Σάββατο, Μάρτιος 23, 2019

ΚΟΣΜΟΣ 3ος

 

 

 

 

 

 

 

Αποφράδα ημέρα για την Ορθοδοξία….Σήμερα 5/1/19 Γ΄ Άλωση της Κων/πολης Ο αδίστακτος και ανάλγητος αιρετικός Πατριάρχης, τελικά έσχισε την Εκκλησία. Πρόσθεσε στήν αίρεση κι ένα σχίσμα!

 

 

 

 

 

 

5.1.19

Αποφράδα ημέρα για την Ορθοδοξία….

Σήμερα 5/1/19 Γ΄ Άλωση της Κων/πολης

Ο αδίστακτος και ανάλγητος αιρετικός Πατριάρχης, τελικά έσχισε την Εκκλησία.

Πρόσθεσε στήν αίρεση κι ένα σχίσμα!


ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ:


Αποφράδα ημέρα για την Ορθοδοξία….

Σήμερα 5/1/19 Γ΄ Άλωση της Κων/πολης από τους Σταυροφόρους της Δύσης: Βατικανό,ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, Μέρκελ/Ποροσένκο, Ουκρανο-ναζί…

Ο Βαρθολομαίος για χάριν του Βατικανού έσχισε και την Ανατολική Εκκλησία παρέδωσε σε άνομους Ουκρανο-αμερικάνους σχισματικούς Τόμο Αυτοκεφαλίας...

Αποφράδα ημέρα για την Ορθοδοξία….Σήμερα 5/1/19 Γ΄ Άλωση της Κων/πολης από τους Σταυροφόρους της Δύσης:

Βατικανό,ΝΑΤΟ,ΕΕ,ΗΠΑ,Μέρκελ/Ποροσένκο,Ουκρανοναζί…..Ο Βαρθολομαίος για χάριν του Βατικανού έσχισε και την Ανατολική Εκκλησία παρέδωσε σε άνομους Ουκρανο-αμερικάνους σχισματικούς Τόμο Αυτοκεφαλίας.

Όπως μεταδίδει το τούρκικο πρακτορείο Anadolu o Βαρθολομαίος παρέδωσε στον Porochenko, την
πράξη Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας που όμως τυγχάνει σχισματική…O Bartholomew of Constantinople υπέγραψε ένα διάταγμα χορήγησης Αυτοκεφαλίας στην Σχισματική Ναζιστική Orthodox Church in Ukraine.
Η τελετή έγινε την 5.1.19  παρουσία του Petro Poroshenko στην Κων/πολη. Το διάταγμα ή « tomos, » θα παραδοθεί στον σχισματικό Metropolitan Epifaniy, στις 6 Γενάρη.

Φωτο/ Βαρθολομαίος και Επιφάνιος ο μητροπολίτης Κιέβου διορισθείς από πρόσφατη αντικανονική Ενωτική Σύνοδο…


Η Κων/πολη κάλεσε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίας ν΄αναγνωρίσουν τη νέα  Ουκρανική  »Εκκλησία »(ria)..Τώρα βαθαίνει το σχίσμα και επεκτείνεται ο κατακερματισμός ..

Eπίσης ο Ποροσένκο κάλεσε τον Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Ουκρανία…Αμέσως μετά την υπογραφή της Αυτοκεφαλίας ο δικτάτορας Ποροσένκο που σφάγιασε 10.000 Ορθοδόξους στο Ντονμπάς είπε « Θέλω να σας πω: σας περιμένουμε στην Ουκρανία και ανυπομονούμε να γίνει »….Πηγή

Πηγή:  https://agonasax.blogspot.com/2019/01/5119.html

https://ethnegersis.blogspot.com/2019/01/5119.html

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 5.1.19

 

 

 

 

 

 

Σάββατο 29/12/2018 - 23:30

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τον κόσμο το 2018

Τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2018 στον κόσμο

Η δηλητηρίαση στη Βρετανία ενός Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η ιστορική συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τα ρεκόρ που κατέγραψε η ζέστη: ας θυμηθούμε τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2018 στον κόσμο, όπως καταγράφονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η υπόθεση Σκριπάλ

Στις 4 Μαΐου, ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γούλια βρέθηκαν αναίσθητοι στο Σάλσμπερι (νότια Αγγλία), δηλητηριασμένοι από έναν πολύ τοξικό νευροτοξικό παράγοντα, το Νόβιτσοκ. Νοσηλεύτηκαν σε κρίσιμη κατάσταση επί πολλές εβδομάδες.

Το Λονδίνο επιρρίπτει την ευθύνη στις ρωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, την GRU, και εκδίδει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος δύο Ρώσων που θεωρούνται ύποπτοι για την πραγματοποίηση της επίθεσης. Η Ρωσία διαψεύδει κάθε ανάμιξη.

Η υπόθεση προκαλεί μεγάλη διπλωματική κρίση ανάμεσα στη Μόσχα και στη Δύση και καταλήγει σε ένα κύμα αμοιβαίων απελάσεων διπλωματών καθώς και σε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Τον Ιούνιο, άλλα δύο άτομα μολύνονται από το Νόβιτσοκ και νοσηλεύονται στο Σάλσμπερι. Ένα από αυτά, μία γυναίκα, πέθανε.

Νίκη του Άσαντ, αλλά η Συρία διαμελισμένη

Στις 14 Απριλίου, ο στρατός ανακοινώνει την ανάκτηση των περιοχών που τελούσαν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην Ανατολική Γούτα, στις πύλες της Δαμασκού, έπειτα από δύο μήνες κατακλυσμιαίων πυρών (περισσότεροι από 1.700 θάνατοι) και συμφωνίες εκκένωσης που επιβλήθηκαν στους εξεγερμένους.

Η ανακοίνωση γίνεται την ίδια ημέρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Βρετανία εξαπολύουν στρατιωτικά πλήγματα, σε αντίποινα για μια χημική επίθεση στην Ντούμα, για την οποία οι Δυτικοί κατηγορούν τη συριακή κυβέρνηση, η οποία αρνείται κάθε ευθύνη.

Στη συνέχεια το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, που υποστηρίζεται σθεναρά από τη Ρωσία, κατήγαγε τη μία μετά την άλλη στρατιωτική νίκη εναντίον ανταρτών και τζιχαντιστών θέτοντας υπό τον έλεγχό του τα δύο τρίτα του συριακού εδάφους. Όμως η Συρία, που ρημάζεται από το 2011 από έναν πολύπλοκο πόλεμο (περισσότεροι από 360.000 θάνατοι και εκατομμύρια εκτοπισμένοι και πρόσφυγες), είναι ερείπια και παραμένει μια διαμελισμένη χώρα.

Ο Τραμπ αποσύρεται από τη συμφωνία με το Ιράν

Στις 8 Μαΐου, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από την πυρηνική συμφωνία που υπογράφηκε το 2015 ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις, προκειμένου να εμποδίσουν την Τεχεράνη από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, και την επαναφορά των κυρώσεων σε βάρος της χώρας αυτής και των επιχειρήσεων που συνδέονται με αυτήν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος λέει ότι η συμφωνία είναι υπερβολικά ελαστική όσον αφορά το πυρηνικό σκέλος, και ότι δεν περιλαμβάνει τους βαλλιστικούς πυραύλους της Τεχεράνης, ούτε τις άμεσες ή έμμεσες επεμβάσεις της σε πολλές περιφερειακές συγκρούσεις, όπως στη Συρία ή στην Υεμένη.

Στις 5 Νοεμβρίου, έπειτα από μια πρώτη σειρά οικονομικών κυρώσεων τον Αύγουστο, η Ουάσινγκτον επαναφέρει τα τιμωρητικά μέτρα εναντίον του πετρελαϊκού και χρηματοπιστωτικού τομέα του Ιράν, που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ

Στις 14 Μαΐου, τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, που επικυρώνουν την αναγνώριση από τις Ηνωμένες Πολιτείες της πόλης ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, οδηγούν σε ένα λουτρό αίματος στη λωρίδα της Γάζας: περίπου 60 Παλαιστίνιοι σκοτώνονται από ισραηλινά πυρά.

Οι εντάσεις αυξάνονται μετά την έναρξη, στις 30 Μαρτίου, της «μεγάλης πορείας της επιστροφής» που χαρακτηρίζεται από διαδηλώσεις των κατοίκων της Γάζας κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ.

Οι λαϊκιστές στην εξουσία στην Ιταλία

Την 1η Ιουνίου, ο νέος επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, Τζιουζέπε Κόντε, αναλαμβάνει καθήκοντα, καθώς και οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ο Λουίτζι Ντι Μάιο του Κινήματος Πέντε Αστέρια (M5S, αντισυστημικό) και Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας (ακροδεξιά), επίσης υπουργός Εσωτερικών.

Ο τελευταίος θα κλείσει τα ιταλικά λιμάνια στα πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο.

Ήδη, τον Απρίλιο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, εικόνισμα της ευρωπαϊκής λαϊκίστικής δεξιάς, ο οποίος είχε κάνει την απόρριψη της μετανάστευσης άξονα της προεκλογικής εκστρατείας του, βγαίνει ενισχυμένος με μια συντριπτική νίκη του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές.

Συνάντηση κορυφής Τραμπ-Κιμ

Στις 12 Ιουνίου, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν συναντώνται στη Σιγκαπούρη και υπογράφουν ένα έγγραφο στο οποίο ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δεσμεύεται για «πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου».

Από τον Φεβρουάριο, η Βόρεια και η Νότια Κορέα άνοιξαν τον δρόμο για μια διπλωματική αναθέρμανση, επιτρέποντας την αποστολή στον Νότο μιας αντιπροσωπείας του Βορρά για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018. Και τον Απρίλιο, η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε το τέλος των πυρηνικών δοκιμών και των δοκιμών διηπειρωτικών πυραύλων.

Όμως οι διαπραγματεύσεις στο βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα δεν έχουν προχωρήσει από τότε.

Χοντέιντα, το κύριο μέτωπο στην Υεμένη

Στις 13 Ιουνίου, οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εξαπολύουν επίθεση κατά των ανταρτών Χούτι στη Χοντέιντα, απ΄ όπου εισέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη.

Η ένοπλη σύγκρουση στην οποία αντιπαρατίθενται από το 2014 η κυβέρνηση, που υποστηρίζεται από το Ριάντ, και οι αντάρτες, τους οποίους υποστηρίζει η Τεχεράνη, έχει προκαλέσει περισσότερους από 10.000 θανάτους και απειλεί έως και 20 εκατομμύρια ανθρώπους με λιμό.

Στις 13 Δεκεμβρίου, οι πολιτικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στη Σουηδία μεταξύ των εμπολέμων με τον νέο μεσολαβητή του ΟΗΕ, που διορίστηκε στη θέση αυτή τον Φεβρουάριο, καταλήγουν σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Χοντέιντα που τίθεται σε ισχύ στις 18 Δεκεμβρίου.

Εκτόνωση στο Κέρας της Αφρικής

Στις 9 Ιουλίου, η Ερυθραία και η Αιθιοπία υπογράφουν «κοινή διακήρυξη ειρήνης και φιλίας» έπειτα από 20 χρόνια όπου ίσχυε κατάσταση πολέμου.

Η προσέγγιση αυτή, υπό την αιγίδα της Σαουδικής Αραβίας, έχει ως αποτέλεσμα την επαναλειτουργία των πρεσβειών στην Ασμάρα και στην Αντίς Αμπέμπα και οδηγεί σε κατευνασμό των σχέσεων της Ερυθραίας με το Τζιμπουτί.

Στις 30 Ιουλίου, η Σομαλία και η Ερυθραία που κατηγορείτο επί μακρόν ότι υποστηρίζει τους Σομαλούς ισλαμιστές σεμπάμπ, αποκαθιστούν τις διπλωματικές τους σχέσεις. Τον Νοέμβριο, ο ΟΗΕ αίρει τις κυρώσεις σε βάρος της Ερυθραίας που είχε επιβάλει το 2009.

Τα «παιδιά της σπηλιάς»

Στις 10 Ιουλίου, τα τελευταία από τα 13 μέλη μιας ομάδας παιδικού ποδοσφαίρου, που είχαν εγκλωβιστεί για 17 ημέρες σε μια πλημμυρισμένη σπηλιά στην Ταϊλάνδη, απεγκλωβίζονται στη διάρκεια μιας εξαιρετικά πολύπλοκης διεθνούς επιχείρησης διάσωσης, κατά την οποία χάνει τη ζωή του ένας Ταϊλανδός διασώστης, υπό τα βλέμματα των ΜΜΕ και όλου του κόσμου.

Ρεκόρ ζέστης και πυρκαγιές

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η Ευρώπη ασφυκτιά υπό τον καύσωνα που συνοδεύεται από φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Η Ασία και το δυτικό τμήμα της Αμερικής πλήττονται επίσης από κύματα ζέστης. Πολλές φονικές πυρκαγιές σημειώνονται επίσης στην Καλιφόρνια, που πλήττεται από χρόνια ξηρασία τα τελευταία πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 2018 «αναμένεται να είναι ένα από τα τέσσερα πιο ζεστά χρόνια που έχουν καταγραφεί ποτέ. Η συγκέντρωση αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα φθάνουν σε επίπεδο ρεκόρ και οι εκπομπές εξακολουθούν να αυξάνονται».

Δολοφονία Κασόγκι

Στις 2 Οκτωβρίου, ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, επικριτής του πρίγκιπα διαδόχου και αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαφανίζεται μετά την είσοδό του στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη. Αφού αρνείται αρχικά την εξαφάνιση του Κασόγκι, το Ριάντ παραδέχεται ότι σκοτώθηκε και διαμελίστηκε στο προξενείο της στη διάρκεια μιας «μη εξουσιοδοτημένης» επιχείρησης.

Η δολοφονία προκαλεί παγκόσμιο κύμα οργής και πλήττει σοβαρά την εικόνα της Σαουδικής Αραβίας, της οποίας ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν διαψεύδει κάθε ανάμιξη παρά τις πολλές κατηγορίες.

Ακροδεξιά στροφή για τη Βραζιλία

Στις 28 Οκτωβρίου, η Βραζιλία, η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, κλίνει ακροδεξιά με την εκλογή του πολύ αμφιλεγόμενου Ζαΐχ Μολσονάρου, περισσότερα από 30 χρόνια μετά το τέλος της δικτατορίας.

Η εκστρατεία τροφοδοτήθηκε από λόγους μίσους και σημαδεύτηκε από βία. Ο ίδιος ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, έγινε θύμα επίθεσης με μαχαίρι τον Σεπτέμβριο.

Δημοκρατική ώθηση στις Ηνωμένες Πολιτείες

Στις 6 Νοεμβρίου, οι εκλογές στο μέσο της θητείας οδηγούν τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, αλλά ενισχύουν την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία.

Το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας επισκιάστηκε από τη χειρότερη αντισημιτική επίθεση στην ιστορία της χώρας (έντεκα θάνατοι σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ) και από την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων σε υψηλόβαθμες προσωπικότητες των Δημοκρατικών. Σημαδεύτηκε επίσης από τις εικόνες χιλιάδων μεταναστών που περπατούν από την Ονδούρα προς τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Κρίση των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία

Στις 17 Νοεμβρίου, τα «κίτρινα γιλέκα», που πήραν το όνομά τους από το φθορίζων γιλέκο που πρέπει να έχει κάθε αυτοκινητιστής, ξεκινούν την πρώτη ημέρα κινητοποίησής τους κατά της προβλεπόμενης αύξησης της τιμής των καυσίμων και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης.

Επί πολλές εβδομάδες, οι διαδηλωτές πραγματοποιούν αποκλεισμούς δρόμων σε όλη τη Γαλλία. Το κίνημα σημαδεύεται από βία και σκηνές αστικού ανταρτοπολέμου στο Παρίσι και σε πολλές μεγάλες πόλεις.

Αφού ακύρωσε την αύξηση της τιμής των καυσίμων, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοινώνει στις 10 Δεκεμβρίου πολλά κοινωνικά μέτρα στην προσπάθεια να κατευνάσει την οργή.

Πτώση του Κάρλος Γκοσν

Στις 19 Νοεμβρίου, ο Κάρλος Γκον, πανίσχυρος πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, της Renault-Nissan-Mitsubishi, συλλαμβάνεται κατά την άφιξή του στην Ιαπωνία ως ύποπτος για κατάχρηση χρημάτων, κατηγορίες τις οποίες αρνείται. Αποπέμπεται από τη Nissan και τη Mitsubishi Motors.

Σε βάρος του απαγγέλλονται στις 10 Δεκεμβρίου κατηγορίες για απόκρυψη εισοδημάτων επί πέντε χρόνια και η προσωρινή κράτησή του παρατείνεται.

Η ΕΕ και το Λονδίνο σφραγίζουν τη συμφωνία διαζυγίου

Στις 25 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο σφραγίζουν μια συμφωνία ιστορικού διαζυγίου, έπειτα από έντονες διαπραγματεύσεις 17 μηνών.

Όμως στις 10 Δεκεμβρίου, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοινώνει την αναβολή της ψηφοφορίας για τη συμφωνία που επρόκειτο να διεξαχθεί την επομένη στο κοινοβούλιο, λόγω των βαθιών διαφωνιών των βουλευτών και φοβούμενη μια πιθανή ήττα. Στις 12 Δεκεμβρίου κερδίζει μια ψηφοφορία επί μιας πρότασης μομφής που είχε καταθέσει το ίδιο το συντηρητικό κόμμα της.  29/12/2018

 

 

 

 

Σουδάν:

Η εξέγερση «πνίγηκε στο αίμα»

- 19 νεκροί και 397 τραυματίες σε μία εβδομάδα

sudan_main

Ο λαϊκός ξεσηκωμός ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει φόρο στο ψωμί

Την παρέμβαση της παγκόσμιας κοινότητας ζητούν οργανώσεις που ενεργοποιούνται στο Σουδάν, καθώς ο απολογισμός των θυμάτων από την ακραία βία που εφαρμόζουν οι δυνάμεις καταστολής για να περιορίσουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, έχει ανέλθει σε 19 νεκρούς και τουλάχιστον 397 τραυματίες, μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πληροφοριών του Σουδάν, ένας μεγάλος αριθμός των θυμάτων προήλθε από τις συγκρούσεις των διαδηλωτών με ληστές και συμμορίες, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και 178 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο λαϊκός ξεσηκωμός ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει φόρο στο ψωμί, αυξάνοντας την τιμή του πολύτιμου αγαθού. Το πρώτο μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση του Σουδάν για να περιορίσει τις αντιδράσεις, ήταν να «κλείσει» το ίντερνετ.

Εκτός των θυμάτων, εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συλληφθεί και έχουν οδηγηθεί στα κρατητήρια.

27/12/2018

 

 

 

 

09/12/2018 21:47 EET

Κρίσιμη σύνοδος στο Μαρακές για το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση του ΟΗΕ

Ποιες χώρες αντιδρούν

ASSOCIATED PRESS

Υπό επικύρωση τίθεται, ύστερα από δύο χρόνια επεξεργασίας, το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση του ΟΗΕ, σε διεθνή σύνοδο στο Μαρακές τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση - όπως είναι ο πλήρης τίτλος του - αποτελείται από 34 σελίδες, είναι μη δεσμευτικό και είναι το πρώτο που καταρτίστηκε με σκοπό να συμβάλει στη ρύθμιση των παγκόσμιων μεταναστευτικών ροών. Αναφέρεται σε θεμελιώδεις αρχές - προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, των παιδιών, αναγνώριση της εθνικής κυριαρχίας - και διατυπώνει περίπου είκοσι προτάσεις για να βοηθηθούν οι χώρες που καλούνται να διαχειριστούν τις μεταναστευτικές ροές, διευκολύνοντας την ανταλλαγή πληροφοριών και τις προσπάθειες κοινωνικής ένταξης των μεταναστών.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πάρει μέρος στη σύνοδο, και αναμένεται να μιλήσει στη γενική συζήτηση στην ολομέλεια της διάσκεψης, όπου θα παρουσιάσει τις θέσεις της Ελλάδας. Επίσης, στο περιθώριο της διάσκεψης ο θα έχει διμερείς επαφές, μεταξύ των οποίων με την πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Φερνάντα Εσπινόζα, και τον αντιπρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, Ζιλ Καρμπονιέ.

Αντιδράσεις

Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία δεν είναι δεσμευτική και τονίζει με έμφαση ότι οι αρχές της δεν θα παραβιάζουν την κυριαρχία των κρατών, περίπου δώδεκα χώρες, αποφάσισαν να μην την υπογράψουν.

Στο Βέλγιο μάλιστα, κινδυνεύει να καταρρεύσει η κυβέρνηση καθώς ο πρωθυπουργός Μισέλ

αποφάσισε να υπογράψει το σύμφωνο αλλά αντιδρούν οι Φλαμανδοί εθνικιστές που μετέχουν στον

κυβερνητικό συνασπισμό.

Στον Καναδά, η αντιπολίτευση επέκρινε τον πρωθυπουργό Τριντό για την υποστήριξή του στη συμφωνία και στη Γαλλία η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λε Πεν ζήτησε από τον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν να παραιτηθεί από αυτή την «πράξη προδοσίας».

Μεταξύ των χωρών που έχουν αποσύρει την υποστήριξή τους τους τελευταίους μήνες είναι

η Ουγγαρία,

η Αυστρία,

το Ισραήλ,

η Πολωνία,

η Ελβετία,

η Αυστραλία και η Σλοβακία, που δεν θα παραστούν στη σύνοδο στο Μαρακές.

Επίσης, οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν έναν χρόνο πριν.

Εκτός είχε υποδείξει πως σκοπεύει να μείνει η Βουλγαρία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ  από το βήμα του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο, απέρριψε το «δόγμα της παγκοσμιοποίησης» και περιέγραψε την «ανεξέλεγκτη μετανάστευση» ως απειλή για την εθνική κυριαρχία των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει χαρακτηρίσει το σύμφωνο ως ένα έγγραφο «υπέρ της μετανάστευσης» που υπονομεύει την εθνική κυριαρχία, προειδοποιώντας ότι οι υποστηρικτές του επιδιώκουν να δημιουργήσουν νέο διεθνές δίκαιο.

Σύμφωνα με την αμερικανική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη, το σύμφωνο προσπαθεί να «παγκοσμιοποιήσει» τη διαχείριση της μετανάστευσης σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας, και «η στάση του υπέρ της μετανάστευσης αποτυγχάνει να αναγνωρίσει πως η σωστά ελεγχόμενη νόμιμη μετανάστευση πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει με αποτελεσματικούς ελέγχους στα σύνορα».

Η διαδικασία είχε ξεκινήσει αφού 193 χώρες- μέλη του ΟΗΕ, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ επί προεδρίας Ομπάμα, υιοθέτησαν διακήρυξη το 2016 όπου υποστηριζόταν πως καμία χώρα δεν μπορεί να διαχειριστεί τη διεθνή μετανάστευση μόνη της, και συμφώνησαν να δουλέψουν πάνω στη διαμόρφωση ενός σχετικού συμφώνου. Η κυβέρνηση Τραμπ, ωστόσο, απέσυρε τις ΗΠΑ έναν χρόνο πριν, λέγοντας πως σημεία του συμφώνου δεν συνάδουν με κάποιες αμερικανικές πολιτικές ως προς τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες.

Ο Στεφάν Ντουτζάριτς, εκπρόσωπος του ΟΗΕ, δήλωσε την Παρασκευή ότι 135 χώρες έχουν ενημερώσει πως θα παραστούν στο Μαρακές, και «αναμένονται περισσότερες να εγγραφούν την πρώτη ημέρα της συνόδου». Επίσης, ανακοίνωσε πως θα είναι παρών και ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

(με πληροφορίες από Associated Press, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

 

 

 

Ρωσία, Κίνα και Τουρκία στον ΟΗΕ κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Posted by olympiada στο Νοέμβριος 5, 2018

Νοέμβριος 4, 2018. 21:46 Σκόπια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αναμένεται την προσεχή εβδομάδα μια πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών από τη Ρωσική Ομοσπονδία και την Κίνα, δύο από τα πέντε μόνιμα κράτη-μέλη με δικαίωμα βέτο. Διπλωμάτες του ΟΗΕ ανέφεραν ότι η Ρωσία δεν θα υπεισέλθει στις διαδικασίες ολοκλήρωσης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά, όπως είπανε πηγές προσκείμενες στον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η FYROM θα έχει την ίδια μεταχείριση με τη Σερβία.  Το στοιχείο το οποίο θα θίξουν είναι η νομική ερμηνεία βάσει του διεθνούς δικαίου, για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης ενός έθνους ή ενός λαού, ένα θέμα το οποίο έθιξε, ήδη,  στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ. Στην ομιλία του, ο Ιβάνοφ κάλεσε τις 140 χώρες που αναγνώρισαν τη χώρα του ως ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ να μην αλλάξουν την απόφασή τους με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών. Επίσης, πληροφορίες από την τουρκική διπλωματία δείχνουν ότι η  Τουρκία θα αρχίσει ένα ευρύτερο φάσμα νομικών μέτρων μέσω του ΟΗΕ. Η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως λέγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών,  δεν είναι καν μια συμφωνία, αλλά κάτι που μπορεί να υιοθετήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση και αυτό σημαίνει ότι δεν έχει άμεση νομική ισχύ. Συγκεκριμένα, η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία, θα αναφερθούν στο Σύνταγμα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και στο αποτυχημένο δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος, που εξέφρασε τη βούληση των πολιτών καθώς και σε εκβιασμούς βουλευτών για την έναρξη των συνταγματικών αλλαγών. Ένα γεγονός που μιλάει περισσότερο για τον κλασικό εκβιασμό από ένα έθνος σε άλλο, είναι η ομιλία του προέδρου της Ελλάδας, ο οποίος ζήτησε να διαγραφεί το ουσιαστικό  ‘Μακεδονία’, δηλαδή, να διαγραφεί η ‘Μακεδονία’ κατά την περίοδο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όπου ο λαός της ‘Μακεδονίας’ αναφέρεται ως μέρος των συμμαχικών δυνάμεων στον πόλεμο κατά της ναζιστικής Γερμανίας και τους φασίστες συμμάχους της. Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έχει νομική εξουσία να αποφασίζει για τέτοιες συμφωνίες, αλλά αναμένεται ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει μαζική στήριξη από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ,  πριν  προωθηθούν οι συνταγματικές τροποποιήσεις που εγκρίθηκαν για το νέο Σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας. Θα γίνει ενημέρωση προς την κυβέρνηση και προς τον πρόεδρο, ότι οι χώρες τους, ανεξάρτητα από την απόφαση της Συνέλευσης, κατά τη διμερή επικοινωνία και ενώπιον των διεθνών θεσμικών οργάνων, θα χρησιμοποιούν το συνταγματικό όνομα της χώρας,  δηλαδή, ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η υποσημείωση που η Τουρκία  υποχρέωσε στο ΝΑΤΟ, ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας θα αναγνωρίζει το κράτος ως ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’. Αυτό που αναμένεται είναι πόσες χώρες θα τεθούν πίσω από ένα τέτοιο νομικό έγγραφο που θα προέρχεται από τον ΟΗΕ και θα ακυρώνει στην πράξη τη συμφωνία με την Ελλάδα. zase.mk The Hellenic Information Team

Διαδώστε το!

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΑΤΟΥ….


Εγκρίθηκε η πρόταση ενάντια στην έξωθεν χρηματοδότηση του ισλαμισμού
Ψηφίστηκε στην Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης η πρόταση για αγώνα ενάντια στην χρηματοδότηση από ξένες χώρες του ισλαμισμού στην Ευρώπη.
Η πρόταση είχε ετοιμαστεί από την Ελβετίδα Ντόρις Φιαλά-μέλος τη Ομάδας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών. Η πρόταση αποσκοπεί στο να παρεμποδίσει άλλες χώρες που αποσκοπούν στην πολιτική διεύρυνση, να χρηματοδοτούν ισλαμιστικές δομές στην Ευρώπη.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην επικαιρότητα της Ευρώπης, βρίσκεται η έξωθεν χρηματοδότηση του ισλαμισμού. Πολλές χώρες υποστηρίζουν πως η στήριξη αυτή πρέπει να εμποδιστεί.
Η πρόταση αυτή στην Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης έγινε δεκτή με 115 υπέρ, 10 κατά και 5 αποχές.
Tasarı kabul edildi: Avrupa, İslamcılığa dış destek verilmesine karşı
10/10/2018
Σχ:  Φυσικά εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια θέματα ισλαμισμού.Να π.χ. η εικόνα αυτή από την Γλαύκη της Ξάνθης είναι σαφές πως παραπέμπει στο μετριοπαθές Ισλάμ….
Και το πρόβλημα δεν εντοπίζεται φυσικά μόνο στην Θράκη.
Χρειαζόταν να γράψει η Ντόιτσε Βέλλε για να ξυπνήσουν κάποιοι στην Αθήνα για τους ισλαμιστές της Μοριας…

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Ιταλία και Ουγγαρία δημιουργούν «άξονα κατά της μετανάστευσης»

Ιταλία και Ουγγαρία δημιουργούν «άξονα κατά της μετανάστευσης»
Ενημερώθηκε: 23/09/18 - 08:45

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν και ο Iταλός Υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έχουν δεσμευτεί να δημιουργήσουν έναν «άξονα κατά της μετανάστευσης» που θα έχει ως στόχο την αντιμετώπιση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ της μετανάστευσης.

Σε συνάντηση στο Μιλάνο στις 28 Αυγούστου, ο Ορμπάν και ο Σαλβίνι δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν με την Αυστρία και την Ομάδα Βίσεγκραντ – την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία – για να αντιταχθούν σε μια ομάδα χωρών της ΕΕ που τάσσονται υπέρ της μετανάστευσης, υπό την ηγεσία του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν.

Ο Ορμπάν και ο Σαλβίνι επιδιώκουν μια συντονισμένη στρατηγική πριν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Μάρτιο του 2019 για να νικήσουν το υπέρ της μετανάστευσης Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα(PES), ένα πανευρωπαϊκό κόμμα που εκπροσωπεί εθνικά σοσιαλιστικά κόμματα από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Στόχος είναι να αλλάξει η πολιτική σύνθεση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να αντιστραφεί η μεταναστευτική πολιτική των ανοιχτών θυρών της ΕΕ.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου, ο Σαλβίνι δήλωσε:

«Σήμερα ξεκινά ένα ταξίδι που θα συνεχιστεί τους ερχόμενους μήνες για μια διαφορετική Ευρώπη, για μια αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, των ευρωπαϊκών πολιτικών, που θέτει στο επίκεντρο το δικαίωμα στη ζωή, την εργασία, την υγεία, την ασφάλεια, όλα αυτά που οι ευρωπαϊκές ελίτ, που χρηματοδοτούνται από τον [δισεκατομμυριούχο Ούγγρο φιλάνθρωπο Τζωρτζ] Σόρος και εκπροσωπούνται από τον Μακρόν, αρνούνται.

«Είμαστε κοντά σε ένα ιστορικό σημείο καμπής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαι έκπληκτος με το λήθαργο μιας πολιτικής αριστεράς που πλέον υπάρχει μόνο για να αμφισβητήσει άλλους και πιστεύει ότι το Μιλάνο δεν θα πρέπει να φιλοξενήσει τον πρόεδρο μιας ευρωπαϊκής χώρας, λες και η αριστερά έχει το δικαίωμα να αποφασίζει ποιος έχει το δικαίωμα να μιλήσει και ποιος δεν – και μετά αναρωτιούνται γιατί δεν έχουν καθόλου ψήφους.

«Αυτή είναι η πρώτη από μια μακρά σειρά συναντήσεων για να αλλάξουμε το πεπρωμένο, όχι μόνο της Ιταλίας και της Ουγγαρίας, αλλά ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου.»

Ο Ορμπάν πρόσθεσε:

«Ευρωπαϊκές εκλογές θα διεξαχθούν σύντομα και πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο πλευρές στην Ευρώπη: Η μία της οποίας ηγείται ο Μακρόν και υποστηρίζει τη μαζική μετανάστευση. Ενώ η άλλη πλευρά απαρτίζεται από χώρες που θέλουν να προστατεύουν τα σύνορά τους. Η Ουγγαρία και η Ιταλία ανήκουν στη δεύτερη.

«Η Ουγγαρία έχει δείξει ότι μπορούμε να σταματήσουμε τους μετανάστες στη στεριά. Ο Σαλβίνι έχει δείξει ότι οι μετανάστες μπορούν να σταματηθούν ν στη θάλασσα. Τον ευχαριστούμε που προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης.

«Οι μετανάστες πρέπει να σταλούν πίσω στις χώρες τους. Οι Βρυξέλλες λένε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε. Είπαν επίσης ότι ήταν αδύνατο να σταματήσουμε τους μετανάστες στην ξηρά, αλλά το κάναμε.

«Ο Σαλβίνι και εγώ, φαίνεται να μοιραζόμαστε το ίδιο πεπρωμένο. Είναι ο ήρωας μου.»

Ο Μακρόν απάντησε:

«Αν ήθελαν να με δουν ως τον κύριο αντίπαλό τους, είχαν δίκιο να το κάνουν. Είναι σαφές ότι σήμερα αναπτύσσεται μια ισχυρή αντιπολίτευση μεταξύ εθνικιστών και προοδευτικών και δεν θα δώσω το λόγο στους εθνικιστές και σε όσους υποστηρίζουν την ρητορική μίσους».

Ο Σαλβίνι αντεπετέθη:

«Από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα, η Γαλλία του ‘Μακρόν που πράττει ορθώς’ απέρριψε περισσότερους από 48.000 μετανάστες στα ιταλικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών. Αυτή είναι η ‘φιλόξενη και υποστηρικτική’ Ευρώπη για την οποία μιλάνε ο Μακρόν και οι όσοι πράττουν ορθώς;

«Αντί να δίνει μαθήματα σε άλλους, θα πρότεινα στον υποκριτή Γάλλο πρόεδρο να ανοίξει εκ νέου τα σύνορά του και να υποδεχτεί τους χιλιάδες πρόσφυγες που υποσχέθηκε πως θα δεχτεί.

«Η Ιταλία δεν είναι πλέον το στρατόπεδο προσφύγων της Ευρώπης. Το πάρτι για τους λαθρεμπόρους και για όσους δίνουν υποσχέσεις τελείωσε!»
Τον Ιούλιο, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι ήθελε να δημιουργήσει ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο ομοϊδεατών εθνικιστικών κομμάτων:

«Για να κερδίσουμε [τις ιταλικές εκλογές] έπρεπε να ενώσουμε την Ιταλία, τώρα πρέπει να ενώσουμε την Ευρώπη. Σκέφτομαι για μια ‘Ευρωπαϊκή Υπερλέγκα‘, που θα συγκεντρώνει όλα τα ελεύθερα και μοναρχικά κινήματα που θέλουν να υπερασπιστούν τον λαό και τα σύνορά τους.»

Ο Σαλβίνι πρότεινε να συμπεριληφθούν στο δίκτυο ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπαστιάν Κουρτς, ο ηγέτης του Ολλανδικού Κόμματος για την Ελευθερία Γκερτ Βίλντερς, η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λε Πεν, και ο Ορμπάν της Ουγγαρίας, μεταξύ άλλων. Είπε επίσης ότι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019 θα πρέπει να αποτελέσουν δημοψήφισμα για μια «Ευρώπη χωρίς σύνορα» έναντι «μιας Ευρώπης που προστατεύει τους πολίτες της».

Ο Σαλβίνι έχει επανειλημμένα επικρίνει την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τη μαζική μετανάστευση, κατηγορώντας την ότι έχει εγκαταλείψει την Ιταλία καθώς αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τους περισσότερους από 600.000 μετανάστες που έχουν φθάσει στη χώρα από το 2014. Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί από τους κανονισμούς της ΕΕ.

Σύμφωνα με έναν νόμο της ΕΕ – γνωστός ως Κανονισμός του Δουβλίνου – οι μετανάστες πρέπει να αναζητήσουν άσυλο στο κράτος μέσω του οποίου εισήλθαν για πρώτη φορά στην ΕΕ. Αυτό επιβαρύνει υπερβολικά την Ιταλία, δεδομένης της γεωγραφικής της εγγύτητας με την Αφρική.

Η Ιταλία προσπαθεί αρκετό καιρό να αναδιαμορφώσει τον Κανονισμό του Δουβλίνου, όμως άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, κυρίως η Ουγγαρία, αντιτάχθηκαν στην αλλαγή της συμφωνίας. Η διαφορά αυτή υπογραμμίζει τις προκλήσεις για τη δημιουργία ενός ενωμένου άξονα κατά της μετανάστευσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο: τα συμφέροντα πολλών κρατών μελών της ΕΕ είναι εκ διαμέτρου αντίθετα.

Παρόλο που η Ιταλία και η Ουγγαρία, για παράδειγμα, συμφωνούν ότι η μαζική μετανάστευση πρέπει να σταματήσει εντελώς, διαφωνούν σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των μεταναστών που βρίσκονται ήδη στην ΕΕ. Ενώ η Ιταλία επιθυμεί να αναδιανεμηθούν οι μετανάστες σε άλλες χώρες της ΕΕ, η Ουγγαρία και τα κράτη του Βίσεγκραντ διαφωνούν κατηγορηματικά να δεχτούν μετανάστες.

Σε συνέντευξη του στην τσεχική εφημερίδα DNES, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις, πριν από την επίσκεψή του στη Ρώμη στις 28 Αυγούστου με τον ιταλό Πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε:

«Επιμένω πως δεν θα δεχτούμε κανένα παράνομο μετανάστη από την Ιταλία ή απ’οπουδήποτε αλλού. Αυτό δεν είναι κίνηση εναντίον της Ιταλίας, προς την οποία είμαστε συμπονετικοί· είναι μια κρίσιμη στρατηγική. Είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα βασικό σημάδι, σύμβολο και μήνυμα προς τους μετανάστες και τους λαθρεμπόρους ότι δεν έχει νόημα να πλεύσουν προς την Ευρώπη….

Ο Μπάμπις πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ξεπεράσει τις διαφορές της και να συμφωνήσει σε μια κοινή πανευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική:
«Αν η Ιταλία δεν δέχεται μετανάστες, αν η Μάλτα δεν τους δέχεται, τότε θα το κάνει η Ισπανία. Δείχνουμε πως είναι πιθανό να φτάσουν στην Ευρώπη από το Μαρόκο μέσω της Ισπανίας. Πρέπει να σταματήσουμε τη ροή της μετανάστευσης. Θέλω να μιλήσω γι ‘αυτό με τους συνεργάτες μου στην Ιταλία, τη Μάλτα και, φυσικά, με τη Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έλαβε δράση τώρα σχετικά με την Ισπανία. Πρέπει να εργαστούμε πολύ σκληρά για τη λύση, επειδή έχουμε χάσει άσκοπα τρία χρόνια λόγω της παράλογης συζήτησης για τις ποσοστώσεις…

«Πρέπει να προστατεύσουμε ό,τι έχτισαν οι πρόγονοί μας για περισσότερο από χίλια χρόνια. Δεν είναι ένα σύνθημα, είναι γεγονός.»

Η αποδοχή του Ορμπάν από τον Σαλβίνι εξέθεσε επίσης διαφορές στον κυβερνητικό συνασπισμό της Ιταλίας, που αποτελείται από τη Λέγκα του Σαλβίνι και το λαϊκιστικό Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του οποίου ηγείται ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Στις 23 Αυγούστου, ο Ντι Μάιο απείλησε να παρακρατήσει τις πληρωμές της Ιταλίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν μια συνάντηση κορυφής ΕΕ στις Βρυξέλλες, που είχε προγραμματιστεί για τις 24 Αυγούστου, αποτύγχανε στο να δοθούν υποσχέσεις από άλλες χώρες της ΕΕ για την αποδοχή μεταναστών από την Ιταλία. Σε μια συνέντευξη στην ιταλική τηλεόραση, την οποία δημοσίευσε επίσης στο λογαριασμό του στο Facebook, ο Ντι Μάιο είπε:

«Εάν αύριο δεν βγει τίποτα από τη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αν δεν αποφασίσουν τίποτα σχετικά με την … ανακατανομή των μεταναστών, το Κίνημα Πέντε Αστέρων και εγώ δεν θα είμαστε πλέον προετοιμασμένοι να δώσουμε 20 δισεκατομμύρια ευρώ ($23 δις) στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε χρόνο.»

Μετά την αποτυχία της συνάντησης της ΕΕ να παράσχει λύση, οι ηγέτες του M5S στη Βουλή των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, Francesco D’Uva και Stefano Patuanelli, αντίστοιχα, εξέδωσαν μια δήλωση:

«Οι χώρες που δεν συμμετέχουν στη μετεγκατάσταση και οι οποίες δεν καταδέχονται να ανταποκριθούν στο αίτημα της Ιταλίας για βοήθεια, δεν θα πρέπει πλέον να λαμβάνουν ευρωπαϊκά κονδύλια από εμάς και μεταξύ αυτών αυτή τη στιγμή βρίσκεται η Ουγγαρία

Σε μια συνέντευξη της 27ης Αυγούστου με την εφημερίδα La Stampa, ο Ντι Μάιο ξέσπασε στον Ορμπάν:

«Η Ουγγαρία του Ορμπάν υψώνει τοίχους από συρματόπλεγμα και αρνείται την αναδιανομή των μεταναστών. Εκείνοι που δεν αποδέχονται την αναδιανομή, δεν θα πρέπει να δικαιούνται ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.»

Ο Σαλβίνι υπερασπίστηκε τον Ορμπάν: «Σέβομαι το απόλυτο δικαίωμα της Ουγγαρίας να υπερασπίζεται τα σύνορα και την ασφάλεια του λαού της. Ο κοινός στόχος είναι η υπεράσπιση των εξωτερικών συνόρων.»

Ο Ορμπάν απάντησε: «Χρειαζόμαστε μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή που να δεσμεύεται για την υπεράσπιση των συνόρων της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε μια Επιτροπή μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές που να μην τιμωρεί τις χώρες – όπως η Ουγγαρία – που προστατεύουν τα σύνορά τους.»

Ανάλυση του Soeren Kern / Από το Gatestone Institute

*Ο Soeren Kern είναι Ανώτερος Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Gatestone που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: militaire.gr

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΤΑΛΙΑΣ-ΑΥΣΤΡΙΑΣ:

ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Σε μια πρωτοποριακή πρόταση, προχώρησαν οι υπουργοί Εσωτερικών της Αυστρίας και της Ιταλίας, προτείνοντας να κρατούνται πάνω στα πλοία τα «προσφυγάκια» που «διασώζονται» στη θάλασσα (τρυπώντας τις βάρκες όταν τα πλησιάζει σκάφος του Λιμενικού…), μέχρι να ολοκληρωθεί ένας πρώτος έλεγχος για την πιθανότητές τους να τους παρασχεθεί άσυλο σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Για εκείνους που καταφέρνουν να φτάσουν στα χωρικά ύδατα ενός ευρωπαϊκού κράτους και κατόπιν τους παραλαμβάνει ένα πλοίο, θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε αυτά τα πλοία για να γίνονται οι κατάλληλοι έλεγχοι για το αν δικαιούνται προστασία», είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Χέρμπερτ Κικλ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βιέννη με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Σαλβίνι.
Όπως υποστήριξε ο Αυστριακός υπουργός, αφού διενεργηθεί ο έλεγχος, μέσα σε λίγες ημέρες, σε όσους δεν έχουν καμία πιθανότητα να τους χορηγηθεί άσυλο θα πρέπει να τους αρνούνται την είσοδο στην Ευρώπη. Ο δε Σαλβίνι είπε ότι στηρίζει αυτήν την ιδέα.

Πιθανότατα, κάποιες χώρες, όπως η Ιταλία, θα την εφαρμόσουν κιόλας, αποτρέποντας έτσι τα «προσφυγάκια» να τις πλησιάζουν. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ στην χώρα των «ανοιχτών συνόρων», όσο την κυβερνάνε Τσιπροκαμμένοι και Κούληδες!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided