΛΑΔΑ 5ος

		EΛΛΑΔΑ 5ος

              Τα αρχαία μέτρα μήκους των Ελλήνων - Με βάση το μοναδικό αρχαίο μετρολογικό ανάγλυφο,...

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

              Αναδρομικά 620 ευρώ σε συνταξιούχους - Ποιοι θα τα πάρουν άμεσα

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 6ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 6ος

              Παράνομες και άκυρες οι μειώσεις σε 350.000 επικουρικές συντάξεις

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 5ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 5ος

              Προς κατάργηση των μετρητών: 3 ευρώ θα κοστίζει η διατραπεζική ανάληψη χρήματος από άλλες...

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 7ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 7ος

              Ηλιοβασίλεμα από το διάστημα: Το όριο ανάμεσα στο σκοτάδι και στο φως

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 6ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 6ος

              Ο Όλυμπος σε όλη τη δόξα του

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2ος

              Ελληνικό νησί στους 5 κορυφαίους ρομαντικούς προορισμούς για τους λάτρεις της φύσης

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 7ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 7ος

              Μυστηριώδης λάμψη στον Άρη πυροδοτεί νέα σενάρια περί εξωγήινων

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 6ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 6ος

              Το νησί όπου ζουν μόνο… επιζώντες ναυαγίων! (pics)

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 5ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 5ος

              Στην Πράγα θα βρείτε ένα σπίτι που “χορεύει”! (pics)

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              17η...

Read More...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              9η...

Read More...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              1η...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

ΠΡΕΣΠΕΣ

 ΠΡΕΣΠΕΣ

              Από που προέρχεται το όνομά τους Ολα τα ΝΕΑ των Πρεσπών

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/07/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ  19/07/2019

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/06/2019

	ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/06/2019

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/05/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/05/2019

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Σύμπαν !!

Σύμπαν !!

              Ολα τα άρθρα - ειδήσεις & Βίντεο από την συνύπαρξη φαινομένων που έχουν  συμβεί εδώ και...

Read More...

Διάφορα

Διάφορα

Πράκτορας της τουρκικής ΜΙΤ: «Εμείς κάψαμε την Ελλάδα - Πότε πραγματοποιήσαμε βομβιστικές επιθέσεις στα νησιά»

Read More...

Διάφορα

		Διάφορα

EKTAKTO....!!! Tην Παρασκευή το μεσημέρι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΤΖΑΜΙ στο Βοτανικό...!! Κάνουν ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ...

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

              ΤΡΑΓΙΚΟ. ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΤΛ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΟΒΟΛΟΥΝ...

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

              Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις δεν κάνουν κόμμα…

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 5

Παμμακεδονικές Ενώσεις 5

              Κρήτη - Oργισμένη υποδοχή πολιτών σε Τζανακόπουλο, Δανέλλη και Ραγκούση: «Προδώσατε τη Μακεδονία» (βίντεο)

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

Read More...

Zougla.gr

Zougla.gr

              Zougla.gr

Read More...

Χρυσή Αυγή

		Χρυσή Αυγή

              Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided